Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)"

Transcript

1 Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: /2 Τηλ.: Φαξ.: Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (υπόψη κας Προκοπά Ανθής) Θέμα: Δεύτερη Αξιολόγηση του Προγράμματος Σπουδών με την Επωνυμία «Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες (2 Έτη, Δίπλωμα)» του ΜΙΕΕΚ Λεμεσού Αναφορικά με την επιστολή σας, ημερομηνίας 23 Δεκεμβρίου 2016 σχετικά με το πιο πάνω θέμα και με βάση τις παρατηρήσεις σας θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα: 1. Αύξηση του αριθμού καθηγητών με στενότερη συνάφεια με τα γνωστικά αντικείμενα. Όλοι οι διδάσκοντες του Προγράμματος Σπουδών με την Επωνυμία «Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες» έχουν στενή συνάφεια με τα γνωστικά αντικείμενα.

2 Συγκεκριμένα, το εν λόγω Πρόγραμμα Σπουδών στελεχώνεται από τον Τοπικό Συντονιστή και τους έξι εκπαιδευτικούς. Ο Τοπικός Συντονιστής, ο οποίος είναι πτυχιούχος Γεωπόνος και οι κύριες του αρμοδιότητες επικεντρώνονται στην Ακαδημαϊκή Συμβουλευτικής (mentoring) και τη στήριξη των σπουδαστών/τριών. Παράλληλα, έχει την ευθύνη να συντονίζει τους διδάσκοντες, από αγορά εργασίας, και να εισηγείται κατάλληλες μεθοδολογίες και διαδικασίες διδασκαλίας μάθησης για καλύτερα αποτελέσματα. Ο Τοπικός Συντονιστής διδάσκει μικρό αριθμό διδακτικών περιόδων στο Πρόγραμμα. Οι πέντε εκπαιδευτικοί που διδάσκουν στο Πρόγραμμα έχουν επιλεγεί από κατάλογο, ο οποίος καταρτίστηκε μετά από το Διαγωνισμό αγοράς υπηρεσιών με αριθμό ΕΚΤ06/16. Οι θέσεις για τους διδάσκοντες προκηρύσσονται στη βάση της συνάφειας των προσόντων και της επαγγελματικής τους πείρας στο πλαίσιο των απαιτήσεων των Δημοσίων Συμβάσεων. Σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία οι διδάσκοντες διαθέτουν ακαδημαϊκά προσόντα υψηλότερα από το επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρεται. Ως εκ τούτου, οι διδάσκοντες των μαθημάτων, που εμπίπτουν στην ενότητα των κηπευτικών, διαθέτουν, ως απαραίτητο προσόν, πτυχίο γεωπονίας και δύο χρόνια πείρας στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Οι διδάσκοντες των μαθημάτων γενικής εκπαίδευσης (π.χ Αγγλικών, Ασφάλειας και Υγιεινής Εργασίας, Διαχείρισης Ενεργειακών Πόρων, Υπολογιστικές Εφαρμογές, Μετρήσεις Τεχνικών Μεγεθών) διαθέτουν ως απαραίτητο προσόν, πτυχίο στον αντίστοιχο κλάδο και δύο χρόνια πείρας στο συγκεκριμένο επάγγελμα. Στην περίπτωση των Αγγλικών υπάρχει πείρα δύο χρόνων στη διδασκαλία. Ο ένας από τους πέντε εκπαιδευτικούς μαζί με τον Τοπικό Συντονιστή κατέχουν μόνιμη θέση στην Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία και είναι τοποθετημένοι στα ΜΙΕΕΚ. Επιπρόσθετα, από την ερχόμενη Ακαδημαϊκή Χρονιά θα γίνει αγορά υπηρεσιών εκπαιδευτικών με διδακτορικό τίτλο για τη διδασκαλία θεωρητικών θεμάτων υψηλού επιπέδου. Παρακαλώ σημειώστε ότι, και οι έξι διδάσκοντες διαθέτουν μεταπτυχιακό δίπλωμα καθώς και ο Τοπικός Συντονιστής.

3 2. Άμεση αναθεώρηση του προτεινόμενου Προγράμματος Σπουδών με αφαίρεση, προσθήκη ή συγχωνεύσεις μαθημάτων με σκοπό την πλέον λυσιτελή επίτευξη των στόχων του Προγράμματος στο νέο αναβαθμισμένο επίπεδο σπουδών. Με βάση τις εισηγήσεις σας έχουμε προχωρήσει στις πιο κάτω αλλαγές: Αντικατάσταση του μαθήματος Μαθηματικών του 1ου Εξαμήνου, με κωδικό CROP 0101, με το μάθημα Εισαγωγή στην Ανόργανη και Οργανική Χημεία Μετακίνηση του μαθήματος Γεωργική Χημεία, με κωδικό CROP 0102, από το 1ο στο 2ο Εξάμηνο και αλλαγή του κωδικού του σε CROP 0202 Μετακίνηση του μαθήματος Εδαφολογία, με κωδικό CROP 0202, από το 2ο στο 1ο Εξάμηνο και αλλαγή του κωδικού του σε CROP Προσθήκη του μαθήματος Εργαστηριακές Ασκήσεις Πεδίου σε κάθε εξάμηνο, με στόχο την επίτευξη των επιδιωκόμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων, που αφορούν στο εργαστηριακό μέρος στον αγρό και το θερμοκήπιο. 3. Άμεση αναθεώρηση των Περιγραμμάτων των μαθημάτων με σαφή και εξειδικευμένη κατά μάθημα περιγραφή των στόχων και των μαθησιακών αποτελεσμάτων και κυρίως σαφή και επιστημονικά τεκμηριωμένη εστίαση στο αντικείμενο του μαθήματος και τη μεταφορά σύγχρονων γνώσεων και τεχνολογιών αιχμής. Τα πεδία των Στόχων των Μαθημάτων και των Μαθησιακών Αποτελεσμάτων έχουν τροποποιηθεί εξολοκλήρου, ώστε τα επιδιωκόμενα μαθησιακά αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στον τίτλο και την περιγραφή του μαθήματος, με τελικό σκοπό τη σύγκλιση μεταξύ των επιδιωκόμενων μαθησιακών αποτελεσμάτων στο κύριο γνωστικό αντικείμενο και το επιμέρους περιεχόμενο των μαθημάτων. Παρακαλώ σημειώστε ότι, όλα τα Προγράμματα Σπουδών των ΜΙΕΕΚ αποσκοπούν στην επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση σε Ανώτερο Επίπεδο (EQF 5) χωρίς να υπάρχει ερευνητικός προσανατολισμός. Ωστόσο, η προσπάθεια ενσωμάτωσης των αποτελεσμάτων της έρευνας και η αναβάθμιση του περιεχομένου του κάθε προγράμματος είναι μια συνεχής διαδικασία, για την οποία τα ΜΙΕΕΚ έχουν δεσμευτεί, όπως καταγράφεται στο Εγχειρίδιο Διασφάλισης Ποιότητας.

4 4. Ενίσχυση της λειτουργίας και των υποδομών της Βιβλιοθήκης (ωράριο, βιβλιογραφική κάλυψη όλων των αντικειμένων, πολλαπλή βιβλιογραφία, δυνατότητες δανειστικής λειτουργίας, βιβλιογραφικές βάσεις δεδομένων). Οι σπουδαστές έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία από τις βιβλιοθήκες των Τεχνικών Σχολών που στεγάζουν τα Προγράμματα Σπουδών τους, μέσω των καταλόγων που υπάρχουν με όλο το διδακτικό υλικό (βιβλία, εγχειρίδια, επιστημονικά περιοδικά, βάσεις δεδομένων και διδακτικές σημειώσεις). Παράλληλα, έχει δημιουργηθεί εξειδικευμένη βιβλιοθήκη ΜΙΕΕΚ όπου οι σπουδαστές μπορούν να δανειστούν βιβλία. Η βιβλιοθήκη αυτή έχει αναβαθμιστεί με την αγορά βιβλίων που αφορούν στα Προγράμματα Σπουδών τους. Τόσο η κύρια βιβλιοθήκη των Τεχνικών Σχολών όσο και η Βιβλιοθήκη των ΜΙΕΕΚ είναι προσβάσιμες στους σπουδαστές καθ όλη τη διάρκεια της μέρας και κατά τις ώρες λειτουργίας του προγράμματος. Επίσης, ο Σπουδαστής θα έχει τη δυνατότητα να βλέπει ποια εξειδικευμένα βιβλία του Προγράμματος Σπουδών διαθέτει το κάθε Παράρτημα από την ιστοσελίδα των ΜΙΕΕΚ. Παρακαλώ σημειώστε ότι, το Δεκέμβριο εμπλουτίστηκε η βιβλιοθήκη των ΜΙΕΕΚ με την αγορά νέων εξειδικευμένων βιβλίων ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας που αφορούν το Πρόγραμμα Σπουδών. Στόχος είναι όπως η βιβλιοθήκη των ΜΙΕΕΚ ενημερώνεται τουλάχιστο μία φορά το χρόνο. 5. Ενίσχυση των εργαστηριακών υποδομών σε εξειδικευμένο εξοπλισμό (π.χ. στερεοσκόπια, μικροσκόπια και λοιπός εργαστηριακός εξοπλισμός). Η διαδικασία ενίσχυσης των εργαστηριακών υποδομών σε εξειδικευμένο εξοπλισμό έχει αρχίσει και θα ολοκληρωθεί σύντομα. Η αναβάθμιση του εξοπλισμού των ΜΙΕΕΚ αποτελεί σταθερό στόχο. 6. Σταδιακή ανάπτυξη δομών και μηχανισμών Σπουδαστικής Μέριμνας. Η Υπηρεσία Σπουδαστικής Μέριμνας που λειτουργεί στα ΜΙΕΕΚ διοικείται από τον Υπεύθυνο Σπουδαστικής Μέριμνας, ο οποίος συντονίζει τις δραστηριότητες των παραρτημάτων, τα οποία λειτουργούν κάτω από τους Διευθυντές του κάθε Παραρτήματος. Η Υπηρεσία αποτελείται από μία Κεντρική Επιτροπή Σπουδαστικής Μέριμνας (με πρόεδρο τον Υπεύθυνο Σπουδαστικής Μέριμνας και μέλη τους Επαρχιακούς

5 Διευθυντές) και από Επαρχιακές Επιτροπές (με πρόεδρο το Βοηθό Επαρχιακό Διευθυντή και μέλη τους Τοπικούς υπεύθυνους Προγράμματος Σπουδών) Σε Επαρχιακό επίπεδο τα θέματα που αφορούν τους Σπουδαστές τα διαχειρίζεται ο Τοπικός Συντονιστής του Προγράμματος, ο οποίος μεταξύ άλλων αναλαμβάνει να καθοδηγεί ακόμη και σε ατομική βάση τους σπουδαστές του Προγράμματος του, µε γνώμονα το συμφέρον των σπουδαστών και την επιστημονική και ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. Τονίζεται ότι ο Τοπικός Συντονιστής έχει ευθύνη για ένα μικρό αριθμό σπουδαστών, κάτι που του δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα ειδικά θέματα που προκύπτουν για τον κάθε σπουδαστή ξεχωριστά. Οι Επαρχιακές Επιτροπές έχουν τους πιο κάτω μηχανισμούς: Μηχανισμός ανεύρεσης εργασίας για τους σπουδαστών μέσω των διασυνδέσεων των μελών τους Μηχανισμός στήριξης των άπορων σπουδαστών Μηχανισμός ανεύρεσης χορηγών για τις βραβεύσεις των άριστων σπουδαστών Μηχανισμός διοργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών στην Κύπρο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Προγράμματος Erasmus, όπου οι σπουδαστές θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική εξάσκηση. Μηχανισμός υποστήριξης διοργάνωσης εκλογών των σπουδαστών, με σκοπό την εκπροσώπησή τους στις Επιτροπές των ΜΙΕΕΚ, με βάσει του Εγχειριδίου Διασφάλισης Ποιότητας. Μηχανισμός διοργάνωσης αθλητικών, κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων 7. Σταδιακή ανάπτυξη δομών και μηχανισμών Διασφάλισης Ποιότητας. Η διοίκηση των ΜΙΕΕΚ έχει προχωρήσει στη δημιουργία θέσης Λειτουργού Διασφάλισης Ποιότητας. Για την πλήρωση της θέσης του Λειτουργού έχει αποσπαστεί εξ ολοκλήρου εκπαιδευτικός, ο οποίος έχει εξειδίκευση σε θέματα διασφάλισης της ποιότητας και είναι μέλος της Επιτροπής Εσωτερικής Ποιότητας ΜΙΕΕΚ, όπως προβλέπεται στο νόμο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΦΟΡΕΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΦΗ ΘΕΜΑΤΑ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2015.

6 Οι κύριες αρμοδιότητες του περιλαμβάνουν τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας του διδακτικού έργου των ΜΙΕΕΚ και την εσωτερική διασφάλιση της ποιότητας, εφαρμόζοντας τα ακόλουθα πρότυπα: Καλλιέργεια, εντός των ΜΙΕΕΚ, αντιλήψεων και συμπεριφορών, οι οποίες να αναγνωρίζουν τη σημασία της ποιότητας και της διασφάλισής της. εφαρμογή της πολιτικής ποιότητας και των αντίστοιχων τυποποιημένων διαδικασιών, με στόχο τη διασφάλιση της ποιότητας και των επιπέδων σε σχέση με τα Προγράμματα Σπουδών που προσφέρουν τα ΜΙΕΕΚ. διασφάλιση λειτουργίας των μηχανισμών για την έγκριση, παρακολούθηση και περιοδική επανεξέταση των προσφερόμενων Προγραμμάτων Σπουδών. μέριμνα για τη διασφάλιση της τήρησης των διαδικασιών αξιολόγησης των σπουδαστών βάσει των δημοσιευμένων κριτηρίων και κανονισμών. διασφάλιση της κατοχής των απαραίτητων προσόντων και των αναγκαίων ικανοτήτων από το διδακτικό προσωπικό σε σχέση με το διδακτικό έργο που αυτό καλείται να διεκπεραιώσει, καθώς και των στοιχείων που τεκμηριώνουν το βαθμό επάρκειας των διδασκόντων. διασφάλιση επάρκειας μαθησιακών πόρων και καταλληλότητα για κάθε προσφερόμενο Πρόγραμμα Σπουδών, για σκοπούς στήριξης της διεργασίας της μάθησης των σπουδαστών. συλλογή, ανάλυση και χρήση όλων των δεδομένων που σχετίζονται με την αποτελεσματικότητα και την αποδοτικότητα της διαχείρισης των προσφερόμενων Προγραμμάτων Σπουδών και των λοιπών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων. Συγκεκριμένα, για τα προαναφερθέντα έχουν γίνει οι πιο κάτω ενέργειες: Συγγραφή εγχειριδίου Διασφάλισης Ποιότητας, το οποίο περιγράφει το σύνολο των ενεργειών, που πραγματοποιούνται από τη Διεύθυνση των ΜΙΕΕΚ, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίηση της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.ΠΑ.Ε) αλλά και τις απαιτήσεις του Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς για τη Διασφάλιση της Ποιότητας στην Επαγγελματική Εκπαίδευση και Κατάρτιση (EQAVET). Χρήση Ερωτηματολογίων, που αφορούν την αξιολόγηση τόσο των μαθημάτων των Προγραμμάτων Σπουδών όσο και του Διδακτικού Προσωπικού, και μηχανισμοί αξιολόγησής τους για βελτίωση της λειτουργίας των ΜΙΕΕΚ.

7 Λειτουργία Τοπικών Επιτροπών Εσωτερικής Ποιότητας, οι οποίες είναι αρμόδιες για την εφαρμογή των προτύπων, που προβλέπονται στο άρθρο 12 του περί της Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Ίδρυσης και Λειτουργίας Φορέα για Συναφή Θέματα Νόμου του Όσον αφορά στην Ιδρυματική αξιολόγηση: α) Τα ΜΙΕΕΚ πρέπει να αποκτήσουν μια αυτόνομη διοικητική οργάνωση. Τα ΜΙΕΕΚ διαθέτουν τη δική τους ξεχωριστή Διοικητική Οργάνωση, η οποία βασίζεται τόσο στις πρόνοιες των Περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμων του (Μέρος ΙΙΙ Δημόσιες Σχολές) και του Περί της Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Ίδρυσης και Λειτουργίας Φορέα για Συναφή Θέματα Νόμου του 2015, όσο και στην Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αρ Συγκεκριμένα έχουν δημιουργηθεί οι ακόλουθες θέσεις με βάση το οργανόγραμμα των ΜΙΕΕΚ: Γενικός Διευθυντής Υπεύθυνος Ακαδημαϊκών θεμάτων Υπεύθυνος Σπουδαστικής Μέριμνας Επαρχιακός Διευθυντής Βοηθός Επαρχιακός Διευθυντής Ακαδημαϊκός Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών Τοπικός Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών Λειτουργός Διασφάλισης Ποιότητας Όσον αφορά στη θέση του Γενικού Διευθυντή και στη θέση Υπεύθυνου Ακαδημαϊκών θεμάτων, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, έχει προχωρήσει τη διαδικασία δημιουργίας της θέσης, αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς το ΤΔΔΠ του ΥΠ. Οικονομικών. Στην επιστολή (Παράρτημα.) περιγράφονται τα καθήκοντα της θέσης, τα οποία διεκπεραιώνουν προσωρινά ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης της ΔΜΤΕΕ, αντίστοιχα. Η θέση του Υπεύθυνου Σπουδαστικής Μέριμνας στελεχώνεται προσωρινά από μέλος της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ενώ τα καθήκοντα

8 των υπόλοιπων θέσεων διεκπεραιώνονται σε πλήρη χρόνο από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Για τη θέση του Υπεύθυνου Σπουδαστικής Μέριμνας και για τις υπόλοιπες θέσεις έχουν ετοιμαστεί Σχέδια Υπηρεσίας, τα οποία περιλαμβάνουν τις αρμοδιότητες, τα προσόντα και τα κριτήρια επιλογής, που θα χρησιμοποιηθούν κατά την προκήρυξη των θέσεων για υποβολή ενδιαφέροντος από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Το προσωπικό θα επιλέγεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί. και θα τοποθετηθεί εξ ολοκλήρου στα ΜΙΕΕΚ με τριετές Συμβόλαιο. β) Πρέπει να εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα των ΜΙΕΕΚ Τα ΜΙΕΕΚ είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία και υλοποιούν τη συνεχή σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με το χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, η οποία αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Η τρέχουσα προγραμματική περίοδος της συγχρηματοδότησης καλύπτει την περίοδο και επεκτείνεται μέχρι το Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτεί από τα κράτη μέλη τη συνέχιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για έξι χρόνια μετά τη λήξη της προγραμματικής περιόδου, η οικονομική βιωσιμότητα του προγράμματος διασφαλίζεται, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία, μέχρι το γ) Πρέπει να υπάρχει στελέχωση σε όλους τους τομείς. Η στελέχωση των ΜΙΕΕΚ πραγματοποιείται με την τοποθέτηση εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού. Το εκπαιδευτικό προσωπικό διαθέτει, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, ακαδημαϊκά προσόντα υψηλότερα από το επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρεται. Το διοικητικό προσωπικό απαρτίζουν συγκεκριμένοι λειτουργοί της Διεύθυνσης ΜΤΕΕ, με βάση την εγκεκριμένη δομή των ΜΙΕΕΚ, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και τα ανάλογα ακαδημαϊκά προσόντα. δ) Η Συμβουλευτική Υπηρεσία πρέπει να στελεχωθεί επαρκώς με προκήρυξη και μίσθωση Υπηρεσιών και να δημιουργηθεί σύστημα Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Υπάρχει σύστημα Συμβουλευτικής Υποστήριξης, το οποίο αντλεί υπηρεσίες από καθηγητές/ριες Συμβουλευτικής Αγωγής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του

9 Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των ΜΙΕΕΚ. Εάν κριθεί απαραίτητο, τα ΜΙΕΕΚ θα εργοδοτήσουν επιπρόσθετο προσωπικό μέσα από τη διαδικασία προκήρυξης και μίσθωσης υπηρεσιών. ε) Ο Συντονιστής σε συναφές αντικείμενο θα πρέπει να εργοδοτείται τουλάχιστο για μια τριετία. Ο Συντονιστής εργοδοτείται τουλάχιστο για μια τριετία, εκτός από τις περιπτώσεις όπου η λειτουργία κάποιου αντικειμένου τερματιστεί. Από την επόμενη σχολική χρονιά οι νέοι συντονιστές, οι οποίοι θα τοποθετούνται για πρώτη φορά θα υπογράφουν σχετικό τριετές Συμβόλαιο. στ) Οι θέσεις για τους διδάσκοντες θα πρέπει να προκηρύσσονται στη βάση της συνάφειας των προσόντων και της επαγγελματικής τους πείρας. Οι θέσεις για τους/τις διδάσκοντες/ουσες προκηρύσσονται στη βάση της συνάφειας των προσόντων και της επαγγελματικής τους πείρας στο πλαίσιο των απαιτήσεων των Δημοσίων Συμβάσεων. Οι διδάσκοντες/ουσες διαθέτουν, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, ακαδημαϊκά προσόντα υψηλότερα από το επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρεται, Όσον αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις: Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί για τις παρατηρήσεις των Εμπειρογνωμόνων του ΕΤΕΚ, με επιστολή ημερομηνίας 16 Ιανουαρίου 2017, και οι διαδικασίες προχωρούν. Η επιστολή επισυνάπτεται. Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών: Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών: Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών: Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λεμεσού - Πάφου Πρόγραμμα Σπουδών: Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λεμεσού - Πάφου Πρόγραμμα Σπουδών: Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λεμεσού - Πάφου Πρόγραμμα Σπουδών: Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΘΕΜΑ : ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.09.5 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22560118 e-mail: tehnologia@cyearn.pi.ac.cy Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΔΜΠΣ «ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ» ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Συνέχιση και Ολοκλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Αισθητική (4 Έτη, Πτυχίο) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης - Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Αισθητική (4 Έτη, Πτυχίο) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης - Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ INTERCOLLEGE Τίτλος Προγράμματος Αισθητική (4 Έτη, Πτυχίο) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης - Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ Ημερομηνία Επίσκεψης Επιτροπής Αξιολόγησης: 06/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΝΟΝΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 1. ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ 2. ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΉ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2015 Εισαγωγή Το Συμβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Τάσος Μενελάου Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης

Δρ. Τάσος Μενελάου Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Δρ. Τάσος Μενελάου Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΜΤΕΕ) Σκοπός: Η προσφορά ενός ισορροπημένου προγράμματος γενικής μόρφωσης, τεχνολογικής εξειδίκευσης και εργαστηριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: FREDERICK INSTITUTE OF TECHNOLOGY

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΔΜΠΣ «ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ» ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 2 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 2 Συλλογή βιβλιογραφικών δεδομένων και Παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ. Ανάλυση των γενικών κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ. Ανάλυση των γενικών κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ Ανάλυση των γενικών κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών α) Η ακαδημαϊκή φυσιογνωμία και ο προσανατολισμός του προγράμματος σπουδών α.1. α.2. α.3. Ανταπόκριση του

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: UCLAN Cyprus Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα:Global College, Λευκωσία Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών στην Εκπαίδευση Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1997, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.13.10 Αρ. Τηλ.: 22 800651 Αρ. Φαξ.: 22 428273 Email: 2 Φεβρουαρίου 2011 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών της Εκπαίδευσης Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: MIEEK Λάρνακας Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στοχοθεσία και Προγραµµατισµός Δράσεων για το ΠΠΣ του ΤΦ 5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στόχοι του ΠΠΣ Κεντρικός εκπαιδευτικός προσανατολισµός του ΠΠΣ του ΤΦ είναι η καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ΚΕS COLLEGE Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac.

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ Τ.Θ. 12720 2252 Λευκωσία Τηλ: 22402380, 22402361, 22402454, 22402312 Φαξ: 22480505 proairetika@cyearn.pi.ac. ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια του Άξονα Προτεραιότητας 1 «Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Θέσεις Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Λειτουργών για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το σχολικό έτος

Θέμα: Θέσεις Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Λειτουργών για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το σχολικό έτος ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ. 15.8.01 18 Απριλίου, 2008 Διευθυντές Σχολείων Μέσης, Τεχνικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης Θέμα: Θέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: CDA Πάφος Πρόγραμμα Σπουδών: ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: MIΕEK Πρόγραμμα Σπουδών: Ηλεκτρομηχανολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Γαλακτοκομία/Τυροκομία

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Γαλακτοκομία/Τυροκομία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Γαλακτοκομία/Τυροκομία Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Μετά από διεξοδική μελέτη της Έκθεσης Αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Αρ. Φακ.: 7.2.33 Αρ. Τηλ.: 22 800 642 Αρ. Φαξ: 22428268 Email: santonellos@schools.ac.cy 11 Οκτωβρίου 2019 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: KES COLLEGE Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979 Η κα Ευαγγελία Χριστοδούλου, μόνιμος Επιμελητής, 1ης Τάξης, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφυπηρέτησε από τη δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με το άρθρο 53(1

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών

Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών Κριτήρια και δείκτες ποιότητας 6 (1) Τα εφαρμοζόμενα κριτήρια εκφράζονται σε αντίστοιχους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες και σχετίζονται με την Αξιολόγηση της

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: MIΕEK Πρόγραμμα Σπουδών: Βιομηχανικοί

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: KES COLLEGE Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί σπουδαστές, με ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάϊος 2014 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Διαδικασία και Προσδιορισµός Κριτηρίων Πιστοποίησης ΑΔΙΠ / HQA ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ HELLENIC QUALITY ASSURANCE

Διαβάστε περισσότερα

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.

2. ΔΙΑΠΙΣΤΕΥΣΕΙΣ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ DQS DIN EN ISO 9001:2008 Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Επιμόρφωσης και Δια Βίου Μάθησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Cyprus College Limassol Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: INTERCOLLEGE LARNACA Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικές κατηγορίες διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού

Ειδικές κατηγορίες διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού Published on Eurydice (https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice) Ειδικές κατηγορίες διδακτικού και εργαστηριακού προσωπικού Οι διατάξεις του Νόμου 4009/2011 [1] όπως έχουν τροποποιηθεί και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

«Ηθική Σκέψη και Πράξη» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α.

«Ηθική Σκέψη και Πράξη» διασύνδεση της θεωρητικής με την πρακτική γνώση εμπειρία του Ε.Κ.Π.Α. 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Κέντρο Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Δια Βίου Μάθησης του Ε.Κ.Π.Α. σας καλωσορίζει στο Πρόγραμμα Συμπληρωματικής εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης και συγκεκριμένα πρόγραμμα επαγγελματικής επιμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Τίτλος: Μεταδιδακτορικός Ερευνητής Αρ. Θέσεων: Δέκα (10) Κατηγορία: Με συμβόλαιο για ένα (1) έτος, με δυνατότητα ανανέωσης για ακόμα ένα (1)

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα:Alexander College Paphos Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΙΜΩΔΗ & ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ

ΛΟΙΜΩΔΗ & ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΛΟΙΜΩΔΗ & ΠΑΡΑΣΙΤΙΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ Σχολή Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής ΤΜΗΜΑ Τεχνολόγων Γεωπόνων ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ FGZ520 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ΤΕΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Intercollege, Λευκωσία Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών

Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται τα συνοπτικά περιγράμματα των μαθημάτων που διδάσκονται στο Πρόγραμμα Σπουδών, είτε αυτά προσφέρονται από το τμήμα που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αποφάσεις Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) αναφορικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Αποφάσεις Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) αναφορικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Αποφάσεις Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) αναφορικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών 1. ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2 Ή 3 ΕΞΑΜΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών

3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών 3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται τα συνοπτικά περιγράμματα των μαθημάτων που διδάσκονται στο Πρόγραμμα Σπουδών, είτε αυτά προσφέρονται από το τμήμα που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές της πολιτικής διασφάλισης της ποιότητας του Τμήματος. Διαδικασία ανάπτυξης

Αρχές της πολιτικής διασφάλισης της ποιότητας του Τμήματος. Διαδικασία ανάπτυξης Δήλωση Πολιτικής Ποιότητας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ. Αρχές της πολιτικής διασφάλισης της ποιότητας του Τμήματος Η πολιτική διασφάλισης ποιότητας του Τ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ. περιλαμβάνει διαδικασίες που τεκμηριώνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Διαδικασία και Προσδιορισμός Κριτηρίων Πιστοποίησης Καθ. Βασ. Τσιάντος, Μέλος του Δ.Σ. της Α.ΔΙ.Π Οκτώβριος 2014 ΑΔΙΠ / HQA ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΜΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΠΤΥΧΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ 1 Πίνακας με την παράθεση του παλιού και του νέου προγράμματος σπουδών ανά εξάμηνο,

Διαβάστε περισσότερα

Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Αρχή Διασφάλισης & Πιστοποίησης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Αποτίμηση και Προγραμματισμός Δράσεων Διασφάλισης Ποιότητας Συναντήσεις Εργασίας (20 & 21/03/2017) Συνάντηση Εργασίας ΑΔΙΠ, Αποτίμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ MΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ MΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΑΓΩΓΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΚΠΟΝΗΣΗΣ MΕΤΑΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ 2016 ΔΠΘ/ΠΤΔΕ: Κανονισμός Εκπόνησης Μεταδιδακτορικής

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Σπουδών Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης

Προγράμματα Σπουδών Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Προγράμματα Σπουδών Δευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Δρ. ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΠΟΥΤΣΗΣ Αν. Προϊστάμενος Δ/νσης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Υπ.Π.Ε.Θ. Διημερίδα ΙΕΠ «ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική Συνάντηση με Προέδρους και Μέλη ΟΜΕΑ Τμημάτων με θέμα: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ»

Ενημερωτική Συνάντηση με Προέδρους και Μέλη ΟΜΕΑ Τμημάτων με θέμα: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» Ενημερωτική Συνάντηση με Προέδρους και Μέλη ΟΜΕΑ Τμημάτων με θέμα: «ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ» Κομοτηνή, 9-1-2019 ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Α. ΥΠΟΒΟΛΗ ΦΑΚΕΛΟΥ Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

ΤΟΜΕΑΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΣΤΕΤΡΟΔ ΤΜΗΜΑ : ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ & ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ Πληροφορίες : Άννα Κώστογλου

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Cyprus College Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα:NEAPOLIS COLLEGE ΠρόγραμμαΣπουδών:DIPLOMA

Διαβάστε περισσότερα

Πιστοποίηση προγραμμάτων σπουδών

Πιστοποίηση προγραμμάτων σπουδών Πιστοποίηση προγραμμάτων σπουδών Συμπεράσματα από συμμετοχή σε Ημερίδα ΑΔΙΠ 28-2-2014 Καλλιόπη Μιχαήλ-Κλεφτούρη καθηγήτρια 2/4/2014 Μονάδα Διασφάλισης της Ποιότητας ΑΤΕΙΘ Αλλαγές στο νομικό πλαίσιο (Ν.4009/2011)

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα:Frederick Institute of Technology

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας/Λεμεσού/Πάφου. Πρόγραμμα Σπουδών Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας/Λεμεσού/Πάφου. Πρόγραμμα Σπουδών Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας/Λεμεσού/Πάφου Πρόγραμμα Σπουδών Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών

3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών 3. Περιγράμματα Μαθημάτων Προγράμματος Σπουδών Στην ενότητα αυτή παρουσιάζονται τα συνοπτικά περιγράμματα των μαθημάτων που διδάσκονται στο Πρόγραμμα Σπουδών, είτε αυτά προσφέρονται από το τμήμα που είναι

Διαβάστε περισσότερα

Επίσης σας παρακαλούμε μετά τη δημοσίευση να μας στείλετε τα φύλλα δημοσίευσης για την οικονομικής σας τακτοποίηση. O Πρύτανης του Τ.Ε.Ι.

Επίσης σας παρακαλούμε μετά τη δημοσίευση να μας στείλετε τα φύλλα δημοσίευσης για την οικονομικής σας τακτοποίηση. O Πρύτανης του Τ.Ε.Ι. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι)ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Τμήμα Διοικητικής Μέριμνας Βαθμός Ασφαλείας : Καλαμάτα 15 Φεβρουαρίου 2019 Ταχ. Δ/νση : Αντικάλαμος

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 1 Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις πιο κάτω κατηγορίες αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Intercollege Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ΜΙΕΕΚ Πάφου Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: ΒΛΛ14691Ο3-Ω2Δ Ηράκλειο Αριθμ. πρωτ. 4924/Φ30.2

ΑΔΑ: ΒΛΛ14691Ο3-Ω2Δ Ηράκλειο Αριθμ. πρωτ. 4924/Φ30.2 Ηράκλειο 16-10-2013 Αριθμ. πρωτ. 4924/Φ30.2 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ AΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΠΑΝΑΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Frederick University Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Frederick University Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: C.D.A. COLLEGE Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Το Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με βάση την με αριθ. 30/24-7-2013 απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ & ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ Μεταπτυχιακό (executive MBA) ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Β ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ»

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ» Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων δια βίου μάθησης που οργανώνει, θα υλοποιήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (1) ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΔΔΜΠΣ «ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΧΗΜΕΙΑ» ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 3 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Ειδικά Θέματα Βιοχημείας-Μοριακής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ.Δ.Π. 39/2014 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΜΕΡΟΣ Ι ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4757 Παρασκευή, 7 Φεβρουαρίου 2014 99 Αριθμός 39 Οι περί Ρύθμισης της Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Τεχνικός Αερίων Καυσίμων (2 Έτη, Δίπλωμα)

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Τεχνικός Αερίων Καυσίμων (2 Έτη, Δίπλωμα) INTERCOLLEGE Τίτλος Προγράμματος Τεχνικός Αερίων Καυσίμων (2 Έτη, Δίπλωμα) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης-Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ. Ημερομηνία Επίσκεψης Επιτροπής Αξιολόγησης:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ι

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ Ι 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ FGA310 ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 3 ο ΤΙΤΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα προϋποθέτει:

Ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα προϋποθέτει: Ο ρόλος της ΜΟΔΙΠ χθες, σήμερα, αύριο ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ Ως εκπαιδευτικό Ίδρυμα προϋποθέτει: Την ενσωμάτωση και την παρακολούθηση των στοιχείων εκείνων που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της «παιδείας» του ατόμου,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες υποβολής της αίτησης πριν την συμπλήρωση της

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες υποβολής της αίτησης πριν την συμπλήρωση της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Τ.Ε. ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες υποβολής της αίτησης

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ΤΕΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα

Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Το Σχολείο του 21 ου Αιώνα Ε ενδύοντας στη Γνώση Πρόταση για μία νέα Β/θμια Εκπαίδευση Συντάκτες: Παναγιώτης Ε. Καταγής Θανάσης Ι. Νικολόπουλος Νίκος Ι. Παρίκος Δομές Β/θμιας Εκπαίδευσης Συμβουλευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ AKAΔ. ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ ΤΟΥ AKAΔ. ΕΤΟΥΣ 2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΙΤΗΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Επώνυμο: Όνομα: Πατρώνυμο: Ημ/νία Γέννησης Μητρώου: Κλάδος/Ειδικότητα: Θέση που υπηρετεί: Δ/νση ή Γραφείο που ανήκει ο/η εκπαιδευτικός: Ημ/νία ΦΕΚ Διορισμού:

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: «Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

«Η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και ο ρόλος των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης»

«Η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και ο ρόλος των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης» Θεσσαλονίκη 20 1 2007 «Η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και ο ρόλος των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης» ΕΙΣΗΓΗΣΗ: «ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» Ι. ΣΥΝΤΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αυγούστου, 2008

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αυγούστου, 2008 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.16.16.2 Αρ. Τηλ.:22800632 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 25 Αυγούστου, 2008 Δ/ντες, Δ/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε.

Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Τα Μεταπτυχιακά Προγράμματα και τα Προγράμματα Κατάρτισης της Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Σπύρος Πανέτσος Επιστ. Υπευθ. Γραφείου Διασύνδεσης Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. Η Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής

Διαβάστε περισσότερα

Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση

Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Α.Δ Ι.Π. ΑΡΧΗ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ HELLENIC REPUBLIC H.Q.A. HELLENIC QUALITY ASSURANCE AND ACCREDITATION AGENCY Διασφάλιση Ποιότητας στην

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 640 ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση

Αριθμός 640 ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση Αριθμός 637 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση δύο (2) θέσεων Καθηγητή Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (θέση προαγωγής) ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. οδηγός σπουδών

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ. Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών. Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών. οδηγός σπουδών ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μαθηματικών & Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Σχολή Θετικών και Τεχνολογικών Επιστημών οδηγός σπουδών Ιστορικά Στοιχεία Ίδρυση του Τμήματος: Το Τμήμα δημιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2013

Διαβάστε περισσότερα