Τεχνολογία στον Αθλητισμό

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τεχνολογία στον Αθλητισμό"

Transcript

1 Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Τεχνολογία στον Αθλητισμό Τμήμα: ΗΥ: Ομάδα: Β1 pc26 Ζαχαριουδάκης Αντώνης Καββαδίας Κυριάκος Καλατζής Μάρκος

2

3 Η τεχνολογία στην Πρέμιερ Λιγκ To σύστημα που θα...προστατεύει τους διαιτητές και θα δίνει τη δυνατότητα μέσω της τεχνολογίας να αποσαφηνιστεί αν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή του τέρματος, θα δοκιμαστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πολ Χόκινς που επένδυσε σε ένα σύστημα ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις στο κρίκετ και το τέννις, με δηλώσεις του στο BBC, επιβέβαιωσε το γεγονός λέγοντας: "Έχουμε επαφή με την Πρέμιερ Λιγκ για να βελτιώσουμε το σύστημα. Ουσιαστικά είναι για να λύσουμε αν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή ή όχι και είναι για τους διαιτητές, όχι για την τηλεόραση. Πρώτα θα εκτιμηθεί από την Πρέμιερ Λιγκ και μετά από την FIFA. An ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, τότε θα μία ήσυχη δοκιμή στους αγώνες και ελπίζουμε ότι στο τέλος θα εφαρμοστεί σε όλα τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ".

4

5 Τεχνολογίες αθλητικών παπουτσιών Nike. Η Nike έχει μακρά ιστορία στο να δημιουργεί πρωτοποριακά και χρηστικά παπούτσια. Ξεκινώντας από το κλασσικό Waffle Trainer μέχρι τη τεχνολογία Shox με τους πυλώνες που καθιερώθηκε στις αρχές του 2001 η Nike συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να δημιουργεί τα καλύτερα ίσως παπούτσια που κυκλοφορούν. Η Nike τοποθετεί διάφορες τεχνολογίες στα παπούτσια της επιδιώκοντας κάθε φορά ένα μοναδικό συνδυασμό που θα ανταποκρίνεται και σε διαφορετικού τύπου απαιτήσεις. Οι βασικοί στόχοι κάθε τεχνολογίας είναι να απορροφά τους κραδασμούς που δημιουργούνται στο πόδι όταν αυτό πατά στο έδαφος, να διανέμει αυτή τη πίεση ομοιόμορφα στο πόδι ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί, να επιστρέφει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό αυτή τη πίεση στο έδαφος, χωρίς να χρειάζεται να την υποστεί το πόδι, και τέλος να προσφέρει ένα άνετο περπάτημα - τρέξιμο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

6 Περιγραφή Το PANTHERA BT είναι ένα αθλητικό αμαξίδιο απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του αθλητή. Μπορεί ο αθλητής να ρυθμίσει συγχρόνως στο κάθισμα και στη πλάτη, το ύψος και τη κλίση.

7 Περιγραφή Αναπηρικό αμαξίδιο από ελαφρύ κράμα κατασκευασμένο για μπασκετμπολίστες. Ο άξονας της οπίσθιας ρόδας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία για τον αθλητή. Είναι εξαιρετικά ευκίνητο και ανταποκρίνεται πολύ εύκολα κατά την κίνηση.

8 Το TOPSPIN κατασκευάστηκε αποκλειστικά για αθλητές του τένις Όλα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα με 24, 26 και 28 ιντσών ρόδες και με 16, 18και 20 μοιρών υπολογισμένη γωνία στις οπίσθιες ρόδες.

9 Ντοπινγκ! Στα παλιά χρόνια η ζωή πρέπει να ήταν πολύ πιο ωραία: Κανείς δεν τιμωρόταν γιατί πάρκαρε το αυτοκίνητο του σε απαγορευμένο χώρο (επειδή πολύ απλά δεν υπήρχαν αυτοκίνητα) κανείς δεν έπρεπε να ακούσει κήρυγμα από τους γονείς του για τον "πικάντικο" λογαριασμό τηλεφώνου (επειδή ούτε και τηλέφωνα υπήρχαν), και τέλος οι αθλητές και οι φίλαθλοι μπορούσαν να απολαύσουν τον αθλητισμό χωρίς να ενοχλούνται συνεχώς από δηλώσεις και υποψίες για ντόπινγκ! Το ντόπινγκ εδώ και κάποια χρόνια είναι "τακτικός πελάτης" των αθλητικών εφημερίδων. Υποψίες, δηλώσεις και αποκλεισμοί των αθλητών από τους αγώνες ίσως να ξύπνησαν και σ' εσάς την περιέργεια να μάθετε τι ακριβώς είναι το ντόπινγκ και γιατί είναι τόσο σημαντικό που να αναστατώνει τους πάντες. Αν ναι, απλά συνεχίστε να διαβάζετε και ίσως σας λυθεί η απορία.

10 Τι είναι το ντόπινγκ; Η λέξη "ντόπινγκ" προέρχεται από την αγγλική γλώσσα ("doping") και το ρήμα "to dope" που σημαίνει την χρήση ναρκωτικών και άλλων παρόμοιων ουσιών. Η λέξη αυτή χρησιμοποιείται από τον κόσμο του αθλητισμού σαν περιγραφή της χρήσης συγκεκριμένων απαγορευμένων (από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή) ουσιών και μεθόδων από τους αθλητές για να αυξήσουν τεχνητά την επίδοση τους.

11 Με ποιες μεθόδους και με ποιες ουσίες μπορεί ένας αθλητής να αυξήσει τεχνητά την επίδοση του; Υπάρχουν πολλές ουσίες και ορμόνες που έχουν στο σώμα μια δράση η οποία "σπρώχνει" ένα αθλητή σε καλύτερες επιδόσεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν και κάποιες μεθόδοι οι οποίες έχουν τέτοια "επιθυμητά" αποτελέσματα για τον αθλητή.

12 Ας δούμε πρώτα κάποιες από τις απαγορευμένες ομάδες ουσιών, οι οποίες επηρεάζουν με διάφορους τρόπους το ανθρώπινο σώμα. Τέτοιες ομάδες ουσιών είναι οι ομάδες των ναρκωτικών, των αναβολικών, των διεγερτικών και των διουρητικών ουσιών.

13 Ουσίες όπως οι αμφεταμίνες και η εφεδρίνη (που ανήκουν στην ομάδα των διεγερτικών ουσιών) έχουν στο σώμα μια δράση παρόμοια με αυτή της αδρεναλίνης, την οποία παράγει το ίδιο το σώμα μας. Δρουν δηλαδή στο κεντρικό νευρικό σύστημα και "ενεργοποιούν" το σώμα σε μεγάλο βαθμό. Σε μεγάλες ποσότητες όμως, τέτοιες ουσίες απενεργοποιούν τα συστήματα του σώματος μας που μας προειδοποιούν όταν είμαστε για παράδειγμα πολύ κουρασμένοι και πρέπει να σταματήσουμε να τρέχουμε. Ένας αθλητής που παίρνει μεγάλες ποσότητες τέτοιων ουσιών δεν καταλαβαίνει πλέον πότε φτάνει στα όρια του, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε υπερκόπωση, λιποθυμία ή ακόμη και τον θάνατο!

14 Η Kate Williams, φοιτήτρια του πανεπιστήμιου του Brunel στο Δυτικό Λονδίνο, κατασκεύασε κατά τη διάρκεια της πτυχιακής της εργασίας γυαλιά κολύμβησης, που παρέχουν πληροφορίες στους κολυμβητές που τα φορούν. Πιο συγκεκριμένα, τα γυαλιά είναι σε θέση να παρέχουν στον κολυμβητή πληροφορίες για τη συνολική διάρκεια παραμονής του στο νερό, χρόνους ανά γύρους που έχει κάνει μέσα στην πισίνα, καθώς και αντιστροφή μέτρηση.

15 Η Kate Williams που κατασκεύασε αυτά τα γυαλιά, θέλησε να δώσει λύση στο πρόβλημα των κολυμβητών που είναι αναγκασμένοι να κοιτούν το ρολόι που φορούν στο χέρι τους, για να μπορέσουν να χρονομετρηθούν, χάνοντας έτσι τη ρευστοδυναμική τους θέση μέσα στο νερό. Οι δυνατότητες της συσκευής όμως δε σταματούν εδώ. Όπως δήλωσε η φοιτήτρια, στόχος της είναι να ενσωματώσει το ίδιο κύκλωμα και σε γυαλιά ηλίου και οράσεως, τα οποία θα μπορούν να παρέχουν ποικίλης μορφής πληροφορίες σε αυτούς που τα φορούν. Συνδυασμένα επίσης με έναν πομποδέκτη Wi-Fi θα μπορούν να λαμβάνουν και να προβάλλουν μπροστά στα μάτια του χρήστη τους πληροφορίες όπως η κίνηση στους δρόμους, μηνύματα τύπου SMS, πληροφορίες για τον καιρό κ.ά.

16

17 Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ο Γερμανός αθλητής Vojtek Czyz χρησιμοποίησε την διαστημική τεχνολογία, που προορίζεται για χρήση στα διαστημόπλοια για να βελτιώσει την υπάρχουσα προσθετική εφαρμογή στο σώμα του. Μετά από ένα ατύχημα πριν τρία χρόνια αφαιρέθηκε ένα τμήμα από το πόδι του και με όργανα, που θα τοπoθετηθούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-ISS-αλλά και υλικά, που χρησιμοποιούνται στο διάστημα, κατάφερε αυτός ο αθλήτης νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος κατά 27 εκατοστά, ενώ στην Αθήνα είχε πάρει χρυσά μετάλια στους δρόμους 100 και 200 μέτρων. Τα προηγούμενα όμως υλικά στην Αθήνα δεν είχαν μεγάλη αντοχή για άλματα και είχαν ακόμη και μεγαλύτερο βάρος. Τελικά, η διαστημική τεχνολογία προορίζεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για όλους τους πολίτες.

18 Στο μεγάλο ταξίδι που διανύει η ολυμπιακή φλόγα κάθε τέσσερα χρόνια μέχρι τον εκάστοτε τελικό προορισμό της, η τεχνολογία κατασκευής της δάδας των λαμπαδηδρόμων και άλλες καινοτομίες εξασφαλίζουν τη διατήρηση της, ανεξάρτητα από τα φυσικά ή τεχνητά εμπόδια παρουσιαστούν. Εκτός από τη φλόγα που καίει στη δάδα κάθε λαμπαδηδρόμου, δύο ακόμη φλόγες, ακολουθούν την πομπή σε όλο το ταξίδι. Η φλόγα που θα καταλήξει στο Πεκίνο καίει σε φιλικές προς το περιβάλλον δάδες, οι οποίες τη συντηρούν για διάρκεια 15 λεπτών η κάθε μία. Κάθε λαμπαδηδρόμος έχει τη δίκη του δάδα την οποία μάλιστα μπορεί να αγοράσει σαν σουβενίρ στο τέλος της διαδρομής του.

19 Η φλόγα μπορεί να σβήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ή κάποιου προβλήματος με το αέριο της δάδας, οπότε και ξανανάβει από τη φλόγα που βρίσκεται σε όχημα που ακολουθεί την πομπή των λαμπαδηδρόμων. Ακόμη μία φλόγα εξάλλου βρίσκεται σε σταθερό σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας. Επιπλέον, οι φρουροί που τρέχουν μαζί με τους λαμπαδηδρόμους σβήνουν τη δάδα του τελευταίου στο τέλος κάθε ημέρας, ενώ την ανάβουν και πάλι στην πρώτη δάδα το επόμενο πρωί.

20

21 Το Ολυμπιακό Πάρκο (Olympic Green) είναι το σύμπλεγμα με τις περισσότερες (από τις συνολικά 37!) εγκαταστάσεις, που θα φιλοξενήσουν τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Στο τεράστιο συγκρότημα της κινεζικής πρωτεύουσας, βρίσκεται και το μεγαλοπρεπές Εθνικό Στάδιο, που ήδη έχει γίνει γνωστό ως «Φωλιά του Πουλιού», χαρακτηρισμός που αναφέρεται στο σχήμα του. Εκεί θα γίνουν οι τελετές έναρξης και λήξης και -παραδοσιακά- ο τελικός του ποδοσφαιρικού τουρνουά.

22 Στο Olympic Green βρίσκονται ακόμα οι εγκαταστάσεις για το τένις, την τοξοβολία, το χόκεϊ επί χόρτου, την υδατοσφαίριση, την ξιφασκία, την ενόργανη γυμναστική, το χάντμπολ, τον «υγρό στίβο» και το μοντέρνο πένταθλο. Λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα, και πολύ κοντά μεταξύ τους, βρίσκονται οι έδρες της Αρσης Βαρών, του Τζούντο, του Τάεκβοντο και της πάλης. Και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όμως, δεν έχουν μεγάλη απόσταση κι αυτό είναι ένα από τα «ατού» της Οργανωτικής Επιτροπής «Πεκίνο 2008», σε συνδυασμό βέβαια με τις δύο ολυμπιακές λωρίδες κυκλοφορίας, που εγγυώνται την γρήγορη πρόσβαση.

23 Το Βασικό Κέντρο Τύπου (MPC) είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καλύπτοντας συνολική έκταση τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται στο Olympic Green ανάμεσα στη «Φωλιά του Πουλιού» και τον «Υδάτινο Κύβο», ενώ άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 8 Ιουλίου. Ακριβώς δίπλα, στέκει μεγαλόπρεπο το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (IBC), έτοιμο να φιλοξενήσει περίπου εκπροσώπους του Τύπου. Το Ολυμπιακό Χωριό σχεδόν «εφάπτεται» στο βόρειο άκρο του συμπλέγματος Olympic Green. Καλύπτει έκταση τετραγωνικών και θα φιλοξενήσει αθλητές. Εκτός από τις 22 πολυκατοικίες στις οποίες θα στεγαστούν και τους προπονητικούς χώρους, οι προσωρινοι κάτοικοί του θα έχουν στη διάθεσή τους νοσοκομείο, εστιατόριο, βιβλιοθήκη, κέντρο ψυχαγωγίας.

24 Τα κρεβάτια έχουν μήκος 2 μετρα και 20 εκατοστά, ενώ σ αυτό που θα αναπάυεται ο γίγαντας των 2.26 Γιάο Μινγκ, τοποθετήθηκε ειδική προέκταση! Μετά το τέλος των Αγώνων, τα διαμερίσματα του Ολυμπιακού Χωριού θα πωληθούν και οι πρώτες... φήμες αναφέρουν πως η τιμή τους θα φτάσει το δολάρια, ποσόν απλησίαστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των Κινέζων. Συνολικά οι διοργανωτές κατασκεύσαν 20 νέες εγκατασάσεις, από τις οποίες οι οκτώ είναι προσωρινές και θα κατεδαφιστούν μετά τους Αγώνες. Επίσης, προχώρησαν στην ανακαίνιση 11 κλειστών και ανοιχτών σταδίων, ενώ υπάρχουν και έξι εγκαταστάσεις εκτός Πεκίνου, που θα στεγάσουν την ιστιοπλοϊα, την ιππασία και μέρος του ποδοσφαιρικού τουρνουά. Αναλυτικά:

25 ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ("Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ") Τοποθεσία: Olympic Green Εναρξη Κατασκευής: Δεκέμβριος 2003 Χωρητικότητα: θεατές ( σε λυώμενες εξέδρες) Αθλήματα: Τελετές Εναρξης/Λήξης, Στίβος, Ποδόσφαιρο Μετα-ολυμπιακή χρήση: Κορυφαία αθλητικά γεγονότα, συνέδρια, συναυλίες ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ ("ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΥΒΟΣ") Τοποθεσία: Olympic Green Εναρξη Κατασκευής: Δεκέμβριος 2003 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Κολύμβηση, καταδύσεις, συγχρονισμένη κολύμβηση Μετα-ολυμπιακή χρήση: Πολυχώρος για μαζικό αθλητισμό και αναψυχή

26 ΕΘΝΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ Τοποθεσία: Olympic Green Εναρξη Κατασκευής: Μάιος 2005 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Ενόργανη γυμναστική, τραμπολίνο, χάντμπολ Μετα-ολυμπιακή χρήση: Αθλητικές διοργανώσεις, εκθέσεις, συναυλίες ΣΑΛΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ Τοποθεσία: Σιγινγκσάν Εναρξη Κατασκευής: Ιούλιος 2004 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Σκοποβολή Μετα-ολυμπιακή χρήση: Αγώνες σκοποβολής. Τόπος εκπαίδευσης σωμάτων ασφαλείας

27 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Τοποθεσία: Βούκεσονγκ Εναρξη Κατασκευής: Μάρτιος 2005 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Μπάσκετ Μετα-ολυμπιακή χρήση: Ολο το συγκρότημα του Βούκεσονγκ θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, που βρίσκεται στο δυτικό Πεκίνο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΟΣΑΝ Τοποθεσία: Λάοσαν Εναρξη Κατασκευής: Οκτώβριος 2004 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Ποδηλασία πίστας Μετα-ολυμπιακή χρήση: (Δεν έχει αποφασισθεί) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ Τοποθεσία: Σουνγί Εναρξη Κατασκευής: Μάιος 2005 Χωρητικότητα: ( σε προσωρινές και λυώμενες εξέδρες) Αθλήματα: Κωπηλασία, Κάνοε Καγιάκ, Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας Μετα-ολυμπιακή χρήση: Χώρος για κολύμβηση και αναψυχή κτλ..

28

Υγρός Στίβος - Υδατοσφαίριση (Τελικοί) Τ Τ. Περίοδος 3 * * Συγχρονισµένη Κολύµβηση T T. Στίβος Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ. Τελετή Έναρξης / Λήξης * *

Υγρός Στίβος - Υδατοσφαίριση (Τελικοί) Τ Τ. Περίοδος 3 * * Συγχρονισµένη Κολύµβηση T T. Στίβος Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ Τ. Τελετή Έναρξης / Λήξης * * Πρόγραµµα Αγώνων ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΘΗΝΑΣ (OAKA) Ολ. Κέντρο Υγρού Στίβου- Κεντρική Πισίνα Ολ. Κέντρο Υγρού Στίβου- Πισίνα Συγχρονισµένης Κολύµβησης Ολυµπιακό Στάδιο Ολ. Κέντρο Υγρού Στίβου- Κολύµβηση

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας:

Βαθμός Ασφαλείας: Να διατηρηθεί μέχρι: Βαθ. Προτεραιότητας: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Π/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΙΕYΘΥΝΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΤΜΗΜΑ Α -----

Διαβάστε περισσότερα

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012

Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ. Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012 Υ Π Η Ρ Ε Σ Ι Ε Σ Ε Ρ Ε Υ Ν Α Σ Α Γ Ο Ρ Α Σ Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Σεπτέμβριος 2012 Εισαγωγή Το ενδιαφέρον των Ελλήνων για τους φετινούς Ολυμπιακούς καταγράφεται

Διαβάστε περισσότερα

Πόλεις 1 ος 2 ος 3 ος 4 ος 5

Πόλεις 1 ος 2 ος 3 ος 4 ος 5 TO ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ & ΤΗΣ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ Ο.Α. 2004 Ευάγγελος Αλμπανίδης Αναπληρωτής καθηγητής Η αποτυχημένη η διεκδίκηση η των Ο.Α. του 1996 Εορτασμός των 100 χρόνων από την αναβίωση Προβολή της

Διαβάστε περισσότερα

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης

Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Περιφερειακή Διεύθυνση Π/θμιας & Δ/θμιας Εκπαίδευσης Αν. Μακεδονίας - Θράκης 1 η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οκτωβρίου 2017 Παγκρήτιο Στάδιο- E.A.K.H.- Ηράκλειο Κρήτης

Οκτωβρίου 2017 Παγκρήτιο Στάδιο- E.A.K.H.- Ηράκλειο Κρήτης Α εξ αναβολής ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΜΑΘΗΤΙΑΔΑ ΚΡΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 17-18-19-20 Οκτωβρίου 2017 Παγκρήτιο Στάδιο- E.A.K.H.- Ηράκλειο Κρήτης ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 17:30 Λαμπαδηδρομία από Πλατεία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α3

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α3 1 ο ΕΠΑΛ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-13 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ: ΛΑΜΠΡΟΣ ΛΙΑΠΗΣ (ΠΕ11) ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΓΚΑΝΑΤΣΟΣ (ΠΕ12.10) ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ ΜΑΪΟΣ 2013 Σκοπός της ερευνητικής εργασίας: Η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (Γ.Σ. 29/05/2013)

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ (Γ.Σ. 29/05/2013) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Εθνικόν και Καποδιστριακόν Πανεπιστήμιον Αθηνών ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2013-14 (Γ.Σ. 29/05/2013) Τομέας Αθλητιατρικής και Βιολογίας

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. 1 ο Εξάμηνο. Θεωρητικά Μαθήματα(Κορμού) ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (3)

ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ. 1 ο Εξάμηνο. Θεωρητικά Μαθήματα(Κορμού) ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ (3) ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ 1 ο Εξάμηνο Θεωρητικά Μαθήματα(Κορμού) 128 129 130 Ιστορία και Φιλοσοφία της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού 4 6 1 ο Περιγραφική και Λειτουργική Ανατομική

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 3 Οι Ολυμπιακές Υποδομές και o Εξοπλισμός των Αγώνων του 2004

Κεφάλαιο 3 Οι Ολυμπιακές Υποδομές και o Εξοπλισμός των Αγώνων του 2004 Κεφάλαιο 3 Οι Ολυμπιακές Υποδομές και o Εξοπλισμός των Αγώνων του 2004 3.1. Εισαγωγή Η Αθήνα ανέλαβε τη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων (ΟΑ) του 2004 το Σεπτέμβριο του 1997, κατόπιν υπογραφής της Σύμβασης

Διαβάστε περισσότερα

Η εξέλιξη των αθλημάτων μέσα από την τεχνολογία.

Η εξέλιξη των αθλημάτων μέσα από την τεχνολογία. Η εξέλιξη των αθλημάτων μέσα από την τεχνολογία. Η ερευνητική μας εργασία έχει σκοπό να διερευνήσει την επιρροή που ασκεί η τεχνολογία στον αθλητισμό. Τα κυριότερα αθλήματα που χρησιμοποιούν σε μεγάλο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ DOPING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ : Α2, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΝΥΔΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ DOPING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ : Α2, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΤΟΣ ΛΥΚΕΙΟ ΝΥΔΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ DOPING ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΜΗΜΑ : Α2, ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΕΤΟΣ 2015-2016 ΛΥΚΕΙΟ ΝΥΔΡΙΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ Ορισμός Doping Ντόπινγκ ορίζεται ως η παρουσία στο ανθρώπινο σώμα ουσιών που είναι απαγορευμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό σχεδιασμό Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που φιλοξενεί και

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ Σύμφωνα με τον νέο αθλητικό σχεδιασμό Ε.Α.Κ.Ν. Αγίου Κοσμά μετατράπηκε σε ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο που φιλοξενεί και ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΓΙΟΥ ΚΟΣΜΑ ΠΑΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΑΙΤΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΡΗΣ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Πότε εντάχθηκε το άθλημα της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς αγώνες; Που διεξάγονται τα αγωνίσματα της Ιστιοπλοΐας; Παρίσι Σε ανοιχτή θάλασσα.

Πότε εντάχθηκε το άθλημα της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς αγώνες; Που διεξάγονται τα αγωνίσματα της Ιστιοπλοΐας; Παρίσι Σε ανοιχτή θάλασσα. Πότε εντάχθηκε το άθλημα της Ιστιοπλοΐας στους Ολυμπιακούς αγώνες; Που διεξάγονται τα αγωνίσματα της Ιστιοπλοΐας; Παρίσι 1900. Σε ανοιχτή θάλασσα. Τι πρέπει να γνωρίζει καλά ένας ιστιοπλόος για την περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής

Εισαγωγή. Παλλήνη, 6 Οκτωβρίου 2014 Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ελληνογερμανικής Αγωγής 2 3 4 Εισαγωγή Θέλουμε έναν κόσμο ανοιχτό στο μέλλον και τις προκλήσεις του. Θέλουμε μία κοινωνία ανεκτική σε όλους ανεξάρτητα από γλώσσα, εθνικότητα, θρησκεία, ατομικές διαφορές. Θέλουμε να είμαστε ο

Διαβάστε περισσότερα

403 Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης

403 Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης 403 Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλονίκης Σκοπός Αποστολή των Τ.Ε.Φ.Α.Α. είναι: Να καλλιεργούν και να προάγουν την επιστήμη της φυσικής αγωγής και του αθλητισμού με την ακαδημαϊκή και την

Διαβάστε περισσότερα

Στίβος. Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα

Στίβος. Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα Στίβος Καλτζίδου Αναστασία Καρρά Μαρία Κοσμίδου Εύα Κουντούρη Δήμητρα Στίβος Μέρος ισοπεδωμένο, σταδίου ή ιπποδρόμου για ασκήσεις ή τέλεση αγωνισμάτων, αναφερόμενο στα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Μπάτσιου Μάϊος 2012. 1924 : Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών (Γαλλία)

Σοφία Μπάτσιου Μάϊος 2012. 1924 : Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών (Γαλλία) Β έτος ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Σοφία Μπάτσιου Μάϊος 2012 Σημαντικές χρονολογίες 1924 : Παγκόσμιοι Αγώνες Κωφών (Γαλλία) 1952: Αγώνες για τα άτομα που

Διαβάστε περισσότερα

Ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας ετών γύρω από τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων

Ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας ετών γύρω από τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων 1 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ Ευαισθητοποίηση παιδιών ηλικίας 14-15 ετών γύρω από τα προβλήματα των Ατόμων με Αναπηρία, μέσα από τη συμμετοχή τους σε αθλήματα Παραολυμπιακών αγώνων Συντονιστής: Καραμπουρνιώτης

Διαβάστε περισσότερα

Κατηγορίες Σχεδιασμού και Κριτήρια Ένταξης στον Σχεδιασμό της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για τα έτη 2010-2012. Ατομικά Αθλήματα:

Κατηγορίες Σχεδιασμού και Κριτήρια Ένταξης στον Σχεδιασμό της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για τα έτη 2010-2012. Ατομικά Αθλήματα: Κατηγορίες Σχεδιασμού και Κριτήρια Ένταξης στον Σχεδιασμό της Ε.Α.ΟΜ. ΑμεΑ για τα έτη 2010-2012 Ατομικά Αθλήματα: Για τα ατομικά αθλήματα: Στίβος, Κολύμβηση, Σκοποβολή, Άρση Βαρών σε πάγκο, Ποδηλασία,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ3 5/10/2015 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού

ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ. ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ3 5/10/2015 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Γ3 5/10/2015 2η Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού ΙΣΤΟΡΙΑ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες είναι οι ισοδύναμοι Ολυμπιακοί Αγώνες για τους

Διαβάστε περισσότερα

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι οι ισοδύναμοι ολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες, όπως κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες.

Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι οι ισοδύναμοι ολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες, όπως κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες. Οι Παραολυμπιακοί αγώνες είναι οι ισοδύναμοι ολυμπιακοί αγώνες για τους αθλητές με ειδικές ανάγκες, όπως κινητικές, οπτικές ή διανοητικές αναπηρίες. Ο όρος «Παραολυμπιακοί» χρησιμοποιήθηκε για πρώτοι φορά

Διαβάστε περισσότερα

Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Απολογισµός Αθλητικών ράσεων 2012

Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Απολογισµός Αθλητικών ράσεων 2012 Η.Π.Π.Α.Κ.Υ.Θ. ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ Απολογισµός Αθλητικών ράσεων 2012 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΘΛΗΣΗΣ για ΌΛΟΥΣ Υλοποίηση Προγραµµάτων Μεγάλης ιάρκειας 24 Φεβρουαρίου 2012 15 Ιουνίου 2012 Τµήµατα: Αερόβια άσκηση, Μυϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2012

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2012 Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 30 Μαΐου 2012 Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2012 ΕΞΑΜΗΝΟ 11/6/2012 12/6/2012 13/6/2012 14/6/2012 15/6/2012 18/6/2012 19/6/2012 20/6/2012 21/6/2012 22/6/2012 B Ψυχολογία (N

Διαβάστε περισσότερα

Γενικές Πληροφορίες ΥΓΕΊΑ-ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΙΑΤΡΙΚΉ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΈΣ ΑΞΙΟΛΟΓΉΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΕΚΠΤΏΣΕΙΣ

Γενικές Πληροφορίες ΥΓΕΊΑ-ΑΣΦΆΛΕΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΙΑΤΡΙΚΉ ΥΠΟΣΤΉΡΙΞΗ ΕΡΓΟΜΕΤΡΙΚΈΣ ΑΞΙΟΛΟΓΉΣΕΙΣ ΣΕΜΙΝΆΡΙΑ ΕΚΠΤΏΣΕΙΣ 02-03 Ακαδημίες Παναθηναϊκού Α.Ο. 2018/19 Γενικές Πληροφορίες ΥΓΕΊΑ-ΑΣΦΆΛΕΙΑ Στις εγκαταστάσεις του γηπέδου «Απ. Νικολαΐδης» και στους πέριξ αθλητικούς χώρους θα υπάρχει παρακολούθηση από εξειδικευμένο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ A-M /ΣΤ1

ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ A-M /ΣΤ1 1. Κ Ρ Ε Μ Α Σ Τ Ρ Α 2. Τ Σ Α Ν Τ Α 3. Χ Α Ρ Τ Η Σ 4. Κ Α Ρ Ε Κ Λ Α 5. Θ Ρ Α Ν Ι Ο 6. Υ Δ Ρ Ο Γ Ε Ι Ο Σ 7. Γ Ο Μ Α 8. Σ Φ Ο Υ Γ Γ Α Ρ Ι 9. Χ Α Ρ Τ Ο Ν Ι 10. Κ Α Σ Ε Τ Ι Ν Α ΟΡΙΣΜΟΙ ΓΡΑΜΜΩΝ 1.Εκεί κρεμάμε

Διαβάστε περισσότερα

Σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον αθλητισμό

Σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον αθλητισμό Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2008-2009 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Σύγχρονες τεχνολογικές εφαρμογές στον αθλητισμό Τμήμα:

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2013

Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2013 Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα 08 Ιουλίου 2013 Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2013 Α 02/9/2013 (112) 03/9/2013 Γυμναστική (Ν114)+(113) 04/9/2013 Κοινωνιολογία του Αθλητισμού (213) +(Ν115) 05/9/2013 Κολύμβηση

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΙΙ

ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΙΙ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΝΑΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΙΙ Μορέλα Έρη, PhD Μόντρεαλ 1976 ΜΠΟΫΚΟΤΑΖ Κόστισε περισσότερο από κάθε άλλη & ο προϋπολογισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Α' ΕΤΟΣ Ημ/νία Μάθημα Τμήματα Ώρα Χώρος Πέμπτη 19/1/2017

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Α' ΕΤΟΣ Ημ/νία Μάθημα Τμήματα Ώρα Χώρος Πέμπτη 19/1/2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Α' ΕΤΟΣ Ημ/νία Μάθημα Τμήματα Ώρα Χώρος Διδακτική της Παιδαγωγικής Γυμναστικής Ι πράξη Α5 Α8 9:00 Φωλέα Κλειώ Α1 Α2 Α3 Α4 Α5 18:00 19:00 Αμφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ RINNAI CORPORATION

ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ RINNAI CORPORATION ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΙΑ ΤΗ RINNAI CORPORATION Σύνοψη του συμβολαίου της Rinnai με τoν Αθήνα 2004 ΧΡΥΣΟ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗ RINNAI CORPORATION (Σύνοψη του συμβολαίου της Rinnai με τoν Αθήνα 2004 ) 1/4

Διαβάστε περισσότερα

«Αθλητική υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Προδιαθέτει τους μαθητές, θετικά ή αρνητικά για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.»

«Αθλητική υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Προδιαθέτει τους μαθητές, θετικά ή αρνητικά για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.» «Αθλητική υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου. Προδιαθέτει τους μαθητές, θετικά ή αρνητικά για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής.» Με τον όρο αθλητική υλικοτεχνική υποδομή του σχολείου ορίζουμε τις εγκαταστάσεις,

Διαβάστε περισσότερα

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τους Παραολυμπιακούς

Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τους Παραολυμπιακούς Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με τους Παραολυμπιακούς «Η χώρα μου η Ευρώπη!!!» ΤΑΞΙΔΕΥΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ Όνομα εκπ/κού Teachers4Europe: Ιωαννίδου Ελευθερία Διαπολιτισμικό Δ.Σ Σαπών Ν.Ροδόπης

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2014

Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2014 Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014 Πρόγραμμα Εξεταστικής Σεπτεμβρίου 2014 ΕΞΑΜΗΝΟ Α 01/09/2014 Κοινωνιολογία του Αθλητισμού (Ν115)+(213) 02/09/2014 03/09/2014 Ανατομία (Ν116)+(214) 04/09/2014

Διαβάστε περισσότερα

9/5/2016 ΥΠΟΘΕΜΑ:ΝΤΟΠΙΝΓΚ

9/5/2016 ΥΠΟΘΕΜΑ:ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΥΠΟΘΕΜΑ:ΝΤΟΠΙΝΓΚ 1. Ντόπινγκ στον αθλητισµό ορίζεται ως η χορήγηση ή η χρήση από ένα άτοµο µιας ουσίας που φυσιολογικά δεν εντοπίζεται στο σώµα, χορηγείται σε αντικανονικές επιπρόσθετες ποσότητες µε σκοπό

Διαβάστε περισσότερα

Γενικό Λύκειο Παραλίας. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΣΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Διατροφή και αθλητισμός.

Γενικό Λύκειο Παραλίας. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΣΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Διατροφή και αθλητισμός. Γενικό Λύκειο Παραλίας. ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΣΑΣΙΑ ΘΕΜΑ: Διατροφή και αθλητισμός. Υπεύθυνη καθηγήτρια: Λουκοπούλου Νεκταρία Η ομάδα μας: Βενετιάδη Νικολίτσα Καγκελάρη Χριστίνα Κολεγιάννης Χρήστος Καρρά Φωτεινή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ Μάθημα Ώρα Χώρος

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ Μάθημα Ώρα Χώρος 1/9/2016 6/9/2016 7/9/2016 1 14/9/2016 1 1 2 ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ Αγωγή σε άτομα με Αναπηρίες 19.00-20.00 ΤΑΞΥΠ Ειδική Αγωγή - Από Α έως Λ 20.00-21.00 ΤΑΞΥΠ Ειδική Αγωγή - Από Μ έως Ω 21.00-22.00

Διαβάστε περισσότερα

Έντυπο Αίτησης - Πρότασης Εκδηλώσεων Π.Α.γ.Ο.

Έντυπο Αίτησης - Πρότασης Εκδηλώσεων Π.Α.γ.Ο. Δ8 Έντυπο Αίτησης - Πρότασης Εκδηλώσεων Π.Α.γ.Ο. 97 Γενική Γραμματεία Αθλητισμού ΕΝΤΥΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 20..-20.. ΤΙΤΛΟΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΑΘΛΗΣΗΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΦΟΡΕΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ Ονομασία

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογία, επιδόσεις και εξοπλισμός

Τεχνολογία, επιδόσεις και εξοπλισμός Τεχνολογία, επιδόσεις και εξοπλισμός Η συμβολή του εξοπλισμού στην βελτίωση των επιδόσεων των αθλητών, η οποία συντελεί στην διαμόρφωση νέων παγκοσμίων ρεκόρ Κριτήρια Επιλογής Θέματος Το ενδιαφέρον μας

Διαβάστε περισσότερα

Διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σχολείων αμέσως μετά το τέλος των ωρών διδασκαλίας και πραγματοποιούνται τα εξής αθλήματα:

Διεξάγονται στις αθλητικές εγκαταστάσεις των Σχολείων αμέσως μετά το τέλος των ωρών διδασκαλίας και πραγματοποιούνται τα εξής αθλήματα: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΜΑΚΡΑΣ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ Προγράμματα κινητικής αγωγής, τα οποία διεξάγονται στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Χολαργού και απευθύνονται σε παιδιά ηλικίας 4 και 5 ετών. ΣΧΟΛΙΚΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες πληροφορίες για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος

Περισσότερες πληροφορίες για το προπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του Τ.Ε.Φ.Α.Α.-Δ.Π.Θ. μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Τμήματος ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΡΑΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ 2012 1 Το Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τ.Ε.Φ.Α.Α. - Δ.Π.Θ. περιλαμβάνει δύο κύκλους

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Μάθημα: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ Μάθημα: ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ Υπεύθυνος Μαθήματος: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΛΜΠΑΝΙΔΗΣ Αναπληρωτής Καθηγητής Διάλεξη 5η ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΚΑΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ί Π ή Θ ά ημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΤΜΗΜΑ: Β 3

ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ. 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΤΜΗΜΑ: Β 3 ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ 2ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕΓΑΡΩΝ ΤΜΗΜΑ: Β 3 ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Πρωταθλητισμός είναι η εξέλιξη χρονικά και ποιοτικά της έννοιας του αθλητισμού. Η διαφορά του από τον αθλητισμό είναι ότι απαιτούνται περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

1 Κος Nield: (χωροτάκτης, αρχιτέκτονας, καθηγητής. Μαζί με άλλους συναδέλφους του συμμετείχε στο master plan για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σίδνεϊ, αλλά και στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και του

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011

Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 Παγκόσμιοι Αγώνες Special Olympics ΑΘΗΝΑ 2011 «Θέλω να νικήσω! Αν όμως δεν τα καταφέρω βοηθείστε με να προσπαθήσω με θάρρος!» Όρκος Αθλητού Special Olympics Τα Special Olympics σε παγκόσμιο Επίπεδο Τα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗΣ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΙΕΣ 2019 Οφέλη Ποιοί είμαστε Γιατί στο Sportcamp Υγεία και Ασφάλεια Δραστηριότητες Τα προγράμματά μας Αθλητικές Εγκαταστάσεις Φιλοξενία Εμπειρία Επικοινωνήστε μαζί μας

Διαβάστε περισσότερα

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ

Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ι ΑΚΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ: Αθλήματα σπορ Ενότητα: Αθλητισμός (3 Φύλλα εργασίας) Επίπεδο: Α1, Α2 Κοινό: αλλόγλωσσοι ενήλικες ιάρκεια: 6 ώρες (3 δίωρα) Υλικοτεχνική υποδομή: 1. Για τον διδάσκοντα: 1 υπολογιστής με

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Α' ΕΤΟΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Α' ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 Ημ/νία Μάθημα Τμήματα Ώρα Χώρος 22/1/2019 25/1/2019 28/1/2019 31/1/2019 4/2/2019 5/2/2019 7/2/2019 Α' ΕΤΟΣ Διδακτική των Ελληνικών Παραδοσιακών

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) Θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. «Μαρία Κάλλας» Α λυκείου. Σχολικό έτος 2013-2014

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) Θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. «Μαρία Κάλλας» Α λυκείου. Σχολικό έτος 2013-2014 ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ( PROJECT) Θέμα «ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ» ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ «Μαρία Κάλλας» Α λυκείου Σχολικό έτος 2013-2014 Υπεύθυνη Καθηγήτρια Πουλοπούλου Σοφία 0 Συντακτική Ομάδα

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2013

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2013 Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 17 Μαΐου 2013 Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιουνίου 2013 ΕΞΑΜΗΝΟ 10/6/2013 11/6/2013 12/6/2013 13/6/2013 14/6/2013 17/6/2013 18/6/2013 19/6/2013 20/6/2013 21/6/2013 B Δ Ψυχολογία

Διαβάστε περισσότερα

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας

Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας Στάδιο Ειρήνης & Φιλίας Τοποθεσία: Νέο Φάληρο σε προνομιακό συγκοινωνιακά κόμβο (Ηλεκτρικός σταθμός Ν. Φαλήρου, τραμ, λεωφορεία). Αναγνωρισιμότητα χώρου. Αναπόσπαστο κομμάτι αθλητικής παράδοσης της χώρας.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Θεματική ενότητα Στίβου

ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ. Θεματική ενότητα Στίβου ΝΕΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΦΥΣΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Θεματική ενότητα Στίβου Ομάδα Νέων Αναλυτικών Προγραμμάτων Φυσικής Αγωγής Φεβρουάριος 2013 Η Μαθησιακή Πορεία Όλα τα παιδιά έχουν ίση και ισότιμη αντιμετώπιση στη

Διαβάστε περισσότερα

Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. . Ενδιαφέρον θέμα

Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. . Ενδιαφέρον θέμα Στάδια Ε.Ε. 1. Κριτήρια επιλογής θέματος. Ενδιαφέρον θέμα. Μας δίνετε η ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα τους Ολυμπιακούς αγώνες και την παιδεία μέσα από αυτούς.. Επίσης μπορούμε να γνωρίζουμε και να μάθουμε

Διαβάστε περισσότερα

ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, Τµήµα Επιστήµης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισµού DOPING Θεόφιλος Πυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής

ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, Τµήµα Επιστήµης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισµού DOPING Θεόφιλος Πυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής ηµοκρίτειο Πανεπιστήµιο Θράκης, Τµήµα Επιστήµης Φυσικής Αγωγής & Αθλητισµού DOPING Θεόφιλος Πυλιανίδης Αναπληρωτής Καθηγητής ΑνθρώπιναΌρια Η1 η νίκηκαιτοχρυσόµετάλλιοστουςοα Η επίτευξη παγκόσµιας επίδοσης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ η Εβδομάδα Δευτέρα 10/03/2014

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ η Εβδομάδα Δευτέρα 10/03/2014 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 1η Εβδομάδα Δευτέρα 10/03/2014 08:00-9:30 Ειδικ.: Ρίψεις Ειδικά Θέματα Σ1 Όσοι το επέλεξαν 08:00-9:30 Ειδικ.: Ταε κβο ντο Ειδικά Θέματα Σ2 Όσοι το επέλεξαν 08:00-9:30

Διαβάστε περισσότερα

Η Μόλυνση του Περιβάλλοντος

Η Μόλυνση του Περιβάλλοντος Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος 2007-2008 Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Η Μόλυνση του Περιβάλλοντος Τμήμα: ΗΥ: Ομάδα: Β1 pc25

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017

ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 31 ΜΑΡΤΙΟΥ 2017 10:00 Εγγραφές Διαπίστευση - Παραλαβή υλικού από τη Γραμματεία του Συνεδρίου ΑΙΘΟΥΣΑ B 17:00 18:30 A! ΕΝΟΤΗΤΑ, ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ, «ΟΡΟΣΗΜΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΦΥΣΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΟ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Απογευματινά μαθήματα επιλογής, απογευματινές δραστηριότητες

Απογευματινά μαθήματα επιλογής, απογευματινές δραστηριότητες ΣΧΟΛΗ ΧΙΛΛ Απογευματινά μαθήματα επιλογής, απογευματινές δραστηριότητες 2016-17 Παρουσιάζουμε το πρόγραμμα των απογευματινών μαθημάτων επιλογής και των απογευματινών δραστηριοτήτων για τη σχολική χρονιά

Διαβάστε περισσότερα

Τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός

Τι περιλαμβάνει ο προγραμματισμός Ο προγραμματισμός της Φυσικής Αγωγής στα Ενιαίου Τύπου Δημοτικά Σχολεία γίνεται σύμφωνα με το Αναλυτικό Πρόγραμμα Σπουδών του 2003 (Υ.Α. 21072β/Γ2/2003, ΦΕΚ 304 τ.β /13-3-2003, σελ. 4281-4306) και το Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

www.peiraikidiaitisia.wordpress.com

www.peiraikidiaitisia.wordpress.com ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΤΕΣΤ FIFA Τεστ φυσικής κατάστασης για διαιτητές και βοηθούς διαιτητών Εισαγωγή Το τεστ φυσικής κατάστασης για τους διαιτητές του ποδοσφαίρου και τους βοηθούς διαιτητές, αποτελείται από δύο

Διαβάστε περισσότερα

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ http://enallaktikos-tourismos-messinia.weebly.com ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ 1 ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ Eναλλακτικός Τουρισμός - είναι μια καινούρια φιλοσοφία στον τομέα του τουρισμού και περιλαμβάνει

Διαβάστε περισσότερα

404 Επιστ.Φυσ. Αγωγής & Αθλητ. Θράκης (Κομοτηνή)

404 Επιστ.Φυσ. Αγωγής & Αθλητ. Θράκης (Κομοτηνή) 404 Επιστ.Φυσ. Αγωγής & Αθλητ. Θράκης (Κομοτηνή) Αποστολή Το ΤΕΦΑΑ έχει ως αποστολή: Να καλλιεργεί και να προάγει την Επιστήμη της Φυσικής Αγωγής και του Αθλητισμού με την ακαδημαϊκή και εφαρμοσμένη διδασκαλία

Διαβάστε περισσότερα

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΕΡΒΙΣ ΒΑΤΣΑΚΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΧΟΛΗ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ Γ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ ΣΕΡΒΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Ένα καλό σέρβις είναι ένα από τα πιο σημαντικά χτυπήματα επειδή μπορεί να δώσει ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην αρχή του πόντου. Το σέρβις είναι το πιο σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Ζητούμενο: Μια κοινωνία αξιών

Ζητούμενο: Μια κοινωνία αξιών AMEA - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ Αν οι Ολυμπιακοί αγώνες, είναι η θεμελίωση του ολυμπιακού πνεύματος, τότε οι Παραολυμπιακοί αγώνες, είναι αυτοί που το απογειώνουν, αποτυπώνοντας περίτρανα στις προσπάθειες των αθλητών

Διαβάστε περισσότερα

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891

Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Η καλαθοσφαίριση ή πιο συχνά μπάσκετ, είναι ένα ομαδικό άθλημα Ημερομηνία δημιουργίας - γέννησης του αθλήματος έχει καταγραφεί η 29 Δεκεμβρίου 1891 Δημιουργός του ήταν ο Καναδός, καθηγητής φυσικής αγωγής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΚΑΜΠ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ-ΔΕΞΙΟΤΗΤΕΣ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ-ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο, με θετική εισήγηση της Επιτροπής Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Πατρών,

Διαβάστε περισσότερα

Παραολυμπιακοί Αγώνες

Παραολυμπιακοί Αγώνες Παραολυμπιακοί Αγώνες Ιστορικό Οι πρώτοι αγώνες για αθλητές με αναπηρία έγιναν το 1948 στο Στόουκ Mάντεβιλ στην Αγγλία. Την ημέρα της τελετής έναρξης για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1948 στο Λονδίνο, ξεκίνησαν

Διαβάστε περισσότερα

Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Σχολικό Έτος: Σχολείο: 3 ο ΓΕΛ Ευόσμου Τμήμα: Α 3 Τετράμηνο: Β. Θέμα: <<Αθλητισμός και αλληλεπιδράσεις>>

Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Σχολικό Έτος: Σχολείο: 3 ο ΓΕΛ Ευόσμου Τμήμα: Α 3 Τετράμηνο: Β. Θέμα: <<Αθλητισμός και αλληλεπιδράσεις>> Μάθημα: Ερευνητική Εργασία Σχολικό Έτος: 2013-14 Σχολείο: 3 ο ΓΕΛ Ευόσμου Τμήμα: Α 3 Τετράμηνο: Β Θέμα: Αθλητισμός Τι εννοούμε με την έννοια του αθλητισμού; Ποια είναι

Διαβάστε περισσότερα

Κ ο ς Σ Τ Α Μ Ε Ν Ι Τ Η Σ :

Κ ο ς Σ Τ Α Μ Ε Ν Ι Τ Η Σ : 1 Κος ΣΤΑΜΕΝΙΤΗΣ: Καλησπέρα σας. Η εταιρεία Ολυμπιακά Ακίνητα συστήθηκε το 2002, αλλά ουσιαστικά στελεχώθηκε μετά το 2004, με σκοπό την αξιοποίηση των ακινήτων που κατασκευάστηκαν για τις ανάγκες των Ολυμπιακών

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» 2015 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 - ΩΡΑ 10:30

«ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» 2015 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 - ΩΡΑ 10:30 Σελίδα1 «ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ» 2015 ΣΤΙΒΟΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ «KIDS ATHLETICS» 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 - ΩΡΑ 10:30 ΚΑΥΤΑΝΖΟΓΛΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΧΕΙΜΩΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Η Οργανωτική Επιτροπή των ΣΤ ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΩΝ αποφάσισε

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΛΟΥΡΙΩΤΙΣΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΆΣΕΙΣ ΜΑΙΟΥ ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΜΑΘΗΜΑ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:30 ΜΑΙΟΥ 2012 ΤΑΞΗ Β ΧΡΟΝΟΣ : 2 ΩΡΕΣ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ:.ΤΑΞΗ:.ΑΡ: ΟΔΗΓΙΕΣ: 1.

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Αρχαρίων στην Αθήνα και τον Εύηνο. 19-20/5 και 26-27/5/2012

Σχολή Αρχαρίων στην Αθήνα και τον Εύηνο. 19-20/5 και 26-27/5/2012 Σχολή Αρχαρίων στην Αθήνα και τον Εύηνο 19-20/5 και 26-27/5/2012 H σχολή αρχαρίων είναι μία τετραήμερης διάρκειας ενασχόληση με το καγιάκ ορμητικών νερών. Με τις πιο σύγχρονες μεθόδους εκπαίδευσης οι συμμετέχοντες,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: N031 ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: N031 ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ Εξάμηνο σπουδών Γ Ακαδημαϊκό έτος: 2012-2013 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ: N031 ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ 031 1 ο τμήμα 031 1 ο τμήμα 031 2 ο τμήμα 031 2 ο τμήμα Μεταλουργική Μεταλουργική Μεταλουργική Μεταλουργική

Διαβάστε περισσότερα

Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας. Πρόγραμμα Χορηγίας

Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας. Πρόγραμμα Χορηγίας Μαθητιάδα Δυτικής Μακεδονίας Πρόγραμμα Χορηγίας 1. Εισαγωγή - Ο θεσμός της Μαθητιάδας & η δράση shape Ur future 2. Μαθητιάδα Δυτ. Μακεδονίας 3. Χορηγικό Πρόγραμμα εισαγωγή Όλα ξεκίνησαν το χειμώνα του

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015

Νέο Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015 Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή 09 Ιανουαρίου 2015 Νέο Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015 Πρόγραμμα Μαθημάτων Νέου Προγράμματος Σπουδών Α 19/1/2015 Νέες Τεχνολογίες στη Φ.Α. (Ν119)+(218)

Διαβάστε περισσότερα

405 Επιστ. Φυσ. Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας Τρίκαλα)

405 Επιστ. Φυσ. Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας Τρίκαλα) 405 Επιστ. Φυσ. Αγωγής και Αθλητισμού Θεσσαλίας Τρίκαλα) Σκοπός Nα οδηγήσει τους φοιτητές σε ένα σύγχρονο πτυχίο που θα ανταποκρίνεται στις πολύπλευρες ανάγκες της κοινωνίας του 2000. Nα συμβάλλει στην

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποίηση Ολυμπιακής Αθλητικής Εγκατάστασης από ΟΤΑ: Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου. Αθλητισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη

Αξιοποίηση Ολυμπιακής Αθλητικής Εγκατάστασης από ΟΤΑ: Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου. Αθλητισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη Αθλητισμός & Περιφερειακή Ανάπτυξη Αξιοποίηση Ολυμπιακής Αθλητικής Εγκατάστασης από ΟΤΑ: Η περίπτωση του ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου Δρ Ευάγγελος Κυριαζόπουλος Γενικός Γραμματέας Δήμου Γαλατσίου Μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ 10 ΜΕΤΡΗΣΗ-ΔΕΚΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ

ΕΝΟΤΗΤΑ 10 ΜΕΤΡΗΣΗ-ΔΕΚΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΜΕΤΡΗΣΗ-ΔΕΚΑΔΙΚΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ ΑΡΙΘΜΟΙ Διερεύνηση αριθμών Αρ2.5 Αναπαριστούν, συγκρίνουν και σειροθετούν ομώνυμα κλάσματα και δεκαδικούς αριθμούς, χρησιμοποιώντας κατάλληλο υλικό όπως επιφάνειες,

Διαβάστε περισσότερα

Άρση βαρών. 10 αθλητές & 10 αθλήτριες/ χώρα. (Πίεση στον πάγκο) Μάθημα επιλογής Παραολυμπιακά αθλήματα. Σοφία Μπάτσιου Δεκέμβριος 13

Άρση βαρών. 10 αθλητές & 10 αθλήτριες/ χώρα. (Πίεση στον πάγκο) Μάθημα επιλογής Παραολυμπιακά αθλήματα. Σοφία Μπάτσιου Δεκέμβριος 13 Μάθημα επιλογής Παραολυμπιακά αθλήματα Σοφία Μπάτσιου Δεκέμβριος 13 (Πίεση στον πάγκο) 1964 σήμερα Άτομα με ακρωτηριασμό (κατηγ. Α 1 -Α 4 ). Άτομα που ανήκουν στην κατηγορία Άλλες αναπηρίες. Άτομα με εγκεφαλική

Διαβάστε περισσότερα

Νέο Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015

Νέο Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015 Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015 Νέο Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015 Πρόγραμμα Μαθημάτων Νέου Προγράμματος Σπουδών Α 19/1/2015 Νέες Τεχνολογίες στη Φ.Α. (Ν119)+(218) 20/1/2015

Διαβάστε περισσότερα

Παραολυμπιακοί Αγώνες:Από τη θεωρία στην πράξη

Παραολυμπιακοί Αγώνες:Από τη θεωρία στην πράξη Παραολυμπιακοί Αγώνες:Από τη θεωρία στην πράξη Ερευνητική εργασία Α τετραμήνου Σχολείο: 1 ο ΓΕΛ Βέροιας Τμήμα Α2 Σχολικό έτος: 2016-2017 Συντελεστές εργασίας Α Ομάδα: Ι. Σ., Κ. Ε., Κ. Κ., Μ. Μ., Μ. Κ.

Διαβάστε περισσότερα

Ο αθλητικός τουρισµός και το µέλλον του µέσω των σχεδιασµών του ΚΟΑ

Ο αθλητικός τουρισµός και το µέλλον του µέσω των σχεδιασµών του ΚΟΑ Ο αθλητικός τουρισµός και το µέλλον του µέσω των σχεδιασµών του ΚΟΑ Εισαγωγή Προτεραιότητα το στοιχείο του αθλητισµού Διαφορετική οπτική από αυτή της τουριστικής βιοµηχανίας Αύξηση χρήσης / επισκεψιµότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΛΑΣΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΜΗΜΑ: Α3 ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΝΑΝΟΥ ΧΡΥΣΑ ΣΤΙΒΟΣ Πουλιάση Κατερίνα, Πουλινάκη Ιωάννα, Ρουσιτασβίλι Μαρία, Σελιανάκη Μαρία, Στεργιάκη Παγώνα, Σχολινάκη Χαρά, Τιτάκη Μαρία,

Διαβάστε περισσότερα

1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ. Διαφάνεια 1: Τίτλος εργασίας: : «Εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων»

1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ. Διαφάνεια 1: Τίτλος εργασίας: : «Εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» 1 Η ΣΥΝΕΔΡΙΑ Διαφάνεια 1: Τίτλος εργασίας: : «Εργαλείο εκπαίδευσης και κατάρτισης για στήσιμο αγώνων» Συγχρηματοδοτούμενο από το Πρόγραμμα Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Διαφάνεια 2: Ορισμός του στησίματος

Διαβάστε περισσότερα

5 ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. Τάξη: Α 4

5 ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ. Τάξη: Α 4 5 ο ΓΕΛ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ Τάξη: Α 4 Επιβλέποντες Καθηγητές Ζούρου Α. Γεωργουδή Μ. 1 η ομάδα Βάσω Τάλια Πάουλα Τσάκα Μάνος Τσαπαρίκος Μάιρη Χατζαντωνάκη Μαρία Χατζηαντωνιάδη Ομάδες 2 η ομάδα Αποστόλης Τσαρκατζόγλου

Διαβάστε περισσότερα

ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Α Τάξη. ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ Καλαθοσφαίριση (7) Πετοσφαίριση (7) Ποδόσφαιρο (7) Χειρ

ΩΡΕΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΘΕ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ. Α Τάξη. ΑΘΛΟΠΑΙΔΙΕΣ Καλαθοσφαίριση (7) Πετοσφαίριση (7) Ποδόσφαιρο (7) Χειρ Στον ετήσιο προγραμματισμό της Φυσικής Αγωγής στο Γυμνάσιο περιλαμβάνονται: - τα διδακτικά αντικείμενα που θα διδαχθούν (έως 5 αντικείμενα σε κάθε τετράμηνο) - ο αριθμός των διδακτικών ωρών για κάθε αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

Το προφίλ των κινητικών δραστηριοτήτων των μαθητών του σχολείου

Το προφίλ των κινητικών δραστηριοτήτων των μαθητών του σχολείου Το προφίλ των κινητικών δραστηριοτήτων των μαθητών του σχολείου Πλέον είναι πολύ συχνό φαινόμενο να συναντάμε συχνά στη καθημερινότητα μας μηνύματα σχετικά με τα οφέλη της συστηματικής άσκησης στην υγεία

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2014

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2014 Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη 08 Ιανουαρίου 2014 Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2014 ΕΞΑΜΗΝΟ 20/1/2014 21/1/2014 22/1/2014 23/01/2014 24/01/2014 27/1/2014 28/01/2014 29/01/2014 Α Νέες Τεχνολογίες

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού ΤΑΞΥΠ 1, 2, 3 & 4

Οργάνωση & Διοίκηση του Αθλητισμού ΤΑΞΥΠ 1, 2, 3 & 4 5/9/2019 1 1 1 1 20/9/2019 ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΟΡΜΟΥ Εισαγωγή στην επιστήμη της Φυσικής Αγωγής & του Αθλητισμού 17.00-18.00 ΤΑΞΥΠ 3 Αθλητική Ψυχολογία - Επί πτυχίω 17.00-18.00 ΤΑΞΥΠ 1 & 2 Αθλητική Ψυχολογία

Διαβάστε περισσότερα

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιστοσελίδα Τμήματος: http://www.phed-sr.auth.gr/dept.html

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιστοσελίδα Τμήματος: http://www.phed-sr.auth.gr/dept.html Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Ιστοσελίδα Τμήματος: http://www.phed-sr.auth.gr/dept.html ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Παρακολούθηση-διδασκαλία μαθημάτων Διάρκεια των σπουδών:

Διαβάστε περισσότερα

Ολυμπιακοί Αγώνες. Νίκος Παπουτσόπουλος, Α 2

Ολυμπιακοί Αγώνες. Νίκος Παπουτσόπουλος, Α 2 Ολυμπιακοί Αγώνες Νίκος Παπουτσόπουλος, Α 2 Η αρχή των Ολυμπιακών Αγώνων Οι Ολυμπιακοί αγώνες ήταν μία σειρά αθλητικών αγώνων μεταξύ εκπροσώπων των πόλεων-κρατών και ένας από τους πανελλήνιους αγώνες στην

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015

Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015 Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη 25 Δεκεμβρίου 2014 Πρόγραμμα Εξεταστικής Ιανουαρίου Φεβρουαρίου 2015 Πρόγραμμα Μαθημάτων Νέου Προγράμματος Σπουδών ΕΞΑΜΗΝΟ Α 19/1/2015 Νέες Τεχνολογίες στη Φ.Α. (Ν119)+(218)

Διαβάστε περισσότερα

Road To Salonica Cup ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017

Road To Salonica Cup ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 Road To Salonica Cup 18-19-20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στο Τουρνουά ποδοσφαίρου με την επωνυμία Road To Salonica Cup στην Θεσσαλονίκη. ΣΤΟΧΟΣ - ΣΚΟΠΟΣ του τουρνουά

Διαβάστε περισσότερα

6 Αθλήματα Σπορ. Δείτε, πείτε και δείξτε. το τένις. το σκι. το ποδόσφαιρο. το βόλεϊ. το πόλο. το κολύμπι

6 Αθλήματα Σπορ. Δείτε, πείτε και δείξτε. το τένις. το σκι. το ποδόσφαιρο. το βόλεϊ. το πόλο. το κολύμπι 6 Αθλήματα Σπορ Δείτε, πείτε και δείξτε η γυμναστική το μπάσκετ το τένις το βόλεϊ το ποδόσφαιρο το σκι το πόλο το κολύμπι 51 Aκούστε και συνδυάστε τις εικόνες με τις φράσεις 1. Kάνει σκι 2. Παίζουν μπάσκετ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ

ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ ΤΜΗΜΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΑΛΕΝΤΑΡΙ A/A ΟΝΟΜΑΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΘΛΗΜΑ ΠΙΘΑΝΗ ΗΜ/ΝΙΑ 1. 3 ο και 4 ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΜΠΟΤΣΙΑ Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η. ΜΠΟΤΣΙΑ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2. 4ο ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ Δ.Ο.Π.Α.Φ.Μ.Α.Η.

Διαβάστε περισσότερα

Προς Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό Κοινοπ. Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Κ. Γιαννακίδου ΘΕΜΑ: ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ε.Α.Κ.Θ.

Προς Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Ι. Ανδριανό Κοινοπ. Γεν. Γραμματέα Αθλητισμού κ. Κ. Γιαννακίδου ΘΕΜΑ: ΚΟΣΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Ε.Α.Κ.Θ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεσσαλονίκη, 07-11-2014 Ν.Π.Δ.Δ. (Ν.4002/11) Γρηγ.Λαμπράκη 2 - Τ.Κ.54636 - Θεσσαλονίκη

Διαβάστε περισσότερα

Υπεύθυνη Καθηγήτρια Τζάνα Μαρία (ΠΕ11)

Υπεύθυνη Καθηγήτρια Τζάνα Μαρία (ΠΕ11) ΟΜΑΔΑΑ Αρχαίοι ολ.αγώνες ΟΜΑΔΑ Γ Σύγχρονη αναβίωση Ιβράν Τσαούς Iμπραήμ Δοξακίδου Αργυρώ Κατσανούδη Ελευθερία Θυμνιούδης Απόστολος Μεμέτ Αχμέτ Παναγιωτοπούλου Ειρήνη Σαμαρά Ελένη Σταυρίδου Αλεξία Σταυρίδου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ.

ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ. ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ www.e-daskalos.gr 1.Σκυταλοδροµία απλή 2.Σκυταλοδροµία 3 ων παικτών, πιασµένοι αγκαζέ, ο µεσαίος ανάποδα. 3.Αγώνας δρόµου µε τα τέσσερα προς τα πίσω. 4.Αγώνας δρόµου κουτσό. 5.Αγώνας

Διαβάστε περισσότερα