Eίμαστε το νερό που πίνουμε!!

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Eίμαστε το νερό που πίνουμε!!"

Transcript

1

2 Eίμαστε το νερό που πίνουμε!! Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι είμαστε «νερό» εφόσον σχεδόν το σύνολο του οργανισμού μας αποτελείται από νερό. Πιο συγκεκριμένα η περιεκτικότητα νερού στο σώμα μας είναι: 92% στο αίμα, 22% στα οστά, 75% στον εγκέφαλο και 75% στους μύες. Το νερό αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος κάθε κυττάρου στο οποίο μεταφέρει την τροφή και το οξυγόνο καθώς και του κυκλοφορικού και λεμφικού μας συστήματος.

3 Μαζί με τα ωφέλιμα στοιχεία που υπάρχουν στο νερό, πίνουμε πολλά βλαβερά. Το νερό που πίνετε, μέχρι να φτάσει στο ποτήρι σας, έρχεται σε επαφή με το έδαφος, την ατμόσφαιρα, τα συστήματα απολύμανσης του ίδιου του νερού, τις σωληνώσεις ύδρευσης. Όλα αυτά προσθέτουν ρύπους, μερικοί από τους οποίους είναι εξαιρετικά βλαβεροί. Εάν μπορούσατε να δείτε μέσα στο νερό που πίνετε, θα διαπιστώνατε ότι περιέχει: σωματίδια, όπως άμμος, σκουριά, χλωριούχο βινύλιο, οργανικές και ανόργανες χημικές ουσίες, όπως μόλυβδος από τις υδραυλικές εγκαταστάσεις, ίνες αμιάντου από τους αμιαντοσωλήνες που μεταφέρουν το νερό, νιτρικά, χημικά εντομοκτόνα, ραδόνια, υδράργυρο, παθογόνους μικροοργανισμούς όπως ιούς και βακτήρια. Σε κάθε ηλικία, αυτά τα στοιχεία προσθέτουν κινδύνους, επιβαρύνουν τη σωστή ανάπτυξη ή τη ζωτικότητά μας και δημιουργούν προϋποθέσεις για ανίατες ασθένειες. Το καθαρό, φρέσκο νερό είναι υγεία Από πού παίρνετε το νερό; Το μολυσμένο νερό είναι κίνδυνος για τη ζωή μας Την απαραίτητη ποσότητα νερού την παίρνουμε κατά κύριο λόγο από τις τροφές που τρώμε, τα αναψυκτικά, τους χυμούς και βέβαια το νερό που πίνουμε. Ενδεικτικά, το ψωμί περιέχει 29% νερό, το φρέσκο γάλα 90%, το ωμό κρέας και τα ψάρια 50%, τα φρούτα και λαχανικά 80%-90%, οι κρέμες και το παγωτό 60-80%, τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τα τυριά 30-50%, το γιαούρτι 75-80%, το τσάι 95-99%. Οι διατροφολόγοι συστήνουν ότι, με μια ισορροπημένη διατροφή, θα πρέπει να πίνουμε και 8-10 ποτήρια νερό την ημέρα.

4 πόσο καθαρό είναι το νερό που έχετε στο ποτήρι σας; Ζιζανιοκτόνα - Εντομοκτόνα: 2,4-D, Atrazine, Chlordane, Lindane, Toxaphene Τα εντομοκτόνα και ζιζανιοκτόνα, αρκούν να εμφανιστούν στο νερό σε ποσότητα μερικά μέρη στο τρισεκατομμύριο για να βλάψουν τους μύες της καρδιάς και να νεκρώσουν τα κύτταρα του συκωτιού. Τα παραπάνω ζιζανιοκτόνα και εντομοκτόνα προκαλούν ζημιά στα νεφρά, στο συκώτι, στα επινεφρίδια, στο καρδιαγγειακό, αναπαραγωγικό και νευρικό σύστημα, καρκίνο και θυροειδή. Αμίαντος Η εμφάνισή του οφείλεται στη διάβρωση των αμιαντοσωλήνων. Ενώνεται με τα κύτταρά μας καταστρέφοντας τη μεμβράνη τους και προκαλώντας πολλές μορφές καρκίνου και πολύποδες στα έντερα. Στην Ελλάδα εκτιμάται ότι υπάρχουν περισσότερα από χιλιόμετρα σωλήνες αμιαντοτσιμέντου. Αρσενικό Υπάρχει στο νερό εξαιτίας μεταλλουργικών εγκαταστάσεων ή ηλεκτρονικών απορριμμάτων. Το αρσενικό δημιουργεί δερματικές παθήσεις και επηρεάζει το νευρικό σύστημα. Βενζόλιο Αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου και οδηγεί σε αναιμία και μείωση των αιμοπεταλίων. Εξασθενές χρώμιο Οι ενώσεις του Cr(VI) χαρακτηρίζονται ως: ισχυρά τοξικές, καρκινογόνοι, μεταλλαξιγόνοι, βλαπτικές ως προς την αναπαραγωγή, οξειδωτικές και ως επικίνδυνες για το περιβάλλον. Τετραχλωράνθρακας Οδηγεί σε προβλήματα στο συκώτι και σε αυξημένο κίνδυνο προσβολής από καρκίνο. Υδράργυρος Μπορεί να προκαλέσει διαταραχές στα νεφρά ή στο νευρικό σύστημα. Νιτρικά άλατα Χαλκός Εισχωρούν στο νερό και μέσα στον οργανισμό μας με την βοήθεια των βακτηριδίων και προκαλούν καρκίνο του στομάχου, των εντέρων κλπ. Είναι πολύ επικίνδυνα για τα νεογνά γιατί προκαλούν κυάνωση του βρέφους (είδος αναιμίας), ενώ στους ενήλικες αποδυναμώνουν την αιμοσφαιρίνη, υπεύθυνη για την μεταφορά του οξυγόνου μέσα από το αίμα. Τα νιτρικά άνω των 40-45mg ανά λίτρο είναι πολύ επικίνδυνα. Στους νομούς της Ελλάδας με την μεγαλύτερη πληθυσμιακή παρουσία έχουν εμφανιστεί από 60 έως 4000mg ανά λίτρο. Μεταλλικό στοιχείο. Η έκθεση σε χαλκό μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικές διαταραχές και ζημιά στο συκώτι ή στα νεφρά. Τριχλωροαιθυλένιο (TCE) Μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο καρκίνου και να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι.

5 Κρυπτοσπορίδιο, Γιαρδία Μικροβιολογικές κύστες ή παράσιτα που βρίσκονται σε λίμνες και ποτάμια και μπορούν να προσβάλλουν τον άνθρωπο προκαλώντας γαστρεντερικά νοσήματα. Μεθυλοτριτοταγής Βουτυλικός Αιθέρας (MTBE) Χημικό που μπορεί να προκαλέσει γαστρεντερικό ερεθισμό και βλάβη στα νεφρά, το συκώτι και το νευρικό σύστημα. Μόλυβδος Φυσικό μέταλλο που χρησιμοποιείται σε σωληνώσεις, επενδύσεις καλωδίων, μπαταρίες, κράματα συγκόλλησης και θώρακες ραδιενέργειας. Η έκθεση των παιδιών σε μόλυβδο μπορεί να προκαλέσει καθυστερημένη φυσική ή διανοητική ανάπτυξη, προβλήματα συγκέντρωσης και μαθησιακές δυσκολίες. Η έκθεση ενηλίκων σε μόλυβδο μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στα νεφρά και υψηλή πίεση, εγκεφαλικές βλάβες, μολυβδίαση, σοβαρότατα προβλήματα στο νευρικό μας σύστημα, υψηλή πίεση του αίματος, καρδιακές προσβολές, παθήσεις των νεφρών, στειρότητα, αποβολές κλπ. Ο μόλυβδος μεταφέρεται με το αίμα και είναι ένας από τους πιο σοβαρούς εχθρούς του οργανισμού. Συνολικά τριαλογομεθάνια (TTHM) Χημικό υποπροϊόν της απολύμανσης του πόσιμου νερού που μπορεί να προκαλέσει προβλήματα στο συκώτι, στα νεφρά και στο κεντρικό νευρικό σύστημα και να αυξήσει το κίνδυνο καρκίνου. Χλώριο Είναι απαραίτητο για την απολύμανση του νερού, είναι καταστρεπτικό όμως, όταν μπαίνει στον οργανισμό και ευθύνεται για ασθένειες, όπως καρκίνος, νεφρικές παθήσεις, αποβολές, παθήσεις στο συκώτι, προβλήματα γονιμότητας και αναπαραγωγής, αρτηριοσκλήρυνση, καρδιακά προβλήματα, προσβολή του μυϊκού συστήματος, νευρικές παθήσεις. Η Greenpeace έχει χαρακτηρίσει το χλώριο ως «ο δολοφόνος με το αγγελικό πρόσωπο».

6 Η λύση που αντιμετωπίζει όλους τους κινδύνους σχετικά με το νερό και θα σας προστατεύει για μια ζωή, κρύβεται στη τεχνολογία της Αντίστροφης Όσμωσης & το σύστημα καθαρισμού Rofilters.com τα μόρια του νερού που έχουν ακόμα μικρότερη διάμετρο από τους πόρους της μεμβράνης, διεισδύουν στην επιφάνεια της μεμβράνης και συγκεντρώνονται στον κεντρικό σωλήνα. Οι υπόλοιποι ρύποι συγκεντρώνονται και αποπλένονται από την επιφάνεια της μεμβράνης προς την αποχέτευση. Η μεμβράνη «συλλαμβάνει» την πλειονότητα των ακαθαρσιών, επιτρέποντας τη διέλευση του νερού και παράγοντας καθαρό νερό. Η Αντίστροφη Όσμωση αρχικά αναπτύχθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1950 ως μία οικονομική μέθοδος αφαλάτωσης του θαλασσινού νερού. Η αντίστροφη όσμωση χρησιμοποιεί μια ημιπερατή μεμβράνη για την απομάκρυνση σχεδόν όλης της σωματιδιακής ύλης - θολότητα, βακτήρια, μικροοργανισμοί, άλατα, πρωτεΐνες, αμίαντος, ακόμα και μεμονωμένα μόρια των βαρύτερων οργανικών ενώσεων - από το νερό. Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης χρειάζονται επίσης, κατά κανόνα, ένα φίλτρο άνθρακα για τη μείωση του χλωρίου, το οποίο μπορεί να καταστρέψει τη μεμβράνη και ένα φίλτρο ιζημάτων, ώστε να εξασφαλίζεται ότι και τα πιο λεπτά αιωρούμενα υλικά στο πηγαίο νερό δεν φράζουν μόνιμα τη μεμβράνη. ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΑ ΜΕΓΕΘΗ Μεμβράνη 0,0001 μικρά Ιός 0,02 μικρά έως 0,4 μικρά Βακτήρια 0,4 μικρά έως 1 μικρό Οι πόροι της μεμβράνης έχουν διάμετρο μεταξύ 0,0005 και 0, μικρών (um), σε αντίθεση με τους ιούς που έχουν μέγεθος 0,4-0,02 μικρά και τα βακτήρια 1-0,4 μικρά. Όταν η ροή του νερού τροφοδοσίας διέρχεται από την επιφάνεια της μεμβράνης, Το Σύστημα Καθαρού Νερού Rofilters.com βασίζεται στην αρχή της αντίστροφης όσμωσης για την απομάκρυνση 95-99% του συνόλου των μεταλλικών και χημικών ρύπων από το νερό της βρύσης.

7 Υλικό / Στοιχείο Aluminium Ammonium Arsenic Bacteria Bicarbonate Bromide Cadmium Calcium Chloride Chromate Chromium Copper Cyanide Ferrocyanide Flouride Iron Lead Magnesium Maganese Mercury % TDS % Αφαίρεσης 97-98% 85-95% 94-96% 99+% 95-96% 93-96% 94-95% 90-98% 97-99% 90-95% 98-99% 94-96% 98-99% 95-99% Το σύστημα Καθαρισμού Νερού Rofilters.com, αφαιρεί περισσότερο από 98% των οργανικών χημικών ενώσεων από το νερό χάρις στα φίλτρα ενεργού άνθρακα και ιζήματος, και επιβλαβείς ουσίες και ρύπους χάρις στην μεμβράνη TFC, όπως αναφέρονται στον παρακάτω πίνακα. ΒΑΘΜΟΣ ΑΠΟΡΡΙΨΗΣ ΤΥΠΙΚΗΣ ΜΕΜΒΡΑΝΗΣ TFC Υλικό / Στοιχείο Nickel Nitrate Phosphate Polyphosphate Potassium Pyrogen Radioactivity Radium Selenium Silica Silicate Silver Sodium Sulphate Sulphite Zinc 97-99% 93-96% 99+% 98-99% 92% 99+% 95-98% 97% 97% % Αφαίρεσης 85-90% 95-97% 95-97% 92-98% 99+% 98-99% * Virus * Insecticides * Detergents 99+% 97% 97% * Herbicides * Mετριοπαθείς εκτιμήσεις 97% Συνολικά Διαλυμένα Στερεά 95%

8 Σύστημα καθαρισμού νερού Rofilters.com Το Rofilters.com είναι σύστημα καθαρισμού, που εξασφαλίζει καθαρό τρεχούμενο νερό για οικιακή και επαγγελματική χρήση με στάδια καθαρισμού και εμπλουτισμού του νερού Συντήρηση & αλλαγή φίλτρων Τα συστήματα Rofilters.com έχουν εγγύηση εφ όρου ζωής, εφόσον η συντήρηση και αλλαγή των φίτρων γίνεται στα προκαθορισμένα διαστήματα από εξειδικευμένα άτομα της εταιρίας μας. Η συντήρηση γίνεται δυο φορές το χρόνο και η αλλαγή των φίλτρων πραγματοποιείτα σύμφωνα με τον παρακάτω πίνακα. Στάδιο Περιγραφή φίλτρου (κανον. μέγεθος) 6 μήνες 1 έτος 2-4 έτη 1 9 7/8 Φίλτρο ιζήματος 5 εκατομμυριοστών 2 9 7/8 κοκκώδες Φίλτρο ενεργού άνθρακα 3 97/8 Φίλτρο ιζήματος 1 εκατομμυριοστού ή ενεργού άνθρακα** 4 Μεμβράνη TFC μεγέθους 1.8 χ 12 5 Φίλτρο άνθρακα 6 Στάδιο εμπλουτισμού του νερού Απολύμανση συστήματος ** ανάλογα με την ποιότητα του νερού

9 οικιακής χρήσης Στάδια καθαρισμού 1 ο στάδιο Φίλτρο ιζήματος 5 εκατομμυριοστών (5 μικρά) Είναι κατασκευασμένο από 100% καθαρές ίνες πολυπροπυλενίου, υψηλής χωρητικότητας και αφαιρεί τις ακαθαρσίες, τις σκόνες, σωματίδια, σκουριές και άλλα ιζήματα. Το Rofilters.com προσφέρεται πλήρες με δεξαμενή νερού 12lt πρότυπου NSF και με όλα τα απαραίτητα εξαρτήματα, σετ συναρμολόγησης, σωληνώσεις 1/4 ίντσας, εγχειρίδιο εγκατάστασης και βρύση μεγάλου μήκους. Δεξαμενή Το νερό αποθηκεύεται σε δοχείο 12,2 λίτρων. Στο εσωτερικό της δεξαμενής υπάρχει ελαστικό διάφραγμα που μοιάζει με μπαλόνι, το οποίο είναι προκαταρκτικά φουσκωμένο με αέρα σε πίεση 8-10 psi. Καθώς γεμίζει το δοχείο, η πίεση του αέρα αυξάνεται και το νερό ωθείται προς τα έξω όταν ανοίγει η βρύση. Βρύση εκροής Το τελικό στοιχείο του Οικιακού Συστήματος Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com είναι μία ΒΡΥ- ΣΗ ΑΠΟ ΣΤΙΛΒΩΜΕΝΟ ΧΡΩΜΙΟ που τοποθετείται στον πάγκο της κουζίνας ή στο νεροχύτη. Πρόκειται για βρύση διπλής δράσης που προσφέρει διακοπτόμενη ροή (για να γεμίσετε το ποτήρι, κρατήστε τη λαβή πατημένη προς τα κάτω) ή συνεχή ροή (για να γεμίσετε μία καφετιέρα, σηκώστε τη λαβή προς τα πάνω). 2 ο στάδιο Κοκκώδες φίλτρο ενεργού άνθρακα Πρόκειται για φίλτρο ενεργού άνθρακα υψηλής απόδοσης που αφαιρεί το 99% του ελεύθερου χλώριου, μυρωδιά, οργανικά μολυντικά σωματίδια, εντομοκτόνα και χημικά. 3 ο στάδιο Φίλτρο ιζήματος 1 εκατομμυριοστού (1 μικρό) ή ενεργού άνθρακα Ανάλογα με την ποιότητα του νερού το τρίτο στάδιο μπορεί να είναι είτε ενεργού άνθρακα είτε ιζήματος 1 εκατομμυριοστού, ώστε να προετοιμάζεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το νερό πριν περάσει από την μεμβράνη υψηλής απόρριψης του 4ου στάδιου 4 ο στάδιο Μεμβράνη υψηλής απόρριψης TFC (Thin Film Composite) Διαχωρίζει το 95-99,9% των διαλυμένων ρύπων, χημικών, στερεών, μετάλλων, βακτηρίων και μικροβίων από τα μόρια του νερού (βλ.μόλυβδος, χαλκός, βάριο, χρώμιο, υδράργυρος, νάτριο, κάδμιο, φθόριο, νιτρώδη άλατα και σελήνιο). Οι ρύποι απομακρύνονται στη συνέχεια μέσω της αποχέτευσης. 5 ο στάδιο Φίλτρο εκροής άνθρακα Εγκεκριμένο από την NSF, το φίλτρο εκροής αφαιρεί όλες τις μυρωδιές και υπολείμματα, βελτιώνοντας τη γεύση του νερού. 6 ο στάδιο Φίλτρο ενίσχυσης του νερού με ιχνοστοιχεία και μέταλλα Μετά το 5ο στάδιο και πριν το νερό φτάσει στο ποτήρι σας, το 6ο στάδιο προσθέτει ιχνοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για την καλύτερη απορρόφηση του νερού από τον οργανισμό σας.

10 Ερωτήσεις & απαντήσεις που σας ενδιαφέρουν... Αφαιρεί το Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com το νάτριο από το νερό; ΝΑΙ! Η Αντίστροφη Όσμωση σχεδιάστηκε αρχικά για την μετατροπή του θαλασσινού νερού σε πόσιμο για τις ανάγκες του ναυτικού. Είναι ιδανική για κάθε άτομο που ακολουθεί διαιτολόγιο με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο. Απομακρύνει το Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com τα βακτήρια και το κρυπτοσπορίδιο; ΝΑΙ! Η μεμβράνη της του συστήματος Rofilters.com έχει μέγεθος πόρου πολύ μικρότερο από τα βακτήρια, τους ιούς, τα πυρετογόνα και το παράσιτο του κρυπτοσποριδίου και επομένως αφαιρεί όλους τους μικροοργανισμούς από το νερό της βρύσης. Αυτό που παράγεται είναι πεντακάθαρο, φρέσκο, τρεχούμενο νερό. Πώς επηρεάζεται η γεύση ποτών και αφεψημάτων όταν χρησιμοποιείται νερό του Συστήματος Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com; Δεδομένου ότι η αντίστροφη όσμωση αφαιρεί τους αόρατους ρύπους που καλύπτουν τη γεύση, επιτρέπει την ανάδειξη της φυσικής γεύσης των ποτών σας. Θα διαπιστώσετε ότι ενώ χρησιμοποιείτε λιγότερο καφέ, απολαμβάνετε πλήρως το άρωμά του. Τα συμπυκνωμένα ποτά, όπως οι χυμοί πορτοκαλιού θα έχουν πιο έντονη γεύση. Εάν πάλι μέχρι σήμερα οι χυμοί και τα άλλα ποτά σας βοηθούσαν να ξεδιψάσετε γιατί αποφεύγατε την άσχημη γεύση του νερού της βρύσης, θα αρχίσετε να καταναλώνετε επίσης πολύ περισσότερο νερό. Επιπρόσθετα, το Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com εξαφανίζει το μεγαλύτερο μέρος των αλάτων που συσσωρεύονται στις καφετιέρες, αποτρέποντας την ανάγκη για συχνό καθαρισμό. Δεν θα βρίσκετε πλέον αυτόν το λευκό αφρό στο εσωτερικό των μαγειρικών σκευών μετά από το βράσιμο του νερού Πού εγκαθίσταται το Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com; Το σύστημα φίλτρων μαζί με την δεξαμενή, εγκαθίσταται συνήθως κάτω από τον νεροχύτη. Εάν όμως υπάρχει έλλειψη χώρου, το εξειδικευμένο συνεργείο μπορεί να προτείνει άλλες λύσεις προσαρμοσμένες στο χώρο που διαθέτετε. Πόσο νερό παράγει το Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com; Υπό ιδανικές συνθήκες η μεμβράνη του οικιακού συστήματος Rofilters.com μπορεί να παράγει ημερησίως από 190lt έως 360lt και με συνθήκες πίεσης psi. Υπό συνθήκες μέσου επιπέδου, ο καταναλωτής μπορεί να αναμένει λίτρα προϊόντος νερού ανά ημέρα. Αυτή η ποσότητα εξακολουθεί να είναι μεγάλη για τις ανάγκες πόσης και παρασκευής τροφίμων του μέσου νοικοκυριού. Ποιο είναι το πρόγραμμα συντήρησης για το Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters. com; Τα φίλτρα των τριων πρώτων σταδίων θα πρέπει να αλλάζουν κάθε 6 μήνες το αργότερο. Το πρώτο στάδιο είναι ένα φίλτρο ιζημάτων 5 μικρών. Το δεύτερο στάδιο είναι ένα φίλτρο ενεργού άνθρακα. Το τρίτο στάδιο είναι φίλτρο ιζημάτων 1 μικρού ή φίλτρο ενεργού άνθρακα ανάλογα με την ποιότητα του νερού. Η μη αλλαγή των φίλτρων κάθε 6 μήνες μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της μεμβράνης από το χλώριο. Η αλλαγή των φίλτρων γίνεται από εξουσιοδοτημένο συνεργείο της εταιρίας μας, το οποίο θα επικοινωνεί μαζί σας στον προκαθορισμένο χρόνο service.

11 Δεν είναι απαραίτητα για τον άνθρωπο τα μεταλλικά στοιχεία του νερού που αφαιρούνται με Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com; Η μεγαλύτερη ποσότητα μεταλλικών στοιχείων που λαμβάνουμε προέρχεται από τα τρόφιμα που καταναλώνουμε. Μόνο ένα πολύ μικρό ποσοστό προέρχεται από το νερό που πίνουμε. Κάθε πότε αλλάζει η μεμβράνη; Έχει μεγάλη σημασία η σωστή κατάσταση της μεμβράνης για την απόδοση του φίλτρου και την ποιότητα του νερού, γι αυτό και ο έλεγχος της απόδοσής της γίνεται με ειδική συσκευή σε κάθε service (δυο φορές το χρόνο) από τους τεχνικούς της εταιρίας. Η μέση ζωή της μεμβράνης είναι 2 με 3 χρόνια και αυτό είναι το χρονικό διάστημα αλλαγής ή νωρίτερα εφόσον κριθεί απαραίτητο. Το σύστημα Rofilters.com αφαιρεί το εξασθενές χρώμιο; Το σύστημα Rofilters.com μπορεί να προσαρμοστεί ώστε να αφαιρέσει το εξασθενές χρώμιο, με την προσθήκη ενός ειδικού φίλτρου. Το εξασθενές χρώμιο είναι ισχυρά τοξικό, καρκινογόνο, βλαπτικό ως προς την αναπαραγωγή, οξειδωτικό και επικίνδυνο για το περιβάλλον και την υγεία μας. Τι εγγύηση προσφέρει το Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com; Διαθέτει εγγύηση εφ όρου ζωής εφόσον η συντήρηση γίενται σύμφωνα με τις υποδείξεις του κατασκευαστή και από εξουσιοδοτημένο τεχνικό της εταιρίας. Τι γεύση έχει το πόσιμο νερό του Οικιακού Συστήματος Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com; Το νερό που παράγεται από το Οικιακό Σύστημα Αντίστροφης Όσμωσης Rofilters.com είναι ελαφρύ και εύκολο στην πόση. Το 5ο στάδιο βελτιώνει την γεύση και το 6ο στάδιο προσθέτει ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τον οργανισμό μας δίνοντας στο νερό μια ευχάριστη, ελαφριά γεύση. Θα διαπιστώσετε ότι όσο νερό κι εάν πιείτε, το στομάχι σας θα είναι ελαφρύ και θα έχετε καλύτερη πέψη. Γιατί να προτιμήσω την αντίστροφη όσμωση από άλλη μέθοδο καθαρισμού του νερού; Η αντίστροφη όσμωση είναι η μόνη μέθοδος που καθαρίζει σε ποσοστό πάνω από 95% το νερό απ όλες τις βλαβερές ουσίες που περιέχει, προστατεύοντάς σας όχι μόνο από τα συνήθη βλαβερά στοιχεία όπως χλώριο, σκουριά κλπ, αλλά από ο,τιδήποτε χημικό μπορεί να παρουσιαστεί. Μάλιστα οι έρευνες αναφέρουν ότι σε περίπτωση τρομοκρατικής ενέργειας στο νερό, μόνο όσοι διαθέτουν σύστημα αντίστροφης όσμωσης θα πίνουν καθαρό νερό. Η αντίστροφη όσμωση είναι η πιο σύγχρονη μέθοδος καθαρισμού του νερού ακριβώς για να αντιμετωπίσει τα σύνθετα προβλήματα μόλυνσης που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Πολλοί κατηγορούν την αντίστροφη όσμωση ότι παράγει αποσταγμένο νερό, άχρηστο για την υγεία μας. Δεν υπάρει σύστημα καθαρισμού του νερού που να μπορεί να διαχωρίσει τα ωφέλιμα από τα επιβλαβή στοιχεία και αυτή είναι απλή λογική. Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης πράγματι παράγουν σχεδόν 100% καθαρό νερό που είναι και το πιο σημαντικό εφόσον τα περισσότερα ιχνοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία τα παίρνουμε από τις τροφές. Τα συστήματα αντίστροφης όσμωσης Rofilters.com εμπεριέχουν το 6ο στάδιο, που εμπλουτίζει το νερό με ιχνοστοιχεία και μεταλλικά στοιχεία σε σωστή ποσότητα ώστε να απορροφούνται από τον οργανισμό και να μην αποβάλλονται ως περιττά. Πόσο απαραίτητα είναι τα μεταλλικά στοιχεία του νερού για τον οργανισμό; Τα μεταλλικά στοιχεία είναι απαραίτητα για τις βασικές λειτουργίες του ανθρώπινου σώματος. Βοηθούν στην ανάπτυξη των οστών, αποκαθιστούν την ομαλή λειτουργία των νεύρων και των μυών, βοηθούν στον μεταβολισμό και πολλά άλλα. Υπάρχει όμως μια παρανόηση στο ότι παίρνουμε τα μεταλλικά στοιχεία που χρειάζεται ο οργανισμός μας από το νερό που πίνουμε. Αυτό δεν είναι αληθές, γιατί στην πραγματικότητα, η βασική πηγή προμήθειας των απαραίτητων στοιχείων είναι από τις τροφές και όχι από το νερό. Εάν βασιζόμασταν στο νερό για να πάρουμε την απαραίτητη ποσότητα στοιχείων θα έπρεπε να πίνουμε τεράστιες ποσότητες κάθε μέρα (πχ. μια γεμάτη μπανιέρα νερό) κάτι που δεν είναι εφικτό. Γι αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί με όλα εκείνα τα προϊόντα που ισχυρίζονται ότι μπορούν να βγάλουν ΟΛΑ τα βλαβερά στοιχεία και να αφήσουν μόνο αυτά που είναι κατάλληλα για τον οργανισμό. Δεν υπάρχει πραγματική μέθοδος που να διαχωρίζει τα καλά από τα κακά στοιχεία του νερού. Όταν ένα φίλτρο αφήνει στο νερό όλα τα «καλά» στοιχεία, αυτό σημαίνει ότι αφήνει τα περισσότερα στοιχεία του νερού. «Τα περισσότερα» σημαίνει ότι εκτός από ασβέστιο και μαγνήσιο, σας αφήνει και χημικά, φυτοφάρμακα κλπ. Το σύστημα καθαρισμού Rofilters.com, καθαρίζει το νερό 99,9% από βλαβερά στοιχεία και μικροοργανισμούς ενώ το 6ο στάδιο, είναι στάδιο εμπλουτισμού με ιχνοστοιχεία όπως Calcium, Magnesium, Sodium, Potassium και άλλα μεταλλικά στοιχεία απαραίτητα για την σωστή ανάπτυξη και υγεία του ανθρώπου.

12