SLAVISTICA TRADUZIONI - INTERPRETARIATO

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "SLAVISTICA TRADUZIONI - INTERPRETARIATO"

Transcript

1 Γλωσσολογική εταιρεία με νομική και επαγγελματική έδρα στο Μπάρι (Ιταλια), πόρτα της Ανατολής "μπαλκόνι" με θέα στο βαλκανικό σλαβικό κόσμο. Ταξιδεύουμε συχνά στη Σλοβενία, Κροατία, Σερβία, Μαυροβούνιο, Βοσνία- Ερζεγοβίνη, Μακεδονία και τη Βουλγαρία, προσφέρουμε παντού την εμπειρία μας και την ποιότητα οι επαφές μας και το δίκτυο των μεταφραστών και διερμηνέων είναι διάσπαρτο σε όλο τον κόσμο, οι δραστηριότητές μας είναι πάντα εγγυημένες τόσο στην Ιταλία όσο και αν βρισκόμαστε εκτός έδρας, πράγματι, ακόμη και στη περίπτωση που βρισκόμαστε στο εξωτερικό ή εκτός εδρας, πάντα θα επιλυθούν έγκαιρα όλες οι ανάγκες και οι απαιτήσεις σας. Πάντα στη διάθεσή σας να προσφερουμε, με καθήκον και ευθύνη, τις υπηρεσιες που απαιτούνται από τους ιδιώτες επαγγελματίες και επιχειρήσεις. SLAVISTICA TRADUZIONI - INTERPRETARIATO προσφέρει, ως μια ατομική επιχείρηση, παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας όπως μετάφραση σε πολλαπλούς τομείς και διερμηνεία σε όλους τους γλωσσικούς συνδυασμούς στον κόσμο και σε όλους τους τομείς εφάρμοσμενης γλωσσολογίας και τεχνικών κλάδων. Με τον επαγγελματισμό των μεταφραστών, διερμηνέων, καθηγητών και ελεύθερων διερμηνέων (ελεύθεροι επαγγελματίες), εξειδικευμένοι σε κάθε γλωσσικό και τεχνικό, τομέα μπορούμε να σας παρέχουμε συνεχείς υπηρεσίες με τη μέγιστη δυνατή σοβαρότητα, συνέπεια, επαγγελματισμό και το πάθος που μας διακρίνουν, και στη έδρας σας και σε μεταβίβαση σε όλη την Ιταλία και το εξωτερικό. Τονίζουμε ότι δεν ασχολούμαστε μόνο με τις σλαβικές γλώσσες, αλλά με κάθε παγκόσμια γλώσσα και κάθε γλωσσικό συνδιασμό για την εξασφάλιση, χωρίς την ελείψη εμπειρογνωμόνων του τομέα, υπηρεσιών διερμηνείας, καμπίνα ταυτόχρονης και διαδοχικής διερμηνείας, μετάφραση πολλαπλών τομέων και διδασκαλία ξένων γλωσσών. Ο τομέας αυτός της αρμοδιότητάς μας, είναι πολύ σημαντικός και πολύ δημοφιλής, ιδιαίτερα για τη διδασκαλία της ιταλικής ως δεύτερης γλώσσας / ξένης L2/LS και τις γλώσσες που έχουν σπουδαχθει στο σχολείο και στο πανεπιστήμιο. Μια πολύγλωσση τουριστικός οδηγός, ένας βοηθός διερμηνέας σε συνέδρια, ένας ή μια συνοδος σε εθνικές και διεθνείς εκθέσεις, ένας δάσκαλος μητρικής γλώσσα ή δίγλωσσος, ένας μεταφραστής, ένας ειδικόγλωσσολόγος, ένας τουριστικός οδηγός, ένας διερμηνέας ταυτόχρονης μεταφρασης συνέδριου ή διαδοχικής ή διαπραγμάτευση, ένας ορκωτος μεταφραστής, θα μπορουν να σας βοηθήσουν στην εκτέλεση των επαγγελαμτικων δραστηριοτήτων σας.

2 SLAVISTICA TRADUZIONI - INTERPRETARIATO γεννήθηκε ως ένα ιταλικό κα παγκόσμιο ορόσημο σπάνιο ή δύσκολης διαθεσιμότητας, ως φορέας παροχής υπηρεσιών, προσφοράς γλωσσολογίας και διδασκαλίας στον εξειδικευτικό της τομέα: η SLAVISTICA. Το κύριο χαρακτηριστικό που την διακρίνει καλύπτει ένα πλήθος υπηρεσιών εκπαιδευτικών, επιχειρησιακών, διεθνών δημοσίων σχέσεων και προσφορές γλωσσών που δεν αφορουν μόνο τις σλαβικες γλώσσες, λογοτεχνίες και πολιτισμους αλλά το φάσμα λειτουργίας μας επεκτείνεται σε οποιαδήποτε υπάρχουσα γλώσσα του κόσμου, χωρίς καμια εξαίρεση! SLAVISTICA TRADUZIONI - INTERPRETARIATO σας εγγυάται σε ένα κλικ ένα νέο κόσμο, ένα νέο πολιτισμό, μια γλώσσα η οποία αρχικά ήταν άγνωστη, μυστηριώδης και ακατανόητη, θα φανει με τη καταληλη εφαρμογή πολύ εξοικειωμένη. Χωρίς να εξαιρεθεί καμία ήπειρος και καμία χώρα όπου μιλούν τη γλώσσα της επιλογής σας για επαγγελματικούς λόγους ή για αναψυχή, μπορούμε να ικανοποιήσουμε κάθε αίτηση για μετάφραση, διδασκαλία και διερμηνείας σε όλους τους γλωσσικούς συνδυασμούς, χωρίς εξαιρέσεις, περιλαμβανομένων και πολυ σπάνιων γλωσσών. Οι μεταφραστές και οι ελεύθεροι διερμηνείς που έχουν προσβληθεί από τη SLAVISTICA TRADUZIONI - INTERPRETARIATO είναι, όπως ο Δρ Marco Cascella, ελεύθεροι επαγγελματίες με Φ.Π.Α. που συνεργάζονται για να διασφαλίσουν, σε συνεργία με σας, την επιτυχία και ενα στόχο ομάδας. SLAVISTICA TRADUZIONI - INTERPRETARIATO δεν είναι ένας οργανισμός, αλλά μια ατομική εταιρεία, ένα επαγγελματικό γραφείο εκμάθησης ξένης γλώσσας που σας εξασφαλίζει άκρως επαγγελματικές υπηρεσίες για κάθε προσωπική ή εταιρική επιτυχία. Το μυστικό αυτής της επιτυχίας είναι το πάθος, το πραγματικό κλειδί για την επίτευξη των στόχων της και ωθούμενοι από ένα κοινό έργο ζωής: τη διεθνοποίηση, τη καταπολέμηση των εμποδίων, το ρατσισμό, την άγνοια, την ετερότητα, τη ξενοφοβία, την αδιαλλαξία έναντι άλλων πολιτισμών, θρησκειών και εθίμων. Η έλλειψη γνώσης ξένων γλωσσών, όχι μόνο στην ΕΕ αλλά και στον κόσμο, είναι μια ένδειξη χαμηλής αυτοεκτίμησης, οποίος εξακολουθεί να μην γνωριζει τουλάχιστον δύο ή τρεις ξένες γλώσσες θα είναι πάντα αποκομένος από κάθε τομέα και μελλοντική σταδιοδρομία. Σας ανοίγουμε νέες πόρτες, νέους ορίζοντες, καινούργια όνειρα, όλα για ένα στόχο έναν και μοναδικό στόχο: να γίνεται πιο ευρωπαϊκοί, πιο παγκόσμιοι, πιο επιτυχημένοι, πιο εκλεπτυσμένοι, πιο δημοφιλείς, πιο ευτυχισμένοι.. ένα ταξίδι ή περισσότερα στο εξωτερικό δεν είναι αρκετά για να κατέχεις μια γλώσσα, χρειάζετα η SLAVISTICA TRADUZIONI - INTERPRETARIATO που, προσαρμόζοντας και ισορροπόντας τα συστατικά, θα μπορέσει να σας παθιάσει για τη όλη τη ζωή... θα μας ζητησετε ενα άλλο μάθημα ξένης γλώσσας, μια άλλη μετάφραση.... Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε SLAVISTICA TRADUZIONI - INTERPRETARIATO, είμαστε κολακευμένοι! Θα αποδείξουμε με τα γεγονότα οιτ έχετε επιλέξει το καλύτερο.

3 ΙΤΑΛΙΚΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ Έχουμε πάνω από 6000 ώρες διδασκαλίας της Ιταλικής γλώσσας σε αλλοδαπούς στην Ιταλία και στο εξωτερικό που διεξήχθηκαν για 10 χρόνια στα Ιταλικά Μορφωτικά Ινστιτούτα Κουλτούρας, στις Ιταλικές πρεσβείες και στα Πανεπιστημιακά Κέντρα Γλώσσας, σε ιδιωτικά σχολεία της ιταλικής γλωσσας για αλλοδαπούς σε όλη την Ιταλία, συμπεριλαμβανομένων και των νησιών, σε ιδιωτικά και δημόσια πανεπιστήμια ; τα πολλαπλά πιστοποιητικά, σεμινάρια και συνέδρια με θέμα τη διδασκαλία της ιταλικής γλώσσας που επιτεύχθηκαν έχουν ενισχύσει και επιβεβαιώσει την αξιοπιστία μας και τον επαγγελματισμό μας στον τομέα αυτό. Η φυσική κατάληξη της επαγγελματικής απόκτησης στον τομέα είναι η αποκτηση του πιστοποιητικου DITALS από το Πανεπιστήμιο για Ξένους της Σιένα, μετά από επιτυχείς γραπτές και προφορικές εξετάσεις με υψηλή βαθμολογία υπο την παρουσία επιστημονικής επιτροπής. Αυτό το πιστοποοιητικό αποτελεί απαραίτητο έγγραφο που απαιτούμε επίσης και από τους συνεργάτες μας καθηγητές freelance της ιταλικής γλώσσας για αλλοδαπούς. Μαθήματα ατομικά και ομαδικά -επίπεδα: Α1-Α2-Β1-Β2-C1-C2 (ΚΕΠΑ - Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο). Προετοιμασία εξετάσεων για την επίτευξη των πιστοποιητικών των ιταλικών LS / ξένη γλώσσα CILS, CELI, CIC, base.it (Α2), ele.it (επίπεδο Β1), int.it (Β2), IT (επίπεδο Γ2) PLIDA και DITALS, της Ευρωπαϊκής Ένωσης με καθηγητές ιταλικης γλωσσας. Κράτηση δωμάτιων ξενοδοχείου, bed & breakfast και ξενώνες για αλλοδαπούς. Οργανώνουμε επισκέψεις στην παλιά πόλης του Μπάρι, εκδρομές στην Πούλια, καθώς και άλλες περιοχές και πόλεις της Ιταλίας.

4 ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ιδιαίτερα μαθήματα και κατ οικον: ενισχυτική διδασκαλία, επαναλείψεις για βελτιώσεις κατά τη διάρκεια του σχολικού ή πανεπιστημιακού έτους, θερινά μαθήματα επανάλειψης Πληκτρολόγηση διατριβής: Τομέας νομικός, ιατρικός, επιστημονικός, γλωσσικός, ανθρωπιστικός Διόρθωση διατριβών: Τομέας νομικός, ιατρικός, επιστημονικός, γλωσσικός, ανθρωπιστικός Αγγλικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Γερμανικά για παιδιά Αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά, γερμανικά, πορτογαλικά, ρωσικά, τεχνικών και εμπορικών κλάδων Μεταφράσεις και μεταγλώττιση ταινίων: θεμα και σενάρια για ταινίες, διαφημίσεις, ραδιόφωνο-τηλεόραση, κινηματογράφο, εκθέσεις, κλπ... Λογισμικό εντοπισμού, μετάφραση ιστοσελίδας, εγχειρίδια λογισμικού Επιμέλεια κειμένων-αξιολογήσεις (διόρθωση) Μεταγραφή και εγραφή - μετάφραση από βίντεο και ήχο (CD, DVD, MP3, Flash Drive) για τους δικαστηρια εισαγγελείες, δυναμεις επιβολής του νόμου Νομική Μετάφραση: υπηρεσία ένορκης κατάθεσης (όρκος και επισημείωση / επικύρωση των εγγράφων για εξωτερικο) Συνομιλία με αυτόχθονους δασκάλους και ιταλούς απόφοιτους δίγλωσσους και αρμόδιοι στο κλάδους τους Εξειδικευμένα μαθήματα λαϊκής γλώσσας αργκό Μαθήματα γερμανικής και αυστριακής γλώσσας λογοτεχνίας, κουλτούρας και πολιτισμού, ιστορία γερμανικής γλώσσας Μαθήματα σλαβικής φιλολογίας, γερμανικής, ρομαντζας, Ισπανικο- ρομαντζας, ιταλικής, νεο ελληνικης, αλβανικής, Φιννοουγγρικής, κινέζικης, ιαπωνικής... Μαθήματα σλαβικής μυθολογίας: Μυθοι, Θρύλοι, παραμύθια Μαθήματα προετοιμασίας επίτευξης γλωσσικών πιστοποιητικών νομικά αναγνωριζμένες (Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Πορτογαλλικά, Ρωσία, Κροάτικα, τη Σερβικα, Βουλγάρικα...) Μαθήματα Συγκριτικής γραμματικής Μαθήματα γραφής σλαβικού αλφάβητου σύγχρονου ελληνικού αλφάβητου, εβραϊκού, αραβικού, αρμένιου, Γεωργιανού, Devanagari (Χίντι, σανσκριτικού, Νεπαλέζικου, Μαράθι) Μπενγκάλι, κινεζικοι χαρακτήρες και Ιαπωνικά, Κορεατικά, Ταϊλάνδεζικα, Βιετνάμ, κτλ Μαθήματα Εβραϊκής κουλτούρας και θρησκείας

5 Ανατολικές φιλοσοφίες και θρησκείες Μαθήματα επαναληψης λατινικών και αρχαίων ελληνικών Μαθήματα Ιταλικής λογοτεχνίας Μαθήματα Ιταλικής ιστορία τέχνης Μαθήματα ιστορίας της τέχνης και θρησκείας των σλαβικών-ορθόδοξων Μαθήματα Ιστορίας της ρωμαϊκής τέχνης και της αρχαίας Ελλάδας Μαθήματα ενημέρωσης γλωσσοδιδασκαλίας: εκμάθηση τεχνικης/διδασκαλίας γλωσσών Διοργάνωση συναντήσεων και συνεδρίων με όργανα για ταυτόχρονη διερμηνεία στην καμπίνα (όλους τους γλωσσικούς συνδυασμούς) και τεχνικη βοήθεια απο διερμηνεις Μαθήματα προφοράς και φωνητικής Μαθήματα ιαπωνικής γλώσσας, λογοτεχνίας, κουλτούρας και πολιτισμου, και κινεζικής γλώσσας απλοποιημένης και παραδοσιακης, Κινέζικα Καντονέζικα Μαθήματα ιαπωνικής και την κινεζικης λογοτεχνίας, αρχαίας και σύγχρονης Μαθήματα φωνητικής και λεξικολογίας από τις παραλλαγές και τις διαλέκτους της αγγλικής, γαλλικής, ισπανικής και γερμανικής γλώσσας Μαθήματα Βαλκανικής πολιτικής Γενική γεωγραφία, και την οικονομική και ανθρωπιστική Ιστορία της Ανατολικής Ευρώπης Ρωσική γλώσσα, λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό Ουκρανική γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό Γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό της Λευκορωσίας Πολωνική γλώσσα, λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό Γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό της Τσεχίας Γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό της Σλοβακίας Γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό της Σλοβενίας Κροατίας, Σερβίας Βοσνίας, του

6 Γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό της Ουγγαρίας Γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό της Ρομανίας και Μολνταβίας Αραβική γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό Νέο Ελληνική γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό Τουρκική και κουρδική γλώσσα λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό Γλώσσα, λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό της Αγγλιας, Αμερικης και αγγλόφωνων χωρών Γλώσσα, λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό της Βραζιλίας Γλώσσα, λογοτεχνία, πολιτισμό, Χίντι, Ουρντού, Ταμίλ, Πάστο, σανσκριτικά, Νεπαλέζικα, Σιναλέζοι, Μπενγκάλι, dihevi (Μαλδίβες) Μαθημάτων γλώσσας, κουλτούρας και του πολιτισμού της Μαδαγασκάρης Γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμός Ταγκαλόγκ (Φιλιππίνη) Γλώσσα, λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Αρμενίας Γλώσσα, λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Γεωργίας Γλώσσα του Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιζιστάν, Τατζικιστάν, Τουρκμενιστάν, Ουζμπέκοι Γλώσσα, λογοτεχνία και τον πολιτισμό της Μογγολίας Γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμό, Βιετνάμ, Khmer (καμποτζιανά), τη Βιρμανία, το Λάος, της Ταϊλάνδης, της Ινδονησίας, της Μαλαισίας, της Κορέας Γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμός Περσίας Γλώσσα, λογοτεχνία, κουλτούρα και τον πολιτισμό Λουζιτανική και των χωρών Πορτογαλικής έκφρασης Μαθήματα Εσπεράντο Γλώσσα, λογοτεχνία, πολιτισμό ισπανικό και ισπανόφωνων χωρών

7 Γλώσσα, λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό γαλλικο και γαλλόφωνων χωρών Γλώσσα, λογοτεχνία, κουλτούρα και τπολιτισμό Σουαχίλι (Ουγκάντα, Κένυα, Τανζανία, Ρουάντα) Lingue, letterature e civiltà scandinave: svedese, danese, norvegese (nynorsk e bokmål), islandese, faroico/faroese Γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμό ολλανδικό και φλαμανδικό Γλώσσα, λογοτεχνία, κουλτούρα και πολιτισμό Αφρικάανς Σκανδιναβικές Γλώσσες, Φιλολογίες και Πολιτισμοί: Σουηδικά, Δανικά, Νορβηγικά (Bokmål και Nynorsk), ισλανδικά, Νήσων Φερόε Γλώσσα, λογοτεχνία και πολιτισμό της Αλβανίας Γλώσσα, Πολιτισμός, Λογοτεχνία και Φιλολογία φιννοουγγρικών: ουγγρικά, φινλανδικά και εσθονικά Βαλτικοί πολιτισμοί και γλώσσες: Λιθουανίας και της Λετονίας Κελτικές γλώσσες: Ιρλανδίας, Σκωτίας, Ουαλίας, Μπρετόν Γλώσσα, κουλτούρα και πολιτισμό των Βάσκων Κορσικανική γλώσσα (παραλλαγή της βόρειας και νότιας) Γλώσσα Σαρδηνίας (διαλεκτοι) Σημιτικές γλώσσες, πολιτισμοί και λογοτεχνίες: αραβικά, εβραϊκά, αμαρίκο, τιγρινία Γλώσσα, πολιτισμό και λογοτεχνία γίντις Παραλλαγές της αγγλικής, γαλλικής και ισπανικής γλώσσας Κρεολικές και Πίντγκινς σε αγγλική βάση (Bajan, Μπαρμπάντος, Χαβάη, Κρεολο-Τζαμαϊκανός, Κρεολή του Τρινιδάδ και Τομπάγκο), Ολλανδικά, Γαλλικά (Μαυρικίου, Κρεολο της Γουαδελούπης, τις Σεϋχέλλες Κρεολή, Αϊτινό Κρεολο, Ρεϋνιόν Κρεολο), Ισπανικά (Τσαμόρο, Γκουαρανί, Κέτσουα, Ταγκαλόγκ), Πορτογαλικά (Κρεολή της Γουινέας-Μπισάου, Πράσινο Ακρωτήριο, Σάο Τομέ, Πρίνσιπε, Κρεολή του Papiamento, saramacano-σουρινάμ, cafundó-σάο Πάολο της Βραζιλίας, του Μακάο και της Κίνας, Μλακκα και Σιγκαπούρη, Σρι Λάνκα) Αραβικά (Νότιο Σουδάν, Τζουμπα -αραβικά στην Ουγκάντα, μπαμπαλια στο Τσαντ) Μαθήματα εισαγωγής στις γλώσσες του Σουδάν και των Μπαντού Μαθήματα Ιταλικής μουσικής για αλλοδαπούς

8 Μαθήματα ταυτόχρονης και διαδοχικής μετάφρασης: τεχνική γραφής σημειώσεων, εκπαίδευση Διδασκαλία οπτικοακουστικών μέσων: με την παρακολούθηση δια μέσω δορυφόρου ξενων καναλιών Εικονική διδασκαλία (ICQ) με βίντεο, μικρόφωνο, ακουστικά Εικονική διδασκαλία (MSN) με βίντεο, μικρόφωνο, ακουστικά Εικονική διδασκαλία (skype) με βίντεο, μικρόφωνο, ακουστικά Εικονική διδασκαλία (yahoo) με βίντεο, μικρόφωνο, ακουστικά Κατάρτιση και γλώσσα εταιρείας Ξεναγήσεις (freelance) Διερμηνεία ταυτόχρονη και διαδοχική, διαπραγμάτευσης, συνέδριου, ψιθυριστή διερμηνεία Διερμηνεία Online Γλωσσική διαμεσολάβηση των διαπραγματεύσεων: εμπορικών εκθέσεων, συνεδρίων Ιταλία / Εξωτερικό Οργάνωση μαθήματων κατάρτισης γλώσσας, γλωσσικές εξετάσεις, μαθήματα και σπουδές στο εξωτερικό Υπηρεσίες μετάφρασης, διερμηνείας και διδασκαλίας, και μετακινούμενες, στις Σλαβικές χώρες και όχι μόνο Γλωσσικές υπηρεσίες υποστήριξης σε συνέδρια, εκθέσεις, συζητήσεις, συμπόσια Υπηρεσίες hostess-stewards (πολύγλωσσο) για συναντήσεις, συνέδρια, συμπόσια, συζητήσεις, εκδηλώσεις Ταυτόχρονη μετάφραση σε τηλεδιάσκεψη ή / και video-κλήση μέσω Skype Μεταφράσεις πολλαπλών τομέων (οποιοδήποτε τομέας και τεχνικός τομέας): επιστημονικός ιατρικός, νομικός, λογοτεχνικός, συντακτικός, δοκίμιο αφήγηση, περιβαλλοντικός, γεωργικών τροφίμων, γεωλογικός, βιομηχανικός, ηλεκτρομηχανολογικός, ηλεκτρονικός, γαστρονομίας και οινολογίας, τουριστικός, η πληροφορικός, μουσικός, κινηματογραφικός, οπτικοακουστικά μέσα, τομέας γραφικών ειδών, μάρκετινγκ, διαχείριση, γλωσσολογίας, διδασκαλίας γλωσσών, κοινωνικός, κλπ....

Ευρωπαïκή Μέρα Γλωσσών 26η Σεπτεμβρίου. Η γιορτή της γλωσσικής πολυμορφίας

Ευρωπαïκή Μέρα Γλωσσών 26η Σεπτεμβρίου. Η γιορτή της γλωσσικής πολυμορφίας Ο ανθρώπινος παράγοντας Η γιορτή της γλωσσικής πολυμορφίας Ο πλανήτης μας έχει πάνω από έξι εκατομμύρια ανθρώπους που μιλούν μεταξύ 6,000 με 7,000 διαφορετικές γλώσσες. Μερικές γλώσσες ομιλούνται από εκατοντάδες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ DEAFVOC ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΩΣ ΜΗΤΡΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ ΚΩΦΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Π 1. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Φροντιστήριο ΑΛΦΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ. Χρήσιµες πληροφορίες για όλα τα τµήµατα των ΑΕΙ - ΤΕΙ & τις στρατιωτικές σχολές

Φροντιστήριο ΑΛΦΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ. Χρήσιµες πληροφορίες για όλα τα τµήµατα των ΑΕΙ - ΤΕΙ & τις στρατιωτικές σχολές Φροντιστήριο ΑΛΦΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ Ο ΗΓΟΣ ΣΠΟΥ ΩΝ Χρήσιµες πληροφορίες για όλα τα τµήµατα των ΑΕΙ - ΤΕΙ & τις στρατιωτικές σχολές Κώστας Σίδερης Απρίλιος 2012 [1] [2] 1ο πεδίο ΤΜΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διερμηνεία και μετάφραση για την ΕΥΡΩΠΗ EUROPEAN UNION UNION EUROPEENNE

Διερμηνεία και μετάφραση για την ΕΥΡΩΠΗ EUROPEAN UNION UNION EUROPEENNE Διερμηνεία και μετάφραση για την ΕΥΡΩΠΗ EUROPEAN UNION UNION EUROPEENNE Τι είναι η Διοργανική Επιτροπή Μετάφρασης και Διερμηνείας; Η Διοργανική Επιτροπή Μετάφρασης και Διερμηνείας είναι το φόρουμ συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

τα επαγγέλματα των αποφοίτων Επαγγελματικές διεξόδοι κάθε τμήματος ανά επιστημονικό πεδίο

τα επαγγέλματα των αποφοίτων Επαγγελματικές διεξόδοι κάθε τμήματος ανά επιστημονικό πεδίο 181 τα επαγγέλματα των αποφοίτων Επαγγελματικές διεξόδοι κάθε τμήματος ανά επιστημονικό πεδίο 182 1ο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες Από ποια κατεύθυνση συμφέρει να πάω;

Διαβάστε περισσότερα

Το πρόγραμμα του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών (ΓΣ) και Σύγχρονων Γλωσσών (ΣΓ) οδηγεί στην απόκτηση δύο πτυχίων:

Το πρόγραμμα του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών (ΓΣ) και Σύγχρονων Γλωσσών (ΣΓ) οδηγεί στην απόκτηση δύο πτυχίων: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Το πρόγραμμα του Τμήματος Γαλλικών Σπουδών (ΓΣ) και Σύγχρονων Γλωσσών (ΣΓ) οδηγεί στην απόκτηση δύο πτυχίων: A. Πτυχίο στη Γαλλική Γλώσσα και Φιλολογία B. Πτυχίο στις Σύγχρονες Γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Εφαρμογή μετάφρασης κειμένων με τη χρήση Translator API» Text translation application using Translator APΙ.

ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Εφαρμογή μετάφρασης κειμένων με τη χρήση Translator API» Text translation application using Translator APΙ. Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Εφαρμογή μετάφρασης κειμένων με τη χρήση Translator API» Text translation application using Translator APΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ-ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΝΕΟΦΙΤ ΡΙΛΣΚΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ

ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ-ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΝΕΟΦΙΤ ΡΙΛΣΚΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ, ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΟ ΝΟΤΙΟ-ΔΥΤΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ «ΝΕΟΦΙΤ ΡΙΛΣΚΙ» ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ Το Νότιο-δυτικό Πανεπιστήμιο «Νεόφιτ Ρίλσκι» στην πόλη του Μπλαγκόεβγκραντ

Διαβάστε περισσότερα

Bασικοί Στόχοι. Ερευνητικό Έργο. Το Ακαδημαϊκό Προσωπικό. Βιβλιοθήκη

Bασικοί Στόχοι. Ερευνητικό Έργο. Το Ακαδημαϊκό Προσωπικό. Βιβλιοθήκη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ www.ucy.ac.cy Πληροφορίες για Υποψήφιους Φοιτητές από την Ελλάδα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Tο Πανεπιστήμιο Kύπρου ιδρύθηκε το 1989 και δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ

ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΕΣ, ΝΟΜΙΚΕΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΘΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Τµήµα Θεολογίας Τµήµα Κοινωνικής Θεολογίας Τµήµα Ποιµαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας Σκοπός των Τµηµάτων αυτών είναι η κατάρτιση των φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικά Πεδία. Γενικές Πληροφορίες. Διευθύνσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ

Επιστημονικά Πεδία. Γενικές Πληροφορίες. Διευθύνσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ Επιστημονικά Πεδία Γενικές Πληροφορίες Διευθύνσεις ΑΕΙ-ΤΕΙ 1 Αγαπητοί υποψήφιοι Ο οδηγός σπουδών περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες για όλα όσα ο υποψήφιος του Γενικού και του Επαγγελματικού Λυκείου πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία

Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία «Τι υπάρχει για μένα;» Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση, στον πολιτισμό και τη νεολαία EUROPEAN COMMISSION EΕυρωπαϊκή U R O P E A N Επιτροπή U N I O N Ευκαιρίες που προσφέρει η ΕΕ στην εκπαίδευση,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 Οι Σωστές Επιλογές Σπουδών 6 Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μία Άριστη Επιλογή 13 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 14 Υποτροφίες 16 Διαμονή 17

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΩΔΙΚΟΙ ΧΩΡΩΝ από τον Δρ. Ε. Ερωτοκρίτου ΕU Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2004-2008

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2004-2008 ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΛΟΓΙΑΣ ΕΚΘΕΣΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ 2004-2008 Έγκριση Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος 3 Ιουλίου 2009 ΜΕΛΗ ΤΗΣ OMEA

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΣ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι ΣΤΟ ΤΜΗΜΑΤΑ Α.Ε.Ι. Σ.Σ.Α.Σ Στρατολογικό Θεσ/νίκης 2310962101 www.ssas.gr Ψυχολογικό Θεσ/νίκης 2310962101 www.ssas.gr Στρατολογικό

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Δέσποινα Σ. Γαλανάκη Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Υποβληθείσα για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθμός Προτερ. ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Μελέτη Καταγραφής Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Αποφοίτων Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Ιονίου Πανεπιστημίου

ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ. Μελέτη Καταγραφής Επαγγελματικών Δικαιωμάτων Αποφοίτων Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Ιονίου Πανεπιστημίου ΙΟΝΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Αποφοίτων Τμήματος Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Ιονίου Πανεπιστημίου Περιεχόμενα Περίληψη. 3 Εισαγωγή..4 Το Τμήμα Ξένων Γλωσσών, Μετάφρασης και Διερμηνείας Σπουδές...5 Απορρόφηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΦΙΛ ILSP_Extended profile_v10_no_projects.doc 1/20 Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου Το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου είναι ερευνητικός οργανισµός που

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ Αγγλικών Σπουδών ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ική Σταδιοδρομίας ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ EΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ Επιστημονικό Υποστηρικτικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ ΠΙΝΑΚΑΣ ΔΙΑΒΑΘΜΙΣΕΩΝ ΔΙΠΛΩΜΑΤΩΝ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΚΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΣΕΠ 3 Περιεχόμενα Διπλώματα Γαλλικής Γλώσσας DELF Δίπλωμα Σπουδών Γαλλικής Γλώσσας DALF Εμπεριστατωμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Πληροφορίες για υποψήφιους προπτυχιακούς φοιτητές 2015/2016 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Γενικές Πληροφορίες 5 Σχολές και Τμήματα 7 Περιγραφή Προγραμμάτων Σπουδών 9 Διαδικασίες Εισαγωγής

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015

Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΥ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ /ΝΣΗ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ & ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Α Α. ΠΑΠΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΒΑΛΚΑΝΙΚΩΝ, ΣΛΑΒΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Μ.Σ.: Σπουδές στις Γλώσσες και τον Πολιτισμό των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικοί Πίνακες Erasmus+ Πρόσκληση 2015

Οικονομικοί Πίνακες Erasmus+ Πρόσκληση 2015 Οικονομικοί Πίνακες Erasmus Πρόσκληση 2015 KA101 Σχέδιο Κινητικότητας για Προσωπικό Σχολικής Εκπαίδευσης Επιλέξιμες δαπάνες Μηχανισμός χρηματοδότησης Ποσό Κανόνας κατανομής για την κάλυψη των δαπανών ταξιδίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ Α Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 37 15180 - ΜΑΡΟΥΣΙ ΤΗΛ : 210.34.42.651. 688-101 FAX : 210.34.42.077 ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: www.minedu.gov.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Διερμηνεία και Μετάφραση» Κατεύθυνση Μετάφρασης

ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ. ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Διερμηνεία και Μετάφραση» Κατεύθυνση Μετάφρασης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ MΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ «Διερμηνεία και Μετάφραση» Κατεύθυνση Μετάφρασης ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2012-2014 2 Εισαγωγικό σημείωμα Το Διατμηματικό

Διαβάστε περισσότερα

MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY. Back to Index

MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY. Back to Index MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY 1 Οι πληροφορίες που αναφέρονται σ αυτό τον Οδηγό Σπουδών έχουν σχέση με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται κατά το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα