e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ"

Transcript

1 e-invoicing Eγχειρίδιο χρήσης Online Billing µε την ΤΝΤ

2 Για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία, παρακαλούμε όπως επικοινωνήσετε με το τμήμα Πιστωτικού Ελέγχου Τηλέφωνο: Περιεχόμενα Καλώς ορίσατε στο Οnline Billing 3 Εγγραφείτε στο Online Billing 4 einvoicing & epayment 10 Εισαγωγή στο Σύστημα 11 Πρόσβαση στα νέα σας τιμολόγια 13 Αναζήτηση και ταξινόμηση 15 Πληρωμή τιμολογίων 17 Δείτε αντίγραφα λογαριασμών σας 22 Αμφισβήτηση τιμολογίου 25 Προσθήκη επιπλέον λογαριασμών 29 Αλλαγή κωδικού πρόσβασης 31 Ακύρωση εγγραφής 33 Προδιαγραφές 34

3 καλώς ορίσατε Online Billing με την TNT Η διαχείριση μπορεί να είναι μία χρονοβόρος διαδικασία. Όταν έχετε χιλιάδες πράγματα που πρέπει να κάνετε, το τελευταίο πράγμα που χρειάζεστε είναι ένα σωρό χαρτιά που πρέπει να αρχειοθετηθούν. Η ταχύτητα και η απλότητα είναι ό, τι χρειάζεστε. Έτσι, για να κάνουμε τη ζωή σας πιο εύκολη, έχουμε αναπτύξει ένα ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης που σας επιτρέπει να διαχειρίζεστε όλους τους λογαριασμούς σας -τιμολόγια, πιστώσεις, αντίγραφα λογαριασμών και πληρωμές μόνο με λίγα κλικ. Είναι έξυπνο, είναι γρήγορο και πολύ «πράσινο». Τίποτα δεν θα μπορούσε να είναι απλούστερο. Αυτός ο οδηγός σας λέει όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τη χρήση της Online Billing ηλεκτρονικής πλατφόρμας της ΤΝΤ -τον πιο αποτελεσματικό τρόπο για τη διαχείριση των λογαριασμών σας.

4 εγγραφείτε στο Online Billing με την ΤΝΤ Εγγραφείτε στο Online Billing με την TNT, είναι γρήγορο και εύκολο. 1. Πληροφορίες εγγραφής Επισκεφθείτε επιλέξτε Οnline Billing από τo μενού «Εργαλεία». Αυτό θα σας μεταφέρει στη σελίδα σύνδεσης Online Billing. Τώρα απλά κάντε κλικ στην επιλογή για να εγγραφείτε και να ακολουθήσετε τέσσερα απλά βήματα. Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία του προσωπικού κωδικού σας, συμπεριλαμβανομένων, του ονόματος χρήστη, του κωδικού πρόσβασης και της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης. Επιλέξτε τη γλώσσα σας και πληκτρολογήστε τον κωδικό συνεργασίας σας με την TNT. Η τοποθεσία θα είναι ήδη επιλεγμένη. Η ηλεκτρονική διεύθυνση ( ) επικοινωνίας είναι η ηλεκτρονική διεύθυνση που επιθυμείτε να επικοινωνούμε μαζί σας μόλις ολοκληρωθεί η εγγραφή σας στο σύστημα Online Biller. Αυτή η ηλεκτρονική διεύθυνση ( ) θα αντιγραφεί σε όλα τα υπόλοιπα πεδία της φόρμας εγγραφής ως προεπιλογή. Το όνομα χρήστη πρέπει να είναι μοναδικό στα συστήματα μας και θα πρέπει να περιλαμβάνει μεταξύ έξι και πενήντα χαρακτήρες. Συνιστάται να χρησιμοποιείτε μια γενική ηλεκτρονική διεύθυνση ( ) για το όνομα χρήστη σας. Ο κωδικός πρέπει να περιέχει γράμματα και αριθμητικούς χαρακτήρες και θα πρέπει να είναι τουλάχιστον έξι χαρακτήρες. Μόλις έχετε συμπληρώσει όλα τα υποχρεωτικά πεδία με κόκκινο αστερίσκο, κάντε κλικ στο κουμπί «Συνέχεια».

5 εγγραφείτε για το Online Billing με την TNT 2. Eγγραφή Παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι έχετε στα χέρια σας ένα τιμολόγιο που είναι έως και 3 μήνες παλιό. Στη συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και επιβεβαιώστε την κατάστασή του, συμπληρώνοντας τον αριθμό του τιμολογίου και το συνολική αξία αυτού.

6 εγγραφείτε στοonline Billing με την TNT 2. Εγγραφή Εάν έχετε περισσότερους από έναν λογαριασμούς, επαναλάβετε τη διαδικασία και αφού έχετε προσθέσει όλους τους λογαριασμούς σας, κάντε κλικ στο κουμπί «Επιβεβαίωση».

7 Εγγραφείτε στοonline Billing με την TNT 3. Όροι και Συνθήκες Μεταφοράς της ΤΝΤ Πρέπει να αποδεχτείτε τους Όρους και Συνθήκες Μεταφοράς της ΤΝΤ, κάνοντας κλικ στο πλαίσιο. Κάντε κλικ στο κουμπί «Συμφωνώ» για να ολοκληρώσετε την εγγραφή σας.

8 εγγραφείτε στοonline Billing με την TNT 4. Επιβεβαίωση Έχετε εγγραφεί με επιτυχία στο Οnline Billing της ΤΝΤ. Μπορείτε να εκτυπώσετε τα στοιχεία της εγγραφής σας κάνοντας κλικ στην επιλογή «Εκτύπωση στοιχείων επιβεβαίωσης». Θα λάβετε σύντομα ένα για την ενεργοποίηση των στοιχείων σύνδεσής σας.

9 εγγραφείτε στοonline Billing με την ΤΝΤ 5. Καλώς ορίσατε στο Online Billing Απλά κάντε κλικ στον σύνδεσμο μέσα στο μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( ) που έχετε λάβει, εντός 24 ωρών από την παραλαβή του . Εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασης για να ενεργοποιήσετε με επιτυχία την εγγραφή σας.

10 einvoicing epayment και Το σύστημα Online Billing της TNT κάνει το επίπονο έργο επεξεργασίας των τιμολογίων και τη συμφωνία των λογαριασμών πολύ ευκολότερα. Με λίγα μόνο κλικ μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες του λογαριασμού σας χωρίς να χρειάζεται να χάνετε χρόνο ψάχνοντας για τα τιμολόγια σε αρχειοθήκες ή να συμπληρώνετε τα δεδομένα με μη αυτόματο τρόπο. Λαμβάνετε τα τιμολόγια σας online Λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω μόλις εκδίδονται νέα τιμολόγια Κατεβάζετε τα τιμολόγια και τα αντίγραφα λογαριασμών σε PDF ή Excel Πρόσβαση σε τιμολόγια και αντίγραφα λογαριασμών 24/7/365 Πληρωμή τιμολογίων online Δημιουργία και παρακολούθηση των αιτημάτων σας για έκδοση πιστωτικών τιμολογίων

11 εισαγωγή στοonline Billing με την ΤΝΤ Υπάρχουν διάφοροι τρόποι μέσω των οποίων μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συστήματος Online Billing. Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα επιλέγοντας Online Billing από το μενού «Εργαλεία» και θα οδηγηθείτε στην ιστοσελίδα του Online Billing. Μπορείτε να επισκεφθείτε απευθείας https://common.tnt.com/financelogin/login.html Επίσης, όταν σας ενημερώσουμε ότι ένα τιμολόγιο έχει αναρτηθεί στο λογαριασμό σας, μπορείτε να κάνετε κλικ στο σύνδεσμο (link)που θα περιλαμβάνεται στο που έχετε λάβει. Στη συνέχεια, απλά εισάγετε το όνομα χρήστη και τον κωδικό πρόσβασής σας και κάντε κλικ στο κουμπί σύνδεσης. Αν έχετε ξεχάσει το όνομα χρήστη ή τον κωδικό πρόσβασης σας, απλά κάντε κλικ στο «Ξεχάσατε τον κωδικό πρόσβασης;» και θα σας αποσταλεί στην ηλεκτρονική διευθύνση(όπου το όνομα χρήστη είναι το σας) ή στην οποία λαμβάνετε τις ειδοποιήσεις σας. Σε περίπτωση που δεν έχουμε την ηλεκτρονική σας διεύθυνση ( ), θα το αποστείλουμε στην ομάδα των εγγεγραμμένων χρηστών της εταιρείας σας.

12 εισαγωγή στοonline Billing με την ΤΝΤ Μόλις συνδεθείτε, μπαίνετε στην κεντρική σελίδα του Οnline Billing. Kάνοντας κλικ στο Ηλεκτρονική Πληρωμή μπορείτε να εξοφλήσετε τα τιμολόγιά σας μέσω onlineσύνδεσης (πιστωτική κάρτα επί του παρόντος), να δείτε τα αντίγραφα των λογαριασμών σας ή να δημιουργήσετε και να παρακολουθείτε την πρόοδο των αιτημάτων σας επί πιστωτικών τιμολογίων. Κάνοντας κλικ στο Ηλεκτρονική Τιμολόγηση, μπορείτε να δείτε όλα τα τιμολόγια και πιστωτικά σας για τις τελευταίες 26 εβδομάδες σε διάφορες κοινές μορφές.

13 πρόσβαση στα νέα σας τιμολόγια Εμφάνιση Εγγράφων Μόλις έχετε επιλέξει ηλεκτρονική τιμολόγηση(e-invoicing) μετά την σύνδεση, μια λίστα με τα νέα τιμολόγια και πιστωτικά σημειώματα θα εμφανιστεί αυτόματα. Μπορείτε να τα δείτε αυτά, όπως: PDF αρχείο:αυτό είναι ένα αντίγραφο του πραγματικού τιμολογίου, που περιέχει ακριβώς τις ίδιες πληροφορίες με το αρχικό τιμολόγιο και μπορεί να εκτυπωθεί, να αποσταλεί ηλεκτρονικά μέσω ή φαξ. A ρχείο Δεδομένων(CSV, XLS ήxml). Το συγκεκριμένο αρχείο μπορεί να εισαχθεί απευθείας στο δικό σας λογισμικό /σύστημα. Για να δείτε το αρχείο με τη μορφή που θέλετε, απλά κάντε κλικ στο αντίστοιχο εικονίδιο. Αν θέλετε να κατεβάσετε μια σειρά διαφορετικών τιμολογίων (μέχρι δέκα το πολύ), απλά επιλέξτε τις μορφές αρχείων που χρειάζεστε, κάντε κλικ στο κουμπί «Κατέβασμα επιλεγμένων» και αυτό θα δημιουργήσει ένα αρχείο zip. Μόλις ένα τιμολόγιο έχει κατεβεί ή το δείτε, το αρχείο αυτόματα θα μεταφερθεί στο φάκελο του «Όλα τα παραστατικά» της ιστοσελίδας.

14 πρόσβαση στα νέα τιμολόγια σας Αφαίρεση Για να διαγράψετε έγγραφα από τα «Νέα Παραστατικά", απλά επιλέξτε αυτό που θέλετε να καταργήσετε και κάντε κλικ στο «Αφαίρεση από Νέα Τιμολόγια». Αυτό θα σημειώσει το τιμολόγιο ως διαβάσμένο και θα το μεταφέρει στην ενότητα «Όλα τα παραστατικά».

15 αναζήτηση και ταξινόμηση Αναζήτηση Όταν θα χρειαστεί να αναζητήσετε ένα έγγραφο που έχετε ήδη δει, κάντε κλικ στο «Όλα τα παραστατικά». Θα είστε σε θέση να κάνετε αναζήτηση με: Κωδικό πελάτη (Αccount Number) Αριθμό τιμολογίου Ημερομηνία τιμολογίου Tύπος Παραστατικού

16 αναζήτηση και ταξινόμηση Ταξινόμηση Μπορείτε να οργανώσετε τα τιμολόγιά σας με αύξουσα ή φθίνουσα σειρά ανάλογα με: Κωδικός πελάτη (Account Number) Αριθμός τιμολογίου Ημερομηνία τιμολογίου Tύπος Παραστατικού Αξία Ημερομηνία λήξης Κάντε κλικ στην σχετική επικεφαλίδα στήλης, μία φορά για αύξουσα σειρά ή δύο φορές για φθίνουσα σειρά. earchiving Hλεκτρονική Αρχειοθέτηση Η ηλεκτρονική τιμολόγηση (e-invoicing)σας επιτρέπει να αποθηκεύσετε πληροφορίες τιμολογίων διάρκειας 26 εβδομάδων από την ημερομηνία καταχώρησης. Μετά από 26 εβδομάδες, το παλαιότερο τιμολόγιο θα διαγραφεί, οπότε θα πρέπει να θυμάστε να κατεβάζετε και να αποθηκεύετε τα αρχεία που χρειαζεστε να κρατήσετε στο σύστημά σας.

17 πληρωμή των τιμολογίων σας epayment Απο την ιστοσελίδα του συστήματος Online Billing, επιλέξτεηλεκτρονική Πληρωμή για την πληρωμή των τιμολογίων σας οnline (πιστωτική κάρτα),δείτε και κατεβάστε τα αντίγραφα των λογαριασμών σας, καταχωρήστε αίτημα αμφισβήτησης τιμολογίου και παρακολουθήστε την εξέλιξή του. Επιλογή τιμολογίου Επιλέξτε τα τιμολόγια και τα τυχόν σχετικά πιστωτικά τιμολόγια που επιθυμείτε να πληρώσετε. Αν θέλετε να πραγματοποιήσετε μερική πληρωμή, αλλάξτε το ποσό της πληρωμής για το επιλεγμένο τιμολόγιο στο πεδίο ποσό πληρωμής. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια.

18 πληρωμή των τιμολογίων σας Τρόπος Πληρωμής Επιλέξτε τον τρόπο πληρωμής σας από την αναπτυσσόμενη λίστα. Στη συνέχεια, επιλέξτε το προϊον πληρωμής σας από την αναπτυσσόμενη λίστα. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια πληρωμής.

19 πληρωμή των τιμολογίων σας Στοιχεία πληρωμής Εισάγετε τα στοιχεία πληρωμής σας σχετικά με τη μέθοδο πληρωμής που έχετε επιλέξει. Κάντε κλικ στο κουμπί Συνέχεια / Continue Από αυτή την οθόνη μεταφέρεστε στο απολύτως ασφαλές και εγκεκριμένο περιβάλλον ηλεκτρονικών πληρωμών της εταιρίας Global Collect για την διαχείριση της πληρωμής σας. Η γλώσσα επικοινωνίας μέχρι το πέρας της διαχείρισης είναι τα Αγγλικά.

20 πληρωμή των τιμολογίων σας Έγκριση Πληρωμής Παρακαλούμε όπως περιμένετε, καθώς ολοκληρώνεται η διαδικασία έγκρισης πληρωμής. Είστε στο απολύτως ασφαλές και εγκεκριμένο περιβάλλον ηλεκτρονικών πληρωμών της εταιρίας Global Collect για την διαχείριση της πληρωμής σας. Η γλώσσα επικοινωνίας μέχρι το πέρας της διαχείρισης είναι τα Αγγλικά.

21 πληρωμή των τιμολογίων σας Επιβεβαίωση Μια επιβεβαίωση της πληρωμής θα εμφανιστεί μόλις η πληρωμή σας έχει εγκριθεί, εμφανίζονταςτοναριθμό αναφοράς της πληρωμής σας. Παρακαλούμε εκτυπώστε την επιβεβαίωση της πληρωμής για το αρχείο σας. Είστε στο απολύτως ασφαλές και εγκεκριμένο περιβάλλον ηλεκτρονικών πληρωμών της εταιρίας Global Collect για την διαχείριση της πληρωμής σας. Η γλώσσα επικοινωνίας μέχρι το πέρας της διαχείρισης είναι τα Αγγλικά. Κάντε κλικ πίσω για να επιστρέψετε στη σελίδα με τα ανοικτά τιμολόγια.

22 δείτετους εξοφλημένους λογαριασμούς Εξοφληθέντα Τιμολόγια Κατεβάστε Στοιχεία Πληρωμής Για να δείτε τα τιμολόγια που έχουν ήδη πληρωθεί, επιλέξτε την κατάσταση «Επεξεργασμένο» και το χρονικό διάστημα που θέλετε να προβάλετε και στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί Εύρεση. Αν θέλετε να κατεβάσετε τη λίστα με τα τιμολόγια που πληρώθηκαν στο παρελθόν, απλά κάντε κλικ στο κουμπί Εξαγωγή αρχείου. Στη συνέχεια θα σας ζητηθεί να κατεβάσετε τον κατάλογο σε ένα αρχείο CSV. Για να δείτε στοιχεία πληρωμών σας, απλά κάντε κλικ στο ήδη πληρωμένο ποσό του τιμολογίου το οποίο επιθυμείτε να ελέγξετε.

23 δείτε άνοιγμα αρχείων Άνοιγμααρχείων ΑναλυτικήΠερίληψη Κατέβασμααρχείων Μπορείτε να οργανώσετε τα τιμολόγια σας με αύξουσα ή φθίνουσα σειρά ανάλογα με: Αναφορά Ημερομηνία αναφοράς Αριθμός εγγράφου Ποσό Για να εμφανίσετε όλα τα ανοιχτά αρχεία σας σε μία ενοποιημένη λίστα, απλά κάντε κλικ στην Λεπτομερή Προβολή. Αν θέλετε να κατεβάσετε τη λίστα των ανοικτών αρχείων, απλά κάντε κλικ στο Λεπτομερής Προβολή. Στη συνέχεια θα έχετε τις επιλογές για να το κατεβάσετε σε μορφή Excel ή CSV. Η επιλογή για να εκτυπώσετε είναι επίσης διαθέσιμη στην προβολή λεπτομερειών.

24 δείτε υπόλοιπα και σχετικά στοιχεία Υπόλοιπα Αναλυτική Περίληψη Εμφάνιση/ Απόκρυψη Πωλήσεων Επιλέξτε την Οικονομική χρήση. Για να δείτε τα παραστατικά που συνθέτουν κάθε περίοδο, κάντε κλικ πάνω στο ποσό χρέωσης, πίστωσης ή υπολοίπου. Εάν επιθυμείτε να δείτε μία αντίστοιχη κολώνα η οποία εμφανίζει την αξία των πωλήσεων για κάθε μήνα, τότε επιλέξτε Εμφάνιση Πωλήσεων στο σχετικό μενού.

25 Περιπτώσεις διαφορών τιμολογίου και παρακολούθησης της εξέλιξής του Eπιλογή τιμολογίου Επιλογή Eκκρεμή τιμολόγια από το κεντρικό μενού. Επιλέξτε Ενέργεια για το επιλεγμένο τιμολόγιο, το οποίο αμφισβητείτε ήυπάρχει διαφορά.

26 Περιπτώσεις διαφορών τιμολογίου και παρακολουθήση της εξέλιξής του Λεπτομέρειες τιμολογίου προς αμφισβήτηση Επιλέξτε ένα λόγο (αιτία) από την αναπτυσσόμενη λίστα και πληκτρολογήστε λεπτομερείς παρατηρήσεις /σχόλια στο πεδίο ελεύθερου κειμένου. Παρακαλούμε όπως προσδιορίσετε την αποστολή που αμφισβητείτε/έχετε διαφορά στο τιμολόγιό σας. Στη συνέχεια, κάντε κλικ στο κουμπί «Αποστολή».

27 Περιπτώσεις διαφορών τιμολογίου και παρακολουθήση της εξέλιξής του Επιβεβαίωση δημιουργίας διαφοράς τιμολογίου Θα λάβετε μια επιβεβαίωση ότι το αίτημα / περίπτωση διαφοράς τιμολογίου έχει δημιουργηθεί. Για να παρακολουθείτε την εξέλιξή του, κάντε κλικ στο «Περιπτώσεις Διαφορών» στο μενού.

28 Περιπτώσεις διαφορών τιμολογίου και παρακολουθήση της εξέλιξής του Περιπτώσεις Διαφορών Για να δείτε όλες τις περιπτώσεις διαφορών που έχετε καταχωρήσει, επιλέξτε στην κατάσταση «Σύνολο» και το χρονικό διάστημα που θέλετε να προβάλετε και, στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί «Εύρεση». Για να προβάλετε μόνο περιπτώσεις διαφορών που είναι σήμερα ανοικτές, επιλέξτε την κατάσταση «Άνοιγμα» και το χρονικό διάστημα που θέλετε να προβάλετε και, στη συνέχεια κάντε κλικ στο κουμπί «Εύρεση». Λεπτομέρειες περίπτωσης διαφοράς τιμολογίου Για να εμφανίσετε τις λεπτομέρειες της περίπτωσης διαφοράς, ή να στείλετε ένα μήνυμα στην TNT όσον αφορά μια περίπτωση διαφοράς, κάντε κλικ στο ID Περίπτωσης της συγκεκριμένης περίπτωσης διαφοράς.

29 προσθήκη επιπλέον λογαριασμών Προσθήκη λογαριασμών Για να προσθέσετε περισσότερους λογαριασμούς στο ίδιο όνομα χρήστη του συστήματος «Online Billing παρακαλούμε όπως επιλέξετε Διαχείριση κωδικού πελάτη από τη σελίδα του Online Billing. Επιλέξτε «Καταχώρησηεπιπλέον κωδικού πελάτη». Διαγραφή λογαρισμού Από αυτή τη σελίδα μπορείτε επίσης να αφαιρέσετε ένα λογαριασμό από το όνομα χρήστη σας. Απλά επιλέξτε τον αριθμό λογαριασμού που θέλετε να καταργήσετε και κάντε κλικ στο κουμπί «Διαγραφή κωδικού πελάτη». Για να επιστρέψετε στη σελίδα Online Billing, κάντε κλικ στην επιλογή «Ακύρωση».

30 προσθήκη επιπλέον κωδικών Στοιχεία κωδικού Παρακαλώ βεβαιωθείτε ότι έχετε στα χέρια σας ένα τιμολόγιο που είναι έως και 3 μήνες παλιό. Στη συνέχεια συμπληρώστε τα στοιχεία του λογαριασμού σας και επιβεβαιώστε τα στοιχεία πελάτη, συμπληρώνοντας τον αριθμό του τιμολογίου και τη συνολική αξία του. Κάντε κλικ στο κουμπί «Εισαγωγή/Προσθήκη κωδικού πελάτη».

31 αλλαγή κωδικού πρόσβασης Αλλαγή κωδικού πρόσβασης Για να αλλάξετε τον κωδικό πρόσβασής σας, επιλέξτε «Διαχείριση κωδικού πρόσβασης» από τη σελίδα του Online Billing. Στη συνέχεια επιλέξτε «Αλλαγή κωδικού πρόσβασης».

32 αλλαγή κωδικού πρόσβασης Αλλαγή κωδικού πρόσβασης Εισάγετε τον υπάρχοντα κωδικό πρόσβασης, και στη συνέχεια εισάγετε το νέο κωδικό πρόσβασης δύο φορές. Κάντε κλικ στο κουμπί Αποθήκευση.

33 ακύρωση εγγραφής στο Online Billing Ακύρωση εγγραφής Για να ακυρώσετε την εγγραφή σας στο Online Billing, επιλέξτε «Διαχείριση κωδικού πρόσβασης» από τη σελίδα του Online Billing. Στη συνέχεια, επιλέξτε "Ακύρωση εγγραφής» και επιβεβαιώστε την ακύρωσή σας.

34 προδιαγραφές Υπάρχουν μια σειρά από προδιαγραφές προκειμένου να λειτουργεί το σύστημα Online Billing. Απαιτούμενα: Web browsers Τελευταία έκδοση Microsoft Internet Explorer 7μεταγενέστρο και Firefox 3 Για να δείτε τα τιμολόγια σε PDFμορφή Adobe Acrobat v9.0 και Adobe Reader v8.0 Για να κατεβάζετε αρχεία Microsoft Excel 97 και μεταγενέστερο Ελάχιστες απαιτήσεις: Windows 95, NT4, 98, Me, 2000 or XP Professional Processor 500 MHz RAM 64 Mbytes Display 800x600 screen resolution and 16-bit colour

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη

ACS Connect. Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web. Έκδοση Οκτώβριος 2011. Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη ACS Connect Εφαρμογή διαχείρισης αποστολών μέσω web Έκδοση Οκτώβριος 2011 Οδηγίες Εγκατάστασης & Εγχειρίδιο χρήστη Περιεχόμενα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 4 ΟΔΗΓΙΕΣ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΤΗΝ ACS & ΕΝΑΡΞΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου

Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Εγχειρίδιο Λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου Bee Group Α.Ε. [Type the company name] [Pick the date] Εγχειρίδιο λειτουργίας Τράπεζας Χρόνου 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Αρχική Σελίδα... 3 2. Δημιουργία Λογαριασμού... 3 3.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP

Οδηγός χρήστη. Lenovo Security Solution FP Οδηγός χρήστη Lenovo Security Solution FP Οι πληροφορίες που παρέχονται θεωρούνται ακριβείς και έγκυρες. Ωστόσο, η Upek, Inc δε φέρει ουδεμία ευθύνη για τυχόν συνέπειες που μπορεί να προκύψουν από τη χρήση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle

ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII. Moodle ΚΕΦΑΛΑΙΟ VII Moodle Στόχοι: Με τη βοήθεια του οδηγού αυτού ο εκπαιδευόμενος θα μπορεί να: Γνωρίσει τα βασικά εργαλεία δημιουργίας περιεχομένου στο Moodle Κατανοήσει τη δομή ενός μαθήματος στο Moodle Δημιουργήσει

Διαβάστε περισσότερα

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης

Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Open eclass Πλατφόρµα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Εγχειρίδιο Εκπαιδευτή Η πλατφόρµα Open eclass είναι ένα ολοκληρωµένο Σύστηµα Διαχείρισης Ηλεκτρονικών Μαθηµάτων και αποτελεί την πρόταση του Πανελλήνιου

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER

Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Χρήση του λογαριασμού σας στην NETELLER Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας για το λογαριασμό της NETELLER! Αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει με τις πιο χρήσιμες και δημοφιλείς δυνατότητες του λογαριασμού

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle

Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Πλατφόρμα e-μάθησης βασισμένη στο Moodle Συντάκτης: Γιάννης Σιακαβάρας Επιμέλεια: Μαρίνα Παπαστεργίου Moodle Ερευνητικό Έργο: Δημιουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΕΝΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ...4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 6 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα... 7 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ OPENSMS WWW.OPENSMS.GR Τηλέφωνο: 2810-211111 Διαδικασία εισόδου στο opensms Η πρόσβαση στην πλατφόρμα του opensms πραγματοποιείται με την εισαγωγή του Ονόματος χρήστη και του

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle

Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle Οδηγός για το Σύστημα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης Moodle (Έκδοση Moodle 1.9.5) Σουλτάνα Κάργα, Msc. Κατερίνα Κατσάνα, Msc. Φωτεινή Τρίμμη, Msc Άδεια Χρήσης: Creative Commons Το υλικό διατίθεται υπό την άδεια:

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne Οδηγίες Χρήσης για Μεμονωμένους Υποψήφιους DELF DALF SORBONNE A A B B C C B B C CL C C Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στις εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT 2013 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PASSE-PARTOUT ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ Δημήτρης Μπούγας MCSD, MCDBA, SCJP 2012 e-way.gr Περιεχόμενα ΑΝΤΙ ΠΡΟΛΟΓΟΥ... 4 Σωματειακό δίκαιο: Ποιες είναι οι υποχρεώσεις μου;... 6 Τι είναι το Passe-Partout;...

Διαβάστε περισσότερα

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης

Lexicon Software ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ. Οδηγίες Χρήσης Lexicon Software Moneyfest ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ Οδηγίες Χρήσης ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΑΡΧΕΙΑ... 4 ΜΕΝΟΥ... 4 Τιμολόγηση... 5 Καταχώρηση... 5 Στατιστικά... 6 Εργαλεία... 8 Θέματα... 9 Βοηθητικά... 9 Έξοδος...

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης

Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα Ενεργοποίηση υπηρεσίας του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι απαραίτητες για τη διατήρηση της προστασίας του υπολογιστή σας.

Διαβάστε περισσότερα

Academia Financials Γενική Λογιστική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Academia Financials Γενική Λογιστική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 05010103/03/12 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Β. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ... 69 1. ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΩΝ... 69 2. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ... 71 2.1. ΛΗΨΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ... 71 2.2. ΓΡΑΜΜΕΣ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ... 72 2.3. FUNCTION KEYS...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. ΥΠ.ΕΣ. Δ.Μ.Η.Ε.Σ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ «ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ ΔΗΜΟΤΟΛΟΓΙΩΝ-ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΩΝ» ΔΙ.ΔΗ.Λ. v.1.3 Ιούνιος 2013 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή... 4 2. Είσοδος στην εφαρμογή...

Διαβάστε περισσότερα

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012

easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 easypay.gr Εγχειρίδιο Χρήσης Υπηρεσίας Έκδοση 6.0 Σεπτέμβριος 2012 Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Τραπεζικής, Τράπεζα Πειραιώς 182838 (με χρέωση αστικής κλήσης), 210 3288000 (από το κινητό ή το εξωτερικό), support@easypay.gr

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ

Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ Εγχειρίδιο Χρηστών Συστήματος Διαύγειας ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΩΝ ΦΟΡΕΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ 1 2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 ΓΕΝΙΚΗ ΧΡΗΣΗ... 4 1.1 ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ... 4 1.1.1 Αλλαγή κωδικού... 7 1.1.2 Είσοδος στο σύστημα.... 8 1.1.3

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης. Περιεχόμενα

Οδηγίες Χρήσης. Περιεχόμενα Smartphone Ω1 1 Οδηγίες Χρήσης Περιεχόμενα Σημείωση: Οι εικόνες/ σχήματα, τα τεχνικά χαρακτηριστικά και οι ενδείξεις που αναφέρονται σ αυτές τις οδηγίες είναι ενδεικτικά και μπορεί να διαφέρουν από τη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ MEDISTO

ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ MEDISTO ΣΥΝΤΟΜΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ MEDISTO ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ............ 1 2. ΛΗΨΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ........ 1 3. ΑΓΟΡΑ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ...........2 4. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ.........3 5. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Antivirus + Firewall

Antivirus + Firewall Panda Antivirus + Firewall NEO Titanium 2007 Οδηγός γρήγορης εκκίνησης Σημαντικό! Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά την ενότητα εγγραφή online του παρόντος οδηγού. Οι πληροφορίες αυτής της ενότητας είναι

Διαβάστε περισσότερα

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Κέντρα Ξένων Γλωσσών

Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne. Οδηγίες Χρήσης για Κέντρα Ξένων Γλωσσών Πλατφόρμα Ηλεκτρονικών Εγγραφών στις Εξετάσεις DELF/DALF και Sorbonne Οδηγίες Χρήσης για Κέντρα Ξένων Γλωσσών DELF DALF SORBONNE A A2 B B2 C C2 B B2 C CL C2 C Ευχαριστούμε για το ενδιαφέρον σας στις εξετάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Nokia PC Suite 6.8 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγη...1 1.1 Εφαρμογές Nokia PC Suite...1 1.2 Τι πρέπει να διαθέτετε...2 1.3 Περισσότερες πληροφορίες...4 2. Εγκατάσταση του Nokia PC Suite...5

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου

Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ναυτίλος. Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Πανεπιστήμιο Αιγαίου Ναυτίλος Σύστημα Ηλεκτρονικής Υποβολής Αιτήσεων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου Εγχειρίδιο Χρήσης για τον υποψήφιο Έκδοση 1.4.1 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά... 3 2. Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011

Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Εγχειρίδιο Χρήσης Σύστηµα Υποβολής απανών από Παρόχους Υγείας ( ΑΠΥ) Τελευταία Αναθεώρηση: 19 εκεµβρίου 2011 Περιεχόµενα 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 4 2 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΠΥ... 6 3 ΕΙΣΟ ΟΣ ΣΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ.

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ. Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΤΗ Ηλεκτρονική Υποβολή Α.Π.Δ. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1) Είσοδος στην εφαρμογή 2) Δημιουργία Περιόδου Υποβολής 2.α) Ακύρωση Περιόδου Υποβολής 2.β) Αντιγραφή από προηγούμενη περίοδο 3) Μέθοδος

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο. των. Επιτροπή.

Εγχειρίδιο. των. Επιτροπή. στοχασμός Εγχειρίδιο χρήσης του Μαθησιακού Περιβάλλοντος και του Περιβάλλοντος του Εκπαιδευτικού Η πλατφόρμα του ΣΤΟΧΑΣΜΟΥ αναπτύχθηκε στο πλαίσιο των ερευνητικώνν προγραμμάτων «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» (ΠΛΗΡΟ/0506,,

Διαβάστε περισσότερα

BlackBerry Q10 Smartphone. Έκδοση: 10.1. Οδηγός χρήστη

BlackBerry Q10 Smartphone. Έκδοση: 10.1. Οδηγός χρήστη BlackBerry Q10 Smartphone Έκδοση: 10.1 Οδηγός χρήστη Δημοσίευση: 2013-05-10 SWD-20130510082922261 Περιεχόμενα Καλωσορίσατε... 8 BlackBerry 10: νέες εφαρμογές και δυνατότητες... 9 Πρώτα βήματα... 13 Τοποθέτηση

Διαβάστε περισσότερα

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος

Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ειδική Γραμματεία Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς Υπηρεσία Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος Ηλεκτρονική Υποβολή ΕΣΠΑ για δικαιούχους Εκπαιδευτικός Οδηγός Έκδοση 4.0 Ιούνιος 2012 [Ο παρών οδηγός

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης. Smart Tab 4G. Vodafone. Power to you

Εγχειρίδιο χρήσης. Smart Tab 4G. Vodafone. Power to you Εγχειρίδιο χρήσης Smart Tab 4G Vodafone Power to you Πίνακας περιεχομένων 1 Η συσκευή σας... 1 1.1 Πλήκτρα και υποδοχές σύνδεσης...1 1.2 Ξεκινώντας...3 1.3 Αρχική οθόνη...5 2 Εισαγωγή κειμένου...15 2.1

Διαβάστε περισσότερα