Βιβλίο: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. Συγγραφέας: Louise Hay. Εκδόσεις: Η Δυναμική της Επιτυχίας.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Βιβλίο: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. Συγγραφέας: Louise Hay. Εκδόσεις: Η Δυναμική της Επιτυχίας."

Transcript

1 Βιβλίο: ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ. Συγγραφέας: Louise Hay. Εκδόσεις: Η Δυναμική της Επιτυχίας. Ο αλφαβητικός κατάλογος των ασθενειών έχει με το Νο 1 τις πιθανές αιτίες των αρνητικών σκέψεων που δημιουργούν την ασθένεια και με το Νο 2 το νέο πρότυπο σκέψης για την θεραπεία και την υγεία : Α Αγκώνας Αντιπροσωπεύει την αλλαγή κατευθύνσεων και την αποδοχή νέων εμπειριών. Δέχομαι με ευκολία τις νέες εμπειρίες κι ακολουθώ νέες κατευθύνσεις και αλλαγές. Άγχος Καμιά εμπιστοσύνη για τη ροή και την εξέλιξη της ζωής. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου και εμπιστεύομαι την εξέλιξη της ζωής. Είμαι ασφαλής. Αδένες Προσδιορίζουν ενδιάμεσους σταθμούς. Αρχίζω τη διαδικασία για να είμαι ο εαυτός μου. Είμαι η δημιουργική δύναμη του κόσμου μου. Αδενικά Προβλήματα. Κακή διανομή ιδεών που πρέπει να αποβάλω. Έχω όλες τις Θεικές ιδέες και την δραστηριότητα που χρειάζομαι. Βαδίζω μπροστά αυτή τη στιγμή. Αδενοειδίτις (κν. Κρεατάκια) Παιδί που νιώθει ανεπιθύμητο εμπόδιο από οικογενειακές προστριβές και διαμάχες. Αυτό το παιδί είναι επιθυμητό, ευπρόσδεκτο και το αγαπάμε βαθιά. Αέρια που προκαλούν πόνους. Συγκρατούμαι. Φοβάμαι. Ιδέες που δεν μπορώ να τις αφομοιώσω. Χαλαρώνω και αφήνω τη ζωή να με παρασύρει με χαρά. Αιδοίο Αντιπροσωπεύει την ευαισθησία, το ευπρόσβλητο. Νιώθω ασφάλεια στις ευαισθησίες μου. AIDS Αρνούμαι τον εαυτό μου. Νιώθω σεξουαλικές ενοχές. Έχω την πεποίθηση ότι «Δεν είμαι αρκετά καλός». Είμαι μια Θεία, υπέροχη έκφραση της ζωής. Μπορώ να την εκφράζω και να την αποδέχομαι.. Αίμα Αντιπροσωπεύει τη χαρά μέσα στο σώμα μου όταν ρέει ελεύθερα. Είμαι η χαρά της ζωής. Μπορώ να την εκφράζω και να την αποδέχομαι. Αίμα ( προβλήματα ). Δε νιώθω χαρά Δεν αφήνω τις ιδέες να αναπτυχθούν και να εκφραστούν μέσα μου. Νέες χαρούμενες ιδέες κυκλοφορούν ελεύθερα μέσα μου. Αιμορραγία Η χαρά χάνεται. Θυμός. Αλλά πού; Είμαι η χαρά της ζωής. Εκφράζομαι και αποδέχομαι μέσα από ένα τέλειο ρυθμό.

2 Αιμορροίδες Φόβος απέναντι στις προθεσμίες. Θυμός από το παρελθόν. Φοβάμαι να απελευθερώσω. Αισθάνομαι φορτωμένος. Αποβάλλω ότι δεν είναι αγάπη. Υπάρχει χρόνος και χώρος για ότι επιθυμώ να κάνω. Ακμή Δεν αποδέχομαι τον εαυτό μου. Δε μου αρέσει ο εαυτός μου. Είμαι μια Θεία έκφραση της ζωής. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου όπως είναι αυτή τη στιγμή. Ακράτεια Αισθάνομαι μια αποδέσμευση και έχω την αίσθηση πως έχασα κάθε έλεγχο των συναισθημάτων μου. Μου λείπει η φροντίδα για τον εαυτό μου Καθώς φροντίζω τον εαυτό μου νιώθω πως όλοι γύρω μου νιώθουν την ίδια φροντίδα. Είμαι ευγενικός και περιποιητικός με τον εαυτό μου. Όλα είναι καλά. Αλκοολισμός. Τι νόημα έχει. Έχω συναισθήματα ματαιότητας, ενοχής ανεπάρκειας. Απορρίπτω τον εαυτό μου. Ζω το παρόν. Κάθε λεπτό είναι κάτι καινούργιο. Θέλω να αποδείξω την αξία μου. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Αλλεργίες Ποιος μου προκαλεί αλλεργία. Δεν αναγνωρίζω την αξία μου. Ο κόσμος είναι ασφαλής και φιλικός. Είμαι ασφαλής. Νιώθω ήρεμος στη ζωή. Αλλεργική ρινίτιδα Νιώθω συναισθηματική συμφόρηση. Φόβος για το κατεστημένο. Μανία καταδίωξης.ενοχή. Είμαι ένα με τη ζωή και πάντα ασφαλής. Αμνησία Φοβάμαι. Αποφεύγω τη ζωή. Είμαι ανίκανος να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Κάθε στιγμή έχω νοημοσύνη, θάρρος και αυτοπεποίθηση. Νιώθω ασφαλής που είμαι ζωντανός. Αμυγδαλίτιδα Φοβάμαι και έχω καταπιεσμένες συγκινήσεις, πνιγμένη δημιουργικότητα. Το καλό ρέει ελεύθερα τώρα για μένα. Θεικές ιδέες εκφράζονται μέσα από μένα. Είμαι γαληνεμένος. Αναιμία Ασταθής συμπεριφορά «Ναι μεν, αλλά...» Έλλειψη χαράς. Φόβος για τη ζωή. Νιώθω όχι αρκετά καλός. Είμαι ασφαλής όταν απολαμβάνω τη χαρά σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Αγαπώ τη ζωή. Αναπνοή Προσδιορίζει την ικανότητα αποδοχής της ζωής Αγαπώ τη ζωή. Αναπνοή ( προβλήματα ) Δεν μπορώ να αποδεχτώ πλήρως τη ζωή. Δεν αισθάνομαι ότι έχω το δικαίωμα να εξουσιάζω το χώρο μου ή ακόμα και την ύπαρξη μου. Από τότε που γεννήθηκα έχω το δικαίωμα να ζήσω τη ζωή μου ελεύθερα και ολοκληρωμένα. Αξίζω να αγαπηθώ. Θέλω τώρα να ζήσω ολοκληρωμένα τη ζωή μου.

3 Αναπνοή δυσάρεστη. Θυμός και σκέψεις για εκδίκηση. Οι εμπειρίες μου τις ενισχύουν. Απελευθερώνω το παρελθόν με αγάπη. Θέλω να εκφράζω με τη φωνή μου μόνο την αγάπη. Άνθρακας. Νιώθω δηλητηριώδη θυμό για τις αδικίες που μου έκαναν. Απελευθερώνω το παρελθόν και αφήνω το χρόνο να επουλώσει όλες τις πληγές της ζωής μου. Ανίατη ασθένεια. Σαν έφτασες σε αυτό το σημείο δεν μπορείς να θεραπευτείς με εξωτερικά μέσα. Πρέπει να ψάξεις βαθιά μέσα σου για να βρεις τη θεραπεία. Ήρθε από το πουθενά και εκεί θα επιστρέψει. Θαύματα γίνονται καθημερινά. Ψάχνω μέσα μου για να απελευθερώσω το πρότυπο που τη δημιούργησε και τώρα αποδέχομαι την Θεία θεραπεία. Κι έτσι θα γίνει. Ανικανότητα. Νιώθω σεξουαλική πίεση, ένταση, ενοχή. Με δυναστεύουν κοινωνικά πιστεύω. Νιώθω φθόνο απέναντι σε προηγούμενο σύντροφο. Φοβάμαι τη μητέρα μου. Επιτρέπω τώρα σε όλη τη δύναμη του σεξουαλικού στοιχείου μου να λειτουργήσει με ευκολία και χαρά. Ανορεξία. Άρνηση της προσωπικής ζωής. Υπερβολικός φόβος, απόρριψη και μίσος κατά του εαυτού μου. Νιώθω ασφαλής με τον εαυτό μου. Είμαι υπέροχος έτσι όπως είμαι. Επιλέγω να ζω.επιλέγω τη χαρά και την αποδοχή του εαυτού μου. Αρθρίτιδα. Νιώθω πως δε με αγαπούν. Ασκώ κριτική στον εαυτό μου και στους άλλους. Νιώθω βαθιά δυσαρέσκεια. Είμαι η αγάπη. Θέλω τώρα να αγαπώ και να αποδέχομαι τον εαυτό μου. Βλέπω τους άλλους με αγάπη. Αρθριτικά δάχτυλα. Επιθυμώ να τιμωρήσω. Αποδοκιμάζω. Αισθάνομαι θύμα. Βλέπω με αγάπη και κατανόηση. Όλες μου οι εμπειρίες είναι γεμάτες αγάπη. Αρτηρίες. Φέρνουν τη χαρά της ζωής. Είμαι γεμάτος χαρά. Η χαρά ρέει μέσα μου με κάθε χτύπο της καρδιάς μου. Αρτηριοσκλήρωση. Αντιστέκομαι και νιώθω ένταση. Είμαι αδιόρθωτος και στενόμυαλος. Αρνούμαι να δεχτώ το καλό. Είμαι εντελώς ανοικτός στη ζωή και στη χαρά. Θέλω να τα βλέπω όλα με αγάπη. Απάθεια. Αντίσταση στο συναίσθημα. Νέκρωση του εαυτού μου. Φόβος. Νιώθω ασφάλεια όταν αισθάνομαι. Είμαι ανοικτός στη ζωή. Επιθυμώ να ζήσω τις εμπειρίες της. Αποβολή. Φοβάμαι. Φοβάμαι για το μέλλον. Όχι τώρα, αργότερα. Ακατάλληλη χρονική στιγμή. Η Θεία τάξη των πραγμάτων καθοδηγεί τη ζωή μου. Αγαπώ κι αποδέχομαι τον εαυτό μου. Όλα πηγαίνουν καλά.

4 Αποπληξία. Παραιτούμαι. Αντιστέκομαι. Καλύτερα να πεθάνω παρά να αλλάξω. Απόρριψη της ζωής. Η ζωή είναι αλλαγή και προσαρμόζομαι εύκολα στο καινούργιο. Αποδέχομαι τη ζωή (παρελθόν, παρόν και μέλλον ). Απόστημα. Νιώθω καταπιεστικές σκέψεις από ψυχικά τραύματα, προσβολές και εκδίκηση. Επιτρέπω στις σκέψεις μου να ελευθερωθούν. Το παρελθόν έχει τελειώσει. Νιώθω τώρα γαλήνη. Αρθρώσεις. Αντιπροσωπεύουν τις αλλαγές κατεύθυνσης στη ζωή και την άνεση αυτών των κινήσεων. Ακολουθώ με ευκολία την αλλαγή. Η ζωή μου καθοδηγείται Θεϊκά και βαδίζω πάντα προς τη σωστή κατεύθυνση. Ασθένεια του ADDISON. Έχω σοβαρό συναισθηματικό υποσιτισμό. Οργίζομαι εναντίον του εαυτού μου. Φροντίζω στοργικά το σώμα, το πνεύμα και τα συναισθήματά μου. Ασθένεια του ALZHEIMER. Επιθυμία να εγκαταλείψω τον πλανήτη. Αδυνατώ να αντιμετωπίσω τη ζωή όπως είναι. Όλα συμβαίνουν με τη σωστή σειρά χρόνου και χώρου. Η εφαρμογή της Θείας δίκης γίνεται κάθε στιγμή. Ασθένεια του BRIGHT. Αισθάνομαι σαν παιδί που δεν μπορεί να κάνει τίποτε το σωστό, που δεν νιώθει ότι είναι αρκετά καλό. Είμαι ένας αποτυχημένος, ένας χαμένος. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου και νοιάζομαι γι αυτόν. Νιώθω πως είμαι επαρκής σε κάθε στιγμή. Ασθένεια του CUSHING. Έχω μια νοητική ανισορροπία και πολλές αντιφατικές ιδέες. Αισθάνομαι καταδυνάστευση. Με στοργή εξισορροπώ το πνεύμα και το σώμα μου. Επιλέγω τώρα σκέψεις που με κάνουν να νιώθω καλά. Ασθένεια του HODGKIN. Μομφή και υπερβολικός φόβος μήπως δεν είμαι αρκετά καλός. Λυσσαλέος αγώνας για επιβεβαίωση, μέχρι που το αίμα δεν έχει δύναμη να επιβιώσει. Η χαρά της ζωής έχει χαθεί μέσα στον αγώνα για αποδοχή. Είμαι απόλυτα ευτυχισμένος όπως είμαι. Επαρκώ σε ότι κάνω έτσι όπως είμαι. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Εκφράζω και δέχομαι τη χαρά. Ασθένεια του PARKINSON. Φοβάμαι και έχω έντονη επιθυμία να ελέγχω τους πάντες και τα πάντα. Χαλαρώνω γνωρίζοντας πως είμαι ασφαλής. Η ζωή μου ανήκει και εμπιστεύομαι την πορεία της. Άσμα Πνικτική αγάπη. Ανικανότητα αναπνοής. Αίσθηση ασφυξίας. Καταπιεσμένο κλάμα. Νιώθω τώρα ασφαλής επειδή μπορώ να φροντίσω μόνος μου για τη ζωή μου. Θέλω να είμαι ελεύθερος. Ασφυξίας κρίσεις. Καταπιεσμένο κλάμα. Κρίσεις ασφυξίας. Φοβάμαι.. Δεν έχω εμπιστοσύνη στη

5 λειτουργία της ζωής. Μπλοκάρισμα στην παιδική ηλικία. Νιώθω ασφαλής που μεγάλωσα. Ο κόσμος είναι ασφαλής. Άσθμα βρεφικό. Φοβάμαι τη ζωή. Αρνούμαι την ύπαρξη μου. Αυτό το παιδί ζει μέσα στην αγάπη και την ασφάλεια. Είναι ευπρόσδεκτο και μεγαλώνει με στοργή και τρυφερότητα. Αστράγαλος. Αντιπροσωπεύει την κίνηση και την κατεύθυνση. Κινούμαι εύκολα προς τα εμπρός στη ζωή. Ατέλειες εκ γενετής Καρμικό. Εγώ επέλεξα να γεννηθώ έτσι. Εγώ διάλεξα τους γονείς μου. Η κάθε εμπειρία οδηγεί τέλεια στην διαδικασία της ανάπτυξης μου. Έχω συμβιβαστεί με αυτό που είμαι. Ατυχήματα Είμαι ανίκανος να εκφράσω με θάρρος τη γνώμη μου. Επανάσταση κατά των αρχών. Πιστεύω στη βία. Ελευθερώνω το πρότυπο που δημιουργεί όλα αυτά. Είμαι ήρεμος, γεμάτος γαλήνη. Πιστεύω στην αξία μου. Αϋπνία Φοβάμαι. Δεν εμπιστεύομαι την πορεία της ζωής. Νιώθω ενοχές. Αφήνω με αγάπη τη μέρα να φύγει και γλιστρώ σε έναν ειρηνικό ύπνο γνωρίζοντας πως το αύριο θα πάρει από μόνο του το δρόμο του. Αυτιά. Προσδιορίζουν την ικανότητα της ακοής. Ακούω με αγάπη. Αυτιού πόνος. Οργίζομαι. Δε θέλω να ακούσω. Νιώθω μεγάλη ταραχή από γονείς που καβγαδίζουν. Η αρμονία με περιβάλλει. Ακούω με προσοχή και αγάπη το ευχάριστο και το καλό. Είμαι ένα κέντρο αγάπης. Αφροδίσια νοσήματα. Σεξουαλική ενοχή. Έχω ανάγκη για τιμωρία. Πεποίθηση πως τα γεννητικά όργανα είναι αμαρτωλά ή βρόμικα. Προσβάλλω άλλους. Με αγάπη και χαρά δέχομαι την σεξουαλικότητά μου και την έκφρασή της. Αποδέχομαι μόνον τις σκέψεις που με στηρίζουν και με κάνουν να αισθάνομαι καλά. Β Βρογχίτιδα. Έζησα σε ένα δύσκολο οικογενειακό περιβάλλον, άλλοτε με καυγάδες και φωνές και άλλοτε με σιωπή. Δημιουργώ την ειρήνη και την αρμονία μέσα μου και γύρω μου. Όλα είναι καλά. Βρογχοκήλη. Νιώθω μίσος για κάτι που με εξανάγκασαν να κάνω. Αισθάνομαι θύμα. Βλέπω να ματαιώνονται τα σχέδιά μου στη ζωή. Νιώθω ανεκπλήρωτες επιθυμίες. Είμαι η δύναμη και εξουσιάζω τη ζωή μου. Αισθάνομαι ελεύθερος να είμαι ο εαυτός μου.

6 Γ Γάγγραινα. Νιώθω μια πνευματική νοσηρότητα. Καταπνίγω τη χαρά με δηλητηριώδεις σκέψεις. Θέλω τώρα να δημιουργώ αρμονικές σκέψεις και αφήνω τη χαρά να με πλημμυρίσει ελεύθερα. CANDIDIASIS (μυκητίαση) Ταλαντεύομαι και νιώθω πολλές απογοητεύσεις και θυμό. Έχω απαιτήσεις και έλλειψη εμπιστοσύνης στις σχέσεις. Ξέρω μόνο να παίρνω. Επιτρέπω στον εαυτό μου να έχει όλες τις ιδιότητες που μπορεί να έχει. Αξίζει ότι το καλύτερο στη ζωή. Αγαπώ και εκτιμώ τον εαυτό μου και τους άλλους. Γαστρίτιδα. Έχω μια παρατεταμένη αβεβαιότητα. Αισθάνομαι καταδικασμένος από τη μοίρα. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Νιώθω ασφάλεια. Γεννητικά όργανα Προσδιορίζουν τα ανδρικά και τα θηλυκά στοιχεία. Νιώθω ασφάλεια όπως είμαι. Γεννητικά όργανα (προβλήματα) Ανησυχώ μήπως δεν είμαι αρκετά καλός. Νιώθω ασφάλεια πως είμαι. Γεροντική άνοια. Επιστρέφω στην αποκαλούμενη ασφάλεια της παιδικής ηλικίας. Απαιτώ φροντίδα και προσοχή. Ένα είδος ελέγχου των γύρω μου. Φυγή. Έχω Θεϊκή προστασία, ασφάλεια, ειρήνη. Η Ευφυία του Σύμπαντος ενεργεί σε όλα τα επίπεδα της ζωής μου. Γλουτοί. Προσδιορίζουν τη δύναμη. Οι πλαδαροί γλουτοί φανερώνουν έλλειψη δύναμης. Χρησιμοποιώ τη δύναμή μου με σύνεση. Είμαι δυνατός. Νιώθω ασφαλής. Όλα είναι καλά. Γνάθου προβλήματα. Νιώθω θυμό, μνησικακία και επιθυμία για εκδίκηση. Επιθυμώ να αλλάξω μέσα μου το πρότυπο που δημιούργησε αυτήν την κατάσταση. Αγαπώ κι επιδοκιμάζω τον εαυτό μου. Είμαι ασφαλής. Γόνατο. Αντιπροσωπεύει το εγώ και την περηφάνια. Είμαι ευέλικτος και άνετος. Γόνατο (προβλήματα ) Επιμένω με ισχυρογνωμοσύνη και περηφάνια. Έχω ανικανότητα ευελιξίας. Φοβάμαι. Δεν υποχωρώ. Είμαι άκαμπτος. Συγχωρώ. Κατανοώ. Συμπονώ. Αφήνομαι και ρέω άνετα κιόλα πηγαίνουν καλά. Γρίπη Είναι μια απάντηση σε ομαδικό αρνητισμό και πεποιθήσεις. Υπάρχει φόβος και πίστη στις στατιστικές. Είμαι υπεράνω ομαδικών πεποιθήσεων ή του κατεστημένου. Είμαι ελεύθερος, μακριά από κάθε συμφόρηση και επιρροή. Γυναικεία προβλήματα. Αρνούμαι τον εαυτό μου. Απορρίπτω τα στοιχεία της θηλυκότητας.

7 Απολαμβάνω την θηλυκότητα μου. Μου αρέσει που είμαι γυναίκα. Αγαπώ το κορμί μου. Δ Δάχτυλα. Προσδιορίζει το εγώ και το φόβο. Νιώθω ασφάλεια. Μεσαίος. Προσδιορίζει το θυμό και την σεξουαλικότητα. Νιώθω ασφάλεια. Παράμεσος. Προσδιορίζει τις σχέσεις και τη θλίψη. Αγαπώ ειρηνικά. Μικρό. Προσδιορίζει την οικογένεια και την προσποίηση. Είμαι ο εαυτός μου μέσα στην οικογένεια της ζωής. Δάχτυλα ποδιού. Αντιπροσωπεύουν τα ασήμαντα γεγονότα του μέλλοντος. Όλα τα ασήμαντα γεγονότα βρίσκουν τη λύση από μόνα τους. Δέρμα. Προστατεύει την ατομικότητα μας. Είναι ένα αισθητήριο όργανο. Είναι ασφαλές να είμαι ο εαυτός μου. Δερματικά Προβλήματα. Έχω άγχος, φοβάμαι. Παλιό θαμμένο τραύμα. Νιώθω απειλή. Προστατεύω στοργικά τον εαυτό μου με σκέψεις χαράς και γαλήνης. Έχω συγχωρήσει και ξεχάσει το παρελθόν.τώρα είμαι ελεύθερος. Διαβήτης. Λαχταρώ εκείνο που θα μπορούσα να έχω. Έχω μεγάλη ανάγκη να ελέγχω. Έχω βαθιά θλίψη. Δε νιώθω καμιά γλυκύτητα. Αυτή η στιγμή είναι γεμάτη από χαρά. Επιλέγω τώρα να απολαύσω τη γλυκιά εμπειρία του σήμερα. Διάρροια Φοβάμαι. Απορρίπτω. Τρέπομαι σε φυγή. Εκείνα που προσλαμβάνω, αφομοιώνω και αποβάλλω λειτουργούν τέλεια. Είμαι ήρεμος στη ζωή. Διαστρέμματα Φοβάμαι και αντιστέκομαι. Δε θέλω να μετακινηθώ προς μια ορισμένη κατεύθυνση. Εμπιστεύομαι την πορεία της ζωής που με οδηγεί μόνον προς το καλύτερο. Είμαι γαληνεμένος. Δόντια Αντιπροσωπεύουν τις αποφάσεις. Δόντια (προβλήματα) Χρόνια αναποφασιστικότητα. Δεν μπορώ να αναλύσω τις ιδέες μου για να πάρω αποφάσεις. Παίρνω τις αποφάσεις μου με βάση την αλήθεια, και νιώθω ασφάλεια γιατί γνωρίζω πως μόνον η θεία τάξη πραγμάτων υπάρχει στη ζωή μου.

8 Δοντιών τρίξιμο. Νιώθω θυμό. Έχω επιθυμία για έλεγχο. Αρνούμαι να εκφράσω τα συναισθήματα μου. Εμπιστεύομαι την πορεία της ζωής. Ζητώ με ευκολία αυτό που θέλω. Η ζωή με στηρίζει. Δρεπανοκυτταρική αναιμία Πεποίθηση πως δεν είμαι αρκετά καλός. Πεποίθηση που σκοτώνει τη χαρά της ζωής. Αυτό το παιδί ζει και αναπνέει τη χαρά της ζωής και μεγαλώνει μέσα στην αγάπη. Ο Θεός κάνει θαύματα κάθε μέρα Δυσκαμψία Σκληρές, άκαμπτες σκέψεις. Νιώθω αρκετή ασφάλεια για να έχω ευελιξία στη σκέψη μου. Δυσκοιλιότητα Αρνούμαι να απελευθερώσω τις παλιές μου ιδέες. Μένω προσκολλημένος στο παρελθόν. Καμιά φορά γίνομαι τσιγκούνης. Απελευθερώνω το παρελθόν και δέχομαι το καινούργιο, το ζωτικό και το ανανεωμένο στη ζωή μου. Δυσπεψία Νιώθω βαθύ φόβο, τρόμο και άγχος. Αρπάζομαι και βαρυγκωμώ. Χωνεύω και αφομοιώνω όλες τις καινούργιες εμπειρίες με ηρεμία και χαρά. Ε Εγκαύματα Εξοργίζομαι, εξαγριώνομαι. Φροντίζω να υπάρχει μόνον ειρήνη και αρμονία μέσα μου και στο περιβάλλον μου. Μου αξίζει τώρα να νιώθω καλά. Εγκέφαλος Αντιπροσωπεύει τον υπολογιστή, τον πίνακα διανομής. Είμαι ο στοργικός χειριστής του εγκεφάλου μου. Εγκέφαλος (όγκος) Δεν μπορώ να συντονίσω τις πεποιθήσεις μου. Είμαι ισχυρογνώμων. Αρνούμαι να αλλάξω τα παλιά μου πρότυπα. Είναι εύκολο να αναπρογραμματίσω τον υπολογιστή του μυαλού μου. Όλα στη ζωή αλλάζουν και η σκέψη μου ανανεώνεται συνέχεια. Εθισμοί Προσπαθώ να αποφεύγω τον εαυτό μου. Φοβάμαι, δεν ξέρω πως να αγαπήσω τον εαυτό μου. Ανακαλύπτω τώρα πόσο θαυμάσιος είμαι. Θέλω να αγαπώ και απολαμβάνω τον εαυτό μου. Ειλείτιδα (φλεγμονή ειλεού ) Φοβάμαι, ανησυχώ. Νιώθω ότι δεν είμαι αρκετά καλός Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Κάνω ότι καλύτερο μπορώ. Είμαι υπέροχος. Είμαι γαλήνιος.

9 Έκζεμα. Δέχομαι έναν αμείλικτο ανταγωνισμό. Έχω διανοητικά ξεσπάσματα. Αρμονία και ειρήνη, αγάπη και χαρά με περιβάλλουν και κυριαρχούν μέσα μου. Νιώθω ασφάλεια και σιγουριά. Έλκη Φοβάμαι. Έχω έντονη πεποίθηση πως δεν είμαι αρκετά καλός. Τι είναι αυτό που με τρώει. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Είμαι γαληνεμένος. Είμαι ήρεμος. Όλα πηγαίνουν καλά. Έλκος πεπτικό. Φοβάμαι. Έχω την πεποίθηση πως δεν είμαι αρκετά καλός. Αγωνιώ να δώσω ευχαρίστηση. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Είμαι σε αρμονία με τον εαυτό μου. Είμαι υπέροχος. Ελκώματα (πληγές) Λόγια που πληγώνουν κρατιούνται πίσω από τα χείλη μου. Μομφή. Δημιουργώ μόνον ευχάριστες εμπειρίες στον κόσμο που αγαπώ. Εμβοές (βουητά ) Αρνούμαι να ακούσω. Δεν ακούω την εσωτερική μου φωνή. Ισχυρογνωμοσύνη. Εμπιστεύομαι τον Ανώτερο Εαυτό. Ακούω με αγάπη την εσωτερική μου φωνή. Ελευθερώνω ότι δε μοιάζει με πράξη αγάπης. Εμμηνόπαυσης προβλήματα. Φοβάμαι πως δε θα είμαι πια επιθυμητή. Φοβάμαι τα γηρατειά. Απορρίπτω τον εαυτό μου. Δεν είμαι αρκετά καλή. Είμαι ισορροπημένη και ήρεμη σε όλες τις αλλαγές των κύκλων και ευλογώ με αγάπη το σώμα μου. Έμμηνης ρύσης προβλήματα Απορρίπτω τη θηλυκότητα μου. Νιώθω ένοχη και φόβο. Έχω την πεποίθηση πως τα γεννητικά όργανα είναι αμαρτωλά ή βρόμικα. Αποδέχομαι όλο το δυναμικό που έχω σαν γυναίκα καθώς και όλες τις λειτουργίες του σώματός μου σαν φυσικές και φυσιολογικές. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Εμφύσημα. Φοβάμαι να αποδεχτώ τη ζωή. Δεν αξίζω να ζω. Από τη γέννησή μου έχω το δικαίωμα να ζω ελεύθερα και ολοκληρωμένα. Αγαπώ τη ζωή. Αγαπώ τον εαυτό μου. Ενούρηση νυκτερινή. Φόβος που προέρχεται από τους γονείς και συνήθως από τον πατέρα. Αντιμετωπίζω αυτό το παιδί με αγάπη, με συμπόνια, και με κατανόηση. Όλα είναι καλά. Έντερα. Αντιπροσωπεύουν την απαλλαγή από τα άχρηστα πράγματα. Απελευθερώνω το καθετί με ευκολία. Έντερα (προβλήματα) Φοβάμαι να απελευθερώσω τα παλιά και τα άχρηστα. Εύκολα και εκούσια απελευθερώνω τα παλιά και με χαρά καλωσορίζω τα καινούργια. Εξανθήματα. Έχω μικρούς κρυφούς φόβους. Μεγαλοποιώ τις δυσκολίες. Εκνευρίζομαι με τις

10 καθυστερήσεις. Παιδικός τρόπος για να τραβήξω την προσοχή. Φέρνω τη γαλήνη σε κάθε άκρη της ζωής μου. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Είμαι σε αρμονία με την πορεία της ζωής. Επιληψία Έχω μανία καταδίωξης. Απορρίπτω τη ζωή. Αίσθημα τρομερής πάλης. Βία εναντίον του εαυτού μου. Θέλω να βλέπω τη ζωή αιώνια και χαρούμενη. Είμαι αιώνιος, χαρούμενος και ήρεμος. Επιπεφυκίτιδα. Αισθάνομαι οργή και απογοήτευση σε ότι προσδοκώ από τη ζωή. Βλέπω με τα μάτια της αγάπης. Υπάρχει μια αρμονική λύση και την αποδέχομαι τώρα. Επινεφριδίων προβλήματα Νιώθω ηττοπάθεια. Δεν ενδιαφέρομαι πια για τον εαυτό μου. Έχω άγχος. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Είναι σωτήριο για μένα και νοιάζομαι για τον εαυτό μου. Έρπις. Έχω βαθιά πεποίθηση για σεξουαλικές ενοχές και νιώθω την ανάγκη να τιμωρηθώ. Δημόσια ντροπή. Πιστεύω σε ένα Θεό που τιμωρεί. Απόρριψη των γεννητικών οργάνων. Η άποψη μου για το Θεό με στηρίζει. Είμαι φυσικός και φυσιολογικός. Απολαμβάνω τη σεξουαλικότητα και το σώμα μου. Είμαι υπέροχος. Έρπις ζωστήρ. Περιμένω να γίνουν όλα από μόνα τους. Νιώθω φόβο και ένταση. Είμαι υπερευαίσθητος. Είμαι χαλαρός και γαλήνιος γιατί εμπιστεύόμαι την πορεία της ζωής. Στον κόσμο μου όλα πηγαίνουν καλά. Ζ Ζάλες Κάνω επιπόλαιες και σκόρπιες σκέψεις. Αρνούμαι να δω τριγύρω μου. Επικεντρώνω βαθιά και ειρηνικά το ενδιαφέρον μου για τη ζωή. Νιώθω ασφαλής που είμαι ζωντανός και χαρούμενός. Η Ηβικό οστό. Αντιπροσωπεύει τη γεννητική προστασία. Η σεξουαλικότητά μου είναι ασφαλής. Ηλικίας προβλήματα. Κοινωνικές πεποιθήσεις. Παλιές ιδέες. Φοβάμαι να είμαι ο εαυτός μου. Απορρίπτω το παρόν. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου σε όλες τις ηλικίες. Κάθε λεπτό της ζωής μου είναι τέλειο. Ημικρανίες Δε θέλω να με καθοδηγούν. Αντιστέκομαι στη ροή της ζωής. Υπάρχουν σεξουαλικοί φόβοι. (Συνήθως ανακουφίζονται με τον αυνανισμό). Αφήνομαι στη ροή της ζωής και επιτρέπω στη ζωή να μου παρέχει όλα όσα χρειάζομαι

11 με άνεση και ευκολία. Η ζωή μου ανήκει. Ηπατίτιδα. Αντιστέκομαι στην αλλαγή. Νιώθω φόβο, θυμό, μίσος. Στο συκώτι φωλιάζουν η οργή και ο θυμός. Το μυαλό μου είναι καθαρό και ελεύθερο. Αφήνω το παρελθόν και κινούμαι προς το καινούργιο. Όλα είναι καλά. Θ Θρόμβωση της στεφανιαίας. Νιώθω μοναξιά και φόβο. Δεν είμαι πολύ καλός. Δεν κάνω αρκετά. Ποτέ δε θα τα καταφέρω. Ταυτίζομαι με τη ζωή. Το Σύμπαν με στηρίζει ολοκληρωτικά. Όλα είναι καλά. Θρόμβωσης προβλήματα. Διακόπτω τη ροή της χαράς μέσα μου. Ξυπνώ μέσα μου μια καινούργια ζωή. Βαδίζω σωστά. Θυλακίτιδα Νιώθω καταπιεσμένη οργή. Επιθυμώ να τιμωρήσω κάποιον. Η αγάπη χαλαρώνει και ελευθερώνει τα πάντα. Θύμος αδένας. Κύριος αδένας του ανοσοποιητικού συστήματος. Νιώθω επίθεση από τη ζωή. Οι άλλοι είναι έξω και θέλουν να μου κάνουν κακό. Οι σκέψεις αγάπης που κάνω διατηρούν δυνατό το ανοσοποιητικό μου σύστημα. Είμαι ασφαλής μέσα κι έξω. Θεραπεύω τη ζωή μου με αγάπη. Θυρεοειδής αδένας. Νιώθω ταπείνωση. Ποτέ δεν μπορώ να κάνω αυτό που θέλω. Πότε θα έρθει η σειρά μου? Ξεπερνώ όλους τους παλιούς περιορισμούς και επιτρέπω τώρα στον εαυτό μου να εκφραστεί ελεύθερα και δημιουργικά. Ι Ιγμόρεια. Οργή εναντίον κάποιου πολύ οικείου. Η ειρήνη και η αρμονία κατοικούν μέσα μου και με περιβάλλουν κάθε στιγμή. Όλα πηγαίνόυν καλά. Ίκτερος. Εσωτερική και εξωτερική προκατάληψη. Έλλειψη ισορροπίας στη λογική. Νιώθω ανεκτικότητα, συμπόνια και αγάπη για όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένου και του εαυτού μου. Ισορροπίας απώλεια. Διασκορπισμένη σκέψη. Άρνηση επικέντρωσης. Επικεντρώνω τον εαυτό μου στην αίσθηση της ασφάλειας και αποδέχομαι την τελειότητα της ζωής μου. Όλα είναι καλά. Ινώδεις όγκοι και κύστεις. Προσπαθώ να θεραπεύσω κάθε απόρριψη του συντρόφου μου. Αντιμετωπίζω χτυπήματα στο γυναικείο εγώ μου. Απελευθερώνω από μέσα μου το πρότυπο που προκάλεσε αυτή μου την εμπειρία. Δημιουργώ μόνον το καλό στη ζωή μου. Ισχίο. Δέχεται το βάρος του σώματος με απόλυτη ισορροπία. Με βαθιά εμπιστοσύνη προχωρώ προς τα μπρος. Υπάρχει χαρά κάθε μέρα.

12 Ισχιακά προβλήματα. Φοβάμαι να προχωρήσω σε μεγάλες αποφάσεις. Δεν έχω προσδοκίες. Είμαι απόλυτα ισορροπημένος. Προχωρώ στη ζωή με ευκολία και χαρά σε όλες τις ηλικίες. Ισχιαλγία Υποκρίνομαι. Φόβος για τα χρήματα και το μέλλον. Βαδίζω προς το καλύτερο για μένα. Γύρω μου υπάρχει μόνον το καλό. Νιώθω ασφάλεια και σιγουριά....ιτις! Νιώθω φόβο και απογοήτευση για τις συνθήκες που προσδοκώ στη ζωή μου Επιθυμώ να αλλάξω όλα τα πρότυπα της κριτικής. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Ιτις (φλεγμονές) Νιώθω φόβο. Γίνομαι έξαλλος. Κάνω οργισμένες σκέψεις. Η σκέψη μου είναι ειρηνική, ήρεμη, συγκεντρωμένη. Κ Κακοσμία σώματος. Αισθάνομαι φόβο. Αντιπαθώ τον εαυτό μου. Φοβάμαι τους άλλους. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Είμαι ασφαλής. Καλόγερος. Νιώθω θυμό. Είμαι πολύ οργισμένος. Βρίσκομαι σε αναβρασμό. Εκφράζω την αγάπη και τη χαρά και είμαι γαληνεμένος. Καούρες. Φόβος. Φόβος. Φόβος. Ασφυκτικός φόβος. Αναπνέω ελεύθερα και βαθιά. Είμαι ασφαλής. Εμπιστεύομαι την πορεία της ζωής. Καρδιά. Αντιπροσωπεύει το κέντρο της αγάπης και της ασφάλειας. (βλ. Αίμα). Η καρδιά μου χτυπάει στο ρυθμό της αγάπης. Καρδιακά προβλήματα. Διατηρώ παλιά συναισθηματικά προβλήματα. Έλλειψη χαράς. Η καρδιά μου έχει σκληρύνει. Έχω πεποιθήσεις που δημιουργούν ένταση και στρες. Χαρά. Χαρά. Χαρά. Με αγάπη επιτρέπω τη χαρά να διεισδύσει στο μυαλό, στο σώμα, στις εμπειρίες μου. Καρδιακή προσβολή. Αποστραγγίζω τη χαρά από την καρδιά μου για λόγους οικονομικούς, κοινωνικούς,επαγγελματικούς κτλ. Φέρνω πίσω τη χαρά στο κέντρο της καρδιάς μου. Εκφράζω αγάπη προς όλους. Καρκίνος. Νιώθω βαθύ πόνο. Έχω μια παλιά μνησικακία ή βαθιά δυσαρέσκεια. Βαθιά μυστικά ή θλίψη που τρέφονται από τον εαυτό μου. Νιώθω βαθύ μίσος. Ποιο όμως το όφελος? Στοργικά συγχωρώ και απελευθερώνω όλο μου το παρελθόν. Θέλω να γεμίσω τον κόσμο μου με χαρά. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Καρπός ( χεριού). Αντιπροσωπεύει την κίνηση και8 την άνεση. Χειρίζομαι όλες τις εμπειρίες μου με σύνεση, με αγάπη και με άνεση. Κατακράτηση υγρών. Τι είναι αυτό που φοβάμαι πως θα χάσω? Αποβάλλω με ευκολία και χαρά.

13 Κενώσεων διαταραχές. Φοβάμαι. Φοβάμαι ότι θα χάσω τον έλεγχο. Έχω πάντα τον έλεγχο των σκέψεων μου. Είμαι ασφαλής. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Κερατοειδίτιδα. Νιώθω υπερβολικό θυμό. Επιθυμία να χτυπήσω όποιον και ότι βλέπω. Επιτρέπω στην αγάπη που έχω στην καρδιά μου να θεραπεύσει ότι βλέπει. Επιλέγω την ειρήνη. Στον κόσμο μου όλα πηγαίνουν καλά. Κήλη. Διακοπή σχέσεων. Έχω ένταση και φόρτο. Λανθασμένη δημιουργική έκφραση. Το πνεύμα μου έχει αρμονία και γαλήνη. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Είμαι ελεύθερος να είμαι ο εαυτός μου. Κιρσοί στις φλέβες Παραμένω σε μια θέση που μισώ. Αποθαρρύνομαι. Νιώθω κουρασμένος και παραφορτωμένος. Εμμένω στην αλήθεια, ζω και κινούμαι με χαρά. Αγαπώ τη ζωή και κυκλοφορώ ελεύθερα. Κλάμα. Τα δάκρυα είναι ο ποταμός της ζωής. Προέρχονται από τη χαρά αλλά και από τη θλίψη και τον φόβο. Νιώθω την ειρήνη σε όλες μου τις συγκινήσεις. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Κνησμός ( φαγούρα ). Επιθυμία που ξεπερνά τη θέλησή μου. Νιώθω ανικανοποίητος, έχω τύψεις, λαχταρώ να βγω έξω ή να φύγω μακριά. Έχω βρει τη γαλήνη εκεί που βρίσκομαι. Αποδέχομαι το καλό, γνωρίζοντας πως όλες οι ανάγκες και οι επιθυμίες μου θα εκπληρωθούν. Κολίτιδα. Έχω υπερβολικά απαιτητικούς γονείς. Αισθάνομαι καταπίεση και ήττα. Έχω μεγάλη ανάγκη για στοργή. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Δημιουργώ τη χαρά μου. Θέλω να είμαι στη ζωή νικητής. Κόλον βλεννώδες. Έχω αποθέματα υπολειμμάτων παλιών και συγκεχυμένων σκέψεων που φράζουν τη δίοδο της αποβολής τους. Κυλιέμαι στο τέλμα του παρελθόντος. Απελευθερώνω το παρελθόν. Η σκέψη μου είναι ξεκάθαρη. Ζω το παρόν με αγάπη και χαρά. Κολπίτιδα. Θυμός προς το σύντροφο. Σεξουαλική ενοχή. Τιμωρώ τον εαυτό μου. Οι άλλοι αντανακλούν την αγάπη και την αποδοχή που αισθάνομαι για τον εαυτό μου. Απολαμβάνω τη σεξουαλικότητά μου. Κόπωση, εξάντληση. Αντιστέκομαι και νιώθω ανία. Δεν αγαπώ αυτό που κάνω. Αγαπώ με πάθος τη ζωή και είμαι γεμάτος ενεργητικότητα και ενθουσιασμό. Κράμπες. Νιώθω ένταση και φόβο. Είμαι σφιγμένος, δεν προχωρώ. Χαλαρώνω και επιτρέπω στο πνεύμα μου να γαληνέψει.

14 Κράμπες στην κοιλιά. Νιώθω φόβο. Διακόπτω τη διαδικασία. Έχω εμπιστοσύνη στον τρόπο λειτουργίας της ζωής. Είμαι ασφαλής. Κρυολογήματα. Έχω πολλές δραστηριότητες συγχρόνως. Νιώθω πνευματική σύγχυση και αταξία. Δέχομαι μικρά πλήγματα. Τύπος πεποίθησης, Κρυολογώ τρεις φορές το χρόνο. Επιτρέπω στο πνεύμα μου να χαλαρώσει και να ειρηνέψει. Η διαύγεια και η αρμονία κυριαρχούν μέσα μου και γύρω μου. Κύστεις. Επανέρχομαι συχνά σε παλιά οδυνηρά γεγονότα. Θεραπεύω παλιά πλήγματα με λάθος τρόπο και νιώθω πως δεν κάνω καμιά πρόοδο. Οι εικόνες που δημιουργούνται στη μνήμη μου είναι όμορφες επειδή εγώ τις επιλέγω. Αγαπώ τον εαυτό μου. Κυστικά ινώματα. Έχω βαθιά πεποίθηση πως η ζωή δεν είναι με το μέρος μου. Λυπάμαι τον εαυτό μου. Η ζωή με αγαπά κι εγώ αγαπώ τη ζωή. Θέλω τώρα να δέχομαι τη ζωή ελεύθερα και ολοκληρωμένα. Προβλήματα κύστης. Νιώθω άγχος και επιμένω στις παλιές μου ιδέες. Φοβάμαι να απαλλαγώ από αυτές. Νιώθω απόρριψη. Με άνεση και ευκολία απελευθερώνω τις παλιές ιδέες και καλωσορίζω τις καινούργιες. Είμαι ασφαλής. Κυτταρίτιδα. Είχα ένα συναισθηματικό μπλοκάρισμα κατά την παιδική ηλικία. Επιμένω ακόμα να πιστεύω στις αναποδιές του παρελθόντος. Δυσκολεύομαι να προχωρήσω μπροστά. Δεν μπορώ να χαράξω τη δική μου κατεύθυνση. Συγχωρώ όλες τις παλιές μου εμπειρίες. Είμαι τώρα ελεύθερη. Κώμα. Φοβάμαι. Δραπετεύω από κάτι ή κάποιον. Σε περιβάλουμε με αγάπη και ασφάλεια. Σου δημιουργούμε ένα χώρο για να θεραπευτείς. Είσαι η αγάπη. Κωλικός. Νιώθω έναν πνευματικό ερεθισμό, μια ανυπομονησία, μια ενόχληση από το περιβάλλον. Νιώθω πως ανταποκρίνομαι στην αγάπη και στη στοργή. Όλα είναι ειρηνικά. Κώφωση. Απορρίπτω το καθετί, είμαι ισχυρογνώμων και νιώθω απομόνωση. Τι δε θέλω να ακούσω? Δε θέλω να με ενοχλούν. Ακούω τη φωνή του Σύμπαντος και απολαμβάνω όσα μπορώ να ακούσω. Ταυτίζομαι με όλα. Λ Λαιμός (σβέρκος) Αντιπροσωπεύει την ευελιξία. Την ικανότητα να δεις τι βρίσκεται εκεί πίσω. Είμαι σε αρμονία με τη ζωή.

15 Λαιμός (προβλήματα) Αρνούμαι να δω τις άλλες πλευρές ενός ζητήματος. Έχω ισχυρογνωμοσύνη και ακαμψία. Ανικανότητα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Καταπίνω το θυμό μου. Πνίγω τη δημιουργικότητά μου. Αρνούμαι να αλλάξω. Βλέπω με ευκολία και ευελιξία όλες τις πλευρές ενός θέματος. Υπάρχουν άπειροι τρόποι για να δω και να ενεργήσω. Είμαι ασφαλής. Δεν πειράζει αν κάνω θόρυβο. Εκφράζω τον εαυτό μου ελεύθερα και με χαρά. Μιλάω για τον εαυτό μου με ευκολία. Εκφράζω τη δημιουργικότητα μου. Επιθυμώ να αλλάξω. Λαιμός (λάρυγγας). Λεωφόρος της έκφρασης. Κανάλι της δημιουργικότητας. Ανοίγω την καρδιά μου και τραγουδώ τις χαρές της αγάπης. Όγκος στο λαιμό. Φοβάμαι. Δεν εμπιστεύομαι την πορεία της ζωής. Είμαι ασφαλής. Έχω εμπιστοσύνη στη ζωή. Αυτή φροντίζει για μένα. Εκφράζω τον εαυτό μου ελεύθερα και με χαρά. Λαρυγγίτιδα. Είμαι τόσο θυμωμένος που δεν μπορώ να μιλήσω. Νιώθω βαθιά δυσαρέσκεια κατά της εξουσίας. Είμαι ελεύθερος να ζητήσω αυτό που θέλω. Είμαι ασφαλής εκφράζοντας τον εαυτό μου. Είμαι γαληνεμένος. Λεμφικά προβλήματα. Είναι μια προειδοποίηση πως ο νους πρέπει να επικεντρωθεί ξανά στα ουσιαστικά σημεία της ζωής, την αγάπη και τη χαρά. Τώρα είμαι απόλυτα επικεντρωμένος στην αγάπη και τη χαρά της ύπαρξής μου. Ρέω με τη ζωή. Έχω πνευματική ηρεμία. Λέπρα. Έχω απόλυτη ανικανότητα να χειριστώ τη ζωή. Υπάρχει παλιά βαθιά πεποίθηση πως δεν είμαι αρκετά καλός ή αρκετά «καθαρός». Ξεπερνώ όλους τους περιορισμούς μου. Έχω Θεϊκή προστασία και έμπνευση. Η αγάπη θεραπεύει όλη τη ζωή. Λεύκη (δερματοπάθεια). Νιώθω πως δεν ανήκω πουθενά. Αισθάνομαι εντελώς έξω από τα πράγματα. Δεν αποτελώ μέλος της ομάδας. Είμαι το κέντρο της ζωής και είμαι απόλυτα δεμένος με την αγάπη. Λευκόρροια. Έχω την πεποίθηση πως οι γυναίκες δεν έχουν καμιά δύναμη απέναντι στο αντίθετο φύλο. Οργίζομαι κατά του συντρόφου μου. Μόνη μου δημιουργώ όλες μου τις εμπειρίες. Εγώ είμαι η δύναμη. Χαίρομαι τη θηλυκότητά μου. Είμαι ελεύθερη. Λευχαιμία. Διακόπτω απότομα από την πηγή έμπνευσής μου. Τι ωφελεί; Ξεπερνώ τους περιορισμούς του παρελθόντος για την ελευθερία του σήμερα. Νιώθω ασφαλής που είμαι ο εαυτός μου. Λιποθυμία. Φοβάμαι. Δεν τα βγάζω πέρα. Αισθάνομαι κενά μνήμης. Έχω την δύναμη, την ικανότητα και τη γνώση να χειριστώ σωστά τα πάντα στη ζωή μου. Λύκος. Παραιτούμαι, δεν διεκδικώ. Προτιμώ καλύτερα να πεθάνω παρά να απαιτήσω τα δικαιώματά μου. Θυμός και τιμωρία.

16 Απαιτώ τη δική μου δύναμη. Αγαπώ και επιδοκιμάζω τον εαυτό μου. Είμαι ελεύθερος και ασφαλής. Λύσσα. Θυμώνω. Έχω την πεποίθηση πως η βία δίνει την απάντηση σε όλα. Η ειρήνη με περιβάλλει και ζει μέσα μου. Μ Μαλλιά γκρίζα. Κατέχομαι από στρες. Πεποίθηση που δημιουργεί πίεση και ένταση. Νιώθω γαλήνη και άνεση σε όλους τους τομείς της ζωής μου. Είμαι δυνατός και ικανός. Μαστός. Αντιπροσωπεύει τη μητρότητα και τη γαλούχηση. Αποδέχομαι και συντηρώ τη ζωή μέσα από μια τέλεια ισορροπία. Μαστός (κύστεις, οιδήματα, πόνοι.) Υπερβολικό κανάκεμα, υπερπροστασία, αυταρχισμός. Απογαλακτισμός. Είμαι ελεύθερος να είμαι ο εαυτός μου και δίνω στους άλλους την ελευθερία να κάνουν το ίδιο. Νιώθω ασφάλεια όταν σκέφτομαι ότι όλοι πρέπει να μεγαλώσουμε. Μαστίτιδα. Νιώθω θυμό και απογοήτευση. Δε θέλω να γνωρίζω τι συμβαίνει γύρω μου. Εμφανίζεται συνήθως στα παιδιά. Ο φόβος δεν αφήνει να υπάρξει κατανόηση. Η Θεία ειρήνη και αρμονία με περιβάλλουν και ζουν μέσα μου. Είμαι μια όαση ειρήνης, χαράς και αγάπης. Στον κόσμο μου όλα πηγαίνουν καλά. Μετατόπιση μεσοσπονδύλιου δίσκου. Αισθάνομαι εντελώς αβοήθητος στη ζωή. Αναποφάσιστος. Η ζωή στηρίζει όλες μου τις σκέψεις, γι αυτό αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου και όλα πηγαίνουν καλά Μήτρα. Αντιπροσωπεύει την έδρα της δημιουργικότητας. Νιώθω άνεση με το σώμα μου. Μόλυνση. Εκνευρίζομαι. Θυμώνω. Είμαι ενοχλημένος. Επιλέγω να έχω αρμονία και ηρεμία. Μονοπυρήνωση. Προσπαθώ να μειώσω τη ζωή. Αδικώ τους άλλους. Κάνω έντονη αυτοκριτική, συνηθίζω να παίζω το παιχνίδι : «Μα δεν είναι τρομερό;» Ανήκω στο σύνολο της ζωής. Βλέπω τον εαυτό μου στους άλλους και αγαπώ αυτό που βλέπω. Χαίρομαι που είμαι ζωντανός. Μούδιασμα. Αρνούμαι να προσφέρω αγάπη και εκτίμηση σε άλλους. Απονεκρώνομαι διανοητικά. Μοιράζομαι τα συναισθήματα και την αγάπη μου. Ανταποκρίνομαι στην αγάπη του καθενός. Μπιμπίκια. Νιώθω βρόμικος. Νιώθω πως δεν με αγαπούν. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Είμαι τρυφερός και άξιος να αγαπηθώ.

17 Μπράτσα. (βραχίονες). Αντιπροσωπεύουν την ικανότητα και την επιδεξιότητα να κρατούν τις εμπειρίες της ζωής. Αγκαλιάζω και κρατώ στοργικά με ευκολία και χαρά τις εμπειρίες της ζωής. Μυϊκή δυσμορφία. Νιώθω υπερβολικό φόβο. Έχω ακαταμάχητη επιθυμία να ελέγχω τους πάντες και τα πάντα και βαθιά ανάγκη να νιώθω ασφάλεια. Έλλειψη πίστης και εμπιστοσύνης. Νιώθω ασφαλής που είμαι ζωντανός. Νιώθω ασφαλής να είμαι ο εαυτός μου. Είμαι αρκετά καλός όπως είμαι. Έχω εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Μύτη. Δείχνει τα βασικά χαρακτηριστικά του εαυτούμου. Αναγνωρίζω τις έμφυτες ικανότητές μου. Ρινικές αιμορραγίες. Έχω ανάγκη αναγνώρισης. Νιώθω παραγκωνισμένος και απαρατήρητος. Λαχταρώ την αγάπη. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Αναγνωρίζω την αξία μου. Είμαι υπέροχος. Μώλωπες (κν. Μελανιές ). Μικρά χτυπήματα στη ζωή. Αποζητώ την αυτοτιμωρία. Αγαπώ και φροντίζω τον εαυτό μου. Είμαι καλός και ευγενικός μαζί του. Όλα είναι καλά. Ν Ναρκοληψία ( νάρκωση ) Πιστεύω πως δεν τα καταφέρνω. Φοβάμαι υπερβολικά. Επιθυμώ να παρατήσω τα πάντα. Δε θέλω να βρίσκομαι εδώ. Εμπιστεύομαι την Θεία Σοφία και καθοδήγηση γιατί με προστατεύουν πάντα. Είμαι ασφαλής. Ναυτία. Φοβάμαι. Απορρίπτω μια ιδέα ή μια εμπειρία. Είμαι ασφαλής. Έχω εμπιστοσύνη στην πορεία της ζωής που φέρνει μόνο το καλό στη ζωή μου. Ναυτία στο αυτοκίνητο. Αισθάνομαι δεσμευμένος και φοβάμαι μήπως με παγιδεύουν. Κινούμαι με άνεση μέσα στο χώρο και στο χρόνο. Μόνον αγάπη νιώθω γύρω μου. Ναυτία στη θάλασσα. Φοβάμαι. Φόβος του θανάτου. Δεν έχω έλεγχο. Είμαι απόλυτα ασφαλής στο Σύμπαν. Νιώθω τη γαλήνη παντού. Εμπιστεύομαι τη ζωή. Νεοπλασίες (ογκώματα). Επιμένω να σκέπτομαι τα παλιά πλήγματα. Επιμένω να διατηρώ μνησικακίες ή βαθιές δυσαρέσκειες μέσα μου. Συγχωρώ με ευκολία. Αγαπώ τον εαυτό μου και τον επιβραβεύω με επαινετικές σκέψεις. Νεοπλάσματα (όγκοι). Διατηρώ παλιά τραύματα και κλονισμούς. Χρόνιες τύψεις. Με αγάπη ελευθερώνω το παρελθόν και στρέφω την προσοχή μου σ αυτήν την καινούργια μέρα. Όλα πηγαίνουν καλά. Nεύρα. Αντιπροσωπεύουν την επικοινωνία. Δέχονται και ανταποκρίνονται.

18 Επικοινωνώ με άνεση και χαρά. Νευρικός κλονισμός. Κλείνομαι στον εαυτό μου. Μπλοκάρω τις διόδους επικοινωνίας. Ανοίγω την καρδιά μου και δημιουργώ μόνο σχέσεις αγάπης. Είμαι ασφαλής. Είμαι καλά. Νευρικότητα. Φοβάμαι, έχω άγχος, αγωνίζομαι, κάνω βιαστικές ενέργειες. Δεν εμπιστεύομαι την πορεία της ζωής. Βρίσκομαι σε ένα ταξίδι χωρίς τέλος μέσα στην αιωνιότητα και έχω όλο τον καιρό μπροστά μου. Επικοινωνώ με την καρδιά μου. Όλα πηγαίνουν καλά. Νεφρίτιδα. Αντιδρώ με υπερβολές στην απογοήτευση και στην αποτυχία. Μόνο σωστές πράξεις συμβαίνουν στη ζωή μου. Ελευθερώνω τα παλιά και καλωσορίζω τα καινούργια. Όλα πηγαίνουν καλά. Νευραλγία. Έχω ενοχές και τιμωρώ τον εαυτό μου. Άγχος για επικοινωνία. Συγχωρώ τον εαυτό μου. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Επικοινωνώ με αγάπη. Νεφρού προβλήματα. Δημιουργώ κριτική, απογοήτευση, αποτυχία, ντροπή. Έχω αντιδράσεις μικρού παιδιού. Η Θεία δικαιοσύνη έχει πάντα τη θέση της στη ζωή μου. Από κάθε εμπειρία παίρνω μόνον το καλό. Νιώθω ασφαλής μεγαλώνοντας. Νύχια. Αντιπροσωπεύουν την προστασία Είμαι ανοικτός στον κόσμο και νιώθω ασφαλής. Νύχι ποδιού που μεγαλώνει κάτω από το δέρμα. Ανησυχώ. Νιώθω ενοχές για το αν έχω το δικαίωμα να προχωρήσω μπροστά. Έχω το θεϊκό δικαίωμα να ακολουθήσω τη δική μου κατεύθυνση στη ζωή. Είμαι ασφαλής. Είμαι ελεύθερος. Νύχια (φάγωμα ). Απογοήτευση. Τρώγομαι με τον εαυτό μου. Μίσος εναντίον γονιού Νιώθω ασφαλής καθώς ωριμάζω ( μεγαλώνω ). Χειρίζομαι τώρα μόνος μου τη ζωή μου με χαρά και ευκολία. Ο Οίδημα. Δεν αφήνω κάποιον ή κάτι να φύγει. Απελευθερώνω πρόθυμα το παρελθόν. Αισθάνομαι ασφαλής όταν το αφήνω να φύγει. Είμαι ελεύθερος τώρα. Οίδημα (πρήξιμο ). Μπλοκάρισμα στη σκέψη. Μπερδεμένες, οδυνηρές σκέψεις. Οι σκέψεις μου ρέουν ελεύθερα και εύκολα. Χειρίζομαι τις σκέψεις με ευκολία. Οζίδια. Νιώθω μνησικακία και απογοήτευση. Έχει πληγωθεί ο εγωισμός μου στο χώρο της δουλειάς μου. Ελευθερώνω μέσα μου το πρότυπο της αναβολής και επιτρέπω τώρα στην επιτυχία να με συναντήσει.

19 Όραση. Τα μάτια προσδιορίζουν την ικανότητα της καθαρής όρασης (παρελθόν, παρόν, μέλλον). Βλέπω με αγάπη και χαρά. Όρασης προβλήματα. Δεν μου αρέσει αυτό που βλέπω στη ζωή μου. Δημιουργώ τώρα μια ζωή που μου αρέσει να τη βλέπω. Αλληθωρισμός. Δε θέλω να δω τι συμβαίνει πιο πέρα από μένα. Δε στοχεύω σωστά. Είμαι ασφαλής όταν κοιτάζω. Είμαι γαληνεμένος. Αποκλίνων στραβισμός. Φοβάμαι να αντιμετωπίσω το παρόν αυτή τη στιγμή. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου αυτή τη στιγμή. Αστιγματισμός. «Έχω προβλήματα». Φοβάμαι να δω καθαρά τον εαυτό μου. Επιθυμώ τώρα να δω την ομορφιά και το μεγαλείο της ύπαρξης μου. Γλαύκωμα. Αρνούμαι να συγχωρήσω. Πιέζομαι από παλιά υπάρχοντα πλήγματα. Νιώθω συντριμμένος από όλα. Βλέπω γύρω μου με αγάπη και τρυφερότητα Καταρράκτης. Δεν μπορώ να δω το μέλλον με χαρά. Το μέλλον μου είναι σκοτεινό. Η ζωή είναι αιώνια και γεμάτη χαρά. Προσδοκώ να χαρώ την κάθε της στιγμή. Κοκκίνισμα ματιών. Θυμώνω και απογοητεύομαι. Δε θέλω να δω. Ελευθερώνω την ανάγκη να έχω πάντα δίκιο. Είμαι ήρεμος. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Μυωπία. Φοβάμαι το μέλλον. Δεν έχω εμπιστοσύνη σ αυτό που με περιμένει. Δέχομαι τη Θεϊκή καθοδήγηση. Εμπιστεύομαι την πορεία της ζωής. Είμαι ασφαλής. Παιδικά προβλήματα όρασης. Δε θέλω να δω τι συμβαίνει στην οικογένειά μου. Αρμονία και χαρά, ομορφιά και ασφάλεια περιβάλλουν τώρα αυτό το παιδί. Υπερμετρωπία, πρεσβυωπία. Φοβάμαι το παρόν. Είμαι ασφαλής εδώ και τώρα. Το βλέπω. Όρεξης έλλειψη. Φοβάμαι. Προστατεύω τον εαυτό μου. Δεν εμπιστεύομαι τη ζωή. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Νιώθω ασφαλής. Η ζωή είναι ασφαλής και ευχάριστη. Όρεξη υπερβολική. Φοβάμαι και έχω ανάγκη προστασίας. Καταδικάζω κάθε συναίσθημα. Είναι σωτήριο να αισθάνομαι. Είμαι ασφαλής. Τα συναισθήματά μου είναι φυσιολογικά και αποδεκτά. Όρχεις Ανδρικό στοιχείο. Ανδρισμός. Νιώθω ασφαλής που είμαι άντρας. Οστά. Αντιπροσωπεύουν τη δομή του Σύμπαντος.

20 Είμαι συγκροτημένός και ισορροπημένος. Οστά ( δυσμορφία ). Νιώθω νοητική πίεση και σφίξιμο. Οι μυς μου δεν μπορούν να χαλαρώσουν. Δεν έχω ευελιξία σκέψης. Αναπνέω βαθιά τη ζωή. Χαλαρώνω και εμπιστεύομαι την πορεία της ζωής μου. Οστά (θλάσεις). Αντίσταση κατά της εξουσίας. Εξουσιάζω τον κόσμο μου και είμαι κυρίαρχος της σκέψης μου. Οστεομυελίτιδα. Η ίδια η δομή της ζωής μου δημιουργεί θυμό και απογοήτευση. Είμαι γαληνεμένος και εμπιστεύομαι την πορεία της ζωής. Νιώθω ασφάλεια και σιγουριά. Ούλα που ματώνουν. Δεν αισθάνομαι χαρά από τις αποφάσεις που παίρνω στη ζωή. Πιστεύω πως στη ζωή μου παίρνω πάντα σωστές αποφάσεις και είμαι ήρεμος. Έχω συμβιβαστεί με την ιδέα αυτή. Ούλων προβλήματα. Είμαι ανίκανος να στηρίξω τις αποφάσεις μου. Νιώθω μια ατονία απέναντι στη ζωή. Είμαι αποφασιστικός άνθρωπος. Παραδέχομαι και υποστηρίζω τον εαυτό μου με αγάπη. Ουρική αρθρίτιδα. Νιώθω ανάγκη της επιβολής. Ανυπομονώ και οργίζομαι. Νιώθω ασφάλεια και σιγουριά. Έχω ειρήνη με τον εαυτό μου και με τους άλλους. Ουρολοιμώξεις. Νιώθω απόρριψη, συνήθως προς το αντίθετο φύλο ή προς έναν εραστή. Μέμφομαι τους άλλους. Ελευθερώνω στη συνείδησή μου το πρότυπο που δημιούργησε αυτήν την κατάσταση. Επιθυμώ να αλλάξω. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Π Παιδικές αρρώστιες. Έχω πίστη στους παραδοσιακούς και τους κοινωνικούς περιορισμούς και τους λανθασμένους κανόνες. Παιδική συμπεριφορά των ενηλίκων γύρω μου. Αυτό το παιδί έχει Θεϊκή προστασία και περιβάλλεται από αγάπη. Έχει ανοσία. Πάχος. Προσδιορίζει την προστασία και την υπερευαισθησία. Προστατεύεται από την Θεία Αγάπη. Νιώθω πάντα ασφάλεια και σιγουριά. Πάχος υπερβολικό. Φοβάμαι και έχω ανάγκη προστασίας. Αποφεύγω τα συναισθήματά μου. Νιώθω ανασφάλεια, αυτοαπόρριψη. Ψάχνω την ολοκλήρωση. Βρίσκομαι σε αρμονία με τα συναισθήματα μου. Είμαι ασφαλής εκεί που βρίσκομαι. Δημιουργώ μόνος μου την ασφάλειά μου. Αγαπώ και αποδέχομαι τον εαυτό μου. Πίεση του αίματος (υψηλή). Συναισθηματικά προβλήματα που υπάρχουν από παλιά και δε βρήκαν την λύση τους.

Συμπτώματα συνεξάρτησης

Συμπτώματα συνεξάρτησης Συμπτώματα συνεξάρτησης Οι συνεξαρτητικές συμπεριφορές είναι αυτοκαταστροφικές συμπεριφορές. Το συνεξαρτητικό άτομο προσπαθεί να βοηθήσει τους άλλους καταστρέφοντας τον εαυτό του. Τέτοιου είδους συμπεριφορές

Διαβάστε περισσότερα

Γονείς και Έφηβοι Λίγο Πριν τις Πανελλαδικές: Τρόποι Αποδοτικής Μελέτης και Διαχείρισης του Άγχους Τι είναι το Άγχος και τι το Προκαλεί;

Γονείς και Έφηβοι Λίγο Πριν τις Πανελλαδικές: Τρόποι Αποδοτικής Μελέτης και Διαχείρισης του Άγχους Τι είναι το Άγχος και τι το Προκαλεί; Γονείς και Έφηβοι Λίγο Πριν τις Πανελλαδικές: Τρόποι Αποδοτικής Μελέτης και Διαχείρισης του Άγχους Τι είναι το Άγχος και τι το Προκαλεί; Τι είναι το άγχος; Άγχος είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά το

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω

Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το παιδί μου έχει αυτισμό Τώρα τι κάνω Το όνειρο Ένα ζευγάρι περιμένει παιδί. Τότε αρχίζει να ονειρεύεται αυτό το παιδί. Κτίζει την εικόνα ενός παιδιού μέσα στο μυαλό του. Βάσει αυτής της εικόνας, κάνει

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας

ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΒΒΑΔΙΑ Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας 29.05.2015 Ερωτήματα που μας απασχολούν Τι κάνουμε όταν αμφιβάλλουμε για το αν θα τα καταφέρουμε να κρατήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς

Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς Εντυπώσεις μαθητών σεμιναρίου Σώμα - Συναίσθημα - Νούς A...Τα αισθήματα και η ενεργεία που δημιουργήθηκαν μέσα μου ήταν μοναδικά. Μέσα στο γαλάζιο αυτό αυγό, ένιωσα άτρωτος, γεμάτος χαρά και αυτοπεποίθηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΑΝΔΡΟΓΥΝΟ: Η ΘΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Το ερωτικό παιχνίδι του άντρα και της γυναίκας είναι μια μικρή εκδήλωση του παιχνιδιού όλης της ζωής. Το ζευγάρι γνωρίζει και ζει τους κραδασμούς που το διαπερνούν, συμμετέχοντας έτσι στις δονήσεις του

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ή ΟΧΙ. ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΝΑΕΙ Ή ΦΟΒΑΤΑΙ. ΛΑΘΟΣ & ΚΑΚΟΣ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΩ ΑΓΑΠΗ.

ΔΕΔΟΜΕΝΗ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ή ΟΧΙ. ΑΝ Ο ΑΛΛΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΟ ΕΚΤΟΝΩΝΕΤΑΙ ΠΑΝΩ ΠΟΝΑΕΙ Ή ΦΟΒΑΤΑΙ. ΛΑΘΟΣ & ΚΑΚΟΣ. ΚΙΝΔΥΝΕΥΩ ΝΑ ΜΕΙΝΩ ΜΟΝΟΣ. ΔΕΝ ΑΞΙΖΩ ΑΓΑΠΗ. 73 ΔΕΙΓΜΑ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΕΝΟΣ ΕΡΕΘΙΣΜΑΤΟΣ ΜΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΕΝΟΣ ΓΕΓΟΝΟΤΟΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΑΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙ, ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ, ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΩΣΤΟΙ Ή ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΓΑΠΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΑΚΟΥΩ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΓΟΝΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Το να είσαι γονιός δεν είναι εύκολο πράγμα. Δεν υπάρχει ευκαιρία για πρόβα, δεν υπάρχουν σχολεία. Το μόνο που κουβαλάμε

Διαβάστε περισσότερα

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις

Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Λαµβάνοντας τη διάγνωση: συναισθήµατα και αντιδράσεις Πιθανότατα αισθάνεστε πολύ αναστατωµένοι αφού λάβατε µια διάγνωση καρκίνου. Συνήθως είναι δύσκολο να αποδεχθείτε τη διάγνωση αµέσως και αυτό είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι «ψυχικά δυνατοί». Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν «φανούν» ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους.

Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι «ψυχικά δυνατοί». Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν «φανούν» ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους. Πολλοί άνθρωποι θεωρούν λανθασμένα ότι δεν είναι «ψυχικά δυνατοί» Άλλοι μπορεί να φοβούνται μήπως δεν «φανούν» ψυχικά δυνατοί στο περιβάλλον τους Η αυτοεικόνα μας «σχηματίζεται» ως ένα σχετικά σταθερό

Διαβάστε περισσότερα

Για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου Βάσω Σαμανή NHR Solutions Ltd

Για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου Βάσω Σαμανή NHR Solutions Ltd Θετική Ψυχολογία σε περίοδο «Κρίσης» Για το προσωπικό του Πανεπιστημίου Κύπρου Βάσω Σαμανή NHR Solutions Ltd Εισαγωγή «Δεν είναι τα πιο δυνατά ή έξυπνα είδη που επιβιώνουν, αλλά αυτά που ανταποκρίνονται

Διαβάστε περισσότερα

Από την Διονυσία Γιαννοπούλου Ψυχοθεραπεύτρια Οικογενειακή Σύμβουλο Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ»

Από την Διονυσία Γιαννοπούλου Ψυχοθεραπεύτρια Οικογενειακή Σύμβουλο Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ» ΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΝΕΙ? ΠΩΣ ΘΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΟΥΜΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ!! Από την Διονυσία Γιαννοπούλου Ψυχοθεραπεύτρια Οικογενειακή Σύμβουλο Επιστημονικά Υπεύθυνη του Κ.Π «ΠΡΟΝΟΗ» Αυτοεκτίμηση είναι η θετική εικόνα που

Διαβάστε περισσότερα

μαθημα δεύτερο: Βασικοί ορισμοί και κανόνεσ 9 MAΘΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Το συναισθηματικό μας υπόβαθρο 16

μαθημα δεύτερο: Βασικοί ορισμοί και κανόνεσ 9 MAΘΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Το συναισθηματικό μας υπόβαθρο 16 περιεχόμενα μάθημα πρώτο: αστρολογία & σχέσεις 6 μαθημα δεύτερο: Βασικοί ορισμοί και κανόνεσ 9 MAΘΗΜΑ ΤΡΙΤΟ: Το συναισθηματικό μας υπόβαθρο 16 ΜΑΘΗΜΑ ΤΕΤΑΡΤΟ: με ποιον τρόπο αγαπάμε 42 ΜΑΘΗΜΑ ΠΕΜΠΤΟ: με

Διαβάστε περισσότερα

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά

Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Αντιμετώπιση και διαχείριση άγχους για τα παιδιά Άρτεμις Τσίτσικα Επίκ. Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής Παν/μιου Αθηνών Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) Β Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις;

Πώς γράφεις αυτές τις φράσεις; Πρόλογος Όταν ήμουν μικρός, ούτε που γνώριζα πως ήμουν παιδί με ειδικές ανάγκες. Πώς το ανακάλυψα; Από τους άλλους ανθρώπους που μου έλεγαν ότι ήμουν διαφορετικός, και ότι αυτό ήταν πρόβλημα. Δεν είναι

Διαβάστε περισσότερα

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή:

Naoki HigasHida. Γιατί χοροπηδώ. Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού. david MiTCHELL. Εισαγωγή: Naoki HigasHida Γιατί χοροπηδώ Ένα αγόρι σπάει τη σιωπή του αυτισμού Εισαγωγή: david MiTCHELL 41 Ε13 Προτιμάς να είσαι μόνος σου; «Α, μην ανησυχείτε γι αυτόν προτιμά να είναι μόνος του». Πόσες φορές το

Διαβάστε περισσότερα

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ

Οι αριθμοί σελίδων με έντονη γραφή δείχνουν τα κύρια κεφάλαια που σχετίζονται με το θέμα. ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΜΑΘΗΜΑ Τί σε απασχολεί; Διάβασε τον κατάλογο που δίνουμε παρακάτω και, όταν συναντήσεις κάποιο θέμα που απασχολεί κι εσένα, πήγαινε στις σελίδες που αναφέρονται εκεί. Διάβασε τα κεφάλαια, που θα βρεις σ εκείνες

Διαβάστε περισσότερα

Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12.

Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12. 13/06/12. Αρχάγγελος Ζακχιήλ. Ανάγκη για Κάθαρση. Προετοιμασία για Εκλογές 17/06/12. Υπό την καθοδήγηση και αιγίδα του Άγιου Γερμανού. Εκδόσεις: ΤΟ ΜΩΒ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΓΙΟΣ ΓΕΡΜΑΝΟΣ Copyright 2012 Εκδόσεις Το

Διαβάστε περισσότερα

Διαχειρίζομαι το στρες, απολαμβάνω τη ζωή!!! Πίζγα Ασπασία, Ψυχολόγος MSc Διαχείριση του Στρες & Προαγωγή Υγείας

Διαχειρίζομαι το στρες, απολαμβάνω τη ζωή!!! Πίζγα Ασπασία, Ψυχολόγος MSc Διαχείριση του Στρες & Προαγωγή Υγείας Διαχειρίζομαι το στρες, απολαμβάνω τη ζωή!!! Πίζγα Ασπασία, Ψυχολόγος MSc Διαχείριση του Στρες & Προαγωγή Υγείας Ας ξεκινήσουμε με ένα σύντομο τεστ Για κάθε δήλωση που συμφωνείτε προσθέτετε 1 βαθμό. 1.

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1 α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

RPOJECT 6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ

RPOJECT 6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ RPOJECT 6 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΥ ΑΡΓΥΡΩ ΒΟΤΑΝΑ ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΦΑΣΚΟΜΗΛΟ Τα φύλλα έχουν αντισηπτικές, αποχρεμπτικές και σπασμολυτικές ιδιότητες.το φυτό έχει στομαχικές, τονωτικές και καρδιοτονωτικές

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ»

Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς «ΝΗΡΕΑΣ» Εργαστήριο δικτύωσης σε εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με θέμα: «Η συναισθηματική νοημοσύνη και η επίδρασή της στην εκπαιδευτική διαδικασία» 6 7 Μαΐου 2014 Κέντρο Πρόληψης των

Διαβάστε περισσότερα

μάθημα πρώτο: συναστρία 6 μάθημα δεύτερο: Ήλιοσ 8 μάθημα τρίτο: σελήνη 32 μάθημα τέταρτο: ερμησ 50 μάθημα πεμπτο: αφροδίτη 64 μάθημα εκτο: αρης 76

μάθημα πρώτο: συναστρία 6 μάθημα δεύτερο: Ήλιοσ 8 μάθημα τρίτο: σελήνη 32 μάθημα τέταρτο: ερμησ 50 μάθημα πεμπτο: αφροδίτη 64 μάθημα εκτο: αρης 76 περιεχόμενα μάθημα πρώτο: συναστρία 6 μάθημα δεύτερο: Ήλιοσ 8 μάθημα τρίτο: σελήνη 32 μάθημα τέταρτο: ερμησ 50 μάθημα πεμπτο: αφροδίτη 64 μάθημα εκτο: αρης 76 μάθημα έβδομο: δίας 82 μάθημα ογδοο: κρονοσ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ

ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22-10-2015 ΕΠΕΙΓΟΥΣΕΣ Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΒΡΑΪΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΕΚΠ. ΚΕΝΤΡΟ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΖΩΗΣ ΔΑΥΙΔ ΜΩΥΣΗΣ ΠΕ 11 ΦΑ ABLS ΓΙΑ ΤΙΣ Α ΒΟΗΘΕΙΕΣ;

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 5ο μάθημα Διδάσκουσα Δήμητρα Ιορδάνογλου ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΤΡΕΣ Διεθνές Εθνικό Οργανισμού Πανεπιστημίου Διαπροσωπικό Ατομικό ΜΕΡΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΑΓΧΟΣ: Ένας "μη

Διαβάστε περισσότερα

Έφηβοι και αυτοεκτίμηση

Έφηβοι και αυτοεκτίμηση Έφηβοι και αυτοεκτίμηση Με τον όρο αυτοεκτίμηση εννοούμε τον βαθμό στον οποίο εκτιμούμε, σεβόμαστε αλλά και αποδεχόμαστε τον εαυτό μας όπως είναι. Με λίγα και απλά λόγια, είναι η εσωτερική αντίληψη που

Διαβάστε περισσότερα

Greek Translations of Brad Yates Videos

Greek Translations of Brad Yates Videos Greek Translations of Brad Yates Videos Contents: Allowing and Receiving Feeling Betrayed Tapping with Brad Yates Allowing and Receiving http://www.youtube.com/watch?v=4iftrjbas5o Translation by Vicky

Διαβάστε περισσότερα

02/06/15. Όταν αισθανθούμε ότι κάτι μας απειλεί ο οργανισμός μας ετοιμάζεται για το σύνδρομο Fight or Flight, δηλαδή παλεύω ή φεύγω.

02/06/15. Όταν αισθανθούμε ότι κάτι μας απειλεί ο οργανισμός μας ετοιμάζεται για το σύνδρομο Fight or Flight, δηλαδή παλεύω ή φεύγω. Αντιμετωπίζοντας το στρες για μια χαρούμενη και δημιουργική ζωή Το στρες μπορεί από εχθρός μας να γίνει σύμμαχος Ένα ποσοστό άγχους είναι αναγκαίο στη ζωή μας γιατί μας βοηθάει να ενεργοποιηθούμε και να

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα: Νίκος Γ. Τάξη-Τμήμα: Ά-1. Κάπνισμα

Όνομα: Νίκος Γ. Τάξη-Τμήμα: Ά-1. Κάπνισμα Όνομα: Νίκος Γ. Τάξη-Τμήμα: Ά-1 Κάπνισμα Κάπνισμα ονομάζεται η πρακτική της εισπνοής καπνού προερχόμενου από την καύση φύλλων του φυτού καπνός. Η καύση γίνεται συνήθως σε τσιγάρο, πούρο ή με άλλο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Οι γυναίκες μπορεί να περάσουν ώρες ή ακόμα και μέρες χωρίς να έχουν οποιαδήποτε σεξουαλική σκέψη

Οι γυναίκες μπορεί να περάσουν ώρες ή ακόμα και μέρες χωρίς να έχουν οποιαδήποτε σεξουαλική σκέψη Ο ανδρικός και ο γυναικείος εγκέφαλος διαφέρουν χημικά και θυμικά, με αποτέλεσμα οι άνδρες και οι γυναίκες να βλέπουν τα πράγματα από διαφορετική οπτική γωνία. Τα διαφορετικά συναισθήματα των δύο φύλων

Διαβάστε περισσότερα

Νοσηλευτικός Λειτουργός Μαία

Νοσηλευτικός Λειτουργός Μαία ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΓΙΑΚΟΥΜΗ Νοσηλευτικός Λειτουργός Μαία 5 Ιουνίου 2010 1η Ημερίδα Μαιευτικής Ρεφλεξολογία είναι η συμπληρωματική θεραπεία που ασχολείται με τα αντανακλαστικά σημεία στα πέλματα, χέρια, αυτιά με

Διαβάστε περισσότερα

Βιώνουμε αλλαγές στην οικογένειά μας, όπως το διαζύγιο των γονιών μας. Μας απογοητεύουν ή απογοητεύουμε τον εαυτό μας.

Βιώνουμε αλλαγές στην οικογένειά μας, όπως το διαζύγιο των γονιών μας. Μας απογοητεύουν ή απογοητεύουμε τον εαυτό μας. Νοιώθεις θυμωμένος Το φυλλάδιο θα σε βοηθήσει στην περίπτωση που νιώθεις ότι ο θυμός σου δυσκολεύει τη ζωή σου και θα σου προτείνει λύσεις για να αντιμετωπίζεις και να ελέγχεις τα έντονα συναισθήματα θυμού...

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή ατοµικής περίπτωσης µεσήλικης γυναίκας µε Aποφευκτική ιαταραχή Προσωπικότητας και Αγοραφοβία 12ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ψυχολογικής Έρευνας 14 17 Μαϊου 2009, Βόλος, Πανεπιστήµιο Θεσσαλίας Χ. Βαρβέρη-Γ.

Διαβάστε περισσότερα

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη!

«Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! «Tα 14 Πράγματα που Κάνουν οι Καταπληκτικοί Γονείς», από την ψυχολόγο-συγγραφέα Dr. Λίζα Βάρβογλη! Οι καταπληκτικοί γονείς κάνουν καταπληκτικά πράγματα! Και δεν εννοώ περίπλοκα, δύσκολα, ή κάτι τέτοιο,

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Βιολογική εξήγηση των δυσκολιών στην ανθρώπινη επικοινωνία - Νικόλαος Γ. Βακόνδιος - Ψυχολόγ

Βιολογική εξήγηση των δυσκολιών στην ανθρώπινη επικοινωνία - Νικόλαος Γ. Βακόνδιος - Ψυχολόγ Οι άνθρωποι κάνουμε πολύ συχνά ένα μεγάλο και βασικό λάθος, νομίζουμε ότι αυτό που λέμε σε κάποιον άλλον, αυτός το εκλαμβάνει όπως εμείς το εννοούσαμε. Νομίζουμε δηλαδή ότι ο «δέκτης» του μηνύματος το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΥΨΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ ΜΕΣΑΙΕΣ ΝΟΤΕΣ ΧΑΜΗΛΕΣ ΝΟΤΕΣ Αναπνευστικό Αλλεργικός πυρετός Ύσσωπος Άσθμα Βήχας Βρογχίτιδα Βασιλικός, θυμάρι, κάτζεπουτ, λεμόνι, φασκόμηλο Ευκάλυπτος, θυμάρι Βασιλικός, περγαμόντο,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ, ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ 2 μάθημα Διδάσκουσα Δήμητρα Ιορδάνογλου ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΟΝΤΕΛΑ Η ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΙΚΗ ΝΟΗΜΟΣΥΝΗ Ένα σύνολο μη γνωστικών ικανοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΥΑΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ QUANTUM «Svetoch»

ΓΥΑΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ QUANTUM «Svetoch» ΓΥΑΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ QUANTUM «Svetoch» Η συσκευή "Svetoch" είναι σχεδιασμένη για θεραπεία με έγχρωμο φως. Τα οπτικά ερεθίσματα από τα χρώματα διορθώνουν τη ψυχοσυναισθηματική και φυσιολογική κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

Το εργασιακό άγχος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η μεγαλύτερη πρόκληση τόσο στην υγεία των εργαζόμενων όσο και σε εκείνη των επιχειρήσεων

Το εργασιακό άγχος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η μεγαλύτερη πρόκληση τόσο στην υγεία των εργαζόμενων όσο και σε εκείνη των επιχειρήσεων To Εργασιακό Άγχος Κοστίζει Το εργασιακό άγχος αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως η μεγαλύτερη πρόκληση τόσο στην υγεία των εργαζόμενων όσο και σε εκείνη των επιχειρήσεων Η υγεία και η ευεξία μπορούν να επηρεαστούν

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Μάθημα 11 «Το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος» στην προσχολική ηλικία

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ. Μάθημα 11 «Το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος» στην προσχολική ηλικία ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΝΟΙΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Μάθημα 11 «Το εσωτερικό του ανθρώπινου σώματος» στην προσχολική ηλικία Τα θέματά μας σήμερα Θα δούμε πώς αντιλαμβάνονται τα μικρά παιδιά το εσωτερικό

Διαβάστε περισσότερα

Η ενίσχυση της αυτο-εκτίμησης και της αυτοπεποίθησης. Κιζιρίδου Γεωργία, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ.,

Η ενίσχυση της αυτο-εκτίμησης και της αυτοπεποίθησης. Κιζιρίδου Γεωργία, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ., Η ενίσχυση της αυτο-εκτίμησης και Κιζιρίδου Γεωργία, Εξελικτική Σχολική Ψυχολόγος, MSc, Α.Π.Θ., georgiakiz@yahoo.gr, 6973387265 Αυτοεκτίμηση Αντίληψη της προσωπικής ικανότητας Ενδόμυχη πεποίθηση του ατόμου

Διαβάστε περισσότερα

1. Μάθηση/Μνήµη: 2. Απόδοση στις ραστηριότητες: 3. ιάθεση: 5. Μαλλιά: 6. Λήψη Αποφάσεων: Ηλικία:... Τηλέφωνο:... e-mail:...

1. Μάθηση/Μνήµη: 2. Απόδοση στις ραστηριότητες: 3. ιάθεση: 5. Μαλλιά: 6. Λήψη Αποφάσεων: Ηλικία:... Τηλέφωνο:... e-mail:... Prakruti Test Όνοµα:... Ηλικία:... Τηλέφωνο:... e-mail:... 1. Μάθηση/Μνήµη: 2. Απόδοση στις ραστηριότητες: Μαθαίνω γρήγορα, αλλά και ξεχνώ γρήγορα Ο ρυθµός εκµάθησής και το ποσοστό διατήρησης γνώσεων είναι

Διαβάστε περισσότερα

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός;

β) Αν είχες τη δυνατότητα να «φτιάξεις» εσύ έναν ιδανικό κόσμο, πώς θα ήταν αυτός; 1α) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. Aν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Πίσιος M.D. (Hom.) Essence ομοιοπαθητικών φαρμάκων από φίδια

Κωνσταντίνος Πίσιος M.D. (Hom.) Essence ομοιοπαθητικών φαρμάκων από φίδια Κωνσταντίνος Πίσιος M.D. (Hom.) Essence ομοιοπαθητικών φαρμάκων από φίδια ESSENCE Copyright: Κωνσταντίνος Πίσιος Ευμολπιδών 4, 11854, Αθήνα, Ελλάδα Tel: + 30 213 00 53249 www.drpisios. com 26. ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία

2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ. Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία 2 ο Σεμινάριο ΕΓΚΥΡΗ ΠΡΑΞΗ & ΣΥΝΟΧΗ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Δίκτυο σχολείων για τη μη-βία Α Μέρος: ΘΕΩΡΗΤΙΚΟ Τα επίπεδα συνείδησης Ύπνος Μισοξύπνιο Αφύπνιση Ελάχιστη εργασία των εξωτερικών αισθήσεων Με εικόνες

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου

Χάρτινη αγκαλιά. Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Χάρτινη αγκαλιά Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, Β Γυμνασίου Εργασίες 1 α ) Κατά τη γνώμη μου, το βιβλίο που διαβάσαμε κρύβει στις σελίδες του βαθιά και πολύ σημαντικά μηνύματα, που η συγγραφέας θέλει να μεταδώσει

Διαβάστε περισσότερα

Το Άγχος στην εφηβεία

Το Άγχος στην εφηβεία Το Άγχος στην εφηβεία Η ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΥΤΗ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Β 2 ΤΑΞΗΣ : ΚΕΡΜΠΙΖΙ ΦΑΤΜΙΡΑ, ΜΑΓΝΗΣΑΛΗ ΑΘΑΝΑΣΙΟ, ΜΑΖΑΡΑΚΑ ΙΩΑΝΝΑ, ΜΑΥΡΟΜΟΥΣΤΑΚΑΚΗ ΧΡΗΣΤΟ, ΜΕΡΛΟ ΑΝΤΩΝΗ, ΜΟΥΡΓΕΛΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ, ΜΠΑΝΟ ΚΩΝ/ΝΟ,

Διαβάστε περισσότερα

Από το εγχειρίδιο για την Εκπαίδευση Συντονιστών της Αρμονικής Ζωής

Από το εγχειρίδιο για την Εκπαίδευση Συντονιστών της Αρμονικής Ζωής Από το εγχειρίδιο για την Εκπαίδευση Συντονιστών της Αρμονικής Ζωής Σήμερα παρατηρούμε πολύ θυμό γύρω μας. Συνήθως, επειδή θεωρούμε ότι κάποιος μας εμποδίζει να έχουμε αυτά που θέλουμε όπως αγάπη, ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

2 ο ΓΕΛ Βόλου

2 ο ΓΕΛ Βόλου 2 ο ΓΕΛ Βόλου 2016-2017 Ορισμός Σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα ή σεξουαλικώς μεταδιδόμενες ασθένειες ή αφροδίσια νοσήματα ονομάζονται ασθένειες ή μολύνσεις οι οποίες μεταδίδονται από άνθρωπο σε άνθρωπο

Διαβάστε περισσότερα

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES.

A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. A READER LIVES A THOUSAND LIVES BEFORE HE DIES. 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ

ΙΑ ΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ 1η Σελίδα Η Γιώτα θα πάει για πρώτη φορά κατασκήνωση. Φαντάζεται πως θα περάσει πολύ άσχημα μακριά από τους γονείς και τα παιχνίδια της για μια ολόκληρη εβδομάδα. Αγχώνεσαι ή νοιώθεις άβολα όταν είσαι

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες διαχείρισης του θυμού και της επιθετικότητας των παιδιών:

Οδηγίες διαχείρισης του θυμού και της επιθετικότητας των παιδιών: Οδηγίες διαχείρισης του θυμού και της επιθετικότητας των παιδιών: 1. Αν αισθάνεστε ως γονείς πως δεν έχετε καταφέρει να αντιμετωπίζετε ικανοποιητικά τον θυμό του παιδιού σας, ξεκινήστε να διαβάζετε, να

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ

ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ. Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ Του Ρόµπερτ Ηλία Νατζέµυ Στην σελίδα http://www.armonikizoi.com/2016/ek θα βρείτε χρήσιµες πληροφορίες και τεχνικές για την απελευθέρωση από εσωτερικά εµπόδια

Διαβάστε περισσότερα

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη

Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Το ημερολόγιό μου Πηνελόπη Οι πρώτες μου σκέψεις Ο Οδυσσέας έφυγε και τώρα είμαι μόνη μου. Πρέπει να τα έχω όλα υπό έλεγχο Όμως, με τους μνηστήρες στα πόδια μου δε μπορώ άλλο!!! Πρέπει κάτι να κάνω γιατί

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ

ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ 2012-2013 Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΝΕΩΝ ΑΥΤΟΕΛΕΓΧΟΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΕΚΤΙΜΗΣΗ Το ερωτηματολόγιο αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να μελετηθεί η αυτοεκτίμηση και ο αυτοέλεγχος που διαθέτουν οι νέοι

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικός Μαθητής Γονιός συνοδοιπόροι στο συναίσθημα

Εκπαιδευτικός Μαθητής Γονιός συνοδοιπόροι στο συναίσθημα Εκπαιδευτικός Μαθητής Γονιός συνοδοιπόροι στο συναίσθημα ΒΑΣΙΚΑ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΘΥΜΟΣ ΦΟΒΟΣ ΛΥΠΗ ΧΑΡΑ Ο Θυμός μας κάνει να υπερασπιζόμαστε τον εαυτό μας εκφράζει το ένστικτο για ελευθερία και επιβίωση Ο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ

ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥΣ O σχολικός εκφοβισμός είναι ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που τις τελευταίες δεκαετίες έχει πάρει ανησυχητικές διαστάσεις στις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γυρίζω σελίδα... στη. Καλλίοπη Εμμανουηλίδου. Πρακτικός όδηγός με εύκόλα βηματα

Χαμηλή αυτοεκτίμηση. Γυρίζω σελίδα... στη. Καλλίοπη Εμμανουηλίδου. Πρακτικός όδηγός με εύκόλα βηματα Καλλίοπη Εμμανουηλίδου Γυρίζω σελίδα... στη Χαμηλή αυτοεκτίμηση Πρακτικός όδηγός με εύκόλα βηματα Περιεχόμενα ΠΡΟΛΟΓΟΣ.... 13. ΕΙΣΑΓΩΓΗ.... 15 Αυτό το ταξίδι θα το κάνω μόνος ή με βοήθεια;... 15 Πόσο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ (αποσπάσματα από το βιβλίο του Έριχ Φρομ «η τέχνη της αγάπης», Εκδόσεις Μπουκουμάνη).

ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ (αποσπάσματα από το βιβλίο του Έριχ Φρομ «η τέχνη της αγάπης», Εκδόσεις Μπουκουμάνη). ΚΕΙΜΕΝΑ ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΗΘΙΚΗΣ (αποσπάσματα από το βιβλίο του Έριχ Φρομ «η τέχνη της αγάπης», Εκδόσεις Μπουκουμάνη). 1. Σ ένα πολιτισμό όπου επικρατεί το εμπορικό πνεύμα και η

Διαβάστε περισσότερα

Προτού ξεκινήσω θα ήθελα να ξέρεις ότι μόλις έκανες μια σημαντική επένδυση. Επένδυσες στον εαυτό σου αποκτώντας αυτό το πρόγραμμα...

Προτού ξεκινήσω θα ήθελα να ξέρεις ότι μόλις έκανες μια σημαντική επένδυση. Επένδυσες στον εαυτό σου αποκτώντας αυτό το πρόγραμμα... Γεια σου, Θα ήθελα να σε συγχαρώ και από εδώ για αυτήν την αγορά. Στην αρχές που είχα δημιουργήσει αυτό το πρόγραμμα μάζευα διάφορες απορίες και σχόλια των ανθρώπων που το είχαν αγοράσει και έτσι δημιουργήθε

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα

Γνωριμία με τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα Γνωριμία με τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα Αντώνης Φανουριάκης Μονάδα Ρευματολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας Δ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» Αθήνα, 01/02/2016

Διαβάστε περισσότερα

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση

Μανώλης Ισχάκης - Πνευματικά δικαιώματα -www.manolisischakis.gr για περισσότερη εκπαίδευση 1 Τέταρτο Μάθημα Οδηγός Δραστηριότητας Επισκόπηση... 3 Περίληψη... 3-5 Ώρα για δράση... 6-14 Σημειώσεις... 15 2 Μάθημα Πέμπτο- Επισκόπηση Σε αυτό το μάθημα θα μάθεις πώς να διαχειριστείς την λεπτή γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής

Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Τράντα Βασιλική Β εξάμηνο Ειδικής Αγωγής Ο Μικρός Πρίγκιπας έφτασε στη γη. Εκεί είδε μπροστά του την αλεπού. - Καλημέρα, - Καλημέρα, απάντησε ο μικρός πρίγκιπας, ενώ έψαχνε να βρει από πού ακουγόταν η

Διαβάστε περισσότερα

Η προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον

Η προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον Η προσαρμογή του παιδιού στο σχολικό περιβάλλον Το παιδί μας πάει σχολείο Η αρχή της προσχολικής εκπαίδευσης σηματοδοτεί και την αρχή μιας νέας φάσης ζωής για το παιδί και την οικογένειά του. Το παιδί

Διαβάστε περισσότερα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα

Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα Χρήστος Τερζίδης: Δεν υπάρχει το συναίσθημα της αυτοθυσίας αν μιλάμε για πραγματικά όνειρα 21/04/2015 Το φως της λάμπας πάνω στο τραπέζι αχνοφέγγει για να βρίσκουν οι λέξεις πιο εύκολα το δρόμο τους μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Προσαρμογή κειμένου ενημερωτικό φυλλάδιο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»: Γιώργος Ραφαηλίδης υπεύθυνος στο ΓραΣΕΠ Αιγινίου 1 Σύγχρονη µορφή

Διαβάστε περισσότερα

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα!

«Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων», η Εύη Σταθάτου μιλά στο Mothersblog, για το πρώτο της συγγραφικό εγχείρημα! Ημερομηνία 14/02/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.mothersblog.gr Κατερίνα Ηλιάκη http://www.mothersblog.gr/synenteyxeis/item/43377-o-ksexoristos-kosmos-tondidymon--i-eyi-stathatou-mila-sto-mothersblog--gia-to-proto-tis-syggrafikoegxeirima

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Λασκαρίδη

Επίσκεψη στο Ίδρυμα Λασκαρίδη Τάξη: Β, τμήματα: 3 ο & 4 ο Σχολικό έτος: 2011-12 Επίσκεψη στο Ίδρυμα Λασκαρίδη Συνοδοί καθηγητές: Γιαννίρη Σμαρώ, Γκόντα Θεοδώρα και Μπακούρος Βασίλειος 1 2 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Περιεχόμενα... 3 Επίσκεψη

Διαβάστε περισσότερα

Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας

Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας Ας μιλήσουμε για τις σχέσεις μας Επιμέλεια-Παρουσίαση: Άρτεμις Κ.Τσίτσικα Παιδίατρος Εφηβική Ιατρική Επιστ. Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας (Μ.Ε.Υ.) Β Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών Νοσοκομείο

Διαβάστε περισσότερα

Τι είναι φόβος και τι φοβια;

Τι είναι φόβος και τι φοβια; ΦΟΒΟΙ - ΦΟΒΙΕΣ Τι είναι φόβος και τι φοβια; Φόβος: η δυσάρεστη συναισθηματική κατάσταση που δημιουργείται απέναντι σε πραγματικό κίνδυνο, ή απειλή. Φοβία: ο επίμονος φόβος που παγιδεύει το άτομο περιορίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

«Αντιμετωπίζοντας τις κρίσεις πανικού», από τον Σωκράτη Καραμπατέα Συμβουλευτικό Ψυχολόγο, MSc.

«Αντιμετωπίζοντας τις κρίσεις πανικού», από τον Σωκράτη Καραμπατέα Συμβουλευτικό Ψυχολόγο, MSc. «Αντιμετωπίζοντας τις κρίσεις πανικού», από τον Σωκράτη Καραμπατέα Συμβουλευτικό Ψυχολόγο, MSc. Μπορείτε να μάθετε να αντιμετωπίζετε τις κρίσεις πανικού τόσο καλά που δε θα έχουν πια τη δύναμη να σας τρομοκρατούν.

Διαβάστε περισσότερα

2016 Πάρης Ανδρέου Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα

2016 Πάρης Ανδρέου Όλα τα δικαιώματα κατοχυρωμένα 1 Αληθινή Ευεξία: Οι 8 Παράγοντες Μήπως «οδηγάς με σκασμένο λάστιχο»; Φαντάσου ότι οδηγάς το αυτοκίνητό σου και σε κάποιο σημείο σε πιάνει «λάστιχο» ο φόβος και τρόμος όλων των οδηγών. Μπορείς να οδηγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ

ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ ΓΝΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΣΟ ΤΟΥ ΑΛΤΣΧΑΪΜΕΡ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ Δρ. Κωνσταντίνος Ν. Φελλάς Αντιπρύτανης Έρευνας καιακαδημαϊκού Προσωπικού Πανεπιστήμιο Λευκωσίας Χριστιάνα Δίπλη Ερευνήτρια- Ψυχολόγος

Διαβάστε περισσότερα

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει

Μια νύχτα. Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα Μπαίνω στ αμάξι με το κορίτσι μου και γέρνει γλυκά στο πλάϊ μου και το φεγγάρι λες και περπατάει ίσως θέλει κάπου να μας πάει Μια νύχτα σαν κι αυτή μια νύχτα σαν κι αυτή θέλω να σου πω πόσο σ

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Δανιηλίδου Νικολίνα, Ψυχολόγος, MSc στην Ψυχολογία της Υγείας

Γράφει: Δανιηλίδου Νικολίνα, Ψυχολόγος, MSc στην Ψυχολογία της Υγείας Γράφει: Δανιηλίδου Νικολίνα, Ψυχολόγος, MSc στην Ψυχολογία της Υγείας Η ιατρική ορίζει ως χρόνια ασθένεια την ασθένεια που είναι μακρόχρονη ή με συχνά επεισόδια. Παλαιότερα, η διάγνωση μιας σημαντικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ ε.

ΤΣΑΠΑΤΣΑΡΗ ε. Ο σακχαρώδης διαβήτης μπορεί να εμφανιστεί στον καθένα ανεξάρτητα από την ηλικία, το χρώμα ή το φύλο. Είναι μια χρόνια νόσος που όταν δεν είναι σωστά ρυθμισμένη μπορεί να δημιουργήσει απειλητικές για τη

Διαβάστε περισσότερα

Λευκό: Το παγκόσμιο χρώμα ειρήνης και καθαρότητας.

Λευκό: Το παγκόσμιο χρώμα ειρήνης και καθαρότητας. Η αναγνώριση των χρωμάτων συνδέεται με βασικές λειτουργίες του εγκεφάλου. Το περιβάλλον του ατόμου είναι γεμάτο από χρώματα. Η φύση, από μόνη της, είναι ένας πίνακας γεμάτος από χρώματα, το κίτρινο του

Διαβάστε περισσότερα

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;»

«τι συμβαίνει στην εφηβεία;» «τι συμβαίνει στην εφηβεία;» ΜΟΝΑΔΑ ΕΦΗΒΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ (Μ.Ε.Υ) Β ΠΑΙΔΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΙΔΩΝ «Π. & Α. ΚΥΡΙΑΚΟΥ» Διευθύντρια: Καθηγήτρια Μαρίζα Τσολιά Επιστ. Υπεύθυνος: Επ. Καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. Άσκηση και τρίτη ηλικία Μάθημα Επιλογής Κωδικός: 005 Εαρινό εξάμηνο 2015

ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ. Άσκηση και τρίτη ηλικία Μάθημα Επιλογής Κωδικός: 005 Εαρινό εξάμηνο 2015 ΣΥΧΝΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ Άσκηση και τρίτη ηλικία Μάθημα Επιλογής Κωδικός: 005 Εαρινό εξάμηνο 2015 ΑΣΚΗΣΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΗΛΙΚΙΑ Περιεχόμενα προηγούμενης διάλεξης Περιγραφή παθολογιών

Διαβάστε περισσότερα

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου

Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Χαρακτηριστικές εικόνες από την Ιλιάδα του Ομήρου Η γυναίκα ως σύζυγος και μητέρα Η γυναίκα ως πολεμικό λάφυρο Γυναίκα και επιτάφιες τιμές ηρώων Η τύχη του γυναικείου πληθυσμού μετά την άλωση μιας πόλης

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία

Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Εντυπώσεις σεμιναρίου Σεξουαλικότητα & Εφηβεία Καλύτερη πληροφόρηση Ένιωσα σίγουρη για τον εαυτό μου Πολλές απορίες που δεν είχα φανταστεί με σιγούρεψαν Η σημερινή ενημέρωση ήταν από τις καλύτερες που

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ευάγγελος Γκικόντες, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος

Γράφει: Ευάγγελος Γκικόντες, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Γράφει: Ευάγγελος Γκικόντες, Μαιευτήρας - Χειρουργός Γυναικολόγος Τι ακριβώς εννοούμε με τον όρο δυσπανευρία; Είναι η επώδυνη σεξουαλική επαφή. Η γυναίκα, είτε όταν την εξετάζει ο γυναικολόγος είτε κατά

Διαβάστε περισσότερα

"Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde

Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι. Oscar Wilde 1 Αγαπημένε μου φίλε/η, "Να είσαι ΕΣΥ! Όλοι οι άλλοι ρόλοι είναι πιασμένοι." Oscar Wilde Θα ήθελα να σε καλωσορίσω σε αυτό το σεμινάριο. Είναι πολύ σημαντικό για εμένα να ξέρεις πώς δεσμεύομαι με το πέρας

Διαβάστε περισσότερα

Νεανική Δερματομυοσίτιδα

Νεανική Δερματομυοσίτιδα www.printo.it/pediatric-rheumatology/gr/intro Νεανική Δερματομυοσίτιδα Έκδοση από 2016 1. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΝΕΑΝΙΚΗ ΔΕΡΜΑΤΟΜΥΟΣΙΤΙΔΑ 1.1 Τι είδους νόσημα είναι; Η νεανική δερματομυοσίτιδα (ΝΔΜ) είναι ένα σπάνιο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΣΡΙΚΗ ΕΜΒΟΛΙΑ

ΣΟΙΧΕΙΑ ΠΑΙΔΙΑΣΡΙΚΗ ΕΜΒΟΛΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑ Σα εμβόλια είναι ένα άλλο πολύ σημαντικό θέμα που αφορά άμεσα την υγεία του παιδιού. Σα τελευταία χρόνια έχουν συμβάλει τα μέγιστα για την βελτίωση της υγείας και την αποφυγή πολλών ασθενειών των

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Ηγούμαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Τι είναι Ηγεσία «Η Ηγεσία, δεν είναι θέση! γιαυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΡΟΣΑΡΜΟΓΗ ΣΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Αγαπητοί γονείς, Καθώς το νηπιαγωγείο μας έχει ήδη ανοίξει τις πόρτες του στα μικρά μας παιδάκια αλλά και σε εσάς, βρισκόμαστε

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων

Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Λογοτεχνικό Εξωσχολικό Ανάγνωσμα Περιόδου Χριστουγέννων Τίτλος βιβλίου: «Μέχρι το άπειρο κι ακόμα παραπέρα» Συγγραφέας: Άννα Κοντολέων Εκδόσεις: Πατάκη ΕΡΓΑΣΙΕΣ: 1. Ένας έφηβος, όπως είσαι εσύ, προσπαθεί

Διαβάστε περισσότερα

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν.

Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις. Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Αποστόλη Λαμπρινή (brines39@ymail.com) ΔΥΝΑΜΗ ΨΥΧΗΣ Στην ζωή πρέπει να ξέρεις θα σε κάνουν να υποφέρεις Μην λυγίσεις να σταθείς ψηλά! Εκεί που δεν θα μπορούν να σε φτάσουν. Θα σε χτυπάνε, θα σε πονάνε,

Διαβάστε περισσότερα

The Keele STarT Back Screening Tool

The Keele STarT Back Screening Tool The Keele STarT Back Screening Tool Σκεπτόμενος (-η) τις 2 τελευταίες εβδομάδες σημειώστε την απάντησή σας στα ακόλουθα ερωτήματα: Διαφωνώ Συμφωνώ 0 1 1 Ο πόνος στην μέση μου απλώθηκε κάτω στο (-α) πόδι

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα»

ΜΑΡΙΝΑ ΓΙΩΤΗ: «Η επιτυχία της Στιγμούλας, μου δίνει δύναμη να συνεχίσω και να σπρώχνω τα όριά μου κάθε φορά ακόμα παραπέρα» Ημερομηνία 27/11/2015 Μέσο trikalakids.gr Συντάκτης Link http://www.trikalakids.gr/bookcorner/%ce%bc%ce%b1%cf%81%ce%b9%ce%bd %CE%B1-%CE%B3%CE%B9%CF%89%CF%84%CE%B7-%CE%B7- %CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%85%CF%87%CE%AF%CE%B1-

Διαβάστε περισσότερα

Νιώθω Θυμωμένος. Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων

Νιώθω Θυμωμένος. Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Νιώθω Θυμωμένος Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων Ορισμός Συναισθηματική κατάσταση που ποικίλλει σε ένταση από τον ήπιο εκνευρισμό ως την έντονη οργή και μανία. Όπως και άλλα συναισθήματα, συνοδεύεται από φυσιολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Eισαγωγή. H μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του αλλάζοντας τη συμπεριφορά του.

Eισαγωγή. H μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του αλλάζοντας τη συμπεριφορά του. Eισαγωγή H μεγαλύτερη ανακάλυψη της γενιάς μου είναι το γεγονός ότι ένας άνθρωπος μπορεί να αλλάξει τη ζωή του αλλάζοντας τη συμπεριφορά του. Oυίλιαμ Tζέϊμς Όποτε βρισκόμαστε αντιμέτωποι με άσχημα νέα,

Διαβάστε περισσότερα