Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο. Copyright 2005 Profia"

Transcript

1 Εγχειρίδιο Copyright 2005 Profia

2 Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Γενικές παρατηρήσεις...3 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου Ι Ελεύθερη Τιµολόγηση Τιµολόγηση Πακέτων...6 Συγκριτική Τιµολόγηση Έκδοση Προσωρινού Σήµατος...9 Τιµολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ Τιµολόγηση Ζωής Στοιχεία Ασφαλισµένου / Συµβαλλοµένου Προστατευόµενα Μέλη...14 Στοιχεία Συµβολαίου Σύνολο Προσφοράς...17 Σύγκριση Νοσοκοµειακών Προγραµµάτων Τιµολόγηση Πυρός Τιµολόγηση Πακέτων...20 Συγκριτική Τιµολόγηση Τιµολόγηση Σκάφους Τιµολόγηση Νοµικής Προστασίας Υπολογισµός Στεγαστικού ανείου Υπολογισµός ανείων...27 Σύγκριση ανείων...28 Γενικά...29 Υπολογισµός Τοκοχρεολυτικής όσης...30 Υπολογισµός Προσωπικού ανείου...31 Υπολογισµός Leasing...32

3 Περιεχόμενα Ôßôëïò Σελίδα Πελατολόγιο Εισαγωγή Νέας Επαφής Προβολή Επαφών...36 Υπενθυµίσεις / Εορτολόγιο...37 Προβολή Συµβολαίων ηµιουργία Αντιγράφου...39 Αποθήκευση Προσφοράς ιαχείριση Προσφορών Εκτύπωση Προσφορών...48 ιαχείριση Παργωγών...49 ιαχείριση Χρηστών Εκτύπωση και Αποθήκευση Προτάσεων Εκτύπωση Προτάσεων Αποθήκευση & Αποστολή µε των προτάσεων...55 Παράµετροι ιαχείριση Νοµισµάτων / Ισοτιµίας...56 Στοιχεία Εταιρίας...57 Στοιχεία Ασφαλιστικού Συµβούλου...57 Ταξινόµηση Εταιριών...58 Αλλαγή Κωδικού Πρόσβασης...59 ιαχείριση Κειµένου Προσφοράς...60 Έκδοση...61

4 Γενικές Παρατηρήσεις σελ. 3 Ξεκινώντας την εφαρμογή, την πρώτη φορά, θα σας εμφανιστεί το παρακάτω παράθυρο. Προτείνεται να συμπληρώσετε όλα τα ακόλουθα στοιχεία έτσι ώστε να εμφανίζονται στην πρόταση που θα δώσετε στον πελάτη σας. Για την διόρθωση των στοιχείων αυτών επιλέξτε από το αρχικό μενού Παράμετροι τα Στοιχεία Εταιρίας, κάντε τις αλλαγές και πατήστε Αποθήκευση. Για την σωστή και ολοκληρωμένη παρουσίαση των προτασεών, επιλέξτε από το αρχικό μενού Παράμετροι τα Στοιχεία Ασφαλιστικού Συμβούλου και καταχωρείστε τα στοιχεία σας (Κωδικό, Ονοματεπώνυμο, Τηλ. Επικοινωνίας).

5 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 4 Ελεύθερη Τομολόγηση Από το αρχικό μενού Αυτοκίνητα επιλέξτε Τιμολόγηση Αυτοκινήτων (Ι) Η αρχική οθόνη Τιμολόγησης αυτοκινήτου χωρίζεται σε δύο (2) βασικά μέρη. Το πρώτο περιέχει τα βασικά στοιχεία Τιμολόγησης ενός οχήματος και το δεύτερο τις Καλύψεις και τα Ασφάλιστρα. Ξεκινώντας μια Τιμολόγηση αρχίζετε από το πρώτο μέρος επιλέγοντας την Εταιρία της οποίας θέλετε να βγάλετε την πρόταση. Κατόπιν, συμπληρώστε τα ακόλουθα πεδία (Χρήση, Περιοχή, Τρόπος Πληρωμής κ.τ.λ.). Τα πεδία αυτά, ανάλογα με την Εταιρία που έχετε επιλέξει, διαφοροποιούνται ανάλογα και οι τιμές τους, σύμφωνα με τους κανόνες πώλησης της κάθε Εταιρίας. Υπάρχει περίπτωση μερικά από αυτά να είναι απενεργοποιημένα αν δεν θεωρούνται στοιχεία Τιμολόγησης από την επιλεγμένη Εταιρία. Δίπλα από τα πεδία Τρόπος Πληρωμής, Ημ. Γέννησης Οδηγού, Β/Μ Οδηγού, Έτος / Μήνας Κατασκευής, Πλήθος Οχημάτων, Ιδιότητα και Επιβαρύνσεις, ανάλογα με τις τιμές που έχετε δώσει, εμφανίζεται αυτόματα το ποσοστό Έκπτωσης / Επιβάρυνσης. Στην περίπτωση που κάποια Εταιρία έχει διαφορετική τιμολογιακή πολιτική όσον αφορά τον υπολογισμό του Bonus Malus, θα ενεργοποιηθεί το κουμπί Β/Μ δίπλα από το αντίστοιχο πεδίο. Πατώντας το θα εμφανιστεί παράθυρο με το προτεινόμενο Β/Μ. Τέλος στο αριστερό μέρος της οθόνης υπάρχει ένα πλαίσιο κειμένου το οποίο περιέχει σημαντικές πληροφορίες για τις Εταιρίες,Πακέτα και καλύψεις που τιμολογείτε.

6 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 5 Ελεύθερη Τομολόγηση Εφόσον έχετε δώσει όλες τις απαραίτητες τιμές στα βασικά στοιχεία Τιμολόγησης πατήστε το κουμπί Τιμολόγηση. Αυτομάτως στη λίστα Καλύψεις θα εμφανιστούν αναλυτικά οι Καλύψεις της πρότασής σας, σύμφωνα πάντα με τις τιμές που έχουν δοθεί στα βασικά στοιχεία Τιμολόγησης, και στο πεδίο Συνολικά Ασφάλιστρα θα εμφανιστούν τα ασφάλιστρα της πρότασης σας. Ορισμένες από τις Καλύψεις αυτές θα εμφανιστούν με χρώμα κόκκινο. Οι Καλύψεις αυτές είναι υποχρεωτικές, σύμφωνα με τους κανόνες πώλησης της επιλεγμένης Εταιρίας και δεν μπορούν να αφαιρεθούν. Οι υπόλοιπες Καλύψεις είναι προαιρετικές. Εάν επιθυμείτε να προσθέσετε κάποια από αυτές, κάντε διπλό κλικ πάνω της. Αυτομάτως η Κάλυψη αυτή γίνετε μπλε και ενσωματώνεται στην πρόταση σας. Υπάρχει η πιθανότητα προσθέτοντας μία Κάλυψη να διαπιστώσετε ότι μαζί με αυτήν προστέθηκε αυτόματα και κάποια άλλη. Αυτό γίνεται γιατί ορισμένες Καλύψεις δεν μπορούν να δοθούν μόνες τους, αλλά μόνο σε συνδυασμό με άλλη. Στην περίπτωση που θέλετε να αφαιρέσετε μια επιλεγμένη Κάλυψη κάντε πάλι διπλό κλικ πάνω της. Κατά την διαδικασία πρόσθεσης / αφαίρεσης καλύψεων το πεδίο Συνολικά Ασφάλιστρα διαφοροποιείται ανάλογα.

7 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 6 Τιμολόγηση Πακέτων Εάν δεν θέλετε να κάνετε Ελεύθερη Τιμολόγηση (Προσωπικός συνδυασμός καλύψεων) και επιθυμείτε να τιμολογήσετε κάποιο από τα προτεινόμενα πακέτα της επιλεγμένης Εταιρίας, τότε επιλέξτε ένα από αυτά στο πεδίο Πακέτα. Εφόσον οι τιμές που έχετε δώσει στα βασικά πεδία Τιμολόγησης πληρούν τις προϋποθέσεις για το επιλεγμένο πακέτο τότε θα εμφανιστούν στην λίστα Καλύψεις οι υποχρεωτικές Καλύψεις του πακέτου με χρώμα κόκκινο καθώς και οι προαιρετικές του. Ο τρόπος πρόσθεσης / αφαίρεσης προαιρετικών καλύψεων είναι ακριβώς ο ίδιος όπως στην Ελεύθερη Τιμολόγηση.

8 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 7 Συγκριτική Τιμολόγηση Η συγκριτική Τιμολόγηση σας βοηθάει να συγκρίνετε τα Ασφάλιστρα ενός συγκεκριμένου οχήματος σε παραπάνω από μία εταιρίες. Αφού έχετε τιμολογήσει ένα όχημα σε μία Εταιρία πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς και αυτομάτως η πρόταση αυτή αποθηκεύεται στην λίστα Τιμολογημένες Προσφορές. Κατόπιν αλλάζετε την Εταιρία, προσέχοντας τα πεδία Χρήση, Περιοχή καθώς και τα υπόλοιπα βασικά πεδία να είναι ανάλογα της προηγούμενης πρότασης. Αφού τελειώσετε και σε αυτήν την Εταιρία την Τιμολόγηση πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς. Αυτήν την διαδικασία ακολουθείτε για όσες εταιρίες θέλετε πατώντας στο τέλος κάθε Τιμολόγησης το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς. Επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να κάνετε συγκριτική Τιμολόγηση και σε μία μόνο Εταιρία, τιμολογώντας και προσθέτοντας στην λίστα Τιμολογημένες Προσφορές τα ίδια της τα πακέτα ή και προτάσεις Ελεύθερης Τιμολόγησης. Αφού έχετε τελειώσει με τις προσθήκες των τιμολογημένων προτάσεων σας, πηγαίνετε στη λίστα Τιμολογημένες Προσφορές. Στην λίστα αυτή υπάρχουν όλες οι προτάσεις που επιλέξατε να αποθηκεύσετε. Κάνοντας αριστερό κλικ πάνω σε μία από αυτές εμφανίζονται τρεις (3) επιλογές : α)προβολή Καλύψεων β)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ γ)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών.

9 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 8 Συγκριτική Τιμολόγηση Επιλέγοντας την α)προβολή Καλύψεων, θα εμφανιστεί ένα παράθυρο προεπισκόπησης με τα πλήρη στοιχεία της επιλεγμένης πρότασης. Επιλέγοντας την β)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ, διαγράφεται από την λίστα η συγκεκριμένη πρόταση. Επιλέγοντας την γ)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών, διαγράφονται από την λίστα όλες οι τιμολογημένες προτάσεις. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μία τιμολογημένη πρόταση, όλα τα βασικά στοιχεία της Τιμολόγησης καθώς και οι Καλύψεις / πακέτο, παίρνουν τις τιμές της πρότασης αυτής, δίνοντας σας το δικαίωμα διόρθωσής της. Αφού διορθώσετε αυτό που θέλατε ξαναπατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς για να προστεθεί στη λίστα Τιμολογημένες Προσφορές διορθωμένη. Για την εκτύπωση συγκριτικού πίνακα Τιμολόγησης πατήστε το κουμπί Σύγκριση. Ο τρόπος λειτουργίας είναι ακριβώς ο ίδιος με την απλή εκτύπωση προσφορών. ( Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Εκτύπωση Προτάσεων»)

10 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου Ι σελ. 9 Έκδοση Προσωρινού Σήματος Αφού έχετε τιμολογήσει το όχημα του οποίου σκοπεύετε να εκδώσετε προσωρινό σήμα πατήστε το κουμπί Έκδοση Σήματος. Το κουμπί αυτό ενεργοποιείται μόνο στις εταιρίες και χρήσεις που υποστηρίζουν αυτή τη δυνατότητα. Για να προβείτε στην έκδοση πρέπει πρώτα να συμπληρώσετε τον προσωπικό σας κωδικό πρόσβασης και μετά να πατήσετε το κουμπί Αποδοχή, στο ανάλογο παράθυρο που εμφανίζεται (εφόσον έχετε το δικαίωμα έκδοσης προσωρινού σήματος και σας έχει δοθεί ο κωδικός). Το παράθυρο που θα εμφανιστεί αποτελεί την ηλεκτρονική αίτηση και πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα απαραίτητα πεδία για να εκδώσετε το προσωρινό σήμα. Στο πάνω μέρος της οθόνη υπάρχουν τρία (3) πεδία : Κωδ. Γραφείου, Κωδ. Συνεργάτη και Προκαταβολή. Ο Κωδ. Γραφείου και ο Κωδ. Συνεργάτη συμπληρώνονται αυτόματα σύμφωνα με κωδικό πρόσβασης που έχετε δώσει. Όσον αφορά στο πεδίο Προκαταβολή, αν τα συνολικά Ασφάλιστρα της πρότασης σας ξεπερνούν το ποσό των 100, τότε σαν ελάχιστη προκαταβολή θα είναι τα 100, στην περίπτωση όμως που το ποσό των ασφαλίστρων είναι μικρότερο από 100 τότε η ελάχιστη προκαταβολή θα είναι όλο το ποσό των ασφαλίστρων. Στην συνέχεια πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα πεδία που ακολουθούν. Τα πεδία με χρώμα γκρι είναι προαιρετικά. Τα πεδία με χρώμα κίτρινο είναι ήδη συμπληρωμένα και έχουν πάρει τις τιμές τους από την οθόνη Τιμολόγησης. **Σημείωση : Το πεδίο Α.Φ.Μ. είναι ελεγχόμενο και δεν σας επιτρέπει να συμπληρώσετε τυχαίους αριθμούς. Στην περίπτωση λάθους θα σας εμφανιστεί ανάλογο μήνυμα. Το πεδίο Έναρξη Ασφάλισης έχει την δυνατότητα αλλαγής μόνο μεταγενέστερης ημερομηνίας. Αφού συμπληρώσετε όλα τα απαιτούμενα πεδία πατήστε το κουμπί Έκδοση Σήματος και θα σας εμφανιστεί το παράθυρο προεπισκόπησης προσωρινού σήματος με δυνατότητα εκτύπωσης. Η ενεργοποίηση έκδοσης προσωρινού σήματος γίνεται κατόπιν ειδικής συμφωνίας με την/τις ασφαλιστικές εταιρίες.

11 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ σελ. 10 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ Ο τρόπος αυτός δημιουργήθηκε για την καλύτερη και γρηγορότερη εξυπηρέτηση προς εσάς και τους πελάτες σας. Ουσιαστικά σας δίνεται η δυνατότητα σύγκρισης πακέτων, όσων εταιριών θέλετε, σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία τιμολόγησης που έχετε δώσει καθώς και με τις τυχόν καλύψεις που θα επιλέξετε. Από το αρχικό menu επιλέξτε Τιμολόγηση Αυτοκινήτων ΙΙ. Στην οθόνη που θα εμφανιστεί συμπληρώστε όλα τα βασικά στοιχεία τιμολόγησης, επιλέξτε τις εταιρίες τις οποίες θέλετε να συγκρίνετε τα πακέτα τους και τέλος, εάν επιθυμείτε, σας δίνεται η δυνατότητα να διαλέξετε καλύψεις που μπορεί να είναι προαιρετικές ή υποχρεωτικές μέσα στα πακέτα που θα τιμολογηθούν. Για να επιλέξετε όλες τις εταιρίες κάνετε κλικ στο λεκτικό «Επιλογή όλων». Για να καθαρίσετε την επιλεγμένη λίστα εταιριών κάνετε κλικ στο λεκτικό «Αναίρεση όλων». Εφόσον έχετε κάνει όλα τα παραπάνω πατήστε το κουμπί «Επεξεργασία».

12 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ σελ. 11 Έχοντας πατήσει το κουμπί «Επεξεργασία» η εφαρμογή επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχετε δώσει και σας εμφανίζει παράλληλα ένα παράθυρο μέσα από το οποίο μπορείτε να δείτε πια πακέτα τιμολογεί κανονικά και πια πακέτα απορρίπτει και για πιο λόγο. (ο λόγος απόρριψης μπορεί να είναι οποιοσδήποτε σύμφωνα με τους κανόνες πώλησης της κάθε εταιρίας π.χ. : τιμή οχήματος, ηλικία οχήματος, μία κάλυψη που δεν περιέχεται ούτε σαν υποχρεωτική ούτε σαν προαιρετική κ.τ.λ.π) Εφόσον τελειώσει η επεξεργασία, η εφαρμογή εμφανίζει τον αριθμό των τιμολογημένων πακέτων. Εάν θέλετε να εκτυπώσετε το κείμενο που περιέχει όλη την ανάλυση επεξεργασίας των πακέτων πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση» αλλιώς πατήστε το κουμπί «Συνέχεια» για να δείτε αναλυτικά τα πακέτα που έχουν τιμολογηθεί κανονικά.

13 Τιμολόγηση Αυτοκινήτου ΙΙ σελ. 12 Στην οθόνη που εμφανίζεται βλέπετε, με αναλυτικά στοιχεία, όλα τα πακέτα που έχουν τιμολογηθεί κανονικά. Κάνοντας κλικ πάνω σε κάποιο από τα πακέτα αυτά, εμφανίζονται στον παρακάτω πίνακα όλες οι καλύψεις που περιέχονται στο επιλεγμένο πακέτο με το κεφάλαιο και τα ασφάλιστρά τους. Τέλος σας δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης των προσφορών αυτών. Επιλέξτε 5 (πέντε) από τα πακέτα και πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση». ( Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Εκτύπωση Προτάσεων»)

14 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 13 Στοιχεία Ασφαλισμένου / Συμβαλλομένου Ξεκινώντας την Τιμολόγηση Ζωής πρέπει να επιλέξετε την Εταιρία που θέλετε να τιμολογήσετε, την Διάρκεια του συμβολαίου και τέλος τον Τρόπο Πληρωμής. Κατόπιν στη Καρτέλα στοιχεία Ασφ. / Συμβ. πρέπει να συμπληρώσετε όλα τα στοιχεία του ασφαλισμένου, και να επιλέξετε αν είναι καπνιστής/ρια ή αν έχει ταμείο. Το πεδίο Κάτοικος ενεργοποιείται / απενεργοποιείται ανάλογα με την επιλεγμένη Εταιρία. Αν ο συμβαλλόμενος είναι ο ίδιος με τον κύριο ασφαλισμένο κάνετε κλικ στο λεκτικό Ίδια Στοιχεία με τον ασφαλισμένο, διαφορετικά συμπληρώνετε τα στοιχεία του.

15 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 14 Προστατευόμενα Μέλη Συνεχίζοντας την Τιμολόγηση και περνώντας στην επόμενη καρτέλα Προστατευόμενα Μέλη, συμπληρώστε τα στοιχεία του κάθε μέλους ξεχωριστά (εάν υπάρχουν) και πατήστε το κουμπί Καταχώρηση. Στον πίνακα βλέπετε τα προστατευόμενα μέλη που έχετε καταχωρήσει. Στη περίπτωση που θέλετε να διαγράψετε ένα προστατευόμενο μέλος το επιλέγετε μέσα από τον αντίστοιχο πίνακα και στην συνέχεια πατάτε Διαγραφή.

16 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 15 Στοιχεία Συμβολαίου Στην επόμενη καρτέλα Στοιχεία Συμβολαίου καλείστε πρώτα να συμπληρώσετε το είδος της Βασικής Ασφάλειας και μετά να συμπληρώσετε το Κεφάλαιο, βάσει των κανόνων πώλησης που φαίνονται δίπλα στο κουτάκι του κεφαλαίου. Αυτομάτως η εφαρμογή θα σας δώσει το ασφάλιστρο της Βασικής Ασφάλειας. ΣΗΜΕΙΩΣΗ! Εμφανίζονται μόνο οι Βασικές Ασφάλειες που έχουν την διάρκεια που έχετε δηλώσει από την αρχή της Τιμολόγησης.

17 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 16 Στοιχεία Συμβολαίου Στην συνέχεια στην δεξιά πλευρά της καρτέλας Στοιχεία Συμβολαίου έχετε όλες τις Καλύψεις, της επιλεγμένης Εταιρίας. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια από αυτές ο πίνακας Στοιχεία Καλύψεις θα γεμίσει με τα στοιχεία της. Ανάλογα με την Κάλυψη που θέλετε πρέπει να δώσετε τα στοιχεία που χρειάζονται. Κάνοντας κλικ στο κουμπί το οποίο βρίσκεται δίπλα από τον κωδικό Κάλυψης εμφανίζεται η περιγραφή της. 1. Αν πρόκειται για απλές Καλύψεις δίνετε μόνο το κεφάλαιο και σε ορισμένες περιπτώσεις πρέπει να αλλάξετε την διάρκεια της Κάλυψης. 2. Αν πρόκειται για νοσοκομειακό πρόγραμμα δίνετε μόνο την ΘΕΣΗ, αν αυτό βεβαία απαιτείται. Και στις δυο περιπτώσεις αφού δώσετε τα στοιχεία που απαιτούνται πατήστε Υπολογισμός Κάλυψης για να υπολογιστεί η Κάλυψη και να ενσωματωθεί στη προσφορά σας. Αν έχετε δώσει Προστατευόμενα Μέλη τότε πριν τον Υπολογισμός Κάλυψης πατήστε πάνω στο κουτάκι Προστατευόμενα Μέλη και θα εμφανιστεί μια οθόνη με τα ονόματα που έχετε δώσει. Κάνοντας ένα κλικ στο κουτάκι πριν το όνομα παίρνει αυτόματα την Κάλυψη. Για την δική σας βοήθεια όσον αφορά στις Καλύψεις στο πεδίο Στοιχεία Κάλυψης στο κάτω μέρος υπάρχει ένα κουτάκι που φαίνονται τα όρια των κεφαλαίων καθώς και η διάρκεια της επιλεγμένης Κάλυψης. Στην περίπτωση που θέλετε να υπολογίσετε το κεφάλαιο σύμφωνα με τα ασφάλιστρα της δόσης, τότε πατήστε το κουμπί που βρίσκεται δίπλα από το πεδίο Ασφάλιστρα Βασικής. Στο παράθυρο που θα εμφανιστέι συμπληρώστε την επιθυμητή δόση και πατήστε το κουμπί Υπολογισμός. Η εφαρμογή θα υπολογίσει αυτόματα το κεφάλαιο που πρέπει να δώσετε.

18 Τιμολόγηση Ζωής σελ. 17 Σύνολο Προσφοράς Αφού ολοκληρώσετε την Τιμολόγηση της Βασικής Ασφάλειας και των Καλύψεων για να δείτε το συνολικό κόστος του Συμβολαίου πηγαίνετε στη καρτέλα Σύνολο Προσφοράς Εάν δεν εμφανίζονται Καλύψεις και Ασφάλιστρα τότε θα πρέπει να προσέξετε στο κάτω μέρος της οθόνης στο κουτάκι πληροφοριών που αναγράφονται τα ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΛΑΘΩΝ. Εκεί φαίνονται τα λάθη που έχετε κάνει και γι αυτό δεν σας δίνει Ασφάλιστρα. Τότε πρέπει να πάτε στην Καρτέλα Στοιχεία Συμβολαίου και να διορθώσετε το λάθος που έχει γίνει. Αφού έχετε διορθώσει το λάθος και σας δίνει Καλύψεις και Ασφάλιστρα τότε μπορείτε να κάνετε όποια αλλαγή θέλετε ή να δώσετε εκτύπωση της προσφοράς.

19 Σύγκριση Νοσοκομειακών Προγραμμάτων σελ. 18 Από το αρχικό μενού Ζωή επιλέξτε Σύγκριση Νοσοκομειακών Προγραμμάτων. Στην οθόνη που θα σας εμφανιστεί, συμπληρώστε όλα τα απαραίτητα στοιχεία τιμολόγησης (στοιχεία ασφαλισμένου / στοιχεία προστατευόμενων μελών), και μετά πατήστε το κουμπί «Τιμολόγηση». Η εφαρμογή επεξεργάζεται όλα τα στοιχεία που έχετε δώσει και εμφανίζει στην οθόνη «Νοσοκομειακά» τα αποτελέσματα αναζήτησης. Στην λίστα αποτελεσμάτων βλέπετε όλα τα στοιχεία των τιμολογημένων Νοσοκομειακών Προγραμμάτων που δίνονται σύμφωνα με τα βασικά στοιχεία τιμολόγησης που έχετε δώσει.

20 Σύγκριση Νοσοκομειακών Προγραμμάτων σελ. 19 Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε κάποιο από αυτά εμφανίζεται η ανάλυση του. Τέλος σας δίνεται η δυνατότητα εκτύπωσης συγκριτικού πίνακα παροχών με τα προγράμματα που εσείς θα επιλέξετε. Επιλέξτε τα Νοσοκομειακά Προγράμματα (ανώτατο όριο επιλογών: 5) που θέλετε να συγκρίνετε και πατήστε το κουμπί «Εκτύπωση». ( Ανατρέξτε στο κεφάλαιο «Εκτύπωση Προτάσεων»)

21 Τιμολόγηση Πυρός σελ. 20 Τιμολόγηση Πακέτων Αφού επιλέξετε Εταιρία, Κατηγορία και Πακέτο Ασφάλισης, πρέπει να συμπληρώσετε / επιλέξετε τα στοιχεία κινδύνου (Εμβαδόν, Αξία Ακινήτου, Αξία Περιεχομένου, κτλ.). Συμπληρώνοντας το πεδίο Εμβαδόν και πηγαίνοντας τον κέρσορα στο πεδίο Αξία Ακινήτου, η εφαρμογή αυτόματα σας δίνει την προτεινόμενη αξία του ακινήτου (αφορά ασφάλιση κατοικιών). Εφόσον θέλετε να ασφαλίσετε και το περιεχόμενο, συμπληρώνετε το ποσό στο αντίστοιχο πεδίο. Επιλέξτε όροφο,ιδιότητα (εάν υπάρχει),και Κατασκευή Κτιρίου και στην συνέχεια την Ζώνη Σεισμού και το Έτος Κατασκευής μόνο αν έχετε σκοπό να ασφαλίσετε το κτίριο σε περίπτωση σεισμού. Τέλος διαλέγετε τον τρόπο πληρωμής και ανάλογα με την επιλεγμένη κατηγορία ασφάλισης επιλέγετε αν υπάρχουν μέτρα προστασίας (στις περισσότερες εταιρίες η ύπαρξη μέτρων προστασίας είναι υποχρεωτική). Συνεχίζοντας την Τιμολόγηση επιλέξτε τη χρήση κινδύνου και τη / τις προαιρετικές Καλύψεις από την αντίστοιχη λίστα. Πατώντας το κουμπί Τιμολόγηση η εφαρμογή επεξεργάζεται αυτόματα τα στοιχεία που της έχετε δώσει και σας εμφανίζει τα Ασφάλιστρα ανάλογα με τον επιλεγμένο τρόπο πληρωμής.

22 Τιμολόγηση Πυρός σελ. 21 Συγκριτική Τιμολόγηση Η συγκριτική Τιμολόγηση σας βοηθάει να συγκρίνετε τα Ασφάλιστρα ενός συγκεκριμένου ακινήτου σε παραπάνω από μία εταιρίες. Αφού έχετε τιμολογήσει το ακίνητο σε μία Εταιρία πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς και αυτομάτως η πρόταση αυτή αποθηκεύεται στην λίστα Καταχωρημένες Τιμολογήσεις. Κατόπιν αλλάξτε την Εταιρία, προσέχοντας τα κύρια πεδία Τιμολόγησης να είναι ανάλογα της προηγούμενης πρότασης. Τελειώνοντας και με αυτήν την Εταιρία πατήστε το κουμπί Τιμολόγηση και μετά Προσθήκη Προσφοράς. Αυτήν την διαδικασία ακολουθείτε για όσες εταιρίες θέλετε, πατώντας στο τέλος κάθε Τιμολόγησης το κουμπί Τιμολόγηση και μετά Προσθήκη Προσφοράς. Επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να κάνετε συγκριτική Τιμολόγηση και σε μία μόνο Εταιρία, τιμολογώντας και προσθέτοντας στην λίστα Καταχωρημένες Τιμολογήσεις τα ίδια της τα πακέτα. Αφού έχετε τελειώσει με τις προσθήκες των τιμολογημένων προτάσεων σας, πηγαίνετε στη λίστα Καταχωρημένες Τιμολογήσεις. Στην λίστα αυτή υπάρχουν όλες οι προτάσεις που επιλέξατε να αποθηκεύσετε. Κάνοντας αριστερό κλικ πάνω σε μία από αυτές εμφανίζονται δύο (2) επιλογές : α)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ β)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών. Επιλέγοντας την α)διαγραφή Προσφοράς :χχχχχχχχχ, διαγράφεται από την λίστα η συγκεκριμένη πρόταση. Επιλέγοντας την β)διαγραφή όλων των τιμολογημένων προσφορών, διαγράφονται από την λίστα όλες οι προτάσεις.

23 Τιμολόγηση Πυρός σελ. 22 Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μία καταχωρημένη Τιμολόγηση θα εμφανιστεί ένα παράθυρο προεπισκόπησης με τις Καλύψεις της επιλεγμένης πρότασης. Κάνοντας κλικ πάνω σε μια από τις Καλύψεις εμφανίζεται η περιγραφή της. Κάνοντας κλικ στο κουμπί που υπάρχει δίπλα από το πεδίο Ασφ.Δόσης εμφανίζεται η ανάλυση των ασφαλίστρων. Στη λίστα προαιρετικών καλύψεων υπάρχει περίπτωση να εμφανιστούν κάποιες καλύψεις με χρώμα μπλέ. Οι καλύψεις αυτές θέλουν κεφάλαιο για να τιμολογηθούν. Κάντε κλικ πάνω στο πεδίο Κεφάλαιο της κάλυψης και γράψτε το ποσό.

24 Τιμολόγηση Αστικής Ευθύνης Σκάφους σελ. 23 Αρχίζοντας την Τιμολόγηση Αστικής Ευθύνης Σκάφους πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Εταιρία και τον Τύπο. Σύμφωνα με την επιλογή των δύο (2) παραπάνω πεδίων θα ενεργοποιηθούν / απενεργοποιηθούν τα ακόλουθα πεδία (Ίπποι, Μέτρα, Θέσεις) ανάλογα με το ποια από αυτά θεωρούνται στοιχεία Τιμολόγησης από την επιλεγμένη Εταιρία / Τύπο. Έπειτα επιλέξτε την Διάρκεια Ασφάλισης και το είδος στόλου, συμπληρώστε την Ηλικία και την Αξία Σκάφους και διαλέξτε το Πλήθος Ασφαλιζόμενων Σκαφών(μόνο όταν αφορά ομαδική ασφάλιση). Στη συνέχεια, στον πίνακα Καλύψεις, Κεφάλαια, Ασφάλιστρα, η εφαρμογή επεξεργάζεται αυτόματα τα στοιχεία που τις έχετε δώσει και σας δίνει το σύνολο των ασφαλίστρων χωρίς να κάνετε κάποια περαιτέρω κίνηση. Επίσης σας δίνεται αναλυτικά η υποχρεωτική Αστική Ευθύνη βάση νόμου (Σωματικές Βλάβες, Υλικές Ζημιές, Θαλάσσια Ρύπανση) καθώς και το ποσό Απαλλαγής ασφάλισης.

25 Τιμολόγηση Αστικής Ευθύνης Σκάφους σελ. 24 Εφόσον θέλετε να προσθέσετε κάποια επιβάρυνση στην προσφοράς σας κάνετε κλικ στο παράθυρο Επιβαρύνσεις. Μέσα από τη λίστα που εμφανίζεται επιλέξτε την επιβάρυνση / ιδιότητα που θέλετε. Ο υπολογισμός της γίνεται αυτόματα και ενσωματώνεται στην πρόταση από την στιγμή που την επιλέξετε. Για την προσθήκη μιας προσφοράς στον πίνακα Τιμολογημένες Προσφορές πατήστε το κουμπί Προσθήκη Προσφοράς. Αυτή την διαδικασία ακολουθείτε για όσες Τιμολογήσεις θελήσετε να καταχωρήσετε με σκοπό να τις εκτυπώσετε / συγκρίνετε. Για τον καθαρισμό της λίστας των καταχωρημένων προσφορών πατήστε το κουμπί Καθαρισμός Προσφορών. Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

26 Τιμολόγηση Νομικής Προστασίας σελ. 25 Αρχίζοντας την Τιμολόγηση Νομικής Προστασίας πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Εταιρία και το Προϊόν. Σύμφωνα με την επιλογή του προϊόντος θα ενεργοποιηθούν / απενεργοποιηθούν και τα αντίστοιχα πεδία. Παράδειγμα Α Στην περίπτωση που επιλέξετε προϊόν Νομική Προστασία Οικογένειας πρέπει να επιλέξετε την Κάλυψη στο αντίστοιχο πεδίο που θα ενεργοποιηθεί και να δηλώσετε αν υπάρχει άλλη Κάλυψη ή όχι.

27 Τιμολόγηση Νομικής Προστασίας σελ. 26 Παράδειγμα Β Στην περίπτωση που επιλέξετε προϊόν Νομική Προστασία Επαγγελματιών και Επιχειρήσεων πρέπει να επιλέξετε το Είδος Επιχείρησης στο αντίστοιχο πεδίο που θα ενεργοποιηθεί και να συμπληρώσετε τον αριθμό των Απασχολούμενων.

28 Υπολογισμός Στεγαστικού Δανείου σελ. 27 Υπολογισμός Δανείων Αρχίζοντας τον υπολογισμό Στεγαστικού Δανείου πρέπει πρώτα να επιλέξετε τον σκοπό. Έπειτα συμπληρώστε όλα τα πεδία που βρίσκονται στα Στοιχεία Δανείου (Ποσό Δανείου, Διάρκεια, κτλ). Συνεχίζοντας τον υπολογισμό ακολουθεί η επιλογή Τράπεζας και του αντίστοιχου Προγράμματος. Αφού έχετε συμπληρώσει όλα τα παραπάνω πεδία πατήστε το κουμπί «Υπολογισμός Δόσης». Στο πίνακα «Υπολογισμός» εμφανίζονται : η Διάρκεια, το Επιτόκιο, και η Μηνιαία Δόση για κάθε περίοδο του δανείου αναλυτικά. Στον πίνακα «Όρια / Έξοδα» εμφανίζονται κάποια επιπρόσθετα πληροφοριακά στοιχεία όπως: -Το σύνολο των χρημάτων που θα δοθούν για το δάνειο με υπολογισμένο και τον πληθωρισμό (Παρούσα Αξία) -Το σύνολο των χρημάτων που θα δοθούν για την εξόφληση του δανείου.( Σύνολο Μελλ. Καταβολών) -Το Μέγιστο Ποσό Δανείου που μπορεί να λάβει ο ενδιαφερόμενος -Το Μέγιστο Ποσό Δόσης που επιτρέπεται να δίνει -Τα Συνολικά Έξοδα Τράπεζας και Προσημείωσης. -Bonus Μετρητών (εάν υπάρχει) -Το Επιτόκιο Βάσης Τα παραπάνω είναι υπολογίζονται και προσδιορίζονται με βάση τα στοιχεία Δανείου, Τράπεζας και Προγράμματος.

29 Υπολογισμός Στεγαστικού Δανείου σελ. 28 Συγκριτικό Δανείων Η σύγκριση Δανείων σας βοηθάει να συγκρίνετε ένα δάνειο σε παραπάνω από μία τράπεζες ή και προγράμματα. Αφού έχετε υπολογίσει ένα δάνειο σε μία τράπεζα πατήστε το κουμπί Προσθήκη Πρότασης και αυτομάτως η πρόταση αυτή αποθηκεύεται στην λίστα Προτάσεις. Κατόπιν αλλάζετε την τράπεζα, προσέχοντας τα στοιχεία δανείου να είναι ανάλογα της προηγούμενης πρότασης. Αφού τελειώσετε και σε αυτήν την τράπεζα την Τιμολόγηση πατήστε το κουμπί Προσθήκη Πρότασης. Αυτήν την διαδικασία ακολουθείτε για όσες τράπεζες θέλετε πατώντας στο τέλος κάθε υπολογισμού το κουμπί Προσθήκη Πρότασης. Επιπρόσθετα έχετε την δυνατότητα να κάνετε συγκριτικό υπολογισμό και σε μία μόνο τράπεζα, υπολογίζοντας και προσθέτοντας στην λίστα Προτάσεις τα ίδια της τα προγράμματα. Για την συγκριτική εκτύπωση, επιλέξτε μέσα από την λίστα Προτάσεις αυτές που θέλετε να συγκρίνετε και πατήστε το κουμπί Προσφορά, επιλέξτε την συγκριτική μορφή εκτύπωσης.

30 Υπολογισμός Στεγαστικού Δανείου σελ. 29 Γενικά Έχοντας συμπληρώσει τα στοιχεία Δανείου και πατώντας το κουμπί «Υπολογισμός Δόσης» η εφαρμογή αυτόματα αναλύει όλα τα δεδομένα και σε περίπτωση που τα στοιχεία τα οποία έχετε εισαγάγει δεν πληρούν τις προϋποθέσεις της επιλεγμένης Τράπεζας / Προγράμματος / Σκοπού θα εμφανιστεί ένα ανάλογο μήνυμα προειδοποίησης το οποίο θα εντοπίζει το πρόβλημα και θα προτείνει την αντίστοιχη λύση-εις. Π.χ. αν το εισόδημα στην παραπάνω οθόνη ήταν ,00 και πατούσατε «Υπολογισμός Δόσης» τότε το πρόγραμμα θα σας εμφάνιζε το παρακάτω μήνυμα : Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

31 Υπολογισμός Τοκοχρεολυτικής Δόσης σελ. 30 Το πρόγραμμα αυτό έχει σχεδιαστεί για να σας βοηθάει στον υπολογισμό της Τοκοχρεολυτικής Δόσης ενός Δανείου εφόσον γνωρίζετε : ποσό, διάρκεια και επιτόκιο. Το πρόγραμμα αυτό εξυπηρετεί σε πολλές περιπτώσεις, όπως για τον υπολογισμό μιάς ειδικής προσφοράς ενός στεγαστικού δανείου ή για τον έλεγχο μιάς προσφοράς που διατυπώθηκε προφορικά κτλ. Ο τρόπος λειτουργίας του είναι απλός. Συμπληρώστε τα πεδία : Ποσό Δανείου, Διάρκεια και Επιτόκιο και πατήστε το κουμπί Υπολογισμός.

32 Υπολογισμός Προσωπικού Δανείου σελ. 31 Αρχίζοντας τον υπολογισμό Προσωπικού Δανείου πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Τράπεζα και Είδος Δανείου. Έπειτα εισάγετε το Ποσό Δανείου και την Διάρκεια (το πεδίο Διάρκεια ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται ανάλογα το Είδος Δανείου που έχετε επιλέξει). Τέλος πατήστε το κουμπί «Υπολογισμός Δόσης» και η εφαρμογή επιλέγει αυτόματα το αντίστοιχο πρόγραμμα της επιλεγμένης Τράπεζας και εμφανίζει το Επιτόκιο, την Μηνιαία Δόση ή την Ελάχιστη Μηνιαία Καταβολή και τα Έξοδα Δανείου. Στη περίπτωση που δε βρεθεί πρόγραμμα που να καλύπτει τα δεδομένα σας, εμφανίζεται το παρακάτω μήνυμα : Σε αυτή τη περίπτωση πρέπει να αλλάξετε είτε το ποσό είτε τη διάρκεια. Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

33 Υπολογισμός Leasing σελ. 32 Αρχίζοντας τον υπολογισμό Leasing πρέπει πρώτα να επιλέξετε την Εταιρία. Έπειτα πρέπει να συμπληρώσετε τα ακόλουθα πεδία. Επιλέξτε το Αντικείμενο της χρηματοδοτική μίσθωσης (Ακίνητο / Εξοπλισμός), συμπληρώστε το Κόστος του και διαλέξτε την Διάρκεια. Πατώντας το κουμπί Υπολογισμός υπολογίζονται η Μηνιαία Δόση και τα Έξοδα. Πατώντας το κουμπί Δικαιολογητικά θα σας εμφανιστεί μια σελίδα προεπισκόπησης με όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά που πρέπει να συνοδεύουν την αίτηση.

34 Πελατολόγιο σελ. 33 Εισαγωγή Νέας Επαφής Στο παράθυρο που εμφανίζεται, επιλέγοντας εισαγωγή νέας επαφής, επιλέξτε καταρχήν την κατηγορία του πελάτη (Πελάτης, Συγγενή, Φίλος, V.I.P.) Έπειτα στην καρτέλα στοιχεία Πελάτη καταχωρούμε τα πλήρη στοιχεία του καθώς και κάποια σχόλια / παρατηρήσεις.

35 Πελατολόγιο σελ. 34 Συνεχίζοντας την καταχώρηση και περνώντας στην επόμενη καρτέλα Συμβόλαια για να καταχωρήσετε ένα ή και περισσότερα συμβόλαια πατήστε το κουμπί Καταχώρηση Νέου Συμβολαίου. Στην οθόνη που θα εμφανιστεί σας δίνεται η δυνατότητα να καταχωρήσετε τα πλήρη στοιχεία ενός συμβολαίου καθώς και κάποια σχόλια για το καθένα ξεχωριστά. Στο τέλος κάθε καταχώρησης πατάτε το κουμπί Ενημέρωση για την αποθήκευσή του. Στην περίπτωση που θέλετε να καταχωρήσετε και άλλο συμβόλαιο πατήστε το κουμπί Νέα Καταχώρηση. Τέλος για να επιστρέψετε στην κεντρική οθόνη καταχώρησης νέου πελάτη πατήστε το κουμπί Επιστροφή.

36 Πελατολόγιο σελ. 35 Στην επόμενη και τελευταία καρτέλα Υπενθυμίσεις καταχωρείτε οποιαδήποτε πληροφορία που θα θέλατε να εμφανίζεται στο υπομενού Υπενθυμίσεις / Εορτολόγιο. Τέλος αφού έχετε συμπληρώσει όλα τα επιθυμητά πεδία στις οθόνες Στοιχεία Πελάτη, Συμβόλαια, Υπενθυμίσεις, για την καταχώρηση του πελάτη πατήστε το κουμπί Καταχώρηση.

37 Πελατολόγιο σελ. 36 Προβολή Επαφών Επιλέγοντας το υπομενού Προβολή Επαφών και έχοντας ήδη καταχωρήσει τουλάχιστον έναν πελάτη, πατήστε το κουμπί Προβολή και θα εμφανιστούν όλες οι καταχωρημένες σας επαφές. Σας δίνεται η δυνατότητα προβολής επαφών και με κριτήρια αναζήτησης (όνομα, επίθετο, κατηγορία, πόλη/περιοχή, επάγγελμα, ειδικότητα, εισόδημα) αρκεί να συμπληρώσετε κάποιο από τα παραπάνω πεδία και να πατήσετε προβολή. Κάνοντας κλικ πάνω σε έναν από τους τίτλους της λίστας (Κωδ., Ονομ/ μο, Διεύθυνση, κτλπ.) η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά ή κατά αύξοντα αριθμό, ανάλογα με το πεδίο που έχετε επιλέξει. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια επαφή σας εμφανίζεται η καρτέλα του επιλεγμένου πελάτη με τα πλήρη στοιχεία του καθώς και με δυνατότητες διόρθωσής / διαγραφής του. Πατώντας το κουμπί Εκτύπωση σας εμφανίζεται το παράθυρο Επιλογής Πεδίων Εκτύπωσης. Επιλέξτε τα πεδία που θέλετε να εκτυπώσετε (Μέγιστος αριθμός πεδίων 7) και πατήστε το κουμπί Εκτύπωση. Από τη στιγμή που έχετε επιλέξει ήδη το μέγιστο αριθμό πεδίων (7) και θέλετε να αλλάξετε κάποιο από αυτά, πρέπει πρώτα να απεπιλέξετε το μη επιθυμητό πεδίο και μετά να κάνετε την επιλογή σας.

38 Πελατολόγιο σελ. 37 Υπενθυμίσεις / Εορτολόγιο Επιλέγοντας το υπομενού Υπενθυμίσεις / Εορτολόγιο και έχοντας ήδη καταχωρήσει τουλάχιστον έναν πελάτη, ορίστε το χρονικό διάστημα μεταξύ του οποίου θέλετε να δείτε τα αποτελέσματα και πατήστε το κουμπί Προβολή. Αν υπάρχουν γιορτές, γενέθλια ή και υπενθυμίσεις μέσα στο χρονικό όριο που έχετε δηλώσει, θα εμφανιστούν στη λίστα. Κάνοντας κλικ πάνω σε έναν από τους τίτλους της λίστας (Κωδ., Ονομ/ μο, Ημερομηνία, κτλπ.) η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά ή κατά αύξοντα αριθμό, ανάλογα με το πεδίο που έχετε επιλέξει. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια επαφή σας εμφανίζεται η καρτέλα του επιλεγμένου πελάτη με τα πλήρη στοιχεία του καθώς και με δυνατότητες διόρθωσης / διαγραφής του.

39 Πελατολόγιο σελ. 38 Προβολή Συμβολαίων Επιλέγοντας το υπομενού Προβολή Συμβολαίων και έχοντας ήδη καταχωρήσει τουλάχιστον έναν πελάτη με συμβόλαια, πατήστε το κουμπί Αναζήτηση και θα εμφανιστούν όλα τα καταχωρημένα σας συμβόλαια. Σας δίνεται η δυνατότητα προβολής συμβολαίων και με κριτήρια αναζήτησης όπως το προϊόν, Εταιρία, Αρ.Συμβολαίου κλπ. αρκεί να συμπληρώσετε κάποιο από τα παραπάνω πεδία και να πατήσετε Αναζήτηση. Κάνοντας κλικ πάνω σε έναν από τους τίτλους της λίστας (Προϊόν, Εταιρία, Αρ.Συμβολαίου, κτλπ.) η λίστα ταξινομείται αλφαβητικά ή κατά αύξοντα αριθμό, ανάλογα με το πεδίο που έχετε επιλέξει. Κάνοντας διπλό κλικ πάνω σε μια επαφή, σας εμφανίζεται η καρτέλα συμβολαίων του επιλεγμένου πελάτη με τα πλήρη στοιχεία τους καθώς και με δυνατότητες διόρθωσής / διαγραφής τους.

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας

Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Online Τιμολόγηση Ηλεκτρονική Αίτηση Ασφάλισης Βασικές οδηγίες λειτουργίας Grand Μεσίτες Ασφαλίσεων Α.Ε. Σας καλοσωρίζουμε στο σύστημα Ηλεκτρονικής Τιμολόγησης και Αποστολής Αιτήσεων (συντομ. ΗΤΑΑ) της

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο IRIS... 01. Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο IRIS... 01. Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02 Εισαγωγή... 01 Είσοδος στο IRIS... 01 Επιλογή Πεδίου Ασφάλισης... 02 Προσφορά Ασφάλισης Αυτοκινήτων... 03 Καταχώρηση Στοιχείων Ασφάλισης... 03 Επιλογή Καλύψεων... 04 Δημιουργία Προσφοράς και Ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών

ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών ΕΧPERT INSURANCE Οδηγίες Χρήσης Portal συνεργατών Σας καλωσορίζουμε στο νέο portal των συνεργατών της ΕXPERT ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, έναν δικτυακό χώρο από τον οποίο θα μπορείτε να τιμολογείτε προϊόντα της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 3) Μέθοδος Υποβολής: Συμπλήρωση Φόρμας 3.α) Συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7

Σύντομη περιγραφή 5. Για να ξεκινήσετε 6. Οι οθόνες του προγράμματος 8. Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Σύντομη περιγραφή 5 Για να ξεκινήσετε 6 Εγκατάσταση προγράμματος 6 Δημιουργία κωδικών χρήστη 7 Οι οθόνες του προγράμματος 8 Αρχική οθόνη 8 Στοιχεία ασθενή 9 Εργασίες - Ραντεβού 10 Εικόνες 11 Ημερολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Europe Agent Print

Οδηγός για το Europe Agent Print Οδηγός για το Europe Agent Print Εισαγωγή στην εφαρμογή Agent Print. Σε όλους τους συνεργάτες στέλνεται το login και το password με την υπογραφή της σύμβασης Ανοίγει η οθόνη με τις επιλογές: Καταχώρηση

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Αρχική οθόνη... 3 2. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου Χρήστη... 4 2.1. Οριστικοποίηση της Περιουσιακής Εικόνας... 5 2.2. Καρτέλες

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ)

Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Εγχειρίδιο Χρήσης Προσωποποιημένων Υπηρεσιών Γ.Ε.ΜΗ. (ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ) Έκδοση 2 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 1 Πίνακας περιεχομένων Εισαγωγή... 3 1. Είσοδος στο σύστημα... 3 2. Αρχική Οθόνη Επιχείρησης... 4 2 Τα έγγραφά

Διαβάστε περισσότερα

Manual Χρήσης της εφαρμογής PK Data Software 1.2

Manual Χρήσης της εφαρμογής PK Data Software 1.2 Manual Χρήσης της εφαρμογής PK ipad Σας προσκαλούμε στο πιο σύγχρονο εργαλείο τιμολόγησης των ασφαλιστικών πακέτων της Εθνικής Ασφαλιστικής για tablet. Created & Developed by: PK Data Software 1.2 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Μετά την εγκατάσταση το πρόγραμμα εκτελείται από το ΕΝΑΡΞΗ(START) ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ(PROGRAMS) RENTACAR. Οταν τελειώσει η φόρτωση του προγράμματος, (ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΚΩΔΙΚΟΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ) βλεπουμε την βασική

Διαβάστε περισσότερα

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Benzina v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Benzina που θα εγκατασταθεί είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Κάνοντας διπλό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ. ΣΥΦΑ eοrder ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΝΕΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΟΛΗΨΙΑΣ ΣΥΦΑ eοrder 1. Κάνουμε αποστολή παραγγελίας όπως έχουμε συνηθίσει από το πρόγραμμα του φαρμακείου μας 2. Αυτόματα ανοίγει το πρόγραμμα eοrder και πατάμε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 341/2013 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 341/2013 ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ: 341/2013 Αθήνα, 10/05/2013 ΠΡΟΣ: ΔΙΚΤΥΟ ΠΩΛΗΣΕΩΝ MEGA BROKERS S.A. ΘΕΜΑ: ΝΕΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΛΑΔΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ Αγαπητοί συνεργάτες, Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι ολοκληρώθηκαν με επιτυχία

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ

ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΝΑΛΩΣΙΜΩΝ ΥΛΙΚΩΝ Εισαγωγή γνωματεύσεων διαβητικών υλικών στο internet (eδαπυ) 1. Εισάγουμε τον κωδικό χρήστη και το συνθηματικό για να εισέλθουμε στην εφαρμογή https://apps.ika.gr/econsummedsuppl/faces/login.xhtml.

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN

Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Οδοραµα mobile ΦΟΡΗΤΗ ΤΙΜΟΛΟΓΗΣΗ XVAN Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση:

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΩΝ VLT ΕΚΔΟΣΗ 1.0 Δεκέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Πρόσβαση http://www.cromar.gr/securewithcromar/main.html Εκπαιδευτικά Video: http://www.cromar.gr/pages.php?p_id=145 1 Ευρετήριο Εισαγωγή...3 Δημιουργία νέας πρότασης...4

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Φορέων Υποδοχής Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Φορέας

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037

Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Εκτυπώσεις -> Ενσωματωμένες -> Νέες Μισθολογικές Εκτυπώσεις -> Νέα Μηνιαία Κατάσταση (3 γραμμές) Α3 (Οριζόντια) Α/Α 1037 Πρόκειται για εκτύπωση που απεικονίζει μία ή περισσότερες μισθοδοσίες μηνός, είτε

Διαβάστε περισσότερα

Συνεργείο Αυτοκινήτων

Συνεργείο Αυτοκινήτων Συνεργείο Αυτοκινήτων v2.102, Οκτώβριος 2015 Σύντοµες οδηγίες χρήσης Εισαγωγή Το πρόγραµµα Συνεργείο Αυτοκινήτων έχει σκοπό τη διαχείριση και παρακολούθηση του πελατολογίου, των αυτοκινήτων και των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού (http://www.eof.gr) μέσω του διαθέσιμου προγράμματος πλοήγησης, του υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ

ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ ΥΠ.ΕΣ. -.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟΥ V 1.3 εκέµβριος 2012 Πίνακας Περιεχοµένων 1. Εισαγωγή.. σελ. 3 2. Σύνδεση για πρώτη φορά µε την εφαρµογή 4 3. Είσοδος στην εφαρµογή 9 4. Αναζήτηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΜΕΤΑΠΟΙΗΣΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3

Διαβάστε περισσότερα

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1

Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΤΕΛΩΝ Τ.Α.Π. 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ OPEN TECHNOLOGY SERVICES 1-1 Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ... 1-1 1.1 Τι απαιτείται για τη δημιουργία Νέας Περιόδου... 1-1 1.2 Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου "Σύζευξις" -1-

Εγχειρίδιο διαχείρισης χρηστών και λιστών διανομής για τον Υπεύθυνο Φορέα του Δικτύου Σύζευξις -1- -1- 1 Διαχείριση Χρηστών...3 1.1 Υπηρεσίες...5 1.1.1 Δημιουργία νέου χρήστη...6 1.1.2 Αναζήτηση χρήστη...7 1.1.2 Επεξεργασία στοιχείων χρήστη...8 1.1.3 Δημιουργία /Επεξεργασία mailbox plan...10 1.1.4 Ενεργοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. Σημείωση : Ο ασθενής φεύγει πραγματικά από το κρεβάτι, μόνο όταν το Ιατρικό Εξιτήριο γίνει Διοικητικό από το Γραφείο Κίνησης.

ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ. Σημείωση : Ο ασθενής φεύγει πραγματικά από το κρεβάτι, μόνο όταν το Ιατρικό Εξιτήριο γίνει Διοικητικό από το Γραφείο Κίνησης. ΙΑΤΡΙΚΟ ΕΞΙΤΗΡΙΟ Το Ιατρικό Εξιτήριο ουσιαστικά είναι εντολή ιατρού για έξοδο του ασθενή από το τμήμα νοσηλείας, σε μια συγκεκριμένη ημερομηνία. Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει είναι : Ημερομηνία εξόδου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014

ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 8 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014 ΑΡΧΕΙΟ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΙΧΑΛΟΔΗΜΗΤΡΑΚΗΣ - ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Σολωμού 41, 71306, Ηράκλειο Κρήτης τηλ/φαξ:

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση

Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Πίνακες, περιγράµµατα και σκίαση Οι πίνακες Οι πίνακες είναι ορθογώνια πλαίσια που χωρίζονται σε γραµµές και στήλες. Η τοµή µιας γραµµής µε µια στήλη προσδιορίζει ένα κελί. Τα στοιχεία, που παρουσιάζουµε,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (αποφοίτου) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από την

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0

ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0 ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ Secure With Cromar Web Version 1.0 Πρόσβαση http://www.cromar.gr/securewithcromar/main.html Εκπαιδευτικά Video: http://www.cromar.gr/pages.php?p_id=145 Εισαγωγή... 3 Διαθεσιμότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑΣ Εγχειρίδιο Εφαρµογής Γραµµατειών Περιεχόμενα Πίνακας Εικόνων...3 1. Είσοδος στο σύστημα...5 2. Στοιχεία Γραμματείας...9 3. Μεταπτυχιακά Προγράμματα...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΩΝ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΔΙΕΚΠΕΡΑΙΩΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΟΣΗ 3.0 Δεκέμβιος 2014 1 Περιεχόμενα 1

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης. Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα Σύστημα Διαχείρισης Εκπαίδευσης Εγχειρίδιο Χρήσης Εκπαιδευόμενου Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Σταδίου 5, 10562 Σύνταγμα τηλ.: 210-3689381, 210-3689354 fax:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΠΡΑΣΙΝΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ 2010 Μ.Ο.Δ..ΜΟΝΑΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ Α.Ε. 1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. Εγγραφή στο σύστημα...3 2.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης

Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης -0 Οδηγίες Συμπλήρωσης της Έκθεσης Ολοκλήρωσης H διαδικασία συνοπτικά Κάθε επιχείρηση της οποίας η πρόταση βρίσκεται σε κατάσταση «Σε υλοποίηση», έχει το δικαίωμα να υποβάλει ηλεκτρονικά Έκθεση ολοκλήρωσης.

Διαβάστε περισσότερα

1 Παραστατικών Πωλήσεων

1 Παραστατικών Πωλήσεων Version 2.4.0.0 Κινήσεις 1 Παραστατικών Πωλήσεων Κινήσεις Πωλήσεις Παραστατικά Πωλήσεων Στην αναζήτηση των παραστατικών πωλήσεων πραγµατοποιήθηκε προσθήκη ενός πλήκτρου το οποίο γίνεται ενεργό µόνο για

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης

Οδηγίες Εγκατάστασης Οδηγίες Εγκατάστασης Εισάγετε το DVD στη μονάδα ανάγνωσης DVD του υπολογιστή σας. Περιμένετε λίγα δευτερόλεπτα να εμφανιστεί το παράθυρο εγκατάστασης. Σε περίπτωση που αυτό δεν γίνει αυτόματα, από την

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 6 η OUTLOOK EXPRESS III ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ 6 η OUTLOOK EXPRESS III ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 6 η OUTLOOK EXPRESS III ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ψάχνετε να βρείτε ένα µήνυµα από τα πολλά που έχετε, πώς θα το καταφέρετε αυτό εύκολα και γρήγορα; Θέλετε τα µηνύµατά σας να εµφανίζονται µε βάση την ηµεροµηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ. Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες «Πρόγραμμα κατ οίκον φροντίδας συνταξιούχων», αίτηση συμμετοχής υποψηφίου παρόχου στο πρόγραμμα Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 1.1 Συμβατότητα Browser...

Διαβάστε περισσότερα

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ

Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Οδοραµα mobile ADD-ON ΑΓΟΡΕΣ Όπως βλέπετε, η αρχική οθόνη της εφαρµογής διαθέτει 9 κουµπιά τα οποία σας επιτρέπουν να πλοηγηθείτε σε αυτό. Αρχίζοντας από πάνω αριστερά βλέπετε τα εξής: 1. Τιµολόγηση: Προβολή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΣΗ & ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΣΗ & ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΙΜΟΛΟΓΙΣΗ & ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΚΑΦΩΝ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Έγινε ένας ολοκληρωμένος σχεδιασμός του προγράμματος τιμολόγησης και προσφοράς προγραμμάτων ασφάλισης Σκαφών Αναψυχής

Διαβάστε περισσότερα

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip.

Στο παράθυρο που θα εµφανιστεί πατήστε το κουµπί Unzip. Το αρχείο EstateWeb 4.0.2.exe περιέχει την εγκατάσταση της εφαρµογής σε συµπιεσµένη µορφή. Για αυτό το λόγο θα πρέπει πρώτα να αποσυµπιέσετε τα αρχεία της εγκατάστασης στον σκληρό σας δίσκο. Κάντε διπλό

Διαβάστε περισσότερα

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη.

2. ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ. ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑ: Γενική Λογιστική, Ταμειακή Κατηγορία, Καταχωρούμε την Υπηρεσία που έκανε τη δαπάνη. Οδηγίες για Πρόγραµµα OTS σχετικά µε πληρωµές τιµολογίων. Α ΜΘ, /νση Οικονοµικού, Τµήµα Προϋπολογισµού. Βήµατα που πρέπει να κάνετε: 1. Κατανοµή (ΟΧΙ για Νοµούς). 2. Καταχώρηση της Υπηρεσίας που πραγµατοποίησε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΣΤΟ ΜΗΤΡΩΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΩΝ Ε.Κ.Δ.Δ.Α. Με την επιλογή του συνδέσμου βρίσκεστε στην πρώτη σελίδα της εφαρμογής (Εικόνα 1). Για να ξεκινήσετε την εγγραφή σας στο νέο μητρώο

Διαβάστε περισσότερα

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής

Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Ασφάλειες Database Οδηγίες Χρήσης Εφαρµογής Εφαρµογή ιαχείρισης Ασφαλιστικού Γραφείου-Πρακτορείου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.Γενικά Ταξινόµηση Εναλλαγή µεταξύ των ανοικτών παραθύρων Εξαγωγή εδοµένων Συνηµµένα Αρχεία

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ

Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Σύστημα Κεντρικής Υποστήριξης της Πρακτικής Άσκησης Φοιτητών ΑΕΙ Οδηγός Χρήσης Εφαρμογής Γραφείων Πρακτικής Άσκησης Αφού πιστοποιηθεί ο λογαριασμός που δημιουργήσατε στο πρόγραμμα «Άτλας» ως Γραφείο Πρακτικής,

Διαβάστε περισσότερα

Είσοδος στην εφαρμογή

Είσοδος στην εφαρμογή Είσοδος στην εφαρμογή Για να πραγματοποιηθεί είσοδος στο σύστημα, ο/η ιατρός πρέπει να έχει πραγματοποιήσει αρχικά συναλλαγή με το σύστημα πιστοποίησης των στοιχείων του/της και να έχει παραλάβει μοναδικό

Διαβάστε περισσότερα

Την µείωση της αξίας του οχήµατος Την αλλαγή ασφαλιστικού προγράµµατος Την προσθήκη ή αφαίρεση συγκεκριµένων καλύψεων

Την µείωση της αξίας του οχήµατος Την αλλαγή ασφαλιστικού προγράµµατος Την προσθήκη ή αφαίρεση συγκεκριµένων καλύψεων ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ Τµήµα Έκδοσης Κλάδου Αυτοκινήτων Έκδοση Σεπτέµβριος 2013 ΣΚΟΠΟΣ Η υπηρεσία της Αυτόµατης Μεταβολής Συµβολαίων Αυτοκινήτων επιτρέπει την εύκολη πρόσβαση σε Ανανεωτήρια Συµβόλαια

Διαβάστε περισσότερα

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης

Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης Meridian v1.8.1.23 Βασικές Οδηγίες Χρήσης 1 Οδηγίες Εγκατάστασης Η έκδοση του Meridian είναι συμβατή μόνο με τα λειτουργικά συστήματα Windows 2000/XP ή νεότερα. Γενικά Από τα περιεχόμενα του cd ή από το

Διαβάστε περισσότερα

Αγαπητοί συνεργάτες, sales@ots.gr http://www.ots.gr O P E N T E C H N O L O G Y S E R V I C E S

Αγαπητοί συνεργάτες, sales@ots.gr http://www.ots.gr O P E N T E C H N O L O G Y S E R V I C E S Αγαπητοί συνεργάτες, Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α & Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Π Λ Η Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Η Σ Σας ενημερώνουμε, ότι υπάρχει ήδη διαθέσιμη η νέα έκδοση 2.98.018 της εφαρμογής Μισθοδοσίας & Διαχείρισης Προσωπικού η

Διαβάστε περισσότερα

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3

Σελίδα 1 από 51 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 1 από 51 2015 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 10 Φεβρουαρίου 2015 Έκδοση 1.3 Σελίδα 2 από 51 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας

Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας Πρόσβαση στο ηλεκτρονικό σύστημα μέσω της Διαδικτυακής Πύλης του Οργανισμού ΠΡΟΣΟΧΗ: Εφαρμόζεται μόνο για τις εθνικές τροποποιήσεις αδειών κυκλοφορίας 1. Οδηγείστε στην Διαδικτυακή Πύλη του Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO

Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Οδηγίες χρήσης ιστοσελίδας VOLVO Ρύποι & Τέλη - Προσφορές Η ιστοσελίδα (http://www.volvocalcprices.gr) δηµιουργήθηκε τον Ιούνιο του 2010 ως εργαλείο για την εύρεση της τελικής προτεινόµενης Λιανικής τιµής

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας"

Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας Εγχειρίδιο χρήσης δικτυακού τόπου του προγράμματος, ΆΞΟΝΑΣ 3: "Ποιότητα ζωής στις αγροτικές περιοχές και διαφοροποίηση της αγροτικής οικονομίας" ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Αρχική Οθόνη...2 Εγγραφή Χρήστη...3 Εμφάνιση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ & ΑΔΕΙΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Η Υπηρεσία διαχείρισης αιτήσεων & αδειών προσωπικού δίνει τη δυνατότητα στους συναλλασσόμενους με τη Διοικητική Υπηρεσία του Ιδρύματος να

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης V 1.02

Οδηγίες Χρήσης V 1.02 e-myf εφαρμογή διαχείρισης Συγκεντρωτικής Τιμολογίων σύμφωνο με τον ΚΦΑΣ Οδηγίες Χρήσης V 1.02 Περιεχόμενα Σελίδα Έναρξη εφαρμογής 2 Παραστατικά Εσόδων 2 Συγκεντρωτικά εσόδων 2 Συγκεντρωτικά εξόδων 6 Συγκεντρωτικά

Διαβάστε περισσότερα

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1

«Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Έκδοση 1.1 «Σύστημα ΔΕΠ» ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Έκδοση 1.1 Πίνακας περιεχομένων 1. Λειτουργικότητα Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.1. Δημιουργία Χρήστη Υποψήφιου μέλους ΔΕΠ... 3 1.2. Εισαγωγή Προσωπικών σας Στοιχείων στο Σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra

Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010. Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Μελίσσια, 16 Ιουνίου 2010 Οδηγός Εξαγωγής Συγκεντρωτικών Καταστάσεων ΚΕΠΥΟ από InnovEra Εισαγωγή Αρχείων-Objects για τη συγκεντρωτική ΚΕΠΥΟ (ΜΥΦ) Πριν προχωρήσετε στη διαδικασία της εξαγωγής των συγκεντρωτικών

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής

Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Βασικές Οδηγίες Χρήσης της Εφαρμογής Σύνδεση στην Εφαρμογή Πριν ξεκινήσετε την εργασία σας με το Σύστημα Διαχείρισης Εφαρμογών του ΚΕΠΕΑ πρέπει να συνδεθείτε δίνοντας το username και το password που σας

Διαβάστε περισσότερα

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr

επειδή η επικάλυψη είναι τέχνη B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr B2B HATZIYIANNAKIS b2b.hatziyiannakis.gr ΚΟΥΦΕΤΟΠΟΙΙΑ ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΑΚΗ Α.Ε. www.hatziyiannakis.gr sales@hatziyiannakis.gr / emporiko@hatziyiannakis.gr Β2Β HATZYIANNAKIS 01 Β2Β HATZIYIANNAKIS Επίκεντρο της

Διαβάστε περισσότερα

Βήμα 1 - Επιλογή ενέργειας:

Βήμα 1 - Επιλογή ενέργειας: Βήμα 1 - Επιλογή ενέργειας: Ανοίγοντας το πρόγραμμα καλείστε να επιλέξετε μία από τις τρείς επιλογές Δημιουργία από αποθηκευμένα, Δημιουργία Ανοιγόμενου, Δημιουργία Συρόμενου (εικόνα Νο1). (εικόνα Νο1)

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα

Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα Εγκατάσταση Λογαριασμού Αλληλογραφίας στο ελληνικό Outlook Express Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Εγκατάσταση λογαριασμού 3. Οδηγίες χρήσης 4. Ανάγνωση ελληνικών 1. Εισαγωγή Σ αυτό το εγχειρίδιο αναγράφονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Γνώμων. Εγχειρίδιο Χρήσης

ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Γνώμων. Εγχειρίδιο Χρήσης ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Γνώμων Εγχειρίδιο Χρήσης (c) EΠΑΦΟΣ ΑΘΗΝΑ Σεπτέμβριος 2006 / 1 η Έκδοση Απαγορεύεται η αντιγραφή του παρόντος εγχειριδίου χωρίς την έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ

1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ 1. Εισαγωγή στο ΟΠΣ - ΠΔΕ 1.1 Εισαγωγή 1.1.1 Σύντομη περιγραφή και σκοπός ΟΠΣ Το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα (Ο.Π.Σ.) αποτελεί ένα σύστημα πληροφόρησης και διαχείρισης, η χρήση του οποίου επιβάλλεται

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιασμός των Πινάκων μίας Βάσης Δεδομένων

Σχεδιασμός των Πινάκων μίας Βάσης Δεδομένων Σχεδιασμός των Πινάκων μίας Βάσης Δεδομένων 3 ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Επιλογή τύπου δεδομένων και ιδιότητες πεδίων Δημιουργία πινάκων Συσχετισμός πινάκων ΑΡΧΕΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΕΛΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67

Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 Οδηγίες χρήσης Meridian Order POS Έκδοση 1.0.0.67 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Meridian Order POS Για να πραγματοποιηθεί η εγκατάσταση του Meridian Order POS θα πρέπει να έχετε τα παρακάτω: Ένα υπολογιστή με λειτουργικό

Διαβάστε περισσότερα

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας

Simplifying Complexity. Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Simplifying Complexity Οδηγός Χρήσης Διαδικτυακής Πλατφόρμας Περιεχόμενα 1 Εισαγωγή... 2 2 Οδηγίες Χρήσης... 2 2.1 Πρώτη Εγγραφή στην Πλατφόρμα... 2 2.2 Είσοδος στην Πλατφόρμα...4 2.3 Δημιουργία Καρτέλας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ 1. Γενικά ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΙΣΟΖΥΓΙΩΝ ΚΡΕΑΤΟΣ Η ηλεκτρονική υποβολή των ισοζυγίων κρέατος πραγματοποιείται μέσα από το λογισμικό Άρτεμις του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ. Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΚΑΡΤΑΣ ΦΟΙΤΗΤΗ Εγχειρίδιο Εφαρμογής Γραμματειών Από το ακαδημαϊκό έτος 2011-12 οι φοιτητές των Πανεπιστημίων και Τ.Ε.Ι. της χώρας θα παραλαμβάνουν το Δελτίο Ειδικού Εισιτηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης

Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης Εγχειρίδιο Χρήσης Φορέα Πιστοποίησης ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ Για την είσοδο στην εφαρμογή απαιτείται, 1. Πλοηγός ιστοσελίδων (Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Netscape Navigator), 2. Όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG

Singular Report Generator. Σχ 1 ηµιουργία Καταστάσεων SRG Μια από τις πιο σηµαντικές ανάγκες που αντιµετωπίζει µια επιχείρηση κατά την εγκατάσταση ενός λογισµικού «πακέτου» (Οικονοµικής & Εµπορικής ιαχείρισης), είναι ο τρόπος µε τον οποίο πρέπει να ανταποκριθεί

Διαβάστε περισσότερα

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ

e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα Πιστωτικού Ελέγχου e-mail: creditcontrol.gr@tnt.com Τηλέφωνο: 210-8905800

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποιήσεων προϊόντων ειδικής διατροφής και συμπληρωμάτων διατροφής

Διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποιήσεων προϊόντων ειδικής διατροφής και συμπληρωμάτων διατροφής Διαδικτυακή εφαρμογή για την ηλεκτρονική υποβολή γνωστοποιήσεων προϊόντων ειδικής διατροφής και συμπληρωμάτων διατροφής Εγχειρίδιο Χρήσης Έκδοση 2.0.0 16/06/2015 Έκδοση 2.0.0 1 / 11 Κατάλογος περιεχομένων

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER

Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER Ο ΗΓΙΕΣ DOCUMENT DESIGNER ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εάν δεν επιθυµείτε να χρησιµοποιείτε τις προσχεδιασµένες φόρµες εντύπων της Singular, η εργασία αυτή σας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάζετε φόρµες µε βάση τις οποίες επιθυµείτε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων

Οδηγίες Ηλεκτρονικής Υποβολής Προτάσεων ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ /ΝΣΗ ΜΜΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ» 2007 2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΝΕΩΝ» «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο Thesis... 02. Τα 4 Κύρια πεδία του Thesis... 03. Αναζήτηση στο Χαρτοφυλάκιο... 04. Εκκρεμότητες... 08

Εισαγωγή... 01. Είσοδος στο Thesis... 02. Τα 4 Κύρια πεδία του Thesis... 03. Αναζήτηση στο Χαρτοφυλάκιο... 04. Εκκρεμότητες... 08 Εισαγωγή... 01 Είσοδος στο Thesis... 02 Τα 4 Κύρια πεδία του Thesis... 03 Αναζήτηση στο Χαρτοφυλάκιο... 04 Εκκρεμότητες... 08 Φάκελος Εγγράφων Συνεργάτη... 10 Αναζήτηση Εκκρεμοτήτων... 12 Πρότυπα Αιτήσεων...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΜΥΦ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ. Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 2014 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ Είδος Εγγράφου Εγχειρίδιο Χρήσης ΜΥΦ Ημερομηνία 14 Ιανουαρίου 2014 Έκδοση 1.1 Περιεχόμενα 1.0 Αυθεντικοποίηση χρηστών... 4 2.0 Αρχική Οθόνη... 6 1.1 Αλλαγή...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης του PowerSuite Το PowerSuite είναι η ολοκληρωμένη λύση απόδοσης για τον υπολογιστή σας. Ενσωματώνοντας το RegistryBooster, το DriverScanner και το SpeedUpMyPC σε ένα ενιαίο περιβάλλον εργασίας σάρωσης, το PowerSuite

Διαβάστε περισσότερα

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά

MANAGER SIDE BAR. Μία άλλη λειτουργία είναι το ξυπνητήρι. Μπορείτε να ορίσετε τον χρόνο υπενθύμισης. Μετά την λήξη του χρόνου θα ειδοποιηθείτε ηχητικά MANAGER SIDE BAR Η Manager side bar είναι μία εφαρμογή σχεδιασμένη να προσφέρει μια σειρά από λειτουργίες και ευκολίες σε κάθε χρήστη Η/Υ προχωρημένο ή αρχάριο. Βασική λειτουργία της εφαρμογής είναι ότι

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Παγίων Στοιχείων

ιαχείριση Παγίων Στοιχείων Εισαγωγή Το εγχειρίδιο αυτό αναφέρεται στην οργάνωση και διαχείριση των παγίων στοιχείων της εταιρίας σας. Η εφαρµογή τηρεί όλα τα βασικά στοιχεία των παγίων, σας επιτρέπει να παρακολουθείτε κάθε πάγιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb)

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Π.Σ. ΦΟΙΤΗΤΟΛΟΓΙΟΥ- ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΑ (ClassWeb) 1. Είσοδος στην υπηρεσία ClassWeb Στη κεντρική σελίδα της υπηρεσίας στα πεδία Όνομα Χρήστη και Κωδικός πρόσβασης πληκτρολογούμε τα στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ

Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Έκδοση νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ από το ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ Η έκδοση 3.20.21 του ACADEMIA FINANCIALS ΕΣΟΔΑ ΕΞΟΔΑ υποστηρίζει την έκδοση της νέας Μηνιαίας Κατάστασης ΜΥΦ, η οποία πρέπει να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΜΗΤΡΩΟ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΑΞΙΟΛΟΓΗΤΩΝ / ΕΛΕΓΚΤΩΝ Ν.3908/2011 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1.Εγγραφή στο σύστημα...3 2. Είσοδος στο σύστημα...4 3. Υποβολή Αίτησης...6

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Το Microsoft Word 2013 έχει διαφορετική εμφάνιση από προηγούμενες εκδόσεις. Γι αυτό το λόγο, δημιουργήσαμε αυτόν τον οδηγό για να ελαχιστοποιήσουμε την καμπύλη εκμάθησης. Γραμμή

Διαβάστε περισσότερα

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227

Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Η. ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... 227 1. ΓΕΝΙΚΑ... 227 2. ΓΕΝΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ... 228 3. ΠΕΛΑΤΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ... 230 4. ΑΞΙΟΓΡΑΦΑ... 232 4. ΑΣΦΑΛΕΙΑ... 232 copyright DATA COMMUNICATION ΠΙΘΑΝΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ Η.

Διαβάστε περισσότερα

Document Scanning System Ιανουάριος, 2014

Document Scanning System Ιανουάριος, 2014 Document Scanning System Ιανουάριος, 2014 Το DSS, είναι ένα ολοκληρωμένο συστημα διαχείρισης ψηφιοποίησης εγγράφων, αφού εκτός από την διαδικασία ψηφιοποίησης των εγγράφων, αρχειοθετεί και μία σειρά δεδομένων

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ Έκδοση 1.0, Ιούνιος 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΛΙΣΤΑ ΣΧΗΜΑΤΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Καταχώριση προγράμματος κατάρτισης στο σύστημα του ΛΑΕΚ 0,45%

Καταχώριση προγράμματος κατάρτισης στο σύστημα του ΛΑΕΚ 0,45% Εισαγωγή: Έχοντας ολοκληρώσει τη διαδικασία καταχώρισης των στοιχείων της επιχείρησης στο σύστημα του ΟΑΕΔ, μπορείτε να ξεκινήσετε να υποβάλλετε προγράμματα κατάρτισης. Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (επιχείρησης) στο Mathiteia4u

Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (επιχείρησης) στο Mathiteia4u Εγχειρίδιο λειτουργιών χρήστη (επιχείρησης) στο Mathiteia4u Μέσω της ηλεκτρονικής πύλης www.mathiteia4u.gov.gr δίνεται πρόσβαση σε ένα νέο πρόγραμμα για την στήριξη νέων που έχουν μόλις αποφοιτήσει από

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης

Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9. Οδηγίες Χρήσης Εφαρμογή Ηλεκτρονικής Υποβολής Δηλώσεων Ε9 Οδηγίες Χρήσης Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Πρόσθετα Πεδία για την υποβολή δήλωσης Ε9 έτους 2013... 5 3. Αρχική οθόνη... 8 4. Αρχική Οθόνη Πιστοποιημένου

Διαβάστε περισσότερα

Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του

Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του Easy-Booking.gr Βήματα Συνεργάτη για την επιτυχή καταχώρηση και παρακολούθηση των υπηρεσιών του Μέσα από τις παρακάτω οδηγίες οι συνεργάτες μετά από την ορθή αποστολή email θα μπορέσουν να καταχωρήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης Photo Album Αναλυτικός οδηγός χρήσης: Photo Album Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail & web

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 -

Εγχειρίδιο Χρήστη. Ιούνιος 2009. Σελίδα - 1 - Εγχειρίδιο Χρήστη Ιούνιος 2009 Σελίδα - 1 - 1 Γενικά Η εφαρμογή Intelsoft Hotel (IS HOTEL) αφορά τη διαχείριση μίας μικρής ξενοδοχειακής μονάδας και επιτρέπει τη διαχείριση : των δωματίων και των πελατών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΘΟΝΗ 1. Σελίδα 1 από 14

ΟΘΟΝΗ 1. Σελίδα 1 από 14 ΟΘΟΝΗ 1 Πληκτρολογήστε την διεύθυνση https://www.infotestexams.gr/manager στον Internet Explorer για να εµφανιστεί η παραπάνω οθόνη (Οθόνη 1). ηλαδή, η οθόνη του κεντρικού διαχειριστικού συστήµατος, όπου

Διαβάστε περισσότερα