ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ ΕΝΗΛΙΚΩΝ"

Transcript

1 ΕΙΔΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Κεφάλαιο 1 Γενικές Πληροφορίες 1.1 Η Ταυτότητα του Φορέα Πιστοποίησης 1.2 Αντικείμενο Πιστοποίησης 1.3 Γενικές Απαιτήσεις 1.4 Απαιτήσεις Πιστοποίησης 1.5 Ανάπτυξη και διατήρηση του Σχήματος Πιστοποίησης Κεφάλαιο 2 Όροι και Διαδικασίες για τη Χορήγηση Πιστοποίησης 2.1 Επιλεξιμότητα για Εξετάσεις 2.2 Διενέργεια Αξιολόγησης / Εξέτασης Καταλληλότητας 2.3 Περιεχόμενο Εξέτασης 2.4 Βαθμολογία- Σύνθεση Τελικού Αποτελέσματος 2.5 Αποτελέσματα Εξετάσεων 2.6 Αξιολόγηση συστήματος 2.7 Έκδοση και Χορήγηση Πιστοποιητικού 2.8 Μητρώο Υποψηφίων Κεφάλαιο 3 Ισχύς, Επιτήρηση Ανάκληση & Επαναπιστοποίηση 3.1 Ισχύς Πιστοποιητικών 3.2 Επιτήρηση Πιστοποιητικών 3.3 Ανάκληση Πιστοποιητικών 3.4 Επαναπιστοποίηση Κεφάλαιο 4 Κεφαλαίο 5 Ενστάσεις, Παράπονα, Αμφισβητήσεις Αρχεία 5.1 Τήρηση Αρχείων 5.2 Περιεχόμενο Αρχείου Πιστοποίησης Κεφαλαίο 6 Θεματικές Ενότητες & Τράπεζα Θεμάτων Παράρτημα Α Παράρτημα Β Παράρτημα Γ Παράρτημα Δ ΥΠΟΔΕΙΓΜΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑΣ ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΕΝΤΥΠΟ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΛΑΤΗ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

3 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ 1.1 H Ταυτότητα του Φορέα Πιστοποίησης Ονομασία : ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ με διακριτικό τίτλο ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε Διεύθυνση: Κασομούλη 108, Ν. Κόσμος, Αθήνα, Έτος Ίδρυσης: 2013 Αριθμός Τηλεφώνου : Αριθμός Fax : E- mail: nea-gnsi@nea-gnsi.gr Website : ΑΦΜ: Αρμόδιο Πρόσωπο για την παροχή πληροφοριών : Ο Υπεύθυνος Δ.Π.

4 1.2 Αντικείμενο Πιστοποίησης Αντικείμενο των υπηρεσιών πιστοποίησης που περιγράφονται στον παρόντα Ειδικό Κανονισμό, είναι η παροχή πιστοποίησης επαγγελματικής επάρκειας γνώσεων και ικανοτήτων σε φυσικά πρόσωπα που απασχολούνται ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων. Ειδικότερα μέσω της διαδικασίας πιστοποίησης αξιολογούνται οι γνώσεις, οι ικανότητες και οι δεξιότητες φυσικών προσώπων που ασχολούνται με την Εκπαίδευση Ενηλίκων, σύμφωνα με το με το ισχύον κάθε φορά Επαγγελματικό Περίγραμμα «Εκπαιδευτή Ενηλίκων» του ΕΟΠΠΕΠ και των κείμενων διατάξεων για την διαδικασία εξετάσεων και πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας αυτών ( Απόφαση Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού ΦΕΚ 2844 Β) Ο υποψήφιος πρέπει να υποβάλλεται σε γραπτή εξεταστική δοκιμασία, παρουσίαση μικροδιδασκαλίας και υποστήριξη της παρουσίασης της μικροδιδασκαλίας στο πλαίσιο σύντομης συνέντευξης προκειμένου να λάβει πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας. 1.3 Γενικές Απαιτήσεις Ο παρών Ειδικός Κανονισμός Πιστοποίησης χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με τον Γενικό Κανονισμό Πιστοποίησης, το Εγχειρίδιο Ποιότητας του Φορέα Πιστοποίησης, που περιγράφουν με σαφήνεια όλη την λειτουργία της Πιστοποίησης. Ειδικότερα γίνεται μνεία στα κάτωθι : Ο Φορέας Πιστοποίησης πληροί τα κριτήρια του Προτύπου ΕΛΟΤ ΕΝ ISO/IEC Για τη εξασφάλιση αμεροληψίας, οι δραστηριότητες του φορέα που αφορούν την Πιστοποίηση Προσώπων και ειδικότερα ως Εκπαιδευτές Ενηλίκων είναι πλήρως διαχωρισμένες και στελεχώνονται από διαφορετικά άτομα, στα οποία η ανάθεση καθηκόντων γίνεται μέσω του Οργανογράμματος ή/και σχετικού υπομνήματος ή εγκριτικής πράξης, όπου απαιτείται. Οι εξεταστές του Φορέα Πιστοποίησης προετοιμάζουν και διενεργούν τις εξετάσεις για την εκπαιδευτική επάρκεια, εφαρμόζοντας τις σχετικές Διαδικασίες, οι οποίες είναι υποχρεωτικής εφαρμογής και για το υπόλοιπο εμπλεκόμενο προσωπικό του Φορέα Πιστοποίησης. Οι εξετάσεις εκπαιδευτικής επάρκειας διενεργούνται σε εγκεκριμένα από τον Φορέα Πιστοποίησης Εξεταστικά Κέντρα, όπου είναι διαθέσιμοι όλοι οι απαιτούμενοι προς τούτο, πόροι. Με ευθύνη των Εξεταστών, για την Θεωρητική Εξέταση αξιολογούνται οι γνώσεις, οι ικανότητες των Εκπαιδευτών σχετικά με το σχεδιασμό, την οργάνωση και προετοιμασία της παρέμβασης τους με βάση τις θεωρίες μάθησης Ενηλίκων, τις εκπαιδευτικές πολιτικές και το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και τις ανάγκες του πληθυσμού- στόχου, από θέματα που προκύπτουν από την εγκεκριμένη τράπεζα θεμάτων. Με ευθύνη των Εξεταστών, για την Πρακτική Εξέταση (παρουσίαση και υποστήριξη μικροδιδασκαλίας) αξιολογούνται οι γνώσεις, οι δεξιότητες και οι ικανότητες των Εκπαιδευτών σχετικά με την υλοποίηση της εκπαιδευτικής τους παρέμβασης εφαρμόζοντας ενεργητικές μεθόδους μάθησης, ενθαρρύνοντας τον διάλογο και την κριτική σκέψη, αξιολογώντας και ανατροφοδοτώντας την εκπαιδευτική τους πρακτική.

5 Οι εξεταστές του Φορέα Πιστοποίησης, επιλέγονται μέσα από μητρώο του Φορέα Πιστοποίησης. Κριτήρια επιλογής είναι : - Να είναι πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Ενηλίκων ή - Να είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών στην Εκπαίδευση Ενηλίκων ή - Να έχει αποδεδειγμένη επαγγελματική εμπειρία (βεβαίωση εργοδότη από την οποία προκύπτει η συνάφεια με το αντικείμενο σπουδών, ένσημα ΙΚΑ ή Τιμολόγια παροχής Υπηρεσιών) στην Εκπαίδευση Ενηλίκων, τουλάχιστον 3 έτη. Το κόστος πιστοποίησης γνωστοποιείται άμεσα στους υποψηφίους και ανέρχεται σε 100 ευρώ/ άτομο. 1.4 Απαιτήσεις Πιστοποίησης Άτομο πιστοποιημένο ως Εκπαιδευτής Ενηλίκων θα πρέπει να διαθέτει και να επιδεικνύει τα κάτωθι τυπικά και ουσιαστικά προσόντα : Α) Να διαθέτει τυπικά κριτήρια όπως : Τίτλο σπουδών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, ή Τίτλο σπουδών οποιουδήποτε επιπέδου του τυπικού εκπαιδευτικού συστήματος, πλην της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, και επιπροσθέτως να διαθέτει : - αποδεδειγμένη τριετή (3 έτη) επαγγελματική/διδακτική πείρα στον ιδιωτικό ή δημόσιο τομέα στο αντικείμενο της εκπαίδευσης ενηλίκων ή ώρες διδακτικής εμπειρίας σε ενήλικες και να την αποδεικνύουν με πιστοποιητικά παρακολούθησης ή βεβαιώσεις. Αν δεν διαθέτουν τις 150 ώρες διδακτικής εμπειρίας ή 3 έτη επαγγελματική εμπειρία θα πρέπει να παρακολουθήσουν αντίστοιχο εκπαιδευτικό σεμινάριο και μόλις το ολοκληρώσουν θα είναι σε θέση να συμμετάσχουν στις εξετάσεις πιστοποίησης. Β) Να έχουν επιτύχει στην εξεταστική διαδικασία για την απόκτηση της πιστοποίησης όπως περιγράφεται στο μηχανισμό εξέτασης και αξιολόγησης. Ειδικότερα ο μηχανισμός εξέτασης περιλαμβάνει τα στάδια της εξεταστικής διαδικασίας, της οποίας η επιτυχής ολοκλήρωση οδηγεί στην πιστοποίηση. Για τους Εκπαιδευτές Ενηλίκων η εξέτασή περιλαμβάνει : Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία (θεωρητικό μέρος), Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας και Συνέντευξη του υποψηφίου (πρακτικό μέρος)

6 1. 5 Ανάπτυξη και διατήρηση του Σχήματος Πιστοποίησης Για το σκοπό αυτό συστήνεται τετραμελής Επιτροπή Σχήματος, η οποία είναι αρμόδια για: την ανάπτυξη και διατήρηση του σχήματος πιστοποίησης Εκπαιδευτών Ενηλίκων ώστε να ανταποκρίνεται προς τις συγκεκριμένες απαιτήσεις τον καθορισμό των απαιτήσεων, συμπεριλαμβανομένης της συχνότητας και του περιεχομένου της επιτήρησης, για την διατήρηση της πιστοποίησης. Οι απαιτήσεις αυτές πρέπει ναι είναι επαρκείς ώστε να εξασφαλίζουν την αμερόληπτη αξιολόγηση της συνεχιζόμενης ικανότητας του αρμοδίου ατόμου την ανάπτυξη και αξιολόγηση της μεθοδολογίας του εξεταστικού συστήματος ώστε να παραμένει έγκυρο, αντικειμενικό και αξιόπιστο την εισήγηση για έγκριση ή την αξιολόγηση της επάρκειας για αναγνώριση εκπαιδευτικών προγραμμάτων ώστε να βασίζονται στα ισχύοντα πρότυπα, νομοθετικές ρυθμίσεις και απαιτήσεις της αγοράς Η επιτροπή Σχήματος εκπροσωπεί δίκαια και αντικειμενικά τα συμφέροντα όλων των ενδιαφερομένων μερών χωρίς να υπερισχύει συγκεκριμένο συμφέρον. Αποτελείται από ένα (1) Διευθυντή της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ, ως Πρόεδρο, τρία (3) μέλη προερχόμενα από Δημόσιους ή Ιδιωτικούς φορείς. Συνέρχεται τακτικά μία φορά (1) το έτος και εκτάκτως όποτε θεωρηθεί σκόπιμο από την ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε., π.χ εάν προκύψουν θέματα που αφορούν σε αλλαγές του θεσμικού των Εκπαιδευτών Ενηλίκων ή του Κανονισμού Διαπίστευσης του ΕΣΥΔ. Απαρτία υπάρχει όταν παρευρίσκονται τουλάχιστον τρία (3) από τα μέλη της. Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ ΑΕ ενημερώνει την Επιτροπή Σχήματος σχετικά με τυχόν αλλαγές στις απαιτήσεις πιστοποίησης και λαμβάνει υπόψη της τις απόψεις της επιτροπής σχετικά με την μορφή των αλλαγών και την ημερομηνία εφαρμογής τους. Η Επιτροπή Σχήματος είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη τυχόν επεξηγήσεων σχετικών με τα κριτήρια αξιολόγησης όπως προκύπτουν από πρότυπα, νομοθετικές πράξεις ή άλλα σχετικά κείμενα. Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε. εκδίδει τις σχετικές επεξηγήσεις. Η τελική επικύρωση των πράξεων της επιτροπής γίνεται από το Συμβούλιο Πιστοποίησης της ΝΕΑ ΓΝΩΣΗΣ ΑΕ.

7 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2 ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ 2.1 Επιλεξιμότητα για Εξετάσεις Ο ενδιαφερόμενος για να είναι αποδεκτός ως υποψήφιος για πιστοποίηση πρέπει να πληροί τις ελάχιστες απαιτήσεις μόρφωσης, επαγγελματικής εμπειρίας και εκπαίδευσης όπως περιγράφονται στο άρθρο 1.4 του παρόντος Ειδικού Κανονισμού. O υποψήφιος οφείλει να τεκμηριώνει τις προσωπικές πληροφορίες, προσκομίζοντας τα σχετικά τεκμήρια και πιστοποιητικά σπουδών, εκπαίδευσης και εμπειρίας (επισυνάπτονται στη σχετική αίτηση πιστοποίησης). Η τεκμηρίωση και η αξιολόγηση του Φακέλου του υποψηφίου διενεργείτε από αξιολογητή που ανήκει στο Μητρώο της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. Ο Φορέας Πιστοποίησης δύναται να προβεί σε όποιες ενέργειες κρίνει σκόπιμο ώστε να επαληθεύσει το περιεχόμενο των ισχυρισμών του υποψηφίου (έλεγχος προσκομισθέντων εγγράφων κλπ). Οι απαιτήσεις που τίθενται από τον Φορέα Πιστοποίησης σχετικά με τους κύκλους εκπαίδευσης και εμπειρίας, που πρέπει να αποδείξει ότι ολοκλήρωσε ο ενδιαφερόμενος, προκύπτουν από το σχετικό επαγγελματικό περίγραμμα, όπως αυτό ισχύει από τον ΕΟΠΠΕΠ. Ο ενδιαφερόμενος πρέπει να διαθέτει βασική μόρφωση τέτοια που να οδηγεί στην απόκτηση των ικανοτήτων και γνώσεων που περιγράφηκαν στην 1.4 του παρόντος ή επαγγελματική εμπειρία τέτοια που να ενισχύει την απόκτηση των ικανοτήτων και γνώσεων που περιγράφηκαν στην 1.4 του παρόντος. 2.2 Διενέργεια της Αξιολόγησης / Εξέτασης Καταλληλότητας Οι εξετάσεις καταλληλότητας διενεργούνται από εξουσιοδοτημένους Εξεταστές της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ ΑΕ, σε εγκεκριμένα εξεταστικά κέντρα, σύμφωνα με τις διαδικασίες και τα έντυπα που έχει συντάξει και που αποτελούν πνευματική ιδιοκτησία της. Σε περίπτωση που η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ καλείται να πιστοποιήσει άτομα που έχει η ίδια εκπαιδεύσει, λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για την εξασφάλιση αμεροληψίας π.χ ανεξάρτητοι εξεταστές. Στην εξέταση ο υποψήφιος πρέπει να προσκομίζει ένα ισχύον αποδεικτικό της ταυτότητας του και την επίσημη ειδοποίηση για την εξέταση, τα οποία επιδεικνύει όταν ζητηθούν από τον εξεταστή. Οποιοσδήποτε υποψήφιος δεν υπακούει στους κανόνες εξέτασης και διαπράττει ή συνεργεί σε δόλιες ενέργειες, αποκλείεται από περαιτέρω συμμετοχή σε αυτήν. Έχει δικαίωμα επανεξέτασης τουλάχιστον μετά από ένα έτος. Οι Εξεταστές μπορεί να βοηθιούνται κατά την διάρκεια της εξέτασης από έναν ή περισσότερους επιτηρητές που τοποθετούνται με ευθύνη του. Οι Εξεταστές βαθμολογούν την γραπτή καθώς και την πρακτική δοκιμασία.

8 2.3 Περιεχόμενο Εξέτασης Η εξεταστική διαδικασία περιλαμβάνει τρία απαραίτητα στάδια: Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία, στόχος της οποίας είναι η αξιολόγηση των γνώσεων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σχετικά με το σχεδιασμό, την οργάνωση και προετοιμασία της παρέμβασής του με βάση τις θεωρίες μάθησης ενηλίκων, τις εκπαιδευτικές πολιτικές, το κοινωνικοοικονομικό πλαίσιο και τις ανάγκες του πληθυσμού στόχου καθώς και την υλοποίηση της εκπαιδευτικής του παρέμβασης συντονίζοντας την εκπαιδευόμενη ομάδα. Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας, στόχος της οποίας είναι η αξιολόγηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της εκπαιδευτικής τους παρέμβασης εφαρμόζοντας ενεργητικές μεθόδους μάθησης και ενθαρρύνοντας το διάλογο και την κριτική σκέψη καθώς και αξιολογώντας και ανατροφοδοτώντας την εκπαιδευτική τους πρακτική. Συνέντευξη Υποψηφίου, μετά το πέρας της παρουσίασης της Μικροδιδασκαλίας κάθε υποψηφίου διενεργείται σε ξεχωριστό χώρο του Εξεταστικού Κέντρου Συνέντευξη υποστήριξης της μικροδιδασκαλίας που παρουσιάστηκε προηγουμένως. Γραπτή εξεταστική δοκιμασία (θεωρητική εξέταση) : Η εξέταση στο Θεωρητικό Μέρος (Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία) διαρκεί συνολικά μία (1) ώρα. Κάθε ομάδα εξεταζόμενών αποτελείται κατ ελάχιστον από δέκα υποψηφίους ανά αίθουσα του Εξεταστικού Κέντρου. Η επιλογή των θεμάτων για τη Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία διενεργείται από την Επιτροπή Σχήματος και περιλαμβάνει κατ ελάχιστον εννέα (9) ερωτήματα, ώστε σε κάθε περίπτωση να καλύπτουν το γνωστικό αντικείμενο των εξετάσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας. Η κλήρωση διεξάγεται από την επιτροπή σχήματος την ημέρα των εξετάσεων. Η Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία διενεργείται στους χώρους των Εξεταστικών Κέντρων που έχουν οριστεί, παρουσία του Υπεύθυνου Εξεταστικού Κέντρου και του Επιτηρητή της αίθουσας, ο οποίος ορίζεται για το σκοπό αυτό από τη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ. Οι υποψήφιοι προσέρχονται για εξέταση αποκλειστικά στο ορισμένο γι' αυτούς Εξεταστικό Κέντρο και καλούνται να απαντήσουν σε όλα τα θέματα που τους έχουν τεθεί. Όταν ο εξεταζόμενος ολοκληρώσει την απάντηση των θεμάτων προσέρχεται στον επιτηρητή, ο οποίος ενώπιον του εξεταζόμενου καλύπτει τα προσωπικά στοιχεία του εξεταζόμενου με αδιαφανές αυτοκόλλητο, διαγράφει τα κενά σημεία του γραπτού δοκιμίου και υπογράφει στο τέλος των απαντήσεων του υποψήφιου. Παρουσίαση Μικροδιδασκαλίας (πρακτικό μέρος) Στόχος της παρουσίασης της μικροδιδασκαλίας είναι η αξιολόγηση των γνώσεων, δεξιοτήτων και ικανοτήτων των εκπαιδευτών σε ό,τι αφορά την υλοποίηση της εκπαιδευτικής τους παρέμβασης εφαρμόζοντας ενεργητικές μεθόδους μάθησης και ενθαρρύνοντας το διάλογο και την κριτική σκέψη καθώς και αξιολογώντας και ανατροφοδοτώντας την εκπαιδευτική τους πρακτική. Κατά το στάδιο αυτό της αξιολόγησης οι υποψήφιοι παρουσιάζουν ενώπιον των συνυποψηφίων στο τμήμα (10 υποψήφιοι ανά τμήμα), των δύο (2) Αξιολογητών και ενός (1) Επιτηρητή οριζόμενων από την ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ, μια Μικροδιδασκαλία με θέμα που επιλέγουν οι ίδιοι, διάρκειας είκοσι λεπτών (20 ), η οποία θα καταγράφεται σε ψηφιακό μέσο (κάμερα) με ευθύνη και εξοπλισμό του Εξεταστικού

9 Κέντρου. Οι υποψήφιοι έχουν σχεδιάσει εκ των προτέρων τη Μικροδιδασκαλία και καταθέτουν το σχέδιο Μικροδιδασκαλίας στην Επιτροπή Αξιολόγησης καθώς και το σχετικό υποστηρικτικό υλικό για την παρουσίασή της (pwer pint, διαφάνειες, σημειώσεις, έντυπα, σχεδιαγράμματα κ.ά.). Για τη διενέργεια της Μικροδιδασκαλίας απαιτείται η παρουσία τουλάχιστον δέκα (10) υποψηφίων στην αίθουσα. Μετά το πέρας της διαδικασίας αξιολόγησης οι υποψήφιοι καταθέτουν τα ανωτέρω (σχέδιο Μικροδιδασκαλίας και υποστηρικτικό υλικό) μαζί με τον ψηφιακό δίσκο στον οποίο θα καταγράφεται η Μικροδιδασκαλία στον Επιτηρητή. Μετά το πέρας της παρουσίασης της Μικροδιδασκαλίας κάθε υποψηφίου διενεργείται σε ξεχωριστό χώρο του Εξεταστικού Κέντρου Συνέντευξη υποστήριξης της μικροδιδασκαλίας που παρουσιάστηκε προηγουμένως, διάρκειας δέκα (10) λεπτών, στην οποία θα παρίστανται ο υποψήφιος, οι δύο Αξιολογητές και ο Επιτηρητής. Κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης θα προετοιμάζεται ο επόμενο υποψήφιος και η αίθουσα για τη διενέργεια της επόμενης στη σειρά Μικροδιδασκαλίας. 2.4 Βαθμολογία - Σύνθεση Τελικού Αποτελέσματος Εξετάσεων Βαθμολόγηση γραπτών Δοκιμίων Κάθε γραπτό δοκίμιο βαθμολογείται από δύο (2) βαθμολογητές-τους αξιολογητές της εξεταστικής διαδικασίας. Οι βαθμολογητές για να διορθώσουν και να βαθμολογήσουν το γραπτό δοκίμιο χρησιμοποιούν ο μεν πρώτος κόκκινο στυλό, ο δε δεύτερος πράσινο. Κάθε ορθή και ολοκληρωμένη απάντηση επισημαίνεται με το σύμβολο: V. Κάθε ελλιπής απάντηση επισημαίνεται με ένα (1) ή περισσότερα από το σύμβολο: +. Τα περιττά στοιχεία επισημαίνονται τοποθετώντας αυτά εντός παρενθέσεων: ( ). Οι λανθασμένες απαντήσεις, που αποτελούν ενότητα ή παράγραφο, επισημαίνονται τοποθετώντας αυτές εντός αγκυλών: [ ]. Η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη βαθμολογική κλίμακα από ένα έως είκοσι (1-20). Ως «Επιτυχών» στο Θεωρητικό Μέρος των Εξετάσεων Πιστοποίησης θεωρείται αυτός που αξιολογήθηκε με βαθμό τουλάχιστον δέκα (10) έως είκοσι (20). Η βαθμολόγηση γίνεται με ακέραιο αριθμό. Όλοι οι βαθμοί γράφονται διψήφιοι με την πρόταση του αριθμού μηδέν (0) στους μονοψήφιους αριθμούς. Κάθε ένας από τους δύο βαθμολογητές αναγράφει στην αντίστοιχη θέση το Ονοματεπώνυμό του, το βαθμό αριθμητικώς και ολογράφως με τον οποίο αξιολογεί το γραπτό δοκίμιο και υπογράφει στην εσωτερική πλευρά του εξωφύλλου του τετραδίου. Ο τελικός βαθμός προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών των δύο (2) βαθμολογητών διαιρούμενος διά του δύο (2). Η βαθμολόγηση γίνεται με ακέραιο βαθμό. Εάν μετά τη διαίρεση του αθροίσματος των βαθμών των δύο (2) βαθμολογητών προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός αυτός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι > 0.5) ή προηγούμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι < 0.5), ακέραιο βαθμό. Μετά το τέλος της διαδικασίας αξιολόγησης των γραπτών δοκιμίων αποκαλύπτονται από τον Γραμματέα του Φορέα τα στοιχεία του υποψηφίου, με την αποκόλληση της μαύρης αδιαφανούς ταινίας και εξετάζεται εάν μεταξύ των βαθμών του πρώτου και του δεύτερου βαθμολογητή υπάρχει διαφορά μεγαλύτερη από τρεις (3) μονάδες. Γραπτό δοκίμιο που παρουσιάζει διαφορά βαθμολογίας μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου βαθμολογητή μεγαλύτερη από τρεις (3) μονάδες αναβαθμολογείται από τρίτο βαθμολογητή.

10 Πριν από την αναβαθμολόγηση, ο Γραμματέας του Βαθμολογικού Κέντρου καλύπτει με μαύρο αδιαφανές αυτοκόλλητο τη βαθμολογία τόσο του πρώτου, όσο και του δεύτερου βαθμολογητή. Ο τρίτος βαθμολογητής διορθώνει το γραπτό δοκίμιο αναγράφει τη βαθμολογία αριθμητικά και ολογράφως με μαύρο στυλό και υπογράφει, σύμφωνα με τα ανωτέρω. Ο τελικός βαθμός στην περίπτωση αναβαθμολόγησης, προκύπτει από το άθροισμα των τριών βαθμών διαιρούμενο διά του τρία (3). Αν προκύπτει δεκαδικός αριθμός, ο βαθμός αυτός στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι >0.5) ή προηγούμενο (εάν το δεκαδικό στοιχείο είναι <0.5) ακέραιο βαθμό. Ο γραμματέας του Βαθμολογικού Κέντρου μετά την ολοκλήρωση της βαθμολόγησης και την παράδοση των γραπτών δοκιμίων καταχωρίζει σε σχετικό λογισμικό τη βαθμολογία των εξετασθέντων. Αξιολόγηση Μικροδιδασκαλίας Οι Αξιολογητές, μετά το πέρας της παρουσίασης εκάστης μικροδιδασκαλίας και τη διενέργεια της συνέντευξης του υποψηφίου που παρουσίασε τη μικροδιδασκαλία αξιολογούν τον υποψήφιο επί τόπου, στο χώρο διενέργειας της συνέντευξης και αφού αποχωρήσει ο υποψήφιος. Κριτήρια Αξιολόγησης Μικροδιδασκαλίας. Οι δύο αξιολογητές, αξιολογούν την επάρκεια του περιεχομένου της μικροδιδασκαλίας με βάση ειδικά διαμορφωμένα κριτήρια ως προς τους παρακάτω άξονες: 1. Έναρξη και τέλος Μικροδιδασκαλίας. 2. Στοχοθεσία και σαφήνεια του σχεδίου μικροδιδασκαλίας 3. Συνάφεια περιεχομένου με τους εκπαιδευτικούς στόχους. Σχέση ύλης χρόνου 4. Σαφήνεια χρήσης εννοιών και ορολογίας. Σαφής χειρισμός προφορικού λόγου. Γλώσσα σώματος και χρήση του χώρου 5. Ορθή επιλογή, συνδυασμός και ευελιξία στην εφαρμογή των κατάλληλων εκπαιδευτικών τεχνικών και μεθόδων 6. Ενθάρρυνση Συμμετοχικότητα 7. Διασφάλιση ισότιμης συμμετοχής σε μέλη Ευάλωτων Κοινωνικά Ομάδων 8. Κατάλληλη χρήση εποπτικών τεχνολογικών μέσων Μεθοδολογία Αξιολόγησης Μικροδιδασκαλίας Η αξιολόγηση διενεργείται από δύο αξιολογητές. Κάθε αξιολογητής αποτυπώνει την κρίση του ξεχωριστά σε ενιαίο τυποποιημένο έντυπο, το οποίο περιλαμβάνει τους παραπάνω άξονες αξιολόγησης και αναλυτικά κριτήρια ανά άξονα. Κάθε άξονας αξιολόγησης αξιολογείται βάσει της τριτοβάθμιας κλίμακας: Α Γ.Η Αξιολόγηση με Α ή Β δηλώνει εν γένει επάρκεια του αξιολογούμενου ως προς έκαστο άξονα αξιολόγησης. Η Αξιολόγηση με Γ δηλώνει εν γένει μη επάρκεια του αξιολογούμενου ως προς έκαστο άξονα αξιολόγησης. Εάν ο υποψήφιος αξιολογηθεί από τον κάθε αξιολογητή σε 3 ή περισσότερους άξονες αξιολόγησης με Γ (όχι αναγκαστικά στους ίδιους άξονες από κάθε αξιολογητή), οι αξιολογητές εισηγούνται τη μη επιτυχή έκβαση της μικροδιδασκαλίας από τον υποψήφιο. Στην περίπτωση αυτή, συμπληρώνεται, στο τέλος του εντύπου, Αιτιολογία της Μη Επιτυχούς Έκβασης της Μικροδιδασκαλίας. Συγκεκριμένα, ο κάθε αξιολογητής, στην περίπτωση μη επιτυχούς έκβασης της μικροδιδασκαλίας από τον υποψήφιο, αιτιολογεί την απόφασή του ανά άξονα τον οποίον αξιολόγησε με Γ, βάσει επιμέρους ανάλυσης των κριτηρίων, η οποία περιλαμβάνεται στο έντυπο αξιολόγησης.

11 Στο έντυπο αξιολόγησης αποτυπώνεται το τελικό αποτέλεσμα της Αξιολόγησης (Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας Μη Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας Μη ομόφωνη εκτίμηση). Το εν λόγω έντυπο αξιολόγησης υπογράφεται από τους δύο αξιολογητές. Στην περίπτωση μη ομόφωνης εισήγησης των αξιολογητών σχετικά με την επιτυχή ή μη επιτυχή έκβαση της μικροδιδασκαλίας του υποψηφίου, τότε ο φάκελος του υποψηφίου συμπεριλαμβανομένης της βιντεοσκοπημένης μικροδιδασκαλίας του, παραπέμπεται σε δευτεροβάθμιο έλεγχο. Ο δευτεροβάθμιος έλεγχος διενεργείται από άλλον/άλλους αξιολογητή/ές. Σημείωση: Ο άξονας αξιολόγησης 7 «Διασφάλιση Ισότιμης Πρόσβασης σε Μέλη Ευάλωτων Κοινωνικών Ομάδων» δεν βαθμολογείται παρά μόνον, εάν στην ομάδα των συνυποψήφιων προς πιστοποίηση εκπαιδευτών, ενώπιον των οποίων γίνεται η παρουσίαση της μικροδιδασκαλίας, συμπεριλαμβάνονται άτομα που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Έκδοση αποτελέσματος βαθμολογίας Επιτυχών θεωρείται ο εξεταζόμενος του οποίου η βαθμολογία του κατά τη Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία είναι τουλάχιστον δέκα (10) και η συνολική αξιολόγηση της Μικροδιδασκαλίας του είναι «Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας». Σε περίπτωση δε, που κατά τη Γραπτή Εξεταστική Δοκιμασία, το γραπτό δοκίμιο έχει περάσει από τη διαδικασία αναβαθμολόγησης, ο βαθμός που προκύπτει ως μέσος όρος βαθμών των τριών βαθμολογητών θα πρέπει να είναι τουλάχιστον δέκα (10). Σε περίπτωση δε, που η Μικροδιδασκαλία έχει παραπεμφθεί σε δευτεροβάθμιο έλεγχο, η αξιολόγηση που προκύπτει θα πρέπει να είναι «Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας». Για τους επιτυχόντες συντάσσεται από τη Υπεύθυνο Πιστοποίησης Σχήματος Εισηγητική Έκθεση η οποία προωθείται στο Δ.Σ. της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. Στην Εισηγητική Έκθεση αποτυπώνεται ο βαθμός του εξεταζομένου κατά τη γραπτή εξεταστική δοκιμασία, η αξιολόγηση της μικροδιδασκαλίας με το χαρακτηρισμό «Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας». Σε περίπτωση που ο εξεταζόμενος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς μόνον το ένα μέρος της εξέτασης (είτε τη γραπτή εξεταστική διαδικασία είτε τη μικροδιδασκαλία) τότε συντάσσεται από τον Υπεύθυνο Πιστοποίησης Σχήματος Εισηγητική Έκθεση η οποία προωθείται στο Δ.Σ. της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. Στην Εισηγητική Έκθεση αποτυπώνεται το μέρος της εξέτασης το οποίο ο εξεταζόμενος έχει ολοκληρώσει επιτυχώς και το μέρος της εξέτασης, το οποίο δεν έχει ολοκληρώσει επιτυχώς. Για τους αποτυχόντες συντάσσεται από τον Υπεύθυνο Πιστοποίησης Σχήματος Εισηγητική Έκθεση η οποία προωθείται στο Δ.Σ. της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. Στην Εισηγητική Έκθεση αποτυπώνεται ο βαθμός του εξεταζομένου κατά τη γραπτή εξεταστική δοκιμασία, η αξιολόγηση της μικροδιδασκαλίας με το χαρακτηρισμό «Μη Επιτυχής Έκβαση της Μικροδιδασκαλίας» και το τελικό αποτέλεσμα της αξιολόγησης με το χαρακτηρισμό «Δεν δύναται να πιστοποιηθεί». Εξετασθείς, ο οποίος πέτυχε στο σε ένα από τα δύο μέρη (Πρακτικό ή Θεωρητικό) των εξετάσεων κατοχυρώνει την επιτυχία του στο μέρος αυτό για τα επόμενα τρία έτη. Στην επόμενη εξεταστική θα συμμετέχει μόνο στην εξέταση του μέρους στο οποίο απέτυχε. Εάν παρέλθει το διάστημα των 3 ετών χωρίς να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία και τα 2 μέρη, εφ' όσον επιθυμεί να καταστεί κάτοχος Βεβαίωσης Εκπαιδευτικής Επάρκειας, υποχρεούται να επαναλάβει εκ νέου και τα δύο (2) μέρη των Εξετάσεων Πιστοποίησης (Θεωρητικό και Πρακτικό) υποβάλλοντας νέα αίτηση και νέα δικαιολογητικά, με βάση τις προϋποθέσεις που θα ισχύουν κατά το χρόνο υποβολής της νέας αυτής αίτησης. Οι εξεταζόμενοι που απέτυχαν και στα δύο μέρη των Εξετάσεων Πιστοποίησης (Θεωρητικό και Πρακτικό), μπορούν να συμμετέχουν εκ νέου στις εξετάσεις πιστοποίησης εκπαιδευτικής επάρκειας χωρίς περιορισμό, οποτεδήποτε αυτές διεξάγονται.

12 2.5 Αποτελέσματα Εξετάσεων Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αναρτώνται στον ιστότοπο του Φορέα Πιστοποίησης. Ο Φορέας ενημερώνει μέσω για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων τους υποψηφίους για την ανάρτηση των αποτελεσμάτων. Ο υποψήφιος που είναι επιτυχών επικοινωνεί με το Φορέα Πιστοποίησης για την έκδοση και την παραλαβή του πιστοποιητικού. 2.6 Αξιολόγηση συστήματος Εξετάσεων Το εξεταστικό σύστημα της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ υπόκειται σε ετήσια αξιολόγηση ως προς την εγκυρότητα, την αντικειμενικότητα και την αξιοπιστία του. Στο τέλος κάθε κύκλου εξετάσεων, οι εξετασθέντες συμπληρώνουν σχετικό ερωτηματολόγιο (ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ), το υλικό του οποίου σε συνδυασμό με άλλα στατιστικά στοιχεία που συγκεντρώνει και διατηρεί το Διεύθυνσης Πιστοποίησης της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ, τα οποία αναλύονται, με σκοπό τον εντοπισμό πιθανών αδυναμιών. Εάν κριθεί απαραίτητο, η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗΣ προβαίνει σε διορθώσεις. 2.7 Έκδοση και χορήγηση Πιστοποιητικού Πιστοποιητικό δικαιούνται όσοι επιτύχουν και στα δύο μέρη των εξετάσεων (Θεωρητικό και Πρακτικό). Τα Πιστοποιητικά που εκδίδει η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ φέρουν τα σήματά της και των φορέων που έχει λάβει διαπίστευση και υπογράφονται από την Γενική Διευθύντρια, η οποία επικυρώνει την χορήγηση Πιστοποίησης. Το πιστοποιητικό Επάρκειας παραδίδεται ιδιοχείρως ή με συστημένη αλληλογραφία στον χορηγηθέντα την Πιστοποίηση. Υπόδειγμα του χορηγούμενου Πιστοποιητικού Επάρκειας Εκπαιδευτή Ενηλίκων υπάρχει στο Παράρτημα Α του παρόντος Ειδικού Κανονισμού. Αυτό περιέχει τουλάχιστον την ακόλουθη πληροφόρηση : Τίτλο του Πιστοποιητικού Ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο του ατόμου που πιστοποιείται Ημερομηνία πιστοποίησης Έναν μοναδικό αριθμό ταυτοποίησης Κωδικό Πιστοποιητικού Υπογραφή και σφραγίδα του Φορέα Πιστοποίησης Αναφορά στον Φορέα Πιστοποίησης και στον Φορέα Διαπίστευσης (λογότυπα) Νομοθετικό πλαίσιο / Πρότυπο σύμφωνα με το οποίο γίνεται η πιστοποίηση Διευκρινίζεται ότι η έκδοση του Πιστοποιητικού Επάρκειας επιβεβαιώνει μεν την καταλληλότητα αυτού που έχει εξετασθεί, δεν παρέχει όμως καμία εξουσιοδότηση για την τέλεση υπεύθυνων εργασιών. Τέτοια εξουσιοδότηση παρέχεται μόνο από τον εργοδότη του πιστοποιημένου ατόμου και αποτελεί ταυτόχρονα και αποδεικτικό στοιχείο της επαγγελματικής απασχόλησής του.

13 2.8 Μητρώο Υποψηφίων Η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε. τηρεί Μητρώο Υποψηφίων το οποίο παρέχει τις ακόλουθες πληροφορίες: το ονοματεπώνυμο τους την ημερομηνία εξέτασης το αποτέλεσμα της εξέτασης το αντικείμενο πιστοποίησης τον αριθμό Πιστοποιητικού την ημερομηνία έκδοσης πιστοποιητικού, την ημερομηνία λήξης του πιστοποιητικού. Στο εν λόγω Μητρώο υπάρχει δυνατότητα πρόσβασης οποιουδήποτε προσώπου έχει αποδεδειγμένο έννομο συμφέρον και πάντοτε με τη ρητή και σαφή έγγραφη συγκατάθεση της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΑΣ Α.Ε. κατόπιν εγγράφου αιτήματος, μέσω , του ενδιαφερομένου. ΚΕΦΑΛΑΙΟ 3 ΙΣΧΥΣ, ΕΠΙΤΗΡΗΣΗ, ΑΝΑΚΛΗΣΗ & ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ 3.1 Ισχύς Πιστοποιητικών Η χρονική διάρκεια ισχύος του Πιστοποιητικού ως προς το διαπιστευμένο καθεστώς του (ΕΛΟΤ EN ISO/IEC 17024:2012) είναι δεκαετής (10 ) με δυνατότητα ανανέωσης. Το πιστοποιητικό μπορεί να ανανεωθεί, μόνο εφόσον τηρούνται οι διαδικασίες επιτήρησης και επαναπιστοποίησης. Μετά το πέρας της ημερομηνίας λήξης των πιστοποιητικών, αυτά παύουν να έχουν οποιαδήποτε εγκυρότητα, οπότε και η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ Α.Ε. δεν αναλαμβάνει ουδεμία ευθύνη για ενέργειες που υποστηρίχθηκαν από μη ισχύοντα πιστοποιητικά της. Εκτός από τη φυσιολογική λήξη της ισχύος τους, όλα τα πιστοποιητικά υπόκεινται και σε πιθανή ανάκλησή τους (εφόσον υπάρχουν λόγοι που το επιβάλλουν), χάνοντας σ αυτήν την περίπτωση οριστικά την εγκυρότητά τους. 3.2 Επιτήρηση Πιστοποιητικών Ο κάτοχος του Πιστοποιητικού Εκπαιδευτικής Επάρκειας Εκπαιδευτών Ενηλίκων υποχρεούται να επιτηρεί το πιστοποιητικό του 1 φορά στην 10ετή διάρκεια ισχύος του και συγκεκριμένα με την συμπλήρωση πενταετίας από την ημερομηνία έκδοσής του. Η διαδικασία επιτήρησης περιλαμβάνει έγγραφη δήλωση, μέσω της οποίας θα δηλώνει τη συνεχή χρήση των γνώσεων, για τις οποίες έχει πιστοποιηθεί ο κάτοχος του Πιστοποιητικού. Η παραπάνω διαδικασία υλοποιείται μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ Α.Ε., κατόπιν ενημέρωσης του Φορέα Πιστοποίησης (αποστολή ηλεκτρονικής ενημέρωσης). Η επιτροπή πιστοποίησης εξετάζει την έγγραφη δήλωση και εφόσον γίνεται αποδεκτή αρχειοθετείται και ενημερώνεται το μητρώο πιστοποιημένων προσώπων. Παράλειψη της επιτήρησης του Πιστοποιητικού θα οδηγήσει σε ανάκλησή του, λόγω μη τήρησης των απαιτήσεων της Διαπίστευσης.

14 3.3 Ανάκληση Πιστοποιητικών Σε περίπτωση που γίνεται κακή χρήση των πιστοποιητικών ανάλογα με την περίπτωση προβλέπεται ανάκληση των πιστοποιητικών. Η ανάκληση Πιστοποιητικού λαμβάνει χώρα στις παρακάτω περιπτώσεις: Κατόπιν εξέτασης σχετικής Ένστασης, Παραπόνου ή Αναφοράς μη Συμμόρφωσης για τη διαδικασία εξέτασης, διόρθωσης ή πιστοποίησης που οδηγεί στην απόφαση για την ανάλυση ενός ή περισσοτέρων Πιστοποιητικών. Καταγγελία για μη τήρηση των Κανόνων Χρήσης του Πιστοποιητικού, και όποιες άλλες δεσμεύσεις, εγγράφως, έχει αποδεχτεί το Πιστοποιημένο πρόσωπο με την υπογραφή του. Ο κάτοχος χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό κατά τρόπο που θίγει την υπόληψη του Φορέα Ο κάτοχος χρησιμοποιεί το πιστοποιητικό για γνωστικά αντικείμενα και για βαθμίδες δυσκολίας για τα οποία δεν έχει πιστοποιηθεί. Ο κάτοχος, κατά την αίτηση συμμετοχής στην εξέταση, είχε υποβάλει στοιχεία που τελικά απεδείχθησαν παραπλανητικά ή ψευδή. Ο κάτοχος δε συμμετέχει στη διαδικασία επιτήρησης του Πιστοποιητικού. Η ανάκληση ενός πιστοποιητικού πραγματοποιείται μετά από απόφαση του συμβουλίου πιστοποίησης. Εξαίρεση στον παραπάνω κανόνα μπορεί να γίνει υπό συνθήκες και μόνον κατόπιν σχετικής απόφασης του Ανεξάρτητου Συμβουλίου Αμεροληψίας. O Κάτοχος του πιστοποιητικού ενημερώνεται εγγράφως με συστημένη επιστολή (ή άλλο ισοδύναμο τρόπο), για την απόφαση ανάκλησης του πιστοποιητικού και οφείλει να επιστρέψει άμεσα το πιστοποιητικό του στη ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ και απαγορεύεται στο εξής να κάνει χρήση και να επικαλείται την εν λόγω πιστοποίηση ή να διανέμει αντίγραφα του ανακληθέντος πιστοποιητικού του. Η ανάκληση κάθε πιστοποιητικού ανακοινώνεται στην ιστοσελίδα της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ. 3.4 Επαναπιστοποίηση Η Διαδικασία της Επαναπιστοποίησης θα πρέπει να γίνει εντός δυο μηνών πριν την ημερομηνία λήξης ισχύος του Πιστοποιητικού. Η Επαναπιστοποίηση γίνεται με τη συμμετοχή του Κατόχου Πιστοποιητικού εκ νέου σε εξετάσεις πιστοποίησης της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ για το συγκεκριμένο Σχήμα Πιστοποίησης. Σε περίπτωση που κάποιο Πιστοποιημένο Πρόσωπο, μέσα στην δεκαετία δεν έχει ακολουθήσει τις διαδικασίες της παραγράφου 3.2, τότε το Πιστοποιητικό του δεν καλύπτεται πλέον από τον Φορέα Πιστοποίησης ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ.

15 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 4 ΕΝΣΤΑΣΕΙΣ, ΠΑΡΑΠΟΝΑ, ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΕΙΣ Παράπονα, αμφισβητήσεις και ενστάσεις μπορούν να προέρχονται από αιτούντες, εξεταζόμενους, πιστοποιημένα πρόσωπα, εργοδότες και άλλα μέρη, τα οποία ενδέχεται να αφορούν τη διεργασία πιστοποίησης, τη διενέργεια των εξετάσεων, τα κριτήρια αξιολόγησης, τις πολιτικές και τις διαδικασίες για την απόδοση και έκδοση των πιστοποιητικών. Τα παράπονα ή ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται γραπτώς, επώνυμα, να είναι σαφή και τεκμηριωμένα. Όταν πρόκειται για παράπονο, η ΝΕΑ ΓΝΩΣΗ προβαίνει σε εξέτασή του σύμφωνα με τις διαδικασίες για Διορθωτικές και Προληπτικές Ενέργειες. Τα υποβαλλόμενα παράπονα και αμφισβητήσεις εξετάζονται από το Γενικό Διευθυντή του Φορέα σε συνεργασία με τον Υπεύθυνο Διαχείρισης Ποιότητας και το πόρισμα διαβιβάζεται γραπτώς προς τον ενδιαφερόμενο. Η εφαρμογή της διορθωτικής ενέργειας, ο έλεγχος αποτελεσματικότητας, η ενημέρωση του ενδιαφερόμενου σχετικά με τη διορθωτική ενέργεια και το κλείσιμο του παραπόνου καταγράφονται και αρχειοθετούνται. Σε περίπτωση μη ικανοποίησης του ενδιαφερόμενου για το αποτέλεσμα του χειρισμού του παραπόνου, υπάρχει δυνατότητα κοινοποίησης του παραπόνου από στο Ανεξάρτητο Συμβούλιο Αμεροληψίας. Ενστάσεις σχετικά με απόφαση για χορήγηση, αναστολή ή ανάκληση της πιστοποίησης μπορεί να υποβληθούν εγγράφως από τα ενδιαφερόμενα μέρη εντός ενός (1) μηνός από της κοινοποιήσεως σε αυτούς της σχετικής απόφασης ή από την ημερομηνία που έλαβαν γνώση αυτής. Η ένσταση, διαβιβάζεται στο Ανεξάρτητο Συμβούλιο Αμεροληψίας. Το Ανεξάρτητο Συμβούλιο Αμεροληψίας είναι αρμόδιο να μελετήσει το σχετικό υλικό και εάν απαιτείται να καλέσει σε ακρόαση τον ενδιαφερόμενο. Στη συνέχεια εκδίδει απόφαση και ακολουθεί γραπτή ενημέρωση του ενδιαφερομένου από τον Γενικό Διευθυντή του Φορέα. Η απόφαση του Ανεξάρτητου Συμβουλίου Αμεροληψίας είναι τελεσίδικη.

16 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 5 ΑΡΧΕΙΑ 5.1 Τήρηση Αρχείων Ο Φορέας Πιστοποίησης διατηρεί Αρχεία Πιστοποίησης και Επιτήρησης, σε συνθήκες ασφάλειας και εμπιστευτικά, για περίοδο τουλάχιστον ίση προς την περίοδο πιστοποίησης Περιεχόμενο Αρχείου Πιστοποίησης Ο Φορέας Πιστοποίησης διατηρεί στο αρχείο του : Ενημερωμένο κατάλογο όλων των πιστοποιημένων προσώπων. Ατομικό φάκελο για κάθε πιστοποιημένο άτομο και για κάθε άτομο του οποίου έχει λήξει η πιστοποίηση ή που απέτυχε για οποιονδήποτε λόγο στην εξέταση καταλληλότητας και ο οποίος περιέχει : Έντυπα Αιτήσεων συμπεριλαμβανομένων των επισυνάψεων που αποδεικνύουν τη καταλληλότητα του ως υποψήφιο. Έγγραφα σχετικά με την εξέταση καταλληλότητας όπως, ερωτηματολόγια, απαντήσεις, δελτία βαθμολογίας και κάθε άλλο σχετικό Έγγραφα επιτήρησης και ανανέωσης συμπεριλαμβανομένων αποδεικτικών συνεχούς απασχόλησης και διαρκούς επαγγελματικής βελτίωσης

17 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 6 ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ & ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΕΜΑΤΩΝ Βάσει του Επαγγελματικού περιγράμματος του Εκπαιδευτή Ενηλίκων ( βλ. στη σελίδα του ΕΟΠΠΕΠ, Επαγγελματικά Περιγράμματα, Εκπαιδευτής Ενηλίκων οι υποψήφιοι για την εκπαιδευτική επάρκεια θα εξεταστούν για την γραπτή εξεταστική δοκιμασία σε 9 θεματικές ενότητες : Ομάδα εκπαιδευομένων -ομάδες στόχοι Δυναμική ομάδας Θεωρητικό πλαίσιο - αρχές εκπαίδευσης ενηλίκων Ιστορική εξέλιξη εκπαιδευτική πολιτική Μεθοδολογία σχεδιασμού - κοινωνικο/οικονομικό και πολιτισμικό πλαίσιο Εκπαιδευτικές μέθοδοι- τεχνικές- εκπαιδευτική διεργασία Βασικές ικανότητες - φύλο διαπολιτισμικότητα Εκπαιδευτικό υλικό - εποπτικά μέσα - χώρος Αυτοαξιολόγηση - συνεχής ανάπτυξη Οι ερωτήσεις θα προέρχονται από την Τράπεζα Θεμάτων που έχει δημιουργηθεί από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ), η οποία είναι δημόσια διαθέσιμη στο : και διαθέσιμη στο site της ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ Οι ερωτήσεις που συγκροτούν την τράπεζα θεμάτων είναι διαβαθμισμένες σε τρείς κατηγορίες : μέτριες, δύσκολες και πολύ δύσκολες. Οι ερωτήσεις διατίθενται μαζί με τις αντίστοιχες ενδεικτικές απαντήσεις. Για κάθε θεματική ομάδα ερωτήσεων, όπως αναφέρονται ανωτέρω οι 9 ομάδες και για κάθε κατηγορία (μέτριες. δύσκολες, πολύ δύσκολες) κληρώνονται τυχαία οι ερωτήσεις προς εξέταση από το Συμβούλιο Πιστοποίησης. Εν συνεχεία, διαμορφώνεται το φύλλο με τις επιλεγμένες ερωτήσεις, το οποίο αφού ελεγχθεί, δίδεται, με τρόπο ασφαλές και αμερόληπτο όπως ορίζεται από τις εσωτερικές διαδικασίες του Φορέα Πιστοποίησης, στους οριζόμενους από τα εξεταστικά κέντρα επιτηρητές για διανομή στους υποψηφίους προς πιστοποίηση.

18 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ

19 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΚΩΔΙΚΑΣ ΔΕΟΝΤΟΛΟΓΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Κάθε Πιστοποιημένο Πρόσωπο, οφείλει να συμμορφώνεται με τα άρθρα του Κώδικα Δεοντολογίας που περιγράφονται στη συνέχεια: 1. Αμεροληψία, Ανεξαρτησία, Ακεραιότητα Κάθε Πιστοποιημένος πρέπει να μην συμπεριφέρεται ανέντιμα ή επονείδιστα και να επιδεικνύει το πρέπον επιστημονικό ήθος του επαγγέλματος και να επιδεικνύει επαγγελματική συμπεριφορά που καλύπτεται από τιμιότητα, ευσυνειδησία, ευθύτητα και αντικειμενικότητα. 2. Επαγγελματισμός Πρέπει να αναλαμβάνει μόνο εκείνα τα αντικείμενα εργασίας για τα οποία είναι πιστοποιημένος και όχι καθοιονδήποτε τρόπο που δεν ορίζεται από το σχήμα πιστοποίησης του. Να υποστηρίζει τα νόμιμα συμφέροντα του εντολέα του και να εκπληρώνει πίστα και με επιμέλεια την εργασία που του έχει ανατεθεί, σύμφωνα με τις γνώσεις του, την εμπειρία του και την υπάρχουσα νομοθεσία. Να μην αποκαλύπτει εμπιστευτική πληροφορία, εκτός εάν ορίζεται από το νόμο ή εάν έχουν συμφωνήσει οι εμπλεκόμενοι να δοθούν οι πληροφορίες αυτές. Να μην δέχεται οποιασδήποτε μορφής πίεση( χρηματικά ποσά, δώρα κ.τ.λ.) από οποιονδήποτε ο οποίος θα μπορούσε να επηρεάσει την επαγγελματική του κρίση. 3. Ανταγωνισμός Να μη ασκεί κριτική στην εργασία άλλου συναδέλφου, χωρίς αυτός να το γνωρίζει. Εφ όσον όμως του ζητηθεί επισήμως να κρίνει κάποια εκτίμηση, πρέπει αυτή η κρίση να είναι αντικειμενική στηριζόμενη σε αδιάβλητα κριτήρια και εντός των πλαισίων της επαγγελματικής αξιοπρέπειας. Να μη επιδιώκει την αντικατάσταση άλλου συναδέλφου στον οποίο έχει ήδη ανατεθεί η εντολή χρησιμοποιώντας αθέμιτα μέσα. Να σέβεται την εργασία των συναδέλφων του, όπως ο ίδιος θέλει να σέβονται την δική του εργασία. 4. Συμμόρφωση Νομοθεσία Πρέπει πάντοτε να τηρεί και να συμμορφώνεται με την ισχύουσα νομοθεσία.

20 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΣΩΠΩΝ Παρακαλούμε βαθμολογήστε τη διαδικασία αξιολόγησης/εξέτασης πιστοποίησης προσώπων με κλίμακα βαθμολογίας από το 1 έως το 10 (ΑΡΙΣΤΑ) Τίτλος Πιστοποίησης:. 1. Καταλληλότητα χώρου διεξαγωγής εξετάσεων 2. Υλικοτεχνική υποδομή 3. Πληροφόρηση, ενημέρωση, ανταπόκριση στα αιτήματα σας κατά τη διάρκεια αξιολόγησης καταλληλότητας του φακέλου σας 4. Επάρκεια χρόνου για την ανάπτυξη των αντικειμένων σας κατά τη διαδικασία των εξετάσεων 5. Βαθμός συνεργασίας με τον Υπεύθυνο Πιστοποίησης 6. Αξιολόγηση προσωπικού του φορέα πιστοποίησης ΝΕΑΣ ΓΝΩΣΗΣ 7. Καταλληλότητα/επάρκεια εξεταστέας ύλης 8. Βαθμός γενικής ικανοποίησης από τη διαδικασία των εξετάσεων

21 ΠΑΡΑΤΗΜΑ Δ ΘΕΜΑΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗ Θεματική Ομάδα 1: Ομάδα Εκπαιδευομένων- Ομάδες στόχοι Θεματική Ομάδα 2: Δυναμική Ομάδας Θεματική Ομάδα 3: Θεωρητικό Πλαίσιο- Αρχές Εκπαίδευσης Ενηλίκων Θεματική Ομάδα 4: Ιστορική εξέλιξη Εκπαιδευτική Πολιτική Θεματική Ομάδα 5: Μεθοδολογία Σχεδιασμού. Κοινωνικό Οικονομικό-Πολιτισμικό Πλαίσιο Θεματική Ομάδα 6: Εκπαιδευτικές μέθοδοι Τεχνικές Εκπαιδευτική διεργασία Θεματική Ομάδα 7: Βασικές Ικανότητες Φύλο- Διαπολιτισμικότητα Θεματική Ομάδα 8: Εκπαιδευτικό υλικό - Εποπτικά μέσα Χώρος Θεματική Ομάδα 9: Αυτοαξιολόγηση - Συνεχής ανάπτυξη ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ Θεωρητικό Μέρος Εξετάσεων : Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης του Θεωρητικού Μέρους (Γραπτή Εξεταστική δοκιμασία) θα κληθείτε να απαντήσετε σε ανοικτές ερωτήσεις, διαβαθμισμένες σε τρεις κατηγορίες (μέτριες δύσκολες - πολύ δύσκολες) οι οποίες επιλέγονται με τυχαίο τρόπο. Η εξέταση του θεωρητικού μέρους διαρκεί μία (1) ώρα. Η αξιολόγηση γίνεται με βάση τη βαθμολογική κλίμακα από ένα έως είκοσι (1-20). Ως «Επιτυχών» στο Θεωρητικό Μέρος των Εξετάσεων Πιστοποίησης θεωρείται αυτός που αξιολογήθηκε με βαθμό τουλάχιστον δέκα (10) έως είκοσι (20). Πρακτικό Μέρος Εξετάσεων: Κατά τη διαδικασία της αξιολόγησης του Πρακτικού Μέρους (Μικροδιδασκαλία- Συνέντευξη), θα παρουσιάσετε ενώπιον των αξιολογητών και του επιτηρητή του τμήματος Μικροδιδασκαλία 20 που θα έχετε σχεδιάσει και προετοιμάσει, σε θέμα της επιλογής σας. Η συνολική διάρκεια της παρουσίασής σας δεν θα πρέπει να ξεπερνά τα 20. Στο χρόνο αυτό δεν συνυπολογίζεται επιπλέον χρονικό διάστημα 5 κατά το οποίο θα αυτοπαρουσιαστείτε και θα εισαγάγετε την ομάδα στο θέμα της μικροδιδασκαλίας σας. Για λόγους διαφάνειας της αξιολόγησης, αλλά και για την τήρηση υλικού τεκμηρίωσης οι μικροδιδασκαλίες καταγράφονται με ψηφιακά μέσα. Για την παρουσίαση της μικροδιδασκαλίας είναι δυνατόν να χρησιμοποιήσετε την υποδομή που παρέχει το Εξεταστικό Κέντρο (laptp, οθόνη προβολής) Μετά το πέρας της μικροδιδασκαλίας θα κληθείτε να δώσετε μια μικρή συνέντευξη (μέγιστη διάρκεια 10 ) ενώπιον των αξιολογητών, όπου θα σας ζητηθούν διευκρινίσεις και θα τεθούν ερωτήματα αναφορικά με τις επιλογές και την υλοποίηση της μικροδιδασκαλίας σας.

22

Προς όλους τους συμβολαιογράφους Δ/νση: Γ.Γενναδίου 4 10678 Αθήνα

Προς όλους τους συμβολαιογράφους Δ/νση: Γ.Γενναδίου 4 10678 Αθήνα ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ 25η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 18 Ιουλίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Αρ. πρωτ. 168 ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Προς όλους τους

Διαβάστε περισσότερα

ΚΡΕΚΑ Α.Ε. ΑΦΟΙ Κ. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΩΣΤΑ ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ

ΚΡΕΚΑ Α.Ε. ΑΦΟΙ Κ. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΩΣΤΑ ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ ΚΡΕΚΑ Α.Ε. ΑΦΟΙ Κ. ΚΙΟΥΤΣΟΥΚΩΣΤΑ ΚΡΕΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ ΚΑΒΑΛΑΣ ΑΕ ΕΝΔΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 1/1-30/9/2005 ΚΑΒΑΛΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2005 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1 Στοιχεία ισολογισμού...3 2 Στοιχεία κατάστασης αποτελεσμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Τμήμα Οικονομικών Επιστημών Σημειώσεις με θέμα «Πιστωτικοί Τίτλοι» Πιστωτικοί τίτλοι καλούνται τα έγγραφα εκείνα με τα οποία αποδεικνύεται τόσο η ύπαρξη της

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΌ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ Η ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΥΚΑ & ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις»

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΥΚΑ & ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΥΥΚΑ & ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΚΑΙ ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις» *ΠΡΟΣΟΧΗ : O ΟΠΥ μετανομάστηκε σε ΕΘΝΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Δικαιολογητικά εξόφλησης τίτλων πληρωμής ή επιστροφής - εξόφληση με εντολή μεταφοράς - ρυθμίσεις θεμάτων εξόφλησης τίτλων πληρωμής ή επιστροφής.

Δικαιολογητικά εξόφλησης τίτλων πληρωμής ή επιστροφής - εξόφληση με εντολή μεταφοράς - ρυθμίσεις θεμάτων εξόφλησης τίτλων πληρωμής ή επιστροφής. ΠΟΛ.1140/8.12.2006 Δικαιολογητικά εξόφλησης τίτλων πληρωμής ή επιστροφής - εξόφληση με εντολή μεταφοράς - ρυθμίσεις θεμάτων εξόφλησης τίτλων πληρωμής ή επιστροφής. ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων Διεύθυνση Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΜΕΤΑΤΑΞΕΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Έκδοση 1.0 Αύγουστος 2013 Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων ΠΙΝΑΚΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ αριθμ. 15912/605/16-07-2009 ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΤΕΥΧΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ αριθμ. 15912/605/16-07-2009 ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ (2007-2013) ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ-ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ αριθμ. 15912/605/16-07-2009 ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΗΡΥΞΗ ΑΝΑΔΟΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ. Τεύχους: 200 Περιεχόμενα

Τρίτη, 2 Σεπτεμβρίου 2014 Αριθ. Τεύχους: 200 Περιεχόμενα Περιεχόμενα Σχετικά με την εφημερίδα ΔΗΜΟΣΙΟγραφικά... 2 Κατάργηση της υποβολής επικυρωμένων αντιγράφων... 3 Υπόμνηση της κατάργησης της υποχρέωσης υποβολής πρωτότυπων ή επικυρωμένων αντιγράφων εγγράφων...

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο Πέμπτο Εθνοπολιτισμική Ζωή και Εμπειρίες Ελληνικότητας των Ελληνοαυστραλών Εφήβων

Κεφάλαιο Πέμπτο Εθνοπολιτισμική Ζωή και Εμπειρίες Ελληνικότητας των Ελληνοαυστραλών Εφήβων Κεφάλαιο Πέμπτο Εθνοπολιτισμική Ζωή και Εμπειρίες Ελληνικότητας των Ελληνοαυστραλών Εφήβων Στο πλαίσιο του παρόντος κεφαλαίου εξετάζονται οι κοινές ενδοοικογενειακές δραστηριότητες και η γλωσσική αλληλεπίδραση

Διαβάστε περισσότερα

5 η Ενότητα Κουλτούρα και στρατηγική

5 η Ενότητα Κουλτούρα και στρατηγική Στρατηγική Διοίκηση και Διαχείριση της Απόδοσης 5 η Ενότητα Κουλτούρα και στρατηγική ΓΙΑΝΝΗΣ ΦΑΝΟΥΡΓΙΑΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ ΤΕΙ ΚΡΗΤΗΣ Έως τώρα έχουμε μιλήσει Κεφάλαιο 2: Σημαντική επιρροή του περιβάλλοντος

Διαβάστε περισσότερα

Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012.

Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012. Πρακτικό 6/2012 της συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, του Δήμου Λήμνου, της 4ης Μαΐου 2012. Στη Μύρινα, σήμερα στις 4 του μήνα Μαΐου του έτους 2012, ημέρα Παρασκευή και ώρα 12:00 στο Δημοτικό Κατάστημα

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσια Οικονομική Έκθεση. (1 η Ιανουαρίου 2014 31 η Δεκεμβρίου 2014) Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς

Ετήσια Οικονομική Έκθεση. (1 η Ιανουαρίου 2014 31 η Δεκεμβρίου 2014) Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς Ετήσια Οικονομική Έκθεση (1 η Ιανουαρίου 2014 31 η Δεκεμβρίου 2014) Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΛΦΑLAB ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΙΑΤΡΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΔΉΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΊΟΔΟ 2015 2019

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΔΉΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΊΟΔΟ 2015 2019 ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΌ ΠΡΌΓΡΑΜΜΑ ΔΉΜΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΊΤΣΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΊΟΔΟ 2015 2019 Α ΦΑΣΗ:ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΔΗΜΟΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ www.igoumenitsa.gr Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δήμου Ηγουμενίτσας για την περίοδο 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ * * * * * * Αριθ. Πρωτ.16183

ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ * * * * * * Αριθ. Πρωτ.16183 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ * * * * * * Αριθ. Πρωτ.16183 ΑΔΑ: ΩΛΗΔΩΡΜ-ΧΓΕ ΑΠΟΦΑΣΗ: 856/ 1 5 Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ Έχοντας υπόψη: 1. Τις διατάξεις του Ν. 3463/06

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμό 13ης/2012, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κέρκυρα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμό 13ης/2012, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κέρκυρα. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της με αριθμό 13ης/2012, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012 στην Κέρκυρα. Αριθ. απόφασης 189-14/2012

Διαβάστε περισσότερα

Ενότητα 2. Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων

Ενότητα 2. Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων Ενότητα 2 Γενικά Οργάνωση Ελέγχου (ΙΙ) Φύλλα Εργασίας Εκθέσεις Ελέγχων Φύλλα Εργασίας (Γενικά) Με τον όρο "φύλλα εργασίας" εννοούµε, το σύνολο των φύλλων που περιέχουν όλο το αποδεικτικό υλικό, το οποίο

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΑΤΟΣ Σελίδα 5 από 9 ΔΙΔΑΓΜΕΝΟ ΚΕΙΜΕΝΟ Α. Α. Από το κείμενο που σας δίνεται να μεταφράσετε το απόσπασμα: «περὶ δὲ τῶν κοινῶν εἰς τοιούτους ἀγῶνας καθεστηκότας». Σε ό,τι αφορά όμως το

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. Α. Αντικείμενο του εγχειριδίου

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ. Α. Αντικείμενο του εγχειριδίου ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ Α. Αντικείμενο του εγχειριδίου Με το ν. 3133/2003 «Κεντρική Επιτροπή Κωδικοποίησης»

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Βαθµός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «ιηνεκές» Αχαρνές, 10/07

ΣΥΜΒΑΣΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ. Βαθµός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «ιηνεκές» Αχαρνές, 10/07 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΑΧΑΡΝΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ Βαθµός Προτεραιότητας: «Κοινός» Χρόνος διατήρησης του εγγράφου: «ιηνεκές» Αχαρνές, 10/07 07/20 /2014 Αριθ. πρωτ ρωτ.: 58326 ΣΥΜΒΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αρ.Φακ.: 7.11.15.10 Αρ.Τηλ.: 22809543 Αρ.Φαξ:22800802 e-mail:oloimero@schools.ac.cy. 2 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ. Αρ.Φακ.: 7.11.15.10 Αρ.Τηλ.: 22809543 Αρ.Φαξ:22800802 e-mail:oloimero@schools.ac.cy. 2 Σεπτεμβρίου 2010 ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Αρ.Φακ.: 7.11.15.10 Αρ.Τηλ.: 22809543 Αρ.Φαξ:22800802 e-mail:oloimero@schools.ac.cy 2 Σεπτεμβρίου 2010 Διευθυντή/ντρια

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ

ΑΠΟΦΑΣΗ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αθήνα, 6 Απριλίου 2001 Αριθμ.Πρωτ.: 1036819/642/Α0012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ Ι.ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛ. ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΙΙ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ.ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΥΧΟΣ Δ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ

ΤΕΥΧΟΣ Δ ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΙΔΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΔΙΚΤΥΟΥ Λ. Αθηνών 72, 18547, Ν. Φάληρο ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ με αριθμό ΔΕΕΔ-11 ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ: «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΟΥ ΤΗΣ στο Ν. Φάληρο (Ελαϊδα)» ΔΕΕΔ/ΔΕΔΔΗΕ Α.Ε ΤΕΥΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακοίνωση Έναρξης της Πράξης: Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στους Δήμους Ιάσμου και Αρριανών

1 ο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ανακοίνωση Έναρξης της Πράξης: Τοπικό Σχέδιο για την Απασχόληση στους Δήμους Ιάσμου και Αρριανών ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΤΩΡΑ» Στα πλαίσια της υλοποίησης της πράξης με τίτλο «Ιάσμου και Αρριανών» στο πλαίσιο της δράσης 7: «Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΡΟΧΑΙΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΤΗΣΙΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για τη χρήση 2014 (από την 1η Ιανουαρίου έως την 31η Δεκεμβρίου 2014) Σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ ΔΗΜΟΣ ΔΕΛΦΩΝ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΞΥΛΙΝΟΥ ΔΑΠΕΔΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ΙΤΕΑΣ Αριθ. Πρωτ. 19.622 ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΠΡΟΧΕΙΡΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ O Αντιδήμαρχος Δελφών Έχοντας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Τμήμα Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης Πτυχιακή Εργασία της φοιτήτριας Αναστασίας Κουτουλίδου με τίτλο: Ο ρόλος της γυναίκας στο ρεμπέτικο τραγούδι (Πειραιάς, 1922-1953) Επιβλέπουσα

Διαβάστε περισσότερα

Επαρχιακός Γραμματέας Λ/κας-Αμ/στου ΠΟΑ Αγροτικής

Επαρχιακός Γραμματέας Λ/κας-Αμ/στου ΠΟΑ Αγροτικής Πρόεδρος Αίγλη Παντελάκη Γενική Διευθύντρια Υπουργείου Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Αντιπρόεδρος Χάρης Ζαννετής Πρώτος Λειτουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Μέλη Χρίστος Κουρτελλάρης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ (άρθρο 8 Ν.1599/1986) ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΗΛΩΣΗ Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται µε αυτή τη δήλωση µπορεί να ελεγχθεί µε βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή αιτήµατος

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΓΕΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΑΤΟΙΚΕΙΝ» ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΑΡΘΡΟ 1. ΟΡΙΣΜΟΙ Αξία καινούργιου: Είναι το ποσό που απαιτείται για την ανακατασκευή του κτιρίου

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση Προγράμματος Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο Τρίτο Έτος Αξιολόγησης

Αξιολόγηση Προγράμματος Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο Τρίτο Έτος Αξιολόγησης Αξιολόγηση Προγράμματος Αλφαβητισμού στο Γυμνάσιο Τρίτο Έτος Αξιολόγησης (Ιούνιος 2011) 1. Ταυτότητα της Έρευνας Το πρόγραμμα Αλφαβητισμός, που λειτουργεί κάτω από την εποπτεία της Υπηρεσίας Εκπαιδευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΕΛΕΝΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΙΜΟΥ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική 2012Α

ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΕΛΕΝΗ ΕΩΣ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΚΑΛΛΟΝΗΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΤΙΜΟΥ. ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική 2012Α ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΝΗΣΩΝ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΟΔ & Μ.Ε Αριθμός Μελέτης : 3 Δήμος : ΤΡΟΙΖΗΝΙΑΣ Εργο : ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ ΣΤΑ ΔΙΚΤΥΑ ΟΔΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΟΙΖΗΝΙΑ ΑΠΟ ΑΓ.ΕΛΕΝΗ ΕΩΣ

Διαβάστε περισσότερα

IΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΙΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ

IΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΙΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕΣΙΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ IΔΙΩΤΙΚΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΣΙΤΗ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ Στην Αθήνα σήμερα την..μεταξύ: αφενός α) της Ασφαλιστικής Εταιρείας με την επωνυμία.. ττου εδρεύει στην Αθήνα και

Διαβάστε περισσότερα

Ελληνική. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 3/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 14 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011

Ελληνική. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 3/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 14 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 Ελληνική ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΕ ΑΡΙΘΜΟ 3/2011 ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΤΗΣ 14 ης ΜΑΡΤΙΟΥ 2011 Αριθμ. απόφ. 79/2011 ΘΕΜΑ:24 ο «Προμήθεια Στολών του Ειδικού Ένστολου Προσωπικού της Δημοτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Τιμαριθμική 2012Α 1 ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ 1.1 Αντικείμενο του παρόντος Τιμολογίου είναι ο καθορισμός των τιμών μονάδος με τις οποίες θα εκτελεσθεί το έργο, όπως προδιαγράφεται στα λοιπά τεύχη

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΚΑΙ ΔΟΜΗΣΗΣ ΕΡΓΟ: ΑΝΤΙΣΤΗΡΙΞΗ ΚΑΙ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΟΝΤΟΣ ΤΟΙΧΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΑ ΧΩΡΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΑΓ.ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΜΕΛΕΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Του Σταύρου Ν. PhD Ψυχολόγου Αθλητικού Ψυχολόγου

Του Σταύρου Ν. PhD Ψυχολόγου Αθλητικού Ψυχολόγου Του Σταύρου Ν. PhD Ψυχολόγου Αθλητικού Ψυχολόγου Η σχέση και η αλληλεπίδραση των αθλητών, των προπονητών και των γονιών αποτελεί μια αναπόσπαστη διαδικασία στην αθλητική ανάπτυξη του παιδιού. Η αλληλεπίδραση

Διαβάστε περισσότερα

Ηράκλειο 6-5-2015. Αρ. Πρωτ.: 590

Ηράκλειο 6-5-2015. Αρ. Πρωτ.: 590 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ Δ/ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΧΟΛ. ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ Δ.Ε. Ν. ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Τηλ. 2810 246860 Ταχ. Δ/νση: Ρολέν 4, 713

Διαβάστε περισσότερα

Θέμα : Αναμόρφωση του συστήματος παραγωγής δημοσίων έργων

Θέμα : Αναμόρφωση του συστήματος παραγωγής δημοσίων έργων Αριθ. Πρωτ. 415 Αθήνα, 08 Ιανουαρίου 2010 Προς Τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Δημήτριο Ρέππα Kοινοποίηση : - Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Γιάννη Μαγκριώτη - Γεν. Γραμματέα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ Α ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ 1. Εισαγωγή Βασικός σκοπός του μαθήματος είναι η καλλιέργεια ιστορικής σκέψης και η διαμόρφωση ιστορικής συνείδησης. Με τη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Θέμα 69 ο Εισήγηση για την υπ αρίθμ. 5 Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2013.

ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. Θέμα 69 ο Εισήγηση για την υπ αρίθμ. 5 Τροποποίηση Προϋπολογισμού Οικ. Έτους 2013. Συνεδρίαση 60 η Απόφαση υπ αριθμ. 2564/2013 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ Δ/νση: Λ. Συγγρού 15 17 Τ.Κ.: 117 43 Αθήνα Τηλ.: 213 20 63 776 213 20 63 537 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΙΑΓΩΝΙΣΜΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Γ ΛΥΚΕΙΟΥ Κυριακή 4 Μαρτίου 2012 Α. α) η απάντηση βρίσκεται στη σχολικό βιβλίο: Εισαγωγή των «Ποιημάτων για την Ποίηση», σελίδες

Διαβάστε περισσότερα

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Υπό την Υψηλή Προστασία του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας ΣΩΜΑ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ - ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ «ΠΛΑΤΑΝΙΑ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ)- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ»

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ)- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ» EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗΣ Ν.Π.Δ.Δ. «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ (Π.Α.Ο.Δ.ΗΛ)- ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ» Δ/νση : Μεσσηνίας & Δαμασκηνού ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ 8/10/2013 Πληροφορίες : κα Ψυρροπούλου

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13 Α' ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13 Α' ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 13 Α' ΜΕΡΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΟΥ 1897 ΣΤΟ ΓΟΥΔΙ Του Βασίλη Γούναρη 19 1. Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟΥ 1897 21 η ηττα και η συνθηκολογηση οι συνεπειες της ηττας εξελιξεις και

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΦΑΣΗ 34750/2006 (Αριθμός καταθέσεως πράξεως 43170/2006) ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από

ΑΠΟΦΑΣΗ 34750/2006 (Αριθμός καταθέσεως πράξεως 43170/2006) ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από ΑΠΟΦΑΣΗ 34750/2006 (Αριθμός καταθέσεως πράξεως 43170/2006) ΤΟ ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές Κυριάκο Μπαμπαλίδη, Πρόεδρο Πρωτοδικών,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ

ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ ΟΜΙΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις σύμφωνα με τα Διεθνή ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ ΤΕΒ Α.Ε. ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΥΪΖΗΣ ΡΙΑΝΚΟΥΡ 78 Α ΑΘΗΝΑ 115 23 Α.Φ.Μ.:

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 29 ο /8-11-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 1136/2013

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 29 ο /8-11-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 1136/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 29 ο /8-11-2013 ΑΠΟΦΑΣΗ 1136/2013 ΘΕΜΑ: 45 ο Σχετικά με έγκριση αποτελεσμάτων για τη μεταφορά των μαθητών της

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την παραλαβή και επεξεργασία των εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έτους 2002 και αποστολή τους στη Γ.Γ.Π.Σ.

ΘΕΜΑ: Οδηγίες για την παραλαβή και επεξεργασία των εκκαθαριστικών δηλώσεων Φ.Π.Α. έτους 2002 και αποστολή τους στη Γ.Γ.Π.Σ. - 117 - * Φ.Π.Α. * Νο. 9 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Α. ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ 1. Διεύθυνση: 14η ΦΠΑ - Τμήμα Α 2. Δ/ΝΣΗ 16η ΕΙΣΠΡΑΞΗΣ ΔΗΜ. ΕΣΟΔΩΝ ΤΜΗΜΑ Ε Β. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΠΛΟΡΟΦ. ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Θέμα πτυχιακής εργασίας:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ. Θέμα πτυχιακής εργασίας: ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ (Τ.Ε.Ι.) ΚΑΒΑΛΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ Θέμα πτυχιακής εργασίας: Προμελέτη σκοπιμότητας επενδυτικού σχεδίου που αφορά τον εκσυγχρονισμό υφιστάμενης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ A1. Ο συγγραφέας ορίζει το φαινόμενο του ανθρωπισμού στη σύγχρονη εποχή. Αρχικά προσδιορίζει την

ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ A1. Ο συγγραφέας ορίζει το φαινόμενο του ανθρωπισμού στη σύγχρονη εποχή. Αρχικά προσδιορίζει την ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΕΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΝΕΟΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ A1. Ο συγγραφέας ορίζει το φαινόμενο του ανθρωπισμού στη σύγχρονη εποχή. Αρχικά προσδιορίζει την έννοια της ανθρωπιάς ως συμμετοχής στα προβλήματα των

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ A.Ε. Μαιάνδρου 15, 115 28 Αθήνα, Τηλ.: 210 7292365-6 Fax: 210 7290942 e-mail: th@thesissa.com http: www.thesissa.com ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ - ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2015 ΘΕΜΑ: ΤΑ ΝΕΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΓΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΚΑΔΗΜΑΪΚΟ ΕΤΟΣ 2009 2010 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ ΦΥΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ν. Ιωνία, ΒΟΛΟΣ Τη συγκέντρωση της ύλης του και την επιμέλεια της έκδοσης είχε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4ΙΦΝΚ-ΔΘ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2010 Αριθ. Πρωτ.: 71351. Ταχυδρομική. Σταδίου 27 Διεύθυνση: Ταχυδρομικός Κώδικας: 101 83 ΑΘΗΝΑ

ΑΔΑ: 4ΙΦΝΚ-ΔΘ. Αθήνα, 14 Δεκεμβρίου 2010 Αριθ. Πρωτ.: 71351. Ταχυδρομική. Σταδίου 27 Διεύθυνση: Ταχυδρομικός Κώδικας: 101 83 ΑΘΗΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥTΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΑΔΑ: Ταχυδρομική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ.

ΠΡΟΕΔΡΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΩ. Ελληνική Δημοκρατία Νόμος Δωδεκανήσου ΔΗΜΟΣ ΚΩ Απόφαση Νο 1 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Που έχει καταχωρηθεί στο 01ο Πρακτικό της από 06-01-2013 ειδικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, απόσπασμα του

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2006 ΔΡΟΜΕΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2006. Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρία Εμπορίας και Αντιπροσωπειών

ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2006 ΔΡΟΜΕΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2006. Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρία Εμπορίας και Αντιπροσωπειών ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2006 ΔΡΟΜΕΑΣ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ Ανώνυμος Βιομηχανική Εταιρία Εμπορίας και Αντιπροσωπειών ΕΤΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2006 (Με βάση την Απόφαση 7/372/15.02.2006 του Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς) ΣΕΡΡΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ

ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΕΜΠΕΙΡΟΓΝΩΜΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΤΗΣ ΕΚΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ ΓΟΥΝΟΦΟΡΩΝ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Γεωπόνος, Msc Αγροτικής Οικονομίας Βουλευτής Ν. Κοζάνης ΚΟΖΑΝΗ 11 ΜΑΪΟΥ 2012 1 ΣΤΟΧΟΙ: Πρόβλεψη

Διαβάστε περισσότερα

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟ

Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟ Τρίτη, 23 Μαΐου 2006 Γ ΛΥΚΕΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙ ΕΙΑΣ ΕΚΦΡΑΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟ Έχει παρατηρηθεί ότι οι πέρα από τα κοινά µέτρα δηµιουργικοί άνθρωποι στον τοµέα του πνεύµατος έχουν σιδερένιαν αντοχή και µπορούν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΕΚΘΕΣΗΣ ΑΥΤΟΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΚΠΑ 2 Δ. Προγράμματα Σπουδών Στην ενότητα αυτή το Ίδρυμα καλείται να αναλύσει κριτικά και να αξιολογήσει

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΤΙΜΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΤ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΙΜΗΜΑΤΑ

ΤΙΜΟΛΟΓΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΑΠΟΤΙΜΩΜΕΝΩΝ ΜΕ ΚΑΤ ΑΠΟΚΟΠΗ ΤΙΜΗΜΑΤΑ ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ Α.Ε. ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΕΡΓΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΕΡΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΤΕΥΧΩΝ, ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΩΝ & ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΠΟΣ ΕΡΓΟΥ:ΑΘΗΝΑ ΕΡΓΟ: ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ 99 ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

www.aoth.edu.gr / Απαντήσεις πανελληνίων εξετάσεων Επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) 2009

www.aoth.edu.gr / Απαντήσεις πανελληνίων εξετάσεων Επαγγελματικών λυκείων (ΕΠΑΛ) 2009 A ΟΜΑΔΑ ΘΕΜΑ 1 ο Α Β Γ Δ ε Σωστό ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ, Σελίδα 115, ενότητα 3, Κεφάλαιο 6 ο Σωστό Σελίδα 154, ενότητα 4, μπλε κουτί, Κεφάλαιο 8 ο Λάθος ΕΚΤΟΣ ΥΛΗΣ, Κεφάλαιο 11 ο Λάθος Σελίδα 183, ενότητα 4, 2 η παράγραφος,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ

ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ ΤΜΗΜΑ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΛΕΓΚΤΙΚΗ Διπλωματική Εργασία ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΒΙΒΛΙΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΚΩΔΙΚΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Δράση 1.2. Υλοτομία και προσδιορισμός ποσοτήτων υπολειμμάτων.

Δράση 1.2. Υλοτομία και προσδιορισμός ποσοτήτων υπολειμμάτων. 1 η ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΕΡΓΟΥ 1 η φάση έργου (Περίοδος 25 Μαϊου έως 30 Σεπτεμβρίου 2014) Στη πρώτη φάση του έργου υλοποιήθηκαν τα παρακάτω: 1 ο Πακέτο εργασίας (Προσδιορισμός είδους και ποσοτήτων υπολειμμάτων

Διαβάστε περισσότερα

Η Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο έχει οργανωθεί σε τομείς που υπόκεινται στις ακόλουθες ρυθμίσεις:

Η Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας στην Κύπρο έχει οργανωθεί σε τομείς που υπόκεινται στις ακόλουθες ρυθμίσεις: ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΥΠΡΟΥ ΔΗΛΩΣΗ ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΜΕΘΟΔΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΤΙΜΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ Η ΡΑΕΚ θέτει και δημοσιεύει την παρούσα πρόταση ως προς τις αρχές και τη Μεθοδολογία που

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ

ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ 10 Ιουνίου 2014 ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ Απαντήσεις Θεμάτων Πανελληνίων Εξετάσεων Ημερησίων Γενικών Λυκείων ΟΜΑ Α ΠΡΩΤΗ A1. α. Αγροτική μεταρρύθμιση : Η κατάργηση των μεγάλων ιδιοκτησιών και η κατάτμηση

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε.

ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΑ ΣΕΡΡΩΝ Α.Ε. Οικονομικές Καταστάσεις της χρήσης από 1 η Ιανουαρίου 2014 έως 31 η Δεκεμβρίου 2014 σύμφωνα με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς (Δ.Π.Χ.Α.) ως έχουν υιοθετηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας» Παραγωγή Ελαιολάδου

ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ. «Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας» Παραγωγή Ελαιολάδου ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας» Παραγωγή Ελαιολάδου Υπεύθυνες Καθηγήτριες κ. Λαγουτάρη Ελένη κ. Σούσου Άρτεμις Ομάδα Μαθητών Κάμτσιος Παναγιώτης Κασπάρης Δημήτριος Κατσαΐτης Νικόλας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΟΝ. Ιστορία γραμμένη με αγώνες και αίμα

ΕΠΟΝ. Ιστορία γραμμένη με αγώνες και αίμα Ιστορία γραμμένη με αγώνες και αίμα ΕΠΟΝ Στις 23 Φλεβάρη 1943, σε ένα μικρό σπίτι, στην οδό Δουκίσσης Πλακεντίας 3 στους Αμπελόκηπους, ιδρύεται η Ενιαία Πανελλαδική Οργάνωση Νέων, η θρυλική ΕΠΟΝ, η μεγαλύτερη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ Τα πεδία συμπληρώνονται από τον αιτούντα με τη βοήθεια της Υπηρεσίας υποδοχής της αίτησης εφόσον υπάρχουν και είναι γνωστά τα αντίστοιχα δεδομένα. A. ΑΙΤΗΣΗ 1. ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΙV ΑΙΤΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ Τα πεδία συμπληρώνονται από τον αιτούντα με τη βοήθεια της Υπηρεσίας υποδοχής της αίτησης εφόσον υπάρχουν και είναι γνωστά τα αντίστοιχα δεδομένα. A. ΑΙΤΗΣΗ 1. ΓΙΑ ΤΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Έκτακτη Ενημερωτική Συνάντηση Πελατών Foroline. Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 Αίθουσα Εκδηλώσεων Σ.Ε.Π.

Έκτακτη Ενημερωτική Συνάντηση Πελατών Foroline. Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 Αίθουσα Εκδηλώσεων Σ.Ε.Π. Έκτακτη Ενημερωτική Συνάντηση Πελατών Foroline Σάββατο 8 Μαρτίου 2014 Αίθουσα Εκδηλώσεων Σ.Ε.Π. Κάθε μέρα ένα «κλικ» Βρείτε όλες τις πληροφορίες της Συνάντησης στο site του Γραφείου μας http://foroline.gr/

Διαβάστε περισσότερα

Σηµειώσεις στις Εµπορικές Εταιρίες

Σηµειώσεις στις Εµπορικές Εταιρίες Σηµειώσεις στις Εµπορικές Εταιρίες Βιβλίο: «Εµπορικές Εταιρίες» Ν.Κ. Ρόκας Εισαγωγή 1 Η ιδιορρυθµία και η µοναδικότητα του δικαίου των ενώσεων προσώπων στο πλαίσιο του ιδιωτικού δικαίου συνίσταται κυρίως

Διαβάστε περισσότερα

15PROC003562344 2015-12-23

15PROC003562344 2015-12-23 Τηλ: 2382084380-374 - Fax: 2382025884 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Αρμόδιοι υπαλ:παλαμιδά Ζαχαρούλα αρθ πρωτ: 1706/23-12-2015 Μπουλουσάκης Δημήτριος Γιαννιτσά Διεύθυνση: Κ.Ασμανίδη 2 Email: palamida@in.gr ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ

ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΜΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ ΔΕΔΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΟΚΟΥ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΗ ΔΙΑΤΡΙΒΗ Επιβλέπων Καθηγητής: Μέλη Τριμελούς Συμβουλευτικής Επιτροπής: Γιάννης Παπαδημητρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ

ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ. Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 28 Μαρτίου 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑ Α ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΛΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμό 21ης/2013, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2013 στην Κέρκυρα.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ. Από τα πρακτικά της με αριθμό 21ης/2013, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2013 στην Κέρκυρα. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΗΣΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από τα πρακτικά της με αριθμό 21ης/2013, συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου την Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2013 στην Κέρκυρα. Αριθ. Απόφασης 206-21/2013 ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Έγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Περιγραφή αιτήματος : «ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ».

ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ. Περιγραφή αιτήματος : «ΑΔΕΙΑ ΙΔΡΥΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ». (άρθρο 8 Ν.1599/1986) ΑΙΤΗΣΗ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ Η ακρίβεια των στοιχείων που υποβάλλονται με αυτή τη δήλωση μπορεί να ελεγχθεί με βάση το αρχείο άλλων υπηρεσιών (άρθρο 8 παρ. 4 Ν. 1599/1986) Περιγραφή αιτήματος

Διαβάστε περισσότερα

Το συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, την οικονομία της χώρας, την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας.

Το συνέδριο σας πραγματοποιείται σε μια εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία για τον τόπο, την οικονομία της χώρας, την κοινωνία και τον κόσμο της εργασίας. ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ του ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗ ΜΠΑΛΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ της ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στο ΤΑΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ της Κ.Ε.Δ.Ε. ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 Αγαπητοί Φίλοι, Θέλω εκ μέρους των

Διαβάστε περισσότερα

Αρ. Εγκ.: 52 ΘΕΜΑ: Ορισμός των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων και συνδέσμων των Δήμων

Αρ. Εγκ.: 52 ΘΕΜΑ: Ορισμός των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων και συνδέσμων των Δήμων Ελληνική ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΕΞ. ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2014 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθ. Πρωτ.: οικ. 39155 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΟΣ: Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΤΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΣΙΜΩΝ ΟΙ ΖΩΙΚΟΙ ΙΣΤΟΙ 2 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΣΙΜΩΝ ΟΙ ΖΩΙΚΟΙ ΙΣΤΟΙ 2 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΚΥΤΤΑΡΩΝ ΟΡΓΑΝΣΙΜΩΝ ΟΙ ΖΩΙΚΟΙ ΙΣΤΟΙ 2 ο ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΣΑΣ:.. ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ 1 η Οι ιστοί των οργάνων του πεπτικού συστήματος Α) Ένα σημαντικό

Διαβάστε περισσότερα

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Επί του άρθρου 1 της τροπολογίας

Α. ΑΙΤΙΟΛΟΓΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ. Επί του άρθρου 1 της τροπολογίας ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ EΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ Κύρωση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου «Ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των εξαιρετικά επειγουσών και απρόβλεπτων αναγκών της «Ελληνικής

Διαβάστε περισσότερα

Κωδ. 001-002: Οι κωδικοί αυτοί συμπληρώνονται από την φορολογική διοίκηση. Κωδ. 003: Γράψτε τη Δ.Ο.Υ. της έδρας ή του κεντρικού της επιχείρησής σας.

Κωδ. 001-002: Οι κωδικοί αυτοί συμπληρώνονται από την φορολογική διοίκηση. Κωδ. 003: Γράψτε τη Δ.Ο.Υ. της έδρας ή του κεντρικού της επιχείρησής σας. Ι. Γενικά Με την ΑΓΓΔΕ ΠΟΛ 1198/2014 όπως τροποποιήθηκε με την ΑΓΓΔΕ ΠΟΛ 1049/2015 ορίστηκε ο τύπος και το περιεχόμενο της δήλωσης Φ.Π.Α. Με την παρούσα παρέχονται διευκρινίσεις για την ορθή συμπλήρωση

Διαβάστε περισσότερα

ΧΟΤΕΛΑΪΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 29-04-2014

ΧΟΤΕΛΑΪΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 29-04-2014 ΧΟΤΕΛΑΪΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΕΣ ΕΙΔΩΝ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Α.Ε. ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΛΗΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ 29-04-2014 Στη Νέα Φιλαδέλφεια, σήμερα στις 29 Απριλίου 2014, ημέρα Τρίτη και ώρα 13:00, στα γραφεία

Διαβάστε περισσότερα

www.kapalearn.gr e-mail: info@kapalearn.gr ΚΟΡΙΝΘΟΥ 255, ΚΑΝΑΚΑΡΗ 101 ΤΗΛ. 2610 625.360, 2610 624.009, FAX 2610 625.366

www.kapalearn.gr e-mail: info@kapalearn.gr ΚΟΡΙΝΘΟΥ 255, ΚΑΝΑΚΑΡΗ 101 ΤΗΛ. 2610 625.360, 2610 624.009, FAX 2610 625.366 Α. Ο άνθρωπος, όπως υπογραμμίζει ο συγγραφέας, δεν είναι ρυθμιστής του κόσμου, παρά διαχειριστής του. Αυτή την παρεξήγηση, που ίσχυε για αιώνες, θέλησε να διαλύσει ο πανεπιστήμων άνθρωπος της Αναγέννησης,

Διαβάστε περισσότερα

Το Συνταγματικό Δίκαιο και το Σύνταγμα

Το Συνταγματικό Δίκαιο και το Σύνταγμα Εισαγωγή στο Διεθνές και Ευρωπαϊκό Δίκαιο Α εξάμηνο 2015/2016 Ν. Κανελλοπούλου Αναπλ. Καθηγ. Συνταγματικού Δικαίου Το Συνταγματικό Δίκαιο και το Σύνταγμα Διάγραμμα του μαθήματος της Δευτέρας 30/11/2015

Διαβάστε περισσότερα

Το ολοκαύτωμα της Κάσου

Το ολοκαύτωμα της Κάσου Το ολοκαύτωμα της Κάσου Το βρίκιον Άρης, 1881 Κολοβός Γεώργιος Ερευνητής Συγγραφέας Πτυχιούχος Διοίκησης Ναυτιλιακών και Μεταφορικών Επιχειρήσεων Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος Πειραιά Εισαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

Β) Ντάκουλας Κωνσταντίνος Παππάς Βασίλης Πάσχος Αλέξανδρος Τσούκος Ηρακλής. Γ) Γείτονα Ανθή Πάτση Συμέλα Σκινήτης Φίλιππος Χασκή Βασιλική

Β) Ντάκουλας Κωνσταντίνος Παππάς Βασίλης Πάσχος Αλέξανδρος Τσούκος Ηρακλής. Γ) Γείτονα Ανθή Πάτση Συμέλα Σκινήτης Φίλιππος Χασκή Βασιλική Η τάξη μας αποτελείται από συνολικά 16 μαθητές. Χωριστήκαμε σε 4 ομάδες, όπου η κάθε ομάδα αποτελείται από 4 μαθητές: Α) Γιαγκούλας Στέλιος Παππάς Μάριος Τσιτσιόρης Γιώργος Φιλόκι Κλάιμπι Β) Ντάκουλας

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτική Προκήρυξη Προγράμματος Χορηγίας της Αμοιρίδης-Σαββίδης ΑΕ σε πρωτοετείς φοιτητές 2015

Αναλυτική Προκήρυξη Προγράμματος Χορηγίας της Αμοιρίδης-Σαββίδης ΑΕ σε πρωτοετείς φοιτητές 2015 Αναλυτική Προκήρυξη Προγράμματος Χορηγίας της Αμοιρίδης-Σαββίδης ΑΕ σε πρωτοετείς φοιτητές 2015 Η Αμοιρίδης-Σαββίδης ΑΕ, προκηρύσσει πενήντα (50) χορηγίες σε πρωτοετείς φοιτητές στην Ελλάδα για το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ & ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗς ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΡΕΒΕΖΑΣ Ταχ.Δ/νση : Λ.Ειρήνης 65, 48100 Πρέβεζα Πληροφορίες: A.Γάτσιος Τηλ. 2682024768

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 06/02/2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Αρ. Πρωτ.: 245100 ΚΑΙ ΤΡΟΦΙΜΩΝ 1)Δ/ΝΣΗ ΒΙΟΛΟΓΙΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ZΩΙΚΗΣ ΠΡΟΕΛΕΥΣΗΣ Ταχ. Δ/νση: Αχαρνών 29 Τ.Κ. 104

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Διαχείριση Παραγωγής Σακχαρότευτλων

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Διαχείριση Παραγωγής Σακχαρότευτλων ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Διαχείριση Παραγωγής Σακχαρότευτλων Διαδικτυακή πλατφόρμα εξυπηρέτησης ενδιαφερομένων αναφορικά με τη Δράση 2.3 (Β) «Σύστημα Ολοκληρωμένης Διαχείρισης στην Παραγωγή Σακχαρότευτλων» Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

1. ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι ρυθμίσεις του νόμου για το Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμες; Οι περικοπές του σταθερές; ΑΠΑΝΤΗΣΗ:

1. ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι ρυθμίσεις του νόμου για το Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμες; Οι περικοπές του σταθερές; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: 1. ΕΡΩΤΗΣΗ: Οι ρυθμίσεις του νόμου για το Ασφαλιστικό θα είναι μόνιμες; Οι περικοπές του σταθερές; ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Βασικός κανόνας είναι να συγκρατηθεί η δαπάνη για τις συντάξεις, ώστε να μην αυξηθούν πάνω από

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος

ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ. Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. Καζάκου Γεωργία, ΠΕ09 Οικονομολόγος 1 ΠΟΛΙΤΙΚΉ ΠΑΙΔΕΙΑ Α Γενικού Λυκείου και ΕΠΑ.Λ. 2 ΚΕΦΑΛΑΙΟ 11 Ο ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ 11.1 Από τον αντιπραγματισμό στην οικονομία του χρήματος 11.1 ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΑΓΜΑΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Στο Συμβούλιο παρευρέθηκαν Δήμαρχοι-Εκπρόσωποι Δήμων-Εθελοντικές Οργανώσεις και Λοιπές Προσωπικότητες όπως στο συνημμένο.

Στο Συμβούλιο παρευρέθηκαν Δήμαρχοι-Εκπρόσωποι Δήμων-Εθελοντικές Οργανώσεις και Λοιπές Προσωπικότητες όπως στο συνημμένο. Κότσικα 4, 104-34 Αθήνα Τηλ: 210 3646 754-6, 3639 878 Fax : 210 3646 306, 3628 017 URL: www.pedattikis.gr E- Mail: info@pedattikis.gr Αθήνα, 6/3/2015 ΘΕΜΑ: Ολοκληρώθηκε με Επιτυχία το 1ο Συμβούλιο Πολιτικής

Διαβάστε περισσότερα

Αριθμός 9769/2014 TO ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές Μυρσίνη Κοντογιάννη, Πρόεδρο

Αριθμός 9769/2014 TO ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές Μυρσίνη Κοντογιάννη, Πρόεδρο Αριθμός 9769/2014 TO ΠΟΛΥΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΘΗΚΕ από τους Δικαστές Μυρσίνη Κοντογιάννη, Πρόεδρο Πρωτοδικών, η οποία ορίστηκε Αναπληρωματική Πρόεδρος

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε. ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2005 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ( ΠΧΠ)

ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε. ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2005 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ( ΠΧΠ) ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε. ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΝΕΑΜΗΝΟ ΤΟΥ 2005 ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΙΕΘΝΗ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ( ΠΧΠ) Βεβαιώνεται ότι οι συνηµµένες Ενδιάµεσες Εταιρικές και Ενοποιηµένες

Διαβάστε περισσότερα

Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου

Αξιολόγηση του εκπαιδευτικού έργου 16MANTAS:Layout 1 6/22/09 3:07 PM Page 195 Παναγιώτης Μαντάς, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Ζαχαρούλα Ταβουλάρη, Σχολική Σύµβουλος Π.Ε. Θεόδωρος αλαβίκας, Παιδαγωγικό Ινστιτούτο Περίληψη Η αξιολόγηση του εκπαιδευτικού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ATEI ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΤΙΤΛΟΣ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ : ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Απομόνωση χλωροφύλλης

Απομόνωση χλωροφύλλης Απομόνωση χλωροφύλλης Φυτικά κύτταρα Χλωροπλάστης Α Γυμνασίου Κεφάλαιο 2 Ενότητα 2.1 Σελ. 39-40 Γ Γυμνασίου Κεφάλαιο 2 Ενότητα 2.2 Σελ. 43-44 1 Εισαγωγή Οι αυτότροφοι οργανισμοί όπως τα φυτά, παράγουν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΝΗΜΟΝΙΟ/ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΜΝΗΜΟΝΙΟ/ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΝΗΜΟΝΙΟ/ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ Του/της Επωνυμία: Ινστιτούτο Εργασίας ΓΣΕΕ (ΙΝΕ / ΓΣΕΕ) της και Επωνυμία: Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Καστοριάς για τη Δημιουργία θέσεων απασχόλησης σε τοπικό

Διαβάστε περισσότερα