Κεντρικοί ομιλητές (Keynote speakers)

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κεντρικοί ομιλητές (Keynote speakers)"

Transcript

1 Κεντρικοί ομιλητές (Keynote speakers) ΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ Μιχαηλίδης Θέμης, University of California, Davis (ΗΠΑ) Θέμα διάλεξης: Προκλήσεις στην προσαρμογή των νέων τάσεων της γεωργικής έρευνας στην πράξη (Challenges in adapting in practice the new trends of agricultural research) Γεννήθηκε στο Άργος Ορεστικό. Έλαβε το βασικό του πτυχίο από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του τίτλο από το University of California, Davis (ΗΠΑ). Το 1989 έλαβε μόνιμη θέση στο Τμήμα Φυτοπαθολογίας του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Berkeley και κατόπιν εντάχθηκε στο Davis. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται σε θέματα παθολογίας μυκήτων στα οπωροφόρα δένδρα και ειδικότερα στη χρήση λανθανουσών προσβολών για την πρόβλεψη και την αποτελεσματική διαχείριση κινδύνων από καταστροφικές ασθένειες. Είναι συγγραφέας 184 επιστημονικών εργασιών σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά και 13 κεφαλαίων σε βιβλία. Κανελλής Άγγελος, Τμήμα Φαρμακευτικής, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Φαρμακευτικά και Αρωματικά Φυτά: Πράσινα Εργοστάσια για την Ανακάλυψη και Παραγωγή Νέων Βιοδραστικών Μορίων Πτυχιούχος της Ανωτάτης Γεωπονικής Σχολής Αθηνών, κάτοχος MSc από το University of California, Davis (ΗΠΑ) και PhD από το University of Maryland (ΗΠΑ). Καθηγητής στο ΑΠΘ με ερευνητικά ενδιαφέροντα: (A) Μοριακή Βιοτεχνολογία του Δευτερογενούς Μεταβολισμού με έμφαση 1) στην απομόνωση, λειτουργικό χαρακτηρισμό και γενετική τροποποίηση γονιδίων που υπεισέρχονται στη βιοσύνθεση βιοδραστικών διτερπενίων και 2) στην εξερεύνηση σε μοριακό επίπεδο της βιοσύνθεσης και οξείδωσης του ασκορβικού οξέος στα φυτά. (Β) Μοριακή Βιοτεχνολογία Καταπόνησης των Φυτών με έμφαση 1) στις γονιδιωματικές λειτουργικές προσεγγίσεις για την απομόνωση και χαρακτηρισμό γονιδίων που υπεισέρχονται στις καταπονήσεις υποξίας και ανοξίας σε καρπούς και 2) στην παραγωγή φυτών ανθεκτικών στην ξηρασία και αλατότητα.

2 Καλαϊτζής Παναγιώτης, Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων (ΜΑΙΧ) Θέμα διάλεξης: Bιολογία συστημάτων και -ομικές τεχνολογίες: Προκλήσεις και προοπτικές στα οπωροκηπευτικά Είναι απόφοιτος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτορας του University of Maryland (ΗΠΑ) στη Μοριακή και Κυτταρική Βιολογία. Ως μετα-διδακτορικός υπότροφος στο University of Maryland διερεύνησε την απόκριση των φυτών σε συνθήκες υποξίας. Είναι Συντονιστής Σπουδών και Έρευνας στο Μεταπτυχιακό (MSc) Πρόγραμμα Οπωροκηπευτικών του ΜΑΙΧ, το οποίο, με την ανάπτυξη εργαστηριακών υποδομών στη βιοτεχνολογία και μοριακή βιολογία, έχει μετεξελιχθεί σε «Γενετική και Βιοτεχνολογία Οπωροκηπευτικών». Ασχολείται ερευνητικά με τη φυσιολογική σημασία των υδροξυλασών 4 της προλίνης σε αναπτυξιακά προγράμματα και συνθήκες αβιοτικής καταπόνησης, τη μοριακή βάση της αντοχής ποικιλιών ελιάς και τομάτας στην αλατότητα και την ανάπτυξη μεθοδολογιών για τον προσδιορισμό της ποικιλίας προέλευσης του ελαιολάδου. Crisosto Carlos, University of California, Davis (ΗΠΑ) Θέμα διάλεξης: Νέες πρόοδοι στη Μετασυλλεκτική Φυσιολογία (New advancements in Postharvest Technology) Είναι πτυχιούχος του University of San Diego (Χιλή), με μεταπτυχιακό δίπλωμα από το University of California, Davis (ΗΠΑ) και διδακτορικό από το University of Oregon, Corvallis (ΗΠΑ). Ερευνητικά ασχολείται με θέματα μετασυλλεκτικής φυσιολογίας δενδροκομικών ειδών σε επίπεδο βασικής και εφαρμοσμένης έρευνας, με έμφαση στα ακόλουθα θέματα: παράγοντες του οπωρώνα που επηρεάζουν την ποιότητα των καρπών, ανάπτυξη συστημάτων για την παραγωγή εύγευστων καρπών, κατανόηση των προτιμήσεων των καταναλωτών, κατανόηση του γενετικού ελέγχου φυσιολογικών ανωμαλιών σε καρπούς, αξιοποίηση μη καταστροφικών τεχνικών για τον προσδιορισμό της ποιότητας των καρπών. Είναι επιστημονικός υπεύθυνος 30 ερευνητικών προγραμμάτων και έχει περισσότερες από 80 εργασίες σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά.

3 Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Δενδροκομίας) Βασιλακάκης Μιλτιάδης, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Νέες τεχνολογίες στη συντήρηση οπωροκηπευτικών προϊόντων Είναι πτυχιούχος της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτορας του University of Wisconsin (ΗΠΑ). Από το 1987 είναι τακτικός Καθηγητής Δενδροκομίας στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Είναι συγγραφέας 5 βιβλίων σε θέματα Δενδροκομίας και Μετασυλλεκτικής Φυσιολογίας Οπωροκηπευτικών. Έχει καθοδηγήσει 17 υποψήφιους διδάκτορες και περισσότερους από 30 μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 150 εργασίες, πολλές από αυτές σε διεθνή περιοδικά. Ασχολήθηκε ερευνητικά με τη φυσιολογία άνθισης και καρπόδεσης, τον πολλαπλασιασμό, την καλλιέργεια μικρών οπωροφόρων, τη συντήρηση και ποιότητα των οπωροκηπευτικών. Χρημάτισε σύμβουλος του ΟΠΕΓΕΠ στη σύνταξη πρωτοκόλλων ολοκληρωμένης διαχείρισης οπωρώνων ροδακινιάς. Διετέλεσε Γενικός Γραμματέας της ΕΕΕΟ επί πολλά χρόνια και Πρόεδρός της επί 4 έτη. Terry Leon, University of Cranfield (Αγγλία) Θέμα διάλεξης: Η χρήση βιοαισθητήρων σε νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα (Fresh produce biosensors) Έλαβε το βασικό του πτυχίο στη Βιολογία (1997) από το Imperial College (Αγγλία) και το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του δίπλωμα από το University of Cranfield (Αγγλία). Σήμερα είναι Διευθυντής του Τομέα της Φυτικής Παραγωγής καθώς και του Τομέα Ασφάλειας Τροφίμων και Περιβαλλοντικής Υγείας του University of Cranfield. Η ερευνητική του ομάδα αποτελείται από 16 ερευνητές και 3 τεχνικούς εργαστηρίου και ασχολείται με την παροχή συμβουλών και εκπαίδευσης σε θέματα μετασυλλεκτικής τεχνολογίας νωπών οπωροκηπευτικών προϊόντων. Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 60 εργασίες σε έγκριτα διεθνή περιοδικά. Είναι εκδότης ενός βιβλίου και συγγραφέας 5 κεφαλαίων βιβλίου.

4 Μολασιώτης Αθανάσιος, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Η χρήση των πρωτεομικών αναλύσεων στη διερεύνηση μηχανισμών που εμπλέκονται σε αβιοτικές καταπονήσεις και αναπτυξιακές διεργασίες στα οπωροφόρα δένδρα Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ και διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου στη δενδροκομία. Εργάστηκε ως μεταδιδακτορικός ερευνητής σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα από την Επιτροπή Ερευνών του ΑΠΘ και στη συνέχεια διορίστηκε σε θέση ΔΕΠ στη βαθμίδα του Λέκτορα στον Τομέα Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ με γνωστικό αντικείμενο Δενδροκομία. Στα πλαίσια 6-μηνης εκπαιδευτικής άδειας πραγματοποίησε μεταδιδακτορική έρευνα στη Γαλλία (CNRS-Bayer CropScience Joint Laboratory, Lyon και INRA-AgroParisTech, Paris). Έχει δημοσιεύσει περισσότερες από 50 εργασίες σε διεθνή έγκριτα περιοδικά, βιβλία και σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων. Είναι κριτής σε σημαντικό αριθμό επιστημονικών περιοδικών. Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Ανθοκομίας & Αρχιτεκτονικής Τοπίου) Τσαλικίδης Ιωάννης, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Αειφόρος Αρχιτεκτονική Τοπίου: Σύγχρονες κατευθύνσεις και τάσεις στην έρευνα, εκπαίδευση και εφαρμογή Είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Οπωροκηπευτικών και Αμπέλου της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ, καθώς και Αναπληρωτής Διευθυντής του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Αρχιτεκτονικής Τοπίου στο ΑΠΘ. Τα ερευνητικά και εκπαιδευτικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στον αειφόρο σχεδιασμό του τοπίου σε καινοτόμες μεθόδους χρήσης του πρασίνου στο αστικό περιβάλλον και στην ανάδειξη της οικολογίας τοπίου σε σύγχρονο εργαλείο προγραμματισμού και ανάλυσης στο σχεδιασμό. Το μελετητικό και εφαρμοσμένο έργο του αφορά σε αναπλάσεις αστικού δημόσιου χώρου, ολοκληρωμένα δίκτυα πρασίνου και οργάνωση του περιαστικού τοπίου. Συνεργάζεται με το Graduate School of Design του Harvard (ΗΠΑ) και με άλλες ευρωπαϊκές Σχολές Αρχιτεκτονικής Τοπίου ως εκπρόσωπος του ΑΠΘ στο ECLAS.

5 Παπαφωτίου Μαρία, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θέμα διάλεξης: Ο μικροπολλαπλασιασμός ως μέθοδος παραγωγής φυτευτικού υλικού αυτοφυών ειδών της Μεσογείου που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για αξιοποίηση στην Ανθοκομία Είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Διδάσκει μαθήματα ανθοκομίας, καλλωπιστικών φυτών και αρχιτεκτονικής τοπίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως στην αξιοποίηση ελληνικών αυτοφυών ειδών ως ανθοκομικά ή φυτά κηποτεχνίας και φυτοδωμάτων, στην ιστοκαλλιέργεια, στον έλεγχο της αύξησης και άνθισης, στην αξιολόγηση υποστρωμάτων, στον προσδιορισμό υδατικών αναγκών σε ανθοκομικά, καθώς και σε μελέτες αξιολόγησης, διαμόρφωσης, εγκατάστασης και διαχείρισης πρασίνου σε φυτοδώματα, μνημειακούς-αρχαιολογικούς χώρους και βοτανικούς κήπους. Έχει 123 δημοσιεύσεις εκ των οποίων 44 σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά. Νεκτάριος Παναγιώτης, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θέμα διάλεξης: Εκτατικά φυτοδώματα: Προϋποθέσεις επιτυχίας σε ξηροθερμικά κλίματα Είναι διδάκτορας του Cornell University (ΗΠΑ) και Επίκουρος Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά μαθήματα του Εργαστηρίου Ανθοκομίας και Αρχιτεκτονικής Τοπίου. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν το αστικό πράσινο και τη φυτοκάλυψη κτιρίων, τη διαχείριση χλοοταπήτων σε αθλητικούς χώρους και γήπεδα γκολφ, την επιλογή κατάλληλων υποστρωμάτων ανάπτυξης, τη χρήση κομπόστ ως εδαφοβελτιωτικών, τον προσδιορισμό της επικινδυνότητας από την έκπλυση αγροχημικών, την αντοχή των φυτών στην υδατική καταπόνηση καθώς και το σχεδιασμό, διαμόρφωση και αποκατάσταση του τοπίου ιδιαίτερα με τη χρήση αυτοφυών φυτών. Είναι Πρόεδρος της ομάδας εργασίας του Turfgrass Management της ISHS και μέλος του συμβουλίου του International Turfgrass Society.

6 Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Λαχανοκομίας) Ολύμπιος Χρίστος, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Θέμα διάλεξης: Εντατική παραγωγή πατατοσπόρου Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές (PhD) με υποτροφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Wye College. Ήταν Λειτουργός Ερευνητής στο Ινστιτούτο Γεωργικών Ερευνών Κύπρου ( ). Σήμερα είναι Ομότιμος Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής, όπου διετέλεσε πρώτος Διευθυντής του Εργαστηρίου Κηπευτικών Καλλιεργειών ( ). Έχει δημοσιεύσει μεγάλο αριθμό επιστημονικών εργασιών σε διεθνή περιοδικά, άρθρα επισκόπησης και εργασίες σε ελληνικά περιοδικά. Έχει συγγράψει βιβλία και πανεπιστημιακές σημειώσεις για την τεχνική της καλλιέργειας των κηπευτικών. Υπήρξε διοργανωτής διεθνών και εθνικών συνεδρίων και εκπροσώπησε την Ελλάδα σε διεθνείς Οργανισμούς. Έχει τιμηθεί με βραβεία και διακρίσεις για το ερευνητικό έργο και τη συμβολή του στη Γεωπονική Επιστήμη. Σιώμος Αναστάσιος, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Νωπά τεμαχισμένα (έτοιμα για χρήση ή κατανάλωση) λαχανικά: Επιστήμη, τεχνολογία και αγορά Πραγματοποίησε προπτυχιακές και μεταπτυχιακές σπουδές, ως Ειδικός Μεταπτυχιακός Υπότροφος, στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 1995 υπηρέτησε σε όλες τις ακαδημαϊκές βαθμίδες, ενώ ερευνητικά ασχολείται με θέματα ποιότητας και προ- και μετα-συλλεκτικής φυσιολογίας λαχανικών. Είναι υπεύθυνος για την κινητικότητα διδακτικού προσωπικού και φοιτητών στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus. Συμμετείχε σε 19 διεθνή συνέδρια (στα 5 ως προσκεκλημένος ομιλητής) και σε άλλα τόσα εθνικά και ημερίδες. Έχει δημοσιεύσει 38 εργασίες σε διεθνή περιοδικά, 18 σε πρακτικά διεθνών συνεδρίων, 26 σε πρακτικά εθνικών συνεδρίων και 2 κεφάλαια σε βιβλία. Είναι κριτής σε μεγάλο αριθμό εργασιών σε διάφορα διεθνή περιοδικά και πρακτικά διεθνών και εθνικών συνεδρίων.

7 Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Αμπελουργίας) Πατάκας Άγγελος, Σχολή Διαχείρισης Φυσικών Πόρων & Επιχειρήσεων, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Θέμα διάλεξης: Φυσιολογική και βιοχημική απόκριση ποικιλιών της αμπέλου υπό συνθήκες ξηρασίας Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ και διδάκτορας του ίδιου Πανεπιστημίου στην αμπελουργία. Σήμερα είναι Αναπληρωτής Καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Διευθυντής του Εργαστηρίου Φυτικής Παραγωγής καθώς και του Διατμηματικού Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών στην πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων. Η ερευνητική του δραστηριότητα εστιάζεται στη διαφορική διάγνωση και μελέτη του χρονισμού υδραυλικών και βιοχημικών σημάτων επαγομένων από υδατικό έλλειμμα στην αποτελεσματικότητα χρήσης νερού σε ποικιλίες αμπέλου. Δημοσίευσε σημαντικό αριθμό εργασιών σε ελληνικά και ξενόγλωσσα επιστημονικά περιοδικά. Έχει συνεργασίες με ερευνητικά ιδρύματα του εξωτερικού και συμμετέχει σε διεθνή δίκτυα ειδικών στην Αμπελουργία και σε ανταγωνιστικά ερευνητικά προγράμματα. Κουνδουράς Στέφανος, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Η αμπελουργία της Κύπρου στη σύγχρονη εποχή: Προβλήματα, δυνατότητες και προοπτικές Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ (1993), κάτοχος διπλώματος οινολογίας (D.N.O., 1996), διπλώματος μεταπτυχιακών σπουδών (D.E.A., 1995) και διδακτορικού διπλώματος (Doctorat, 1999) στην αμπελουργία του Πανεπιστημίου Bordeaux II. Εργάστηκε ως σύμβουλος αμπελουργίας για παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών σε ιδιώτες και επιχειρήσεις του αμπελοοινικού κλάδου. Είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Εργαστήριο Αμπελουργίας του ΑΠΘ και επισκέπτης Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Είναι ειδικός γραμματέας ( ) της ομάδας εμπειρογνωμόνων Καινοτομίες στις αμπελουργικές τεχνικές της Επιτροπής Αμπελουργίας του Διεθνούς Οργανισμού Αμπέλου και Οίνου (O.I.V., Παρίσι) και εκπαιδευτής σεμιναρίων εκσυγχρονισμού της αμπελοκαλλιέργειας στην Κύπρο ( ).

8 Προσκεκλημένοι ομιλητές (Θέματα Αρωματικών φυτών & Μελισσοκομίας) Γεροθανάσης Ιωάννης, Τμήμα Χημείας, Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων Θέμα διάλεξης: Η χρήση νέων αναλυτικών μεθόδων Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR) για τη διερεύνηση πολύπλοκων φυτικών εκχυλισμάτων Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Χημείας της Φυσικομαθηματικής Σχολής του ΑΠΘ και διδάκτορας του School of Chemical Sciences του University of East Anglia (Αγγλία). Είναι Καθηγητής στον Τομέα Οργανικής Χημείας και Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Διετέλεσε Αντιπρύτανης ( ) και Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ( ) και από το Σεπτέμβριο του 2010 είναι μέλος της Αρχής Διασφάλισης της Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση (ΑΔΙΠ). Ασχολείται ερευνητικά με την ανάπτυξη και εφαρμογή νέων φασματοσκοπικών μεθόδων πολυπυρηνικού, πολυπαλμικού και πολλαπλών διαστάσεων μαγνητικού συντονισμού και ειδικότερα πυρήνων που έχουν ρόλο κλειδί σε βιολογικά μόρια. Ήταν κεντρικός ομιλητής σε 28 διεθνή επιστημονικά συνέδρια. Έχει 111 εργασίες σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά (μέσος IF: 3,71) και περισσότερες από 1600 αναφορές στη διεθνή βιβλιογραφία. Θρασυβούλου Ανδρέας, Γεωπονική Σχολή, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Θέμα διάλεξης: Η ποιότητα, η ταυτότητα και η ασφάλεια των προϊόντων της μέλισσας Γεννήθηκε στη Λευκωσία Κύπρου. Είναι πτυχιούχος Γεωπονίας του ΑΠΘ και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος του Penn State University (ΗΠΑ). Είναι Καθηγητής και Διευθυντής του Εργαστηρίου Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας του ΑΠΘ, το οποίο είναι διαπιστευμένο κατά ISO 17025/2005. Ασχολείται ερευνητικά με θέματα που αφορούν τη μέλισσα, τα προβλήματα και τα προϊόντα της και έχει δημοσιεύσεις σχετικά με την ταυτότητα, την ποιότητα, τα φυσικοχημικά και μικροσκοπικά χαρακτηριστικά του ελληνικού μελιού. Είναι επικεφαλής της ομάδας ειδικών επιστημόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις αμιγείς κατηγορίες μελιού και τη βιολογική μελισσοκομία και έχει ερευνητική συνεργασία με Ινστιτούτα του εξωτερικού. Είναι μέλος συντακτικών επιτροπών ελληνικών και ξένων περιοδικών.

Πρόσκληση...4. Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών...5. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου...6. Συνδιοργανωτές...7. Η Λεμεσός...

Πρόσκληση...4. Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών...5. Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου...6. Συνδιοργανωτές...7. Η Λεμεσός... 25 o Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών Περιεχόμενα Πρόσκληση...4 Ελληνική Εταιρεία της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών...5 Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου...6 Συνδιοργανωτές...7

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2008/2009

ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2008/2009 1 ΓΕΩΠΟΝΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΜΩΝ Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ 2008/2009 2 Πίνακας περιεχομένων 1. Η διαδικασία της εσωτερικής αξιολόγησης... 3 2. Παρουσίαση του Τμήματος...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009 ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009 Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει ο Οδηγός Σπουδών αφορούν στο περιεχόμενο των σπουδών και στο σύνολο των συναφών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΣ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι ΣΤΟ 5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Το 5 ο πεδίο περιλαμβάνει τμήματα τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στις

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επαγγέλµατος Τεχνολόγου Γεωπόνου Φυτικής Παραγωγής

Οδηγός Επαγγέλµατος Τεχνολόγου Γεωπόνου Φυτικής Παραγωγής Οδηγός Επαγγέλµατος Τεχνολόγου Γεωπόνου Φυτικής Παραγωγής Λάρισα 2007 Σύνταξη Οδηγού: Ιωάννης Βασιλάκογλου, Ph.D. Επίκουρος Καθηγητής Τµήµατος Φυτικής Παραγωγής Τ.Ε.Ι./Λ Τηλ:2410-684-559 vasilakoglou@teilar.gr

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή...5 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008...5 3. Σκοπός του Προγράμματος...6 4.

1. Εισαγωγή...5 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008...5 3. Σκοπός του Προγράμματος...6 4. 2 3 1. Εισαγωγή...5 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008...5 3. Σκοπός του Προγράμματος...6 4. Κατηγορίες Υποψηφίων που Γίνονται Δεκτοί στο Πρόγραμμα - Τρόπος Ένταξης...6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Προπτυχιακών Σπουδών

Οδηγός Προπτυχιακών Σπουδών Οδηγός Προπτυχιακών Σπουδών Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 Πρόλογος Αγαπητή Αναγνώστρια / Αγαπητέ Αναγνώστη, H Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος (ΜΗΠΕΡ) του Πολυτεχνείου Κρήτης άρχισε να λειτουργεί το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΑΘΗΝΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 2 Πληροφορίες Επικοινωνίας Τμήμα Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Οδηγός Διδακτορικού Προγράμματος Σπουδών (Ph.D.) 2011-2012

Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Οδηγός Διδακτορικού Προγράμματος Σπουδών (Ph.D.) 2011-2012 Τμήμα Αρχιτεκτονικής Πανεπιστήμιο Κύπρου Οδηγός Διδακτορικού Προγράμματος Σπουδών (Ph.D.) 2011-2012 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 Σκοπός... 3 Τομείς έρευνας... 3 Οικονομική Υποστήριξη... 4 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ο Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Χημείας. Τμήμα Χημείας ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Τμήμα Χημείας. Ακαδημαϊκού Έτους 2011-2012 ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ. http:///www.chem.upatras.

Τμήμα Χημείας. Τμήμα Χημείας ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Τμήμα Χημείας. Ακαδημαϊκού Έτους 2011-2012 ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ. http:///www.chem.upatras. ΤΜΗΜΑ ΧΗΜΕΙΑΣ http:///www.chem.upatras.gr ΕΤΗΣΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ Ακαδημαϊκού Έτους 2011-2012 Τμήμα Χημείας Τμήμα Χημείας Τμήμα Χημείας ΥΠOΥΡΓΕΙO ΠΑΙΔΕΙΑΣ KAI ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Αρχιτέκτων μηχανικός, ΕΜΠ, Master Columbia University, New York. Διδακτορική Διατριβή, ΕΜΠ με θέμα τον συσχετισμό της ταυτότητας του κατοίκου με τον αναστοχαστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο Κώστας Θεριανός είναι κοινωνιολόγος και Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου. Μάστερ (MA) στις Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας

Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου. Μάστερ (MA) στις Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας Σχολή Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης Τμήμα Επικοινωνίας και Σπουδών Διαδικτύου Μάστερ (MA) στις Νέες Τεχνολογίες Μάθησης και Επικοινωνίας ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 1 Μάστερ (MA) στις Νέες Τεχνολογίες Μάθησης

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία Αναστασάτος Τάσος: Eίναι Senior Economist της Eurobank. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το University of Warwick (UK) στα Χρηματοοικονομικά και τα Διεθνή Νομισματικά Οικονομικά, μεταπτυχιακού (M.Sc., Warwick)

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΙΔΡΥΣΗ ΝΕΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ ΣΕΡΡΕΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ 2010 Θέμα:Πρόταση Ίδρυσης Νέου Πανεπιστημιακού Τμήματος Διαιτολογίας και Επιστήμης του Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. ΜΑΘΕΙΝ

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ Μ.Ε. ΜΑΘΕΙΝ Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Θεσσαλονίκη... 5 Αγρονόμων και Τοπογράφων Μηχανικών Αθήνα... 7 Αγροτικής Ανάπτυξης Ορεστιάδα... 13 Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης Αθήνα... 16 Ανακαίνισης και Αποκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ 3121 Το αντικείμενο σπουδών του Τμήματος εφαρμογών Πληροφορικής στην Διοίκηση και στην Οικονομία

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ I. ΤΣΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ. Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ I. ΤΣΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ. Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ I. ΤΣΙΤΣΙΓΙΑΝΝΗΣ Επίκουρος Καθηγητής Φυτοπαθολογίας Τμήμα Επιστήμης Φυτικής Παραγωγής Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΠOYΔEΣ & TITΛOI ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ EMΠEIPIA EΠIΣTHMONIKH

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, ώρα 17:00, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ.

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. 2013 Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. Βιογραφικά Σημειώματα ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Επιμέλεια: Τμήμα Βιβλιοθήκης Μάρτιος 2013 2 Ειδικό Σώμα Μεσολαβητών 3 4 Αγγελοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Πιστοποιημένο από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Παιδείας με την ΥΑ 39460/Γ2/21-3-2013 του Υπουργού Παιδείας, ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Τηλέφωνο Τμήματος: +30-210-8203314-6

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΣΥΠ Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικό, πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΠ) Ηλεκτρονικοί Οδηγοί

ΚΕΣΥΠ Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικό, πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΠ) Ηλεκτρονικοί Οδηγοί ΚΕΣΥΠ Παιδαγωγικού Ινστιτούτου Εκπαιδευτικό, πληροφοριακό και υποστηρικτικό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΠ) Ηλεκτρονικοί Οδηγοί ΤΜΗΜΑΤΑ 2 ου ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ ΚΕΣΥΠ Παιδαγωγικού Ινστιτούτου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ -100- -101-

ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ -100- -101- ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ -100- -101- ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ Διδακτορικά Προγράμματα στη Μηχανική PhD Programs - School of Engineering and Applied Sciences Η Σχολή

Διαβάστε περισσότερα

Κοινά Τμήματα ΑΕΙ 2ου και 4ου Πεδίου Στο Μηχανογραφικό του 2015 έχουμε τις εξής κοινές σχολές:

Κοινά Τμήματα ΑΕΙ 2ου και 4ου Πεδίου Στο Μηχανογραφικό του 2015 έχουμε τις εξής κοινές σχολές: Κοινά Τμήματα ΑΕΙ 2ου και 4ου Πεδίου Στο Μηχανογραφικό του 2015 έχουμε τις εξής κοινές σχολές: Κωδικός/Βάση 2014 κατ.90%/βαθμίδα/ονομασία 327 [ 12454](ΑΕΙ)-Αξιοποίησης Φυσικών Πόρων και Γεωργικής Μηχανικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ

ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΕΝΙΑΙΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΧΗΜΙΚΩΝ ΔΑΡΙΒΙΑΝΑΚΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ του ΜΙΧΑΗΛ Πτυχιούχος τμήματος Χημείας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) 1996-1997: Τεχνικός Εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας Φυτών στο Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών Σύντομα βιογραφικά εισηγητών 1. Γιάννα Αθανασάτου Η Γιάννα Αθανασάτου γεννήθηκε στη Ραφήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ξεκίνησε έναν κύκλο σπουδών σκηνοθεσίας του κινηματογράφου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιπέδου Μάστερ 2012 / 2013

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιπέδου Μάστερ 2012 / 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιπέδου Μάστερ 2012 / 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα από την Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου 5 Γενικές Πληροφορίες 8 Οι μεταπτυχιακές

Διαβάστε περισσότερα