Τεχνολογία στον Αθλητισμό

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Τεχνολογία στον Αθλητισμό"

Transcript

1 Εκπαιδευτήριο TO ΠΑΓΚΡΗΤΙΟΝ Σχολικό Έτος Συνθετικές εργασίες στο μάθημα Πληροφορική Τεχνολογία της Β Γυμνασίου: Όψεις της Τεχνολογίας Θέμα: Τεχνολογία στον Αθλητισμό Τμήμα: ΗΥ: Ομάδα: Β1 pc26 Ζαχαριουδάκης Αντώνης Καββαδίας Κυριάκος Καλατζής Μάρκος

2

3 Η τεχνολογία στην Πρέμιερ Λιγκ To σύστημα που θα...προστατεύει τους διαιτητές και θα δίνει τη δυνατότητα μέσω της τεχνολογίας να αποσαφηνιστεί αν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή του τέρματος, θα δοκιμαστεί στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Πολ Χόκινς που επένδυσε σε ένα σύστημα ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις στο κρίκετ και το τέννις, με δηλώσεις του στο BBC, επιβέβαιωσε το γεγονός λέγοντας: "Έχουμε επαφή με την Πρέμιερ Λιγκ για να βελτιώσουμε το σύστημα. Ουσιαστικά είναι για να λύσουμε αν η μπάλα έχει περάσει την γραμμή ή όχι και είναι για τους διαιτητές, όχι για την τηλεόραση. Πρώτα θα εκτιμηθεί από την Πρέμιερ Λιγκ και μετά από την FIFA. An ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια, τότε θα μία ήσυχη δοκιμή στους αγώνες και ελπίζουμε ότι στο τέλος θα εφαρμοστεί σε όλα τα γήπεδα της Πρέμιερ Λιγκ".

4

5 Τεχνολογίες αθλητικών παπουτσιών Nike. Η Nike έχει μακρά ιστορία στο να δημιουργεί πρωτοποριακά και χρηστικά παπούτσια. Ξεκινώντας από το κλασσικό Waffle Trainer μέχρι τη τεχνολογία Shox με τους πυλώνες που καθιερώθηκε στις αρχές του 2001 η Nike συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να δημιουργεί τα καλύτερα ίσως παπούτσια που κυκλοφορούν. Η Nike τοποθετεί διάφορες τεχνολογίες στα παπούτσια της επιδιώκοντας κάθε φορά ένα μοναδικό συνδυασμό που θα ανταποκρίνεται και σε διαφορετικού τύπου απαιτήσεις. Οι βασικοί στόχοι κάθε τεχνολογίας είναι να απορροφά τους κραδασμούς που δημιουργούνται στο πόδι όταν αυτό πατά στο έδαφος, να διανέμει αυτή τη πίεση ομοιόμορφα στο πόδι ώστε να αποφεύγονται οι τραυματισμοί, να επιστρέφει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό αυτή τη πίεση στο έδαφος, χωρίς να χρειάζεται να την υποστεί το πόδι, και τέλος να προσφέρει ένα άνετο περπάτημα - τρέξιμο σε όλη τη διάρκεια της ζωής του.

6 Περιγραφή Το PANTHERA BT είναι ένα αθλητικό αμαξίδιο απόλυτα προσαρμοσμένο στις ανάγκες του αθλητή. Μπορεί ο αθλητής να ρυθμίσει συγχρόνως στο κάθισμα και στη πλάτη, το ύψος και τη κλίση.

7 Περιγραφή Αναπηρικό αμαξίδιο από ελαφρύ κράμα κατασκευασμένο για μπασκετμπολίστες. Ο άξονας της οπίσθιας ρόδας μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να βρεθεί η κατάλληλη ισορροπία για τον αθλητή. Είναι εξαιρετικά ευκίνητο και ανταποκρίνεται πολύ εύκολα κατά την κίνηση.

8 Το TOPSPIN κατασκευάστηκε αποκλειστικά για αθλητές του τένις Όλα τα μοντέλα είναι διαθέσιμα με 24, 26 και 28 ιντσών ρόδες και με 16, 18και 20 μοιρών υπολογισμένη γωνία στις οπίσθιες ρόδες.

9 Ντοπινγκ! Στα παλιά χρόνια η ζωή πρέπει να ήταν πολύ πιο ωραία: Κανείς δεν τιμωρόταν γιατί πάρκαρε το αυτοκίνητο του σε απαγορευμένο χώρο (επειδή πολύ απλά δεν υπήρχαν αυτοκίνητα) κανείς δεν έπρεπε να ακούσει κήρυγμα από τους γονείς του για τον "πικάντικο" λογαριασμό τηλεφώνου (επειδή ούτε και τηλέφωνα υπήρχαν), και τέλος οι αθλητές και οι φίλαθλοι μπορούσαν να απολαύσουν τον αθλητισμό χωρίς να ενοχλούνται συνεχώς από δηλώσεις και υποψίες για ντόπινγκ! Το ντόπινγκ εδώ και κάποια χρόνια είναι "τακτικός πελάτης" των αθλητικών εφημερίδων. Υποψίες, δηλώσεις και αποκλεισμοί των αθλητών από τους αγώνες ίσως να ξύπνησαν και σ' εσάς την περιέργεια να μάθετε τι ακριβώς είναι το ντόπινγκ και γιατί είναι τόσο σημαντικό που να αναστατώνει τους πάντες. Αν ναι, απλά συνεχίστε να διαβάζετε και ίσως σας λυθεί η απορία.

10 Τι είναι το ντόπινγκ; Η λέξη "ντόπινγκ" προέρχεται από την αγγλική γλώσσα ("doping") και το ρήμα "to dope" που σημαίνει την χρήση ναρκωτικών και άλλων παρόμοιων ουσιών. Η λέξη αυτή χρησιμοποιείται από τον κόσμο του αθλητισμού σαν περιγραφή της χρήσης συγκεκριμένων απαγορευμένων (από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή) ουσιών και μεθόδων από τους αθλητές για να αυξήσουν τεχνητά την επίδοση τους.

11 Με ποιες μεθόδους και με ποιες ουσίες μπορεί ένας αθλητής να αυξήσει τεχνητά την επίδοση του; Υπάρχουν πολλές ουσίες και ορμόνες που έχουν στο σώμα μια δράση η οποία "σπρώχνει" ένα αθλητή σε καλύτερες επιδόσεις, ενώ παράλληλα υπάρχουν και κάποιες μεθόδοι οι οποίες έχουν τέτοια "επιθυμητά" αποτελέσματα για τον αθλητή.

12 Ας δούμε πρώτα κάποιες από τις απαγορευμένες ομάδες ουσιών, οι οποίες επηρεάζουν με διάφορους τρόπους το ανθρώπινο σώμα. Τέτοιες ομάδες ουσιών είναι οι ομάδες των ναρκωτικών, των αναβολικών, των διεγερτικών και των διουρητικών ουσιών.

13 Ουσίες όπως οι αμφεταμίνες και η εφεδρίνη (που ανήκουν στην ομάδα των διεγερτικών ουσιών) έχουν στο σώμα μια δράση παρόμοια με αυτή της αδρεναλίνης, την οποία παράγει το ίδιο το σώμα μας. Δρουν δηλαδή στο κεντρικό νευρικό σύστημα και "ενεργοποιούν" το σώμα σε μεγάλο βαθμό. Σε μεγάλες ποσότητες όμως, τέτοιες ουσίες απενεργοποιούν τα συστήματα του σώματος μας που μας προειδοποιούν όταν είμαστε για παράδειγμα πολύ κουρασμένοι και πρέπει να σταματήσουμε να τρέχουμε. Ένας αθλητής που παίρνει μεγάλες ποσότητες τέτοιων ουσιών δεν καταλαβαίνει πλέον πότε φτάνει στα όρια του, πράγμα που μπορεί να οδηγήσει σε υπερκόπωση, λιποθυμία ή ακόμη και τον θάνατο!

14 Η Kate Williams, φοιτήτρια του πανεπιστήμιου του Brunel στο Δυτικό Λονδίνο, κατασκεύασε κατά τη διάρκεια της πτυχιακής της εργασίας γυαλιά κολύμβησης, που παρέχουν πληροφορίες στους κολυμβητές που τα φορούν. Πιο συγκεκριμένα, τα γυαλιά είναι σε θέση να παρέχουν στον κολυμβητή πληροφορίες για τη συνολική διάρκεια παραμονής του στο νερό, χρόνους ανά γύρους που έχει κάνει μέσα στην πισίνα, καθώς και αντιστροφή μέτρηση.

15 Η Kate Williams που κατασκεύασε αυτά τα γυαλιά, θέλησε να δώσει λύση στο πρόβλημα των κολυμβητών που είναι αναγκασμένοι να κοιτούν το ρολόι που φορούν στο χέρι τους, για να μπορέσουν να χρονομετρηθούν, χάνοντας έτσι τη ρευστοδυναμική τους θέση μέσα στο νερό. Οι δυνατότητες της συσκευής όμως δε σταματούν εδώ. Όπως δήλωσε η φοιτήτρια, στόχος της είναι να ενσωματώσει το ίδιο κύκλωμα και σε γυαλιά ηλίου και οράσεως, τα οποία θα μπορούν να παρέχουν ποικίλης μορφής πληροφορίες σε αυτούς που τα φορούν. Συνδυασμένα επίσης με έναν πομποδέκτη Wi-Fi θα μπορούν να λαμβάνουν και να προβάλλουν μπροστά στα μάτια του χρήστη τους πληροφορίες όπως η κίνηση στους δρόμους, μηνύματα τύπου SMS, πληροφορίες για τον καιρό κ.ά.

16

17 Στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου ο Γερμανός αθλητής Vojtek Czyz χρησιμοποίησε την διαστημική τεχνολογία, που προορίζεται για χρήση στα διαστημόπλοια για να βελτιώσει την υπάρχουσα προσθετική εφαρμογή στο σώμα του. Μετά από ένα ατύχημα πριν τρία χρόνια αφαιρέθηκε ένα τμήμα από το πόδι του και με όργανα, που θα τοπoθετηθούν στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό-ISS-αλλά και υλικά, που χρησιμοποιούνται στο διάστημα, κατάφερε αυτός ο αθλήτης νέο παγκόσμιο ρεκόρ στο μήκος κατά 27 εκατοστά, ενώ στην Αθήνα είχε πάρει χρυσά μετάλια στους δρόμους 100 και 200 μέτρων. Τα προηγούμενα όμως υλικά στην Αθήνα δεν είχαν μεγάλη αντοχή για άλματα και είχαν ακόμη και μεγαλύτερο βάρος. Τελικά, η διαστημική τεχνολογία προορίζεται στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα για όλους τους πολίτες.

18 Στο μεγάλο ταξίδι που διανύει η ολυμπιακή φλόγα κάθε τέσσερα χρόνια μέχρι τον εκάστοτε τελικό προορισμό της, η τεχνολογία κατασκευής της δάδας των λαμπαδηδρόμων και άλλες καινοτομίες εξασφαλίζουν τη διατήρηση της, ανεξάρτητα από τα φυσικά ή τεχνητά εμπόδια παρουσιαστούν. Εκτός από τη φλόγα που καίει στη δάδα κάθε λαμπαδηδρόμου, δύο ακόμη φλόγες, ακολουθούν την πομπή σε όλο το ταξίδι. Η φλόγα που θα καταλήξει στο Πεκίνο καίει σε φιλικές προς το περιβάλλον δάδες, οι οποίες τη συντηρούν για διάρκεια 15 λεπτών η κάθε μία. Κάθε λαμπαδηδρόμος έχει τη δίκη του δάδα την οποία μάλιστα μπορεί να αγοράσει σαν σουβενίρ στο τέλος της διαδρομής του.

19 Η φλόγα μπορεί να σβήσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών ή κάποιου προβλήματος με το αέριο της δάδας, οπότε και ξανανάβει από τη φλόγα που βρίσκεται σε όχημα που ακολουθεί την πομπή των λαμπαδηδρόμων. Ακόμη μία φλόγα εξάλλου βρίσκεται σε σταθερό σημείο καθ' όλη τη διάρκεια της λαμπαδηδρομίας. Επιπλέον, οι φρουροί που τρέχουν μαζί με τους λαμπαδηδρόμους σβήνουν τη δάδα του τελευταίου στο τέλος κάθε ημέρας, ενώ την ανάβουν και πάλι στην πρώτη δάδα το επόμενο πρωί.

20

21 Το Ολυμπιακό Πάρκο (Olympic Green) είναι το σύμπλεγμα με τις περισσότερες (από τις συνολικά 37!) εγκαταστάσεις, που θα φιλοξενήσουν τα αθλήματα των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου. Στο τεράστιο συγκρότημα της κινεζικής πρωτεύουσας, βρίσκεται και το μεγαλοπρεπές Εθνικό Στάδιο, που ήδη έχει γίνει γνωστό ως «Φωλιά του Πουλιού», χαρακτηρισμός που αναφέρεται στο σχήμα του. Εκεί θα γίνουν οι τελετές έναρξης και λήξης και -παραδοσιακά- ο τελικός του ποδοσφαιρικού τουρνουά.

22 Στο Olympic Green βρίσκονται ακόμα οι εγκαταστάσεις για το τένις, την τοξοβολία, το χόκεϊ επί χόρτου, την υδατοσφαίριση, την ξιφασκία, την ενόργανη γυμναστική, το χάντμπολ, τον «υγρό στίβο» και το μοντέρνο πένταθλο. Λίγα χιλιόμετρα δυτικότερα, και πολύ κοντά μεταξύ τους, βρίσκονται οι έδρες της Αρσης Βαρών, του Τζούντο, του Τάεκβοντο και της πάλης. Και οι υπόλοιπες εγκαταστάσεις, όμως, δεν έχουν μεγάλη απόσταση κι αυτό είναι ένα από τα «ατού» της Οργανωτικής Επιτροπής «Πεκίνο 2008», σε συνδυασμό βέβαια με τις δύο ολυμπιακές λωρίδες κυκλοφορίας, που εγγυώνται την γρήγορη πρόσβαση.

23 Το Βασικό Κέντρο Τύπου (MPC) είναι το μεγαλύτερο στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων, καλύπτοντας συνολική έκταση τετραγωνικών μέτρων. Βρίσκεται στο Olympic Green ανάμεσα στη «Φωλιά του Πουλιού» και τον «Υδάτινο Κύβο», ενώ άνοιξε επίσημα τις πύλες του στις 8 Ιουλίου. Ακριβώς δίπλα, στέκει μεγαλόπρεπο το Διεθνές Κέντρο Ραδιοτηλεοπτικών Μεταδόσεων (IBC), έτοιμο να φιλοξενήσει περίπου εκπροσώπους του Τύπου. Το Ολυμπιακό Χωριό σχεδόν «εφάπτεται» στο βόρειο άκρο του συμπλέγματος Olympic Green. Καλύπτει έκταση τετραγωνικών και θα φιλοξενήσει αθλητές. Εκτός από τις 22 πολυκατοικίες στις οποίες θα στεγαστούν και τους προπονητικούς χώρους, οι προσωρινοι κάτοικοί του θα έχουν στη διάθεσή τους νοσοκομείο, εστιατόριο, βιβλιοθήκη, κέντρο ψυχαγωγίας.

24 Τα κρεβάτια έχουν μήκος 2 μετρα και 20 εκατοστά, ενώ σ αυτό που θα αναπάυεται ο γίγαντας των 2.26 Γιάο Μινγκ, τοποθετήθηκε ειδική προέκταση! Μετά το τέλος των Αγώνων, τα διαμερίσματα του Ολυμπιακού Χωριού θα πωληθούν και οι πρώτες... φήμες αναφέρουν πως η τιμή τους θα φτάσει το δολάρια, ποσόν απλησίαστο για τη συντριπτική πλειοψηφία των Κινέζων. Συνολικά οι διοργανωτές κατασκεύσαν 20 νέες εγκατασάσεις, από τις οποίες οι οκτώ είναι προσωρινές και θα κατεδαφιστούν μετά τους Αγώνες. Επίσης, προχώρησαν στην ανακαίνιση 11 κλειστών και ανοιχτών σταδίων, ενώ υπάρχουν και έξι εγκαταστάσεις εκτός Πεκίνου, που θα στεγάσουν την ιστιοπλοϊα, την ιππασία και μέρος του ποδοσφαιρικού τουρνουά. Αναλυτικά:

25 ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ("Η ΦΩΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΥΛΙΟΥ") Τοποθεσία: Olympic Green Εναρξη Κατασκευής: Δεκέμβριος 2003 Χωρητικότητα: θεατές ( σε λυώμενες εξέδρες) Αθλήματα: Τελετές Εναρξης/Λήξης, Στίβος, Ποδόσφαιρο Μετα-ολυμπιακή χρήση: Κορυφαία αθλητικά γεγονότα, συνέδρια, συναυλίες ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΑΛΑΣΣΙΩΝ ΣΠΟΡ ("ΥΔΑΤΙΝΟΣ ΚΥΒΟΣ") Τοποθεσία: Olympic Green Εναρξη Κατασκευής: Δεκέμβριος 2003 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Κολύμβηση, καταδύσεις, συγχρονισμένη κολύμβηση Μετα-ολυμπιακή χρήση: Πολυχώρος για μαζικό αθλητισμό και αναψυχή

26 ΕΘΝΙΚΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ Τοποθεσία: Olympic Green Εναρξη Κατασκευής: Μάιος 2005 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Ενόργανη γυμναστική, τραμπολίνο, χάντμπολ Μετα-ολυμπιακή χρήση: Αθλητικές διοργανώσεις, εκθέσεις, συναυλίες ΣΑΛΑ ΣΚΟΠΟΒΟΛΗΣ Τοποθεσία: Σιγινγκσάν Εναρξη Κατασκευής: Ιούλιος 2004 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Σκοποβολή Μετα-ολυμπιακή χρήση: Αγώνες σκοποβολής. Τόπος εκπαίδευσης σωμάτων ασφαλείας

27 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ Τοποθεσία: Βούκεσονγκ Εναρξη Κατασκευής: Μάρτιος 2005 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Μπάσκετ Μετα-ολυμπιακή χρήση: Ολο το συγκρότημα του Βούκεσονγκ θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής, που βρίσκεται στο δυτικό Πεκίνο ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΟ ΛΑΟΣΑΝ Τοποθεσία: Λάοσαν Εναρξη Κατασκευής: Οκτώβριος 2004 Χωρητικότητα: Αθλήματα: Ποδηλασία πίστας Μετα-ολυμπιακή χρήση: (Δεν έχει αποφασισθεί) ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΝΟΕ ΚΑΓΙΑΚ Τοποθεσία: Σουνγί Εναρξη Κατασκευής: Μάιος 2005 Χωρητικότητα: ( σε προσωρινές και λυώμενες εξέδρες) Αθλήματα: Κωπηλασία, Κάνοε Καγιάκ, Κολύμβηση ανοιχτής θάλασσας Μετα-ολυμπιακή χρήση: Χώρος για κολύμβηση και αναψυχή κτλ..

28

ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (INFORMATION SPORT MANAGEMENT). Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (INFORMATION SPORT MANAGEMENT). Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ. Τ.Ε.Ι. ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΘΕΜΑ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ (INFORMATION SPORT MANAGEMENT). Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑ 2014 ΟΜΑΔΑ ΜΑΘΗΤΩΝ ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΛΙΝΑ ΑΝΤΩΝΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΙΑΠΟΥΤΖΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΔΗΜΟΛΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΓΙΑΦΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΛΟΓΗΡΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΙΤΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΥΡΑΤΣΑΣ ΜΑΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2004 OI ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΘΗΝΑ 2004 ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΣΑ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ Α. Χ. ΔΟΥΜΑ Οι δεκαεπτά μέρες χαράς και γιορτής των Ολυμπιακών αγώνων ξεκίνησαν εντυπωσιακά με την τελετή έναρξης, έστω και αν σκιάστηκαν

Διαβάστε περισσότερα

Εδώ είναι ένας τρόπος μέτρησης της atomic metron συμφώνα με τα κιλά και το επίπεδο

Εδώ είναι ένας τρόπος μέτρησης της atomic metron συμφώνα με τα κιλά και το επίπεδο Επιλογή Πέδιλων Ski Εδώ είναι ένας τρόπος μέτρησης της atomic metron συμφώνα με τα κιλά και το επίπεδο ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ : ΣΕ METRON10 1.64 = 1220 --- 1.71 = 1290 --- 1.78 = 1360 Τι είναι το κάρβινγκ? Ως

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ»

«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΣΧΟΛΗ:ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΜΗΜΑ:ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΕΣ:ΒΑΚΑΡΤΣΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΠΑΠΑΖΗΣΗ ΚΥΡΙΑΚΗ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ:ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ» ΚΑΒΑΛΑ 2007 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΡΟΣ Α: Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.1) Τι

Διαβάστε περισσότερα

Παραγωγή 2009 Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού

Παραγωγή 2009 Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού Πληροφορίες Οργανισμός Προώθησης Ροδιακού Τουρισμού Πλωτάρχου Μπλέσσα 3, 85100 Ρόδος Τ +30 22410 74555 F +30 22410 74558 Ε protour@rοdοsisland.gr W www.rodosisland.gr Ε rodiga@otenet.gr W www.rhodes2007.info

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΜΠΟΡΙΑΣ & ΔΙΑΦΗΜΙΣΗΣ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ ΣΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Σύνοψη της Προμελέτης Σκοπιμότητας

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Σύνοψη της Προμελέτης Σκοπιμότητας ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Σύνοψη της Προμελέτης Σκοπιμότητας 1.1 Σύνοψη του Ιστορικού και της Ιδέας του Προγράμματος Το επενδυτικό σχέδιο αφορά τη δημιουργία ενός υδροψυχαγωγικού πάρκου στο νησί της Κω και συγκεκριμένα

Διαβάστε περισσότερα

«Φάκελος Ντόπινγκ: Βερολίνο, Σαν Φρανσίσκο, Αθήνα»

«Φάκελος Ντόπινγκ: Βερολίνο, Σαν Φρανσίσκο, Αθήνα» Εκπομπή 12 η «Φάκελος Ντόπινγκ: Βερολίνο, Σαν Φρανσίσκο, Αθήνα» Όταν ένας αθλητής κόβει το νήμα, όταν ένα ρεκόρ καταρρίπτεται, όταν η μπάλα μπαίνει στο καλάθι, σε ποιον ανήκει ο έπαινος; Στον αθλητή που

Διαβάστε περισσότερα

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ

οnline real Ασφάλεια Σύνδεση Ψηφιακή Ελλάδα στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε γρήγορα και οικονομικά με τον ψηφιακό κόσμο στο ίντερνετ real οnline ΕΚΔΟΣΗ #1 KYΡΙΑΚΗ 27.9.2009 Ασφάλεια στο ίντερνετ Τρόποι, προφυλάξεις, κατευθύνσεις και μυστικά για τις ψηφιακές αναζητήσεις στον Κυβερνοχώρο Σύνδεση στο διαδίκτυο Απλές οδηγίες για να συνδεθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ηλιακή Ενέργεια. Εγγύηση η επένδυση στην. Ορεινός αγώνας δρόμου στο Ποικίλο όρος. Το ισχυρότερο φυσικό υλικό στη Γη. «Παίζω και Πετώ» στο Πάρκο Τρίτση

Ηλιακή Ενέργεια. Εγγύηση η επένδυση στην. Ορεινός αγώνας δρόμου στο Ποικίλο όρος. Το ισχυρότερο φυσικό υλικό στη Γη. «Παίζω και Πετώ» στο Πάρκο Τρίτση εφημερίδα για το περιβάλλον Σάββατο 28/02 2015 Τεύχος GreenweekΕβδομαδιαία 77 business + ρεπορταζ + eco news + εκδηλωσεισ + δρασεισ www.greenweek.gr Εγγύηση η επένδυση στην Ηλιακή Ενέργεια EVENTS 3 Ορεινός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Σκοπευτηρίου 17, Κρωπία, τηλ.: 210 9654 867-8, 210 9654 918 www.protipo-athinon.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΝΕΑ // 1 ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ - ΕΤΟΣ 2012 - ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 4 - ΔΙΑΝΕΜΕΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ Σκοπευτηρίου 17, Κρωπία, τηλ.: 210 9654 867-8, 210 9654 918 www.protipo-athinon.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

Ι. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ

Ι. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ Ι. Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΠΟΧΗ Ο αθλητισμός και η πολιτική ποτέ δεν μπόρεσαν να αγνοήσουν ο ένας τον άλλο. Η αντίληψη ότι υπάρχει εγγενής αντινομία μεταξύ του αθλητισμού και της

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητική Επικαιρότητα Η εξέλιξη των εισιτηρίων στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο

Αθλητική Επικαιρότητα Η εξέλιξη των εισιτηρίων στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο Τριμηνιαία Επιστημονική Επιθεώρηση Αθλητικής Οικονομίας, Διοίκησης και Μάρκετινγκ Υπό την Αιγίδα του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικών Οικονομολόγων και Στελεχών (ΠΣΑΟΣ) Τόμος 9 ος, Τεύχος 3 ο, Ιούλιος Αύγουστος

Διαβάστε περισσότερα

ΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια διασκεδάζοντας. τα νέα της. Οδηγοί και πεζοί: Απλές οδηγίες για ειρηνική συνύπαρξη

ΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ. Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια διασκεδάζοντας. τα νέα της. Οδηγοί και πεζοί: Απλές οδηγίες για ειρηνική συνύπαρξη τα νέα της ΤΤΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΕΝΤΥΠΟ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Α.Ε. ΤΕΥΧΟΣ 42 οκτωβριοσ 2014 ΟΔΟΥ Παιδιά και έφηβοι μαθαίνουν για την οδική ασφάλεια διασκεδάζοντας 10-11 Οδηγοί και πεζοί: Απλές οδηγίες για ειρηνική

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ

Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια. Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΗΓΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Κυκλοφοριακή Αγωγή και Οδική Ασφάλεια Μαθητές Β Λυκείου ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ Θεσμική Αναβάθμιση της Εκπαίδευσης Οδήγησης στην

Διαβάστε περισσότερα

ΚΖΛΗΑΗΑ ΠΣΝΙΗΘΖ ΔΦΖΚΔΟΗΓΑ AΞΟΗΙΗΝΠ-MAIOΠ 2008 ΑΟ. ΦΙΙΝ 6 ΓΗΑΛΔΚΔΡΑΗ ΓΩΟΔΑΛ

ΚΖΛΗΑΗΑ ΠΣΝΙΗΘΖ ΔΦΖΚΔΟΗΓΑ AΞΟΗΙΗΝΠ-MAIOΠ 2008 ΑΟ. ΦΙΙΝ 6 ΓΗΑΛΔΚΔΡΑΗ ΓΩΟΔΑΛ Ώρα για σχολ(ε)ιο ΚΖΛΗΑΗΑ ΠΣΝΙΗΘΖ ΔΦΖΚΔΟΗΓΑ AΞΟΗΙΗΝΠ-MAIOΠ 2008 ΑΟ. ΦΙΙΝ 6 ΓΗΑΛΔΚΔΡΑΗ ΓΩΟΔΑΛ ΡΝ ΠΣΝΙΔΗΝ ΚΑΠ ΓΟΗΕΔΗ ΠΔΙΗΓΑ!!! Γεληθή εηθόλα ηνπ θηεξίνπ Ρν ζρνιείν ζήκεξα πξέπεη λα έρεη ζην θέληξν ηνπ ελδηαθέξνληνο

Διαβάστε περισσότερα

Μέθοδοι διδασκαλίας αθλοπαιδιών

Μέθοδοι διδασκαλίας αθλοπαιδιών 12 Μέθοδοι διδασκαλίας αθλοπαιδιών Σχ. 1: Συνεχές των μεθόδων διδασκαλίας αθλοπαιδιών Μέθοδοι διδασκαλίας αθλοπαιδιών Ένας τρόπος κατηγοριοποίησης των μεθόδων διδασκαλίας των αθλοπαιδιών είναι να τοποθετηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Σύμβουλος: Μπογάς Χρήστος,

Σύμβουλος: Μπογάς Χρήστος, ΕΠΕΑΕΚ 2.4.2.β Γραφείο Διασύνδεσης του ΤΕΙ Σερρών Υποστήριξη επιχειρηματικών ιδεών από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ Ματθαίου Χριστίνα (Α.Μ.5230) Καρανάτσιου Αναστασία

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Γ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Σημειώσεις

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Γ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Σημειώσεις ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Γ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ Σημειώσεις ΑΝΑΘΕΩΡΗΜΕΝΗ ΕΚΔΟΣΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΛΕΥΚΩΣΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες... Σε αυτό το κεφάλαιο: 14.1 Εισαγωγή στην έννοια των μεταβλητών 14.2 Λίστες 14.3 Παραδείγματα... «Το πιο απίθανο πράγμα με τη ζωή είναι ότι πάντα θα υπάρχουν μεταβλητές. Θα

Διαβάστε περισσότερα

Η ανάπτυξη του LTE στην Ελλάδα

Η ανάπτυξη του LTE στην Ελλάδα του Θανάση Κυριακόπουλου Η ανάπτυξη του LTE στην Ελλάδα και η επίδραση στην ψηφιακή τηλεόραση Πολύ σύντομα η κινητή τηλεφωνία θα χρησιμοποιήσει το επάνω τμήμα των συχνοτήτων UHF (κανάλια 60-69) που μέχρι

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET»

ΘΕΜΑ : «ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΜΕΣΩ INTERNET» Τ.Ε.Ι. ΗΠΕΙΡΟΥ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ (Σ.Δ.Ο) ΤΜΗΜΑ ΤΗΛΕΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ &ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ T.E.I. OF EPIRUS SCHOOL OF MANAGEMENT AND ECONOMICS DEPARTMENT OF COMMUNICATION, INFORMATICS AND MANAGEMENT ΘΕΜΑ :

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: Γαλανοπούλου Πηνελόπη, Δ/ 03035 Σχίζα Παναγιώτα, Δ/ 03237

ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: Γαλανοπούλου Πηνελόπη, Δ/ 03035 Σχίζα Παναγιώτα, Δ/ 03237 Εισηγητής: κ. ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΚΡΟΥΜΠΕΛΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ: «ΕΡΓΟΝΟΜΙΑ» ΕΡΓΟΝΟΜΙΚΟ ΘΕΜΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ (ΚΥΚΛΟΣ Ε ): «ΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΠΑΡΑΠΛΗΓΙΚΑ ΑΤΟΜΑ» ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ: Γαλανοπούλου Πηνελόπη, Δ/ 03035 Σχίζα Παναγιώτα,

Διαβάστε περισσότερα

Με κρεβάτι τη Φύση! The natural sleep

Με κρεβάτι τη Φύση! The natural sleep Με κρεβάτι τη Φύση! The natural sleep Ο ύπνος είναι υγεία και απόλαυση. Οι μυημένοι στη φιλοσοφία της TAILORBED χαίρονται τον ύπνο τους. Το νιώθουν όταν ξυπνάνε. Το σώμα τους, το πνεύμα τους και η ψυχή

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΑ. Κατασκηνωτικός χώρος «Αγιάσματα» Ελα και εσύ. Τεύχος 46 0,30 Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος 2010

ΝΕΑ. Κατασκηνωτικός χώρος «Αγιάσματα» Ελα και εσύ. Τεύχος 46 0,30 Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος 2010 Κατασκηνωτικός χώρος «Αγιάσματα» Ελα και εσύ ISSN 1792-2623 µηνύµατα ΝΕΑ Τεύχος 46 0,30 Απρίλιος Μάϊος Ιούνιος 2010 ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ: ένα μικρό και φιλόξενο χωριό του Δήμου Αμανής στη Βόρεια Χίο. Σ ένα ήρεμο,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΑΝΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΩΝ: Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ανάλυση του κλάδου των ξενοδοχείων στην Περιφέρεια Κρήτης, εντοπισμός παραγόντων καθορισμού του ανταγωνισμού στις επιχειρήσεις του κλάδου, παρουσίαση

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων

Κεφάλαιο 5: Κίνηση. 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων Κεφάλαιο 5: Κίνηση... Σε αυτό το κεφάλαιο: 5.1 Σχετική κίνηση αντικειμένων 5.2 Κίνηση με συντεταγμένες 5.3 Ομαλή κίνηση 5.4 Ολοκληρωμένο παράδειγμα... Δώσε μου τόπο να σταθώ και κινώ και την γη ακόμα (Αρχιμήδης)

Διαβάστε περισσότερα