Οι καθοδηγητές (coaches) θα διατηρήσουν υψηλά πρότυπα επάρκειας στην εργασία τους.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Οι καθοδηγητές (coaches) θα διατηρήσουν υψηλά πρότυπα επάρκειας στην εργασία τους."

Transcript

1 Ηθικές Αρχές του IAC Όροι (Terms) Ο όρος καθοδηγητής ή καθοδηγητές σε αυτό το κείμενο αναφέρεται και στα δύο φύλλα, άνδρες και γυναίκες που διεξάγουν το επάγγελμα το καθοδηγητή. Διαφορετικά θα έπρεπε αναφέρονται όλοι οι όροι, όπως: 1 καθοδηγητής (a male coach) 2 καθοδηγήτρια (a female coach) 3 καθοδηγητές (men coaches) 4 καθοδηγήτριες (women coaches) Επάρκεια (Competence) Οι καθοδηγητές (coaches) θα διατηρήσουν υψηλά πρότυπα επάρκειας στην εργασία τους. Ακεραιότητα (Integrity) Οι καθοδηγητές (coaches) θα εκπροσωπήσουν τους εαυτούς τους με ειλικρινή και δίκαιο τρόπο, έχοντας γνώση των ιδιαίτερων ικανοτήτων και περιορισμών τους. Οι καθοδηγητές (coaches) προσπαθούν να είναι ενήμεροι για τα δικά τους συστήματα πεποιθήσεων, τις αξίες, τις ανάγκες και τους περιορισμούς και την επίδραση αυτών στην εργασία τους. Στο βαθμό που είναι εφικτό, θα ενεργούν να διευκρινίσουν στις ενδιαφερόμενα μέρη τους ρόλους που επιτελούν και να λειτουργήσουν σωστά σε συμφωνία με αυτούς τους ρόλους. Μη Διάκριση (Non-Discrimination) Η IAC απαγορεύει τις διακρίσεις σε όλα τα προγράμματα και τις δραστηριότητές της, με βάση τη φυλή, το χρώμα, την εθνική καταγωγή, το φύλο, τη θρησκεία, την ηλικία, την αναπηρία, τις πολιτικές πεποιθήσεις, τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την οικογενειακή κατάσταση. Διάκριση, όπως ορίζεται από την IAC, συμβαίνει όταν ένα άτομο ή μια ομάδα ανθρώπων αντιμετωπίζονται λιγότερο ευνοϊκά από ένα άλλο άτομο ή ομάδα ή αρνηθούν την ευκαιρία να συμμετάσχουν ελεύθερα και πλήρως στις δραστηριότητες της IAC, λόγω φυλής, χρώματος, εθνικής ή εθνοτικής καταγωγής, φύλου, οικογενειακής κατάστασης, αναπηρίας, θρησκείας ή πολιτικών πεποιθήσεων, σεξουαλικών προτιμήσεων, ή κάποιου άλλου κυρίου χαρακτηριστικού. Επαγγελματική Ευθύνη (Professional Responsibility) Οι καθοδηγητές (coaches) θα διατηρήσουν πρότυπα ηθικής συμπεριφοράς που να εκφράζονται καλά τόσο στην συμπεριφορά του συγκεκριμένου καθοδηγητή (coach), καθώς και στο επάγγελμα σε ευρύτερο σύνολο.

2 Σεβασμός της Αξιοπρέπειας και των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Respect for People's Rights and Dignity) Οι καθοδηγητές (coaches) θα αντιμετωπίζουν τους πελάτες με αξιοπρέπεια και σεβασμό αναγνωρίζοντας τις πολιτισμικές διαφορές, και τα δικαιώματα του πελάτη για αυτονομία, ιδιωτική ζωή και εμπιστευτικότητα. Οι καθοδηγητές (coaches) παρέχουν τον απαιτούμενο σεβασμό προς τα θεμελιώδη δικαιώματα, την αξιοπρέπεια και αξία όλων των ανθρώπων. Σέβονται τα δικαιώματα των ατόμων στην ιδιωτική ζωή, την εμπιστευτικότητα, την αυτοδιάθεση και αυτονομία, λαμβάνοντας υπόψη ότι οι νομικές και άλλες υποχρεώσεις μπορεί να οδηγήσουν σε ασυνέπεια και σύγκρουση με την άσκηση των δικαιωμάτων αυτών. Οι καθοδηγητές (coaches) έχουν επίγνωση των διαφορών, πολιτιστικών, ατομικών, και ρόλων, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που οφείλονται στην ηλικία, το φύλο, τη φυλή, την εθνικότητα, την εθνική καταγωγή, τη θρησκεία, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την αναπηρία, την γλώσσα, και την κοινωνικοοικονομική κατάσταση. Οι καθοδηγητές (coaches) προσπαθούν να εξαλείψουν την επίδραση στο έργο τους από τις προκαταλήψεις που βασίζονται σε αυτούς τους παράγοντες, και δεν συμμετέχουν εν γνώσει τους ή ανέχονται αθέμιτες πρακτικές που εισάγουν διακρίσεις.

3 Κώδικας Δεοντολογίας του IAC Εισαγωγή (Introduction) Οι καθοδηγητές (coaches) εργάζονται σε μια ποικιλία ειδικοτήτων καθοδήγησης (όπως σε προσωπικό επίπεδο, ή καθοδήγηση κατά την διάρκεια ζωής, και την εταιρική ή επιχειρησιακή καθοδήγηση), προκειμένου να βοηθήσουν τους πελάτες τους. Οι καθοδηγητές (coaches) είναι ειδικά εκπαιδευμένοι στην καθοδήγηση (coaching) με βάση το εκπαιδευτικό πρόγραμμα ενός σχολείου ή μέντορα, και με τη χρήση / ενσωμάτωση των προσωπικών εμπειριών της ζωής τους στις επαγγελματικές τους δραστηριότητες. Οι καθοδηγητές (coaches) μπορούν να χρησιμοποιούν μια σειρά από τίτλους, που κυμαίνονται από τον καθοδηγητή έως τον σύμβουλο και τον διαμεσολαβητή. Παρά το γεγονός ότι κάθε καθοδηγητής (coach) μετρά την πρόοδο του με διαφορετικό τρόπο, η απόδοση πάντα μετριέται από την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τους πελάτες του. Λόγω της προσωπικής φύσης των περισσότερων σχέσεων καθοδήγησης (coaching), αυτός ο Κώδικας Δεοντολογίας παρέχει το πλαίσιο και τις αξίες επί των οποίων βασίζονται οι επαγγελματίες καθοδηγητές (coaches) στην εκτέλεση της πρακτικής δραστηριότητας των. Οι σκοπός του παρόντος Κώδικα είναι τριπλός. Πρώτον, παρέχει τις βασικές αρχές και αξίες τις οποίες ακολουθούν οι καθοδηγητές (coaches). Αυτές περιλαμβάνουν την εμπιστευτικότητα και το απόλυτο ενδιαφέρον για την ευημερία και την επιτυχία του πελάτη. Δεύτερον, παρέχει κανόνες για τους καθοδηγητές (coaches) να χρησιμοποιούν, σε πολλές από τις συγκεκριμένες περιπτώσεις που ένας καθοδηγητής (coach) μπορεί να συναντήσει. Τέλος, ο Κώδικας αυτός έχει ως στόχο να χρησιμεύσει ως ένα δομικό στοιχείο για τα δεοντολογικά και ηθικά πρότυπα των καθοδηγητών (coaches). Ενώ κάθε μεμονωμένος καθοδηγητής (coach) συμφωνεί να ακολουθήσει αυτόν τον Κώδικα, όλοι οι καθοδηγητές (coaches) ενθαρρύνονται να συμπληρώσουν και να προσθέσουν σε αυτόν, προκειμένου να δημιουργηθεί μια δια βίου δέσμευση για την οικοδόμηση ενός ηθικού χώρου εργασίας και του επαγγέλματος. 1. Γενικά Πρότυπα (General Standards) 1.01 Εφαρμογή του Κώδικα Δεοντολογίας (Applicability of the Ethics Code). (α) Κάθε κώδικας μπορεί να θεωρηθεί ως μια ενσωμάτωση της εμπειρίας σε ένα σύνολο κανόνων. Ένας κώδικας εγκρίνεται από μια κοινότητα, επειδή τα μέλη της αποδέχονται ότι η τήρηση των

4 κανόνων αυτών, συμπεριλαμβανομένων των περιορισμών που συνεπάγονται από αυτόν, είναι προς όφελος όλων, ομοίως, τόσο μέσα όσο και έξω από την κοινότητα αυτή. (β) Αυτός ο κώδικας δεοντολογίας απευθύνεται σε όλα τα επαγγελματικά μέλη του IAC. Αποτελείται, ουσιαστικά, από μια σειρά δηλώσεων που καθορίζουν ελάχιστα πρότυπα της επαγγελματικής πρακτικής, που πρέπει να τηρούνται από τα μέλη. Ο κώδικας θα πρέπει να τηρείται σύμφωνα με το πνεύμα που τον διέπει και όχι απλώς κατά λέξη. (γ) Η δραστηριότητα του καθοδηγητή (coach) υπόκειται στον Κώδικα Δεοντολογίας και μπορεί να αναθεωρηθεί στο πλαίσιο αυτών των ηθικών προτύπων μόνο αν η δραστηριότητα αυτή είναι μέρος της λειτουργίας που σχετίζεται με την εργασία του καθοδηγητή (coach) Σχέση της ηθικής και δικαίου της χώρας (Relationship of Ethics and Law Of The Country). (α) Παρά το γεγονός ότι ο νόμος της χώρας στην οποία o καθοδηγητής (coach) ασκεί το επάγγελμα του θα υπερίσχυε των ηθικών προτύπων του IAC, οι καθοδηγητές (coaches), τουλάχιστον, θα προσπαθούν να τηρούν τον κώδικα δεοντολογίας του IAC. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) δεν πρέπει να εμπλέκονται σε παράνομες δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων, αλλά χωρίς να περιορίζονται σε αυτά, των πνευματικών δικαιωμάτων αντιγραφής, τα δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, ή των παραβιάσεων διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας Επαγγελματική Σχέση (Professional Relationship). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) παρέχουν τις υπηρεσίες τους μόνο στο πλαίσιο των επαγγελματικών προτύπων του IAC. (β) Η εμπιστοσύνη και η υπευθυνότητα είναι στο επίκεντρο του επαγγέλματος της καθοδήγησης (coaching). Αναμένεται ότι οι καθοδηγητές (coaches) θα ενεργούν πάντοτε με ακεραιότητα απέναντι στους πελάτες τους, τους ομότιμους τους και τους εαυτούς τους Ικανότητες στο επάγγελμα της καθοδήγησης (Coaching) Competence In Coaching. (α) Οι καθοδηγητές (coaches), εν γνώσει τους, δεν θα διεκδικήσουν ένα επίπεδο ικανότητας που δεν διαθέτουν, και ανά πάσα στιγμή, θα ασκήσουν την αρμοδιότητά τους, τουλάχιστον στο επίπεδο που είναι ικανοί. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) παρέχουν υπηρεσίες μόνον εντός των ορίων των ικανοτήτων τους, οι οποίες βασίζονται στην εκπαίδευση, στην κατάρτιση, ή κατάλληλη επαγγελματική εμπειρία. Οι καθοδηγητές (coaches) θα πρέπει να δέχονται την εργασία μόνο όταν πιστεύουν ότι είναι ικανοί να εκτελέσουν.

5 1.05 Διατήρηση Εμπειρίας (Maintaining Expertise). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) διατηρούν ένα λογικό επίπεδο συνειδητοποίησης της τρέχουσας βέλτιστης επιχειρηματικής πρακτικής και επαγγελματικών πληροφοριών στους τομείς δραστηριότητάς τους, και να αναλαμβάνουν με συνεχιζόμενες προσπάθειες να διατηρήσουν την επάρκεια των δεξιοτήτων που χρησιμοποιούν. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) ενημερώνονται για τις νέες τεχνολογίες, τις πρακτικές, τις νομικές απαιτήσεις και τα πρότυπα που είναι σχετικά με το επάγγελμα του καθοδηγητή (coaching) Αποτελέσματα Υπηρεσιών Καθοδήγησης (Outputs of coaching Services). (α) Όταν οι καθοδηγητές (coaches) παρέχουν υπηρεσίες καθοδήγησης, (συμπεριλαμβανομένων οποιωνδήποτε αξιολογήσεων που χρησιμοποιούνται), σε ένα άτομο, μια ομάδα ή μια οργάνωση, χρησιμοποιούν γλώσσα που είναι λογικά κατανοητή για τον αποδέκτη των υπηρεσιών αυτών. (β) Αν οι καθοδηγητές (coaches) αποκλείονται από το νόμο ή από οποιοδήποτε άλλο μέσο από την παροχή των πληροφοριών καθοδήγησης σε συγκεκριμένα άτομα ή ομάδες, ενημερώνουν τα άτομα ή ομάδες στην έναρξη της υπηρεσίας Σεβασμός των Άλλων (1.07 Respecting Others). (α) Ο σεβασμός του ατόμου αποτελεί τον ακρογωνιαίο λίθο της καθοδηγητικής σχέσης. (β) Στις δραστηριότητες που σχετίζονται με την καθοδηγητική εργασία τους, οι καθοδηγητές (coaches) σέβονται τα δικαιώματα των άλλων να διατηρήσουν τις αξίες, τις συμπεριφορές και τις απόψεις που διαφέρουν από τις δικές τους Αθέμιτες Διακρίσεις (1.08 Unfair Discrimination). Οι καθοδηγητές (coaches), στις δραστηριότητες που σχετίζονται με την εργασία τους, δεν εμπλέκονται σε αθέμιτες διακρίσεις με βάση οποιαδήποτε κριτήρια Παρενόχληση (1.09 Harassment). (α) Οι καθοδηγητές (coaches), δεν συμμετέχουν, εν γνώσει τους, σε συμπεριφορές που παρενοχλούν ή είναι ταπεινωτικές για πρόσωπα με τα οποία αλληλεπιδρούν στην εργασία τους. (β) Η σεξουαλική παρενόχληση είναι η σεξουαλική άγρα πελατών, πιθανή σωματική επαφή ή χειρονομία, ή λεκτική ή μη λεκτική συμπεριφορά που είναι σεξουαλικής φύσης. Οι καθοδηγητές (coaches), θα εξασφαλίσουν ότι η συμπεριφορά τους είναι ανά πάσα στιγμή κατάλληλη και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί ως παρενόχληση σε οποιαδήποτε μορφή.

6 1.10 Προσωπικά Προβλήματα και Συγκρούσεις (1.10 Personal Problems and Conflicts). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) αναγνωρίζουν ότι και αυτοί μπορεί να εμφανίσουν προσωπικά προβλήματα που είναι πιθανόν να ασκούν δυσμενή επίδραση στην σχέση πελάτη καθοδηγητή (coach client relationship). Κατά συνέπεια οι καθοδηγητές (coaches) ενημερώνουν τους πελάτες για κάθε τέτοια προβλήματα, και μαζί λαμβάνουν τα κατάλληλα μέτρα. (β) Επιπλέον, οι καθοδηγητές (coaches) έχουν την υποχρέωση να είναι σε εγρήγορση σε συμπτώματα, και να ζητήσουν βοήθεια για προσωπικά τους προβλήματα σε πρώιμο στάδιο, προκειμένου να αποφευχθεί μειωμένη απόδοσή τους. (γ) Όταν οι καθοδηγητές (coaches) έχουν επίγνωση των προσωπικών τους προβλημάτων που μπορεί να επηρεάσουν την ικανοποιητική απόδοση καθηκόντων καθοδήγησης, θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα, όπως η απόκτηση επαγγελματικών συμβουλών ή βοήθειας, και θα καθορίσουν αν θα πρέπει να περιορίσουν, να αναστείλουν ή να τερματίσουν την τρέχουσα δραστηριότητά τους ως καθοδηγητές (coaches) Επίτευξη Προόδου (1.11 Making Progress). Οι καθοδηγητές (coaches) λαμβάνουν εύλογα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι ο πελάτης εξελίσσεται, και σε περιπτώσεις όπου δεν υπάρχει πρόοδος οι καθοδηγητές (coaches) προσπαθούν να ελαχιστοποιήσουν οποιαδήποτε βλάβη στον πελάτη τους Κατάχρηση Επιρροής Καθοδηγητών (1.12 Misuse of Coaches' Influence). Επειδή οι επαγγελματικές αποφάσεις και ενέργειες των καθοδηγητών (coaches) μπορεί να επηρεάσουν τις ζωές των άλλων, αυτοί είναι σε εγρήγορση για την εμφάνιση και προφύλαξη έναντι προσωπικών, ή οικονομικών, ή κοινωνικών, ή οργανωτικών, ή πολιτικών παραγόντων που μπορεί να οδηγήσουν σε κακή χρήση της επιρροής τους Κατάχρηση Εργασίας Καθοδηγητών (1.13 Misuse of Coaches' Work). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) δεν συμμετέχουν σε δραστηριότητες στις οποίες φαίνεται πιθανό ότι οι δεξιότητες ή οι εκτιμήσεις τους μπορεί να καταχραστούν από άλλους. (β) Αν οι καθοδηγητές (coaches) μάθουν ότι έγινε κατάχρηση ή διαστρέβλωση της εργασίας τους, λαμβάνουν εύλογα μέτρα για να διορθώσουν ή να ελαχιστοποιήσουν αυτήν την κατάχρηση ή διαστρέβλωση Σύγκρουση Συμφερόντων (1.14 Conflict of Interest). (α) Όταν είναι εφικτό, ο καθοδηγητής (coach) αποφεύγει να αναλαμβάνει επαγγελματικές υποχρεώσεις, όταν προϋπάρχουσες σχέσεις θα δημιουργούσαν κίνδυνο σύγκρουσης συμφερόντων.

7 (β) Εάν ένας καθοδηγητής (coach) διαπιστώσει ότι, λόγω αστάθμητων παραγόντων, έχει προκύψει μία δυνητική σχέση σύγκρουσης συμφερόντων, τότε αυτός προσπαθεί να επιλύσει το θέμα δεόντως λαμβάνοντας υπόψη το καλύτερο συμφέρον του ατόμου που εμπλέκεται και τη συμμόρφωση με τον Κώδικα Δεοντολογίας Ανταλλαγή (1.15 Barter). Ο καθοδηγητής (coach) μπορεί να συμμετέχει σε ανταλλαγή μόνο αν η σχέση δεν είναι καταχρηστική. Οι καθοδηγητές (coaches) είναι ελεύθεροι να διαπραγματευτούν την αποδοχή των αγαθών, υπηρεσιών, ή άλλων μη χρηματικών μέσων αμοιβή τους, έναντι των υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching), εντός των νομικών και φορολογικών περιορισμών της χώρας όπου ασκούν το επάγγελμα Σχέσεις Εκμετάλλευσης (1.16 Exploitative Relationships). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) δεν εκμεταλλεύονται τα πρόσωπα επί των οποίων μπορεί να ασκούν ένα διοικητικό ρόλο. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) δεν έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τα πρόσωπα επί των οποίων ο καθοδηγητής (coach) ασκεί άμεση εξουσία ή εξουσία αξιολόγησης, γιατί οι σχέσεις αυτές μπορούν να θεωρηθούν ως σχέσεις εκματάλλευσης Παραπομπές (1.17 Referrals). Οι καθοδηγητές (coaches) μπορούν, όταν ενδείκνυται και αν είναι επαγγελματικά κατάλληλο, να συνεργάζονται με άλλους επαγγελματίες, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τον πελάτη τους αποτελεσματικά και σωστά Αιτήματα Υπηρεσιών από Τρίτους (1.18 Third-party Requests for Services). (α) Όταν ένας καθοδηγητής (coach) συμφωνήσει να παράσχει υπηρεσίες σε ένα φυσικό πρόσωπο ή επιχειρηματική οντότητα κατόπιν αιτήματος ενός τρίτου, ο καθοδηγητής (coach) διευκρινίζει στο μέτρο του δυνατού, κατά την έναρξη της υπηρεσίας, τη φύση της σχέσης με την κάθε πλευρά. Η διευκρίνιση αυτή περιλαμβάνει το ρόλο του καθοδηγητή (coach) (όπως σύμβουλος διοίκησης), τις πιθανές χρήσεις των υπηρεσιών που παρέχονται ή τις πληροφορίες που λαμβάνονται, καθώς και το γεγονός ότι μπορεί να υπάρχουν όρια στην εμπιστευτικότητα. (β) Εάν υπάρχει προβλέψιμος κίνδυνος για τον καθοδηγητή (coach) που καλείται να εκτελέσει αντικρουόμενες ρόλους λόγω της συμμετοχής του (της) σε τρίτες εργασίες, ο καθοδηγητής (coach) διευκρινίζει τη φύση και την κατεύθυνση των ευθυνών του (της), διατηρεί όλα τα μέρη κατάλληλα ενημερωμένα για τα θέματα που αναπτύσσονται, και επιφέρει την λύση σύμφωνα με τον παρόντα Κώδικα Δεοντολογίας.

8 1.19 Εκχώρηση Αρμοδιοτήτων και Εποπτεία των Υφισταμένων (1.19 Delegation to and Supervision of Subordinates). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) εκχωρούν σε υπαλλήλους και βοηθούς τους μόνον τις ευθύνες που μπορεί εύλογα να αναμένεται ότι τα εν λόγω πρόσωπα μπορούν να εκτελέσουν αρμοδίως, με βάση την εκπαίδευσή τους, την κατάρτιση, ή την εμπειρία τους, είτε αυτοτελώς, είτε με το επίπεδο εποπτείας που παρέχεται. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) παρέχουν την κατάλληλη κατάρτιση και την εποπτεία τους στους υπαλλήλους τους και λαμβάνουν εύλογα μέτρα για να επιβεβαιώσουν ότι τα εν λόγω πρόσωπα παρέχουν υπηρεσίες με υπευθυνότητα, επάρκεια, και ηθικό τρόπο Διαχείριση Αρχείων και Πληροφοριών (1.20 Records and Information Management). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) δημιουργούν, διατηρούν, διαδίδουν, αποθηκεύουν, και αρχειοθετούν τις εγγραφές στα αρχεία πληροφοριών και τα δεδομένα που σχετίζονται με την επαγγελματική πρακτική τους, και άλλων εργασιών, σύμφωνα με τη νομοθεσία της χώρας στην οποία δραστηριοποιούνται, και κατά τρόπο που να επιτρέπει τη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του παρόντος Κώδικα Δεοντολογίας. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) τεκμηριώνουν δεόντως την εργασία τους, προκειμένου να διευκολυνθεί η παροχή υπηρεσιών αργότερα από τους ίδιους ή από άλλους επαγγελματίες, να εξασφαλίζεται η λογοδοσία, και για την κάλυψη άλλων νομικών απαιτήσεων της χώρας τους Αμοιβές και Χρηματοοικονομικές Ρυθμίσεις (1.21 Fees and Financial Arrangements). (α) Όσο πιο γρήγορα είναι εφικτό σε μια επαγγελματική σχέση, ο καθοδηγητής (coach) και ο πελάτης, ή άλλο κατάλληλο πρόσωπο που ενεργεί ως αποδέκτης των υπηρεσιών καθοδήγησης (coaching services) καταλήγουν σε συμφωνία που να ορίζει την αποζημίωση και τις ρυθμίσεις χρέωσης. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) δεν εκμεταλλεύονται τους αποδέκτες ή πληρωτές των υπηρεσιών σε σχέση με τις χρεώσεις, ούτε οι καθοδηγητές (coaches) παραποιούν τις αμοιβές τους. (γ) Οι καθοδηγητές (coaches) συζητούν με τον πελάτη, ή άλλο κατάλληλο αποδέκτη των υπηρεσιών το συντομότερο που είναι εφικτό σε περίπτωση που οι περιορισμοί στις υπηρεσίες μπορούν να προβλεφθούν λόγω των περιορισμών στη χρηματοδότηση. (δ) Αν ο πελάτης, ή άλλος αποδέκτης των υπηρεσιών δεν πληρώσει για τις υπηρεσίες, όπως συμφωνήθηκε, και αν ο καθοδηγητής (coach) επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες εταιρίας συλλογής οφειλών ή νομικά μέτρα για να εισπράξει αυτές τις αμοιβές, τότε ο καθοδηγητής (coach) πρώτα ενημερώνει το πρόσωπο αυτό (πελάτη ή άλλο αποδέκτη των υπηρεσιών) ότι τα μέτρα αυτά θα ληφθούν και παρέχει στο εν λόγω πρόσωπο τη δυνατότητα να κάνει άμεση πληρωμή.

9 1.22 Ακρίβεια Εκθέσεων που υποβάλλονται στους Πληρωτές (1.22 Accuracy in Reports to Payers). Οι καθοδηγητές (coaches) υποβάλλουν στους πληρωτές τις εκθέσεις τους για να πληρωθούν για τις προσφερθείσες υπηρεσίες, με ακρίβεια και σαφήνεια αναφέροντας τη φύση της παρεχόμενης υπηρεσίας, τις αμοιβές ή / και όλες τις άλλες επιβαρύνσεις Αμοιβές Παραπομπής (1.23 Referral Fees). Όταν ένας καθοδηγητής (coach) πληρώνει, λαμβάνει την πληρωμή από ή μοιράζεται τις αμοιβές με άλλον επαγγελματία εκτός της σχέσης εργοδότη - εργαζομένου, η πληρωμή σε κάθε άτομο βασίζεται στις υπηρεσίες (παραπομπής, συμβουλών, διοικητικών ή άλλων) που παρέχονται, και συμφωνούνται εγγράφως πριν από την έναρξη των καθοδηγητικών εργασιών. 2 Διαφήμιση / Δημόσιες Δηλώσεις (2. Advertising/Public Statements) 2.01 Ορισμός (2.01 Definition) Ο όρος Διαφήμιση / Δημόσιες Δηλώσεις αναφέρεται σε έγγραφα που διαθέτει, ή προφορικές δηλώσεις που κάνει στο κοινό ένας καθοδηγητής (coach) (όπως ένα φυλλάδιο, άρθρο, ομιλία, ή επαγγελματικό βιογραφικό) σχετικά με την καθοδήγηση (coaching) Δηλώσεις Τρίτων (2.02 Statements by Others). Οι καθοδηγητές (coaches) κατανοούν ότι άλλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε δημόσιες δηλώσεις για αυτούς, είτε τους το ζητήσουν είτε όχι. Οι καθοδηγητές (coaches) θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να διασφαλίσουν ότι οποιεσδήποτε τέτοιες δημόσιες δηλώσεις είναι αληθινές και όχι παραπλανητικές Αποφυγή Ψευδών Δηλώσεων (2.03 Avoidance of False Statements). Οι καθοδηγητές (coaches) συμφωνούν να μην κάνουν δημόσιες δηλώσεις που είναι ψευδείς, σε καμία περίπτωση. Παραδείγματα τέτοιων δηλώσεων περιλαμβάνουν την κατάρτιση ή την εμπειρία ενός καθοδηγητή (coach) και τις αμοιβές που χρεώνουν. 3. Σχέση Καθοδήγησης (3. Coaching Relationship) 3.01 Δόμηση τη Σχέσης (3.01 Structuring the Relationship). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) θα εξηγήσουν την διάρθρωση των χρεώσεων τους πριν από την πρώτη πληρωμένη καθοδηγητική συνεδρία με τον πελάτη. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) συμφωνούν να αναδείξουν και να συζητήσουν τα σημαντικά θέματα όσο το δυνατόν νωρίτερα στην καθοδηγητική σχέση. Ένα παράδειγμα ενός τέτοιου θέματος είναι η εμπιστευτικότητα (βλ. επίσης Πρότυπο 4.01, Συζητώντας τα Όρια της Εμπιστευτικότητας.)

10 (γ) Οι καθοδηγητές (coaches) συμφωνούν να παραπέμπουν τους πελάτες σε άλλους επαγγελματίες όταν πρέπει. Οι καθοδηγητές (coaches) επίσης, θα παραπέμψουν έναν πελάτη σε ένα σύμβουλο υγείας, θεραπευτή, ή ψυχίατρο όσο το δυνατόν συντομότερα αν δουν ή ακούσουν ένα πρόβλημα που μπορεί να απαιτήσει θεραπευτική αγωγή ψυχικής υγείας. (δ) Οι καθοδηγητές (coaches) προσπαθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των πελατών και να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες τους σχετικά με την καθοδήγηση, το συντομότερο δυνατόν. Ο καθοδηγητής (coach) θα παρέχει γραπτές πληροφορίες, όταν είναι διαθέσιμες, για την αντιμετώπιση των συγκεκριμένων ανησυχιών σχετικά με την καθοδήγηση Ασφάλεια και Ευημερία (3.02 Safety and Well-Being) Ασφάλεια και Ευημερία. (α) Κάθε καθοδηγητής (coach) πρέπει να κάνει την κατάλληλη παραπομπή σε έναν Επαγγελματία Ψυχικής Υγείας ή σε έναν Επαγγελματία της Υπηρεσίας Έκτακτης Ανάγκης σε πρώιμο σημείο της αναγνώρισης περιπτώσεων στις οποίες οι πελάτες μπορούν να θέσουν τη δική τους ασφάλεια ή την ευημερία τους σε κίνδυνο, ή την ασφάλεια ή την ευημερία των άλλων σε κίνδυνο, και σε σοβαρές περιπτώσεις, ο καθοδηγητής (coach) πρέπει να επικοινωνήσει με την Υπηρεσία Κρίσεων Ψυχικής Υγείας ή την Υπηρεσία Έκτακτης Ανάγκης για λογαριασμό του πελάτη. (β) Δεν πρέπει οι καθοδηγητές (coaches) να επιχειρήσουν να διαγνώσουν ή να αξιολογήσουν κάθε θέμα ψυχικής υγείας ή ένα συγκεκριμένο πρόβλημα όπου οι πελάτες μπορούν να θέσουν τους εαυτούς τους ή άλλους σε κίνδυνο, αλλά πρέπει να ενεργούν αποκλειστικά και μόνο με την προσωπική τους εμπειρία, καθώς οι καθοδηγητές (coaches) δεν έχουν εκπαιδευτεί ή πάρει άδεια για να κάνουν τέτοιες διαγνώσεις ή αξιολογήσεις. (γ) Οι καθοδηγητές (coaches) οφείλουν να ενημερώνουν τις αρμόδιες αρχές όταν ένας πελάτης αποκαλύπτει ότι βλάπτει ή θέτει σε κίνδυνο ένα άλλο άτομο ή ομάδα. Ο καθοδηγητής (coach) θα πρέπει επίσης να προσπαθήσει να ενημερώσει το πρόσωπο ή την ομάδα που υφίσταται βλάβη ή τίθεται σε κίνδυνο. Ο καθοδηγητής (coach) δεν χρειάζεται να διακρίνει αν ένα πρόβλημα ψυχικής υγείας υπάρχει τώρα ή αν πραγματικά ο τωρινός ή επικείμενος κίνδυνος είναι στην πραγματικότητα παράνομος Παροχή Υπηρεσιών Καθοδήγησης προς τους εξυπηρετούμενους από Επαγγελματίες Ψυχικής Υγείας (3.03 Providing Coaching Services to Those Served by Mental Health Professionals). Κάθε καθοδηγητής (coach) πρέπει να αποφασίσει αν πρέπει ή όχι να εισέλθει σε μια σχέση καθοδήγησης με έναν πελάτη ο οποίος βρίσκεται στο στάδιο της ψυχοθεραπείας ή άλλη θεραπεία ψυχικής υγείας. Το πιο σημαντικό στη λήψη αυτής της απόφασης είναι η ευημερία του πελάτη.

11 3.04 Σεξουαλικές Οικειότητες με τους Πελάτες (3.04 Sexual Intimacies With Clients). Οι καθοδηγητές (coaches) συμφωνούν να μην έχουν σεξουαλικές σχέσεις με τους τρέχοντες πελάτες Διακοπή Υπηρεσιών (3.05 Interruption of Services). Οι καθοδηγητές (coaches) θα καταβάλουν εύλογες προσπάθειες για να προβούν σε άλλες διευθετήσεις για την οποιαδήποτε διακοπή των υπηρεσιών καθοδήγησης. Για πιο μακροπρόθεσμες διακοπές (περισσότερο από 1 μήνα), ενθαρρύνεται ο καθοδηγητής (coach) να παραπέμπει τους πελάτες σε άλλους καθοδηγητές (coaches) μέχρι να είναι σε θέση να επαναλάβουν την καθοδήγηση Τερματισμός Σχέσης Καθοδήγησης (3.06 Terminating the Coaching Relationship). Οι καθοδηγητές (coaches) συμφωνούν να τερματίσουν μια σχέση καθοδήγησης, όταν καθίσταται σαφές ότι ο πελάτης δεν κερδίζει πλέον κάποιο όφελος (ή υπόκειται ζημιά) από τη σχέση καθοδήγησης. Κατά τον τερματισμό της σχέσης, οι καθοδηγητές (coaches) θα προτείνουν εναλλακτικές λύσεις ή θα παραπέμπουν σε άλλους καθοδηγητές (coaches) ή άλλες επαγγελματικές υπηρεσίες, όταν κρίνεται σκόπιμο. 4. Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Εμπιστευτικότητα (4. Privacy and Confidentiality). Τα Πρότυπα αυτά εφαρμόζονται για τις επαγγελματικές δραστηριότητες όλων των καθοδηγητών (coaches) Συζητώντας την Εμπιστευτικότητα και τα Όρια της (4.01 Discussing Confidentiality and the Limitations Thereof). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) σέβονται το δικαίωμα του πελάτη στην ιδιωτική ζωή. Δεν ζητούν προσωπικές πληροφορίες από τον πελάτη, εκτός εάν είναι απαραίτητο για την παροχή των υπηρεσιών, ή την εκτέλεση της έρευνας. Οι κανόνες εμπιστευτικότητας ισχύουν αμέσως από την στιγμή που συμβαίνει η αποκάλυψη των προσωπικών πληροφοριών. (β) Η συζήτηση περί εμπιστευτικότητας γίνεται στην αρχή της επαγγελματικής σχέσης, εκτός εάν αντενδείκνυται ή είναι ανέφικτη, και από τότε στην συνέχεια όπως απαιτείται. (γ) Οι καθοδηγητές (coaches) συζητούν τη φύση της εμπιστευτικότητας και τα όριά της με τους πελάτες και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη. Οι καθοδηγητές (coaches) εξετάζουν καταστάσεις στις οποίες μπορεί να ζητηθούν ή να αποκαλυφθούν εμπιστευτικές πληροφορίες. (δ) Όλες οι πληροφορίες που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής υπηρεσίας είναι εμπιστευτικές, εκτός εάν υπάρχει επιτακτικός επαγγελματικός λόγος γνωστοποίησής της. Οι καθοδηγητές (coaches) θα αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες χωρίς συγκεκριμένη

12 ημερομηνία έκδοσης, αν είναι απαραίτητο να αποφεύγονται οι προβλέψιμες επικείμενες βλάβες στον πελάτη ή άλλο τρίτο πρόσωπο. Σε όλες τις περιπτώσεις, οι καθοδηγητές (coaches) θα είναι συνετοί στην ποσότητα των πληροφοριών που γνωστοποιούν Διατήρηση της Εμπιστευτικότητας (4.02 Maintaining Confidentiality). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) είναι θεμελιωδώς συνετοί στην προστασία των δικαιωμάτων εμπιστευτικότητας των ατόμων για τους οποίους εργάζονται ή συμβουλεύουν. Οι καθοδηγητές (coaches) αναγνωρίζουν ότι οι επαγγελματικές σχέσεις, θεσμικές ρυθμίσεις, ή / και ο νόμος μπορεί να καθορίσει την εμπιστευτικότητα. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) δεν θα συζητήσουν με βάση τις εμπιστευτικές πληροφορίες σε οποιοδήποτε περιβάλλον, εκτός εάν μπορεί να διασφαλιστεί η προστασία της ιδιωτικής ζωής. (γ) Οι καθοδηγητές (coaches) συζητούν με βάση τις εμπιστευτικές πληροφορίες μόνο για τους κατάλληλους επαγγελματικούς, συμβουλευτικούς, ή επιστημονικούς σκοπούς και μόνο με τα πρόσωπα που σαφώς ενδιαφέρονται για τέτοια θέματα. (δ) Οι καθοδηγητές (coaches) θα πρέπει, στις επαφές τους με το κοινό και τα μέσα ενημέρωσης (συμπεριλαμβανομένων των επαγγελματικών παρουσιάσεων, και άρθρων) να είναι προσεκτικοί για να προστατεύουν την εμπιστευτικότητα των πελατών τους. Επιπλέον, οι καθοδηγητές (coaches) θα συγκαλύψουν τις εμπιστευτικές πληροφορίες, έτσι ώστε οι πελάτες να μην είναι μεμονωμένα αναγνωρίσιμοι. Οι καθοδηγητές (coaches) θα αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες μόνο αν ο πελάτης ή νομίμως εξουσιοδοτημένο άτομο έχει δώσει τη ρητή γραπτή συγκατάθεση του. (ε) Οι καθοδηγητές (coaches), σε μια συμβουλευτική ιδιότητα, δεν μοιράζονται εμπιστευτικές πληροφορίες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην ταυτοποίηση του πελάτη με τους οποίους έχουν εμπιστευτική σχέση. Οι καθοδηγητές (coaches) μπορεί να μοιραστούν αυτές τις πληροφορίες μόνο εφόσον έχουν λάβει προηγουμένως τη συναίνεση του πελάτη, ή αν δεν μπορεί να αποφευχθεί η αποκάλυψη. Επιπλέον, οι καθοδηγητές (coaches) μοιράζονται τις πληροφορίες μόνο στο βαθμό που είναι αναγκαίο για την επίτευξη των σκοπών της συμβουλευτικής υπηρεσίας. (στ) Οι καθοδηγητές (coaches) λαμβάνουν λογικές προφυλάξεις για την προστασία του απορρήτου των πελατών σε περίπτωση παύσης των καθοδηγητικών εργασιών, ανικανότητας, ή θανάτου του καθοδηγητή (coach). (ζ) Οι καθοδηγητές (coaches) προστατεύουν την εμπιστευτικότητα των νεκρών πελατών τους σύμφωνα με τον παρόντα Κώδικα Δεοντολογίας Διαχείριση Αρχείων και Πληροφοριών (4.03 Records and Information Management). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) διατηρούν την εμπιστευτικότητα κατά τη δημιουργία, την αποθήκευση, πρόσβαση, μεταφορά και διάθεση των αρχείων υπό τη δικαιοδοσία τους σύμφωνα με τον παρόντα Κώδικα Δεοντολογίας και τους νόμους της χώρας τους.

13 (β) Οι καθοδηγητές (coaches) λαμβάνουν προφυλάξεις για να διασφαλίσουν και να διατηρήσουν την εμπιστευτικότητα των πληροφοριών που διαβιβάζονται μέσω της χρήσης του τηλεφώνου, φωνητικού ταχυδρομείου (voice mail), ηλεκτρονικών υπολογιστών, ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ( ), μηχανισμών αποστολής άμεσων μηνυμάτων (instant messaging), μηχανές τηλεομοιοτυπίας (facsimile machines), καθώς και άλλων πληροφοριακών πηγών. (γ) Οι καθοδηγητές (coaches) λαμβάνουν πρακτικά και νόμιμα μέτρα για να εξασφαλίσουν ότι παραμένουν διαθέσιμα τα αρχεία πληροφοριών, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των πελατών Γνωστοποιήσεις (4.04 Disclosures). (α) Εκτός εάν απαγορεύεται από το νόμο, οι καθοδηγητές (coaches) θα αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες μόνο εάν ο πελάτης, ή το πρόσωπο που είναι νόμιμα εξουσιοδοτημένο να συναινέσει για λογαριασμό του πελάτη, έχει δώσει ρητή γραπτή συγκατάθεση. (β) Οι καθοδηγητές (coaches) μπορεί να αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη μόνο ως εντέλλεται ή επιτρέπεται από το νόμο. (γ) Οι καθοδηγητές (coaches), όταν είναι δυνατόν, ενημερώνουν τους πελάτες σχετικά με τη δημοσιοποίηση των εμπιστευτικών πληροφοριών και τις πιθανές επιπτώσεις πριν γίνει η αποκάλυψη. (δ) Οι καθοδηγητές (coaches) θα αποκαλύπτουν εμπιστευτικές πληροφορίες στους τρίτους πληρωτές μόνο με την κατάλληλη γραπτή συγκατάθεση. (ε) Οι καθοδηγητές (coaches) οφείλουν να αποκαλύπτουν ορισμένες εμπιστευτικές πληροφορίες όπως απαιτείται από το νόμο ή αν οι εμπιστευτικές πληροφορίες μπορεί να θέσουν τον πελάτη ή άλλους σε κίνδυνο ή να θέσουν σε κίνδυνο την ευημερία τους. 5. Εκπαίδευση Καθοδήγησης (5. Coaching Training) Σχεδιασμός Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (5.01 Design of Training Programs). Οι καθοδηγητές (coaches) που εκπαιδεύουν άλλους καθοδηγητές (coaches) κάνουν το καλύτερό τους για να εξασφαλίσουν ότι τα προγράμματα κατάρτισής τους είναι καλά μελετημένα, και θα παρέχουν στον εκπαιδευόμενο το υλικό που αυτοί ζητούν Περιγραφές των Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (5.02 Descriptions of Training Programs). Οι καθοδηγητές (coaches) που εκπαιδεύουν άλλους καθοδηγητές (coaches) δεν θα παραπλανούν τους άλλους σχετικά με την κατάρτιση που προσφέρουν.

14 5.03 Δεοντολογία κατά τη διάρκεια της Κατάρτισης (5.03 Ethics during Training). Οι καθοδηγητές (coaches) που εκπαιδεύουν άλλους καθοδηγητές (coaches) θα εξασφαλίσουν ότι έχουν επίγνωση αυτού του Κώδικα Δεοντολογίας, όπου είναι εφαρμόσιμος, και θα τον τηρούν κατά τη διάρκεια της εκπαιδευτικής διαδικασίας Περιορισμός σχετικά με την Κατάρτιση (5.04 Limitation on Training). Οι καθοδηγητές (coaches) συμφωνούν να δουν τους δικούς τους περιορισμούς στην κατάρτιση άλλων καθοδηγητών, και σε τέτοιες περιπτώσεις, όταν δεν αισθάνονται επαρκώς έμπειροι για να εκπαιδεύσουν έναν άλλο καθοδηγητή (coach) σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή τεχνική, θα παραπέμψουν τον εκπαιδευόμενο σε κάποιον άλλο καθοδηγητή (coach) ή πρόγραμμα κατάρτισης. 6. Έρευνα και Εκδόσεις Καθοδήγησης (6. Coaching Research and Publishing) Σχεδιασμός Έρευνας (6.01 Planning Research). (α) Οι καθοδηγητές (coaches) που διεξάγουν έρευνα θα σχεδιάσουν και θα διεξαγάγουν την έρευνα εντός των αναγνωρισμένων επιστημονικών προτύπων. (β) Η έρευνα καθοδήγησης (Coaching research) θα προγραμματίζεται ώστε να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα παραπλανητικών αποτελεσμάτων από τα δεδομένα που συλλέγονται. (γ) Οι καθοδηγητές (coaches) που διεξάγουν έρευνα έχουν την ικανότητα να το πράξουν, ή έχουν άλλες επιστημονικούς επαγγελματίες με αρμοδιότητα την επίβλεψη της έρευνας. (δ) Η έρευνα θα διεξαχθεί σε συμμόρφωση με όλους τους νόμους της χώρας στην οποία διεξάγεται η έρευνα Διεξαγωγή Έρευνας (6.02 Conducting Research). (α) Η έγκριση ή συγκατάθεση από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ή των οργανώσεων που συνεργάζονται στην έρευνα πρέπει να αποκτηθεί, εκτός αν τα αναφερόμενα στο (β) πιο κάτω ισχύουν. (β) Η έγκριση ή συγκατάθεση από τους συμμετέχοντες στην έρευνα ή των οργανώσεων που συνεργάζονται στην έρευνα δεν απαιτείται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, όπως η έρευνα με ανώνυμα ερωτηματολόγια ή η έρευνα που διεξάγεται στο φυσικό περιβάλλον. (γ) Οι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικά με την έρευνα και την προβλεπόμενη χρήση (-εις) της έρευνας, στη γλώσσα που είναι κατανοητή από το ευρύ κοινό. (δ) Κατά περίπτωση, οι συμμετέχοντες στην έρευνα θα πρέπει να προστατεύονται κατάλληλα από τις δυσμενείς συνέπειες των συμμετεχόντων στην έρευνα, συμπεριλαμβανομένων (αλλά δεν περιορίζονται σε) τις πιθανές συνέπειες της υπαναχώρησης από την έρευνα.

15 (ε) Εάν προσφέρονται αντιπαροχές στους συμμετέχοντες της έρευνας, αυτές δεν πρέπει να είναι υπερβολικές ή ακατάλληλες Αναφορά Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (6.03 Reporting of Research Results). Οι καθοδηγητές (coaches) δεν θα παραποιούν ή κατασκευάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας όταν αυτά διατίθενται,. Περαιτέρω, εάν στο μέλλον διαπιστωθούν σημαντικά σφάλματα στην έρευνα, θα γίνουν κατάλληλες προσπάθειες για να διορθώσουν τα προηγούμενα αποτελέσματα. Τα ακόλουθα ισχύουν για όλες τις δημοσιεύσεις που γίνονται από καθοδηγητές (coaches) Λογοκλοπή (6.04 Plagiarism). Οι καθοδηγητές (coaches) δεν αντιγράφουν την έρευνα ή τα δεδομένα των άλλων, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια του αρχικού δημιουργού Αναγνώριση Δημοσίευσης (6.05 Publication Credit). Οι καθοδηγητές (coaches) αναλαμβάνουν την ευθύνη και αναγνώριση μόνο για τη δική τους εργασία Επαγγελματικοί Αναθεωρητές (6.06 Professional Reviewers). Οι καθοδηγητές (coaches) που εξετάζουν επαγγελματικά υλικό πριν από τη δημοσίευση σέβονται τον εμπιστευτικό χαρακτήρα των εργασιών, και πιστώνουν τη δημοσίευση στους συγγραφείς που την υπέβαλλαν. Greek Version: Translated, interpreted and edited by: John Kyriazoglou, CICA, B.A (Hon-University of Toronto, Canada) Greek-Canadian Business Thinker and Author of several books on Business.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (E.F.P.P.A.)

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (E.F.P.P.A.) ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ (E.F.P.P.A.) ΜΕΤΑ-ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ 1. Προοίμιο Οι ψυχολόγοι αναπτύσσουν ένα έγκυρο και αξιόπιστο σύνολο γνώσεων βασισμένων στην έρευνα και εφαρμόζουν

Διαβάστε περισσότερα

Βασικές αρχές δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού κατά τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ).

Βασικές αρχές δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού κατά τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ). Βασικές αρχές δεοντολογίας στην άσκηση του επαγγέλματος του Κοινωνικού Λειτουργού κατά τον Σύλλογο Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ). Ι. Συμπεριφορά των Κοινωνικών Λειτουργών σχετικά με την Εργασία

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής Εξωτερικοί Συνεργάτες Περιεχόμενα Αρχές Δεοντολογίας... 3 Γενικές αρχές δεοντολογίας... 3 Δεοντολογικές αρχές και Κανόνες Ηθικής στις ΤΠΕ... 3 Καθήκοντα... 5

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΩΝ 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή Ισχύς του Κώδικα σελ.3 σελ.3 Α) Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών σελ.3 Α.1 Εισαγωγή σελ.3 Α.2 Αρχές και Πρότυπα Συμμόρφωσης σελ.4 Α.3.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΣΤΗ ΨΥΧΟΔΡΑΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ (ΨΥΚΑΠ) Μιχαλακολούλου 173 115 27 ΑΘΗΝΑ Τηλ.: 2106462797 Δικτυακός Τόπος: http://www.psychodrama.gr Ηλεκτρονική Διεύθυνση: kostas.letsios@psychodrama.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΔΕΣΜΕΥΤΙΚΟΙ ΕΤΑΙΡΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ 1. Η G4S είναι απολύτως αφοσιωμένη στην πλήρη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις του Γενικού Κανονισμού για την

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση

Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση Κώδικας εοντολογίας για Επαγγελματίες στην Υποστηριζόμενη Απασχόληση Η Ευρωπαϊκή Ένωση για την Υποστηριζόμενη Απασχόληση (εφεξής ΥπΑπ) έχει αναπτύξει έναν Κώδικα Δεοντολογίας, που περιλαμβάνει την αρχές

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ. Ιανουάριος 2018 ΒΑΚΟΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. - Ε: Ζησίου 14-16, Αθήνα ΤΚ: 111 45 Τ.: 210 8327008/F.:2114114963, e-mail: info@vakon.gr/s:www.vakon.gr ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Ιανουάριος 2018 Εισαγωγή Ο Κώδικας Δεοντολογίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 3 2. Ανθρώπινα Δικαιώματα... 3 3. Υγεία και Ασφάλεια... 3 4. Ικανότητες, δεξιότητες και υποχρεώσεις εργαζομένων... 4 5. Αρχές Επαγγελματικής

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ

Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Κώδικας Δεοντολογίας Προμηθευτών ΚΡΕΤΑ ΦΑΡΜ ΑΒΕΕ Πίνακας περιεχομένων Άρθρο 1 Εισαγωγή... 3 Άρθρο 2 Πυλώνες υπεύθυνου εφοδιασμού... 3 2.1 Ανθρώπινα δικαιώματα στην εργασία... 3 2.2 Υγεία και ασφάλεια...

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ

ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ ΚΩΔΙΚ ΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙ ΑΣ 1 Η Alpha Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. (εφεξής η «Εταιρία»), από την ίδρυσή της, πιστεύει ακράδαντα ότι η επιτυχία της είναι αποτέλεσμα της συμπεριφοράς κάθε μέλους της. Η Εταιρία

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους )

Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Πολιτική Εμπιστευτικότητας Σπουδαστών (Επικοινωνία με 3 ους ) Όλοι οι φοιτητές έχουν δικαίωμα στο απόρρητο των πληροφοριών.το προσωπικό της Bloomsbury International δεν θα περάσει προσωπικές πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα

Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Κώδικας Επαγγελματικής Ηθικής και Δεοντολογίας Μέλους Σ.Ε.Σ.Α.Ε. Υπηρετούμε και βιώνουμε τις Αξίες: Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Συνέπεια, Ακεραιότητα, Εντιμότητα Προς τον σκοπό αυτό, αυτοδεσμευόμαστε σε όλα

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA

Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Κώδικας Συμπεριφοράς της εταιρίας SCA Η SCA δεσμεύεται για τη δημιουργία αξιών για τους υπαλλήλους, τους πελάτες, τους καταναλωτές, τους μετόχους καθώς και για τους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΔΕΔΟΜEΝΩΝ ΤΗΣ SGS BE DATA SAFE ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 3 Μήνυμα του Διευθύνοντος Συμβούλου 4 Πεδίο εφαρμογής 5 Πολιτική Απορρήτου Δεδομένων της SGS 2 ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ OFFICER

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ 1 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΕΠΕΞΕΡΓΑΖΕΤΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΥΓΕΙΑΣ Ο παρών κώδικας δεοντολογίας αναφέρεται και αφορά τόσο τον υπεύθυνο της επεξεργασίας (κατά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ 1. ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα και Δεσμεύσεις αφορά στις κάτωθι εταιρείες του Ομίλου G4S στην Ελλάδα και

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ Ε Π Α Γ Γ Ε Λ Μ Α Τ Ο Υ Ε Κ Τ Ι Μ Η Τ Η / Κ Ω Δ Ι Κ Α Σ Δ Ε Ο Ν Τ Ο Λ Ο Γ Ι Α Σ Σεμινάριο Εκτιμήσεων Ακίνητης Περιουσίας, ΣΠΜΕ, 2018 Με την Παράγραφο Γ του Ν.4152/2013 (ΦΕΚ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΕΡΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΠΙΘΑΝΗ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η CSL Limited και οι θυγατρικές της εταιρείες («εμείς», «εμάς», «μας», «CSL») δεσμευόμαστε να προστατεύουμε το απόρρητο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX

Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αριθμός Διακήρυξης: XXXX Αντικείμενο: Παροχή υπηρεσιών υλοποίησης λειτουργίας και συντήρησης δικτύου επικοινωνιών ΔΕΔΔΗΕ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΥΧΟΣ 5 ΑΠΟ 13 Αντικείμενο : «Υλοποίηση του Δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΩΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ CONFLICT OF INTEREST POLICY Το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο (νομοθεσία) που διέπει τις δραστηριότητες της εταιρείας «ΠΑΝΤΕΛΑΚΗΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου και Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Απορρήτου και Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Απορρήτου και Δήλωση Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Στην Εταιρεία σεβόμαστε τα προσωπικά δεδομένα του κάθε επισκέπτη της ιστοσελίδας www.mastihashop.com. Το κείμενο αυτό (το οποίο ονομάζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΕΔΕ ΑΘΗΝΑ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2010 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ) είναι μη κερδοσκοπικό Σωματείο, που ως σκοπό έχει τη «διάδοση των αρχών και της σωστής

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του εγγράφου; ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Η G4S είναι ένας «Υπεύθυνος Επεξεργασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα». Αυτό σημαίνει ότι είμαστε υπεύθυνοι να αποφασίσουμε πώς

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ & ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ* *Εργοδότης στον παρόντα Κώδικα θεωρείται οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο που απασχολεί

Διαβάστε περισσότερα

Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK

Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης στη Βικτώρια GREEK 2 Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων Υγειονομικής Περίθαλψης Ο Αυστραλιανός Καταστατικός Χάρτης Δικαιωμάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΚΩ ΙΚΑΣ ΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Υιοθετήθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια του ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΩΝ στις 30 Νοεμβρίου 2007, με τροποποιήσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. ΣΚΟΠΟΣ, ΕΜΒΕΛΕΙΑ... 3 2. ΒΑΣΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ... 3 3. ΒΑΣΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ... 4 3.1. ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ,

Διαβάστε περισσότερα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα

Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα Αυτή είναι μετάφραση ενός εγγράφου από την Αγγλική γλώσσα προς διευκόλυνσή σας μόνο. Το κείμενο του αυθεντικού Αγγλικού κειμένου θα διέπει τα δικαιώματά σας και τις υποχρεώσεις σας. Το αυθεντικό Αγγλικό

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ

ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ Εισαγωγή Η προστασία των δικαιωμάτων των ασθενών αποτελεί ουσιαστικό παράγοντα διασφάλισης του επιπέδου φροντίδας για την υγεία των πολιτών. Τα ανθρώπινα δικαιώματα στον τομέα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σύμβαση Εμπιστευτικότητας

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σύμβαση Εμπιστευτικότητας ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV Σύμβαση Εμπιστευτικότητας Σ σήμερα την.. μεταξύ των εδώ συμβαλλομένων, αφ ενός της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Διαχειριστής Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε.» (ΔΕΔΔΗΕ

Διαβάστε περισσότερα

Μετά από 65 χρόνια νέος Παγκόσμιος Χάρτης Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από τη ΔΟΔ

Μετά από 65 χρόνια νέος Παγκόσμιος Χάρτης Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από τη ΔΟΔ Ημερομηνία Ανάρτησης: 28/05/2019 Μετά από 65 χρόνια νέος Παγκόσμιος Χάρτης Δημοσιογραφικής Δεοντολογίας από τη ΔΟΔ Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις

ΜΕΡΟΣ Ι. Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις ΚΔ.Π. 20/2004 ΠΑΡ ΑΡΤΗΜΑ ΤΡΙΤΟ ΤΗΣ ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡ ΑΤΙΑΣ Αρ. 3799 της 23ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2004 ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός 20. Οι περί Δεοντολογίας των

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός: ΠΑ Έκδοση :1 Ημερ/νια: 16/5/2018 Σελίδα 1 από 7 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου θέλουμε να σας ενημερώσουμε:

Κωδικός: ΠΑ Έκδοση :1 Ημερ/νια: 16/5/2018 Σελίδα 1 από 7 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ. Με την παρούσα Πολιτική Απορρήτου θέλουμε να σας ενημερώσουμε: Κωδικός: ΠΑ Έκδοση :1 Ημερ/νια: 16/5/2018 Σελίδα 1 από 7 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η προστασία της ασφάλειας και του απορρήτου των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για την FIBRAN, για αυτό λειτουργούμε την επιχείρησή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Η διαχείριση και προστασία των προσωπικών δεδομένων του επισκέπτη/χρήστη της ιστοσελίδας της ADVITY IKE, που στο εξής θα αναφέρεται ως ADVITY, υπόκειται στους όρους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Άρθρο 1:Αντικείμενο Δομής Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ΜΟ.Κ.Ε.) αποτελεί μία από τις τρεις

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ, Α.Π.Θ. 1 ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΣΧΟΛΗ-ΤΜΗΜΑ ΨΥΧΟΛΟΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΔΩΡΟΔΟΚΙΑΣ/ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ Η CBRE Group, Inc., συμπεριλαμβανομένων όλων των τμημάτων, επιχειρηματικών μονάδων, συνεργαζόμενων και θυγατρικών εταιρειών αυτής (από κοινού «CBRE») είναι πλήρως δεσμευμένη στην πραγματοποίηση των εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής. Αγγελίδης Βασίλειος. Διευθυντής Πληροφορικής, Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας

Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής. Αγγελίδης Βασίλειος. Διευθυντής Πληροφορικής, Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής Αγγελίδης Βασίλειος Διευθυντής Πληροφορικής, 2 Κώδικας Δεοντολογίας Επιστημών Πληροφορικής στην Υγεία 3 Περιεχόμενα Τι είναι ένας κώδικας Δεοντολογίας Αναγκαιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Εργ.Αεροδυναμικής,ΕΜΠ. Καθ. Γ.Μπεργελές

Εργ.Αεροδυναμικής,ΕΜΠ. Καθ. Γ.Μπεργελές ΚΩΔΙΚΑΣ ΗΘΙΚΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Το επάγγελμα του μηχανικού είναι ιδιαίτερα σημαντικό δεδομένου ότι είναι γενικά αποδεκτό ότι όσοι ασκούν αυτό το επάγγελμα κάνουν μια εργασία που έχει άμμεση και ζωτική σημασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΕΣ/ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΑΡΧΕΣ/ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΑΡΧΕΣ/ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΜΕ ΠΑΙΔΙΑ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ Η εκπαιδευτική έρευνα οφείλει να εφαρμόζει τη δεοντολογία που προβλέπει τον σεβασμό της προσωπικότητας, της

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων Που Συλλέγουμε Και Επεξεργαζόμαστε

Κατηγορίες Προσωπικών Δεδομένων Που Συλλέγουμε Και Επεξεργαζόμαστε Ενημέρωση για Προσωπικά Δεδομένα ΟΠΑΠ PLAY Εισαγωγή Η εταιρία μας, με την επωνυμία «ΟΠΑΠ Α.Ε.» και έδρα επί της Λ. Αθηνών 112 στην Αθήνα (στο εξής και χάριν συντομίας: «ΟΠΑΠ Α.Ε.»)., είναι κατά την ισχύουσα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Η προστασία των προσωπικών δεδομένων είναι πολύ σημαντική για την Εταιρεία μας. Διασφαλίζουμε την πλήρη συμμόρφωση με τον Νόμο 2472/1997, όπως εκάστοτε ισχύει,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 2011 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΕΙ ΛΑΡΙΣΑΣ 1 Κώδικας Δεοντολογίας Γραφείου Διασύνδεσης ΤΕΙ Λάρισας Περιεχόμενα Εισαγωγή... 2 Κώδικας δεοντολογίας με φοιτητές και αποφοίτους προπτυχιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER

ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER ΔΉΛΩΣΗ ΠΕΡΊ ΠΟΛΙΤΙΚΉΣ ΑΝΘΡΏΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΆΤΩΝ ΤΗΣ UNILEVER Πιστεύουμε ότι η επιχειρηματικότητα ανθεί μόνο σε κοινωνίες όπου υπάρχει προστασία και σεβασμός των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αναγνωρίζουμε ότι οι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ 0 ΛΙΣΤΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΣΕΛΙΔΑΣ Περιεχόμενα Σελ. 1 Δήλωση Διοίκησης Σελ. 2 Βασικές Αρχές Λειτουργίας 1. Ανθρώπινα Δικαιώματα 2. Δίκαιες Συνθήκες Εργασίας 3. Σύγκρουση

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας

Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας Η Cardlink (στο εξής ΕΤΑΙΡΕΙΑ) δημιούργησε τον δικτυακό τόπο www.cardlink.gr για να προσφέρει πληροφορίες και υπηρεσίες στους επισκέπτες του. Οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο

Διαβάστε περισσότερα

ONECALL ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΕ.

ONECALL ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΕ. Κώδικας Δεοντολογίας για τις υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας μέσω τηλεφώνων. της εταιρείας. ONECALL ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΕΠΕ. Ο παρόν Κώδικας θεσπίζεται ως Κώδικας Δεοντολογίας της εταιρείας ONECALL Τηλεπικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα

Τι είν Τι εί αι η δεοντολ ογία έρευνας

Τι είν Τι εί αι η δεοντολ ογία έρευνας Δεοντολογία Έρευνας Πέτρος Ρούσσος Τι είναι η δεοντολογία έρευνας; Μια σειρά αρχών που βοηθούν την ερευνητική κοινότητα να αποφασίσει ποιοι στόχοι είναι πιο σημαντικοί κατά τη διαπραγμάτευση αντικρουόμενων

Διαβάστε περισσότερα

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα (ή «Ιστοσελίδα»), της MIKEL.

Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα   (ή «Ιστοσελίδα»), της MIKEL. Όροι Χρήσης Αναθεωρήθηκαν 8 Νοεμβρίου 2018 Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα www.mikelcoffee.com (ή «Ιστοσελίδα»), της MIKEL. Από εδώ μπορείτε να λάβετε πληροφορίες για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας και

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ. The Innovating Partner you need. Ανεξάρτητο μέλος της UHY International

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ ΑΘΗΝΑ. The Innovating Partner you need. Ανεξάρτητο μέλος της UHY International ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ UHY ΑΞΩΝ ΟΡΚΩΤΟI ΕΛΕΓΚΤΕΣ AE ΠΑΤΗΣΙΩΝ 75 104 34 ΑΘΗΝΑ The Innovating Partner you need Ανεξάρτητο μέλος της UHY International 2 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ... 3 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ...

Διαβάστε περισσότερα

Πρότυπα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για Τρίτα Μέρη

Πρότυπα Επαγγελματικής Συμπεριφοράς και Δεοντολογίας για Τρίτα Μέρη Όλες οι επιχειρηματικές δραστηριότητες στη Bristol-Myers Squibb (BMS) στηρίζονται ακλόνητα στα θεμέλια της ακεραιότητας και συμμόρφωσής μας με όλους τους ισχύοντες νόμους, κανονισμούς, κατευθυντήριες οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Πλαίσιο Θεραπευτικής Συνεργασίας

Πλαίσιο Θεραπευτικής Συνεργασίας Πλαίσιο Θεραπευτικής Συνεργασίας Μαρία Γκλιάου Όπως σας έχει ή θα σας επεξηγηθεί προφορικά κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίας, η θεραπεία είναι μια σχέση που λειτουργεί εν μέρει λόγω των σαφώς προσδιορισμένων

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική Ιδιωτικότητας και Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Στην qmetric σεβόμαστε την ιδιωτικότητά σας και δεσμευόμαστε να προστατεύουμε τα προσωπικά σας δεδομένα. Η παρούσα Πολιτική Ιδιωτικότητας και

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης

Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης Κώδικας Δεοντολογίας Κοινωνικής Ευθύνης 2018 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Η Πρωτοβουλία για το Εμπόριο με Ηθικές Αρχές (ΕΤΙ = Ethical Trading Initiative) είναι ένας φορέας συνεργασίας μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 10.6.2017 L 148/3 ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) 2017/980 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 7ης Ιουνίου 2017 για τον καθορισμό εκτελεστικών τεχνικών προτύπων όσον αφορά τα τυποποιημένα έντυπα, τα υποδείγματα και τις διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΩΝ Πίνακας Περιεχομένων 1. Εισαγωγή... 4 2. Σκοπός της Πολιτικής Καταγγελιών... 4 3. Αναφορές παρατυπιών... 5 4. Δέσμευση Διοίκησης... 5 5. Δήλωση πολιτικής... 6 6. Ρόλοι και ευθύνες...

Διαβάστε περισσότερα

Εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, αεροπλάνων, σκαφών αλλά επίσης αντιπροσωπείες αυτών και ιδιώτες, είναι το πελατολόγιό μας.

Εργοστάσια παραγωγής αυτοκινήτων, αεροπλάνων, σκαφών αλλά επίσης αντιπροσωπείες αυτών και ιδιώτες, είναι το πελατολόγιό μας. Πολιτική Απορρήτου 1. Εισαγωγή Όποτε έρχεστε σε επικοινωνία με την Εταιρεία μας ή χρησιμοποιείτε κάποια από τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας, μας γνωστοποιείτε προσωπικές πληροφορίες (δεδομένα προσωπικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (COPYRIGHT)

ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (COPYRIGHT) ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ (COPYRIGHT) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ COOKIES ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΧΡΗΣΗ ΣΥΝΔΕΣΜΩΝ ΣΕ ΔΙΚΤΥΑΚΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση περί Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων της επιχείρησης PRAGMASSI Μ.Ι.Κ.Ε. (Privacy Notice)

Δήλωση περί Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων της επιχείρησης PRAGMASSI Μ.Ι.Κ.Ε. (Privacy Notice) Δήλωση περί Απορρήτου Προσωπικών Δεδομένων της επιχείρησης PRAGMASSI Μ.Ι.Κ.Ε. (Privacy Notice) Η Επιχείρηση PRAGMASSI M.I.K.E. (οδός Ψαρρών, αριθ. 25Β, ΤΚ. 54642, Ελλάδα, τηλ: +302315006623, email: info@pragmassi.com)

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΓΕΩΠΟΝΙΚΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Άρθρο 1: Αντικείμενο Δομής Το Γραφείο Κεντρικών Δράσεων Πρακτικής Άσκησης (Γραφείο Π.Α.) αποτελεί μία από

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΥΠΟΘΕΣΕΙΣ Α. ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1. Εισαγωγή : Ο παρών διαδικτυακός τόπος αποτελεί την ηλεκτρονική ιστοσελίδα της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1. Ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε

1. Ποια δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα συλλέγουμε και επεξεργαζόμαστε Η προστασία της ιδιωτικότητας, των προσωπικών πληροφοριών και δεδομένων όλων όσων επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας αποτελεί προτεραιότητά μας ώστε να απολαμβάνετε όλες μας τις υπηρεσίες με τη μέγιστη δυνατή

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση προστασίας δεδομένων

Ανακοίνωση προστασίας δεδομένων Ανακοίνωση προστασίας δεδομένων Ο Γενικός Κανονισμός Προστασίας Δεδομένων (GDPR) είναι ένας νέος νόμος της ΕΕ που τίθεται σε ισχύ σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ, περιλαμβανομένης της Ιρλανδίας στις 25 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ»)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») ΚΩΔΙΚΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΜΕΛΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΤΟΥ ΕΙΕΕ («ΚΩΔΙΚΑΣ») Εισαγωγή Το ΕΙΕΕ είναι δεσμευμένο με τα υψηλότερα πρότυπα ηθικής για να διεκδικεί και να διατηρεί την εμπιστοσύνη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΣΙΔΗΡΕΜΠΟΡΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΙΔΜΑ Α.Ε. Σελίδα 1 από 8 ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Η Εταιρεία ΣΙΔΜΑ Α.Ε., λόγω της μακρόχρονης πορείας της και της πολυετούς εμπειρίας της

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ Εισαγωγή Ο παρών Κανονισμός Λειτουργίας Εσωτερικού Ελέγχου θέτει τις ευθύνες, αρμοδιότητες και γραμμές αναφοράς της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου (εφεξής «Εσωτερικός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ EVALION

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ EVALION ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ EVALION 25 MAIOY 2018 H EVALION θεωρεί ως ύψιστη προτεραιότητα την ασφάλεια και την προστασία των προσωπικών σας δεδομένων, υπό οποιαδήποτε ιδιότητα επικοινωνείτε ή συνεργάζεσθε

Διαβάστε περισσότερα

του διαδικτυακού τόπου τον οποίο διαχειρίζεται η One Breath Mindful Living Υπηρεσίες Ψυχικής

του διαδικτυακού τόπου  τον οποίο διαχειρίζεται η One Breath Mindful Living Υπηρεσίες Ψυχικής Όροι Χρήσης 1. Προοίμιο Σκοπός του παρόντος είναι η παράθεση των όρων και προϋποθέσεων που διέπουν τη χρήση (εφεξής Όροι Χρήσης ) του διαδικτυακού τόπου www.onebreath.eu τον οποίο διαχειρίζεται η One Breath

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ Όλοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα. Είναι προικισμένοι με λογική και συνείδηση και οφείλουν να συμπεριφέρονται μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων

Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Plus500CY Ltd. Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Δήλωση Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων Περίληψη της Δήλωσης Πολιτικής Συγκρούσεων Συμφερόντων 1. Εισαγωγή 1.1. Με τη συγκεκριμένη Δήλωση Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΛΛΗΝΩΝ ΨΥΧΟΛΟΓΩΝ Ο παρών κώδικας δεοντολογίας σκοπό έχει να κρατήσει υψηλά το κύρος του επαγγέλματος του ψυχολόγου στην Ελλάδα και να συντελέσει στην πραγμάτωση της αποστολής

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών

Κώδικας Δεοντολογίας. Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Κώδικας Δεοντολογίας Αφοσίωση στη θεραπευτική πρόοδο προς όφελος των ασθενών Μήνυμα του Προέδρου Ο Όμιλος SERVIER είναι ένας διεθνής φαρμακευτικός όμιλος, ο οποίος διοικείται από ένα Ίδρυμα. Η δομή αυτή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ 1 Παράρτημα 1 του Καταστατικού του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου Κώδικας Δεοντολογίας Με βάση το άρθρο 28 του Καταστατικού του Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου η Γενική Συνέλευση

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας.

Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. Κώδικας Επαγγελματικής Δεοντολογίας. 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ι. Δέσμευση της Διοίκησης. 1. Αρχές. 2. Βασικοί άξονες. ΙΙ. Αρχές επαγγελματικής συμπεριφοράς. 1. Σύγκρουση συμφερόντων. 2. Προστασία περιουσιακών στοιχείων

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού

Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Συλλογή πληροφοριών του ανταγωνισμού Ο Κώδικας Δεοντολογίας της UTC αναγνωρίζει ότι η συγκέντρωση και χρήση των πληροφοριών που σχετίζονται με τους ανταγωνιστές είναι μία αποδεκτή και συνηθισμένη επιχειρηματική

Διαβάστε περισσότερα

Κώδικας ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων

Κώδικας ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων Κώδικας ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το προσωπικό του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Χημικών Προϊόντων Ενοποιημένη έκδοση Θεσπίστηκε με την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου MB/11/2008 της 14ης Φεβρουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική Απορρήτου Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας

Πολιτική Απορρήτου Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Πολιτική Απορρήτου Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι σημαντική για εμάς! Αφιερώστε λίγο χρόνο για να διαβάσετε την παρούσα Πολιτική Απορρήτου και να ενημερωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ηθικός Κώδικας και Πρότυπα Πρακτικής

Ηθικός Κώδικας και Πρότυπα Πρακτικής Ηθικός Κώδικας και Πρότυπα Πρακτικής Λευκωσία 2006 Αντώνης Γ Αντωνίου, M.Sc., M.A., B.Sc., Cert.R.T. Σύμβουλος Σελίδα 1 από 16 Ηθικός Κώδικας και Πρότυπα Πρακτικής Τα ανθρώπινα τα κυβερνούν οι ηθικές δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ [1] ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΩΔΙΚΑ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ Προοίμιο Η υιοθέτηση ενός Κώδικα Δεοντολογίας αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την ενίσχυση του αισθήματος εμπιστοσύνης της κοινής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ KNOWHOW CONSULTING Ltd

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ KNOWHOW CONSULTING Ltd ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ KNOWHOW CONSULTING Ltd Εισαγωγή Η προστασία της ιδιωτικής ζωής και των ατομικών δικαιωμάτων των πελατών μας, όταν επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας παίζει καθοριστικό

Διαβάστε περισσότερα

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα

Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Δήλωση Απορρήτου και Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Η προστασία των προσωπικών σας δεδομένων είναι πολύ σημαντική. Η Διατροφολόγος Διαιτολόγος Μυρτώ Μαρία Μυλωνά, το γραφείο της οποίας στο Χαϊδάρι

Διαβάστε περισσότερα

Αποκήρυξη ευθυνών. Συλλογή Προσωπικών Πληροφοριών

Αποκήρυξη ευθυνών. Συλλογή Προσωπικών Πληροφοριών Αποκήρυξη ευθυνών Του γραφείου προώθησης ιατροτεχνολογικών προϊόντων Δ.Καρβούνης δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να παρέχει στα μέλη του τα καλύτερα δυνατά προϊόντα και υπηρεσίες.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών

Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Greek Rights and Responsibilities Οδηγός για τους φροντιστές ασθενών και των οικογενειών Περιεχόμενα Η Περίθαλψη της Υγείας σας Τα Δικαιώματα & οι Υποχρεώσεις σας...3 Πρόσβαση Έχετε το δικαίωμα σε υγειονομική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ ΑΡΠΕΔΩΝ ΙΚΕ Η ΑΡΠΕΔΩΝ δίνει ιδιαίτερη σημασία και σεβασμό στην προστασία των προσωπικών δεδομένων των συναλλασσόμενών μαζί της. Η παρούσα Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων (εφεξής

Διαβάστε περισσότερα

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών.

Άρθρο 1. Άρθρο 2. Άρθρο 3. Άρθρο 4. Επίσημα κείμενα και διδακτικό υλικό. Ορισμός του παιδιού. Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Ορισμός του παιδιού Παιδί θεωρείται ένα άτομο κάτω των 18 ετών. Άρθρο 1 Απαγόρευση διακρίσεων Κάθε παιδί πρέπει να αντιμετωπίζεται χωρίς διακρίσεις λόγω χρώματος, φύλου, γλώσσας, θρησκείας, άποψης, χώρας

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων

Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων Πολιτική για την Ιδιωτικότητα και την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων 1 Εισαγωγή Στις καθημερινές επιχειρηματικές λειτουργίες, η FHL Η.ΚΥΡΙΑΚΙΔΗΣ Α.Β.Ε.Ε. χρησιμοποιεί μία πληθώρα δεδομένων που αφορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ Προοίμιο Η σύσταση Κώδικα Δεοντολογίας της έρευνας για την επιστήμη της Λογοθεραπείας, προέκυψε από τη δέσμευση της Επιτροπής Δεοντολογίας να διευκολύνει το έργο των εμπλεκομένων

Διαβάστε περισσότερα

CELESTYAL CRUISES LIMITED ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ

CELESTYAL CRUISES LIMITED ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ CELESTYAL CRUISES LIMITED ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΑΙΤΗΜΑΤΩΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ 1 Δήλωση Πολιτικής Το δικαίωμα των υποκειμένων δεδομένων να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους προσωπικού χαρακτήρα τα οποία

Διαβάστε περισσότερα

Ερωτήσεις/Απαντήσεις

Ερωτήσεις/Απαντήσεις Ερωτήσεις/Απαντήσεις 1) Ποιος είναι ο στόχος της ιστοσελίδας L ORÉAL Ethics Open Talk; Υπό τις προϋποθέσεις που καθορίζονται στην ερώτηση 2 παρακάτω, η ιστοσελίδα L ORÉAL Ethics Open Talk σάς δίνει τη

Διαβάστε περισσότερα

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται από εσάς προσωπικά ή από τρίτους εκ μέρους σας.

Τα προσωπικά σας δεδομένα ενδέχεται να συλλέγονται από εσάς προσωπικά ή από τρίτους εκ μέρους σας. Δήλωση Απορρήτου Εισαγωγή Το Κέντρο Προληπτικής Παιδιατρικής (στο εξής Το Κέντρο ) είναι εγγεγραμμένος φιλανθρωπικός οργανισμός και δραστηριοποιείται στη σφαίρα της προληπτικής παιδιατρικής. Για τις υπηρεσίες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ),

ΑΠΟΦΑΣΗ. Η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ), Μαρούσι, 14-05-2018 ΑΡΙΘ. ΑΠ.: 851/37 ΑΠΟΦΑΣΗ Έγκριση της «Δήλωσης περί απορρήτου και προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα» με την οποία η ΕΕΤΤ, ως υπεύθυνος επεξεργασίας, θα ενημερώνει τα υποκείμενα

Διαβάστε περισσότερα

ATHOS ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. Πολιτική Αποφυγής Σύγκρουσης Συμφερόντων

ATHOS ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. Πολιτική Αποφυγής Σύγκρουσης Συμφερόντων ATHOS ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. Πολιτική Αποφυγής Σύγκρουσης Συμφερόντων Εκδόθηκε: Ιούλιος 2017 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα πολιτική αφορά τα μέτρα που λαμβάνει η Εταιρεία προκειμένου να εντοπίζει και να διαχειρίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ)

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ του Συνδέσμου Εταιριών Φωτοβολταϊκών (ΣΕΦ) Άρθρο 1. Γενικές Αρχές 1.1 Ο Κώδικας Δεοντολογίας Εσωτερικός Κανονισμός (εφεξής Κώδικας Δεοντολογίας) περιέχει τις

Διαβάστε περισσότερα

Συχνές Ερωτήσεις [FAQs]

Συχνές Ερωτήσεις [FAQs] Συχνές Ερωτήσεις [FAQs] 1. Τι είναι ο Κανονισμός GDPR; Ο Κανονισμός GDPR (General Data Protection Regulation) αναφέρεται στον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων (Κανονισμός (EΕ) 2016/679). Ο νέος Κανονισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΩΝ ΤΟΥΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΓΡΑΕΡΙΩΝ, ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΓΕΝΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 24/05/2018

Διαβάστε περισσότερα

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων:

Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙΙ: ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ Στην Αθήνα σήμερα την. μεταξύ των κάτωθι συμβαλλόμενων: 1. αφ ενός της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας

Διαβάστε περισσότερα

Όροι Χρήσης. Προοίμιο

Όροι Χρήσης. Προοίμιο Όροι Χρήσης Προοίμιο Η Mondelez Europe Services GmbH και η Mondelez Ελλάς ΑΕ, συνδεδεμένες εταιρείες του ομίλου εταιρειών Mondelēz International Inc. είναι κάτοχοι και χειριστές της παρούσας ιστοσελίδας.

Διαβάστε περισσότερα