ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ"

Transcript

1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ 495 ΑΛΦΑΒΗΤΙΚΟΣ ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ Dr. Nicholas David (+44) Διδάκτωρ του City University. Διευθυντής του Centre for Information Behaviour and the Evaluation of Research. Department of Information Science, School of Informatics, City University, London. Ερευνητικά ενδιαφέροντα: digital consumer health, digital information consumers, web log analysis, impact of IGTs on strategic user groups κ.λπ. Διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα όπως: MSc Information Science, MSc Library and Information Studies, MSc Information Systems and Technology, MSc Electronic Publishing, MSc Book Publishing. Ανδρέου Ανδρέας Κ Γεννήθηκε στη Λευκωσία το Σπούδασε Βιβλιοθηκονομία και Επιστήμες Πληροφόρησης στο Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης και στο Aberystwyth University of Wales. Από το 1996 εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου. Αράχωβα Αντωνία Γεννήθηκε το Είναι Υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας - Αρχειονομίας. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στην Ανοιχτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Πτυχίο Μεσαιωνικής-Νεοελληνικής Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Συμμετείχε με ανακοινώσεις της στο Ελληνοαμερικανικό Συνέδριο που οργανώθηκε από το Γραφείο Τύπου του Ελληνικού Προξενείου της Βοστόνης (Ιούνιος 2002)-Βοστόνη. Εργάζεται από το 1995 στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας. Ασδέρη Στέλλα Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απασχολήθηκε για πέντε μήνες στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΤΕΙΘ παρέχοντας ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους χρήστες. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης της εργάστηκε στη βιβλιοθήκη του Αμερικάνικου Κολλεγίου Ανατολία. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα συγκαταλέγεται η Ηλεκτρονική Διάδοση της Πληροφόρησης. Βαλής Χρήστος Είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Λάφμπορω της Μεγ. Βρετανίας με τίτλο "Ηλεκτρονικός Μηχανικός Συστημάτων και Ηλεκτρονικών Υπολογιστών" και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Λάφμπορω της Μεγ. Βρετανίας με τίτλο "Ψηφιακά Τηλεπικοινωνιακά Συστήματα".

2 496 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Βίγλας Κωνσταντίνος Εργάζεται στο Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών του ΕΚΠΑ Αποφοίτησε το 1990 από το Τμήμα Φυσικής του ΕΚΠΑ. Υποψήφιος Διδάκτωρ στο Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Αθηνών στον τομέα των συστημάτων διαπροσωπικής επικοινωνίας. Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται οι web-based εφαρμογές, οι βάσεις δεδομένων και οι ψηφιακές βιβλιοθήκες. Έ χει δημοσιεύσει πάνω από 15 άρθρα σε επιστημονικά συνέδρια. Έχει εμπειρία στη διαχείριση συστημάτων βάσεων δεδομένων (Sybase, Ingres, SQL Server) και κατασκευή αντίστοιχων εφαρμογών βασισμένων σε βάσεις δεδομένων (CA-OpenRoad, τεχνολογίες JSP, ASP), διαχείριση τοπικών δικτύων Windows, NOVELL, UNIX, κατασκευή και διαχείριση Web Sites, σχεδιασμό και κατασκευή εφαρμογών πληροφορικής για Άτομα με Αναπηρίες. Βόγλη Ελπίδα Διδάκτωρ Νεότερης Ιστορίας του Α.Π.Θ., Επιστημονικός Συνεργάτης του Α.Π.Θ. και του Ελληνικού Αογοτεχνικού και Ιστορικού Αρχείου στη Θεσσαλονίκη. Βουγιουκλής Γιώργος Απόφοιτος της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και Βρυξέλλες στην ανάλυση και σχεδιασμό Πληροφοριακών Συστημάτων και Βάσεων Δεδομένων. Στο διάστημα διετέλεσε σύμβουλος Οργάνωσης και Αυτοματοποίησης του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων (ΕΟΦ). Στη συνέχεια και έως το 1993 εργάστηκε στο Υπουργείο Υγείας Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ως υπεύθυνος παρακολούθησης του έργου των ΜΟΠ Πληροφορικής με αντικείμενο την αυτοματοποίηση 15 νοσοκομείων του ΕΣΥ. Από το 1993 είναι μέτοχος και τεχνικός διευθυντής της Εταιρίας EUDOC Systems and Services που δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής τεκμηρίωσης και πληροφόρησης. Μέχρι σήμερα ασχολείται αποκλειστικά με το αντικείμενο της αυτοματοποίησης των βιβλιοθηκών και είχε την ευθύνη εγκατάστασης και παραμετροποίησης του Ολοκληρωμένου Συστήματος Αυτοματοποίησης Βιβλιοθηκών Advance της Geac σε 42 βιβλιοθήκες. Γαρουφάλλου Μανώλης Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης και Βιβλιοθηκονόμος, υπεύθυνος για την ανάπτυξη Θεματικών Πυλών στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Πριν από αυτές τις θέσεις ήταν για τέσσερα χρόνια Καθηγητής στο Τμήμα Information and Communications του Πανεπιστημίου του Manchester Metropolitan στην Αγγλία. Εχει επίσης δουλέψει ως Information Officer, Ερευνητής και Βιβλιοθηκονόμος στην Αγγλία και την Ελλάδα. Η διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο του Manchester Metropolitan είναι πάνω στις Ηλεκτρονικές/ Ψηφιακές Βιβλιοθήκες.

3 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΏΝ 497 Γεωργίου Παναγιώτης Διπλωματούχος Μηχανικός Μεταλλείων-Μεταλλουργού ΕΜΠ (1992). MSc in Environmental Geotechnology UK (1993). Εργάζεται στη Βιβλιοθήκη & Υπηρεσία Πληροφόρησης (ΒΥΠ) Πανεπιστημίου Πατρών - Τμήμα Πληροφόρησης & Εκπαίδευσης/ Υποστήριξης Χρηστών (1996-σήμερα). Διαχειρίζεται τις δράσεις του προγράμματος "ΤΗΛΕΦΑΕΣΣΑ: Παροχή Ηλεκτρονικών Υπηρεσιών της Βιβλιοθήκης & Υπηρεσίας Πληροφόρησης (ΒΥΠ) Πανεπιστημίου Πατρών στην Ακαδημαϊκή κοινότητα" (ΕΠΕΑΕΚ II) (2001-σήμερα) Γρηγοριάδου Σοφία Π Πτυχιούχος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Εργάζεται από το 1997 στη Βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Έχει εμπειρία στη διοίκηση έργων οργάνωσης βιβλιοθηκών. Από το 2001 είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής Διαχείρισης του έργου της Βιβλιοθήκης του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Συμμετείχε σε συνέδρια βιβλιοθηκονομίας. Δίδαξε σε σεμινάρια επιμόρφωσης Υπευθύνων Σχολικών Βιβλιοθηκών. Δενδρινός Μάρκος & Αποφοίτησε το 1984 από το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΕΜΠ. Το 1989 του απονεμήθηκε από το ίδιο τμήμα ο τίτλος του Διδάκτορος στην Πληροφορική (ψηφιακή επεξεργασία σημάτων). Από το 1992 συνεργάζεται με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου (ΙΕΛ) σε θέματα αναγνώρισης, σύνθεσης και ανακατασκευής φωνής, καθώς και υποβολής προτάσεων/συμμετοχής/διαχείρισης σε ευρωπαϊκά έργα (ESPRIT/FREETEU TIDE/TOSAFES, ESPRIT/MUSTUTOR, IST/IMUTUS). Από το 1991 μέχρι το 1998 δίδαξε σε διάφορα Τμήματα του ΤΕΙ-Α μαθήματα εισαγωγής στην τεχνολογία των υπολογιστών και γλωσσών προγραμματισμού. Από το 1998 μέχρι το 2002 ήταν Επίκουρος Καθηγητής και από το 2002 είναι Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας, όπου διδάσκει μαθήματα εισαγωγής στην τεχνολογία των πληροφοριών, πακέτων διοικητικής υποστήριξης (MS-Office) και επικοινωνιών-δικτύων. Επίσης από το 2001 διδάσκει μαθήματα βάσεων δεδομένων στο διαπανεπιστημιακό μεταπτυχιακό πρόγραμμα "ΤΕΧΝΟΓΛΩΣΣΙΑ" του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών και από το 2003 είναι εισηγητής σε Προγράμματα Επιμόρφωσης Καθηγητών. Δέρβου Κλωνιίνη Πτυχιούχος του Φυσικού τμήματος της ΦΜΣ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου και κάτοχος master βιβλιοθηκονομίας του University of Wales. Από το 1989 είναι υπεύθυνη της Βιβλιοθήκης του Φυσικού τμήματος του Αριστοτελείου και από το 1997 γενική συντονίστρια της επιτροπής υλοποίησης της Οριζόντιας Δράσης για τα περιοδικά. Στα πλαίσια του Γ'Κ.Π.Σ. είναι συντονίστρια του έργου "Εκσυγχρονισμός του Συστήματος Βιβλιοθηκών του Α.Π.Θ."

4 498 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Εκίζογλου Παναγιώτα Αποφοίτησε από το Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης το Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απασχολήθηκε για πέντε μήνες στην Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΤΕΙθ παρέχοντας ηλεκτρονικές υπηρεσίες στους χρήστες. Στα πλαίσια της πρακτικής άσκησης της εργάστηκε στη βιβλιοθήκη του Τμήματος Δασοπονίας του ΑΤΕΙ Λάρισας. Στα ερευνητικά της ενδιαφέροντα, μεταξύ άλλων, συμπεριλαμβάνεται η Επίδραση της νέας Τεχνολογίας στις Βιβλιοθήκες. Ζαφειρόπουλος Κώστας Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΤΕΙ Σερρών. Διδάσκει Έρευνα Μάρκετινγκ, Μεθοδολογία Έρευνας και Σεμινάριο Τελειοφοίτων. Σπούδασε Μαθηματικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (1987) απ' όπου πήρε και το διδακτορικό του δίπλωμα στην ε φαρμοσμένη στατιστική (1995). Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνουν θέματα κοινωνικής στατιστικής, εμπειρικών ερευνών και δημοσκοπήσεων, έρευνας και ανάλυσης της συμπεριφοράς. Έχει συμμετάσχει σε πληθώρα ερευνητικών προγραμμάτων, δημοσίευσε σε διεθνή και ελληνικά περιοδικά και συμμετείχε με ανακοινώσεις σε συνέδρια. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων με θέμα τη μεθοδολογία έρευνας και την έρευνα μάρκετινγκ. Έχει διδάξει στο ΤΕΙ Σερρών, στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας, Μακεδονίας και ΑΠΘ σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Ζάχος Γεώργιος Κ Γενικός Διευθυντής της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος από το Από το 1996 διετέλεσε Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Πτυχιούχος του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Μεταπτυχιακές Σπουδές Βιβλιοθηκονομίας και Πληροφόρησης (M.Sc. in Library & Information Studies) στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Σπουδών Πληροφόρησης του Loughborough University of Technology της Μεγάλης Βρετανίας. Κατέχει διδακτορικό στη Βιβλιοθηκονομία (Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Επιστήμης της Πληροφόρησης, Loughborough University of Technology, U.K.). Έχει πλούσια διδακτική εμπειρία, ερευνητική και συγγραφική δραστηριότητα, την επιμέλεια αρκετών εκδόσεων και συμμετείχε σε πολλά ερευνητικά & αναπτυξιακά προγράμματα. Είναι μέλος των Επιστημονικών Ενώσεων: Ένωση Ελλήνων Βιβλιοθηκάριων, ELBIDA (European Bureau of Library, Information and Documentation Associations) & Library Association (U.K.). Ζέρβας Μάριος Γεννήθηκε στη Λεμεσό το Σπούδασε Πληροφορική στο Cnam Centre National des Arts et Metiers στο Παρίσι. Έχει σχεδιάσει εφαρμογές client-server στη France Telecom και από το 1997 εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Κύπρου.

5 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΟΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΏΝ 499 Ζωντανός Κώστας Πτυχιούχος του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙΘ, Πτυχιούχος Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας. ΑΠΘ, Εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το Α πό το 2000 είναι εργαστηριακός συνεργάτης του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας ΑΤΕΙ θεσσαλονίκης. Θεοδωρίδου Λίλα Επίκουρη καθηγήτρια του ΤΕΙ Σερρών, διπλωματούχος αρχιτέκτων (ΑΠΘ), μεταπτυχιακές σπουδές στο Λονδίνο (UCL). Εμπειρία στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό βιβλιοθηκών και στην διοίκηση έργων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με έμφαση στην οργάνωση, ανάπτυξη και διαχείριση βιβλιοθηκών (ακαδημαϊκές, σχολικές). Συμμετοχή σε ημερίδες και συνέδρια βιβλιοθηκονομίας και επιστημών της πληροφόρησης. Καπιδάκης Σαράντος Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, στο αντικείμενο πληροφορική, με έμφαση σε ψηφιακές βιβλιοθήκες και ηλεκτρονική δημοσίευση. Έχει διδακτορικό δίπλωμα στην επιστήμη της πληροφορικής από το πανεπιστήμιο του Princeton, τον Οκτώβριο του 1990 και δίπλωμα ηλεκτρολόγου μηχανικού από το Εθνικό Μετσόβειο Πολυτεχνείο, τον Ιούνιο του Καπλάνης Σωκράτης Καθηγητής Ήπιων Μορφών Ενέργειας και Υπεύθυνος Εργαστηρίου. M.Sc: Τεχνολογία Πυρηνικών Αντιδραστήρων PhD: Εξομοίωση Ακτινοβολιών. Συντονιστής MSc με τίτλο: Solar Energy Technology and Management: Χρηματοδοτούμενο από το SOCRATES. Συντονιστής του εντατικού προγράμματος PV- Τεχνολογία και ICT Tools. Υπεύθυνος του πακέτου e-library με θέμα τις Ήπιες Μορφές Ενέργειας του ΤΕΙ Πάτρας και υπεύθυνος του Π.Π.Σ του τμήματος Μηχανολογίας με τίτλο: Σχεδιασμός Ανάπτυξη και χρήση σειράς μαθησιακών εργαλείων ΤΠΕ και εκπαιδευτικών καινοτομιών. Κηπουρού Αθανασία Πτυχιούχος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε σεμινάρια βιβλιοθηκονομίας. Εργάζεται από το 2001 στη Βιβλιοθήκη του Τ.Ε.Ι. Σερρών. Κόκκορης Ευάγγελος , 4 Γεννήθηκε το 1973 στον Πειραιά. Σπούδασε Φωτογραφία στο Τ.Ε.Ι. Αθήνας και συνέχισε μετά-

6 500 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ πτυχιακές σπουδές στο University of Westminster από όπου έλαβε τον τίτλο M.S.c. in Digital Imaging. Εργάζεται στην Άνοδο, Α.Ε. με στόχο την προώθηση και υποστήριξη των τεχνολογιών και λύσεων λογισμικού της εταιρείας Adobe Systems, Inc. για τις Γραφικές Τέχνες, την Επικοινωνία και τη Διαφήμιση. Παράλληλα με τις επαγγελματικές του δραστηριότητες, συμμετέχει ως Εργαστηριακός Συνεργάτης στο Τμήμα Φωτογραφίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας. Είναι μέλος της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας. Τα ενδιαφέροντα του εκτείνονται στις εφαρμογές συστημάτων Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων, Τηλεκπαίδευσης και Πολυμέσων, ενώ έχει επανειλημμένα μιλήσει για τις νέες εξελίξεις στο χώρο της ψηφιακής απεικόνισης και της παραγωγής εντύπου, σε επαγγελματικές ημερίδες και αλλού. Κολοβός Φίλιππος Πτυχιούχος του τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου, M.Sc. in Data Communications, του Πανεπιστημίου του Sheffield της Μεγ. Βρετανίας. Έχει απασχοληθεί στην ανάλυση και την υλοποίηση αρκετών εφαρμογών λογισμικού καθώς και ως εκπαιδευτής πληροφορικής στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας. Από το Μάρτιο του 2002 εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας ως Μηχανικός Λογισμικού, με κύρια απασχόληση το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα COINE. Κοσμάς Γιάννης Γεννήθηκε στη Χίο και ζει στο Ηράκλειο. Σπούδασε στο Τμήμα Επιστήμης Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1993 μέχρι σήμερα εργάζεται στην ομάδα Τεχνολογιών και Πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης με κύρια ασχολία το σχεδιασμό και την α νάπτυξη εφαρμογών στον τομέα της αναζήτησης, ανάκτησης και διαχείρισης της πληροφορίας με ειδικότερη εφαρμογή στο χώρο των βιβλιοθηκών. Κουλούρας Αλέξανδρος Υποψήφιος διδάκτορας του Τμήματος Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι πτυχιούχος του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών και πτυχιούχος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας του ΤΕΙ Αθήνας. Για τέσσερα χρόνια (1/7/1998-1/9/2002) ήταν υ πεύθυνος του Τμήματος Ειδικών Συλλογών της Βιβλιοθήκης Επιστήμης και Τεχνολογίας του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης. Κούτρας Γιώργος 210= Πτυχιούχος Βιβλιοθηκονόμος του ΤΕΙ Αθήνας. Τελειόφοιτος μεταπτυχιακού προγράμματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Kingston. Από το 1998 εργάζεται στην Εταιρία ELiDOC με αντικείμενο την τεχνική υποστήριξη του λογισμικού αυτοματοποίησης βιβλιοθηκών Geac-Advance.

7 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ 501 Κωβαίου Ελένη Γεννημένη στον Πειραιά το 1964, σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Κρήτης. Κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος Ειδίκευσης στη Νεοελληνική Φιλολογία. Υποψήφια διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο του Αμβούργου με θέμα : "0 λόγος για τη Νεοελληνική Λογοτεχνία στη Γερμανία του 19ου αιώνα". Από το 1996 υπεύθυνη της Συλλογής Σπανίων Βιβλίων του Πανεπιστημίου Κρήτης. Κωστούλας Αχιλλέας Πτυχιούχος του Τμ. Μηχανολογίας του ΤΕΙ Πάτρας. Μεταπτυχιακός σπουδές στην Διαχείριση ενεργειακών συστημάτων. Εργαστηριακός συνεργάτης του ΤΕΙ Πάτρας του Τμήματος Μηχανολογίας. Εξωτερικός συνεργάτης του πακέτου e-library με θέμα τις Ήπιες Μορφές Ενέργειας του ΤΕΙ Πάτρας. Εξωτερικός συνεργάτης Π.Π.Σ του τμήματος Μηχανολογίας με τίτλο: Σχεδιασμός Ανάπτυξη και χρήση σειράς μαθησιακών εργαλείων ΤΠΕ και εκπαιδευτικών καινοτομιών. Λενάκη Κατερίνα Γεννήθηκε και ζει στο Ηράκλειο. Σπούδασε στο Τμήμα Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1998 μέχρι σήμερα εργάζεται στην Υπηρεσία Πληροφόρησης και Εκπαίδευσης Χρηστών της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ηράκλειο, με κύρια ασχολία τον σχεδιασμό και την πραγματοποίηση εκπαιδευτικών σεμιναρίων σχετικά με την αναζήτηση βιβλιογραφίας σε βάσεις δεδομένων και γενικότερα την καθοδήγηση κατά τη χρήση των ηλεκτρονικών πηγών πληροφόρησης της Βιβλιοθήκης. Λούρδη Ειρήνη Αποφοίτησε από το τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου το Σεπτέμβριο του Από το Μάρτιο του 2001 εργάζεται στο Υπολογιστικό Κέντρο Βιβλιοθηκών του Ε θνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ως υπεύθυνη υποστήριξης των βιβλιοθηκονομικών εφαρμογών του Πανεπιστημίου. Από τον Ιανουάριο του 2003 είναι υποψήφια Διδάκτωρ στο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας με τίτλο διατριβής "Μεταδεδομένα διαχείρισης λαογραφικών συλλογών". Τα ερευνητικά της ενδιαφέροντα αφορούν κυρίως τις απαιτήσεις περιγραφής υλικού πολιτιστικής κληρονομιάς, τα μεταδεδομένα περιγραφής αυτού και την ανάπτυξη ψηφιακών συλλογών. Μαλλιαρή Αφροδίτη Απόφοιτος του τμήματος Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, εκπονεί τη διδακτορική της διατριβή στο τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με θέμα "Ανάκτηση πληροφοριών από ψηφιακές βιβλιοθήκες και στατιστική ανάλυση των δεδομένων αυτών". Εργάζεται ως βιβλιοθηκονόμος στη Βιβλιοθήκη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Επικοί-

8 502 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ νωνίας, Πληροφόρησης & Πολιτισμού που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη από τον Ιανουάριο του 2001 με αντικείμενο την αναδιοργάνωση και γενικότερα διαχείριση αυτής. Επιπλέον, για το ακαδημαϊκό έτος ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του τμήματος Βιβλιοθηκονομίας στο ΤΕΙΘ ως εξωτερικός συνεργάτης. Μιλάει αγγλικά, ιταλικά και γαλλικά. Συμμετέχει τόσο σε σεμινάρια και συνέδρια βιβλιοθηκονομίας, αρχειονομίας και στατιστικής ως ακροάτρια αλλά και σε ορισμένα α πό αυτά ως εισηγήτρια όσο και σε μελέτες που άπτονται του χώρου. Ανάμεσα στα ενδιαφέροντα της είναι: η μελέτη των χρηστών, η ανάκτηση πληροφοριών, ή πολυδιάστατη στατιστική ανάλυση και οι Ευρωπαϊκές βιβλιοθήκες. Μαυρίδης Μάριος Είναι Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών-Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Από το 2003 εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας (Πληροφορικός). Μενάγιας Κωνσταντίνος Πτυχιούχος του Τμ. Μηχανολογίας του ΤΕΙ ΠΑΤΡΑΣ, Συνεργάτης του Εργαστηριού των ΗΜΕ στο Π.Π.Σ του τμήματος Μηχανολογίας με τίτλο: Σχεδιασμός Ανάπτυξη και χρήση σειράς μαθησιακών εργαλείων ΤΠΕ και εκπαιδευτικών καινοτομιών. Συνεργάτης του πακέτου e-library με θέμα τις Ή πιες Μορφές Ενέργειας του ΤΕΙ Πάτρας. Μονόπωλη Μαρία Πτυχιούχος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (1996). MSc in Information Scienoe, City University, London, (1998). Υποψήφια διδάκτορας, Department of Information Science, City University, London. Στέλεχος του Τμήματος "Βιβλιοθήκη & Αρχείο", Οργανωτική Επιτροπή Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΕΟΑ), ΑΘΗΝΑ 2004 Α.Ε., (08/ /2003). Βιβλιοθηκονόμος, Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΓΠΑ), (01/03/ σήμερα). Εργαστηριακός συνεργάτης στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας (09/ σήμερα) Νικηιόπουλος Διονύσιος Πτυχιούχος Ηλεκτρονικός Μηχανικός του University Technology Sydney. Μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Information Systems Engineering. Εμπειρία στη διαχείριση έργων πληροφορικής στην Αυστραλία ( ). Διευθυντής τεχνικής υποδομής και υποστήριξης στο περιβάλλον Ε- Learning του University of Technology Sydney, Εργάζεται από το 2003 στην εταιρεία στην εταιρεία Elidoc Systems and Services ως Ε-Learning Specialist.

9 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ 503 Ορφανού-Ραυτοπούλου Ευγενία Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Ουαλίας στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Οργάνωσης Πληροφορίας και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στον τομέα της Τεχνολογίας της Πληροφορίας α πό το Πανεπιστήμιο του Στέρλινγκ της Σκοτίας. Παΐλας Ιωάννης Γεννήθηκε και διαμένει μόνιμα στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας το Η πτυχιακή του εργασία είχε τίτλο "Διασύνδεση Βάσεων Δεδομένων και Διαδικτύου". Εργάστηκε στη μηχανογράφηση των εταιρειών Μεταλλεία Χαλκιδικής, SparkNet, ΑΒΓΗ Δωδώνη, καθώς και στη μηχανογράφηση της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Σήμερα υπηρετεί ως καθηγητής Πληροφορικής στη Δευτεροβάθμια εκπαίδευση ενώ ταυτόχρονα είναι και υπεύθυνος του Πληροφοριακού Συστήματος της ΜΟΠΑΒ. Έ χει ως ερευνητικά ενδιαφέροντα τις Βάσεις Δεδομένων, τεχνολογίες Διαδικτύου, εκπαιδευτικό λογισμικό, υπερμέσα. Παπαθεοδώρου Χρήστος Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου, όπου διδάσκει Πληροφοριακά Συστήματα, Ανάκτηση Πληροφοριών και Πρότυπα Κωδικοποίησης. Πριν προσληφθεί στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο ήταν Ειδικός Λειτουργικός Επιστήμονας και υπεύθυνος ανάπτυξης Ψηφιακής Βιβλιοθήκης και Υπηρεσιών Πληροφόρησης στο ΕΚΕΦΕ "Δημόκριτος". Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στην Εξόρυξη Γνώσης από τον Παγκόσμιο Ιστό (web mining), τη Μοντελοποίηση Χρηστών (user modeling) και την ανάπτυξη και αξιολόγηση Ψηφιακών Βιβλιοθηκών. Έχει διατελέσει αξιολογητής προτάσεων σε ευρωπαϊκά και εθνικά χρηματοδοτούμενα προγράμματα και έχει συμμετάσχει ως ερευνητής σε διάφορα ερευνητικά έργα. Επίσης έχει συμμετάσχει ως μέλος επιτροπών προγράμματος σε διάφορα συνέδρια του εσωτερικού και του εξωτερικού. Παπαργύρη Στέλλα Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στις επιστήμες των μαθηματικών και πληροφορικής στο Queens College Νέας Υόρκης. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό στην επιστήμη πληροφορικής στο New York University. Εργάζεται ως πληροφορικός υποστήριξης μηχανημάτων, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και ως εκπαιδεύτρια πληροφορικής σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Αριστοτέλειο, Cedefop, Πουλιάδης κ.ά.). Εργάζεται ως σύμβουλος νέων τεχνολογιών στο Internet για Ελληνικούς και Ευρωπαϊκούς οργανισμούς. Παπούλιας Βασίλης Απόφοιτος του Πανεπιστημίου Τεχνολογίας του Σάντερλαντ της Μεγ. Βρετανίας με τίτλο "Εφαρ-

10 504 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ μοσμένη Πληροφορική" και είναι κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου από το Πανεπιστήμιο του Μπρουνέλ - Λονδίνο της Μεγ. Βρετανίας με τίτλο "Συστήματα Επικοινωνίας Δεδομένων". Σαμσάρης Πέτρος Κ Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο Ιστορικό-Αρχαιολογικό Τμήμα της οποίας εκπονεί τη διδακτορική του διατριβή. Φιλόλογος καθηγητής. Αποσπάσθηκε για ένα χρόνο στα Γ.Α.Κ.- Αρχεία Ν. Σερρών. Υπεύθυνος της Σχολικής Βιβλιοθήκης του 2ου Γυμνασίου Σερρών. Ασχολείται ερευνητικά εδώ και πολλά χρόνια με την τοπική κυρίως ιστορία και αρχαιολογία. Είναι συνεργάτης αρκετών επιστημονικών περιοδικών συγγραμμάτων. Δημοσίευσε σε αυτά περισσότερες από δεκαπέντε αυτόνομες πρωτότυπες μελέτες, καθώς και μία εισήγηση στα πρακτικά ιστορικού συμποσίου. Αποτελεί μέλος της συντακτικής επιτροπής του φιλολογικού περιοδικού, που εκδίδει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Σερρών, με την επωνυμία "Ζ/Ρ/Ζ", έχοντας παράλληλα και την επιμέλεια της έκδοσης του. Σιδερά-Σιδέρη Ιουλία Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, Παιδαγωγικό τμήμα Νηπιαγωγών το 1991 και το 1998 από το τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του Τ.Ε.Ι Θεσσαλονίκης. Τα έτη εργάστηκε στη βιβλιοθήκη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου στα πλαίσια του ΕΠΕΑΕΚ. Το έτος 1999 κέρδισε υ ποτροφία (Ι.Κ.Υ) για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό. Το 2000 πήρε το Pg Diploma και Master (MSc) In Information and Library Studies. Την ίδια περίοδο συμμετείχε σε σεμινάρια της British Library Association και εργάστηκε στο πληροφοριακό τμήμα της Chevron Oil Ltd και στην βιβλιοθήκη Georgina Scott Sutherland Library- Robert Gordon University. Αυτή την χρονική περίοδο πραγματοποιεί την έρευνα της στις ακαδημαϊκές βιβλιοθήκες και ωοιτεί στο Northumbria University of Newcastle σε επίπεδο διδακτορικού. Σταυρόπουλος Νικόλαος Πτυχιούχος του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Τ.Ε.Ι. Αθήνας, του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου και του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΕΚΠΑ. Υποψήφιος Διδάκτωρ PhD Τμήματος Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστημίου Αιγαίου. Καθηγητής Εφαρμογών του ΤΕΙ Αθηνών Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας, Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας από έως και σήμερα. Διευθυντής Κεντρικής Βιβλιοθήκης ΤΕΦΑΑ Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέλλη Αικατερίνη Διευθύντρια της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Πατρών από το Πτυχιούχος του Τμήματος Μέσων και Νέων Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Έκανε το διδακτορικό της στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων στον τομέα της Βυζαντινής Ιστορίας. Συμμετείχε ενεργά σε πολλά συνεργατικά ευρωπαϊκά προγράμματα στον τομέα των βιβλιοθηκών.

11 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ 505 Σωτηρίου Ιωάννης Πτυχιούχος του τμήματος Επιχειρησιακής Ερευνας και Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Κάνει μεταπτυχιακές σπουδές (ΜΒΑ) στην διοίκηση επιχειρήσεων στο Case Western Reserve University, Clevaland, OH, USA. Εχει εμπειρία ως e-business consultant και σε έρευνες marketing. Τζεδάκη Σάσα Πτυχιούχος του Ιστορικού τμήματος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Bologna. Α πό το 1985 εργάζεται στο τμήμα περιοδικών της Βιβλιοθήκης της Σχολής θετικών & Τεχνολογικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1998 είναι μέλος της επιτροπής υλοποίησης της Οριζόντιας Δράσης για τα περιοδικά. Τοράκη Κατερίνα Αποφοίτησε από τη Σχολή Χημικών Μηχανικών του ΕΜΠ το Το 1992 απέκτησε μεταπτυχιακό τίτλο MSc στα πληροφοριακά συστήματα από το Πανεπιστήμιο City του Λονδίνου και το 2003 ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο με τίτλο "Οργάνωση, δομή και χαρακτηριστικά της εικονικής βιβλιοθήκης". Από το 1981 εργάζεται στη Μονάδα Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας και από το 1999 είναι υπεύθυνη της Μονάδας. Έχει διδάξει στο Τμήμα Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Αθήνας και από το 2001 διδάσκει στο Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιόνιου Πανεπιστημίου. Εχει ασχοληθεί με την εκπόνηση μελετών για το σχεδιασμό και την οργάνωση πληροφοριακών συστημάτων βιβλιοθηκών ακαδημαϊκών ιδρυμάτων και οργανισμών. Είναι συγγραφέας τεχνικών βιβλίων για την Microsoft Access (εκδόσεις 2, 7, 97) και τα Windows 95. Τροχόπουλος Ιωάννης Πτυχίο Νομικής, ΑΠΘ, Μεταπτυχιακές σπουδές Δημόσιο Δίκαιο, ΑΠΘ, Μεταπτυχιακές σπουδές στη Βιβλιοθηκονομία (Πανεπιστήμιο Ουαλλίας, 1990). Διευθυντής της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης της Βέροιας από το Από το 1991 μέχρι και το 1996 δίδαξε ως έκτακτος καθηγητής με μερική απασχόληση στη σχολή Βιβλιοθηκονομίας του ΤΕΙ Θεσσαλονίκης. Υπεύθυνος συντονιστής σε πέντε Ευρωπαϊκά προγράμματα, στα οποία συμμετείχε η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας (Mobile, PLDP, ISTAR, Publica, Pulman). Σήμερα είναι υπεύθυνος δύο έργων, τα οποία χρηματοδοτεί Η Κοινωνία της Πληροφορίας και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων (Δημόσια Κέντρα Πληροφόρησης και Δικτυακοί Τόποι) και συντονιστής εκ μέρους της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Βέροιας, στο πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτεί η Ε.Ε. με την επωνυμία, Cultural Applications: Local Institutions Mediating Electronic Resource Access.

12 506 12ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ Τσάκωνας Γιάννης Απόφοιτος του τμήματος Αρχειονομίας-Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου και υποψήφιος διδάκτορας στο ίδιο τμήμα. Εργάζεται στην Βιβλιοθήκη & Υπηρεσία Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών, στο τμήμα Πληροφόρησης & Εκπαίδευσης/Υποστήριξης Χρηστών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν στη χρηστικότητα των ηλεκτρονικών τεκμηρίων, στην ηλεκτρονική δημοσίευση και στην γραφική και οπτική επικοινωνία. Τσανακισίδου Ελισάβετ Πτυχιούχος Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας. Εργάζεται στη Βιβλιοθήκη του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το Από το 2001 απασχολείται στο Τμήμα Προσκτήσεων Μονογραφιών της Βιβλιοθήκης. Τσιμπόγλου Φίλιππος Πτυχιούχος Οικονομικού Τμήματος ΑΣΟΕΕ. Συμμετοχή με ανακοινώσεις, διαλέξεις σε παραπάνω από 45 Συνέδρια και Ημερίδες. Δημοσιεύσεις: "Reduction of duplicate scientific journal titles in Greek Libraries. An economic assessment", Journal of Information Science, 26 (5) 2000 pp (referred paper). Από το Δεκέμβριο του 1999 είναι Διευθυντής της Βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Κύπρου. Οργάνωση ψηφιακής βιβλιοθήκης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου με 106 βάσεις δεδομένων, 8000 ηλεκτρονικά περιοδικά, 100 νοητές συλλογές ψηφιοποιημένων βιβλίων. Δημιουργία ψηφιακών αρχείων προφορικής ιστορίας Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών Κύπρου. Α πό τα μέσα Απριλίου 2003 σύμβουλος υλοποίησης έργου Συλλογικού Καταλόγου. Φραγγεδάκης Αντώνης Αποφοίτησε από το Τμήμα Αρχειονομίας - Βιβλιοθηκονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Είναι μεταπτυχιακός φοιτητής του Προγράμματος "Πολιτιστική Πολιτική, Διοίκηση και Επικοινωνία" του Τμήματος Επικοινωνίας Μέσων και Πολιτισμού του Πάντειου Πανεπιστημίου. Εργάστηκε ως Βιβλιοθηκονόμος στη Βιβλιολογική Βιβλιοθήκη του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου. Συμμετείχε σε έρευνες για τις βιβλιοθήκες ως υπεύθυνος προγραμμάτων για τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες. Έχει πραγματοποιήσει εισηγήσεις σε συνέδρια και ημερίδες με θέμα τις Λαϊκές Βιβλιοθήκες. Φράγκου-Μπάτσιου Ά ννα Διευθύντρια του Πανεπιστημίου Μακεδονίας από το Πτυχιούχος Γαλλικής Φιλολογίας του Α.Π.Θ. και του Τμήματος Βιβλιοθηκονομίας του Α.Τ.Ε.Ι.Θ. Συμμετείχε ενεργά σε διάφορα εθνικά και ευρωπαϊκά συνεργατικά προγράμματα στον τομέα των βιβλιοθηκών.

13 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΕΙΣΗΓΗΤΩΝ 507 Χαλαύτρη Ευαγγελία Γεννήθηκε και διαμένει μόνιμα στα Ιωάννινα. Αποφοίτησε από το τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων το 1996 και επί του παρόντος φοιτεί στο τμήμα Βιβλιοθηκονομίας και Αρχειονομίας του Ιονίου Πανεπιστημίου. Από τον Ιανουάριο του 1999 και μέχρι σήμερα εργάζεται στη Μονάδα Ολικής Ποιότητας Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών. Χαρμπίλα Βασιλική Είναι Φυσικός και έχει κάνει τη διδακτορική διατριβή της πάνω στο "χάος". Την τελευταία δεκαετία εργάζεται στη Βιβλιοθήκη & Υπηρεσία Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Πατρών ως υπεύθυνη του Τμήματος Αναγνωστηρίου & Δανεισμού. Χατζηνικολάου Φρατζέσκα Πτυχιούχος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ρώμης. Έχει ασχοληθεί για 15 χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας με τη μελέτη και κατασκευή αρχιτεκτονικών έργων. Από το 1998 εργάζεται στη Μονάδα Τεκμηρίωσης και Πληροφόρησης του TEE. Είναι υπεύθυνη για την επιλογή και τεκμηρίωση των έργων που καταχωρίζονται στη βάση δεδομένων για τα κτίρια.

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009

2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 2009 2010 Επιμέλεια έκδοσης Σαράντος Καπιδάκης, Καθηγητής Ιωάννης Παπαδάκης, Λέκτορας Πέτρος Κωσταγιόλας, Λέκτορας Σχεδιασμός: Διονύσης Κουρτέσης ΚΕΡΚΥΡΑ 2009 Περιεχόμενα Contents

Διαβάστε περισσότερα

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ο Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΡΑΚΗ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΡΑΚΗ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΤΟΡΑΚΗ Τόπος και έτος γέννησης Διεύθυνση Σπουδές Χανιά Κρήτης, 1955. Γαρητού 132, Αγία Παρασκευή, 15343 Αθήνα, τηλ. 2106396498, 6977128044 ηλ.ταχ. toraki@tee.gr 1978 : Ανωτάτη

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών

Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Παναγιώτης Τουρνικιώτης Επιστημονικός σύμβουλος της δράσης Ηώ Πάσχου Υπεύθυνη ομάδας καλλιτεχνών Ποιοι είμαστε Μυρτώ Κιούρτη Υπεύθυνη της δράσης Αρχιτέκτων μηχανικός, ΕΜΠ, Master Columbia University, New York. Διδακτορική Διατριβή, ΕΜΠ με θέμα τον συσχετισμό της ταυτότητας του κατοίκου με τον αναστοχαστικό

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ.

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. 2013 Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. Βιογραφικά Σημειώματα ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Επιμέλεια: Τμήμα Βιβλιοθήκης Μάρτιος 2013 2 Ειδικό Σώμα Μεσολαβητών 3 4 Αγγελοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Ανθή Κατσιρίκου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Οκτώβριος 2010

Δρ. Ανθή Κατσιρίκου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Οκτώβριος 2010 Δρ. Ανθή Κατσιρίκου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Οκτώβριος 2010 Δρ. Ανθή Κατσιρίκου ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Προσωπικά στοιχεία Α. Τίτλοι Σπουδών Α.1. Διδακτορικό δίπλωμα στην Επιστήμη των Βιβλιοθηκών και

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης

ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Κώστας Θεριανός Δέσποινα Καρακατσάνη Μανώλης Κουτούζης ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ Ο Κώστας Θεριανός είναι κοινωνιολόγος και Διδάκτωρ των Επιστημών της Αγωγής. Εργάζεται στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα ενδιαφέροντα του εστιάζονται στην Κοινωνιολογία της Εκπαίδευσης και

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Α. Υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο Αλεξανδρίδης Αναστάσιος του Χρήστου (ΑΛΟΥΜΥΛ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Τηλέφωνο Τμήματος: +30-210-8203314-6

Διαβάστε περισσότερα

1. Δαπάνες για τις Ανάγκες της Βιβλιοθήκης... 23. 3. Τεχνολογική Υποδομή και Εξοπλισμός... 24. 6.3 Πρόγραμμα Βιβλιογραφικής Εκπαίδευσης...

1. Δαπάνες για τις Ανάγκες της Βιβλιοθήκης... 23. 3. Τεχνολογική Υποδομή και Εξοπλισμός... 24. 6.3 Πρόγραμμα Βιβλιογραφικής Εκπαίδευσης... Ε Λ Λ Η Ν Ι Κ Η Δ Η Μ Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Ιανουάριος 2003 Αύγουστος 2006 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΙΟΥNΙΟΣ 2006 2 3 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 2003... 5

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή...5 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008...5 3. Σκοπός του Προγράμματος...6 4.

1. Εισαγωγή...5 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008...5 3. Σκοπός του Προγράμματος...6 4. 2 3 1. Εισαγωγή...5 2. Διαπιστεύσεις: Πιστοποίηση Ε.ΚΕ.ΠΙΣ. Πιστοποίηση DQS DIN EN ISO 9001:2008...5 3. Σκοπός του Προγράμματος...6 4. Κατηγορίες Υποψηφίων που Γίνονται Δεκτοί στο Πρόγραμμα - Τρόπος Ένταξης...6

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009 ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2008-2009 Οι πληροφορίες που περιλαμβάνει ο Οδηγός Σπουδών αφορούν στο περιεχόμενο των σπουδών και στο σύνολο των συναφών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015

ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 ΑΘΗΝΑ, ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 2 Πληροφορίες Επικοινωνίας Τμήμα Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό

Διαβάστε περισσότερα

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία

Αναστασάτος Τάσος Βέττας Νικόλαος Βλάχος Γιώργος Βλάχου Παρασκευή Γιαννακούρου Γεωργία Αναστασάτος Τάσος: Eίναι Senior Economist της Eurobank. Είναι κάτοχος διδακτορικού από το University of Warwick (UK) στα Χρηματοοικονομικά και τα Διεθνή Νομισματικά Οικονομικά, μεταπτυχιακού (M.Sc., Warwick)

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2012 Ιούλιος 2013

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2012 Ιούλιος 2013 cutting through complexity PEOPLE SERVICES Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2012 Ιούλιος 2013 Ξεπεράστε τους στόχους σας με όχημα την KPMG kpmg.com/gr Αγαπητοί συνεργάτες, Με χαρά και υπερηφάνεια

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG

Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG cutting through complexity PEOPLE SERVICES Εκπαιδευτικά Προγράμματα KPMG Σεπτέμβριος 2011 Ιούλιος 2012 kpmg.com/gr Αγαπητοί συνεργάτες, Αισίως συμπληρώνουμε 11 χρόνια δυναμικής και επιτυχημένης παρουσίας

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ Ν. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων, Ph.D. Ιστορία & Φιλοσοφία των Επιστημών, M. Sc. Καθηγητής Τ.Ε.Ι.

ΜΑΡΚΟΣ Ν. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων, Ph.D. Ιστορία & Φιλοσοφία των Επιστημών, M. Sc. Καθηγητής Τ.Ε.Ι. ΜΑΡΚΟΣ Ν. ΔΕΝΔΡΙΝΟΣ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Ψηφιακή Επεξεργασία Σημάτων, Ph.D. Ιστορία & Φιλοσοφία των Επιστημών, M. Sc. Καθηγητής Τ.Ε.Ι. Αθήνας ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ I. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ email

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 2008 (Εισηγητών, Εμψυχωτών, Οργανωτικής Επιτροπής, Επιστημονικής Επιτροπής) Τα βιογραφικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (2002). Ασχολείται με την κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου της σχολής ΠΜ

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Γεώργιος Μαστοράκης

Δρ. Γεώργιος Μαστοράκης Δρ. Γεώργιος Μαστοράκης Επίκουρος Καθηγητής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1/88 1 Περιεχόμενα 1 Περιεχόμενα... 2 2 Σύντομο Βιογραφικό... 5 3 Προσωπικές Πληροφορίες... 8 3.1

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών Σύντομα βιογραφικά εισηγητών 1. Γιάννα Αθανασάτου Η Γιάννα Αθανασάτου γεννήθηκε στη Ραφήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ξεκίνησε έναν κύκλο σπουδών σκηνοθεσίας του κινηματογράφου

Διαβάστε περισσότερα

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία γνωρίστε τους ομιλητές DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 διοργανωτέ ς ΑΝΑΔΟΧΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμοί 2-3 CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield 4 Aναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία κοινοπραξία DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία κοινοπραξία DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία γνωρίστε τους ομιλητές DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 κοινοπραξία ΑΝΑΔΟΧΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ * Τα βιογραφικά σημειώματα των ομιλιών εμφανίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό Σημείωμα. Ιδρυματικός Υπεύθυνος: Μιχάλης Ταρουδάκης Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Παν/μίου Κρήτης

Εισαγωγικό Σημείωμα. Ιδρυματικός Υπεύθυνος: Μιχάλης Ταρουδάκης Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Παν/μίου Κρήτης ΤΕΥΧΟΣ Νο 2, Οκτώβριος 2012 2o Ενημερωτικό Δελτίο της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Κρήτης Καλή αρχή! Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, ώρα 17:00, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

«Τα εγκεκριμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΤΕΙ Πειραιά»

«Τα εγκεκριμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΤΕΙ Πειραιά» «Τα εγκεκριμένα Μεταπτυχιακά Προγράμματα Σπουδών του ΤΕΙ Πειραιά» Παρουσίαση: Δρ Δημήτρης Τσελές, Επιστημονικός Υπεύθυνος Γ.Δ. ΤΕΙ Πειραιά Χρήστος Τσίτσης, Υπεύθυνος Διασφάλισης Ποιότητας Γ.Δ. 7 σε σύμπραξη

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. της Αθανασίας Γαλανουδάκη-Ράπτη

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. της Αθανασίας Γαλανουδάκη-Ράπτη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ της Αθανασίας Γαλανουδάκη-Ράπτη 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 1. ΑΤΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ Ονοµατεπώνυµο : Αθανασία Γαλανουδάκη - Ράπτη Τόπος/χρόνος Γέννησης: Αγ. Νικόλαος Κρήτης, 1946 Επαγγελµατική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ C O L L E G E B U L L E T I N Π Ε Ρ Ι Ε Χ Ο Μ Ε Ν Α 01 Μήνυμα του Προέδρου 02 Οι σταθμοί του Mediterranean College 04 H αποστολή και το όραμα 05 Προτεραιότητα στην επαγγελματική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Υποψήφια Περιφερειάρχης Φωτεινή-Νιόβη Παυλίδου Η Νιόβη Παυλίδου είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα