Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)"

Transcript

1 Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: /2 Τηλ.: Φαξ.: Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (υπόψη κας Προκοπά Ανθής) Θέμα: Δεύτερη Αξιολόγηση του Προγράμματος Σπουδών με την Επωνυμία «Γαλακτοκομία και Τυροκομία (2 Έτη, Δίπλωμα)» του ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Αναφορικά με την επιστολή σας, ημερομηνίας 23 Δεκεμβρίου 2016, σχετικά με το πιο πάνω θέμα και με βάση τις παρατηρήσεις σας, θα ήθελα να σας πληροφορήσω τα ακόλουθα: 1. Διαμόρφωση Οδηγού Σπουδών Εχει ετοιμαστεί ο Οδηγός Σπουδών για την Ακαδημαϊκή Χρονιά Η συγγραφή του Οδηγού Σπουδών για την Ακαδημαϊκή Χρονιά θα ολοκληρωθεί πριν από την ανακοίνωση υποβολής αιτήσεων των ΜΙΕΕΚ.

2 2. Οργάνωση και καταγραφή διαδικασιών αξιολόγησης του Προγράμματος και των Εκπαιδευτών/ριών με βάση ειδικά ερωτηματολόγια Για την οργάνωση και καταγραφή των διαδικασιών αξιολόγησης του Προγράμματος Σπουδών έχουν δημιουργηθεί με βάση το Εγχειρίδιο Διασφάλισης Ποιότητας, ερωτηματολόγια, τα οποία συμπληρώνονται από τους ενδιαφερόμενους και τα αποτελέσματά τους τυγχάνουν επεξεργασίας, με σκοπό τη βελτίωση και αναβάθμιση του Προγράμματος. Συγκεκριμένα, χρησιμοποιούνται τα πιο κάτω ερωτηματολόγια: Έντυπο Αξιολόγησης Εκπαιδευτών/ριών ΜΙΕΕΚ από Συναδέλφους: Το έντυπο αυτό εξυπηρετεί δύο στόχους: να βελτιώσει την ποιότητα της διδασκαλίας στα ΜΙΕΕΚ και να παρέχει γραπτές αποδείξεις της αποτελεσματικότητας της διδασκαλίας, οι οποίες να βασίζονται σε γραπτή αξιολόγηση. Με αυτό τον τρόπο, η αξιολόγηση εκπαιδευτών/ριών από άλλους/ες εκπαιδευτές/ριες παρέχει την ευκαιρία να αποκτήσουν τόσο διαμορφωτική όσο και αθροιστική αξιολόγηση των πρακτικών που χρησιμοποιούν μέσα στην τάξη. Η διαμορφωτική πτυχή της αξιολόγησης έγκειται στο να βοηθήσει τον/την εκπαιδευτή/ρια να τροποποιήσει και να ενισχύσει την ποιότητα της διδασκαλίας του/της, μέσα από τη συζήτηση με τον/την αξιολογητή/ρια, την παρατήρηση και την αξιολόγηση του εκπαιδευτικού υλικού. Μία άλλη διάσταση της διαμορφωτικής αξιολόγησης είναι η δημιουργία/ανάπτυξη ενός αρχείου, το οποίο να καταγράφει τον βαθμό προόδου και βελτίωσης ενός εκπαιδευτή χρόνο με τον χρόνο. Η αθροιστική πτυχή της αξιολόγησης είναι η παροχή γραπτών αποδείξεων για σκοπούς ενημερωμένης λήψης αποφάσεων όσον αφορά στο διδακτικό προσωπικό, συμπεριλαμβανομένων αποφάσεων που αφορούν σε επαναδιορισμό ή προαγωγή. Ετήσια Αξιολόγηση Εκπαιδευτών/ριών - Αναλυτικό Έντυπο: Το έντυπο αυτό συμπληρώνεται από τον/την Υπεύθυνο/η Ακαδημαϊκών Θεμάτων ή εκπρόσωπό του/της και στοχεύει στην καταγραφή και την αξιολόγηση της ετήσιας προσπάθειας και διδασκαλίας του/της εκπαιδευτικού. Έντυπο Αξιολόγησης Εκπαιδευτή/ριας, Διδασκαλίας και Μαθήματος από Σπουδαστές/ριες: Το έντυπο αυτό στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της διδασκαλίας, του περιεχομένου του μαθήματος και των υποστηρικτικών υπηρεσιών που ενισχύουν την εμπειρία μάθησης των σπουδαστών/ριών. Για την εκπλήρωση του προαναφερθέντος στόχου δίνεται μεγάλη βαρύτητα στην προστασία των δεδομένων της αξιολόγησης των εκπαιδευτών/ριών από τους/τις σπουδαστές/ριες. Οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται για να διατηρηθεί η εμπιστευτικότητα είναι ξεκάθαρες στους/στις σπουδαστές/ριες.

3 3. Βελτίωση του Προγράμματος Σπουδών με έμφαση στην αύξηση των εργαστηριακών ωρών. Σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Επιτροπής οι εργαστηριακές ώρες στο Πρόγραμμα αυξήθηκαν φτάνοντας στο 41% των συνολικών ωρών διδασκαλίας, χωρίς να υπολογίζεται η πρακτική άσκηση στη βιομηχανία, η οποία έχει διάρκεια 12 εβδομάδων. 4. Βελτίωση των Εγκαταστάσεων και των Υποδομών Έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες για την κατασκευή του εργαστηρίου γαλακτοκομίαςτυροκομίας καθώς και η αγορά του σχετικού εξειδικευμένου εξοπλισμού. 5. Οργάνωση Σπουδαστικής Μέριμνας Έχει δημιουργηθεί Υπηρεσία Σπουδαστικής Μέριμνας, υπό τη διοίκηση του/της Υπεύθυνου Σπουδαστικής Μέριμνας, ο/η οποίος/α συντονίζει τις δραστηριότητες των παραρτημάτων, τα οποία λειτουργούν υπό τη διοίκηση των Διευθυντών/τριών του κάθε Παραρτήματος. Η Υπηρεσία αποτελείται από μία Κεντρική Επιτροπή Σπουδαστικής Μέριμνας (με πρόεδρο τον/την Υπεύθυνο Σπουδαστικής Μέριμνας και μέλη τους Επαρχιακούς Διευθυντές) και από Επαρχιακές Επιτροπές (με πρόεδρο το Βοηθό Επαρχιακό Διευθυντή και μέλη τους Τοπικούς Υπεύθυνους Προγράμματος Σπουδών). Σε Επαρχιακό επίπεδο τα θέματα, που αφορούν στους/στις Σπουδαστές/ριες, διαχειρίζεται ο/η Τοπικός/ή Συντονιστής/ρια του Προγράμματος, ο/η οποίος/α μεταξύ άλλων αναλαμβάνει να καθοδηγεί, ακόμη και σε ατομική βάση, τους/τις σπουδαστές/ριες του Προγράμματός του, µε γνώμονα το συμφέρον των σπουδαστών/ιων και την επιστημονική και ακαδημαϊκή τους εξέλιξη. Τονίζεται ότι ο/η Τοπικός/ή Συντονιστής/ρια έχει ευθύνη για ένα μικρό αριθμό Σπουδαστών/τριών, κάτι που του/της δίνει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα ειδικά θέματα που προκύπτουν για τον/την κάθε σπουδαστή/τρια ξεχωριστά. Συγκεκριμένα, οι Επαρχιακές Επιτροπές περιλαμβάνουν τους πιο κάτω μηχανισμούς: Μηχανισμός ανεύρεσης εργασίας για τους/τις σπουδαστών/ριών μέσω των διασυνδέσεων των μελών τους. Μηχανισμός στήριξης των άπορων σπουδαστών/ριών.

4 Μηχανισμός ανεύρεσης χορηγών για τις βραβεύσεις των άριστων σπουδαστών/ριων. Μηχανισμός διοργάνωσης εκπαιδευτικών εκδρομών στην Κύπρο και σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μέσω του Προγράμματος Erasmus, όπου οι σπουδαστές/ριες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πρακτική εξάσκηση. Μηχανισμός υποστήριξης διοργάνωσης εκλογών των σπουδαστών/ριών, με σκοπό την εκπροσώπησή τους στις Επιτροπές των ΜΙΕΕΚ, βάσει του Εγχειριδίου Διασφάλισης Ποιότητας. Μηχανισμός διοργάνωσης αθλητικών, κοινωνικών και άλλων δραστηριοτήτων 6. Δημιουργία ιστοσελίδας Έχει δημιουργηθεί ιστοσελίδα αποκλειστικά για τα ΜΙΕΕΚ, όπου υπάρχει σύνδεση σε κάθε Πρόγραμμα Σπουδών και περιέχει όλες τις σημαντικές πληροφορίες που αφορούν στα Προγράμματα. Η ιστοσελίδα αναβαθμίζεται και εμπλουτίζεται συνεχώς με καινούριο και επικαιροποιημένο υλικό. Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι Η ιστοσελίδα διαθέτει διαβαθμισμένη πρόσβαση στο ευρύ κοινό, στους σπουδαστές/ριες, τους/τις διδάσκοντες/ουσες και τη Διεύθυνση ΜΙΕΕΚ. Στην ιστοσελίδα υπάρχει ημερολόγιο, όπου καταχωρούνται δραστηριότητες και γεγονότα, που σχετίζονται με τα ΜΙΕΕΚ, όπως εκδηλώσεις, δράσεις και σεμινάρια επιμόρφωσης. Ακόμη, μέσω του συστήματος ενημέρωσης, οι χρήστες έχουν άμεση ενημέρωση σχετικά με τα τελευταία νέα και ανακοινώσεις που αφορούν στα ΜΙΕΕΚ. Επιπρόσθετα, η ιστοσελίδα παρέχει πρόσβαση σε εκπαιδευτικό υλικό για διδάσκοντες και σπουδαστές/ριες. Τέλος, από τον ιστότοπο ΜΙΕΕΚ μπορεί κάποιος να μεταβεί, μέσω συνδέσμων, στους λογαριασμούς των ΥΠΠ και ΜΙΕΕΚ και στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (Facebook, Twitter και YouTube) για άμεση ενημέρωση. 7. Εμπλουτισμός Βιβλιοθήκης Παρακαλώ σημειώστε ότι, το Δεκέμβριο εμπλουτίστηκε η βιβλιοθήκη των ΜΙΕΕΚ με την αγορά νέων εξειδικευμένων βιβλίων ελληνικής και διεθνούς βιβλιογραφίας που αφορούν το Πρόγραμμα Σπουδών. Στόχος είναι όπως η βιβλιοθήκη των ΜΙΕΕΚ ενημερώνεται τουλάχιστο μία φορά το χρόνο.

5 Παρακαλώ σημειώστε ότι, οι σπουδαστές/στριες έχουν τη δυνατότητα να δανειστούν βιβλία και από τις βιβλιοθήκες των Τεχνικών Σχολών που στεγάζουν τα Προγράμματα Σπουδών τους, μέσω των καταλόγων που υπάρχουν με όλο το διδακτικό υλικό (βιβλία, εγχειρίδια, επιστημονικά περιοδικά, βάσεις δεδομένων και διδακτικές σημειώσεις). Τόσο η κύρια βιβλιοθήκη των Τεχνικών Σχολών όσο και η Βιβλιοθήκη των ΜΙΕΕΚ είναι προσβάσιμες στους σπουδαστές καθ όλη τη διάρκεια της μέρας και κατά τις ώρες λειτουργίας του προγράμματος. 8. Έκδοση φυλλαδίου με Κανόνες Ασφαλείας που εφαρμόζονται σε χημικά εργαστήρια και μονάδες επεξεργασίας τροφίμων Η Ακαδημαϊκή Επιτροπή αποφάσισε όπως εφαρμόσει τον Οδηγό Ασφαλείας για εργαστήρια Χημείας του Τμήματος Επιθεωρήσεως Εργασίας και του Πανεπιστημίου Κύπρου. 9. Πρόσληψη τουλάχιστον ενός/μίας (1) Εκπαιδευτή/ριας πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με ειδίκευση στον τομέα της Γαλακτοκομίας. Το Πρόγραμμα Σπουδών Γαλακτοκομίας και Τυροκομίας καθώς και όλα τα Προγράμματα Σπουδών των ΜΙΕΕΚ εργοδοτούν ένα/μία μόνιμο εκπαιδευτή/ρια, τον Τοπικό Συντονιστή του Προγράμματος, ο οποίος επιλαμβάνεται της ακαδημαϊκής συμβουλευτικής (mentoring). Ο/η Τοπικός/ή Συντονιστής/ρια είναι πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αλλά σε αντίθεση με άλλα Ιδρύματα δε χρειάζεται να έχει ειδίκευση στον τομέα της Γαλακτοκομίας, καθώς διδάσκει ελάχιστες διδακτικές περιόδους σε μαθήματα γενικής φύσης που αφορούν στον τομέα του. Αντίθετα, τα μαθήματα της εξειδίκευσης του τομέα της Γαλακτοκομίας διδάσκουν διδάσκοντες/ουσες, οι οποίοι/ες εργοδοτούνται με καθεστώς αγοράς υπηρεσιών. Η διαδικασία αγοράς υπηρεσιών των διδασκόντων/ουσών είναι πολιτική όλων των Προγραμμάτων Σπουδών των ΜΙΕΕΚ, καθώς τα καθιστά ευέλικτα τόσο σε θεωρητικό όσο και σε εργαστηριακό επίπεδο. Συγκεκριμένα, οι διδάσκοντες/ουσες έχουν επιλεγεί από κατάλογο, ο οποίος καταρτίστηκε μετά από την προκήρυξη Διαγωνισμού αγοράς υπηρεσιών, με αριθμό ΕΚΤ06/16. Οι θέσεις προκηρύχθηκαν στη βάση της συνάφειας των προσόντων τους και της επαγγελματικής τους πείρας στο πλαίσιο των απαιτήσεων των Δημοσίων Συμβάσεων.

6 10. Πρόσληψη ενός (1) τεχνικού σχετικού με τις μονάδες επεξεργασίας τροφίμων για την καθημερινή λειτουργία και συντήρηση του εξειδικευμένου εξοπλισμού του πιλοτικού τυροκομείου Η συντήρηση του εξοπλισμού του Τυροκομείου έχει ανατεθεί σε εξειδικευμένο προσωπικό. Όσον αφορά στην Ιδρυματική αξιολόγηση: α) Τα ΜΙΕΕΚ πρέπει να αποκτήσουν μια αυτόνομη διοικητική οργάνωση. Τα ΜΙΕΕΚ διαθέτουν τη δική τους ξεχωριστή Διοικητική Οργάνωση, η οποία βασίζεται τόσο στις πρόνοιες των Περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νόμων του (Μέρος ΙΙΙ Δημόσιες Σχολές) και του Περί της Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της Ίδρυσης και Λειτουργίας Φορέα για Συναφή Θέματα Νόμου του 2015, όσο και στην Απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, με αρ Συγκεκριμένα έχουν δημιουργηθεί οι ακόλουθες θέσεις με βάση το οργανόγραμμα των ΜΙΕΕΚ: Γενικός Διευθυντής Υπεύθυνος Ακαδημαϊκών θεμάτων Υπεύθυνος Σπουδαστικής Μέριμνας Επαρχιακός Διευθυντής Βοηθός Επαρχιακός Διευθυντής Ακαδημαϊκός Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών Τοπικός Συντονιστής Προγράμματος Σπουδών Λειτουργός Διασφάλισης Ποιότητας Όσον αφορά στη θέση του Γενικού Διευθυντή και στη θέση Υπεύθυνου Ακαδημαϊκών θεμάτων, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, έχει προχωρήσει τη διαδικασία δημιουργίας της θέσης, αποστέλλοντας σχετική επιστολή προς το ΤΔΔΠ του ΥΠ. Οικονομικών. Στην επιστολή (Παράρτημα.) περιγράφονται τα καθήκοντα της θέσης, τα οποία διεκπεραιώνουν προσωρινά ο Διευθυντής Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και ο Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης της ΔΜΤΕΕ, αντίστοιχα.

7 Η θέση του Υπεύθυνου Σπουδαστικής Μέριμνας στελεχώνεται προσωρινά από μέλος της Διεύθυνσης Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης ενώ τα καθήκοντα των υπόλοιπων θέσεων διεκπεραιώνονται σε πλήρη χρόνο από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό. Για τη θέση του Υπεύθυνου Σπουδαστικής Μέριμνας και για τις υπόλοιπες θέσεις έχουν ετοιμαστεί Σχέδια Υπηρεσίας, τα οποία περιλαμβάνουν τις αρμοδιότητες, τα προσόντα και τα κριτήρια επιλογής, που θα χρησιμοποιηθούν κατά την προκήρυξη των θέσεων για υποβολή ενδιαφέροντος από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό όλων των βαθμίδων Εκπαίδευσης. Το προσωπικό θα επιλέγεται μέσα από διαφανείς διαδικασίες με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί. και θα τοποθετηθεί εξ ολοκλήρου στα ΜΙΕΕΚ με τριετές Συμβόλαιο. β) Πρέπει να εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητα των ΜΙΕΕΚ Τα ΜΙΕΕΚ είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο έργο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και την Κυπριακή Δημοκρατία και υλοποιούν τη συνεχή σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με το χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης, η οποία αποτελεί μέρος της Ευρωπαϊκής Πολιτικής. Η τρέχουσα προγραμματική περίοδος της συγχρηματοδότησης καλύπτει την περίοδο και επεκτείνεται μέχρι το Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι, η Ευρωπαϊκή Ένωση, απαιτεί από τα κράτη μέλη τη συνέχιση των συγχρηματοδοτούμενων προγραμμάτων για έξι χρόνια μετά τη λήξη της προγραμματικής περιόδου, η οικονομική βιωσιμότητα του προγράμματος διασφαλίζεται, από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Κυπριακή Δημοκρατία, μέχρι το γ) Πρέπει να υπάρχει στελέχωση σε όλους τους τομείς. Η στελέχωση των ΜΙΕΕΚ πραγματοποιείται με την τοποθέτηση εκπαιδευτικού και διοικητικού προσωπικού. Το εκπαιδευτικό προσωπικό διαθέτει, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, ακαδημαϊκά προσόντα υψηλότερα από το επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρεται. Το διοικητικό προσωπικό απαρτίζουν συγκεκριμένοι λειτουργοί της Διεύθυνσης ΜΤΕΕ, με βάση την εγκεκριμένη δομή των ΜΙΕΕΚ, οι οποίοι διαθέτουν εμπειρία και τα ανάλογα ακαδημαϊκά προσόντα.

8 δ) Η Συμβουλευτική Υπηρεσία πρέπει να στελεχωθεί επαρκώς με προκήρυξη και μίσθωση Υπηρεσιών και να δημιουργηθεί σύστημα Συμβουλευτικής Υποστήριξης. Υπάρχει σύστημα Συμβουλευτικής Υποστήριξης, το οποίο αντλεί υπηρεσίες από καθηγητές/ριες Συμβουλευτικής Αγωγής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού και μπορεί να ανταποκριθεί αποτελεσματικά στις ανάγκες των ΜΙΕΕΚ. Εάν κριθεί απαραίτητο, τα ΜΙΕΕΚ θα εργοδοτήσουν επιπρόσθετο προσωπικό μέσα από τη διαδικασία προκήρυξης και μίσθωσης υπηρεσιών. ε) Ο Συντονιστής σε συναφές αντικείμενο θα πρέπει να εργοδοτείται τουλάχιστο για μια τριετία. Ο Συντονιστής εργοδοτείται τουλάχιστο για μια τριετία, εκτός από τις περιπτώσεις όπου η λειτουργία κάποιου αντικειμένου τερματιστεί. Από την επόμενη σχολική χρονιά οι νέοι συντονιστές, οι οποίοι θα τοποθετούνται για πρώτη φορά θα υπογράφουν σχετικό τριετές Συμβόλαιο. στ) Οι θέσεις για τους διδάσκοντες θα πρέπει να προκηρύσσονται στη βάση της συνάφειας των προσόντων και της επαγγελματικής τους πείρας. Οι θέσεις για τους/τις διδάσκοντες/ουσες προκηρύσσονται στη βάση της συνάφειας των προσόντων και της επαγγελματικής τους πείρας στο πλαίσιο των απαιτήσεων των Δημοσίων Συμβάσεων. Οι διδάσκοντες/ουσες διαθέτουν, σύμφωνα με την οικεία νομοθεσία, ακαδημαϊκά προσόντα υψηλότερα από το επίπεδο εκπαίδευσης που προσφέρεται, Όσον αφορά στις κτιριακές εγκαταστάσεις: Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν ενημερωθεί για τις παρατηρήσεις των Εμπειρογνωμόνων του ΕΤΕΚ, με επιστολή ημερομηνίας 16 Ιανουαρίου 2017, και οι διαδικασίες προχωρούν. Η επιστολή επισυνάπτεται. Δρ Ηλίας Μαρκάτζιης Διευθυντής

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ)

Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) Αρ. Φακ.: 7.13.22.13/2 Τηλ.: 22 800656 Φαξ.: 22 428273 27 Μαρτίου 2017 Πρόεδρο Συμβουλίου Φορέα

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Θέμα:

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών: Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών: Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών: Βιομηχανικοί και Οικιακοί Αυτοματισμοί Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Γαλακτοκομία/Τυροκομία

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Γαλακτοκομία/Τυροκομία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών Γαλακτοκομία/Τυροκομία Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ Μετά από διεξοδική μελέτη της Έκθεσης Αξιολόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού

Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Ομιλία Δρ. Τάσου Μενελάου με θέμα: Προγράμματα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΣΕΕΚ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού Εκλεκτοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί σπουδαστές, με ιδιαίτερη

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.13.10 Αρ. Τηλ.: 22 800651 Αρ. Φαξ.: 22 428273 Email: 2 Φεβρουαρίου 2011 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Τάσος Μενελάου Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης

Δρ. Τάσος Μενελάου Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Δρ. Τάσος Μενελάου Πρώτος Λειτουργός Εκπαίδευσης Μέση Τεχνική και Επαγγελματική Εκπαίδευση (ΜΤΕΕ) Σκοπός: Η προσφορά ενός ισορροπημένου προγράμματος γενικής μόρφωσης, τεχνολογικής εξειδίκευσης και εργαστηριακής

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας

Θέμα: Εκδήλωση Ενδιαφέροντος για διδασκαλία στο Πρόγραμμα Επιμόρφωσης υποψήφιων καθηγητών Τεχνολογίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Aρ. Φακ.: ΠΙ 7.7.09.5 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22560118 e-mail: tehnologia@cyearn.pi.ac.cy Διευθυντές/ντριες Σχολείων Μέσης Εκπαίδευσης ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Αρ. Φακ.: 7.2.33 Αρ. Τηλ.: 22 800 642 Αρ. Φαξ: 22428268 Email: santonellos@schools.ac.cy 11 Οκτωβρίου 2019 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λεμεσός. Πρόγραμμα Σπουδών: Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών - Ναυτιλιακά

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λεμεσός. Πρόγραμμα Σπουδών: Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών - Ναυτιλιακά Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λεμεσός Πρόγραμμα Σπουδών: Διαχείριση Αγορών και Προμηθειών - Ναυτιλιακά Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λεμεσού - Πάφου Πρόγραμμα Σπουδών: Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λεμεσού - Πάφου Πρόγραμμα Σπουδών: Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λεμεσού - Πάφου Πρόγραμμα Σπουδών: Βιολογικές Κηπευτικές Καλλιέργειες Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΘΕΜΑ : ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 1 Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις πιο κάτω κατηγορίες αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ 5ης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2008 6979 Η κα Ευαγγελία Χριστοδούλου, μόνιμος Επιμελητής, 1ης Τάξης, Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, αφυπηρέτησε από τη δημόσια υπηρεσία, σύμφωνα με το άρθρο 53(1

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Δρ Δέσποινα Μαρτίδου-Φορσιέρ Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης Εκπαίδευσης Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού 24 Νοεμβρίου 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Φακ.: Π.Ι Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ: Ιουνίου 2017

Aρ. Φακ.: Π.Ι Αρ. Tηλ.: Aρ. Φαξ: Ιουνίου 2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 Λευκωσία Aρ. Φακ.: Π.Ι. 7.7.06.16 Αρ. Tηλ.: 22402300 Aρ. Φαξ: 22480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 16 Ιουνίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών

Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών Ν 2817/00 Άρθρο 8 παρ. 2 (ΦΕΚ 78Α' /14.3.00) Καθορισμός των ειδικότερων καθηκόντων και αρμοδιοτήτων των προϊσταμένων των περιφερειακών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, των διευθυντών

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος

Θέμα: Προκαταρκτικές ανάγκες σε διδακτικό προσωπικό για το σχολικό έτος ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.13.10 Αρ. Τηλ.: 22 800651 Αρ. Φαξ.: 22 428273 Email: 18 Φεβρουαρίου 2009 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αυγούστου, 2008

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αυγούστου, 2008 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.16.16.2 Αρ. Τηλ.:22800632 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 25 Αυγούστου, 2008 Δ/ντες, Δ/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λάρνακας. Πρόγραμμα Σπουδών: Τεχνολογία CNC Ξυλουργική Βιομηχανία

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λάρνακας. Πρόγραμμα Σπουδών: Τεχνολογία CNC Ξυλουργική Βιομηχανία ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λάρνακας Πρόγραμμα Σπουδών: Τεχνολογία CNC Ξυλουργική Βιομηχανία Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ

Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ 1 Ευρωπαϊκή Ένωση Κυπριακή Δημοκρατία Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΕΡΓΟΔΟΤΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΕΜΕΣΟΥ Ο Δήμος Λεμεσού ανακοινώνει τις πιο κάτω κατηγορίες αναγκών

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ένωση. Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού: Συγχρηματοδοτούμενα Έργα

Ευρωπαϊκή Ένωση. Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού: Συγχρηματοδοτούμενα Έργα Ευρωπαϊκή Ένωση Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού: Συγχρηματοδοτούμενα Έργα Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων Επίγνωση των σύγχρονων κοινωνικών και οικονομικών

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα:Global College, Λευκωσία Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας. Θέμα: Καθεστώς εργοδότησης σχολικών βοηθών/συνοδών παιδιών με ειδικές ανάγκες

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας. Θέμα: Καθεστώς εργοδότησης σχολικών βοηθών/συνοδών παιδιών με ειδικές ανάγκες Aρ. Φακ. 7.16.22 Αρ. Τηλ. 22800913 Αρ. Φαξ. 22800660 E-mail: ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Γραφείο Γενικής Διευθύντριας 19 Ιανουαρίου 2009 Προέδρους Σχολικών Εφορειών Προέδρους

Διαβάστε περισσότερα

2 ο Παγκύπριο Συνέδριο Λεμεσός, 29 Νοεμβρίου 2014

2 ο Παγκύπριο Συνέδριο Λεμεσός, 29 Νοεμβρίου 2014 2 ο Παγκύπριο Συνέδριο Λεμεσός, 29 Νοεμβρίου 2014 Φορέας Διαχείρισης του Προγράμματος Η Μονάδα Διαχείρισης Ευρωπαϊκών Ταμείων (Μονάδα ΔΕΤ) του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού (Υ.Π.Π.) είναι αρμόδια

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική

Θέμα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο μητρώο εκπαιδευτών των Προγραμμάτων Επιμόρφωσης Στελεχών της Εκπαίδευσης για τη σχολική ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών της Εκπαίδευσης Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: MIEEK Λάρνακας Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: CDA Πάφος Πρόγραμμα Σπουδών: ΚΟΜΜΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Τετραμήνων για μαθητές και μαθήτριες Α Λυκείου και Τεχνικών Σχολών

Αξιολόγηση Τετραμήνων για μαθητές και μαθήτριες Α Λυκείου και Τεχνικών Σχολών ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ Aρ. Φακ.:7.2.03.22 Αρ. Τηλ.: 22 800 630, 22 800 631 Αρ. Φαξ: 22 428268 2 Σεπτεμβρίου 2019 Διευθυντές/ντριες Δημόσιων Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος

Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Πολιτική Διασφάλισης Ποιότητας Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος Σκοπός: Ο σκοπός της πολιτικής ποιότητας του Διεθνούς Πανεπιστημίου της Ελλάδος είναι η συνεχής και συστηματική διασφάλιση, βελτίωση και

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: /698 Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2017

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: /698 Αρ. Φαξ: Ιανουαρίου 2017 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1/9 Αρ. Τηλ.:22800630/698 Αρ. Φαξ:22428268 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 13 Ιανουαρίου 2017 Διευθυντές, Διευθύντριες Γυμνασίων

Διαβάστε περισσότερα

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης

Β. Πρόγραμμα Βοηθών Διευθυντών Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Διευθυντικών Στελεχών στην Εκπαίδευση Το Έργο δύναται να συγχρηματοδοτηθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το 2007 και Καταληκτικές Ημερομηνίες ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Πρόσκληση υποβολής προτάσεων για το και Καταληκτικές Ημερομηνίες Το Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης -2013 απευθύνεται σε όλους τους τομείς και επίπεδα εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Χριστόδουλος Ελληνόπουλος Λειτουργός Βιομηχανικών Εφαρμογών Υπηρεσία Ενέργειας 1. Οι περί Ρύθμισης της

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: UCLAN Cyprus Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 640 ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση

Αριθμός 640 ΘΕΣΕΙΣ ΒΟΗΘΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ Α ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση Αριθμός 637 ΘΕΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση δύο (2) θέσεων Καθηγητή Παιδαγωγικού Ινστιτούτου (θέση προαγωγής) ως ακολούθως:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΔΥΟ (2) ΚΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ Γίνονται δεκτές αιτήσεις για την πλήρωση μίας (1) κενής θέσης Μηχανικού (Μηχανολογίας) και μίας κενής θέσης Μηχανικού (Ηλεκτρολογίας) στις Τεχνικές Υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών σε θέματα Πληροφορικής Το Πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την Κυπριακή

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1]

Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] Κανονισμός Σεμιναρίου Εκπαίδευσης 1 Ο ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ [1] To Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας (πιστοποιημένο κατά ISO:2008) της

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: ΚΕS COLLEGE Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: FREDERICK INSTITUTE OF TECHNOLOGY

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Παραδοτέο 1.1.4 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΔΙΠ ΕΚΠΑ (ΥΠΟ ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ) ΠΑΚΕΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1: Οργάνωση του Συστήματος Αξιολόγησης της

Διαβάστε περισσότερα

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων

Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων ΧV Περιγραφή των ρόλων και καθηκόντων O ρόλος και οι αρμοδιότητες του Διευθυντή Σχολείων Δημοτικής Εκπαίδευσης Τηρουμένων των σχεδίων υπηρεσίας, ο Διευθυντής του σχολείου έχει τη γενική ευθύνη για την

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ:

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Αρ. Φακ.: 7.27.10.6 Αρ. Τηλ.: 22800642 Αρ. Φαξ: 22800638 E-mail: chrychrysanthou@schools.ac.cy ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 10 Νοεμβρίου 2016 Διευθυντές/Διευθύντριες Λυκείων και

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 221 ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση τριών (3) θέσε

Αριθμός 221 ΘΕΣΕΙΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση τριών (3) θέσε Αριθμός 220 ΘΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΗ Α (ΜΕΣΗ ΓΕΝΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ) Γίνονται δεκτές αιτήσεις από εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την πλήρωση τριών (3) θέσεων Επιθεωρητή Α (Μέση Γενική Εκπαίδευση) για τις ακόλουθες

Διαβάστε περισσότερα

Γραφείο: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Γούλιου Ελένη

Γραφείο: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Γούλιου Ελένη Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Γούλιου Ελένη 2310-994082 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 84581 Θεσσαλονίκη, 21/9/2015 Αρ.Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Καραστογιάννης Δημοσθένης 2310-994082 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 84582 Θεσσαλονίκη, 29/10/2013

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97

E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 E.E. Παρ. 1(1) 1283 Ν. 67(Ι)/97 Αρ. 3168,18.7.97 Ο περί Σχολών Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Τροποποιητικός) (Αρ. 2) Νόμος του 1997, εκδίδεται με δημοσίευση στην Επίσημη Εφημερίδα της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε περισσότερα

Τα ΜΙΕΕΚ είναι η συνεχής σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελεί μέρος της Ευρωπαικής Πολιτικής.

Τα ΜΙΕΕΚ είναι η συνεχής σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελεί μέρος της Ευρωπαικής Πολιτικής. Τα ΜΙΕΕΚ είναι η συνεχής σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελεί μέρος της Ευρωπαικής Πολιτικής. Είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο Έργο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Πολιτική διασφάλισης ποιότητας... 2 2. Σχεδιασμός και έγκριση των προγραμμάτων σπουδών... 3

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Ιδρυματική Αξιολόγηση

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Ιδρυματική Αξιολόγηση Έντυπο: 300.2.2 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Ιδρυματική Αξιολόγηση Ίδρυμα: NEAPOLIS COLLEGE 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΟΜΕΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /6 Π.Ι Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Σεπτεμβρίου 2017

Αρ. Φακ.: /6 Π.Ι Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Σεπτεμβρίου 2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.1.02.7.2.2/6 Π.Ι. 7.12.10 Αρ. Τηλ.: 22800634 Αρ. Φαξ: 22 800862 29 Σεπτεμβρίου 2017 Διευθυντές/ Διευθύντριες Λυκείων Εξατάξιων Γυμνασίων

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών

Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών Εξωτερική Αξιολόγηση Προγράμματος Σπουδών Κριτήρια και δείκτες ποιότητας 6 (1) Τα εφαρμοζόμενα κριτήρια εκφράζονται σε αντίστοιχους ποσοτικούς και ποιοτικούς δείκτες και σχετίζονται με την Αξιολόγηση της

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας/Λεμεσού/Πάφου. Πρόγραμμα Σπουδών Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική

Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών. ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας/Λεμεσού/Πάφου. Πρόγραμμα Σπουδών Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών ΜΙΕΕΚ Λευκωσίας/Λεμεσού/Πάφου Πρόγραμμα Σπουδών Αρτοποιία/Ζαχαροπλαστική Προς: Επιτροπή Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Το Ινστιτούτο Δια Βίου Εκπαίδευσης και το Τμήμα Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Cyprus College Limassol Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

5 Οκτωβρίου 2012 Θέµα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο Mητρώο Eκπαιδευτών για τα Σεµινάρια σε σχολική βάση και Σεµινάρια για γονείς

5 Οκτωβρίου 2012 Θέµα: Εκδήλωση ενδιαφέροντος για ένταξη στο Mητρώο Eκπαιδευτών για τα Σεµινάρια σε σχολική βάση και Σεµινάρια για γονείς ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Σεµινάρια σε σχολική βάση και Σεµινάρια για γονείς Το Έργο συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταµείο (ΕΚΤ) κατά 85% και από εθνικούς πόρους κατά 15% στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Σεπτεμβρίου 2017

Αρ. Φακ.: Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Σεπτεμβρίου 2017 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ 2252 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ.: 2.10.04 Αρ. Τηλ.: 22 402303 Αρ. Φαξ: 22 480505 e-mail: info@cyearn.pi.ac.cy 21 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: MIΕEK Πρόγραμμα Σπουδών: Βιομηχανικοί

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.12.09/4 28 Νοεμβρίου 2018 Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ

ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΕΝΙΑΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ Διορισμός Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου δυνάμει του άρθρου 7 του περί της Σύστασης και Λειτουργίας του Ενιαίου Φορέα Εξώδικης Επίλυσης

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Θέσεις Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Λειτουργών για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το σχολικό έτος

Θέμα: Θέσεις Αποσπάσεων Εκπαιδευτικών Λειτουργών για το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο για το σχολικό έτος ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 1434 ΛΕΥΚΩΣΙΑ Αρ. Φακ. 15.8.01 18 Απριλίου, 2008 Διευθυντές Σχολείων Μέσης, Τεχνικής και Δημοτικής Εκπαίδευσης Θέμα: Θέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Larnaca College Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Ε.Δ. ΥΠ ΑΡ. 24/2007 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΑΠΟ : ΘΕΜΑ: Όλο το Ακαδημαϊκό και Διοικητικό Προσωπικό Διευθυντή Διοίκησης και Οικονομικών «ΟΡΟΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ:

ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS ΥΠΟΕΡΓΟ: ΠΡΑΞΗ: «ΜΟ.ΔΙ.Π» (Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας» Κωδικός MIS 299516 ΥΠΟΕΡΓΟ: «ΜΟΔΙΠ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» και α/α «01» ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «Εκπαίδευση και Δια

Διαβάστε περισσότερα

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Υποκριτική Τέχνη (3 Έτη, Ανώτερο Δίπλωμα)

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Υποκριτική Τέχνη (3 Έτη, Ανώτερο Δίπλωμα) INTERCOLLEGE Τίτλος Προγράμματος Υποκριτική Τέχνη (3 Έτη, Ανώτερο Δίπλωμα) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης-Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ. Ημερομηνία Επίσκεψης Επιτροπής Αξιολόγησης:

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: MIΕEK Πρόγραμμα Σπουδών: Ηλεκτρομηχανολογικές

Διαβάστε περισσότερα

«Η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και ο ρόλος των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης»

«Η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και ο ρόλος των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης» Θεσσαλονίκη 20 1 2007 «Η μεταρρύθμιση στη Δημόσια Διοίκηση και ο ρόλος των Αποφοίτων της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης» ΕΙΣΗΓΗΣΗ: «ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ» Ι. ΣΥΝΤΟΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Φεβρουαρίου 2019

Αρ. Φακ.: /9 Αρ. Τηλ.: Αρ. Φαξ: Φεβρουαρίου 2019 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.12.26.1/9 Αρ. Τηλ.:22800698 Αρ. Φαξ:22800662 E-mail:mousikascholeia@schools.ac.cy 5 Φεβρουαρίου 2019 Διευθυντές, Διευθύντριες Γυμνασίων και εξατάξιων Σχολείων

Διαβάστε περισσότερα

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ

5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στοχοθεσία και Προγραµµατισµός Δράσεων για το ΠΠΣ του ΤΦ 5. ΣΤΟΧΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΠΣ ΤΟΥ ΤΦ Στόχοι του ΠΠΣ Κεντρικός εκπαιδευτικός προσανατολισµός του ΠΠΣ του ΤΦ είναι η καλλιέργεια

Διαβάστε περισσότερα

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Αισθητική (4 Έτη, Πτυχίο) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης - Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ

INTERCOLLEGE. Τίτλος Προγράμματος. Αισθητική (4 Έτη, Πτυχίο) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης - Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ INTERCOLLEGE Τίτλος Προγράμματος Αισθητική (4 Έτη, Πτυχίο) Παρατηρήσεις στην Έκθεση των Ειδικών της Επιτροπής Αξιολόγησης - Πιστοποίησης του ΔΙΠΑΕ Ημερομηνία Επίσκεψης Επιτροπής Αξιολόγησης: 06/03/2018

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ

ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ ΑΝΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΕΡΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗΣ ΤΙΤΛΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΧΕΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΝΟΝΙΣΜΩΝ 172 ΤΟΥ 1999, 634 ΤΟΥ 2002, 594 ΤΟΥ 2003, 926 ΤΟΥ 2003, 129 ΤΟΥ 2006

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: Global College Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: «Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Λευκωσία, 17 Μαρτίου Όλους τους ενδιαφερόμενους

Λευκωσία, 17 Μαρτίου Όλους τους ενδιαφερόμενους Λευκωσία, 17 Μαρτίου 2017 ΠΡΟΣ: ΑΠΟ: Όλους τους ενδιαφερόμενους Παναγιώτη Παναγή, Λειτουργό Τμήματος Εργασιακών Σχέσεων ΘΕΜΑ: Οι περί Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία (Ελάχιστες Προδιαγραφές για Προσωρινά

Διαβάστε περισσότερα

Αποφάσεις Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) αναφορικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών

Αποφάσεις Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) αναφορικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών Αποφάσεις Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.) αναφορικά με μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών 1. ΠΛΗΡΗΣ ΦΟΙΤΗΣΗ ΣΕ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ 2 Ή 3 ΕΞΑΜΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Αρ. Φακ.: 7.12.09/3 6 Σεπτεμβρίου 2017 Διευθυντές/Διευθύντριες Σχολείων Μέσης Γενικής και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Θέμα: Χρονοδιαγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη Περιγραφή Παραδοτέων

Σύντομη Περιγραφή Παραδοτέων Σύντομη Περιγραφή Παραδοτέων Πακέτο Εργασίας 1 (Π.Ε. 1) Τίτλος: Ποιότητα Διδακτικού Έργου Προκειμένου για την αξιολόγηση του διδακτικού έργου, προτείνουμε τη δημιουργία μιας online βάσης δεδομένων με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης. Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: KES COLLEGE Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ΣΠΟΥΔΩΝ & ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: INTERCOLLEGE LARNACA Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ Α.Π.Θ. Παπαβασιλείου Βασίλειος 2310-994026 2310-200392 prosk@rc.auth.gr 86679 Θεσσαλονίκη, 19/02/2015

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: KES College Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Το Τ.Ε.Ι. Αθήνας, με βάση την με αριθ. 30/24-7-2013 απόφαση

Διαβάστε περισσότερα

Πλήρωση κενής θέσης: Ανώτερος εμπειρογνώμονας μικροβιολογίας Μονάδα: Γραφείο του επιστημονικού διευθυντή Κωδικός: (ECDC/AD/2017/OCS-SEM)

Πλήρωση κενής θέσης: Ανώτερος εμπειρογνώμονας μικροβιολογίας Μονάδα: Γραφείο του επιστημονικού διευθυντή Κωδικός: (ECDC/AD/2017/OCS-SEM) Πλήρωση κενής θέσης: Ανώτερος εμπειρογνώμονας μικροβιολογίας Μονάδα: Γραφείο του επιστημονικού διευθυντή Κωδικός: (ECDC/AD/2017/OCS-SEM) Πρόσκληση υποβολής υποψηφιοτήτων για την ως άνω θέση έκτακτου υπαλλήλου

Διαβάστε περισσότερα

Τα ΜΙΕΕΚ είναι η συνεχής σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελεί μέρος της Ευρωπαικής Πολιτικής.

Τα ΜΙΕΕΚ είναι η συνεχής σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελεί μέρος της Ευρωπαικής Πολιτικής. Τα ΜΙΕΕΚ είναι η συνεχής σχέση του Ευρωπαίου πολίτη με τον χώρο της εκπαίδευσης και κατάρτισης που αποτελεί μέρος της Ευρωπαικής Πολιτικής. Είναι ένα συγχρηματοδοτούμενο Έργο από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση

Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση Η πολιτική της κυβέρνησης όσον αφορά στην Ανώτερη Εκπαίδευση στοχεύει στην ικανοποίηση των τοπικών αναγκών καθώς και στην καθιέρωση της Κύπρου ως περιφερειακού εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επαρχιακά Συνέδρια Ιστορίας και Γεωγραφίας

Θέμα: Επαρχιακά Συνέδρια Ιστορίας και Γεωγραφίας ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.7.03 Αρ. Τηλ. : 22800729 Αρ. Φαξ : 22800919 26 Μαρτίου 2010 Θέμα: Επαρχιακά Συνέδρια Ιστορίας και Γεωγραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών

Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης. Κυπριακή Δημοκρατία. Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Έντυπο: 300.1.1 Φορέας Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης Κυπριακή Δημοκρατία Έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης Προγράμματος Σπουδών Ίδρυμα: CYPRUS COLLEGE Πρόγραμμα Σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ (Για υποβολή πρότασης σύναψης σύμβασης μίσθωσης έργου ιδιωτικού δικαίου) Γραφείο: Πληροφορίες: Τηλ.: Φαξ: e-mail: Αρ. Φακέλου: Μον. Διασφάλισης Ποιότητας & Ανθρώπινων Πόρων ΕΛΚΕ ΑΠΘ Καραστογιάννης Δημοσθένης 2310-994082 2310-200392 Prosk@rc.auth.gr 84613 Θεσσαλονίκη, 13/01/2015

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1. Ορισμοί. 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ «Δια Βίου Μάθηση» Άρθρο 1 Ορισμοί 1. Η Δια Βίου Μάθηση περιλαμβάνει την Δια Βίου Εκπαίδευση και την Δια Βίου Κατάρτιση. 2. Ως «Δια Βίου Εκπαίδευση» ορίζεται κάθε διαδικασία απόκτησης γνώσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ. Ανάλυση των γενικών κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ. Ανάλυση των γενικών κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ IΙΙ Ανάλυση των γενικών κριτηρίων πιστοποίησης της ποιότητας των προγραμμάτων σπουδών α) Η ακαδημαϊκή φυσιογνωμία και ο προσανατολισμός του προγράμματος σπουδών α.1. α.2. α.3. Ανταπόκριση του

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες υποβολής της αίτησης πριν την συμπλήρωση της

ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες υποβολής της αίτησης πριν την συμπλήρωση της ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΕΡΟΣΚΑΦΩΝ Τ.Ε. ΑΙΤΗΣΗ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ Να ληφθούν υπόψη οι οδηγίες υποβολής της αίτησης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών MA in Education (Education Sciences) ΑΣΠΑΙΤΕ-Roehampton ΠΜΣ MA in Education (Education Sciences) Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στην Εκπαίδευση (Επιστήμες της Αγωγής),

Διαβάστε περισσότερα