Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού ( )

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού (2015-2016)"

Transcript

1 Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού ( )

2 Αγαπητοί Γονείς, Το Σχολείο, κατά το σχολικό έτος , προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες που το επιθυμούν ένα πλήρες πρόγραμμα απογευματινών δραστηριοτήτων. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου να εκτεθούν σε μια σειρά από πολλές και διαφορετικές εμπειρίες που έχουν στόχο τόσο την καλλιέργεια του πνεύματος όσο και την άσκηση του σώματος. Συγκεκριμένα, να γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων (basket, volley, tennis, ξιφασκία κ.ά.), να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων εκπαιδευτικών (μοντέρνος χορός, πιάνο κ.ά.), να διδαχθούν ξένες γλώσσες (κινέζικα) αλλά και να αποκτήσουν δεξιότητες σχετικές με τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τα Μαθηματικά κ.ά. (STEM: Science, Technology, Engineering & Mathematics). Τα απογεύματα της Πέμπτης το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Σχολείου οργανώνει ομάδες σε διάφορα αθλήματα, οι οποίες μετέχουν σε διασχολικά, πανελλήνια και άλλα πρωταθλήματα. Παιδιά της ε και στ Δημοτικού, επίσης, συμμετέχουν στη Χορωδία του Σχολείου. Το Σχολείο, τέλος, σχεδίασε και υλοποίησε ένα ευέλικτο πρόγραμμα μελέτης και φαγητού για όσες οικογένειες το επιθυμούν. Το πρόγραμμα αυτό είναι προαιρετικό και όχι υποχρεωτικό, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε ένα παιδί να εγγραφεί σε καθημερινή ή μερική βάση και να συνδυάσει μελέτη και φαγητό με τις υπόλοιπες απογευματινές δραστηριότητες. Το Σχολείο, παρ όλα αυτά, εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα ήταν καλό, ειδικά τα μικρότερα παιδιά, να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους.

3 Αθλητικές Δραστηριότητες BASKET Οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές του basket (ντρίπλα, σουτ, μαρκαρίσματα, πάσα κ.ά.) Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Σχολείου καθώς και στο γήπεδο της Φιλοθέης από προπονητές-γυμναστές του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Σάββατο, 11:00-12:00. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:30. Ε-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:30. VOLLEY Στο volley οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές του αθλήματος (καρφί, πάσες, θέσεις, άμυνα κ.ά.) Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Σχολείου από προπονητές-γυμναστές του Σχολείου. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:30. Ε-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:30. KARATE & JUDO Στο μάθημα του karate τα παιδιά θα διδαχθούν τεχνικές τόσο του παραδοσιακού όσο και του αγωνιστικού karate (αυτοάμυνα, ισορροπία, αυτοπεποίθηση, εξάσκηση σώματος & πνεύματος). Τα μαθήματα του karate γίνονται στο Σχολείο από τον προπονητή κ. Χ. Κιτσίκη. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:15-16:15. Τα μαθήματα Judo γίνονται στους χώρους του Σχολείου κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, αλλά δεν οργανώνονται από το Σχολείο. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος και για την εγγραφή στο συγκεκριμένο μάθημα απευθύνεστε στον υπεύθυνο δάσκαλο κ. Σ. Ρήγο (τηλ ).

4 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Οι προπονητές / γυμναστές του Σχολείου διδάσκουν στα παιδιά τις βασικές τεχνικές του ποδοσφαίρου (ντρίπλα, σουτ, μαρκαρίσματα, πάσα κ.ά.). Τα μαθήματα γίνονται στο γήπεδο 5x5 του Ψυχικού και στο Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Σάββατο, 14:30-15:30. Β-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Παρασκευή, 15:00-16:30. Το Σχολείο συνεργάζεται με το σωματείο ΡΟΗ (www.roidks.gr) που δραστηριοποιείται στην εκμάθηση κολύμβησης σε παιδιά σχολικής και προσχολικής ηλικίας. Έμπειροι προπονητές, με την επίβλεψη των γυμναστών του Σχολείου, διδάσκουν στα παιδιά σωστή κολύμβηση και εξειδικεύουν στα στυλ (πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερο και πεταλούδα). Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν σε αγώνες και παιχνίδια στο νερό. Τα μαθήματα γίνονται στην κλειστή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του Ο.Α.Κ.Α. από έμπειρους προπονητές με την επίβλεψη γυμναστών του Σχολείου. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ, Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:00-16:30. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:00-16:30. ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ TENNIS Οι γυμναστές/τριες του τμήματος Φυσικής Αγωγής του Σχολείου παρακολουθούν και επιβλέπουν την πρόοδο των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο μάθημα. Στα γήπεδα του Ψυχικού τα παιδιά διδάσκονται τις βασικές τεχνικές του tennis από έμπειρους προπονητές. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:30. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:15-16:30.

5 ΣΤΙΒΟΣ Οι αθλητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές των αγωνισμάτων του στίβου (δρόμοι, άλματα κ.ά.) μέσω παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που εξασκούν το σώμα και βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση των παιδιών. Τα μαθήματα γίνονται στο στίβο της Φιλοθέης από προπονητέςγυμναστές του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:30. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:30. Η yoga εξασκεί την ισορροπία, τη δύναμη, την αντοχή, τον σωματικό συντονισμό, την ευλυγισία. Αυτές οι ιδιότητες, αφού κατακτηθούν σε σωματικό επίπεδο, υποβοηθούν και τη συναισθηματική ανάπτυξη. Η yoga δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτυχθούν, να ασκηθούν, να συγκεντρωθούν και να χαλαρώσουν. Για τα παιδιά ηλικίας 9-12 ετών, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση, την αυτοσυγκέντρωση, τις σχέσεις και τις κινητικές τους ικανότητες, καθώς επίσης να μάθουν να σέβονται το σώμα τους. Είναι διασκεδαστική και εκπαιδευτική με την ευρύτερη έννοια. Είναι κάτι που θα συντροφεύει τα παιδιά σε όλες τους τις δραστηριότητες, στο Σχολείο και στο σπίτι. Τα μαθήματα YOGA γίνονται στo Σχολείο από την απόφοιτο και δασκάλα yoga κ. Αλ. Κατσίγερα. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:15. KIDS YOGA ΞΙΦΑΣΚΙΑ Παιδιά από 9 ετών μπορούν να γνωρίσουν το ξεχωριστό αυτό άθλημα είτε σαν χόμπι είτε σε αγωνιστικό επίπεδο. Η ξιφασκία γυμνάζει αρμονικά το σώμα αλλά και το μυαλό καθώς αναπτύσσει τη φαντασία, την αντίληψη και τη λογική σκέψη. Τα μαθήματα γίνονται στην επίσημη αίθουσα ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. από τον προπονητή κ. Β. Βερτόπουλο (τηλ ). Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 18:30-19:30. Τρίτη, 19:30-20:30. (ή άλλη μέρα και ώρα κατόπιν συνεννόησης).

6 Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ Κινητική έκφραση και δημιουργικός χορός που καταλήγουν στην ετήσια παράσταση του τέλους της χρονιάς στο Θέατρο του Σχολείου. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την κ. Π. Ανδρουλή, παιδαγωγό και χορογράφο, εξειδικευμένη στη διδασκαλία μικρών παιδιών. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Πέμπτη, 15:15-16:30. E-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή,15:15-16:30. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑΣ - ΠΙΑΝΟΥ Έμπειροι καθηγητές του Σχολείου παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και κιθάρας. Τα παιδιά παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην ετήσια συναυλία στο Θέατρο του Σχολείου στο τέλος του χρόνου. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο κάθε μέρα, εκτός Κυριακής, κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία (κ. Μ. Λοσίδου). ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Τα παιδιά του δημοτικού διδάσκονται την κινέζικη γλώσσα αλλά και στοιχεία του κινέζικου πολιτισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα της Κίνας μέσα από χειροτεχνίες, κατασκευές κ.ά. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από τη δασκάλα κινέζικης γλώσσας κ. H. Huang. Αρχάριοι: Τρίτη, 15:15-16:30. 3η χρονιά: Τετάρτη, 15:15-16:30. 2η χρονιά: Πέμπτη, 15:15-16:30. 4η χρονιά: Δευτέρα, 15:15-16:30.

7 Moraitis* ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗ Στο πρόγραμμα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, τα παιδιά γ - στ Δημοτικού θα έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με την κορυφαία πλατφόρμα ρομποτικής LEGO MINDSTORMS. Oι μαθητές και μαθήτριες θα κατασκευάζουν και θα προγραμματίζουν τα ρομπότ τους, βιώνοντας πρακτικά έννοιες των Μαθηματικών, της Φυσικής, της Μηχανικής και του Προγραμματισμού. Τα μαθήματα γίνονται από τον κ. Β. Χρυσανθακόπουλο και την ομάδα του. Ο Β. Χρυσανθακόπουλος είναι έμπειρος σχεδιαστής ρομποτικής της Lego, και από τους λίγους παγκοσμίως που έχουν συμβάλει στη δημιουργία της σειράς Mindstorms. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη, 15:15-16:30. (Θα λειτουργήσουν παράλληλα τμήματα προχωρημένων και αρχαρίων) Το απογευματινό πρόγραμμα δραστηριοτήτων STEM Activities for kids για τους μαθητές της γ και δ Δημοτικού περιλαμβάνει τη δημιουργική επίλυση αυθεντικών προβλημάτων και την υλοποίηση κατασκευών μέσα από πρακτικές που θα αναπτύσσουν την κριτική σκέψη και τη φαντασία τους. Τα παιδιά θα προσεγγίσουν τις θεματικές μέσα από καθοδηγούμενες διερευνητικές δραστηριότητες με τη χρήση των Μαθηματικών και των αρχών της Τεχνολογίας και της μηχανικής, δηλαδή μέσω της διεπιστημονικής προσέγγισης STEM. Τα μαθήματα γίνονται από την κ. Β. Σερέπα, B.Sc., M.Sc.Ed., δασκάλα Φυσικής του Σχολείου. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Πέμπτη, 15:15-16:30. CODING ON ipad - BEGINNERS TO PRO NEO «Κάθε μαθητής σε κάθε σχολείο θα πρέπει να έχει την ευκαιρία να μάθει την επιστήμη των υπολογιστών.» Code.org Τα παιδιά, κατά τη διάρκεια των μαθημάτων, θα διδαχθούν τη γλώσσα του προγραμματισμού ένα εργαλείο για την ανάπτυξη αναλυτικής, δομημένης και κριτικής σκέψης στο Δημοτικό Σχολείο. Μέσα από ομαδικές δραστηριότητες και παιχνίδια, αποκλειστικά σε ipad, θα κατανοήσουν τις τρεις βασικές αρχές του προγραμματισμού (sequence, conditions, loops). Στη συνέχεια θα αναγνωρίζουν, θα διαμορφώνουν και θα επιλύουν προβλήματα χρησιμοποιώντας εργαλεία από προγράμματα που παρέχουν πολύ χρήσιμες γνώσεις. Το μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από τον κ. Π. Κακαλέτρη, Μ.Ed. in ICT in Education, δάσκαλο και Υπεύθυνο Νέων Τεχνολογιών της Σχολής Μωραΐτη. Γ-Στ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη, 15:15-16:30. STEM ACTIVITIES FOR KIDS NEO * Science, Technology, Engineering and Mathematics

8 Απογευματινή Μελέτη - Μεσημεριανό Φαγητό ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ Στους μαθητές που θα παραμένουν στο Σχολείο, μετά το τέλος του σχολικού προγράμματος για τις απογευματινές δραστηριότητες πλην των αθλητικών, θα σερβίρεται μεσημεριανό γεύμα (14:50-15:15 περίπου) στην τραπεζαρία του Σχολείου. Αυτό μπορούν να το φέρνουν από το σπίτι σε ειδικό σκεύος για να ζεσταίνεται στο Σχολείο είτε να παρέχεται από το Σχολείο με μια μικρή επιβάρυνση. Τα γεύματα που θα παρέχει το Σχολείο έχουν καταρτιστεί από ειδικό διατροφολόγο-διαιτολόγο με τις καλύτερες πρώτες ύλες ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις σωστής, ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής. Θα αποτελούνται από βασικό πιάτο, σαλάτα, ψωμί και φρούτο. Το μενού θα σας αποστέλλεται κάθε μήνα με . Όσα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες θα μπορούν να φάνε κάτι ελαφρύ στο δεύτερο διάλειμμα ή στο σχόλασμα είτε από την καντίνα είτε από το σπίτι. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ Την απογευματινή μελέτη θα εποπτεύει δάσκαλος/δασκάλα του Σχολείου. Ο ρόλος του δασκάλου κατά τη μελέτη θα είναι κυρίως εποπτικός και θα φροντίζει ώστε τα παιδιά να αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο τους. Ο αριθμός των μαθητών/τριών δεν θα ξεπερνά τους/τις 15 ανά τάξη. Σε περίπτωση περισσότερων παιδιών, θα δημιουργηθούν παραπάνω τμήματα ανά τάξη. Στις τάξεις α και β Δημοτικού, που τα καθήκοντα για το σπίτι είναι πολύ περιορισμένα, τα παιδιά θα παρακολουθούν και πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Ο βαθμός ολοκλήρωσης των μαθημάτων της ημέρας για τις άλλες τάξεις του Δημοτικού θα εξαρτάται από την ηλικία και τη δουλειά που έχει δοθεί για το σπίτι αλλά και από τους ρυθμούς του κάθε παιδιού.

9 Κανονισμός λειτουργίας απογευματινού κύκλου α. Εγγραφή στο πρόγραμμα Για την εγγραφή ενός παιδιού στο πρόγραμμα απογευματινών μαθημάτων καθώς και για οποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μ. Λοσίδου (τηλ ). Ειδικά για το πρόγραμμα της Μελέτης και το περιεχόμενο του προγράμματος Αθλητικών Δραστηριοτήτων μπορείτε να απευθύνεστε στον κ. Α. Βασιλόπουλο και τον κ. Κ. Πολύζο αντίστοιχα. Για την ομαλή λειτουργία του απογευματινού προγράμματος η συμμετοχή των παιδιών στα απογευματινά μαθήματα που επιθυμούν επιτρέπεται από την επόμενη ημέρα της εγγραφής τους. Οι μαθητές/τριες την ημέρα της εγγραφής τους δεν συμμετέχουν στο απογευματινό μάθημα που έχουν επιλέξει. β. Απουσία από τα απογευματινά μαθήματα Όταν ένα παιδί, που έχει έρθει κανονικά στο Σχολείο, δεν πρόκειται να παρακολουθήσει το απογευματινό μάθημα στο οποίο συμμετέχει, επιβάλλεται να ειδοποιείτε τη γραμματεία του Δημοτικού, τηλεφωνικά ή μέσω του τετραδίου συνεργασίας. Το μάθημα μπορεί να αναπληρωθεί κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία (κ. Μ. Λοσίδου, τηλ ). Στην περίπτωση που σημειωθεί αδικαιολόγητη απουσία ενός παιδιού από το απογευματινό μάθημα, το Σχολείο επικοινωνεί με τους γονείς/κηδεμόνες την επόμενη ημέρα προκειμένου να τους ενημερώσει. γ. Αποχώρηση από το Σχολείο Μετά τα απογευματινά μαθήματα οι γονείς/κηδεμόνες ή/και συνοδοί των παιδιών, που δεν χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία, μπορούν να τα παραλαμβάνουν, αποκλειστικά, από το χώρο του Σχολείου (όχι από το περίπτερο, το δασάκι ή την πλατεία Καμάρα). Μετά τις 16:30 η παραλαβή των μαθητών/τριών γίνεται από το θυρωρείο του Σχολείου. δ. Λειτουργία απογευματινών μαθημάτων σε περίπτωση βροχής Κατά τις ημέρες που βρέχει τα απογευματινά μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά με τροποποιημένο πρόγραμμα, όποτε χρειάζεται. Τα παιδιά όλων των τμημάτων του basket, του volley και των άλλων αθλημάτων που πραγματοποιούνται στο Σχολείο συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στους στεγασμένους χώρους του Σχολείου. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα του tennis παρακολουθούν θεωρητικά μαθήματα σε στεγασμένο χώρο στα γήπεδα του Ψυχικού. Τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα του στίβου, του ποδοσφαίρου και της κολύμβησης ακολουθούν κανονικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τους σε στεγασμένο χώρο στα γήπεδα της Φιλοθέης, του Ψυχικού και στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. αντίστοιχα. Σημείωση: Όταν το Σχολείο παραμένει κλειστό, δεν πραγματοποιούνται τα απογευματινά μαθήματα.

10 15:15-16:30 Ημερήσιο Πρόγραμμα Απογευματινών Μαθημάτων Νηπιαγωγείο, α & β Δημοτικού ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ποδόσφαιρο β -στ Δημοτικού Κολύμβηση Νηπιαγωγείο, α & β Δημοτικού Κολύμβηση Νηπιαγωγείο, α & β Δημοτικού Tennis α & β Δημοτικού Tennis α & β Δημοτικού Στίβος α & β Δημοτικού Στίβος α & β Δημοτικού ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 11:00-12:00 Basket α & β Δημοτικού 14:30-15:30 Ποδόσφαιρο Νηπιαγωγείο, α Δημοτικού

11 15:15-16:30 15:15-16:30 γ - στ Δημοτικού Αθλητικές Δραστηριότητες ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Basket γ & δ Δημοτικού Volley γ & δ Δημοτικού Basket ε & στ Δημοτικού Volley ε & στ Δημοτικού Karate Basket γ & δ Δημοτικού Volley γ & δ Δημοτικού Karate Basket ε & στ Δημοτικού Volley ε & στ Δημοτικού Ποδόσφαιρο β -στ Δημοτικού Κολύμβηση Tennis Κολύμβηση Tennis 18:30-19:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) 19:30-20:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) Στίβος Kids Yoga 18:30-19:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες Μοντέρνος χορός γ & δ Δημοτικού Μοντέρνος χορός ε & στ Δημοτικού Μοντέρνος χορός γ & δ Δημοτικού Μοντέρνος χορός ε & στ Δημοτικού Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 4η χρονιά Moraitis Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας Αρχάριοι Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 3η χρονιά Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 2η χρονιά Εκπ. Ρομποτική Εκπ. Ρομποτική Εκπ. Ρομποτική Εκπ. Ρομποτική Coding on ipad- Beginners to Pro STEM Activities for kids γ -δ Δημοτικού

12 Δίδακτρα Απογευματινών Μαθημάτων Αθλητικές Δραστηριότητες TMHMA 1 η ΔΟΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ 2 η ΔΟΣΗ Δεκ. 15 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ Basket α &β Δημοτικού Basket (μία ημέρα/δύο ημέρες) 150 / / /430 Volley (μία ημέρα/δύο ημέρες) 150 / / /420 Karate (μία ημέρα/δύο ημέρες) 125 / / /480 Ποδόσφαιρο Νηπιαγωγείο, a -στ Δημοτικού Κολύμβηση Νηπιαγωγείο, a -στ Δημοτικού (μία ημέρα/δύο ημέρες) 150 / / /510 Tennis a -στ Δημοτικού (μία ημέρα/δύο ημέρες) 150 / / /510 Στίβος α & β Δημοτικού (μία ημέρα/δύο ημέρες) 110 / / /390 Στίβος Kids Yoga Ξιφασκία

13 Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες TMHMA 1 η ΔΟΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ 2 η ΔΟΣΗ Δεκ η ΔΟΣΗ Φεβρ. 16 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ Μοντέρνος Χορός, (μία ημέρα/δύο ημέρες) 250 / / /590 Ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας & πιάνου α -στ Δημοτικού Μαθήματα Κινέζικης Γλώσσας, Moraitis TMHMA 1 η ΔΟΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ 2 η ΔΟΣΗ Δεκ η ΔΟΣΗ Φεβρ. 16 ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ Εκπαιδευτική Ρομποτική, STEM Activities for Kids, γ -δ Δημοτικού Coding on ipad - Beginners to Pro, Μεσημεριανό Φαγητό Μία ημέρα Δύο ημέρες Τρεις ημέρες Τέσσερις ημέρες Κάθε μέρα 150 /χρόνο 300 /χρόνο 450 /χρόνο 600 /χρόνο 750 /χρόνο Απογευματινή Μελέτη Μία ημέρα Δύο ημέρες Τρεις ημέρες Τέσσερις ημέρες Κάθε μέρα 140 /χρόνο 280 /χρόνο 420 /χρόνο 560 /χρόνο 680 /χρόνο

14 Δρομολόγια - Μετακινήσεις Κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στις 16:45, αναχωρούν από το Σχολείο λεωφορεία που ακολουθούν συγκεκριμένα δρομολόγια (άξονες). Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν είναι γραμμένο στα σχολικά δρομολόγια του πρωινού προγράμματος υπάρχει επιβάρυνση 200 για όλο το χρόνο ανεξάρτητα από πόσες ημέρες θα χρησιμοποιεί το σχολικό λεωφορείο του απογευματινού κύκλου. Όσον αφορά τις δραστηριότητες που γίνονται στη Φιλοθέη ή στο Ο.Α.Κ.Α. οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, αν θέλουν, κατευθείαν από εκεί κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία του Δημοτικού ή και τους υπεύθυνους γυμναστές/τριες. Σε διαφορετική περίπτωση τα παιδιά θα επιστρέφουν στο Σχολείο. Απογευματινοί άξονες δρομολογίων 1. Από το Σχολείο προς το κέντρο από τις οδούς: Κηφισίας Βασ. Σοφίας Δορυλαίου (Αμερικάνικη Πρεσβεία) Δεινοκράτους Πατρ. Ιωακείμ Πλ. Κολωνακίου Βασ. Σοφίας Σύνταγμα Βασ. Αμαλίας Βασ. Όλγας Βασ. Κωνσταντίνου. 2. Από το Σχολείο προς τα βόρεια προάστια από τις οδούς: Κηφισίας Μουσών Χαρ. Τρικούπη - Ξενίας Ελευθερώτριας Πλάτωνος Παλαιολόγου Ρόδων Διονύσου Θησέως. 3. Από το Σχολείο προς τη Φιλοθέη και το Χαλάνδρι από τις οδούς: Διαμαντίδου Νικ. Λύτρα Θεοτόκη 25 ης Μαρτίου Κύπρου Αγ. Φιλοθέης Βενιζέλου Καποδιστρίου Σολωμού Βασ. Γεωργίου Λ. Πεντέλης. 4. Από το Σχολείο προς τον Χολαργό από τις οδούς: Τζαβέλλα Ξάνθου Λεωφ. Μεσογείων Περικλέους 25 ης Μαρτίου Εθν. Αμύνης Ελλησπόντου Μακεδονίας Νεαπόλεως Πελοποννήσου Ελβετίας Αγ. Ιωάννου. 5. Από το Σχολείο προς τα νότια προάστια: Νέα Σμύρνη Π. Φάληρο Γλυφάδα Βουλιαγμένη. (Οι απογευματινοί άξονες των δρομολογίων θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρξει ικανός αριθμός παιδιών).

15 Εγγραφές - Πληροφορίες Υπεύθυνος Απογευματινού Κύκλου Μαθημάτων: κ. Α. Βασιλόπουλος (τηλ ). Εγγραφές - πληροφορίες: κ. Μ. Λοσίδου (τηλ ). Αθλητικές δραστηριοτήτες: κ. Κ. Πολύζος (τηλ ). Με την εγγραφή καταβάλλεται στο ταμείο η πρώτη δόση των διδάκτρων, η οποία δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης. Αν υπάρχει οφειλή από περασμένο έτος, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή πριν από την εξόφλησή της. Η εγγραφή έχει ισχύ μόνο με την προκαταβολή, οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση ή κράτηση θέσης είναι άκυρη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Το μάθημα είναι δυνατόν να ακυρωθεί σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών.

16 Α. Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου Ψυχικό τηλ.: fax:

Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι

Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2010-2011 Α Σ Τ Κ Ε τη Β Γ Β Μ Κ Ε τη Σύ Ε Β Μ Σ Π Ισ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Οι απογευματινές δραστηριότητες δεν προσφέρονται για όλες τις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Eιδικά. Eιδικά. Γαλλικά. Κινέζικα. Προγράµµατα. Γερµανικά 2013-2014. Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού

Eιδικά. Eιδικά. Γαλλικά. Κινέζικα. Προγράµµατα. Γερµανικά 2013-2014. Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού EΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Eιδικά Γαλλικά Προγράµµατα Ωδείο Κολλεγίου

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής Σεπτέμβριος 2012 www.ionios.gr Η Ιόνιος Σχολή σας καλωσορίζει... Αγαπητοί φίλοι, παιδιά, γονείς, Στο «κατώφλι» της Ιονίου Σχολής ξεκινά το πιο καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός Ιεράς Μονής «ΔΕΛΑΣΑΛ» Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Παιδικού Σταθμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο Παιδικός Σταθμός του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας

Κανονισμός Λειτουργίας 2 3 Ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός «Μικροί Μάγειρες» έχει ως βασικό στόχο τη γνωστική ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη των παιδιών, ηλικίας δύο έως πέντε ετών, μέσα από τη βιωματική εμπλοκή τους και την

Διαβάστε περισσότερα

Anatolia Elementary Anatolia High School American College of Thessaloniki

Anatolia Elementary Anatolia High School American College of Thessaloniki Anatolia Elementary Anatolia High School American College of Thessaloniki Anatolia Elementary Ο Eκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΤΟΛΙΑ, με τη διακριτική ονομασία Anatolia Elementary School - AES, λειτουργεί από

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ E.M.E.D.O.F. «Ελένη Κοκκώνη»

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ E.M.E.D.O.F. «Ελένη Κοκκώνη» Ιδιωτικό Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο «Ελένη Κοκκώνη» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ E.M.E.D.O.F. «Ελένη Κοκκώνη» Σχολικό έτος 2014-2015 Γιάννη Ρίτσου 5, 17455 Άλιμος Τηλ.: 210

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 301 ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 1. Εισαγωγή Η ανάπτυξη θετικών στάσεων παράλληλα με την προσφορά γνώσεων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική στη σύγχρονη εποχή. H ενασχόληση των παιδιών με τη Φυσική Αγωγή, από μικρή ηλικία,

Διαβάστε περισσότερα

16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ. Αθλητικό Καλοκαίρι. www.ionios.gr

16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ. Αθλητικό Καλοκαίρι. www.ionios.gr 16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ Αθλητικό Καλοκαίρι www.ionios.gr ι δ ί ν χ ι Πα Παιδί & 4 έως 7 ετών Αγγλικά Τα παιδιά συµµετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες ψυχαγωγικού περιεχοµένου στην αγγλική γλώσσα. Εκφράζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 2014-2015 Δημοτική Ενότητα Γέρακα 1. Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΤΗΛ: 210 6619937 FAX: 210 6619938 09:00 17:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Εργαστήρι

Διαβάστε περισσότερα

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Δ Α. Παπανδρέου 37 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Πληροφορίες: Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG Athener Schule ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 25ης Μαρτίου & Δημ.

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια ύλης: Κωνστανταροπούλου Ζωή. Λυμπεροπούλου Μαριλένα Μπάρμπα-Μώρου Μίκα

Επιμέλεια ύλης: Κωνστανταροπούλου Ζωή. Λυμπεροπούλου Μαριλένα Μπάρμπα-Μώρου Μίκα XEIMΩΝΑΣ 2009 24 Τα παιδιά της Πράσινης Τάξης, ύστερα από ένα παιχνίδι με χρωματιστές κορδέλες στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου, σκέφτηκαν να τις κρεμάσουν μέσα στην τάξη πάνω σε ένα σκελετό μιας παλιάς,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ - ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΕΙΔΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ 1. Γενικά Τα άτομα με αναπηρία είναι μία σημαντική κατηγορία του πληθυσμού, που αντιμετωπίζει συχνά προβλήματα κοινωνικού αποκλεισμού, στιγματισμού και

Διαβάστε περισσότερα

Little survivors in action!

Little survivors in action! Σε συνεργασία με: Little survivors in action! Με την υποστήριξη: ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 17 ΙΟΥΝΙΟΥ - 7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015 Φύση! Ένας κόσμος γνωστός και παράλληλα τόσο άγνωστος. Κάθε γωνιά του και μια πρόκληση

Διαβάστε περισσότερα

PROTYPA European Camp 2014

PROTYPA European Camp 2014 PROTYPA European Camp 2014 ΕΝGLISH SUMMER CAMP Let s explore Europe... Σε συνεργασία με: Με την υποστήριξη: ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 EUROPEAN SUMMER CAMP 2014 στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία,

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία, Ποιοί είμαστε; Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Αγγλικά γιόγκα για παιδιά δημιουργική γραφή εικαστικά ζαχαροπλαστική ζωγραφική χορός θεατρικό παιχνίδι κατασκευές κεραμική φιλαναγνωσία κουκλοθέατρο μαγειρική

Διαβάστε περισσότερα

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση

3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3. Εκπαίδευση 3.1. Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1. Η Αξιοποίηση των ΤΠΕ στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση 3.1.1.1. Το Ελληνικό Πρωτοβάθμιο Σχολείο 1 και η Νέα Πρόκληση των ΤΠΕ Η ταχύτατη ανάπτυξη των Επιστημών

Διαβάστε περισσότερα

Απόψεις ΣΥ.ΚΑ.Π. Σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων και με το Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Απόψεις ΣΥ.ΚΑ.Π. Σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων και με το Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Απόψεις Σχετικά με το Ωρολόγιο Πρόγραμμα Γυμνασίων και Λυκείων και με το Σύστημα Πρόσβασης στα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα Σύνδεσμος Καθηγητών Πληροφορικής (ΣΥ.ΚΑ.Π) Λευκωσία, Ιανουάριος 2015 Περίληψη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Φιλοσοφία. Προπονητικές Κατευθύνσεις ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Φιλοσοφία. Προπονητικές Κατευθύνσεις ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Φιλοσοφία Προπονητικές Κατευθύνσεις ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 3 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1 ΑΘΗΝΑ 2008 4 Υπεύθυνος Έκδοσης YΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Ολοκληρωμένου Κέντρου για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές

Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Ολοκληρωμένου Κέντρου για Άτομα με Διαταραχές του φάσματος του Αυτισμού Διάχυτες Αναπτυξιακές Διαταραχές ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υγεία Πρόνοια 2000-2006» Οδηγός Οργάνωσης και Λειτουργίας Ολοκληρωμένου Κέντρου για Άτομα με Διαταραχές του

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Αγαπητοί συνεργάτες, Ο εκδοτικός οίκος Supercourse σε συνεργασία με την αθλητική κατασκήνωση Skouras Sports Camp δίνει την δυνατότητα στους μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να συμμετάσχουν στο English

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΣΧΟΛΗ:ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΒΑΚΑΡΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΒΑΛΑ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ( κατά τον Νόμο 682 / 77, άρθρο 11, παράγρ. 1 ) EΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Φυσικής Αγωγής

Θέματα Φυσικής Αγωγής Θέματα Φυσικής Αγωγής: Αθλητική περιβολή, Απουσία, Βαθμός ετήσιας προόδου στο μάθημα Φ.Α., Απαλλαγή από το μάθημα της Φ.Α., Κλειστά Γυμναστήρια, Αίθουσες Γυμναστικής, Χώροι πολλαπλής χρήσεως Εγκύκλιος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 3205 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 197 23 Ιανουαρίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 8561/Δ2 Πρόγραμμα Σπουδών του μαθήματος «Φυσική Αγωγή» της Α, Β, Γ τάξης Γενικού

Διαβάστε περισσότερα

arxontouladiako@ hotmail.com

arxontouladiako@ hotmail.com Παιδαγωγικά ρεύματα στο Αιγαίο Θεωρείο 1 Το Ολοήµερο σχολείο- µια καινοτοµία στην Εκπαίδευση ιακογεωργίου Αρχοντούλα arxontouladiako@ hotmail.com Σχολική Σύµβουλος 2 ης Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Σάµου

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ NΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΝΠΙΔ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΠΑΓΚΑΛΟΥ & ΚΙΜΩΝΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑ Τ.Κ.: 19200 ΤΗΛ:210 5565606-609 Eλευσίνα : 13-05-2015 ΦΑΞ: 210 5565606 Aρ. Πρωτ.: 151 ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ

ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΚΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΩΔΙΚΟΙ ΧΩΡΩΝ από τον Δρ. Ε. Ερωτοκρίτου ΕU Ευρωπαϊκή Ένωση

Διαβάστε περισσότερα