ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ"

Transcript

1

2

3 ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Το Συμβούλιον Αποχετεύσεων Λευκωσίας, το οποίο είναι Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου, ιδρύθηκε με βάση τον Περί Αποχετευτικών Συστημάτων Νόμο του 1971 (Νόμος 1/1971) και λειτουργεί σύμφωνα με Κανονισμούς όπως αυτοί εγκρίνονται από το Υπουργικό Συμβούλιο και τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

4 Το Συμβούλιο αποτελείται από έξι δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Λευκωσίας, πέντε δημοτικούς συμβούλους του Δήμου Στροβόλου, από δυο δημοτικούς συμβούλους των Δήμων Αγλαντζιάς και Λακατάμιας και από ένα δημοτικό σύμβουλο των Δήμων Αγίου Δομετίου, Έγκωμης και Λατσιών και επιπρόσθετα από τον εκάστοτε Δήμαρχο Λευκωσίας που ασκεί καθήκοντα Προέδρου. Οι δημοτικοί σύμβουλοι που συμμετέχουν στο Συμβούλιο Αποχετεύσεων Λευκωσίας υποδεικνύονται από τα Δημοτικά Συμβούλια των οικείων Δήμων.

5 ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ Σ.Α.Λ. Εκτός από τους επτά Δήμους της Μείζονος Λευκωσίας, μέσα στα όρια του Συμβουλίου έχουν ενταχθεί και οι Δήμοι Τσερίου και Γερίου και οι κοινότητες Ανάγυιας, Κοκκινοτριμιθιάς, Αγίων Τριμιθιάς, Παλιομετόχου, Πάνω και Κάτω Δευτεράς, Εργατών, Ψημολόφου, Ποταμιάς, Αλάμπρας και Αγίας Βαρβάρας. Επίσης στο παρόν στάδιο βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία ένταξης των κοινοτήτων Πέρα Χωρίου και Νήσου και του Δήμου Ιδαλίου.

6 ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ Η βασική αποστολή του ΣΑΛ είναι η εγκατάσταση και λειτουργία κεντρικών συστημάτων συλλογής και επεξεργασίας οικιακών λυμάτων των περιοχών που είναι εντεταγμένες στα όρια του Συμβουλίου.

7 Η ΧΡΗΣΙΜΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ Με την κατασκευή και λειτουργία κεντρικού αποχετευτικού συστήματος λυμάτων σε μια περιοχή: Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής των κατοίκων, καθώς τα υποστατικά απαλλάσσονται από τις συχνές εκκενώσεις των απορροφητικών λάκκων Βελτιώνονται οι περιβαλλοντικές συνθήκες, καθώς αποφεύγεται η μόλυνση του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα Εξοικονομείται νερό καθώς το επεξεργασμένο νερό από τα εργοστάσια επεξεργασίας λυμάτων χρησιμοποιείται στην άρδευση, αντικαθιστώντας αντίστοιχες ποσότητες νερού από τα φράγματα

8 ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΔΙΚΤΥΟ Από την ίδρυση του Συμβουλίου το 1971 μέχρι και το έτος 2001 κατασκευάστηκαν κυρίως αγωγοί συνολικού μήκους 330 χιλιομέτρων και αγωγοί οικιακών συνδέσεων μήκους 110 χιλιομέτρων στις δημαρχούμενες περιοχές των Δήμων Λευκωσίας, Αγίου Δομετίου, μέρος των Δήμων Στροβόλου και Αγλαντζιάς όπως και στους Κυβερνητικούς Οικισμούς «Πάνω Λακατάμια», «Χρυσοσπηλιώτισσα» καθώς και στο συνοικισμό Αυτοστέγασης Ανάγυιας. Από το έτος 2002 και μετά το Συμβούλιο επεκτάθηκε και εγκατέστησε μέχρι σήμερα αγωγούς σε όλους τους Δήμους Μείζονος Λευκωσίας, καθώς επίσης τους Δήμους Γερίου και Τσερίου και τις Κοινότητες Αγίων Τριμιθιάς, Κοκκινοτριμιθιάς και Παλιομετόχου. Τα όλο έργο στοίχισε περίπου 300 εκ. το οποίο χρηματοδοτήθηκε κυρίως με δάνεια από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, την Τράπεζα Αναπτύξεως του Συμβουλίου της Ευρώπης και τη Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

9 Σήμερα το δίκτυο του Συμβουλίου περιλαμβάνει τα ακόλουθα: 1500 χιλιόμετρα περίπου αγωγών βαρύτητας 500 χιλιόμετρα οικιακών συνδέσεων Επτά κύρια αντλιοστάσια 30 χιλιόμετρα αγωγών πιέσεως και κυρίως αγωγών βαρύτητας Τρία Εργοστάσια Επεξεργασίας Λυμάτων σε Βαθειά Γωνιά, Ανθούπολη και Μια Μηλιά

10 ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΛΥΜΑΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΙΔΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΧΩΡΙΟΥ/ΝΗΣΟΥ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ Σ.Α.Λ. ΣΤΗ ΒΑΘΕΙΑ ΓΩΝΙΑ H επεξεργασία των οικιακών λυμάτων των Συμβουλίων Αποχετεύσεων Ιδαλίου, Πέρα Χωρίου/Νήσου γινόταν σε δικό τους Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων, ο οποίος όμως λόγω πεπαλαιωμένης τεχνολογίας και άλλων λειτουργικών προβλημάτων, αδυνατούσε να προσφέρει επεξεργασία εντός αποδεκτών ορίων. Για επίλυση των παρουσιαζόμενων προβλημάτων, το Σ.Α.Λ. αποφάσισε όπως εξυπηρετήσει τις πιο πάνω περιοχές με την αποδοχή της πρότασης του Επάρχου Λευκωσίας, όπως τα λύματα τους που ανέρχονται σε περίπου 500m 3 την ημέρα, μεταφέρονται στο Σταθμό Επεξεργασίας Λυμάτων του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λευκωσίας, στη Βαθειά Γωνιά.

11 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΑΝΘΟΥΠΟΛΗΣ Το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Ανθούπολης που λειτούργησε στις αρχές του 2008, έχει δυναμικότητα κυβικών μέτρων λυμάτων ημερησίως και περιλαμβάνει σύστημα τριτοβάθμιας επεξεργασίας με τη χρήση της τεχνολογίας των μεμβρανών. Εξυπηρετεί τις δημαρχούμενες περιοχές Λακατάμιας, Τσερίου και μέρος της δημαρχούμενης περιοχής Στροβόλου ενώ θα δέχεται λύματα και από τις κοινότητες Κοκκινοτριμιθιάς, Παλαιομετόχου, Αγίων Τριμιθιάς, Πάνω και Κάτω Δευτεράς, Εργατών, Ανάγυιας και Ψημολόφου. Επί του παρόντος εξυπηρετεί περίπου κατοίκους. Το έργο περιλάμβανε την σχεδίαση, κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου για δέκα χρόνια από τον κατασκευαστή.

12 Το κόστος κατασκευής ανήλθε στο ποσό των 22,4εκ. ενώ τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης για το έτος 2013 ανήλθαν στοποσότων 1,93 εκ. για την επεξεργασία 1,14 εκ. κυβικών μέτρων λυμάτων. Το επεξεργασμένο νερό, το οποίο είναι εξαιρετικής ποιότητας και κατάλληλο για άρδευση όλων των φυτειών, ανήκει στο Τμήμα Αναπτύξεως Υδάτων, το οποίο το διαθέτει κυρίως για γεωργικούς σκοπούς.

13 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΒΑΘΕΙΑΣ ΓΩΝΙΑΣ Το Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Βαθειάς Γωνιάς το οποίο βρίσκεται στον Αγ. Σωζόμενο, μεταξύ των Δήμων Ιδαλίου και Γερίου, λειτούργησε στις αρχές του 2010, έχει δυναμικότητα κμ λυμάτων ημερησίως και περιλαμβάνει σύστημα τριτοβάθμιας επεξεργασίας με τη χρήση της τεχνολογίας των μεμβρανών. Εξυπηρετεί τις δημαρχούμενες περιοχές Γερίου, Λατσιών και μέρος των δημαρχούμενων περιοχών Αγλαντζιάς και Στροβόλου. Μελλοντικά αναμένεται να δέχεται λύματα από τις Κοινότητες Πέρα Χωρίου, Νήσου, Λυμπιών, Ποταμιάς, Αγ. Βαρβάρας, Αλάμπρας και Δήμου Ιδαλίου. Στο παρόν στάδιο, το Εργοστάσιο εξυπηρετεί περίπου κατοίκους.

14 Το όλο έργο περιελάμβανε την σχεδίαση, κατασκευή και λειτουργία του εργοστασίου για δέκα χρόνια, από τον κατασκευαστή. Το κόστος κατασκευής, συμπεριλαμβανομένου των δεξαμενών αποθήκευσης, ανήλθε στο ποσό των 30,15εκ. ενώ το κόστος λειτουργίας και συντήρησης για το 2013, ανήλθε στο ποσό των 2,19εκ για επεξεργασία 2,26εκ. κυβικών μέτρων λυμάτων.

15 ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΜΙΑΣ ΜΗΛΙΑΣ Ο Σταθμός είναι τριτοβάθμιας επεξεργασίας και έχει δυναμικότητα κυβικά μέτρα λυμάτων ημερησίως. Το κόστος κατασκευής ανήλθε στα 30 εκ. και 70% του πιο πάνω ποσού καταβλήθηκε από την Ελληνοκυπριακή κοινότητα ενώ το υπόλοιπο και 30% από την Τουρκοκυπριακή κοινότητα, μέσω της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών UNDP ανέλαβε ως Αναθέτουσα Αρχή για την υλοποίηση του Έργου. Το έργο συμπληρώθηκε και τέθηκε σε λειτουργία τον Ιούλιο του Ο Σταθμός εξυπηρετεί στο παρόν στάδιο πληθυσμό περίπου κατοίκων περίπου συμπεριλαμβανομένων και των Τουρκοκύπριων.

16 ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΑΣΦΑΛΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΡΩΣΗΣ Το Συμβούλιο, με σχετική του απόφαση, προβαίνει στην πλήρη ασφαλτόστρωση όλων των δρόμων στις δημαρχούμενες περιοχές στους οποίους γίνεται εγκατάσταση συλλεκτικού συστήματος. Η επιπρόσθετη αυτή δαπάνη, η οποία είναι περίπου 40% της δαπάνης για το συλλεκτικό σύστημα, έχει καλυφθεί, μερικώς με ανάλογη αύξηση των τελών αποχετεύσεων επί της ακίνητης ιδιοκτησίας. Μέχρι το έτος 2013 δαπανήθηκε το ποσό των 61 εκ. περίπου

17 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΝΔΕΣΗ ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΩΝ ΜΕ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Kάθε ιδιοκτήτης ή κάτοχος υποστατικού το οποίο βρίσκεται σε οδό που περιλαμβάνεται σε Γνωστοποίηση Σύνδεσης, οφείλει εντός έξι μηνών από τη δημοσίευση της Γνωστοποίησης αυτής στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, να υποβάλει αίτηση για να εξασφαλίσει άδεια για την ιδιωτική υπόνομο της οικοδομής του, να κατασκευάσει την ιδιωτική υπόνομο και να συνδέσει το υποστατικό του με το κεντρικό αποχετευτικό σύστημα λυμάτων. Έντυπα για την υποβολή της αίτησης, μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι να παραλάβουν από τα γραφεία ή από την ιστοσελίδα του Συμβουλίου (www.sbn.org.cy). Μαζί με την υποβολή της αίτησης, οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν τα τέλη άδειας και σύνδεσης που ανέρχονται στο ποσό των 100, εφόσον το υποστατικό εξυπηρετείται από ένα σημείο σύνδεσης.

18 Για την αίτηση σύνδεσης με το σύστημα πρέπει να προσκομιστούν τα πιο κάτω: 1. Αντίγραφο τίτλου ιδιοκτησίας 2. Αντίγραφο τοπογραφικού 3. Λογαριασμός υδατοπρομήθειας 4. Κάτοψη τεμαχίου όπου να φαίνεται η διάταξη των φρεατίων

19 ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ: Το ευδιάλυτο χαρτί τουαλέτας θα πρέπει να διοχετεύεται στο αποχετευτικό σύστημα. Τα πιο κάτω υλικά απαγορεύεται να διοχετεύονται στο αποχετευτικό σύστημα: Τα νερά της βροχής, λίπη, έλαια, πετρέλαιο, βενζίνη ή παράγωγα του πετρελαίου, στερεά αντικείμενα, υπολείμματα φαγητού, υλικά που δεν διαλύονται στο νερό όπως πάνες, σερβιέτες υγείας, προφυλακτικά, μωρομάντηλα, επίδεσμοι, μπογιές, υλικά οικοδομών, βιομηχανικά απορρίμματα και άλλες χημικές ουσίες.

20 ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Επιβάλλονται τα πιο κάτω τέλη και δικαιώματα: (α) Τέλη αποχετεύσεων Αυτά επιβάλλονται επί της αγοραίας αξίας της ακίνητης ιδιοκτησίας, για την κάλυψη του κόστους της κατασκευής του αποχετευτικού συστήματος, και την αποπληρωμή των δανείων και τόκων. Τα τέλη επί του παρόντος είναι 5 επί της εκτιμημένης αξίας , δηλ. 5 για κάθε εκτιμημένης αξίας και το τέλος βαρύνει τον ιδιοκτήτη του υποστατικού. π.χ. ένα μέσο υποστατικό με αγοραία αξία καταβάλλει 200 ετησίως. Με τα σημερινά δεδομένα, το ΣΑΛ επιβάλλει τέλη αποχετεύσεων επί της ακίνητης ιδιοκτησίας περίπου 15 εκ.

21 (β) Τέλη χρήσης Αυτά επιβάλλονται με βάση την κατανάλωση του νερού, όταν το υποστατικό δύναται να συνδεθεί και να εξυπηρετηθεί από το σύστημα. Επί του παρόντος το τέλος αυτό είναι 0,55 ανά κυβικό μέτρο καταναλισκομένου νερού που αναγράφεται στον υδρομετρητή του υποστατικού και καταβάλλεται από το χρήστη. Το τέλος αυτό επιβάλλεται για την κάλυψη των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης του αποχετευτικού συστήματος. π.χ. μια τετραμελής οικογένεια καταναλώνει περίπου μισό κυβικό μέτρο νερού ημερησίως δηλ. καταβάλλει περίπου 27,5 cent ημερησίως ή 20 περίπου τη διμηνία.

22 (γ) Τέλος σύνδεσης Το τέλος αυτό επιβάλλεται για τη σύνδεση του υποστατικού με τη δημόσια υπόνομο και επί του παρόντος είναι 90 πλέον 10 για την άδεια σύνδεσης. Το τέλος αυτό βαρύνει τον ιδιοκτήτη και επιβάλλεται για την κάλυψη των διοικητικών εξόδων εξέτασης της αίτησης για σύνδεση, επιθεώρηση των κατασκευών και έκδοση της άδειας σύνδεσης και συναίνεσης.

23 Κόστος κατασκευής αποχετευτικού συστήματος και ασφαλτοστρώσεων ανά περιοχή Περιοχή Μήκος Αγωγού Χλμ. Κόστος αποχ/κού συστήματος Κόστος Ασφαλτοστρώσεων Ολικό Κόστος 1 Στρόβολος 236, Έγκωμη 104, Αγλαντζιά 92, Λακατάμια 204, Λατσιά 115, Γέρι 50, Τσέρι 55, Πλέον: Κόστος Αντλιοστασίων Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Ανθούπολης Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Βαθειάς Γωνιάς Εργοστάσιο Επεξεργασίας Λυμάτων Μιας Μηλιάς Μελέτη, σχεδιασμός, επίβλεψη Τόκοι δανείων Μισθοί ΣΥΝΟΛΟ

24 ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟ ΓΙΣΘΕΝΤΑ 2014 (εκ.) 2013 (εκ.) 2012 (εκ.) 2011 (εκ.) ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ ΜΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ Πάγιο Ενεργητικό 264,03 274,26 277,70 262,63 Επενδύσεις 5,56 269,59 ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 5,56 279,82 277,70 262,63 Αποθέματα 0,12 0,13 0,09 0,11 Χρεώστες και άλλοι λογαριασμοί 35,35 32,70 43,86 30,20 Μετρητά στο ταμείο και στις τράπεζες 13,50 17,18 23,06 42,00 48,97 50,01 67,01 72,31 ΟΛΙΚΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ 318,56 329,83 344,71 334,94 ΑΠΟΘΕΜΑΤiΚΑ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Αποθεματικά 59,86 56,58 56,36 41,06 Μακροπρόθεσμες Υποχρεώσεις Δάνεια 238,94 252,14 266,96 279,26 298,80 308,72 323,35 320,32 ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ Τρέχουσες δόσεις δανείων 16,21 15,09 15,28 9,70 Πιστωτές και οφειλόμενα έξοδα 3,55 6,02 6,08 4,92 19,76 21,11 21,36 14,62 ΟΛΙΚΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΩΝ 318,56 329,83 344,71 334,94

25 ΕΣΟΔΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ ΠΡΟΫΠΟΛΟ ΓΙΣΘΕΝΤΑ 2014 (εκ.) 2013 (εκ.) 2012 (εκ.) 2011 (εκ.) Τέλη αποχετεύσεων Μείζων Λευκωσία 15,65 14,88 14,00 13,48 Τέλη χρήσης συστήματος αποχετεύσεων 7,63 5,69 5,12 2,99 Τόκοι Εισπρακτέοι 0,14 0,39 1,03 1,64 Άλλα έσοδα 2, ,29 13,78 Διαγραφή χορηγιών 3,19 2,43 1,68 1,66 ΈΞΟΔΑ 28,68 25,22 24,12 21,55 Έξοδα λειτουργίας και συντήρησης 8,85 7,82 7,93 7,19 Έξοδα διοίκησης 2,29 1,95 2,40 2,55 Τόκοι πληρωτέοι 1,32 1,40 2,84 3,77 Αποσβέσεις 13,72 13,79 1,56 11,45 26,18 24,96 (24,73 24,96 Πλεόνασμα / (Έλλειμμα) έτους πριν την ασφαλτική επίστρωση 2,50 0,26 (0,61) (3,41) Μείον ασφαλτική επίστρωση (0,50) (0,85) (11,11) 2,00 (1,46) (14,52) Μείον απομείωση τραπεζών (4,28) ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ / (ΕΛΛΕΙΜΜΑ) ΕΤΟΥΣ 2,00 (4,02) (1,46) (14,52)

26 ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Η περιοχή απέναντι από το κτίριο του Τμήματος Δημοσίων Έργων (οδοί Ευζώνων, Ευδοξίας, Ευδοκίας) και πλησίον του Πεδιαίου ποταμού, αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα υπερχείλισης των ιδιωτικών λάκκων και σε αυτή δεν έχει κατασκευαστεί κεντρικό αποχετευτικό σύστημα λυμάτων. Αναμένεται η προκήρυξη προσφορών περί τις αρχές Ιουνίου Τα νέα οικόπεδα πλησίον της Τεχνικής Σχολής στην περιοχή Αρχάγγελος (οικόπεδα Λόγου) παραμένουν ασύνδετα με το κατασκευασμένο δίκτυο καθώς χρειάζεται η επέκταση του δικτύου και η σύνδεση του με το υπό λειτουργία δίκτυο στην Λεωφ. Μακεδονιτίσσης. Η περιοχή που περιβάλλεται από τις οδού Ουρανίας Κοκκίνου, Σταδίου και Κυκλάδων παραμένει εκτός λειτουργίας λόγω μη λειτουργίας του υφιστάμενου αντλιοστασίου. Στη περιοχή ανατολικά των οικοπέδων ΚΟΑΓ στην Λεωφ. Τσερίου (οικόπεδα Χαλκούση), λόγω μη εγκατάστασης αντλιών, τουφιστάμενοδίκτυοπαραμένει εκτός λειτουργίας. Τα υποστατικά εντός του Προσφυγικού Συνοικισμού Κόκκινες παραμένουν ασύνδετα καθώς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως δεν έχει κατασκευάσει τις ιδιωτικές υπονόμου τους, ως ηδέσμευσητου. Στην περιοχή νότια της οδού Καλαμών, σύνορα με Δήμο Λατσιών (Play4Kids), δεν έχει κατασκευαστεί κεντρικό αποχετευτικό σύστημα. Στην περιοχή πλησίον των οικοπέδων Παντελίδη και Λεωφ. Αρχαγγέλου υπάρχει οδός στην οποία δεν έχει κατασκευαστεί σύστημα. Εκκρεμούν οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων του Προσφυγικού Οικισμού Άσπρες.

27 ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑΣ Τα υποστατικά εντός των Προσφυγικών Συνοικισμών παραμένουν ασύνδετα καθώς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως δεν έχει κατασκευάσει τις ιδιωτικές υπονόμους τους. Στην περιοχή πλησίον των Λεωφ. Λεμεσού και Αγλαντζιάς δεν έχει κατασκευαστεί δίκτυο αποχετεύσεων. Αναμένεται η προκήρυξη προσφορών περί το τέλος του μήνα. Στα σύνορα Δήμου Λευκωσίας και Δήμου Αγλαντζιάς, σε παρόδους της οδού Ηρώων Πολυτεχνείου, χρειάζεται επέκταση του δικτύου.

28 ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΤΣΙΩΝ Τα υποστατικά εντός των Προσφυγικών Συνοικισμών παραμένουν ασύνδετα καθώς το Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως δεν έχει κατασκευάσει τις ιδιωτικές υπονόμους τους.

29 ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΓΕΡΙΟΥ Μικρό μέρος του κατασκευασμένου δικτύου δεν είναι σε λειτουργία λόγω μη λειτουργίας του υφιστάμενου αντλιοστασίου.

30 ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΓΚΩΜΗΣ Μέρος της Βιοτεχνικής Περιοχής Έγκωμης παραμένει χωρίς κεντρικό αποχετευτικό σύστημα. Δυτικά της Λεωφ. Αρχαγγέλου Μιχαήλ, αριθμός οικοπέδων παραμένει χωρίς κεντρικό σύστημα, καθώς ο ιδιοκτήτης τους αρνείται να συμμορφωθεί με τους σχετικούς όρους στην άδεια διαχωρισμού του.

31 ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ Η περιοχή πλησίον της ΠΑΕΕΚ, αντιμετωπίζει επίσης συχνά προβλήματα υπερχείλισης των ιδιωτικών λάκκων και σε αυτή δεν έχει κατασκευαστεί κεντρικό αποχετευτικό σύστημα λυμάτων. Στην περιοχή πλησίον Jumbo και Παβίλιον παραμένει εκτός λειτουργίας το σύστημα αποχετεύσεων καθώς θα πρέπει να γίνει επέκταση του υφιστάμενου δικτύου σε οδό Ελαιώνων όπου υπάρχει σε λειτουργία δίκτυο. Στην περιοχή «Τρίκκης», λόγω μη τοποθέτησης αντλιών το κατασκευασμένο δίκτυο δεν είναι σε λειτουργία. Δεν έχουν κατασκευαστεί οι ιδιωτικές υπόνομοι σε όλα τα υποστατικά εντός των Προσφυγικών Συνοικισμών. Δεν έχει κατασκευαστεί κεντρικό αποχετευτικό σύστημα στη Βιοτεχνική Περιοχή Λακατάμιας. Εκκρεμούν οι ασφαλτοστρώσεις των δρόμων του Προσφυγικού Οικισμού Αγίου Μάμα.

32 ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΣΕΡΙΟΥ Αναμένεται η αποπεράτωση των αντλιοστασίων για σύνδεση της περιοχής.

33 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΑΣ

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Ανδρέας Χρίστου Πρόεδρος ΣΑΛΑ. Φίλες και Φίλοι,

Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Ανδρέας Χρίστου Πρόεδρος ΣΑΛΑ. Φίλες και Φίλοι, Αγαπητές συμπολίτισσες, Αγαπητοί συμπολίτες, Η παρούσα έκδοση του Ενημερωτικού Δελτίου του Συμβουλίου Αποχετεύσεων Λεμεσού Αμαθούντας γίνεται μέσα στα πλαίσια της συνεχούς προσπάθειας μας για διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

%Τ# ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Αριθμός 4399 Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 2561

%Τ# ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ. Αριθμός 4399 Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 2561 Κ.Δ.Π. 406/200S %Τ# ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ Αριθμός 4399 Παρασκευή, 11 Δεκεμβρίου 2009 2561 Αριθμός 406 Οι περί Αλιείας (Τροποποιητικοί) (Αρ. 3) Κανονισμοί του 2009, οι οποίοι εκδόθηκαν από το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΞΗΡΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ:ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ-ΝΟΜΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ: Δ/ΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΥΑΜΒ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΟ Σελίδα ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ - Δημοτικής Επιχείρησης

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΓΡΙΝΙΟ ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2007 ΕΥΡΕΤΗΡΙΟ 1. Εισαγωγή...σελ. 3 2. Άρθρο 1 ο Αιτήσεις νέων συνδέσεων απαιτούμενα δικαιολογητικά...σελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Περιεχόμενα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ. Περιεχόμενα ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα Σελ. 1 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ 2 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Γενικές πληροφορίες Περιοχή δραστηριότητας ΕΥΑΘ Α.Ε. Σκοπός & Εξέλιξη Βασικές λειτουργίες της Εταιρίας 3 3

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΔΑ: ΒΕΤ4ΟΡ0Χ-Ζ2Υ ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟΥ Δ.Ε.Υ.Α.Κ. 924/22.2.2013 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ Μεταξύ της Δ.Ε.Υ.Α. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και του ΔΗΜΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΝΗΣ για την Πράξη «ΥΠΟΔΟΧΗ, ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ Οικονομική Επιτροπή ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΝΟΜΙΚΑ ΘΕΣΜΙΚΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΑ - ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2010 20 ΧΡΟΝΙΑ Ε.Δ.Ε.Υ.Α. Οικονομική Επιτροπή ΟΔΗΓΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Τα μέτρα που προτείνονται χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες:

Τα μέτρα που προτείνονται χωρίζονται στις ακόλουθες κατηγορίες: Σύντομη περίληψη Το Σύμφωνο των Δημάρχων είναι μια φιλόδοξη πρωτοβουλία που εμπλέκει Ευρωπαϊκά αστικά κέντρα και πόλεις στον αγώνα κατά της κλιματικής αλλαγής. Οι Δήμαρχοι, που υπογράφουν το Σύμφωνο, δεσμεύονται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΑΙΟΛΙΚΑ, ΗΛΙΟΘΕΡΜΙΚΑ ΚΑΙ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ PLANNING TRANSPORT AND ENVIRONMENTAL CONSULTANTS

ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ PLANNING TRANSPORT AND ENVIRONMENTAL CONSULTANTS ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ PLANNING TRANSPORT AND ENVIRONMENTAL CONSULTANTS ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΧΡΙ 2000

ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΧΡΙ 2000 Αριθμός 4628 Παρασκευή, 30 Νοεμβρίου 2012 Αριθμός 5558 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΧΡΙ 2000 Κοινοποίηση συγκέντρωσης αναφορικά με την εξαγορά του μετοχικού κεφαλαίου

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση Τιμολογιακής Πολιτικής στην ΔΕΥΑ Βοΐου

Πρόταση Τιμολογιακής Πολιτικής στην ΔΕΥΑ Βοΐου Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας Πολυτεχνική Σχολή Τμ. Μηχανολόγων Μηχανικών Πρόταση Τιμολογιακής Πολιτικής στην ΔΕΥΑ Βοΐου Επιστημονικός Υπεύθυνος Γεώργιος ΣΚΟΔΡΑΣ, Δρ Χημικός Μηχανικός, Αν. Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΕΙΑ Υ ΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Ποιότητα ζωής

ΕΤΑΙΡΕΙΑ Υ ΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. Ποιότητα ζωής ΕΤΑΙΡΕΙΑ Υ ΡΕΥΣΗΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε Ποιότητα ζωής Ετήσιο δελτίο εταιρικής χρήσης 2007 Θεσσαλονίκη, Ιούνιος 2008 1 Ποιότητα ζωής ΕΤΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ ΙΟΥΝΙΟΣ 2008 2 Επιστολή προς τους κ.κ. µετόχους

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΤΟΥΣ 2013. Προς ενημέρωση των συνεταίρων για τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, παρέχονται τα ακόλουθα στοιχεία:

ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΤΟΥΣ 2013. Προς ενημέρωση των συνεταίρων για τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, παρέχονται τα ακόλουθα στοιχεία: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ «Α» ΣΤΗ ΔΓΗ Φ.900/44/1825/Σ.377 ΟΣΜΑΕΣ Γεν. Γραμματέας 7 Ιουλ 2014 ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΤΟΥΣ 2013 Προς ενημέρωση των συνεταίρων για τις δραστηριότητες του Συνεταιρισμού, παρέχονται τα ακόλουθα στοιχεία:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΟΔΗΓΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΧΟΡΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΝΘΑΡΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΩΝ ΠΗΓΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (29-213) ΦΒ4 ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΑ ΠΡΟΣΩΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΧΡΙ 2000

ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΧΡΙ 2000 ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΥΡΙΟ ΜΕΡΟΣ ΤΜΗΜΑ Β Αριθμός 4688 Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2013 3079 Αριθμός 3447 ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥ 1999 ΜΕΧΡΙ 2000 Κοινοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

εταιρεια υδρευσης και αποχετευσης πρωτευουσας α.ε.

εταιρεια υδρευσης και αποχετευσης πρωτευουσας α.ε. εταιρεια υδρευσης και αποχετευσης πρωτευουσας α.ε. εισαγωγiko σημειωma 02 εισαγωγiko σημειωma αναξιοπαθούντων. [A] Εταιρική μορφή & έργο Η ΕΥΔΑΠ Α.Ε. (Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Πρωτεύουσας) είναι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ν.183(Ι)/2004 E.E. Παρ. 1(1) 3289 Ν. 183(Ι)/2004 Αρ. 3852, 30.4.2004 Ο περί Ρύθμισης της Αγοράς Φυσικού Αερίου Νόμος του 2004 εκδίδεται με δημοσίευση

Διαβάστε περισσότερα

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Δεκέμβριος 2010 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1. Ενεργειακή και περιβαλλοντική πολιτική της Κύπρου... 6 1.1 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ...6

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΙΑΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον οικιακό-κτιριακό τομέα ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. Ιούλιος 2013

ΗΛΙΑΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ. Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον οικιακό-κτιριακό τομέα ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. Ιούλιος 2013 ΗΛΙΑΚΕΣ ΣΤΕΓΕΣ Εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στον οικιακό-κτιριακό τομέα ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ Ιούλιος 2013 (Τελευταία ενημέρωση: 16 Ιουλίου 2013) Από 1 η Ιουλίου 2009 ισχύει ένα ειδικό πρόγραμμα για

Διαβάστε περισσότερα

Φυλής. Δυτικής Αττικής. Αττικής. Άνω Λιόσια

Φυλής. Δυτικής Αττικής. Αττικής. Άνω Λιόσια ΕΝΤΥΠΟ ΕΠ_01: ΒΑΣΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΗΜΟΣ Φυλής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυτικής Αττικής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Αττικής ΕΔΡΑ Άνω Λιόσια ΘΕΣΗ & ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ & ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ Η θέση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 10723 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 846 6 Μαΐου 2009 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. Δ16γ/010/178/Γ Έγκριση του Κανονισμού Λειτουργίας Δικτύου Αποχέ τευσης (Κ.Λ.Δ.Α) της

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4055, 2/12/2005 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΝΟΜΟΣ -----------------------------------

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4055, 2/12/2005 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΝΟΜΟΣ ----------------------------------- Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΕΡΓΑ ΝΟΜΟΣ ----------------------------------- ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ ----------------------------- 1. Συνοπτικός τίτλος 2. Ερμηνεία 3. Πεδίο εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΥΔΡΕΥΣΗΣ - ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΚΟΖΑΝΗΣ EΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ 2OO8 Το 2008 είναι για την Κοζάνη ξεχωριστή χρονιά. Τα έργα ύδρευσης, αποχέτευσης, ομβρίων και τηλεθέρμανσης ολοκληρώνονται φέτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ ΑΕ (ΕΤΑΙΡEΙΑ) ΤΟΥ 1 ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν. 3556/2007 ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠ ΑΥΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΡΟ 312 ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ)

ΜΕΤΡΟ 312 ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΔΗΓΟΣ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΑΞΕΩΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ (ΟΔΗΓΟΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΓΕΩΡΓΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Η Ευρώπη επενδύει στις αγροτικές περιοχές ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας 1 ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΙΦΟΡΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑ του Δήμου Ιεράπετρας Sustainable Energy Action Plan (SEAP) Μάρτιος 2014 Έχει εγκριθεί με την 84/2014 απόφαση ΔΣ 2 Ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των Δημάρχων της

Διαβάστε περισσότερα

[ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 10 ΜW ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ]

[ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 10 ΜW ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ] Σεπτέμβριος 2012 Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών [ΜΕΛΕΤΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗΣ ΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ 10 ΜW ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΣΤΗΝ ΑΓΛΑΝΤΖΙΑ]

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣIA ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ)

ΕΤΗΣIA ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ) ΕΤΑΙΡΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ & ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε. (Ε.ΥΔ.Α.Π.) ΕΤΗΣIA ΟΙΚΟΝΟΜΙΚH ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. (Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ) ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΜΕΧΡΙ 31 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ Ν.3556/2007

Διαβάστε περισσότερα

[ Ενημέρωσης & Προβληματισμου ]

[ Ενημέρωσης & Προβληματισμου ] [ Ενημέρωσης & Προβληματισμου ] ΤΡΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΥΔΑΠ TEYXOΣ 66 Ι Α Ν Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Φ Ε Β Ρ Ο Υ Α Ρ Ι Ο Σ Μ Α Ρ Τ Ι Ο Σ 2012 [ 1 ] ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ Ιδιοκτησία - Έδρα ΕΥΔΑΠ Α.Ε. Ωρωπού

Διαβάστε περισσότερα