ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ"

Transcript

1 ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟΥ ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΣΧΕ ΙΟ,ΣΤΟΙΧ. ΜΗΧΑΝΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤEΣ: ΑΒΡΑΜΙΔΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΚΑΝΤΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Γ.Μ.: 4741,4664 Βεβαιώνεται η ολοκλήρωση της παραπάνω πτυχιακής εργασίας Ο Καθηγητής 1

2 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στην παρούσα πτυχιακή θα αναπτυχθούν δύο ερωτηματολόγια πολλαπλών επιλογών πάνω στα θέματα: α)στοιχεία μηχανών β)σχέδιο. Η πτυχιακή αναπτύσσεται σε δυο κεφάλαια.to πρώτο κεφάλαιο περιέχει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών Μηχανολογικού Σχεδίου, περίληψη και απαντήσεις αυτού. Το δεύτερο κεφάλαιο περιέχει ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών Στοιχείων Μηχανών, τυπολόγιο, περίληψη και απαντήσεις του ερωτηματολογίου. Ο σκοπός της σύνταξης της εργασίας αυτής είναι η δημιουργία ενός αποδοτικότερου και ευκολότερου τρόπου εξέτασης των προαναφερθέντων μαθημάτων. Αναφορικά με το κλάδο του Μηχανολογικού Σχεδίου σκοπός του ερωτηματολογίου είναι να βοηθήσει τους μαθητές, να μάθουν και να εξοικειωθούν με τους κανόνες του μηχανολογικού σχεδίου, για να γίνουν κτήμα τους, μιας και το αντικείμενο του Σχεδίου θα αποτελέσει σε όλη τους την επαγγελματική σταδιοδρομία διεθνή γλώσσα εκφράσεως και επικοινωνίας. Στον κλάδο των Στοιχείων Μηχανών αντικειμενικός σκοπός είναι το ερωτηματολόγιο να αποτελέσει ένα ουσιαστικό βοήθημα περιγραφής, μελέτης, υπολογισμών και κατασκευαστικών στοιχείων που αφορούν τα Στοιχεία Μηχανών στην Ναυτική Βιομηχανία. Σχετικά με την αντοχή υλικών στόχος είναι ο προσδιορισμός μέσω του ερωτηματολογίου να αναφερθούν οι κατηγορίες των καταπονήσεων, σύνθετων ή μη που εμφανίζονται στις ναυπηγικές κατασκευές. Τέλος για τους σπουδαστές το παρόν εγχειρίδιο δύναται να χρησιμοποιηθεί ως τράπεζα θεμάτων για την προετοιμασία τους σε τεχνικά θέματα. 2

3 SUMMARY OF FINAL DISSERTATION In the present project will develop two multiple choice questionnaires on the issues: a) Machine elements b) Engineering Drawing The purpose of writing this paper is to create a more efficient and easier way of examining the aforementioned courses. Regarding the branch of engineering drawings purpose of this questionnaire is to help students to learn and familiarize themselves with the rules of the plan, to become their property, since the object of the Plan will be throughout their careers international language expression and communication. In the field of Machine Elements objective is the questionnaire to be an essential tool description, design, calculations and components relating to Machine Elements at the Naval Industry. On the target material strength is the determination through the questionnaire indicate the categories of stress, composite or not appearing in shipbuilding. Finally for students this manual can be used as bank issues to prepare them on technical matters. 3

4 ΠΡΟΛΟΓΟΣ Για την βοήθεια πραγμάτωσης της πτυχιακής εργασίας με θέμα ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ ΕΡΩΤΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΠΟΛΛΑΠΛΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΣΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΟΥ ΤΟΜΕΑ,ΣΧΕΔΙΟ,ΣΤΟΙΧ. ΜΗΧΑΝΩΝ θέλω θερμά να ευχαριστήσω πρώτα από όλα τους γονείς μου, για την ηθική και ουσιαστική συμπαράστασή τους, καθ όλο τον χρόνο της προσπάθειας συγγραφής αυτής. Ευχαριστώ τον Διευθυντή της σχολής Μηχανικών και την Διοίκηση της Α.Ε.Ν. Μακεδονίας, για την ευκαιρία που μου δόθηκε να εκπονήσω την πτυχιακή μου στη σχολή. Ευχαριστώ τον καθηγητή κ. Τσορπατζίδη Ανέστη, για την αμέριστη βοήθεια και κατεύθυνση που μου παρείχε κατά την πορεία αυτής της ερευνητικής προσπάθειας. Η πολύμηνη έρευνα και η διαχείριση πλήθους στοιχείων μου έδωσαν την δυνατότητα να μελετήσω και να αναπτύξω με σαφή και τεκμηριωμένο τρόπο το θέμα της πτυχιακής μου εργασίας που αφορά το ερωτηματολόγιο του μηχανολογικού σχεδίου. 4

5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στο παρακάτω ερωτηματολόγιο θα αναπτυχθούν ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών στο αντικείμενο του Μηχανολογικού Σχεδίου, οι οποίες ως στόχο έχουν να προετοιμάσουν τους σπουδαστές στο να αντιμετωπίσουν τα θέματα της εξεταστικής. Οι ερωτήσεις είναι κλιμακωτής δυσκολίας και το περιεχόμενό τους αγκαλιάζει όλο το εύρος του τομέα του Μηχανολογικού Σχεδίου ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1.2 ΣΥΝΤΑΞΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΧΕΔΙΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΓΙΟ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΧΕΔΙΟΥ 1) Το υπόμνημα στο τεχνικό σχέδιο τοποθετείται... του χαρτιού σχεδιάσεως : α) στο κάτω αριστερό μέρος β) στο πάνω αριστερό μέρος γ) στο κάτω δεξιό μέρος δ) στο πάνω δεξιό μέρος 2) Πόσα είναι τα κύρια προβολικά επίπεδα ;: α)2 β)3 γ)4 δ)5 3) Κάθε διάσταση θα πρέπει να γράφεται σε μία και μόνο όψη: α)σωστο β)λαθοσ 5

6 4) Όλες οι διαστάσεις πρέπει να τοποθετούνται κατά κανόνα σε απόσταση... mm από την περίμετρο του αντικειμένου : α)50 β)20 γ)40 δ)10 5) Η διακεκομμένη γραμμή : α)παριστά μη ορατές ακμές & περιγράμματα β)παριστά ορατές γραμμές και περιγράμματα γ)παριστά άξονες συμμετρίας δ)χρησιμοποιείται για τοποθέτηση διαστάσεων 6) Η αξονική γραμμή : α) Παριστά μη ορατές ακμές & περιγράμματα β)παριστά ορατές γραμμές και περιγράμματα γ)παριστά άξονες συμμετρίας δ)χρησιμοποιείται για τοποθέτηση διαστάσεων 7) Η παχιά συνεχής γραμμή : α) Παριστά μη ορατές ακμές & περιγράμματα β)παριστά ορατές γραμμές και περιγράμματα γ)παριστά άξονες συμμετρίας δ)χρησιμοποιείται για τοποθέτηση διαστάσεων 6

7 8) Ποιά από τις παρακάτω δεν αποτελεί βασική όψη; : α)αριστερή πλάγια β)άνοψη γ)κάτοψη δ)πρόσοψη 9) Η τομή είναι ξεχωριστή όψη ενός τεμαχίου ; : α)σωστο β)λαθοσ 10) Τα κυκλικά σχήματα όταν παρατηρούνται από γωνία 90 μοιρών εμφανίζονται ως : α)ελλειπτικά β)ευθείες γραμμές 11) Ο κοχλίας σχεδιάζεται συνήθως σε : α)κάτοψη β) τομή γ)αριστερή πλάγια δ)κάτοψη 12) Το σπείρωμα του κοχλία σχεδιάζεται με : α)λεπτή συνεχή γραμμή β)λεπτή διακεκομμένη γραμμή γ)παχιά συνεχή γραμμή δ)παχιά διακεκομμένη γραμμή 7

8 13) Στο παραπάνω σχήμα ως dk ορίζεται : α)η διάμετρος των ποδιών β)το ύψος κεφαλής του δοντιού γ)η διάμετρος κεφαλής δ)το μήκος του δοντιού 14) Στο παραπάνω σχήμα ως s ορίζεται : α)το διάκενο του δοντιού β)το μήκος του δοντιού γ)το βήμα του δοντιού δ)το πάχος του δοντιού 8

9 15) Στο παραπάνω σχήμα ως w ορίζεται : α)το διάκενο του δοντιού β)το μήκος του δοντιού γ)το βήμα του δοντιού δ)το πάχος του δοντιού 16) Στο παραπάνω σχήμα ως t ορίζεται α)το διάκενο του δοντιού β)το μήκος του δοντιού γ)το βήμα του δοντιού δ)το πάχος του δοντιού 17) Στο παραπάνω σχήμα ως b ορίζεται : α)το διάκενο του δοντιού β)το μήκος του δοντιού γ)το βήμα του δοντιού δ)το πάχος του δοντιού 18) Η ανάπτυξη ενός γεωμετρικού σώματος στο επίπεδο λέγεται: α)ανάπτυγμα β)περίβλημα γ)πρόσοψη δ)κάτοψη 9

10 19) Ποιά διάσταση αποτελεί την πρόσοψη του παραπάνω σχήματος : α) β) γ) 10

11 20) ) Ποιά διάσταση αποτελεί την κάτοψη του παραπάνω σχήματος : α) β) γ) 21) Ποιά διάσταση αποτελεί την αριστερή πλάγια όψη του παραπάνω σχήματος : α) β) 11

12 γ) 22) Ποία εικόνα παρουσιάζει την κάτοψη του αντικειμένου σε τομή ; : α) β) 23) Ποιά εικόνα παρουσιάζει την κάτοψη του αντικειμένου ; : 12

13 α) β) 24) Ποιά εικόνα παρουσιάζει την κάτοψη του αντικειμένου ; : α) β) γ) 25) Ποιά εικόνα παρουσιάζει την πρόσοψη του αντικειμένου ; : α) β) γ) 26) Ποιά εικόνα παρουσιάζει την αριστερή πλάγια όψη του αντικειμένου ; : α) β) γ) 13

14 27) Ποιά εικόνα αποτελεί την πρόσοψη του αντικειμένου ; : α) β) γ) 28) Ποιά εικόνα αποτελεί τη κάτοψη του αντικειμένου ; : α) β) γ) 29) Ποιά εικόνα αποτελεί την αριστερή πλάγια όψη του αντικειμένου ; : α) β) γ) 30) Κάθε διάσταση γράφεται μόνο μια φορά στην πιο κατάλληλη από άποψη κατανόησης θέση : α)σ β)λ 14

15 31) Οι γραμμές του σχεδίου επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως γραμμές διαστάσεων : α)σωστο β)λαθοσ 32) Όταν υπάρχουν πολλές παράλληλες διαστάσεις, αυτές αναγράφονται κατά τάξη μεγέθους, με τις μεγαλύτερες πιο κοντά στο σχέδιο : α)σωστο β)λαθοσ 33) Όταν σχεδιάζουμε σε ημιτομή η διαχωριστική γραμμή των δύο μερών είναι ο άξονας συμμετρίας : α)σωστο β)λαθοσ 34) Τα όρια της μερικής τομής σχεδιάζονται με διακεκομμένη γραμμή με ελεύθερο χέρι: α)σωστο β)λαθοσ 35) Το σκαρίφημα είναι μια πρόχειρη σχεδίαση ενός αντικειμένου ; : α)σωστο β)λαθοσ 36) Στο μηχανολογικό σχέδιο ο χυτοσίδηρος συμβολίζεται με... χρώμα: α) μοβ β) πράσινο γ) γκρίζο 37) Στο μηχανολογικό σχέδιο ο χαλκός συμβολίζεται με... χρώμα: α) μοβ β) πράσινο γ) κόκκινο 15

16 38) Στο μηχανολογικό σχέδιο το αλουμίνιο συμβολίζεται με... χρώμα: α) μοβ β) πράσινο γ) κόκκινο 39) Στο μηχανολογικό σχέδιο ο χάλυβας συμβολίζεται με... χρώμα: α) μοβ β) πράσινο γ) κόκκινο 40) Η γραφή στο υπόμνημα του σχεδίου μπορεί να γίνει με ελεύθερο χέρι ; : α)σωστο β)λαθοσ 41) Η γραφή στο υπόμνημα του σχεδίου πρέπει να γίνει με οδηγό γραφής γραμμάτων : α)σωστο β)λαθοσ 42) Τα κομμάτια των διακεκομμένων γραμμών πρέπει να έχουν όλα το ίδιο μήκος : α)σωστο β)λαθοσ 43) Το πάχος των διακεκομμένων γραμμών είναι ίσο με το... των συνεχών γραμμών : α)1/2 β)1/4 γ)1/8 44) Στο μηχανολογικό σχέδιο δεν επιτρέπεται η πλάγια γραφή : α)σωστο β)λαθοσ 16

17 45) Στην πλάγια γραφή χρησιμοποιείται η ίδια κλήση σε όλα τα γράμματα : α)σωστο β)λαθοσ 46) Ποιό από τα παρακάτω δεν αποτελεί διάσταση κόλλας σχεδίου; : α)α0 β)α4 γ)α12 47) Τί είδος χαρτιού χρησιμοποιούμε για την σχεδίαση με κάρβουνο ;: α)scoeller β)canson γ)ingres 48) Στον λόγο μίας κλίμακας ο διαιρετέος αναφέρεται : α)στο σχεδιασμένο μέγεθος β)στην πραγματική διάσταση 49) Στον λόγο μίας κλίμακας ο διαιρέτης αναφέρεται : α)στο σχεδιασμένο μέγεθος β)στην πραγματική διάσταση 50) Παρότι το τεχνικό σχέδιο έχει πολλούς αποδέκτες πρέπει να παρουσιάζει παντού την ίδια εικόνα : α)σωστο β)λαθοσ 17

18 51) Ποιά διάσταση αποτελεί την πρόσοψη του παραπάνω σχήματος ; : α) β) γ) γ 18

19 52) Ποιά διάσταση αποτελεί την κάτοψη του παραπάνω σχήματος ; : α) β) γ) 53) Ποιά διάσταση αποτελεί την αριστερή πλάγια όψη του παραπάνω σχήματος ; : α) β) γ) 19

20 54) Όταν σε ένα σχέδιο τυποποίηση κατά DIN τότε το σχέδιο είναι βασισμένο: α)στο γερμανικό ινστιτούτο τυποποίησης β)στο διεθνή οργανισμό τυποποίησης 55) Ο ραπιδογράφος είναι είδος : α)μολυβιού β)χάρακα γ)διαβήτη δ) οργάνου μελανώματος σχεδίου 56) Η λεπτή συνεχής γραμμή χρησιμοποιείται για : α)για γραμμές θραύσεως β)για ορατές γραμμές αντικειμένων γ)για εξωτερικές γραμμές σπειρωμάτων περικοχλίων 57) Η γραμμή ελευθέρας χειρός χρησιμοποιείται για : α)για γραμμές θραύσεως β)για ορατές γραμμές αντικειμένων γ)για εξωτερικές γραμμές σπειρωμάτων περικοχλίων 58) Στην γραφή του σχεδίου χρησιμοποιούμε : α)κεφαλαία και μικρά β)μόνο κεφαλαία γ)μόνο μικρά 20

21 59)Οι αριθμοί : α)γράφονται στο ίδιο ύψος με τα γράμματα β)το ύψος τους δεν εξαρτάται από το ύψος των γραμμάτων 60)Η πρόσοψη, η κάτοψη και η άνοψη βρίσκονται στις ίδιες βοηθητικές γραμμές : α)σωστο β)λαθοσ 61)Κατά κανόνα όλες οι διαστάσεις του σχεδίου πρέπει να διαβάζονται χωρίς να χρειάζεται να στραφεί το σχέδιο: α)σωστο β)λαθοσ 62)Οι αφετηρίες μετρήσεως των διαστάσεων δεν είναι αφετηρίες κατασκευής: α)σωστο β)λαθοσ 63)Σε μία συναρμογή δεν επιτρέπεται να αναγράφονται οριακές τιμές της ανοχής με αριθμούς : α)σωστο β)λαθοσ 64)Αν είναι σε μια συναρμογή απαραίτητο να γραφούν οι οριακές τιμές της ανοχής με αριθμούς,αυτοί μπορούν να γραφούν μέσα σε παρένθεση στη διάσταση της οπής και του άξονα : α)σωστο β)λαθοσ 65)Οι κανόνες που εφαρμόζονται για την ανοχών στις διάφορες διαστάσεις δεν ισχύουν και για τις διαστάσεις των γωνιών: α)σωστο β)λαθοσ 66) Οι ανοχές μορφής καθορίζουν την ακρίβεια κατασκευής μιας συγκεκριμένης γεωμετρικής μορφής, ορίζοντας οριακή τιμή ελέγχου σύμφωνα με την οποία το εξάρτημα το οποίο περιλαμβάνει αυτή τη γεωμετρική μορφή γίνεται αποδεκτό η όχι: α)σωστο β)λαθοσ 21

22 67) Τα τρισδιάστατα σχέδια δημιουργούνται με την προβολή του αντικειμένου που σχεδιάζεται, χρησιμοποιώντας στις περισσότερες περιπτώσεις ως κέντρο θέασης ένα σημείο στο άπειρο και προβάλλοντας το αντικείμενο σε ένα επίπεδο προβολής που είναι η επιφάνεια σχεδίασης: α)σωστο β)λαθοσ 68)Ποιά από τις παρακάτω δεν αποτελεί μορφή τρισδιάστατης σχεδίασης : α)παράλληλη β)προοπτική γ)ορθογωνική 69)Στην παράλληλη προβολή θεωρείται ότι το αντικείμενο βρίσκεται σε μικρή απόσταση από τον παρατηρητή και σχεδιάζεται με παράλληλες ακμές: α)σωστο β)λαθοσ 70)Σε όλες τις περιπτώσεις, εκτός της προοπτικής προβολής, ο παρατηρητής βρίσκεται στο άπειρο και οι ακτίνες προβολής είναι παράλληλες μεταξύ τους. α)σωστο β)λαθοσ 71) Η χρησιμοποιούμενη σε κάθε μηχανολογικό σχέδιο κλίμακα : α) Δεν τοποθετείται στο σχέδιο β)τοποθετείται σε ειδική θέση στο υπόμνημα του σχεδίου 72) Οι ειδικές διαμορφώσεις που δεν είναι δυνατόν να φανούν καθαρά στην επιλεγμένη κλίμακα μπορούν να παρουσιαστούν σε ξεχωριστή μερική όψη ή λεπτομέρεια, σε μεγαλύτερη κλίμακα: α)σωστο β)λαθοσ 73) Στην περίπτωση αντικειμένων εκ περιστροφής, λεπτομέρειες οι οποίες δεν φαίνονται στο επίπεδο της τομής, είναι δυνατόν να στραφούν ώστε να τοποθετηθούν και να παραστούν στο επίπεδο της τομής: α)σωστο β)λαθοσ 22

23 74) Τί είναι η τομή θραύσης ; α)τομή που μπορεί να πραγματοποιείται σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα β)μία μερική τομή που γίνεται κοντά σε μια διαμόρφωση ενός τεμαχίου η οποία χρειάζεται να παρουσιαστεί 75) Τί είναι η τομή σε πολλαπλά επίπεδα : α)τομή που μπορεί να πραγματοποιείται σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα β)μία μερική τομή που γίνεται κοντά σε μια διαμόρφωση ενός τεμαχίου η οποία χρειάζεται να παρουσιαστεί 76) Ως d ορίζεται : α)η ονομαστική διάμετρος του κοχλία β)το βήμα του σπειρώματος γ)η ονομαστική διάμετρος του περικοχλίου 77) Ως D ορίζεται : α)η ονομαστική διάμετρος του κοχλία β)το βήμα του σπειρώματος γ)η ονομαστική διάμετρος του περικοχλίου 78) Ως P ορίζεται : α)η ονομαστική διάμετρος του κοχλία β)το βήμα του σπειρώματος γ)η ονομαστική διάμετρος του περικοχλίου 23

24 79) Ως d3 ορίζεται : α)το ύψος κατατομής β)το πραγματικό βάθος του σπειρώματος γ)η εσωτερική διάμετρος του σπειρώματος 80) Ως R ορίζεται : α)το ύψος κατατομής β)το πραγματικό βάθος του σπειρώματος γ)η ακτίνα καμπυλότητας στον πυθμένα του σπειρώματος 81) Ως H ορίζεται : α)το ύψος κατατομής β)το πραγματικό βάθος του σπειρώματος γ)η ακτίνα καμπυλότητας στον πυθμένα του σπειρώματος 82) Ως D2 ορίζεται : α)η μέση διάμετρος του κοχλία β)το ύψος κατατομής γ)το πραγματικό βάθος του σπειρώματος 83) Ως β ορίζεται : α)το ύψος κατατομής β)η γωνία των πλευρών του σπειρώματος γ)το πραγματικό βάθος του σπειρώματος 24

25 84) To σπείρωμα που έχει επικρατήσει στην Ευρώπη είναι : α)το μετρικό σπείρωμα κατά ISO β)το μετρικό σπείρωμα κατά DIN 85)O κοχλίας ως τυποποιημένο εξάρτημα: α)διαγραμμίζεται β)δεν διαγραμμίζεται 86) Το τέλος του σπειρώματος του κοχλία αν αυτός δεν έχει σπείρωμα ως το τέλος του κορμού του σχεδιάζεται : α)λεπτή συνεχή γραμμή β)λεπτή διακεκομμένη γραμμή γ)παχιά συνεχή γραμμή 87) Ποιά δεν αποτελεί μορφή κοχλιοσύνδεσης : α)σύνδεση όπου ο κοχλία; βιδώνεται στο τελευταίο συνδεόμενο έλασμα β)σύνδεση όπου η απαραίτητη σύσφιξη εξασφαλίζεται με κοχλία ή περικόχλιο γ)σύνδεση με ηλεκτροσυγκόλληση 88) Οι οδοντωτοί τροχοί μπορούν να σχεδιαστούν σε : α)όψη β)τομή γ)ημιτομή δ)όλα τα παραπάνω 89) Ο κύκλος κεφαλών των οδοντωτών τροχών σχεδιάζεται με : α)λεπτή συνεχή γραμμή β)παχιά συνεχή γραμμή 25

26 90) Η περιφέρεια αναφοράς της οδόντωσης σχεδιάζεται με : α)λεπτή συνεχή γραμμή β)παχιά συνεχή γραμμή γ)αξονική γραμμή 91) Ποιό από τα δύο βέλη παρουσιάζει την πλευρά αναφοράς ;: α) 1 β) 2 γ)1 και 2 92) Τι ονομάζεται ανοχή διάστασης : α)το άθροισμα της μέγιστης και της ελάχιστης επιτρεπόμενης διάστασης β)η διαφορά ανάμεσα στη μέγιστη και την ελάχιστη επιτρεπόμενη τιμή διάστασης 93) Ποιά η διαφορά της πλάγιας προβολής cabinet με την πλάγια προβολή cavalier ;: α) Οι διαστάσεις στην πλάγια έννοια έχουν το διπλάσιο μέγεθος από αυτό β) Οι διαστάσεις στην πλάγια έννοια έχουν το ίδιο μέγεθος με αυτό γ) Οι διαστάσεις στην πλάγια έννοια έχουν το μισό μέγεθος από αυτό 94) Στην αξονομετρική προβολή οι ακτίνες προβολής είναι : α)κάθετες στο επίπεδο προβολής β) Παράλληλες στο επίπεδο προβολής 26

27 95) Στην ισομετρική προβολή οι γωνίες ανάμεσα στους αξονομετρικούς άξονες είναι ίσες με: α)90 μοίρες β)120 μοίρες γ)180 μοίρες 96) Στην διμετρική προβολή επιλέγεται ένας από τους τρείς άξονες να παραβάλλεται : α)οριζόντιος β)πλάγιος γ)κατακόρυφος 97) Ποιά προβολή είναι ποιό κοντά σε αυτό που βλέπει το ανθρώπινο μάτι ;: α)ισομετρική β)διμετρική γ)προοπτική 98) Στην πλάγια προβολή οι ακτίνες είναι : α)πλάγιες β)οριζόντιες γ)κάθετες 99) Στην προοπτική προβολή ο παρατηρητής βρίσκεται : α)σε άπειρη απόσταση από το αντικείμενο β)σε συγκεκριμένη απόσταση από το αντικείμενο 100) Στην προοπτική προβολή οι ακτίνες προβολής... προς τον παρατηρητή : α)συγκλίνουν β)αποκλίνουν 27

28 1.4 απαντήσεις πολλαπλών επιλογών σχεδίου 1-γ 21-γ 41-α 61-α 81-α 2-β 22-β 42-α 62-β 82-α 3-α 23-α 43-β 63-β 83-β 4-δ 24-β 44-β 64-α 84-α 5-α 25-γ 45-α 65-β 85-β 6-γ 26-α 46-γ 66-α 86-γ 7-α 27-α 47-γ 67-α 87-γ 8-β 28-γ 48-α 68-γ 88-δ 9-β 29-α 49-β 69-β 89-β 10-α 30-α 50-α 70-α 90-γ 11-β 31-β 51-α 71-β 91-α 12-α 32-β 52-γ 72-α 92-β 13-γ 33-α 53-β 73-α 93-γ 14-δ 34-β 54-α 74-β 94-α 15-α 35-α 55-δ 75-α 95-β 16-γ 36-γ 56-γ 76-γ 96-γ 17-β 37-γ 57-α 77-α 97-γ 18-α 38-β 58-β 78-β 98-α 19-β 39-α 59-α 79-γ 99-β 20-β 40-β 60-α 80-γ 100-α 28

29 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ο : ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σε αυτό το κεφάλαιο έγινε ανάπτυξη και σύνταξη ερωτηματολογίου στο μάθημα Στοιχεία Μηχανών.Τα θέματα των ερωτήσεων συντάχθηκαν κυρίως από τα βιβλία του Ευγενιδίου Ιδρύματος αλλά και από αναζήτησης μας στο διαδίκτυο.γενικά στο ερωτηματολόγιο αναπτύξαμε ερωτήσεις θεωρίας του κλάδου των Στοιχείων Μηχανών, καθώς και ερωτήσεις που περιλαμβάνουν ασκήσεις,γι αυτό κι έχει συμπεριλήφθη τυπολόγιο για την επίλυση αυτών. Πιο συγκεκριμένα στο κεφάλαιο αυτό ασχοληθήκαμε με θέματα που έχουν σχέση με γενικούς κανόνες των Στοιχείων Μηχανών,με ερωτήσεις ασκήσεων που αφορούν τις καταπονήσεις των υλικών όπως στρέψη,κάμψη,διάτμηση κλπ. Επίσης αναφερθήκαμε στους οδοντωτούς τροχούς,σε διάφορους τύπους εδράνων και γενικά ασχοληθήκαμε με τα βασικότερα εξαρτήματα που χρησιμοποιούνται στη Ναυτική βιομηχανία και θα έχουν σαν αποτέλεσμα να βοηθήσουν κάποιο σπουδαστή ασχολούμενος με αυτά να κατανοήσει την έννοια του κλάδου. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.2 ΤΥΠΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΥΣΗ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ Για την επίλυση του παρακάτω ερωτηματολογίου δίνονται προς διευκόλυνση σας οι παρακάτω σχέσεις: 1) σ=f/a5) σb=mb/wb=6fl/bh 2 2) F=m*g 6) s1=k1*k2*q1*(l 3 /b*h 3 )*(F1/E) 3) nh= 7)Δs=s2-s1 4)Tt=T/0.2*d3 3 29

30 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.3: ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΗΧΑΝΩΝ 1.Τι είδους καταπόνηση έχουμε σε συρματόσχοινα γερανών, ελατήρια οχημάτων, τροχούς που δεν αλλάζουν φορά ; a. στατική καταπόνηση b. επαναλαμβανόμενη ή κύμαoειδής c. αντιστρεφόμενη 2. Ποιό από τα παρακάτω δεν αποτελεί πλεονέκτημα μιας ηλεκτροσυγκόλλησης ; a. δεν υπάρχουν επικαλύψεις των ελασμάτων οπότε προκύπτουν λείες επιφάνειες, μικρότερος κίνδυνος οξειδώσεις,εύκολος καθαρισμός b. σημαντική οικονομία υλικού έναντι χυτών ή σφυρήλατων τεμαχίων c. δυνατότητα σύνδεσης μόνο όμοιων τεμαχίων 3. Γρύλος κατασκευαζόμενος για να ανυψώνει 3000kg με περικόχλιο Tr 36 x 6, πόση θα είναι η θλιπτική τάση στον πυρήνα ; a. 60,4 N/mm 2 b. 45,4 N/mm 2 c. 72,8 N/mm 2 d. 48,2 N/mm 2 4. Πώς συμβολίζεται το τραπεζοειδές σπείρωμα κατά ISO; a. Tr b. Pr c. M 30

31 5.Τι συμβολίζουν τα αρχικά Re; a. To όριο διαρροής b. Το όριο θραύσης c. Το όριο ελαστικότητας d. Το όριο αναλογίας 6.Με τον όρο εφελκυσμός εννοούμε: a. Όταν δυο δυνάμεις πιέζουν από την εξωτερική πλευρά ένα σώμα ώστε να το συμπιέσουν κατά κάποιο τρόπο b. Όταν δυο δυνάμεις τραβάνε ένα σώμα από τις άκρες του και τείνουν να το επιμηκύνουν ή να το κόψουν c. Όταν μια δύναμη ασκείται στο μέσο περίπου του σώματος και τείνει να το λυγίσει ή να το σπάσει 7.Τι συμβολίζει το DL; a. διάτμηση b. επιμήκυνση c. διαφορά μήκους d. τίποτε από τα παραπάνω 8.Στη στατική καταπόνηση το Re,Rm στα περισσότερα υλικά μεταβάλλεται όταν αυξάνουμε το πάχος του τεμαχίου: a. μεγαλώνει b. μικραίνει 9.Σε δυναμική καταπόνηση, η μέγιστη τάση που μπορεί να αντέξει το υλικό επί απεριόριστο μακρό χρόνο χωρίς θραύση ονομάζεται: a. όριο θραύσης b. μέγιστη επιτρεπόμενη τάση c. δυναμική αντοχή 31

32 10.Το cν (συντελεστής φθοράς που λαμβάνει υπόψη την οξείδωση),για ελάσματα πάχους s< ή=30mmτο c θα είναι: a. 1mm b. > 1mm c Το κ είναι χαρακτηριστική τιμή αντοχής του υλικού σε MPA συναρτήσει της θερμοκρασίας, αν η τιμή που θέλουμε δεν υπάρχει στον πίνακα επιλέγω: a. το μικρότερο b. το μεγαλύτερο c. κάνω γραμμική παρεμβολή 12.Πόσο πρέπει να είναι το ελάχιστο πάχος τοιχώματος για χαλύβδινα,συγκολητά δοχεία πίεσης : a. 1mm b. 3mm c. 2mm d. 4mm 13.Για να είναι ο κοχλίας αφ εαυτού σταθερός τι πρέπει να ισχύει: a. ρ > ή=α b. ρ <ή=α c. ρ =α 14.Τι από τα παρακάτω ισχύει για τους δακτυλίους εκτόνωσης; a. εφαρμόζουν ακριβώς στην οπή και μπορούν να παραλάβουν μεγάλες δυνάμεις b. φέρουν κατά μήκος τους μια εγκοπή και γι αυτό εφάπτονται με ελαστικότητα πάνω στα τοιχώματα της οπής 32

33 15.Τι καταπόνηση δέχονται οι κοχλίες εφαρμογής και οι δακτύλιοι εκτόνωσης; a. διάτμηση b. πίεση επιφανείας c. διάτμηση και πίεση επιφανείας d. στρέψη 16.Ποιοί από τους παρακάτω δακτυλίους-κοχλίες είναι κατάλληλοι για κρουστικά φορτία; a. κοχλίες εφαρμογής b. δακτύλιοι εκτόνωσης c. κοχλίες περαστοί d. δακτύλιοι διάτμησης 17.Ποιοί από τους παρακάτω δακτυλίους-κοχλίες είναι πιο φθηνοί αλλά ακατάλληλοι για κάποιες κατασκευές; a. κοχλίες εφαρμογής b. δακτύλιοι εκτόνωσης c. κοχλίες περαστοί d. δακτύλιοι διάτμησης 18.Κοχλίες που μετατρέπουν την περιστροφική σε κατά μήκος κίνηση λέγονται: a. κοχλίες μετατροπείς b. κοχλίες κίνησης c. κοχλίες κατά μήκους κίνησης 33

34 19.Σε γρύλο ανύψωσης με στοιχεία :μέγιστο φορτίο ανύψωσης 3000kg,Lmax=450mm,rA=16,m=48,St37 ορειχάλκινο περικόχλιο,tr 36x6,rH=800 F: a kg b kg c N d N 20.Η ισοδύναμη τάση σν θα είναι: a. 53,6 Mpa b. 56,3 Mpa c. 40,8 Mpa d. 48 Mpa 21.H στυπτική τάση Τt θα είναι: a. 14,63 Mpa b. 16,43 Mpa c. 13,64 Mpa d. 18,43 Mpa 22.Αν εφα=0,0578 και α=3,3 ο κοχλίας είναι 'αφ εαυτού σταθερός; a. ναι γιατί ρ >α b. όχι γιατί ρ >α c. ναι γιατί ρ <α d. όχι γιατί ρ <α 34

35 23.Ο βαθμός απόδοσης του κοχλία θα είναι: a. 36% b. 63% c. 30% d. 20% 24.Σε ελατήριο πίσω άξονα οχήματος με πολλαπλές λάμες κατασκευασμένο από 60CrSi7,7 λάμες πλάτους 50mm,βάρος φόρτισης ελατηρίου 320 kg για κενό όχημα,480 kg για πλήρες φορτίο:η μέγιστη τάση κάμψης θα είναι: a. 405 Mpa b. 504 Mpa c. 604 Mpa 25.Πόσο θα είναι το βέλος κάμψης s1; a. 95mm b. 59mm c. 88,5mm d. 58,5mm 26.Η πρόσθετη τάση κάμψης του ελατηρίου θα είναι μέσα στα επιτρεπόμενα όρια αν s2=88,5mm; a. ναι διότι Δς περίπου 30mm b. όχι διότι Δς περίπου 30mm c. ναι διότι Δς >30mm d. όχι διότι Δς< 30mm 35

36 27.Για τον υπολογισμό του πάχους κάθε λάμας ισχύει: a. bo=z/b b. bo=b-z c. bo=z-b d. bo=b/z 28.Τί συμβολίζουν τα αρχικά s1 στο κεφάλαιο με τα ελατήρια; a. βέλος κάμψης υπό πλήρες φορτίο b. βέλος κάμψης χωρίς φορτίο c. τάση κάμψης d. σταθερά 29.Για τη σωστή επιλογή του σbεπ: a. είναι σταθερά που εξαρτάται μόνο από το Rm b. είναι σταθερά δεν εξαρτάται από τίποτα c. εξαρτάται από το είδος φόρτισης και το Rm 30.Ποιο από τα παρακάτω συμβολίζει αντοχή σε εφελκυσμό; a. Re b. Rm c. σlf d. σw 36

37 31.Ποιο από τα παρακάτω συμβολίζει όριο διαρροής για κάμψη; a. Re b. Rm c. σlf d. σw 32.Πως συμβολίζεται η επαναλαμβανόμενη αντοχή σε διάτμηση; a. σbf b. Tw c. σw d. Re 33.Ποιο από τα παρακάτω συμβολίζει αντιστρεφόμενη αντοχή σε εφελκυσμό-θλίψη; a. σw b. σbf c. Re d. Tw 34.Όταν Ττεπ=25 Mpa για χάλυβες υψηλότερης αντοχής: a. c1=5,8 και c2=123 b. c1=6,3 και c2=133 c. c1=6,9 και c2=146 37

38 35.Πώς συμβολίζεται ο λόγος καταπόνησης για δυναμική φόρτιση; a. σb b. Tt c. σw d. αο 36.Tί συμβολίζουν τα αρχικά Μν; a. επιτρεπόμενη τάση κάμψης b. ροπή κάμψης στην επικίνδυνη διατομή c. λόγος καταπόνησης d. ισοδύναμη ροπή 37.Τί από τα παρακάτω ισχύει; a. N/mm 2 =Mpa b. N/m 2 =Mpa c. N/mm 3 =Mpa d. N/m 3 =Mpa 38.H γωνία στρέψης φ δεν πρέπει να υπερβαίνει την τιμή: a o /m b /m c /m d /m 39.Ποιό από τα παρακάτω συμβολίζει μέτρο διάτμησης για χάλυβα; a. E b. G 38

39 40.Στους κελυφοειδείς συνδέσμους ο κοχλίες τοποθετούνται εν' αλλάξ: a. συμφωνία των κατασκευαστών b. για ευκολία στην εξάρμοση c. για να αποφεύγονται οι εκκεντρότητες d. τίποτε από τα παραπάνω 41.Οι κελυφοειδείς σύνδεσμοι: a. δέχονται μεγάλα φορτία και είναι κατάλληλοι για κρουστική λειτουργία b. δέχονται μεγάλα φορτία αλλά είναι ακατάλληλοι για κρουστική λειτουργία c. δεν δέχονται μεγάλα φορτία αλλά είναι κατάλληλοι για κρουστική λειτουργία d. δεν δέχονται μεγάλα φορτία και είναι ακατάλληλοι για κρουστική λειτουργία 42.Τί είδους καταπόνηση έχουμε σε μηχανές με εναλλασσόμενη διεύθυνση και κοχλίες κάτω από εφελκυστική-θλιπτική καταπόνηση; a. επαναλαμβανόμενη καταπόνηση b. αντιστρεφόμενη καταπόνηση c. στατική καταπόνηση d. τίποτε από τα παραπάνω 43.Οι ελαστικοί σύνδεσμοι είναι κατάλληλοι συνήθως για: a. για αντιστάθμιση κρούσεων b. για αντιστάθμιση κρούσεων και μετατοπίσεων των ατράκτων 44.Οι λυόμενοι σύνδεσμοι (συμπλέκτες) σε πόσες βασικές ομάδες διακρίνονται; a. 4 b. 8 c. 2 d. 3 39

40 45.Τί συμβολίζουν τα αρχικά Ακ για τους κοχλίες; a. αριθμός κοχλιών b. απαιτούμενη διατομή πυρήνα c. διάμετρος πυρήνα σε mm d. διάμετρος κοχλία 46.Πώς συμβολίζεται ο αριθμός κοχλιών; a. Ακ b. ζ c. ρ d. μ 47.Με ποιά σχέση υπολογίζουμε τη ροπή στρέψης Τ σε N*mm; a. 4T/μd 1 π b. pd 1 l c. FNμd 1 π/4 d. Fμd 1 π/4 48.Οι οδοντωτοί σύνδεσμοι: a. είναι κατάλληλοι για τη μεταφορά μεγάλων ροπών b. είναι κατάλληλοι για τη μεταφορά μεγάλων ροπών αλλά λειτουργούν σε υψηλό αριθμό στροφών 49.Ποιά είναι η μέγιστη γωνία λειτουργίας για αρθρωτούς συνδέσμους; a για απλό και 90 0 για διπλό b για απλό και 60 0 για διπλό c για απλό και 30 0 για διπλό d για απλό και 90 0 για διπλό 40

41 50.Στους αρθρωτούς συνδέσμους η κινούμενη άτρακτος περιστρέφεται: a. ομοιόμορφα b. ανομοιόμορφα c. με σταθερό αριθμό στροφών 51.Ο υπολογισμός του μέγιστου αριθμού στροφών στους αρθρωτούς συνδέσμους δίνεται από τη σχέση: a. nmax=nσυνα b. nmax=n/συνα c. nmax=nσυνα/πd 2 52.Ο υπολογισμός του ελάχιστου αριθμού στροφών στους αρθρωτούς συνδέσμους δίνεται από τη σχέση: a. nmin=nσυνα b. nmin=n/συνα c. nmin=nσυνα/πd 2 d. nmin=nσυνα/4 53.Στους αρθρωτούς συνδέσμους τι συμβολίζει το 'α'; a. συντελεστής κλίσης εξαρτώμενος από τη γωνία κλίσης b. γωνία κλίσης μεταξύ άρθρωσης και ατράκτου 54.Στους αρθρωτούς συνδέσμους πως συμβολίζεται η μέγιστη ισχύς σε KW που μπορεί να μεταφέρει η άρθρωση; a. PLN b. Pk c. Pa d. Pout 41

42 55.Τί συμβολίζουν τα αρχικά PLN στους αρθρωτούς συνδέσμους; a. η μέγιστη ισχύς σε KW που μπορεί να μεταφέρει η άρθρωση b. ισχύς μετά την άρθρωση c. προς μεταφορά ονομαστική ισχύς d. τίποτε από τα παραπάνω 56.Τί συμβολίζει το γράμμα 'b' στους αρθρωτούς συνδέσμους; a. γωνία κλίσης μεταξύ άρθρωσης και ατράκτου b. αριθμός συνδέσμων c. συντελεστής κλίσης εξαρτώμενος από τη γωνία κλίσης d. τίποτε από τα παραπάνω 57.Ποιοί συμπλέκτες έχουν σήμερα μεγαλύτερη διάδοση; a. συμπλέκτες δυο επιφανειών b. συμπλέκτες πηνίου c. συμπλέκτες υδραυλικοί d. συμπλέκτες πολλαπλών δίσκων 58.Ποιοί συμπλέκτες είναι κατάλληλοι για χειρισμό από απόσταση; a. συμπλέκτες δυο επιφανειών b. ηλεκτρομαγνητικοί συμπλέκτες c. συμπλέκτες υδραυλικοί d. συμπλέκτες πολλαπλών δίσκων 42

43 59.Ποιοί σύνδεσμοι χρησιμοποιούνται για κίνηση βαρέων μεταφορέων,μύλων τσιμέντου,βαρέων οχημάτων; a. φυγοκεντρικοί σύνδεσμοι b. ηλεκτρομαγνητικοί σύνδεσμοι c. σύνδεσμοι μιας κατεύθυνσης d. σύνδεσμοι πολλαπλών δίσκων 60.Σε ποιούς συνδέσμους τα δυο τμήματα εμπλέκονται μόνο κατά τη μια διεύθυνση περιστροφής ενώ από την άλλη κινούνται ελεύθερα; a. φυγοκεντρικοί σύνδεσμοι b. ηλεκτρομαγνητικοί σύνδεσμοι c. σύνδεσμοι πολλαπλών δίσκων d. σύνδεσμοι ελεύθερης κίνησης 61.Η σύνδεση των τεμαχίων κάτω τη σύμπλεξης πραγματοποιείται: a. ακαριαία b. βαθμιαία c. όπως θέλει ο χειριστής d. τίποτε από τα παραπάνω 62.Σε συμπλέξεις υπό φορτίο η ροπή σύμπλεξης Ts θα πρέπει να είναι κατά κανόνα: a. διπλάσια της ροπής στρέψης b. τριπλάσια της ροπής στρέψης c. ίδια με τη ροπή στρέψης d. δεν έχει σημασία 43

44 63.Τί συμβολίζουν τα αρχικά 'TL'; a. ροπή σύμπλεξης b. χρόνος σύμπλεξης c. ροπή στρέψης 64.Τί συμβολίζουν τα αρχικά JL; a. ροπή σύμπλεξης b. χρόνος σύμπλεξης c. ροπή στρέψης d. ροπή αδράνειας 65.Σε πόσες μεγάλες κατηγορίες χωρίζονται τα έδρανα; a. 3 b. 5 c. 2 d Για εδράσεις με πολλές στροφές ποιά έδρανα χρησιμοποιούνται; a. έδρανα κύλισης b. έδρανα ολίσθησης c. ανάλογα τον κατασκευαστή 67.Για εδράσεις οι οποίες σε στάση ή σε λίγες στροφές δέχονται ισχυρές κρούσεις χρησιμοποιούνται: a. έδρανα ολίσθησης b. έδρανα κύλισης c. και τα δύο d. ανάλογα τον κατασκευαστή 44

45 68.Ποιά έδρανα χρησιμοποιούνται για εδράσεις με μικρές απαιτήσεις; a. έδρανα κύλισης b. έδρανα ολίσθησης 69.Σε όλα τα στοιχεία κύλισης ποιός δακτύλιος παραμένει σταθερός; a. Ο εσωτερικός b. Ο εξωτερικός 70.Τί δείχνουν οι τελευταίοι αριθμοί προς τα δεξιά ενός τριβέα; a. Τον χαρακτηριστικό αριθμό εξωτερικής διαμέτρου b. Τον χαρακτηριστικό αριθμό εσωτερικής διαμέτρου c. Το πλάτος του τριβέα 71.Τί συμβολίζουν οι αριθμοί που προηγούνται του χαρακτηριστικού αριθμού οπής στους τριβείς; a. το είδος του εδράνου b. το πλάτος του εδράνου c. την εσωτερική διάμετρο d. την εξωτερική διάμετρο 72.Ποιοί τριβείς έχουν την απλούστερη κατασκευή; a. Μονόσφαιροι με βαθύ αύλακα b. Μονόσφαιροι,λυόμενοι γωνιώδους επαφής c. Μονόσφαιροι,σταθεροί γωνιώδους επαφής d. Δίσφαιροι,σταθεροί,γωνιωδούς επαφής 73.Ποιοί τριβείς χρησιμοποιούνται περισσότερο από κάθε άλλον; a. Μονόσφαιροι με βαθύ αύλακα b. Μονόσφαιροι,λυόμενοι γωνιώδους επαφής c. Μονόσφαιροι,σταθεροί γωνιώδους επαφής d. Δίσφαιροι,σταθεροί,γωνιώδους επαφής 45

46 74.Το kfa που σχετίζεται με τον υπολογισμό του οδόντα σε θραύση συμβολίζει: a. Συντελεστής εφαρμογής b. Συντελεστής δυναμικών καταπονήσεων c. Μετωπικός συντελεστής κατανομής φορτίου για θραύση 75.Το Κν που σχετίζεται με τον υπολογισμό του οδόντα σε θραύση συμβολίζει: a. Συντελεστής εφαρμογής b. Συντελεστής δυναμικών καταπονήσεων 76.Το ΚΑ που σχετίζεται με τον υπολογισμό του οδόντα σε θραύση συμβολίζει: a. Συντελεστής εφαρμογής b. Συντελεστής δυναμικών καταπονήσεων c. Μετωπικός συντελεστής κατανομής φορτίου 77.Για τον υπολογισμό του αριθμού Sommerfeld πρέπει να έχουμε γνωστά: a. b/d και δ b. h/t και δ c. G,E και h/t 78.Για την επίτευξη μιας ασφαλούς λειτουργίας στην περιοχή της υγράς τριβής πρέπει ο μεταβατικός αριθμός στροφών να βρίσκεται πάντοτε: a. Πάνω από τον αριθμό στροφών λειτουργίας b. Κάτω από τον αριθμό στροφών λειτουργίας c. Να έχουν ίδιο αριθμό στροφών 79.Τί από τα παρακάτω ισχύει για το ελάχιστο πάχος λιπαντικού hmin: a. hmin<σrz>0.8xho b. hmin ΣRZ 0.8xho 46

47 80.Τί από τα παρακάτω ισχύει για το σχετικό διάκενο Ψ; a. Ψ= b. Ψ= c. Ψ= 81.Το σφηνοειδής στρώμα λιπαντικού σε ένα ακτινικό έδρανο ολίσθησης προέρχεται: a. Από την εκκεντρότητα του στροφέα μέσα στην οπή b. Από την περιστροφή του στροφέα μέσα στην οπή c. Από ειδικό δίκτυο 82.Για να μειωθεί η τριβή στα έδρανα και η φθορά των υλικών θα πρέπει να: a. Να εφάπτονται τελείως ώστε να μην χάνεται λάδι b. Να μην εφάπτονται αλλά να παρεμβάλλεται το φιλμ του λιπαντικού 83.Για να έχουμε λίπανση στα κουζινέτα θα πρέπει οι επιφάνειες: a. Να κινούνται η ια αντίθετα της άλλης b. Να κινούνται η μια προς την άλλη c. Τίποτε από τα παραπάνω 84.Τι σημαίνουν τα αρχικά Υε; a. Υδροστατική επιφάνεια b. Συντελεστής ασφαλείας c. Συντελεστής επικάλυψης 85.Τι συμβολίζου τα αρχικά SF; a. Συντελεστής ασφαλείας που σχετίζεται με τη συχνότητα b. Συντελεστής ασφαλείας για την καταπόνηση στον πόδα c. Τίποτε από τα παραπάνω 47

48 86.Τί από τα παρακάτω πρέπει να ισχύει για να επιτυγχάνεται ομοιόμορφη φθορά στου οδόντες μετάδοσης; a. Οι σχέσεις μετάδοσης των επιμέρους βαθμίδων να μην είναι ακέραιοι αριθμοί b. Οι σχέσεις μετάδοσης των επιμέρους βαθμίδων να είναι ακέραιοι αριθμοί c. Τίποτε από τα παραπάνω 87.Αν φέρουμε στα κέντρα δύο συνεργαζόμενων τροχών,παράλληλα προς τη δύναμη Fn δυο ίσες και αντίθετες δυνάμεις,τότε από τις δυνάμεις που χαρακτηρίζονται αντίστοιχα με μια ή δυο κάθετες γραμμές,δημιουργείται ένα ζεύγος δυνάμεων που καταπονεί τους άξονες σε: a. Διάτμηση b. Εφελκυσμό c. Στρέψη d. Στρέψη και θλίψη 88.Για μειωτήρα με ευθείς οδόντες,έδραση με δυο έδρανα κύλισης τι βαθμό απόδοσης λαμβάνουμε εκ πείρας; a b c d Για μειωτήρα με ευθείς οδόντες,έδραση με δυο έδρανα ολίσθησης τι βαθμό απόδοσης λαμβάνουμε εκ πείρας; a b c d Για απλή και διπλή κεκλιμένη οδόντοση για να μην εμφανίζονται μεγάλες αξονικές δυνάμεις και να εξασφαλίζεται ήρεμη λειτουργία του μειωτήρα είναι σκόπιμο να εκλέγεται: a. β= b. β= c. β=

49 91.Για οδόντωση μορφής βέλους για να μην εμφανίζονται μεγάλες αξονικές δυνάμεις και να εξασφαλίζεται ήρεμη λειτουργία του μειωτήρα είναι σκόπιμο να εκλέγεται: a. β= b. β= c. β= d. β= Ποιός από τους παρακάτω συμβολισμούς δείχνει το μετωπικό βαθμό επικάλυψης; a. Εα b. Εβ c. Pet d. Nk 93.Ποιός από τους παρακάτω συμβολισμούς μας δείχνει το βαθμό επικάλυψης λόγο κλίσης; a. Εα b. Εβ c. Pet d. Nk 94.Με ποιόν απο τους παρακάτω τύπους υπολογίζουμε πρακτικά τον ελάχιστο αριθμό οδόντων; a. Z=zn σ b. Z=zn σ 3 3 β 3 3 β 95.Πώς συμβολίζεται η εκκεντρότητα του στροφέα στα έδρανα ολίσθησης; a. e b. Ek c. Es d. Esk 49

50 96.Ποιά απο τις παρακάτω σχέσεις είναι κατάλληλη για τον υπολογισμό της κρίσιμης γωνιακής ταχύτητας; a. Nk= b. ωκ= c. ωκ= 97.Ο λόγος αριθμού οδόντων είναι: a. u= b. u=z2 c. u= 98.Σε ζεύγος οδοντωτών τροχών οι στροφές εισόδου είναι 910rpm και η σχέση μετάδοσης(i) είναι 3.5,πόσες θα είναι οι στροφές εξόδου; a. 270 b. 260 c Τί συμβολίζουν τα αρχικά σf; a. Τάση θλίψης b. Πίεση επιφανείας c. Τάση στον πόδα του οδόντα 100.Τί συμβολίζουν τα αρχικά σfp; a. Επιτρεπόμενη τάση θλίψης b. Επιτρεπόμενη πίεση επιφανείας c. Επιτρεπόμενη τάση στον πόδα του οδόντα 101.Ποιός είναι ο συμβολισμός της διατμητικής (πλάγιας τάσης) : Α)b Β)τ Γ)F 50

51 102.Ποιός είναι ο συμβολισμός της επιτρεπόμενης επιφανειακής πίεσης: Α)σεπ Β)p C)pεπ 103.Ποιός είναι ο συμβολισμός της επιφανειακής πίεσης: Α)σεπ Β)p C)pεπ 104.Ποιός είναι ο συμβολισμός της μέγιστης τάσης : Α)σμαχ B)σεπ C)pεπ 105. Ποιός είναι ο συμβολισμός της μεταβολής θερμοκρασίας : Α)σs Β)Ε C)ΔΘ 106. Ποιός είναι ο συμβολισμός του συντελεστή ασφαλείας : Α)m Β)ν C)μ 51

52 107.Ποιός είναι ο συμβολισμός του ορίου θραύσεως : Α)σΒ Β)μ C)α 108.Ποιός είναι ο συμβολισμός της σταθεράς poison : Α)σΒ Β)α C)m 109) Ποιός είναι ο συμβολισμός του ορίου διαρροής : Α)εΓ Β)σς C)α 110.Ποιός είναι ο συμβολισμός της σκληρότητας κατά Vickers : Α)HB Β)HR C)HV 111.Ποιός είναι ο συμβολισμός της σκληρότητας κατά Rockwell: Α)HB Β)HRC C)HV 52

53 112.Ποιός είναι ο συμβολισμός της σκληρότητας κατά Brinel : Α)HB B)HRC C)HV 113. Ο τύπος της ορθής τάσης είναι : Α)σ=F/A B)σ=Α/F 114.Από ποιά σχέση εκφράζεται ο νόμος του Hooke : Α)Δl=AxE/FxL Β)Δl=FxL/AxE 115. Hανοιγμένη επιμήκυνση δίδεται από τη σχέση : Α)ε=F/A B)ε=l/Δl C)ε=Δl/l 116. Στην ελαστική περιοχή το δοκίμιο δεν επανέρχεται στο αρχικό του μήκος : Α)ΣΩΣΤΟ Β)ΛΑΘΟΣ 117. Το τμήμα Ludders χαρακτηρίζεται από την μεγάλη αύξηση της ανοιγμένης επιμηκύνσεως του δοκιμίου χωρίς να αυξηθεί η τάση από το όριο διαρροής : Α)ΣΩΣΤΟ Β)ΛΑΘΟΣ 53

54 118. Όλκιμα είναι τα υλικά που : Α)Θραύονται με το τέλος της ελαστικής τους περιοχής Β)Μπορούν να υποστούν μόνιμες παραμορφώσεις πριν την θραύση τους 119. Ψαθυρά είναι τα υλικά που : Α)Θραύονται με το τέλος της ελαστικής τους περιοχής Β)Μπορούν να υποστούν μόνιμες παραμορφώσεις πριν την θραύση τους 120.Η μέθοδος Brinel ανήκει στις : Α)Στατικές μεθόδους σκληρομετρήσεως Β)Δυναμικές μεθόδους σκληρομετρήσεως C)Μεθόδους αναπηδήσεως 121.Η μέθοδος Baumannανήκει στις : Α)Στατικές μεθόδους σκληρομετρήσεως Β)Δυναμικές μεθόδους σκληρομετρήσεως C)Μεθόδους αναπηδήσεως 122. Η μέθοδος Leesen ανήκει στις : A) Στατικές μεθόδους σκληρομετρήσεως Β)Δυναμικές μεθόδους σκληρομετρήσεως C)Μεθόδους αναπηδήσεως 123.Εφελκυσμό έχουμε όταν : Α)Στον άξονα ασκούνται 2 δυνάμεις ίσες και αντίθετες που τείνουν να μειώσουν το μήκος και να αυξήσουν την διατομή Β)Όταν 2 στερεά σώματα εφάπτονται μεταξύ τους μεταφέροντας ένα φορτίο C)Όταν στον άξονα ασκούνται δυο δυνάμεις οι οποίες τείνουν να αυξήσουν το μήκος και να ελαττώσουν την διατομή 54

55 124.Επιφανειακή θλίψη έχουμε : Α)Στον άξονα ασκούνται 2 δυνάμεις ίσες και αντίθετες που τείνουν να μειώσουν το μήκος και να αυξήσουν την διατομή Β)Όταν 2 στερεά σώματα εφάπτονται μεταξύ τους μεταφέροντας ένα φορτίο C)Όταν στον άξονα ασκούνται δυο δυνάμεις οι οποίες τείνουν να αυξήσουν το μήκος και να ελαττώσουν την διατομή 125.Θλίψη έχουμε : Α)Στον άξονα ασκούνται 2 δυνάμεις ίσες και αντίθετες που τείνουν να μειώσουν το μήκος και να αυξήσουν την διατομή Β)Όταν 2 στερεά σώματα εφάπτονται μεταξύ τους μεταφέροντας ένα φορτίο C)Όταν στον άξονα ασκούνται δυο δυνάμεις οι οποίες τείνουν να αυξήσουν το μήκος και να ελαττώσουν την διατομή 126.Διάτμηση έχουμε : Α)Όταν μια δοκός στηρίζεται σε ένα ή περισσότερα σημεία και οι δυνάμεις που ασκούνται σ αυτήν είναι κάθετες στον οριζόντιο άξονά της και τείνουν να την καμπυλώσουν αλλάζοντας το σχήμα της Β)Όταν σε ένα σώμα ενεργούν 2 ίσες παράλληλες αλλά αντίθετης φοράς δυνάμεις, από τις οποίες η μία ολισθαίνει πάνω στην άλλη C)Όταν πάνω σε ένα σώμα ασκούνται 2 ροπές ίσες και αντίθετης φοράς οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο 127.Στρέψη έχουμε : Α)Όταν μια δοκός στηρίζεται σε ένα ή περισσότερα σημεία και οι δυνάμεις που ασκούνται σ αυτήν είναι κάθετες στον οριζόντιο άξονά της και τείνουν να την καμπυλώσουν αλλάζοντας το σχήμα της Β)Όταν σε ένα σώμα ενεργούν 2 ίσες παράλληλες αλλά αντίθετης φοράς δυνάμεις, από τις οποίες η μία ολισθαίνει πάνω στην άλλη C)Όταν πάνω σε ένα σώμα ασκούνται 2 ροπές ίσες και αντίθετης φοράς οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο 55

56 128.Κάμψη έχουμε : Α)Όταν μια δοκός στηρίζεται σε ένα ή περισσότερα σημεία και οι δυνάμεις που ασκούνται σ αυτήν είναι κάθετες στον οριζόντιο άξονά της και τείνουν να την καμπυλώσουν αλλάζοντας το σχήμα της Β)Όταν σε ένα σώμα ενεργούν 2 ίσες παράλληλες αλλά αντίθετης φοράς δυνάμεις, από τις οποίες η μία ολισθαίνει πάνω στην άλλη C)Όταν πάνω σε ένα σώμα ασκούνται 2 ροπές ίσες και αντίθετης φοράς οι οποίες βρίσκονται σε διαφορετικό επίπεδο 129.Συντελεστής ασφαλείας ν ονομάζεται ο αριθμός που δείχνει πόσες φορές μικρότερη είναι η επιτρεπόμενη τάση από μία τάση αναφοράς: Α)ΣΩΣΤΟ Β)ΛΑΘΟΣ 130.Ο συντελεστής ασφαλείας έναντι ελαστικότητας δίδεται από τον τύπο : Α)νΕ=σς/σεπ Β)νΕ=σΒ/σεπ C)νΕ=σΕ/σεπ 131.Ο συντελεστής ασφαλείας έναντι διαρροής δίδεται από τον τύπο : Α)νς=σς/σεπ Β)νς=σΒ/σεπ C)νς=σΕ/σεπ 132.Ο συντελεστής ασφαλείας έναντι θραύσεων δίδεται από τον τύπο : Α)νΒ=σς/σεπ Β)νΒ=σΒ/σεπ C)νΒ=σΕ/σεπ 56

57 133.Ποία από τις παρακάτω αποτελεί μονάδα μέτρησης της γωνίας ολισθήσεως : Α)cm Β)Ν/cm 2 C)rad 134.Ποιά από τις παρακάτω αποτελεί μονάδα μέτρησης της επιτρεπόμενης τάσης εφελκυσμού : Α)cm Β)Ν/cm 2 C)rad 135.Στο σημείο στηρίξεως με κύλιση αναπτύσσεται αντίδραση FΑ η οποία είναι : Α)Κάθετη στην επιφάνεια κυλίσεως Β)Έχει οποιαδήποτε διεύθυνση 136.Μια δοκός ονομάζεται πρόβολος όταν : Α)Όταν στηρίζεται σε 2 σημεία, στο ένα με άρθρωση και στο άλλο με κύλιση Β)Όταν στηρίζεται και στα 2 άκρα με πάκτωση C)Όταν στηρίζεται μόνο στο ένα άκρο με πάκτωση 137.Μία δοκός ονομάζεται αμφιέρειστη όταν : Α)Όταν στηρίζεται σε 2 σημεία, στο ένα με άρθρωση και στο άλλο με κύλιση Β)Όταν στηρίζεται και στα 2 άκρα με πάκτωση C)Όταν στηρίζεται μόνο στο ένα άκρο με πάκτωση 138.Μία δοκός ονομάζεται αμφίπακτη όταν : Α)Όταν στηρίζεται σε 2 σημεία, στο ένα με άρθρωση και στο άλλο με κύλιση Β)Όταν στηρίζεται και στα 2 άκρα με πάκτωση C)Όταν στηρίζεται μόνο στο ένα άκρο με πάκτωση 57

58 139.Μία δοκός ονομάζεται συνεχής όταν : Α)Όταν στηρίζεται σε τρία ή περισσότερα σημεία Β)Όταν στηρίζεται σε 2 σημεία, στο ένα με άρθρωση και στο άλλο με κύλιση, ενώ τα δύο άκρα της δοκού προεξέχουν από τα δύο σημεία στηρίξεώς της C)Όταν στηρίζεται σε δύο σημεία από τα οποία το ένα σημείο στηρίξεως βρίσκεται στην άκρη της δοκού, ενώ το άλλο άκρο της δοκού προεξέχει από το άλλο σημείο στηρίξεως. 140.Μία δοκός ονομάζεται προέχουσα όταν : Α)Όταν στηρίζεται σε τρία ή περισσότερα σημεία Β)Όταν στηρίζεται σε 2 σημεία, στο ένα με άρθρωση και στο άλλο με κύλιση, ενώ τα δύο άκρα της δοκού προεξέχουν από τα δύο σημεία στηρίξεώς της C)Όταν στηρίζεται σε δύο σημεία από τα οποία το ένα σημείο στηρίξεως βρίσκεται στην άκρη της δοκού, ενώ το άλλο άκρο της δοκού προεξέχει από το άλλο σημείο στηρίξεως. 141.Μία δοκός ονομάζεται αμφιπροέχουσα όταν : Α)Όταν στηρίζεται σε τρία ή περισσότερα σημεία Β)Όταν στηρίζεται σε 2 σημεία, στο ένα με άρθρωση και στο άλλο με κύλιση, ενώ τα δύο άκρα της δοκού προεξέχουν από τα δύο σημεία στηρίξεώς της C)Όταν στηρίζεται σε δύο σημεία από τα οποία το ένα σημείο στηρίξεως βρίσκεται στην άκρη της δοκού, ενώ το άλλο άκρο της δοκού προεξέχει από το άλλο σημείο στηρίξεως. 142.Ορθή δύναμη μίας δοκού ονομάζεται : Α)Η εσωτερική δύναμη που βρίσκεται επάνω στο επίπεδο της διατομής Β)το αλγεβρικό άθροισμα των ροπών ως προς την εν λόγω θέση όλων των δυνάμεων που βρίσκονται αριστερά της θέσεως αυτής C)Η εσωτερική δύναμη που ενεργεί κάθετα στην εν λόγω διατομή 58

59 143. Καμπτική ροπή μίας δοκού ονομάζεται : Α)Η εσωτερική δύναμη που βρίσκεται επάνω στο επίπεδο της διατομής Β)το αλγεβρικό άθροισμα των ροπών ως προς την εν λόγω θέση όλων των δυνάμεων που βρίσκονται αριστερά της θέσεως αυτής C)Η εσωτερική δύναμη που ενεργεί κάθετα στην εν λόγω διατομή 144.Τέμνουσα δύναμη μίας δοκού ονομάζεται : Α)Η εσωτερική δύναμη που βρίσκεται επάνω στο επίπεδο της διατομής Β)το αλγεβρικό άθροισμα των ροπών ως προς την εν λόγω θέση όλων των δυνάμεων που βρίσκονται αριστερά της θέσεως αυτής C)Η εσωτερική δύναμη που ενεργεί κάθετα στην εν λόγω διατομή 145.Εάν η ορθή δύναμη έχει φορά προς το εσωτερικό της δοκού τότε έχουμε καταπόνηση σε : Α)εφελκυσμό Β)Θλίψη 146.Η εσωτερική δύναμη που δρα κάθετα σε ορθογώνια διατομή διαστάσεων 40cmx 20 cmέχει μέγεθος F=10000Ν.Στην διατομή αναπτύσσεται : Α)Διατμητική τάση Β)Ορθή τάση 147.Η εσωτερική δύναμη που δρα κάθετα σε ορθογώνια διατομή διαστάσεων 40cmx 20 cmέχει μέγεθος F=10000Ν.Να υπολογιστεί η τάση που αναπτύσσεται : Α)12,5 Ν/cm 2 B)0,08N/cm 2 59

60 148.Χαλύβδινη ράβδος μήκους l=100cm και τετραγωνικής διατομής Α=2 χ 2 => 4cm 2 δέχεται φορτίο 4200 kp.δεδομένου ότι η εφαρμοζόμενη τάση είναι εντός των ορίων ισχύος του νόμου του Hooke,η επιμήκυνση της ράβδου θα είναι : Α)0.105 Β)0.5 C)0, Ράβδος μήκους l=100cmδέχεται φορτίο F=500Ν και επιμηκύνεται κατά Δl=0,1cm.Hτάση που αναπτύσσεται εάν το μέτρο ελαστικότητας του υλικού της ράβδου είναι Ε=1,4 χ 10 6 N/cm 2 είναι: Α)2800 N/cm 2 Β)700 N/cm 2 C)1400 N/cm Η περιοχή εντός της οποίας ισχύει ο νόμος του Hookeονομάζεται : Α)Ελαστική Β)Αναλογική C)περιοχή Ludders 60

61 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2.4 ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΛΛΑΠΛΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΣΤΕΙΧΕΙΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ: 1-B 21-B 41-D 61-Β 81-Α 101-Β 121-B 141-Β 2-C 22-Α 42-Β 62-Α 82-Β 102-C 122-C 142-C 3-B 23-A 43-B 63-D 83-B 103-B 123-C 143-B 4-A 24-B 44-C 64-C 84-C 104-A 124-B 144-A 5-A 25-B 45-B 65-B 85-B 105-C 125-A 145-B 6-B 26-A 46-B 66-A 86-A 106-B 126-B 146-B 7-A 27-D 47-C 67-B 87-C 107-A 127-C 147-A 8-B 28-B 48-A 68-B 88-B 108-C 128-A 148-B 9-C 29-C 49-A 69-B 89-C 109-B 129-A 149-C 10-A 30-B 50-B 70-B 90-A 110-C 130-C 150-B 11-C 31-C 51-B 71-A 91-B 111-B 131-A 12-C 32-B 52-A 72-A 92-A 112-A 132-B 13-A 33-A 53-B 73-A 93-B 113-A 133-C 14-B 34-A 54-B 74-C 94-B 114-B 134-B 15-C 35-D 55-C 75-B 95-A 115-C 135-A 16-B 36-D 56-C 76-A 96-B 116-B 136-C 17-C 37-A 57-D 77-A 97-A 117-A 137-A 18-B 38-A 58-B 78-B 98-B 118-B 138-B 19-C 39-B 59-A 79-B 99-C 119-A 139-A 20-A 40-C 60-D 80-C 100-C 120-A 61

62 ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Με την δημιουργία των ερωτηματολογίων αυτών μπορέσαμε να διεισδύσουμε στον τομέα των μαθημάτων που αναλύθηκαν, να επεκτείνουμε τις γνώσεις μας αλλά και να εμπεδώσουμε καλύτερα έννοιες που είχαμε διδαχτεί στο παρελθόν. Διαβάζοντας κάποιος τα ανωτέρω ερωτηματολόγια θα αντιληφθεί ότι με την χρήση τους μπορεί να εξετάσει τις γνώσεις του σε μεγάλο εύρος της ύλης των μαθημάτων που αφορούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα. Επίσης λόγω της σταδιακής αύξησης της δυσκολίας των ερωτήσεων μπορεί να κατανοήσει το επίπεδο των γνώσεών του καθώς και τις τυχών ελλείψεις που έχει σε ορισμένους τομείς, έτσι ώστε να εξασκηθεί περαιτέρω και να αποκτήσει τον επιθυμητό βαθμό γνώσεων. 62

63 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ 1. Στοιχεία Μηχανών 1 (Σύγχρονη Εκδοτική) 2. Στοιχεία Μηχανών 2 (Σύγχρονη Εκδοτική) 3. https://sites.google.com/site/aengotzamanis/ 4. Μηχανολογικό Σχέδιο (Ευγενίδιο Ίδρυμα) 5. examtimequiz.com

64 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΛΙΨΗ..2 ABSTRACT..2 ΠΡΟΛΟΓΟΣ.3 Κεφάλαιο 1:..5 Κεφάλαιο 1.1:.5 Κεφάλαιο 1.2: 5 Κεφάλαιο 1.3 :.27 Κεφάλαιο 2 :.28 Κεφάλαιο 2.1 :.28 Κεφάλαιο 2.2 :.28 Κεφάλαιο 2.3 :.29 Κεφάλαιο 2.4 :.59 ΕΠΙΛΟΓΟΣ-ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ..61 ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ.62 64

Η Φυσική με Πειράματα

Η Φυσική με Πειράματα Α Γυμνασίου Η Φυσική με Πειράματα Πρόγραμμα Σπουδών Περιγραφή Το μάθημα της Φυσικής, η "Φυσική με Πειράματα", στην πρώτη τάξη του Γυμνασίου προβλέπεται να διδάσκεται μία ώρα την εβδομάδα, στην τάξη ή στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΓENIKH ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ Διεύθυνση Κατασκευών Έργων Υποδομών Δικαιοσύνης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΓENIKH ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ Διεύθυνση Κατασκευών Έργων Υποδομών Δικαιοσύνης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ III ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ & ΤΕΧΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΘΗΝΩΝ(ΠΡΩΗΝ ΣΧΟΛΗ ΕΥΕΛΠΙΔΩΝ) ΓΙΑ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΙΚΟΣΙ ΤΕΣΣΑΡΩΝ (24) ΜΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3)

ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3) ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑΣ (Π.Δ. 305/96, άρθρο 3) ΕΡΓΟ : ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ ΜΙΚΡΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΧΟΛΕΙΩΝ, ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ (2014) ΘΕΣΗ : ΣΧΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΚΤΙΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΖΩΓΡΑΦΟΥ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 1.2. Υλοτομία και προσδιορισμός ποσοτήτων υπολειμμάτων.

Δράση 1.2. Υλοτομία και προσδιορισμός ποσοτήτων υπολειμμάτων. 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ 1 η φάση έργου (Περίοδος 25 Μαϊου έως 30 Σεπτεμβρίου 2014) Στη πρώτη φάση του έργου υλοποιήθηκαν τα παρακάτω: 1 ο Πακέτο εργασίας (Προσδιορισμός είδους και ποσοτήτων υπολειμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13 Α' ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13 Α' ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13 Α' ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ Του Βασίλη Γούναρη 19 1. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ 1897 21 η ηττα και η συνθηκολογηση οι συνεπειες της ηττας εξελιξεις και

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική Σημασία του ελέγχου στο ξενοδοχείο. Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης. Σημαντικοί όροι :Πρότυπα, Προϋπολογισμός, Έλεγχος, Αποτελεσματικότητα

Οικονομική Σημασία του ελέγχου στο ξενοδοχείο. Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης. Σημαντικοί όροι :Πρότυπα, Προϋπολογισμός, Έλεγχος, Αποτελεσματικότητα Οικονομική Σημασία του ελέγχου στο ξενοδοχείο Κωνσταντίνος Γ. Ζωγραφίδης Σημαντικοί όροι :Πρότυπα, Προϋπολογισμός, Έλεγχος, Αποτελεσματικότητα ΠΕΡΙΛΗΨΗ Σε κάθε επιχείρηση έτσι και στις ξενοδοχειακές μονάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ 2 Δ. Προγράμματα Σπουδών Στην ενότητα αυτή το Ίδρυμα καλείται να αναλύσει κριτικά και να αξιολογήσει

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Λογοτεχνίας

Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Λογοτεχνίας Νέο Πρόγραμμα Σπουδών Λογοτεχνίας Θεματική ενότητα Β Γυμνασίου «Λογοτεχνία και Οικολογία» Ιούνιος 2012 {επιμέλεια παρουσίασης: Μαρία Παπαλεοντίου, Φιλόλογος, Π.Ι.} Ειδικοί διδακτικοί στόχοι θεματικής ενότητας

Διαβάστε περισσότερα

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συνδυασμό μεθόδων για την ανάπτυξη της έβδομης παραγράφου.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί συνδυασμό μεθόδων για την ανάπτυξη της έβδομης παραγράφου. Α.1 ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στο κείμενο αυτό ο συγγραφέας παρουσιάζει την αξία των αρχαίων ελληνικών μνημείων και την αναγκαιότητα ανάδειξής τους. Αρχικά συσχετίζει τα μνημεία αυτά με τη δημοκρατία και τη συμμετοχή στα

Διαβάστε περισσότερα

Η Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο έχει οργανωθεί σε τομείς που υπόκεινται στις ακόλουθες ρυθμίσεις:

Η Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο έχει οργανωθεί σε τομείς που υπόκεινται στις ακόλουθες ρυθμίσεις: ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Η ΡΑΕΚ θέτει και δημοσιεύει την παρούσα πρόταση ως προς τις αρχές και τη Μεθοδολογία που

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ Στην αρχή της Τετραβίβλου του ο Πτολεμαίος, ο μεγάλος αστρονόμος και γεωγράφος του 2ου αιώνα μ.χ. διαιρεί την επιστήμη των άστρων σε δύο μέρη. Με σημερινούς όρους το πρώτο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ. - Ν.Π.Δ.Δ. ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Π.Σ.Ε.Υ.-Ν.Π.Δ.Δ. ΚΩΔΙΚΑΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΑΘΗΝΑ 2015 1 Πίνακας περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ. ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ & ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΟΧΙ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ Αριστερή Αντικαπιταλιστική Συσπείρωση (ΑΡ.Α.Σ.) ΙΟΥΛΙΟΣ 2015 Ερωτήσεις και απαντήσεις για την Έξοδο από

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ

ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΑΡΧΗ 1ΗΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Γ ΗΜΕΡΗΣΙΩΝ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Γ ΤΑΞΗΣ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΛ (ΟΜΑΔΑ Β ) ΤΕΤΑΡΤΗ 20 ΜΑΪΟΥ 2015 - ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ: ΒΙΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΣΥΝΟΛΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: ΠΕΝΤΕ (5)

Διαβάστε περισσότερα

Α. Πολιτιστικοί φορείς... 3. 1. Πλήθος φορέων... 3. 2. Έδρα... 3. 3. Γεωγραφική κατανομή φορέων... 4. 4. Νομική μορφή... 5. 5. Έτος ίδρυσης...

Α. Πολιτιστικοί φορείς... 3. 1. Πλήθος φορέων... 3. 2. Έδρα... 3. 3. Γεωγραφική κατανομή φορέων... 4. 4. Νομική μορφή... 5. 5. Έτος ίδρυσης... ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2012 Α. Πολιτιστικοί φορείς... 3 1. Πλήθος φορέων... 3 2. Έδρα... 3 3. Γεωγραφική κατανομή φορέων... 4 4. Νομική μορφή... 5 5. Έτος ίδρυσης... 6 6. Αντικείμενο δραστηριότητας... 7 1 7. Εργαζόμενοι...

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα

Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου. Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Αξιολόγηση του Εκπαιδευτικού Έργου Διαδικασία Αυτοαξιολόγησης στη Σχολική Μονάδα Σχέδιο Ετήσιας Έκθεσης Αυτοαξιoλόγησης

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2. Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων

Ενότητα 2. Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων Ενότητα 2 Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων Φύλλα Εργασίας (Γενικά) Με τον όρο "φύλλα εργασίας" εννοούµε, το σύνολο των φύλλων που περιέχουν όλο το αποδεικτικό υλικό, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη. Περιεχόμενα

Περίληψη. Περιεχόμενα Περίληψη Κάθε παίκτης γίνεται αρχηγός μιας Σκοτσέζικης οικογένειας γύρω στο 1600 και προσπαθεί να αυξήσει την επιρροή και τη δύναμή της στα χάιλαντς της Σκοτίας. Κάθε αρχηγός προσπαθεί να αυξήσει τη γη

Διαβάστε περισσότερα

Του Σταύρου Ν. PhD Ψυχολόγου Αθλητικού Ψυχολόγου

Του Σταύρου Ν. PhD Ψυχολόγου Αθλητικού Ψυχολόγου Του Σταύρου Ν. PhD Ψυχολόγου Αθλητικού Ψυχολόγου Η σχέση και η αλληλεπίδραση των αθλητών, των προπονητών και των γονιών αποτελεί μια αναπόσπαστη διαδικασία στην αθλητική ανάπτυξη του παιδιού. Η αλληλεπίδραση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΛΠ 17. ΔΛΠ 17 Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 17. Μισθώσεις

ΔΛΠ 17. ΔΛΠ 17 Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 17. Μισθώσεις ΔΛΠ 17 Διεθνές Λογιστικό Πρότυπο 17 Μισθώσεις Στην παρούσα έκδοση περιλαμβάνονται τροποποιήσεις που προκύπτουν από νέα και τροποποιημένα Δ.Π.Χ.Π. που εκδόθηκαν μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2005. IASCF 777

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ αριθμ. 15912/605/16-07-2009 ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ αριθμ. 15912/605/16-07-2009 ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (2007-2013) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αριθμ. 15912/605/16-07-2009 ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ Σελίδα 5 από 9 ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Α. Α. Από το κείμενο που σας δίνεται να μεταφράσετε το απόσπασμα: «περὶ δὲ τῶν κοινῶν εἰς τοιούτους ἀγῶνας καθεστηκότας». Σε ό,τι αφορά όμως το

Διαβάστε περισσότερα

Προτεινόμενα σχέδια εργασίας για την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης

Προτεινόμενα σχέδια εργασίας για την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Προτεινόμενα σχέδια εργασίας για την υλοποίηση προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ελένη Νιάρχου Τπεύθυνη Περ/κής Εκπ/σης Π.Ε. Γ Αθήνας Νίκος τεφανόπουλος Τπεύθυνος Περ/κής Εκπ/σης Π.Ε. Δ Αθήνας ISBN:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ.

ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 8. ΤΑΞΗ Α ΛΥΚΕΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ: Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΕΝΑΝΘΡΩΠΗΣΗΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ. ΣΚΟΠΟΣ: Να παρουσιάσουμε τα Χριστούγεννα ως γενέθλια μέρα της ανθρωπότητας. Να ερευνήσουμε που έγκειται ο μυστηριακός

Διαβάστε περισσότερα

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν τόσο στο Σύγχρονο Θέατρο όσο και στο Αρχαίο

Οι Αγώνες θα διεξαχθούν τόσο στο Σύγχρονο Θέατρο όσο και στο Αρχαίο ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υ.Π.Π 24.09.1.8 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ιευθυντές/τριες Σχολείων Μέσης, Τεχνικής ηµόσιας και Ιδιωτικής Εκπαίδευσης 23 Σεπτεµβρίου 2013 Θέµα: Προκήρυξη

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ»

«ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» 1 ο ΕΠΑ.Λ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΩΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ: «ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ: ΤΟΠΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ» ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2008-2009 ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ελλάδα: Μνημόνιο Συνεννόησης στις. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 3 Μαΐου 2010

Ελλάδα: Μνημόνιο Συνεννόησης στις. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 3 Μαΐου 2010 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Ελλάδα: Μνημόνιο Συνεννόησης στις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 3 Μαΐου 2010 Οι τριμηνιαίες εκταμιεύσεις της διμερούς οικονομικής βοήθειας από τα Κράτη-Μέλη της Ευρωζώνης

Διαβάστε περισσότερα

Επαρχιακός Γραμματέας Λ/κας-Αμ/στου ΠΟΑ Αγροτικής

Επαρχιακός Γραμματέας Λ/κας-Αμ/στου ΠΟΑ Αγροτικής Πρόεδρος Αίγλη Παντελάκη Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αντιπρόεδρος Χάρης Ζαννετής Πρώτος Λειτουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μέλη Χρίστος Κουρτελλάρης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΞΩ ΠΟΤΑΜΟΙ

ΟΙΚΙΣΜΟΣ ΕΞΩ ΠΟΤΑΜΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ -ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ «ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗΣ & ΤΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ ΦΥΣΙΟΓΝΩΜΙΑΣ ΤΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΛΑΣΙΘΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΕΛΕΝΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΙΜΟΥ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική 2012Α

ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΕΛΕΝΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΙΜΟΥ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική 2012Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΔ & Μ.Ε Αριθμός Μελέτης : 3 Δήμος : ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ Εργο : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΕΛΕΝΗ ΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΛΑΤΑΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική 2012Α 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.1 Αντικείμενο του παρόντος Τιμολογίου είναι ο καθορισμός των τιμών μονάδος με τις οποίες θα εκτελεσθεί το έργο, όπως προδιαγράφεται στα λοιπά τεύχη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΡΓΟ: ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 1 / 2011 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ 1 / 2011 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΒΟΛΟΥ Βόλος, 16-7-2010 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Κωνσταντά 141 Αριθμ. Πρωτ.: 5920 Τ.Κ. 382 21 ΒΟΛΟΣ Τηλ. 24210 75101 FAX: 24210 75135 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ υπ' αριθμ. ΣΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή του Πλάτωνα στα Μαθηματικά

Η συμβολή του Πλάτωνα στα Μαθηματικά ΠΛΑΤΩΝ Η συμβολή του Πλάτωνα στα Μαθηματικά I. Ανδρέας Παπαϊωάννου II. Αλέξανδρος Μπαλάσκας III. Κωνσταντίνος Θούας IV.Λουκάς Σωτηρόπουλος V. Πέτρος Κορφιάτης Εισηγητής : Γεώργιος Κ. Ντόντος (ΠΕ03) Χρονικη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΠ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΑΞΕΩΝ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΠ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΑΞΕΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΝΑΠ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ ΤΑΞΕΩΝ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Σύμφωνα με τα νέα Ωρολόγια Προγράμματα,

Διαβάστε περισσότερα

1 Επιμέλεια: Γράβαλος Βασίλειος, Χρυσανθάκης Ιωάννης

1 Επιμέλεια: Γράβαλος Βασίλειος, Χρυσανθάκης Ιωάννης ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/νση Μελετών & Εφαρμογών Η Δ/νση Μελετών & Εφαρμογών παραδίδει το 14 ο στατιστικό τεύχος του έτους 2012, που εκπόνησε το. Η διάρθρωσή του γίνεται

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΩΠΙΟΝ ΠΑΝΤΟΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ Η ΑΡΧΗΣ ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΦΑΡΜΑΣΩΝΗ Κωνσταντίνου του Νικολάου, Σκηνoθέτη, νoμίμου εκπροσώπου της Θεατρικής Εταιρείας «ΣΚΑΡΑΒΑΙΟΙ» με έδρα την οδό Φρύνης,

Διαβάστε περισσότερα

Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών

Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση υπηρεσιών Εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα, υπ αριθ. 85 (ΦΕΚ 141/τ. Α /21-6- 2012) για την «Ίδρυση και μετονομασία Υπουργείων, μεταφορά και κατάργηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 Α. α) η απάντηση βρίσκεται στη σχολικό βιβλίο: Εισαγωγή των «Ποιημάτων για την Ποίηση», σελίδες

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Σημειώσεις με θέμα «Πιστωτικοί Τίτλοι» Πιστωτικοί τίτλοι καλούνται τα έγγραφα εκείνα με τα οποία αποδεικνύεται τόσο η ύπαρξη της

Διαβάστε περισσότερα

ιδάσκοντας Ιστορία στο Γυμνάσιο

ιδάσκοντας Ιστορία στο Γυμνάσιο ιδάσκοντας Ιστορία στο Γυμνάσιο Προτάσεις για την αξιοποίηση του διδακτικού υλικού Έφη Αβδελά Φωτεινή Ασημακοπούλου Τριαντάφυλλος Πετρίδης Θεοδώρα Ρόμπου Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων 2005-2007

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 26/5/2010

ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 26/5/2010 ΑΡΧΑΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 26/5/2010 Α1. Η αρετή αναφέρεται στα «πάθη» και στις «πράξεις», στα οποία η υπερβολή αποτελεί λάθος και ψέγεται, το ίδιο και η έλλειψη, ενώ το μέσον επαινείται και είναι το

Διαβάστε περισσότερα

FARM ΝΟΜΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 4015/2011. εκδοση AgroNews.gr

FARM ΝΟΜΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 4015/2011. εκδοση AgroNews.gr Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΟ 4015/2011 3 ΝΟΜΟΙ FARM ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ επανέρχεται το αφορολόγητο πλεόνασμα διευκολύνονται οι συγχωνεύσεις συμπράξεις, αναγκαστικοί και δασικοί συνεταιρισμοί

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΟΜΑΔΑ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΟΜΑΔΑ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΟΜΑΔΑΣ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΘΕΟΦΑΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΡΟΥΓΓΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΕ10 ΠΕ06 ΟΜΑΔΑ PROJECT ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ: ΓΚΑΝΑ ΔΑΦΝΗ, ΔΟΣΚΟΡΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ, ΖΑΧΑΡΑΚΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΚΑΛΙΑΤΣΟΥ ΙΩΑΝΝΑ,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ν. Ιωνία, ΒΟΛΟΣ Τη συγκέντρωση της ύλης του και την επιμέλεια της έκδοσης είχε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Α. Να αποδώσετε την περίληψη του κειμένου (100-120 λέξεις)

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Α. Να αποδώσετε την περίληψη του κειμένου (100-120 λέξεις) 16/01/2011 Γ ΕΠΑΛ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Α. Να αποδώσετε την περίληψη του κειμένου (100-120 λέξεις) Επιχειρηματολογία με την οποία καταβάλλεται προσπάθεια να αντικρουστούν εισηγήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Αξία καινούργιου: Είναι το ποσό που απαιτείται για την ανακατασκευή του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ» Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ» Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ 18ης Οκτωβρίου 18, 582 00 Έδεσσα τηλ. 2381025555, fax. 2381051255 Εργασία: Αποφράξεις δικτύου αποχέτευσης Προϋπολογισμός: 30.100,00 (με Φ.Π.Α.) Αριθμός Μελέτης: 35/2013 Έδεσσα, 27-12-2013 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ A1. Ο συγγραφέας ορίζει το φαινόμενο του ανθρωπισμού στη σύγχρονη εποχή. Αρχικά προσδιορίζει την

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ A1. Ο συγγραφέας ορίζει το φαινόμενο του ανθρωπισμού στη σύγχρονη εποχή. Αρχικά προσδιορίζει την ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ A1. Ο συγγραφέας ορίζει το φαινόμενο του ανθρωπισμού στη σύγχρονη εποχή. Αρχικά προσδιορίζει την έννοια της ανθρωπιάς ως συμμετοχής στα προβλήματα των

Διαβάστε περισσότερα

Προς Σωματεία Δύναμης Ε.Φ.Ο.Τ.

Προς Σωματεία Δύναμης Ε.Φ.Ο.Τ. Προς Σωματεία Δύναμης Ε.Φ.Ο.Τ. Αθήνα, 29 Οκτωβρίου 2009 Αρ.πρωτ.: 21677 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ Κ.Χ. 18μ. Α & Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ Α/Γ/Ε/Ν Κλειστό γήπεδο Βαρέων Αθλημάτων, 14 & 15 Νοεμβρίου 2009 Η Ελληνική Φίλαθλος Ομοσπονδία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ανοικτού δημόσιου Διαγωνισμού για το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ»

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ανοικτού δημόσιου Διαγωνισμού για το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ» ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ ανοικτού δημόσιου Διαγωνισμού για το έργο «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔAΣ Ταχ. Δ/νση ΒΑΣ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ 11 ΟΡΕΣΤΙΆΔΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΙΦΝΚ-ΔΘ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2010 Αριθ. Πρωτ.: 71351. Ταχυδρομική. Σταδίου 27 Διεύθυνση: Ταχυδρομικός Κώδικας: 101 83 ΑΘΗΝΑ

ΑΔΑ: 4ΙΦΝΚ-ΔΘ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2010 Αριθ. Πρωτ.: 71351. Ταχυδρομική. Σταδίου 27 Διεύθυνση: Ταχυδρομικός Κώδικας: 101 83 ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥTΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΔΑ: Ταχυδρομική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Φιλοσοφίας ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Υπουργικές αποφάσεις λειτουργίας: Υ.Α. Ζ1/9760/23.12.14 (ΦΕΚ 3591/31.12.14, τ. Β ), Υ.Α. Β7/29073/6.7.06

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΝ. Ιστορία γραμμένη με αγώνες και αίμα

ΕΠΟΝ. Ιστορία γραμμένη με αγώνες και αίμα Ιστορία γραμμένη με αγώνες και αίμα ΕΠΟΝ Στις 23 Φλεβάρη 1943, σε ένα μικρό σπίτι, στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας 3 στους Αμπελόκηπους, ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων, η θρυλική ΕΠΟΝ, η μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Α. ΟΡΓΑΝΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Με την υπαγωγή του τομέα και της πολιτικής για την Έρευνα και την Τεχνολογία στο Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων (ΥΠΔΒΜΘ), το Υπουργείο ανέλαβε

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Εκπαιδευτήρια Δούκα Δημοτικό Ιούνιος 2013 Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Επιμέλεια : Γ. Τσούκας ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 1. Εννοιολογική Οριοθέτηση 8. Κριτική θεώρηση Σύνοψη Διαθεματικότητα Διεπιστημονικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Φιλολογικό Φροντιστήριο http://www.filologikofrontistirio.gr

Φιλολογικό Φροντιστήριο http://www.filologikofrontistirio.gr Φιλολογικό Φροντιστήριο http://www.filologikofrontistirio.gr Πανελλήνιες 2014 Ενδεικτικές απαντήσεις στη Νεοελληνική Λογοτεχνία Α1 Είναι γνωστό ότι η ειδοποιός διαφορά μεταξύ πεζογραφίας και δραματικού

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη διδακτική πρόταση Χρωματίζοντας ένα σκίτσο

Πρώτη διδακτική πρόταση Χρωματίζοντας ένα σκίτσο Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο Α (αρχάριο) Πρώτη διδακτική πρόταση Χρωματίζοντας ένα σκίτσο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: 1-2 διδακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΕΣΤΕΡΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΕΠΑΝΕΞΕΤΑΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 23 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 787/2013

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΩΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 23 ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΑΠΟΦΑΣΗ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 787/2013 1 Ελληνική ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΘΕΜΑ: Γνωμοδότηση σχετικά με Εισήγηση της Δ/νσης Νεώτερης & Σύγχρονης Αρχιτεκτονικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ, για τον χαρακτηρισμό ή μη ως μνημείων ταφικών κατασκευών στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 10 / 14-06 - 2011

ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 10 / 14-06 - 2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Κέρκυρα, 14-06 /2011 ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ 10 / 14-06 - 2011 Στην Κέρκυρα σήμερα 14-06 - 2011 ημέρα Tρίτη και ώρα 18:30, συνεδρίασε, η Οικονομική Επιτροπή,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΤΕΠ ΚΩΔ. ΕΤΕΠ ΕΛΟΤ 1501- ΑΡΘΡΟ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΛΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΠΛΗΡΩΜΩΝ 1 Γενικοί Όροι 2 Εφαρμοστέες Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΕΛΑΤΕΣ ΧΑΜΗΛΗΣ ΤΑΣΗΣ WATT AND VOLT AE ΕΜΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΔΡΑ: ΚΗΦΙΣΙΑΣ 116 & ΔΑΒΑΚΗ 1 Τ: 801 700 7080, FAX: 210 3619835 info@watt-volt.gr - www.watt-volt.gr ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα αγοράς για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» Γενικοί Όροι

Έρευνα αγοράς για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» Γενικοί Όροι Α.Π.: 53 Λάρισα, 04//205 Έρευνα αγοράς για την «ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ-ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ» Έχοντας υπόψη τις διατάξεις περί προμηθειών του Δημοσίου (Π.Δ.8/07, Π.Δ. 60/07, Ν.2286/95) και την έγκριση δαπάνης από το

Διαβάστε περισσότερα

Ενδεικτικό σενάριο συνανάγνωσης κειμένων

Ενδεικτικό σενάριο συνανάγνωσης κειμένων Ενδεικτικό σενάριο συνανάγνωσης κειμένων Σκεπτικό σεναρίου Το προτεινόμενο σενάριο ετοιμάστηκε στο πλαίσιο σεμιναρίου επιμόρφωσης στο Πρόγραμμα Σπουδών Λογοτεχνίας, το οποίο διεξήχθη -σε κεντρικό επίπεδο,

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο Σχέδιο Δράσης για τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών

Πρότυπο Σχέδιο Δράσης για τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών Πρότυπο Σχέδιο Δράσης για τα Συμβούλια Ένταξης Μεταναστών Δράση 4.1/10 - «Δημιουργία δικτύου συνεργασίας σε τοπικό επίπεδο μεταξύ κρατών μελών της ΕΕ» 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εισαγωγή...3 2. Το σχέδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Προς: Δημάρχους της Χώρας Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2013 Α.Π.:2271. Αγαπητέ κ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Προς: Δημάρχους της Χώρας Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2013 Α.Π.:2271. Αγαπητέ κ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ Προς: Δημάρχους της Χώρας Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2013 Α.Π.:2271 Αγαπητέ κ. Δήμαρχε Σας στέλνω συνημμένη την μελέτη στελέχωσης του δήμου σας,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗ ΔΙΑΥΓΕΙΑ Α.Σ.ΠΑΙ.Τ.Ε. ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΔΡΑ: ΑΜΑΡΟΥΣΙΟ (ΣΤΑΘΜΟΣ «ΕΙΡΗΝΗ» ΗΣΑΠ) Αριθμ. Πρωτ.:Δ/2450 ΤΑΧ.Δ/ΝΣΗ : ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΙΙΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΡΓΑΤΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ

ΤΜΗΜΑ ΙΙΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΡΓΑΤΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΙΙΙ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΙ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΕΡΓΑΤΟΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ 136 Εισαγωγή Αυτό το τμήμα της ύλης αποσκοπεί να εξοικειώσει τον σπουδαστή με τις εφαρμογές του Εργατοασφαλιστικού Δικαίου. Να καταδείξει

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας» Παραγωγή Ελαιολάδου

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας» Παραγωγή Ελαιολάδου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας» Παραγωγή Ελαιολάδου Υπεύθυνες Καθηγήτριες κ. Λαγουτάρη Ελένη κ. Σούσου Άρτεμις Ομάδα Μαθητών Κάμτσιος Παναγιώτης Κασπάρης Δημήτριος Κατσαΐτης Νικόλας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Τίτλος προγράμματος: «Ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης» Τάξη: Α Εκπαιδευτικός: Βασιλική Αντωνογιάννη Σχολικό έτος: 2013-14 Σύνολο μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Πρώτες βοήθειες και αντιλήψεις του πληθυσμού στους Νομούς Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου και Μεσσηνίας

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Πρώτες βοήθειες και αντιλήψεις του πληθυσμού στους Νομούς Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου και Μεσσηνίας Α.Τ.Ε.Ι. ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΠΡΟΝΟΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Πρώτες βοήθειες και αντιλήψεις του πληθυσμού στους Νομούς Χανίων, Ηρακλείου, Λασιθίου και Μεσσηνίας ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ Δημητρακόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Προς. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2/2015 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων.

Προς. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2/2015 για τη σύναψη ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥ ΧΡΟΝΟΥ για την υλοποίηση ευρωπαϊκών προγραμμάτων. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΑΛΙΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΔ.ΔΙΚΑΙΟΥ Ταχ. δ/νση: Αριστοτέλους 53, Άλιμος Τ.Κ. 174 55 Πληροφ: Λιναράκη Άννα Τηλέφωνο:

Διαβάστε περισσότερα

Ο αναλφαβητισμός ως σύγχρονο πρόβλημα

Ο αναλφαβητισμός ως σύγχρονο πρόβλημα ΚΕΙΜΕΝΟ 1 ο Ο αναλφαβητισμός ως σύγχρονο πρόβλημα 1 Ο σύγχρονος πολιτισμός, παρ όλη τη διάδοση της εικόνας ως μέσου έκφρασης και πληροφόρησης, παραμένει γραπτός πολιτισμός. Ιδιαίτερα οι νέες τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗς ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ταχ.Δ/νση : Λ.Ειρήνης 65, 48100 Πρέβεζα Πληροφορίες: A.Γάτσιος Τηλ. 2682024768

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 38 ο /28-12-2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 38 ο /28-12-2015 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 38 ο /28-12-2015 ΑΠΟΦΑΣΗ 1432/2015 ΘΕΜΑ: 17 ο Προγραμματισμός μετακινήσεων εκτός έδρας των υπαλλήλων της Υπηρεσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΝΤΑ ΧΑΝΤΑΜ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Διήγημα με τίτλο: «Τι σημαίνει ελευθερία;»

ΓΑΝΤΑ ΧΑΝΤΑΜ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ. Διήγημα με τίτλο: «Τι σημαίνει ελευθερία;» 2 O ΒΡΑΒΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΓΑΝΤΑ ΧΑΝΤΑΜ Β ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 5 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Διήγημα με τίτλο: «Τι σημαίνει ελευθερία;» 1 ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ; Όταν παλεύεις για την ελευθερία σου είναι κάτι ωραίο, όταν πεθαίνεις

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Νοσηλευτικής

Πτυχιακή Νοσηλευτικής ΠτυχιακήΝοσηλευτικής ΚΑΤΑΓΜΑΤΑ Νοσηλευτικές Παρεµβάσεις Καταγµάτων Καθηγήτρια : κ. Κυτάνη Ελένη Εισηγήτριες : Καραµπατζάκη έσποινα Μιχαηλίδου Ιωάννα ΑΝΑΤΟΜΙΑ 1) Τα οστά διακρίνονται σε : α) Επιµήκη β)

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Πέμπτο Εθνοπολιτισμική Ζωή και Εμπειρίες Ελληνικότητας των Ελληνοαυστραλών Εφήβων

Κεφάλαιο Πέμπτο Εθνοπολιτισμική Ζωή και Εμπειρίες Ελληνικότητας των Ελληνοαυστραλών Εφήβων Κεφάλαιο Πέμπτο Εθνοπολιτισμική Ζωή και Εμπειρίες Ελληνικότητας των Ελληνοαυστραλών Εφήβων Στο πλαίσιο του παρόντος κεφαλαίου εξετάζονται οι κοινές ενδοοικογενειακές δραστηριότητες και η γλωσσική αλληλεπίδραση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 7 Αυγούστου 2014 ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΘΕΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΣΕΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗΣ ΤΩΝ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΩΝ Το φορολογικό σύστημα αποτελεί το βασικότερο εργαλείο

Διαβάστε περισσότερα

Για την ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων της ανωτέρω απόφασης, παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες και διευκρινίσεις:

Για την ομοιόμορφη εφαρμογή των διατάξεων της ανωτέρω απόφασης, παρέχονται οι ακόλουθες οδηγίες και διευκρινίσεις: ! ΠΟΛ.1024/17.1.2014 Παροχή οδηγιών και διευκρινίσεων επί των διατάξεων της απόφασης ΠΟΛ 1281/2013(ΦΕΚ 3367Β/31.12.2013) «Απαλλαγή από την υποχρέωση τήρησης βιβλίων και έκδοσης στοιχείων των αγροτών του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ Οδηγός Εκπαιδευτικού ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ XHMEIA B και Γ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Συνοπτική Έκθεση Πεπραγμένων Έτους 2014

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ. Συνοπτική Έκθεση Πεπραγμένων Έτους 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Συνοπτική Έκθεση Πεπραγμένων Έτους 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελίδα 1. Σύντομη παρουσίαση του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. 2 2. Το έργο του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. κατά το 2014 4 2.1 Ελεγκτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΣΙΜΩΝ ΟΙ ΖΩΙΚΟΙ ΙΣΤΟΙ 2 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΣΙΜΩΝ ΟΙ ΖΩΙΚΟΙ ΙΣΤΟΙ 2 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΣΙΜΩΝ ΟΙ ΖΩΙΚΟΙ ΙΣΤΟΙ 2 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ:.. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1 η Οι ιστοί των οργάνων του πεπτικού συστήματος Α) Ένα σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΑΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΑΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΙΧΘΥΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΥΑΑΤΙΝΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩ Π ON IΑΠχ Θ ΥΟΛΟΠ ΑΣ~ & ΥΔΑΤΙΝΟΥ Γ ΕΡΙΠΑΛΛΟΝΤΟΣ Αρ. Πρωτοκ...... 35.3... {Ημερομηνία;...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ

ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ (ΦΛΩΡΙΝΑ) ΤΜΗΜΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ «ΕΝΝΟΙΕΣ ΦΥΣΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΙΙ ΚΑΙ Η ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΟΥΣ» ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΡΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Λογοτεχνία Β Λυκείου. Αγάθη Γεωργιάδου

Λογοτεχνία Β Λυκείου. Αγάθη Γεωργιάδου Λογοτεχνία Β Λυκείου Αγάθη Γεωργιάδου Βασικός σκοπός αυτής της παρουσίασης είναι οι μαθητές στη Β Λυκείου να συνεχίσουν τις πρακτικές που ξεκίνησαν κατά το προηγούμενο σχολικό έτος, αφού κατά γενική ομολογία

Διαβάστε περισσότερα

«Ειρήνη» Σημειώσεις για εκπαιδευτικούς

«Ειρήνη» Σημειώσεις για εκπαιδευτικούς «Ειρήνη» Σημειώσεις για εκπαιδευτικούς Το «Ειρήνη» αποτελεί ένα εκπαιδευτικό υλικό απευθυνόμενο σε παιδιά ηλικίας 5 έως 8 ετών. Περιλαμβάνει: Μια ταινία κινουμένων σχεδίων (διάρκειας 7 λεπτών) Σημειώσεις

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Ερωτο-Απαντήσεις για τη Ρύθμιση Αυθαίρετων Κατασκευών (Κεφάλαιο Β. Νόμου 4014/2011)

Χρήσιμες Ερωτο-Απαντήσεις για τη Ρύθμιση Αυθαίρετων Κατασκευών (Κεφάλαιο Β. Νόμου 4014/2011) ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ & ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Χρήσιμες Ερωτο-Απαντήσεις για τη Ρύθμιση Αυθαίρετων Κατασκευών (Κεφάλαιο Β. Νόμου 4014/2011) 1. Ποια αλλαγή έχει επέλθει από 21.9.2011 σχετικά με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΜΕΙΑΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΩΝ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ. ( Διοικητική Ενημέρωση, τ.51, Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος 2009)

Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ. ( Διοικητική Ενημέρωση, τ.51, Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος 2009) Η ΑΥΤΕΠΑΓΓΕΛΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΩΝ ΜΙΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΑΠΟΤΙΜΗΣΗ ( Διοικητική Ενημέρωση, τ.5, Οκτώβριος Νοέμβριος Δεκέμβριος 009). Η θέσπιση του νέου μέτρου Η σημαντικότερη απόπειρα καινοτομικής δράσης της

Διαβάστε περισσότερα

289 ον Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγίας Φύλας ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΟΥ

289 ον Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγίας Φύλας ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΟΥ 289 ον Σύστημα Αεροπροσκόπων Αγίας Φύλας ΟΜΑΔΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΑΛΚΙΝΟΥ ΤΡΙΦΥΛΛΟΥ 1 2 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ Φτιάξε ένα κατάλογο με τα πράγματα που θέλεις να κάνεις στην Ομάδα και συζήτησε με τον Αρχηγό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-15

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-15 ANOIXTO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-15 Κύκλοι χειμερινό εξάμηνο: 114 Ζητήματα Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΝΗΜΟΝΙΟ/ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ/ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ/ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Του/της Επωνυμία: Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝΕ / ΓΣΕΕ) της και Επωνυμία: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καστοριάς για τη Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΟΥΡΙΟΥ 2016

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΓΟΥΡΙΟΥ 2016 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. ΤΑΜΕΙΟ ΑΡΧ/ΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΩΝ Ταχ. Δ/νση : Ελευθ. Βενιζέλου 57 Ταχ. Κώδ : 105 64 Αθήνα Δ/νση : Διοικητικού Τμήμα : Λογιστηρίου Γραφείο Πολιτιστικών Προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 9769/2014 TO ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές Μυρσίνη Κοντογιάννη, Πρόεδρο

Αριθμός 9769/2014 TO ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές Μυρσίνη Κοντογιάννη, Πρόεδρο Αριθμός 9769/2014 TO ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές Μυρσίνη Κοντογιάννη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, η οποία ορίστηκε Αναπληρωματική Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

Γ. ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΣΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ ΣΠΙΤΙ»

Γ. ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΣΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ ΣΠΙΤΙ» ΗΜΕΡΙΔΑ «ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ: ΔΙΔΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ» (Θεσσαλονίκη, 16-12-2009) Γ. ΙΩΑΝΝΟΥ, «ΣΤΟΥ ΚΕΜΑΛ ΤΟ ΣΠΙΤΙ» Μια διδακτική προσέγγιση Aθανάσιος Κουτσογιάννης Φιλόλογος 3 ο

Διαβάστε περισσότερα

«Φιλολογικό» Φροντιστήριο Επαναληπτικό διαγώνισμα στη Νεοελληνική Γλώσσα. Ενδεικτικές απαντήσεις. Περιθωριοποίηση μαθητών από μαθητές!

«Φιλολογικό» Φροντιστήριο Επαναληπτικό διαγώνισμα στη Νεοελληνική Γλώσσα. Ενδεικτικές απαντήσεις. Περιθωριοποίηση μαθητών από μαθητές! «Φιλολογικό» Φροντιστήριο Επαναληπτικό διαγώνισμα στη Νεοελληνική Γλώσσα Ενδεικτικές απαντήσεις Περιθωριοποίηση μαθητών από μαθητές! Α. Να συντάξετε την περίληψη του κειμένου που σας δίνεται (λέξεις 100-120).

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 06/02/2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 245100 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1)Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ZΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 29 Τ.Κ. 104

Διαβάστε περισσότερα