ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ"

Transcript

1

2 -2- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, μετατίθεστε στη φρουρά Πλάτης, στην ακριτική περιοχή του Β. ΕΒΡΟΥ. Μια περιοχή με πολύχρονη ιστορία και πολλές ιδιαιτερότητες, ευρισκόμενη στο σταυροδρόμι 3 κρατών (Ελλάδος Τουρκίας Βουλγαρίας). Η Υπηρεσία βρίσκεται στο πλευρό σας και στο πλευρό της οικογενείας σας και θα προσπαθήσει να σας βοηθήσει σε κάθε πρόβλημα που θα αντιμετωπίσετε, καθ όλο το χρονικό διάστημα της εδώ, παρουσίας σας. Για το σκοπό αυτό ενεργοποιήθηκε και λειτουργεί το Τμήμα Μέριμνας Προσωπικού της ΤΔ/21 Μ/Κ ΣΠ, με το οποίο μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλέφωνο , (ΕΨΑΔ: ),για τη διευκόλυνση της μετεγκατάστασής σας στη Φρουρά. Με εκτίμηση Ο Διοικητής

3 -3- ΕΜΒΛΗΜΑ ΤΔ / 21 Μ/Κ ΣΠ Επί του εμβλήματος απεικονίζεται σύνθεση περικεφαλαίας με ξίφος και διπλό πέλεκυ. Η περικεφαλαία συμβολίζει το μαχητή, το ξίφος το επιθετικό πνεύμα και ο διπλός πέλεκυς την υπερφυσική δύναμη, την κατανίκηση του λάθους και τον τιμωρό. Η περικεφαλαία του εμβλήματος βασίζεται στην αντίστοιχη χάλκινη που ανευρέθη στην περιοχή του χ ΑΡΖΟΣ της περ Τριγώνου και χρονολογείται στις τελευταίες δεκαετίες του 4ου π.χ. αιώνα. ΡΗΤΟ: «ΠΛΗΣΙΟΝ ΤΟΙΣ ΠΟΛΕΜΙΟΙΣ ΜΑΧΟΜΕΘΑ» (ΠΟΛΕΜΟΥΜΕ ΚΟΝΤΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ). Από τα «Ηθικά» του Πλούταρχου. Η απάντηση που έδωσε ο Λακεδαιμόνιος στρατηγός και διπλωμάτης Ανταλκίδας, σ αυτόν που ζήτησε να μάθει γιατί οι Λακεδαιμόνιοι χρησιμοποιούν κοντά εγχειρίδια. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΤΔ/21 Μ/Κ ΣΠ Το 21 ΣΠ συγκροτήθηκε το 1912 στην Πάτρα υπό την VII ΜΠ. Συμμετείχε στους Βαλκανικούς Πολέμους, στον Α και Β Παγκόσμιο Πόλεμο και στις επιχειρήσεις Το 1951 εγκαταστάθηκε στη Νέα Σάντα Κιλκίς υπό την VI ΜΠ και το καλοκαίρι του 1964 μεταστάθμευσε στην Κύπρο από την οποία επέστρεψε το 1968 και επανεγκαταστάθηκε στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Το 1987 μεταστάθμευσε στο χωριό Πλάτη και την 22 Νοε 1996 αναδιοργανώθηκε σε ΤΔ/21 ΣΠ. Την 22 Δεκ 2000, με διαταγή του ΓΕΣ, μετονομάσθηκε σε ΤΔ/21 ΣΠ «ΔΡΑΜΑ» είς ανάμνηση του γεγονότος ότι το 21 ΣΠ, την 1 Ιουλίου 1913, μετά τη μάχη του Κιλκίς Λαχανά, εισήλθε στην πόλη της Δράμας και την έσωσε από βέβαιο εμπρησμό από τους Κομιτατζήδες. Στις 31 Μαρτίου του 2011, με διαταγή του ΓΕΣ, μετονομάσθηκε εκ νέου σε ΤΔ/21 Μ/Κ ΣΠ. Οι συνολικές απώλειες του 21 ΣΠ από την συγκρότησή του μέχρι σήμερα είναι 21 Αξκοί και 231 οπλίτες.

4 -4- ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΠΛΑΤΗΣ (ΕΔΡΑ ΤΗΣ ΤΔ/21 Μ/Κ ΣΠ) Το χ Πλάτη δημιουργήθηκε από κατοίκους της Μπάρας και λίγους της Γυαλιάς (χωριά που σήμερα δεν υπάρχουν), μετά την οριοθέτηση της μεθορίου, το Μάη του Τα χωράφια των δύο προαναφερθέντων χωριών βρέθηκαν στην πλευρά της Βουλγαρίας καθώς και η περίφημη Μονή της Λαμπούς. Λέγεται ακόμα και σήμερα ότι ένας Βούλγαρος μεγαλοτσιφλικάς δωροδόκησε την επιτροπή χάραξης των συνόρων κι έτσι μια αμιγής Ελληνική περιοχή βρέθηκε στην απέναντι πλευρά. Το παραπάνω γεγονός πιστοποιήθηκε από διηγήσεις Βουλγάρων κατοίκων του χωριού Λαμπούχ. Έτσι λοιπόν οι Μπαριώτες μάζεψαν τα λιγοστά υπάρχοντά τους, πήραν και τον Αη Γιώργη τους και ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στον οικισμό Σαντιρλί ή Σαδερλί. Μέσα στον κάμπο κοντά στον ποταμό Άρδα, ήρθαν και εγκαταστάθηκαν στην αρχή 300 κι αργότερα όλοι οι υπόλοιποι κατέβηκαν άλλοι στην Πλάτη και άλλοι στο Σπήλαιο. Η κοινότητα της Πλάτης ιδρύθηκε με το Βασιλικό Διάταγμα της που δημοσιεύθηκε στο Φύλλο Εφημερίδος της Κυβερνήσεως τεύχος Α 155/1950. Προηγουμένως ανήκε στην κοινότητα Σπηλαίου (ΦΕΚ τ.α175/1928). Το 1954 κατασκευάστηκε γέφυρα που ένωσε την Πλάτη με τον Κέραμο, όμως τα Θεοφάνια του 1955 πλημμύρησε ο Άρδας και την παρέσυρε, με αποτέλεσμα να πάρει μαζί του και τα όνειρα των κατοίκων της περιοχής για ανετότερη διέλευση και σύνδεση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Υπολείμματα της βάσης, μόνο έμειναν. Σαράντα ένα, ολόκληρα χρόνια μετά, και με όλες τις συνέπειες αυτής της καθυστέρησης, το εγχείρημα επαναλαμβάνεται επιτυχώς αυτή την φορά. Η νέα γέφυρα Ελιάς-Φυλακίου γίνεται πραγματικότητα το Έχει μήκος 500 μέτρα, και πλάτος 7 και ύψος 1,60 μέτρα. Η απόσταση για την Ορεστιάδα μειώνεται στα μισά χιλιόμετρα. Ένας τύμβος είναι το φυσικό σύνορο Πλάτης και Ελιάς. Η «τουμπούδα» που γύρω-γύρω σκάφτηκε αλλά επίσημη ανασκαφή δεν έγινε ακόμα. Ένας θρύλος θέλει θαμμένο εδώ, έναν χρυσό αργαλειό, ενώ άλλος μιλάει για χρυσό κάρο. Δίπλα στην τούμπα, ένας τσεσμές, μία βρύση για να ξεδιψούν τα εναπομείναντα ζώα των δύο χωριών. Απέναντι ακριβώς στέκει το όμορφο ξωκλήσι του Αγίου Παντελεήμονα του Ιαματικού. Δύο χιλιόμετρα είναι η απόσταση Πλάτης Ελιάς κατά μήκος της οποίας είναι σπαρμένες ακακίες Κωνσταντινουπόλεως. Το Σπήλαιο βρίσκεται επίσης δύο χιλιόμετρα βορειότερα, ενώ ο Άρζος απέχει κι εκείνος τρία χιλιόμετρα ανατολικά και άλλα τρία χιλιόμετρα μετά από αυτόν βρίσκεται ο Καναδάς. Η Πλάτη λοιπόν βρίσκεται στο κέντρο της περιοχής και σωστά επιλέχτηκε ως έδρα του Σχολικού Κέντρου, του Αναπτυξιακού Συνδέσμου, του Μηχανοκίνητου Συντάγματος, και του ΟΤΕ.

5 -5- Σήμερα λειτουργεί δύο μίνι μάρκετ, τρία ίντερνετ καφέ, Λέσχη Αξκών και όλα τα απαραίτητα μικρομάγαζα και λοιπές υπηρεσίες για την άνετη διαβίωση του τοπικού πληθυσμού, ενώ στην ενορία τους λειτουργεί ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου. Οι κάτοικοι της Πλάτης, σύμφωνα με την απογραφή του 2011 ανέρχονται σε 603 κάτοικοι. ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ Η ονομασία «Τρίγωνο» χρησιμοποιείται πολλά χρόνια, όμως απουσίαζε η νομική της υπόσταση και καθιέρωσή της, κάτι που έγινε τα τελευταία με το Νόμο περί συνένωσης των Δήμων και Κοινοτήτων (Πρόγραμμα Ιωάννης Καποδίστριας), ενώ από , τέθηκε σε ισχύ το νέο πρόγραμμα του Καλλικράτη. Η περιοχή ονομάστηκε έτσι, από το φυσικό τρίγωνο που σχηματίζεται μεταξύ των ποταμών Άρδα, Έβρου και τα χερσαία σύνορα με την Βουλγαρία. Οριοθετείται από τη ροή του ποταμού Άρδα προς Νότο, τη ροή του ποταμού Έβρου προς Δυσμάς και τέλος, τη Βουλγαρική μεθόριο προς Ανατολάς και Βορρά. Πρόκειται για μια εξαιρετικά εύφορη έκταση, στην οποία είναι εγκατεστημένες 13 κοινότητες με 18 συνολικά χωριά: Άρζος, Δίκαια, Δίλοφος, Ελαία, Θεραπειό, Καναδάς, Κόμαρα, Κριός, Κυπρίνος, Μαράσια, Μηλιά, Ορμένιο, Πάλλη, Πεντάλοφος, Πετρωτά, Πλάτη, Πτελέα και Σπήλαιο. Η συγκεκριμένη περιοχή, ως τμήμα της Θράκης κατοικήθηκε από τα νεολιθικά χρόνια. Από ανασκαφές που έχουν γίνει στους λεγόμενους Τύμβους (Τούμπες) βρέθηκαν πολλά αρχαιολογικά ευρήματα (τάφοι, νομίσματα, επιγραφές κ.λ.π) που μαρτυρούν την μακρόχρονη και συνεχή παρουσία του Ελληνισμού. Συγχρόνως ανακαλύφθηκαν αναθηματικές και επιτύμβιες ενεπίγραφες στήλες από τα χρόνια της παλαιολιθικής εποχής και συγκεκριμένα στα χωριά Ρίζια και Κέραμο που χρονολογούνται από εώς χρόνια π.χ. Επίσης οικισμούς συναντούμε την περίοδο της εποχής του σιδήρου( π.χ) και συγκεκριμένα στα Δίκαια, την Πλάτη, τα Πετρωτά, τα Ρίζια και τα Μαράσια. Στις περιοχές αυτές, αναβιώνουν πανάρχαια Ελληνικά έθιμα και πλούσιες πολιτιστικές και θρησκευτικές παραδόσεις, όπως για παράδειγμα τα έθιμα της καμήλας, των Σούρβα (Σούρβαλα), του Τρύφωνα, του Μπέη, της Μπάμπως και άλλα. Ωστόσο η μετανάστευση έχει επιδράσει στην περιοχή, σε σημαντικό βαθμό, αφού δεκάδες εκατοντάδες κατοίκων, έχουν αναζητήσει καλύτερη τύχη τόσο στο εξωτερικό, κυρίως στη Γερμανία αλλά και στο εσωτερικό, κυρίως στις μεγαλουπόλεις των Αθηνών και της Θεσσαλονίκης, καθώς και στις πρωτεύουσες των επαρχιακών κέντρων, όπως η Αλεξανδρούπολη και η Ορεστιάδα. Αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής είναι, πολλά χωριά να έχουν ερημώσει και εγκαταλειφθεί κατά τις τελευταίες δεκαετίες, ενώ σε άλλα έχει σημαντικά μειωθεί ο πληθυσμός.

6 -6- Ενδεικτικά αναφέρονται τα τέσσερα χωριά της περιοχής Πενταλόφου, Παλαίστρα, Δρέπανο, Μπάρα και Γυαλιά που δεν κατοικούνται πλέον, ενώ το τελευταίο, δηλαδή η Γυαλιά, που το 1919 αριθμούσε 900 κατοίκους, εγκαταλείφθηκε οριστικά από τους τελευταίους κατοίκους το Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθεί ακόμη η τραγική απώλεια ακραιφνών ελληνικών χωριών της περιοχής αυτής μετά τις δοκιμασίες της από τους Βουλγάρους κατά την διάρκεια των Βαλκανικών πολέμων. Πρόκειται για την κωμόπολη Λίτιτσα ή Ορτακιοί, η οποία μέχρι και το 1919 ήταν έδρα Μητροπόλεως και Ελληνικών σχολείων, όπου φοιτούσαν 1312 μαθητές και άλλων 10 χωριών, ακραιφνώς Ελληνικών, του Αηδονοχωρίου, της Λιτίτσης, της Πολυκράβας, του Ακαλανίου, της Μανδρίτσας, της Τσεκερδεκλής, της Πλαβούς, της Λειβαδούς, του Καρά Τεπέ και της Κετανλής. Η παραχώρηση της περιοχής αυτής στη Βουλγαρία, σύμφωνα με τη συνθήκη του Νεϊγύ, παρά τις απεγνωσμένες προσπάθειες των κατοίκων της, προκειμένου να χαραχθεί η ελληνοβουλγαρική μεθόριος μόνο κατά δέκα χιλιόμετρα προς τα δυτικά, έτοι ώστε να συμπεριληφθούν τα 11 χωριά, με τους συνολικά Έλληνες κατοίκους εντός των ορίων της ελληνικής επικράτειας, οδήγησε στον πλήρη αφελληνισμό τους. Οι περισσότεροι από τους κατοίκους των χωριών αυτών κατέφυγαν, ως πρόσφυγες, στο εσωτερικό του ελλαδικού χώρου. Η στρατηγική σημασία του Τριγώνου είναι πολύ μεγάλη, αν αναλογισθεί κανείς, ότι αποτελεί την πύλη της Ελλάδας προς τον Εύξεινο Πόντο, αφού στην απώτερη άκρη του βρίσκεται το τελωνείο του Ορμενίου, από το οποίο διέρχεται ο οδικός άξονας Αλεξανδρούπολης-Ορεστιάδας-Σβίλεγκραντ-ΦιλιππούποληςΣόφιας-Βάρνας, και από εκεί προς την Κεντρική Ευρώπη, τον Εύξεινο Πόντο και την τη Ρωσία. Από το Τρίγωνο, διέρχεται επίσης και η σιδηροδρομική γραμμή προς τη Βουλγαρία. Στο χωριό του Άρζου ζουν μόνιμα 576 κάτοικοι. Στην ενορία του λειτουργεί ο ιερός ναός της Ζωοδόχου Πηγής, με το αντίστοιχο πανηγύρι που διοργανώνεται πάντα την Παρασκευή μετά το Πάσχα. Σε τύμβο που έχει ανασκαφεί, βρέθηκαν πολλά αντικείμενα του 4ου π.χ αιώνα, με σημαντικότερα χάλκινο κράνος, (περικεφαλαία), χάλκινη ραμφόστομη οινοχόη, χάλκινος μικρός κάδος, χάλκινη λεκάνη, κλ[. Επίσης βόρεια του χωριού υπάρχει ταφικός τύμβος. Σύμφωνα με ιστορικές πηγές στο συγκεκριμένο χωριό εγκαταστάθηκαν βορειοθρακιώτες. Στα πλαίσια των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων και με μέριμνα του Συλλόγου γυναικών του χωριού, και συγκεκριμένα στις 31 Ιουλίου εκάστοτε έτους λαμβάνει δράση η γιορτή της πίτας. Στο χωριό του Καναδά ζουν μόνιμα 309 κάτοικοι. Στα πλαίσια αρχαιολογικών ανασκαφών, βρέθηκαν δύο ταφικοί τύμβοι, ένας στην Γεφυρίτσα κι ένας στη Βρύση. Στην ενορία τους λειτουργεί ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου. Τον Μάρτιο του 1937, ανακαλύφθηκε στα Κόμαρα στην τοποθεσία Μπουναρτζίκ, μία ανάγλυφη και ενεπίγραφη πλάκα με την παράσταση του «ήρωα της Θράκης» ή αλλιώς του «Θράκα Ιππέα», η οποία μοιάζει με τους Έλληνες ημίθεους και θεούς, ιδιαίτερα δε με τον Απόλλωνα, του οποίου το όνομα φέρει. Επίσης μοιάζει με εικόνισμα του Αγίου Γεωργίου. Παράλληλα

7 -7- από την Πλάτη και την Ελιά ως τα Κόμαρα και το Νεοχώρι έχουμε διάφορες αναθηματικές και επιτύμβιες επιγραφές, ενώ από τα χρόνια της Ρωμαιοκρατίας και μεταγενέστερα «χειρωνακτικά» ανάγλυφα «Θρακός Ιππέως». Οι κάτοικοι των Κομάρων προέρχονται από την περιοχή της Αδριανούπολης, του Ορτακιοΐ και ορισμένες οικογένειες από την Ήπειρο, απ` όπου ήρθαν κατά την περίοδο της εξουσίας του Αλή Πασά. Οι Τούρκοι κάτοικοι του, το εγκατέλειψαν μαζικά το 1923 και το κτήμα που ανήκε στον Μπέη διανεμήθηκε σε άκληρους αγρότες. Από εδώ κατάγεται ο ήρωας Αντισυνταγματάρχης Γεώργιος Σταθάτος που μετά από φρικτά βασανιστήρια, φονεύθηκε στις 23/12/1943. Ωστόσο παραμένουν ακόμη και σήμερα στο χωριό 6-7 οικογένειες μουσουλμάνων, μερικοί από τους οποίους έχουν βαπτισθεί χριστιανοί και έχουν παντρευτεί με χριστιανούς. Στην ενορία λειτουργεί ο ιερός ναός του Αγίου Δημητρίου. Στην κοινότητα δραστηριοποιούνται Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Γυναικών, Τράπεζα Αίματος. Ο συνολικός πληθυσμός αγγίζει το σύνολο των 921 ατόμων, ενώ το όμορφο αυτό χωριουδάκι φημίζεται για το φρέσκο ποταμίσιο ψάρι, ψημένο στα κάρβουνα Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι στην κοινότητα αυτή λειτουργούν αρκετές βιοτεχνίες, ενώ ο σημαντικός αριθμός αρδευόμενων εκτάσεων έχει συμβάλλει στη συγκράτηση του πληθυσμού στην περιοχή. Κάθε χρόνο στο χώρο των πολιτιστικών εκδηλώσεων προς το τέλος του μήνα Αυγούστου λαμβάνει χώρα καθιερωμένη θεατρική παράσταση από το εργαστήρι της ΚΔΕΠΑ Φερών. Στο χωριό Ελαία ή Ελιά, σύμφωνα με την τοπική ονομασία, ανακαλύφθηκαν δύο πλάκες εκ των οποίων, η μία παριστάνει ανάγλυφη εικόνα άνδρα, πιθανόν του Ηρακλή, και η δεύτερη ενός περιστεριού και ενός σκύλου που ανάγονται στη ρωμαϊκή περίοδο. Οι κάτοικοι της κοινότητας Ελαίας προέρχονται, ως επί το πλείστον, από τα εγκαταλειφθέντα χωριά της Γιαλιάς και της Μπάρας κοντά στον Πεντάλοφο, τα οποία όπως προαναφέρθηκε εξαιτίας της χάραξης των συνόρων, έχασαν σημαντικό μέρος από την καλλιεργήσιμη γη τους, που περιήλθε στη Βουλγαρία. Στην ενορία τους υπάρχει ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου. Επίσης υπάρχει η επιχείρηση ``Καφάς Α. & Σία Ο.Ε`` με εστιατόριο και ενοικιαζόμενα δωμάτια, και από πλευράς εκπαιδεύσεως τίθεται σε λειτουργία νηπιαγωγείο και φροντιστήριο ξένων γλωσσών. Στα Μαράσια ο Άρδας ενώνει τα νερά του με τον Έβρο, και είναι το απώτερο

8 -8- χωριό του Τριγώνου προς την Ελληνοτουρκική μεθόριο. Σε απόσταση αναπνοής από το χωριό, βρίσκεται το τουρκικό φυλάκιο στα ανατολικά του ποταμού Έβρου, που αγγίζει σχεδόν τα τελευταία σπίτια της κοινότητας. Η παλαιότερη ονομασία του ήταν Λόγκος. Οι σημερινοί του κάτοικοι είναι κατά ένα μεγάλο ποσοστό γηγενείς, ενώ αρκετοί προέρχονται από την Ανατολική Ρωμυλία. Στην ενορία τους λειτουργεί ο ιερός ναός της Μεταμόρφωσης. Οι εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια ανέρχονται σε 323 άτομα, ωστόσο στο χωριό κατοικούν μόλις 250 άτομα, ενώ σημαντικός αριθμός έχει μεταναστεύσει πρωτίστως στην Αθήνα και Ορεστιάδα και δευτερευόντως στη Γερμανία. Το Δημοτικό σχολείο έχει διακόψει τη λειτουργία του από το Η πλειοψηφία των κατοίκων ασχολείται με την γεωργία. Απέναντι η Αδριανούπολη φαίνεται πεντακάθαρα. Τα μνήματα του χωριού έχουν κάτι το ξεχωριστό: επιγράμματα επιμελημένα και καλλιτεχνικά με ζωντανές παραστάσεις από το 1700 μ.χ(τσιμιντίρινα), ενώ σε αρχαιολογικές αναδρομές θα διαπιστώσουμε την ύπαρξη τριών ταφικών τύμβων. Αξίζει να σημειώσουμε μία μεγάλη επιχείρηση, που λειτουργεί στην περιοχή με την ονομασία ``Εβρίτικα Κελάρια`` με αμπελώνες, οινοποιείο και αποστακτήριο, παράγοντας κρασιά με μοναδικές γεύσεις. Στον Πεντάλοφο όλοι ισχυρίζονται την Κωνσταντινουπολίτικη καταγωγή τους. Στα χρόνια της Τουρκοκρατίας και μέχρι το 1920, ήταν έδρα Δημαρχίας. Στο Δήμο Πενταλόφου υπαγόταν η Ασπάλω, η Παλαίστρα, το Δρέπανο, η Μπάρα, και η Γυαλιά, χωριά που όπως προαναφέραμε δεν υπάρχουν σήμερα. Οι κάτοικοι του, σύμφωνα με στοιχεία της κοινότητας, προέρχονταν από τα προάστεια της Κωνσταντινούπολης και κατέφυγαν εκεί μετά την άλωση για να διασωθούν από την καταδίωξη των Οθωμανών κατακτητών. Αρχικά αναζήτησαν καταφύγιο στα πυκνά δάση που σκέπαζαν την περιοχή και στη συνέχεια άρχισαν να επεξεργάζονται το κάρβουνο, το οποίο πωλούσαν στην Αδριανούπολη, να καλλιεργούν γεωργικά προϊόντα και να ασχολούνται με την κτηνοτροφία. Η σημερινή εκκλησία και το πρώτο σχολείο χτίσθηκαν μεταξύ Το χωριό καταλήφθηκε από τους Βουλγάρους κατά το διάστημα Οκτ.1912-Ιουν.1913, ακολούθησαν οι Τούρκοι, επέστρεψαν και πάλι οι Βούλγαροι το 1915, όπου και παρέμειναν τελικά μέχρι την 21 Μαΐου 1920, οπότε απελευθερώθηκε πανηγυρικά από τον ελληνικό στρατό, ανήμερα της εορτής των πολιούχων του Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, όπου κάθε χρόνο διεξάγεται θρησκευτικό πανηγύρι. Κατά το διάστημα των δεκαετιών το χωριό επλήγη από την μετανάστευση, με αποτέλεσμα, το 70% περίπου των κατοίκων να καταφύγει κυρίως στην Γερμανία και την Ελβετία, προς αναζήτηση καλύτερης τύχης. Οι μετανάστες αυτοί έχουν συμβάλλει οικονομικά στον εξωραϊσμό του τόπου καταγωγής τους. Σήμερα στο χωριό, o συνολικός του πληθυσμός φτάνει τους 931 κατοίκους και δραστηριοποιούνται Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος Αιμοδοτών από το 1986 και Αθλητική Ένωση. Τα τελευταία τρία χρόνια έχει καθιερωθεί και διεξάγεται το Φεστιβάλ γκάιντας, στην κεντρική πλατεία του χωριού, όπου κάθε δεύτερη Κυριακή του Αυγούστου δεκάδες οργανοπαίχτες γκάιντας, παρουσιάζουν την αυθεντική μουσική παράδοση της Θράκης. Σημαντικό τέλος, είναι το γεγονός ότι, σε ανασκαφή του 1993 στην περιοχή του χωριού, ήρθαν

9 -9- στο φώς τρείς τάφοι με μεγάλη αρχαιολογική αξία. Επίσης λειτουργεί πολυτελές συγκρότημα ξενοδοχείο με την ονομασία ``Ευρωθήραμα Α.Ε`` με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, περιλαμβάνοντας εκτροφείο θηραμάτων και εστιατόριο. Στο χωριό του Κριού (113 μόνιμοι κάτοικοι σύμφωνα με την απογραφή του 2001), βρέθηκαν χαυλιόδοντες και τμήματα γνάθου και γόμφια ενός μαστόδοντου (Μastodon Lougirostris), τα οποία χρονολογήθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στα 5-3 εκατομμύρια χρόνια πριν. Οι κάτοικοι του χωριού ήρθαν από το Ορτακτσί της Αδριανουπόλεως. Στην ενορία του λειτουργεί ο ιερός ναός των Αγίων Ανάργυρων, Κοσμά και Δαμιανού, που γιορτάζεται την επομένη των Αγίων Αποστόλων. Ο σημαντικός αριθμός αρδευόμενων εκτάσεων έχει συμβάλλει τελευταία στην συγκράτηση του πληθυσμού της περιοχής, με ελαφρά πτωτική τάση. Στο χωριό του Διλόφου βρίσκεται ο τάφος του εθνικού ήρωα των Βουλγάρων, καπετάν Αντρέεφ, που τον σκότωσαν οι Τούρκοι, στη διάρκεια των βαλκανικών πολέμων του Το χωριό απέναντι, στη μεριά της Βουλγαρίας ονομάστηκε προς τιμήν του Καπετάν Αντρεέβο. Οι κάτοικοι του είναι συνολικά 148, χωρίς τάσεις αυξομείωσης. Στην ενορία του λειτουργεί ο ιερός ναός της Αγίας Τριάδος, με το αντίστοιχο πανηγύρι την ημέρα του Αγίου Πνεύματος. Το Ορμένιο ή Τζερμιάνου, πόλη των Βυζαντινών, κατέχει σημαντική θέση στην ιστορία με την ομώνυμη μάχη του 1371, στην οποία σφαγιάσθηκαν περίπου Χριστιανοί (Σέρβοι, Ούγγροι, Κροάτες) από τους γενίτσαρους του ελληνικής καταγωγής Εβρενός Πασά, με αποτέλεσμα να εδραιώσουν οι Οθωμανοί τη κυριαρχία τους στα Βαλκάνια. Οι Τούρκοι το ονόμαζαν Τσερμέν και το μετέτρεψαν σε έδρα επαρχίας με 700 περίπου οικογένειες τουρκικές και τρία τεμένη, τα οποία όμως κατεδαφίσθηκαν. Οι τελευταίοι Τούρκοι(25 περίπου οικογένειες) εγκατέλειψαν το χωριό το Το Ορμένιο υπέστη καταστροφές από τους Βουλγάρους, κατά την κατάληψη της Αδριανούπολης το 1912, οι οποίοι και το πυρπόλησαν κατά την φυγή τους από την περιοχή. Το 1922 εγκαταστάθηκαν εκεί Έλληνες πρόσφυγες από την Ανατολική Ρωμυλία και το 1926 πρόσφυγες από τα χωριά Ουρούμκιοϊ και Κοζούλτζια επίσης της Ανατολικής Ρωμυλίας, καθώς και 17 οικογένειες από τον γειτονικό Πεντάλοφο και 11 οικογένειες από την Ανατολική Θράκη με αποτέλεσμα, να αυξηθεί ο πληθυσμός σε συνολικά άτομα, που φέρονται σήμερα εγγεγραμμένοι στα δημοτολόγια, από τους οποίους όμως, μόνο οι 700 διαμένουν στο χωριό, ενώ άλλοι τόσοι βρίσκονται ως μετανάστες στη Γερμανία και 200 βρίσκονται διασκορπισμένοι σε πόλεις της Ελλάδας. Στην ενορία τους λειτουργεί ο ιερός ναός του Αγίου Γεωργίου. Στο Ορμένιο υπάρχουν Μορφωτικός Σύλλογος, Σύλλογος Γυναικών, Σύλλογος Αιμοδοτών και Αθλητικός Σύλλογος με την επωνυμία «Ακρίτας», καθώς επίσης και υποτυπώδες λαογραφικό μουσείο, με σπάνια λαογραφική συλλογή σε αίθουσα της κοινότητας. Κάθε χρόνο και συγκεκριμένα την ημέρα της γιορτής του Σωτήρος δηλαδή στις 06 Αυγούστου στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου διεξάγεται η γιορτή του Μετανάστη με μέριμνα του Συλλόγου γυναικών του χωριού. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλέντι για όλο τον κόσμο με καταξιωμένες ορχήστρες. Σήμερα το

10 -10- Ορμένιο είναι ένα όμορφο μικρό χωριό, που στο τελωνείο του ανοίγεται η πύλη για την Ευρώπη. Είναι ο μόνος δρόμος, που οδηγεί προς την Βουλγαρία. Έχει γίνει ίσως από τους μεγαλύτερους τελωνειακούς σταθμούς, αφού τα τελευταία χρόνια το πέρασμα εκατοντάδων αυτοκινήτων ημερησίως, έχει αυξηθεί σημαντικά. Παράλληλα πλησίον του σταθμού λειτουργεί ένα σύγχρονο κατάστημα αφορολογήτων ειδών(duty Free). Τα Πετρωτά είναι ένα όμορφο χωριουδάκι με παραδοσιακό χρώμα αποτελούμενο από 608 κατοίκους. Η παράδοση θέλει να έχουν έρθει από την Μάλτα της Μεσογείου ή από την Ήπειρο. Οι προγονοί τους άριστοι χτίστες γεφυριών, στέριωσαν πολλές γέφυρες στον Έβρο. Οι τοξωτές γέφυρες, κοντά στο Σβίλεγκραντ της Βουλγαρίας, είναι τα θαυμαστά τους έργα. Από τον γεωλογικό χάρτη του χωριού θα διαπιστώσουμε ότι η περιοχή δομείται από πολλά και διαφορετικά μεταξύ τους πετρώματα(ιζήματα, ηφαιστειακά, μεταμορφωμένα). Η ηλικία αυτών των πετρωμάτων φτάνει μέχρι και πάνω από 65 εκατομμύρια χρόνια. Το καθένα από τα πετρώματα αυτά έχει την δική του ιστορία και τη δική του χρήση. Έτσι και η πέτρα που εξορυσσόταν στα Πετρωτά έιχε ανάλογα με το είδος της και διαφορετική χρήση. Εντυπωσιάζουν οι φορεσιές των παλαιών, που αρχίζουν σιγά-σιγά να στολίζουν μόνο το λαογραφικό μουσείο τους. Την Καθαρή Δευτέρα αναβιώνουν το παλιό έθιμο του «Μπέη», μία σάτιρα καταδίκη του Τούρκου δυνάστη, που για 500 χρόνια και πλέον, η παρουσία του μόλυνε ακόμη και τον καθαρό αέρα των Ελλήνων. Εδώ ο επισκέπτης θα δει και τη σπηλιά των θρύλων του «Κουγιουμτζή την τρύπα», όπου ένας χρυσοχόος έφτιαχνε αριστουργήματα, για τους φύλακες των κάστρων. Στην ενορία τους λειτουργεί ο ιερός ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Κάθε χρόνο το πρώτο σαββατοκύριακο του Αυγούστου διεξάγονται εκδηλώσεις αφιερωμένες στους μετανάστες. Το κυριότερο πρόβλημα του χωριού είναι η πληθυσμιακή του κατάρρευση. Η κοινότητα Σπηλαίου (συνολικός πληθυσμός 590 κάτοικοι) δημιουργήθηκε μετά το 1920 από πρόσφυγες του χωριού Μπάρα που διαλύθηκε όταν η ελληνοβουλγαρική μεθόριος άφησε όλα σχεδόν τα κτήματα του στη Βουλγαρία και από πρόσφυγες της Ανατολικής Θράκης. Αρκετοί από τους κατοίκους του χωριού έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη και την Αλεξανδρούπολη. Στην ενορία τους λειτουργεί ο ιερός ναός Κοιμήσεως Θεοτόκου, όπου κάθε χρόνο στις 22 Αυγούστου ενεργείται μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ` αρτοκλασίας, χοροστατούντος του Μητροπολίτου. Το δημοτικό σχολείο δεν λειτουργεί και τα παιδιά μεταφέρονται στο γειτονικό σχολείο της Πλάτης. Στο, χωριό λειτουργεί αγροτικός συνεταιρισμός γυναικών με την επωνυμία «Γαία» όπου παράγει και διαθέτει παραδοσιακά προϊόντα. Συγχρόνως λειτουργεί και αρχαιολογική έκθεση όπου μπορεί να επισκεφτεί κανείς κατόπιν συνεννοήσεως με το Δήμο. Στο Θεραπειό (με συνολικό πληθυσμό 203 κατοίκων) βρέθηκαν ρωμαϊκά λουτρά και ιαματικές πηγές δυτικά του χωριού. Όμως σκεπάστηκαν, γιατί οι Τούρκοι που προσέρχονταν λεηλατούσαν την περιοχή. Αργότερα οι χριστιανοί άνοιγαν λάκκους σε μια πλαγιά και έκαιγαν ξύλα. Πάνω στα κάρβουνα άπλωναν χόρτα και ξάπλωναν όσο άντεχαν. Επειδή αρκετοί γιατρεύονταν ονομάστηκε Θεραπείον. Στην ενορία τους λειτουργεί ο ιερός ναός της

11 -11- Κοιμήσεως της Θεοτόκου, που χτίστηκε το 1895, με κτητορική επιγραφή την 25 Αυγούστου του ιδίου έτους, όπου κάθε χρόνο προς τιμήν της διεξάγεται θρησκευτικό πανηγύρι, με παραδοσιακή ορχήστρα, μερίμνει του Δήμου Τριγώνου σε συνεργασία με τον σύλλογο γυναικών του χωριού. Στη Μηλιά (με συνολικό πληθυσμό 200 κατοίκων) υπάρχει μια μεγάλη σπηλιά όπου ανευρέθη ένα αργυρό θασιακό τετράδραχμο του 2ου π.χ αιώνα. Το νόμισμα αυτό δείχνει τον εμπορικό δρόμο που ακολουθούσαν οι αρχαίοι, ενώ συγχρόνως φανερώνει την οικονομική κίνηση της περιοχής. Επίσης στο χωριό αυτό, βρέθηκαν υπολείμματα ναού, πιθανόν βυζαντινού, δύο κολυμβήθρες, η μία σώζεται στην εκκλησία του χωριού (Άγιοι Απόστολοι-30 Ιουνίου, διεξάγεται θρησκευτικό πανηγύρι) και η άλλη σε αυλή ιδιώτη. Επίσης, βρέθηκε δάπεδο αποτελούμενο από παχιές πλάκες, τύπου τερακότα. Πρόσφυγες κατά βάση από την Ανατολική Ρωμυλία αποτελούν και τον πληθυσμό της κοινότητας Πτελέας, όπου εγκαταστάθηκαν μετά το Επί Οθωμανικής περιόδου το χωριό ονομαζόταν «Καραγατσούδι» που σημαίνει στα ελληνικά μικρή πτελέα εξαιτίας του γεγονότος ότι το χωριό καλυπτόταν από δάσος πτελέας, απ όπου προέρχεται και η σημερινή του ονομασία. Από τους 1120 εγγεγραμμένους στα δημοτολόγια κατοίκους σταθερά παραμένουν στο χωριό μόλις οι 660, ενώ οι μισοί σχεδόν από αυτούς έχουν μεταναστεύσει στη Γερμανία. Στην ενορία τους λειτουργεί ο ιερός ναός του Αγίου Αθανασίου. Οι εναπομείναντες κάτοικοι ασχολούνται σχεδόν αποκλειστικά, με την γεωργία. Όπως και στο Ορμένιο έτσι και εδώ στα πλαίσια των ετήσιων πολιτιστικών εκδηλώσεων, στο προαύλιο του Λαογραφικού μουσείου, λαμβάνει χώρα διήμερο παραδοσιακό γλέντι στο πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου, με τίτλο «Βραδιές Μετανάστη», με μεγάλη επιτυχία. Το χ. ΚΥΠΡΙΝΟΣ παρουσιάζει σημαντική ανάπτυξη στην περιοχή. Μετά από μετακινήσεις οι κάτοικοι, που προέρχονται από το Ορτακιοϊ, το Φερρύγγιο και άλλα γειτονικά χωριά, όπως για παράδειγμα τη Γαλήνη, το Θεραπειό και τη Μηλιά και αφού στο μεταξύ άλλαξαν τοποθεσία δύο φορές, κατοίκησαν τελικά, εξαιτίας μιας μεγάλης πλημμύρας του ποταμού Άρδα το , στο σημερινό χώρο που τουρκικά ονομαζόταν «Σαριχαντίρ», δηλαδή κίτρινο ψάρι και μετονομάσθηκε σε Κυπρίνο. Σήμερα λειτουργεί 6/θέσιο Δημοτικό σχολείο, 2/θεσιο Νηπιαγωγείο, Γυμνάσιο με τρείς τάξεις. Επίσης στην κοινότητα δραστηριοποιούνται Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Γυναικών, Εθελοντών Αιμοδοτών, καθώς και Αθλητικός Σύλλογος, όπως και το Περιφερειακό Ιατρικό Κέντρο, συνεπικουρούμενων και των εξεταστηρίων σε όλους τους οικισμούς. Ακόμη πλησίον του παλαιού Δημαρχείου λειτουργεί Κ.Ε.Π, Αστυνομικό τμήμα με την εποπτεία του κέντρου φύλαξης λαθρομεταναστών και βρίσκονται και ΣΟΑ για τα στελέχη του Στρατού, που υπηρετούν στην ευρύτερη περιοχή. Σήμερα στόχος της περιοχής έχει τεθεί η ανάπτυξη του γεωργοκτηνοτροφικού τομέα. Η οικονομία στηρίζεται ως επί το πλείστον, στο πρωτογενή τομέα, ενώ παράλληλα το χωρίο αναπτύσσεται συνεχώς και συγκεντρώνει όλο και περισσότερους κατοίκους από τα μικρότερα γύρω χωριά.

12 -12- Τα χ. Δίκαια, η πρωτεύουσα του Τριγώνου, πολύ κοντά στα Ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες της επαρχίας, που μαζί με τους οικισμούς της Πάλλης, του Κριού και του Διλόφου φθάνουν τους 1604 συνολικά κατοίκους, οι οποίοι προέρχονται από την Ανατολική Ρωμυλία και την Ανατολική Θράκη. Από αρχαιολογικής πλευράς έχει βρεθεί κεραμοσκεπής τάφος γαιοκτημόνων της εποχής του Αυτοκράτορα Κόμοδου ( μ.χ), αγγεία με τέσσερις λαβές, χάλκινη πόρπη λυχνάρια, οστέινα ανάγλυφα ζάρια καθώς και γυάλινα δοχεία, παραμορφωμένο γυάλινο αγγείο, βαλσαμάριο, χρυσά νομίσματα και ελάσματα. Στην κοινότητα λειτουργούν Γυμνάσιο και Λύκειο που συγκεντρώνουν 250 μαθητές, Δημοτικό Σχολείο με 110 μαθητές, Νηπιαγωγείο με 25 και Παιδικός Σταθμός με 22 παιδιά. Υπάρχουν ακόμη Πολιτιστικός Σύλλογος, Σύλλογος Γυναικών, Αθλητικός Σύλλογος «Ορφέας» που διατηρούν ζωντανά τα έθιμα και τις παραδόσεις. Επίσης στα Δίκαια λειτουργεί και Κέντρο Παλιννοστούντων Ομογενών που φιλοξενεί 120 άτομα, όπως και ξενοδοχείο με την επωνυμία «Μορφέας», δημόσιες υπηρεσίες, τράπεζες, ενώ τέλος αποτελεί τον τελευταίο σταθμό της σιδηροδρομικής γραμμής «Θεσ/νίκη-Δίκαια». Κατά την περίοδο των πολιτιστικών εκδηλώσεων όλη η περιοχή των Δικαίων αποτελεί ένα υπαίθριο θέατρο, όπου αρκετοί καλλιτέχνες της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας, δίνουν το παρόν τους. Ειδικά την περίοδο από Αυγούστου, στο πλαίσιο του τριγωνιώτικου ανταμώματος, στο σιδηροδρομικό σταθμό, λειτουργεί «το τρένο του πολιτισμού», το οποίο μας «ταξιδεύει» στον κόσμο της τέχνης, της δημιουργίας και της γνώσης με ποιοτικά πολιτιστικά δρώμενα (Εκθέσεις βιβλίου-φωτογραφίας-φιγούρας καραγκιόζη-κούκλας, κουκλοθέατρου, εκπαιδευτικά προγράμματα, προβολές ντοκιμαντέρ και ειδικά αφιερώματα), προβάλλοντας με ιδιαίτερη επιτυχία πτυχές του θρακιώτικου πολιτισμού. Σημαντική είναι η συμβολή στην ανάπτυξη της περιοχής του Αναπτυξιακού Συνδέσμου Τριγώνου υπό την αιγίδα του οποίου εκτελούνται έργα στην περιοχή με κυριότερο το εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας από βιομάζα ξύλου, αλλά και την πρόσφατη κατασκευή οδού σύνδεσης ΚυπρίνουΙβαίλογκραντ, που εγκαινιάστηκε την 9 Σεπ.2010, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στα πλαίσια του προγράμματος ΕΣΠΑ Ιδιαίτερα σημαντικός για την περιοχή είναι ο ποταμός Άρδας, ο οποίος μετά την κατασκευή του φράγματος του Θεραπειού, έχει συμβάλλει καθοριστικά στην αύξηση της γεωργικής παραγωγής. Σημαντικό πρόβλημα του χωριού, όπως και της ευρύτερης περιοχής είναι η διαρκής μείωση του γηγενούς πληθυσμού.

13 -13- ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΒΡΟΥ

14 -14- ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ AΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ Στην Αλεξανδρούπολη (απόσταση περίπου 130 χλμ από το χ ΠΛΑΤΗ) βρίσκεται το Α/Δ ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ. Από εκεί υπάρχει δυνατότητα πτήσεων είτε με Α/Φ C-130 της ΠΑ. προς ΑΘΗΝΑ είτε με Α/Φ των ιδιωτικών εταιρειών προς πολλούς προορισμούς της Ελλάδος και του Εξωτερικού. Υπάρχει διαθέσιμο στρατιωτικό λεωφορείο για τη μεταφορά των επιβατών του C-130 καθώς και γραμμή ΚΤΕΛ με διαδρομή Α/Δ "Δημόκριτος" - Σουφλί Διδυμότειχο-Ορεστιάδα. Χρήσιμα τηλέφωνα Αεροδρόμιο Αλεξανδρούπολης: Πρακτορείο Ο.Α Αλεξανδρούπολης: Πρακτορείο Ο.Α Ορεστιάδος Πρακτορείο AEGEAN Αλεξανδρούπολης: Πρακτορείο AEGEAN Ορεστιάδος : ΟΔΙΚΕΣ Από Ορεστιάδα προς Αθήνα (985 χλμ.) και προς Θεσσαλονίκη (450 χλμ.). Εκτελούνται ημερήσια δρομολόγια με λεωφορεία του KTEΛ (1 για Αθήνα, 2 για Θεσ/νίκη). Επίσης καθημερινά το ΚΤΕΛ Ν. ΕΒΡΟΥ διεξάγει 16 δρομολόγια για Αλεξ/πολη ενώ από την Πλάτη υπάρχουν 3 δρομολόγια καθημερινά για την Ορεστιάδα. Χρήσιμα τηλέφωνα ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολη: ΚΤΕΛ Διδυμότειχο: ΚΤΕΛ Ορεστιάδας ΚΤΕΛ Δικαίων ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΕΣ Από Θες/νίκη προς Διδυμότειχο- -Δίκαια : Τακτικά δρομολόγια (2 κάθε ημέρα). Πλάτη : Πλησιέστερος Σιδηροδρομικός Σταθμός είναι στα Δίκαια. Χρήσιμα τηλέφωνα OΣE Διδυμότειχο: τηλ ΟΣΕ Δικαίων : τηλ

15 -15- ΣΥΜΒΕΒΛΗΜΕΝΟΙ ΙΑΤΡΟΙ Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΗ ΤΗΛΕΦ. ΑΠΟΤΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΚΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΦΩΤΑΚΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΣΩΤ. ΤΣΕΡΚΕΖΗ ΑΣΤΡΑΚΑΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΣΚΡΑ ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΜΕΛΕΤΙΑΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΑΣ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗ ΔΗΜΗΤΡΑ 25ης ΜΑΪΌΥ ΚΡΙΕΖΗ ΤΣΕΚΟΥΡΑ ΘΕΟΚΤΙΣΤΗ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ ΣΚΡΑ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΗ ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ ΒΑΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΜΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΚΡΙΤΩΝ ΒΑΣ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ Β. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΜ. ΡΗΓΑ ΕΜΜ. ΡΗΓΑ ΣΚΡΑ ης ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΕΖΗ ης ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΕΖ ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΟΥΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑΣ ΠΕΤΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΑΘ. ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΕΖΗ ΑΘ.ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΜΑΝΔΑΛΙΔΟΥ ΟΘΩΝΟΣ ΜΑΪΟΥ Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΚΩΝ/ΠΟΛΕΩΣ ης ΜΑΪΟΥ ΣΚΡΑ ΓΕΝΙΚΟΣ ΙΑΤΡΟΣ 7 8 ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΟΣ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΒΑΡΓΙΑΜΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΣΙΟΡΜΠΑΤΖΟΥΔΗΣ ΧΡ. ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 ΓΕΡΚΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ 26 ΓΚΙΟΥΛΟΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΡΑΠΤΗΣ ΒΙΣΣΑΡΙΩΝ ΟΡΘΟΠΕΔΙΚΟΣ ΚΑΡΑΜΠΑΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 29 ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ ΑΝΤΩΝΙΟΣ 30 ΓΙΑΝΝΙΤΣΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ 31 ΜΑΥΡΙΔΗ ΣΟΛΩΝΑ 32 ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ ΚΩΤΣΙΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ 35 ΚΑΡΑΚΑΣΝΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 36 ΓΚΑΡΒΑΝΗ ΜΥΡΛΙΔΟΥ ΧΡΥΣΗ 37 ΣΤΑΘΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΓΚΑΤΣΙΟΥΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ ΠΑΖΙΟΥΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 40 ΣΤΡΟΦΥΛΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ 41 ΑΡΑΜΠΑΤΖΗ ΣΟΦΙΑ 42 ΚΑΤΩΔΡΥΤΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 43 ΤΣΕΛΙΟΣ ΚΩΣΤΑΣ 44 ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ ΑΞΙΩΤΗ ΠΕΤΚΟΒΑ ΚΩΝ/ΝΑ ης ης

16 -16- Α/Α ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΠΟΛΗ ΤΗΛΕΦ. ΠΑΝΤΑΖΙΔΟΥ ΟΡΕΣΤΟΥ ΗΣ ΜΑΙΟΥ ΕΜ.ΡΗΓΑ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥΤΖΟΤΖΟΛΑ Ε 46 ΝΑΣΤΟΥΛΗ ΘΕΟΔΩΡΑ 47 ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗ ΒΕΡΟΝΙΚΑ 48 ΠΟΛΥΧΡΟΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 49 ΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ ΠΑΤΡ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΚΟΥΡΔΟΓΛΟΥ ΜΑΡΙΑ Β. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΑΤΑΝΑΣ ΑΤΑΝΑΣΩΦ ΖΑΦΙΡΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ ΦΥΣΙΟΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ ΜΑΤΖΟΥΡΙΔΗ Ο.Ε. 53 ΚΟΥΛΕΛΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ 54 ΑΦΟΙ ΜΑΤΖΟΥΡΙΔΗ 55 ΑΔΑΜΑΚΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 56 ΜΑΡΓΑΡΙΤΙΔΗΣ ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΕΜΜ. ΡΗΓΑ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΚΟΡΖΩΝΟΣ ΠΑΖΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Β. ΚΩΝ/ΝΟΥ ΗΛΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΕΥΡΙΠΙΔΟΥ ΚΕΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Σ. ΤΣΕΡΚΕΖΗ ΜΑΙΟΥ ΠΟΥΛΟΓΙΑΝΝΗ ΟΡΕΣΤΙΑΔΟΣ ΜΑΙΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΕΖΗ ΟΡΕΣΤΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΙΔΟΥ ΡΕΒΕΚΑ 25 ΜΑΪΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΕΖΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝ/ΠΟΛΕΩΣ ΣΩΤ.ΤΣΕΡΚΕΖΗ ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ Ω.Ρ.Λ. ΟΥΡΟΛΟΓΟΣ ΚΕΝΤΡΟ ΑΞΟΝΙΚΗΣ ΤΟΜΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΟΣ ΔΗΜΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΒΟΓΙΑΤΖΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΤΣΙΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ 65 ΜΟΥΤΑΦΤΣΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ 66 ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΠΝΕΥΜΟΝΟΛΟΓΟΣ ΤΣΙΑΤΑ ΕΛΕΝΗ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ ης ΛΥΜΠΕΡΑΚΙΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ης ης

17 -17- ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ (Πρώην) ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΕΠ Δημοτικό Διαμέρισμα Πλάτης Δημοτικο Διαμέρισμα Ορμενίου ΥΔΡΕΥΣΗ (ΠΛΑΤΗΣ) (Πρώην) ΔΗΜΟΣ ΚΥΠΡΙΝΟΥ Τηλ. Κέντρο Υπηρεσίες ΚΕΠ (Πρώην) ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ Δήμος Μεταξάδων κ ΚΕΠ (Πρώην) ΔΗΜΟΣ Ν. ΒΥΣΣΑΣ Δήμος Βύσσας ΚΕΠ Υδρευση ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΤ ΔΙΚΑΙΩΝ ΑΤ ΚΥΠΡΙΝΟΥ ΑΤ ΟΡΜΕΝΙΟΥ ΑΤ ΜΕΤΑΞΑΔΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΥΝΟΡ. ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΡΜΕΝΙΟΥ ΤΕΛΩΝΕΙΟ ΟΡΜΕΝΙΟΥ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ (ΔΙΚΑΙΑ) ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (ΔΙΚΑΙΩΝ) ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ (ΚΥΠΡΙΝΟΣ) ΟΤΕ (ΔΙΚΑΙΩΝ) ΒΛΑΒΕΣ ΟΤΕ (ΚΥΠΡΙΝΟΣ) ΕΛΤΑ (ΔΙΚΑΙΑ) ΕΛΤΑ (ΚΥΠΡΙΝΟΣ) ΕΛΤΑ (ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ) ΕΛΤΑ (ΒΥΣΣΑΣ) κ

18 -18- ΑΓΡ. ΙΑΤΡΕΙΟ (ΤΡΙΤΗ, ΠΕΜΠΤΗ) ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ (ΔΙΚΑΙΑ) ΕΘΝΙΚΗ (ΔΙΚΑΙΑ) ΑΓΡΟΤΙΚΗ (ΜΕΤΑΞΑΔΕΣ) ΑΓΡΟΤΙΚΗ (ΒΥΣΣΑ) ΑΤΜ(ΔΙΚΑΙΑ) ΑΤΜ(ΠΛΑΤΗ) κ ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΗΜΩΝ ΔΗΜΟΣΙΕΣ & ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Δήμος Ορεστιάδας Β. Κων/νου 9-11 ΟΤΕ Κων/πόλεως 122 ΔΕΗ Κων/πόλεως 163 Δ.Ε.Υ.Α.Ο. Αγ. Θεοδώρων 202 Δ.Ο.Υ Ορεστιάδας Ιπποκράτους 30 Πρωτοδικείο Εισαγγελία Ειρηνοδικείο Α.Τ Ορεστιάδας Άμεση επέμβαση Τμήμα Ασφαλείας Δίωξη Ναρκωτικών Εθνομαρτύρων 64 Α Εθνομαρτύρων 64 Α Αθηνάς & Ευριπίδου Β. Κων/νου 4 Τμήμα Τροχαίας Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας Αστυνομικός Σταθμός Καστανιών Αστυνομικός Σταθμός Ν. Βύσσας Πυροσβεστική Κ.Τ.Ε.Ο Ο.Α.Ε.Δ. Νοσοκομείο Διδ/χου Κέντρο Υγείας ΕΛΤΑ Τελωνείο Καστανιών Χωρ. Ν. Βύσσα Αρχή Κων/πόλεως Καβύλη Αρχή Κων/πόλεως 25 Μαρτίου 116, Διδ/χο Ευριπίδου 10 11ης Διλοχίας

19 -19- ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΙΕΝΝΗ ΕΣΤΙΑ ΗΛΕΚΤΡΑ ΣΕΛΗΝΗ Β. Κων/νου 46 Β. Κων/νου 10 Ορέστου 50 Πύργος Α. Πανταζίδου 52 Σ. Τσερκέζη ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ALPHA ΒANK ΓΕΝΙΚΗ ΕΘΝΙΚΗ EFG EUROBANK ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΒΡΟΥ Κων/πόλεως 146 Β. Κων/νου 86 Κων/πόλεως 193 Β. Κων/νου 81 Κων/πόλεως 246 Αγ. Θεοδώρων 123 Κατάστημα Ριζίων Ιπποκράτους Κων/πόλεως 207 Πλ. Δασίου ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ AIFEL TOURS KΩΣΤΑΡΕΛΛΟΣ ΑΘΑΝ. KARAKATSANIS TOURS CHATZIGIANNIS TOURS ALPINO TOURS HAKO TOURS Ηφαίστου 5 Β. Κων/νου Ευριπίδου Κων/πόλεως Κων/πόλεως 108 Σ. Τσερκέζη

20 -20- ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΟΛΙΟΓΛΟΥ ΧΑΡ. Ι.Μ.Ε ΣΠΑΘΟΠΟΥΛΟΣ Σ. ΒΑΧΑΡΙΔΗΣ ΑΝΤ. 1ο χλμ Ορεστιάδας-Σάκκου Σόλωνος 7 Ιπποκράτους 109 Β. Κων/νου τέρμα ΜΕΣΙΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΚΑΡΡΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΥΡΟΥΔΗΣ ΚΩΝ. ΤΕΛΟΥΔΗΣ ΑΓΓ. ΤΟΨΙΔΗΣ ΧΡ. Κων/πόλεως 191 Κωνσταντινουπόλεως 115 Κωνσταντινουπόλεως 169 Κωνσταντινουπόλεως ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Α ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Β ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ Γ ΚΡΑΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΣ Σ Ορφέως Σοφοκλέους Περικλέους Πατριάρχου Γρηγορίου Έ Μπότσαρη Μάρκου Αδριανουπόλεως 70 ΜΕΛΙ Εμμ. Ρήγα 3 ΟΥΡΑΝΙΟ ΤΟΞΟ Χ. ΣΑΚΚΟΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ 1ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ. 3ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 4ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 5ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 6ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ 7ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ Λ. Διαμαντή 23 Πανταζίδου 53 Αγ. Θεοδώρων 201 Εκκλησία Αγ. Δημητρίου --Κων/πόλεως 36 Πλατεία Κ. Σαγήνης

- 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ

- 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ ` - 2 - ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του Γενικού Επιτελείου Στρατού, µετατίθεστε στη φρουρά Πλάτης, στην ακριτική περιοχή του Β. ΕΒΡΟΥ. Μια περιοχή µε πολύχρονη ιστορία και

Διαβάστε περισσότερα

9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ»

9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» 9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ 9 ο ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΠΕΖΙΚΟΥ «ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ» ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΚΤΟΥ 9 ΟΥ ΣΠ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ μετατίθεστε στο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΓΩΝΟΥ Ν. ΕΒΡΟΥ Εισήγηση με θέμα: «Εφαρμογή ενδοδημοτικής και διαδημοτικής συγκοινωνίας σε πολλαπλούς απομακρυσμένους οικισμούς το παράδειγμα του Τριγώνου» ΧΑΤΖΗΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Δήμαρχος Τριγώνου

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτικός Οδηγός Νεοτοποθετηµένων Στελεχών Φρουράς Αυλώνα

Ενηµερωτικός Οδηγός Νεοτοποθετηµένων Στελεχών Φρουράς Αυλώνα Ενηµερωτικός Οδηγός Νεοτοποθετηµένων Στελεχών Φρουράς Αυλώνα Μαι 2012 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΙΟΙΚΗΤΟΥ ΚΕΤΘ (Ανώτερου ιοικητή Φρουράς Αυλώνος) Αξιότιµε Κύριε (ή Κυρία), Μετά από διαταγή του Γεν.Επιτελείου Στρατού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 45 ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

ΠΡΑΚΤΙΚΟ 45 ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 ΠΡΑΚΤΙΚΟ 45 ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ 30ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 Στην Ορεστιάδα σήμερα την 30η Ιουνίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 11:00 π.μ., στο δημαρχείο του Δήμου Ορεστιάδας που βρίσκεται

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2013. Αναλυτικά συμμετείχαν οι εταιρίες: 1. ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ. ΑμεΑ): Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και.

ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2013. Αναλυτικά συμμετείχαν οι εταιρίες: 1. ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ. (πρώην Κ.Ε.Κ.Υ.Κ. ΑμεΑ): Το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και. ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2013 Το Φεστιβάλ ΘΡΑΚΗΣ ΓΕΥΣΕΙΣ 2013 πραγματοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και διαρκή, πολυάριθμη συμμετοχή κόσμου, στις 7,8 και 9 Ιουνίου 2013, στον Πευκώνα της Ορεστιάδας. Διοργανώθηκε

Διαβάστε περισσότερα

3η MIK TAΞ - ΡΙΜΙΝΙ 1o EΠΙTEΛIKO ΓPAΦEIO ΓPAΦEIO MEPIMNAΣ ΠΡOΣΩΠΙKOY ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

3η MIK TAΞ - ΡΙΜΙΝΙ 1o EΠΙTEΛIKO ΓPAΦEIO ΓPAΦEIO MEPIMNAΣ ΠΡOΣΩΠΙKOY ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ 3η MIK TAΞ - ΡΙΜΙΝΙ 1o EΠΙTEΛIKO ΓPAΦEIO ΓPAΦEIO MEPIMNAΣ ΠΡOΣΩΠΙKOY ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΗ ΦΡΟΥΡΑ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ -2- ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΟΥ Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή

Διαβάστε περισσότερα

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που

Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που ΚΡΗΝΗ Η Κρήνη είναι οικισμός και πρώην κοινότητα της Επαρχίας Πατρών του Νομού Αχαΐας και σήμερα είναι κοινοτικό διαμέρισμα του Δήμου Πατρέων, που συνορεύει με τις πρώην κοινότητες και επίσης δημοτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΘΗΜΑ ΠΡΟΤΖΕΚΤ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΔΙΟΝ ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ Το Δίον ήταν μια αρχαιότατη πόλη στρατηγικής σημασίας και μια από τις πιο φημισμένες μακεδονικές πολιτείες. Η γεωγραφική θέση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Σελίδα 1 από 8 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Πανηγύρι Αξιούπολης / Συναυλίες, χορευτικές

Διαβάστε περισσότερα

Για αρκετές ημέρες, είχαμε τη χαρά και την τιμή, να έχουμε κοντά μας, στην πόλη μας να φιλοξενούμε κατά κάποιο τρόπο-, για μια σειρά ομιλιών, έναν

Για αρκετές ημέρες, είχαμε τη χαρά και την τιμή, να έχουμε κοντά μας, στην πόλη μας να φιλοξενούμε κατά κάποιο τρόπο-, για μια σειρά ομιλιών, έναν Για αρκετές ημέρες, είχαμε τη χαρά και την τιμή, να έχουμε κοντά μας, στην πόλη μας να φιλοξενούμε κατά κάποιο τρόπο-, για μια σειρά ομιλιών, έναν από τους λίγους σημαντικότερους Έλληνες. Το Νίκο Λυγερό!

Διαβάστε περισσότερα

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη

Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Το Τραγούδι της Γης του Στράτη Μυριβήλη Θεατρικές Παραστάσεις στα νησιά του Βορείου Αιγαίου Λήμνος, Λέσβος, Χίος Καλοκαίρι 2014 «Ένα τραγούδι γυρεύουμε. Το τραγούδι των τραγουδιών καρτερούμε. Το τραγούδι

Διαβάστε περισσότερα

Από τα παιδιά της Β 2

Από τα παιδιά της Β 2 Από τα παιδιά της Β 2 Γιαλούσα Η Γιαλούσα βρίσκεται στην Καρπασία. Είναι κοντά στο Μοναστήρι του Αποστόλου Ανδρέα. Το χωριό οφείλει το όνομα του στη θέση του, που είναι δίπλα από τη θάλασσα. Οι κάτοικοι

Διαβάστε περισσότερα

3. Που βρίσκεται το Δημαρχείο Γρεβενών. α. Στην Πλατεία Αιμιλιανού. β. Στην Πλατεία Ελευθερίας. γ. Στην οδό Κ.Ταλιαδούρη. δ. Στην οδό Θ. Ζιάκα.

3. Που βρίσκεται το Δημαρχείο Γρεβενών. α. Στην Πλατεία Αιμιλιανού. β. Στην Πλατεία Ελευθερίας. γ. Στην οδό Κ.Ταλιαδούρη. δ. Στην οδό Θ. Ζιάκα. 1. Που βρίσκεται το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας (Διοικητήριο) Γρεβενών. α. Στην Πλατεία Αιμιλιανού. β. Στη οδό Κων/νου Ταλιαδούρη. δ. Στην Πλατεία Ελευθερίας. 2. Που βρίσκεται το Νοσοκομείο Γρεβενών.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013

ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΔΗΜΟΣ ΠΑΓΓΑΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2013 ΙΟΥΛΙΟΣ 3 4 Ιουλίου 2013 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Παραστάσεις της θεατρικής ομάδας του Συλλόγου «Του νεκρού αδελφού», θερινό σινεμά «Αλκυονίς»

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 22371

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 22371 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 22371 ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΩΡΕΣ 12/01/2015 09:00 15:00 ΝΟΜΙΚΗ ΜΟΡΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ. ΕΤΑΙΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ. ΟΜΟΡΡΥΘΜΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, Αλέξανδρος Μπαξεβανάκης, ΒΠΠΓ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, Αλέξανδρος Μπαξεβανάκης, ΒΠΠΓ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ, Αλέξανδρος Μπαξεβανάκης, ΒΠΠΓ ΔΙΟΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΟ ΟΝΟΜΑΣΤΕΣ ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Το αρχαίο Δίον του Ολύμπου βρίσκεται 15 χλμ. νότια της Κατερίνης, στους πρόποδες του Ολύμπου δίπλα στο

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23692

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23692 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2392 ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΩΡΕΣ 02/0/2015 09:00 15:00 Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΩΣ ΜΟΡΦΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ, Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ ΩΣ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Όψεις Βυζαντίου... στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας

Όψεις Βυζαντίου... στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας. Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας Εφορεία Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας... στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας Το φυλλάδιο αυτό είναι του/της... που επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηγουμενίτσας στις... Το φυλλάδιο που κρατάς στα χέρια σου

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη ηµιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού για την Τουριστική Προβολή του ήµου Νέας Προποντίδας.

Περίληψη ηµιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού για την Τουριστική Προβολή του ήµου Νέας Προποντίδας. Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το υπ αρ. 4/2011 πρακτικό Συνεδριάσεων Τ.Σ. της Τοπικής Κοινότητας Ν.Σιλάτων του ήµου Νέας Προποντίδας Χαλκιδικής 7/2011 Απόφ. Αριθ. Περίληψη ηµιουργία έντυπου και ψηφιακού υλικού

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Η Θεσσαλονίκη αποτελούσε και αποτελεί «σταυροδρόμι» πολιτισμών Ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού της αποτελούνταν από τους Εβραίους: ΕΤΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: ΣΥΝΟΛΙΚΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ ΕΒΡΑΙΚΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

3) Το νεκροταφείο Ναυπλίου είναι εκτός της περιμετρικής ζώνης. α) Σωστό β) Λάθος

3) Το νεκροταφείο Ναυπλίου είναι εκτός της περιμετρικής ζώνης. α) Σωστό β) Λάθος 1) Που βρίσκεται το ξενοδοχείο ΧΗΝΙΤΣΑ ΜΠΙΤΣ; α) Στο Κρανίδι β) Στο Πορτοχέλι γ) Στην Ερμιόνη δ) Στα Δίδυμα 2) Που βρίσκεται το ξενοδοχείο NAFPLIA PALACE; α) Στην Ακροναυπλία β) Στο Παλαμήδι γ) Στο Νέο

Διαβάστε περισσότερα

2. Έγκριση αιτήματος πρόσληψης ενός (1) δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 Εισηγητής ο Δήμαρχος Μαυρίδης Βασίλειος

2. Έγκριση αιτήματος πρόσληψης ενός (1) δικηγόρου με σχέση έμμισθης εντολής από την Επιτροπή της ΠΥΣ 33/2006 Εισηγητής ο Δήμαρχος Μαυρίδης Βασίλειος Mε 49 θέματα στην ημερήσια διάταξη θα συνεδριάσει το Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας. Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 25-11-2014 και ώρα 18:30 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας.

Διαβάστε περισσότερα

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria

SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria SOU ZHELEZNIK Stara Zagora, Bulgaria Η Στάρα Ζαγόρα είναι είναι η έκτη μεγαλύτερη πόλη της Βουλγαρίας και ένα σημαντικό οικονομικό κέντρο της χώρας. Είναι γνωστή ως πόλη των ίσιων δρόμων, των φλαμουριών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη

ΘΕΜΑ: «Προτάσεις για την Τουριστική Ανάπτυξη και προβολή της Τοπικής Κοινότητας Στράτου» Κύρια πύλη δευτερεύουσα πύλη πύλη Ακρόπολης Παραποτάμια πύλη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στράτος 29-12 - 2011 ΝΟΜΟΣ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: ΔΗΜΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΡΑΤΟY ΠΛΗΡ: Πατσέας Αναστάσιος ΤΗΛ: 6978558904 Π Ρ Ο Σ Κο Αντιδήμαρχο

Διαβάστε περισσότερα

32 Παλιά Οικία Αντίκα 21-23 33 Αριστείδου 39 34 ακατοίκητο Αριστείδου 4 35 Goody s Βασ. Κων/νου 36 Οικία Βεσσών 17 (Χρύσα) 37 Οικία Βιζυηνού 10 38

32 Παλιά Οικία Αντίκα 21-23 33 Αριστείδου 39 34 ακατοίκητο Αριστείδου 4 35 Goody s Βασ. Κων/νου 36 Οικία Βεσσών 17 (Χρύσα) 37 Οικία Βιζυηνού 10 38 A/A ΚΤΙΣΜΑ ΟΔΟΣ 1 Οικία Χατζιδάκη (διπλά στο Λαογραφικό) 2 Καπναποθήκη 12 Αποστόλων 3 Εγκαταλελειμμένη Οικία 12 Αποστόλων 42 4 Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης 12 Αποστόλων & Ανδρούτσου 5 ALPHA Ασφαλιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ

ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΣ Ο ΗΓΟΣ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΕΩΣ ΙΑΒΙΒΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΚΤΟΥ ΚΕ Β Αγαπητέ Κύριε-α Συνάδελφε. Με διαταγή του ΓΕΣ µετατίθεστε στο Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ 16/10/2014 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ Οµιλητής:κος ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΤΣΙΝΤΣΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ Inside story here ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑΣ ΤΟΥ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΠΡΟΜΑΧΩΝΑ http://www.wiw.gr/greek/serres_community_of_promachona/

Διαβάστε περισσότερα

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ»

ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΩ ΟΙΝΟΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑ ΟΣ «ΤΟ ΚΡΑΣΟΧΩΡΙ» Βιογραφικό του Συλλόγου Ο Λαογραφικός & Πολιτιστικό Σύλλογος Άνω Οινόης «Το Κρασοχώρι» ιδρύθηκε το 1991 και τα µέλη του κατοικούν

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεφωνικός Κατάλογος Υπηρεσιών Δήμου Ορεστιάδας Υπηρεσία - Ιδιότητα Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο Εσωτ. E-mail

Τηλεφωνικός Κατάλογος Υπηρεσιών Δήμου Ορεστιάδας Υπηρεσία - Ιδιότητα Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο Εσωτ. E-mail Τηλεφωνικός Κατάλογος Υπηρεσιών Δήμου Ορεστιάδας Υπηρεσία - Ιδιότητα Ονοματεπώνυμο Τηλέφωνο Εσωτ. E-mail Γραμματεία Δημάρχου Τηλεφωνικό κέντρο Δήμου 2552350300 300 Γραφείο Δημάρχου 2552350301 301 Δήμαρχος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 14/09/2015 ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Αρ.Πρωτ: 24459 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 14/09/2015 ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Αρ.Πρωτ: 24459 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 14/09/2015 ΔΗΜΟΣ Αρ.Πρωτ: 24459 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ψηφοφορίας για την διενέργεια εκλογών της 20 ης ανάδειξη αντιπροσώπων στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. - Γενική Εισαγωγή..2. - Iστορική αναδρομή...3-4. - Περιγραφή του χώρου...5-8. - Επίλογος...9. - Βιβλιογραφία 10

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. - Γενική Εισαγωγή..2. - Iστορική αναδρομή...3-4. - Περιγραφή του χώρου...5-8. - Επίλογος...9. - Βιβλιογραφία 10 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ - Γενική Εισαγωγή..2 - Iστορική αναδρομή....3-4 - Περιγραφή του χώρου.....5-8 - Επίλογος...9 - Βιβλιογραφία 10 1 Γενική Εισαγωγή Επίσκεψη στο Επαρχιακό Μουσείο Πάφου Το Επαρχιακό Μουσείο της

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Η πολυπόθητη μέρα για την εκδρομή μας στην Κωνσταντινούπολη είχε φτάσει! Βαλίτσες, φωτογραφικές μηχανές, τα λόγια που είχε να μάθει ο καθένας από όσους συμμετέχουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΛΑΥΡΙΟΥ «Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ» αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα και τις φωτιές του Αϊ Γιάννη. Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 - Ώρα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΙΔΟΥ Α1 Β ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΝΕΟΛΙΘΙΚΟΣ ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΧΟΙΡΟΚΟΙΤΙΑΣ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΑΓΙΑΣ ΝΑΠΑΣ ΕΝΕΤΙΚΑ ΤΕΙΧΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Ταξίδι στην Καβάλα. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Ταξίδι στην Καβάλα Παρασκευή, 28 Αύγουστος 2015 Παραλία Άσπρης Άμμου Αφήνοντας την πόλη της Καβάλας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΣΙΦΝΟ ΑΝΟΙΞΗ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ 2011 Κυριακή 29 Μαΐου Εξόρμηση εθελοντικών καθαρισμών των ακτών της Σίφνου Τόπος Συγκέντρωσης: πλατεία Αρτεμώνα Ώρα: 11:00 Οργάνωση: ΔΗ.Κ.Ε.Σ.

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23814

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23814 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 23814 ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΩΡΕΣ 10/0/2015 08:00 14:00 ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΤΟΜΕΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ, ΜΕ ΑΛΛΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ

Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ Η ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Η ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΘΝΟΣΗΜΟ Η σημαία της Βουλγαρίας αποτελείται από τρεις ισομεγέθεις οριζόντιες λωρίδες χρώματος λευκού(στην κορυφή), πράσινου και κόκκινου. Το λευκό αντιπροσωπεύει την ειρήνη,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ

Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η ΒΑΣΙΛΙΚΗ «ΑΓ. ΣΟΦΙΑ» Η ΝΕΚΡΟΠΟΛΗ Η σημερινή βασιλική «Αγ. Σοφία» βρίσκεται στο κέντρο της κύριας νεκρόπολης της αρχαίας πόλης Σέρντικα. Σ αυτή την περιοχή έχουν ανακαλυφθεί

Διαβάστε περισσότερα

2. Tο 2 ο Γυμνάσιο Φλώρινας βρίσκεται στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής. a. Σωστό b. Λάθος

2. Tο 2 ο Γυμνάσιο Φλώρινας βρίσκεται στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής. a. Σωστό b. Λάθος Σχολεία Νομού Φλώρινας 1. Σε ποια οδό βρίσκεται το 1 ο Γυμνάσιο Φλώρινας; b. Κ. Παλαιολόγου c. Λεωφόρο Εθνάρχη Κ. Καραμανλή d. Μ. Αλεξάνδρου 2. Tο 2 ο Γυμνάσιο Φλώρινας βρίσκεται στην Περιοχή Αγίας Παρασκευής.

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. Γνωστοποιεί ότι:

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ. Γνωστοποιεί ότι: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 03.07.2015 ΔΗΜΟΣ Αρ.Πρωτ: 17234 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ψηφοφορίας για την διενέργεια Δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015. Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Γνωστοποιεί

Διαβάστε περισσότερα

33 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε2 2013-2014 1

33 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε2 2013-2014 1 ΕΝΑ ΓΟΗΤΕΥΤΙΚΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΒΥΖΑΝΤΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ, ΓΕΜΑΤΟ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ. 33 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΣΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ ΤΜΗΜΑ Ε2 2013-2014 1 Εικόνα 1 Εικόνα 2 Ρωμαϊκές λεγεώνες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΕ 7.000 ΑΝΕΡΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ KAI 500 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΣΗΣ ΣΕ 7.000 ΑΝΕΡΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ KAI 500 ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙ 7.000 ΑΝΕΡΓΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑ ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ΕΞ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΕ ΧΡΗΣΗΣ Η/Υ ΣΤΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΠΕ - ΒΑΣΕΙΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΡΑΜΑΣ ΔΡΑΜΑΣ - POWER POINT ΔΡΑΜΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος

Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Οι Μαθητές: Αγγελόπουλος Ηρακλής Ανδρεσάκης Κωνσταντίνος Ο Πειραιάς (Αρχαία Ελληνικά: Πειραιεύς) είναι πόλη της περιφέρειας Αττικής και διαθέτει τον σημαντικότερο λιμένα της Ελλάδας και της ανατολικής

Διαβάστε περισσότερα

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι,

Χαιρετισμός. Αγαπητές φίλες και φίλοι, Χαιρετισμός Αγαπητές φίλες και φίλοι, Με μεγάλη μας χαρά, σας παρουσιάζουμε τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που έχει σχεδιάσει ο Δήμος μας με την επιμέλεια του Ν.Π. ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ και σε συνεργασία με Συλλόγους

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.

ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ. www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas. ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ www.kavala.gov.gr τηλ. 2513500204, 2513500205 Φαξ: 2510-620405 email: politismos@dkavalas.gr Όνοµα συλλόγου Βιογραφικό Πχ. έτος ίδρυσης, ιδρυτές ιστορικά στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα.

Tο πρώτο μου Ταξίδι. Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Σχεδιάστηκε με το trip planner του emtgreece.com. Σχεδιάστε το δικό σας ταξίδι, τώρα. Tο πρώτο μου Ταξίδι Δευτέρα, 28 Σεπτέμβριος 2015 Οικισμός Αβδήρων Τα Άβδηρα βρίσκονται λίγο πρίν

Διαβάστε περισσότερα

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα*

Χώρος Διεξαγωγής. Αξιοθέατα* Χώρος Διεξαγωγής Το 4ο Εργαστηριακό Πρόγραμμα Σπουδών (Autumn School) του Τμήματος Κοινωνιολογίας θα διεξαχθεί στην Μυτιλήνη της Λέσβου. Η Λέσβος έχει πληθυσμό 85.330 κατοίκους, ανήκει διοικητικά στην

Διαβάστε περισσότερα

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ:

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΡΩΤΕΙΤΑΙ: -ΦΥΛΟ: ΑΡΣΕΝΙΚΟq, ΘΗΛΥΚΟ q -

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ - ΦΟΡΕΙΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΑΧ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΦΑΞ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΟΛΛΙΑΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ 2103819319 2103823077 gkonstad@otenet.gr ΒΟΙΩΤΙΚΩΝ 8-10 ΜΕΛΕΤΩΝ 10678

Διαβάστε περισσότερα

Α/ΟΝΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ

Α/ΟΝΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ Α/ΟΝΟΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ : ΛΕΣΧΗ ΠΟΝΤΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΑΒΑΛΑΣ Β/ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ: Με την έναρξη του ξεριζωμού των Ελλήνων του Πόντου, από τις πατρογονικές τους ρίζες, ύστερα από 3.000 χρόνια παρουσίας, στο μακρινό πόντο, κουβαλώντας

Διαβάστε περισσότερα

Η Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη

Η Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη Η Βυζαντινή Κωνσταντινούπολη ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ Ε ΤΑΞΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Σελίδα 1 Κωνσταντινούπολη Η ξακουστή και δοξασµένη πολιτεία, µε τη λαµπρή, χιλιόχρονη ιστορία, που για δέκα αιώνες δέσποζε πρωτεύουσα της

Διαβάστε περισσότερα

71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15

71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15 71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΝΕΟΤΟΠΟΘΕΤΗΜΕΝΟΥ ΟΠΛΙΤΗ ΜΑΡ 15 71 ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΕΡΟΜΕΝΗ ΤΑΞΙΑΡΧΙΑ «ΠΟΝΤΟΣ» Έμβλημα Σχηματισμού Στο έμβλημα της Ταξιαρχίας απεικονίζεται γεράκι με

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ Η ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΑΙ ΛΑΪΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ 1900 ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ PROJECT 3 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΟΜΑΔΑΣ 1 v ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΗ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ-Βουλευτές:

ΤΑΞΗ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ-Βουλευτές: ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΟ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣΚΑΙΟΙΠΕΡΙΑΥΤΟΝ ΣΥΓΚΛΗΤΙΚΟΙKAI BOYΛΕΥΤΕΣ (HONESTIORES ΕΝΤΙΜΟΤΑΤΟΙ) - ΣΤΡΑΤΟΣ- ΚΛΗΡΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Αυτοκράτορας: H ανάρρηση στο θρόνο χάρη στο

Διαβάστε περισσότερα

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ

A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΗΜΟΥ ΣΦΑΚΙΩΤΩΝ «Ο ΦΩΤΕΙΝΟΣ» ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΟΥ 2010 A/A ΗΜΕΡ/ΝΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΙΔΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΤΟΠΟΣ 5 30-Ιουλ-2010 Παρασκευή Λαϊκή και Δηµοτική Βραδιά στον Κάβαλο µε την ορχήστρα

Διαβάστε περισσότερα

δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη

δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη δήµος βελβεντού σύντοµος οδηγός επισκέπτη Βελβεντό - Αξιοθέατα Ευρύτερη Περιοχή (οδηγός & υπόµνηµα) Προτεινόµενες ιαδροµές (χάρτες διαδροµών) velvento.gr σύντοµος οδηγός επισκέπτη 1 velvento.gr σύντοµος

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπολεμική αρχιτεκτονική (παγκόσμιος πόλεμος κ ύστερα)

Μεταπολεμική αρχιτεκτονική (παγκόσμιος πόλεμος κ ύστερα) Μεταπολεμική αρχιτεκτονική (παγκόσμιος πόλεμος κ ύστερα) ΔΑΛΑΚΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΟΦΩΝΟΥ ΥΑΚΙΝΘΗ ΚΑΡΑΜΟΥΖΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΚΑΤΣΙΚΟΓΙΩΡΓΟΣ ΟΡΦΕΑΣ ΚΟΥΦΟΛΑΜΠΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΟΓΑ ΕΛΕΝΑ Πολυκατοικίες σε μεγάλες πόλεις από

Διαβάστε περισσότερα

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου»

5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός. 7 Τετάρτη Θεία Λειτουργία «Σύναξις Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου» Ιανουάριος 1 Πέμπτη Θεία Λειτουργία «Περιτομή Του Κυρίου» 4 Κυριακή Θεία Λειτουργία 5 Δευτέρα Ακολουθία των Μ. Ωρών, Θεία Λειτουργία & Αγιασμός 6 Τρίτη Θεία Λειτουργία & Αγιασμός «Άγια Θεοφάνεια» 7 Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2006.

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2006. ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2006. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2006 ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΚΟΜΠΑΝΙΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 9.00 μ.μ. τιμή εισιτηρίου"!

Διαβάστε περισσότερα

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ

Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Π ο λ υ ή μ ε ρ η ε κ δ ρ ο μ ή Γ Λ υ κ ε ί ο υ Προορισμός: Θεσσαλονίκη Ημερομηνίες: 3/3/2015 7/3/2015 Ξενοδοχείο: Porto Palace Hotel 5* Deluxe Αριθμός συμμετεχόντων: 53 Αριθμός συνοδών: 5 Πρόγραμμα πολυήμερης

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912)

Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι Ιστορία Γ Γυμνασίου. Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Ενότητα 29 Οι Βαλκανικοί πόλεμοι 1912-1913 Ιστορία Γ Γυμνασίου Η απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης (26 Οκτωβρίου 1912) Χρονολόγιο 1897-1908 Μακεδόνικος Αγώνας 1912-1913 Βαλκανικοί πόλεμοι 1914-1918 Α' Παγκόσμιος

Διαβάστε περισσότερα

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ

2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΗΛΟΥ 2013.20 ΧΡΟΝΙΑ ΦΕΣΤΙΒΑΛ Α/ Α ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΧΩΡΟΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΗΣ ΕΙΣΟ ΔΟΣ 1 10 ΜΑΪΟΥ 2013 ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ 2 22 ΜΑΪΟΥ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού

Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Οικονομική Προσφορά για την οργάνωση της πενθήμερης εκδρομής της Γ τάξης Λυκείου του Πρότυπου Πειραματικού Γενικού Λυκείου Ηρακλείου στη Θεσσαλονίκη Χρόνος πραγματοποίησης εκδρομής: Μεταξύ 23/2/2012 και

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ. Γιώργος Ε 1

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ. Γιώργος Ε 1 Ο ΔΗΜΟΣ ΜΑΣ Γιώργος Ε 1 ΣΩΤΗΡΑ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ Η Σωτήρα έχει Αγιολογική ονομασία: φέρει το όνομα του Σωτήρος Χριστού. Εξάλλου στις 6 Αυγούστου τελείται μεγάλο πανηγύρι κατά τη γιορτή της Μεταμορφώσεως

Διαβάστε περισσότερα

\%ΑΙ^ Αρ. Πρωτ : Τ.Τ. 2740. Καθορισμός Εκλογικών Τμημάτων και Καταστημάτων ψηφοφορίας του Δημοψηφίσματος της 5*^^ Ιουλίου 2015

\%ΑΙ^ Αρ. Πρωτ : Τ.Τ. 2740. Καθορισμός Εκλογικών Τμημάτων και Καταστημάτων ψηφοφορίας του Δημοψηφίσματος της 5*^^ Ιουλίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑ ΤΙ Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Α.Μ.Θ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ \%ΑΙ^ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ Σ ΕΒΡΟΥ ΗίΙ^^^Τ^^^^Κ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΚΛΟΓΩΝ Αλεξανδρούπολη 30-6-2015 Αρ. Πρωτ : Τ.Τ. 2740 Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ.

Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Δήμος Θερμαϊκoύ ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. Καλοκαίρι 2013 - Αθλητισμός - Πολιτισμός - Βιβλιοθήκες Παναγιώτης Τροκάνας Πρόεδρος ΔΗ.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 - Σάββατο 8 και Κυριακή 9 Ιουνίου - 7ο Πανελλήνιο Παιδικό

Διαβάστε περισσότερα

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά

Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Επίσκεψη στην Αρχαία Αγορά Η Αγορά ήταν η μεγαλύτερη πλατεία της πόλης. Η πλατεία άρχισε να χρησιμοποιείται ως δημόσιος χώρος από τα αρχαϊκά χρόνια. Μέχρι τότε στην περιοχή υπήρχαν σπίτια και τάφοι. Ο

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε

Α Π Ο Φ Α Σ Ι Ζ Ο Υ Μ Ε ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΕΒΡΟΥ Ορεστιάδα 5.6.2012 ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Αρ.Πρωτ: 31455 Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ψηφοφορίας για την διενέργεια Βουλευτικών Εκλογών της 17ης Iουνίου 2012 για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : (ΠΙΚΑΝΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ) ΚΟΙΝ/ΣΗ: Ταχ. Δ/νση: Πόλη : Ταχ. Κώδικας: Τηλεφ.: Φαξ: Πληρ.:

ΠΡΟΣ : (ΠΙΚΑΝΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ) ΚΟΙΝ/ΣΗ: Ταχ. Δ/νση: Πόλη : Ταχ. Κώδικας: Τηλεφ.: Φαξ: Πληρ.: Ναύπλιο, 28.01.2016 Αριθμ. Πρωτ.: 1763 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΛΙΕΩΝ Δ/νση Διοικητικών Υπηρεσιών Τμήμα Υποστήριξης Πολιτικών Οργάνων ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ ΠΡΟΣ : (ΠΙΚΑΝΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ)

Διαβάστε περισσότερα

Ένα ξεχασμένο θέατρο. (το Ρωμαϊκό Ωδείο) Έφη Νικολοπούλου, ΒΠΠΓ

Ένα ξεχασμένο θέατρο. (το Ρωμαϊκό Ωδείο) Έφη Νικολοπούλου, ΒΠΠΓ Ένα ξεχασμένο θέατρο. (το Ρωμαϊκό Ωδείο) Έφη Νικολοπούλου, ΒΠΠΓ Στο ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο της Γόρτυνας στη Κρήτη, έχουν εντοπιστεί από τους αρχαιολόγους τέσσερις θεατρικοί χώροι διαφορετικών εποχών.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΡΤΙΚΙΟΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΡΤΙΚΙΟΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΡΤΙΚΙΟΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Ονομασία Υπαγωγή. 2.Γεωγραφική θέση. 3.Συνοικισμοί του. 4.Οδική σύνδεσή του. 5.Ιστορία του. 6.Τοποθεσίες[τοπωνυμία] της περιοχής του. 7.Προιόντα

Διαβάστε περισσότερα

μοιράστηκε Μ.Ε.Υ. Μαθητές Παπαλεωνίδας Αντώνης Γονείς σπουδαστές 250 φυλλάδια Μ.Ε.Υ. μαθητές Παπαλεωνίδας Αντώνης

μοιράστηκε Μ.Ε.Υ. Μαθητές Παπαλεωνίδας Αντώνης Γονείς σπουδαστές 250 φυλλάδια Μ.Ε.Υ. μαθητές Παπαλεωνίδας Αντώνης Tτίτλος παρουσίασης θέμα Μέρος, ημερομηνία Νο συμμετεχόντων ανά κατηγορία (γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, γιατροί, κ.λπ) Ομάδες στόχοι Νο υλικού που μοιράστηκε Ποιος έκανε την παρουσίαση 1.Σχολείο Αργυρούπολη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ Ιούνιος 2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 28 Μαΐου Κυριακή 29 Μαΐου Μέγας Αρχιερατικός

Διαβάστε περισσότερα

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης

Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Θα χορηγηθούν Mόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Χ. Παπαφράγκος Αντιπρόεδρος: Ε. Σκληρός Γραμματέας/Ταμίας: Α. Σωτηρόπουλος Μέλη: Φ. Καρακώστας Σ. Σκούρτης Πρόλογος

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Της Μαρίας Αποστόλα Η Ελλάδα υπήρξε από τους πρώτους δέκτες του Χριστιανισμού και τα μνημεία της ελληνικής ορθοδοξίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς, αποτελώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί συνεργάτες, Το γραφείο µας σε συνεργασία µε την Ένωση Ξενοδοχείων Αρκαδίας και µε τη στήριξη των ήµων Τρίπολης, Γορτυνίας και του Επιµελητήριο Αρκαδίας σας προσκαλούν να συµµετέχετε

Διαβάστε περισσότερα

Το Καστρί, μέχρι το 1960 ονομαζόταν Άγιος Νικόλαος και ήταν το μεγαλύτερο από τα Καστριτοχώρια.

Το Καστρί, μέχρι το 1960 ονομαζόταν Άγιος Νικόλαος και ήταν το μεγαλύτερο από τα Καστριτοχώρια. Το Καστρί, μέχρι το 1960 ονομαζόταν Άγιος Νικόλαος και ήταν το μεγαλύτερο από τα Καστριτοχώρια. Στις αρχές του 20ου αιώνα, όταν δημιουργήθηκαν οι πρώτοι Δήμοι στην Ελλάδα ο Άγιος Νικόλαος, το σημερινό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΡΑΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. που γέννησες και ανάθρεψες τους γονείς και τους παππούδες μας.

ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΡΑΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ. που γέννησες και ανάθρεψες τους γονείς και τους παππούδες μας. ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΕΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ: ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΟΡΑΜΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Λεμεσός, πόλη μας αγαπημένη. Η πόλη που γεννηθήκαμε, η πόλη που μεγαλώνουμε. Πόλη που γέννησες και ανάθρεψες τους γονείς και τους παππούδες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 22 ο /24-8-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 845/2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 22 ο /24-8-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 845/2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 22 ο /24-8-2012 ΑΠΟΦΑΣΗ 845/2012 ΘΕΜΑ: 3 ο Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων Π.Ε. Τρικάλων. ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Γ Ρ Α Φ Ε Ι Ο Δ Η Μ Α Ρ Χ Ο Υ Δημοτικό Κατάστημα, 25 ης Μαρτίου 15, Τ.Κ. 50 200 Πτολεμαΐδα, τηλ 24633 50100, FAX 24633 50150 Πτολεμαΐδα 04-10-2012 Αριθμ.

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ

ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Μέλος της Π.Ο.ΑΣ.Υ & EYROCOP ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ Πρόεδρος: Ακίδης Ηλίας τηλ. 6945828100 Γ. Γραμματέας : Τζιαμπαζάκης Βασίλειος τηλ. 6932583211 Τηλ & Fax :25520-28141 Δικτυακός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ

ΜΗΤΡΩΟ ΕΜΠΟΡΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ Π.Ε. ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ & ΣΠΟΡΑΔΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΗΤΡΩΟΥ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΕΙΔΟΣ ΕΜΠΟΡΙΑΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ, ΑΠΟΘΗΚΕΥΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ FAX E-MAIL ή ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΤΙΤΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ 1. Τα πολύ παλιά χρόνια, όταν οι άνθρωποι δημιούργησαν οικισμούς, άρχισαν να καλλιεργούν τη γη και να εκτρέφουν ζώα. Επειδή τα μέταλλα δεν είχαν ανακαλυφθεί ακόμα, οι συναλλαγές τους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΤΩΡΑ. τελευταία ενημέρωση 29-02-2012, επόμενη ενημέρωση 02-03-2012 ΔΕΙΤΕ ΤΟ SPOT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΤΩΡΑ. τελευταία ενημέρωση 29-02-2012, επόμενη ενημέρωση 02-03-2012 ΔΕΙΤΕ ΤΟ SPOT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΗΛΩΣΕΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΩΣ ΤΩΡΑ τελευταία ενημέρωση 29-02-2012, επόμενη ενημέρωση 02-03-2012 ΔΕΙΤΕ ΤΟ SPOT ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 3oς ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ «ΔΙΟΝ» 4 Μαρτίου 2012 Τρέξιμο στη γη των θεών

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ

ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ Μια πολύπαθη Ιστορία κουβαλάει στους πέτρινους τοίχους του το κατ εξοχήν σύμβολο της Θεσσαλονίκης. Ο Λευκός Πύργος της Θεσσαλονίκης είναι ένας Πύργος

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 22611

ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 22611 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2211 ΗΜ/ΝΙΑ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ ΩΡΑ ΛΗΞΗΣ 12/01/2015 09:00 15:00 13/01/2015 09:00 15:00 14/01/2015 09:00 15:00 15/01/2015 09:00 15:00 ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη, ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ: ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη, ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ: ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ H Ελληνική ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη, 11-11 -2011 ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ: 60787 ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΠΡΟΣ: Τον κ. Δήμαρχο Τους κ.κ. Δημοτικούς Συμβούλους. Τον κ. Γενικό Γραμματέα του Δήμου Τον κ. Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >>

<< ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΤΩΝ ΜΥΚΗΝΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΩΦΕΛΕΙΕΣ >> 1 Ο ΕΠΑΛ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΤΑΞΗ Α ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ 2014 : > ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΜΥΚΗΝΩΝ Από τους πιο σημαντικούς αρχαιολογικούς χώρους στην Ελλάδα. Χτισμένη πάνω

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ

ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ON SALONICA SOCCER CUP ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ & ΠΕΡΙΗΓΗΣΕΙΣ ΛΕΥΚΟΣ ΠΥΡΓΟΣ ΑΨΙΔΑ ΤΟΥ ΓΑΛΕΡΙΟΥ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΚΑΣΤΡΑ & ΤΕΙΧΗ ΡΩΜΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΛΑΝΗΤΑΡΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑ Μπείτε στην Pentagon... ταξιδέψτε

Διαβάστε περισσότερα

Με ιδιαίτερη χαρά ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑΝΩΝ παρουσιάζει το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ

Με ιδιαίτερη χαρά ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑΝΩΝ παρουσιάζει το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ Ημερολόγιο 2017 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Με ιδιαίτερη χαρά ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΣΥΡΙΑΝΩΝ παρουσιάζει το ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ του, για το έτος 2017. Η φετινή έκδοση με τοπία, όλα επιλεγμένα από την ΠΡΩΤΟΠΟΡΟ ΕΡΜΟΥΠΟ- ΛΗ, δεν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας

Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας Πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων Ιούλιος - Αύγουστος 2014 Δήμου Ναυπακτίας 20 14 Δημοτικές Ενότητες: Είσοδος Ελεύθερη Ναυπάκτου, Αντιρρίου, Χάλκειας Αποδοτίας, Πλατάνου, Πυλήνης Όμορφες βραδιές καλοκαιριού,

Διαβάστε περισσότερα

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια

Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Ρουµανία- Τρανσυλβανία- Καρπάθια 4 ηµέρες αεροπορικώς Θεοφάνεια Τιµή: 390 Αναχώρηση: 05/01 Περιγραφή Ταξιδιού 1η µέρα: Aθήνα - Βουκουρέστι - Παλάτι Πέλες- Μοναστήρι Σινάια Συγκέντρωση στο αεροδρόµιο «Ελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαγκαδάς 20/10/2014. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Αρ. Πρωτ.: 46626 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Επέτειος Μνήμης

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαγκαδάς 20/10/2014. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Αρ. Πρωτ.: 46626 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. Επέτειος Μνήμης ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Λαγκαδάς 20/10/2014 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Αρ. Πρωτ.: 46626 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Επέτειος Μνήμης 1. Για την απελευθέρωση της πόλης του Λαγκαδά από τον τουρκικό ζυγό την

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) της 16ης Ιουλίου 2015

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Αιγιαλείας (ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α) της 16ης Ιουλίου 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 16 Ιουνίου 2015 ΝΟΜΟΣ ΑΧΑΪΑΣ Αριθμ. πρωτ.: 853 ΔΗΜΟΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΕΔΡΑ: Νικολάου Πλαστήρα 19 Τήλ.: 2691068308 ΤΚ 25100 ΑΙΓΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ. Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ. Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2006 ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ Παρασκευή 25 Αυγούστου έως και Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Είσοδος ελεύθερη Φίλες και φίλοι, η παλιά πόλη του Ηρακλείου αλλάζει

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Γιώργος Λαζουράς. Με τιμή, Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Εκδηλώσεις Μνήμης ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 1943 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Σας προσκαλούμε να τιμήσετε, τους Καλαβρυτινούς που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, στην περιοχή του Δήμου Καλαβρύτων, και

Διαβάστε περισσότερα