ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ"

Transcript

1 ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ

2

3 Εισαγωγή Η Ιταλία καταλαμβάνει έκταση Km 2 με πληθυσμό εκατομμύρια κατοίκων. Η Ιταλία επηρέασε έντονα την πολιτιστική και κοινωνική ανάπτυξη όλης της περιοχής της Μεσογείου καθώς επίσης και ολόκληρης u964 της Ευρώπης. Η Ρώμη είναι η πρωτεύουσα και η έδρα της Κυβέρνησης. Το Μιλάνο, η Νάπολη, το Τορίνο και η Γένοβα είναι μερικές από τις κύριες πόλεις. Η Ιταλία θεωρείται η χώρα που διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη διαμόρφωση της ευρωπαϊκής φιλοσοφίας, της επιστήμης και της τέχνης κατά τη διάρκεια του Μεσαίωνα και της Αναγέννησης. Στον οικονομικό τομέα παραμένει διηρημένη στον προοδευτικό βιομηχανικό Βορρά, όπου κυριαρχούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις, και στον λιγότερο αναπτυγμένο Νότο. Σε σύγκριση με τους δυτικούς γείτονές της, κατέχει ένα ιδιαίτερα μεγάλο αριθμό μικρό - μεσαίων επιχειρήσεων. Η Ιταλία διαιρείται σε 20 διοικητικές περιοχές.

4 Κεφάλαιο 1 Συνοπτική εικόνα

5 Γενικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της χώρας υποδοχής Κλίμα & Γεωγραφία της Ιταλίας Καιρικές προβλέψεις από τον Μετεωρολογικό Σταθμό της Ιταλίας Πρόγνωση καιρού με διαδραστικό χάρτη για όλες τις περιοχές της Ιταλίας Tempo Italia Δελτία καιρού, προγνώσεις, χάρτες και πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία EuroWeather Γενικό προφίλ της χώρας Η Ιταλία στην ΕΕ από το Υπουργείο Εξωτερικών Οικονομία Η οικονομία με μια ματιά Εθνική Στατιστική Υπηρεσία Τέχνη και Πολιτισμός Υπουργείο Εξωτερικών: Italy and culture, Italy is culture Πολιτιστικός χάρτης της Ιταλίας με πλήρη στοιχεία των μνημείων για κάθε περιοχή και επαρχία από το Υπουργείο Πολιτισμού Διαδραστικός χάρτης με μουσεία και μνημεία παραδοσιακής τέχνης της Ιταλίας Ιστορία Storia Moderna: Η διάδοση της σύγχρονης ιταλικής ιστορίας Θρησκεία Η πύλη της Ιταλικής Καθολικής Εκκλησίας Chiesa Cattolica Italiana Η επίσημη ιστοσελίδα του Βατικανού The Holy See, με πληροφορίες και συνδέσμους για τη βιβλιοθήκη, τα μυστικά αρχεία και τα μουσεία του Βατικανού Γενικές τυπικές διαδικασίες

6 Κεφάλαιο 2 Μετακίνηση στη νέα χώρα

7 Γενικές τυπικές διαδικασίες Είσοδος στη χώρα Visa for Italy: Από το Υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας Le Questure d Italia: Όλα τα απαραίτητα έγγραφα για τους φοιτητές, ερευνητές, και κάθε επισκέπτη, όπως άδεια παραμονής και άλλες οδηγίες για την παραμονή στην Ιταλία. Studying & Working in Italy - Centro Risorse Nazionale per l Orientamento: Απόκτηση της Student Visa και άλλες χρήσιμες πληροφορίες της καθημερινής ζωής Duplicato della Patente: Άδεια οδήγησης και άδεια κυκλοφορίας από την Πολιτική Αστυνομία της Ιταλίας - Polizia di Stato Διαχείριση της μετακίνησης Εταιρείες μεταφοράς Traslochi SOLANO: η μετακίνηση των αγαθών σας και του αυτοκινήτου σας σε όλα τα μέρη του κόσμου. Μετακίνηση αγαθών και του αυτοκινήτου σας Lavorincasa.it traslochi: Shipping Services Italia Αντιμέτωποι με τον νέο πολιτισμό Πολιτιστική κληρονομιά ICoN - Italian Culture on the Net: Η επίσημη πύλη του Υπουργείου Παιδείας για τον Πολιτισμό και την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας Τέχνες και Μουσεία της Ιταλίας από τον επίσημο κόμβο του Ιταλικού Οργανισμού Τουρισμού ENIT με διαδραστικό πολιτιστικό χάρτη και δυνατότητα εύκολης αναζήτησης με βάση το όνομα της πόλης ή το όνομα του μουσείου.

8 Προσαρμογή στο νέο περιβάλλον Εξεύρεση στέγης Στοιχεία για την αναζήτηση στέγης στην Ιταλία Ψαχνετε για σπίτι? Τα πάντα που αφορούν στην αναζήτηση στέγης στην Ιταλία - αγορά, ενοικίαση, αλλαγή, κ.ά., από την επίσημη ιστοσελίδα Italia.gov.it Πρεσβείες, Προξενεία και Υπουργεία Italian Offices in Greece: Πρεσβεία, Προξενεία, Ιταλικά Μορφωτικά Κέντρα, κ.ά. Travellers Customs Charter - ο Τελωνειακός Οδηγός για τον Ταξιδιώτη, είναι ένα συμβουλευτικό εγχειρίδιο που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Τελωνείων της Ιταλίας, και παρέχει πληροφορίες που αφορούν στους ταξιδιώτες με προορισμό χώρες της ΕΕ, εκτός ΕΕ, και από και προς άλλες χώρες, τα απαραίτητα έγγραφα, κανόνες, περιορισμούς, κ.ά. Δημόσια μέσα μεταφοράς Διαδραστικός χάρτης της Ιταλίας για όλα τα Μέσα Μεταφοράς και τις υποδομές τους Infotrafic Quattroruote - Η κυκλοφορία στους δρόμους της Ιταλίας Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για τους εποχούμενους ταξιδιώτες, με λεπτομερείς χάρτες, και για τις 20 περιφέρειές της, βιντεοκάμερες στους δρόμους, όλοι οι λεωφορειόδρομοι υψηλής ταχύτητας, και πολλά άλλα χρήσιμα στοιχεία. Trenitalia: Viaggiare Informati Ιταλικό Δίκτυο Τρένων: όλα τα δρομολόγια των τρένων από τον κόμβο trenitalia, με πολύτιμες πληροφορίες για όλους τους σταθμούς της χώρας, τα είδη και τιμές εισιτηρίων, αναζήτηση με βάση το σταθμό προορισμού & διαδραστικό χάρτη με όλες τις τοπικές πληροφορίες για τις 20 περιφέρειες. Autostrade - Ιταλικό Δίκτυο Αυτοκινητοδρόμων: Η κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο στους δρόμους της Ιταλίας κατά περιφέρεια με διαδραστικό χάρτη και πολλές χρήσιμες πληροφορίες, δελτίο καιρού, η κατάσταση στους δρόμους, χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης, κ. ά.

9 ADR Airporti di Roma - Τα αεροδρόμια της Ρώμης - Fumicino & Ciampino: Πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για αυτούς που φθάνουν ή αναχωρούν από τα αεροδρόμια της ιταλικής πρωτεύουσας. Πληθώρα πληροφοριών με στοιχεία για όλες τις πτήσεις, τις υπηρεσίες, πως να κινηθείτε από και προς το αεροδρόμιο με όλα τα μέσα κ. ά.

10 Κεφάλαιο 3 Εκπαιδευτικό σύστημα

11 Η τριτοβάθμια εκπαίδευση στην Ιταλία χωρίζεται στους εξής τομείς: Πανεπιστημιακή μόρφωση, στην οποία περιλαμβάνονται τα πανεπιστήμια, τα πολυτεχνεία και τα πανεπιστημιακά ινστιτούτα Καλλιτεχνική και μουσική κατάρτιση, στην οποία περιλαμβάνονται οι ακαδημίες και τα ωδεία Ανώτατη τεχνική κατάρτιση Η πανεπιστημιακή εκπαίδευση αποτελείται από δύο συνεχόμενους κύκλους σπουδών, το βασικό πτυχίο (Laurea) με 3 έτη σπουδών και το εξειδικευμένο πτυχίο (Laurea specialistica) με 2 έτη σπουδών. Τριτοβάθμια Εκπαίδευση MURST - Cerca Università - CINECA: Αναζήτηση με βάση το πανεπιστήμιο, τη σχολή, το τμήμα, το ινστιτούτο, το κέντρο, την περιοχή και με άλλα κριτήρια από τη Διαπανεπιστημιακή Ένωση των Ιταλικών Πανεπιστημίων σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανωτάτης Εκπαίδευσης, Έρευνας & Τεχνολογίας. UNIverso - University Pre-registration Database: Η βάση δεδομένων UNIverso παρέχει στον κάθε ενδιαφερόμενο στοιχεία σχετικά με την προετοιμασία για την εισαγωγή σε Πανεπιστήμιο της Ιταλίας, επίσης προσφέρει πολλές και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στη νομοθεσία, στους κανόνες για να πάρεις υποτροφία, στην επιλογή με βάση το επιστημονικό αντικείμενο σπουδών, και γενικά είναι μία πολύτιμη πηγή πληροφόρησης όλο το χρόνο. Αναγνώριση και Επαγγελματικά Προσόντα CIMEA - Un centro per la mobilità e il riconoscimento dei titoli - Information Centre on Academic Mobility and Equivalence: Επίσημος ιστοτόπος με ενδιαφέροντες συνδέσμους και χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν στην αναγνώριση ακαδημαϊκών πτυχιακών τίτλων που αποκτήθηκαν εκτός Ιταλίας, στα προγράμματα Erasmus, στα ευρωπαϊκά δίκτυα, κ.ά.

12 Κεφάλαιο 4 Εργασία

13 Συνθήκες εργασίας Άδεια Εργασίας Centro Risorse Nazionale per l Orientamento - National Resource Centre for Guidance: απαραίτητα έγγραφα και άλλες πληροφορίες για την άδεια εργασίας και παραμονής στην Ιταλία. Αγορά εργασίας Borsa National del Lavoro: η πύλη αφιερωμένη στην προσφορά και ζήτηση της εργασίας σε εθνικό επίπεδο από το Υπ. Εργασίας & Κοιν. Πρόνοιας με βάσεις δεδομένων για αναζήτηση με βάση την προσφορά ή τη ζήτηση Italialavoro.it: Σημαντική η πύλη αυτή είναι αφιερωμένη στην αναζήτηση εργασίας, με πολλές και ποικίλες πληροφορίες, διευθύνσεις στο διαδίκτυο, βάσεις δεδομένων, επίσημα έγγραφα, κ.ά. που απευθύνονται σε κάθε πολίτη και το ευρύ κοινό. Professione Lavoro: Ευκαιρίες στο χώρο της απασχόλησης. Με ιδιαίτερα χρήσιμες οδηγίες για όλα τα είδη απασχόλησης και άλλες ενδιαφέρουσες υπηρεσίες Επιμελητήρια Camera di Commercio - il portale del sistema delle camere di commercio, Industria, Artigianato e Agricultura: Η πύλη του συστήματος των επιμελητηρίων: Εμπορικού, Βιομηχανικού, Βιοτεχνικού & Γεωργίας της Ιταλίας, με πρακτικές και ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες για όλους τους επιχειρηματίες και επαγγελματίες, και με δυνατότητα αναζήτησης όλων των περιφερειακών τους παραρτημάτων κατά γεωγραφική τοποθεσία και κατά δραστηριότητα, κ.ά. Δίκαιο της εργασίας Κώδικας της Εργασίας Italian Labour Law Online: ιστοτόπος αφιερωμένος στο ιταλικό εργατικό δίκαιο Εργασιακός χώρος Υγιεινή και ασφάλεια I. S. P. E. S. L. - Istituto Superiore per la Prevenzione e la Sicurezza del Lavoro: Η ιδιαίτερα σημαντική και έγκυρη αυτή πύλη του ινστιτούτου πρόληψης και ασφάλειας στο χώρο της εργασίας.

14 Κεφάλαιο 5 Συνθήκες διαβίωσης

15 Γενικά Ζώντας στην Ιταλία Gli eventi della vita: Οδηγός για καθημερινά θέματα από τον επίσημο κόμβο του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας για τον πολίτη Governo Italiano - L Italia: Όλες οι τοπικές, περιφερειακές, κεντρικές δημόσιες υπηρεσίες, κυβερνητικοί φορείς, με συνδέσμους και άλλα στοιχεία με τη βοήθεια διαδραστικού χάρτη της Ιταλίας. Σύστημα υγείας Ιατρική περίθαλψη Servizio Sanitario Nationale - Regioni e Province autonome: Εθνικό Σύστημα Υγείας της Ιταλίας με τις περιφέρειες και τις αυτόνομες επαρχίες με βάση δεδομένων και διαδραστικό χάρτη πλοήγησης, από το Υπ. Υγείας InfoS@alute - Ministero della Salute: Φορείς & Υπηρεσίες από το Υπουργείο Υγείας για όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας με στοιχεία για τα νοσοκομεία, κ.ά. ASSR - Agenzia per I Servizi Sanitari Regionali: Οργανισμός Υγειονομικής Υπηρεσίας για όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας με πολλά και ενδιαφέροντα στοιχεία Saluter - il portale del Servizio sanitario regionale: μία πύλη αφιερωμένη στην υγεία με πλούσια ύλη και χρήσιμες πληροφορίες για όλους. Πρώτες βοήθειες, νοσοκομεία, γιατροί γενικοί και με ειδικότητα, κέντρα εξειδικευμένης θεραπείας, και πολλά άλλα για όλες τις περιφέρειες της Ιταλίας Assistenza italiani all estero e stranieri in Italia - Περίθαλψη και απαραίτητες πληροφορίες στον τομέα της υγείας για τους ιταλούς στο εξωτερικό και για αυτούς που επισκέπτονται την Ιταλία σαν φοιτητές, τουρίστες, ερευνητές, κ.ά.

16 Πρώτες Βοήθειες 118 Italia: Πρώτες βοήθειες με όλα τα μέσα και πληθώρα πληροφοριών στο ευαίσθητο αυτό θέμα Infosalute Ministero della Salute: όλα τα νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας της Ιταλίας σε μία σελίδα με εύκολη αναζήτηση, από το Υπ. Υγείας Φαρμακεία Farmacie.it: στην ιστοσελίδα αυτή μπορείτε να αναζητήσετε το φαρμακείο της περιοχής σας με απλά κριτήρια, όπως η περιοχή, επίσης μπορείτε να βρείτε όλα τα νοσοκομεία, τους οργανισμούς, με πολλές πληροφορίες για τον άνδρα, τη γυναίκα, το παιδί, και άλλα πολλά στοιχεία ιδιαίτερα χρήσιμα Τράπεζες Τραπεζικές συναλλαγές Apertura di un conto bancario - Opening a bank account από τον επίσημο κόμβο της ΕΕ Europa για την Ιταλία με υπεύθυνες και χρήσιμες πληροφορίες για τις τραπεζικές και άλλες συναλλαγές openingbankaccount/it.html Banca d Italia: Υπεύθυνες και χρήσιμες πληροφορίες για τις τραπεζικές και άλλες συναλλαγές Poste Italiane - Banco Posta: οικονομικές συναλλαγές και από τις υπηρεσίες του ιταλικού ταχυδρομείου

17 Κεφάλαιο 6 Κοινωνικά θέματα

18 Οδήγηση & Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας Άδεια οδήγησης και τύποι Patente di Guida - Driver s Licence: Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για την άδεια οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας, κατηγορίες αδειών, πολύτιμες συμβουλές, και άλλα πολλά από το Υπουργείο Μεταφορών της Ιταλίας. Οδική συμπεριφορά, κατάσταση των δρόμων, τροχαίες παραβάσεις, ατυχήματα κ.ά. Autostrade per l Italia: Η κυκλοφορία σε πραγματικό χρόνο στους δρόμους της Ιταλίας κατά περιφέρεια με διαδραστικό χάρτη και δελτίο καιρού, η κατάσταση στους δρόμους, τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης, κ. ά. Arma dei Carabinieri - Codice della Strada- Lex: Κώδικας Οδικής Συμπεριφοράς: όλοι οι κανόνες, νομοθεσία, συμβουλές, ειδικές υπηρεσίες για τον πολίτη, παραβάσεις, όρια ταχύτητας για όλες τις κατηγορίες δρόμων κυκλοφορίας της Ιταλίας, χρήσιμα τηλέφωνα σε περίπτωση ανάγκης, κ.ά. Educazione Stradale - Οδηγός Κυκλοφοριακής Αγωγής: ένας εξαιρετικός οδηγός αφιερωμένος στην Κυκλοφοριακή Αγωγή και στους κανόνες που την διέπουν. Με ειδικά κεφάλαια για κάθε περίπτωση του ΚΟΚ, νομοθεσία, ειδικές υπηρεσίες για τον πολίτη, παραβάσεις, όρια ταχύτητας για όλες τις κατηγορίες δρόμων κυκλοφορίας της Ιταλίας, και πρόστιμα, πόντοι κακής διαγωγής του οδηγού, κανόνες για τους πεζούς, καιρικές συνθήκες, κ. ά.

19 Αναψυχή και Ελεύθερος Χρόνος Γενικά Autostrade per l Italia: Σχεδιάστε το ταξίδι σας στην Ιταλία με τη βοήθεια διαδραστικού χάρτη και με επιλογές για τον τόπο αναχώρησης και τον τόπο προορισμού σας. ENIT: Ente Nazionale Italiano per il Turismo Ιδιαίτερα χρήσιμος οδηγός για τη διασκέδασή σας και την αναψυχή σας ο επίσημος ιστοτόπος του Ιταλικού Οργανισμού Τουρισμού παρέχει πολλές και ποικίλες θεματικές πληροφορίες όπως: τέχνες και θεάματα, φύση με ειδικές προτάσεις για την υπέροχη ιταλική εξοχή, ιστορικές αναζητήσεις, που να δειπνήσετε, ιαματικές πηγές και spa, κ.ά. Cultura e Tempo Libero: Πολιτισμός και ο ελεύθερος χρόνος σας. Ένας εκτενής κατάλογος με πολλές και ποικίλες πηγές πληροφόρησης που έχουν σχέση με τη διασκέδασή σας. Διασκέδαση Festivals & Events: πλήρες ημερολόγιο και κατάλογος με όλα τα καλλιτεχνικά γεγονότα της Ιταλίας κατά περιοχή και ημερομηνία. Από τον Οργανισμό Τουρισμού ENIT Conservazione della Natura - CN: ένας μοναδικός τρόπος για να γνωρίσετε τις φυσικές ομορφιές της Ιταλίας. ENIT - Italian Regions, Provinces and Municipalities: όλες οι πληροφορίες για έναν επισκέπτη σε μία σελίδα. Διαδραστικός χάρτης της Ιταλίας σας οδηγεί σε όποια πόλη ή χωριό επιλέξετε, από τον Ιταλικό Οργανισμό Τουρισμού. Parks.it - Search in the Protected Areas Database: Η βάση δεδομένων με στοιχεία που αφορούν στις προστατευόμενες περιοχές φυσικής ομορφιάς της Ιταλίας, προσφέρει στον ενδιαφερόμενο πολλές και χρήσιμες πληροφορίες με τη βοήθεια μηχανής αναζήτησης και διαφορετικά κριτήρια.

20 Κεφάλαιο 7 Πηγές πληροφόρησης

21 Δικτυακοί Τόποι Δικτυακές Πύλες Χρήσιμοι Σύνδεσμοι Πύλες Bus.it: il portale italiano del Autobus: Η πύλη αυτή είναι αφιερωμένη στο λεωφορείο και τη χρήση του για τη μετακίνησή σας σ όλη τη χώρα, με ιδιαίτερα χρήσιμες πληροφορίες και πολλά άλλα στοιχεία. Il portale dell automobilista - Η πύλη του αυτοκινητιστή: Από το Υπ. Μεταφορών & Υποδομών, η θεματική αυτή πύλη είναι αφιερωμένη αποκλειστικά σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον οδηγό του αυτοκινήτου, όπως: όλες οι κατηγορίες αδειών, και πολλά άλλα. ICoN - Italian Culture on the Net - Η Ιταλική Πύλη της Πολιτιστικής Κληρονομιάς: από το Ιταλικό Υπ. Παιδείας η ιδιαίτερα σημαντική αυτή θεματική πύλη είναι αφιερωμένη σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον πολιτισμό της Ιταλίας και την εκμάθηση της ιταλικής γλώσσας, μαζί με πολλές χρήσιμες πληροφορίες και διευθύνσεις για τα μουσεία, εκθέσεις, εκδηλώσεις, και πολλά άλλα. Enotourismo - Η Ιταλική Πύλη του Οινο-τουρισμού: η ιδιαίτερα ελκυστική θεματική πύλη είναι αφιερωμένη σε όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον οίνο και τον τουρισμό του. Parks.it - Η Ιταλική Πύλη για τα Πάρκα στην Ιταλία: η ιδιαίτερα ελκυστική θεματική πύλη είναι αφιερωμένη σε όλα τα πάρκα της Ιταλίας, από εθνικά, επαρχιακά, θαλάσσια, αλπικά, και πολλά ενδιαφέροντα για τον ανήσυχο ταξιδιώτη και επισκέπτη Χρήσιμοι σύνδεσμοι How to get around in Italy: Μία πλούσια και πλήρης συλλογή από συνδέσμους στο διαδίκτυο με διαδραστικό χάρτη, που θα σας βοηθήσει να ταξιδέψετε σ ολόκληρη την Ιταλία χωρίς να χάσετε το δρόμο σας και τον προορισμό σας. L amministrazione dalla A alla Z The public administration of Italy from A to Z: Η δημόσια διοίκηση της Ιταλίας με όλες τις υπηρεσίες και τους φορείς με αλφαβητική σειρά. Ένας ιδιαίτερα χρήσιμος και εμπεριστατωμένος κατάλογος u956 με όλους τους συνδέσμους και τις διευθύνσεις στο διαδίκτυο, που θα σας βοηθήσει να βρείτε αυτό που ζητάτε στις δημόσιες υπηρεσίες της Ιταλία χωρίς να χάσετε χρόνο και τον προορισμό σας. &c=page&cid= &numric=500#i The Company of Tourism - CoT: μια πλούσια ιστοσελίδα αφιερωμένη στον τουρίστα της Ιταλίας.

22 Κεφάλαιο 8 Χρήσιμες καθημερινές φράσεις

23 1) Dove si trova la questura? Πού βρίσκεται η αστυνομία; 2) Dove si trova la posta centrale? Πού είναι το ταχυδρομείο; 3) Dove si trova l ufficio informazioni turistiche? Που βρίσκεται το γραφείο τουριστικών πληροφοριών; 4) C é qualche impiegato che parla il greco, l inglese? Υπάρχει κάποιος υπάλληλος ο οποίος να μιλάει Ελληνικά/Αγγλικά; 5) Posso pagare in contanti o con la carta di credito? Μπορώ να πληρώσω με μετρητά ή με πιστωτική κάρτα; 6) Da quale binario parte il treno per Roma/ Bologna? Από ποια αποβάθρα αναχωρεί το τρένο για Ρώμη/ Μπολόνια; 7) Dov é li Consolato di Grecia? Πού βρίσκεται το Ελληνικό Προξενείο; 8) Quali sono i piú importanti monumenti della cittá? Ποια είναι τα πιο σημαντικά μνημεία της πόλης; 9) La stazione ferroviaria é lontana da qui? Ο σιδηροδρομικός σταθμός είναι μακριά από εδώ; 10) Dov é l ospedale? Πού βρίσκεται το νοσοκομείο; 11) C é una farmacia aperta in quest ora? Υπάρχει κάποιο φαρμακείο ανοικτό αυτή την ώρα; 12) Dove potrei trovare un buon albergo a 3,4,5 stelle? Πού θα μπορούσα να βρω ένα καλό ξενοδοχείο 3,4,5 αστέρων; 13) Desidero una camera-singola, doppia, matrimoniale- con bagno Επιθυμώ ένα δωμάτιο- μονό, διπλό, σουίτα-με μπάνιο 14) Quanto costa per notte? E compresa la colazione del mattino? Πόσο κοστίζει τη βραδιά; Περιλαμβάνει και πρωινό; 15) Dove potrei trovare una buona guida con una pianta della cittá, l indicazione delle vie e dei ram/treni/ autobus? Πού θα μπορούσα να βρω έναν καλό οδηγό ο οποίος να περιλαμβάνει τον χάρτη της πόλης, τις ενδείξεις των οδών και των τραμ/τρένων/ αστικών λεωφορείων;

24 16) Dove si trova il supermercado? Πού βρίσκεται το σούπερ μάρκετ 17) C é un buon negozio qui vicino che vende firmati occhiali da sole e profumi? Υπάρχει ένα καλό μαγαζί εδώ κοντά που να πουλά επώνυμα γυαλιά ηλίου και αρώματα; 18) Dove si può divertire di notte? Πού μπορεί να διασκεδάσει κανείς το βράδυ; 19) Vorrei l indirizzo di un buon ristorante Θα ήθελα τη διεύθυνση ενός καλού εστιατορίου 20) C é un tavolo libero per 2-3 persone? Υπάρχει κάποιο ελεύθερο τραπέζι για 2-3 άτομα; 21) Potrei vedere il listino/il menù per cortesia? Θα μπορούσα να δω το μενού σας παρακαλώ; 22) Per favore mi porti un piatto-un bicchiere-una botiglia d acqua? Σας παρακαλώ μου φέρνετε ένα πιάτο-ένα ποτήρι- ένα μπουκάλι νερό; 23) Mi scriva per piacere il prezzo complessivo perché non capisco l italiano? Μου γράφετε σας παρακαλώ τη συνολική τιμή, γιατί δεν καταλαβαίνω ιταλικά; 24) Avete dei giornali greci? Έχετε ελληνικές εφημερίδες; 25) Quanto costa quest oggetto? Πόσο κοστίζει αυτό το αντικείμενο; 26) A che ora si serve la colazione, il pasto, la cena? Τι ώρα σερβίρεται το πρωινό, το μεσημεριανό, το δείπνο; 27) Dov é la sala a colazione o da pranzo? Πού βρίσκεται η αίθουσα του πρωινού ή του μεσημεριανού; 28) Come posso arrivare in via, al numero,? Πώς μπορώ να φτάσω στην οδό..., στον αριθμό...; 29) Per favore, dove si trova il museo? Σας παρακαλώ πού βρίσκεται το μουσείο...; 30) A che ora é aperto e a che ora si chiude? Tί ώρα είναι ανοικτό και τι ώρα κλείνει; 31) Quanto si paga per l ingresso? Πόσο πληρώνει κάποιος για την είσοδο;

25 32) Per favore, come si chiama questo ponte/questa piazza? Σας παρακαλώ πώς ονομάζεται αυτή η γέφυρα/ αυτή η πλατεία; 33) Vorrei una scatola di cerini/un accendino/ dei francobolli/ una cartolina Θα ήθελα ένα κουτί σπίρτα/ έναν αναπτήρα/ ορισμένα γραμματόσημα/ μια καρτ-ποσταλ 34) Mi porti un caffé espresso/caffe latte/una tazza di té/ un tramezzino/ un panino con prosciutto/ un gelato? Μπορείτε να μου φέρετε ένα καφέ εσπρέσσο/ έναν καφέ με πολύ γάλα/ μια κούπα τσάι/ ένα τριγωνικό σάντουιτς/ ένα σάντουιτς με προσούτο/ ένα παγωτό; 35) Che edificio è questo? Τι κτήριο είναι αυτό; 36) Qual é la tariffa per il percorso fino all aeroporto? Ποια είναι η τιμή της διαδρομής μέχρι το αεροδρόμιο; 37) Quale tram/ treno/ autobus posso prendere per andare a? Ποιο τραμ, τρένο, αστικό λεωφορείο μπορώ να πάρω για να πάω σε...; 38) Quanto costa il biglieto dell autobus/ del treno? Πόσο κοστίζει το εισιτήριο του αστικού λεωφορείου/ του τρένου ;. 39) Dov é la fermata? Πού είναι η στάση; 40) Per favore mi avvisi quando siamo prossimi in via? Σας παρακαλώ θα με ειδοποιήσετε όταν θα φτάσουμε στην οδό ; 41) Dove si vendono i biglietti? Πού πωλούνται εισιτήρια; 42) Mi chiami, per favore, un tassi per andare a? Μου καλείτε σας παρακαλώ ένα ταξί για να πάω σε...; 43) Dove devo scendere per corso S. Pietro per favore? Πού πρέπει να κατεβώ για να πάω στην Αγ. Πέτρο ; 44) Quale strada/tram/ direzione devo prendere per arrivare all albergo/ alla stazione ferroviaria/ all aeroporto? Ποιο-α δρόμο/τραμ/ κατεύθυνση πρέπει να πάρω για να φτάσω στο ξενοδοχείο/ στον σιδηροδρομικό σταθμό/ στο αεροδρόμιο; 45) Vorrei un biglietto di andata e ritorno con el Eurocity per Bologna/Venezia Θα ήθελα ένα εισιτήριο μετ επιστροφής με το τρένο Eurocity για Μπολόνια/ Βενετία

26 46) A che ora parte l autobus per l aeroporto? Τι ώρα αναχωρεί το λεωφορείο για το αεροδρόμιο; 47) Quanto dista dal centro della città l aeroporto? Πόσο απέχει το αεροδρόμιο, από το κέντρο της πόλης; 48) Vorrei noleggiare una macchina/ una moto per 1 giorno/ 2 giorni/ 1 settimana Θα ήθελα να νοικιάσω ένα αυτοκίνητο για μία ημέρα/ δύο ημέρες/ μία εβδομάδα 49) Mi faccia il conto per cortesia? Μου κάνετε το λογαριασμό σας παρακαλώ; 50) Va fino a piazza...questo tram/ autobus? Αυτό το τραμ/ αστικό λεωφορείο πηγαίνει μέχρι την πλατεία ;

27

28

Ένας Περιεκτικός Οδηγός. Ένας οδηγός με χρήσιμες πληροφορίες για τη μετακίνηση, την καθημερινή ζωή και την εργασία στη χώρα υποδοχής

Ένας Περιεκτικός Οδηγός. Ένας οδηγός με χρήσιμες πληροφορίες για τη μετακίνηση, την καθημερινή ζωή και την εργασία στη χώρα υποδοχής ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΡΕΥΝΗΤΩΝ Ένας οδηγός με χρήσιμες πληροφορίες για τη μετακίνηση, την καθημερινή ζωή και την εργασία στη χώρα υποδοχής Ένας Περιεκτικός Οδηγός Για την ΙΤΑΛΙΑ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΛΛΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ιταλική Γλώσσα Β1. 3 η ενότητα: Οrientarsi in città. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ιταλική Γλώσσα Β1. 3 η ενότητα: Οrientarsi in città. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 3 η ενότητα: Οrientarsi in città Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Ιταλική Γλώσσα Β1. 9 η ενότητα: Orientamento nello spazio e percorsi. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ιταλική Γλώσσα Β1. 9 η ενότητα: Orientamento nello spazio e percorsi. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 9 η ενότητα: Orientamento nello spazio e percorsi. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό

Διαβάστε περισσότερα

Η εποπτεία των αρχείων επιχειρήσεων στην Ιταλία

Η εποπτεία των αρχείων επιχειρήσεων στην Ιταλία Paola Carucci* Η εποπτεία των αρχείων επιχειρήσεων στην Ιταλία 1. Ορισμός Στην Ιταλία χρησιμοποιούμε τον όρο αρχείο επιχείρησης για να υποδείξουμε τα αρχεία εκείνα των φορέων που δραστηριοποιούνται στον

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Γενικές Τι είδους καιρό να περιμένω στη Μυτιλήνη; Πόση ώρα διαρκεί το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά (Αθήνα) στη Μυτιλήνη; Που μπορώ να ενημερωθώ

Διαβάστε περισσότερα

Dove posso trovare il modulo per? Dove posso trovare il modulo per? Για να ρωτήσετε που μπορείτε να βρείτε μια φόρμα

Dove posso trovare il modulo per? Dove posso trovare il modulo per? Για να ρωτήσετε που μπορείτε να βρείτε μια φόρμα - Γενικά Dove posso trovare il modulo per? Dove posso trovare il modulo per? Για να ρωτήσετε που μπορείτε να βρείτε μια φόρμα Quando è stato rilasciato il suo [documento]? Για να ρωτήσετε πότε έχει εκδοθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ιταλική Γλώσσα Β1. 11 η ενότητα: Appuntamenti nel tempo libero. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ιταλική Γλώσσα Β1. 11 η ενότητα: Appuntamenti nel tempo libero. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 11 η ενότητα: Appuntamenti nel tempo libero. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης

Duomo: Ένα από τα πιο χαρακτηριστικά κτίσματα της πόλης Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ιταλίας, που εδώ και χρόνια αποτελεί συνώνυμο της μό δας, έχει πολλές ακόμη «άγνωστες» πτυχές, που προκαλούν τους επισκέπτες να τις ανακαλύψουν. Πέρα από τα επιβλητικά κτήρια,

Διαβάστε περισσότερα

Ιταλική Γλώσσα Β1. 5 η ενότητα: L abbigliamento e la casa. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ιταλική Γλώσσα Β1. 5 η ενότητα: L abbigliamento e la casa. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 5 η ενότητα: L abbigliamento e la casa Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Advanced Subsidiary. Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο. Κατανόηση

Advanced Subsidiary. Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο. Κατανόηση Advanced Subsidiary Advanced GCE Survival Δεξιότητες Α Β Γ Δ Κατανόηση γραπτού λόγου Μετάφραση Γραπτό κείμενο Κατανόηση γραπτού λόγου Κατανόηση κειμένων σε προεπιλεγμένα θέματα/κείμενα Functional Operational

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.)

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λαγκαδάς, 23/1/2017 Αρ. Πρωτ : 16 Δ/ΝΣΗ Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

Ιταλική Γλώσσα Β1. 12 η ενότητα: Giorno e notte estate. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Ιταλική Γλώσσα Β1. 12 η ενότητα: Giorno e notte estate. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ 12 η ενότητα: Giorno e notte estate. Ελένη Κασάπη Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα έρευνας σε συνδικαλιστές

Αποτελέσματα έρευνας σε συνδικαλιστές From law to practice-praxis Αποτελέσματα έρευνας σε συνδικαλιστές Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται από την ΕΕ Συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση Γνωρίζετε τι προβλέπει η Οδηγία 2002/14; Sa che cosa

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

http://www.giseducation.gr/webapp4 Πολιτιστικές Διαδρομές στην Αθήνα

http://www.giseducation.gr/webapp4 Πολιτιστικές Διαδρομές στην Αθήνα http://www.giseducation.gr/webapp4 Πολιτιστικές Διαδρομές στην Αθήνα Ομάδα εργασίας: Αντωνίου Μαρία, Αγρονόμος Τοπογράφος Μηχανικός Ε.Μ.Π. Βάμβουκα Γεωργία, Πολιτικός Μηχανικός Α.Π.Θ. Κροκίδη Ειρήνη, Πολιτικός

Διαβάστε περισσότερα

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες

CIEPO-20. Πρακτικές πληροφορίες Πανεπιστήμιο Κρήτης Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημιούπολη Ρεθύμνου 74100 Ρέθυμνο http://www.history-archaeology.uoc.gr Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας Ινστιτούτο Μεσογειακών Σπουδών Τ.Θ. 119

Διαβάστε περισσότερα

να προσεγγίσετε μέσω της γέφυρας Ponte Vecchio.Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Lepanto linea A.

να προσεγγίσετε μέσω της γέφυρας Ponte Vecchio.Η κοντινότερη στάση μετρό είναι η Lepanto linea A. Το κέντρο της Ρώμης είναι ένα μεγάλο αρχαιολογικό πάρκο γεμάτο με καλά κρυμένα μυστικά αλλά και σημαντικά ιστορικά μνημεία. Το Κολοσσαίο Αυτό το επιβλητικό αμφιθέατρο της αρχαιότητας ήταν χωρητικότητας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.)

ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (Η.Α.Τ.Τ.Α.) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ Λαγκαδάς, 26/11/2018 Αρ. Πρωτ : 180/Φ10 Δ/ΝΣΗ Π.Ε ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3o ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΓΚΑΔΑ ΠΡΟΣ : Προς: Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών

Διαβάστε περισσότερα

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ

European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί. «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ European Destinations of Excellence EDEN Άριστοι Ευρωπαϊκοί Προορισμοί «Τουρισμός και Προστατευόμενες Περιοχές» ΕΝΤΥΠΟ ΑΙΤΗΣΗΣ Η αίτηση θα πρέπει απαραίτητα να υποβληθεί σε τυπωμένη (χειρόγραφες αιτήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates

Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου. στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Καταγραφή Εντυπώσεων από τη Συμμετοχή μου στο Πρόγραμμα Erasmus/Socrates Όνομα - Επώνυμο : Ελευθέριος Παπαδήμας Email: env05044@env.aegean.gr Ίδρυμα που πήγα (δώσε και ιστοσελίδα): Universita degli studi

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος

Κινηματόγραφος, φαρμακείο, ταχυδρομείο, μανάβικο, τράπεζα, βιλιοπωλείο, μουσείο, περίπτερο, φούρνος 1. Πού πρέπει να πάς; a. Αν θέλεις να αγοράσεις φρούτα; b. Αν θέλεις να στείλεις ένα γράμμα; c. Αν θέλεις να αγοράσεις μια εφημερίδα; d. Αν θέλεις να αγοράσεις ψωμί; e. Αν πρέπει να αγοράσεις φάρμακα;

Διαβάστε περισσότερα

METAΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ MASTER ΕΠΙΠΕ ΟΥ II ΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ROMA TRE ΡΩΜΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

METAΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ MASTER ΕΠΙΠΕ ΟΥ II ΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ROMA TRE ΡΩΜΗ ΙΤΑΛΙΑΣ METAΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥ ΕΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ MASTER ΕΠΙΠΕ ΟΥ II ΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ROMA TRE ΡΩΜΗ ΙΤΑΛΙΑΣ MASTER ΕΠΙΠΕ ΟΥ II Αναγνωρισµένος τίτλος από την σχολή των επιστήµων της Αγωγής µε ειδίκευση: Leadership

Διαβάστε περισσότερα

Immigrazione Studiare

Immigrazione Studiare - Università Vorrei iscrivermi all'università. Dire che vuoi iscriverti Vorrei iscrivermi a un corso. Dire che vuoi iscriverti ad un corso universitario di laurea triennale di laurea magistrale di dottorato

Διαβάστε περισσότερα

Immigrazione Documenti

Immigrazione Documenti - Generale Πού μπορώ να βρω τη φόρμα για ; Domandare dove puoi trovare un modulo Πότε εκδόθηκε το [έγγραφο] σας; Domandare quando è stato rilasciato un documento Πού εκδόθηκε το [έγγραφο] σας; Domandare

Διαβάστε περισσότερα

Αθλητικός Τουρισμός. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ.

Αθλητικός Τουρισμός. Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής Τ.Ε.Φ.Α.Α. Σερρών, Α.Π.Θ. ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Εναλλακτικές μορφές τουρισμού Νικόλαος Θεοδωράκης Επίκουρος Καθηγητής, Α.Π.Θ. Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό υπόκειται σε άδειες

Διαβάστε περισσότερα

Αγορά εύτερης Κατοικίας

Αγορά εύτερης Κατοικίας Αγορά εύτερης Κατοικίας Rhodes Tourism Forum 2006 10-11 Νοεµβρίου Θάλεια ρουσιώτου 1 Η Αγορά της εύτερης Κατοικίας στην Ευρώπη Ιστορικό Χρονολογείται από τη δεκαετία του 70 και συνδέεται άµεσα µε την ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

Παράθυρο στη γνώση. Ευρυζωνικότητα για όλους. Συνδέσου ασύρματα και δωρεάν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα www.broadbandcity.

Παράθυρο στη γνώση. Ευρυζωνικότητα για όλους. Συνδέσου ασύρματα και δωρεάν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα www.broadbandcity. Παράθυρο στη γνώση Ευρυζωνικότητα για όλους Συνδέσου ασύρματα και δωρεάν στο Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών Βασ. Κωνσταντίνου 48, Αθήνα www.broadbandcity.gr 0101011011101010000000010101010101 010000101010000101010101010101011111111111010101010101010000001010101010101011111111111110101010101010

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος».

Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Έρευνα με θέμα: «Η SWOT ανάλυση ως βασική λειτουργία του προγραμματισμού του τουριστικού μάρκετινγκ. Μελέτη περίπτωσης: Σκιάθος». Το ερωτηματολόγιο έχει συνταχθεί στα πλαίσια πτυχιακής εργασίας του τμήματος

Διαβάστε περισσότερα

Αξέχαστο 4ήμερο! Πάπιγκο-Γιάννενα-Μέτσοβο-Βασιλίτσα

Αξέχαστο 4ήμερο! Πάπιγκο-Γιάννενα-Μέτσοβο-Βασιλίτσα Αξέχαστο 4ήμερο! ΠάπιγκοΓιάννεναΜέτσοβοΒασιλίτσα Ημέρες Ταξιδιού 4 Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 2. Αρίστη 3. Μικρό & Μεγάλο Πάπιγκο 4. Κολυμπήθρες Πάπιγκου (Οβίρες Ρογκοβού) Πολιτισμός/Μνημεία

Διαβάστε περισσότερα

Ιταλική Γλώσσα Β1 Θεωρία: Γραμματική

Ιταλική Γλώσσα Β1 Θεωρία: Γραμματική ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΟΙΚΤΑ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ Ιταλική Γλώσσα Β1 Θεωρία: Γραμματική 8 η ενότητα: Riflessione lessicale salute e sport Μήλιος Βασίλειος Τμήμα Ιταλικής Γλώσσας και Φιλολογίας

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση σχολικής εκδρομής στην Ιταλία (Βενετία-Φλωρεντία-Σιέννα-Ρώμη)

Θέμα: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος ταξιδιωτικών γραφείων για πραγματοποίηση σχολικής εκδρομής στην Ιταλία (Βενετία-Φλωρεντία-Σιέννα-Ρώμη) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ----- ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Α/ΘΜΙΑΣ ΚΑΙ Β/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ----- 3 ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ ----- Tαχ. Δ/νση: Μακρυγιάννη 24

Διαβάστε περισσότερα

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης

Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Η Υγειονοµική Περίθαλψη στο Οντάριο: Λήψη επείγουσας περίθαλψης Αν έχετε µια επείγουσα κατάσταση απειλητική για τη ζωή, πηγαίνετε στα επείγοντα περιστατικά ενός νοσοκοµείου ή καλέστε αµέσως το 911. Ο/η

Διαβάστε περισσότερα

Β τάξη. ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Κεφάλαιο 10: Νέες Τεχνολογίες και Επάγγελμα

Β τάξη. ΕΝΟΤΗΤΑ 4 Κεφάλαιο 10: Νέες Τεχνολογίες και Επάγγελμα Η Αργυρώ και ο Βασίλης μετά το τέλος της σχολικής χρονιάς αποφάσισαν να επισκεφτούν το θείο Αριστείδη, που διαμένει τα τελευταία χρόνια στην Τήνο, το όμορφο νησί των Κυκλάδων. Βασίλης: «Πρέπει σύντομα

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΤΟ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ Πλεονεκτήματα Ποδηλάτου αθόρυβο οικολογικό ελαφρύ γρήγορο γυμνάζειτοσώμα αγαπάτηφύση σέβεται την ανθρώπινη ύπαρξη δεν κοστίζει αποσυμφορεί τις πόλεις δημιουργεί ελεύθερους πολίτες

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων

Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Πανεπιστήμιο Πατρών Μεταπτυχιακό Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων Μελέτη με θέμα: Διερεύνηση του βαθμού ανάπτυξης εμπιστοσύνης και ασφάλειας στην καθημερινή χρήση του διαδικτύου Ερωτηματολόγιο 1. Πόσο καιρό

Διαβάστε περισσότερα

IMPARA LE LINGUE CON I FILM AL CLA

IMPARA LE LINGUE CON I FILM AL CLA UNIVERSITÀ DEGLI STUDI DI PADOVA - CENTRO LINGUISTICO DI ATENEO IMPARA LE LINGUE CON I FILM AL CLA Vedere film in lingua straniera è un modo utile e divertente per imparare o perfezionare una lingua straniera.

Διαβάστε περισσότερα

5 μέρες θα περάσουμε Τρί-καλα!

5 μέρες θα περάσουμε Τρί-καλα! 5 μέρες θα περάσουμε Τρί-καλα! Διάρκεια Ταξιδιού 2013-12-26 Με αφετηρία και βάση τα Τρίκαλα θα γυρίσουμε όσα περισσότερα μπορούμε! Θέλαμε καθαρή περιπέτεια, αλλά έχει τόσα μνημεία και αξιοθέατα που εν

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ. Είναι από τη φύση του ανθρωποκεντρικό Οι λειτουργίες του ταυτίζονται µε αυτές του γενικού

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ. Είναι από τη φύση του ανθρωποκεντρικό Οι λειτουργίες του ταυτίζονται µε αυτές του γενικού ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΜΑΝΑΤΖΜΕΝΤ Είναι από τη φύση του ανθρωποκεντρικό Οι λειτουργίες του ταυτίζονται µε αυτές του γενικού µάνατζµεντ Άϋλες Ετερογενείς ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Ταυτίζεται η παραγωγή και

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ERASMUS - ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ακαδημαϊκό έτος :...

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ERASMUS - ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ακαδημαϊκό έτος :... Παράρτηµα V.5 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού

Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού Εναλλακτικές Μορφές Τουρισμού ΜΑΖΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 19ος αιώνας: Κλειδί: Ανάπτυξη σιδηροδρόμου, Ατμόπλοιο Οργανωμένος τουρισμός Αύξηση μεσαίας τάξης και εισοδημάτων Συρρίκνωση αγροτικού τομέα Μετακίνηση πληθυσμού

Διαβάστε περισσότερα

1 Δήμος. Όνομα: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Νομός: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; Περιφέρεια:

1 Δήμος. Όνομα: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Νομός: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; Περιφέρεια: 1 Δήμος Όνομα: Νομός: Πόσους κάτοικους περιλαμβάνει ο δήμος σας;: Περιφέρεια: Υπάρχει αδελφοποίηση με δήμου του εξωτερικού; 2 Άτομα επικοινωνίας για τον δήμο Όνομα: Στοιχεία επικοινωνίας: Αρμοδιότητα:

Διαβάστε περισσότερα

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ:

F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ F ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ ή ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΗΜΕΙΩΣΤΕ ΣΤΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΑΚΙΑ þ: ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΠΟΥ ΡΩΤΕΙΤΑΙ: -ΦΥΛΟ: ΑΡΣΕΝΙΚΟq, ΘΗΛΥΚΟ q -

Διαβάστε περισσότερα

Δελτίο Τύπου 18/11/2014

Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Δελτίο Τύπου 18/11/2014 Ο ΟΑΕΔ / EURES και η BBi Communication ανταποκρίνονται στις ανάγκες της Φινλανδίας για απασχόληση στον τομέα της δημόσιας υγείας και περίθαλψης - Έλληνες γιατροί και νοσηλευτές

Διαβάστε περισσότερα

Το CD με τις οδηγίες χρήσης του λογισμικού AUTO DRIVE HELLAS

Το CD με τις οδηγίες χρήσης του λογισμικού AUTO DRIVE HELLAS ΞΕΚΙΝΩΝΤΑΣ Τι περιλαμβάνεται στην συσκευασία; Το CD με τις οδηγίες χρήσης του λογισμικού AUTO DRIVE HELLAS Βήμα 1 ο : Ενεργοποιήστε το χάρτη σας: Για να ενεργοποιήσετε τον χάρτη σας ακουμπήστε > Ρυθμίσεις

Διαβάστε περισσότερα

Τσεχία: Πράγα Κάρλοβυ Βάρυ, 5 ηµέρες

Τσεχία: Πράγα Κάρλοβυ Βάρυ, 5 ηµέρες Τσεχία: Πράγα Κάρλοβυ Βάρυ, 5 ηµέρες ιανυκτερεύσεις: Πράγα (4) Γενικά Από τις οµορφότερες πόλεις της Ευρώπης, πλούσια σε πολιτιστικές εκδηλώσεις, που όσες φορές και να την επισκεφθεί κανείς, ποτέ δεν την

Διαβάστε περισσότερα

Ταξίδι Γενικά. Γενικά - Τα απαραίτητα. Γενικά - Συνομιλία. Παράκληση για βοήθεια. Ερώτηση σε πρόσωπο αν μιλά αγγλικά

Ταξίδι Γενικά. Γενικά - Τα απαραίτητα. Γενικά - Συνομιλία. Παράκληση για βοήθεια. Ερώτηση σε πρόσωπο αν μιλά αγγλικά - Τα απαραίτητα Can you help me, please? Παράκληση για βοήθεια Do you speak English? Ερώτηση σε πρόσωπο αν μιλά Do you speak _[language]_? Ερώτηση σε πρόσωπο αν μιλά ορισμένη γλώσσα I don't speak_[language]_.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΓΛΩΣΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ÖÉÍËÁÍÄÉÁΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ Εισαγωγή Με έκταση 338.415 τετραγωνικά χιλιόμετρα, η Φινλανδία αποτελεί την έκτη μεγαλύτερη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράλληλα, ο πληθυσμός

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΘΗΜΑ 10 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

ΜΑΘΗΜΑ 10 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΑΘΗΜΑ 10 ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ 2. ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Ι. ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ Τα αεροπορικά ταξίδια επέτρεψαν να χτιστούν εκπληκτικά θέρετρα σε αποµακρυσµένα νησιά, έχουν ενδυναµώσει τις πολυεθνικές επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

GUIDA FISCALE PER GLI STRANIERI

GUIDA FISCALE PER GLI STRANIERI GUIDA FISCALE PER GLI STRANIERI A cura della Direzione Centrale Servizi ai Contribuenti in collaborazione con la Direzione Provinciale di Trento Si ringrazia il CINFORMI - Centro Informativo per l Immigrazione

Διαβάστε περισσότερα

Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο

Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο Έρευνα σε Έρευνα σε μεταφορικά μέσα στο Βόλο Το Εργαστήριο Κυκλοφορίας, Μεταφορών και Διαχείρισης Εφοδιαστικής Αλυσίδας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας πραγματοποιεί έρευνα σε μεταφορικά μέσα στη Θεσσαλία.

Διαβάστε περισσότερα

Προσφορά #1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Προσφορά #1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Προσφορά #1 ΠΑΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ ΜΕ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΕ ΔΥΤΙΚΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ Πλοίο MSC Armonia Ημ/νίες πακέτου 18-26 Ιουνίου Πτήσεις με Ryanair Από Αθήνα 18 Ιουνίου Αθήνα -> Μιλάνο Bergamo 09:45-11:20 (απευθείας

Διαβάστε περισσότερα

bab.la Φράσεις: Ταξίδι Στο δρόμο ελληνικά-ιταλικά

bab.la Φράσεις: Ταξίδι Στο δρόμο ελληνικά-ιταλικά Στο δρόμο : Τόπος Έχω χαθεί. (Ého hathí.) Mi sono perso. Όταν δεν ξέρετε που είστε Μπορείτε να μου δείξετε πού βρίσκεται στο χάρτη; (Boríte na mu díxete pu vrískete sto hárti?) Può mostrarmi dov'è sulla

Διαβάστε περισσότερα

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω:

Σύνολο: 0-5: 40-54: 6-14: 55-64: 15-24: 65-79: 25-39: 80 ετών και άνω: ΔΗΜΟΣ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΥΦΙΣΤΑΜΕΝΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ Έκταση (τ.χμ.): Γεωγραφικός Χαρακτήρας: Σύνολο κατοίκων και Ηλικιακή κατανομή πραγματικού πληθυσμού Σύνολο:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ

ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΕΠΙΛΟΓΩΝ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ & ΚΑΜΑΤΕΡΟΥ Ο Δήμος Αγίων Αναργύρων και Καματερού σε συνεργασία και με την επιστημονική υποστήριξη του Εργαστηρίου Συστημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Πολύγωνα 0x03c00 0x x01a00. Στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Περιοχή στάθμευσης. Γκαράζ στάθμευσης. Βιομηχανικό κτήριο. Κατοικημένη περιοχή

Πολύγωνα 0x03c00 0x x01a00. Στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Περιοχή στάθμευσης. Γκαράζ στάθμευσης. Βιομηχανικό κτήριο. Κατοικημένη περιοχή Σελίδα 1 από 9 Πολύγωνα 0x00100 0x00200 0x00300 0x00400 Στρατιωτικές εγκαταστάσεις 0x00500 Περιοχή στάθμευσης 0x00600 Γκαράζ στάθμευσης 0x00a00 Σχολείο 0x00c00 Βιομηχανικό κτήριο 0x01000 Κατοικημένη περιοχή

Διαβάστε περισσότερα

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη

Σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη Σαββατοκύριακο στη Ημέρες Ταξιδιού 2 2 μέρες πλούσιας δόσης ς! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 2. Λευκός Πύργος 3. Αρχαιολογικό Μουσείο ς Πολιτισμός/Μουσεία 4. Αγία Σοφία Πολιτισμός/Εκκλησίες

Διαβάστε περισσότερα

SUPPORT SERVICES EPALE CY

SUPPORT SERVICES EPALE CY 8 Ιουνίου 2018 Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, Λευκωσία Η πλατφόρμα EPALE Λειτουργίες και Εργαλεία Μαρία Παρμακλή Συντονίστρια EPALE Κύπρου NATIONAL SUPPORT SERVICES EPALE CY Τι είναι η EPALE; t is EPALE? Ποια

Διαβάστε περισσότερα

SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ)

SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ) SPECIAL ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΑΓ.ΔΟΜΙΝΙΚΟΣ (ΚΑΡΑΙΒΙΚΗ) CARIBE CLUB PRINCESS 4*superior Hotel (deluxe room) 655 μόνο!!! Η τιμή όπως πάντα περιλαμβάνει: 1. Αεροπορικά εισιτήρια Μαδρίτη/Πούντα Κάνα/Μαδρίτη 2. Μεταφορές

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι)

ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) ΠΟΜ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι) A MEMBER OF/RECOGNISED BY Πανελλήνια Ομοσπονδία Μουάιτάι (Muaythai) Αθλητική Ομοσπονδία Μιλήτου 2, Αργυρούπολη Τ.Κ. 16451 Τηλ: 2109603031 Email: pmf@pmf.gr Παγκόσμιο

Διαβάστε περισσότερα

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΞΕΝΙΑ Ι. ΛΟΪΖΙΔΟΥ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΤ ΒΑΚΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ Τουριστικός Λειτουργός Α ΚΟΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ AΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Il testo è stato redatto a cura di: Daniele Ferro (Tecnico della prevenzione - S.Pre.S.A.L. - ASL 12 Biella)

Il testo è stato redatto a cura di: Daniele Ferro (Tecnico della prevenzione - S.Pre.S.A.L. - ASL 12 Biella) Lo Sportello Sicurezza di Biella, di cui fanno parte l I.N.A.I.L., la D.P.L. e l A.S.L. 12, nell ambito delle iniziative tese a promuovere la cultura della salute e della sicurezza ha realizzato, questo

Διαβάστε περισσότερα

Εντυπωσιακά περιστατικά στην οδήγηση σε άτομα με Ήπια Νοητική Διαταραχή και Άνοια

Εντυπωσιακά περιστατικά στην οδήγηση σε άτομα με Ήπια Νοητική Διαταραχή και Άνοια Εντυπωσιακά περιστατικά στην οδήγηση σε άτομα με Ήπια Νοητική Διαταραχή και Άνοια Ιωάννα Κατσούρη, Τμήμα Εργοθεραπείας, ΤΕΙ Αθήνας Λουκάς Αθανασιάδης, 1η Ψυχιατρική Κλινική Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, ΑΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ. του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Βρυξέλλες, 31.5.2017 C(2017) 3574 final ANNEX 1 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ του ΚΑΤ ΕΞΟΥΣΙΟΔΟΤΗΣΗ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ (ΕΕ).../... ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ προς συμπλήρωση της οδηγίας 2010/40/EΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία για το χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, μιας γραμμής ως

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σημείωμα συγγραφέων..015 Πρόλογος Προλεγόμενα συγγραφέων ΜΕΡΟΣ Α : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...025

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σημείωμα συγγραφέων..015 Πρόλογος Προλεγόμενα συγγραφέων ΜΕΡΟΣ Α : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...025 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σημείωμα συγγραφέων..015 Πρόλογος...017 Προλεγόμενα συγγραφέων....019 ΜΕΡΟΣ Α : ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ...025 Κεφάλαιο Α : Εισαγωγικές έννοιες για τον τουρισμό...027 1. Γενικά...027 Τουρισμός

Διαβάστε περισσότερα

www.trikala-chamber.gr

www.trikala-chamber.gr ΚΑΛΩΣΟΡΙΣΑΤΕ ΣΤΟ ΝΕΟ PORTAL ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΤΡΙΚΑΛΩΝ www.trikala-chamber.gr 1 Το νέο Portal βρίσκεται πλέον στη διάθεση του κοινού ανοίγοντας ένα παράθυρο συνεργασίας με όλο τον κόσμο. Ο νέος επιχειρηματικός

Διαβάστε περισσότερα

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά!

Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Το ταξίδι των ευκαιριών ξεκινά! Τι είναι η ΜΙΤΕ; Η MITE διοργανώνεται στην Αθήνα και επιδιώκει να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συνάντηση ανθρώπων από την τουριστική βιομηχανία της Νοτιοανατολικής Μεσογείου.Η

Διαβάστε περισσότερα

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ.

Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. www.urbanexperts.gr id:1118791 Ενοικιάζεται διαμέρισμα 55 τ.μ. Άνω Ιλίσια Αθήνα- Κέντρο 600 Περιγραφή Α) ΤΟ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΝ ΔΕΥΤΕΡΟ ΟΡΟΦΟ (2ΟΣ ), 55 ΤΜ, ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΟΨΕΩΣ, ΠΡΟΣΦΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ

1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ 1Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ (ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ) ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΝΟΥ Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού ( 27 Σεπτεμβρίου ) κέντρο του Ελληνικού Τουρισμού θα γίνει για μία ακόμη φορά

Διαβάστε περισσότερα

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4 ο 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ -

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ

ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΚΘΕΣΗΣ GREEK PANORAMA Alternative Tourism & Gastronomy Η Μοναδική Έκθεση για τον Εναλλακτικό Τουρισμό στην Ελλάδα! Αθήνα, Ζάππειο Μέγαρο, 14-16 Νοεμβρίου 2019 - Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Ποια τα οφέλη για τις επιχειρήσεις;

Ποια τα οφέλη για τις επιχειρήσεις; ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ Τοµεακό πρόγραµµα Erasmus H ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ERASMUS Νέα προσόντα στον χώρο εργασίας ΕΙΕ, Τρίτη, 16 Οκτωβρίου 2012 Ελίνα Μαυρογιώργου, IKY-Ελληνική Εθνική

Διαβάστε περισσότερα

!Stato di tensione triassiale!stato di tensione piano!cerchio di Mohr

!Stato di tensione triassiale!stato di tensione piano!cerchio di Mohr !Stato di tensione triassiale!stato di tensione piano!cerchio di Mohr Stato di tensione F A = F / A F Traione pura stato di tensione monoassiale F M A M Traione e torsione stato di tensione piano = F /

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ Εισήγηση προς το Δημοτικό Συμβούλιο Θήρας ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΒΟΛΗ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ 1) ΘΕΜΑ : ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΔΗΜΟΥ ΘΗΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ 2016 Η Σαντορίνη είναι κατά κοινή ομολογία ένας από τους δημοφιλέστερους

Διαβάστε περισσότερα

Ενηµερωτικό ελτίο. ελτίο. ελτίο. ελτίο. EU co-funded programme

Ενηµερωτικό ελτίο. ελτίο. ελτίο. ελτίο. EU co-funded programme son The od oro st he od oro u Tam mi Sa 1ο 1ο Μάρτιος 2019Μάρτιος έκδοση 2019 02 έκδοση 02 An ge lid es Ενηµερωτικό Ενηµερωτικό ελτίο ελτίο ελτίο ελτίο rin os Ma Ha EU co-funded programme EU co-funded

Διαβάστε περισσότερα

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4

Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΕΚΘΕΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ: Ταυτότητα της Έρευνας... σελ. 4 ΜΕΡΟΣ Α : Στοιχεία για τους επισκέπτες της Ελλάδας 1. Αριθμός ημερών παραμονής στην Ελλάδα... 7 2. Αριθμός επισκέψεων στην Ελλάδα για διακοπές...

Διαβάστε περισσότερα

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ»

«ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ, ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΗ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΔΙΔΑΚΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ» Ιουλιανού 28 (1 ος όροφος) - 10434 ΑΘΗΝΑ Σύμπραξη ΚΑΝΕΠ/ΓΣΕΕ και ΙΝΕ/ΓΣΕΕ για τη Δια Βίου Μάθηση Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικό ΑΘΗΝΑ 2006 Τηλέφωνο: 210 88 38 680 Φαξ: 210 88 38 148 Email:

Διαβάστε περισσότερα

15 η Διδακτική Ενότητα «Η ΟΡΓAΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟIΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΏΝ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΏΝ ΜΟΡΦΏΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ»

15 η Διδακτική Ενότητα «Η ΟΡΓAΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟIΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΏΝ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΏΝ ΜΟΡΦΏΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΎ» ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΙΓΑΙΟΥ Πρόγραμμα επικαιροποίησης γνώσεων αποφοίτων ΑΕΙ στην Oργάνωση, διοίκηση τουριστικών επιχειρήσεων και στην προώθηση τουριστικών προορισμών 15 η Διδακτική Ενότητα «Η ΟΡΓAΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΟIΚΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Market Brief: Ιανουάριος Genova Barcelona? -? Το αποτέλεσμα ενός «ποδοσφαιρικού αγώνα»

Market Brief: Ιανουάριος Genova Barcelona? -? Το αποτέλεσμα ενός «ποδοσφαιρικού αγώνα» Market Brief: Ιανουάριος 2005 Genova Barcelona? -? Το αποτέλεσμα ενός «ποδοσφαιρικού αγώνα» 1. Εισαγωγή Τα στοιχεία που ακολουθούν αναφέρονται στις πόλεις της Γένοβας και της Βαρκελώνης που ανταγωνίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ: Έτος 2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ: Έτος 2017 Χιλιάδες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 2 Αυγούστου 218 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ: Έτος 217 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις!

Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Τη Μεσσηνία για να την αισθανθείς πρέπει να την περπατήσεις! Ημέρες Ταξιδιού 4 Έχοντας ως βάση των εξορμήσεών μας το χωριό Αλτομιρά και το Moorea Ilia House, ανακαλύπτουμε τη φύση της Μεσσηνίας! Φαράγγια,

Διαβάστε περισσότερα

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4ο 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας

4802/ΙΑ/ Έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, EΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. & Δ.Ε. ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Δ/ΝΣΗ Π.Ε. ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 4ο 12/ΘΕΣΙΟ ΟΛΟΗΜΕΡΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ - ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΕΡΕΥΝΑ ΧΡΗΣΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑ ΟΣ Αθήνα, 2003 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ERASMUS

ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ERASMUS Παράρτημα V.1.β.ii Εκπαίδευση και Πολιτισμός Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθηση Erasmus ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ (LLP) ERASMUS ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ Ακαδημαϊκό έτος : ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ ΦΟΙΤΗΤΗ ERASMUS Παρακαλούμε: α) το παρόν έντυπο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ

ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ ΑΡΑΧΩΒΑ-ΒΟΛΟΣ-ΠΗΛΙΟ-ΣΚΙΑΘΟΣ Αράχωβα-Δελφοί-Ιτέα-Γραβιά- Γοργοπόταμος-Στυλίδα-Βόλος- Πήλιο-Σκίαθος-Εύβοια-Χαλκίδα- Αθήνα Αναχωρήσεις: 8/7, 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8, 19/8, 26/8 Με απευθείας πτήσεις της

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις, είμαι στη διάθεσή σας στο:

Για περισσότερες πληροφορίες ή ερωτήσεις, είμαι στη διάθεσή σας στο: 1 of 8 2011-11-22 07:52 Καλωσήρθατε! Ο σκοπός αυτής της έρευνας είναι η κατανόηση της επιλογής μέσου μετακίνησης για ταξίδια τα οποία γίνονται πάρα πολύ συχνά και έχουν σταθερό προορισμό, όπως τα ταξίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1.1. Χαρακτηριστικά του παγκόσμιου τουριστικού προϊόντος... 19 1.2. Η ανάπτυξη των εναλλακτικών και ειδικών μορφών τουρισμού... 21 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 2.1.

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΙΚΆ ΤΑΞΙΔΙΑ.24 ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ΘΕΙΚΆ ΤΑΞΙΔΙΑ.24 ΩΡΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΟ ΣΑΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΛ.ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΚΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗ ΠΟΡΤΟΓΑΛΛΙΑ(14 ΜΕΡΕΣ) ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ / ΟΙ: ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ: 15/01/2014 ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑ: Το έγγραφο αυτό περιέχει πνευματική

Διαβάστε περισσότερα

23 Μαρτίου Πανεπιστήμιο LA SAPIENZA Πλατεία Aldo Moro 5 Χώρος Θέμα Διοργάνωση ώρα Μετάφραση Οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τους Μαθηματικό

23 Μαρτίου Πανεπιστήμιο LA SAPIENZA Πλατεία Aldo Moro 5 Χώρος Θέμα Διοργάνωση ώρα Μετάφραση Οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τους Μαθηματικό 23 Μαρτίου Πανεπιστήμιο LA SAPIENZA Πλατεία Aldo Moro 5 Χώρος Θέμα Διοργάνωση ώρα Μετάφραση Οι ευρωπαϊκές πολιτικές για τους transform! europe μετανάστες και οι Aίθουσα II -Arci συνέργειες για την 16:00

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΑ 3η Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci

ΗΜΕΡΑ 3η Πάρκο Φρούσκα Γκόρα - «Άγιο Όρος» Σερβίας - Νόβι Σαντ - Sremski Karlovci Βελιγράδι 5 μέρες 25/04, 27/04, 13/06 Η πρωτεύουσα της Σερβίας, το Βελιγράδι, είναι χτισμένη στην συμβολή δύο ποταμών, του Σάββα και του Δούναβη. Μία πόλη γεμάτη αντιθέσεις και ξεχωριστή ατμόσφαιρα. Η

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ- L.L.P. ERASMUS - ΣΠΟΥΔΕΣ Ακαδημαϊκό έτος : 2013-2014 ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ- L.L.P. ERASMUS - ΣΠΟΥΔΕΣ Ακαδημαϊκό έτος : 2013-2014 ΕΚΘΕΣΗ ΣΠΟΥΔΩΝ Παράρτημα V.2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ. ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments

Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Η αυθεντική Τήνος μέσα από τη ματιά του Vega Apartments Ημέρες Ταξιδιού 4 στην καρδιά της Τηνιακής γης! Πολιτισμός, φύση και γαστρονομία που ξαφνιάζει! Από: Wondergreece Traveler ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ. Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ ΕΛΛΑΔΑΣ Νοικιάζεις αυτοκίνητο; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου Νοικιάζεις αυτοκίνητο στην Ευρώπη; Ενημερώσου, μάθε και διεκδίκησε τα δικαιώματά σου. Τα τελευταία

Διαβάστε περισσότερα

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

χρόνια. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών 1837-2017 180 χρόνια Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών ΕΚΠΑ: 1837-2017 / 180 χρόνια Βασικοί άξονες Θεματολογία Σκοπός Βασικοί άξονες (1) Η συμβολή του ΕΚΠΑ στην επιστήμη και στην έρευνα. Η

Διαβάστε περισσότερα

Α) ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ DOMINA HOTEL CONFERENCE ROMA CAT 4****

Α) ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ DOMINA HOTEL CONFERENCE ROMA CAT 4**** Α) ΠΡΟΤΑΣΗ ΔΙΑΜΟΝΗΣ ΣΤΗ ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ DOMINA HOTEL CONFERENCE ROMA CAT 4**** Το Hotel Capannelle, το οποίο προσφέρει εξωτερική πισίνα και δωρεάν υπηρεσία μεταφοράς προς τους σταθμούς του μετρό Cinecittà

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22/12 26/12

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22/12 26/12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 18/12 22/12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 22/12 26/12 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 1Η ΗΜΕΡΑ: ΠΤΗΣΗ ΓΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΡΙΗΓΗΣΗ ΠΟΛΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΟΝ ΔΟΥΝΑΒΗ Συγκέντρωση στο

Διαβάστε περισσότερα

ERASMUS+ PLACEMENT ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΔΡΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ERASMUS+ PLACEMENT ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΔΡΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ERASMUS+ PLACEMENT ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΕΔΡΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ, ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΡΩΜΗΣ SAPIENZA Η Έδρα Νεοελληνικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ: Έτος 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ: Έτος 2018 Εκατομμύρια ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Πειραιάς, 2 Αυγούστου 219 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΕΥΝΑ ΠΟΙΟΤΙΚΩΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΩΝ ΗΜΕΔΑΠΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ: Έτος 218 Η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) ανακοινώνει

Διαβάστε περισσότερα

1 > ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ Ανακαλύπτοντας τους Ολυµπιακούς Αγώνες

1 > ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ Ανακαλύπτοντας τους Ολυµπιακούς Αγώνες Χώρα/Ελλάδα > Περιοχή/ Περιφερειακή Διαδροµή/1.Κατάκολο / 2.Ολυµπία ενότητα Ηλείας> 1 > ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ Ανακαλύπτοντας τους Ολυµπιακούς Αγώνες Προτεινόµενες τοποθεσίες >1.1 Κατάκολο 1.2 Ολυµπία 1.3

Διαβάστε περισσότερα