1. ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ. Όταν διαβάζετε αυτό το έγγραφο, θα σας ζητηθεί να κατανοήσετε ότι:

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "1. ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ. Όταν διαβάζετε αυτό το έγγραφο, θα σας ζητηθεί να κατανοήσετε ότι:"

Transcript

1 Όροι ταξιδιού The consumer does not have the right to cancel a purchase Even though article 47 of the Act on Market Practices and Consumer Protection provides a cancellation period of 14 calendar days for distance selling, this right of retraction does not apply to contracts entered into through the website. In accordance with the Belgian Royal Decree of 18 November 2002, distance agreements with regard to accommodation, transport, catering and leisure activities are excluded from this possibility under certain conditions. This exception for the tourism sector was introduced due to the specificity of the services delivered in this sector and is in compliance with European regulations regarding distance selling, that also provide an exception for services with regard to accommodation, transport, catering and leisure activities. 1. ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ Όταν διαβάζετε αυτό το έγγραφο, θα σας ζητηθεί να κατανοήσετε ότι: "Εμείς", "μας" και "εμάς" σημαίνει S.C. Blue Air-Airline Management Solutions S.R.L. διεύθυνση: Sos. Bucuresti-Ploiesti, Bucharest 1, Romania - Baneasa Business & Technology Park, Building A, 3&4 floor; Tax reg. no , aυτή η ρουμανική εταιρεία παρέχει υπηρεσίες χαμηλού κόστους αεροπορικών μεταφορών. "Εσείς", "δικά σας" και "εσείς" νοείται κάθε πρόσωπο, εκτός από τα μέλη του πληρώματος, που πρόκειται να μεταφερθούν με το αεροπλάνο, ο οποίος έχει στην κατοχή του ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο. (βλέπε, επίσης, ο ορισμός του «Επιβάτης»).

2 "BMS", "0B" αντιπροσωπεύουν τον κωδικό για τον προσδιορισμό της εταιρείας Blue Air. "ΤΜΗΜΑ ΠΤΗΣΗΣ" - αντιπροσωπεύει ένα ταξίδι, σε μια ενιαία γραμμή, αναχώρηση ή / και (;) άφιξη (για παράδειγμα Βουκουρέστι-Ρώμη). «ΔΡΟΜΟΛΟΓΙΟ» - σημαίνει το ηλεκτρονικό εισιτήριο αγορασμένο για έναν επιβάτη (περιέχει εισιτήριο μετάβασης ή εισιτήριο δυο κατευθύνσεων) "ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΣ" σημαίνει ο αντιπρόσωπος πωλήσεων που διορίζεται από εμάς να εκπροσωπεί την εταιρεία μας για την πώληση των αεροπορικών μεταφορών μας. "ΑΠΟΣΚΕΥΗ" νοείται ενδύματα και άλλα προσωπικά είδη τα οποία ο επιβάτης μπορεί να χρειαστεί κατά τη διάρκεια του ταξιδιού. Εάν δεν προβλέπεται διαφορετικά, ο όρος αυτός περιλαμβάνει τόσο αποσκευές του χεριού όσο και checked-in αποσκευές. "CHECKED-IN (επεξεργασμένες) αποσκευές» είναι οι αποσκευές των οποίων η εταιρεία αναλαμβάνει την επιμέλεια από την παράδοση τους ως τον τελικό προορισμό και για το οποίο έχει εκδοθεί μια ετικέτα αποσκευών. Οι επεξεργασμένες αποσκευές περιλαμβάνει οποιοδήποτε αντικείμενο που ζυγίστηκε, επισημάνθηκε και διατηρείται στο αμπάρι του αεροσκάφους. "ΕΤΙΚΕΤΑ ΑΠΟΣΚΕΥΩΝ" είναι ένα έγγραφο που χορηγείται αποκλειστικά για την ταυτοποίηση των ελεγχόμενων αποσκευών. "Εταιρεία" σημαίνει μια αεροπορική εταιρία, εκτός από εμάς "ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ" - Αυτοί είναι οι αποσκευές που οι επιβάτες μπορούν να μεταφέρουν μαζί τους στην καμπίνα και για τα οποία είναι υπεύθυνοι. Ένας επιβάτης μπορεί να έχει μόνο μία αποσκευή του χεριού.

3 "CHECK-IN" είναι το χρονικό διάστημα που απαιτείται για την επεξεργασία των ταξιδιωτικών εγγράφων, με την επισήμανση των ελεγχόμενων αποσκευών και την έκδοση / παράδοση της κάρτας επιβίβασης. "ΣΥΜΒΑΤΙΚΟΙ ΟΡΟΙ" είναι οι διατάξεις που περιλαμβάνονται σε ή παραδίδονται μαζί με το ηλεκτρονικό εισιτήριο, επισημαίνονται ως τέτοιες και ενσωματώνονται επίσης στους Όρους και Προϋποθέσεις Μεταφοράς αυτούς. "ΣΎΜΒΑΣΗ" νοείται οποιοδήποτε από τα ακόλουθα έγγραφα: τη Σύμβαση για την Ενοποίηση ορισμένων κανόνων στις διεθνείς αεροπορικές μεταφορές" που υπογράφηκε στη Βαρσοβία στις 12 Οκτωβρίου 1929 (εφεξής "η σύμβαση της Βαρσοβίας) Τη σύμβαση της Βαρσοβίας, όπως τροποποιήθηκε στη Χάγη στις 28 Σεπτεμβρίου 1955 Τη σύμβαση της Βαρσοβίας, όπως τροποποιήθηκε με το Πρόσθετο Πρωτόκολλο αριθ. 2 του Μόντρεαλ (1975) Τη σύμβαση της Βαρσοβίας, όπως τροποποιήθηκε στη Χάγη και από πρόσθετου πρωτοκόλλου αριθ. 2 του Μόντρεαλ (1975) Τη σύμβαση της Βαρσοβίας, όπως τροποποιήθηκε στη Χάγη και από πρόσθετου πρωτοκόλλου αριθ. 4 του Μόντρεαλ (1975)' Τη συμπληρωματική σύμβαση της Γκουανταλαχάρα (1961) Τη σύμβαση του Μόντρεαλ (1999) Τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΚ) αριθ. 261/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης Φεβρουαρίου 2004 Τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΚ) αριθ. 2111/2005 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της Τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ (ΕΚ) αριθ. 2027/97 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της "ΚΟΥΠΟΝΙ" σημαίνει ένα ηλεκτρονικό κουπόνι, κάθε μία από αυτά τα κουπόνια επιτρέπει στον επιβάτη να ταξιδέψει για το συγκεκριμένο δρομολόγιο που ορίζεται σε αυτό.

4 "ΖΗΜΙΑ" περιλαμβάνει θάνατο ή τραυματισμό του επιβάτη, απώλεια ή κλοπή των ελεγχόμενων αποσκευών ή την έλλειψη των περιεχομένων τους, ή ένα άλλο είδος των ζημιών που προκύπτουν από ή σε σχέση με τη μεταφορά ή άλλες δευτερεύουσες υπηρεσίες που εκτελούνται από εμάς. "ΗΜΕΡΕΣ" νοούνται ημερολογιακές ημέρες. Για τους σκοπούς της κοινοποίησης, η ημέρα στην οποία τέτοια κοινοποίηση δόθηκε δεν υπολογίζεται. Για τον καθορισμό της περιόδου ισχύος των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, η ημέρα κατά την οποία ξεκινά το ταξίδι πρέπει να ληφθεί υπόψη. "Ο ΕΣ κανονισμός» σημαίνει Κανονισμός 2027/97 του Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την ευθύνη του αερομεταφορέα σε περίπτωση ατυχήματος. «EURO» νοείται η νομισματική μονάδα που εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Κοινότητα, σύμφωνα με τα άρθρα 207 και 209 της Συνθήκης της Ρώμης. "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΟΥΠΟΝΙ" σημαίνει ένα ηλεκτρονικό εισιτήριο πτήσης ή άλλο έγγραφο που πραγματοποιήθηκε στη βάση δεδομένων μας. "ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ" είναι η διαδρομή που ορίζεται από εμάς ή εξ ονόματος μας στα Ηλεκτρονικά κουπόνια. Αυτό περιλαμβάνει το όνομα του επιβάτη, η διαδρομή για την οποία ο επιβάτης θα ταξιδέψει, τον αριθμό της πτήσης, την ημερομηνία, την ταρίφα, τα τέλη κλπ. "ΚΩΔΙΚΟΣ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ" ή το ID είναι ο κωδικός που περιέχει μερικά στοιχεία τα οποία εσείς ή ο εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος σας έχει λάβει μετά την ολοκλήρωση της λειτουργίας της κράτησης / πώλησης του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Ο εν λόγω κωδικός ισχύει μόνο για την ταυτοποίηση σας στο σύστημα κρατήσεων για την οποία υποβάλλεται η αίτηση πτήσης. "ΥΠΕΡΒΑΣΗ ΑΠΟΣΚΕΥΗΣ» σημαίνει αποσκευή που υπερβαίνει το ανώτατο επιτρεπόμενο βάρους που καθορίζεται για το εισιτήριο.

5 "ΑΝΩΤΕΡΑ ΒΙΑ" σημαίνει ασυνήθεις και απρόβλεπτες περιστάσεις, πέραν τον έλεγχο σας και το έλεγχο μας, οι συνέπειες των οποίων δεν θα μπορούσαν να αποφευχθούν ακόμη και αν όλα τα προληπτικά μέτρα που είχαν ληφθεί. "ΕΠΙΒΑΤΗΣ" σημαίνει κάθε πρόσωπο, εκτός από τα μέλη του πληρώματος που πρόκειται να μεταφερθεί σε ένα αεροσκάφος που βασίζονται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. (βλ. επίσης τον ορισμό του "εσείς", "σας" και «τον εαυτό σας "). "ΒΡΕΦΗ" είναι τα παιδιά ηλικίας 1-24 μηνών. Για τα βρέφη δεν παρέχεται ξεχωριστή θέση στο αεροπλάνο, θα ταξιδέψουν στην αγκαλιά του ενηλίκου. Ένας ενήλικος μπορεί να συνοδεύσει μόνο ένα βρέφος. "ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΟΣ ΑΝΗΛΙΚΟΣ" σημαίνει ένα πρόσωπο μεταξύ από 6 έως και 13 ετών, το οποίο ταξιδεύει χωρίς τον συνοδό από ενήλικα πρόσωπα. Από την 1η Φεβρουαρίου 2012, η Blue Air θα θεωρεί ασυνόδευτους ανηλίκους (UM) όλους τους Ρουμάνους πολίτες από 6 έως και 17 ετών, οι οποίοι ταξιδεύουν χωρίς την συνοδεία ενηλίκου. "ΑΠΟΚΟΜΜΑ ΠΤΗΣΗΣ" σημαίνει το μέρος του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που εκδόθηκε από εμάς ή εξ ονόματος μας, προσδιορίζοντας το δρομολόγιο στο οποίο πρέπει να έχει στη διάθεσή σας. "ΕΤΔ" σημαίνει ειδικά τραβηκτικά δικαιώματα, όπως ορίζονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο με την πάροδο του χρόνου και η αντίστοιχη αξία σε άλλα νομίσματα, που δημοσιεύθηκε στην Financial Times. (Κατά την ημερομηνία της πρώτης ΕΤΔ εκτύπωσης, ήταν περίπου ίση με 1,17 δολάρια ΗΠΑ 1.2/EUR / ROL ). "ΤΑΡΙΦΑ" σημαίνει τα τέλη και τις τιμές που δημοσιεύονται από εμάς. «ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ» νοείται τις σελίδες στο Διαδίκτυο ή ή που παρέχονται από εμάς για να σας επιτρέψει να κάνετε online κρατήσεις. 2. ΕΦΑΡΜΟΓΗ

6 2.1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Με εξαίρεση τις διατάξεις των άρθρων 2.2, 2.4 και 2.5, οι Όροι και Προϋποθέσεις Μεταφοράς ισχύουν μόνο για την αεροπορική μεταφορά των επιβατών και των αποσκευών, που εκτελούνται από εμάς και για την οποιαδήποτε ευθύνη μπορεί να έχουμε σε σχέση με την εν λόγω αεροπορική μεταφορά. Οι Όροι και Προϋποθέσεις Μεταφοράς ορίζονται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, αποκόμματα εισιτηρίου, τις ετικέτες αποσκευών ή οποιοδήποτε άλλο ταξιδιωτικό έγγραφο που έγιναν δεκτές από εμάς, αποτελούν μέρος των εν λόγω Όροι και Προϋποθέσεις Μεταφοράς. 2.2 ΠΡΑΞΕΙΣ ΝΑΥΛΩΣΗΣ Αν η μεταφορά εκτελείται σύμφωνα με μια συμφωνία ναύλωσης, αυτοί οι Όροι και Προϋποθέσεις Μεταφοράς ισχύουν, εφόσον πληρούνται και οι οποίες ενσωματώνονται με παραπομπή ή άλλως στη συμφωνία ναύλωσης ή στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. 2.3 ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΔΙΚΑΙΟ Οι Όροι και Προϋποθέσεις Μεταφοράς εφαρμόζονται υπό τον όρο ότι συνάδουν με τις τιμές μας και τους κανονισμούς που ισχύουν. Εάν κάποια από τις διατάξεις των Όρων και Προϋποθέσεων Μεταφοράς είναι άκυρη σύμφωνα με την ισχύουσα ρύθμιση, οι λοιπές διατάξεις υπερισχύουν. 2.4 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ (ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΩΣ) Σε περίπτωση αντιφάσεων μεταξύ τους Όρους και Προϋποθέσεις Μεταφοράς και άλλες διατάξεις που θα μπορούν να προβλέψουν σε σχέση με ορισμένα ζητήματα, αυτοί οι Όροι και Προϋποθέσεις Μεταφοράς θα υπερισχύσουν. 2.5 ΑΛΛΑΓΗ ΤΩΝ ΟΡΩΝ Blue Air διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τους όρους και τις συνθήκες μεταφοράς, με την προηγούμενη γνωστοποίηση των αλλαγών αυτών με τη δημοσίευσή τους στην ιστοσελίδα στην ενότητα "Nέα" ή "Όροι και Προϋποθέσεις Μεταφοράς". 3. ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

7 3.1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ Το ηλεκτρονικό εισιτήριο, οι Όροι και Προϋποθέσεις Μεταφοράς, τα τιμολόγια, οι κανονισμοί του μεταφορέα μας και οι σημαντικές πληροφορίες που αναφέρονται στην ιστοσελίδα μας πρέπει να αποτελούν από κοινού τους Όρους και Προϋποθέσεις Μεταφοράς της συμφωνίας που έχει συναφθεί μεταξύ εσάς και εμάς Πρέπει να μεταφέρουμε μόνο τον επιβάτη του ονόματος του οποίου έχει καθοριστεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, και έχετε την υποχρέωση να κατέχετε μαζί σας ένα έγγραφο ταυτότητας (ΔΤ ή διαβατήριο), ανάλογα με τον προορισμό, εντός ή εκτός της χώρας Τα ηλεκτρονικά εισιτήρια που εκδόθηκαν στην κατηγορία Flexi (εύκαμπτα) μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν για μια μελλοντική πτήση για όταν αυτό ανακοινώθηκε όχι αργότερα από 3 ώρες πριν την αναχώρηση Η τιμή του ηλεκτρονικού εισιτήριου δεν μπορεί να επιστραφεί Είστε αποκλειστικά υπεύθυνος για να ελέγξετε ότι έχετε λάβει την επιβεβαίωση της πληρωμής και διαδρομή στο παρέχεται διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, αλλιώς παρακαλούμε επικοινωνήστε μαζί μας. Δεν παίρνουμε καμία ευθύνη αν εμφανιστούν για μια πτήση για την οποία δεν έχετε λάβει μια επιβεβαίωση και, ως εκ τούτου, σας αρνηθούν την επιβίβαση. 3.2 ΑΛΛΑΓΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ Το ηλεκτρονικό εισιτήριο που έχετε αγοραστεί πρέπει να ισχύει μόνο για το δρομολόγιο που αναγράφει και για τον επιβάτη του οποίου το όνομα είναι γραμμένο στο εισιτήριο, από τον τόπο αναχώρησης μέχρι τον τελικό προορισμό, την ημέρα και για την πτήση που καθορίζονται στο εν λόγω εισιτήριο. Η τιμή που έχετε πληρώσει βασίζεται στις τιμές μας και πρέπει να ισχύει για το ταξίδι που καθορίζεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Αυτό είναι ένα ουσιαστικό μέρος της συμφωνίας που έχουμε συναφθεί με εσάς. Η τιμή για την πτήση που δείχνεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο μπορεί να αλλαχθεί από το Blue Air πριν την πτήση Αν επιθυμείτε να αλλάξετε οποιαδήποτε δεδομένα που σχετίζονται με το ταξίδι, θα πρέπει να επικοινωνήσετε μαζί μας, σε εύθετο χρόνο, σύμφωνα με τους Όρους και Προϋποθέσεις Μεταφοράς. Οι αλλαγές αυτές μπορεί να προκαλέσουν ένα άλλο υπολογισμό των τιμών και η πληρωμή προστίμου ναύλου σύμφωνα με τους όρους που σχετίζονται με την εφαρμογή του τιμολογίου. Μπορείτε να αποδεχθείτε τη νέα τιμή ή να διατηρήσετε την αρχική διαδρομή που αναγράφεται στο εισιτήριο. Οι κανόνες που διέπουν τη μεταβολή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων αναφέρονται λεπτομερώς στους όρους μεταφοράς στη σελίδα μας στο Διαδίκτυο και μπορούν να σας αποσταλούν μετά από αίτηση

8 3.3 ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΕΑ Το όνομά μας μπορεί να κωδικοποιηθεί ως BMS ή 0B ή μπορεί να είναι οποιαδήποτε άλλη συντομογραφία που καθορίζεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Η διεύθυνση της έδρας μας δείχνεται στο τέλος αυτών των Όρων και Προϋποθέσεων Μεταφοράς. Όλη την αλληλογραφία, ανακοινώσεις κ.λπ. πρέπει να αποστέλλονται στη διεύθυνση που αναφέρεται στο τέλος αυτών των Όρων και Προϋποθέσεων Μεταφοράς. 4. ΤΑΡΙΦΕΣ, ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ 4.1 ΤΑΡΙΦΕΣ Οι ταρίφες πρέπει να ισχύουν μόνο για τη μεταφορά από το σημείο αναχώρησης μέχρι το σημείο προορισμού. Ου ταρίφες δεν περιλαμβάνουν τις υπηρεσίες χερσαίων μεταφορών προς / από το αεροδρόμιο ή μεταξύ των αερολιμένων. Η ταρίφα σας υπολογίζεται σύμφωνα με τις ταρίφες μας που ισχύουν την ημέρα της πληρωμής του ηλεκτρονικού εισιτηρίου, προκειμένου να ταξιδέψετε από την ημέρα και στην διαδρομή που ορίζονται σε αυτό. Η ταρίφα για το ταξίδι που δείχνεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο μπορεί να αλλάξει από την Blue Air πριν από την έναρξη του ταξιδιού. Η αλλαγή των ταριφών πρέπει να ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Blue Air, στο τμήμα «Ειδήσεις». 4.2 ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΞΟΔΑ Πρέπει να πληρώσετε τα τέλη και τα συμπληρωματικά έξοδα που επιβάλλονται από την κυβέρνηση, τα όργανα της αεροναυπηγικής αρχές, οι αερολιμένες και την Blue Air. Μετά την πληρωμή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, θα σας ενημερώσουμε για τα τέλη και τα συμπληρωματικά έξοδα που δεν περιλαμβάνονται στην ταρίφα, τα περισσότερα από αυτά προσδιορίζονται χωριστά στο ηλεκτρονικό εισιτήριο. Τα τέλη και συμπληρωματικά έξοδα που επιβλήθηκαν στις αεροπορικές μεταφορές τροποποιούνται σε μόνιμη βάση και μπορεί επίσης να επιβληθούν και μετά την αγορά του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Εάν τα τέλη και συμπληρωματικά έξοδα που καθορίζονται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο αυξήθηκαν μετά την ημερομηνία αγοράς, αλλά πριν από την έναρξη του ταξιδιού, θα έχετε την υποχρέωση να τα πληρώσετε. Επίσης, σε περίπτωση επιβολής νέων τελών, θα έχετε την υποχρέωση καταβολής αυτών των τελών. Επίσης, εάν τυχόν νέους φόρους υπάρχουν και ισχύουν κατά την ημερομηνία ταξιδιού, θα είστε υποχρεωμένος να πληρώσετε και αυτούς. Αυτοί οι νέοι φόροι και οι αυξήσεις των ήδη υπαρχόντων πρέπει να ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της Blue Air, στο τμήμα «Ειδήσεις» ή / και στο «Όροι και Προϋποθέσεις Μεταφοράς».

9 4.3 ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ Οι ταρίφες, τα τέλη και τα συμπληρωματικά έξοδα πληρώνονται στο ευρώ. Όλα τα ποσά πληρωμής μετατρέπονται σε Ευρώ. Οι τιμές εμφανίζονται σε EUR, RON, GBP ή USD, αλλά στο τέλος της διαδικασίας αγοράς, το ποσό θα πρέπει να μετατραπεί σε ευρώ. Για τη μετατροπή νομίσματος από RON, GBP ή USD σε ευρώ, Blue Air χρησιμοποιεί μια εσωτερική συναλλαγματική ισοτιμία. Αυτή η συναλλαγματική ισοτιμία είναι η συναλλαγματική ισοτιμία Εθνική Τράπεζα της Ρουμανίας, BNR + 2%, *στρογγυλοποιημένο ως 0,05 ευρώή 0,1 ευρώ. 4.4 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΤΕΛΗ Διατηρούμε το δικαίωμά μας να επιβληθούμε εύλογα διοικητικά τέλη για τις παρεπόμενες υπηρεσίες που δεν περιλαμβάνονται στην τιμή των ηλεκτρονικών εισιτηρίων, που περιλαμβάνει επίσης εφαρμογές που αφορούν τα προσωπικά δεδομένα που παρέχονται σύμφωνα με το άρθρο 5.4 και για την έκδοση αντιγράφου του εισιτήριου. τα έξοδα αγοράς εισιτηρίου μέσα από το site της Blue Air με πιστωτική/χρεωστική κάρτα θα είναι 10 ευρώ/επιβάτη/ανά διαδρομή. Το ποσό αυτό θα προστίθεται στην τελική τιμή του εισιτηρίου. Το διοικητικό τέλος για την αγορά ενός εισιτηρίου στην ιστοσελίδα της Blue Air με κατάθεση μετρητών, μεταφορά τραπεζών, Qiwi ή ZebraPay είναι 5 ευρώ / επιβάτη τμήμα / πτήσης. 4.5 η διοικητική αμοιβή για την αγορά εισιτηρίων αποκλειστικά από τα πρακτορεία της Blue Air είναι 10 ευρώ/επιβάτη/τμήμα πτήσης σε περίπτωση πληρωμής τοις μετρητοίς ή online. 4.6 η Blue Air εισπράττει έναν φόρο 12 ευρώ / επιβάτη / τμήμα πτήσης, ο οποίος εφαρμόζεται σε όλες τις νέες κρατήσεις που πραγματοποιούνται μέσω του Τμήματος Κρατήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών. 4.7 Όλα τα έξοδα που αφορούν ειδικές υπηρεσίες και εξυπηρετήσεις (πχ.προσθήκη αποσκευών, αλλαγές πάσης φύσεως κλπ) καθώς και τα έξοδα εκδόσεως εισιτηρίων δεν επιστρέφονται.

10 4.8 Για τις πτήσεις που αναχωρούν από τη Γερμανία μετά την 31 Δεκεμβρίου 2010, πρόσθετο φόρο 8 ευρώ / επιβάτη /τμήμα πτήσης θα χρεωθεί. Το τέλος θα προστεθεί στην τελική τιμή του εισιτηρίου. 4.9 Blue Air θα χρεώνει έξοδα 4 ευρώ/επιβάτη/δρομολόγιο, με σκοπό να καλύψει ανεπανόρθωτα κόστη που προέρχονται εξ αιτίας καθυστερήσεων ή ακυρώσεων πτήσεων, των οποίων οι συνέπειες δεν μπορούν να αποφευχθούν έστω και εάν η Blue Air έχει λάβει όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις (για παράδειγμα, στην περίπτωση: απεργίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας, κλειστών εναέριων χώρων εξ αιτίας ηφαιστιακής στάχτης, κακών καιρικών συνθηκών κλπ) Το διοικητικό τέλος για την αγορά εισιτηρίων για τα ταξιδιωτικά γραφεία είναι 4 ευρώ/ επιβάτη/ τμήμα πτήσης, ο φόρος ισχύει από την 1η Μάρτιος του Το διοικητικό τέλος για την αγορά εισιτηρίων για online ταξιδιωτικά γραφεία που πωλούν Blue Air πτήσεις απευθείας στον τελικό πελάτη μέσω της ιστοσελίδας τους είναι 10 ευρώ / επιβάτη/ τμήμα πτήσης Λόγω των τελών που επιβάλλονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση σχετικά με τις αποζημιώσεις του άνθρακα, ένας νέος φόρος προστίθεται: ETF (Emissions Trading Fee ), ο οποίος θα είναι 4 ευρώ / διαδρομή / επιβάτη. Αυτό το τέλος θα προστίθεται αυτόματα στην τελική τιμή του εισιτηρίου Το τέλος για το βρέφος ανέρχεται σε 35 ευρώ/ανά τμήμα πτήσης. 5. ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ 5.1 ΟΡΟΙ ΚΡΑΤΗΣΕΩΣ Η κράτηση για μια συγκεκριμένη πτήση επιβεβαιώνεται μέσω της έκδοσης ενός Κωδικός Επιβεβαίωσης (Booking). Η βεβαίωση αυτή πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς ή με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο στην περίπτωση των τηλεφωνικών κρατήσεων. Στην περίπτωση της on-line κρατήσεις, η επιβεβαίωση κώδικα πρέπει να αναγράφονται στην οθόνη, στο τέλος της συναλλαγής. Πρέπει να πληκτρολογήσετε τις πληροφορίες αυτές, γιατί είναι υποχρεωμένος να γνωρίζει τον αριθμό αυτό κατά την επιβίβαση. Δεν θα πρέπει να επαναβεβαιώσει πτήση για τον οποίο έχει εκδοθεί Επιβεβαίωση Αριθμός.

11 5.2 ΑΛΛΑΓΕΣ Όσοι επιβάτες έχουν πληρώσει δικαιούνται να αλλάξουν την κράτησή τους μετά την επιβεβαίωση μέχρι το αργότερο τρεις ώρες πριν την ώρα αναχώρησης της αρχικής πτήσης, πληρώνοντας έναν φόρο 40 ευρώ / επιβάτη / τμήμα πτήσης συν άλλες διαφορές μεταξύ της αρχικής τιμής και των νέων τιμών, φορών ή πρόσθετων χρεώσεων που ισχύουν την ημερομηνία της αλλαγής της κράτησης, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς Όρούς και Προϋποθέσεις μας - εάν η αλλαγή πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα μας - ή 50 ευρώ / επιβάτη / τμήμα πτήσης συν άλλες διαφορές μεταξύ της αρχικής τιμής και των νέων τιμών, φορών ή πρόσθετων χρεώσεων που ισχύουν την ημερομηνία της αλλαγής της κράτησης, εάν η αλλαγή πραγματοποιείται μέσω του Τμήματος Κρατήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών. Για τα εισιτήρια που αγοράζονται αρχίζοντας από τις 28 Μαρτίου 2010, οι αλλαγές στις εσωτερικές γραμμές (βουκουρέστι-κλουζ-βουκουρέστι, βουκουρέστι-τιμισοάρα-βουκουρέστι) θα φορολογηθούν με 20 ευρώ / επιβάτη / τμήμα πτήσης συν άλλες διαφορές μεταξύ της αρχικής τιμής και των νέων τιμών, φορών ή πρόσθετων χρεώσεων που ισχύουν την ημερομηνία της αλλαγής της κράτησης, σύμφωνα με τους ταξιδιωτικούς Όρούς και Προϋποθέσεις μας - εάν η αλλαγή πραγματοποιείται στην ιστοσελίδα μας - ή 25 ευρώ / επιβάτη / τμήμα πτήσης συν άλλες διαφορές μεταξύ της αρχικής τιμής και των νέων τιμών, φορών ή πρόσθετων χρεώσεων που ισχύουν την ημερομηνία της αλλαγής της κράτησης, εάν η αλλαγή πραγματοποιείται μέσω του Τμήματος Κρατήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών ή στα σημεία πώλησης Blue Air. Εάν διαλέγετε να κάνετε την επιθυμούμενη τροποποίηση online, αυτή θα εφαρμοστεί σε όλους τους επιβάτες που αφορά εκείνη η κράτηση. Για να αλλάξετε την πτήση μόνο για μερικούς απ αυτούς, σας παρακαλούμε να καλέστε το Τμήμα Κρατήσεων και Εξυπηρέτησης Πελατών. Οι αλλαγές ονοματεπωνύμων δεν επιτρέπονται πια για μια διαδρομή ένα τμήμα πτήσης της οποίας πέρασε, για καμιά από τις υπόλοιπες πτήσεις. Δεν επιτρέπεται η αλλαγή ημερομηνίας ή γραμμής ενός εισιτηρίου με χαμηλότερη τιμή σε σύγκριση με εκείνη που πληρώθηκε αρχικά. Επομένως, δεν εξοφλείται η ενδεχόμενη διαφορά μεταξύ της αρχικής τιμής και της χαμηλότερης μεταγενέστερης τιμής που μπορεί να ισχύει την ημερομηνία που ζητείται μέσω αλλαγής.

12 Η Blue Air δεν εγγυάται τις ανταποκρίσεις με άλλες πτήσεις ή μέσα μεταφοράς. Οποιοδήποτε σχέδιο απ αυτή την άποψη γίνεται με δική σας ευθύνη. Επιτρέπονται μόνο η αλλαγή των ημερομηνιών του ταξιδιού (ημερομηνία αναχώρησης, ημερομηνία άφιξης) και, από , επίσης η αλλαγή της γραμμής (για προορισμούς της ίδιας χώρας) και του ονοματεπωνύμου του επιβάτη, αλλά μόνο για τις κατηγορίες τιμών που επιτρέπουν τέτοιες αλλαγές κράτησης. Μετά από αυτό το online check-in, δεν μπορείτε να κάνετε αλλαγές στο εισιτήριο. 5.3 ΠΛΗΡΩΜΗ Τα τιμολόγια, τα τέλη και επιπλέον επιβάρυνσης σε σχέση με την κράτησή σας πρέπει να καταβληθεί εξ ολοκλήρου μετά την επιβεβαίωση της κράτησης. 5.4 ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Τα προσωπικά σας δεδομένα είναι απαραίτητα για να μας για τους ακόλουθους σκοπούς: τη σύναψη μιας κράτησης, την αγορά και την έκδοση ενός ηλεκτρονικού εισιτηρίου, λογιστική, τιμολόγιο και έλεγχος (συμπεριλαμβανομένης της επαλήθευσης των πιστωτικών ή άλλων καρτών), για διοικητικούς και νομικούς λόγους, στατιστικές αναλύσεις, με σκοπό την ανάπτυξη και την παροχή υπηρεσιών και τη διευκόλυνση της ασφάλειας, των συνόρων και των τελωνειακών διαδικασιών που σχετίζονται και με την παροχή αυτών των δεδομένων σε κυβερνητικές υπηρεσίες, σε σχέση με το ταξίδι σας. Τα δεδομένα αυτά μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν για έρευνες μάρκετινγκ και από τις εταιρείες του ομίλου Blue Air. Για το σκοπό αυτό θα μας επιτρέψει να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα με τέτοιο τρόπο και να τα στείλετε στα γραφεία και τα καταστήματά μας, οι εντολοδόχοι, κυβερνητικές υπηρεσίες, υπηρεσίες επεξεργασίας δεδομένων, οι εταιρείες και οι εκδότες πιστωτικών καρτών ή σε εκείνους που παρέχουν τις προαναφερθείσες υπηρεσίες. Αυτό περιλαμβάνει επίσης τη διαβίβαση των προσωπικών δεδομένων σας εκτός Ρουμανίας. Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε πληροφορίες από εμάς ή από τους εταίρους μας ταξίδι, θα σας ζητηθεί να γράψτε μας στη διεύθυνση που αναφέρεται στο τέλος αυτών των Όρων και Προϋποθέσεων Μεταφοράς. 5.5 ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΘΕΣΕΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ Δεν εγγυόμαστε ότι θα σας εξασφαλίσουμε μια συγκεκριμένη θέση στο αεροπλάνο και εσείς συμφωνείτε να αποδεχτείτε οποιαδήποτε θέση που θα σας καθοριστεί. Έχετε τη δυνατότητα να κρατήσετε οποιαδήποτε διαθέσιμη θέση του αεροπλάνου όταν κλείνετε το εισιτήριό σας έναντι μιας αμοιβής 3 ευρώ/θέση/τμήμα πτήσης, με εξαίρεση τις θέσεις κατηγορίας Extra Leg Room, η αμοιβή

13 κράτησης των οποίων είναι 10 ευρώ/ θέση /τμήμα πτήσης. Εάν επιλέγετε να μην κρατήσετε μια θέση όταν αγοράζετε το εισιτήριό σας, θα σας καθοριστεί μια στο check-in. Επιφυλάσσουμε το δικαίωμα να καθορίσουμε τις θέσεις επιβατών ακόμα και ύστερα από την επιβίβαση, εάν αυτό είναι αναγκαίο για λόγους λειτουργίας ή ασφάλειας της πτήσης. 5.6 ΣΧΕΣΕΙΣ Πτήσεις μας δεν προορίζονται για χρήση σε συνδυασμό με άλλες πτήσεις των εταιρειών μας και των άλλων αερομεταφορέων. Θα αναλάβει όλη την ευθύνη σας για οποιαδήποτε σύνδεση που κάνετε και θα έχετε τον έλεγχο των εισιτηρίων για κάθε πτήση ανταπόκρισης. Σας συνιστούμε να βεβαιωθείτε ότι πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. 6. CHECK-IN ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗ 6.1 ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΓΙΑ ΤΟ CHECK-IN Εν όψει της εκπλήρωσης των διατυπώσεων του check-in και της επιβίβασης παρακαλούμε να παρουσιαστείτε στο αεροδρόμιο τουλάχιστον 2 ώρες πριν από την ώρα απογείωσης που αναγράφεται στο εισιτήριο. Η εκπλήρωση των προϋποθέσεων για το ταξίδι είναι μια ευθύνη που εναπόκειται αποκλειστικά σε σας. Οι επιβάτες που δεν παρουσιάζονται έγκαιρα στην επιβίβαση, για οποιοδήποτε λόγο, ή οι οποίοι δεν κατέχουν τα απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα, θεωρούνται no-show και χάνουν το δικαίωμα σε οποιαδήποτε επιστροφή χρημάτων. Παρακαλείστε να έχετε υπ όψη σας ότι τα ελεγκτήρια εισιτηρίων ανοίγουν 2 ώρες πριν την πτήση και κλείνουν 40 λεπτά πριν από την καθορισμένη ώρα απογείωσης. Ακόμη και αν το αεροσκάφος βρίσκεται στο έδαφος, για λόγους ασφαλείας δεν θα δεχτούμε για την πτήση τους επιβάτες που δεν παρουσιάστηκαν στο χρονικό διάστημα που προβλέπεται στο παρόν άρθρο. Για όλους τους Blue Air πτήσεις που αναχωρούν από το Βουκουρέστι - Henri Coanda (Otopeni), παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι το check-in desks ανοιχτό με 3 ώρες και 30 λεπτά πριν την πτήση και να κλείσει με 40 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης. Για όλους τους Blue Air πτήσεις που αναχωρούν από το Φιουμιτσίνο της Ρώμης, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι το check-in desks ανοιχτό με 2 ώρες και 30 λεπτά πριν την πτήση και να κλείσει με 45 λεπτά πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης.

14 6.2 ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΤΟ CHECK-IN Κατά το check-in έχετε την υποχρέωση να αποδείξει το εισιτήριό σας, ένα έγγραφο ταυτότητας, ΔΤ ή το διαβατήριο έγκυρο (όπως με την περίπτωση), το check-in αποσκευές / αποσκευών με ζύγιση και τη μεταφορά των αποσκευών με σκοπό να εξακριβώσει κατά πόσον δεν υπερβαίνει το βάρος και τις διαστάσεις που σχετίζονται με τα όρια. 6.3 ΓΕΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ Μπορείτε τηρεί όλους τους νόμους, τους κανονισμούς και τις απαιτήσεις που ισχύουν στις χώρες προορισμού ή αναχώρησης και τους Όρους και Προϋποθέσεις Μεταφοράς. Δεν έχουμε καμία ευθύνη να σας για την απόκτηση των απαραίτητων εγγράφων για το ταξίδι σας ή για την τήρηση των νόμων, κανονισμών, οδηγίες ή απαιτήσεις από τις οποίες θα ενημερωθεί γραπτώς ή με άλλο τρόπο, ή για τις συνέπειες του γεγονότος ότι δεν είχε λάβει τα απαραίτητα έγγραφα ή δεν τηρούν τους νόμους, τους κανονισμούς, απαιτήσεις ή οδηγίες. 6.4 ΕΓΓΡΑΦΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Έχετε την ευθύνη να λαμβάνουν, να κατέχει και να υποβάλει όλες τις εισόδου, εξόδου και τα υγειονομικά έγγραφα ή άλλα έγγραφα που απαιτούνται από τους νόμους, κανόνες και οδηγίες, προκειμένου να ταξιδέψουν προς και από ορισμένες χώρες. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να αρνηθεί για κάθε επιβάτη ταξιδιωτικών εγγράφων των οποίων δεν είναι σύμφωνα με τους νόμους, κανόνες και οδηγίες σχετικά με το ταξίδι. 6.5 ΕΥΘΥΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΈΝΑΡΞΗ ΣΕ ΑΛΛΗ ΧΩΡΑ Είστε πλήρως υπεύθυνοι για τις καταστάσεις, όταν οι τελωνειακές αρχές της χώρας προορισμού, όπου θα ταξιδέψουν με την εταιρία μας αρνείται την πρόσβαση σας στο έδαφος και μας υποχρεώνουν να σας επιστρέψει στον τόπο αναχώρησης. 6.6 ΠΡΌΣΤΙΜΑ, ΠΟΙΝΈΣ, ΚΡΑΤΗΣΗ ΕΞΟΔΩΝ ETC. Εάν έχουμε την υποχρέωση να πληρώνουν πρόστιμα, κυρώσεις ή άλλα έξοδα επειδή δεν τηρούν τους νόμους, τους κανονισμούς, εντολές ή άλλες σχετικές με ταξίδια στις απαιτήσεις των χωρών προορισμού ή αναχώρησης, ή αν πρέπει να αποκτήσει για σας τα απαραίτητα έγγραφα, έχετε την υποχρέωση να μας επιστρέψει, μετά από αίτηση μας, κάθε κόστος ή δαπάνη που πραγματοποίησε για το σκοπό αυτό.

15 Για να ανακτήσουν τα έξοδα ή δαπάνες, θα μπορεί να λαμβάνει υπόψη την αξία της κάθε υπηρεσίας μεταφορών η οποία δεν έχετε χρησιμοποιήσει ή οποιαδήποτε άλλα κεφάλαια στη διάθεσή μας. 6.7 ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κάτω από ορισμένες συνθήκες, για λόγους ασφαλείας κατά την πτήση, μετά από αίτηση των κυβερνητικών οργάνων ή αερολιμενικές αρχές, θα πρέπει να υπόκειται σε όλους τους αναγκαίους ελέγχους σε σχέση με εσάς και / ή τις αποσκευές σας. 6.8 ΔΙΑΤΥΠΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΙΒΑΣΗΣ Μετά το check-in θα ενημερωθείτε για τον τόπο και χρόνο όπου θα έχετε να πάτε και να εκπληρώσει τις τελωνειακές διατυπώσεις και την επιβίβαση. Για να αποφευχθεί οποιαδήποτε αμφιβολία ή καθυστερήσεις, θα πρέπει να ακούσει προσεκτικά τις ανακοινώσεις στις οποίες προέβη μέσω του ενισχυτή του αεροδρομίου. 6.ι ONLINE CHECK-IN Από την 1η Ιουλίου 2010 η Blue Air εισάγει την υπηρεσία online check-in. Αυτή η υπηρεσία είναι αρχικά διαθέσιμη για όλες τις πτήσεις που αναχωρούν από το Βουκουρέστι, Σιμπίου, Μπακάου, Βαρκελώνη, Νίκαια, Λάρνακα, Μάλαγα, Βαλένθια, Παρίσι(Beauvais), Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο (Μπέργκαμο), Τορίνο Κουνέο. Λόγω των πρόσθετων απαιτήσεων ασφάλειας, η υπηρεσία online check-in δεν είναι διαθέσιμη για τις πτήσεις προς / από το Ηνωμένο Βασίλειο και η Πορτογαλία, στην προκειμένη περίπτωση το check-in γίνεται στο αεροδρόμιο και είναι δωρεάν. Από την 1η Αυγούστου 2012, το online check in θα είναι διαθέσιμο από 14 ημέρες εώς και 4 ώρες πριν την προγραμματισμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης. Στο τέλος της on-line διαδικασίας θα πρέπει να τυπώσετε την κάρτα σας επιβίβασης, την οποία θα πρέπει να παρουσιάσετε στο αεροδρόμιο για επιβίβαση. Με τον τρόπο αυτό, ο χρόνος αναμονής στο αεροδρόμιο μειώεται, και οι επιβάτες οι οποίοι ταξιδεύουν μόνο με χειραποσκευή θα δείχνουν τις κάρτες επιβίβασής τους κατευθείαν στην έξοδο 60 λεπτά πριν

16 την αναχώρηση. Οι επιβάτες με αποσκευές προς έλεγχο, θα πρέπει να πάνε τα γραφεία ελέγχου αποσκευών, εντός 90 λεπτών πριν την αναχώρηση. Οι επιβάτες θα αναλάβει την ευθύνη για την παραβίαση των εν λόγω χρονικά διαστήματα και μπορούν να αρνηθούν την επιβίβαση. Blue Air δεν θα επιστρέψει τα εισιτήρια των επιβατών, ούτε να δώσει οποιοδήποτε είδος της αποζημίωσης σε όσους δεν ακολουθούν τους παραπάνω κανόνες. Η υπηρεσία online check-in είναι δωρεάν και προϋποθέτει την εκτύπωση από τον επιβάτη της κάρτας επιβίβασης η οποία θα παρουσιαστεί μαζί με τα ταξιδιωτικά έγγραφα στην πύλη επιβίβασης, στη μεθοριακή αστυνομία και στον έλεγχο ασφαλείας. Υπάρχει μια αμοιβή ένα τέλος για το check-in που γίνεται στο αεροδρόμιο, αξίας 5 ευρώ στην περίπτωση που η υπηρεσία αγοράζεται την στιγμή της κράτησης από τα σημεία πώλησης της εταιρείας, από τα πρακτορεία με τα οποία συνεργαζόμαστε, μέσω Call Center, ή προστίθεται μεταγενέστερα μέσω δικής μας ιστοσελίδας και 10 ευρώ εάν αγοράζεται από το αεροδρόμιο. Αυτό το τέλος ισχύει μόνο για τις πτήσεις που έχουν σημείο αναχώρησης το Βουκουρέστι, Σιμπίου, Μπακάου, Βαρκελώνη, Νίκαια, Λάρνακα, Μάλαγα, Βαλένθια, Παρίσι (Beauvais), Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο (Μπέργκαμο), Τορίνο Κουνέο. Προσοχή! Για να αποφευχθούν οι δυσάρεστες καταστάσεις, παρακαλούμε να λάβετε υπόψη το χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση των διαδικασιών διέλευσης των συνόρων και ελέγχου ασφαλείας. Επίσης την στιγμή της συμπλήρωσης των δεδομένων παρακαλούμε να απαντήσετε στις ερωτήσεις ασφάλειας: 1. Αυτές είναι οι αποσκευές σας; 2. Τακτοποιήσατε μόνος/η σας τις αποσκευές σας; 3. Είχε πρόσβαση κανένα ξένο πρόσωπο στις αποσκευές σας; 4. Μεταφέρετε αντικείμενα για άλλα άτομα; 5. Μεταφέρετε απαγορευμένα αντικείμενα; Για τα άτομα με ειδικές ανάγκες η προθεσμία παρουσίασης στην πύλη επιβίβασης παραμένει δύο ώρες, ακόμα και αν επιλέγεται η υπηρεσία online check-in.

17 Επαναλαμβανόμαστε το αίτημα να λάβετε υπ όψη το χρόνο που απαιτείται για την εκτέλεση των διαδικασιών διέλευσης των συνόρων και ελέγχου ασφαλείας. Το κάρτας επιβίβασης είναι ένα έγγραφο που αποτελείται από δύο (2) σελίδες. Μία σελίδα της κάρτας επιβίβασης θα παραδοθεί στον πράκτορα στην πύλη επιβίβασης, το δεύτερο θα παραμείνει στην επιβάτη. Αν ταξιδεύετε με ένα βρέφος, η διαδικασία online check-in περιλαμβάνει την εκτύπωση του βιβλίου ταξιδιού τόσο για το βρέφος όσο και για τον ενήλικο που τον συνοδεύει. Οι επιβάτες που δεν προέρχονται από μια χώρα της ΕΕ / ΕΟΧ πρέπει να κατευθυνθούν στο γραφείο check-in της Blue Air για έλεγχο των εγγράφων πριν περάσουν τον έλεγχο ασφάλειας και το σημείο διέλευσης των συνόρων. Εάν παραβαίνετε αυτή την διάταξη, διατηρούμε το δικαίωμα να αρνηθούμε την επιβίβαση. If the Blue Air website generates an error when you do the online check-in and you cannot make this operation, please print the error page and show it at the airport check-in desk. If you bring this evidence, you will be exempt from paying the tax for airport check-in. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ! Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας online check-in δεν επιτρέπονται πλέον αλλαγές του ονόματος ή της ημερομηνίας, ή πρόσθεση online οποιωνδήποτε άλλων υπηρεσιών στο εισιτήριο. Μπορείτε να κάνετε τέτοιες αλλαγές στο αεροδρόμιο. Η διαδικασία online check-in προϋποθέτει ότι εσείς αποδεχτείτε την τυχαία δωρεάν ανάθεση μιας θέσης στο αεροπλάνο. Αν θέλετε να επιλέξετε μια συγκεκριμένη θέση έχετε αυτή την δυνατότητα πριν από την έκδοση των καρτών επιβίβασης, καταβάλλοντας τα σχετικά τέλη. 7. ΑΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ 7.1 ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΑΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ Διατηρούμε το δικαίωμά μας να αρνούνται τη μεταφορά σας στις ακόλουθες περιπτώσεις: έχετε μια ορατή κατάσταση της ανησυχίας για περαιτέρω την κατανάλωση αλκοόλ ή τα ναρκωτικά και τη συμπεριφορά σας μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια της πτήσης

18 κατάσταση της υγείας σας δεν είναι καλή και δεν έχετε τη σύσταση του γιατρού σχετικά με την ικανότητά σας να ταξιδέψει με το αεροπλάνο εάν κατά τη διάρκεια προηγούμενης πτήσης με την εταιρεία μας είχατε μια ακατάλληλη συμπεριφορά και έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αυτό θα συμβεί ξανά αν αρνηθεί να συμμορφωθεί με τους όρους μας όσον αφορά το περιεχόμενο, τη μορφή και το μέγεθος των αποσκευών σας εάν αρνηθούν την εκτέλεση του ελέγχου ασφαλείας για εσάς ή τις αποσκευές σας εάν αποτύχει να πληρώσει τους δασμούς, τέλη ή επιπλέον επιβάρυνσης που σχετίζονται με την πτήση, που ισχύει κατά την ημερομηνία που ταξιδεύουν κατόπιν αιτήσεως των τελωνειακών οργάνων, επειδή απέτυχε να εκπληρώσει την έξοδο / προϋποθέσεις εισόδου εκτός / εντός της χώρας αν έχετε υποβάλει ηλεκτρονικό εισιτήριο το οποίο αποκτήθηκε με παράνομο τρόπο, από μια εταιρεία εκτός από τη δική μας, από υπαλλήλους χωρίς άδεια από εμάς ή που αναφέρθηκε ως κλοπής ή απώλειας, το οποίο είναι ένα πλαστό ή αν είναι σε θέση να αποδείξει ότι είστε το πρόσωπο που έχει καταχωρηθεί στο ηλεκτρονικό εισιτήριο εάν αποτύχουν να τηρήσουν τις οδηγίες μας σχετικά με την ασφάλεια των πτήσεων και την ασφάλεια αν απειλή ή προσβολή των μελών του πληρώματος ή του προσωπικού εδάφους μας 7.2 ΕΙΔΙΚΗ ΒΟΗΘΕΙΑ

19 7.2.1 Αποδοχή για τη μεταφορά ατόμων με ειδικές ανάγκες, έγκυες γυναίκες, ασθενών ή άλλα πρόσωπα που χρήζουν ειδικής βοήθειας εξαρτάται από την προηγούμενη συνεννόηση μαζί μας. Δεχόμαστε για τη μεταφορά των παιδιών χωρίς να συνοδεύονται από ενήλικα (UM), ηλικίας μεταξύ από 6 έως και 13 ετών, περιλαμβανομένου, αλλά δεν υπερβαίνει το 4 παιδιά για μία πτήση. Από την 1η Φεβρουαρίου 2012, η Blue Air θα θεωρεί ασυνόδευτους ανηλίκους (UM) όλους τους Ρουμάνους πολίτες από 6 έως και 17 ετών, οι οποίοι ταξιδεύουν χωρίς την συνοδεία ενηλίκου. Σε αυτή την περίπτωση το τέλος των 60 ευρώ / τμήμα της πτήσης / UM οφείλεται. Για να τηρήσουν αυτές τις απαιτήσεις και τους περιορισμούς και να εκτελεί όλες τις διατυπώσεις για τη μεταφορά των ασυνόδευτων παιδιών, θα πρέπει να υπογράψει μια συμφωνία με μας Παροχή συνδρομής σε άτομα με αναπηρία σύμφωνα με τις διατάξεις του Κανονισμού (EΚ) αριθμός 1107/2006 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 5ης Ιουλίου 2006 σχετικά με τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα όταν ταξιδεύουν αεροπορικώς Λαμβάνοντας υπόψη την αρχή της κοινωνικής ένταξης και της χωρίς διάκριση μεταχείρισης, στα άτομα με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα θα παρέχεται η αναγκαία συνδρομή σύμφωνα με τις ιδιαίτερες ανάγκες τους χωρίς πρόσθετη χρηματική επιβάρυνση. Δεσμευόμαστε και εγγυόμαστε την μεταφορά ατόμων με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα υπό τους ακόλουθους όρους: - Κοινοποίηση στην εταιρεία του αιτήματος παροχής ειδικής συνδρομής τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την δημοσιευμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης - Σε περίπτωση που η πτήση επιστροφής έχει συμφωνηθεί με την εταιρεία μας, αυτό θα πρέπει να αναφερθεί επίσης στην κοινοποίηση - Το άτομο με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα θα πρέπει να προσκομίσει έγκυρη ιατρική γνωμάτευση η οποία πιστοποιεί την αναπηρία ή την μειωμένη κινητικότητα Σε περίπτωση ατόμου με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα που συνοδεύεται από άλλο άτομο, η εταιρεία θα καταβάλλει κάθε εύλογη προσπάθεια προκειμένου να διασφαλίσει στον συνοδό μια θέση δίπλα στο άτομο με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία έχει ενημερωθεί σχετικά τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την δημοσιευμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης.

20 Σε περίπτωση που το άτομο με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα συνοδεύεται από αναγνωρισμένο σκύλο συνοδείας, ο σκύλος αυτός ταξιδεύει στον ίδιο χώρο με το εν λόγω άτομο, υπό την προϋπόθεση ότι η εταιρεία έχει ενημερωθεί σχετικά τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την δημοσιευμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης καθώς και υπό την προϋπόθεση ότι το συγκεκριμένο άτομο αναλαμβάνει την ευθύνη συμμόρφωσης με τους ισχύοντες εθνικούς κανόνες της χώρας του αερολιμένα άφιξης και με τις εφαρμοστέες εθνικές διατάξεις περί της μεταφοράς των σκύλων συνοδείας επί τους αεροσκάφους, χωρίς πρόσθετη χρηματική επιβάρυνση. Σε περίπτωση που η εταιρεία μας ενημερωθεί τουλάχιστον 48 ώρες πριν από την ώρα αναχώρησης της πτήσης, ότι το για άτομο με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα είναι απαραίτητη η μεταφορά δυο εξοπλισμών κινητικότητας το πολύ, συμπεριλαμβανομένης της ηλεκτρικής αναπηρικής πολυθρόνας, αναλαμβάνουμε την μεταφορά αυτών υπό την προϋπόθεση της δυνατότητας περιορισμού του χώρου του αεροσκάφους καθώς και με την επιφύλαξη του δικαιώματος εφαρμογής των διατάξεων που ορίζει ο νόμος σχετικά με τα επικίνδυνα υλικά αγαθά, χωρίς επιπλέον κόστος. Στα άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα, όταν αυτό θεωρηθεί απαραίτητο, οι αεροσυνοδοί θα παρέχουν την αναγκαία βοήθεια για την μετακίνηση τους. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Η εταιρεία μας και οι πράκτορες της διαθέτουν στα άτομα με αναπηρία ή μειωμένη κινητικότητα πληροφορίες σχετικά με την παροχή συνδρομής προς αυτούς καθώς και ουσιώδεις πληροφορίες σχετικά με την πτήση σε προσιτά μορφότυπα και στις ίδιες γλώσσες με τις πληροφορίες που διατίθενται στους άλλους επιβάτες. Επιπλέον πληροφορίες μπορείτε να κατεβάσετε την Ειδική Συνδρομή. Σε περίπτωση που η εταιρεία μας ή οι πράκτορες της παραλάβουν την κοινοποίηση αιτήματος για παροχή ειδικής συνδρομής, αυτοί μεταβιβάζουν την εν λόγω πληροφορία τουλάχιστον 36 ώρες πριν από την δημοσιευμένη ώρα αναχώρησης της πτήσης τόσο στα διοικητικά όργανα του αερολιμένα αναχώρησης, άφιξης και τράνζιτ και στον αερομεταφορέα, σε περίπτωση που η κράτηση δεν έχει γίνει για τον συγκεκριμένο αερομεταφορέα.

Όροι ταξιδιού 1. ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ

Όροι ταξιδιού 1. ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΝΟΙΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΚΦΡΑΣΕΩΝ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΕΔΩ Όροι ταξιδιού Ο καταναλωτής δεν έχει το δικαίωμα να ακυρώσει την αγορά Ακόμα και αν το άρθρο 47 του νόμου για τις πρακτικές της αγοράς και την προστασία των καταναλωτών παρέχει μια περίοδο για ακύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Όπου ισχύει το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορούν να ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί ευθύνης:

Όπου ισχύει το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορούν να ισχύσουν οι ακόλουθοι περιορισμοί ευθύνης: ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Σύμβαση του Μόντρεαλ ή το σύστημα της Σύμβασης της Βαρσοβίας, μπορεί να ισχύουν για το ταξίδι σας και οι συμβάσεις αυτές διέπουν και μπορεί να μειώσουν την ευθύνη των αερομεταφορέων

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1

Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Σύνοψη των δικαιωμάτων των επιβατών λεωφορείων και πούλμαν 1 Ο κανονισμός (EΕ) 181/2011 (εφεξής «ο κανονισμός») αρχίζει να εφαρμόζεται την 1 η Μαρτίου 2013. Προβλέπει ελάχιστο αριθμό δικαιωμάτων των επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

3. Η κάρτα Priority Pass δεν αποτελεί ούτε κάρτα πληρωμής ούτε απόδειξη αξιοπιστίας και η προσπάθεια ανάλογης χρήσης της συνιστά απάτη.

3. Η κάρτα Priority Pass δεν αποτελεί ούτε κάρτα πληρωμής ούτε απόδειξη αξιοπιστίας και η προσπάθεια ανάλογης χρήσης της συνιστά απάτη. Όροι χρήσης 1. Ο κάτοχος της κάρτας συμφωνεί ότι κάνοντας χρήση της κάρτας Priority Pass, συμφωνεί και αποδέχεται τους Όρους Χρήσης. Οι όροι αυτοί θα υπερισχύουν έναντι οποιωνδήποτε άλλων όρων και προϋποθέσεων

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα 1997R2027 EL 30.05.2002 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθηµα τεκµηρίωσης και δεν δεσµεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (EΚ) αριθ. 2027/97 ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 9ης Οκτωβρίου 1997 για την ευθύνη

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 9 Προγράμματα, καθυστερήσεις, ακύρωση πτήσεων Άρθρο 10 Επιστροφή χρημάτων Άρθρο 11 Συμπεριφορά εντός του αεροσκάφους

Άρθρο 9 Προγράμματα, καθυστερήσεις, ακύρωση πτήσεων Άρθρο 10 Επιστροφή χρημάτων Άρθρο 11 Συμπεριφορά εντός του αεροσκάφους Γενικοί Όροι Μεταφοράς (επιβάτες και αποσκευές) Φρανκφούρτη, Νοέμβριος 2014 Εκδότης: Deutsche Lufthansa Aktiengesellschaft Άρθρο 1 - Ορισμοί Άρθρο 2 Πεδίο εφαρμογής Άρθρο 3 - Εισιτήρια Άρθρο 4 Ναύλοι,

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ.

ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. ικαιώµατα και Προστασία του επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές ρ Εµµανουήλ Ν. Βελονάκης Πρόεδρος της ΕΝ.Ε.ΚΑ. Η Ευρωπαϊκή Ένωση υιοθέτησε δικαιώµατα για τον επιβάτη-καταναλωτή στις αεροµεταφορές και

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι & Πολιτική Αγορών της Fon

Γενικοί Όροι & Πολιτική Αγορών της Fon Γενικοί Όροι & Πολιτική Αγορών της Fon Ορισµοί Όροι και Προϋποθέσεις: Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις Πώλησης Εξοπλισµού (εφεξής: «ΟΠΠΕ»). Fon Technology, S.L.: Η Εταιρία η οποία προµηθεύει ή πωλεί τα

Διαβάστε περισσότερα

DHL EXPRESS. Express.

DHL EXPRESS. Express. DHL EXPRESS ΟΡΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ( Όροι & Προϋποθέσεις ) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ Σε περίπτωση που χρησιµοποιείτε τις υπηρεσίες της DHL, ως «Αποστολέας», συµφωνείτε, για λογαριασµό σας και για λογαριασµό

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 27/06/2013

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 27/06/2013 ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ- ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ Ν.. 3709/2008 ΑΠΟ ΤΟΝ Ν.4150/2013 ηµήτρης Μάρκου Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Μεταφοράς (επιβάτες και αποσκευές)

Γενικοί Όροι Μεταφοράς (επιβάτες και αποσκευές) Γενικοί Όροι Μεταφοράς (επιβάτες και αποσκευές) Φρανκφούρτη, Μάιος 2014 Εκδότης: Deutsche Lufthansa Aktiengesellschaft Άρθρο 1 - Ορισμοί... Άρθρο 2 Πεδίο εφαρμογής... Άρθρο 3 - Εισιτήρια... Άρθρο 4 Ναύλοι,

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ

ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΕΝΤΥΠΟ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ EΕ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΝΤΥΠΟ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΣΕ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ή/ΚΑΙ ΑΡΜΟ ΙΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΟΡΕΑ ικαιώµατα επιβατών

Διαβάστε περισσότερα

BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ «Ποδήλατο εν δράση»

BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ «Ποδήλατο εν δράση» BRAINBOX ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ Ε.Π.Ε. ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ «Ποδήλατο εν δράση» 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ: 1.1. Αυτοί οι όροι και κανονισμοί εφαρμόζονται στο σύστημα διάθεσης των ποδηλάτων «ποδήλατο

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Παροχής Υπηρεσίας EXPRESS MAIL SERVICE (EMS)

Γενικοί Όροι Παροχής Υπηρεσίας EXPRESS MAIL SERVICE (EMS) Γενικοί Όροι Παροχής Υπηρεσίας EXPRESS MAIL SERVICE (EMS) 1. H Εταιρεία ΤΑΧΥΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΕΛΤΑ Α.Ε. εφεξής «Εταιρεία» παρέχει με την ονομασία EXPRESS MAIL SERVICE (EMS) μία υπηρεσία επείγουσας διεθνούς μεταφοράς

Διαβάστε περισσότερα

Παροχή Προστασίας Ασφαλίστρου

Παροχή Προστασίας Ασφαλίστρου ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Α ΣΦΑΛΙΣΤΡΟΥ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου, στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ DISABLED PERSONS AND PERSONS WITH REDUCED MONILITY ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ Σύμφωνα με

Διαβάστε περισσότερα

837 Κ.Δ.Π. 207/2000. Αριθμός 207 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 207 ΤΟΥ 1989, 111(1) ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ 87(1) ΤΟΥ 2000)

837 Κ.Δ.Π. 207/2000. Αριθμός 207 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 207 ΤΟΥ 1989, 111(1) ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ 87(1) ΤΟΥ 2000) Ε.Ε. Παρ. III(I) Αρ. 3419,14.7.2000 837 Κ.Δ.Π. 207/2000 Αριθμός 207 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ (ΝΟΜΟΙ 207 ΤΟΥ 1989, 111(1) ΤΟΥ 1999 ΚΑΙ 87(1) ΤΟΥ 2000) Διάταγμα δυνάμει του άρθρου 5(2)

Διαβάστε περισσότερα

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

- 2. ΕΓΓΡΑΦΕΣ - ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά τους παρακάτω Γενικούς Όρους Συμμετοχής βάσει του Π. Δ. 339/1996 και σύμφωνους με την οδηγία 90/314/ΕΟΚ. Η συμμετοχή σε οποιοδήποτε οργανωμένο

Διαβάστε περισσότερα

Βασικό σύστημα αυτόματων χρεώσεων SEPA Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη

Βασικό σύστημα αυτόματων χρεώσεων SEPA Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη 1. Εισαγωγή Βασικό σύστημα αυτόματων χρεώσεων SEPA Ο SEPA είναι ο ενιαίος χώρος πληρωμών σε ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει 34 χώρες το σύνολο των 28 χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις χώρες του Ευρωπαϊκού

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Έκδοση ηλεκτρονικών αεροπορικών εισιτηρίων και τρόπος διαφύλαξης αυτών.

ΘΕΜΑ: Έκδοση ηλεκτρονικών αεροπορικών εισιτηρίων και τρόπος διαφύλαξης αυτών. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓIΚΩΝ Αθήνα, 7 Ιουλίου 2008 ΚΑΙ ΤΕΛΩΝΕΙΑΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1022864/139/0015 ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ: 1096 ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α - B - Γ Ταχ.Δ/νση :

Διαβάστε περισσότερα

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες.

Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή. Fly Away. Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Για να ταξιδεύετε χωρίς έννοιες. 01 Ανάλυση Προγράμματος Εισαγωγή Fly Away Ταξίδι, όπως το έχετε φανταστεί! Σήμερα, τα ταξίδια τείνουν να γίνουν αναπόσπαστο μέρος

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4288, 22/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως:

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4288, 22/7/2011 ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟ. Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψηφίζει ως ακολούθως: ΝΟΜΟΣ ΠΟΥ ΤΡΟΠΟΠΟΙΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟ Για σκοπούς μερικής εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο:- Επίσημη Εφημερίδα της Ε.Ε.: L 70, 14.3.2009, σ. 11. «Οδηγία 2009/12/ΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ. Οι όροι συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ και των Πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ, περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική σύμβαση συνεργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1107/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 5ης Ιουλίου 2006

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1107/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. της 5ης Ιουλίου 2006 26.7.2006 EL Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 204/1 I (Πράξεις για την ισχύ των οποίων απαιτείται δημοσίευση) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 1107/2006 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) «Καθορισμός διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες των

Διαβάστε περισσότερα

αναφέρεται στη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων του Ασφαλιστηρίου ή σε σχετική Πρόσθετη Πράξη.

αναφέρεται στη Σελίδα Ειδικών Στοιχείων του Ασφαλιστηρίου ή σε σχετική Πρόσθετη Πράξη. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΑΠΑΛΛΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ To Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο είναι προσαρτημένο. Ισχύει

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου εμπορικής πλατφόρμας ταξιδιού για τα GDS

Πολιτική Απορρήτου εμπορικής πλατφόρμας ταξιδιού για τα GDS Πολιτική Απορρήτου εμπορικής πλατφόρμας ταξιδιού για τα GDS Καλωσήρθατε στην -ιστοσελίδα της Travelport. Εμείς, στην Travelport αναγνωρίζουμε τη σημασία της προστασίας του απορρήτου των δεδομένων προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1

ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ~ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ #1 ΜΕΡΟΣ ΣΕΙΡΑ ΚΑΡΤΩΝ PLATINUM (ως καθορίζεται στην σελίδα 2 πιο πάνω) ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟ ΠΟΣΟ 1 ΑKΥΡΩΣΗ και ΔΙΑΚΟΠΗ (ενός Ταξιδιού από τον Κάτοχο της Κάρτας λόγω περιστάσεων πέραν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ EMBAΣΜΑΤΩΝ SEPA

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ EMBAΣΜΑΤΩΝ SEPA ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ VΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ EMBAΣΜΑΤΩΝ SEPA Τα εμβάσματα που εμπίπτουν στο Σχέδιο SEPA (το «Σχέδιο» ή το «Σχέδιο Εμβασμάτων») αφορούν μεταφορές σε Ευρώ, μεταξύ λογαριασμών πελατών που διατηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

Οι ακόλουθοι ειδικοί όροι ισχύουν αναφορικά με τους νικητές.

Οι ακόλουθοι ειδικοί όροι ισχύουν αναφορικά με τους νικητές. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΩΝ () ΤΑΞΙΔΙΑ: Αναφορικά με το δώρο «Πακέτα φιλοξενίας και εισιτήρια αγώνων της Εθνικής Ελλάδος Μπάσκετ στη Σλοβενία.» διευκρινίζουμε πως αυτά περιλαμβάνουν τα παρακάτω: Αεροπορικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ

Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Ο ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ Σας ενημερώνει ως προς τον Φ.Π.Α. ταξιδιωτών εγκατεστημένων σε ξένη χώρα πλην Ε.Ε. Για το θέμα αυτό εκδόθηκε η ΠΟΛ.1338/30.12.1996 Αποφ. Υπ. Οικ. η οποία τροποποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

Web Agents Handout Manual

Web Agents Handout Manual Web Agents Handout Manual Είσοδος Χρήστη Γενικά Πληκτρολογώντας το url www.aegeanair.com του website της Aegean Airlines και έχοντας επιλέξει την ενότητα «e-ticket για ταξιδιωτικά γραφεία», εμφανίζεται

Διαβάστε περισσότερα

Όροι συμμετοχής: Επιχείρηση Alcatel Ελλάδας Πτήση στην Ευρώπη

Όροι συμμετοχής: Επιχείρηση Alcatel Ελλάδας Πτήση στην Ευρώπη Όροι συμμετοχής: Επιχείρηση Alcatel Ελλάδας Πτήση στην Ευρώπη 1. ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΡΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 1.1 Η εταιρεία TLC Marketing France, εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, εγγεγραμμένη στο εμπορικό μητρώο των Παρισίων

Διαβάστε περισσότερα

η διεύθυνση δεν είναι σωστή ή δεν σηµειώνεται καταλλήλως ή η συσκευασία της είναι ακατάλληλη ή ανεπαρκής ώστε να διασφαλίζεται ασφαλής µεταφορά µε το

η διεύθυνση δεν είναι σωστή ή δεν σηµειώνεται καταλλήλως ή η συσκευασία της είναι ακατάλληλη ή ανεπαρκής ώστε να διασφαλίζεται ασφαλής µεταφορά µε το DHL EXPRESS ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ( Όροι & Προϋποθέσεις ) ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΟΕΙ ΟΠΟΙΗΣΗ Σε περίπτωση που χρησιµοποιείτε τις υπηρεσίες της DHL, ως «Αποστολέας», συµφωνείτε, για λογαριασµό δικό σας και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά συνοδευόμενων ζώων (ζώων συντροφιάς, ζώων βοήθειας) στις αμαξοστοιχίες και τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

ΘΕΜΑ: Διευκρινίσεις για τη μεταφορά συνοδευόμενων ζώων (ζώων συντροφιάς, ζώων βοήθειας) στις αμαξοστοιχίες και τα λεωφορεία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ Α.Ε. Αθήνα,13Ιανουαρίου 2014 Διεύθυνση Επιβατικών Μεταφορών Υπηρεσία Τιμολογιακής Πολιτικής Αρ. Πρωτ. :2328185 Επιβατικών Μεταφορών Φ. 70.1.1/13

Διαβάστε περισσότερα

3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών

3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών 3 Δεκεμβρίου 2009 Έναρξη ισχύος του κανονισμού 1371/2007 σχετικά με τα δικαιώματα των επιβατών σιδηροδρομικών γραμμών «Οι επιβάτες των σιδηροδρομικών γραμμών στην ΕΕ έχουν από σήμερα νέα δικαιώματα» Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο Dt. 753-29.7.2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ικαιώµατα καταναλωτών Ταξιδεύοντας µε πλοίο Καλοκαίρι, διακοπές, ταξίδια αλλά και προβλήµατα, παράπονα, διαφορές!!! Είναι οι δύο όψεις της καλοκαιρινής µας διαφυγής. ιακοπές

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις για το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Olympus

Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις για το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Olympus Γενικοί Όροι και Προϋποθέσεις για το Ηλεκτρονικό Κατάστημα της Olympus 1 Πεδίο εφαρμογής 2 Σύναψη συμβάσεως 3 Δικαίωμα υπαναχώρησης 4 Τιμές Προϊόντων 5 Παράδοση 6 Προθεσμία πληρωμής, υπερημερία 7 Διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑΣ YZF-R1M

ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑΣ YZF-R1M ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓΟΡΑΣ YZF-R1M Μέσω της ηλεκτρονικής ιστοσελίδας www.yamaha-motor.eu/gr παρέχεται η δυνατότητα στον επισκέπτη/χρήστη να προβεί σε σχετική ηλεκτρονική εγγραφή προκειμένου να συμμετάσχει επιτυχώς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση [Ιανουαρίου] 2001

ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ. ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση [Ιανουαρίου] 2001 ΕΤΟ Ευρωπαϊκή Τραπεζική Οµοσπονδία ΣΥΜΒΑΣΗ ΠΛΑΙΣΙΟ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΓΙΑ ΑΝΕΙΣΜΟ ΚΙΝΗΤΩΝ ΑΞΙΩΝ Έκδοση [Ιανουαρίου] 2001 Το παρόν Παράρτηµα συµπληρώνει τις Γενικές ιατάξεις, που

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικοί Όροι και Προϋποθέσεις σχετικά με την Προωθητική προσφορά «Εποχή για πτήσεις» της Parrot Drones

Ειδικοί Όροι και Προϋποθέσεις σχετικά με την Προωθητική προσφορά «Εποχή για πτήσεις» της Parrot Drones Ειδικοί Όροι και Προϋποθέσεις σχετικά με την Προωθητική προσφορά «Εποχή για πτήσεις» της Parrot Drones Αυτοί οι Συγκεκριμένοι Όροι και Προϋποθέσεις συμφωνούνται ανάμεσα στην Parrot Drones, γαλλική εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ACS AIR COURIER SERVICES (CYPRUS) LTD

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ACS AIR COURIER SERVICES (CYPRUS) LTD ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΝΑΛΗΨΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ACS AIR COURIER SERVICES (CYPRUS) LTD Για την μεταφορά δεμάτων και εγγράφων μέσω του συστήματος αποστολής και διεκπεραίωσης της ACS Air Courier Services(Cyprus)Ltd,

Διαβάστε περισσότερα

EMIRATES ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ

EMIRATES ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ EMIRATES ΟΡΟΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΓΙΑ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΣΚΕΥΕΣ (Σημείωση: Αν βρίσκεστε στις Η.Π.Α., διαφορετικοί Όροι Μεταφοράς θα έχουν εφαρμογή: ιδ. www.emirates.com/us/english) Δημοσιεύθηκε στις 10 Μαΐου 2012 1

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ HMC

ΟΡΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ HMC ΟΡΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΜΕΝΩΝ ΤΟΥ HMC Α. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤOY ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Το πρόγραμμα πώλησης μεταχειρισμένων αντικειμένων του HMC απευθύνεται σε πελάτες του HMC και οποιονδήποτε άλλον ενδιαφερόμενο που

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 242/4 9.9.2016 ΚΑΤ' ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2016/1612 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 8ης Σεπτεμβρίου 2016 σχετικά με την παροχή ενίσχυσης για τη μείωση της παραγωγής γάλακτος Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ, Έχοντας υπόψη

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες...

Περιεχόμενα. 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... Περιεχόμενα 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 2 2 Απόκτηση Κωδικού Πρόσβασης... 3 3 Πλοήγηση στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες... 6 1 Παρεχόμενες Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες Μέσω της διαδικτυακής πύλης του

Διαβάστε περισσότερα

Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τις χειραποσκευές Απαντήσεις στις Συνηθέστερες Ερωτήσεις

Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τις χειραποσκευές Απαντήσεις στις Συνηθέστερες Ερωτήσεις Νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός για τις χειραποσκευές Απαντήσεις στις Συνηθέστερες Ερωτήσεις Ερωτήσεις σχετικά με το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό 1) Τι αλλάζει με το νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για τις χειραποσκευές;

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε.

ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ ΟΠΑΠ Α.Ε. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΤΗΣ. Οι όροι συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικά Λαχεία ΑΕ και των πρακτορείων της ΟΠΑΠ ΑΕ, περιγράφονται αναλυτικά στη σχετική σύμβαση συνεργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

Όροι εγγύησης, σέρβις, επισκευή και αντικατάσταση

Όροι εγγύησης, σέρβις, επισκευή και αντικατάσταση Εγγύηση κατασκευαστή Η KACO new energy E παρέχει για τη σειρά μετατροπέων Powador xi εγγύηση διάρκειας επτά ετών από την ημερομηνία εγκατάστασης, με μέγιστη διάρκεια 90 μήνες από την ημερομηνία παράδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ. Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ. Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ-ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΕΩΝ ΣΤΙΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΕΣ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΡΟΣ Α ΕΝΝΟΙΕΣ Άρθρο 1 Πεδίο εφαρμογής Ο παρών νόμος εφαρμόζεται (α) στα δρομολογημένα σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ TΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Χειμερινό Εξάμηνο (6ο) Διδάσκων: Κων/νος Στεργίου 6/4/2014 Σύστημα Κράτησης Αεροπορικών Θέσεων Εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004O0013 EL 22.12.2004 001.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B M1 ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ της 1ης Ιουλίου 2004 σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Μετατροπή του Scool-Abo σε (((eticket με έξυπνη κάρτα

Μετατροπή του Scool-Abo σε (((eticket με έξυπνη κάρτα Στουτγάρδη, Μάιος 2015 Με την έναρξη του σχολικού έτους 2015/2016 όλες οι επιδοτούμενες συνδρομές μαθητριών και μαθητών Scool-Abo (συμμετοχή στο κόστος: στις περιφέρειες κατά κανόνα 40,55, στη Στουτγάρδη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΩΝ Πάροδος Αριστοτέλους 18, 263 35, Πάτρα Πληροφορίες: Νταή Αντιγόνη 2610

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή η σελίδα διευθύνεται από την εταιρεία SKEVI TRAVEL, η οποία εδρεύει στην Λευκωσία επί της

Αυτή η σελίδα διευθύνεται από την εταιρεία SKEVI TRAVEL, η οποία εδρεύει στην Λευκωσία επί της Γενικοί Όροι Χρήσης 1. Η Εταιρεία Αυτή η σελίδα διευθύνεται από την εταιρεία SKEVI TRAVEL, η οποία εδρεύει στην Λευκωσία επί της οδού Πειραιώς 12, 2023 Στρόβολος, µε άδεια λειτουργίας του ΚΟΤ (5466) και

Διαβάστε περισσότερα

Όροι και Προϋποθέσεις προγράμματος VIP Skrill Έκδοση 2 Μάιος Πεδίο εφαρμογής Όρων και Προϋποθέσεων VIP Skrill

Όροι και Προϋποθέσεις προγράμματος VIP Skrill Έκδοση 2 Μάιος Πεδίο εφαρμογής Όρων και Προϋποθέσεων VIP Skrill Όροι και Προϋποθέσεις προγράμματος VIP Skrill Έκδοση 2 Μάιος 2016 1. Πεδίο εφαρμογής Όρων και Προϋποθέσεων VIP Skrill 1.1. Οι παρόντες Όροι και Προϋποθέσεις («Όροι και Προϋποθέσεις VIP») ισχύουν για το

Διαβάστε περισσότερα

Όροι χρήσης. 1.Η προσφερόμενη υπηρεσία. 2.Δεδομένα Παρόχου. Γενικοί όροι χρήσης

Όροι χρήσης. 1.Η προσφερόμενη υπηρεσία. 2.Δεδομένα Παρόχου. Γενικοί όροι χρήσης Όροι χρήσης Με τη χρήση της ιστοσελίδας ( www.diagonismoi-dimosiou.gr ) και τη χρήση της υπηρεσίας "diagonismoi-dimosiou.gr", αποδέχεστε τους παρακάτω όρους και προϋποθέσεις. 1.Η προσφερόμενη υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρονικό Κατάστημα

Ηλεκτρονικό Κατάστημα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ Παραδείγματα -UML Δρ Βαγγελιώ Καβακλή Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εαρινό Εξάμηνο 2011-2012 1 Ηλεκτρονικό Κατάστημα Το αντικείμενο είναι η

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2004R0261 EL 17.02.2005 000.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΚ) αριθ. 261/2004 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 11ης

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΩΝ ΛΥΚΕΙΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΑΠΟ 15/4/13 ΕΩΣ 20/4/13 ΑLKYONIS: 3.900 LYMPERAKOS TOURS 3.840 FLASKIS TRAVEL 3.739,25 LOVE YOUR HOLIDAYS 3.702 αλλά δεν ελήφθη υπόψη επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση Αποθηκών, Προμηθειών & Μεταφορών Σελίδα 1 από 5 ΑΡΙΘ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: 4 0 8 5 0 9 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ (SER)

Διεύθυνση Αποθηκών, Προμηθειών & Μεταφορών Σελίδα 1 από 5 ΑΡΙΘ. ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ: 4 0 8 5 0 9 ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ: ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ ΣΗΜΑΝΣΕΩΝ (SER) Σελίδα 1 από 5 ΕΙΔΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ : 15.000,00 2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ 2.1. Οι προσφορές πρέπει να είναι πλήρεις και να περιλαμβάνουν όλα τα τυπικά και τεχνικά στοιχεία που απαιτεί

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΡΕΑΛ 17 Μαΐου 11 Οκτωβρίου 2015 20 Μαΐου 17 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΘΗΝΑ ΠΡΟΣ ΤΟΡΟΝΤΟ ΚΑΙ ΜΟΝΤΡΕΑΛ 17 Μαΐου 11 Οκτωβρίου 2015 20 Μαΐου 17 Ιουνίου 2015 Αγαπητοί Συνεργάτες, Είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσουμε σχετικά με την έναρξη δραστηριοτήτων της νέας ελληνικής αεροπορικής εταιρείας, της SkyGreece Airlines S.A. Η SkyGreece Airlines είναι

Διαβάστε περισσότερα

Γενικοί Όροι Ανάληψης Μεταφοράς από τη POSTMAN COURIER Εγγράφων & Μικροδεµάτων:

Γενικοί Όροι Ανάληψης Μεταφοράς από τη POSTMAN COURIER Εγγράφων & Μικροδεµάτων: Γενικοί Όροι Ανάληψης Μεταφοράς από τη POSTMAN COURIER Εγγράφων & Μικροδεµάτων: Για την µεταφορά δεµάτων και εγγράφων µέσω του συστήµατος αποστολής και διεκπεραίωσης της POSTMAN COURIER, ο Αποστολέας συµφωνεί

Διαβάστε περισσότερα

Η εγγύηση της Schneider Electric στα φωτοβολταϊκά συστήµατα. 1. Όροι Εγγύησης

Η εγγύηση της Schneider Electric στα φωτοβολταϊκά συστήµατα. 1. Όροι Εγγύησης Η εγγύηση της Schneider Electric στα φωτοβολταϊκά συστήµατα 1. Όροι Εγγύησης Η Schneider Electric αναλαµβάνει να αντικαταστήσει τυχόν ελαττωµατική λειτουργία των προϊόντων που προέρχεται από σφάλµα στο

Διαβάστε περισσότερα

Υποβολή δήλωσης. Βήμα 1 ο. Μετά την είσοδο στο σύστημα επιλέγετε «Δηλώσεις» Βήμα 2 ο. Επιλέγετε «Ροή» Βήμα3 ο

Υποβολή δήλωσης. Βήμα 1 ο. Μετά την είσοδο στο σύστημα επιλέγετε «Δηλώσεις» Βήμα 2 ο. Επιλέγετε «Ροή» Βήμα3 ο Υποβολή δήλωσης Βήμα 1 ο Μετά την είσοδο στο σύστημα επιλέγετε «Δηλώσεις» Βήμα 2 ο Επιλέγετε «Ροή» Βήμα3 ο Στο πεδίο «Αναζήτηση Κωδικού» αναγράφετε τον οκταψήφιο κωδικό του εμπορεύματος και κατόπιν κάνετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αθήνα, Οκτώβριος 2014 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών δέχεται προτάσεις συνεργασίας εταιριών, οι οποίες επιθυμούν να προβληθούν στην πίσω πλευρά των εισιτηρίων

Διαβάστε περισσότερα

Royal Ascot 4* sup 805 +315. Radisson Blu Creek 5* 835 +450 945 +550 820 +315 845 +325

Royal Ascot 4* sup 805 +315. Radisson Blu Creek 5* 835 +450 945 +550 820 +315 845 +325 BMII DUBAII CHRISTMAS COLLECTIONS PRIICE LIIST 2013 / 2014 (( eeddi iit ti iioo nn 22 // 11 11)) AABBUU DDHHAABBII 21 Δεκ 22 και 23 Δεκ New Year 27 Δεκ Royal Ascot 4* sup 80 +31 Radisson Blu Creek * 83

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας»

ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» ΠΡΑΞΗ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ: «Τραπεζική αργία βραχείας διάρκειας» (ΦΕΚ Α 65, 28.6.2015), όπως ισχύει (ΦΕΚ Α 66, 30.6.2015 και ΦΕΚ Α 79, 14.7.2015) Συχνές Ερωτήσεις και Απαντήσεις 15 Ιουλίου 2015 1.

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3851, 30/4/2004 Ο ΠΕΡΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΩΝ ΚΡΑΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΜΕΣΩΝ ΦΟΡΩΝ, ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΦΟΡΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΦΟΡΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς

Διαβάστε περισσότερα

ΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΑ LLOYD'S

ΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΑ LLOYD'S Παράπονα Ιανουάριος 2016 ΙΕΘΝΗ ΠΑΡΑΠΟΝΑ LLOYD'S ιαχείριση διεθνών παραπόνων στη Llyd s: Καθοδήγηση για managing agents και τους εκπροσώπους τους Το παρόν σημείωμα οδηγιών παρέχει μια πρακτική διαδικασία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ. Άρθρο 1 ο. Αντικείμενο της Σύμβασης ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΣΥΜΒΑΣΗΣ Άρθρο 1 ο Αντικείμενο της Σύμβασης 1. Αντικείμενο της σύμβασης είναι σύμφωνα με τις υποδείξεις της ΑΔΜΗΕ ΑΕ η θαλάσσια μεταφορά των υλικών της που αναφέρονται στο Παράρτημα

Διαβάστε περισσότερα

«Γλώσσα και Γλωσσική Διδασκαλία στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης».

«Γλώσσα και Γλωσσική Διδασκαλία στην Εποχή της Παγκοσμιοποίησης». Αθήνα 21 Ιανουαρίου 2009 Αριθμ. Πρωτ. 1780 Προς Τους Συλλόγους Εκπαιδευτικών Π.Ε. ΘΕΜΑ : 23 Ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Συνάδελφοι, Σας ενημερώνουμε ότι το 23 ο Πανελλήνιο Εκπαιδευτικό Συνέδριο

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΠΙΒΑΤΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΩΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ: ΠΟΛΥΧΑΡΟΥΣ 4, 24100 ΚΑΛΑΜΑΤΑ ΤΗΛ 2721090900 ΦΑΧ 2721026293 ΕΜΑΙL : vasilis@trigilidas.gr ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑ : Πλατεία Καρδαµύλης,ΤΗΛ2721064150ΦΑΞ.2721064151 ΕΜΑΙL : kardamyli@trigilidas.gr www.trigilidas.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Αθήνα, Ιανουάριος 2013 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθηνών δέχεται προτάσεις συνεργασίας εταιριών, οι οποίες επιθυμούν να προβληθούν στην πίσω πλευρά των εισιτηρίων

Διαβάστε περισσότερα

3.500 20 8.000 50 15.000 100 30.000 200 4.500 20 11.000 50 22.000 100 44.000 200

3.500 20 8.000 50 15.000 100 30.000 200 4.500 20 11.000 50 22.000 100 44.000 200 ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΣΧΕ ΙΟΥ ΑΝΤΑΜΟΙΒΗΣ ΚΑΡΤΩΝ funpoints 1. Το αναβαθµισµένο σχέδιο funpoints (το «Σχέδιο») τίθεται σε ισχύ από 01/08/13. Στο Σχέδιο, έχουν δυνατότητα συµµετοχής όλοι οι κάτοχοι προσωπικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ»

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ» ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ «Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ» Για το διαγωνισμό «Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΕΡΔΙΖΕΙ» που διοργανώνει η ΑΜΑΖΕ Α.Ε. που εφεξής καλείται με τεχνικό πάροχο την ιδία, ισχύουν τα κάτωθι: 1]

Διαβάστε περισσότερα

NewYork-Presbyterian Hospital Τοποθεσία: Όλα τα κέντρα Εγχειρίδιο Πολιτικών και Διαδικασιών Νοσοκομείου Αριθμός: Σελίδα 1 από 7

NewYork-Presbyterian Hospital Τοποθεσία: Όλα τα κέντρα Εγχειρίδιο Πολιτικών και Διαδικασιών Νοσοκομείου Αριθμός: Σελίδα 1 από 7 Σελίδα 1 από 7 ΤΙΤΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ: Η Πολιτική Είσπραξης (εφεξής η «Πολιτική») αποσκοπεί στην προώθηση της πρόσβασης των ασθενών σε ποιοτική υγειονομική περίθαλψη, ελαχιστοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ Το www.aef.gr είναι το ηλεκτρονικό κατάστημα πώλησης του διαδικτύου, που δημιούργησε η εταιρία Γ. ΕΦΡΑΙΜΙΔΗΣ Α.Ε., η οποία εδρεύει στην Θεσσαλονίκη, στην οδό Ίωνος Δραγούμη 49 ΤΚ 54630, τηλ.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ

ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ mail : info@trueadventure.gr τηλ&fax : 2421091552 διεύθυνση : Λαρίσης 104 Α πόλη : ΒΟΛΟΣ site : www.trueadventure.gr Όροι Συμμετοχής ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΕΚΔΡΟΜΩΝ (Σύμφωνα με την ΠΔ. 339 / 1996 εντολή οδηγίας Ε.Ε.).

Διαβάστε περισσότερα

Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη (περιλαμβανομένων Όρων Χρήσης για Ιταλία) (Δεν αφορά σε λογαριασμούς στην HSBC Γερμανίας)

Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη (περιλαμβανομένων Όρων Χρήσης για Ιταλία) (Δεν αφορά σε λογαριασμούς στην HSBC Γερμανίας) 1. Εισαγωγή Έγγραφο πληροφόρησης Οφειλέτη Ο SEPA είναι ο ενιαίος χώρος πληρωμών σε ευρώ, ο οποίος περιλαμβάνει 34 χώρες - το σύνολο των 34 χωρών - όλων των 28 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τρεις

Διαβάστε περισσότερα

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ

(Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ 22.5.2010 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 126/1 II (Μη νομοθετικές πράξεις) ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 440/2010 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 21ης Μαΐου 2010 σχετικά με τα τέλη που καταβάλλονται στον

Διαβάστε περισσότερα

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα. Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο

Μόνιμη Ολική Ανικανότητα. Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΟΝΙΜΗΣ ΟΛΙΚΗΣ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Αυτό το Συμπληρωματικό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου, στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο στην περίπτωση

Διαβάστε περισσότερα

Προς : Π.. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Προς : Π.. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Ι. ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΛΕΓΧΩΝ & ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟ ΩΝ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α, Ταχ. /νση : Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

VIOHALCO SA 30 Avenue Marnix, 1000 Βρυξέλλες, Βέλγιο 0534.941.439 RPM (Βρυξέλλες)

VIOHALCO SA 30 Avenue Marnix, 1000 Βρυξέλλες, Βέλγιο 0534.941.439 RPM (Βρυξέλλες) VIOHALCO SA 30 Avenue Marnix, 1000 Βρυξέλλες, Βέλγιο 0534.941.439 RPM (Βρυξέλλες) ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΩΡΑ ΣΤΙΣ 10 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Το Διοικητικό Συμβούλιο της Viohalco

Διαβάστε περισσότερα

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα»)

ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ. «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα») ΤΥΠΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΥΡΩΠΑΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΗΣ ΠΙΣΤΗΣ Στοιχεία ταυτότητας και στοιχεία επικοινωνίας του πιστωτικού φορέα Πιστωτικός Φορέας «ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E.» (εφεξής η «Τράπεζα») ΑΦΜ:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ (Alpha e-statements)

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ (Alpha e-statements) ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΕΩΣ ΣΤΟΥΣ ΜΗΝΙΑΙΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ (Alpha e-statements) Η Alpha Bank (εφεξής «Τράπεζα») προσφέρει στον Πελάτη κάτοχο (εφεξής «Πελάτης») των καρτών που

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2006O0004 EL 24.05.2013 002.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΚΑΤΕΥΘΥΝΤΗΡΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αποκήρυξη ευθυνών. Συλλογή Προσωπικών Πληροφοριών

Αποκήρυξη ευθυνών. Συλλογή Προσωπικών Πληροφοριών Αποκήρυξη ευθυνών Του γραφείου προώθησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων Δ.Καρβούνης δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παρέχει στα μέλη του τα καλύτερα δυνατά προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΑΕΕ ONLINE 2012 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ONLINE ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ 2012... 3 1. Διαδικασία Εγγραφής και Πρόσβασης... 3 1.1 Διαδικασία απόκτησης κωδικού πρόσβασης... 3 1.2 Διαδικασία υποβολής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ press@yen.gr Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών Με γνώµονα την καλύτερη δυνατή ενηµέρωση του επιβατικού κοινού,

Διαβάστε περισσότερα

«13. Παροχή τηλεπικοινωνιακών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών και ηλεκτρονικά παρεχόμενων υπηρεσιών σε μη υποκείμενους στο φόρο.

«13. Παροχή τηλεπικοινωνιακών, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών και ηλεκτρονικά παρεχόμενων υπηρεσιών σε μη υποκείμενους στο φόρο. 1. Η παράγραφος 13 του άρθρου 14, του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας, ο οποίος κυρώθηκε με το ν. 2859/2000 (Α 248), όπως ισχύει, αντικαθίσταται ως εξής: «13. Παροχή τηλεπικοινωνιακών, ραδιοφωνικών και

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3810, 13/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.3810, 13/2/2004 Ο ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΙΠΤΑΜΕΝΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Για σκοπούς εναρμόνισης με την πράξη της Ευρωπαϊκής Κοινότητας με τίτλο - «Οδηγία 2000/79/ΕΚ του Συμβουλίου,

Διαβάστε περισσότερα

Όταν πρέπει να ακυρώσετε μια συναλλαγή δηλώνοντας ότι δεν δύναστε να παραδώσετε, πρέπει να μας ενημερώσετε.

Όταν πρέπει να ακυρώσετε μια συναλλαγή δηλώνοντας ότι δεν δύναστε να παραδώσετε, πρέπει να μας ενημερώσετε. Πολιτική ακύρωσης Για τον Πωλητή Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να ακυρώσετε μια συναλλαγή, για παράδειγμα, εάν το προϊόν είναι τοποθετημένο σε λάθος μέρος ή κάνατε ένα λάθος κατά την καταχώρησή της αγγελίας.

Διαβάστε περισσότερα

Μηνιαία Αποζημίωση λόγω Ανικανότητας

Μηνιαία Αποζημίωση λόγω Ανικανότητας ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΜΗΝΙΑΙΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΛΟΓΩ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ 1. ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΟΙ Tο Συμπληρωματικό αυτό Συμβόλαιο αποτελεί μέρος του Βασικού Ασφαλιστηρίου στο οποίο είναι προσαρτημένο και ισχύει μόνο

Διαβάστε περισσότερα

Όροι για την υπηρεσία Online-Banking

Όροι για την υπηρεσία Online-Banking Όροι για την υπηρεσία Online-Banking Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την τράπεζα θα βρείτε στον τιμοκατάλογο και στις παροχές της Τράπεζας Πειραιώς Κατάστημα Φραγκφούρτης. 1. Εύρος παροχών Η υπηρεσία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ. ΤΕΤΥΚ: 23 831440 ΦΑΞ: 23 831747

ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ. ΤΕΤΥΚ: 23 831440 ΦΑΞ: 23 831747 ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΗΜΕΡΙΑΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΛ. ΤΕΤΥΚ: 3 83440 ΦΑΞ: 3 83747 Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι, Το ιοικητικό Συμβούλιο του ΤΕΤΥΚ σας υπενθυμίζει ότι μπορείτε να συνεχίσετε να αποστέλλετε τις αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα