Κατευθυντήριες γραμμές

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κατευθυντήριες γραμμές"

Transcript

1 EBA/GL/2019/03 6 Μαρτίου 2019 Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2019/03 6 Μαρτίου 2019 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εκτίμηση της ζημίας λόγω αθέτησης (LGD) που είναι κατάλληλη για περιόδους οικονομικής ύφεσης («εκτίμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης»)

2 1. Υποχρεώσεις συμμόρφωσης και υποβολής στοιχείων και αναφορών Καθεστώς των κατευθυντήριων γραμμών 1. Το παρόν έγγραφο περιέχει κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες εκδίδονται βάσει του άρθρου 16 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1093/ Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1093/2010, οι αρμόδιες αρχές και τα χρηματοοικονομικά ιδρύματα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να συμμορφωθούν με τις κατευθυντήριες γραμμές. 2. Οι κατευθυντήριες γραμμές παρουσιάζουν την άποψη της ΕΑΤ σχετικά με τις ενδεδειγμένες εποπτικές πρακτικές στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συστήματος Χρηματοοικονομικής Εποπτείας ή σχετικά με τον τρόπο ορθής εφαρμογής της ενωσιακής νομοθεσίας στον συγκεκριμένο τομέα. Οι αρμόδιες αρχές, όπως ορίζονται στο άρθρο 4 παράγραφος 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1093/2010, προς τις οποίες απευθύνονται οι κατευθυντήριες γραμμές, πρέπει να συμμορφωθούν ενσωματώνοντάς τες δεόντως στις πρακτικές τους (π.χ. τροποποιώντας το νομικό τους πλαίσιο ή τις εποπτικές διαδικασίες τους), συμπεριλαμβανομένων των σημείων στα οποία οι κατευθυντήριες γραμμές απευθύνονται κυρίως στα ιδρύματα. Απαιτήσεις υποβολής στοιχείων και αναφορών 3. Σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1093/2010, οι αρμόδιες αρχές πρέπει να γνωστοποιήσουν στην ΕΑΤ εάν συμμορφώνονται ή προτίθενται να συμμορφωθούν προς τις παρούσες κατευθυντήριες γραμμές, ή άλλως να εκθέσουν τους λόγους μη συμμόρφωσης, έως τις ([DD.MM.YYYY]). Εάν η προθεσμία γνωστοποίησης παρέλθει άπρακτη, η ΕΑΤ θεωρεί ότι οι αρμόδιες αρχές δεν συμμορφώνονται. Οι γνωστοποιήσεις πρέπει να αποστέλλονται, με την υποβολή του εντύπου που παρέχεται στον δικτυακό τόπο της ΕΑΤ, στην ηλεκτρονική διεύθυνση compliance@eba.europa.eu με την επισήμανση «EBA/GL/2019/03». Οι γνωστοποιήσεις πρέπει να υποβάλλονται από πρόσωπα δεόντως εξουσιοδοτημένα να γνωστοποιούν τη συμμόρφωση εκ μέρους των αρμόδιων αρχών τους. Οποιαδήποτε μεταβολή στην κατάσταση συμμόρφωσης πρέπει επίσης να αναφέρεται στην ΕΑΤ. 4. Οι γνωστοποιήσεις δημοσιεύονται στον διαδικτυακό τόπο της ΕΑΤ, σύμφωνα με το άρθρο 16 παράγραφος 3. 1 Κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1093/2010 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου, της 24ης Νοεμβρίου 2010, σχετικά με τη σύσταση Ευρωπαϊκής Εποπτικής Αρχής (Ευρωπαϊκή Αρχή Τραπεζών), την τροποποίηση της απόφασης αριθ. 716/2009/ΕΚ και την κατάργηση της απόφασης 2009/78/ΕΚ της Επιτροπής (ΕΕ L 331 της , σ. 12).

3 2. Αντικείμενο, πεδίο εφαρμογής και ορισμοί Αντικείμενο 5. Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές προσδιορίζουν τις απαιτήσεις για την εκτίμηση της ζημίας λόγω αθέτησης (LGD) που είναι κατάλληλη για περιόδους οικονομικής ύφεσης, σύμφωνα με το τρίτο μέρος τίτλος II κεφάλαιο 3 τμήμα 6 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013, το άρθρο 181 του εν λόγω κανονισμού και το τελικό σχέδιο ρυθμιστικών τεχνικών προτύπων της ΕΑΤ σχετικά με τη μεθοδολογία αξιολόγησης της προσέγγισης των εσωτερικών διαβαθμίσεων (IRB) EBA/RTS/2016/03 [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τη μεθοδολογία αξιολόγησης της προσέγγισης των εσωτερικών διαβαθμίσεων] της 21ης Ιουλίου 2016, καθώς και σύμφωνα με το τελικό σχέδιο ρυθμιστικών τεχνικών προτύπων της ΕΑΤ σχετικά με τον προσδιορισμό της οικονομικής ύφεσης EBA /RTS/2018/04 [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης] της 16ης Νοεμβρίου Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές θα πρέπει να θεωρηθούν τροποποίηση των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της πιθανότητας αθέτησης υποχρεώσεων (PD), την εκτίμηση της ζημίας λόγω αθέτησης (LGD) και την αντιμετώπιση των ανοιγμάτων σε αθέτηση EBA/GL/2017/16 [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την PD και την LGD] που δημοσιεύτηκαν στις 20 Νοεμβρίου Πεδίο εφαρμογής 6. Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές εφαρμόζονται σε σχέση με την προσέγγιση των εσωτερικών διαβαθμίσεων (IRB) σύμφωνα με το τρίτο μέρος τίτλος II κεφάλαιο 3 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 για όλες τις μεθόδους που βασίζονται σε εσωτερικές εκτιμήσεις της LGD. Η χρήση εσωτερικών εκτιμήσεων της LGD που είναι κατάλληλες για περιόδους οικονομικής ύφεσης, σύμφωνα με τις παρούσες κατευθυντήριες γραμμές, υπόκειται σε εποπτική έγκριση κατ εφαρμογή του άρθρου 144 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013. Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές δεν εφαρμόζονται στον υπολογισμό των απαιτήσεων ιδίων κεφαλαίων για τον κίνδυνο απομείωσης της αξίας εισπρακτέων σύμφωνα με το άρθρο 157 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013. Αποδέκτες 7. Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές απευθύνονται στις αρμόδιες αρχές όπως ορίζονται στο άρθρο 4 παράγραφος 2 σημείο i) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1093/2010 και στα χρηματοοικονομικά ιδρύματα όπως ορίζονται στο άρθρο 4 σημείο 1 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1093/2010.

4 Ορισμοί 8. Εκτός εάν προβλέπεται διαφορετικά, οι όροι που χρησιμοποιούνται και ορίζονται στον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 575/2013 και στην οδηγία 2013/36/ΕΕ, καθώς και στις [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την PD και την LGD], έχουν την ίδια έννοια και στις παρούσες κατευθυντήριες γραμμές. Επιπλέον, για τους σκοπούς του παρόντος εγγράφου ισχύουν οι ακόλουθοι ορισμοί: Ποσοτικοποίηση της LGD σε περίοδο ύφεσης Βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης Εκτιμήσεις της LGD σε περίοδο ύφεσης Η ποσοτικοποίηση της LGD σε περίοδο ύφεσης καλύπτει όλα τα στοιχεία της ποσοτικοποίησης της LGD σε περίοδο ύφεσης, συμπεριλαμβανομένης της ποσοτικοποίησης του στόχου βαθμονόμησης, της ποσοτικοποίησης των προκυπτουσών εκτιμήσεων της LGD σε περίοδο ύφεσης σε επίπεδο βαθμίδας και σε επίπεδο ομάδας, καθώς και της ποσοτικοποίησης του περιθωρίου συντηρητικότητας. Ο όρος «βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης» στο πλαίσιο του παρόντος εγγράφου αφορά την ποσοτικοποίηση του στόχου βαθμονόμησης στο αντίστοιχο επίπεδο. Πρόκειται για τις εκτιμήσεις της LGD που είναι κατάλληλες για περιόδους οικονομικής ύφεσης σε επίπεδο βαθμίδας ή ομάδας μετά τη βαθμονόμηση, αλλά πριν από την εφαρμογή του περιθωρίου συντηρητικότητας. 3. Εφαρμογή Ημερομηνία εφαρμογής 9. Οι παρούσες κατευθυντήριες γραμμές εφαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου Τα ιδρύματα θα πρέπει να έχουν ενσωματώσει τις απαιτήσεις του παρόντος εγγράφου στα συστήματα διαβάθμισής τους έως τη συγκεκριμένη ημερομηνία, ωστόσο επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των αρμόδιων αρχών η δυνατότητα να επισπεύσουν το χρονοδιάγραμμα της μετάβασης αυτής. Πρώτη εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών 10. Το τμήμα εσωτερικής επικύρωσης κάθε ιδρύματος θα πρέπει να επαληθεύσει τις μεταβολές που επέρχονται στα συστήματα διαβάθμισης λόγω της εφαρμογής του παρόντος εγγράφου, κατά τρόπο που συνάδει με το τελικό σχέδιο ρυθμιστικών τεχνικών προτύπων της ΕΑΤ σχετικά

5 με τη μεθοδολογία αξιολόγησης της προσέγγισης των εσωτερικών διαβαθμίσεων (IRB) EBA/RTS/2016/03 [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τη μεθοδολογία αξιολόγησης της προσέγγισης των εσωτερικών διαβαθμίσεων] της 21ης Ιουλίου 2016, καθώς και την ταξινόμηση των μεταβολών σύμφωνα με τον κατ εξουσιοδότηση κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 529/2014 της Επιτροπής. 11. Τα ιδρύματα τα οποία πρέπει να λάβουν την προγενέστερη άδεια των αρμόδιων αρχών, σύμφωνα με το άρθρο 143 παράγραφος 3 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 και σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) αριθ. 529/2014, για τις απαιτούμενες μεταβολές στα συστήματα διαβάθμισης, προκειμένου να ενσωματώσουν τις παρούσες κατευθυντήριες γραμμές για πρώτη φορά έως την προθεσμία που αναφέρεται στο σημείο 9, θα πρέπει να συμφωνήσουν με τις αρμόδιες αρχές την τελική προθεσμία υποβολής της αίτησης για τη χορήγηση της εν λόγω προηγούμενης άδειας. 12. Πριν από την εφαρμογή των κατευθυντήριων γραμμών, τα ιδρύματα πρέπει να προσδιορίσουν τις σχετικές περιόδους ύφεσης για το υπό εξέταση είδος ανοίγματος σύμφωνα με τα υποβληθέντα από την ΕΑΤ [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης]. Οι κατευθυντήριες γραμμές θα προσαρμοστούν, εάν κριθεί σκόπιμο, μετά τη δημοσίευση της τελικής έκδοσης των ρυθμιστικών τεχνικών προτύπων σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης στην Επίσημη Εφημερίδα. 4. Γενικές απαιτήσεις σχετικά με την εκτίμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης 13. Για τους σκοπούς της ποσοτικοποίησης της LGD που είναι κατάλληλες για συνθήκες οικονομικής ύφεσης, τα ιδρύματα θα πρέπει να εφαρμόζουν όλους τους ορισμούς και όλες τις απαιτήσεις που καθορίζονται στις ενότητες 4, 6, 7, 8 και 9 των κατευθυντήριων γραμμών της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της πιθανότητας αθέτησης υποχρεώσεων (PD), την εκτίμηση της ζημίας λόγω αθέτησης (LGD) και την αντιμετώπιση των ανοιγμάτων σε αθέτηση (EBA/GL/2017/16) της 20/11/2017 (ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD) και που αφορούν τον συγκεκριμένο σκοπό. 14. Επιπλέον του σημείου 13, για τους σκοπούς της ποσοτικοποίησης της LGD σε περίοδο ύφεσης, τα ιδρύματα θα πρέπει να εφαρμόζουν τις ακόλουθες απαιτήσεις που αφορούν ειδικά τις εκτιμήσεις της LGD σε περίοδο ύφεσης ανά βαθμίδα ή ομάδα πιστοδότησης: (a) Βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης τουλάχιστον στο ίδιο επίπεδο στο οποίο τα ιδρύματα υπολογίζουν την αντίστοιχη μακροπρόθεσμη μέση LGD για τους σκοπούς της βαθμονόμησης της LGD σύμφωνα με το σημείο 161 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD].

6 (b) Διαχωρισμός του συνόλου των πιστοδοτήσεων που καλύπτονται από το ίδιο υπόδειγμα LGD σε όσα διαφορετικά τμήματα βαθμονόμησης κρίνονται αναγκαία, όπου κάθε τμήμα βαθμονόμησης χαρακτηρίζεται από σημαντικά διαφορετικό προφίλ ζημίας και ενδέχεται, συνεπώς, να επηρεάζεται με διαφορετικό τρόπο από διαφορετικές περιόδους ύφεσης για τον σκοπό αυτόν, τα ιδρύματα θα πρέπει τουλάχιστον να εξετάζουν την καταλληλότητα της δημιουργίας τμημάτων βαθμονόμησης που καλύπτουν σημαντικά μερίδια ανοίγματος σε διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές, σε διαφορετικούς κλάδους και, για τα ανοίγματα λιανικής τραπεζικής, διαφορετικούς τύπους προϊόντων. 15. Σε περίπτωση που τα ιδρύματα προσδιορίζουν πολλαπλές περιόδους ύφεσης σύμφωνα με το υποβληθέν από την ΕΑΤ τελικό σχέδιο ρυθμιστικών τεχνικών προτύπων σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με την οικονομική ύφεση], (a) θα πρέπει να προβαίνουν σε καθεμία από τις ακόλουθες ενέργειες με την εξής σειρά: (i) να βαθμονομούν την LGD σε περίοδο ύφεσης για κάθε προσδιοριζόμενη περίοδο ύφεσης σύμφωνα με την ενότητα 4.3 για κάθε τμήμα βαθμονόμησης (ii) για καθεμία από τις εν λόγω περιόδους ύφεσης, να εφαρμόζουν τις προκύπτουσες εκτιμήσεις της LGD σε περίοδο ύφεσης στα τρέχοντα ανοίγματά τους που δεν είναι σε αθέτηση όσον αφορά τα υπό εξέταση είδη ανοιγμάτων και κατά τη χρονική στιγμή βαθμονόμησης (iii) να επιλέγουν εντέλει ως σχετική περίοδο ύφεσης την περίοδο που συνεπάγεται την υψηλότερη μέση LGD σε περίοδο ύφεσης, συμπεριλαμβανομένου του τελικού περιθωρίου συντηρητικότητας, όπως ορίζεται στο σημείο 45 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD], σε ένα υπό εξέταση τμήμα βαθμονόμησης όσον αφορά τα τρέχοντα ανοίγματά τους που δεν είναι σε αθέτηση, όπως αναφέρονται στο σημείο ii). Τα ιδρύματα θα πρέπει να χρησιμοποιούν στη συνέχεια τις προκύπτουσες τιμές της LGD σε περίοδο ύφεσης βάσει της εντέλει προσδιορισθείσας σχετικής περιόδου ύφεσης για κάθε τμήμα βαθμονόμησης, προκειμένου να συμμορφώνονται προς το άρθρο 181 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κανονισμού για τις κεφαλαιακές απαιτήσεις (iv) σε περίπτωση που τα ιδρύματα μπορούν να βαθμονομήσουν την LGD σε περίοδο ύφεσης σύμφωνα με την ενότητα 5 ή την ενότητα 6 τουλάχιστον για μία περίοδο ύφεσης, αλλά δεν είναι σε θέση να ποσοτικοποιήσουν την LGD σε περίοδο ύφεσης σύμφωνα με την ενότητα 5 ή την ενότητα 6 για μία ή περισσότερες άλλες περιόδους ύφεσης, να λαμβάνουν υπόψη μόνο τις εκτιμήσεις βάσει της ενότητας 5 ή της ενότητας 6 και να προσθέτουν κατάλληλο περιθώριο συντηρητικότητας της κατηγορίας Α σύμφωνα με το σημείο 37 στοιχείο α) των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] στις τελικές εκτιμήσεις της LGD σε περίοδο ύφεσης, προκειμένου να

7 καλύψουν τις περιόδους ύφεσης όπου δεν υπάρχουν διαθέσιμα επαρκή και συναφή δεδομένα ζημίας για την αξιολόγηση ή την εκτίμηση των επιπτώσεων (b) κατά παρέκκλιση από το σημείο 15 στοιχείο α) σημείο i), τα ιδρύματα δεν υποχρεούνται να παρέχουν βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης για ένα υπό εξέταση τμήμα βαθμονόμησης όσον αφορά τις περιόδους ύφεσης που προσδιορίζονται σύμφωνα με τα [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης], εφόσον τα ιδρύματα μπορούν να παράσχουν αποδεικτικά στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι αντίστοιχοι οικονομικοί παράγοντες δεν είναι σημαντικοί για το υπό εξέταση τμήμα βαθμονόμησης. 4.1 Απαιτήσεις που εφαρμόζονται στις τελικές εκτιμήσεις της LGD σε περίοδο ύφεσης 16. Προκειμένου να διασφαλίζεται ότι χρησιμοποιούνται οι προκύπτουσες τιμές της LGD σε περίοδο ύφεσης εάν είναι πιο συντηρητικές από τις αντίστοιχες μακροπρόθεσμες μέσες τιμές της LGD, σύμφωνα με το άρθρο 181 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013, τα ιδρύματα θα πρέπει να εφαρμόζουν τα ακόλουθα: (a) σε περίπτωση που τα ιδρύματα χρησιμοποιούν χωριστές μεθοδολογίες εκτίμησης για τη μακροπρόθεσμη μέση LGD και την LGD σε περίοδο ύφεσης, να συγκρίνουν τις τελικές τους τιμές της LGD σε περίοδο ύφεσης που χρησιμοποιούνται για τη βαθμονόμηση, προσαυξημένες κατά το αντίστοιχο τελικό περιθώριο συντηρητικότητας, όπως ορίζεται στο σημείο 45 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD], με τις μακροπρόθεσμες μέσες τιμές τους για την LGD, προσαυξημένες κατά το αντίστοιχο τελικό περιθώριο συντηρητικότητας, όπως καθορίζεται στο σημείο 45 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD], στο επίπεδο στο οποίο η μακροπρόθεσμη μέση LGD υπολογίζεται για τους σκοπούς της βαθμονόμησης της LGD σύμφωνα με το σημείο 161 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] (b) σε περίπτωση που τα ιδρύματα ορίζουν ενιαία εκτίμηση της LGD, η οποία περιλαμβάνει εκτίμηση της μακροπρόθεσμης μέσης LGD και προσαρμογή λόγω ύφεσης που προστίθεται στην εκτίμηση της μακροπρόθεσμης μέσης LGD, θα πρέπει να μεριμνούν ώστε το τελικό περιθώριο συντηρητικότητας, όπως ορίζεται στο σημείο 45 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] επί των εκτιμήσεων της LGD σε περίοδο ύφεσης να ενσωματώνει τις αβεβαιότητες που απορρέουν τόσο από την εκτίμηση της μακροπρόθεσμης μέσης LGD όσο και από τον υπολογισμό της προσαρμογής λόγω ύφεσης. 17. Για υποδείγματα με παράγοντες κινδύνου που επηρεάζονται από τον οικονομικό κύκλο, τα ιδρύματα θα πρέπει να διασφαλίζουν ότι οι προκύπτουσες εκτιμήσεις της LGD σε περίοδο ύφεσης δεν εμφανίζουν αδικαιολόγητη ευαισθησία σε μεταβολές του οικονομικού κύκλου. Για τον σκοπό αυτόν, τα ιδρύματα θα πρέπει να προβαίνουν σε όλες τις ακόλουθες ενέργειες:

8 (a) ανάλυση της διαφοράς μεταξύ της κατανομής των ανοιγμάτων ως προς τις βαθμίδες ή τις ομάδες πιστοδότησης, ή ως προς τα κατάλληλα διαστήματα σε περίπτωση συνεχούς κλίμακας διαβάθμισης πιστοδοτήσεων, του τρέχοντος χαρτοφυλακίου και της πιθανής κατανομής του τρέχοντος χαρτοφυλακίου υπό τη σχετική περίοδο ύφεσης η οποία επιλέγεται σύμφωνα με το σημείο 15 (b) σε περίπτωση που από την ανάλυση που αναφέρεται στο στοιχείο α) προκύπτει σημαντική διαφορά, τα ιδρύματα θα πρέπει να προσαρμόζουν τις εκτιμήσεις τους για την LGD σε περίοδο ύφεσης προκειμένου να περιορίσουν την επίπτωση της οικονομικής ύφεσης στα ίδια κεφάλαιά τους σύμφωνα με το άρθρο 181 παράγραφος 1 στοιχείο β) του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/ Τα ιδρύματα θα πρέπει να συγκρίνουν την τελική τιμή της LGD σε περίοδο ύφεσης με την τιμή αναφοράς που υπολογίζεται σύμφωνα με την ενότητα 8 των αντίστοιχων ρυθμιστικών τεχνικών προτύπων και όπως υπολογίζεται τουλάχιστον στο επίπεδο των τμημάτων βαθμονόμησης. Τα ιδρύματα θα πρέπει να αιτιολογούν κάθε σημαντική διαφορά μεταξύ της τελικής τιμής της LGD σε περίοδο ύφεσης και της τιμής αναφοράς. 19. Κατά τη σύγκριση μεταξύ της τελικής τιμής της LGD σε περίοδο ύφεσης και της τιμής αναφοράς σύμφωνα με το σημείο 18, τα ιδρύματα θα πρέπει να λαμβάνουν υπόψη όλα τα ακόλουθα στοιχεία: (a) σημαντική διαφορά μεταξύ της τελικής τιμής της LGD σε περίοδο ύφεσης, προσαυξημένης κατά το τελικό περιθώριο συντηρητικότητας, όπως ορίζεται στο σημείο 45 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD], και της τιμής αναφοράς μπορεί να αιτιολογηθεί εάν η περίοδος ζημιών που προσδιορίζεται από την τιμή αναφοράς δεν προκύπτει από ενδεχομένως μη προσδιορισθείσα περίοδο ύφεσης ή εάν η διαφορά οφείλεται στην ελάχιστη απαίτηση περιθωρίου συντηρητικότητας που αναφέρεται στο σημείο 36 στοιχείο β) όταν η τιμή της LGD σε περίοδο ύφεσης βασίζεται στη μεθοδολογία που καθορίζεται στην ενότητα 7. Σε περίπτωση που η υποκείμενη τιμή της LGD σε περίοδο ύφεσης βασίζεται στη μεθοδολογία που αναφέρεται στην ενότητα 5, τα ιδρύματα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα αποδεικτικά στοιχεία που συγκεντρώθηκαν από την εκτίμηση επιπτώσεων που αναφέρεται στο σημείο 27 (b) εάν δεν μπορεί να αιτιολογηθεί η σημαντική διαφορά μεταξύ της τελικής τιμής της LGD σε περίοδο ύφεσης και της τιμής αναφοράς, τα ιδρύματα θα πρέπει να επαναξιολογούν την ποσοτικοποίησή τους όσον αφορά την τιμή της LGD σε περίοδο ύφεσης, διασφαλίζοντας ειδικότερα ότι οι περίοδοι ύφεσης έχουν προσδιοριστεί κατά τρόπο εμπεριστατωμένο και, σε περίπτωση που χρησιμοποιούνται ενδιάμεσες παράμετροι, ότι οι παρατηρούμενες (βάσει της ενότητας 5) ή εκτιμώμενες (βάσει της ενότητας 6) επιπτώσεις της σχετικής περιόδου ύφεσης στις ενδιάμεσες παραμέτρους έχουν αθροιστεί συγκεντρωτικά με τον ενδεδειγμένο τρόπο. Σημαντική διαφορά από την τιμή αναφοράς μπορεί να δικαιολογηθεί αφού τα ιδρύματα προβούν σε επαναξιολόγηση της ποσοτικοποίησής τους όσον αφορά την LGD σε περίοδο ύφεσης και η μεθοδολογία κριθεί επαρκής.

9 4.2 Εκτίμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης για ανοίγματα σε αθέτηση 20. Όσον αφορά την εκτίμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης για ανοίγματα σε αθέτηση, τα ιδρύματα θα πρέπει να χρησιμοποιούν την ίδια περίοδο ύφεσης που προσδιορίζεται και για τα αντίστοιχα ανοίγματα που δεν είναι σε αθέτηση. 21. Όσον αφορά την εκτίμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης για ανοίγματα σε αθέτηση για την περίοδο ύφεσης που αναφέρεται στο σημείο 20, τα ιδρύματα θα πρέπει να συμμορφώνονται με όλες τις ακόλουθες απαιτήσεις: (a) Το επιμέρους στοιχείο της περιόδου ύφεσης της εκτίμησης της LGD για τα ανοίγματα σε αθέτηση, όπως αναφέρεται στο σημείο 193 στοιχείο β) σημείο i) των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] θα πρέπει να ποσοτικοποιείται: (i) είτε με τη βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης για τα υπό εξέταση ανοίγματα σε αθέτηση για κάθε ημερομηνία αναφοράς σύμφωνα με την ενότητα 4.3, με συναγωγή του επιμέρους στοιχείου της περιόδου ύφεσης της LGD σε αθέτηση για κάθε ημερομηνία αναφοράς βάσει της διαφοράς μεταξύ των εκτιμήσεων της LGD σε περίοδο ύφεσης και της καλύτερης εκτίμησης για την αναμενόμενη ζημία (ELBE) (ii) είτε καταρχάς με τη βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης σύμφωνα με την ενότητα 4.3 για τα υπό εξέταση ανοίγματα σε αθέτηση για τον χρόνο της αθέτησης και εν συνεχεία με τη συναγωγή του επιμέρους στοιχείου της περιόδου ύφεσης της LGD σε αθέτηση σε άλλες ημερομηνίες αναφοράς βάσει της διαφοράς μεταξύ των εκτιμήσεων της LGD σε περίοδο ύφεσης κατά τον χρόνο της αθέτησης και της ELBE κατά τον χρόνο της αθέτησης. (b) Για τους σκοπούς της συμμόρφωσης με το σημείο 21 στοιχείο α) σημείο ii), τα ιδρύματα μπορούν να χρησιμοποιούν το επιμέρους στοιχείο της περιόδου ύφεσης των εκτιμήσεων της LGD για ανοίγματα που δεν είναι σε αθέτηση αντί του επιμέρους στοιχείου της περιόδου ύφεσης για ανοίγματα σε αθέτηση κατά τον χρόνο της αθέτησης, εάν το εκάστοτε ίδρυμα είναι σε θέση να παράσχει στοιχεία που αποδεικνύουν ότι με τον τρόπο αυτόν προκύπτουν πιο συντηρητικές εκτιμήσεις. (c) Για τους σκοπούς της συμμόρφωσης με το σημείο 21 στοιχείο β), και σε περίπτωση που τα ιδρύματα χρησιμοποιούν χωριστές μεθοδολογίες εκτίμησης για τη μακροπρόθεσμη μέση LGD και για την LGD σε περίοδο ύφεσης, σύμφωνα με το σημείο 16 στοιχείο α), το επιμέρους στοιχείο της περιόδου ύφεσης των εκτιμήσεων της LGD για ανοίγματα που δεν είναι σε αθέτηση μπορεί να συναχθεί από την εξέταση της διαφοράς ανάμεσα στις προκύπτουσες εκτιμήσεις της LGD σε περίοδο ύφεσης και στις αντίστοιχες μακροπρόθεσμες μέσες τιμές της LGD, λαμβανομένου υπόψη του σημείου 193 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD].

10 4.3 Εκτίμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης για μια υπό εξέταση περίοδο ύφεσης 22. Για τους σκοπούς της βαθμονόμησης της LGD σε περίοδο ύφεσης για κάθε υπό εξέταση περίοδο ύφεσης που προσδιορίζεται σύμφωνα με τον κανονισμό (ΕΕ) xx/xx [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης], τα ιδρύματα θα πρέπει να χρησιμοποιούν έναν από τους τρεις τύπους προσεγγίσεων που προβλέπονται στις ενότητες 5, 6 και 7 του παρόντος εγγράφου σύμφωνα με την ιεραρχική σειρά που καθορίζεται στα σημεία 23 έως 25 κατωτέρω. 23. Εάν τα ιδρύματα διαθέτουν επαρκή και συναφή δεδομένα ζημίας για τη διενέργεια της εκτίμησης επιπτώσεων που προβλέπεται στο σημείο 27, θα πρέπει να βαθμονομούν την LGD σε περίοδο ύφεσης για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης σύμφωνα με την ενότητα 5 του παρόντος εγγράφου. Προς τον σκοπό αυτόν, τα ιδρύματα θα πρέπει να μεριμνούν ώστε τα συναφή δεδομένα ζημίας να είναι διαθέσιμα κατά τη διάρκεια της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης, καθώς και κατά τη διάρκεια κατάλληλης χρονικής περιόδου πριν και μετά την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης. 24. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμα επαρκή και συναφή δεδομένα ζημίας για την εκτίμηση των επιπτώσεων της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης, αλλά είναι εφικτή η βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης με την εφαρμογή της προσέγγισης που καθορίζεται στην ενότητα 6, τα ιδρύματα θα πρέπει να βαθμονομούν την LGD σε περίοδο ύφεσης για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης σύμφωνα με την ενότητα 6 του παρόντος εγγράφου. 25. Σε περίπτωση που δεν υπάρχουν διαθέσιμα επαρκή και συναφή δεδομένα ζημίας για την εκτίμηση των επιπτώσεων της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης, και δεν είναι δυνατή η ποσοτικοποίηση της LGD σε περίοδο ύφεσης για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης με την εφαρμογή της προσέγγισης που καθορίζεται στην ενότητα 6, τα ιδρύματα θα πρέπει να βαθμονομούν την LGD σε περίοδο ύφεσης για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης σύμφωνα με την ενότητα 7 του παρόντος εγγράφου. 26. Ανεξάρτητα από την προσέγγιση που χρησιμοποιείται για τη βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης, τα ιδρύματα θα πρέπει να τηρούν τις ακόλουθες αρχές: (a) Εάν η προσέγγιση που χρησιμοποιείται αφορά την εκτίμηση ή την ανάλυση διαφορετικών ενδιάμεσων παραμέτρων, η συγκεντρωτική άθροιση των εν λόγω ενδιάμεσων παραμέτρων για τους σκοπούς της βαθμονόμησης της LGD σε περίοδο ύφεσης θα πρέπει να ξεκινά με την παράμετρο στην οποία παρατηρούνται, σύμφωνα με το σημείο 27, ή εκτιμώνται, σύμφωνα με το σημείο 30, οι σημαντικότερες επιπτώσεις, ενώ θα πρέπει επίσης να προστίθενται όλες οι επιπρόσθετες παρατηρούμενες ή εκτιμώμενες επιπτώσεις σε άλλες παραμέτρους, όπου αυτό κρίνεται αναγκαίο.

11 (b) Οι εκτιμήσεις της LGD σε περίοδο ύφεσης δεν θα πρέπει να είναι μεροληπτικές εξαιτίας των παρατηρούμενων ή εκτιμώμενων ταμειακών ροών οι οποίες εισπράττονται με σημαντικά μεγαλύτερη χρονική υστέρηση σε σχέση με την περίοδο που αναφέρεται στο σημείο 156 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] και οι οποίες μάλλον ενδέχεται να αποτυπώνουν ουσιαστικά μια οικονομική ανάκαμψη ή βελτίωση των οικονομικών συνθηκών μετά την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης. 5. Εκτίμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης βάσει των παρατηρούμενων επιπτώσεων 27. Για τη βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης βάσει των παρατηρούμενων επιπτώσεων μιας υπό εξέταση περιόδου ύφεσης, τα ιδρύματα θα πρέπει να διενεργούν ανάλυση των επιπτώσεων της εν λόγω περιόδου ύφεσης στα δεδομένα ζημίας που συνδέονται με το υπό εξέταση τμήμα βαθμονόμησης. (a) Η ανάλυση περιλαμβάνει, τουλάχιστον, όλα τα ακόλουθα στοιχεία: (i) αποδεικτικά στοιχεία των υψηλών επιπέδων των πραγματικών τιμών της LGD λόγω της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης, λαμβανομένων υπόψη όλων των ακόλουθων στοιχείων: (1) οι πραγματικές τιμές της LGD θα πρέπει να υπολογίζονται ως μέσες τιμές που αφορούν το σύνολο των αθετήσεων που έχουν επέλθει κατά τη διάρκεια ενός υπό εξέταση έτους και είτε έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο ανάκτησής τους σύμφωνα με το σημείο 156 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] είτε έχουν περατωθεί πριν από τον συγκεκριμένο χρόνο (2) για όλες τις μη ολοκληρωμένες διαδικασίες ανάκτησης των ανοιγμάτων σε αθέτηση που δεν έχουν συμπληρώσει τον μέγιστο χρόνο ανάκτησής τους σύμφωνα με το σημείο 156 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD], θα πρέπει να υπολογίζονται οι οριακές ανακτήσεις που έχουν επιτευχθεί σε κάθε έτος μετά την αθέτηση. Οι προκύπτουσες συνήθεις τάσεις όσον αφορά την ανάκτηση θα πρέπει να συγκρίνονται με τις συνήθεις τάσεις όσον αφορά την ανάκτηση των αθετήσεων που περιγράφονται στο σημείο 1 για κάθε έτος κατά το οποίο επήλθαν οι αθετήσεις (ii) αποδεικτικά στοιχεία των μειωμένων ετήσιων ανακτήσεων από τις πηγές των ανακτήσεων απαιτήσεων που αφορούν το υπό εξέταση τμήμα βαθμονόμησης. Οι εν λόγω ετήσιες ανακτήσεις θα πρέπει να αναλύονται με και χωρίς αναγκαστικές εκποιήσεις, κατά περίπτωση και ανεξάρτητα από την ημερομηνία αθέτησης (iii) αποδεικτικά στοιχεία του μειωμένου αριθμού των ανοιγμάτων σε αθέτηση που έχουν επανέλθει σε κατάσταση μη αθέτησης εντός προκαθορισμένου χρονικού

12 ορίζοντα για το σύνολο των αθετήσεων που επήλθαν κατά τη διάρκεια ενός υπό εξέταση έτους σύμφωνα με το άρθρο 178 παράγραφος 5 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013. Ο προκαθορισμένος χρονικός ορίζοντας θα πρέπει να είναι κατάλληλος για το υπό εξέταση είδος ανοίγματος (iv) αποδεικτικά στοιχεία του αυξημένου χρόνου σε αθέτηση ανά έτος σε σχέση με το σύνολο των αθετήσεων που έχουν επέλθει κατά τη διάρκεια ενός υπό εξέταση έτους. (b) Στην ανάλυση που απαιτείται βάσει του σημείου 27 στοιχείο α) λαμβάνονται υπόψη όσο το δυνατόν περισσότερα χρονικά σημεία για τα οποία υπάρχουν διαθέσιμα επαρκή και συναφή δεδομένα ζημίας. Διαφορετικά, εάν υπάρχουν μόνον ελάχιστα διαθέσιμα συναφή δεδομένα ζημίας σε ετήσια βάση, τα ιδρύματα θα πρέπει να συγχωνεύουν διαδοχικά έτη παρατήρησης για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται αναγκαίο προκειμένου να διασφαλιστεί ότι προσδίδεται προστιθέμενη αξία στην ανάλυση. (c) Στην ανάλυση που απαιτείται βάσει του σημείου 27 στοιχεία α) και β) λαμβάνεται υπόψη κάθε χρονική υστέρηση μεταξύ μιας περιόδου ύφεσης και του χρόνου κατά τον οποίο παρατηρούνται οι πιθανές επιπτώσεις της στα συναφή δεδομένα ζημίας. 28. Βάσει των αποδεικτικών στοιχείων που προκύπτουν από την ανάλυση επιπτώσεων που αναφέρεται στο σημείο 27, τα ιδρύματα θα πρέπει να βαθμονομούν την LGD σε περίοδο ύφεσης εφαρμόζοντας μια μεθοδολογία εκτίμησης η οποία να συνάδει με τα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάλυση επιπτώσεων. 29. Σε περίπτωση που από την ανάλυση επιπτώσεων που διενεργείται σύμφωνα με το σημείο 27 καταδεικνύεται ότι μια περίοδος ύφεσης δεν έχει επιπτώσεις στα συναφή δεδομένα ζημίας του ιδρύματος, με αποτέλεσμα οι μέσες πραγματικές ζημίες που παρατηρούνται κατά την εν λόγω περίοδο ύφεσης να μην διαφέρουν από τις αντίστοιχες ζημίες υπό άλλες οικονομικές συνθήκες, το ίδρυμα μπορεί να χρησιμοποιήσει τη μακροπρόθεσμη μέση LGD ως LGD σε περίοδο ύφεσης, εφόσον ισχύουν όλες οι ακόλουθες προϋποθέσεις: (a) το ίδρυμα διασφαλίζει και τεκμηριώνει ότι οι ελλείψεις που εντοπίστηκαν και το περιθώριο συντηρητικότητας που εφαρμόστηκε σύμφωνα με την ενότητα 4.4 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] ενσωματώνουν όλα τα πρόσθετα στοιχεία αβεβαιότητας που συνδέονται με τις περιόδους ύφεσης που έχουν προσδιοριστεί (b) για τους σκοπούς του στοιχείου α), το ίδρυμα θα πρέπει ειδικότερα να επαληθεύει ότι, για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης, καμία από τις ελλείψεις που εντοπίστηκαν στο πλαίσιο του περιθωρίου συντηρητικότητας της κατηγορίας Α σύμφωνα με το σημείο 37 στοιχείο α) των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] δεν είναι μεγαλύτερης σοβαρότητας και ότι δεν έχει εφαρμογή καμία πρόσθετη έλλειψη ή προσαρμογή ως προς το περιθώριο συντηρητικότητας της κατηγορίας Β σύμφωνα με το σημείο 37 στοιχείο β) των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD].

13 6. Εκτίμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης βάσει των εκτιμώμενων επιπτώσεων 30. Σε περίπτωση εφαρμογής του σημείου 24, τα ιδρύματα θα πρέπει να βαθμονομούν την LGD σε περίοδο ύφεσης χρησιμοποιώντας μία από τις μεθοδολογίες που καθορίζονται στο σημείο 31 («προσέγγιση ποσοστών περικοπής») και στο σημείο 32 («προσέγγιση προβολής») ή συνδυασμό αυτών. Πριν από την ποσοτικοποίηση των εκτιμήσεών τους για την LGD σε περίοδο ύφεσης, τα ιδρύματα θα πρέπει να επιλέγουν την πλέον ενδεδειγμένη μεθοδολογία με βάση τα ακόλουθα κριτήρια: (a) την καταλληλότητα της μεθοδολογίας για την εκτίμηση των επιπτώσεων της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης στις πραγματικές τιμές της LGD, στις ενδιάμεσες παραμέτρους ή στους παράγοντες κινδύνου (b) κατά περίπτωση, την ανάγκη συνδυαστικής χρήσης των μεθοδολογιών προκειμένου να διασφαλίζεται ότι οι προκύπτουσες τιμές της LGD σε περίοδο ύφεσης για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης αποτυπώνουν επαρκώς τις δυνητικές επιπτώσεις της περιόδου ύφεσης σε όλα τα σημαντικά επιμέρους στοιχεία της οικονομικής ζημίας σύμφωνα με την ενότητα των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] και σύμφωνα με τις αρχές που καθορίζονται στο σημείο 26. Ειδικότερα η προσέγγιση ποσοστών περικοπής θα πρέπει να θεωρείται καταλληλότερη για τους προαναφερθέντες σκοπούς όταν η αγοραία αξία ή αντίστοιχος δείκτης που συνδέεται με σχετικό είδος εξασφάλισης χρησιμεύει ως άμεση ή μετασχηματισμένη εισαγόμενη παράμετρος σε υπόδειγμα ιδρύματος για την εκτίμηση της LGD και έχει προσδιοριστεί ως σημαντικός οικονομικός παράγοντας σύμφωνα με το άρθρο 2 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. xx/xxx [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης]. 31. («Προσέγγιση ποσοστών περικοπής») Για τους σκοπούς του παρόντος εγγράφου, ο όρος «προσέγγιση ποσοστών περικοπής» αναφέρεται σε μια προσέγγιση για την εκτίμηση των επιπτώσεων της περιόδου ύφεσης στις πραγματικές τιμές της LGD, στις ενδιάμεσες παραμέτρους ή στους παράγοντες κινδύνου στο πλαίσιο της οποίας ένας ή περισσότεροι οικονομικοί παράγοντες, όπως αναφέρονται στον κανονισμό (ΕΕ) xx/xx [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης], συνιστούν άμεσες ή μετασχηματισμένες εισαγόμενες παραμέτρους στο υπόδειγμα για την εκτίμηση της LGD και, για τους σκοπούς της εκτίμησης αυτής, οι εν λόγω εισαγόμενες παράμετροι προσαρμόζονται ώστε να αποτυπώνουν τις επιπτώσεις της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης. Ειδικότερα, σε περίπτωση που ο υπό εξέταση οικονομικός παράγοντας αφορά την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης, το ποσοστό περικοπής θα πρέπει να βασίζεται στη σοβαρότερη

14 παρατήρηση του εν λόγω οικονομικού παράγοντα σύμφωνα με τον προσδιορισμό της σοβαρότητας μιας οικονομικής ύφεσης κατά τα οριζόμενα στο άρθρο 3 του κανονισμού (ΕΕ) xx/xx [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης]. 32. («Προσέγγιση προβολής») Για τους σκοπούς του παρόντος εγγράφου, ο όρος «προσέγγιση προβολής» αναφέρεται στην εκτίμηση των επιπτώσεων της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης στις τιμές της LGD, στις ενδιάμεσες παραμέτρους ή στους παράγοντες κινδύνου, εφόσον πληρούνται όλες οι ακόλουθες προϋποθέσεις: (a) σε περίπτωση που μπορεί να διαπιστωθεί στατιστικά σημαντική σχέση εξάρτησης μεταξύ, αφενός, των πραγματικών τιμών της LGD, των ενδιάμεσων παραμέτρων ή των παραγόντων κινδύνου, εκφρασμένων ως μέσων όρων κατά τη διάρκεια κατάλληλων χρονικών περιόδων, και, αφετέρου, των οικονομικών παραγόντων οι οποίοι επιλέγονται σύμφωνα με το άρθρο 2 του κανονισμού (ΕΕ) xx/xxx [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης] και οι οποίοι είναι σημαντικοί για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης, οι προκύπτουσες εκτιμήσεις βασίζονται στις τιμές προβολής των μέσων πραγματικών τιμών της LGD, των ενδιάμεσων παραμέτρων ή των παραγόντων κινδύνου στην περίοδο που αποτυπώνει τις επιπτώσεις της περιόδου ύφεσης (b) σε περίπτωση που δεν μπορεί να διαπιστωθεί στατιστικά σημαντική σχέση εξάρτησης, όπως περιγράφεται στο σημείο 32 στοιχείο α), για ενδιάμεση παράμετρο ή παράγοντα κινδύνου, τα ιδρύματα μπορούν να προβαίνουν σε εκτίμηση των επιπτώσεων της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης σε ενδιάμεση παράμετρο ή παράγοντα κινδύνου βάσει των παρατηρούμενων δεδομένων από άλλη περίοδο, εφόσον πληρούνται και οι τρεις ακόλουθες προϋποθέσεις: (i) θα πρέπει να υποβάλλονται σε εκτίμηση τουλάχιστον τα επιμέρους στοιχεία της οικονομικής ζημίας που αιτιολογούν το σημαντικό ποσοστό της συνολικής οικονομικής ζημίας, με τη χρήση είτε μιας προσέγγισης ποσοστών περικοπής σύμφωνα με το σημείο 31 είτε μιας προσέγγισης προβολής σύμφωνα με το σημείο 32 στοιχείο α) (ii) το ίδρυμα έχει παρατηρήσει τα δεδομένα όσον αφορά την ενδιάμεση παράμετρο ή τον παράγοντα κινδύνου για επαρκές χρονικό διάστημα, το οποίο είναι τουλάχιστον της ίδιας διάρκειας με την περίοδο που αναφέρεται στο άρθρο 181 παράγραφος 1 στοιχείο ι) ή στο άρθρο 181 παράγραφος 2 τελευταίο εδάφιο του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 στο εν λόγω χρονικό διάστημα θα πρέπει να περιλαμβάνεται μια περίοδος κατά την οποία οι οικονομικοί παράγοντες βάσει των οποίων καθορίστηκε η υπό εξέταση περίοδος ύφεσης παρουσιάζουν τιμές που αντικατοπτρίζουν δυσμενείς οικονομικές συνθήκες (iii) η υπό εξέταση ενδιάμεση παράμετρος ή ο υπό εξέταση παράγοντας κινδύνου παρουσιάζει χαμηλό επίπεδο διακυμάνσεων κατά τις περιόδους που αναφέρονται στο σημείο ii). 33. Σε περίπτωση που τα ιδρύματα έχουν παρατηρήσει δεδομένα τα οποία καλύπτουν την περίοδο ύφεσης και αποτυπώνουν τις επιπτώσεις των αντίστοιχων υπό εξέταση συνθηκών

15 ύφεσης σε ενδιάμεση παράμετρο ή παράγοντα κινδύνου, θα πρέπει να χρησιμοποιούν τα παρατηρούμενα δεδομένα σε συνδυασμό με την προσέγγιση ποσοστών περικοπής ή προβολής προκειμένου να βαθμονομήσουν την LGD σε περίοδο ύφεσης για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης σύμφωνα με το σημείο Εάν τα ιδρύματα εφαρμόζουν οποιαδήποτε από τις προσεγγίσεις που περιγράφονται στα σημεία 31 έως 33 για τους σκοπούς της εκτίμησης ενδιάμεσων παραμέτρων ή παραγόντων κινδύνου, θα πρέπει να μεριμνούν ώστε η διάρθρωση της σχέσης εξάρτησης μεταξύ των ενδιάμεσων παραμέτρων ή των παραγόντων κινδύνου να αποτυπώνεται δεόντως στη συγκεντρωτική άθροιση των εν λόγω ενδιάμεσων παραμέτρων ή παραγόντων κινδύνου σύμφωνα με το σημείο Προκειμένου να αποτυπώνεται η έλλειψη επαρκών δεδομένων ζημίας, τα ιδρύματα θα πρέπει να ποσοτικοποιούν αυστηρά θετικό περιθώριο συντηρητικότητας της κατηγορίας Α σύμφωνα με το σημείο 37 στοιχείο α) σημείο xi) των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD] για όλες τις προσεγγίσεις της παρούσας ενότητας. Ειδικότερα, τα ιδρύματα που εφαρμόζουν προσέγγιση προβολής: (a) όπως αναφέρεται στο σημείο 32 στοιχείο α), θα πρέπει να ποσοτικοποιούν το περιθώριο συντηρητικότητας της κατηγορίας Α χρησιμοποιώντας κατάλληλο διάστημα εμπιστοσύνης ώστε να αποτυπώνεται η αβεβαιότητα σε σχέση με το στατιστικό υπόδειγμα που χρησιμοποιείται για την περιγραφή της σχέσης εξάρτησης μεταξύ των πραγματικών τιμών της LGD, των ενδιάμεσων παραμέτρων ή των παραγόντων κινδύνου και των σημαντικών οικονομικών παραγόντων (b) για ενδιάμεση παράμετρο ή παράγοντα κινδύνου, όπως αναφέρεται στο σημείο 32 στοιχείο β), θα πρέπει να ποσοτικοποιούν το περιθώριο συντηρητικότητας της κατηγορίας Α λαμβάνοντας υπόψη τον λόγο των τιμών των οικονομικών παραγόντων στους οποίους βασίστηκε ο προσδιορισμός της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης, σύμφωνα με το άρθρο 3 του κανονισμού (ΕΕ) xx/xxx [ρυθμιστικά τεχνικά πρότυπα σχετικά με τις συνθήκες οικονομικής ύφεσης], προς τις τιμές των σημαντικών οικονομικών παραγόντων που παρατηρήθηκαν κατά τις περιόδους που αναφέρονται στο σημείο 32 στοιχείο β) σημείο ii) 7. Εκτίμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης σε περίπτωση μη διαθέσιμων παρατηρούμενων ή εκτιμώμενων επιπτώσεων 36. Σε περίπτωση που δεν είναι διαθέσιμα τα συναφή δεδομένα ζημίας για την εκτίμηση των επιπτώσεων της υπό εξέταση περιόδου ύφεσης, και επιπλέον δεν είναι εφικτή ούτε η

16 βαθμονόμηση της LGD σε περίοδο ύφεσης για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης σύμφωνα με την ενότητα 6 του παρόντος εγγράφου, τα ιδρύματα θα πρέπει να ποσοτικοποιούν την LGD σε περίοδο ύφεσης μέσω οποιασδήποτε άλλης προσέγγισης, με την επιφύλαξη των ακόλουθων προϋποθέσεων: (a) θα πρέπει να μεριμνούν ώστε το κατάλληλο περιθώριο συντηρητικότητας, το οποίο απαιτείται να εφαρμοστεί σύμφωνα με την ενότητα των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD], να περιλαμβάνει περιθώριο συντηρητικότητας της κατηγορίας Α το οποίο είναι αυστηρά θετικό για την κάλυψη των ελλειπόντων δεδομένων (b) θα πρέπει να μεριμνούν ώστε οι προκύπτουσες εκτιμήσεις της LGD σε περίοδο ύφεσης, συμπεριλαμβανομένου του τελικού περιθωρίου συντηρητικότητας, όπως ορίζεται στο σημείο 45 των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD], για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης να είναι μεγαλύτερες ή ίσες του κατώτερου μεταξύ των δύο ακόλουθων ποσοστών: των αντίστοιχων μακροπρόθεσμων μέσων τιμών της LGD, προσαυξημένων κατά 15 εκατοστιαίες μονάδες και του 105 %. Επιπλέον, θα πρέπει να αιτιολογούν επαρκώς στην αρμόδια αρχή τους λόγους για τους οποίους δεν είναι σε θέση να βαθμονομήσουν την LGD σε περίοδο ύφεσης που είναι κατάλληλη για την υπό εξέταση περίοδο ύφεσης με την εφαρμογή οποιασδήποτε από τις προσεγγίσεις που καθορίζονται στις ενότητες 5 και 6 του παρόντος εγγράφου. 8. Τιμή αναφοράς 37. Τα ιδρύματα θα πρέπει να υπολογίζουν μια τιμή αναφοράς σύμφωνα με την ακόλουθη σειρά ενεργειών: (a) Χρησιμοποιώντας όλα τα διαθέσιμα δεδομένα ζημίας, τα ιδρύματα θα πρέπει να επιλέγουν τις δύο μεμονωμένες ετήσιες περιόδους που παρουσιάζουν την υψηλότερη παρατηρούμενη οικονομική ζημία με τους ακόλουθους τρόπους: (i) ομαδοποιώντας όλες τις αθετήσεις σύμφωνα με το έτος κατά το οποίο επήλθαν οι αθετήσεις (ii) για κάθε ετήσια περίοδο, όπως προσδιορίζεται στο σημείο i), υπολογίζοντας, για τις αθετήσεις που επήλθαν κατά το υπό εξέταση έτος, τον λόγο της συνολικής οικονομικής ζημίας, όπως ορίζεται στην ενότητα των [ΚΓ της ΕΑΤ σχετικά με την εκτίμηση της PD και της LGD], προς το συνολικό ανεξόφλητο ποσό των αντίστοιχων πιστωτικών υποχρεώσεων κατά τον χρόνο της αθέτησης

17 (iii) επιλέγοντας τις δύο μεμονωμένες ετήσιες περιόδους με τον μεγαλύτερο ετήσιο λόγο της συνολικής οικονομικής ζημίας προς το συνολικό ανεξόφλητο ποσό, όπως προκύπτει από το σημείο ii), ως τις δύο μεμονωμένες ετήσιες περιόδους που παρουσιάζουν τις υψηλότερες παρατηρούμενες οικονομικές ζημίες. (b) Τα ιδρύματα θα πρέπει να υπολογίζουν την τιμή ή τις τιμές αναφοράς τουλάχιστον για κάθε τμήμα βαθμονόμησης ως τον απλό μέσο όρο των μέσων πραγματικών τιμών της LGD από τις δύο μεμονωμένες ετήσιες περιόδους που παρουσιάζουν τις υψηλότερες παρατηρούμενες οικονομικές ζημίες, όπως προσδιορίζονται στο σημείο 37 στοιχείο α) σημείο iii).

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2016/03 19/07/2016 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την παροχή πληροφοριών σε συνοπτική ή συγκεντρωτική μορφή για τους σκοπούς του άρθρου 84 παράγραφος 3 της οδηγίας 2014/59/EΕ 1 1. Συμμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2017/13 05/12/2017 Κατευθυντήριες γραμμές για τις διαδικασίες καταγγελίας σχετικά με ισχυρισμούς περί παραβάσεων της δεύτερης οδηγίας για τις υπηρεσίες πληρωμών 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

EBA/GL/2017/16 23/04/2018

EBA/GL/2017/16 23/04/2018 EBA/GL/2017/16 23/04/2018 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εκτίμηση της πιθανότητας αθέτησης υποχρεώσεων (PD), την εκτίμηση της ζημίας λόγω αθέτησης (LGD) και την αντιμετώπιση των ανοιγμάτων σε αθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές. σχετικά με την έμμεση υποστήριξη στις πράξεις τιτλοποίησης EBA/GL/2016/08 24/11/2016

Κατευθυντήριες γραμμές. σχετικά με την έμμεση υποστήριξη στις πράξεις τιτλοποίησης EBA/GL/2016/08 24/11/2016 EBA/GL/2016/08 24/11/2016 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την έμμεση υποστήριξη στις πράξεις τιτλοποίησης 1 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων και αναφορών Καθεστώς των κατευθυντήριων γραμμών

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2018/01 16/01/2018 Κατευθυντήριες γραμμές για την ενιαία δημοσιοποίηση στοιχείων δυνάμει του άρθρου 473α του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 όσον αφορά τις μεταβατικές ρυθμίσεις για τον μετριασμό

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/05 07.08.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη διαπίστωση του πότε η ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων ή υποχρεώσεων υπό συνήθεις διαδικασίες αφερεγγυότητας μπορεί να έχει δυσμενείς

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΜΙΛΟΥ EBA/GL/2015/17 08.12.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις προϋποθέσεις για τη χρηματοπιστωτική στήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Συστάσεις που τροποποιούν τις συστάσεις EBA/REC/2015/01

Συστάσεις που τροποποιούν τις συστάσεις EBA/REC/2015/01 EBA/REC/2015/02 23/11/2016 Συστάσεις που τροποποιούν τις συστάσεις EBA/REC/2015/01 σχετικά με την ισοδυναμία των καθεστώτων απορρήτου 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων Καθεστώς των συστάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/06 06.08.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον ελάχιστο κατάλογο υπηρεσιών ή εγκαταστάσεων που είναι απαραίτητες προκειμένου να μπορεί ένας αποδέκτης να ασκεί τις δραστηριότητες που του

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα ελάχιστα κριτήρια στα οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σχέδιο αναδιοργάνωσης της επιχείρησης

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα ελάχιστα κριτήρια στα οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σχέδιο αναδιοργάνωσης της επιχείρησης EBA/GL/2015/21 19.05.2016 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα ελάχιστα κριτήρια στα οποία πρέπει να ανταποκρίνεται το σχέδιο αναδιοργάνωσης της επιχείρησης 1 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/04 07.08.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις πραγματικές περιστάσεις που συνιστούν ουσιαστική απειλή για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, και τα στοιχεία σχετικά με την αποτελεσματικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/20 03/06/2016 Κατευθυντήριες γραμμές Όρια για τα ανοίγματα έναντι οντοτήτων του σκιώδους τραπεζικού συστήματος που εκτελούν τραπεζικές δραστηριότητες εκτός ρυθμιζόμενου πλαισίου σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

Τελικές κατευθυντήριες γραμμές

Τελικές κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2017/02 11/07/2017 Τελικές κατευθυντήριες γραμμές για τη σχέση μεταξύ της ακολουθίας απομείωσης και μετατροπής που ορίζεται στην οδηγία για την ανάκαμψη και την εξυγίανση και τον κανονισμό/την οδηγία

Διαβάστε περισσότερα

Τελικές κατευθυντήριες γραμμές

Τελικές κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2017/03 11/07/2017 Τελικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον συντελεστή μετατροπής του χρέους σε μετοχικό κεφάλαιο κατά την αναδιάρθρωση παθητικού 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

EBA/GL/2014/ Σεπτεμβρίου 2014

EBA/GL/2014/ Σεπτεμβρίου 2014 EBA/GL/2014/09 22 Σεπτεμβρίου 2014 Κατευθυντήριες γραμμές για τα είδη προσομοιώσεων, ελέγχων ή ασκήσεων που είναι δυνατόν να οδηγήσουν στη λήψη μέτρων στήριξης δυνάμει του άρθρου 32 παράγραφος 4 στοιχείο

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/03 29.07.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα όρια ενεργοποίησης για τη χρήση μέτρων έγκαιρης παρέμβασης σύμφωνα με το άρθρο 27 παράγραφος 4 της οδηγίας 2014/59/ΕΕ 1 Περιεχόμενα Κατευθυντήριες

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2014/06 18 Ιουλίου 2014 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με το φάσμα σεναρίων που χρησιμοποιούνται σε σχέδια ανάκαμψης 1 Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με το φάσμα σεναρίων που χρησιμοποιούνται

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ EBA/GL/2017/08 12/09/2017 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα κριτήρια καθορισμού του ελάχιστου χρηματικού ποσού της ασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

Τελικές κατευθυντήριες γραμμές

Τελικές κατευθυντήριες γραμμές ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ EBA/GL/2017/04 11/07/2017 Τελικές κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη μεταχείριση των μετόχων σε περιπτώσεις αναδιάρθρωσης παθητικού ή απομείωσης

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/19 19.10.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις κοινοποιήσεις διαβατηρίου για μεσίτες πιστώσεων βάσει της οδηγίας για την ενυπόθηκη πίστη 1 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής εκθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ

Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ EBA/GL/2015/11 19.08.2015 Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με την αξιολόγηση πιστοληπτικής ικανότητας 1 Περιεχόμενα Ενότητα 1 Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής αναφορών 3 Ενότητα 2 Αντικείμενο,

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2014/07 16/07/2014 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συγκέντρωση δεδομένων όσον αφορά υψηλά αμειβόμενα πρόσωπα 1 Πλαίσιο αναφοράς των κατευθυντήριων γραμμών Το παρόν έγγραφο περιέχει κατευθυντήριες

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2015/02 23.07.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον ελάχιστο κατάλογο ποιοτικών και ποσοτικών δεικτών των σχεδίων ανάκαμψης 1 Περιεχόμενα 1. Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με τον ελάχιστο

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2017/01 21/06/2017 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη δημοσιοποίηση του δείκτη κάλυψης ρευστότητας για τη συμπλήρωση της δημοσιοποίησης στοιχείων διαχείρισης κινδύνου ρευστότητας δυνάμει του άρθρου

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ

Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ EBA/GL/2015/12 19.08.2015 Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με τις καθυστερήσεις και τις κατασχέσεις 1 Περιεχόμενα Ενότητα 1 Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής αναφορών 3 Ενότητα 2 Αντικείμενο, πεδίο

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΜΗ ΒΕΒΑΡΗΜΕΝΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 27 Ιουνίου 2014 EBA/GL/2014/03 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη δημοσιοποίηση βεβαρημένων και

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ. σχετικά με τη συγκέντρωση δεδομένων όσον αφορά υψηλά αμειβόμενα πρόσωπα EBA/GL/2012/5

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ. σχετικά με τη συγκέντρωση δεδομένων όσον αφορά υψηλά αμειβόμενα πρόσωπα EBA/GL/2012/5 Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ σχετικά με τη συγκέντρωση δεδομένων όσον αφορά υψηλά αμειβόμενα πρόσωπα EBA/GL/2012/5 Λονδίνο, 27.07.2012 Καθεστώς των κατευθυντήριων γραμμών 1. Το παρόν έγγραφο περιέχει κατευθυντήριες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 113/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 113/ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 113/3.2.2017 Θέμα: Υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ) σχετικά με τη μεταφορά σημαντικού πιστωτικού κινδύνου αναφορικά με τα άρθρα 243

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ. σχετικά με τη συγκριτική αξιολόγηση των αποδοχών EBA/GL/2012/4

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ. σχετικά με τη συγκριτική αξιολόγηση των αποδοχών EBA/GL/2012/4 Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ σχετικά με τη συγκριτική αξιολόγηση των αποδοχών EBA/GL/2012/4 Λονδίνο, 27.07.2012 1 Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με τη συγκριτική αξιολόγηση των αποδοχών (EBA/GL/2012/4)

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2016/06 13/12/2016 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις πολιτικές και τις πρακτικές αποδοχών όσον αφορά την πώληση και παροχή προϊόντων και υπηρεσιών λιανικής τραπεζικής 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΟΜΙΛΟΥ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΟΜΙΛΟΥ EBA/REC/2017/02 26/01/2018 ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΟΝΤΟΤΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΚΑΜΨΗΣ ΟΜΙΛΟΥ 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων Καθεστώς των συστάσεων 1. Το παρόν έγγραφο περιέχει συστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές Πρόσβαση κεντρικού αποθετηρίου τίτλων (ΚΑΤ) στις πληροφορίες σχετικά με συναλλαγές κεντρικών αντισυμβαλλόμενων και τόπων διαπραγμάτευσης 08/06/2017 ESMA70-151-298 EL Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη διαδικασία υπολογισμού των δεικτών για τον προσδιορισμό των πιο σημαντικών νομισμάτων στα οποία 28/03/2018 70-708036281-66 EL Πίνακας περιεχομένων I. Σύνοψη... 3 1

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2016/09 04/01/2017 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με διορθώσεις στην τροποποιημένη μέση σταθμική διάρκεια χρεωστικών τίτλων δυνάμει του άρθρου 340 παράγραφος 3 δεύτερο εδάφιο του κανονισμού (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2014/08 16/07/2014 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη συγκριτική αξιολόγηση αποδοχών Πλαίσιο αναφοράς των κατευθυντήριων γραμμών Το παρόν έγγραφο περιέχει κατευθυντήριες γραμμές οι οποίες ερείδονται

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με τον εφαρμοστέο υποθετικό συντελεστή αναπροσαρμογής για τις μεταβλητές αποδοχές

Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με τον εφαρμοστέο υποθετικό συντελεστή αναπροσαρμογής για τις μεταβλητές αποδοχές Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με τον εφαρμοστέο υποθετικό συντελεστή αναπροσαρμογής για τις μεταβλητές αποδοχές Περιεχόμενα Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ σχετικά με τον εφαρμοστέο υποθετικό συντελεστή

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη διαδικασία υπολογισμού των δεικτών για τον προσδιορισμό της ουσιαστικής σημασίας ενός κεντρικού αποθετηρίου τίτλων (ΚΑΤ) για το κράτος μέλος υποδοχής 28/03/2018 ESMA70-708036281-67

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 5463 1 Μαρτίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 640 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 1 Υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (EAT) σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2014/14 23 Δεκεμβρίου 2014 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον ουσιώδη, αποκλειστικό και εμπιστευτικό χαρακτήρα των πληροφοριών και τη συχνότητα δημοσιοποίησης βάσει του άρθρου 432 παράγραφοι

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ. σχετικά με την Εξελιγμένη Προσέγγιση Μέτρησης (ΕΠΜ) επεκτάσεις και αλλαγές (EBA/GL/2012/01)

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ. σχετικά με την Εξελιγμένη Προσέγγιση Μέτρησης (ΕΠΜ) επεκτάσεις και αλλαγές (EBA/GL/2012/01) Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ σχετικά με την Εξελιγμένη Προσέγγιση Μέτρησης (ΕΠΜ) επεκτάσεις και αλλαγές (EBA/GL/2012/01) Λονδίνο, 6 Ιανουαρίου 2012 Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ σχετικά με την Εξελιγμένη Προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

JC 2014 43 27 May 2014

JC 2014 43 27 May 2014 JC 2014 43 27 May 2014 Joint Committee Κατευθυντήριες γραµµές σχετικά µε τον χειρισµό παραπόνων/καταγγελιών για τον τοµέα των κινητών αξιών (ESMA) και τον τραπεζικό τοµέα (ΕΑΤ) 1 Περιεχόµενα Κατευθυντήριες

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 7.11.2014 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 324/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1187/2014 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 2ας Οκτωβρίου 2014 για τη συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις ειδικές παραμέτρους για κάθε επιχείρηση

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις ειδικές παραμέτρους για κάθε επιχείρηση EIOPA-BoS-14/178 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις ειδικές παραμέτρους για κάθε επιχείρηση EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20; Fax. + 49 69-951119-19;

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αναγνώριση και αποτίμηση στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού εκτός των τεχνικών προβλέψεων

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αναγνώριση και αποτίμηση στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού εκτός των τεχνικών προβλέψεων EIOPA-BoS-15/113 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αναγνώριση και αποτίμηση στοιχείων του ενεργητικού και του παθητικού εκτός των τεχνικών προβλέψεων EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τον εσωτερικοποιημένο διακανονισμό δυνάμει του άρθρου 9 του κανονισμού για τα ΚΑΤ

Κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τον εσωτερικοποιημένο διακανονισμό δυνάμει του άρθρου 9 του κανονισμού για τα ΚΑΤ Κατευθυντήριες γραμμές για την υποβολή εκθέσεων σχετικά με τον εσωτερικοποιημένο διακανονισμό δυνάμει του άρθρου 9 του κανονισμού για τα ΚΑΤ 30/04/2019 ESMA70-151-367 EL Κατευθυντήριες γραμμές για την

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραµµές για αρµόδιες αρχές και εταιρείες διαχείρισης ΟΣΕΚΑ

Κατευθυντήριες γραµµές για αρµόδιες αρχές και εταιρείες διαχείρισης ΟΣΕΚΑ Κατευθυντήριες γραµµές για αρµόδιες αρχές και εταιρείες διαχείρισης ΟΣΕΚΑ Κατευθυντήριες γραµµές για τη µέτρηση του κινδύνου και τον υπολογισµό της συνολικής έκθεσης ορισµένων τύπων δοµηµένων ΟΣΕΚΑ σε

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές 19 Ιουνίου 2014 EBA/GL/2014/04 Κατευθυντήριες γραμμές για εναρμονισμένους ορισμούς και πρότυπα που αφορούν σχέδια χρηματοδότησης πιστωτικών ιδρυμάτων δυνάμει της σύστασης Α4 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Συστημικού

Διαβάστε περισσότερα

Συστάσεις. σχετικά με την εξωτερική ανάθεση δραστηριοτήτων σε παρόχους υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους EBA/REC/2017/03 28/03/2018

Συστάσεις. σχετικά με την εξωτερική ανάθεση δραστηριοτήτων σε παρόχους υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους EBA/REC/2017/03 28/03/2018 EBA/REC/2017/03 28/03/2018 Συστάσεις σχετικά με την εξωτερική ανάθεση δραστηριοτήτων σε παρόχους υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων και αναφορών Καθεστώς των

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 9.3.2018 L 67/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/344 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 14ης Νοεμβρίου 2017 για τη συμπλήρωση της οδηγίας 2014/59/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα μέτρα περιθωρίου ασφάλειας που λαμβάνουν κεντρικοί αντισυμβαλλόμενοι για την αντιμετώπιση της φιλοκυκλικότητας σύμφωνα με τον κανονισμό EMIR 15/04/2019 ESMA70-151-1496

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ

Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ EBA/GL/2015/01 11.05.2015 Κατευθυντήριες γραμμές ΕΑΤ σχετικά με τους εθνικούς προσωρινούς καταλόγους των πλέον αντιπροσωπευτικών υπηρεσιών που συνδέονται με λογαριασμό πληρωμών και υπόκεινται στην καταβολή

Διαβάστε περισσότερα

EIOPA-17/651 4 Οκτωβρίου 2017

EIOPA-17/651 4 Οκτωβρίου 2017 EIOPA-17/651 4 Οκτωβρίου 2017 Κατευθυντήριες γραμμές σύμφωνα με την οδηγία για τη διανομή ασφαλιστικών προϊόντων όσον αφορά τα βασιζόμενα σε ασφάλιση επενδυτικά προϊόντα που έχουν δομή η οποία δυσχεραίνει

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2018/07 4 Δεκεμβρίου 2018 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις προϋποθέσεις χορήγησης της εξαίρεσης από τον μηχανισμό έκτακτης ανάγκης βάσει του άρθρου 33 παράγραφος 6 του κανονισμού (ΕΕ) 2018/389

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘΜ. 123/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘΜ. 123/ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘΜ. 123/16.10.2017 Θέμα: Υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών σχετικά με τον καθορισμό ορίων για ανοίγματα έναντι οντοτήτων του σκιώδους τραπεζικού

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την αξιολόγηση ιδίων κινδύνων και φερεγγυότητας

Κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την αξιολόγηση ιδίων κινδύνων και φερεγγυότητας EIOPA-BoS-14/259 EL Κατευθυντήριες οδηγίες σχετικά με την αξιολόγηση ιδίων κινδύνων και φερεγγυότητας EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20; Fax. + 49

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές. σχετικά με τις πληροφορίες ΔΑΕΕΚ και ΔΑΕΕΡ που συλλέγονται για τους σκοπούς της ΔΕΕΑ

Κατευθυντήριες γραμμές. σχετικά με τις πληροφορίες ΔΑΕΕΚ και ΔΑΕΕΡ που συλλέγονται για τους σκοπούς της ΔΕΕΑ EBA/GL/2016/10 10/02/2017 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις πληροφορίες ΔΑΕΕΚ και ΔΑΕΕΡ που συλλέγονται για τους σκοπούς της ΔΕΕΑ 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων και αναφορών Καθεστώς

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση των συνδεδεμένων επιχειρήσεων, περιλαμβανομένων των συμμετοχών

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση των συνδεδεμένων επιχειρήσεων, περιλαμβανομένων των συμμετοχών EIOPA-BoS-14/170 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την αντιμετώπιση των συνδεδεμένων επιχειρήσεων, περιλαμβανομένων των συμμετοχών EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel.

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 19.9.2015 L 244/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/1555 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28ης Μαΐου 2015 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2016/07 18/01/2017 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εφαρμογή του ορισμού της αθέτησης δυνάμει του άρθρου 178 του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις υποβολής στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές για τα όρια των συμβάσεων

Κατευθυντήριες γραμμές για τα όρια των συμβάσεων EIOPA-BoS-14/165 EL Κατευθυντήριες γραμμές για τα όρια των συμβάσεων EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20; Fax. + 49 69-951119-19; email: info@eiopa.europa.eu

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 154/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 154/ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 154/28.1.2019 Θέμα 1: Υιοθέτηση των κατευθυντήριων γραμμών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών (ΕΑΤ) για την ενιαία δημοσιοποίηση στοιχείων δυνάμει του άρθρου 473α του κανονισμού

Διαβάστε περισσότερα

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 6946 final.

Διαβιβάζεται συνημμένως στις αντιπροσωπίες το έγγραφο - C(2014) 6946 final. Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Βρυξέλλες, 7 Οκτωβρίου 2014 (OR. en) 14026/14 EF 252 ECOFIN 893 DELACT 188 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Ημερομηνία Παραλαβής: Αποδέκτης: Αριθ. εγγρ. Επιτρ.: Θέμα: Για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ. Προς: Τα διοικητικά στελέχη των σημαντικών τραπεζών. Φρανκφούρτη, 28 Ιουλίου 2017

ΕΚΤ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ. Προς: Τα διοικητικά στελέχη των σημαντικών τραπεζών. Φρανκφούρτη, 28 Ιουλίου 2017 DANIELE NOUY Πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου ΕΚΤ-ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΙΜΟ Προς: Τα διοικητικά στελέχη των σημαντικών τραπεζών Φρανκφούρτη, 28 Ιουλίου 2017 Δημόσιο έγγραφο κατευθύνσεων σχετικά με πληροφορίες όσον

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον χειρισμό παραπόνων για τον κλάδο των κινητών αξιών και τον τραπεζικό κλάδο

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον χειρισμό παραπόνων για τον κλάδο των κινητών αξιών και τον τραπεζικό κλάδο 04/10/2018 JC 2018 35 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον χειρισμό παραπόνων για τον κλάδο των κινητών αξιών και τον τραπεζικό κλάδο Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον χειρισμό παραπόνων για τον κλάδο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 131/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 131/ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 131/23.1.2018 Θέμα: Εξειδίκευση των προϋποθέσεων για την παροχή χρηματοδοτικής στήριξης ομίλου του εσωτερικού άρθρου 14 του άρθρου 2 του ν. 4335/2015 Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Διαβάστε περισσότερα

Συστάσεις της ΕΑΤ. αναφορικά με την εποπτεία των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμμετοχή των τραπεζών στην επιτροπή καθορισμού του Euribor

Συστάσεις της ΕΑΤ. αναφορικά με την εποπτεία των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμμετοχή των τραπεζών στην επιτροπή καθορισμού του Euribor 11 Ιανουαρίου 2013 EBA/REC/2013/01 Συστάσεις της ΕΑΤ αναφορικά με την εποπτεία των δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη συμμετοχή των τραπεζών στην επιτροπή καθορισμού του Euribor Συστάσεις αναφορικά με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 68/

ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 68/ Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΞΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ 68/12.2.2016 Θέμα: Υιοθέτηση Κατευθυντήριων Γραμμών της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) σχετικά με τις ειδικές παραμέτρους

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την επικύρωση και την επανεξέταση των μεθοδολογιών που εφαρμόζουν οι οργανισμοί αξιολόγησης της πιστοληπτικής ικανότητας 23/03/2017 ESMA/2016/1575

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 125/4 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2019/758 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 31ης Ιανουαρίου 2019 για τη συμπλήρωση της οδηγίας (ΕΕ) 2015/849 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου όσον αφορά ρυθμιστικά

Διαβάστε περισσότερα

C 120/2 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

C 120/2 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 120/2 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 13.4.2017 ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 4ης Απριλίου 2017 σχετικά με την εφαρμογή κοινών προδιαγραφών κατά την άσκηση από τις εθνικές

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις μεθόδους καθορισμού των μεριδίων αγοράς για υποβολή πληροφοριών

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις μεθόδους καθορισμού των μεριδίων αγοράς για υποβολή πληροφοριών EIOPA-BoS-15/106 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις μεθόδους καθορισμού των μεριδίων αγοράς για υποβολή πληροφοριών EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20;

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2014/05 7 Ιουλίου 2014 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τη μεταφορά σημαντικού πιστωτικού κινδύνου αναφορικά με τα άρθρα 243 και 244 του κανονισμού αριθ. 575/2013 1 Κατευθυντήριες γραμμές της ΕΑΤ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές Κανόνες και διαδικασίες ΚΑΤ σχετικά με την αθέτηση υποχρέωσης συμμετεχόντων σε αυτά

Κατευθυντήριες γραμμές Κανόνες και διαδικασίες ΚΑΤ σχετικά με την αθέτηση υποχρέωσης συμμετεχόντων σε αυτά Κατευθυντήριες γραμμές Κανόνες και διαδικασίες ΚΑΤ σχετικά με την αθέτηση υποχρέωσης συμμετεχόντων σε αυτά 08/06/2017 ESMA70-151-294 EL Πίνακας περιεχομένων 1 Πεδίο εφαρμογής... 3 2 Ορισμοί... 4 3 Σκοπός...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 4.9.2014 C(2014) 6200 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. /.. ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 4.9.2014 για την τροποποίηση του κατ εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 241/2014

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές Προσαρμογή των μέτρων διακοπής διαπραγμάτευσης και δημοσιοποίηση των διακοπών της διαπραγμάτευσης στο πλαίσιο της οδηγίας MiFID II 27/06/2017 ESMA70-872942901-63 EL Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2017 C(2017) 3522 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 31.5.2017 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

L 355/60 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

L 355/60 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 355/60 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 31.12.2013 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 1423/2013 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 20ής Δεκεμβρίου 2013 για τη θέσπιση εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 24.1.2018 C(2018) 256 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 24.1.2018 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 575/2013 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Συνεδρίαση 158/

Συνεδρίαση 158/ Συνεδρίαση 158/10.05.2019 Θέμα 2: Τεχνικά κριτήρια σχετικά με τις δημοσιοποιήσεις για την πολιτική αποδοχών και υιοθέτηση των κατευθυντηρίων γραμμών της Ευρωπαϊκής Αρχής Τραπεζών σχετικά με τις ορθές πολιτικές

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 6.4.2018 L 90/105 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2018/546 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 15ης Μαρτίου 2018 σχετικά με την κατ' εξουσιοδότηση έκδοση αποφάσεων που αφορούν ίδια κεφάλαια (ΕΚΤ/2018/10) ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2016/05 07/11/2016 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την επικοινωνία μεταξύ των αρμόδιων αρχών εποπτείας των πιστωτικών ιδρυμάτων και του νόμιμου ελεγκτή/των νόμιμων ελεγκτών και του ελεγκτικού

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2017/06 20/09/2017 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τις πρακτικές διαχείρισης πιστωτικού κινδύνου των πιστωτικών ιδρυμάτων και τη λογιστική καταγραφή των αναμενόμενων πιστωτικών ζημιών 1 1. Συμμόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον κανονισμό για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) Πρόσωπα που είναι αποδέκτες βολιδοσκοπήσεων της αγοράς

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον κανονισμό για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) Πρόσωπα που είναι αποδέκτες βολιδοσκοπήσεων της αγοράς Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον κανονισμό για την κατάχρηση της αγοράς (MAR) Πρόσωπα που είναι αποδέκτες βολιδοσκοπήσεων της αγοράς 10/11/2016 ESMA/2016/1477 EL Πίνακας περιεχομένων 1 Πεδίο εφαρμογής...

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΟΠΤΕΙΑ ΤΩΝ ΣΗΜΑΝΤΙΚΩΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ EBA/GL/2017/14 16/02/2018 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την εποπτεία των σημαντικών υποκαταστημάτων 1. Συμμόρφωση και υποχρεώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 28.3.2015 EL L 84/67 ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2015/530 ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 11ης Φεβρουαρίου 2015 σχετικά με τη μεθοδολογία και τις διαδικασίες καθορισμού και συλλογής δεδομένων όσον αφορά τους συντελεστές

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με βασικές έννοιες της οδηγίας ΔΟΕΕ 13.08.2013 ESMA/2013/611 Ημερομηνία: 13.08.2013 ESMA/2013/611 Πίνακας περιεχομένων I. Πεδίο εφαρμογής 3 II. Ορισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ECB-PUBLIC ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) [ΕΤΟΣ/[XX*]] ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. της [ημέρα Μήνας] 2016

ECB-PUBLIC ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) [ΕΤΟΣ/[XX*]] ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. της [ημέρα Μήνας] 2016 EL ECB-PUBLIC ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ (ΕΕ) [ΕΤΟΣ/[XX*]] ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της [ημέρα Μήνας] 2016 σχετικά με την άσκηση από τις εθνικές αρμόδιες αρχές δικαιωμάτων και διακριτικών ευχερειών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 1.8.2018 COM(2018) 567 final 2018/0298 (COD) Πρόταση ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 391/2009 όσον

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές EBA/GL/2013/02 20 Δεκεμβρίου 2013 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα κεφαλαιακά μέτρα για τη χορήγηση δανείων σε ξένο νόμισμα σε δανειολήπτες που δεν έχουν προβεί σε αντιστάθμιση του συναλλαγματικού

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές

Κατευθυντήριες γραμμές ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑ Η ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΦΕΡΕΓΓΥΟΤΗΤΑΣ EBA/GL/2015/07 06.08.2015 Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με την ερμηνεία των διαφόρων περιστάσεων όπου ένα ίδρυμα θεωρείται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ 12.3.2016 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης C 97/23 ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ της 11ης Δεκεμβρίου 2015 σχετικά με την αξιολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

κ. Uwe CORSEPIUS, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης

κ. Uwe CORSEPIUS, Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Βρυξέλλες, 18 Μαρτίου 2014 (OR. en) 7873/14 EF 92 ECOFIN 278 DELACT 83 ΔΙΑΒΙΒΑΣΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Αποστολέας: Για το Γενικό Γραμματέα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο κ. Jordi AYET

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις

Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις Κατευθυντήριες γραμμές και συστάσεις για την καθιέρωση συνεπών, αποδοτικών και αποτελεσματικών ρυθμίσεων διαλειτουργικότητας ESMA CS 60747 103 rue de Grenelle 75345

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον κίνδυνο βάσης

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον κίνδυνο βάσης EIOPA-BoS-14/172 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τον κίνδυνο βάσης EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20; Fax. + 49 69-951119-19; email: info@eiopa.europa.eu

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα κεφάλαια κλειστής διάρθρωσης

Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα κεφάλαια κλειστής διάρθρωσης EIOPA-BoS-14/169 EL Κατευθυντήριες γραμμές σχετικά με τα κεφάλαια κλειστής διάρθρωσης EIOPA Westhafen Tower, Westhafenplatz 1-60327 Frankfurt Germany - Tel. + 49 69-951119-20; Fax. + 49 69-951119-19; email:

Διαβάστε περισσότερα

ECB-PUBLIC ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. της 4ης Απριλίου 2017

ECB-PUBLIC ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ. της 4ης Απριλίου 2017 EL ECB-PUBLIC ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 4ης Απριλίου 2017 σχετικά με την εφαρμογή κοινών προδιαγραφών κατά την άσκηση από τις εθνικές αρμόδιες αρχές ορισμένων δικαιωμάτων και διακριτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της

ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ. της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 28.5.2019 C(2019) 3785 final ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) /... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 28.5.2019 για τη συμπλήρωση του κανονισμού (ΕΕ) 2017/2402 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 24.10.2018 L 265/3 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2018/1595 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 23ης Οκτωβρίου 2018 για την τροποποίηση του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1126/2008 για την υιοθέτηση ορισμένων διεθνών λογιστικών προτύπων σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 2.6.2015 L 135/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2015/850 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 30ής Ιανουαρίου 2015 για την τροποποίηση του κατ' εξουσιοδότηση κανονισμού (ΕΕ) αριθ.

Διαβάστε περισσότερα

Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των τμημάτων Γ.6 και Γ.7 του παραρτήματος 1 της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID II)

Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των τμημάτων Γ.6 και Γ.7 του παραρτήματος 1 της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID II) Κατευθυντήριες γραμμές για την εφαρμογή των τμημάτων Γ.6 και Γ.7 του παραρτήματος 1 της οδηγίας για τις αγορές χρηματοπιστωτικών μέσων (MiFID II) 05/06/2019 ESMA-70-156-869 EL Πίνακας περιεχομένων I. Πεδίο

Διαβάστε περισσότερα