ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Σύζυγός του είναι η κ. Ευαγγελία Θερμογιάννη πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών η οποία κατάγεται από την Σπερχειάδα Φθιώτιδας.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ. Σύζυγός του είναι η κ. Ευαγγελία Θερμογιάννη πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών η οποία κατάγεται από την Σπερχειάδα Φθιώτιδας."

Transcript

1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ Ηθοποιός Πρώην Βουλευτής Β Πειραιά. Γεννήθηκε στη Λαμία στις 21/6/1950. Σύζυγός του είναι η κ. Ευαγγελία Θερμογιάννη πτυχιούχος Νομικής Σχολής Αθηνών η οποία κατάγεται από την Σπερχειάδα Φθιώτιδας. Έχει δυο παιδιά. Τον Βασίλη, τραπεζικός υπάλληλος γεννηθείς το 1979 και την Ιουλιέττα, φοιτήτρια στο πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα ΔΙΕΘΝΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ γεννηθείσα το 1988.

2 Γονείς Βασίλης Παρασκευή 1 ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας 2 ο Γυμνάσιο Αρένων Πτυχιούχος Ανωτέρας Δραματικής Σχολής Θεάτρου. ΠΟΡΕΙΑ. Από πολύ μικρή ηλικία έχει πάρει τη ζωή στα χέρια του. Στα δέκα του χρόνια χάνει τον πατέρα του (σε ηλικία 44 ων ετών) ενώ η μητέρα του ήδη είχε κάνει άλλη οικογένεια. Θεία γιαγιά και μητριά ήταν οι τρεις γυναίκες

3 που στιγμάτισαν τα παιδικά του χρόνια. «Σπουδαίες γυναίκες λέει ο Γιώργος»? Οι διακοπές του ήταν κάποια καλοκαίρια στην κατασκήνωση στο Ασπρονέρι (Καμένα Βούρλα) με την πρόνοια. Από τα δέκα του και παράλληλα με το σχολείο και αργότερα με τις σπουδές του κάνει του κόσμου τις δουλειές για να υπάρξει. (Απ τα θελήματα, (πάντα ήταν το καλό και πρόσχαρο παιδί της γειτονιάς) το ζαχαροπλαστείο, το τυπογραφείο, το σινεμά και την ποτοποιεία, ως την οικοδομή και το ταξί). ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. Ασχολήθηκε με τον κλασικό αθλητισμό. (1 ος στο τριπλούν 1 ος στον ανώμαλο δρόμο Άριστος στις καταδύσεις και 6 ος στον μαραθώνιο).στον στρατό ασχολήθηκε για λίγο ερασιτεχνικά με το μποξ. Σε ηλικία 15 ετών μαθαίνει κλασική κιθάρα και στα 17 του συμμετέχει παίζοντας μπάσο σε μοντέρνο συγκρότημα στην Λαμία. Συμμετείχε και στο συγκρότημα της μονάδας του στρατού που έφτιαξαν με τον μοντέρνο τραγουδιστή κιθαρίστα, Γιώργο Πολυχρονιάδη. Στον στρατό επίσης πρωταγωνιστεί σε δυο θεατρικές

4 ΣΤΡΑΤΟΣ Παρουσιάστηκε στο Κ.Ε.Υ.Π Λαμίας. Πήγε για λίγο στην Λάρισα, ξανά πίσω στην Λαμία και στο τέλος στην ιστορική γέφυρα του Γοργοποτάμου. Λοχίας εκπαιδευτής του Λόχου Υποψηφίων Βαθμοφόρων (Λ.Υ.Β.) εκτελώντας χρέη υποδιοικητή παρά το ότι ήταν έφεδρος. Υπεύθυνος διμοιρίας επιδείξεων. Άριστος σκοπευτής (8/40). Υπηρέτησε είκοσι εννιά ολόκληρους μήνες (24) κανονική θητεία (3) εφεδρεία και (2) Στέρηση εξόδου...υπηρετήσιμη. (Ένα μήνα διότι εθεάθη να περιφέρεται στην πόλη με πολιτική περιβολή παρακαλώ και ένα μήνα επιεικώς διότι άρπαξε στο ξύλο στο εστιατόριο της μονάδας μια αγριόφατσα, γιατί χτυπούσε και καψονάριζε ένα φανταράκι που αγαπούσε και είχε υπό την προστασία του ο Γιώργος, «μια σταλιά άνθρωπο ένα καλό χωριατόπαιδο με ισχνή σωματική διάπλαση έτσι για την πλάκα του ο βάρβαρος». «χαλάλι ο μήνας λέει ακόμα και τώρα». Με τη λήξη του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της περιόδου και απολυόμενος από τις τάξεις του στρατού εγκαταλείπει το ποδόσφαιρο. Παρά τις εκκλήσεις του τότε προπονητή κ. Ανδρέα Σταματιάδη ο οποίος πίστευε ακράδαντα στα προσόντα του να παραμείνει στην κορυφαία φθιωτική ομάδα, αυτός δεν δέχεται να συνεχίσει γιατί οι παράγοντες της ομάδας αποκρύπτουν και απορρίπτουν πρόταση του τότε προπονητή της Α.Ε.Κ. Στάνκοβιτς για μεταγραφή του στην ιστορική ομάδα της Α Εθνικής, στερώντας του την μεγάλη ευκαιρία για καριέρα στο ποδόσφαιρο.

5 Τέσσερις σελίδες φιλοξενούν και τιμούν τον Γιώργο στο βιβλίο «Α.Σ. ΛΑΜΙΑ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ 38 ΧΡΟΝΩΝ» (του εξαίρετου φίλου, ανθρώπου και εκπαιδευτικού, Δημήτρη Αμούντζια). Στόχος του πλέον και σκοπός είναι να εισαχθεί στην δραματική σχολή. Έτσι και γίνεται. (Θυμάται πάντα.την πρώτη φορά που κατέβηκε στην Αθήνα ψάχνοντας να βρει να νοικιάσει κανένα δωματιάκι, χειμώνας με τσουχτερό κρύο, το πρώτο του βράδι στην πρωτεύουσα το πέρασε στο υπόγειο μιας οικοδομής υπό ανέγερση στα Εξάρχεια λουφαγμένος σε μια γωνιά και τυλιγμένος με νάιλον και χάρτινες σακούλες υλικών. Δεν περίσσευαν για ξενοδοχείο και ευτυχώς δεν ήταν καλομαθημένος) Ανωτέρα Δραματική σχολή θεάτρου Κ. Ε. Α. Παράλληλα με τις σπουδές του εργαζόταν για ένα διάστημα στην οικοδομή και αργότερα σε ταξί, ενώ έπαιρνε μέρος στις ερασιτεχνικές παραστάσεις της σχολής του σε ένα θεατράκι δωματίου που πάντα θυμάται με αγάπη και γλυκιά νοσταλγία. Το 1973 / 17 / Νοεμβρίου ημέρα Πολυτεχνείου.

6 Γνωρίζει την Ευαγγελία (Φοιτήτρια Νομικής) όπου έμελε να γίνει η σύντροφος της ζωής του. Μια εβδομάδα μετά το Πολυτεχνείο τον συλλαμβάνουν στο δωματιάκι που έμενε στην Καλλιδρομίου στα Εξάρχεια σε μια παλιά μονοκατοικία και οδηγείται από ασφαλίτες γορίλες στα κρατητήρια της Μεσογείων. Φυλακίζεται, ανακρίνεται και τρώει το ξύλο της αρκούδας (με βούρδουλα) από βασανιστές της χούντας, για την συμμετοχή του στους αγώνες του Πολυτεχνείου. «Ταραξίας, αυτοσχεδιαστής συνθημάτων». (Τον κάρφωσε ο φίλος του «ο Νίκος» και έφαγε το ξύλο γιατί ο Γιώργος δεν κάρφωνε το όνομα του φίλου του «του Νίκου»). Μια εβδομάδα μετά οδηγήθηκε με χειροπέδες στο Ε.Α.Τ. Ε.Σ.Α. και αφού χτυπήθηκε άγρια στο στομάχι.τον άφησαν ελεύθερο υπό όρους. (Για μεγάλο χρονικό διάστημα το κορμί του θύμιζε Ζέβρα, απ τα σκούρα μελανοκόκκινα σημάδια του βούρδουλα). Βγαίνοντας απ το στρατόπεδο θαύμασε για πρώτη φορά την ελευθερία ενός ξερόφυλλου που έπεφτε χορεύοντας στο χώμα κι ανακάλυψε ξαφνικά το άρωμα του αγέρα της ελευθερίας. (Σπουδαία εμπειρία, αλησμόνητη)? Το 1974 παίρνει το πτυχίο του (Με άριστα «20») και εργάζεται στο ελεύθερο θέατρο και στην τηλεόραση.

7 Το 1975 Εγγράφεται ως μέλος στην Ν.Δ. Το 1977 παντρεύεται την Ευαγγελία και αποκτά δύο παιδιά. Τον Βασίλη και την Ιουλιέττα. Από το έως το παράλληλα με το θέατρο και την τηλεόραση εμφανίζεται στην «μπουάτ» Εσπερίδες του Γιάννη Αργύρη στην Θόλου στην Πλάκα και μετά εκλέγεται τρεις φορές με την ΔΑΚΕ στο συνδικαλιστικό όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Έχει εργαστεί προγράμματα ως παρουσιαστής σε πίστας. (Συνεργάστηκε με τον αείμνηστο Γιώργο Οικονομίδη). Έχει παρουσιάσει συναυλίες σε όλη την Ελλάδα. ΤΗΛΕΟΠΤΙΚ ΕΣ ΣΕΙΡΕΣ: Εν τούτο Νίκα. Γυφτοπούλα. Η γειτονία μας. Κυριακή χωρίς σύννεφα.

8 Αργώ. Ιερόσυλοι. Οδός Ανθέων. Οι στάβλοι της Ερριέτας Ζαΐμη. Το θέατρο της Δευτέρας. Η Βεντέτα Μεταγλώττιση σειρών και κινουμένων σχεδίων στην ΕΡΤ1 και ΥΕΝΕΔ καθώς και στην ελεύθερη αγορά επί μια δεκαετία και πλέον με μεγάλη επιτυχία. ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ. Στην δεκαετία του 80 συμμετέχει σε κάποιες βιντεοταινίες. Ορισμένοι σνομπάρουν αυτή την περίοδο και την καλλιτεχνική ποιότητα των ταινιών αυτών. Ας ληφθεί υπ όψη, ότι ο Ελληνικός κινηματογράφος είχε παρουσιάσει στασιμότητα και η μόνη διέξοδος ήταν η βιντεοκασέτα. (Παρεισέφρησαν βέβαια και άσχετοι κερδοσκόποι, εκμεταλλευτές, τυχοδιώκτες παραγωγοί «και κάθε καρυδιάς καρύδι π ου είχε χρήμα και ήθελε εύκολο και γρήγορο κέρδος ή.τον κολάκευε ο χώρος της τέχνης και ήταν καλή ευκαιρία.να προσεγγίσει και μάλιστα ως αφεντικό» με αποτέλεσμα να ευτελιστεί η έννοια της βιντεοταινίας ως ένα σημείο). Ας μην απαξιώνουμε όμως την εποχή αυτή, γιατί ανάλογα με τα δεδομένα έχει να επιδείξει και καλές παραγωγές. Σε σχέση με την δική του συμμετοχή ενδεικτικά αναφέρονται. «Η Μαρκησία του λιμανιού. Εκείνη η γυναίκα. Ο Σύντροφος κι ο μπάτσος. Άβε μαφία. Ο Κουρδιστός εραστής. Οι Συνένοχοι. Η Γυναίκα της πρώτης σελίδας, κ.α.».

9 ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΕΙΡΕΣ. ( ). Η γνωριμία του με τον εκ των κορυφαίων σεναριογράφων και σκηνοθετών ΝΙΚΟ ΦΩΣΚΟΛΟ και η απόλυτη εμπιστοσύνη και εκτίμηση του τελευταίου προς τον Γιώργο Βασιλείου, είχε ως αποτέλεσμα να συνεργασθεί με την τηλεόραση του ΑΝΤ1 πρώτα στην καθημερινή σειρά «ΛΑΜΨΗ» και κατόπιν στο 14 χρόνια καθημερινά πάνω από επεισόδια. Τιμήθηκε δύο φορές από τον ΑΝΤ1 για την επιτυχία του. «ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΖΩΗ». Αστυνόμος Στάθης Θεοχάρης Τιμήθηκε με το Κορφιάτικο βρ αβείο ως ο μακροβιότερος τηλεοπτικός Έλληνας ηθοποιός παρουσιάζοντας μια εκπληκτική ερμ ηνεία και συντρίβοντας κυριολεκτικά κάθε

10 όριο θεαματικότητας, αφού επί σειρά ετών βρισκόταν στην κορυφή της τηλεθέασης εισβάλοντας σε κάθε ελληνικό σπίτι, σε κάθε ελληνική οικογένεια, σε 181 τηλεοπτικά ιδιωτικά και κρατικά κανάλια σε όλο τον κόσμο. Συγκεκριμένα είχε πει για τον Νίκο Φώσκολο «Σε θεωρώ δάσκαλό μου. Σε ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου που μου επέτρεψες να διεισδύσω στα άδυτα της ψυχής σου και του μυαλού σου και να σε ανακαλύψω την ίδια στιγμή που εσύ προσπαθούσες να ανακαλύψεις εμένα. Έχεις σηματοδοτήσει βαθιά τη ζωή μου γιατί προσπάθησα να σε κατανοήσω και να σε σπουδάσω ερμηνεύοντάς σε» Κάποιες σελίδες περιοδικών και εφημερίδων που φιλοξένησαν και τίμησαν τον Γιώργο αναφερόμενες στην ζωή, στην δουλειά και στην καθημερινότητά του.

11 Με τα μάτια ενός Έλληνα Ερασιτέχνη ζωγράφου. Με τα μάτια ενός Κύπριου Επαγγελματία σκιτσογράφου. (Κάρβουνο). (Καρικατούρα). Σε όχι καλοπροαίρετη ερώτηση σχολιαστή. «Κύριε Βασιλείου, φρονείτε ότι ο ρόλος σας στην τηλεόραση είχε και κάποιο πολιτιστικό ενδιαφέρον και περιεχόμενο...;». Ο Γιώργος χαμογελώντας ευγενικά απάντησε...«ακούστε Ο Στάθης Θεοχάρης ήταν ο μέσος Έλλην που εξύψωνε τον μέσο Έλληνα. Σύμφωνα λοιπόν με την έννοια της «ταύτισης» του θεατή και της «λύτρωσης» κατά τον Αριστοτέλη (συγνώμη αλλά με αναγκάζετε να τον επικαλεστώ), εσείς θα κρίνετε το περιεχόμενο εκ του αποτελέσματος. Εγώ πάντως έκρινα το ενδιαφέρον. Γιατί πίστευα και πιστεύω, πως η έννοια της ποιότητας της τέχνης και της πολιτιστικής προσφοράς, δεν προσδιορίζεται από την ετικέτα και την λεζάντα που ο καθένας «δηλώνει» κάτω από την δουλειά του και τον εαυτό του. Θα έλεγα ότι είναι εκείνη η μαγική, η Θεϊκή δύναμη που λέγεται «ταλέντο» (Απροσδιόριστη έννοια) και που οδηγεί τον καθένα από μας στον τρόπο με τον οποίο θα ολοκληρώσει την ερμηνεία του, το έργο του γενικότερα, το όποιο δημιούργημά του, για να κριθεί από τον τελικό αποδέκτη που είναι ο Άνθρωπος και η Ιστο ρία, στον βαθμό που αναλογεί στον καθένα. Η μεταδοτικότητα, η μετάβαση στον χωρόχρονο και η επικοινωνία είναι στοιχεία του «ταλέντου»

12 (συνεπώς και απροσδιόριστα) και φτάνουμε στις «ευκαιρίες.». Πολλά εξαρτώνται από το πόσες θα μας δοθούν.μα πολλά περισσότερα από το πώς θα τις διαχειριστούμε...»? ΘΕΑΤΡΟ Πόλις. Τάβλι. Γελωτοποιός Βασιλιάς. (Αποσπάσματα από... Η Κυρά της θάλασσας. Πέρ Κίντ. Βροχοποιός. Καλοκαίρι και καταχνιά. Όλα τα παιδιά του Θεού έχουν φτερά. Αυλή των θαυμάτων. Κεκλεισμένων των Θυρών). Το Δόλωμα. Ο Καπετάν Κώστας του Πόρτο Λιμπερτά. Ρετρό. Ώ Μαμά Ελλάς, (Μίκης Θεοδωράκης). Γυνα ικοκρατία. Νύχτ α Μέλιτος. Ρένα Ροκ και Τρέ λα. Τα Π αιδιά της Πιάτσας. Πρώτη Νύχτα Γάμου.

13 Ένας Κοντός θα μας Σώσει. Η Ρένα ο Κοντό ς και το Σόι τους. Επτά Ημέρες Δημιουργίας. Άνθρωποι και Ανθρωπάκια. Μαντάμ Ορτάνς. Το Αστέρι του Τσίρκου. Πόρνες και Πόρνες. Ποντικοπαγίδα. Ο θάνατος θα ξανάρθει. Δυο Γάμοι και μια Μοιχεία. Ο Τρελός του Λούνα Πάρκ. Ο Αισιόδοξος κ.α.

14 Συμμετείχε σε πολλές επιθεωρήσεις. Κοινωνικές, φιλανθρωπικές δραστηριότητες. Είναι επίτιμο μέλος του ιδρύματος Θεοτόκος στην Κύπρο, (παιδιά με ειδικές ανάγκες) επίτιμος πρόεδρος του φιλανθρωπικού τμήματος του συνεργατικού ταμιευτηρίου στην Λάρνακα, έχει λάβει μέρος επί σειρά ετών στον Ραδιομαραθώνιο της Κύπρου, έχει προσφέρει τηλεοπτικά σπότς για φιλανθρωπικούς σκοπούς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, είναι μέλος των φίλων του δάσους. (Του έχουν απονεμηθεί τιμητικές πλακέτες για τις καλλιτεχνικές, πολιτικές και κοινωνικές του δραστηριότητες τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό). ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑ. (Απ άκρου εις άκρον). ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ. (Μελβούρνη, Αδελαϊδα, Σίδνεϊ, Καμπέρα). ΑΜΕΡΙΚΗ. (Νέα Υόρκη, Σικάγο, Βαλτιμόρη, Βοστόνη, Φιλαδέλφεια).

15 ΚΑΝΑΔΑ. (Μόντρεαλ, Τ ορόντο, Οτάβα). ΚΥΠΡΟ. (Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Πάφο). Έχει Ταξιδέψει. Αυστρία. ( Βιέννη). Βέλγιο. (Βρυξέλες). Ολλανδία. (Άμστερνταμ). Τσεχία. (Πράγα). Σλοβακία. (Μπρατισλάβα). Γερμανία. (Βερολίνο, Πότσδαμ, Δρέσδη). Γαλλία. (Παρίσι). Πορτογαλία. (Πόρτο, Λισαβόνα). Τουρκία. (Κουσάντασι). ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ. Ρένα να η Ευκαιρία. Ράκος Νούμερο 14. «Η Φούσκα» του Νίκου Περάκη κ.α. Το Πουλά το πατρικό του στην Λαμία και φτιάχνει το εξοχικό του στο μαγευτικό Μπατσί στην Σαλαμίνα.

16 Γίνεται δημότης Σαλαμίνας και ασχολείται με τα κοινά. UΤο 2000U αναλαμβάνει και διοργανώνει το «πολιτιστικό καλοκαίρι 2000». UΤο 2002U εκλέγεται δημοτικός σύμβουλος και ασχολείται με τα πολιτιστικά.(διοργανώνει τις αποκριάτικες εκδηλώσεις του δήμου μέσα σε ενάμιση μόλις μήνα).οι κάτοικοι του νησιού ακόμα αναφέρονται με νοσταλγία στο γεγονός. UΤο 2004U τιμάται με το Ανώτατο Αιρετό Αξίωμα από την Β Περιφέρεια Πειραιά. UΕκλέγεται Βουλευτής με την Ν.ΔU.

Copyright British Council

Copyright British Council ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Connecting Classrooms ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ Το εγχειρίδιο αυτό δημιουργήθηκε για να παρέχει ιδέες, έμπνευση και πρακτική βοήθεια σε εκπαιδευτικούς που σχεδιάζουν καινοτόμα προγράμματα

Διαβάστε περισσότερα

Aλκη Ζεη Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο. Το παραμύθι της ζωής μου

Aλκη Ζεη Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο. Το παραμύθι της ζωής μου Aλκη Ζεη Με μολύβι φάμπερ νούμερο δύο Το παραμύθι της ζωής μου Η Άλκη Ζέη αφηγείται την ιστορία των πρώτων είκοσι πέντε χρόνων της ζωής της. Μια ολόκληρη εποχή ζωντανεύει μέσα από τη συναρπαστική της αφήγηση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ. Θεσσαλονίκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ οδηγός για τις εξετάσεις πιστοποίησης της ελληνομάθειας Θεσσαλονίκη Επιστημονική επιτροπή πιστοποίησης ελληνομάθειας: Σ. Ευσταθιάδης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥΝΤΑΚΗ

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥΝΤΑΚΗ διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΑΡΓΥΡΩ ΜΟΥΝΤΑΚΗ ΜΕ ΡΟΚ ΔΙΑΘΕΣΗ Μια ζωή σε δύο τροχούς 2 diadromes@haniotika-nea.gr διαδρομές ΧΑΝΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑΕΚΔΟΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΛA 18-24. Θέλουν να μας διώξουν από το ευρώ όπως από τη 16άδα της Miss Universe! Τότε που τους ενδιέφεραν δέ οι βαθμοί και όχι τα νούμερα ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ

ΟΛA 18-24. Θέλουν να μας διώξουν από το ευρώ όπως από τη 16άδα της Miss Universe! Τότε που τους ενδιέφεραν δέ οι βαθμοί και όχι τα νούμερα ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ THΛΕΟΡΑΣΗ & ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Θέλουν να μας διώξουν από το ευρώ όπως από τη 16άδα της Miss Universe! ΟΛA ΦΘΙΝΟΠΩΡΙΝΟ Φ DEJA VU Η Ελένη Μενεγάκη είναι έγκυος, η Ζέτα Μακρυπούλια παντρεύεται και η Κατερίνα Ζαρίφη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 28 Μαρτίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ

ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ 28 Μαρτίου 2015 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ διαδρομές ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / ΙΣΤΟΡΙΑ / ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ / ΒΙΒΛΙΑ / ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞH ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ Μουσικές διαδρομές στις παλιές Ντισκοτέκ ΕΛΙΑ ΚΟΥΜΗ diadromes@haniotika-nea.gr editorial διαδρομές Νο.

Διαβάστε περισσότερα

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16

νέα μας Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή Σελίδα 16 . Όραμα Να Είμαστε η Πρώτη Επιλογή Ποτού για τον Κάθε Άνθρωπο στην Κάθε του Στιγμή τα νέα μας Έντυπο επικοινωνίας του προσωπικού του Ομίλου Εταιρειών Φώτος Φωτιάδης Έκδοση 40η Αύγουστος 2014 Σελίδα 16

Διαβάστε περισσότερα

5. Κάθε δικαίωµα που έχουµε γεννά και µια υποχρέωση. Αντιστοιχίστε τις κάρτες των δικαιωµάτων µε τις κάρτες των υποχρεώσεων.

5. Κάθε δικαίωµα που έχουµε γεννά και µια υποχρέωση. Αντιστοιχίστε τις κάρτες των δικαιωµάτων µε τις κάρτες των υποχρεώσεων. 3. ιαφορετικοί άνθρωποι έχουν διαφορετικές ανάγκες; Παρατηρήστε τις εικόνες. Ποιες διαφορές έχουν τα παιδιά ; Είµαι ο Γιάννης, είµαι 10 χρονών και ζω στην Ελλάδα. Είµαι ο Οµάν, είµαι 11 χρονών και ζω στην

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη, το πιο σύντομο ανέκδοτο

Ανάπτυξη, το πιο σύντομο ανέκδοτο Κ.Δ.Α. Χ + 5 ΦΩΤΙΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ή ΦΩΤΑΚΟΣ Α' ΥΠΑΣΠΙΣΤΗΣ Θ. ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗ TPIMHNIAIA ΠEPIOΔIKH EKΔOΣH TOY ΠANEΛΛHNIOY ΣYΛΛOΓOY MAΓOYΛIANITΩN TEYXOΣ 73 01-4943 www.magouliana.gr www.fb.com/magouliana www.twitter.com/magouliana

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ. Εθνικό είναι ότι είναι αληθινό! Μηνιαία Εφημερίδα Έτος Ιδρύσεως 2005 Αριθμός Φύλλου 105 Δεκέμβριος 2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΦΩΝΗ. Εθνικό είναι ότι είναι αληθινό! Μηνιαία Εφημερίδα Έτος Ιδρύσεως 2005 Αριθμός Φύλλου 105 Δεκέμβριος 2013 RETURN ADDRESS: 6616 N. KENTON AVE., LINCOLNWOOD, IL 60712 USA HELLENIC VOICE The Hellenic Newspaper of Chicago ΕΛΛΗΝΙΚΗ CHECK OUT OUR ENGLISH SECTION PAGES 14-17 BY BOB NICOLAIDES Την Κυριακή 27 Οκτωβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Καλό Φθινόπωρο ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ. Έτος 28ο Αρ. φύλλου 105 Ιούλιος - Σεπτέµβριος 2013 Μελίσσου 9, 116 35 Αθήνα

Καλό Φθινόπωρο ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ. Έτος 28ο Αρ. φύλλου 105 Ιούλιος - Σεπτέµβριος 2013 Μελίσσου 9, 116 35 Αθήνα Τειχιώτικα Έτος 28ο Αρ. φύλλου 105 Ιούλιος - Σεπτέµβριος 2013 Μελίσσου 9, 116 35 Αθήνα ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΕΙΧΙΩΤΩΝ ΔΩΡΙΔΑΣ Κλειστό - αρ. αδ. 54/09 ΚΩΔΙΚΟΣ: 018407 Καλό Φθινόπωρο Τειχιώτικα ΠΕΡΙΟΔΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΟΡΦΩΤΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ (Α Τµήµα) Η ΠΡΟΕ ΡΟΣ ΟΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ Π Ρ Α Κ Τ Ι Κ Ο Στην Αθήνα σήµερα, 3 Σεπτεµβρίου 2005, ηµέρα Σάββατο και ώρα 09.00', στην Αίθουσα Γερουσίας του Μεγάρου της Βουλής, συνεδρίασε

Διαβάστε περισσότερα

ôñéìçíéáéï ðåñéïäéêï ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ÔÅÕ ÏÓ 99, ÑÏÍÏÓ 24ïò Ðåñéå üìåíá Από τη Δράση του Συλλόγου:...6

ôñéìçíéáéï ðåñéïäéêï ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2010 ÔÅÕ ÏÓ 99, ÑÏÍÏÓ 24ïò Ðåñéå üìåíá Από τη Δράση του Συλλόγου:...6 ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΛΑΛΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΠΑΝΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΑΤΡΑΣ Κωδικός 2572 Μουρούζη 14, Τ.Τ. 262 23 Τηλ. 2610 224.995, Fax: 2610 224.995 E-mail: panepirotikospatras@yahoo.gr Site: www.panepirotikospatras.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009. Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους

ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009. Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους ΤΕΥΧΟΣ 3, ΜΑΪΟΣ 2009 Ευρωεκλογές : Συνέντευξη με δύο υποψηφίους Μια μοναδική ευκαιρία για Ηγέτες με Όραμα Μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (MBA) Μερικής φοίτησης για επαγγελματίες, στην

Διαβάστε περισσότερα

ΓΟΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ

ΓΟΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ Κωδικός 2417 Ε ΡΑ: ΦΙΛΙΠΠΙΑ Α ΕΤΟΣ ΕΚ ΟΣΗΣ 1957 Ι ΡΥΤΗΣ: ΚΩΝ/ΝΟΣ ΜΠΑΡΚΑΣ Ι ΙΟΚΤΗΤΗΣ-ΕΚ ΟΤΗΣ - ΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ Κ. ΜΠΑΡΚΑΣ www.foniagroti.gr ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25 Ιανουαρίου 2013 Αριθ. Φύλλου 2362 Αρχ. Σπυρίδωνος

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Πληκτρολογήστε www.pesede.gr και απλοποιήστε τη ζωή σας! ΙΑ ΡΟΜΕΣ 04 ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 10 ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 30 ΚΟΙΝΗ ΡΑΣΗ 34 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 37

Περιεχόμενα. Πληκτρολογήστε www.pesede.gr και απλοποιήστε τη ζωή σας! ΙΑ ΡΟΜΕΣ 04 ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ 10 ΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 30 ΚΟΙΝΗ ΡΑΣΗ 34 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ 37 ιμηνιαία Έκδοση της Πανελλήνιας Ένωσης Συνδέσμων Εργοληπτών ημοσίων Έργων Θεμιστοκλέους 4, 106 78 Αθήνα τηλ: 210 3814735, 210 3338759 Email: secretary@pesede.gr URL: www.pesede.gr Περιεχόμενα ΙΑ ΡΟΜΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο)

Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο) Δυο κουβέντες στο γιο μου... - Δημητρίου Φθενάκη (Α Βραβείο) Γιε μου, έχω φθάσει τα 50 και εσύ είσαι ακόμη 17. Κι όμως, σε αυτό το μισό αιώνα περιπλάνησής μου σε ένα κόσμο άγνωστο και βάναυσο, όμορφο και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.09.2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ: 336 1 www.paraskhnio.gr. Η φωτό είναι άσχετη με την αρπαχτή αλλά σχετική με την έρευνα

ΚΥΡΙΑΚΗ 09.09.2012 ΑΡΙΘΜΟΣ ΦΥΛΛΟΥ: 336 1 www.paraskhnio.gr. Η φωτό είναι άσχετη με την αρπαχτή αλλά σχετική με την έρευνα 336 8 ΣΕλΙΔο ΑΦΙΕρΩΜΑ ΣΤΗ ΔΕΘ Η ΑΝΑΚρΙΣΗ ΤΩΝ... ΕΞΙ ΣΤο «Π» 6-7. ΕΥρΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥλΙΑΝΙΔΗΣ 32. ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤζΗΔΑΚΗΣ 32. ΑΝΔρΕΑΣ λυκουρεντζοσ 34. ΘΕοΔΩροΣ ΚΑρΑοΓλοΥ 34. ΚΩΣΤΗΣ ΜοΥΣοΥροΥλΗΣ 11. ΚΩΣΤΑΣ ΤζΑβΑρΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ

ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΑΓΓΛΙΚΑ Χριστινα Κορµπετ Τινα Νταντερ 28ης 29 Λουτράκι τηλ. 27440 28626 16 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ - ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ - ΑΓ. ΘΕΟΔΩΡΩΝ ΧΡΟΝΙΑ 17 εκεµβρίου 2012 15ΝΘΗΜΕΡΗ ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΓΙΑ ΛΟΥΤΡΑΚΙ, ΠΕΡΑΧΩΡΑ, ΙΣΘΜΙΑ, ΠΙΣΙΑ, ΚΟΡΙΝΘΟ

Διαβάστε περισσότερα

«ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ»

«ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ» 8 ΙΟΥΛΙΟΥ 2012 ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ARTΚΥΡΙΑΚΗ ΑΓΓΕΛΟΣ ΔΕΛΗΒΟΡΙΑΣ «ΚΡΑΤΗΣΑ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΕΥΧΗ, ΝΑ ΑΓΑΠΙΟΜΑΣΤΕ...» Ο ΝΙΚΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ «ΝΕΦΕΛΕΣ» «ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΝΑΠΝΕΥΣΩ» ΕΚ ΔΗΛΩ ΣΕΙΣ ΩΔΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. κ.γεωργίου; κωδ. 8401

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. κ.γεωργίου; κωδ. 8401 Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΦΑΝΕΡΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΛΜΑ ΝΑ ΤΑ ΒΑΛΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΣΧΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΣΟΥΛΗΘΡΑ στην κόψη του ξυραφιού ΑΝΙΚΑΝΟΤ ΗΤΑ ή κρυφή Τι τρέχει κ.γεωργίου; ατζέντα; ΕΥΤΡΑΠΕΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΒΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΒΔΟ. Το Δ.Σ της Ε.Β.Θ σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι!!! ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΒΔΟ

ΒΑΒΔΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΕΝΤΗΚΟΣΤΗΣ ΣΤΟΝ ΒΑΒΔΟ. Το Δ.Σ της Ε.Β.Θ σας εύχεται Καλό Καλοκαίρι!!! ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟΝ ΒΑΒΔΟ Θεσσαλονίκη 4 Εφημερίδα της Ένωσης Βαβδινών Θεσσαλονίκης Γενικού ενδιαφέροντος και τοπικών ειδήσεων Διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: vavdos@hotmail.gr ΧΡΟΝΟΣ 7ος - ΑΡΙΘΜ. ΦΥΛΛΟΥ 114 - Ιούνιος 01 Ταχυδρομική

Διαβάστε περισσότερα

ÂÚÈÔ ÈÎ ÂÓËÌÂÚˆÙÈÎ Î ÔÛË ÙÔ ÌÔ Ï / Ô Ì ÚÈÔ 2009 / ΔÂ Ô 02 / π ª Δ π øƒ

ÂÚÈÔ ÈÎ ÂÓËÌÂÚˆÙÈÎ Î ÔÛË ÙÔ ÌÔ Ï / Ô Ì ÚÈÔ 2009 / ΔÂ Ô 02 / π ª Δ π øƒ ÂÚÈÔ ÈÎ ÂÓËÌÂÚˆÙÈÎ Î ÔÛË ÙÔ ÌÔ Ï / Ô Ì ÚÈÔ 2009 / ΔÂ Ô 02 / π ª Δ π øƒ ÎÙÂÙ Ì ÓÂ ÂÚÁ Û Â Û ÓÙ ÚËÛË ÛÂ fiï Ù Û ÔÏÂ Ó Î ÓÈÛË ÂÎ ıúˆó ÛÙÔ 6Ô Λ ÎÂÈÔ Î È ÛÙÔ 1Ô Δ Λ apple ÛËÌÔÈ ÂÔÚÙ ÛÌÔ ÁÈ Ù Î ÚfiÓÈ ÂÏÊÔappleÔ

Διαβάστε περισσότερα

Τεύχος 13ο - Μάιος 2010

Τεύχος 13ο - Μάιος 2010 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Παχιαδάκη Μαίρη Α Αντιπρόεδρος: Μεταξά Θεανώ Β Αντιπρόεδρος: Σαββοπούλου Μαίρη Γραμματέας: Σταφυλάκη Σμαρώ Ταμίας: Στεφανίδη Ελένη Δημ. Σχέσεων: Στάθογλου Ελένη Εκπρ. Επιστ.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ. ελπίδα και φόβος στην Ελλάδα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Κ.Γαβριηλίδης:Δεν είναι ντροπή να είσαι αυτό που είσαι ΣΕΛ.

ΑΝΑΜΕΤΡΟΥΝΤΑΙ. ελπίδα και φόβος στην Ελλάδα ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Κ.Γαβριηλίδης:Δεν είναι ντροπή να είσαι αυτό που είσαι ΣΕΛ. ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 20510 - ΤΙΜΗ 2.00 ETOΣ 60ό www.haravgi.com.cy ΚΥΡΙΑΚΗ 5 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αποφασισμένοςο Σέρτογλου για την επανένωση του ποδοσφαίρου ΣΕΛ. 25 Ηαλαζονείακαι

Διαβάστε περισσότερα

Δύο Κυρίες στα μπουζούκια

Δύο Κυρίες στα μπουζούκια Μπεν Στίλερ «Θέλω να γυρίσω ταινία στην πολύπαθη Αθήνα» Πρώτο Θέμα Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011 ΘΕΜΑ Οι άνθρωποι πίσω από τα πράγματα Μαρινέλλα και Νατάσα Δύο Κυρίες στα μπουζούκια...σε «a capella» εξομολογήσεις:

Διαβάστε περισσότερα