Σήµερα κατατίθεται ο συµπληρωµατικός προϋπολογισµός ύψους 315.5εκ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Σήµερα κατατίθεται ο συµπληρωµατικός προϋπολογισµός ύψους 315.5εκ"

Transcript

1 12 Ιουνίου 2003 Σχόλιο Αγοράς Η χθεσινή ανοδική συνεδρίαση οδηγήθηκε από το έντονο αγοραστικό ενδιαφέρον που υπήρχε στην Τράπεζα Κύπρου ενώ να σηµειώσουµε το σηµαντικά αυξηµένο όγκο που είχε η µετοχή και στη Σοφοκλέους. Κατά τη σηµερινή συνεδρίαση προκειµένου η αγορά να δοκιµάσει υψηλότερα επίπεδα θα χρειαστεί αυξηµένος όγκος µε πιθανότερο σενάριο την πλάγια κίνηση µε την εµφάνιση πιέσεων πωλητών. CSE Gen. Index: E 2004F EURIBOR Change P/E M day 5days Ytd EV/EBITDA M % +0.09% % P/BV M Div. Yield 0.9% 2.0% Volume CYP ( ): 750,777 EUR / CYP: EUR / USD: Avg Vol (12M) CYP ( ): 1,007,945 Market Cap.CYP ( ): 4,094,221,154 5-Y Bond: 4.37% Volume Index 6/5 6/6 6/9 6/10 6/ Σήµερα κατατίθεται ο συµπληρωµατικός προϋπολογισµός ύψους 315.5εκ Κατατίθεται σήµερα στη Βουλή ο συµπληρωµατικός προϋπολογισµός του Κράτους για το 2003 ύψους 315.5εκ. Πόσό 60εκ. από τον προϋπολογισµό αφορά δαπάνες για την άµυνα ενώ ανάλογο είναι το ποσό των αναδροµικών αυξήσεων των µισθών των δηµοσίων υπαλλήλών. Επίσης στα µεγάλα πακέτα συµπεριλαµβάνεται ποσό ύψους 41εκ. για επιστροφή ΦΠΑ, 24εκ. για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις, 20εκ. για όφειλες από την αγορά φαρµάκων, 10εκ. για οφειλές προς τα Συµβούλια Υδατοπροµήθειας και 8.8εκ. για µέτρα στήριξης των γεωργοκτηνοτρόφων. Να σηµειωθεί ότι ο συµπληρωµατικός προϋπολογισµός θα ανεβάσει το δηµοσιονοµικό έλλειµµα στο 5.3% από 3.7% που ήταν προηγουµένως ενώ σύµφωνα µε τον Υπουργό Οικονοµικών ο µεγαλύτερος όγκος των δαπανών του προϋπολογισµού αφορά αποφάσεις του προηγούµενου Υπουργικού Συµβουλίου που δεν λήφθηκαν υπόψη στον τακτικό προϋπολογισµό ούτε στον υπολογισµό του δηµοσιονοµικού ελλείµµατος. Ανάγκη λήψης δραστικών µέτρων για τον τουρισµό Σύµφωνα µε εκπροσώπους του ΠΑΣΥΞΕ και του ΣΤΕΚ το σύνολο τόσο των κρατήσεων όσο και των αφίξεων τουριστών στην Κύπρο παραµένουν σε πολύ χαµηλά επίπεδα και πρέπει να ληφθούν δραστικά µέτρα για αναστροφή του κλίµατος. Σύµφωνα µε στοιχεία του ΣΤΕΚ µέχρι την 25 Μαΐου η µείωση στις κρατήσεις για διανυκτερεύσεις ανέρχεται στο 28% ενώ η µείωση των πληροτήτων αγγίζει το 25%. Για τους µήνες Μάιο, Ιούνιο και Ιουλίου οι κρατήσεις παρουσιάζονται µειωµένες κατά 28%, 22% και 24% αντίστοιχα. Όσον αφορά τις πληρότητες για τους ίδιους µήνες η µείωση ανέρχεται στο 25%, 18% και 15% αντίστοιχα. Τα προβλήµατα της τουριστικής βιοµηχανίας εντοπίζονται, σύµφωνα µε τον Γενικό ιευθυντή του ΠΑΣΥΞΕ, στη διαβρωµένη ανταγωνιστικότητα, στη χαµηλή παραγωγικότητα και τη µονόπλευρη εποχικότητα.

2 Νέος πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραµµών ο Κωνσταντίνος Λοϊζίδης O κ. Κωνσταντίνος Λοϊζίδης, ιευθύνων Σύµβουλος της Ελληνικής Τράπεζας και της Ελληνικής Μεταλλευτικής Εταιρείας, ορίστηκε χθες ως ο νέος Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραµµών. Αντιπρόεδρος της εταιρείας παρέµεινε ο κ. Αχιλλέας Κυπριανού ενώ διορίστηκαν και τα νέα µέλη του ιοικητικού Συµβουλίου. Αποφάσεις Υπουργικού Συµβουλίου σχετικά µε την ΑΤΗΚ και ΑΗΚ Σε χθεσινή συνεδρίαση του το Υπουργικό Συµβούλιο ενέκρινε το συµπληρωµατικό προϋπολογισµό της ΑΗΚ στον οποίο περιλαµβάνεται ποσό ύψους 25εκ το οποίο προορίζεται για µεταφορά στα κρατικά ταµεία υπό τη µορφή χορηγίας. Υπενθυµίζουµε ότι πόσό ύψους 40εκ. θα µεταφερθεί στα Κρατικά Ταµεία και από την ΑΤΗΚ. Σε άλλη α- πόφαση του Υπουργικό Συµβούλιο αποφάσισε να πωλήσει προς την ΑΤΗΚ τη γη στην οποία βρίσκονται τα κεντρικά της γραφεία στην Ακρόπολη της Λευκωσία έναντι συνολικού τιµήµατος ύψους 4.3εκ. Αυξηµένες οι πτήσεις, µειωµένη η επιβατική κίνηση Σύµφωνα µε τα επίσηµα στοιχεία του Τµήµατος Πολιτικής Αεροπορίας η αεροπορική κίνηση Μαρτίου 2003 στο Αεροδρόµιο Λάρνακας παρουσιάζει αύξηση 6.3% ενώ η κίνηση επιβατών παρουσιάζει µείωση 18.7%. Στο Αεροδρόµιο Πάφου η αεροπορική κίνηση είναι αυξηµένη κατά 12.4% ενώ οριακή αύξηση 0.6% παρουσιάζει και η επιβατική κίνηση. Τον προσεχή Οκτώβριο η δεύτερη άδεια κινητής τηλεφωνίας Σε δηλώσεις του ο Ρυθµιστής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδροµείων ανέφερε ότι το έγγραφο προσφοράς θα δηµοσιευθεί στις αρχές Ιουλίου ενώ θα ακολουθήσει περίοδος 52 ηµερών για κατάθεση των προσφορών. Επανακυκλοφορεί η µπύρα ΛΕΩΝ Η επανακυκλοφορία γίνεται από την Εταιρεία Φώτος Φωτιάδης Λτδ η οποία είναι ο α- ποκλειστικός εµφιαλωτής και διανοµέας της µπύρας Carlsberg στην Κύπρο. H µπύρα ΛΕΩΝ ξεκίνησε την κυκλοφορία της το 1937 από την Μ. Χρ. Πλατάνη & Co Ltd η οποία εξαγοράστηκε το 1963 από τον Όµιλο Φωτιάδη και µετονοµάστηκε σε Φώτος Φωτιάδης Ζυθοβιοµηχανία Λτδ.

3 Οι πέντε επικρατέστερες εταιρείες για το FTSE Med 100 Η επικρατέστερη πεντάδα των κυπριακών εταιρειών οι οποίες θα διαπραγµατεύονται στο FTSE Med 100 είναι η Τράπεζα Κύπρου, η Λαϊκή Τράπεζα, η Ελληνική Τράπεζα, η Louis Cruise Lines και η Tsokkos Hotels. Να υπενθυµίσουµε ότι ο FTSE Med 100 θα αρχίσει τη λειτουργία του στις 19 Ιουνίου και σε αυτόν θα συµµετέχουν το ΧΑΑ, ΧΑΚ και το χρηµατιστήριο του Τελ Αβιβ. Athina Investments <ATH.CY> ΕΠΕΝ ΥΤΙΚΟΣ Κατ αρχήν συµφωνία (Heads of Agreement) µε την εταιρεία Emergo Cyrpus Ltd για διάθεση του 35% του µετοχικού κεφαλαίου της Athena High Technology Incubator Ltd, η οποία είναι 100% θυγατρική της εταιρείας. Η συµφωνία στοχεύει στην ενίσχυση της στρατηγικής της Athena High Technology Incubator Ltd, στο να διαδραµατίσει πρωτεύοντα ρόλο στον τοµέα των εκκολαπτηρίων επιχειρήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια. Αξιοποιώντας τις εµπειρίες της Emergo Cyrpus Ltd µε εκκολαπτήρια επιχειρήσεων στο εξωτερικό, επενδύσεις σε νέες τεχνολογίες, επιχειρηµατικά κεφάλαια καθώς και το διεθνές δίκτυο συνεργατών της, η Athena High Technology Incubator Ltd, δια µέσου της συµφωνίας αυτής, αποσκοπεί στην περαιτέρω ενδυνάµωση των προοπτικών της για µια επιτυχή πορεία. Να σηµειώσουµε ότι η Emergo Cyrpus Ltd είναι µέλος ενός πολυεθνικού οργανισµού µε εταιρική παρουσία στην Κύπρο και δραστηριοποιείται, µεταξύ άλλων, στους τοµείς των επενδύσεων σε Επιχειρηµατικά Κεφάλαια (Venture Capital), των συµµετοχών σε νέες υπό εκκόλαψη επιχειρήσεις (start-ups) και γενικά της προώθησης της επιχειρηµατικότητας. Cyprus Airaways <CAIR.CY> ΑΕΡΟΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ Profit warning για τα οικονοµικά αποτελέσµατα του Η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι οι αεροπορικές εταιρείες του συγκροτήµατος αναµένεται να παρουσιάσουν ζηµιές για το 2003 το µέγεθος των οποίων θα εξαρτηθεί από το ρυθµό και το βαθµό ανάκαµψης των κρατήσεων. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρεται µεταξύ άλλων ότι η συνδεδεµένη εταιρεία Hellas Jet στην οποία οι Κυπριακές Αερογραµµές συµµετέχουν µε ποσοστό 49% έχει εξασφαλίσει από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας της Ελλάδας την Άδεια Αεροµεταφορέα (Air Operators Certificate), και η έναρξη των δροµολογίων της τοποθετείται περί τα τέλη του τρέχοντος µηνός. Επίσης εντός του τρέχοντος µηνός αναµένεται η παράδοση των πρώτων δύο αεροσκαφών τύπου Α310, ενώ µέχρι τέλη Ιουλίου προβλέπεται ότι θα ολοκληρωθεί η παράδοση και των υπόλοιπων δύο αεροσκαφών.

4 Top Kinisis Travel <TOP.CY> ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ Profit warning για τα εξαµηνιαία αποτελέσµατα. Η εταιρεία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα αποτελέσµατα της για το πρώτο εξάµηνο του 2003, θα είναι χαµηλότερα από εκείνα του πρώτου εξαµήνου του 2002 και θα παρουσιάσουν ζηµίες. Σύµφωνα µε την εταιρεία, οι ζηµιές οφείλονται σε παράγοντες και γεγονότα που µείωσαν τις πωλήσεις της εταιρείας όπως ο πόλεµος στο Ιράκ, η άτυπη πνευµονία (SARS) καθώς επίσης και στη µείωση των προµηθειών των αεροπορικών εισιτηρίων. Άλλες ανακοινώσεις Mallouppas & Papacostas <MPT.CY>: Η εταιρεία σε ανακοίνωση της αναφέρει ότι στα πλαίσια εσωτερικού ελέγχου διαπίστωσε ελλείµµατα σε διάφορα εµπορεύµατα από τις αποθήκες της και έχει καταγγείλει το γεγονός στο Τµήµα Ανιχνεύσεως Εγκληµάτων το οποίο διερευνά την υπόθεση και έχει προβεί σε σύλληψη δύο υπόπτων. Top Kinisis Travel <TOP.CY>: Παραίτηση του κ. Α. Ιωαννίδη από µέλος του.σ. της εταιρείας. Alliance Reinssurance <ALL.CY>: Ανακοινώθηκαν τριµηνιαία αποτελέσµατα. Laser Investments <LAS.CY>: Ακυρώθηκε η απόφαση για υιοθέτηση του κώδικα εταιρικής διακυβέρνησης.

5 EGNATIA FINANCIAL SERVICES (CYPRUS) LTD 178, ATHALASSAS AVENUE IRENE TOWER, 1 ST FLOOR P.O.Box 16180, 2086 NICOSIA Tel.: Fax: Equity Research Yiannos Stavrinides Despo Papaevriviadou Asset Management Christos Spanos Harrys Michaelides Private Clients Desk Marios Salides Christos Leonida Nicos Ioannou Anastasios Yiapanis Corporate Finance Vassos Paraskevas Andreas Georgallis Petros Michaelides Απαλλακτική ρήτρα: Οι πληροφορίες που περιέχονται στο παρόν πληροφοριακό δελτίο έχουν συλλεγεί και επεξεργαστεί από το Τµήµα Έρευνας και Ανάλυσης της Egnatia Financial Services (Cyprus) Ltd και σε καµία περίπτωση δεν συνιστούν µια πλήρη επεξεργασία όλων των απόψεων πάνω σε συγκεκριµένη είδηση/ εξέλιξη που είναι δυνατόν να επηρεάσουν την πορεία τίτλων εισηγµένων στο Κυπριακό ή Ξένα Χρηµατιστήρια. Το περιεχόµενο του παρόντος δελτίου παρέχεται σαν πληροφοριακό υλικό και απευθύνεται αποκλειστικά και µόνο σε θεσµικούς επενδυτές και επαγγελµατίες της αγοράς και δεν θα πρέπει να χρησιµοποιείται από µη επαγγελµατίες επενδυτές, σύµφωνα µε τους κανονισµούς της Κυπριακής Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Το δελτίο αυτό σε καµία περίπτωση δεν συνιστά πρόταση για αγορά ή πώληση συγκεκριµένου τίτλου. Η Egnatia Financial Services (Cyprus) Ltd ή/και συνδεδεµένες µε αυτήν εταιρείες ή/και συνδεδεµένα µε αυτήν άτοµα ή/και οι διοικητικοί της σύµβουλοι ή/και οι διευθυντές της ή/και τα στελέχη της ή/και οι πελάτες της µπορεί να διενεργούν συναλλαγές επί ενός ή περισσοτέρων τίτλων που αναφέρονται στο παρόν δελτίο ή να παρέχουν συµβουλές ή/και γενικότερα να έχουν συµφέρον σε εταιρείες/ τίτλους που αναφέρονται στο δελτίο. Το παρόν δελτίο σε καµία περίπτωση δεν λαµβάνει υπόψη τις προσωπικές ανάγκες, επενδυτικό ορίζοντα και χρηµατοοικονοµική κατάσταση ενός οιουδήποτε επενδυτή και σαν αποτέλεσµα οι επενδυτές θα πρέπει να λαµβάνουν επαγγελµατική συµβουλή πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε επενδυτική απόφαση. Οι πηγές πάνω στις οποίες έχει βασιστεί η συγγραφή του παρόντος δελτίου θεωρούνται αξιόπιστες κατά την ηµέρα απόκτησης τους, σε καµία όµως περίπτωση δεν µπορούµε να εγγυηθούµε την ακρίβεια ή/και την πληρότητα τους. Η έκθεση αυτή περιέχει µελλοντικές εκτιµήσεις οι οποίες περικλείουν αβεβαιότητα και κινδύνους. Τα τελικά αποτελέσµατα ή και µεγέθη µπορεί να αποκλίνουν σηµαντικά από τις προβλέψεις Η Egnatia Financial Services (Cyprus) Ltd είναι µέλος του Χρηµατιστηρίου Αξιών Κύπρου και η λειτουργία της ελέγχεται από την Κυπριακή Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς καθώς επίσης και από τις Χρηµατιστηριακές Αρχές. Το παρόν δελτίο απευθύνεται αποκλειστικά και µόνο στον πρώτο παραλήπτη και απαγορεύεται να αναµεταδίδεται ή/και να αντιγράφεται µέρος αυτού ή στην ολότητα του µε οποιοδήποτε τρόπο χωρίς την γραπτή άδεια της Egnatia Financial Services (Cyprus) Ltd.

EV/EBITDA (03) Ν/Α EV/EBITDA (04) Ν/Α

EV/EBITDA (03) Ν/Α EV/EBITDA (04) Ν/Α 26 Αυγούστου 2003 Σχόλιο Αγοράς Ανόδου συνέχεια στο ΧΑΚ, µε το Γενικό είκτη να καταγράφει νέα υψηλά 7µήνου και τον όγκο συναλλαγών να βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδα από την αρχή του έτους. Κατά τη σηµερινή

Διαβάστε περισσότερα

P/BV 1.03 1.00 12M 2.513 Div. Yield 0.7% 5.5% Υπεγράφη η νέα συµφωνία για την δραστηριοποίηση της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Κύπρο

P/BV 1.03 1.00 12M 2.513 Div. Yield 0.7% 5.5% Υπεγράφη η νέα συµφωνία για την δραστηριοποίηση της ΟΠΑΠ ΑΕ στην Κύπρο 13 Φεβρουαρίου 2003 Σχόλιο Αγοράς Το χθεσινό έντονα ανοδικό άνοιγµα έδωσε την ευκαιρία στους επενδυτές να αποκοµίσουν τα βραχυπρόθεσµα τους κέρδη οδηγώντας την αγορά κατά το κλείσιµο σε αρνητικό έδαφος.

Διαβάστε περισσότερα

Την επόµενη εβδοµάδα η υποβολή συµβιβαστικής πρότασης για το τραπεζικό

Την επόµενη εβδοµάδα η υποβολή συµβιβαστικής πρότασης για το τραπεζικό 23 Αυγούστου 2002 Σχόλιο Αγοράς Μεγάλη διόρθωση σηµείωσε κατά την χθεσινή συνεδρίαση ο γενικός δείκτης του Χρη- µατιστηρίου καταγράφοντας απώλειες 1.88%. Η ευρεία ρευστοποίηση κερδών µε µεγάλο για την

Διαβάστε περισσότερα

AMATHUS PUBLIC LIMITED

AMATHUS PUBLIC LIMITED AMATHUS PUBLIC LIMITED Εισαγωγή στο Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου 8.800 Ομολόγων ονομαστικής αξίας 1.000 το κάθε ένα, εγγυημένων από τη Marfin Popular Bank Public Co Ltd που εκδόθηκαν στις 28 Νοεμβρίου 2010

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA BANK CYPRUS LTD

ALPHA BANK CYPRUS LTD ALPHA BANK CYPRUS LTD ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Το παρόν Ενημερωτικό Δελτίο καταρτίστηκε με βάση τον Κανονισμό 809/2004 της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τον περί Δημοσίας Προσφοράς και Ενημερωτικού Δελτίου

Διαβάστε περισσότερα

CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD

CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD CYPRUS POPULAR BANK PUBLIC CO LTD Ενηµερωτικό ελτίο που αφορά την εισαγωγή προς διαπραγµάτευση στο Χρηµατιστήριο Αξιών Κύπρου 5.000 Εγγυηµένων Οµολόγων ονοµαστικής αξίας 100.000 έκαστο τα οποία εκδόθηκαν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΕ ΕΚΔΟΣΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΠΡΟΤΙΜΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΥΝΤΑΞΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ (Το παρόν Ενημερωτικό Δελτίο καταρτίστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 2012 TΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 2012 TΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ TΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΤΔ Περιεχόμενα Oμιλία του Εκτελεστικού Προέδρου Αξιωματούχοι, Επαγγελματικοί Σύμβουλοι και Τραπεζίτες Ειδοποίηση Ετήσιας

Διαβάστε περισσότερα

MΙΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ

MΙΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΜΙΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ (Με βάση τον περί Δημόσιας Προσφοράς και Ενημερωτικού Δελτίου Νόμο του 2005 και με βάση τον Κανονισμό 809/2004 της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Έκθεση 2012. Περιεχόµενα. Πρόσκληση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 2. ιοικητικό Συµβούλιο και Εκτελεστική ιεύθυνση 3

Ετήσια Έκθεση 2012. Περιεχόµενα. Πρόσκληση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 2. ιοικητικό Συµβούλιο και Εκτελεστική ιεύθυνση 3 Ετήσια Έκθεση 2012 Ετήσια Έκθεση 2012 Περιεχόµενα Πρόσκληση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 2 ιοικητικό Συµβούλιο και Εκτελεστική ιεύθυνση 3 Βασικά Οικονοµικά Στοιχεία Οµίλου 4 Χαιρετισµός Προέδρου 5-6 Χαιρετισµός

Διαβάστε περισσότερα

4. 5. 6. 7. ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...40

4. 5. 6. 7. ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ & ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ...40 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2013 ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ & ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2013 3 2013 ΠΕΡΙΕΧOΜΕΝΑ Διοικητικό Συμβούλιο...6 1. Βασικά Οικονομικά Μεγέθη...8 1.1 Συνοπτικά Οικονομικά Μεγέθη... 8 1.2 Στοιχεία Ισολογισμού

Διαβάστε περισσότερα

Leaders in Tourism. A. Tsokkos Hotels Public Ltd. Ετήσια Έκθεση 2009

Leaders in Tourism. A. Tsokkos Hotels Public Ltd. Ετήσια Έκθεση 2009 Leaders in Tourism TM A. Tsokkos Hotels Public Ltd Ετήσια Έκθεση 2009 Περιεχόμενα 2-3 4 5 6 9-15 16-17 18 Χαιρετισμός του Προέδρου Διακρίσεις Ανακαινίσεις Ξενοδοχείων και Νέα Έργα Μελλοντικά Έργα Ετήσια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ: 7 Ιουλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ: 7 Ιουλίου 2015 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ: 7 Ιουλίου 2015 Με βάση τον Κανονισμό 809/2004 (όπως τροποποιήθηκε) της Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τον περί Δημόσιας Προσφοράς και Ενημερωτικού Δελτίου Νόμο του 2005 (όπως τροποποιήθηκε)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ (PROSPECTUS) PRIMETEL PLC

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ / ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗ (PROSPECTUS) PRIMETEL PLC PRIMETEL PLC ΕΚΔΟΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΜΕΧΡΙ 15.102.000 ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗΣ ΑΞΙΑΣ 0,17 (0,10) Η ΚΑΘΕ ΜΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΛΑΪΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Ε.Π.Ε.Υ. ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΙΜΙΤΕΔ ΑΝΑΔΟΧΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2012. Α. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD Leaders in Tourism

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2012. Α. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD Leaders in Tourism ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2012 Α. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD Leaders in Tourism TM πρωταράς αγία νάπα πάφος sharm el sheikh Tsokkos Group renaissance wellness & spa Περιεχόμενα 4-5 6-7 8 9 11-20 21-23 24 Χαιρετισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤ (Εταιρεία που συστάθηκε στην Κύπρο µε βάση τον περί Εταιρειών Νόµο Κεφ.113) (Αρ. εγγραφής εταιρείας: ΗΕ165)

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤ (Εταιρεία που συστάθηκε στην Κύπρο µε βάση τον περί Εταιρειών Νόµο Κεφ.113) (Αρ. εγγραφής εταιρείας: ΗΕ165) ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΗΜΟΣΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΤ (Εταιρεία που συστάθηκε στην Κύπρο µε βάση τον περί Εταιρειών Νόµο Κεφ.113) (Αρ. εγγραφής εταιρείας: ΗΕ165) ΕΛΤΙΟ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΕΚ ΟΤΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ: 21 Μαΐου 2008 ΜΕ ΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ. Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2012. Περιεχόμενα

Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ. Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2012. Περιεχόμενα Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων υπευθύνων της Εταιρείας για τις οικονομικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ OLYMPIC AIR ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ Η σύνταξη του παρόντος πληροφοριακού σημειώματος

Διαβάστε περισσότερα

TSH - AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 2014 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ

TSH - AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 2014 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ TSH - AΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΕΛΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ 2014 ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΑ 0073/00011527/el Ετήσια Οικονομική Έκθεση A. TSOKKOS HOTELS PUBLIC LTD TSH Attachments: 1. TSH - ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΣ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

3.1 ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...61 3.2 ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ...62

3.1 ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΠΡΟΣΩΠΑ...61 3.2 ΤΑΚΤΙΚΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ...62 ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΤΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟ 28.3.2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΟΡΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΟΡΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΚΟΡΡΕΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΟΧΙΚΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ 1.600.000 ΝΕΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΜΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΕ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ. Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2009. Περιεχόμενα

Μιτσίδης Δημόσια Εταιρεία Λίμιτεδ. Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2009. Περιεχόμενα Έκθεση και οικονομικές καταστάσεις 31 Δεκεμβρίου 2009 Περιεχόμενα Σελίδα Διοικητικό Συμβούλιο και άλλοι αξιωματούχοι 1 Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων υπευθύνων της Εταιρείας για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 2001 Σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αρ. 16 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 2001 Σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αρ. 16 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 2001 Σύµφωνα µε τις διατάξεις του Αρ. 16 της απόφασης 5/204/14.11.2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΑΘΗΝΑ, 0 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΠΡΟΕ ΡΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ... 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ 954.666.667 ΝΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΑΞΙΩΝ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΜΕΧΡΙ

Διαβάστε περισσότερα

ELMA HOLDINGS PUBLIC COMPANY LTD ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2005 ΕLMA HOLDINGS PUBLIC COMPANY LTD

ELMA HOLDINGS PUBLIC COMPANY LTD ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2005 ΕLMA HOLDINGS PUBLIC COMPANY LTD ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2005 ELMA HOLDINGS PUBLIC COMPANY LTD ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2005 ΕLMA HOLDINGS PUBLIC COMPANY LTD Περιεχόμενα Σελίδα Ειδοποίηση Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης 3 Αξιωματούχοι και επαγγελματικοί σύμβουλοι.....

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Ετήσια Έκθεση 2008

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ. Ετήσια Έκθεση 2008 Ετήσια Έκθεση 2008 Ετήσια Έκθεση 2008 Λεωφ. Λόρδου Βύρωνος 7173 1096, Λευκωσία, Κύπρος P.O. BOX 25427 Λευκωσία, 1309, Κύπρος Τηλ. (357) 22 712300 Fax: (357) 22 570308 email: info@cse.com.cy Ιστοσελίδα:

Διαβάστε περισσότερα

TΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ

TΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ 2014 TΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΟΥ Δ Η Μ ΟΣ Ι Α Ε ΤΑ Ι Ρ Ε Ι Α ΛΤΔ EΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ Γραφεία, Εργοστάσιο και Λιµάνι, Βασιλικό Τ: +357 24 845 555, Φ: +357 24 332 651 Εγγεγραµµένο Γραφείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Χρήσης 2014 (1 Ιανουαρίου 31 Δεκεμβρίου 2014)

ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Χρήσης 2014 (1 Ιανουαρίου 31 Δεκεμβρίου 2014) ΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΕΤΗΣΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Χρήσης 2014 (1 Ιανουαρίου 31 Δεκεμβρίου 2014) Σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3556/2007 και τις κατ εξουσιοδότηση αυτού εκτελεστικές αποφάσεις του Δ.Σ. της Επιτροπής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΙΑΤΡΟΦΗΣ

ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΠΕΡΣΕΥΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΙ ΙΚΗΣ ΙΑΤΡΟΦΗΣ Α.Β.Ε.Ε. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΛΤΙΟ Για την Αύξηση του Μετοχικού Κεφαλαίου της Εταιρίας σύµφωνα µε την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων της 02.06.2003 Το ιοικητικό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΕΡΙ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΜΕΡΟΣ Α Εταιρική διακυβέρνηση είναι το σύνολο των διαδικασιών και συστηµάτων που ακολουθούνται για την ορθή διεύθυνση και διοίκηση ενός οργανισµού.

Διαβάστε περισσότερα