Εορτασμός Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εορτασμός Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη 2007-2009"

Transcript

1 Εορτασμός Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη «Οι Γεωεπιστήμες στην υπηρεσία της Κοινωνίας» H Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ αποφάσισε να ανακηρύξει το ως Διεθνές Έτος για τον ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ. Η διακήρυξη του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη είναι μια πρωτοβουλία της UNESCO και της Διεθνούς Ένωσης Γεωλογικών Επιστημών (IUGS) και έχει ως στόχο να εξασφαλίσει την πιο αποτελεσματική χρήση από την κοινωνία της γνώσης που έχει συσσωρευτεί από τη συνεχή έρευνα των περίπου γεωεπιστημόνων του κόσμου. Η κύρια επιδίωξη του Έτους είναι η χρήση των γεωεπιστημών για την προώθηση της δημιουργίας κοινωνιών με περισσότερη ασφάλεια, υγεία και ευημερία και αυτό εκφράζεται μέσα από τον δεύτερο τίτλο του Έτους, «Γεωεπιστήμες για την Κοινωνία». Οι στόχοι του Έτους εκφράζονται και από το λογότυπό του, που αποτελείται από έναν εσωτερικό κόκκινο κύκλο που συμβολίζει τη λιθόσφαιρα, ένα μπλε και έναν πράσινο κύκλο που συμβολίζουν την υδρόσφαιρα και βιόσφαιρα, αντίστοιχα, και τον εξωτερικό γαλάζιο κύκλο που συμβολίζει την ατμόσφαιρα. Όλοι οι κύκλοι μαζί αποτελούν τον Πλανήτη Γη. Οι εκδηλώσεις για το Διεθνές Έτος Πλανήτη Γη διαρκούν μέχρι και το Δεκέμβριο του 2009, ενώ το έχει κηρυχθεί ως το Έτος Πλανήτη Γη από τον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών (UN General Assembly). Ο Οργανισμός θεωρεί πως η κήρυξη του Έτους συνεισφέρει στους στόχους του για πιο λογική χρήση και καλύτερη διαχείριση των πόρων της γης. Οι δράσεις στα πλαίσια του Έτους χωρίζονται στο Επιστημονικές Δράσεις και το Πρόγραμμα Ενημέρωσης. Οι Επιστημονικές Δράσεις διακρίνονται σε 10 γενικές θεματικές ενότητες που έχουν κοινωνική διάσταση: γη και υγεία,

2 κλίμα, νερό, ωκεανοί, εδάφη, υπέδαφος, μεγαλουπόλεις, φυσικοί κίνδυνοι, φυσικοί πόροι, γη και ζωή. Συγκρότηση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής Συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων φορέων με αντικείμενο την συγκρότηση Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου στα Γραφεία του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Στην συνάντηση συμμετείχαν: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ κ. Σ. Πλέσσας, ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Χ. Παππής, Υπουργείο Πολιτισμού Αναπλ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, Αντιπρόεδρος Δ.Σ. ΓΕΩΤΕΕ Καθηγητής Σπ. Παυλίδης, Αντιπρόεδρος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας Μ. Σαχπάζη, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Καθηγητής Σ. Παυλίδη, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Γ. Κούκη, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη-Λειβαδίτη, Διευθύντρια Τομέα Γεωλογίας ΕΜΠ Γ. Αντωνόπουλος, Πρόεδρος Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Φ. Έλληνας, Γραμματέας Ελληνικής Σπηλαιολογικής Εταιρείας Χ. Τσαντίλας, Πρόεδρος Ελληνικής Εδαφολογικής Εταιρείας Καθηγητής Κ. Κοσμάς, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής για την Ερημοποίηση Δρ. Α. Αγγελόπουλο, Πρόεδρος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων κ. Σ. Ρίζος, Εκπρόσωπος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Εκπρόσωπος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας κ. Ν. Δρούβας, Διευθυντής Προγραμματισμού ΙΓΜΕ Ε. Χριστιά, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Δρ. Γ. Μπαθρέλος, ΔΣ ΓΕΩΤΕΕ Σ. Δαφνής, ΓΕΩΤΕΕ Θετική ανταπόκριση υπήρξε χωρίς να γίνει δυνατή η παρουσία τους από τους:

3 Καθηγητή Εμμ. Μπαλτατζή, Πρόεδρο Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγήτρια Ε. Μπριασούλη, Πρόεδρο Τμήματος Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου Καθηγητή Μ. Μυλωνά, Διευθυντή Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Κρήτης Καθηγήτρια Αθηνά Ζαμάνη, Πρόεδρο Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας Με ομόφωνη απόφαση όλων των παρισταμένων αφού διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συγκρότησης της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για τον εορτασμό του Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη και παρουσιάστηκαν οι προτάσεις και οι ενέργειες των φορέων, αποφασίσθηκαν: Ι) Η συγκρότηση Εθνικής Επιτροπής Διεθνούς Έτους Πλανήτη Γη (λινκ εκπρόσωποι), η οποία αποτελείται από: Α. Εκπροσώπους Υπουργείων Β. Εκπροσώπους Φορέων και Πανεπιστημίων Γ. Εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Στην Επιτροπή θα μετέχουν αυτοδίκαια όλοι οι παραπάνω φορείς και οι εκπρόσωποι τους. Η Επιτροπή θα είναι ανοικτή και θα προσκληθούν να συμμετάσχουν εκπρόσωποι και άλλων φορέων που σχετίζονται με το αντικείμενο αλλά δεν παραβρέθηκαν στην ιδρυτική σύσκεψη. ΙΙ) Η δημιουργία Εκτελεστικής Γραμματείας η οποία αποτελείται από τους: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ Επικ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, ΓΕΩΤΕΕ ΙΙΙ) Η σύνθεση της Εθνικής Αντιπροσωπείας, η οποία συμμετείχε στην Επίσημη Ανακήρυξη του Διεθνούς Έτους που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι, η οποία αποτελείται: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθηγητής Χρ. Ζερεφός, Πρόεδρος ΕΑΑ Αναπλ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, Παν/μιο Αιγαίου, Συντονιστής Δικτύου Ευρωπ. Γεωπάρκων Καθηγητής Γ. Χριστοφίδης, ΑΠΘ, Πρόεδρος Καρπαθοβαλκανικής Ένωσης Δρ. Ν. Αρβανιτίδης ΙΓΜΕ Α. Σαχπάζη, ΕΑΑ Σ. Δαφνής ΓΕΩΤΕΕ Οργανωτική διάρθρωση Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για το Διεθνές Έτος «ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ»

4 Η πρώτη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για το Διεθνές Έτος «ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ» πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Εξωτερικών (Πανεπιστημίου και Βασιλ. Σοφίας 1) μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κας Α. Τζιτζικώστα. Στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής συμμετείχαν: 1. Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO 2. Καθ. Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ 3. Αναπλ. Καθηγ. Νικόλαος Ζούρος, Αντιπρόεδρος ΓΕΩΤΕΕ, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Διευθυντής Μουσείου 4. Κα Ρόη Χουρδάκη, ΥΠΕΠΘ 5. Κα Σταυρούλα Βανικιώτη και κος Πλέσσας, ΥΠΕΧΩΔΕ 6. κος Ασπρογέρακας, ΥΠΕΣΔΑ 7. Δρ. Ελένη Αντωνιάδου, Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης 8. κα Γκάγκαρη Πηνελόπη, Εκπρόσωπος ΓΓ Πολιτικής Προστασίας 9. Δρ. Χρυσάνθη Ιωακείμ, Εκπρόσωπος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας 10. Καθηγητής κ. Γεράσιμος Αράπης, Εκπρόσωπος Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών 11. Καθηγητής κ. Στέργιος Τζώρτζιος, Εκπρόσωπος Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας 12. Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη-Λειβαδίτη, Διευθύντρια Τομέα Γεωλογίας ΕΜΠ 13. Δρ. Χ. Τσαντίλας, Εκπρόσωπος ΕΘΙΑΓΕ, Πρόεδρος Ελληνικής Εδαφολογικής Εταιρείας 14. κ. Σ. Ρίζος, Εκπρόσωπος Μουσείου Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας 15. Δρ. Χ. Φασουλάς, Εκπρόσωπος Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Κρήτης 16. κ. Νικήτας Παπαδόπουλος, Εκπρόσωπος ΟΑΣΠ 17. κ. Χρ. Αγουρίδης, Εκπρόσωπος Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Νοτ. Ελλάδας 18. κα. Αγνή Καραδήμου, Εκπρόσωπος Εφορείας Παλαιοανθρωπολογίας και Σπηλαιολογίας Βορ. Ελλάδας 19. Δρ. Γιώργος Χατζηγιάννης, Εκπρόσωπος Συλλόγου Ελλήνων Γεωλόγων 20. κ. Μ. Βασιλόπουλος, Εκπρόσωπος ΣΕΒ 21. κ. Χριστίνα Παπαδημητροπούλου, ΙΓΜΕ 22. κ. Σταμάτης Δαφνής, ΓΕΩΤΕΕ Στην έναρξη της συνεδρίασης η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO κα Α. Τζιτζικώστα αναφέρθηκε στον Διεθνή Εορτασμό του Διεθνούς Έτους Γης και στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι. Ο Αναπλ. Καθηγητής Νικ. Ζούρος παρουσίασε τα συμπεράσματα από την εκδήλωση για την Επίσημη Ανακήρυξη του Διεθνούς Έτους που πραγματοποιήθηκε στις 12 και 13 Φεβρουαρίου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

5 Στη συνέχεια ο Γεν. Διευθυντής του ΙΓΜΕ Καθηγητής Ανδρέας Γεωργακόπουλος παρουσίασε την πρόταση να αναλάβει το ΙΓΜΕ την δημιουργία Ιστοσελίδας των εκδηλώσεων του ΙΥPE στην Ελλάδα, στην οποία θα αναρτηθούν όλες οι εκδηλώσεις και θα γίνονται συνδέσεις με τους επιμέρους φορείς. Η πρόταση έγινε ομόφωνα αποδεκτή. Έγινε ενημέρωση από τον Επικ. Καθηγητή Νικ. Ζούρο για τις ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν σχετικά με την δημοσιοποίηση της σύστασης της Εθνικής Επιτροπής από την τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής στις 30 Ιανουαρίου. Ακολούθησαν τοποθετήσεις όλων των συμμετεχόντων για την παρουσίαση των φορέων που εκπροσωπούν. Παρουσιάσθηκαν οι δράσεις των φορέων καθώς και οι εκδηλώσεις που έχουν προετοιμασθεί από τον κάθε φορέα προκειμένου να τύχουν της έγκρισης και να μπορούν να χρησιμοποιούν το Διεθνές Λογότυπο IYPE. Ορισμένοι φορείς (Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, Κρήτης, Μουσείο Απολιθωμένου δάσους, Ελληνική Επιτροπή Γεωμορφολογίας) κατέθεσαν γραπτώς τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις προκειμένου να ενταχθούν στον κατάλογο των εκδηλώσεων της Εθνικής Επιτροπής ΙYPE. Συζητήθηκε διεξοδικά ο προγραμματισμός κοινών εκδηλώσεων όλων των Φορέων που συμμετέχουν στην Εθνική Επιτροπή καθώς και η έκδοση εντύπων με την ευκαιρία του Διεθνούς Εορτασμού. ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Αποφασίσθηκε η συγκρότηση του Ελληνικού Προγράμματος Εκδηλώσεων ΙΥPE στο οποίο θα ενταχθούν κοινές δράσεις και οι δράσεις των φορέων. Στις κοινές δράσεις περιλαμβάνονται : Α. Κεντρική εκδήλωση όλων των φορέων η οποία θα διοργανωθεί στην Αθήνα. Β. Οργάνωση εκδήλωσης που θα απευθύνεται στους μαθητές των σχολίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας. Γ. Συνέντευξη Τύπου της Εθνικής Επιτροπής για την δημοσιοποίηση των εκδηλώσεων. Εγκρίνονται και εντάσσονται στο Ελληνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΙΥPE οι εκδηλώσεις των φορέων που ήδη κατατέθηκαν γραπτώς στη σημερινή συνεδρίαση σύμφωνα με την σχετική απόφαση της 30 ης Ιανουαρίου (Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία, Τμήμα Γεωλογίας ΑΠΘ, Κρήτης, Μουσείο Απολιθωμένου δάσους, Ελληνική Επιτροπή Γεωμορφολογίας). Στις εκδηλώσεις αυτές οι οργανωτές έχουν την έγκριση της Επιτροπής προκειμένου να χρησιμοποιούν το Διεθνές Λογότυπο ΙΥΡΕ.

6 Σε όλους τους συμμετέχοντες φορείς θα αποσταλεί ηλεκτρονικά η φόρμα των εκδηλώσεων προκειμένου να συγκεντρωθούν και ταξινομηθούν οι εκδηλώσεις φορέων που θα προταθούν προκειμένου να ενταχθούν στο Ελληνικό Πρόγραμμα Εκδηλώσεων ΙΥPE. Επικοινωνία Ιστοσελίδα - Έντυπα Το ΙΓΜΕ ανέλαβε την κατασκευή και λειτουργία της Ιστοσελίδας της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής ΙΥΡΕ στην οποία θα καταχωρούνται οι εκδηλώσεις μετά την σχετική έγκριση της Επιτροπής. Την ευθύνη κατασκευής ανέλαβε η κα Χριστίνα Παπαδημητροπούλου από το ΙΓΜΕ. Στο ΙΓΜΕ θα αποστέλλονται από την Εθνική Επιτροπή οι εκδηλώσεις όλων των φορέων καθώς και υλικό που θα συγκεντρώνεται για το σκοπό αυτό. Αποφασίσθηκε η αναζήτηση χορηγών και η εκτύπωση εντύπου και αφισών για τον Εορτασμό με αξιοποίηση των αντίστοιχων εκδόσεων της Διεθνούς Επιτροπής. Οργάνωση Επιτροπής Αποφασίσθηκε επίσης για την υποβοήθηση του έργου της Εθνικής Επιτροπής εκτός της υπάρχουσας Τριμελούς Συντονιστικής Επιτροπής να δημιουργηθεί α. Οργανωτική Επιτροπή Εκδηλώσεων και β. Επιτροπή Επικοινωνίας ως εξής: Συντονιστική Επιτροπή ΙΥΡΕ: Κα Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος Εθνικής Επιτροπής UNESCO Καθηγητής Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Γεν. Διευθυντής ΙΓΜΕ Επ. Καθηγητής Νικόλαος Ζούρος, ΓΕΩΤΕΕ / Πανεπιστήμιο Αιγαίου Οργανωτική Επιτροπή Εκδηλώσεων ΙΥΡΕ Καθηγητής Σπυρος Παυλίδης, Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας ΑΠΘ Κα Ρόη Χουρδάκη, Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων ΥΠΕΠΘ Δρ. Χρυσάνθη Ιωακείμ, Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία Δρ. Γ. Χατζηγιάννης, ΙΓΜΕ, Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων Εκπρόσωπος Εφορείας Σπηλαιολογίας Επιτροπή Επικοινωνίας Συντακτική Εντύπων και Ιστοσελίδας Χριστίνα Παπαδημητροπούλου, ΙΓΜΕ. Δρ. Χαράλαμπος Φασουλάς, Μουσείο φυσικής Ιστορίας Κρήτης. Σταμάτης Δαφνής, ΓΕΩΤΕΕ.

7 Σύνθεση Εθνικής Επιτροπής ΙΥΡΕ Η σύνθεση της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής ΙΥΡΕ αποτελείται από τους εκπροσώπους Υπουργείων, Φορέων και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που ανταποκρίθηκαν στην σχετική πρόσκληση και συμμετείχαν στις δύο μέχρι σήμερα συναντήσεις. Αποφασίσθηκε επίσης ότι η Επιτροπή παραμένει ανοικτή και σε άλλους φορείς που επιθυμούν την συμμετοχή τους και ιδιαίτερα σε ΜΚΟ. Φορέας 1 Ελληνική Εθνικής Επιτροπής UNESCO 2 Ινστιτούτο Γεωλογικών και Μεταλλευτικών Ερευνών Εκπρόσωπος Πρόεδρος Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής UNESCO, κα Αικ. Τζιτζικώστα, Γενικός Διευθυντής Καθηγητής Α. Γεωργακόπουλος, Τηλ.: , Χριστίνα Παπαδημητροπούλου (υπεύθυνη για το site IYPE) τηλ.: , εσ. 417, 3 Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Πρόεδρος Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Καθηγητής Χρ. Ζερεφός Κα Μαρία Σαχπάζη ΕΑΑ, φαξ: , Κα Χρηστιά Ελένη 4 Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας Αντιπρόεδρος Διοικητικού Συμβουλίου Επικ. Καθηγητής Ν. Ζούρος, Τηλ.: , Μέλος ΔΣ Δρ. Γ. Μπαθρέλος Σταμάτης Δαφνής, Τμ. Δημ. Σχέσεων 5 Ελληνική Γεωλογική Εταιρεία Αντιπρόεδρος Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρείας, Καθηγητή Σπ. Παυλίδης Τηλ: , κιν.: Dr. Χρυσάνθη Ιωακείμ 6 Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος 7 Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Τμήμα Γεωλογίας 8 Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Γεωλογίας Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών Καθηγητής Εμμ. Μπαλτατζής Τηλ.: , φαξ: , Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Καθηγητής Σ. Παυλίδης Τηλ: , Πρόεδρος Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών Καθηγητής Γ. Κούκης, τηλ.: , φαξ: , 9 Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο Τμήμα Μεταλλειολόγων Μηχανικών - Τομέας Γεωλογικών Επιστημών Διευθύντρια Τομέα Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη Λειβαδίτη, τηλ.: , φαξ:

8 11 Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας 12 Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Γεωγραφίας 13 Ελληνική Εθνική Επιτροπή κατά της Ερημοποίησης Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας Καθηγήτρια Ε. Μπριασούλη Τηλ.: , Πρόεδρος Τμήματος Γεωγραφίας Καθηγητής Aστέρης Χουλιάρας, Πρόεδρος Καθηγητής Κ. Κοσμάς, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, τηλ.: Ελληνική Γεωγραφική Εταιρεία Μέλος Δ.Σ. Ελληνικής Γεωγραφικής Εταιρείας Καθηγήτρια Αλίκη Αλεξούλη Λειβαδίτη 14 Ελληνική Σπηλαιολογική Εταιρεία Πρόεδρος ΔΣ κ. Γεώργιος Αντωνόπουλος, τηλ.: , Γεν. Γραμματέας κ. Φάνης Έλληνας 15 Ελληνική Εδαφολογική Εταιρεία Δρ. Χρήστος Τσαντήλας, τηλ , κ. Θεοχαρόπουλος τηλ: Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας Πανεπιστήμιο Κρήτης - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Πρόεδρος κα Νίκη Γουλανδρή Κος Σταύρος Ρίζος τηλ.: , Πρόεδρος ΔΣ Καθηγητής Ακ. Κελεπερτζής τηλ.: Διευθυντής Επικ. Καθηγητής Ν. Ζούρος, Διευθυντης Καθηγητής Μ. Μυλωνάς Δρ. Χ. Φασουλάς, τηλ.: , Σύλλογος Ελλήνων Γεωλόγων Πρόεδρος ΔΣ Δρ. Α. Αγγελόπουλος, Γραμματέας ΔΣ Δρ. Γ. Χατζηγιάννης 20 Υπουργείο Πολιτισμού Προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων κα Ζωή Καζαζάκη, τηλ.: , fax: , 21 ΥΠΕΧΩΔΕ Κος Πλέσσας, τηλ.: , fax: , Κα Σταυρούλα Βανικιώτη, Τμ. Διαχείρισης Φυσ. Περ/ντος, τηλ.: , , 22 Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Καθηγητής κ. Αράπης Γεράσιμος, Τμ. Φυτικής Παραγωγής, τηλ , fax: , 23 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Καθ. Στέργιος Τζώρτζιος, Τμ. Γεωπονίας Φυτ. Παραγωγής και Αγροτ. Περ/ντος, τηλ.: , fax: , 24 Εθνικό Ίδρυμα Αγροτικής Έρευνας (ΕΘ.Ι.ΑΓ.Ε.) Δρ. Χρήστος Τσαντήλας, τηλ , 25 ΟΑΣΠ Διευθυντής κ. Νικήτας Παπαδόπουλος,

9 fax: , 26 ΕΛΚΕΘΕ Καθηγητής κ. Μπαλόπουλος, 27 ΣΕΒ Μιχάλης Βασιλόπουλος, τηλ.: , fax: , 28 Υπουργείο Παιδείας Κα Ρόη Χουρδάκη, Τμηματάρχης Διεθνών Σχέσεων, 29 Υπουργείο Εσωτερικών Δημ. Διοίκησης και Αποκέντρωσης κα Σοφία Ζουρντού, Σύμβουλος Υπουργού, τηλ , φαξ , κος Ασπρογέρακας τηλ , φαξ: Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης Δρ. Ελένη Αντωνιάδου, Στέλεχος Δ/νσης Τουριστικής Πολιτικής & Συντονισμού, τηλ , φαξ: , κιν.: , 31 Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας 32 ΥΠ.ΠΟ/Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Ν. Ελλάδας 33 ΥΠΠΟ/Εφορία Παλαιοανθρωπολογίας Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας Προϊστάμενος Δ/νσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών κ. Φοίβος Θεοδώρου, τηλ , φαξ , κα Γκάγκαρη Πηνελόπη, τηλ Προϊσταμένη κα Αικατερίνη Κυπαρίσση-Αποστολίκα, φαξ: , Χρ. Αγουρίδης, τηλ.: , Προϊστάμενος κ. Ανδρέας Ντάρλας τηλ.: , φαξ: , κα Αγνή Καραδήμου,

10 ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΤΟΣ ΠΛΑΝΗΤΗ ΓΗ (INTERNATIONAL YEAR OF PLANET EARTH) ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Ημερομηνία Τόπος διεξαγωγής Πόλη Διοργανωτής Επαφή Κέντρο Γαία Ιούνιος 2007 Κηφισιά Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Μάιος Αττική Ιστορίας Ιστορίας H 2Over? Νερό: Προβλήματα, Λύσεις και Προοπτικές. 1 Μαρτίου 30 Νοεμβρίου 11 Μαρτίου 1 Απριλίου Εθνική Βιβλιοθήκη Σερρών Σέρρες Εθνικός Παιδικός Διαγωνισμός για τον Πλανήτη Γη Δημοτική Αίθουσα Ανδρόγεω Ηράκλειο Κρήτης Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, Εθνική Βιβλιοθήκη Σερρών Κρήτης Συνδιοργανωτές: Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, ΓΕΩΤΕΕ/ Π.Κ., ΤΕΕ/ΤΑΚ Γεωεπιστήμες για την Κοινωνία: Τρεις και μια προσεγγίσεις του Πλανήτη Γη (Ανοικτές διαλέξεις-συζητήσεις για το ευρύ κοινό από διακεκριμένους επιστήμονες) Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Κηφισιά Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Μάρτιος Ιστορίας Αττική Ιστορίας Πλανήτης Γη. Κλιματική αλλαγή και ανθρώπινη παρέμβαση. 9 Απριλίου Αίθουσα Τελετών Παλιάς Θεσσαλονίκη Τμήμα Γεωλογίας Α.Π.Θ. Φιλοσοφικής Σχολής Παγκόσμια Ενεργειακά Αποθέματα των μη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και οι επιπτώσεις από την αναμενόμενη έλλειψή τους Απριλίου 20 Ιουνίου Κέντρο Πληροφόρησης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μυτιλήνη Έκθεση και σεμινάρια: «Σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο και αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων των γεωεπιστημών για την αντιμετώπισή του» Μαΐου Κέντρο Πληροφόρησης Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Χίος Έκθεση και σεμινάριο: «Σεισμικός κίνδυνος στο Βόρειο Αιγαίο και αξιοποίηση των σύγχρονων μεθόδων των γεωεπιστημών για την αντιμετώπισή του» 24 Μαΐου 28 Μαΐου 31 Μαΐου Παλαιό Μεταξουργείο Ν. Ιωνίας Βόλος Ο Κόσμος των Σπηλαίων: Έρευνα και Προστασία (Ημερίδα) Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκη Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας & Εταιρεία Σπηλαιολογικών Ερευνών Θεσσαλίας «Ο Χείρων» Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Τομέας Μετεωρολογίας Κλιματολογίας του Τμήματος Γεωλογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Ελληνική Μετεωρολογική Εταιρία (ΕΜΤΕ), Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών ΙΧ ΕΜΤΕ Πανελλήνιο - Διεθνές Συνέδριο Μετεωρολογίας Κλιματολογίας και Φυσικής της Ατμόσφαιρας Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Σχολή Γεωπονικών Παραγωγής & Αγροτικού Μάιος Επιστημών/Πανεπιστήμιο Βόλος Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Τμ.Γ.Φ.Π.Α.Π.) & ΠΑΝΔΟΙΚΟ Διαλέξεις σε θέματα Γεωεπιστημών από διακεκριμένους Επιστήμονες. Μάιος- Σεπτέμβριος Σίγρι Διαλέξεις σε θέματα Γεωεπιστημών από διακεκριμένους Επιστήμονες Καθηγητές Πανεπιστημίων και Προσωπικότητες

11 Μάιος- Σεπτέμβριος Μάϊος- Σεπτέμβριος 1-6 Ιουνίου 1-8 Ιουνίου 1-14 Ιουνίου 9-13 Ιουνίου Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, Κρήτης Ηράκλειο Κρήτης Γνωριμία με τα πετρώματα και το τοπίο μας (Δραστηριότητες υπαίθρου για παιδιά) Σχολή Γεωπονικών Επιστημών/ Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Βόλος Η Γη μας-φωτογραφική Έκθεση Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας Μυτιλήνη & Σίγρι Κρήτης «Ακαθοπόντικες», Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, ΚΠΕ Ανωγείων ΠΑΝΔΟΙΚΟ- Τμ.Γ.Φ.Π.Α.Π./Π.Θ. Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου & ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥNEΔΡΙΟ Studying, Modeling and Sense Making of Planet Earth Ανώγεια Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη Κρήτη ΣΠΟΚ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Τα Σπήλαια του Ψηλορείτη Φυσικό Πάρκο Ψηλορείτη, Ηράκλειο Βασιλική Αγίου Μάρκου Κρήτης Κρήτης ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΛΑΪΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΓΕΩΠΑΡΚΩΝ Υλικά της Γης και Λαϊκή Τέχνη Κέντρο Έρευνας Αστρονομίας και Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και το Ιατροβιολογικό Ίδρυμα (ΙΙΒΕΑΑ) Αθήνα Γενική Γραμματεία του GEO (Γενεύη), Ελληνικό Γραφείο GEO, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών Προϋποθέσεις συστημάτων παρατήρησης για την Διαχείριση και Ανακούφιση των επιρροών των ανθρώπινων δραστηριοτήτων και τον κατακλυσμό παράκτιων περιοχών στην περιοχή της Μεσογείου Ιουνίου Ιουνίου Ιούνιος Συνεδριακό κέντρο ΑΚS Πόρτο Χέλι Πελοπόννησος Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας 13 η Συνάντηση Βέλγων, Γάλλων, Ρουμάνων, Ιταλών Γεωμορφολόγων. «Γεωαρχαιολογία και μεταβολές στο τοπίο» Συνεδριακό κέντρο Αλκυών Πόρτο Χέλι Πελοπόννησος Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας WORKSHOP: «Γεωμορφολογική εξέλιξη του τοπίου και Γεωαρχαιολογία» Σίγρι Παρουσίαση Μελέτης Θαλάσσιου Πάρκου Δυτικής Παράλληλη οργάνωση περιοδικής έκθεσης με ευρήματα από το υποθαλάσσιο τμήμα του Ιούνιος hy/earthconference/gr/main_fr.htm Ιούνιος- Οκτώβριος Ιούλιος- Σεπτέμβριος Ιούλιος- Οκτώβριος Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου Μυτιλήνη Λέσβος ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Σπουδή, Μοντελοποίηση και Κατανόηση του Πλανήτη Γη Τμήμα Γεωγραφίας, Πανεπιστήμιο Αιγαίου h-conference oworkshop1/index.html Εργαστήρια Λαϊκής Τέχνης Βόλος Π.Θ. & ΠΑΝΔΟΙΚΟ Υλικά της Γης και Λαϊκή Τέχνη Σίγρι & Σωματείο «Οι Φίλοι του» ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ Καλοκαιρινές Πολιτιστικές Εκδηλώσεις στο Σίγρι /site/ho me/ws/secondary+menu/friends.csp

12 Περιοδική έκθεση με θέμα τα δεινοθήρια του και την παρουσία προβοσκιδωτών στον Ελλαδικό χώρο Παράλληλη δημιουργία εκπαιδευτικού προγράμματος και μουσειοσκευής Ιούλιος- Οκτώβριος Αύγουστος- Οκτώβριος Σεπτεμβρίου Σίγρι ΓΙΟΡΤΗ ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΥ Οι Καρποί της Λεσβιακής Γης Χωριά στην περιοχή της Μαγνησίας Βόλος ΠΑΝΔΟΙΚΟ- Τμ.Γ.Φ.Π.Α.Π./Π.Θ. Γιορτή Αγροτουρισμού-Οι καρποί της Θεσσαλικής Γης Κέντρο Έρευνας Αστρονομίας Γενική Γραμματεία του GEO και Εφαρμοσμένων (Γενεύη), Ελληνικό Γραφείο Μαθηματικών και το Αθήνα GEO, Εθνικό Αστεροσκοπείο Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ) 8 ο Συνέδριο της Επιτροπής Ανάπτυξης Δυνατοτήτων Δημιουργώντας Σύστημα Διασύνδεσης μέσω του GEOSS Σίγρι & Σεπτεμβρίου Μυτιλήνη & Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Γεωγραφίας Πανεπιστημίου Αιγαίου ΔΙΕΘΝΕΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ «Γεωδιατήρηση και Γεωπάρκα: Ερμηνεία γεωμνημείων και Επικοινωνία» (Geoconservation and Geoparks: Interpretation and Communication) Σεπτέμβριος Μυτιλήνη Εργαστήριο Λιμενικών Εργων, Μυτιλήνη ΕΜΠ ΤΕΤΑΡΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΠΑΡΑΚΤΙΩΝ ΖΩΝΩΝ Σεπτέμβριος 24 Οκτωβρίου 25 Οκτωβρίου Οκτώβριος Φθινόπωρο Συνεδριακό Κέντρο Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηλείας Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας Πύργος Ηλείας Αθήνα 3 η Συνάντηση Ελλήνων Γεωμορφολόγων. «Γεωμορφολογικές Έρευνες στον Ελληνικό Χώρο» Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Γεωλογίας Αθήνα Ελληνική Εδαφολογική Εταιρεία και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηλείας Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας Επιτροπή Γεωμορφολογίας και Περιβάλλοντος της Ελληνικής Γεωλογικής Εταιρίας WORKSHOP: «Γεωμορφολογικές Τεχνικές στις Έρευνες Πεδίου» Σχολή Γεωπονικών Επιστημών/Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Σπήλαια Β. Ελλάδας Βόλος Κλιματικές αλλαγές στη Γη Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής & Αγροτικού Περιβάλλοντος, και ΠΑΝΔΟΙΚΟ Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας- Σπηλαιολογίας Β. Ελλάδας (Ε.Π.Σ.Β.Ε) Ξεναγήσεις σχολείων σε ανασκαφές σπηλαίων που διεξάγει η Ε.Π.Σ.Β.Ε Γενική Γραμματεία του GEO Απρίλιος 2009 Ξενοδοχείο Ηλέκτρα Θεσσαλονίκη (Γενεύη), Ελληνικό Γραφείο GEO, Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών 1 ο Διαβαλκανικό Συμπόσιο - Ορισμός των κενών και των αναγκών στις Φυσικές Καταστροφές Ακαδημία Αθηνών, Κέντρο Έρευνας Αστρονομίας και Γαλλική Επιτροπή του Απρίλιος 2009 Εφαρμοσμένων Μαθηματικών Διεθνούς Έτους Πλανήτης Γη, Αθήνα και το Ιατροβιολογικό Ίδρυμα Εθνικό Αστεροσκοπείο (ΙΙΒΕΑΑ), Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Αθηνών, Ίδρυμα Γουλανδρή Συναναστροφές με τη Γη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ο.Α.Σ.Π.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ο.Α.Σ.Π. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣΜΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ο.Α.Σ.Π. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2011-2012 ΑΘΗΝΑ - ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2013 Επιμέλεια Ύλης: Μαρία

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Α.Σ.Π. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Ο.Α.Σ.Π. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣµΟΣ ΑΝΤΙΣΕΙΣµΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣµΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ (Ο.Α.Σ.Π.) Ο.Α.Σ.Π. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2014 ΑΘΗΝΑ - ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2015 Ο.Α.Σ.Π. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2014 2 Επιμέλεια

Διαβάστε περισσότερα

Εξωστρέφεια! ιεθνής προβολή Συµµετοχή σε Συνέδρια Εκδηλώσεις & Εκθέσεις ίκτυα Συνεργασίας

Εξωστρέφεια! ιεθνής προβολή Συµµετοχή σε Συνέδρια Εκδηλώσεις & Εκθέσεις ίκτυα Συνεργασίας ΜΟΥΣΕΙΟ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟΛΙΘΩΜΕΝΟΥ ΑΣΟΥΣ ΛΕΣΒΟΥ ΕΤΟΣ 12 ο ΤΕΥΧΟΣ 26 Εξωστρέφεια! ιεθνής προβολή Συµµετοχή σε Συνέδρια Εκδηλώσεις & Εκθέσεις ίκτυα Συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΥ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007 2009 Μια πλούσια δραστηριότητα ανέπτυξε το Τμήμα Κέρκυρας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, κατά τη τριετία 2007-2009,

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης 2012 Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης Περιφέρεια Κρήτης Φεβρουάριος 2013 2 Περιεχόμενα Μήνυμα Περιφερειάρχη... 4 Μέρος 1 ο : Πρόγραμμα Δράσης Περιφέρειας Κρήτης... 7 Προπαρασκευή για τους Εορτασμούς

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009 ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2007-2009 Ο απολογισμός που παρουσιάζεται αφορά την περίοδο μετά τις τελευταίες εκλογές του Τ.Ε.Ε. το Νοέμβρη του 2006 και πιο συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες. Η Ολυμπιακή Φλόγα

Δραστηριότητες. Η Ολυμπιακή Φλόγα Δραστηριότητες ΣΥΝΕΔΡΙΑ - ΕΚΘΕΣΕΙΣ Η Ολυμπιακή Φλόγα Tο ύψιστο σύμβολο της ειρήνης, της φιλίας και της συναδέλφωσης των λαών στέλνει το πανανθρώπινο μήνυμά της σε κάθε γωνιά του πλανήτη μας, από το Πεκίνο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΓΡΑΦΙΑΣ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ Μυτιλήνη 2009 1 ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ Τηλ. Κέντρο Πανεπιστηµίου Αιγαίου Τηλ. 22510-36000 Fax: 22510-36099 Γραµµατεία Τµήµατος Γεωγραφίας Τηλ. 22510-36400

Διαβάστε περισσότερα

Δράσεις Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς»

Δράσεις Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ Ο ΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ & ΜΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΤΡΟΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ «ΠΑΝΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ» Δράσεις Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» Το Ινστιτούτο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009. Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009. Ανδρέας Δημητρίου, Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 44 ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ-ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Μ π ο ρ ε ί η Κ ύ π ρ ο ς ν α γ ί ν ε ι Δ ι ε θ ν έ ς Κ έ ν τ ρ ο Τ ρ ι τ ο β ά θ μ ι α ς Ε κ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2011 27 ΙΟΥΝΙOY 2011 ΣΕΠΒΕ 2009-2011 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Εκτελεστικός Αντιπρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 3ο Χαρτογράφηση των φορέων συνεχιζόμενης και Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης.

ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 3ο Χαρτογράφηση των φορέων συνεχιζόμενης και Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης. ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ 3 ο Χαρτογράφηση των φορέων συνεχιζόμενης και Δια Βίου εκπαίδευσης και κατάρτισης. Αδυναμίες ή ελλείψεις και επικαλύψεις αρμοδιοτήτων Πρόταση σχεδίου ερευνών για τη μελλοντική διαμόρφωση ενός

Διαβάστε περισσότερα

Το Mέλλον των Δασών. Μιχάλης Μπινιχάκης

Το Mέλλον των Δασών. Μιχάλης Μπινιχάκης Το Mέλλον των Δασών Μιχάλης Μπινιχάκης Η ταυτότητα του προγράμματος Τίτλος Υλοποίηση Χρηματοδότηση Το Μέλλον των Δασών WWF Ελλάς Κοινωφελή Ιδρύματα Ι.Σ. Λάτση, Α.Γ. Λεβέντη, Μποδοσάκη και ιδιώτες Διάρκεια

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα: Γ Α ΙΑ. Π ροστα τευόμενες Περιοχές. Στους αιμμόλοφ ους του Ευρώ τα. The CAFE society

Αφιέρωμα: Γ Α ΙΑ. Π ροστα τευόμενες Περιοχές. Στους αιμμόλοφ ους του Ευρώ τα. The CAFE society ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΒΙΟΤΟΠΩΝ - ΥΓΡΟΤΟΠΩΝ Θ Ε Σ Σ Α Λ Ο Ν Ί Κ Η * Τ Ε Υ Χ Ο Σ 38 * ΔΡΧ.4 & 0 Μ Α ΙΟ Σ -Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 0 1 με τη ν υ ττο ο τή ρ ιξη το υ Υ Π Ε Ψ Ω Δ Ε Γ Α ΙΑ Κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάιος 2015

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάιος 2015 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PV-NET ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Στις 8 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Θετικές Επιστήμες και Αρχαιολογικά Υλικά: Οι φορείς της έρευνας συζητούν και προτείνουν

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ. Θετικές Επιστήμες και Αρχαιολογικά Υλικά: Οι φορείς της έρευνας συζητούν και προτείνουν ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Θετικές Επιστήμες και Αρχαιολογικά Υλικά: Οι φορείς της έρευνας συζητούν και προτείνουν 3 4 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΟΜΕΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ Θετικές Επιστήμες και Αρχαιολογικά Υλικά:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΕΒΕ ΓΙΑ ΤΑ 50ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΕ

ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΕΒΕ ΓΙΑ ΤΑ 50ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΕ Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Υ Π Ρ Ο Υ Δ Ε Κ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 0 7 Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 1 ΠΡΩΤΟΤΥΠΕΣ ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ ΚΕΒΕ ΓΙΑ ΤΑ 50ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΕΕ Ιδρύματα, φορείς, άτομα που αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ

ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΕΛΛΑ ΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΙΜΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΝΕΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ Οµάδα Εργασίας µε θέµα : «Νέες Ειδικότητες Μηχανικών Καταγραφή Προγράµµατα Σπουδών» Μέλη

Διαβάστε περισσότερα

Π ε π ρ α γ µ έ ν α Ακαδηµαϊκού Έτους

Π ε π ρ α γ µ έ ν α Ακαδηµαϊκού Έτους Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ Ι Κ Ο Ε Κ Π Α Ι Ε Υ Τ Ι Κ Ο Ι Ρ Υ Μ Α ( Τ. Ε. Ι. ) Π Α Τ ΡΑ Σ Π ε π ρ α γ µ έ ν α Ακαδηµαϊκού Έτους 2008-2009 Π Ρ Ο Λ Ο Γ Ο Σ Με αίσθηµα ικανοποίησης και µε την προσήκουσα ευθύνη, στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

01/ 445 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22

01/ 445 ΤΕΥΧΟΣ ΤΕΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22 01/ 445 1 5 I O YΛ I O Y 2 0 1 2 ΤΕΥΧΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 22 020037 Tιμοκατάλογος Eνοικίασης Aιθουσών TEE/TKM* Aίθουσες Kαθημερινή πρωί ή απόγευμα Kαθημερινή όλη μέρα Σάββατο-Kυριακή πρωί ή απόγευμα Σάββατο-Kυριακή

Διαβάστε περισσότερα

Δεν δημιουργείται Διαδίκτυο του Μέλλοντος με ρυθμίσεις του παρελθόντος

Δεν δημιουργείται Διαδίκτυο του Μέλλοντος με ρυθμίσεις του παρελθόντος ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ 4 Δεν δημιουργείται Διαδίκτυο του Μέλλοντος με ρυθμίσεις του παρελθόντος 11 Ηλεκτρομαγνητικά κύματα και οι πιθανές επιπτώσεις τους στην υγεία 14 To νέο Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας

Διαβάστε περισσότερα

Για τη σωστή προεπισκόπηση αυτού του τέυχους. παρακαλούμε ρυθμίστε τον τρόπο εμφάνισης. των σελίδων ως εξής: View > Page Display > Two-up

Για τη σωστή προεπισκόπηση αυτού του τέυχους. παρακαλούμε ρυθμίστε τον τρόπο εμφάνισης. των σελίδων ως εξής: View > Page Display > Two-up Για τη σωστή προεπισκόπηση αυτού του τέυχους παρακαλούμε ρυθμίστε τον τρόπο εμφάνισης των σελίδων ως εξής: View > Page Display > Two-up Προβολή > Εμφάνιση σελίδας > Δισέλιδο Ινστιτούτο Γεωλογικών και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ

ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Οκτώβριος 2008 Περιεχόμενα Προοίμιο... 3 1. ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5

Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού. info. Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 Εθνικό Κέντρο Επαγγελματικού Προσανατολισμού info Πληροφοριακό Δελτίο-Τεύχος 5 ΔΡΑΣΕΙΣ 2008 ΜΗΝΥΜΑ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Στη σημερινή πραγματικότητα, οι υπηρεσίες συμβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012

ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 ΦΙΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ ΚΥΠΡΟΥ FRIENDS OF THE EARTH CYPRUS ΕΤΗΣΙΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 2012 Λεμεσός, Κύπρος: Δευτέρα, 25 Φεβρουαρίου 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Δράσεις... 2 2. Εκστρατείες... 23 3. Παρουσιάσεις... 33 4. Ανοικτές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013)

ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013) ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΕΤΟΥΣ 2013 (ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012 - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013) Αθήνα, ΜΑΡΤΙΟΣ 2014 Η ΔΙΕΘΝHΣ ΔΙΑΦAΝΕΙΑ & Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΕΛΛAΣ Η Διεθνής Διαφάνεια/Transparency International (ΔΔ/ΤΙ) είναι η παγκόσμια μη

Διαβάστε περισσότερα

1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Προγραμματικής Περιόδου 2014 2020

1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Προγραμματικής Περιόδου 2014 2020 Μ Η Ν Ι Α Ι Α Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η 4 1ο Εθνικό Αναπτυξιακό Συνέδριο Προγραμματικής Περιόδου 2014 2020 8 Καθ οδόν προς έναν Οδικό Χάρτη για τις ερευνητικές υποδομές 24 Νέες εγκαταστάσεις στην

Διαβάστε περισσότερα

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special

Διεξήχθη στις Βρυξέλλες, υπό την αιγίδα του European Agency for Development in Special ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΕΥΧΟΣ 41 ΜΑΪΟΣ-ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ISSN 1986-1338 Πρόοδος στη διαδικασία διαμόρφωσης νέων αναλυτικών προγραμμάτων Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα