Εορτασμός Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εορτασμός Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη 2007-2009"

Transcript

1 Εορτασμός Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη «Οι Γεωεπιστήμες στην υπηρεσία της Κοινωνίας» H Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει το ως Διεθνές Έτος για τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. Η διακήρυξη του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη είναι μια πρωτοβουλία της UNESCO και της Διεθνούς Ένωσης Γεωλογικών Επιστημών (IUGS) και έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την πιο αποτελεσματική χρήση από την κοινωνία της γνώσης που έχει συσσωρευτεί από τη συνεχή έρευνα των περίπου γεωεπιστημόνων του κόσμου. Η κύρια επιδίωξη του Έτους είναι η χρήση των γεωεπιστημών για την προώθηση της δημιουργίας κοινωνιών με περισσότερη ασφάλεια, υγεία και ευημερία και αυτό εκφράζεται μέσα από τον δεύτερο τίτλο του Έτους, «Γεωεπιστήμες για την Κοινωνία». Οι στόχοι του Έτους εκφράζονται και από το λογότυπό του, που αποτελείται από έναν εσωτερικό κόκκινο κύκλο που συμβολίζει τη λιθόσφαιρα, ένα μπλε και έναν πράσινο κύκλο που συμβολίζουν την υδρόσφαιρα και βιόσφαιρα, αντίστοιχα, και τον εξωτερικό γαλάζιο κύκλο που συμβολίζει την ατμόσφαιρα. Όλοι οι κύκλοι μαζί αποτελούν τον Πλανήτη Γη. Οι εκδηλώσεις για το Διεθνές Έτος Πλανήτη Γη διαρκούν μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009, ενώ το έχει κηρυχθεί ως το Έτος Πλανήτη Γη από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UN General Assembly). Ο Οργανισμός θεωρεί πως η κήρυξη του Έτους συνεισφέρει στους στόχους του για πιο λογική χρήση και καλύτερη διαχείριση των πόρων της γης. Οι δράσεις στα πλαίσια του Έτους χωρίζονται στο Επιστημονικές Δράσεις και το Πρόγραμμα Ενημέρωσης. Οι Επιστημονικές Δράσεις διακρίνονται σε 10 γενικές θεματικές ενότητες που έχουν κοινωνική διάσταση: γη και υγεία,

2 κλίμα, νερό, ωκεανοί, εδάφη, υπέδαφος, μεγαλουπόλεις, φυσικοί κίνδυνοι, φυσικοί πόροι, γη και ζωή. Συγκρότηση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αντικείμενο την συγκρότηση Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στα Γραφεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στην συνάντηση συμμετείχαν: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ κ. Σ. Πλέσσας, ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Χ. Παππής, Υπουργείο Πολιτισμού Αναπλ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤΕΕ Καθηγητής Σπ. Παυλίδης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας Μ. Σαχπάζη, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Καθηγητής Σ. Παυλίδη, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Γ. Κούκη, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη-Λειβαδίτη, Διευθύντρια Τομέα Γεωλογίας ΕΜΠ Γ. Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Φ. Έλληνας, Γραμματέας Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Χ. Τσαντίλας, Πρόεδρος Ελληνικής Εδαφολογικής Εταιρείας Καθηγητής Κ. Κοσμάς, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για την Ερημοποίηση Δρ. Α. Αγγελόπουλο, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων κ. Σ. Ρίζος, Εκπρόσωπος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Εκπρόσωπος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Ν. Δρούβας, Διευθυντής Προγραμματισμού ΙΓΜΕ Ε. Χριστιά, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Δρ. Γ. Μπαθρέλος, ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ Σ. Δαφνής, ΓΕΩΤΕΕ Θετική ανταπόκριση υπήρξε χωρίς να γίνει δυνατή η παρουσία τους από τους:

3 Καθηγητή Εμμ. Μπαλτατζή, Πρόεδρο Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγήτρια Ε. Μπριασούλη, Πρόεδρο Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Μ. Μυλωνά, Διευθυντή Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγήτρια Αθηνά Ζαμάνη, Πρόεδρο Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρισταμένων αφού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συγκρότησης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις και οι ενέργειες των φορέων, αποφασίσθηκαν: Ι) Η συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη (λινκ εκπρόσωποι), η οποία αποτελείται από: Α. Εκπροσώπους Υπουργείων Β. Εκπροσώπους Φορέων και Πανεπιστημίων Γ. Εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Στην Επιτροπή θα μετέχουν αυτοδίκαια όλοι οι παραπάνω φορείς και οι εκπρόσωποι τους. Η Επιτροπή θα είναι ανοικτή και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και άλλων φορέων που σχετίζονται με το αντικείμενο αλλά δεν παραβρέθηκαν στην ιδρυτική σύσκεψη. ΙΙ) Η δημιουργία Εκτελεστικής Γραμματείας η οποία αποτελείται από τους: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ Επικ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, ΓΕΩΤΕΕ ΙΙΙ) Η σύνθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία συμμετείχε στην Επίσημη Ανακήρυξη του Διεθνούς Έτους που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, η οποία αποτελείται: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθηγητής Χρ. Ζερεφός, Πρόεδρος ΕΑΑ Αναπλ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, Παν/μιο Αιγαίου, Συντονιστής Δικτύου Ευρωπ. Γεωπάρκων Καθηγητής Γ. Χριστοφίδης, ΑΠΘ, Πρόεδρος Καρπαθοβαλκανικής Ένωσης Δρ. Ν. Αρβανιτίδης ΙΓΜΕ Α. Σαχπάζη, ΕΑΑ Σ. Δαφνής ΓΕΩΤΕΕ Οργανωτική διάρθρωση Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για το Διεθνές Έτος «ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ»

4 Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για το Διεθνές Έτος «ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών (Πανεπιστημίου και Βασιλ. Σοφίας 1) μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κας Α. Τζιτζικώστα. Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής συμμετείχαν: 1. Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO 2. Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ 3. Αναπλ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Διευθυντής Μουσείου 4. Κα Ρόη Χουρδάκη, ΥΠΕΠΘ 5. Κα Σταυρούλα Βανικιώτη και κος Πλέσσας, ΥΠΕΧΩΔΕ 6. κος Ασπρογέρακας, ΥΠΕΣΔΑ 7. Δρ. Ελένη Αντωνιάδου, Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης 8. κα Γκάγκαρη Πηνελόπη, Εκπρόσωπος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας 9. Δρ. Χρυσάνθη Ιωακείμ, Εκπρόσωπος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας 10. Καθηγητής κ. Γεράσιμος Αράπης, Εκπρόσωπος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών 11. Καθηγητής κ. Στέργιος Τζώρτζιος, Εκπρόσωπος Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας 12. Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη-Λειβαδίτη, Διευθύντρια Τομέα Γεωλογίας ΕΜΠ 13. Δρ. Χ. Τσαντίλας, Εκπρόσωπος ΕΘΙΑΓΕ, Πρόεδρος Ελληνικής Εδαφολογικής Εταιρείας 14. κ. Σ. Ρίζος, Εκπρόσωπος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας 15. Δρ. Χ. Φασουλάς, Εκπρόσωπος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης 16. κ. Νικήτας Παπαδόπουλος, Εκπρόσωπος ΟΑΣΠ 17. κ. Χρ. Αγουρίδης, Εκπρόσωπος Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτ. Ελλάδας 18. κα. Αγνή Καραδήμου, Εκπρόσωπος Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Βορ. Ελλάδας 19. Δρ. Γιώργος Χατζηγιάννης, Εκπρόσωπος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων 20. κ. Μ. Βασιλόπουλος, Εκπρόσωπος ΣΕΒ 21. κ. Χριστίνα Παπαδημητροπούλου, ΙΓΜΕ 22. κ. Σταμάτης Δαφνής, ΓΕΩΤΕΕ Στην έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα Α. Τζιτζικώστα αναφέρθηκε στον Διεθνή Εορτασμό του Διεθνούς Έτους Γης και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. Ο Αναπλ. Καθηγητής Νικ. Ζούρος παρουσίασε τα συμπεράσματα από την εκδήλωση για την Επίσημη Ανακήρυξη του Διεθνούς Έτους που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

5 Στη συνέχεια ο Γεν. Διευθυντής του ΙΓΜΕ Καθηγητής Ανδρέας Γεωργακόπουλος παρουσίασε την πρόταση να αναλάβει το ΙΓΜΕ την δημιουργία Ιστοσελίδας των εκδηλώσεων του ΙΥPE στην Ελλάδα, στην οποία θα αναρτηθούν όλες οι εκδηλώσεις και θα γίνονται συνδέσεις με τους επιμέρους φορείς. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Έγινε ενημέρωση από τον Επικ. Καθηγητή Νικ. Ζούρο για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με την δημοσιοποίηση της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής στις 30 Ιανουαρίου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων για την παρουσίαση των φορέων που εκπροσωπούν. Παρουσιάσθηκαν οι δράσεις των φορέων καθώς και οι εκδηλώσεις που έχουν προετοιμασθεί από τον κάθε φορέα προκειμένου να τύχουν της έγκρισης και να μπορούν να χρησιμοποιούν το Διεθνές Λογότυπο IYPE. Ορισμένοι φορείς (Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, Κρήτης, Μουσείο Απολιθωμένου δάσους, Ελληνική Επιτροπή Γεωμορφολογίας) κατέθεσαν γραπτώς τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις προκειμένου να ενταχθούν στον κατάλογο των εκδηλώσεων της Εθνικής Επιτροπής ΙYPE. Συζητήθηκε διεξοδικά ο προγραμματισμός κοινών εκδηλώσεων όλων των Φορέων που συμμετέχουν στην Εθνική Επιτροπή καθώς και η έκδοση εντύπων με την ευκαιρία του Διεθνούς Εορτασμού. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Αποφασίσθηκε η συγκρότηση του Ελληνικού Προγράμματος Εκδηλώσεων ΙΥPE στο οποίο θα ενταχθούν κοινές δράσεις και οι δράσεις των φορέων. Στις κοινές δράσεις περιλαμβάνονται : Α. Κεντρική εκδήλωση όλων των φορέων η οποία θα διοργανωθεί στην Αθήνα. Β. Οργάνωση εκδήλωσης που θα απευθύνεται στους μαθητές των σχολίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Γ. Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Επιτροπής για την δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων. Εγκρίνονται και εντάσσονται στο Ελληνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΙΥPE οι εκδηλώσεις των φορέων που ήδη κατατέθηκαν γραπτώς στη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με την σχετική απόφαση της 30 ης Ιανουαρίου (Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, Κρήτης, Μουσείο Απολιθωμένου δάσους, Ελληνική Επιτροπή Γεωμορφολογίας). Στις εκδηλώσεις αυτές οι οργανωτές έχουν την έγκριση της Επιτροπής προκειμένου να χρησιμοποιούν το Διεθνές Λογότυπο ΙΥΡΕ.

6 Σε όλους τους συμμετέχοντες φορείς θα αποσταλεί ηλεκτρονικά η φόρμα των εκδηλώσεων προκειμένου να συγκεντρωθούν και ταξινομηθούν οι εκδηλώσεις φορέων που θα προταθούν προκειμένου να ενταχθούν στο Ελληνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΙΥPE. Επικοινωνία Ιστοσελίδα - Έντυπα Το ΙΓΜΕ ανέλαβε την κατασκευή και λειτουργία της Ιστοσελίδας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής ΙΥΡΕ στην οποία θα καταχωρούνται οι εκδηλώσεις μετά την σχετική έγκριση της Επιτροπής. Την ευθύνη κατασκευής ανέλαβε η κα Χριστίνα Παπαδημητροπούλου από το ΙΓΜΕ. Στο ΙΓΜΕ θα αποστέλλονται από την Εθνική Επιτροπή οι εκδηλώσεις όλων των φορέων καθώς και υλικό που θα συγκεντρώνεται για το σκοπό αυτό. Αποφασίσθηκε η αναζήτηση χορηγών και η εκτύπωση εντύπου και αφισών για τον Εορτασμό με αξιοποίηση των αντίστοιχων εκδόσεων της Διεθνούς Επιτροπής. Οργάνωση Επιτροπής Αποφασίσθηκε επίσης για την υποβοήθηση του έργου της Εθνικής Επιτροπής εκτός της υπάρχουσας Τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής να δημιουργηθεί α. Οργανωτική Επιτροπή Εκδηλώσεων και β. Επιτροπή Επικοινωνίας ως εξής: Συντονιστική Επιτροπή ΙΥΡΕ: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθηγητής Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ Επ. Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, ΓΕΩΤΕΕ / Πανεπιστήμιο Αιγαίου Οργανωτική Επιτροπή Εκδηλώσεων ΙΥΡΕ Καθηγητής Σπυρος Παυλίδης, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ Κα Ρόη Χουρδάκη, Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΠΘ Δρ. Χρυσάνθη Ιωακείμ, Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία Δρ. Γ. Χατζηγιάννης, ΙΓΜΕ, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων Εκπρόσωπος Εφορείας Σπηλαιολογίας Επιτροπή Επικοινωνίας Συντακτική Εντύπων και Ιστοσελίδας Χριστίνα Παπαδημητροπούλου, ΙΓΜΕ. Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, Μουσείο φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Σταμάτης Δαφνής, ΓΕΩΤΕΕ.

7 Σύνθεση Εθνικής Επιτροπής ΙΥΡΕ Η σύνθεση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής ΙΥΡΕ αποτελείται από τους εκπροσώπους Υπουργείων, Φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στην σχετική πρόσκληση και συμμετείχαν στις δύο μέχρι σήμερα συναντήσεις. Αποφασίσθηκε επίσης ότι η Επιτροπή παραμένει ανοικτή και σε άλλους φορείς που επιθυμούν την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα σε ΜΚΟ. Φορέας 1 Ελληνική Εθνικής Επιτροπής UNESCO 2 Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Εκπρόσωπος Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, κα Αικ. Τζιτζικώστα, unescogr@mfa.gr Γενικός Διευθυντής Καθηγητής Α. Γεωργακόπουλος, Τηλ.: , dirgen@igme.gr Χριστίνα Παπαδημητροπούλου (υπεύθυνη για το site IYPE) τηλ.: , εσ. 417, chistina@igme.gr 3 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Πρόεδρος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητής Χρ. Ζερεφός Κα Μαρία Σαχπάζη ΕΑΑ, φαξ: , m.sachp@admin.noa.gr Κα Χρηστιά Ελένη greekgeo@admin.noa.gr 4 Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Επικ. Καθηγητής Ν. Ζούρος, Τηλ.: , nzour@aegean.gr Μέλος ΔΣ Δρ. Γ. Μπαθρέλος gbathrellos@geol.uoa.gr Σταμάτης Δαφνής, Τμ. Δημ. Σχέσεων publications@geotee.gr 5 Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία Αντιπρόεδρος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, Καθηγητή Σπ. Παυλίδης Τηλ: , κιν.: pavlides@geo.auth.gr Dr. Χρυσάνθη Ιωακείμ Ioakim@igme.gr 6 Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος 7 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Γεωλογίας 8 Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Γεωλογίας Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμ. Μπαλτατζής Τηλ.: , φαξ: , baltatzis@geol.aua.gr Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Σ. Παυλίδης Τηλ: , pavlides@geo.auth.gr Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Γ. Κούκης, τηλ.: , φαξ: , 9 Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Τμήμα Μεταλλειολόγων Μηχανικών - Τομέας Γεωλογικών Επιστημών g.koukis@upatras.gr Διευθύντρια Τομέα Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη Λειβαδίτη, τηλ.: , φαξ: alexouli@central.ntua.gr

8 11 Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας 12 Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Γεωγραφίας 13 Ελληνική Εθνική Επιτροπή κατά της Ερημοποίησης Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας Καθηγήτρια Ε. Μπριασούλη Τηλ.: , Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας Καθηγητής Aστέρης Χουλιάρας, Πρόεδρος Καθηγητής Κ. Κοσμάς, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τηλ.: Ελληνική Γεωγραφική Εταιρεία Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη Λειβαδίτη 14 Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία Πρόεδρος ΔΣ κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος, τηλ.: , Γεν. Γραμματέας κ. Φάνης Έλληνας 15 Ελληνική Εδαφολογική Εταιρεία Δρ. Χρήστος Τσαντήλας, τηλ , κ. Θεοχαρόπουλος τηλ: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πρόεδρος κα Νίκη Γουλανδρή Κος Σταύρος Ρίζος τηλ.: , sriz@gnhm.gr Πρόεδρος ΔΣ Καθηγητής Ακ. Κελεπερτζής τηλ.: lesvospf@otenet.gr Διευθυντής Επικ. Καθηγητής Ν. Ζούρος, nzour@aegean.gr Διευθυντης Καθηγητής Μ. Μυλωνάς Δρ. Χ. Φασουλάς, τηλ.: , fassoulas@nhmc.uoc.gr, babis_fassoulas@yahoo.gr 19 Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων Πρόεδρος ΔΣ Δρ. Α. Αγγελόπουλος, angelopoulos@eydap.gr Γραμματέας ΔΣ Δρ. Γ. Χατζηγιάννης 20 Υπουργείο Πολιτισμού Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων κα Ζωή Καζαζάκη, τηλ.: , fax: , zkazazaki@culture.gr 21 ΥΠΕΧΩΔΕ Κος Πλέσσας, τηλ.: , fax: , plessas@minenv.gr Κα Σταυρούλα Βανικιώτη, Τμ. Διαχείρισης Φυσ. Περ/ντος, τηλ.: , , s.vanikioti@dpers.minenv.gr 22 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Καθηγητής κ. Αράπης Γεράσιμος, Τμ. Φυτικής Παραγωγής, τηλ , fax: , mani@aua.gr 23 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Καθ. Στέργιος Τζώρτζιος, Τμ. Γεωπονίας Φυτ. Παραγωγής και Αγροτ. Περ/ντος, τηλ.: , fax: , stzortz@agr.uth.gr 24 Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) Δρ. Χρήστος Τσαντήλας, τηλ , tsadilas@lar.forthnet.gr 25 ΟΑΣΠ Διευθυντής κ. Νικήτας Παπαδόπουλος,

9 fax: , 26 ΕΛΚΕΘΕ Καθηγητής κ. Μπαλόπουλος, 27 ΣΕΒ Μιχάλης Βασιλόπουλος, τηλ.: , fax: , 28 Υπουργείο Παιδείας Κα Ρόη Χουρδάκη, Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων, 29 Υπουργείο Εσωτερικών Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης κα Σοφία Ζουρντού, Σύμβουλος Υπουργού, τηλ , φαξ , κος Ασπρογέρακας τηλ , φαξ: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης Δρ. Ελένη Αντωνιάδου, Στέλεχος Δ/νσης Τουριστικής Πολιτικής & Συντονισμού, τηλ , φαξ: , κιν.: , 31 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 32 ΥΠ.ΠΟ/Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδας 33 ΥΠΠΟ/Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας Προϊστάμενος Δ/νσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών κ. Φοίβος Θεοδώρου, τηλ , φαξ , κα Γκάγκαρη Πηνελόπη, τηλ Προϊσταμένη κα Αικατερίνη Κυπαρίσση-Αποστολίκα, φαξ: , Χρ. Αγουρίδης, τηλ.: , Προϊστάμενος κ. Ανδρέας Ντάρλας τηλ.: , φαξ: , κα Αγνή Καραδήμου,

10 ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ (INTERNATIONAL YEAR OF PLANET EARTH) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ημερομηνία Τόπος διεξαγωγής Πόλη Διοργανωτής Επαφή Κέντρο Γαία Ιούνιος 2007 Κηφισιά Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Μάιος Αττική Ιστορίας Ιστορίας H 2Over? Νερό: Προβλήματα, Λύσεις και Προοπτικές. 1 Μαρτίου 30 Νοεμβρίου 11 Μαρτίου 1 Απριλίου Εθνική Βιβλιοθήκη Σερρών Σέρρες Εθνικός Παιδικός Διαγωνισμός για τον Πλανήτη Γη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω Ηράκλειο Κρήτης Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη Σερρών Κρήτης Συνδιοργανωτές: Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, ΓΕΩΤΕΕ/ Π.Κ., ΤΕΕ/ΤΑΚ Γεωεπιστήμες για την Κοινωνία: Τρεις και μια προσεγγίσεις του Πλανήτη Γη (Ανοικτές διαλέξεις-συζητήσεις για το ευρύ κοινό από διακεκριμένους επιστήμονες) Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Κηφισιά Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Μάρτιος Ιστορίας Αττική Ιστορίας Πλανήτης Γη. Κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη παρέμβαση. 9 Απριλίου Αίθουσα Τελετών Παλιάς Θεσσαλονίκη Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. Φιλοσοφικής Σχολής Παγκόσμια Ενεργειακά Αποθέματα των μη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και οι επιπτώσεις από την αναμενόμενη έλλειψή τους echatz@unescoserron.org pavlides@geo.auth.gr Απριλίου 20 Ιουνίου Κέντρο Πληροφόρησης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μυτιλήνη Έκθεση και σεμινάρια: «Σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο και αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων των γεωεπιστημών για την αντιμετώπισή του» Μαΐου Κέντρο Πληροφόρησης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χίος Έκθεση και σεμινάριο: «Σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο και αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων των γεωεπιστημών για την αντιμετώπισή του» 24 Μαΐου 28 Μαΐου 31 Μαΐου Παλαιό Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας Βόλος Ο Κόσμος των Σπηλαίων: Έρευνα και Προστασία (Ημερίδα) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας & Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Ο Χείρων» Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τομέας Μετεωρολογίας Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρία (ΕΜΤΕ), Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ΙΧ ΕΜΤΕ Πανελλήνιο - Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Σχολή Γεωπονικών Παραγωγής & Αγροτικού Μάιος Επιστημών/Πανεπιστήμιο Βόλος Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Τμ.Γ.Φ.Π.Α.Π.) & ΠΑΝΔΟΙΚΟ Διαλέξεις σε θέματα Γεωεπιστημών από διακεκριμένους Επιστήμονες. Μάιος- Σεπτέμβριος Σίγρι Διαλέξεις σε θέματα Γεωεπιστημών από διακεκριμένους Επιστήμονες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Προσωπικότητες epsbe@culture.gr info@hellascaves.com stzortz@agr.uth.gr stzortz@agr.uth.gr info@pandoiko.gr

11 Μάιος- Σεπτέμβριος Μάϊος- Σεπτέμβριος 1-6 Ιουνίου 1-8 Ιουνίου 1-14 Ιουνίου 9-13 Ιουνίου Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, Κρήτης Ηράκλειο Κρήτης Γνωριμία με τα πετρώματα και το τοπίο μας (Δραστηριότητες υπαίθρου για παιδιά) Σχολή Γεωπονικών Επιστημών/ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βόλος Η Γη μας-φωτογραφική Έκθεση Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας Μυτιλήνη & Σίγρι Κρήτης «Ακαθοπόντικες», Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, ΚΠΕ Ανωγείων ΠΑΝΔΟΙΚΟ- Τμ.Γ.Φ.Π.Α.Π./Π.Θ. Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου & ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥNEΔΡΙΟ Studying, Modeling and Sense Making of Planet Earth Ανώγεια Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη Κρήτη ΣΠΟΚ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Τα Σπήλαια του Ψηλορείτη Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, Ηράκλειο Βασιλική Αγίου Μάρκου Κρήτης Κρήτης ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ Υλικά της Γης και Λαϊκή Τέχνη Κέντρο Έρευνας Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και το Ιατροβιολογικό Ίδρυμα (ΙΙΒΕΑΑ) Αθήνα Γενική Γραμματεία του GEO (Γενεύη), Ελληνικό Γραφείο GEO, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Προϋποθέσεις συστημάτων παρατήρησης για την Διαχείριση και Ανακούφιση των επιρροών των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και τον κατακλυσμό παράκτιων περιοχών στην περιοχή της Μεσογείου Ιουνίου Ιουνίου Ιούνιος Συνεδριακό κέντρο ΑΚS Πόρτο Χέλι Πελοπόννησος Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας 13 η Συνάντηση Βέλγων, Γάλλων, Ρουμάνων, Ιταλών Γεωμορφολόγων. «Γεωαρχαιολογία και μεταβολές στο τοπίο» Συνεδριακό κέντρο Αλκυών Πόρτο Χέλι Πελοπόννησος Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας WORKSHOP: «Γεωμορφολογική εξέλιξη του τοπίου και Γεωαρχαιολογία» Σίγρι Παρουσίαση Μελέτης Θαλάσσιου Πάρκου Δυτικής Παράλληλη οργάνωση περιοδικής έκθεσης με ευρήματα από το υποθαλάσσιο τμήμα του Ιούνιος hy/earthconference/gr/main_fr.htm Ιούνιος- Οκτώβριος Ιούλιος- Σεπτέμβριος Ιούλιος- Οκτώβριος Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μυτιλήνη Λέσβος ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σπουδή, Μοντελοποίηση και Κατανόηση του Πλανήτη Γη Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου h-conference oworkshop1/index.html Εργαστήρια Λαϊκής Τέχνης Βόλος Π.Θ. & ΠΑΝΔΟΙΚΟ Υλικά της Γης και Λαϊκή Τέχνη Σίγρι & Σωματείο «Οι Φίλοι του» ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σίγρι /site/ho me/ws/secondary+menu/friends.csp

12 Περιοδική έκθεση με θέμα τα δεινοθήρια του και την παρουσία προβοσκιδωτών στον Ελλαδικό χώρο Παράλληλη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος και μουσειοσκευής Ιούλιος- Οκτώβριος Αύγουστος- Οκτώβριος Σεπτεμβρίου Σίγρι ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Οι Καρποί της Λεσβιακής Γης Χωριά στην περιοχή της Μαγνησίας Βόλος ΠΑΝΔΟΙΚΟ- Τμ.Γ.Φ.Π.Α.Π./Π.Θ. Γιορτή Αγροτουρισμού-Οι καρποί της Θεσσαλικής Γης Κέντρο Έρευνας Αστρονομίας Γενική Γραμματεία του GEO και Εφαρμοσμένων (Γενεύη), Ελληνικό Γραφείο Μαθηματικών και το Αθήνα GEO, Εθνικό Αστεροσκοπείο Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) 8 ο Συνέδριο της Επιτροπής Ανάπτυξης Δυνατοτήτων Δημιουργώντας Σύστημα Διασύνδεσης μέσω του GEOSS Σίγρι & Σεπτεμβρίου Μυτιλήνη & Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Γεωδιατήρηση και Γεωπάρκα: Ερμηνεία γεωμνημείων και Επικοινωνία» (Geoconservation and Geoparks: Interpretation and Communication) Σεπτέμβριος Μυτιλήνη Εργαστήριο Λιμενικών Εργων, Μυτιλήνη ΕΜΠ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΖΩΝΩΝ Σεπτέμβριος 24 Οκτωβρίου 25 Οκτωβρίου Οκτώβριος Φθινόπωρο Συνεδριακό Κέντρο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας Πύργος Ηλείας Αθήνα 3 η Συνάντηση Ελλήνων Γεωμορφολόγων. «Γεωμορφολογικές Έρευνες στον Ελληνικό Χώρο» Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας Αθήνα Ελληνική Εδαφολογική Εταιρεία και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας WORKSHOP: «Γεωμορφολογικές Τεχνικές στις Έρευνες Πεδίου» Σχολή Γεωπονικών Επιστημών/Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σπήλαια Β. Ελλάδας Βόλος Κλιματικές αλλαγές στη Γη Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, και ΠΑΝΔΟΙΚΟ Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας (Ε.Π.Σ.Β.Ε) Ξεναγήσεις σχολείων σε ανασκαφές σπηλαίων που διεξάγει η Ε.Π.Σ.Β.Ε Γενική Γραμματεία του GEO Απρίλιος 2009 Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Θεσσαλονίκη (Γενεύη), Ελληνικό Γραφείο GEO, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 1 ο Διαβαλκανικό Συμπόσιο - Ορισμός των κενών και των αναγκών στις Φυσικές Καταστροφές Ακαδημία Αθηνών, Κέντρο Έρευνας Αστρονομίας και Γαλλική Επιτροπή του Απρίλιος 2009 Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Διεθνούς Έτους Πλανήτης Γη, Αθήνα και το Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Εθνικό Αστεροσκοπείο (ΙΙΒΕΑΑ), Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Αθηνών, Ίδρυμα Γουλανδρή Συναναστροφές με τη Γη info@pandoiko.gr stzortz@agr.uth.gr lhw@central.ntua.gr vekeramid@agro.auth.gr tsadilas@lar.forthnet.gr geomorphology@geo.auth.gr geomorphology@geo.auth.gr stzortz@agr.uth.gr info@pandoiko.gr epsbe@culture.gr Sylvie.gruszow@wanadoo.fr

Α. Ιστορική εξέλιξη του οικοσυστήματος του Πηνειού ποταμού

Α. Ιστορική εξέλιξη του οικοσυστήματος του Πηνειού ποταμού Η Π.Ε.Δ. Θεσσαλίας διοργανώνει διεθνές συνέδριο με θέμα: «Πηνειός Ποταμός: Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία», στη Λάρισα, το διήμερο 2 & 3 Νοεμβρίου 2018. Το συνέδριο θα τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Τριήμερου Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον» στην περιοχή του ΚΠΕ Βεύης- Μελίτης με τίτλο:

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Τριήμερου Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον» στην περιοχή του ΚΠΕ Βεύης- Μελίτης με τίτλο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΥΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Αρ. Πρωτ.: 36 Βεύη, 20-2-2014 Tαχ.

Διαβάστε περισσότερα

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

To Ενεργειακό Πρόβλημα των Κυκλάδων: Κρίσιμα Ερωτήματα και Προοπτικές. Συνέδριο ΙΕΝΕ , Ιουνίου Πνευματικό Κέντρο Σύρου Ερμούπολη, Σύρος

To Ενεργειακό Πρόβλημα των Κυκλάδων: Κρίσιμα Ερωτήματα και Προοπτικές. Συνέδριο ΙΕΝΕ , Ιουνίου Πνευματικό Κέντρο Σύρου Ερμούπολη, Σύρος To Ενεργειακό Πρόβλημα των Κυκλάδων: Κρίσιμα Ερωτήματα και Προοπτικές Συνέδριο ΙΕΝΕ 20 21, Ιουνίου 2008 Πνευματικό Κέντρο Σύρου Ερμούπολη, Σύρος Πρόγραμμα 1η Ημέρα, Παρασκευή 20 Ιουνίου 18:00 19:00 19:00

Διαβάστε περισσότερα

«Η Διά Βίου Μάθηση αρωγός στην αντιμετώπιση της κρίσης»

«Η Διά Βίου Μάθηση αρωγός στην αντιμετώπιση της κρίσης» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Λεωφόρος Εθνικής Αντιστάσεως 41, 142 34 Νέα Ιωνία www.eoppep.gr Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Με την ολοκλήρωση του Έργου «INSTALL- INNOVATIVE STRATEGY

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ο ρόλος τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου.

Τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και ο ρόλος τους στην Περιβαλλοντική Εκπαίδευση. Το ΚΠΕ Πεταλούδων Ρόδου. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΕΤΑΛΟΥΔΩΝ ΡΟΔΟΥ Εισαγωγική επιμόρφωση α επιπέδου

Διαβάστε περισσότερα

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση : εκπαίδευση έρευνα δικτύωση Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Μαρία Καμηλάρη Βιολόγος, M.Sc. Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Ας συστηθούμε... 1992 Πρόταση Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Κλιματική Αλλαγή και οι Επιπτώσεις στην Οικονομία Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Φυσικών Πόρων, Γεωργίας, Τουρισμού, Ενέργειας και Υγείας 6-7 Απριλίου 2017, Ηράκλειο

Διαβάστε περισσότερα

Έδρα UNESCO για τις Φυσικές Καταστροφές στη γεώσφαιρα, την υδρόσφαιρα και την ατμόσφαιρα

Έδρα UNESCO για τις Φυσικές Καταστροφές στη γεώσφαιρα, την υδρόσφαιρα και την ατμόσφαιρα Έδρα UNESCO για τις Φυσικές Καταστροφές στη γεώσφαιρα, την υδρόσφαιρα και την ατμόσφαιρα Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) Επικεφαλής: Καθηγητής κ. Χρήστος Σ. Zerefos, Πρόεδρος του ΝΟΑ Αθήνα, Ιούνιος 2009

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Μαΐου 2012 Σάββατο 5 - Κυριακή 6 Μαΐου 2012 Σάββατο 5 Μαΐου Τρίτη 5 Ιουνίου 2012 Έκθεση: «Raising earthquake Awareness and Coping Children s Emotions» - Πρόγραµµα RACCE «Ευαισθητοποίηση των νέων για το σεισµικό κίνδυνο»

Διαβάστε περισσότερα

Ατζέντα 2030: Προς μια Βιωσιμότητα για Όλους

Ατζέντα 2030: Προς μια Βιωσιμότητα για Όλους Ευρωπαϊκό Κέντρο Έρευνας και Κατάρτισης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και Ανθρωπιστικής Δράσης ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Χειμερινό Σχολείο Κατάρτισης Νέων

Διαβάστε περισσότερα

«Η σεισμικότητα της Κρήτης και δράσεις ενημέρωσης του ΜΦΙΚ»

«Η σεισμικότητα της Κρήτης και δράσεις ενημέρωσης του ΜΦΙΚ» «Παρουσίαση Εκπαιδευτικών Δράσεων Athens, 23 January 2013 «Final Meeting and National Workshop» «Η σεισμικότητα της Κρήτης και δράσεις ενημέρωσης του ΜΦΙΚ» Δρ Χαρ. Φασουλάς Τμημ. Γεωποικιλότητας Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20/01/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20/01/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20/01/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ. 198 ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «Ο.Α.Σ.Π.» Δ/νση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: «Δομή, στελέχωση και Μεθοδολογία κατάρτισης του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας»

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Χρήστος 2. Επώνυμο: Δημητρίου 3. Ημερομηνία Γέννησης: 9/7/1960 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. της ΣΧΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΘ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. της ΣΧΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΘ icss2019.web.auth.gr ΠΡΟΤΑΣΗ ΧΟΡΗΓΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ του 3ου Διεθνούς Συνεδρίου Αθλητικών Επιστημών "Φυσική Αγωγή & Αθλητισμός" της ΣΧΟΛΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ-ΑΠΘ Θεσσαλονίκη, 1-3 Μαρτίου 2019

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού ικτύου «ικτύωση για την προώθηση της καινοτοµίας στον αγροτικό χώρο» Αθήνα, 21 & 22 Νοεµβρίου 2016

1 ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού ικτύου «ικτύωση για την προώθηση της καινοτοµίας στον αγροτικό χώρο» Αθήνα, 21 & 22 Νοεµβρίου 2016 1 ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού ικτύου 2014-2020 «ικτύωση για την προώθηση της καινοτοµίας στον αγροτικό χώρο» Αθήνα, 21 & 22 Νοεµβρίου 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ευτέρα, 21 Νοεµβρίου 2016 9:00 9:30 Προσέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Απολογισμός δράσης της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής. Περίοδος αναφοράς: Ακαδημαϊκό έτος

Θέμα: Απολογισμός δράσης της Επιτροπής Φύλου και Ισότητας της Παιδαγωγικής Σχολής. Περίοδος αναφοράς: Ακαδημαϊκό έτος ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Πληροφορίες: Δ. Κογκίδου Τηλ.: 2310 99 1232, 2310 991290 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Σ.Ε.Γ. «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. Σ.Ε.Γ. «Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΓΕΩΛΟΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΦΥΣΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ & ΤΩΝ ΣΥΝΕΠΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΕΩΤ.Ε.Ε. ΤΜΗΜΑ ΕΚΔΟΣΕΩΝ, ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 64, 546 31 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΤΗΛ.: 2310 278817-8, FAX: 2310

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ AΡΧΑΝΕΣ, 21 Φεβρουαρίου 2014 ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ.: 1048 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

Aρ. Πρωτ.: 1048 Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 Aρ. Πρωτ.: 1048, Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012 Προς: όλα τα Λύκεια των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας Θέμα: Πρόσκληση Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

AΡΧΑΝΕΣ, 04/02/2013 ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 21 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ

AΡΧΑΝΕΣ, 04/02/2013 ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 21 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ AΡΧΑΝΕΣ, 04/02/2013 ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 21 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.: 4761 Μυτιλήνη, 19/9/2012. Κοιν.:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.: 4761 Μυτιλήνη, 19/9/2012. Κοιν.: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.: 4761 Μυτιλήνη, 19/9/2012 Πληρ.: X. Μπέλλου Τηλ.: 22510-36137 Προς: Κοιν.: Όλα τα Α.Ε.Ι. της Χώρας Όλα τα Ερευνητικά Κέντρα της Χώρας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.: 3432 Μυτιλήνη, 29/6/2012

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.: 3432 Μυτιλήνη, 29/6/2012 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.: 3432 Μυτιλήνη, 29/6/2012 Πληρ.: Μ. Αντωνοπούλου Τηλ.: 22510-36911 Προς: Όλα τα Α.Ε.Ι. της Χώρας Όλα τα Ερευνητικά Κέντρα της Χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής από 15 έως 27 Μαρτίου 2017 ΕΔΩ.

Η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην ημερίδα είναι δωρεάν, αλλά απαιτείται δήλωση συμμετοχής από 15 έως 27 Μαρτίου 2017 ΕΔΩ. Η Επιτροπή Διδακτικής των Γεωεπιστημών της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνουν ημερίδα με τίτλο «Όταν η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση συναντά

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Προς: όλα τα Λύκεια της Αττικής Θέμα: Πρόσκληση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) στην 25 η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ε.Κ.Ν.Ε. για την επιλογή της Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΕΚΠΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 2012-2014

ΠΕΕΚΠΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΠΕΕΚΠΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 2012-2014 Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση - Νέα Κίος, 29 Ιουνίου 2014 Στις 18/9/2013 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Παραρτήματος. Η Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ηράκλειο, 01/11/2016 ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΜΙΑΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ηράκλειο, 01/11/2016 ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΜΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Ηράκλειο, 01/11/2016 ΠΕΡΙΦ/ΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΜΙΑΣ Αριθμ. Πρωτ.: 20776 & Δ/ΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ.: 1785 Βόλος, 30 Σεπτεμβρίου 2010.

Αριθμ. πρωτ.: 1785 Βόλος, 30 Σεπτεμβρίου 2010. Αριθμ. πρωτ.: 1785 Βόλος, 30 Σεπτεμβρίου 2010. ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος (τακτικά και αναπληρωματικά) για την πλήρωση μιας θέσης ΔΕΠ στο γνωστικό αντικείμενο «Χημεία με έμφαση την ανάλυση

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγική Σειρά Μαθημάτων για την Ενέργεια από το ΙΕΝΕ (Μάρτιος Απρίλιος 2011)

Εισαγωγική Σειρά Μαθημάτων για την Ενέργεια από το ΙΕΝΕ (Μάρτιος Απρίλιος 2011) «Ο Κύκλος της Ενέργειας» Εισαγωγική Σειρά Μαθημάτων για την Ενέργεια από το ΙΕΝΕ (Μάρτιος Απρίλιος 2011) Σύνολο ωρών: 36 2η Σειρά Σεµιναρίων 1 η Ενότητα Τετάρτη, 2 Μαρτίου Εισαγωγικές Ομιλίες Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 14 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Καταστροφές, Φύση,

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016 ΣΧΕΤ.: Το από 4-9-2017 έγγραφό μας με θέμα «44 δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την εκπαίδευση το σχολικό έτος 2016-2017»: http://www.isotita.gr/44-δράσεις-της-γενικής-γραμματείας-ισότ/.

Διαβάστε περισσότερα

ευτέρα 9 Μαΐου 2011 εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθω- άσους Λέσβου

ευτέρα 9 Μαΐου 2011 εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθω- άσους Λέσβου ευτέρα 9 Μαΐου 2011 ευτέρα 9 Μαΐου Κυριακή 5 Ιουνίου 2011 Έκθεση: «Απολιθώµατα στο Αιγαίο - Βιοποικιλότητα θηλαστικών: Από το εινοθήριο της Λέσβου στον Άνθρωπο των Πετραλώνων» ευτέρα 9 Μαΐου 2011 09:00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ. Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη Τρίπολη. Τηλ.: Fax.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ. Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη Τρίπολη. Τηλ.: Fax. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑ Ερυθρού Σταυρού 28 & Καρυωτάκη 22100 Τρίπολη Τηλ.: 27210-65116 Fax.: 27210-65112 Τρίπολη, 28 Σεπτεμβρίου 2010 Αρ. Πρωτ.: 672 Προς: Όλα τα Α.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή σε θεματικό Δίκτυο για το Ν. Καζαντζάκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 09-11-2016 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ Αρ. Πρωτ: 140 & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ 1 ης, 5 ης, 6

Διαβάστε περισσότερα

Η χρήση και διαχείριση πολιτιστικών, αρχαιολογικών χώρων. Η περίπτωση των «ΠράσινωνΠολιτιστικώνΔιαδρομών».

Η χρήση και διαχείριση πολιτιστικών, αρχαιολογικών χώρων. Η περίπτωση των «ΠράσινωνΠολιτιστικώνΔιαδρομών». Η χρήση και διαχείριση πολιτιστικών, αρχαιολογικών χώρων. Η περίπτωση των «ΠράσινωνΠολιτιστικώνΔιαδρομών». Μαρία Λαγογιάννη, Δρ Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Τζένη Αλμπάνη, Αρχιτέκτων Δρ Ιστορικός τηςτέχνης

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «ΦΥΣΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό σημείωμα υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Κωνσταντέλια Βασιλικής

Βιογραφικό σημείωμα υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Κωνσταντέλια Βασιλικής Βιογραφικό σημείωμα υποψηφίου δημοτικού συμβούλου Κωνσταντέλια Βασιλικής Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Καλαμαριά 11 Αυγούστου το 1982. Γονείς της ο Κωνσταντέλιας Ιωάννης και η Κωνσταντέλια Σοφία. Σπουδές:

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τη Γεωλογία

Γνωριμία με τη Γεωλογία Γνωριμία με τη Γεωλογία 16 Δεκεμβρίου 2010 Επιστήμη της Γεωλογίας Γεωλογία (Ελληνικές λέξεις γαία γέα-γα-γη και λόγος ): Ηεπιστήμηπουμελετάτηλογική της Γης Η λέξη Γεωλογία" χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Παρουσίαση του Δικτύου Καθηγητής Π. Λατινόπουλος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Τι είναι το Δίκτυο Το Δίκτυο ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ είναι ένα μη

Διαβάστε περισσότερα

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY

Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΟΙΝ. ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Εκστρατεία ECOMOBILITY & FREE MOBILITY 2017-2018 ΙΟΥΛΙΟΣ 2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στο Τριήμερο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον»

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση εκδήλωσης συμμετοχής στο Τριήμερο Σεμινάριο Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ AΡΧΑΝΕΣ, 28-1-2013 ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ Αρ. Πρωτ.: 17 ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού ΠΜΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κρίσεις: συνέχειες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦ ΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Φ ΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΦ ΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Φ ΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΦ ΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ & ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Φ ΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΨΗΦ ΟΦ ΟΡΙΑΣ Στο Βόλο σήμερα 19 Ιουνίου 2008, ημέρα Πέμπτη και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ. Δ/νση: Παλαιό Κτίριο Δίας Αρχάνες Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα

11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κλιματική Αλλαγή,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔ.ΤΜΗΜΑ ΤΟΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 419 ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 413

ΚΩΔ.ΤΜΗΜΑ ΤΟΣ ΙΔΡΥΜΑ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 419 ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 413 ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΔ.ΤΜΗΜΑ ΤΟΣ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 419 ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 413 ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΒΕΛΛΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ 415 ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΠΑΤΡΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2014-2015 Το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Πάτρας, που προέκυψε από τις αρχαιρεσίες της 17ης Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27 ο /17-10-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 1054/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27 ο /17-10-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 1054/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27 ο /17-10-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 1054/2013 ΘΕΜΑ 22 ο Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα 28 Ιουλίου 2015 Αριθ. πρωτ: ΔΙΠΑΑΔ/ΕΚΔΔΑ/Φ.12 /63 /24972 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ρόδος, 10.07.2015 Α.Π. 3035

Ρόδος, 10.07.2015 Α.Π. 3035 ΠANEΠIΣTHMIO AIΓAIOY ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Π.Μ.Σ. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Ρόδος, 10.07.201 Α.Π. 0 Το Τμήμα Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 14 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Καταστροφές, Φύση,

Διαβάστε περισσότερα

11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κλιματική Αλλαγή,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ: ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ Στην Μύρινα σήμερα Νοεμβρίου 2011 και στο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΒΡΥΞΕΛΛΩΝ ΙΙΙ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ 3ΗΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Κυριακή, 21 Φεβρουαρίου 2016 1.Κανόνες οργάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΓΕΩΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ Π.Μ.Σ. ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΚΡΙΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

ΕΝΤΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΧΟΡΗΓΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ Πανελλήνιος Επιστημονικός Σύλλογος κατά της Επιληψίας (Π.Ε.Σ.Ε.) 1 ΤΟΠΟΣ Ξενοδοχείο Grand Serai Δωδώνης 33, 45332, Ιωάννινα, Ελλάδα Τηλ.: +30 26510 90550 Φαξ: +30

Διαβάστε περισσότερα

Προστασίας και Καταγραφής της Γεωλογικής κληρονομίας κατά την εκπόνηση ΜΓΚ. Δυνατότητες

Προστασίας και Καταγραφής της Γεωλογικής κληρονομίας κατά την εκπόνηση ΜΓΚ. Δυνατότητες Δυνατότητες Προστασίας και Καταγραφής της Γεωλογικής κληρονομίας κατά την εκπόνηση ΜΓΚ Χαράλαμπος Φασουλάς Υπεύθ. Τμ. Γεωποικιλότητας, ΜΦΙΚ Υπεύθ. Γεωπάρκου Ψηλορείτη Συντονιστής Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ Επιτροπή διοργάνωσε στις 25 Ιανουαρίου του 2012 αυτό το Συνέδριο µε την πρόθεση να ζητήσει τις γνώµες από ένα ευρύ κύκλο δηµόσιων και ιδιωτικών φορέων, τις θέσεις που εξυπηρετούν τη βάση για να συντονιστεί

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 7.3.1 Δελτία τύπου σε εφημερίδες και περιοδικά A Εξάμηνο 2012: Ιανουάριος- Ιούνιος 2012 ΕΝΕΡΓΕΙΑ 7: Προβολή Δημοσιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Πάτρα, Προς: Ως Πίνακας Αποδεκτών. Αξιότιμοι Κυρίες & Κύριοι,

Πάτρα, Προς: Ως Πίνακας Αποδεκτών. Αξιότιμοι Κυρίες & Κύριοι, 1 Πάτρα, 20 02 2017 Προς: Ως Πίνακας Αποδεκτών Αξιότιμοι Κυρίες & Κύριοι, Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε και να σας προσκαλέσουμε να συμμετάσχετε στην 4 η Έκθεση Μεταφοράς Τεχνογνωσίας

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Β - Άμεση Διαχ/ση Κολωνού ΑΘΗΝΑ

Τμήμα Β - Άμεση Διαχ/ση Κολωνού ΑΘΗΝΑ Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ---- ΑΘΗΝΑ 16 / 01 / 2013 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΚΑΙ ΟΙΚΟΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αρ. Πρωτ. Βαθμός Προτερ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΑΠΑΠ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

Προς: 1. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Προς: 1. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Αθήνα, 08/02/2013 Αριθμ. Πρωτ.: οικ. 155126 ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΔΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Μ. Ιατρίδου

Διαβάστε περισσότερα

Θερινό Σχολείο «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Προκλήσεις για την Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και Διεθνή Πολιτική»

Θερινό Σχολείο «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Προκλήσεις για την Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και Διεθνή Πολιτική» Θερινό Σχολείο «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Προκλήσεις για την Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και Διεθνή Πολιτική» 6-10 Ιουλίου 2016 Στείρι Βοιωτίας Διοργανωτές: Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική - Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων

Ενημερωτική - Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων Ενημερωτική - Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων «Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων στις Κυκλάδες: Αμβλύνοντας εκπαιδευτικές, κοινωνικές και επαγγελματικές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 στις 10:00 Χώρος διεξαγωγής : Αίθουσα Εκδηλώσεων και

Διαβάστε περισσότερα

Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη

Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη συνοπτική παρουσίαση Δημήτρης Παττακός, Διευθυντής ΑΚΟΜΜ-ΨΗΛΟΡΕΙΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε ΟΤΑ, Δρ Χαρ. Γ. Φασουλάς, επιστημονικός υπεύθυνος ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΨΗΛΟΡΕΙΤΗ Στο Ιδαίον Άντρο

Διαβάστε περισσότερα

Παρόντα ήταν τα παρακάτω τακτικά μέλη της ΜΟΔΙΠ:

Παρόντα ήταν τα παρακάτω τακτικά μέλη της ΜΟΔΙΠ: EΛΛHNIKH ΔHMOKPATIA ΠANEΠIΣTHMIO ΘEΣΣAΛIAΣ Μ Ο Ν Α Δ Α Δ Ι Α Σ Φ Α Λ Ι Σ Η Σ Π Ο Ι Ο Τ Η Τ Α Σ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο 4 ης Σ Υ Ν Ε Δ Ρ Ι Α Σ Η Σ Μ Ο Δ Ι Π H Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας (ΜΟΔΙΠ) του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ.: 881. Βόλος, 24 Mαΐου 2011.

Αριθμ. πρωτ.: 881. Βόλος, 24 Mαΐου 2011. Αριθμ. πρωτ.: 881. Βόλος, 24 Mαΐου 2011. ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος (τακτικά και αναπληρωματικά) για την πλήρωση μιας θέσης ΔΕΠ στο γνωστικό αντικείμενο «Αμπελουργία» τη βαθμίδα του Λέκτορα.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 2003 Καλαμάτας Στυλίδας Ακράτας Λιθακιάς Σήμερα Στυλίδας- Υπάτης Καλαμάτας Άμφισσας Περτούλι - Τρικκαίων Αράχθου Άρτας Παρανεστίου Αρναίας Χαλκιδικής Μολάων Αρχανών - Ρούβα

Διαβάστε περισσότερα

Αρχάνες, 16 Οκτωβρίου Αρ. Πρωτ.: 102. Προς: Δ/νσεις Π/Θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου. Υπόψη: Υπευθύνων Σχολικών Δραστ/των

Αρχάνες, 16 Οκτωβρίου Αρ. Πρωτ.: 102. Προς: Δ/νσεις Π/Θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Ηρακλείου. Υπόψη: Υπευθύνων Σχολικών Δραστ/των ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ. Δ/νση: Παλαιό Κτίριο Δίας Αρχάνες Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017

ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2016 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2017 Σεπτέμβριος 2016 Συνεδρία Διοικητικού Συμβουλίου -Προετοιμασίες για την Τελετή Έναρξης του Προγράμματος Επιμόρφωσης Νοσηλευτών. Οκτώβριος 2016 -Συνεδρία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ

ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΔ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 413 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητήριο, Πύργος. ΘΕΜΑ: «Διαβίβαση της υπ αριθμ. 1679/2016 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής

Διοικητήριο, Πύργος. ΘΕΜΑ: «Διαβίβαση της υπ αριθμ. 1679/2016 Απόφασης της Οικονομικής Επιτροπής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΤΡΑ, 29 Δεκεμβρίου 2016 Γραφείο Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής Αρ. Πρωτ. 339596/3989 Ταχ. Δ/νση: : ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 32.264 41 Πάτρα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ 2017

ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ 2017 ΒΑΣΕΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ 2017 ΒΑΣΗ ΚΩΔ. ΕΠΙΤΥ- ΚΕΝΕΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΙΔΡΥΜΑ ΤΜΗΜΑ (ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΘΕΣΕΙΣ ΜΗΧ. ΧΟΝΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΠΡΩΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ) ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 413 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΘΗΝΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχίο του Τμ. Γεωλογίας της Σ.Θ.Ε. του Α.Π.Θ. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Γεωφυσική του Τμ.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Πτυχίο του Τμ. Γεωλογίας της Σ.Θ.Ε. του Α.Π.Θ. Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης στη Γεωφυσική του Τμ. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοματεπώνυμο: Κκαλλάς Χαράλαμπος Όνομα πατρός: Ανδρέας Ημερομηνία γεννήσεως: 25/01/1983 Τόπος γεννήσεως: Λεμεσός, Κύπρος Στρατολογική Κατάσταση: Έχω εκπληρώσει τις

Διαβάστε περισσότερα

12-14/06/2015 Περιφερειακό Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή

12-14/06/2015 Περιφερειακό Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή Το e-επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα» και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (EΔΕΕΚ) σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης - Σχολή Αρχιτεκτόνων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Πάτρα 11 Δεκεμβρίου 2018 Αρ. Πρωτ: /4752

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Πάτρα 11 Δεκεμβρίου 2018 Αρ. Πρωτ: /4752 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Γραφείο Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής Ταχ. Δ/νση: ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 32 264 41 Πάτρα Τηλέφωνο: 2613 613517-8 e-mail: koin.oik@pde.gov.gr ΠΡΟΣ: ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τρίπολη, 24/4/2013 Ταχ. Δ/νση: Πλ. Εθν. Μακαρίου Ταχ. κώδικας: Τ.Κ. 22100-Τρίπολη Τηλέφωνο/ Fax: 2713-601191

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα Πρακτικού 34/

Απόσπασμα Πρακτικού 34/ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. πρωτ.: 5581/9-05-014 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασμα Πρακτικού 4/9-05-014 Σήμερα, 9 Μαΐου 014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ., στο Γραφείο του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα του Σεμιναρίου: «Υπαίθρια Διαβίωση και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Ανασαίνοντας την Μνήμη» Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Θέμα του Σεμιναρίου: «Υπαίθρια Διαβίωση και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Ανασαίνοντας την Μνήμη» Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων πρόκειται να συνδιοργανώσει στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου «Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια» στο οποίο ανήκει ως συνεργαζόμενο ΚΠΕ, με το Κ.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - 1 - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ : ΕΠΩΝΥΜΟ : ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ : ήµητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ι ΙΟΤΗΤΑ : Γενική Γραµµατέας Περιφέρειας Ηπείρου Υποψήφια Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, Μαρούσι ΤΗΛ FAX

ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, Μαρούσι ΤΗΛ FAX 1 ΔΙΑΔΗΜΟΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Ο.Τ.Α. Θεμιστοκλέους 3, 151 22 Μαρούσι ΤΗΛ. 210 8067888 FAX 210 8067155 email: info@ddy.gr, website: www.ddy.gr ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟY ΣΥΜΒΟΥΛΙΟY ΜΑΡΟΥΣΙ,

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 15-3-2011 Αριθ.Πρωτ.215 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Ημερίδα του I.R.E.N.E. Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 διοργανώνεται στην Κέρκυρα

Διαβάστε περισσότερα

Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο

Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο Δρώμενα από τη συμμετοχή στην Μεσογειακή Έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου «Ελαιοτεχνία» 16-18 Απριλίου 2010. Πρακτικά της συνάντησης

Διαβάστε περισσότερα

EC - EIE Programme - SEIPLED Project. WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

EC - EIE Programme - SEIPLED Project. WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: EC - EIE Programme - SEIPLED Project WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Προσέγγιση σε τοπικό επίπεδο Τοπικές συνθήκες Εμπόδια Συμβουλευτική Επιτροπή Στάδιο Σχεδιασμού Πρόγραμμα εργασίας 1. Προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός και έργο της Ειδικής Επιτροπής/Παρατηρητηρίου Ανασυγκρότησης

Σκοπός και έργο της Ειδικής Επιτροπής/Παρατηρητηρίου Ανασυγκρότησης Συγκρότηση Ειδικής μη μόνιμης Επιτροπής ονομαζόμενης «Παρατηρητήριο Ανασυγκρότησης», για την ανασυγκρότηση των περιοχών που τμήματά τους επλήγησαν από τις πρόσφατες πυρκαγιές, στο πλαίσιο της αρχής της

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 49. Θέμα: «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Διευθυντά,

Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 49. Θέμα: «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Διευθυντά, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 186/694 Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ. Ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ. Ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ Ένταξη ολόκληρης της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών Γεωπάρκων Στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της Unesco και το Δίκτυο Ευρωπαϊκών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 Βιοποικιλότητα και Πολιτιστική Ποικιλομορφία Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 ΜΕΡΟΣ I: ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ( ιαμονή στο ξενοδοχείο Parnon) Παρασκευή 18/2 και Άφιξη των συμμετεχόντων στην Αθήνα (αεροδρόμιο) και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ»

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Π.Ε «ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ» ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ. Δ/νση: Παλαιό Κτίριο Δίας Αρχάνες Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο, 16-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/16/1199 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ.

Ηράκλειο, 16-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/16/1199 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ηράκλειο, 16-2-2015 Αριθ. Εγκ.: Φ. 34.1/16/1199 ΥΠ. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΠΡΟΣ: Σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Γ57Λ6-87Θ. ΠΑΤΡΑ, 30 Αυγούστου 2012

ΑΔΑ: Β4Γ57Λ6-87Θ. ΠΑΤΡΑ, 30 Αυγούστου 2012 ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ταχ.Δ/νση: ΝΕΟ Πατρών-Αθηνών 32 26441 ΠΑΤΡΑ Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Συγκρότηση Εκλεκτορικού Σώματος για την πλήρωση μιας θέσης μέλους ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 300,000 200,000 100,000 ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα