Κεντρικοί ομιλητές (Keynote speakers)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κεντρικοί ομιλητές (Keynote speakers)"

Transcript

1 Κεντρικοί ομιλητές (Keynote speakers) ΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ Μιχαηλίδης Θέμης, University of California, Davis (ΗΠΑ) Θέμα διάλεξης: Προκλήσεις στην προσαρμογή των νέων τάσεων της γεωργικής έρευνας στην πράξη (Challenges in adapting in practice the new trends of agricultural research) Γεννήθηκε στο Άργος Ορεστικό. Έλαβε το βασικό του πτυχίο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του τίτλο από το University of California, Davis (ΗΠΑ). Το 1989 έλαβε μόνιμη θέση στο Τμήμα Φυτοπαθολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Berkeley και κατόπιν εντάχθηκε στο Davis. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται σε θέματα παθολογίας μυκήτων στα οπωροφόρα δένδρα και ειδικότερα στη χρήση λανθανουσών προσβολών για την πρόβλεψη και την αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων από καταστροφικές ασθένειες. Είναι συγγραφέας 184 επιστημονικών εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και 13 κεφαλαίων σε βιβλία. Κανελλής Άγγελος, Τμήμα Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά: Πράσινα Εργοστάσια για την Ανακάλυψη και Παραγωγή Νέων Βιοδραστικών Μορίων Πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος MSc από το University of California, Davis (ΗΠΑ) και PhD από το University of Maryland (ΗΠΑ). Καθηγητής στο ΑΠΘ με ερευνητικά ενδιαφέροντα: (A) Μοριακή Βιοτεχνολογία του Δευτερογενούς Μεταβολισμού με έμφαση 1) στην απομόνωση, λειτουργικό χαρακτηρισμό και γενετική τροποποίηση γονιδίων που υπεισέρχονται στη βιοσύνθεση βιοδραστικών διτερπενίων και 2) στην εξερεύνηση σε μοριακό επίπεδο της βιοσύνθεσης και οξείδωσης του ασκορβικού οξέος στα φυτά. (Β) Μοριακή Βιοτεχνολογία Καταπόνησης των Φυτών με έμφαση 1) στις γονιδιωματικές λειτουργικές προσεγγίσεις για την απομόνωση και χαρακτηρισμό γονιδίων που υπεισέρχονται στις καταπονήσεις υποξίας και ανοξίας σε καρπούς και 2) στην παραγωγή φυτών ανθεκτικών στην ξηρασία και αλατότητα.

2 Καλαϊτζής Παναγιώτης, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) Θέμα διάλεξης: Bιολογία συστημάτων και -ομικές τεχνολογίες: Προκλήσεις και προοπτικές στα οπωροκηπευτικά Είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτορας του University of Maryland (ΗΠΑ) στη Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία. Ως μετα-διδακτορικός υπότροφος στο University of Maryland διερεύνησε την απόκριση των φυτών σε συνθήκες υποξίας. Είναι Συντονιστής Σπουδών και Έρευνας στο Μεταπτυχιακό (MSc) Πρόγραμμα Οπωροκηπευτικών του ΜΑΙΧ, το οποίο, με την ανάπτυξη εργαστηριακών υποδομών στη βιοτεχνολογία και μοριακή βιολογία, έχει μετεξελιχθεί σε «Γενετική και Βιοτεχνολογία Οπωροκηπευτικών». Ασχολείται ερευνητικά με τη φυσιολογική σημασία των υδροξυλασών 4 της προλίνης σε αναπτυξιακά προγράμματα και συνθήκες αβιοτικής καταπόνησης, τη μοριακή βάση της αντοχής ποικιλιών ελιάς και τομάτας στην αλατότητα και την ανάπτυξη μεθοδολογιών για τον προσδιορισμό της ποικιλίας προέλευσης του ελαιολάδου. Crisosto Carlos, University of California, Davis (ΗΠΑ) Θέμα διάλεξης: Νέες πρόοδοι στη Μετασυλλεκτική Φυσιολογία (New advancements in Postharvest Technology) Είναι πτυχιούχος του University of San Diego (Χιλή), με μεταπτυχιακό δίπλωμα από το University of California, Davis (ΗΠΑ) και διδακτορικό από το University of Oregon, Corvallis (ΗΠΑ). Ερευνητικά ασχολείται με θέματα μετασυλλεκτικής φυσιολογίας δενδροκομικών ειδών σε επίπεδο βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, με έμφαση στα ακόλουθα θέματα: παράγοντες του οπωρώνα που επηρεάζουν την ποιότητα των καρπών, ανάπτυξη συστημάτων για την παραγωγή εύγευστων καρπών, κατανόηση των προτιμήσεων των καταναλωτών, κατανόηση του γενετικού ελέγχου φυσιολογικών ανωμαλιών σε καρπούς, αξιοποίηση μη καταστροφικών τεχνικών για τον προσδιορισμό της ποιότητας των καρπών. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος 30 ερευνητικών προγραμμάτων και έχει περισσότερες από 80 εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

3 Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Δενδροκομίας) Βασιλακάκης Μιλτιάδης, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Νέες τεχνολογίες στη συντήρηση οπωροκηπευτικών προϊόντων Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτορας του University of Wisconsin (ΗΠΑ). Από το 1987 είναι τακτικός Καθηγητής Δενδροκομίας στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Είναι συγγραφέας 5 βιβλίων σε θέματα Δενδροκομίας και Μετασυλλεκτικής Φυσιολογίας Οπωροκηπευτικών. Έχει καθοδηγήσει 17 υποψήφιους διδάκτορες και περισσότερους από 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 εργασίες, πολλές από αυτές σε διεθνή περιοδικά. Ασχολήθηκε ερευνητικά με τη φυσιολογία άνθισης και καρπόδεσης, τον πολλαπλασιασμό, την καλλιέργεια μικρών οπωροφόρων, τη συντήρηση και ποιότητα των οπωροκηπευτικών. Χρημάτισε σύμβουλος του ΟΠΕΓΕΠ στη σύνταξη πρωτοκόλλων ολοκληρωμένης διαχείρισης οπωρώνων ροδακινιάς. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΕΕΟ επί πολλά χρόνια και Πρόεδρός της επί 4 έτη. Terry Leon, University of Cranfield (Αγγλία) Θέμα διάλεξης: Η χρήση βιοαισθητήρων σε νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα (Fresh produce biosensors) Έλαβε το βασικό του πτυχίο στη Βιολογία (1997) από το Imperial College (Αγγλία) και το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα από το University of Cranfield (Αγγλία). Σήμερα είναι Διευθυντής του Τομέα της Φυτικής Παραγωγής καθώς και του Τομέα Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Υγείας του University of Cranfield. Η ερευνητική του ομάδα αποτελείται από 16 ερευνητές και 3 τεχνικούς εργαστηρίου και ασχολείται με την παροχή συμβουλών και εκπαίδευσης σε θέματα μετασυλλεκτικής τεχνολογίας νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Είναι εκδότης ενός βιβλίου και συγγραφέας 5 κεφαλαίων βιβλίου.

4 Μολασιώτης Αθανάσιος, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Η χρήση των πρωτεομικών αναλύσεων στη διερεύνηση μηχανισμών που εμπλέκονται σε αβιοτικές καταπονήσεις και αναπτυξιακές διεργασίες στα οπωροφόρα δένδρα Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ και διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου στη δενδροκομία. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και στη συνέχεια διορίστηκε σε θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Λέκτορα στον Τομέα Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο Δενδροκομία. Στα πλαίσια 6-μηνης εκπαιδευτικής άδειας πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στη Γαλλία (CNRS-Bayer CropScience Joint Laboratory, Lyon και INRA-AgroParisTech, Paris). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή έγκριτα περιοδικά, βιβλία και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι κριτής σε σημαντικό αριθμό επιστημονικών περιοδικών. Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου) Τσαλικίδης Ιωάννης, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Αειφόρος Αρχιτεκτονική Τοπίου: Σύγχρονες κατευθύνσεις και τάσεις στην έρευνα, εκπαίδευση και εφαρμογή Είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και Αναπληρωτής Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο ΑΠΘ. Τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον αειφόρο σχεδιασμό του τοπίου σε καινοτόμες μεθόδους χρήσης του πρασίνου στο αστικό περιβάλλον και στην ανάδειξη της οικολογίας τοπίου σε σύγχρονο εργαλείο προγραμματισμού και ανάλυσης στο σχεδιασμό. Το μελετητικό και εφαρμοσμένο έργο του αφορά σε αναπλάσεις αστικού δημόσιου χώρου, ολοκληρωμένα δίκτυα πρασίνου και οργάνωση του περιαστικού τοπίου. Συνεργάζεται με το Graduate School of Design του Harvard (ΗΠΑ) και με άλλες ευρωπαϊκές Σχολές Αρχιτεκτονικής Τοπίου ως εκπρόσωπος του ΑΠΘ στο ECLAS.

5 Παπαφωτίου Μαρία, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θέμα διάλεξης: Ο μικροπολλαπλασιασμός ως μέθοδος παραγωγής φυτευτικού υλικού αυτοφυών ειδών της Μεσογείου που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για αξιοποίηση στην Ανθοκομία Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει μαθήματα ανθοκομίας, καλλωπιστικών φυτών και αρχιτεκτονικής τοπίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην αξιοποίηση ελληνικών αυτοφυών ειδών ως ανθοκομικά ή φυτά κηποτεχνίας και φυτοδωμάτων, στην ιστοκαλλιέργεια, στον έλεγχο της αύξησης και άνθισης, στην αξιολόγηση υποστρωμάτων, στον προσδιορισμό υδατικών αναγκών σε ανθοκομικά, καθώς και σε μελέτες αξιολόγησης, διαμόρφωσης, εγκατάστασης και διαχείρισης πρασίνου σε φυτοδώματα, μνημειακούς-αρχαιολογικούς χώρους και βοτανικούς κήπους. Έχει 123 δημοσιεύσεις εκ των οποίων 44 σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Νεκτάριος Παναγιώτης, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θέμα διάλεξης: Εκτατικά φυτοδώματα: Προϋποθέσεις επιτυχίας σε ξηροθερμικά κλίματα Είναι διδάκτορας του Cornell University (ΗΠΑ) και Επίκουρος Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του Εργαστηρίου Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το αστικό πράσινο και τη φυτοκάλυψη κτιρίων, τη διαχείριση χλοοταπήτων σε αθλητικούς χώρους και γήπεδα γκολφ, την επιλογή κατάλληλων υποστρωμάτων ανάπτυξης, τη χρήση κομπόστ ως εδαφοβελτιωτικών, τον προσδιορισμό της επικινδυνότητας από την έκπλυση αγροχημικών, την αντοχή των φυτών στην υδατική καταπόνηση καθώς και το σχεδιασμό, διαμόρφωση και αποκατάσταση του τοπίου ιδιαίτερα με τη χρήση αυτοφυών φυτών. Είναι Πρόεδρος της ομάδας εργασίας του Turfgrass Management της ISHS και μέλος του συμβουλίου του International Turfgrass Society.

6 Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Λαχανοκομίας) Ολύμπιος Χρίστος, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θέμα διάλεξης: Εντατική παραγωγή πατατοσπόρου Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (PhD) με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Wye College. Ήταν Λειτουργός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου ( ). Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, όπου διετέλεσε πρώτος Διευθυντής του Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών ( ). Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά, άρθρα επισκόπησης και εργασίες σε ελληνικά περιοδικά. Έχει συγγράψει βιβλία και πανεπιστημιακές σημειώσεις για την τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών. Υπήρξε διοργανωτής διεθνών και εθνικών συνεδρίων και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς Οργανισμούς. Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις για το ερευνητικό έργο και τη συμβολή του στη Γεωπονική Επιστήμη. Σιώμος Αναστάσιος, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Νωπά τεμαχισμένα (έτοιμα για χρήση ή κατανάλωση) λαχανικά: Επιστήμη, τεχνολογία και αγορά Πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, ως Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος, στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 1995 υπηρέτησε σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, ενώ ερευνητικά ασχολείται με θέματα ποιότητας και προ- και μετα-συλλεκτικής φυσιολογίας λαχανικών. Είναι υπεύθυνος για την κινητικότητα διδακτικού προσωπικού και φοιτητών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Συμμετείχε σε 19 διεθνή συνέδρια (στα 5 ως προσκεκλημένος ομιλητής) και σε άλλα τόσα εθνικά και ημερίδες. Έχει δημοσιεύσει 38 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, 18 σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, 26 σε πρακτικά εθνικών συνεδρίων και 2 κεφάλαια σε βιβλία. Είναι κριτής σε μεγάλο αριθμό εργασιών σε διάφορα διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων.

7 Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Αμπελουργίας) Πατάκας Άγγελος, Σχολή Διαχείρισης Φυσικών Πόρων & Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Θέμα διάλεξης: Φυσιολογική και βιοχημική απόκριση ποικιλιών της αμπέλου υπό συνθήκες ξηρασίας Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ και διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου στην αμπελουργία. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυτικής Παραγωγής καθώς και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στη διαφορική διάγνωση και μελέτη του χρονισμού υδραυλικών και βιοχημικών σημάτων επαγομένων από υδατικό έλλειμμα στην αποτελεσματικότητα χρήσης νερού σε ποικιλίες αμπέλου. Δημοσίευσε σημαντικό αριθμό εργασιών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Έχει συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού και συμμετέχει σε διεθνή δίκτυα ειδικών στην Αμπελουργία και σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα. Κουνδουράς Στέφανος, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Η αμπελουργία της Κύπρου στη σύγχρονη εποχή: Προβλήματα, δυνατότητες και προοπτικές Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ (1993), κάτοχος διπλώματος οινολογίας (D.N.O., 1996), διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών (D.E.A., 1995) και διδακτορικού διπλώματος (Doctorat, 1999) στην αμπελουργία του Πανεπιστημίου Bordeaux II. Εργάστηκε ως σύμβουλος αμπελουργίας για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις του αμπελοοινικού κλάδου. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Αμπελουργίας του ΑΠΘ και επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι ειδικός γραμματέας ( ) της ομάδας εμπειρογνωμόνων Καινοτομίες στις αμπελουργικές τεχνικές της Επιτροπής Αμπελουργίας του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V., Παρίσι) και εκπαιδευτής σεμιναρίων εκσυγχρονισμού της αμπελοκαλλιέργειας στην Κύπρο ( ).

8 Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Αρωματικών φυτών & Μελισσοκομίας) Γεροθανάσης Ιωάννης, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Θέμα διάλεξης: Η χρήση νέων αναλυτικών μεθόδων Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR) για τη διερεύνηση πολύπλοκων φυτικών εκχυλισμάτων Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτορας του School of Chemical Sciences του University of East Anglia (Αγγλία). Είναι Καθηγητής στον Τομέα Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διετέλεσε Αντιπρύτανης ( ) και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ( ) και από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι μέλος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Ασχολείται ερευνητικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων φασματοσκοπικών μεθόδων πολυπυρηνικού, πολυπαλμικού και πολλαπλών διαστάσεων μαγνητικού συντονισμού και ειδικότερα πυρήνων που έχουν ρόλο κλειδί σε βιολογικά μόρια. Ήταν κεντρικός ομιλητής σε 28 διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει 111 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (μέσος IF: 3,71) και περισσότερες από 1600 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Θρασυβούλου Ανδρέας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Η ποιότητα, η ταυτότητα και η ασφάλεια των προϊόντων της μέλισσας Γεννήθηκε στη Λευκωσία Κύπρου. Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Penn State University (ΗΠΑ). Είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ, το οποίο είναι διαπιστευμένο κατά ISO 17025/2005. Ασχολείται ερευνητικά με θέματα που αφορούν τη μέλισσα, τα προβλήματα και τα προϊόντα της και έχει δημοσιεύσεις σχετικά με την ταυτότητα, την ποιότητα, τα φυσικοχημικά και μικροσκοπικά χαρακτηριστικά του ελληνικού μελιού. Είναι επικεφαλής της ομάδας ειδικών επιστημόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αμιγείς κατηγορίες μελιού και τη βιολογική μελισσοκομία και έχει ερευνητική συνεργασία με Ινστιτούτα του εξωτερικού. Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών ελληνικών και ξένων περιοδικών.

Πρόγραµµα Σπουδών ακαδηµαϊκού έτους

Πρόγραµµα Σπουδών ακαδηµαϊκού έτους Πρόγραµµα Σπουδών ακαδηµαϊκού έτους 201-2016 1 ο ΕΞΑΜΗΝΟ Γενική και Ανόργανη Χηµεία Μαθηµατικά 4 Εισαγωγή στην Πληροφορική Γενετική Λειτουργική Ανατοµία Φυτών Αρχές Οικονοµικής Θεωρίας 4 Εισαγωγή στη Γεωπονία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕ.ΠΑ.Κ. Πρακτικά ΗΜΕΡΙΔΑΣ. με θέμα Υδροπονική Καλλιέργεια στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕ.ΠΑ.Κ. Πρακτικά ΗΜΕΡΙΔΑΣ. με θέμα Υδροπονική Καλλιέργεια στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕ.ΠΑ.Κ. Πρακτικά ΗΜΕΡΙΔΑΣ με θέμα Υδροπονική Καλλιέργεια στην Κύπρο Παρόν και Μέλλον «HYDROFLIES: Ορθολογική Διαχείριση Βιοτικών και Αβιοτικών Παραμέτρων σε Υδροπονική

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισα 06/10/2016 ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Τομέας: Ενιαίος Δενδροκομία, Γεωργία, Ανθοκομία,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Τομέας: Ενιαίος Δενδροκομία, Γεωργία, Ανθοκομία, Φυτοπροστασία, Λαχανοκομία, Συστηματική

Διαβάστε περισσότερα

274 Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Βόλος)

274 Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Βόλος) 274 Γεωπονίας, Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος Θεσσαλίας (Βόλος) Ίδρυση και Φυσιογνωμία του Τμήματος Το Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής ιδρύθηκε το 1984. Η εκπαιδευτική λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:

ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Δενδροκομία Γεωργία ανθοκομία Φυτοπροστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. Α/Α Τίτλος Θ Ε ECTS 1 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 2 1 5

ΚΟΙΝΑ ΕΞΑΜΗΝΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. Α/Α Τίτλος Θ Ε ECTS 1 ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ 2 1 5 Τα μαθήματα του Προγράμματος Σπουδών διακρίνονται σε: 1) Μαθήματα των Τριών Πρώτων Ετών (Κοινά) 2) Μαθήματα Κατεύθυνσης Φυτικής Παραγωγής (εξάμηνα 7-10) 3) Μαθήματα Κατεύθυνσης Ζωικής Παραγωγής (εξάμηνα

Διαβάστε περισσότερα

1. Ορισμός εκπροσώπου για την επιτροπή Ερευνών του Γ.Π.Α. 4. Ορισμός εκλεκτορικού σώματος για την κρίση εκλογής για μία (1) θέση

1. Ορισμός εκπροσώπου για την επιτροπή Ερευνών του Γ.Π.Α. 4. Ορισμός εκλεκτορικού σώματος για την κρίση εκλογής για μία (1) θέση Γ Ε Ω Π Ο Ν Ι Κ Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν Τ Μ Η Μ Α ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Φ Υ Τ Ι Κ Η Σ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Σ Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης Συνεδρία 15-04-2008 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων & Διατροφής, Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Γεωργία Βοτανική Αρωματικά & Φαρμακευτικά

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλοι σπουδών. Τίτλοι σπουδών

Τίτλοι σπουδών. Τίτλοι σπουδών ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: Γεωργία Βοτανική Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Ονοματεπώνυμο ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:Γεωργία Βοτανική Αρωματικά & Φαρμακευτικά

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλοι σπουδών. Τίτλοι σπουδών

Τίτλοι σπουδών. Τίτλοι σπουδών ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ:Γεωργία Βοτανική Αρωματικά & Φαρμακευτικά Φυτά Βελτίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Θεσσαλίας Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν. Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ Τομέας: Ενιαίος Δενδροκομία, Γεωργία, Ανθοκομία, Φυτοπροστασία, Λαχανοκομία, Συστηματική

Διαβάστε περισσότερα

Ο Γεωπόνος. Πληροφορίες: Αθηνά Παυλάτου-Βε Αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ E-mail: ave@agro.auth.gr

Ο Γεωπόνος. Πληροφορίες: Αθηνά Παυλάτου-Βε Αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ E-mail: ave@agro.auth.gr Ο Γεωπόνος Πληροφορίες: Αθηνά Παυλάτου-Βε Αναπλ. Καθηγήτρια ΑΠΘ E-mail: ave@agro.auth.gr Τι κάνει ο Γεωπόνος Ο Γεωπόνος: Αναλύει τα φαινόμενα της αναπαραγωγής και ανάπτυξης των παραγωγικών φυτών και ζώων

Διαβάστε περισσότερα

Επάγγελμα: Βιολόγος, Γενετιστής

Επάγγελμα: Βιολόγος, Γενετιστής Επάγγελμα: Βιολόγος, Γενετιστής Σταδιοδρομία 2010 Κωνσταντίνος Δέλτας Καθηγητής Γενετικής Τμήμα Βιολογικών Επιστημών Πανεπιστήμιο Κύπρου Μια νέα εποχή γεννιέται. Η γενετική και η σημασία της είναι μέρος

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Για περισσότερες πληροφορίες,για τα Τμήματα και τα Προγράμματα Σπουδών τους όπως αυτά διαμορφώνονται, στο www.aua.gr ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ www.career.aua.gr Πέτρος Α. Ταραντίλης

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό Προσωπικό. (ειδικό εκπαιδευτικό) (εκλεγμένο) (ενταγμένο) ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ.

Ακαδημαϊκό Προσωπικό. (ειδικό εκπαιδευτικό) (εκλεγμένο) (ενταγμένο) ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ. Ακαδημαϊκό (εκλεγμένο) Ανδρέας Κατσιώτης, Πρόεδρος Τμήματος Δημήτρης Τσάλτας Αναπληρωτής Βασίλης Φωτόπουλος Επίκουρος Δέσποινα Μιλτιάδου Επίκουρη Καθηγήτρια Γιώργος Μαγγανάρης Επίκουρος (ειδικό εκπαιδευτικό)

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ

ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΘΟΚΟΜΙΑΣ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 6142 Οι πτυχιούχοι του Τμήματος με βάση τις εξειδικευμένες επιστημονικές και τεχνικές γνώσεις τους ασχολούνται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων ΤΕΙ Θεσσαλίας - Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων & Διατροφής Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων Λάρισα 16/09/2016 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 3838/4-7-2016 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Γεωργία

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1. Μαθήματα Γεωπονικής Παιδείας (72 ECTS) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ Κωδικός Μάθημα ECTS

Πίνακας 1. Μαθήματα Γεωπονικής Παιδείας (72 ECTS) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ Κωδικός Μάθημα ECTS ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΤΟΣ 201-16 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Από το ακαδημαϊκό έτος 201-2016

Διαβάστε περισσότερα

2 η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

2 η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ 2 η ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΦΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Τίτλος Μαθήματος : Κωδικός: 211 «ΑΕΙΦΟΡΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΕΓΑΛΗΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΓΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΒΙΟ-ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ» (Υ) Νικόλαος Δαναλάτος Καθηγητής Τηλ.: 2421093118

Διαβάστε περισσότερα

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

ΥΓΕΙΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ Βιοποικιλότητα Περιβάλλον ΥΓΕΙΑ Άνθρωπος ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Υπόγειο (Μουσείο οργάνων, Θαλ. Πειραματόζωα) Ισόγειο (Αιθ. Διδασκαλίας-Βιβλιοθήκη)

Διαβάστε περισσότερα

386 Συνεδρίαση της Επταμελούς της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηράκλειο

386 Συνεδρίαση της Επταμελούς της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηράκλειο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 386 Συνεδρίαση της Επταμελούς της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Κρήτης Ηράκλειο 07.12.2012 Τμήμα: Διοικητικής Υποστήριξης-Προμήθειες Πληροφορίες:

Διαβάστε περισσότερα

273 Γεωπονίας Θεσσαλονίκης

273 Γεωπονίας Θεσσαλονίκης 273 Γεωπονίας Θεσσαλονίκης Σκοπός Το Τμήμα έχει σκοπό την ανάδειξη επιστημόνων ικανών στο σχεδιασμό, στην κατάρτιση και την εφαρμογή μελετών και προγραμμάτων, με απώτερο στόχο την αύξηση της γεωργικής

Διαβάστε περισσότερα

KOIN.: κ. Αθανάσιο Κουκουνάρα

KOIN.: κ. Αθανάσιο Κουκουνάρα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Μ. Δερμεντζόγλου Τηλ.: 2310 995187, Fax: 2310 995189

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση...4. Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών...5. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου...6. Συνδιοργανωτές...7. Η Λεμεσός...

Πρόσκληση...4. Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών...5. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου...6. Συνδιοργανωτές...7. Η Λεμεσός... 25 o Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών Περιεχόμενα Πρόσκληση...4 Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών...5 Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου...6 Συνδιοργανωτές...7

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τμήματος ΕΤΔΑ ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 για εισαχθέντες από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και εφεξής

Νέο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τμήματος ΕΤΔΑ ακαδημαϊκού έτους 2015-2016 για εισαχθέντες από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015 και εφεξής Νέο Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών Τμήματος ΕΤΔΑ ακαδημαϊκού έτους 205-206 για εισαχθέντες από το ακαδημαϊκό έτος 204-205 και εφεξής ο Εξάμηνο 555 Μαθηματικά 4 Θ ΑΦΠΓΜ 2 565 Φυσική 5 (3Θ+2E) ΓΒ 3 60 Γενική

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΛΟΓΙΑ: Η επιστήμη της ζωής

ΒΙΟΛΟΓΙΑ: Η επιστήμη της ζωής Τμήμα Βιολογικών Επιστημών http://www.ucy.ac.cy/goto/biosci/el-gr/home.aspx ΒΙΟΛΟΓΙΑ: Η επιστήμη της ζωής Μελετά ό,τι έχει σχέση με τους ζωντανούς οργανισμούς στον πλανήτη μας, από το μικροσκοπικό επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Σταδιοδρομία 2014. Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης 30-11-2014. Τμήμα Βιολογικών Επιστημών & Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κύπρου

Σταδιοδρομία 2014. Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης 30-11-2014. Τμήμα Βιολογικών Επιστημών & Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Επάγγελμα: Γενετιστής - Μοριακός Βιολόγος Σταδιοδρομία 2014 Κωνσταντίνος Βοσκαρίδης Τμήμα Βιολογικών Επιστημών & Κέντρο Ερευνών Μοριακής Ιατρικής Πανεπιστήμιο Κύπρου 30-11-2014 20 Νοεμβρίου, 2010 ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Το πρόγραμμα σπουδών του τμήματος Γεωπονικής Βιοτεχνολογίας πρέπει να ανταποκρίνεται στην εξαγωγή επιστημόνων Γεωπόνων Βιοτεχνολόγων ικανών να μελετούν, να αντιμετωπίζουν και να προτείνουν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Καθηγητής Νικόλαος Οικονόμου Διευθυντής Τομέα Επιστήμης και Τεχνολογίας των Κατασκευών ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΔΙΩΞΕΙΣ Η εκπαίδευση των φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 345 26 Ιανουαρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 52 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριθμ. 4773 Γεωπονίας του Αριστοτελείου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Μ. Δερμεντζόγλου Τηλ.: 2310 995187, Fax: 2310 995189

Διαβάστε περισσότερα

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ

H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ (ΜΟΔΙΠ) ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ H εμπειρία της Εξωτερικής Αξιολόγησης Τμημάτων άλλων ΑΕΙ (από το συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα Ημερομ. Ενημέρωσης

Βιογραφικό Σημείωμα Ημερομ. Ενημέρωσης Βιογραφικό Σημείωμα Ημερομ. Ενημέρωσης 15-09-09 Προσωπικά στοιχεία Επώνυμο Φραγκούλης Όνομα Εμμανουήλ Επαγγελματική Διεύθυνση Τομ. Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας Πανεπιστημιούπολις Κουπόνια 157 01 Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Ευστράτιος Στυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης Πολυτεχνική Σχολή Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Προσωπικά στοιχεία Ευστράτιος

Διαβάστε περισσότερα

Τ Α Π Ρ Ο Σ Ω Π Α Τ Η Σ Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Η Σ Τ Ο Υ Μ Ε Λ Λ Ο Ν Τ Ο Σ

Τ Α Π Ρ Ο Σ Ω Π Α Τ Η Σ Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Η Σ Τ Ο Υ Μ Ε Λ Λ Ο Ν Τ Ο Σ Δρ. Γεωργία Σαλαντή Δρ. Ελένη Μακαρώνα Δρ. Χριστίνα Πιπέρη Τ Α Π Ρ Ο Σ Ω Π Α Τ Η Σ Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Η Σ Τ Ο Υ Μ Ε Λ Λ Ο Ν Τ Ο Σ ΜΙΑ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ Χάρη στο Διαδίκτυο, η κοινότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ Συνεδρία αρ. 9/06.05.2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ Συνεδρία αρ. 9/06.05.2014 9η Συνεδρίαση της Κοσμητείας της Σχολής (αρ. 9/06-05-14) σελ. 1 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ ΚΟΣΜΗΤΕΙΑΣ Συνεδρία αρ. 9/06.05.2014 Η Κοσμητεία της Σχολής Τροφίμων Βιοτεχνολογίας και Ανάπτυξης, μετά από πρόσκληση

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Γεωπονίας. Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Τμήμα Γεωπονίας. Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Σπουδές στο: Τμήμα Γεωπονίας Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας & Φυσικού Περιβάλλοντος Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Αικατερίνη Καραμανώλη, Επ. Καθηγήτρια Φυσιολογίας Φυτού Ετυμολογία Γεωπόνος < γεω

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ

ΜΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΕΛΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙΔΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ Γ Ε Ω Π Ο Ν Ι Κ Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν Τ Μ Η Μ Α Φ Υ Τ Ι Κ Η Σ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Σ Πρακτικά της Γ. Σ. Του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, Συνεδρία 27/06/2002 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

6. Συμπλήρωση εκλεκτορικού σώματος για την κρίση εκλογής για μία (1)

6. Συμπλήρωση εκλεκτορικού σώματος για την κρίση εκλογής για μία (1) Γ Ε Ω Π Ο Ν Ι Κ Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν Τ Μ Η Μ Α ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ Φ Υ Τ Ι Κ Η Σ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Σ Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης Ειδικής Σύνθεσης Συνεδρία 01-10-2008 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ.

Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στο Τμήμα Φαρμακευτικής Α.Π.Θ. Χρήστος Παναγιωτίδης, Καθηγητής Κυτταρικής/Μοριακής Βιολογίας Πρόεδρος Τμήματος Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Email:

Διαβάστε περισσότερα

44 ΑΓΓΛΙΚΑ I. Μονάδε Θεωρία : 2 Μονάδε Εργαστηρίου : ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ. Μονάδε Θεωρία : 4 Μονάδε Εργαστηρίου : ΓΕΝΕΤΙΚΗ

44 ΑΓΓΛΙΚΑ I. Μονάδε Θεωρία : 2 Μονάδε Εργαστηρίου : ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ. Μονάδε Θεωρία : 4 Μονάδε Εργαστηρίου : ΓΕΝΕΤΙΚΗ Ειδικότητα : 99 Βασική ειδικότητα Εξάµηνο : 1 44 ΑΓΓΛΙΚΑ I Εργ.:ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 5 Ξένη Γλώσσα Μονάδε Θεωρία : 2 Μονάδε Εργαστηρίου : 0 3485 ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Μονάδε Θεωρία : 4 Μονάδε Εργαστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.Θ-M.Sc - Θεσ/κη Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:15

Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.Θ-M.Sc - Θεσ/κη Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:13 - Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:15 Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.ΘM.Sc Θεσ/κη Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:13 Τελευταία Ενημέρωση Πέμπτη, 30 Ιούνιος 2011 18:15 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Γεωπόνος Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου Α.Π.ΘM.Sc

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακευτικές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Φαρμακευτικές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Φαρμακευτικές Σπουδές στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Χρήστος Παναγιωτίδης, Ph.D Αναπλ. Καθηγητής Κυτταρικής/Μοριακής Βιολογίας Τμήμα Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Email:

Διαβάστε περισσότερα

758 -Τεχνολόγων Γεωπόνων (Ηράκλειο)

758 -Τεχνολόγων Γεωπόνων (Ηράκλειο) 78 -Τεχνολόγων Γεωπόνων (Ηράκλειο) ΠΕΡΙΕΧΟΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΤΟΥ ΤΕΙ-ΚΡΗΤΗΣ Α. Αποστολή του Τμήματος Το Τμήμα έχει ως αποστολή την προαγωγή, την ανάπτυξη και μετάδοση των καταλλήλων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ O ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του ν. 368/2008 (ΦΕΚ 148/Α /6-7-2008) «Θεσμικό πλαίσιο για τις μεταπτυχιακές

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σας καλεί στην Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών στον Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη ως τον νέο Πρύτανη

Διαβάστε περισσότερα

(ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ι 3,Ι 4,Ι 6)

(ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ι 3,Ι 4,Ι 6) ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019 ΕΞΑΜΗΝΟ 1ο 14-1-2019 ΔΕΥΤΕΡΑ 9.00-11.00 Οικολογία και Βιοποικιλότητα (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ- Ι3,Ι4,Ι6) 16-1-2019 ΤΕΤΑΡΤΗ 9.00-11.00 Γενική και

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων Λάρισα 02/10/2013 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4292/3-7-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Μικροβιολογία (Εργαστήριο)

Διαβάστε περισσότερα

Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ.

Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. Οι σπουδές στο Τμήμα Φαρμακευτικής του Α.Π.Θ. Δ. ΧΑΤΖΗΠΑΥΛΟΥ-ΛΙΤΙΝΑ, Ph.D Kαθηγήτρια Φαρμακευτικής Χημείας, Τμήμα Φαρμακευτικής, Α.Π.Θ. e-mail: hadjipav@pharm.auth.gr Σύμφωνα με τονπαγκόσμιο Οργανισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ. 1. ΣΠΟΥΔΕΣ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ. 1. ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΥΠΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΟΝΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ. ΕΠΩΝΥΜΟ:, ΟΝΟΜΑ:., ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗ ΒΑΘΜΙΔΑ ΓΝΩΣΤΙΚΟ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΩΔΙΚΟΣ ΘΕΣΗΣ.. ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗΣ:. -.. - 2015

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών Τμήματος ΕΤΔΑ ακαδημαϊκού έτους

Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών Τμήματος ΕΤΔΑ ακαδημαϊκού έτους Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών τος ακαδημαϊκού έτους 2016-2017 1 ο Ακαδημαϊκό Έτος 1ο Εξάμηνο 1 2790 Βιολογία Κυττάρου το 5 (3Θ+2Ε) ΒΙΟ 2 160 Γενική και Ανόργανη Χημεία 3 3310 Εισαγωγή στην Επιστήμη Τροφίμων

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κύπρου H ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Τμήμα Χημείας Πανεπιστημίου Κύπρου H ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ H ΧΗΜΕΙΑ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Ενημερωτική παρουσίαση για μαθητές 26 Iανουαρίου 2014 Η XHMEIA είναι: Η χημική σύνθεση Η επιστήμη που μελετά τη μετατροπή μιάς μορφής της ύλης σε άλλες μορφές μέσω χημικών

Διαβάστε περισσότερα

Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: Από την πρόκληση της δικτύωσης στις δυνατότητες της αγοράς

Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: Από την πρόκληση της δικτύωσης στις δυνατότητες της αγοράς Αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά: Από την πρόκληση της δικτύωσης στις δυνατότητες της αγοράς Ιωάννινα 6-7 Ιουνίου 2019 Οργάνωση: Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Τμήμα Βιολογικών Εφαρμογών και Τεχνολογιών, Εργαστήριο

Διαβάστε περισσότερα

271 Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ιωαννίνων (Αγρίνιο)

271 Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ιωαννίνων (Αγρίνιο) 271 Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων Ιωαννίνων (Αγρίνιο) Το Τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, θεσμοθετήθηκε το 1998 (Π.Δ. 96/98) και άρχισε να λειτουργεί στην πόλη του Αγρινίου

Διαβάστε περισσότερα

44 ΑΓΓΛΙΚΑ I. Μονάδε Θεωρία : 2 Μονάδε Εργαστηρίου : ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ. Μονάδε Θεωρία : 4 Μονάδε Εργαστηρίου : 0

44 ΑΓΓΛΙΚΑ I. Μονάδε Θεωρία : 2 Μονάδε Εργαστηρίου : ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ. Μονάδε Θεωρία : 4 Μονάδε Εργαστηρίου : 0 Εξάµηνο : 1 44 ΑΓΓΛΙΚΑ I Εργ.:ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 5 Ξένη Γλώσσα Μονάδε Θεωρία : 2 Μονάδε Εργαστηρίου : 0 3485 ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ Εργ.:ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Μονάδε Θεωρία : 4 Μονάδε Εργαστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο Κώστας Θεριανός είναι κοινωνιολόγος και Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Βιοχημεία»

ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Βιοχημεία» ΕΙΣΗΓΗΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Tριμελούς Εισηγητικής Επιτροπής για την αναλυτική παρουσίαση και αξιολόγηση του έργου, της προσωπικότητας, της προσφοράς στην πρόοδο της επιστήμης, τη γνώμη για το βαθμό ανταπόκρισης

Διαβάστε περισσότερα

Περίγραμμα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Το

Περίγραμμα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Το Περίγραμμα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Το Τμήμα Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας αποτελεί ένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

με τίτλο «Επικαιροποίηση της Γνώσης Αποφοίτων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Σύγχρονες Εφαρμογές στις Βιοεπιστήμες»

με τίτλο «Επικαιροποίηση της Γνώσης Αποφοίτων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων σε Σύγχρονες Εφαρμογές στις Βιοεπιστήμες» Οι Σύγκλητοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, ενέκριναν την υλοποίηση του Διιδρυματικού- Διατμηματικού Προγράμματος Επικαιροποίησης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘ. 1/2017

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙ ΙΚΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΡΙΘ. 1/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΙΑΤΡΟΦΗΣ ΦΛΩΡΙΝΑ ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ο. Δ Ι. Π. Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ

Μ Ο. Δ Ι. Π. Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ Μ Ο. Δ Ι. Π. Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Υ Κ Ρ Η Τ Η Σ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Απογραφικό Δελτίο για τα Μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ http://agriculturaltechnology.teithe.gr/ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Μαθήματα Κορμού = Εξάμηνα 1, 2, 3 και 4 Μαθήματα Κατεύθυνσης = Εξάμηνα

Διαβάστε περισσότερα

«Νέες Τεχνολογίες και Προοπτικές στην Καλλιέργεια των Οπωροκηπευτικών»

«Νέες Τεχνολογίες και Προοπτικές στην Καλλιέργεια των Οπωροκηπευτικών» 6 o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ AGROTICA «Νέες Τεχνολογίες και Προοπτικές στην Καλλιέργεια των Οπωροκηπευτικών» Συνδιοργάνωση: ΔΕΘ-HELEXPO Τμήμα Γεωπονίας, Σχολή Γεωπονίας, Δασολογίας και Φυσικού Περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή»

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ. «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» ΧΑΡΟΚΟΠΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Σχολή Επιστημών Υγείας & Αγωγής Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας Διατροφής ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Εφαρμοσμένη Διαιτολογία Διατροφή» 2015 Κλινική Διατροφή Διατροφή & Άσκηση

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Πρόγραμμα Πέμπτη 24 Μαΐου

Επιστημονικό Πρόγραμμα Πέμπτη 24 Μαΐου Επιστημονικό Πρόγραμμα Πέμπτη 24 Μαΐου 09:00 09:30 Εγγραφές 09:30 10:30 Προσφωνήσεις 10:30 12:00 Plenary Session / Ολομέλεια Συντονιστής: Δρ. Κωνσταντίνος Ρότσιος 12:00 12:30 Διάλειμμα 12:30 13:30 Παράλληλες

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η. 3. του ν. 4310/14 (ΦΕΚ 258/ ) «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις»

Α Π Ο Φ Α Σ Η. 3. του ν. 4310/14 (ΦΕΚ 258/ ) «Έρευνα, Τεχνολογική Ανάπτυξη και Καινοτομία και άλλες διατάξεις» ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ. ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Μεσογείων 14-18 115 10 Αθήνα Μεσογείων

Διαβάστε περισσότερα

Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα

Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα Σπουδάζοντας Χημεία στο Α.Π.Θ. Ευαγγελία Α. Βαρέλλα Το Τμήμα Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ. Τμήματα Χημείας διαθέτουν τα πανεπιστήμια Αθηνών, Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), Πατρών, Ιωαννίνων και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Π.: 3633 Μυτιλήνη, 26.05.2017 Θέμα : Συγκρότηση Εκλεκτορικού Σώματος για την εκλογή Καθηγητή του

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟ. ΔΙ. Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Απογραφικό Δελτίο για τα Μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού

ΜΟ. ΔΙ. Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ. Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Απογραφικό Δελτίο για τα Μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού ΜΟ. ΔΙ. Π. ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΜΟΝΑΔΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ Διασφάλιση Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση Απογραφικό Δελτίο για τα Μέλη του Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ενδεικτικό υπόδειγμα)

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Μ. Δερμεντζόγλου Τηλ.: 2310 995187, Fax: 2310 995189

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙ.ΠΑ.Ε. Α ΕΞΑΜΗΝΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙ.ΠΑ.Ε. Α ΕΞΑΜΗΝΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙ.ΠΑ.Ε. Α ΕΞΑΜΗΝΟ TBO-11-A1 Βιολογία κυττάρου TBO-12-Α2 Γενική Γεωργία Υ 3 0 3 100 4 TBO-13-Α3 Γενική & Ανόργανη Χημεία TBO-14-Α4

Διαβάστε περισσότερα

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ

ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ. Παρουσίαση του Δικτύου. Καθηγητής Π. Λατινόπουλος. Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Παρουσίαση του Δικτύου Καθηγητής Π. Λατινόπουλος Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Πρόεδρος Δικτύου ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ Τι είναι το Δίκτυο Το Δίκτυο ΥΔΡΟΜΕΔΩΝ είναι ένα μη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Γραμματεία Πληροφορίες: Μ. Δερμεντζόγλου Τηλ.: 2310 995187, Fax: 2310 995189

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα για τα γενετικά σύνδροµα στη

Ηµερίδα για τα γενετικά σύνδροµα στη Ηµερίδα για τα γενετικά σύνδροµα στη Θεσσαλονίκη Η εταιρεία συμβούλων εκπαίδευσης & σταδιοδρομίας EMPLOY σας κοινοποιεί την υλοποίηση της επιστημονικής ημερίδας: ΝΕΥΡΟΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΕΣ - ΓΕΝΕΤΙΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΕΞΑΜΗΝΟ: 2o. Αμφιθέατρο Κουτσομητόπουλου & Νιαβή. Αμφιθέατρο Κουτσομητόπουλου & Νιαβή. Αμφιθέατρο Κουτσομητόπουλου & Νιαβή

ΒΑΣΙΚΗ ΓΕΩΠΟΝΙΚΗ ΥΠΟΔΟΜΗ ΕΞΑΜΗΝΟ: 2o. Αμφιθέατρο Κουτσομητόπουλου & Νιαβή. Αμφιθέατρο Κουτσομητόπουλου & Νιαβή. Αμφιθέατρο Κουτσομητόπουλου & Νιαβή ΕΞΑΜΗΝΟ: 2o ΔΕΥΤΕΡΑ 4/6 11-2 45 ΑΓΓΛΙΚΑ II Αμφιθέατρο Φραγκόπουλου 2-5 1180 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΙΙ (ΑΟΑ) Αμφιθέατρο Σίδερι & Φραγκόπουλου 1280 ΓΕΝΙΚΗ ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΙΑ ΤΡΙΤΗ 5/6 11-2 3690 ΔΙΑΝΥΣΜΑΤΙΚΟΣ ΛΟΓΙΣΜΟΣ (ΑΦΠΓΜ)

Διαβάστε περισσότερα

Περίγραμμα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Το

Περίγραμμα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Το Περίγραμμα Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας, της Σχολής Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Το Τμήμα Γεωπονίας- Αγροτεχνολογίας αποτελεί ένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Τεντολούρης Νικόλαος ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 05/07/1962 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αρματολικό Δήμου Πύλης Τρικάλων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Λακωνίας 33 Αμπελόκηποι Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΜΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 1. EΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΜΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 1. EΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΠΜΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ 1. EΙΔΙΚΕΥΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ (μέσος όρος της επιτυχούς ( 5) καθενός των 3 μαθημάτων) Πρόσθετα προσόντα Συνέντευξη

Διαβάστε περισσότερα

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών http://www.aua.gr/ Το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, πλήρως αυτοδιοικούμενο και αποτελείται από επτά (7) ανεξάρτητα Ακαδημαϊκά Τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

Κωνσταντίνος Ακουμιανάκης Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ECTS- DS

Κωνσταντίνος Ακουμιανάκης Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ECTS- DS Κωνσταντίνος Ακουμιανάκης Αναπληρωτής Καθηγητής του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών ECTS- DS Τι είναι το σύστημα πιστωτικών μονάδων (ECTS); Το σύστημα πιστωτικών μονάδων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κατερίνα Αλεξίου Μαρία Ν. Δανιήλ

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κατερίνα Αλεξίου Μαρία Ν. Δανιήλ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Η Κατερίνα Αλεξίου είναι RCUK Academic Fellow στο Open University της Αγγλίας. Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και είναι διδάκτορας της Bartlett School of Graduate

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Α.Π.: 3632 Μυτιλήνη, 26.05.2017 Θέμα : Συγκρότηση Εκλεκτορικού Σώματος για την εκλογή Καθηγητή του

Διαβάστε περισσότερα

327 Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής Γεωπονικού Παν. Αθήνας

327 Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής Γεωπονικού Παν. Αθήνας 327 Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής Γεωπονικού Παν. Αθήνας Σκοπός Οποιαδήποτε προσπάθεια για την ορθολογική ανάπτυξη του αγροτικού χώρου απαιτεί τη δημιουργία και τη φροντίδα μιας αποτελεσματικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων

ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων ΤΕΙ Θεσσαλίας - Επαγγελμάτων Υγείας - Πρόνοιας (ΣΕΥΠ) Τμήμα Ιατρικών Eργαστηρίων Λάρισα 05/09/2013 Προκήρυξη Αριθμός Πρωτοκόλλου: 4292/3-7-2013 ΑΞΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ - Τομέας: Ενιαίος Βιοχημεία ή Κλινική

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ,ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ,ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΥΛΑΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 23-10-1951 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΚΥΠΡΟΥ 9, ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Σεμινάριο Κατάρτισης Σκοπός: Είναι να καταρτίσει τεχνικά τους ενδιαφερόμενους για το σημαντικό ζήτημα της θερμομόνωσης κελύφους κτιρίων, αναλύοντας νομοθετικές απαιτήσεις, τα υλικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΜΙΣΘΩΣΗΣ ΕΡΓΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΟ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΗΠΕΙΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ & ΕΡΕΥΝΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ ΕΡΕΥΝΑΣ Άρτα, 31/12/2013 Αριθμ. Πρωτ.:

Διαβάστε περισσότερα

7. Προκήρυξη για την πλήρωση μιας (1) κενής οργανικής θέσης Ε.Τ.Ε.Π., στο Εργαστήριο Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου. 1. Αράπης Γεράσιμος Παρών

7. Προκήρυξη για την πλήρωση μιας (1) κενής οργανικής θέσης Ε.Τ.Ε.Π., στο Εργαστήριο Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου. 1. Αράπης Γεράσιμος Παρών Γ Ε Ω Π Ο Ν Ι Κ Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν Τ Μ Η Μ Α Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Η Σ Φ Υ Τ Ι Κ Η Σ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Σ Πρακτικό Γενικής Συνέλευσης Συνεδρία 3 η /02-11-2010 ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Γ Ε Ω Π Ο Ν Ι Κ Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν Τ Μ Η Μ Α Φ Υ Τ Ι Κ Η Σ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Σ

Γ Ε Ω Π Ο Ν Ι Κ Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν Τ Μ Η Μ Α Φ Υ Τ Ι Κ Η Σ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Σ Γ Ε Ω Π Ο Ν Ι Κ Ο Π Α Ν Ε Π Ι Σ Τ Η Μ Ι Ο Α Θ Η Ν Ω Ν Τ Μ Η Μ Α Φ Υ Τ Ι Κ Η Σ Π Α Ρ Α Γ Ω Γ Η Σ Πρακτικά της Γ. Σ. Του Τμήματος Φυτικής Παραγωγής, Συνεδρία 17/07/2001 ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΑΝΤΟΥΣΗΣ ΚΑΛΤΣΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΔΙΑΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ ΠΡΥΤΑΝΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Α.Π.: 3654 Μυτιλήνη, 02.06.2017 Θέμα : Ανασυγκρότηση Εκλεκτορικού Σώματος για την εκλογή Καθηγητή

Διαβάστε περισσότερα

15/01/2015 Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών 09:07:38

15/01/2015 Αναλυτικό Πρόγραµµα Σπουδών 09:07:38 Εξάµηνο : 1 44 ΑΓΓΛΙΚΑ I Εργ.:ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ 5 Ξένη Γλώσσα Μονάδες Θεωρίας : 2 Μονάδες Εργαστηρίου : 0 160 ΓΕΝ. ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΗ ΧΗΜΕΙΑ Εργ.:ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΗΜΕΙΑΣ 545 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑ 1 Θεωρία Μονάδες Θεωρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Γραμματεία ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πληροφορίες: Μ. Δερμεντζόγλου Τηλ.: 2310 995187, Fax: 2310 995189

Διαβάστε περισσότερα

Η σύγχρονη προσέγγιση στην εκπαίδευση για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα. Perrotis College Dr. Konstantinos Rotsios

Η σύγχρονη προσέγγιση στην εκπαίδευση για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα. Perrotis College Dr. Konstantinos Rotsios Η σύγχρονη προσέγγιση στην εκπαίδευση για το μέλλον του αγροδιατροφικού τομέα στην Ελλάδα Perrotis College Dr. Konstantinos Rotsios Η σημασία του Αγροδιατροφικού Τομέα Παρά τη γενική μείωση στις νέες επιδοτήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΗΜΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ: ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ ΧΗΜΙΚΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ, ΣΠΟΥΔΕΣ, ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ, ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΜΗΜΑ Χ Η Μ Ι Κ Ω Ν ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Θεσσαλονίκη, 2016 Η συνεισφορά της Χημικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ. Τηλ.: FAX: Θεσσαλονίκη, Αρ. Πρωτ.

ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ. Τηλ.: FAX: Θεσσαλονίκη, Αρ. Πρωτ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ & ΦΥΣΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ Γραμματεία Πληροφορίες: Θεολόγος Σ. Ονάσογλου ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Τηλ.: 23995194 FAX:23995189

Διαβάστε περισσότερα

Επιστήμες Εφαρμοσμένα.Μαθηματικά στις Γεωπονικές Επιστήμες (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - Ι 3,Ι4 (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ-ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΣΟΓΕΙΟΥ Ι3,Ι4,Ι6

Επιστήμες Εφαρμοσμένα.Μαθηματικά στις Γεωπονικές Επιστήμες (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ - Ι 3,Ι4 (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ-ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΙΣΟΓΕΙΟΥ Ι3,Ι4,Ι6 ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2015-2016 ΕΞΑΜΗΝΟ 1ο 25-1-2016 ΔΕΥΤΕΡΑ 9.00-11.00 Φυσική και Αγρομετεωρολογία, Φυσική, (ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ Ι 3,Ι4,Ι6) 26-1-2016 ΤΡΙΤΗ 9.00-1100 Γενική

Διαβάστε περισσότερα

Αναγνώριση της Αυθεντικότητας και Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων του Αγρο-διατροφικού τομέα

Αναγνώριση της Αυθεντικότητας και Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων του Αγρο-διατροφικού τομέα ΑΓΡΟΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Αναγνώριση της Αυθεντικότητας και Ενίσχυση της Ανταγωνιστικότητας των Τοπικών Παραδοσιακών Προϊόντων του Αγρο-διατροφικού τομέα Δρ Δημήτρης Τσάλτας, Αναπληρωτής Καθηγητής Τμήμα Γεωπονικών

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία Ημέρα Ώρα Μάθημα Αίθουσες Διδάσκοντες Επιτηρητές

Ημερομηνία Ημέρα Ώρα Μάθημα Αίθουσες Διδάσκοντες Επιτηρητές ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΑΚΑΔ. ΕΤΟΥΣ 2011-2012. Πρόγραμμα εξετάσεων Εξάμηνο: 1 ο -2 ο 03-09-12 Δευτέρα 09.00-11.00 Γενική και Ανόργανη Χημεία Αμφ. Φ.Π-Ο10- Ν. Τσιρόπουλος Τομαρά-Λάφης 04-09-12 Τρίτη

Διαβάστε περισσότερα