Δελτίο Τύπου. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. συμμετείχε με πρωτότυπες κατασκευές με υλικά της φύσης,

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Δελτίο Τύπου. Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου. συμμετείχε με πρωτότυπες κατασκευές με υλικά της φύσης,"

Transcript

1 ΦΟΡΕΑΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΘΝΙΚΟΥ ΔΡΥΜΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ Γραφείο Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Πληροφορίες: Θέμις Νασοπούλου Ταχ. Διεύθυνση: Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Τ.Θ. 37 Τ.Κ Λιτόχωρο Τηλ: , Φαξ: Ιστοσελίδα: & Λιτόχωρο Δελτίο Τύπου Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου συμμετείχε με πρωτότυπες κατασκευές με υλικά της φύσης, στο «Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο». Μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν διακοσμητικές κατασκευές με υλικά της φύσης, να λάβουν μέρος σε υπαίθρια παιχνίδια, να συμμετάσχουν σε εργαστήρια χειροτεχνίας, ζωγραφικής και παράλληλα να παρακολουθήσουν μουσικές, χορευτικές και αθλητικές παραστάσεις στο «Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο». Το «Πάρκο Χριστουγέννων», στο οποίο συμμετείχε και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, λειτούργησε για πρώτη χρονιά φέτος στο Λιτόχωρο και διοργανώθηκε από την Επιτροπή Πολιτισμού και Εθελοντισμού της Δημοτικής Ενότητας Λιτοχώρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Δίου Ολύμπου. Πιο συγκεκριμένα, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου συμμετείχε κατά τις πρωινές ώρες της λειτουργίας του «Πάρκου Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο» στο «Εργαστήρι του Αι-Βασίλη» με σκοπό την ενημέρωση των επισκεπτών για την προστατευόμενη περιοχή του Εθνικού Δρυμού Ολύμπου και τη δημιουργία εντυπωσιακών διακοσμητικών κατασκευών με υλικά της φύσης. Τόσο οι λιλιπούτειοι μαθητές, όσο και οι μεγάλοι που «έγιναν ξανά παιδιά» πήραν μέρος σε οικολογικά και περιβαλλοντικά εργαστήρια και με τη βοήθεια της ξεναγού του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, ζωγράφισαν, κατασκεύασαν επιτραπέζια Χριστουγεννιάτικα στολίδια, ημερολόγια τοίχου, στολίδια για το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, ευχετήριες κάρτες, μικρά ζωάκια, κατασκευές mobile, διακοσμητικά όλα με αποξηραμένα υλικά της φύσης, δηλαδή φύλλα, κλαδάκια, κουκουνάρια, καρπούς δέντρων κλπ., ενώ στους συμμετέχοντες μοιράστηκε έντυπο ενημερωτικό υλικό του Φορέα Διαχείρισης.

2 Η στήριξη της λειτουργίας του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου με σκοπό τη διαχείριση της περιοχής ευθύνης του, είναι έργο ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Μακεδονίας Θράκης του ΕΣΠΑ και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης). Πληροφορίες για τη συμμετοχή του Φορέα στην εν λόγω εκδήλωση στο τηλέφωνο του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου: (κ. Νασοπούλου Θέμις κ. Γιάννακα Δήμητρα) και στην ιστοσελίδα του Φορέα: Πληροφορίες για το «Πάρκο Χριστουγέννων στο Λιτόχωρο» στην ιστοσελίδα: Για τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου Θέμις Νασοπούλου, MSc Ξεναγός Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου Γραφείο Πληροφόρησης, Εκπαίδευσης και Δημοσιότητας, Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, Λιτόχωρο Τ.Κ.: 60200, T.Θ. 37. Τηλ.: Φαξ: Website: (Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό)

3

4

5

6 Ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου ιδρύθηκε το έτος 2002 με το Ν. 3044/2002 και άρχισε να λειτουργεί το Διοικείται από 11μελές Διοικητικό Συμβούλιο όπου εκπροσωπούνται Φορείς της Κεντρικής Διοίκησης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας. Οι αρμοδιότητες του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου καθορίζονται από το άρθρο 15 του Ν. 2742/99 και μεταξύ άλλων είναι: η ενημέρωση, εκπαίδευση και κατάρτιση του πληθυσμού σε θέματα διαχείρισης και προστασίας των περιοχής, η συστηματική παρακολούθηση των περιβαλλοντικών παραμέτρων της προστατευόμενης περιοχής κ.α. Τα γραφεία του Φορέα βρίσκονται στο υπό κατασκευή Κέντρο Πληροφόρησης Ολύμπου (Μουσείο Φυσικής Ιστορίας), στο Λιτόχωρο.