Εορτασμός Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εορτασμός Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη 2007-2009"

Transcript

1 Εορτασμός Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη «Οι Γεωεπιστήμες στην υπηρεσία της Κοινωνίας» H Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει το ως Διεθνές Έτος για τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. Η διακήρυξη του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη είναι μια πρωτοβουλία της UNESCO και της Διεθνούς Ένωσης Γεωλογικών Επιστημών (IUGS) και έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την πιο αποτελεσματική χρήση από την κοινωνία της γνώσης που έχει συσσωρευτεί από τη συνεχή έρευνα των περίπου γεωεπιστημόνων του κόσμου. Η κύρια επιδίωξη του Έτους είναι η χρήση των γεωεπιστημών για την προώθηση της δημιουργίας κοινωνιών με περισσότερη ασφάλεια, υγεία και ευημερία και αυτό εκφράζεται μέσα από τον δεύτερο τίτλο του Έτους, «Γεωεπιστήμες για την Κοινωνία». Οι στόχοι του Έτους εκφράζονται και από το λογότυπό του, που αποτελείται από έναν εσωτερικό κόκκινο κύκλο που συμβολίζει τη λιθόσφαιρα, ένα μπλε και έναν πράσινο κύκλο που συμβολίζουν την υδρόσφαιρα και βιόσφαιρα, αντίστοιχα, και τον εξωτερικό γαλάζιο κύκλο που συμβολίζει την ατμόσφαιρα. Όλοι οι κύκλοι μαζί αποτελούν τον Πλανήτη Γη. Οι εκδηλώσεις για το Διεθνές Έτος Πλανήτη Γη διαρκούν μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009, ενώ το έχει κηρυχθεί ως το Έτος Πλανήτη Γη από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UN General Assembly). Ο Οργανισμός θεωρεί πως η κήρυξη του Έτους συνεισφέρει στους στόχους του για πιο λογική χρήση και καλύτερη διαχείριση των πόρων της γης. Οι δράσεις στα πλαίσια του Έτους χωρίζονται στο Επιστημονικές Δράσεις και το Πρόγραμμα Ενημέρωσης. Οι Επιστημονικές Δράσεις διακρίνονται σε 10 γενικές θεματικές ενότητες που έχουν κοινωνική διάσταση: γη και υγεία,

2 κλίμα, νερό, ωκεανοί, εδάφη, υπέδαφος, μεγαλουπόλεις, φυσικοί κίνδυνοι, φυσικοί πόροι, γη και ζωή. Συγκρότηση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αντικείμενο την συγκρότηση Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στα Γραφεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στην συνάντηση συμμετείχαν: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ κ. Σ. Πλέσσας, ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Χ. Παππής, Υπουργείο Πολιτισμού Αναπλ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤΕΕ Καθηγητής Σπ. Παυλίδης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας Μ. Σαχπάζη, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Καθηγητής Σ. Παυλίδη, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Γ. Κούκη, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη-Λειβαδίτη, Διευθύντρια Τομέα Γεωλογίας ΕΜΠ Γ. Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Φ. Έλληνας, Γραμματέας Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Χ. Τσαντίλας, Πρόεδρος Ελληνικής Εδαφολογικής Εταιρείας Καθηγητής Κ. Κοσμάς, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για την Ερημοποίηση Δρ. Α. Αγγελόπουλο, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων κ. Σ. Ρίζος, Εκπρόσωπος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Εκπρόσωπος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Ν. Δρούβας, Διευθυντής Προγραμματισμού ΙΓΜΕ Ε. Χριστιά, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Δρ. Γ. Μπαθρέλος, ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ Σ. Δαφνής, ΓΕΩΤΕΕ Θετική ανταπόκριση υπήρξε χωρίς να γίνει δυνατή η παρουσία τους από τους:

3 Καθηγητή Εμμ. Μπαλτατζή, Πρόεδρο Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγήτρια Ε. Μπριασούλη, Πρόεδρο Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Μ. Μυλωνά, Διευθυντή Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγήτρια Αθηνά Ζαμάνη, Πρόεδρο Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρισταμένων αφού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συγκρότησης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις και οι ενέργειες των φορέων, αποφασίσθηκαν: Ι) Η συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη (λινκ εκπρόσωποι), η οποία αποτελείται από: Α. Εκπροσώπους Υπουργείων Β. Εκπροσώπους Φορέων και Πανεπιστημίων Γ. Εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Στην Επιτροπή θα μετέχουν αυτοδίκαια όλοι οι παραπάνω φορείς και οι εκπρόσωποι τους. Η Επιτροπή θα είναι ανοικτή και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και άλλων φορέων που σχετίζονται με το αντικείμενο αλλά δεν παραβρέθηκαν στην ιδρυτική σύσκεψη. ΙΙ) Η δημιουργία Εκτελεστικής Γραμματείας η οποία αποτελείται από τους: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ Επικ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, ΓΕΩΤΕΕ ΙΙΙ) Η σύνθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία συμμετείχε στην Επίσημη Ανακήρυξη του Διεθνούς Έτους που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, η οποία αποτελείται: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθηγητής Χρ. Ζερεφός, Πρόεδρος ΕΑΑ Αναπλ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, Παν/μιο Αιγαίου, Συντονιστής Δικτύου Ευρωπ. Γεωπάρκων Καθηγητής Γ. Χριστοφίδης, ΑΠΘ, Πρόεδρος Καρπαθοβαλκανικής Ένωσης Δρ. Ν. Αρβανιτίδης ΙΓΜΕ Α. Σαχπάζη, ΕΑΑ Σ. Δαφνής ΓΕΩΤΕΕ Οργανωτική διάρθρωση Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για το Διεθνές Έτος «ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ»

4 Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για το Διεθνές Έτος «ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών (Πανεπιστημίου και Βασιλ. Σοφίας 1) μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κας Α. Τζιτζικώστα. Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής συμμετείχαν: 1. Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO 2. Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ 3. Αναπλ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Διευθυντής Μουσείου 4. Κα Ρόη Χουρδάκη, ΥΠΕΠΘ 5. Κα Σταυρούλα Βανικιώτη και κος Πλέσσας, ΥΠΕΧΩΔΕ 6. κος Ασπρογέρακας, ΥΠΕΣΔΑ 7. Δρ. Ελένη Αντωνιάδου, Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης 8. κα Γκάγκαρη Πηνελόπη, Εκπρόσωπος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας 9. Δρ. Χρυσάνθη Ιωακείμ, Εκπρόσωπος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας 10. Καθηγητής κ. Γεράσιμος Αράπης, Εκπρόσωπος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών 11. Καθηγητής κ. Στέργιος Τζώρτζιος, Εκπρόσωπος Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας 12. Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη-Λειβαδίτη, Διευθύντρια Τομέα Γεωλογίας ΕΜΠ 13. Δρ. Χ. Τσαντίλας, Εκπρόσωπος ΕΘΙΑΓΕ, Πρόεδρος Ελληνικής Εδαφολογικής Εταιρείας 14. κ. Σ. Ρίζος, Εκπρόσωπος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας 15. Δρ. Χ. Φασουλάς, Εκπρόσωπος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης 16. κ. Νικήτας Παπαδόπουλος, Εκπρόσωπος ΟΑΣΠ 17. κ. Χρ. Αγουρίδης, Εκπρόσωπος Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτ. Ελλάδας 18. κα. Αγνή Καραδήμου, Εκπρόσωπος Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Βορ. Ελλάδας 19. Δρ. Γιώργος Χατζηγιάννης, Εκπρόσωπος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων 20. κ. Μ. Βασιλόπουλος, Εκπρόσωπος ΣΕΒ 21. κ. Χριστίνα Παπαδημητροπούλου, ΙΓΜΕ 22. κ. Σταμάτης Δαφνής, ΓΕΩΤΕΕ Στην έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα Α. Τζιτζικώστα αναφέρθηκε στον Διεθνή Εορτασμό του Διεθνούς Έτους Γης και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. Ο Αναπλ. Καθηγητής Νικ. Ζούρος παρουσίασε τα συμπεράσματα από την εκδήλωση για την Επίσημη Ανακήρυξη του Διεθνούς Έτους που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

5 Στη συνέχεια ο Γεν. Διευθυντής του ΙΓΜΕ Καθηγητής Ανδρέας Γεωργακόπουλος παρουσίασε την πρόταση να αναλάβει το ΙΓΜΕ την δημιουργία Ιστοσελίδας των εκδηλώσεων του ΙΥPE στην Ελλάδα, στην οποία θα αναρτηθούν όλες οι εκδηλώσεις και θα γίνονται συνδέσεις με τους επιμέρους φορείς. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Έγινε ενημέρωση από τον Επικ. Καθηγητή Νικ. Ζούρο για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με την δημοσιοποίηση της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής στις 30 Ιανουαρίου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων για την παρουσίαση των φορέων που εκπροσωπούν. Παρουσιάσθηκαν οι δράσεις των φορέων καθώς και οι εκδηλώσεις που έχουν προετοιμασθεί από τον κάθε φορέα προκειμένου να τύχουν της έγκρισης και να μπορούν να χρησιμοποιούν το Διεθνές Λογότυπο IYPE. Ορισμένοι φορείς (Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, Κρήτης, Μουσείο Απολιθωμένου δάσους, Ελληνική Επιτροπή Γεωμορφολογίας) κατέθεσαν γραπτώς τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις προκειμένου να ενταχθούν στον κατάλογο των εκδηλώσεων της Εθνικής Επιτροπής ΙYPE. Συζητήθηκε διεξοδικά ο προγραμματισμός κοινών εκδηλώσεων όλων των Φορέων που συμμετέχουν στην Εθνική Επιτροπή καθώς και η έκδοση εντύπων με την ευκαιρία του Διεθνούς Εορτασμού. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Αποφασίσθηκε η συγκρότηση του Ελληνικού Προγράμματος Εκδηλώσεων ΙΥPE στο οποίο θα ενταχθούν κοινές δράσεις και οι δράσεις των φορέων. Στις κοινές δράσεις περιλαμβάνονται : Α. Κεντρική εκδήλωση όλων των φορέων η οποία θα διοργανωθεί στην Αθήνα. Β. Οργάνωση εκδήλωσης που θα απευθύνεται στους μαθητές των σχολίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Γ. Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Επιτροπής για την δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων. Εγκρίνονται και εντάσσονται στο Ελληνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΙΥPE οι εκδηλώσεις των φορέων που ήδη κατατέθηκαν γραπτώς στη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με την σχετική απόφαση της 30 ης Ιανουαρίου (Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, Κρήτης, Μουσείο Απολιθωμένου δάσους, Ελληνική Επιτροπή Γεωμορφολογίας). Στις εκδηλώσεις αυτές οι οργανωτές έχουν την έγκριση της Επιτροπής προκειμένου να χρησιμοποιούν το Διεθνές Λογότυπο ΙΥΡΕ.

6 Σε όλους τους συμμετέχοντες φορείς θα αποσταλεί ηλεκτρονικά η φόρμα των εκδηλώσεων προκειμένου να συγκεντρωθούν και ταξινομηθούν οι εκδηλώσεις φορέων που θα προταθούν προκειμένου να ενταχθούν στο Ελληνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΙΥPE. Επικοινωνία Ιστοσελίδα - Έντυπα Το ΙΓΜΕ ανέλαβε την κατασκευή και λειτουργία της Ιστοσελίδας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής ΙΥΡΕ στην οποία θα καταχωρούνται οι εκδηλώσεις μετά την σχετική έγκριση της Επιτροπής. Την ευθύνη κατασκευής ανέλαβε η κα Χριστίνα Παπαδημητροπούλου από το ΙΓΜΕ. Στο ΙΓΜΕ θα αποστέλλονται από την Εθνική Επιτροπή οι εκδηλώσεις όλων των φορέων καθώς και υλικό που θα συγκεντρώνεται για το σκοπό αυτό. Αποφασίσθηκε η αναζήτηση χορηγών και η εκτύπωση εντύπου και αφισών για τον Εορτασμό με αξιοποίηση των αντίστοιχων εκδόσεων της Διεθνούς Επιτροπής. Οργάνωση Επιτροπής Αποφασίσθηκε επίσης για την υποβοήθηση του έργου της Εθνικής Επιτροπής εκτός της υπάρχουσας Τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής να δημιουργηθεί α. Οργανωτική Επιτροπή Εκδηλώσεων και β. Επιτροπή Επικοινωνίας ως εξής: Συντονιστική Επιτροπή ΙΥΡΕ: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθηγητής Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ Επ. Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, ΓΕΩΤΕΕ / Πανεπιστήμιο Αιγαίου Οργανωτική Επιτροπή Εκδηλώσεων ΙΥΡΕ Καθηγητής Σπυρος Παυλίδης, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ Κα Ρόη Χουρδάκη, Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΠΘ Δρ. Χρυσάνθη Ιωακείμ, Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία Δρ. Γ. Χατζηγιάννης, ΙΓΜΕ, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων Εκπρόσωπος Εφορείας Σπηλαιολογίας Επιτροπή Επικοινωνίας Συντακτική Εντύπων και Ιστοσελίδας Χριστίνα Παπαδημητροπούλου, ΙΓΜΕ. Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, Μουσείο φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Σταμάτης Δαφνής, ΓΕΩΤΕΕ.

7 Σύνθεση Εθνικής Επιτροπής ΙΥΡΕ Η σύνθεση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής ΙΥΡΕ αποτελείται από τους εκπροσώπους Υπουργείων, Φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στην σχετική πρόσκληση και συμμετείχαν στις δύο μέχρι σήμερα συναντήσεις. Αποφασίσθηκε επίσης ότι η Επιτροπή παραμένει ανοικτή και σε άλλους φορείς που επιθυμούν την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα σε ΜΚΟ. Φορέας 1 Ελληνική Εθνικής Επιτροπής UNESCO 2 Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Εκπρόσωπος Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, κα Αικ. Τζιτζικώστα, Γενικός Διευθυντής Καθηγητής Α. Γεωργακόπουλος, Τηλ.: , Χριστίνα Παπαδημητροπούλου (υπεύθυνη για το site IYPE) τηλ.: , εσ. 417, 3 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Πρόεδρος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητής Χρ. Ζερεφός Κα Μαρία Σαχπάζη ΕΑΑ, φαξ: , Κα Χρηστιά Ελένη 4 Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Επικ. Καθηγητής Ν. Ζούρος, Τηλ.: , Μέλος ΔΣ Δρ. Γ. Μπαθρέλος Σταμάτης Δαφνής, Τμ. Δημ. Σχέσεων 5 Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία Αντιπρόεδρος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, Καθηγητή Σπ. Παυλίδης Τηλ: , κιν.: Dr. Χρυσάνθη Ιωακείμ 6 Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος 7 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Γεωλογίας 8 Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Γεωλογίας Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμ. Μπαλτατζής Τηλ.: , φαξ: , Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Σ. Παυλίδης Τηλ: , Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Γ. Κούκης, τηλ.: , φαξ: , 9 Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Τμήμα Μεταλλειολόγων Μηχανικών - Τομέας Γεωλογικών Επιστημών Διευθύντρια Τομέα Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη Λειβαδίτη, τηλ.: , φαξ:

8 11 Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας 12 Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Γεωγραφίας 13 Ελληνική Εθνική Επιτροπή κατά της Ερημοποίησης Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας Καθηγήτρια Ε. Μπριασούλη Τηλ.: , Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας Καθηγητής Aστέρης Χουλιάρας, Πρόεδρος Καθηγητής Κ. Κοσμάς, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τηλ.: Ελληνική Γεωγραφική Εταιρεία Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη Λειβαδίτη 14 Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία Πρόεδρος ΔΣ κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος, τηλ.: , Γεν. Γραμματέας κ. Φάνης Έλληνας 15 Ελληνική Εδαφολογική Εταιρεία Δρ. Χρήστος Τσαντήλας, τηλ , κ. Θεοχαρόπουλος τηλ: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πρόεδρος κα Νίκη Γουλανδρή Κος Σταύρος Ρίζος τηλ.: , Πρόεδρος ΔΣ Καθηγητής Ακ. Κελεπερτζής τηλ.: Διευθυντής Επικ. Καθηγητής Ν. Ζούρος, Διευθυντης Καθηγητής Μ. Μυλωνάς Δρ. Χ. Φασουλάς, τηλ.: , Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων Πρόεδρος ΔΣ Δρ. Α. Αγγελόπουλος, Γραμματέας ΔΣ Δρ. Γ. Χατζηγιάννης 20 Υπουργείο Πολιτισμού Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων κα Ζωή Καζαζάκη, τηλ.: , fax: , 21 ΥΠΕΧΩΔΕ Κος Πλέσσας, τηλ.: , fax: , Κα Σταυρούλα Βανικιώτη, Τμ. Διαχείρισης Φυσ. Περ/ντος, τηλ.: , , 22 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Καθηγητής κ. Αράπης Γεράσιμος, Τμ. Φυτικής Παραγωγής, τηλ , fax: , 23 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Καθ. Στέργιος Τζώρτζιος, Τμ. Γεωπονίας Φυτ. Παραγωγής και Αγροτ. Περ/ντος, τηλ.: , fax: , 24 Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) Δρ. Χρήστος Τσαντήλας, τηλ , 25 ΟΑΣΠ Διευθυντής κ. Νικήτας Παπαδόπουλος,

9 fax: , 26 ΕΛΚΕΘΕ Καθηγητής κ. Μπαλόπουλος, 27 ΣΕΒ Μιχάλης Βασιλόπουλος, τηλ.: , fax: , 28 Υπουργείο Παιδείας Κα Ρόη Χουρδάκη, Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων, 29 Υπουργείο Εσωτερικών Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης κα Σοφία Ζουρντού, Σύμβουλος Υπουργού, τηλ , φαξ , κος Ασπρογέρακας τηλ , φαξ: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης Δρ. Ελένη Αντωνιάδου, Στέλεχος Δ/νσης Τουριστικής Πολιτικής & Συντονισμού, τηλ , φαξ: , κιν.: , 31 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 32 ΥΠ.ΠΟ/Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδας 33 ΥΠΠΟ/Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας Προϊστάμενος Δ/νσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών κ. Φοίβος Θεοδώρου, τηλ , φαξ , κα Γκάγκαρη Πηνελόπη, τηλ Προϊσταμένη κα Αικατερίνη Κυπαρίσση-Αποστολίκα, φαξ: , Χρ. Αγουρίδης, τηλ.: , Προϊστάμενος κ. Ανδρέας Ντάρλας τηλ.: , φαξ: , κα Αγνή Καραδήμου,

10 ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ (INTERNATIONAL YEAR OF PLANET EARTH) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ημερομηνία Τόπος διεξαγωγής Πόλη Διοργανωτής Επαφή Κέντρο Γαία Ιούνιος 2007 Κηφισιά Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Μάιος Αττική Ιστορίας Ιστορίας H 2Over? Νερό: Προβλήματα, Λύσεις και Προοπτικές. 1 Μαρτίου 30 Νοεμβρίου 11 Μαρτίου 1 Απριλίου Εθνική Βιβλιοθήκη Σερρών Σέρρες Εθνικός Παιδικός Διαγωνισμός για τον Πλανήτη Γη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω Ηράκλειο Κρήτης Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη Σερρών Κρήτης Συνδιοργανωτές: Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, ΓΕΩΤΕΕ/ Π.Κ., ΤΕΕ/ΤΑΚ Γεωεπιστήμες για την Κοινωνία: Τρεις και μια προσεγγίσεις του Πλανήτη Γη (Ανοικτές διαλέξεις-συζητήσεις για το ευρύ κοινό από διακεκριμένους επιστήμονες) Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Κηφισιά Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Μάρτιος Ιστορίας Αττική Ιστορίας Πλανήτης Γη. Κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη παρέμβαση. 9 Απριλίου Αίθουσα Τελετών Παλιάς Θεσσαλονίκη Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. Φιλοσοφικής Σχολής Παγκόσμια Ενεργειακά Αποθέματα των μη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και οι επιπτώσεις από την αναμενόμενη έλλειψή τους Απριλίου 20 Ιουνίου Κέντρο Πληροφόρησης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μυτιλήνη Έκθεση και σεμινάρια: «Σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο και αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων των γεωεπιστημών για την αντιμετώπισή του» Μαΐου Κέντρο Πληροφόρησης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χίος Έκθεση και σεμινάριο: «Σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο και αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων των γεωεπιστημών για την αντιμετώπισή του» 24 Μαΐου 28 Μαΐου 31 Μαΐου Παλαιό Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας Βόλος Ο Κόσμος των Σπηλαίων: Έρευνα και Προστασία (Ημερίδα) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας & Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Ο Χείρων» Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τομέας Μετεωρολογίας Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρία (ΕΜΤΕ), Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ΙΧ ΕΜΤΕ Πανελλήνιο - Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Σχολή Γεωπονικών Παραγωγής & Αγροτικού Μάιος Επιστημών/Πανεπιστήμιο Βόλος Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Τμ.Γ.Φ.Π.Α.Π.) & ΠΑΝΔΟΙΚΟ Διαλέξεις σε θέματα Γεωεπιστημών από διακεκριμένους Επιστήμονες. Μάιος- Σεπτέμβριος Σίγρι Διαλέξεις σε θέματα Γεωεπιστημών από διακεκριμένους Επιστήμονες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Προσωπικότητες

11 Μάιος- Σεπτέμβριος Μάϊος- Σεπτέμβριος 1-6 Ιουνίου 1-8 Ιουνίου 1-14 Ιουνίου 9-13 Ιουνίου Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, Κρήτης Ηράκλειο Κρήτης Γνωριμία με τα πετρώματα και το τοπίο μας (Δραστηριότητες υπαίθρου για παιδιά) Σχολή Γεωπονικών Επιστημών/ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βόλος Η Γη μας-φωτογραφική Έκθεση Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας Μυτιλήνη & Σίγρι Κρήτης «Ακαθοπόντικες», Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, ΚΠΕ Ανωγείων ΠΑΝΔΟΙΚΟ- Τμ.Γ.Φ.Π.Α.Π./Π.Θ. Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου & ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥNEΔΡΙΟ Studying, Modeling and Sense Making of Planet Earth Ανώγεια Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη Κρήτη ΣΠΟΚ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Τα Σπήλαια του Ψηλορείτη Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, Ηράκλειο Βασιλική Αγίου Μάρκου Κρήτης Κρήτης ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ Υλικά της Γης και Λαϊκή Τέχνη Κέντρο Έρευνας Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και το Ιατροβιολογικό Ίδρυμα (ΙΙΒΕΑΑ) Αθήνα Γενική Γραμματεία του GEO (Γενεύη), Ελληνικό Γραφείο GEO, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Προϋποθέσεις συστημάτων παρατήρησης για την Διαχείριση και Ανακούφιση των επιρροών των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και τον κατακλυσμό παράκτιων περιοχών στην περιοχή της Μεσογείου Ιουνίου Ιουνίου Ιούνιος Συνεδριακό κέντρο ΑΚS Πόρτο Χέλι Πελοπόννησος Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας 13 η Συνάντηση Βέλγων, Γάλλων, Ρουμάνων, Ιταλών Γεωμορφολόγων. «Γεωαρχαιολογία και μεταβολές στο τοπίο» Συνεδριακό κέντρο Αλκυών Πόρτο Χέλι Πελοπόννησος Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας WORKSHOP: «Γεωμορφολογική εξέλιξη του τοπίου και Γεωαρχαιολογία» Σίγρι Παρουσίαση Μελέτης Θαλάσσιου Πάρκου Δυτικής Παράλληλη οργάνωση περιοδικής έκθεσης με ευρήματα από το υποθαλάσσιο τμήμα του Ιούνιος hy/earthconference/gr/main_fr.htm Ιούνιος- Οκτώβριος Ιούλιος- Σεπτέμβριος Ιούλιος- Οκτώβριος Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μυτιλήνη Λέσβος ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σπουδή, Μοντελοποίηση και Κατανόηση του Πλανήτη Γη Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου h-conference oworkshop1/index.html Εργαστήρια Λαϊκής Τέχνης Βόλος Π.Θ. & ΠΑΝΔΟΙΚΟ Υλικά της Γης και Λαϊκή Τέχνη Σίγρι & Σωματείο «Οι Φίλοι του» ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σίγρι /site/ho me/ws/secondary+menu/friends.csp

12 Περιοδική έκθεση με θέμα τα δεινοθήρια του και την παρουσία προβοσκιδωτών στον Ελλαδικό χώρο Παράλληλη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος και μουσειοσκευής Ιούλιος- Οκτώβριος Αύγουστος- Οκτώβριος Σεπτεμβρίου Σίγρι ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Οι Καρποί της Λεσβιακής Γης Χωριά στην περιοχή της Μαγνησίας Βόλος ΠΑΝΔΟΙΚΟ- Τμ.Γ.Φ.Π.Α.Π./Π.Θ. Γιορτή Αγροτουρισμού-Οι καρποί της Θεσσαλικής Γης Κέντρο Έρευνας Αστρονομίας Γενική Γραμματεία του GEO και Εφαρμοσμένων (Γενεύη), Ελληνικό Γραφείο Μαθηματικών και το Αθήνα GEO, Εθνικό Αστεροσκοπείο Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) 8 ο Συνέδριο της Επιτροπής Ανάπτυξης Δυνατοτήτων Δημιουργώντας Σύστημα Διασύνδεσης μέσω του GEOSS Σίγρι & Σεπτεμβρίου Μυτιλήνη & Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Γεωδιατήρηση και Γεωπάρκα: Ερμηνεία γεωμνημείων και Επικοινωνία» (Geoconservation and Geoparks: Interpretation and Communication) Σεπτέμβριος Μυτιλήνη Εργαστήριο Λιμενικών Εργων, Μυτιλήνη ΕΜΠ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΖΩΝΩΝ Σεπτέμβριος 24 Οκτωβρίου 25 Οκτωβρίου Οκτώβριος Φθινόπωρο Συνεδριακό Κέντρο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας Πύργος Ηλείας Αθήνα 3 η Συνάντηση Ελλήνων Γεωμορφολόγων. «Γεωμορφολογικές Έρευνες στον Ελληνικό Χώρο» Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας Αθήνα Ελληνική Εδαφολογική Εταιρεία και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας WORKSHOP: «Γεωμορφολογικές Τεχνικές στις Έρευνες Πεδίου» Σχολή Γεωπονικών Επιστημών/Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σπήλαια Β. Ελλάδας Βόλος Κλιματικές αλλαγές στη Γη Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, και ΠΑΝΔΟΙΚΟ Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας (Ε.Π.Σ.Β.Ε) Ξεναγήσεις σχολείων σε ανασκαφές σπηλαίων που διεξάγει η Ε.Π.Σ.Β.Ε Γενική Γραμματεία του GEO Απρίλιος 2009 Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Θεσσαλονίκη (Γενεύη), Ελληνικό Γραφείο GEO, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 1 ο Διαβαλκανικό Συμπόσιο - Ορισμός των κενών και των αναγκών στις Φυσικές Καταστροφές Ακαδημία Αθηνών, Κέντρο Έρευνας Αστρονομίας και Γαλλική Επιτροπή του Απρίλιος 2009 Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Διεθνούς Έτους Πλανήτης Γη, Αθήνα και το Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Εθνικό Αστεροσκοπείο (ΙΙΒΕΑΑ), Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Αθηνών, Ίδρυμα Γουλανδρή Συναναστροφές με τη Γη

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική»

Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Q-Cities Δίκτυο Πόλεων για την Ποιότητα, «Δραστηριότητα & Προοπτική» Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Γενικός Γραμματέας Δήμου Αμαρουσίου Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης»

Διαβάστε περισσότερα

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση

Προστατευόμενη Περιοχή Χελμού-Βουραϊκού: δικτύωση : εκπαίδευση έρευνα δικτύωση Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Μαρία Καμηλάρη Βιολόγος, M.Sc. Φορέας Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού Ας συστηθούμε... 1992 Πρόταση Ορειβατικού Συλλόγου Καλαβρύτων σε συνεργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Τριήμερου Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον» στην περιοχή του ΚΠΕ Βεύης- Μελίτης με τίτλο:

ΘΕΜΑ: Πρόσκληση Τριήμερου Σεμιναρίου Εκπαιδευτικών του Εθνικού Δικτύου Π.Ε «Τουρισμός και Περιβάλλον» στην περιοχή του ΚΠΕ Βεύης- Μελίτης με τίτλο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΒΕΥΗΣ ΜΕΛΙΤΗΣ Αρ. Πρωτ.: 36 Βεύη, 20-2-2014 Tαχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Ιουνίου 2016 ΠΑΝΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ 13/6/2016 ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με μεγάλη επιτυχία και με τη συμμετοχή 500 περίπου συνέδρων ολοκληρώθηκε στις 12 Ιουνίου το τριήμερο Ανοικτό Συνέδριο Κοινωνίας Πολιτών για την

Διαβάστε περισσότερα

Έδρα UNESCO για τις Φυσικές Καταστροφές στη γεώσφαιρα, την υδρόσφαιρα και την ατμόσφαιρα

Έδρα UNESCO για τις Φυσικές Καταστροφές στη γεώσφαιρα, την υδρόσφαιρα και την ατμόσφαιρα Έδρα UNESCO για τις Φυσικές Καταστροφές στη γεώσφαιρα, την υδρόσφαιρα και την ατμόσφαιρα Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών (ΕΑΑ) Επικεφαλής: Καθηγητής κ. Χρήστος Σ. Zerefos, Πρόεδρος του ΝΟΑ Αθήνα, Ιούνιος 2009

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20/01/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20/01/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 20/01/2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ. 198 ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ «Ο.Α.Σ.Π.» Δ/νση Κοινωνικής Αντισεισμικής Άμυνας ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

1 ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού ικτύου «ικτύωση για την προώθηση της καινοτοµίας στον αγροτικό χώρο» Αθήνα, 21 & 22 Νοεµβρίου 2016

1 ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού ικτύου «ικτύωση για την προώθηση της καινοτοµίας στον αγροτικό χώρο» Αθήνα, 21 & 22 Νοεµβρίου 2016 1 ο Συνέδριο του Εθνικού Αγροτικού ικτύου 2014-2020 «ικτύωση για την προώθηση της καινοτοµίας στον αγροτικό χώρο» Αθήνα, 21 & 22 Νοεµβρίου 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ευτέρα, 21 Νοεµβρίου 2016 9:00 9:30 Προσέλευση

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Χρήστος 2. Επώνυμο: Δημητρίου 3. Ημερομηνία Γέννησης: 9/7/1960 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΕΚΠΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 2012-2014

ΠΕΕΚΠΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 2012-2014 ΠΕΕΚΠΕ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΟΣ 2012-2014 Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση - Νέα Κίος, 29 Ιουνίου 2014 Στις 18/9/2013 πραγματοποιήθηκε η εκλογοαπολογιστική συνέλευση του Παραρτήματος. Η Δ.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Γνωριμία με τη Γεωλογία

Γνωριμία με τη Γεωλογία Γνωριμία με τη Γεωλογία 16 Δεκεμβρίου 2010 Επιστήμη της Γεωλογίας Γεωλογία (Ελληνικές λέξεις γαία γέα-γα-γη και λόγος ): Ηεπιστήμηπουμελετάτηλογική της Γης Η λέξη Γεωλογία" χρησιμοποιήθηκε αρχικά από τον

Διαβάστε περισσότερα

11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κλιματική Αλλαγή,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγική Σειρά Μαθημάτων για την Ενέργεια από το ΙΕΝΕ (Μάρτιος Απρίλιος 2011)

Εισαγωγική Σειρά Μαθημάτων για την Ενέργεια από το ΙΕΝΕ (Μάρτιος Απρίλιος 2011) «Ο Κύκλος της Ενέργειας» Εισαγωγική Σειρά Μαθημάτων για την Ενέργεια από το ΙΕΝΕ (Μάρτιος Απρίλιος 2011) Σύνολο ωρών: 36 2η Σειρά Σεµιναρίων 1 η Ενότητα Τετάρτη, 2 Μαρτίου Εισαγωγικές Ομιλίες Τι είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα:

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ. Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Συνέντευξη Τύπου Του Γραμματέα Προγράμματος ΝΔ Ευριπίδη Στυλιανίδη με θέμα: «Δομή, στελέχωση και Μεθοδολογία κατάρτισης του Κυβερνητικού Προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας»

Διαβάστε περισσότερα

11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 11 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κλιματική Αλλαγή,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.: 4761 Μυτιλήνη, 19/9/2012. Κοιν.:

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.: 4761 Μυτιλήνη, 19/9/2012. Κοιν.: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗΣ Α.Π.: 4761 Μυτιλήνη, 19/9/2012 Πληρ.: X. Μπέλλου Τηλ.: 22510-36137 Προς: Κοιν.: Όλα τα Α.Ε.Ι. της Χώρας Όλα τα Ερευνητικά Κέντρα της Χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΗΜΝΟΥ ΜΕΤΑΞΥ: ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΗΜΝΟΥ, ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και ΤΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΔΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ Στην Μύρινα σήμερα Νοεμβρίου 2011 και στο

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων. Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού ΠΜΣ ΜΟΥΣΕΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Τόποι/ταυτότητες/ φυσική και πολιτιστική κληρονομιά: κρίσι-μα θέματα στρατηγικού σχεδιασμού Εορτασμός Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς «Κρίσεις: συνέχειες

Διαβάστε περισσότερα

Προς: 1. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Προς: 1. Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ & ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ Αθήνα, 08/02/2013 Αριθμ. Πρωτ.: οικ. 155126 ΕΙΔΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΔΑΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ταχ. Δ/νση: Μ. Ιατρίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27 ο /17-10-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 1054/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27 ο /17-10-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 1054/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 27 ο /17-10-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 1054/2013 ΘΕΜΑ 22 ο Έγκριση συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων Περιφερειακών Ενοτήτων Μαγνησίας

Διαβάστε περισσότερα

Ρόδος, 10.07.2015 Α.Π. 3035

Ρόδος, 10.07.2015 Α.Π. 3035 ΠANEΠIΣTHMIO AIΓAIOY ΣΧΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ Π.Μ.Σ. «ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ» Ρόδος, 10.07.201 Α.Π. 0 Το Τμήμα Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

Απόσπασμα Πρακτικού 34/

Απόσπασμα Πρακτικού 34/ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρ. πρωτ.: 5581/9-05-014 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Απόσπασμα Πρακτικού 4/9-05-014 Σήμερα, 9 Μαΐου 014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 11.00 π.μ., στο Γραφείο του Προέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Πληρ.: Ελένη Γουρνέλου Τηλ.: 22510-36246 Fax: 22510-36409 Email: egou@aegean.gr. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΠ. 518 Μυτιλήνη, 25/4/2013 Προς: Αξιολογητές που ορίστηκαν από την ΕΕΕΕ:

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ.: 881. Βόλος, 24 Mαΐου 2011.

Αριθμ. πρωτ.: 881. Βόλος, 24 Mαΐου 2011. Αριθμ. πρωτ.: 881. Βόλος, 24 Mαΐου 2011. ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος (τακτικά και αναπληρωματικά) για την πλήρωση μιας θέσης ΔΕΠ στο γνωστικό αντικείμενο «Αμπελουργία» τη βαθμίδα του Λέκτορα.

Διαβάστε περισσότερα

EC - EIE Programme - SEIPLED Project. WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ:

EC - EIE Programme - SEIPLED Project. WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: EC - EIE Programme - SEIPLED Project WP 2: «Μεθοδολογία & Εργαλεία» ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Προσέγγιση σε τοπικό επίπεδο Τοπικές συνθήκες Εμπόδια Συμβουλευτική Επιτροπή Στάδιο Σχεδιασμού Πρόγραμμα εργασίας 1. Προσέγγιση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα του Σεμιναρίου: «Υπαίθρια Διαβίωση και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Ανασαίνοντας την Μνήμη» Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

Θέμα του Σεμιναρίου: «Υπαίθρια Διαβίωση και Γεωμυθολογικά Μονοπάτια: Ανασαίνοντας την Μνήμη» Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014 Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανωγείων πρόκειται να συνδιοργανώσει στο πλαίσιο των δράσεων του δικτύου «Γεωμυθολογικά-Γεωπεριβαλλοντικά μονοπάτια» στο οποίο ανήκει ως συνεργαζόμενο ΚΠΕ, με το Κ.Π.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο

Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο Προώθηση Αειφόρων Προτύπων Παραγωγής και Κατανάλωσης με Παράδειγμα το Ελαιόλαδο Δρώμενα από τη συμμετοχή στην Μεσογειακή Έκθεση Ελιάς και Ελαιολάδου «Ελαιοτεχνία» 16-18 Απριλίου 2010. Πρακτικά της συνάντησης

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Επετειακό έμβλημα Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Επετειακό έμβλημα Επετειακό έμβλημα και λογότυπος Επετειακός

Διαβάστε περισσότερα

Θερινό Σχολείο «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Προκλήσεις για την Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και Διεθνή Πολιτική»

Θερινό Σχολείο «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Προκλήσεις για την Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και Διεθνή Πολιτική» Θερινό Σχολείο «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Προκλήσεις για την Οικονομία, Κοινωνία, Πολιτισμό και Διεθνή Πολιτική» 6-10 Ιουλίου 2016 Στείρι Βοιωτίας Διοργανωτές: Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δεύτερης (2ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010 Θεσσαλονίκη, 6-2-2010

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δεύτερης (2ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010 Θεσσαλονίκη, 6-2-2010 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Δεύτερης (2ης) Συνεδρίασης Δ.Σ. ΓΕΩΤ.Ε.Ε., έτους 2010 Θεσσαλονίκη, 6-2-2010 ΠΑΡΟΝΤΕΣ: Θεόδωρος Μαρκόπουλος (Πρόεδρος), Γεώργιος Τζανιδάκης (Α Αντιπρόεδρος), Βασίλειος Ηλιάδης (Β Αντιπρόεδρος),

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ AΡΧΑΝΕΣ, 21 Φεβρουαρίου 2014 ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ AΡΧΑΝΩΝ-ΡΟΥΒΑ-ΓΟΥΒΩΝ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Παρουσίαση του Δικτύου Καθηγητής Π. Λατινόπουλος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Τι είναι το Δίκτυο Το Δίκτυο ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ είναι ένα μη

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ

Α Π Ο Φ Α Σ Η Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ Αθήνα 28 Ιουλίου 2015 Αριθ. πρωτ: ΔΙΠΑΑΔ/ΕΚΔΔΑ/Φ.12 /63 /24972 Δ/ΝΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Υπενθύμιση. Παγκόσμιες ημέρες αφιερωμένες στο περιβάλλον

Υπενθύμιση. Παγκόσμιες ημέρες αφιερωμένες στο περιβάλλον Υπενθύμιση Παγκόσμιες ημέρες αφιερωμένες στο περιβάλλον Φεβρουάριος 2: Ημέρα Υγροτόπων Στις 2 Φεβρουαρίου 1977 υπογράφτηκε η Σύμβαση για τους Υγροτόπους στην πόλη Ramsar του Ιράν. Στη Συνθήκη αυτή περιλαμβάνονται

Διαβάστε περισσότερα

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ»

«ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ» 1 ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 3ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΕΙΦΟΡΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ «ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ»

Διαβάστε περισσότερα

ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ

ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΩΚΕΑΝΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ Ι Σχολεία και επιστήμονες εν πλω στο ΑΙΓΑΙΟ «Το σχολείο μου ταξιδεύει με τον ΠΕΡΣΕΑ» PERSEUS@School network, Μαθητική εκπαιδευτική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ

ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΩΔ. ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΒΑΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΥ ΒΑΘΜΟΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΑΡΧΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΗ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ 413 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΑΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο»

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ. «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Ημερίδα με θέμα: «Βιώσιμη Ενεργειακή Ανάπτυξη σε Περιφερειακό, Διαπεριφερειακό και Διασυνοριακό Επίπεδο» Ημερομηνία: Τετάρτη, 20 Μαΐου 2015 στις 10:00 Χώρος διεξαγωγής : Αίθουσα Εκδηλώσεων και

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Υποψήφια Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Εκλογές 2009. Νοµαρχιακή Σύµβουλος Αχαΐας. e-mail: info@georgakopoulou-basta. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ - 1 - ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑ : ΕΠΩΝΥΜΟ : ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ : ήµητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα Αρχιτέκτων Μηχανικός Ε.Μ.Π ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ι ΙΟΤΗΤΑ : Γενική Γραµµατέας Περιφέρειας Ηπείρου Υποψήφια Βουλευτής

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστημίου Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο: «Θεματική Χαρτογραφία»

Πανεπιστημίου Αιγαίου με γνωστικό αντικείμενο: «Θεματική Χαρτογραφία» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Συγκρότηση Εκλεκτορικού Σώματος για την πλήρωση μιας θέσης μέλους ΔΕΠ στη βαθμίδα του Αναπληρωτή Καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Συγκρότηση Εκλεκτορικού Σώματος για την πλήρωση μιας θέσης μέλους ΔΕΠ στη βαθμίδα του Επίκουρου Καθηγητή του Τμήματος Γεωγραφίας του Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Νοέμβριος 2012 έως Δεκέμβριος 2013 300,000 200,000 100,000 ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ Η ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων σαν πεδίο δράσης περιβαλλοντικών προγραμμάτων εκπαίδευσης Επιμορφωτικό Σεμινάριο Β Επιπέδου Σάββατο 12

Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων σαν πεδίο δράσης περιβαλλοντικών προγραμμάτων εκπαίδευσης Επιμορφωτικό Σεμινάριο Β Επιπέδου Σάββατο 12 Ο βιότοπος της κοιλάδας των πεταλούδων σαν πεδίο δράσης περιβαλλοντικών προγραμμάτων εκπαίδευσης Επιμορφωτικό Σεμινάριο Β Επιπέδου Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016 Το Κ.Π.Ε. (Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης)

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών. Δελτίο Τύπου

Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών. Δελτίο Τύπου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών Πληροφορίες: Κρουσανιωτάκη Σοφία, Διοικητική Υποστήριξη ΜΟΔΙΠ, τηλ.. 210 3689653 Αικ. Φουντή, Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης ΜΟ.ΔΙ.Π

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΕΚΤ 2011-2012 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΙΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΠΟΡΩΝ (ΕΑΠΑΠ) ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ 2007-2013

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 49. Θέμα: «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Διευθυντά,

Π Ρ Ο Σ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΚΕΟΣΟΕ ΕΔΡΕΣ ΤΟΥΣ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 49. Θέμα: «ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΕΡΝΑΜΕ ΕΛΛΑΔΑ» Κύριε Πρόεδρε, Κύριε Διευθυντά, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΑΜΠΕΛΟΟΙΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. ΡΙΑΝΚΟΥΡ 73, 115 23 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ: (210) 6923102 6923291 6928224 FAX: (210) 6981182 e-mail : keosoe@otenet.gr Αριθμ. πρωτ. 186/694 Αθήνα, 17 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτική - Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων

Ενημερωτική - Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων Ενημερωτική - Επιμορφωτική Συνάντηση Ευρωπαϊκής Ατζέντας για την Κατάρτιση και Εκπαίδευση Ενηλίκων «Εκπαίδευση και Κατάρτιση Ενηλίκων στις Κυκλάδες: Αμβλύνοντας εκπαιδευτικές, κοινωνικές και επαγγελματικές

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Β - Άμεση Διαχ/ση Κολωνού ΑΘΗΝΑ

Τμήμα Β - Άμεση Διαχ/ση Κολωνού ΑΘΗΝΑ Να διατηρηθεί μέχρι: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ---- ΑΘΗΝΑ 16 / 01 / 2013 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΟΙΚ. ΚΑΙ ΟΙΚΟΝ. ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Αρ. Πρωτ. Βαθμός Προτερ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Σχετ: α) Η εγκεκριμένη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης Περιφέρειας Θεσσαλίας RIS 3

ΠΡΟΣ: ΚΟΙΝ: Σχετ: α) Η εγκεκριμένη Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης Περιφέρειας Θεσσαλίας RIS 3 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Γραφείο Περιφερειάρχη Ταχ. Δ/νση Τηλέφωνο : Κουμουνδούρου Παπαναστασίου, Διοικητήριο, 411 10 ΛΑΡΙΣΑ : 2413 506 552/553 ΠΡΟΣ: Λάρισα, 16-11-2015 α.π.: 2833 Ως Πίνακας Αποδεκτών ΚΟΙΝ:

Διαβάστε περισσότερα

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012

Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Aρ. Πρωτ.: 900 Αθήνα, 6 Φεβρουαρίου2012 Προς: όλα τα Λύκεια της Αττικής Θέμα: Πρόσκληση Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων Ελλάδος (Ε.Κ.Ν.Ε.) στην 25 η Εθνική Συνδιάσκεψη του Ε.Κ.Ν.Ε. για την επιλογή της Εθνικής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011

Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 Βιοποικιλότητα και Πολιτιστική Ποικιλομορφία Πρόγραμμα, 18-27 Φεβρουαρίου 2011 ΜΕΡΟΣ I: ΑΓΙΟΣ ΠΕΤΡΟΣ ( ιαμονή στο ξενοδοχείο Parnon) Παρασκευή 18/2 και Άφιξη των συμμετεχόντων στην Αθήνα (αεροδρόμιο) και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ

ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 8 ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Οικονομία, Διακυβέρνηση

Διαβάστε περισσότερα

Αθήνα, 2 Μαΐου 2013 Αρ. Πρωτ. 702 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

Αθήνα, 2 Μαΐου 2013 Αρ. Πρωτ. 702 ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ «ΔΗΜΗΤΡΑ» ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Τομέας Προστασίας Δασών Εργαστήριο Δασικών Πυρκαγιών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ»

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ» ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΗΣ «ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ» Η «ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΟΜΟΦΥΛΟΦΟΒΙΑΣ» : ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟ ΕΝΤΥΠΟ «ΒΙΤΑΜΙΝΗ Ο» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ «ΠΑΝΟΡΑΜΑ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΙΚΩΝ ΤΑΙΝΙΩΝ» ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΕΣ, ΤΗ «ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΩΝ 11-13 ΜΑΪΟΥ 1992

ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΩΝ 11-13 ΜΑΪΟΥ 1992 ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΣΥΝΕΔΡΩΝ ΤΟΥ 1ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΕΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΩΝ 11-13 ΜΑΪΟΥ 1992 Περιλαμβάνονται μόνο οι σύνεδροι που έδωσαν τα στοιχεία τους. 2 Ζαχιώτη Νίκη

Διαβάστε περισσότερα

Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ

Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Παρουσίαση του Δικτύου Καθηγητής Π. Λατινόπουλος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Τι είναι το Δίκτυο Το Δίκτυο ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ είναι ένα μη

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε Ι Ο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ) ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3/2011, ΩΡΑ 11.00, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η

Π Ρ Ο Ε Δ Ρ Ε Ι Ο ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΧΟΛΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ (ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΣΔΕΠ) ΣΑΒΒΑΤΟ 19/3/2011, ΩΡΑ 11.00, ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΑΘΗΝΩΝ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Σ Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού Διεύθυνση: ΣΤΑΔΙΟΥ 5, GR105 62, ΑΘΗΝΑ, Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: posdep@posdep.gr Ιστοσελίδα: www.posdep.gr Τηλέφωνο: 210-3689372 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

Προστασίας και Καταγραφής της Γεωλογικής κληρονομίας κατά την εκπόνηση ΜΓΚ. Δυνατότητες

Προστασίας και Καταγραφής της Γεωλογικής κληρονομίας κατά την εκπόνηση ΜΓΚ. Δυνατότητες Δυνατότητες Προστασίας και Καταγραφής της Γεωλογικής κληρονομίας κατά την εκπόνηση ΜΓΚ Χαράλαμπος Φασουλάς Υπεύθ. Τμ. Γεωποικιλότητας, ΜΦΙΚ Υπεύθ. Γεωπάρκου Ψηλορείτη Συντονιστής Ελληνικού Φόρουμ Γεωπάρκων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ Τρίπολη, 24/4/2013 Ταχ. Δ/νση: Πλ. Εθν. Μακαρίου Ταχ. κώδικας: Τ.Κ. 22100-Τρίπολη Τηλέφωνο/ Fax: 2713-601191

Διαβάστε περισσότερα

11ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

11ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ 1 ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 11ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Κλιματική Αλλαγή,

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμ. πρωτ.: 883.- Βόλος, 24 Mαΐου 2011.

Αριθμ. πρωτ.: 883.- Βόλος, 24 Mαΐου 2011. Αριθμ. πρωτ.: 883.- Βόλος, 24 Mαΐου 2011. ΠΡΟΣ: Τα μέλη του Εκλεκτορικού Σώματος (τακτικά και αναπληρωματικά) για την πλήρωση μιας θέσης ΔΕΠ στο γνωστικό αντικείμενο «Γενετική Βελτίωση Φυτών» τη βαθμίδα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 05 Απριλίου 2002 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ.πρωτ.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 05 Απριλίου 2002 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ.πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 05 Απριλίου 2002 ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΠΕΝ ΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ.πρωτ. 158346/ΕΥΣΑΠΠ 214 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦ/ΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15

Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Πρακτικά ΔΣ στις 26/09/15 Σήμερα, Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 17:00, πραγματοποιήθηκε η 3 η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ένωσης Διαιτολόγων Διατροφολόγων Ελλάδας στα γραφεία του συλλόγου. Παρόντες ήταν

Διαβάστε περισσότερα

2 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ

2 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ 2 Ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΑΓΟΡΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ Στις 16 & 17 Οκτωβρίου διεξήχθη το 2 ο Πανελλήνιο Συμπόσιο Διδασκόντων στα Οικονομικά και στη Διοίκηση των Συστημάτων και Υπηρεσιών

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης

Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη 15-3-2011 Αριθ.Πρωτ.215 Προς: Τα μέλη του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Εφετείου Θεσσαλονίκης Θέμα: Ημερίδα του I.R.E.N.E. Σας γνωρίζουμε ότι την Παρασκευή 20 Μαΐου 2011 διοργανώνεται στην Κέρκυρα

Διαβάστε περισσότερα

Οι σπουδές Γεωπληροφορικής στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου

Οι σπουδές Γεωπληροφορικής στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου Οι σπουδές Γεωπληροφορικής στο Πανεπιστήµιο Αιγαίου Μιχάλης Βαΐτης Λέκτορας ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΜΥΤΙΛΗΝΗ ΧΙΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΚΑΡΛΟΒΑΣΙ ΣΥΡΟΣ ΡΟ ΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΝΟΤΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

όλους η πρόληψη συμφέρει 1 η Ανακοίνωση για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας 29-30 Νοεμβρίου 2010 Ξενοδοχείο Athens Hilton

όλους η πρόληψη συμφέρει 1 η Ανακοίνωση για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας 29-30 Νοεμβρίου 2010 Ξενοδοχείο Athens Hilton Υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κύριου Κάρολου Παπούλια 1 ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Υγεία και την Ασφάλεια της Εργασίας η πρόληψη συμφέρει όλους 29-30 Νοεμβρίου 2010 Ξενοδοχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. «Διημερίδα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης σε θέματα Γυναικείας Μετανάστευσης» Αθήνα 8-9 Ιουνίου 2015

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ. «Διημερίδα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης σε θέματα Γυναικείας Μετανάστευσης» Αθήνα 8-9 Ιουνίου 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗΣ ΘΕΜΑΤΙΚΟΣ ΚΥΚΛΟΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» «Διημερίδα Επιμόρφωσης και Ευαισθητοποίησης σε θέματα Γυναικείας Μετανάστευσης» ΠΡΑΞΗ: «Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ

ΟΕΕΤΑΚ - Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος Τμήμα Ανατολικής Κρήτης. Ι' ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΚΕΨΗΣ Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε για 10η συνεχή χρονιά ο θεσμός των Εκδηλώσεων Οικονομικής Σκέψης του Οικονομικού Επιμελητηρίου Τμήματος Ανατολικής Κρήτης οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από 24 Νοεμβρίου έως

Διαβάστε περισσότερα

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Μονάδα Διασφάλισης Ποιότητας Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ 7.3.1 Δελτία τύπου σε εφημερίδες και περιοδικά A Εξάμηνο 2012: Ιανουάριος- Ιούνιος 2012 ΕΝΕΡΓΕΙΑ 7: Προβολή Δημοσιότητα

Διαβάστε περισσότερα

15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010

15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010 ΔΙΕΘΝΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΙΟΠΟΛΙΤΙΚΗΣ (Β.Ι.Ο.) ΤΙΜ. ΒΑΣΟΥ 10, ΑΘΗΝΑ 11521 ΤΗΛ. (210) 6432419 FAX (210) 6434093 e-mail: bios@otenet.gr www.biopolitics.gr 15η Βιο-Ολυμπιάδα των Νέων 2010 Αγ. Πετρούπολη, 17 21 Σεπτεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενέργεια και Θαλάσσιος Χώρος.

9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενέργεια και Θαλάσσιος Χώρος. 1 ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 9ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Ενέργεια και Θαλάσσιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ

ΕΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ 2003 Καλαμάτας Στυλίδας Ακράτας Λιθακιάς Σήμερα Στυλίδας- Υπάτης Καλαμάτας Άμφισσας Περτούλι - Τρικκαίων Αράχθου Άρτας Παρανεστίου Αρναίας Χαλκιδικής Μολάων Αρχανών - Ρούβα

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ 1 ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΟΡΘΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΚΟΙΝΟΤΙΚΩΝ ΠΟΡΩΝ & ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ 2007 2013» ΜΟΝΑΔΑ Α Ταχ. Δ/νση : Λ. ΑΘΗΝΩΝ 58 Ταχ. Κώδικας :

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Απόσπασμα Πρακτικού 1/17-01-2012 Αριθμός Απόφασης 6/2012 Στο Ηράκλειο σήμερα 17 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Τρίτη και ώρα 14:00, συνήλθε σε συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

12-14/06/2015 Περιφερειακό Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή

12-14/06/2015 Περιφερειακό Πανελλήνιο Συνέδριο με διεθνή συμμετοχή Το e-επιστημονικό περιοδικό «Εκπαίδευση Ενηλίκων και Πολιτισμός στην Κοινότητα» και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (EΔΕΕΚ) σε συνεργασία με το Πολυτεχνείο Κρήτης - Σχολή Αρχιτεκτόνων

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α. Ανακοινώσεις εισηγήσεις-προτάσεις σε Συμβούλια Επιτροπές

Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α. Ανακοινώσεις εισηγήσεις-προτάσεις σε Συμβούλια Επιτροπές Π Α Ρ Α Ρ Τ Η Μ Α Ε. ΕΙΔΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Ανακοινώσεις εισηγήσεις-προτάσεις σε Συμβούλια Επιτροπές Εισηγήσεις για θέματα πορείας υλοποίησης και ένταξης έργων στην Επιτροπή Παρακολούθησης του ΠΕΠ Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ

ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΟΠΟΙΚΙΛΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ 1 ΠΑΝΤΕΙΟΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ 6ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΘΕΡΙΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΕΥΡΩΠΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος

Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος Η Διημερίδα υλοποείται στο πλαίσιο της Πράξης «Δράσεις Δια Βίου Μάθησης για το Περιβάλλον και την Αειφορία», μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», με τη συγχρηματοδότηση

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΛΕΤΩΝ, ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Β ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ----- Ταχ. Δ/νση: Α. Παπανδρέου 37 Τ.Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Απολογισμός Δράσεων 2013

Απολογισμός Δράσεων 2013 Απολογισμός Δράσεων 2013 Ο Απολογισμός Δράσεων 2013 έχει σκοπό να προσφέρει μια εικόνα για το βασικό έργο του Ιδρύματος τη χρονιά που πέρασε μέσα από την παρουσίαση επιλεγμένων προγραμμάτων. Δράσεις που

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Μυτιλήνη, Αρ. πρωτ.: 464

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ. Μυτιλήνη, Αρ. πρωτ.: 464 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑ Πληρ.: κα. Ε. Χατζηδημητρίου Τηλ.: 22510 36180 Email: eriha@aegean.gr Προς Μέλη Ειδικής Επταμελούς Επιτροπής Επιλογής (Όπως πίνακας αποδεκτών)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 150 1

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 150 1 384 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΘΕΩΡΙΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ 75 90 1 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ 85 100 1 129 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝ. ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ 155 150 1 227

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ --ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-- 2014 & 2013

ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ --ΕΠΙΛΟΓΗ 90% ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ-- 2014 & 2013 ΙΔΡΥΜΑ ΟΝΟΜΑ ΕΙΔΟΣ ΘΕΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ 10,338 10,651-313 -2.9% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 817 ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ 90% ΓΕΝΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΣΠΕΡΙΝΑ 8,708 8,136

Διαβάστε περισσότερα

MIO-ECSDE, MEdIES Ποιοι είμαστε, Δράσεις & Πρωτοβουλίες

MIO-ECSDE, MEdIES Ποιοι είμαστε, Δράσεις & Πρωτοβουλίες ΚΠΕ Ελευσίνας Υπεύθυνοι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Α/θμιας και Β/θμιας Δυτικής Αττικής Μεσογειακό Γραφείο Πληροφόρησης (ΜΙΟ-ECSDE) Διεθνές Δίκτυο Εκπαιδευτικών «MEdIES» Δήμος Ελευσίνας MIO-ECSDE, MEdIES

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ υπ αριθµ. 4/29-10-2013

ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ υπ αριθµ. 4/29-10-2013 ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΙ ΑΓΩΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ υπ αριθµ. 4/29-10-2013 Στο Μαρούσι σήµερα, 29-10-2013, ηµέρα Τρίτη και ώρα 09.00 το Συµβούλιο του Παιδαγωγικού Τµήµατος, που συγκροτήθηκε µε την υπ

Διαβάστε περισσότερα

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ MΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» Θεσσαλονίκη, 27-29 Νοεμβρίου 2015 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΕΣ MΕΛΕΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ» Θεσσαλονίκη, 27-29 Νοεμβρίου 2015 Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Παρατηρητήριο Πρόληψης Σχολικής Βίας και Εκφοβισμού ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.)

Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Η ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) ΧΡΥΣΑ ΓΚΟΥΝΤΡΟΜΙΧΟΥ Προϊστάμενη Τμήματος Σχεδίων Έκτακτης Ανάγκης Πρόληψη Οργανισμός Αντισεισμικού

Διαβάστε περισσότερα

Συνέδριο του. Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων

Συνέδριο του. Κέντρο Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Θεσσαλονίκη 07.09.2016 Συνέδριο του Κέντρου Έρευνας και Αξιολόγησης Σχολικών Βιβλίων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Τομέα Παιδαγωγικής της Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. με θέμα: «Έρευνα προγραμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ INΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ RESEARCH INSTITUTE FOR TOURISM Γεράσιμος Α. Ζαχαράτος Ομότιμος Καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής και Διοίκησης Πανεπιστημίου

Διαβάστε περισσότερα

www.aoth.edu.gr ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015

www.aoth.edu.gr ΣΥΓΚΡΙΤΙΚΟ ΒΑΣΕΩΝ -- ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΕΛ,ΕΠΑΛΒ 90% -- ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ 2015 ΙΔΡΥΜΑ ΟΝΟΜΑ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΗΜ. 9.848 9.337 511 5,5% ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ 818 ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 90% ΓΕΛ/ΕΠΑΛΒ ΓΕΝ.ΣΕΙΡΑ ΕΣΠ. 7.196 7.154

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία: Τίτλοι σπουδών:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Προσωπικά στοιχεία: Τίτλοι σπουδών: ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία: 1. Όνομα: Ευάγγελος 2. Επώνυμο: Ματζίρης 3. Ημερομηνία Γέννησης: 21/4/1965 4. Οικογενειακή κατάσταση: Έγγαμος με πέντε παιδιά Τίτλοι σπουδών: 1. Βασικός τίτλος σπουδών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 -ΜΑΪΟΣ 2015

ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 -ΜΑΪΟΣ 2015 ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΕΣ - ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 -ΜΑΪΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΤΑΞΕΙΣ ΩΡΑ ΘΕΜΑ ΤΟΠΟΣ 4 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014 Α, Β, Γ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ :ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ Ή ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΟΡΟΥ 2007-08

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΧΟΡΟΥ 2007-08 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ. Φακ.: 7.24.08 Αρ. Τηλ.:22800764, 765 Αρ. Φαξ:22809582 E-mail:circularsec@schools.ac.cy 8 Νοεμβρίου 2007 Διευθυντές/ντριες

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Διαβίβαση της υπ αριθμ. 707/2012 Απόφασης της Οικονομικής

ΘΕΜΑ: «Διαβίβαση της υπ αριθμ. 707/2012 Απόφασης της Οικονομικής ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚ ΕΑΔΑΣ ΠΑΤΡΑ,22/11/2012 Γραφείο Προέδρου Οικονομικής Επιτροπής Αντιπεριφερειάρχη Κοιν. Αλληλεγγύης Αρ. πρωτ. 270181/2390 & Οικονομικών σχετ. 265231/2348

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ & ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜ.ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ & ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝ.Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞ.ΠΡΟΓΡΑΜ., ΠΕΡΙΦ.ΠΟΛΙΤ. & ΔΗΜ.ΕΠΕΝΔ. Δ/ΝΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. διοργανώνουν το 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ. διοργανώνουν το 6ο ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής και οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής Κεντρικής σε συνεργασία με το Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. υπ αριθμόν 1

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. υπ αριθμόν 1 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ υπ αριθμόν 1 Πρακτικά συνεδρίασης Διοικητικού Συμβουλίου του σωματείου, που εδρεύει στην Κόρινθο, με την επωνυμία «Σύλλογος Επιστημόνων Κοινωνικής Πολιτικής»

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2014 - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (Οικονιμικό Κριτήριο)

ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2014 - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (Οικονιμικό Κριτήριο) ΙΔΡΥΜΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ 2014 - ΒΑΣΕΙΣ ΣΧΟΛΩΝ (Οικονιμικό Κριτήριο) ΚΩΔΙΚΟΣ ΣΧΟΛΗΣ ΟΝΟΜΑ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΘΕΣΕΩΝ ΒΑΣΗ (ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ ΕΙΣΟΔΗΜΑ- ) ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι.

Διαβάστε περισσότερα

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ

ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ. Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 1 ΡΕΘΕΜΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ Ιανουάριος 2014 έως Δεκέμβριος 2014 300,000 ΣΤΟΧΟΣ 200,000 ΜΑΣ 100,000 Η ένταξη στην αγορά εργασίας ανέργων που ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα