ΠΡΟΦΙΛ. Μοναδικός της στόχος και σκοπός είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση πάνω στη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΦΙΛ. Μοναδικός της στόχος και σκοπός είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση πάνω στη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη."

Transcript

1 ΠΡΟΦΙΛ Η Οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Με Οδηγό το Διαβήτη - Κάρτα Διαβήτη», έκανε το πρώτο της βήμα στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη, το Νοέμβριο του Μοναδικός της στόχος και σκοπός είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση πάνω στη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη. Τα βήματά μας και οι δράσεις μας, αφορούν πανελλαδικές εκστρατείες, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με στόχο την προσέγγιση και ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κοινού. Η προσπάθειά τους αυτή συνεχίζεται σταθερά μέσω μιας σειράς ενεργειών και εκδηλώσεων, οι οποίες κυρίως περιλαμβάνουν ομιλίες από επιστήμονες και ιατρούς του τομέα του σακχαρώδους διαβήτη, σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς καθώς και δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης της νόσου. Συγκεκριμένα, οργανώνουμε εκπαιδεύσεις παιδιών σε σχολεία πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ενημερώσεις σε Λέσχες Φιλίας (ΚΑΠΗ), σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με τους Δήμους και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. ΔΡΑΣΕΙΣ «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ-ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΒΗΤΗ» 10 Νοεμβρίου 2011: Παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη,στο ξενοδοχείο Hilton, η Κάρτα Προνομίων για άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη «Κάρτα Διαβήτη». Η Κάρτα Διαβήτη, τέθηκε σε ισχύ λίγες μέρες μετά στις 14 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη. Η κάρτα προνομίων αφορά όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 πανελλαδικά, ενήλικες και παιδιά. Τα προνόμια και οι εκπτώσεις παρέχονται από συμβεβλημένες εταιρείες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα των συνεργαζόμενων εταιρειών συνεχώς μεγαλώνει με στόχο να καλύψει κάθε ανάγκη στην καθημερινότητα του Διαβητικού Ασθενή και των οικείων τους.

2 15 Ιουνίου 2012: Εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης κατά Metro Mall. του Σακχαρώδη Διαβήτη στο Athens - η κ. Αδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος, διευθύντρια Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» - ο κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος Βιολόγος, Προϊστάμενος Διαιτολογικού τμήματος ΓΝΑ Λαϊκό. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου Στη συνέχεια, ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα των Vegas. 20 Ιουλίου 2012: Με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διοργανώθηκε στο Talos Plaza στο Ηράκλειο Κρήτης, εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη. - Ο κος. Ν. Κεφαλογιάννης, Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Γ. Ν. Ηρακλείου Κρήτης - Ο κος. Δ. Μαμουλάκης, Διευθυντής Παιδοδιαβητολογικού Ιατρείου ΠΑΓΝΗ - Ο κος. Στ. Λιναρδάκης, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Προϊστάμενος τμήματος Διατροφής Βενιζέλειου Νοσοκομείου - Η κα Μ. Βλατά, Ειδική Παθολόγος στο Ιατρικό Ηρακλείου Κρήτης Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Talos Plaza, φιλοξενήθηκε και ο Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημά του, σε μία συναυλία για τον ίδιο σκοπό. 1 Δεκέμβρη 2012: Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης,, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, εκδήλωση ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Σ.Δ.

3 - η κα Ανδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού» - ο κος Νικόλαος Τεντολούρης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν.Α. - ο κος Χάρης Καλλέργης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού» Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου. ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Κάρμεν Ρουγγέρη και Ελένη Πετρουλάκη Στο τέλος των ομιλιών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. 27 Φεβρουαρίου 2013: Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι κύριο ομιλητές ήταν: - Δρ. Κυριάκος Καζάκος, Διαβητολόγος και Προέδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος (ΔΕΒΕ) - Δρ. Ασημίνα Γαλή, Παιδοενδοκρινολόγος - Δρ. Μαίρη Βαρβαρούση, Ψυχολόγος - κα Έφη Ευστρατίου, Διαιτολόγος Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου. Στο τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συναυλία με τον τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση. Μάρτιος-Ιούνιος 2013: Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης και τον Δήμο Βύρωνα,πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική-ενημερωτική καμπάνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την εξοικείωση και την εκπαίδευση απέναντι στη νόσο του Σ.Δ.

4 Ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν συνολικά 20 σχολεία, από εξειδικευμένους επιστήμονες. Τα παιδιά είχαν παράλληλα τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πάνω στον Σ.Δ. παίζοντας με την «Μελένια», ένα διαδραστικό και ευχάριστο παιχνίδι γνώσης και εκπαίδευσης. Στην ίδια καμπάνια και στους αντίστοιχους Δήμους, ενημερώθηκαν Λέσχες Φιλίας (ΚΑΠΗ) από ομιλητές επιστήμονες, δίνοντας προσοχή στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου από τους ανθρώπους της πιο μεγάλης ηλικίας. Τέλος πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου. Την ίδια χρονική περίοδο, η Κάρτα Διαβήτη σε συνεργασία και πάλι με τον Δήμο Ηλιούπολης, επισκεφθήκαμε το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Ηλιούπολης κι εκεί εκτός από τις Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου, πραγματοποίησαν και Δωρεάν εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, από ινσουλινοεξαρτώμενους ασθενείς. 10 Ιουλίου 2013: Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση για τον Σακχαρώδη διαβήτη. στο The Mall Athens, Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης. - ο δρ.αντώνης Λέπουρας, Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής κ Διαβητολγικού Τμήματος Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού - ο δρ.δημλητρης Γρηγοράκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος,Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Έλεγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου. Στο τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα των REC και τον Μηδενιστή. 12 Σεπτεμβρίου 2013: Σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε, στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιου Ανδρέα, εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη σε ανθρώπους της "τρίτης ηλικίας".

5 - δρ. Λέπουρας Αντώνιος, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής Β Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Τμήματος Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού. - Χριστίνα Βλαχοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος - Διονύσης Βλάχος, Γενικός Ιατρός, Επιστημονικός Διευθυντής του Ομίλου Eurodiet. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις σακχάρου. 11 Δεκεμβρίου 2013: Πραγματοποιήθηκε, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ενημέρωσης και πρόληψης κατά της νόσου του Σ.Δ,«Γαλάζια Χριστούγεννα». Την εκδήλωση χαιρέτισαν: - κος Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης - κος Βασίλειος Παππάς, Πρόεδρος Νοσοκομείου Παπαγεωργίου - κος Αριστείδης Ράπτης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη - κος Χρήστος Μαννές, Πρόεδρος Εταιρίας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού, Παθολόγος- Διαβητολόγος Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Π.Ν.Θ Γεν. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κα Μαρία Εμποριάδου-Πετικοπούλου, Παιδίατρος, Καθηγ. Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Πνευμονολογίας, Διευθ. Δ' Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Γεν. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κα Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου, Παιδίατρος, Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Δ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κα Έφη Ευστρατίου, Διαιτολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Δ Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κος Κυριάκος Καζάκος, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Αλεξάνδρειο Τεχν. Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος - κος Δημήτριος Γκλάβας, Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Α Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κα Όλγα Κωνσταντινίδου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Α Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

6 Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου. Με το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε καλλιτεχνική δημοπρασία, στην οποία 10 Καταξιωμένοι Έλληνες Καλλιτέχνες διάθεσαν αφιλοκερδώς 20 Συλλεκτικά Έργα, ενώ το Μουσείο Μπενάκη τίμησε την πρωτοβουλία της Κάρτας Διαβήτη δωρίζοντας, μια Μοναδική Μεταξoτυπία του Νικόλαου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Όλα τα Έσοδα της δημοπρασίας, διατέθηκαν απευθείας σε ευπαθείς οικογένειες για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Επίσης, παρουσιάστηκε μια ειδική έκδοση, που βγήκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το «Λεύκωμα Ονείρων», στο οποίο παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έγραψαν και ζωγράφισαν για τη νόσο του Σ.Δ, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και φαντασία 4 Ιουνίου Ιουλίου 2014: Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΒΗΤΗ» ξεκίνησε με πολλά όνειρα την Εκστρατεία Αφύπνισης, Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Διαχείρισης που αφορά τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ). Αυτή τη φορά με μία καινούρια δράση, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, πρόκειται να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους από 18 πόλεις της Ελλάδας σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Η εκστρατεία «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ», διεξήχθη σε «κινούμενο», ειδικά διαμορφωμένο χώρο (3 αυτοκινούμενα οχήματα) και περιελάμβανε ενέργειες πρόληψης (δωρεάν εξετάσεις γλυκαιμικού ελέγχου, επεξήγηση αποτελεσμάτων, συμβουλές), εκπαίδευσης (εκπαιδευτικά videos σε προβολές, ομιλίες, συνεδρίες) και ενημέρωσης (ειδικά διατροφολογικά εργαστήρια, εκδηλώσεις), από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς, επισκέπτριες υγείας, διατροφολόγους). Δεδομένου ότι το 7,43% του ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας πάσχει από ΣΔ, εκ των οποίων περίπου οι μισοί δεν γνωρίζουν ότι είναι διαβητικοί, η ΜΚΟ ευελπιστεί ότι μέσω της εκστρατείας και με ευχάριστο και πρωτοποριακό τρόπο, θα μπορέσει τόσο να ανιχνεύσει περιστατικά τα οποία παραμένουν αδιάγνωστα όσο και να παρέχει εκπαίδευση για την διαχείριση της νόσου αλλά και εξοικείωση με τη σωστή διατροφή για ΣΔ. Το ταξίδι ξεκίνησε από την Αθήνα στις 4 Ιουνίου, συνεχίστηκε στη Λιβαδειά στις 5/6, ενώ συνολικά θα γίνουν 18 στάσεις σε 36 ημέρες διαδρομής. Οι υπόλοιπες πόλεις είναι: Λαμία (7/6), Βόλος (9/6), Λάρισα (11/6), Kατερίνη (13/6), Σέρρες (15/6), Δράμα (17/6), Καβάλα (19/6), Αλεξανδρούπολη (21/6), Θεσσαλονίκη (23/6), Βέροια (25/6), Κοζάνη (27/6), Ιωάννινα (29/6), Πάτρα (1/7), Πύργος (3/7), Πειραιάς (5/7), Ρόδος (7-8/7).

7 Η εκστρατεία είχε την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της ΔΕΒΕ, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Μεταφορών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και την στήριξη της ΕΛΟΔΙ. 9 Ιουλίου 2014: Πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, ανοιχτή εκδήλωση, ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο του Σ.Δ. Η εκδήλωση είχε την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. - δρ.αντώνης Λέπουρας, Διαβητολόγος και Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ GENERAL. - δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Έλεγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - δρ. Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων,Προϊσταμένη Υγιών Πόλεων Δήμου Αθηνών. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου. Μετά το τέλος των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία με την τραγουδίστρια Μαρίζα Ρίζου. 20 Ιουλίου 2014: Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, διοργανώθηκε στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα, εκδήλωση ενημέρωσης, πρόληψης και εξοικείωσης απέναντι στη νόσο του Σ.Δ. Τα παιδιά των κατασκηνώσεων, εκπαιδεύτηκαν ευχάριστα μέσω του παιχνιδιού μας με την μικρή Μελένια για την σωστή διατροφή και την εξοικείωση με τη νόσο. Βασική Ομιλήτρια της εκδήλωσης, ήταν η κα Στάθη Χρύσα, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Msc Βιοστατιστικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Εξειδικευθείσα στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διαβητικό Πόδι, Παχυσαρκία.

8 Μετά το πέρας της ομιλίας και των παιχνιδιών, ακολούθησε συναυλία με την τραγουδοποιό Δήμητρα Μαστορίδου και τη μπάντα της. 12 Νοεμβρίου 2014: Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, διοργάνωσε στις, εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη νόσο του Σ.Δ.. Με την εκδήλωση αυτή, για 3η συνεχή χρονιά η ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη», ξεκίνησε τις Δράσεις Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη σε συνεργασία με του Δήμους του νομού Αττικής. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κα Μαρία Ανδρούτσου. - Σταύρος Ι. Παππάς Τέως Συντονιστής Διευθυντής Γ. Παθολογικού Τμήματος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας Διονύσης Βλάχος - Γενικός Ιατρός,Ιατρικός Διευθυντής EURODIET MED. Xριστίνα Βλαχοπούλου- Ψυχολόγος,πτυχιούχος Ψυχολογίας & Επικοινωνίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική /Ψυχοθεραπεία. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου. Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συναυλία από την Ρενάτα Κωνσταντίνου και τη ρεμπέτικη κομπανία της. Μάρτιος 2015: Σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ενημέρωσης και πρόληψης στο 1 ο, 2 ο και 3 ο ΚΑΠΗ Ηλιούπολης. Βασικοί ομιλητές ήταν: - Ιωάννα Αδαμίδου, MS, RD, Διαιτολόγος Διατροφολόγος & Βιολόγος

9 -Μειδάνη Αλεξάνδρα, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου 7 Φεβρουαρίου 2015: Σε συνεργασία με το Ιασώ General, στις, πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Ημερίδα «Μαθαίνω για το Νεανικό Διαβήτη». Στην Ημερίδα εκπαιδεύτηκαν εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι στο πως θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έκτακτο περιστατικό στις αίθουσες διδασκαλίες. Βασικοί ομιλητές ήταν: - δρ.αντώνης Λέπουρας, Διαβητολόγος και Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ GENERAL. - Xριστίνα Βλαχοπούλου- Ψυχολόγος,πτυχιούχος Ψυχολογίας & Επικοινωνίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική /Ψυχοθεραπεία. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου Απρίλιος 2015 Η ΜΚΟ Με Οδηγό το Διαβήτη, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα με την Αντιδήμαρχο κυρία Ελένη Καντζέλη, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις στις Λέσχες φιλίας (ΚΑΠΗ), του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Στις εκδηλώσεις αυτές, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες και δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου. Συγκεκριμένα: Πέμπτη 16 Απριλίου 3 ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Ολύμπου 36 Ομιλητές: Κατσίκας Θεόδωρος, Παθολόγος

10 Αναγνώστου Βασιλεία, Κλινικός Διατροφολόγος Τρίτη 21 Απριλίου ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης 2 Ομιλητές: Ιωάννης Θεοχάρης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Βασιλεία Αναγνώστου, Κλινικός Διατροφολόγος Τετάρτη 22 Απριλίου ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Ρούμελης 21 Ομιλητές: Ιωάννης Θεοχάρης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Βασιλεία Αναγνώστου, Κλινικός Διατροφολόγος Δευτέρα 27 Απριλίου ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Θεσσαλίας 10 Ομιλητές: Ειρήνη Κουτρουμπή, Τεχνικός Ορθοπεδικός-εξειδικευθείς στο Διαβητικό πόδι Γεωργία Δανιά, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Πέμπτη 30 Απριλίου ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Τενέδου 9 Ομιλητές: Ειρήνη Κουτρουμπή, Τεχνικός Ορθοπεδικός - εξειδικευθείς στο Διαβητικό πόδι Ιωάννα Αδαμίδου, MS, RD, Διαιτολόγος Διατροφολόγος & Βιολόγος

11 20 Απριλίου 2015 Η ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ- Κάρτα Διαβήτη οργανώνει και παρουσίαζει την Ενημερωτική Καμπάνια «Διάδωσέ το». Σκοπός της καμπάνιας είναι, ακριβώς, να «διαδοθούν» μηνύματα πρόληψης, κατανόησης και αντιμετώπισης της νόσου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. Η Ενημερωτική Καμπάνια «Διάδωσέ το», ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο El Covento Del Arte. Στην εκδήλωση αυτή, έγινε και η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ειδικής έκδοσης - Λεύκωμα με τον τίτλο «Διάδωσέ το». Μια πλειάδα γνωστών προσωπικοτήτων της τέχνης, της μουσικής, της δημοσιογραφίας και του θεάματος, αλλά και πολλοί ειδικοί της υγείας, φωτογραφήθηκαν από το φακό του Γιώργου Καλφομανώλη, προκειμένου να δώσουν «ηχηρά» μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για την κατανόηση, την αντιμετώπιση και την πρόληψη της νόσου στη χώρα μας. Το υλικό χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της Ειδικής Έκδοσης Λευκώματος με τίτλο «Διάδωσέ το», το οποίο θα διανεμηθεί δωρεάν σε ιατρούς, ασθενείς, νοσοκομεία και διαβητολογικά κέντρα. Η καμπάνια «Διάδωσέ το», θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του έτους σε 4 ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου Κυριακή 10 Μαΐου 2015 Η ΜΚΟ Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και τον σύλλογο Ανθέων, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, στην πολιτιστική αίθουσα του Ναού. Ομιλητές: Ιωάννα Κωστάκη, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος

12 Διονύσιος Βλάχος, Γενικός Ιατρός-Επιστημονικός Διευθυντής της Eurodiet Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010 Σελιδα 1 από 10 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΟΜOΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΝΑΒΥΣΣΟΥ Tομέας Κοινωνικής Πολιτικής & Πολιτισμού ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2008-2010

Διαβάστε περισσότερα

Εκδηλώσεις Κέντρων Πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών

Εκδηλώσεις Κέντρων Πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών Εκδηλώσεις Κέντρων Πρόληψης για την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών Τα Κέντρα Πρόληψης κάθε χρόνο υλοποιούν δράσεις και παρεμβάσεις σε όλη τη χώρα με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Αλεξανδρούπολη, 30/01/2013 ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 2012 Συνοπτική Απεικόνιση της οικονομικής κατάστασης των τριών Δήμων που συνενώθηκαν: α)άμεσες Απαιτητές Υποχρεώσεις: 2.743.289,09, β) Βραχυχρόνιες Μακροπρόθεσμες

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 40η Αύγουστος 2014 Σελίδα 16

Διαβάστε περισσότερα

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας. Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία

Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας. Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία Ανώτατο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυµα Κρήτης Σχολή Επαγγελµάτων Υγείας και Πρόνοιας Τµήµα Κοινωνικής Εργασίας Ερευνητική Πτυχιακή Εργασία Ανίχνευση Οµάδας υψηλού κινδύνου για άνοια σε άτοµα των 65 ετών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.)

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ (Ο.Κ.Π.Α.Π.Α.) 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα Μήνυμα Δημάρχου... 3 Εισαγωγή Προέδρου Ο.Κ.Π.Α.Π.Α... 5 Α. Κρίση και Κοινωνική πολιτική... 7 Β. Γενικές παρατηρήσεις... 9 Γ. Κεντρική υπηρεσία... 10 Γ1. Οικονομικά στοιχεία Ο.Κ.Π.Α.Π.Α...

Διαβάστε περισσότερα

ιατρός Ελευθεροεπαγγελματίας ΕΚΛΟΓΕΣ IΣA 12-13 Οκωβρίου 2014 w w w. e e l i a. o r g

ιατρός Ελευθεροεπαγγελματίας ΕΚΛΟΓΕΣ IΣA 12-13 Οκωβρίου 2014 w w w. e e l i a. o r g Ελευθεροεπαγγελματίας ιατρός ΤΕΥΧΟΣ 40 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΕΞΑΜHΝΙΑΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ - ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ w w w. e e l i a. o r g Ε Ν Ω Σ Η Ε Λ Ε Υ Θ Ε Ρ Ο Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ι Ω Ν Ι Α Τ Ρ Ω Ν Α Τ

Διαβάστε περισσότερα

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου

150 χρόνια από τη γέννηση του Ελευθέριου Βενιζέλου Τα Νέα του Μήνα Μάιος 2014 3ος ΗμιΜαραθώνιος Αθήνας Ο ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων και τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας διοργανώνει τον 3ο ΗμιΜαραθώνιο Αθήνας την Κυριακή 4

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη.

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ. μοιράζομαι. νοιάζομαι. αξιοπρέπεια. φροντίζω. στηρίζω. εθελοντισμός. συμμετέχω. προσφέρω. αλληλεγγύη. μοιράζομαι στηρίζω προσφέρω ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΑΛΕΩ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Δομές Αλληλεγγύης & Κοινωνικής Στήριξης Δομές Πολιτισμού & Αθλητισμού φροντίζω νοιάζομαι συμμετέχω εθελοντισμός www.aigaleo.gr αξιοπρέπεια αλληλεγγύη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ Με κύριο γνώμονα την παροχή ποιοτικών υπηρεσιών προς τον πολίτη, οι τοπικές αυτοδιοικητικές αρχές που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 / Τεύχος 73

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 / Τεύχος 73 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2012 / Τεύχος 73 Δημιουργία Κέντρου Αγροτικής Επιχειρηματικότητας Αναγνώριση των Δωρητών του Παιδικού Σταθμού και Νηπιαγωγείου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΘΕΜΑ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ 1-7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΤΜΗΜΑ Β Πληροφορίες: Μ. Τσαντίδου, Φ. Καλύβα Ταχ. Δ/νση:

Διαβάστε περισσότερα

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 6 // ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 www.moraitis.edu.gr Αποτελέσματα 2010 Γενικό Λύκειο: Επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ: 70 στους 73, δηλαδή 96%, από αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια»

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμος Νεάπολης-Συκεών, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΒΔΟΥ. Στη Θεσσαλονίκη η εικόνα του «Άξιον Εστί»

ΒΑΒΔΟΥ. Στη Θεσσαλονίκη η εικόνα του «Άξιον Εστί» Φωνήτου Θεσσαλονίκη Εφημερίδα της Ένωσης Βαβδινών Θεσσαλονίκης Γενικού ενδιαφέροντος και τοπικών ειδήσεων Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: vavdos@hotmail.gr ΧΡΟΝΟΣ 7ος - ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ - Οκτώβριος -

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Το προγραμμα υλοποιήθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρίας "ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ" 1 ΤΕΛΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ "ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝTΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ

ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝTΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ ΤΑΞΙΔΙ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΕΝTΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΔΡΥΜΑ ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ Σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το Future Library. Με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος. Η αντίστροφη μέτρηση προς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 / Τεύχος 71

ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης. ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 / Τεύχος 71 ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Θεσσαλονίκης ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2011 / Τεύχος 71 Συνεργασία μεταξύ της Σχολής και του Stevens Institute of Technology Τα Πρώτα Βήματα στην Προσχολική Αγωγή και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 1/4/2013. Αρ. Πρωτ.: οικ. 12132

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ. Αθήνα, 1/4/2013. Αρ. Πρωτ.: οικ. 12132 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ Αθήνα, 1/4/2013 Αρ. Πρωτ.: οικ. 12132 Γενική Δ/νση: Σχεδιασμού και Ανάπτυξης Υπηρεσιών Υγείας Δ/νση: Σχεδιασμού Τμήμα: Πρόληψης & Προαγωγής Υγείας Πληροφορίες: Ευαγγελία Λαρεντζάκη Τηλ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΧΩΝ LIONS Π. Θ. 117 ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΘΕΜΑ 117 Α ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ 2012-2013 ΠΕΝΝΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Αγαπητές φίλες και φίλοι Lions,

ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΛΕΣΧΩΝ LIONS Π. Θ. 117 ΕΛΛΑΣ ΚΥΠΡΟΣ - ΘΕΜΑ 117 Α ΚΥΒΕΡΝΗΤΗΣ 2012-2013 ΠΕΝΝΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ. Αγαπητές φίλες και φίλοι Lions, ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΗ Αγαπητές φίλες και φίλοι Lions, D.117A G. www.emmanouil.com.gr Με χαρά σας παρουσιάζω το «Γράμμα του Κυβερνήτη» της Λαϊονικής χρονιάς 2012-13 που είναι ένα μέσο επικοινωνίας μαζί

Διαβάστε περισσότερα

Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας

Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας Διεθνής Στατιστική Ταξινόμηση Νόσων και Συναφών Προβλημάτων Υγείας Δέκατη Αναθεώρηση Έκδοση 2008 Τόμος 2: Εγχειρίδιο Οδηγιών Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας Γενεύη Υπουργείο Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝ - ΘΗΡΑΣ. Τα πάντα περί Θήρας. Θεσσαλονίκη Μάιος 2005

ΠΑΝ - ΘΗΡΑΣ. Τα πάντα περί Θήρας. Θεσσαλονίκη Μάιος 2005 ΠΑΝ - ΘΗΡΑΣ ΠΑΝ - ΘΗΡΑΣ 2005 Τα πάντα περί Θήρας Θεσσαλονίκη Μάιος 2005 ΠΑΝ -ΘΗΡΑΣ Τα πάντα περί Θήρας Η πλήρης αναφορά στην έκδοση αυτή έχει ως εξής: Σκορδάς Ε. Κυριάκος και Περικλής Κ Μπίρτσας (συντονιστές

Διαβάστε περισσότερα