Πιστοποιητικό Ποιότητας ISO 9001:2008 στο Δήμο Λακατάμιας

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Πιστοποιητικό Ποιότητας ISO 9001:2008 στο Δήμο Λακατάμιας"

Transcript

1

2 Πιστοποιητικό Ποιότητας ISO 9001:2008 στο Δήμο Λακατάμιας Έχοντας την ποιότητα σαν κινητήριο μοχλό ανάπτυξης και βελτίωσής του, ο Δήμος Λακατάμιας έχει σχεδιάσει και εφαρμόσει με επιτυχία Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας στις δραστηριότητές του, της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διοικητικής Υπηρεσίας, της Οικονομικής Υπηρεσίας, του Κλάδου Ελέγχου Τροφίμων και Πόσιμου Νερού, της Υπηρεσίας Υδατοπρομήθειας και της Πολιτιστικής Υπηρεσίας. Αφού το σύστημα αξιολογήθηκε από την Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης έχει πιστοποιηθεί με το Πιστοποιητικό ISO 9001:2008. Το ISO 9001:2008 είναι διεθνές πρότυπο το οποίο καθορίζει τις απαιτήσεις για διαχείριση της ποιότητας και στοχεύει στην εγκαθίδρυση ενός αποτελεσματικού συστήματος οργάνωσης, διοίκησης και λειτουργίας. Απώτερη επιδίωξη του Δήμου είναι, μέσα από την εφαρμογή Συστήματος Διαχείρισης της Ποιότητας, σύμφωνα με τις απαιτήσεις του διεθνούς προτύπου ISO 9001:2008, να επιτύχει βελτίωση της εσωτερικής του οργάνωσης, βελτίωση της απόδοσης και της παραγωγικότητας του προσωπικού του, καθώς και επίτευξη και διατήρηση της ποιότητας των υπηρεσιών του, για όσον το δυνατό πληρέστερη και σε συνεχή βάση ικανοποίηση των αναβαθμισμένων απαιτήσεων των δημοτών του. Στη φωτογραφία στιγμιότυπο από την παραλαβή από το Δήμαρχο του Πιστοποιητικού το οποίο απονεμήθηκε στις 15 Δεκεμβρίου 2010, στην Ετήσια Εκδήλωση Ποιότητας που διοργάνωσε η Κυπριακή Εταιρεία Πιστοποίησης.

3 Ετήσιο Πρόγραμμα Περισυλλογής Κλαδευμάτων. Ο Δήμος Λακατάμιας ενημερώνει τους δημότες του ότι θα γίνεται περισυλλογή κλαδευμάτων σύμφωνα με το ακόλουθο ετήσιο πρόγραμμα: 1. Α Περίοδος 31 Ιανουαρίου Απριλίου /01/11 11/02/11: Αρχάγγελος -ΣΤΕΛΜΕΚ 14/02/11 25/02/11: Κ. Λακατάμια ( Δυτικά Λεωφ. Μακαρίου) 28/02/11 11/03/11: Κ. Λακατάμια ( Ανατολικά Λεωφ. Μακαρίου) 14/03/11 24/03/11: Π. Λακατάμια ( Ανατολικά Λεωφ. Μακαρίου) 28/03/11 31/03/11: Π. Λακατάμια ( Δυτικά Λεωφ. Μακαρίου) 04/04/11 08/04/11: Ανθούπολη ( Nότια Λεωφ. Αγ. Γεωργίου) 11/04/11 21/04/11: Ανθούπολη ( Βόρεια Λεωφ. Αγ. Γεωργίου). 2. Β Περίοδος. 2 Μαϊου Ιουλίου /05/11 13/05/11: Αρχάγγελος ΣΤΕΛΜΕΚ 16/05/11 27/05/11: Κ. Λακατάμια ( Δυτικά Λεωφ. Μακαρίου) 30/05/11 10/06/11: Κ. Λακατάμια ( Ανατολικά Λεωφ. Μακαρίου) 13/06/11 24/06/11: Π. Λακατάμια ( Ανατολικά Λεωφ. Μακαρίου) 27/06/11 01/07/11: Π. Λακατάμια ( Δυτικά Λεωφ. Μακαρίου) 04/07/11 08/07/11: Ανθούπολη ( Νότια Λεωφ. Αγ. Γεωργίου) 11/07/11 22/07/11: Ανθούπολη ( Βόρεια Λεωφ. Αγ. Γεωργίου) 3. Γ Περίοδος. 3 Οκτωβρίου Δεκεμβρίου /10/11 14/10/11: Αρχάγγελος -ΣΤΕΛΜΕΚ 17/10/11 27/10/11: Κ. Λακατάμια ( Δυτικά Λεωφ. Μακαρίου) 31/10/11 11/11/11: Κ. Λακατάμια ( Ανατολικά Λεωφ. Μακαρίου) 14/11/11 25/11/11: Π. Λακατάμια ( Ανατολικά Λεωφ. Μακαρίου) 28/11/11 02/12/11: Π. Λακατάμια ( Δυτικά Λεωφ. Μακαρίου) 05/12/11 09/12/11: Ανθούπολη ( Νότια Λεωφ. Αγ. Γεωργίου) 12/12/11 23/12/11: Ανθούπολη ( Βόρεια Λεωφ. Αγ. Γεωργίου) Για τη σωστή απομάκρυνση των κλαδευμάτων παρακαλούμε όπως τηρείτε τις ακόλουθες οδηγίες: 1. Τα κλαδεύματα θα βγαίνουν Σάββατο ή Κυριακή πριν την έναρξη της εβδομάδας που θα γίνεται η περισυλλογή στην καθορισμένη περιοχή. 2. Η τοποθέτηση των κλαδευμάτων να γίνεται στο πεζοδρόμιο μπροστά από την κάθε οικοδομή και όχι σε κενά οικόπεδα ή άλλους ανοικτούς ιδιωτικούς χώρους. 3. Η τοποθέτηση των κλαδευμάτων να γίνεται με τρόπο που να ευκολύνει την περισυλλογή τους π.. χ να δένονται σε δέσμες καθαρά ή να τοποθετούνται στο πεζοδρόμιο για ν' αλέθονται. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται υπέρμετρη ποσότητα κλαδευμάτων ανά οικοδομή, ο Δήμος θα υποχρεώσει τον ιδιοκτήτη του να τα απομακρύνει ο ίδιος ή να χρεωθεί με επιπρόσθετο ποσό. Στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται τοποθέτηση κλαδευμάτων σε δημόσιους χώρους ( πεζοδρόμια) εκτός των προκαθορισμένων ημερομηνιών, ο Δήμος θα εφαρμόζει αυστηρά εξώδικη ρύθμιση ( εξώδικο πρόστιμο). Επίσης στις περιπτώσεις που διαπιστώνεται τοποθέτηση κλαδευμάτων σε οικόπεδα, ο Δήμος θα λαμβάνει δικαστικά μέτρα εναντίον του ιδιοκτήτη του οικοπέδου ως και εναντίον αυτού που τα τοποθετεί. Για να επιτύχουμε το στόχο μας για μια καθαρή πόλη είναι απαραίτητη και η δική σας συνεργασία.

4 ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΩΛΗΣΗ ΟΙΝΟΠΝΕΥΜΑΤΩΔΩΝ ΠΟΤΩΝ, ΜΠΎΡΑΣ ΚΑΙ ΚΑΠΝΟΎ Παρακαλούνται οι: Ιδιοκτήτες υποστατικών πώλησης Οινοπνευματωδών Ποτών, όπως υποβάλουν στο Δήμο έγκαιρα αίτηση για εξασφάλιση νέας άδειας σύμφωνα με τον Περί Πώλησης Οινοπνευματωδών Ποτών Νόμο- Κεφάλαιο 144. Ιδιοκτήτες Περιπτέρων οι οποίοι πωλούν Μπύρα, όπως υποβάλουν στο Δήμο έγκαιρα αίτηση για εξασφάλιση άδειας σύμφωνα με τον Περί Ρύθμισης Λειτουργίας και των Όρων Απασχόλησης των Υπαλλήλων Καταστημάτων Νόμο του 2006, Κ.Δ.Π. 440 / Ιδιοκτήτες Υποστατικών Πώλησης Καπνού, όπως πληρώσουν στο Δημοτικό Ταμείο τα τέλη που καθορίζονται σύμφωνα με τον Περί Τελωνείων και Φόρων Καταναλώσεως Άδεια για Εμπορία ή / και Πώληση Βιομηχανοποιημένου Καπνού - Διάταγμα του 1968 Παράγραφος 3 για να εξασφαλίσουν νέα άδεια πώλησης καπνού. Υπενθυμίζεται ότι η ημερομηνία λήξης των πιο πάνω αδειών σύμφωνα με την σχετική νομοθεσία είναι η 12η Μαρτίου κάθε έτους. Έντυπα αιτήσεων μπορείτε να προμηθευτείτε από τα γραφεία του Δήμου Λακατάμιας ή από την ιστοσελίδα του Δήμου στην διεύθυνση www. lakatamia. org. cy «Χρήσιμα Έντυπα». Ξοφλήστε τις οφειλές σας Δημοτικό Τέλος Ακίνητης Ιδιοκτησίας Παρακαλούνται οι δημότες που δεν έχουν εξοφλήσει ακόμη τα καθυστερημένα τέλη μέχρι και το 2010 να το πράξουν χωρίς άλλη καθυστέρηση. Καθυστερημένα Τέλη Φορολογιών Σκυβάλων, Επαγγέλματος και Αδειών Λειτουργίας Παρακαλούνται οι δημότες που δεν έχουν εξοφλήσει τα καθυστερημένα τέλη των φορολογιών Σκυβάλων ( οικιών και εταιρειών), Επαγγέλματος και Αδειών Επαγγελματικής Στέγης του έτους 2010 να πληρώσουν μέχρι 31 Μαρτίου 2011, ημερομηνία κατά την οποία λήγει η δεύτερη και τελευταία ειδοποίηση. Μετά τη λήξη της πιο πάνω ημερομηνίας θα ακολουθήσουν δικαστικά μέτρα χωρίς άλλη προειδοποίηση. Η έγκαιρη αποπληρωμή των οφειλών: απαλλάσσει τους δημότες από πρόσθετη επιβάρυνση, απαλλάσσει τις δημοτικές υπηρεσίες από αχρείαστη εργασία, βοηθάτο Δήμο στην απρόσκοπτη υλοποίηση των στόχων και σχεδιασμών του, απαλλάσσει το Δήμο από τη λήψη δικαστικών μέτρων και τους δημότες από την ταλαιπωρία και την πληρωμή χρηματικής ποινής.

5 ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗ/ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΡΟΥΧΩΝ Από τις αρχές του χρόνου, ο Δήμος Λακατάμιας, σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό «ΑΝΑΚΥΚΛΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ» άρχισε την περισυλλογή ρούχων σ' όλη την επικράτεια της πόλης μας. ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ Μετά από διαλογή, κάποια ρούχα προσφέρονται δωρεάν σε άπορα άτομα στην Κύπρο. Ένα άλλο μέρος του ρουχισμού διατίθεται σε άτομα με χαμηλό εισόδημα, σε καταστήματα ειδών από δεύτερο χέρι και σε παζαράκια, σε συμβολικές τιμές, για κάλυψη του κόστους. Ο ρουχισμός θα είναι διαθέσιμος για αποστολή σε χώρες όπου υπάρχει επείγουσα ανάγκη, όπως φυσική καταστροφή, πόλεμος κ.ο.κ. Το μεγαλύτερο ποσοστό εξάγεται με σκοπό την επανάχρηση. Μέρος του υλικού, τα ακατάλληλα για επανάχρηση ρούχα, ανακυκλώνονται για δημιουργία ρούχων καθαρισμού, στουπιών, μονωτικού και άλλου υλικού. ΤΙ ΜΑΖΕΥΟΥΝ Ρούχα και ζευγαρωμένα παπούτσια, ανδρικά, γυναικεία και παιδικά Λευκά είδη, όπως κουρτίνες και σεντόνια Τσάντες Ζώνες Δεν μαζεύουν: Λερωμένα ή βρεγμένα ρούχα Χαλιά Αποκόμματα υφασμάτων Αζευγάρωτα παπούτσια ΠΩΣ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΕΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ ΣΥΛΛΟΓΗΣ Ο Ανάκυκλος τοποθετεί μεταλλικές αποθήκες συλλογής σε δημόσιους χώρους, όπως δημαρχεία και κοινοτικά συμβούλια, υπεραγορές, χώρους στάθμευσης κ.λ.π. Οι χώροι που έχουν τοποθετηθεί στην περιοχή του Δήμου είναι: Οδός Χαρ. Μούσκου (Χώρος Στάθμευσης Δημαρχείου) Λεωφόρος Αγίου Γεωργίου 67 Οδός Ιωάννη Καποδίστρια Δρόμος Γυμνασίου Αρχαγγέλου Οδός Αλ. Παναγούλη (Πάρκο Αχαιών) Οδός Γλυφού Φειδίου (Απέναντι από εκκλησία Αγ. Χρυσοστόμου) Οδός Αγίου Μάμαντος (Χώρος Στάθμευσης) Οδός Σποράδων (Εκκλησία Αγίου Νεοφύτου) Οδός Αγίου Δημητριανού (Εκκλησία Αγίας Παρασκευής)

6 ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΡΥΓΧΩΤΟΥ ΚΑΝΘΑΡΟΥ RHYNCHOFORUS FERRUGINEUS Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΡΥΓΧΩΤΟΣ ΚΑΝΘΑΡΟΣ (Red Palm Weevil) πρόκειται για κολεόπτερο έντομο της οικογένειας Curculionidae το οποίο προσβάλλει τα φοινικοειδή. O Rhynchoforus Ferrugineus προσβάλλει ορισμένα είδη φοινικοειδών μερικά από τα οποία είναι: Areca Catechu Livistona Australis Arenga Pinnata Livistona Decipiens Borassus Flabellifer Metroxylon Sagu Brachea Armata Oreodoxa Regia Butia Capitata Phoenix Canariensis Calamus Merillii Phoenix Dactulifera Caryota Maxima Phoenix Theophrasti Caryota Cumingii Phoenix Sylvestris Chamaerops Humilis Sabal Ubraculifera Cocos Nucifera Trachycarpus Fortunei Corypha Gebanga Washingtonia spp. Corypha Elata Elaeis Guineensis Phoenix Canariensis Phoenix Dactulifera Στην Κύπρο η πλειοψηφία των φοινικοειδών τα οποία προσβάλλονται από το έντομο ανήκουν στα είδη Phoenix Canariensis, Phoenix Dactulifera (που έχουν φτερωτά φύλλα) και Washingtonia spp. (που έχουν παλαμοσχιδή φύλλα). Μορφολογία εντόμου Τα ακμαία / τέλεια ( αρσενικά και θηλυκά) έχουν ερυθρό καστανό χρώμα, μήκος 35 mm, πλάτος 12 mm και φέρουν μακρύ ευδιάκριτο ρύγχος. Τα αυγά έχουν λευκό κρεμ χρώμα και ωοειδές σχήμα, έχουν μήκος 2,6 mm και πλάτος 1,1 mm. Οι προνύμφες είναι ευκέφαλες, άποδες και μπορούν να φτάσουν σε μήκος τα 50 mm, πλάτος 20mm πριν το στάδιο της νύμφωσης. Κάθε προνύμφη δημιουργεί νυμφική θήκη σε ωοειδές σχήμα χρησιμοποιώντας τις ίνες των φοινικοειδών στα οποία παρασιτεί. Το μέγεθος του νυμφικού θύλακα κυμαίνεται περίπου σε 60 mm μήκος και 30 mm πλάτος. Τα στάδια ανάπτυξης του Κόκκινου Ρυγχωτού Κάνθαρου (αυγό, προνύμφη, νύμφη, ακμαίο) εξελίσσονται στο εσωτερικό του φοίνικα. Το τέλειο έντομο μπορεί να διανύσει απόσταση 1 km

7 χωρίς διακοπή. Τα θηλυκά γεννούν περίπου 300 αυγά σε ξεχωριστές οπές ή πληγές του φοίνικα στην κορυφή (στεφάνη), στη βάση των νεαρών φύλλων ή στον κορμό. Η εκκόλαψη των αυγών γίνεται σε διάστημα 2-3 ημερών. Οι προνύμφες εισχωρούν στο εσωτερικό του φοίνικα ανοίγοντας στοές. Το στάδιο της ανάπτυξης των προνύμφων διαρκεί 1-3 μήνες. Η διαδικασία της νύμφωσης γίνεται στο εσωτερικό ή στο Τέλειο Έντομο Προνύμφη εξωτερικό του κορμού, μέσα στη νυμφική θήκη την οποία δημιουργεί η προνύμφη από ξερές ίνες του φοίνικα και διαρκεί ημέρες όπου και εξέρχονται τα τέλεια έντομα. Στον προσβεβλημένο φοίνικα δύναται να συνυπάρχουν όλα τα στάδια του Νυμφικός Θύλακας Τέλεια Έντομα & Προνύμφες βιολογικού κύκλου καθώς δημιουργούνται επικαλυπτόμενες γενιές του εντόμου μέχρι την πλήρη καταστροφή του φοίνικα. Με την κατάρρευση του φοίνικα τα τέλεια έντομα μεταναστεύουν σε νέα. Συμπτωματολογία Χαρακτηριστικό μακροσκοπικό σύμπτωμα είναι η καταστροφή - ξήρανση της νέας βλάστησης (δηλαδή των κεντρικών φύλλων) και η κάμψη των παλαιών φύλλων που δίνει στο φυτό την όψη ανοικτής ομπρέλας. Το έντομο εφόσον εισβάλει στο εσωτερικό της φοινικιάς αναπτύσσει το βιολογικό του κύκλο μέχρι την ολοκληρωτική καταστροφή του φοίνικα. Με την καταστροφή του φοίνικα το έντομο μετακινείται σε άλλη παρακείμενη φοινικιά. Εξαιτίας του γεγονότος αυτού ο εντοπισμός του στα αρχικά στάδια προσβολής είναι ιδιαίτερα δύσκολος. Οι έντονα προσβεβλημένοι φοίνικες εμφανίζουν ολική απώλεια των φύλλων και σήψη του κορμού, με συνέπεια την ξήρανση του φυτού. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ενήλικο έντομο δεν πετάει πολύ μέσα στη συστάδα που βρίσκεται αλλά προς άλλες συστάδες όταν νεκρωθούν όλοι οι φοίνικες της συστάδας του και δεν υπάρχει επάρκεια τροφής. Μέτρα αντιμετώπισης για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του εντόμου στο Δήμο Λακατάμιας Ο Κόκκινος Ρυγχωτός Κάνθαρος έχει καταχωρηθεί από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα ως εχθρός καραντίνας. Στα κράτη τα οποία έχει εμφανιστεί προσβολή από το έντομο απαιτείται να λαμβάνονται επίσημα μέτρα πρόληψης και καταστολής της εξάπλωσης του σύμφωνα με Κοινοτική Απόφαση.

8 Ως εκ τούτου στα πλαίσια της γενικότερης προσπάθειας η οποία καταβάλλεται από τους Δήμους και Κοινότητες της μείζονος Λευκωσίας για την συλλογική αντιμετώπιση του κινδύνου από την εξάπλωση του εντόμου, η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου Λακατάμιας θα προβεί πρώτιστα αμέσως στην καθολική καταγραφή των ειδών φοινικοειδών τα οποία υπάρχουν είτε σε πάρκα είτε σε χώρους πρασίνου εντός της επικράτειας του Δήμου. Ακολούθως θα διενεργεί συχνές και περιοδικές εφαρμογές φυτοπροστασίας των φοινικοειδών, για την πρόληψη εξάπλωσης του εντόμου στα δημοτικά όρια της Λακατάμιας. Προτού γίνει Έντονα προσβεβλημένος φοίνικας εφαρμογή φυτοφαρμάκου σε κάθε περιοχή θα τοποθετούνται προειδοποιητικές σημάνσεις, στις οποίες θα αναγράφεται η ημερομηνία εφαρμογής του φυτοφαρμάκου και κατόπιν της εφαρμογής θα τοποθετείται σήμανση σε κάθε φυτό ότι έχει γίνει χρήση φυτοπροστατευτικού υλικού. Καλούνται οι δημότες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί με τις σημάνσεις και να αποφεύγουν να πλησιάζουν τα φοινικοειδή στα οποία έχει διενεργηθεί φυτοπροστασία. Όπως έχει γίνει αντιληπτό αρωγός στην προσπάθεια της Υπηρεσίας Πρασίνου είναι η συμβολή του δημότη της Λακατάμιας. Απαιτείται να ευαισθητοποιηθεί στο θέμα της αντιμετώπισης του εν λόγω εντόμου, ιδιαίτερα οι δημότες οι οποίοι έχουν σε ιδιόκτητους χώρους φοινικοειδή. Εάν αντιληφθούν ότι υπάρχει προσβολή από το έντομο με τα χαρακτηριστικά τα οποία έχουν αναφερθεί πιο πάνω καλούνται αμέσως να ειδοποιούν είτε την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου είτε το Τμήμα Γεωργίας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος. Το Τμήμα Γεωργίας το οποίο ευχαριστούμε για τις πληροφορίες σχετικά με το έντομο, προτείνει τα εξής μέτρα παρεμπόδισης της μετακίνησης του εντόμου σε νέες περιοχές: Να αποφεύγεται η μετακίνηση φοινικιών από τις περιοχές που έχουν παρατηρηθεί προσβολές στις αμόλυντες περιοχές. Ο καθαρισμός των κεφαλών των φοινικοειδών να γίνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα ούτως ώστε να παρεμποδίζεται η αποσάθρωση των οργανικών υλικών στις μασχάλες των φύλλων του φυτού, όπου τα θηλυκά έντομα προτιμούν να εναποθέσουν τα αυγά τους. Το κλάδεμα να γίνεται από τα μέσα Δεκεμβρίου - μέσα Φεβρουαρίου όπου μειώνεται η κινητικότητα του ενήλικου εντόμου και να γίνονται προληπτικές εφαρμογές φυτοπροστασίας. Όταν κόβονται πράσινα φύλλα απαιτείται η τομή να γίνεται περίπου 120 cm μακριά από την βάση, ούτως ώστε να μην δημιουργούνται πληγές - τομές κοντά στο στέλεχος του φυτού. Όταν παραμείνει μεγάλο στέλεχος φύλλων ( περίπου 120 cm) σε περίπτωση που θηλυκά έντομα εναποθέσουν τα αυγά τους στην τομή αυτή, οι προνύμφες που θα δημιουργούν θα διεισδύσουν μόνο στο εσωτερικό του στελέχους, χωρίς να φτάσουν στον κορμό του φυτού.

9 Κλάδος Ευρωπαϊκών Θεμάτων Δήμου Λακατάμιας Ο Δήμος Λακατάμιας, στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειάς του για βελτίωση των υπηρεσιών που προσφέρει στους δημότες του, δημιούργησε στη Δημοτική Υπηρεσία Κλάδον Ευρωπαϊκών Θεμάτων. Ο Κλάδος έχει ως κύρια αποστολή την άντληση χορηγιών από Ευρωπαϊκά Προγράμματα και Διαρθρωτικά Ταμεία για τη διεκπεραίωση αναπτυξιακών και πολιτιστικών έργων στο Δήμο. Ο Κλάδος Ευρωπαϊκών θεμάτων ενδυναμώθηκε πρόσφατα με την πρόσληψη της λειτουργού Νατάσας Ξενοφώντος Κουδουνά. Η λειτουργός, με πλούσια πείρα σε συγγραφή και υποβολή προτάσεων Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, βραβεύτηκε στις 8 Δεκεμβρίου 2010 στις Βρυξέλλες από την Πριγκίπισσα Ματίλδη του Βελγίου για τη μέχρι τώρα προσφορά της στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών κονδυλίων σε τοπικό επίπεδο. Στην εκδήλωση βραβεύτηκαν γυναίκες απ' όλη την Ευρώπη. Από την Κύπρο βραβεύτηκαν επίσης η Άρτεμις Αντωνιάδου, Marks & Spencer, η Άρτεμις Τουμαζή, Συνεργατικός Οργανισμός Γυναικών, η Έλενα Τάνου, Top Kinisis Travel, Γιούλα Παπακυριακού, YPM Business Consultants, Χρύσω Χαραλάμπους Χριστοδούλου, Digipro, Μαρίνα Θεοδότου, Curveball Ltd, Λίτσα Χαραλάμπους, LCEducational, Τζούλια Παπαγεωργίου, JPP Marketing και Άντρη Πέντα, Penta Marketing Art. Την εκδήλωση χρηματοδότησε το πρόγραμμα 'Development of a Network of Ambassadors for female entrepreneurship in Cyprus DONA' που εντάσσεται στη Γενική Διεύθυνση «Επιχειρήσεις και Βιομηχανία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κοινωνικής Προσφοράς συνέχεια... Κατασκηνωτικός Χώρος στα Χανδριά Με γοργούς ρυθμούς συνεχίζονται οι κατασκευαστικές εργασίες για τη μετατροπή και αναβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Χανδριών σε κατασκηνωτικό χώρο του Δήμου Λακατάμιας. Το έργο αναμένεται να παραδοθεί σε μερικούς μήνες και σ' αυτό θα φιλοξενούνται κάθε χρόνο παιδιά, και όχι μόνο, από τα Δημοτικά σχολεία που βρίσκονται στα όρια του Δήμου Λακατάμιας, αλλά και παιδιά από σχολεία αδελφοποιημένων Δήμων της Ελλάδας, και θα απασχολούνται δημιουργικά σε ένα όμορφο περιβάλλον, μέσα στη φύση. Φιλοδοξία του Δημοτικού Συμβουλίου είναι όπως, στο χώρο αυτό, φιλοξενούνται και άτομα όλων των ηλικιών και των δύο φύλων. Επίσης θα φιλοξενούνται συνέδρια τόσον από την Κύπρο όσον και από το εξωτερικό.

10 Φωτογραφικός Όμιλος Δήμου Λακατάμιας Ο φωτογραφικός Όμιλος του Δήμου Λακατάμιας συνεχίζει τις συναντήσεις του προσφέροντας ευκαιρίες ξενάγησης στα μοναδικά μονοπάτια της φωτογραφικής τέχνης. Βασικές δραστηριότητες του ΦΟ είναι η διοργάνωση σειράς δωρεάν μαθημάτων, όπου έμπειροι φωτογράφοι δίνουν μαθήματα φωτογραφίας και γνωριμίας με τις φωτογραφικές μηχανές. Σ' αυτά διδάσκονται τα βασικά στοιχεία της φωτογραφικής μηχανής, τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, φωτισμός, σύνθεση κλπ. Εκτός των μαθημάτων ο ΦΟ διοργανώνει επίσης παρουσιάσεις, προβολές και διαλέξεις πάνω σε ειδικά θέματα σχετικού ενδιαφέροντος. Επίσης προγραμματίζει φωτογραφικές εξορμήσεις για πρακτική εξάσκηση και ετοιμασία των μελών του για συμμετοχή σε διαγωνισμούς και εκθέσεις φωτογραφίας. Οι συναντήσεις του ΦΟ γίνονται στη Δημοτική Πινακοθήκη Λακατάμιας, Κάθε Τρίτη, ώρα έναρξης: 8:00μ.μ. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΕΡΙΟΔΟΥ Απρίλιος Ιούνιος /04/2011 2η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ 12/04/2011 ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΖΗΤΗΣΗ - ΦΙΓΟΥΡΕΣ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ Σωτήρης Παφίτης ( EFIAPb) 03/05/2011 ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΝΔΙΑ - Πόπη Θεοκλήτου 10/05/2011 ΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΗ ΜΕΛΩΝ - Αντώνης Αντωνίου 17/05/2011 LIGHT ROOM - Μενέλαος Βασιλείου 24/05/2011 ΠΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ - ΠΤΗΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΥ 15/05/2011 3Η ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΓΙΑ ΘΑΛΑΣΣΟΓΡΑΦΙΕΣ 31/05/2011 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ MACRO ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - Σωτήρης Χαραλάμπους 07/06/2011 ΤΟ ΦΛΑΣ ΚΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ - Μενέλαος Βασιλείου 14/06/2011 ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ - Ανδρέας Πιερής Αντώνης Αντωνίου 21/06/2011 ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ - Στέλιος Παφίτης AFIAP 24/06/2011 ΝΥΧΤΕΡΙΝΗ ΕΞΟΔΟΣ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ Η συμμετοχή στις συναντήσεις είναι δωρεάν και ελεύθερη για τον κάθε δημότη που θέλει να μυηθεί στον κόσμο της καλλιτεχνικής φωτογραφίας περνώντας από την απλή φωτογράφηση στην τέχνη της φωτογραφίας, αλλά και για εκείνον που απλά θέλει να μάθει να χρησιμοποιεί σωστά τη φωτογραφική μηχανή. Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε αποτείνεστε στους: Αντώνη Ονησιφόρου: (Πολιτιστικό /Κοινωνικό Λειτουργό Δήμου Λακατάμιας) Τηλ Στέλιο Παφίτη (AFIAP, Πρόεδρο ΦΟΛ): Τηλ , Δείγμα δουλειάς του ΦΟ μέσα από το φακό του Στέλιου Παφίτη AFIAP

11 ΜΕΡΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ κ. ΛΟΥΚΑ ΙΑΤΡΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2011 Παρευρέθηκε: Στο Παγκύπριο Συνέδριο ΚΟΑ«Άθληση Υγεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση». Στην υποδοχή των Ιερών Λειψάνων από τη Μονή Αγ. Ραφαήλ Ξυλοτύμπου στην εκκλησία Αγίου Νικολάου. Στη Δημοσιογραφική Διάσκεψη του Υπουργείου Εσωτερικών με θέμα «Εκστρατεία Ενημέρωσης για δικαιούχους Διεθνούς Προστασίας». Στην εκδήλωση που διοργάνωσε η ΕΔΟΝ και ο ΑΟΛ Λακατάμιας με θέμα «Παγκύπρια Οικονομική Κρίση και οι Επιπτώσεις της στους νέους». Στο 13ο Επαρχιακό Συνέδριο της ΣΕΚ. Στην εκδήλωση του Κυπριακού Οργανισμού Τυποποίησης και της Κυπριακής Εταιρείας Πιστοποίησης όπου ο Δήμαρχος παράλαβε το Πιστοποιητικό Συμμόρφωσης Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας ISO 9001:2008. Σε σύσκεψη με το Βουλευτή κ. Γιώργο Περδίκη σχετικά με το πάρκο στην οδό Πεύκου. Στη Χριστουγεννιάτικη Γιορτή της σχολής Τυφλών «ΑΓΙΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑΣ». Επισκέφθηκε ευαγή ιδρύματα στη Λακατάμια όπου τους ευχήθηκε Καλές Γιορτές και τους έδωσε το χριστουγεννιάτικό τους δώρο. Στην εκδήλωση του Κοινοτικού Συμβουλίου ΦΙΛΙΑΣ. Στο Μνημόσυνο του Ήρωα Παντελή Κατελάρη που έγινε στον Άγιο Νικόλαο στο Επισκοπειό. Στη χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της Στέγης Ευγηρίας Άγιος Αντώνιος στη Λακατάμια. Kαι υπόγραψε το Σύμφωνο των Νησιών. Στην εκδήλωση που έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Πράγας και Πάσης Τσεχίας και Σλοβακίας κ.κ. Χριστόφορου, στη Μητρόπολη Ταμασού. Σε σύσκεψη στο Γυμνάσιο Αρχαγγέλου με θέμα τη «Νεανική Παραβατικότητα». Σε σύσκεψη στο Υπουργείο Εσωτερικών για καταρτισμό σε Σώμα του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης Χώρου Διάθεσης ή Αξιοποίησης Οικιακών Αποβλήτων Επαρχίας Λευκωσίας. Και χαιρέτισε την εκδήλωση του Τμήματος Δασών που έγινε στο Γυμνάσιο Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου στη Λακατάμια. Στην Πανδημοτική Εκδήλωση που έγινε για τη Λίμνη του Μαγγλή.

12 Ημερολόγιο Εκδηλώσεων Μεγάλη Παρασκευή, 22 Απριλίου, 2011 Εγκώμια και Περιφορά Επιταφίου Εκκλησία Αγίου Μάμα. Η χορωδία του Δήμου θα ψάλλει τα Εγκώμια και η Φιλαρμονική του Δήμου θα συνοδεύει την περιφορά του επιταφίου. Πασχαλινή Μαγιάτικη Εκδήλωση ( Κυριακή 1 Μαΐου 2011, ώρα 3:00μ. μ.) Γραμμικό Πάρκο Πεδιαίου ( παραπλεύρως του Θ. Ο. Ι.) Συμμετέχουν: Το μουσικό σχήμα «ΟΙ ΛΑΣ» και το χορευτικό τμήμα του Λαογραφικού Ομίλου του Δήμου Λακατάμιας. Επίσης θα υπάρχουν Διαγωνισμοί Παραδοσιακών παιχνιδιών όπως σακουλοδρομίες, γαΐδουροδρομίες, Λιγκρί, κ. τ. λ. Επίσης θα προσφερθούν φλαούνες και κόκκινα αυγά. Διάλεξη με θέμα «Πρόληψη και Αντιμετώπιση Ληστειών, Διαρρήξεων και Κλοπών» ( Τετάρτη, 4 Μαΐου 2011, ώρα 7:00μ. μ) Δημοτική Πινακοθήκη ( Αμφιθέατρο) Η διάλεξη διοργανώνεται από το Δήμο Λακατάμιας σε συνεργασία με την Κοινοτική Αστυνόμευση Λακατάμιας Ομιλητής: Υπαστυνόμος Πέτρος Παττούρας ( Γραφείο Πρόληψης Εγκλήματος, Τμήμα Γ') Ημέρα Παιδιού ( Κυριακή, 5 Ιουνίου 2011, ώρα 4:30μ. μ.) Στο Πάρκο Αγίου Γεωργίου ( Αμφιθέατρο) Θα παίξουμε Θα χορέψουμε Θα ζωγραφίσουμε Σκοπός μας είναι να μετατρέψουμε το Πάρκο σε ένα πραγματικό Παιδότοπο. Λαογραφικό Φεστιβάλ ( Σάββατο 9 και Κυριακή 10 Ιουλίου 2011) Στο Δημοτικό Αμφιθέατρο ( οι ώρες θα ανακοινωθούν αργότερα) Συμμετέχουν: Τα χορευτικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου. Θα είναι ένα 2ήμερο Φεστιβάλ αφιερωμένο στην Παράδοση. Παρουσίαση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και Εδεσμάτων, Θέατρο, Χοροί κ.λπ. Συναυλίες στο Δημοτικό Αμφιθέατρο A. Παρασκευή, 1 Ιουλίου 2011 ( ώρα 8:30μ. μ.) συναυλία του Κύπρου Χαριλάου με θέμα «Αναδρομή στο καλό Λαϊκό Τραγούδι», με ειδικό ένθετο αφιέρωμα στο Γρ. Μπιθικώτση. B. Παρασκευή, 16 Σεπτεμβρίου 2011 ( ώρα 8:30μ. μ) συναυλία αφιέρωμα στον Ελληνικό Κινηματογράφο ( ειδικό αφιέρωμα στην Αλίκη Βουγιουκλάκη με την ευκαιρία των 15 χρόνων από το θάνατό της) με τη συμμετοχή του Δημήτρη Μακρή, των Χορωδιών του Δήμου Λακατάμιας και του Πέρα Χωρίου Νήσου καθώς επίσης και του Λαογραφικού Ομίλου Λακατάμιας. * θα ακολουθήσουν & άλλες εκδηλώσεις. Για όλες τις εκδηλώσεις θα κυκλοφορήσουν ειδικά έντυπα με περισσότερες λεπτομέρειες. Για όλες τις πιο πάνω εκδηλώσεις η Είσοδος είναι Ελεύθερη. Δήμος Λακατάμιας Οδός 1ης Απριλίου, Λακατάμια Τ.Θ.12012, 2340 Λακατάμια Τηλ.: Φαξ: για παράπονα / εισηγήσεις: Website: www. lakatamia. org. cy Γραμμή Εξυπηρέτησης του Δημότη: Γραμμή για απώλειες νερού: Τηλ Τηλ ( ώρες λειτουργίας (εκτός ωρών λειτουργίας γραφείων Δήμου) γραφείων Δήμου) Γραμμή για εξυπηρέτηση των Δημοτών (έκτακτα περιστατικά), περισυλλογή αδέσποτων σκύλων & νεκρών ζώων: Τηλ (εκτός ωρών λειτουργίας γραφείων Δήμου)

RHYNCHOFORUS FERRUGINEUS. Washingtonia spp.

RHYNCHOFORUS FERRUGINEUS. Washingtonia spp. ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΚΚΙΝΟΥ ΡΥΓΧΩΤΟΥ ΚΑΝΘΑΡΟΥ RHYNCHOFORUS FERRUGINEUS Ο ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΡΥΓΧΩΤΟΣ ΚΑΝΘΑΡΟΣ ( Red Palm Weevil ) πρόκειται για κολεόπτερο έντοµο της οικογένειας Curculionidae το οποίο προσβάλλει τα

Διαβάστε περισσότερα

λτ δε ίο πικ ινωνίας ε ο

λτ δε ίο πικ ινωνίας ε ο Μαρτιος 2012, Αρ. Δελτίου 46 λτ δε ίο πικ ινωνίας ε ο Καλό Πάσχα! ΔΗΜΟΣ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ 2012-2016 Δημοτικοί Σύμβουλοι: ΑΚΕΛ Αριστερά - Νέες Δυνάμεις Ερωτόκριτος Ερωτοκρίτου Πέτρος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 21 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 21 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2010 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 21 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πιο ασφαλής η Βιομηχανική Περιοχή Βάση δεδομένων για όλες τις βιομηχανικές μονάδες του Στροβόλου. Στη σελίδα 2 «Εγώ πάω με το λεωφορείο, εσύ;» Τροχοδρομούνται

Διαβάστε περισσότερα

Επίτιμος Δημότης Ο νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης

Επίτιμος Δημότης Ο νομπελίστας Χρ. Πισσαρίδης ΑΠΡΙΛΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 23 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Συμβουλευτικό Κέντρο για δημότη Το Συμβουλευτικό Κέντρο Στροβόλου οργάνωσε για τους δημότες επιμορφωτικά προγράμματα και βιωματικά εργαστήρια Στη σελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Έπιασαν δουλειά οι εθελοντές

Έπιασαν δουλειά οι εθελοντές ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 23 ΜΑΡΤΙΟΣ 2013 Με διαφάνεια μπροστά στους δημότες ΠΑΝΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ Με μαζική συμμετοχή δημοτών πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Μαρτίου Πανδημοτική

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μέρες Μνήμης. Υπουργός Εσωτερικών. Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών τέθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μέρες Μνήμης. Υπουργός Εσωτερικών. Η πρόταση του Υπουργού Εσωτερικών τέθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ T. 39 ΙΟΥΝΙΟΣ - ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2014 Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Μέρες Μνήμης Διαβάστε Δημήτρης Παπαπέτρου Δήμαρχος Καλοκαίρι

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος

Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος ΟΚΤΩΒΡΗΣ 2011 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 24 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Πρότυπο πόλης ο Στρόβολος Παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στο δημότη Ευρωπαϊκή Δράση για τα Ναρκωτικά Δράσεις πρόληψης από το Δήμο Στροβόλου Ο Δήμος Στροβόλου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012

ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ EΓΚΩΜΗΣ ΤΕΥΧΟΣ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2012 Συνέντευξη Δημάρχου Οι δημότες πρέπει να είναι ενήμεροι για όλα ΜΕ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ μπροστά στα προβλήματα «Καίει» το οικονομικό μετά τη μείωση της κρατικής χορηγίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA

ΠEPIΣΣOTEPA ΣTH ΣEΛIΔA Αφιέρωσε ένα λουλούδι και πρασίνισε το τοπίο! www.electrocyclosis.com.cy H HΛEKTPOKYKΛΩΣH ΜΟΙΡΑΖΕΙ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ Η WEEE Electrocyclosis Cyprus Ltd πρωτοτύπησε, υιοθετώντας ένα διαδραστικό «παιχνίδι» για να

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Ανδρέας Χρίστου Πρόεδρος ΣΑΛΑ. Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Ανδρέας Χρίστου Πρόεδρος ΣΑΛΑ. Φίλες και Φίλοι, Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Η παρούσα έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας γίνεται μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας μας για διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφόρησε η Ετήσια Έκθεση του ΚΕΒΕ Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης

Κυκλοφόρησε η Ετήσια Έκθεση του ΚΕΒΕ Ενόψει της Γενικής Συνέλευσης ISSN 1450-4456 MHNIAIA OIKONOMIKH EKΔOΣH TOY KEBE Tόμος 38 Aρ. φύλλου 304 Σεπτέμβριος-Oκτώβριος 2013 Σε στενή συνεργασία με την Κυβέρνηση Το ΚΕΒΕ στην πρώτη γραμμή για προσέλκυση ξένων επενδύσεων Σ την

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011

Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Έκθεση Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης 2011 Περιεχόμενα Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη Κανονιστική Συμμόρφωση (5) Σημαντικοί αριθμοί 2011 (6-7) 01 Ανθρώπινο δυναμικό (8-17) Στηρίζοντας την κοινωνία Το Συγκρότημα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007-2008

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2007-2008 1 2007-2008 Περιεχόμενα 4 Μήνυμα του Προέδρου 6 Μήνυμα του Γενικού Διευθυντή 10 Το παρόν και το μέλλον 14 Θεσμικό Πλαίσιο 18 Οι στόχοι μας με μια ματιά 20 Που στοχεύουμε το 2010 22 Προσωπικό Green Dot

Διαβάστε περισσότερα

Τα Ψυχαγωγικά / Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης για παιδιά πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Λεμεσό

Τα Ψυχαγωγικά / Εκπαιδευτικά Εργαστήρια Ανακύκλωσης για παιδιά πραγματοποιήθηκαν φέτος στη Λεμεσό Tα νέα από τα έργα του Συστήματος Οι οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν στην Κύπρο το 2012 και συνεχίστηκαν και το 2013 με αποκορύφωμα τις αποφάσεις του Eurogroup τον Μάρτιο του 2013... ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Η ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΜΗΝΥΜΑ ΝΕΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 18 ΜΑΪΟΣ 2012 Διαβάστε Ακόμα πιο ανθρώπινος Δήμος Συνέντευξη του δημάρχου Ευάγγελου Ευαγγελίδη Εκδηλώσεις στο Δήμο Αποχετευτικό μετ εμποδίων Αρθρό του Δρα Ματθαίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. προ[υπο]λογισμός Δήμου Αγ. Αθανασίου [σελ. 13]

ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ. προ[υπο]λογισμός Δήμου Αγ. Αθανασίου [σελ. 13] ΑΗAΘΑΝΑΣΙΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΔΗΜΟΥ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ www.agiosathanasios.org.cy Τεύχος 20 Δεκέμβριος 2013 έ ν α ς δ ή μ ος πο υ α ξί ζει ν α ζεις... ΑΙΤΗΜΑΤΑ 1. Δωρεάν σχολικά λεωφορεία 2. Νέο

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174

Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Ενημερωτικό Δελτίο Άνοιξη 2014 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 Περιεχόμενα Χαιρετισμός Μήνυμα του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου Σελ. 3 Αναπτυξιακά έργα Σελ. 4-6 Γραμμικό Πάρκο Γαρύλλη Σελ. 4 Μαραθώνιος Σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΕΚ: Απαραίτητη η επαναξιολόγηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΕΤΕΚ: Απαραίτητη η επαναξιολόγηση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ * Ταχυδρομικό τέλος πληρωμένο * Ανοικτό αντικείμενο για Κύπρο /Αρ. Άδειας 98 * Κλειστό αντικείμενο για Κύπρο /Αρ. Άδειας 34 * Ανοικτό αντικείμενο για Εξωτερικό /Αρ. Άδειας 52 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Μήνυμα Δημάρχου. Διαβάστε ΣΧΟΛΕΙΟ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Μήνυμα Δημάρχου «Συνεχίζουμε με υπομονή και αισιοδοξία προσβλέποντας σε καλύτερες μέρες» Συνδημότισσες,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία!

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΚΔΟΣΗΣ ΔΗΜΟΣ ΛΑΤΣΙΩΝ ΚΑΙ ΣΠΕ ΛΑΤΣΙΩΝ. Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας. στην τελική ευθεία! ταλατσια Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Λ τα Α Τ Σ Ι Ω Ν ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΤΣΙΩΝ ΤΕΥΧΟΣ 11 ΑΠΡΙΛΙΟΣ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 Πάρκο Παλλουρόκαμπου Ένα τεράστιο έργο στο Δήμο μας Ακόμη ένα τεράστιο έργο δρομολογείται

Διαβάστε περισσότερα

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Διαβάστε ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ - ΠΥΡΟΪΟΥ - ΓΕΡΙΟΥ - ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ

H ΑΘΗΕΝΟΥ. Διαβάστε ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΙΑΝΟΙΞΗΣ ΔΙΟΔΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ - ΠΥΡΟΪΟΥ - ΓΕΡΙΟΥ - ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ - ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ H ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ Η ΑΘΗΕΝΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚEI ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΔIΑΚΙΝΗΣΗ ΑΘΗΕΝΟΥ ΠΥΡΟΪ ΛΕΥΚΩΣΙΑ Η διάνοιξη της διόδου Πυροΐου στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης που συζητούνται στo πλαίσιo

Διαβάστε περισσότερα

τα νέα της Λαπήθου ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

τα νέα της Λαπήθου ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΔΗΜΟΣ ΛΑΠΗΘΟΥ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΠΗΘΟΥ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 32 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2012 ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΑΝΤΙΚΑΤΟΧΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ Εκδήλωση για Λαπηθιώτες τελειόφοιτους και άριστους μαθητές Λυκείων

Διαβάστε περισσότερα

ήταν δημότης της Αραδίπ- Ο Δήμος Αραδίππου με σειρά για πάντα στη μνήμη μας.

ήταν δημότης της Αραδίπ- Ο Δήμος Αραδίππου με σειρά για πάντα στη μνήμη μας. Διαβάστε Τι πρέπει να γνωρίζουν οι κάτοχοι σκύλου Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥ l ΤΕΥΧΟΣ 26 l ΜΑΡΤΙΟΣ 2015 Σελ. 2 Με τους βιοτέχνες μας Σελ. 8-9 Περιβαλλοντικός Φιλοδασικός Όμιλος Αραδίππου Σελ. 10-11

Διαβάστε περισσότερα

Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Κατάμεστο το Σπίτι της Κύπρου στην εκδήλωση αφιέρωμα στην πινακίδα του Ιδαλίου Η ιστορία του Ιδαλίου στην Αθήνα

Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ. Κατάμεστο το Σπίτι της Κύπρου στην εκδήλωση αφιέρωμα στην πινακίδα του Ιδαλίου Η ιστορία του Ιδαλίου στην Αθήνα ΔΑΛΙ news Διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ Ο δίσκος της Φαιστού μαζί με την επιγραφή σε χαλκό από το αρχαίο Ιδάλιον αποτελούν σπουδαιότατα ευρήματα για το Ελληνικό έθνος. Η πρώτη περιφερειακή εφημερίδα της περιοχής Ιδαλίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008

ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 Το Παραλίμνι ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ 10.000 ΑΝΤΙΤΥΠΑ ΓΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΗΛ.: 23819300 ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ ΕΤΟΣ 1 Ο ΤΕΥΧΟΣ 2 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2008 ΜΟΝΑΔΙΚΕΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Cyta είναι η εμπορική επωνυμία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου

Περιεχόμενα. Cyta είναι η εμπορική επωνυμία της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου Περιεχόμενα Ομιλία του Προέδρου 2 Μήνυμα του Ανώτατου Εκτελεστικού Διευθυντή 4 Πρόεδρος και Μέλη 8 Διεύθυνση 10 Η Εταιρική Διακυβέρνηση στη Cyta 12 Η Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη στη Cyta 16 Διοίκηση 28 Προϊόντα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΒΕ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΎΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΒΕ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΎΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ISSN 1450-4456 MHNIAIA OIKONOMIKH EKΔOΣH TOY KEBE Tόμος 37 Aρ. φύλλου 296 Νοέμβριος 2012 ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΕΒΕ ΩΡΑ ΓΙΑ ΣΥΝΕΝΩΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΕΤΎΧΟΥΜΕ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάιος 2015

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάιος 2015 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PV-NET ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Στις 8 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2009 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174. της Λεμεσού. Γιορτή Κρασιού 2009

Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2009 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174. της Λεμεσού. Γιορτή Κρασιού 2009 Ενημερωτικό Δελτίο Νοέμβριος 2009 Διανέμεται Δωρεάν ISSN 1450-3174 τα εν οίκω της Λεμεσού Γιορτή Κρασιού 2009 Περιεχόμενα ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Μήνυμα του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου Σελ. 3 ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΓΑΜΟΙ Πολιτικοί

Διαβάστε περισσότερα

Έντονες προσπάθειες επίσπευσης της ανέγερσης του νέου Δημοτικού

Έντονες προσπάθειες επίσπευσης της ανέγερσης του νέου Δημοτικού ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΕΝΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 29 ΜΑΡΤΗΣ - ΑΠΡΙΛΗΣ 2012 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ Έντονες προσπάθειες επίσπευσης της ανέγερσης του νέου Δημοτικού ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΠΟΔΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα