NEWSLETTER. ΕΡΓΟ «SYNTHESIS» στο πλαίσιο του προγράμματος MARCO POLO II. Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "NEWSLETTER. ΕΡΓΟ «SYNTHESIS» στο πλαίσιο του προγράμματος MARCO POLO II. Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα"

Transcript

1 Θαλάσσιες μεταφορές: Eναλλαγή μεταφορικών μέσων & εφοδιαστική αλυσίδα NEWSLETTER ΕΡΓΟ «SYNTHESIS» στο πλαίσιο του προγράμματος II To Πρόγραμμα Marco Polo II έχει ως στόχο την αποσυμφόρηση των δρόμων από τις εμπορευματικές μεταφορές και τη μείωση της ρύπανσης με την προώθηση οικολογικών τρόπων μεταφοράς. Το έργο SYNTHESIS, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μέσα από το πρόγραμμα Marco Polo II μετά από 25 μήνες υλοποίησης και μέσα στο δυσχερές χρηματοοικονομικό περιβάλλον που πλήττει τον ευρωπαϊκό Νότο κατάφερε να παράγει: Μια έκθεση που απεικονίζει την κατάσταση των εμπορευματικών μεταφορών στην Αδριατική Θάλασσα. Μια συλλογή βέλτιστων πρακτικών σε παγκόσμιο επίπεδο για την θαλάσσια μεταφορά εμπορευμάτων. 500 συνεντεύξεις με φορείς εμπλεκόμενους στις εμπορευματικές μεταφορές στην Αδριατική για να αποτυπωθούν τα προβλήματά τους και οι προτάσεις τους για πράσινες μεταφορές. Μια μελέτη που αναλύει τα κυριότερα προβλήματα των μεταφορέων και των εμποδίων για τις συνδυασμένες μεταφορές. 8 συνεδριάσεις στο πλαίσιο «Δίκτυα Μάθησης και Συνεργασίας» με συμμετέχοντες από την Ελλάδα και την Ιταλία να συζητούν προβλήματα και να προτείνουν λύσεις. Τα Δίκτυα αυτά θα συνεχίσουν να ανταλλάσουν πληροφορίες εξασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα των αποτελεσμάτων του έργου. Μαθήματα κατάρτισης «Εν Πλω» για 165 οδηγούς φορτηγών. Μαθήματα σε μεγάλα λιμάνια της Αδριατικής θάλασσας με περισσότερους από 200 συμμετέχοντες για ανταλλαγή γνώσεων και βέλτιστων πρακτικών, που θα ενισχύσουν τις συνδυαστικές μεταφορές. Μια σειρά εκδηλώσεων και συνεντεύξεων Τύπου σε μεγάλα λιμάνια της στην Ελλάδα και την Ιταλία προωθώντας την έννοια των συνδυαστικών μεταφορών. Ένα Διεθνές συνέδριο στο Ιέσι (Ανκόνα). Μια σημαντική σχέση μεταξύ των εταίρων του έργου, που έκανε την υλοποίηση του ομαλή και αποτελεσματική. Ενημερωτικό υλικό για όλα τα παραπάνω είναι αναρτημένο στο Business and Project Management s.a.

2 The picture Συνάντηση «δικτύου μάθησης» για θέματα ασφάλειας Συνεδρίαση στο λιμάνι της Πάτρας στις 14 Μαΐου 2013 Ομιλία του Δ. Ν. Κολέτσου, Διπλ. Ηλεκτρολόγου Μηχανικού, MSc. Prod. Management, ΥΑΛΕ Πάτρας Με αφετηρία το δυναμικό μας, ως Τερματικός Λιμένας της Δυτικής Πύλης της χώρας, θεωρήσαμε αναγκαίο να τοποθετήσουμε και να τεκμηριώσουμε δύο Ορόσημα στις γραμμές Ιονίου και Αδριατικής θάλασσας. Στο πλαίσιο αυτό, o Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ, ενεργώντας προδραστικά σχεδίασε και υλοποίησε δύο διαδοχικές δράσεις: Συνδυασμένη Άσκηση Λιμένα Πλοίου σε εφαρμογή των προβλέψεων του Κώδικα ISPS Code PSP / PFSP σε συνεργασία με την ΑΝΕΚ Α.Ν.Ε., με βασικό σενάριο «τηλεφωνική εκδήλωση απειλής στον Νότιο Λιμένα Πατρών για τοποθέτηση βόμβας στο F/B HELLENIC SPIRIT " αμέσως μετά την έναρξη της φόρτωσής του με οχήματα και επιβάτες, που ακολούθησε Μια πλήρους κλίμακας επίδειξη επανελέγχου φορτηγών με κυνοτεχνική μονάδα «βιο-ανίχνευσης» από το δυναμικό της ομάδας ασφαλείας ΙΕΠΥΑ του Λιμένα Πατρών, που είχε προηγουμένως αφιχθεί και εγκλιματισθεί στις αποβάθρες ISPS του Λιμένα Ηγουμενίτσας. Η έναρξη της σχετικής επιχείρησης, που κράτησε δέκα λεπτά ρυθμίστηκε έτσι ώστε να έχει ολοκληρωθεί ακριβώς πριν την πτώση του καταπέλτη του F/B Hellenic Spirit στο κρηπίδωμα. Κατά τη διάρκειά της επανελέγχθηκαν 58 φορτηγά σε δύο από τα οποία «εντοπίσθηκαν λαθρεπιβάτες», που είχαν τοποθετηθεί από ανεξάρτητο κλιμάκιο στους άξονες του πρώτου και στον χώρο φορτίου του δεύτερου φορτηγού. Αυτή η αλυσίδα γεγονότων απέδειξε ότι όλα τα κύρια ενδιαφερόμενα μέρη, δηλαδή: Τα Κεντρικά Λιμεναρχεία Πατρών και Ηγουμενίτσας, τόσο σε διοικητικό όσο και σε εκτελεστικό επίπεδο, Οι αντίστοιχοι φορείς διαχείρισης Ο.Λ.ΠΑ. Α,.Ε & Ο.Λ.ΗΓ. Α.Ε., Το πλοίο, η Ναυτιλιακή Εταιρεία και η πρακτόρευσή της Είναι σε θέση να: Συνεργαστούν σε πραγματικό χρόνο, Διατηρήσουν τους διακριτούς τους ρόλους, Συμμορφωθούν με τα λειτουργικά τους καθήκοντα, Συντονιστούν από ρεαλιστική και νομικά θεσμοθετημένη ιεραρχία, και να παρέχουν απτές αποδείξεις ικανότητας και προθυμίας σε ότι αφορά την καθιέρωση και διατήρηση καλών πρακτικών Ασφαλείας στο κρίσιμο τμήμα Λιμένας - Πλοίο - Λιμένας της Εφοδιαστικής Αλυσίδας. Στο γραφείο του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Λιμένος Ηγουμενίτσας (ΟΛΗΓ), από δεξιά προς τα αριστερά: κα. Γατσέλου Ιππολύτη (ΟΛΗΓ), ο κ. Γκρίνιας Κωνσταντίνος (Διευθυντής Ανάπτυξης (ΟΛΗΓ), ο κ. Νικολάου Παναγιώτης (ISPS/ΟΛΗΓ), η κα Κωνσταντίνα Σπυροπούλου (Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας / Υπηρεσία Ασφαλείας), ο κ. Μακογκίτας (Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας / Υπηρεσία Ασφαλείας), ο κ. Ζογάκης Νικόλαος, (Αντιπρόεδρος Λιμεναρχείους Ηγουμενίτσας), Δρ Αδάμης Μητσοτάκης (ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΑΕ, εταίρος του έργου), ο κ. Μάνος Σοφιανόπουλος (BPM ΑΕ, εταίρος του έργου).

3 Τι αναμένεται από το Interporto Marche; Από το Διεθνές συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Λιμάνι της Ανκόνα στις 18 Μαΐου 2013 Ομιλία του κου Giuseppe Bugane, Schenker Italiana S.p.A. Ο κόσμος των logistics περιμένει από το Interporto Marche (το εμπορευματικό χωριό της Ανκόνα) να γίνει μια ελκυστική τοποθεσία για εταιρείες μεταφορών και Logistics και συγκεκριμένα: Να προωθεί της εμπορευματικές μεταφορές με τρένο μέσα σε ένα πολύ-συνδυαστικό σύστημα μεταφορών (επιπλέον των οδικών, υδάτινων και αεροπορικών) Να ενδυναμώσει την ανταγωνιστικότητα και αποτελεσματικότητα των εταιρειών μεταφορών και Logistics. Να παρέχει κορυφαίου επιπέδου υπηρεσίες logistics υψηλής αποτελεσματικότητας με οικολογικά φιλική εργασιακή συμπεριφορά. Να είναι ένας αξιόπιστος και συνεπής εταίρος που θα ολοκληρώνει τα εθνικά και διεθνή δίκτυα Logistics Εν συντομία μια υπηρεσία «μιας στάσης»

4 Έρευνα προς μια πράσινη μεταφορά στην Αδριατική θάλασσα. Ένα από τα κύρια αποτελέσματα του έργου είναι μια έρευνα ανάμεσα σε 500 εμπλεκόμενους στην αλυσίδα εμπορευματικών μεταφορών στην Αδριατική Θάλασσα. Παρακάτω είναι τα αποτελέσματα της έρευνας στο κρίσιμο ερώτημα: Ποια είναι τα πιο κοινά εμπόδια για τις καθημερινές μεταφορές στην διαδρομή Ελλάδα-Ιταλία-Κεντρική Ευρώπη; Παραμένει γεγονός ότι η παγκόσμια οικονομική κρίση επηρέασε δραματικά το διεθνές εμπόριο και, κατά συνέπεια, τη ζήτηση για υπηρεσίες οδικών εμπορευματικών μεταφορών. Ως εκ τούτου, η Ελλάδα και οι γειτονικές χώρες, οι οποίες εξακολουθούν να επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από την κρίση, έχουν βιώσει μια σημαντική πτώση στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών. Από την άλλη πλευρά, οι υψηλές τιμές του πετρελαίου και η περίσσεια των υπηρεσιών μεταφοράς σε σύγκριση με τη συνεχή μείωση της ζήτησης, οδήγησε τον κλάδο των οδικών μεταφορών σε ύφεση. Ως εκ τούτου δεν ήταν έκπληξη, ότι ένα από τα πιο κοινά εμπόδια που εντοπίζονται από την έρευνα για τις μεταφορές στα εμπλεκόμενα μέρη ήταν η οικονομική κατάσταση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Ωστόσο, το γεγονός ότι η «λαθρομετανάστευση» έχει προσδιοριστεί ως κορυφαίο θέμα, από ένα μεγάλο αριθμό εταιρειών μεταφορών και οδηγών φορτηγών, καταδεικνύει την ανησυχία τους για τα θέματα ασφάλειας. Η απάντηση στο ερώτημα αυτό έχει θεωρηθεί μείζονος σημασία και οδήγησε το έργο να επικεντρωθεί στις αντιλήψεις, καθώς και την πραγματική κατάσταση των θεμάτων ασφάλειας στους λιμένες της Αδριατικής. Το «SYNTHESIS» έχει αφιερώσει δύο συναντήσεις από τα δίκτυα μάθησης για θέματα ασφαλείας, αναγνωρίζοντας την ανησυχία για την ασφάλεια σαν πρόβλημα για την περαιτέρω ανάπτυξη "συνδυασμένων μεταφορών". Το επόμενο εμπόδιο για τις καθημερινές μεταφορές με σημαντικό αριθμό απαντήσεων, είναι η αυξημένη κυκλοφορία στο ευρωπαϊκό οδικό δίκτυο, η οποία είναι μια μάλλον αναμενόμενη ανταπόκριση. Τα μαθήματα κατάρτισης του «SYNTHESIS» εστιάσανε κυρίως σε αυτά τα θέματα και επικοινωνήσανε στους ενδιαφερόμενους τρόπους και μεθόδους σχετικά με την προώθηση των ασφαλών, βέλτιστων και πιο "πράσινων" συνδυαστικών μεταφορών.

5 Κος. Διονύσης Γρηγορόπουλος Εκπαιδευτής Εκπαίδευση εν πλώ Το «SYNTHESIS» έχει κύριο στόχο την προώθηση των βέλτιστων πρακτικών για πράσινες συνδυαστικές μεταφορές στην Αδριατική Θάλασσα. Αυτό επετεύχθη μέσω καινοτόμων προσαρμοσμένων μαθημάτων κατάρτισης στους ενδιαφερόμενους «εν πλω» στο "FB HELLENIC SPIRIT και στους κύριους λιμένες της Αδριατικής και του Ιονίου. Η Εκπαίδευση έγινε από εξειδικευμένα στελέχη στον τομέα των εμπορευματικών μεταφορών και των logistics σε οδηγούς φορτηγών, επιχειρήσεις logistics, μεταφορείς και διαχειριστές logistics. Η εκπαίδευση με το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε ειδικά για τους οδηγούς φορτηγών ολοκληρώθηκε επιτυχώς με ένα μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων. Η εφαρμογή είχε μεγάλο ενδιαφέρον όχι μόνο για τους εκπαιδευόμενους, αλλά και για τους διδάσκοντες και όλους όσους έχουν εμπλακεί με το έργο. Οι οδηγοί φορτηγών, άκουσαν για θέματα σχετικά με τις συνδυαστικές μεταφορές, την επιρροή των καυσίμων στο περιβάλλον και για θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και της νομοθεσία. Τους δόθηκε πρόσβαση στα τελευταία νέα σχετικά με τεχνικές πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες από την κοινωνία της πληροφορίας, στήριξη για την επαγγελματική ανάπτυξη και είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν με κοινότητες μεταφορέων. Για όλους τους εμπλεκόμενους, υπήρξαν ευκαιρίες για διεθνείς συνεργασίες σε θέματα αειφόρων μεταφορών και λειτουργίας με εναλλακτικές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στις μεταφορές. Το κύριο αποτέλεσμα από την αλληλεπίδραση των διαφόρων ομάδων ήταν η δημιουργία μιας βάσης δεδομένων για την προώθηση λύσεων από εμπειρογνώμονες. Η αλληλεπίδραση τόνισε κρίσιμα σημεία όπως το πώς θα είναι το νέο θεσμικό καθεστώς, και ποιές είναι οι προσαρμογές που οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν, προκειμένου να είναι έτοιμες. Μια σημαντική ανησυχία είναι η δυνατότητα των αρχών για την επιβολή των νόμων που θα προστατεύσουν τα φορτία από τους κινδύνους. Οι εταίροι του έργου έλαβαν υπόψη τα θέματα που τέθηκαν, προκειμένου να παρουσιάσουν μια πρόταση πολιτικής στις αρμόδιες αρχές και να προωθήσουν την εφαρμογή των συνδυασμένων και πράσινων μεταφορών.

6 Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Marco Polo II, έργο «SYNTHESIS»: κοιτάζοντας το βιώσιμο σύστημα μεταφορών JESI, 18η Μαΐου 2013 Διεθνές συνέδριο για τις συνδυαστικές μεταφορές. «Η απλή ανάπτυξη υποδομών δεν αρκεί να οδηγήσει την ανάπτυξη των συνδυασμένων μεταφορών στην περιοχή Marche. Είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για ένα μοντέλο διαχείρισης κατάλληλο για τη λειτουργία της πλατφόρμας Logistics της Κεντρικής Ιταλίας, σε συμμόρφωση με το ψήφισμα από τις κυβερνήσεις Umbria και Marche». Εν συντομία, αυτή είναι η εισαγωγική ομιλία από τον κ. Paolo Eusebi, Σύμβουλο Συγκοινωνιακού Σχεδιασμού της περιφερειακής κυβέρνησης του Marche. Σε γενικές γραμμές πρόσθεσε ο κ. Roberto Pesaresi, Πρόεδρος της Interporto Marche Spa «Ξηρού Λιμένος» και εταίρο του έργου. Είναι σοφό οι εργασίες να γίνουν σε καθημερινή βάση μέσα σε μια μακροπρόθεσμη στρατηγική πλαισίου. Στόχος του έργου «SYNTHESIS» είναι να ενσωματώσει την παραδοσιακή κουλτούρα των μεταφορών με την τελευταία έννοια στις βιώσιμες μεταφορές: το συνδυαστικό σύστημα μεταφορών. Το οποίο είναι εξαιρετικά ευέλικτο, μειώνει την κυκλοφοριακή συμφόρηση με την προώθηση των εμπορευματικών μεταφορών προς τους σιδηροδρόμους και τις θαλάσσιες μεταφορές σε συμμόρφωση με τη Λευκή Βίβλο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποία είναι σαφής όσον αφορά την προστασία του περιβάλλοντος και στοχεύει: να αφαιρεθεί από το οδικό δίκτυο έως το έτος 2030, το 30%, και μέχρι το έτος 2050 το 50% των μεταφορών φορτίου που ταξιδεύουν πάνω από 300 km. Η εφαρμογή αυτής της πολιτικής θα βελτιώσει την ποιότητα του αέρα, μειώνοντας το επίπεδο των τοξικών Pm10, την εκπομπή CO2 και την αύξηση της οδικής ασφάλειας. Ο κ. Galliano di Marco, Πρόεδρος του Λιμεναρχείου Ραβέννας σαφώς δήλωσε την ισχυρή βούλησή του να κάνει συμμαχίες με λιμάνια της Κεντρικής και Νότιας Αδριατικής (δηλαδή, Ανκόνα, Μπάρι και Τάραντα) και όχι από τους Βόρειους ομολόγους της Αδριατικής επί του παρό- Ο κ.massimo Di Giacomo, Διευθύνων Σύμβουλος της ΑΝΕΚ Italia σαν επικεφαλής εταίρος του Έργου «SYNTHESIS» τόνισε τη σημαντική συνεισφορά του σχεδίου από την άποψη της ευαισθητο- ποίησης και τις προοπτικές προς την κατεύθυνση της διασύνδεσης των μεταφορέων παρά την αρχική δυσπιστία και καχυποψία από τους οδηγούς φοβούμενοι απώλειες θέσεων εργασίας. Αντιθέτως, ο συνδυαστικός τρόπος μεταφοράς επιτρέπει σε οδηγούς να εργάζονται σε όλη την Ευρώπη παρακάμπτοντας βαριές οδικές απαγορεύσεις μεταφορών, που χρησιμοποιούνται σήμερα στην Ελβετία και την Αυστρία. ντος μέλη της N.A.P.A. (Ένωση Λιμένων Βόρειας Αδριατικής). Η Ραβένα είναι πρώην μέλος της NAPA. Άλλοι βασικοί ομιλητές του έργου Synthesis στην τελική εκδήλωση ήταν: - ο Δρ. Αδάμης Μητσοτάκης από τη Διάσταση Εκπαιδευτικές και Συμβουλευτικές Υπηρεσίες, κάνοντας μια αναλυτική επισκόπηση της επιτευγμάτων του έργου και ο κ. Giuseppe Buganè - Schenker Ιταλία, Rail Logistics & Διευθυντής Πωλήσεων προβάλλοντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται από τα συνδυαστικά συστήματα μεταφορών. Εκπρόσωποι της κύριας ένωσης μεταφορέων συμμετείχαν στην συζήτηση. Από τα συμπεράσματα των εργασιών του Δρ. Νικολά Παραντίσο (επικεφαλή μονάδας ανάπτυξης εργασιών της εταιρείας Interporto Marche).

7 Η εκδήλωση κλεισίματος του έργου SYNTHESIS Την Τρίτη 21/5, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κλεισίματος του έργου «SYNTHESIS» στα Κεντρικά Γραφεία της ΑΝΕΚ LINES στα Χανιά. Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκπρόσωποι του έργου «SYNTHESIS» του προγράμματος II, αυτοκινητιστές από την Κρήτη, εκπρόσωποι οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης, λιμενικές αρχές, εκπρόσωποι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και Διευθυντές και στελέχη της ANEK LINES. Το έργο «SYNTHESIS» ολοκλήρωσε μια σειρά από σημαντικές μελέτες που αφορούν τις μεταφορές στην Αδριατική Θάλασσα, στο Ιόνιο Πέλαγος και στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Αυτές οι μελέτες έχουν δείξει τη ποικιλομορφία στα μέσα μεταφοράς, με μια σημαντική αύξηση στη χρήση των τρένων στην Ιταλία, μειώνοντας τον αριθμό των πλοίων στην περιοχή, τις σοβαρές ελλείψεις στις λιμενικές υποδομές και το τρένο στην Ελλάδα και τη σταδιακή αύξηση των φορτίων που διακινούνται από την Εγνατία οδό (κυρίως από την Τουρκία), η οποία καταλήγει στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (η οποία επαναπροσδιορίζει συνεχώς το ρόλο της). Ένα από τα παραδοτέα ήταν μια μεγάλη έρευνα μεταξύ 500 ερωτηθέντων που εμπλέκονται στην εφοδιαστική αλυσίδα αποκαλύπτοντας τα προβλήματα λόγω της οικονομικής κρίσης και τις ανησυχίες σχετικά με το περιβάλλον, τα εναλλακτικά καύσιμα και το αποτύπωμα διοξειδίου του άνθρακα, τη βελτιστοποίηση του φορτίου, τα θέματα της ασφάλειας, την παρουσία των λαθρεμπόρων κλπ. Τα αποτελέσματα της έρευνας ήταν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τους μεταφορείς (οδηγοί και οι ιδιοκτήτες φορτηγών) επί του σκάφους HELLENIC SPIRIT της ΑΝΕΚ LINES στην γραμμή Πάτρα - Ηγουμενίτσα - Ανκόνα. Εν κατακλείδι, τα οφέλη του έργου ήταν: Περαιτέρω βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών από τους φορείς της αλυσίδας εφοδιασμού στην Αδριατική θάλασσα. Η ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον και την ασφάλεια των μεταφορών. Προτάσεις για τη βελτίωση των υποδομών στην Αδριατική. Να τεθεί επίσημα η ανάγκη για περαιτέρω επενδύσεις. Αύξηση της ευαισθητοποίησης των εταίρων για το Περιβάλλον Προστασία και ασφάλεια στον τομέα των μεταφορών Βελτίωση των υπηρεσιών Αύξηση της ευαισθητοποίησης για συνδυασμένες μεταφορές.

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018. Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου

ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018. Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΛΙΜΕΝΩΝ 2013-2018 Υπουργείο Ναυτιλίας & Αιγαίου ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2012 Περιεχόμενα 1. ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 7 1.1. ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ 7 1.1.1. Διεθνείς Τάσεις και Προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ & LOGISTICS ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ Ρ. Θεοδωροπούλου, ΓΓΕΤ, Διεύθυνση Σχεδιασμού & Προγραμματισμού Δρ. Μ. Κασώλη,

Διαβάστε περισσότερα

Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ

Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας μπορεί να προσφέρουν μόνο οι ιδιωτικές επιχειρήσεις. Για να το κάνουν αυτό, πρέπει οι ίδιες να είναι διεθνώς

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη πάνω σε ράγες. 5 βήματα για την προώθηση της κρουαζιέρας στην Ευρώπη ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Άνοδος στη διακίνηση φορτίων το 2013

Ανάπτυξη πάνω σε ράγες. 5 βήματα για την προώθηση της κρουαζιέρας στην Ευρώπη ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Άνοδος στη διακίνηση φορτίων το 2013 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ - ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΦΥΛΛΟ 20 ΟΛΘ ΑΕ Άνοδος στη διακίνηση φορτίων το 2013 Μείωση τιμολογίων το 2014 σελ. 3 ΚΟΜΙΣΙΟΝ Συνδυασμένες μεταφορές και «μπλε οικονομία» σελ. 7 ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ 20 νέες θέσεις

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΕΝΕΡΓΕΙΑ Το ενεργειακό πρόβλημα στην Ελλάδα και τα συστατικά μιας ελληνικής ενεργειακής πολιτικής

Α. ΕΝΕΡΓΕΙΑ Το ενεργειακό πρόβλημα στην Ελλάδα και τα συστατικά μιας ελληνικής ενεργειακής πολιτικής ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η ανά χείρας έκθεση αποπειράται να παρουσιάσει, να γνωστοποιήσει και, ταυτοχρόνως, να συγκεράσει τις θέσεις προτάσεις όλων συνολικά των κατατεθειμένων παρεμβάσεων στο Δημόσιο Διάλογο «Μετάβαση

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟY 2007-2013 ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟY 2007-2013 ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠ ΣΑΑΣ ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟY 2007-2013 ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ Ευρωπαϊκή Ένωση Η δράση αυτή χρηµατοδοτήθηκε από την Τεχνική Βοήθεια (Μέτρο

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη εμπορίου και πολιτισμός

Ανάπτυξη εμπορίου και πολιτισμός ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 ΦΥΛΛΟ 19 ΛΙΜΑΝΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ανάπτυξη εμπορίου και πολιτισμός σελ. 2,3, 4,5, 8,9,15 Κέρδη 2 εκατ. ευρώ Εντυπωσιακή αύξηση της το μήνα για την ΟΛΘ ΑΕ κίνησης στην κρουαζιέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 6 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 5 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 3 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 1 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 2 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 4

ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 6 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 5 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 3 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 1 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 2 ΠΙΛ. ΕΡΓΟ 4 2015 Σύστημα υποστήριξης πληροφόρησης διακίνησης εμπορευμάτων και επιβατών για την ενίσχυση της βιωσιμότητας και της ανταγωνιστικότητας των συστημάτων διασύνδεσης λιμένων ενδοχώρας στην περιοχή της Μεσογείου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Το διεθνές σύστημα μεταφορών TIR και η ανάπτυξη των διεθνών μεταφορών στην Ελλάδα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Το διεθνές σύστημα μεταφορών TIR και η ανάπτυξη των διεθνών μεταφορών στην Ελλάδα ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Το διεθνές σύστημα μεταφορών TIR και η ανάπτυξη των διεθνών μεταφορών στην Ελλάδα ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Αύξηση της χορήγησης πιστώσεων προς την οικονομία: εφαρμογή της αύξησης κεφαλαίου της ΕΤΕπ και κοινές πρωτοβουλίες Επιτροπής-ΕΤΕπ

Αύξηση της χορήγησης πιστώσεων προς την οικονομία: εφαρμογή της αύξησης κεφαλαίου της ΕΤΕπ και κοινές πρωτοβουλίες Επιτροπής-ΕΤΕπ Αύξηση της χορήγησης πιστώσεων προς την οικονομία: εφαρμογή της αύξησης κεφαλαίου της ΕΤΕπ και κοινές πρωτοβουλίες Επιτροπής-ΕΤΕπ Κοινή έκθεση Επιτροπής-ΕΤΕπ προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, 27-28 Ιουνίου

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή στην Εφοδιαστική

Εισαγωγή στην Εφοδιαστική Δρ. Δημήτρης Φωλίνας Εισαγωγή στην Εφοδιαστική ΤΟΜΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ Β ΤΑΞΗ ΕΠΑΛ Θεσσαλονίκη, 2014 Copyright Δημήτρης Φωλίνας Τηλ: +30 23510.20940 Φαξ: +30 23510.47860 Email: dfolinas@gmail.com

Διαβάστε περισσότερα

«Η Ναυτιλιακή Οικονομία της Ηπείρου σήμερα και χθές»

«Η Ναυτιλιακή Οικονομία της Ηπείρου σήμερα και χθές» Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΙΟΙΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΙΚΟΝΟΜΙΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΡΕΒΕΖΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΙΣΤΙΙΚΗΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Η Ναυτιλιακή Οικονομία της Ηπείρου σήμερα και χθές» Παληογιάννη Γεωργία Επόπτης Καθηγητής: Βαρσάμη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΒΕ ΕΒΕΘ ΣΒΒΕ EU UNECE SOLE EUROPE ΣΥΝ Ε &L ΟΦΑΕ

ΣΕΒΕ ΕΒΕΘ ΣΒΒΕ EU UNECE SOLE EUROPE ΣΥΝ Ε &L ΟΦΑΕ ΣΒΒΕ ΣΕΒΕ ΕΒΕΘ ΕΕL ILME EU UNECE SOLE EUROPE ΟΣΕ ΟΛΘ ΠΕΕ ΟΦΑΕ ΣΕΜΒΕ ΣΥΝ Ε &L ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΗΜΕΡΙ ΑΣ Ηµερίδα «Logistics 2004 ίκτυα Μεταφορών και ιανοµών µεταξύ ΕΕ και Χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης Προοπτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ

ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ O ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ KEIMENO ΠΡΟΣ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 Μήνυμα Εκτελεστικού Αντιπροέδρου ΣΕΒ Νέες, διατηρήσιμες και

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου Διατροπικών Μεταφορών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

Μελέτη σκοπιμότητας για τη δημιουργία Εμπορευματικού Κέντρου Διατροπικών Μεταφορών στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας Project LOSAMEDCHEM - How could the logistics and the safety of the transports of chemicals be improved in the Mediterranean area ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΤΡΟΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ

Διαβάστε περισσότερα

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό

1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό 1. Πληροφορίες για τον Απολογισμό Ο Απολογισμός Εταιρικής Υπευθυνότητας της WIND Ελλάς είναι ο τέταρτος κατά σειρά ετήσιος Απολογισμός που εκδίδουμε και ο τρίτος σύμφωνα με το πρότυπο των δεικτών του GRI.

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ LOGISTICS KAI ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΠΙΠΛΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΑΛΑΓΑΡΗ (5171)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΑΔΑ 2012 2020» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΚΕ)

ΕΛΛΑΔΑ 2012 2020» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (ΟΚΕ) 2012 ΑΝΑΘΕΤΟΥΣΑ ΑΡΧΗ: ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ: «ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΟΥ ΓΗΡΑΝΣΗΣ» ΠΑΡΑΔΟΤΕΟ ΠΑ 1.2.1: «ΟΔΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.900.000 δένδρα έχουν φυτευθεί στην Ελλάδα από το 1975 22% ήταν η μείωση

2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1.900.000 δένδρα έχουν φυτευθεί στην Ελλάδα από το 1975 22% ήταν η μείωση Πλήρης Έκδοση 2011 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σχετικά με τον Απολογισμό Αυτός είναι ο 9ος ετήσιος Απολογισμός Εταιρικής Κοιωνικής Ευθύνης και Βιώσιμης Ανάπτυξης και ο 5ος ανεξάρτητα ελεγμένος και πιστοποιημένος Μήνυμα

Διαβάστε περισσότερα

Μεταφορές. Συνδέοντας τους ευρωπαίους πολίτες και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ

Μεταφορές. Συνδέοντας τους ευρωπαίους πολίτες και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Η ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΑΠΛΑ ΛΟΓΙΑ Μεταφορές Συνδέοντας τους ευρωπαίους πολίτες και τις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις Είναι ζωτικής σημασίας να έχουμε ανταγωνιστικά συστήματα μεταφορών για να διασφαλίζεται η ανταγωνιστικότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Στρατηγική και Οδικός. Χάρτης για τη Διευκόλυνση του. Εξωτερικού Εμπορίου

Εθνική Στρατηγική και Οδικός. Χάρτης για τη Διευκόλυνση του. Εξωτερικού Εμπορίου Φ092.22/6842 Εθνική Στρατηγική και Οδικός Greece Trade Facilitation Roadmap Χάρτης για τη Διευκόλυνση του September 2012 Εξωτερικού Εμπορίου Draft Οκτώβριος Version 0.1 2012 " 25 δράσεις για τη μείωση

Διαβάστε περισσότερα

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012

εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 εταιρικήκοινωνικήευθύνη 2012 01 1 Εισαγωγή Η Έκθεση Εταιρικής Υπευθυνότητας 2012 είναι η 5η κατά σειρά για τη MAMIDOIL JETOIL και αποτελεί πηγή ενημέρωσης όλων των συμμετόχων για τη στρατηγική και τις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΔΡΑΣΗΣ ΑΕΙΦΟΡΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 2 ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Ο Δήμος Ηρακλείου αποτελεί το βασικό πυλώνα του αναπτυξιακού σχεδιασμού σε τοπικό επίπεδο. Δίνει μεγάλο βάρος στη βιώσιμη ενεργειακή

Διαβάστε περισσότερα

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις

Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Μια αγορά που αναζητά νέες λύσεις Συνέντευξη με τον Γιώργο Μπένο, Γενικό Διευθυντή Πωλήσεων & Marketing σελ.12 Προϊόντα προστιθέμενης αξίας σελ.22 Νερό, κάνοντας πράξη την υπεύθυνη διαχείριση σελ.28 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ (SSS) ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΑΠΟΣΤΑΣΕΩΝ (SSS) ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥ ΩΝ «ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ» ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΟΔΗΓΙΕΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΟΔΗΓΙΕΣ 28.10.2014 L 307/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΟΔΗΓΙΕΣ ΟΔΗΓΙΑ 2014/94/EE ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 22ας Οκτωβρίου 2014 για την ανάπτυξη υποδομών εναλλακτικών καυσίμων (Κείμενο που

Διαβάστε περισσότερα

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση

2. Οικονομική Ανάπτυξη και Εταιρική Διακυβέρνηση 889 Περιεχόμενα Περί Απολογισμού Μήνυμα Προέδρου Διοικητικού Συμβουλίου Μήνυμα Γενικού Διευθυντή 1. Προφίλ 2 4 5 6 1.1 Προφίλ της ΕΛΒΑΛ Α.Ε. 1.2 Επιχειρηματική Στρατηγική 1.3 Σημαντικοί Σταθμοί Δράσης

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάιος 2015

ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ. Μάιος 2015 ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ PV-NET ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΪΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Στις 8 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΜΕΛΩΝ ΣΕΠΒΕ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΔΡΑΣΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΙΟΥΛΙΟΣ 2007 - ΙΟΥΝΙΟΣ 2009 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ - 6 ΙΟΥΛΙΟΥ 2009 ΣΕΠΒΕ 2007-2009 Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Αναστάσιος Τζήκας Α Αντιπρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα