Προτεινόμενα θέματα μεταπτυχιακών διπλωματικών. εργασιών Ακαδ. Έτους

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Προτεινόμενα θέματα μεταπτυχιακών διπλωματικών. εργασιών Ακαδ. Έτους 2013-2014"

Transcript

1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ Τμήμα ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ Ηλεκτρονικών ΙΔΡΥΜΑ Μηχανικών Τ.Ε. Τ.Ε.Ι. ΑΘΗΝΑΣ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχεδίαση και Ανάπτυξη Προηγμένων Συστημάτων Ηλεκτρονικής Προτεινόμενα θέματα μεταπτυχιακών διπλωματικών εργασιών Ακαδ. Έτους Σημείωση: οι μεταπτυχιακές διπλωματικές εργασίες είναι ατομικές.

2 Εργαστήριο Ηλεκτρικού Χαρακτηρισμού Υλικών και Ηλεκτρονικών Διατάξεων Τίτλος 1: Ανάλυση Ακουστικών Εκπομπών κατά την εφαρμογή μηχανικής καταπόνησης σε φυσικά και τεχνητά υλικά με την εφαρμογή νευρωνικών δικτύων. Στο πλαίσιο των ερευνητικών έργων: α) «Αρχιμήδης ΙΙΙ» TEI Αθήνας, β) «Θαλής» σε συνεργασία με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και γ) «Θαλής» σε συνεργασία με το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κρήτης Εισηγητές: Σταύρακας Ηλίας, Χλούπης Γιώργος Οι τεχνική των νευρωνικών δικτύων θα εφαρμοστεί στο πλαίσιο της ανάδειξης των κρίσιμων χαρακτηριστικών των Ακουστικών Εκπομπών που ανιχνεύονται κατά την εφαρμογή μηχανικής καταπόνησης σε δοκίμια φυσικών και τεχνιτών δομικών υλικών (μάρμαρο και τσιμέντο). Στόχος είναι ο χαρακτηρισμός και τη διερεύνηση των διαδικασιών εξέλιξης της μηχανικής παραμόρφωσης και της δημιουργίας και ανάπτυξης micro - και macro-cracks (fracture) στα υλικά με δυνητικές εφαρμογές σε μεσο-, και μακρο- κλίμακα. Κωδικός: Τίτλος 2: Ηλεκτρικός χαρακτηρισμός πολυμερικών νανοσύνθετων υλικών. Στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου «Θαλής» : «Ανάπτυξη και Χαρακτηρισμός Καινοτόμων Πολυ- Λειτουργικών Νανοσύνθετων Υλικών Πολυμερικής Μήτρας». Εισηγητής: Τριάντης Δήμος - Σταύρακας Ηλίας Ο ηλεκτρικός χαρακτηρισμός των έξυπνων, σύνθετων υλικών (πολυμερικά υλικά με εμφυτεύματα νανοσωματιδίων, γραφενίου, νανοσωλήνων ανθρακα), αποτελεί ένα ταχέως αναπτυσσόμενο πεδίο έρευνας με παράλληλες εφαρμογές στο σχεδιασμό νέων ηλεκτρονικών εξαρτημάτων. Τέτοια υλικά εν δυνάμει μπορούν να βρουν εφαρμογές στη μικροηλεκτρονική, στην ιατρική, στην αποθήκευση ηλεκτρικής ενέργειας και την οπτικοηλεκτρονική. Σ αυτό το πλαίσιο και προκειμένου να μελετηθούν οι ηλεκτρικές ιδιότητες τέτοιων νέων παραγόμενων υλικών απαιτούνται μετρήσεις με τεχνικές διηλεκτρικής φασματοσκοπίας ευρείας περιοχής συχνοτήτων σε θερμοκρασίες από 220Κ έως 330Κ, καθώς και της συμπεριφοράς της dc ηλεκτρικής αγωγιμότητας. Στη συνέχεια μετά την ανάλυση των πειραματικών αποτελεσμάτων θα διαπιστωθεί κατά πόσο η ποσόστωση των εμφυτευμάτων και το μέγεθος αυτής στην πολυμερική μήτρα, δίνει τη δυνατότητα να προκύψουν σύνθετες δομές με καλύτερες και αξιοποιήσιμες ιδιότητες. Κωδικός: Σημείωση: Η επέκταση του ηλεκτρικού χαρακτηρισμού με την τεχνική των ισόθερμων ρεμάτων πόλωσης - αποπόλωσης καθώς και των θερμικά αποδιεγειρόμενων ρευμάτων αποπόλωσης καθιστά δυνατή την εκπόνηση μιας 2 ης διπλωματικής διατριβής. Κωδικός:

3 Τίτλος 3: Ανάπτυξη φορητής πλατφόρμας συλλογής και επεξεργασίας δεδομένων προσανατολισμένης για εκπαιδευτικής δραστηριότητες διερευνητικής μάθησης Εισηγητής: Χλούπης Γιώργος Στην παρούσα εργασία θα σχεδιαστεί και θα υλοποιηθεί (ως τελικό προϊόν) σύστημα καταγραφής και επεξεργασίας δεδομένων για χρήση κυρίως από μαθητές στα σχολικά εργαστηριακά πειράματα, στις ερευνητικές εργασίες και γενικότερα σε όλες τις δραστηριότητες διερευνητικής μάθησης. Ειδικότερα, θα υλοποιηθεί φορητή συσκευή συλλογής δεδομένων από εξωτερικούς αισθητήρες με χρήση υπολογιστή μονής πλακέτας, οθόνη υγρών κρυστάλλων και χρήση λειτουργικού Linux προκειμένου ο μαθητής να είναι σε θέση να συλλέγει δεδομένα από τους αισθητήρες που έχει συνδέσει, να τα απεικονίζει και να τα επεξεργάζεται με χρήση της φορητής πλατφόρμας. Ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στη δημιουργία τεχνολογικών λύσεων και παρεμβάσεων που θα βελτιώνουν τη φιλικότητα του συστήματος όπως : α) εξελληνισμένο πακέτο μηνυμάτων τόσο για τη συλλογή όσο και για την επεξεργασία των μετρήσεων, β) δημιουργία πακέτου υποσυστημάτων αισθητήρων με χαρακτηριστικά άμεσης αναγνώρισης από την πλατφόρμα (ώστε να μην απαιτείται παρέμβαση-ρύθμιση από το χρήστη), γ) δυνατότητες διασύνδεσης (Ethernet, USB), δ) δυνατότητες σύνδεσης εξωτερικής οθόνης και ε) δημιουργία προκαθορισμένων συνόλων ασκήσεων ώστε να είναι δυνατή η λειτουργία και σε κατάσταση επίδειξης (μέτρηση αποτέλεσμα). Οι καινοτομίες της προτεινόμενης εργασίας θα είναι το χαμηλό κόστος (στόχευση για κόστος <150 της βασικής μονάδας), το εξελληνισμένο περιβάλλον, η ανοιχτή σχεδίαση του και η δημιουργία διεπαφών προσανατολισμένων στους μαθητές. Κωδικός:

4 Εργαστήριο Ασύρματων Επικοινωνιών και Ηλεκτρονικών Εφαρμογών Wireless Communications and e-applications Research Laboratory -WiCEAR Τίτλος 1: Μοντελοποίηση και προσομοίωση 4G δικτύων μέσω OPNET Εισηγητές: Βουδούρης Κωνσταντίνος, Τσιάκας Παναγιώτης Σκοπός της προτεινόμενης διπλωματικής εργασίας είναι η παρουσίαση της δομής και λειτουργίας των ικτύων Επόμενης Γενιάς ( ), καθώς και η ανάλυση των πλεονεκτημάτων που αυτά προσφέρουν. ύο τέτοια είδη δικτύων είναι το WiMAX και το LTE, τα οποία θα εξεταστούν ως προς τα χαρακτηριστικά τους. Μπορεί η πτυχιακή στην πορεία να εστιαστεί περαιτέρω, όπως για παράδειγμα στους μηχανισμούς δρομολόγησης που χρησιμοποιούνται, ή στους μηχανισμούς ελέγχου ισχύος εκπομπής. Η εργασία θα μοντελοποιήσει τα παραπάνω συστήματα σε περιβάλλον εξομοίωσης, στοχεύοντας στην αξιολόγηση τους. Το λογισμικό που θα χρησιμοποιηθεί για αυτόν το σκοπό είναι το OPNET. Η εργασία αυτή θα εκπονηθεί στο πλαίσιο των συμπερασμάτων του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος FP7 ICT REWIND. Κωδικός: Τίτλος 2: Σχεδίαση μικροκυματικών κυκλωμάτων και εξαρτημάτων για εφαρμογές στα 60GHz Εισηγητής: Βουδούρης Κωνσταντίνος, Τσιάκας Παναγιώτης Η εργασία αφορά στη μελέτη, σχεδίαση και προσομοίωση RF μικροκυματικών - χιλιοστομετρικών κυκλωμάτων, όπως φίλτρα και ενισχυτές, για εφαρμογές στα 60 Hz. Κατά τη διάρκεια της εργασίας, θα πρέπει ο/η φοιτητής/φοιτήτρια να προβεί στο σχεδιασμό και βελτιστοποίηση αυτών μέσω του λογισμικού ADS (Advanced Design System). Η εργασία αυτή θα εκπονηθεί στο πλαίσιο των συμπερασμάτων του ερευνητικού προγράμματος Corallia - NexGenMiliwave. Κωδικός: Τίτλος 3: Μελέτη SDR και εξομοίωση IF βαθμίδας τηλεπικοινωνιακού δέκτη Εισηγητής: Βουδούρης Κωνσταντίνος, Τσιάκας Παναγιώτης Η εργασία αφορά στη μελέτη της τεχνολογίας Software Defined Radio (SDR), αναπτύσσοντας τα προβλήματα αλλά και τα πλεονεκτήματα που προσφέρει, καθώς και τις εφαρμογές που μπορεί να έχει σε δίκτυα νέας γενιάς. Στο πλαίσιο της εργασίας, θα πραγματοποιηθεί εξομοίωση της IF βαθμίδας ενός τηλεπικοινωνιακού δέκτη σε SDR board. Η εργασία αυτή θα εκπονηθεί στο πλαίσιο των συμπερασμάτων του ευρωπαϊκού ερευνητικού προγράμματος FP7 ICT REWIND. Κωδικός:

5 Εργαστήριο Μικροσυστημάτων, Αισθητήρων και Ενσωματωμένων Διατάξεων» Τίτλος 1: Μελέτη και κατασκευή φορητής συσκευής ελέγχου καθαρότητας νερού Εισηγητές: Γρ. Καλτσάς, Γρ. Κουλούρας Η συγκεκριμένη εργασία εστιάζεται στην ανάπτυξη ενός ενσωματωμένου συστήματος για έλεγχο της καθαρότητας του νερού. Η συγκεκριμένη διάταξη θα αποτελείται από μια συσκευή τοποθέτησης του νερού η οποία θα είναι διάφανη. Θα ενσωματώνεται μια διάταξη εκπομπής φωτός (πχ LED) και μια διάταξη αισθητήρα φωτός, η οποία θα αποτυπώνει το φάσμα της διάταξης εκπομπής, αφού η ακτινοβολία διέλθει μέσα από το νερό. Η συγκεκριμένη δομή θα συνδέεται με μικροελεγκτή AVR της Atmel, ο οποίος θα καταγράφει και θα επεξεργάζεται τα δεδομένα της ανάλυσης με στόχο την εύρεση του ποσοστού καθαρότητα του νερού. Το τελικό αποτέλεσμα της ανάλυσης θα αποτυπώνεται σε πραγματικό χρόνο σε οθόνη LCD. Κωδικός: Τίτλος 2: Πρότυπες μικρο-ρευστομηχανικές διατάξεις κυτταρικών αισθητήρων για βιοτεχνολογικές και διαγνωστικές εφαρμογές Εισηγητής: Γρ. Καλτσάς Η συγκεκριμένη εργασία αποσκοπεί στην ανάπτυξη πολυπροσαρμοστικής μικρορευστομηχανικής διάταξης για την παραμετρική ανάλυση βιολογικών δειγμάτων μέσω ποικίλων ηλεκτρικών σημάτων. Τα βιολογικά δείγματα προς μελέτη εστιάζονται κυρίως στην κατηγορία των κυττάρων, τα οποία θα διοχετεύονται σε ειδικά κατασκευασμένο δίκτυο καναλιών με ενσωματωμένους αισθητήρες. Οι αισθητήρες θα αποτελούνται από μικρο-ηλεκτρόδια μέσω των οποίων θα λαμβάνονται τα παραγόμενα ηλεκτρικά σήματα, τα οποία συσχετίζονται με αλλαγές της κυτταρικής φυσιολογίας που προκύπτουν είτε λόγω της διαφοροποίησης ενός συγκεκριμένου κυτταρικού τύπου (π.χ. ογκογένεση) ή της αλληλεπίδρασης των κυτταρικών υποδοχέων με τις προς ανίχνευση ουσίες. Τα ηλεκτρόδια μπορούν να υποκατασταθούν και από smt thermistors τα οποία θα λειτουργούν είτε σαν heaters είτε σαν αισθητήρες. Η όλη διάταξη θα ελέγχεται μέσω μικροελεγκτή, ο οποίος θα συλλέγει και θα επεξεργάζεται τα δεδομένα. Τα αποτελέσματα της ανάλυσης θα προβάλλονται σε οθόνη LCD. Παράλληλα θα παρέχεται η δυνατότητα διασύνδεσης με Η/Υ για περαιτέρω επεξεργασία. Κωδικός:

6 Τίτλος 3: Μοντελοποίηση εύκαμπτου αισθητήρα ροής μέσω του λογισμικού Comsol Εισηγητής: Γρ. Καλτσάς, Γ. Πάτσης Στη συγκεκριμένη εργασία θα προσομοιωθεί διάταξη εύκαμπτου αισθητήρα ροής μέσω Η/Υ. Για την προσομοίωση θα χρησιμοποιηθεί το εμπορικό πακέτο Comsol ( μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί η όλη ανάλυση. Θα ελεγχθεί η επίδραση των διαστάσεων στις βασικές γεωμετρίες και θα επιλεγεί ο βέλτιστος συνδυασμός για την καλύτερη απόδοση του συστήματος. Το πακέτο Comsol περιλαμβάνει ένα αυτόνομο και ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης και σχεδιασμού των γεωμετριών που θα προσομοιωθούν. Κωδικός: Τίτλος 4: Ανάπτυξη ασυρμάτου δικτύου αισθητήρων για ανίχνευση σεισμών Εισηγητής: Γρ. Καλτσάς, Γρ. Κουλούρας Για την συγκεκριμένη εργασία θα χρησιμοποιηθεί η αναπτυξιακή διάταξη CC2 20DBK. Περιλαμβάνει δύο CC2 20DB εκπαιδευτικές κάρτες, οι οποίες περιέχουν πομποδέκτη CC2 20, μικροελεγκτή AVR ATmega128L της Atmel, 32 Kbytes εξωτερική μνήμη, ενσωματωμένη κεραία τυπωμένη πάνω στην πλακέτα καθώς και joystick, κουμπιά και leds που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την ανάπτυξη μιας οπτικής διεπαφής. Επιπλέον διαθέτει έναν αισθητήρα θερμοκρασίας, ποτενσιόμετρο και σειριακή πόρτα RS-232. Ο CC2 20 είναι ένας ολοκληρωμένος πομποδέκτης συμβατός με το IEEE Standard. Προσφέρει μία ολοκληρωμένη και χαμηλού κόστους λύση για ανάπτυξη εφαρμογών στη ζώνη των 2. Hz. Ο εμπλεκόμενος φοιτητής θα χρησιμοποιήσει τους συγκεκριμένους κόμβους για να δομήσει ασύρματο δίκτυο το οποίο θα εστιαστεί σε εφαρμογές ανίχνευσης σεισμών. Σε κάθε κόμβο θα συνδεθεί τουλάχιστο ένας αισθητήρας επιτάχυνσης τριών αξόνων ώστε να ανιχνεύονται οι επαγόμενες μεταβολές σε πραγματικό χρόνο. Οι κόμβοι θα καταγράφουν συνεχώς τις επιταχύνσεις του περιβάλλοντος και θα πρέπει να «αντιλαμβάνονται» τα σεισμικά γεγονότα. Κωδικός: Τίτλος 5: Ανάπτυξη αλγορίθμου σε μικροελεγκτή AVR για ανίχνευση και καταγραφή σεισμικών γεγονότων Εισηγητής: Γρ. Καλτσάς, Γρ. Κουλούρας Η συγκεκριμένη εργασία είναι συμπληρωματική της προηγούμενης. Ο εμπλεκόμενος φοιτητής θα αναπτύξει αλγορίθμους εντοπισμού σεισμικών γεγονότων με χρήση συγκεκριμένων κριτηρίων. Οι επιταχύνσεις που καταγράφονται από το δίκτυο αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο θα πρέπει να επεξεργάζονται και να εντοπίζεται με ακρίβεια και αξιοπιστία το σεισμικό γεγονός. Στα πλαίσια της συγκεκριμένης εργασίας θα πρέπει να αναπτυχθούν και πρωτόκολλα

7 δρομολόγησης των δεδομένων των κόμβων, ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και γρήγορη λειτουργία του δικτύου. Κωδικός: Τίτλος 6: Δημιουργία Bootloader για τον μικροελεγκτή AT-XMEGA256-A3BU σε συνδυασμό με υποδομή Cloud για την παροχή νέων αναβαθμίσεων firmware ως υπηρεσία Εισηγητής: Γρ. Κουλούρας, Γρ. Καλτσάς Στόχος της διπλωματικής εργασίας είναι η δημιουργία ενός Bootloader για τον μικροελεγκτή AT-XMEGA256-A3BU. Στο evaluation board «XME A-A3BU XPLAINED» θα πρέπει να προσαρμοστεί ενσύρματος ή ασύρματος Ethernet controller σαν περιφερειακή μονάδα για πρόσβαση στο Internet. Επίσης θα δημιουργηθεί μια υπηρεσία με κατάλληλη υποδομή cloud, η οποία θα παρέχει τις νέες αναβαθμίσεις firmware για διάφορα project. Η κάθε ενσωματωμένη συσκευή, κατά την επανεκκίνησή της, θα εκτελεί τον κώδικα του Bootloader, ο οποίος θα ψάχνει στο cloud του συγκεκριμένου project αν υπάρχει νέο firmware για αναβάθμιση. Αν δεν υπάρχει θα ξεκινάει το κανονικά η λειτουργία της ενσωματωμένης συσκευής. Σε περίπτωση που υπάρχει νεότερο firmware θα πρέπει ο Bootloader να το κατεβάζει από το cloud και να κάνει αυτόματα την αναβάθμιση της ενσωματωμένης συσκευής. Κωδικός: Τίτλος 7: Υλοποίηση ενσωματωμένης διάταξης με χρήση της αναπτυξιακής πλατφόρμας XMEGA-A3BU XPLAINED Εισηγητής: Γρ. Καλτσάς, Γρ. Κουλούρας Στόχος της συγκεκριμένης εργασίας είναι η ανάπτυξη μιας πρότυπης ενσωματωμένης διάταξης μέσω της πλατφόρμας XME A-A3BU XPLAINED. Η εν λόγω πλατφόρμα βασίζεται στον μικροελεγκτή AVR ATxmega256A3BU και διαθέτει ενσωματωμένη γραφική οθόνη LCD (128x32 pixels), ενσωματωμένους αισθητήρες φωτός και θερμοκρασίας, QTouch button κτλ. Ο εμπλεκόμενος φοιτητής θα κληθεί να προσαρμόσει στην υπάρχουσα αναπτυξιακή διάταξη εξωτερικούς αισθητήρες: απόστασης, επιτάχυνσης, πίεσης και φωτός και να αναπτύξει ειδικά προγράμματα ελέγχου και καταγραφής των αποκρίσεων. Παράλληλα θα πρέπει να αναπτύξει ειδική εφαρμογή σε περιβάλλον LabView η οποία θα αναπαριστά και θα επεξεργάζεται τα δεδομένα των αισθητήρων σε πραγματικό χρόνο. Κωδικός:

8 Τίτλος 8: Σχήματα Ενεργειακά Ευφυούς Δρομολόγησης στα Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων (Energy Efficient Routing Schemes for Wireless Sensor Networks) Εισηγητής: Διονύσης Κανδρής Τα Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων (WSNs) αποτελούν μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες Τεχνολογίες Αιχμής με πληθώρα συγκριτικών πλεονεκτημάτων έναντι των Ενσύρματων Δικτύων Αισθητήρων αλλά και με σημαντικό μειονέκτημα την περιορισμένη τους ενεργειακή αυτονομία. Για το λόγο αυτό η εξοικονόμηση ενέργειας αποτελεί επιτακτική ανάγκη στα Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων και σημαντικό πεδίο αντίστοιχης επιστημονικής έρευνας. Ένας τρόπος για την επίτευξη της είναι η εφαρμογή της ενεργειακά ευφυούς επικοινωνίας μεταξύ των κόμβων σε ένα Ασύρματο Δίκτυo Αισθητήρων Αντικείμενο της προτεινόμενης διπλωματικής εργασίας είναι η συγκριτική παρουσίαση σύγχρονων πρωτοκόλλων ενεργειακά ευφυούς δρομολόγησης σε Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων. Κωδικός: Τίτλος 9: Αποφυγή και Έλεγχος Συμφόρησης στα Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων (Congestion Avoidance and Congestion Control in Wireless Sensor Networks) Εισηγητής: Διονύσης Κανδρής Τα Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων (WSNs) αποτελούν μια από τις σπουδαιότερες σύγχρονες Τεχνολογίες Αιχμής. Όπως και στην περίπτωση των Ενσύρματων Δικτύων Αισθητήρων η υπέρμετρη αύξηση του τηλεπικοινωνιακού φόρτου προκαλεί συμφόρηση στο δίκτυο που καθιστά προβληματική ή και αδύνατη ακόμα την επικοινωνία σε αυτό. Για το λόγο αυτό η αντιμετώπιση είτε της επερχόμενης συμφόρησης ή της ήδη υπάρχουσας αποτελεί επιτακτική ανάγκη στα Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων και σημαντικό πεδίο αντίστοιχης επιστημονικής έρευνας. Αντικείμενο της εργασίας είναι η συγκριτική παρουσίαση σύγχρονων σχημάτων αποφυγής και ελέγχου της συμφόρησης σε Ασύρματα Δίκτυα Αισθητήρων. Κωδικός: Τίτλος 10: Σχεδίαση προσομοίωση ψηφιακών κυκλωμάτων με VHDL Εισηγητής: Γ. Πάτσης H VHDL είναι γλώσσα περιγραφής υλικού (Hardware description language) και χρησιμοποιείται για την περιγραφή ψηφιακών κυκλωμάτων. Θα χρησιμοποιηθεί για τη σχεδίαση και προσομοίωση των απαιτούμενων κυκλωμάτων για τη λειτουργία ενός απλού επεξεργαστή Κωδικός:

9 Τίτλος 11: Μοντελοποίηση χαρακτηριστικών τρανζίστορ ενός ηλεκτρονίου (Single electron transistor) με VHDL-AMS Εισηγητής: Γ. Πάτσης Τα τρανζίστορ ενός ηλεκτρονίου είναι νανοηλεκτρονικές διατάξεις που βασίζονται στο φαινόμενο του φραγμού Coulomb και στο φαινόμενο σήραγγος. Στα πλαίσια της εργασίας θα γίνει μελέτη της θεωρίας αυτών των διατάξεων και θα αναπτυχθεί κώδικας σε VHDL-AMS (σε περιβάλλον Ansoft Simplorer) για την χρήση αυτών των διατάξεων σε προσομοιώσεις της λειτουργίας τους Κωδικός: Τίτλος 12: Μοντελοποίηση κυκλωμάτων με διατάξεις τρανζίστορ ενός ηλεκτρονίου με VHDL- AMS. Εισηγητής: Γ. Πάτσης Η εργασία αυτή θα χρησιμοποιήσει τη μοντελοποίηση του τρανζίστορ ενός ηλεκτρονίου για τη σχεδίαση και προσομοίωση λειτουργίας, βασικών ψηφιακών πυλών και κυκλωμάτων. Η ανάπτυξη των μοντέλων θα γίνει σε περιβάλλον Ansoft Simplorer με χρήση της γλώσσας VHDL-AMS. Κωδικός: Τίτλος 13: Ανάπτυξη διεπιφάνειας σε περιβάλλον Matlab για το μετρολογικό χαρακτηρισμό δομών μέσω εικόνων SEM (Scanning Electron Microscope) Εισηγητής: Γ. Πάτσης Προσδιορισμός στατιστικών χαρακτηριστικών εικόνων SEM δομών και διατάξεων. Ανάπτυξη εργαλείων λογισμικού για το μετρολογικό χαρακτηρισμό. Κωδικός:

10 Εργαστήριο Έρευνας και Ανάπτυξης Ηλεκτρονικών και Τηλεπικοινωνιακών Συστημάτων Τίτλος 1: Σχεδιασμός Τμήματος RF Μικροκυματικού Ραδιόμετρου για Εφαρμογές Παθητικής Θερμογραφίας Εισηγητές: Α.Νασιόπουλος, Σ.Καραμπέτσος, Γ.Κουλούρας Πρόκειται για το Σχεδιασμό και την Ανάπτυξη του τμήματος RF (RF front end) ενός Μικροκυματικού Ραδιόμετρου, τύπου Dicke, που προορίζεται για Εφαρμογές Παθητικής Μικροκυματικής Θερμογραφίας και ανίχνευση παθολογικών καταστάσεων στο ανθρώπινο σώμα. Αφού μελετηθεί σε επίπεδο αρθρογραφίας το state off the art θα σχεδιαστεί το στάδιο Υψηλών Συχνοτήτων του Μικροκυματικού Ραδιόμετρου. Θα προηγηθεί προσομοίωση με τα λογισμικά ADS της Agilent ( και ενδεχομένως HFSS) και θα ακολουθήσει η ανάπτυξη του κυκλώματος με διακριτά στοιχεία. Οι εφαρμογές προορίζονται για τη φασματική περιοχή από 1 έως 4 GHz και το ελεγχόμενο εύρος ζώνης λειτουργίας της συσκευής θα περιορίζεται από 30 έως 100 MHz με δυνατότητα σάρωσης όλης της ζώνης. Βιβλιογραφία - Microwaves Radiometer Systems, Niels Scou, David Le Vine - RF Circuit Design, Joseph Carr, TAB Electronics - ADS Tutorial - HFSS Tutorial Σημείωση: η εργασία θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο (RDEETL) και αποτελεί μικρό τμήμα ερευνητικού έργου Κωδικός:

11 Ερευνητική Ομάδα Ψηφιακών Επικοινωνιών και Επεξεργασίας Σήματος (DiCoSiP) Τίτλος 1: DTX-DRX σε LTE δίκτυα Εισηγητής: Ζέρβας Ευάγγελος Προηγμένες τεχνικές ασυνεχούς μετάδοσης (Discontinuous Transmission- DTX) και λήψης (Discontinuous Reception- DRX) χρησιμοποιούνται σε συστήματα 4 γενεάς όπως το Long Term Evolution (LTE) με σκοπό την εξοικονόμηση ενέργειας στον κινητό σταθμό και την συνολική αύξηση της χωρητικότητας του συστήματος. Στην προτεινόμενη πτυχιακή εργασία θα μελετηθούν οι διάφορες προταθείσες τεχνικές και θα αποτιμηθεί η επίδοσή τους με την βοήθεια εξομοιώσεων. Προτεινόμενη πλατφόρμα εξομοιώσεων το MATLAB Προαπαιτούμενα: Καλή γνώση πιθανοτήτων, θεωρίας ουρών αναμονής και MATLAB Κωδικός: Τίτλος 2: Εξοικονόμηση ενέργειας σε LTE δίκτυα Εισηγητής: Ζέρβας Ευάγγελος Τα ασύρματα δίκτυα έχουν σημαντική συνεισφορά στην κατανάλωση ισχύος, η οποία για τεχνολογίες ICT φθάνει το 4% της ετήσιας συνολικής κατανάλωσης και το ποσοστό αυτό έχει αυξητική πορεία. Σε συστήματα 4 γενεάς (LTE) προσφέρονται μεγάλες ταχύτητες πρόσβασης με τίμημα την μικρή κάλυψη και έτσι απαιτούνται περισσότεροι σταθμοί βάσης (περισσότερη καταναλισκόμενη ισχύς). Η χρήση πολύ μικρών κυψελών (femtocells) έχει προταθεί για την αύξηση της κάλυψης και την εξισορρόπηση του φόρτου των macrocells. Στην προτεινόμενη πτυχιακή εργασία θα μελετηθούν τα πλεονεκτήματα και οι προκλήσεις της χρησιμοποίησης femtocells σε κυψελωτά δίκτυα καθώς και η ανταλλαγή επίδοσης με την εξοικονόμηση ενέργειας που επιτυγχάνεται. Προτεινόμενη πλατφόρμα εξομοιώσεων το MATLAB. Προαπαιτούμενα: Καλή γνώση πιθανοτήτων, MATLAB Κωδικός:

12 Τίτλος 3: Αλγόριθμοι μεταβίβασης (handover) σε δίκτυα LTE που ενσωματώνουν macrocells-femtocells αρχιτεκτονικές Εισηγητής: Ζέρβας Ευάγγελος Η χρήση femtocells για την αύξηση της κάλυψης και της χωρητικότητας συστημάτων 4 γενεάς επιβάλλει νέους αλγορίθμους διαχείρισης κινητικότητας των χρηστών και ιδιαίτερα της μεταβίβασης. Στην προτεινόμενη πτυχιακή εργασία θα μελετηθούν και θα εξομοιωθούν προταθέντες αλγόριθμοι μεταβίβασης ώστε να αποτιμηθεί η επίδοση τους όσον αφορά στην εξοικονόμηση ενέργειας και στην αύξηση της χωρητικότητας του συστήματος. Προτεινόμενη πλατφόρμα εξομοίωσης το MATLAB. Προαπαιτούμενα: Καλή γνώση πιθανοτήτων, μοντέλων κινητικότητας χρηστών και MATLAB Κωδικός:

13 Ναυπακτίτης Δρόσος Τίτλος 1: Μελέτη και κατασκευή ανεμογεννήτριας ισχύος 1 KW Εισηγητής: Ναυπακτίτης Δρόσος Σ αυτή την εργασία θα κατασκευαστεί μια ανεμογεννήτρια στο σύνολό της για ισχύ κοντά στο 1 KW περίπου, πρώτα θα κατασκευασθούν τα τρία πτερύγια με το σωστό αεροδυναμικό προφίλ ακολουθώντας την θεωρία για αεροδυναμικά προφίλ. Στη συνέχεια θα συνδεθούν τα πτερύγια με την γεννήτρια και το υπόλοιπο σύστημα. Έμφαση θα δοθεί στο να μπορεί η ανεμογεννήτρια στου δυνατούς ανέμους να βγαίνει εκτός λειτουργίας. Κωδικός: Τίτλος 2: Κατασκευή αυτόνομου συστήματος φωτισμού σε εξωτερικούς χώρους από φωτοβολταϊκά Εισηγητής: Ναυπακτίτης Δρόσος Στόχος είναι η κατασκευή μιας κολώνας, όπου στην κορυφή της θα έχουν συνδεθεί φωτοβολταϊκά με σταθερό προσανατολισμό στον Ήλιο. Στο εσωτερικό της κοντά στη βάση θα υπάρχουν και κυκλώματα (ηλεκτρονικά) ελέγχου και ο συσσωρευτής την ημέρα θα φορτίζεται από τα φωτοβολταϊκά μέσω των κυκλωμάτων ελέγχου και την νύχτα θα επιστρέφει τη ενέργεια σε μια ή και περισσότερες ηλεκτρονικές λάμπες στην κορυφή της κολώνας. Κωδικός: Τίτλος 3: Κατασκευή κυκλώματος αυτόματου προσανατολισμού φωτοβολταϊκών στοιχείων στον Ήλιο Εισηγητής: Ναυπακτίτης Δρόσος Θα γίνει μελέτη και κατασκευή ηλεκτρονικού κυκλώματος με στόχο τα φωτοβολταϊκά πάνελ να ακολουθούν συνεχώς τον Ήλιο. Έτσι θα έχουμε συνεχώς κατά μέσο όρο μεγαλύτερη απόδοση κατά 30%. Κωδικός:

14 Τίτλος 4: Φορτιστές συσσωρευτών από Ανεμογεννήτριες και φωτοβολταϊκά Εισηγητής: Ναυπακτίτης Δρόσος Η φόρτιση συσσωρευτών από φωτοβολταϊκά και ανεμογεννήτριες θα πραγματοποιηθεί με τη βέλτιστη μέθοδο PWM (Διαμόρφωση Εύρους Παλμών). Η μέθοδος αυτή παρουσιάζει τον μεγαλύτερο δυνατό βαθμό απόδοσης. Κωδικός:

15 Κάβουρας Διονύσης Τίτλος 1: Ηλεκτρονικό σύστημα παρακολούθησης ασθενών με χρόνιες παθήσεις Εισηγητής: Διονύσης Κάβουρας Οι χρόνιες παθήσεις περιλαμβάνουν ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας όπως ο διαβήτης, το άσθμα, καρδιακές ασθένειες και διαταραχές του ύπνου. Σε πολλές περιπτώσεις, οι χρόνιες ασθένειες απαιτούν κάποιο είδος παρακολούθησης της κατάστασης της υγείας, ειδικά στα μετέπειτα στάδια της εξέλιξης της νόσου. Στην παρούσα διπλωματική, θα αναπτυχθεί ένα σύστημα που θα παρακολουθεί τα ζωτικά σημεία (καρδιακός ρυθμός, θερμοκρασία, αρτηριακή πίεση, σάκχαρο) ενός ασθενούς που πάσχει από κάποια χρόνια πάθηση σε συνεχή βάση. Επιπλέον, το σύστημα θα είναι σε θέση να ανιχνεύει απώλεα ισορροπίας του ατόμου (για παράδειγμα σε περίπτωση απότομης πτώσης λόγω λιποθυμίας). Τα δεδομένα θα συλλέγονται από κατάλληλους αισθητήρες, θα φέρουν κατάλληλη χρονοσήμανση και θα προωθούνται με ασφαλή τρόπο σε μια συσκευή (υπολογιστής ή φορητή συσκευή) που θα λειτουργεί ως σταθμός παρακολούθησης και συγκέντρωσης δεδομένων. Ο σταθμός παρακολούθησης θα μπορεί να αποθηκεύει τα δεδομένα ή και να τα προωθεί με ασφάλεια σε ένα διακομιστή βάσης δεδομένων. Το σύστημα θα παρέχει τη δυνατότητα να αποστέλλει ειδοποιήσεις, με μορφή ή SMS, σε συγγενικά πρόσωπα ή σε ιατρικό προσωπικό. Βιβλιογραφία [1] R.S. Dilmaghani, H. Bobarshad, M. havami, S. Choobkar and Charles Wolfe, Wireless Sensor Networks for Monitoring Physiological Signals of Multiple Patients, IEEE Trans. Biomedical Circuits and Systems, vol. 5, pp , [2] N.P. Jain, P.N. Jain and T.P Agarkar, An embedded, SM based, multiparameter, realtime patient monitoring system and control An implementation for ICU patients, World Congress on Information and Communication Technologies (WICT), pp , [3] ZigBee Alliance, ZigBee Wireless Sensor Applications for Health, Wellness and Fitness, Κωδικός:

16 Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Τίτλος 1: Αναγνώριση προτύπων σε μουσικές μελωδίες με χρήση νευρωνικών δικτύων Εισηγητής: Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Στόχος της εργασίας αυτής είναι η μελέτη των δυνατοτήτων που προσφέρει η τεχνολογία των νευρωνικών δικτύων στην αναγνώριση προτύπων σε μουσικές μελωδίες. Συγκεκριμένα θα διερευνηθεί η εξαγωγή από τη μελωδία των κατάλληλων μεταβλητών εισόδου στο νευρωνικό δίκτυο και στη συνέχεια η εκπαίδευση του δικτύου με στόχο την κατηγοριοποίηση της μελωδίας ως προς διάφορα χαρακτηριστικά, π.χ. το είδος της μουσικής, τον συνθέτη ή τον εκτελεστή. Ενδεικτική βιβλιογραφία: Efstathios Stamatatos, erhard Widmer, Automatic identification of music performers with learning ensembles, Artificial Intelligence, 165, (2005) pp Tzanetakis, G., Cook, P., Musical genre classification of audio signals, IEEE Transactions on Speech and Audio Processing, 10, (2002) pp Κωδικός: Τίτλος 2: Μοντελοποίηση σεισμολογικών δεδομένων με χρήση νευρωνικών δικτύων και εξελικτικού υπολογισμού Εισηγητής: Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Στόχος της εργασίας αυτής είναι η χρήση της τεχνικής των νευρωνικών δικτύων, σε συνδυασμό με μεθοδολογίες που ανήκουν στην κατηγορία του εξελικτικού υπολογισμού, όπως οι γενετικοί αλγόριθμοι ή η βελτιστοποίηση σμήνους σωματιδίων (particle swarm optimization), για τη μοντελοποίηση σεισμικών δεδομένων. Συγκεκριμένα οι μέθοδοι εξελικτικού υπολογισμού θα χρησιμοποιηθούν προκειμένου να επιλεγεί ο βέλτιστος, ως προς την ακρίβεια του παραγόμενου μοντέλου, συνδυασμός μεταβλητών εισόδου στο νευρωνικό δίκτυο. Η εργασία θα εκπονηθεί στο πλαίσιο του ερευνητικού έργου Θαλής σε συνεργασία με το ΤΕΙ Κρήτης. Ενδεικτική βιβλιογραφία: Alexandridis A, Ε. Chondrodima, Ε. Efthimiou, G. Papadakis, F. Vallianatos, D. Triantis, Large earthquake occurrence estimation based on radial basis function neural networks, IEEE Transactions on eoscience and Remote Sensing (2013), In Press. Κωδικός:

17 Τίτλος 3: Βελτιστοποίηση νευρωνικών δικτύων με χρήση μεθοδολογιών εξελικτικού υπολογισμού Εισηγητής: Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Στην εργασία αυτή θα μελετηθεί η χρήση μεθοδολογιών εξελικτικού υπολογισμού για το σχεδιασμό και τη βελτιστοποίηση μοντέλων νευρωνικών δικτύων. Συγκεκριμένα, η επιλογή των παραμέτρων του νευρωνικού δικτύου θα αντιμετωπισθεί σαν ένα πρόβλημα βελτιστοποίησης με στόχο την ελαχιστοποίηση του σφάλματος πρόβλεψης του μοντέλου. Οι μεθοδολογίες εξελικτικού υπολογισμού που θα δοκιμασθούν θα περιλαμβάνουν γενετικούς αλγόριθμους, βελτιστοποίηση σμήνους σωματιδίων (particle swarm optimization), κτλ. Ενδεικτική βιβλιογραφία: Alexandridis, A., E. Chondrodima, H. Sarimveis, Radial Basis Function network training using a non-symmetric partition of the input space and Particle Swarm Optimization, IEEE Transactions on Neural Networks and Learning Systems, 24 (2013), pp Κωδικός: Τίτλος 4: Αυτόματος έλεγχος μη γραμμικών συστημάτων με νευρωνικά δίκτυα και μεθοδολογία Model Predictive Control Εισηγητής: Αλεξανδρίδης Αλέξανδρος Η μεθοδολογία Model Predictive Control (MPC) αποτελεί μια σχετικά νέα και ιδιαίτερα πετυχημένη μέθοδο αυτομάτου ελέγχου, που τα τελευταία χρόνια έχει βρει σημαντικές εφαρμογές στη βιομηχανία. Στόχος της εργασίας αυτής είναι η εφαρμογή της μεθόδου αυτής στον αυτόματο έλεγχο μη γραμμικών συστημάτων, μοντελοποιώντας τη δυναμική του υπό έλεγχο συστήματος με χρήση νευρωνικών δικτύων. Ενδεικτική βιβλιογραφία: Alexandridis, A., M. Stogiannos, A. Kyriou, H. Sarimveis, An offset-free neural controller based on approximating the inverse process dynamics Journal of Process Control, 23(7) (2013), pp Alexandridis, Α., H. Sarimveis, A nonlinear adaptive MPC framework based on self-correcting RBF network models, AICHE Journal, 51 (2005), pp Κωδικός:

18 Ζώης Ηλίας Τίτλος 1: Συστήματα λήψης και επεξεργασίας βιομετρικών δεδομένων Εισηγητής: Ζώης Ηλίας Η πτυχιακή εργασία έχει ως αντικείμενο την μελέτη υπαρχόντων και ανάπτυξη νέων χαρακτηριστικών και συστημάτων βιομετρικής ταυτοποίησης βασισμένων τόσο στις τεχνικές επεξεργασίας σήματος και εικόνας όσο και στις τεχνικές αναγνώρισης προτύπων. Περιλαμβάνει επίσης την ανάπτυξη κώδικα για την επικοινωνία μεταξύ συσκευών λήψης βιομετρικών δεδομένων που βρίσκονται στην κοινή διάθεση τόσο του εργαστηρίου RDTL του ΤΕΙ Αθήνας όσο και του εργαστηρίου Ηλεκτρονικής του Πανεπιστημίου Πατρών. Χαρακτηριστικά αναφέρονται γραφίδες λήψης χειρόγραφων δειγμάτων, αισθητήρες λήψης δακτυλικών αποτυπωμάτων και ίριδας Χαρακτηριστικά της ειδικής επιστημονικής εργασίας Αναγνώριση προτύπων Ανάπτυξη λογισμικού σε περιβάλλον Windows ή Linux Γλώσσα C/C++, MATLAB, SIMULINK Κωδικός: Τίτλος 2: Μελέτη και ανάπτυξη βελτιωμένων μοντέλων εξομοιωτών διαστημοπλοίων βασισμένων στην υποδομή (infrastructure) της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Διαστήματος (ESA). Εισηγητής: Ζώης Ηλίας Η παρούσα διπλωματική εργασία σχετίζεται α) με τη υλοποίηση μοντέλων (Design, Catalogue, Skeleton Code enertion, Implementation) τμημάτων διαστημοπλοίων με χρήση των εργαλείων (E OS MF/UMF) του κέντρου ελέγχου διαστημοπλοίων (ESOC) του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA) και β) την μελέτη του διαστημοπλοίου Perfsim πού έχει κατασκευαστεί από ελληνική κοινοπραξία. Έχει σαν στόχο την εξοικείωση στις διαδικασίες σχεδιασμού, ανάπτυξης και υλοποίησης τμημάτων διαστημοπλοίων, καθώς επίσης και στην ανάπτυξη των κατάλληλων script αρχείων (JavaScript) για την επίδειξη χρήσης των κατασκευασμένων μοντέλων στο περιβάλλον SIMSAT. Συγκεκριμένα, θα αναπτυχθούν μοντέλα που εντάσσονται σε όλα τα υποσυστήματα του διαστημοπλοίου, όπως για παράδειγμα στα συστήματα DHS, AOCS, RFCS, EPS, κτλ. Επίσης θα μελετηθεί η δυνατότητα βελτίωσης του scheduler του περιβάλλοντος SimSat είτε υλοποιώντας εξομοιωτή ροής δεδομένων (Data flow) είτε υλοποιώντας βελτιωμένο εξομοιωτή σε λειτουργία πραγματικού χρόνου. Θα χρησιμοποιηθεί το περιβάλλον Ε OS MF (ESA round Operating Systems). Η ειδική επιστημονική εργασία θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με ελληνική εταιρεία η οποία είναι πρωτοπόρα στην ανάπτυξη σχετικού λογισμικού.

19 Η προτεινόμενη διπλωματική εργασία εντάσσεται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του εργαστηρίου RDeTL που σχετίζονται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Διαστήματος (ΕΟΔ). Χαρακτηριστικά της Πτυχιακής Εισαγωγή στην υποδομή εξομοίωσης της ESA/ESOC Ανάπτυξη λογισμικού σε περιβάλλον LINUX Γλώσσα C/C++, Java, JavaScript Ανάπτυξη λογισμικού σε Περιβάλλον E OS MF Θεωρία DES, PDES, Data flow Κωδικός:

20 Τσακιρίδης Οδυσσέας Τίτλος 1: Σχεδίαση και Κατασκευή Μετρητή Εντάσεως Πεδίου Ευρείας Ζώνης Εισηγητής: Τσακιρίδης Οδυσσέας Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η σχεδίαση και κατασκευή ενός μετρητή εντάσεως ηλεκτρομαγνητικού πεδίου στην ζώνη συχνοτήτων από 100 Κhz έως 1 hz. Ο σκοπός χρήσης της σχεδιαζόμενης συσκευής βασισμένη σε μικροεπεξεργαστή είναι η υλοποίηση ενός ενδείκτη ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας χαμηλού κόστους απόκτησης και ταυτόχρονα εύκολου χειρισμού από μη εξειδικευμένα άτομα Κωδικός: Τίτλος 2: Κατασκευή Χαοτικών Ταλαντωτών Memistor Εισηγητής: Τσακιρίδης Οδυσσέας Σκοπός της πτυχιακής εργασίας είναι η σχεδίαση, εξομοίωση και κατασκευή χαοτικού ταλαντωτή βασισμένου σε Memistor. To προτεινόμενο κύκλωμα αντικαθιστά την μη γραμμική αντίσταση στο κύκλωμα των τεσσάρων στοιχείων του Chua με ένα memristor. Ως εκ τούτου, τα προτεινόμενα χαοτικά κυκλώματα χρησιμοποιούν μόνο τα τέσσερα βασικά στοιχεία της ηλεκτρονικής. Επιπλέον προτείνεται σχεδιαστικά ένα από τα κυκλώματα να έχει μόνο ένα στοιχείο αρνητικής αντίστασης Κωδικός:

Ακαδημαϊκό Έτος ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Γ Εξαμήνου

Ακαδημαϊκό Έτος ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Γ Εξαμήνου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΤΡΙΤΗ 08/10/13 14:00-17:00 Νανοηλεκτρονική και Εφαρμογές Δ.Τριάντης Εισαγωγικές έννοιες 17:00-20:00 Μικροσυστήματα και Εφαρμογές Γ. Καλτσάς Μικροηλεκτρομηχανικά Συστήματα (MEMS) Εισαγωγή στην

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ)

Πανεπιστήμιο Κύπρου. Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών (ΗΜΜΥ) 26/01/2014 Συνεισφορά του κλάδους ΗΜΜΥ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Ευρύ φάσμα γνώσεων και επιστημονικών

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό Έτος ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Γ Εξαμήνου

Ακαδημαϊκό Έτος ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Γ Εξαμήνου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΤΡΙΤΗ 07/10/14 14:00-17:00 Μικροσυστήματα και Εφαρμογές Γ. Καλτσάς Μικροηλεκτρομηχανικά Συστήματα (MEMS) Εισαγωγή στην Μικρομηχανική. Εμπορικές εφαρμογές 17:00-20:00 Νανοηλεκτρονική και Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Ηλ. Αιθ. 003, 004 Ηλεκτρονική ΙΙΙ Ηλ. αιθ. 003, 004

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Ηλ. Αιθ. 003, 004 Ηλεκτρονική ΙΙΙ Ηλ. αιθ. 003, 004 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 Περίοδος Ιουνίου 2018 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1ο-2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 3ο-4ο ΕΞΑΜΗΝΟ 5ο-6ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ) Ηλ. Αμφ. 1, 2, 3. Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Β. Ηλ. Αμφ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ) Ηλ. Αμφ. 1, 2, 3. Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία Β. Ηλ. Αμφ. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19 Περίοδος Ιουνίου 2019 'Εκδοση 20/05/2019 03/06/2019 04/06/2019 05/06/2019 06/06/2019

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2014

Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2014 Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2014 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (ΤΕΙ) ΑΘΗΝΑΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 06/10/14 14:00-17:00 Υπολογιστικά Μαθηματικά Ε.Ζέρβας Ενότητα 2.1 17:00-20:00 Ειδ. Θέματα Σύγχρονης Φυσικής Κ.Μουτζούρης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ) (επί πτυχίω) Ηλ. Αμφ. 1, 2, 3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ) (επί πτυχίω) Ηλ. Αμφ. 1, 2, 3 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19 Περίοδος Ιουνίου 2019 Έκδοση 24/05/2019 03/06/2019 04/06/2019 05/06/2019 06/06/2019

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ) (επί πτυχίω) Ηλ. Αμφ. 1, 2, 3

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εισαγωγή στα Συστήματα Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΣΗΕ) (επί πτυχίω) Ηλ. Αμφ. 1, 2, 3 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2018-19 Περίοδος Ιουνίου 2019 Έκδοση 21/05/2019 03/06/2019 04/06/2019 05/06/2019 06/06/2019

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Ηλ. Αιθ. 001, 002. Ηλ. Αιθ. 003, 004 Ηλεκτρονική ΙΙΙ Ηλ. αιθ. 003, 004. Θεωρία Δικτύων & Κυκλωμάτων

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Αρχιτεκτονική Υπολογιστών Ηλ. Αιθ. 001, 002. Ηλ. Αιθ. 003, 004 Ηλεκτρονική ΙΙΙ Ηλ. αιθ. 003, 004. Θεωρία Δικτύων & Κυκλωμάτων ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 Περίοδος Ιουνίου 2018 v20180517 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1ο-2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 3ο-4ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εργαστηριακή και Βιομηχανική Ηλεκτρονική Ηλ. Αμφ. 2, 3. Γλώσσες Προγραμματισμού Ι. Ηλ. Αμφ. 1, 2, 3, 4, 5

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εργαστηριακή και Βιομηχανική Ηλεκτρονική Ηλ. Αμφ. 2, 3. Γλώσσες Προγραμματισμού Ι. Ηλ. Αμφ. 1, 2, 3, 4, 5 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 Περίοδος Ιουνίου 2017 Έκδοση 08.06.2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1ο-2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 3ο-4ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εφαρμοσμένος & Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγνητισμός Ηλ. Αιθ. 012, 013. Στοχαστικά Συστήματα & Επικοινωνίες Ηλ. Αμφ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εφαρμοσμένος & Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγνητισμός Ηλ. Αιθ. 012, 013. Στοχαστικά Συστήματα & Επικοινωνίες Ηλ. Αμφ. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 Περίοδος Ιουνίου 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1ο-2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 3ο-4ο ΕΞΑΜΗΝΟ 5ο-6ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Διατάξεις Ημιαγωγών. Ηλ. Αιθ. 013. Αριθμητικές Μέθοδοι Διαφορικών Εξισώσεων Ηλ. Αιθ. 013

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Διατάξεις Ημιαγωγών. Ηλ. Αιθ. 013. Αριθμητικές Μέθοδοι Διαφορικών Εξισώσεων Ηλ. Αιθ. 013 ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 Περίοδος Φεβρουαρίου 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1ο-2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 3ο-4ο ΕΞΑΜΗΝΟ 5ο-6ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Στοχαστικά Συστήματα & Επικοινωνίες Ηλ. Αμφ. 1, 2 Ηλ. Αιθ. 001, 002. Γλώσσες Προγραμματισμού Ι Ηλ. Αμφ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Στοχαστικά Συστήματα & Επικοινωνίες Ηλ. Αμφ. 1, 2 Ηλ. Αιθ. 001, 002. Γλώσσες Προγραμματισμού Ι Ηλ. Αμφ. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 Περίοδος Ιουνίου 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1ο-2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 3ο-4ο ΕΞΑΜΗΝΟ 5ο-6ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εφαρμοσμένος & Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγνητισμός Ηλ. Αιθ. 012, 013. Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων Ηλ. Εργ.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ. Εφαρμοσμένος & Υπολογιστικός Ηλεκτρομαγνητισμός Ηλ. Αιθ. 012, 013. Εργαστήριο Ψηφιακών Συστημάτων Ηλ. Εργ. ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015 Περίοδος Ιουνίου 2015 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1ο-2ο ΕΞΑΜΗΝΟ 3ο-4ο ΕΞΑΜΗΝΟ 5ο-6ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ Ακαδημαϊκό Έτος 2017-2018 Περίοδος Σεπτεμβρίου 2018 Έκδοση 17/07/2018 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Προσομοίωση, Έλεγχος και Βελτιστοποίηση Ενεργειακών Συστημάτων

Προσομοίωση, Έλεγχος και Βελτιστοποίηση Ενεργειακών Συστημάτων ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΑΘΗΝΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Μαρία Σαμαράκου Καθηγήτρια, Τμήμα Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας Διονύσης Κανδρής Επίκουρος Καθηγητής, Τμήμα Ηλεκτρονικών Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι)

Προσφερόμενα Διπλώματα (Προσφερόμενοι Τίτλοι) Εισαγωγή Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Πανεπιστημίου Κύπρου προσφέρει ολοκληρωμένα προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών στους κλάδους του Ηλεκτρολόγου Μηχανικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2018-2019 Περίοδος Σεπεμβρίου 2019 Έκδοση 17/07/2019 26/08/2019 27/08/2019

Διαβάστε περισσότερα

Οι Τομείς (κατευθύνσεις ειδικότητας) του Τμήματος Πληροφορικής & Επικοινωνιών είναι:

Οι Τομείς (κατευθύνσεις ειδικότητας) του Τμήματος Πληροφορικής & Επικοινωνιών είναι: Ακαδημαϊκή οργάνωση του Τμήματος Το Τμήμα Πληροφορικής και Επικοινωνιών είναι οργανωμένο ακαδημαϊκά σε τρεις Τομείς (κατευθύνσεις) με στόχο την εξειδίκευση των σπουδαστών σε ειδικότητες ανάλογες με τις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2016-2017 Περίοδος Σεπεμβρίου 2017 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ Έκδοση 05.07.2017 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 3-4ο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ Ακαδημαϊκό Έτος 2015-2016 Περίοδος Σεπτεμβρίου 2016 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΑΝΑΛΗΠΤΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1-2o ΕΞΑΜΗΝΟ 3-4ο ΕΞΑΜΗΝΟ

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας Προτεινόμενων Πτυχιακών Εργασιών

Πίνακας Προτεινόμενων Πτυχιακών Εργασιών ΕΝ4.0-Χ Έκδοση η / 8..05 ΣΧΟΛΗ: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ: ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ: Α (ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ) Α/Α Τίτλος Θέματος Μέλος Ε.Π. Σύντομη Περιγραφή Προαπαιτούμενα γνωστικά πεδία Αριθμός Φοιτητών

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Αριθμ. Συνέλευσης 65/

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ Αριθμ. Συνέλευσης 65/ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ ΣΤΕΦ ΤΕΙ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 015-016 Αριθμ. Συνέλευσης 65/7-01-016 A/ A Τίτλος Περιγραφή Αριθμός Σπουδαστών 1 Εφαρμογές της Ασαφούς

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογές Υπολογιστικής Νοημοσύνης στις Ασύρματες Επικοινωνίες

Εφαρμογές Υπολογιστικής Νοημοσύνης στις Ασύρματες Επικοινωνίες ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ Τ.Ε.Ι. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. Εφαρμογές Υπολογιστικής Νοημοσύνης στις Ασύρματες Επικοινωνίες Πτυχιακή εργασία Φοιτήτρια: Ριζούλη Βικτώρια

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Τίτλος Μαθήματος. Διαλέξεις - Θεωρητική Διδασκαλία, Εποπτευόμενο Εργαστήριο Επίδειξη, Μελέτες (Projects)

ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ. Τίτλος Μαθήματος. Διαλέξεις - Θεωρητική Διδασκαλία, Εποπτευόμενο Εργαστήριο Επίδειξη, Μελέτες (Projects) ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Τίτλος Μαθήματος Μικροελεγκτές και Ενσωματωμένα συστήματα Ανάπτυξη και Εφαρμογές Κωδικός Μαθήματος Μ2 Θεωρία / Εργαστήριο Θεωρία + Εργαστήριο Πιστωτικές μονάδες 4 Ώρες Διδασκαλίας 2Θ+1Ε

Διαβάστε περισσότερα

Γρηγόρης ΚΑΛΤΣΑΣ Καθηγητής Πρόεδρος του Τμήματος

Γρηγόρης ΚΑΛΤΣΑΣ Καθηγητής Πρόεδρος του Τμήματος Γρηγόρης ΚΑΛΤΣΑΣ Καθηγητής Πρόεδρος του Τμήματος G.Kaltsas@ee.teiath.gr Αθήνα 2015 ΤΕΙ Αθήνας Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε Τ.Ε. Τμήμα Μηχανικών Βιοϊατρικής Τεχνολογίας Τ.Ε. Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών

Διαβάστε περισσότερα

WSNs- ΜΟΥΣΕΙΟ. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ WSNs

WSNs- ΜΟΥΣΕΙΟ. ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ WSNs WSNs- ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΤΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ WSNs ΠΡΟΒΛΗΜΑ Η φθορά των έργων τέχνης λόγω της ανθρώπινης παρέμβασης Οι περιβαλλοντικές αλλαγές

Διαβάστε περισσότερα

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΡΜΟΥ ο ΕΞΑΜΗΝΟ. Θεωρ. - Εργ.

7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΡΜΟΥ ο ΕΞΑΜΗΝΟ. Θεωρ. - Εργ. 7. ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΡΜΟΥ 7.1. 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ Υποχρεωτικά 9.2.32.1 Μαθηματική Ανάλυση (Συναρτήσεις μιας μεταβλητής) 5 0 9.2.04.1 Γραμμική Άλγεβρα 4 0 9.4.31.1 Φυσική Ι (Μηχανική) 5 0 3.4.01.1 Προγραμματισμός Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη δικτυακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών πολλών χρηστών. Δ. Μετάφας. (Android, ipad κ.α.). Το παιχνίδι που θα επιλεγεί για την

Ανάπτυξη δικτυακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών πολλών χρηστών. Δ. Μετάφας. (Android, ipad κ.α.). Το παιχνίδι που θα επιλεγεί για την 31 Ανάπτυξη δικτυακών εκπαιδευτικών παιχνιδιών πολλών χρηστών Δ. Μετάφας Στόχος της εργασίας είναι η ανάπτυξη δικτυακού εκπαιδευτικού παιχνιδιού πολλών χρηστών, ανεξάρτητο πλατφόρμας λειτουργικού συστήματος.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2015-2016 Προτεινόμενο Θέμα: [1] Ανάλυση της μόνιμης και της μεταβατικής κατάστασης Συστημάτων Ηλεκτρικής Ενέργειας με το λογισμικό PSAT Για

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό Έτος ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Γ Εξαμήνου

Ακαδημαϊκό Έτος ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ Γ Εξαμήνου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΤΡΙΤΗ 06/10/15 14:00-17:00 Μικροσυστήματα και Εφαρμογές Γ. Καλτσάς Μικροηλεκτρομηχανικά Συστήματα (MEMS) Εισαγωγή στην Μικρομηχανική. Εμπορικές εφαρμογές 17:00-20:00 Νανοηλεκτρονική και Εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστοίχιση Βαθμολογίας

Αντιστοίχιση Βαθμολογίας Πίνακας αντιστοίχισης των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ του ΤΕΙ Αθήνας για τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένταξης στο νέο πρόγραμμα σπουδών και επιθυμούν

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας Εισηγητής Σύντομη Περιγραφή Πτυχιακής Εργασίας. Μ. Ραγκούση. Μ. Ραγκούση. Μ. Ραγκούση. Μ. Ραγκούση

Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας Εισηγητής Σύντομη Περιγραφή Πτυχιακής Εργασίας. Μ. Ραγκούση. Μ. Ραγκούση. Μ. Ραγκούση. Μ. Ραγκούση Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας Εισηγητής Σύντομη Περιγραφή Πτυχιακής Εργασίας Ασαφείς Γνωσιακοί Χάρτες και εφαρμογές στην ηλεκτρονική μάθηση Σχεδίαση και ανάπτυξη βάσης δεδομένων και διαδικτυακής εφαρμογής

Διαβάστε περισσότερα

Σφακιωτάκης Μιχαήλ 01/11/ Δρακάκης Εμμανουήλ 13/03/ Σφακιωτάκης Μιχαήλ 22/10/12 1. Σφακιωτάκης Μιχαήλ 22/10/12 1

Σφακιωτάκης Μιχαήλ 01/11/ Δρακάκης Εμμανουήλ 13/03/ Σφακιωτάκης Μιχαήλ 22/10/12 1. Σφακιωτάκης Μιχαήλ 22/10/12 1 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Χειμερινό 2016-2017 Οκτώβριος 2016 ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ Α' ΤΟΜΕΑ Α/Α ΤΙΤΛΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΕΓΚΡΙΣΗ 1

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Προπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών 2018-2019 (ΓΣ 29.5.2018) ΣΗΜΜΥ ΕΜΠ, έκδοση 1.00-20190226 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΟΡΜΟΥ 1 ο ΕΞΑΜΗΝΟ Υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

Educational Laboratory of Multi Instruments (ELMI) for LabVIEW TM and MultiSIM TM

Educational Laboratory of Multi Instruments (ELMI) for LabVIEW TM and MultiSIM TM Educational Laboratory of Multi Instruments (ELMI) for LabVIEW TM and MultiSIM TM I Εκπαιδευτική Μονάδα Εργαστηριακών Ασκήσεων για προγραμματισμό LabVIEW TM και MultiSIM TM της National Instruments (Portable

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση και Ανάπτυξη Προηγμένων Συστημάτων Ηλεκτρονικής

Σχεδίαση και Ανάπτυξη Προηγμένων Συστημάτων Ηλεκτρονικής Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Αθήνας ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Σχεδίαση και Ανάπτυξη Προηγμένων Συστημάτων Ηλεκτρονικής Διοργάνωση - Υποστήριξη: Τμήμα Ηλεκτρονικών

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδίαση συστήματος ανάγνωσης πολλαπλών αισθητήρων FBG, με χρήση οπτικών ινών νόθευσης ιόντων Ερβίου. Ν. Σταθόπουλος Σ. Σαββαίδης

Σχεδίαση συστήματος ανάγνωσης πολλαπλών αισθητήρων FBG, με χρήση οπτικών ινών νόθευσης ιόντων Ερβίου. Ν. Σταθόπουλος Σ. Σαββαίδης Σχεδίαση συστήματος ανάγνωσης πολλαπλών αισθητήρων FBG, με χρήση οπτικών ινών νόθευσης ιόντων Ερβίου. Ν. Σταθόπουλος Σ. Σαββαίδης Η πτυχιακή εργασία αφορά την σχεδίαση ενός συστήματος οπτικών ινών το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

Β Εξάµηνο Τίτλος Μαθήµατος Θ Φ Α.Π Ε Φ.E. Π.Μ Προαπαιτούµενα

Β Εξάµηνο Τίτλος Μαθήµατος Θ Φ Α.Π Ε Φ.E. Π.Μ Προαπαιτούµενα ΤΕΙ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥ ΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ Α Εξάµηνο Τίτλος Μαθήµατος Θ Φ Α.Π Ε Φ.Ε Π.Μ Προαπαιτούµενα Κ10 ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

219 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης

219 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης 219 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών Θεσσαλονίκης Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ιδρύθηκε με το ΒΔ.400/72 και άρχισε να λειτουργεί το 1972-73. Το ΑΠΘ είχε τότε ήδη 28.000 φοιτητές. Η ακριβής

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημαϊκού Έτους

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημαϊκού Έτους 1 ο Ε ξ ά μ η ν ο ( 6 Μαθήματα) Έ τ ο ς Σ π ο υ δ ώ ν Α 1. Λογισμός μιας Μεταβλητής - Γραμμική Άλγεβρα 5 5 2-2. Τεχνικό Σχέδιο 5 4 2 -. Δομημένος Προγραμματισμός 6 4 2 1 2 Φυσική 5 4 2 1 2 5. Ηλεκτρικές

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016-2017 Όποιος φοιτητής/όποια φοιτήτρια επιθυμεί να εκπονήσει την πτυχιακή του/της εργασία σε κάποιο από τα παρακάτω θέματα,

Διαβάστε περισσότερα

4.2.1 Α εξάμηνο Β εξάμηνο Γ εξάμηνο 4.2. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ

4.2.1 Α εξάμηνο Β εξάμηνο Γ εξάμηνο 4.2. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ 4.2. ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΑΝΑ ΕΞΑΜΗΝΟ 4.2.1 Α εξάμηνο Α εξάμηνο K10 Μαθηματική Ανάλυση Ι 2 2 5 K11 Φυσική Ι 2 2 5 K12 Προγραμματισμός Ι 2 2 5 K13 Γραμμική Άλγεβρα και Εφαρμογές 2 2 5 K16 Ηλεκτρικά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4288 /11.08.2015

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4288 /11.08.2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ & ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΠΙ ΔΗΛΩΣΗΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΞ 4288 /11.08.2015 Σύμφωνα με: α) τις διατάξεις των άρθρων 123, 124, 135 και 136 του Ν. 4072/2012

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε ECTS Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε

Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε ECTS Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε Πίνακας αντιστοίχισης των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. για τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένταξης στο νέο πρόγραμμα σπουδών και

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Διπλωματικών Εργασιών

Θέματα Διπλωματικών Εργασιών Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Τομέας Εφαρμογών και Θεμελιώσεων της Επιστήμης των Υπολογιστών Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων και Τηλεματικής Θέματα Διπλωματικών Εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημαϊκού Έτους

Πρόγραμμα Σπουδών Ακαδημαϊκού Έτους Έ τ ο ς Σ π ο υ δ ώ ν Α 1ο Ε ξ ά μ η ν ο ( 6 Μαθήματα) ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 1 Λογισμός μιας Μεταβλητής - Γραμμική Άλγεβρα 5 5 3 2 0 2 Τεχνικό Σχέδιο 5 3,5 2 0 3 3 Δομημένος Προγραμματισμός 6 2 1 2 Φυσική

Διαβάστε περισσότερα

Ανατομία ενός πομποδέκτη σταθμού βάσης HSDPA (Node-B)

Ανατομία ενός πομποδέκτη σταθμού βάσης HSDPA (Node-B) ΤΕΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ Ανατομία ενός πομποδέκτη σταθμού βάσης HSDPA (Node-B) Anatomy of a Node B (HSDPA)

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α Τίτλος θέματος Μέλος Ε.Π Σύντομη περιγραφή Προαπαιτούμενα γνωστικά πεδία

Α/Α Τίτλος θέματος Μέλος Ε.Π Σύντομη περιγραφή Προαπαιτούμενα γνωστικά πεδία ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Τ.Ε. Πίνακας προτεινόμενων πτυχιακών εργασιών για το χειμερινό εξάμηνο 203-4 ΤΜΗΜΑ: MHXANIKΩN ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΜΕΑΣ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Προγράμματος Φάση 2 Ενίσχυσης Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατισμών Σχηματισμών στη Μικροηλεκτρονική.

Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Προγράμματος Φάση 2 Ενίσχυσης Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατισμών Σχηματισμών στη Μικροηλεκτρονική. Ημερίδα Διάχυσης Αποτελεσμάτων Προγράμματος Φάση 2 Ενίσχυσης Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατισμών Σχηματισμών στη Μικροηλεκτρονική Athens InnCenter, Μαρούσι, 29.05.2012 NexGenMiliWave Πληροφορίες Δικαιούχου

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε ECTS Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε

Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε ECTS Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε Πίνακας αντιστοίχισης των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ για τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένταξης στο νέο πρόγραμμα σπουδών και επιθυμούν

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστοίχιση Βαθμολογίας

Αντιστοίχιση Βαθμολογίας Πίνακας αντιστοίχισης των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ του ΑΕΙ Πειραιά Τ.Τ. για τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένταξης στο νέο πρόγραμμα σπουδών και

Διαβάστε περισσότερα

Μαρία Μακρή Α.Ε.Μ: 3460

Μαρία Μακρή Α.Ε.Μ: 3460 TEΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ «Μελέτη και προσομοίωση ενός πομποδέκτη για το Διαδίκτυο των Πραγμάτων» Study and simulation

Διαβάστε περισσότερα

Ισχύει μόνο για φοιτητές που εισήχθησαν στο Τμήμα από το ακαδ. έτος και πριν

Ισχύει μόνο για φοιτητές που εισήχθησαν στο Τμήμα από το ακαδ. έτος και πριν Ισχύει μόνο για φοιτητές που εισήχθησαν στο Τμήμα από το ακαδ. έτος 2003-04 και πριν Βασικός Κύκλος ΕΞΑΜΗΝΟ 1 Λογισμός Ι 11 4 Φυσική Ι 13 5 Γραμμική Αλγεβρα 15 4 Προγραμματισμός 17 4+2 Τεχνικό Σχέδιο 19

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΘΕΜΑΤΑ ΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2016-17 A/A Τίτλος στην ελληνική και στην αγγλική γλώσσα 1 Οπτικές ίνες Εφαρμογές στην Τηλεπικοινωνίες (Optical fibers - Applications in Telecommunications) 2

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΙΘΟΥΣA 02-09-2019 Δευτέρα 03-09-2019 Τρίτη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Αντιστοίχιση Βαθμολογίας

Αντιστοίχιση Βαθμολογίας Πίνακας αντιστοίχισης των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Ηλεκτρονικών Μηχανικών ΤΕ του ΑΕΙ Πειραιά ΤΤ για τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δικαίωμα ένταξης στο νέο πρόγραμμα σπουδών και επιθυμούν

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Σερρών Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών Τμήμα Πληροφορικής & Επικοινωνιών Υλοποίηση δικτύου ασύρματης ραδιοεπικοινωνίας μεταξύ δύο ενσωματωμένων κόμβων (κόμβος ταυτοποίησης

Διαβάστε περισσότερα

Ακαδημαϊκό Έτος ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ A Εξαμήνου

Ακαδημαϊκό Έτος ΧΡΟΝΟΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ A Εξαμήνου ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΔΕΥΤΕΡΑ 05/10/15 14:00-17:00 Υπολογιστικά Μαθηματικά Ε.Ζέρβας Ενότητα 2.1 - Ενότητα 2.5 17:00-20:00 Ειδ. Θέματα Σύγχρονης Φυσικής Κ.Μουτζούρης Η κβαντική θεωρία του φωτός ΤΕΤΑΡΤΗ 07/10/15 14:00-17:00

Διαβάστε περισσότερα

A/A Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας Εισηγητής Σύντομη Περιγραφή Πτυχιακής Εργασίας

A/A Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας Εισηγητής Σύντομη Περιγραφή Πτυχιακής Εργασίας A/A Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας Εισηγητής Σύντομη Περιγραφή Πτυχιακής Εργασίας 1 Μελέτη και κατασκευή μετρητικής συσκευής ταχύτητας διάχυσης υγρών σε επίπεδα υλικά. Σ. Βασιλειάδης Αντικείμενο της εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόμο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης πανεπιστημιουπόλεων Δ. Κολοκοτσά Επικ. Καθηγήτρια Σχολής Μηχ. Περιβάλλοντος Κ. Βασιλακοπούλου MSc

Καινοτόμο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης πανεπιστημιουπόλεων Δ. Κολοκοτσά Επικ. Καθηγήτρια Σχολής Μηχ. Περιβάλλοντος Κ. Βασιλακοπούλου MSc Καινοτόμο σύστημα ενεργειακής διαχείρισης πανεπιστημιουπόλεων Δ. Κολοκοτσά Επικ. Καθηγήτρια Σχολής Μηχ. Περιβάλλοντος Κ. Βασιλακοπούλου MSc Αρχιτέκτων www.campit.gr ΕΙΣΑΓΩΓΗ Πανεπιστημιουπόλεις: Μικρές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΙΘΟΥΣA 01-07-2019 Δευτέρα 02-07-2019 Τρίτη ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ 1 ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΥ 2019

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α Τίτλος θέματος Επιβλέπων Σύντομη περιγραφή Προαπαιτούμενα γνωστικά πεδία 1 ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε. Ε. Δρ. Ι.

Α/Α Τίτλος θέματος Επιβλέπων Σύντομη περιγραφή Προαπαιτούμενα γνωστικά πεδία 1 ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ Ε. Ε. Δρ. Ι. ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ ΤΜΗΜΑ MHXANIΚΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Τ.Ε. Πίνακας προτεινόμενων πτυχιακών εργασιών για το εαρινό εξάμηνο 203-4 ΤΜΗΜΑ: MHXANIKΩN ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Τ.Ε. ΤΟΜΕΑΣ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στοιχεία εισηγητή Ημερομηνία: 10/10/2017

Στοιχεία εισηγητή Ημερομηνία: 10/10/2017 Θέμα μεταπτυχιακής διατριβής: Λογισμικά μελέτης και σχεδίασης ρομποτικών συστημάτων - συγκρτική μελέτη και εφαρμογές. 1) Μελέτη των δημοφιλών λογισμικών σχεδίασης ρομποτικών συστημάτων VREP και ROS. 2)

Διαβάστε περισσότερα

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2019-2020 ΩΡΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ ΕΕΕ.1.1 (Θ) ΕΕΕ.1.4 (Θ) ΕΕΕ.1.3 (Θ) ΕΕΕ.1.3 (Θ) ΕΕΕ.1.1 (Θ) Μαθηματική Ανάλυση Ι [1-1] Γραμμική Άλγεβρα [1-1] Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι [1-3]

Διαβάστε περισσότερα

215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας

215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας 215 Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Πάτρας Το Τμήμα ασχολείται με τη διδασκαλία και την έρευνα στην επιστήμη και τεχνολογία των υπολογιστών και τη μελέτη των εφαρμογών τους. Το Τμήμα ιδρύθηκε το 1980 (ως

Διαβάστε περισσότερα

Πίνακας 1. Πίνακας προτεινόμενων πτυχιακών εργασιών για το χειμερινό εξάμηνο 2012-13. Αριθμός σπουδαστών

Πίνακας 1. Πίνακας προτεινόμενων πτυχιακών εργασιών για το χειμερινό εξάμηνο 2012-13. Αριθμός σπουδαστών Πίνακας. Πίνακας προτεινόμενων πτυχιακών εργασιών για το χειμερινό εξάμηνο 0-3 ΤΜΗΜΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α/Α Τίτλος θέματος Μέλος Ε.Π Σύντομη περιγραφή Διακόπτες δικτύων ισχύος 3 4 5 Μηχανικά χαρακτηριστικά

Διαβάστε περισσότερα

221 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας

221 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας 221 Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών Πάτρας Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών ιδρύθηκε το 1967 ως το πρώτο Τμήμα της Πολυτεχνικής Σχολής. Ο αρχικός τίτλος του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΕΙΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ αναλογικού σήματος FM και αποκωδικοποίηση ψηφιακού σήματος RDS. Τσίρος Γεώργιος, Φυσικός. Πανεπιστήμιο Πατρών, τμήμα Φυσικής 2014 1/37 Δομή παρουσίασης 1) Εισαγωγή 2) Μέθοδοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2019 ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΜΑΘΗΜΑ ΑΙΘΟΥΣA 18-02-2019 Δευτέρα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ - ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΣΤ-Α.2 Προηγμένα Συστήματα Αυτομάτου Ελέγχου ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2018-2019 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

διεύθυνση R&T αντικείµενα & υπηρεσίες www.anco.gr

διεύθυνση R&T αντικείµενα & υπηρεσίες www.anco.gr διεύθυνση R&T αντικείµενα & υπηρεσίες www.anco.gr διεύθυνση R&T περιεχόµενα Εισαγωγή Αντικείµενα & ραστηριότητες Υπηρεσίες Έρευνας & Τεχνολογίας Υποδοµή Ερευνητικά Έργα εισαγωγή εισαγωγή βασικοί στόχοι

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής

Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Με την επίσημη υποστήριξη: Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο Τομέας Μεταφορών και Συγκοινωνιακής Υποδομής Διημερίδα ITS Hellas «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & Eξελίξεις στην Ελλάδα» Αθήνα,

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΧΗ: ΑΣΥΡΜΑΤΑ ΔΙΚΤΥΑ Επιβλέπων: Π.Νικοπολιτίδης 1. Μελέτη Απόδοσης Προσαρμοστικών Πρωτοκόλλων Ασύρματης Εκπομπής Δεδομένων. Μελέτη βιβλιογραφίας, ανάπτυξη εργαλείου προσομοίωσης με χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτομία Επιχειρηματικότητα Εξωστρέφεια

Καινοτομία Επιχειρηματικότητα Εξωστρέφεια Καινοτομία Επιχειρηματικότητα Εξωστρέφεια Φάση-2 Προγράμματος Ενίσχυσης Ελληνικών Τεχνολογικών Συνεργατικών Σχηματισμών στη Νάνο/Μικροηλεκτρονική και τα Ενσωματωμένα Συστήματα Στρατηγικοί στόχοι Γεφύρωση

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία Σχεδίαση κυκλωμάτων επικοινωνίας με απλές οθόνες, με τη γλώσσα VHDL και υλοποίηση στις αναπτυξιακές πλακέτες LP-2900 και DE2.

Πτυχιακή Εργασία Σχεδίαση κυκλωμάτων επικοινωνίας με απλές οθόνες, με τη γλώσσα VHDL και υλοποίηση στις αναπτυξιακές πλακέτες LP-2900 και DE2. ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. Πτυχιακή Εργασία Σχεδίαση κυκλωμάτων επικοινωνίας με απλές οθόνες, με τη γλώσσα VHDL και υλοποίηση στις αναπτυξιακές

Διαβάστε περισσότερα

Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 3 Μέτρηση Θερμοκρασίας Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων

Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 3 Μέτρηση Θερμοκρασίας Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων Συλλογή & Επεξεργασία Δεδομένων Εργαστήριο 3 Μέτρηση Θερμοκρασίας Σύστημα Ελέγχου Θερμοκρασίας με Θερμοστάτη. Σύστημα Συλλογής & Επεξεργασίας Μετρήσεων Σκοπός Βασική δομή ενός προγράμματος στο LabVIEW.

Διαβάστε περισσότερα

Ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων αισθητήρων MEMS κατανεμημένης ευφυΐας

Ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων αισθητήρων MEMS κατανεμημένης ευφυΐας Ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων αισθητήρων MEMS κατανεμημένης ευφυΐας Δρ. Εμμ. Ζερβάκης Συντονιστής MEMSENSE Διευθυντής Τομέα Μικροηλεκτρονικής - ΘΕΩΝ Αισθητήρες MEMSENSE INSIDER ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-2012

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΕΑΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ 2011-2012 ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ 08:00-09:00 ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑΛΑΝΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ ΠΑΤΣΗΣ, ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ 10:00-11:00 ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΤΑΛΑΝΤΩΤΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΤΡΑ ΠΑΤΣΗΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα 3: Παράλληλη συγκριτική παρουσίαση του προηγούμενου και του νέου Πρoγράμματος Σπουδών. 5 Περίγραμμα Υ Ηλεκτρονικά Στοιχεία

Παράρτημα 3: Παράλληλη συγκριτική παρουσίαση του προηγούμενου και του νέου Πρoγράμματος Σπουδών. 5 Περίγραμμα Υ Ηλεκτρονικά Στοιχεία ΤΛ1001 ΤΛ1101 ΤΛ1002 ΤΛ1102 Προηγούμενο ΠΣ - Α' Εξάμηνο Ηλεκτρονικά Στοιχεία 3 1 2 7 4 14 1002 1012 Ηλεκτρικά Κυκλώματα Ι 2 0 2 7 2 14 1004 1014 Νέο ΠΣ - Α' Εξάμηνο Υ Ηλεκτρονικά Στοιχεία 2 1 1 7 3 7 Υ

Διαβάστε περισσότερα

Δομή του Προγράμματος Σπουδών

Δομή του Προγράμματος Σπουδών Δομή του Προγράμματος Σπουδών Η διάρκεια σπουδών στο Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Υπολογιστών είναι οκτώ (8) εξάμηνα. Οι σπουδές στα πρώτα επτά (7) εξάμηνα περιλαμβάνουν θεωρητική διδασκαλία, ασκήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου

Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Καθηγήτρια ΦΕΡΦΥΡΗ ΣΩΤΗΡΙΑ Τμήμα ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΞΥΛΟΥ - ΕΠΙΠΛΟΥ Σχεδιαστικά Προγράμματα Επίπλου Η σχεδίαση με τον παραδοσιακό τρόπο απαιτεί αυξημένο χρόνο, ενώ

Διαβάστε περισσότερα

Καινοτόµο σύστηµα αξιοποίησης φυσικού φωτισµού µε αισθητήρες στο επίπεδο εργασίας

Καινοτόµο σύστηµα αξιοποίησης φυσικού φωτισµού µε αισθητήρες στο επίπεδο εργασίας ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΣΟΒΙΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΣΧΟΛΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΦΩΤΟΤΕΧΝΙΑΣ Καινοτόµο σύστηµα αξιοποίησης φυσικού φωτισµού µε αισθητήρες στο επίπεδο εργασίας Ευάγγελος-Νικόλαος

Διαβάστε περισσότερα

WIRELESS SENSOR NETWORKS (WSN)

WIRELESS SENSOR NETWORKS (WSN) WIRELESS SENSOR NETWORKS (WSN) Δρ. Ιωάννης Παναγόπουλος Εργαστήριο Υπολογιστικών Συστημάτων Καθ. Γεώργιος Παπακωνσταντίνου Αθήνα 2008 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΑ WSN Σε συγκεκριμένες εφαρμογές, επιθυμείται η μέτρηση

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας Εισηγητής Σύντομη Περιγραφή Πτυχιακής Εργασίας

Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας Εισηγητής Σύντομη Περιγραφή Πτυχιακής Εργασίας Τίτλος Πτυχιακής Εργασίας Εισηγητής Σύντομη Περιγραφή Πτυχιακής Εργασίας Διάταξη ελέγχου DC-DC μετατροπέα Ανάπτυξη διάταξης καταγραφής καρδιακών παλμών βασισμένης σε μικροελεκτή χαμηλής κατανάλωσης ισχύος

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς. 2 σε 1

Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς. 2 σε 1 MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς TLX Pro 8k. TLX Pro 10k. TLX Pro 12.5k. TLX Pro 15k 2 σε 1 Ανιστροφέας και web server σε μία μονάδα Αυτό σημαίνει λιγότερη καλωδίωση

Διαβάστε περισσότερα

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών

Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών Σχολή Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Μηχανικών Υπολογιστών ίδα, 7 Ιουνίο ου 2012 Ημερ ΣχολήΗλεκτρολόγων Μηχ. & Μηχ. Υπολογιστών Προπτυχιακά μαθήματα ανά θεματική περιοχή: Ενεργειακή Διαχείριση Περιβάλλον Ποιότητα

Διαβάστε περισσότερα

Κανονισμός και Ασφάλεια Λειτουργίας Εργαστηρίου

Κανονισμός και Ασφάλεια Λειτουργίας Εργαστηρίου Κανονισμός και Ασφάλεια Λειτουργίας Εργαστηρίου Οι κύριες πηγές Η/Μ ακτινοβολίας του Εργαστηρίου αφορούν γεννήτριες συχνοτήτων οι οποίες λειτουργούν στη μηιονίζουσα περιοχή του φάσματος των συχνοτήτων

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ

ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ ΣΥΝΔΕΘΕΊΤΕ ΆΨΟΓΑ ΣΤΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΌ ΧΏΡΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙΟΎ ΣΑΣ Με την C3C θα έχετε πάντα το κεφάλι σας ήσυχο. Η C3C είναι μια κάμερα Wi-Fi εξωτερικού χώρου που σας επιτρέπει να ελέγχετε τον κήπο σας, το χώρο στάθμευσης

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝΝ ΡΑΔΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΜΕΛΕΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝΝ ΡΑΔΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡOΦΟΡΙΚΗΣ ΤΕ ΜΕΛΕΤΗ ΓΝΩΣΤΙΚΩΝΝ ΡΑΔΙΟΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΖΗΣΚΑ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΕΠΙΒΛΕΠΩΝ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: Δρ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ Σκοπός Πτυχιακής Εργασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. 4o Εργαστήριο Σ.Α.Ε

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα. 4o Εργαστήριο Σ.Α.Ε ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα 4o Εργαστήριο Σ.Α.Ε Ενότητα : Μελέτη και Σχεδίαση Σ.Α.Ε Με χρήση του MATLAB Aναστασία Βελώνη Τμήμα Η.Υ.Σ Άδειες Χρήσης Το παρόν

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτική περιγραφή των διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στον Ενεργειακό Σχεδιασμό κάτω από διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες.

Αναλυτική περιγραφή των διαδικασιών που λαμβάνουν χώρα στον Ενεργειακό Σχεδιασμό κάτω από διαφορετικές καταστάσεις και συνθήκες. Πίνακας. Πίνακας προτεινόμενων πτυχιακών εργασιών για το εαρινό εξάμηνο 202-3 ΤΜΗΜΑ: ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ Α/Α Τίτλος θέματος Μέλος Ε.Π Σύντομη περιγραφή 2 3 4 5 6 Έλεγχος της τάσης και της άεργης ισχύος

Διαβάστε περισσότερα

Καβάλα, Ιούλιος 2013

Καβάλα, Ιούλιος 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ Ι ΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΑΒΑΛΑΣ Επιχειρησιακό Πρόγραµµα "Ψηφιακή Σύγκλιση" Πράξη: "Εικονικά Μηχανολογικά Εργαστήρια", Κωδικός ΟΠΣ: 304282 «Η Πράξη συγχρηµατοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταµείο

Διαβάστε περισσότερα

Θέματα Διπλωματικών Εργασιών

Θέματα Διπλωματικών Εργασιών Πανεπιστήμιο Πατρών Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής Τομέας Εφαρμογών και Θεμελιώσεων της Επιστήμης των Υπολογιστών Εργαστήριο Κατανεμημένων Συστημάτων και Τηλεματικής Θέματα Διπλωματικών Εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΕΛΙΚΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ 1ο ΕΞΑΜΗΝΟ 3ο ΕΞΑΜΗΝΟ 5ο ΕΞΑΜΗΝΟ 7ο ΕΞΑΜΗΝΟ 9ο ΕΞΑΜΗΝΟ 30/01/2017 31/01/2017 01/02/2017 02/02/2017 03/02/2017 Γραμμική Άλγεβρα Εισαγωγικό Εργαστήριο Ηλεκτρονικής και Τηλεπικοινωνιών Διαφορικές

Διαβάστε περισσότερα

Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς

Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς MAKING MODERN LIVING POSSIBLE Νέοι ορίζοντες για Αντιστροφείς σειράς TripleLynx Pro Φέρνουν απλότητα, ευελιξία και απόδοση στο Φωτοβολταϊκό σας σύστημα TripleLynx Pro Απλότητα. Ευελιξία. Απόδοση 2 Νέος

Διαβάστε περισσότερα

Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε ECTS Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε

Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε ECTS Κωδικός Τίτλος Μαθήματος Θ Ε Πίνακας αντιστοίχισης των μαθημάτων του προγράμματος σπουδών του Τμήματος Μηχανικών Ενεργειακής Τεχνολογίας ΤΕ του ΤΕΙ Αθήνας (κατεύθυνση Eνεργειακής Ηλεκτρολογίας) για τους φοιτητές οι οποίοι έχουν δικαίωμα

Διαβάστε περισσότερα

INTERNSHIP DAY. @ THE PATRAS INNOHUB, May 15 th, 2012. INFITHEON Technologies & INFISENSIS Technologies

INTERNSHIP DAY. @ THE PATRAS INNOHUB, May 15 th, 2012. INFITHEON Technologies & INFISENSIS Technologies INTERNSHIP DAY @ THE PATRAS INNOHUB, May 15 th, 2012 INFITHEON Technologies & INFISENSIS Technologies Τρίτη 15 Μαϊου 2012 INFITHEON Technologies Vision: Η ανάπτυξη καινοτομικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας

Διαβάστε περισσότερα

RAM BF με απορροφητικό πάγκο τύπου Μodular

RAM BF με απορροφητικό πάγκο τύπου Μodular RAM BF Σύστημα οριζόντιας αυτόματης κοπής με παλινδρομική λεπίδα - απορροφητικού πάγκου τύπου modular διαθέσιμο σε 3 εκδόσεις (Normal,SuperFast,Εvolution). ΥΛΙΚΑ: πλάκες πολυουρεθάνης μέσης και χαμηλής

Διαβάστε περισσότερα

Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας Αξιοποιώντας την Τεχνολογία των Μεταϋλικών

Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας Αξιοποιώντας την Τεχνολογία των Μεταϋλικών 1 st Energy Tech Forum Ανοικτή Συζήτηση για την Ενεργειακή Τεχνολογία και την Καινοτομία Ασύρματη Μεταφορά Ενέργειας Αξιοποιώντας την Τεχνολογία των Μεταϋλικών Αντώνιος Λάλας 1, 2, Νικόλαος Κανταρτζής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ

ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΣΧΟΛΗ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Τ.Ε. ΕΠΙΠΕΔΟ ΣΠΟΥΔΩΝ Προπτυχιακό ΚΩΔΙΚΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΜΗΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ 7 ΤΙΤΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ Κινητές Επικοινωνίες

Διαβάστε περισσότερα