Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού ( )

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού (2015-2016)"

Transcript

1 Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού ( )

2 Αγαπητοί Γονείς, Το Σχολείο, κατά το σχολικό έτος , προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες που το επιθυμούν ένα πλήρες πρόγραμμα απογευματινών δραστηριοτήτων. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου να εκτεθούν σε μια σειρά από πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που έχουν στόχο τόσο την καλλιέργεια του πνεύματος όσο και την άσκηση του σώματος. Συγκεκριμένα, να γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων (basket, volley, tennis, ξιφασκία κ.ά.), να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων εκπαιδευτικών (μοντέρνος χορός, πιάνο κ.ά.), να διδαχθούν ξένες γλώσσες (κινέζικα) αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες σχετικές με τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τα Μαθηματικά κ.ά. (STEM: Science, Technology, Engineering & Mathematics). Τα απογεύματα της Πέμπτης το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Σχολείου οργανώνει ομάδες σε διάφορα αθλήματα, οι οποίες μετέχουν σε διασχολικά, πανελλήνια και άλλα πρωταθλήματα. Παιδιά της ε και στ Δημοτικού, επίσης, συμμετέχουν στη Χορωδία του Σχολείου. Το Σχολείο, τέλος, σχεδίασε και υλοποίησε ένα ευέλικτο πρόγραμμα μελέτης και φαγητού για όσες οικογένειες το επιθυμούν. Το πρόγραμμα αυτό είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε ένα παιδί να εγγραφεί σε καθημερινή ή μερική βάση και να συνδυάσει μελέτη και φαγητό με τις υπόλοιπες απογευματινές δραστηριότητες. Το Σχολείο, παρ όλα αυτά, εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα ήταν καλό, ειδικά τα μικρότερα παιδιά, να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους.

3 Αθλητικές Δραστηριότητες BASKET Οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές του basket (ντρίπλα, σουτ, μαρκαρίσματα, πάσα κ.ά.) Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Σχολείου καθώς και στο γήπεδο της Φιλοθέης από προπονητές-γυμναστές του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Σάββατο, 11:00-12:00. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:30. Ε-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:30. VOLLEY Στο volley οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές του αθλήματος (καρφί, πάσες, θέσεις, άμυνα κ.ά.) Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Σχολείου από προπονητές-γυμναστές του Σχολείου. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:30. Ε-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:30. KARATE & JUDO Στο μάθημα του karate τα παιδιά θα διδαχθούν τεχνικές τόσο του παραδοσιακού όσο και του αγωνιστικού karate (αυτοάμυνα, ισορροπία, αυτοπεποίθηση, εξάσκηση σώματος & πνεύματος). Τα μαθήματα του karate γίνονται στο Σχολείο από τον προπονητή κ. Χ. Κιτσίκη. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:15-16:15. Τα μαθήματα Judo γίνονται στους χώρους του Σχολείου κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, αλλά δεν οργανώνονται από το Σχολείο. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος και για την εγγραφή στο συγκεκριμένο μάθημα απευθύνεστε στον υπεύθυνο δάσκαλο κ. Σ. Ρήγο (τηλ ).

4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι προπονητές / γυμναστές του Σχολείου διδάσκουν στα παιδιά τις βασικές τεχνικές του ποδοσφαίρου (ντρίπλα, σουτ, μαρκαρίσματα, πάσα κ.ά.). Τα μαθήματα γίνονται στο γήπεδο 5x5 του Ψυχικού και στο Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Σάββατο, 14:30-15:30. Β-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Παρασκευή, 15:00-16:30. Το Σχολείο συνεργάζεται με το σωματείο ΡΟΗ ( που δραστηριοποιείται στην εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Έμπειροι προπονητές, με την επίβλεψη των γυμναστών του Σχολείου, διδάσκουν στα παιδιά σωστή κολύμβηση και εξειδικεύουν στα στυλ (πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερο και πεταλούδα). Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν σε αγώνες και παιχνίδια στο νερό. Τα μαθήματα γίνονται στην κλειστή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του Ο.Α.Κ.Α. από έμπειρους προπονητές με την επίβλεψη γυμναστών του Σχολείου. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:00-16:30. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:00-16:30. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ TENNIS Οι γυμναστές/τριες του τμήματος Φυσικής Αγωγής του Σχολείου παρακολουθούν και επιβλέπουν την πρόοδο των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο μάθημα. Στα γήπεδα του Ψυχικού τα παιδιά διδάσκονται τις βασικές τεχνικές του tennis από έμπειρους προπονητές. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:30. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:15-16:30.

5 ΣΤΙΒΟΣ Οι αθλητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές των αγωνισμάτων του στίβου (δρόμοι, άλματα κ.ά.) μέσω παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που εξασκούν το σώμα και βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση των παιδιών. Τα μαθήματα γίνονται στο στίβο της Φιλοθέης από προπονητέςγυμναστές του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:30. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:30. Η yoga εξασκεί την ισορροπία, τη δύναμη, την αντοχή, τον σωματικό συντονισμό, την ευλυγισία. Αυτές οι ιδιότητες, αφού κατακτηθούν σε σωματικό επίπεδο, υποβοηθούν και τη συναισθηματική ανάπτυξη. Η yoga δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτυχθούν, να ασκηθούν, να συγκεντρωθούν και να χαλαρώσουν. Για τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση, την αυτοσυγκέντρωση, τις σχέσεις και τις κινητικές τους ικανότητες, καθώς επίσης να μάθουν να σέβονται το σώμα τους. Είναι διασκεδαστική και εκπαιδευτική με την ευρύτερη έννοια. Είναι κάτι που θα συντροφεύει τα παιδιά σε όλες τους τις δραστηριότητες, στο Σχολείο και στο σπίτι. Τα μαθήματα YOGA γίνονται στo Σχολείο από την απόφοιτο και δασκάλα yoga κ. Αλ. Κατσίγερα. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:15. KIDS YOGA ΞΙΦΑΣΚΙΑ Παιδιά από 9 ετών μπορούν να γνωρίσουν το ξεχωριστό αυτό άθλημα είτε σαν χόμπι είτε σε αγωνιστικό επίπεδο. Η ξιφασκία γυμνάζει αρμονικά το σώμα αλλά και το μυαλό καθώς αναπτύσσει τη φαντασία, την αντίληψη και τη λογική σκέψη. Τα μαθήματα γίνονται στην επίσημη αίθουσα ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. από τον προπονητή κ. Β. Βερτόπουλο (τηλ ). Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 18:30-19:30. Τρίτη, 19:30-20:30. (ή άλλη μέρα και ώρα κατόπιν συνεννόησης).

6 Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ Κινητική έκφραση και δημιουργικός χορός που καταλήγουν στην ετήσια παράσταση του τέλους της χρονιάς στο Θέατρο του Σχολείου. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την κ. Π. Ανδρουλή, παιδαγωγό και χορογράφο, εξειδικευμένη στη διδασκαλία μικρών παιδιών. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Πέμπτη, 15:15-16:30. E-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή,15:15-16:30. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑΣ - ΠΙΑΝΟΥ Έμπειροι καθηγητές του Σχολείου παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και κιθάρας. Τα παιδιά παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην ετήσια συναυλία στο Θέατρο του Σχολείου στο τέλος του χρόνου. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο κάθε μέρα, εκτός Κυριακής, κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία (κ. Μ. Λοσίδου). ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Τα παιδιά του δημοτικού διδάσκονται την κινέζικη γλώσσα αλλά και στοιχεία του κινέζικου πολιτισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα της Κίνας μέσα από χειροτεχνίες, κατασκευές κ.ά. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από τη δασκάλα κινέζικης γλώσσας κ. H. Huang. Αρχάριοι: Τρίτη, 15:15-16:30. 3η χρονιά: Τετάρτη, 15:15-16:30. 2η χρονιά: Πέμπτη, 15:15-16:30. 4η χρονιά: Δευτέρα, 15:15-16:30.

7 Moraitis* ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ Στο πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα παιδιά γ - στ Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την κορυφαία πλατφόρμα ρομποτικής LEGO MINDSTORMS. Oι μαθητές και μαθήτριες θα κατασκευάζουν και θα προγραμματίζουν τα ρομπότ τους, βιώνοντας πρακτικά έννοιες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Μηχανικής και του Προγραμματισμού. Τα μαθήματα γίνονται από τον κ. Β. Χρυσανθακόπουλο και την ομάδα του. Ο Β. Χρυσανθακόπουλος είναι έμπειρος σχεδιαστής ρομποτικής της Lego, και από τους λίγους παγκοσμίως που έχουν συμβάλει στη δημιουργία της σειράς Mindstorms. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, 15:15-16:30. (Θα λειτουργήσουν παράλληλα τμήματα προχωρημένων και αρχαρίων) Το απογευματινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων STEM Activities for kids για τους μαθητές της γ και δ Δημοτικού περιλαμβάνει τη δημιουργική επίλυση αυθεντικών προβλημάτων και την υλοποίηση κατασκευών μέσα από πρακτικές που θα αναπτύσσουν την κριτική σκέψη και τη φαντασία τους. Τα παιδιά θα προσεγγίσουν τις θεματικές μέσα από καθοδηγούμενες διερευνητικές δραστηριότητες με τη χρήση των Μαθηματικών και των αρχών της Τεχνολογίας και της μηχανικής, δηλαδή μέσω της διεπιστημονικής προσέγγισης STEM. Τα μαθήματα γίνονται από την κ. Β. Σερέπα, B.Sc., M.Sc.Ed., δασκάλα Φυσικής του Σχολείου. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Πέμπτη, 15:15-16:30. CODING ON ipad - BEGINNERS TO PRO NEO «Κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών.» Code.org Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα διδαχθούν τη γλώσσα του προγραμματισμού ένα εργαλείο για την ανάπτυξη αναλυτικής, δομημένης και κριτικής σκέψης στο Δημοτικό Σχολείο. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, αποκλειστικά σε ipad, θα κατανοήσουν τις τρεις βασικές αρχές του προγραμματισμού (sequence, conditions, loops). Στη συνέχεια θα αναγνωρίζουν, θα διαμορφώνουν και θα επιλύουν προβλήματα χρησιμοποιώντας εργαλεία από προγράμματα που παρέχουν πολύ χρήσιμες γνώσεις. Το μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από τον κ. Π. Κακαλέτρη, Μ.Ed. in ICT in Education, δάσκαλο και Υπεύθυνο Νέων Τεχνολογιών της Σχολής Μωραΐτη. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη, 15:15-16:30. STEM ACTIVITIES FOR KIDS NEO * Science, Technology, Engineering and Mathematics

8 Απογευματινή Μελέτη - Μεσημεριανό Φαγητό ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ Στους μαθητές που θα παραμένουν στο Σχολείο, μετά το τέλος του σχολικού προγράμματος για τις απογευματινές δραστηριότητες πλην των αθλητικών, θα σερβίρεται μεσημεριανό γεύμα (14:50-15:15 περίπου) στην τραπεζαρία του Σχολείου. Αυτό μπορούν να το φέρνουν από το σπίτι σε ειδικό σκεύος για να ζεσταίνεται στο Σχολείο είτε να παρέχεται από το Σχολείο με μια μικρή επιβάρυνση. Τα γεύματα που θα παρέχει το Σχολείο έχουν καταρτιστεί από ειδικό διατροφολόγο-διαιτολόγο με τις καλύτερες πρώτες ύλες ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις σωστής, ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Θα αποτελούνται από βασικό πιάτο, σαλάτα, ψωμί και φρούτο. Το μενού θα σας αποστέλλεται κάθε μήνα με . Όσα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες θα μπορούν να φάνε κάτι ελαφρύ στο δεύτερο διάλειμμα ή στο σχόλασμα είτε από την καντίνα είτε από το σπίτι. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ Την απογευματινή μελέτη θα εποπτεύει δάσκαλος/δασκάλα του Σχολείου. Ο ρόλος του δασκάλου κατά τη μελέτη θα είναι κυρίως εποπτικός και θα φροντίζει ώστε τα παιδιά να αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο τους. Ο αριθμός των μαθητών/τριών δεν θα ξεπερνά τους/τις 15 ανά τάξη. Σε περίπτωση περισσότερων παιδιών, θα δημιουργηθούν παραπάνω τμήματα ανά τάξη. Στις τάξεις α και β Δημοτικού, που τα καθήκοντα για το σπίτι είναι πολύ περιορισμένα, τα παιδιά θα παρακολουθούν και πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Ο βαθμός ολοκλήρωσης των μαθημάτων της ημέρας για τις άλλες τάξεις του Δημοτικού θα εξαρτάται από την ηλικία και τη δουλειά που έχει δοθεί για το σπίτι αλλά και από τους ρυθμούς του κάθε παιδιού.

9 Κανονισμός λειτουργίας απογευματινού κύκλου α. Εγγραφή στο πρόγραμμα Για την εγγραφή ενός παιδιού στο πρόγραμμα απογευματινών μαθημάτων καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μ. Λοσίδου (τηλ ). Ειδικά για το πρόγραμμα της Μελέτης και το περιεχόμενο του προγράμματος Αθλητικών Δραστηριοτήτων μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Α. Βασιλόπουλο και τον κ. Κ. Πολύζο αντίστοιχα. Για την ομαλή λειτουργία του απογευματινού προγράμματος η συμμετοχή των παιδιών στα απογευματινά μαθήματα που επιθυμούν επιτρέπεται από την επόμενη ημέρα της εγγραφής τους. Οι μαθητές/τριες την ημέρα της εγγραφής τους δεν συμμετέχουν στο απογευματινό μάθημα που έχουν επιλέξει. β. Απουσία από τα απογευματινά μαθήματα Όταν ένα παιδί, που έχει έρθει κανονικά στο Σχολείο, δεν πρόκειται να παρακολουθήσει το απογευματινό μάθημα στο οποίο συμμετέχει, επιβάλλεται να ειδοποιείτε τη γραμματεία του Δημοτικού, τηλεφωνικά ή μέσω του τετραδίου συνεργασίας. Το μάθημα μπορεί να αναπληρωθεί κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία (κ. Μ. Λοσίδου, τηλ ). Στην περίπτωση που σημειωθεί αδικαιολόγητη απουσία ενός παιδιού από το απογευματινό μάθημα, το Σχολείο επικοινωνεί με τους γονείς/κηδεμόνες την επόμενη ημέρα προκειμένου να τους ενημερώσει. γ. Αποχώρηση από το Σχολείο Μετά τα απογευματινά μαθήματα οι γονείς/κηδεμόνες ή/και συνοδοί των παιδιών, που δεν χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία, μπορούν να τα παραλαμβάνουν, αποκλειστικά, από το χώρο του Σχολείου (όχι από το περίπτερο, το δασάκι ή την πλατεία Καμάρα). Μετά τις 16:30 η παραλαβή των μαθητών/τριών γίνεται από το θυρωρείο του Σχολείου. δ. Λειτουργία απογευματινών μαθημάτων σε περίπτωση βροχής Κατά τις ημέρες που βρέχει τα απογευματινά μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά με τροποποιημένο πρόγραμμα, όποτε χρειάζεται. Τα παιδιά όλων των τμημάτων του basket, του volley και των άλλων αθλημάτων που πραγματοποιούνται στο Σχολείο συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στους στεγασμένους χώρους του Σχολείου. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα του tennis παρακολουθούν θεωρητικά μαθήματα σε στεγασμένο χώρο στα γήπεδα του Ψυχικού. Τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα του στίβου, του ποδοσφαίρου και της κολύμβησης ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τους σε στεγασμένο χώρο στα γήπεδα της Φιλοθέης, του Ψυχικού και στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. αντίστοιχα. Σημείωση: Όταν το Σχολείο παραμένει κλειστό, δεν πραγματοποιούνται τα απογευματινά μαθήματα.

10 15:15-16:30 Ημερήσιο Πρόγραμμα Απογευματινών Μαθημάτων Νηπιαγωγείο, α & β Δημοτικού ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ποδόσφαιρο β -στ Δημοτικού Κολύμβηση Νηπιαγωγείο, α & β Δημοτικού Κολύμβηση Νηπιαγωγείο, α & β Δημοτικού Tennis α & β Δημοτικού Tennis α & β Δημοτικού Στίβος α & β Δημοτικού Στίβος α & β Δημοτικού ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00-12:00 Basket α & β Δημοτικού 14:30-15:30 Ποδόσφαιρο Νηπιαγωγείο, α Δημοτικού

11 15:15-16:30 15:15-16:30 γ - στ Δημοτικού Αθλητικές Δραστηριότητες ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Basket γ & δ Δημοτικού Volley γ & δ Δημοτικού Basket ε & στ Δημοτικού Volley ε & στ Δημοτικού Karate Basket γ & δ Δημοτικού Volley γ & δ Δημοτικού Karate Basket ε & στ Δημοτικού Volley ε & στ Δημοτικού Ποδόσφαιρο β -στ Δημοτικού Κολύμβηση Tennis Κολύμβηση Tennis 18:30-19:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) 19:30-20:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) Στίβος Kids Yoga 18:30-19:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες Μοντέρνος χορός γ & δ Δημοτικού Μοντέρνος χορός ε & στ Δημοτικού Μοντέρνος χορός γ & δ Δημοτικού Μοντέρνος χορός ε & στ Δημοτικού Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 4η χρονιά Moraitis Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας Αρχάριοι Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 3η χρονιά Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 2η χρονιά Εκπ. Ρομποτική Εκπ. Ρομποτική Εκπ. Ρομποτική Εκπ. Ρομποτική Coding on ipad- Beginners to Pro STEM Activities for kids γ -δ Δημοτικού

12 Δίδακτρα Απογευματινών Μαθημάτων Αθλητικές Δραστηριότητες TMHMA 1 η ΔΟΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ 2 η ΔΟΣΗ Δεκ. 15 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ Basket α &β Δημοτικού Basket (μία ημέρα/δύο ημέρες) 150 / / /430 Volley (μία ημέρα/δύο ημέρες) 150 / / /420 Karate (μία ημέρα/δύο ημέρες) 125 / / /480 Ποδόσφαιρο Νηπιαγωγείο, a -στ Δημοτικού Κολύμβηση Νηπιαγωγείο, a -στ Δημοτικού (μία ημέρα/δύο ημέρες) 150 / / /510 Tennis a -στ Δημοτικού (μία ημέρα/δύο ημέρες) 150 / / /510 Στίβος α & β Δημοτικού (μία ημέρα/δύο ημέρες) 110 / / /390 Στίβος Kids Yoga Ξιφασκία

13 Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες TMHMA 1 η ΔΟΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ 2 η ΔΟΣΗ Δεκ η ΔΟΣΗ Φεβρ. 16 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ Μοντέρνος Χορός, (μία ημέρα/δύο ημέρες) 250 / / /590 Ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας & πιάνου α -στ Δημοτικού Μαθήματα Κινέζικης Γλώσσας, Moraitis TMHMA 1 η ΔΟΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ 2 η ΔΟΣΗ Δεκ η ΔΟΣΗ Φεβρ. 16 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ Εκπαιδευτική Ρομποτική, STEM Activities for Kids, γ -δ Δημοτικού Coding on ipad - Beginners to Pro, Μεσημεριανό Φαγητό Μία ημέρα Δύο ημέρες Τρεις ημέρες Τέσσερις ημέρες Κάθε μέρα 150 /χρόνο 300 /χρόνο 450 /χρόνο 600 /χρόνο 750 /χρόνο Απογευματινή Μελέτη Μία ημέρα Δύο ημέρες Τρεις ημέρες Τέσσερις ημέρες Κάθε μέρα 140 /χρόνο 280 /χρόνο 420 /χρόνο 560 /χρόνο 680 /χρόνο

14 Δρομολόγια - Μετακινήσεις Κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στις 16:45, αναχωρούν από το Σχολείο λεωφορεία που ακολουθούν συγκεκριμένα δρομολόγια (άξονες). Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν είναι γραμμένο στα σχολικά δρομολόγια του πρωινού προγράμματος υπάρχει επιβάρυνση 200 για όλο το χρόνο ανεξάρτητα από πόσες ημέρες θα χρησιμοποιεί το σχολικό λεωφορείο του απογευματινού κύκλου. Όσον αφορά τις δραστηριότητες που γίνονται στη Φιλοθέη ή στο Ο.Α.Κ.Α. οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, αν θέλουν, κατευθείαν από εκεί κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία του Δημοτικού ή και τους υπεύθυνους γυμναστές/τριες. Σε διαφορετική περίπτωση τα παιδιά θα επιστρέφουν στο Σχολείο. Απογευματινοί άξονες δρομολογίων 1. Από το Σχολείο προς το κέντρο από τις οδούς: Κηφισίας Βασ. Σοφίας Δορυλαίου (Αμερικάνικη Πρεσβεία) Δεινοκράτους Πατρ. Ιωακείμ Πλ. Κολωνακίου Βασ. Σοφίας Σύνταγμα Βασ. Αμαλίας Βασ. Όλγας Βασ. Κωνσταντίνου. 2. Από το Σχολείο προς τα βόρεια προάστια από τις οδούς: Κηφισίας Μουσών Χαρ. Τρικούπη - Ξενίας Ελευθερώτριας Πλάτωνος Παλαιολόγου Ρόδων Διονύσου Θησέως. 3. Από το Σχολείο προς τη Φιλοθέη και το Χαλάνδρι από τις οδούς: Διαμαντίδου Νικ. Λύτρα Θεοτόκη 25 ης Μαρτίου Κύπρου Αγ. Φιλοθέης Βενιζέλου Καποδιστρίου Σολωμού Βασ. Γεωργίου Λ. Πεντέλης. 4. Από το Σχολείο προς τον Χολαργό από τις οδούς: Τζαβέλλα Ξάνθου Λεωφ. Μεσογείων Περικλέους 25 ης Μαρτίου Εθν. Αμύνης Ελλησπόντου Μακεδονίας Νεαπόλεως Πελοποννήσου Ελβετίας Αγ. Ιωάννου. 5. Από το Σχολείο προς τα νότια προάστια: Νέα Σμύρνη Π. Φάληρο Γλυφάδα Βουλιαγμένη. (Οι απογευματινοί άξονες των δρομολογίων θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός παιδιών).

15 Εγγραφές - Πληροφορίες Υπεύθυνος Απογευματινού Κύκλου Μαθημάτων: κ. Α. Βασιλόπουλος (τηλ ). Εγγραφές - πληροφορίες: κ. Μ. Λοσίδου (τηλ ). Αθλητικές δραστηριοτήτες: κ. Κ. Πολύζος (τηλ ). Με την εγγραφή καταβάλλεται στο ταμείο η πρώτη δόση των διδάκτρων, η οποία δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης. Αν υπάρχει οφειλή από περασμένο έτος, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή πριν από την εξόφλησή της. Η εγγραφή έχει ισχύ μόνο με την προκαταβολή, οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση ή κράτηση θέσης είναι άκυρη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Το μάθημα είναι δυνατόν να ακυρωθεί σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών.

16 Α. Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου Ψυχικό τηλ.: fax:

Σχολή Μωραΐτη. Απογευματινά Μαθήματα Δημοτικού (2013-14)

Σχολή Μωραΐτη. Απογευματινά Μαθήματα Δημοτικού (2013-14) www.moraitis.edu.gr Σχολή Μωραΐτη Απογευματινά Μαθήματα Δημοτικού (2013-14) ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...στα γήπεδα και τους χώρους του Σχολείου KIDS YOGA (ΝΕΟ) Η yoga εξασκεί την ισορροπία, τη δύναμη, την

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού (2014-2015)

Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού (2014-2015) Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων (2014-2015) Αγαπητοί Γονείς, Το Σχολείο, κατά το σχολικό έτος 2014-2015, προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες που το επιθυμούν ένα πλήρες πρόγραμμα απογευματινών δραστηριοτήτων.

Διαβάστε περισσότερα

www.moraitis.edu.gr Σχολή Μωραΐτη Απογευµατινά Μαθήµατα Δηµοτικού (2013-14)

www.moraitis.edu.gr Σχολή Μωραΐτη Απογευµατινά Μαθήµατα Δηµοτικού (2013-14) www.moraitis.edu.gr Σχολή Μωραΐτη Απογευµατινά Μαθήµατα Δηµοτικού (2013-14) ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...στα γήπεδα και τους χώρους του Σχολείου KIDS YOGA (ΝΕΟ) Η yoga εξασκεί την ισορροπία, τη δύναµη, την

Διαβάστε περισσότερα

Moraitis Summer Camps

Moraitis Summer Camps Moraitis Summer Camps Νηπιαγωγείο - Δημοτικό 18 Ιουνίου - 12 Ιουλίου Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο, για τo καλοκαίρι του 2019, προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες του Δημοτικού ένα ποικίλο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ( )

ΚΥΚΛΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ( ) ΚΥΚΛΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (2016-2017) Περιεχόμενα Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες (σελ. 2) Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες (σελ. 12) Ενότητα 3: STEM (σελ. 21)

Διαβάστε περισσότερα

Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι

Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2010-2011 Α Σ Τ Κ Ε τη Β Γ Β Μ Κ Ε τη Σύ Ε Β Μ Σ Π Ισ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Οι απογευματινές δραστηριότητες δεν προσφέρονται για όλες τις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες (σελ. 2) Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες (σελ. 12) Ενότητα 3: STEM (σελ.

Περιεχόμενα. Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες (σελ. 2) Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες (σελ. 12) Ενότητα 3: STEM (σελ. Περιεχόμενα Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες (σελ. 2) Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες (σελ. 12) Ενότητα 3: STEM (σελ. 19) Ενότητα 4: Μεσημεριανό Φαγητό - Απογευματινή Μελέτη (σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Απογευματινά μαθήματα επιλογής, απογευματινές δραστηριότητες

Απογευματινά μαθήματα επιλογής, απογευματινές δραστηριότητες ΣΧΟΛΗ ΧΙΛΛ Απογευματινά μαθήματα επιλογής, απογευματινές δραστηριότητες 2016-17 Παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των απογευματινών μαθημάτων επιλογής και των απογευματινών δραστηριοτήτων για τη σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Απογευματινός Κύκλος Μαθημάτων

Απογευματινός Κύκλος Μαθημάτων Απογευματινός Κύκλος Μαθημάτων 2018-19 Περιεχόμενα Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες σελ. 4 Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες σελ. 8 Ενότητα 3: STEAM σελ. 16 Ενότητα 4: Σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Σχολικό Έτος 2015-2016 1 2 Γράμμα από τη Διεύθυνση Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς ξεκινάει για όλους μας μια νέα προσπάθεια που στόχο έχει την πρόοδο των

Διαβάστε περισσότερα

Το Δημοτικό Γενικές Οδηγίες Για Τους Γονείς

Το Δημοτικό Γενικές Οδηγίες Για Τους Γονείς Το Δημοτικό Γενικές Οδηγίες Για Τους Γονείς Σχολικό Έτος 2017-18 1 2 Γράμμα από τη Διεύθυνση Αγαπητοί γονείς, Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς ξεκινάει για όλους μας μια νέα προσπάθεια με στόχο την

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Παρουσίαση περιγραφή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες σχ. έτους »

Θέμα: «Παρουσίαση περιγραφή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες σχ. έτους » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας. Παιδικού Σταθμού Νηπιαγωγείου Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου IB

Κανονισμός Λειτουργίας. Παιδικού Σταθμού Νηπιαγωγείου Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου IB Κανονισμός Λειτουργίας Παιδικού Σταθμού Νηπιαγωγείου Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου IB Αρχές Θέσεις Προσανατολισμοί Η Σχολή Μωραΐτη παρέχει ολοκληρωμένη παιδεία από τον Παιδικό Σταθμό μέχρι και τη Δευτεροβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

Arts and Sports Camp. Summer Camp. Έλα κι εσύ στην καλύτερη παρέα του καλοκαιριού! Από 18/6 έως 13/7 για παιδιά 4-12 ετών

Arts and Sports Camp. Summer Camp. Έλα κι εσύ στην καλύτερη παρέα του καλοκαιριού! Από 18/6 έως 13/7 για παιδιά 4-12 ετών Summer Camp www.summercamp.gr Έλα κι εσύ στην καλύτερη παρέα του καλοκαιριού! Από 18/6 έως 13/7 για παιδιά 4-12 ετών Μια ακόµη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και φέτος

Διαβάστε περισσότερα

Westin Kids Club - Tennis Academy. Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία

Westin Kids Club - Tennis Academy. Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία Westin Kids Club - Tennis Academy Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία Για ακόμη μια φορά το παιδικό Club του ξενοδοχείου The Westin Athens θα παραμείνει ανοιχτό και τους χειμερινούς μήνες περιμένοντας να

Διαβάστε περισσότερα

Το Δημοτικό Σχολικό Έτος

Το Δημοτικό Σχολικό Έτος Το Δημοτικό Σχολικό Έτος 2018-2019 1 2 Γράμμα από τη Διεύθυνση Αγαπητοί γονείς, Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς ξεκινάει για όλους μας μια νέα προσπάθεια με στόχο την πρόοδο των παιδιών μας. Το Σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώνονται για τη λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Εβδομαδιαίας Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών

Προγράμματα Εβδομαδιαίας Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών Έναρξη εγγραφών Τρίτη 2 Ιουνίου Προγράμματα Εβδομαδιαίας Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών μαζί χτίζουμε το μέλλον των παιδιών μας! ΔΗΜΟΣ www.philothei-psychiko.gr 07:30-08:00 08:00-08:30 08:30-09:30 09:30-10:30

Διαβάστε περισσότερα

Seferland Summer Camp. Καλωσορίσατε!

Seferland Summer Camp. Καλωσορίσατε! Seferland Summer Camp Καλωσορίσατε! Τι είναι το Seferland Summer Camp? Το Seferland Summer Camp είναι μια κατασκήνωση χωρίς διανυκτέρευση που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους γονείς την οργανωμένη απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας Πίνακας 2 Περιεχομένων Το Σχολείο μας 3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας 4 Σχολικό Έτος και Αργίες Ωράριο 6 Οι καθημερινές μας Οι Δραστηριότητες 7 εργασίες μας 9 Κατ οίκον Εργασία Οι Αξιολόγηση 10 Εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς, 31/01/2019. Αρ. Πρωτ. : 2188

Πειραιάς, 31/01/2019. Αρ. Πρωτ. : 2188 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ Ε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ -------------------

Διαβάστε περισσότερα

14:00 14:10 μ.μ. Απογευματινό κολατσιό

14:00 14:10 μ.μ. Απογευματινό κολατσιό 7:00 9:00 π.μ. Φύλαξη 9:00 9:10 π.μ. Υποδοχή μαθητών - μαθητριών 9:10 9:45 π.μ. Ομαδική δραστηριότητα (Συζήτηση Πειράματα- Μαθηματικά- Λογοτεχνία) 9:45 10:10 π.μ. Πρόγευμα 10:10 11:00 π.μ. Διάλειμμα (Στην

Διαβάστε περισσότερα

Το Ολοήμερο Σχολείο σε Ελλάδα και άλλα κράτη της Ευρώπης

Το Ολοήμερο Σχολείο σε Ελλάδα και άλλα κράτη της Ευρώπης Το Ολοήμερο Σχολείο σε Ελλάδα και άλλα κράτη της Ευρώπης Δρ Αικατερίνη Σουσαμίδου Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2016 Α, Β ΤΑΞΗ 6 τμήματα 151 μαθητές ΣΚΟΠΟΣ Διά βίου άσκηση για υγεία και ποιότητα ζωής ΣΤΟΧΟΙ Να αποκτήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30 Summer Camp Μικροί Εξερευνητές Για παιδιά 4-6 ετών ράσεις και εµπειρίες για µικρά παιδιά µε σκοπό να ανιχνεύσουν αλλά και να βιώσουν πραγµατικές καταστάσεις, ζώντας µοναδικές στιγµές. από ευτέρα έως Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

1. Εντάσσονται στο σχεδιασμό των Χειμερινών Αγώνων που η ΚΟΕ εφαρμόζει στον Αγωνιστικό της Σχεδιασμό σαν μια ξεχωριστή παράλληλη

1. Εντάσσονται στο σχεδιασμό των Χειμερινών Αγώνων που η ΚΟΕ εφαρμόζει στον Αγωνιστικό της Σχεδιασμό σαν μια ξεχωριστή παράλληλη Αθήνα 25 Ιανουαρίου 2017 Αριθ. Πρωτ. 479/Ε Προς Σωματεία Μέλη ΚΟΕ Περιφερειακές Επιτροπές ------------------------------- Κύριε Πρόεδρε, Είναι γνωστό ότι η ΚΟΕ τα τελευταία χρόνια έχει λάβει πρωτοβουλίες

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Επιχορηγήσεις δράσεων Αγωγής Υγείας Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει στην επιχορήγηση δράσεων Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν τα

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι της χαράς

Το παιχνίδι της χαράς Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Κατερίνα Πουλέα Παιδαγωγός Το παιχνίδι της χαράς Το παιχνίδι της χαράς Αετιδέων 15 & Βουτσινά Χολαργός 6944 773597 Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Το Παιδαγωγικό Κέντρο Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το ΕΠΜ_2014 Εκπαιδευτικό Έργο «Το Κινητό Μουσείο»

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγω. Saint-Paul ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. σχολικό έτος 2014-15

Επιλέγω. Saint-Paul ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. σχολικό έτος 2014-15 Επιλέγω Saint-Paul ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ Τμήματα Εμπέδωσης σχολικό έτος 2014-15 Η πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία των εκπαιδευτηρίων Saint-Paul έχει επενδύσει στη διάπλαση μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ

Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ 2 0 1 6-1 7 Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2002, λειτουργεί όμως ολοκληρωτικά από το 2004 οπότε μετακομίζει και θέτει ως βάση του τις ολυμπιακές κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ Επιλογή Αντιπροσωπευτικής Ομάδας Στίβου Με την έναρξη της νέας σχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "ΜΑΝΕΣΗ"

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "ΜΑΝΕΣΗ" Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 141 22 Ηράκλειο-Αττικής τηλ. 2102813520-2102816222 Fax 2102830780 Internet http://www.manesis.gr & manesisnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΑΙ - ΟΧΙ. Στοιχεία Συμμετέχοντα - Παιδιού. Φύλλο Αγόρι - Κορίτσι Εθνικότητα. Στοιχεία Γονέα Κηδεμόνα. Διεύθυνση Κατοικίας

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΑΙ - ΟΧΙ. Στοιχεία Συμμετέχοντα - Παιδιού. Φύλλο Αγόρι - Κορίτσι Εθνικότητα. Στοιχεία Γονέα Κηδεμόνα. Διεύθυνση Κατοικίας ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Ημερομηνία Αρ. Αίτησης Στοιχεία Συμμετέχοντα - Παιδιού Επώνυμο Όνομα Όνομα Πατέρα Όνομα Μητέρας Ημερ. Γέννησης Σχολείο / Τάξη Φύλλο Αγόρι - Κορίτσι Εθνικότητα Στοιχεία Γονέα Κηδεμόνα Επώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Η μετάβαση από το Πρόγραμμα Σπουδών του 1990 στο νέο Πρόγραμμα Σπουδών του 2015 Σύνταξη του νέου

Διαβάστε περισσότερα

CGS SUMMER CAMPS! 2016

CGS SUMMER CAMPS! 2016 CGS SUMMER CAMPS! CAMP UP! Adventure Park S T E M Workshops Pathfinders Sports Windsurfing & Παιχνίδι στη Θάλασσα Beach volley & Beach foodball Μοντέρνος Χορός 17/6-8/7 για παιδιά 5-12 ετών Πληροφορίες-Εγγραφές:

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τι ισχύει για τους εισακτέους μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 Σύμφωνα με το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες Σχολικού Έτους ».

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες Σχολικού Έτους ». EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Πειραιάς: 30/11/2017 Αριθμ. Πρωτ: 29412 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχικό, 14 Ιουνίου Αγαπητοί γονείς,

Ψυχικό, 14 Ιουνίου Αγαπητοί γονείς, Ιδιωτικό-Ισότιμο Γυμνάσιο Κολλέγιο Αθηνών Ψυχικό, 14 Ιουνίου 2019 Αγαπητοί γονείς, Για την καλύτερη οργάνωση των απογευματινών δραστηριοτήτων της σχολικής χρονιάς 2019 2020, σας αποστέλλουμε σύντομη περιγραφή

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Επιλογή Αντιπροσωπευτικών Ομάδων Στίβου

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Επιλογή Αντιπροσωπευτικών Ομάδων Στίβου ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Επιλογή Αντιπροσωπευτικών Ομάδων Στίβου Η επιλογή των μαθητών για την αντιπροσωπευτική ομάδα στίβου, θα

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση. Χανιά, 6/6/2018

Ανακοίνωση. Χανιά, 6/6/2018 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης Κτήριο Ε4.103 Πολυτεχνειούπολη Κουνουπιδιανά Τηλέφωνο: 28210-37055, Fax: 28210-37085

Διαβάστε περισσότερα

Ψυχικό, 20 Σεπτεμβρίου Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του 2 ου έτους του Τμήματος International Baccalaureate Κολλεγίου Ψυχικού

Ψυχικό, 20 Σεπτεμβρίου Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του 2 ου έτους του Τμήματος International Baccalaureate Κολλεγίου Ψυχικού ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του 2 ου έτους του Τμήματος International Baccalaureate Κολλεγίου

Διαβάστε περισσότερα

----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο: 210-3443422

----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο: 210-3443422 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: Αθήνα, 09-10-2015 Αρ. Πρωτ. 159298/Δ2 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σχολείων αμέσως μετά το τέλος των ωρών διδασκαλίας και πραγματοποιούνται τα εξής αθλήματα:

Διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σχολείων αμέσως μετά το τέλος των ωρών διδασκαλίας και πραγματοποιούνται τα εξής αθλήματα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προγράμματα κινητικής αγωγής, τα οποία διεξάγονται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χολαργού και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών. ΣΧΟΛΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΚΟΠΟΣ Η πολύπλευρη στήριξη των μαθητών-αθλητών για σωστή προετοιμασία και πετυχημένη επαγγελματική και αθλητική σταδιοδρομία. ΣΤΟΧΟΙ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ Η

Διαβάστε περισσότερα

Σκοποί και στόχοι της διδασκαλίας στο Δημοτικό σχολείο. Βασίλης Μπαρκούκης

Σκοποί και στόχοι της διδασκαλίας στο Δημοτικό σχολείο. Βασίλης Μπαρκούκης Σκοποί και στόχοι της διδασκαλίας στο Δημοτικό σχολείο Βασίλης Μπαρκούκης Σκοποί και στόχοι της εκπαίδευσης Σκοπός του δημοτικού σχολείου είναι η πολύπλευρη πνευματική και σωματική ανάπτυξη των μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Δραστηριότητας Ρομποτικής

Παρουσίαση Δραστηριότητας Ρομποτικής Τι είναι ρομποτική; Παρουσίαση Δραστηριότητας Ρομποτικής Η Ρομποτική είναι ο κλάδος της επιστήμης που μελετά τις μηχανές εκείνες που μπορούν να αντικαταστήσουν τον άνθρωπο στην εκτέλεση μιας εργασίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τον προγραμματισμό του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τον προγραμματισμό του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Ταχ. Διευθ.: ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο Ξένων Γλωσσών

Κέντρο Ξένων Γλωσσών Κέντρο Ξένων Γλωσσών Αυτή η περίοδος για τους κηδεμόνες των μαθητών/τριών είναι περίοδος σχολαστικής αναζήτησης και έρευνας. Είναι περίοδος άγχους ποιο Κέντρο Ξένων Γλωσσών θα διαλέξουν προκειμένου τα

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας;

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια. Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης

Διαβάστε περισσότερα

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος

Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα. Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος Ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία με Ενιαίο Αναμορφωμένο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Σοφία Καλογρίδη Σχολική Σύμβουλος ΔΣ ΕΑΕΠ Σε 960 ολοήμερα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, 12/θεσια και με τον μεγαλύτερο μαθητικό πληθυσμό

Διαβάστε περισσότερα

Τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός

Τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός Ο προγραμματισμός της Φυσικής Αγωγής στα Ενιαίου Τύπου Δημοτικά Σχολεία γίνεται σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του 2003 (Υ.Α. 21072β/Γ2/2003, ΦΕΚ 304 τ.β /13-3-2003, σελ. 4281-4306) και το Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟ EΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ Α ΤΑΞΗΣ 2015-2016 ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ : ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΣΙΓΚΡΟΣ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ: ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΙΣΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Εισηγήτρια : Ζέρβα Ζ. Αντιγόνη καθηγήτρια φυσικής αγωγής

ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ. Εισηγήτρια : Ζέρβα Ζ. Αντιγόνη καθηγήτρια φυσικής αγωγής ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΚΗ ΠΡΑΞΗ Εισηγήτρια : Ζέρβα Ζ. Αντιγόνη καθηγήτρια φυσικής αγωγής ΣΚΟΠΟΣ Σκοπός της παρούσας εργασίας είναι η καταγραφή των απόψεων σχετικά µε το µάθηµα της φυσικής αγωγής σε δηµοτικά σχολεία

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινά Προγράμματα

Καλοκαιρινά Προγράμματα Καλοκαιρινά Προγράμματα Ένας από τους βασικούς στόχους της Ελληνογερμανικής Αγωγής είναι να συντελέσει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση ισορροπημένης και ολοκληρωμένης προσωπικότητας των παιδιών. Αξιοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΡΑΚΗΣ «ATHLETIC CLUB OF THRACE»

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΡΑΚΗΣ «ATHLETIC CLUB OF THRACE» Τμήμα Γυναικείου Ποδοσφαίρου Οι αθλήτριές μας συμμετέχουν: *Πρωτάθλημα *Μεικτή Θράκης *Διεθνή Τουρνουά *Προεπιλογή Εθνικής Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου συμμετέχει στην Γ Εθνική Κατηγορία. Έδρα της ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) 1. Ειδικοί σκοποί. Σωματικός τομέας (Ψυχοκινητικός)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) 1. Ειδικοί σκοποί. Σωματικός τομέας (Ψυχοκινητικός) ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ι. Α'- Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1. Ειδικοί σκοποί Ανάπτυξη των αντιληπτικών ικανοτήτων: κιναισθητική αντίληψη, οπτική αντίληψη, ακουστική αντίληψη, αντίληψη μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΙ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ

ΟΜΙΛΟΙ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ Πειραιάς, 27 Σεπτεμβρίου 2018 ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ Προς τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών Γυμνασίου-Λυκείου ΟΜΙΛΟΙ ΣΧ. ΕΤΟΥΣ 2018-2019 Η απόκτηση αλλά και η ανακάλυψη των δεξιοτήτων των μαθητών είναι

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -----

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2018-2019 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα άθλησης και αναψυχής στην Ελλάδα: λειτουργεί με οικογενειακά πρότυπα από το 1978 από επαγγελματίες Καθηγητές Φυσικής Αγωγής διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Η DSA συγκαταλέγεται ανάμεσα στα παλαιότερα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού παγκοσμίως και είναι το μοναδικό γερμανικό σχολείο του εξωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο. Κωνσταντινίδου Ξανθή Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης

Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο. Κωνσταντινίδου Ξανθή Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο Κωνσταντινίδου Ξανθή Σχολική Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θράκης Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο 1. Ανοιχτό Αναλυτικό Πρόγραμμα με αντίστροφο

Διαβάστε περισσότερα

Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Η Δέσμη Καλών Τεχνών προσφέρεται ως επιλογή στους μαθητές της Β' και Γ' λυκείου. Για την 6η Δέσμη δεν υπάρχει στην Α' λυκείου αντίστοιχη ΟΜΠ (Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού), έτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Σχολική Μονάδα Συντάκτης Αποδέκτης Κολλέγιο Αθηνών Κολλέγιο Ψυχικού Tμήμα Φυσικής Αγωγής Δημοτικά-Γυμνάσια - Λύκεια Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2013 ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 2132050 018 pentelipress@melissia.gr www.penteli.gov.gr // www.stergiou-kapsalis.gr ANAKOΙΝΩΣΗ: 29/5/2013 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2013 O Δήμος Πεντέλης σε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Προγραµµατισµός της Φυσικής Αγωγής στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ.

ΘΕΜΑ: Προγραµµατισµός της Φυσικής Αγωγής στα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σέρρες: 14 / 9 / 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Αρ. Πρωτ. : 1008 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ --- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ --- ΓΡΑΦΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Γιατί η Ρομποτική στην Εκπαίδευση; A) Τα παιδιά όταν σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και προγραμματίζουν ρομπότ έχουν την ευκαιρία να μάθουν παίζοντας και να αναπτύξουν δεξιότητες Η

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο γυμνάσιο

Οδηγίες για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής στο γυμνάσιο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σέρρες: 16 / 10 / 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Αρ. Πρωτ. : 590 --- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ --- ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ι. Γ'- Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. 1. Ειδικοί σκοποί. Σωματικός τομέας (Ψυχοκινητικός)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ι. Γ'- Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. 1. Ειδικοί σκοποί. Σωματικός τομέας (Ψυχοκινητικός) ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ι. Γ'- Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1. Ειδικοί σκοποί Ανάπτυξη των αντιληπτικών ικανοτήτων: κιναισθητική αντίληψη, οπτική αντίληψη, ακουστική αντίληψη, αντίληψη μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες για τον προγραµµατισµό της Φυσικής Αγωγής στο δηµοτικό

Οδηγίες για τον προγραµµατισµό της Φυσικής Αγωγής στο δηµοτικό ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σέρρες: 13 / 9 / 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Αρ. Πρωτ. : 1000 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ --- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕ ΟΝΙΑΣ --- ΓΡΑΦΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο. Θέμα : Απογευματινές δραστηριότητες μαθητών/μαθητριών

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο. Θέμα : Απογευματινές δραστηριότητες μαθητών/μαθητριών ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Ψυχικό, 4 Οκτωβρίου 2016 Προς τους κ.κ. γονείς μαθητών/μαθητριών Θέμα : Απογευματινές δραστηριότητες μαθητών/μαθητριών 2016-2017 Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

888 ΧΡΟΝΙΑ. Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014. χεν θεσσαλονίκης ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Πρόγραμμα Κοινωνικής Υπηρεσίας 2013-2014 888 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ χεν θεσσαλονίκης Μητροπόλεως 18 546 24 Θεσσαλονίκη Τηλ.: 2310-276 144 Fax: 2310 276 144 E-mail: xenthesalonikis1@windowslive.com

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης 1 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2012

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2012 ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ 2012 Η Εθνική Αθλητική Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρίες (Ε.Α.ΟΜ ΑμεΑ) εκδίδει τη Προκήρυξη του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης Αθλητών με Αναπηρίες για την

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΤΩΝ ΔΩΡΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΕΡΑ ΣΤΙΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ. Στην κεντρική είσοδο σας υποδέχονται με τα τραγούδια τους τα παιδιά της χορωδίας του Δημοτικού σχολείου και ο όμιλος μουσικής του Γυμνασίου. Επίσης, θα συναντήσετε την ομάδα μαθητών Smilers που καλύπτουν

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 14122 Ηράκλειο Αττικής. Τηλ. 2102816222, 2102810630. Fax 2102830780 Internet

Διαβάστε περισσότερα

2014 TENNIS HOT SHOTS Summer Camp

2014 TENNIS HOT SHOTS Summer Camp Θέλετε ότι πιο ποιοτικό, δημιουργικό και διασκεδαστικό για το παιδί σας! Συμφωνούμε απόλυτα και σας προσφέρουμε το 2014 TENNIS HOT SHOTS Summer Camp @ Χαλάνδρι Τένις Club για παιδιά 5 έως 15 ετών! Ο καλύτερος

Διαβάστε περισσότερα

Στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας του The Mall Athens, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα μπορούν να:

Στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας του The Mall Athens, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα μπορούν να: Στο Κέντρο Καινοτομίας και Τεχνολογίας του The Mall Athens, οι επισκέπτες του εμπορικού κέντρου θα μπορούν να: Δοκιμάζουν τις δυνατότητές τους σε πραγματικές πίστες, χρησιμοποιώντας μικρά οχήματα μοντέλα

Διαβάστε περισσότερα

Ο μαγικός πίνακας ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο νηπιαγωγείο

Ο μαγικός πίνακας ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο νηπιαγωγείο Ο μαγικός πίνακας ως εκπαιδευτικό εργαλείο στο νηπιαγωγείο Μαρία Στρατογιαννάκου Βάσια Γαρταγάνη Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο Ε.Κοκκώνη Ητεχνολογίακηανάπτυξητου παιδιού Τα παιδιά χρειάζονται τη διαμεσολάβηση νοητικών

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλευση μαθητών, ελεύθερες δραστηριότητες. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά.

Προσέλευση μαθητών, ελεύθερες δραστηριότητες. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά. Τουαλέτα, υγιεινή, πρωινό. Πρωινή προσευχή, ημερολόγιο, αναφορά στο θέμα εβδομάδας. Πρόκειται για τη θεματική

Διαβάστε περισσότερα

επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη

επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη Υπό την επίβλεψη του Ολυμπιονίκη και Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Χρήστου Παπανικολάου ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ στους δημότες του επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη στο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

5. Εμπορίου & Υπηρεσιών. 6. Καλών Τεχνών

5. Εμπορίου & Υπηρεσιών. 6. Καλών Τεχνών 1. Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών 2. Ξένων Γλωσσών και Ευρωπαϊκών Σπουδών 3. Θετικών Επιστημών - Βιοεπιστημών Πληροφορικής - Τεχνολογίας 4. Οικονομικών Επιστημών 5. Εμπορίου & Υπηρεσιών 6. Καλών Τεχνών

Διαβάστε περισσότερα

Θεσσαλονίκη: Αριθμ. Πρωτ.: 865. ΠΡΟΣ: Δ/ντές 2 ου, 10 ου Δ/σχ. Νεάπολης, 6 ου Μενεμένης, 3 ου Ν. Ευκαρπίας, 13 ου Σταυρούπολης.

Θεσσαλονίκη: Αριθμ. Πρωτ.: 865. ΠΡΟΣ: Δ/ντές 2 ου, 10 ου Δ/σχ. Νεάπολης, 6 ου Μενεμένης, 3 ου Ν. Ευκαρπίας, 13 ου Σταυρούπολης. Θεσσαλονίκη: 1-10- 2012 Αριθμ. Πρωτ.: 865 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ & Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Γυµναστήριο Παπάγου (Κέντρο Νεότητας Νευροκοπίου & Αργυροκάστρου)

Γυµναστήριο Παπάγου (Κέντρο Νεότητας Νευροκοπίου & Αργυροκάστρου) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΠΑΓΟΥ-ΧΟΛΑΡΓΟΥ ( ΟΠΑΠ) ΙΕΥΘΥΝΣΗ: ΝΕΥΡΟΚΟΠΙΟΥ 4-6 & ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟΥ 15669 ΠΑΠΑΓΟΥ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: ΠΑΠΑ ΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μιλάμε ΜΕ τους πολίτες για τον αθλητισμό Αποτελέσματα Εργαστηρίων Ιδεών

Μιλάμε ΜΕ τους πολίτες για τον αθλητισμό Αποτελέσματα Εργαστηρίων Ιδεών Μιλάμε ΜΕ τους πολίτες για τον αθλητισμό Αποτελέσματα Εργαστηρίων Ιδεών Μιλάμε ΜΕ τους πολίτες για τον αθλητισμό Αποτελέσματα υ Εργαστηρίου Ιδεών Αθλητικός χωροταξικός σχεδιασμός και αθλητικές εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

«ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Προσθέτει χρόνια στη ζωή αλλά και ζωή στα χρόνια»

«ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Προσθέτει χρόνια στη ζωή αλλά και ζωή στα χρόνια» «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ: Προσθέτει χρόνια στη ζωή αλλά και ζωή στα χρόνια» 1 ο Γενικό Λύκειο Πάτρας Ερευνητική Εργασία Β Τάξης Σχολικού έτους 2012-2013 Ομάδα Ε Ας φανταστούμε μία στιγμή το σχολείο των ονείρων μας.

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιστοσελίδα Τμήματος: http://www.phed-sr.auth.gr/dept.html

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιστοσελίδα Τμήματος: http://www.phed-sr.auth.gr/dept.html Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιστοσελίδα Τμήματος: http://www.phed-sr.auth.gr/dept.html ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Παρακολούθηση-διδασκαλία μαθημάτων Διάρκεια των σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ TEXNIKHΣ-ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ TEXNIKHΣ-ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΕΞΑΣΚΗΣΗΣ TEXNIKHΣ-ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΠΡΙΝ Ποδόσφαιρο αλάνας: Ένας κόσμος ελεύθερου παιχνιδιού Τα κύρια χαρακτηριστικά του

Διαβάστε περισσότερα

Το πλαίσιο διδασκαλίας της Καλαθοσφαίρισης σύµφωνα µε το Α.Π.Σ. και.ε.π.π.σ. της Φυσικής Αγωγής. ρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύµβουλος Φ.Α.

Το πλαίσιο διδασκαλίας της Καλαθοσφαίρισης σύµφωνα µε το Α.Π.Σ. και.ε.π.π.σ. της Φυσικής Αγωγής. ρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύµβουλος Φ.Α. Το πλαίσιο διδασκαλίας της Καλαθοσφαίρισης σύµφωνα µε το Α.Π.Σ. και.ε.π.π.σ. της Φυσικής Αγωγής ρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύµβουλος Φ.Α. Το διδακτικό αντικείµενο του Μπάσκετ στη σχολική Φυσική Αγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Απογευματινές δραστηριότητες σχολικού έτους

Θέμα: Απογευματινές δραστηριότητες σχολικού έτους ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού Ψυχικό, 20 Σεπτεμβρίου 2017

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΟΡΜΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΟΜΙΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2016-2017 ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΟΜΙΛΟΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι

Π ρ ο κ η ρ ύ σ σ ε ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π /ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Β ΑΘΗΝΑΣ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ----- Tax. Δ/νση

Διαβάστε περισσότερα

Το πλαίσιο διδασκαλίας της Χειροσφαίρισης σύμφωνα με το Α.Π.Σ. της Φυσικής Αγωγής Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α.

Το πλαίσιο διδασκαλίας της Χειροσφαίρισης σύμφωνα με το Α.Π.Σ. της Φυσικής Αγωγής Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Το πλαίσιο διδασκαλίας της Χειροσφαίρισης σύμφωνα με το Α.Π.Σ. της Φυσικής Αγωγής Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α. Γ & Δ τάξη δημοτικού (μύηση - 3 ώρες) Ε & Στ τάξη δημοτικού (8 ώρες) Β τάξη γυμνασίου (10 ώρες) Γ τάξη γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΙ Η προαγωγή της υγείας Η κοινωνική αλληλεπίδραση Χαρακτήρας περιπέτειας Αρχή ομαδικής συνεργασίας

ΣΚΟΠΟΙ Η προαγωγή της υγείας Η κοινωνική αλληλεπίδραση Χαρακτήρας περιπέτειας Αρχή ομαδικής συνεργασίας Περιγραφή του προγράμματος Το Kids Athletics είναι ένα παιδαγωγικό πρόγραμμα για μαθητές που αποτελεί μία διαφορετική προσέγγιση από το ενήλικο μοντέλο του Στίβου. Αυτή η προσέγγιση στρέφεται σε μορφές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. Βαθµός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί µέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥ ΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ----- Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας:

----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α ΠΡΟΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη Στρατηγικού Σχεδίου για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα Παιδεία Οδικής Ασφάλειας

Ανάπτυξη Στρατηγικού Σχεδίου για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα Παιδεία Οδικής Ασφάλειας Εσπερίδα «Προτάσεις για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας στην Ελλάδα» Ρόδος, 22 Μαρτίου 2012 Ανάπτυξη Στρατηγικού Σχεδίου για τη βελτίωση της Οδικής Ασφάλειας στην Ελλάδα Παιδεία Οδικής Ασφάλειας Γ. Κανελλαΐδης,

Διαβάστε περισσότερα