Προσόψεις. Sto AG. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης StoTherm Classic Οδηγός εφαρμογής - τοποθέτησης. Χτίζουμε με συνείδηση.

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Προσόψεις. Sto AG. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης StoTherm Classic Οδηγός εφαρμογής - τοποθέτησης. Χτίζουμε με συνείδηση."

Transcript

1 Sto AG Προσόψεις Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης StoTherm Classic Οδηγός εφαρμογής - τοποθέτησης Χτίζουμε με συνείδηση.

2 Περιεχόμενα Πληροφορίες συστήματος 4 Δομή Συστήματος 4 Περιγραφή Συστήματος Εφαρμογή συστήματος 5 Προετοιμασία υποστρώματος 5 Μέθοδος Στερέωσης 6 Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών 8 Οπλισμός Συστήματος 9 Ενίσχυση

3 Λεπτομέρειες εφαρμογής 0 Τελικά επιχρίσματα Βάση οικοδομής 3 Εξωτερική τοιχοποιία/ενώσεις συστήματος 4 Εξωτερική τοιχοποιία/μπαλκόνια 4 Παράθυρα και πόρτες 5 Στερέωση αντικειμένων 6 Τελικά επιχρίσματα 8 Διακοσμητικά τουβλάκια 9 StoDeco Profiles 0 Σκοτίες Πλακίδια / τουβλάκια Φυσική Πέτρα Πίνακας Υλικών

4 Πληροφορίες συστήματος Δομή Συστήματος Υπόστρωμα Περιγραφή Συστήματος StoTherm Classic Πλήρως οργανικό σύστημα θερμομόνωσης όψεων με μονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης για μέγιστη αντοχή στο χρόνο, τεράστια μηχανική αντοχή και ελαστικότητα, και απεριόριστες δυνατότητες επιλογής φινιρισμάτων. Υπόστρωμα. Κόλλα Sto ADH-B / Sto TurboFix Ανόργανης βάσης συγκολλητικό κονίαμα / ειδικός συγκολλητικός αφρός. Μόνωση EPS Boards Μονωτικές πλάκες διογκωμένης πολυστερίνης ειδικών προδιαγραφών 3 3. Ενίσχυση StoArmat Classic + StoGlassFibre Mesh Fine Οργανικός, έτοιμος προς χρήση, ελαστομερής, ενισχυτικός σοβάς και υαλόπλεγμα StoGlass Fibre Mesh Fine Εναλλακτικά:StoShield Mesh / StoGlassFibre Mesh / StoArmat Mesh 4. Τελική στρώση StoLit / StoSilco / StoLotusan Οργανικής βάσης, έτοιμοι προς χρήση, χωρίς τσιμέντο τελικοί σοβάδες κατάλληλοι για όλα τα υποστρώματα. Με συντηρητικά φιλμ για αντίσταση σε μικροοργανισμούς (άλγη, μύκητες). Ειδικά: StoLotusan τελικός σοβάς με τις ιδιότητες των φύλλων του λωτού για μοναδική καθαριότητα στις προσόψεις. 4 Χρήση Χαρακτηριστικά Εμφάνιση Εφαρμογή Παλιά και νέα κτίρια Τοιχοποιίες: Κλασική τοιχοποιία (μπετό, τούβλα, πορομπετό κλπ) και κατασκευές από ξύλο, τσιμεντοσανίδα, ανθυγρή γυψοσανίδα, μοριοσανίδες, μέταλλο, κτλ. Πολύ αποτελεσματικός τρόπος μόνωσης, με αντίσταση στις καιρικές συνθήκες. Αντίσταση κατά των μικροοργανισμών (άλγη και μύκητες). Πολύ υψηλή αντίσταση στις ρηγματώσεις. Πολύ υψηλές μηχανικές αντοχές. Διαπερατό από υδρατμούς και CO. Περιορισμένης αναφλεξιμότητας. Οργανικής βάσης και σιλικονούχου ρητίνης επιχρίσματα κάθε κοκκομετρίας. Χρωματισμοί σύμφωνα με το StoColor System και όλα τα διεθνή χρωματολόγια. StoDeco Profiles (κορνίζες, σκοτίες, πτυχώσεις, πεσοί, κτλ.). StoBrick Slips (διακοσμητικά τουβλάκια). Πλακίδια, ψηφίδες, φυσική πέτρα, απομίμηση πέτρας. StoTerrazo και διακοσμητικές τεχνοτροπίες προσόψεως σε ποικιλία χρωματικών συνδυασμών. Προϊόντα χωρίς τσιμέντο, έτοιμα προς χρήση. Κατανοητές και εύκολες στην εφαρμογή λύσεις στις λεπτομέρειες. Χωρίς διαγώνια ενίσχυση, χωρίς απαίτηση για αστάρια ή στρώσεις επιπέδωσης. Τεχνολογία QS ( γρήγορου στεγνώματος ). Γρήγορη και αποτελεσματική εφαρμογή με την χρήση μηχανών (silo).

5 Εφαρμογή συστήματος Προετοιμασία Υποστρώματος Μέθοδος Στερέωσης Συγκόλληση H σωστή εφαρμογή ενός Συστήματος Εξωτερικής Θερμομόνωσης απαιτεί το υπόστρωμα να διαθέτει συγκεκριμένες ιδιότητες και να έχει ελεγχθεί η ικανότητά του να φέρει φορτία. Για το λόγο αυτό σε νέα κτίρια ελέγχονται οι επιφάνειες στα μπετά και στα τούβλα για τη σταθερότητα και την καθαρότητά τους. Σε περίπτωση που κάποιες επιφάνειες είναι ιδιαίτερα βρώμικες (σκόνες, ρύποι, λάδια, κτλ.) θα πρέπει να καθαριστούν προσεκτικά με κατάλληλη μέθοδο. Σε επιφάνειες ιδιαίτερα λείες, με χαμηλή απορροφητικότητα, απαιτείται είτε αστάρωμα με κατάλληλο για την επιφάνεια μέσο πρόσφυσης ή χρήση της ειδικής κόλλας Sto Dispersion Adhesive για τις πλάκες πολυστερίνης. Υπόστρωμα ικανό να φέρει φορτία και κατάλληλο για συγκόλληση, με ανεπιπεδότητες έως cm/m (πιθανόν να απαιτείται εξυγίανση). H πλάκα θερμομόνωσης κολλιέται στο ικανό να φέρει φορτία υπόστρωμα. Ανεπιπεδότητες περίπου έως cm/m. Η κόλλα πρέπει να καλύπτει τουλάχιστον το 40% της επιφάνειας της πλάκας. Σε σοβατισμένες ή βαμμένες επιφάνειες τα επιχρίσματα και οι βαφές πρέπει να ελέγχονται για τη σταθερότητά τους. Σε περίπτωση τοπικών ή γενικότερων προβλημάτων απαιτείται είτε άριστη εξυγίανση των προβλημάτων του υποστρώματος ή επιπρόσθετη μηχανική στερέωση του συστήματος. Συγκόλληση & Στερέωση με βύσματα Σε υποστρώματα τα οποία εμφανίζουν προβλήματα από άλγη και μύκητες επιβάλλεται ειδική προεργασία. Δηλαδή, καλός καθαρισμός της τοιχοποιίας και εφαρμογή του StoPrim Fungal χωρίς να είναι απαραίτητο να πλυθεί κατόπιν η επιφάνεια. Για τα αστάρια, το ποσοστό αραίωσης που απαιτείται εξαρτάται από την κατάσταση και την απορροφητικότητα του υποστρώματος. Κατά το στέγνωμα δεν πρέπει να αφήνουν γυαλιστερή επιφάνεια. Παρόλο που κατά την εφαρμογή του συστήματος με μηχανική στερέωση δεν απαιτείται προεργασία του υποστρώματος, η τοιχοποιία πρέπει να είναι και σε αυτή την περίπτωση στεγνή και καθαρή ώστε να επιτυγχάνεται επαρκής πρόσφυση των πλακών κατά την αρχική τους τοποθέτηση. Υποστρώματα κατάλληλα για συγκόλληση αλλά με ανεπαρκή αντοχή σε φορτία και με ανεπιπεδότητες έως cm. Υποστρώματα κατάλληλα για συγκόλληση αλλά με ανεπαρκή αντοχή να φέρουν φορτία (<0,08 N/mm ) απαιτούν επιπλέον στήριξη με ειδικά θερμομονωτικά βύσματα στην επιφάνεια των πλακών αλλά και στις ακμές του κτιρίου.

6 Εφαρμογή συστήματος Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών Συγκόλληση Υπόστρωμα: Σε σταθερά, κατάλληλα για συγκόλληση υποστρώματα. Μέθοδοι Συγκόλλησης. Δύο μέθοδοι είναι εφικτοί: Κόλληση πλήρους επιφανείας: Σε ομαλές επιφάνειες είναι δυνατή η εφαρμογή του συγκολλητικού υλικού είτε με μηχανή στην επιφάνεια της πλάκας είτε με οδοντωτή σπάτουλα (βλ. Εικόνα 3). Σημειακή κόλληση: Σε υποστρώματα με ανωμαλίες ~cm το συγκολλητικό τοποθετείται σημειακά στην επιφάνεια των πλακών ώστε να εξομαλυνθούν οι ανωμαλίες (βλ. Εικόνα 4). Εικόνα Οδηγός έναρξης συστήματος Οι οδηγοί έναρξης τοποθετούνται προσεκτικά και ελέγχονται με αλφάδι ως προς την επιπεδότητα. Το απαιτούμενο μέγεθος του οδηγού έναρξης εξαρτάται από το πάχος της πολυστερίνης. Εικόνα Επιλογή θερμομονωτικού υλικού Οι πλάκες Sto EPS Boards παρέχονται κομμένες με ακρίβεια σε συγκεκριμένες γωνίες και διαστάσεις με τέλειες ακμές και χωρίς τάσεις συρρίκνωσης. Συμβουλή: Προστατεύστε τις πλάκες της πολυστερίνης από την UV ακτινοβολία και την υγρασία. Μη χρησιμοποιείτε βρεγμένες πλάκες χωρίς να αφήσετε επαρκή χρόνο στεγνώματος. Σε περίπτωση δημιουργίας υποκίτρινου επιφανειακού στρώματος επί των πλακών διογκωμένης πολυστερίνης εξαιτίας παρατεταμένης έκθεσής τους σε UV ακτινοβολία, απαιτείται απομάκρυνση του επιφανειακού αυτού στρώματος (- mm) με τρίψιμο Εικόνα 3 Κόλληση πλήρους επιφανείας Σε ομαλές επιφάνειες, μπορείτε να εφαρμόσετε την κόλλα π.χ. StoADH-B σε ολόκληρη την επιφάνεια της πολυστερίνης με τη χρήση οδοντωτής σπάτουλας 0mm. H συγκολλητική ουσία πρέπει να καλύπτει κατ ελάχιστο το 40 % της συνολικής επιφάνειας της πολυστερίνης. Εικόνα 4 Σημειακή κόλληση Σε υποστρώματα με ανεπιπεδότητες ~cm, εφαρμόζουμε περιμετρικά της πλάκας μια ζώνη με κόλλα και στη συνέχεια σε 6 σημεία στο κέντρο της πλάκας της πολυστερίνης (ελάχιστη επιφάνεια συγκόλλησης 40%). Εικόνα 5 Τοποθέτηση Η τοποθέτηση των πλακών πρέπει να γίνεται χωρίς κενά, ξεκινώντας από το κάτω μέρος προς τα πάνω σταυρωτά όπως στην τουβλοδομή και το ίδιο θα πρέπει να γίνεται και στις γωνίες του κτιρίου. Κατά την τοποθέτηση των πλακών πιέζουμε σταθερά ώστε να επιτύχουμε την πρόσφυση και επιπέδωση των πλακών ως προς την τοιχοποιία. Η κόλλα που μπορεί να προεξέχει από τα πλάγια, θα πρέπει να αφαιρείται ώστε να μην δημιουργούνται θερμογέφυρες. Συμβουλή: Πώς να αποφύγετε τις θερμογέφυρες. Αφαίρεση αμέσως μετά την εφαρμογή όλης της ποσότητας της κόλλας η οποία προεξέχει από τις πλάκες της πολυστερίνης. Η τοποθέτηση των πλακών πολυστερίνης πρέπει να γίνεται με ομοιόμορφο τρόπο. Χτυπήματα και βίαιες μετακινήσεις των πλακών κατά την τοποθέτηση μπορεί να καταστρέψουν την πρόσφυση επί του υποστρώματος.

7 Εφαρμογή συστήματος Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών Συγκόλληση & Στήριξη Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών Σύστημα Θερμομόνωσης με συγκόλληση και βύσματα. Υπόστρωμα: Μπορεί να απαιτείται επιπρόσθετη μηχανική στήριξη σε υποστρώματα με ανεπαρκή αντοχή σε φορτίο. Σε περιπτώσεις όπου υπάρχουν τέτοια υποστρώματα, το είδος της στήριξης πρέπει να εγκρίνεται από τον υπεύθυνο της κατασκευής. Επίσης καλό θα είναι σε όλες τις οριζόντιες ανεστραμμένες επιφάνειες (ταβάνια) να εφαρμόζεται η επιπρόσθετη μηχανική στερέωση των πλακών. Βάθος στήριξης: Τα βύσματα στήριξης πρέπει να εφαρμόζονται στο απαραίτητο βάθος και σε συμπαγή δομικά στοιχεία, σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές των βυσμάτων. Πλακάκια και παλιοί σοβάδες δεν είναι κατάλληλα για στήριξη των βυσμάτων. (Ελάχιστο βάθος αγκύρωσης 5mm σε φέρον υπόστρωμα). Έλεγχος στήριξης: Σε περιπτώσεις που υπάρχει αμφιβολία για την ικανότητα του υποστρώματος να φέρει φορτία, συνιστάται ο έλεγχος της στήριξης και του τύπου βύσματος με ένα απλό τράβηγμα. Προδιαγραφές βυσμάτων: Το μήκος και η διάμετρος των βυσμάτων εξαρτώνται από τον τρόπο κατασκευής της τοιχοποιίας και το πάχος του θερμομονωτικού υλικού. Ο αριθμός των βυσμάτων εξαρτάται από το ύψος και το σημείο (κυρίως επιφάνεια, ακμές). Η στήριξη με βύσματα πραγματοποιείται πριν την ενίσχυση με τον ελαστομερή σοβά και το πλέγμα. Πρέπει να γίνεται έλεγχος της ομοιόμορφης τοποθέτησης των βυσμάτων, καθώς και της επιπεδότητάς τους σε σχέση με τη συνολική επιφάνεια των πλακών διογκωμένης πολυστερίνης για να αποφευχθούν πιθανά αισθητικά προβλήματα (εξογκώματα) μετά την εφαρμογή του διακοσμητικού σοβά. (ενδεικτική διάταξη για ψηλά κτήρια) Περίπτωση Ι Τοιχοποιία Θερμομονωτικό βύσμα Θερμομονωτικό καπάκι βύσματος Κόλλα στήριξης Θερμομονωτική πλάκα Σοβάς Ενίσχυσης Υαλόπλεγμα Τελικό Επίχρισμα Διάταξη βυσμάτων στήριξης στην κυρίως περιοχή, εφόσον απαιτείται επιπλέον μηχανική στερέωση του συστήματος. Επιλέγουμε το πλήθος των βυσμάτων ανά m σύμφωνα με τις μηχανικές απαιτήσεις (υπόστρωμα, ύψος κτιρίου, κτλ.). Εικόνα StoTherm Dowelling System (Μηχανική στήριξη StoTherm) Σύστημα εξάλειψης των θερμογεφυρών και αποφυγή της εμφάνισης της διάταξης των βυσμάτων καθώς τα βύσματα βυθίζονται και καλύπτονται με ειδικά θερμομονωτικά καπάκια. Το σύστημα για την στερέωση των πλακών περιλαμβάνει και το StoThermo countersink drill (εργαλείο διάνοιξης οπών) και το StoThermo Roundels EPS (ειδικά καπάκια πολυστερίνης).

8 Εφαρμογή συστήματος Τοποθέτηση θερμομονωτικών πλακών Οπλισμός συστήματος 3 4 Περίπτωση ΙI Εικόνα Μηχανική στήριξη Με το ειδικό εξάρτημα ανοίγουμε τρύπες πάνω στην πλάκα της πολυστερίνης, και στη συνέχεια με 8άρι τρυπάνι δημιουργούμε την υποδοχή στο υπόστρωμα (για το βύσμα). Εικόνα 3 Εφαρμογή βυσμάτων Sto Expanding Dowels Εφαρμόζουμε τα κατάλληλα Sto Expanding Dowels και σφραγίζουμε τα βύσματα με τα καπάκια StoThermo Roundels EPS. Εικόνα 4 Τρίβουμε τα StoThermo EPS Roundels. Τα βύσματα δεν πρέπει να αφήνουν καμία ατέλεια πάνω στην τελική επιφάνεια των πλακών διογκωμένης πολυστερίνης Στερέωση Τοποθέτηση θερμομονωτικών βυσμάτων στο ίδιο επίπεδο με την επιφάνεια των πλακών της πολυστερίνης, σε κτίρια που δεν εφαρμόζεται η περίπτωση Ι. Προετοιμασία οπλισμού συστήματος Μετά την τοποθέτηση των πλακών έχουμε την ευκαιρία για ένα τελευταίο προσεχτικό έλεγχο ώστε να εξασφαλίσουμε το άριστο αποτέλεσμα. 3 Εικόνα Έλεγχος των πλακών Πριν εφαρμόσουμε την στρώση ενίσχυσης θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι οι πλάκες έχουν ενωθεί απόλυτα και επιπεδωθεί. Η στρώση ενίσχυσης δεν θα πρέπει να εφαρμόζεται ποτέ πριν τη σκλήρυνση της κόλλας! Εικόνα Κλείνοντας αρμούς Θα πρέπει να γεμίζουμε τυχόν αρμούς και κενά είτε με αφρό γεμίσματος είτε με κομμάτια μονωτικού. Αυτό θα εμποδίσει την εμφάνιση ρωγμών ή σημαδιών στο τελικό επίχρισμα Πάντα χρησιμοποιείται ειδικός αφρός Sto Pu Foam. Εικόνα 3 Τρίβοντας τις πλάκες Τρίβουμε τους αρμούς ένωσης και την επιφάνεια των πλακών με τη χρήση των ειδικών τριβείων ή μηχανών και αφαιρούμε την σκόνη που δημιουργείται στην επιφάνειά τους. Συμβουλή: Τρίψιμο επιφανειών πολυστερίνης με μηχανή. Ειδικά για τη γρήγορη και τέλεια επιπέδωση-τρίψιμο των επιφανειών χωρίς ίχνος σκόνης χρησιμοποιείστε το ειδικό τριβείο Inoplan το οποίο συνδέεται και με την ηλεκτρική σκούπα Inoclean.

9 Εφαρμογή συστήματος Οπλισμός συστήματος Ενίσχυση Οπλισμός με οργανικό ελαστομερές επίχρισμα StoArmat Classic / StoLevel Classic Κατά τη διαδικασία οπλισμού των επιφανειών της διογκωμένης πολυστερίνης ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, δύο είναι οι γενικοί κανόνες που πρέπει να προσεχθούν: α). Ο πλήρης οπλισμός κάθε επιφάνειας και με υαλόπλεγμα και με τον ελαστομερή σοβά StoArmat Classic καθώς και η αλληλοεπικάλυψη των πλεγμάτων κατά 0 cm. β). Η επιπλέον ενίσχυση όλων εκείνων των επιφανειών που αναμένεται να δεχθούν έντονες καταπονήσεις (είτε εξαιτίας των καιρικών φαινομένων -συστολοδιαστολές- είτε εξαιτίας μηχανικών κρούσεων, κτλ.). Προσοχή: Διαγώνια ενίσχυση: Στο σύστημα StoTherm Classic, εξαιτίας της τεράστιας ελαστικότητας των StoArmat Classic / StoLevel Classic δεν απαιτείται διαγώνια ενίσχυση στις γωνίες των ανοιγμάτων του κτιρίου. Εικόνα Σοβάς ενίσχυσης Εφαρμόζουμε το StoArmat Classic σε πάχος στρώσης ~ mm με σπάτουλα ή με μηχανή. Φροντίζουμε ώστε να μην μένουν κενά και η στρώση να είναι ομοιόμορφη σε ολόκληρη την επιφάνεια. Επιλέγουμε συνήθως λωρίδες πλάτους ~,m ώστε στη συνέχεια να ακολουθεί ο εμβαπτισμός του πλέγματος ενίσχυσης. Εικόνα Πλέγμα ενίσχυσης Το πλέγμα StoGlass Fiber Mesh / Fine είναι εύκαμπτο και εύκολο στην εφαρμογή. Η διάστασή του,0m αντιστοιχεί στο μισό ύψος της σκαλωσιάς όταν εμβαπτίζεται οριζόντια, ενώ οι κίτρινες λωρίδες του υποδεικνύουν τα σημεία αλληλοεπικάλυψης. 3 4 Συμβουλή: Εικόνα 3 Εμβαπτισμός υαλοπλέγματος Εμβαπτίζουμε το υαλόπλεγμα στο StoArmat Classic όσο ακόμα είναι νωπό. Οι λωρίδες του πλέγματος θα πρέπει να αλληλεπικαλύπτονται κατά ~0cm περίπου. Εικόνα 4 Τεχνολογία silo Τα υλικά σε μορφή πάστας, έτοιμα προς χρήση μπορούν να παραδίδονται σε σιλό. Με τον τρόπο αυτό μειώνουμε την ανάγκη για καθημερινό καθαρισμό από τα λάστιχα των μηχανών, και μειώνεται σημαντικά ο χρόνος εφαρμογής του συστήματος. Κατά την κατασκευή ενός συστήματος StoTherm, και ανάλογα με την αρχιτεκτονική του κτιρίου προκύπτουν σχεδόν πάντοτε ανάγκες υλοποίησης λεπτομερειών. Για τις λεπτομέρειες αυτές και τον οπλισμό του συστήματος υπάρχουν τα ειδικά πλέγματα Sto Detail Mesh (υαλόπλεγμα για λεπτομέρειες), Sto Rustification Mesh (ειδικά διαμορφωμένο υαλόπλεγμα για σκοτίες), Sto Armour Mesh (ειδικά ενισχυμένο υαλόπλεγμα) κ.α. Τα υαλοπλέγματα αυτά πρέπει πάντα να εμβαπτίζονται στο Sto Armat Classic και να αλληλοκαλύπτονται με το υαλόπλεγμα των κυρίως επιφανειών Sto Glass Fibre Mesh (βλ. οδηγίες παρακάτω). Ανάλογα με τη μορφολογία της πρόσοψης η τοποθέτηση του υαλοπλέγματος κατά τον εμβαπτισμό του μπορεί να γίνει οριζόντια ή κάθετα. Σημαντική είναι η επιπέδωση του Sto Armat Classic στα σημεία ένωσης των λωρίδων του υαλοπλέγματος ώστε να επιτύχουμε άριστο τελικό αποτέλεσμα.

10 Εφαρμογή συστήματος Λεπτομέρειες εφαρμογής Τελικά επιχρίσματα Τελικά επιχρίσματα Τελικά επιχρίσματα Εφαρμόζουμε τα τελικά επιχρίσματα μετά το πλήρες στέγνωμα της ενδιάμεσης στρώσης ενίσχυσης. Δουλεύουμε υγρό σε υγρό και επικαλύπτουμε τις επιφάνειες χωρίς να αφήνουμε ενώσεις. Δεν θα πρέπει να εφαρμόζουμε τους διακοσμητικούς σοβάδες εφόσον επικρατούν ισχυροί άνεμοι ή υπό άμεση ηλιακή ακτινοβολία, γιατί ενδέχεται να προκύψουν ανωμαλίες, αισθητικές ατέλειες, ίσως και τριχοειδείς ρωγμές. Η μορφοποίηση - φινίρισμα των διακοσμητικών τελικών επιχρισμάτων γίνεται με πλαστική σπάτουλα, συνήθως, μετά από μικρό χρονικό διάστημα στεγνώματος (εξαρτάται από τις καιρικές συνθήκες). Οργανικής βάσης επιχρίσματα Το StoLit είναι σοβάς σε μορφή πάστας για προσόψεις, κατάλληλο για εφαρμογή με μηχανή. Προσφέρει πολύ υψηλή ελαστικότητα, αντοχή σε ρωγμές και σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Εναλλακτικά StoLit QS Η ιδιαίτερη παραλλαγή του StoLit που στεγνώνει γρήγορα για εφαρμογές σε κρίσιμες καιρικές συνθήκες με θερμοκρασίες έως και + ο C και 90% υγρασία. Σιλικονούχου βάσης επιχρίσματα Το StoSilco είναι σοβάς σε μορφή πάστας για προσόψεις, κατάλληλο για εφαρμογή με μηχανή. Προσφέρει πολύ υψηλή υδρατμοδιαπερατότητα και πολύ μεγάλη αντοχή σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Sto Lotusan K/R Ο σοβάς Sto Lotusan K/R αποτελεί την επανάσταση στην τεχνολογία των έτοιμων σιλικονούχων επιχρισμάτων για προσόψεις. Συνδυάζει τεράστιες αντοχές, ελαστικότητα και υδρατμοδιαπερατότητα με τη μοναδική αντίσταση στους ρύπους που προσφέρει η τεχνολογία Lotusan. Ομοιόμορφη εμφάνιση (χωριάτικο) Σοβάς χωριάτικης υφής εφαρμόζεται στην επιθυμητή κοκκομετρία με την κατάλληλη σπάτουλα. Οι κοκκομετρίες που διατίθενται είναι,0 /,5 /,0 και 3,0 mm Γραφιάτο Μετά την εφαρμογή, στα επιχρίσματα με υφή γραφιάτο μπορούν να δημιουργούν πλήθος παραλλαγών (οριζόντια, κάθετα ή κυκλικά). Οι κοκκομετρίες που διατίθενται είναι,5 /,0 και 3,0 mm Επιχρίσματα ελεύθερης διαμόρφωσης Επιχρίσματα λεπτής κοκκομετρίας εφαρμόζονται και στη συνέχεια διαμορφώνονται στην επιθυμητή υφή με τη χρήση βούρτσας, σπάτουλας ή με σφουγγάρι μορφοποίησης. (StoNivellit, StoLit MP, StoSilco MP, Sto Lotusan MP). Συμβουλή: Επιλογή φωτεινότητας χρώματος. Μόνο αποχρώσεις με φωτεινότητα μεγαλύτερη του 0% επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται σαν επικάλυψη στα συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης (αποχρώσεις με φωτεινότητα μικρότερη του 0% καλό είναι να χρησιμοποιούνται κατόπιν εγκρίσεων από το τεχνικό τμήμα της Sto. Η φωτεινότητα ορίζει το ποσοστό του φωτός που αντανακλάται από την επιφάνεια (00%= λευκό, 0%= μαύρο). 0

11 Λεπτομέρειες εφαρμογής Βάση οικοδομής Βάση οικοδομής Έναρξη με οδηγό στήριξης Αμόνωτο τοιχίο σε μη θερμαινόμενο υπόγειο 3 4 Εικόνα 3 Ένωση Όπου μας επιτρέπεται βάζουμε τα βύσματα στις άνω διαμορφωμένες τρύπες στερέωσης. Χρησιμοποιείστε τους συνδετήρες ώστε να ενώσετε τους οδηγούς έναρξης και να εξασφαλίσετε αρμούς διαστολής. Εικόνα 4: Γωνιακό προφίλ Το γωνιακό προφίλ του οδηγού έναρξης, τα βύσματα και οι αποστάτες (τάκοι). Εικόνα Για να βεβαιωθούμε για την ορθή τοποθέτηση των οδηγών έναρξης, σημειώνουμε με μια κιμωλία την ευθεία που θα τοποθετηθούν οι οδηγοί έναρξης.πρέπει να εξασφαλίζουμε ότι τοποθετούνται οριζόντια και στερεώνονται πολύ σταθερά στο υπόστρωμα. Εάν υπάρχουν ανεπιπεδότητες που δεν μας επιτρέπουν να ακουμπήσουμε στο υπόστρωμα, φέρνουμε στο επίπεδο που θέλουμε τους οδηγούς με τη χρήση των ειδικών αποστατών. Εικόνα Στερέωση Στερεώνουμε σε όλο το μήκος τους οδηγούς με βύσματα ανά περίπου 33cm. Απαιτείται προσοχή κατά τη στερέωση ώστε να μην προκαλείται στρέβλωση των οδηγών. Η σωστή τοποθέτηση των οδηγών έναρξης σε απόλυτη ευθεία μεταξύ τους και με τέλεια επιπεδότητα, παίζει καθοριστικό ρόλο στη σωστή και ομοιόμορφη τοποθέτηση των πλακών πολυστερίνης στη συνέχεια. 5 Εικόνα 5: Γωνία κτιρίου Εφαρμόζουμε τα γωνιακά προφίλ του οδηγού έναρξης στις εξωτερικές γωνίες του κτιρίου. Τα προφίλ αυτά προσαρμόζονται στην γωνία του κτιρίου. Υπάρχει και προφίλ που χρησιμοποιείται σε καμπύλες επιφάνειες. Παρατήρηση: Οι οδηγοί έναρξης τοποθετούνται σε κάθε σημείο εκκίνησης ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης, καθώς η τοποθέτηση (χτίσιμο) των πλακών πολυστερίνης γίνεται πάντοτε από κάτω προς τα πάνω. Σε περίπτωση που υπάρχει δυνατότητα έναρξης επί άλλου δομικού στοιχείου, η χρήση οδηγών έναρξης μπορεί να παραληφθεί. Εν τούτοις, και στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να εξασφαλιστεί η τέλεια επιπεδότητα των πλακών πολυστερίνης στο σημείο έναρξης του συστήματος.

12 Λεπτομέρειες εφαρμογής Βάση οικοδομής Βάση οικοδομής Έναρξη με ζώνη στεγάνωσης Περιμετρική στεγάνωση μέσα στο έδαφος, με μη θερμαινόμενο υπόγειο Εικόνα Αφού στεγνώσει, εφαρμόζουμε το μίγμα του Sto-Flexyl (: με τσιμένο) αδιάλυτο σαν συγκολλητικό και αγριεύουμε την επιφάνεια. Παρατήρηση: Ο τρόπος έναρξης ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και από τις ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις του κάθε κτιρίου. Ωστόσο, σε γενικές γραμμές σε κάθε περιοχή όπου το σύστημα εφάπτεται ή ξεκινάει από επιφάνεια που ενδέχεται να υπάρξει συγκέντρωση νερού (θεμέλια, υπόγεια, βεράντες, μπαλκόνια, κήποι, κτλ.) και άρα θα ασκείται υδροστατική πίεση, επιβάλλεται η δημιουργία μιας ζώνης στεγάνωσης στο κάτω άκρο του συστήματος. Έτσι μπορεί να αποφευχθεί διείσδυση υγρασίας πίσω από το σύστημα ή ακόμα διάβρωση του συγκολλητικού από την εμφάνιση ανερχόμενης υγρασίας. Το βασικό μέσο στεγάνωσης είναι το Sto-Flexyl, ένα στεγανωτικό ελαστομερές επίχρισμα για στεγάνωση, συγκόληση και εμβαπτισμό υαλοπλέγματος. Έναρξη με οδηγό και μηχανική στήριξη Εικόνα Προεργασία Αναμιγνύουμε το Sto-Flexyl σε αναλογία : με τσιμένο. Εφαρμόζουμε σαν αστάρι διαλύοντας με μέχρι 0% με νερό και για μια ζώνη περίπου 50cm επάνω από το έδαφος Εικόνα 3 Συγκόλληση Εφαρμόζουμε το συγκολλητικό σε όλη την επιφάνεια της μονωτικής πλάκας (κατάλληλος τύπος για στεγάνωση) και τοποθετούμε τις πλάκες προσέχοντας να εφάπτονται όσο το δυνατό καλύτερα. Εικόνα 4 Ενίσχυση Η ενίσχυση με το StoArmat Classic συνεχίζεται για περίπου 0-cm κάτω από την πλάκα στεγάνωσης και πιο κάτω από το έδαφος. Εικόνα 5 Τελική επικάλυψη Πριν την εφαρμογή του τελικού επιχρίσματος, θα πρέπει να εφαρμόσουμε επάνω στη στρώση ενίσχυσης μια στρώση Sto-Flexyl σαν αστάρι και μια στρώση Sto-Flexyl σαν ενδιάμεση στρώση. Εικόνα 6 Gravel Για να μειώσουμε την έκθεση σε νερό (και να εμποδίσουμε μηχανική καταστροφή) και να βοηθήσουμε την αποστράγγιση του νερού, είναι χρήσιμο να δημιουργούμε μια λωρίδα 0-30cm με κροκάλες, όπου αυτό είναι εφικτό.

13 Λεπτομέρειες εφαρμογής Εξωτερική τοιχοποιία/ενώσεις συστήματος Επιφάνεια εκτεθειμένη σε βίαιες κρούσεις. Εξωτερική τοιχοποιία/ενώσεις συστήματος Εφαρμογή σε γωνίες Σε δημόσιους χώρους ο κίνδυνος εμφάνισης φαινομένων βίας και βανδαλισμών είναι υπαρκτός. Για το λόγο αυτό η Sto χρησιμοποιεί το ειδικά ενισχυμένο υαλόπλεγμα StoArmour Mesh ως μια επιπλέον πανίσχυρη στρώση οπλισμού του συστήματος StoTherm Classic. Το StoArmour Mesh δεν αντικαθιστά το συνηθισμένο πλέγμα οπλισμού του συστήματος. Τοποθετείται στο κάτω άκρο του κτιρίου και συνήθως μέχρι το ύψος των m, εμβαπτιζόμενο κανονικά εντός του StoArmat Classic. Στη συνέχεια, ο συνηθισμένος οπλισμός του συστήματος με το Sto GlassFibre Mesh τοποθετείται από πάνω. Εικόνα Sto Armour Mesh Προστατεύουμε τα σημεία που είναι εκτεθειμένα σε μεγάλη μηχανική καταπόνηση εφαρμόζοντας επιπλέον ενίσχυση με το πλέγμα StoArmour Mesh. Εικόνα Εφαρμογή Πιέζουμε το StoArmour Mesh μέσα στην στρώση ενίσχυσης. Δεν αλληλοεπικαλύπτουμε τις ενώσεις. Εφαρμόζεται πριν την συμβατική ενίσχυση. Συμβουλή προϊόντος: Το StoArmour Mesh είναι ενισχυμένο υαλόπλεγμα. Αυξάνει τη μηχανική αντοχή σε κρίσιμες περιοχές και εμβαπτίζεται μέσα στο StoArmat Classic. H εφαρμογή του σοβά ενίσχυσης θα πρέπει να γίνεται με προσοχή ώστε να επιτυγχάνεται ομαλή μετάβαση μεταξύ των στρώσεων. Ειδικά στο σημείο όπου σταματάει η στρώση του Sto Armour Mesh για να πετύχουμε ομοιόμορφο αποτέλεσμα θα πρέπει να υπολογιστεί το αυξημένο πάχος των υλικών. 3 Συμβουλή προϊόντος: Για την ενίσχυση σε γωνίες μπορούμε να επιλέξουμε ανάμεσα σε 3 διαφορετικούς τύπους γωνιόκρανων: Sto PVC Mesh Angle Bead, StoArmour Angle και StoCorner Angle Roll. To Sto PVC Mesh Angle Bead είναι σκληρό πλαστικό τεμάχιο γωνίας 90 o (φωτό ), με ενσωματωμένο υαλόπλεγμα και μήκος,5m. Είναι η ιδανική λύση για γωνίες κτιρίου! Το StoArmour Angle είναι εναλλακτική πρόταση για τα σημεία που είναι εκτεθειμένα σε μεγάλες μηχανικές καταπονήσεις. Κόβουμε από το ρολό (50m) στο επιθυμητό μήκος (φωτό ). Δεν απαιτείται αλληλοεπικάλυψη. Σε δύο τύπους διαφορετικού πλάτους. Το StoCorner Angle Roll είναι ειδικό γωνιακό πλέγμα με ενισχυμένες λωρίδες PVC στο κέντρο του. Παρέχεται σε ρολά των 50m. Χρησιμοποιείται για ειδικά σημεία που χρειάζονται ενίσχυση (π.χ. καμπύλα τμήματα) είτε όπου απαιτείται ευελιξία στις διαστάσεις των γωνιακών ενισχύσεων (φωτό 3). Εικόνα Εφαρμογή Πιέζουμε το γωνιόκρανο μέσα στον σοβά ενίσχυσης π.χ. StoArmat Classic με γωνιακή σπάτουλα. Εικόνα Ενίσχυση Εφαρμόζουμε το υαλόπλεγμα έτσι ώστε να επικαλύπτει το γωνιόκρανο και μέχρι την εξωτερική ακμή της γωνίας. 3

14 Λεπτομέρειες εφαρμογής Εξωτερική τοιχοποιία/μπαλκόνια Παράθυρα και πόρτες Δημιουργία νεροσταλάκτη με ειδικό προφίλ StoDrip Edge Profile Λαμπάδες παραθύρων Συμβουλή προϊόντος: Για να σφραγίσουμε τις ενώσεις στα σημεία που το σύστημα ακουμπά στα κουφώματα των παραθύρων και στις πόρτες χρησιμοποιούμε τα έτοιμα προφίλ Sto Stop Bead Profile ή τη στεγανωτική αυτοδιογκούμενη ταινία Sto Joint Sealant Tape. Συμβουλή προϊόντος: Το Sto Drip Edge Profile είναι το ειδικό τεμάχιο με ενσωματωμένο υαλόπλεγμα, για εύκολη και γρήγορη δημιουργία νεροσταλάκτη και ενσωμάτωση στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης. Εφαρμόζεται για προστασία στα σημεία που ενδεχομένως να στάζει νερό (π.χ. λόγω βροχής) προς το εσωτερικό του κτιρίου. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις ακμές των προβόλων, στα πρέκια των παραθύρων, όπως και στα κουτιά των ρολών. Σχηματισμός νεροσταλάκτη Εμβαπτίζουμε το νεροσταλάκτη Sto Drip Edge Profile και το γωνιόκρανο στο StoArmat Classic. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και τους συνδετήρες των προφίλ ώστε να εξασφαλίσετε την ευθυγράμμιση σε περίπτωση συνεχόμενων προφίλ. Νερό που στάζει Το τεμάχιο του νεροσταλάκτη StoDrip Edge Profile μπορεί να εφαρμόζεται σε όλα τα σημεία που εκτίθενται σε βροχή όπως πρόβολοι, πρέκια κλπ ώστε να εμποδίσει το νερό που στάζει να γυρίσει στο εσωτερικό τους. α β Εφαρμογή του προφίλ Κόβουμε το προφίλ στο επιθυμητό μήκος. Εφαρμόζουμε από την πλευρά που είναι η αυτοδιογκούμενη ταινία στο κούφωμα αφαιρώντας την προστατευτική ταινία από την αυτοκόλλητη ταινία και πιέζουμε με δύναμη στο κούφωμα. Εφαρμογή του μονωτικού Τοποθετούμε την πλάκα της μόνωσης πρόσωπο με το προφίλ και χωρίς κενά ώστε να έχουμε άριστη συναρμογή. 4

15 Λεπτομέρειες εφαρμογής Παράθυρα και πόρτες Στερέωση αντικειμένων Ελαφρά φορτία 3 Προστασία των κουφωμάτων Το ενσωματωμένο πλαστικό που έχει το προφίλ χρησιμεύει στο να προστατεύονται τα παράθυρα σε όλη τη διάρκεια εργασίας. Αφαιρείται μετά το πέρας των εργασιών. 4 5 Αλληλοεπικάλυψη πλεγμάτων Γυρίζουμε το πλέγμα του προφίλ StoStop Bead Profil στο λαμπά και μέχρι το γωνιόκρανο π.χ. Sto PVC Mesh Angle Bead μέσα στο σοβά ενίσχυσης π.χ. StoArmat Classic. Φροντίζουμε να έχουμε αλληλοεπικάλυψη πλεγμάτων τουλάχιστον 0cm. Ενίσχυση εσωτερικών γωνιών στους λαμπάδες Οι εσωτερικές γωνιές μεταξύ λαμπά και πρέκι ενισχύονται με το Sto Glass Fiber Mesh και θα πρέπει να έχουμε αλληλοεπικάλυψη πλεγμάτων τουλάχιστον 0cm. 6 Ενίσχυση Το πλέγμα της κυρίως επιφάνειας πρέπει να εφαρμόζεται μέχρι τις ακμές και να εμβαπτίζεται μέσα στο σοβά ενίσχυσης π.χ. StoArmat Classic. Εναλλακτικά Σε περίπτωση που δεν μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το ειδικό τεμάχιο StοStop Bead Profil, πριν την τοποθέτηση του μονωτικού επί του λαμπά, θα πρέπει να τοποθετηθεί η ειδική στεγανωτική ταινία StoJoint Sealant tape επί του κουφώματος όπου θα σταματήσει το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης. Εξαιτίας της μεγάλης της ευελιξίας, η στεγανωτική ταινία StoJoint Sealant tape χρησιμοποιείται επίσης σε κάθε σημείο στο οποίο σταματάει το σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης όπως π.χ. κουφώματα σε πρέκια, μαρμαροποδιές, ταβάνια, μαρκίζες, κουπαστές, αμόνωτα τοιχεία, κτλ. Για περισσότερες πληροφορίες για τις λεπτομέρειες στεγανώσεων επικοινωνήστε με το τεχνικό τμήμα της Sto. Στερέωση ελαφρών αντικειμένων Τα ειδικά τεμάχια StoFix Spirale διευκολύνουν την στερέωση ελαφρών αντικειμένων στο σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης όπως για παράδειγμα πινακίδες, κουδούνια, μικρά φωτιστικά, κτλ. Διάνοιξη στο επίχρισμα Ανοίγουμε το επίχρισμα με τα StoFix Spirale σε διάμετρο περίπου cm. Στη συνέχεια βιδώνουμε τα StoFix Spirale ανάλογα με το πάχος του μονωτικού. Συμβουλή: Για να διευκολυνθείτε κάντε αρχικά μια διάνοιξη που θα χρησιμεύσει σαν οδηγός με ένα τρυπάνι ή κατσαβίδι. Ελαφρά φορτία Για παράδειγμα μπορούμε με ασφάλεια να στερεώσουμε πλαστικές γλάστρες ή ζαρτινιέρες. Σημείωση: Μην υπερβαίνετε το μέγιστο βάρος στερέωσης των 5kg ανά βύσμα. Σε περίπτωση που το βάρος στήριξης είναι μεγαλύτερο, δοκιμάστε την στερέωση με περισσότερο του ενός StoFix Spirale (βλ. φωτό ). 5

16 Λεπτομέρειες εφαρμογής Στερέωση αντικειμένων Μεγαλύτερου βάρους φορτία Τελικά επιχρίσματα Χρώμα - Διακόσμηση - Αισθητική τελειότητα 3 4 Στερέωση στοιχείων για βαριά φορτία Τα ειδικά τεμάχια StoFix Quader υποστηρίζουν την στερέωση αντικειμένων μεγαλύτερου βάρους όπως π.χ. τέντες. Σήμανση Σημαδεύουμε την κατάλληλη θέση με ένα μολύβι. Κοψίματα Αφαιρούμε την σημειωμένη περιοχή του μονωτικού κόβοντας το με το κατάλληλο πριόνι. Ένωση Τοποθετούμε κόλλα στο τεμάχιο StoFix Quader και το πιέζουμε στο άνοιγμα. Κλείσιμο του αρμού Κλείνουμε τους αρμούς με τον αφρό πολυουρεθάνης. Αφαιρούμε τον αφρό που τυχόν προεξέχει και τρίβουμε την επιφάνεια ώστε να επιπεδωθεί και να εξομαλυνθεί με την υπόλοιπη επιφάνεια. Η βασική λειτουργία ενός συστήματος θερμομόνωσης StoTherm είναι η θερμομόνωση και προστασία του κτιρίου. Όμως μιας και ένα σύστημα Sto Therm αγκαλιάζει συνολικά κάθε πλευρά ενός κτίσματος είναι απαραίτητο να μπορεί να προσαρμοσθεί στις αισθητικές απαιτήσεις του αρχιτέκτονα ή του ιδιοκτήτη. Επιλογές που αφορούν το χρώμα, την υφή και το σχήμα των τμημάτων μιας πρόσοψης προσφέρουν αμέτρητους συνδιασμούς και δυνατότητες για την επίτευξη ενός άριστου αποτελέσματος. Τα τελικά επιχρίσματα, βαφές και τεχνοτροπίες της Sto εξελίσσονται συνεχώς ώστε να ικανοποιούν τις απαιτήσεις των σύγχρονων κτιρίων, αλλά ταυτόχρονα μέσα από την εμπειρία 50 ετών στην παραγωγή τους για συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης μπορούν να αναπαράγουν και τα φινιρίσματα ενός παραδοσιακού ή κλασσικού κτίσματος. Επιλογές υλικού: Σε βάση ακρυλική, σιλικονούχο, υδρυάλου ή ανόργανη, για τον άριστο συνδιασμό τεχνικών ιδιοτήτων. Επιλογές υφής και κοκκομετρίας: Σε δύο τύπους (Κ)= ομοιόμορφο και (R)= γραφιάτο με κόκκο.0,.5,.0, 3.0 mm. Σε λεπτές και υπέρλεπτες κοκκομετρίες για δημιουργία ιδιαίτερων φινιρισμάτων ή λείας επιφάνειας. Επιλογές με εμφάνιση πέτρας: Είτε με φυσική πέτρα σε διαφανή (άχρωμη) ρητίνη είτε μέσα σε χρωματιστό επίχρισμα. Ατέλειωτες επιλογές αποχρώσεων και ειδικών τελειωμάτων: Με λαδούρες, πατίνες, ανομοιόμορφα ή μεταλλιζέ τελειώματα. 5 Σήμανση Βεβαιωθείτε ότι έχετε σημαδέψει το σημείο με π.χ. με ένα καρφί πριν την εφαρμογή της ενδιάμεσης και τελικής στρώσης ώστε να γνωρίζετε κατόπιν το σημείο στερέωσης. 6

17 Λεπτομέρειες εφαρμογής Τελικά επιχρίσματα Τελικά επιχρίσματα StoLotusan K StoSilco K Stolit Κ StoSil K StoMarlit K StoSuperlit (κοκκομετρία.0 mm) Ομοιόμορφη εμφάνιση (λείο ή χωριάτικο) Ο σοβάς ομοιόμορφης υφής στρώνεται με ανοξείδωτες σπάτουλες. Αν απαιτείται, ομαλοποιείται ελαφρά με πλαστικές σπάτουλες μετά την εφαρμογή. Οι κοκκομετρίες που διατίθενται είναι,0 /,5 /,0 και 3,0 mm. Σοβάς φυσικής πέτρας Ο σοβάς φυσικής πέτρας αποτελεί μια υψηλής ποιότητας επικάλυψη με φυσικά πολύχρωμα πετραδάκια που δίνει στις επιφάνειες εμφάνιση πέτρας σχεδόν σε οποιαδήποτε μορφή. StoSilco R Stolit R StoSil R StoMarlit R StoSil Lasura και σχεδόν οποιοσδήποτε σοβάς της Sto. Γραφιάτο Μετά την εφαρμογή με τις ανοξείδωτες σπάτουλες τα επιχρίσματα αυτά μορφοποιούνται με τη χρήση πλαστικής σπάτουλας στην επιθυμητή εμφάνιση (οριζόντια, κάθετα, κυκλικά). Οι κοκκομετρίες που διατίθενται είναι,5 /,0 και 3,0 mm. Διακοσμητική τεχνοτροπία (Lasura) Ο συνδιασμός των έγχρωμων σοβάδων από τις προηγούμενες κατηγορίες σε συνδιασμό με ειδικές χρωστικές ή υλικά τεχνοτροπίας (π.χ. StoSil Lasura) μπορούν να δώσουν μοναδικό διακοσμητικό αποτέλεσμα. StoLotusan MP Stolit MP StoNivellit StoSilco MP StoSil MP StoMarlit MP Stolit Milano Ελεύθερης σχεδίασης Τα επιχρίσματα αυτά μπορούν είτε να δώσουν πολύ επίπεδες (λεπτόκοκκες) επιφάνειες, είτε να δημιουργήσουν εντελώς ανομοιόμορφο αποτέλεσμα μετά από κατάλληλη μορφοποίηση τους από το συνεργείο εφαρμογής. Παραδοσιακής μορφής αποτέλεσμα είναι εφικτό να πραγματοποιηθεί με τους σοβάδες αυτούς. (MP = Modelling Plaster) Ελεύθερης σχεδίασης Το Stolit Milano είναι μια ειδική έκδοση του πιο καθιερωμένου έτοιμου επιχρίσματος της Sto, του Stolit. Η υπέρλεπτη κοκκομετρία του μπορεί να δώσει εντελώς λείες επιφάνειες καθώς και πιο διακοσμητικές τεχνικές μορφής Stucco. Το υλικό παρέχεται χρωματισμένο και παρέχει άριστη αντοχή, ελαστικότητα και αδιαβροχοποίηση. 7

18 Λεπτομέρειες εφαρμογής Τελικά επιχρίσματα Διακοσμητικά τουβλάκια Stolit Effect Sto Terrazo Effect Συνθετικά Εύκαμπτα Τουβλάκια StoBrick Slips Επικόλληση σε όλη την επιφάνεια Όσο πιο προσεχτικά έχουμε μετρήσει την επιφάνεια που θα καλύψουμε με τα διακοσμητικά τουβλάκια, τόσο πιο εύκολη και σωστή θα είναι η εφαρμογή τους. Terrazo Οι υψηλής διακοσμητικής εμφάνισης επιφάνειες Terrazo μπορούν να δημιουργηθούν με την εφαρμογή του ειδικού για τη χρήση αυτή σοβά Stolit Effect και μίγματος διαβαθμισμένων πολύχρωμων αδρανών. Οι επιφάνειες Terrazo συνδιάζουν την εμφάνιση της πέτρας με αυτή του χρωματιστού σοβά. α Διαστασιολόγηση Ξεκινάμε την εφαρμογή με τη σωστή διαστασιολόγηση της επιφάνειας εφαρμογής και διαιρώντας τη στα κατάλληλα σημεία. Sto Nivellit Αμμώδης υφή Η δημιουργία μίας φυσικής αμμώδους υφής είναι εφικτή με τη χρήση του Sto Nivellit. Μετά το στρώσιμο του υλικού με ανοξείδωτες σπάτουλες, η επιφάνεια μπορεί να μορφοποιηθεί κατάλληλα (σφουγγάρι) ώστε να αποκτήσει αμμώδη υφή σε συνδιασμό με τη φυσικότητα της απόχρωσης (ελαφρές μεταβολές του χρώματος). (Βλ. Τεχνικό Φυλλάδιο Υλικού). β 3 Σχηματισμός γωνίας Εφαρμόζουμε την κόλλα (StoAdhesive) και στόκο αρμών (StoJoint Mortar) με οδοντωτή σπάτουλα στις γωνίες. Εφαρμόζουμε -4 σειρές των γωνιακών διακοσμητικών όπως θα κάναμε σε τουβλοδομή. Δημιουργία αρμών Εφαρμόζουμε τα διακοσμητικά τουβλάκια στην κόλλα και στη συνέχεια εξομαλύνουμε τους αρμούς με ένα βρεγμένο πινέλο ή βούρτσα. Sto Color System Όλοι οι (οργανικοί, σιλικονούχοι, κ.λ.π.) σοβάδες της Sto AG μπορούν να χρωματιστούν σε όλες τις αποχρώσεις του Sto Color System (τα υλικά υδρυαλού και σιλικονούχων ρητινών μόνο σε γήινες, παλ αποχρώσεις, βλ. Sto Color System), καθώς και των διεθνών χρωματολογίων (RAL, NCS, κ.λ.π.). Έτσι σχεδόν κάθε χρωματικός συνδιασμός είναι εφικτός επί των προσόψεων με StoTherm Classic, για ένα πλήρες αισθητικό αποτέλεσμα. 8 4 Πρέκι Μπορούμε, εφόσον είναι επιθυμητό, να δημιουργήσουμε διαφορετικό σχηματισμό στα πρέκια χρησιμοποιώντας τα γωνιακά τουβλάκια με διαφορετική κατεύθυνση. Συμβουλή: Διαφορές στις αποχρώσεις των διακοσμητικών τούβλων προκύπτουν από διαφορετικές παρτίδες και μπορούν να αμβλύνονται χρησιμοποιώντας τουβλάκια από διαφορετικά κουτιά.

19 Λεπτομέρειες εφαρμογής StoDeco Profiles StoDeco Profiles Διακοσμητικές κορνίζες προσόψεων Τα StoDeco Profiles είναι ειδικά διαμορφωμένες κορνίζες για προσόψεις με πρώτη ύλη το ανακυκλωμένο γυαλί. Συνδιάζουν ιδιαίτερα χαμηλό βάρος, ασύγκριτη αντοχή στο χρόνο και στις καιρικές συνθήκες, χαμηλή συστολοδιαστολή και ευκολία στην τοποθέτηση. Παράγονται σε πλήθος έτοιμων διατομών και κατά παραγγελία, σχεδόν σε οποιαδήποτε διάσταση. Κόψιμο των προφίλ στο επιθυμητό μέγεθος Τα διακοσμητικά StoDeco Profiles μπορούν να κοπούν εύκολα στο επιθυμητό μήκος χρησιμοποιώντας το πριόνι StoDeco Profile Bow Saw. Στερέωση Εφαρμόζουμε την κόλλα StoDeco Coll με οδοντωτή σπάτουλα στο υπόστρωμα και στην πίσω πλευρά του προφίλ, φροντίζοντας η φορά να σταυρώνει. Συγκρατούμε τα Deco Profile με καρφιά, μέχρι να στεγνώσει η κόλλα. Αφού στεγνώσει η κόλλα τρίβουμε και αφαιρούμε το υλικό που εξέχει. 4 5 Βύσματα Profile τύπου F. Όλα τα προφίλ αυτού του τύπου θα πρέπει να στρεώνονται και με βύσματα. Τα βύσματα τοποθετούνται σε απόσταση 0 cm από κάθε άκρη με βύσματα ανά τεμάχιο. Τα βύσματα θα πρέπει να μπαίνουν κατά 5 mm μέσα στο προφίλ. Στοκάρουμε τις οπές των βυσμάτων με την κόλλα StoDeco Coll. Τελική επικάλυψη Εάν επιθυμούμε η τελική επικάλυψη να έχει αμμώδη υφή, ασταρώνουμε την επιφάνεια με Sto-Primer και στη συνέχεια βάφουμε στρώσεις με StoDeco Color. Εάν επιθυμούμε η τελική επικάλυψη να είναι λεία, εφαρμόζουμε απευθείας στρώσεις StoDeco Color χωρίς προηγουμένως να έχουμε ασταρώσει. 3 Σχηματικός αρμών Με τη χρήση μικρής καμπυλωτής σπάτουλας μορφοποιούμε την κόλλα που εξέχει από την πάνω πλευρά. Αυτό θα προφυλάξει από το να εισχωρήσει το νερό στην πίσω πλευρά της κορνίζας. Αρμοί κορνιζών Ασταρώνουμε τους αρμούς των προφίλ και την κόλλα που έχουμε μορφοποιήσει στην πάνω πλευρά με το αστάρι StoPrim Micro, το οποίο προσφέρει τεράστια υδροφοβία και προστασία. 9

20 Λεπτομέρειες εφαρμογής Σκοτίες Σκοτίες Δημιουργία Σκοτίας Για τη δημιουργία σκοτιών χρησιμοποιούνται τα ειδικά εξαρτήματα και εργαλεία της Sto για ευκολία στην εργασία και τελειότητα στο αποτέλεσμα. Κόβουμε τις πλάκες τις πολυστερίνης στο επιθυμητό σχήμα της σκοτίας με το ειδικό ρούτερ και την αντίστοιχη κεφαλή. Οι σκοτίες ενισχύονται με το ενδιάμεσο επίχρισμα π.χ. StoArmat Classic και με το ειδικό, προσχηματισμένο υαλόπλεγμα (ανάλογα με το σχήμα της σκοτίας) StoRustication Mesh και τα αντίστοιχα τεμάχια για εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες. 4 5α Ενίσχυση της επιφάνειας Οι κύριες επιφάνειες ενισχύονται με το επίχρισμα ενίσχυσης π.χ. StoArmat Classic και το υαλόπλεγμα StoGlass Fiber Mesh. Βαφή εσωτερικού σκοτίας Στο εσωτερικό της σκοτίας δεν εφαρμόζεται το τελικό επίχρισμα, η αυξημένη στρώση του StoArmat Classic επαρκεί για την πλήρη προστασία. Το σημείο απλά βάφεται στην επιθυμητή απόχρωση με Sto Color Crylan. 3 Ενίσχυση σκοτίας Εφαρμόζουμε το επίχρισμα ενίσχυσης π.χ. StoArmat Classic με την ειδική σπάτουλα StoRustication Trowel και μορφοποιούμε το εσωτερικό της σκοτίας. Εφαρμόζουμε κομμάτια από το προσχηματισμένο πλέγμα για σκοτίες. Επιπεδώνουμε το ενδιάμεσο επίχρισμα με την ειδική σπάτουλα StoRustication Trowel ξανά για δημιουργία τέλειας επιφάνειας. 5β 5γ Προστασία σκοτίας Μετά από επαρκές στέγνωμα της βαφής Sto Color Crylan το εσωτερικό της σκοτίας προστατεύεται με χαρτοταινία. Τελείωμα επιφάνειας Το επιλεγμένο τελικό επίχρισμα εφαρμόζεται στην κύρια επιφάνεια και στη συνέχεια αφαιρούμε τη χαρτοταινία. Συμβουλή: Αφού εφαρμόσουμε την βασική ενδιάμεση στρώση επιχρίσματος π.χ. StoArmat Classic και εμβαπτίσουμε το προσχηματισμένο πλέγμα σκοτίας, συνίσταται να εφαρμόζουμε μια λεπτή στρώση του επιχρίσματος ενίσχυσης π.χ. StoArmat Classic με την ειδική σπάτουλα StoRustication Trowel. 0

Προσόψεις. Sto AG. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης StoTherm Classic Οδηγός εφαρμογής - τοποθέτησης. Χτίζουμε με συνείδηση.

Προσόψεις. Sto AG. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης StoTherm Classic Οδηγός εφαρμογής - τοποθέτησης. Χτίζουμε με συνείδηση. Sto AG Προσόψεις Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης StoTherm Classic Οδηγός εφαρμογής - τοποθέτησης Χτίζουμε με συνείδηση. Περιεχόμενα Πληροφορίες συστήματος Δομή Συστήματος Περιγραφή Συστήματος 0 Βάση οικοδομής

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία QS & FT. Ταχυστέγνωτα υλικά για τις ψυχρές περιόδους του χρόνου. Sto. Χτίζουμε με συνείδηση

Τεχνολογία QS & FT. Ταχυστέγνωτα υλικά για τις ψυχρές περιόδους του χρόνου. Sto. Χτίζουμε με συνείδηση Τεχνολογία QS & FT Ταχυστέγνωτα υλικά για τις ψυχρές περιόδους του χρόνου Sto Χτίζουμε με συνείδηση Περισσότερες επιλογές για τις ψυχρές εποχές του χρόνου Με τις τεχνολογίες QS και FT δουλεύετε στις προσόψεις

Διαβάστε περισσότερα

Technical Department page 1

Technical Department page 1 Technical Department page 1 E T I C S Eternal Thermal Insulation Compound System Technical Department page 2 Απώλειες Θερμότητας στα κτίρια Στέγη & ανώτατο όριο 27 % άπεδα, παράθυρα, πόρτες 22 % Τούβλο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ Εξωτερική θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Η ΟΜΗ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Τα συστήματα εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm. Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης

Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm. Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Περιεχόμενα Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα

Διαβάστε περισσότερα

Πλεονεκτήματα επιλογής οργανικού συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic

Πλεονεκτήματα επιλογής οργανικού συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic Πλεονεκτήματα επιλογής οργανικού συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic Τώρα αγοράζετε εύκολα πάνω από 40 χρόνια εμπειρία Με το StoTherm Classic χτίζουμε με συνείδηση Τα πάνω από 40 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Πλεονεκτήματα επιλογής οργανικού συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic

Πλεονεκτήματα επιλογής οργανικού συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic Πλεονεκτήματα επιλογής οργανικού συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης StoTherm Classic Τώρα αγοράζετε εύκολα πάνω από 40 χρόνια εμπειρία Με το StoTherm Classic χτίζουμε με συνείδηση Τα πάνω από 40 χρόνια

Διαβάστε περισσότερα

Μη υμβατικές Κατασκευές

Μη υμβατικές Κατασκευές ΕΜΠ χολή Αρχιτεκτόνων υνθετικό Θέμα 7 ο 8 ο 8 ο Φειμερινό Εξάμηνο 2014 2015 Μη υμβατικές Κατασκευές Επιμέλεια: Κώστας A. Καραδήμας, Αρχιτέκτων Αναπληρωτής Καθηγητής ΕΜΠ Σ ο ι χ ο π ο ι ί ε ς κελετός με

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm. Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης

Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm. Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα κρίσιμα σημεία ενός συστήματος εξωτερικής θερμομόνωσης Περιεχόμενα Εξωτερική Θερμομόνωση StoTherm Η κατασκευή, οι λεπτομέρειες και τα

Διαβάστε περισσότερα

Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης

Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης Hidrozol & Hidrozol Elastik Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης 1. ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ Hidrozol & Hidrozol Elastik: Αδιάβροχο Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης Αδιάβροχο Ελαστικό Τσιμεντοειδές Υλικό Στεγάνωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ

ΤΥΠΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ ΙΟΓΚΩΜΕΝΗ ΠΟΛΥΣΤΕΡΙΝΗ ΚΑΙ ΟΠΛΙΣΜΕΝΑ ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Κατασκευαστικές λεπτοµέρειες και οδηγίες συστηµάτων εξωτερικών θερµοµονώσεων µε διογκωµένη πολυστερίνη και λεπτά οπλισµένα οργανικά επιχρίσµατα ΤΥΠΙΚΗ ΙΑΤΑΞΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΤΟΙΧΩΝ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ ATLAS STOPTER, ATLAS HOTER.

ΤΟΜΕΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΟΝΩΣΗΣ ATLAS STOPTER, ATLAS HOTER. ATLAS STOPTER K-10 /ATLAS HOTER S/ 3. Δεύτερο στρώμα κόλας εγκιβωτισμού ενισχυμένου γιαλοπλέγματος έως 1m πάνω από το επίπεδο του εδάφους. 4. Κόλα επικόλλησης πολυστερίνης ATLAS STOPTER K-20 6. Τελικός

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα θερμομόνωσης Star XPS

Σύστημα θερμομόνωσης Star XPS Σύστημα θερμομόνωσης Star XPS με θερμομονωτικές πλάκες από εξηλασμένη πολυστερίνη Ιδέες με μέλλον. Baumit XPS ΣΎΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ ΜΕ XPS Θερμομόνωση και διαμόρφωση πρόσοψης ταυτόχρονα Το Σύστημα εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

Baumit Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κόλλησης πλακιδίων

Baumit Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κόλλησης πλακιδίων Baumit Baumacol Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων κόλλησης πλακιδίων Για όλα τα είδη πλακιδίων και υποστρωμάτων Πλήρη σειρά προϊόντων Ποιότητα υψηλού επιπέδου Baumacol Κόλληση πλακιδίων Βλέποντας νέες ιδέες

Διαβάστε περισσότερα

Το ολοκληρωµένο σύστηµα εξωτερικής θερµοµόνωσης KELYFOS είναι προϊόν συνεργασίας των εταιρειών:

Το ολοκληρωµένο σύστηµα εξωτερικής θερµοµόνωσης KELYFOS είναι προϊόν συνεργασίας των εταιρειών: 1 Το ολοκληρωµένο σύστηµα εξωτερικής θερµοµόνωσης KELYFOS είναι προϊόν συνεργασίας των εταιρειών: 2 Εξοικονόµηση ενέργειας - Τεχνοοικονοµική Μελέτη (ΚΑΠΕ) Αποτελέσµατα για κτίριο κατοικίας: Εξοικονόµηση

Διαβάστε περισσότερα

Ιδιότητες Ανόργανο υλικό, διαπνέον, για εσωτερική και εξωτερική χρήση, με εξαιρετική εργασιμότητα.

Ιδιότητες Ανόργανο υλικό, διαπνέον, για εσωτερική και εξωτερική χρήση, με εξαιρετική εργασιμότητα. Baumit StarContact Προϊόν Σύνθεση Έτοιμη προς χρήση κονία για επικόλληση θερμομονωτικών πλακών EPS, πετροβάμβακα και XPS και για επίστρωση του υαλοπλέγματος. Κατάλληλο για εφαρμογή με το χέρι ή μηχανή.

Διαβάστε περισσότερα

τιμοκατάλογοσ Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας Αναβάθμισης Κτηρίων Απρίλιος 2013 Πιστοποιημένα

τιμοκατάλογοσ Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας Αναβάθμισης Κτηρίων Απρίλιος 2013 Πιστοποιημένα τιμοκατάλογοσ Απρίλιος 2013 Πιστοποιημένα Συστήματα Εξοικονόμησης Ενέργειας Αναβάθμισης Κτηρίων Τα Ελληνικά Συστήματα To Ελληνικό Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΨΥΧΡΩΝ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΩΝ Ενεργειακης

Διαβάστε περισσότερα

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka

Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Εξαρτήµατα για µεµβράνες PVC Alkor Draka Η Alkor Draka διαθέτει για κάθε τύπο µεµβράνης PVC αντίστοιχα εξαρτήµατα που διατίθενται κατόπιν παραγγελίας. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ ALKORPLUS Alkorplus Στρώµα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ)

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ) ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΚΑΠΕ) ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Η Εφαρμογή των Κοινοτικών Οδηγιών και οι Προοπτικές Βελτίωσης των Συνθηκών της Αγοράς «Συστήματα εξωτερικής θερμομόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος Εφαρμογής Εσωτερικής Θερμομόνωσης N- Thermon

Μέθοδος Εφαρμογής Εσωτερικής Θερμομόνωσης N- Thermon Μέθοδος Εφαρμογής Εσωτερικής Θερμομόνωσης N- Thermon Περιεχόμενα 1. Προετοιμασία επιφανειών... 3 1.1 Επιφάνεια σοβά (μη βαμμένη)... 3 1.2 Επιφάνεια σοβά (βαμμένη)... 3 2. Τοποθέτηση συστήματος N-Thermon

Διαβάστε περισσότερα

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρµογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρµογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Οδηγός εφαρµογής Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Το ClimaPlus είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα εξωτερικής

Διαβάστε περισσότερα

14. Εξωτερική θερμομόνωση Κnauf Thermoprosopsis

14. Εξωτερική θερμομόνωση Κnauf Thermoprosopsis 14. Εξωτερική θερμομόνωση Κnauf Thermoprosopsis 14. Εξωτερική θερμομόνωση Knauf Thermoprosopsis Υλικά επικόλλησης - Επιχρίσματα THERMOPROSOPSIS multi 25kg/σακκί 96931 Γκρι υλικό βάσεως τσιμέντου 12,20/σακκί

Διαβάστε περισσότερα

ΣύΣτημα εξωτερικησ θερμομονωσησ 2012

ΣύΣτημα εξωτερικησ θερμομονωσησ 2012 Σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης 2012 2 MACON GROUP ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ Το σύστημα εξωτερικής μόνωσης Thermomaster εξασφαλίζει για εσάς: - τη μέγιστη οικονομία. Μειώνονται αισθητά οι λογαριασμοί για θέρμανση

Διαβάστε περισσότερα

προστασίας θερµοµόνωσης!

προστασίας θερµοµόνωσης! συστήµατα ολοκληρωµένης προστασίας θερµοµόνωσης! εισαγωγή Στις σύγχρονες κοινωνίες, ο τοµέας των κτιρίων είναι ιδιαίτερα υπερκαταναλωτικός, επιβαρύνοντας κατά 50% την ενεργειακή κατανάλωση της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων Πεδία εφαρμογών Tσιμεντοειδές σύστημα πολλαπλών χρήσεων κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, τοιχοποιία, κάτω από πλακίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ. Περιγραφή χρήσης. Αρμόστοκος

ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ. Περιγραφή χρήσης. Αρμόστοκος ΛΙΣΤΑ ΣΥΜΒΟΛΩΝ Σύμβολο Περιγραφή Περιγραφή χρήσης Αρμόστοκος Εσωτερικές επιφάνειες τοίχων και δαπέδων, επίσης κάτω από το επίπεδο του εδάφους, εξωτερικές επιφάνειες τοίχων, επίσης κάτω από το επίπεδο του

Διαβάστε περισσότερα

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών

Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων. Σύστημα ενός συστατικού. Συστήματα δύο συστατικών Τσιμεντοειδές στεγανωτικό σύστημα πολλαπλών χρήσεων Πεδία εφαρμογών Tσιμεντοειδές σύστημα πολλαπλών χρήσεων κατάλληλο για εργασίες υγρομόνωσης σε επιφάνειες από σκυρόδεμα, τοιχοποιία, κάτω από πλακίδια

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα. Η οικονοµική µόνωση για εξωτερικές προσόψεις. µε θερµοµονωτικές πλάκες από πολυστερίνη

Σύστηµα. Η οικονοµική µόνωση για εξωτερικές προσόψεις. µε θερµοµονωτικές πλάκες από πολυστερίνη Σύστηµα θερµοµόνωσης µε ΕPS Η οικονοµική µόνωση για εξωτερικές προσόψεις µε θερµοµονωτικές πλάκες από πολυστερίνη Θερµοµόνωση και διαµόρφωση προσόψεων σε ένα βήµα Προστασία και οικονοµία στην καλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Συσκευασίες Συσκευασία των 5Kg Χαρτοκιβώτιο (4τεµ. x 5kg) 60 Σακιά των 25kg σε παλέτα SUPER ELASTIC 500 ΚΟΛΛΑ ΠΛΑΚΙ ΙΩΝ ΑΚΡΥΛΙΚΗ Ρητινούχος αρµόστοκος, µε βάση το τσιµέντο, υψηλής ποιότητας, ιδιαίτερα

Διαβάστε περισσότερα

Σταδιοποίηση Προετοιμασία Τοιχοποιίαs

Σταδιοποίηση Προετοιμασία Τοιχοποιίαs Η εταιρία Marmodom στην 10-χρονη πορεία της στο χώρο των έτοιμων κονιαμάτων απέδειξε άλλη μια φορά με το «Σύστημα Marmodom Easy Cover» ότι δικαιολογημένα κατέχει την πρώτη θέση στον τομέα των καινοτόμων

Διαβάστε περισσότερα

Μεγάλη διαπνοή των Υλικών. Αδιάρρηκτα με μεγάλη Ελαστικότητα Υλικά. Αυτοκαθαριζόμενα Υλικά ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Μεγάλη διαπνοή των Υλικών. Αδιάρρηκτα με μεγάλη Ελαστικότητα Υλικά. Αυτοκαθαριζόμενα Υλικά ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Μεγάλη διαπνοή των Υλικών Αδιάρρηκτα με μεγάλη Ελαστικότητα Υλικά Αυτοκαθαριζόμενα Υλικά ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Πίνακας περιεχομένου prospectus Τομή του συστήματος θερμομόνωσης TYTAN Ε ΑΔΙΑΡΡΗΚΤΑ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός εφαρμογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα

Οδηγός εφαρμογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα 10/ 2014 Οδηγός εφαρμογής Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα Λ. Συγγρού 130, 176 71 Αθήνα, Τηλ. 210 36 33 512-3, Fax: 210 36 40 230 Τα πλεονεκτήματα του συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΟ: Προμήθεια οικοδομικών υλικών ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Προϋπολογισμός: 30.000,00 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΕΡΓΟ: Προμήθεια οικοδομικών υλικών ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Προϋπολογισμός: 30.000,00 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΕΡΓΟ: Προμήθεια οικοδομικών υλικών ΔΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Προϋπολογισμός: 0.000,00 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Mονάδα Ενδεικτική Τιμή Μερικό Α/Α Περιγραφή υλικού μέτρησης ποσότητα

Διαβάστε περισσότερα

KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο

KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο KEIM GRANITAL TEXNIKO Δ Ε Λ Τ Ι Ο Χρώμα για εξωτερικές επιφάνειες με βάση τα πυριτικά άλατα : - φιλικό για το περιβάλλον - οικονομικό - - προστατευτικό - ανεξίτηλο Φιλικό για το περιβάλλον Το ΚΕΙΜ-Granital

Διαβάστε περισσότερα

Σύστηµα θερµοµόνωσης µε πετροβάµβακα

Σύστηµα θερµοµόνωσης µε πετροβάµβακα Σύστηµα θερµοµόνωσης µε πετροβάµβακα Η µόνωση για εξωτερικές προσόψεις για κάθε τύπο κτιρίου Βιοκλιµατική δόµηση στο µέγιστο Θερµοµόνωση και διαµόρφωση πρόσοψης ταυτόχρονα Κατάλληλο για όλα τα υποστρώµατα

Διαβάστε περισσότερα

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών

Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Επαλειφόμενη πολυουρία υψηλού πάχους κατάλληλη για στεγάνωση ταρατσών Περιγραφή Προϊόντος Επαλειφόμενο στεγανωτικό πολυουρίας υψηλού πάχους, ιδανικό για εκτεθειμένες ταράτσες όπου απαιτούνται υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Baumit NormalputzSystem

Baumit NormalputzSystem Baumit NormalputzSystem Baumit MPA 35 o παραδοσιακός σοβάς ασβέστη/τσιµέντου για απλή, οικονοµική εφαρµογή µε µηχανή Κατάλληλο για τις τυπικές τοιχοποιίες Για καλή ηχοµόνωση Υψηλής διάχυσης για κτίρια

Διαβάστε περισσότερα

Rasobuild Eco ΟΡΥΚΤΑ ΥΛΙΚΑ ΛΕΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΟΣ Φιλικά

Rasobuild Eco ΟΡΥΚΤΑ ΥΛΙΚΑ ΛΕΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΟΣ Φιλικά Rasobuild Eco ΟΡΥΚΤΑ ΥΛΙΚΑ ΛΕΙΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΦΙΝΙΡΙΣΜΑΤΟΣ Φιλικά προς το περιβάλλον Ορυκτά υλικά φινιρίσματος φιλικά προς ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΤΗ διατήρηση ΤΩΝ ΠΡΟΣΟΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ

ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ESHADIEN ΕΛΑΣΤΟΜΕΡΗΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΣΤΕΓΑΝΩΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ (SBS 20 C) ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟ ΙΑΓΡΑΦΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η µεµβράνη ESHADIEN είναι ελαστοµερής στεγανωτική µεµβράνη, η οποία παράγεται από ειδική

Διαβάστε περισσότερα

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2014

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2014 Åùò êáé -58% ëéãüôåñç åíýñãåéá ãéá èýñìáíóç/øýîç TéìïêáôÜëïãïò 2014 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. 1. Θερμομόνωση Εξωτερικής Τοιχοποιίας 1.1 Θερμομονωτικά Υλικά (1.7X) 1.2 Υλικά Επικόλλησης Θερμομονωτικών Πλακών (1.7I)

Διαβάστε περισσότερα

Κnauf Thermoprosopsis

Κnauf Thermoprosopsis Κnauf Thermoprosopsis 3.1 Υλικά επικόλλησης - Επιχρίσματα multi 25kg/σακκί 96931 Γκρι υλικό βάσεως τσιμέντου 13,90/σακκί 25 kg και ορυκτών, κατάλληλο για την Παλέτα 40 σακκιά επικόλληση και το βασικό

Διαβάστε περισσότερα

BYZANTINE BLUE ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

BYZANTINE BLUE ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟΥ, ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ & ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ TD 13 C Κονίαμα δομικής ενίσχυσης ιστορικής τοιχοποιίας Περιγραφή Το TD13C είναι ένα έτοιμο κονίαμα δομικής ενίσχυσης, βασισμένο σε φυσικό υδραυλικό ασβέστη και επιλεγμένα αδρανή. Είναι ιδανικό για εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Baumit Star. ποιότητα ζωής. Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας Για νέα κτίρια και ανακαίνιση Άψογη αισθητική. Ιδέες με μέλλον.

Baumit Star. ποιότητα ζωής. Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας Για νέα κτίρια και ανακαίνιση Άψογη αισθητική. Ιδέες με μέλλον. Baumit Star ποιότητα ζωής Εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας Για νέα κτίρια και ανακαίνιση Άψογη αισθητική Ιδέες με μέλλον. Baumit Star ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ Επένδυση στο μέλλον Η θερμομόνωση είναι

Διαβάστε περισσότερα

1. ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΤΗ ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ

1. ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΤΗ ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΜΠΟΡΕΥΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 1. ΣΠΑΤΟΥΛΑΡΙΣΤΗ ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ : Οι όροι σπατουλαριστή πατητή τσιμεντοκονία είναι ταυτόσημοι και παραπέμπουν σε σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Για κάθε τοιχοποιία. το σωστό. ελαφρύ σοβά

Για κάθε τοιχοποιία. το σωστό. ελαφρύ σοβά Συστήµατα επίχρισης µε ελαφροβαρή κονιάµατα Για κάθε τοιχοποιία το σωστό σύστηµα µε ελαφρύ σοβά Για βέλτιστη εφαρµογή µε µηχανή Αξιοπιστία χάρη στην πολύ καλή διασπορά των τάσεων οκιµασµένα, υψηλής διάχυσης

Διαβάστε περισσότερα

Γενικά τα συνδετικά κουφώματα αναφέρονται στα κουφώματα που είναι κατασκευασμένα από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC).

Γενικά τα συνδετικά κουφώματα αναφέρονται στα κουφώματα που είναι κατασκευασμένα από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). Παρουσίαση ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΡΝΑΟΥΤΗΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΘΕΟΦΑΝΟΥΣ Εκπαιδευτές ΚΕ.ΠΑ Γενικά τα συνδετικά κουφώματα αναφέρονται στα κουφώματα που είναι κατασκευασμένα από πολυβινυλοχλωρίδιο (PVC). To PVC είναι το τρίτο πιο

Διαβάστε περισσότερα

Baumit CreativTop. Oδηγίες Εφαρμογής. Χρώμα και διαμόρφωση. 17 Τεχνικές διαμόρφωσης 28 Τελικές επιφάνειες Ατελείωτες δυνατότητες διαμόρφωσης

Baumit CreativTop. Oδηγίες Εφαρμογής. Χρώμα και διαμόρφωση. 17 Τεχνικές διαμόρφωσης 28 Τελικές επιφάνειες Ατελείωτες δυνατότητες διαμόρφωσης Baumit CreativTop Oδηγίες Εφαρμογής Χρώμα και διαμόρφωση 17 Τεχνικές διαμόρφωσης 28 Τελικές επιφάνειες Ατελείωτες δυνατότητες διαμόρφωσης BAUMIT CREATIVTOP Χρώμα και Διαμόρφωση Με το νεό Baumit CreativTop

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος εφαρμογής στεγανοποίησης με τσιμεντοειδή επαλειφόμενα

Μέθοδος εφαρμογής στεγανοποίησης με τσιμεντοειδή επαλειφόμενα Μέθοδος εφαρμογής στεγανοποίησης με τσιμεντοειδή επαλειφόμενα Περιεχόμενα 1. Στεγανοποίηση τοιχίων υπογείου... 4 1.1. Στεγανοποίηση εξωτερικών τοιχίων πριν την επιχωμάτωση... 4 1.1.1 Προεργασία υποστρώματος...

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ SAINT-GOBAIN

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ SAINT-GOBAIN εξωτερικής θερμομόνωσης κονιάματα 1. Συστήματα/ εξωτερικής θερμομόνωσης 72 a. Κόλλες ΣΕΘ 72 b. Αστάρια 73 c. Τελικά επιχρίσματα ΣΕΘ - Χρώματα 74 2. Παρελκόμενα ΣΕΘ 77 a. Βύσματα - Τάπες 77 b. Προφίλ PVC

Διαβάστε περισσότερα

Baumit Συστήµατα επίχρισης για εσωτερικούς χώρους

Baumit Συστήµατα επίχρισης για εσωτερικούς χώρους Baumit Συστήµατα επίχρισης για εσωτερικούς χώρους Σοβάδες για εσωτερικούς χώρους Για όλους τους χώρους Οικονοµικοί Εύκολοι στη χρήση Για όλες τις περιοχές εφαρµογής Άνεση σε όλους τους χώρους H Baumit

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ. Η μοντέρνα πρόταση για κάθε ανάγκη τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων.

ΚΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ. Η μοντέρνα πρόταση για κάθε ανάγκη τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων. Η μοντέρνα πρόταση για κάθε ανάγκη τοποθέτησης κεραμικών πλακιδίων. Nero ASTARTE NERO QUARTZ SUPER ACRYLIC ΧΑΛΑΖΙΑΚΗ ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΗ ΕΥΚΑΜΠΤΗ ΚΟΛΛΑ ΚΕΡΑΜΙΚΩΝ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ Η ASTARTE Nero, είναι μια εύκαμπτη ισχυρή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping Fine Πατητή τσιμεντοκονία

Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping Fine Πατητή τσιμεντοκονία Τεχνικό Φυλλάδιο Micro-Topping Fine Πατητή τσιμεντοκονία ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ Έτοιμο προς χρήση, προπαρασκευασμένο ρητινούχο, ινοπλισμένο τσιμεντοκονίαμα δύο συστατικών, με βάση το λευκό τσιμέντο Portland

Διαβάστε περισσότερα

AQUAMAT Επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα

AQUAMAT Επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα Τεχνικό Φυλλάδιο AQUAMAT Επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα Ιδιότητες To ΑQUAMAT είναι ένα επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα με βάση το τσιμέντο. Προσφέρει πλήρη στεγανότητα σε υδροστατική πίεση έως 7 atm

Διαβάστε περισσότερα

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015

NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 NEA ΠΡΟΪΟΝΤΑ Μάιος 2015 ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ Ταινία κάλυψης από κορεσμένο ημιρυτιδωμένο (κρεπ) χαρτί, επικαλυμμένη με ειδικά ανεπτυγμένη συγκολλητική ουσία από φυσικό καουτσούκ με βάση διαλύτη. Συνιστάται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2013 Κωδικός προϊόντος -Νο

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2013 Κωδικός προϊόντος -Νο Νέο 121 Φυσικά Χρώματα ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2013 Κωδικός 102 Λάδι επίπλων κήπου 1 (3 αποχρώσεις) 106 Λάδι περιποίησης και 83 m 2 στίλβωσης 107 Κερί περιποίησης και στίλβωσης 83 m 2 108 Ρητινέλαιο

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης THERMOPROSOPSIS

Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης THERMOPROSOPSIS Εξωτερική Θερµοµόνωση 11/2008 Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Απολαύστε και τις τέσσερις εποχές. Εξοικονοµήστε ενέργεια, προσθέτοντας αξία στην κατοικία σας. Σοβατίζετε και θερµοµονώνετε εξωτερικά

Διαβάστε περισσότερα

Marmodom - Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων

Marmodom - Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Marmodom - Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Κτιρίων Η εταιρία Marmodom σας προτείνει το υπό πιστοποίηση κατά ETAG 004 (ETICS) από φορέα της ΕΟΤΑ, σύστημα εξωτερικής θερμομόνωσης BioPanoply για την προστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2010/Β (21%) Κωδικός προϊόντος -Νο

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2010/Β (21%) Κωδικός προϊόντος -Νο Φυσικά Χρώµατα ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΒΑΣΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2010/Β (21%) Κωδικός 102 Λάδι επίπλων κήπου 23,60 1 106 Λάδι περιποίησης και 83 m 2 στίλβωσης 107 Κερί περιποίησης και στίλβωσης 83 m 2 108 Ρητινέλαιο επιφανειών

Διαβάστε περισσότερα

κάτω από επιστρώσεις πλακιδίων

κάτω από επιστρώσεις πλακιδίων Επαλειφόμενο στεγανωτικό κονίαμα Ιδιότητες Το WATERBLOCK είναι ένα ανόργανο, επαλειφόμενο, στεγανωτικό κονίαμα σε μορφή σκόνης, που για την εφαρμογή του αναμιγνύεται απλά με νερό. Περιέχει τσιμέντο, πυριτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΟΤ EN 12667 ΕΛΟΤ ΕΝ 1606 ΕΛΟΤ ΕΝ -- -- 2500 600 ΜΗΚΟΣ ΠΛΑΤΟΣ

ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΛΟΤ EN 12667 ΕΛΟΤ ΕΝ 1606 ΕΛΟΤ ΕΝ -- -- 2500 600 ΜΗΚΟΣ ΠΛΑΤΟΣ SHAPEMATE GREC-A ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΜΕΘΟΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΜΟΝΑΔΕΣ SHAPEMATE GREC-A ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΣΥΝΤ. ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΑΓΩΓΙΜΟΤΗΤΑΣ λ 90 ΗΜΕΡ. ΣΤΟΥΣ 10 C ΕΛΟΤ EN 12667 W/mkKcal/mh C 0,035 0,030 ΑΝΤΟΧΗ ΣΤΗ ΣΥΜΠΙΕΣΗ (τιμή στο όριο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΙAΒΡΟΧΟΙ ΑΡΜOΣΤΟΚΟΙ ASTARTE ΓΙΑ ΕYΚΟΛΗ ΑΡΜΟΛOΓΗΣΗ

ΑΔΙAΒΡΟΧΟΙ ΑΡΜOΣΤΟΚΟΙ ASTARTE ΓΙΑ ΕYΚΟΛΗ ΑΡΜΟΛOΓΗΣΗ ΑΔΙAΒΡΟΧΟΙ ΑΡΜOΣΤΟΚΟΙ ASTARTE ΓΙΑ ΕYΚΟΛΗ ΑΡΜΟΛOΓΗΣΗ ΕΥΚΟΛΗ ΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ ΜΕ ΑΔΙΑΒΡΟΧΟΥΣ ΑΡΜΟΥΣ ΑSTARTE ASTARTE Armos 0-2 mm ASTARTE Armos 2-5 mm ASTARTE Armos 6-20 mm ASTARTE Armos epoxy A+B 2-12 mm ΒΑΣΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τοιχοποιία Ι Επισκευές

Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τοιχοποιία Ι Επισκευές Τα κατεστραμμένα ή φθαρμένα μέρη της τοιχοποιίας επισκευάζονται ακολουθώντας τις παραδοσιακές τεχνικές. Ο τεχνίτης πριν ξεκινήσει πρέπει να έχει έτοιμα τα απαιτούμενα υλικά: πέτρες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014

ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΕΝΣΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ 2014 ΠΡΟΪΟΝΤΑ Κατ. ΕΠΙΧΡΙΣΜΑΤΑ POWDER 2MIX Ημιέτοιμη κονία σοβά και λάσπης χτισίματος, σακί 30kg 189,20 5,68 MONO SV100 A Λευκός σοβάς μίας στρώσης (1,0 mm), σακί 40kg

Διαβάστε περισσότερα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα

open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα open Die KlimaFassade Διαπνέουσα Θερμομόνωση Μειωμένο κόστος θέρμανσης και ψύξης Για πάντα n Διαπνέουσα θερμομόνωση n Ευχάριστο εσωτερικό κλίμα n Εξοικονόμηση ενέργειας Ευχάριστο κλίμα για μιά ζωή Αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ

ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ΥΓΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΤΙΡΙΩΝ ? ΤΡΙΧΟΕΙΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ Υδροαπορρόφηση ονομάζουμε την αποθήκευση μορίων νερού μέσα σε ένα υλικό. Η ικανότητα ενός υλικού να αποθηκεύει νερό καθορίζεται κύρια από τη γεωμετρία των πόρων

Διαβάστε περισσότερα

Ενισχυμένη κόλλα πλακιδίων λεπτής στρώσης, τσιμεντοειδούς βάσης με μεγάλο χρόνο εργασιμότητας

Ενισχυμένη κόλλα πλακιδίων λεπτής στρώσης, τσιμεντοειδούς βάσης με μεγάλο χρόνο εργασιμότητας Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 9/4/2012 Κωδικός: 2012.10.04.040 Sika Ceram -101 W Ενισχυμένη κόλλα πλακιδίων λεπτής στρώσης, τσιμεντοειδούς βάσης με μεγάλο χρόνο εργασιμότητας Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρμογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης

ClimaPLUS. Οδηγός εφαρμογής. Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα. Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Swedish quality ClimaPLUS Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Οδηγός εφαρμογής Αναβαθμίστε το βιοτικό σας επίπεδο Εξοικονομήστε έως και 60% σε χρήματα ClimaPLUS Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Το ClimaPlus

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Διακοσμητικά επιχρίσματα - Χρώματα. Εξωτερική Θερμομόνωση 03/2011

Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Διακοσμητικά επιχρίσματα - Χρώματα. Εξωτερική Θερμομόνωση 03/2011 Ολοκληρωμένα Συστήματα Ανακαίνισης & Ενεργειακής Αναβάθμισης Εξωτερική Θερμομόνωση 03/2011 Ολοκληρωμένο Σύστημα Εξωτερικής Θερμομόνωσης Διακοσμητικά επιχρίσματα - Χρώματα Σύμφωνα με τον Κανονισμό Ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

VELVET DECO (WALL FLOOR)

VELVET DECO (WALL FLOOR) VELVET DECO (WALL FLOOR) ΧΑΛΑΖΙΑΚΗ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΗ ΠΑΤΗΤΗ ΤΣΙΜΕΝΤΟΚΟΝΙΑ Νέο look: Η παραδοσιακή δουλειά, στη μοντέρνα βιομηχανική εκδοχή της Περιγραφή Προϊόντος : Έτοιμο προς χρήση, βιομηχανικό, ρητινούχο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος

Οδηγίες εγκατάστασης. Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος. Έλεγχος Οδηγίες εγκατάστασης Ελέγχος και προκαταρκτική επεξεργασία του υποστρώματος Έλεγχος Όταν ελέγχετε το υπόστρωμα, δίνετε ιδιαίτερη προσοχή στα παρακάτω σημεία και, στη συνέχεια, υποβάλλετε το υπόστρωμα στην

Διαβάστε περισσότερα

Baumit Συστήµατα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης

Baumit Συστήµατα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Baumit Συστήµατα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Σύστηµα µε λεπτοµέρεια Λεπτοµέρειες για το σύστηµα Χωρίς Θερµογέφυρες Ευκολία και οικονοµία Λειτουργικότητα για πολλά χρόνια Baumit Συστήµατα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης

Διαβάστε περισσότερα

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2013

Åùò êáé. TéìïêáôÜëïãïò 2013 Åùò êáé -58% ëéãüôåñç åíýñãåéá ãéá èýñìáíóç/øýîç TéìïêáôÜëïãïò 013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ. 1. Θερμομόνωση Εξωτερικής Τοιχοποιίας 1.1 Θερμομονωτικά Υλικά (1.7) 1. Υλικά Επικόλλησης Θερμομονωτικών Πλακών (1.7I)

Διαβάστε περισσότερα

Εξωτερική Θερµοµόνωση κτιρίων

Εξωτερική Θερµοµόνωση κτιρίων Εξωτερική Θερµοµόνωση κτιρίων Εισηγητής :ΚΑΣΑΠΑΚΗΣ. ΙΩΑΝΝΗΣ 1 ΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ Ε..Ε ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΙΑΣ ΤΕΕ ΤΑΚ Ενεργειακή Κατανάλωση Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αναγνωρίσει την ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδος εφαρμογής υγρομόνωσης ταρατσών και προστασίας μεταλλικών κατασκευών

Μέθοδος εφαρμογής υγρομόνωσης ταρατσών και προστασίας μεταλλικών κατασκευών Μέθοδος εφαρμογής υγρομόνωσης ταρατσών και προστασίας μεταλλικών κατασκευών Περιεχόμενα 1. Υγρομόνωση σε επιφάνεια σκυροδέματος... 3 1.1. Προεργασία υποστρώματος... 3 1.1.1 Επισκευές σε στοιχεία σκυροδέματος...

Διαβάστε περισσότερα

Η εταιρεία NONDEX color ιδιόκτητο οικόπεδο 9.000m2 παραγωγικές μονάδες 3.000m2 NONDEX color, ανταγωνιστικές τιμές

Η εταιρεία NONDEX color ιδιόκτητο οικόπεδο 9.000m2 παραγωγικές μονάδες 3.000m2 NONDEX color, ανταγωνιστικές τιμές Η εταιρεία Η εταιρεία NONDEX color ιδρύθηκε το 1978 από τον Δαγκόπουλο Επαμεινώνδα, έναν ανήσυχο επιχειρηματία, ο οποίος είχε αφιερώσει ένα μεγάλο μέρος της ζωής του, στην τέχνη και το χρώμα. Συνεχίζει

Διαβάστε περισσότερα

Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τις εργασίες κόλλησης πλακιδίων

Baumacol. Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τις εργασίες κόλλησης πλακιδίων Ολοκληρωμένη σειρά προϊόντων για τις εργασίες κόλλησης πλακιδίων Για όλα τα είδη πλακιδίων και τα συνήθη υποστρώματα Όλα τα απαραίτητα προϊόντα μαζί Ποιότητα υψηλής αξίας ΚΟΛΛΕΣ ΠΛΑΚΙΔΙΩΝ Baumacol Fliese

Διαβάστε περισσότερα

ιακοσµητικες Τσιµεντοκονιεσ Τσιµεντοκονιες Προετοιµασιασ απεδων

ιακοσµητικες Τσιµεντοκονιεσ Τσιµεντοκονιες Προετοιµασιασ απεδων ιακοσµητικες Τσιµεντοκονιεσ Τσιµεντοκονιες Προετοιµασιασ απεδων Προφυλάξτε το περιβάλλον ιατηρείτε το χώρο καθαρό Protect the environment Keep clean www.marmoline.gr e-mail: info@marmoline.gr Tel.: (+30)

Διαβάστε περισσότερα

Εύκαμπτη, τσιμεντοειδούς βάσης κόλλα πλακιδίων υψηλής απόδοσης

Εύκαμπτη, τσιμεντοειδούς βάσης κόλλα πλακιδίων υψηλής απόδοσης Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 23/11/2009 Κωδικός: 07.04.010 Sika Minipack - Κόλλα Πλακιδίων Εύκαμπτη, τσιμεντοειδούς βάσης κόλλα πλακιδίων υψηλής απόδοσης Construction Περιγραφή Προϊόντος Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Katymper Piscine. Υψηλής Αισθητικής Στρώση Στεγανοποίησης για Κολυμβητικές Δεξαμενές

Katymper Piscine. Υψηλής Αισθητικής Στρώση Στεγανοποίησης για Κολυμβητικές Δεξαμενές 1 Katymper Piscine Υψηλής Αισθητικής Στρώση Στεγανοποίησης για Κολυμβητικές Δεξαμενές 2 Τσιμεντοειδούς Βάσης Έτοιμο προς χρήση Χρώματα: Λευκό, Μπλε, Γκρι, Κρεμ Μπορεί να χρωματιστεί με κατάλληλες χρωστικές

Διαβάστε περισσότερα

VIMEPOX TOP-COAT. Έγχρωμη εποξειδική επίστρωση δυο συστατικών

VIMEPOX TOP-COAT. Έγχρωμη εποξειδική επίστρωση δυο συστατικών VIMEPOX TOP-COAT Έγχρωμη εποξειδική επίστρωση δυο συστατικών Ιδιότητες Το VIMEPOX TOP-COAT είναι ένα έγχρωμο εποξειδικό σύστημα δυο συστατικών χωρίς διαλύτες. Το VIMEPOX TOP-COAT προσφέρει : Υψηλές μηχανικές

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών

Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών ΛΥΣΕΙΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ Κ Α Ι ΔΡΟΣΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Σύστημα Uponor για Θέρμανση και Δροσισμό με Ακτινοβολία Κατοικιών Upo_Home_Comf_EN_GR_0508.indd 1 02.06.2008 16:06:57 Ur Σύστημα Uponor

Διαβάστε περισσότερα

Εύκαμπτα τεχνητά πετρώματα

Εύκαμπτα τεχνητά πετρώματα 2 ΤΕΧΝΗΤΗ ΠΕΤΡΑ Εύκαμπτα τεχνητά πετρώματα ΣΕΙΡΑ 1-16 Χαρτοκιβώτιο 5,00 13,01 65,04 ΣΕΙΡΑ VILLAGE Η οικονομική σειράς πέτρας διατηρώντας την υψηλή ποιότητα και αξιοπιστία της Tepostone. Διαθέσιμη σε πέντε

Διαβάστε περισσότερα

Διακοσμητικό έγχρωμο μικροτσιμέντο για εσωτερικές & εξωτερικές εφαρμογές

Διακοσμητικό έγχρωμο μικροτσιμέντο για εσωτερικές & εξωτερικές εφαρμογές Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση: 06/05/2015 (v2) Κωδικός: 11.02.020 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010803030010000032 SikaDecor -801 Nature Διακοσμητικό έγχρωμο μικροτσιμέντο για εσωτερικές & εξωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C)

ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ESHAROOF REFLECT ΘΕΡΜΟΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗ ΜΕΜΒΡΑΝΗ ΚΕΡΑΜΟΣΚΕΠΗΣ (SBS -25 C) ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Η ελαστοµερής ασφαλτική µεµβράνη κεραµοσκεπής EshaRoof Reflect ανήκει στις µεµβράνες κεραµοσκεπής νέας γενιάς

Διαβάστε περισσότερα

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων IR4

Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων IR4 Πολλαπλών χρήσεων εποξειδικό σύστημα χωρίς διαλύτες για δημιουργία αυτoεπιπεδούμενων δαπέδων Χρήσεις To Epoxol Floor S είναι κατάλληλη επίστρωση για δάπεδα εργοστασίων, βιοτεχνιών, πολυκαταστημάτων, αποθηκών,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ-ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Τεχνική Έκθεση 2. Ενδεικτικός Προϋπολογισμός 3. Τεχνικές Προδιαγραφές Ελληνικό-Αργυρούπολη Ιανουάριος ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Η παρούσα αφορά την προμήθεια για την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr

ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ. www.fakro.gr ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ ΣΤΕΓΗΣ 2014 1 H 2 H 2 ΑΝΑΠΝΕΕΙ Η ΣΤΕΓΗ ΣΑΣ? ΜΕΜΒΡΑΝΕΣ Ο ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΖΕΣΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΜΕΝΗ ΣΤΕΓΗ H 2 H 2 H 2 H 2 ΥΔΑΤΟΣΤΕΓΑΝΟΤΗΤΑ H 2 ΑΤΜΟΔΙΑΠΕΡΑΤΟΤΗΤΑ Η εταιρεία FAKR προσφέρει μία μεγάλη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΧΡΩΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ Κ.Α. 30.6661.46002 Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ 1.1. Πλαστικό εσωτερικού χώρου Τα προς προμήθεια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑ ΤΗΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΣΙ ΜΕ ΝΤΟ ΚΟ ΝΙΑ

ΠΑ ΤΗΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΣΙ ΜΕ ΝΤΟ ΚΟ ΝΙΑ ΠΑ ΤΗΤΗ ΜΟΝΤΕΡΝΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΣΙ ΜΕ ΝΤΟ ΚΟ ΝΙΑ 2 μοντέρνα επιλoγή με βάση την παράδοση Kατέχοντας την τεχνογνωσία αλλά και την εμπειρία, η ISOMAT εξελίσσει ένα κατασκευαστικό υλικό, απόλυτα

Διαβάστε περισσότερα

Υψηλής απόδοσης, ελαστική και θιξοτροπική κόλλα πλακιδίων λεπτής στρώσης, τσιμεντοειδούς βάσης με μεγάλο χρόνο εργασιμότητας

Υψηλής απόδοσης, ελαστική και θιξοτροπική κόλλα πλακιδίων λεπτής στρώσης, τσιμεντοειδούς βάσης με μεγάλο χρόνο εργασιμότητας Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 9/4/2012 Κωδικός: 2012.10.04.060 Sika Ceram -243 W Υψηλής απόδοσης, ελαστική και θιξοτροπική κόλλα πλακιδίων λεπτής στρώσης, τσιμεντοειδούς βάσης με μεγάλο χρόνο εργασιμότητας

Διαβάστε περισσότερα

Construction. Ενισχυμένη κόλλα πλακιδίων τσιμεντοειδούς βάσης, κατηγορίας C1TE βάσει ΕΝ 12004. Περιγραφή Προϊόντος 1 1/5 EN 12004:2007+A1:2012 08 0437

Construction. Ενισχυμένη κόλλα πλακιδίων τσιμεντοειδούς βάσης, κατηγορίας C1TE βάσει ΕΝ 12004. Περιγραφή Προϊόντος 1 1/5 EN 12004:2007+A1:2012 08 0437 Construction Φύλλο Ιδιοτήτων Προϊόντος Έκδοση 11/6/2014 (v2) Κωδικός: 10.04.030 Αριθμός Ταυτοποίησης: 010306020010000081 SikaCeram -108 W EN 12004:2007+A1:2012 08 0437 SikaCeram -108 W Ενισχυμένη κόλλα

Διαβάστε περισσότερα

SV 2 ΣΟΒΑΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ. Η βασική στρώση σοβά για οδηγούς και γεμίσματα

SV 2 ΣΟΒΑΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ. Η βασική στρώση σοβά για οδηγούς και γεμίσματα SV 2 ΣΟΒΑΣ ΒΑΣΙΚΗΣ ΣΤΡΩΣΗΣ Η βασική στρώση σοβά για οδηγούς και γεμίσματα Περιγραφή Προϊόντος : Χρήσεις : Πλεονεκτήματα: Τρόπος Διάθεσης : Έτοιμο βιομηχανικό κονίαμα με βάση το φαιό τσιμέντο Portland,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ. CBF THERMO- ANAKLASIS με την ποιότητα της ανακλαστικής Θερμομόνωσης

ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ. CBF THERMO- ANAKLASIS με την ποιότητα της ανακλαστικής Θερμομόνωσης ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗΣ CBF THERMO- ANAKLASIS με την ποιότητα της ανακλαστικής Θερμομόνωσης και την αξιοπιστία της FIBREX HELLAS ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ_ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΘΕΡΜΟΜΟΝΩΣΗ CBF

Διαβάστε περισσότερα

Εύκαμπτο επαλειφόμενο επίχρισμα ασφαλτικής βάσης 2 συστατικών εμπλουτισμένο με κόκκους πολυστερίνης, τροποποιήμενα πολυμερή και ενισχυμένο με ίνες.

Εύκαμπτο επαλειφόμενο επίχρισμα ασφαλτικής βάσης 2 συστατικών εμπλουτισμένο με κόκκους πολυστερίνης, τροποποιήμενα πολυμερή και ενισχυμένο με ίνες. BORNIT - Fundamentdicht 2K Εύκαμπτο επαλειφόμενο επίχρισμα ασφαλτικής βάσης 2 συστατικών εμπλουτισμένο με κόκκους πολυστερίνης, τροποποιήμενα πολυμερή και ενισχυμένο με ίνες. Επαλειφόμενο προϊόν ασφαλτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΚΕ ΜΠΑΝΙΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ

ΠΑΡΚΕ ΜΠΑΝΙΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΠΑΡΚΕ ΜΠΑΝΙΟΥ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ www.huema.de Περιεχομενα ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΒΕΛΑΝΙΔΙΑΣ hüma ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΗ ΟΔΗΓΙΑ... 3 ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ... 5 ΕΓΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΣ... 5 ΕΛΕΓΧΟΣ ΓΙΑ ΑΣΤΟΧΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης

Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης ΟΙΚΟΔΟΜΕΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΚΟΣΜΟ Εξωτερική Θερµοµόνωση 09/2006 Ολοκληρωµένο Σύστηµα Εξωτερικής Θερµοµόνωσης Eξοικονοµήστε ενέργεια προσθέτοντας αξία στην κατοικία σας Τα πλεονεκτήµατα του συστήµατος THERMOPROSOPSIS

Διαβάστε περισσότερα

Ταινίες Χαρτοταινίες

Ταινίες Χαρτοταινίες ality by Mentor MENTOR ΧΑΡΤΟΤΑΙΝΙΑ ΥΨΗΛΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ 5558 5559/1 5557 5559 5556 19 mm 25 mm 30 mm 38 mm 50 mm 96 τεμ. 72 τεμ. 60 τεμ. 48 τεμ. 36 τεμ. Υψηλής ποιότητας PROFESSIONAL Αφαιρείται εύκολα και

Διαβάστε περισσότερα

(προϊόν SINMAST) Γαλάκτωμα τσιμεντοκονιαμάτων επιχρισμάτων κλπ.

(προϊόν SINMAST) Γαλάκτωμα τσιμεντοκονιαμάτων επιχρισμάτων κλπ. SINTECNO Από το 1978 ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ Έκδοση: 07/2010 SINTOPLAST (προϊόν SINMAST) Γαλάκτωμα τσιμεντοκονιαμάτων επιχρισμάτων κλπ. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Το Sintoplast είναι ένα υγρό γαλάκτωμα πολύ λεπτών σωματιδίων

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Προστασίας και Συντήρησης των Βαμμένων Profil Αλουμινίου

Οδηγίες Προστασίας και Συντήρησης των Βαμμένων Profil Αλουμινίου Οδηγίες Προστασίας και Συντήρησης των Βαμμένων Profil Αλουμινίου Εισαγωγή Τα αρχιτεκτονικά πολυεστερικά χρώματα πούδρας, όταν εφαρμόζονται σωστά σε μία καλά επεξεργασμένη επιφάνεια αλουμινίου, προσδίδουν

Διαβάστε περισσότερα