ΓΙΟΡΤΕΣ & ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΙΟΡΤΕΣ & ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ"

Transcript

1 ΓΙΟΡΤΕΣ & ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΗΝΩΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΙΕΣ 3 Η ΟΜΑΔΑ: Ελευθερία Αλαμπάση Κατερίνα Βίτση Ειρήνη Καλοδήμου Παναγιώτα Κολοβού Γενικό Λύκειο Αλιάρτου Σχ. Έτος 2016 β τετραμήνου

2 Περιεχόμενα Πρωτοχρονιά Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου Ημέρα των Προέδρων Ημέρα Χειραφέτησης Ημέρα της Μητέρας Ημέρα Μνήμης Ημέρα του Πατέρα Ημέρα Ανεξαρτησίας Ημέρα Εργασίας Ημέρα του Κολόμβου Ημέρα των Βετεράνων Ημέρα Ευχαριστιών Ημέρα μετά τις Ευχαριστίες (Μαύρη Παρασκευή) Χριστούγεννα

3 Πρωτοχρονιά (1/1)

4 Πώς γιορτάζεται Η έναρξη της Πρωτοχρονιάς, τα μεσάνυχτα, συνοδεύεται από πυροτεχνήματα, πάρτυ και ειδικές εκδηλώσεις τα οποία συχνά προβάλλονται στην τηλεόραση. Για πολλούς ανθρώπους είναι μια μέρα ξεκούρασης των εορτών του νέου έτους της προηγούμενης νύχτας. Σε μερικές πόλεις διοργανώνονται παρελάσεις και ειδικοί αγώνες ποδοσφαίρου. Πολλοί βάζουν στόχους που συνήθως είναι υποσχέσεις που δίνουν στο εαυτό τους για να βελτιώσουν κάτι στη ζωή τους. Συνηθισμένοι στόχοι του Νέου Έτους είναι να σταματήσουν το κάπνισμα ή την κατανάλωση αλκοόλ, να χάσουν βάρος, να εκγυμνάζονται περισσότερο ή να ζουν πιο υγιεινή ζωή.

5 Σύμβολα Ένα κοινό σύμβολο της Πρωτοχρονιάς είναι το μωρό της Πρωτοχρονιάς. Αυτό είναι συχνά ένα λευκό αρσενικό μωρό ντυμένο σε μια πάνα, ένα καπέλο και μια ζώνη. Το έτος που αντιπροσωπεύει είναι τυπωμένο στη ζώνη του. Σύμφωνα με τη μυθολογία, το μωρό της Πρωτοχρονιάς μεγαλώνει και ενηλικιώνεται σε ένα χρόνο. Στο τέλος του έτους, είναι ένας γέρος που παραδίδει το ρόλο του στο επόμενο μωρό της Πρωτοχρονιάς. Άλλα σύμβολα της Πρωτοχρονιάς είναι τα θεαματικά πυροτεχνήματα που εκρήγνυνται πάνω από τα αξιοθέατα και τα εντυπωσιακά ρολόγια όπου στα μεσάνυχτα αρχίζει το έτος.

6 Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ (18/1)

7 Πώς γιορτάζεται Η Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ είναι μια ημέρα προώθησης ίσων δικαιωμάτων για όλους τους Αμερικανούς, ανεξάρτητα από την προέλευσή τους. Γιορτάζεται σε συνδυασμό με την Ημέρα των Πολιτικών Δικαιωμάτων στην Αριζόνα και το Νέο Χάμσαϊρ, αλλά και μαζί με την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Αϊντάχο. Είναι επίσης μια ημέρα που συνδυάζεται με τα γενέθλια του Ρόμπερτ E. Λι σε ορισμένα κράτη. Η ημέρα αυτή είναι γνωστή ως Ημέρα της Ισότητας του Γουαϊόμινγκ στην πολιτεία του Γουαϊόμινγκ.

8 Ιστορικό Πλαίσιο Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ ήταν ένας σημαντικός ακτιβιστής των πολιτικών δικαιωμάτων. Ήταν ένας ηγέτης του κινήματος για τον τερματισμό του φυλετικού διαχωρισμού στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η πιο διάσημη ομιλία του ήταν η «Έχω ένα όνειρο». Έγινε ο νεότερος άνθρωπος που τιμήθηκε με το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης και το Λίγο μετά το θάνατο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, ξεκίνησε μια εκστρατεία για να γίνουν τα γενέθλιά του αργία προς τιμήν του. Η Ημέρα του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τιμήθηκε για πρώτη φορά το 1986, αν και δεν γιορτάστηκε σε όλες τις πολιτείες μέχρι το έτος Το 1990, ορίστηκε ως επίσημη αργία.

9 Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου (14/2)

10 Πώς γιορτάζεται Πολλοί άνθρωποι γιορτάζουν την αγάπη τους με τον/την σύντροφό τους στέλνοντας κάρτες ή γράμματα, δίνοντας δώρα ή λουλούδια και κανονίζοντας γεύματα σε εστιατόρια ή ρομαντικές νύχτες σε ξενοδοχεία. Οι κάρτες του αγίου Βαλεντίνου συχνά διακοσμούνται με εικόνες καρδιών, κόκκινων τριαντάφυλλων ή του θεού Έρωτα. Τα πιο συνηθισμένα δώρα για την Ημέρα του αγίου Βαλεντίνου είναι τα λουλούδια, οι σοκολάτες, οι καραμέλες, τα εσώρουχα, οι σαμπάνιες και τα αφρώδη κρασιά. Ωστόσο, μερικοί άνθρωποι χρησιμοποιούν την ευκαιρία για να παρουσιάσουν πλούσια δώρα, όπως κοσμήματα.

11 Ιστορικό πλαίσιο Υπάρχουν αρκετοί Άγιοι με το όνομα Βαλεντίνος που τιμήθηκαν στις 14 Φεβρουαρίου. Η μέρα αυτή συσχετίστηκε με την ρομαντική αγάπη του Μεσαίωνα στην Αγγλία. Αυτό ίσως ακολουθήθηκε από τις ειδωλολατρικές γιορτές γονιμότητας οι οποίες διοργανώθηκαν σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς ο χειμώνας ολοκληρώθηκε. Παραδοσιακά, οι σύντροφοι αντάλλαζαν χειρόγραφα σημειώματα. Οι εμπορικές κάρτες έγιναν διαθέσιμες στα μέσα του 19 ου αιώνα.

12 Ημέρα των Προέδρων (15/2)

13 Πώς γιορτάζεται Τα Γενέθλια της Ουάσινγκτον επισήμως τιμούν την ζωή και το έργο του Τζορτζ Ουάσινγκτον, του πρώτου προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών. Η μέρα αυτή γιορτάζει τους παλαιότερους προέδρους των Η.Π.Α. Τα Γενέθλια του Ουάσινγκτον είναι γνωστά ως η Ημέρα των Προέδρων. Τα σχολεία συχνά οργανώνουν εκδηλώσεις και μαθήματα για τους μαθητές σχετικά με τους προέδρους των Ηνωμένων Πολιτειών και τον Τζορτζ Ουάσινγκτον ειδικότερα. Η ομοσπονδιακή αργία των ΗΠΑ βρίσκεται στην τρίτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου κάθε έτους, αλλά τα αρχεία δείχνουν ότι τα γενέθλια του Τζορτζ Ουάσινγκτον είναι στις 22 Φεβρουαρίου.

14 Ιστορικό πλαίσιο Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, πριν γίνει πρόεδρος, έπαιξε σημαντικό ρόλο στο στρατό, οδηγώντας τον Αμερικάνικο Ηπειρωτικό Στρατό στη νίκη επί τον βρετανικό το Ο Ουάσιγκτον θεωρείται συχνά ως ο πατέρας των Ηνωμένων Πολιτειών και είναι ίσως ο πιο γνωστός Αμερικανός πολιτικός που υπήρξε ποτέ. Η απεικόνιση και το όνομα του Τζορτζ Ουάσινγκτον μπορεί ακόμα να βρεθεί σε πολλά σημεία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπάρχει το πορτρέτο του και τρεις άλλοι Αμερικανοί πρόεδροι σκαλισμένα στο Εθνικό Μνημείο του Όρους Ράσμορ στη Νότια Ντακότα. Τα Γενέθλια του Ουάσιγκτον γιορτάστηκαν για πρώτη φορά ως αργία στην Περιφέρεια της Κολούμπια το Είχε γίνει μια ομοσπονδιακή αργία το Οι διακοπές αρχικά πραγματοποιήθηκαν στην επέτειο της γέννησης του Τζορτζ Ουάσινγκτον, στις 22 Φεβρουαρίου. Το 1971, ωστόσο, κινήθηκε στην τρίτη Δευτέρα του Φεβρουαρίου.

15 Ημέρα Χειραφέτησης (15/4)

16 Πώς γιορτάζεται Μια μεγάλη ποικιλία εκδηλώσεων οργανώνεται στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο περιλαμβάνοντας εκθέσεις, δημόσιες συζητήσεις, παρουσιάσεις ιστορικών εγγράφων, κατάθεση στεφάνων, συναυλίες και αναγνώσεις ποίησης. Οι εκδηλώσεις έχουν στόχο να εκπαιδεύσουν τους ανθρώπους με την ιστορία του δήμου της Περιφέρειας της Κολούμπια γενικά και τη δουλεία ειδικότερα. Δίνεται, επίσης, προσοχή στην Αφρικανική καταγωγή πολλών δούλων και των φυλετικών ζητημάτων στη σύγχρονη αμερικανική κοινωνία.

17 Ιστορικό πλαίσιο Στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί από τους σκλάβους ήταν Αφρικάνικης καταγωγής και πολλοί ιδιοκτήτες σκλάβων ήταν Ευρωπαϊκής καταγωγής. Στις 16 Απριλίου του 1862, ο Αβραάμ Λίνκολν, που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ εκείνη την εποχή, υπέγραψε τον νόμο της αποζημίωσης της Χειραφέτησης, η οποία απελευθέρωσε περισσότερους από σκλάβους στην Περιφέρεια της Κολούμπια. Όμως, η δουλεία δεν τελείωσε επίσημα στις υπόλοιπες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών μέχρι τον Αμερικάνικο Εμφύλιο Πόλεμο που διήρκησε από το 1861 έως το 1865.

18 Ημέρα της Μητέρας (8/5)

19 Πώς γιορτάζεται Πολλοί άνθρωποι στέλνουν κάρτες ή δώρα στις μητέρες τους ή κάνουν μια ξεχωριστή προσπάθεια να τις επισκεφθούν. Τα πιο συνηθισμένα δώρα για την Ημέρα της Μητέρας είναι λουλούδια, σοκολάτες, γλυκά, ρούχα, κοσμήματα και περιποιήσεις όπως μια θεραπεία ομορφιάς ή εκδρομή σε σπα. Κάποιες οικογένειες οργανώνουν μια έξοδο για όλα τα μέλη της ή κάνουν ένα ειδικό γεύμα στο σπίτι ή σε ένα εστιατόριο. Τις μέρες και τις εβδομάδες πριν την Ημέρα της Μητέρας πολλά σχολεία βοηθούν τους μαθητές τους να προετοιμάσουν μια χειροποίητη κάρτα ή ένα μικρό δώρο για την μητέρα τους.

20 Ιστορικό πλαίσιο Γύρω στο 1870, η Julia Ward Howe ζήτησε για την Ημέρα της Μητέρας να γιορτάζεται κάθε χρόνο για να ενθαρρύνει τον ειρηνισμό και τον αφοπλισμό των γυναικών. Το 1907, η Anna Jarvis διοργάνωσε μια ιδιωτική Ημέρα της Μητέρας γιορτή στην μνήμη της μητέρας της στο Γκράφτον της Δυτικής Βερτζίνας. Το 1908, η Anna Jarvis έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην οργάνωση μιας υπηρεσίας στην Επισκοπική Εκκλησία των Μεθοδιστών του Ανδρέα στο Γκράφτον της Δυτικής Βιρτζίνια, στην οποία συμμετείχαν 407 παιδιά και οι μητέρες τους. Η εκκλησία έχει γίνει τώρα Ναός της Διεθνούς Ημέρας της Μητέρας. Η Ημέρα αυτή, είναι ένας φόρος τιμής σε όλες τις μητέρες και έχει χαρακτηριστεί ως Εθνικό Ιστορικό Ορόσημο. Άλλες πηγές λένε ότι η Juliet Calhoun Blakely ξεκίνησε την Ημέρα της Μητέρας στο Albion του Μίσιγκαν, στα τέλη της δεκαετίας του 1800.

21

22 Πώς γιορτάζεται Πολλοί άνθρωποι επισκέπτονται τα νεκροταφεία και τα μνημεία, ιδιαίτερα για να τιμήσουν αυτούς που έχασαν τη ζωή τους στη στρατιωτική υπηρεσία. Πολλοί εθελοντές τοποθετούν μια αμερικανική σημαία σε κάθε τάφο στα εθνικά κοιμητήρια. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να οργανώνουν πικ-νικ, αθλητικές εκδηλώσεις και οικογενειακές συγκεντρώσεις. Αυτή η ημέρα παραδοσιακά θεωρείται ως η έναρξη της θερινής περιόδου για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Θεωρείται αποδεκτό να φορούν λευκά ρούχα, ιδιαίτερα τα παπούτσια από την Ημέρα Μνήμης μέχρι την Ημέρα της Εργασίας.

23 Ιστορικό πλαίσιο Η Ημέρα Μνήμης ξεκίνησε ως μια εκδήλωση για να τιμήσει τους στρατιώτες της Ένωσης, οι οποίοι είχαν πεθάνει κατά τη διάρκεια του αμερικανικού εμφύλιου πολέμου. Μετά τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, επεκτάθηκε για να συμπεριλάβει όλους τους άνδρες και τις γυναίκες, που έχασαν τη ζωή τους σε κάθε πόλεμο ή στρατιωτική δράση. Η Ημέρα Μνήμης ήταν αρχικά γνωστή ως η Ημέρα της Διακόσμησης. Το σημερινό της όνομα δεν είχε τεθεί σε χρήση μέχρι μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Η Ημέρα Μνήμης συνήθιζε να πραγματοποιείται στις 30 Μαΐου, ανεξάρτητα από την ημέρα της εβδομάδας, κατά την οποία έπεφτε. Από το 1971 η αργία της Ημέρα Μνήμης επισήμως γιορτάζεται την τελευταία Δευτέρα του Μαΐου.

24 Ημέρα του Πατέρα (19/6)

25 Πώς γιορτάζεται Πολλοί άνθρωποι στέλνουν ή δίνουν κάρτες ή δώρα στους πατεράδες τους. Στα συνηθισμένα δώρα για την Ημέρα του Πατέρα περιλαμβάνονται αθλητικά αντικείμενα ή ρούχα, ηλεκτρονικές συσκευές, υπαίθριες προμήθειες μαγειρέματος και εργαλεία για την συντήρηση του νοικοκυριού. Οι οικογένειες παραδοσιακά τηλεφωνούν ή στέλνουν ευχετήρια κάρτα ή διοργανώνουν πάρτυ τιμώντας έτσι, τον πατέρα τους. Στις ημέρες και τις εβδομάδες πριν από την Ημέρα του Πατέρα, πολλά σχολεία βοηθούν τους μαθητές τους να προετοιμάσουν μια χειροποίητη κάρτα ή ένα μικρό δώρο για τους πατέρες τους.

26 Ιστορικό πλαίσιο και σύμβολα Η ιδέα της Ημέρας του Πατέρα προήλθε από ένα μνημόσυνο που πραγματοποιήθηκε το 1908 για μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων, πολλοί από αυτούς πατέρες, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε ένα ατύχημα στα ορυχεία στο Μόνονγκα, στην Δυτική Βιρτζίνια το Δεκέμβρη του Μια γυναίκα που ονομάζεται Sonora Smart Dodd υπήρξε μια σημαντική μορφή για την καθιέρωση της Ημέρας του Πατέρα. Ο πατέρας της ανέθρεψε 6 παιδιά μόνος του, μετά το θάνατο της μητέρας τους. Αυτό ήταν ασυνήθιστο για εκείνη την εποχή, καθώς πολλοί χήροι ανέθεταν την φροντίδα των παιδιών τους σε άλλους ή παντρεύονταν ξανά. Η Sonora αισθάνθηκε ότι ο πατέρας της άξιζε αναγνώριση για ότι είχε κάνει. Η πρώτη φορά που η Ημέρα του Πατέρα πραγματοποιήθηκε ήταν τον Ιούνιο του Η Ημέρα του Πατέρα είχε αναγνωριστεί επίσημα ως αργία το 1972 από τον Πρόεδρο Νίξον.

27 Ημέρα Ανεξαρτησίας (4/7)

28 Πώς γιορτάζεται Η Ημέρα της Ανεξαρτησίας είναι μια μέρα οικογενειακής γιορτής με πικ-νικ και μπάρμπεκιου, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην αμερικανική παράδοση της πολιτικής ελευθερίας. Οι δραστηριότητες που σχετίζονται με την ημέρα είναι οι διαγωνισμοί καρπουζιού ή hotdog και αθλητικές εκδηλώσεις, όπως παιχνίδια μπέιζμπολ, τρίποδοι αγώνες, δραστηριότητες κολύμβησης και παιχνίδια διελκυστίνδας. Πολλοί άνθρωποι επιδεικνύουν την αμερικανική σημαία έξω από τα σπίτια ή τα κτίρια τους. Πολλές κοινότητες οργανώνουν πυροτεχνήματα που συχνά συνοδεύονται από πατριωτική μουσική. Το Άγαλμα της Ελευθερίας είναι ένα εθνικό μνημείο που συνδέεται με την Ημέρα της Ανεξαρτησίας.

29 Ιστορικό πλαίσιο Το 1775, οι άνθρωποι στη Νέα Αγγλία άρχισαν να πολεμούν τους Βρετανούς για την ανεξαρτησία τους. Στις 2 Ιουλίου του 1776, το Κογκρέσο ψήφισε κρυφά για την ανεξαρτησία της από τη Μεγάλη Βρετανία. Η Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας εκδόθηκε για πρώτη φορά δύο ημέρες αργότερα, στις 4 Ιουλίου του Η πρώτη δημόσια ανάγνωση της Διακήρυξης της Ανεξαρτησίας έγινε στις 8 Ιουλίου του Οι εκπρόσωποι άρχιζαν να υπογράφουν την Διακήρυξη της Ανεξαρτησίας στις 2 Αυγούστου του Ωστόσο, ο όρος "Ημέρα της Ανεξαρτησίας" δεν χρησιμοποιήθηκε μέχρι το 1791.

30

31 Πώς γιορτάζεται Η Ημέρα της Εργασίας είναι μια μέρα ξεκούρασης ή η τελευταία ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να πάνε εκδρομές πριν τελειώσει το καλοκαίρι. Για τους μαθητές, είναι η ευκαιρία να οργανώσουν πάρτυ πριν ξεκινήσουν πάλι τα σχολεία. Μερικοί δημόσιοι εορτασμοί, όπως είναι οι επιδείξεις πυροτεχνημάτων, τα πικ-νικ και τα μπάρμπεκιου, οργανώνονται, αλλά είναι συνήθως χαμηλών τόνων εκδηλώσεις. Για πολλές ομάδες, είναι η αρχή της ποδοσφαιρικής σεζόν.

32 Ιστορικό πλαίσιο Η πρώτη Ημέρα της Εργασίας διοργανώθηκε το Η προέλευσή της προέρχεται από την επιθυμία της Κεντρικής Ένωσης Εργασίας να δημιουργήσει μια αργία για τους εργαζόμενους. Έγινε μια ομοσπονδιακή αργία το Ένας από τους λόγους που επέλεξαν να γιορτάσουν αυτή την γιορτή την πρώτη Δευτέρα του Σεπτεμβρίου ήταν να προσθέσουν μια αργία σε ένα μακροπρόθεσμο χάσμα μεταξύ της Ημέρας της Ανεξαρτησίας και της Ημέρας των Ευχαριστιών.

33 Ημέρα του Κολόμβου (10/10)

34 Πώς γιορτάζεται Μερικοί Αμερικάνοι γιορτάζουν την επέτειο της ανακάλυψης της χώρας τους με θείες λειτουργίες και άλλες δραστηριότητες. Σε μερικές πόλεις διοργανώνονται ειδικές θείες λειτουργίες, παρελάσεις και μεγάλες εκδηλώσεις. Πολλοί από τους εορτασμούς γίνονται σε Ιταλο-Αμερικάνικες κοινότητες. Πολλά κράτη γιορτάζουν σήμερα την Ημέρα των Ιθαγενών Αμερικανών/των Αυτοχθόνων Λαών αντί της Ημέρας του Κολόμβου.

35 Ιστορικό πλαίσιο Ο Χριστόφορος Κολόμβος συχνά παρουσιάζεται ως ο πρώτος Ευρωπαίος που έπλευσε προς την Αμερική. Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι οι πρώτοι Ευρωπαίοι που έπλευσαν πέρα από τον Ατλαντικό ήταν οι Βίκινγκ εξερευνητές από τη Σκανδιναβία. Επιπλέον, η γη ήδη κατοικούνταν από αυτόχθονες πληθυσμούς, οι οποίοι είχαν «ανακαλύψει» την Αμερική χιλιάδες χρόνια πριν. H Ημέρα του Κολόμβου ξεκίνησε ως μια γιορτή της ιταλο-αμερικανικής κληρονομιάς και διεξήχθη για πρώτη φορά στο Σαν Φρανσίσκο το Η πρώτη σε επίπεδο πολιτείας γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Κολοράντο το Το 1937, η Ημέρα του Κολόμβου γίνεται μια αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες. Από το 1971, γιορταζόταν τη δεύτερη Δευτέρα του Οκτωβρίου.

36 Ημέρα των Βετεράνων (11/11)

37 Πώς γιορτάζεται Η Ημέρα των Βετεράνων έχει σκοπό να τιμήσει και να ευχαριστήσει όλο το στρατιωτικό δυναμικό που υπηρέτησε τις Ηνωμένες Πολιτείες στους πολέμους, ειδικότερα τους επιζώντες Βετεράνους. Γιορτάζεται με παρελάσεις και εκκλησιαστικές λειτουργίες και σε πολλές περιοχές η Αμερικάνικη σημαία κυματίζεται μεσίστια. Μια περίοδος σιωπής που διαρκεί δύο λεπτά μπορεί να πραγματοποιείται στις 11 το πρωί. Μερικά σχολεία είναι κλειστά την Ημέρα των Βετεράνων, ενώ άλλα όχι γιατί επιλέγουν να τιμήσουν την επέτειο με ειδικές συνελεύσεις ή άλλες δραστηριότητες. Η Ημέρα των Βετεράνων γιορτάζεται επισήμως στις 11 Νοεμβρίου.

38 Ιστορικό πλαίσιο Από την 11η ώρα της 11ης ημέρας του 11ου μήνα του 1918 μια ανακωχή μεταξύ της Γερμανίας και των Συμμαχικών κρατών τέθηκε σε ισχύ. Στις 11 Νοεμβρίου του 1919, η Ημέρα Μνήμης τιμήθηκε για πρώτη φορά. Το 1926, το Συνέδριο των Ηνωμένων Πολιτειών αναγνώρισε επίσημα το τέλος του Α Παγκοσμίου Πολέμου και δήλωσε ότι η επέτειος της ανακωχής θα πρέπει να γιορτάζεται με προσευχή και ευχαριστία. Ο νόμος εγκρίθηκε στις 13 Μαΐου του 1938, ο οποίος έκανε την 11η Νοέμβρη κάθε χρόνο μία επίσημη αργία, γνωστή ως Ημέρα Ανακωχής. Το 1954, οι οργανώσεις παροχής υπηρεσιών των βετεράνων παρότρυναν το Συνέδριο να αλλάξει τη λέξη "Ανακωχή" για τη λέξη "Βετεράνων". Το Συνέδριο ενέκρινε την αλλαγή αυτή και στις 1 Ιουνίου του 1954, η 11η Νοεμβρίου έγινε μια ημέρα τιμής για όλους τους Αμερικανούς βετεράνους.

39 Ημέρα Ευχαριστιών (24/11)

40 Πώς γιορτάζεται Η Ημέρα των Ευχαριστιών είναι παραδοσιακά μια ημέρα για τις οικογένειες και τους φίλους για να πάρουν μαζί ένα ειδικό γεύμα. Το γεύμα περιλαμβάνει συχνά μια γαλοπούλα, γέμιση, πατάτες, σάλτσα κράνμπερι, σάλτσα, κολοκυθόπιτα, και λαχανικά. Tην Ημέρα των Ευχαριστιών πραγματοποιούνται παρελάσεις σε ορισμένες πόλεις και κωμοπόλεις. Μερικές παρελάσεις και γιορτές σηματοδοτούν και την έναρξη της σεζόν για τα ψώνια των Χριστουγέννων.

41 Ιστορικό πλαίσιο Η Ημέρα των Ευχαριστιών έχει γίνει μια ετήσια αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Πολλοί ισχυρίζονται ότι η πρώτη Ημέρα των Ευχαριστιών πραγματοποιήθηκε στην πόλη του Ελ Πάσο, στο Τέξας το Μια άλλη πρόωρη εκδήλωση διεξήχθη το 1619 στη αποικία της Βιρτζίνιας. Πολλοί άνθρωποι συνδέουν την προέλευση της σύγχρονης Ημέρας των Ευχαριστιών με την γιορτή της συγκομιδής που οι προσκυνητές πραγματοποίησαν στο Πλίμουθ της Μασαχουσέτης το Ωστόσο, η πρώτη αληθινή μέρα ευχαριστιών τους ήταν το 1623, όταν έδωσαν τις ευχαριστίες για τη βροχή που σταμάτησε την ξηρασία. Ο Τζορτζ Ουάσινγκτον, ο πρώτος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, ανακήρυξε την πρώτη εθνική Ημέρα των Ευχαριστιών το 1789.

42 Ημέρα μετά τις Ευχαριστίες (Μαύρη Παρασκευή) (25/11)

43 Πώς γιορτάζεται Πολλοί άνθρωποι έχουν μια μέρα άδεια ή επιλέγουν να πάρουν μια μέρα από το ποσοστό της ετήσιας άδειας που τους αναλογεί για την Μαύρη Παρασκευή. Μερικοί συνηθίζουν να πηγαίνουν ταξίδια ώστε να βλέπουν τις οικογένειες ή τους φίλους τους που μένουν σε άλλες περιοχές ή πηγαίνουν διακοπές. Άλλοι από αυτούς ξεκινούν να ψωνίζουν για την Χριστουγεννιάτικη σεζόν. Οι αγορές των χριστουγεννιάτικων δώρων είναι επίσης δημοφιλείς την Μαύρη Παρασκευή. Πολλά καταστήματα έχουν ειδικές προσφορές και μειωμένες τιμές σε ορισμένα προϊόντα, όπως τα παιχνίδια.

44 Ιστορικό πλαίσιο Η Μαύρη Παρασκευή είναι μια από τις πιο πολυάσχολες μέρες για ψώνια στις ΗΠΑ. Υπάρχουν δύο διάσημες θεωρίες ως προς το γιατί η ημέρα μετά τις Ευχαριστίες ονομάζεται Μαύρη Παρασκευή. Μια θεωρία είναι ότι οι τροχοί των οχημάτων σε έντονη κίνηση την ημέρα μετά τις Ευχαριστίες άφησαν πολλά μαύρα σημάδια στην επιφάνεια του δρόμου. Η άλλη θεωρία είναι ότι ο όρος Μαύρη Παρασκευή προέρχεται από ένα παλιό τρόπο καταγραφής των επιχειρηματικών λογαριασμών. Οι απώλειες καταγράφονταν με κόκκινο μελάνι και τα κέρδη με μαύρο μελάνι. Πολλές επιχειρήσεις, ιδίως οι μικρές, ξεκίνησαν να αποκτούν κέρδη πριν από τα Χριστούγεννα. Πολλοί ήλπιζαν να αρχίσουν να εμφανίζονται κέρδη, τα οποία σημειώνονταν με μαύρο μελάνι, την ημέρα μετά τις Ευχαριστίες.

45 Χριστούγεννα (26/12)

46 Πώς γιορτάζεται Πολλοί άνθρωποι διακοσμούν τα σπίτια και τους κήπους τους με φώτα, χριστουγεννιάτικα δέντρα και πολλά άλλα. Είναι συνηθισμένο να οργανώνεται ένα ειδικό γεύμα, που συχνά να αποτελείται από γαλοπούλα και διάφορα άλλα εορταστικά φαγητά, για την οικογένεια ή τους φίλους και την ανταλλαγή δώρων μεταξύ τους. Πολλά σχολεία, εκκλησίες και κοινότητες οργανώνουν ειδικές εκδηλώσεις. Αυτές μπορεί να περιλαμβάνουν τη διακόσμηση της γειτονιάς ή ενός εμπορικού κέντρου, την τοποθέτηση ενός χριστουγεννιάτικου δέντρου και τον σχεδιασμό έκθεσης της Θείας Γέννησης, μιας συναυλίας ή μιας παράστασης. Πολλά θεατρικά έργα και τραγούδια έχουν την μορφή των Χριστουγέννων σαν θέμα. Μερικές ομάδες οργανώνουν γεύματα, καταφύγιο ή φιλανθρωπικά έργα για τους άστεγους ή τους φτωχούς.

47 Ιστορικό πλαίσιο Η αυθεντική σημασία των Χριστουγέννων είναι μια ειδική εκκλησιαστική λειτουργία για να γιορταστούν τα γενέθλια του Χριστού. Πολλές παραδόσεις περιλαμβάνουν την σπουδαιότητα των κεριών και των διακοσμητικών που είναι κατασκευασμένα από αειθαλείς θάμνους και δέντρα, τα οποία συμβολίζουν την αιώνια ζωή και φως. Στους πρώτους αιώνες του Χριστιανισμού, η γέννηση του Ιησού δεν αποτελούσε λόγος για εορτασμούς. Η ιδέα της μετατροπής αυτής της ημέρας σε γιορτή ξεκίνησε στις αρχές του Μεσαίωνα στην Ευρώπη. Από το 1840 περίπου, ο εορτασμός των Χριστουγέννων έγινε πιο διαδεδομένος. Η 25η Δεκεμβρίου ανακηρύχθηκε ομοσπονδιακή αργία στις Ηνωμένες Πολιτείες το Από τότε, η Ημέρα των Χριστουγέννων έχει γίνει μια όλο και πιο σημαντική γιορτή.

48 Σύμβολα Τα Χριστούγεννα αντιπροσωπεύουν μια μεγάλη ποικιλία ανθρώπων και αντικειμένων. Αυτά περιλαμβάνουν το μωρό Ιησού, τη Γέννηση και τους Τρεις Βασιλείς, αλλά και τον Άγιο Βασίλη, τους ταράνδους και τα ξωτικά. Τα συνηθισμένα αντικείμενα σε αυτήν την εποχή του χρόνου είναι τα πεύκα, τα πουρνάρια, οι διακοσμήσεις, τα παραμυθένια φώτα, τα κεριά και τα δώρα.

49 ΤΕΛΟΣ

Αργίες και εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Α Λυκείου Β Τετράμηνο Σχ. Έτος:

Αργίες και εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ. Α Λυκείου Β Τετράμηνο Σχ. Έτος: Αργίες και εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ Α Λυκείου Β Τετράμηνο Σχ. Έτος: 2015-2016 New Year s Day Η πρωτοχρονιά είναι μια δημόσια αργία στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε χρόνο την πρώτη

Διαβάστε περισσότερα

Τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή και γιορτάζονται από όλες τις χριστιανικές χώρες του κόσμου με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Βέβαια ο τρόπος που

Τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή και γιορτάζονται από όλες τις χριστιανικές χώρες του κόσμου με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Βέβαια ο τρόπος που ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ Τα Χριστούγεννα είναι μια παγκόσμια γιορτή και γιορτάζονται από όλες τις χριστιανικές χώρες του κόσμου με ιδιαίτερη λαμπρότητα. Βέβαια ο τρόπος που γιορτάζονται και οι παραδόσεις διαφέρουν

Διαβάστε περισσότερα

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj

qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj qwφιertyuiopasdfghjklzxερυυξnmηq σwωψerβνtyuςiopasdρfghjklzxcvbn mqwertyuiopasdfghjklzxcvbnφγιmλι qπςπζαwωeτrtνyuτioρνμpκaλsdfghςj Αργίες και εορταστικές εκδηλώσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο και στις ΗΠΑ klzxcvλοπbnαmqwertyuiopasdfghjklz

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Ιανουαρίου. Περισσότερα στις ιστοσελίδες μας στο The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2017 - Τεύχος 72 1 Δεκεμβρίου Παραδίδονται τα λεφτά που μαζεύτηκαν για τον Ραδιομαραθώνιο από τον Πρόεδρο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. SOU Zheleznik Stara Zagora

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. SOU Zheleznik Stara Zagora ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ SOU Zheleznik Stara Zagora Koleda (Στο κυριλλικό αλφάβητο: коледа) είναι η σλαβική λέξη για τα Χριστούγεννα, που χρησιμοποιείται ακόμα και σήμερα στη Βουλγαρία. Μερικοί πιστεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Αύγουστος-Σεπτέμβριος

Αύγουστος-Σεπτέμβριος Οκτώβριος Αύγουστος-Σεπτέμβριος ΕΤΗΣΙΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ - ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ - ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΠΕΜΠΤΗ 25/08/2016 ΠΕΜΠΤΗ 01/09/2016

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος Τεύχος 63 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2016 - Τεύχος 63 5 Δεκεμβρίου ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Τα παιδιά της Προδημοτικής συμμετέχουν στην παιδική εκπομπή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ Ν. ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ-ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ Στη διάρκεια του Α Τριμήνου η ΣΤ τάξη θα εμβαθύνει στο έργο και την προσωπικότητα του μεγάλου μας μουσικοσυνθέτη Μίκη

Διαβάστε περισσότερα

Κόλιντα (Colinda) : Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι ενα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που το λένε παιδιά, έφηβοι και άντρες για να γιορτάσουν τα

Κόλιντα (Colinda) : Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι ενα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που το λένε παιδιά, έφηβοι και άντρες για να γιορτάσουν τα Κόλιντα (Colinda) : Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα είναι ενα παραδοσιακό λαϊκό τραγούδι, που το λένε παιδιά, έφηβοι και άντρες για να γιορτάσουν τα Χριστούγεννα και την πρωτοχρονιά. Colindul românesc: Το

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006

ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006 ΝΕΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΜΑΡΤΙΟΣ 2006 25η Μαρτίου Στις 25 Μαρτίου εορτάζουμε τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου καθώς και την Επέτειο της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Τέτοια ημέρα, πριν από 2006 χρόνια, η Παναγία έλαβε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Ιδιωτικό Γυμνάσιο Κολλέγιο Ψυχικού Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 8 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Δευτέρα, 3 Έναρξη Σχολικού Έτους 2018-2019- Παρουσία Διδακτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΠΑΙΟΝΙΑΣ Αντιδημαρχία Παιδείας, Αθλητισμού, Πολιτισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού. Σελίδα 1 από 8 ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗΣ ΑΞΙΟΥΠΟΛΗ Πανηγύρι Αξιούπολης / Συναυλίες, χορευτικές

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7

Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Μάρτιος 2011 - Τεύχος 7 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2 Μαρτίου Δείπνο Συνδέσμου Γονέων με το Προσωπικό του Σχολείου Με δέος

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ1

ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ Κ1 ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΦΟΡΟΥΜ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2016-2017 Κ1 Θέμα: Ετήσιος Προγραμματισμός Δραστηριοτήτων 2016-2017 ΗΜΕΡΑ/ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ Πέμπτη 1/9 Δευτέρα 5/9 Δευτέρα 5/9 Τετάρτη 7/9 Παρασκευή 9/9 Πέμπτη 29/9

Διαβάστε περισσότερα

Η ευλογημένη συνάντηση.

Η ευλογημένη συνάντηση. Η ευλογημένη συνάντηση. Μετά το τέλος μιας δύσκολης εξεταστικής περιόδου, η παρέα των παιδιών του λυκείου του Ναού μας συναντήθηκε για μια ακόμα φορά, πριν τις καλοκαιρινές διακοπές. Η χαρά των παιδιών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: H διεκδίκηση του αυτονόητου

ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: H διεκδίκηση του αυτονόητου ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ: H διεκδίκηση του αυτονόητου Α Αρσάκειο - Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης Τάξη Β Σχολικό Έτος: 2014-2015 Υπεύθυνη Καθηγήτρια: Κουλάδη Στέλλα ΥΠΕΡΜΑΧΟΙ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Αναστασοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου.

Ενημερωτικό Δελτίο. The G C School of Careers. Περισσότερα. στις ιστοσελίδες μας. στο www.gcsc.ac.cy. Ιανουαρίου. 8 Νοεμβρίου. The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2014 - Τεύχος 44 8 Νοεμβρίου Ο Στέλιος Μιχαηλίδης, διακρίνεται με έπαινο στον επαρχιακό ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤ 2

Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤ 2 Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής ΜΑΡΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ ΣΤ 2 ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ Οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (αγγλικά: United States of America) αποκαλούμενες επίσης Ηνωμένες Πολιτείες, ΗΠΑ ή Αμερική,

Διαβάστε περισσότερα

Λύκειο Βεργίνας (πιλοτική εφαρμογή) Διδάσκουσα: Σκεύη Βενιζέλου Υπεύθ. λειτουργός Π.Ι.: Μ. Παπαλεοντίου 15 Φεβρουαρίου 2013

Λύκειο Βεργίνας (πιλοτική εφαρμογή) Διδάσκουσα: Σκεύη Βενιζέλου Υπεύθ. λειτουργός Π.Ι.: Μ. Παπαλεοντίου 15 Φεβρουαρίου 2013 Λύκειο Βεργίνας (πιλοτική εφαρμογή) Διδάσκουσα: Σκεύη Βενιζέλου Υπεύθ. λειτουργός Π.Ι.: Μ. Παπαλεοντίου 15 Φεβρουαρίου 2013 Προφίλ μαθητών: αγόρια και κορίτσια ηλικίας 15-19 ετών, κυρίως από Ρουμανία,

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14

ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΔΕΥΤΕΡΑ 22/9/14 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 22/9/14 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς Αυτοκίνητο θα πραγματοποιηθούν δράσεις σε όλες τις τάξεις με στόχο τον προβληματισμό και την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2007 2008 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 19-09-2007 Συγκέντρωση γονέων με την παιδοψυχολόγο του σταθμού. Θέμα

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση γραπτού λόγου

Κατανόηση γραπτού λόγου Β1 1 Επίπεδο Β1 (25 μονάδες) Διάρκεια: 40 λεπτά Ερώτημα 1 (6 μονάδες) Διαβάζετε σ ένα περιοδικό οδηγίες για να μάθουν σωστά τα παιδιά σας σκι. Το περιοδικό όμως είναι παλιό κι έτσι βλέπετε καθαρά μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Διαβάστε περισσότερα

Α' ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΔΚ (ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ )

Α' ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΔΚ (ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ) ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2018 Δ Τ Τ Π Π Σ Κ 10 Υποδοχή μαθητών. 2 1 2 3 4 5 6 7 8 9 14 Ιατρική Εξέταση από τη Σχολίατρο των μαθητών των τμημάτων ΜΟ1, ΗΕ1β, ΗΥ1α, 1 10 11 12 13 14 15 16 (2η - 5η περίοδο). 17 18 19 20

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Γ Ρ Α Π Τ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ Π Ρ Ω Τ Η Σ Ε Ι Ρ Α Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 ο /25-2-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 203/2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 ο /25-2-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 203/2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 5 ο /25-2-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 203/2015 ΘΕΜΑ: 43 ο Έγκριση συνδιοργάνωσης θεσμοθετημένων εκδηλώσεων Π.Ε. Λάρισας. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Δήμος. Νεάπολης-Συκεών. Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών. Χριστού. γεννα

Δήμος. Νεάπολης-Συκεών. Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών. Χριστού. γεννα Δήμος Νεάπολης-Συκεών Κοινωφελής Επιχείρηση Υπηρεσιών Χριστού γεννα 2015 Φίλες και φίλοι, Η εποχή μας δεν είναι εύκολη Η κρίση πλήγωσε την ελπίδα μας. Κι όμως, μπορούμε Παρά τη στενοχώρια, συχνά και την

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31

Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Ιούνιος 2013 - Τεύχος 31 17 Μαΐου Το σχολείο συμμετέχει με επιτυχία σε Αθλητική Hμερίδα μεταξύ μαθητών ιδιωτικών σχολείων.

Διαβάστε περισσότερα

Έρχονται γιορτές! Ώρα για χαρούμενες διακοπές! Επιμέλεια: Πηνελόπη Κολοβού Φιλόλογος, Μ.Α.

Έρχονται γιορτές! Ώρα για χαρούμενες διακοπές! Επιμέλεια: Πηνελόπη Κολοβού Φιλόλογος, Μ.Α. Έρχονται γιορτές! Ώρα για χαρούμενες διακοπές! Ελληνικά ως ΞΓ / Γ2 Επίπεδο γλωσσομάθειας Α1-Α2 Επιμέλεια: Πηνελόπη Κολοβού Φιλόλογος, Μ.Α. penelope.kolovou@gmail.com Βόννη, Δεκέμβρης 2015 2 Τι βλέπεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» PROGRESSIVE ASSOCIATION LASTROU «THE RENAISSANCE»

ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» PROGRESSIVE ASSOCIATION LASTROU «THE RENAISSANCE» ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΣΤΡΟΥ Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΙΣ» Χειµερινή και θερινή περίοδος 2018 Λάστρος 05/01/2018 Το χωριό µας Γραφικό χωριό µε όνοµα προελληνικής προέλευσης. Βρίσκεται 35 χιλ. δυτικά της Σητείας. Διατηρεί

Διαβάστε περισσότερα

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017

Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ευρωπαϊκή Ανταλλαγή Χριστουγεννιάτικων Στολιδιών 2017 Ενημερωτικό Έντυπο Σχολείων Europe Direct Information Centre Wrexham Wales UK 1 Αθήνα, 19 Σεπτεμβρίου 2017 Αγαπητοί δάσκαλοι, μαθητές και γονείς, Θα

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 4 ου Δημοτικού Σχολείου Μελισσίων Οι δράσεις του Συλλόγου Σχολικό έτος 2017-2018 Ανοίγουν τα σχολεία: Σεπτέμβρης 2017 Λίγες ημέρες. πριν τον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Η Αγγλία και οι αποικίες της στην Αμερική.

Η Αγγλία και οι αποικίες της στην Αμερική. Η Αγγλία και οι αποικίες της στην Αμερική. Κατά το 18 ο αιώνα η Αγγλία κατείχε δεκατρείς αποικίες στην Αμερική. Οι αποικίες αυτές παρουσίαζαν σημαντικές διαφορές που οφείλονταν: - Στη διαφορετική προέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Δευτέρα 3/9/2018

Διαβάστε περισσότερα

Καταθλιπτική διάθεση και άγχος κατά τη διάρκεια των εορτών

Καταθλιπτική διάθεση και άγχος κατά τη διάρκεια των εορτών Καταθλιπτική διάθεση και άγχος κατά τη διάρκεια των εορτών Dr. Chrys (Χρυσούλα Κωστογιάννη) Σχολική & Κλινική Ψυχολόγος (Ph.D.) Ψυχοθεραπεύτρια Λογικoθυμικής & Γνωσιακής Συμπεριφορικής Θεραπείας Στέλλα

Διαβάστε περισσότερα

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007

Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 Οι δραστηριότητες του σταθμού μας κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΓΟΝΕΩΝ - ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ 27/09/2006 Επίσκεψη των γονέων των παιδιών του νηπιαγωγείου στο σταθμό.

Διαβάστε περισσότερα

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες

Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Προοπτικές τουρισμού γκολφ στην Ελλάδα σε σύγκριση με άλλες χώρες Ονοματεπώνυμο: Γεωργίου Παναγιώτης 113125 Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: Γιωργής Κριτσωτάκης Δεκέμβριος 2014 Γκολφ - Τουρισμός Readman

Διαβάστε περισσότερα

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού

Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Κλεάνθειος Κοινοτική Στέγη Ηλικιωμένων Αθηένου Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΥ ΣΤΕΓΗΣ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Σεπτέμβριο - Οκτώβριο Νοέμβριο 2012 O Άγιος Φωκάς μας βοήθησε

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων. προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών

Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων. προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών 2008-2009 Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 12:30 μ.μ. Country & Western Barbeque - Αθήνα Βρεθείτε με τους φίλους

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Η χαρά της αγάπης ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η χαρά της αγάπης Καρδιά που νοιάζεται για όλους Ο Αγιος Ιωάννης ο Ελεήμων Ο Άγιος Ιωάννης γεννήθηκε στην πόλη της Άμαθούντας*. Οι γονείς του ήταν ευσεβείς χριστιανοί. Ο πατέρας του ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Παρασκευή 12/12. Κυριακή 14/12. Σάββατο 13/12. Δευτέρα 15/12

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Παρασκευή 12/12. Κυριακή 14/12. Σάββατο 13/12. Δευτέρα 15/12 Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Παρασκευή 12/12 17:00 22:00 Ο ΑΪ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ Περιμένει μικρούς και μεγάλους για να. 18:00 ΕΓΚΑΙΝΙΑ με Μάρκο Σεφερλή και τους συντελεστές του "Mega με Μία". Θα παρευρεθεί

Διαβάστε περισσότερα

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη

LAMDA Flisvos Marina Α.Ε. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας (ΕΕΑΚΑ) Η Ελληνική Εταιρεία Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας βρέθηκε το Σάββατο 29 Μαρτίου 2014 στη Μαρίνα Φλοίσβου. Αλλεργιολόγοι βρίσκονταν

Διαβάστε περισσότερα

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως

Συνεστίαση κατηχητών την Ιεράς Μητροπόλεως Συνεστίαση κατηχητών Ιεράς Μητροπόλεως την Με πολύ χαρά και μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεστίαση των κατηχητών της Ιεράς Μητροπόλεως μας στον πολυχώρο Διακονία στην Πυλαία Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε περισσότερα

Ιανουάριος. Δευτ. Τρ. Τετ. Πέμπ. Παρ. Σάββ. Κυρ.

Ιανουάριος. Δευτ. Τρ. Τετ. Πέμπ. Παρ. Σάββ. Κυρ. Ιανουάριος 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 Φεβρουάριος 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 Μάρτιος 1 2 3 4 5 6

Διαβάστε περισσότερα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ. Της Μαρίας Αποστόλα ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Της Μαρίας Αποστόλα Η Ελλάδα υπήρξε από τους πρώτους δέκτες του Χριστιανισμού και τα μνημεία της ελληνικής ορθοδοξίας αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της εθνικής κληρονομιάς, αποτελώντας

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Σχολείο "Πυθαγόρας" Τάξη: 5 th Δασκάλα: κ. Ολγα Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017

Ελληνικό Σχολείο Πυθαγόρας Τάξη: 5 th Δασκάλα: κ. Ολγα Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 Ελληνικό Σχολείο "Πυθαγόρας" Τάξη: 5 th Δασκάλα: κ. Ολγα Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2017 Μάθημα 8ο Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου Ανάγνωση: "28 Οκτωβρίου 1940» Reading: Read the text many times for fluency 28 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Διαβάστε περισσότερα

Ελεύθερη Είσοδος σε όλες τις δράσεις

Ελεύθερη Είσοδος σε όλες τις δράσεις Χριστούγεννα 2017 στον Κορυδαλλό Santa Claus is coming to town Θέατρο, Μουσική, Χορός, Σκετς, Αυτοσχεδιασµοί, πλούσια Δώρα 23 30/12 προβολές παιδικών ταινιών και παραστάσεις Καραγκιόζη στο CineΠαράδεισος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Παρασκευή 1/9/2016

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016

ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 ALPHA BANK CYPRUS LTD ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ EKE 2016 H Alpha Bank Cyprus Ltd μέσα από τα Προγράμματα Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα οποία επικεντρώνονται στο Ανθρώπινο Δυναμικό, το Περιβάλλον και την Κοινωνία,

Διαβάστε περισσότερα

Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ

Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 6 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 Δευτέρα, 5 18:30 Ενημερωτική συνάντηση γονέων α Γυμνασίου (Αίθουσα Χωρέμη Μπενάκειο) Παρασκευή,

Διαβάστε περισσότερα

NEWS TICKET GO TO ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες,

NEWS TICKET GO TO ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ. Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, TICKET NEWS ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΟ NEWSLETTER ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ Αγαπητοί φίλοι και συνεργάτες, 08 όπως σας είχαμε υποσχεθεί, στην Edenred συνεχίζουμε δυναμικά τη δράση μας και το 2013, προσπαθώντας σε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νέλσον Μαντέλα, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στο χωριό Μβέζο της περιοχής Τράνσκεϊ της Νότιας Αφρικής και απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2013.

Ο Νέλσον Μαντέλα, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στο χωριό Μβέζο της περιοχής Τράνσκεϊ της Νότιας Αφρικής και απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2013. Ο Νέλσον Μαντέλα, γεννήθηκε στις 18 Ιουλίου του 1918 στο χωριό Μβέζο της περιοχής Τράνσκεϊ της Νότιας Αφρικής και απεβίωσε στις 5 Δεκεμβρίου 2013. Ήταν αγωνιστής της Νότιας Αφρικής και στη συνέχεια πολιτικός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Μονάδες μέτρησης του χρόνου. Ενότητα 8. β τεύχος

ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. Μονάδες μέτρησης του χρόνου. Ενότητα 8. β τεύχος ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ Ε ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΔΙΟ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 52 Μονάδες μέτρησης του χρόνου Ενότητα 8 β τεύχος Μονάδες μέτρησης του χρόνου 52 η Άσκηση Να συμπληρώσεις τις ισότητες: 5 20 ώρες =... ημέρες 60 ώρες =... ημέρες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Τιτίνα: µελοµακάρονα. εκέµβριος 2010, τεύχος 5. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν, την Ελένη Κοτζάµπαση και την Αλεξία Ντε Πιάν

ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Τιτίνα: µελοµακάρονα. εκέµβριος 2010, τεύχος 5. Από την Μαριλένα Ντε Πιάν, την Ελένη Κοτζάµπαση και την Αλεξία Ντε Πιάν εκέµβριος 2010, τεύχος 5 ΑΦΙΕΡΩΜΑ: Τα Χριστούγεννα! ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΙΑΦΗΜΙΣΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ Τιτίνα: µελοµακάρονα Από την Μαριλένα Ντε Πιάν, την Ελένη Κοτζάµπαση και την Αλεξία Ντε Πιάν ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Χριστούγεννα...η

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Κοκκίνη Σαββίνα Κούρου Ελένη Μακαντάση Βαρβάρα Ντούλα Διονυσία Παστρικού Σταματία

ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ. Κοκκίνη Σαββίνα Κούρου Ελένη Μακαντάση Βαρβάρα Ντούλα Διονυσία Παστρικού Σταματία ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ Κατά τη διάρκεια του δευτέρου τετραμήνου, παρακολουθήσαμε το πρότζεκτ με τίτλο «Τα ταξίδια του χτες και του σήμερα». Υπεύθυνη και συντονίστρια του προγράμματος είναι η κα. Σαπουλίδου. Οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

1 Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

1 Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ 1 Η ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΡΟΟΙΜΙΟ Στην 1 η Ενότητα ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ - αναφέρουμε βασικές αλλά σημαντικές πληροφορίες για την επιχειρηματική και την κοινωνική ζωή στην Ελλάδα. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014'

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ ΜΑΡΤΙΟΣ- ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014' Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Τετάρτη 05 Φεβρουαρίου 2014, ώρα: 18:00 μ.μ. ΗΜΕΡΙΔΑ υπό την Αιγίδα του Δήμου Πεντέλης με Θέμα: «Ο Ρόλος της

Διαβάστε περισσότερα

Πάβλα Γιανάτσκοβά & Μάρια Νιεράντοβά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. στον ΚΟΣΜΟ. Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη

Πάβλα Γιανάτσκοβά & Μάρια Νιεράντοβά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ. στον ΚΟΣΜΟ. Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη Πάβλα Γιανάτσκοβά & Μάρια Νιεράντοβά ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ στον ΚΟΣΜΟ Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη Όλοι αγαπούν τα Χριστούγεννα! Ανακάλυψε τα Χριστούγεννα σε: Ισπανία... 4 Γερμανία... 6 Μεξικό... 8 ΗΠΑ... 10 Ιαπωνία...

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Εργάσιμες 78. 2009 2 Ο + 3 Ο Τρίμηνο. 2 ο Εργάσιμες 64. Μέρες και ημερομηνίες. Έτος Τρίμηνο Μήνας. Αργίες 2. Δεκέμβρης

1 ο Εργάσιμες 78. 2009 2 Ο + 3 Ο Τρίμηνο. 2 ο Εργάσιμες 64. Μέρες και ημερομηνίες. Έτος Τρίμηνο Μήνας. Αργίες 2. Δεκέμβρης Ημερολόγιο εργάσιμων και αργιών σχολικού έτους 008-009 Έτος Τρίμηνο Μήνας 008 ο 78 75 ΔΕΥΤ 6 ΤΡΙΤ 4 ΤΕΤΑ 4 ΠΕΜΠ 5 ΠΑΡΑ 6 Σεπτέμβρης Οκτώβρης Νοέμβρης Δεκέμβρης Μέρες και ημερομηνίες Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚ ΗΛΩΣΕΙΣ ΗΜΟΤΙΚΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Χαιρετισµός κ. Κωνσταντίνου Βαρδαβά (Προέδρου ΑΑΗ ΑΕ ΟΤΑ) Αγαπητοί φίλοι, Με ιδιαίτερη χαρά προετοιμασαμε ένα πλούσιο χριστουγεννιάτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη

ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΒΕΡΟΙΑΣ ΝΑΟΥΣΗΣ & ΚΑΜΠΑΝΙΑΣ ΚΒ ΠΑΥΛΕΙΑ Ιούνιος 2016 ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΟΙ 2400 έτη από τη γέννηση του Αριστοτέλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ Σάββατο 28 Μαΐου Κυριακή 29 Μαΐου Μέγας Αρχιερατικός

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΑΘΗΕΝΟΥ ΚΛΕΑΝΘΕΙΟΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΗ ΣΤΕΓΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΩΝ Πρόγραμμα Συμβουλίου Κοινοτικού Εθελοντισμού Αθηένου Με ενθουσιασμό και αγάπη ανοίξαμε την αγκαλιά μας και δεχθήκαμε στη Στέγη μας

Διαβάστε περισσότερα

4 0 A P O L L O N O S S T R V O U L I A G M E N I, A T H E N S - G R E E C E T F W W

4 0 A P O L L O N O S S T R V O U L I A G M E N I, A T H E N S - G R E E C E T F W W 4 0 A P O L L O N O S S T R. 1 6 6 7 1 V O U L I A G M E N I, A T H E N S - G R E E C E T + 3 0 2 1 0 8 9 0 2 0 0 0 F + 3 0 2 1 0 8 9 6 2 5 8 2 W W W. A S T I R - P A L A C E. C O M Απολαύστε τις χριστουγεννιάτικες

Διαβάστε περισσότερα

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων

Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων Αμερικανική Γεωργική Σχολή Εκδηλώσεις του Συλλόγου Φίλων προς υποστήριξη του Προγράμματος Υποτροφιών 2009-2010 Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 12:30 μ.μ. Μπάρμπεκιου Γουρουνόπουλου Οι φίλοι της Σχολής απολαμβάνουν

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 14122 Ηράκλειο Αττικής. Τηλ. 2102816222, 2102810630. Fax 2102830780 Internet

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ Ι ΑΚΤΗΡΙΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ Ι ΑΚΤΗΡΙΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΤΣΕΙΟ Ι ΑΚΤΗΡΙΟ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29

Διαβάστε περισσότερα

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν

Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν Κ Ο Λ Λ ΕΓ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν - Κ Ο Λ ΛΕ Γ Ι Ο Ψ Υ Χ Ι Κ Ο Υ Ε Τ Η Σ Ι Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ε Ρ Γ Α Σ Ι Ω Ν ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ Α Θ Η Ν Ω Ν Σ Χ Ο Λ Ι Κ Ο ΕΤ Ο Σ 2 0 16-20 1 7 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 6

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Τι θέλεις να σπουδάσεις του χρόνου; Θέλω να γίνω φαρμακοποιός. Σε ποιο πανεπιστήμιο;

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Διαβάστε περισσότερα

Οι 13 βρετανικές αποικίες Η Αγγλία ήταν η θαλασσοκράτειρα δύναμη από τον 17 ο αιώνα ίδρυσε 13 αποικίες στη βόρεια Αμερική. Ήταν ο προορ

Οι 13 βρετανικές αποικίες Η Αγγλία ήταν η θαλασσοκράτειρα δύναμη από τον 17 ο αιώνα ίδρυσε 13 αποικίες στη βόρεια Αμερική. Ήταν ο προορ Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής Γνωρίζετε τι είναι οι Η.Π.Α σήμερα; Θα δούμε πώς δημιουργήθηκαν και ποια είναι τα θεμέλια της ισχύος τους. Οι 13 βρετανικές αποικίες Η Αγγλία ήταν η θαλασσοκράτειρα δύναμη

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Εργάσιμες 74. 2010 2 Ο + 3 Ο Τρίμηνο. 2 ο. 3 ο Εργάσιμες. Ημερολόγιο εργάσιμων ημερών και αργιών σχολικού έτους 2009-2010. Έτος Τρίμηνο Μήνας

1 ο Εργάσιμες 74. 2010 2 Ο + 3 Ο Τρίμηνο. 2 ο. 3 ο Εργάσιμες. Ημερολόγιο εργάσιμων ημερών και αργιών σχολικού έτους 2009-2010. Έτος Τρίμηνο Μήνας Ημερολόγιο εργάσιμων και αργιών σχολικού έτους 009-00 Έτος Τρίμηνο Μήνας 009 ο 74 7 Σεπτέμβρης Οκτώβρης Μέρες και ημερομηνίες Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή 7 8 9 0 4 5 6 7 8 3 4 5 8 9 30 5 6 7

Διαβάστε περισσότερα

MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS

MASTERCARD, AMERICAN EXPRESS TΕΥΧΟΣ 102 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2016 ΚΑΡ. ΣΕΡΒΙΑΣ 12-14, 105 62 ΑΘΗΝΑ www.sos-villages.gr Πώς να βοηθήσετε: Το έργο των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο στις δωρεές που μας προσφέρετε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ Συμπληρώνεται για τα παρόντα μέλη που έχουν γεννηθεί από το έτος 1989

ΕΡΕΥΝΑ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΔΙΑΒΙΩΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ Συμπληρώνεται για τα παρόντα μέλη που έχουν γεννηθεί από το έτος 1989 ΕΡ.ΕΙΣ. 5 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ Δ/ΝΣΗ :ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΩΝ ΠΛΗΘΥΣΜΟΥ ΚΩΔΙΚΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΟΥ: _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ & ΑΓΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επικοινωνήσουμε μαζί μας με για περοσσότερες λεπτομέριες για το ταξίδι αυτό.

Επικοινωνήσουμε μαζί μας με  για περοσσότερες λεπτομέριες για το ταξίδι αυτό. MONAXO- ΡΟΜΑΝΤΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ Επικοινωνήσουμε μαζί μας με e-mail loggia@otenet.gr για περοσσότερες λεπτομέριες για το ταξίδι αυτό. ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ - ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ - ΝΟΪΣΒΑΝΣΤΑΪΝ ΟΜΠΕΡΑΜΕΡΓΚΑΟΥ ΑΝΑΧ. : 22,23,26,29,30

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα Κίνα Δύο πολιτισμοί, δύο λαοί. στα ίδια θρανία!

Ελλάδα Κίνα Δύο πολιτισμοί, δύο λαοί. στα ίδια θρανία! Ελλάδα Κίνα Δύο πολιτισμοί, δύο λαοί. στα ίδια θρανία! Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου το σχολείο μας είχε την ευκαιρία να φιλοξενήσει για λίγες ώρες καθηγητές Ανθρωπιστικών Σπουδών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟN ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟN ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

Διαβάστε περισσότερα

mitata.gr Αναμνήσεις ενός χωριού

mitata.gr Αναμνήσεις ενός χωριού Αναμνήσεις ενός χωριού Αναμνήσεις ενός χωριού Με αυτό το ημερολόγιο το χωριό και ο σύλλογος στέλνουν τις ευχές σε όλα τα μέλη και τους φίλους. Είναι οι Αναμνήσεις ενός Χωριού όπως τις κατέγραψαν κάποτε

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος;

Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος; Ο Αετός της Μάνης - Σας βλέπω πάρα πολύ ζωντανό και πολύ φιλόξενο. Έτσι είναι πάντα ο Ανδρέας Μαστοράκος; Πρώτα, πρώτα είμαι άνθρωπος. Γεννήθηκα από φτωχή οικογένεια. Υπέφερα πολύ. Από 10 χρονών εργαζόμουν

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα των ερωτηματολογίων

Αποτελέσματα των ερωτηματολογίων ΜΟΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ Στα πλαίσια της εργασίας μας με θέμα τη μόδα και παράδοση, πραγματοποιήθηκε σύνταξη ερωτηματολογίων τα οποία σχετίζονται με το θέμα μας και μοιράστηκαν σε μαθητές της β και γ λυκείου.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΕΤΗΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 9 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 2-10 Έναρξη σχολικού έτους 2019-2020 Παρουσία

Διαβάστε περισσότερα

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους

Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Ένας οδηγός για τους γονείς, ώστε τα παιδιά με διαβήτη τύπου 1 να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους Τι θα βρείτε σε αυτό το φυλλάδιο Επιστροφή στο σχολείο Σωματική άσκηση και παιχνίδι Πάρτι και γιορτές

Διαβάστε περισσότερα

Η νηστεία των Χριστουγέννων

Η νηστεία των Χριστουγέννων 15 Νοεμβρίου 2018 Η νηστεία των Χριστουγέννων Θρησκεία / Θρησκευτική ζωή Γεώργιος Αραμπατζόγλου, Αναγνώστης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Ιερός Ναός Αγίου Λουκά Πατησίων Μία ακόμη ευλογημένη περίοδος

Διαβάστε περισσότερα

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017

Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 Παρουσίαση των Δράσεων του 3 ου Γυμνασίου Νέας Σμύρνης «ΚΕΝΤΡΙΚΟ» 2 η Επιστημονική Συνάντηση για τον Εθελοντισμό στο Σχολείο, Αθήνα 27-28 Ιουνίου 2017 Νοιάζομαι και Δρω Ιούνιος 2017 «ΕΓΝΟΙΑ ΓΙΑ Ο,ΤΙ ΕΧΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα

Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα Ο Μύλος των ξωτικών Τα πιο γλυκά Χριστούγεννα 9 Δεκεμβρίου 2011 γεννήθηκε ένα παραμύθι Ο Μύλος των Ξωτικών είναι η μεγαλύτερη και πιο πετυχημένη Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ελλάδα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

Test Unit 1 Σύνολο: /20

Test Unit 1 Σύνολο: /20 Test Unit 1 Σύνολο: /20 VOCABULARY 1 Match. 1. καληνύχτα α. 2. καλησπέρα β. 3. το κορίτσι γ. 4. το αγόρι δ. 5. η γυναίκα ε. 6. καλημέρα ζ. 1 2 Match and Circle. Παράδειγμα: χάρακας / πίνακας α. στυλό /

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΙΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2013 1. 1. ΠΑΡΤΥ ΜΑΣΚΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΜΑΣ ΦΙΛΟΥΣ Κυριακή 10 Μαρτίου και ώρα 10:30 το πρωί παρτυ μασκέ για τους μικρούς μας φίλους

Διαβάστε περισσότερα

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας Πίνακας 2 Περιεχομένων Το Σχολείο μας 3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας 4 Σχολικό Έτος και Αργίες Ωράριο 6 Οι καθημερινές μας Οι Δραστηριότητες 7 εργασίες μας 9 Κατ οίκον Εργασία Οι Αξιολόγηση 10 Εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Λ Υ Κ Ε Ι Ο Λ Υ Κ Ε Ι Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΧ. ΕΤΟΣ 2017 2018 Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 7 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 08:30 16:00 Έναρξη μαθημάτων Σχολικού Έτους

Διαβάστε περισσότερα

Κάντε ένα βήμα μπροστά Είμαστε όλοι ίσοι όμως μερικοί είναι πιο ίσοι από άλλους

Κάντε ένα βήμα μπροστά Είμαστε όλοι ίσοι όμως μερικοί είναι πιο ίσοι από άλλους Κάντε ένα βήμα μπροστά Είμαστε όλοι ίσοι όμως μερικοί είναι πιο ίσοι από άλλους Παιχνίδι ρόλων για τα ανθρώπινα δικαιώματα από το Compasito «Μικρή Πυξίδα» Εγχειρίδιο εκπαίδευσης στα ανθρώπινα δικαιώματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΜΙΚΡΗΣ ΑΓΕΛΗΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑ Ο ΛΥΚΟΠΟΥΛΩΝ Ημερομηνία Έγκρισης: 12 Οκτωβρίου 2015 Λευκωσία Οκτωβρίος 2015 Περιεχόμενα: 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2. ΗΛΙΚΙΑ... 2 3. ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

2003-2016 Στράτος Φ. Κυριαζίδης ( http://www.stratari.gr ) 1

2003-2016 Στράτος Φ. Κυριαζίδης ( http://www.stratari.gr ) 1 2003-2016 Στράτος Φ. Κυριαζίδης ( http://www.stratari.gr ) 1 Αύγουστος-Σεπτέμβριος 2015 0 0 0 ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΤΡΙΤΗ 1 Αναλήψεις Υπηρεσίας ΤΕΤΑΡΤΗ 2 Προγραμματισμός απολύμανσης κτηρίου Με ημερομηνία 31-8 κλείνουν:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ. Έφη Και Ελένα

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ. Έφη Και Ελένα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΘΙΜΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ Έφη Και Ελένα Το Χριστόψωμο Χριστόψωμο λέγεται γενικά το ψωμί (καρβέλι) ή κουλούρα που οι Ελληνίδες νοικοκυρές έχουν παρασκευάσει 2-3 ημέρες προ των Χριστουγέννων

Διαβάστε περισσότερα

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4

The G C School of Careers. Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο. Ενημερωτικό Δελτίο. Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Δεκέμβριος 2010 - Τεύχος 4 Χριστούγεννα στο GCS ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 7 Ιανουαρίου Έναρξη μαθημάτων 11 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη

Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Παρουσίαση για την Ιταλία από τη Ιταλία Τι είδαμε, τι κάναμε και πώς περάσαμε στην Ιταλία? Ημερολόγιο Comenius Ιταλία Για να δείξω πως περάσαμε στην Ιταλία θα φτιάξω ένα ημερολόγιο. Το ημερολόγιο θα έχει

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι ήταν οι Βίκινγκς

Ποιοι ήταν οι Βίκινγκς Βίκινγκς Ποιοι ήταν οι Βίκινγκς Οι Βίκινγκς ζούσαν στους βόρειους λαούς της Ευρώπης: στη Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και την Ισλανδία. Κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα, εμφανίστηκαν ως εξερευνητές, πειρατές,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΜΑΡΤΙΟΥ 2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ Λ. Κύπρου 68 Αργυρούπολη τηλ. 2132018700 fax 210-9902045 Αργυρούπολη, 13-3-2012 Αρ. Πρωτ. 7829 ΠΡΟΣ : ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα