Guide to our services

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Guide to our services"

Transcript

1 Guide to our services

2 Ελληνικά

3 Μήπως βάζετε την επένδυση σας στην ανέγερση ακινήτου σε κίνδυνο; H έννοια της κτιριακής εγγύησης ή ασφάλειας κρυφών ελαττωμάτων είναι στο να παρέχει σε εσάς ή στην εταιρεία σας προστασία από τον κίνδυνο παρουσίασης ζημιάς ή κατασκευαστικού ελαττώματος στο ακίνητο που κατασκευάζετε, αγοράζετε ή πουλάτε. Ζημιά ή κατασκευαστικό ελάττωμα που θα επιφέρει σημαντική δαπάνη για την επιδιόρθωση του/της ή θα προκαλέσει ζημιά στην επαγγελματική σας φήμη και υπόληψη. Η Premier Guarantee είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς παροχής ασφαλιστικών σχεδίων και κτιριακών εγγυήσεων. Με δραστηριότητα από το 1997 ως εμπορικό όνομα της MD Insurance Services Ltd, έχουμε παρέχει σε πελάτες σαν εσάς καλύψεις πέραν των 70δις. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερο από οικιστικές/επαγγελματικές μονάδες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη. Η Premier Guarantee μέσω των γραφείων της στην Ευρώπη και με ταχεία επέκταση σε νέες αγορές τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρώπης, είναι σε θέση να σας προσφέρει ολοκληρωμένο τεχνικό έλεγχο του έργου σας και λύσεις στην διαχείριση των κινδύνων του. Αυτό εξασφαλίζει ποιότητα στην κατασκευή σας και τήρηση των τεχνικών προτύπων.

4 Τεχνικοί Έλεγχοι Ο Τεχνικός Έλεγχος διεκπεραιώνεται για λογαριασμό των Ασφαλιστών μας για να διασφαλίσει ότι το ολοκληρωμένο έργο θα συνιστά συνηθισμένο Ασφαλιστικό Κίνδυνο κάτω από το ασφαλιστικό σχέδιο για Κρυφά Ελαττώματα της Premier Guarantee. Κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, θα γίνονται επιθεωρήσεις στο εργοτάξιο σε συγκεκριμένα στάδια για την αξιολόγηση και έλεγχο της προόδου των εργασιών και για να προσδιοριστεί αν η ασφάλιση του έργου θα είναι σε αποδεκτό επίπεδο κινδύνου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνάγεται ότι οι επιθεωρήσεις εξυπηρετούν οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Πως μπορεί να βοηθήσει η Premier Guarantee; Μέσω των κεντρικών της γραφείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και των παραρτημάτων της σε Ισπανία και Κύπρο, η προσέγγιση στην διαχείριση κινδύνων της Premier Guarantee έχει αναπτυχθεί με βάση τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς και Βρετανικούς οικοδομικούς κώδικες που όπως είναι ευρέως γνωστό συνιστούν τους κορυφαίους ανά το παγκόσμιο. Σε συνδυασμό με ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, η διαδικασία Τεχνικού Ελέγχου είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευέλικτη και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε έργου ξεχωριστά. Έτσι παρέχεται περισσότερος έλεγχος στο πρόγραμμα επιθεωρήσεων και ξεχωριστό πλάνο ελέγχων για κάθε έργο προς ανέγερση. Αυτές οι επιθεωρήσεις διεκπεραιώνονται από τους άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους τεχνικούς μας ελεγκτές. Η τεράστια τεχνική μας κατάρτιση σημαίνει ότι μας παρέχεται η δυνατότητα να αποτελέσουμε μέλος της σχεδιαστικής σας ομάδας καθώς επίσης και της ομάδας επίβλεψης του έργου σας με σκοπό την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών, εάν αυτό μας ζητηθεί. Αυτή η διαδικασία σας παρέχει την σιγουριά ότι τα κατασκευαστικά σας έργα ανεγείρονται σύμφωνα με τα τεχνικά πρότυπα της Premier Guarantee. Επιπρόσθετα, στην ολοκλήρωση του έργου, ο Τεχνικός Ελεγκτής θα εκδώσει Πιστοποιητικό Έγκρισης. Το Πιστοποιητικό Έγκρισης παρέχει αποδεικτικά στοιχεία της ποιότητας κατασκευής προς υποψήφιους αγοραστές και επενδυτές. Τεχνικός Οδηγός Δέσμευση μας είναι να βοηθούμε στην παράδοση ασφαλών και βιώσιμων κτιρίων. Ο δωρεάν Τεχνικός μας Οδηγός έχει δημιουργηθεί για να παρέχει στους πελάτες μας συμβουλές και καθοδήγηση για τους τρόπους συμμόρφωσης με τα Τεχνικά μας Πρότυπα. Ο Τεχνικός μας Οδηγός είναι ο μόνος διαπιστευμένος από το Βασιλικό Ινστιτούτο των Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA) μέχρι σήμερα. Δωρεάν αντίτυπα μπορούν να σας προσκομισθούν. Technical Manual Version 11

5 Τι είναι το Κρυφό Ελάττωμα; Το κρυφό ελάττωμα είναι το κρυφό στοιχείο σε μια κατασκευή το οποίο δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό κατά την διάρκεια των εργασιών και πριν την ολοκλήρωση και πιθανή πώληση του έργου. Το κρυφό αυτό ελάττωμα είναι δυνατόν να έχει προκύψει από τον σχεδιασμό, την τεχνοτροπία ή τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών. Κατά την διάρκεια της ζωής ενός κτιρίου είναι δυνατόν να παρουσιαστούν ελαττώματα σε καίρια σημεία όπως: Φέροντα Οργανισμό Εξωτερικές Επενδύσεις Θεμέλια Στέγες, κλπ. Τα κρυφά ελαττώματα μπορούν να προκαλέσουν ζημιές που πιθανόν η επιδιόρθωση τους να προκαλεί σημαντικό κόστος αλλά και χρόνο που αναπόφευκτα θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην αξία του περιουσιακού στοιχείου. Τα πιο πάνω αποτελούν τα κύρια αίτια ανησυχίας σε αγοραστές, χρηματοδότες και οποιοδήποτε άλλο μέρος με οικονομικό συμφέρον στο εν λόγω περιουσιακό στοιχείο.

6 Πως μπορεί να βοηθήσει η ασφάλεια για κρυφά ελαττώματα; Κατά παράδοση, θα υπάρχει δυσκολία στην προσπάθεια ανάκτησης του ολικού κόστους των επιδιορθώσεων για κρυφά ελαττώματα αφού απαιτήσεις για τέτοιας φύσης ζημιές σπάνια καλύπτονται από τα συνηθισμένα ασφαλιστικά σχέδια για κτίρια. Πέραν τούτου, κρίνεται αναγκαία η εξασφάλιση απόδειξης ότι ο σύμβουλος ή ο εργολάβος του έργου είναι νομικά υπεύθυνος για την πληρωμή των επιδιορθώσεων. Κάτι τέτοιο είναι υπερβολικά δύσκολο μέχρι και αδύνατο. Επιπλέον, η πιθανή αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απουσία συμβατικών υποχρεώσεων περιπλέκει ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση ενώ συχνά μέλη της σχεδιαστικής ομάδας, σύμβουλοι και εργολάβοι δεν έχουν επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για να καλύψουν το κόστος των επιδιορθώσεων. Με καταβολές από την δεκαετή ευθύνη, η ασφάλεια για κρυφά ελαττώματα ή δεκαετής ασφάλεια (decennial insurance) όπως είναι αλλιώς γνωστή, αποτελεί σήμερα διά νόμου υποχρέωση ή χρηματοδοτική προ-απαίτηση σε ένα μεγάλο αριθμό κρατών. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ολλανδία και οι Σκανδιναβικές χώρες ενώ την ίδια ώρα η εισαγωγή της σε ένα μεγάλο αριθμό άλλων κρατών αποτελεί προτεραιότητα. Σκοπός της ασφάλειας για κρυφά ελαττώματα είναι η παροχή κάλυψης για το κόστος επιδιόρθωσης του κτιρίου στην περίπτωση που το κρυφό ελάττωμα στην δομή έχει προκαλέσει ζημιά ή απειλεί με επικείμενη ζημιά. Μακροχρόνια λύση Η ασφάλεια για κρυφά ελαττώματα παρέχεται για δέκα χρόνια από την ημερομηνία αποπεράτωσης των εργασιών και της έκδοσης του Πιστοποιητικού Έγκρισης από τους Τεχνικούς μας Ελεγκτές. Παρέχει μία μακροχρόνια προστασία στις επενδύσεις σας σε νέες κατασκευές ή μετατροπές υφιστάμενων κτιρίων αφού η κάλυψη μας δεν επιτρέπεται να ακυρωθεί σε κανένα σημείο από τους ασφαλιστές. Οι αποζημιώσεις απαιτήσεων είναι βάση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί και διευθετούνται σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα έναντι περιπτώσεων ανασφάλιστων κτιρίων όπου υπάρχει η προϋπόθεση για απόδειξη νομικής ευθύνης. Η βασική κάλυψη μπορεί να επεκταθεί για να περιλαμβάνει: Ελαττωματική στεγανοποίηση και υπόγειες διαρροές Απώλεια από εισοδήματα ενοικίων και έξοδα εναλλακτικού καταλύματος Κάλυψη σε μη δομικά στοιχεία στις περιπτώσεις συνεπακόλουθης ζημιάς τους από ζημιά σε δομικά στοιχεία.

7 Ποια τα οφέλη επιλέγοντας την Premier Guarantee; Πέραν της ασφαλιστικής κάλυψης για κρυφά ελαττώματα, η Premier Guarantee παρέχει τα εξής επιπλέον οφέλη: Πλήρης Μεταβίβαση Κινδύνου Στην περίπτωση έγκυρης απαίτησης, ο Επιχειρηματίας Ανάπτυξης Γης ή ο Εργολάβος δεν έχουν καμία υποχρέωση να προβούν σε οποιαδήποτε επιδιόρθωση. Η κάλυψη είναι μεταβιβάσιμη στον όποιο νέο ιδιοκτήτη της περιουσίας κατά την διάρκεια των 10 ετών. Ενισχυμένη Εξασφάλιση Εξασφάλιση της κάλυψης μας προσδίδει περισσότερη ελκυστικότητα τόσο στους χρηματοδοτικούς οργανισμούς όσο και σε υποψήφιους αγοραστές. Στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας ανάπτυξης γης ή ο εργολάβος πτωχεύσει ή αποτύχει να εκπληρώσει με επιτυχία τις υποχρεώσεις του, η ασφάλεια παραμένει άθικτη και προστατεύει τον αγοραστή. Υποστήριξη Μάρκετινγκ Χρήση του λογότυπου της Premier Guarantee σε εταιρικό διαφημιστικό υλικό ή σε διαφημιστικό υλικό του έργου για προωθητικούς σκοπούς. Αυτόματη Αναπροσαρμογή Το Όριο Αποζημίωσης θα αυξάνεται κατά το Ποσοστό του Συντελεστή Αναπροσαρμογής σε κάθε επέτειο της έναρξης του Ασφαλιστηρίου. Πρόσθετα Οφέλη Υπάρχει επίσης μια σειρά από πρόσθετα οφέλη που παρέχονται από το ασφαλιστικό σχέδιο για Κρυφά Ελαττώματα που θα είμαστε ευτυχείς να παρουσιάσουμε και συζητήσουμε μαζί σας. Πρόσθετα οφέλη και εξασφαλίσεις παρέχονται προς τους αγοραστές ακινήτων, τους επενδυτές, τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, τους εργολάβους, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς, ολόκληρη την βιομηχανία οικοδομικών υλικών και την κυβέρνηση.

8 Τι καλύπτει η Premier Guarantee; Η Premier Guarantee παρέχει προστασία στον Κάτοχο του Ασφαλιστηρίου έναντι όλων των απαιτήσεων σε ζημιές που αποκαλύφθηκαν και γνωστοποιήθηκαν κατά την Διάρκεια της Ασφαλιστικής Κάλυψης. Περιλαμβάνει το κόστος των εργασιών ολικής ή μερικής ανοικοδόμησης ή επισκευής του Ασφαλιζομένου Ακινήτου το oποίο έχει υποστεί Σημαντική Ζημιά. Αυτό είναι υπό τον όρο ότι η υποχρέωση του Ασφαλιστή δεν θα υπερβαίνει το λογικό κόστος ανοικοδόμησης κάθε Ασφαλιζομένου Ακινήτου και την επαναφορά του στις αρχικές του προδιαγραφές. Επιπλέον καλύπτουμε το κόστος ζημιάς αποτέλεσμα ελαττώματος στο σχεδιασμό, κατασκευή, τα υλικά ή κατασκευαστικά στοιχεία στο υπόγειο σύστημα αποχετεύσεων (μη περιλαμβανομένων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων) το οποίο κατασκευάστηκε από τον εργολάβο οικοδομών σε σχέση με το Ασφαλιζόμενο Ακίνητο και για τo οποίο ο Ασφαλιζόμενος έχει την ευθύνη. Σε περίπτωση απαίτησης που προκύπτει σύμφωνα με το ασφαλιστήριο, ο Ασφαλιστής έχει την δυνατότητα να επιλέξει την καταβολή του κόστους επισκευής, αντικατάστασης ή αποκατάστασης τυχόν ζημιάς που προκύπτει από τα παραπάνω ή να διευθετήσει ο ίδιος την επιδιόρθωση της ζημιάς αυτής. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση απαίτησης, ο Ασφαλιστής με γραπτή συναίνεσή του, θα καταβάλει μέσα στα πλαίσια του Ορίου Αποζημίωσης αμοιβές όπως αυτές των Αρχιτεκτόνων, Επιθεωρητών, Δικηγόρων, Συμβούλων Μηχανικών στην περίπτωση που κρίνονται απαραίτητες καθώς και λογικές αμοιβές που προκύπτουν για τον Κάτοχο του Ασφαλιστηρίου σε σχέση με εργασίες για την πλήρη ή μερική ανοικοδόμηση ή αποκατάσταση του Ασφαλιζομένου Ακινήτου. Ο Ασφαλιστής θα αποζημιώσει επίσης τα έξοδα και τις δαπάνες που προκύπτουν αναφορικά με την απομάκρυνση άχρηστων υλικών και/ή την αποσυναρμολόγηση ή κατεδάφιση και/ή την υποστύλωση. Προαιρετικές Πρόσθετες Καλύψεις Πέραν της βασικής κάλυψης όπως αυτή περιγράφεται προηγουμένως, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής προαιρετικών πρόσθετων καλύψεων: Στεγανοποίηση Οροφές Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της στεγανοποίησης των οροφών. Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση άλλων μερών της ασφαλισμένης οικοδομής από ζημιά που προκλήθηκε από ελαττώματα στην στεγανοποίηση της οροφής. Στεγανοποίηση Εξωτερική Τοιχοποιία Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της στεγανοποίησης της εξωτερικής τοιχοποιίας. Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση άλλων μερών της ασφαλισμένης οικοδομής από ζημιά που προκλήθηκε από ελαττώματα στην στεγανοποίηση της εξωτερικής τοιχοποιίας. Στεγανοποίηση Υπόγεια Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της στεγανοποίησης των υπογείων χώρων. Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση άλλων μερών της ασφαλισμένης οικοδομής από ζημιά που προκλήθηκε από ελαττώματα στην στεγανοποίηση των υπογείων χώρων.

9 Παραίτηση από το Δικαίωμα Υποκατάστασης Μέρος της βασικής ασφαλιστικής κάλυψης προνοεί ότι ο Ασφαλιστής διατηρεί το δικαίωμα να διώξει νομικά μέλη της κατασκευαστικής ή/και σχεδιαστικής ομάδας του έργου με σκοπό την εξασφάλιση αποζημιώσεων σε περίπτωση που αποδεχθεί απαίτηση για το ασφαλισμένο έργο και για την οποία φέρει την ευθύνη ένα ή όλα εκ των πιο πάνω μερών. Επιλέγοντας αυτό το παράρτημα της κάλυψης, οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να υποδείξουν μέλη από την ομάδα κατασκευής ή/και σχεδιασμού που θα επιθυμούσαν όπως εξαιρεθούν από το πιο πάνω δικαίωμα μας. Έξοδα Εναλλακτικού Καταλύματος Αυτό το προαιρετικό παράρτημα της κάλυψης παρέχει ασφαλιστική κάλυψη για τα επιπρόσθετα έξοδα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση που το ασφαλισμένο υποστατικό καταστεί μη κατοικήσιμο ως αποτέλεσμα ζημιών από κατασκευαστικά ελαττώματα που καλύπτονται από το ασφαλιστικό σχέδιο. Η κάλυψη καλύπτει: Έξοδα Μετακόμισης Έξοδα Αποθήκευσης Έξοδα Διαμονής Η κάλυψη παρέχεται για μέχρι και 26 εβδομάδες, περίοδο κατά την οποία οι ζημιές επιδιορθώνονται ή επισκευάζονται. Απώλεια Εσόδων από Ενοίκια Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε Θεωρημένο Ασφαλιστή Η χρηματοπιστωτική βαθμολόγηση είναι η ανεξάρτητη αξιολόγηση της ικανότητας κάθε ασφαλιστή προς εκπλήρωση των συμβατικών του οικονομικών υποχρεώσεων (σημαντικότερο των οποίων είναι η αποπληρωμή των απαιτήσεων προς τους ασφαλιζόμενους). Η ομάδα ασφαλιστών της Premier Guarantee λαμβάνουν χρηματοπιστωτικές βαθμολογήσεις «Α» «Εξαιρετική» από τον οίκο A.M. Best που σημαίνει ότι κατέχουν εξαιρετική ικανότητα και ευρωστία για να ανταποκριθούν στις όποιες υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλιζομένων τους. Τι σημαίνει η χρηματοπιστωτική αξιολόγηση στους καταναλωτές; Η πιο υψηλή βαθμολόγηση ενός ασφαλιστή μεταφράζεται στην μεγαλύτερη τους ικανότητα να αποπληρώσουν τις όποιες αποζημιώσεις τους απαιτηθούν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά σε μακροπρόθεσμα ασφαλιστικά συμβόλαια όπως τα δικά μας. Το παράρτημα αυτό παρέχει επιπλέον κάλυψη στην περίπτωση απώλειας του εισοδήματος ενοικίου σε περίπτωση όπου το ασφαλισμένο υποστατικό έχει πάθει εκτεταμένες ζημιές από ελαττώματα που καλύπτονται από την κάλυψη μας και είναι σε μη κατοικήσιμη κατάσταση. Εισόδημα από ενοίκιο ορίζεται ως το σταθερό συμφωνηθέν ποσό για ενοίκιο συν τις πληρωμές για τις υπηρεσίες μίσθωσης του ασφαλισμένου ακινήτου. Η κάλυψη παρέχεται για περίοδο μέχρι και 26 εβδομάδων, περίοδο κατά την οποία διεξάγονται εργασίες για επιδιόρθωση ή επισκευή των ελαττωμάτων.

10 Η τεχνολογία κάνει την διαφορά H Premier Guarantee υπερηφανεύεται για την χρήση σύγχρονης, δυναμικής και επεκτάσιμης τεχνολογίας. Ως τέτοια, παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, με ελεγχόμενη παγκόσμια πρόσβαση στην βάση δεδομένων, πολύγλωσση και υποστηριζόμενη από κινητή τεχνολογία. Premier Guarantee 120 Gladstonos Street Foloune House 2nd Floor 3032 Limassol Cyprus P.O. Box Limassol Cyprus T (+357) F (+357) E info@premierguarantee.com.cy W Το Όφελος Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες και εκθέσεις που χρειάζεστε από παντού και όποτε επιθυμείτε περιλαμβανομένης και της παρακολούθησης των όποιων ενεργειών σε σχέση με την επένδυση σας. Έτσι έχετε τον πλήρη έλεγχο.

11 English

12 Are you putting construction investment at risk? The concept of a structural warranty or latent defect insurance is about protecting you or your company against risk. The risk of damage or a defect occurring in a property you are building, buying or selling which may be costly to repair or cause reputational damage. Premier Guarantee is one of Europe s leading structural warranty and insurance providers. Operating since 1997 as a trading name of MD Insurance Services Ltd., we have provided clients like you with over 70billion of warranty cover. This equates to over a quarter of a million housing units across the UK and Europe. Operating from offices across Europe and with worldwide expansion plans, Premier Guarantee is able to provide you with a comprehensive building control and risk management solution. This ensures quality construction and adherence to technical standards.

13 Technical Audits How Premier Guarantee can help Established in the United Kingdom with offices in Spain and Cyprus, Premier Guarantee s risk management approach has developed around stringent European and British building regulations - some of the highest construction standards in the world. Backed up by competitive insurance premiums, our Technical Audit process is designed to be flexible and site specific. Giving you greater control over the inspection programme and providing a bespoke inspection plan for each site built. These inspections are supported by our highly trained and experienced technical auditors. Our vast technical knowledge means that we can form part of your design and project team, providing free consultation during the construction phase if required. The Technical Audit is carried out on behalf of our Insurers to demonstrate that the scheme represents a normal Risk for Insurance under the Premier Guarantee Latent Defects insurance scheme. During the construction process, on-site inspections will be made at critical stages to assess and monitor performance on site and determine if the scheme provides an acceptable level of risk. It should not be inferred that the inspections are for any other purpose. This process gives you confidence that your properties are being built in line with Premier Guarantee s technical standards. In addition, on completion of the development, the Technical Auditors will issue a Certificate of Approval. This provides you with the evidence of build quality required by potential purchasers and financiers. Technical Manual We are committed to support the delivery of safe, sustainable buildings. Our free Technical Manual has been created to provide our customers with straightforward advice and guidance on how to comply with our Technical Standards. Our Technical Manual prides to be the only one being accredited by the Royal Institute of British Architects (RIBA) to date. We are happy to supply copies upon request. Technical Manual Version 11

14 What is a latent defect? A latent defect is a fault in a property that could not have reasonably been discovered through inspection before completion, and ultimately sale. This could be due to the design, workmanship or materials used during construction. Defects could arise during the life of a building in key areas such as: Structural frame Cladding Foundations Roofing etc. This could be both costly and time consuming to rectify and ultimately affect the value of the property, a major cause of concern for purchasers, financiers and anyone else with a financial interest in the property.

15 A long term solution How latent defect insurance could help? Traditionally, there can be problems when trying to recover the full cost of repairs for latent defects as claims to rectify damage of this nature are rarely covered under permanent building insurance schemes. Alternatively, proof that a professional consultant or contractor is legally liable to pay for repairs may be required; something that it is not an easy task. Latent defects cover is provided for a period of ten years from the date of practical completion of the building and subsequent issue of the Certificate of Approval by our Technical Auditors. It provides long term protection for your investment in a new building project or conversion as this cannot be cancelled by insurers. Payment of claims is on the basis of damage having occurred, giving faster settlement than if legal liability has to be proved. It can be extended to include: Defective waterproofing and underground seepage Loss of rental income and additional costs incurred in occupying alternative premises Cover for non-structural components in the face of consequential damage from a structural element. Change of ownership and lack of contractual relationships complicate the issue and often designers, consultants and contractors do not have adequate insurance at the time of loss to cover the repairs. With its roots stemming from decennial liability, latent defects insurance or decennial insurance is now mandatory or funding requirement in a number of countries across the world. These include France, Spain, Italy, the United Kingdom, Ireland, the Netherlands, the Nordic countries and there is currently a debate to numerous other countries to introduce it. Its purpose is to provide cover for the cost of repairing a property should an inherent defect in the structure cause damage or threatens imminent damage.

16 What are the benefits of choosing Premier Guarantee? As well as providing latent defects insurance cover, Premier Guarantee provide the following benefits: Full Risk Transfer In the event of a valid claim, the Developer or Contractor will have no obligation to return to site to carry out repairs. The policy is fully transferable to any future owners during the 10 year period. Automatic Indexation The Limit of Indemnity will be increased by the Percentage Indexation Factor on each anniversary of the inception date of the Policy. Additional Benefits There is an array of additional benefits conveyed from a Latent Defects insurance scheme that we would be happy to discuss. Benefits & guarantees are conveyed towards property buyers, investors, developers, contractors, financial institutions, architects and engineers, the whole building materials industry and the government. Increased Security Having the cover in place will make properties more attractive to both finance providers and potential purchasers. In the event that the developer or contractor becomes insolvent or fails to hand out responsibilities, the insurance remains intact and protects the purchaser. Marketing Support Use the Premier Guarantee logo on marketing materials and branded site marketing materials for promotional purposes.

17 Waiver of Subrogation Rights As part our standard insurance policy, we reserve the right to pursue members of your construction and design team to recover monies in the event of a claim where they have responsibility for the defect in question. This is referred to as Subrogation. Optional Policy Sections In addition to the basic plan as described previously, there are a range of options and extensions of cover to select from: Waterproofing - Roofs Repairing or replacement of the waterproofing of roofs. Repairing or replacement of other parts of the insured property caused as a result of a defect in the waterproofing of the roof. Waterproofing - External Walls Repairing or replacement of the waterproofing of external walls. Repairing or replacement of other parts of the insured property caused as a result of a defect in the waterproofing of the external walls. Waterproofing - Basements Repairing or replacement of the waterproofing of basements. Repairing or replacement of other parts of the insured property caused as a result of a defect in the waterproofing of the basements. By selecting this section of cover, customers can nominate members of their design and construction team for whom they would like this right to be waivered. Alternative Accommodation Costs This section of cover provides customers with additional cover for the costs of providing alternative accommodation in the event of an insured property becoming uninhabitable as the result of a defect covered under our policy. Cover is provided for up to 26 weeks whilst defects are being repaired or rectified. Cover is provided for: Removal Costs Storage Costs Accommodation Costs Loss of Rental Income This section of cover provides additional cover for losses incurred through an inability to collect rental income in the event of a property becoming uninhabitable as the result of a defect covered under the policy. Rental income is defined as the standard amount of rent and payments for services provided for lease of the insured property and cover is provided for up to 26 weeks whilst defects are being repaired or rectified.

18 Why you should use a Rated Insurer? A financial rating is an independent evaluation of an insurer s ability to meet their financial commitments (most importantly pay any claims arising). Premier Guarantee s panel of insurers have financial ratings from A.M. Best of A (Excellent), which means they are considered to have an excellent ability to meet on-going insurance obligations. What does a financial rating mean to consumers? The better the financial rating of an insurer the more likely they are to be able to meet any claims. This is particularly important for long tail cover such as our warranties. Premier Guarantee 120 Gladstonos Street Foloune House 2nd Floor 3032 Limassol Cyprus P.O. Box Limassol Cyprus T (+357) F (+357) E info@premierguarantee.com.cy W Technology can make a difference Premier Guarantee prides itself on the use of cutting edge, dynamic and importantly scalable technology. This enables real-time, auditable access to data internationally and multilingual, supported by mobile technology. The benefit? You can access the information and reporting you need anywhere at any time including event and activity tracking keep you in control.

19 Pусский

20 Является ли капиталовложение в строительство рискованным? Принцип строительной гарантии или страхования от скрытых дефектов заключается в защите вас или вашей компании от риска, связанного с нарушениями и дефектами при постройке, покупке или продаже здания, что может привести к необходимости капитального ремонта, а также негативно повлиять на характеристику здания. Premier Guarantee это одна из ведущих европейских страховых компаний, связанных со строительством. Компания начала свою работу в 1997 году под названием MD Insurance Services Ltd и предоставила с того времени своим клиентам страховой полис на сумму более 70 миллиардов евро. Это соответствует более четверти миллиона жилищных единиц Европы и Великобритании. Компания Premier Guarantee, главный офис которой находится в Европе и филиалы по всему миру, располагает возможностью предоставить полный контроль над строительством и управление риском. Это, в свою очередь, обеспечивает качественное строительство и соблюдение технических нормативов.

21 Технический Аудит Технический Аудит, проводимый от имени наших Страховщиков, служит для подтверждения того, что программа страхования рассчитана на приемлемый риск, в соответствии с программой страхования от скрытых дефектов компании Premier Guarantee. В течение строительства на решающем этапе проводится проверка на месте с целью оценки и контроля работы на строительном участке, а также с целью определения приемлемого уровня риска. Подразумевается, что данные проверки проводятся исключительно в указанных целях. Услуги компании Premier Guarantee Благодаря методу управления риском, компания Premier Guarantee, основанная в Великобритании и имеющая филиалы в Испании и на Кипре, разработала, на уровне строгих строительных требований Европы и Великобритании, одни из самых высоких строительных стандартов в мире. Благодаря конкурентоспособным страховым взносам, Технический Аудит, проводимый нашей компанией, является гибким и разработанным для конкретного строительного участка, тем самым обеспечивая вам возможность усиленного контроля за процессом строительства, а также предоставляя оговоренный план контроля над каждым застроенным участком. Данный контроль осуществляется квалифицированными техническими аудиторами нашей компании. Благодаря обширным техническим знаниям наших сотрудников, мы можем стать частью вашей проектной команды, при необходимости предоставляя бесплатные консультации в процессе строительства. Исходя из вышесказанного, можно быть уверенными, что строительство ваших объектов будет происходить в соответствии с техническими требованиями компании Premier Guarantee. Кроме того, по окончании аудиторской проверки, Технические Аудиторы выдают Сертификат Качества. Данный Сертификат является свидетельством качественного строительства, требуемый потенциальными покупателями и финансистами. Техническое руководство Мы обязуемся обеспечивать постройку надежных и устойчивых сооружений. Наше бесплатное Техническое Руководство было составлено с целью обеспечения клиентов непосредственной консультацией и помощью при выполнении наших Технических Требований. На сегодняшний день Техническое Руководство нашей компании является единственным пособием, официально признанным Королевским институтом британских архитекторов (RIBA). При необходимости, мы с удовольствием предоставим копии. Technical Manual Version 11

22 Что означает скрытый дефект? Скрытый дефект это ошибка, допущенная при строительстве здания и не обнаруженная во время проверки на завершающем этапе строительства и при продаже. Причиной таких дефектов может стать халатность при проектировании, неквалифицированная работа или использование некачественных строительных материалов. Скрытые дефекты могут быть обнаружены уже в процессе эксплуатации здания, в особенности его основных элементов: Каркаса Облицовки Фундамента Крыши и др. На устранение дефектов может быть затрачено чрезмерное количество средств и времени, что также может повлиять и на потребительские характеристики строительного объекта главное требование покупателей и финансистов, а также иных лиц, заинтересованных в данном объекте.

23 Преимущества страхования от скрытых дефектов Как правило, при попытке полного компенсирования расходов за исправление скрытых дефектов возникает ряд проблем, поскольку долговременное страхование строительных объектов не всегда распространяется на ремонт повреждениий подобного характера. Одной из сложностей в таком деле является смена владельца, а также отсутствие договорных отношений. Таким образом, в момент обнаружения повреждений проектировщики, инженеры-консультанты и подрядчики не располагают необходимым страховым полисом для покрытия ущерба. Система страхования от скрытых дефектов или десятилетнего страхования, предусматривает выдачу десятилетнего страхового полиса и является обязательным финансовым требованием во многих странах, в частности: Франции, Испании, Италии, Великобритании, Ирландии, Нидерландах и Скандинавских странах. Кроме того, обсуждается вопрос о введении данной системы и в ряде других стран. Целью данной системы страхования является компенсация расходов на ремонт строительного объекта, в случае повреждения элементов его конструкции, а также при угрозе повреждения. Долгосрочное страхование Страхование от скрытых дефектов предоставляется на срок до десяти лет с момента завершения строительства и последующей выдачи Сертификата Качества нашими Техническими Аудиторами. Данная система включает обеспечение долгосрочного страхования ваших капиталовложений в строительство нового объекта, либо перестройку уже существующего. Данный пункт не может быть отменен страховщиками. Возмещение убытков в результате обнаружения повреждений осуществляется гораздо быстрее, чем доказательство юридической ответственности. Данная система также включает в себя страхование дополнительных рисков: Неисправная гидроизоляция и подземная инфильтрация Потеря арендного дохода, а также дополнительные расходы, связанные с использованием других зданий Страхование не входящих в конструкцию элементов в виде возмещения косвенных убытков.

Ποιοι Είμαστε. Η Premier Guarantee στην Κύπρο. Ο Ασφαλιστικός μας Οργανισμός

Ποιοι Είμαστε. Η Premier Guarantee στην Κύπρο. Ο Ασφαλιστικός μας Οργανισμός Οι Υπηρεσίες μας Ποιοι Είμαστε Η Premier Guarantee κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη ως παροχέας Ασφάλειας επί των Λανθανόντων Eλαττωμάτων (Latent Defects). Από το 1997, έχουμε εκδώσει καλύψεις σε έργα

Διαβάστε περισσότερα

Premier Guarantee Kύπρου Γλάδστωνος 120 Κτήριο Foloune 2ος Όροφος Γραφείο Β Λεμεσός Κύπρος Τ.Θ Λεμεσός Κύπρος

Premier Guarantee Kύπρου Γλάδστωνος 120 Κτήριο Foloune 2ος Όροφος Γραφείο Β Λεμεσός Κύπρος Τ.Θ Λεμεσός Κύπρος Premier Guarantee Kύπρου Γλάδστωνος 120 Κτήριο Foloune 2ος Όροφος Γραφείο Β2 3032 Λεμεσός Κύπρος Τ.Θ. 56200 3305 Λεμεσός Κύπρος Τ +357 25378100 Φ +357 25379100 Η info@premierguarantee.com.cy Ι www.premierguarantee.com.cy

Διαβάστε περισσότερα

Registration Form Version 1

Registration Form Version 1 Registration Form Version 1 1. Γενικά Στοιχεία General Details Στοιχεία ταυτότητας του Αιτητή Applicant s identification details Όνομα ή Εγγεγραμμένη Επωνυμία Name or Registered Name Αρ. Εγγραφής ΦΠΑ

Διαβάστε περισσότερα

Assalamu `alaikum wr. wb.

Assalamu `alaikum wr. wb. LUMP SUM Assalamu `alaikum wr. wb. LUMP SUM Wassalamu alaikum wr. wb. Assalamu `alaikum wr. wb. LUMP SUM Wassalamu alaikum wr. wb. LUMP SUM Lump sum lump sum lump sum. lump sum fixed price lump sum lump

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πληροφορική»

Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πληροφορική» Πανεπιστήμιο Πειραιώς Τμήμα Πληροφορικής Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πληροφορική» Μεταπτυχιακή Διατριβή Τίτλος Διατριβής Επίκαιρα Θέματα Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ονοματεπώνυμο Φοιτητή Σταμάτιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ CLAIM FORM

ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ CLAIM FORM ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ CLAIM FORM ΠΡΟΛΟΓΟΣ PREFACE Παρακαλείστε όπως κάνετε χρήση ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ κατά την συμπλήρωση του παρόντος εντύπου και συμπληρώσετε όλα τα παραρτήματα αυτού. When completing this

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΧΗ ΟΦΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ALLOCATION OF BENEFITS AND GUARANTEES

ΠΑΡΟΧΗ ΟΦΕΛΩΝ ΚΑΙ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ALLOCATION OF BENEFITS AND GUARANTEES ΠΡΟΣ ΑΓΟΡΑΣΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ TO PROPERTY BUYERS 1. Πλήρης προστασία έναντι σοβαρών ζημιών αποτέλεσμα ελαττωμάτων στον σχεδιασμό ή/και στα δομικά υλικά που χρησιμοποιήθηκαν ή/και στις τεχνικές και μεθόδους που

Διαβάστε περισσότερα

Bring Your Own Device (BYOD) Legal Challenges of the new Business Trend MINA ZOULOVITS LAWYER, PARNTER FILOTHEIDIS & PARTNERS LAW FIRM

Bring Your Own Device (BYOD) Legal Challenges of the new Business Trend MINA ZOULOVITS LAWYER, PARNTER FILOTHEIDIS & PARTNERS LAW FIRM Bring Your Own Device (BYOD) Legal Challenges of the new Business Trend MINA ZOULOVITS LAWYER, PARNTER FILOTHEIDIS & PARTNERS LAW FIRM minazoulovits@phrlaw.gr What is BYOD? Information Commissioner's Office

Διαβάστε περισσότερα

Κύπρος: Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικά Θέματα μεταξύ Φορολογικών Αρχών

Κύπρος: Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικά Θέματα μεταξύ Φορολογικών Αρχών YEARS OF EXCELLENCE Κύπρος: Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικά Θέματα μεταξύ Φορολογικών Αρχών Λόγοι για Ανταλλαγή Πληροφοριών Ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας Σύμφωνα με μια διμερή

Διαβάστε περισσότερα

Summary of Cover Version 2

Summary of Cover Version 2 Summary of Cover Version 2 Το παρόν κείμενο είναι μία σύνοψη των όρων κάλυψης της Premier Guarantee Κύπρου. Δεν περιέχει τους πλήρεις όρους και τις προϋποθέσεις της κάλυψης που μπορείτε να βρείτε στο

Διαβάστε περισσότερα

Terabyte Technology Ltd

Terabyte Technology Ltd Terabyte Technology Ltd is a Web and Graphic design company in Limassol with dedicated staff who will endeavour to deliver the highest quality of work in our field. We offer a range of services such as

Διαβάστε περισσότερα

Πέτρος Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής

Πέτρος Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής Πέτρος Γ. Οικονομίδης Πρόεδρος και Εκτελεστικός Διευθυντής 8th e-business & Social Media World Conference 2019Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου 2019 Αθήνα, Divani Caravel Hotel 1 Παρουσίαση Η ευκαιρία Σύγχρονες

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade

Εγκατάσταση λογισμικού και αναβάθμιση συσκευής Device software installation and software upgrade Για να ελέγξετε το λογισμικό που έχει τώρα η συσκευή κάντε κλικ Menu > Options > Device > About Device Versions. Στο πιο κάτω παράδειγμα η συσκευή έχει έκδοση λογισμικού 6.0.0.546 με πλατφόρμα 6.6.0.207.

Διαβάστε περισσότερα

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme

Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme Math 6 SL Probability Distributions Practice Test Mark Scheme. (a) Note: Award A for vertical line to right of mean, A for shading to right of their vertical line. AA N (b) evidence of recognizing symmetry

Διαβάστε περισσότερα

και τα οφέλη για τον τομέα ανάπτυξης γης και οικοδομών

και τα οφέλη για τον τομέα ανάπτυξης γης και οικοδομών www.pwc.com Η νέα φορολογική νομοθεσία (VAT) και τα οφέλη για τον τομέα ανάπτυξης γης και οικοδομών Σεπτέμβριος 2012 Χρυσήλιος Πελεκάνος chrysilios.pelekanos@cy.pwc.cy (Συνέταιρος Υπεύθυνος Έμμεσης Φορολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Η κατάσταση της ιδιωτικότητας Ηλίας Χάντζος, Senior Director EMEA

Η κατάσταση της ιδιωτικότητας Ηλίας Χάντζος, Senior Director EMEA Η κατάσταση της ιδιωτικότητας Ηλίας Χάντζος, Senior Director EMEA Αθήνα 1 η Απριλίου 2015 Και γιατί μας νοιάζει ή μας αφορά; Νέα Ευρωπαική νομοθεσία Τίνος είναι τα προσωπικά δεδομένα; Και λοιπόν; Τα περιστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response

Advanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Write your name here Surname Other names Edexcel GE entre Number andidate Number Greek dvanced Subsidiary Unit 1: Understanding and Written Response Thursday 16 May 2013 Morning Time: 2 hours 45 minutes

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας Πτυχιακή εργασία ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗ ΤΩΝ ΑΙΤΙΩΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗΣ ΣΤΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΠΕΔΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ Ιωάννα Λύρα Λεμεσός, Μάϊος 2018 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς μπορεί κανείς να έχει έναν διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στον Οικογενειακό του Γιατρό στο Ίσλινγκτον Getting an interpreter when you visit your

Πώς μπορεί κανείς να έχει έναν διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στον Οικογενειακό του Γιατρό στο Ίσλινγκτον Getting an interpreter when you visit your Πώς μπορεί κανείς να έχει έναν διερμηνέα κατά την επίσκεψή του στον Οικογενειακό του Γιατρό στο Ίσλινγκτον Getting an interpreter when you visit your GP practice in Islington Σε όλα τα Ιατρεία Οικογενειακού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ INDEX ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ TECHNICAL INFORMATION ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΟΠΕΣ ROUND HOLES ΤΕΤΡΑΓΩΝΕΣ ΟΠΕΣ SQUARE HOLES

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ INDEX ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ TECHNICAL INFORMATION ΣΤΡΟΓΓΥΛΕΣ ΟΠΕΣ ROUND HOLES ΤΕΤΡΑΓΩΝΕΣ ΟΠΕΣ SQUARE HOLES Η εταιρεία Λεωνίδας Ματθαίου µεταφέρει µια εµπειρία 41 χρόνων, συνεχίζοντας την πορεία που ξεκίνησε ο πατέρας του, Ιωάννης Ματθαίου, από το 1967, στον Πειραιά. Επανιδρύθηκε το 2008, µε νέες ιδέες και προϊόντα,

Διαβάστε περισσότερα

PVC + ABS Door Panels

PVC + ABS Door Panels PVC + ABS Door Panels Η εταιρεία «ΤΕΧΝΗ Α.Ε.» ιδρύθηκε στην Ξάνθη, το 1988 με αντικείμενο τις ηλεκτροστατικές βαφές μετάλλων. Με σταθερά ανοδική πορεία, καταφέρνει να επεκτείνει τις δραστηριότητες της

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 2: Διαπραγμάτευση. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 2: Διαπραγμάτευση. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Προσωπική Aνάπτυξη Ενότητα 2: Διαπραγμάτευση Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Unit Scope Σε αυτή την ενότητα θα μελετήσουμε τα βασικά των καταστάσεων διαπραγμάτευσης winwin,

Διαβάστε περισσότερα

Informative Leaflet on the Deposit Guarantee Scheme. Ενημερωτικό Δελτίο για το Σύστημα Εγγύησης των Καταθέσεων

Informative Leaflet on the Deposit Guarantee Scheme. Ενημερωτικό Δελτίο για το Σύστημα Εγγύησης των Καταθέσεων Informative Leaflet on the Deposit Guarantee Scheme Ενημερωτικό Δελτίο για το Σύστημα Εγγύησης των Καταθέσεων Deposit Guarantee Scheme Basic information about the protection of deposits EN Deposits in

Διαβάστε περισσότερα

Χρειάζεται να φέρω μαζί μου τα πρωτότυπα έγγραφα ή τα αντίγραφα; Asking if you need to provide the original documents or copies Ποια είναι τα κριτήρια

Χρειάζεται να φέρω μαζί μου τα πρωτότυπα έγγραφα ή τα αντίγραφα; Asking if you need to provide the original documents or copies Ποια είναι τα κριτήρια - University Θα ήθελα να εγγραφώ σε πανεπιστήμιο. Stating that you want to enroll Θα ήθελα να γραφτώ για. Stating that you want to apply for a course ένα προπτυχιακό ένα μεταπτυχιακό ένα διδακτορικό πλήρους

Διαβάστε περισσότερα

www.almarealestate.gr Προφίλ Γραφείου 2015 Office Profile 2015

www.almarealestate.gr Προφίλ Γραφείου 2015 Office Profile 2015 Προφίλ Γραφείου 2015 Office Profile 2015 Περιεχόμενα Contents 01 02 03 04 05 06 Ποιοί Είμαστε - Who we are Τι κάνουμε - What we do Τι κάνουμε διαφορετικά - What we do differently Τι έχουμε πετύχει - What

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 4: Συνεργασία. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department

Προσωπική Aνάπτυξη. Ενότητα 4: Συνεργασία. Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Προσωπική Aνάπτυξη Ενότητα 4: Συνεργασία Juan Carlos Martínez Director of Projects Development Department Σκοπός 1. Πώς να χτίσετε και να διατηρήσετε μια αποτελεσματική ομάδα Σε αυτό πρόγραμμα, εντός

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΕΠΙΠΛΩΣΗ ΦΑΡΜΑΚΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ Η εταιρεία, δραστηριοποιείται από το 1983, με αντικείμενο την μελέτη, το σχεδιασμό και την επίπλωση καταστημάτων.

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ Νοεμβρίου 2014

Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ Νοεμβρίου 2014 Λευκωσία 14 Οκτωβρίου 2014 TO: Όλα τα μέλη του ΚΕΒΕ και Μέλη του Κύπρο-Ισραηλίτικου Επιχειρηματικού Συνδέσμου Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ, Τελ Αβίβ, Ισραήλ 25-27 Νοεμβρίου 2014 Το Κυπριακό Εμπορικό

Διαβάστε περισσότερα

derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates

derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates derivation of the Laplacian from rectangular to spherical coordinates swapnizzle 03-03- :5:43 We begin by recognizing the familiar conversion from rectangular to spherical coordinates (note that φ is used

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ Σχολή Μηχανικής και Τεχνολογίας Πτυχιακή εργασία ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΒΩΝ ΟΠΛΙΣΜΕΝΟΥ ΣΚΥΡΟΔΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΚΩΔΙΚΕΣ Σωτήρης Παύλου Λεμεσός, Μάιος 2018 i ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ / MOTOR VEHICLE ACCIDENT FORM

ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ / MOTOR VEHICLE ACCIDENT FORM 012.01.001 / 05.2018 ΕΝΤΥΠΟ ΑΠΑΙΤΗΣΗΣ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΑΤΥΧΗΜΑΤΟΣ / MOTOR VEHICLE ACCIDENT FORM Όλες οι ερωτήσεις πρέπει να απαντηθούν / Please answer all questions Το έντυπο να συνοδεύεται από αντίγραφα της άδειας

Διαβάστε περισσότερα

Proposal Form Version 1

Proposal Form Version 1 Proposal Form Version 1 1. Συμβαλλόμενα Μέρη στο Συμβόλαιο Parties to the Contract Στοιχεία Παράγοντα Ανάπτυξης Ακινήτων Developer s Details Όνομα Εταιρείας Name or Company Διεύθυνση Address Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Μεταπτυχιακή διατριβή. Ανδρέας Παπαευσταθίου

Μεταπτυχιακή διατριβή. Ανδρέας Παπαευσταθίου Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών και Διαχείρισης Περιβάλλοντος Μεταπτυχιακή διατριβή Κτίρια σχεδόν μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης :Αξιολόγηση συστημάτων θέρμανσης -ψύξης και ΑΠΕ σε οικιστικά κτίρια στην

Διαβάστε περισσότερα

the total number of electrons passing through the lamp.

the total number of electrons passing through the lamp. 1. A 12 V 36 W lamp is lit to normal brightness using a 12 V car battery of negligible internal resistance. The lamp is switched on for one hour (3600 s). For the time of 1 hour, calculate (i) the energy

Διαβάστε περισσότερα

Αλλοδαπά ιδρύματα και εμπιστεύματα (trusts): Προκλήσεις από την ένταξη ξένων θεσμών στο ελληνικό φορολογικό δίκαιο

Αλλοδαπά ιδρύματα και εμπιστεύματα (trusts): Προκλήσεις από την ένταξη ξένων θεσμών στο ελληνικό φορολογικό δίκαιο www.pwc.com Αλλοδαπά ιδρύματα και εμπιστεύματα (trusts): Προκλήσεις από την ένταξη ξένων θεσμών στο ελληνικό φορολογικό δίκαιο Σύνοψη παρουσίασης Σύντομη παρουσίαση του θεσμού του ιδρύματος Σύντομη παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Ξένη Ορολογία. Ενότητα 6: Working Capital

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Ξένη Ορολογία. Ενότητα 6: Working Capital ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Ξένη Ορολογία Ενότητα 6: Working Capital Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ- ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ- ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΙΚΟΝΟΜΙΚΉ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ «ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ-ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ- ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΥΣΤΗΜΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΕΤΙΑ» ΣΠΟΥΔΑΣΤΗΣ: ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΖΕΡΒΟΣ AM 507 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

«ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ» ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ GAMIAN- EUROPE

«ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ» ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ GAMIAN- EUROPE «ΨΥΧΙΚΗ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ» ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ GAMIAN- EUROPE We would like to invite you to participate in GAMIAN- Europe research project. You should only participate if you want to and choosing

Διαβάστε περισσότερα

Precision Metal Film Fixed Resistor Axial Leaded

Precision Metal Film Fixed Resistor Axial Leaded Features EIA standard colour-coding Non-Flame type available Low noise and voltage coefficient Low temperature coefficient range Wide precision range in small package Too low or too high ohmic value can

Διαβάστε περισσότερα

Προσθέστε την εξειδίκευσή μας στη δική σας Προστασία από τις συνέπειες των ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων

Προσθέστε την εξειδίκευσή μας στη δική σας Προστασία από τις συνέπειες των ηλεκτρονικών και διαδικτυακών κινδύνων CyberEdge ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΕΣΙΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Προσθέστε την εξειδίκευσή μας στη δική σας Προστασία από τις συνέπειες

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ / ΑΤΟΜΙΚΗ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ

ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ / ΑΤΟΜΙΚΗ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ / ΑΤΟΜΙΚΗ & ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΜΙΚΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΜΙΚΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΛΥΨΗΣ (κάλυψη εντός Ελλάδος) STANDARD 40 50 10.000 FULL 50 60 10.000 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ STANDARD

Διαβάστε περισσότερα

Διάρκεια μιας Ομολογίας (Duration) Ανοσοποίηση (Immunization)

Διάρκεια μιας Ομολογίας (Duration) Ανοσοποίηση (Immunization) Διάρκεια μιας Ομολογίας (Duration) Ανοσοποίηση (Immunization) Προσδιορισμός της Τιμής όταν η Ομολογία Αγοράζεται μεταξύ δύο Τοκοφόρων Περιόδων Για να υπολογίσουμε την τιμή της ομολογίας πρέπει: Υπολογίζουμε

Διαβάστε περισσότερα

[1] P Q. Fig. 3.1

[1] P Q. Fig. 3.1 1 (a) Define resistance....... [1] (b) The smallest conductor within a computer processing chip can be represented as a rectangular block that is one atom high, four atoms wide and twenty atoms long. One

Διαβάστε περισσότερα

Προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου Τεχνική Εγκύκλιος Αρ. 32 (Αναθεωρημένη)

Προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου Τεχνική Εγκύκλιος Αρ. 32 (Αναθεωρημένη) Προς όλα τα μέλη του Συνδέσμου Τεχνική Εγκύκλιος Αρ. 32 (Αναθεωρημένη) Από την Επιτροπή Χρηματιστηρίου και Κεφαλαιαγοράς 6 Αυγούστου 2008 Θέμα: Δήλωση των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και άλλων υπευθύνων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Ξένη Ορολογία. Ενότητα 5 : Financial Ratios

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. Ξένη Ορολογία. Ενότητα 5 : Financial Ratios ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Ξένη Ορολογία Ενότητα 5 : Financial Ratios Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Instruction Execution Times

Instruction Execution Times 1 C Execution Times InThisAppendix... Introduction DL330 Execution Times DL330P Execution Times DL340 Execution Times C-2 Execution Times Introduction Data Registers This appendix contains several tables

Διαβάστε περισσότερα

The Simply Typed Lambda Calculus

The Simply Typed Lambda Calculus Type Inference Instead of writing type annotations, can we use an algorithm to infer what the type annotations should be? That depends on the type system. For simple type systems the answer is yes, and

Διαβάστε περισσότερα

Capacitors - Capacitance, Charge and Potential Difference

Capacitors - Capacitance, Charge and Potential Difference Capacitors - Capacitance, Charge and Potential Difference Capacitors store electric charge. This ability to store electric charge is known as capacitance. A simple capacitor consists of 2 parallel metal

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ CYPRUS COMPUTER SOCIETY ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΜΑΘΗΤΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ 19/5/2007 Οδηγίες: Να απαντηθούν όλες οι ερωτήσεις. Αν κάπου κάνετε κάποιες υποθέσεις να αναφερθούν στη σχετική ερώτηση. Όλα τα αρχεία που αναφέρονται στα προβλήματα βρίσκονται στον ίδιο φάκελο με το εκτελέσιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ IDENTITY Τσουμάνης ΑΒΕΕ

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ IDENTITY Τσουμάνης ΑΒΕΕ DESIGN 02 ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η Τσουμάνης ΑΒΕΕ ιδρύεται το 1983, με αντικείμενο την επίπλωση καταστημάτων. Μέσα στις δύο πρώτες δεκαετίες εξελίσσεται σε μια πλήρως καθετοποιημένη μονάδα, ικανή να προσφέρει ολοκληρωμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΡΙΣΟΚΚΑ Λευκωσία 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

2 Composition. Invertible Mappings

2 Composition. Invertible Mappings Arkansas Tech University MATH 4033: Elementary Modern Algebra Dr. Marcel B. Finan Composition. Invertible Mappings In this section we discuss two procedures for creating new mappings from old ones, namely,

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Extension

Modern Greek Extension Centre Number 2017 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Student Number Modern Greek Extension Written Examination General Instructions Reading time 10 minutes Working time 1 hour and 50 minutes Write

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΔΠΙΣΗΜΙΟ ΜΑΚΔΓΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΔΣΑΠΣΤΥΙΑΚΧΝ ΠΟΤΓΧΝ ΣΜΗΜΑΣΟ ΔΦΑΡΜΟΜΔΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ

ΠΑΝΔΠΙΣΗΜΙΟ ΜΑΚΔΓΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΔΣΑΠΣΤΥΙΑΚΧΝ ΠΟΤΓΧΝ ΣΜΗΜΑΣΟ ΔΦΑΡΜΟΜΔΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΠΑΝΔΠΙΣΗΜΙΟ ΜΑΚΔΓΟΝΙΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΔΣΑΠΣΤΥΙΑΚΧΝ ΠΟΤΓΧΝ ΣΜΗΜΑΣΟ ΔΦΑΡΜΟΜΔΝΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ ΑΝΑΠΣΤΞΗ ΓΤΝΑΜΙΚΗ ΙΣΟΔΛΙΓΑ ΓΙΑ ΣΟ ΓΔΝΙΚΟ ΚΑΣΑΣΗΜΑ ΚΡΑΣΗΗ ΓΡΔΒΔΝΧΝ ΜΔ ΣΗ ΒΟΗΘΔΙΑ PHP MYSQL Γηπισκαηηθή Δξγαζία ηνπ Υξήζηνπ

Διαβάστε περισσότερα

«Θεσμικό πλαίσιο για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και την Εξοικονόμηση Ενέργειας στο κτιριακό και βιομηχανικό τομέα»

«Θεσμικό πλαίσιο για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και την Εξοικονόμηση Ενέργειας στο κτιριακό και βιομηχανικό τομέα» «Θεσμικό πλαίσιο για την Ενεργειακή Αποδοτικότητα και την Εξοικονόμηση Ενέργειας στο κτιριακό και βιομηχανικό τομέα» Legal Framework for Energy Efficiency in the building and industrial sector» Βίκυ Σίτα

Διαβάστε περισσότερα

Στεγαστική δήλωση: Σχετικά με τις στεγαστικές υπηρεσίες που λαμβάνετε (Residential statement: About the residential services you get)

Στεγαστική δήλωση: Σχετικά με τις στεγαστικές υπηρεσίες που λαμβάνετε (Residential statement: About the residential services you get) Νόμος περί Αναπηριών 2006 (Disability Act 2006) Στεγαστική δήλωση: Σχετικά με τις στεγαστικές υπηρεσίες που λαμβάνετε (Residential statement: About the residential services you get) Greek Νόμος περί Αναπηριών

Διαβάστε περισσότερα

Αγγλική Τουριστική Ορολογία

Αγγλική Τουριστική Ορολογία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Αγγλική Τουριστική Ορολογία Ενότητα 8: Exercises Κουτσογιάννη Ευαγγελία Τμήμα Διοίκηση Επιχειρήσεων Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes

Paper Reference. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing. Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Centre No. Candidate No. Paper Reference(s) 1776/04 Edexcel GCSE Modern Greek Paper 4 Writing Thursday 21 May 2009 Afternoon Time: 1 hour 15 minutes Materials required for examination Nil Paper Reference

Διαβάστε περισσότερα

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement

Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement GREEK Newborn Upfront Payment & Newborn Supplement Female 1: Το μωρό μου θα ρθει σύντομα, θα πρέπει να κανονίσω τα οικονομικά μου. Άκουσα ότι η κυβέρνηση δεν δίνει πλέον το Baby Bonus. Ξέρεις τίποτα γι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ

ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΣΕ ΕΙΔΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΕΘΝΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Ενότητα 1β: Principles of PS Ιφιγένεια Μαχίλη Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

RE: Business Delegation & Forum to SLOVAKIA (BRATISLAVA) and CZECH REPUBLIC (PRAGUE) 1 & 3 December 2015

RE: Business Delegation & Forum to SLOVAKIA (BRATISLAVA) and CZECH REPUBLIC (PRAGUE) 1 & 3 December 2015 05 October 2015 TO: All Members of the CCCI and Members of the Bilateral Business Associations Ladies and Gentlemen, RE: Business Delegation & Forum to SLOVAKIA (BRATISLAVA) and CZECH REPUBLIC (PRAGUE)

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ Σε Σλοβακία (Μπρατισλάβα) και Τσεχία (Πράγα) 1 & 3 Δεκεμβρίου 2015

Θέμα: Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ Σε Σλοβακία (Μπρατισλάβα) και Τσεχία (Πράγα) 1 & 3 Δεκεμβρίου 2015 ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη του ΚΕΒΕ Μέλη Διμερών Επιχειρηματικών Συνδέσμων 5 Οκτωβρίου 2015 Κυρίες, κύριοι, Θέμα: Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ Σε Σλοβακία (Μπρατισλάβα) και Τσεχία (Πράγα) 1 & 3 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ψηφιακή ανάπτυξη. Course Unit #1 : Κατανοώντας τις βασικές σύγχρονες ψηφιακές αρχές Thematic Unit #1 : Τεχνολογίες Web και CMS

Ψηφιακή ανάπτυξη. Course Unit #1 : Κατανοώντας τις βασικές σύγχρονες ψηφιακές αρχές Thematic Unit #1 : Τεχνολογίες Web και CMS Ψηφιακή ανάπτυξη Course Unit #1 : Κατανοώντας τις βασικές σύγχρονες ψηφιακές αρχές Thematic Unit #1 : Τεχνολογίες Web και CMS Learning Objective : SEO και Analytics Fabio Calefato Department of Computer

Διαβάστε περισσότερα

LexisNexis WorldCompliance. Online KYC Search Tool

LexisNexis WorldCompliance. Online KYC Search Tool LexisNexis WorldCompliance Online KYC Search Tool Free Trial Available To request 15-day trial access to the LexisNexis WorldCompliance database, please click here, or contact us at compliance@infocreditgroup.com

Διαβάστε περισσότερα

IMES DISCUSSION PAPER SERIES

IMES DISCUSSION PAPER SERIES IMES DISCUSSION PAPER SERIES Will a Growth Miracle Reduce Debt in Japan? Selahattin mrohorolu and Nao Sudo Discussion Paper No. 2011-E-1 INSTITUTE FOR MONETARY AND ECONOMIC STUDIES BANK OF JAPAN 2-1-1

Διαβάστε περισσότερα

υπηρεσίες / services ΜΕΛΕΤΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ PLANNING - DESIGN ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ COMMERCIAL PLANNING ΕΠΙΠΛΩΣΗ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ FURNISHING - EQUIPMENT

υπηρεσίες / services ΜΕΛΕΤΗ - ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ PLANNING - DESIGN ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ COMMERCIAL PLANNING ΕΠΙΠΛΩΣΗ - ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ FURNISHING - EQUIPMENT Αρχιτεκτονικές και διακοσμητικές μελέτες, με λειτουργικό και σύγχρονο σχέδιασμό, βασισμένες στην μοναδικότητα του πελάτη. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ Ανάλυση των χαρακτηριστικών των προϊόντων και ένταξη του τρόπου

Διαβάστε περισσότερα

Study of In-vehicle Sound Field Creation by Simultaneous Equation Method

Study of In-vehicle Sound Field Creation by Simultaneous Equation Method Study of In-vehicle Sound Field Creation by Simultaneous Equation Method Kensaku FUJII Isao WAKABAYASI Tadashi UJINO Shigeki KATO Abstract FUJITSU TEN Limited has developed "TOYOTA remium Sound System"

Διαβάστε περισσότερα

EE512: Error Control Coding

EE512: Error Control Coding EE512: Error Control Coding Solution for Assignment on Finite Fields February 16, 2007 1. (a) Addition and Multiplication tables for GF (5) and GF (7) are shown in Tables 1 and 2. + 0 1 2 3 4 0 0 1 2 3

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΣΛΟ: Ζ ΥΡΖΖ ΒΗΟΛΟΓΗΚΧΝ ΠΡΟΗΟΝΣΧΝ ΣΟΝ ΑΓΡΟΣΟΤΡΗΜΟ

ΣΗΣΛΟ: Ζ ΥΡΖΖ ΒΗΟΛΟΓΗΚΧΝ ΠΡΟΗΟΝΣΧΝ ΣΟΝ ΑΓΡΟΣΟΤΡΗΜΟ ΑΛΔΞΑΝΓΡΔΗΟ ΣΔΥΝΟΛΟΓΗΚΟ ΔΚΠΑΗΓΔΤΣΗΚΟ ΗΓΡΤΜΑ ΘΔΑΛΟΝΗΚΖ ΥΟΛΖ ΣΔΥΝΟΛΟΓΗΑ ΓΔΧΠΟΝΗΑ ΣΜΖΜΑ ΦΤΣΗΚΖ ΠΑΡΑΓΧΓΖ ΣΗΣΛΟ: Ζ ΥΡΖΖ ΒΗΟΛΟΓΗΚΧΝ ΠΡΟΗΟΝΣΧΝ ΣΟΝ ΑΓΡΟΣΟΤΡΗΜΟ ΓΚΟΓΚΗΓΟΤ ΗΧΑΝΝΑ Α.Μ:186/99 Δπηβιέπωλ θαζεγεηήο:παλασο

Διαβάστε περισσότερα

The challenges of non-stable predicates

The challenges of non-stable predicates The challenges of non-stable predicates Consider a non-stable predicate Φ encoding, say, a safety property. We want to determine whether Φ holds for our program. The challenges of non-stable predicates

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Ανάπτυξης Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων. Εξάμηνο 7 ο

Εργαστήριο Ανάπτυξης Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων. Εξάμηνο 7 ο Εργαστήριο Ανάπτυξης Εφαρμογών Βάσεων Δεδομένων Εξάμηνο 7 ο Procedures and Functions Stored procedures and functions are named blocks of code that enable you to group and organize a series of SQL and PL/SQL

Διαβάστε περισσότερα

GREECE BULGARIA 6 th JOINT MONITORING

GREECE BULGARIA 6 th JOINT MONITORING GREECE BULGARIA 6 th JOINT MONITORING COMMITTEE BANSKO 26-5-2015 «GREECE BULGARIA» Timeline 02 Future actions of the new GR-BG 20 Programme June 2015: Re - submission of the modified d Programme according

Διαβάστε περισσότερα

Μετανάστευση Σπουδές. Σπουδές - Πανεπιστήμιο. Για να δηλώσετε ότι θέλετε να εγγραφείτε

Μετανάστευση Σπουδές. Σπουδές - Πανεπιστήμιο. Για να δηλώσετε ότι θέλετε να εγγραφείτε - Πανεπιστήμιο Θα ήθελα να εγγραφώ σε πανεπιστήμιο. Για να δηλώσετε ότι θέλετε να εγγραφείτε I would like to enroll at a university. Θα ήθελα να γραφτώ για. I want to apply for course. Για να υποδείξετε

Διαβάστε περισσότερα

AME SAMPLE REPORT James R. Cole, Ph.D. Neuropsychology

AME SAMPLE REPORT James R. Cole, Ph.D. Neuropsychology Setting the Standard since 1977 Quality and Timely Reports Med-Legal Evaluations Newton s Pyramid of Success AME SAMPLE REPORT Locations: Oakland & Sacramento SCHEDULING DEPARTMENT Ph: 510-208-4700 Fax:

Διαβάστε περισσότερα

Econ 2110: Fall 2008 Suggested Solutions to Problem Set 8 questions or comments to Dan Fetter 1

Econ 2110: Fall 2008 Suggested Solutions to Problem Set 8  questions or comments to Dan Fetter 1 Eon : Fall 8 Suggested Solutions to Problem Set 8 Email questions or omments to Dan Fetter Problem. Let X be a salar with density f(x, θ) (θx + θ) [ x ] with θ. (a) Find the most powerful level α test

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΓ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΓ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΙΓ' ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΣΕΙΡΑ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΕΛΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ: ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΕΣΩ ΔΕΙΚΤΩΝ Επιβλέπων: Αθ.Δελαπάσχος

Διαβάστε περισσότερα

Γιπλυμαηική Δπγαζία. «Ανθπυποκενηπικόρ ζσεδιαζμόρ γέθςπαρ πλοίος» Φοςζιάνηρ Αθανάζιορ. Δπιβλέπυν Καθηγηηήρ: Νηθφιανο Π. Βεληίθνο

Γιπλυμαηική Δπγαζία. «Ανθπυποκενηπικόρ ζσεδιαζμόρ γέθςπαρ πλοίος» Φοςζιάνηρ Αθανάζιορ. Δπιβλέπυν Καθηγηηήρ: Νηθφιανο Π. Βεληίθνο ΔΘΝΙΚΟ ΜΔΣΟΒΙΟ ΠΟΛΤΣΔΥΝΔΙΟ ΥΟΛΗ ΝΑΤΠΗΓΩΝ ΜΗΥΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΥΑΝΙΚΩΝ Γιπλυμαηική Δπγαζία «Ανθπυποκενηπικόρ ζσεδιαζμόρ γέθςπαρ πλοίος» Φοςζιάνηρ Αθανάζιορ Δπιβλέπυν Καθηγηηήρ: Νηθφιανο Π. Βεληίθνο Σπιμελήρ Δξεηαζηική

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2 Εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας: Το Βιογραφικό Σημείωμα

Ενότητα 2 Εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας: Το Βιογραφικό Σημείωμα CURRICULUM VITAE Ενότητα 2 Εργαλεία για την αναζήτηση εργασίας: Το Βιογραφικό Σημείωμα 1.What is it? Τι είναι αυτό 2.Chronological example of a CV Χρονολογικό Παράδειγμα Βιογραφικού 3.Steps to send your

Διαβάστε περισσότερα

Business4Climate Επιχειρώ για το Κλίμα

Business4Climate Επιχειρώ για το Κλίμα Business4Climate Επιχειρώ για το Κλίμα B u s i n e s s e s c o m m i t f o r c l i m a t e a c t i o n N e t w o r k i n g B r e a k f a s t 1 9 D e c e m b e r 2 0 1 8 N i c o s i a BEST CASES FLORA@CONTOSO.COM

Διαβάστε περισσότερα

Can I open a bank account online? Ερώτηση αν μπορείτε να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό μέσω του ίντερνετ

Can I open a bank account online? Ερώτηση αν μπορείτε να ανοίξετε τραπεζικό λογαριασμό μέσω του ίντερνετ - Γενικά Can I withdraw money in [country] without paying fees? Πληροφόρηση σχετικά με το αν πρέπει να πληρώσετε ποσοστά προμήθειας όταν κάνετε ανάληψη σε μια συγκεκριμένη χώρα What are the fees if I use

Διαβάστε περισσότερα

Μιχάλης Βαφόπουλος, vafopoulos.org

Μιχάλης Βαφόπουλος, vafopoulos.org Μιχάλης Βαφόπουλος, vafopoulos.org Creative Commons License This work is licensed under a Creative Commons Attribution-ShareAlike 4.0 International License. Πρόγραμμα σεμιναρίου Εισαγωγή Από τα ανοικτά

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Πτυχιακή εργασία ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΙΚΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ. Πτυχιακή εργασία ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΙΚΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΓΕΩΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Πτυχιακή εργασία ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΔΕΙΚΤΩΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΕΔΑΦΟΥΣ [Μαρία Μαρκουλλή] Λεμεσός 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ: Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικά Θέματα μεταξύ Φορολογικών Αρχών

ΕΛΛΑΔΑ: Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικά Θέματα μεταξύ Φορολογικών Αρχών YEARS OF EXCELLENCE ΕΛΛΑΔΑ: Ανταλλαγή Πληροφοριών για Φορολογικά Θέματα μεταξύ Φορολογικών Αρχών Λόγοι για ανταλλαγή πληροφοριών Ανταλλαγή πληροφοριών στο πλαίσιο διμερούς συμφωνίας Σύμφωνα με μια διμερή

Διαβάστε περισσότερα

Το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27 ης Απριλίου Δέσπω Ανδρέου Δικηγόρος

Το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27 ης Απριλίου Δέσπω Ανδρέου Δικηγόρος Το νομικό πλαίσιο του ΓΚΠΔ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ) 2016/679 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 27 ης Απριλίου 2016 Δέσπω Ανδρέου Δικηγόρος Εφαρμογή Έναρξη ισχύος 25 η Μαϊου 2018 Αντικείμενο - Στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εταιρικής Περιβαλλοντικής Ευθύνης Μάρτιος 2013 Γιάννης Τελεβαντίδης Επιχειρησιακός Διευθυντής

Πρόγραμμα Εταιρικής Περιβαλλοντικής Ευθύνης Μάρτιος 2013 Γιάννης Τελεβαντίδης Επιχειρησιακός Διευθυντής www.pwc.com/cy Πρόγραμμα Εταιρικής Περιβαλλοντικής Ευθύνης Μάρτιος 2013 Γιάννης Τελεβαντίδης Επιχειρησιακός Διευθυντής Ημερήσια Διάταξη 1. Εισαγωγή 1. Περιβαλλοντική Πολιτική 3. Ενέργειες που συμβάλλουν

Διαβάστε περισσότερα

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ

ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΡΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΡΙΕΣ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΣΟΡΟΠΤΙΜΙΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ - ΤΕΥΧΟΣ Νο 110 - Δ ΤΡΙΜΗΝΟ 2014 Το πρώτο βραβείο κέρδισε η Ελλάδα για την φωτογραφία Blue + Yellow = Green στον διαγωνισμό 2014 του

Διαβάστε περισσότερα

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS

CHAPTER 25 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS CHAPTER 5 SOLVING EQUATIONS BY ITERATIVE METHODS EXERCISE 104 Page 8 1. Find the positive root of the equation x + 3x 5 = 0, correct to 3 significant figures, using the method of bisection. Let f(x) =

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ»

«ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ: Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΕΙΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ» I ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΝΟΜΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ «ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. A fully continuous 20-payment years, 30-year term life insurance of 2000 is issued to (35). You are given n A 1

1. A fully continuous 20-payment years, 30-year term life insurance of 2000 is issued to (35). You are given n A 1 Chapter 7: Exercises 1. A fully continuous 20-payment years, 30-year term life insurance of 2000 is issued to (35). You are given n A 1 35+n:30 n a 35+n:20 n 0 0.068727 11.395336 10 0.097101 7.351745 25

Διαβάστε περισσότερα

Potential Dividers. 46 minutes. 46 marks. Page 1 of 11

Potential Dividers. 46 minutes. 46 marks. Page 1 of 11 Potential Dividers 46 minutes 46 marks Page 1 of 11 Q1. In the circuit shown in the figure below, the battery, of negligible internal resistance, has an emf of 30 V. The pd across the lamp is 6.0 V and

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Βαρσοβία, Πολωνία Νοεμβρίου 2016

Θέμα: Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Βαρσοβία, Πολωνία Νοεμβρίου 2016 Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου 2016 ΠΡΟΣ: Όλα τα Μέλη του ΚΕΒΕ και Μέλη Διμερών Επιχειρηματικών Συνδέσμων Κυρίες, κύριοι, Θέμα: Επιχειρηματική Αποστολή και Φόρουμ στη Βαρσοβία, Πολωνία 15-17 Νοεμβρίου 2016

Διαβάστε περισσότερα

40 YEARS PHANTOM IN GREEK SKIES (CELEBRATION OF 40 YEARS OF SERVICE IN HELLENIC AIR FORCE)

40 YEARS PHANTOM IN GREEK SKIES (CELEBRATION OF 40 YEARS OF SERVICE IN HELLENIC AIR FORCE) 40 YEARS PHANTOM IN GREEK SKIES (CELEBRATION OF 40 YEARS OF SERVICE IN HELLENIC AIR FORCE) The first F-4E Phantom landed in Andravida Air Base on April 1974. Since then, 40 years later, the legendary Phantoms

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Μελέτη των υλικών των προετοιμασιών σε υφασμάτινο υπόστρωμα, φορητών έργων τέχνης (17ος-20ος αιώνας). Διερεύνηση της χρήσης της τεχνικής της Ηλεκτρονικής Μικροσκοπίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΜΑΤΟΣ INTERNATIONAL BALLAST WATER MANAGEMENT CERTIFICATE

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΜΑΤΟΣ INTERNATIONAL BALLAST WATER MANAGEMENT CERTIFICATE ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΜΑΤΟΣ INTERNATIONAL BALLAST WATER MANAGEMENT CERTIFICATE Εκδόθηκε βάσει των διατάξεων της Διεθνούς Σύμβασης για τον Έλεγχο και Διαχείριση Έρματος και Ιζημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΧΕΔΙΟΥ 1. Η διαφήμιση της Τράπεζας για τα "Διπλά Προνόμια από την American Express" ισχύει για συναλλαγές που θα πραγματοποιηθούν από κατόχους καρτών Sunmiles American Express, American

Διαβάστε περισσότερα

Business English. Ενότητα # 9: Financial Planning. Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Business English. Ενότητα # 9: Financial Planning. Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Business English Ενότητα # 9: Financial Planning Ευαγγελία Κουτσογιάννη Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Üzleti élet Rendelés. Rendelés - Megrendelés. Rendelés - Visszaigazolás. Hivatalos, kísérleti

Üzleti élet Rendelés. Rendelés - Megrendelés. Rendelés - Visszaigazolás. Hivatalos, kísérleti - Megrendelés Εξετάζουμε την αγορά... Hivatalos, kísérleti Είμαστε στην ευχάριστη θέση να δώσουμε την παραγγελία μας στην εταιρεία σας για... Θα θέλαμε να κάνουμε μια παραγγελία. Επισυνάπτεται η παραγγελία

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου. Γεώργιος Λαγός, Senior Manager, Deloitte

Το νέο θεσμικό πλαίσιο της Επιτροπής Ελέγχου. Γεώργιος Λαγός, Senior Manager, Deloitte Γεώργιος Λαγός, Senior Manager, Deloitte Νόμος 4449/2017 Στις 27 Μαΐου 2014 δημοσιεύτηκε ο Κανονισμός και η Οδηγία στην Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. 2 3 1 Νόμος 4449/2017 Με τη δημοσίευση του,

Διαβάστε περισσότερα

department listing department name αχχουντσ ϕανε βαλικτ δδσϕηασδδη σδηφγ ασκϕηλκ τεχηνιχαλ αλαν ϕουν διξ τεχηνιχαλ ϕοην µαριανι

department listing department name αχχουντσ ϕανε βαλικτ δδσϕηασδδη σδηφγ ασκϕηλκ τεχηνιχαλ αλαν ϕουν διξ τεχηνιχαλ ϕοην µαριανι She selects the option. Jenny starts with the al listing. This has employees listed within She drills down through the employee. The inferred ER sttricture relates this to the redcords in the databasee

Διαβάστε περισσότερα