ΠΡΟΦΙΛ. Μοναδικός της στόχος και σκοπός είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση πάνω στη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΠΡΟΦΙΛ. Μοναδικός της στόχος και σκοπός είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση πάνω στη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη."

Transcript

1 ΠΡΟΦΙΛ Η Οργάνωση Μη Κερδοσκοπικού χαρακτήρα «Με Οδηγό το Διαβήτη - Κάρτα Διαβήτη», έκανε το πρώτο της βήμα στο χώρο του Σακχαρώδη Διαβήτη, το Νοέμβριο του Μοναδικός της στόχος και σκοπός είναι η ενημέρωση, η πρόληψη και η ευαισθητοποίηση πάνω στη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη. Τα βήματά μας και οι δράσεις μας, αφορούν πανελλαδικές εκστρατείες, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού, με στόχο την προσέγγιση και ενημέρωση όσο το δυνατόν μεγαλύτερου κοινού. Η προσπάθειά τους αυτή συνεχίζεται σταθερά μέσω μιας σειράς ενεργειών και εκδηλώσεων, οι οποίες κυρίως περιλαμβάνουν ομιλίες από επιστήμονες και ιατρούς του τομέα του σακχαρώδους διαβήτη, σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με τους αρμόδιους τοπικούς φορείς καθώς και δράσεις πρόληψης, ενημέρωσης και εκπαίδευσης της νόσου. Συγκεκριμένα, οργανώνουμε εκπαιδεύσεις παιδιών σε σχολεία πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ενημερώσεις σε Λέσχες Φιλίας (ΚΑΠΗ), σε κεντρικά σημεία σε όλη την Ελλάδα και σε συνεργασία με τους Δήμους και τους αρμόδιους τοπικούς φορείς. ΔΡΑΣΕΙΣ «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ-ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΒΗΤΗ» 10 Νοεμβρίου 2011: Παρουσιάστηκε σε Συνέντευξη,στο ξενοδοχείο Hilton, η Κάρτα Προνομίων για άτομα που πάσχουν από Σακχαρώδη Διαβήτη «Κάρτα Διαβήτη». Η Κάρτα Διαβήτη, τέθηκε σε ισχύ λίγες μέρες μετά στις 14 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη. Η κάρτα προνομίων αφορά όλα τα άτομα με διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2 πανελλαδικά, ενήλικες και παιδιά. Τα προνόμια και οι εκπτώσεις παρέχονται από συμβεβλημένες εταιρείες σε όλη την Ελλάδα. Η λίστα των συνεργαζόμενων εταιρειών συνεχώς μεγαλώνει με στόχο να καλύψει κάθε ανάγκη στην καθημερινότητα του Διαβητικού Ασθενή και των οικείων τους.

2 15 Ιουνίου 2012: Εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης κατά Metro Mall. του Σακχαρώδη Διαβήτη στο Athens - η κ. Αδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος, διευθύντρια Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων «Π & Α Κυριακού» - ο κ. Χάρης Δημοσθενόπουλος, Κλινικός Διαιτολόγος Βιολόγος, Προϊστάμενος Διαιτολογικού τμήματος ΓΝΑ Λαϊκό. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου Στη συνέχεια, ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα των Vegas. 20 Ιουλίου 2012: Με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, διοργανώθηκε στο Talos Plaza στο Ηράκλειο Κρήτης, εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης κατά του Σακχαρώδη Διαβήτη. - Ο κος. Ν. Κεφαλογιάννης, Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Γ. Ν. Ηρακλείου Κρήτης - Ο κος. Δ. Μαμουλάκης, Διευθυντής Παιδοδιαβητολογικού Ιατρείου ΠΑΓΝΗ - Ο κος. Στ. Λιναρδάκης, Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Προϊστάμενος τμήματος Διατροφής Βενιζέλειου Νοσοκομείου - Η κα Μ. Βλατά, Ειδική Παθολόγος στο Ιατρικό Ηρακλείου Κρήτης Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Talos Plaza, φιλοξενήθηκε και ο Μανώλης Κονταρός με το συγκρότημά του, σε μία συναυλία για τον ίδιο σκοπό. 1 Δεκέμβρη 2012: Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης,, στο Δημοτικό Θέατρο Ηλιούπολης, εκδήλωση ενημέρωσης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Σ.Δ.

3 - η κα Ανδριανή Βαζαίου, Παιδίατρος, Υπεύθυνη Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού» - ο κος Νικόλαος Τεντολούρης, Επίκουρος Καθηγητής Παθολογίας, Διαβητολογικό Κέντρο Γ.Ν.Α. - ο κος Χάρης Καλλέργης, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Διαβητολογικού Κέντρου Νοσοκομείου Παίδων «Π.& Α. Κυριακού» Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου. ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Κάρμεν Ρουγγέρη και Ελένη Πετρουλάκη Στο τέλος των ομιλιών, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παιδική χορωδία του Δημήτρη Τυπάλδου. 27 Φεβρουαρίου 2013: Πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, εκδήλωση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τον Σακχαρώδη Διαβήτη. Οι κύριο ομιλητές ήταν: - Δρ. Κυριάκος Καζάκος, Διαβητολόγος και Προέδρος της Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος (ΔΕΒΕ) - Δρ. Ασημίνα Γαλή, Παιδοενδοκρινολόγος - Δρ. Μαίρη Βαρβαρούση, Ψυχολόγος - κα Έφη Ευστρατίου, Διαιτολόγος Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου. Στο τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συναυλία με τον τραγουδιστή Δημήτρη Μπάση. Μάρτιος-Ιούνιος 2013: Σε συνεργασία με τον Δήμο Ηλιούπολης και τον Δήμο Βύρωνα,πραγματοποιήθηκε εκπαιδευτική-ενημερωτική καμπάνια σε σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με σκοπό την εξοικείωση και την εκπαίδευση απέναντι στη νόσο του Σ.Δ.

4 Ενημερώθηκαν και εκπαιδεύτηκαν συνολικά 20 σχολεία, από εξειδικευμένους επιστήμονες. Τα παιδιά είχαν παράλληλα τη δυνατότητα να εκπαιδευτούν πάνω στον Σ.Δ. παίζοντας με την «Μελένια», ένα διαδραστικό και ευχάριστο παιχνίδι γνώσης και εκπαίδευσης. Στην ίδια καμπάνια και στους αντίστοιχους Δήμους, ενημερώθηκαν Λέσχες Φιλίας (ΚΑΠΗ) από ομιλητές επιστήμονες, δίνοντας προσοχή στην πρόληψη και την αντιμετώπιση της νόσου από τους ανθρώπους της πιο μεγάλης ηλικίας. Τέλος πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου. Την ίδια χρονική περίοδο, η Κάρτα Διαβήτη σε συνεργασία και πάλι με τον Δήμο Ηλιούπολης, επισκεφθήκαμε το Κοινωνικό Ιατρείο Δήμου Ηλιούπολης κι εκεί εκτός από τις Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου, πραγματοποίησαν και Δωρεάν εξετάσεις Γλυκοζυλιωμένης Αιμοσφαιρίνης, από ινσουλινοεξαρτώμενους ασθενείς. 10 Ιουλίου 2013: Υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου, πραγματοποιήθηκε ανοιχτή εκδήλωση για τον Σακχαρώδη διαβήτη. στο The Mall Athens, Την εκδήλωση χαιρέτισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης. - ο δρ.αντώνης Λέπουρας, Διαβητολόγος, Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής κ Διαβητολγικού Τμήματος Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού - ο δρ.δημλητρης Γρηγοράκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος,Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Έλεγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου. Στο τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συναυλία από το συγκρότημα των REC και τον Μηδενιστή. 12 Σεπτεμβρίου 2013: Σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων, πραγματοποιήθηκε, στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιου Ανδρέα, εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη σε ανθρώπους της "τρίτης ηλικίας".

5 - δρ. Λέπουρας Αντώνιος, Ειδικός Παθολόγος-Διαβητολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής Β Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Τμήματος Ιατρικού Κέντρου Ψυχικού. - Χριστίνα Βλαχοπούλου, Κλινική Ψυχολόγος - Διονύσης Βλάχος, Γενικός Ιατρός, Επιστημονικός Διευθυντής του Ομίλου Eurodiet. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις σακχάρου. 11 Δεκεμβρίου 2013: Πραγματοποιήθηκε, στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση ενημέρωσης και πρόληψης κατά της νόσου του Σ.Δ,«Γαλάζια Χριστούγεννα». Την εκδήλωση χαιρέτισαν: - κος Γιάννης Μπουτάρης, Δήμαρχος Θεσσαλονίκης - κος Βασίλειος Παππάς, Πρόεδρος Νοσοκομείου Παπαγεωργίου - κος Αριστείδης Ράπτης, Πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας για το Διαβήτη - κος Χρήστος Μαννές, Πρόεδρος Εταιρίας Μελέτης Διαβητικού Ποδιού, Παθολόγος- Διαβητολόγος Διευθυντής Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Π.Ν.Θ Γεν. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κα Μαρία Εμποριάδου-Πετικοπούλου, Παιδίατρος, Καθηγ. Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Πνευμονολογίας, Διευθ. Δ' Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Γεν. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κα Ασημίνα Γαλλή-Τσινοπούλου, Παιδίατρος, Αναπλ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής - Παιδιατρικής Ενδοκρινολογίας, Δ Παιδιατρική Κλινική Α.Π.Θ., Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κα Έφη Ευστρατίου, Διαιτολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Δ Παιδιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κος Κυριάκος Καζάκος, Παθολόγος-Διαβητολόγος, Επίκουρος Καθηγητής Αλεξάνδρειο Τεχν. Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Πρόεδρος Διαβητολογικής Εταιρείας Β. Ελλάδος - κος Δημήτριος Γκλάβας, Ψυχολόγος, Επιστημονικός Συνεργάτης Α Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου - κα Όλγα Κωνσταντινίδου, Ψυχολόγος, Επιστημονική Συνεργάτιδα Α Ψυχιατρικής Κλινικής Α.Π.Θ. Νοσοκομείο Παπαγεωργίου

6 Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου. Με το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε καλλιτεχνική δημοπρασία, στην οποία 10 Καταξιωμένοι Έλληνες Καλλιτέχνες διάθεσαν αφιλοκερδώς 20 Συλλεκτικά Έργα, ενώ το Μουσείο Μπενάκη τίμησε την πρωτοβουλία της Κάρτας Διαβήτη δωρίζοντας, μια Μοναδική Μεταξoτυπία του Νικόλαου Χατζηκυριάκου-Γκίκα. Όλα τα Έσοδα της δημοπρασίας, διατέθηκαν απευθείας σε ευπαθείς οικογένειες για την κάλυψη ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης. Επίσης, παρουσιάστηκε μια ειδική έκδοση, που βγήκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το «Λεύκωμα Ονείρων», στο οποίο παιδιά που νοσηλεύονταν στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου, έγραψαν και ζωγράφισαν για τη νόσο του Σ.Δ, με τον δικό τους μοναδικό τρόπο και φαντασία 4 Ιουνίου Ιουλίου 2014: Ο Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΚΑΡΤΑ ΔΙΑΒΗΤΗ» ξεκίνησε με πολλά όνειρα την Εκστρατεία Αφύπνισης, Ενημέρωσης, Εκπαίδευσης και Διαχείρισης που αφορά τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη (ΣΔ). Αυτή τη φορά με μία καινούρια δράση, πρωτοφανή για τα ελληνικά δεδομένα, πρόκειται να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους από 18 πόλεις της Ελλάδας σχετικά με τον σακχαρώδη διαβήτη. Η εκστρατεία «ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ», διεξήχθη σε «κινούμενο», ειδικά διαμορφωμένο χώρο (3 αυτοκινούμενα οχήματα) και περιελάμβανε ενέργειες πρόληψης (δωρεάν εξετάσεις γλυκαιμικού ελέγχου, επεξήγηση αποτελεσμάτων, συμβουλές), εκπαίδευσης (εκπαιδευτικά videos σε προβολές, ομιλίες, συνεδρίες) και ενημέρωσης (ειδικά διατροφολογικά εργαστήρια, εκδηλώσεις), από επιστημονικά εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς, επισκέπτριες υγείας, διατροφολόγους). Δεδομένου ότι το 7,43% του ενήλικου πληθυσμού της Ελλάδας πάσχει από ΣΔ, εκ των οποίων περίπου οι μισοί δεν γνωρίζουν ότι είναι διαβητικοί, η ΜΚΟ ευελπιστεί ότι μέσω της εκστρατείας και με ευχάριστο και πρωτοποριακό τρόπο, θα μπορέσει τόσο να ανιχνεύσει περιστατικά τα οποία παραμένουν αδιάγνωστα όσο και να παρέχει εκπαίδευση για την διαχείριση της νόσου αλλά και εξοικείωση με τη σωστή διατροφή για ΣΔ. Το ταξίδι ξεκίνησε από την Αθήνα στις 4 Ιουνίου, συνεχίστηκε στη Λιβαδειά στις 5/6, ενώ συνολικά θα γίνουν 18 στάσεις σε 36 ημέρες διαδρομής. Οι υπόλοιπες πόλεις είναι: Λαμία (7/6), Βόλος (9/6), Λάρισα (11/6), Kατερίνη (13/6), Σέρρες (15/6), Δράμα (17/6), Καβάλα (19/6), Αλεξανδρούπολη (21/6), Θεσσαλονίκη (23/6), Βέροια (25/6), Κοζάνη (27/6), Ιωάννινα (29/6), Πάτρα (1/7), Πύργος (3/7), Πειραιάς (5/7), Ρόδος (7-8/7).

7 Η εκστρατεία είχε την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, της ΔΕΒΕ, του Υπουργείου Υγείας, του Υπουργείου Μεταφορών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων και Κοινοτήτων Ελλάδος και την στήριξη της ΕΛΟΔΙ. 9 Ιουλίου 2014: Πραγματοποιήθηκε στο Αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, ανοιχτή εκδήλωση, ενημέρωσης, πρόληψης και ευαισθητοποίησης του κοινού για τη νόσο του Σ.Δ. Η εκδήλωση είχε την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων. - δρ.αντώνης Λέπουρας, Διαβητολόγος και Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ GENERAL. - δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, Πρόεδρος της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας, κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος, Επιστημονικός Διευθυντής Κέντρου Διαιτολογικής Υποστήριξης & Μεταβολικού Έλεγχου ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ - δρ. Ευαγγελία Τσαπατσάρη, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Κοινωνιολόγων,Προϊσταμένη Υγιών Πόλεων Δήμου Αθηνών. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου. Μετά το τέλος των ομιλιών, πραγματοποιήθηκε μεγάλη συναυλία με την τραγουδίστρια Μαρίζα Ρίζου. 20 Ιουλίου 2014: Σε συνεργασία με τον Δήμο Αθηναίων, διοργανώθηκε στις παιδικές κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα, εκδήλωση ενημέρωσης, πρόληψης και εξοικείωσης απέναντι στη νόσο του Σ.Δ. Τα παιδιά των κατασκηνώσεων, εκπαιδεύτηκαν ευχάριστα μέσω του παιχνιδιού μας με την μικρή Μελένια για την σωστή διατροφή και την εξοικείωση με τη νόσο. Βασική Ομιλήτρια της εκδήλωσης, ήταν η κα Στάθη Χρύσα, Γενικός Οικογενειακός Ιατρός, Msc Βιοστατιστικής Πανεπιστημίου Αθηνών, Εξειδικευθείσα στο Σακχαρώδη Διαβήτη, Διαβητικό Πόδι, Παχυσαρκία.

8 Μετά το πέρας της ομιλίας και των παιχνιδιών, ακολούθησε συναυλία με την τραγουδοποιό Δήμητρα Μαστορίδου και τη μπάντα της. 12 Νοεμβρίου 2014: Σε συνεργασία με τον Δήμο Αγίου Δημητρίου, και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη, διοργάνωσε στις, εκδήλωση ενημέρωσης και εκπαίδευσης για τη νόσο του Σ.Δ.. Με την εκδήλωση αυτή, για 3η συνεχή χρονιά η ΜΚΟ «Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη», ξεκίνησε τις Δράσεις Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για τη νόσο του Σακχαρώδη Διαβήτη σε συνεργασία με του Δήμους του νομού Αττικής. Την εκδήλωση χαιρέτισε η Δήμαρχος Αγίου Δημητρίου, κα Μαρία Ανδρούτσου. - Σταύρος Ι. Παππάς Τέως Συντονιστής Διευθυντής Γ. Παθολογικού Τμήματος Διαβητολογικού Κέντρου Γ.Ν. Νίκαιας Διονύσης Βλάχος - Γενικός Ιατρός,Ιατρικός Διευθυντής EURODIET MED. Xριστίνα Βλαχοπούλου- Ψυχολόγος,πτυχιούχος Ψυχολογίας & Επικοινωνίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική /Ψυχοθεραπεία. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου. Μετά το τέλος των ομιλιών, ακολούθησε συναυλία από την Ρενάτα Κωνσταντίνου και τη ρεμπέτικη κομπανία της. Μάρτιος 2015: Σε συνεργασία με το Δήμο Ηλιούπολης, το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου 2015, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις ενημέρωσης και πρόληψης στο 1 ο, 2 ο και 3 ο ΚΑΠΗ Ηλιούπολης. Βασικοί ομιλητές ήταν: - Ιωάννα Αδαμίδου, MS, RD, Διαιτολόγος Διατροφολόγος & Βιολόγος

9 -Μειδάνη Αλεξάνδρα, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου 7 Φεβρουαρίου 2015: Σε συνεργασία με το Ιασώ General, στις, πραγματοποιήθηκε Εκπαιδευτική Ημερίδα «Μαθαίνω για το Νεανικό Διαβήτη». Στην Ημερίδα εκπαιδεύτηκαν εκπαιδευτικοί και δάσκαλοι στο πως θα αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε έκτακτο περιστατικό στις αίθουσες διδασκαλίες. Βασικοί ομιλητές ήταν: - δρ.αντώνης Λέπουρας, Διαβητολόγος και Διευθυντής Παθολογικής Κλινικής & Διαβητολογικού Τμήματος ΙΑΣΩ GENERAL. - Xριστίνα Βλαχοπούλου- Ψυχολόγος,πτυχιούχος Ψυχολογίας & Επικοινωνίας με μεταπτυχιακές σπουδές στην Συμβουλευτική /Ψυχοθεραπεία. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου Απρίλιος 2015 Η ΜΚΟ Με Οδηγό το Διαβήτη, σε συνεργασία με το Δήμο Αγίου Δημητρίου και συγκεκριμένα με την Αντιδήμαρχο κυρία Ελένη Καντζέλη, οργάνωσαν και πραγματοποίησαν μια σειρά από ενημερωτικές εκδηλώσεις στις Λέσχες φιλίας (ΚΑΠΗ), του Δήμου Αγίου Δημητρίου. Στις εκδηλώσεις αυτές, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές ομιλίες από εξειδικευμένους επιστήμονες και δωρεάν μετρήσεις Σακχάρου. Συγκεκριμένα: Πέμπτη 16 Απριλίου 3 ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Ολύμπου 36 Ομιλητές: Κατσίκας Θεόδωρος, Παθολόγος

10 Αναγνώστου Βασιλεία, Κλινικός Διατροφολόγος Τρίτη 21 Απριλίου ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Χρυσοστόμου Σμύρνης 2 Ομιλητές: Ιωάννης Θεοχάρης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Βασιλεία Αναγνώστου, Κλινικός Διατροφολόγος Τετάρτη 22 Απριλίου ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Ρούμελης 21 Ομιλητές: Ιωάννης Θεοχάρης, Χειρουργός Οφθαλμίατρος Βασιλεία Αναγνώστου, Κλινικός Διατροφολόγος Δευτέρα 27 Απριλίου ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Θεσσαλίας 10 Ομιλητές: Ειρήνη Κουτρουμπή, Τεχνικός Ορθοπεδικός-εξειδικευθείς στο Διαβητικό πόδι Γεωργία Δανιά, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, Πτυχιούχος Χαροκοπείου Πανεπιστημίου Πέμπτη 30 Απριλίου ο ΚΑΠΗ Αγίου Δημητρίου, Τενέδου 9 Ομιλητές: Ειρήνη Κουτρουμπή, Τεχνικός Ορθοπεδικός - εξειδικευθείς στο Διαβητικό πόδι Ιωάννα Αδαμίδου, MS, RD, Διαιτολόγος Διατροφολόγος & Βιολόγος

11 20 Απριλίου 2015 Η ΜΚΟ ΜΕ ΟΔΗΓΟ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ- Κάρτα Διαβήτη οργανώνει και παρουσίαζει την Ενημερωτική Καμπάνια «Διάδωσέ το». Σκοπός της καμπάνιας είναι, ακριβώς, να «διαδοθούν» μηνύματα πρόληψης, κατανόησης και αντιμετώπισης της νόσου σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κοινό. Η Ενημερωτική Καμπάνια «Διάδωσέ το», ξεκίνησε τη Δευτέρα 20 Απριλίου 2015, με μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο El Covento Del Arte. Στην εκδήλωση αυτή, έγινε και η επίσημη πρώτη παρουσίαση της ειδικής έκδοσης - Λεύκωμα με τον τίτλο «Διάδωσέ το». Μια πλειάδα γνωστών προσωπικοτήτων της τέχνης, της μουσικής, της δημοσιογραφίας και του θεάματος, αλλά και πολλοί ειδικοί της υγείας, φωτογραφήθηκαν από το φακό του Γιώργου Καλφομανώλη, προκειμένου να δώσουν «ηχηρά» μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για την κατανόηση, την αντιμετώπιση και την πρόληψη της νόσου στη χώρα μας. Το υλικό χρησιμοποιήθηκε για τη δημιουργία της Ειδικής Έκδοσης Λευκώματος με τίτλο «Διάδωσέ το», το οποίο θα διανεμηθεί δωρεάν σε ιατρούς, ασθενείς, νοσοκομεία και διαβητολογικά κέντρα. Η καμπάνια «Διάδωσέ το», θα συνεχιστεί μέχρι και το τέλος του έτους σε 4 ακόμα πόλεις της Ελλάδας. Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου Κυριακή 10 Μαΐου 2015 Η ΜΚΟ Με Οδηγό το Διαβήτη-Κάρτα Διαβήτη σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου και τον σύλλογο Ανθέων, πραγματοποίησε ενημερωτική εκδήλωση, στην πολιτιστική αίθουσα του Ναού. Ομιλητές: Ιωάννα Κωστάκη, Ενδοκρινολόγος-Διαβητολόγος

12 Διονύσιος Βλάχος, Γενικός Ιατρός-Επιστημονικός Διευθυντής της Eurodiet Πραγματοποιήθηκαν Δωρεάν Μετρήσεις Σακχάρου

Πρόγραμμα. 10 Ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΛΟΔΙ. Η αξία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη. Πόρτο Χέλι, 10-11 Οκτωβρίου 2015

Πρόγραμμα. 10 Ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΛΟΔΙ. Η αξία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη. Πόρτο Χέλι, 10-11 Οκτωβρίου 2015 10 Ο Πανελλήνιο Συνέδριο ΕΛΟΔΙ Πόρτο Χέλι, 10-11 Οκτωβρίου 2015 Ξενοδοχείο AKS Porto Heli Η αξία της διατροφής στην πρόληψη και αντιμετώπιση του διαβήτη Πρόγραμμα Σάββατο 10/10/2015 Προεδρείο : Αρ. Ράπτης

Διαβάστε περισσότερα

Τελικό Πρόγραμμα 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΕΛΟΔΙ. Σακχαρώδης Διαβήτης: Προστατεύουμε το μέλλον μας. Σάββατο 5/10/2013

Τελικό Πρόγραμμα 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΕΛΟΔΙ. Σακχαρώδης Διαβήτης: Προστατεύουμε το μέλλον μας. Σάββατο 5/10/2013 Τελικό Πρόγραμμα 9ου Πανελληνίου Συνεδρίου ΕΛΟΔΙ Σακχαρώδης Διαβήτης: Προστατεύουμε το μέλλον μας Σάββατο 5/10/2013 Προεδρείο : Αριστείδης Ράπτης 16.45-17.15 Χαιρετισμοί επισήμων 17.15 17.30 Χαιρετισμός-

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Αγαπητοί Σύνεδροι, Το ΑΤΗΕΝS DIABETES FORUM-Σακχαρώδης Διαβήτης & Διατροφή που διοργανώθηκε από την Palladian, υπό την αιγίδα της Π.Ο.ΣΣ.Α.Σ.ΔΙΑ, του Σ.Φ.Ε.Ε και της Π.Ε.Φ., στέφθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά Πανελλήνιο Πρόγραµµα Eνηµέρωσης για ιατρούς, επαγγελµατίες υγείας και κοινό στο πλαίσιο του Προγράµµατος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Σωτηρόπουλος Αλέξιος Αντιπρόεδρος Λαναράς Λεωνίδας Γεν. Γραμματέας Ιωαννίδης Ιωάννης Ταμίας Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ

ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ ΟΜΙΛΙΕΣ ΠΡΟΕΔΡΙΕΣ ΣΕ ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ Ομιλίες Δρ. Α. Μελιδώνη: «ΣΤΕΦΑΝΙΑΙΑ ΝΟΣΟΣ ΚΑΙ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ Συνέδριο Καρδιολογικού Τμήματος Τζανείου. Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, 11 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Ιωάννης Ιωαννίδης. Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Ιωάννης Ιωαννίδης. Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Ιωάννης Ιωαννίδης Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Νικόλαος Παπάνας Ταμίας: Αλέξανδρος Καμαράτος Μέλη: Ανδριανή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ

ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΙΛΗΤΕΣ-ΠΡΟΕΔΡΟΙ-ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ Γανωτάκης Ε. Γκόγκου Α. Καλογεράκη Λ. Καριπίδου Μ. Κεφαλογιάννης Ν. Λιάτης Σ. Καθηγητής Παθολογίας, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Κρήτης Παθολόγος - Διαβητολόγος, Επιμελήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά Πανελλήνιο Πρόγραµµα Eνηµέρωσης για ιατρούς, επαγγελµατίες υγείας και κοινό στο πλαίσιο του Προγράµµατος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά Πανελλήνιο Πρόγραµµα Eνηµέρωσης για ιατρούς, επαγγελµατίες υγείας και κοινό στο πλαίσιο του Προγράµµατος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Ιωάννης Ιωαννίδης Αντιπρόεδρος Λεωνίδας Λαναράς Γεν. Γραμματέας Νικόλαος Παπάνας Ταμίας Αλέξανδρος Καμαράτος

Διαβάστε περισσότερα

2 ΗμερίδαΔιατροφής. 8 Οκτωβρίου 2016 ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Σάββατο

2 ΗμερίδαΔιατροφής. 8 Οκτωβρίου 2016 ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ. Σάββατο 2 ΗμερίδαΔιατροφής η Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2016 Αθήνα - Αμφιθέατρο Λαϊκού Νοσοκομείου Διατροφικές Παρεμβάσεις στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Καρδιομεταβολικών Παραγόντων Κινδύνου ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης διαβήτης και οικογένεια

Σακχαρώδης διαβήτης και οικογένεια ΟΡΓΆΝΩΣΗ: Τμήμα Ενδοκρινολογίας & Διαβήτη Ομίλου ΥΓΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΙΣΟΔΟΣ για Επαγγελματίες Υγείας και Κοινό ΓΡΑΜMΑΤΕΙΑ: SYNTHESIS GROUP S.A. δ / Αγίας Βαρβάρας 31, 164 52 Αργυρούπολη τ / 210 9609400

Διαβάστε περισσότερα

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Επιστηµονική επιτροπή. ιοικητικό Συµβούλιο ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Επιστηµονική επιτροπή ΑΚΟΥ- ΒΟΥΤΕΤΑΚΗ- ΑΙΚΑΤEΡΙΝΗ ΚΑΝΑΚΑ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΚΟΥΚΟΥΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΡΤΣΟΚΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Μέλος της ΤΣΑΤΣΟΥΛΗΣ ΑΓΑΘΟΚΛΗΣ ΧΙΩΤΗΣ ΗΜΗΤΡΙΟΣ ιοικητικό Συµβούλιο Member of the Πρόεδρος: Α' Αντιπρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

Στις 9/11/2013 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα με θέμα «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ

Στις 9/11/2013 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα με θέμα «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ Στις 9/11/2013 διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία η Ημερίδα με θέμα «ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ 1/7 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΣΤΟ ΣΑΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ Ι» που διοργάνωσε ο ΠΑΣΙΝΕΔ (ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΑΝΙΚΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ) σε πολυχώρο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Μέσω Διαδικτύου «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ: ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΧΩΡΟΣ

Πρόγραμμα ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ. Μέσω Διαδικτύου «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ: ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ Μέσω Διαδικτύου 2014 «Ο ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ: ΣΦΑΙΡΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΑΣΘΕΝΗ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΞΗ» ΧΩΡΟΣ Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit.

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός. Θεσσαλονίκης 12, 153 44 Γέρακας, Αττική Τηλ.: 210 6048260, Fax: 210 6047457 E-mail: tmouzakis@free-spirit. Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Πόντου 104, 115 27 Αθήνα Τηλ.: 210 7470089, Fax: 210 7470044 E-mail: emedip@otenet.gr, Web site: www.emedip.gr Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

EACCME-UEMS (CME-CPD)

EACCME-UEMS (CME-CPD) 16 2010 EACCME-UEMS (CME-CPD) 16 2010 08:30 09:00 ΕΓΓΡΑΦΕΣ 09:00-09:30 ΕΙΣΑΓΩΓΗ - ΔΙΑΛΕΞΗ Πρόεδρος : Αλέξης Σωτηρόπουλος Δεξιότητες επικοινωνίας & συμβουλευτικής στο χώρο της υγείας Βασιλική Κολυπέρα 09:30-11:00

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Νικόλαος Παπάνας. Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Νικόλαος Παπάνας. Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Νικόλαος Παπάνας Αντιπρόεδρος: Λεωνίδας Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Αλέξανδρος Καμαράτος Ταμίας: Ανδριανή Βαζαίου Μέλη: Ευανθία

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Μελιδώνης Ανδρέας. Αντιπρόεδρος: Λέπουρας Αντώνιος

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Μελιδώνης Ανδρέας. Αντιπρόεδρος: Λέπουρας Αντώνιος Α ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος: Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας: Ράπτης Αθανάσιος Ταμίας: Λιάτης Σταύρος Μέλη: Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικό Σεµινάριο

Εκπαιδευτικό Σεµινάριο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ Εκπαιδευτικό Σεµινάριο Για τους Επαγγελµατίες Υγείας 16 Ιανουαρίου 2010 Αίγλη Ζαππείου Σύµφωνα µε τα κριτήρια της EACCME-UEMS θα χορηγηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητοί συνάδελφοι, Μετά τη συμπλήρωση ενός έτους λειτουργίας του πρωτοποριακού Ετήσιου Προγράμματος Συνεχιζόμενης Ιατρικής Επιμόρφωσης των συναδέλφων, η Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή σας, η οποία θα συμβάλλει στην επιτυχία της Επιστημονικής Εκδήλωσης.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ενεργό συμμετοχή σας, η οποία θα συμβάλλει στην επιτυχία της Επιστημονικής Εκδήλωσης. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας (Δ.Ε.Β.Ε.) να συμμετέχετε στην Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα: «Νεότερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ Χώρος: Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο Θεσ/νίκης ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ Ώρα: 14:00-15:30 ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟ ΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Μπούσμπουλας Σταύρος Αντιπρόεδρος Παππάς Άγγελος Γεν. Γραμματέας Μαυρογιαννάκη Αναστασία Ταμίας Κυριαζής Ιωάννης Μέλη Λέπουρας Αντώνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Ταμίας: Μ. Μπριστιάνου Μέλη: Χ. Δημοσθενόπουλος Ι.

Διαβάστε περισσότερα

2ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ

2ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ Ηριδανού 12 115 28 Αθήνα Τηλ.: 210 7210935 Fax: 210 7210936 infoede@ede.gr www.ede.gr 12, Iridanou str. 115 28 Athens Tel.: 210 7210935 Fax: 210 7210936 infoede@ede.gr www.ede.gr 2ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Ταμίας: Κ. Μακρυλάκης Μέλη: Χ. Δημοσθενόπουλος Ι.

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά

Σακχαρώδη ιαβήτη Πρόλαβε το διαβήτη σου και αν έχεις ήδη αντιµετώπισέ τον σωστά Πανελλήνιο Πρόγραµµα Eνηµέρωσης για ιατρούς, επαγγελµατίες υγείας και κοινό στο πλαίσιο του Προγράµµατος «ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020» της Ευρωπαϊκής Ένωσης Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης & Θεραπείας του Σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς. Γεν. Γραμματέας: Α. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Γ. Δημητριάδης Αντιπρόεδρος: Σ. Παππάς Γεν. Γραμματέας: Α. Μελιδώνης Ταμίας: Κ. Μακρυλάκης Μέλη: Χ. Δημοσθενόπουλος Ι.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ. 4ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. 25 Ιανουαρίου 2014 & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΔΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ

ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ. 4ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ. 25 Ιανουαρίου 2014 & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΔΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ 4ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ 24-25 Ιανουαρίου 2014 Ξενοδοχείο Crowne Plaza aθήνα & ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΕΔΡΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕ 25 Ιανουαρίου 2014 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Congress World, Event

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού. Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού. Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου Ταμίας: Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης. Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης. Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Στυλιανή Ηρακλειανού Αντιπρόεδρος: Φίλιππος Φιλιππίδης Γεν. Γραμματέας: Μαρίνα Νούτσου Ταμίας: Χαρίλαος Δημοσθενόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

!#!'(#%) *! 8.61 #33=D?

!#!'(#%) *! 8.61 #33=D? The Missing Piece ΔΙΕΘΝΗ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΔ 1. 8,4% επί του ενήλικου πληθυσµού της Eυρώπης πάσχει από ΣΔ, σύµφωνα µε τη νεότερη έκθεση (2012) της Διεθνούς Οµοσπονδίας Διαβήτη (IDF). και 8,3% παγκοσµίως. 2. Στην

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Αγαπητές και Αγαπητοί συνάδελφοι, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Η ομάδα εργασίας «Εντατική ινσουλινοθεραπεία Προηγμένη τεχνολογία» της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας σας προσκαλεί σε επιστημονική εκδήλωση που

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΗΛΕΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑ ΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κοπανάκι Φιλιατρά Γαργαλιάνοι Κυπαρισσία Πρόεδρος Μελιδώνης Ανδρέας Αντιπρόεδρος Λέπουρας Αντώνιος Γεν. Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

θεραπεύεται Ο ιαβήτης σήµερα του Σακχαρώδη ιαβήτη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ HΜΕΡΙ Α για τη Χειρουργική Θεραπεία

θεραπεύεται Ο ιαβήτης σήµερα του Σακχαρώδη ιαβήτη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ HΜΕΡΙ Α για τη Χειρουργική Θεραπεία Συνεργασία για τη Χειρουργική Θεραπεία του ιαβήτη ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ HΜΕΡΙ Α για τη Χειρουργική Θεραπεία του Σακχαρώδη ιαβήτη Ο ιαβήτης σήµερα θεραπεύεται ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 5 ΜΑΪΟΥ 2017 ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΣΧΟΛΗΣ ΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Ο συντονιστής του προγράμματος

Πρόσκληση. Με συναδελφικούς χαιρετισμούς Ο συντονιστής του προγράμματος 1 o Kύκλος Πρόσκληση Αγαπητοί Συνάδελφοι, H Eταιρία Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού (ΕΜΕΔΙΠ) και το Διαβητολογικό Κέντρο του Γ.Π.Ν. «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» διοργανώνουν και φέτος ένα κύκλο μαθημάτων μέσω διαδικτύου.

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Μαθήματα Μέσω Διαδικτύου 2014-2015

Εκπαιδευτικά Μαθήματα Μέσω Διαδικτύου 2014-2015 Εκπαιδευτικά Μαθήματα Μέσω Διαδικτύου 2014-2015 Προβληματισμοί στην αντιμετώπιση του διαβητικού ασθενή στην κλινική πράξη Χώρος: Αμφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκομείο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ» Θεσσαλονίκη Ξενοδοχείο «DIVANI

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Κρηνίδες Πρόεδρος Μπούσμπουλας Σταύρος Αντιπρόεδρος Παππάς Άγγελος Γεν. Γραμματέας Μαυρογιαννάκη Αναστασία Ταμίας Κυριαζής Ιωάννης Μέλη Λέπουρας

Διαβάστε περισσότερα

8 Φεβρουαρίου 2014. Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. Ξενοδοχείο «Elisso», Ξάνθη

8 Φεβρουαρίου 2014. Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ. Ξενοδοχείο «Elisso», Ξάνθη Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Σε συνεργασία με τους Ιατρικούς Συλλόγους Ξάνθης και Καβάλας Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας να συμμετέχετε στο Επιστημονικό Σεμινάριο Υψηλού Επιπέδου με

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ 2012

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ 2012 Ελληνική Εταιρεία Στρατηγικών Μελετών Διαβήτη (ΕΛ.ΕΣ.ΜΕ.Δ) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ 2012 17-19 Μαΐου 2012 Ξενοδοχείο Poseidon Resort Λουτράκι Κορινθίας Πέµπτη 17 Μαΐου 15.30 18.30 Χ. Μανές Επιδηµιολογία

Διαβάστε περισσότερα

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση

Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Μη μεταδοτική πάθηση η Ψωρίαση Περιστέρι Ιδιαίτερα ενδιαφέροντα στοιχεία παρουσιάστηκαν στην ημερίδα με θέμα την Ψωρίαση, που διοργάνωσαν ο Δήμος Περιστερίου και το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας, την

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ (Σύνολο: 47 Ομιλίες)

ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ (Σύνολο: 47 Ομιλίες) ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΕ ΣΥΝΕΔΡΙΑ, ΣΥΜΠΟΣΙΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΑ ΤΡΑΠΕΖΙΑ (Σύνολο: 47 Ομιλίες) 1. «ΑΝΤΛΙΕΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ ΕΝΤΑΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΙΝΣΟΥΛΙΝΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ» 7ο Σεμινάριο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων «Στρατηγικές στον Σ.Δ. 2008»

Διαβάστε περισσότερα

Χ α ι ρ ε τ ι σ μ ό ς Π ρ ο έ δ ρ ο υ

Χ α ι ρ ε τ ι σ μ ό ς Π ρ ο έ δ ρ ο υ Χ α ι ρ ε τ ι σ μ ό ς Π ρ ο έ δ ρ ο υ Αγαπητές και Aγαπητοί Συνάδελφοι, Τις τελευταίες δεκαετίες η συνεχής εξέλιξη των ηλεκτρονικών υπολογιστικών συστημάτων είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία και ευρύτατη

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της , Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της , Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012 Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο Προληπτικά, διαγνωστικά και εκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να αναχαιτίσουν την παλλαϊκή νόσο του σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ

ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ ΔΙΑΒΗΤΗ (ΕΛ.ΕΣ.ΜΕ.Δ) ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΣΤΟ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗ ΔΙΑΒΗΤΗ 2014 24-26 Απριλίου 2014 Ξενοδοχείο Eden Beach Resort Ανάβυσσος Αττικής 1 Πέμπτη 24 Απριλίου 2014 (15.30-20.30)

Διαβάστε περισσότερα

6 νοεμβριου. 7&8 νοεμβριου. Πρώτη Ανακοίνωση ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Προγράμμα σε αίθουσα στο κέντρο της Δράμας 16.00-21.15

6 νοεμβριου. 7&8 νοεμβριου. Πρώτη Ανακοίνωση ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ. Προγράμμα σε αίθουσα στο κέντρο της Δράμας 16.00-21.15 Ενημέρωση Πρόληψη Εκπαίδευση ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ Αυτοέλεγχος Διατροφή Άθληση Παιδότοπος 6 νοεμβριου Επιστημονικο/ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ Προγράμμα σε αίθουσα στο κέντρο της Δράμας 16.00-21.15 7&8 νοεμβριου Διαβητικο

Διαβάστε περισσότερα

Οργανωτική Επιτροπή. Διοικητικό Συμβούλιο

Οργανωτική Επιτροπή. Διοικητικό Συμβούλιο Οργανωτική Επιτροπή Καλλιγιάννη Κυριακή Καμαράτος Αλέξανδρος Κατσαρός Θωμάς Μανές Χρήστος Μεσημέρης Θεόδωρος Παπαντωνίου Στέφανος Παππάς Άγγελος Τεντολούρης Νικόλαος Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012 Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο Προληπτικά, διαγνωστικά και εκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να αναχαιτίσουν την παλλαϊκή νόσο του σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική

Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη θεωρία στην καθημερινή πρακτική Εκπαιδευτικό Σεμινάριο της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, με την Ιατρική Εταιρεία Χανίων και με τον Ιατρικό Σύλλογο Ηρακλείου Σακχαρώδης Διαβήτης. Από τη

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ h Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας διοργανώνει Διημερίδα με θέμα Ο ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ & ΟΙ ΕΠΙΠΛΟΚΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 12-13 / 03 / 2010 Λάρισα Classical Larissa Imperial Hotel Η Διημερίδα πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός

Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός Διοργάνωση Οργάνωση - Γραμματεία Χορηγός ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕΛΕΤΗΣ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΥ ΠΟΔΙΟΥ Πόντου 104, 115 27 Αθήνα Τηλ.: 210 7470089, Fax: 210 7470044 E-mail: emedip@otenet.gr, Web site: www.emedip.gr Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Μπούσμπουλας Σταύρος Αντιπρόεδρος Παππάς Άγγελος Γεν. Γραμματέας Μαυρογιαννάκη Αναστασία Ταμίας Κυριαζής Ιωάννης Μέλη Λέπουρας Αντώνιος

Διαβάστε περισσότερα

1ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ

1ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ 1ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 18-19 εκεµβρίου 2010 Ξενοδοχείο «GALINI», Καµένα Βούρλα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΚΕΓΜ Τουριστικές & Συνεδριακές Επιχειρήσεις ΑΕ - Congress World, M. Παπαπαναγιώτου

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.) έχω την τιμή να σας προσκαλέσω

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012 Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο Προληπτικά, διαγνωστικά και εκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να αναχαιτίσουν την παλλαϊκή νόσο του σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο Προληπτικά, διαγνωστικά και εκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να αναχαιτίσουν την παλλαϊκή νόσο του σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την Αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη Σάββατο 28η Νοεμβρίου 2015, Cine Studio, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Θα χορηγηθούν 6 Μόρια ΣΙΕ

Υπό την Αιγίδα του Υπουργού Υγείας κ. Γιώργου Παμπορίδη Σάββατο 28η Νοεμβρίου 2015, Cine Studio, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Θα χορηγηθούν 6 Μόρια ΣΙΕ 5η Ετήσια Ημερίδα για τον Σακχαρώδη Διαβήτη και τα Μεταβολικά Νοσήματα σε συνεργασία με την Παθολογική Εταιρεία Κύπρου και το Ιατρικό Σύλλογο Λευκωσίας- Κερύνειας Ιπποκράτη Αφιερωμένο στη μνήμη του Καθηγητού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ FIRSTHEALTH ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ CHECK UP ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΖΩΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής Εταιρείας Βόρειας Ελλάδας (Δ.Ε.Β.Ε.) να συμμετέχετε στην Επιστημονική Εκδήλωση με θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας 1 2 Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να

Διαβάστε περισσότερα

ΧαιρετισμόςΠροέδρου γιατον11 ο κύκλομετεκπαιδευτικώνμαθημάτων ΔΕΒΕ

ΧαιρετισμόςΠροέδρου γιατον11 ο κύκλομετεκπαιδευτικώνμαθημάτων ΔΕΒΕ ΧαιρετισμόςΠροέδρου γιατον11 ο κύκλομετεκπαιδευτικώνμαθημάτων ΔΕΒΕ Αγαπητοί συνάδελφοι, Οι διαδικασίες για την έναρξη του 11 ου κύκλου των μετεκπαιδευτικών μαθημάτων της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου

Διαβάστε περισσότερα

10ος. Kύκλος Mετεκπαιδευτικών Mαθημάτων. 52 Μόρια συνεχιζόμενης Iατρικής Eκπαίδευσης Δ.Ε.Β.Ε. AKAΔHMAΪKO ETOΣ 2013-2014.

10ος. Kύκλος Mετεκπαιδευτικών Mαθημάτων. 52 Μόρια συνεχιζόμενης Iατρικής Eκπαίδευσης Δ.Ε.Β.Ε. AKAΔHMAΪKO ETOΣ 2013-2014. Δ.Ε.Β.Ε. ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 10ος Kύκλος Mετεκπαιδευτικών Mαθημάτων AKAΔHMAΪKO ETOΣ 2013-2014 52 Μόρια συνεχιζόμενης Iατρικής Eκπαίδευσης Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Γραφεία

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε.

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. 15 ος Κύκλος Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Χαιρετισμός Προέδρου για τον 15ο Κύκλο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Γ κύκλος μαθημάτων. Ημερομηνίες μαθημάτων

Γ κύκλος μαθημάτων. Ημερομηνίες μαθημάτων Γ κύκλος μαθημάτων Ημερομηνίες μαθημάτων 1 ο Μάθημα: 30 31 Μαρτίου 2012 2 ο Μάθημα: 11 12 Μαΐου 2012 3 ο Μάθημα: 28, 29 & 30 Σεπτεμβρίου 2012 4 ο Μάθημα: 23, 24 & 25 Νοεμβρίου 2012 Γραμματεία Σεμιναρίων

Διαβάστε περισσότερα

12 Κύκλος. Μετεκπαιδευτικών Μαθηµάτων ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Μόρια συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

12 Κύκλος. Μετεκπαιδευτικών Μαθηµάτων ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Μόρια συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης ΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ 12 Κύκλος Μετεκπαιδευτικών Μαθηµάτων ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ Γραφεία Βιβλιοθήκη Εντευκτήριο Γ. Παπανδρέου 39 (πρώην Ανθέων)

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΔΤ1

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΔΤ1 7 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο στη θεραπευτική αντιμετώπιση του σακχαρώδη διαβήτη στα παιδιά και τους εφήβους Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΣΔΤ1 7 th Postgraduate

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΡΘΗ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΟΚΤ - NOE - ΔΕΚ 2014 ΦΕΒ - ΜΑΡ 2015 ΙΑΝ ΦΕΒ ΜΑΡ 2016 ΘΕΜΑ «ΜΥΘΟΙ ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΤΙΒΙΟΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας 2 Στρατηγική Αντιμετώπισης Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 2 Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας

Διαβάστε περισσότερα

3ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ

3ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ ΟΥΣ ΙΑΒΗΤΗ Ηριδανού 12 115 28 Αθήνα Τηλ.: 210 7210935 Fax: 210 7210936 info@ede.gr www.ede.gr 12, Iridanou str. 115 28 Athens Tel.: 210 7210935 Fax: 210 7210936 info@ede.gr www.ede.gr 3ο ΚΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΣΑΚΧΑΡΩ

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ. Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι 1 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητές και Αγαπητοί Συνάδελφοι Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης και Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη (πρώην Δ.Ε.Β.Ε.) έχω την τιμή να σας προσκαλέσω

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος: Ι. Ιωαννίδης Αντιπρόεδρος: Λ. Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Ν. Παπάνας Ταμίας: Α. Καμαράτος Μέλη: Α. Βαζαίου Κ. Μακρυλάκης Α.

Διαβάστε περισσότερα

12 Κύκλος. Μετεκπαιδευτικών Μαθηµάτων ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Μόρια συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

12 Κύκλος. Μετεκπαιδευτικών Μαθηµάτων ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ Μόρια συνεχιζόµενης Ιατρικής Εκπαίδευσης ΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ 12 Κύκλος Μετεκπαιδευτικών Μαθηµάτων ΑΚΑ ΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ Γραφεία Βιβλιοθήκη Εντευκτήριο Γ. Παπανδρέου 39 (πρώην Ανθέων)

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή

Διοικητικό Συμβούλιο. Οργανωτική Επιτροπή Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρίας Μελέτης Παθήσεων Διαβητικού Ποδιού Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γενικός Γραμματέας: Ταμίας: Μέλη: Μανές Χρήστος Κατσαρός Θωμάς Τεντολούρης Νικόλαος Καλλιγιάννη Κυριακή Παππάς

Διαβάστε περισσότερα

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια»

«Ενημερωθείτε για την Υγεία σας, Ζήστε καλύτερα! Άνοια Νευροπαθητικός Πόνος λόγω Σακχαρώδη Διαβήτη Σεξουαλική Ζωή στην Τρίτη Ηλικία - Ακράτεια» Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων Προαγωγής Υγείας και οι Δήμος Νεάπολης-Συκεών, στα πλαίσια της συνεργασίας τους για την έγκυρη ενημέρωση των πολιτών σε θέματα Υγείας και Πρόληψης, διοργάνωσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ Πρόεδρος Μπούσμπουλας Σταύρος Αντιπρόεδρος Παππάς Άγγελος Γεν. Γραμματέας Μαυρογιαννάκη Αναστασία Ταμίας Κυριαζής Ιωάννης Μέλη Λέπουρας Αντώνιος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΡΙΟ ΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 3 ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ν.Ε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΟΡΙΟ ΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 3 ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ν.Ε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΟΡΙΟ ΟΤΕΙΤΑΙ ΜΕ 3 ΜΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Ν.Ε. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ... 02 ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ... 03 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 04 ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ ΠΡΟΕΔΡΟΙ ΟΜΙΛΗΤΕΣ... 09 ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ... 13 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας «Εκπαιδευτικά εργαστήρια για την Άνοια: πρακτικές απαντήσεις σε προβλήματα» Ξενοδοχείο CROWNE PLAZA

2 ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας «Εκπαιδευτικά εργαστήρια για την Άνοια: πρακτικές απαντήσεις σε προβλήματα» Ξενοδοχείο CROWNE PLAZA 2 ο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Άνοιας «Εκπαιδευτικά εργαστήρια για την Άνοια: πρακτικές απαντήσεις σε προβλήματα» Ξενοδοχείο CROWNE PLAZA ΤΕΛΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013 17:00-17:15 Προσέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 02 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Διαβητολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος, από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της δεσμεύτηκε να βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό των συναδέλφων που ασχολούνται με

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟΥ ΣΑΚΧΑΡΩΔΟΥΣ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΥΠΟΥ 1 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΘΝΙΚΟ & ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΈΝΩΣΗ ΑΓΩΝΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ - ΑΡΓΥΡΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ από την ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ταμίας:

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ. Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος: Γεν. Γραμματέας: Ταμίας: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΙΑΒΗΤΟΛΟΓΙΚΗΣ Ε Τ Α Ι Ρ Ε Ι Α Σ Πρόεδρος: Ν. Παπάνας Αντιπρόεδρος: Λ. Λαναράς Γεν. Γραμματέας: Α. Καμαράτος Ταμίας: Α. Βαζαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Μέσω ιαδικτύου 2014 Ερωτήσεις - Απαντήσεις στην προσέγγιση του διαβητικού ασθενή στην κλινική πράξη Χώρος: Aµφιθέατρο Γ.Π. Νοσοκοµείο ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ξενοδοχείο DIVANI CARAVEL

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών. Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Αθήνα, 11 Νοεµβρίου 2014 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Πανελλαδική Εκστρατεία Ενηµέρωσης για την ορθή χρήση των Αντιβιοτικών Η χώρα µας έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά ανθεκτικών µικροβίων Τη θλιβερή πρωτιά στην Ευρώπη,

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογικό Συνέδριο. Σακχαρώδης Διαβήτης - Μεταβολισμός. Από τη βασική έρευνα στην κλινική πράξη

Διαβητολογικό Συνέδριο. Σακχαρώδης Διαβήτης - Μεταβολισμός. Από τη βασική έρευνα στην κλινική πράξη Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική Διαβητολογικό Κέντρο 7 ο Διαβητολογικό Συνέδριο 30 χρόνια λειτουργίας Παν/μιακής Παθολογικής Κλινικής 20 χρόνια λειτουργίας Διαβητολογικού

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Εκδήλωση "Σύγχρονες απόψεις στα Μεταβολικά Νοσήματα"

Επιστημονική Εκδήλωση Σύγχρονες απόψεις στα Μεταβολικά Νοσήματα ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΚΩΝ ΝΟΣΗΜΑΤΩΝ (Ε.ΚΟ.ΜΕ.Ν.) Επιστημονική Εκδήλωση "Σύγχρονες απόψεις στα Μεταβολικά Νοσήματα" 1-4 Ιουνίου 2012 Ξενοδοχείο «Corfu Holiday Palace» Κέρκυρα Πρόλογος ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. 2. Γ.Ο.Ν.Κ. "ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ" Δευτέρα και Τετάρτη στο πλαίσιο λειτουργίας

A/A ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ. 2. Γ.Ο.Ν.Κ. ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ Δευτέρα και Τετάρτη στο πλαίσιο λειτουργίας Λίστα νοσοκομείων στα ηπατολογικά ιατρεία των οποίων υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης ατόμων για εξέταση και θεραπεία έναντι της ηπατίτιδας C χωρίς ραντεβού A/A ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΥΠΟΔΟΧΗΣ ΧΩΡΙΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Υπό την αιγίδα & τη μοριοδότηση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας

Υπό την αιγίδα & τη μοριοδότηση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας Υπό την αιγίδα & τη μοριοδότηση της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδας Τ.Ε.Ι ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ & ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ: ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ 1 η ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ «Η νοσηλευτική προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

Εαρινό Σχολείο. Γηριατρικής. 8-10 Μαΐου Ξενοδοχείο Golden Age, Αθήνα. Εισαγωγή στη Συνολική Γηριατρική Εκτίµηση. Προκαταρκτικό Πρόγραµµα

Εαρινό Σχολείο. Γηριατρικής. 8-10 Μαΐου Ξενοδοχείο Golden Age, Αθήνα. Εισαγωγή στη Συνολική Γηριατρική Εκτίµηση. Προκαταρκτικό Πρόγραµµα Εαρινό Σχολείο Γηριατρικής 8-10 Μαΐου Ξενοδοχείο Golden Age, Αθήνα Εισαγωγή στη Συνολική Γηριατρική Εκτίµηση Προκαταρκτικό Πρόγραµµα Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 08.30 Προσέλευση - Εγγραφές 09.00-09.15 Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε.

Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. Ελληνική Εταιρεία Μελέτης & Εκπαίδευσης για τον Σακχαρώδη Διαβήτη Πρώην Δ.Ε.Β.Ε. 14 ος Κύκλος Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων Χαιρετισμός Προέδρου για τον 14 ο Κύκλο Μετεκπαιδευτικών Μαθημάτων της Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012

Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο ξεκίνησε πρωτοποριακά από το 2012 Η Ευρωπαϊκή Βουλή απαιτεί σχέδιο δράσης για τον σακχαρώδη διαβήτη Συνεδρίαση της 18.03.2012, Στρασβούργο Προληπτικά, διαγνωστικά και εκπαιδευτικά μέτρα πρέπει να αναχαιτίσουν την παλλαϊκή νόσο του σακχαρώδη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Πρόεδρος. Γκιντίκας Στέργιος Γκιουρτζής Θεόδωρος. Τσιάντας Γεώργιος. Δελαρούδης Σιδέρης.

ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ. Πρόεδρος. Γκιντίκας Στέργιος Γκιουρτζής Θεόδωρος. Τσιάντας Γεώργιος. Δελαρούδης Σιδέρης. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1 ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Πρόεδρος Τσιάντας Γεώργιος Μέλη Μανές Χρήστος Ιωσηφίδης Μιχαήλ Μιχαηλίδης Απόστολος Ταπαζίδης Βασίλειος Πεχλιβανίδης Άνθιμος Δελαρούδης Σιδέρης Συμεωνίδης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΗΤΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΑΚΧΑΡΩΔΗΣ ΔΙΑΒΗΤΗΣ 2015 ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΗΣΥΧΙΕΣ. ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΕΠΙΠΛΟΚΩΝ Σάββατο 13 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

7 Νοεμβρίου Σακχαρώδης Διαβήτης. Μακρακώμης. στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

7 Νοεμβρίου Σακχαρώδης Διαβήτης. Μακρακώμης. στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδους Διαβήτη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΝΟΜΟΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ Δ. Θεσσαλιώτιδος Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Δ. Δομοκού της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας Δ. Ξυνιάδος σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Σακχαρώδης Διαβήτης.

Διαβάστε περισσότερα

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας

Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας Διαβητολογική Εταιρεία Βόρειας Ελλάδας 1 Νεότερα δεδομένα στην αντιμετώπιση του Σακχαρώδη Διαβήτη ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχω την ιδιαίτερη τιμή και χαρά να σας προσκαλέσω εκ μέρους της Διαβητολογικής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ ΑΘΗΝΑ ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ ΑΓ. ΘΩΜΑ ΑΘΗΝΑ

ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ ΑΘΗΝΑ ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ ΑΓ. ΘΩΜΑ ΑΘΗΝΑ ΓΝΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΟΥ 45-47 106 75 ΑΘΗΝΑ ΓΝΑ ΛΑΪΚΟ ΑΓ. ΘΩΜΑ 17 115 27 ΑΘΗΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ "ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ" ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 114 115 27 ΑΘΗΝΑ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΩΝ/ΛΕΙΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ Ν. ΙΩΝΙΑΣ "Η ΑΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα