Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού ( )

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού (2014-2015)"

Transcript

1 Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων ( )

2 Αγαπητοί Γονείς, Το Σχολείο, κατά το σχολικό έτος , προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες που το επιθυμούν ένα πλήρες πρόγραμμα απογευματινών δραστηριοτήτων. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου να εκτεθούν σε μια σειρά από διάφορες και διαφορετικές εμπειρίες που έχουν στόχο τόσο την καλλιέργεια του πνεύματος όσο και την άσκηση του σώματος. Συγκεκριμένα, να γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων (basket, volley, tennis, ξιφασκία κ.λ.π), να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων εκπαιδευτικών (μοντέρνος χορός, θέατρο κ.λπ.), να διδαχθούν ξένες γλώσσες (κινέζικα) αλλά και τη γλώσσα των υπολογιστών. Τα απογεύματα της Πέμπτης το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Σχολείου οργανώνει ομάδες σε διάφορα αθλήματα, οι οποίες μετέχουν σε διασχολικά, πανελλήνια και άλλα πρωταθλήματα. Παιδιά της ε και στ, τέλος, συμμετέχουν στη Χορωδία του Σχολείου. Σε αυτό το πλαίσιο, το Σχολείο ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα, μεμονωμένα ή μέσω του Συλλόγου Γονέων, προχώρησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ευέλικτου προγράμματος μελέτης και φαγητού για όσες οικογένειες το επιθυμούν. Τα προγράμματα αυτά είναι προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε ένα παιδί να εγγραφεί σε καθημερινή ή μερική βάση και να τα συνδυάσει με τα υπόλοιπα απογευματινά μαθήματα. Το Σχολείο, παρ όλα αυτά, εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα ήταν καλό, ειδικά τα μικρότερα παιδιά, να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους.

3 Αθλητικές Δραστηριότητες KIDS YOGA Η yoga εξασκεί την ισορροπία, τη δύναμη, την αντοχή, το σωματικό συντονισμό, την ευλυγισία. Αυτές οι ιδιότητες, αφού κατακτηθούν σε σωματικό επίπεδο, υποβοηθούν και τη συναισθηματική ανάπτυξη. Η yoga δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτυχθούν, να ασκηθούν, να συγκεντρωθούν και να χαλαρώσουν. Για τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση, την αυτοσυγκέντρωση, τις σχέσεις και τις κινητικές τους ικανότητες, καθώς επίσης να μάθουν να σέβονται το σώμα τους. Είναι διασκεδαστική και εκπαιδευτική με την ευρύτερη έννοια. Είναι κάτι που θα συντροφεύει τα παιδιά σε όλες τους τις δραστηριότητες, στο Σχολείο και στο σπίτι. Τα μαθήματα YOGA γίνονται στo Σχολείο από την απόφοιτο και δασκάλα yoga κ. Αλ. Κατσίγερα. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη, 17:00-18:00. Γ-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:15. KARATE & JUDO Στο μάθημα του karate τα παιδιά θα διδαχθούν τεχνικές τόσο του παραδοσιακού όσο και του αγωνιστικού karate (αυτοάμυνα, ισορροπία, αυτοπεποίθηση, εξάσκηση σώματος & πνεύματος). Τα μαθήματα του karate γίνονται στο Σχολείο από την προπονήτρια κ. Β. Λαγουδάκη. Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:15-16:15. Τα μαθήματα Judo γίνονται στους χώρους του Σχολείου κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, αλλά δεν οργανώνονται από το Σχολείο. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος αλλά και για την εγγραφή στο συγκεκριμένο μάθημα απευθύνεστε στον υπεύθυνο δάσκαλο κ. Σ. Ρήγο (τηλ ).

4 BASKET Οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές του basket (ντρίπλα, σουτ, μαρκαρίσματα, πάσα κλπ.) Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Σχολείου καθώς και στο γήπεδο της Φιλοθέης από προπονητές-γυμναστές του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Σάββατο, 11:00-12:00. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:45. Ε-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:45. VOLLEY Στο volley οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές του αθλήματος (καρφί, πάσες, θέσεις, άμυνα κλπ.) Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Σχολείου από προπονητέςγυμναστές του Σχολείου. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:45. Ε-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:45. ZUMBATOMIC LITTLE STARS & BIG STARS Το ZUMBATOMIC είναι το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ZUMBA για παιδιά. Ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα: Salsa, merenque, reggeaton, samba, hip-hop, cha-cha, flamenco και belly dance και η γυμναστική γίνεται γιορτή! Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την απόφοιτο και δασκάλα ZUMBA κ. Α. Τζαρτζάνου. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Πρόγραμμα Little Stars): Τετάρτη, 17:00-18:00. Γ-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Πρόγραμμα Big Stars): Πέμπτη, 18:00-19:00.

5 ΣΤΙΒΟΣ Εισαγωγή στα αγωνίσματα του στίβου σε μορφή παιχνιδιού. Εκμάθηση των βασικών τεχνικών των αγωνισμάτων (δρόμοι, άλματα κλπ.) μέσω παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που εξασκούν το σώμα και βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση των μαθητών και μαθητριών. Τα μαθήματα γίνονται στο στίβο της Φιλοθέης από προπονητέςγυμναστές του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή 15:15-16:45. Γ-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη 15:15-16:45. TENNIS Γυμναστές/τριες του τμήματος Φυσικής Αγωγής του Σχολείου παρακολουθούν και επιβλέπουν την πρόοδο των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο μάθημα που διδάσκονται οι βασικές τεχνικές του tennis. Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Ψυχικού (tennis) από έμπειρους προπονητές. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη 15:15-16:45. Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:15-16:45. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βασική εκμάθηση των τεχνικών του ποδοσφαίρου (ντρίπλα, σουτ, μαρκαρίσματα, πάσα κλπ.) Τα μαθήματα γίνονται στο γήπεδο 5x5 του Ψυχικού από προπονητές-γυμναστές του Σχολείου. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Σάββατο, 14:30-15:30. Β-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Παρασκευή, 15:15-16:45.

6 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Έμπειροι προπονητές, με την επίβλεψη των γυμναστών του Σχολείου, διδάσκουν στα παιδιά σωστή κολύμβηση και εξειδικεύουν στα στυλ (πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερο και πεταλούδα). Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν σε αγώνες και παιχνίδια στο νερό. Τα μαθήματα γίνονται στην κλειστή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του Ο.Α.Κ.Α. από έμπειρους προπονητές με την επίβλεψη γυμναστών του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη 15:00-16:30. Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:00-16:30. ΞΙΦΑΣΚΙΑ Η Σχολή Μωραΐτη αποκτά τη δική της ομάδα ξιφασκίας! Παιδιά από 9 ετών μπορούν να γνωρίσουν το ξεχωριστό αυτό άθλημα είτε σαν χόμπι είτε σε α- γωνιστικό επίπεδο. Η ξιφασκία γυμνάζει αρμονικά το σώμα αλλά και το μυαλό καθώς αναπτύσσει τη φαντασία, την αντίληψη και τη λογική σκέψη. Τα μαθήματα γίνονται στην επίσημη αίθουσα ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. από τον προπονητή κ. Β. Βερτόπουλο (τηλ ). Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 18:30-19:30. Τρίτη, 19:30-20:30. (ή άλλη μέρα και ώρα κατόπιν συνεννόησης).

7 Καλλιτεχνικά ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ Κινητική έκφραση και δημιουργικός χορός που καταλήγουν στην ετήσια παράσταση του τέλους της χρονιάς στο Θέατρο του Σχολείου. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την κ. Π. Ανδρουλή, παιδαγωγό και χορογράφο με εξειδίκευση στη διδασκαλία μικρών παιδιών. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Πέμπτη, 15:15-16:45. E-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή,15:15-16:45. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Πρωτότυπες κατασκευές, γλυπτική, ζωγραφιές, εντυπωσιακά κολάζ! Ένα δημιουργικό απόγευμα για παιδιά στην Αίθουσα Τέχνης του. Έναν χώρο προσαρμοσμένο για να καλύπτει τις ανάγκες καλλιτεχνών, μικρών και μεγάλων! Τα μαθήματα γίνονται στην Αίθουσα Τέχνης του από τους καθηγητές καλλιτεχνικών του Σχολείου. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Πέμπτη, 15:15-16:45. E-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:45. Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των παιδιών με το θέατρο. Το μάθημα περιλαμβάνει παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και κίνησης, εισαγωγή στις βασικές τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, δραματοποίηση αφηγηματικού ή ο- πτικοακουστικού υλικού και θεατρικό παιχνίδι, δραστηριότητες που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της γλωσσικής έκφρασης και στην κοινωνική παιδεία των παιδιών όλων των ηλικιών. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την παιδαγωγό, ειδικευμένη στη Θεατρική Αγωγή, κ. Κ. Διονυσοπούλου. Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη, 15:15-16:45.

8 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥ - ΚΙΘΑΡΑΣ - ΦΛΑΟΥΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ORFF (ΝΕΟ) Στο μάθημα Orff η μουσική συνδέεται από την αρχή με το χορό, το θέατρο και τα εικαστικά. Τα παιδιά έχουν ευκαιρία να παίξουν κρουστά όργανα συνοδεύοντας τραγούδια και μικρά θεατρικά δρώμενα, να ε- νταχτούν σε μουσικά σύνολα (Ορχήστρα Orff), να χορέψουν αλλά και να συνοδεύουν ο ένας την κίνηση του άλλου, να μάθουν λαϊκούς χορούς και παιχνίδια από όλο τον κόσμο, αλλά και τον τρόπο παραγωγής των ήχων (υλικά, τεχνικές, κατασκευή αυτοσχέδιων οργάνων), να φαντάζονται τον ήχο σαν εικόνα και να τον αποδίδουν γραφικά ή να μεταφράζουν σε ήχο έναν πίνακα ζωγραφικής. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την εξειδικευμένη παιδαγωγό κ. Β. Σαχπάζη. Β & Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:45. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑΣ - ΠΙΑΝΟΥ - ΦΛΑΟΥΤΟΥ Έμπειροι καθηγητές του Σχολείου παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και κιθάρας. Τα παιδιά παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην ετήσια συναυλία στο Θέατρο του Σχολείου στο τέλος του χρόνου. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο κάθε μέρα, εκτός Κυριακής, κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία (κ. Μ. Λοσίδου). Κιθάρα διδάσκει ο κ. Σπ. Μιχαήλ. Πιάνο διδάσκουν οι κ.κ. Λ. Καρποδίνη, Ε. Κόλλια, Στ. Κόλλιας, Μ. Παπαστάμου. Φλάουτο διδάσκει η κ. Α. Παναγιωτοπούλου.

9 Δραστηριότητες Εκπαιδευτικού Χαρακτήρα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Τα παιδιά του δημοτικού διδάσκονται την κινέζικη γλώσσα αλλά και στοιχεία του κινέζικου πολιτισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα της Κίνας μέσα από χειροτεχνίες, κατασκευές κλπ. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από τη δασκάλα κινέζικης γλώσσας κ. H. Huang. Αρχάριοι: Τρίτη, 15:15-16:45. 3η χρονιά: Τετάρτη, 15:15-16:45. 2η χρονιά: Πέμπτη, 15:15-16:45. 4η χρονιά: Δευτέρα, 15:15-16:45. ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες. Το μάθημα στήνεται πάνω στην ψηφιακή πλατφόρμα itunesu και οι μαθητές/τριες χρησιμοποιούν τις ταμπλέτες τους (ipad) για να παρακολουθούν την ύλη, να κρατούν σημειώσεις και να αναλαμβάνουν εργασίες. Υ- πάρχει ποικιλία δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει διαδικτυακά προγράμματα και υ- πηρεσίες του Web 2.0 και λογισμικά που λειτουργούν σε περιβάλλον Windows. Τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Σχολείου από τον εκπαιδευτικό του Σχολείου κ. Π. Κακαλέτρη. Αρχάριοι: Τρίτη, 15:15-16:45. Προχωρημένοι: Πέμπτη, 15:15-16:45.

10 (ΝΕΟ) Απογευματινή Μελέτη - Μεσημεριανό Φαγητό ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ Στους μαθητές που θα παραμένουν στο Σχολείο μετά το τέλος του σχολικού προγράμματος για τις απογευματινές δραστηριότητες πλην των αθλητικών ή το πρόγραμμα μελέτης, θα σερβίρεται μεσημεριανό γεύμα (14:50-15:15 περίπου) στην τραπεζαρία του Σχολείου. Αυτό μπορούν να το φέρνουν από το σπίτι σε ειδικό σκεύος για να ζεσταίνεται στο Σχολείο είτε να παρέχεται από το Σχολείο με μια μικρή επιβάρυνση. Τα γεύματα που θα παρέχει το Σχολείο έχουν καταρτιστεί από ειδικό διατροφολόγο-διαιτολόγο ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις σωστής, ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής και θα είναι παρασκευασμένα με τα καλύτερα υλικά. Θα αποτελούνται από βασικό πιάτο, σαλάτα, ψωμί και φρούτο. Το μενού θα αναρτάται κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του Σχολείου. Όσα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες θα μπορούν να φάνε κάτι ελαφρύ στο δεύτερο διάλειμμα ή στο σχόλασμα είτε από την καντίνα είτε από το σπίτι. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ Την απογευματινή μελέτη θα εποπτεύει δάσκαλος/δασκάλα του Σχολείου. Ο ρόλος του δασκάλου κατά τη μελέτη θα είναι κυρίως εποπτικός και θα φροντίζει ώστε τα παιδιά να αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο τους. Ο αριθμός των μαθητών/τριών δεν θα ξεπερνά τους/τις 15 ανά τάξη. Σε περίπτωση περισσότερων παιδιών, θα δημιουργηθούν παραπάνω τμήματα ανά τάξη. Στις τάξεις α και β, που τα καθήκοντα για το σπίτι είναι πολύ περιορισμένα, τα παιδιά θα παρακολουθούν και πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Ο βαθμός ολοκλήρωσης των μαθημάτων της ημέρας για τις άλλες τάξεις του θα εξαρτάται από την ηλικία και τη δουλειά που έχει δοθεί για το σπίτι αλλά και από τους ρυθμούς του κάθε παιδιού.

11 Σημειώσεις Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο

12 Κανονισμός λειτουργίας απογευματινού κύκλου α. Εγγραφή στο πρόγραμμα Για την εγγραφή ενός παιδιού στο πρόγραμμα απογευματινών μαθημάτων καθώς και για ο- ποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μ. Λοσίδου (τηλ ). Ειδικά για το πρόγραμμα της Μελέτης και το περιεχόμενο του προγράμματος Αθλητικών Δραστηριοτήτων απευθύνεστε στον κ. Α. Βασιλόπουλο και τον κ. Κ. Πολύζο αντίστοιχα. Για την ομαλή λειτουργία του απογευματινού προγράμματος η συμμετοχή των παιδιών στα απογευματινά μαθήματα που επιθυμούν επιτρέπεται από την επόμενη ημέρα της εγγραφής τους. Οι μαθητές/τριες την ημέρα της εγγραφής τους δεν συμμετέχουν στο απογευματινό μάθημα που έχουν επιλέξει. β. Απουσία από τα απογευματινά μαθήματα Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ένα παιδί που ενώ έχει έρθει κανονικά στο Σχολείο δεν πρόκειται να παρακολουθήσει το απογευματινό μάθημα στο οποίο συμμετέχει, επιβάλλεται να ειδοποιείτε τη γραμματεία του, τηλεφωνικά ή μέσω του τετραδίου συνεργασίας. Στην περίπτωση που σημειωθεί αδικαιολόγητη απουσία ενός παιδιού από το απογευματινό μάθημα, το Σχολείο επικοινωνεί με τους γονείς/κηδεμόνες την επόμενη ημέρα προκειμένου να τους ενημερώσει.

13 γ. Αποχώρηση από το Σχολείο Μετά τα απογευματινά μαθήματα οι γονείς/κηδεμόνες ή/και συνοδοί των παιδιών, που δεν χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία, μπορούν να τα παραλαμβάνουν, αποκλειστικά, από το χώρο του Σχολείου (όχι το περίπτερο, το δασάκι ή την πλατεία Καμάρα). Μετά τις 16:45 η παραλαβή των μαθητών/τριών γίνεται από το θυρωρείο του Σχολείου. δ. Λειτουργία απογευματινών μαθημάτων σε περίπτωση βροχής Κατά τις ημέρες που βρέχει τα απογευματινά μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά με τροποποιημένο πρόγραμμα, όποτε χρειάζεται. Τα παιδιά όλων των τμημάτων του basket, του volley και των άλλων αθλημάτων που πραγματοποιούνται στο Σχολείο συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στους στεγασμένους χώρους του Σχολείου. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα του tennis παρακολουθούν θεωρητικά μαθήματα σε στεγασμένο χώρο στα γήπεδα του Ψυχικού. Τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα του στίβου, του ποδοσφαίρου και της κολύμβησης α- κολουθούν κανονικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τους σε στεγασμένο χώρο στα γήπεδα της Φιλοθέης, του Ψυχικού και στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. αντίστοιχα. Σημείωση: Όταν το Σχολείο παραμένει κλειστό, δεν πραγματοποιούνται τα απογευματινά μαθήματα.

14 17:00-18:00 15:15-16:45 Ημερήσιο Πρόγραμμα Απογευματινών Μαθημάτων Νηπιαγωγείο, α & β ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ Στίβος α & β Μάθημα Orff β & γ Στίβος α & β Tennis α & β Tennis α & β Κολύμβηση Νηπιαγωγείο, α & β Κολύμβηση α & β Ποδόσφαιρο β -στ Kids Yoga Νηπιαγωγείο, α & β Zumbatomic Νηπιαγωγείο, α & β 11:00-12:00 Basket α & β 14:30-15:30 Ποδόσφαιρο Νηπιαγωγείο, α

15 15:15-16:45 γ - στ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Karate Kids Yoga Karate Tennis Στίβος Tennis Ποδόσφαιρο β -στ Basket γ & δ Κολύμβηση Basket γ & δ Κολύμβηση Volley γ & δ Θεατρικό εργαστήρι Volley γ & δ Καλλιτεχνικό εργαστήρι γ & δ Μοντέρνος χορός γ & δ Μάθημα Orff β & γ Μοντέρνος χορός γ & δ Ψηφιακό εργαστήρι Αρχάριοι Ψηφιακό εργαστήρι Προχωρημένοι Basket ε & στ Volley ε & στ Μοντέρνος χορός ε & στ Καλλιτεχνικό εργαστήρι ε & στ Basket ε & στ Volley ε & στ Μοντέρνος χορός ε & στ Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 4η χρονιά Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας Αρχάριοι Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 3η χρονιά Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 2η χρονιά 18:30-19:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) 19:30-20:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) 18:30-19:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) 18:00-19:00 Zumbatomic

16 Δίδακτρα Απογευματινών Μαθημάτων Εκπαιδευτικές & Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες TMHMA ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ 1 η ΔΟΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ 2 η ΔΟΣΗ Δεκ η ΔΟΣΗ Φεβρ. 14 Μάθημα ORFF Θεατρικό Εργαστήρι, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Μαθήματα Κινέζικης Γλώσσα, Μοντέρνος Χορός, Ψηφιακό Εργαστήρι, Ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας α -στ Ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου α -στ Ιδιαίτερα μαθήματα φλάουτου α -στ

17 Αθλητικές Δραστηριότητες TMHMA ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1 η ΔΟΣΗ / 2 η ΔΟΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ Δεκ. 13 Basket α & β Basket Karate Kids Yoga Νηπιαγωγείο & α -στ Tennis a -στ Volley ZUMBATOMIC Little & Big Stars Νηπιαγωγείο & α -στ Κολύμβηση a -στ 300 / / /210 Ξιφασκία Ποδόσφαιρο Νηπιαγωγείο & α Ποδόσφαιρο β -στ Στίβος α & β Στίβος Μεσημεριανό Φαγητό Μία ημέρα Δύο ημέρες Τρεις ημέρες Τέσσερις ημέρες Κάθε μέρα 150 /χρόνο 300 /χρόνο 450 /χρόνο 600 /χρόνο 750 /χρόνο Απογευματινή Μελέτη Μία ημέρα Δύο ημέρες Τρεις ημέρες Τέσσερις ημέρες Κάθε μέρα 140 /χρόνο 280 /χρόνο 420 /χρόνο 560 /χρόνο 680 /χρόνο

18 Δρομολόγια - Μετακινήσεις Κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στις 16:45, αναχωρούν από το Σχολείο λεωφορεία που ακολουθούν συγκεκριμένα δρομολόγια (άξονες). Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν είναι γραμμένο στα σχολικά δρομολόγια του πρωινού προγράμματος υπάρχει επιβάρυνση 200 για όλο το χρόνο ανεξάρτητα από πόσες η- μέρες θα χρησιμοποιεί το σχολικό λεωφορείο του απογευματινού κύκλου. Όσον αφορά τις δραστηριότητες που γίνονται στη Φιλοθέη ή στο Ο.Α.Κ.Α. οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, αν θέλουν, κατευθείαν από εκεί κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία του ή και τους υπεύθυνους γυμναστές/τριες. Σε διαφορετική περίπτωση τα παιδιά θα επιστρέφουν στο Σχολείο. Απογευματινοί άξονες δρομολογίων 1 Από το Σχολείο προς το κέντρο από τις οδούς: Κηφισίας Βασ. Σοφίας Δορυλαίου (Αμερικάνικη Πρεσβεία) Δεινοκράτους Πατρ. Ιωακείμ Πλ. Κολωνακίου Βασ. Σοφίας Σύνταγμα Βασ. Αμαλίας Βασ. Όλγας Βασ. Κωνσταντίνου. 2 Από το Σχολείο προς τα βόρεια προάστια από τις οδούς: Κηφισίας Μουσών Χαρ. Τρικούπη - Ξενίας Ελευθερώτριας Πλάτωνος Παλαιολόγου Ρόδων Διονύσου Θησέως. 3 Από το Σχολείο προς τη Φιλοθέη και το Χαλάνδρι από τις οδούς: Διαμαντίδου Νικ. Λύτρα Θεοτόκη 25 ης Μαρτίου Κύπρου Αγ. Φιλοθέης Βενιζέλου Καποδιστρίου Σολωμού Βασ. Γεωργίου Λ. Πεντέλης. 4 Από το Σχολείο προς τον Χολαργό από τις οδούς: Τζαβέλλα Ξάνθου Λεωφ. Μεσογείων Περικλέους 25 ης Μαρτίου Εθν. Αμύνης Ελλησπόντου Μακεδονίας Νεαπόλεως Πελοποννήσου Ελβετίας Αγ. Ιωάννου. 5 Από το Σχολείο προς τα νότια προάστια: Νέα Σμύρνη Π. Φάληρο Γλυφάδα Βουλιαγμένη. (Οι απογευματινοί άξονες των δρομολογίων θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρξει ικανός α- ριθμός παιδιών).

19 Εγγραφές - Πληροφορίες Εγγραφές - πληροφορίες: κ. Μ. Λοσίδου (τηλ ). Αθλητικές δραστηριοτήτες: κ. Κ. Πολύζος. Υπεύθυνος για τον απογευματινό κύκλο μαθημάτων στο Σχολείο, στον οποίο μπορείτε να απευθύνεστε για οποιοδήποτε ζήτημα, είναι ο κ. Α. Βασιλόπουλος (τηλ ) Με την εγγραφή καταβάλλεται στο ταμείο η πρώτη δόση των διδάκτρων, η οποία δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης. Αν υπάρχει οφειλή από περασμένο έτος, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή πριν από την εξόφλησή της. Η εγγραφή έχει ισχύ μόνο με την προκαταβολή, οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση ή κράτηση θέσης είναι άκυρη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Το μάθημα είναι δυνατόν να ακυρωθεί σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών.

20 Α. Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου Ψυχικό τηλ.: fax:

Σχολή Μωραΐτη. Απογευματινά Μαθήματα Δημοτικού (2013-14)

Σχολή Μωραΐτη. Απογευματινά Μαθήματα Δημοτικού (2013-14) www.moraitis.edu.gr Σχολή Μωραΐτη Απογευματινά Μαθήματα Δημοτικού (2013-14) ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...στα γήπεδα και τους χώρους του Σχολείου KIDS YOGA (ΝΕΟ) Η yoga εξασκεί την ισορροπία, τη δύναμη, την

Διαβάστε περισσότερα

www.moraitis.edu.gr Σχολή Μωραΐτη Απογευµατινά Μαθήµατα Δηµοτικού (2013-14)

www.moraitis.edu.gr Σχολή Μωραΐτη Απογευµατινά Μαθήµατα Δηµοτικού (2013-14) www.moraitis.edu.gr Σχολή Μωραΐτη Απογευµατινά Μαθήµατα Δηµοτικού (2013-14) ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ...στα γήπεδα και τους χώρους του Σχολείου KIDS YOGA (ΝΕΟ) Η yoga εξασκεί την ισορροπία, τη δύναµη, την

Διαβάστε περισσότερα

Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού (2015-2016)

Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού (2015-2016) Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού (2015-2016) Αγαπητοί Γονείς, Το Σχολείο, κατά το σχολικό έτος 2015-2016, προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες που το επιθυμούν ένα πλήρες πρόγραμμα απογευματινών

Διαβάστε περισσότερα

Moraitis Summer Camps

Moraitis Summer Camps Moraitis Summer Camps Νηπιαγωγείο - Δημοτικό 18 Ιουνίου - 12 Ιουλίου Αγαπητοί γονείς, Το Σχολείο, για τo καλοκαίρι του 2019, προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες του Δημοτικού ένα ποικίλο πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι

Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2010-2011 Α Σ Τ Κ Ε τη Β Γ Β Μ Κ Ε τη Σύ Ε Β Μ Σ Π Ισ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Οι απογευματινές δραστηριότητες δεν προσφέρονται για όλες τις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΚΛΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ( )

ΚΥΚΛΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ( ) ΚΥΚΛΟΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (2016-2017) Περιεχόμενα Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες (σελ. 2) Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες (σελ. 12) Ενότητα 3: STEM (σελ. 21)

Διαβάστε περισσότερα

Απογευματινά μαθήματα επιλογής, απογευματινές δραστηριότητες

Απογευματινά μαθήματα επιλογής, απογευματινές δραστηριότητες ΣΧΟΛΗ ΧΙΛΛ Απογευματινά μαθήματα επιλογής, απογευματινές δραστηριότητες 2016-17 Παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των απογευματινών μαθημάτων επιλογής και των απογευματινών δραστηριοτήτων για τη σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες (σελ. 2) Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες (σελ. 12) Ενότητα 3: STEM (σελ.

Περιεχόμενα. Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες (σελ. 2) Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες (σελ. 12) Ενότητα 3: STEM (σελ. Περιεχόμενα Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες (σελ. 2) Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες (σελ. 12) Ενότητα 3: STEM (σελ. 19) Ενότητα 4: Μεσημεριανό Φαγητό - Απογευματινή Μελέτη (σελ.

Διαβάστε περισσότερα

Westin Kids Club - Tennis Academy. Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία

Westin Kids Club - Tennis Academy. Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία Westin Kids Club - Tennis Academy Αθλητισμός-Υγεία-Xαρά-Δημιουργία Για ακόμη μια φορά το παιδικό Club του ξενοδοχείου The Westin Athens θα παραμείνει ανοιχτό και τους χειμερινούς μήνες περιμένοντας να

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ

ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ Σχολικό Έτος 2015-2016 1 2 Γράμμα από τη Διεύθυνση Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς ξεκινάει για όλους μας μια νέα προσπάθεια που στόχο έχει την πρόοδο των

Διαβάστε περισσότερα

Απογευματινός Κύκλος Μαθημάτων

Απογευματινός Κύκλος Μαθημάτων Απογευματινός Κύκλος Μαθημάτων 2018-19 Περιεχόμενα Ενότητα 1: Αθλητικές Δραστηριότητες σελ. 4 Ενότητα 2: Καλλιτεχνικά - Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες σελ. 8 Ενότητα 3: STEAM σελ. 16 Ενότητα 4: Σχολικές

Διαβάστε περισσότερα

Το Δημοτικό Γενικές Οδηγίες Για Τους Γονείς

Το Δημοτικό Γενικές Οδηγίες Για Τους Γονείς Το Δημοτικό Γενικές Οδηγίες Για Τους Γονείς Σχολικό Έτος 2017-18 1 2 Γράμμα από τη Διεύθυνση Αγαπητοί γονείς, Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς ξεκινάει για όλους μας μια νέα προσπάθεια με στόχο την

Διαβάστε περισσότερα

Seferland Summer Camp. Καλωσορίσατε!

Seferland Summer Camp. Καλωσορίσατε! Seferland Summer Camp Καλωσορίσατε! Τι είναι το Seferland Summer Camp? Το Seferland Summer Camp είναι μια κατασκήνωση χωρίς διανυκτέρευση που εξασφαλίζει στους εργαζόμενους γονείς την οργανωμένη απασχόληση

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: «Παρουσίαση περιγραφή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες σχ. έτους »

Θέμα: «Παρουσίαση περιγραφή εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες σχ. έτους » ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ & ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ ΑΘΗΝΑΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

Προγράμματα Εβδομαδιαίας Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών

Προγράμματα Εβδομαδιαίας Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών Έναρξη εγγραφών Τρίτη 2 Ιουνίου Προγράμματα Εβδομαδιαίας Καλοκαιρινής Απασχόλησης Παιδιών μαζί χτίζουμε το μέλλον των παιδιών μας! ΔΗΜΟΣ www.philothei-psychiko.gr 07:30-08:00 08:00-08:30 08:30-09:30 09:30-10:30

Διαβάστε περισσότερα

Arts and Sports Camp. Summer Camp. Έλα κι εσύ στην καλύτερη παρέα του καλοκαιριού! Από 18/6 έως 13/7 για παιδιά 4-12 ετών

Arts and Sports Camp. Summer Camp. Έλα κι εσύ στην καλύτερη παρέα του καλοκαιριού! Από 18/6 έως 13/7 για παιδιά 4-12 ετών Summer Camp www.summercamp.gr Έλα κι εσύ στην καλύτερη παρέα του καλοκαιριού! Από 18/6 έως 13/7 για παιδιά 4-12 ετών Μια ακόµη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της. Τα Εκπαιδευτήρια Γεωργίου Ζώη και φέτος

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "ΜΑΝΕΣΗ"

ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΑΝΕΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ "ΜΑΝΕΣΗ" Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο-Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 141 22 Ηράκλειο-Αττικής τηλ. 2102813520-2102816222 Fax 2102830780 Internet http://www.manesis.gr & manesisnews.gr

Διαβάστε περισσότερα

Το Δημοτικό Σχολικό Έτος

Το Δημοτικό Σχολικό Έτος Το Δημοτικό Σχολικό Έτος 2018-2019 1 2 Γράμμα από τη Διεύθυνση Αγαπητοί γονείς, Με την έναρξη κάθε σχολικής χρονιάς ξεκινάει για όλους μας μια νέα προσπάθεια με στόχο την πρόοδο των παιδιών μας. Το Σχολείο

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας. Παιδικού Σταθμού Νηπιαγωγείου Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου IB

Κανονισμός Λειτουργίας. Παιδικού Σταθμού Νηπιαγωγείου Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου IB Κανονισμός Λειτουργίας Παιδικού Σταθμού Νηπιαγωγείου Δημοτικού Γυμνασίου Λυκείου IB Αρχές Θέσεις Προσανατολισμοί Η Σχολή Μωραΐτη παρέχει ολοκληρωμένη παιδεία από τον Παιδικό Σταθμό μέχρι και τη Δευτεροβάθμια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ - ΛΥΚΕΙΩΝ Με την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου οι μαθητές και οι μαθήτριες ενημερώνονται για τη λειτουργία των

Διαβάστε περισσότερα

Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου»

Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου» ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Σχολείο : 14 ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Τίτλος/Θέμα Προγράμματος Το Θέατρο στο Δημοτικό Σχολείο Θεατρική Παράσταση: «Οι μύθοι του Αισώπου» Τάξεις ή Τμήματα συμμετοχής:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας;

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που λειτουργεί εδώ και 10 χρόνια. Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης

Διαβάστε περισσότερα

Προσέλευση μαθητών, ελεύθερες δραστηριότητες. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά.

Προσέλευση μαθητών, ελεύθερες δραστηριότητες. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά. Τα παιδιά απασχολούνται με οικοδομικό υλικό (τουβλάκια, κ.λπ.), πλαστελίνη, παζλ, ζωγραφική κ.ά. Τουαλέτα, υγιεινή, πρωινό. Πρωινή προσευχή, ημερολόγιο, αναφορά στο θέμα εβδομάδας. Πρόκειται για τη θεματική

Διαβάστε περισσότερα

Ρυθµός Κίνηση Χορός Ενοποίηση µουσικοκινητικής αγωγής - χορού. ρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύµβουλος Φ.Α.

Ρυθµός Κίνηση Χορός Ενοποίηση µουσικοκινητικής αγωγής - χορού. ρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύµβουλος Φ.Α. Ρυθµός Κίνηση Χορός Ενοποίηση µουσικοκινητικής αγωγής - χορού στα δηµοτικά σχολεία µε Ε.Α.Ε.Π. ρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύµβουλος Φ.Α. Η θεµατική ενότητα «ρυθµός-κίνηση-χορός» στη σχολική Φυσική Αγωγή

Διαβάστε περισσότερα

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας

3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας Πίνακας 2 Περιεχομένων Το Σχολείο μας 3 Εισδοχή Οι Νηπιαγωγοί μας 4 Σχολικό Έτος και Αργίες Ωράριο 6 Οι καθημερινές μας Οι Δραστηριότητες 7 εργασίες μας 9 Κατ οίκον Εργασία Οι Αξιολόγηση 10 Εγκαταστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπος Ελληνοαγγλόφωνος Βρεφονηπιακός Σταθμός

Πρότυπος Ελληνοαγγλόφωνος Βρεφονηπιακός Σταθμός ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΜΑΣ Το τμήμα αυτό αγκαλιάζει την πιο ευαίσθητη και τρυφερή ηλικία ενός παιδιού. Η ηρεμία, η ασφάλεια, η φροντίδα και η αγάπη προσφέρεται απλόχερα από την παιδαγωγό, που αγκαλιάζει όλα τα βρέφη,

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16

Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 The G C School of Careers Ελληνικό Δημοτικό Σχολείο & Νηπιαγωγείο Ενημερωτικό Δελτίο Φεβρουάριος 2012 - Τεύχος 16 1 Φεβρουαρίου Στα πλαίσια της ανάληψης της Ευρωπαϊκής Προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του

Διαβάστε περισσότερα

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30

Μικροί Εξερευνητές. Summer Camp 17-21/6 24-28/6 1-5/7. Για παιδιά 4-6 ετών. από ευτέρα έως Παρασκευή 9.00-15.30 Summer Camp Μικροί Εξερευνητές Για παιδιά 4-6 ετών ράσεις και εµπειρίες για µικρά παιδιά µε σκοπό να ανιχνεύσουν αλλά και να βιώσουν πραγµατικές καταστάσεις, ζώντας µοναδικές στιγµές. από ευτέρα έως Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ι. Γ'- Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. 1. Ειδικοί σκοποί. Σωματικός τομέας (Ψυχοκινητικός)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ι. Γ'- Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ. 1. Ειδικοί σκοποί. Σωματικός τομέας (Ψυχοκινητικός) ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ι. Γ'- Δ' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1. Ειδικοί σκοποί Ανάπτυξη των αντιληπτικών ικανοτήτων: κιναισθητική αντίληψη, οπτική αντίληψη, ακουστική αντίληψη, αντίληψη μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγω. Saint-Paul ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. σχολικό έτος 2014-15

Επιλέγω. Saint-Paul ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ. σχολικό έτος 2014-15 Επιλέγω Saint-Paul ΜΑΘΗΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΡΑΣΗΣ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ Τμήματα Εμπέδωσης σχολικό έτος 2014-15 Η πολύχρονη εκπαιδευτική εμπειρία των εκπαιδευτηρίων Saint-Paul έχει επενδύσει στη διάπλαση μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

Ο Χορός στα Προγράμματα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Ο Χορός στα Προγράμματα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής. Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ο Χορός στα Προγράμματα Σπουδών της Φυσικής Αγωγής Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Ο ρόλος του χορού στην εκπαίδευση Ο χορός είναι κίνηση φυσική δραστηριότητα. Συνεπώς είναι θεματικό

Διαβάστε περισσότερα

Το Ολοήμερο Σχολείο σε Ελλάδα και άλλα κράτη της Ευρώπης

Το Ολοήμερο Σχολείο σε Ελλάδα και άλλα κράτη της Ευρώπης Το Ολοήμερο Σχολείο σε Ελλάδα και άλλα κράτη της Ευρώπης Δρ Αικατερίνη Σουσαμίδου Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Επιστημονικής-Παιδαγωγικής Π.Ε. Κεντρικής Μακεδονίας ΟΜΑΔΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ

Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Σύγχρονα Εκπαιδευτήρια ΜΑΝΕΣΗ Δημοτικό- Νηπιαγωγείο Ιδιωτικό Νηπιαγωγείο - Δημοτικό Γυμνάσιο - Λύκειο Πρασίνου Λόφου 49-51, 14122 Ηράκλειο Αττικής. Τηλ. 2102816222, 2102810630. Fax 2102830780 Internet

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2013

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2013 ΔΗΜΟΣ ΠΕΝΤΕΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 2132050 018 pentelipress@melissia.gr www.penteli.gov.gr // www.stergiou-kapsalis.gr ANAKOΙΝΩΣΗ: 29/5/2013 ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ 2013 O Δήμος Πεντέλης σε

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες Σχολικού Έτους ».

ΘΕΜΑ: «Εκδήλωση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στις Σχολικές Αθλητικές Δραστηριότητες Σχολικού Έτους ». EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ,ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Πειραιάς: 30/11/2017 Αριθμ. Πρωτ: 29412 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.& Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ ΔΕΥΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΟΜΑΔΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ταχ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ Δημοτικό Σχολείο Καλλιμασιάς Σχολικό έτος 2016-2017 Συντελεστές: Καραολάνης Σίμος, Αγγελική Μακρή, Νίκη Κριτάκη, Γκώγκος Θεόδωρος, Λουκάκη Στυλιανή,

Διαβάστε περισσότερα

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα.

Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. Για ένα όμορφο, χαρούμενο και δημιουργικό ξεκίνημα. ΠAIΔIKOΣ ΣTAΘMOΣ συννεφούλα Σ' ένα όμορφο καταπράσινο κήπο 2 στρεμμάτων με δένδρα, λουλούδια, παιχνίδια και πολλή αγάπη, δημιουργήσαμε τον χώρο που θέλαμε

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ-ΚΟΛΛΕΓΙΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ Επιλογή Αντιπροσωπευτικής Ομάδας Στίβου Με την έναρξη της νέας σχολικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (με την επιφύλαξη ότι θα συγκεντρωθεί ικανός αριθμός μαθητών για να συμπληρωθεί τμήμα)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ (με την επιφύλαξη ότι θα συγκεντρωθεί ικανός αριθμός μαθητών για να συμπληρωθεί τμήμα) ΚΔΑΠ ΠΕΥΚΩΝ (1 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ) ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 59, 57010 ΤΗΛ. 2313 502225 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ 2013-2014 (με την επιφύλαξη ότι θα συγκεντρωθεί ικανός αριθμός μαθητών για να συμπληρωθεί τμήμα)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Επιλογή Αντιπροσωπευτικών Ομάδων Στίβου

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ. Επιλογή Αντιπροσωπευτικών Ομάδων Στίβου ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ Επιλογή Αντιπροσωπευτικών Ομάδων Στίβου Η επιλογή των μαθητών για την αντιπροσωπευτική ομάδα στίβου, θα

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαιρινά Προγράμματα

Καλοκαιρινά Προγράμματα Καλοκαιρινά Προγράμματα Ένας από τους βασικούς στόχους της Ελληνογερμανικής Αγωγής είναι να συντελέσει αποτελεσματικά στη διαμόρφωση ισορροπημένης και ολοκληρωμένης προσωπικότητας των παιδιών. Αξιοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός

Τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός Ο προγραμματισμός της Φυσικής Αγωγής στα Ενιαίου Τύπου Δημοτικά Σχολεία γίνεται σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του 2003 (Υ.Α. 21072β/Γ2/2003, ΦΕΚ 304 τ.β /13-3-2003, σελ. 4281-4306) και το Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΉ ΧΡΟΝΙΆ

ΣΧΟΛΙΚΉ ΧΡΟΝΙΆ ΠΡΟΓΡΆΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΆ: Καλλιτεχνικά ΣΧΟΛΙΚΉ ΧΡΟΝΙΆ 09-00 Σελ. Αρμόνιο / Πιάνο 7 Baby Music 7 Σκάκι 7 Hip Hop 7 Contemporary / Μοντέρνο 8 Kinder Dance with me 8 Kinder Tots 8 Ζωγραφική / Χειροτεχνία 8

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΡΕΘΥΜΝΟ: 6/05/2011 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αρ. Πρωτ.: 1631 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π. & Δ. ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΩΤ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΡΕΘΥΜΝΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Έναρξη ε γ γραφώ τες. και από 3

Έναρξη ε γ γραφώ τες. και από 3 2019 ν Έναρξη ε γ γραφώ τες και δημό ι ο ικ το ά κ, 5 / 0 A πό 2 φερόμενοι ια δ ν ε ι ο ι ο λ ό, 6 / και από 3 ν, αριθμός θέσεω Περιορισμένος εραιότητας οτ πρ ά ιρ στηρά σε θα τηρηθεί αυ 07:30-08:30 08:30-09:30

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτό Σχολείο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες

Ανοικτό Σχολείο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες Ανοικτό Σχολείο 2017-201 για παιδιά, εφήβους και ενήλικες Από τους δημότες για τους δημότες Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού λειτουργεί από

Διαβάστε περισσότερα

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους

Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους Δ ή μ ο υ Λ α κ α τ ά μ ι α ς Δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους Αθλούμαι Μαθαίνω Διασκεδάζω Εκφράζομαι Με μόνο 70 το χρόνο για κάθε δραστηριότητα 2013-2014 Το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λακατάμιας, πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Σκοποί και στόχοι της διδασκαλίας στο Δημοτικό σχολείο. Βασίλης Μπαρκούκης

Σκοποί και στόχοι της διδασκαλίας στο Δημοτικό σχολείο. Βασίλης Μπαρκούκης Σκοποί και στόχοι της διδασκαλίας στο Δημοτικό σχολείο Βασίλης Μπαρκούκης Σκοποί και στόχοι της εκπαίδευσης Σκοπός του δημοτικού σχολείου είναι η πολύπλευρη πνευματική και σωματική ανάπτυξη των μαθητών

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) 1. Ειδικοί σκοποί. Σωματικός τομέας (Ψυχοκινητικός)

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) 1. Ειδικοί σκοποί. Σωματικός τομέας (Ψυχοκινητικός) ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ (ΑΠΣ) ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Ι. Α'- Β' ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 1. Ειδικοί σκοποί Ανάπτυξη των αντιληπτικών ικανοτήτων: κιναισθητική αντίληψη, οπτική αντίληψη, ακουστική αντίληψη, αντίληψη μέσω της

Διαβάστε περισσότερα

Μουσικοκινητική Αγωγή

Μουσικοκινητική Αγωγή Μουσικοκινητική Αγωγή Τι είναι η Μουσικοκινητική Αγωγή Αρχές της Μουσικοκινητικής Αγωγής (Carl Orff) Παιδαγωγικές βάσεις της Μουσικοκινητικής Αγωγής Ποιοι οι στόχοι της Μουσικοκινητικής Αγωγής Αυτοσχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου

7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου 7Ο ΜαθητικόΦεστιβάλXαλανδρίου 27 Μαΐου - 25 Ιουνίου 2016 ας δώσουμε τον κόσμο στα παιδιά Ν. Χικμέτ Θέατρο Σινεμά Μουσική Χορός Εικαστικά Αθλητισμός ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΧΑΛΑΝΔΡΙΟΥ esgmhal.blogspot.gr

Διαβάστε περισσότερα

Πειραιάς, 31/01/2019. Αρ. Πρωτ. : 2188

Πειραιάς, 31/01/2019. Αρ. Πρωτ. : 2188 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ -------------- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΜΗΜΑ Ε ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ -------------------

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης 1 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Hip Hop. Αρμόνιο / Πιάνο

Hip Hop. Αρμόνιο / Πιάνο Hip Hop Αρμόνιο / Πιάνο Εκμάθηση αρμονίου από προσοντούχο καθηγητή με στόχο τα παιδιά να μάθουν τις νότες και να γνωρίσουν τον κόσμο της μουσικής μέσα από ένα μουσικό όργανο. 9:00-0:00 π.μ. 7- ετών 0:00

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ ΘΕΟΔΩΡΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟΥ 2016 Α, Β ΤΑΞΗ 6 τμήματα 151 μαθητές ΣΚΟΠΟΣ Διά βίου άσκηση για υγεία και ποιότητα ζωής ΣΤΟΧΟΙ Να αποκτήσουν

Διαβάστε περισσότερα

Οι προσπάθειες μας στοχεύουν στο να ικανοποιηθούν, όσο το δυνατό όλες οι επιθυμίες και ανάγκες όλων των δημοτών.

Οι προσπάθειες μας στοχεύουν στο να ικανοποιηθούν, όσο το δυνατό όλες οι επιθυμίες και ανάγκες όλων των δημοτών. Αγαπητοί δημότες, Οι άοκνες προσπάθειες του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Ανοικτό Σχολείο» και των αρμόδιων λειτουργών τα τελευταία εννέα χρόνια έχουν στεφθεί με απόλυτη επιτυχία και κατέστησαν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΘΗΝΑ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΟ ΧΩΡΟΣ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Το πολύτεχνο είναι ένα καλλιτεχνικό εργαστήριο που προσφέρει εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά προγράμματα σε μαθητές ηλικίας 2 έως 9 ετών τα οποία είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΡΙΑ: ΔΟΥΒΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΡΙΑ: ΔΟΥΒΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΗ ΧΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΠΕ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΡΙΑ: ΔΟΥΒΛΗ ΓΕΩΡΓΙΑ ΤΙΤΛΟΣ ΣΕΝΑΡΙΟΥ: Προπαίδεια - Πίνακας Πολλαπλασιασμού του 6 ΕΠΙΜΟΡΦOYMENH: ΠΗΛΕΙΔΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

14:00 14:10 μ.μ. Απογευματινό κολατσιό

14:00 14:10 μ.μ. Απογευματινό κολατσιό 7:00 9:00 π.μ. Φύλαξη 9:00 9:10 π.μ. Υποδοχή μαθητών - μαθητριών 9:10 9:45 π.μ. Ομαδική δραστηριότητα (Συζήτηση Πειράματα- Μαθηματικά- Λογοτεχνία) 9:45 10:10 π.μ. Πρόγευμα 10:10 11:00 π.μ. Διάλειμμα (Στην

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΟΛΕΙ

ΑΘΛΗΜΑΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΒΟΛΕΙ 1 ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΘΛΗΜΑΤΑ Ο βασιλιάς των αθλημάτων σε περιμένει να ανακαλύψεις το ταλέντο σου. Δύναμη, ευλυγισία, ταχύτητα, αντοχή πειθαρχία, συνεργασία, ευγενή άμιλλα είναι τα σωματικά και κοινωνικά οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΣΤΡΟΒΟΛΟΥ Αγαπητοί Δημότες, Το πολύ επιτυχημένο πρόγραμμα «Ανοικτό Σχολείο» Δήμου που λειτουργεί στο τώρα και τρία χρόνια θα συνεχίσει να λειτουργεί και με την νέα σχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ &ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. για μικρούς & μεγάλους

ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ &ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ. για μικρούς & μεγάλους ΑΝΟΙΚΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΛΑΚΑΤΑΜΙΑΣ ΑΘΛΗΤΙΚΑ, ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΑ &ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για μικρούς & μεγάλους Σχολική Χρονιά 20-202 Το Ανοικτό Σχολείο Δήμου Λακατάμιας, πρόγραμμα επιχορηγημένο από το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη

επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη Υπό την επίβλεψη του Ολυμπιονίκη και Καθηγητή Φυσικής Αγωγής Χρήστου Παπανικολάου ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΠΑΛΑΙΟΥ ΦΑΛΗΡΟΥ στους δημότες του επί Δημαρχίας Διονύση Χατζηδάκη στο πολιτιστικό και αθλητικό κέντρο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΑΙ - ΟΧΙ. Στοιχεία Συμμετέχοντα - Παιδιού. Φύλλο Αγόρι - Κορίτσι Εθνικότητα. Στοιχεία Γονέα Κηδεμόνα. Διεύθυνση Κατοικίας

ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΝΑΙ - ΟΧΙ. Στοιχεία Συμμετέχοντα - Παιδιού. Φύλλο Αγόρι - Κορίτσι Εθνικότητα. Στοιχεία Γονέα Κηδεμόνα. Διεύθυνση Κατοικίας ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Ημερομηνία Αρ. Αίτησης Στοιχεία Συμμετέχοντα - Παιδιού Επώνυμο Όνομα Όνομα Πατέρα Όνομα Μητέρας Ημερ. Γέννησης Σχολείο / Τάξη Φύλλο Αγόρι - Κορίτσι Εθνικότητα Στοιχεία Γονέα Κηδεμόνα Επώνυμο

Διαβάστε περισσότερα

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης

3 ος Παγκύπριος Διαγωνισμός Δεξιοτήτων Σκέψης ΕΠΙΠΕΔΟ 3 4 Γ ΚΑΙ Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Ἡ παιδεία, καθάπερ εὐδαίμων χώρα, πάντα τ ἀγαθά φέρει. μτφρ: η μόρφωση, όπως ακριβώς μια εύφορη γη, φέρνει όλα τα καλά Σωκράτης (469-399 π.χ., Φιλόσοφος) 0 ΣΕ ΚΑΘΕ ΕΡΩΤΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ»

«ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΗΧΟΥΣ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με το Νηπιαγωγείο του οικισμού Αγίας Σοφίας Φεβρουάριος Ιούνιος 2012 2 Συντελεστές προγράμματος Οι μαθητές/ριες

Διαβάστε περισσότερα

16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ. Αθλητικό Καλοκαίρι. www.ionios.gr

16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ. Αθλητικό Καλοκαίρι. www.ionios.gr 16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ Αθλητικό Καλοκαίρι www.ionios.gr ι δ ί ν χ ι Πα Παιδί & 4 έως 7 ετών Αγγλικά Τα παιδιά συµµετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες ψυχαγωγικού περιεχοµένου στην αγγλική γλώσσα. Εκφράζονται

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτό Σχολείο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες Από τους δημότες για τους δημότες

Ανοικτό Σχολείο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες Από τους δημότες για τους δημότες Ανοικτό Σχολείο 2018-2019 για παιδιά, εφήβους και ενήλικες Από τους δημότες για τους δημότες Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού λειτουργεί από

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τον προγραμματισμό του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για τον προγραμματισμό του μαθήματος Φυσικής Αγωγής στο Λύκειο. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Ταχ. Διευθ.: ΗΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΘΙΜΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

CGS SUMMER CAMPS! 2016

CGS SUMMER CAMPS! 2016 CGS SUMMER CAMPS! CAMP UP! Adventure Park S T E M Workshops Pathfinders Sports Windsurfing & Παιχνίδι στη Θάλασσα Beach volley & Beach foodball Μοντέρνος Χορός 17/6-8/7 για παιδιά 5-12 ετών Πληροφορίες-Εγγραφές:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΡΑΚΗΣ «ATHLETIC CLUB OF THRACE»

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΘΡΑΚΗΣ «ATHLETIC CLUB OF THRACE» Τμήμα Γυναικείου Ποδοσφαίρου Οι αθλήτριές μας συμμετέχουν: *Πρωτάθλημα *Μεικτή Θράκης *Διεθνή Τουρνουά *Προεπιλογή Εθνικής Η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου συμμετέχει στην Γ Εθνική Κατηγορία. Έδρα της ομάδας

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ 8-9 Ο. Π. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ

ΩΡΕΣ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΠΡΩΙΝΗ ΖΩΝΗ 8-9 Ο. Π. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΖΩΝΗ 1 Ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ: ΑΓ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ 50 (ΝΕΟ-ΑΠΟ 1/4/2009) 8-9 Ο. Π. AEROBIC ΜΕ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ 8-9 Μ. Ε. ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡ. ΤΖΙΑΡΑ ΧΡ. 9-10 Ο. Π. ΛΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΙΡ.. TAI-CHI ΤΖΙΑΡΑ ΧΡ. 4X4 * ΠΑΝΟΥΤΣΟΥ ΕΙ. COMBO

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας;

ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; ΕΙΣΑΓΩΓΗ - Τι είναι τα Πολύκεντρα Νεολαίας; Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι πρόγραμμα του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, που λειτουργεί εδώ και 9 χρόνια. Τα Πολύκεντρα Νεολαίας είναι χώροι ελεύθερης έκφρασης

Διαβάστε περισσότερα

««Παρασκευή της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της χαράς, της Λέσχης της μαθητικής, του αθλητισμού και της γιορτής»

««Παρασκευή της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της χαράς, της Λέσχης της μαθητικής, του αθλητισμού και της γιορτής» ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΛΕΟΝΤΕΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2015 ««Παρασκευή της ξεγνοιασιάς, του παιχνιδιού και της χαράς, της Λέσχης της μαθητικής, του αθλητισμού και της γιορτής» Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ

Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ Α.Ο. ΩΚΕΑΝΟΣ Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ 2 0 1 6-1 7 Ο σύλλογος ιδρύθηκε το 2002, λειτουργεί όμως ολοκληρωτικά από το 2004 οπότε μετακομίζει και θέτει ως βάση του τις ολυμπιακές κολυμβητικές εγκαταστάσεις του ΟΑΚΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: «Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και των Α, Β και Γ τάξεων Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου»

ΘΕΜΑ: «Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Καλλιτεχνικού Γυμνασίου και των Α, Β και Γ τάξεων Γενικού Καλλιτεχνικού Λυκείου» ΦΕΚ Β 58/7-06-09 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

2014 TENNIS HOT SHOTS Summer Camp

2014 TENNIS HOT SHOTS Summer Camp Θέλετε ότι πιο ποιοτικό, δημιουργικό και διασκεδαστικό για το παιδί σας! Συμφωνούμε απόλυτα και σας προσφέρουμε το 2014 TENNIS HOT SHOTS Summer Camp @ Χαλάνδρι Τένις Club για παιδιά 5 έως 15 ετών! Ο καλύτερος

Διαβάστε περισσότερα

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι μπορείτε να επικοινωνείτε λίγες μέρες νωρίτερα με τη Διεύθυνση του σχολείου για να κλείνετε το ραντεβού σας. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Στις 20 Ιουνίου 2018 (ημέρα Τετάρτη) θα πραγματοποιηθεί διάλεξη για τους γονείς του νηπιαγωγείου με θέμα: Μετάβαση από το Νηπιαγωγείο στο Δημοτικό. Ομιλήτρια θα είναι η ψυχολόγος του σχολείου

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι της χαράς

Το παιχνίδι της χαράς Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Κατερίνα Πουλέα Παιδαγωγός Το παιχνίδι της χαράς Το παιχνίδι της χαράς Αετιδέων 15 & Βουτσινά Χολαργός 6944 773597 Ανοιχτό πρόγραμμα εκπαίδευσης Το Παιδαγωγικό Κέντρο Προσχολικής

Διαβάστε περισσότερα

18 IΟΥΝΙΟΥ -13 ΙΟΥΛΙΟΥ

18 IΟΥΝΙΟΥ -13 ΙΟΥΛΙΟΥ 18 IΟΥΝΙΟΥ -13 ΙΟΥΛΙΟΥ 18 IΟΥΝΙΟΥ - 13 ΙΟΥΛΙΟΥ Παιδί και Παιχνίδι Παιδί και Άθληση Παιδί και Δράση Εξειδικευμένα Αθλήματα Aγαπητοί γονείς... Το Αθλητικό Καλοκαίρι '18, συνδυάζοντας την αγάπη και τη γνώση

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση

Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Εκπαιδευτικά Προγράμματα και Δράσεις στη Δημοτική Εκπαίδευση Επιχορηγήσεις δράσεων Αγωγής Υγείας Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού προβαίνει στην επιχορήγηση δράσεων Αγωγής Υγείας που αναπτύσσουν τα

Διαβάστε περισσότερα

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον

Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Γερμανική Σχολή Αθηνών (DSA) Παιδεία για ένα κοινό μέλλον Η DSA συγκαταλέγεται ανάμεσα στα παλαιότερα γερμανικά σχολεία του εξωτερικού παγκοσμίως και είναι το μοναδικό γερμανικό σχολείο του εξωτερικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 9549 7 Ιουνίου 09 ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 58 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Ωρολόγιο Πρόγραμμα των μαθημάτων των Α, Β και Γ τάξεων Καλλιτεχνικού Γυμνασίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ 11905 ΕΦΗΜΕΡΙΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΕΥΧΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ Αρ. Φύλλου 1113 11 Ιουνίου 2015 ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ Αριθμ. 89884/Δ2 Αναθέσεις μαθημάτων Καλλιτεχνικών Γυμνασίων με Λυκειακές Τάξεις. Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ

ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΔΗΜΟΣ ΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ-ΠΕΥΚΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΠΑΙΔΙΩΝ - ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ 1. Βεβαίωση από παιδίατρο (που να πιστοποιεί ότι το παιδί είναι υγιές δερματολογικά και καρδιολογικά),

Διαβάστε περισσότερα

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014

Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ. Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Εκπαιδευτικά προγράμματα και δράσεις της ΕΛΣ Αλέξανδρος Ευκλείδης Σκηνοθέτης Δρ. Θεατρολογίας 11/05/2014 Η Εθνική Λυρική Σκηνή επενδύει στην εκπαίδευση για τη δημιουργία αφενός μιας νέας γενιάς Ελλήνων

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση. Χανιά, 6/6/2018

Ανακοίνωση. Χανιά, 6/6/2018 ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης της Περιουσίας και του Τεχνολογικού Πάρκου του Πολυτεχνείου Κρήτης Κτήριο Ε4.103 Πολυτεχνειούπολη Κουνουπιδιανά Τηλέφωνο: 28210-37055, Fax: 28210-37085

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ Σχολική Μονάδα Συντάκτης Αποδέκτης Κολλέγιο Αθηνών Κολλέγιο Ψυχικού Tμήμα Φυσικής Αγωγής Δημοτικά-Γυμνάσια - Λύκεια Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ

ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ 2018-2019 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ Ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα άθλησης και αναψυχής στην Ελλάδα: λειτουργεί με οικογενειακά πρότυπα από το 1978 από επαγγελματίες Καθηγητές Φυσικής Αγωγής διαθέτει

Διαβάστε περισσότερα

Ανοικτό Σχολείο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες Από τους δημότες για τους δημότες

Ανοικτό Σχολείο για παιδιά, εφήβους και ενήλικες Από τους δημότες για τους δημότες Ανοικτό Σχολείο 2019-2020 για παιδιά, εφήβους και ενήλικες Από τους δημότες για τους δημότες Το Πολυδύναμο Δημοτικό Κέντρο Λευκωσίας σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού και την Σχολική

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ»

ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ» ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΘΕΜΑ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «Ο ΚΑΙΡΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΖΩΑ» Δράσεις που υλοποιήθηκαν με το 4 ο Νηπιαγωγείο Σερρών Φεβρουάριος Ιούνιος 2012 Συντελεστές προγράμματος Oι μαθητές/ριες του 4 ο Νηπιαγωγείου

Διαβάστε περισσότερα

----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο: 210-3443422

----- Ταχ. Δ/νση: Ανδρέα Παπανδρέου 37 Τ.Κ. Πόλη: 15180 Μαρούσι Ιστοσελίδα: www.minedu.gov.gr Πληροφορίες: Αν. Πασχαλίδου Τηλέφωνο: 210-3443422 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: Αθήνα, 09-10-2015 Αρ. Πρωτ. 159298/Δ2 ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο. Θέμα : Απογευματινές δραστηριότητες μαθητών/μαθητριών

ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο. Θέμα : Απογευματινές δραστηριότητες μαθητών/μαθητριών ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Γ Υ Μ Ν Α Σ Ι Ο Ψυχικό, 4 Οκτωβρίου 2016 Προς τους κ.κ. γονείς μαθητών/μαθητριών Θέμα : Απογευματινές δραστηριότητες μαθητών/μαθητριών 2016-2017 Αγαπητοί

Διαβάστε περισσότερα

Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ

Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Η 6η Δέσμη ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ Η Δέσμη Καλών Τεχνών προσφέρεται ως επιλογή στους μαθητές της Β' και Γ' λυκείου. Για την 6η Δέσμη δεν υπάρχει στην Α' λυκείου αντίστοιχη ΟΜΠ (Ομάδα Μαθημάτων Προσανατολισμού), έτσι

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Απογευματινές δραστηριότητες σχολικού έτους

Θέμα: Απογευματινές δραστηριότητες σχολικού έτους ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ-INTERNATIONAL BACCALAUREATE Προς τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του Γενικού Λυκείου του Κολλεγίου Ψυχικού Ψυχικό, 25 Σεπτεμβρίου 2018

Διαβάστε περισσότερα

405 Επιστ. Φυσ. Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας Τρίκαλα)

405 Επιστ. Φυσ. Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας Τρίκαλα) 405 Επιστ. Φυσ. Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας Τρίκαλα) Σκοπός Nα οδηγήσει τους φοιτητές σε ένα σύγχρονο πτυχίο που θα ανταποκρίνεται στις πολύπλευρες ανάγκες της κοινωνίας του 2000. Nα συμβάλλει στην

Διαβάστε περισσότερα

Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής

Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Δρ. Απόστολος Ντάνης Σχολικός Σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Θα αξιολογηθείτε δίκαια όλοι στην ίδια άσκηση: το σκαρφάλωμα στο δένδρο Ο όρος διαφοροποίηση περιλαμβάνει κάθε οργανωτική και διδακτική προσπάθεια

Διαβάστε περισσότερα

Μουσική Αγωγή στην Προσχολική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ζωή Διονυσίου

Μουσική Αγωγή στην Προσχολική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση. Ζωή Διονυσίου Μουσική Αγωγή στην Προσχολική και Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ζωή Διονυσίου Χρηματοδότηση Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό έχει αναπτυχθεί στα πλαίσια του εκπαιδευτικού έργου του διδάσκοντα. Το έργο «Ανοικτά Ακαδημαϊκά

Διαβάστε περισσότερα

Η ΜΕΘΟΔΟΣ SUZUKI για ΚΙΘΑΡΑ ενημερωτικό δελτίο

Η ΜΕΘΟΔΟΣ SUZUKI για ΚΙΘΑΡΑ ενημερωτικό δελτίο July 2016 SuzukiGuitarthens Τηλ.: 6948009754 Η ΜΕΘΟΔΟΣ SUZUKI για ΚΙΘΑΡΑ ενημερωτικό δελτίο Περίπου 500.000 μαθητές της μεθόδου Suzuki σε όλο τον κόσμο απολαμβάνουν την μελέτη σε πιάνο, βιολί, τσέλο, βιόλα,

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Παιδαγωγική επάρκεια πτυχιούχων του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Τι ισχύει για τους εισακτέους μέχρι και το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 Σύμφωνα με το Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα