Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia"

Transcript

1 Εγχειρίδιο Copyright 2005 Profia

2 Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Γενικές παρατηρήσεις...3 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου Ι Ελεύθερη Τιµολόγηση Τιµολόγηση Πακέτων...6 Συγκριτική Τιµολόγηση Έκδοση Προσωρινού Σήµατος...9 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ Τιµολόγηση Ζωής Στοιχεία Ασφαλισµένου / Συµβαλλοµένου Προστατευόµενα Μέλη...14 Στοιχεία Συµβολαίου Σύνολο Προσφοράς...17 Σύγκριση Νοσοκοµειακών Προγραµµάτων Τιµολόγηση Πυρός Τιµολόγηση Πακέτων...20 Συγκριτική Τιµολόγηση Τιµολόγηση Σκάφους Τιµολόγηση Νοµικής Προστασίας Υπολογισµός Στεγαστικού ανείου Υπολογισµός ανείων...27 Σύγκριση ανείων...28 Γενικά...29 Υπολογισµός Τοκοχρεολυτικής όσης...30 Υπολογισµός Προσωπικού ανείου...31 Υπολογισµός Leasing...32

3 Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Πελατολόγιο Εισαγωγή Νέας Επαφής Προβολή Επαφών...36 Υπενθυµίσεις / Εορτολόγιο...37 Προβολή Συµβολαίων ηµιουργία Αντιγράφου...39 Αποθήκευση Προσφοράς ιαχείριση Προσφορών Εκτύπωση Προσφορών...48 ιαχείριση Παργωγών...49 ιαχείριση Χρηστών Εκτύπωση και Αποθήκευση Προτάσεων Εκτύπωση Προτάσεων Αποθήκευση & Αποστολή µε των προτάσεων...55 Παράµετροι ιαχείριση Νοµισµάτων / Ισοτιµίας...56 Στοιχεία Εταιρίας...57 Στοιχεία Ασφαλιστικού Συµβούλου...57 Ταξινόµηση Εταιριών...58 Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης...59 ιαχείριση Κειµένου Προσφοράς...60 Έκδοση...61

4 Γενικές Παρατηρήσεις σελ. 3 Ξεκινώντας την εφαρμογή, την πρώτη φορά, θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο. Προτείνεται να συμπληρώσετε όλα τα ακόλουθα στοιχεία έτσι ώστε να εμφανίζονται στην πρόταση που θα δώσετε στον πελάτη σας. Για την διόρθωση των στοιχείων αυτών επιλέξτε από το αρχικό μενού Παράμετροι τα Στοιχεία Εταιρίας, κάντε τις αλλαγές και πατήστε Αποθήκευση. Για την σωστή και ολοκληρωμένη παρουσίαση των προτασεών, επιλέξτε από το αρχικό μενού Παράμετροι τα Στοιχεία Ασφαλιστικού Συμβούλου και καταχωρείστε τα στοιχεία σας (Κωδικό, Ονοματεπώνυμο, Τηλ. Επικοινωνίας).

5 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 4 Ελεύθερη Τομολόγηση Από το αρχικό μενού Αυτοκίνητα επιλέξτε Τιμολόγηση Αυτοκινήτων (Ι) Η αρχική οθόνη Τιμολόγησης αυτοκινήτου χωρίζεται σε δύο (2) βασικά μέρη. Το πρώτο περιέχει τα βασικά στοιχεία Τιμολόγησης ενός οχήματος και το δεύτερο τις Καλύψεις και τα Ασφάλιστρα. Ξεκινώντας μια Τιμολόγηση αρχίζετε από το πρώτο μέρος επιλέγοντας την Εταιρία της οποίας θέλετε να βγάλετε την πρόταση. Κατόπιν, συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία (Χρήση, Περιοχή, Τρόπος Πληρωμής κ.τ.λ.). Τα πεδία αυτά, ανάλογα με την Εταιρία που έχετε επιλέξει, διαφοροποιούνται ανάλογα και οι τιμές τους, σύμφωνα με τους κανόνες πώλησης της κάθε Εταιρίας. Υπάρχει περίπτωση μερικά από αυτά να είναι απενεργοποιημένα αν δεν θεωρούνται στοιχεία Τιμολόγησης από την επιλεγμένη Εταιρία. Δίπλα από τα πεδία Τρόπος Πληρωμής, Ημ. Γέννησης Οδηγού, Β/Μ Οδηγού, Έτος / Μήνας Κατασκευής, Πλήθος Οχημάτων, Ιδιότητα και Επιβαρύνσεις, ανάλογα με τις τιμές που έχετε δώσει, εμφανίζεται αυτόματα το ποσοστό Έκπτωσης / Επιβάρυνσης. Στην περίπτωση που κάποια Εταιρία έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά τον υπολογισμό του Bonus Malus, θα ενεργοποιηθεί το κουμπί Β/Μ δίπλα από το αντίστοιχο πεδίο. Πατώντας το θα εμφανιστεί παράθυρο με το προτεινόμενο Β/Μ. Τέλος στο αριστερό μέρος της οθόνης υπάρχει ένα πλαίσιο κειμένου το οποίο περιέχει σημαντικές πληροφορίες για τις Εταιρίες,Πακέτα και καλύψεις που τιμολογείτε.

6 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 5 Ελεύθερη Τομολόγηση Εφόσον έχετε δώσει όλες τις απαραίτητες τιμές στα βασικά στοιχεία Τιμολόγησης πατήστε το κουμπί Τιμολόγηση. Αυτομάτως στη λίστα Καλύψεις θα εμφανιστούν αναλυτικά οι Καλύψεις της πρότασής σας, σύμφωνα πάντα με τις τιμές που έχουν δοθεί στα βασικά στοιχεία Τιμολόγησης, και στο πεδίο Συνολικά Ασφάλιστρα θα εμφανιστούν τα ασφάλιστρα της πρότασης σας. Ορισμένες από τις Καλύψεις αυτές θα εμφανιστούν με χρώμα κόκκινο. Οι Καλύψεις αυτές είναι υποχρεωτικές, σύμφωνα με τους κανόνες πώλησης της επιλεγμένης Εταιρίας και δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Οι υπόλοιπες Καλύψεις είναι προαιρετικές. Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε κάποια από αυτές, κάντε διπλό κλικ πάνω της. Αυτομάτως η Κάλυψη αυτή γίνετε μπλε και ενσωματώνεται στην πρόταση σας. Υπάρχει η πιθανότητα προσθέτοντας μία Κάλυψη να διαπιστώσετε ότι μαζί με αυτήν προστέθηκε αυτόματα και κάποια άλλη. Αυτό γίνεται γιατί ορισμένες Καλύψεις δεν μπορούν να δοθούν μόνες τους, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλη. Στην περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε μια επιλεγμένη Κάλυψη κάντε πάλι διπλό κλικ πάνω της. Κατά την διαδικασία πρόσθεσης / αφαίρεσης καλύψεων το πεδίο Συνολικά Ασφάλιστρα διαφοροποιείται ανάλογα.

7 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 6 Τιμολόγηση Πακέτων Εάν δεν θέλετε να κάνετε Ελεύθερη Τιμολόγηση (Προσωπικός συνδυασμός καλύψεων) και επιθυμείτε να τιμολογήσετε κάποιο από τα προτεινόμενα πακέτα της επιλεγμένης Εταιρίας, τότε επιλέξτε ένα από αυτά στο πεδίο Πακέτα. Εφόσον οι τιμές που έχετε δώσει στα βασικά πεδία Τιμολόγησης πληρούν τις προϋποθέσεις για το επιλεγμένο πακέτο τότε θα εμφανιστούν στην λίστα Καλύψεις οι υποχρεωτικές Καλύψεις του πακέτου με χρώμα κόκκινο καθώς και οι προαιρετικές του. Ο τρόπος πρόσθεσης / αφαίρεσης προαιρετικών καλύψεων είναι ακριβώς ο ίδιος όπως στην Ελεύθερη Τιμολόγηση.

8 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 7 Συγκριτική Τιμολόγηση Η συγκριτική Τιμολόγηση σας βοηθάει να συγκρίνετε τα Ασφάλιστρα ενός συγκεκριμένου οχήματος σε παραπάνω από μία εταιρίες. Αφού έχετε τιμολογήσει ένα όχημα σε μία Εταιρία πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς και αυτομάτως η πρόταση αυτή αποθηκεύεται στην λίστα Τιμολογημένες Προσφορές. Κατόπιν αλλάζετε την Εταιρία, προσέχοντας τα πεδία Χρήση, Περιοχή καθώς και τα υπόλοιπα βασικά πεδία να είναι ανάλογα της προηγούμενης πρότασης. Αφού τελειώσετε και σε αυτήν την Εταιρία την Τιμολόγηση πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς. Αυτήν την διαδικασία ακολουθείτε για όσες εταιρίες θέλετε πατώντας στο τέλος κάθε Τιμολόγησης το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς. Επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να κάνετε συγκριτική Τιμολόγηση και σε μία μόνο Εταιρία, τιμολογώντας και προσθέτοντας στην λίστα Τιμολογημένες Προσφορές τα ίδια της τα πακέτα ή και προτάσεις Ελεύθερης Τιμολόγησης. Αφού έχετε τελειώσει με τις προσθήκες των τιμολογημένων προτάσεων σας, πηγαίνετε στη λίστα Τιμολογημένες Προσφορές. Στην λίστα αυτή υπάρχουν όλες οι προτάσεις που επιλέξατε να αποθηκεύσετε. Κάνοντας αριστερό κλικ πάνω σε μία από αυτές εμφανίζονται τρεις (3) επιλογές : α)προβολή Καλύψεων β)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ γ)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών.

9 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 8 Συγκριτική Τιμολόγηση Επιλέγοντας την α)προβολή Καλύψεων, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο προεπισκόπησης με τα πλήρη στοιχεία της επιλεγμένης πρότασης. Επιλέγοντας την β)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ, διαγράφεται από την λίστα η συγκεκριμένη πρόταση. Επιλέγοντας την γ)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών, διαγράφονται από την λίστα όλες οι τιμολογημένες προτάσεις. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μία τιμολογημένη πρόταση, όλα τα βασικά στοιχεία της Τιμολόγησης καθώς και οι Καλύψεις / πακέτο, παίρνουν τις τιμές της πρότασης αυτής, δίνοντας σας το δικαίωμα διόρθωσής της. Αφού διορθώσετε αυτό που θέλατε ξαναπατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς για να προστεθεί στη λίστα Τιμολογημένες Προσφορές διορθωμένη. Για την εκτύπωση συγκριτικού πίνακα Τιμολόγησης πατήστε το κουμπί Σύγκριση. Ο τρόπος λειτουργίας είναι ακριβώς ο ίδιος με την απλή εκτύπωση προσφορών. ( Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Εκτύπωση Προτάσεων»)

10 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 9 Έκδοση Προσωρινού Σήματος Αφού έχετε τιμολογήσει το όχημα του οποίου σκοπεύετε να εκδώσετε προσωρινό σήμα πατήστε το κουμπί Έκδοση Σήματος. Το κουμπί αυτό ενεργοποιείται μόνο στις εταιρίες και χρήσεις που υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα. Για να προβείτε στην έκδοση πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης και μετά να πατήσετε το κουμπί Αποδοχή, στο ανάλογο παράθυρο που εμφανίζεται (εφόσον έχετε το δικαίωμα έκδοσης προσωρινού σήματος και σας έχει δοθεί ο κωδικός). Το παράθυρο που θα εμφανιστεί αποτελεί την ηλεκτρονική αίτηση και πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία για να εκδώσετε το προσωρινό σήμα. Στο πάνω μέρος της οθόνη υπάρχουν τρία (3) πεδία : Κωδ. Γραφείου, Κωδ. Συνεργάτη και Προκαταβολή. Ο Κωδ. Γραφείου και ο Κωδ. Συνεργάτη συμπληρώνονται αυτόματα σύμφωνα με κωδικό πρόσβασης που έχετε δώσει. Όσον αφορά στο πεδίο Προκαταβολή, αν τα συνολικά Ασφάλιστρα της πρότασης σας ξεπερνούν το ποσό των 100, τότε σαν ελάχιστη προκαταβολή θα είναι τα 100, στην περίπτωση όμως που το ποσό των ασφαλίστρων είναι μικρότερο από 100 τότε η ελάχιστη προκαταβολή θα είναι όλο το ποσό των ασφαλίστρων. Στην συνέχεια πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία που ακολουθούν. Τα πεδία με χρώμα γκρι είναι προαιρετικά. Τα πεδία με χρώμα κίτρινο είναι ήδη συμπληρωμένα και έχουν πάρει τις τιμές τους από την οθόνη Τιμολόγησης. **Σημείωση : Το πεδίο Α.Φ.Μ. είναι ελεγχόμενο και δεν σας επιτρέπει να συμπληρώσετε τυχαίους αριθμούς. Στην περίπτωση λάθους θα σας εμφανιστεί ανάλογο μήνυμα. Το πεδίο Έναρξη Ασφάλισης έχει την δυνατότητα αλλαγής μόνο μεταγενέστερης ημερομηνίας. Αφού συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμενα πεδία πατήστε το κουμπί Έκδοση Σήματος και θα σας εμφανιστεί το παράθυρο προεπισκόπησης προσωρινού σήματος με δυνατότητα εκτύπωσης. Η ενεργοποίηση έκδοσης προσωρινού σήματος γίνεται κατόπιν ειδικής συμφωνίας με την/τις ασφαλιστικές εταιρίες.

11 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ σελ. 10 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ Ο τρόπος αυτός δημιουργήθηκε για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση προς εσάς και τους πελάτες σας. Ουσιαστικά σας δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης πακέτων, όσων εταιριών θέλετε, σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία τιμολόγησης που έχετε δώσει καθώς και με τις τυχόν καλύψεις που θα επιλέξετε. Από το αρχικό menu επιλέξτε Τιμολόγηση Αυτοκινήτων ΙΙ. Στην οθόνη που θα εμφανιστεί συμπληρώστε όλα τα βασικά στοιχεία τιμολόγησης, επιλέξτε τις εταιρίες τις οποίες θέλετε να συγκρίνετε τα πακέτα τους και τέλος, εάν επιθυμείτε, σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε καλύψεις που μπορεί να είναι προαιρετικές ή υποχρεωτικές μέσα στα πακέτα που θα τιμολογηθούν. Για να επιλέξετε όλες τις εταιρίες κάνετε κλικ στο λεκτικό «Επιλογή όλων». Για να καθαρίσετε την επιλεγμένη λίστα εταιριών κάνετε κλικ στο λεκτικό «Αναίρεση όλων». Εφόσον έχετε κάνει όλα τα παραπάνω πατήστε το κουμπί «Επεξεργασία».

12 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ σελ. 11 Έχοντας πατήσει το κουμπί «Επεξεργασία» η εφαρμογή επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχετε δώσει και σας εμφανίζει παράλληλα ένα παράθυρο μέσα από το οποίο μπορείτε να δείτε πια πακέτα τιμολογεί κανονικά και πια πακέτα απορρίπτει και για πιο λόγο. (ο λόγος απόρριψης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε σύμφωνα με τους κανόνες πώλησης της κάθε εταιρίας π.χ. : τιμή οχήματος, ηλικία οχήματος, μία κάλυψη που δεν περιέχεται ούτε σαν υποχρεωτική ούτε σαν προαιρετική κ.τ.λ.π) Εφόσον τελειώσει η επεξεργασία, η εφαρμογή εμφανίζει τον αριθμό των τιμολογημένων πακέτων. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το κείμενο που περιέχει όλη την ανάλυση επεξεργασίας των πακέτων πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση» αλλιώς πατήστε το κουμπί «Συνέχεια» για να δείτε αναλυτικά τα πακέτα που έχουν τιμολογηθεί κανονικά.

13 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ σελ. 12 Στην οθόνη που εμφανίζεται βλέπετε, με αναλυτικά στοιχεία, όλα τα πακέτα που έχουν τιμολογηθεί κανονικά. Κάνοντας κλικ πάνω σε κάποιο από τα πακέτα αυτά, εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα όλες οι καλύψεις που περιέχονται στο επιλεγμένο πακέτο με το κεφάλαιο και τα ασφάλιστρά τους. Τέλος σας δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης των προσφορών αυτών. Επιλέξτε 5 (πέντε) από τα πακέτα και πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση». ( Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Εκτύπωση Προτάσεων»)

14 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 13 Στοιχεία Ασφαλισμένου / Συμβαλλομένου Ξεκινώντας την Τιμολόγηση Ζωής πρέπει να επιλέξετε την Εταιρία που θέλετε να τιμολογήσετε, την Διάρκεια του συμβολαίου και τέλος τον Τρόπο Πληρωμής. Κατόπιν στη Καρτέλα στοιχεία Ασφ. / Συμβ. πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου, και να επιλέξετε αν είναι καπνιστής/ρια ή αν έχει ταμείο. Το πεδίο Κάτοικος ενεργοποιείται / απενεργοποιείται ανάλογα με την επιλεγμένη Εταιρία. Αν ο συμβαλλόμενος είναι ο ίδιος με τον κύριο ασφαλισμένο κάνετε κλικ στο λεκτικό Ίδια Στοιχεία με τον ασφαλισμένο, διαφορετικά συμπληρώνετε τα στοιχεία του.

15 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 14 Προστατευόμενα Μέλη Συνεχίζοντας την Τιμολόγηση και περνώντας στην επόμενη καρτέλα Προστατευόμενα Μέλη, συμπληρώστε τα στοιχεία του κάθε μέλους ξεχωριστά (εάν υπάρχουν) και πατήστε το κουμπί Καταχώρηση. Στον πίνακα βλέπετε τα προστατευόμενα μέλη που έχετε καταχωρήσει. Στη περίπτωση που θέλετε να διαγράψετε ένα προστατευόμενο μέλος το επιλέγετε μέσα από τον αντίστοιχο πίνακα και στην συνέχεια πατάτε Διαγραφή.

16 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 15 Στοιχεία Συμβολαίου Στην επόμενη καρτέλα Στοιχεία Συμβολαίου καλείστε πρώτα να συμπληρώσετε το είδος της Βασικής Ασφάλειας και μετά να συμπληρώσετε το Κεφάλαιο, βάσει των κανόνων πώλησης που φαίνονται δίπλα στο κουτάκι του κεφαλαίου. Αυτομάτως η εφαρμογή θα σας δώσει το ασφάλιστρο της Βασικής Ασφάλειας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Εμφανίζονται μόνο οι Βασικές Ασφάλειες που έχουν την διάρκεια που έχετε δηλώσει από την αρχή της Τιμολόγησης.

17 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 16 Στοιχεία Συμβολαίου Στην συνέχεια στην δεξιά πλευρά της καρτέλας Στοιχεία Συμβολαίου έχετε όλες τις Καλύψεις, της επιλεγμένης Εταιρίας. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια από αυτές ο πίνακας Στοιχεία Καλύψεις θα γεμίσει με τα στοιχεία της. Ανάλογα με την Κάλυψη που θέλετε πρέπει να δώσετε τα στοιχεία που χρειάζονται. Κάνοντας κλικ στο κουμπί το οποίο βρίσκεται δίπλα από τον κωδικό Κάλυψης εμφανίζεται η περιγραφή της. 1. Αν πρόκειται για απλές Καλύψεις δίνετε μόνο το κεφάλαιο και σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να αλλάξετε την διάρκεια της Κάλυψης. 2. Αν πρόκειται για νοσοκομειακό πρόγραμμα δίνετε μόνο την ΘΕΣΗ, αν αυτό βεβαία απαιτείται. Και στις δυο περιπτώσεις αφού δώσετε τα στοιχεία που απαιτούνται πατήστε Υπολογισμός Κάλυψης για να υπολογιστεί η Κάλυψη και να ενσωματωθεί στη προσφορά σας. Αν έχετε δώσει Προστατευόμενα Μέλη τότε πριν τον Υπολογισμός Κάλυψης πατήστε πάνω στο κουτάκι Προστατευόμενα Μέλη και θα εμφανιστεί μια οθόνη με τα ονόματα που έχετε δώσει. Κάνοντας ένα κλικ στο κουτάκι πριν το όνομα παίρνει αυτόματα την Κάλυψη. Για την δική σας βοήθεια όσον αφορά στις Καλύψεις στο πεδίο Στοιχεία Κάλυψης στο κάτω μέρος υπάρχει ένα κουτάκι που φαίνονται τα όρια των κεφαλαίων καθώς και η διάρκεια της επιλεγμένης Κάλυψης. Στην περίπτωση που θέλετε να υπολογίσετε το κεφάλαιο σύμφωνα με τα ασφάλιστρα της δόσης, τότε πατήστε το κουμπί που βρίσκεται δίπλα από το πεδίο Ασφάλιστρα Βασικής. Στο παράθυρο που θα εμφανιστέι συμπληρώστε την επιθυμητή δόση και πατήστε το κουμπί Υπολογισμός. Η εφαρμογή θα υπολογίσει αυτόματα το κεφάλαιο που πρέπει να δώσετε.

18 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 17 Σύνολο Προσφοράς Αφού ολοκληρώσετε την Τιμολόγηση της Βασικής Ασφάλειας και των Καλύψεων για να δείτε το συνολικό κόστος του Συμβολαίου πηγαίνετε στη καρτέλα Σύνολο Προσφοράς Εάν δεν εμφανίζονται Καλύψεις και Ασφάλιστρα τότε θα πρέπει να προσέξετε στο κάτω μέρος της οθόνης στο κουτάκι πληροφοριών που αναγράφονται τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΛΑΘΩΝ. Εκεί φαίνονται τα λάθη που έχετε κάνει και γι αυτό δεν σας δίνει Ασφάλιστρα. Τότε πρέπει να πάτε στην Καρτέλα Στοιχεία Συμβολαίου και να διορθώσετε το λάθος που έχει γίνει. Αφού έχετε διορθώσει το λάθος και σας δίνει Καλύψεις και Ασφάλιστρα τότε μπορείτε να κάνετε όποια αλλαγή θέλετε ή να δώσετε εκτύπωση της προσφοράς.

19 Σύγκριση Νοσοκομειακών Προγραμμάτων σελ. 18 Από το αρχικό μενού Ζωή επιλέξτε Σύγκριση Νοσοκομειακών Προγραμμάτων. Στην οθόνη που θα σας εμφανιστεί, συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα στοιχεία τιμολόγησης (στοιχεία ασφαλισμένου / στοιχεία προστατευόμενων μελών), και μετά πατήστε το κουμπί «Τιμολόγηση». Η εφαρμογή επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχετε δώσει και εμφανίζει στην οθόνη «Νοσοκομειακά» τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στην λίστα αποτελεσμάτων βλέπετε όλα τα στοιχεία των τιμολογημένων Νοσοκομειακών Προγραμμάτων που δίνονται σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία τιμολόγησης που έχετε δώσει.

20 Σύγκριση Νοσοκομειακών Προγραμμάτων σελ. 19 Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε κάποιο από αυτά εμφανίζεται η ανάλυση του. Τέλος σας δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης συγκριτικού πίνακα παροχών με τα προγράμματα που εσείς θα επιλέξετε. Επιλέξτε τα Νοσοκομειακά Προγράμματα (ανώτατο όριο επιλογών: 5) που θέλετε να συγκρίνετε και πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση». ( Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Εκτύπωση Προτάσεων»)

21 Τιμολόγηση Πυρός σελ. 20 Τιμολόγηση Πακέτων Αφού επιλέξετε Εταιρία, Κατηγορία και Πακέτο Ασφάλισης, πρέπει να συμπληρώσετε / επιλέξετε τα στοιχεία κινδύνου (Εμβαδόν, Αξία Ακινήτου, Αξία Περιεχομένου, κτλ.). Συμπληρώνοντας το πεδίο Εμβαδόν και πηγαίνοντας τον κέρσορα στο πεδίο Αξία Ακινήτου, η εφαρμογή αυτόματα σας δίνει την προτεινόμενη αξία του ακινήτου (αφορά ασφάλιση κατοικιών). Εφόσον θέλετε να ασφαλίσετε και το περιεχόμενο, συμπληρώνετε το ποσό στο αντίστοιχο πεδίο. Επιλέξτε όροφο,ιδιότητα (εάν υπάρχει),και Κατασκευή Κτιρίου και στην συνέχεια την Ζώνη Σεισμού και το Έτος Κατασκευής μόνο αν έχετε σκοπό να ασφαλίσετε το κτίριο σε περίπτωση σεισμού. Τέλος διαλέγετε τον τρόπο πληρωμής και ανάλογα με την επιλεγμένη κατηγορία ασφάλισης επιλέγετε αν υπάρχουν μέτρα προστασίας (στις περισσότερες εταιρίες η ύπαρξη μέτρων προστασίας είναι υποχρεωτική). Συνεχίζοντας την Τιμολόγηση επιλέξτε τη χρήση κινδύνου και τη / τις προαιρετικές Καλύψεις από την αντίστοιχη λίστα. Πατώντας το κουμπί Τιμολόγηση η εφαρμογή επεξεργάζεται αυτόματα τα στοιχεία που της έχετε δώσει και σας εμφανίζει τα Ασφάλιστρα ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο πληρωμής.

22 Τιμολόγηση Πυρός σελ. 21 Συγκριτική Τιμολόγηση Η συγκριτική Τιμολόγηση σας βοηθάει να συγκρίνετε τα Ασφάλιστρα ενός συγκεκριμένου ακινήτου σε παραπάνω από μία εταιρίες. Αφού έχετε τιμολογήσει το ακίνητο σε μία Εταιρία πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς και αυτομάτως η πρόταση αυτή αποθηκεύεται στην λίστα Καταχωρημένες Τιμολογήσεις. Κατόπιν αλλάξτε την Εταιρία, προσέχοντας τα κύρια πεδία Τιμολόγησης να είναι ανάλογα της προηγούμενης πρότασης. Τελειώνοντας και με αυτήν την Εταιρία πατήστε το κουμπί Τιμολόγηση και μετά Προσθήκη Προσφοράς. Αυτήν την διαδικασία ακολουθείτε για όσες εταιρίες θέλετε, πατώντας στο τέλος κάθε Τιμολόγησης το κουμπί Τιμολόγηση και μετά Προσθήκη Προσφοράς. Επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να κάνετε συγκριτική Τιμολόγηση και σε μία μόνο Εταιρία, τιμολογώντας και προσθέτοντας στην λίστα Καταχωρημένες Τιμολογήσεις τα ίδια της τα πακέτα. Αφού έχετε τελειώσει με τις προσθήκες των τιμολογημένων προτάσεων σας, πηγαίνετε στη λίστα Καταχωρημένες Τιμολογήσεις. Στην λίστα αυτή υπάρχουν όλες οι προτάσεις που επιλέξατε να αποθηκεύσετε. Κάνοντας αριστερό κλικ πάνω σε μία από αυτές εμφανίζονται δύο (2) επιλογές : α)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ β)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών. Επιλέγοντας την α)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ, διαγράφεται από την λίστα η συγκεκριμένη πρόταση. Επιλέγοντας την β)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών, διαγράφονται από την λίστα όλες οι προτάσεις.

23 Τιμολόγηση Πυρός σελ. 22 Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μία καταχωρημένη Τιμολόγηση θα εμφανιστεί ένα παράθυρο προεπισκόπησης με τις Καλύψεις της επιλεγμένης πρότασης. Κάνοντας κλικ πάνω σε μια από τις Καλύψεις εμφανίζεται η περιγραφή της. Κάνοντας κλικ στο κουμπί που υπάρχει δίπλα από το πεδίο Ασφ.Δόσης εμφανίζεται η ανάλυση των ασφαλίστρων. Στη λίστα προαιρετικών καλύψεων υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν κάποιες καλύψεις με χρώμα μπλέ. Οι καλύψεις αυτές θέλουν κεφάλαιο για να τιμολογηθούν. Κάντε κλικ πάνω στο πεδίο Κεφάλαιο της κάλυψης και γράψτε το ποσό.

24 Τιμολόγηση Αστικής Ευθύνης Σκάφους σελ. 23 Αρχίζοντας την Τιμολόγηση Αστικής Ευθύνης Σκάφους πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Εταιρία και τον Τύπο. Σύμφωνα με την επιλογή των δύο (2) παραπάνω πεδίων θα ενεργοποιηθούν / απενεργοποιηθούν τα ακόλουθα πεδία (Ίπποι, Μέτρα, Θέσεις) ανάλογα με το ποια από αυτά θεωρούνται στοιχεία Τιμολόγησης από την επιλεγμένη Εταιρία / Τύπο. Έπειτα επιλέξτε την Διάρκεια Ασφάλισης και το είδος στόλου, συμπληρώστε την Ηλικία και την Αξία Σκάφους και διαλέξτε το Πλήθος Ασφαλιζόμενων Σκαφών(μόνο όταν αφορά ομαδική ασφάλιση). Στη συνέχεια, στον πίνακα Καλύψεις, Κεφάλαια, Ασφάλιστρα, η εφαρμογή επεξεργάζεται αυτόματα τα στοιχεία που τις έχετε δώσει και σας δίνει το σύνολο των ασφαλίστρων χωρίς να κάνετε κάποια περαιτέρω κίνηση. Επίσης σας δίνεται αναλυτικά η υποχρεωτική Αστική Ευθύνη βάση νόμου (Σωματικές Βλάβες, Υλικές Ζημιές, Θαλάσσια Ρύπανση) καθώς και το ποσό Απαλλαγής ασφάλισης.

25 Τιμολόγηση Αστικής Ευθύνης Σκάφους σελ. 24 Εφόσον θέλετε να προσθέσετε κάποια επιβάρυνση στην προσφοράς σας κάνετε κλικ στο παράθυρο Επιβαρύνσεις. Μέσα από τη λίστα που εμφανίζεται επιλέξτε την επιβάρυνση / ιδιότητα που θέλετε. Ο υπολογισμός της γίνεται αυτόματα και ενσωματώνεται στην πρόταση από την στιγμή που την επιλέξετε. Για την προσθήκη μιας προσφοράς στον πίνακα Τιμολογημένες Προσφορές πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς. Αυτή την διαδικασία ακολουθείτε για όσες Τιμολογήσεις θελήσετε να καταχωρήσετε με σκοπό να τις εκτυπώσετε / συγκρίνετε. Για τον καθαρισμό της λίστας των καταχωρημένων προσφορών πατήστε το κουμπί Καθαρισμός Προσφορών. Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

26 Τιμολόγηση Νομικής Προστασίας σελ. 25 Αρχίζοντας την Τιμολόγηση Νομικής Προστασίας πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Εταιρία και το Προϊόν. Σύμφωνα με την επιλογή του προϊόντος θα ενεργοποιηθούν / απενεργοποιηθούν και τα αντίστοιχα πεδία. Παράδειγμα Α Στην περίπτωση που επιλέξετε προϊόν Νομική Προστασία Οικογένειας πρέπει να επιλέξετε την Κάλυψη στο αντίστοιχο πεδίο που θα ενεργοποιηθεί και να δηλώσετε αν υπάρχει άλλη Κάλυψη ή όχι.

27 Τιμολόγηση Νομικής Προστασίας σελ. 26 Παράδειγμα Β Στην περίπτωση που επιλέξετε προϊόν Νομική Προστασία Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων πρέπει να επιλέξετε το Είδος Επιχείρησης στο αντίστοιχο πεδίο που θα ενεργοποιηθεί και να συμπληρώσετε τον αριθμό των Απασχολούμενων.

28 Υπολογισμός Στεγαστικού Δανείου σελ. 27 Υπολογισμός Δανείων Αρχίζοντας τον υπολογισμό Στεγαστικού Δανείου πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον σκοπό. Έπειτα συμπληρώστε όλα τα πεδία που βρίσκονται στα Στοιχεία Δανείου (Ποσό Δανείου, Διάρκεια, κτλ). Συνεχίζοντας τον υπολογισμό ακολουθεί η επιλογή Τράπεζας και του αντίστοιχου Προγράμματος. Αφού έχετε συμπληρώσει όλα τα παραπάνω πεδία πατήστε το κουμπί «Υπολογισμός Δόσης». Στο πίνακα «Υπολογισμός» εμφανίζονται : η Διάρκεια, το Επιτόκιο, και η Μηνιαία Δόση για κάθε περίοδο του δανείου αναλυτικά. Στον πίνακα «Όρια / Έξοδα» εμφανίζονται κάποια επιπρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία όπως: -Το σύνολο των χρημάτων που θα δοθούν για το δάνειο με υπολογισμένο και τον πληθωρισμό (Παρούσα Αξία) -Το σύνολο των χρημάτων που θα δοθούν για την εξόφληση του δανείου.( Σύνολο Μελλ. Καταβολών) -Το Μέγιστο Ποσό Δανείου που μπορεί να λάβει ο ενδιαφερόμενος -Το Μέγιστο Ποσό Δόσης που επιτρέπεται να δίνει -Τα Συνολικά Έξοδα Τράπεζας και Προσημείωσης. -Bonus Μετρητών (εάν υπάρχει) -Το Επιτόκιο Βάσης Τα παραπάνω είναι υπολογίζονται και προσδιορίζονται με βάση τα στοιχεία Δανείου, Τράπεζας και Προγράμματος.

29 Υπολογισμός Στεγαστικού Δανείου σελ. 28 Συγκριτικό Δανείων Η σύγκριση Δανείων σας βοηθάει να συγκρίνετε ένα δάνειο σε παραπάνω από μία τράπεζες ή και προγράμματα. Αφού έχετε υπολογίσει ένα δάνειο σε μία τράπεζα πατήστε το κουμπί Προσθήκη Πρότασης και αυτομάτως η πρόταση αυτή αποθηκεύεται στην λίστα Προτάσεις. Κατόπιν αλλάζετε την τράπεζα, προσέχοντας τα στοιχεία δανείου να είναι ανάλογα της προηγούμενης πρότασης. Αφού τελειώσετε και σε αυτήν την τράπεζα την Τιμολόγηση πατήστε το κουμπί Προσθήκη Πρότασης. Αυτήν την διαδικασία ακολουθείτε για όσες τράπεζες θέλετε πατώντας στο τέλος κάθε υπολογισμού το κουμπί Προσθήκη Πρότασης. Επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να κάνετε συγκριτικό υπολογισμό και σε μία μόνο τράπεζα, υπολογίζοντας και προσθέτοντας στην λίστα Προτάσεις τα ίδια της τα προγράμματα. Για την συγκριτική εκτύπωση, επιλέξτε μέσα από την λίστα Προτάσεις αυτές που θέλετε να συγκρίνετε και πατήστε το κουμπί Προσφορά, επιλέξτε την συγκριτική μορφή εκτύπωσης.

30 Υπολογισμός Στεγαστικού Δανείου σελ. 29 Γενικά Έχοντας συμπληρώσει τα στοιχεία Δανείου και πατώντας το κουμπί «Υπολογισμός Δόσης» η εφαρμογή αυτόματα αναλύει όλα τα δεδομένα και σε περίπτωση που τα στοιχεία τα οποία έχετε εισαγάγει δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της επιλεγμένης Τράπεζας / Προγράμματος / Σκοπού θα εμφανιστεί ένα ανάλογο μήνυμα προειδοποίησης το οποίο θα εντοπίζει το πρόβλημα και θα προτείνει την αντίστοιχη λύση-εις. Π.χ. αν το εισόδημα στην παραπάνω οθόνη ήταν ,00 και πατούσατε «Υπολογισμός Δόσης» τότε το πρόγραμμα θα σας εμφάνιζε το παρακάτω μήνυμα : Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

31 Υπολογισμός Τοκοχρεολυτικής Δόσης σελ. 30 Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθάει στον υπολογισμό της Τοκοχρεολυτικής Δόσης ενός Δανείου εφόσον γνωρίζετε : ποσό, διάρκεια και επιτόκιο. Το πρόγραμμα αυτό εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις, όπως για τον υπολογισμό μιάς ειδικής προσφοράς ενός στεγαστικού δανείου ή για τον έλεγχο μιάς προσφοράς που διατυπώθηκε προφορικά κτλ. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλός. Συμπληρώστε τα πεδία : Ποσό Δανείου, Διάρκεια και Επιτόκιο και πατήστε το κουμπί Υπολογισμός.

32 Υπολογισμός Προσωπικού Δανείου σελ. 31 Αρχίζοντας τον υπολογισμό Προσωπικού Δανείου πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Τράπεζα και Είδος Δανείου. Έπειτα εισάγετε το Ποσό Δανείου και την Διάρκεια (το πεδίο Διάρκεια ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται ανάλογα το Είδος Δανείου που έχετε επιλέξει). Τέλος πατήστε το κουμπί «Υπολογισμός Δόσης» και η εφαρμογή επιλέγει αυτόματα το αντίστοιχο πρόγραμμα της επιλεγμένης Τράπεζας και εμφανίζει το Επιτόκιο, την Μηνιαία Δόση ή την Ελάχιστη Μηνιαία Καταβολή και τα Έξοδα Δανείου. Στη περίπτωση που δε βρεθεί πρόγραμμα που να καλύπτει τα δεδομένα σας, εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα : Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να αλλάξετε είτε το ποσό είτε τη διάρκεια. Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

33 Υπολογισμός Leasing σελ. 32 Αρχίζοντας τον υπολογισμό Leasing πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Εταιρία. Έπειτα πρέπει να συμπληρώσετε τα ακόλουθα πεδία. Επιλέξτε το Αντικείμενο της χρηματοδοτική μίσθωσης (Ακίνητο / Εξοπλισμός), συμπληρώστε το Κόστος του και διαλέξτε την Διάρκεια. Πατώντας το κουμπί Υπολογισμός υπολογίζονται η Μηνιαία Δόση και τα Έξοδα. Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

34 Πελατολόγιο σελ. 33 Εισαγωγή Νέας Επαφής Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγοντας εισαγωγή νέας επαφής, επιλέξτε καταρχήν την κατηγορία του πελάτη (Πελάτης, Συγγενή, Φίλος, V.I.P.) Έπειτα στην καρτέλα στοιχεία Πελάτη καταχωρούμε τα πλήρη στοιχεία του καθώς και κάποια σχόλια / παρατηρήσεις.

35 Πελατολόγιο σελ. 34 Συνεχίζοντας την καταχώρηση και περνώντας στην επόμενη καρτέλα Συμβόλαια για να καταχωρήσετε ένα ή και περισσότερα συμβόλαια πατήστε το κουμπί Καταχώρηση Νέου Συμβολαίου. Στην οθόνη που θα εμφανιστεί σας δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσετε τα πλήρη στοιχεία ενός συμβολαίου καθώς και κάποια σχόλια για το καθένα ξεχωριστά. Στο τέλος κάθε καταχώρησης πατάτε το κουμπί Ενημέρωση για την αποθήκευσή του. Στην περίπτωση που θέλετε να καταχωρήσετε και άλλο συμβόλαιο πατήστε το κουμπί Νέα Καταχώρηση. Τέλος για να επιστρέψετε στην κεντρική οθόνη καταχώρησης νέου πελάτη πατήστε το κουμπί Επιστροφή.

36 Πελατολόγιο σελ. 35 Στην επόμενη και τελευταία καρτέλα Υπενθυμίσεις καταχωρείτε οποιαδήποτε πληροφορία που θα θέλατε να εμφανίζεται στο υπομενού Υπενθυμίσεις / Εορτολόγιο. Τέλος αφού έχετε συμπληρώσει όλα τα επιθυμητά πεδία στις οθόνες Στοιχεία Πελάτη, Συμβόλαια, Υπενθυμίσεις, για την καταχώρηση του πελάτη πατήστε το κουμπί Καταχώρηση.

37 Πελατολόγιο σελ. 36 Προβολή Επαφών Επιλέγοντας το υπομενού Προβολή Επαφών και έχοντας ήδη καταχωρήσει τουλάχιστον έναν πελάτη, πατήστε το κουμπί Προβολή και θα εμφανιστούν όλες οι καταχωρημένες σας επαφές. Σας δίνεται η δυνατότητα προβολής επαφών και με κριτήρια αναζήτησης (όνομα, επίθετο, κατηγορία, πόλη/περιοχή, επάγγελμα, ειδικότητα, εισόδημα) αρκεί να συμπληρώσετε κάποιο από τα παραπάνω πεδία και να πατήσετε προβολή. Κάνοντας κλικ πάνω σε έναν από τους τίτλους της λίστας (Κωδ., Ονομ/ μο, Διεύθυνση, κτλπ.) η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά ή κατά αύξοντα αριθμό, ανάλογα με το πεδίο που έχετε επιλέξει. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια επαφή σας εμφανίζεται η καρτέλα του επιλεγμένου πελάτη με τα πλήρη στοιχεία του καθώς και με δυνατότητες διόρθωσής / διαγραφής του. Πατώντας το κουμπί Εκτύπωση σας εμφανίζεται το παράθυρο Επιλογής Πεδίων Εκτύπωσης. Επιλέξτε τα πεδία που θέλετε να εκτυπώσετε (Μέγιστος αριθμός πεδίων 7) και πατήστε το κουμπί Εκτύπωση. Από τη στιγμή που έχετε επιλέξει ήδη το μέγιστο αριθμό πεδίων (7) και θέλετε να αλλάξετε κάποιο από αυτά, πρέπει πρώτα να απεπιλέξετε το μη επιθυμητό πεδίο και μετά να κάνετε την επιλογή σας.

38 Πελατολόγιο σελ. 37 Υπενθυμίσεις / Εορτολόγιο Επιλέγοντας το υπομενού Υπενθυμίσεις / Εορτολόγιο και έχοντας ήδη καταχωρήσει τουλάχιστον έναν πελάτη, ορίστε το χρονικό διάστημα μεταξύ του οποίου θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα και πατήστε το κουμπί Προβολή. Αν υπάρχουν γιορτές, γενέθλια ή και υπενθυμίσεις μέσα στο χρονικό όριο που έχετε δηλώσει, θα εμφανιστούν στη λίστα. Κάνοντας κλικ πάνω σε έναν από τους τίτλους της λίστας (Κωδ., Ονομ/ μο, Ημερομηνία, κτλπ.) η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά ή κατά αύξοντα αριθμό, ανάλογα με το πεδίο που έχετε επιλέξει. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια επαφή σας εμφανίζεται η καρτέλα του επιλεγμένου πελάτη με τα πλήρη στοιχεία του καθώς και με δυνατότητες διόρθωσης / διαγραφής του.

39 Πελατολόγιο σελ. 38 Προβολή Συμβολαίων Επιλέγοντας το υπομενού Προβολή Συμβολαίων και έχοντας ήδη καταχωρήσει τουλάχιστον έναν πελάτη με συμβόλαια, πατήστε το κουμπί Αναζήτηση και θα εμφανιστούν όλα τα καταχωρημένα σας συμβόλαια. Σας δίνεται η δυνατότητα προβολής συμβολαίων και με κριτήρια αναζήτησης όπως το προϊόν, Εταιρία, Αρ.Συμβολαίου κλπ. αρκεί να συμπληρώσετε κάποιο από τα παραπάνω πεδία και να πατήσετε Αναζήτηση. Κάνοντας κλικ πάνω σε έναν από τους τίτλους της λίστας (Προϊόν, Εταιρία, Αρ.Συμβολαίου, κτλπ.) η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά ή κατά αύξοντα αριθμό, ανάλογα με το πεδίο που έχετε επιλέξει. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια επαφή, σας εμφανίζεται η καρτέλα συμβολαίων του επιλεγμένου πελάτη με τα πλήρη στοιχεία τους καθώς και με δυνατότητες διόρθωσής / διαγραφής τους.

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Οδηγίες Χειρισμού ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Περιγραφή Περιεχομένων Γενικός Χειρισμός Πλήκτρα και λειτουργίες τους Πλήκτρα Λειτουργιών (Function Keys) σελ.1 σελ.2 σελ.4 σελ.4 σελ.4 Κινήσεις σελ. 7 Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE

CUSTOMS BROKERS 2001 PCGUIDE ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ PCGUIDE Τηλ: 210 6841089, Κινητό: 6938676154-6944280906 Fax: 210 6841088 E-mail: thginis@acci.gr, support@pcguide.gr Web address: http://www.pcguide.gr CUSTOMS BROKERS 2001 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο IRIS... 01. Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο IRIS... 01. Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02 Εισαγωγή... 01 Είσοδος στο IRIS... 01 Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02 Προσφορά Ασφάλισης Αυτοκινήτων... 03 Καταχώρηση Στοιχείων Ασφάλισης... 03 Επιλογή Καλύψεων... 04 Δημιουργία Προσφοράς και Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Ηλεκτρονικής Υποβολής Ονοµαστικών Παραστατικών από Ασφαλισµένους ΕΤΑΑ-ΤΥ Τελευταία Αναθεώρηση: 2 Μαρτίου 2012 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 5 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ...

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231

ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΤ. GUIDED TOUR... 231 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 231 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ WINERA ERP 231 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ WINERA ERP 234 3.1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ 234 3.2. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ

ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ-ΕΞΟΔΑ GUIDED TOUR VI GUIDED TOUR Α. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ήταν η Data Communication το 1987 που άλλαξε ριζικά τον τρόπο λειτουργίας ενός λογιστικού γραφείου κατασκευάζοντας το πρόγραμμα Meridian Έσοδα-Έξοδα. Από τότε μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γ. GUIDED TOUR... 1

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γ. GUIDED TOUR... 1 WinEra GUIDED TOUR ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γ. GUIDED TOUR... 1 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1 2. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ACADEMIA FINANCIALS ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ 1 3. ΤΡΟΠΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ACADEMIA FINANCIALS ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT 2013 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Δημήτρης Μπούγας MCSD, MCDBA, SCJP 2012 e-way.gr Περιεχόμενα ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ... 4 Σωματειακό δίκαιο: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου;... 6 Τι είναι το Passe-Partout;...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Dioscourides ERP Retail System ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ

Εγχειρίδιο χρήσης. Dioscourides ERP Retail System ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Κεντρικά : Υποκ/μα : Αδριανείου 29, Ν.Ψυχικό 115 25 Τηλ : 210-67.05.000 Fax : 210-67.29.480 Ακταίου 3-5, Θεσσαλονίκη 542 48 Τηλ: 2310 20.60.20 Fax: 2310 20.60.30 ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟΥ Εγχειρίδιο χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΡΗΣΗΣ ΩΡΑΡΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Το «Σύστημα τήρησης ωραρίου εργαζομένων» προσφέρει αναλυτική και αποτελεσματική εποπτεία της εργασιακής κατάστασης. Αναπτύχθηκε με σκοπό την υποβοήθηση και την απλούστευση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ MEDISTO

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ MEDISTO ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ MEDISTO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ............ 1 2. ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ........ 1 3. ΑΓΟΡΑ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ...........2 4. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ.........3 5. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0

Εγχειρίδιο χρήσης. Alpine Navigation System. Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System. Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Εγχειρίδιο χρήσης Alpine Navigation System Λογισμικό πλοήγησης για το Alpine Navigation System Ελληνική Μάρτιος 2015, έκδ. 1.0 Πίνακας περιεχομένων 1 Προειδοποιήσεις και πληροφορίες ασφάλειας... 5 2 Πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΗ για WINDOWS. Civil 2008

ΠΟΛΗ για WINDOWS. Civil 2008 ΠΟΛΗ για WINDOWS Civil 2008 Το παρόν εκπονήθηκε στο πλαίσιο του Υποέργου 13 «Προσαρµογή Λογισµικού-Φάση ΙΙΙ» της Πράξης «Επαγγελµατικό λογισµικό στην ΤΕΕ: επιµόρφωση και εφαρµογή» (Γ ΚΠΣ, ΕΠΕΑΕΚ, Μέτρο

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΡΟΛΟΓΟΣ σελ. 2 Ηλεκτρονικός Υπολογιστής σελ. 3 Εύρεση πελάτη σελ. 68 Κινήσεις πελατών σελ. 69 Καρτέλα πελάτη σελ. 71 Αλλαγή Ημερομηνίας Ώρας σελ. 5 Εκκίνηση Κλείσιμο του Υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το λογαριασμό της NETELLER! Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει με τις πιο χρήσιμες και δημοφιλείς δυνατότητες του λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Taxis Receipts. Εγχειρίδιο Χρήσης του Λογισμικού. Έκδοση 1.3.0 ή καλύτερη. (έκδοση 1.0) Copyright ημήτρης Παναγιωτακόπουλος

Taxis Receipts. Εγχειρίδιο Χρήσης του Λογισμικού. Έκδοση 1.3.0 ή καλύτερη. (έκδοση 1.0) Copyright ημήτρης Παναγιωτακόπουλος Taxis Receipts Έκδοση 1.3.0 ή καλύτερη Εγχειρίδιο Χρήσης του Λογισμικού (έκδοση 1.0) Cpyright ημήτρης Παναγιωτακόπουλος Ευρετήριο Περιεχομένων ΣΥΜΒΑΣΗ Α ΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 Εισαγωγή 2 Ιστορικό Εκδόσεων 3 Η

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. ΥΠ.ΕΣ. Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. v.1.3 Ιούνιος 2013 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 4 2. Είσοδος στην εφαρμογή...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ TEXNOΛΟΓΙΚΟ EΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ Σημειώσεις Εργαστηρίου για το Δρ. Ευάγγελος Φιλιππίδης ΣΕΡΡΕΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ. Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.Χ Manufacturer: DocImagination Software homepage: http://www.opendental.gr/docimagination

Διαβάστε περισσότερα

Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές

Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές Soft1 Version 400.512 Νέες προδιαγραφές Περιεχόμενα Συνοπτική περιγραφή νέων προδιαγραφών... 3 Αναλυτικά..... 4 1. Soft1 Add-ons... 4 1.1 Εισαγωγή... 4 1.2 Soft1 Add-ons... 4 2. Υποβολή στοιχείων ΜΥΦ...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΈΣΟ Α - ΈΞΟ Α 4

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΈΣΟ Α - ΈΞΟ Α 4 ΈΚ ΟΣΗ 2.0.0000 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΛΟΓΙΣΤΗΣ ΈΣΟ Α - ΈΞΟ Α 4 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 4 Α. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ... 5 Α1. ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΑΣ... 5 Α2. ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ... 5 Α3. ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΧΡΗΣΗΣ... 5 Α4.

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Λογιστικά Φύλλα

Κεφάλαιο ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ. Λογιστικά Φύλλα Κεφάλαιο 3 ΧΡΗΣΗ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟ Λογιστικά Φύλλα Λογιστικά Φύλλα Πίνακας Περιεχοµένων Εισαγωγή...1 Σκοπός... 1 Προσδοκώµενα Αποτελέσµατα... 1 Εισαγωγή στο Excel...2

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα