TravelMate ΣειρÜ Οδηγüò ΧρÞστη

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "TravelMate ΣειρÜ 4010. Οδηγüò ΧρÞστη"

Transcript

1 TravelMate ΣειρÜ 4010 Οδηγüò ΧρÞστη

2 Copyright Acer Incorporated. Με την επιφýλαξη κüθε νüìιìου δικαιþìατοò. TravelMate ΣειρÜ 4010 Οδηγüò ΧρÞστη ΑρχικÞ κδοση: Ιοýνιοò 2005 Μπορεß περιοδικü να γßνονται αλλαγýò στιò πληροφορßεò σε αυτþν την Ýκδοση δßχωò την υποχρýωση να ειδοποιηθεß οποιοδþποτε πρüσωπο για αυτýò τιò αναθεωρþσειò Þ αλλαγýò. ΤÝτοιου εßδουò αλλαγýò θα ενσωìατþνονται σε νýεò εκδüσειò αυτοý του εγχειριδßου Þ συìπληρωìατικþν εγγρüφων και εκδüσεων. Η εταιρßα δεν δßνει εγγυþσειò, εßτε εκφραζüìενεò εßτε υπαινισσüìενεò, σχετικü ìε τα περιεχüìενα του παρüντοò και αποκηρýσσεται ρητþò τιò υπαινισσüìενεò εγγυþσειò εìπορευσιìüτηταò Þ καταλληλüτηταò για Ýνα συγκεκριìýνο σκοπü. ΚαταγρÜψτε τον αριθìü ìοντýλου, το σειριακü αριθìü, την ηìεροìηνßα αγορüò, και το ìýροò αγορüò στο χþρο που παρýχεται παρακüτω. Ο σειριακüò αριθìüò και ο αριθìüò ìοντýλου αναγρüφονται στην ετικýτα που εßναι κολληìýνη στον υπολογιστþ σαò. ¼λη η αλληλογραφßα που αφορü τη ìονüδα σαò θα πρýπει να περιλαìβüνει το σειριακü αριθìü, τον αριθìü ìοντýλου, και τιò πληροφορßεò αγορüò. Äεν επιτρýπεται η αναπαραγωγþ κüποιου ìýρουò τηò παροýσαò Ýκδοσηò, η αποθþκευσþ του σε σýστηìα ανüκτησηò, Þ η ìετüδοση, ìε οποιαδþποτε ìορφþ Þ ìýσο, ηλεκτρονικü, ìηχανικü, ìýσω φωτοαντιγρüφου, καταγραφþò, Þ Üλλο τρüπο, χωρßò την προηγοýìενη Ýγγραφη Üδεια τηò Acer Incorporated. Φορητü PC TravelMate ΣειρÜ 4010 Αριθìüò ΜοντÝλου: Σειριακüò Αριθìüò: Ηìεροìηνßα ΑγορÜò: Τüποò ΑγορÜò: Το Acer και το λογüτυπο Acer εßναι κατοχυρωìýνα εìπορικü σþìατα τηò Acer Incorporated. Ονüìατα προϊüντων Þ εìπορικü σþìατα Üλλων εταιριþν χρησιìοποιοýνται στο παρüν ìüνο για λüγουò προσδιορισìοý και ανþκουν στιò αντßστοιχεò εταιρßεò τουò.

3 iii ¼λα ìε τη σειρü τουò Σαò ευχαριστοýìε που επιλýξατε τη σειρü φορητþν PC TravelMate για τιò ανüγκεò σαò για φορητü υπολογιστþ. Οι οδηγοß σαò Για να σαò βοηθþσουìε να χρησιìοποιþσετε το TravelMate σαò, Ýχουìε σχεδιüσει Ýνα σετ οδηγþν: Πρþτα απ üλα, η αφßσα Μüνο για αρχüριουò... σαò βοηθüει να ξεκινþσετε τη ρýθìιση του υπολογιστþ σαò. Ο τυπωìýνοò Οδηγüò XρÞστη παρουσιüζει τιò βασικýò δυνατüτητεò και λειτουργßεò του νýου σαò υπολογιστþ. Για περισσüτερεò πληροφορßεò üσον αφορü τον τρüπο ìε τον οποßο ο υπολογιστþò ìπορεß να σαò βοηθþσει να αυξþσετε την παραγωγικüτητü σαò, ανατρýξτε στον AcerSystem User's Guide. Ο οδηγüò αυτüò περιλαìβüνει λεπτοìερεßò πληροφορßεò σχετικü ìε θýìατα üπωò τα βοηθητικü προγρüììατα του συστþìατοò, την επαναφορü δεδοìýνων, τιò επιλογýò επýκτασηò και την αντιìετþπιση προβληìüτων. ΕπιπλÝον, περιλαìβüνει πληροφορßεò σχετικü ìε την εγγýηση καλþò λειτουργßαò και τουò γενικοýò κανονισìοýò üπωò και τιò προειδοποιþσειò ασφüλειαò για το φορητü υπολογιστþ. Äιατßθεται σε ìορφþ Portable Document Format (PDF) και Ýχει προεγκατασταθεß στον υπολογιστþ σαò. ΑκολουθÞστε τα επüìενα βþìατα για την πρüσβαση σε αυτüν. 1 ΚÜντε κλικ στο κουìπß ναρξη, στην επιλογþ ¼λα τα προγρüììατα, και στην εντολþ AcerSystem. 2 ΚÜντε κλικ στην επιλογþ AcerSystem User's Guide. Σηìεßωση: Για να δεßτε το αρχεßο πρýπει να εßναι εγκαταστηìýνο το πρüγραììα Adobe Acrobat Reader. Αν δεν εßναι εγκατεστηìýνο το Adobe Acrobat Reader στον υπολογιστþ σαò, η επιλογþ του AcerSystem User's Guide θα εκτελýσει πρþτα το πρüγραììα εγκατüστασηò του Acrobat Reader. ΑκολουθÞστε τιò οδηγßεò στην οθüνη για να ολοκληρþσετε την εγκατüσταση. Για οδηγßεò σχετικü ìε το πþò να χρησιìοποιþσετε το πρüγραììα Adobe Acrobat Reader, προσπελüστε το ìενοý ΒοÞθεια και ΥποστÞριξη. ΒασικÞ φροντßδα και συìβουλýò για τη χρþση του υπολογιστþ σαò Ενεργοποßηση και απενεργοποßηση του υπολογιστþ σαò Για να ενεργοποιþσετε τον υπολογιστþ, απλü πατþστε και ελευθερþστε το κουìπß τροφοδοσßαò κüτω απü την οθüνη LCD δßπλα στα πλþκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò. ΑνατρÝξτε στην ενüτητα ΜπροστινÞ üψη στη σελßδα 1 για τη θýση του κουìπιοý ρεýìατοò.

4 iv Για να απενεργοποιþσετε τον υπολογιστþ, κüντε Ýνα απü τα ακüλουθα: ΧρησιìοποιÞστε την εντολþ Τερìατισìüò (shutdown) των Windows ΚÜντε κλικ στο κουìπß ναρξη, στην επιλογþ Απενεργοποßηση υπολογιστþ και Ýπειτα κüντε κλικ στην εντολþ Κλεßσιìο. ΧρησιìοποιÞστε το κουìπß τροφοδοσßαò Μπορεßτε επßσηò να κλεßσετε τον υπολογιστþ σαò κλεßνονταò το καπüκι τηò οθüνηò, Þ πατþνταò το συνδυασìü πλþκτρων ýπνου <Fn> + <F4>. Σηìεßωση: Αν δε ìπορεßτε να απενεργοποιþσετε κανονικü τον υπολογιστþ σαò, πατþστε και κρατþστε πατηìýνο το κουìπß τροφοδοσßαò για περισσüτερα απü τýσσερα δευτερüλεπτα þστε να απενεργοποιηθεß ο υπολογιστþò. Αν απενεργοποßησετε τον υπολογιστþ σαò και θýλετε να τον ενεργοποιþσετε ξανü, περιìýνετε τουλüχιστον δýο δευτερüλεπτα πριν να τον ανοßξετε. Φροντßδα του υπολογιστþ σαò Ο υπολογιστþ σαò θα σαò εξυπηρετεß καλü αν τον φροντßζετε. Μην εκθýτετε τον υπολογιστþ Üìεσα σε ηλιακü φωò. Μην τον τοποθετεßτε κοντü σε πηγýò θερìüτηταò, üπωò το καλοριφýρ. Μην εκθýτετε τον υπολογιστþ σε θερìοκρασßεò κüτω των 0 C (32 F) Þ πüνω των 50 C (122 F). Μην εκθýτετε τον υπολογιστþ σε ìαγνητικü πεδßα. Μην εκθýτετε τον υπολογιστþ σε βροχþ Þ υγρασßα. Μην ρßχνετε νερü Þ οποιοδþποτε υγρü στον υπολογιστþ. Μην εκθýτετε τον υπολογιστþ σε ισχυρýò συγκροýσειò και δονþσειò. Μην εκθýτετε τον υπολογιστþ σε σκüνη και βρωìιü. ΠοτÝ ìην τοποθετεßτε αντικεßìενα πüνω στον υπολογιστþ για να αποφýγετε την πρüκληση ζηìιþν. Μην χτυπüτε δυνατü την οθüνη του υπολογιστþ üταν την κλεßνετε. ΠοτÝ ìην τοποθετεßτε τον υπολογιστþ σε ανισüπεδεò επιφüνειεò. Φροντßδα του προσαρìογýα (adapter) ρεýìατοò Ακολουθοýν ìερικοß τρüποι φροντßδαò του προσαρìογýα (adapter) ρεýìατüò: Μη συνδýετε τον προσαρìογýα σε οποιαδþποτε Üλλη συσκευþ. Μην πατüτε επüνω στο καλþδιο ρεýìατοò Þ τοποθετεßτε βαριü αντικεßìενα επüνω του. Κατευθýνετε προσεκτικü το καλþδιο ρεýìατοò και Üλλα καλþδια ìακριü απü ìýρη που περνüει κüσìοò. ¼ταν βγüζετε το καλþδιο απü την πρßζα, ìην τραβüτε το ßδιο το καλþδιο, αλλü τραβüτε το φιò. Οι συνολικýò ìετρþσειò ρεýìατοò του εξοπλισìοý που εßναι στο ρεýìα δε θα πρýπει να ξεπερνüνε την αντοχþ του καλωδßου αν χρησιìοποιεßτε επýκταση. Επßσηò, η συνολικþ ìýτρηση üλου του εξοπλισìοý που εßναι συνδεδεìýνοò σε ìια πρßζα τοßχου δε θα πρýπει να ξεπερνüει την αντοχþ τηò ασφüλειαò.

5 v Φροντßδα του πακýτου ìπαταρßαò Ακολουθοýν ìερικοß τρüποι για τη φροντßδα του πακýτου ìπαταρßαò: Χρησιìοποιεßτε ìüνο ìπαταρßεò ßδιου τýπου για την αντικατüστασþ τουò. Κλεßστε το ρεýìα πριν να αφαιρýσετε Þ να αντικαταστþσετε τιò ìπαταρßεò. Μην παßζετε ìε τιò ìπαταρßεò. ΚρατÞστε τιò ìακριü απü τα παιδιü. ΠετÜξτε τιò χρησιìοποιηìýνεò ìπαταρßεò σýìφωνα ìε τουò τοπικοýò κανονισìοýò. Ανακυκλþστε τιò, üλεò, αν εßναι δυνατüν. Καθαρισìüò και επισκευþ ¼ταν καθαρßζετε τον υπολογιστþ, ακολουθþστε τα εξþò βþìατα: 1 Κλεßστε τον υπολογιστþ και αφαιρýστε το πακýτο ìπαταρßαò. 2 ΑποσυνδÝστε τον προσαρìογýα ρεýìατοò. 3 ΧρησιìοποιÞστε Ýνα ìαλακü, υγρü πανß. Μη χρησιìοποιεßτε υγρü καθαριστικü Þ καθαριστικü σε σπρýι. Αν συìβεß κüποιο απü τα παρακüτω: ο υπολογιστþò Ýπεσε στο Ýδαφοò Þ υπýστη ζηìιü το κεντρικü ìýροò. ο υπολογιστþò δε λειτουργεß κανονικü. Παρακαλοýìε ανατρýξτε στην ενüτητα ΣυχνÝò ερωτþσειò στη σελßδα 23. ΠροσοχÞ ΑλλαγÝò Þ τροποποιþσειò που δεν Ýχουν εγκριθεß ρητþò απü τον κατασκευαστþ ìπορεß να ακυρþσουν την αρìοδιüτητα του χρþστη, η οποßα παραχωρεßται απü την Federal Communications Commission, να λειτουργεß αυτüν τον υπολογιστþ. ΣυνθÞκεò λειτουργßαò ΑυτÞ η συσκευþ συììορφþνεται ìε το ΜÝροò 15 των Κανονισìþν FCC. Η λειτουργßα υπüκειται στιò ακüλουθεò δýο συνθþκεò: (1) ΑυτÞ η συσκευþ δε ìπορεß να προκαλýσει επιβλαβþ παρεìβολþ, και (2) ΑυτÞ η συσκευþ πρýπει να αποδýχεται οποιαδþποτε παρεìβολþ ληφθεß, περιλαìβανοìýνηò παρεìβολþò που ìπορεß να προκαλýσει ανεπιθýìητη λειτουργßα. Ζητεßται απü τουò χρþστεò να ακολουθοýν τιò οδηγßεò ασφαλεßαò RF για ασýρìατεò συσκευýò που περιλαìβüνονται στον οδηγü χρþστη τηò κüθε συσκευþò RF. Μια ακατüλληλη εγκατüσταση Þ ìη εξουσιοδοτηìýνη χρþση ìπορεß να προκαλýσει επιβλαβþ παρεìβολþ στιò ραδιοεπικοινωνßεò. Επßσηò, οποιαδþποτε επýìβαση στην εσωτερικþ κεραßα θα ακυρþσει την πιστοποßηση κατü FCC και την εγγýησþ σαò. Για να αποτραπεß η ραδιοπαρεìβολþ στην εξουσιοδοτηìýνη υπηρεσßα, αυτþ η συσκευþ προορßζεται για να λειτουργεß σε εσωτερικοýò χþρουò και να η εγκατüσταση σε εξωτερικü χþρο απαιτεß Üδεια. Για περισσüτερεò πληροφορßεò σχετικü ìε τα προϊüντα και τιò υπηρεσßεò ìαò, και για πληροφορßεò υποστþριξηò, παρακαλοýìε επισκεφτεßτε την ιστοσελßδα ìαò:

6 Περιεχüìενα ¼λα ìε τη σειρü τουò iii Οι οδηγοß σαò iii ΒασικÞ φροντßδα και συìβουλýò για τη χρþση του υπολογιστþ σαò iii Ενεργοποßηση και απενεργοποßηση του υπολογιστþ σαò iii Φροντßδα του υπολογιστþ σαò iv Φροντßδα του προσαρìογýα (adapter) ρεýìατοòiv Φροντßδα του πακýτου ìπαταρßαò v Καθαρισìüò και επισκευþ v ΠεριÞγηση στο TravelMate 1 ΜπροστινÞ üψη 1 ΚλειστÞ ìπροστινþ üψη 2 ΑριστερÞ üψη 3 ÄεξιÜ üψη 4 Πßσω üψη 4 ΚÜτω üψη 5 ΠροδιαγραφÝò 6 Ενδεßξειò 9 ΠλÞκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò 10 ΕπιφÜνεια ΑφÞò 11 ΒασικÜ πρüγìατα για το ìαξιλαρüκι αφþò 11 ΧρÞση του πληκτρολογßου 13 ΠλÞκτρα προστασßαò και ενσωìατωìýνο αριθìητικü υποπληκτρολüγιο 13 ΠλÞκτρα Windows 14 ΠλÞκτρα συντüìευσηò 15 Ειδικü ΠλÞκτρο 16 Εκτßναξη του συρταριοý τηò ìονüδαò οπτικοý δßσκου (CD Þ DVD) 17 ΧρÞση ìιαò κλειδαριüò ασφαλεßαò 17 ¹χοò 18 Ρýθìιση τηò Ýντασηò Þχου 18 ΧρÞση των βοηθητικþν προγραììüτων 19 Acer emanager 19 Acer GridVista (συìβατü ìε απεικüνιση διπλþò οθüνηò) 20 Launch Manager 21

7 Norton AntiVirus 22 ΣυχνÝò ερωτþσειò 23 Αßτηση επισκευþò 26 Εγγýηση ÄιεθνÞ Ταξιδιþτη [International Travelers Warranty (ITW)] 26 Πριν να τηλεφωνþσετε 26 Για να πüρετε το φορητü PC ìαζß σαò 27 Αποσýνδεση απü το γραφεßο 27 Μετακßνηση 27 Προετοιìασßα του υπολογιστþ 27 Τι να φýρετε στιò συναντþσειò 28 ΜεταφορÜ του υπολογιστþ σπßτι 28 Προετοιìασßα του υπολογιστþ 28 Τι να φýρετε ìαζß σαò 28 Τι να λüβετε ειδικü υπüψη 29 ΕγκατÜσταση ενüò γραφεßου στο σπßτι 29 Ταξßδι ìε τον υπολογιστþ 29 Προετοιìασßα του υπολογιστþ 29 Τι να φýρετε ìαζß σαò 29 Τι να λüβετε ειδικü υπüψη 30 ÄιεθνÞ ταξßδια ìε τον υπολογιστþ 30 Προετοιìασßα του υπολογιστþ 30 Τι να φýρετε ìαζß σαò 30 Τι να λüβετε ειδικü υπüψη 30 ΑσφÜλεια του υπολογιστþ σαò 31 ΧρÞση ìιαò κλειδαριüò ασφαλεßαò 31 ΧρÞση κωδικþν πρüσβασηò 31 Καταχþριση κωδικþν πρüσβασηò 32 Καθορισìüò κωδικþν πρüσβασηò 32 ΕπÝκταση ìýσω των επιλογþν 33 ΕπιλογÝò συνδεσιìüτηταò 33 Μüντεì φαξ/δεδοìýνων 33 ΕνσωìατωìÝνη δυνατüτητα δικτýου 34 Universal Serial Bus (USB) 34 ΥποδοχÞ κüρταò υπολογιστþ (PC Card slot) 35 Βοηθητικü πρüγραììα BIOS 36 ΣειρÜ εκκßνησηò 36 Ενεργοποßηση τηò λειτουργßαò disk-to-disk

8 recovery (επανüρθωση δßσκου σε δßσκο) 37 Κωδικüò πρüσβασηò 37 ΧρÞση λογισìικοý 37 ΑναπαραγωγÞ ταινιþν DVD 37 Äιαχεßριση ενýργειαò 38 Acer erecovery 39 Äηìιουργßα εφεδρικοý αντιγρüφου 39 ΕπαναφορÜ απü εφεδρικü αντßγραφο 40 Äηìιουργßα CD εικüναò των προεπιλεγìýνων εργοστασιακþν ρυθìßσεων 40 ΕπανεγκατÜσταση λογισìικοý σε πακýτο χωρßò CD 41 ΑλλαγÞ κωδικοý πρüσβασηò 41 Αντιìετþπιση προβληìüτων στον υπολογιστþ ìου 42 ΣυìβουλÝò αντιìετþπισηò προβληìüτων 42 Μηνýìατα σφαλìüτων 42 ΠροειδοποιÞσειò κανονισìþν & ασφαλεßαò 44 ΚατευθυντÞριεò Οδηγßεò Συììüρφωσηò ìε ENERGY STAR 44 Ανακοßνωση FCC 44 Ανακοινþσειò για ìüντεì 45 ΣηìαντικÝò οδηγßεò ασφüλειαò 46 ÄÞλωση συììüρφωσηò λýιζερ 47 ÄÞλωση εικονοστοιχεßου LCD 48 ÄÞλωση προστασßαò πνευìατικþν δικαιωìüτων Macrovision 48 ΡυθìιστικÞ δþλωση ραδιοσυσκευþò 48 ΓενικÜ 48 ΕυρωπαϊκÞ νωση (ΕΕ) 49 Η απαßτηση ασφüλειαò FCC RF 49 ΚαναδÜò - ΧαìηλÞò ισχýοò συσκευýò ραδιοεπικοινωνιþν που δε χρειüζονται Üδεια (RSS-210) 51 ÄÞλωση περß περιβαλλοντικþò πολιτικþò 52 Federal Communications Comission Declaration of Conformity 53 Declaration of Conformity for CE Marking 54 ΕυρετÞριο 55

9 1 ΠεριÞγηση στο TravelMate Εφüσον εγκαταστþσετε τον υπολογιστþ σαò, üπωò φαßνεται στην αφßσα Μüνο για αρχüριουò..., θα σαò ξεναγþσουìε στο νýο σαò υπολογιστþ TravelMate. ΜπροστινÞ üψη # Στοιχεßο ΠεριγραφÞ 1 Οθüνη προβολþò ΟνοìÜζεται επßσηò Οθüνη Υγρþν ΚρυστÜλλων (Liquid-Crystal Display; LCD), προβüλει τα στοιχεßα που εξüγει ο υπολογιστþò. 2 Μικρüφωνο Εσωτερικü ìικρüφωνο για ηχογρüφηση Þχου. 3 Πληκτρολüγιο ΕισÜγει δεδοìýνα στον υπολογιστþ σαò. 4 ΑναπαυτÞριο ΠαλÜìηò νετη περιοχþ υποστþριξηò για τα χýρια σαò üταν χρησιìοποιεßτε τον υπολογιστþ. 5 ΚουìπιÜ επιλογþò (Αριστερü, κεντρικü και δεξß) Το αριστερü και το δεξß κουìπß λειτουργοýν σαν το αριστερü και το δεξß κουìπß του ποντικιοý; το κεντρικü κουìπß λειτουργεß σαν Ýνα κουìπß κýλισηò 4-κατευθýνσεων.

10 2 # Στοιχεßο ΠεριγραφÞ 6 Πινακßδα ΑφÞò ΣυσκευÞ κατεýθυνσηò ευαßσθητη στην αφþ, η οποßα λειτουργεß σαν Ýνα ποντßκι υπολογιστþ. 7 Ενδεßξειò κατüστασηò Φωτοδßοδοι (Light-Emitting Diodes; LEDs) που ανüβουν και σβþνουν για να δεßξουν την κατüσταση του υπολογιστþ, τιò λειτουργßεò και τα συστατικü του. 8 ΠλÞκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò ΚουìπιÜ για την εκκßνηση συχνü χρησιìοποιοýìενων προγραììüτων. Äεßτε ΠλÞκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò στη σελßδα 10 για περισσüτερεò πληροφορßεò. 9 Κουìπß ισχýοò Ανοßγει και σβþνει τον υπολογιστþ. ΚλειστÞ ìπροστινþ üψη # Εικονßδιο Στοιχεßο ΠεριγραφÞ 1 Ηχεßα ΑριστερÜ και δεξιü ηχεßα παρýχουν στερεοφωνικþ Ýξοδο Þχου. 2 νδειξη ρεýìατοò ΑνÜβει üταν εßναι αναììýνοò ο υπολογιστþò. 3 νδειξη ìπαταρßαò ΑνÜβει üταν φορτßζει η ìπαταρßα. 4 Επικοινωνßα Bluetooth Κουìπß/ νδειξη ΠατÞστε το κουìπß για να ενεργοποιþσετε/ απενεργοποιþσετε τη λειτουργßα Bluetooth. ΑνÜβει για να δηλþσει την κατüσταση των Bluetooth επικοινωνιþν (για επιλεγìýνα ìοντýλα). 5 Ασýρìατεò επικοινωνßεò Κουìπß/ νδειξη 6 Βýσìα (τζακ) γραììþò εισüδου ΠατÞστε το κουìπß για να ενεργοποιþσετε/ απενεργοποιþσετε τη λειτουργßα ασýρìατου LAN. ΑνÜβει για να δηλþσει την κατüσταση των ασýρìατων δικτýων LAN επικοινωνιþν. ÄÝχεται συσκευýò εισüδου Þχου (π.χ., αναπαραγωγþò CD, στερεοφωνικü walkman).

11 3 # Εικονßδιο Στοιχεßο ΠεριγραφÞ 7 Βýσìα (τζακ) ìικροφþνου 8 Βýσìα εξüδου ηχητικοý σþìατοò/ ακουστικþν/ ηχεßου ÄÝχεται εισüδουò απü εξωτερικü ìικρüφωνα. ΣυνδÝεται ìε συσκευýò εξüδου Þχου (π.χ. ηχεßα, ακουστικü). 9 Θýρα USB 2.0 ΣυνδÝεται ìε συσκευýò Universal Serial Bus (USB) 2.0 (π.χ., USB ποντßκι, USB κüìερα). 10 ΜÜνταλο Κλειδþνει και απελευθερþνει το καπüκι. ΑριστερÞ üψη # Στοιχεßο ΠεριγραφÞ 1 ΟπτικÞ ìονüδα ΕσωτερικÞ οπτικþ ìονüδα; δýχεται CD Þ DVD ανüλογα ìε τον τýπο τηò οπτικþò ìονüδαò. 2 Ενδεßκτηò LED ΑνÜβει κατü την ενεργοποßηση τηò ìονüδαò οπτικοý δßσκου. 3 Κουìπß εξαγωγþò τηò οπτικþò ìονüδαò 4 ΟπÞ Ýκτακτηò εκτßναξηò ΕξÜγει το δßσκο τηò οπτικþò ìονüδαò απü τη ìονüδα. Εκτßναξη του συρταριοý τηò ìονüδαò οπτικοý δßσκου üταν ο υπολογιστþò εßναι απενεργοποιηìýνοò.

12 4 ÄεξιÜ üψη # Εικονßδιο Στοιχεßο ΠεριγραφÞ 1 Κουìπß εξαγωγþò θýραò PC Card ΕξÜγει την ΚÜρτα ΥπολογιστÞ (PC Card) απü τη θýρα. 2 Θýρα PC Card ΣυνδÝεται σε ìια κüρτα Type II PC Card. 3 Äýο θýρεò USB2.0 4 Θýρα Ethernet (RJ-45) 5 Θýρα ìüντεì (RJ-11) ΣυνδÝεται ìε συσκευýò Universal Serial Bus (USB) 2.0 (π.χ., USB ποντßκι, USB κüìερα). ΣυνδÝεται σε Ýνα δßκτυο Ethernet βασισìýνο 10/100 (για επιλεγìýνα ìοντýλα). ΣυνδÝεται σε ìια τηλεφωνικþ γραììþ. 6 Θýρεò αερισìοý Äιατηρεß τον υπολογιστþ σε χαìηλþ θερìοκρασßα, ακüìη και ýστερα απü παρατεταìýνη χρþση. Πßσω üψη # Εικονßδιο Στοιχεßο ΠεριγραφÞ 1 Βýσìα εισüδου παροχþò ρεýìατοò DC 2 Θýρα εξωτερικþò οθüνηò (VGA) 3 Κλεßδωìα ασφαλεßαò ΣυνδÝεται σε Ýνα ìετασχηìατιστþ ρεýìατοò. ΣυνδÝεται σε ìια συσκευþ προβολþò (π.χ. εξωτερικþ οθüνη, προβολýα LCD). ΣυνδÝεται σε ìια κλειδαριü ασφαλεßαò συìβατþ ìε Kensington.

13 5 ΚÜτω üψη # Στοιχεßο ΠεριγραφÞ 1 ΑνεìιστÞραò ψýξηò ΒοηθÜει να διατηρεßται ο υπολογιστþò κρýοò. Σηìεßωση: Μην καλýπτετε Þ ìπλοκüρετε το Üνοιγìα του ανεìιστþρα. 2 Κλεßδωìα ìπαταρßαò Κλειδþνει τη ìπαταρßα στη θýση τηò. 3 ΘÜλαìοò ìνþìηò ΠεριÝχει την κýρια ìνþìη του υπολογιστþ και τη ìßνι κüρτα PCI. 4 Κüλποò σκληροý δßσκου 5 ΜÜνταλο απελευθýρωσηò ìπαταρßαò Φιλοξενεß το σκληρü δßσκο του υπολογιστþ (ασφαλßζει απü ìια βßδα). Ξεìανταλþνει τη ìπαταρßα για να αφαιρεθεß το πακýτο τηò ìπαταρßαò. 6 Κüλποò ìπαταρßαò Φιλοξενεß το πακýτο τηò ìπαταρßαò του υπολογιστþ.

14 6 ΠροδιαγραφÝò ΜικροεπεξεργαστÞò ΕπεξεργαστÞò Intel Pentium M 715, 725, Þ ìεταγενýστεροò, Þ ΕπεξεργαστÞò Intel Celeron M 350, 360, 370, Þ ìεταγενýστεροò Intel 855GME Þ σýνολο τσιπ 852GM (για επιλεγìýνα ìοντýλα) ΜνÞìη 256/512 MB απü DDR333 SDRAM στüνταρ, αναβαθìßσιìη στα 2048 MB ìε διπλýò ìονüδεò sodimm 512 KB flash ROM BIOS ΑποθÞκευση δεδοìýνων ναò 40 GB και Üνω E-IDE σκληρüò δßσκοò (2.5, 9.5mm, UltraDMA-100) Μια εσωτερικþ ìονüδα οπτικοý δßσκου Οθüνη και βßντεο Thin-Film Transistor (TFT) ìε προβολþ σε: - ανüλυση 14.1 XGA (1024x768) - ανüλυση 15.0 XGA (1024x768) - ανüλυση 15.4 WXGA (1280x800) Ταυτüχρονη υποστþριξη προβολþò σε LCD και CRT ÄιπλÞ ανεξüρτητη προβολþ Χαρακτηριστικü "Αυτüìατηò σκüτισηò τηò LCD" που αποφασßζει αυτüìατα τιò καλýτερεò ρυθìßσειò για την οθüνη σαò και εξοικονοìεß ενýργεια Συνδεσιìüτητα ΕνσωìατωìÝνη σýνδεση 10/100 Mbps Fast Ethernet ΕνσωìατωìÝνο ìüντεì 56Kbps φαξ/δεδοìýνων Τρειò θýρεò Universal Serial Bus (USB) 2.0 InviLink b/g Bluetooth (για επιλεγìýνα ìοντýλα)

15 7 ¹χοò 16-bit AC 97 στερεοφωνικüò Þχοò ÄιπλÜ ηχεßα και Ýνα εσωτερικü ìικρüφωνο ΞεχωριστÝò θýρεò Þχου για ακουστικü, γραììικþ εßσοδο και εßσοδο ìικροφþνου Πληκτρολüγιο και συσκευþ κατεýθυνσηò Πληκτρολüγιο Windows 88/89-πλÞκτρων ΣυσκευÞ κατεýθυνσηò πινακßδαò αφþò ìε επßκεντρο την εργονοìßα και ìε λειτουργßα ολßσθησηò Πληκτρολüγιο Acer FineTouch ìε κλßση 5-ìοιρþν Θýρεò εισüδου/εξüδου (I/O) Μια θýρα κüρταò Type II PC Card Μια υποδοχþ τηλεφþνου RJ-11 (V.92, 56Kbps ìüντεì) Μια υποδοχþ δικτýου RJ-45 Μια υποδοχþ εισüδου ρεýìατοò DC (ΜετασχηìατιστÞò AC) Μια θýρα εξωτερικþò οθüνηò Μια υποδοχþ ηχεßων/ακουστικþν (3.5 mm ìßνι υποδοχþ) Μια υποδοχþ γραììικþò εισüδου Þχου (3.5 mm ìßνι υποδοχþ) Μια υποδοχþ ìικροφþνου (3.5 mm ìßνι υποδοχþ) Τρειò θýρεò USB 2.0 ΒÜροò (ìε ìπαταρßα) ΜοντÝλο οθüνηò 14.1 : 2.75 κιλü (6.1 λßìπρεò) ΜοντÝλο οθüνηò 15.0 : 2.91 κιλü (6.4 λßìπρεò) ΜοντÝλο οθüνηò 15.4 : 2.94 κιλü (6.5 λßìπρεò) ÄιαστÜσειò (Π) x 279.0(Β) x 38.9(ìεγ. Υ) mm, ìε ìπαταρßα (Π) x 275.0(Β) x 33.9(ìεγ. Υ) mm, χωρßò ìπαταρßα

16 8 ΠεριβÜλλον Θερìοκρασßα: - ΛειτουργικÞ: 5 C ~ 35 C - Μη ΛειτουργικÞ: -20 C ~ 65 C Υγρασßα (ìη συìπυκνωτικþ): - ΛειτουργικÞ: 20 % ~ 80 % RH - Μη ΛειτουργικÞ: 20 % ~ 80 % RH Σýστηìα Microsoft Windows XP Home/Pro ΥποστÞριξη ACPI 1.0b Σýìφωνο ìε DMI 2.0 Σýìφωνο ìε Wi-Fi Σýìφωνο ìε CCX (ορισìýνα ìοντýλα ìüνο) Ισχýò ΠακÝτο ìπαταρßαò Li-ion 4-κελιþν (29W) Þ 8-κελιþν (65W) 65W ΜετασχηìατιστÞò AC 19V 3.42Α ΕπιλογÝò 256MB/512MB/1GB ìονüδα αναβüθìισηò ìνþìηò 65W Επιπρüσθετοò ΜετασχηìατιστÞò AC Πρüσθετο πακýτο ìπαταρßαò Li-ion Επιπρüσθετοò σκληρüò δßσκοò USB ìονüδα δισκýταò Σηìεßωση: Οι ανωτýρω προδιαγραφýò προορßζονται ìüνο για παραποìπþ. Η ακριβþò σýνθεση του Η/Υ εξαρτüται απü το ìοντýλο που Ýχετε αγορüσει.

17 9 Ενδεßξειò Ο υπολογιστþò διαθýτει 3 ευανüγνωστουò ενδεßκτεò κατüστασηò στην δεξιü πλευρü του πληκτρολογßου, και Üλλουò 4 στην πρüσοψη του υπολογιστþ. Οι ενδεßκτεò κατüστασηò τροφοδοσßα, ìπαταρßα, και ασýρìατη επικοινωνßα εßναι ορατοß ακüìη και üταν η οθüνη LCD εßναι κλειστþ. Εικονßδιο Λειτουργßα ΠεριγραφÞ Caps Lock ΑνÜβει üταν ενεργοποιηθεß το Caps Lock. NumLk Äραστηριüτητα ìýσων Bluetooth επικοινωνßα Ασýρìατη επικοινωνßα Ισχýò ΑνÜβει üταν ενεργοποιηθεß το NumLk. Φωτßζεται üταν ενεργοποιεßται ο σκληρüò δßσκοò Þ η ìονüδα οπτικοý δßσκου. ΑνÜβει για να δηλþσει την κατüσταση των επικοινωνιþν Ασýρµατου Bluetooth. ΑνÜβει για να δηλþσει την κατüσταση των επικοινωνιþν Ασýρìατου Äικτýου LAN. ΑνÜβει üταν εßναι αναµµýνοò ο υπολογιστþò. Μπαταρßα ΑνÜβει üταν φορτßζει η µπαταρßα. 1. Φüρτιση: η ενδεικτικþ λυχνßα κατü τη φüρτιση τηò ìπαταρßαò ìετατρýπεται σε πορτοκαλß. 2. ΠλÞρωò φορτισìýνο: η ενδεικτικþ λυχνßα ìετατρýπεται σε πρüσινο üταν βρßσκεται σε λειτουργßα εναλλασσüìενου ρεýìατοò (AC).

18 10 ΠλÞκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò ΥπÜρχουν τýσσερα κουìπιü που βρßσκονται στην Üνω δεξιü πλευρü. Τα κουìπιü αυτü ονοìüζονται πλþκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò. ΟνοìÜζονται πλþκτρα ταχυδροìεßου, προγρüììατοò περιþγησηò, Acer Empowering Key " πλþκτρο. " και προγραììατιζüìενο ΠιÝστε το " " για εκτýλεση του Acer emanager. ΑνατρÝξτε στην ενüτητα Acer emanager στη σελßδα 19. Το ταχυδροìεßο και το Πρüγραììα περιþγησηò διαδικτýου Ýχουν προεπιλεχθεß για τα προγρüììατα και ιντερνýτ, αλλü η επαναφορü τουò ìπορεß να πραγìατοποιηθεß απü τουò χρþστεò. Για καθορισìü των πλþκτρων του προγρüììατοò περιþγησηò, ταχυδροìεßου και των προγραììατιζüìενων κουìπιþν, πραγìατοποιþστε εκτýλεση του Acer Launch Manager. ΑνατρÝξτε στην ενüτητα Launch Manager στη σελßδα 21. ΠλÞκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò P ΠροεπιλεγìÝνη εφαρìογþ Προγραììατιζüìενη απü το χρþστη Acer emanager (προγραììατιζüìενη απü το χρþστη) Πρüγραììα περιþγησηò Ταχυδροìεßο ΕφαρìογÞ προγρüììατοò περιþγησηò ιντερνýτ (προγραììατιζüìενη απü το χρþστη) ΕφαρìογÞ (προγραììατιζüìενη απü το χρþστη)

19 11 ΕπιφÜνεια ΑφÞò Η ενσωìατωìýνη επιφüνεια αφþò εßναι ìια συσκευþ κατεýθυνσηò που αισθüνεται την κßνηση στην επιφüνειü τηò. Αυτü σηìαßνει πωò ο δροìýαò ανταποκρßνεται, καθþò ìετακινεßτε το δüχτυλü σαò στην επιφüνεια αφþò. Η κεντρικþ θýση στο αναπαυτþριο παλüìηò παρýχει βýλτιστη Üνεση και υποστþριξη. ΒασικÜ πρüγìατα για το ìαξιλαρüκι αφþò Τα ακüλουθα θα σαò διδüξουν πþò να χρησιìοποιεßτε το ìαξιλαρüκι αφþò: ΜετακινÞστε το δüχτυλü σαò κατü ìþκοò τηò επιφüνειαò αφþò (2) για να ìετακινþσετε το δροìýα. ΠατÞστε το αριστερü (1) και το δεξιü (4) κουìπß που βρßσκονται στην Üκρη τηò επιφüνειαò αφþò για να πραγìατοποιþσετε λειτουργßεò επιλογþò και εκτýλεσηò. ΑυτÜ τα δýο κουìπιü εßναι παρüìοια ìε το αριστερü και το δεξιü κουìπß σε Ýνα ποντßκι. Το Üγγιγìα τηò ταìπλýταò επαφþò ισοδυναìεß ìε πüτηìα του αριστεροý πλþκτρου. ΧρησιìοποιÞστε το κουìπß κýλισηò (3) 4 δρüìων για την κýλιση προò τα Üνω Þ κüτω και την ìετακßνηση προò τα δεξιü Þ αριστερü ìιαò σελßδαò. Το συγκεκριìýνο κουìπß ìιìεßται την πßεση του δροìýα στη δεξιü γραììþ κýλισηò των εφαρìογþν σε περιβüλλον windows.

20 12 Λειτουργßα ΕκτÝλεση ΕπιλογÞ ΜεταφορÜ Πρüσβαση στο ìενοý περιβüλλοντοò Κýλιση Αριστερü κουìπß (1) ΚÜντε κλικ δýο φορýò, γρþγορα. ΚÜντε Ýνα κλικ. ΚÜντε κλικ και κρατþστε πατηìýνο, Ýπειτα χρησιìοποιþσ τε το δüκτυλο για να σýρετε το δροìýα στην επιφüνεια αφþò. Äεξß κουìπß (4) ΚÜντε Ýνα κλικ. Κýρια ταìπλýτα επαφþò (2) ΧτυπÞστε ελαφρü δýο φορýò (στην ßδια ταχýτητα üπωò το διπλü κλικ σε Ýνα κουìπß ποντικιοý). ΧτυπÞστε ελαφρü ìια φορü. ΧτυπÞστε ελαφρü δýο φορýò (στην ßδια ταχýτητα üπωò το διπλü κλικ στο κουìπß ενüò ποντικιοý) και Ýπειτα κρατþστε το δüκτυλο στην επιφüνεια αφþò στο δεýτερο χτýπηìα και σýρετε το δροìýα. Κεντρικü κουìπß (3) ΚÜντε κλικ και κρατþστε πατηìýνο το κουìπß πüνω/ κüτω/αριστερü/ δεξιü. Σηìεßωση: ¼ταν χρησιìοποιεßτε την επιφüνεια αφþò, θα πρýπει να τη διατηρεßτε üπωò και τα δüκτυλü σαò στεγνü και καθαρü. Το ìαξιλαρüκι αφþò εßναι ευαßσθητο σε κινþσειò των δακτýλων. Συνεπþò, üσο πιο ελαφρý το Üγγιγìα, τüσο καλýτερη η ανταπüκριση. Το πιο βαρý χτýπηìα δε θα αυξþσει την ανταπüκριση του ìαξιλαριοý αφþò.

21 13 ΧρÞση του πληκτρολογßου Το πληκτρολüγιο περιλαìβüνει πλþκτρα πλþρουò ìεγýθουò üπωò και Ýνα ενσωìατωìýνο αριθìητικü υποπληκτρολüγιο, ξεχωριστü πλþκτρα δεßκτη, κλειδþìατοò, Windows και λειτουργιþν. ΠλÞκτρα προστασßαò και ενσωìατωìýνο αριθìητικü υποπληκτρολüγιο Το πληκτρολüγιο Ýχει 3 πλþκτρα κλειδþìατοò τα οποßα ìπορεßτε να ενεργοποιεßτε και να απενεργοποιεßτε. ΠλÞκτρο κλειδþìατοò (Lock key) Caps Lock NumLk <Fn> + <F11> Scr Lk <Fn> + <F12> ΠεριγραφÞ ¼ταν εßναι ενεργοποιηìýνο το Caps Lock, üλοι οι αλφαβητικοß χαρακτþρεò πληκτρολογοýνται σε κεφαλαßα. ¼ταν εßναι ενεργοποιηìýνο το NumLk, το ενσωìατωìýνο πληκτρολüγιο εßναι σε αριθìητικþ κατüσταση. Τα πλþκτρα λειτουργοýν σαν αριθìοìηχανþ (πλþρηò ìε αριθìητικü σýìβολα +,-,*, και /). Χρησιìοποιεßτε αυτþν την κατüσταση üταν χρειüζεται να εισüγετε πολλü αριθìητικü δεδοìýνα. Μια καλýτερη λýση θα Þταν να συνδýσετε Ýνα εξωτερικü πληκτρολüγιο. ¼ταν εßναι ενεργοποιηìýνο το Scr Lk, η οθüνη ìετακινεßται ìια γραììþ πüνω Þ κüτω üταν πατüτε τα βελüκια πüνω Þ κüτω αντßστοιχα. Το Scr Lk δε λειτουργεß ìε ìερικýò εφαρìογýò. Το ενσωìατωìýνο αριθìητικü πληκτρολüγιο λειτουργεß σαν Ýνα επιτραπýζιο αριθìητικü πληκτρολüγιο. Υποδηλþνεται απü ìικροýò χαρακτþρεò που βρßσκονται στην Üνω δεξιü γωνßα των πλþκτρων. Για να απλοποιηθεß το υπüìνηìα του πληκτρολογßου, τα σýìβολα των πλþκτρων στα βελüκια δεν εßναι τυπωìýνα πüνω στα πλþκτρα.

22 14 ΕπιθυìητÞ Πρüσβαση ΑριθìητικÜ πλþκτρα στο ενσωìατωìýνο πληκτρολüγιο ΠλÞκτρα ελýγχου δροìýα στο ενσωìατωìýνο πληκτρολüγιο ΒασικÜ πλþκτρα πληκτρολογßου NumLk ΕνεργοποιηìÝνο NumLk ΑπενεργοποιηìÝνο ΠληκτρολογÞστε αριθìοýò ìε κανονικü τρüπο. ΠατÜτε το <Shift> üσο χρησιìοποιεßτε τα πλþκτρα ελýγχου του δροìýα. ΠατÜτε το <Fn> üσο πληκτρολογεßτε γρüììατα στο ενσωìατωìýνο πληκτρολüγιο. ΠατÜτε το <Fn> üσο χρησιìοποιεßτε τα πλþκτρα ελýγχου του δροìýα. ΠληκτρολογÞστε τα γρüììατα ìε κανονικü τρüπο. ΠλÞκτρα Windows Το πληκτρολüγιο Ýχει δýο πλþκτρα που εκτελοýν συγκεκριìýνεò λειτουργßεò των Windows. ΠλÞκτρο ΠλÞκτρο ìε λογüτυπο των Windows ΠεριγραφÞ Κουìπß ναρξηò. Συνδυασìοß ìε αυτü το κουìπß εκτελοýν διüφορεò συντοìεýσειò λειτουργιþν. ΠαρακÜτω ακολουθοýν ìερικü παραδεßγìατα: < > + <Tab> : Ενεργοποιεß το επüìενο κουìπß στην ΓραììÞ Εργασιþν [Taskbar] < > + <E>: ΕξερευνÜει το ΥπολογιστÞò Μου < > + <F1>: Ανοßγει το παρüθυρο [ΚÝντρο ΒοÞθειαò και υποστþριξηò] < > + <F>: Ανοßγει το παρüθυρο [ΑναζÞτηση αποτελεσìüτων] < > + <R>: ΠροβÜλει το παρüθυρο διαλüγου [ΕκτÝλεση] < > + <M>: Ελαχιστοποιεß üλα τα παρüθυρα <Shift> + < > + <M>: Αναιρεß την Ελαχιστοποßηση ¼λων ΠλÞκτρο εφαρìογþν Αυτü το πλþκτρο Ýχει το ßδιο αποτýλεσìα ìε την επιλογþ του δεξιοý πλþκτρου του ποντικιοý. Ανοßγει το ìενοý περιβüλλοντοò τηò εφαρìογþò.

23 15 ΠλÞκτρα συντüìευσηò Ο υπολογιστþò χρησιìοποιεß τα πλþκτρα συντüìευσηò Þ συνδυασìοýò πλþκτρων για πρüσβαση στα περισσüτερα απü τα στοιχεßα ελýγχου του υπολογιστþ üπωò η φωτεινüτητα οθüνηò, η Ýνταση Þχου, και το βοηθητικü πρüγραììα BIOS. Για να ενεργοποιþσετε τα πλþκτρα συντüìευσηò, πατþστε και κρατþστε πατηìýνο το πλþκτρο <Fn> πριν να πατþσετε το Üλλο πλþκτρο στο συνδυασìü των πλþκτρων συντüìευσηò. ΠλÞκτροσυντ üìευσηò Εικονßδιο Λειτουργßα ΠεριγραφÞ <Fn> + <F1> ΒοÞθεια πλþκτρων ΠροβολÞ βοþθειαò για πλþκτρα συντüìευσηò. συντüìευσηò <Fn> + <F2> Acer esettings Εκκινεß το Acer esettings στο Acer emanager. Äεßτε Acer emanager στη σελßδα 19. <Fn> + <F3> Acer epowermanagement Εκκινεß το Acer epowermanagement στο Acer emanager. Äεßτε Acer emanager στη σελßδα 19. <Fn> + <F4> ¾πνοò ΒÜζει τον υπολογιστþ σε κατüσταση ¾πνου (Sleep). <Fn> + <F5> ΕναλλαγÞ Οθüνηò ΜεταγωγÞ τηò εξüδου οθüνηò ìεταξý οθüνηò απεικüνισηò, εξωτερικοý ìüνιτορ (εüν υπüρχει) Þ και των δýο. <Fn> + <F6> ΚενÞ οθüνη Απενεργοποιεß τον φωτισìü τηò οθüνηò για εξοικονüìηση ενýργειαò. ΠατÞστε οποιοδþποτε πλþκτρο για να επιστρýψετε. <Fn> + <F7> <Fn> + <F8> <Fn> + < > ΕναλλαγÞ ΕπιφÜνειαò ΑφÞò ΕναλλαγÞ ηχεßων Ενεργοποιεß και απενεργοποιεß την εσωτερικþ επιφüνεια αφþò. Ενεργοποιεß και απενεργοποιεß τα ηχεßα. Αýξηση Ýντασηò ΑυξÜνει την Ýνταση του Þχου. <Fn> + < > Μεßωση Ýντασηò Μειþνει την Ýνταση του Þχου.

24 16 ΠλÞκτροσυντ üìευσηò <Fn> + < > Εικονßδιο Λειτουργßα ΠεριγραφÞ Αýξηση Φωτεινüτηταò ΑυξÜνει τη φωτεινüτητα τηò οθüνηò. <Fn> + < > Μεßωση Φωτεινüτηταò Μειþνει τη φωτεινüτητα τηò οθüνηò. Ειδικü ΠλÞκτρο Μπορεßτε να βρεßτε το σýµβολο του Ευρþ και του δολαρßου ΗΠΑ στο Üνω κεντρικü και/þ κüτω δεξß µýροò του πληκτρολογßου. Το σýìβολο του Ευρþ 1 Ανοßξτε Ýναν συντüκτη Þ επεξεργαστþ κειìýνου. 2 ΠατÞστε το " " στο κüτω δεξιü ìýροò του πληκτρολογßου, Þ κρατþστε πατηìýνο το <Alt Gr> και ακολοýθωò πατþστε το πλþκτρο <5> στο Üνω κýντρο του πληκτρολογßου. Σηìεßωση: ΟρισìÝνεò γραììατοσειρýò και λογισìικü δεν υποστηρßζουν το σýìβολο του Ευρþ. ΑνατρÝξτε στην ιστοσελßδα για περισσüτερεò πληροφορßεò. Το σýìβολο του δολαρßου των ΗΠΑ 1 Ανοßξτε Ýναν επεξεργαστþ κειìýνου. 2 ΠατÞστε το " " στο κüτω δεξιü ìýροò του πληκτρολογßου, Þ κρατþστε πατηìýνο το <Shift> και ακολοýθωò πατþστε το πλþκτρο <4> στο Üνω κýντρο του πληκτρολογßου. Σηìεßωση: Η λειτουργßα αυτþ ποικßλει αναλüγωò των ρυθìßσεων γλþσσαò.

25 17 Εκτßναξη του συρταριοý τηò ìονüδαò οπτικοý δßσκου (CD Þ DVD) Για εκτßναξη του συρταριοý τηò ìονüδαò οπτικοý δßσκου üταν ο υπολογιστþò εßναι ενεργοποιηìýνοò, πατþστε το κουµπß εκτßναξηò τηò ìονüδαò. ¼ταν η παροχþ ρεýìατοò εßναι απενεργοποιηìýνη, ìπορεßτε να πραγìατοποιþσετε εκτßναξη του συρταριοý τηò ìονüδαò οπτικοý δßσκου χρησιìοποιþνταò την οπþ Ýκτακτηò εκτßναξηò. ΧρÞση ìιαò κλειδαριüò ασφαλεßαò Μια εγκοπþ κλειδαριüò ασφαλεßαò που βρßσκεται στο σασß του υπολογιστþ, σαò επιτρýπει να συνδýσετε ìια κλειδαριü ασφαλεßαò συìβατþ ìε Kensington. Τυλßξτε το καλþδιο ìιαò κλειδαριü ασφαλεßαò γýρω απü Ýνα ακßνητο αντικεßìενο üπωò Ýνα τραπýζι Þ το χεροýλι ενüò κλειδωìýνου συρταριοý. ΕισÜγετε την κλειδαριü στην εγκοπþ και γυρßστε το κλειδß για να ασφαλßσετε την κλειδαριü. Äιατßθενται επßσηò ìερικü ìοντýλα δßχωò κλειδß.

26 18 ¹χοò Ο υπολογιστþò Ýρχεται ìε 16-bit υψηλþò πιστüτηταò AC 97 στερεοφωνικü Þχο, και διπλü στερεοφωνικü ηχεßα. Ρýθìιση τηò Ýντασηò Þχου Η ρýθìιση τηò Ýντασηò στο υπολογιστþ εßναι üσο εýκολη üσο εßναι το πüτηìα ìερικþν κουìπιþν. Äεßτε το ΠλÞκτρα συντüìευσηò στη σελßδα 15 για περισσüτερεò πληροφορßεò σχετικü ìε τη ρýθìιση του Þχου των ηχεßων.

27 19 ΧρÞση των βοηθητικþν προγραììüτων Σηìεßωση: Για υπολογιστýò που χρησιìοποιοýν ìüνον τα Windows XP τηò Microsoft. Acer emanager Το Acer emanager εßναι ìια καινοτüìοò εφαρìογþ λογισìικοý σχεδιασìýνη για συχνü χρησιìοποιοýìενεò λειτουργßεò. ΠιÝστε το για εκτýλεση τηò διεπαφþò χρþστη του Acer emanager, στην οποßα εìφανßζονται τýσσεριò κýριεò ρυθìßσειò: Acer epowermanagement, Acer epresentation, Acer erecovery και Acer esettings. Για να ρυθìßσετε το ΠλÞκτρο σελßδα 10., δεßτε ΠλÞκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò στη Acer epowermanagement παρýχει ìια κεντρικþ θýση απ' üπου ìπορεßτε να ελýγξετε üλα τα σχýδια διαχεßρισηò ενýργειαò του Η/Υ και να ìεγιστοποιþσετε τη διüρκεια ζωþò τηò ìπαταρßαò. Acer epresentation Απλοποιεß τιò ρυθìßσειò ανüλυσηò κατü τη σýνδεση σε προτζýκτορα. Acer erecovery Äηìιουργεß αντßγραφα ασφαλεßαò και φροντßζει για την επαναφορü των ρυθìßσεων των παραìýτρων του συστþìατοò. Acer esettings ΚαθιστÜ πανεýκολη τη διαχεßριση των ρυθìßσεων του συστþìατοò και τηò ασφüλειαò. Για περαιτýρω πληροφορßεò, ανοßξτε το Acer emanager, κüντε κλικ στην κατüλληλη εφαρµογþ και επιλýξτε τη λειτουργßα ΒοÞθεια.

28 20 Σηìεßωση: ΕÜν στη συσκευασßα του υπολογιστþ σαò δεν περιλαìβüνεται CD ΕπαναφορÜò Þ CD ΣυστÞìατοò, παρακαλοýìε χρησιìοποιþστε τη δυνατüτητα "System backup to optical disk" του Acer erecovery για την εγγραφþ εικüναò ασφαλεßαò σε CD Þ DVD. Προò διασφüλιση του καλýτερου δυνατοý αποτελýσìατοò κατü την επαναφορü του συστþìατüò σαò χρησιìοποιþνταò CD Þ το Acer erecovery, αποσυνδýστε üλα τα περιφερειακü (εκτüò του εξωτερικοý Acer ODD, εüν ο υπολογιστþò διαθýτει τýτοια ìονüδα). Acer GridVista (συìβατü ìε απεικüνιση διπλþò οθüνηò) Σηìεßωση: Αυτü το χαρακτηριστικü εßναι διαθýσιìο ìüνο σε ορισìýνα ìοντýλα. Για να ενεργοποιþσετε τη δυνατüτητα διπλοý ìüνιτορ του φορητοý υπολογιστþ ακολουθþστε την περαιτýρω διαδικασßα. Πρþτα, βεβαιωθεßτε üτι το δευτερεýον ìüνιτορ εßναι συνδεδεìýνο. Ακολοýθωò, επιλýξτε ναρξη - Πßνακαò ΕλÝγχου - Οθüνη και κüντε κλικ στο Ρυθìßσειò. ΕπιλÝξτε το εικονßδιο του δευτερεýοντοò ìüνιτορ (2) απü το πλαßσιο απεικüνισηò και ακολοýθωò κüντε κλικ στο πλαßσιο επιλογþò ΕπÝκταση σε αυτþν την οθüνη. ΤÝλοò, πατþστε ΕφαρìογÞ για ενεργοποßηση των νýων ρυθìßσεων και κüντε κλικ στο OK για αποπερüτωση τηò διαδικασßαò. Το Acer GridVista εßναι Ýνα χρþσιìο βοηθητικü πρüγραììα που προσφýρει τýσσεριò προκαθορισìýνεò ρυθìßσειò απεικüνισηò þστε οι χρþστεò να Ýχουν τη δυνατüτητα θýασηò πολλαπλþν παραθýρων στην ßδια οθüνη. Για πρüσβαση στη συγκεκριìýνη λειτουργßα, ìεταβεßτε στο ναρξη - ¼λα τα ΠρογρÜììατα και κüντε κλικ στο Acer GridVista. Μπορεßτε να επιλýξετε οποιαδþποτε απü τιò τýσσεριò ρυθìßσειò απεικüνισηò κατωτýρω:

29 21 Äιπλü (ΚÜθετο), Τριπλü (κýριο στα αριστερü), Τριπλü (κýριο στα δεξιü) Þ Τετραπλü Το Acer GridVista εßναι συìβατü ìε απεικüνιση διπλþò οθüνηò, πρüγìα το οποßο επιτρýπει την ανεξüρτητη διαßρεση κüθε οθüνηò. Η ρýθìιση του Acer GridVista εßναι απλþ: 1 ΤρÝξτε το Acer GridVista και επιλýξτε την επιθυìητþ σýνθεση οθüνηò για κüθε οθüνη ξεχωριστü απü τη γραììþ εργασιþν. 2 ΜεταφÝρετε και εναποθýστε το κüθε παρüθυρο στο κατüλληλο πλýγìα. 3 Απολαýστε την Üνεση που προσφýρει ìια καλþò οργανωìýνη επιφüνεια εργασßαò. Σηìεßωση: Παρακαλοýìε βεβαιωθεßτε üτι η ανüλυση του δεýτερου ìüνιτορ ρυθìßστηκε στην τιìþ που συνιστü ο κατασκευαστþò. Launch Manager Το Launch Manager σαò επιτρýπει να ορßσετε τα 4 πλþκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò που βρßσκονται πüνω απü το πληκτρολüγιο. ΑνατρÝξτε στην ενüτητα ΠλÞκτρα ταχεßαò εκτýλεσηò στη σελßδα 10 για τη θýση αυτþν των πλþκτρων. Μπορεßτε να αποκτþσετε πρüσβαση στο Launch Manager κüνονταò κλικ στο ναρξη - ¼λα τα ΠρογρÜììατα, και Ýπειτα Launch Manager για να εκκινþσετε την εφαρìογþ.

30 22 Norton AntiVirus To Norton AntiVirus εßναι Ýνα αντιβιοτικü λογισìικü το οποßο ανιχνεýει και επισκευüζει τα αρχεßα που Ýχουν προσβληθεß, και παρýχει προστασßα κατü των ιþν, þστε τα δεδοìýνα του υπολογιστþ να διατηροýνται ασφαλþ και προστατευìýνα. Πþò πραγìατοποιþ Ýλεγχο για ιοýò? Μια πλþρηò σüρωση του συστþìατοò σαρþνει üλα τα αρχεßα του υπολογιστþ. Για να πραγìατοποιþσετε σüρωση του συστþìατοò: 1 ΠραγìατοποιÞστε εκκßνηση του Norton AntiVirus. ΚÜντε διπλü κλικ στο εικονßδιο του Norton AntiVirus απü την επιφüνεια εργασßαò Þ κüντε κλικ στο ìενοý Start (Εκκßνηση) απü τη γραììþ εργασιþν των Windows, τονßστε το Programs (ΠρογρÜììατα), και επιλýξτε Norton AntiVirus. 2 Στο κεντρικü παρüθυρο του Norton AntiVirus, κüντε κλικ στο Scan for Viruses (ΣÜρωση για ιοýò). 3 Στον πßνακα Scan for Viruses (ΣÜρωση για ιοýò), κüντε κλικ στο Scan My Computer (ΣÜρωση του υπολογιστþ ìου). 4 Απü το Actions (ΕνÝργειεò), κüντε κλικ στο Scan (ΣÜρωση). 5 ΜετÜ το πýραò τηò σüρωσηò, εìφανßζεται ìια σýνοψη τηò σüρωσηò. ΚÜντε κλικ στο Finished (Ολοκληρþθηκε). Μπορεßτε να προγραììατßσετε προσαρìοσìýνεò σαρþσειò για την ανßχνευση ιþν για την εκτýλεση των οποßων δεν απαιτεßται η παρουσßα σαò σε συγκεκριìýνεò ηìεροìηνßεò και þρεò Þ κατü περιοδικü διαστþìατα. ΕÜν κüνετε χρþση του υπολογιστþ κατü την Ýναρξη ìιαò προγραììατισìýνηò σüρωσηò, αυτþ εκτελεßται στο παρασκþνιο Ýτσι þστε να ìην απαιτεßται η διακοπþ τηò εργασßαò σαò. Για περαιτýρω πληροφορßεò ανατρýξτε στο ìενοý Norton AntiVirus Help (ΒοÞθεια για το Norton AntiVirus).

31 23 ΣυχνÝò ερωτþσειò Η ακüλουθη εßναι ìια λßστα απü πιθανýò καταστüσειò που ìπορεß να προκýψουν κατü τη χρþση του υπολογιστþ σαò. ΠαρÝχονται εýκολεò απαντþσειò και λýσειò για την καθεìßα. ΠÜτησα το διακüπτη ρεýìατοò και Üνοιξα την οθüνη, αλλü ο υπολογιστþò δεν ξεκινü. Äεßτε την Ýνδειξη Ισχýοò: Αν δεν εßναι αναììýνη, δεν υπüρχει ρεýìα στον υπολογιστþ. ΕλÝγξτε τα ακüλουθα: Αν ο υπολογιστþò λειτουργεß ìε ìπαταρßα, ìπορεß να Ýχει αποφορτιστεß και να ìη ìπορεß να ξεκινþσει τον υπολογιστþ. ΣυνδÝστε τον προσαρìογýα (adapter) για να επαναφορτßσετε το πακýτο ìπαταρßαò. Σιγουρευτεßτε πωò ο προσαρìογýαò ρεýìατοò εßναι σωστü συνδεδεìýνοò στον υπολογιστþ και στην πρßζα ρεýìατοò. Αν η ÝνδειξÞ του εßναι αναììýνη, ελýγξτε τα ακüλουθα: ΥπÜρχει ìη εκκινοýìενοò δßσκοò (üχι του συστþìατοò) στον εξωτερικü οδηγü δισκýταò USB; ΑφαιρÝστε Þ αντικαταστþστε τον ìε δßσκο του συστþìατοò και πατþστε <Ctrl> + <Alt> + <Del> για επανεκκßνηση του συστþìατοò. Äεν εìφανßζεται τßποτα στην οθüνη. Το σýστηìα διαχεßρισηò ενýργειαò του υπολογιστþ σβþνει αυτüìατα την οθüνη για να εξοικονοìþσει ενýργεια. ΠατÞστε οποιοδþποτε κουìπß για να ανüψετε πüλι την οθüνη. Αν πατþνταò Ýνα πλþκτρο δεν ανüψει πüλι η οθüνη, δýο πρüγìατα ìπορεß να εßναι η αιτßα: Μπορεß να εßναι πολý χαìηλü το επßπεδο φωτεινüτηταò. ΠατÞστε <Fn> + < > (αýξηση) για να ρυθìßσετε το βαθìü φωτεινüτηταò. Η συσκευþ προβολþò ìπορεß να Ýχει ρυθìιστεß σε Ýνα εξωτερικü ìüνιτορ. ΠατÞστε το πλþκτρο συντüìευσηò εναλλαγþò οθüνηò <Fn> + <F5> για να αλλüξετε την οθüνη στον υπολογιστþ. ΕÜν η ενδεικτικþ λυχνßα αναìονþò εßναι αναììýνη, ο υπολογιστþò βρßσκεται σε λειτουργßα αναìονþò. ΠατÞστε και ελευθερþστε το κουìπß τροφοδοσßαò þστε να αρχßσετε την εργασßα ξανü. Η εικüνα δεν καλýπτει üλη την οθüνη (δεν εßναι full-screen). ΚÜθε οθüνη απεικüνισηò υπολογιστþ διαθýτει διαφορετικþ εγγενþ ανüλυση αναλüγωò του ìεγýθουò τηò οθüνηò. ΕÜν ρυθìßσετε την ανüλυση σε χαìηλüτερη τιìþ απü την εγγενþ ανüλυση, τüτε η οθüνη επεκτεßνεται και καταλαìβüνει ολüκληρη την οθüνη απεικüνισηò του υπολογιστþ. ΚÜντε δεξιü κλικ στην επιφüνεια εργασßαò των Windows και επιλýξτε ιδιüτητεò για να εìφανßσετε το πλαßσιο διαλüγου ιδιüτητεò απεικüνισηò. Ακολοýθωò κüντε κλικ στην κüρτα ρυθìßσειò þστε να βεβαιωθεßτε üτι η ανüλυση ρυθìßστηκε στην κατüλληλη τιìþ. Αναλýσειò χαìηλüτερεò απü την καθορισìýνη τιìþ δεν προβüλλονται σε πλþρη οθüνη στον υπολογιστþ Þ σε εξωτερικü ìüνιτορ.

32 24 Äεν ακοýγεται Þχοò απü τον υπολογιστþ. ΕλÝγξτε τα ακüλουθα: Μπορεß να Ýχει γßνει σιþπηση τηò Ýντασηò. Στα Windows, δεßτε το εικονßδιο ελýγχου Ýντασηò (ηχεßα) στην γραììþ εργασιþν. Αν εßναι διαγραììýνο, κüντε κλικ στο εικονßδιο και αφαιρýστε την επιλογþ Γεν. αποκοπþ. Το επßπεδο τηò Ýντασηò ìπορεß να εßναι πολý χαìηλü. Στα Windows, δεßτε το εικονßδιο ελýγχου Ýντασηò (ηχεßα) στην γραììþ εργασιþν. Μπορεßτε επßσηò να χρησιìοποιþσετε τα κουìπιü ελýγχου Ýντασηò για τη ρýθìιση τηò Ýντασηò του Þχου. ΑνατρÝξτε στην ενüτητα ΠλÞκτρα συντüìευσηò στη σελßδα 15 για περισσüτερεò λεπτοìýρειεò. ΕÜν υπüρχουν συνδεδεìýνα ακουστικü, ακουστικü ψεßρεò Þ εξωτερικü ηχεßα στη θýρα εξüδου ακουστικοý σþìατοò στο ìπροστινü πßνακα του υπολογιστþ, τüτε τα εσωτερικü ηχεßα απενεργοποιοýνται αυτüìατα. Επιθυìþ να πραγìατοποιþσω εξþθηση του συρταριοý τηò ìονüδαò οπτικοý δßσκου χωρßò να ενεργοποιþσω την τροφοδοσßα. ΥπÜρχει Ýνα κουìπß ìηχανικþò εξþθησηò πüνω στη ìονüδα οπτικοý δßσκου. ΑπλÜ εισüγετε τη ìýτη ενüò ìολυβιοý Þ το Üκρο ενüò συνδετþρα και πιýστε þστε να πραγìατοποιηθεß εξþθηση του συρταριοý. Äεν ανταποκρßνεται το πληκτρολüγιο. ÄοκιìÜστε να συνδýσετε Ýνα εξωτερικü πληκτρολüγιο σε ìια θýρα USB στη δεξιü Þ αριστερþ πλευρü του υπολογιστþ. Αν δουλýψει, επικοινωνþστε ìε τον αντιπρüσωπü σαò Þ ìε Ýνα εξουσιοδοτηìýνο κýντρο επισκευþν καθþò ìπορεß να Ýχει χαλαρþσει το καλþδιο του εσωτερικοý πληκτρολογßου. Ο εκτυπωτþò δεν λειτουργεß. ΕλÝγξτε τα ακüλουθα: Σιγουρευτεßτε πωò ο εκτυπωτþò εßναι συνδεδεìýνοò σε ìια πρßζα ρεýìατοò και εßναι ενεργοποιηìýνοò. Βεβαιωθεßτε üτι υπüρχει ασφαλþò σýνδεση του καλþδιου του εκτυπωτþ στην παρüλληλη Þ USB θýρα του υπολογιστþ και την αντßστοιχη θýρα του εκτυπωτþ. ΘÝλω να ρυθìßσω την τοποθεσßα ìου για να χρησιìοποιþσω το εσωτερικü ìüντεì. Για να χρησιìοποιþσετε σωστü το λογισìικü επικοινωνιþν (π.χ. Hyper Terminal), πρýπει να ρυθìßσετε την τοποθεσßα σαò: 1 ΚÜντε κλικ στο κουìπß ναρξη, Ρυθìßσειò και στην επιλογþ Πßνακαò ΕλÝγχου. 2 ΚÜντε διπλü κλικ στο εικονßδιο ΕπιλογÝò τηλεφþνου και ìüντεì. 3 ΚÜντε κλικ στην καρτýλα Κανüνεò κλþσηò και ξεκινþστε να ρυθìßζετε την τοποθεσßα σαò. ΑνατρÝξτε στο εγχειρßδιο των Windows.

33 25 Σηìεßωση: ΠροσÝξτε üτι, στη διüρκεια τηò πρþτηò εκκßνησηò του φορητοý υπολογιστþ, ìπορεßτε να παραβλýψετε τη ρýθìιση τηò σýνδεσηò ιντερνýτ, καθþò δεν εßναι απαραßτητο να επηρεüσετε την εγκατüσταση του συνολικοý λειτουργικοý συστþìατοò. ¼ταν ρυθìιστεß το λειτουργικü σýστηìα, ìπορεßτε να προχωρþσετε στη ρýθìιση τηò σýνδεσηò ιντερνýτ. Επιθυìþ την επαναφορü του υπολογιστþ ìου στιò αρχικýò του ρυθìßσειò χωρßò CD επανüρθωσηò. Σηìεßωση: ΕÜν το σýστηìü σαò εßναι η πολýγλωσση Ýκδοση, τüτε το λειτουργικü σýστηìα και η γλþσσα που επιλýγετε üταν ενεργοποιεßτε το σýστηìα για πρþτη φορü θα εßναι και η ìüνη επιλογþ για τιò ìελλοντικýò περιπτþσειò επανορθωτικþν λειτουργιþν. ΑυτÞ η διαδικασßα ανüκτησηò σαò βοηθüει να επαναφýρετε το δßσκο C: ìε το αρχικü λογισìικü που εßναι εγκαταστηìýνο üταν αγορüζετε το φορητü σαò υπολογιστþ. ΑκολουθÞστε τα βþìατα παρακüτω για να αναδοìþσετε το δßσκο C: σαò. (Ο δßσκοò C: σαò θα διαìορφωθεß ξανü [reformatted] και θα διαγραφοýν üλα τα δεδοìýνα.) Εßναι σηìαντικü να δηìιουργþσετε αντßγραφα ασφαλεßαò üλων των αρχεßων δεδοìýνων σαò πριν να χρησιìοποιþσετε αυτþν την επιλογþ. Πριν να εκτελýσετε ìια επαναφορü, παρακαλοýìε ελýγξτε τιò ρυθìßσειò του BIOS. 1 ΕλÝγξτε για να δεßτε αν εßναι ενεργοποιηìýνη Þ üχι η λειτουργßα Acer disk-to-disk recovery. 2 Σιγουρευτεßτε πωò η ρýθìιση D2D Recovery στο Main εßναι στο Enabled. 3 Βγεßτε απü το βοηθητικü πρüγραììα BIOS [BIOS utility] και αποθηκεýσετε τιò αλλαγýò. Σηìεßωση: Για να ενεργοποιþσετε το βοηθητικü πρüγραììα BIOS [BIOS utility], πατþστε το <F2> στη διüρκεια του POST. Για Ýναρξη τηò διαδικασßαò επαναφορüò: 1 ΕπανεκκινÞστε το σýστηìα. 2 Ενþ εìφανßζεται το λογüτυπο Acer. ΠατÞστε <Alt> + <F10> ταυτüχρονα για να εισýλθετε στη διαδικασßα ανüκτησηò. 3 ΑνατρÝξτε στιò οδηγßεò τηò οθüνηò üσον αφορü την επανüρθωση του συστþìατοò. Σηìαντικü! ΑυτÞ η δυνατüτητα καταλαìβüνει 2 Ýωò 3 GB σε Ýνα κρυφü διαìýρισìα του σκληροý σαò δßσκου.

34 26 Αßτηση επισκευþò Εγγýηση ÄιεθνÞ Ταξιδιþτη [International Travelers Warranty (ITW)] Ο υπολογιστþò σαò καλýπτεται απü την Εγγýηση ÄιεθνÞ Ταξιδιþτη(ITW) που σαò προσφýρει ασφüλεια και ηρεìßα üταν ταξιδεýετε. Το παγκüσìιο δßκτυü ìαò κýντρων επισκευþν υπüρχει για να σαò βοηθüει. να διαβατþριο ITW Ýρχεται ìε τον υπολογιστþ σαò. Αυτü το διαβατþριο περιýχει üσα πρýπει να γνωρßζετε σχετικü ìε το πρüγραììα ITW. Μια λßστα διαθýσιìων, εξουσιοδοτηìýνων κýντρων επισκευþν βρßσκεται σε αυτü το χρþσιìο βιβλιαρüκι. ÄιαβÜστε αυτü το διαβατþριο προσεκτικü. ΠÜντα να Ýχετε ìαζß σαò το ITW διαβατþριο σαò, ειδικü üταν ταξιδεýετε για να λαìβüνετε τα οφýλη των κýντρων επισκευþν ìαò. ΤοποθετÞστε την απüδειξη αγορüò στο καρτελüκι που βρßσκεται στο ìπροστινü κüλυììα του διαβατηρßου ITW. Αν η χþρα που ταξιδεýετε δεν Ýχει εξουσιοδοτηìýνο κýντρο επισκευþν ITW απü την Acer, ìπορεßτε να επικοινωνþσετε ìε τα γραφεßα ìαò παγκοσìßωò. Παρακαλþ συìβουλευτεßτε Πριν να τηλεφωνþσετε Παρακαλοýìε να Ýχετε διαθýσιìεò τιò παρακüτω πληροφορßεò üταν καλεßτε ìια online υπηρεσßα τηò Acer, παρακαλοýìε να εßστε κοντü στον υπολογιστþ σαò üταν τηλεφωνεßτε. Με την υποστþριξþ σαò, ìποροýìε να ìειþσουìε το χρüνο που χρειüζεται Ýνα τηλεφþνηìα και να σαò βοηθþσουìε να λýσετε τα προβλþìατü σαò αποδοτικü. Αν υπüρχουν ìηνýìατα σφαλìüτων Þ ìπιπ απü τον υπολογιστþ σαò, καταγρüψτε τα üπωò εìφανßζονται στην οθüνη (Þ τον αριθìü και την ακολουθßα στην περßπτωση των ìπιπ). ΧρειÜζεται να παρüσχετε τιò ακüλουθεò πληροφορßεò: ¼νοìα: Äιεýθυνση: Αριθìüò τηλεφþνου: Τýποò ìηχανþìατοò και ìοντýλου: Σειριακüò αριθìüò: Ηìεροìηνßα αγορüò:

35 27 Για να πüρετε το φορητü PC ìαζß σαò Αυτü το κεφüλαιο σαò προσφýρει συìβουλýò και υποδεßξειò για πρüγìατα που πρýπει να λüβετε υπüψη üταν ìετακινεßστε Þ ταξιδεýετε ìε τον υπολογιστþ σαò. Αποσýνδεση απü το γραφεßο ΑκολουθÞστε αυτü τα βþìατα για να αποσυνδýσετε τον υπολογιστþ σαò απü εξωτερικü εξαρτþìατα: 1 Αποθηκεýστε τυχüν ανοικτü αρχεßα. 2 ΑφαιρÝστε τυχüν ìýσα, δισκýτεò Þ CD, απü τον(τουò) οδηγü(ουò). 3 Τερìατισìüò λειτουργßαò υπολογιστþ. 4 Κλεßστε το κüλυììα τηò οθüνηò. 5 ΑποσυνδÝστε το καλþδιο απü τον προσαρìογýα (adapter) ρεýìατοò. 6 ΑποσυνδÝστε το πληκτρολüγιο, τη συσκευþ κατεýθυνσηò, τον εκτυπωτþ,την εξωτερικþ οθüνη, και τιò Üλλεò εξωτερικýò συσκευýò. 7 ΑποσυνδÝστε το κλεßδωìα Kensington αν το χρησιìοποιεßτε για να ασφαλßσετε τον υπολογιστþ. Μετακßνηση ¼ταν απλü ìετακινþστε για ìικρýò αποστüσειò, για παρüδειγìα, απü το τραπýζι του γραφεßου σαò σε ìια αßθουσα συναντþσεων. Προετοιìασßα του υπολογιστþ Πριν απü τη ìεταφορü του υπολογιστþ, κλεßστε και ασφαλßστε το κüλυììα τηò οθüνηò απεικüνισηò για να τον θýσετε σε λειτουργßα αναìονþò. Μπορεßτε τþρα να πüρετε ìε ασφüλεια τον υπολογιστþ σαò οπουδþποτε πüτε ìýσα στο κτßριο. Για να βγüλετε τον υπολογιστþ απü την κατüσταση ¾πνου, ανοßξτε την οθüνη; ακολοýθωò πατþστε και κρατþστε πατηìýνο το κουìπß τροφοδοσßαò. Αν παßρνετε τον υπολογιστþ στο γραφεßο ενüò πελüτη Þ σε Ýνα διαφορετικü κτßριο, ìπορεß να επιλýξετε να κλεßσετε τον υπολογιστþ: ΚÜντε κλικ στο κουìπß ναρξη, στην επιλογþ Απενεργοποßηση υπολογιστþ και Ýπειτα κüντε κλικ στην εντολþ Κλεßσιìο (Windows XP). - Þ - Μπορεßτε να θýσετε τον υπολογιστþ σε λειτουργßα αναìονþò, πατþνταò <Fn> + <F4>. Ακολοýθωò κλεßστε και ασφαλßστε την οθüνη απεικüνισηò. ¼ταν εßστε Ýτοιìοò να χρησιìοποιþσετε τον υπολογιστþ ξανü, απασφαλßστε και ανοßξτε την οθüνη απεικüνισηò, ακολοýθωò πιýστε και ελευθερþστε το κουìπß τροφοδοσßαò.

36 28 Σηìεßωση: ΕÜν η Ýνδειξη Sleep (ΑναìονÞ) εßναι απενεργοποιηìýνη, τüτε ο υπολογιστþò εισþλθε σε λειτουργßα Hibernation (Αδρανοποßηση) και απενεργοποιþθηκε. ΕÜν η ενδεικτικþ λυχνßα τροφοδοσßαò εßναι σβηστþ αλλü η ενδεικτικþ λυχνßα αναìονþò εßναι αναììýνη, τüτε ο υπολογιστþò εισþλθε σε λειτουργßα αναìονþò. Και στιò δýο περιπτþσειò, πατþστε και ελευθερþστε το κουìπß τροφοδοσßαò για να ενεργοποιþσετε τον υπολογιστþ ξανü. ΠροσÝξτε üτι ο υπολογιστþò ενδýχεται να εισýλθει σε λειτουργßα αδρανοποßησηò αφοý παραìεßνει σε λειτουργßα αναìονþò για ìια χρονικþ περßοδο. Τι να φýρετε στιò συναντþσειò Αν η συνüντησþ σαò εßναι σχετικü σýντοìη, δεν χρειüζεται πιθανüν να πüρετε τßποτα ìαζß, εκτüò απü τον υπολογιστþ σαò. Αν η συνüντησþ σαò διαρκεß περισσüτερο Þ αν η ìπαταρßα σαò δεν εßναι πλþρωò φορτισìýνη, ενδýχεται να θελþσετε να πüρετε ìαζß σαò το ìετασχηìατιστþ AC, για να συνδýσετε τον υπολογιστþ σαò σε πρßζα στην αßθουσα συνüντησηò. Αν η αßθουσα ρεýìατοò δεν Ýχει πρßζα ρεýìατοò, ìειþστε την εξüντληση τηò ìπαταρßαò βüζονταò τον υπολογιστþ σε κατüσταση ¾πνου. ΠατÞστε <Fn> + <F4> Þ κλεßστε το κüλυììα τηò οθüνηò üταν δεν χρησιìοποιεßτε ενεργü τον υπολογιστþ σαò. Για επιστροφþ στην εργασßα, ανοßξτε την οθüνη (εüν εßναι κλειστþ), ακολοýθωò πατþστε και ελευθερþστε το κουìπß τροφοδοσßαò. ΜεταφορÜ του υπολογιστþ σπßτι ¼ταν ìετακινþστε απü το γραφεßο στο σπßτι σαò Þ αντßστροφα. Προετοιìασßα του υπολογιστþ ΜετÜ την αποσýνδεση του υπολογιστþ απü το γραφεßο, ακολουθþστε αυτü τα βþìατα για να προετοιìüσετε τον υπολογιστþ για το ταξßδι προò το σπßτι: ΕλÝγξτε αν Ýχετε αφαιρýσει üλα τα ìýσα και τουò οπτικοýò δßσκουò απü τιò ìονüδεò δßσκου. Αν δεν αφαιρýσετε τα ìýσα ìπορεß να προκληθεß ζηìιü στην κεφαλþ τηò ìονüδαò δßσκου. ΠακετÜρετε τον υπολογιστþ σε ìια προστατευτικþ θþκη που ìπορεß να αποτρýψει τον υπολογιστþ απü το να γλιστρüει τριγýρω και να τον προστατεýσει αν πýσει. ΠροσοχÞ: Αποφεýγετε να πακετüρετε τα αντικεßìενα δßπλα στο πüνω κüλυììα του υπολογιστþ. Η πßεση ενüντια στο πüνω κüλυììα ìπορεß να βλüψει την οθüνη Τι να φýρετε ìαζß σαò Εκτüò αν Ýχετε Þδη ìερικü αντικεßìενα στο σπßτι, φýρετε τα ακüλουθα αντικεßìενα ìαζß σαò: ΠροσαρìογÝα (adapter) και καλþδιο ρεýìατοò Τον τυπωìýνο οδηγü χρþστη

37 29 Τι να λüβετε ειδικü υπüψη ΑκολουθÞστε αυτýò τιò οδηγßεò για να προστατýψετε τον υπολογιστþ σαò üσο ταξιδεýετε απü και προò τη δουλειü σαò: ΕλαχιστοποιÞστε την επþρεια των αλλαγþν τηò θερìοκρασßαò κρατþνταò τον υπολογιστþ ìαζß σαò. Αν χρειαστεß να σταìατþσετε για ìεγüλο χρονικü διüστηìα και δε ìπορεßτε να πüρετε τον υπολογιστþ ìαζß σαò, αφþστε τον στο πορτ-ìπαγκüζ του αυτοκινþτου για να αποφýγετε την Ýκθεση του σε υπερβολικþ ζýστη. Οι αλλαγýò στη θερìοκρασßα και την υγρασßα ìπορεß να προκαλýσουν συìπýκνωση. ΕπιτρÝψτε στον υπολογιστþ να επιστρýψει στη θερìοκρασßα δωìατßου, και επιθεωρþστε την οθüνη για συìπýκνωση πριν να ανοßξετε τον υπολογιστþ. Αν η αλλαγþ τηò θερìοκρασßαò εßναι ìεγαλýτερη των 10 C (18 F), επιτρýψτε στον υπολογιστþ να Ýρθει σε θερìοκρασßα δωìατßου σιγü σιγü. Αν εßναι δυνατüν, αφþστε τον υπολογιστþ για 30 λεπτü σε Ýνα περιβüλλον ìε θερìοκρασßα ανüìεσα στην εξωτερικþ και τη θερìοκρασßα δωìατßου. ΕγκατÜσταση ενüò γραφεßου στο σπßτι Αν εργüζεστε συχνü στον υπολογιστþ σαò στο σπßτι, ìπορεß να θýλετε να αγορüσετε Ýνα δεýτερο προσαρìοστþ (adapter) ρεýìατοò για να χρησιìοποιεßτε στο σπßτι. Με Ýνα δεýτερο προσαρìοστþ (adapter) ρεýìατοò, ìπορεßτε να αποφýγετε να ìεταφýρετε το Ýξτρα βüροò απü και προò το σπßτι. Αν χρησιìοποιεßτε τον υπολογιστþ σαò στο σπßτι για ìεγüλεò χρονικýò περιüδουò, ìπορεß επßσηò να θýλετε να προσθýσετε Ýνα εξωτερικü πληκτρολüγιο, ìüνιτορ, Þ ποντßκι. Ταξßδι ìε τον υπολογιστþ ¼ταν ìετακινεßστε σε ìια ìεγαλýτερη απüσταση, για παρüδειγìα, απü το κτßριο του γραφεßου σαò στο κτßριο του γραφεßου ενüò πελüτη, Þ üταν ταξιδεýετε τοπικü. Προετοιìασßα του υπολογιστþ ΠροετοιìÜστε τον υπολογιστþ σαν να τον παßρνατε σπßτι. Σιγουρευτεßτε πωò η ìπαταρßα στον υπολογιστþ εßναι φορτισìýνη. Η ασφüλεια στο αεροδρüìιο ìπορεß να απαιτþσει να ανοßξετε τον υπολογιστþ σαò üταν τον φýρνετε στην περιοχþ τηò πýληò. Τι να φýρετε ìαζß σαò ΦÝρετε τα ακüλουθα αντικεßìενα ìαζß σαò: ΠροσαρìογÝαò (adapter) ρεýìατοò Εφεδρικü, πλþρωò φορτισìýνο πακýτο ìπαταρßαò Επιπρüσθετα αρχεßα προγρüììατοò οδþγησηò εκτυπωτþ αν σχεδιüζετε να χρησιìοποιþσετε Üλλον εκτυπωτþ

38 30 Τι να λüβετε ειδικü υπüψη Επιπρüσθετα στιò οδηγßεò για τη ìεταφορü του υπολογιστþ στο σπßτι, ακολουθþστε αυτýò τιò οδηγßεò για να προστατεýσετε τον υπολογιστþ σαò üσο ταξιδεýετε: ΠÜντα να παßρνετε τον υπολογιστþ σαò σαν χειραποσκευþ. Αν εßναι δυνατüν, να επιθεωρεßται ο υπολογιστþò ìε το χýρι. Τα ìηχανþìατα ακτßνων Χ στο αεροδρüìιο εßναι ασφαλþ, αλλü ìη περνüτε τον υπολογιστþ απü ανιχνευτþ ìετüλλων. Αποφεýγετε να εκθýτετε τιò δισκýτεò σε ανιχνευτýò ìετüλλου που κρατοýνται στο χýρι. ÄιεθνÞ ταξßδια ìε τον υπολογιστþ ¼ταν ταξιδεýετε απü χþρα σε χþρα. Προετοιìασßα του υπολογιστþ ΠροετοιìÜστε τον υπολογιστþ üπωò θα τον προετοιìüζατε κανονικü για ταξßδι. Τι να φýρετε ìαζß σαò ΦÝρετε τα ακüλουθα αντικεßìενα ìαζß σαò: ΠροσαρìογÝαò (adapter) ρεýìατοò Καλþδια ρεýìατοò που εßναι κατüλληλα για τη χþρα στην οποßα ταξιδεýετε ΕφεδρικÜ, πλþρωò φορτισìýνα πακýτα ìπαταρßαò Επιπρüσθετα αρχεßα προγρüììατοò οδþγησηò εκτυπωτþ αν σχεδιüζετε να χρησιìοποιþσετε Üλλον εκτυπωτþ Απüδειξη αγορüò, στην περßπτωση που χρειαστεß να την επιδεßξετε σε υπαλλþλουò του τελωνεßου ÄιαβατÞριο Εγγýησηò ÄιεθνÞ Ταξιδιþτη Τι να λüβετε ειδικü υπüψη ΑκολουθÞστε τα ßδια πρüγìατα που πρýπει να λαìβüνετε υπüψη üταν ταξιδεýετε ìε τον υπολογιστþ. Επιπρüσθετα, αυτýò οι συìβουλýò εßναι χρþσιìεò üταν ταξιδεýετε διεθνþò: ¼ταν ταξιδεýετε σε Üλλη χþρα, ελýγξτε πωò η τοπικþ τüση ρεýìατοò και οι προδιαγραφýò των καλωδßων ρεýìατοò του προσαρìογýα (adapter) εßναι συìβατýò. Αν δεν εßναι, αγορüστε Ýνα καλþδιο ρεýìατοò που εßναι συìβατü ìε την τοπικþ τüση. Μη χρησιìοποιεßτε σετ ìετατροπþò που πωλοýνται για συσκευýò για να δþσετε ρεýìα στον υπολογιστþ. Αν χρησιìοποιεßτε το ìüντεì, ελýγξτε αν το ìüντεì και ο συνδετþραò εßναι συìβατü ìε το σýστηìα τηλεπικοινωνιþν τηò χþραò στην οποßα ταξιδεýετε.

39 31 ΑσφÜλεια του υπολογιστþ σαò Ο υπολογιστþò σαò εßναι ìια πολýτιìη επýνδυση την οποßα πρýπει να προσýχετε. ΜÜθετε πþò να προστατεýετε και να φροντßζετε τον υπολογιστþ σαò. Τα χαρακτηριστικü ασφαλεßαò περιλαìβüνουν κλειδþìατα λογισìικοý και υλικοý ìια κλειδαριü ασφαλεßαò και κωδικοýò. ΧρÞση ìιαò κλειδαριüò ασφαλεßαò Μια εγκοπþ κλειδαριüò ασφαλεßαò που βρßσκεται στο σασß του υπολογιστþ, σαò επιτρýπει να συνδýσετε ìια κλειδαριü ασφαλεßαò συìβατþ ìε Kensington. Τυλßξτε το καλþδιο ìιαò κλειδαριü ασφαλεßαò γýρω απü Ýνα ακßνητο αντικεßìενο üπωò Ýνα τραπýζι Þ το χεροýλι ενüò κλειδωìýνου συρταριοý. ΕισÜγετε την κλειδαριü στην εγκοπþ και γυρßστε το κλειδß για να ασφαλßσετε την κλειδαριü. Äιατßθενται επßσηò ìερικü ìοντýλα δßχωò κλειδß. ΧρÞση κωδικþν πρüσβασηò Οι κωδικοß πρüσβασηò προστατεýουν τον υπολογιστþ σαò απü ìη εξουσιοδοτηìýνη πρüσβαση. Ο καθορισìüò αυτþν των κωδικþν πρüσβασηò δηìιουργεß διαφορετικü επßπεδα προστασßαò του υπολογιστþ και των δεδοìýνων σαò: Ο Κωδικüò πρüσβασηò επιτηρητþ αποτρýπει τη ìη εξουσιοδοτηìýνη εßσοδο στο βοηθητικü πρüγραììα BIOS. Μüλιò ορισθεß ο κωδικüò, θα πρýπει να τον καταχωρßσετε þστε να σαò επιτραπεß η πρüσβαση στο βοηθητικü πρüγραììα BIOS. ΑνατρÝξτε στην ενüτητα Βοηθητικü πρüγραììα BIOS στη σελßδα 36. Ο Κωδικüò χρþστη προστατεýει τον υπολογιστþ σαò απü ìη εξουσιοδοτηìýνη χρþση. Για ìýγιστο βαθìü ασφüλειαò, συνδυüστε τη χρþση αυτοý του κωδικοý ìε τα σηìεßα ελýγχου κωδικþν κατü την εκκßνηση και επιστρýψτε στην εργασßα σαò ìετü απü ìια περßοδο αδρανοποßησηò. Ο Κωδικüò πρüσβασηò κατü την εκκßνηση προστατεýει τον υπολογιστþ σαò απü ìη εξουσιοδοτηìýνη χρþση. Για ìýγιστο βαθìü ασφüλειαò, συνδυüστε τη χρþση αυτοý του κωδικοý ìε τα σηìεßα ελýγχου κωδικþν κατü την εκκßνηση και επιστρýψτε στην εργασßα σαò ìετü απü ìια περßοδο αδρανοποßησηò. Σηìαντικü! Μην ξεχüσετε τον κωδικü επιτηρητþ! ΕÜν ξεχüσετε τον κωδικü πρüσβασηò, θα πρýπει να επικοινωνþσετε ìε τον αντιπρüσωπü σαò Þ Ýνα εξουσιοδοτηìýνο κýντρο σýρβιò.

Aspire ΣειρÜ 1690. Οδηγüò ΧρÞστη

Aspire ΣειρÜ 1690. Οδηγüò ΧρÞστη Aspire ΣειρÜ 1690 Οδηγüò ΧρÞστη Copyright 2005. Acer Incorporated. Με την επιφýλαξη κüθε νüìιìου δικαιþìατοò. Aspire ΣειρÜ 1690 Οδηγüò ΧρÞστη ΑρχικÞ κδοση: ΜÜρτιοò 2005 Μπορεß περιοδικü να γßνονται αλλαγýò

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2008-2009

ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2008-2009 ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ (ΠΟΕΔ) ΤΑΚΤΙΚΗ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΛΟΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ Δ.Σ. ΓΙΑ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2008-2009 Δημήτρης Μικελλίδης Πρόεδρος ΠΟΕΔ Αγαπητοί συνεργάτες, Με τη

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις»

Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες Επιχειρήσεις» ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΒΑΣΙΚΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟΥ ΧΩΡΟΥ Τίτλος Ειδικού Θεματικού Προγράμματος: «Διοίκηση, Οργάνωση και Πληροφορική για Μικρο-μεσαίες

Διαβάστε περισσότερα

Ατομικό ιστορικό νηπίου

Ατομικό ιστορικό νηπίου σημαντικές πληροφορίες στοιχεία επικοινωνίας Ατομικό ιστορικό νηπίου στοιχεία της προσωπικότητας του παιδιού Βοηθείστε μας να γνωρίσουμε καλύτερα το παιδί σας Όνομα Παιδιού: Συμπληρώστε με προσοχή και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Φυσική Β' Γυμνασίου. Επιμέλεια: Ιωάννης Γιαμνιαδάκης

ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Φυσική Β' Γυμνασίου. Επιμέλεια: Ιωάννης Γιαμνιαδάκης ΔΙΑΔΟΣΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑΣ Φυσική Β' Γυμνασίου Επιμέλεια: Ιωάννης Γιαμνιαδάκης Σύνδεση με προηγούμενο Μάθημα Στο κεφάλαιο Θερμότητα έχουμε μάθει: Τι είναι θερμότητα & θερμοκρασία μακροσκοπικά & μικροσκοπικά Μέτρηση

Διαβάστε περισσότερα

Συνεταιριστική Οικονομία

Συνεταιριστική Οικονομία Συνεταιριστική Οικονομία Ενότητα 10: Η Συνεταιριστική Ανάπτυξη Κοντογεώργος Αχιλλέας Σχολή Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων & Τροφίμων (Δ.Ε.Α.Π.Τ.)

Διαβάστε περισσότερα

Περιβάλλον και Ανάπτυξη ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Γραμματικογιάννης Α. Ηλίας. Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Ρόκος

Περιβάλλον και Ανάπτυξη ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ. Γραμματικογιάννης Α. Ηλίας. Επιβλέπων: Καθηγητής Δ. Ρόκος ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ - ΔΙΑΤΜΗΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ (Δ.Π.Μ.Σ.) "ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ" Η ΦΤΩΧΕΙΑ Γραμματικογιάννης Α. Ηλίας Εργασία η οποία υποβάλλεται στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Κ.Ε. κ. Χ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Κ.Ε. κ. Χ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Ο.Κ.Ε. κ. Χ. ΠΟΛΥΖΩΓΟΠΟΥΛΟΥ «ΜΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΗ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ: ΠΟΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΡΙΤΕΣ ΧΩΡΕΣ;» ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 58/ 2014 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 58/ 2014 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ: 58/ 2014 ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ : ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ Δ.Ε ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων

03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Κεφάλαιο 03-00 σελ. 1 03-00: Βιομάζα για παραγωγή ενέργειας Γενικά ζητήματα εφοδιαστικών αλυσίδων Μια από τις κύριες διαφορές μεταξύ της βιομάζας και των ορυκτών καυσίμων είναι ότι η βιομάζα παραμένει

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό εργαλείο. για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας. τη σεξουαλική εκμετάλλευση

Πρακτικό εργαλείο. για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας. τη σεξουαλική εκμετάλλευση Πρακτικό εργαλείο για την ταυτοποίηση πρώτου επιπέδου των θυμάτων παράνομης διακίνησης και εμπορίας με σκοπό τη σεξουαλική εκμετάλλευση Ιούνιος 2013 Στα πλαίσια της επαγγελματικής σας ιδιότητας ενδέχεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ 1. Νομοθεσία για την Ασφάλιση Αυτοκινήτου Έχουν όλοι υποχρέωση από το Νόμο να συνάψουν ασφάλιση για το αυτοκίνητό τους; Σε ποια νομοθεσία βασίζεται η ασφάλιση αυτοκινήτου; Σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Διευκρινίσεις και Ορισμοί

Διευκρινίσεις και Ορισμοί Κεφάλαιο Β του Κώδικα Δεοντολογίας ΣΦΕΕ με τίτλο: Δημοσιοποίηση Παροχών από Φαρμακευτικές Εταιρείες προς Επαγγελματίες Υγείας (ΕΥ) και Επιστημονικούς Υγειονομικούς Φορείς (ΕΥΦ) Συχνές Ερωτήσεις Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δημιουργώντας κοινωνικό κεφάλαιο την εποχή της κρίσης

Κατερίνα Παναγοπούλου: Δημιουργώντας κοινωνικό κεφάλαιο την εποχή της κρίσης Κατερίνα Παναγοπούλου Πρέσβυς της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης, πρόεδρος του σωματείου γυναικών «Καλλιπάτειρα». Πρώτο βραβείο «Γυναίκα και Αθλητισμός» 2012 για την Ευρώπη. Δημιουργώντας κοινωνικό

Διαβάστε περισσότερα

Κανόνες λειτουργίας της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας

Κανόνες λειτουργίας της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας Τε χν ολογι κό Εκπαι δε υτι κό Ίδρυμα Λαμί ας Σχ ολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας Τμήμα Φυσικοθεραπείας Επιτροπή Ηθικής και Δεο ντολογίας Κανόνες λειτουργίας της Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας Ονομασία

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. 9/12/2014, Αγ. Νικόλαος

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. 9/12/2014, Αγ. Νικόλαος ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ. 9/12/2014, Αγ. Νικόλαος Απλήρωτη εργασία σακατεμένοι και νεκροί εργάτες, έτσι πλουτίζουν οι κεφαλαιοκράτες Αυτό το σύνθημα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΝΥΣΟΥ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ Εφαρμογή του Κανονισμού 1.Η εφαρμογή του παρόντος Κανονισμού είναι υπευθυνότητα του Δήμου Διονύσου και τα επιμέρους τμήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ:

ΕΝΤΟΛΕΑΣ: ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΣ ΠΛΗΘΥΣΜΟΣ: Μάρτιος 2013 Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από μια επιστημονική ομάδα η οποία επιλέχθηκε ειδικά για τον σκοπό αυτό από τους φορείς «Αλληλεγγύη Κρήτης» και την «Ο.Ε.Β.Ε.Ν.Η.» υπό την αιγίδα του Δήμου Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερα

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο

Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο 1 Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ για τις ανάγκες των μαθημάτων: ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ και ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑ (Διδακτικός Σχεδιασμός) ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Όταν το μάθημα της πληροφορικής γίνεται ανθρωποκεντρικό μπορεί να αφορά και την εφηβεία.

Όταν το μάθημα της πληροφορικής γίνεται ανθρωποκεντρικό μπορεί να αφορά και την εφηβεία. Όταν το μάθημα της πληροφορικής γίνεται ανθρωποκεντρικό μπορεί να αφορά και την εφηβεία. Στόχος μας : να χρησιμοποιήσουμε τον υπολογιστή και το διαδίκτυο για να αντλήσουμε σωστές πληροφορίες, να τις επεξεργαστούμε

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια

Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Σοφία Γιουρούκου, Ψυχολόγος Συνθετική Ψυχοθεραπεύτρια Η αντίδραση στο άγχος είναι μία φυσιολογική, ζωτική αντίδραση στην απειλή. Το άγχος είναι ένα συναίσθημα δυσθυμίας που προέρχεται από την υποκειμενική

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 3.1 Εισαγωγή

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ. 3.1 Εισαγωγή ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ο ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ 3.1 Εισαγωγή Η Ελληνική Προεδρία πραγµατοποιείται σε µια κρίσιµη, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, περίοδο. Μια Ένωση που προετοιµάζει την µεγαλύτερη διεύρυνση στην

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΗΣΗΣ

ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ Ο ΚΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΥΠΟΔΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Διπλωματική Εργασία ΟΙ ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ. Ενότητα 10: Φιλοσοφική Συμβουλευτική. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ. Ενότητα 10: Φιλοσοφική Συμβουλευτική. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ Ενότητα 10: Φιλοσοφική Συμβουλευτική Παρούσης Μιχαήλ Τμήμα Φιλοσοφίας 1 Σκοπός ενότητας Θα εξετάσουμε πώς θα μπορούσαμε να αντιμετωπίσουμε βιοτικές καταστάσεις μέσα από τον κλάδο της

Διαβάστε περισσότερα

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα

Συνοπτική Παρουσίαση. Ελλάδα Ελλάδα Συνοπτική Παρουσίαση Η θρησκευτική ελευθερία προστατεύεται από το Σύνταγμα και άλλους νόμους και πολιτικές, με κάποιους περιορισμούς. Γενικώς, η κυβέρνηση σεβάστηκε εμπράκτως τη θρησκευτική ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΕΝΟΤΗΤΩΝ Α ΤΑΞΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑ 3 Σημειώνεται ότι για την ετοιμασία και εφαρμογή της ενότητας συνέδραμαν και οι συνάδελφοι Μαρία Ανθίμου και Χριστίνα Κκαΐλη (Δημοτικό Σχολείο Μενεού) ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ:

Διαβάστε περισσότερα

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης

Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς - Πυρήνας Αντάρτικου Πόλης ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ Προς τον αναρχικό χώρο i) Το κάλεσμα Κάθε κάλεσμα δράσης, όπως ο «Μαύρος Δεκέμβρης», είναι μία απόπειρα συντονισμού των δυνάμεων μας. Είναι

Διαβάστε περισσότερα

medreha Kωνσταντίνος Μαλίζος καθηγητής Ορθοπαιδικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

medreha Kωνσταντίνος Μαλίζος καθηγητής Ορθοπαιδικής, Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας Ο καθηγητής Ορθοπαιδικής της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Κων. Μαλίζος για την αρθρίτιδα ως συχνότερη αιτία χρόνιου πόνου και 2012-01-30 19:50:47 Kωνσταντίνος Μαλίζος καθηγητής Ορθοπαιδικής,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 8 : ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ Σύμφωνα με τα όσα αναλυτικά έχουν περιγραφεί στα προηγούμενα κεφάλαια της παρούσας μελέτης η κατασκευή του τμήματος «Βρύσες Ατσιπόπουλο», του Βόρειου Οδικού

Διαβάστε περισσότερα

Φλωρεντία, 10 Δεκεμβρίου 1513 Προς τον: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΒΕΤΤΟΡΙ, Πρέσβη της Φλωρεντίας στην Αγία Παπική Έδρα, Ρώμη. Εξοχώτατε Πρέσβη,

Φλωρεντία, 10 Δεκεμβρίου 1513 Προς τον: ΦΡΑΓΚΙΣΚΟ ΒΕΤΤΟΡΙ, Πρέσβη της Φλωρεντίας στην Αγία Παπική Έδρα, Ρώμη. Εξοχώτατε Πρέσβη, (Ο Νικολό Μακιαβέλι, μέσα από μία επιστολή του, περιγράφει την ζωή του στο κτήμα του, στο οποίο είχε αποτραβηχτεί, μετά το 1513 που οι Μεδίκοι ανακατέλαβαν την εξουσία.) Φλωρεντία, 10 Δεκεμβρίου 1513 Προς

Διαβάστε περισσότερα

Πρόταση για το νέο Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους.

Πρόταση για το νέο Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους. Πρόταση για το νέο Σύνταγμα του Ελληνικού Κράτους. Υπό του κ. Κανένα γιατί δεν έχει σημασία ποιός το έγραψε, ούτε τι τίτλους σπουδών έχει, παρά μόνο τι λέει... (v.20120722225112) Άρθρο 0. Το Ελληνικό Κράτος

Διαβάστε περισσότερα

Πρώτη διδακτική πρόταση Χρωματίζοντας ένα σκίτσο

Πρώτη διδακτική πρόταση Χρωματίζοντας ένα σκίτσο Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο Α (αρχάριο) Πρώτη διδακτική πρόταση Χρωματίζοντας ένα σκίτσο Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δεξιοτήτων: 1-2 διδακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΟ ΔΗΜΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ

ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΟ ΔΗΜΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ ΟΔΗΓΟΣ ΤΟΠΙΚΩΝ ΔΙΚΤΥΩΝ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΕΚΟ ΔΗΜΩΝ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ, ΘΕΡΜΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΡΙΑΣ, ΠΥΛΑΙΑΣ-ΧΟΡΤΙΑΤΗ «Τοπική Δράση Κοινωνικής Συνοχής & Απασχόλησης Ανατολικής Θεσσαλονίκης», Δράση 3 «Τοπικές δράσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Συνδικαλιστική εκπαίδευση, Συλλογικές συμβάσεις, Συλλογικές διαπραγματεύσεις.

ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Συνδικαλιστική εκπαίδευση, Συλλογικές συμβάσεις, Συλλογικές διαπραγματεύσεις. ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ: Συνδικαλιστική εκπαίδευση, Συλλογικές συμβάσεις, Συλλογικές διαπραγματεύσεις. Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Copyright IDEC Ε.Π.Ε., 2001 Ηρώων Πολυτεχνείου 96 185 36 Πειραιάς

Διαβάστε περισσότερα

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των 10 πρώτων ημερών

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των 10 πρώτων ημερών Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των 10 πρώτων ημερών Τον τελευταίο καιρό η πολιτική αντιπαράθεση των κομμάτων στην Ελλάδα περιστρέφεται γύρω από τα ερωτήματα: Μνημονιακός ή αντιμνημονιακός; Ευρώ ή

Διαβάστε περισσότερα

Εισήγηση στην ανοιχτή συνέντευξη τύπου, στις 13 Γενάρη 2016

Εισήγηση στην ανοιχτή συνέντευξη τύπου, στις 13 Γενάρη 2016 Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr Αθήνα, 13 /1/2016 Εισήγηση στην ανοιχτή συνέντευξη τύπου, στις

Διαβάστε περισσότερα

1 Εισαγωγή. 31 Ιανουαρίου 2013

1 Εισαγωγή. 31 Ιανουαρίου 2013 31 Ιανουαρίου 2013 Ερωτήσεις και απαντήσεις όσον αφορά την εφαρμογή του κανονισμού (ΕΚ) αριθ. 1169/2011 σχετικά με την παροχή πληροφοριών για τα τρόφιμα στους καταναλωτές 1 Εισαγωγή Στις 25 Οκτωβρίου 2011

Διαβάστε περισσότερα

Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό.

Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό. Ο αθλητισμός εμπνέεται από την ειρήνη. Η ειρήνη εμπνέεται από τον αθλητισμό. Αγαπητοί γονείς και εκπαιδευτικοί, Φανταστείτε την ειρήνη... Αυτή μπορεί να ήταν η σκέψη του βασιλιά Ίφιτου της Ήλιδας όταν

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας

Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας 10 Οκτωβρίου 2011 Η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας διοργανώνεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, με την υποστήριξη των Ηνωμένων Εθνών. Σκοπός της είναι να προωθήσει ανοικτές

Διαβάστε περισσότερα

Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά

Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά Οι ιοί και οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος στα παιδιά Θεοφάνης Τσιλιγιάννης Οι ιογενείς λοιμώξεις αποτελούν τη συχνότερη αιτία από την οποία αρρωσταίνουν τα παιδιά και ο άνθρωπος γενικά.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Αξία καινούργιου: Είναι το ποσό που απαιτείται για την ανακατασκευή του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικό Σημείωμα για αξιοποίηση απ όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις

Ενημερωτικό Σημείωμα για αξιοποίηση απ όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις Αγ. Φιλοθέης 5β, 105 56 Aθήνα Τηλ. 210 3301842,210 3301847,210 3833786 Fax 210 3802 864 E-mail : pame@pamehellas.gr http://www.pamehellas.gr Αθήνα 04/06/2014 Ενημερωτικό Σημείωμα για αξιοποίηση απ όλες

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ

ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ Προοίμιο Ο κώδικας δεοντολογίας του ΕΣΠΕΜ σκοπό έχει να κρατήσει υψηλά το κύρος του επαγγέλματος του μουσικοθεραπευτή στην Ελλάδα, να διαφυλάξει τους θεραπευόμενους από τυχόν μη δεοντολογικές

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ

Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Εκπαιδευτήρια Δούκα Δημοτικό Ιούνιος 2013 Η ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ Επιμέλεια : Γ. Τσούκας ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΗΣ ΓΝΩΣΗΣ 1. Εννοιολογική Οριοθέτηση 8. Κριτική θεώρηση Σύνοψη Διαθεματικότητα Διεπιστημονικότητα

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΣ ΤΙΜΟΚΑΤΑΛΟΓΟΣ. ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ. 1.1. Κατάλογος

Διαβάστε περισσότερα

Μια «γριά» νέα. Εύα Παπώτη

Μια «γριά» νέα. Εύα Παπώτη Εύα Παπώτη Μια «γριά» νέα Πρωτογνώρισα την Κατερίνα ως μαθήτρια λυκείου στο φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης στο οποίο εργαζόμουν ως φιλόλογος. Σήμερα είναι τριάντα ετών. Σε μια συνάντησή μας, λίγο πριν

Διαβάστε περισσότερα

Σχολικός εκφοβισµός και γονείς

Σχολικός εκφοβισµός και γονείς Σχολικός εκφοβισµός και γονείς Ο σχολικός εκφοβισμός έρχεται στην επικαιρότητα συνήθως κατόπιν εορτής. ΌΌταν ένα από τα χιλιάδες περιστατικά καταλήγει στα ΜΜΕ γιατί έχει τραγική έκβαση. Κι όμως, η ψυχολογική

Διαβάστε περισσότερα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα

Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα 2001L0083 EL 30.12.2008 006.001 1 Το έγγραφο αυτό συνιστά βοήθημα τεκμηρίωσης και δεν δεσμεύει τα κοινοτικά όργανα B ΟΔΗΓΙΑ 2001/83/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 6ης Νοεμβρίου 2001

Διαβάστε περισσότερα

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του

Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του 2001L0083 EL 16.11.2012 011.001 1 Το παρόν έγγραφο αποτελεί απλώς βοήθημα τεκμηρίωσης και τα θεσμικά όργανα δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη για το περιεχόμενό του B ΟΔΗΓΙΑ 2001/83/ΕΚ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 1 Ο ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Υπεύθυνη καθηγήτρια: Κατερίνα Τσολακίδου Σχολικό έτος 2008-2009 Τάξη Γ Σελίδα 1 από 31

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομική αξιολόγηση συγκοινωνιακών έργων

Οικονομική αξιολόγηση συγκοινωνιακών έργων Σημειώσεις μαθήματος Διαχείριση Υποδομής Συγκοινωνιακών Έργων Οικονομική αξιολόγηση συγκοινωνιακών έργων Αθανασίου Χασιακού Πάτρα 2000 1. Εισαγωγή Η οικονομική αξιολόγηση των δημοσίων έργων γίνεται για

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Μαθήματος Ενότητα: Διαχείριση Σχολικής Τάξης

Τίτλος Μαθήματος Ενότητα: Διαχείριση Σχολικής Τάξης Τίτλος Μαθήματος Ενότητα: Διαχείριση Σχολικής Τάξης Ζαχαρούλα Σμυρναίου Σχολή Φιλοσοφίας Τμήμα Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας Σελίδα 2 1. Κατάθλιψη... 4 2. Τύποι κατάθλιψης... 5 2.1 Λανθάνουσα Κατάθλιψη...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΖΩΗΣ, ΜΙΑ ΨΥΧΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ Τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε στην χώρα μας αισθητή άνοδος του βιοτικού επιπέδου και της κοινωνικής ευμάρειας. Παράλληλα όμως αυξήθηκαν τα προβλήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-15

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-15 ANOIXTO ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ KAI ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ & ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-15 Κύκλοι χειμερινό εξάμηνο: 114 Ζητήματα Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Δημήτρης Αγοραστός Ψυχολόγος

Δημήτρης Αγοραστός Ψυχολόγος Δημήτρης Αγοραστός Ψυχολόγος Τρόποι Διαπαιδαγώγησης: Ένας οδηγός για γονείς CC Δημήτρης Αγοραστός, 2014 dagorastos@gmail.com, http://dagorastos.net, http://psychologein.dagorastos.net Το έργο προσφέρεται

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠHΣ. Ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης 2014. {SWD(2013) 800 final}

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠHΣ. Ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης 2014. {SWD(2013) 800 final} ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 13.11.2013 COM(2013) 800 final ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠHΣ Ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης 2014 {SWD(2013) 800 final} EL EL ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠHΣ Ετήσια επισκόπηση της ανάπτυξης

Διαβάστε περισσότερα

Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ( 1 )

Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ( 1 ) Η ΨΥΧΗ ΚΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ( 1 ) του Κ.Γκ.Γιούνγκ Με έχουν ρωτήσει αρκετές φορές τι πιστεύω για το θάνατο, γι αυτό το τελείωμα της ανθρώπινης ύπαρξης. Ο θάνατος είναι απλά γνωστός ως το τέλος. Είναι η τελεία

Διαβάστε περισσότερα

Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει

Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει Ένας Τιτανικός θεσμός επιβράβευσης επιτυχιών νέων ανθρώπων Από το ξεκίνημά του ο ΤΙΤΑΝ εκφράζει έμπρακτα και πολύπλευρα το ενδιαφέρον του για τους νέους ανθρώπους, ιδιαίτερα δε για τα παιδιά, κάθε ηλικίας,

Διαβάστε περισσότερα

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί την άμεσα εκλεγμένη δημοκρατική έκφραση της πολιτικής βούλησης των λαών της Ευρώπης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αποτελεί την άμεσα εκλεγμένη δημοκρατική έκφραση της πολιτικής βούλησης των λαών της Ευρώπης. Ομιλία Ευρωβουλευτού Ελίζας Βόζεμπεργκ Βρυωνίδη Ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην εξωτερική πολιτική και στην ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ Κυρίες και Κύριοι, Λευκωσία, 16-10-2015 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΚΥΟΝΙΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΚΥΟΝΙΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 14 ΦΛΕΒΑΡΗ 2015 ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΑΛΚΥΟΝΙΣ Για πρόγραμμα δράσης για το επόμενο διάστημα μέχρι την πρωτομαγιά Eισαγωγή Συνάδελφοι-ες,

Διαβάστε περισσότερα

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής

1. Εισαγωγή. 2. Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής Ενημερωτικό Σημείωμα για το Προσχέδιο Νόμου «Καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, αναδιάρθρωση των φορολογικών υπηρεσιών και άλλες διατάξεις αρμοδιότητας υπουργείου οικονομικών» 25/1/2011 1. Εισαγωγή Το νέο

Διαβάστε περισσότερα

Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ

Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ Παιδαγωγική ή Εκπαίδευση ΙΙ Ενότητα 8: Ζαχαρούλα Σμυρναίου Σχολή: Φιλοσοφική Τμήμα: Φιλοσοφίας Παιδαγωγικής Ψυχολογίας Κατάθλιψη Κατάθλιψη «Η κατάθλιψη είναι σαν ένα πένθος για κάτι αγαπημένο που έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΘΕΜΑ : ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ: ΑΝΥΦΑΝΤΗ ΜΑΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Διασυνοριακά νερά και διαχειριστικά σχέδια λεκανών

Διασυνοριακά νερά και διαχειριστικά σχέδια λεκανών Διασυνοριακά νερά και διαχειριστικά σχέδια λεκανών Ζαλίδης Γεώργιος, Καθηγητής Χρόνης Ιωάννης, Υποψήφιος Διδάκτωρ Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Εδαφολογίας Γεωπονική Σχολή Οδηγία Πλαίσιο: σκοπός και κρίσιμοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΛΑΤΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΛΑΤΗ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ-ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΕΛΑΤΗ «ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΣΤΟ ΘΡΙΑΣΙΟ ΠΕΔΙΟ» ΔΡΑΣΗ 16 -

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ

ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε.Ι ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ ΣΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΣΗΣ ΣΠΟΡΟΦΥΤΩΝ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΥ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ: ΑΝΤΩΝΙΟΣ X. ΚΩΝΣΤΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο.

Φασίστες και αφεντικά στου πηγαδιού τον πάτο, ζήτω το παγκόσμιο προλεταριάτο. Οι νόμοι της αγοράς, νόμοι της άγριας δύσης έχουν καταστρέψει ό,τι με αγώνες είχαμε κατακτήσει. Ο Υπ. Υγείας φωνάζει πως δεν έχει απολυθεί κανείς απ τα νοσοκομεία και ότι όλα λειτουργούν καλά. Ολόκληρη

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίζω, Αγαπώ & Φροντίζω το Σώμα μου

Γνωρίζω, Αγαπώ & Φροντίζω το Σώμα μου ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ Γνωρίζω, Αγαπώ & Φροντίζω το Σώμα μου Σχολικό Έτος 2013-2014 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: ΑΡΣΕΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΚΠ/ΚΗ ΜΟΝΑΔΑ: 1 ο ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΛΑΤΑΜΩΝΑ ΤΜΗΜΑ ΚΛΑΣΙΚΟ Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Η τραγωδία και η νίκη στο τελευταίο λεπτό των «Ελληνικών Κοινών» Του Αντώνη Καμάρα Πολιτικού Αναλυτή

Η τραγωδία και η νίκη στο τελευταίο λεπτό των «Ελληνικών Κοινών» Του Αντώνη Καμάρα Πολιτικού Αναλυτή Άρθρο Γνώμης Νο 23 Ιούλιος 2015 Η τραγωδία και η νίκη στο τελευταίο λεπτό των «Ελληνικών Κοινών» Πρόλογος Η τραγωδία των κοινών αγαθών «υποδηλώνει μία κατάσταση που η συμπεριφορά των ατόμων, τα οποία λειτουργούν

Διαβάστε περισσότερα

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης L 130 Έκδοση στην ελληνική γλώσσα Νομοθεσία 57ο έτος 1 Μαΐου 2014 Περιεχόμενα I Νομοθετικές πράξεις ΟΔΗΓΙΕΣ Οδηγία 2014/41/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του

Διαβάστε περισσότερα

Υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι 1986 2005

Υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι 1986 2005 Υποψήφιοι Σχολικοί Σύμβουλοι 1986 25 Για τους /τις εκπαιδευτικούς που υπέβαλαν αίτηση υποψηφιότητας για τη θέση Σχολικού Συμβούλου υπάρχουν μας διατέθηκαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΥΠΕΠΘ, για τα έτη

Διαβάστε περισσότερα

Η συμβολή του Πλάτωνα στα Μαθηματικά

Η συμβολή του Πλάτωνα στα Μαθηματικά ΠΛΑΤΩΝ Η συμβολή του Πλάτωνα στα Μαθηματικά I. Ανδρέας Παπαϊωάννου II. Αλέξανδρος Μπαλάσκας III. Κωνσταντίνος Θούας IV.Λουκάς Σωτηρόπουλος V. Πέτρος Κορφιάτης Εισηγητής : Γεώργιος Κ. Ντόντος (ΠΕ03) Χρονικη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΥΜΒΟΛΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΕΝΟΣ ΓΥΡΟΥ 1. ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 3. ΣΥΛΛΟΓΗ 4. ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ 5. ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ: ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Διαβάστε περισσότερα

Η Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο έχει οργανωθεί σε τομείς που υπόκεινται στις ακόλουθες ρυθμίσεις:

Η Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο έχει οργανωθεί σε τομείς που υπόκεινται στις ακόλουθες ρυθμίσεις: ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Η ΡΑΕΚ θέτει και δημοσιεύει την παρούσα πρόταση ως προς τις αρχές και τη Μεθοδολογία που

Διαβάστε περισσότερα

3o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σχολ. Έτος 2011-2012

3o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σχολ. Έτος 2011-2012 3o ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ σχολ. Έτος 2011-2012 Ερευνητική εργασία β τετραμήνου Ομάδα: «Ποιοτικός έλεγχος και ασφάλεια τροφίμων» Αργυράκης Γιάννης, Αργυρίου Αντώνης, Βασιλάκης Γιώργος, Βρέντζος Θεόφιλος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ. Ενότητα 3: Το παράδειγμα της Τρέισι Λάτιμερ (συνέχεια) Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας

ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ. Ενότητα 3: Το παράδειγμα της Τρέισι Λάτιμερ (συνέχεια) Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΗΘΙΚΗ Ενότητα 3: Το παράδειγμα της Τρέισι Λάτιμερ (συνέχεια) Παρούσης Μιχαήλ Τμήμα Φιλοσοφίας 1 Σκοποί ενότητας 1.Η ποιότητα της ζωής κάποιου είναι κριτήριο για τη συνέχιση μιας ζωής; 2. Ζωή

Διαβάστε περισσότερα

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Ενότητα 7: Σχέση δικαίου-ηθικής-πολιτικής. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ. Ενότητα 7: Σχέση δικαίου-ηθικής-πολιτικής. Παρούσης Μιχαήλ. Τμήμα Φιλοσοφίας ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ Ενότητα 7: Σχέση δικαίου-ηθικής-πολιτικής Παρούσης Μιχαήλ Τμήμα Φιλοσοφίας Σκοποί ενότητας 1. Οι σχέσεις ηθικής-δικαίου-πολιτικής 2. Το δίκαιο ως ένα σύνολο πρακτικών 1. Δίκαιο στον

Διαβάστε περισσότερα

11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση

11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση 11. Προϋπολογισμός 11.1. Προϋπολογισμός και αποδοτικότητα δημοσίων υπηρεσιών: υφιστάμενη κατάσταση Το σύστημα σχεδιασμού και εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού, αποτελεί μία βασική παράμετρο προώθησης

Διαβάστε περισσότερα

αρχαιολόγος- μουσειολόγος- ξεναγός, ΜΑ

αρχαιολόγος- μουσειολόγος- ξεναγός, ΜΑ Νατάσα Μιχαηλίδου αρχαιολόγος- μουσειολόγος- ξεναγός, ΜΑ 6976 478073, 25410 91973 facebook: mikroi.arxaiologoi.thrakis «Παραμυθο- ξενάγηση στα αρχαία Άβδηρα» σελίδα 0 από 19 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγικά...

Διαβάστε περισσότερα

Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. στο μάθημα της Γλώσσας της ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ

Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ. στο μάθημα της Γλώσσας της ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΈΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ Η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ ΦΟΡΗΤΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ στο μάθημα της Γλώσσας της ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ Σεπτέμβριος 2014 1 Περιεχόμενα Εισαγωγή...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ Βρυξέλλες, 08.11.2002 COM(2002) 612 τελικό ΠΕΜΠΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ σχετικά µε την εφαρµογή των άρθρων 4 και 5 της

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικές οδηγίες διακοπής καπνίσματος βήμα προς βήμα

Αναλυτικές οδηγίες διακοπής καπνίσματος βήμα προς βήμα Αναλυτικές οδηγίες διακοπής καπνίσματος βήμα προς βήμα Αυτό είναι το πιο ουσιαστικό στάδιο στην όλη προσπάθειά σας. Το στάδιο που αρχίζει τη στιγμή που ο καπνιστής αποφασίζει πως δε θα ξαναβάλει τσιγάρο

Διαβάστε περισσότερα

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Επίσηµη Εφηµερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ 9.10.2015 L 264/1 I (Νομοθετικές πράξεις) ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΑΠΟΦΑΣΗ (ΕΕ) 2015/1814 ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ της 6ης Οκτωβρίου 2015 σχετικά με τη θέσπιση και τη λειτουργία αποθεματικού για

Διαβάστε περισσότερα

Οι ΕΔ που χρειάζεται η χώρα

Οι ΕΔ που χρειάζεται η χώρα Οι ΕΔ που χρειάζεται η χώρα Εμείς πιστεύουμε ότι για να βγει η Άμυνα της χώρας από τα σημερινά αδιέξοδα και να μπορέσει να ανταποκριθεί με επιτυχία στις σύγχρονες προκλήσεις, δεν αρκεί απλά να ξεπεράσουμε

Διαβάστε περισσότερα

«Συλλογή, μεταφορά και διαχείριση επικίνδυνων στερεών αποβλήτων της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ»

«Συλλογή, μεταφορά και διαχείριση επικίνδυνων στερεών αποβλήτων της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ» Διακήρυξη για την: «Συλλογή, μεταφορά και διαχείριση επικίνδυνων στερεών αποβλήτων της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ» Διακήρυξη Νο: Ε140038 Η Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ («Εταιρία») προκηρύσσει μειοδοτικό διαγωνισμό με σφραγισμένες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΖΩΟΛΑΤΡΙΑΣ! ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - καθηγητού Δε χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να διαπιστώσει

ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΖΩΟΛΑΤΡΙΑΣ! ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - καθηγητού Δε χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να διαπιστώσει ΠΤΥΧΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΖΩΟΛΑΤΡΙΑΣ! ΛΑΜΠΡΟΥ Κ. ΣΚΟΝΤΖΟΥ Θεολόγου - καθηγητού Δε χρειάζεται να είναι κάποιος ειδικός για να διαπιστώσει την τραγικότητα του σημερινού ανθρώπου, η οποία οφείλεται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΔΕΛΤΙΟ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όνομα προϊόντος: Άλλο όνομα: Κατηγορία επικίνδυνων προϊόντων: Κώδικας προϊόντος του κατασκευαστή: RIZOCYN Φυσικός Βιοδιεγέρτης Ρίζας Καμία RIZOCYN Χρήση:

Διαβάστε περισσότερα

Βουλευτικές Εκλογές 2011

Βουλευτικές Εκλογές 2011 Πολίτης ή πελάτης; Είναι αλήθεια, ότι το πολιτικό σύστημα αποτυγχάνει σημαντικά να ανταποκριθεί στις σημερινές προκλήσεις. Το ρουσφέτι, η αναξιοκρατία, η συναλλαγή και τα παζάρια, απαξιώνουν την πολιτική.

Διαβάστε περισσότερα

Ο «ΕΚΑΛΟΓΟΣ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ

Ο «ΕΚΑΛΟΓΟΣ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ Ο «ΕΚΑΛΟΓΟΣ» ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ 1. Ύπνος: Δεν βοηθάει να ξενυχτήσουμε διαβάζοντας το προηγούμενο βράδυ, προσπαθώντας να συγκεντρώσουμε το σύνολο της ύλης στο μυαλό μας. Η κούραση, δε θα μας επιτρέψει

Διαβάστε περισσότερα

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΚΕΝΤΡΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ Β ΛΥΚΕΙΟΥ στο µάθηµα «Εισαγωγή στο ίκαιο και τους Πολιτικούς Θεσµούς» ΑΘΗΝΑ 2000 Οµάδα Σύνταξης Συντονιστής:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦ. 1 Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ

ΚΕΦ. 1 Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ (Ο ΜΑΘΗΤΗΣ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ :) ΔΕΙΚΤΕΣ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΙΔΑΚΤΕΑ) ΚΕΦ. 1 Η ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΣΤΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ 1.1 Εισαγωγή στη Λογιστική/Στ όχοι της επιχείρησης Να

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ

ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Η πρόσφατη οικονομική κρίση έχει δείξει ότι οι χώρες οι οποίες δεν έχουν προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, επηρεάστηκαν περισσότερο. Παράλληλα,

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.

Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59. Παρασκευή, 25 Ιανουαρίου 2013 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 - ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Έκδοση από τη Eurostat του Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, για

Διαβάστε περισσότερα

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229

ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟΥ & ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΕΤΡΑΚΗ 16 Τ.Κ. 105 63 ΑΘΗΝΑ ΤΗΛ.: 210.32.59.198 FAX: 210.32.59.229 ΘΕΜΑ: Έκδοση από τη Eurostat του Δείκτη Όγκου στο Λιανικό Εμπόριο, για το μήνα Οκτώβριο, στις χώρες της

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10/2015

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10/2015 ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 25/10/2015 Συνάδελφοι, Πραγματοποιούμε την ετήσια Γενική Συνέλευση του συνδικάτου μας μέσα σε συνθήκες που οξύνεται η

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΦΡΑΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 1 ο Λύκειο Καισαριανής ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Κείμενα Προβληματισμού

ΕΚΦΡΑΣΗ-ΕΚΘΕΣΗ Β ΛΥΚΕΙΟΥ 1 ο Λύκειο Καισαριανής ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ: Κείμενα Προβληματισμού Τι θα πρέπει να λάβει υπόψη του ο νέος, πριν τελικά επιλέξει το επάγγελμα που θα ασκήσει Το επάγγελμα, είτε είναι λειτούργημα είτε όχι, έχει ζωτική σημασία για τον άνθρωπο. Συντελεί στην προσωπική του

Διαβάστε περισσότερα

«Ο συγγραφέας στα σύγχρονα ΜΜΕ: ο λόγος και η απήχηση του»

«Ο συγγραφέας στα σύγχρονα ΜΜΕ: ο λόγος και η απήχηση του» ΜΜΕ & Λογοτεχνία ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Θ. ΒΑΛΤΙΝΟΣ «Ο συγγραφέας στα σύγχρονα ΜΜΕ: ο λόγος και η απήχηση του» ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ: Ως οιονεί οικοδεσπότης θα κάνω και χρέη συντονιστή της συζήτησης. Θα δώσω το λόγο με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΠΑ/ΕΠ-6489/2012

ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΠΑ/ΕΠ-6489/2012 Διεύθυνση Περιφέρειας Αττικής ΣΥΜΒΑΣΗ ΔΠΑ/ΕΠ-6489/2012 ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΦΟΡΕΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΟΥ ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Άρθρο 1: Αντικείμενο

Διαβάστε περισσότερα

για να δούμε πως είναι τα πράγματα:

για να δούμε πως είναι τα πράγματα: Η ερώτηση Ευρώ ή Δραχμή είναι απλή, η απάντηση όμως; είναι τόσο απλή; μπορεί να απαντηθεί μονολεκτικά; φυσικά όχι!!! το θέμα τόσο πολύπλοκο όσο και επικίνδυνο! για να δούμε πως είναι τα πράγματα: Συνεχώς

Διαβάστε περισσότερα

Τουριστικές Μονάδες Αγροτουρισμού

Τουριστικές Μονάδες Αγροτουρισμού Τουριστικές Μονάδες Αγροτουρισμού... Επενδύστε στον αγροτουρισμό. Οραματιζόμαστε Σχεδιάζουμε Υλοποιούμε Αγροτουρισμός, το μέλλον του Ελληνικού τουρισμού. Για το σύνολο των οικονομιών της Ε.Ε. ο τουρισμός,

Διαβάστε περισσότερα