[Πράξεις] Η πράξη είναι απρόβλεπτη και αμετάκλητη H. Arendt 1

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "[Πράξεις] Η πράξη είναι απρόβλεπτη και αμετάκλητη H. Arendt 1"

Transcript

1

2 [Πράξεις] Η πράξη είναι απρόβλεπτη και αμετάκλητη H. Arendt 1 Οι [πράξεις] διηγούνται άχρoνες, άτοπες και μη ορισμένες λογικά καταστάσεις. Εμπνευσμένες από το ασυνείδητο 2 κομμάτι της ύπαρξής μας, που είναι ο κατεξοχήν φορέας των παραπάνω ιδιοτήτων, επιθυμούν να μας μεταφέρουν σε έναν άλλο χωροχρόνο. Ο τίτλος των έργων ξεκίνησε από την ανάγκη του πράττειν όπου σύμφωνα με την H. Arendt το να πράττεις σημαίνει να αναλαμβάνεις μια πρωτοβουλία, να αρχίζεις, να θέτεις κάτι σε κίνηση. Οι [πράξεις] είναι έργα ανοιχτά ως προς την δομή τους και αποδεσμευμένα από ένα νόημα, ένα σκοπό, ένα τέλος ή μια ερμηνεία. Η έρευνα επικεντρώνεται στην δημιουργία ενός ευέλικτου και εύχρηστου χορογραφικού πλέγματος, το οποίο βασισμένο σε εικόνες αποσπασματικές, μπορεί όταν η χορογράφος επιθυμεί να ανασυνθέτεται με διαφορετική μορφή. Με τον τρόπο αυτό συγκροτείται μια χορογραφική γραφή, μοναδική και εξελίσιμη κάθε φορά που παρουσιάζεται. Οι [πράξεις] αναζητούν την συμμετοχή του θεατή, ως ενεργού παρατηρητή, προσκαλώντας τον να δημιουργήσει την δική του ιστορία.η χρήση του φωτισμού, του ηχητικού τοπίου και η ιδιαιτερότητα του σκηνικού χώρου, που παίρνει συχνά την μορφή εγκατάστασης, δημιουργούν τις κατάλληλες συνθήκες, ώστε ο θεατής να επικεντρωθεί στην κίνηση προτού αφεθεί σε μια ανοιχτή ερμηνεία. Από το 2006 έχουν παρουσιαστεί οι [πράξεις] 1, 2, 3,V και 8. Η αριθμολογία των έργων βασίζεται στην ακολουθία Fibonacci 3 όπου κάθε αριθμός είναι ίσος με το άθροισμα των δύο προηγούμενων 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21 κ.ο.κ. 1 H.Arendt, Vita Activa, Η ανθρώπινη κατάσταση, Μετάφραση Σ. Ρωζάνης Γ. Λυκιαρδόπουλος, Eκδόσεις Γνώση, Αθήνα Σύμφωνα με τον L.Pervin, το ασυνείδητο είναι ά-λογο (τα αντίθετα μπορεί να αναπαριστούν το ίδιο πράγμα), καταργεί το χρόνο (γεγονότα διαφορετικών περιόδων συνυπάρχουν) και το χώρο (σχέσεις μεγέθους και απόστασης παραβλέπονται με αποτέλεσμα μεγάλα αντικείμενα να χωρούν σε μικρά και μακρινοί τόποι να έρχονται κοντά). L.Pervin O. P. John, Personality: Theory and Practice, Mτφ Α. Αλεξανδροπούλου Ε. Δασκαλοπούλου, τυπωθήτω Γ. Δαρδανος, Αθήνα Fibonacci numbers,

3 Έργα [πράξη] 1.3 Η πρώτη κίνηση Η πλάτη της χορεύτριας, ως κινούμενη εικόνα του F.Bacon 4, γεννιέται, αναπνέει, ζει και κινείται. Παρακολουθούμε την διαδρομή της σε έναν τρισδιάστατο ιστό, ένα αρχιτεκτονικό τοπίο, που την περικλύει: από την πρώτη της κίνηση, την αναπνοή, μέχρι την αληθινή ακολουθία αυτής στο χώρο και το χρόνο. Η μορφή της γεμίζει και αδειάζει από σάρκα και χρώμα, κίνηση και δράση, ενώ ξεχωρίζει από το περιβάλλον της μόνο για να υποχωρήσει σε αυτό ξανά. Photo: Thad Robertson Η [πράξη] 1.3 βραβεύτηκε στο New Europe Festival, Πράγα (Νοέμβριος 2008). Έχει παρουσιαστεί στην 2 η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού του ΣΕΧ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Φεβρουάριος 2006), στο Tanz _House Festival, Σάλτσμπουργκ (Οκτώβριος 2006), στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αθήνα (Φεβρουάριος 2008) και στο 7ο Φεστιβάλ Χορού του ΣΕΧ στο Θέατρο Αλκμήνη, Αθήνα (Μάιος 2008). 4 Francis Bacon: Triptych , oil, pastel and letracet on canvas. Three Figures in a Room, 1964, oil on canvas.

4 [πράξη] 3 Το όνειρο Το γυναικείο σώμα, ως γλυπτό στο χώρο, μεταμορφώνεται μαζί με το περιβάλλον του. Η γυναίκα ξαπλωμένη, ως φιγούρα του A.Giacometti5, ως μέδουσα ή αράχνη, κινείται με κλειστά μάτια στο όνειρο, τον εφιάλτη ή την τελική λύτρωση. Το σκηνικό αλλάζει χρώμα και υφή, ενώ ταυτόχρονα αφήνει το ίχνος του στο σώμα που κινείται. Το κινούμενο σώμα δημιουργεί μία ζωντανή εικαστική εγκατάσταση. Photo: Thad Robertson Η [πράξη] 3 βραβεύτηκε στο New Europe Festival, Πράγα (Νοέμβριος 2008). Έχει παρουσιαστεί στο Θέατρο του Νέου Κόσμου, Αθήνα (Φεβρούριος 2008) και στο 7ο Φεστιβάλ Χορού του ΣΕΧ στο Θέατρο Αλκμήνη, Αθήνα (Μάιος 2008). 5 Alberto Giacometti: Grande Femme IV, 1960, bronze. Standing Woman, 1959, bronze. Standing Figure, 1947, bronze.

5 [πράξη] V Tous les deux Το γυναικείο σώμα και η πλάτη της χορεύτριας που πρωταγωνίστησαν στα δύο σόλο, επανέρχονται σε ένα ντουέτο ποιητικό εξιστορώντας την δική τους μοναδική συνύπαρξη. Το έργο πραγματεύεται τον αριθμό 2. Η συνομιλία των δύο ορίζεται πέρα από την διαφορά, τον ανταγωνισμό και την ανταλλαγή, αλλά και ως η συνύπαρξη και η από κοινού έκθεση. Η επιθυμία για ατέρμονη περιπλοκή και για μια συνεχή διαπραγμάτευση των ορίων είναι η επιθυμία που το διατρέχει. Photo: Vojta Brtnický Η [πράξη] V είναι παραγγελία του New Europe Festival για το Έχει παρουσιαστεί στο Θέατρο Αλκμήνη (Φεβρουάριος 2009), στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών (Μάρτιος 2009), στο Μουσείο Μπενάκη - Συναντήσεις 2009 (Απρίλιος 2009) στο Φεστιβάλ Φιλίππων και Καβάλας (Αύγουστος 2009), στο Θέατρο Δίπυλο (Δεκέμβριος 2009) και στην 4 η Πλατφόρμα Σύγχρονου Ελληνικου Χορού, του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ιούνιος 2010).

6 [πράξη] 8 Singularity Μια μαύρη τρύπα είναι το απομεινάρι ενός τεράστιου άστρου που καταρέει εσωτερικά και όλη του η μάζα συμπιέζεται σε μια ελάχιστη κουκκίδα, γνωστή ως ανωμαλία ή μοναδικότητα 6 Στο σημείο της μοναδικότητας, όπου δεν υπάρχει ούτε πριν αλλά ούτε μετά, η πυκνότητα είναι άπειρη και ο όγκος μηδενικός. Η έννοια του χρόνου καταργείται, ενώ δεν υπάρχει σαφής υπόσταση του χώρου. Το σώμα σταδιακά παραμορφώνεται από την βαρύτητα μέχρι να μετατραπεί σε μια φυσαλίδα που ταξιδεύει στο χωροχρόνο. Ένα ντουέτο πάνω στην συνεχή εναλλαγή της κατάστασης του υποκειμένου μέχρι να φτάσει στο δικό του σημείο της μοναδικότητας. Η [πράξη] 8 Singularity έχει παρουσιαστεί στο Διήμερο Σύγχρονου Χορού στις Σέρρες (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ Σερρών), στο Duncan Centre στην Πράγα (Μάιος 2010), στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ιούνιος 2010) και στην Βαλκανική Πλατφόρμα Χορού στην Λιουμπλιάνα (Απρίλιος 2011). 6 K. Πίκοβερ, Μαύρες Τρύπες. Οδηγός για ταξιδιώτες, μτφρ. Π. Παπασπύρου, Κέδρος, 2009.

7 Συντελεστές των έργων Χορογραφία: Μαρία Κολιοπούλου Μουσική: Γιάννης Ισιδώρου Φωτισμοί: Θωμάς Οικονομάκος Κουστούμια : Αντώνης Βολανάκης Σκηνικά: Κωνστάντσια Σαραφιανού Διεύθυνση παραγωγής: Δήμητρα Κρητικίδη Ερμηνεύουν: Νικολέτα Καρμίρη, Μαρία Κολιοπούλου, Eυγενία Σιγαλού Photo: Thad Robertson

8 Ιστορικό ομάδας Η ομάδα σύγχρονου χορού Πρόσχημα ιδρύθηκε το 1996 και δρά ως μια ομάδα που αναδεικνύει την διαφορετικότητα στην δημιουργική διαδικασία. Η ταυτότητα της ομάδας ορίζεται από έργα ποικιλόμορφα ως προς την θεματολογία, την δομή και το χορογραφικό ύφος, που παρουσιάζονται σε μουσεία, εργοστάσια, ανοιχτούς χώρους και θέατρα. Την καλλιτεχνική και οργανωτική διεύθυνση έχουν από κοινού η Μαρία Κολιοπούλου και η Δήμητρα Κρητικίδη, απόφοιτοι του Laban Center for Movement and Dance. Τα έργα της ομάδας έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων : Φεστιβάλ Φιλίππων Καβάλας, Καβάλα (2009) Διήμερο Σύγχρονου Χορού, Σέρρες (2009) New Europe Dance Festival, Πράγα (2008) Dance screen The Hague, Χάγη (2007) Tanz _House Festival, Σάλτσμπουργκ (2006) 4th Duo Dance International Festival, Βουδαπέστη (2005) Festival International de Videodanza de Buenos Aires (2005) Dance Screen Brighton IMZ, Αγγλία (2005) 1η Μεσογειακή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού, Χανιά (2004) Φεστιβάλ Summerfest/Dance, Σαν Φρανσίσκο (2003) Διεθνής Μήνας Χορού Θεσσαλονίκης Δημήτρια (2003 & 2002) TanzQuartier, Βιέννη (2002) 8ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2002) Έχει αποσπάσει τις εξής τιμητικές διακρίσεις : Βραβείο χορογραφίας Jarmila Jeřábková Award - New Europe Festival 2008 για τα έργα [πράξη] 1.3 και [πράξη] 3 Βραβείο κοινού - 4th Duo Dance Inter. Festival 2005, για το έργο Waltzing Αpart Βραβείο χορογραφίας / ερμηνείας - Φεστιβάλ Napolidanza 2005 για το video dance Three Times Τιμητικό βραβείο - Φεστιβάλ Strange Screen 2005 για το video dance Motorbreath Έχει υποστηριχθεί από : Υπουργείο Πολιτισμού (2001 εώς 2007), VideoDance 2004 Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης (2004) Danse Basin Meditteraneé (2003), Αυστριακή Πρεσβεία (2001), Ιδιωτικούς φορείς. Από το 2008 επιχορηγείται από το Ε.ΚΕ.ΘΕ.Χ.

9 Καλλιτεχνική διεύθυνση Μαρία Κολιοπούλου Σπούδασε με υποτροφία στο Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο, από όπου αποφοίτησε (1995) με τα πτυχία Diploma in Dance Theatre και Bachelor of Arts with Honours. Παράλληλα παρακολούθησε σπουδές στη σχολή Βακαλό. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα, όπου χορογραφεί και χορεύει από το Χορογραφικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί στην Α.Σ.Κ.Τ, τα εγκαίνια του Αττικού Μετρό, την 1 η Μεσογειακή Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού στα Χανιά, το Μέγαρο Μουσικής (1 η & 2 η Πλατφόρμα Σύγχρονου Χορού), το Solo and Duo dance festival Βουδαπέστη, το φεστιβάλ Tanz_house στην Αυστρία και τα Θέατρα Αλκμήνη, Ανοιχτό, Εμπρός, Κνωσσός, Νέου Κόσμου, Πορεία, Φούρνος. Ως χορογράφος έχει συνεργαστεί με το Δανέζικο Ινστιτούτο στις Γέφυρες μεταξύ γυναικών καλλιτεχνών, με την πολιτιστική πρωτεύουσα Πάτρα 2006, με το Θέατρο του Ν. Κόσμου, με το Εθνικό Θέατρο και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών και με τους σκηνοθέτες Θ.Γκόνη, Β. Θεοδωρόπουλο, Β. Μαυρογεωργίου, Θ. Μπαλωμένος, Ρ.Πατεράκη, Α. Στελλάτου. Το 2008 βραβεύτηκε για τα δύο σόλο έργα Πράξη 1.3 και Πράξη 3 με το Jarmila Jeřábková award στο New Europe Festival στην Πράγα.Έχει γράψει το δοκίμιο «Ανάπτυξη των καλλιτεχνικών δεξιοτήτων στη διδασκαλία του χορού» στο βιβλίο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΗ - επτά δοκίμια για το χορό. Δήμητρα Κρητικίδη Γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε στο Laban Centre for Movement and Dance στο Λονδίνο. Είναι ιδρυτικό μέλος της ομάδας σύγχρονου χορού Πρόσχημα και από το 2006 ασχολείται αποκλειστικά με την οργάνωση παραγωγής της ομάδας. Aσχολείται επίσης με την παραγωγή και τη διεύθυνση σκηνής σε διεθνείς διοργανώσεις και φεστιβάλ, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες (Αθήνα 2004), οι Παραολυμπιακοί Αγώνες (Αθήνα 2004), Eurovision (Αθήνα 2006), Asian Games (Doha 2006), Rainbow Serpent Music & Dance Festival (Beaufort, Αυστραλία 2006), Ελληνικό Φεστιβάλ (Αθήνα 2006 & 2007), Φεστιβάλ Τραγουδιού Θεσ/νίκης (2007), Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας (2008), LimerickYouth Theatre (Αύγουστος 2009). Το 2008, δίδαξε σύγχρονο χορό στο Laikipia Nature Conservancy στην Κένυα και συνεργάστηκε με χορευτές από το Ναιρόμπι στα πλαίσια του Cross Dance Το 2009, δούλεψε ως βοηθός χορογράφου στην τελετή έναρξης του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κολύμβησης στην Ρώμη. Χορογραφικές της δουλειές έχουν παρουσιαστεί μεταξύ άλλων στο ετήσιο Φεστιβάλ Χορού του Σωματείου Ελλήνων Χορογράφων, στην 1η Μεσογειακή Πλάτφόρμα Σύγχρονου Χορού, στο Φεστιβάλ Videodance Il coreografo eletronico, στο Place Theatre, στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας Γουλανδρή.

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες

Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Εκπαιδευτικά προγράμματα για παιδιά, εφήβους, οικογένειες και ενήλικες Το νέο πρόγραμμα της Στέγης προτείνει και φέτος μια σειρά από πρωτότυπα προγράμματα για παιδιά, οικογένειες και ενήλικες! Παιδιά κάθε

Διαβάστε περισσότερα

Ηµερίδα Ο Τόπος µέσα από διαφορετικές οπτικές

Ηµερίδα Ο Τόπος µέσα από διαφορετικές οπτικές ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ηµερίδα Ο Τόπος µέσα από διαφορετικές οπτικές Χώρος: Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης (25 ης Μαρτίου & Παραλίας, τηλ. 2310895938) Ηµεροµηνία και ώρα: Σάββατο 30 Απριλίου, 13.00-19.00 Συντονίστρια:

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο και γειτονιές σε μια σκηνή Πολιτιστικό Πρόγραμμα δήμου Αθηναίων Καλοκαίρι Φθινόπωρο 2013

Κέντρο και γειτονιές σε μια σκηνή Πολιτιστικό Πρόγραμμα δήμου Αθηναίων Καλοκαίρι Φθινόπωρο 2013 Κέντρο και γειτονιές σε μια σκηνή Πολιτιστικό Πρόγραμμα δήμου Αθηναίων Καλοκαίρι Φθινόπωρο 2013 Σημείο αναφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα της Αθήνας, αποτελεί και φέτος το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του δήμου

Διαβάστε περισσότερα

Συντελεστές. ISBN: Copyright Έκδοσης ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. Ιωάννου Ράλλη 21, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλ.: 2103306880, 2103610519, 2102855183

Συντελεστές. ISBN: Copyright Έκδοσης ΠΑΡΙΣΙΑΝΟΥ Α.Ε. Ιωάννου Ράλλη 21, 144 52 Μεταμόρφωση Αττικής Τηλ.: 2103306880, 2103610519, 2102855183 Συντελεστές Έκθεση Γενικός Συντονισμός: Μιχάλης Δουλγερίδης, Μανώλης Ι. Παπαγρηγοράκης Επιμέλεια έκθεσης: Νεκταρία Θεοδωροπούλου, Αθηνά Ρηγάτου Μουσική επένδυση έκθεσης: Κωνσταντίνος Βήτα Μεταφορά έργων:

Διαβάστε περισσότερα

Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν για τον Ερυθρό Σταυρό

Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν για τον Ερυθρό Σταυρό Κύπριοι καλλιτέχνες φιλοτεχνούν για τον Ερυθρό Σταυρό Alpha Gallery, Λευκωσία Ιούνιος 2012 Οργάνωση Υποστηρικτές Χορηγός Επικοινωνίας Χαιρετισμός Προέδρου Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού O εθελοντισμός και η

Διαβάστε περισσότερα

Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013

Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013 Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μαρτίος 2013 Περιοδικό ΑΩ Τεύχος 59 Μάρτιος 2013 Περιεχόμενα Σημείωμα Δραστηριότητες Υποτρόφων Απώλεια...2 Επιτυχίες...3 Μουσική...4 Εικαστικά...6 Σκηνοθεσία...7 Ειδήσεις του Συνδέσμου

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα σχετικά µε το συµµετοχικό βίντεο στην εκπαίδευση στην Ελλάδα

Έρευνα σχετικά µε το συµµετοχικό βίντεο στην εκπαίδευση στην Ελλάδα Co-funded by the Lifelong Learning Programme of the European Union Έρευνα σχετικά µε το συµµετοχικό βίντεο στην εκπαίδευση στην Ελλάδα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΓΕΝΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

Ανδρέας Αγγελιδάκης Ανέστης Αζάς Τζένη Αργυρίου

Ανδρέας Αγγελιδάκης Ανέστης Αζάς    Τζένη Αργυρίου Ανδρέας Αγγελιδάκης Ο Ανδρέας Αγγελιδάκης (γενν. 1968, Αθήνα) σπούδασε αρχιτεκτονική στα πανεπιστήμια SCI- Arc (Λος Άντζελες) και Columbia (Νέα Υόρκη) και εναλλάσσεται ανάμεσα στους ρόλους του καλλιτέχνη,

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι, η αφήγηση και η τεχνολογία εμφανίζουν πολλαπλές σχέσεις και συνέργιες.

Το παιχνίδι, η αφήγηση και η τεχνολογία εμφανίζουν πολλαπλές σχέσεις και συνέργιες. Ημερίδα Παιχνίδι, αφήγηση, τεχνολογία αναζητώντας το ψηφιακό ανάλογο της ανθρώπινης παραμυθίας Κεντρικό Κτήριο Πανεπιστημίου Αθηνών, Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» Πέμπτη 17 Ιουνίου 2010 διοργάνωση Ερευνητικό

Διαβάστε περισσότερα

Πρόγραμμα Εικαστικών Εκθέσεων. Εκθεσιακή Περίοδος

Πρόγραμμα Εικαστικών Εκθέσεων. Εκθεσιακή Περίοδος Πρόγραμμα Εικαστικών Εκθέσεων Εκθεσιακή Περίοδος 18 Οκτωβρίου 2012 έως 18 Ιουλίου 2013 ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΘΕΣΕΩΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2012- ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 CoExistence Φωτογραφία Άρης Ράμμος Νίκος Αμουτζάς > Πέμπτη

Διαβάστε περισσότερα

LLOYD S. Η Βάσω Κατράκη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. σελ. 15-16-17. Κωδικός: 4526

LLOYD S. Η Βάσω Κατράκη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης. σελ. 15-16-17. Κωδικός: 4526 Η Βάσω Κατράκη στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης σελ. 15-16-17 Κωδικός: 4526 ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ART PRESS, Αγαθουπόλεως 4, T.K. 112 57 ΜΗΝΙΑΙΑ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ, ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ, ΧΡΟΝΟΣ 20ός, Νο 191,

Διαβάστε περισσότερα

περί τεύχος 16 Περιοδική έκδοση του Κολλεγίου Βακαλό

περί τεύχος 16 Περιοδική έκδοση του Κολλεγίου Βακαλό 16 ISSN: 2241-2689 περί τεύχος 16 Περιοδική έκδοση του Κολλεγίου Βακαλό Διεύθυνση: Δανιήλ Γουναρίδης Σύνταξη ύλης, επιμέλεια κειμένων: Γιώργος Σ. Βλάχος Κείμενα Πανεπ. Derby και Peri in Brief: Μίλτος

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση

Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση Περιλήψεις 1ου Πανελληνίου Συνεδρίου Μουσική Εκπαίδευση: Μπροστά στις προκλήσεις του 21ου αιώνα Πολύβιος Ανδρούτσος Σε αυτή την εναρκτήρια ομιλία, ο πρόεδρος της

Διαβάστε περισσότερα

1Ë 15.30 È ÓÓË Ï ÓÙ Ó ÁÈÒÙË µâïè Ó ÙË Elia Marios Joannou ÈÒÚÁÔ ÙÂÊ ÙÔ

1Ë 15.30 È ÓÓË Ï ÓÙ Ó ÁÈÒÙË µâïè Ó ÙË Elia Marios Joannou ÈÒÚÁÔ ÙÂÊ ÙÔ ❶ Γιάννης Καλαντζής 1 Αντιπαραστάσεις Α Παναγιώτης Βελλιανίτης 2 Ορίζοντας Γεγονότων Ηλίας Μάριος Ιωάννου 3... mainly a lot of wounds, mother! Γιώργος Στεφάτος 4 intera Γιάννης Καλαντζής 5 Αντιπαραστάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ι. Μ. ΓΚΟΥΤΖΙΟΥΠΑΣ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2008 ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΕΛΙΔΑ ΜΕΡΟΣ Α: Ο ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Α.1) Τι

Διαβάστε περισσότερα

DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου _

DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου _ DesignGreece: Η νέα πρωτοβουλία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου Όλες οι μεγάλες ιδέες όταν εκτελούνται και υλοποιούνται με τον σωστό τρόπο και στον σωστό χρόνο, σημαίνουν επιτυχία. Το design

Διαβάστε περισσότερα

Aλέξανδρος Γεωργίου Χωρίς δικό μου όχημα Ι-V

Aλέξανδρος Γεωργίου Χωρίς δικό μου όχημα Ι-V Aλέξανδρος Γεωργίου Χωρίς δικό μου όχημα Ι-V Για τον εκπαιδευτικό της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης 1 Το έντυπο αυτό σχεδιάστηκε με σκοπό να βοηθήσει τον εκπαιδευτικό να προσεγγίσει μαζί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ TMHMA ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ TMHMA ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ TMHMA ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ, ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ 16 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΤΟΜΙΜΑΣ ΚΙΛΚΙΣ Αγαπητοί φιλοι, Ο Δήμος Κιλκίς οργανώνει το 16 ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Διαβάστε περισσότερα

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 1 ΜΑΪΟΥ 2013 ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟ

22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 1 ΜΑΪΟΥ 2013 ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟ 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ - 1 ΜΑΪΟΥ 2013 ΞΕΝΟΚΡΑΤΕΙΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ8 Οι ερωδιοί είναι πουλιά που ζουν πάντα στο υγρό στοιχείο. Επιλέγουν λίμνες ή λιμνοθάλασσες και τρέφονται από τους καρπούς τους. Στο Μεσολόγγι έχουμε πολλούς

Διαβάστε περισσότερα

Διοίκηση θέατρου. Μαρίνος Ανωγυριάτης. Στέλλα Ευριπίδου

Διοίκηση θέατρου. Μαρίνος Ανωγυριάτης. Στέλλα Ευριπίδου Το Θέατρο VERSUS δημιουργήθηκε με πρωταρχικό στόχο την έρευνα και παρουσίαση κλασικών και σύγχρονων θεατρικών κειμένων υπό μορφή παραστάσεων, την καλλιέργεια και ανάπτυξη μιας νέας πειραματικής θεατρικής

Διαβάστε περισσότερα

10.00 11.15 Πρώτη Συνεδρία (Αίθουσα Διδασκαλίας)

10.00 11.15 Πρώτη Συνεδρία (Αίθουσα Διδασκαλίας) 1 ης Συνάντηση Νέων Επιστημόνων Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος «Λίλιαν Βουδούρη» 2 Νοεμβρίου 2012 Περιλήψεις και Βιογραφικά Συμμετεχόντων 10.00 11.15 Πρώτη Συνεδρία (Αίθουσα Διδασκαλίας) Αλεξάνδρα

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΕΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2013 2014 ΕΦΗΒΟΙ ΣΧΟΛΕΙΑ 65+ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. sgt.gr. 3-23.2.2014 Dancing 28.4.2014-2.5.

ΒΡΕΦΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2013 2014 ΕΦΗΒΟΙ ΣΧΟΛΕΙΑ 65+ ΠΑΙΔΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ. sgt.gr. 3-23.2.2014 Dancing 28.4.2014-2.5. ΕΣ ΕΣ!! ρόβα!. ουστ 3-23.2. Dancing to Connect: Χορεύω, άρα επικοινωνώ 54 ΒΡΕΦΗ ΠΑΙΔΙΑ ΕΦΗΒΟΙ ΣΧΟΛΕΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΝΗΛΙΚΕΣ 65+ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ 2013 11-13.4. 4 o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΦΗΒΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ 34 28.4.

Διαβάστε περισσότερα

LIVE CINEMA PERFORMANCE

LIVE CINEMA PERFORMANCE LIVE CINEMA PERFORMANCE Η παράσταση πρωτοπαρουσιάστηκε στο Θέατρο Παλλάς, Αθήνα, 21 Μαρτίου 2008. [A performance premiered at Pallas Theatre, Athens, 21 March 2008.] Πρώτη έκδοση Φεβρουάριος 2008 Ελληνική

Διαβάστε περισσότερα

Κάρμεν Ρουγγέρη. Daniel Lommel. Τζωρτζίνα Κακουδάκη. Μουσική & Κίνηση από τον Θωμά Κινδύνη. Το παιδί και τα μάγια διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ

Κάρμεν Ρουγγέρη. Daniel Lommel. Τζωρτζίνα Κακουδάκη. Μουσική & Κίνηση από τον Θωμά Κινδύνη. Το παιδί και τα μάγια διανέμεται ΔΩΡΕΑΝ ISSN: 2241-4819 θέαμα για παιδιά και νέους ΜΑΡΤΙΟΣ-ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2013 Τ. 4 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ: Κάρμεν Ρουγγέρη Συνομιλώντας μ έναν χορογράφο Daniel Lommel Νεανικό θέατρο Τζωρτζίνα Κακουδάκη Μουσική & Κίνηση από τον

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Κοντραφούρης συνέντευξη μ έναν τζαζίστα

Γιώργος Κοντραφούρης συνέντευξη μ έναν τζαζίστα Γιώργος Κοντραφούρης συνέντευξη μ έναν τζαζίστα Κάθε μέρα σε άλλο νησί Περιπατητές στην Κέα Φεστιβάλ Τήνου ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2011 - #20 02 περιεχόμενα το εξώφυλλο Το θέμα του εξώφυλλου είναι δημιουργία του 3wheelstudio

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2014

ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2014 Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας ΒΡΑΒΕΙΟ LUX Πρόγραμμα 2014 1) Εισαγωγή Το βραβείο LUX καταδεικνύει την αφοσίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στον πολιτισμό και προωθεί την πολιτισμική ποικιλομορφία σε στενή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Εργαστήρια Δραστηριότητες ΣΧΟΛΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ www.amc.edu.gr Η Σχολή Η Σχολή Πολιτισμού και Επικοινωνίας καλύπτει ένα ευρύ φάσμα γνωστικών πεδίων και τεχνών, οι οποίες έχουν ως βασικό γνώμονα

Διαβάστε περισσότερα

EDDILI To EDucate is to make possible the DIscovery of LIfe

EDDILI To EDucate is to make possible the DIscovery of LIfe 1 2 EDDILI To EDucate is to make possible the DIscovery of LIfe ΙΑΛΕΚΤΙΚΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΜΕΘΟ ΟΣ Στην εκπαίδευση ενηλίκων Επιµέλεια Amico Dolci και Fausto Amico µε τη στήριξη των Marie Marzloff, Hans Donders,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ

Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Ο ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Δέσποινα Σ. Γαλανάκη Πτυχίο Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Υποβληθείσα για το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα στη

Διαβάστε περισσότερα

Γιαννησ στανκογλου «Δυσκολευόμαστε να χαρούμε με τη χαρά του άλλου»

Γιαννησ στανκογλου «Δυσκολευόμαστε να χαρούμε με τη χαρά του άλλου» όκτωβριόσ 2013 ΔώρεΑΝ με ΤηΝ ΠελΟΠΟΝΝησΟ και μετα, στα ΠεριΠΤερΑ 0,50 Γιαννησ στανκογλου «Δυσκολευόμαστε να χαρούμε με τη χαρά του άλλου» Γιαννησ μπέχρακησ «Ο κίνδυνος είναι κομμάτι της δουλειάς μου, αλλά

Διαβάστε περισσότερα