Επίσης, κέρδισε το Ελληνικό Βραβείο Möbius 2000 στην κατηγορία «Πολιτισμός».

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Επίσης, κέρδισε το Ελληνικό Βραβείο Möbius 2000 στην κατηγορία «Πολιτισμός»."

Transcript

1 ΙΟΥΛΙΑ ΠΕΝΤΑΖΟΥ ΗΛ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βιογραφικό Ιστορικός με ειδίκευση στη συγγραφή και τον σχεδιασμό διαδραστικών σεναρίων. Πτυχίο Ιστορίας (με κατεύθυνση Νεότερη Ελληνική Ιστορία) στο Τμήμα Ιστορίας- Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών. ΣΠΟΥΔΕΣ Υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με θέμα «Σχεδιάζοντας ψηφιακά εκθέματα για την ιστορία της πόλης του Βόλου: Ο ψηφιακός σχεδιασμός ως θεωρία και πράξη» : Μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Νεότερη Ελληνική Ιστορία, Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας, Φιλοσοφική Σχολή, Πανεπιστήμιο Αθηνών. Θέμα: «Η διδασκαλία της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η περίπτωση του πρώτου καθηγητή ιστορίας, Θεόδωρου Μανούση, » : Πτυχίο Ιστορίας (με κατεύθυνση Νεότερη Ελληνική Ιστορία) στο Τμήμα Ιστορίας-Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Διακρίσεις: Η πολυμεσική εφαρμογή «Ηράκλειο. Μια πόλη, μια ιστορία» κέρδισε το βραβείο «Πολιτισμός» του 5ου Ελληνικού Φεστιβάλ Πολυμέσων και Internet Möbius Η πολυμεσική εφαρμογή «Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων» (CD-Rom), κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο του 5ου Ελληνικού Φεστιβάλ Πολυμέσων και Internet Möbius Ο οπτικός δίσκος «Μελίνα Μερκούρη» κέρδισε το EuroPrix 2000 και αναδείχθηκε μεταξύ των 5 καλύτερων ευρωπαϊκών παραγωγών πολυμέσων στην κατηγορία «Ευρωπαϊκός Πολιτισμός». Επίσης, κέρδισε το Ελληνικό Βραβείο Möbius 2000 στην κατηγορία «Πολιτισμός». Τέλος, βραβεύτηκε στο διεθνές τμήμα Möbius 2001 στο Πεκίνο, με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής. Οι σελίδες «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διά μέσου των αιώνων» και «Παλαιά Βουλή: Από την ιστορική δράση στην ιστορική μνήμη» έχουν τιμηθεί με το βραβείο Best of Europe από την Europe on line στο τμήμα Τέχνη και Πολιτισμός.

2 ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1. Πολυμεσικές παραγωγές : «Εγώ, το σχολείο μου, ο κόσμος», πολυμεσική εφαρμογή για παιδιά δημοτικού με θέμα την περιβαλλοντική εκπαίδευση. Παραγωγή: Δήμος Βόλου (ΔΕΜΕΚΑΒ), στο πλαίσιο του Προγράμματος SB-MED, συγχρηματοδοτούμενο από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υλοποίηση: Data Bank. Στο πλαίσιο του έργου αυτού είμαι υπεύθυνη για: α) το σενάριο και τις εκπαιδευτικές κατευθύνσεις β) την έρευνα και τη συγγραφή των κειμένων : «Βόλος: εξερευνώντας την πόλη και την ιστορία της», πολυμεσική εφαρμογή (υπό κατασκευή). Παραγωγή: Δήμος Βόλου (ΔΕΜΕΚΑΒ), στο πλαίσιο του διακρατικού έργου HERMES του Προγράμματος Διαπεριφερειακής Συνεργασίας INTERREG III B CADSES. Υλοποίηση: Φαντασία Οπτικοακουστική. Στο πλαίσιο του έργου αυτού είμαι υπεύθυνη για: α) το σενάριο, β) την έρευνα και τη συγγραφή των κειμένων γ) την έρευνα και τη συγκέντρωση οπτικού υλικού : «Νίκος Καζαντζάκης. Η ζωή και το έργο», πολυμεσική εφαρμογή. Παραγωγή: Μουσείο Νίκος Καζαντζάκης, Βάρβαροι Ηρακλείου. Υλοποίηση: Εργαστήριο Πολυμέσων Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο πλαίσιο του έργου αυτού είμαι υπεύθυνη για: α) το σενάριο, β) το διαδραστικό σχεδιασμό του κειμένου γ) την προσαρμογή των κειμένων σε ηλεκτρονική μορφή : «Ηράκλειο. Μια πόλη, μια ιστορία», πολυμεσική εφαρμογή (DVD)..Παραγωγή: Δήμος Ηρακλείου. Υλοποίηση: Εργαστήριο Πολυμέσων Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο πλαίσιο του έργου αυτού ήμουν υπεύθυνη για: α) το σενάριο, β) το διαδραστικό σχεδιασμό του κειμένου. γ) την προσαρμογή των κειμένων σε ηλεκτρονική μορφή. 2002: Ηλεκτρονική εγκυκλοπαίδεια «Η ΔΟΜΗ» (CD-Rom). Παραγωγή: Εγκυκλοπαίδεια «Η Δομή». Υλοποίηση: PK Net Πληροφορική. Στο πλαίσιο του έργου αυτού ήμουν υπεύθυνη για: α) ανάπτυξη ειδικής εφαρμογής για εκπαιδευτική χρήση β) την ανάλυση και την οργάνωση της πληροφορίας στην παραπάνω εφαρμογή 2001: «Ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων» (CD-Rom), Παραγωγή & υλοποίηση: FINATEC. Στο πλαίσιο του έργου αυτού ήμουν υπεύθυνη για: α) τον διαδραστικό σχεδιασμό (σε συνεργασία με άλλους) β) την προσαρμογή κειμένων σε ηλεκτρονική μορφή : «Μελίνα Μερκούρη», (CD-Rom, Video CD), Παραγωγή: ΥΠΠΟ, Ίδρυμα Μελίνα Μερκούρη. Υλοποίηση: Εργαστήριο Πληροφοριακών Συστημάτων Πανεπιστημίου Πατρών. Στο πλαίσιο του έργου αυτού ήμουν υπεύθυνη για: α) το σενάριο και τη δομή περιεχομένου, β) την προσαρμογή κειμένων σε ηλεκτρονική μορφή, γ) τη συγγραφή κειμένων, δ) την έρευνα υλικού

3 : «Η Αθήνα στα χρόνια του Περικλή» Ερμής Στο πλαίσιο του έργου αυτού ήμουν υπεύθυνη για: α) την οργάνωση και την ανάλυση της πληροφορίας (μαζί με άλλους), β) την έρευνα και τη συγγραφή κειμένων (μαζί με άλλους) 2. Σχεδιασμός ηλεκτρονικών κόμβων με πολιτισμικό-εκπαιδευτικό περιεχόμενο : «Ηράκλειο, μια πόλη, μια ιστορία». Σενάριο και διαδραστικός σχεδιασμός κειμένου στον παραπάνω ηλεκτρονικό κόμβο του Δήμου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Πολυμέσων του Πανεπιστημίου Κρήτης : «Ευρωπαϊκός πολιτισμός». Σενάριο και διαδραστικός σχεδιασμός κειμένου, έρευνα και συγγραφή κειμένων στον εκπαιδευτικό κόμβο για την ιστορία, ο οποίος απευθύνεται σε μαθητές Γυμνασίου. Ο κόμβος εντάσσεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Δίκτυο σχολικής καινοτομίας» και πραγματοποιείται από έναν όμιλο πολιτιστικών ιδρυμάτων (Ίδρυμα Λαμπράκη, Ίδρυμα Ευγενίδου, Ίδρυμα Α. Γ. Λεβέντη, Ίδρυμα Ι. Φ. Κωστόπουλου, Μορφωτικό Ίδρυμα Εθνικής Τραπέζης, Ίδρυμα Μποδοσάκη, Ιδρυμα Σταύρου Νιάρχου, Κοινωφελές 'Ιδρυμα 'Αλέξανδρος Ωνάσης) : Σενάριο και διαδραστικός σχεδιασμός κειμένου, οργάνωση οθονών, έρευνα και επιλογή υλικού για την κατασκευή του ηλεκτρονικού κόμβου «Μουσείο της πόλης του Βόλου», Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και Τεκμηρίωσης Βόλου : Σχεδιασμός και οργάνωση εκπαιδευτικού υλικού για την κατασκευή ηλεκτρονική έκθεσης στο Διαδίκτυο (on-line exhibition) με θέμα «Φύλο και Μετανάστευση», Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Βόλου : Ιστορικός ερευνήτρια στην περίοδο της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού.

4 Στο πλαίσιο της εργασίας μου στο ΙΜΕ: Α. συμμετείχα στην αρχική ομάδα μουσειολογικού σχεδιασμού της εκπαιδευτικής έκθεσης με θέμα «Ελληνική ιστορία», μετεξέλιξη της οποίας είναι ο σημερινός «Ελληνικός Κόσμος» (http://www.ime.gr/cosmos/gr/), ενώ ήμουν υπεύθυνη του εκπαιδευτικού προγράμματος για την ενίσχυση της μεταπτυχιακής έρευνας νέων επιστημόνων μέσω ειδικών υποτροφιών. Β. ασχολήθηκα με το σχεδιασμό περιεχομένου και τη συγγραφή των ιστορικών κειμένων των παρακάτω ηλεκτρονικών κόμβων: «Οι Ολυμπιακοί Αγώνες διά μέσου των αιώνων» (http://www.ime.gr/olympics/ancient/gr/) «Παλαιά Βουλή: Από την ιστορική δράση στην ιστορική μνήμη» (http://www.ime.gr/projects/vouli/gr/) 3. Εκπαιδευτικά προγράμματα σε μουσεία : «Εγώ εμείς ο κόσμος μας». Σχεδιασμός και συντονισμός του ομώνυμου εκπαιδευτικού προγράμματος που θα υλοποιήσει το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, Μονή Λαζαριστών, Θεσσαλονίκη. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει ως θέμα τη σχέση των παιδιών με τη γειτονιά τους, εντός της οποίας βρίσκεται και το ΚΜΣΤ, τον τρόπο που αντιλαμβάνονται το χώρο όπου ζουν και σπουδάζουν, τη σχέση τους με το ΚΜΣΤ. Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα οδηγήσει σε έκθεση φωτογραφίας και δημιουργία σχετικού ιστότοπου που θα παρουσιαστούν στο ΚΜΣΤ. Δημοσιεύσεις 4. Έντυπες εκδόσεις : Υπεύθυνη της σειράς «Από πόλη σε πόλη» των Εκδόσεων Αρμονία. Πρόκειται για μια σειρά με ταξιδιωτικούς οδηγούς ελληνικών πόλεων με ιστορικό και πολιτισμικό περιεχόμενο. Έχουν ήδη κυκλοφορήσει δύο τόμοι (Βόλος, Κέρκυρα) και αναμένεται μέσα στο 2010 να κυκλοφορήσουν οι επόμενοι (Λάρισα, Ρέθυμνο, Λαμία, Μυτιλήνη). 5. Μεταφράσεις - επιμέλειες 2010: William H. Sewell Jr., Logics of History. Social Theory and Social Transformation, The University of Chicago Press, Chicago and London 2005 (υπό έκδοση από τις εκδόσεις Ξιφαρά)

5 2009: Umut Ozkinmli, Θεωρίες του εθνικισμού, Εκδόσεις Σιδέρη, Αθήνα (υπό έκδοση) [μετάφραση από τα αγγλικά]. 2008: Corey Robin, Φόβος. Η ιστορία μιας πολιτικής ιδέας, Αλεξάνδρεια, Αθήνα (υπό έκδοση) [μετάφραση από τα αγγλικά]. 2007: Deborah Stevenson, Πόλεις και αστικοί πολιτισμοί, Πρόλογος και επιστημονική επιμέλεια Γιάννης Γιαννιτσιώτης, Εκδόσεις Κριτική, Αθήνα [μετάφραση από τα αγγλικά]. 2006β: Ευάγγελου Καραμανέ, Κοινωνία, παραδοσιακές τεχνικές και χώρος: Η συγκρότηση της ταυτότητας στα Κουπατσιάρικα της δυτικής Μακεδονίας, Εκδόσεις Ακαδημίας Αθηνών, (υπό έκδοση) [μετάφραση από τα γαλλικά] 2006α: Maurice Agulhon, 1848, η επανάσταση στη Γαλλία ή η μαθητεία στη Δημοκρατία ( ), ΠΟΛΙΣ 2006 [μετάφραση από τα γαλλικά] β: Η οθωμανική αυτοκρατορία (βιβλίο εργασίας 1), επιμέλεια Μπογκντάν Μουργκέσκου και Χαλίλ Μπερκτάυ, διεύθυνση σειράς Χριστίνα Κουλούρη, Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Θεσσαλονίκη [μετάφραση από τα αγγλικά] 2005α: Βαλκανικοί Πόλεμοι (βιβλίο εργασίας 3), επιμέλεια Βάλερι Κόλεφ και Χριστίνα Κουλούρη, διεύθυνση σειράς Χριστίνα Κουλούρη, Κέντρο για τη Δημοκρατία και τη Συμφιλίωση στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, Θεσσαλονίκη [μετάφραση από τα αγγλικά] 2004: Norman Davies, Europe. A History, Pimplico Μετάφραση των σελίδων v-577. Η ελληνική μετάφραση πρόκειται να κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Νεφέλη. 2003: Επιμέλεια του βιβλίου του Κάρλο Γκίνσμπουργκ, Ο δικαστής και ο Ιστορικός, Νεφέλη : Λουίζα Πασερίνι, Σπαράγματα του 20 ου αιώνα. Η ιστορία ως βιωμένη εμπειρία, Νεφέλη 1998 (Μετάφραση από τα ιταλικά, σ , ). 1998: Ιστορίας της διατροφής. Προσεγγίσεις της σύγχρονης ιστοριογραφίας, Άννα Ματθαίου (επιμ.), Μνήμων Συλλογή άρθρων, μετάφραση από αγγλικά του: Stephen Mennell, «Αποκλίσεις και συγκλίσεις στην ανάπτυξη της μαγειρικής κουλτούρας», σ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 2009: Συμμετοχή στα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος Entrepreneurial Cultures in European Cities ( ).

6 Έργο: β. Παρουσίαση σχεδιαζόμενου εκπαιδευτικού διαδικτυακού κόμβου του Μουσείου της Πόλης του Βόλου με θέμα «Πολιτισμός και καθημερινή ζωή στη Νεολιθική Θεσσαλία» (Εργαστήριο Ιουνίου 2009) α. Διερεύνηση των χρήσεων ενός ηλεκτρονικού μουσείου πόλης με μελέτη περίπτωσης το Μουσείο της Πόλης του Βόλου (Εργαστήριο Ιανουαρίου 2009) 2005 Συμμετοχή στο ερευνητικό πρόγραμμα: Έμφυλες διαστάσεις της μετανάστευσης στη Νοτιοανατολική Ευρώπη: ένταξη, εργασία και διαπολιτισμική επικοινωνία, ΕΠΕΑΕΚ ΙΙ «Πυθαγόρας», Τμήμα ΙΑΚΑ, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Έργο: Σενάριο και διαδραστικός σχεδιασμός ηλεκτρονικής έκθεσης στο Διαδίκτυο (on-line exhibition) με θέμα «Φύλο και Μετανάστευση» Συμμετοχή σε ερευνητική ομάδα του Πανεπιστημίου Αθηνών με θέμα «Η διδασκαλία της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ». Υπεύθυνος προγράμματος: Αντώνης Λιάκος, Καθηγητής 1991 Συμμετοχή στην ομάδα βιβλιογραφία της Εταιρίας Μελέτης του Νεότερου Ελληνισμού για την καταγραφή και έκδοση της βιβλιογραφίας και αρθρογραφίας της ιστορίας του νέου ελληνισμού των ετών ΔΙΑΛΕΞΕΙΣ (επιλογή των σημαντικότερων) 2009: «Creating new Intimacies: Multimedia Scenarios for a City Museum». Ανακοίνωση στο συμπόσιο «The Role of City Museum in Connecting Contemporary Artists and New Entrepreneurs», Βόλος Ιανουαρίου : «Σχεδιάζοντας τον ηλεκτρονικό κόμβο του Μουσείου της πόλης του Βόλου». Ανακοίνωση στο διεθνές επιστημονικό συνέδριο «Προσωπογραφίες πόλεων στα Μουσεία Πόλεων. Πρακτικές και αντιλήψεις», Βόλος, 1-2 Απριλίου : «Οι γάμοι του Βασιλέως και ο μιγάς πολιτισμός. Αναγνώσεις της αυτοκρατορίας του Αλεξάνδρου από την ελληνική εθνική ιστοριογραφία του 19 ου αιώνα». Ανακοίνωση στο συνέδριο του τμήματος Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας με θέμα «Παλαιές και νέες Αυτοκρατορίες», Βόλος, Ιούνιος : «Η πρόσληψη της αρχαίας ιστορίας από την ελληνική και τουρκική διανόηση, ». Διάλεξη στο πλαίσιο του μαθήματος «Στερεότυπα και η

7 πρόσληψη του άλλου στην ελληνική και τουρκική ιστορία» του Στέφανου Πεσμαζόγλου, Πάντειο Πανεπιστήμιο, Φεβρουάριος : «Μεταξύ της αέναης πάλης και της γενέθλιας γης: οι μεταμορφώσεις της έννοιας του πολιτισμού στο λόγο περί Μικράς Ασίας Anadolu». Διάλεξη στην Εταιρία Μελέτης Νέου Ελληνισμού "Ο Μνήμων", Ιούνιος : «Η διδασκαλία της ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Η περίπτωση του Θεόδωρου Μανούση, ». Ανακοίνωση στο Σεμινάριο της Ερμούπολης (Σύρος) που οργανώνει το Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών, Ιούλιος ΕΝΤΥΠΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ 2009: Βόλος. Ταξιδιωτικός οδηγός. Σειρά «Από πόλη σε πόλη», Εκδόσεις Αρμονία, Αθήνα. 2006: «Ο ηλεκτρονικός κόμβος του Μουσείου της Πόλης του Βόλου», εν Βόλω, Ιούλιος-Σεπτέμβριος : Ο Ευρωπαϊκός Πολιτισμός και οι ρίζες του, ΟΕΔΒ, Αθήνα. (Σχολικό εγχειρίδιο για την Α Λυκείου. Η συγγραφή έγινε από κοινού με τους: Α. Λιάκο, Κ. Γαγανάκη, Έ. Γαζή, Γ. Κόκκινο, Γ. Σμπιλίρη.) 1995: «Ο Θεόδωρος Μανούσης, καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, », Μνήμων 17(1995), : «Αφηγηματικές στρατηγικές στην ιστορική γραφή», Μνήμων 15(1993), (μαζί με άλλους).

Έρευνα. Καταγραφή των οργανωμένων δράσεων και υλικού στα ελληνικά σχολεία για την εξάλειψη των διακρίσεων. Απρίλιος 2011

Έρευνα. Καταγραφή των οργανωμένων δράσεων και υλικού στα ελληνικά σχολεία για την εξάλειψη των διακρίσεων. Απρίλιος 2011 Σχέδιο δράσης για την πρόληψη ή/και την καταπολέμηση του ρατσισμού και των διακρίσεων κάθε είδους, την ανάδειξη της σημασίας της διαφορετικότητας και την καταπολέμηση της βίας στα σχολεία 7085/14-05-2010

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΟΛΥΜΕΣΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΑΓΓΕΛΟΣ ΦΛΩΡΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ι ΠΟΛΥΜΕΣΑ ΚΑΙ ΥΠΕΡΜΕΣΑ,

Διαβάστε περισσότερα

1 Μαρία Ρεϖούση Εκϖαιδευτικές διαδροµές στα ιστορικά µονοϖάτια της ϖόλης της Θεσσαλονίκης 1 Κίνητρο για την ϖαρουσίαση ϖαιδαγωγικών εγχειρηµάτων ϖου υλοϖοιούνται στο ϖλαίσιο της εκϖαίδευσης αναφορικά µε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Διεύθυνση: Τμήμα Πληροφορικής, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πατησίων 76, 104 34 Αθήνα. Τηλέφωνο Τμήματος: +30-210-8203314-6

Διαβάστε περισσότερα

Βιβλιοθήκες Ελλάδας, Ευρωπαϊκών και άλλων χωρών (Χρήσιμοι Σύνδεσμοι) Αύγουστος 2008 Πηγές :

Βιβλιοθήκες Ελλάδας, Ευρωπαϊκών και άλλων χωρών (Χρήσιμοι Σύνδεσμοι) Αύγουστος 2008 Πηγές : Βιβλιοθήκες Ελλάδας, Ευρωπαϊκών και άλλων χωρών (Χρήσιμοι Σύνδεσμοι) Αύγουστος 2008 Πηγές : http://www.e-yliko.gr/htmls/libraries/vivl_eis.aspx http://www.infolibraries.gr Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τρόποι διδασκαλίας και μέσα. Μια διδακτική πρόταση για τη διδασκαλία των λογοτεχνικών κειμένων.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τρόποι διδασκαλίας και μέσα. Μια διδακτική πρόταση για τη διδασκαλία των λογοτεχνικών κειμένων. Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Τρόποι διδασκαλίας και μέσα. Μια διδακτική πρόταση για τη διδασκαλία των λογοτεχνικών κειμένων. Πασιόπουλος Γιώργος, Εκπαιδευτικός ΠΕ, Μεταπτυχιακός φοιτητής Η κινούμενη εικόνα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΈΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ. Κείμενα Εργασίας 2008/16 Working Papers 2008/16

ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΈΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ. Κείμενα Εργασίας 2008/16 Working Papers 2008/16 ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ NATIONAL CENTRE FOR SOCIAL RESEARCH ΈΡΕΥΝΑ- ΜΕΛΕΤΗ ΕΡΕΥΝΩΝΤΑΣ ΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ : ΟΙ ΧΩΡΟΙ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΜΗ-ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ (ΠΕΡΙΟΔΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν

Ανακαλύπτοντας το παρελθόν ΒΙΒΛΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ανακαλύπτοντας το παρελθόν Μ Ο Υ Σ Ε Ι Ο Β Υ Ζ Α Ν Τ Ι Ν Ο Υ Π Ο Λ Ι Τ Ι Σ Μ Ο Υ Ε Κ Π Α Ι Ε Υ Τ Ι Κ Α Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Τ Α Ε Κ Π Α Ι Ε Υ Τ Ι Κ Ο Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α Ανακαλύπτοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Nίκος Ζάικος. Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη nzaikos@uom.edu.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Nίκος Ζάικος. Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη nzaikos@uom.edu. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Nίκος Ζάικος Υπηρεσιακή Κατάσταση E-mail Επίκουρος καθηγητής Διεθνούς Δικαίου, Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, Θεσσαλονίκη nzaikos@uom.edu.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.»

ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.» ΕΣΠΑ 2007 13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1 2 3 «Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών στις 8 Π.Σ., 3 Π.Σ.Εξ., 2 Π.Σ.Εισ.» Μείζον Πρόγραμμα Επιμόρφωσης Εκπαιδευτικών «ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ» www.epimorfosi.edu.gr Τελικός

Διαβάστε περισσότερα

Ζητήματα Επικοινωνίας, Ειδικό Αφιέρωμα «Αγωγή και Εκπαίδευση στα Μέσα Επικοινωνίας», 2007, 6, 5-12.

Ζητήματα Επικοινωνίας, Ειδικό Αφιέρωμα «Αγωγή και Εκπαίδευση στα Μέσα Επικοινωνίας», 2007, 6, 5-12. Ζητήματα Επικοινωνίας, Ειδικό Αφιέρωμα «Αγωγή και Εκπαίδευση στα Μέσα Επικοινωνίας», 2007, 6, 5-12. Πρόλογος Αφιερώματος «Αγωγή και Εκπαίδευση στα Μέσα Επικοινωνίας» Μπετίνα Ντάβου Στο άκουσμα του όρου

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων

Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τ.Ε.Ι. Σερρών Σχολή Τεχνολογικών Εφαρµογών Τµήµα Πολιτικών Δοµικών Έργων Οδηγός Επαγγελµάτων Πτυχιούχων Τµήµατος Πολιτικών Δοµικών Έργων Συντάκτης Δηµήτριος Κακαλέτσης Αναπληρωτής Καθηγητής Σέρρες, Φεβρουάριος

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης και διάχυσης πολιτισμικού περιεχομένου» της Πράξης:

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης και διάχυσης πολιτισμικού περιεχομένου» της Πράξης: Με τη συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο: «Ανάπτυξη εφαρμογών διαχείρισης και διάχυσης πολιτισμικού περιεχομένου» της Πράξης: «ΨΗΦΙΑΚΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΗ

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία δραστηριοτήτων με πολυμέσα

Δημιουργία δραστηριοτήτων με πολυμέσα Δημιουργία δραστηριοτήτων με πολυμέσα A. Μπελεχάκη 1, K. Περτσινίδου 2 abele@sch.gr, corinna.pertsinidou@gmail.com 1 2o Γυμνάσιο Μελισσίων Αττικής 2 1 ο Γυμνάσιο Γέρακα Αττικής Περίληψη Στην παρούσα εργασία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 07 08 ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΕΧΝΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2007 2008 ISBN: 960-86977-9-9 2008 για την ελληνική γλώσσα Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών Πατησίων 42, 106 82 Αθήνα www.asfa.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ ΜΕΛΕΤΗ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ: ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΜΕ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑ ΑΣ (στο πλαίσιο του έργου ΕΠΕΑΕΚ «ιεύρυνση τριτοβάθµιας Εκπαίδευσης Πανεπιστήµιο Στερεάς

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1954 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 156 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τ.Κ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1954 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ: ΕΓΓΑΜΟΣ ΜΕ ΤΡΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: ΕΓΝΑΤΙΑ 156 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, Τ.Κ. 1. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΠΩΝΥΜΟ: ΒΑΖΑΚΙΔΗΣ ΟΝΟΜΑ: ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΡΟΣ: ΠΟΛΥΧΡΟΝΗΣ ΟΝΟΜΑ ΜΗΤΡΟΣ: ΕΛΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 03 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 1954 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: ΜΕΣΟΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία της γλώσσας και της λογοτεχνίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση:

Μελέτη για την αξιοποίηση των ΤΠΕ στη διδασκαλία της γλώσσας και της λογοτεχνίας στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση: Π3.1.2. Ανάπτυξη μεθοδολογίας για τη διδασκαλία των επιμέρους γνωστικών αντικειμένων στο μάθημα της Ελληνικής Γλώσσας με τη δημιουργική αξιοποίηση της επιστήμης και των εργαλείων ΤΠΕ Μελέτη για την αξιοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους εκπαιδευτικούς στα απομακρυσμένα σχολεία

ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους εκπαιδευτικούς στα απομακρυσμένα σχολεία ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΥΡΟΠΙΝΑΚΑ ΣΤΙΣ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΕΣ ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ Προκλήσεις και ευκαιρίες για τους εκπαιδευτικούς στα απομακρυσμένα σχολεία Πρακτικά του Συνεδρίου 14-16 Οκτωβρίου 2005, Αργυρούπολη 1 Eπιμέλεια:

Διαβάστε περισσότερα

Μελέτη για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή σεναρίων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση:

Μελέτη για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή σεναρίων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: Π.3.1.3 Μεθοδολογία και διαδικασίες ανάπτυξης εκπαιδευτικών σεναρίων στα Γλωσσικά μαθήματα Μελέτη για τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την εφαρμογή σεναρίων στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση: για διαθεματικές

Διαβάστε περισσότερα

«Ανάπτυξη διαδικτυακής μαθητικής εφημερίδας με χρήση συλλογικών μέσων επικοινωνίας και εννοιολογικών χαρτών»

«Ανάπτυξη διαδικτυακής μαθητικής εφημερίδας με χρήση συλλογικών μέσων επικοινωνίας και εννοιολογικών χαρτών» «Ανάπτυξη διαδικτυακής μαθητικής εφημερίδας με χρήση συλλογικών μέσων επικοινωνίας και εννοιολογικών χαρτών» Αλεξάνδρα Νάκου 1, Δημήτρης Γκούσκος 2, Μεϊμάρης Μιχάλης 3, Άγης Παπαντωνίου 4 1 Μεταπτυχιακή

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο. Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ δελτίο ΠΑΓΚΥΠΡΙΟ ΤΕΥΧΟΣ 73 ΙΟΥΛΙΟΣ - ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ISSN 1450-1295 (print), ISSN 1986-3829 (online) ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ Δωρεάν διάθεση βιβλίου ΠΣΣΕ Όλα για το Παιδί στο Υπουργείο

Διαβάστε περισσότερα

Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης

Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο αναφοράς για τη γλώσσα: εκμάθηση, διδασκαλία, αξιολόγηση Συμβούλιο για την Πολιτιστική Συνεργασία Επιτροπή Παιδείας Τμήμα Σύγχρονων Γλωσσών, Στρασβούργο Συμβούλιο της Ευρώπης i

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε., Υποψήφια διδάκτωρ ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ

Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε., Υποψήφια διδάκτωρ ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ: ΕΝΑΣ ΜΑΓΙΚΟΣ ΤΟΠΟΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ. Ιωάννα Αρβανίτη, Σχολική Σύμβουλος Π.Ε., Υποψήφια διδάκτωρ ΤΕΠΑΕ, ΑΠΘ «εύχομαι σε όλους να βρίσκουν τα πιο πολλά και διαφορετικά βιβλία. Βιβλία

Διαβάστε περισσότερα

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν

χρονιά που μαθητές επιτυγχάνουν 45 points και η 2η χρονιά που 2 παιδιά εξασφάλισαν ΠΕΡΙΟΔΟΣ Β' ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ "ΣΧΟΛΗΣ ΜΩΡΑΪΤΗ" ΤΕΥΧΟΣ 6 // ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 www.moraitis.edu.gr Αποτελέσματα 2010 Γενικό Λύκειο: Επέτυχαν την εισαγωγή τους σε ΑΕΙ - ΤΕΙ: 70 στους 73, δηλαδή 96%, από αυτούς

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης μη-τυπικής & Άτυπης Μάθησης. Ελληνική Πραγματικότητα Συστάσεις από Γυναίκες Ρομά και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών

Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης μη-τυπικής & Άτυπης Μάθησης. Ελληνική Πραγματικότητα Συστάσεις από Γυναίκες Ρομά και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών Εθνικό Σύστημα Αναγνώρισης μη-τυπικής & Άτυπης Μάθησης Ελληνική Πραγματικότητα Συστάσεις από Γυναίκες Ρομά και Οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Βόλου για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΤΗΣ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ & ΤΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΕΣΠΑ 2007-13\Ε.Π. Ε&ΔΒΜ\Α.Π. 1-2-3 «ΝΕΟ ΣΧΟΛΕΙΟ (Σχολείο 21 ου αιώνα) Νέο Πρόγραμμα Σπουδών, Οριζόντια Πράξη» MIS: 295450 Με την συγχρηματοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε. Κ. Τ.) Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

«Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία: Μαντείο Τροφωνίου και Μυκηναϊκή Θήβα»

«Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία: Μαντείο Τροφωνίου και Μυκηναϊκή Θήβα» «Εφαρμογές εικονικής πραγματικότητας στη Βοιωτία: Μαντείο Τροφωνίου και Μυκηναϊκή Θήβα» Υποέργο 1: Τεκμηρίωση, επιστημονική επιμέλεια οπτικοποίηση και εικονική αναπαράσταση του Μαντείου Τροφωνίου και Μυκηναϊκής

Διαβάστε περισσότερα