Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia"

Transcript

1 Εγχειρίδιο Copyright 2005 Profia

2 Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Γενικές παρατηρήσεις...3 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου Ι Ελεύθερη Τιµολόγηση Τιµολόγηση Πακέτων...6 Συγκριτική Τιµολόγηση Έκδοση Προσωρινού Σήµατος...9 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ Τιµολόγηση Ζωής Στοιχεία Ασφαλισµένου / Συµβαλλοµένου Προστατευόµενα Μέλη...14 Στοιχεία Συµβολαίου Σύνολο Προσφοράς...17 Σύγκριση Νοσοκοµειακών Προγραµµάτων Τιµολόγηση Πυρός Τιµολόγηση Πακέτων...20 Συγκριτική Τιµολόγηση Τιµολόγηση Σκάφους Τιµολόγηση Νοµικής Προστασίας Υπολογισµός Στεγαστικού ανείου Υπολογισµός ανείων...27 Σύγκριση ανείων...28 Γενικά...29 Υπολογισµός Τοκοχρεολυτικής όσης...30 Υπολογισµός Προσωπικού ανείου...31 Υπολογισµός Leasing...32

3 Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Πελατολόγιο Εισαγωγή Νέας Επαφής Προβολή Επαφών...36 Υπενθυµίσεις / Εορτολόγιο...37 Προβολή Συµβολαίων ηµιουργία Αντιγράφου...39 Αποθήκευση Προσφοράς ιαχείριση Προσφορών Εκτύπωση Προσφορών...48 ιαχείριση Παργωγών...49 ιαχείριση Χρηστών Εκτύπωση και Αποθήκευση Προτάσεων Εκτύπωση Προτάσεων Αποθήκευση & Αποστολή µε των προτάσεων...55 Παράµετροι ιαχείριση Νοµισµάτων / Ισοτιµίας...56 Στοιχεία Εταιρίας...57 Στοιχεία Ασφαλιστικού Συµβούλου...57 Ταξινόµηση Εταιριών...58 Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης...59 ιαχείριση Κειµένου Προσφοράς...60 Έκδοση...61

4 Γενικές Παρατηρήσεις σελ. 3 Ξεκινώντας την εφαρμογή, την πρώτη φορά, θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο. Προτείνεται να συμπληρώσετε όλα τα ακόλουθα στοιχεία έτσι ώστε να εμφανίζονται στην πρόταση που θα δώσετε στον πελάτη σας. Για την διόρθωση των στοιχείων αυτών επιλέξτε από το αρχικό μενού Παράμετροι τα Στοιχεία Εταιρίας, κάντε τις αλλαγές και πατήστε Αποθήκευση. Για την σωστή και ολοκληρωμένη παρουσίαση των προτασεών, επιλέξτε από το αρχικό μενού Παράμετροι τα Στοιχεία Ασφαλιστικού Συμβούλου και καταχωρείστε τα στοιχεία σας (Κωδικό, Ονοματεπώνυμο, Τηλ. Επικοινωνίας).

5 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 4 Ελεύθερη Τομολόγηση Από το αρχικό μενού Αυτοκίνητα επιλέξτε Τιμολόγηση Αυτοκινήτων (Ι) Η αρχική οθόνη Τιμολόγησης αυτοκινήτου χωρίζεται σε δύο (2) βασικά μέρη. Το πρώτο περιέχει τα βασικά στοιχεία Τιμολόγησης ενός οχήματος και το δεύτερο τις Καλύψεις και τα Ασφάλιστρα. Ξεκινώντας μια Τιμολόγηση αρχίζετε από το πρώτο μέρος επιλέγοντας την Εταιρία της οποίας θέλετε να βγάλετε την πρόταση. Κατόπιν, συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία (Χρήση, Περιοχή, Τρόπος Πληρωμής κ.τ.λ.). Τα πεδία αυτά, ανάλογα με την Εταιρία που έχετε επιλέξει, διαφοροποιούνται ανάλογα και οι τιμές τους, σύμφωνα με τους κανόνες πώλησης της κάθε Εταιρίας. Υπάρχει περίπτωση μερικά από αυτά να είναι απενεργοποιημένα αν δεν θεωρούνται στοιχεία Τιμολόγησης από την επιλεγμένη Εταιρία. Δίπλα από τα πεδία Τρόπος Πληρωμής, Ημ. Γέννησης Οδηγού, Β/Μ Οδηγού, Έτος / Μήνας Κατασκευής, Πλήθος Οχημάτων, Ιδιότητα και Επιβαρύνσεις, ανάλογα με τις τιμές που έχετε δώσει, εμφανίζεται αυτόματα το ποσοστό Έκπτωσης / Επιβάρυνσης. Στην περίπτωση που κάποια Εταιρία έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά τον υπολογισμό του Bonus Malus, θα ενεργοποιηθεί το κουμπί Β/Μ δίπλα από το αντίστοιχο πεδίο. Πατώντας το θα εμφανιστεί παράθυρο με το προτεινόμενο Β/Μ. Τέλος στο αριστερό μέρος της οθόνης υπάρχει ένα πλαίσιο κειμένου το οποίο περιέχει σημαντικές πληροφορίες για τις Εταιρίες,Πακέτα και καλύψεις που τιμολογείτε.

6 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 5 Ελεύθερη Τομολόγηση Εφόσον έχετε δώσει όλες τις απαραίτητες τιμές στα βασικά στοιχεία Τιμολόγησης πατήστε το κουμπί Τιμολόγηση. Αυτομάτως στη λίστα Καλύψεις θα εμφανιστούν αναλυτικά οι Καλύψεις της πρότασής σας, σύμφωνα πάντα με τις τιμές που έχουν δοθεί στα βασικά στοιχεία Τιμολόγησης, και στο πεδίο Συνολικά Ασφάλιστρα θα εμφανιστούν τα ασφάλιστρα της πρότασης σας. Ορισμένες από τις Καλύψεις αυτές θα εμφανιστούν με χρώμα κόκκινο. Οι Καλύψεις αυτές είναι υποχρεωτικές, σύμφωνα με τους κανόνες πώλησης της επιλεγμένης Εταιρίας και δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Οι υπόλοιπες Καλύψεις είναι προαιρετικές. Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε κάποια από αυτές, κάντε διπλό κλικ πάνω της. Αυτομάτως η Κάλυψη αυτή γίνετε μπλε και ενσωματώνεται στην πρόταση σας. Υπάρχει η πιθανότητα προσθέτοντας μία Κάλυψη να διαπιστώσετε ότι μαζί με αυτήν προστέθηκε αυτόματα και κάποια άλλη. Αυτό γίνεται γιατί ορισμένες Καλύψεις δεν μπορούν να δοθούν μόνες τους, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλη. Στην περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε μια επιλεγμένη Κάλυψη κάντε πάλι διπλό κλικ πάνω της. Κατά την διαδικασία πρόσθεσης / αφαίρεσης καλύψεων το πεδίο Συνολικά Ασφάλιστρα διαφοροποιείται ανάλογα.

7 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 6 Τιμολόγηση Πακέτων Εάν δεν θέλετε να κάνετε Ελεύθερη Τιμολόγηση (Προσωπικός συνδυασμός καλύψεων) και επιθυμείτε να τιμολογήσετε κάποιο από τα προτεινόμενα πακέτα της επιλεγμένης Εταιρίας, τότε επιλέξτε ένα από αυτά στο πεδίο Πακέτα. Εφόσον οι τιμές που έχετε δώσει στα βασικά πεδία Τιμολόγησης πληρούν τις προϋποθέσεις για το επιλεγμένο πακέτο τότε θα εμφανιστούν στην λίστα Καλύψεις οι υποχρεωτικές Καλύψεις του πακέτου με χρώμα κόκκινο καθώς και οι προαιρετικές του. Ο τρόπος πρόσθεσης / αφαίρεσης προαιρετικών καλύψεων είναι ακριβώς ο ίδιος όπως στην Ελεύθερη Τιμολόγηση.

8 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 7 Συγκριτική Τιμολόγηση Η συγκριτική Τιμολόγηση σας βοηθάει να συγκρίνετε τα Ασφάλιστρα ενός συγκεκριμένου οχήματος σε παραπάνω από μία εταιρίες. Αφού έχετε τιμολογήσει ένα όχημα σε μία Εταιρία πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς και αυτομάτως η πρόταση αυτή αποθηκεύεται στην λίστα Τιμολογημένες Προσφορές. Κατόπιν αλλάζετε την Εταιρία, προσέχοντας τα πεδία Χρήση, Περιοχή καθώς και τα υπόλοιπα βασικά πεδία να είναι ανάλογα της προηγούμενης πρότασης. Αφού τελειώσετε και σε αυτήν την Εταιρία την Τιμολόγηση πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς. Αυτήν την διαδικασία ακολουθείτε για όσες εταιρίες θέλετε πατώντας στο τέλος κάθε Τιμολόγησης το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς. Επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να κάνετε συγκριτική Τιμολόγηση και σε μία μόνο Εταιρία, τιμολογώντας και προσθέτοντας στην λίστα Τιμολογημένες Προσφορές τα ίδια της τα πακέτα ή και προτάσεις Ελεύθερης Τιμολόγησης. Αφού έχετε τελειώσει με τις προσθήκες των τιμολογημένων προτάσεων σας, πηγαίνετε στη λίστα Τιμολογημένες Προσφορές. Στην λίστα αυτή υπάρχουν όλες οι προτάσεις που επιλέξατε να αποθηκεύσετε. Κάνοντας αριστερό κλικ πάνω σε μία από αυτές εμφανίζονται τρεις (3) επιλογές : α)προβολή Καλύψεων β)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ γ)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών.

9 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 8 Συγκριτική Τιμολόγηση Επιλέγοντας την α)προβολή Καλύψεων, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο προεπισκόπησης με τα πλήρη στοιχεία της επιλεγμένης πρότασης. Επιλέγοντας την β)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ, διαγράφεται από την λίστα η συγκεκριμένη πρόταση. Επιλέγοντας την γ)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών, διαγράφονται από την λίστα όλες οι τιμολογημένες προτάσεις. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μία τιμολογημένη πρόταση, όλα τα βασικά στοιχεία της Τιμολόγησης καθώς και οι Καλύψεις / πακέτο, παίρνουν τις τιμές της πρότασης αυτής, δίνοντας σας το δικαίωμα διόρθωσής της. Αφού διορθώσετε αυτό που θέλατε ξαναπατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς για να προστεθεί στη λίστα Τιμολογημένες Προσφορές διορθωμένη. Για την εκτύπωση συγκριτικού πίνακα Τιμολόγησης πατήστε το κουμπί Σύγκριση. Ο τρόπος λειτουργίας είναι ακριβώς ο ίδιος με την απλή εκτύπωση προσφορών. ( Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Εκτύπωση Προτάσεων»)

10 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 9 Έκδοση Προσωρινού Σήματος Αφού έχετε τιμολογήσει το όχημα του οποίου σκοπεύετε να εκδώσετε προσωρινό σήμα πατήστε το κουμπί Έκδοση Σήματος. Το κουμπί αυτό ενεργοποιείται μόνο στις εταιρίες και χρήσεις που υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα. Για να προβείτε στην έκδοση πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης και μετά να πατήσετε το κουμπί Αποδοχή, στο ανάλογο παράθυρο που εμφανίζεται (εφόσον έχετε το δικαίωμα έκδοσης προσωρινού σήματος και σας έχει δοθεί ο κωδικός). Το παράθυρο που θα εμφανιστεί αποτελεί την ηλεκτρονική αίτηση και πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία για να εκδώσετε το προσωρινό σήμα. Στο πάνω μέρος της οθόνη υπάρχουν τρία (3) πεδία : Κωδ. Γραφείου, Κωδ. Συνεργάτη και Προκαταβολή. Ο Κωδ. Γραφείου και ο Κωδ. Συνεργάτη συμπληρώνονται αυτόματα σύμφωνα με κωδικό πρόσβασης που έχετε δώσει. Όσον αφορά στο πεδίο Προκαταβολή, αν τα συνολικά Ασφάλιστρα της πρότασης σας ξεπερνούν το ποσό των 100, τότε σαν ελάχιστη προκαταβολή θα είναι τα 100, στην περίπτωση όμως που το ποσό των ασφαλίστρων είναι μικρότερο από 100 τότε η ελάχιστη προκαταβολή θα είναι όλο το ποσό των ασφαλίστρων. Στην συνέχεια πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία που ακολουθούν. Τα πεδία με χρώμα γκρι είναι προαιρετικά. Τα πεδία με χρώμα κίτρινο είναι ήδη συμπληρωμένα και έχουν πάρει τις τιμές τους από την οθόνη Τιμολόγησης. **Σημείωση : Το πεδίο Α.Φ.Μ. είναι ελεγχόμενο και δεν σας επιτρέπει να συμπληρώσετε τυχαίους αριθμούς. Στην περίπτωση λάθους θα σας εμφανιστεί ανάλογο μήνυμα. Το πεδίο Έναρξη Ασφάλισης έχει την δυνατότητα αλλαγής μόνο μεταγενέστερης ημερομηνίας. Αφού συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμενα πεδία πατήστε το κουμπί Έκδοση Σήματος και θα σας εμφανιστεί το παράθυρο προεπισκόπησης προσωρινού σήματος με δυνατότητα εκτύπωσης. Η ενεργοποίηση έκδοσης προσωρινού σήματος γίνεται κατόπιν ειδικής συμφωνίας με την/τις ασφαλιστικές εταιρίες.

11 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ σελ. 10 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ Ο τρόπος αυτός δημιουργήθηκε για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση προς εσάς και τους πελάτες σας. Ουσιαστικά σας δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης πακέτων, όσων εταιριών θέλετε, σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία τιμολόγησης που έχετε δώσει καθώς και με τις τυχόν καλύψεις που θα επιλέξετε. Από το αρχικό menu επιλέξτε Τιμολόγηση Αυτοκινήτων ΙΙ. Στην οθόνη που θα εμφανιστεί συμπληρώστε όλα τα βασικά στοιχεία τιμολόγησης, επιλέξτε τις εταιρίες τις οποίες θέλετε να συγκρίνετε τα πακέτα τους και τέλος, εάν επιθυμείτε, σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε καλύψεις που μπορεί να είναι προαιρετικές ή υποχρεωτικές μέσα στα πακέτα που θα τιμολογηθούν. Για να επιλέξετε όλες τις εταιρίες κάνετε κλικ στο λεκτικό «Επιλογή όλων». Για να καθαρίσετε την επιλεγμένη λίστα εταιριών κάνετε κλικ στο λεκτικό «Αναίρεση όλων». Εφόσον έχετε κάνει όλα τα παραπάνω πατήστε το κουμπί «Επεξεργασία».

12 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ σελ. 11 Έχοντας πατήσει το κουμπί «Επεξεργασία» η εφαρμογή επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχετε δώσει και σας εμφανίζει παράλληλα ένα παράθυρο μέσα από το οποίο μπορείτε να δείτε πια πακέτα τιμολογεί κανονικά και πια πακέτα απορρίπτει και για πιο λόγο. (ο λόγος απόρριψης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε σύμφωνα με τους κανόνες πώλησης της κάθε εταιρίας π.χ. : τιμή οχήματος, ηλικία οχήματος, μία κάλυψη που δεν περιέχεται ούτε σαν υποχρεωτική ούτε σαν προαιρετική κ.τ.λ.π) Εφόσον τελειώσει η επεξεργασία, η εφαρμογή εμφανίζει τον αριθμό των τιμολογημένων πακέτων. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το κείμενο που περιέχει όλη την ανάλυση επεξεργασίας των πακέτων πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση» αλλιώς πατήστε το κουμπί «Συνέχεια» για να δείτε αναλυτικά τα πακέτα που έχουν τιμολογηθεί κανονικά.

13 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ σελ. 12 Στην οθόνη που εμφανίζεται βλέπετε, με αναλυτικά στοιχεία, όλα τα πακέτα που έχουν τιμολογηθεί κανονικά. Κάνοντας κλικ πάνω σε κάποιο από τα πακέτα αυτά, εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα όλες οι καλύψεις που περιέχονται στο επιλεγμένο πακέτο με το κεφάλαιο και τα ασφάλιστρά τους. Τέλος σας δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης των προσφορών αυτών. Επιλέξτε 5 (πέντε) από τα πακέτα και πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση». ( Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Εκτύπωση Προτάσεων»)

14 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 13 Στοιχεία Ασφαλισμένου / Συμβαλλομένου Ξεκινώντας την Τιμολόγηση Ζωής πρέπει να επιλέξετε την Εταιρία που θέλετε να τιμολογήσετε, την Διάρκεια του συμβολαίου και τέλος τον Τρόπο Πληρωμής. Κατόπιν στη Καρτέλα στοιχεία Ασφ. / Συμβ. πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου, και να επιλέξετε αν είναι καπνιστής/ρια ή αν έχει ταμείο. Το πεδίο Κάτοικος ενεργοποιείται / απενεργοποιείται ανάλογα με την επιλεγμένη Εταιρία. Αν ο συμβαλλόμενος είναι ο ίδιος με τον κύριο ασφαλισμένο κάνετε κλικ στο λεκτικό Ίδια Στοιχεία με τον ασφαλισμένο, διαφορετικά συμπληρώνετε τα στοιχεία του.

15 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 14 Προστατευόμενα Μέλη Συνεχίζοντας την Τιμολόγηση και περνώντας στην επόμενη καρτέλα Προστατευόμενα Μέλη, συμπληρώστε τα στοιχεία του κάθε μέλους ξεχωριστά (εάν υπάρχουν) και πατήστε το κουμπί Καταχώρηση. Στον πίνακα βλέπετε τα προστατευόμενα μέλη που έχετε καταχωρήσει. Στη περίπτωση που θέλετε να διαγράψετε ένα προστατευόμενο μέλος το επιλέγετε μέσα από τον αντίστοιχο πίνακα και στην συνέχεια πατάτε Διαγραφή.

16 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 15 Στοιχεία Συμβολαίου Στην επόμενη καρτέλα Στοιχεία Συμβολαίου καλείστε πρώτα να συμπληρώσετε το είδος της Βασικής Ασφάλειας και μετά να συμπληρώσετε το Κεφάλαιο, βάσει των κανόνων πώλησης που φαίνονται δίπλα στο κουτάκι του κεφαλαίου. Αυτομάτως η εφαρμογή θα σας δώσει το ασφάλιστρο της Βασικής Ασφάλειας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Εμφανίζονται μόνο οι Βασικές Ασφάλειες που έχουν την διάρκεια που έχετε δηλώσει από την αρχή της Τιμολόγησης.

17 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 16 Στοιχεία Συμβολαίου Στην συνέχεια στην δεξιά πλευρά της καρτέλας Στοιχεία Συμβολαίου έχετε όλες τις Καλύψεις, της επιλεγμένης Εταιρίας. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια από αυτές ο πίνακας Στοιχεία Καλύψεις θα γεμίσει με τα στοιχεία της. Ανάλογα με την Κάλυψη που θέλετε πρέπει να δώσετε τα στοιχεία που χρειάζονται. Κάνοντας κλικ στο κουμπί το οποίο βρίσκεται δίπλα από τον κωδικό Κάλυψης εμφανίζεται η περιγραφή της. 1. Αν πρόκειται για απλές Καλύψεις δίνετε μόνο το κεφάλαιο και σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να αλλάξετε την διάρκεια της Κάλυψης. 2. Αν πρόκειται για νοσοκομειακό πρόγραμμα δίνετε μόνο την ΘΕΣΗ, αν αυτό βεβαία απαιτείται. Και στις δυο περιπτώσεις αφού δώσετε τα στοιχεία που απαιτούνται πατήστε Υπολογισμός Κάλυψης για να υπολογιστεί η Κάλυψη και να ενσωματωθεί στη προσφορά σας. Αν έχετε δώσει Προστατευόμενα Μέλη τότε πριν τον Υπολογισμός Κάλυψης πατήστε πάνω στο κουτάκι Προστατευόμενα Μέλη και θα εμφανιστεί μια οθόνη με τα ονόματα που έχετε δώσει. Κάνοντας ένα κλικ στο κουτάκι πριν το όνομα παίρνει αυτόματα την Κάλυψη. Για την δική σας βοήθεια όσον αφορά στις Καλύψεις στο πεδίο Στοιχεία Κάλυψης στο κάτω μέρος υπάρχει ένα κουτάκι που φαίνονται τα όρια των κεφαλαίων καθώς και η διάρκεια της επιλεγμένης Κάλυψης. Στην περίπτωση που θέλετε να υπολογίσετε το κεφάλαιο σύμφωνα με τα ασφάλιστρα της δόσης, τότε πατήστε το κουμπί που βρίσκεται δίπλα από το πεδίο Ασφάλιστρα Βασικής. Στο παράθυρο που θα εμφανιστέι συμπληρώστε την επιθυμητή δόση και πατήστε το κουμπί Υπολογισμός. Η εφαρμογή θα υπολογίσει αυτόματα το κεφάλαιο που πρέπει να δώσετε.

18 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 17 Σύνολο Προσφοράς Αφού ολοκληρώσετε την Τιμολόγηση της Βασικής Ασφάλειας και των Καλύψεων για να δείτε το συνολικό κόστος του Συμβολαίου πηγαίνετε στη καρτέλα Σύνολο Προσφοράς Εάν δεν εμφανίζονται Καλύψεις και Ασφάλιστρα τότε θα πρέπει να προσέξετε στο κάτω μέρος της οθόνης στο κουτάκι πληροφοριών που αναγράφονται τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΛΑΘΩΝ. Εκεί φαίνονται τα λάθη που έχετε κάνει και γι αυτό δεν σας δίνει Ασφάλιστρα. Τότε πρέπει να πάτε στην Καρτέλα Στοιχεία Συμβολαίου και να διορθώσετε το λάθος που έχει γίνει. Αφού έχετε διορθώσει το λάθος και σας δίνει Καλύψεις και Ασφάλιστρα τότε μπορείτε να κάνετε όποια αλλαγή θέλετε ή να δώσετε εκτύπωση της προσφοράς.

19 Σύγκριση Νοσοκομειακών Προγραμμάτων σελ. 18 Από το αρχικό μενού Ζωή επιλέξτε Σύγκριση Νοσοκομειακών Προγραμμάτων. Στην οθόνη που θα σας εμφανιστεί, συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα στοιχεία τιμολόγησης (στοιχεία ασφαλισμένου / στοιχεία προστατευόμενων μελών), και μετά πατήστε το κουμπί «Τιμολόγηση». Η εφαρμογή επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχετε δώσει και εμφανίζει στην οθόνη «Νοσοκομειακά» τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στην λίστα αποτελεσμάτων βλέπετε όλα τα στοιχεία των τιμολογημένων Νοσοκομειακών Προγραμμάτων που δίνονται σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία τιμολόγησης που έχετε δώσει.

20 Σύγκριση Νοσοκομειακών Προγραμμάτων σελ. 19 Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε κάποιο από αυτά εμφανίζεται η ανάλυση του. Τέλος σας δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης συγκριτικού πίνακα παροχών με τα προγράμματα που εσείς θα επιλέξετε. Επιλέξτε τα Νοσοκομειακά Προγράμματα (ανώτατο όριο επιλογών: 5) που θέλετε να συγκρίνετε και πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση». ( Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Εκτύπωση Προτάσεων»)

21 Τιμολόγηση Πυρός σελ. 20 Τιμολόγηση Πακέτων Αφού επιλέξετε Εταιρία, Κατηγορία και Πακέτο Ασφάλισης, πρέπει να συμπληρώσετε / επιλέξετε τα στοιχεία κινδύνου (Εμβαδόν, Αξία Ακινήτου, Αξία Περιεχομένου, κτλ.). Συμπληρώνοντας το πεδίο Εμβαδόν και πηγαίνοντας τον κέρσορα στο πεδίο Αξία Ακινήτου, η εφαρμογή αυτόματα σας δίνει την προτεινόμενη αξία του ακινήτου (αφορά ασφάλιση κατοικιών). Εφόσον θέλετε να ασφαλίσετε και το περιεχόμενο, συμπληρώνετε το ποσό στο αντίστοιχο πεδίο. Επιλέξτε όροφο,ιδιότητα (εάν υπάρχει),και Κατασκευή Κτιρίου και στην συνέχεια την Ζώνη Σεισμού και το Έτος Κατασκευής μόνο αν έχετε σκοπό να ασφαλίσετε το κτίριο σε περίπτωση σεισμού. Τέλος διαλέγετε τον τρόπο πληρωμής και ανάλογα με την επιλεγμένη κατηγορία ασφάλισης επιλέγετε αν υπάρχουν μέτρα προστασίας (στις περισσότερες εταιρίες η ύπαρξη μέτρων προστασίας είναι υποχρεωτική). Συνεχίζοντας την Τιμολόγηση επιλέξτε τη χρήση κινδύνου και τη / τις προαιρετικές Καλύψεις από την αντίστοιχη λίστα. Πατώντας το κουμπί Τιμολόγηση η εφαρμογή επεξεργάζεται αυτόματα τα στοιχεία που της έχετε δώσει και σας εμφανίζει τα Ασφάλιστρα ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο πληρωμής.

22 Τιμολόγηση Πυρός σελ. 21 Συγκριτική Τιμολόγηση Η συγκριτική Τιμολόγηση σας βοηθάει να συγκρίνετε τα Ασφάλιστρα ενός συγκεκριμένου ακινήτου σε παραπάνω από μία εταιρίες. Αφού έχετε τιμολογήσει το ακίνητο σε μία Εταιρία πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς και αυτομάτως η πρόταση αυτή αποθηκεύεται στην λίστα Καταχωρημένες Τιμολογήσεις. Κατόπιν αλλάξτε την Εταιρία, προσέχοντας τα κύρια πεδία Τιμολόγησης να είναι ανάλογα της προηγούμενης πρότασης. Τελειώνοντας και με αυτήν την Εταιρία πατήστε το κουμπί Τιμολόγηση και μετά Προσθήκη Προσφοράς. Αυτήν την διαδικασία ακολουθείτε για όσες εταιρίες θέλετε, πατώντας στο τέλος κάθε Τιμολόγησης το κουμπί Τιμολόγηση και μετά Προσθήκη Προσφοράς. Επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να κάνετε συγκριτική Τιμολόγηση και σε μία μόνο Εταιρία, τιμολογώντας και προσθέτοντας στην λίστα Καταχωρημένες Τιμολογήσεις τα ίδια της τα πακέτα. Αφού έχετε τελειώσει με τις προσθήκες των τιμολογημένων προτάσεων σας, πηγαίνετε στη λίστα Καταχωρημένες Τιμολογήσεις. Στην λίστα αυτή υπάρχουν όλες οι προτάσεις που επιλέξατε να αποθηκεύσετε. Κάνοντας αριστερό κλικ πάνω σε μία από αυτές εμφανίζονται δύο (2) επιλογές : α)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ β)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών. Επιλέγοντας την α)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ, διαγράφεται από την λίστα η συγκεκριμένη πρόταση. Επιλέγοντας την β)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών, διαγράφονται από την λίστα όλες οι προτάσεις.

23 Τιμολόγηση Πυρός σελ. 22 Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μία καταχωρημένη Τιμολόγηση θα εμφανιστεί ένα παράθυρο προεπισκόπησης με τις Καλύψεις της επιλεγμένης πρότασης. Κάνοντας κλικ πάνω σε μια από τις Καλύψεις εμφανίζεται η περιγραφή της. Κάνοντας κλικ στο κουμπί που υπάρχει δίπλα από το πεδίο Ασφ.Δόσης εμφανίζεται η ανάλυση των ασφαλίστρων. Στη λίστα προαιρετικών καλύψεων υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν κάποιες καλύψεις με χρώμα μπλέ. Οι καλύψεις αυτές θέλουν κεφάλαιο για να τιμολογηθούν. Κάντε κλικ πάνω στο πεδίο Κεφάλαιο της κάλυψης και γράψτε το ποσό.

24 Τιμολόγηση Αστικής Ευθύνης Σκάφους σελ. 23 Αρχίζοντας την Τιμολόγηση Αστικής Ευθύνης Σκάφους πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Εταιρία και τον Τύπο. Σύμφωνα με την επιλογή των δύο (2) παραπάνω πεδίων θα ενεργοποιηθούν / απενεργοποιηθούν τα ακόλουθα πεδία (Ίπποι, Μέτρα, Θέσεις) ανάλογα με το ποια από αυτά θεωρούνται στοιχεία Τιμολόγησης από την επιλεγμένη Εταιρία / Τύπο. Έπειτα επιλέξτε την Διάρκεια Ασφάλισης και το είδος στόλου, συμπληρώστε την Ηλικία και την Αξία Σκάφους και διαλέξτε το Πλήθος Ασφαλιζόμενων Σκαφών(μόνο όταν αφορά ομαδική ασφάλιση). Στη συνέχεια, στον πίνακα Καλύψεις, Κεφάλαια, Ασφάλιστρα, η εφαρμογή επεξεργάζεται αυτόματα τα στοιχεία που τις έχετε δώσει και σας δίνει το σύνολο των ασφαλίστρων χωρίς να κάνετε κάποια περαιτέρω κίνηση. Επίσης σας δίνεται αναλυτικά η υποχρεωτική Αστική Ευθύνη βάση νόμου (Σωματικές Βλάβες, Υλικές Ζημιές, Θαλάσσια Ρύπανση) καθώς και το ποσό Απαλλαγής ασφάλισης.

25 Τιμολόγηση Αστικής Ευθύνης Σκάφους σελ. 24 Εφόσον θέλετε να προσθέσετε κάποια επιβάρυνση στην προσφοράς σας κάνετε κλικ στο παράθυρο Επιβαρύνσεις. Μέσα από τη λίστα που εμφανίζεται επιλέξτε την επιβάρυνση / ιδιότητα που θέλετε. Ο υπολογισμός της γίνεται αυτόματα και ενσωματώνεται στην πρόταση από την στιγμή που την επιλέξετε. Για την προσθήκη μιας προσφοράς στον πίνακα Τιμολογημένες Προσφορές πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς. Αυτή την διαδικασία ακολουθείτε για όσες Τιμολογήσεις θελήσετε να καταχωρήσετε με σκοπό να τις εκτυπώσετε / συγκρίνετε. Για τον καθαρισμό της λίστας των καταχωρημένων προσφορών πατήστε το κουμπί Καθαρισμός Προσφορών. Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

26 Τιμολόγηση Νομικής Προστασίας σελ. 25 Αρχίζοντας την Τιμολόγηση Νομικής Προστασίας πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Εταιρία και το Προϊόν. Σύμφωνα με την επιλογή του προϊόντος θα ενεργοποιηθούν / απενεργοποιηθούν και τα αντίστοιχα πεδία. Παράδειγμα Α Στην περίπτωση που επιλέξετε προϊόν Νομική Προστασία Οικογένειας πρέπει να επιλέξετε την Κάλυψη στο αντίστοιχο πεδίο που θα ενεργοποιηθεί και να δηλώσετε αν υπάρχει άλλη Κάλυψη ή όχι.

27 Τιμολόγηση Νομικής Προστασίας σελ. 26 Παράδειγμα Β Στην περίπτωση που επιλέξετε προϊόν Νομική Προστασία Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων πρέπει να επιλέξετε το Είδος Επιχείρησης στο αντίστοιχο πεδίο που θα ενεργοποιηθεί και να συμπληρώσετε τον αριθμό των Απασχολούμενων.

28 Υπολογισμός Στεγαστικού Δανείου σελ. 27 Υπολογισμός Δανείων Αρχίζοντας τον υπολογισμό Στεγαστικού Δανείου πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον σκοπό. Έπειτα συμπληρώστε όλα τα πεδία που βρίσκονται στα Στοιχεία Δανείου (Ποσό Δανείου, Διάρκεια, κτλ). Συνεχίζοντας τον υπολογισμό ακολουθεί η επιλογή Τράπεζας και του αντίστοιχου Προγράμματος. Αφού έχετε συμπληρώσει όλα τα παραπάνω πεδία πατήστε το κουμπί «Υπολογισμός Δόσης». Στο πίνακα «Υπολογισμός» εμφανίζονται : η Διάρκεια, το Επιτόκιο, και η Μηνιαία Δόση για κάθε περίοδο του δανείου αναλυτικά. Στον πίνακα «Όρια / Έξοδα» εμφανίζονται κάποια επιπρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία όπως: -Το σύνολο των χρημάτων που θα δοθούν για το δάνειο με υπολογισμένο και τον πληθωρισμό (Παρούσα Αξία) -Το σύνολο των χρημάτων που θα δοθούν για την εξόφληση του δανείου.( Σύνολο Μελλ. Καταβολών) -Το Μέγιστο Ποσό Δανείου που μπορεί να λάβει ο ενδιαφερόμενος -Το Μέγιστο Ποσό Δόσης που επιτρέπεται να δίνει -Τα Συνολικά Έξοδα Τράπεζας και Προσημείωσης. -Bonus Μετρητών (εάν υπάρχει) -Το Επιτόκιο Βάσης Τα παραπάνω είναι υπολογίζονται και προσδιορίζονται με βάση τα στοιχεία Δανείου, Τράπεζας και Προγράμματος.

29 Υπολογισμός Στεγαστικού Δανείου σελ. 28 Συγκριτικό Δανείων Η σύγκριση Δανείων σας βοηθάει να συγκρίνετε ένα δάνειο σε παραπάνω από μία τράπεζες ή και προγράμματα. Αφού έχετε υπολογίσει ένα δάνειο σε μία τράπεζα πατήστε το κουμπί Προσθήκη Πρότασης και αυτομάτως η πρόταση αυτή αποθηκεύεται στην λίστα Προτάσεις. Κατόπιν αλλάζετε την τράπεζα, προσέχοντας τα στοιχεία δανείου να είναι ανάλογα της προηγούμενης πρότασης. Αφού τελειώσετε και σε αυτήν την τράπεζα την Τιμολόγηση πατήστε το κουμπί Προσθήκη Πρότασης. Αυτήν την διαδικασία ακολουθείτε για όσες τράπεζες θέλετε πατώντας στο τέλος κάθε υπολογισμού το κουμπί Προσθήκη Πρότασης. Επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να κάνετε συγκριτικό υπολογισμό και σε μία μόνο τράπεζα, υπολογίζοντας και προσθέτοντας στην λίστα Προτάσεις τα ίδια της τα προγράμματα. Για την συγκριτική εκτύπωση, επιλέξτε μέσα από την λίστα Προτάσεις αυτές που θέλετε να συγκρίνετε και πατήστε το κουμπί Προσφορά, επιλέξτε την συγκριτική μορφή εκτύπωσης.

30 Υπολογισμός Στεγαστικού Δανείου σελ. 29 Γενικά Έχοντας συμπληρώσει τα στοιχεία Δανείου και πατώντας το κουμπί «Υπολογισμός Δόσης» η εφαρμογή αυτόματα αναλύει όλα τα δεδομένα και σε περίπτωση που τα στοιχεία τα οποία έχετε εισαγάγει δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της επιλεγμένης Τράπεζας / Προγράμματος / Σκοπού θα εμφανιστεί ένα ανάλογο μήνυμα προειδοποίησης το οποίο θα εντοπίζει το πρόβλημα και θα προτείνει την αντίστοιχη λύση-εις. Π.χ. αν το εισόδημα στην παραπάνω οθόνη ήταν ,00 και πατούσατε «Υπολογισμός Δόσης» τότε το πρόγραμμα θα σας εμφάνιζε το παρακάτω μήνυμα : Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

31 Υπολογισμός Τοκοχρεολυτικής Δόσης σελ. 30 Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθάει στον υπολογισμό της Τοκοχρεολυτικής Δόσης ενός Δανείου εφόσον γνωρίζετε : ποσό, διάρκεια και επιτόκιο. Το πρόγραμμα αυτό εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις, όπως για τον υπολογισμό μιάς ειδικής προσφοράς ενός στεγαστικού δανείου ή για τον έλεγχο μιάς προσφοράς που διατυπώθηκε προφορικά κτλ. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλός. Συμπληρώστε τα πεδία : Ποσό Δανείου, Διάρκεια και Επιτόκιο και πατήστε το κουμπί Υπολογισμός.

32 Υπολογισμός Προσωπικού Δανείου σελ. 31 Αρχίζοντας τον υπολογισμό Προσωπικού Δανείου πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Τράπεζα και Είδος Δανείου. Έπειτα εισάγετε το Ποσό Δανείου και την Διάρκεια (το πεδίο Διάρκεια ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται ανάλογα το Είδος Δανείου που έχετε επιλέξει). Τέλος πατήστε το κουμπί «Υπολογισμός Δόσης» και η εφαρμογή επιλέγει αυτόματα το αντίστοιχο πρόγραμμα της επιλεγμένης Τράπεζας και εμφανίζει το Επιτόκιο, την Μηνιαία Δόση ή την Ελάχιστη Μηνιαία Καταβολή και τα Έξοδα Δανείου. Στη περίπτωση που δε βρεθεί πρόγραμμα που να καλύπτει τα δεδομένα σας, εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα : Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να αλλάξετε είτε το ποσό είτε τη διάρκεια. Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

33 Υπολογισμός Leasing σελ. 32 Αρχίζοντας τον υπολογισμό Leasing πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Εταιρία. Έπειτα πρέπει να συμπληρώσετε τα ακόλουθα πεδία. Επιλέξτε το Αντικείμενο της χρηματοδοτική μίσθωσης (Ακίνητο / Εξοπλισμός), συμπληρώστε το Κόστος του και διαλέξτε την Διάρκεια. Πατώντας το κουμπί Υπολογισμός υπολογίζονται η Μηνιαία Δόση και τα Έξοδα. Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

34 Πελατολόγιο σελ. 33 Εισαγωγή Νέας Επαφής Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγοντας εισαγωγή νέας επαφής, επιλέξτε καταρχήν την κατηγορία του πελάτη (Πελάτης, Συγγενή, Φίλος, V.I.P.) Έπειτα στην καρτέλα στοιχεία Πελάτη καταχωρούμε τα πλήρη στοιχεία του καθώς και κάποια σχόλια / παρατηρήσεις.

35 Πελατολόγιο σελ. 34 Συνεχίζοντας την καταχώρηση και περνώντας στην επόμενη καρτέλα Συμβόλαια για να καταχωρήσετε ένα ή και περισσότερα συμβόλαια πατήστε το κουμπί Καταχώρηση Νέου Συμβολαίου. Στην οθόνη που θα εμφανιστεί σας δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσετε τα πλήρη στοιχεία ενός συμβολαίου καθώς και κάποια σχόλια για το καθένα ξεχωριστά. Στο τέλος κάθε καταχώρησης πατάτε το κουμπί Ενημέρωση για την αποθήκευσή του. Στην περίπτωση που θέλετε να καταχωρήσετε και άλλο συμβόλαιο πατήστε το κουμπί Νέα Καταχώρηση. Τέλος για να επιστρέψετε στην κεντρική οθόνη καταχώρησης νέου πελάτη πατήστε το κουμπί Επιστροφή.

36 Πελατολόγιο σελ. 35 Στην επόμενη και τελευταία καρτέλα Υπενθυμίσεις καταχωρείτε οποιαδήποτε πληροφορία που θα θέλατε να εμφανίζεται στο υπομενού Υπενθυμίσεις / Εορτολόγιο. Τέλος αφού έχετε συμπληρώσει όλα τα επιθυμητά πεδία στις οθόνες Στοιχεία Πελάτη, Συμβόλαια, Υπενθυμίσεις, για την καταχώρηση του πελάτη πατήστε το κουμπί Καταχώρηση.

37 Πελατολόγιο σελ. 36 Προβολή Επαφών Επιλέγοντας το υπομενού Προβολή Επαφών και έχοντας ήδη καταχωρήσει τουλάχιστον έναν πελάτη, πατήστε το κουμπί Προβολή και θα εμφανιστούν όλες οι καταχωρημένες σας επαφές. Σας δίνεται η δυνατότητα προβολής επαφών και με κριτήρια αναζήτησης (όνομα, επίθετο, κατηγορία, πόλη/περιοχή, επάγγελμα, ειδικότητα, εισόδημα) αρκεί να συμπληρώσετε κάποιο από τα παραπάνω πεδία και να πατήσετε προβολή. Κάνοντας κλικ πάνω σε έναν από τους τίτλους της λίστας (Κωδ., Ονομ/ μο, Διεύθυνση, κτλπ.) η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά ή κατά αύξοντα αριθμό, ανάλογα με το πεδίο που έχετε επιλέξει. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια επαφή σας εμφανίζεται η καρτέλα του επιλεγμένου πελάτη με τα πλήρη στοιχεία του καθώς και με δυνατότητες διόρθωσής / διαγραφής του. Πατώντας το κουμπί Εκτύπωση σας εμφανίζεται το παράθυρο Επιλογής Πεδίων Εκτύπωσης. Επιλέξτε τα πεδία που θέλετε να εκτυπώσετε (Μέγιστος αριθμός πεδίων 7) και πατήστε το κουμπί Εκτύπωση. Από τη στιγμή που έχετε επιλέξει ήδη το μέγιστο αριθμό πεδίων (7) και θέλετε να αλλάξετε κάποιο από αυτά, πρέπει πρώτα να απεπιλέξετε το μη επιθυμητό πεδίο και μετά να κάνετε την επιλογή σας.

38 Πελατολόγιο σελ. 37 Υπενθυμίσεις / Εορτολόγιο Επιλέγοντας το υπομενού Υπενθυμίσεις / Εορτολόγιο και έχοντας ήδη καταχωρήσει τουλάχιστον έναν πελάτη, ορίστε το χρονικό διάστημα μεταξύ του οποίου θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα και πατήστε το κουμπί Προβολή. Αν υπάρχουν γιορτές, γενέθλια ή και υπενθυμίσεις μέσα στο χρονικό όριο που έχετε δηλώσει, θα εμφανιστούν στη λίστα. Κάνοντας κλικ πάνω σε έναν από τους τίτλους της λίστας (Κωδ., Ονομ/ μο, Ημερομηνία, κτλπ.) η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά ή κατά αύξοντα αριθμό, ανάλογα με το πεδίο που έχετε επιλέξει. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια επαφή σας εμφανίζεται η καρτέλα του επιλεγμένου πελάτη με τα πλήρη στοιχεία του καθώς και με δυνατότητες διόρθωσης / διαγραφής του.

39 Πελατολόγιο σελ. 38 Προβολή Συμβολαίων Επιλέγοντας το υπομενού Προβολή Συμβολαίων και έχοντας ήδη καταχωρήσει τουλάχιστον έναν πελάτη με συμβόλαια, πατήστε το κουμπί Αναζήτηση και θα εμφανιστούν όλα τα καταχωρημένα σας συμβόλαια. Σας δίνεται η δυνατότητα προβολής συμβολαίων και με κριτήρια αναζήτησης όπως το προϊόν, Εταιρία, Αρ.Συμβολαίου κλπ. αρκεί να συμπληρώσετε κάποιο από τα παραπάνω πεδία και να πατήσετε Αναζήτηση. Κάνοντας κλικ πάνω σε έναν από τους τίτλους της λίστας (Προϊόν, Εταιρία, Αρ.Συμβολαίου, κτλπ.) η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά ή κατά αύξοντα αριθμό, ανάλογα με το πεδίο που έχετε επιλέξει. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια επαφή, σας εμφανίζεται η καρτέλα συμβολαίων του επιλεγμένου πελάτη με τα πλήρη στοιχεία τους καθώς και με δυνατότητες διόρθωσής / διαγραφής τους.

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Απλά, γρήγορα, σωστά ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΒΑΣΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ 26-2-2010 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Εµφάνιση λίστας µε αποθηκευµένες αιτήσεις ή προσφορές Αλλαγή του username και password και άλλων στοιχείων Είσοδος

Διαβάστε περισσότερα

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Grand Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. Σας καλοσωρίζουμε στο σύστημα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και Αποστολής Αιτήσεων (συντομ. ΗΤΑΑ) της

Διαβάστε περισσότερα

Ethniki Cyprus Rate User Manual

Ethniki Cyprus Rate User Manual MANUAL Ethniki Cyprus Rate User Manual Περιεχόµενα Λίγα λόγια για την εφαρµογή Εγκατάσταση και είσοδος στην εφαρµογή Νέος χρήστης / Αίτηση εγγραφής Ήδη εγγεγραµµένος χρήστης Καταχώρηση στοιχείων ασφαλιστή

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο IRIS... 01. Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο IRIS... 01. Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02 Εισαγωγή... 01 Είσοδος στο IRIS... 01 Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02 Προσφορά Ασφάλισης Αυτοκινήτων... 03 Καταχώρηση Στοιχείων Ασφάλισης... 03 Επιλογή Καλύψεων... 04 Δημιουργία Προσφοράς και Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών

ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών Σας καλωσορίζουμε στο νέο portal των συνεργατών της ΕXPERT ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, έναν δικτυακό χώρο από τον οποίο θα μπορείτε να τιμολογείτε προϊόντα της

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση»)

Όνομα χρήστη : Εμπορικό όνομα πρακτορείου. Ασφαλιστικές εταιρείες στις οποίες έχετε πρόσβαση (δημιουργούνται από χρήστη επιπέδου «Διοίκηση») 1-12-2015 Κεντρική σελίδα επιλογής εταιρείας και προϊόντων Αρχείο με αποθηκευμένες αιτήσεις, τιμολογήσεις, συμβόλαια, προ-συμβόλαια, εντολές πληρωμής, κλπ. Αλλαγή κωδικών πρόσβασης και ρυθμίσεων Επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Field Service Management ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΑΝΑΛΥΣΗ ΜΕΝΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 4 2. ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ ΜΕΝΟΥ ΚΑΡΤΕΛΑΣ... 5 3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΠΕΛΑΤΗ... 6 4. ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΗ... 6 5. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ/ΔΙΑΓΡΑΦΗ

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print. Σε όλους τους συνεργάτες στέλνεται το login και το password με την υπογραφή της σύμβασης Ανοίγει η οθόνη με τις επιλογές: Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Ford Next Οδηγίες διαχείρισης εφαρμογής 1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Ford Next Οδηγίες διαχείρισης εφαρμογής 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ SITE...2 2. ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΛΑΤΗ...2 2.1 Εισαγωγή στοιχείων πελάτη...2 2.2 Εισαγωγή στοιχείων αυτοκινήτου...3 3. ΠΕΛΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΥΡΕΣΗ ΠΕΛΑΤΗ...4 3.1 Εύρεση Πελάτη...4

Διαβάστε περισσότερα

Cheetah - Print to Pay

Cheetah - Print to Pay Cheetah - Priint to Pay Cheetah - Print to Pay Σ ε λ 2 Περιεχόμενα 1. Καταχώρηση αίτησης... 4 2. Αναζήτηση πληροφοριών για τις εγγραφές Ρ2Ρ... 5 3. Πληρωμή & Αποστολή δικαιολογητικών για οριστικοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών»

«Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης

Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Υπολογισμός και αποστολή Αναλυτικής Περιοδικής Δήλωσης Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας υπολογισμού και αυτόματης υποβολής της Αναλυτικής Περιοδικής

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών.

Είσοδος. Καλωσορίσατε στο Ενιαίο Σύστημα Πληρωμών Δαπανών Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών. «Οδηγίες χρήσης εφαρμογής Ενιαίου Συστήματος Πληρωμών» έκδοση v.1.2, 10/09/2014 Περιεχόμενα Είσοδος... 3 Οικονομικά Υπεύθυνος... 4 Αρχική Οθόνη... 4 Διαχείριση Χρηστών... 4 Αναζήτηση Χρήστη... 4 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Επεξεργασία πινάκων Ενότητα 4 Επεξεργασία πινάκων 36 37 4.1 Προσθήκη πεδίων Για να εισάγετε ένα πεδίο σε ένα πίνακα που υπάρχει ήδη στη βάση δεδομένων σας, βάζετε τον κέρσορα του ποντικιού στο πεδίο πάνω από το οποίο θέλετε

Διαβάστε περισσότερα

Manual Χρήσης της εφαρμογής PK Data Software 1.2

Manual Χρήσης της εφαρμογής PK Data Software 1.2 Manual Χρήσης της εφαρμογής PK ipad Σας προσκαλούμε στο πιο σύγχρονο εργαλείο τιμολόγησης των ασφαλιστικών πακέτων της Εθνικής Ασφαλιστικής για tablet. Created & Developed by: PK Data Software 1.2 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα του φαρμακείου μας 2. Αυτόματα ανοίγει το πρόγραμμα eοrder και πατάμε

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Δεκέμβριος 2011 [1] Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική Οθόνη...

Διαβάστε περισσότερα

eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης

eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης eorder Ηλεκτρονική Παραγγελιοληψία ΣΥ.ΦΑ. Θεσσαλονίκης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑΣ 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 341/2013 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 341/2013 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 341/2013 Αθήνα, 10/05/2013 ΠΡΟΣ: ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ MEGA BROKERS S.A. ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Αγαπητοί συνεργάτες, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων

Εργαστήριο «Τεχνολογία Πολιτισμικού Λογισμικού» Ενότητα. Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων Ενότητα 3 Σχεδίαση Βάσεων Δεδομένων 17 18 3.1 Εισαγωγή Μία βάση δεδομένων αποτελείται από δεδομένα για διάφορα θέματα τα οποία όμως σχετίζονται μεταξύ τους και είναι καταχωρημένα με συγκεκριμένο τρόπο.

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικές παρατηρήσεις... 3 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 4 2. Πίνακας αναφορών... 4 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 5 2.2 Ταξινόμηση... 6 3. Προσθήκη/επεξεργασία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. - Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.0 Δεκέμβριος 2012 Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά με την εφαρμογή 4 3. Είσοδος στην εφαρμογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστοίχιση ΚΑΔ και Αυτόματη Αποστολή Αρχείου νέων ΚΑΔ

Αντιστοίχιση ΚΑΔ και Αυτόματη Αποστολή Αρχείου νέων ΚΑΔ Αντιστοίχιση ΚΑΔ και Αυτόματη Αποστολή Αρχείου νέων ΚΑΔ 1. Μετάβαση στο menu Αρχείο για έναρξη της λειτουργίας Αντιστοίχισης Κ.Α.Δ. Για την αντιστοίχιση των Κ.Α.Δ. του 1997 με τους Κ.Α.Δ. του 2008 πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ)

ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ (αρ. έκδοσης 2.0.4.1.) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΔΕΗ - ΟΤΕ ΕΥΑΘ WIND (εφαρμόζεται αντίστοιχα στις ΔΕΥΑ) Αρχική οθόνη Αφού κάνουμε login εμφανίζονται στην αρχική οθόνη τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. Σημείωση : Ο ασθενής φεύγει πραγματικά από το κρεβάτι, μόνο όταν το Ιατρικό Εξιτήριο γίνει Διοικητικό από το Γραφείο Κίνησης.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. Σημείωση : Ο ασθενής φεύγει πραγματικά από το κρεβάτι, μόνο όταν το Ιατρικό Εξιτήριο γίνει Διοικητικό από το Γραφείο Κίνησης. ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ Το Ιατρικό Εξιτήριο ουσιαστικά είναι εντολή ιατρού για έξοδο του ασθενή από το τμήμα νοσηλείας, σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει είναι : Ημερομηνία εξόδου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ... 2 1.Γενικές παρατηρήσεις... 4 1.2 Είσοδος στην εφαρμογή... 5 2. Πίνακας αναφορών... 5 2.1 Περιγραφή του πίνακα αναφορών... 6 2.2 Ταξινόμηση...

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη

Pylon Entry. Πελάτες. Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Pylon Entry Πελάτες Στην διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση ενός πελάτη Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πελάτη... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 5 Καρτέλα Πρόσθετα Στοιχεία...

Διαβάστε περισσότερα

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Πρόκειται για εκτύπωση που απεικονίζει μία ή περισσότερες μισθοδοσίες μηνός, είτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης

Διαχείριση Επιλογών Διαμόρφωσης 1 Περίληψη Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης επιλογών διαμόρφωσης εγγραφών Εσόδων Εξόδων & Άρθρων Γενικής Λογιστικής στην εφαρμογή της σειράς

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.3 εκέµβριος 2012 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά µε την εφαρµογή 4 3. Είσοδος στην εφαρµογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

4 Προτάσεις Ανανέωσης Αλλαγές σε Προτάσεις Ανανέωσης 92

4 Προτάσεις Ανανέωσης Αλλαγές σε Προτάσεις Ανανέωσης 92 Περιεχόμενα 1 1 Εισαγωγή στο σύστημα 4 1.1 Είσοδος 4 1.2 Κέντρο Εργασιών Χρήστη 5 1.2.1 Στοιχεία Σύνδεσης 6 1.2.2 Έντυπα και Ανακοινώσεις 7 1.2.3 Αλλαγή Κλάδου Ασφάλισης 8 1.2.4 Οντότητες Ασφάλισης 9 1.3

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

Τρόπος ενημέρωσης των πινάκων πελατών, αποστολέων εμπορευμάτων. Με διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζεται η επόμενη εικόνα.

Τρόπος ενημέρωσης των πινάκων πελατών, αποστολέων εμπορευμάτων. Με διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζεται η επόμενη εικόνα. Τρόπος ενημέρωσης των πινάκων πελατών, αποστολέων εμπορευμάτων Με διπλό κλικ στο εικονίδιο της επιφάνειας εργασίας, εμφανίζεται η επόμενη εικόνα. Φορτώνεται η εφαρμογή στο PC σας, περιμένετε μέχρι να γεμίσει

Διαβάστε περισσότερα

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων

Pylon Entry. Πόροι. Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Pylon Entry Πόροι Στη διαδικασία αυτή περιγράφεται η Δημιουργία- Μεταβολή-Διαγραφή Αναζήτηση Πόρων Περιεχόμενα Δημιουργία Νέου Πόρου... 3 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα Βασικά Στοιχεία... 4 Καρτέλα

Διαβάστε περισσότερα

1. Μετά την είσοδο στο SEPAnet, επιλέγουμε την ενότητα Δηλώσεις. Εμφανίζεται το βασικό μενού.

1. Μετά την είσοδο στο SEPAnet, επιλέγουμε την ενότητα Δηλώσεις. Εμφανίζεται το βασικό μενού. Οδηγίες τρόπου χρήσης της εφαρμογής για την έκδοση τιμολογίου εκτελωνιστικών υπηρεσιών στο SEPAnet. παροχής 1. Μετά την είσοδο στο SEPAnet, επιλέγουμε την ενότητα Δηλώσεις. Εμφανίζεται το βασικό μενού.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Πρόσβαση http://www.cromar.gr/securewithcromar/main.html Εκπαιδευτικά Video: http://www.cromar.gr/pages.php?p_id=145 1 Ευρετήριο Εισαγωγή...3 Δημιουργία νέας πρότασης...4

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Απογραφή Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Απογραφής Ειδών. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ OPEN TECHNOLOGY SERVICES 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 1-1 1.1 Τι απαιτείται για τη δημιουργία Νέας Περιόδου... 1-1 1.2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΗ 3.0 Δεκέμβιος 2014 1 Περιεχόμενα 1

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σολωμού 41, 71306, Ηράκλειο Κρήτης τηλ/φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0 Πρόσβαση http://www.cromar.gr/securewithcromar/main.html Εκπαιδευτικά Video: http://www.cromar.gr/pages.php?p_id=145 Εισαγωγή... 3 Διαθεσιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.. Κοινών Επιχειρήσεων ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΗΛΩΣΕΩΝ Α. Π.. ΚΟΙΝΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ 3 Οδηγός Εισόδου στην Ηλεκτρονική Υποβολή ΑΠ 5 ιαχείριση Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης

Οδηγίες Εγκατάστασης Οδηγίες Εγκατάστασης Εισάγετε το DVD στη μονάδα ανάγνωσης DVD του υπολογιστή σας. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αυτόματα, από την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα

Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Καταχώρησης Αποδείξεων µε απλά βήµατα Βήµα 1 Έναρξη Λειτουργίας Εφαρµογής Μετά την ολοκλήρωση της εγκατάστασης έχει την δυνατότητα ο χρήστης µέσα από ένα ευέλικτο υποσύστηµα να

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο «Βάσεις Οικολογικών Δεδομένων και Εφαρμογές»

Εργαστήριο «Βάσεις Οικολογικών Δεδομένων και Εφαρμογές» 2 Ενότητα 5 Φίλτρα & Ερωτήματα 3 4 5.1 Φίλτρα Για να εμφανίσετε επιλεκτικά κάποιες εγγραφές που πληρούν κάποια κριτήρια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το φιλτράρισμα με βάση την επιλογή, φιλτράρισμα εκτός

Διαβάστε περισσότερα

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης

BakeMe v Βασικές Οδηγίες Χρήσης BakeMe v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του BakeMe είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το φάκελο

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες

Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες Διαχείριση Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Πλήρους Διαχείρισης Αδειών - Βιβλίο Αδειών - Μαζικές ενέργειες.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής

Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Οδηγίες για την Ηλεκτρονική Υποβολή των Δηλώσεων Φορολογικής Απαλλαγής Γενικά Οι Δηλώσεις Φορολογικής Απαλλαγής του Ν.3299/2004 συμπληρώνονται Ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser...

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνεργάτες, sales@ots.gr http://www.ots.gr O P E N T E C H N O L O G Y S E R V I C E S

Αγαπητοί συνεργάτες, sales@ots.gr http://www.ots.gr O P E N T E C H N O L O G Y S E R V I C E S Αγαπητοί συνεργάτες, Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α & Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ Σας ενημερώνουμε, ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμη η νέα έκδοση 2.98.018 της εφαρμογής Μισθοδοσίας & Διαχείρισης Προσωπικού η

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων

Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Εγχειρίδιο Χρήσης Εφαρμογής Συστήματος Διαχείρισης Κοινών Πόρων Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα Πρόλογος... 3 1. Εισαγωγή και Έξοδος απο το Σύστημα... 4 2. Κουμπί Βοήθεια... 4 3. Μενού Επιλογών...

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Ασφαλιστικού Γραφείου-Πρακτορείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Με την επιλογή του συνδέσμου βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής (Εικόνα 1). Για να ξεκινήσετε την εγγραφή σας στο νέο μητρώο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου

Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Οδηγίες Καταχώρησης Τεκμηρίου Αναφορικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να ξεκινήσετε μια νέα υποβολή δείτε το κεφάλαιο 3.2 των Οδηγιών Χρήσης. Στο παρόν εγχειρίδιο περιγράφονται τα βήματα που

Διαβάστε περισσότερα

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών

Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών 3.5.1.1 Συγχώνευση αλληλογραφίας και συγχώνευση μιας πηγής δεδομένων με ένα κύριο έγγραφο όπως ένα γράμμα ή ένα έγγραφο ετικετών Ένα σύνηθες πρόβλημα που υπάρχει, είναι η ανάγκη αποστολής επιστολών ή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η ιατρός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων ΦΟΡΕΑΣ: ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΙΑΡΚΟΥΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΕΡΓΟ: «Υλοποίηση Πληροφοριακού συστήµατος για την Υποστήριξη του Έργου ιαχείρισης των ηµοσίων Ι.Ε.Κ.» Εγχειρίδιο Χρήστη Φάση 2: Αρχική Καταχώρηση Συµβάσεων

Διαβάστε περισσότερα

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Meridian είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για την εφαρμογή της ανάλωσης κεφαλαίου

Λίγα λόγια για την εφαρμογή της ανάλωσης κεφαλαίου Λίγα λόγια για την εφαρμογή της ανάλωσης κεφαλαίου Μέσα από την εφαρμογή ανάλωσης κεφαλαίου μπορείτε να υπολογίσετε γρήγορα και με ακρίβεια το ποσό του κεφαλαίου που απομένει προς ανάλωση. Στην εφαρμογή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 2011 ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΘ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΡΤΕΛΑ ΕΡΕΥΝΗΤΗ Στο παρόν έγγραφο μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες για τις υπηρεσίες που παρέχονται στην Καρτέλα Ερευνητή

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής.

Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών την οποία ο χρήστης πρέπει να ακολουθήσει για να αξιοποιήσει τις δυνατότητες της εφαρμογής. Έκδοση Παραστατικών Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Έκδοσης Παραστατικών στην εφαρμογή της Λογιστικής. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία ενεργειών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ 2.ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΠΟΙΗΣΗ 2.1 Παραμετροποίηση Φόρμας Καταχώρησης Η δημιουργία φορμών δεν έχει σχέση μόνο με τη μορφή της οθόνης καταχώρησης, αλλά και με το ποια παραστατικά μπορούν να μετασχηματιστούν σε παραστατικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6 η OUTLOOK EXPRESS III ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 6 η OUTLOOK EXPRESS III ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 η OUTLOOK EXPRESS III ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ψάχνετε να βρείτε ένα µήνυµα από τα πολλά που έχετε, πώς θα το καταφέρετε αυτό εύκολα και γρήγορα; Θέλετε τα µηνύµατά σας να εµφανίζονται µε βάση την ηµεροµηνία

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας

Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Διαχείριση Επαγγελματιών Εταιρίας Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της Διαδικασίας Διαχείρισης Ελεύθερων Επαγγελματιών Εταιρίας. Παρακάτω προτείνεται μια αλληλουχία

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Σύνδεση στην Εφαρμογή Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας με το Σύστημα Διαχείρισης Εφαρμογών του ΚΕΠΕΑ πρέπει να συνδεθείτε δίνοντας το username και το password που σας

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Αξιόγραφων

Διαχείριση Αξιόγραφων Διαχείριση Αξιόγραφων 1 Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας Διαχείρισης Αξιόγραφων στην εφαρμογή extra Λογιστική Διαχείριση. Παρακάτω προτείνεται μια

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού

Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού Διαχείριση Πάγιου Ενεργητικού Το συγκεκριμένο εγχειρίδιο δημιουργήθηκε για να βοηθήσει την κατανόηση της διαδικασίας διαχείρισης Παγίου Ενεργητικού. Η διαδικασία περιλαμβάνει αναλυτική παρουσίαση των εκτυπωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Ρύποι & Τέλη - Προσφορές Η ιστοσελίδα (http://www.volvocalcprices.gr) δηµιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2010 ως εργαλείο για την εύρεση της τελικής προτεινόµενης Λιανικής τιµής

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλιστικών Εργασιών

Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλιστικών Εργασιών Σύστημα Διαχείρισης Ασφαλιστικών Εργασιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. HOME PAGE DASHBOARD ΓΡΑΦΗΜΑΤΑ σελ. 4 2. ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ σελ. 6 3. ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ σελ. 21 4. ΠΕΛΑΤΕΣ σελ. 25 5. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ σελ. 27 6.

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων...

Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... Μέρος 2 Kεφάλαιο 11 Λίστες και Ανάλυση Δεδομένων... 211 Kεφάλαιο 12 Εργαλεία ανάλυσης πιθανοτήτων... 241 Kεφάλαιο 13 Ανάλυση δεδομένων... 257 Kεφάλαιο 14 Συναρτήσεις Μέρος Β... 285 Kεφάλαιο 15 Ευρετήριο

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η φαρμακοποιός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Εγκατάσταση λογαριασμού 3. Οδηγίες χρήσης 4. Ανάγνωση ελληνικών 1. Εισαγωγή Σ αυτό το εγχειρίδιο αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα