Α Ο Ν ΙΓΟ Γ ΚΛ Κ Ε Λ Ι Ε ΟΜΕΝ Ε Η Ν Η ΦΩΤ Ω ΟΒΟ Β ΛΤ Λ ΑΪ Α ΚΗ Κ Η

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Α Ο Ν ΙΓΟ Γ ΚΛ Κ Ε Λ Ι Ε ΟΜΕΝ Ε Η Ν Η ΦΩΤ Ω ΟΒΟ Β ΛΤ Λ ΑΪ Α ΚΗ Κ Η"

Transcript

1 Η επιχείρησητεχνοδοµικούεξοπλισµούαρχιτεκτονικής Ark Top Systems σας παρουσιάζει πρωτοποριακά προϊόντα εξοικονόµησης και παραγωγής ανανεώσιµης ενέργειας, άψογης αρχιτεκτονικής εφαρµογής στο σύγχρονο βιοκλιµατικό κτίριο µε δυνατότητα ενσωµάτωσης φωτοβολταϊκών στα ανοιγοκλειόµενα ή σταθερά αυτοεξαεριζόµενα κεραµιδόµορφα αλουµινίου ή πολυκαρβονικά περσιδωτά συστήµατα πέργκολας, αιθρίων, σκιαδίων, στεγών, σκεπάστρων, κιγκλιδωµάτων, προσόψεων, πλαγιοκαλύψεων, ηχοπετασµάτων, και εφαρµογών τύπου τεντοµαρκίζας της Ark top systems.

2 ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΟΜΕΝΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ Pergolarksol Η ανοιγοκλειόµενη φωτοβολταϊκή Pergolarksol συνδυάζει τα πλεονεκτήµατα της ανοιγοκλειόµενης πέργκολας και των φωτοβολταϊκών χωρίς τα περιβαλλοντικά αρχιτεκτονικά µειονεκτήµατα των τελευταίων που είναι η καταβρήχθιση - κατάληψη του χρηστικού χώρου και η αµφισβητούµενη αισθητική µε αναγκαστικές αταίριαχτες πολλές φορές προσθήκες φωτοβολταϊκών πάνελ που προσβάλουν την κτιριακή αρχιτεκτονική σε αρκετές περιπτώσεις. Η ανοιγοκλειόµενη φωτοβολταϊκή Pergolarksol που ενσωµατώνει τα φωτοβολταϊκά στοιχεία στην πάνω πλευρά των περσίδων εξασφαλίζει τον έλεγχο συντήρησης και την προστασία του συστήµατος από χαλαζόπτωση, ενώ προσφέρει παράλληλα δροσιά - φυσικό εξαερισµό µέσω στροβιλισµού του αέρα µεταξύ των κεραµιδόµορφων περσίδων, υδατοστεγανότητα, ρυθµιζόµενη σκίαση και την οπτική απόλαυση του ουρανού όταν λείπει ο ήλιος.

3 ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΟΜΕΝΑ ΠΕΡΣΙ ΩΤΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΑ ΣΚΙΑ ΙΑ Sunarksol Τα ενεργειακά εξωτερικά ανοιγοκλειόµενα περσιδωτά Sunarksol σκιάδια αλουµινίου παράγουν πράσινο ηλεκτρισµό όταν ενσωµατώνουν τα οργανικά φωτοβολταϊκα νανοτεχνολογίας που εξαιτίας της λειτουργίας τους µε την φωτεινότητα, χωρίς την προϋπόθεση κάθετα προσπίπτουσας ηλιακής ακτινοβολίας, είναι τα καταλληλότερα διοτι τον χειµώνα που για ενεργειακούς λόγους οι περσίδες των σκιαδίων είναι ανοικτές η ηλεκτροπαραγωγή συνεχίζεται,όπως και στην διαφώτιστη έκδοσή τους. Η εξοικονόµηση ενέργειας είναι αποτελεσµατικότερη όταν συνδυάζονται µε τα ενεργειακά ARK TOP SYSTEMS κουφώµατα όπως διακρίνετε στην φωτογραφία εσωτερικής όψης του κτιρίου γραφείων όπου ο πολύτιµος λειτουργικός & χρηστικός αποδίδεται στο ακέραιο χωρίς να είναι απαραίτητα συστήµατα σκίασης εσωτερικού χώρου που δεσµεύουν ωφέλιµο µέρος του.

4 Τα ανοιγοκλειόµενα φωτοβολταϊκά σκιάδια Sunarksol εγκατεστηµένα στο κτιριακό κέλυφος συµβάλλουν στη µείωση κατά το ήµισυ, χρήσης κλιµατισµού για θέρµανση και δροσισµό, ενώ η ηλεκτρική κατανάλωση µειώνεται έως 60% όταν αξιοποιούνται συνδυαστικά στον κτιριακό τοµέα όλα τα απαραίτητα συστήµατα εξοικονόµησης ενέργειας όπως τα ενεργειακά Ark Top Systems κουφώµατα. Η αναγκαία πλέον ηλεκτρική ενέργεια παράγεται από τις φωτοβολταϊκές Arksol περσίδες των σκιαδίων, µε δυνατότητα εγκατεστηµένης ισχύος 100w/m2. Συνδυάζονται µε τα ανοιγοκλειόµενα Ark Top Systems αλουµινίου περσιδωτά σκιάδια που διατίθενται σε ποικιλία αρχιτεκτονικών χρωµατισµών και συνεισφέρουν σηµαντικά στην εξοικονόµηση ενέργειας στο πλαίσιο της βιοκλιµατικής δόµησης. Ηλεκτροκίνητα ή χειροκίνητα µε δυνατότητα αυτοµατισµών που συνδυάζονται µε αισθητήρες αέρα, φωτός και υγρασίας όπως σε όλα τα ανοιγοκλειόµενα περσιδωτά συστήµατα της Ark Top Systems. Επίσης συνδυάζονται µε το ανοιγοκλειόµενο Ark Top Systems πολυκαρβονικό περσιδωτό κέλυφος, που εκτός από ενεργειακά οφέλη προσφέρει ξεχωριστό διαφώτιστο και σε διάφορες αποχρώσεις design.

5 ΚΕΡΑΜΙ ΟΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΣΤΕΓΗ Roofarksol H Κεραµιδοφωτοβολταϊκή στέγη Roofarksol είναι η δροσερή υδατοστεγής κεραµιδόµορφη φωτοβολταϊκή επικάλυψη, που επιδέχεται θερµοµόνωση ανάλογη των απαιτήσεων της περιοχής που τοποθετείται, µε δυνατότητα εγκατεστηµένης ισχύος στις κεραµιδόµορφες Arksol φωτοβολταϊκές περσίδες 100w/m2, µειώνοντας σηµαντικά το κόστος δόµησης και εξοικονοµώντας ενέργεια, χρόνο και χρήµα, διότι δεν χρειάζεται να προϋπάρχει άλλη βαριά επικάλυψη όπως κεραµίδια στέγης που καταστρέφονται χάνοντας τις µονωτικές ιδιότητες τους όταν εγκαθίστανται πάνω τους φωτοβολταϊκά πάνελ, ενώ ταυτόχρονα δεν επιβαρύνεται ο φορέας στήριξης της κατασκευής και ο προϋπολογισµός του έργου. Άλλη µια καινοτοµία της ARK TOP SYSTEMS κατάλληλη και για προστέγαστρα τύπου µαρκίζα-πέργκολα, σταθερά αυτοεξαεριζόµενα. Ιδανική λύση για το πρόγραµµα φωτοβολταϊκά στη στέγη.

6 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟ περσιδωτό κέλυφος SolARKbond Είναι εξωτερική επένδυση κτιρίου µε Arksol φωτοβολταϊκά, θωρακίζει για πάντα την οικοδοµή από υγρασίες χωρίς έξοδα συντήρησης εξασφαλίζοντας παράλληλα ανάσχεση της επιθετικότητας των καιρικών φαινοµένων και προσφέροντας σηµαντικά µονωτικά οφέλη µε το αυτοεξαεριζόµενο διάκενο, που διαµορφώνει ενδιάµεση θερµοκρασιακή ζώνη, αποτρέποντας την απώλεια θερµότητας ειδικά τη νύχτα, µε δυνατότητα επιπρόσθετης θερµοηχοµόνωσης αναλόγως των δεδοµένων και απαιτήσεων του εκάστοτε τόπου εφαρµογής. Συντελεί αποφασιστικά στην εξοικονόµηση ενέργειας και λόγω της εφαρµογής µε ειδικούς συνδέσµους εξασφαλίζει εύκολη και γρήγορη αφαίρεση και επανατοποθέτηση των φωτοβολταϊκών περσίδων, µειώνοντας σηµαντικά το κόστος κατασκευής αναλογικά µε τα ποσά και τους χρόνους που απαιτούνται για σοβατίσµατα - επιχρίσµατα καθώς και για την αποκατάσταση του κελύφους µε µερεµέτια κατόπιν οποιασδήποτε εργασίας ή προσθήκης χρειαστεί µελλοντικά, όπως για παράδειγµα διέλευση καναλιών, καλωδιώσεων, σωληνώσεων και αγωγών.

7 ΑΝΟΙΓΟΚΛΕΙΟΜΕΝΗ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗ ΤΕΝΤΟΜΑΡΚΙΖΑTendarksol Τοποθετείται σε µπαλκόνια, πάνω από παράθυρα και στις όψεις των καταστηµάτων χωρίς την στήριξη κολόνων, αξιοποιώντας πλήρως το πρόγραµµα φωτοβολταϊκά στον οικιακό-κτιριακό τοµέα, διότι συνδυάζει τις δυνατότητες ανοιγοκλειόµενης φωτοβολταϊκής Pergolarksol και σκιαδίων.

8 ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΕΡΣΙ ΩΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ Louverail FV Με Arksol φωτοβολταϊκές περσίδες τοποθετηµένες στην εξωτερική πλευρά τους έχουµε δυνατότητα εγκατεστηµένης ισχύος 100 w/m2 αξιοποιώντας την ηλιακή ακτινοβολία για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και άψογης αρχιτεκτονικής εµφάνισης. Είναι δροσερότατες εφαρµογές διότι εξασφαλίζουν αυτοεξαεριζόµενης αεροδυναµικής περσιδωτή σχέση συγκριτικά µε εφαρµογές που θα πραγµατοποιούνταν µε φωτοβολταϊκά πανέλα. Υπάρχει δυνατότητα εφαρµογής του και σε υφιστάµενα κάγκελα. Όλα τα προϊόντα της σειράς GreENergy ανάλογα µε τις αρχιτεκτονικές ανάγκες συνδυάζονται µε τις προαναφερόµενες κατασκευές της ARK TOP SYSTEMS που φέρουν αλουµινίου, πολυκαρβονικές ή κεραµιδόµορφες Arksol περσίδες προσφέροντας τη δυνατότητα ηλεκτρικής αυτονοµίας ή διασύνδεσης µε το ηλεκτρικό δίκτυο.

9 Parksol ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΟΧΗΜΑΤΩΝ Ιδανική λύση και για πάρκινγκ αυτοκινήτων όπου µε το πρόγραµµα φωτοβολταϊκά στον κτιριακό τοµέα παρέχουν την υπεραξία ανεφοδιασµού µε «πράσινη» ηλεκτρική ενέργεια στα ηλεκτροκίνητα οχήµατα, ώστε να λειτουργούν οικολογικά σύµφωνα και µε την Βρετανική Ένωση Περιβαλλοντικών Μεταφορών, αφού κάθε m2 ήλιου ανά έτος ισοδυναµεί µε ένα βαρέλι πετρέλαιο. Αποτελεί εξαιρετική, επιχειρηµατική ιδέα που υποστηρίζει την κερδοφόρα παροχή υπηρεσιών και την περαιτέρω ανάπτυξη της τουριστικής βιοµηχανίας. Τα έσοδα που προκύπτουν από την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας χρησιµοποιούνται ουσιαστικά για την χρηµατοδότηση αποπληρωµής της Ηλιακής Θέσης Στάθµευσης, αφήνοντας σηµαντικό επιπλέον κέρδος στον επενδυτή ο οποίος µε αυτόν τον τρόπο αποκτά δωρεάν σκιασµένες υποδοµές για τα αυτοκίνητα.

10 ΗΛΙΟΧΡΗΜΑΤΟ ΟΤΗΣΗ Oπως είναι γνωστό στην Ελλάδα από 1η Ιουλίου 2009 ισχύει σύµφωνα µε Κοινή Υπουργική Απόφαση το πρόγραµµα ανάπτυξης φωτοβολταϊκών στις κτιριακές εγκαταστάσεις για κατοικίες και επαγγελµατικούς χώρους βάση του οποίου µπορούν να εγκατασταθούν έως 10kw. Οι ανοιγοκλειόµενες φωτοβολταϊκές Arksol πέργκολές καθώς και τα εξωτερικά ανοιγοκλειόµενα φωτοβολταϊκά Arksol σκιάδια είναι τα καινοτόµα προϊόντα BIPV της σειράς greenergy που πρωταγωνιστούν στο κτιριακό τοµέα σε στέγες, βεράντες, ταράτσες και µπαλκόνια, κατοικιών και επαγγελµατικών χώρων, ακόµα και στα εκτός σχεδίου δοµηµένα για να παράγουν καθαρή ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή ακτινοβολία χωρίς να εκλύεται διοξείδιο του άνθρακα και άλλα βλαβερά µικροσωµατίδια που επιβαρύνουν το περιβάλλον εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα ενεργειακή εξοικονόµηση Αυτή η πράσινη ηλεκτρική ενέργεια βάση του προγράµµατος Φωτοβολταϊκά στη Στέγη διοχετεύεται στη ΕΗ κατόπιν αίτησής σας, που την αγοράζει σε πενταπλάσια τιµή από ότι πουλάει δηλαδή µε 0,55 ανά kw, εγγυηµένα µε συµβόλαιο 25 ετών και µε τιµαριθµική αναπροσαρµογή για όσους συµµετέχουν στην πρώτη φάση του προγράµµατος που είναι ως το 2011, ενώ τα συµβόλαια που θα υπογραφούν στα επόµενα χρόνια η τιµή θα µειώνεται κατά 5% ανά έτος έναρξης συµβολαίου. Η συµφέρουσα οικονοµική σχέση εξασφαλίζει την απόσβεση της επένδυσης, που εξάλλου µπορεί να δανειοδοτηθεί ανεπιφύλακτα και από τράπεζες, οι οποίες µάλιστα µε την εκχώρηση του συµβολαίου σας µε την ΕΗ σε αυτές έως το ύψος των δανειακών υποχρεώσεων σας, µπορούν να πληρώνονται τις δόσεις του δανείου σας από τις εισπράξεις των εσόδων που έχετε από την ΕΗ.

11 ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ARK TOP SYSTEMS ΤΕΧΝΟ ΟΜΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ Όµιλος επιχειρήσεων Ζιράϊρ Κουγιουµτζιάν Τοµπάζη 39, ΤΚ , Περιοχή Μπότσαρη- Θεσσαλονίκη Τηλ.: , Fax: Κιν.: Site:

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ARK TOP SYSTEMS Τεχνοδομικός Εξοπλισμός Αρχιτεκτονικής Κεραμιδοφωτοβολταϊκά στέγης, Ανοιγοκλειόμενες φωτοβολταϊκές πέργκολες- σκιάδια κτιριακό

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια

Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια Πρακτικός Οδηγός Εξοικονόμησης Ενέργειας σε Κτίρια 2 Περιεχόμενα Ο Οδηγός 5 Ο οδηγός περιέχει 6 Τηλεφωνικό Κέντρο 8 Ιστοσελίδα ENFORCE 9 Δίκτυο Ενεργειακών Επιθεωρητών 11 Το Δίκτυο 11 Μέθοδος λειτουργίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ «ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΖΑΧΑΡΕΝΙΑ ΜΑΡΚΑΚΗ ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ (Επιβλέπων Καθηγητής) ΔΙΟΝΥΣΙΑ ΚΟΛΟΚΟΤΣΑ (Συνεπιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο

Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο Παραγωγή Ενέργειας από τον Ήλιο... Επενδύσεις στα Φωτοβολταϊκά Συστήματα WIND WATER SOLAR BIOMASS Μία νέα αγορά στην χώρα μας σε ανοδική πορεία και οι προοπτικές της. Τα Φ/Β συστήματα αποτελούν την πιο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΟΣ ΜΕΛΕΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΑΓΡΟΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΕΣ «ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ» ΝΕΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Φεβρουάριος 2012 ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΤΑΜΕΙΟ ΣΥΝΟΧΗΣ Με τη συγχρηµατοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ 1 ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΟΙΚΙΑΣ Στην εποχή μας η ενέργεια είναι ένα από τα σημαντικότερα αγαθά, που εάν την παρομοιάσουμε με το νερό δεν θα θέλαμε να χάσουμε

Διαβάστε περισσότερα

Τα κείµενα πάρθηκαν από το site της Greenpeace (www.greenpeace.org/greece) Φωτοβολταϊκά

Τα κείµενα πάρθηκαν από το site της Greenpeace (www.greenpeace.org/greece) Φωτοβολταϊκά Τα κείµενα πάρθηκαν από το site της Greenpeace (www.greenpeace.org/greece) και τα ενοποίησε σε pdf format Φωτοβολταϊκά Όταν τα φωτοβολταϊκά εκτεθούν στην ηλιακή ακτινοβολία µετατρέπουν ένα 5-17% της ηλιακής

Διαβάστε περισσότερα

Φωτοβολταϊκά Συστήματα

Φωτοβολταϊκά Συστήματα COVER Ενεργειακό Γραφείο Κυπρίων Πολιτών Οκτώβριος 2010 Φωτοβολταϊκά Συστήματα Εφαρμογές στον οικιακό τομέα 1. Εισαγωγή Η αξιοποίηση της ηλιακής ενέργειας είναι μια βιώσιμη επιλογή παραγωγής ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Βιοκλιµατικός Σχεδιασµός στην Ελλάδα:

Βιοκλιµατικός Σχεδιασµός στην Ελλάδα: Βιοκλιµατικός Σχεδιασµός στην Ελλάδα: Ευρωπαϊκή Επιτροπή Γενική ιεύθυνση για την Ενέργεια και τις Μεταφορές ΚΑΠΕ, Πικέρµι, Σεπτέµβριος 2 Επιµέλεια σύνταξη κειµένων: Ευγενία Α. Λάζαρη, Αρχιτέκτων Μηχανικός

Διαβάστε περισσότερα

1. Πρόλογος... 3. 2. Το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο... 4. 3. Η Αγορά Φ/Β και το Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα... 10

1. Πρόλογος... 3. 2. Το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο... 4. 3. Η Αγορά Φ/Β και το Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα... 10 1. Πρόλογος....................... 3 2. Το Ευρωπαϊκό Θεσμικό Πλαίσιο...... 4 3. Η Αγορά Φ/Β και το Θεσμικό Πλαίσιο στην Ελλάδα..................... 10 4. Προοπτικές για την ανάπτυξη των Ενσωματωμένων σε

Διαβάστε περισσότερα

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων

Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Προτάσεις για εξοικονόµηση ενέργειας και µείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώµατος στο ήµο Αθηναίων Ιανουάριος 2008 Κλεισόβης 9, 106 77 Αθήνα, τηλ. 2103840774-5, fax. 2103804008 www.greenpeace.gr 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟτύπος. Φθηνές λύσεις. χωρίς αιθαλοµίχλη ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ

ΟΙΚΟτύπος. Φθηνές λύσεις. χωρίς αιθαλοµίχλη ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2013 ΟΙΚΟτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ Φθηνές λύσεις ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ χωρίς αιθαλοµίχλη ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ» Ποιες παρεµβάσεις ενεργειακής

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός οδηγός

Ένας πρακτικός οδηγός Ένας πρακτικός οδηγός Σεπτέμβριος 2007 ΕΝΑΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ Γιατί να στραφώ στην ηλιακή ενέργεια; Για να καλύψετε δύο τουλάχιστον ανάγκες. Την ανάγκη σε ενέργεια και την ανάγκη να

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ»

«ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΤΙΡΙΩΝ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΣΤΙΣ ΘΕΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ, ΦΙΛΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ, ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ. «Πράσινες» λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας µε εξοικονόµηση ενέργειας ΣΕΛ. 12-25 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

ΟΙΚΟτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ. «Πράσινες» λύσεις για να ζεστάνετε το σπίτι σας µε εξοικονόµηση ενέργειας ΣΕΛ. 12-25 ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΙΚΟτύπος ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΑΝΑΝΕΩΣΙΜΕΣ ΠΗΓΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Βιώσιµη διέξοδος από την κρίση ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗ «Πράσινες» λύσεις για να ζεστάνετε το

Διαβάστε περισσότερα

Χρήση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Στοιχείων

Χρήση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Στοιχείων Χρήση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων και Στοιχείων Καθαρή Ενέργεια από τον Ήλιο Η Πηγή Ενέργειας του Μέλλοντος; Δυνατότητες Χρήσης στα Έργα Υποδομής του Ελληνικού Στρατού ΚΕΙΜΕΝΟ: Λγός (ΜΧ) Ευριπίδης Χανιάς

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΛΕΤ 2,8 τόνοι 840 ΠΟΣΟ ΘΑ ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ. 4 τόνοι ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. Xρειάζονται σχεδόν. και εβδομαδιαίο καθάρισμα ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ

ΛΕΒΗΤΑΣ ΠΕΛΕΤ 2,8 τόνοι 840 ΠΟΣΟ ΘΑ ΛΕΒΗΤΑΣ ΞΥΛΟΥ. 4 τόνοι ΠΛΗΡΩΣΕΤΕ. Xρειάζονται σχεδόν. και εβδομαδιαίο καθάρισμα ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΘΕΡΜΑΝΣΗ 14/10/2012 ΕΙ ΙΚΗ ΕΚ ΟΣΗ Εξυπνες λύσεις ΖΕΣΤΟ σπίτι µε ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ στην τσέπη ΠΟΣΟ ΘΑ ΜΑΣ ΚΟΣΤΙΣΕΙ Η ΘΕΡΜΑΝΣΗ 4 ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ 1,5 τόνος 2.200 Πρόγραµµα ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ επιδότησης 1.250 για

Διαβάστε περισσότερα

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός

Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ένας πρακτικός τεχνικός οδηγός Ιανουάριος 2011 Λ. Βουλιαγμένης 224 & Αγίου Δημητρίου, 173 43 Άγιος Δημήτριος, τηλ. 210 9577470 info@helapco.gr, www.helapco.gr Βασικές τεχνικές πληροφορίες για τα φωτοβολταϊκά

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΑΡΤΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012

ΣΠΑΡΤΗ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2012 1 ο ΕΠΑ.Λ ΣΠΑΡΤΗΣ 1 ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ Α ΤΑΞΗΣ ΛΥΚΕΙΟΥ 1 ου ΕΠΑΛ ΣΠΑΡΤΗΣ ΑΡΦΑΝΗΣ ΝΕΙΛΟ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΠΕΡΩΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΜΟΥΡΟΥΣΙΑΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΕΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΑΡΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης

ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER. Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος Θέρμανσης ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ NEA AHI CARRIER ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΥΧΟΣ 2ο ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Όλα όσα θέλετε να μάθετε για τις ΑΝΤΛΙΕΣ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Θέρμανση: Τελικά, τι μας κοστίζει λιγότερο; Προγράμματα Επιδότησης Ενεργειακή Ανάλυση Συστήματος

Διαβάστε περισσότερα

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη

Διπλωματική εργασία. Ειρήνη Κρεβατσούλη ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Τμήμα Μηχανικών Παραγωγής & Διοίκησης Χανιά 2013 Επεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας σε κτήρια Διπλωματική εργασία Ειρήνη Κρεβατσούλη Επιβλέπων: Παπαευθυμίου Σπυρίδων Περίληψη Ένα από

Διαβάστε περισσότερα

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α

Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Π Τ ΥΧ ΙΑ Κ Η Ε Ρ Γ Α Σ ΙΑ Ε Ν Ε Ρ Γ Η Τ ΙΚ Α Κ Α Ι Π Α Θ Η Τ ΙΚ Α Η Λ ΙΑ Κ Α Σ Υ Σ Τ Η Μ Α Τ Α Τ Ε Χ Ν Ο Λ Ο Γ ΙΚ Ο Ε Κ Π Α ΙΔ Ε Υ Τ ΙΚ Ο ΙΔΡΥ Μ Α Κ Α ΒΑ Λ Α Σ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΗΣ ΤΣΑΛΙΚΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ

ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ ΠΙΕΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε. ΟΤΑ ΤΟΠΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ LEADER 2007-2013 ΝΟΜΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΟ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑ ΕΣ Καθορισµός Προδιαγραφών Ποιότητας Κατασκευής στα Κτίρια 1. Προδιαγραφές

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός Διαδικασιών Συντήρησης Φωτοβολταϊκών Σταθμών

Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός Διαδικασιών Συντήρησης Φωτοβολταϊκών Σταθμών ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΘΕΜΑ Ολοκληρωμένος Σχεδιασμός Διαδικασιών Συντήρησης Φωτοβολταϊκών Σταθμών ΝΤΑΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Μ.:7253

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις - Απαντήσεις σχετικά με την εγκατάσταση και χρηματοδότηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10kW στις στέγες σπιτιών.

Ερωτήσεις - Απαντήσεις σχετικά με την εγκατάσταση και χρηματοδότηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10kW στις στέγες σπιτιών. Ερωτήσεις - Απαντήσεις σχετικά με την εγκατάσταση και χρηματοδότηση των φωτοβολταϊκών συστημάτων έως 10kW στις στέγες σπιτιών. Ανάμεσα στις ερωτήσεις και απαντήσεις που ακολουθούν θα βρείτε και αρχικές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004

ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 ΚΤΙΡΙΟ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΗΛΙΑΣ ΕΥΘΥΜΙΟΠΟΥΛΟΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΣΩΤΗΡΙΟΥ 2004 Σημείωση: Το παρόν αποτελεί σύγγραμμα του 2004, και δεν έχει επικαιροποιηθεί με την νομοθεσία που έχει θεσπιστεί από τότε μέχρι σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ

ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ.Π.Μ.Σ. στη ιοίκηση Επιχειρήσεων MBA ΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΘΕΜΑ : Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΜΟΡΦΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΑ ΠΑΡΚΑ Υπεύθυνος Καθηγητής : κ.

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών - Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών - Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών - Τμήμα Πολιτικών Δομικών Έργων ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Βιοκλιματική Ξενοδοχειακή Μονάδα με Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας στην Περιοχή Καλαμάκι

Διαβάστε περισσότερα

Έδρα : ΟΡΘ. ΧΡ ΕΝΩΣΕΩΣ 34-36 121 34 Περιστέρι Τηλ. 210 5740408 210 5785440-210 5777111 Fax: 210 5777666 E-Mail: gram2@uce.gr http://www.uce.

Έδρα : ΟΡΘ. ΧΡ ΕΝΩΣΕΩΣ 34-36 121 34 Περιστέρι Τηλ. 210 5740408 210 5785440-210 5777111 Fax: 210 5777666 E-Mail: gram2@uce.gr http://www.uce. Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε σχετικά µε την εγκατάσταση και χρηµατοδότηση των φωτοβολταϊκών συστηµάτων έως 10kW στις στέγες σπιτιών. Α. Φωτοβολταϊκό Σύστηµα 1. Τι είναι το Φωτοβολταϊκό Σύστηµα; Φωτοβολταϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ

ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ ΕΙΔΙΚΟ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΤΕΥΧΟΣ από την ERGON Το APOLYTON, η νέα καινοτομία της ERGON, είναι το μοναδικό ολοκληρωμένο πρόγραμμα που μπορεί και μειώνει τα έξοδα θέρμανσης, ψύξης και ζεστού νερού χρήσης στο απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα