Guide to our services

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Guide to our services"

Transcript

1 Guide to our services

2 Ελληνικά

3 Μήπως βάζετε την επένδυση σας στην ανέγερση ακινήτου σε κίνδυνο; H έννοια της κτιριακής εγγύησης ή ασφάλειας κρυφών ελαττωμάτων είναι στο να παρέχει σε εσάς ή στην εταιρεία σας προστασία από τον κίνδυνο παρουσίασης ζημιάς ή κατασκευαστικού ελαττώματος στο ακίνητο που κατασκευάζετε, αγοράζετε ή πουλάτε. Ζημιά ή κατασκευαστικό ελάττωμα που θα επιφέρει σημαντική δαπάνη για την επιδιόρθωση του/της ή θα προκαλέσει ζημιά στην επαγγελματική σας φήμη και υπόληψη. Η Premier Guarantee είναι ένας από τους κορυφαίους Ευρωπαϊκούς οργανισμούς παροχής ασφαλιστικών σχεδίων και κτιριακών εγγυήσεων. Με δραστηριότητα από το 1997 ως εμπορικό όνομα της MD Insurance Services Ltd, έχουμε παρέχει σε πελάτες σαν εσάς καλύψεις πέραν των 70δις. Αυτό μεταφράζεται σε περισσότερο από οικιστικές/επαγγελματικές μονάδες σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ευρώπη. Η Premier Guarantee μέσω των γραφείων της στην Ευρώπη και με ταχεία επέκταση σε νέες αγορές τόσο εντός όσο και εκτός της Ευρώπης, είναι σε θέση να σας προσφέρει ολοκληρωμένο τεχνικό έλεγχο του έργου σας και λύσεις στην διαχείριση των κινδύνων του. Αυτό εξασφαλίζει ποιότητα στην κατασκευή σας και τήρηση των τεχνικών προτύπων.

4 Τεχνικοί Έλεγχοι Ο Τεχνικός Έλεγχος διεκπεραιώνεται για λογαριασμό των Ασφαλιστών μας για να διασφαλίσει ότι το ολοκληρωμένο έργο θα συνιστά συνηθισμένο Ασφαλιστικό Κίνδυνο κάτω από το ασφαλιστικό σχέδιο για Κρυφά Ελαττώματα της Premier Guarantee. Κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών, θα γίνονται επιθεωρήσεις στο εργοτάξιο σε συγκεκριμένα στάδια για την αξιολόγηση και έλεγχο της προόδου των εργασιών και για να προσδιοριστεί αν η ασφάλιση του έργου θα είναι σε αποδεκτό επίπεδο κινδύνου. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συνάγεται ότι οι επιθεωρήσεις εξυπηρετούν οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Πως μπορεί να βοηθήσει η Premier Guarantee; Μέσω των κεντρικών της γραφείων στο Ηνωμένο Βασίλειο και των παραρτημάτων της σε Ισπανία και Κύπρο, η προσέγγιση στην διαχείριση κινδύνων της Premier Guarantee έχει αναπτυχθεί με βάση τους αυστηρούς Ευρωπαϊκούς και Βρετανικούς οικοδομικούς κώδικες που όπως είναι ευρέως γνωστό συνιστούν τους κορυφαίους ανά το παγκόσμιο. Σε συνδυασμό με ανταγωνιστικά ασφάλιστρα, η διαδικασία Τεχνικού Ελέγχου είναι σχεδιασμένη με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι ευέλικτη και να προσαρμόζεται στις ανάγκες του κάθε έργου ξεχωριστά. Έτσι παρέχεται περισσότερος έλεγχος στο πρόγραμμα επιθεωρήσεων και ξεχωριστό πλάνο ελέγχων για κάθε έργο προς ανέγερση. Αυτές οι επιθεωρήσεις διεκπεραιώνονται από τους άρτια εκπαιδευμένους και έμπειρους τεχνικούς μας ελεγκτές. Η τεράστια τεχνική μας κατάρτιση σημαίνει ότι μας παρέχεται η δυνατότητα να αποτελέσουμε μέλος της σχεδιαστικής σας ομάδας καθώς επίσης και της ομάδας επίβλεψης του έργου σας με σκοπό την παροχή δωρεάν συμβουλευτικών υπηρεσιών, εάν αυτό μας ζητηθεί. Αυτή η διαδικασία σας παρέχει την σιγουριά ότι τα κατασκευαστικά σας έργα ανεγείρονται σύμφωνα με τα τεχνικά πρότυπα της Premier Guarantee. Επιπρόσθετα, στην ολοκλήρωση του έργου, ο Τεχνικός Ελεγκτής θα εκδώσει Πιστοποιητικό Έγκρισης. Το Πιστοποιητικό Έγκρισης παρέχει αποδεικτικά στοιχεία της ποιότητας κατασκευής προς υποψήφιους αγοραστές και επενδυτές. Τεχνικός Οδηγός Δέσμευση μας είναι να βοηθούμε στην παράδοση ασφαλών και βιώσιμων κτιρίων. Ο δωρεάν Τεχνικός μας Οδηγός έχει δημιουργηθεί για να παρέχει στους πελάτες μας συμβουλές και καθοδήγηση για τους τρόπους συμμόρφωσης με τα Τεχνικά μας Πρότυπα. Ο Τεχνικός μας Οδηγός είναι ο μόνος διαπιστευμένος από το Βασιλικό Ινστιτούτο των Βρετανών Αρχιτεκτόνων (RIBA) μέχρι σήμερα. Δωρεάν αντίτυπα μπορούν να σας προσκομισθούν. Technical Manual Version 11

5 Τι είναι το Κρυφό Ελάττωμα; Το κρυφό ελάττωμα είναι το κρυφό στοιχείο σε μια κατασκευή το οποίο δεν είναι δυνατόν να γίνει αντιληπτό κατά την διάρκεια των εργασιών και πριν την ολοκλήρωση και πιθανή πώληση του έργου. Το κρυφό αυτό ελάττωμα είναι δυνατόν να έχει προκύψει από τον σχεδιασμό, την τεχνοτροπία ή τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών εργασιών. Κατά την διάρκεια της ζωής ενός κτιρίου είναι δυνατόν να παρουσιαστούν ελαττώματα σε καίρια σημεία όπως: Φέροντα Οργανισμό Εξωτερικές Επενδύσεις Θεμέλια Στέγες, κλπ. Τα κρυφά ελαττώματα μπορούν να προκαλέσουν ζημιές που πιθανόν η επιδιόρθωση τους να προκαλεί σημαντικό κόστος αλλά και χρόνο που αναπόφευκτα θα έχει αρνητικό αποτέλεσμα στην αξία του περιουσιακού στοιχείου. Τα πιο πάνω αποτελούν τα κύρια αίτια ανησυχίας σε αγοραστές, χρηματοδότες και οποιοδήποτε άλλο μέρος με οικονομικό συμφέρον στο εν λόγω περιουσιακό στοιχείο.

6 Πως μπορεί να βοηθήσει η ασφάλεια για κρυφά ελαττώματα; Κατά παράδοση, θα υπάρχει δυσκολία στην προσπάθεια ανάκτησης του ολικού κόστους των επιδιορθώσεων για κρυφά ελαττώματα αφού απαιτήσεις για τέτοιας φύσης ζημιές σπάνια καλύπτονται από τα συνηθισμένα ασφαλιστικά σχέδια για κτίρια. Πέραν τούτου, κρίνεται αναγκαία η εξασφάλιση απόδειξης ότι ο σύμβουλος ή ο εργολάβος του έργου είναι νομικά υπεύθυνος για την πληρωμή των επιδιορθώσεων. Κάτι τέτοιο είναι υπερβολικά δύσκολο μέχρι και αδύνατο. Επιπλέον, η πιθανή αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος και η απουσία συμβατικών υποχρεώσεων περιπλέκει ακόμη περισσότερο την όλη κατάσταση ενώ συχνά μέλη της σχεδιαστικής ομάδας, σύμβουλοι και εργολάβοι δεν έχουν επαρκή ασφαλιστική κάλυψη για να καλύψουν το κόστος των επιδιορθώσεων. Με καταβολές από την δεκαετή ευθύνη, η ασφάλεια για κρυφά ελαττώματα ή δεκαετής ασφάλεια (decennial insurance) όπως είναι αλλιώς γνωστή, αποτελεί σήμερα διά νόμου υποχρέωση ή χρηματοδοτική προ-απαίτηση σε ένα μεγάλο αριθμό κρατών. Σε αυτές περιλαμβάνονται η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιρλανδία, η Ολλανδία και οι Σκανδιναβικές χώρες ενώ την ίδια ώρα η εισαγωγή της σε ένα μεγάλο αριθμό άλλων κρατών αποτελεί προτεραιότητα. Σκοπός της ασφάλειας για κρυφά ελαττώματα είναι η παροχή κάλυψης για το κόστος επιδιόρθωσης του κτιρίου στην περίπτωση που το κρυφό ελάττωμα στην δομή έχει προκαλέσει ζημιά ή απειλεί με επικείμενη ζημιά. Μακροχρόνια λύση Η ασφάλεια για κρυφά ελαττώματα παρέχεται για δέκα χρόνια από την ημερομηνία αποπεράτωσης των εργασιών και της έκδοσης του Πιστοποιητικού Έγκρισης από τους Τεχνικούς μας Ελεγκτές. Παρέχει μία μακροχρόνια προστασία στις επενδύσεις σας σε νέες κατασκευές ή μετατροπές υφιστάμενων κτιρίων αφού η κάλυψη μας δεν επιτρέπεται να ακυρωθεί σε κανένα σημείο από τους ασφαλιστές. Οι αποζημιώσεις απαιτήσεων είναι βάση των ζημιών που έχουν δημιουργηθεί και διευθετούνται σε πολύ μικρότερο χρονικό διάστημα έναντι περιπτώσεων ανασφάλιστων κτιρίων όπου υπάρχει η προϋπόθεση για απόδειξη νομικής ευθύνης. Η βασική κάλυψη μπορεί να επεκταθεί για να περιλαμβάνει: Ελαττωματική στεγανοποίηση και υπόγειες διαρροές Απώλεια από εισοδήματα ενοικίων και έξοδα εναλλακτικού καταλύματος Κάλυψη σε μη δομικά στοιχεία στις περιπτώσεις συνεπακόλουθης ζημιάς τους από ζημιά σε δομικά στοιχεία.

7 Ποια τα οφέλη επιλέγοντας την Premier Guarantee; Πέραν της ασφαλιστικής κάλυψης για κρυφά ελαττώματα, η Premier Guarantee παρέχει τα εξής επιπλέον οφέλη: Πλήρης Μεταβίβαση Κινδύνου Στην περίπτωση έγκυρης απαίτησης, ο Επιχειρηματίας Ανάπτυξης Γης ή ο Εργολάβος δεν έχουν καμία υποχρέωση να προβούν σε οποιαδήποτε επιδιόρθωση. Η κάλυψη είναι μεταβιβάσιμη στον όποιο νέο ιδιοκτήτη της περιουσίας κατά την διάρκεια των 10 ετών. Ενισχυμένη Εξασφάλιση Εξασφάλιση της κάλυψης μας προσδίδει περισσότερη ελκυστικότητα τόσο στους χρηματοδοτικούς οργανισμούς όσο και σε υποψήφιους αγοραστές. Στην περίπτωση που ο επιχειρηματίας ανάπτυξης γης ή ο εργολάβος πτωχεύσει ή αποτύχει να εκπληρώσει με επιτυχία τις υποχρεώσεις του, η ασφάλεια παραμένει άθικτη και προστατεύει τον αγοραστή. Υποστήριξη Μάρκετινγκ Χρήση του λογότυπου της Premier Guarantee σε εταιρικό διαφημιστικό υλικό ή σε διαφημιστικό υλικό του έργου για προωθητικούς σκοπούς. Αυτόματη Αναπροσαρμογή Το Όριο Αποζημίωσης θα αυξάνεται κατά το Ποσοστό του Συντελεστή Αναπροσαρμογής σε κάθε επέτειο της έναρξης του Ασφαλιστηρίου. Πρόσθετα Οφέλη Υπάρχει επίσης μια σειρά από πρόσθετα οφέλη που παρέχονται από το ασφαλιστικό σχέδιο για Κρυφά Ελαττώματα που θα είμαστε ευτυχείς να παρουσιάσουμε και συζητήσουμε μαζί σας. Πρόσθετα οφέλη και εξασφαλίσεις παρέχονται προς τους αγοραστές ακινήτων, τους επενδυτές, τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης, τους εργολάβους, τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τους αρχιτέκτονες και μηχανικούς, ολόκληρη την βιομηχανία οικοδομικών υλικών και την κυβέρνηση.

8 Τι καλύπτει η Premier Guarantee; Η Premier Guarantee παρέχει προστασία στον Κάτοχο του Ασφαλιστηρίου έναντι όλων των απαιτήσεων σε ζημιές που αποκαλύφθηκαν και γνωστοποιήθηκαν κατά την Διάρκεια της Ασφαλιστικής Κάλυψης. Περιλαμβάνει το κόστος των εργασιών ολικής ή μερικής ανοικοδόμησης ή επισκευής του Ασφαλιζομένου Ακινήτου το oποίο έχει υποστεί Σημαντική Ζημιά. Αυτό είναι υπό τον όρο ότι η υποχρέωση του Ασφαλιστή δεν θα υπερβαίνει το λογικό κόστος ανοικοδόμησης κάθε Ασφαλιζομένου Ακινήτου και την επαναφορά του στις αρχικές του προδιαγραφές. Επιπλέον καλύπτουμε το κόστος ζημιάς αποτέλεσμα ελαττώματος στο σχεδιασμό, κατασκευή, τα υλικά ή κατασκευαστικά στοιχεία στο υπόγειο σύστημα αποχετεύσεων (μη περιλαμβανομένων των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων) το οποίο κατασκευάστηκε από τον εργολάβο οικοδομών σε σχέση με το Ασφαλιζόμενο Ακίνητο και για τo οποίο ο Ασφαλιζόμενος έχει την ευθύνη. Σε περίπτωση απαίτησης που προκύπτει σύμφωνα με το ασφαλιστήριο, ο Ασφαλιστής έχει την δυνατότητα να επιλέξει την καταβολή του κόστους επισκευής, αντικατάστασης ή αποκατάστασης τυχόν ζημιάς που προκύπτει από τα παραπάνω ή να διευθετήσει ο ίδιος την επιδιόρθωση της ζημιάς αυτής. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση απαίτησης, ο Ασφαλιστής με γραπτή συναίνεσή του, θα καταβάλει μέσα στα πλαίσια του Ορίου Αποζημίωσης αμοιβές όπως αυτές των Αρχιτεκτόνων, Επιθεωρητών, Δικηγόρων, Συμβούλων Μηχανικών στην περίπτωση που κρίνονται απαραίτητες καθώς και λογικές αμοιβές που προκύπτουν για τον Κάτοχο του Ασφαλιστηρίου σε σχέση με εργασίες για την πλήρη ή μερική ανοικοδόμηση ή αποκατάσταση του Ασφαλιζομένου Ακινήτου. Ο Ασφαλιστής θα αποζημιώσει επίσης τα έξοδα και τις δαπάνες που προκύπτουν αναφορικά με την απομάκρυνση άχρηστων υλικών και/ή την αποσυναρμολόγηση ή κατεδάφιση και/ή την υποστύλωση. Προαιρετικές Πρόσθετες Καλύψεις Πέραν της βασικής κάλυψης όπως αυτή περιγράφεται προηγουμένως, υπάρχει η δυνατότητα επιλογής προαιρετικών πρόσθετων καλύψεων: Στεγανοποίηση Οροφές Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της στεγανοποίησης των οροφών. Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση άλλων μερών της ασφαλισμένης οικοδομής από ζημιά που προκλήθηκε από ελαττώματα στην στεγανοποίηση της οροφής. Στεγανοποίηση Εξωτερική Τοιχοποιία Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της στεγανοποίησης της εξωτερικής τοιχοποιίας. Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση άλλων μερών της ασφαλισμένης οικοδομής από ζημιά που προκλήθηκε από ελαττώματα στην στεγανοποίηση της εξωτερικής τοιχοποιίας. Στεγανοποίηση Υπόγεια Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση της στεγανοποίησης των υπογείων χώρων. Επιδιόρθωση ή αντικατάσταση άλλων μερών της ασφαλισμένης οικοδομής από ζημιά που προκλήθηκε από ελαττώματα στην στεγανοποίηση των υπογείων χώρων.

9 Παραίτηση από το Δικαίωμα Υποκατάστασης Μέρος της βασικής ασφαλιστικής κάλυψης προνοεί ότι ο Ασφαλιστής διατηρεί το δικαίωμα να διώξει νομικά μέλη της κατασκευαστικής ή/και σχεδιαστικής ομάδας του έργου με σκοπό την εξασφάλιση αποζημιώσεων σε περίπτωση που αποδεχθεί απαίτηση για το ασφαλισμένο έργο και για την οποία φέρει την ευθύνη ένα ή όλα εκ των πιο πάνω μερών. Επιλέγοντας αυτό το παράρτημα της κάλυψης, οι πελάτες έχουν το δικαίωμα να υποδείξουν μέλη από την ομάδα κατασκευής ή/και σχεδιασμού που θα επιθυμούσαν όπως εξαιρεθούν από το πιο πάνω δικαίωμα μας. Έξοδα Εναλλακτικού Καταλύματος Αυτό το προαιρετικό παράρτημα της κάλυψης παρέχει ασφαλιστική κάλυψη για τα επιπρόσθετα έξοδα που θα δημιουργηθούν σε περίπτωση που το ασφαλισμένο υποστατικό καταστεί μη κατοικήσιμο ως αποτέλεσμα ζημιών από κατασκευαστικά ελαττώματα που καλύπτονται από το ασφαλιστικό σχέδιο. Η κάλυψη καλύπτει: Έξοδα Μετακόμισης Έξοδα Αποθήκευσης Έξοδα Διαμονής Η κάλυψη παρέχεται για μέχρι και 26 εβδομάδες, περίοδο κατά την οποία οι ζημιές επιδιορθώνονται ή επισκευάζονται. Απώλεια Εσόδων από Ενοίκια Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείτε Θεωρημένο Ασφαλιστή Η χρηματοπιστωτική βαθμολόγηση είναι η ανεξάρτητη αξιολόγηση της ικανότητας κάθε ασφαλιστή προς εκπλήρωση των συμβατικών του οικονομικών υποχρεώσεων (σημαντικότερο των οποίων είναι η αποπληρωμή των απαιτήσεων προς τους ασφαλιζόμενους). Η ομάδα ασφαλιστών της Premier Guarantee λαμβάνουν χρηματοπιστωτικές βαθμολογήσεις «Α» «Εξαιρετική» από τον οίκο A.M. Best που σημαίνει ότι κατέχουν εξαιρετική ικανότητα και ευρωστία για να ανταποκριθούν στις όποιες υποχρεώσεις τους έναντι των ασφαλιζομένων τους. Τι σημαίνει η χρηματοπιστωτική αξιολόγηση στους καταναλωτές; Η πιο υψηλή βαθμολόγηση ενός ασφαλιστή μεταφράζεται στην μεγαλύτερη τους ικανότητα να αποπληρώσουν τις όποιες αποζημιώσεις τους απαιτηθούν. Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό ειδικά σε μακροπρόθεσμα ασφαλιστικά συμβόλαια όπως τα δικά μας. Το παράρτημα αυτό παρέχει επιπλέον κάλυψη στην περίπτωση απώλειας του εισοδήματος ενοικίου σε περίπτωση όπου το ασφαλισμένο υποστατικό έχει πάθει εκτεταμένες ζημιές από ελαττώματα που καλύπτονται από την κάλυψη μας και είναι σε μη κατοικήσιμη κατάσταση. Εισόδημα από ενοίκιο ορίζεται ως το σταθερό συμφωνηθέν ποσό για ενοίκιο συν τις πληρωμές για τις υπηρεσίες μίσθωσης του ασφαλισμένου ακινήτου. Η κάλυψη παρέχεται για περίοδο μέχρι και 26 εβδομάδων, περίοδο κατά την οποία διεξάγονται εργασίες για επιδιόρθωση ή επισκευή των ελαττωμάτων.

10 Η τεχνολογία κάνει την διαφορά H Premier Guarantee υπερηφανεύεται για την χρήση σύγχρονης, δυναμικής και επεκτάσιμης τεχνολογίας. Ως τέτοια, παρέχει πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο, με ελεγχόμενη παγκόσμια πρόσβαση στην βάση δεδομένων, πολύγλωσση και υποστηριζόμενη από κινητή τεχνολογία. Premier Guarantee 120 Gladstonos Street Foloune House 2nd Floor 3032 Limassol Cyprus P.O. Box Limassol Cyprus T (+357) F (+357) E W Το Όφελος Μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σε πληροφορίες και εκθέσεις που χρειάζεστε από παντού και όποτε επιθυμείτε περιλαμβανομένης και της παρακολούθησης των όποιων ενεργειών σε σχέση με την επένδυση σας. Έτσι έχετε τον πλήρη έλεγχο.

11 English

12 Are you putting construction investment at risk? The concept of a structural warranty or latent defect insurance is about protecting you or your company against risk. The risk of damage or a defect occurring in a property you are building, buying or selling which may be costly to repair or cause reputational damage. Premier Guarantee is one of Europe s leading structural warranty and insurance providers. Operating since 1997 as a trading name of MD Insurance Services Ltd., we have provided clients like you with over 70billion of warranty cover. This equates to over a quarter of a million housing units across the UK and Europe. Operating from offices across Europe and with worldwide expansion plans, Premier Guarantee is able to provide you with a comprehensive building control and risk management solution. This ensures quality construction and adherence to technical standards.

13 Technical Audits How Premier Guarantee can help Established in the United Kingdom with offices in Spain and Cyprus, Premier Guarantee s risk management approach has developed around stringent European and British building regulations - some of the highest construction standards in the world. Backed up by competitive insurance premiums, our Technical Audit process is designed to be flexible and site specific. Giving you greater control over the inspection programme and providing a bespoke inspection plan for each site built. These inspections are supported by our highly trained and experienced technical auditors. Our vast technical knowledge means that we can form part of your design and project team, providing free consultation during the construction phase if required. The Technical Audit is carried out on behalf of our Insurers to demonstrate that the scheme represents a normal Risk for Insurance under the Premier Guarantee Latent Defects insurance scheme. During the construction process, on-site inspections will be made at critical stages to assess and monitor performance on site and determine if the scheme provides an acceptable level of risk. It should not be inferred that the inspections are for any other purpose. This process gives you confidence that your properties are being built in line with Premier Guarantee s technical standards. In addition, on completion of the development, the Technical Auditors will issue a Certificate of Approval. This provides you with the evidence of build quality required by potential purchasers and financiers. Technical Manual We are committed to support the delivery of safe, sustainable buildings. Our free Technical Manual has been created to provide our customers with straightforward advice and guidance on how to comply with our Technical Standards. Our Technical Manual prides to be the only one being accredited by the Royal Institute of British Architects (RIBA) to date. We are happy to supply copies upon request. Technical Manual Version 11

14 What is a latent defect? A latent defect is a fault in a property that could not have reasonably been discovered through inspection before completion, and ultimately sale. This could be due to the design, workmanship or materials used during construction. Defects could arise during the life of a building in key areas such as: Structural frame Cladding Foundations Roofing etc. This could be both costly and time consuming to rectify and ultimately affect the value of the property, a major cause of concern for purchasers, financiers and anyone else with a financial interest in the property.

15 A long term solution How latent defect insurance could help? Traditionally, there can be problems when trying to recover the full cost of repairs for latent defects as claims to rectify damage of this nature are rarely covered under permanent building insurance schemes. Alternatively, proof that a professional consultant or contractor is legally liable to pay for repairs may be required; something that it is not an easy task. Latent defects cover is provided for a period of ten years from the date of practical completion of the building and subsequent issue of the Certificate of Approval by our Technical Auditors. It provides long term protection for your investment in a new building project or conversion as this cannot be cancelled by insurers. Payment of claims is on the basis of damage having occurred, giving faster settlement than if legal liability has to be proved. It can be extended to include: Defective waterproofing and underground seepage Loss of rental income and additional costs incurred in occupying alternative premises Cover for non-structural components in the face of consequential damage from a structural element. Change of ownership and lack of contractual relationships complicate the issue and often designers, consultants and contractors do not have adequate insurance at the time of loss to cover the repairs. With its roots stemming from decennial liability, latent defects insurance or decennial insurance is now mandatory or funding requirement in a number of countries across the world. These include France, Spain, Italy, the United Kingdom, Ireland, the Netherlands, the Nordic countries and there is currently a debate to numerous other countries to introduce it. Its purpose is to provide cover for the cost of repairing a property should an inherent defect in the structure cause damage or threatens imminent damage.

16 What are the benefits of choosing Premier Guarantee? As well as providing latent defects insurance cover, Premier Guarantee provide the following benefits: Full Risk Transfer In the event of a valid claim, the Developer or Contractor will have no obligation to return to site to carry out repairs. The policy is fully transferable to any future owners during the 10 year period. Automatic Indexation The Limit of Indemnity will be increased by the Percentage Indexation Factor on each anniversary of the inception date of the Policy. Additional Benefits There is an array of additional benefits conveyed from a Latent Defects insurance scheme that we would be happy to discuss. Benefits & guarantees are conveyed towards property buyers, investors, developers, contractors, financial institutions, architects and engineers, the whole building materials industry and the government. Increased Security Having the cover in place will make properties more attractive to both finance providers and potential purchasers. In the event that the developer or contractor becomes insolvent or fails to hand out responsibilities, the insurance remains intact and protects the purchaser. Marketing Support Use the Premier Guarantee logo on marketing materials and branded site marketing materials for promotional purposes.

17 Waiver of Subrogation Rights As part our standard insurance policy, we reserve the right to pursue members of your construction and design team to recover monies in the event of a claim where they have responsibility for the defect in question. This is referred to as Subrogation. Optional Policy Sections In addition to the basic plan as described previously, there are a range of options and extensions of cover to select from: Waterproofing - Roofs Repairing or replacement of the waterproofing of roofs. Repairing or replacement of other parts of the insured property caused as a result of a defect in the waterproofing of the roof. Waterproofing - External Walls Repairing or replacement of the waterproofing of external walls. Repairing or replacement of other parts of the insured property caused as a result of a defect in the waterproofing of the external walls. Waterproofing - Basements Repairing or replacement of the waterproofing of basements. Repairing or replacement of other parts of the insured property caused as a result of a defect in the waterproofing of the basements. By selecting this section of cover, customers can nominate members of their design and construction team for whom they would like this right to be waivered. Alternative Accommodation Costs This section of cover provides customers with additional cover for the costs of providing alternative accommodation in the event of an insured property becoming uninhabitable as the result of a defect covered under our policy. Cover is provided for up to 26 weeks whilst defects are being repaired or rectified. Cover is provided for: Removal Costs Storage Costs Accommodation Costs Loss of Rental Income This section of cover provides additional cover for losses incurred through an inability to collect rental income in the event of a property becoming uninhabitable as the result of a defect covered under the policy. Rental income is defined as the standard amount of rent and payments for services provided for lease of the insured property and cover is provided for up to 26 weeks whilst defects are being repaired or rectified.

18 Why you should use a Rated Insurer? A financial rating is an independent evaluation of an insurer s ability to meet their financial commitments (most importantly pay any claims arising). Premier Guarantee s panel of insurers have financial ratings from A.M. Best of A (Excellent), which means they are considered to have an excellent ability to meet on-going insurance obligations. What does a financial rating mean to consumers? The better the financial rating of an insurer the more likely they are to be able to meet any claims. This is particularly important for long tail cover such as our warranties. Premier Guarantee 120 Gladstonos Street Foloune House 2nd Floor 3032 Limassol Cyprus P.O. Box Limassol Cyprus T (+357) F (+357) E W Technology can make a difference Premier Guarantee prides itself on the use of cutting edge, dynamic and importantly scalable technology. This enables real-time, auditable access to data internationally and multilingual, supported by mobile technology. The benefit? You can access the information and reporting you need anywhere at any time including event and activity tracking keep you in control.

19 Pусский

20 Является ли капиталовложение в строительство рискованным? Принцип строительной гарантии или страхования от скрытых дефектов заключается в защите вас или вашей компании от риска, связанного с нарушениями и дефектами при постройке, покупке или продаже здания, что может привести к необходимости капитального ремонта, а также негативно повлиять на характеристику здания. Premier Guarantee это одна из ведущих европейских страховых компаний, связанных со строительством. Компания начала свою работу в 1997 году под названием MD Insurance Services Ltd и предоставила с того времени своим клиентам страховой полис на сумму более 70 миллиардов евро. Это соответствует более четверти миллиона жилищных единиц Европы и Великобритании. Компания Premier Guarantee, главный офис которой находится в Европе и филиалы по всему миру, располагает возможностью предоставить полный контроль над строительством и управление риском. Это, в свою очередь, обеспечивает качественное строительство и соблюдение технических нормативов.

21 Технический Аудит Технический Аудит, проводимый от имени наших Страховщиков, служит для подтверждения того, что программа страхования рассчитана на приемлемый риск, в соответствии с программой страхования от скрытых дефектов компании Premier Guarantee. В течение строительства на решающем этапе проводится проверка на месте с целью оценки и контроля работы на строительном участке, а также с целью определения приемлемого уровня риска. Подразумевается, что данные проверки проводятся исключительно в указанных целях. Услуги компании Premier Guarantee Благодаря методу управления риском, компания Premier Guarantee, основанная в Великобритании и имеющая филиалы в Испании и на Кипре, разработала, на уровне строгих строительных требований Европы и Великобритании, одни из самых высоких строительных стандартов в мире. Благодаря конкурентоспособным страховым взносам, Технический Аудит, проводимый нашей компанией, является гибким и разработанным для конкретного строительного участка, тем самым обеспечивая вам возможность усиленного контроля за процессом строительства, а также предоставляя оговоренный план контроля над каждым застроенным участком. Данный контроль осуществляется квалифицированными техническими аудиторами нашей компании. Благодаря обширным техническим знаниям наших сотрудников, мы можем стать частью вашей проектной команды, при необходимости предоставляя бесплатные консультации в процессе строительства. Исходя из вышесказанного, можно быть уверенными, что строительство ваших объектов будет происходить в соответствии с техническими требованиями компании Premier Guarantee. Кроме того, по окончании аудиторской проверки, Технические Аудиторы выдают Сертификат Качества. Данный Сертификат является свидетельством качественного строительства, требуемый потенциальными покупателями и финансистами. Техническое руководство Мы обязуемся обеспечивать постройку надежных и устойчивых сооружений. Наше бесплатное Техническое Руководство было составлено с целью обеспечения клиентов непосредственной консультацией и помощью при выполнении наших Технических Требований. На сегодняшний день Техническое Руководство нашей компании является единственным пособием, официально признанным Королевским институтом британских архитекторов (RIBA). При необходимости, мы с удовольствием предоставим копии. Technical Manual Version 11

22 Что означает скрытый дефект? Скрытый дефект это ошибка, допущенная при строительстве здания и не обнаруженная во время проверки на завершающем этапе строительства и при продаже. Причиной таких дефектов может стать халатность при проектировании, неквалифицированная работа или использование некачественных строительных материалов. Скрытые дефекты могут быть обнаружены уже в процессе эксплуатации здания, в особенности его основных элементов: Каркаса Облицовки Фундамента Крыши и др. На устранение дефектов может быть затрачено чрезмерное количество средств и времени, что также может повлиять и на потребительские характеристики строительного объекта главное требование покупателей и финансистов, а также иных лиц, заинтересованных в данном объекте.

23 Преимущества страхования от скрытых дефектов Как правило, при попытке полного компенсирования расходов за исправление скрытых дефектов возникает ряд проблем, поскольку долговременное страхование строительных объектов не всегда распространяется на ремонт повреждениий подобного характера. Одной из сложностей в таком деле является смена владельца, а также отсутствие договорных отношений. Таким образом, в момент обнаружения повреждений проектировщики, инженеры-консультанты и подрядчики не располагают необходимым страховым полисом для покрытия ущерба. Система страхования от скрытых дефектов или десятилетнего страхования, предусматривает выдачу десятилетнего страхового полиса и является обязательным финансовым требованием во многих странах, в частности: Франции, Испании, Италии, Великобритании, Ирландии, Нидерландах и Скандинавских странах. Кроме того, обсуждается вопрос о введении данной системы и в ряде других стран. Целью данной системы страхования является компенсация расходов на ремонт строительного объекта, в случае повреждения элементов его конструкции, а также при угрозе повреждения. Долгосрочное страхование Страхование от скрытых дефектов предоставляется на срок до десяти лет с момента завершения строительства и последующей выдачи Сертификата Качества нашими Техническими Аудиторами. Данная система включает обеспечение долгосрочного страхования ваших капиталовложений в строительство нового объекта, либо перестройку уже существующего. Данный пункт не может быть отменен страховщиками. Возмещение убытков в результате обнаружения повреждений осуществляется гораздо быстрее, чем доказательство юридической ответственности. Данная система также включает в себя страхование дополнительных рисков: Неисправная гидроизоляция и подземная инфильтрация Потеря арендного дохода, а также дополнительные расходы, связанные с использованием других зданий Страхование не входящих в конструкцию элементов в виде возмещения косвенных убытков.

Summary of Cover Version 2

Summary of Cover Version 2 Summary of Cover Version 2 Το παρόν κείμενο είναι μία σύνοψη των όρων κάλυψης της Premier Guarantee Κύπρου. Δεν περιέχει τους πλήρεις όρους και τις προϋποθέσεις της κάλυψης που μπορείτε να βρείτε στο

Διαβάστε περισσότερα

Proposal Form Version 1

Proposal Form Version 1 Proposal Form Version 1 1. Συμβαλλόμενα Μέρη στο Συμβόλαιο Parties to the Contract Στοιχεία Παράγοντα Ανάπτυξης Ακινήτων Developer s Details Όνομα Εταιρείας Name or Company Διεύθυνση Address Ταχ. Κώδικας

Διαβάστε περισσότερα

Operating Instructions Part 2 Digital Cellular Phone Before operating this phone, please read these instructions (parts 1 and 2) completely

Operating Instructions Part 2 Digital Cellular Phone Before operating this phone, please read these instructions (parts 1 and 2) completely Operating Instructions Part 2 Digital Cellular Phone Before operating this phone, please read these instructions (parts 1 and 2) completely 2ο µέρος οδηγιών χρήσης Ψηφιακό Κινητό Τηλέφωνο Προτού θέσετε

Διαβάστε περισσότερα

The complete guide for your right choice Εμπεριστατωμένος οδηγός για μία σωστή επιλογή Точное руководство для правильного выбора

The complete guide for your right choice Εμπεριστατωμένος οδηγός για μία σωστή επιλογή Точное руководство для правильного выбора Living in the kitchen The complete guide for your right choice Εμπεριστατωμένος οδηγός για μία σωστή επιλογή Точное руководство для правильного выбора The Pedini way Pedini offers a product that reflects

Διαβάστε περισσότερα

W.R. Berkley Insurance (Europe), Limited

W.R. Berkley Insurance (Europe), Limited W.R. Berkley Insurance (Europe), Limited INSURANCE BROKERS - INSURANCE CONSULTANTS - INSURANCE AGENTS - INSURANCE INTERMEDIARIES - NETWORK OPERATORS PROFESSIONAL INDEMNITY INSURANCE ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ-

Διαβάστε περισσότερα

GLiC Ltd A Greek Cypriot CompAny

GLiC Ltd A Greek Cypriot CompAny GLiC Ltd A Greek Cypriot CompAny An international property development And investment CompAny GLiC Ltd Contents Περιεχόμενα 4 8 12 14 28 34 68 82 88 92 94 96 97 Foreword Εισαγωγή About us ή ΕταιρΕια μασ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΟ ΟΤΗ EMPLOYER s LIABILITY POLICY 001.22.2204.02.2013.v3 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤ Ιφιγενείας 7, 2007 Λευκωσία www.ethnikiinsurance.com 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Some decisions. can last a. lifetime 250,000

Some decisions. can last a. lifetime 250,000 Some decisions can last a lifetime 250,000 Η γέννηση ενός μωρού είναι η πιο συγκινητική και γοητευτική στιγμή στη ζωή μας. Πολλές ερωτήσεις θα γυροφέρνουν στο μυαλό σας σχετικά με την μετέπειτα ζωή του.

Διαβάστε περισσότερα

Terms and Conditions. 2.0 Intellectual Property

Terms and Conditions. 2.0 Intellectual Property Terms and Conditions Please read carefully the terms and conditions before using this site. The use of this site bookingsantorini.com directly or indirectly, through the use of a personal computer or/and

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΟΥ ΟΥ ΟΧΗΜΑΤΟΣ ΟΣ MOTOR VEHICLE INSURANCE POLICY AGENTS & ATTORNEYS SECTION 1 LIABILITY TO THIRD PARTY MOTOR VEHICLE INSURANCE POLICY INDEX PREAMBLE SECTION 1 LIABILITY TO THIRD PARTY

Διαβάστε περισσότερα

Συμφωνητικό άδειας χρήσης τελικού χρήστη

Συμφωνητικό άδειας χρήσης τελικού χρήστη Συμφωνητικό άδειας χρήσης τελικού χρήστη ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Η ΕΚΔΟΣΗ ΑΥΤΗ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΗΣ ΠΑΡΟΥΣΑΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΕΚΔΟΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Proposal Form / Πρόταση Ασφάλισης. Public Professional Liability Insurance of M.O.T. Companies Γενική και Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιδιωτικών ΚΤΕΟ

Proposal Form / Πρόταση Ασφάλισης. Public Professional Liability Insurance of M.O.T. Companies Γενική και Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιδιωτικών ΚΤΕΟ Proposal Form / Πρόταση Ασφάλισης Public Professional Liability Insurance of M.O.T. Companies Γενική και Επαγγελματική Αστική Ευθύνη Ιδιωτικών ΚΤΕΟ The present Proposal Form is filled out by the Proposer,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Risk Engineering Risk Engineering Guideline

Οδηγίες Risk Engineering Risk Engineering Guideline www.hdi-gerling.gr HDI-Gerling Sicherheitstechnik Οδηγίες Risk Engineering Risk Engineering Guideline Τα Φωτοβολταϊκά Συστήματα... αποκτούν αυξανόμενη σημασία τόσο ως εμπορικές όσο και ως οικιακές εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΟ ΟΤΗ EMPLOYER s LIABILITY POLICY

ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΟ ΟΤΗ EMPLOYER s LIABILITY POLICY ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΕΥΘΥΝΗΣ ΕΡΓΟ ΟΤΗ EMPLOYER s LIABILITY POLICY 1.22.2203/02.2010.v1 ΕΘΝΙΚΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ (ΚΥΠΡΟΥ) ΛΤ Ιφιγενείας 7, 2007 Λευκωσία www.ethnikiinsurance.com 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

National Union / Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA. BS-Enviro.Gr@chartisinsurance.com url: www.chartisinsurance.gr.

National Union / Fire Insurance Co of Pittsburgh, PA. BS-Enviro.Gr@chartisinsurance.com url: www.chartisinsurance.gr. ΑΙΤΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΥΘΥΝΩΝ ΕΚ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΡΥΠΑΝΣΗΣ Enviro Solutions Επωνυµία Ασφαλιστικής Εταιρίας για την οποία έχει συνταχθεί η παρούσα αίτηση Name of Insurance Company to which Application is made (herein

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές πληροφορίες

Σημαντικές πληροφορίες 2015 Σημαντικές πληροφορίες Website Καταναλωτών της Sony Στην ιστοσελίδα www.sonymobile.com/support υπάρχει ένα τμήμα υποστήριξης, στο οποίο βοηθήματα και χρήσιμες συμβουλές βρίσκονται μόνο σε απόσταση

Διαβάστε περισσότερα

Grasp knowledge into your hands IN - HOUSE SEMINARS

Grasp knowledge into your hands IN - HOUSE SEMINARS KPMG ACADEMY Grasp knowledge into your hands IN - HOUSE SEMINARS Foreword Dear clients and friends, The KPMG Academy training activities have been met with great success. As of April 2009 our experienced

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Marketing & Management στις Τουριστικές Επιχειρήσεις. Marketing & Management Guide in Tourism Businesses

Οδηγός Marketing & Management στις Τουριστικές Επιχειρήσεις. Marketing & Management Guide in Tourism Businesses Οδηγός Marketing & Management στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Marketing & Management Guide in Tourism Businesses Ιανουάριος - January 2013 Π ε ρ ι ε χ ό µ ε ν α Α) Μάρκετινγκ Τι είναι το µάρκετινγκ...........................................................

Διαβάστε περισσότερα

Όροι που συνάδουν με την χρήση των κωδικών

Όροι που συνάδουν με την χρήση των κωδικών Όροι που συνάδουν με την χρήση των κωδικών (ακολουθούν σε Ελληνικά και Αγγλικά) Please see Barcode Acceptance for specific restrictions and requirements for barcodes worldwide. These restrictions apply

Διαβάστε περισσότερα

6DEPLOY Module 0: Introduction to the E- Learning Package

6DEPLOY Module 0: Introduction to the E- Learning Package 6DEPLOY Module 0: Introduction to the E- Learning Package INTRODUCTION This e- learning package is just one element of a comprehensive set of facilities provided by the 6DEPLOY project to support the deployment

Διαβάστε περισσότερα

Prodromou & Makriyiannis Insurance Underwriting Agencies & Consultants Ltd

Prodromou & Makriyiannis Insurance Underwriting Agencies & Consultants Ltd Prodromou & Makriyiannis Insurance Underwriting Agencies & Consultants Ltd Στην P&M Insurance Underwriting Agencies & Consultants Ltd διαθέτουμε πολύπλευρη πείρα και πολλά χρόνια επιτυχούς εκπροσώπησης

Διαβάστε περισσότερα

Accountants & business advisers

Accountants & business advisers 1 Accountants & business advisers Αυτό το βιβλιάριο είναι βασισμένο στη φορολογική νομοθεσία και την πρακτική σε ισχύ τον Ιανουάριο του 2014. Προορίζεται ως ένας γενικός οδηγός μόνο σχετικά με το περιεχόμενο

Διαβάστε περισσότερα

Cisco WebEx Named Host Subscriptions. Εγγραφές WebEx Named Host της Cisco

Cisco WebEx Named Host Subscriptions. Εγγραφές WebEx Named Host της Cisco Terms and Conditions for WebEx Named Host Cisco s affiliate, Cisco WebEx LLC ( Cisco WebEx ), will provide the Named Host Subscription Services described below for which Cisco has been paid, and continues

Διαβάστε περισσότερα

Τα ασφάλιστρα καταβάλλονται µαζί µε το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου, µε τον ίδιο τρόπο και µε τους ίδιους όρους. 2012 CZECH AIRLINES (GREECE)

Τα ασφάλιστρα καταβάλλονται µαζί µε το κόστος του αεροπορικού εισιτηρίου, µε τον ίδιο τρόπο και µε τους ίδιους όρους. 2012 CZECH AIRLINES (GREECE) Υπηρεσίες Ταξιδιωτικής Ασφάλισης Η ασφαλιστική Εταιρεία Αυτή η ασφαλιστική κάλυψη παρέχεται από την ασφαλιστική εταιρία «Chartis Europe Limited», εγγεγραµµένη στα µητρώα της Αγγλίας και της Ουαλίας µε

Διαβάστε περισσότερα

Law Firm 26 Filellinon Street 105 58 Athens, Greece

Law Firm 26 Filellinon Street 105 58 Athens, Greece Law Firm 26 Filellinon Street 105 58 Athens, Greece Τel.: 210 3318.170 (24 lines) - Fax: 210 3318.171 (2 lines), E-mail: law-firm@bahagram.com - website: www. bahagram.com NEWSLETTER TAX LAW FEBRUARY 2013

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ GNU

ΓΕΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΧΡΗΣΗΣ GNU Αυτή είναι μια ανεπίσημη μετάφραση της Γενικής Aδειας Δημόσιας Χρήσης GNU στα ελληνικά. Δεν εκδόθηκε από το Ίδρυμα Ελεύθερου Λογισμικού (Free Software Foundation) και δεν διατυπώνει νομικά τους όρους διανομής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Ε.Α.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ Ε.Α.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ε.Α.Σ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΕ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ Ε.Α.Σ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΒΡΟΥ Ε.Α.Σ. ΛΑΣΙΘΙΟΥ Ε.Α.Σ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ Α ΣΕΡ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗ Τ ΡΙΣΤΙΚΗ Α.Ε. Ε.Α.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ Ε Ε.Α.Σ. ΛΕΙΒΑΔΙΑΣ Ε.Α.Σ. ΦΑΡΣΑΛΩΝ Ε.Α ΑΣ Ε.Α.Σ. ΑΓΡΙΝΙΟΥ Ε.Α.Σ. ΛΑΜΙΑΣ Ε.Α.Σ. ΡΕΘΥΜΝΟ Α ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Ε.Α.Σ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Ε.Α.Σ. ΚΑΛΑΜΠΑΚΑΣ Α ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Πιστοποίησης Υπηρεσιών και Προϊόντων & Προστασίας του Περιβάλλοντος στις Τουριστικές Επιχειρήσεις

Οδηγός Πιστοποίησης Υπηρεσιών και Προϊόντων & Προστασίας του Περιβάλλοντος στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Οδηγός Πιστοποίησης Υπηρεσιών και Προϊόντων & Προστασίας του Περιβάλλοντος στις Τουριστικές Επιχειρήσεις Guide for Services and Products Qualification and Environmental Protection for Touristic Companies

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδιωτική Ασφάλιση της Aegean Air Για ταξίδια που πραγματοποιούνται με την Aegean Air ή με εταιρεία μέλος της Star Alliance

Ταξιδιωτική Ασφάλιση της Aegean Air Για ταξίδια που πραγματοποιούνται με την Aegean Air ή με εταιρεία μέλος της Star Alliance (English Version Pages 10-18) Ταξιδιωτική Ασφάλιση της Aegean Air Για ταξίδια που πραγματοποιούνται με την Aegean Air ή με εταιρεία μέλος της Star Alliance Για άμεση παροχή βοήθειας σε κάθε περίπτωση συμβάντος

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Τιμολόγησης (Ν. 4308/2014)

Θέματα Τιμολόγησης (Ν. 4308/2014) Τεύχος #4 Θέματα Τιμολόγησης (Ν. 4308/2014) Μάρτιος 2015 Editorial Καλό μήνα σε όλους. Εχουμε «μπεί» για τα καλά στην πιο δύσκολη περίοδο της χρονιάς, κατά την οποία καλούμαστε να φέρουμε εις πέρας εργασίες

Διαβάστε περισσότερα