Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού ( )

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων Δημοτικού (2014-2015)"

Transcript

1 Κύκλος Απογευματινών Μαθημάτων ( )

2 Αγαπητοί Γονείς, Το Σχολείο, κατά το σχολικό έτος , προσφέρει στους μαθητές και στις μαθήτριες που το επιθυμούν ένα πλήρες πρόγραμμα απογευματινών δραστηριοτήτων. Στόχος του προγράμματος είναι οι μαθητές και οι μαθήτριες του Σχολείου να εκτεθούν σε μια σειρά από διάφορες και διαφορετικές εμπειρίες που έχουν στόχο τόσο την καλλιέργεια του πνεύματος όσο και την άσκηση του σώματος. Συγκεκριμένα, να γνωρίσουν τις βασικές τεχνικές σε μια ευρεία γκάμα αθλημάτων (basket, volley, tennis, ξιφασκία κ.λ.π), να ανακαλύψουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους υπό την επίβλεψη εξειδικευμένων εκπαιδευτικών (μοντέρνος χορός, θέατρο κ.λπ.), να διδαχθούν ξένες γλώσσες (κινέζικα) αλλά και τη γλώσσα των υπολογιστών. Τα απογεύματα της Πέμπτης το Τμήμα Φυσικής Αγωγής του Σχολείου οργανώνει ομάδες σε διάφορα αθλήματα, οι οποίες μετέχουν σε διασχολικά, πανελλήνια και άλλα πρωταθλήματα. Παιδιά της ε και στ, τέλος, συμμετέχουν στη Χορωδία του Σχολείου. Σε αυτό το πλαίσιο, το Σχολείο ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα, μεμονωμένα ή μέσω του Συλλόγου Γονέων, προχώρησε στο σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ευέλικτου προγράμματος μελέτης και φαγητού για όσες οικογένειες το επιθυμούν. Τα προγράμματα αυτά είναι προαιρετικά και όχι υποχρεωτικά, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα σε ένα παιδί να εγγραφεί σε καθημερινή ή μερική βάση και να τα συνδυάσει με τα υπόλοιπα απογευματινά μαθήματα. Το Σχολείο, παρ όλα αυτά, εξακολουθεί να πιστεύει ότι θα ήταν καλό, ειδικά τα μικρότερα παιδιά, να περνούν όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο με τους γονείς τους.

3 Αθλητικές Δραστηριότητες KIDS YOGA Η yoga εξασκεί την ισορροπία, τη δύναμη, την αντοχή, το σωματικό συντονισμό, την ευλυγισία. Αυτές οι ιδιότητες, αφού κατακτηθούν σε σωματικό επίπεδο, υποβοηθούν και τη συναισθηματική ανάπτυξη. Η yoga δίνει στα παιδιά την ευκαιρία να αναπτυχθούν, να ασκηθούν, να συγκεντρωθούν και να χαλαρώσουν. Για τα παιδιά ηλικίας 5-12 ετών, είναι ένας θαυμάσιος τρόπος να βελτιώσουν την αυτοεκτίμηση, την αυτοσυγκέντρωση, τις σχέσεις και τις κινητικές τους ικανότητες, καθώς επίσης να μάθουν να σέβονται το σώμα τους. Είναι διασκεδαστική και εκπαιδευτική με την ευρύτερη έννοια. Είναι κάτι που θα συντροφεύει τα παιδιά σε όλες τους τις δραστηριότητες, στο Σχολείο και στο σπίτι. Τα μαθήματα YOGA γίνονται στo Σχολείο από την απόφοιτο και δασκάλα yoga κ. Αλ. Κατσίγερα. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη, 17:00-18:00. Γ-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:15. KARATE & JUDO Στο μάθημα του karate τα παιδιά θα διδαχθούν τεχνικές τόσο του παραδοσιακού όσο και του αγωνιστικού karate (αυτοάμυνα, ισορροπία, αυτοπεποίθηση, εξάσκηση σώματος & πνεύματος). Τα μαθήματα του karate γίνονται στο Σχολείο από την προπονήτρια κ. Β. Λαγουδάκη. Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:15-16:15. Τα μαθήματα Judo γίνονται στους χώρους του Σχολείου κάθε Τρίτη, Πέμπτη, Σάββατο, αλλά δεν οργανώνονται από το Σχολείο. Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με το περιεχόμενο του μαθήματος αλλά και για την εγγραφή στο συγκεκριμένο μάθημα απευθύνεστε στον υπεύθυνο δάσκαλο κ. Σ. Ρήγο (τηλ ).

4 BASKET Οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές του basket (ντρίπλα, σουτ, μαρκαρίσματα, πάσα κλπ.) Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Σχολείου καθώς και στο γήπεδο της Φιλοθέης από προπονητές-γυμναστές του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Σάββατο, 11:00-12:00. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:45. Ε-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:45. VOLLEY Στο volley οι μαθητές/τριες θα διδαχθούν τις βασικές τεχνικές του αθλήματος (καρφί, πάσες, θέσεις, άμυνα κλπ.) Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Σχολείου από προπονητέςγυμναστές του Σχολείου. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 15:15-16:45. Ε-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή, 15:15-16:45. ZUMBATOMIC LITTLE STARS & BIG STARS Το ZUMBATOMIC είναι το ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα ZUMBA για παιδιά. Ενσωματώνει λάτιν ρυθμούς και εύκολες χορευτικές κινήσεις και βήματα για να δημιουργήσει ένα δυναμικό χορευτικό πρόγραμμα: Salsa, merenque, reggeaton, samba, hip-hop, cha-cha, flamenco και belly dance και η γυμναστική γίνεται γιορτή! Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την απόφοιτο και δασκάλα ZUMBA κ. Α. Τζαρτζάνου. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Πρόγραμμα Little Stars): Τετάρτη, 17:00-18:00. Γ-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (Πρόγραμμα Big Stars): Πέμπτη, 18:00-19:00.

5 ΣΤΙΒΟΣ Εισαγωγή στα αγωνίσματα του στίβου σε μορφή παιχνιδιού. Εκμάθηση των βασικών τεχνικών των αγωνισμάτων (δρόμοι, άλματα κλπ.) μέσω παιχνιδιών και δραστηριοτήτων που εξασκούν το σώμα και βελτιώνουν τη φυσική κατάσταση των μαθητών και μαθητριών. Τα μαθήματα γίνονται στο στίβο της Φιλοθέης από προπονητέςγυμναστές του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή 15:15-16:45. Γ-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη 15:15-16:45. TENNIS Γυμναστές/τριες του τμήματος Φυσικής Αγωγής του Σχολείου παρακολουθούν και επιβλέπουν την πρόοδο των μαθητών/τριών που συμμετέχουν στο συγκεκριμένο μάθημα που διδάσκονται οι βασικές τεχνικές του tennis. Τα μαθήματα γίνονται στα γήπεδα του Ψυχικού (tennis) από έμπειρους προπονητές. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη 15:15-16:45. Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:15-16:45. ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ Βασική εκμάθηση των τεχνικών του ποδοσφαίρου (ντρίπλα, σουτ, μαρκαρίσματα, πάσα κλπ.) Τα μαθήματα γίνονται στο γήπεδο 5x5 του Ψυχικού από προπονητές-γυμναστές του Σχολείου. ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ & Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Σάββατο, 14:30-15:30. Β-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Παρασκευή, 15:15-16:45.

6 ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ Έμπειροι προπονητές, με την επίβλεψη των γυμναστών του Σχολείου, διδάσκουν στα παιδιά σωστή κολύμβηση και εξειδικεύουν στα στυλ (πρόσθιο, ύπτιο, ελεύθερο και πεταλούδα). Οι μαθητές και οι μαθήτριες συμμετέχουν σε αγώνες και παιχνίδια στο νερό. Τα μαθήματα γίνονται στην κλειστή πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων του Ο.Α.Κ.Α. από έμπειρους προπονητές με την επίβλεψη γυμναστών του Σχολείου. Α-Β ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη 15:00-16:30. Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Πέμπτη, 15:00-16:30. ΞΙΦΑΣΚΙΑ Η Σχολή Μωραΐτη αποκτά τη δική της ομάδα ξιφασκίας! Παιδιά από 9 ετών μπορούν να γνωρίσουν το ξεχωριστό αυτό άθλημα είτε σαν χόμπι είτε σε α- γωνιστικό επίπεδο. Η ξιφασκία γυμνάζει αρμονικά το σώμα αλλά και το μυαλό καθώς αναπτύσσει τη φαντασία, την αντίληψη και τη λογική σκέψη. Τα μαθήματα γίνονται στην επίσημη αίθουσα ξιφασκίας στο Ο.Α.Κ.Α. από τον προπονητή κ. Β. Βερτόπουλο (τηλ ). Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Τετάρτη, 18:30-19:30. Τρίτη, 19:30-20:30. (ή άλλη μέρα και ώρα κατόπιν συνεννόησης).

7 Καλλιτεχνικά ΜΟΝΤΕΡΝΟΣ ΧΟΡΟΣ Κινητική έκφραση και δημιουργικός χορός που καταλήγουν στην ετήσια παράσταση του τέλους της χρονιάς στο Θέατρο του Σχολείου. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την κ. Π. Ανδρουλή, παιδαγωγό και χορογράφο με εξειδίκευση στη διδασκαλία μικρών παιδιών. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Δευτέρα & Πέμπτη, 15:15-16:45. E-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη & Παρασκευή,15:15-16:45. ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Πρωτότυπες κατασκευές, γλυπτική, ζωγραφιές, εντυπωσιακά κολάζ! Ένα δημιουργικό απόγευμα για παιδιά στην Αίθουσα Τέχνης του. Έναν χώρο προσαρμοσμένο για να καλύπτει τις ανάγκες καλλιτεχνών, μικρών και μεγάλων! Τα μαθήματα γίνονται στην Αίθουσα Τέχνης του από τους καθηγητές καλλιτεχνικών του Σχολείου. Γ-Δ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Πέμπτη, 15:15-16:45. E-ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:45. Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία των παιδιών με το θέατρο. Το μάθημα περιλαμβάνει παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και κίνησης, εισαγωγή στις βασικές τεχνικές του εκπαιδευτικού δράματος, δραματοποίηση αφηγηματικού ή ο- πτικοακουστικού υλικού και θεατρικό παιχνίδι, δραστηριότητες που συμβάλλουν στην καλλιέργεια της γλωσσικής έκφρασης και στην κοινωνική παιδεία των παιδιών όλων των ηλικιών. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την παιδαγωγό, ειδικευμένη στη Θεατρική Αγωγή, κ. Κ. Διονυσοπούλου. Γ-ΣT ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τρίτη, 15:15-16:45.

8 ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΙΑΝΟΥ - ΚΙΘΑΡΑΣ - ΦΛΑΟΥΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΚΙΝΗΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - ORFF (ΝΕΟ) Στο μάθημα Orff η μουσική συνδέεται από την αρχή με το χορό, το θέατρο και τα εικαστικά. Τα παιδιά έχουν ευκαιρία να παίξουν κρουστά όργανα συνοδεύοντας τραγούδια και μικρά θεατρικά δρώμενα, να ε- νταχτούν σε μουσικά σύνολα (Ορχήστρα Orff), να χορέψουν αλλά και να συνοδεύουν ο ένας την κίνηση του άλλου, να μάθουν λαϊκούς χορούς και παιχνίδια από όλο τον κόσμο, αλλά και τον τρόπο παραγωγής των ήχων (υλικά, τεχνικές, κατασκευή αυτοσχέδιων οργάνων), να φαντάζονται τον ήχο σαν εικόνα και να τον αποδίδουν γραφικά ή να μεταφράζουν σε ήχο έναν πίνακα ζωγραφικής. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από την εξειδικευμένη παιδαγωγό κ. Β. Σαχπάζη. Β & Γ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ: Τετάρτη, 15:15-16:45. ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΙΘΑΡΑΣ - ΠΙΑΝΟΥ - ΦΛΑΟΥΤΟΥ Έμπειροι καθηγητές του Σχολείου παραδίδουν ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου και κιθάρας. Τα παιδιά παρουσιάζουν τη δουλειά τους στην ετήσια συναυλία στο Θέατρο του Σχολείου στο τέλος του χρόνου. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο κάθε μέρα, εκτός Κυριακής, κατόπιν συνεννόησης με τη Γραμματεία (κ. Μ. Λοσίδου). Κιθάρα διδάσκει ο κ. Σπ. Μιχαήλ. Πιάνο διδάσκουν οι κ.κ. Λ. Καρποδίνη, Ε. Κόλλια, Στ. Κόλλιας, Μ. Παπαστάμου. Φλάουτο διδάσκει η κ. Α. Παναγιωτοπούλου.

9 Δραστηριότητες Εκπαιδευτικού Χαρακτήρα ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΙΝΕΖΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Τα παιδιά του δημοτικού διδάσκονται την κινέζικη γλώσσα αλλά και στοιχεία του κινέζικου πολιτισμού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες έρχονται σε επαφή με τα ήθη και τα έθιμα της Κίνας μέσα από χειροτεχνίες, κατασκευές κλπ. Τα μαθήματα γίνονται στο Σχολείο από τη δασκάλα κινέζικης γλώσσας κ. H. Huang. Αρχάριοι: Τρίτη, 15:15-16:45. 3η χρονιά: Τετάρτη, 15:15-16:45. 2η χρονιά: Πέμπτη, 15:15-16:45. 4η χρονιά: Δευτέρα, 15:15-16:45. ΨΗΦΙΑΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ Στόχος του εργαστηρίου είναι η γνωριμία και η εξοικείωση των παιδιών με τις νέες τεχνολογίες. Το μάθημα στήνεται πάνω στην ψηφιακή πλατφόρμα itunesu και οι μαθητές/τριες χρησιμοποιούν τις ταμπλέτες τους (ipad) για να παρακολουθούν την ύλη, να κρατούν σημειώσεις και να αναλαμβάνουν εργασίες. Υ- πάρχει ποικιλία δραστηριοτήτων που περιλαμβάνει διαδικτυακά προγράμματα και υ- πηρεσίες του Web 2.0 και λογισμικά που λειτουργούν σε περιβάλλον Windows. Τα μαθήματα γίνονται σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Σχολείου από τον εκπαιδευτικό του Σχολείου κ. Π. Κακαλέτρη. Αρχάριοι: Τρίτη, 15:15-16:45. Προχωρημένοι: Πέμπτη, 15:15-16:45.

10 (ΝΕΟ) Απογευματινή Μελέτη - Μεσημεριανό Φαγητό ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΦΑΓΗΤΟ Στους μαθητές που θα παραμένουν στο Σχολείο μετά το τέλος του σχολικού προγράμματος για τις απογευματινές δραστηριότητες πλην των αθλητικών ή το πρόγραμμα μελέτης, θα σερβίρεται μεσημεριανό γεύμα (14:50-15:15 περίπου) στην τραπεζαρία του Σχολείου. Αυτό μπορούν να το φέρνουν από το σπίτι σε ειδικό σκεύος για να ζεσταίνεται στο Σχολείο είτε να παρέχεται από το Σχολείο με μια μικρή επιβάρυνση. Τα γεύματα που θα παρέχει το Σχολείο έχουν καταρτιστεί από ειδικό διατροφολόγο-διαιτολόγο ώστε να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις σωστής, ισορροπημένης και υγιεινής διατροφής και θα είναι παρασκευασμένα με τα καλύτερα υλικά. Θα αποτελούνται από βασικό πιάτο, σαλάτα, ψωμί και φρούτο. Το μενού θα αναρτάται κάθε μήνα στην ιστοσελίδα του Σχολείου. Όσα παιδιά συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες θα μπορούν να φάνε κάτι ελαφρύ στο δεύτερο διάλειμμα ή στο σχόλασμα είτε από την καντίνα είτε από το σπίτι. ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ ΜΕΛΕΤΗ Την απογευματινή μελέτη θα εποπτεύει δάσκαλος/δασκάλα του Σχολείου. Ο ρόλος του δασκάλου κατά τη μελέτη θα είναι κυρίως εποπτικός και θα φροντίζει ώστε τα παιδιά να αξιοποιούν με τον καλύτερο τρόπο το χρόνο τους. Ο αριθμός των μαθητών/τριών δεν θα ξεπερνά τους/τις 15 ανά τάξη. Σε περίπτωση περισσότερων παιδιών, θα δημιουργηθούν παραπάνω τμήματα ανά τάξη. Στις τάξεις α και β, που τα καθήκοντα για το σπίτι είναι πολύ περιορισμένα, τα παιδιά θα παρακολουθούν και πρόγραμμα δημιουργικής απασχόλησης. Ο βαθμός ολοκλήρωσης των μαθημάτων της ημέρας για τις άλλες τάξεις του θα εξαρτάται από την ηλικία και τη δουλειά που έχει δοθεί για το σπίτι αλλά και από τους ρυθμούς του κάθε παιδιού.

11 Σημειώσεις Δευτέρα Τρίτη Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή Σάββατο

12 Κανονισμός λειτουργίας απογευματινού κύκλου α. Εγγραφή στο πρόγραμμα Για την εγγραφή ενός παιδιού στο πρόγραμμα απογευματινών μαθημάτων καθώς και για ο- ποιαδήποτε πληροφορία σε σχέση με αυτό μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Μ. Λοσίδου (τηλ ). Ειδικά για το πρόγραμμα της Μελέτης και το περιεχόμενο του προγράμματος Αθλητικών Δραστηριοτήτων απευθύνεστε στον κ. Α. Βασιλόπουλο και τον κ. Κ. Πολύζο αντίστοιχα. Για την ομαλή λειτουργία του απογευματινού προγράμματος η συμμετοχή των παιδιών στα απογευματινά μαθήματα που επιθυμούν επιτρέπεται από την επόμενη ημέρα της εγγραφής τους. Οι μαθητές/τριες την ημέρα της εγγραφής τους δεν συμμετέχουν στο απογευματινό μάθημα που έχουν επιλέξει. β. Απουσία από τα απογευματινά μαθήματα Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο ένα παιδί που ενώ έχει έρθει κανονικά στο Σχολείο δεν πρόκειται να παρακολουθήσει το απογευματινό μάθημα στο οποίο συμμετέχει, επιβάλλεται να ειδοποιείτε τη γραμματεία του, τηλεφωνικά ή μέσω του τετραδίου συνεργασίας. Στην περίπτωση που σημειωθεί αδικαιολόγητη απουσία ενός παιδιού από το απογευματινό μάθημα, το Σχολείο επικοινωνεί με τους γονείς/κηδεμόνες την επόμενη ημέρα προκειμένου να τους ενημερώσει.

13 γ. Αποχώρηση από το Σχολείο Μετά τα απογευματινά μαθήματα οι γονείς/κηδεμόνες ή/και συνοδοί των παιδιών, που δεν χρησιμοποιούν σχολικά λεωφορεία, μπορούν να τα παραλαμβάνουν, αποκλειστικά, από το χώρο του Σχολείου (όχι το περίπτερο, το δασάκι ή την πλατεία Καμάρα). Μετά τις 16:45 η παραλαβή των μαθητών/τριών γίνεται από το θυρωρείο του Σχολείου. δ. Λειτουργία απογευματινών μαθημάτων σε περίπτωση βροχής Κατά τις ημέρες που βρέχει τα απογευματινά μαθήματα πραγματοποιούνται κανονικά με τροποποιημένο πρόγραμμα, όποτε χρειάζεται. Τα παιδιά όλων των τμημάτων του basket, του volley και των άλλων αθλημάτων που πραγματοποιούνται στο Σχολείο συμμετέχουν σε αθλητικές δραστηριότητες στους στεγασμένους χώρους του Σχολείου. Τα παιδιά που συμμετέχουν στο τμήμα του tennis παρακολουθούν θεωρητικά μαθήματα σε στεγασμένο χώρο στα γήπεδα του Ψυχικού. Τα παιδιά που συμμετέχουν στα τμήματα του στίβου, του ποδοσφαίρου και της κολύμβησης α- κολουθούν κανονικά το πρόγραμμα των δραστηριοτήτων τους σε στεγασμένο χώρο στα γήπεδα της Φιλοθέης, του Ψυχικού και στο Κλειστό Κολυμβητήριο του Ο.Α.Κ.Α. αντίστοιχα. Σημείωση: Όταν το Σχολείο παραμένει κλειστό, δεν πραγματοποιούνται τα απογευματινά μαθήματα.

14 17:00-18:00 15:15-16:45 Ημερήσιο Πρόγραμμα Απογευματινών Μαθημάτων Νηπιαγωγείο, α & β ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΑΒΒΑΤΟ Στίβος α & β Μάθημα Orff β & γ Στίβος α & β Tennis α & β Tennis α & β Κολύμβηση Νηπιαγωγείο, α & β Κολύμβηση α & β Ποδόσφαιρο β -στ Kids Yoga Νηπιαγωγείο, α & β Zumbatomic Νηπιαγωγείο, α & β 11:00-12:00 Basket α & β 14:30-15:30 Ποδόσφαιρο Νηπιαγωγείο, α

15 15:15-16:45 γ - στ ΔΕΥΤΕΡΑ ΤΡΙΤΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΠΕΜΠΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Karate Kids Yoga Karate Tennis Στίβος Tennis Ποδόσφαιρο β -στ Basket γ & δ Κολύμβηση Basket γ & δ Κολύμβηση Volley γ & δ Θεατρικό εργαστήρι Volley γ & δ Καλλιτεχνικό εργαστήρι γ & δ Μοντέρνος χορός γ & δ Μάθημα Orff β & γ Μοντέρνος χορός γ & δ Ψηφιακό εργαστήρι Αρχάριοι Ψηφιακό εργαστήρι Προχωρημένοι Basket ε & στ Volley ε & στ Μοντέρνος χορός ε & στ Καλλιτεχνικό εργαστήρι ε & στ Basket ε & στ Volley ε & στ Μοντέρνος χορός ε & στ Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 4η χρονιά Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας Αρχάριοι Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 3η χρονιά Εργαστήρι κινέζικης γλώσσας 2η χρονιά 18:30-19:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) 19:30-20:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) 18:30-19:30 Ξιφασκία (O.A.K.A.) 18:00-19:00 Zumbatomic

16 Δίδακτρα Απογευματινών Μαθημάτων Εκπαιδευτικές & Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες TMHMA ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ 1 η ΔΟΣΗ / ΕΓΓΡΑΦΗ 2 η ΔΟΣΗ Δεκ η ΔΟΣΗ Φεβρ. 14 Μάθημα ORFF Θεατρικό Εργαστήρι, Καλλιτεχνικό Εργαστήρι, Μαθήματα Κινέζικης Γλώσσα, Μοντέρνος Χορός, Ψηφιακό Εργαστήρι, Ιδιαίτερα μαθήματα κιθάρας α -στ Ιδιαίτερα μαθήματα πιάνου α -στ Ιδιαίτερα μαθήματα φλάουτου α -στ

17 Αθλητικές Δραστηριότητες TMHMA ΣΥΝΟΛΙΚΑ 1 η ΔΟΣΗ / 2 η ΔΟΣΗ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΕΓΓΡΑΦΗ Δεκ. 13 Basket α & β Basket Karate Kids Yoga Νηπιαγωγείο & α -στ Tennis a -στ Volley ZUMBATOMIC Little & Big Stars Νηπιαγωγείο & α -στ Κολύμβηση a -στ 300 / / /210 Ξιφασκία Ποδόσφαιρο Νηπιαγωγείο & α Ποδόσφαιρο β -στ Στίβος α & β Στίβος Μεσημεριανό Φαγητό Μία ημέρα Δύο ημέρες Τρεις ημέρες Τέσσερις ημέρες Κάθε μέρα 150 /χρόνο 300 /χρόνο 450 /χρόνο 600 /χρόνο 750 /χρόνο Απογευματινή Μελέτη Μία ημέρα Δύο ημέρες Τρεις ημέρες Τέσσερις ημέρες Κάθε μέρα 140 /χρόνο 280 /χρόνο 420 /χρόνο 560 /χρόνο 680 /χρόνο

18 Δρομολόγια - Μετακινήσεις Κάθε μέρα, εκτός Σαββάτου και Κυριακής, στις 16:45, αναχωρούν από το Σχολείο λεωφορεία που ακολουθούν συγκεκριμένα δρομολόγια (άξονες). Σε περίπτωση που κάποιο παιδί δεν είναι γραμμένο στα σχολικά δρομολόγια του πρωινού προγράμματος υπάρχει επιβάρυνση 200 για όλο το χρόνο ανεξάρτητα από πόσες η- μέρες θα χρησιμοποιεί το σχολικό λεωφορείο του απογευματινού κύκλου. Όσον αφορά τις δραστηριότητες που γίνονται στη Φιλοθέη ή στο Ο.Α.Κ.Α. οι γονείς μπορούν να παραλαμβάνουν τα παιδιά τους, αν θέλουν, κατευθείαν από εκεί κατόπιν συνεννόησης με τη γραμματεία του ή και τους υπεύθυνους γυμναστές/τριες. Σε διαφορετική περίπτωση τα παιδιά θα επιστρέφουν στο Σχολείο. Απογευματινοί άξονες δρομολογίων 1 Από το Σχολείο προς το κέντρο από τις οδούς: Κηφισίας Βασ. Σοφίας Δορυλαίου (Αμερικάνικη Πρεσβεία) Δεινοκράτους Πατρ. Ιωακείμ Πλ. Κολωνακίου Βασ. Σοφίας Σύνταγμα Βασ. Αμαλίας Βασ. Όλγας Βασ. Κωνσταντίνου. 2 Από το Σχολείο προς τα βόρεια προάστια από τις οδούς: Κηφισίας Μουσών Χαρ. Τρικούπη - Ξενίας Ελευθερώτριας Πλάτωνος Παλαιολόγου Ρόδων Διονύσου Θησέως. 3 Από το Σχολείο προς τη Φιλοθέη και το Χαλάνδρι από τις οδούς: Διαμαντίδου Νικ. Λύτρα Θεοτόκη 25 ης Μαρτίου Κύπρου Αγ. Φιλοθέης Βενιζέλου Καποδιστρίου Σολωμού Βασ. Γεωργίου Λ. Πεντέλης. 4 Από το Σχολείο προς τον Χολαργό από τις οδούς: Τζαβέλλα Ξάνθου Λεωφ. Μεσογείων Περικλέους 25 ης Μαρτίου Εθν. Αμύνης Ελλησπόντου Μακεδονίας Νεαπόλεως Πελοποννήσου Ελβετίας Αγ. Ιωάννου. 5 Από το Σχολείο προς τα νότια προάστια: Νέα Σμύρνη Π. Φάληρο Γλυφάδα Βουλιαγμένη. (Οι απογευματινοί άξονες των δρομολογίων θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρξει ικανός α- ριθμός παιδιών).

19 Εγγραφές - Πληροφορίες Εγγραφές - πληροφορίες: κ. Μ. Λοσίδου (τηλ ). Αθλητικές δραστηριοτήτες: κ. Κ. Πολύζος. Υπεύθυνος για τον απογευματινό κύκλο μαθημάτων στο Σχολείο, στον οποίο μπορείτε να απευθύνεστε για οποιοδήποτε ζήτημα, είναι ο κ. Α. Βασιλόπουλος (τηλ ) Με την εγγραφή καταβάλλεται στο ταμείο η πρώτη δόση των διδάκτρων, η οποία δεν επιστρέφεται σε περίπτωση ακύρωσης. Αν υπάρχει οφειλή από περασμένο έτος, δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί η εγγραφή πριν από την εξόφλησή της. Η εγγραφή έχει ισχύ μόνο με την προκαταβολή, οποιαδήποτε άλλη συνεννόηση ή κράτηση θέσης είναι άκυρη. Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται αυστηρή σειρά προτεραιότητας. Το μάθημα είναι δυνατόν να ακυρωθεί σε περίπτωση που δεν έχει συμπληρωθεί ο ελάχιστος αριθμός συμμετοχών.

20 Α. Παπαναστασίου & Αγ. Δημητρίου Ψυχικό τηλ.: fax:

Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι

Στίβος Τένις Κολύμβηση Εργαστήριο Δημιουργικής Προσέγγισης της Γαλλικής / Γερμανικής Γλώσσας. Πιάνο / Κιθάρα. Τζούντο. Σκάκι ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 2010-2011 Α Σ Τ Κ Ε τη Β Γ Β Μ Κ Ε τη Σύ Ε Β Μ Σ Π Ισ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Οι απογευματινές δραστηριότητες δεν προσφέρονται για όλες τις τάξεις

Διαβάστε περισσότερα

Eιδικά. Eιδικά. Γαλλικά. Κινέζικα. Προγράµµατα. Γερµανικά 2013-2014. Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού

Eιδικά. Eιδικά. Γαλλικά. Κινέζικα. Προγράµµατα. Γερµανικά 2013-2014. Ωδείο Κολλεγίου Αθηνών - Κολλεγίου Ψυχικού EΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΝ ΙΔΡΥΜΑ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΝ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ι ΡΥΜΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΕΙΔΙΚΑ ΑΘΗΝΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Eιδικά Γαλλικά Προγράµµατα Ωδείο Κολλεγίου

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός

Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Ιδιωτικός Παιδικός Σταθμός Ιεράς Μονής «ΔΕΛΑΣΑΛ» Κανονισμός Λειτουργίας & Εκπαιδευτικός Σχεδιασμός Παιδικού Σταθμού ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ Ο Παιδικός Σταθμός του Κολεγίου «ΔΕΛΑΣΑΛ»

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr

Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής. Σεπτέμβριος 2012. www.ionios.gr Συνοπτική έκδοση Γενικού Κανονισμού της Ιονίου Σχολής Σεπτέμβριος 2012 www.ionios.gr Η Ιόνιος Σχολή σας καλωσορίζει... Αγαπητοί φίλοι, παιδιά, γονείς, Στο «κατώφλι» της Ιονίου Σχολής ξεκινά το πιο καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ 2014-2015 Δημοτική Ενότητα Γέρακα 1. Πολιτιστικό Κέντρο Γέρακα ΚΛΕΙΤΑΡΧΟΥ & ΑΡΙΣΤΕΙΔΟΥ ΤΗΛ: 210 6619937 FAX: 210 6619938 09:00 17:00 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ Εργαστήρι

Διαβάστε περισσότερα

16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ. Αθλητικό Καλοκαίρι. www.ionios.gr

16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ. Αθλητικό Καλοκαίρι. www.ionios.gr 16 IΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ Αθλητικό Καλοκαίρι www.ionios.gr ι δ ί ν χ ι Πα Παιδί & 4 έως 7 ετών Αγγλικά Τα παιδιά συµµετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες ψυχαγωγικού περιεχοµένου στην αγγλική γλώσσα. Εκφράζονται

Διαβάστε περισσότερα

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία,

Ποιοί είμαστε; ΟΚΤΩ Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης. Γιώργος & Ελευθερία, Ποιοί είμαστε; Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης: Αγγλικά γιόγκα για παιδιά δημιουργική γραφή εικαστικά ζαχαροπλαστική ζωγραφική χορός θεατρικό παιχνίδι κατασκευές κεραμική φιλαναγνωσία κουκλοθέατρο μαγειρική

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων

Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων Εγχειρίδιο Μαθητών-Γονέων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ 2. ΟΡΑΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΗ 2.1 Mission Statement 2.2 Ακαδημαϊκός στόχος 3. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΙΒ (ΙΒΟ) 3.1 Αποστολή του οργανισμού ΙΒ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ E.M.E.D.O.F. «Ελένη Κοκκώνη»

ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ E.M.E.D.O.F. «Ελένη Κοκκώνη» Ιδιωτικό Ελληνογαλλικό Νηπιαγωγείο «Ελένη Κοκκώνη» ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ E.M.E.D.O.F. «Ελένη Κοκκώνη» Σχολικό έτος 2014-2015 Γιάννη Ρίτσου 5, 17455 Άλιμος Τηλ.: 210

Διαβάστε περισσότερα

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός

Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΕΡΓΟ : «Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Αλίμου» ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ : Δήμος Αλίμου ΤΙΤΛΟΣ ΕΓΓΡΑΦΟΥ : Παραδοτέο Α : Στρατηγικός Σχεδιασμός ΜΑΡΤΙΟΣ 2008 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ Α - ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ: 1. Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

Anatolia Elementary Anatolia High School American College of Thessaloniki

Anatolia Elementary Anatolia High School American College of Thessaloniki Anatolia Elementary Anatolia High School American College of Thessaloniki Anatolia Elementary Ο Eκπαιδευτικός Όμιλος ΑΝΑΤΟΛΙΑ, με τη διακριτική ονομασία Anatolia Elementary School - AES, λειτουργεί από

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός Λειτουργίας

Κανονισμός Λειτουργίας 2 3 Ο Πρότυπος Παιδικός Σταθμός «Μικροί Μάγειρες» έχει ως βασικό στόχο τη γνωστική ανάπτυξη και την προσωπική εξέλιξη των παιδιών, ηλικίας δύο έως πέντε ετών, μέσα από τη βιωματική εμπλοκή τους και την

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για τους Ομίλους Δραστηριοτήτων στο Νηπιαγωγείο

Λίγα λόγια για τους Ομίλους Δραστηριοτήτων στο Νηπιαγωγείο Λίγα λόγια για τους Ομίλους Δραστηριοτήτων στο Νηπιαγωγείο Θεατρικό Παιχνίδι, ένα παιχνίδι ύπαρξης και ελεύθερης έκφρασης Το θεατρικό παιχνίδι προσφέρει στο παιδί την ευκαιρία να εξερευνήσει, να πειραματιστεί,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Φιλοσοφία. Προπονητικές Κατευθύνσεις ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ. Φιλοσοφία. Προπονητικές Κατευθύνσεις ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ Φιλοσοφία Προπονητικές Κατευθύνσεις ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ 3 ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΕΚΔΟΣΗ 1 ΑΘΗΝΑ 2008 4 Υπεύθυνος Έκδοσης YΠΕΥΘΥΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επιμέλεια ύλης: Κωνστανταροπούλου Ζωή. Λυμπεροπούλου Μαριλένα Μπάρμπα-Μώρου Μίκα

Επιμέλεια ύλης: Κωνστανταροπούλου Ζωή. Λυμπεροπούλου Μαριλένα Μπάρμπα-Μώρου Μίκα XEIMΩΝΑΣ 2009 24 Τα παιδιά της Πράσινης Τάξης, ύστερα από ένα παιχνίδι με χρωματιστές κορδέλες στην αίθουσα του Νηπιαγωγείου, σκέφτηκαν να τις κρεμάσουν μέσα στην τάξη πάνω σε ένα σκελετό μιας παλιάς,

Διαβάστε περισσότερα

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG

ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΟΓΟΥ KINDERGARTEN GRUNDSCHULE DES VEREINS FÜR GRIECHISCH-DEUTSCHE ERZIEHUNG Athener Schule ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 25ης Μαρτίου & Δημ.

Διαβάστε περισσότερα

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου

Α. Υπουργικές Αποφάσεις/Νόμοι σχετικοί με τη λειτουργία του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚ/ΤΩΝ ΕΝΙΑΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ/ΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π.Ε. ΤΜΗΜΑ Δ Α. Παπανδρέου 37 151 80 ΜΑΡΟΥΣΙ Πληροφορίες: Αλέξανδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1 1. Εισαγωγή Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι οι μαθητές/τριες να αναπτύξουν θετικές στάσεις απέναντι στα Αγγλικά και στις ξένες γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 121 ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ ΑΓΓΛΙΚΑ ΠΡΟΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ 1. Εισαγωγή Γενικός σκοπός του μαθήματος είναι οι μαθητές/τριες να αναπτύξουν θετικές στάσεις απέναντι στα Αγγλικά και στις ξένες γλώσσες

Διαβάστε περισσότερα

Φυσική Αγωγή Δημοτική Εκπαίδευση. Διαδίκτυο

Φυσική Αγωγή Δημοτική Εκπαίδευση. Διαδίκτυο Επιμορφωτικό Υποστηρικτικό Υλικό για την ενσωμάτωση των ΤΠΕ στη μαθησιακή διαδικασία Θέμα Φυσική Αγωγή Δημοτική Εκπαίδευση Εργαλείo Διαδίκτυο Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Κύπρου Τομέας Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικά Προγράμματα Εκπαίδευσης Λαϊκού Ωδείου

Αναλυτικά Προγράμματα Εκπαίδευσης Λαϊκού Ωδείου 1 2 Επιμέλεια Έκδοσης: ΛΑΙΚΗ ΕΚΔΟΤΙΚΗ. Έκδοση: 2011 Copyright 3 To 1997 Ιδρύθηκε το ΛΑΪΚΟΝ ΩΔΕΙΟ στην Κύπρο θέτοντας ως κύριο στόχο του τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση της εγχώριας καλλιτεχνικής εκπαίδευσης!

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 301 ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ 1. Εισαγωγή Η ανάπτυξη θετικών στάσεων παράλληλα με την προσφορά γνώσεων κρίνεται ιδιαίτερα σημαντική στη σύγχρονη εποχή. H ενασχόληση των παιδιών με τη Φυσική Αγωγή, από μικρή ηλικία,

Διαβάστε περισσότερα

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ Αγαπητοί συνεργάτες, Ο εκδοτικός οίκος Supercourse σε συνεργασία με την αθλητική κατασκήνωση Skouras Sports Camp δίνει την δυνατότητα στους μαθητές των Κέντρων Ξένων Γλωσσών να συμμετάσχουν στο English

Διαβάστε περισσότερα

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας

Δημοτικό Ωδείο. Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο. Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας Τεύχος 5 Είναι ο πολιτισμός απάντηση στην κρίση; Δημοτικό Ωδείο Εκπαιδευτικά προγράμματα στο Οικολογικό Πάρκο ΟΙ ΣΤΟΧΟΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΦΙΛΟΘΕΗΣ Ο θησαυρός της μαθησιακής διαφορετικότητας editorial

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κηφισιάς Αρ.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κηφισιάς Αρ. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κηφισιάς Αρ. 201/2015 41 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο 1 - Σκοπός Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια

Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Κολλεγίου Ανατόλια ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ ΑΝΑΤΟΛΙΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ( κατά τον Νόμο 682 / 77, άρθρο 11, παράγρ. 1 ) EΙΣΑΓΩΓΗ 3 ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΣΧΟΛΗ:ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΒΑΚΑΡΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΒΑΛΑ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΟΜΙΛΟΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΟΜΙΛΟΙ ΓΕΝΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Γιορτής Χριστουγέννων Ο Όμιλος Γιορτής Χριστουγέννων απευθύνεται στα παιδιά της Γ Λυκείου και του ΙΒ2 τα οποία με αφορμή τα Χριστούγεννα έχουν τη δυνατότητα να παρουσιάσουν

Διαβάστε περισσότερα

PROTYPA European Camp 2014

PROTYPA European Camp 2014 PROTYPA European Camp 2014 ΕΝGLISH SUMMER CAMP Let s explore Europe... Σε συνεργασία με: Με την υποστήριξη: ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ 4 ΕΩΣ 12 ΕΤΩΝ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ - 4 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 EUROPEAN SUMMER CAMP 2014 στα Πρότυπα Εκπαιδευτήρια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρίπολης. Θέμα: Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Παιδικής Κατασκήνωσης Τρίπολης στο «Παράλιο Άστρος»

ΕΙΣΗΓΗΣΗ. Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρίπολης. Θέμα: Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Παιδικής Κατασκήνωσης Τρίπολης στο «Παράλιο Άστρος» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Τρίπολη, 02 Απριλίου 2013 ΝΟΜΟΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΙΣΗΓΗΣΗ Προς: Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Τρίπολης Θέμα: Εσωτερικός Κανονισμός Λειτουργίας Παιδικής Κατασκήνωσης

Διαβάστε περισσότερα