το πείρα(γ)µα μαθητές κάτω τα ξερά σας μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι διευθυντές τεύχος 18 μάρτιος 2014 από τους

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "το πείρα(γ)µα μαθητές κάτω τα ξερά σας μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι διευθυντές τεύχος 18 μάρτιος 2014 από τους"

Transcript

1 μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι διευθυντές κάτω τα ξερά σας μαθητές από τους τεύχος 18 μάρτιος 2014 το πείρα(γ)µα πρωτοβουλία ενάντια στον θεσμό της εκπαίδευσης

2 3 ο ΓΕΛ Κερατσινίου - πάρκο Σελεπίτσαρι περιμετρικά του 2ου ΓΕΛ Κερατσινίου Το πείρα(γ)μα είναι μια πρωτοβουλία συντρόφων/-ισσών από τη συνέλευση του Ρεσάλτο που με έναν αυτοοργανωμένο και αντιιεραρχικό τρόπο δοκιμάζει αλλά και δοκιμάζεται, μέσω ενός πειρα(γ)ματικού λόγου, ενάντια στον θεσμό του σχολείου και του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα. Μακριά από το να αναγνωρίσει το ρόλο του μαθητή ( βλέποντας τον ως έναν ακόμα ρόλο από αυτούς που το κράτος και ο καπιταλισμός απλόχερα μοιράζουν ) προσπαθεί να προκαλέσει ρήγματα στη λογική που θέλει τον μαθητή αποκομμένο από την υπόλοιπη κοινωνία. Οπότε μην παραξενευτεί κανείς αν δει κείμενα που δεν αφορούν την μαθητική καθημερινότητα. Στους δρόμους και τα σχολεία του Κερατσινίου, της Δραπετσώνας, της Νίκαιας, του περάματος το πείρα(γ)μα δεν πουλιέται, δεν αγοράζεται, αλλά μοιράζεται με την κυριολεκτική έννοια της λέξης- μιας και οι ιδέες μας, οι αξίες μας, οι πράξεις μας, η ζωή μας ολόκληρη δεν είναι εμπόρευμα να ανταλλάσσονται με χρήματα ή οτιδήποτε άλλο. Πάντα επιδιώκοντας την επαφή και την επικοινωνία με όσους και όσες προτιμούν να είναι η άμμος και όχι το γράσο στα γρανάζια του συστήματος.

3 φώτο από 1 ο ΓΕΛ Κερατσινίου, τα υπόλοιπα συνθήματα είχαν σβηστεί την επόμενη μέρα Οι μαθητές, κλήθηκαν με την σειρά τους να καταθέσουν και απειλήθηκαν από τους μπάτσους του Α.Τ. Κερατσινίου ότι θα κατηγορηθούν για κακουργηματικές πράξεις και ότι θα χάσουν την δυνατότητα να υποβάλουν μηχανογραφικό δελτίο για τις πανελλαδικές εξετάσεις. Την Δευτέρα 17/2, στις 12:30 οι 8 μαθητές περνάνε από εισαγγελέα στα δικαστήρια Πειραιά. Το παραπάνω περιστατικό δεν μπορεί να ειδωθεί αποκομμένο από την επίθεση που εκτυλίσσεται τα τελευταία χρόνια. Εκτός των σχολικών τειχών: Μειώσεις μισθών και συντάξεων, χαράτσια, ανεργία, απολύσεις, κατασχέσεις, extra φόροι, αυξήσεις στους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ και στα εισιτήρια των ΜΜΜ, αυτοκτονίες, δυσλειτουργία νοσοκομειακών μονάδων και την ίδια στιγμή καταστολή και φόβος. Ακούσατε, ακούσατε η διευθύντρια του 2ου Γ.ΕΛ Κερατσινίου κλήθηκε από το τοπικό αστυνομικό τμήμα για να καταθέσει ονόματα μαθητών που συμμετείχαν στις μαθητικές καταλήψεις τον Οκτώβριο του Σε αντίθεση με τον διευθυντή του γυμνασίου στο οποίο συστεγάζονται και ο οποίος αρνήθηκε να ενημερώσει τις αστυνομικές αρχές, η διευθύντρια του λυκείου έδωσε 8 ονόματα μαθητών. Μπάτσοι, δικαστές, ρουφιάνοι διευθυντές Οι μαθητές και οι μαθήτριες που διαδηλώνουν στους δρόμους, οι μαθητές και οι μαθήτριες που καταλαμβάνουν σχολεία δίνοντάς τους νέα νοήματα, οι μαθητές και οι μαθήτριες που δεν αφήνουν μόνους συμμαθητές τους απέναντι σε μπάτσους, σε δικαστές, σε ρουφιάνους, που δηλώνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους με αποχές, με κείμενα και κινήσεις αλληλεγγύης, οι μαθητές και οι μαθήτριες που αντιστέκονται, δεν είναι μόνοι. Η θέση μας είναι δίπλα τους. Η θέση των συμμαθητών τους είναι να βρεθούν δίπλα τους. Η θέση των καθηγητών είναι να αρνηθούν τον ρόλο τους και να βρεθούν με ξεκάθαρο τρόπο δίπλα τους. Απέναντι σε όποιους συναδέλφους τους που είτε από βλακεία, είτε από άγνοια, είτε από επιλογή βρίσκονται στη θέση του ρουφιάνου και με την βολική δικαιολογία «Με κάλεσε η αστυνομία, είναι και η αξιολόγηση, τι να έκανα;» δημιουργούν προηγούμενο για να εφαρμοστούν οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις και να εμπεδωθεί ο φόβος στους μαθητές. Τέτοιες κινήσεις το μόνο που κάνουν είναι να συνεισφέρουν στην εφαρμογή των σχεδίων των «από πάνω»: καταστολή, φόβος, ανηλεής εκμετάλλευση. Οι μαθητές και οι μαθήτριες που μπροστά στην καταστροφή της ζωής τους σφίγγουν τα δόντια και σηκώνουν το βλέμμα, δεν είναι μόνοι! Εντός των σχολικών τειχών: 7ωρη πλήξη, εντολές, δυσλειτουργία σχολικών μονάδων, 4 πανελλήνιες στο λύκειο, συγχωνεύσεις σχολείων, επαναφορά βάσης του 10, καταστολή μαθητικών διαδηλώσεων, δικαστήρια μαθητών, ρουφιανέματα διευθυντών, εισβολές μπάτσων σε κατειλημμένα σχολεία. Κάτω τα ξερά σας από τους µαθητές Αλληλεγγύη στους μαθητές που αγωνίζονται *κείμενο που μοιράστηκε από το πείραγμα στις 17/2 στην συγκέντρωση στην εισαγγελία πειραιά. Η υπόθεση παραμένει σε εκκρεμότητα.

4 Μαθητικές Αντιστάσεις *Επιλέγουμε την αναδημοσίευση κινήσεων, αντιστάσεων, λόγου μαθητών/τριών με τις οποίες, αν και δεν ταυτιζόμαστε πάντα, θεωρούμε ότι κινούνται σε κατεύθυνση σύγκρουσης με ότι στέκεται πάνω από τα κεφάλια μας Στις 6/12/13 εκατοντάδες μαθητές/τριες πραγματοποίησαν διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας με αφορμή την εξέγερση του Δεκέμβρη 2008 και τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον μπάτσο Κορκονέα. Οι κυρίαρχοι αντιμετωπίζουν τη νεολαία σαν έναν εν δυνάμει εχθρό τους και όπως έχουν δείξει οι πρόσφατες μαθητικές κινήσεις (εξέγερση του Δεκέμβρη, πορείες, διαδηλώσεις, καταλήψεις, δημιουργία μαθητικών πρωτοβουλιών) σωστά τους λογαριάζουν σαν τέτοιους Σε αυτό το πλαίσιο διμοιρίες των ΜΑΤ περικύκλωσαν τους διαδηλωτές στα Προπύλαια και προχώρησαν σε δεκάδες βίαιες προσαγωγές και συλλήψεις. 6η Δεκέμβρη Περίπου 50 μαθητές επιτέθηκαν στο αστυνομικό τμήμα επί της οδού Παπαναστασίου στο Αιγάλεω. Οι μαθητές πέταξαν ό,τι είχαν στα χέρια τους καταθέτοντας την απέχθειά τους στους ένστολους δολοφόνους που 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου -όχι μόνο δεν έχουν δείξει ίχνος έστω και κροκοδείλιας μεταμέλειας αλλά δεν χάνουν ευκαιρία για ασκήσεις εξευτελισμών και περιφρόνησης προς τη νεολαία -και όχι μόνο. Πέτρες, νεράτζια και 2 μολότωφ «θύμισαν» στους μπάτσους για μια ακόμη φορά ότι είναι εχθροί της ελευθερίας, σκυλιά των αφεντικών και ανεπιθύμητοι. Η προσπάθεια να συλλάβουν έναν μαθητή απέβη άκαρπη μπροστά στην αποφασιστικότητα των συμμαθητών Αλληλεγγύη *Πορείες και διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν από μαθητές και σε άλλες πόλεις της ελλάδας. Αντιφασισμός Την Παρασκευή 17/1 με αφορμή τα φλάιερ της χρυσής αυγής που πετάχτηκαν στο 4ο ΓΕ.Λ Πάτρας μαθητές από το σχολείο μάζεψαν τα «σκουπίδια» και τα έκαψαν παραδειγματικά ενώ πραγματοποιήθηκε και παρέμβαση με κείμενο και τρικάκια από την αυτόνομη συλλογικότητα μαθητών/τριών «Ανυπάκουοι Μαθητές». Παρέμβαση για τους διωκόμενους μαθητές στη Λαμία. Στις 18/9 οι «ανυπάκουοι μαθητές» πραγματοποίησαν παρέμβαση με τρικάκια, κείμενο και πανό στο 13ο ΓΕ.Λ. Πάτρας δείχνοντας την έμπρακτη αλληλεγγύη τους στους διωκόμενους μαθητές στη Λαμία,τους οποίους συνέλαβαν οι μπάτσοι την ώρα που έκαναν κατάληψη, αλλά και σε όλες τις μαθητικές καταλήψεις.

5 Κείμενο των μαθητών του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας μετά και την σύλληψη 10 συμμαθητών τους. Εμείς οι μαθητές του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας θέλουμε να καταγγείλουμε τη φασιστική συμπεριφορά του διευθυντή μας αλλά και τη συμπεριφορά του διευθυντή του ΙΕΚ απέναντί μας. Επίσης θέλουμε να καταγγείλουμε την εισβολή της αστυνομίας στην κατάληψη του σχολείου μας, σήμερα τα ξημερώματα, μετά από μήνυση του διευθυντή ΕΠΑΛ και ΙΕΚ και τη σύλληψη 10 συμμαθητών μας στους οποίους απαγγέλθηκαν κατηγορίες και ορίστηκε δικάσιμος. Δεν είμαστε εγκληματίες, απλά παλεύουμε για τη δική μας μόρφωση που εσείς μας στερείτε. Δεν είναι λύση να πηγαίνετε τους αγωνιζόμενους μαθητές σε δικαστήρια αμαυρώνοντας το ποινικό τους μητρώο λόγω αντίστασής τους στα φασιστικά νομοσχέδια του κράτους. Ζητάμε συμπαράσταση από όλους τους μαθητές αλλά και από ολόκληρη την κοινωνία. ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥ ΕΠΑΛ ΛΑΜΙΑΣ ΜΑΘΗΤΕΣ του ΕΠΑΛ Ηγουμενίτσας. σχόλιο πάνω στην καθημερινότητα του σχολείου πλέον εν έτη 2014 έκανε την εμφάνισή του και ο μπάτσος της τουαλέτας. κυκλοφορεί συνοδεία υγειονομικού υπαλλήλου κάνει τσεκ σε τουαλέτες σχολείων. το πρώτο κρούσμα σημειώθηκε σε σχολεία της καβάλας. το άλλοθι της κίνησης, η απαγόρευση του καπνίσματος. έτσι για να είναι παρόντες σε κάθε στιγμή της καθημερινότητάς μας. όταν απαγορεύσουνε το χέσιμο δηλαδή που θα τους βάλουν??

6 6 χρόνια Δημοτικό 3 χρόνια Γυμνάσιο 3 χρόνια Λύκειο Και τώρα τι; Βρίσκεσαι στο τελευταίο σχολικό έτος, μια ανάσα πριν δώσεις πανελλήνιες και μετά ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ! Πόσες φορές το χεις σκεφτεί αυτό; Και μόνο η εικόνα να βγαίνεις από την αίθουσα την τελευταία μέρα των εξετάσεων και να βάζεις ένα τέλος σε όλα αυτά τα χρόνια, σου προσφέρει μεγάλη χαρά και ανακούφιση. ΤΕΛΟΣ! Επιτέλους τελείωσαν αυτά τα 12 χρόνια με το υποχρεωτικό καθημερινό ξύπνημα στις 7 το πρωί, τις ανιαρές και πληκτικές ώρες που δεν πέρναγαν με τίποτα μπροστά στα θρανία, τις επιπλήξεις του καθηγητή επειδή δε διάβασες ή επειδή προτίμησες να περάσεις πιο ευχάριστα αυτό το γαμημένο 45λεπτο αντί να κάθεσαι σαν άγαλμα (όπως αρμόζει...). Από εδώ και μπρος ξεκινάς τη ζωή σου ελεύθερος από το σχολικό μαρτύριο. Αλήθεια όμως, έχεις σκεφτεί ποτέ για όλα αυτά τα δεσμά του σχολείου, που τώρα εσύ ξεφεύγεις; Γιατί υπήρχαν και ποια η σκοπιμότητα τους; Και τέλος πάντων μετά από το τέλος των πανελληνίων τι ακολουθεί; Το σχολείο, με όλες αυτές τις ατελείωτες διδακτικές ώρες αλλά και με τις σχέσεις και τους ρόλους που το δομούν (διευθυντής, καθηγητής, μαθητής), είναι μια μεγάλη μηχανή παραγωγής πειθαρχημένων υπηκόων, το οποίο καλείται να περάσει από το κόσκινο των πανελληνίων για να διοχετευθεί σε όλες τις βαθμίδες της εργασιακής-κοινωνικής πυραμίδας (από τον εργάτη με τον εξευτελιστικό μισθό, μέχρι το αφεντικό με τις βρωμοδουλειές και το αστείρευτο χρήμα). Πουλάει αφειδώς το παραμύθι της επαγγελματικής επιτυχίας ως ένα κλειδί για την εξασφάλιση της καλύτερης ζωής και της κοινωνικής καταξίωσης. Δημιουργεί διαχωρισμούς του καλού και κακού μαθητή, του επιμελή και του τεμπέλη, που τελικά αντανακλώνται σε μια θέση στην εργασιακή πυραμίδα (ο καλός μαθητής προορίζεται συνήθως για μια διανοητική εργασία, με πιο ψηλό μισθό η οποία του προσφέρει και την κοινωνική αναγνώριση, ενώ ο κακός προορίζεται για μια χειρωνακτική δουλειά και συγκροτεί το φθηνό εργατικό δυναμικό) Οι πανελλήνιες λοιπόν δεν μπορούν να σηματοδοτήσουν κανένα «ευτυχές τέλος» παρά μόνο μια πιο ξεκάθαρη επαφή με την εντατικοποίηση, τον ανταγωνισμό και την αποξένωση. Πλέον πιο συνειδητά ο μαθητής αρχίζει να ενσωματώνει λογικές «πατάω επί πτωμάτων για το προσωπικό μου συμφέρον και βόλεμα» και να συμφιλιώνεται με αυτές, αφού έτσι και αλλιώς όλα είναι ένας αγώνας δρόμου, από το 20 στις εξετάσεις μέχρι το να βρεις μια θέση για δουλειά. Και αφού περάσουν αυτές οι μέρες, το μέλλον σου προδιαγράφεται και με επίσημους όρους από δω και μπρος. Εάν ανήκεις στους «κακούς» μαθητές ήρθε η ώρα να βγεις στη πραγματική ζωή και να έρθεις αντιμέτωπος με την ανεργία, την εκμετάλλευση και με ότι αυτά συνεπάγονται (εξαντλητικά ωράρια, χαμηλοί μισθοί, εργατικά ατυχήματα, άγχος κλπ). Εάν πάλι ανήκεις στους καλούς μαθητές τότε συγχαρητήρια, κέρδισες μια θέση στα πανεπιστημιακά ιδρύματα και 4-5 χρόνια φοιτητικής ζωής. Ας μην τρέφουμε αυταπάτες, το πανεπιστήμιο δεν είναι και ούτε υπήρξε ποτέ αυτός ο πολυπόθητος-ιερός χώρος μόρφωσης και προσωπικής καλλιέργειας, που μας παρουσιάζεται. Η γνώση που επιλέγει να «προσφέρει» είναι τόσο εξειδικευμένη, κομμένη και ραμμένη στα μέτρα της αγοράς εργασίας, τόσο αποστειρωμένη, που δεν αφήνει πολλά περιθώρια σκέψης και δημιουργικότητας στους φοιτητές, καταδικάζοντάς τους έτσι στην ημιμάθεια. Ταυτόχρονα είναι και ένας ολόκληρος ιδεολογικός μηχανισμός, προωθεί και αυτό με τη σειρά του τον ανταγωνισμό, τον ατομικισμό και τον καριερισμό πάνω στην λογική της ατομικής επιλογής («ο καθένας για την πάρτη του», «οι προσωπικές επιλογές που κάνουμε θα καθορίσουν την ζωή μας», «δεν υπάρχουν περιθώρια για συλλογικές αποφάσεις όποιος αρπάξει την ευκαιρία»). Παράλληλα φροντίζει ο κάθε φοιτητής να κατακτήσει τα απαραίτητα στοιχεία-χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να μπορεί να διατηρεί και να αναπαράγει την ταυτότητα της μελλοντικής του εργασίας (π.χ. ο μηχανικός αύριο μεθαύριο θα βγει αφεντικό, πρέπει να έχει ενσωματώσει τη λογική ότι αυτός είναι ο πιο ικανός για να παρθούν οι σωστές αποφάσεις, να επιτηρεί τους άλλους και να αναγνωρίζει τη δουλειά του ως πιο σημαντική από του κάθε εργάτη.) Με λίγα λόγια το πανεπιστήμιο είναι ουσιαστικά ένα εργοστάσιο παραγωγής που, αφ ενός εμπορεύεται τη γνώση, αφού τελικά ό,τι μαθαίνεις το μαθαίνεις με κύριο σκοπό τη μελλοντική σου δουλειά και αφ εταίρου διαμορφώνει αναλώσιμα προϊόντα φοιτητές έτοιμα να στελεχώσουν υπάκουα τις επιχειρήσεις. Τέλος το πανεπιστήμιο δεν είναι μια ξεχωριστή κοινότητα αποκομμένη από την υπόλοιπη κοινωνία, αντιθέτως αποτελεί μια μικρογραφία

7 της. Από τους παραταξιακούς-κομματόσκυλα που λειτουργούν ως εκτελεστικά παραρτήματα των κομμάτων, μέχρι τον πρύτανη που διαχειρίζεται -με αναγνωρισμένη θεσμικά εξουσία- την αξιοποίηση του χρόνου μέσα στα πανεπιστήμια, από τους «αόρατους» εργάτες (καθαρίστριες) και τους διοικητικούς υπαλλήλους που δίνουν τον αγώνα τους ενάντια στις απολύσεις μέχρι τους μεγαλο-καθηγητάδες που προσπαθούσαν να μπουκάρουν μέσα στα υπό κατάληψηπανεπιστήμια για να συνεχίσουν την έρευνα -μην τυχόν και πάει πίσω η «καθαρή επιστήμη» τους. Πίσω από τους ατελείωτους καφέδες, τα ξενύχτια και τον ελεύθερο σου χρόνο (αν βέβαια έχεις το προνόμιο της οικονομικής ευχέρειας!!), αυτή είναι η φοιτητική ζωή που σε περιμένει, εξειδικευμένη και αχρηστευμένη γνώση, ανταγωνισμός, ατομικισμός, αποξένωση, αδιαφορία και απάθεια για τα κοινωνικά δρώμενα, ένας ακόμα αγώνας δρόμου! Καλώς ήρθες στην πραγματική ζωή! Ας ξεκαθαρίσουμε εδώ πως δεν έχουμε κανένα σκοπό να απαξιώσουμε τη γνώση αυτή καθ αυτή. Αντιθέτως την αναγνωρίζουμε ως πραγματική ανάγκη και ένα από τα πιο βασικά και χρήσιμα εργαλεία του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά αλλά και στο σύνολο, όταν αυτή διαχέεται μέσα από συλλογικές διαδικασίες, ισότιμα, αντιιεραρχικά, χωρίς ρόλους (καθηγητής- μαθητές) και διαμεσολαβητές, όταν υπάρχει το περιθώριο αναδιαμόρφωσης της (βάσει των συλλογικών μας αναγκών) και είναι προσβάσιμη (είτε σαν θεωρία, είτε σαν πρακτική) από όλο τον κόσμο. Επίσης ας μη ξεχνάμε πως ανέκαθεν υπήρχε κόσμος που επέλεγε να δημιουργήσει εστίες αντίστασης στους χώρους της εκπαίδευσης, δημιουργώντας αναχώματα και βάζοντας τα δικά του χαρακτηριστικά ενάντια στον κόσμο της ιεραρχίας, της εξουσίας, της εκμετάλλευσης, της διαμεσολάβησης. Ο κόσμος του αγώνα έχει κατακτήσει χώρο μέσα στα πανεπιστήμια. Μέσα σε αυτά συναντιέται καθημερινά μεγάλο πλήθος ανθρώπων και στεγάζονται πολλές κινηματικές υποδομές, από ραδιόφωνα, blogs και sites αντιπληροφόρησης (ενάντια στην προπαγάνδα των μμε), μέχρι συνελεύσεις σωματείων και μεταναστών και φυσικά στέκια σχολών και καταλήψεις που με το λόγο και τη δράση τους παίρνουν θέση και μάχονται ενάντια στον ίδιο το θεσμό και τη λειτουργία του πανεπιστημίου. Ενάντια στην αποβλάκωση του εκπαιδευτικού συστήματος Να χτίσουμε όλο και περισσότερες εστίες αγώνα και ελευθερίας μέσα στους χώρους της εκπαίδευσης

8 Ο στρατός βγήκε παγανιά Μέχρι το τέλος Μαρτίου οι γεννημένοι άντρες το 1996 πρέπει να περάσουν από περιοδεύων προκειμένου να απογραφούν για την μελλοντική τους κατάταξη και χρήση από τον στρατό. και ψάχνει για φρέσκα μυαλά Μέσα στους χαμένους 9 μήνες της θητείας ο στρατός θα επιχειρήσει να διαχύσει στα μυαλά της νεολαίας τις αξίες και τις αντιλήψεις της εξουσίας: τον ρατσισμό, τον εθνικισμό, τον σεξισμό, τον μιλιταρισμό, την υποταγή στην ιεραρχία, την ομοιομορφία, την πειθαρχία. Θα επιχειρήσει να διαμορφώσει τους πολίτες που χρειάζεται αυτή η εξουσιαστική, καπιταλιστική κοινωνία. Θα επιχειρήσει να δημιουργήσει τους πρόθυμους φαντάρους που θα υπερασπιστούν τα συμφέροντα των κυρίαρχων. 9 μήνες πλύσης εγκεφάλου είναι πολλοί. 9 μήνες για πάρτη σας είναι πολλοί και έχουμε τόσα πράγματα να κάνουμε. Έχουμε να ερωτευτούμε, να κάνουμε βόλτες με φίλους, να κουβεντιάσουμε, να ονειρευτούμε και να κάνουμε πράξη τα όνειρα μας, να μπλοκάρουμε την καταστροφή που επιβάλλετε, να αγωνιστούμε για τη δική μας και όχι για τη δική σας ζωή! ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΟ Στιγµές από την «άγνωστη» ιστορία του ελληνικού στρατού Θα ήταν αστείο να πιστέψουμε ότι οι στρατοί υπάρχουν για την υπεράσπιση μας, για την υπεράσπιση των «από κάτω». Τα παρακάτω παραδείγματα δείχνουν ξεκάθαρα ότι όπως όλοι οι στρατοί, έτσι και ο ελληνικός, υπερασπίζονται τα συμφέροντα των κυρίαρχων με διάφορους τρόπους. Απολαύστε : Κατά την διάρκεια της καθολικής απεργίας των οδηγών βυτιοφόρων και φορτηγών τα βυτιοφόρα του στρατού, σε απεργοσπαστικό ρόλο, ανέλαβαν τη μεταφορά καυσίμων με σκοπό να σπάσουν την πολυήμερη απεργία. : Φορτηγά του ελληνικού στρατού βγαίνουν στους δρόμους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, ξανά σε απεργοσπαστικό ρόλο, για να μαζέψουν τα σκουπίδια που είχαν συσσωρευτεί λόγω της πολυήμερης απεργίας των οδοκαθαριστών. : Πραγματοποιείται συνεκπαίδευση ελληνικού και αμερικανικού στρατιωτικού προσωπικού καθώς και άσκηση για τη διεξαγωγή επιχειρήσεων αντιμετώπισης διαδηλωτών και καταστολής πλήθους σε κατοικημένες περιοχές. : Η 71η Αερομεταφερόμενη ταξιαρχία (ειδικά εκπαιδευμένη στην καταστολή πλήθους) ήταν παρούσα στην παρέλαση της Θεσσαλονίκης με σκοπό να προστατέψει την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία από το συγκεντρωμένο κόσμο (ο οποίος εν μέσω κρίσης, ανεργίας, αυτοκτονιών, φτώχειας θα μπορούσε να γίνει επικίνδυνος).

9 8.15 ντριιιιν/ προσοχή, στοιχηθείτε/ ποιος θα πει προσευχή/ σιωπή, μη μιλάς την ώρα της προσευχής/ γιατί άργησες/ την Πέμπτη θα πάμε εκκλησία/ μην τρέχεις/ μην σπρώχνεστε/ φρόνιμα/ μιχαλακόπουλε στον πίνακα/ βγάλτε μια κόλλα χαρτί/ μην αντιγράφεις, θα σου μηδενίσω το γραπτό/ εσείς πίσω ησυχία/ γράψτε μου τον τύπο του υδροχλωρικού οξέως/ την επόμενη ώρα θα κάνετε πρόβα για την παρέλαση/ πες μου τον αόριστο του ίστημι/ μη μιλάς με τον διπλανό σου/ το τελευταίο θρανίο να περάσει έξω/ ποιός δεν κατάλαβε/ πες μου το θεώρημα Bolzano/ αύριο φυσική κατεύθυνσης διαγώνισμα/ μην ξανάρθεις αδιάβαστη/ κάντε δύο γύρους το προάυλιο/ στο διάλλειμα όλοι έξω/ θα σου βάλω απουσία αν συνεχίσεις/ θα μείνεις/ σκονάκι, ωριαία/ πανελλήνιες/ την άλλη βδομάδα παίρνεται βαθμούς/ το 20 είναι για το θεό και το 19 για τον καθηγητή/ μην καπνίζετε στις τουαλέτες/ σε ποιον αντιμιλάς μαρουδάκη/ τριήμερη αποβολή/ στο διευθυντή/ αύριο με τον κηδεμόνα σου 8.15 ντριιιιν/ προσοχή, στοιχηθείτε/ ποιος θα πει προσευχή/ σιωπή, μη μιλάς την ώρα της προσευχής/ γιατί άργησες/ την Πέμπτη θα πάμε εκκλησία/ μην τρέχεις/ μην σπρώχνεστε/ φρόνιμα/ μιχαλακόπουλε στον πίνακα/ βγάλτε μια κόλλα χαρτί/ μην αντιγράφεις, θα σου μηδενίσω το γραπτό/ εσείς πίσω ησυχία/ γράψτε μου τον τύπο του υδροχλωρικού οξέως/ την επόμενη ώρα θα κάνετε πρόβα για την παρέλαση/ πες μου τον αόριστο του ίστημι/ μη μιλάς με τον διπλανό σου/ το τελευταίο θρανίο να περάσει έξω/ ποιός δεν κατάλαβε/ πες μου το θεώρημα Bolzano/ αύριο φυσική κατεύθυνσης διαγώνισμα/μην ξανάρθεις αδιάβαστη/ κάντε δύο γύρους το προάυλιο/ στο διάλλειμα όλοι έξω/ θα σου βάλω απουσία αν συνεχίσεις/ θα μείνεις/ σκονάκι, ωριαία/ πανελλήνιες/ την άλλη βδομάδα παίρνεται βαθμούς/ το 20 είναι για το θεό και το 19 για τον καθηγητή/ μην καπνίζετε στις τουαλέτες/ σε ποιον αντιμιλάς μαρουδάκη/ τριήμερη αποβολή/ στο διευθυντή/ αύριο με τον κηδεμόνα σου 8.15 ντριιιιν/ προσοχή, στοιχηθείτε/ ποιος θα πει προσευχή/ σιωπή, μη μιλάς την ώρα της προσευχής/ γιατί άργησες/ την Πέμπτη θα πάμε εκκλησία/ μην τρέχεις/ μην σπρώχνεστε/ φρόνιμα/ μιχαλακόπουλε στον πίνακα/ βγάλτε μια κόλλα χαρτί/ μην αντιγράφεις, θα σου μηδενίσω το γραπτό/ εσείς πίσω ησυχία/ γράψτε μου τον τύπο του υδροχλωρικού οξέως/ την επόμενη ώρα θα κάνετε πρόβα για την παρέλαση/ πες μου τον αόριστο του ίστημι/ μη μιλάς με τον διπλανό σου/ το τελευταίο θρανίο να περάσει έξω/ ποιός δεν κατάλαβε/ πες μου το θεώρημα Bolzano/ αύριο φυσική κατεύθυνσης διαγώνισμα/μην ξανάρθεις αδιάβαστη/ κάντε δύο γύρους το προάυλιο/ στο διάλλειμα όλοι έξω/ θα σου βάλω απουσία αν συνεχίσεις/ θα μείνεις/ σκονάκι, ωριαία/ πανελλήνιες/ την άλλη βδομάδα παίρνεται βαθμούς/ το 20 είναι για το θεό και το 19 για τον καθηγητή/ μην καπνίζετε στις τουαλέτες/ σε ποιον αντιμιλάς μαρουδάκη/ τριήμερη αποβολή/ στο διευθυντή/ αύριο με τον κηδεμόνα σου 8.15 ντριιιιν/ προσοχή, στοιχηθείτε/ ποιος θα πει προσευχή/ σιωπή, μη μιλάς την ώρα της προσευχής/ γιατί άργησες/ την Πέμπτη θα πάμε εκκλησία/ μην τρέχεις/ μην σπρώχνεστε/ φρόνιμα/ μιχαλακόπουλε στον πίνακα/ βγάλτε μια κόλλα χαρτί/ μην αντιγράφεις, θα σου μηδενίσω το γραπτό/ εσείς πίσω ησυχία/ γράψτε μου τον τύπο του υδροχλωρικού οξέως/ την επόμενη ώρα θα κάνετε πρόβα για την παρέλαση/ πες μου τον αόριστο του ίστημι/ μη μιλάς με τον διπλανό σου/ το τελευταίο θρανίο να περάσει έξω/ ποιός δεν κατάλαβε/ πες μου το θεώρημα Bolzano/ αύριο φυσική κατεύθυνσης διαγώνισμα/ μην ξανάρθεις αδιάβαστη/ κάντε δύο γύρους το προάυλιο/ στο διάλλειμα όλοι έξω/ θα σου βάλω απουσία ΕΚΔΗΛΩΣΗ σάββατο 15/02 αν συνεχίσεις/ θα μείνεις/ σκονάκι, ωριαία/ πανελλήνιες/ την άλλη βδομάδα παίρνεται βαθμούς/ το 20 είναι για το θεό και το 19 για τον καθηγητή/ μην καπνίζετε στις τουαλέτες/ σε ποιον αντιμιλάς μαρουδάκη/ τριήμερη αποβολή/ στο διευθυντή/ αύριο με τον κηδεμόνα σου 8.15 ντριιιιν/ προσοχή, στοιχηθείτε/ ποιος θα πει προσευχή/ σιωπή, μη μιλάς την ώρα της προσευχής/ γιατί άργησες/ την Πέμπτη θα πάμε εκκλησία/ μην τρέχεις/ στο μην σπρώχνεστε/ ρεσάλτο φρόνιμα/ μιχαλακόπουλε στον πίνακα/ βγάλτε μια Ερμού 9 (Ταμπούρια), 100μ. από την πλατεία Λαού κόλλα χαρτί/ μην αντιγράφεις, θα σου μηδενίσω το γραπτό/ εσείς πίσω ησυχία/ γράψτε μου τον τύπο του υδροχλωρικού οξέως/ την επόμενη ώρα θα κάνετε πρόβα για την παρέλαση/ πες μου τον αόριστο του ίστημι/ μη μιλάς με τον διπλανό σου/ το τελευταίο θρανίο να περάσει έξω/ ποιός δεν κατάλαβε/ πες μου το θεώρημα Bolzano/ αύριο φυσική κατεύθυνσης διαγώνισμα/μην ξανάρθεις αδιάβαστη/ κάντε δύο γύρους το προάυλιο/ στο διάλλειμα όλοι προβολή έξω/ θα σου βίντεο βάλω 2+2=5 απουσία διάρκειας αν συνεχίσεις/ 7 θα μείνεις/ σκονάκι, ωριαία/ πανελλήνιες/ την άλλη βδομάδα. ενημέρωση παίρνεται βαθμούς/ για τα νέα το 20 δεδομένα είναι για το στην θεό εκπαίδευση και το 19 για τον καθηγητή/ μην καπνίζετε στις τουαλέτες/ σε (σε ποιον δημοτικό, αντιμιλάς μαρουδάκη/ γυμνάσιο, λύκειο τριήμερη και αποβολή/ πανεπιστήμιο) στο διευθυντή/ αύριο με τον κηδεμόνα σου 8.15 ντριιιιν/. εισήγηση για το προσοχή, θεσμό του στοιχηθείτε/ σχολείου ποιος από θα την πει προσευχή/ σιωπή, μη μιλάς την ώρα της προσευχής/ γιατί άργησες/ την Πέμπτη θα πάμε εκκλησία/ μην τρέχεις/ μην σπρώ- πρωτοβουλία μαθητών και μη, ενάντια στη σχολική χνεστε/ φρόνιμα/ μιχαλακόπουλε στον πίνακα/ βγάλτε μια κόλλα χαρτί/ μην αντιγράφεις, θα σου *το Σάββατο 15 φλεβάρη πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στο ρεσάλτο από το πείρα(γ)μα και τους μαθητές και μη ενάντια στη σχολική μηχανή που αφορούσε τα νέα δεδομένα στην εκπαίδευση και το θεσμό του σχολείου. Το παρακάτω κείμενο αποτελεί απόσπασμα της εισήγησης την οποία μπορείται να βρείτε στο blog του ρεσάλτο. Κλείσιμο και συγχωνεύσεις σχολείων/ 4 πανελλήνιες στο λύκειο/ Επαναφορά βάσης του 10/ Οι μαθητές των ΕΠΑΣ χάνουν τη δυνατότητα να επανεξεταστούν τον Σεπτέμβρη/ Θεσμός της «μαθητείας»: δηλαδή της πρακτικής άσκησης στην επιχείρηση με μισθούς φιλοδωρήματα/ Φακέλωμα μαθητών στη βάση δεδομένων My school /«Άρθρο 16»: άδεια να ανοίξουν ιδιωτικά πανεπιστήμια/ Κατάργηση ασύλου, ν+2 η επιτρεπόμενη διάρκεια φοίτησης, φοιτητές πετάγονται από εστίες, περιορισμός δικαιωμάτων σε δωρεάν σίτιση/ Νέο διοικητικό όργανο στα πανεπιστήμια στο οποίο συμμετέχουν και managers/ Σχέδιο «Αθηνά»: Κατάργηση πανεπιστημιακών τμημάτων. μηδενίσω το γραπτό/ εσείς πίσω ησυχία/ μηχανή γράψτε μου τον τύπο του υδροχλωρικού οξέως/ την επόμενη ώρα θα κάνετε πρόβα για την παρέλαση/ πες μου τον αόριστο του ίστημι/ μη μιλάς με τον διπλανό σου/ το τελευταίο θρανίο να περάσει έξω/ ποιός δεν κατάλαβε/ πες μου το θεώρημα Bolzano/ αύριο φυσική κατεύθυνσης διαγώνισμα/μην rage against ξανάρθεις the school-machine αδιάβαστη/ κάντε το δύο πείρα(γ)μα γύρους το προάυλιο/ στο διάλλειμα μαθητές και μη, ενάντια στη σχολική μηχανή & πρωτοβουλία ενάντια στο θεσμό της εκπαίδευσης όλοι έξω/ θα σου βάλω απουσία αν συνεχίσεις/ θα μείνεις/ σκονάκι, ωριαία/ πανελλήνιες/ την άλλη βδομάδα παίρνεται βαθμούς/ το 20 είναι για το θεό και το 19 για τον καθηγητή/ μην καπνίζετε στις τουαλέτες/ σε ποιον αντιμιλάς μαρουδάκη/ τριήμερη αποβολή/ στο διευθυντή/ αύριο με τον κηδεμόνα σου Νέα Δεδομένα στην εκπαίδευση Το εκπαιδευτικό σύστημα αλλάζει σε όλες του τις βαθμίδες και οι αλλαγές αυτές έχουν ξεκάθαρα κοινωνικά και ταξικά χαρακτηριστικά. Όσοι έχουν χρήματα θα αναλαμβάνουν σχεδόν μόνοι τους την εκπαίδευση των παιδιών τους, αφού χωρίς χρήματα θα γίνεται ολοένα και πιο δύσκολο να τελειώσει κάποιος το πανεπιστήμιο (χρήματα για φροντιστήρια, για ιδιωτικά πανεπιστήμια, για οικονομική συντήρηση του μαθητήσπουδαστή έτσι ώστε να μπορεί να σπουδάσει κ.α.). Το εκπαιδευτικό σύστημα παράλληλα ατσαλώνει τα κάγκελα του (καταστολή, επιτήρηση, εκπειθάρχηση, εντατικοποίηση) εν μέσω οικονομικής, συστημικής, κοινωνικής κρίσης, την στιγμή μάλιστα που οι μαθητές και η νεολαία μπορούν να αποτελέσουν «απειλή» μέσα σε αυτό το περιβάλλον (συμμετέχοντας σε καταλήψεις, κινητοποιήσεις, μαθητικές πρωτοβουλίες κ.α.). Το ζητούμενο δεν είναι να διεκδικήσουμε πίσω το παλιό σχολείο-φυλακή. Είναι να δούμε τη συνολική εικόνα της καπιταλιστικής, εξουσιαστικής επίθεσης (στους χώρους δουλειάς, στην εκπαίδευση, στην υγεία, στην καθημερινότητα). Είναι να οργανωθούμε και συλλογικά να απαντήσουμε στο πως η ανάγκη και η επιθυμία για απόκτηση γνώσεων θα γίνει με τους δικούς μας όρους, πως η υποβάθμιση της καθημερινότητάς μας θα απαντηθεί με δικούς μας όρους, πως η μετακίλυση του κόστους φοίτησης από το κράτος σε εμάς θα μπλοκαριστεί αλλά ταυτόχρονα ο λόγος και οι δράσεις μας θα κοιτάζουν μπροστά και όχι στο πως θα πάρουμε πίσω εχθρικές προς εμάς δομές όπως αυτή του σχολείου.

10 αντιφασιστική πορεία στο κερατσίνι Ιδιαίτερα ογκώδης και δυναμική υπήρξε η αντιφασιστική διαδήλωση το απόγευμα της Παρασκευής 31/1 στο Κερατσίνι μετά τη βεβήλωση του σημείου δολοφονίας του Παύλου Φύσσα και την επίθεση στον αυτοοργανωμένο χώρο ΡΕΣΑΛΤΟ από φασιστοειδή της χρυσής αυγής το πρωί του Σαββάτου 25/1. Περισσότεροι από 2000 διαδηλωτές πορευτήκαμε στους δρόμους της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων με εξαιρετικό παλμό και διαρκή αντιφασιστικά, αντιρατσιστικά, αντικατασταλτικά, αντικαπιταλιστικά, αντικρατικά συνθήματα. Η συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων από την περιοχή, η ευρύτερη θετική ανταπόκριση της τοπικής κοινωνίας και η πολυπληθής στήριξη της πορείας από τον κόσμο του αγώνα, διατράνωσαν και έκαναν να διαχυθεί παντού το κεντρικό μήνυμα του καλέσματος: ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΔΕ ΧΩΡΑΤΕ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ. Ένα μήνυμα που αφορά εξίσου τα οργανωμένα φασιστοειδή, τα τάγματα εφόδου τους, τους πάτρωνες και τους υποστηρικτές τους. Έγινε παραπάνω από σαφές ότι η προσπάθεια της ναζιστικής συμμορίας να επανεμφανιστεί στους δρόμους και τις γειτονιές του Κερατσινίου (25/1), της Νίκαιας και του Κορυδαλλού (18/1) και των υπόλοιπων περιοχών του Πειραιά, εκφοβίζοντας, τραμπουκίζοντας, χτυπώντας και δολοφονώντας (πάντα με την ανοχή και την κάλυψη της αστυνομίας, της πολιτικής και φυσικής της ηγεσίας), δεν πρόκειται να γίνει επιτρεπτή. Είτε συνεχίσει να λέγεται χρυσή αυγή είτε μετονομαστεί σε εθνική αυγή. Και αυτό θα το επιβεβαιώνουμε κάθε στιγμή, με κάθε τρόπο. Aυτοοργανωμένος χώρος, αλληλεγγύης & ρήξης ΡΕΣΑΛΤΟ Συνέλευση της Πλατείας Κερατσινίου-Δραπετσώνας Αυτόνομη Αντιφασιστική Συνέλευση Κερατσινίου *αποσπάσματα από το ενημερωτικό κείμενο για την αντιφασιστική πορεία στο κερατσίνι λίγες μέρες μετά την εμφάνιση των θρασύδειλων φασιστωειδών στην περιοχή της Αμφιάλης και των Ταμπουρίων.

11 Δε φταίνε απλά κάποιοι πολιτικοί, κάποιες πολιτικές, κάποια κόμματα, κάποιες κυβερνήσεις... Φταίει το ίδιο το σύστημα και όλοι οι επίδοξοι διαχειριστές του Μας θέλουν μονοδιάστατους ανθρώπους σε έναν τρισδιάστατο κόσμο. Tο σχολείο ως μηχανισμός ιδεολογικής σφυρηλάτησης της νεολαίας επιδιώκει την κατασκευή πειθήνιων υπηκόων. Να αναπτύξουμε την κριτική μας σκέψη απέναντι στο ψέμα του εθνικισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού, των θρησκειών. Να διερευνήσουμε τα πραγματικά ιστορικά γεγονότα που είτε μας αποκρύβουν είτε τα εμφανίζουν αντεστραμμένα. Να αυτομορφωθούμε ατομικά και συλλογικά απέναντι στις άχρηστες και βαρετές «γνώσεις» που προσπαθούν να μας μπουκώσουν. Μη δεχτούμε να γίνουμε υποτελής κανενός κράτους, θεού, αφέντη. Να απορρίψουμε τις σάπιες αξίες και την έλλειψη οράματος ενός αλλοτριωμένου, καταπιεστικού και εκμεταλλευτικού κόσμου, ιεραρχίας, διαταγών, τηλεοπτικής και καταναλωτικής αποχαύνωσης, κάθε είδους life style που υποκαθιστά την πραγματική ζωή και αλληλοαναγνώριση. Να σταθούμε αλληλέγγυοι/ες σε κάθε άνθρωπο ή κοινωνική ομάδα που δέχεται το στιγματισμό και την καταστολή. Να αγωνιστούμε ενάντια στην καπιταλιστική λεηλασία, την κρατική επιβολή, το φασισμό. Με πυξίδα την αυτοοργάνωση, την οριζόντια συλλογικοποίηση, τη συντροφικότητα. Για την κοινωνική και ατομική απελευθέρωση. Για μια αυτοδιευθυνόμενη κοινωνία ελευθερίας, ισότητας, αλληλοβοήθειας, κοινοκτημοσύνης. Για έναν αστικό πολιτισμό -ταξικής διαίρεσης, εξουσίας, πλαστών διαχωρισμών και διακρίσεων- στα μουσεία της ιστορίας. Να μην απελπιζόμαστε από μια εποχή που το μόνο που προσφέρει απλόχερα είναι απογοήτευση. Γιατί το πιο βαθύ σκοτάδι είναι πριν το χάραμα.

12 Για τον Α. Να εφεύρουμε τα πάντα Οι αποκλεισμένοι από την όποια ζεστασιά του σπιτικού σαλονιού από την όποια χαρά παλεύει να αναπληρωθεί στα δεκάλεπτα διαλείμματα από την όποια ξεγνοιασιά ενός περίπατου χωρίς ελέγχους από την όποια συντροφικότητα δημιουργεί η ελευθερία να μοιραστείς ακόμα και τα πιο δύσκολα από την όποια ελπίδα κρύβει η δυνατότητα να ονειρεύεσαι γελάνε με το τίποτα και κλαίνε με τα πάντα έχουν να εκμηδενίσουν το τίποτα και να εφεύρουν τα πάντα Στους αποκλεισμένους το χέρι δεν τεντώνεται για να δώσει δεν τεντώνεται για να πάρει Στους αποκλεισμένους το χέρι τεντώνεται για να μοιραστεί τον τρόμο του τίποτα και την λαχτάρα για τα πάντα

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ 2011

ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ 2011 ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟ 2011 Στις 2 Νοέμβρη 2016 έχει οριστεί στο Εφετείο ύστερα από αναβολές- η δίκη της συντρόφισσας Λήδας Σοφιανού

Διαβάστε περισσότερα

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΠΡΟΣ: ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ, ΣΥΛΛΟΓΟ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ», ΔΟΕ ΣΤΗΝ ΕΛΙΣΑΒΕΤ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ «ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΙΤΣΟΣ» ΚΑΙ ΑΙΡΕΤΗ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΣΤΟ ΠΥΣΠΕ ΛΑΚΩΝΙΑΣ Η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου μας

Διαβάστε περισσότερα

για να γίνει η ελπίδα πράξη...

για να γίνει η ελπίδα πράξη... για να γίνει η ελπίδα πράξη... Οι φετινές φοιτητικές εκλογές διεξάγονται ύστερα από την συντριβή των μνημονιακών κομμάτων στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές. Ο λαός μας ελπίζει και αισιοδοξεί για τη δικαίωση

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Αθήνα, 25/1/2018 ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΓΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟ 30ωρο Η ΓΣ των Προέδρων των ΕΛΜΕ θεωρεί απαράδεκτες τις νέες ρυθμίσεις του 30ωρου για την επιβολή της υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed Ταξική Ενότητα Εργαζομένων Forthnet - Netmed ΟΡΓΑΝΩΝΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ 6-7 ΙΟΥΝΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ Πέμπτη 6/6 /2013, 11:00-19:00 Γραφεία ΟΓΕ, Πλ.Ατταλείας,

Διαβάστε περισσότερα

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση

Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση Οι Νέοι/ες και η στάση τους απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση VPRC Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ 1/2 Ανάθεση: ΕΛΛΗΝΟΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΑΓΩΓΗ Σκοπός της έρευνας: Η διερεύνηση των απόψεων μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων,

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 20 Δεκέμβρη, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας στη Χαλκίδα, η σύσκεψη πρωτοβάθμιων σωματείων, συνδικαλιστών, εργαζομένων, ανέργων και συνταξιούχων. Η πρωτοβουλία

Διαβάστε περισσότερα

παιχνιδια αντί εξουσιασ

παιχνιδια αντί εξουσιασ παιχνιδια αντί εξουσιασ γιατί παιχνίδια, τι παιχνίδια, ή αλλιώς, πώς παίζουμε Μας διδάσκουν πως το παιχνίδι αφορά μονάχα τα ανεύθυνα κι ανώριμα παιδιά. Οι υπεύθυνοι και σοβαροί ονομάζονται ενήλικες - μεγάλοι

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

Απαίτησαν την απόσυρση του σχεδίου για το Ασφαλιστικό

Απαίτησαν την απόσυρση του σχεδίου για το Ασφαλιστικό ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΑΓΩΝΑ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Απαίτησαν την απόσυρση του σχεδίου για το Ασφαλιστικό Με συνθήματα όπως «Τα ταμεία χτίστηκαν στου λαού τις πλάτες δεν τα παζαρεύουμε στους κεφαλαιοκράτες»,

Διαβάστε περισσότερα

Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016]

Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016] Αντί ανταπόκρισης από την διαδήλωση ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού [12 Νοεμβρίου 2016] provo.gr/antirape_cult/ Athos Simonetis 15/11/2016 1/43 2/43 3/43 4/43 5/43 6/43 7/43 8/43 9/43 10/43 11/43 12/43

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α

ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β. Ερώτηση 1 α ΧΑΡΤΙΝΗ ΑΓΚΑΛΙΑ ΟΜΑΔΑ Β Ερώτηση 1 α Το βιβλίο με τίτλο «Χάρτινη Αγκαλιά», της Ιφιγένειας Μαστρογιάννη, περιγράφει την ιστορία ενός κοριτσιού, της Θάλειας, η οποία αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας. Φεύγει

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΚΑΙ ΤΗΣ Π.Ο.Π. Ο.Τ.Α. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2007 Π.Ο.Ε. Ο.Τ.Α. ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ Θ. ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Π.Ο.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της

9 απλοί τρόποι να κάνεις μία γυναίκα να μην μπορεί να σε βγάλει από το μυαλό της Όσο δύσκολα και μυστήρια πλάσματα κι αν είναι οι γυναίκες, πίστεψέ με θέλουν απλά πράγματα για να τις εντυπωσιάσεις. Και τις περισσότερες φορές αυτά τα απλά είναι και τα αυτονόητα. Τώρα γιατί οι άντρες

Διαβάστε περισσότερα

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου

Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Το παιδί μου κι εγώ: Πώς να κερδίσω το «παιχνίδι» του σχολείου Προσαρμογή κειμένου ενημερωτικό φυλλάδιο των εκδόσεων «Ελληνικά Γράμματα»: Γιώργος Ραφαηλίδης υπεύθυνος στο ΓραΣΕΠ Αιγινίου 1 Σύγχρονη µορφή

Διαβάστε περισσότερα

4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ. για ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον

4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ. για ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον 4ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας ΣΧΟΛΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ για ένα ευχάριστο και ασφαλές περιβάλλον Το βιβλίο αυτό ανήκει στ μαθητ της τάξης Όνομα: Επίθετο:. Όνομα πατέρα:. Όνομα μητέρας: Διεύθυνση σπιτιού:. Τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΑΚΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ «ΑΠΟΤΑ ΚΑΤΩ» ΤΗΝ 1 η ΝΟΕΜΒΡΗ 2018 ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ Συνάδελφοι και συναδέλφισσες, Τα σωματεία που υπογράφουμε αυτό το κείμενο έχουμε ξεκινήσει ήδη από

Διαβάστε περισσότερα

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ

Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Παίρνουμε όλοι μέρος στις εκλογές του ΠΑΣΕ VODAFONE στις 14,15 και 16 Μαρτίου 2017 Ψηφίζουμε ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Δυναμώνουμε το ΠΑΜΕ Για ένα σωματείο που θα είναι οργανωτής στον αγώνα απέναντι σε εργοδοσία,

Διαβάστε περισσότερα

Κάποτε θα ρθουν. και επειδή είναι σίγουρο πλέον, έχε το νου σου στο παιδί!!

Κάποτε θα ρθουν. και επειδή είναι σίγουρο πλέον, έχε το νου σου στο παιδί!! Κάποτε θα ρθουν και επειδή είναι σίγουρο πλέον, έχε το νου σου στο παιδί!! 1 / 6 (ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ) Αφού πρώτα μάς έχωσαν μέσα στα σπίτια μας στερώντας μας την εργασία, αφού μετά μάς έβαλαν ενοίκιο προς το κράτος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ Αγαπητοί γονείς Είχαμε επισημάνει στην αρχή της σχολικής χρονιάς ότι η νέα χρονιά, βρίσκει τα σχολεία σε χειρότερη κατάσταση από την περσινή, τους γονείς

Διαβάστε περισσότερα

Παρακάτω, έχετε μια λίστα με ερωτήσεις για κάθε θέμα, οι οποίες θα σας βοηθήσουν.

Παρακάτω, έχετε μια λίστα με ερωτήσεις για κάθε θέμα, οι οποίες θα σας βοηθήσουν. ΓΝΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ Οδηγός για τον δάσκαλο / εκπαιδευτικό / μέντορα Πριν ξεκινήσετε με τα αναφερόμενα θέματα, πρέπει να ζητήσετε από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν τα Ερωτηματολόγια για τους εκπαιδευτικούς

Διαβάστε περισσότερα

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης

Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης Η. Διαδικασία διαμεσολάβησης 1. Εισαγωγή στη διαμεσολάβηση (30 ) Στόχοι Να εντοπίσουν παρακολουθήσουν τη διαδικασία διαμεσολάβησης. Διαδικασία Έχουμε από πριν καλέσει δυο μέλη (ένα αγόρι Α και ένα κορίτσι

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΙΜΕΝΟ. Πέμπτη 19 Νοεμβρίου Αγαπητή Κίττυ,

ΚΕΙΜΕΝΟ. Πέμπτη 19 Νοεμβρίου Αγαπητή Κίττυ, ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ Β ΤΑΞΗΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΤΡΙΤΗ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2000 ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟ ΜΑΘΗΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ : ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ Αγαπητή Κίττυ, ΚΕΙΜΕΝΟ Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 1942

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα

Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα M A R K E T I N G R E S E A R C H S E R V I C E S Παρουσίαση Αποτελεσμάτων Online Έρευνας για τα Χριστούγεννα Δεκέμβριος 2010 Εισαγωγή Φέτος, είπαμε να γιορτάσουμε τα Χριστούγεννα με μια έρευνα που αφορά

Διαβάστε περισσότερα

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014

Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Ομιλία Δημάρχου Αχαρνών Γιάννη Κασσαβού στην Ορκωμοσία του νέου Δημοτικού Συμβουλίου 30/08/2014 Σεβασμιότατε, κύριοι βουλευτές, αγαπητοί συνάδελφοι, φίλες και φίλοι, Με την παρουσία σας απόψε, τιμάτε όλους

Διαβάστε περισσότερα

«Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από

«Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από Το δίκιο θα κριθεί στους δρόμους και όχι στης Βουλής τους διαδρόμους «Ευρώ ή Δραχμή;», «ΣΥΡΙΖΑ ή Μνημόνιο;», «λιτότητα ή χρεωκοπία», αυτά είναι μερικά από τα διλήμματα που κυριαρχούν τις τελευταίες μέρες

Διαβάστε περισσότερα

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη

Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου. στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα. «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Εργασία του Θοδωρή Μάρκου Α 3 Γυμνασίου στο λογοτεχνικό ανάγνωσμα «ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΜΕ ΦΤΕΡΑ» της Μαρίας Παπαγιάννη Α ομάδα 1. Στο βιβλίο παρουσιάζονται δύο διαφορετικοί κόσμοι. Ο πραγματικός κόσμος της Ρόζας,

Διαβάστε περισσότερα

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1

Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 1 1 a) H πραγματική ζωή κρύβει χαρά, αγάπη, στόχους, όνειρα, έρωτα, αλλά και πόνο, απογοήτευση, πίκρες, αγώνα. αν λείπουν όλα αυτά τα συναισθήματα και οι ανατροπές, αν χαθεί η καρδιά και η ψυχή, η ελευθερία,

Διαβάστε περισσότερα

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ) Ο αγώνας για την επαναπρόσληψη της απολυμένης συναδέλφου από το φροντιστήριο «Πρίσμα» συνεχίζεται Την Παρασκευή 17 του Ιούνη στις 9.00 π.μ. (κτίριο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. Κοινωνική Παθητικότητα

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ. Κοινωνική Παθητικότητα ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΕΚΘΕΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Κοινωνική Παθητικότητα Ο άνθρωπος στην πορεία της μετεξέλιξής του από βιολογικό σε κοινωνικό ον, πέρα από την εκμάθηση κάποιων ρόλων, ωθείται, πότε συνειδητά και πότε ασυνείδητα,

Διαβάστε περισσότερα

ἔστω Πολιτικές (α)συνέχειες Δεν θέλω Θ(ου) www.esto.gr Ριζοσπαστικός συνωστισμός Μετανοείτε! www.esto.gr Θεωρία: Δεν βγάζω άκρη Ή ανασα ή σιωπή

ἔστω Πολιτικές (α)συνέχειες Δεν θέλω Θ(ου) www.esto.gr Ριζοσπαστικός συνωστισμός Μετανοείτε! www.esto.gr Θεωρία: Δεν βγάζω άκρη Ή ανασα ή σιωπή Δεν θέλω Θ(ου) Ένας είναι ο εχθρός, ο αντικατοπτρισμός. Θεωρία: Δεν βγάζω άκρη Την Τσίτα την είδαμε, ο Ταρζάν μας λείπει. Ριζοσπαστικός συνωστισμός Παρίση(ς) - Μόσχα. Τώρα και στο Αργοστόλι. Μετανοείτε!

Διαβάστε περισσότερα

ἔστω www.esto.gr Πολιτικές (α)συνέχειες

ἔστω www.esto.gr Πολιτικές (α)συνέχειες ἔστω www.esto.gr Πολιτικές (α)συνέχειες ἔστω info [at] esto.gr www.esto.gr/contact i n f o [at] e s t o. g r η Χούντα δεν ανατράπηκε ποτέ και από κανέναν, η Χούντα απλά παρέδωσε την εξουσία ορκίζοντας

Διαβάστε περισσότερα

Νίκος Τσιαμούλος. Ανακοίνωση Υποψηφιότητας. Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα

Νίκος Τσιαμούλος. Ανακοίνωση Υποψηφιότητας. Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα Νίκος Τσιαμούλος Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Τρίπολη - Αλλάζουμε τα Δεδομένα Αγαπητοί εκπρόσωποι των ΜΜΕ, Κυρίες και Κύριοι, Πρώτα απ' όλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τη σημερινή σας παρουσία και την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ Το σχολείο, ως ζωντανός οργανισμός, αποτελεί θεσμό που προετοιμάζει τα παιδιά με τη μάθηση και την αγωγή για τη ζωή και τα διαπαιδαγωγεί για την απρόσκοπτη ένταξή τους στην

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX:

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: FAX: Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 FAX: 210 32 27 382 33 11 338 www.olme.gr e-mail: olme@otenet.gr Αθήνα, 8/1/2014 ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ξένου Ηρώ. Μωραΐτης Αλέξανδρος

Ξένου Ηρώ. Μωραΐτης Αλέξανδρος Γ4 «Έτσι λέει το Σύνταγμα. Και δε βρίσκω ποιο είναι αυτό που κερδίζω όταν ο καθηγητής σταματάει το μάθημα για να μου κάνει ένα σωρό παρατηρήσεις. Τι κερδίζουμε όταν απλά περνάμε μια διδακτική ώρα με γέλια

Διαβάστε περισσότερα

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη...

Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... Ευχαριστώ Ολόψυχα για την Δύναμη, την Γνώση, την Αφθονία, την Έμπνευση και την Αγάπη... τον Δάσκαλο μου, Γιώργο Καραθάνο την Μητέρα μου Καλλιόπη και τον γιο μου Ηλία-Μάριο... Ευχαριστώ! 6 ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ

Διαβάστε περισσότερα

{jfalternative}251 content There are no translations available.{/jfalternative} ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ. το 79ο φύλλο (Ιανουάριος 2009)

{jfalternative}251 content There are no translations available.{/jfalternative} ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ. το 79ο φύλλο (Ιανουάριος 2009) {jfalternative}251 content There are no translations available.{/jfalternative} ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ το 79ο φύλλο (Ιανουάριος 2009) της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ Σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη,

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 1. Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10,11 και 12,13 Σεπτεμβρίου. 2. Μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. 1. Δύο 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες 10,11 και 12,13 Σεπτεμβρίου. 2. Μία πενθήμερη απεργία από τις 16 μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου. ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 3 Σεπτεμβρίου 2013 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 317 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

χρεωκοπημένες πολιτικές τους...

χρεωκοπημένες πολιτικές τους... μπροστά στις χρεωκοπημένες πολιτικές τους... Οι φοιτητικές εκλογές φέτος διεξάγονται σε ένα ανατρεπτικό κλίμα. Τόσο τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών και η συντριβή του δικομματισμού, όσο και οι

Διαβάστε περισσότερα

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας!

Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Η αξιολόγησή τους δε θα γίνει και δική μας! Από το Γρηγόρη Καλομοίρη, μέλος της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης έστειλε επείγουσα (την τρίτη μέσα σε ένα μήνα) εγκύκλιο

Διαβάστε περισσότερα

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. ''

6. '' Καταλαβαίνεις οτι κάτι έχει αξία, όταν το έχεις στερηθεί και το αναζητάς. '' 1. '' Τίποτα δεν είναι δεδομένο. '' 2. '' Η μουσική είναι η τροφή της ψυχής. '' 3. '' Να κάνεις οτι έχει νόημα για σένα, χωρίς όμως να παραβιάζεις την ελευθερία του άλλου. '' 4. '' Την πραγματική μόρφωση

Διαβάστε περισσότερα

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>"ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;"</b>

1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 <i>το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει:</i> 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 <b>ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;</b> 1 00:00:08,504 --> 00:00:11,501 το σχολείο της Τσιάπας παρουσιάζει: 2 00:00:14,259 --> 00:00:17,546 "ποιοί είναι οι Ζαπατίστας;" 3 00:00:17,967 --> 00:00:20,395 Οι Ζαπατίστας είναι ένα κίνημα.

Διαβάστε περισσότερα

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε!

Φωνή: Θανούλη! Φανούλη! Μαριάννα! Φανούλης: Μας φωνάζει η μαμά! Ερχόμαστε! 20 Χειμώνας σε μια πλατεία. Χιονίζει σιωπηλά. Την ησυχία του τοπίου διαταράσσουν φωνές και γέλια παιδιών. Μπαίνουν στη σκηνή τρία παιδιά: τα δίδυμα, ο Θανούλης και ο Φανούλης, και η αδελφή τους η Μαριάννα.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, σας παραθέτουμε τα κύρια σημεία της έως τώρα πορείας μας, ως μέλη των οργάνων της διοίκησης του συλλόγου από 18/05/2015 Παραλάβαμε (18-05-2015) 15.747 ευρώ και σήμερα έχουμε περίπου το ίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ Φίλες και φίλοι συνάδελφοι, Οι εκλογές στους ιατρικούς συλλόγους στις 21 & 22 Οκτωβρίου πραγματοποιούνται σε πολύ ιδιαίτερες συνθήκες για τον κλάδο μας. Άστοχες πολιτικές προσθέτουν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΡ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 27ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΡ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 27ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Ημερομηνία Ανάρτησης: 27/03/2002 ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΑΡ. ΜΑΝΩΛΑΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ 27ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ Συναδέλφισσες, συνάδελφοι Η κοινή πανελλαδική 48ωρη απεργία όλων των εργαζόμενων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΗ ΝΕΑ ΕΠΙΘΕΣΗ -1- ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΟ ΠΡΙΝ (18/01/2009) ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΤΙΤΛΟ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Όταν δεν πρόκειται για απάτη, η «ελεύθερη πρόσβαση» είναι μια ρεφορμιστική στην ουσία

Διαβάστε περισσότερα

Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά.

Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά. Γ. Οι μαθητές και τα Μαθηματικά. Είδαμε τη βαθμολογία των μαθητών στα Μαθηματικά της προηγούμενης σχολικής χρονιάς. Ας δούμε τώρα πώς οι ίδιοι οι μαθητές αντιμετωπίζουν τα Μαθηματικά. ΠΙΝΑΚΑΣ 55 Στάση

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 13/1/2017 E mail: dimospatras@gmail.com ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Με πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής πραγματοποιήθηκαν, σήμερα Παρασκευή 13 Γενάρη, συναντήσεις με

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει

ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει ΜΑΡΚΟΣ ΜΠΟΛΑΡΗΣ (Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης): Ευχαριστώ πολύ, κύριε Πρόεδρε. Αγαπητέ συνάδελφε, ευχαριστώ πολύ για την ερώτηση. Κατ αρχάς θα πρέπει να σας πω ότι στο αρχείο μου έχω έγγραφη

Διαβάστε περισσότερα

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα.

Τριγωνοψαρούλη, μην εμπιστεύεσαι ΠΟΤΕ... αχινό! Εκπαιδευτικός σχεδιασμός παιχνιδιού: Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Βασιλική Νίκα. Ήρθε ένας νέος μαθητής στην τάξη. Όλοι τον αποκαλούν ο «καινούριος». Συμφωνείς; 1 Δεν είναι σωστό να μη φωνάζουμε κάποιον με το όνομά του. Είναι σαν να μην τον αναγνωρίζουμε. Σωστά. Έχει όνομα και με αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣH ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΑΠΟΦΑΣH ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΑΠΟΦΑΣH ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 11ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2013 ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΟΥ ΕΚΠΑ Η Γ.Σ. στις 11 Νοεμβρίου 2013 αποφάσισε τα παρακάτω: 1) Συμμετοχή στην πενθήμερη απεργία από τις 11-15/11/2013

Διαβάστε περισσότερα

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15

Ο.Λ.Μ.Ε. Ερμού & Κορνάρου 2 ΤΗΛ: 210 32 30 073-32 21 255 www.olme.gr Fax: 210 33 11 338 email: olme@otenet.gr Aθήνα, 30/10/15 ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝ. ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΟΕΔΡΩΝ ΤΩΝ ΕΛΜΕ ΣΕ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΑΙΡΕΤΟΥΣ (24/10/2015) Η Γ.Σ. των Προέδρων των ΕΛΜΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή της στους διωκόμενους συναδέλφους Π.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΟΙ ΜΑΘΗΤΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΑΡΘΡΟ 1 ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΖΩΗ Το σχολείο ετοιμάζει τα παιδιά να ζήσουν ως ελεύθεροι και δημοκρατικοί πολίτες. Το σχολείο για να το πετύχει αυτό φροντίζει ώστε οι δάσκαλοι και οι μαθητές

Διαβάστε περισσότερα

Modern Greek Beginners

Modern Greek Beginners 2016 HIGHER SCHOOL CERTIFICATE EXAMINATION Modern Greek Beginners ( Section I Listening) Transcript Familiarisation Text Καλημέρα. Καλημέρα σας. Μπορώ να σας βοηθήσω; Ήρθα να πάρω αυτό το δέμα. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών

Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ. Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών. Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Μαθαίνω να κυκλοφορώ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Σεμινάρια Κυκλοφοριακής Αγωγής για παιδιά Δημοτικού 6-8 ετών Ινστιτούτο Βιώσιμης Κινητικότητας & Δικτύων Μεταφορών Όταν κυκλοφορούμε στο δρόμο μπορούμε να συναντήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 22-3-2011 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΝΟΣΟΥ ΣΤΟ 46 ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΘΗΝΩΝ. 1. Εισαγωγή 2. Η Πρώτη Συνάντηση της Ομάδας Μαθητών. 3. Η Δεύτερη

Διαβάστε περισσότερα

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν...

Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... Σχολείο Το φυλλάδιο αναφέρεται σε προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζεις στο χώρο του σχολείου και προτείνει λύσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν... ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ Πληροφορίες για το φυλλάδιο Το σχολείο αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΛΟΓ ΙΟ Να Μουν Το Μάη Απεργός Τον Αυγουστο Στο Δρόμο Με Ταξική Οργάνωση Να Σπάσουμε Τον Τρόμο

ΗΜΕΡΟΛΟΓ ΙΟ Να Μουν Το Μάη Απεργός Τον Αυγουστο Στο Δρόμο Με Ταξική Οργάνωση Να Σπάσουμε Τον Τρόμο ΗΜΕΡΟΛΟΓ ΙΟ 2016 Να Μουν Το Μάη Απεργός Τον Αυγουστο Στο Δρόμο Με Ταξική Οργάνωση Να Σπάσουμε Τον Τρόμο Ο συνάδελφος Λουκάς Μ. δεν έχει φύγει ποτέ από κοντά μας. Είναι εδώ μαζί μας μέσα από τους αγώνες

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη

Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Χάρτινη Αγκαλιά Συγγραφέας: Ιφιγένεια Μαστρογιάννη Επιμέλεια εργασίας: Παναγιώτης Γιαννόπουλος Περιεχόμενα Ερώτηση 1 η : σελ. 3-6 Ερώτηση 2 η : σελ. 7-9 Παναγιώτης Γιαννόπουλος Σελίδα 2 Ερώτηση 1 η Η συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ

ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ 1 ΙΔΕΟΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ: ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ ΚΑΙ ΓΡΑΦΩ Κώστας Κύρος 2 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 3 ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 2 Γίνε και εσύ ένας συγγραφέας! Γράψε τη δική σου μικρή ιστορία. Εκτύπωσέ την και δώσ την στους φίλους σου για να

Διαβάστε περισσότερα

Ζοζέ Σαραμάγκου,

Ζοζέ Σαραμάγκου, http://hallofpeople.com/gr/bio/saramago.php Ζοζέ Σαραμάγκου, αποσπάσματα από Το Τετράδιο και Το Τελευταίο Τετράδιο εκδ. Καστανιώτη Αναδημοσίευση από doc.tv «Η λειτουργία του κόσμου έπαψε να είναι το απόλυτο

Διαβάστε περισσότερα

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος

κι η τιμωρία των κατηγορουμένων. Βέβαια, αν δεν έχεις πάρει καθόλου βάρος, αυτό θα σημαίνει ότι ο κατηγορούμενος 14 Φτάνοντας λοιπόν ο Νικήτας σε μια από τις γειτονικές χώρες, εντυπωσιάστηκε από τον πλούτο και την ομορφιά της. Πολλά ποτάμια τη διέσχιζαν και πυκνά δάση κάλυπταν τα βουνά της, ενώ τα χωράφια ήταν εύφορα

Διαβάστε περισσότερα

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06

Η τέχνη της συνέντευξης Martes, 26 de Noviembre de 2013 12:56 - Actualizado Lunes, 17 de Agosto de 2015 18:06 No hay traducción disponible. του Χουάν Μαγιόργκα 4 ΠΡΟΣΩΠΑ: 3 Γυναίκες (γιαγιά, μητέρα και εγγονή) και ένας άντρας γύρω στα 30. Το τελευταίο έργο του μεγάλου Ισπανού δραματουργού που ανέβηκε στο Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση

Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων. Ανακοίνωση Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων Μισθωτών Γραφικών Τεχνών Τύπου-Χάρτου-Μ.Μ.Ε. & Συναφών Επαγγελμάτων Αριστοτέλους 11 15, 6ος ορ. Αθήνα, τηλ: 210 5223756, fax: 210 5223721 Ανακοίνωση Ήρθε η ώρα να μπει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο

Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Οι παραστατικές τέχνες στον δημόσιο χώρο Μετά το εικαστικό project "Gradient: From Gray to Color Scale" που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία και άφησε το αποτύπωμά του στην πόλη, τη σκυτάλη παίρνει για τα τέλη

Διαβάστε περισσότερα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα

Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα ΣΤ τάξη Δημοτικού Σχολείου Μακρυγιάλου 2009-2010 1 Τα περισσότερα παιδιά έχουν κατοικίδια στην αυλή τους. Υπάρχουν πολλά αδέσποτα στο Δήμο που δηλητηριάζονται. Η επιθυμία των παιδιών να γνωρίσουν τα άγρια

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ

ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΖΩΑ Ημερομηνία 16/3/2017 Μέσο Συντάκτης Link www.talcmag.gr Πελιώ Παπαδιά http://www.talcmag.gr/sinenteyxeis/katrina-tsantali/ ΚΑΤΡΙΝΑ ΤΣΑΝΤΑΛΗ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑΝ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΑΓΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου

ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. Β ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου ΤΡΑΚΑΡΑΜΕ! ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΜΕ ΤΙΤΛΟ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ Β 1 2006-2007 6 ο Δημοτικό Σχολείο Ευόσμου Μια μέρα πηγαίναμε στην πλατεία. Εκεί είχε κόκκινο φανάρι. Και ο πίσω μας ο Ηλίας επειδή ήθελε να περάσει

Διαβάστε περισσότερα

e- EΚΦΡΑΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ.

e- EΚΦΡΑΣΗ- ΕΚΘΕΣΗ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ. ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ για ΤΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΕΣ εξετάσεις Γ λυκείου ΕΠΑ.Λ. ΜΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Ποτέ, πια, πόλεμος! Μετά τις οδυνηρές εμπειρίες του τελευταίου Παγκοσμίου Πολέμου, θα περίμενε κανείς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

Τηλ.: Πάτρα 21/4/2018 ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλ.: Πάτρα 21/4/2018 ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Τηλ.: 2613 610210 Πάτρα 21/4/2018 E mail: dimospatras@gmail.com ΟΜΙΛΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟΥ «Αγαπητές φίλες και φίλοι, 51 χρόνια μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα, ο καλύτερος τρόπος για

Διαβάστε περισσότερα

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων

e-seminars Ηγούμαι 1 Επαγγελματική Βελτίωση Seminars & Consulting, Παναγιώτης Γ. Ρεγκούκος, Σύμβουλος Επιχειρήσεων Εισηγητής Ειδικών Σεμιναρίων e-seminars Πρωτοποριακή Συνεχής Επαγγελματική και Προσωπική Εκπαίδευση Επαγγελματική Βελτίωση Ηγούμαι 1 e Seminars Copyright Seminars & Consulting Page 1 Τι είναι Ηγεσία «Η Ηγεσία, δεν είναι θέση! γιαυτό

Διαβάστε περισσότερα

Έτσι, αν το αγόρι σου κάνει τα παρακάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ανασφαλής. #1 Αμφιβάλλει για τα κίνητρα σου

Έτσι, αν το αγόρι σου κάνει τα παρακάτω, αυτό σημαίνει ότι είναι αρκετά ανασφαλής. #1 Αμφιβάλλει για τα κίνητρα σου Οι τσακωμοί θα μπορούσε να πει κανείς, ότι είναι κάτι πολύ συνηθισμένο σε μια σχέση. Θεωρείται το αλάτι και το πιπέρι σε αυτή. Ωστόσο, αν είναι συνεχόμενοι τότε αυτό σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 10/2/17. Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χ.

ΑΠΟΦΑΣΗ Ε.Γ ΟΕΝΓΕ ΣΤΙΣ 10/2/17. Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χ. Αθήνα 13Φεβρουαρίου 2017 Α.Π:7743 Να αποσυρθεί τώρα η δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων Καμιά διευκόλυνση στη ναζιστική-φασιστική οργάνωση της Χ.Α Καταγγέλλουμε τη δικαστική δίωξη του Δημάρχου Πατρέων

Διαβάστε περισσότερα

γεφύρια, τα οποία φέρνουν στην μνήμη από την χώρα καταγωγής τους, βρίσκοντας κοινούς τόπους στην διαπραγμάτευση του θέματος.

γεφύρια, τα οποία φέρνουν στην μνήμη από την χώρα καταγωγής τους, βρίσκοντας κοινούς τόπους στην διαπραγμάτευση του θέματος. Τα γεφύρια ενώνουν Σε μία διαπολιτισμική προσέγγιση των θεμάτων που έχουν σχέση με τα πέτρινα γεφύρια, διαπιστώνουμε εύκολα ότι οι κατασκευές αυτές απαντούν όχι μόνο στον ελλαδικό χώρο, αλλά σε ολόκληρη

Διαβάστε περισσότερα

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου

Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου Λήστευαν το δημόσιο χρήμα - Το B' Μέρος με τους αποκαλυπτικούς διαλόγους Άκη - Σμπώκου - από τον Φουάτ σε τρεις εταιρίες χρήματα... μπλου μπρουμέλ, άλλη μια P.A κάπως έτσι και άλλη μία που μου είχες πει

Διαβάστε περισσότερα

Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε...

Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε... Αύριο (θα έπρεπε να) απεργούμε... 08/04/2014 Ο Νίκος Μπογιόπουλος στον eniko Αύριο απεργούμε. Απεργούμε γιατί κατάντησαν την κοινωνία εδώ: Απεργούμε. Γιατί οδήγησαν τον τόπο εδώ: Απεργούμε. Γιατί έφτασαν

Διαβάστε περισσότερα

ειδική έκδοση: σκέψεις ενάντια στην σχολική μηχανή αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη N 4

ειδική έκδοση: σκέψεις ενάντια στην σχολική μηχανή αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη N 4 ειδική έκδοση: σκέψεις ενάντια στην σχολική μηχανή αυτόνομη πρωτοβουλία ενάντια στην λήθη N 4 Γράμμα σε έναν/μία Μαθητή/Μαθήτρια Όπως θα καταλάβεις και παρακάτω, αυτό εδώ το μικρό φυλλάδιο που κρατάς στα

Διαβάστε περισσότερα

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115

Το βιβλίο της Μ. Autism Resource CD v Resource Code RC115 Το βιβλίο της Μ Γεια σας με λένε Μ. Είμαι 9 χρονών και μένω στο με τους γονείς μου και τα 2 αδέρφια μου, τον Γιάννη που είναι 10 και τον Βασίλη που είναι 3. Έχω κι ένα σκυλάκι που το λένε Κάντι και είναι

Διαβάστε περισσότερα

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία

Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Προσόντα με υψηλή αξία για τους εργοδότες σε σχέση με την αναπηρία Απρίλιος 2013 Χαρακτηριστικά που ζητούν οι εργοδότες αναπηρία Πως θα όριζες τη λέξη προσόν ή τη λέξη δεξιότητα ; Και τι εννοούν οι εργοδότες

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι στις ρίζες «Άραγε τι μπορεί να κρύβεται εδώ;»

Ταξίδι στις ρίζες «Άραγε τι μπορεί να κρύβεται εδώ;» Ταξίδι στις ρίζες Είχε φτάσει πια η μεγάλη ώρα για τα 6 αδέρφια Ήταν αποφασισμένα να δώσουν απάντηση στο ερώτημα που τόσα χρόνια τα βασάνιζε! Η επιθυμία τους ήταν να μάθουν την καταγωγή τους και να συλλέξουν

Διαβάστε περισσότερα

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη

Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Συγκέντρωση του ΠΑΜΕ για την 24ωρη απεργία του δημόσιου στην Αλεξανδρούπολη Με βασικό σύνθημα: Απαιτούμε, βροντοφωνάζουμε όλοι μαζί: «πάρτε πίσω το νόμο λαιμητόμο» πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr

Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Ελληνικό Παιδικό Μουσείο Κυδαθηναίων 14, 105 58 Αθήνα Τηλ.: 2103312995, Fax: 2103241919 E-Mail: info@hcm.gr, www.hcm.gr Το έργο υλοποιείται με δωρεά από το Σύντομη περιγραφή Το Ελληνικό Παιδικό Μουσείο

Διαβάστε περισσότερα

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

48 ΩΡΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (Ο.Δ.Π.Τ.Ε.) Διεύθυνση: Πάντειο Πανεπιστήμιο Λεωφ. Συγγρού 136 Αθήνα Αθήνα 15 Οκτωβρίου 2011 Ταχ. Κωδ.: 17671 Αριθμ. πρωτ.: 181 Τηλέφωνα Προέδρου:6944191513

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ

ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΕΡΩΤΙΚΑ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΜΑΘΗΤΏΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ Στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας της Γ Γυμνασίου οι μαθητές ήρθαν σε επαφή με ένα δείγμα ερωτικής ποίησης. Συγκεκριμένα διδάχτηκαν το ποίημα

Διαβάστε περισσότερα

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους»

Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Ο κανονισμός λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων σε «Κείμενο για όλους» Δείτε εδώ τον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων, μεταγραμμένο σε «Κείμενο για όλους»*. Στη μορφή αυτή, ο κανονισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ

ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΚΑΙ ΤΟ Σ ΑΓΑΠΑΩ (Αόρατος) ΑΦΗΓΗΤΗΣ: Κάποτε στη γη γεννήθηκε το Όνειρο. Το όνομά του δεν ήταν έτσι, όμως επειδή συνεχώς ονειρευόταν, όλοι το φώναζαν Όνειρο. Δεν ήταν κάτι το σπουδαίο, ήταν σαν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ 1ο. Εδώ θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα νέα, τις προσεχείς εκδηλώσεις και γενικότερα ότι αφορά την σχολική μας κοινότητα.

ΤΕΥΧΟΣ 1ο. Εδώ θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα νέα, τις προσεχείς εκδηλώσεις και γενικότερα ότι αφορά την σχολική μας κοινότητα. Εδώ θα μπορείτε να βλέπετε όλα τα νέα, τις προσεχείς εκδηλώσεις και γενικότερα ότι αφορά την σχολική μας κοινότητα. ΑΝΑΘΕΩΡΗΣΗ: Γιορτή Πολυτεχνείου Την Παρασκευή 16/11/2018 στο σχολείο μας έλαβε χώρα ο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ - "ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ"

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ - ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ kathigitis.org Σύμφωνα με δημοσίευμα της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ η Νέα Δημοκρατία, που συμμετέχει στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δια του κ. Αρβανιτόπουλου, θέλει πλέον να βάλει και τη δική της σφραγίδα

Διαβάστε περισσότερα

Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί

Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί Κλαίρη Θεοδώρου: Στην Ελλάδα ο διχασμός καλά κρατεί 11/12/2018-8:11 Ένα κρύο απόγευμα στις αρχές του Δεκέμβρη, λίγο πριν παρουσιάσει το νέο της βιβλίο στη Λάρισα, η Κλαίρη Θεοδώρου αποδέχεται την πρόσκλησή

Διαβάστε περισσότερα

Oπου υπάρχουν άνθρωποι

Oπου υπάρχουν άνθρωποι Oπου υπάρχουν άνθρωποι Η Ταυτότητα Η ACT4 PEOPLE αποτελεί μια νέα Ελληνική Μη Κυβερνητική οργάνωση που παρέχει ανθρωπιστική βοήθεια σε όλους εκείνους «που δεν έχουν δικαίωμα στη Ζωή» όποιοι και αν είναι

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ;

ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ; ΤΙ ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 8 ΜΑΡΤΗ; η Η 8η ΜΑΡΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ! Ακόμα κι αν δεν το ήξερες, ίσως έχεις παρατηρήσει ότι τη μέρα αυτή μερικοί προσφέρουν στις γυναίκες λουλούδια,άλλοι τους εύχονται

Διαβάστε περισσότερα

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus

ISSP 1998 Religion II. - Questionnaire - Cyprus ISSP 1998 Religion II - Questionnaire - Cyprus Για σας. Είμαστε από το Κέντρο Ερευνών του Cyprus College. Kάνουμε μια διεθνή έρευνα για κοινωνικές και ηθικές αντιλήψεις. Η έρευνα αυτή γίνεται ταυτόχρονα

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΘΑΡΙ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΘΑΡΙ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΘΑΡΙ 24 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014 Ευσεβές ιερατείο Κύριε Δήμαρχε, κύριοι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, κύριε εκπρόσωπε του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των γερμανικών οφειλών, κυρίες και κύριοι, φίλες

Διαβάστε περισσότερα

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα τους είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού της χώρας.

Οι συνεντεύξεις πραγματοποιήθηκαν τηλεφωνικά και ηλεκτρονικά και τα αποτελέσματα τους είναι αντιπροσωπευτικά του πληθυσμού της χώρας. Η έρευνα για τη φτώχεια στην Ελλάδα αποτελεί ένα μεγάλο ερευνητικό πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε από τον Μάιο έως τον Οκτώβριο του 2007. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε τόσο στον γενικό πληθυσμό, όσο και

Διαβάστε περισσότερα

περιοδική αντιφασιστική έκδοση για αντι-σχολική χρήση / τεύχος #05 Δ

περιοδική αντιφασιστική έκδοση για αντι-σχολική χρήση / τεύχος #05 Δ ANTIFA BREAK περιοδική αντιφασιστική έκδοση για αντι-σχολική χρήση / τεύχος #05 Δ φωτό: το ΕΧΠΑ (ειδικός χώρος παραμονής αλλοδαπών στην Παναγή Μυτιλήνης) δεν είναι τίποτα λιγότερο από ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Προωθεί τις αντιδραστικές "μεταρρυθμίσεις" στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ,

Προωθεί τις αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις στην υγεία και στην εκπαίδευση (Νηπιαγωγείο, νέο Λύκειο, τεχνική εκπαίδευση, συγχωνεύσεις ΑΕΙ-ΑΤΕΙ, Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων στο ΓΣ της ΑΔΕΔΥ (24/11/17), στο δημοσιοϋπαλληλικό κίνημα και τους εργαζόμενους Πρόταση αγώνα των Παρεμβάσεων - Κινήσεων - Συσπειρώσεων στο Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ στη

Διαβάστε περισσότερα