λτ δε ίο πικ ινωνίας ε ο

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "λτ δε ίο πικ ινωνίας ε ο"

Transcript

1 Ιούλιος 2011, Αρ. Δελτίου 44 λτ δε ίο πικ ινωνίας ε ο Καλές Διακοπές! ΔΗΜΟΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ

2 Έργα σε εξέλιξη στο Δήμο μας Οι εργασίες στον κατασκηνωτικό χώρο του Δήμου στα Χαντριά είναι προς το τέλος τους και από φέτος θα λειτουργήσουν 2 σειρές Παιδικών Κατασκηνώσεων (Α σειρά: 25 Ιουλίου 1 Αυγούστου, Β σειρά: 1 Αυγούστου 8 Αυγούστου), από παιδιά της Ε τάξης των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου μας και από αντίστοιχα παιδιά Διδυμοποιημένων Δήμων από Ελλάδα. Σύντομα αναμένεται να ζητηθούν προσφορές για την ανέγερση του πρώτου ορόφου στο Κέντρο Υγείας. Η εκτέλεση του έργου αυτού έγινε δυνατή λόγωτης ευγενούς χορηγίας του δημότη μας, κ. Χάρη Γρούτα. Έχει προκηρυχθεί προσφορά για τη δημιουργία του Νέου Δημοτικού Κοιμητηρίου στην περιοχή του Αεροδιαύλου Λευκωσίας, δίπλα από το Νέο Κοιμητήριο Έγκωμης (Δημοτικά όρια Λακατάμιας) Επίσης αναμένεται και η ζήτηση προσφορών για την κατασκευή/ ανέγερση περιπτέρου, μικρού αμφιθεάτρου και γηπέδου Tennis, σε προκαθορισμένες περιοχές του Γραμμικού Πάρκου. ΠΡΟΣΟΧΗ! Απαγορεύεται η εναπόθεση οικοδομικών υλικών στα πεζοδρόμια/ ρείθρα/ δρόμους κατά την ανέγερση οικοδομών. Απαιτείται όπως οι σχάρες διατηρούνται σε καθαρή κατάσταση για την αποφυγή προβλημάτων κατά την περίοδο των βροχών. Οι παρανομούντες θα διώκονται από το Νόμο.

3 ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΑΜΝΗΣΤΙΑ Στις 8 Απριλίου 2011 τέθηκαν σε ισχύ οι τροποποιήσεις στις νομοθεσίες «Περί Οδών και Οικοδομών Νόμος», «Περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Νόμος» και «Περί ακίνητης περιουσίας Νόμος», με στόχο την απλοποίηση και εκσυγχρονισμό των διαδικασιών και ρυθμίσεων για την έκδοση εκσυγχρονισμένων τίτλων ιδιοκτησίας. Οι ρυθμίσεις που γίνονται για την πολεοδομική αμνηστία είναι προσωρινές και αφορούν μόνον υφιστάμενες οικοδομές οι οποίες προϋπήρχαν της 08/04/2011. Με τις νέες νομοθεσίες, είναι δυνατόν να εκδοθεί τίτλος ιδιοκτησίας και για οικοδομή με ορισμένες παρατυπίες οι οποίες θα περιγράφονται στον τίτλο. Διευκρινίζεται ότι η έκδοση τίτλου ιδιοκτησίας δεν καθιστά νόμιμες τις παρατυπίες. Αυτές καθίστανται νόμιμες μόνο μετά την έγκρισή τους από την τριμελή επιτροπή που διορίζει ο Υπουργός Εσωτερικών και την έκδοση πολεοδομικής άδειας κατά παρέκκλιση. Απαιτείται, ο πολίτης να συνεργαστεί με μελετητή εγγεγραμμένο μέλος του ΕΤΕΚ και εμπρόθεσμα να υποβάλει δήλωση πρόθεσης, μαζί με υπεύθυνη δήλωση προσώπου εγγεγραμμένου στο ΕΤΕΚ, ότι η οικοδομή / διαχωρισμός είναι υφιστάμενα (μέχρι τις 07/10/2011) και αίτηση κατά παρέκκλιση προς την Πολεοδομία (μέχρι τις 07/04/2014) για να επωφεληθεί του δικαιώματος της πολεοδομικής αμνηστίας για παρατυπίες στην οικοδομή σε σχέση με την άδεια. Για έντυπα αιτήσεων καθώς και για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις, μπορείτε να απευθύνεστε στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Εσωτερικών (www.moi.gov.cy) και στα Επαρχιακά Γραφεία Πολεοδομίας & Οικήσεως. Όσους αφορά η νέα νομοθεσία καλούνται όπως υποβάλουν δήλωση πρόθεσης το αργότερο μέχρι τις 7 Οκτωβρίου2011.

4 Χρήσιμες Υποδείξεις... Περισυλλογή Οικιακών απορριμμάτων Ευθύνες και Υποχρεώσεις Δήμου: Περισυλλογή οικιακών απορριμμάτων από κάθε υποστατικό δύο (2) φορές την εβδομάδα εκτός των περιπτώσεων Δημόσιων αργιών. Μεταφορά των συλλεχθέντων απορριμμάτων στον εγκεκριμένο σκυβαλότοπο «Κοτσιάτη» για εναπόθεση και ενταφιασμό Ενημέρωση των δημοτών για τις ημέρες περισυλλογής της περιοχής τους Περισυλλογή κλαδευμάτων σύμφωνα με πρόγραμμα που ανακοινώνεται Ευθύνες και υποχρεώσεις Δημοτών: Η τοποθέτηση των απορριμμάτων σε ανθεκτικά σακούλια τα οποία να τοποθετούνται στη σκυβαλαποθήκη της οικίας, να κλείουν ερμητικά, λίγες ώρες πριν την έναρξη της ημέρας περισυλλογής τους Η σκυβαλαποθήκη ή οι κάδοι τοποθέτησης των απορριμμάτων κάθε υποστατικού να καθαρίζονται τακτικά για να μην μυρίζουν και να μην προσελκύουν έντομα. Να επιδιορθώνονται ή να αντικαθιστούνται σπασμένα σκυβαλοδοχεία Να μην τοποθετούνται αιχμηρά αντικείμενα (βελόνες, γυαλιά, σίδερα, ανθεκτικά πλαστικά) υλικά οικοδομής, μπαταρίες μέσα στα σακούλια ή στα σκυβαλοδοχεία. Να συμμορφώνονται με το πρόγραμμα συλλογής κλαδευμάτων και να τοποθετούν τα άχρηστα στον πεζόδρομο μπροστά από το σπίτι τους και ΌΧΙ σε άλλο ανοικτό χώρο, μόνο κατά την περίοδο συλλογής που ανακοινώνεται. Συνεργαστείτε μαζί μας για να διατηρήσουμε υψηλά επίπεδα καθαριότητας και υγιεινής στην πόλη μας. Αγαπώ το σκύλο μου Σέβομαι τους συνανθρώπους μου και το περιβάλλον! Εξασφαλίζετε από το Δήμο άδεια κατοχής του σκύλου σας. Η διατήρηση σκύλου χωρίς άδεια είναι παράνομη και διώκεται ποινικώς. Μην αφήνετε τους σκύλους σας να λερώνουν δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους. Έχετε πάντα μαζί σας μικρή σκούπα, φτυαράκι και σακουλάκι για να περισυλλέγετε τα περιττώματα του σκύλου σας. Οι ιδιοκτήτες είναι υπόλογοι έναντι του Νόμου για τις ακαθαρσίες των σκύλων τους σε ξένη περιουσία ή σε δημόσιους χώρους και ο Δήμος θα προβαίνει σε καταγγελίες των παρανομούντων. Εξώδικο πρόστιμο Διατηρείτε το σκύλο σας σε συνθήκες καθαριότητας και ευημερίας. Μην αφήνετε το σκύλο σας ελεύθερο στους δρόμους. Βγάζετε τους σκύλους σας περίπατο (πάντοτε δεμένους σε λουρί) στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για πεζοπόρους με σκύλους, δίπλα στην κοίτη του Πεδιαίου Ποταμού.

5 1ος Ημιυπόγειος Σταθμός Ανακυκλώσιμων Υλικών στη Λακατάμια Μέσα στα πλαίσια της υγιεινής τοποθέτησης των ανακυκλωμένων υλικών ο Δήμος Λακατάμιας έχει προχωρήσει στην εγκατάσταση βαθιών δοχείων - τα πρώτα στην Κύπρο - όπου να τοποθετούνται τα ανακυκλώσιμα υλικά. Τα δοχεία αυτά βρίσκονται πίσω από το Δημαρχείο στη γωνία των οδών Χαράλαμπου Μούσκου και Γρηγόρη Αυξεντίου. Ο Σταθμός αποτελείται από τρία δοχεία (Χαρτί - PMD - γυαλί). Τα βαθιά σκυβαλοδοχεία είναι ένας αποδοτικός και πρακτικός τρόπος να συλλεχθούν και να αποθηκευτούν μεγάλες ποσότητες σκυβάλων για την περαιτέρωμεταφορά. Τα βαθιά σκυβαλοδοχεία είναι εύκολα στο άδειασμά τους και παρέχουν σημαντική εξοικονόμηση χώρου αφού σημαντικό μέρος της χωρητικότητάς τους είναι μέσα στο έδαφος. Πέραν των πιο πάνω ωφελημάτων, διατηρείται ο χώρος καθαρός και δεν δημιουργούνται προβλήματα δυσοσμίας λόγωτης στεγανότητας του στομίου τους και στο ότι σημαντικό μέρος τους είναι μέσα στο έδαφος όπου η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Κάνετε την ανακύκλωση μέρος της καθημερινής σας ζωής. Ανακυκλώνοντας συμμετέχετε στην προστασία του περιβάλλοντος και εξασφαλίζετε ένα καλύτερο μέλλον για τον πλανήτη μας.

6 Πολιτικοί Γάμοι Η τέλεση πολιτικών Γάμων από τα Δημαρχεία άρχισε το 1986, ενώ προηγουμένως τελούνταν από τις επαρχιακές διοικήσεις. Ο Δήμος Λακατάμιας τελεί πολιτικούς Γάμους από το 1986 μέχρι και σήμερα. Οι Γάμοι τελούνται από το Δήμαρχο ή από Λειτουργούς Γάμου που είναι δημοτικοί σύμβουλοι εξουσιοδοτημένοι από το Δημοτικό Συμβούλιο. Η τελετή είναι διάρκειας μόνο 10 με 15 λεπτά. Μετά την τέλεση γάμου, εκδίδεται πρωτότυπο πιστοποιητικό γάμου. Λίγα λόγια για τις διαδικασίες Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να αποταθούν στο Δήμο προσκομίζοντας τα απαραίτητα πιστοποιητικά. Κύπριοι Εάν πρόκειται για Κύπριους ενδιαφερόμενους, χρειάζεται να παρουσιάσουν ένορκο δήλωση ενώπιον πρωτοκολλητή δικαστηρίου, βεβαίωση από Ληξίαρχο Γάμου (Υπουργείο Εσωτερικών), διαζύγιο (σε περίπτωση που είναι διαζευγμένος/η), πιστοποιητικό θανάτου συζύγου (εάν πρόκειται για χήρο/α), πιστοποιητικό διαγνωστικού ελέγχου θαλασσαιμίας, διαβατήριο ή ταυτότητα. Αλλοδαποί Οι Αλλοδαποί ενδιαφερόμενοι, πρέπει να προσκομίσουν πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από κρατική Υπηρεσία (π.χ. Δημαρχείο, Υπουργείο Εσωτερικών, πρεσβεία κ.α. της χώρας τους). Στην περίπτωση των Ελλαδιτών απαιτείται πρόσφατη άδεια γάμου από Δημαρχείο. Εάν είναι διαζευγμένοι ή χήροι, ισχύουν τα ίδια πιστοποιητικά (μεταφρασμένα στα Ελληνικά ή Αγγλικά) όπως και για τους Κύπριους, ενώ απαραίτητο είναι και το διαβατήριο ή ταυτότητα κυπριακή/ευρωπαϊκή. Από τη στιγμή που θα υποβληθούν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, ο Δήμος προχωρεί στην τέλεση πολιτικού Γάμου. Η κανονική διαδικασία προβλέπει ότι ο γάμος γίνεται μετά την παρέλευση 15 ημερών από την μέρα υποβολής της αίτησης, αλλά όχι πέραν των τριών μηνών. Εάν ένα ζευγάρι έχει κάποιον ειδικό λόγο και επιθυμεί να συνάψει το γάμο του με επίσπευση, μπορεί να παντρευτεί την ίδια μέρα ή σε λιγότερο από 15 ημέρες. Τα τέλη του γάμου με κανονική διαδικασία είναι 128,15 και με επίσπευση 281,92 τα οποία καθορίζονται από το Νόμο.

7 Ναυτικός Όμιλος Λακατάμιας «Οδυσσέας» Συνεχίζονται οι διεθνείς επιτυχίες των αθλητών του Ναυτικού Ομίλου Λακατάμιας στο αγώνισμα τουδιάθλου(τρέξιμο Κολύμπι Τρέξιμο). Μετά την περσινή επιτυχία των αθλητών μας στους αγώνες που έγιναν στο Dubai, σειρά πήρε φέτος ο αθλητής μας Νικόλας Ιωαννίδης ο οποίος τερμάτισε πρώτος σε παγκόσμιο αγώνα διάθλου που έγινε στην Ιταλία στις 5 Ιουνίου Επίσης ο αθλητής μας Γιάννης Αουάτ κατετάγη πρώτος σε Παγκύπριους Αγώνες τριάθλου (τρέξιμο Κολύμπι Ποδηλασία), που έγιναν στη Λεμεσό την Κυριακή 12 Ιουνίου Πλούσια συγκομιδή μεταλλίων είχαν οι αθλητές μας και σε αγώνα Διάθλου που έγινε στην Λευκωσία στις 13 Μαΐου χρυσά: Νικόλας Ιωαννίδης, Γαβριέλλα Γιάγκου, Ανδρέας Χαραλάμπους 4 Αργυρά: Ραφαήλ Γιακουμή, Κατερίνα Τίκκου, Παναγιώτα Ιωάννου, Τιμόθεος Καννιός 2 Χάλκινα: Γιάννης Αουάτ, Ιρίν Τσινογλού. Νικόλας Ιωαννίδης 1 Θέση Στον παγκόσμιο αγώνα Διάθλου Ιταλία - 5 Ιουνίου 2011 Γιάννης Αουάτ 1η Θέση Στους Παγκύπριους Αγώνες Τριάθλου Λεμεσός - 12 Ιουνίου 2011 Οι αθλητές μας, Νικόλας Ιωαννίδης, Γαβριέλλα Γιάγκου, Ανδρέας Χαραλάμπους, Ραφαήλ Γιακουμή, Κατερίνα Τίκκου, Παναγιώτα Ιωάννου, Τιμόθεος Καννιός, Γιάννης Αουάτ, Ιρίν Τσινογλού, μαζί με την προπονήτρια τους κ. Τόνι Ιβάνοβα όπου κέρδισαν μετάλλια σε αγώνα Διάθλου που έγινε στη Λευκωσία στις 13 Μαΐου 2011

8 Η Χλωρίδα τουτόπουμας Χόρτα, ζιζάνια, μπελάδες, ανεπιθύμητη βλάστηση. Πληθώρα ανθρώπων έχουν λανθασμένη άποψη για τη βλάστηση που υπάρχει γύρωτους και άγνοια για την ισορροπία του οικοσυστήματος που χρειάζεται να διαφυλάξουμε πάση θυσία. Ζιζάνιο δύναται να κατονομαστεί οποιοδήποτε δέντρο ή φυτό ενοχλεί η παρουσία του αναλόγως της περίπτωσης. Για παράδειγμα μία ελιά που φύτρωσε σε καλλιέργεια σιταριού δύναται να χαρακτηριστεί ως ζιζάνιο. Όμως «ΖΙΖΑΝΙΟ» είναι ένας χαρακτηρισμός που δίνουμε εμείς στα φυτά κατά το δοκούν, άλλοτε γιατί ενοχλεί την καλλιέργεια μας, άλλοτε γιατί ενοχλεί την αισθητική μας, άλλοτε για θέματα καθαριότητας. Η πραγματικότητα όμως είναι διαφορετική. Υπάρχουν σημαντικά οφέλη από την παρουσία των «χόρτων» που καθιστά την παρουσία τους ζωτικής σημασίας για τη διατήρηση του οικοσυστήματος μας και κατ' επέκταση της επιβίωσής μας. Ενδεικτικά θα γίνει αναφορά σε 3 είδη ζιζανίων που φυτρώνουν στη Λακατάμια και στις χρήσιμες ιδιότητες τους για τον άνθρωπο. Στη λαψάνα, στη μολόχα και στην τσουκνίδα. Λαψάνα, σινάπι Σίναπις η λευκή, Sinapis Alba L. Ανθίζει από τον Ιανουάριο μέχρι τον Ιούλιο. Πολύ κοινό, ιθαγενές είδος της Κύπρου. Αφθονεί σε καλλιεργούμενα χωράφια και διατεταγμένες θέσεις. Έχει εντοπιστεί στην Πάφο, Παλαιχώρι, Τραχώνι Λεμεσού, Πάναγρα, Λυσό, Κοφίνου, Αρναδί, Κυθρέα, Άγιο Αμβρόσιο, Πατρίκι, Φλαμούδι, Βασίλι. Τα σπέρματα του σιναπιού προσφέρονται στην αγορά γερά ή αλεσμένα. Τα γερά σπέρματα χρησιμοποιούνται ως άρτυμα σε διάφορα εδέσματα, όπως: κρέατα και σαλάτες. Τα αλεσμένα σπέρματα αποτελούν βασικό συστατικό της μουστάρδας, της μαγιονέζας, της πίκλας και άλλων σύνθετων αρτυμάτων ενώ παράλληλα έχουν φαρμακευτικές ιδιότητες όπως και το αιθέριο έλαιο που λαμβάνεται από αυτά. Είναι επίσης σημαντικό μελισσοκομικό φυτό.

9 Τσουκνίδα, Urtica Dioica Τα φύλλα της Τσουκνίδας περιέχουν αμμωνία, οξικό οξύ, φορμικό οξύ, γλουκονικές και αντιβιοτικές ουσίες, χλωροφύλλη, καροτίνες, βιταμίνες Β-2, προβιταμίνη Α ( περισσότερη από το καρότο), βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, πατοτενικό οξύ, ποσατικά άλατα, σίδηρο, πυρίτιο, ασετιλκολίνη, ισταμίνη και σεροτονίνη. Έχει στυπτικές, διουρητικές και τονωτικές ιδιότητες, ελέγχει τις αιμορραγίες, καθαρίζει τον οργανισμό από τις τοξίνες, αυξάνει την αιμογλομπίνη, τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τις πηκτικές ουσίες του αίματος. Ένεκα αυτών των ιδιοτήτων χρησιμοποιείται για τις αναιμίες, τις αιμορραγίες ( ειδικά της ουρήθρας), τη διάρροια, τα υπερβολικά έμμηνα, αιμορροΐδες, ρευματισμό, ποδάγρα και ασθένειες του δέρματος, αυξάνει επίσης το γάλα στις θηλάζουσες μητέρες. Συνιστάται σαν ελαφρύ διουρητικό στα οιδήματα, στους ερεθισμούς των ουροφόρων οδών ( νεφρών και ουρήθρας) και στο ρευματισμό. Είναι χρήσιμη και στις ασθένειες του συκωτιού, της χολής, φυματίωση, αρτηριοσκλήρυνση και δυσλειτουργίες του μεταβολισμού. Η τσουκνίδα είναι φυτό με πολλές βιταμίνες έτσι συνιστάται υπό μορφή τσαγιού όταν ο οργανισμός έχει ανάγκη για βιταμίνες. Οι τρυφεροί βλαστοί της Τσουκνίδας δύναται να χρησιμοποιηθούν σαν λαχανικά στις σαλάτες για την αύξηση και ρύθμιση της λειτουργίας των εντέρων και στις αναιμίες. Στα αδύνατα παιδιά με καθυστέρηση ανάπτυξης συνιστάται να καταναλώνουν χυμό Τσουκνίδας αναμεμιγμένο με χυμό Καρότου σε αναλογία 1:3. To έγχυμα και ο χυμός του φυτού βελτιώνουν τη λειτουργία των νεφρών και δρα σαν διουρητικό και αντιφλεγμονώδες μέσο στις παθήσεις των νεφρών και της ουρήθρας και σε περιπτώσεις κατακράτησης ούρων. Η τσουκνίδα κάνει τα γειτονικά φυτά ανθεκτικότερα σε προσβολές εντόμων. Βοηθά τα φυτά να αντιστέκονται σε προσβολές από σαλιγκάρια γυμνοσάλιαγκες, κατά τη διάρκεια υγρού καιρού, ενδυναμώνει τη βλάστηση της μέντας και των ντοματών ενώ δίνει περισσότερο άρωμα στα

10 αρωματικά φυτά όπως η βαλεριάνα, μαντζουράνα και μέντα. Η τσουκνίδα επίσης έχει την ιδιότητα να καθυστερεί τις ζυμώσεις δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στα φρούτα να διατηρούνται περισσότερο. Η τσουκνίδα είναι χρήσιμη κατά τη διαδικασία της ζύμωσης της κομποστοποίησης ή της κοπριάς. Η τσουκνίδα περιέχει ανθρακικό οξύ και αμμωνία τα οποία αποτελούν παράγοντες στην ενεργοποίηση της διαδικασίας της κομποστοποίησης. Η τσουκνίδα αρέσκεται στο άζωτο και έτσι συναντάται σε πολύ καλής κατάστασης καλλιεργούμενα εδάφη. Μολόχα, Malva sylvestris Η μολόχα «παύει τας ωδίνας» όπως έλεγε και ο Ιπποκράτης. Είναι από τα φυτά που αγαπήθηκαν πολύ και χρησιμοποιήθηκαν από αρχαιοτάτων χρόνων ως φαρμακευτικό βότανο. Χρησιμοποιήθηκαν σχεδόν όλα τα μέρη του βοτάνου, τα φύλλα, οι τρυφεροί βλαστοί και οι ρίζες. Η μολόχα χρησιμοποιείτο για μαλακτικό, αποχρεμπτικό, στυπτικό, αντιφλεγμονώδες, επουλωτικό, αιμολυτικό, μαλακώνει τους κάλους των ποδιών, το έγχυμα της χρησιμοποιείται σαν ποδόλουτρο για να ξεκουράζει τα κουρασμένα πόδια, επίσης σε περιπτώσεις βρογχικών, βήχα, λαρυγγίτιδας, ουλίτιδας, δερματικών προβλημάτων, εντερικών προβλημάτων, κολικών, γαστρίτιδας, κυστίτιδας, διάρροιας, αιμορροΐδων. Ο χυμός της θεραπεύει τα τσιμπήματα της μέλισσας ή της σφήκας, καταρροής, πνευμονίας, τη βραχνάδα της φωνής, της οξείας δυσεντερίας, δυσουρίας, κατακράτησης ούρων, αιματουρίας, φλεγμονών της ουροδόχου κύστης, προβλημάτων των νεφρών. Σαν επίθεμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για φλεγμονές, οιδήματα, κτυπήματα, μελανιές και στραμπουλήγματα. Είναι άριστο μελισσοκομικό φυτό. Η φύση μας έχει εσωκλείσει με φυτικό θησαυρό που ο καμβάς συνεχώς εναλλάσσεται, τα χρώματα και η ποικιλία των φυτών τονώνουν την αισθητική της ζωής μας. Χρειάζεται να εκτιμήσουμε περισσότερο τον πλούτο της χλωρίδας που βρίσκεται γύρω μας και να τον προστατέψουμε.

11 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ Κ. ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΜΑΡΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟ 2011 Τέλεσε 14 πολιτικούς γάμους Παρευρέθηκε: Σε 7 συνεδρίες της Ένωσης Δήμων Κύπρου. Στην καθιερωμένη Παιδική Καρναβαλίστικη Εκδήλωση του Δήμου. Σε συνεδρία του Πολυδύναμου Κέντρου Λακατάμιας. Σε συνέδριο του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών. Στο μνημόσυνο του Ευαγόρα Παλληκαρίδη. Στην εκδήλωση του Χριστιανικού Συνδέσμου Αγίου Νικολάου Πάνω Λακατάμιας. Σε 2 συνεδρίες του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας. Σε συνέντευξη από μαθητές του Γυμνασίου Ανθούπολης με θέμα Εξοικονόμηση Ενέργειας. Στην χοροεσπερίδα του Συνδέσμου Επιμορφωτικών Μαθημάτων Λευκωσίας. Στην εκδήλωση του Χριστιανικού Συνδέσμου Αγ. Νεοφύτου. Σε αγώνες των Δημοτικών Σχολείων Αγ. Μάρωνα, Αγ. Νεοφύτου και Αγ. Γεωργίου. Στον εορτασμό των Εθνικών Επετείων 25ης Μαρτίου και 1ης Απριλίου των Δημοτικών Σχολείων Αγίου Στυλιανού, Αγίου Γεωργίου, Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμιας, Γυμνάσιο Αγ. Χρυσοστόμου και Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας. Σε Εθνικό Μνημόσυνο του Στυλιανού Λένα στα Χαντριά. Σε εκδήλωση του Ολυμπιακού Λευκωσίας για τις Εθνικές Επετείους που έγινε στην Πύλη Αμμοχώστου. Στην εκδήλωση των Εθνικών Επετείων της 25ης Μαρτίου και της 1ης Απριλίου που διοργανώνει ο Δήμος Λακατάμιας. Και χαιρέτισε το αθλητικό συμπόσιο του Πολιτιστικού Αθλητικού Συλλόγου Ονήσιλλος Λακατάμιας με θέμα Κυπριακές Αθλητικές Ομοσπονδίες: Στόχοι και Αξιολόγηση. Στους εορτασμούς για τις Εθνικές Επετείους που έγιναν: από την Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. από τους Συνδέσμους Αγωνιστών ΕΟΚΑ από το Εθνικό σωματείο Κυριάκος Μάτσης Λακατάμιας. Σε εκδήλωση Παραδοσιακής Μουσικής του κ. Λουκή Ζυμαρά. Στην Κρατική Έκθεση Κύπρου όπου παρέλαβε την Κρατική Χορηγία για το Πολυδύναμο Κέντρο Λακατάμιας. Σε 2 συσκέψεις με θέμα Εθελοντισμός στο Δήμο Λακατάμιας. Σε Αθλητική Ημερίδα με Ακαδημίες Ποδοσφαίρου της Λακατάμιας, που διοργάνωσε το Συμβούλιο Νεολαίας του Δήμου Λακατάμιας με σύνθημα «ΟΧΙ ΒΙΑ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ».

12 Και χαιρέτισε τη χοροεσπερίδα του Σώματος Προσκόπων Κύπρου. Στο τουρνουά Ακαδημιών του ΘΟΙ Λακατάμιας. Σε Τελετή Υπογραφής του Συμφώνου των Νησιών (ISLE PACT) που έγινε στις Βρυξέλλες. Σε 2 συσκέψεις για τη διάσωση της Λίμνης του Μαγγλή. Σε εκδήλωση του Χριστιανικού Συνδέσμου Αγίου Παντελεήμονα Λακατάμιας. Σε κατάθεση στεφανιού στο Στρατόπεδο Αντ/ γου Σταυριανάκου στη Μαλούντα. Στην Πασχαλινή - Μαγιάτικη Εκδήλωση του Δήμου. Σε διάλεξη με θέμα Πρόληψη και Αντιμετώπιση Ληστειών και Κλοπών. Σε ενημερωτική ημερίδα, με θέμα: Σχέδια χορηγιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Απασχόληση και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις. Σε εκδήλωση του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας με θέμα Η παράδοσή μας εργαλείο διάσωσης του περιβάλλοντος. Στην τελετή λήξης της Εβδομάδας Πολιτισμού και Βιβλίου, στην Ιεράν Αρχιεπισκοπή Κύπρου. Στη λήξη του Πρωταθλήματος Φούτσαλ, που διοργάνωσε η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής. Σε καλλιτεχνική εκδήλωση του Γυμνασίου Ανθουπόλεως με θέμα τον Έρωτα μέσα από ήθη και έθιμα. Στην Τελετή Έναρξης του Εράνου του Ερυθρού Σταυρού από Πόρτα σε Πόρτα. Στους αγώνες και στην απονομή βραβείων της Αθλητικής Συνάντησης Σχολείων Λακατάμιας. Στα εγκαίνια Μεγάρου του Κοινοτικού Συμβουλίου Πάνωκαι ΚάτωΔευτεράς. Στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ιωάννου Ψωμά με θέμα Εμπειρίες και Βιώματα Σε συγκέντρωση δημοτών όπου ακούστηκαν διάφορα προβλήματα και εισηγήσεις τους. Και χαιρέτησε το Μαγιάτικο Πανηγύρι του Private Kindergarten School of Joy στη Λακατάμια. Στο 3ο Οικολογικό Φεστιβάλ Λακατάμιας. Στο μάθημα που διδάσκονταν μαθητές του Γυμνασίου Αρχαγγέλου με θέμα Κομποστοποίηση Απορριμμάτων. Και χαιρέτησε την εκστρατεία καθαριότητας που έγινε στον πεζόδρομο / ποδηλατόδρομο του Δήμου από μαθητές των Οικολογικών Σχολείων Λακατάμιας. Στα εγκαίνια του κομμωτηρίου Amazing Hair by Georgia.

13 Στην τελετή αποφοίτησης του Β' Δημοτικού Σχολείου Λακατάμιας. Στο 12ο Ετήσιο Μουσικοχορευτικό Δείπνο του Συνδέσμου Φίλων Παιδιών των Εγκλωβισμένων. Και χαιρέτησε τη φιέστα του σωματείου YOUTH STARS BASKETBALL ACADEMY. Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος με την ευκαιρία της Μέρας του Παιδιού. Στην τελική γιορτή του Β Δημόσιου Νηπιαγωγείου Λακατάμιας. Στο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Δραστηριοτήτων του Ανοικτού Σχολείου του Δήμου Λακατάμαις, με σύνθημα «Δε βιάζομαι να μεγαλώσω». Σε συνεδρία των Δημάρχων της Μείζονος Λευκωσίας. Στην τελετή αποφοίτησης των μαθητών της ΣΤ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου. Και χαιρέτισε τη Γιορτή των Ηλικιωμένων στο Πολυδύναμο Κέντρο Λακατάμιας. Στο Φεστιβάλ της ΕΔΟΝ Λακατάμιας. Στην ετήσια Εκδρομή των Ηλικιωμένων του Δήμου μας. Στην εκδήλωση του σωματείου Rainbow. Στην Τελετή Αποφοίτησης του Γυμνασίου Αρχαγγέλου Λακατάμιας. Στη διήμερη εκδρομή της Δημοτικής Χορωδίας του Δήμου στην Πάφο. Στην Τελετή Αποφοίτησης του Pascal English School. Την Τελετή Αποφοίτησης του Λυκείου Αγίου Γεωργίου Λακατάμιας. Σε εκδήλωση της σχολής χορού BAILANDO. Στην Τελετή Αποφοίτησης Γ Λυκείου του σχολείου PATHWAY ΟΛΥΜΠΙΟΝ. Σε δύο Γενικές Συνελεύσεις του Ανοικτού Σχολείου Λακατάμιας.

14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΤΗΛ Απολαύστε και φέτος, από το τέλος Μαΐου μέχρι τις αρχές Σεπτεμβρίου, ξεγνοιασιά και ξεκούραση σ' ένα καθαρό, δροσερό και ευχάριστο περιβάλλον στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Λακατάμιας. Διαθέτει 3 κολυμβητικές δεξαμενές από τις οποίες η μια είναι Ολυμπιακών προδιαγραφών. Τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας με ναυαγοσώστες και φρουρούς. Τηρούνται αυστηρά μέτρα καθαριότητας και υγιεινής των πισίνων και όλων των χώρων. Διαθέτει καφετέρια η οποία προσφέρει φαγητό και ποτό μέχρι αργά το βράδυ. Διαθέτει άνετο χώρο στάθμευσης. Γίνεται συχνός μικροβιολογικός έλεγχος και καθημερινές και επανειλημμένες μετρήσεις του χλωρίου των πισίνων. Παρέχει τη δυνατότητα φύλαξης προσωπικών αντικειμένων σε θυρίδες. Διαθέτει αποδυτήρια, ντους και ιατρείο. Κατάλληλο για δεξιώσεις γάμου Πραγματοποιήστε τη δεξίωση του γάμου σας ή άλλη δεξίωση στο εντυπωσιακό, δροσερό, ευχάριστο και ήσυχο περιβάλλον του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Λακατάμιας. Για πληροφορίες και για διευθέτηση επίσκεψης, επικοινωνήστε με τον κ. Λούκα Τσούντα στη Γραμματεία του Δήμου στο τηλ

15 ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ 1. ΣΥΝΑΥΛΙΑ - Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011 Αναδρομή στο ΚΑΛΟ ΛΑΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ, με ειδικά αφιερώματα στους Στέλιο Καζαντζίδη και Γρηγόρη Μπιθικώτση. Τραγουδά ο Κύπρος Χαριλάου, μαζί του τραγουδούν οι Αννίτα Κωνσταντίνου και Θεόδουλος Βακανάς. Τους συνοδεύει εξαμελής ορχήστρα. Ώρα: 9:00μ.μ., Χώρος: Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας 2. ΘΕΑΤΡΟ - Παρασκευή, 2 Σεπτεμβρίου 2011 «Το Κράτος του Ττόφαλλου» κωμωδία από το Περιφερειακό Θέατρο Σκάλα, Συντελεστές: Σοφοκλής Κασκαούνιας, Ανδρέας Μελέκης, Λουκία Μιχαήλ, Μόνικα Μελέκη, Φοίβος Γεωργιάδης, Χάρης Ευριπίδου, Ιωάννα Πολυνείκη, Δέσποινα Κυριάκου, Παντελής Κλείτου, Tsvetan Stoilov και ο μικρός Ιωάννης Μελέκης. Ώρα: 8:30μ.μ., Χώρος: Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας 3. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - Σεπτέμβριος 2011 Α. Αφιέρωμα: Βασίλης Μιχαηλίδης ο Εθνικός μας Ποιητής», Β. Μουσικοχορευτική Παραδοσιακή Περιδιάβαση «Η Λακατάμια και τ' αδέλφια της: Αλεξανδρούπολη - Κάλυμνος -Μαρούσι» Ώρα: 8.30μ.μ., Χώρος: Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας 4. ΣΥΝΑΥΛΙΑ - Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011 Αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο (ειδικό αφιέρωμα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη με την ευκαιρία των 15 χρόνων από το θάνατό της). Τραγουδούν οι Δημήτρης Μακρής, Χριστίνα Αργύρη, Τεύκρος Νεοκλέους και Μαριλένα Χαραλαμπίδου. Συμμετέχουν η χορωδία και ο Λαογραφικός Όμιλος του Δήμου Λακατάμιας και η χορωδία του Πέρα Χωρίου Νήσου. Τους συνοδεύει εξαμελής ορχήστρα. Ώρα: 8:30μ.μ., Χώρος: Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας Για όλες τις εκδηλώσεις θα κυκλοφορήσει ειδικό έντυπο με περισσότερες λεπτομέρειες. Για τις πιο πάνω εκδηλώσεις η Είσοδος είναι Ελεύθερη. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ 1. Μουσική Βραδιά - Σάββατο 23 Ιουλίου 2011 Ώρα: 7.30μ.., μ Χώρος: Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας 2. Μουσική Βραδιά - Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011 Φιλανθρωπική Εκδήλωση για Παιδιά με Αυτισμό. Με το μουσικό σχήμα της Γλυκερίας, Γιώργο Θεοφάνους και Κώστα Μακεδόνα. Χώρος: Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας 3. Θέατρο - Τρίτη 30 Αυγούστου 2011 «Μέγας Είσαι Κύπριε Νο 2» κωμωδία από το θέατρο «Επίγονοι» της εταιρείας Θεατρικών Συγγραφέων Κύπρου. Ο Ανδρέας Αργυρίδης σε νέες απολαυστικές εμφανίσεις όπου θα τον πλαισιώνουν γνωστοί επαγγελματίες ηθοποιοί. Ώρα: 8:30μ.., μ Χώρος: Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας 4. Mεγάλη Καλλιτεχνική Συναυλία Σεπτέμβριο 2011 Χώρος: Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας 5. Έκθεση Ζωγραφικής Οκτώβριο 2011 Μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου Λακατάμιας. 6. Θέατρο Η θεατρική ομάδα Point to Contemporary Theater σε συνεργασία με το θέατρο «Σταγόνες Ζωής» ανεβάζει τη Θεατρική παράσταση «Γνωρίζοντας τον Φ. Γ. Λόρκα», που αποτελεί μια σκιαγράφηση της μεγάλης φυσιογνωμίας της παγκόσμιας λογοτεχνίας και του θεάτρου, το μεγάλο Ισπανό ποιητή Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Χώρος: Αμφιθέατρο Δήμου Λακατάμιας Όλες οι λεπτομέρειες για τις εκδηλώσεις του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας θα ανακοινωθούν αργότερα

16 Κινηματογραφικές Παραστάσεις Καλοκαίρι 2011 Δημοτικό Αμφιθέατρο Λακατάμιας - Ώρα έναρξης παραστάσεων 8:30 μ.μ. Είσοδος Ελεύθερη Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011 «RIO» Πέμπτη, 25 Αυγούστου 2011 «Ο Μικρός Νικόλας» Τετάρτη, 31 Αυγούστου 2011 «The Kings of Mykonos» Τετάρτη, 7 Σεπτεμβρίου2011 «Planet 51» - Επισκέπτης από τη γη Τετάρτη, 21 Σεπτεμβρίου2011 «Asterix and the Vikings» Οι ημερομηνίες προβολής καθώς και τα έργα πιθανό να αλλάξουν. Δήμος Λακατάμιας Οδός 1ης Απριλίου, Λακατάμια Τ.Θ.12012, 2340 Λακατάμια Τηλ.: Φαξ: για παράπονα / εισηγήσεις: Website: www. lakatamia. org. cy Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη: Γραμμή για απώλειες νερού: Τηλ Τηλ ( ώρες λειτουργίας (εκτός ωρών λειτουργίας γραφείων Δήμου) γραφείων Δήμου) Γραμμή για εξυπηρέτηση των Δημοτών (έκτακτα περιστατικά), περισυλλογή αδέσποτων σκύλων & νεκρών ζώων: Τηλ (εκτός ωρών λειτουργίας γραφείων Δήμου)

λτ δε ίο πικ ινωνίας ε ο

λτ δε ίο πικ ινωνίας ε ο Μαρτιος 2012, Αρ. Δελτίου 46 λτ δε ίο πικ ινωνίας ε ο Καλό Πάσχα! ΔΗΜΟΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ 2012-2016 Δημοτικοί Σύμβουλοι: ΑΚΕΛ Αριστερά - Νέες Δυνάμεις Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου Πέτρος

Διαβάστε περισσότερα

Επίτιμος Δημότης Ο νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης

Επίτιμος Δημότης Ο νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης ΑΠΡΙΛΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 23 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Συμβουλευτικό Κέντρο για δημότη Το Συμβουλευτικό Κέντρο Στροβόλου οργάνωσε για τους δημότες επιμορφωτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια Στη σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μέρες Μνήμης. Υπουργός Εσωτερικών. Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών τέθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μέρες Μνήμης. Υπουργός Εσωτερικών. Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών τέθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ T. 39 ΙΟΥΝΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Μέρες Μνήμης Διαβάστε Δημήτρης Παπαπέτρου Δήμαρχος Καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Συνέντευξη Δημάρχου Οι δημότες πρέπει να είναι ενήμεροι για όλα ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ μπροστά στα προβλήματα «Καίει» το οικονομικό μετά τη μείωση της κρατικής χορηγίας

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2009 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174. της Λεμεσού. Γιορτή Κρασιού 2009

Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2009 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174. της Λεμεσού. Γιορτή Κρασιού 2009 Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2009 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 τα εν οίκω της Λεμεσού Γιορτή Κρασιού 2009 Περιεχόμενα ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Μήνυμα του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου Σελ. 3 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ Πολιτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Έπιασαν δουλειά οι εθελοντές

Έπιασαν δουλειά οι εθελοντές ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 Με διαφάνεια μπροστά στους δημότες ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Με μαζική συμμετοχή δημοτών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου Πανδημοτική

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 21 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 21 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 21 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πιο ασφαλής η Βιομηχανική Περιοχή Βάση δεδομένων για όλες τις βιομηχανικές μονάδες του Στροβόλου. Στη σελίδα 2 «Εγώ πάω με το λεωφορείο, εσύ;» Τροχοδρομούνται

Διαβάστε περισσότερα

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά:

Οικιακή Οικονομία. Παπαρδέλες με θαλασσινά. Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά. Υλικά: Υλικά: Οικιακή Οικονομία Παπαρδέλες με θαλασσινά Υλικά: Κοτόπουλο Γεμιστό Μερίδες: 4 άτομα Διάρκεια παρασκευής: 50 λεπτά 320 γρ. παπαρδέλες 1 κιλό μύδια 300 γρ. γαρίδες 3 ντομάτες 3 κρεμμυδάκια φρέσκα 4 αγγουράκια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. προ[υπο]λογισμός Δήμου Αγ. Αθανασίου [σελ. 13]

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. προ[υπο]λογισμός Δήμου Αγ. Αθανασίου [σελ. 13] ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ www.agiosathanasios.org.cy Τεύχος 20 Δεκέμβριος 2013 έ ν α ς δ ή μ ος πο υ α ξί ζει ν α ζεις... ΑΙΤΗΜΑΤΑ 1. Δωρεάν σχολικά λεωφορεία 2. Νέο

Διαβάστε περισσότερα

Τα μέτρα που προτείνονται χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

Τα μέτρα που προτείνονται χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες: Σύντομη περίληψη Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που εμπλέκει Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και πόλεις στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι Δήμαρχοι, που υπογράφουν το Σύμφωνο, δεσμεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία!

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία! ταλατσια Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Λ τα Α Τ Σ Ι Ω Ν ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΤΣΙΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας Ακόμη ένα τεράστιο έργο δρομολογείται

Διαβάστε περισσότερα

Έντονες προσπάθειες επίσπευσης της ανέγερσης του νέου Δημοτικού

Έντονες προσπάθειες επίσπευσης της ανέγερσης του νέου Δημοτικού ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 29 ΜΑΡΤΗΣ - ΑΠΡΙΛΗΣ 2012 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Έντονες προσπάθειες επίσπευσης της ανέγερσης του νέου Δημοτικού ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση ReArtcycle. Η Green Dot Κύπρου βραβεύεται για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον! Μια νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί στις πολλές βραβεύσεις...

Έκθεση ReArtcycle. Η Green Dot Κύπρου βραβεύεται για τη συνεισφορά της στο περιβάλλον! Μια νέα βράβευση έρχεται να προστεθεί στις πολλές βραβεύσεις... Έκθεση ReArtcycle Η Ανακύκλωση στην Τέχνη Η Green Dot Κύπρου χορήγησε την εικαστική έκθεση της Αγγέλως Ευαγγέλου με γενικό τίτλο «ReArtcycle»... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 10 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ ΣΕΛ. 13 ΤΕΥΧΟΣ 06

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Μήνυμα Δημάρχου «Συνεχίζουμε με υπομονή και αισιοδοξία προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες» Συνδημότισσες,

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Διαβάστε ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ - ΠΥΡΟΪΟΥ - ΓΕΡΙΟΥ - ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Διαβάστε ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ - ΠΥΡΟΪΟΥ - ΓΕΡΙΟΥ - ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συζητούνται στo πλαίσιo

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 Το Παραλίμνι ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

τα νέα της Λαπήθου ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

τα νέα της Λαπήθου ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣ ΛΑΠΗΘΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ Εκδήλωση για Λαπηθιώτες τελειόφοιτους και άριστους μαθητές Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Περιεχόμενα Χαιρετισμός Μήνυμα του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου Σελ. 3 Αναπτυξιακά έργα Σελ. 4-6 Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη Σελ. 4 Μαραθώνιος Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 18 ΜΑΪΟΣ 2012 Διαβάστε Ακόμα πιο ανθρώπινος Δήμος Συνέντευξη του δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίδη Εκδηλώσεις στο Δήμο Αποχετευτικό μετ εμποδίων Αρθρό του Δρα Ματθαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΕΚ: Απαραίτητη η επαναξιολόγηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΕΤΕΚ: Απαραίτητη η επαναξιολόγηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ * Ταχυδρομικό τέλος πληρωμένο * Ανοικτό αντικείμενο για Κύπρο /Αρ. Άδειας 98 * Κλειστό αντικείμενο για Κύπρο /Αρ. Άδειας 34 * Ανοικτό αντικείμενο για Εξωτερικό /Αρ. Άδειας 52 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ήταν δημότης της Αραδίπ- Ο Δήμος Αραδίππου με σειρά για πάντα στη μνήμη μας.

ήταν δημότης της Αραδίπ- Ο Δήμος Αραδίππου με σειρά για πάντα στη μνήμη μας. Διαβάστε Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοι σκύλου Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ l ΤΕΥΧΟΣ 26 l ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 Σελ. 2 Με τους βιοτέχνες μας Σελ. 8-9 Περιβαλλοντικός Φιλοδασικός Όμιλος Αραδίππου Σελ. 10-11

Διαβάστε περισσότερα

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 41 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Πρόοδος στη διαδικασία διαμόρφωσης νέων αναλυτικών προγραμμάτων Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Περιεχόμενα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Κανονιστική Συμμόρφωση (5) Σημαντικοί αριθμοί 2011 (6-7) 01 Ανθρώπινο δυναμικό (8-17) Στηρίζοντας την κοινωνία Το Συγκρότημα

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Cyta είναι η εμπορική επωνυμία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Περιεχόμενα. Cyta είναι η εμπορική επωνυμία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Περιεχόμενα Ομιλία του Προέδρου 2 Μήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4 Πρόεδρος και Μέλη 8 Διεύθυνση 10 Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 12 Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Cyta 16 Διοίκηση 28 Προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA Αφιέρωσε ένα λουλούδι και πρασίνισε το τοπίο! www.electrocyclosis.com.cy H HΛEKTPOKYKΛΩΣH ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd πρωτοτύπησε, υιοθετώντας ένα διαδραστικό «παιχνίδι» για να

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Ανδρέας Χρίστου Πρόεδρος ΣΑΛΑ. Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Ανδρέας Χρίστου Πρόεδρος ΣΑΛΑ. Φίλες και Φίλοι, Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Η παρούσα έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας γίνεται μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας μας για διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΧΡΟΝΟΣ 5ος Αρ. Φύλλου 21 IOYΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Άρχισε η διαδικασία

ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΧΡΟΝΟΣ 5ος Αρ. Φύλλου 21 IOYΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Άρχισε η διαδικασία Αξία Φύλλου: 0,01 Κωδικός Ταχυδρομείου 7023 ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΡΙΜΗΝΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΧΡΟΝΟΣ 5ος Αρ. Φύλλου 21 IOYΛΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2008 Άρχισε η διαδικασία εξασφάλισης

Διαβάστε περισσότερα

Τα Ψυχαγωγικά / Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης για παιδιά πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Λεμεσό

Τα Ψυχαγωγικά / Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης για παιδιά πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Λεμεσό Tα νέα από τα έργα του Συστήματος Οι οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν στην Κύπρο το 2012 και συνεχίστηκαν και το 2013 με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

ENAPΞH ΣYNEPΓAΣIAΣ ME 3 ΣYMΠΛEΓMATA KOINOTHTΩN

ENAPΞH ΣYNEPΓAΣIAΣ ME 3 ΣYMΠΛEΓMATA KOINOTHTΩN BPABEIA H GREEN-DOT ΤΙΜΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ Στα πλαίσια του Φεστιβάλ, πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουνίου 2011 η πρώτη τελετή... ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA 6 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΤΕΡΕΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα