BUSINESS PLAN. 1/06/2011 ΠΑΤΡΑ ΑΔΑΜΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 8466 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ 8737 ΖΗΚΟΥ ΕΛΕΝΗ 7859

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "BUSINESS PLAN. www.cretafarm.gr 1/06/2011 ΠΑΤΡΑ ΑΔΑΜΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 8466 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ 8737 ΖΗΚΟΥ ΕΛΕΝΗ 7859"

Transcript

1 BUSINESS PLAN 1/06/2011 ΠΑΤΡΑ ΑΔΑΜΗ ΝΙΚΟΛΕΤΑ 8466 ΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ ΗΛΙΑΝΑ 8737 ΖΗΚΟΥ ΕΛΕΝΗ 7859

2 BUSINESS PLAN CRETA FARM Εργασία στο μάθημα της επιχειρηματικότητας και δεοντολογίας από τις φοιτήτριες του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων, Αδάμη Νικολέτα, Γιαννακοπούλου Ηλιάνα και Ζήκου Ελένη. Επιχειρηματικό σχέδιο στην εταιρεία αλλαντικών CRETA FARM η οποία προσφέρει ποικιλία εδεσμάτων με βασική καινοτομία την εισαγωγή ελαιόλαδου στα προϊόντα της.

3 Executive summary Στο πρώτο κεφάλαιο «Αναλυτική περιγραφή της επιχείρησης», αναφερόμαστε στην ιστορία, την ιδιοκτησία, τη θέση της επιχείρησης, τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρει καθώς επίσης παρουσιάζεται και το ανθρώπινο δυναμικό της Creta Farm. Στο δεύτερο κεφάλαιο «Ανάλυση αγοράς», αναφερόμαστε στους καταναλωτές, στις ανάγκες των καταναλωτών, στους ανταγωνιστές της εταιρείας, στην ενδεχόμενη ανάπτυξη της επιχείρησης αλλά επίσης αναλύουμε το εξωτερικό περιβάλλον. Στο τρίτο κεφάλαιο «Προσδιορισμός και υλοποίηση στρατηγικής», παρουσιάζουμε τις στρατηγικές που ακολουθεί η επιχείρηση για να φτάσει στον επιθυμητό στόχο. Στο τέταρτο κεφάλαιο «Οικονομικό πλάνο», γίνεται λόγος για τα οικονομικά στοιχεία της επιχείρησης και τέλος, παρατίθενται τα συμπεράσματα.

4 1. Αναλυτική περιγραφή της επιχείρησης 1.1 Ιδιοκτησία της επιχείρησης 1.2 Ιστορία της επιχείρησης 1.3 Περιγραφή κλάδου/ θέση επιχείρησης 1.4 Προϊόντα- υπηρεσίες 1.5 Ανθρώπινο δυναμικό 2. Ανάλυση αγοράς 2.1 Ανάλυση καταναλωτή 2.2 Ανάλυση ανταγωνισμού 2.3 Ανάλυση αγοράς 2.4 Ανάγκες/ τάσεις και ανάπτυξη αγοράς 2.5 Ανάλυση εξωτερικού περιβάλλοντος Οικολογικό περιβάλλον Τεχνολογικό περιβάλλον 3. Προσδιορισμός και υλοποίηση στρατηγικής 3.1 Στρατηγική προϊόντος 3.2 Στρατηγική marketing 3.3 Στρατηγική διανομής 3.4 Διοικητικό πλάνο 4. Οικονομικό πλάνο 4.1 Ισολογισμός 4.2 Αποτελέσματα χρήσης 4.3 Ανάλυση χρηματορροών 5. Επίλογος ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

5 1.ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ 1.1. ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Ο ιδρυτής της CRETA FARM είναι: Στέλιος και Σπύρος Δομαζάκης Σήμερα, Εκπρόσωποι της εταιρείας είναι: Εμμανουήλ Στ. Δομαζάκης και Κων/νος Στ. Δομαζάκης

6 ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ Εμμανουήλ Δομαζάκης: Γεννήθηκε το 1960 στο Ρέθυμνο Κρήτης. Είναι απόφοιτος του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Ε.Μ.Π. Έχει την εποπτεία του τομέα επενδύσεων όπως επίσης και την εποπτεία της παραγωγικής διαδικασίαςέρευνας και ανάπτυξης της βιομηχανίας κρέατος και αλλαντικών. Κωνσταντίνος Δομαζάκης: Γεννήθηκε το 1961στο Ρέθυμνο της Κρήτης. Είναι πτυχιούχος οικονομολόγος στο marketing και στο management. Έχει την εποπτεία της οργάνωσης του εμπορικού τμήματος της εταιρείας, της διοίκησης της ζωικής μονάδας, της βιομηχανικής παραγωγής αλλαντικών και της οικονομικής διεύθυνσης. Το Διοικητικό συμβούλιο απαρτίζεται επίσης από: Ελένη Δομαζάκη (συζ. Στυλιανού Δομαζάκη), Βασίλειος Βουρβουράκης, Κοτζαμπασάκης Εμμανουήλ, Τετώρος Εμμανουήλ και Γενηγιώργης Κωνσταντίνος.

7 1.2 ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Το 1970, οι αδερφοί Δομαζάκη ίδρυσαν τη πρώτη οργανωμένη μονάδα παραγωγής χοιρινού στη Κρήτη. Το 1979, συστήνεται ως Α.Ε. η CRETA FARM με την επωνυμία «Ζωή Εμ. Δομαζάκη Α.Β.Ε.Ε» και με μετοχικό κεφάλαιο Από το 1982 μέχρι το 2009 η ανάπτυξη της επιχείρησης ήταν σημαντική καθιερώνοντας την στο τομέα των αλλαντικών και της τροφοδοσίας. Μέσα σ αυτή τη περίοδο, έχει αυξήσει συνολικά το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 10 εκ., έχει επεκταθεί στις εγκαταστάσεις αποκτώντας στρατηγικά σημεία σε πόλεις όπως η Αθήνα, το Ηράκλειο Κρήτης, Θεσ/νίκη, Πάτρα, Λάρισα αυξάνοντας τη παραγωγικότητα, εξελίσσοντας τα προϊόντα και επενδύοντας σε επιστημονικές έρευνες. Εισήχθη στο Χρηματιστήριο και ταυτόχρονα δημιούργησε θυγατρικές εταιρείες και εξαγόρασε άλλες που ανήκουν στον ίδιο τομέα παραγωγής. Επίσης, έχει ανοίξει τους επιχειρηματικούς της ορίζοντες σε 38 χώρες του κόσμου κερδίζοντας τη πιστοποίηση των προϊόντων της από την Αμερικανική Καρδιολογική εταιρεία. Τέλος, ήταν πρωτοπόρος στην ενσωμάτωση αγνού, παρθένου ελαιόλαδου στα προϊόντα της.

8 1.3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΛΑΔΟΥ/ΘΕΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ Η CRETA FARM ανήκει στον κλάδο των αλλαντικών. Μέχρι το 2009 ήταν η πρωτοπόρος επιχείρηση στον κλάδο της. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύτηκαν το Μάιο του 2011, βρίσκεται στη δεύτερη θέση με περίπου 19% του μεριδίου αγοράς ενώ στη πρώτη θέση βρίσκεται ο Υφαντής με 24%. Η εγχώρια αγορά αλλαντικών εμφανίζει χαμηλούς ρυθμούς αύξησης, ενώ εντονότερη ήταν η ανάπτυξη της αγοράς κρεατοσκευασμάτων. Σύμφωνα με έρευνα του ICAP, o κλάδος των αλλαντικών και κρεατοσκευασμάτων περιλαμβάνει λίγες μεγάλου μεγέθους καθετοποιημένες βιομηχανίες και ένα μεγάλο αριθμό μικρού και μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται κυρίως τοπικά. Ο βαθμός συγκέντρωσης στον κλάδο είναι σχετικά υψηλός, καθώς οι πέντε μεγαλύτερες επιχειρήσεις συγκεντρώνουν ποσοστό μεγαλύτερο του 50%.

9 Η διαθεσιμότητα και η ποιότητα της βασικής πρώτης ύλης (κρέας) επηρεάζει άμεσα τον κλάδο. Ο κύριος όγκος του κρέατος είναι εισαγόμενος, (δεδομένου του χαμηλού βαθμού αυτάρκειας της εγχώριας παραγωγής κρέατος γενικά), ενώ ορισμένες από τις μεγαλύτερες μονάδες έχουν προβεί σε στρατηγική κάθετης ολοκλήρωσης, διατηρώντας οι ίδιες κτηνοτροφικές μονάδες, με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο της πρώτης ύλης και την εκμετάλλευση οικονομιών κλίμακας.

10 1.4 ΠΡΟΙΟΝΤΑ/ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Εν Ελλάδι Βασικό Gourmet Ορεινό Βιολογικό Κατεψυγμένο Εν Ελλάδι: Bασικό: ζαμπόν μπούτι, ωμοπλάτη, πάριζα, φιλέτο γαλοπούλας βραστό, πάριζα με μέλι (τοστ). Σαλάμι αέρος, μπύρας, παριζάκι φέτα και ντομάτα, με μέλι. Λουκάνικο χωριάτικο, σφακιανό, Φρανκφούρτης, πρασσάτο. Τυρί ελληνικό και gouda.gourmet:ζαμπόν μπούτι ψητά (με μέλι), φιλέτο γαλοπούλας ψητό (με μέλι), λούντζα,μορταδέλα και ζαμπόν μπούτι καπνιστό. Ορεινό: ζαμπόν μπούτι, φιλέτο γαλοπούλαςκαπνιστό τοστ, σαλάμι αέρος. Βιολογικό: παριζάκι, πάριζα και ζαμπόν μπούτι τοστ και φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό. Καταψυγμένα: κοτομπουκιές, μπιφτέκι,κεφτεδάκια (με φέτα), σνίτσελ, γύρος και πίτσα classic.

11 0-3%: ζαμπόν μπούτι, ωμοπλάτη, πάριζα, φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό και βραστό (τοστ), Παριζάκι, φιλέτο γαλοπουλάκι, λουκάνικο φρανκφούρτης. Φιλικό: πάριζα, ζαμπόν μπούτι, χοιρινό ωμοπλάτη, γαλοπούλα βραστή και καπνιστή, Μορταδέλα Ιταλίας, σαλάμι αέρος, μπεϊκον φέτες και ρολό, λουκάνικα φρανκφούρτης, Χωριάτικα και κοκτέιλ, παριζάκι με σκόρδο. Family: φιλέτο γαλοπούλας καπνιστό και βραστό, ζαμπόν μπούτι, χοιρινό ωμοπλάτη, Πάριζα (τοστ), σαλάμι σκορδάτο, λουκάνικα, τυρί gouda-edam. Combi: πάριζα και τυρί gouda, ζαμπόν μπούτι και edam, γαλοπούλα 0-3%, τυρί μειωμένων λιπαρών,τυρί ελληνικό και ζαμπόν.

12 Η creta farm, η μόνη καθετοποιημένη εταιρεία από τη Κρήτη, σεβόμενη τους καταναλωτές της, έχει υιοθετήσει τα πρότυπα και τις αξίες της Κρητικής διατροφής, που συμβάλουν στην υγεία και τη μακροζωία. Είναι η μοναδική εταιρεία που προσφέρει στους καταναλωτές της, προϊόντα από άπαχο εκλεκτό κρέας και εξαιρετικό αγνό παρθένο ελαιόλαδο. Η πραγματικά μοναδική συνταγή της creta farm, συνδυάζει αρμονικά τις αξίες του ελαιόλαδου με τη πλούσια γεύση των παραδοσιακών αλλαντικών.

13 1.5 ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ Οι 64 είναι απόφοιτοι ΤΕΙ Οι 61 είναι απόφοιτοι ΑΕΙ Οι 26 είναι κάτοχοι Μεταπτυχιακών και Διδακτορικών τίτλων

14 Εκπαίδευση προσωπικού Πρότυπα ποιότητας Ο Όμιλος Creta Farm επενδύει διαρκώς στην άρτια εκπαίδευση του προσωπικού, μέσω μιας ευρείας γκάμας εκπαιδευτικών προγραμμάτων που υλοποιούνται σε συνεργασία τόσο με εξωτερικούς συμβούλους, όσο και με πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Ενδεικτικά μέχρι το τέλος του 2007, πραγματοποιήθηκαν εκπαιδεύσεις σε : * AUTOCAD * ΥΓΙΕΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ * ISO ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ * ISO HACCP * ISO 9001 : 2000 * SAP FINANCIALS (FI) * SAP PROCUREMENT (MM) * ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ LOGISTICS * ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ & ΤΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΤΟΥΣ * ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ HACCP ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΡΕΑΤΟΣ * ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ * ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΕΣ * ΘΕΜΑΤΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ/ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ * ΠΙΣΤΩΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ * ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠ. ΑΠΟΘΗΚΑΡΙΩΝ * ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΤΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ ISO * ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ (AIG) * ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ * ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ * ΕΛΕΓΧΟΣ ΞΕΝΩΝ ΣΩΜΑΤΩΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ/ΧΡΗΣΗ ΑΝΙΧΝΕΥΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

15 Όσον αφορά τις αμοιβές καθορίζονται ανάλογα με τη θέση και το ιεραρχικό επίπεδο. Στα χαμηλότερα επίπεδα όπως είναι το εργατικό προσωπικό αμοιβές καθορίζονται βάση των ομοιοεπαγγελματικών οικείων συλλογικών συμβάσεων εργασίας, π.χ. αν προσλάβουν έναν ακόμα λογιστή θα του δίνουν όσα ακριβώς και στους άλλους λογιστές. Σε θέσεις μεσαίων και ανώτερων στελεχών η προϋπηρεσία, η εμπειρία και η αναγνωρισιμότητα από την αγορά είναι κύρια προσόντα για να μπορεί ο νεοπροσληφθής εργαζόμενος να διαπραγματευθεί την αμοιβή του. Κάθε εργαζόμενος βέβαια δικαιούται να έχει κάποιες οικονομικές απαιτήσεις άσχετα με τη θέση και το επίπεδό του. Η εταιρεία είτε μπορεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις του και να τον εντάξει στο δυναμικό της, είτε δεν μπορεί να τον πληρώσει, γιατί θέλουν να αποφύγουν τη διατάραξη των εσωτερικών ισορροπιών της ομάδας.

16 2. ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ 2.1 ΑΝΑΛΥΣΗ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ Η Creta farm διαπιστώνουμε πως χρησιμοποιεί τη μεικτή τμηματοποίηση αγοράς. Αυτό σημαίνει πως χρησιμοποιεί πάνω από μία μορφές τμηματοποίησης και στην προκειμένη περίπτωση αφορά τους πελάτες και τα προϊόντα. Αναλυτικότερα, η επιχείρηση έχει κατηγοριοποιήσει τα προϊόντα της με βάση τις ανάγκες των καταναλωτών. Κατά κύριο λόγο τα προϊόντα «Εν Ελλάδι», απευθύνονται στους καταναλωτές που θα ήθελαν να ακολουθήσουν την κρητική διατροφή, μια διατροφή που έχει σαν βάση το ελαιόλαδο, συστατικό που έχει θετικά αποτελέσματα στην υγεία. Τα προϊόντα «Εν Ελλάδι» περιλαμβάνουν πολλές υποκατηγορίες βασικών προϊόντων, πολυτελείας, κατάψυξης αλλά και βιολογικά για καταναλωτές που προτιμούν μια βιολογική και υγιεινή διατροφή. Επιπλέον, η Creta farm δραστηριοποιείται σε προϊόντα διαίτης και πιο συγκεκριμένα σε αλλαντικά χαμηλών λιπαρών 0-3% για καταναλωτές που προτιμούν την «ελαφρά» διατροφή χωρίς πολλά λιπαρά αλλά διατηρώντας μια εξαίσια γεύση. Αυτό κατάφερε να επιτευχθεί άριστα καθώς τα αλλαντικά 0-3% αποτελούν έναν πειρασμό κάθε άλλο παρά «ενοχικό» με υπέροχη γεύση και ποιότητα προτρέποντας τον καταναλωτή να τα δοκιμάσει χωρίς να ανησυχεί πλέον για τα λιπαρά. Ωστόσο η Creta farm θέλοντας να κρατήσει την αφοσίωση του καταναλωτή διατηρώντας και την εμπιστοσύνη του δημιούργησε τη σειρά «Φιλικό». Με τη σειρά αυτή δίνει τη δυνατότητα στον καταναλωτή να έχει την άριστη ποιότητα στο τραπέζι του στη χαμηλότερη δυνατή τιμή. Έτσι λοιπόν, για πρώτη φορά έχουμε κλασσικά αλλαντικά υψηλής ποιότητας που προσφέρονται σε τόσο χαμηλή τιμή.

17 Ας μην ξεχνάμε όμως, τις ανάγκες μιας οικογένειας για αλλαντικά από εκλεκτό κρέας. Τώρα πλέον η Creta farm φροντίζει για τις ανάγκες του οικογενειάρχη καταναλωτή με τη σειρά προϊόντων «Family» καθώς αλλαντικά από υψηλής ποιότητας κρέατα εγγυώνται νοστιμιά έτσι ώστε όλη η οικογένεια να μένει ευχαριστημένη και ήσυχη απαλλαγμένη από το άγχος της ποιότητας. Μια καινοτόμα ιδέα είναι αυτή της σειράς «Combi». Για άλλη μια φορά η Creta farm καινοτομεί με μια έξυπνη και πρακτική συσκευασία. Αυτή συνδυάζει αλλαντικά και τυριά μια συσκευασία όπου ο κάθε καταναλωτής δε θα χρειάζεται να περιμένει στην ουρά των super markets για τα υλικά του τοστ/σαντουιτς. Μια ολοκληρωμένη, θρεπτική και γευστική πρόταση για τον καταναλωτή είναι γεγονός δίνοντας του την ευκαιρία να έχει σε μια συσκευασία το αλλαντικό που αγαπάει από την Creta farm και υψηλής ποιότητας τυρί. Συνοψίζοντας, διαπιστώνουμε πως η Creta farm με γνώμονα τον καταναλωτή και το συμφέρον του, του δίνει μέσα από τις σειρές προϊόντων την διευκόλυνση, τα χαμηλά λιπαρά, την άριστη ποιότητα και τη χαμηλή τιμή. Τι καλύτερο λοιπόν από το συνδυασμό όλων αυτών για το καλύτερο αποτέλεσμα πάντα όμως έχοντας ως προτεραιότητα τον καταναλωτή, τα κίνητρά του και τις προσδοκίες του.

18 2.2 ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ Τα τελευταία χρόνια η creta farm με τη σειρά αλλαντικών «Εν Ελλάδι», βρέθηκε πρώτη στη κατάταξη όσον αφορά τις υπόλοιπες εγχώριες εταιρείες παραγωγής αλλαντικών. Το κατόρθωμα της αυτό οφείλεται στην έμφαση της εταιρείας στη ποιότητα των πρώτων υλών και στην καινοτομική εισαγωγή του ελαιόλαδου στα προϊόντα της. Παρόλα αυτά από το 2009 και μετά η creta farm ανακοίνωσε μείωση των τιμών κατά 30% (εφάπαξ και όχι υπό τη μορφή προσφορών ή προωθητικών ενεργειών) στα προϊόντα «Εν Ελλάδι». Η βασική ανταγωνίστρια εταιρεία Υφαντής χρησιμοποιώντας μια έξυπνη και εξαιρετικά διεισδυτική διαφήμιση με το περίφημο αρκουδάκι «gummy bear» το οποίο απευθύνθηκε κυρίως στις μικρές ηλικίες, κατέκτησε τη κορυφή της αγοράς. Το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό, το παριζάκι της εταιρείας όχι μόνο κέρδισε το 30% του μεριδίου της αγοράς και βρέθηκε στη πρώτη θέση αλλά επιπλέον, χρήστηκε ως το πιο δυναμικό προϊόν της αγοράς αλλαντικών.

19 Σύμφωνα με μελέτες και έρευνες που έχουν γίνει τους τελευταίους μήνες στα ψυγεία των super markets η κατάταξη του πανελλαδικού μεριδίου αγοράς έχει ως εξής: Υφαντής Α.Ε. 24% Creta Farm Α.Ε. 19% Νίκας Α.Ε. 12% Ενώ τα υπόλοιπα ποσοστά ανήκουν σε άλλες μικρότερες εταιρείες (ΒΙΚΥ, Έδεσμα, Πασιάς, προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας κτλ)

20 2.3 ΑΝΑΛΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΜΗΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗΣ: Η Creta Farm με τα προϊόντα της στοχεύει στο μεγαλύτερο μερίδιο του αγοραστικού κοινού καλύπτοντας πολλές και διαφορετικές ανάγκες. Με προϊόντα όπως τα αλλαντικά Εν ελλάδι (Νοστιμέλης) τα οποία απευθύνονται κυρίως σε μικρά παιδιά, τα προϊόντα 0-3% που απευθύνονται σε άτομα που προσέχουν τη διατροφή τους, τα gourmet τα οποία απευθύνονται σε λάτρεις των εξεζητημένων γεύσεων.το family το οποίο απευθύνεται σε όλη την οικογένεια και καλύπτει όλες τις ανάγκες της. Το φιλικό διατίθεται σε χαμηλή τιμή χωρίς να υστερεί σε ποιότητα. Τέλος, υπάρχει η σειρά combi η οποία προσφέρει μεγάλη διάρκεια ζωής στα προϊόντα λόγω της ιδιαίτερης συσκευασίας και της διπλής παστερίωσης.

21 2.4 ΑΝΑΓΚΕΣ/ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η εγχώρια αγορά αλλαντικών εμφανίζει χαμηλούς ρυθμούς αύξησης, ενώ εντονότερη ήταν η ανάπτυξη της αγοράς κρεατοσκευασμάτων. Ο βαθμός αυτάρκειας είναι υψηλός, καθώς η εισαγωγική διείσδυση είναι περιορισμένη. Ο ανταγωνισμός στην εξεταζόμενη αγορά ενισχύεται, λόγω και της διείσδυσης των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας. Η κατά κεφαλήν κατανάλωση αλλαντικών στην Ελλάδα παραμένει περιορισμένη. Σημαντικά συμπεράσματα προκύπτουν από την κλαδική μελέτη Αλλαντικά - Κρεατοσκευάσματα που εκπόνησε πρόσφατα η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της ICAP Group. Οι μεγάλες βιομηχανικές επιχειρήσεις του κλάδου διαθέτουν δίκτυα διανομής που καλύπτουν σχεδόν το σύνολο της χώρας. Αντίθετα, οι μικρού μεγέθους επιχειρήσεις προμηθεύουν κυρίως την τοπική αγορά όπου εδρεύουν ή τις αγορές των γειτονικών νομών. Ο καταναλωτής προμηθεύεται τα αλλαντικά κυρίως από το οργανωμένο τμήμα αλλαντικών των super market και αφετέρου απευθείας συσκευασμένα από τα ψυγεία (προϊόντα self service). Η ζήτηση αλλαντικών είναι μικρότερη στα σημεία αυτοεξυπηρέτησης

22 2.4 ΑΝΑΓΚΕΣ/ΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Το συνολικό μέγεθος της εγχώριας αγοράς κρεατοσκευασμάτων παρουσίασε επίσης ανοδική πορεία το χρονικό διάστημα , με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 3,11%. Την τελευταία διετία η αγορά των κρεατοσκευασμάτων παρουσιάζει έντονους ρυθμούς αύξησης. Συγκεκριμένα, το 2008 αυξήθηκε κατά 4,9% σε σχέση με το 2007 και το 2009 αυξήθηκε κατά 5,5% συγκριτικά με το Αναφορικά με τη διάρθρωση της εγχώριας αγοράς αλλαντικών και κονσερβών κρέατος, σημειώνεται ότι το μεγαλύτερο μέρος της αγοράς καλύπτεται από την κατηγορία «Πάριζα Μορταδέλα» (27% περίπου), ακολουθούν στην δεύτερη και τρίτη θέση οι κατηγορίες «Ζαμπόν (χοιρομέρι και ωμοπλάτες)» και «Αλλαντικά πουλερικών» αντίστοιχα. Το μεγαλύτερο μέρος της εγχώριας αγοράς κρεατοσκευασμάτων εξακολουθεί να καλύπτεται από παρασκευάσματα χοιρινού και μοσχαρίσιου κρέατος και κυρίως από προϊόντα όπως σουβλάκι, γύρος και μπιφτέκι.

23

24 2.5 ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Η Creta Farm είναι η πρώτη βιομηχανία αλλαντικών που αποδεικνύει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για την προστασία του περιβάλλοντος υλοποιώντας, ένα μεγάλο σχέδιο. Συγκεκριμένα πρόκειται για μια πρωτοποριακή μονάδα κομποστοποίησης οργανικών αποβλήτων η όποια λειτούργει στο εργοστάσιο της Creta Farm σε συνεργασία με το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο Χανίων, στοχεύοντας στην περιβαλλοντική προστασία και την προσφορά λιπάσματος χαμηλού κόστους στους αγρότες. Ο διευθύνων σύμβουλος της Creta Farm κος Κωνσταντίνος Δομαζάκης δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι που υψώνουμε τον πήχη της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης αναλαμβάνοντας μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε με μεγάλη προσήλωση τέτοιου είδους δράσεις επενδύοντας σε καινοτόμες δομές,ώστε να συμβάλλουμε αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος»

25 2.5.2 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Κάθε αναπτυσσόμενη εταιρεία είναι αναγκαίο να δίνει μεγάλη σημασία στο τμήμα έρευνας και ανάπτυξης, γιατί με αυτό τον τρόπο επενδύει στο μέλλον της εταιρείας. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης απαρτίζεται από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό (χημικούς, τεχνολόγους τροφίμων, υπεύθυνους marketing, μικροβιολόγους και υπεύθυνους έρευνάς αγοράς) με πείρα στον χώρο των τροφίμων. Το τμήμα έρευνας και ανάπτυξης της εταιρείας Creta Farm σε συνδυασμό με την εφαρμογή νέων τεχνολογικών εφαρμογών σχεδίασε και υλοποίησε ένα πρόγραμμα εκσυγχρονισμού των εγκαταστάσεων και του μηχανολογικού εξοπλισμού, με στόχο την μετατροπή της σε μια από τις πλέον σύγχρονες παραγωγικές εγκαταστάσεις. Η πολύχρονη πείρα της, οι άριστες τεχνικές της, οι σύγχρονες εγκαταστάσεις της και οι εξονυχιστικοί ποιοτικοί έλεγχοι που πραγματοποιεί εγγυώνται ότι η σφαγή των ζώων, ο τεμαχισμός και η συσκευασία Γίνονται σύμφωνα με τις υψηλότερες προδιαγραφές ασφάλειας και υγιεινής.

26 3. ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΜΟΣ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ 3.1 Στρατηγική προϊόντος Πρωτεύον σκοπός της Creta Farm είναι η άμεση εξυπηρέτηση και ικανοποίηση του καταναλωτικού κοινού, γι αυτό το λόγο φροντίζει την ποιότητα και τη τιμή των προϊόντων της. Η Creta Farm ακολουθεί στρατηγική διαφοροποίησης καθώς τα προϊόντα της είναι εξαιρετικά ανταγωνιστικά με τη κατοχυρωμένη εισαγωγή του κρητικού ελαιόλαδου και του μελιού στα αλλαντικά της. Με τις καινοτομίες αυτές η Creta Farm καταφέρνει να συνδυάζει τη κρητική παράδοση με τις σύγχρονες διατροφικές συνήθειες. Η πρωτοβουλία της Creta Farm να προχωρήσει στην μέγιστη δυνατή υποκατάσταση ζωικού λίπους με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στα προϊόντα της, έχει αναγνωριστεί από μεγάλες διεθνείς ιατρικές ενώσεις, όπως συνέβη στην Αμερική και την Ισπανία, όπου η εταιρεία δραστηριοποιείται. Συγκεκριμένα, η Creta Farm έχει λάβει πιστοποίηση για τα προϊόντα «Εν Ελλάδι» από το μεγαλύτερο καρδιολογικό οργανισμό του κόσμου καθώς και από το Ισπανικό Ίδρυμα Καρδιολογίας. Η απομάκρυνση του λίπους γίνεται με χειροποίητο τρόπο και το προστιθέμενο ελαιόλαδο είναι στην φυσική του μορφή και δεν έχει υποστεί καμία χημική ή θερμική επεξεργασία. Τέλος, παρέχει αλλαντικά με χαμηλά λιπαρά για όσους είναι λάτρεις της υγιεινής διατροφής.

27 3.2 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ MARKETING Τιμή: Το ζήτημα της τιμής είναι καθοριστικό για την πορεία της επιχείρησης στην αγορά καθώς πρέπει να εξασφαλισθεί η εμπιστοσύνη του καταναλωτή με αποτέλεσμα να αγοράζει συνεχώς το προϊόν. Η Creta farm χρησιμοποιεί τη στρατηγική τιμολόγησης του «κόστους-συν» (cost-plus) και έχει φροντίσει να διατηρεί την αφοσίωση του καταναλωτή-πελάτη με τις τιμολογιακές πολιτικές της. Η στρατηγική «κόστος-συν» αναλύει πως οι τιμές που κοστολογούν τα προϊόντα καλύπτουν το κόστος παραγωγής και έτσι εξασφαλίζουν ένα κέρδος στους επιχειρηματίες. Ωστόσο αυτή η στρατηγική ίσως κάνει τους καταναλωτές να αισθάνονται «αδικημένοι» γι αυτό και η Creta farm έχει φροντίσει να τους εξασφαλίσει. Πιο συγκεκριμένα, έχει ως στόχο να διατηρήσει την ποιότητα σε μία τιμή χαμηλή για όλους. Κάτι τέτοιο έχει επιτευχθεί με τη δημιουργία της σειράς «Φιλικό» που συνδυάζει άριστη ποιότητα σε χαμηλή τιμή στα αλλαντικά για όσους δε θέλουν να ξοδέψουν πολλά για να αποκτήσουν τα καλύτερα. Διαφήμιση: Μια άλλη στρατηγική marketing που χρησιμοποιεί η εταιρεία είναι η προώθηση των προϊόντων μέσω διαφημίσεων στη τηλεόραση, το ραδιόφωνο και το internet. Το κεντρικό μήνυμα που θέλει να μεταφέρει στον καταναλωτή η διαφήμιση της Creta Farm για τα αλλαντικά «Εν Ελλάδι» είναι ότι τα συγκεκριμένα αλλαντικά είναι κατάλληλα για κατανάλωση από όλους τους καταναλωτές, καθώς δεν περιέχουν ζωικά λίπη.

28 Στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης: Η στρατηγική διεθνούς ανάπτυξης της Creta Farm περιλαμβάνει τη συνεργασία με ισχυρούς τοπικούς πελάτες σε κάθε μια από τις διεθνείς αγορές με σκοπό την παραγωγή των προϊόντων που ζητάει η κάθε αγορά. Η εταιρεία από την ημέρα της ίδρυσης της έχει κάνει ένα μεγάλο άνοιγμα σε 38 χώρες του εξωτερικού ( Αμερική, Ευρώπη, Ασία, Άπω Ανατολή) με την πιο πρόσφατη την εισαγωγή των προϊόντων της στα ράφια των ισπανικών καταστημάτων. Η εταιρεία συνεχίζει να διαπρέπει στην διεθνή αγορά προτάσσοντας ως βασικό ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα τόσο την ποιότητα όσο και τις γευστικές της ευρεσιτεχνίες.

29 3.3 ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗΣ Οι εγκαταστάσεις αποθήκευσης και διακίνησης προϊόντων και εμπορευμάτων της Creta Farm περιλαμβάνουν έξι αυτόνομα κέντρα διακίνησης σε Ρέθυμνο και Ηράκλειο Κρήτης, Αθήνα, Πάτρα, Θεσσαλονίκη και Λάρισα, άρτια εξοπλισμένα με ειδικούς χώρους αποθήκευσης, ψυκτικούς θαλάμους και εξειδικευμένα δίκτυα διανομής. Οι χώροι των υποκαταστημάτων χαρακτηρίζονται από τη σωστή οργάνωση και τη παρουσία του απαραίτητου μηχανολογικού εξοπλισμού, ώστε να εξασφαλίζεται τόσο η άριστη λειτουργία των κέντρων διανομής ως προς τη παραλαβή και παράδοση, όσο και η ασφαλής συντήρηση των προϊόντων σε ειδικά διαμορφωμένους, ψυκτικούς θαλάμους. Παράλληλα οι χώροι αποθήκευσης και των έξι κέντρων διανομής λειτουργούν με πλήρη μηχανογραφική υποστήριξη. Η παράδοση των προϊόντων και εμπορευμάτων της εταιρείας γίνεται κατά το μεγαλύτερο μέρος, με ιδιόκτητα φορτηγά αυτοκίνητα ψυγεία προς όλα τα σημεία πώλησης στην Ελλάδα εκτός των νησιών Ιονίου και Αιγαίου που η μεταφορά τους γίνεται με μεταφορικά μέσα τρίτων. Αναλυτικότερα η εταιρεία διαθέτει: -80 οχήματα διανομής -8 επικαθήμενα οχήματα ωφέλιμου φορτίου 180 τόνων -Δυνατότητα διανομής ψύξης και κατάψυξης ταυτόχρονα μέσω διαχωριστικού -Εξυπηρέτηση ημερησίως πάνω από 1600 σημεία πώλησης

30 Η εταιρία διαθέτει ένα εκτεταμένο δίκτυο εμπορικών αντιπροσώπωνχονδρεμπόρων το οποίο καλύπτει τα γεωγραφικά σημεία που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν μέσω υποκαταστημάτων λόγω μεγάλης απόστασης από αυτά. Ειδικότερα το δίκτυο εμπορικών αντιπροσώπων της εταιρείας είναι δομημένο ώστε να παρέχει πλήρη γεωγραφική κάλυψη, κάλυψη όλων των υπαρχόντων καναλιών διάθεσης των προϊόντων, διασπορά πωλήσεων και άρα χαμηλότερο ποσοστό κινδύνου για την εταιρεία. Το πελατολόγιο της εταιρείας περιλαμβάνει ορισμένα από τα μεγαλύτερα ονόματα αλυσίδων-ομίλων super markets, ξενοδοχειακών, ναυτιλιακών επιχειρήσεων. Τέλος, διανέμει τα προϊόντα της σε μικρότερες επιχειρήσεις όπως εστιατόρια, ψητοπωλεία, πιτσαρίες, αναψυκτήρια και fast food.

31 3.4 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤ. ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔ ΡΟΣ ΚΩΝΣΤΑ/ΝΟΣ ΣΤ. ΔΟΜΑΖΑΚΗΣ ΕΛΕΝΗ συζ. ΣΤ. ΔΟΜΑΖΑΚΗ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Μ. ΒΟΥΜΒΟΥΡΑΚ ΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΚΟΤΖΑΜΠΑΣΑ ΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΕΤΩΡΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑ/ΝΟΣ ΓΕΝΗΓΙΩΡΓΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ,ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ

32 4. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΝΟ 4.1 ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ Α.Β.Ε.Ε. ΤΑ ΠΟΣΑ ΣΕ EURO EURO ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟ 31/12/ /12/2009 ΚΑΘΑΡΑ ΠΑΓΙΑ ΓΗΠΕΔΑ - ΟΙΚΟΠΕΔΑ ΚΤΙΡΙΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΣΩΜΑΤΕΣ ΑΚΙΝΗΤΟΠ.-ΔΑΠ.ΠΟΛ.ΑΠΟΣ ΜΕΙΟΝ ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ 0 0 ΑΠΟΣΒ. ΚΤΙΡΙΩΝ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ 0 0 ΑΠΟΣΒΕΣΕΙΣ ΜΗΧΑΝ. ΕΞΟΠΛ. 0 0 ΑΠΟΣΒ.ΔΑΠΑΝ.ΠΟΛ.ΑΠΟΣΒ.-ΑΣΩΜ.ΑΚΙ 0 0 ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ ΕΤΟΙΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ-ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ ΥΛΕΣ & ΥΛΙΚΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΠΑΙΤ. ΠΕΛΑΤΩΝ-ΓΡΑΜΜ.ΕΙΣΠΡΑΚΤΕΑ ΧΡΕΩΓΡΑΦΑ ΛΟΙΠΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΑΜΕΙΟ - ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΣΥΝΟΛΟ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΠΑΘΗΤΙΚΟ ΙΔΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟ-ΕΤΑΙΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΑ ΑΔΙΑΝ. ΚΕΡΔΗ-ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΕΣ ΖΗΜΙ ΜΕΣΟ.& ΜΑΚΡΟ. ΥΠΟΧ.& ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΜΕΣΟΜΑΚΡ. ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ ΒΡΑΧΥΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΣΕ ΤΡΑΠ.-ΔΟΣΕΙΣ Μ.ΔΑΝΕΙ ΓΡΑΜ. ΠΛΗΡΩΤΕΑ-ΠΡΟΜ/ΤΕΣ-ΠΙΣΤΩΤΕ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ ΜΕΤΟΧΩΝ-ΕΤΑΙΡΩΝ 0 0 ΛΟΙΠΕΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΣΥΝΟΛΟ ΠΑΘΗΤΙΚΟΥ

33 4.2 ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΕΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΧΡΗΣΕΩΣ 31/12/ /12/2009 ΚΥΚΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ (ΠΩΛΗΣΕΙΣ) /01/ /01/2009 ΜΕΙΟΝ ΚΟΣΤΟΣ ΠΩΛΗΘΕΝΤΩΝ ΜΙΚΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΛΟΙΠΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ ΕΞΟΔΑ ΑΠΟΣΒ. ΕΚΤΟΣ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΩΛΗΘΕΝΤΩΝ 0 0 ΣΥΝΟΛΟ ΑΠΟΣΒΕΣΕΩΝ ΑΠΟΣΒ. ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΠΩΛΗΘΕΝΤ ΚΕΡΔΟΣ ΠΡΟ ΦΟΡΟΥ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΦΟΡΟΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ

34 4.3 ΑΝΑΛΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΟΡΡΟΩΝ 1. ΔΕΙΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ: Σύνολο κυκλοφορούντος ενεργητικού/ Σύνολο βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεων / =0,14171 φορές, Όσο πιο προβλέψιμες είναι οι εισροές χρημάτων μιας επιχείρησης τόσο είναι γενικότερα αποδεκτός ένας πιο χαμηλός δείκτης. Άρα, με βάση τον δείκτη γενικής ρευστότητας της Creta Farm βλέπουμε ότι η επιχείρηση έχει τέτοιο οικονομικό απόθεμα ώστε να μπορεί να ξεχρεώνει τις υποχρεώσεις της άμεσα. 2. ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ: Κύκλος εργασιών / Γενικό σύνολο ενεργητικού / =0,5569 φορές, Όσο υψηλότερος είναι ο δείκτης αυτός τόσο πιο αποτελεσματικά έχουν χρησιμοποιηθεί τα περιουσιακά της στοιχεία. 3. ΔΕΙΚΤΗΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ: Κύκλος εργασιών / Απαιτήσεις / =2,05 ημέρες, Καταδεικνύει αν οι απαιτήσεις μιας επιχείρησης είναι πολύ μεγάλες σε σύγκριση με τις πωλήσεις της. Η Creta Farm (πωλήσεις> απαιτήσεις) δεσμεύει τις απαιτήσεις της σε μικρό χρονικό διάστημα μειώνοντας έτσι την πιθανότητα ζημιών. 4. ΔΕΙΚΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΜΟΧΛΕΥΣΕΩΣ: Γενικό σύνολο ενεργητικού / Σύνολο ιδίων κεφαλαίων / =2,811 φορές, Με βάση αυτό τον δείκτη παρατηρούμε την επίδραση που ασκεί η χρησιμοποίηση των δανειακών κεφαλαίων στην αποδοτικότητα των ιδίων κεφαλαίων της εταιρείας. Επειδή το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερο της μονάδας η επίδραση από την χρήση ξένων κεφαλαίων στα κέρδη της επιχείρησης είναι θετική και επωφελής.

35 5. ΕΠΙΛΟΓΟΣ Με βάση το παραπάνω επιχειρηματικό σχέδιο, μπορούμε να συμπεράνουμε τα εξής: Η Creta Farm είναι μια εταιρεία που δίνει βάση στη ποιότητα, τη ποικιλία και τη προώθηση της υγιεινής μεσογειακής διατροφής μέσω των προϊόντων της. Είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση η οποία πρωτοπόρησε με τη χρήση του λαδιού και του μελιού στα προϊόντα της. Τέλος, έχει ανοίξει τους ορίζοντες της σε πολλές χώρες του κόσμου προβάλλοντας την ελληνική κρητική παράδοση και κουλτούρα.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 630 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 630 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014/2013 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 5 Μαρτίου 2015 ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 630 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014/2013 Αναφορικά με τις επιδόσεις των ελληνικών επιχειρήσεων για το

Διαβάστε περισσότερα

07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001 Τμήμα Αναλύσεων & Μελετών Αναλυτής: Σταύρος Χριστοδούλου Τηλ: , fax:

07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001 Τμήμα Αναλύσεων & Μελετών Αναλυτής: Σταύρος Χριστοδούλου Τηλ: , fax: 07 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2001 Τμήμα Αναλύσεων & Μελετών Αναλυτής: Σταύρος Χριστοδούλου E-mail:stav@genesisaxe.gr Τηλ:01-3363500, fax:01-5229054 Κλάδος: Τροφίμων & Ποτών Σύμβολο ΟΑΣΙΣ: ΚΡΕΤΑ Τιμή Γενικού Δείκτη:

Διαβάστε περισσότερα

Τα επιµέρους τµήµατα ενός επενδυτικού σχεδίου

Τα επιµέρους τµήµατα ενός επενδυτικού σχεδίου ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙI Διδάσκων: Δρ. Κ. Αραβώσης Τα επιµέρους τµήµατα ενός επενδυτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΝΟΜΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ : ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ Α.Μ. : 8622 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ : ΦΑΓΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. Δ/ΝΣΗ : ΕΡΜΟΥ 35 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Ε-ΜΑIL

ΟΝΟΜΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ : ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ Α.Μ. : 8622 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ : ΦΑΓΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. Δ/ΝΣΗ : ΕΡΜΟΥ 35 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Ε-ΜΑIL ΟΝΟΜΑ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑΣ : ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΟΛΓΑ Α.Μ. : 8622 ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑΣ : ΦΑΓΕ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. Δ/ΝΣΗ : ΕΡΜΟΥ 35 ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ Ε-ΜΑIL : olina 4@hotmail.com WEBSITE ADDRESS : http://www.fage.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΝΙΚΑΣ, CRETA FARM ΚΑΙ VIVARTIA ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2007, 2008 ΚΑΙ 2009

ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΝΙΚΑΣ, CRETA FARM ΚΑΙ VIVARTIA ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2007, 2008 ΚΑΙ 2009 ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΝΙΚΑΣ, CRETA FARM ΚΑΙ VIVARTIA ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ 2007, 2008 ΚΑΙ 2009 ΝΑΝΟΥ ΣΤΥΛΙΑΝΗ Α.Μ. 7084 ΠΕΙΡΑΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2018/2017

ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2018/2017 Αθήνα, 1 Ιουλίου 2019 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ/Προς άμεση δημοσίευση ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 1.239 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2018/2017 Αύξηση πωλήσεων και διεύρυνση της κερδοφορίας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN. Εισαγωγή

ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN. Εισαγωγή ΒΑΣΙΚΟΙ ΤΟΜΕΙΣ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN Εισαγωγή Η κατάρτιση ενός Επιχειρηματικού Σχεδίου αποτελεί ένα εργαλείο στο οποίο καταγράφεται ουσιαστικά το «Πλάνο Δράσης» της επιχείρησης, τα βήματα που θα

Διαβάστε περισσότερα

Χειμώνας 2012-2013 ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* * Οι τιμές ισχύουν μόνο για το πρατήριο του εργοστασίου

Χειμώνας 2012-2013 ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* * Οι τιμές ισχύουν μόνο για το πρατήριο του εργοστασίου Χειμώνας 2012-2013 ΓΙΟΡΤΙΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ* * Οι τιμές ισχύουν μόνο για το πρατήριο του εργοστασίου H Eταιρία Η ιστορία της εταιρείας ΑΫΦΑ- ΝΤΗΣ, ξεκινάει το 1978 από ένα ορεινό χωριό της Αιτωλοακαρνανίας,

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός & νόστιμος Με κρέας Εν Ελλάδι από τις φάρμες της Creta Farms

Ελληνικός & νόστιμος Με κρέας Εν Ελλάδι από τις φάρμες της Creta Farms Ελληνικός & νόστιμος Με κρέας Εν Ελλάδι από τις φάρμες της Creta Farms 03 επιτέλους γύρος εν ελλάδι! Οι Έλληνες καταναλωτές λατρεύουν την ψησταριά. Τους λείπει όμως το γευστικό, το ποιοτικό κρέας, με όνομα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ>>

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΜΠΟΡΙΑ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΡΟΦΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΑΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ>> ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN)

ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ (BUSINESS PLAN) Το παρακάτω κείμενο προέρχεται από το βιβλίο του Καθηγητή Θάνου Κριεμάδη με τίτλο: Επιχειρηματικότητα και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών, το οποίο εκδόθηκε το 2011 από την Νομική Βιβλιοθήκη.

Διαβάστε περισσότερα

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας

U T C C R E A T I V E L A B. Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας U T C C R E A T I V E L A B Σύμβουλοι Καινοτομικής Επιχειρηματικότητας Ποιοι είμαστε Σχετικά με εμάς Η UTC Creative Lab είναι εταιρεία παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών στους τομείς της καινοτομίας, της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔ M.Μ. : ΤΕΜΑΧΙΟ Τιμή 28,91. Μ.Μ. : ΤΕΜΑΧΙΟ Τιμή 3,04. Μπέικον Πλάκα 110gr Μ.Μ. : ΚΙΛΟ Τιμή 12,13. Μπέικον Ρολό. Μ.Μ.

ΚΩΔ M.Μ. : ΤΕΜΑΧΙΟ Τιμή 28,91. Μ.Μ. : ΤΕΜΑΧΙΟ Τιμή 3,04. Μπέικον Πλάκα 110gr Μ.Μ. : ΚΙΛΟ Τιμή 12,13. Μπέικον Ρολό. Μ.Μ. ΚΩΔ. 120715 Μορταδέλλα Ιταλίας ΚΩΔ. 120207 Μορταδέλλα ΚΩΔ. 120410 ΚΩΔ. 180408 Πάριζα Βραστή 3.5kg Πάριζα Φόρμα 3.5kg Μ.Μ. ΤΕΜΑΧΙΟ Τιμή 24,78 M.Μ. : ΤΕΜΑΧΙΟ Τιμή 28,91 Τιμή 27,55 Μ.Μ. : TEMAXIO ΚΩΔ. 111204

Διαβάστε περισσότερα

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com

Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off. Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Η επιχειρηματική ιδέα και η εταιρία spin off Βασίλης Μουστάκης Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης vmoustakis@gmail.com Έρευνα αγοράς (Ι) Ανάγκη στην αγορά (κάτι που η αγορά θέλει αλλά δεν το έχει) Σύλληψη και

Διαβάστε περισσότερα

Κλάδος Τροφίμων Ανάλυση των Οικονομικών Καταστάσεων των Εταιρειών Τροφίμων Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) την τελευταία πενταετία

Κλάδος Τροφίμων Ανάλυση των Οικονομικών Καταστάσεων των Εταιρειών Τροφίμων Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) την τελευταία πενταετία Α.Τ.Ε.Ι ΠΕΙΡΑΙΑ Σχολή Διοίκησης & Οικονομίας Τμήμα Λογιστικής Κλάδος Τροφίμων Ανάλυση των Οικονομικών Καταστάσεων των Εταιρειών Τροφίμων Εισηγμένων στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών (ΧΑΑ) την τελευταία πενταετία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 22.573 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ 22.573 ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σε συνθήκες συνεχιζόμενης ύφεσης, καταγράφηκαν από την ICAP Group οι τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη και αποτελέσματα των ελληνικών επιχειρήσεων,

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι Μέτοχοι,

Κυρίες και Κύριοι Μέτοχοι, ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΆΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα 2 ο : Επιχειρηματικό Σχέδιο

Μάθημα 2 ο : Επιχειρηματικό Σχέδιο Επιχειρηματικότητα & Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις Παροχής Υπηρεσιών Μάθημα 2 ο : Επιχειρηματικό Σχέδιο 1 Ορισμοί και Αναγκαιότητα του Επιχειρηματικού Σχεδίου Το Επιχειρηματικό Σχέδιο είναι ένα γραπτό κείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 14.223 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014/2013

Δελτίο Τύπου ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 14.223 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014/2013 Δευτέρα, 14 Σεπτεμβρίου 2015 Δελτίο Τύπου ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 14.223 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014/2013 Το έτος 2014 ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 4.462 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - 2012/2011

ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 4.462 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - 2012/2011 ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 4.462 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ - 2012/2011 Η ελληνική οικονομία εξακολούθησε να λειτουργεί υπό καθεστώς βαθειάς ύφεσης και το 2012, η έκταση της οποίας ξεπέρασε τις πλέον απαισιόδοξες

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018

Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές. Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018 Σύγχρονες τάσεις στην προώθηση γαλακτοκομικών προϊόντων στις διεθνείς αγορές Ανδρέας Χαρδαλούπας marketing manager Ελασσόνα 2018 Δεν υπάρχει τύχη απλά καλό marketing Το marketing είναι δυστυχώς από τους

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικός & νόστιμος Με κρέας Εν Ελλάδι από τις φάρμες της Creta Farms

Ελληνικός & νόστιμος Με κρέας Εν Ελλάδι από τις φάρμες της Creta Farms Ελληνικός & νόστιμος Με κρέας Εν Ελλάδι από τις φάρμες της Creta Farms 03 επιτέλους γύρος εν ελλάδι! Οι Έλληνες καταναλωτές λατρεύουν την ψησταριά. Τους λείπει όμως το γευστικό, το ποιοτικό κρέας, με όνομα

Διαβάστε περισσότερα

Τί δείχνουν οι πρώτοι ισολογισμοί με στοιχεία του 2013. Πτώση σε όλους τους τομείς της Οικονομίας με εξαίρεση το Εμπόριο

Τί δείχνουν οι πρώτοι ισολογισμοί με στοιχεία του 2013. Πτώση σε όλους τους τομείς της Οικονομίας με εξαίρεση το Εμπόριο Αθήνα, 28 Απριλίου 2014 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τί δείχνουν οι πρώτοι ισολογισμοί με στοιχεία του 2013 Πτώση σε όλους τους τομείς της Οικονομίας με εξαίρεση το Εμπόριο Η ελληνική οικονομία εξακολούθησε να λειτουργεί

Διαβάστε περισσότερα

Ασφαλή τρόφιμα Τρόφιμα με αξία Ποιότητα Ζωής

Ασφαλή τρόφιμα Τρόφιμα με αξία Ποιότητα Ζωής Ασφαλή τρόφιμα Τρόφιμα με αξία Ποιότητα Ζωής Εργασία στην Επιχειρηματικότητα 2 Υπεύθυνοι: Γκωλέτσης Γεώργιος Παναγιώτου Δημήτρης Αντωνιάδου Αλίκη Καραμάνη Γεωργία Αλέξη Αναστασία Πλεονεκτήματα Διασφάλιση

Διαβάστε περισσότερα

Η Ελληνικός γύρος έχοντας μακρόχρονη σχέση με το χώρο του ελληνικού ψητοπωλείου αποτελεί συνώνυμο της αξιοπιστίας, ασφάλειας και υψηλής ποιότητας.

Η Ελληνικός γύρος έχοντας μακρόχρονη σχέση με το χώρο του ελληνικού ψητοπωλείου αποτελεί συνώνυμο της αξιοπιστίας, ασφάλειας και υψηλής ποιότητας. Η Ελληνικός γύρος έχοντας μακρόχρονη σχέση με το χώρο του ελληνικού ψητοπωλείου αποτελεί συνώνυμο της αξιοπιστίας, ασφάλειας και υψηλής ποιότητας. Μέσα από σταθερές συνεργασίες με τους κορυφαίους προμηθευτές

Διαβάστε περισσότερα

Η αγορά των βιολογικών προϊόντων Δρ Πολυμάχη Συμεωνίδου. «Βιολογικά Προϊόντα: Προοπτικές και τάσεις του κλάδου» Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, ΕΒΕΑ

Η αγορά των βιολογικών προϊόντων Δρ Πολυμάχη Συμεωνίδου. «Βιολογικά Προϊόντα: Προοπτικές και τάσεις του κλάδου» Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2010, ΕΒΕΑ Η αγορά των βιολογικών προϊόντων Δρ Πολυμάχη Συμεωνίδου Η ενίσχυση του κλάδου των βιολογικών Στην Ελλάδα το βιολογικό επιδοτήθηκε αλλά ελάχιστες αποτελεσματικές επενδύσεις στόχος τα στρέμματα και όχι το

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ Specisoft www.specisoft.gr ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft: Business Game, Manager s Tools, Case Studies, Consulting, Ρητά Διοίκησης, Αρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη στην ΙΩΑΝΝΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ. Ποιος κατά τη γνώμη σας ήταν ο λόγος που ξεχωρίσατε και βραβευτήκατε από το ΕΒΕΑ ως ο καλύτερος νέος επιχειρηματίας;

Συνέντευξη στην ΙΩΑΝΝΑ ΤΑΞΙΑΡΧΟΥ. Ποιος κατά τη γνώμη σας ήταν ο λόγος που ξεχωρίσατε και βραβευτήκατε από το ΕΒΕΑ ως ο καλύτερος νέος επιχειρηματίας; Π. ΓΕΩΡΓΟΛΙΟΣ «Το βραβείο του ΕΒΕΑ είναι μεγάλη ευθύνη» (14/7 1:22 μμ) Βραβεύτηκε από το ΕΒΕΑ ως ο καλύτερος νέος επιχειρηματίας. Ο κ. Παναγιώτης Πέτρος Γεωργολιός, διευθύνων σύμβουλος της IMC, εταιρείας

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία. Η στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των σούπερ μάρκετ

Πτυχιακή Εργασία. Η στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των σούπερ μάρκετ Πτυχιακή Εργασία Η στάση των Ελλήνων καταναλωτών έναντι των προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας και των σούπερ μάρκετ Σπουδαστής: Καραλάγας Γεώργιος Εισηγητής: Ντάνος Αναστάσιος Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Τ.Ε.Ι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2017

ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2017 ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 10.319 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2017 Σημαντική βελτίωση των οικονομικών αποτελεσμάτων του εταιρικού τομέα σημειώθηκε το 2017 Αύξηση πωλήσεων και διεύρυνση

Διαβάστε περισσότερα

Tetris Built Environment. Consultants Construction Renewable energy Tourism Investment Finance

Tetris Built Environment. Consultants Construction Renewable energy Tourism Investment Finance Tetris Built Environment Consultants Construction Renewable energy Tourism Investment Finance Προφίλ Η TETRIS Built Environment είναι εταιρεία παροχής Συμβουλευτικών υπηρεσιών Τεχνική εταιρεία, και δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων

Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Ανταγωνιστικότητα, Δίκτυα Διανομής και Εμπορία Βιολογικής Αιγοπροβατοτροφίας Δρ. Ηλίας Βλάχος Λέκτορας Διοίκηση Επιχειρήσεων Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Αγρίνιο, 17-18 Ιανουαρίου 2004 1 Ερευνητικές Ερωτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΝΟΣ BUSINESS PLAN Η παρουσίαση που ακολουθεί περιέχει οδηγίες για την δημιουργία ενός καθιερωμένου business plan (BP). Η κάθε επιχείρηση μπορεί να προσθέσει ή να αφαιρέσει από

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 1.043 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014/2013

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 1.043 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014/2013 Αθήνα, 4 Μαΐου 2015 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΛΙΞΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΓΕΘΩΝ 1.043 ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΗΔΗ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΑΝ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΧΡΗΣΗΣ 2014/2013 Το έτος 2014 ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για την ελληνική οικονομία,

Διαβάστε περισσότερα

Συγκριτική Αναφορά Αγορών Ελαιολάδου. Γενικά

Συγκριτική Αναφορά Αγορών Ελαιολάδου. Γενικά Γενικά Η Ισπανία είναι ο μεγαλύτερος ελαιοπαραγωγός τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο όπου κατάφερε να διπλασιάσει την παραγωγή της μετά το 1990, ενώ ακολουθώντας σχεδιασμένη πολιτική παραγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΑ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014 2020 Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥ ΠΑΑ 2014 2020 ΜΑΡΙΑ ΤΣΑΡΑ, ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΜΟΝΑΔΑΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΙΔΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ BUSINESS PLAN Business Plan (Γραπτή Τελική Εταιρική Αναφορά) Το business plan (γραπτή αναφορά) είναι η ολοκληρωμένη και αναλυτική αποτύπωση της επιχειρηματικής σας ιδέας με τρόπο που να

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον

Δελτίο Τύπου. Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Αθήνα, 30 Οκτωβρίου 2018 Δελτίο Τύπου Μύλοι Λούλη: 4 η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας Φροντίζουμε για το Μέλλον Η εταιρεία Μύλοι Λούλη, με βαθιά ιστορία και παράδοση 7 γενιών, για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Κύριοι Μέτοχοι, 1. Γενικά Πληροφοριακά Στοιχεία :

Κύριοι Μέτοχοι, 1. Γενικά Πληροφοριακά Στοιχεία : ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ «ΒΙΟΤΡΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΚΕΥΑΣΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Β.Ε.Ε.»ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στρατηγικό Μάρκετινγκ

Στρατηγικό Μάρκετινγκ Στρατηγικό Μάρκετινγκ Ενότητα 7: Πρόγραμμα Μάρκετινγκ Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.) Σκοποί 7 ης

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS European Program ICT course for small local producers. Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για την παραγωγή αλλαντικών

ERASMUS European Program ICT course for small local producers. Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για την παραγωγή αλλαντικών ERASMUS + 2016-2017 European Program ICT course for small local producers 1-2 Φεβρουαρίου 2018 Ημερίδα με στόχο την ενημέρωση για την παραγωγή αλλαντικών Μόνιμος στόχος του ΠΑΣΚΚΕΔΙ είναι να βοηθά όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε.» ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2007 ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε.» ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2007 ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΜΥΛΟΙ ΚΕΠΕΝΟΥ Α.Β.Ε.Ε.» ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 2007 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1.1.2007-31.12.2007 Κύριοι Μέτοχοι, Υποβάλλουμε σύμφωνα με το νόμο και

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές αρχές διοίκησης. μιας μικρής επιχείρησης

Γενικές αρχές διοίκησης. μιας μικρής επιχείρησης Γενικές αρχές διοίκησης μιας μικρής επιχείρησης Η επιχείρηση αποτελεί μια παραγωγική - οικονομική μονάδα, με την έννοια ότι συνδυάζει και αξιοποιεί τους συντελεστές παραγωγής (εργασία, κεφάλαιο, γνώση,

Διαβάστε περισσότερα

35 ΧΡΟΝΙΑ. Επιτυχημένες & Αξιόπιστες Συνεργασίες

35 ΧΡΟΝΙΑ. Επιτυχημένες & Αξιόπιστες Συνεργασίες 35 ΧΡΟΝΙΑ Επιτυχημένες & Αξιόπιστες Συνεργασίες Έχοντας μια μακρά πορεία στο χώρο, εξυπηρετούμε τους πελάτες μας επαγγελματίες και ιδιώτες παρέχοντας μια ολοκληρωμένη γκάμα ηλεκτρολογικού υλικού & φωτισμού.

Διαβάστε περισσότερα

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό.

9. Κάθε στρατηγική επιχειρηματική μονάδα αποφασίζει για την εταιρική στρατηγική που θα εφαρμόσει. α. Λάθος. β. Σωστό. 1. Με ποιους τρόπους επωφελούνται οι καταναλωτές από τις οικονομίες κλίμακας; (πολλαπλής επιλογής / δύο σωστές απαντήσεις) α. Αυξάνονται τα κέρδη των επιχειρήσεων. β. Οι τιμές, αρκετές φορές, μειώνονται.

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ

Δελτίο Τύπου ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ Δελτίο Τύπου Αθήνα, 11 Μαῒου 2017 ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΑ ΠΟΤΑ Ηγετικές Επιχειρήσεις Επωνυμία επιχείρησης Κύκλος εργασιών Κέρδη EBITDA Προσωπικό 2015 2015 DIAGEO HELLAS A.E 88.228.971 3.950.399 150 ΑΜΒΥΞ Α.Ε 43.328.813

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ

ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Specisoft www.specisoft.gr ΑΡΘΡΟ: ΕΡΜΗΝΕΙΑ - ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΕΙΚΤΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΑΚΗΣ ΔΟΜΗΣ & ΒΙΩΣΙΜΟΤΗΤΑΣ Επισκεφθείτε το Management Portal της Specisoft: Business Game, Manager s Tools, Case Studies, Consulting,

Διαβάστε περισσότερα

Business Plan. Ένα επιχειρηµατικό πρόγραµµα περιλαµβάνει απαραίτητα τις ακόλουθες ενότητες:

Business Plan. Ένα επιχειρηµατικό πρόγραµµα περιλαµβάνει απαραίτητα τις ακόλουθες ενότητες: Business Plan Το επιχειρηµατικό πλάνο αποτελεί το πρώτο και µερικές φορές το µοναδικό έγγαφο κείµενο που παρουσιάζει ολοκληρωµένα την επενδυτική πρόταση, γι' αυτό πρέπει να είναι ρεαλιστικό και εφικτό,

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα σπουδαστή : A.M ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 7629 ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΣΚΟΥ 7672. Επιβλέπουσα καθηγήτρια : ΝΙΚΗ ΚΑΒΒΟΥΡΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Καθηγήτρια εφαρμογών

Όνομα σπουδαστή : A.M ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 7629 ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΣΚΟΥ 7672. Επιβλέπουσα καθηγήτρια : ΝΙΚΗ ΚΑΒΒΟΥΡΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Καθηγήτρια εφαρμογών Όνομα σπουδαστή : A.M ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ 7629 ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΕΣΚΟΥ 7672 Επιβλέπουσα καθηγήτρια : ΝΙΚΗ ΚΑΒΒΟΥΡΑ-ΑΛΕΞΑΝΔΡΗ Καθηγήτρια εφαρμογών ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΓΩΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΕΒΓΑ ΑΒΕΕ ΣΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΑΒΕΕ

ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΑΒΕΕ ΚΛΑΔΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΡΤΟΠΟΙΙΑΣ - ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΙΟΝ ΑΒΕΕ Ονοματεπώνυμο: Τολιόπουλος Κωνσταντίνος Σειρά: 11 Επιβλέπων Καθηγητής: Κριτσωτάκις Γεώργιος Δεκέμβριος 2014 ΣΤΟΧΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΕΙ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: ΑΡΙΣΤΕΑ ΓΚΑΓΚΑ, Ι ΑΚΤΩΡ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018 ΛΕΥΚΑΔΑ Ενότητα 1: ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΙΑΦΗΜΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π Α Σ Τ Ο Υ Ρ Μ Α Σ Ζ Α Μ Π Ο Ν Ω Μ Ο Π Λ Α Τ Ε Σ

Π Α Σ Τ Ο Υ Ρ Μ Α Σ Ζ Α Μ Π Ο Ν Ω Μ Ο Π Λ Α Τ Ε Σ Σ Ο Υ Τ Ζ Ο Υ Κ Ι 0004 ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΑΕΡΟΣ ΜΠΑΣΤΟΥΝΙ ΣΥΣΚ. 400 ΓΡΜ. 0002 ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΑΕΡΟΣ ΠΑΝΤΕΡΗ ΠΕΤΑΛΟ ΣΥΣΚ. 400 ΓΡΜ. 0181 ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΑΕΡΟΣ ΠΑΝΤΕΡΗ ΠΕΤΑΛΟ ΣΥΣΚ. 2Kg 0317 ΣΟΥΤΖΟΥΚΙ ΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ ΠΛΕΚΤΟ ΣΥΣK. 2Κg

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Βλάχβεη Ασπασία, Αναπ. Καθ. Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου. marketing. Κυριότερες έννοιες

Δρ. Βλάχβεη Ασπασία, Αναπ. Καθ. Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου. marketing. Κυριότερες έννοιες Δρ. Βλάχβεη Ασπασία, Αναπ. Καθ. Τμήματος Διεθνούς Εμπορίου marketing Κυριότερες έννοιες Η φιλοσοφία του μάρκετινγκ Μάρκετινγκ με επίκεντρο την παραγωγή:στόχος να αυξηθεί η παραγωγή ώστε να μειωθεί το κόστος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΤΟΥΣ 2014

ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΤΟΥΣ 2014 ΕΤΗΣΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΞΕΛΙΞΗΣ ΕΤΟΥΣ 2014 ΜΑΪΟΣ 2015 Για τους σκοπούς του άρθρου 38, παρ.4 των Κανόνων Λειτουργίας της Εναλλακτικής Αγοράς ΕΝ.Α Δομή Παρουσίασης Η Εταιρεία Ο Όμιλος Ιστορική

Διαβάστε περισσότερα

Η οικογένεια Καραγεωργίου δημιουργεί την πρώτη εταιρεία που συσκεύασε τα όσπρια και το ρύζι, αλλάζοντας την συγκεκριμένη αγορά και τον τρόπο της

Η οικογένεια Καραγεωργίου δημιουργεί την πρώτη εταιρεία που συσκεύασε τα όσπρια και το ρύζι, αλλάζοντας την συγκεκριμένη αγορά και τον τρόπο της 1968 Η οικογένεια Καραγεωργίου δημιουργεί την πρώτη εταιρεία που συσκεύασε τα όσπρια και το ρύζι, αλλάζοντας την συγκεκριμένη αγορά και τον τρόπο της παραδοσιακής πώλησης από τον πάγκο του μπακάλη στο

Διαβάστε περισσότερα

MARKETING. Δρ. Γ.Μαλινδρέτος

MARKETING. Δρ. Γ.Μαλινδρέτος Το μικροπεριβάλλον της επιχείρησης Ενώ το μακροπεριβάλλον απαρτίζεται από ευρύτερες δυνάμεις περιφερειακά της εταιρείας (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές και τεχνολογικές), το μικροπεριβάλλον αποτελείται

Διαβάστε περισσότερα

αφιέρωμαcargo Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βατσάκης

αφιέρωμαcargo Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βατσάκης Φωτογραφίες: Ιωσήφ Βατσάκης Β Μέρος Χανιά: Μεταφορικές Εταιρείες Το λιμάνι της Σούδας είναι το επίνειο της πόλης των Χανίων, μόλις οκτώ χιλιόμετρα ανατολικά της. Χάρη στη γεωγραφική του θέση και τον προσανατολισμό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Θετικά τα αποτελέσματα των Ισολογισμών που έκλεισαν »

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. «Θετικά τα αποτελέσματα των Ισολογισμών που έκλεισαν » Αθήνα, 17 Φεβρουαρίου 2016 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ «Θετικά τα αποτελέσματα των Ισολογισμών που έκλεισαν 30.6.2015» Αναμφισβήτητα οι εξελίξεις στην Ελλάδα το 2015 ήταν καταιγιστικές, ιδιαίτερα στο οικονομικό επίπεδο

Διαβάστε περισσότερα

Σεμινάριο Startup Basics. Workshop 30 Μαρτίου 2016 μέρος 2ο. Από το Βusiness Model Canvas στο Business Plan

Σεμινάριο Startup Basics. Workshop 30 Μαρτίου 2016 μέρος 2ο. Από το Βusiness Model Canvas στο Business Plan Σεμινάριο Startup Basics Workshop 30 Μαρτίου 2016 μέρος 2ο Από το Βusiness Model Canvas στο Business Plan Τι παρουσιάσαμε μέχρι τώρα : Τα βασικά της Επιχειρηματικότητας (16/3) Τον Καμβά του Επιχειρηματικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ. AGRICOM ΜΠΟΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝ. ΙΚΕ ΑΦΜ περίοδο χρήσης από 01/01/2017 έως 31/12/2017 Αρ. Γ.E.ΜΗ. :

ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ. AGRICOM ΜΠΟΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝ. ΙΚΕ ΑΦΜ περίοδο χρήσης από 01/01/2017 έως 31/12/2017 Αρ. Γ.E.ΜΗ. : ΠΡΟΣΑΡΤΗΜΑ AGRICOM ΜΠΟΤΣΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΜΟΝ. ΙΚΕ ΑΦΜ. 800696129 περίοδο χρήσης από 01/01/2017 έως 31/12/2017 Αρ. Γ.E.ΜΗ. : 136950540000 1 Η οικονομική οντότητα ΜΟΝOΠΡΟΣΩΠΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με την

Διαβάστε περισσότερα

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας

ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΣΧΟΛΗ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ: ΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ιαχείριση Εφοδιαστικής Αλυσίδας Εφοδιαστική Αλυσίδα Εισαγωγικές

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όµιλος διαθέτει αυτόµατες µονάδες παραγωγής παγωτού και γιαουρτιού µε τα εξής χαρακτηριστικά:

Ο Όµιλος διαθέτει αυτόµατες µονάδες παραγωγής παγωτού και γιαουρτιού µε τα εξής χαρακτηριστικά: ΚΡΙ-ΚΡΙ Α.Ε. Ο Όµιλος ΚΡΙ-ΚΡΙ Α.Ε. (ή η Εταιρία) έχει µακρά ιστορία στο χώρο της Ελληνικής βιοµηχανίας γάλακτος. Με έδρα τις Σέρρες, µόλις 5 χλµ από το κέντρο των Σερρών, βρίσκεται το σύγχρονο εργοστάσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013

ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013 ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. «Ν Ε Ο Γ Α Λ» ΔΡΑΜΑ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2014 ΕΚΘΕΣΗ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ 2013 ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. «Ν Ε Ο Γ Α Λ» Κύριοι Μέτοχοι,

Διαβάστε περισσότερα

HACCP ISO 9001 ISO ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

HACCP ISO 9001 ISO ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ HACCP ISO 9001 ISO 22000 ΔΙΑΝΟΜΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΜΕΣΗ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ 1 Η υγιεινή αποτελεί προϋπόθεση για προϊόντα καλής ποιότητας. 2 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΓΥΡΟΣ ΔΙΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ 5 10 15 20 25 30 35 40 50 60

Διαβάστε περισσότερα

Α. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ. Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία. Ενοποιημένες και Εταιρικές

Α. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ. Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Εταιρεία. Ενοποιημένες και Εταιρικές Α. & Χ. ΥΦΑΝΤΗΣ Ανώνυμος Βιομηχανική και Εμπορική Ενοποιημένες και Εταιρικές Χρηματοοικονομικές Καταστάσεις της 31 Δεκεμβρίου 2015 (01 Ιανουαρίου 2015 31 Δεκεμβρίου 2015) με βάση τα Ελληνικά Λογιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγικά συστήματα προβάτων και αιγών: Βιοποικιλότητα, τοπικές φυλές και προϊόντα τους

Παραγωγικά συστήματα προβάτων και αιγών: Βιοποικιλότητα, τοπικές φυλές και προϊόντα τους Παραγωγικά συστήματα προβάτων και αιγών: Βιοποικιλότητα, τοπικές φυλές και προϊόντα τους Αξίες και προκλήσεις στον τομέα της αιγο-προβατοτροφίας. Ποιες είναι οι προοπτικές για την ανάπτυξη δικτύων συνεργασίας;

Διαβάστε περισσότερα

Κατάλογος Προϊόντων Retail 2018

Κατάλογος Προϊόντων Retail 2018 Κατάλογος Προϊόντων Retail 2018 tel. 2102463925 sales@ergastiriocastello.gr www.ergastiriocastello.gr Αξιότιμες κυρίες & κύριοι, σας επισυνάπτουμε τον κατάλογο των προϊόντων μας καθώς και μια σύντομη παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και τον

Θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά την Παγκρητική Ομοσπονδία Ευρώπης και τον ΠΡΟΒΟΛΗ & ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΚΡΗΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ Λ. Δημοκρατίας 20, Ηράκλειο Κρήτης 71306 Tηλ: ++30 2810 / 343458 / 341096 Fax: / 343459 E-mail : info@crete-exporters.com Web site : www.crete-exporters.com Κυρίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 31 ΜΑΙΟΥ 2013 ΘΕΜΑΤΑ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 31 ΜΑΙΟΥ 2013 ΘΕΜΑΤΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ 31 ΜΑΙΟΥ 2013 ΘΕΜΑΤΑ Θέμα 1 (2 Μονάδες) Η Creta Farm είναι μια ελληνική αλλαντοβιομηχανία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 2: Μάρκετινγκ Στόχοι Αποφάσεις Ιδεολογία Ανάλυση Στρατηγικής Βλαχοπούλου Μάρω Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ

ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΩΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΛΕΙΟ Η εισαγωγή των νέων τεχνολογιών στις επιχειρήσεις την τελευταία δεκαετία και η δυναμική ανάπτυξη που προκάλεσαν στις επιχειρήσεις, εισήγαγαν μια επανάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Η ECO ENERGIA ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ από το πρώτο βήμα και αναλαμβάνει: ECOENERGIA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ. Η ECO ENERGIA ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ από το πρώτο βήμα και αναλαμβάνει: ECOENERGIA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ECOENERGIA ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΜΠΕΙΡΙΑ Aνθρώπινο Δυναμικό Ποιότητα Υπηρεσιών Αποτελεσματικότητα ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ... ΤΕΧΝΟΓΝΩΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΥΡΙΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ECOENERGIA είναι μια εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

Επιχειρηματικό Σχέδιο

Επιχειρηματικό Σχέδιο ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Επιχειρηματικό Σχέδιο Β ΜΕΡΟΣ Δρ. Βασιλική Μπρίνια Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Αναλυτική περιγραφή της επιχείρησης 3. Αναλυτική

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Διοίκησης και Οργάνωση Παραγωγής

Αρχές Διοίκησης και Οργάνωση Παραγωγής Αρχές Διοίκησης και Οργάνωση Παραγωγής 2015-16 Α.Τσίπουρας Εισαγωγή Στόχος του μαθήματος Σύγχρονες παγκόσμιες εξελίξεις, απελευθέρωση αγορών, ηλεκτρονικό εμπόριο Ανταγωνιστικό Περιβάλλον, Taxύτατες αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

Κυρίες και Κύριοι, 1. Γενικά Πληροφοριακά Στοιχεία

Κυρίες και Κύριοι, 1. Γενικά Πληροφοριακά Στοιχεία ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΠΙ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Συμβουλευτική

Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Συμβουλευτική Συνεχιζόμενη Εκπαίδευση και Συμβουλευτική Επιχειρηματική Παιδεία και Παραγωγικότητα Το Κέντρο Αγροδιατροφικής Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας προσφέρει βιωματικά εκπαιδευτικά προγράμματα που στοχεύουν

Διαβάστε περισσότερα

Γενική Εισαγωγή. I. Εξώφυλλο. II. Εισαγωγική Σελίδα. III. Περιεχόμενα. IV. Executive Summary

Γενική Εισαγωγή. I. Εξώφυλλο. II. Εισαγωγική Σελίδα. III. Περιεχόμενα. IV. Executive Summary Business Plan Γενική Εισαγωγή I. Εξώφυλλο II. Εισαγωγική Σελίδα III. Περιεχόμενα IV. Executive Summary 1 Εσωτερική Ανάλυση 1.1 Περιγραφή της επιχείρησης 1.2 Προϊόντα / Υπηρεσίες 1.3 Τοποθεσία 1.4 Ανθρώπινο

Διαβάστε περισσότερα

Πολυεθνική στρατηγική. Διαμόρφωση στρατηγικής

Πολυεθνική στρατηγική. Διαμόρφωση στρατηγικής Πολυεθνική στρατηγική Διαμόρφωση στρατηγικής Στρατηγική προδιάθεση των Πολυεθνικών Εθνοκεντρική τάση: Η τάση των στελεχών ή της πολυεθνικής να στηρίζεται στις αξίες και στα ενδιαφέροντα της μητρικής εταιρίας

Διαβάστε περισσότερα

Ε Κ Θ Ε Σ Η Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Ε Ω Σ

Ε Κ Θ Ε Σ Η Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Ε Ω Σ Ε Κ Θ Ε Σ Η Δ Ι Α Χ Ε Ι Ρ Ι Σ Ε Ω Σ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «CORAL PRODUCTS AND TRADING ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΛΙΠΑΝΤΙΚΩΝ-ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΕΦΟΔΙΩΝ- ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ-ΧΗΜΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Πώς να ξεκινήσετε εξαγωγές του προϊόντος σας

Πώς να ξεκινήσετε εξαγωγές του προϊόντος σας Πώς να ξεκινήσετε εξαγωγές του προϊόντος σας Για να κάνουμε εξαγωγές πρέπει πρώτα να δημιουργήσουμε το προϊόν μας ή ακόμα καλύτερα την γκάμα των προϊόντων μας. Ένα σωστά μελετημένο προϊόν πρέπει να καλύπτει

Διαβάστε περισσότερα

για τα πεπραγμένα της 6ης εταιρικής χρήσης που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2014.

για τα πεπραγμένα της 6ης εταιρικής χρήσης που έληξε την 31η Δεκεμβρίου 2014. Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της ««NANOTROPIC ΑΝΑΠΤΥΞΗ & ΕΜΠΟΡΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» Α.Ρ.Μ.Α.Ε 67243/01ΑΤ/Β/08/532 για τα πεπραγμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2012 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΝΑΒΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2012 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΝΑΒΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΤΑΙΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 2012 ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΙΝΑΒΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ρήτρα μη ευθύνης Η παρουσίαση αυτή αποτυπώνει την παρούσα άποψη της ΚΡΙ ΚΡΙ Α.Ε. Η παρουσίαση αυτή σας παρέχεται για ενημέρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΔΟΕΑΠ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΔΟΕΑΠ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΟ ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΕΔΟΕΑΠ Περιεχόμενο του επιχειρηματικού σχεδίου για την ίδρυση του καταστήματος Παντοπωλείον Η Ενημέρωση Συντάκτης : Ελένη Β. Σπανοπούλου αε Η ιδέα Ηδημιουργίαμη κερδοσκοπικού

Διαβάστε περισσότερα

Αρχές Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων

Αρχές Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Αρχές Μάρκετινγκ Αγροτικών Προϊόντων και Τροφίμων Ενότητα 4: Σχεδιασμός Μάρκετινγκ και Στρατηγικές Θεοδωρίδης Προκόπης Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Ενότητα 3: ΣΧΕΔΙΟ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ Βλαχοπούλου Μάρω Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες χρήσης Creative Commons. Για εκπαιδευτικό υλικό, όπως εικόνες,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game)

Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game) Γιώργος Μαυρωτάς Επικ. Καθηγητής Εργαστήριο Βιομηχανικής & Ενεργειακής Οικονομίας Σχολή Χημικών Μηχανικών, Ε.Μ.Π. Εισαγωγή στο Παίγνιο Διοίκησης Επιχειρήσεων (business game) 2o Θερινό Σχολείο Νεανικής

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Τ.Ε.Ι. ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΝΕΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΙΣΗΓΗΤΗΣ: Δρ. Ιωάννης Σ. Τουρτούρας Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης Δ.Π.Θ. Χρηματοδότηση Το

Διαβάστε περισσότερα

URL :

URL : Πίνακας περιεχοµένων ΚΑΠΝΙΣΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΚΡΕΑΣ ΚΡΕΑΤΟΣΚΕΥΑΣΜΑΤΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΝΩΠΑ ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΚΡΕΑΤΑ Προφίλ Η εταιρεία ΚΡΕ.ΚΑ Α.Ε., µε παράδοση άνω των 65 ετών στην κάθετη οργανωµένη παραγωγή και

Διαβάστε περισσότερα

1. Εξέλιξη των εργασιών της εταιρείας

1. Εξέλιξη των εργασιών της εταιρείας ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΧΡΗΣΗΣ 2014 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 1/1/2014-31/12/2014 Κύριοι Μέτοχοι, Έχουμε την

Διαβάστε περισσότερα

Α) ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ

Α) ΒΑΣΙΚΕΣ ΤΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ Μελέτη του ΔΝΤ για 17 χώρες του ΟΑΣΑ επισημαίνει ότι για κάθε ποσοστιαία μονάδα αύξησης του πρωτογενούς πλεονάσματος, το ΑΕΠ μειώνεται κατά 2 ποσοστιαίες μονάδες και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΧΡΗΣΕΩΣ 2015 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ <<ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝ ΙΚΕ>> Αρ. Γ.Ε.Μ.Η.:

ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΧΡΗΣΕΩΣ 2015 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ <<ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ ΜΟΝ ΙΚΕ>> Αρ. Γ.Ε.Μ.Η.: ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΧΡΗΣΕΩΣ 2015 ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ Αρ. Γ.Ε.Μ.Η.: 131598804000 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΤΗΣ 25/09/2016 Κύριοι Εταίροι, Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΑΡΚΟΥ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΣΚΟΠΟΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΤΟΠΙΚΑ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ Σκοπός του συγκεκριμένου Σήματος είναι η πιστοποίηση των προϊόντων

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου της Eurodrip A.B.E.Γ.Ε προς την Τακτική Γενική Συνέλευση για τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 2006

Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου της Eurodrip A.B.E.Γ.Ε προς την Τακτική Γενική Συνέλευση για τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 2006 Έκθεση Διοικητικού Συμβουλίου της Eurodrip A.B.E.Γ.Ε προς την Τακτική Γενική Συνέλευση για τις οικονομικές καταστάσεις της χρήσεως 2006 Κύριοι Μέτοχοι, Σύμφωνα με το άρθρο 136 του Κ.Ν. 2190/1920, υποβάλλουμε

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομία - Επιχειρήσεις Μάρκετινγκ 1

Οικονομία - Επιχειρήσεις Μάρκετινγκ 1 Οικονομία - Επιχειρήσεις Μάρκετινγκ 1 Επιμέλεια: Γεώργιος Λελεδάκης (Λέκτορας Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών) Συγγραφή: Ευθύμιος Ζιγκιρίδης ΠΡΟΛΟΓΟΣ & ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ Άρης Κουμπαρέλης Καθηγητής

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά

Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά Το πρόγραμμα που ταιριάζει στο δικό σας περιβάλλον ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ Τεχνική μελέτη & οικονομική προσφορά REFLEXIS RETAIL: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΧΕΡΙΑ Περιεχόμενα Η εταιρεία Γενικά... 3 Η πορεία

Διαβάστε περισσότερα

Οικονοµικά Αποτελέσµατα Εννεαµήνου 2007

Οικονοµικά Αποτελέσµατα Εννεαµήνου 2007 Οικονοµικά Αποτελέσµατα Εννεαµήνου 2007 Συνέχιση των ανοδικών ρυθµών ανάπτυξης πωλήσεων και κερδοφορίας Περαιτέρω ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισµού Οικονοµικά Αποτελέσµατα Οµίλου( χιλ.) 9M 2007 %

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡ.ΓΕΜΗ: 014762245000 Έκθεση Διαχείρισης του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Ανώνυμης Εταιρείας > για τα πεπραγμένα της Εταιρικής Χρήσης που

Διαβάστε περισσότερα

Α.Φ.Μ. : ΑΡ. ΓΕΜΗ :

Α.Φ.Μ. : ΑΡ. ΓΕΜΗ : ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ Α.Ε. «ΤΙΡΙΑΚΙΔΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΒΕΤΕ» Α.Φ.Μ. : 999669654 ΑΡ. ΓΕΜΗ : 17378055000 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ν ο 540

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ν ο 540 - 183 - ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ Ν ο 540 Εν Μυτιλήνη και εις τα γραφεία της εταιρίας ΕΛΠΑ Α.Ε. ΕΛΑΙΟΥΡΓΙΑ ΠΑΠΑΡΙΣΒΑ που βρίσκονται στην ΠΑΓΑΝΗ ΜΥΤΙΛΗΝΗ, σήμερα την 27 ην Απριλίου 2014 ημέρα Κυριακή και ώρα 19:00

Διαβάστε περισσότερα

Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 9 η. Χρηματοοικονομική Ανάλυση

Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 9 η. Χρηματοοικονομική Ανάλυση Κοινωνικοοικονομική Αξιολόγηση Επενδύσεων Διάλεξη 9 η Χρηματοοικονομική Ανάλυση Ζητήματα που θα εξεταστούν: Ποια είναι η Έννοια και ποιοι οι Στόχοι της Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης. Πως διαφοροποιείται

Διαβάστε περισσότερα