ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ OMEGA-3 (Ω-3) ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ OMEGA-3 (Ω-3) ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ"

Transcript

1

2

3 ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ OMEGA-3 (Ω-3) ΚΑΙ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ Όπως είναι γνωστό τα ιχθυέλαια περιέχουν τα σηµαντικά Ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά οξέα (EPA & DHA). Χρησιµοποιούνται από τον οργανισµό για την κατασκευή σηµαντικών ορµονών (προσταγλαδινών), αλλά και δοµικών στοιχείων του εγκεφάλου και των κυττάρων. O άνθρωπος δεν παράγει Ω-3 (γι αυτό και είναι απαραίτητα), αλλά τα προσλαµβάνει µε την τροφή. Η πρόσληψη Ω-3 λιπαρών οξέων µε την τροφή γίνεται κυρίως µε την κατανάλωση ψαριού. υστυχώς πολλές οµάδες του πληθυσµού δεν προσλαµβάνουν την απαιτούµενη ποσότητα µε την τροφή (π.χ. µικρά παιδιά, έγκυες κλπ.). Επίσης σηµαντικό πρόβληµα στις µέρες µας είναι η µόλυνση των ψαριών µε υδράργυρο, µόλυβδο, κάδµιο, αρσενικό, εντοµοκτόνα, ζιζανιοκτόνα και διοξίνες λόγω της µόλυνσης των θαλασσών. Λόγω αυτών, σήµερα. περισότερο παρά ποτέ, υπάρχει η επιτακτική ανάγκη να τα προσλαµβάνουµε µε τη χρήση των σκευασµάτων, καθώς είναι απαραίτητα για τη σωστή λειτουργία του οργανισµού. Στην διάρκεια της εγκυµοσύνης αλλά και κατά το θηλασµό τα Ω-3 και ειδικά σε αυτή την περίπτωση τα DHA, είναι απαραίτητα για την ανάπτυξη, τη λειτουργία, την όραση, και την εγκεφαλική ανάπτυξη του εµβρύου. Αυτό ισχύει και για παιδιά έως 5 ετών. Επίσης µειώνουν τους πρόωρους τοκετούς καθώς και την κατάθλιψη µετά τον τοκετό. Για παιδιά από 6 ετών και άνω βοηθούν στην αύξηση της ικανότητας συγκέντρωσης, τη µάθηση, τη µνήµη και τη συναισθηµατική ισορροπία κάνοντας τα Ω-3 και ειδικά σε αυτή την περίπτωση τα ΕΡΑ, απαραίτητο σύµµαχο του µαθητή τόσο σε καθηµερινή βάση όσο και σε περίοδο εξετάσεων. Οι Ιάπωνες που παραδοσιακά καταναλώνουν µεγάλες ποσότητες ψαριού έχουν υψηλό ΙQ. ρουν βοηθητικά σε παιδιά µε υσλεξία, υσπραγία, Υπερκινητικότητα, Επιθετικότητα, Αυτισµό. ρουν βοηθητικά σε περιπτώσεις κατάθλιψης και σχιζοφρένειας. Μειώνουν την αρνητική επίδραση του Stress στον οργανισµό. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστηµα. Βοηθούν στην µείωση των επιπλοκών του σακχάρου λόγω της θετικής επίδρασης στο καρδιαγγειακό. Για υγιές καρδιαγγειακό σύστηµα όλο και περισσότερο γίνεται λόγος για τα Ω-3. Έτσι στις ΗΠΑ ο οργανισµός τροφίµων και φαρµάκων (FDA) έχει ανακοινώσει την σύνδεση κατανάλωσης συµπληρωµάτων διατροφής µε Ω-3 και την µείωση των πιθανοτήτων για στεφανιαία νόσο. Το ίδιο και η Αµερικάνικη Καρδιολογική εταιρεία που αναγνωρίζει ότι τα Ω-3 µειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών νοσηµάτων, καθώς µειώνουν τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης. Βοηθούν στη µείωση των τριγλυκεριδίων και της οµοκυστείνης (παράγων φλεγµονής). Σταθεροποιούν τον καρδιακό ρυθµό, µειώνουν την πίεση και προστατεύουν από αιφνίδιο θάνατο. Έχουν αντιπηκτική-αντιθροµβωτική δράση. Βοηθούν στην ευκινησία των αρθρώσεων και βοηθούν στη βελτίωση των συµπτωµάτων της αρθρίτιδας (ειδικά στα αρχικά στάδια). Μειώνουν το βαθµό του ηλιακού εγκαύµατος.

4 Βοηθούν στην υγεία του δέρµατος. Έλλειψη προκαλεί σκληρότητα στο δέρµα, θαµπή και λεπτή τρίχα µαλλιών, πιτυρίδα, φαγούρα, έκζεµα, ψωρίαση, ακµή, αλωπεκία και εύθραυστα νύχια. Βοηθούν σε περιπτώσεις µολύνσεων. Βρίσκονται στον αµφιβληστροειδή (στους φωτοϋποδοχείς) και φροντίζουν για την καλή λειτουργία της όρασης.

5 Γιατί Minami; Τα Ω-3 σκευάσµατα της Minami είναι τα καλύτερα στον κόσµο και θεωρούνται το απόλυτο µέτρο σύγκρισης για όλα τα σκευάσµατα Ω-3 και αυτό γιατί: Καθαρότης: Τα σκευάσµατα της Minami είναι τα πιο καθαρά στον κόσµο. Όλα τα προϊόντα υπερπληρούν τις πιο σκληρές Αµερικάνικες και Ευρωπαϊκές προδιαγραφές αναφορικά µε την περιεκτικότητα σε υδράργυρο, µόλυβδο, κάδµιο, αρσενικό, ζιζανιοκτόνα, εντοµοκτόνα, διοξίνες. Η Minami είναι η µόνη εταιρεία που δηµοσιεύει στον δικτυακό τόπο της εταιρείας ( τις αναλύσεις καθαρότητας ανά παρτίδα προϊόντος ώστε ο καταναλωτής να ξέρει ανά πάσα στιγµή την καθαρότητα του προϊόντος που αγοράζει. Καµιά άλλη εταιρεία δεν το κάνει αυτό. Συγκέντρωση: Τα προϊόντα της Minami έχουν πολύ υψηλή συγκέντρωση Ω-3 έτσι ώστε ακόµα και µε µία κάψουλα να έχουµε τα οφέλη από τη λήψη του. Γεύση: Η Minami είναι υπερήφανη για την εκπληκτική γεύση των σκευασµάτων της, κάτι που ειδικά τα παιδιά το εκτιµούν, καθώς ακόµα και αν σπάσουν την κάψουλα η γεύση της δεν είναι αυτή του ψαριού αλλά φυσικό άρωµα πορτοκαλιού, λεµονιού ή φράουλας ανάλογα µε το σκεύασµα. Μοναδική Τεχνολογία EFP Τ Μ : H µοριακή απόσταξη είναι µια κοινή µέθοδος για τον καθαρισµό των ιχθυελαίων και σχεδόν οι περισσότεροι κατασκευαστές την χρησιµοποιούν. Η Minami αντίθετα χρησιµοποιεί την πατενταρισµένη µέθοδο απόσταξης EFP*CO2 που τις επιτρέπει να παράγει φαρµακευτικής καθαρότητας ιχθυέλαιο από ψάρια ανοικτής θάλασσας, µε τρόπο φυσικό (θερµοκρασίες όχι άνω των 50 ο C), φιλικό προς το περιβάλλον (χωρίς εξάνιο αλλά µε χρήση ανακυκλώσιµου διοξειδίου του άνθρακος (CO2)) και µε υψηλή καθαρότητα. Αποδείξεις όχι υποσχέσεις: H Minami στηρίζεται στο ερευνητικό της τµήµα για αποδείξεις, πριν δώσει υποσχέσεις που µπορεί να αποδειχθούν αβάσιµες στο µέλλον. Χωρίς κορεσµένα λίπη: Τα ιχθυέλαια της Minami δεν περιέχουν κορεσµένα λίπη που είναι βλαβερά σε αντίθεση µε τους άλλους κατασκευαστές και αυτό γιατί ακολουθεί την πατενταρισµένη τεχνολογία EFP*CO2 που επιτρέπει την απόσταξη σε χαµηλή θερµοκρασία (όχι άνω των 50 ο C). Από όλα τα πιο πάνω φαίνεται ξεκάθαρα γιατί η Minami διαθέτει τα καλύτερα ιχθυέλαια στον κόσµο και είναι πολύ µπροστά από τον ανταγωνισµό σε ποιότητα και τεχνολογία.

6

7 MINAMI NUTRITION Παραγωγή Ω-3 Λιπαρών οξέων µε EFP CO 2 Απόσταξη Μοναδική Τεχνολογία EFP ΤΜ Επιλεγµένο Ιχθυέλαιο από Σκουµπρί, Σαρδέλες, Αντζούγιες, Ρέγγες Το ιχθυέλαιο µετατρέπεται σε εστέρα Τα κορεσµένα λίπη αποµακρύνονται, µετά τα πολυακόρεστα και µονοακόρεστα ιοξείδιο του άνθρακα (CO 2 ) χρησιµοποιείται σαν διαλύτης στους 35 ο - 50 ο κάτω από πίεση Υπερκρίσιµης µάζας υγρή χρωµατογραφία µε CO 2 Υψηλής καθαρότητας, συµπυκνωµένα Ω-3 λιπαρά οξέα. AΛΛΟΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ Ω-3 Παραγωγή Ω-3 Λιπαρών οξέων µε µοριακή απόσταξη Επιλεγµένο Ιχθυέλαιο Το ιχθυέλαιο µετατρέπεται σε εστέρα ηµιουργία κλασµάτων µε χρήση ουρίας Έκπλυση µε εξάνιο Επαναληπτική απόσταξη στους 200 ο Ω-3 λιπαρά οξέα.

8 MorDHA Για εγκύους Ω-3 και ειδικά DHA, απαραίτητο διατροφικό στοιχείο κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης και του θηλασµού καθώς υποστηρίζει την ανάπτυξη, τη λειτουργία, την όραση, και την εγκεφαλική ανάπτυξη του εµβρύου. Έχουν αποµακρυνθεί ο υδράργυρος, ο µόλυβδος, τα εντοµοκτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, οι διοξίνες και οι λοιπές περιβαλλοντολογικές µολύνσεις που βρίσκονται στα ψάρια, µε µια φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία. Έχει προστεθεί προστατευτικό αντιοξειδωτικό µε την µορφή της φυσικής βιταµίνης Ε. Το ΜοrDHA είναι µια φυσική πηγή άνω του 75% υψηλής καθα - ρότητας συµπυκνωµένου Ω-3 που προέρχεται από φαρµακευτικής καθαρότητας ιχθυέλαιο. εν περιέχει κορεσµένα λίπη σε αντίθεση µε τα ιχθυέλαια του ανταγωνισµού. Κάθε µαλακή κάψουλα περιέχει τουλάχιστον 465mg DHA και το πολύ 63mg EPA. Οδηγίες χρήσης: Χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα διατροφής για εγκύους και θηλάζουσες. Μία (1) µαλακή κάψουλα ανά ηµέρα κατά προτίµηση µε το γεύµα. Εκτός της κατάποσης, η κάψουλα µπορεί να µασηθεί ή να δια τρηθεί και το περιεχόµενό της να ανακατευθεί µε την τροφή (π.χ. χυ µό φρούτων, γιαούρτι κλπ.) ή να δοθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες του µαιευτήρα. Συστατικά: Εξαιρετικού βαθµού καθαρότητας ιχθυέλαιο από ψάρια ανοικτής θαλάσσης, µαλακή κάψουλα (ζελατίνη ψαριού, νε ρό, γλυκερόλη, αιθέριο έλαιο λεµονιού), φυσική βιταµίνη Ε (µείγµα τοκοφερολών). Άρωµα: Άρωµα λεµονιού. Περιεχόµενο: 60 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 2 µήνες).

9 VeganDHA Για εγκύους, θηλασµό και όραση Ω-3 και ειδικά DHA, απαραίτητο διατροφικό στοιχείο κατά τη διάρκεια της εγκυµοσύνης και του θηλασµού καθώς υποστηρίζει την ανάπτυξη, την λειτουργία, την όραση, και την εγκεφαλική ανάπτυξη του εµβρύου. Το DHA προέρχεται από φύκη και δεν περιέχει περιβαλλοντολογικές µολύνσεις, καθώς τα φύκη καλλιεργούνται σε γλυκό νερό, σε ελεγχόµενες συνθήκες. 500mg λάδι από φύκη περιέχει 75% Ω-3 λιπαρά φαρµακευτικής καθαρότητας, µε 280mg DHA κατά ελάχιστον. Το προϊόν είναι εξ ολοκλήρου φυτικό (τόσο το λάδι, όσο και η κάψουλα). Οι 2 µαλακές κάψουλες περιέχουν: 280 mg DHA (75%), 1.5mg Ασταξανθίνη και 2,2mg Βιταµίνη Ε. Οδηγίες χρήσης: 1-2 µαλακές κάψουλες ανά ηµέρα µε το γεύµα. Άρωµα: Φυσικό άρωµα πορτοκαλιού. Περιεχόµενο: 60 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 1-2 µήνες).

10 OMIAGE Για εγκύους & θηλασµό Το Omiage TM είναι πλούσιο σε υψηλής ποιότητας DHA, βιταµίνες και ανόργανα άλατα για τη µητέρα και το παιδί. Το DHA είναι ένα Ωµέγα-3 λιπαρό οξύ που µεταφέρεται στο µωρό σας κατά την εγκυµοσύνη και το θηλασµό για την υγεία του εγκεφάλου και την ανάπτυξη των µατιών του. Επιπλέον, το DHA βοηθάει στην ανάκτηση της ζωτικότητάς σας αµέσως µετά τη γέννηση του µωρού σας. Το Omiage TM παρέχει το απαραίτητο φάσµα βιταµινών και ανόργανων αλάτων που ταιριάζουν καλύτερα στις συγκεκριµένες ανάγκες σας. Με το Omiage TM θα καλύψετε, κατά την εγκυµοσύνη, την επίσηµα συνιστώµενη ηµερήσια λήψη των 400 mcg φυλλικού οξέος. Οδηγίες χρήσης: Στην συσκευασία υπάρχουν 2 κάψουλες, η µια περιέχει Ω-3 DHA (χρησιµοποιείται µόνο γαύρος και σκουµπρί από παρθένα νερά της Ανταρκτικής) και η δεύτερη κάψουλα περιέχει µαγνήσιο, σίδηρος, φυσική βιταµίνη Ε, ψευδάργυρος, φυλλικό οξύ, ιώδιο, σελήνιο, βιταµίνη D3 και βιταµίνη B12. Το µόνο ιχθυέλαιο που έχει αποκτήσει την πιστοποίηση EMAS, ένα πολύ αυστηρό Ευρωπαϊκό πρότυπο. Άρωµα: Άρωµα φράουλας, χωρίς χρωστικές ουσίες. Περιεχόµενο: 30 διπλές κάψουλες.

11

12 MorDHA MINI Για παιδιά µέχρι 5 ετών Ω-3 και ειδικά DHA, απαραίτητο για νεογέννητα και παιδιά µέχρι 5 ετών καθώς υποστηρίζει την ανάπτυξη, τη λειτουργία της όρασης, και την εγκεφαλική ανάπτυξη. Έχουν αποµακρυνθεί ο υδράργυρος, ο µόλυβδος, τα εντοµο - κτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, οι διοξίνες και οι λοιπές περιβαλλο - ντολογικές µολύνσεις που βρίσκονται στα ψάρια, µε µια φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία. Έχει προστεθεί προστατευτικό αντιοξειδωτικό µε την µορφή της φυσικής βιταµίνης Ε. Το ΜοrDHA MINI είναι µια φυσική πηγή άνω του 75% υψηλής καθαρότητας συµπυκνωµένου Ω-3 που προέρχεται από φαρ µακευτικής καθαρότητας ιχθυέλαιο. εν περιέχει κορεσµένα λίπη σε αντίθεση µε τα ιχθυέλαια του ανταγωνισµού. Κάθε µαλακή κάψουλα περιέχει τουλάχιστον 241mg DHA και το πολύ 33mg EPA. Οδηγίες χρήσης: Χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα διατροφής για νεογέννητα και παιδιά έως 5 ετών. Μία (1) µαλακή κάψουλα ανά ηµέρα κατά προτίµηση µε το γεύµα. Λόγω της µικρής ηλικίας η κάψουλα πρέπει να διατρηθεί και το περιεχόµενό της να ανακατευθεί µε την τροφή (π.χ. γάλα, γιαούρτι κλπ.) ή να δοθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες του παιδιάτρου. Συστατικά: Εξαιρετικού βαθµού καθαρότητας ιχθυέλαιο από ψάρια ανοικτής θαλάσσης, µαλακή κάψουλα (ζελατίνη ψαριού, νερό, γλυκερόλη, άρωµα φράουλας), φυσική βιταµίνη Ε (µείγµα τοκοφερολών). Άρωµα: Άρωµα φράουλας. Περιεχόµενο: 60 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 2 µήνες).

13 MorEPA MINI-JUNIOR Για παιδιά 6-12 ετών Ω-3 και ειδικά EPA, απαραίτητο για παιδιά 6-12 ετών καθώς βοη θούν στην αύξηση της ικανότητας συγκέντρωσης, τη µάθηση, τη µνήµη και τη συναισθηµατική ισορροπία κάνοντας τα Ω-3 και ειδικά σε αυτή την περίπτωση τα ΕΡΑ, απαραίτητο σύµµαχο του µαθητή τόσο σε καθηµερινή βάση όσο και σε περίοδο εξετάσεων. Έχουν αποµακρυνθεί ο υδράργυρος, ο µόλυβδος, τα εντοµο κτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, οι διοξίνες και οι λοιπές περιβαλλοντο λογικές µολύνσεις που βρίσκονται στα ψάρια, µε µια φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία. Έχει προστεθεί προστατευτικό αντιο ξειδωτικό µε την µορφή της φυσικής βιταµίνης Ε. Το ΜοrEPA MINI-JUNIOR είναι µια φυσική πηγή άνω του 75% υψηλής καθαρότητας συµπυκνωµένου Ω-3 που προέρχεται από φαρµακευτικής καθαρότητας ιχθυέλαιο. εν περιέχει κορεσµένα λίπη σε αντίθεση µε τα ιχθυέλαια του ανταγωνισµού. Οι 2 µαλακές κάψουλες περιέχουν τουλάχιστον 490mg ΕΡΑ και 70mg DHA καθώς και 20mg λάδι νυκτολούλουδου (evening primrose oil) πηγή γ-λινολεϊκού οξέως (GLA). Οδηγίες χρήσης: Χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα διατροφής για παιδιά 6-12 ετών. Μία (1) µαλακή κάψουλα 2 φορές ανά ηµέ ρα κατά προτίµηση µε το γεύµα. Εκτός της κατάποσης, η κάψουλα µπορεί να µασηθεί ή να δια τρηθεί και το περιεχόµενό της να ανακατευθεί µε την τροφή (π.χ. χυµό φρούτων, γιαούρτι κλπ.) ή να δοθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες του παιδιάτρου. Συστατικά: Εξαιρετικού βαθµού καθαρότητας ιχθυέλαιο από ψάρια ανοικτής θαλάσσης, µαλακή κάψουλα (ζελατίνη ψαριού, νερό, γλυκερόλη, φυσικό άρωµα φράουλας), φυσική βιταµίνη Ε (µείγµα τοκοφερολών), λάδι νυκτολούλουδου. Άρωµα: Άρωµα φράουλας. Περιεχόµενο: 60 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 1 µήνα).

14 MorEPA CHEWABLE (Μασώµενο) Για παιδιά 6 ετών και άνω Εξαιρετικής γεύσης µασώµενο Ω-3 και ειδικά EPA, απαραίτητο για παιδιά 6 ετών και άνω καθώς βοη θάει στην αύξηση της ικανότητας συγκέντρωσης, τη µάθηση, τη µνήµη και τη συναισθηµατική ισορροπία κάνοντας τα Ω-3 και ειδικά σε αυτή την περίπτωση το ΕΡΑ, απαραίτητο σύµµαχο του µαθητή τόσο σε καθηµερινή βάση όσο και σε περίοδο εξετάσεων. Έχουν αποµακρυνθεί ο υδράργυρος, ο µόλυβδος, τα εντοµο κτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, οι διοξίνες και οι λοιπές περιβαλλοντο λογικές µολύνσεις που βρίσκονται στα ψάρια, µε µια φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία. Έχει προστεθεί προστατευτικό αντιο ξειδωτικό µε την µορφή της φυσικής βιταµίνης Ε. Το ΜοrEPA CHEWABLE είναι µια φυσική πηγή υψηλής καθαρότητας συµπυκνωµένου Ω-3 που προέρχεται από φαρµακευτικής καθαρότητας ιχθυέλαιο, µαζί µε βιταµίνη C. Οι 2 µαλακές κάψουλες περιέχουν τουλάχιστον 500mg ΕΡΑ και 69mg DHA καθώς και 32mg βιταµίνη C. Οδηγίες χρήσης: Χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα διατροφής για παιδιά 6 ετών και άνω. Μία (1) µαλακή κάψουλα 2 φορές ανά ηµέ ρα κατά προτίµηση µε το γεύµα. Η κάψουλα πρέπει να µασηθεί και έχει εξαιρετική γεύση πορτοκαλιού. Συστατικά: Εξαιρετικού βαθµού καθαρότητας ιχθυέλαιο από ψάρια ανοικτής θαλάσσης, µαλακή κάψουλα (ζελατίνη ψαριού, νερό, γλυκερόλη, φυσικό άρωµα φράουλας), φυσική βιταµίνη Ε (µείγµα τοκοφερολών), λάδι νυκτολούλουδου. Άρωµα: Άρωµα πορτοκάλι. Περιεχόµενο: 60 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 1 µήνα).

15 MorEPA Για εφήβους και ενήλικες Ω-3 και ειδικά EPA, απαραίτητο για εφήβους και ενήλικες καθώς βοηθούν στην αύξηση της ικανότητας συγκέντρωσης, τη µάθηση, τη µνήµη και τη συναισθηµατική ισορροπία, αλλά επίσης βοηθούν και στην υγεία του καρδιαγγειακού συστήµατος. Έχουν αποµακρυθεί ο υδράργυρος, ο µόλυβδος, τα εντοµοκτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, οι διοξίνες και οι λοιπές περιβαλλοντολογικές µολύνσεις που βρίσκονται στα ψάρια, µε µια φιλική προς το περιβάλλον επε ξεργασία. Έχει προστεθεί προστατευτικό αντιοξειδωτικό µε την µορφή της φυσικής βιταµίνης Ε. Το ΜοrEPA είναι µια φυσική πηγή άνω του 75% υψηλής καθα - ρότητας συµπυκνωµένου Ω-3 που προέρχεται από φαρµακευτικής καθαρότητας ιχθυέλαιο. εν περιέχει κορεσµένα λίπη σε αντίθεση µε τα ιχθυέλαια του ανταγωνισµού. Μία µαλακή κάψουλα περιέχει τουλάχιστον 580mg ΕΡΑ και 83mg DHA. Οδηγίες χρήσης: Χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα διατροφής για εφήβους και ενήλικες. Μία (1) µαλακή κάψουλα ανά ηµέ ρα κατά προτίµηση µε το γεύµα. Εκτός της κατάποσης, η κάψουλα µπορεί να µασηθεί ή να δια τρη θεί και το περιεχόµενό της να ανακατευθεί µε την τροφή (π.χ. χυµό φρούτων, γιαούρτι κλπ.) ή να δοθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες του ιατρού. Συστατικά: Εξαιρετικού βαθµού καθαρότητας ιχθυέλαιο από ψάρια ανοικτής θαλάσσης, µαλακή κάψουλα (ζελατίνη ψαριού, νερό, γλυκερόλη, φυσικό αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού), φυσική βιταµίνη Ε (µείγµα τοκοφερολών). Άρωµα: Φυσικό άρωµα πορτοκαλιού. Περιεχόµενο: 30 µαλακές κάψουλες.

16 MorEPA PLUS ιατήρηση υγειούς καρδιαγγειακού συστήµατος Ω-3 απαραίτητο για ενήλικες για την διατήρηση υγιούς καρ διαγγειακού συστήµατος. Έχουν αποµακρυνθεί ο υδράργυρος, ο µόλυβδος, τα εντοµο κτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, οι διοξίνες και οι λοιπές περιβαλλοντο λογικές µολύνσεις που βρίσκονται στα ψάρια, µε µια φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία. Έχει προστεθεί προστατευτικό αντιοξειδωτικό µε την µορφή της φυσικής βιταµίνης Ε. Το ΜοrEPA PLUS είναι µια φυσική πηγή 90% υψηλής καθαρότητας συµπυκνωµένου Ω-3 που προέρχεται από φαρµακευ τικής καθαρότητας ιχθυέλαιο. εν περιέχει κορεσµένα λίπη σε αντίθεση µε τα ιχθυέλαια του ανταγωνισµού. Μία µαλακή κάψουλα περιέχει τουλάχιστον 630mg ΕΡΑ και 190mg DHA. Οδηγίες χρήσης: Χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα διατροφής για ενήλικες. Μία (1) µαλακή κάψουλα ανά ηµέρα κατά προτίµηση µε το γεύµα. Εκτός της κατάποσης, η κάψουλα µπορεί να µασηθεί ή να διατρηθεί και το περιεχόµενό της να ανακατευθεί µε την τροφή (π.χ. χυµό φρούτων, γιαούρτι κλπ.) ή να δοθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες του ιατρού. Συστατικά: Εξαιρετικού βαθµού καθαρότητας ιχθυέλαιο ανοικτής θαλάσσης, µαλακή κάψουλα (ζελατίνη ψαριού, νερό, γλυκερόλη, φυσικό αιθέριο έλαιο πορτοκαλιού), φυσική βιταµίνη Ε (µείγµα τοκοφερολών). Άρωµα: Φυσικό άρωµα πορτοκαλιού. Περιεχόµενο: 30 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 1 µήνα).

17 MorEPA PLATINUM Αύξηση επιπέδων σε Ω3 + βιταµίνη D Παρέχει βασική υποστήριξη στη διατήρηση της υγείας της καρδιάς και του κυκλοφορικού, της καλής χοληστερόλης και ενισχύει την ψυχική υγεία. MorEPA Platinum µε 1005 mg EPA/DHA + επιπλέον βιταµίνη D3. Αυξήστε τα Ω-3 σας στη συνιστώµενη για την υγεία τιµή του 8-11%. Μία µαλακή κάψουλα του MorEPA Platinum παρέχει µία εκπληκτικά υψηλή ποσότητα 1100 mg Ω-3 µε 765mg EPA και 240mg DHA και επιπλέον 7,5mcg βιταµίνη D3 ανά κάψουλα. Τα Ω-3 διατηρούν ένα υγιές κυκλοφορικό σύστηµα, ενώ η περιεκτικότητα σε EPA διατηρείται υψηλή προκειµένου να προάγει τη ψυχική υγεία σας. Τα υψηλά σε EPA ιχθυέλαια ενισχύουν τη διάθεση και βοηθούν στη διατήρηση καθαρών αρτηριών, καθώς και τη φυσική κατάσταση και όλα τα τεράστια πλεονεκτήµατα για να κρατάτε τα επίπεδά σας σε Ω-3 πάνω από τη συνιστώµενη για την υγεία τιµή του 8% στον οργανισµό σας. Οδηγίες χρήσης: Χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα διατροφής για ενήλικες. Μία (1) µαλακή κάψουλα ανά ηµέρα κατά προτίµηση µε το γεύµα. Εκτός της κατάποσης, η κάψουλα µπορεί να µασηθεί ή να διατρηθεί και το περιεχόµενο της να ανακατευθεί µε την τροφή (π.χ. χυµό φρούτων, γιαούρτι κλπ.) ή να δοθεί σύµφωνα µε τις οδηγίες του ιατρού. Ενηµερώστε τον γιατρό σας πριν λάβετε MorEPA Platinum αν βρίσκεστε κάτω από φαρµακευτική αγωγή. Άρωµα: Φυσικό άρωµα πορτοκαλιού. Περιεχόµενο: 60 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 2 µήνες).

18 PlusEPA Για πνευµατική υγεία & ευκινησία αρθρώσεων Ω-3 και ειδικά ΕΡΑ απαραίτητο για ενήλικες για τη διατήρηση ισχυρού ανοσοποιητικού, υγιούς καρδιαγγειακού, για πνευµατική υγεία (κατάθλιψη, υπερκινητικότητα, αυτισµός, δυσλεξία) και για ευκι νη σία των αρθρώσεων. Έχουν αποµακρυνθεί ο υδράργυρος, ο µόλυβδος, τα εντοµοκτό να, τα ζιζανιοκτόνα, οι διοξίνες και οι λοιπές περιβαλλοντολο γικές µολύνσεις που βρίσκονται στα ψάρια, µε µια φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία. Έχει προστεθεί προστατευτικό αντιοξειδωτικό µε την µορφή της φυσικής βιταµίνης Ε. Το PlusEPA είναι µια φυσική πηγή 95% υψηλής καθαρό τητας συµπυκνωµένου Ω-3 που προέρχεται από φαρµακευτικής καθαρότητας ιχθυέλαιο. εν περιέχει κορεσµένα λίπη σε αντίθεση µε τα ιχθυέλαια του ανταγωνισµού. ύο (2) µαλακές κάψουλες περιέχουν τουλάχιστον 500mg ΕΡΑ και 0mg DHA. Οδηγίες χρήσης: Χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα διατροφής για ενήλικες. Μία (1) µαλακή κάψουλα 2 φορές ανά ηµέρα κατά προτίµηση πρίν το γεύµα. Για παιδιά που το λαµβάνουν για πνευµατική υγεία, µία (1) κάψουλα ανά ηµέρα πρίν το γεύµα. Μην ανοίγετε τις κάψουλες-µόνο µε κατάποση. Συστατικά: Εξαιρετικού βαθµού καθαρότητας ιχθυέλαιο από ψάρια ανοικτής θαλάσσης, µαλακή κάψουλα (ζελατίνη ψαριού, νερό, γλυκερόλη), φυσική βιταµίνη Ε (µείγµα τοκοφερολών). εν περιέχει άρωµα. Περιεχόµενο: 60 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 1 µήνα).

19 MorGLA Για ευκινησία αρθρώσεων, για υγιή µαλλιά και νύχια Ω-3 και ειδικά ΕPA σε συνδυασµό µε το "καλό" Ω-6 GLA, απαραίτητο για ενήλικες που θέλουν να βελτιώσουν την ευκινησία των αρθώσεων, για υγιή µαλλιά, νύχια και χέρια, καθώς και για ελαστικό και απαλό δέρµα. Έχουν αποµακρυνθεί ο υδράργυρος, ο µόλυβδος, τα εντοµοκτόνα, τα ζιζανιοκτόνα, οι διοξίνες και οι λοιπές περιβαλλοντολογικές µολύνσεις που βρίσκονται στα ψάρια, µε µια φιλική προς το περιβάλλον επεξεργασία. To ΜorGLA περιέχει απαραίτητα λιπαρά οξέα από φυτά (GLA) και ψάρια (EPA), φαρµακευτικής καθαρότητας. Το GLA (65%) προέρχεται από το λάδι Μπουράντζας (Borage Oil). Οι 2 µαλακές κάψουλες περιέχουν 708mg Ω-6 από τα οποία 520mg είναι GLA (µοναδικής συγκέντρωσης 65% από τα λάδι Μπουράντζας), 75% Ω-3 (212mg EPA) και (64mg DHA), 5mg βιταµίνης Ε. Οδηγίες χρή σης: Χρησιµοποιείται σαν συµπλήρωµα διατροφής για ενήλικες. Μια (1) µε δύο (2) µαλακές κάψουλες ανά ηµέρα κατά προτίµηση µε το γεύµα. Άρωµα: Φυσικό άρωµα πορτοκαλιού. Περιεχόµενο: 60 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 1-2 µήνες).

20 PluShinzO-3 Anti-Aging Complex Αντιγηραντικό Το αντιγηραντικό σκεύασµα της ΜΙΝΑΜΙ περιέχει Ω-3 αλλά και µια πληθώρα αντιοξειδωτικών ουσιών που συνεργάζονται µε τα Ω-3 για βελτίωση της υγείας. Κατάλληλο για δραστήριους ανθρώπους, ιδανικό για αθλητές και άτοµα άνω των 50 ετών. Η επιλογή των ουσιών είναι βασισµένη στην Κρητική Μεσογειακή διατροφή και στην Ιαπωνική, µε στόχο την καρδιοπροστασία και την αντιγήρανση. Μια κάψουλα PluShinzO-3 Αnti-Aging Complex περιέχει: Ω-3 λιπαρά οξέα από υψηλής καθαρότητας συµπυκνωµένου Ω-3 που προέρχεται από φαρµακευτικής καθαρότητας ιχθυέλαιο, και συγκεκριµένα 535mg EPA και 161mg DHA. 30mg συνένζυµο Q10 (για ενέργεια). 400mg Φυλλικό Οξύ για διατήρηση υγιών ιστών και µείωση της οµοκυστείνης. Συνολικά 75mg α,γ,δ-τοκοτριενόλες για µείωση ολικής χοληστερόλης και LDL. 2mg Σκόρδο για έλεγχο της χοληστερόλης. 25mg Resveratol (ουσία από το κόκκινο κρασί) που έχει ευεργετική επίδραση στην πίεση αλλά και αντιπηκτική δράση. 25mg Pycnogenol µε έντονη αντιοξειδωτική δράση για καθα ρισµό των αγγείων. 1.5mg βιταµίνης Ε (µείγµα τοκοφερολών) για αντιοξειδωτική προστασία. Άρωµα: Φυσικό άρωµα πορτοκαλιού. Περιεχόµενο: 30 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 1 µήνα).

21 TM PlusKenkO Για δέρµα και οµορφιά Αυτό το µοναδικό συµπλήρωµα διατροφής συνδιάζεται άριστα µε τη γυµναστική και τα καλλυντικά σας για οµορφιά, σωµατική και πνευµατική υγεία. Το PlusKenkO είναι µια πηγή Ω-3 από µικρά ψάρια ανοικτής θαλάσσης, Ω-3 από το λάδι σπόρων του φυτού Kiwi και γ-λινολεϊκό οξύ (GLA) από το λάδι του (borage) µαζί µε ψευδάργυρο για µέγιστη προστασία του δέρµατος. Το µοναδικό αυτό καλλυντικό από το στόµα είναι ένα συµπλήρωµα διατροφής, που σας κάνει να νιώθετε υγιής εσωτερικά και όµορφη εξωτερικά. Μια κάψουλα περιέχει: 76% Omega-3 (595mg), 389mg EPA, 120mg DHA, 30mg SDA, 15mg ETA, 15mg ALA (Alpha Linolenic Acid) και 26mg άλλα Ω-3. 11% Omega-6 (90mg), 44mg GLA (Gamma Linoleic Acid), 15mg AA (Arachidonic Acid) και 31mg άλλα Omega-6, 0.3mg Omega-7, 9.5mg Omega-9 και extra 5mg ψευδάργυρος (Zinc). Αντιοξειδωτική προστασία: 4mg µείγµα τοκοφερολών. Άρωµα: Φυσικό άρωµα πορτοκαλιού. όση: 1 µαλακή κάψουλα την ηµέρα. Περιεχόµενο: 30 µαλακές κάψουλες (αρκούν για 1 µήνα).

22 OMENAQ Ενισχύει καρδιά, αγγεία & οστά Τα EPA και DHA είναι ευεργετικά για την καλή λειτουργία της καρδιάς και βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς κυκλοφορικού συστήµατος. Το Ubiquinol, η έτοιµη προς χρήση µορφή του συνενζύµου Q10, επιπρόσθετα, σας διατηρεί νέους, αυξάνει τα επίπεδα ενέργειας, βοηθάει στη διατήρηση της αρτηριακής πίεσης σε φυσιολογικά επίπεδα και µε µοναδικό τρόπο διατηρεί τη φυσιολογική ροή αίµατος. Η βιταµίνη Κ2 ενισχύει την καλή λειτουργία των αγγείων και βοηθάει στη διατήρηση γερών οστών. Επιπρόσθετα, ο συνδυασµός της βιταµίνης D3 µε τη βιταµίνη Κ2 συµβάλλει στη δηµιουργία υγιών οστών. όση: 3 κάψουλες ηµερησίως. Συσκευασία: για ένα µήνα. Περιεχόµενο: Αφορά 3 κάψουλες. ΤΡΙΠΛΗΣ ΙΣΧΥΟΣ ΦΟΡΜΟΥΛΑ Συνολικό βάρος 2,6 g Ενέργεια 16 kcal _ 67 kj Σύνολο ιχθυέλαιου και φυτικών ελαίων 1600 mg Σύνολο Ωµέγα mg EPA (Εικοσαπενταενοϊκό Οξύ) 635 mg DHA ( εκαεξαενοϊκό Οξύ) 94 mg ALA (Αλφα-Λινολενικό Οξύ) 125 mg Ubiquinol (Μειωµένο Συνένζυµο Q10) 50 mg Βιταµίνη Κ2 (Menaquione-7=MK-7 από Natto) 45 mcg (60% RDI) Βιταµίνη D3 (Χοληκαλσιφερόλη) 5 mcg (100% RDI)

23 ΠΡΟΣΟΧΗ: Το παρόν έντυπο και οι παρεχόµενες πληροφορίες δεν προορίζονται για τους καταναλωτές. Είναι αποκλειστικά για την ενηµέρωση των επαγγελµατιών υγείας (ιατρών, διαιτολόγων, διατροφολόγων, νοσηλευτών, φαρµακοποιών κλπ), βάση του νόµου Ν26/55-77/94/ΕΟΚ άρθρο 4, παρ. 3. Copyright: MINAMI NUTRITION ΑΜ health ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ: η αναδηµοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, µερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχοµένου του παρόντος εντύπου µε οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, µηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούµενη γραπτή άδεια του εκδότη. Νόµος 2121/1993 και κανόνες ιεθνούς ικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.

24 FP Για εγκύους 100% ΦΥΤΙΚΟ Καρδιαγγειακό Σύστηµα Για Εγκύους Ενισχύει καρδιά, αγγεία & οστά Για Εγκύους & θηλασµό Για υγιή µαλλιά & νύχια Παιδιά 0-6 ετών Παιδιά 6-12 ετών Για Ενήλικες & Εφήβους Μασώµενο µε γεύση πορτοκάλι ΑΛΛΑΞΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΕ ΜΙΑ ΚΑΨΟΥΛΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ Απόλυτη Καθαρότης Υψηλή Συγκέντρωση Εκπληκτική Γεύση φράουλας ή πορτοκαλιού Μοναδική εξειδίκευση µε 14 προϊόντα σε Ω3 Χωρίς κορεσµένα λίπη Καθαρισµός χωρίς τη χρήση εξανίου Μοναδική πατενταρισµένη τεχνολογία EFP TM καθαρισµού µε χρήση CO2 στους o C Προϊόν Βελγίου Αύξηση των επιπέδων σε Ω3 + βιταµίνη D Για Αθλητές & Αντιγήρανση Πνευµατική υγεία έρµα & Οµορφιά Τηλ Π Α Ζ Λ

Μέχρι σήµερα γνωρίζατε ότι η κατανάλωση ψωµιού είναι µία απολαυστική και θρεπτική συνήθεια. Από σήµερα η αγαπηµένη σας αυτή καθηµερινή συνήθεια µπορεί να παρέχει στον οργανισµό ακόµη περισσότερα θρεπτικά

Διαβάστε περισσότερα

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής

Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής Βιταμίνες/ Συμπληρώματα Διατροφής e-catalogue 2012 Βιταμίνες Μέταλλα & Ιχνοστοιχεία Αμινοξέα & Πρωτεΐνες Απαραίτητα Λιπαρά Οξέα Πεπτικά/Προβιοτικά Βοηθήματα Βιταμίνες Οι βιταμίνες είναι απαραίτητες για

Διαβάστε περισσότερα

Συμπλήρωμα διατροφής από 100% αγνό λάδι ψαριού από τις θάλασσες του βορρά. Ένα βήμα μπροστά για την διατροφή σας. Ανώτερη ποιότητα!

Συμπλήρωμα διατροφής από 100% αγνό λάδι ψαριού από τις θάλασσες του βορρά. Ένα βήμα μπροστά για την διατροφή σας. Ανώτερη ποιότητα! Συμπλήρωμα διατροφής από 100% αγνό λάδι ψαριού από τις θάλασσες του βορρά Ένα βήμα μπροστά για την διατροφή σας Ανώτερη ποιότητα! H Νορβηγική εταιρεία Norwegian Fish Oil με έδρα το Trondheim της Νορβηγίας

Διαβάστε περισσότερα

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44

Γνωρίστε τα νηστίσιμα - Ο Δρόμος για την Θεραπεία Τρίτη, 14 Φεβρουάριος :44 Γράφει: Κωνσταντίνου Κρήνη, Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Τα λαχανικά, τα όσπρια, οι πατάτες, τα δημητριακά, τα ζυμαρικά, οι ξηροί καρποί, οι ελιές, τα φρούτα, τα θαλασσινά, ο ταραμάς, τα τουρσί ανήκουν

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή;

Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Μεσογειακή Διατροφή Τι γνωρίζουμε για αυτή; Στις αρχές της δεκαετίας του 1950 ξεκίνησε μία μεγάλη έρευνα, γνωστή ως η μελέτη των 7 χωρών, όπου μελετήθηκαν οι διατροφικές συνήθειες ανθρώπων από τις εξής

Διαβάστε περισσότερα

www.vapostoleris.gr/foreverlivingproducts Forever ARGI+ - 69,85 ευρώ/30 σακουλάκια - Τόνωση Παρέχει στο σώμα σας, τη δύναμη που χρειάζεται! Forever Nutra Q10-30,65 ευρώ/30 σακουλάκια - Λαμβάνεται μαζί

Διαβάστε περισσότερα

Σύμμαχος για όλη την οικογένεια!

Σύμμαχος για όλη την οικογένεια! Σύμμαχος για όλη την οικογένεια! Βιταμίνη Α Θειαμίνη (Β1) Ριβοφλαβίνη (Β2) Παντοθενικό Οξύ (B5) 800 mcg 1,1 mg 6,0 mg 13 βιταμίνες 11 μεταλλικά στοιχεία Ανά ημερήσια δόση (1 δισκίo) Βιταμίνη Ε Βιταμίνη

Διαβάστε περισσότερα

Μια εύκολη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής για όλα τα στάδια της ζωής

Μια εύκολη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής για όλα τα στάδια της ζωής Μια εύκολη γκάμα συμπληρωμάτων διατροφής για όλα τα στάδια της ζωής Για την καθημερινή υγεία Το VitPlus+ είναι μια Βρετανική σειρά 11 προϊόντων που στοχεύει τις πιο συχνές μας ανάγκες σε κάθε στάδιο της

Διαβάστε περισσότερα

Πόλλυ Μιχαηλίδου Κλινική Διαιτολόγος Γενικό Νοσοκοµείο Λευκωσίας, Κύπρος. 9 ο Πανελλήννιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης 28 Φεβρουαρίου 2012 Θεσσαλονίκη

Πόλλυ Μιχαηλίδου Κλινική Διαιτολόγος Γενικό Νοσοκοµείο Λευκωσίας, Κύπρος. 9 ο Πανελλήννιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης 28 Φεβρουαρίου 2012 Θεσσαλονίκη Πόλλυ Μιχαηλίδου Κλινική Διαιτολόγος Γενικό Νοσοκοµείο Λευκωσίας, Κύπρος 9 ο Πανελλήννιο Συνέδριο Αθηροσκλήρωσης 28 Φεβρουαρίου 2012 Θεσσαλονίκη «Το κόκκινο κρασί κάνει καλό στην καρδιά» «ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΑΡΑΔΟΞΟ»

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ

ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ Διατροφή στην εφηβεία και στις εξετάσεις: ποια τρόφιµα βελτιώνουν τη µνήµη, τη συγκέντρωση και την πνευµατική απόδοση Δρ. Αρετή Τσόγκα Επιστηµονική Συνεργάτιδα Τοµέα Διατροφής

Διαβάστε περισσότερα

η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα

η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα η λύση στο πρόβληµα της κυτταρίτιδας Συµπλήρωµα διατροφής µε ω3 - ω6, βιταµίνες Β6 & Ε και φυτικά εκχυλίσµατα "Κλινικά αποδεδειγµένα αποτελέσµατα σε 47 ηµέρες" Αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας Ένα από τα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ - Vidaylin 50 + ΕΠΙΚΑΛΥΜΜΕΝΑ ΠΟΛΥΒΙΤΑΜΙΝΟΥΧΑ ΔΙΣΚΙΑ με GINSENG & GINGKO BILOBA Χωρίς Ζάχαρη, Γλουτένη, Λακτόζη. Απαλλαγμένο από Τεχνητές Γεύσεις κaι Συντηρητικά Σωματική & Πνευματική

Διαβάστε περισσότερα

Βρέφη 0-12 μηνών. Παιδιά 4-8 ετών. Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών. Ενήλικες > 50 ετών. Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες

Βρέφη 0-12 μηνών. Παιδιά 4-8 ετών. Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών. Ενήλικες > 50 ετών. Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες ΙΧΝΟΣΤΟΙΧΕΙΑ Ασβέστιο Συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη ασβεστίου Βρέφη 0-12 μηνών Παιδιά 1-3 ετών Παιδιά 4-8 ετών Παιδιά και έφηβοι 9-18 ετών Ενήλικες 19-50 ετών Ενήλικες > 50 ετών Γυναίκες έγκυες και θηλάζουσες

Διαβάστε περισσότερα

CAMU CAMU Βιταμίνη C. Άοσμη ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ από καρύδα. Ασταξανθίνη ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ. 100% Βιολογικά Απολαύστε τη ζωή, μείνετε υγιείς!

CAMU CAMU Βιταμίνη C. Άοσμη ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ από καρύδα. Ασταξανθίνη ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ. 100% Βιολογικά Απολαύστε τη ζωή, μείνετε υγιείς! CAMU CAMU Βιταμίνη C Άοσμη ΚΡΕΜΑ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ από καρύδα Ασταξανθίνη ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΟ 100% Βιολογικά Απολαύστε τη ζωή, μείνετε υγιείς! Royal Green Camu Camu Βιταμίνη C Βιταμίνη C από 100% φυσικές τροφές Camu

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση

Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση ΕΦΕΤ/Δνση Αξιολόγησης - Εγκρίσεων Διατροφικές πληροφορίες στην επισήμανση και διαφήμιση των τροφίμων Νομοθετική προσέγγιση Δρ.Αγγελική Καρπούζα Προϊσταμένη Δ/νσης Αξιολόγησης-Εγκρίσεων Κανονισμός (ΕΕ)

Διαβάστε περισσότερα

[H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ

[H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ 2017 ΓΙΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΙΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ Οι Αλχημιστές [H ΧΡΩΜΑΤΙΚΗ ΠΑΛΕΤΑ ΤΩΝ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ] ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΒΡΥΣΩΝ ΟΙ ΑΛΧΗΜΙΣΤΕΣ Πράσινο χρώμα Σπανάκι, μπρόκολο, αβοκάντο, αρακάς, φασολάκια, πιπεριές,

Διαβάστε περισσότερα

Μειώστε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο µε τα Ωµέγα-3

Μειώστε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο µε τα Ωµέγα-3 Μειώστε τον κίνδυνο για πρόωρο θάνατο µε τα Ωµέγα-3 Για χρόνια, οι καταναλωτές µαθαίνουν για τα οφέλη της µείωσης των καρδιαγγειακών παθήσεων µε τη λήψη ωµέγα-3 λιπαρών οξέων. Αυτή η άποψη έχει επικρατήσει,

Διαβάστε περισσότερα

Μάθηµα : Οικογενειακή Αγωγή

Μάθηµα : Οικογενειακή Αγωγή ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΑΣ ΦΥΛΑΞΕΩΣ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2004 2005 ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΑΓΩΓΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2005 Μάθηµα : Οικογενειακή Αγωγή Ηµεροµηνία: 14 / 06 /05 Τάξη: Β Λυκείου Ονοµατεπώνυµο µαθητή/τριας:... Χρόνος:

Διαβάστε περισσότερα

Πιο απλή και εύκολη απορρόφηση Με τη γεύση νερού με λεμόνι

Πιο απλή και εύκολη απορρόφηση Με τη γεύση νερού με λεμόνι BalanceOil AquaX To BalanceOil AquaX αναβαθμίζει την αντίληψη των ωμέγα-6/ωμέγα-3! Το AquaX περιέχει τον μοναδικό γαλακτωματοποιητή, Aquacelle*, ο οποίος βελτιώνει την απορρόφηση του ΕΡΑ (εικοσιπεντανοϊκού

Διαβάστε περισσότερα

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΛΙΠΗ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΛΙΠΗ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C. MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΛΙΠΗ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S Τα λίπη αποτελούν μια συμπυκνωμένη πηγή ενέργειας Ενεργούν σαν διαλύτες

Διαβάστε περισσότερα

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!!

12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! 12 Kορυφαίες αλκαλικές τροφές που μπορούμε να τρώμε καθημερινά για απίστευτη υγεία!! Μελέτες έχουν αποδείξει ότι όσο πιο αλκαλικό είναι το PH τόσο περισσότερη είναι η ενέργεια, η ζωτικότητα και τα οφέλη

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο Λύκειο Κομοτηνής ΜΑΘΗΜΑ: Ερευνητική Εργασία ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ:

ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο Λύκειο Κομοτηνής ΜΑΘΗΜΑ: Ερευνητική Εργασία ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: ΣΧΟΛΕΙΟ: 2 ο Λύκειο Κομοτηνής ΜΑΘΗΜΑ: Ερευνητική Εργασία ΤΑΞΗ: Α2 ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ: 2011-2012 a. Υδατάνθρακες : i. μονοσακχαρίτες (π.χ. γλυκόζη, φρουκτόζη κ.α.) ii. iii. δισακχαρίτες ( π.χ. λακτόζη (γάλα),

Διαβάστε περισσότερα

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ

ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΠΟΡΟΙ ωφέλιμοι για την ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ ΣΟΥΣΑΜΙ Το σουσάμι αποτελεί φυτικής προέλευσης τρόφιμο, που περιέχει υψηλής βιολογικής αξίας φυτικές πρωτεΐνες. Είναι πλούσιο σε αμινοξέα όπως η μεθειονίνη, η τρυπτοφάνη,

Διαβάστε περισσότερα

Ασβέστιο Πηγές ασβεστίου:

Ασβέστιο Πηγές ασβεστίου: Ασβέστιο Αποτελεί βασικό δομικό συστατικό των οστών. Είναι απαραίτητο για την καλή λειτουργία του νευρικού συστήματος, την πήξη του αίματος και την ορμονική λειτουργία, την ρύθμιση της αρτηριακής πίεσης,

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Δ.

ΜΑΥΡΙΔΟΥ Δ. Μεσογειακή Διατροφή Μεσογειακή διατροφή είναι όρος που επινοήθηκε από τον Αμερικανό Επιστήμονα Ancel Keys για να περιγράψει το μοντέλο διατροφής, το οποίο ακολουθούσαν οι λαοί των μεσογειακών χωρών. Στη

Διαβάστε περισσότερα

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr

Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr Tel :+30 211 40 93 230 Fax: +30 211 40 93 230 Email: info@worldcapital.gr Web: www.worldcapital.gr ------ Χυμοί & Νέκταρ Royal Berry ------- Οι χυμοί και τα νέκταρ Royal Berry αποτελούν μια νέα καινοτόμα

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ

Γράφει: Εύα Ζιώζιου, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων Τροφίμων ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας βομβαρδισμός από πληροφορίες οτι το αυγό, που είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, τον κίνδυνο δημιουργίας αρτηριοσκλήρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακή διατροφή ονομάζουμε τον τρόπο διατροφής ο οποίος αποτελείται από τροφές με ακόρεστα ή χαμηλά λιπαρά.αυτός ο τρόπος διατροφής είναι

Μεσογειακή διατροφή ονομάζουμε τον τρόπο διατροφής ο οποίος αποτελείται από τροφές με ακόρεστα ή χαμηλά λιπαρά.αυτός ο τρόπος διατροφής είναι ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ Μεσογειακή διατροφή ονομάζουμε τον τρόπο διατροφής ο οποίος αποτελείται από τροφές με ακόρεστα ή χαμηλά λιπαρά.αυτός ο τρόπος διατροφής είναι εμπλουτισμένος με βιταμίνες τις οποίες

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφική αξία των ψαριών και άλλων αλιευτικών προϊόντων

Η διατροφική αξία των ψαριών και άλλων αλιευτικών προϊόντων Η διατροφική αξία των ψαριών και άλλων αλιευτικών προϊόντων Χριστίνα Οικονομίδου Πιερίδου Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος M.Sc. Nutritional Medicine Μέλος του Συνδέσμου Διαιτολόγων Κύπρου ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Σειρά Α Μάϊος (Το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Σειρά Α Μάϊος (Το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες) (Το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες) ΜΕΡΟΣ Α (60 Μονάδες) Να απαντήσετε και στις ΔΕΚΑ ερωτήσεις. Η κάθε ερώτηση βαθμολογείται με έξι μονάδες. 1. Μια από τις κύριες περιβαλλοντικές υποχρεώσεις που έχει

Διαβάστε περισσότερα

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση

Μενού 1 ης εβδομάδας. Δευτέρα. Διατροφική ανάλυση Μενού 1 ης εβδομάδας Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 2 4,45 γρ. 14,2 γρ. 3,28

Διαβάστε περισσότερα

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού

Tα ιδιαίτερα οφέλη το καλοκαίρι. Μεσογειακή διατροφή: Ο γευστικός θησαυρός του καλοκαιριού Οι καλοκαιρινοί μήνες αποτελούν ιδανική περίοδο για την υιοθέτηση της αποκαλούμενης «μεσογειακής διατροφής». Η μεσογειακή διατροφή, η οποία πήρε το όνομά της από τον τρόπο διατροφής των λαών της Μεσογείου,

Διαβάστε περισσότερα

Μεσογειακής Διατροφής

Μεσογειακής Διατροφής mini Οδηγός Μεσογειακής Διατροφής Γιατί Μεσογειακή Διατροφή; Η μεσογειακή διατροφή αναφέρεται στον τρόπο διατροφής των λαών που ζουν σε περιοχές που αναπτύσσονται γύρω από τη Μεσόγειο. Οι επιστημονικές

Διαβάστε περισσότερα

PREMIUM CAT FOOD. Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd :46

PREMIUM CAT FOOD. Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd :46 PREMIUM CAT FOOD Nutrican_CAT_leaflet_ENG.indd 1 13.04.16 17:46 + ΓΙΑ ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΖΩΗ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΡΟΛΟ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ. ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2013

ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2013 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΕΣ & ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΛΑΔΙΟΥ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ 2013 Στην αρχαία Ελλάδα, όταν ήκμαζαν, η φιλοσοφία, τα μαθηματικά, η γεωμετρία, και γεννιόταν η ιατρική επιστήμη,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΕΙΑ ΕΦΗΒΕΙΑ- ΑΝΑΓΚΕΣ v Επιτάχυνση ρυθμού ανάπτυξης v Ωρίμανση και αύξηση ιστών v Αποκτά το 20% του ύψους και το 50% του βάρους του ενήλικα, ενώ οι μύες, ο όγκος του αίματος και γενικά

Διαβάστε περισσότερα

2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της ημέρας; 3 (2 μεγάλα και 1 μικρό) 4 (2 μεγάλα και 2 μικρά) 5 (3 μεγάλα και 2 μικρά)

2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της ημέρας; 3 (2 μεγάλα και 1 μικρό) 4 (2 μεγάλα και 2 μικρά) 5 (3 μεγάλα και 2 μικρά) 1. Ποιον θεωρείτε καλύτερο τρόπο, ώστε ένας αθλητής μειώσει το βάρος του; Να κάνει πιο έντονη προπόνηση Να κάνει περισσότερα μικρά γεύματα 2. Ποιον θεωρείτε ιδανικότερο αριθμό γευμάτων στη διάρκεια της

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Εβδομάδας του Πάσχα

Μενού Εβδομάδας του Πάσχα Μενού Εβδομάδας του Πάσχα Τρίτη του Πάσχα Κυρίως πιάτο : ψαροκροκέτες ψητές* με ρύζι : βραστά λαχανικά (πατάτα, καρότο, κολοκύθι) 447 θερμίδες 14 γρ. 75 γρ 9 γρ. 2,5 γρ. 4,5 γρ. 1 γρ. 0,7 γρ. 155 θερμίδες

Διαβάστε περισσότερα

Τα εικοσανοειδή και η σχέση τους µε την υγεία

Τα εικοσανοειδή και η σχέση τους µε την υγεία Τα εικοσανοειδή και η σχέση τους µε την υγεία ρ. Αγγελική Τριανταφύλλου - Πιτίδη Ιατρός Μικροβιολόγος Αν. Καθηγήτρια Ιατρικής Σχολής Πανεπιστηµίου Αθηνών Κύριο µέληµα του ανθρώπου ήταν και είναι, η διατήρηση

Διαβάστε περισσότερα

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr!

«Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! «Υπάρχουν τρόφιμα που καίνε το λίπος;», από την Τσαμπίκα Κοντόγιαννου, Διαιτολόγο Διατροφολόγο, BSc και το logodiatrofis.gr! Πολλές φορές κατά τη διάρκεια μίας δίαιτας αναρωτιόμαστε αν υπάρχουν τρόφιμα

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφή και Υγεία. Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων

Διατροφή και Υγεία. Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Διατροφή και Υγεία Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Μαθητές Α Τάξης ΕΠΑ.Λ. Σχ. έτος 2015-2016 Διατροφή και Υγεία Τμήμα Project 3 Α Τετραμήνου 1 ο ΕΠΑ.Λ. Άνω Λιοσίων Μαθητές Α Τάξης ΕΠΑ.Λ.

Διαβάστε περισσότερα

Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό. Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο

Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό. Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο ELIXIR ΥΓΙΟΥΣ ΖΩΗΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΑΚΤΙΝΙΔΙΟΥ Καθαρίζει από τις τοξίνες και αναζωογονεί τον οργανισμό Ενδυναμώνει με ολοκληρωμένο τρόπο Περιέχει αλόη βέρα, χυμό νόνι, MSM (οργανικό θείο), τα μούρα goji και τζίντζερ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΑΙΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ

ΕΛΑΙΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ 3 η ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΕΛ ΚΑΤΩ ΑΧΑΪΑΣ ΕΛΑΙΟΛΑΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΛΛΥΝΤΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2013-2014 Η ΟΜΑ Α ΜΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΣ ΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΡΡΙΚΟΥ ΠΕΤΡΟΣ ΒΟΥΛΓΑΡΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας

Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μενού Μεγάλης Εβδομάδας Μ. Δευτέρα Κυρίως πιάτο : κοτόπουλο (φιλέτο μπούτι, χωρίς πέτσα και κόκαλο) με πατάτες στο φούρνο : αγγούρι και ντομάτα Τυρί : φέτα 497 θερμίδες 28,5 γρ. 39 γρ. 3 γρ. 23 γρ. 4,45

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Εδώ και χρόνια υπάρχει ένας βομβαρδισμός από πληροφορίες ότι το αυγό, που είναι πλούσιο σε χοληστερόλη, μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα

Διαβάστε περισσότερα

Σοφία Παυλίδου. 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Σοφία Παυλίδου. 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 13 ο Μετεκπαιδευτικό Σεμινάριο Έδεσσα, Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012 Σοφία Παυλίδου Ιατρός, Επιστημονική Συνεργάτης Ιατρείου Αθηροσκλήρωσης, Β Καρδιολογική Κλινική ΑΠΘ Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης

Διαβάστε περισσότερα

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ)

(Κείμενο που παρουσιάζει ενδιαφέρον για τον ΕΟΧ) L 119/4 Επίσημη Εφημερίδα της Ευρωπαϊκής Ένωσης 7.5.2011 ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ (ΕΕ) αριθ. 440/2011 ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ της 6ης Μαΐου 2011 σχετικά με την έγκριση και την άρνηση έγκρισης ορισμένων ισχυρισμών υγείας που διατυπώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Είμαστε ότι τρώμε. Θετικές επιδράσεις της διατροφής

Είμαστε ότι τρώμε. Θετικές επιδράσεις της διατροφής Είμαστε ότι τρώμε Θετικές επιδράσεις της διατροφής Ζιούλη Ελευθερία, Κοτσώνης Χρήστος, Κουκλαμάνη Αναστασία, Κουμπούλη Αφροδίτη, Κριτσαντώνης Παρασκευάς ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΤΡΩΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΟΥ ΕΑΥΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων

Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Γράφει: Ζιώζιου Εύα, Διατροφολόγος - Διαιτολόγος - Επιστήμων τροφίμων Το φρέσκο σύκο καταναλώνεται κυρίως στις Μεσογειακές και Ανατολικές χώρες προς το τέλος του καλοκαιριού. Είναι πολύ πλούσιο σε ασβέστιο,

Διαβάστε περισσότερα

Από: Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ

Από: Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ Από: Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής ΑΛΛΑΞΤΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΤΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΑΣ Τις τελευταίες δεκαετίες έχουν πραγματοποιηθεί στη χώρα μας μια σειρά από σημαντικές κοινωνικές μεταβολές, οι οποίες έχουν

Διαβάστε περισσότερα

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας

Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Μπάρα Chia Μπανάνα Σπόροι Chia, Μπανάνα, Σοκολάτα, Νιφάδες Βρώμης, Corn Flakes Καλαμποκιού, Corn Flakes Σοκολάτας Οι σπόροι Chia περιέχουν τα ωφέλιμα για την υγεία Ω-3 και Ω-6 λιπαρά οξέα. Χάρη στις φυτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η μεσογειακή διατροφή είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, ενώ η κύρια μορφή λίπους που χρησιμοποιείται είναι το ελαιόλαδο.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ. Η μεσογειακή διατροφή είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες, ενώ η κύρια μορφή λίπους που χρησιμοποιείται είναι το ελαιόλαδο. Μεσογειακή Διατροφή ΕΙΣΑΓΩΓΗ Μεσογειακή Διατροφή είναι ένα είδος διατροφής που χαρακτηρίζεται από χαμηλή κατανάλωση λίπους και ιδιαίτερα κορεσμένων λιπαρών οξέων, ενώ αντίθετα από υψηλή κατανάλωση υδατανθράκων,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ:

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ: ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ: Από το εργαστήριο στον καταναλωτή Ένωση Ελλήνων Χημικών 10 Μαρτίου 2017 Ισχυρισμοί, Νομοθεσία, Ανάπτυξη Αλέξανδρος Δ. Mάγκος, PhD Χημικός Research & Development Μanager, GAP Α.Ε.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος

ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ. Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ Εμμ. Μ. Καραβιτάκης Παιδίατρος ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟΣ οι χημικές αντιδράσεις που συμβαίνουν στον οργανισμό για την παραγωγή ενέργειας και τη διατήρηση της ζωής αναβολισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ

ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ ΟΣΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΚΟΟΛ Το πιο πιθανό είναι να έχετε ακούσει ότι λίγο αλκοόλ κάνει καλό στην υγεία. Αλλά γνωρίζετε όλα τα δεδομένα σχετικά με το αλκοόλ; Πόσο είναι πάρα πολύ; Ανακαλύψτε

Διαβάστε περισσότερα

ΧΤΙΣΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΟΔΟ.

ΧΤΙΣΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΟΔΟ. ΧΤΙΣΤΕ ΜΙΑ ΔΥΝΑΤΗ ΔΙΟΔΟ. ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΥΓΙΕΙΝΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΤΕΛΕΙΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΕΤΕ ΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΣΑΣ ΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΣΑΣ. Μην ξεχνάτε να ενυδατώνετε τον οργανισμό σας Καταναλώνοντας

Διαβάστε περισσότερα

Ελαιόλαδο: Το πολύτιμο όπλο έναντι πολλών ασθενειών. Το ελαιόλαδο, "υγρό χρυσάφι" κατά τον Όμηρο αποτελεί θαυματουργή πηγή

Ελαιόλαδο: Το πολύτιμο όπλο έναντι πολλών ασθενειών. Το ελαιόλαδο, υγρό χρυσάφι κατά τον Όμηρο αποτελεί θαυματουργή πηγή ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗΣ, ΜSc Κλινικός Διαιτολόγος Διατροφολόγος Ελαιόλαδο: Το πολύτιμο όπλο έναντι πολλών ασθενειών Το ελαιόλαδο, "υγρό χρυσάφι" κατά τον Όμηρο αποτελεί θαυματουργή πηγή θρεπτικών συστατικών

Διαβάστε περισσότερα

Η διατροφή των εφήβων

Η διατροφή των εφήβων ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΔΡΑΜΑΣ Σχολικό έτος 2014-15 Ερευνητική εργασία Η διατροφή των εφήβων Α τάξη Α Τρίμηνο Συμμετέχοντες Μαθητές: ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ, ΚΑΜΙΝΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ, ΠΕΤΚΟΒ ΜΑΡΙΑΝ, ΠΡΑΣΑΤΖΗ ΕΛΕΝΗ, ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ _ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ _ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ _ Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΦΗΒΟΥΣ 6 Ο Γ Ε. Λ. Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο Υ Τ Μ Η Μ Α : Β 1 Κ Α Θ Η Γ Η Τ Η Σ : Γ. Α Σ Η Μ Α Κ Ο Π Ο Υ Λ Ο Σ Σ Χ. Ε Τ Ο Σ : 2 0 1 6 2 0 1 7 ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΘΕΜΑΤΟΣ Η ιδιαίτερη σημασία

Διαβάστε περισσότερα

Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα

Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ΤΕΦΑΑ, Τρίκαλα ΕΠΕΑΕΚ: ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΠΘ ΑΥΤΕΠΙΣΤΑΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ΜΚ 0501, Διάλεξη 13η Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΙΚΗ ΚΑΙ ΕΦΗΒΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ Φαμίσης Κωνσταντίνος Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

Η νηστεία κάνει θαύματα

Η νηστεία κάνει θαύματα Η νηστεία κάνει θαύματα Έρευνα του Πανεπιστημίου Κρήτης δείχνει ότι οι διατροφικές επιταγές της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι άκρως ευεργετικές για την υγεία των παιδιών Οι ειδικοί λένε ότι η αποχή από τις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΩΝ & ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΚΥΠΡΟΥ Ανακοίνωση Συνδέσμου Διαιτολόγων και Διατροφολόγων Κύπρου για την Παγκύπρια Εβδομάδα Πρόληψης Καρδιοπαθειών (24-28/9/2012) Φετινό Θέμα: «Go Red for Women «Κόκκινος συναγερμός για την γυναικεία καρδιά»

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος της διατροφής στη διαμόρφωση μέγιστης οστικής μάζας

Ο ρόλος της διατροφής στη διαμόρφωση μέγιστης οστικής μάζας Σύμφωνα με τους ειδικούς, σημαντικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση της οστεοπόρωσης παίζει η σωστή διατροφή σε συνδυασμό με άσκηση και υιοθέτηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής. Ο ρόλος της διατροφής στη

Διαβάστε περισσότερα

Η εξαιρετική θρεπτική αξία της ψαρόσουπας, με ψάρια χαμηλής εμπορικής αξίας των ελληνικών θαλασσών

Η εξαιρετική θρεπτική αξία της ψαρόσουπας, με ψάρια χαμηλής εμπορικής αξίας των ελληνικών θαλασσών ΕΘΙΑΓΕ 10 / 11 Η εξαιρετική θρεπτική αξία της ψαρόσουπας, με ψάρια χαμηλής εμπορικής αξίας των ελληνικών θαλασσών Δέσποινα Στεργίου, Τεχνολόγος Τροφίμων Αντώνιος Τραγαντζόπουλος, Χημικός Γεώργιος Μόνιος,

Διαβάστε περισσότερα

Υπέρταση. Τι Είναι η Υπέρταση; Από Τι Προκαλείται η Υπέρταση; Ποιοι Είναι Οι Παράγοντες Κινδύνου Για Την Υπέρταση;

Υπέρταση. Τι Είναι η Υπέρταση; Από Τι Προκαλείται η Υπέρταση; Ποιοι Είναι Οι Παράγοντες Κινδύνου Για Την Υπέρταση; Υπέρταση Τι Είναι η Υπέρταση; Η πίεση του αίματος είναι η δύναμη που ασκεί το αίμα στις αρτηρίες όταν μεταφέρεται από την καρδιά στην κυκλοφορία. Η σταθερά αυξημένη πίεση, άνω των φυσιολογικών ορίων, αποκαλείται

Διαβάστε περισσότερα

«Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας»

«Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας» «Ελαιόλαδο το χρυσάφι στο πιάτο μας» Ελαιόλαδο και μεσογειακή διατροφή: Πυραμίδα Μεσογειακής Διατροφής Γαστρονομική κουλτούρα-δίαιτες-συνταγές Ελαιόλαδο βάση της Μεσογειακής διατροφής Επιβλέπουσες καθηγήτριες:

Διαβάστε περισσότερα

Θρεπτικά Συστατικά Κυριακή, 03 Απρίλιος :00 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 09 Απρίλιος :32

Θρεπτικά Συστατικά Κυριακή, 03 Απρίλιος :00 - Τελευταία Ενημέρωση Σάββατο, 09 Απρίλιος :32 Για γερή καρδιά, γερό σκελετό και καλή όραση!! Κάθε θρεπτικό συστατικό είναι σημαντικό για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας. Κάποια όμως ξεχωρίζουν καθώς συμβάλλουν στην εύρυθμη λειτουργία του καρδιαγγειακού

Διαβάστε περισσότερα

Συμβουλές για την προστασία της επιδερμίδας

Συμβουλές για την προστασία της επιδερμίδας Αντηλιακά Η εφαρμογή αντηλιακών κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων σε εξωτερικό χώρο είναι απαραίτητη. Επίσης, πολύ σημαντικό είναι να χρησιμοποιούμε τη σωστή ποσότητα αντηλιακού και να το ανανεώνουμε σε

Διαβάστε περισσότερα

Άλλες λέξεις που χρησιμοποιούνται: Συμπληρώματα διατροφής, λειτουργικά τρόφιμα.

Άλλες λέξεις που χρησιμοποιούνται: Συμπληρώματα διατροφής, λειτουργικά τρόφιμα. Τι είναι τα Neutracuticals Καλυβιανάκης ηµήτρης Ουρολόγος L/O/G/O ήλωση συµφερόντων Καµία L/O/G/O Ορισμός Άλλες λέξεις που χρησιμοποιούνται: Συμπληρώματα διατροφής, λειτουργικά τρόφιμα. Προέρχεται από

Διαβάστε περισσότερα

Φαρμακευτικά Προϊόντα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα Καλλυντικά Προϊόντα Βιοκτόνα Συμπληρώματα Διατροφής «Ειδική Διατροφή»: FSMP, αθλητών, παρασκευάσματα

Φαρμακευτικά Προϊόντα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα Καλλυντικά Προϊόντα Βιοκτόνα Συμπληρώματα Διατροφής «Ειδική Διατροφή»: FSMP, αθλητών, παρασκευάσματα Φαρμακευτικά Προϊόντα Ιατροτεχνολογικά Προϊόντα Καλλυντικά Προϊόντα Βιοκτόνα Συμπληρώματα Διατροφής «Ειδική Διατροφή»: FSMP, αθλητών, παρασκευάσματα για βρέφη και β βρεφικής ηλικίας, μεταποιημένες τροφές

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ, ΣΩΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΧΡΗΣΗ ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ Φωτεινή Ραζάκου, MSc Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής Εργ. Συνεργάτης ΑΤΕΙΘ-Τμήμα Διατροφής & Διαιτολογίας Σωστή διατροφή Θρεπτικά συστατικά

Διαβάστε περισσότερα

Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Αποτελεί πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου και, ως τροφή, δεν είναι

Η σπιρουλίνα περιέχει όλα τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο οργανισμός. Αποτελεί πηγή βιοχημικού οργανικού σιδήρου και, ως τροφή, δεν είναι Σπιρουλίνα Η σπιρουλίνα (Spirulina) είναι γένος (βρώσιμων) κυανοβακτηρίων. Γνωστότερα είδη είναι η Spirulina maxima (απαντά κυρίως σε Αφρική και Ευρώπη) και η Spirulina platensis (απαντά κυρίως στην Κεντρική

Διαβάστε περισσότερα

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών

«Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών «Λίγα λόγια από την Ιστορία και τη Φιλοσοφία των Λικέρ» Αρχοντάκη Νεκταρία -Χημικός Γυμνάσιο Βρυσών Ανακατεύοντας υλικά φτιάχνουμε λικέρ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ Η ΧΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΜΙΓΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΙΑΜΑΤΩΝ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ»

ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ : ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ : 2013-2014 Β ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΑΞΗ : Α2 ΛΥΚΕΙΟΥ Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΗΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ: «ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ» ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ: ΣΚΑΜΠΑΡΔΩΝΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ξεκινήστε με C. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά

Ξεκινήστε με C. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με αντιοξειδωτικά Ο οργανισμός ενός καπνιστή δέχεται συνεχώς τη βλαπτική δράση του τσιγάρου, είναι φυσικό, λοιπόν, να έχει και διαφορετικές διατροφικές ανάγκες από τον οργανισμό ενός μη καπνιστή. Υπάρχουν τροφές που μειώνουν

Διαβάστε περισσότερα

Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης

Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ ΠΗΓΕΣ ΠΡΩΤΕΪΝΗΣ Μπάρες Πρωτεΐνης Ροφήματα Πρωτεΐνης 2 ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΕΪΝΗ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΟΛΗ ΗΜΕΡΑ 7 πμ Πρωινό 19 g 10 πμ Σνακ 10 g 12 μμ Μεσημεριανό 19-25 g 4 μμ Σνακ 15 g 7 μμ Βραδινό

Διαβάστε περισσότερα

Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από

Έχει χρησιμοποιηθεί επίσης σε καρδιαγγειακές ασθένειες, σε διαβήτη, σε οδοντικά προβλήματα, σε δυσλειτουργία στύσης, δερματικά προβλήματα από ΡΟΔΙ Το ρόδι ονομάζεται από πολλούς κόκκινος χρυσός, αφού μία πληθώρα ερευνητικών εργασιών αποδεικνύουν την υψηλή διατροφική του αξία. Το ρόδι είναι ένα φρούτο με σημαντικές θεραπευτικές ιδιότητες. Πρόσφατες

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΜΕΓΑΛΩΝΟΝΤΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Η ΣΥΝΕΧΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΙΔΙΑΙΤΕΡΕΣ ΘΡΕΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ Τα παιδιά ρυθμίζουν τη λήψη τροφής έτσι ώστε να ταιριάζει με τις σωματικές ανάγκες σύμφωνα

Διαβάστε περισσότερα

Διατροφικές συστάσεις για νεαρούς αθλητές. Μέγιστη απόδοση στις διαδοχικές προπονήσεις. Άννα Ευλογημένου Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Διατροφικές συστάσεις για νεαρούς αθλητές. Μέγιστη απόδοση στις διαδοχικές προπονήσεις. Άννα Ευλογημένου Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Διατροφικές συστάσεις για νεαρούς αθλητές. Μέγιστη απόδοση στις διαδοχικές προπονήσεις. Άννα Ευλογημένου Κλινικός Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Πότε και τι να τρώμε πριν την προπόνηση 1. Ένα μεγάλο γεύμα

Διαβάστε περισσότερα

Ποια οφέλη αποκομίζουν όσοι περιορίζουν το κόκκινο κρέας;

Ποια οφέλη αποκομίζουν όσοι περιορίζουν το κόκκινο κρέας; Η οικονομική κρίση αλλάζει τις διατροφικές μας συνήθειες. Η μία έρευνα μετά την άλλη αποκαλύπτουν ότι όλο και περισσότεροι Ελληνες απομακρύνονται από το κρέας και τα ψάρια, καταναλώνοντας κυρίως όσπρια

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Σειρά Α Ιούνιος (Το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Σειρά Α Ιούνιος (Το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες) (Το γραπτό αποτελείται από 6 σελίδες) ΜΕΡΟΣ Α (60 Μονάδες) Να απαντήσετε και στις ΔΕΚΑ ερωτήσεις. Η κάθε ερώτηση βαθμολογείται με έξι μονάδες. 1. α) Να επεξηγήσετε τον όρο οικογενειακός προϋπολογισμός.

Διαβάστε περισσότερα

«Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr!

«Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr! «Τρώτε μήλα για δέκα λόγους υγείας!», από την Χριστίνα Ι. Μπουντούρη, Γενικό Οικογενειακό Ιατρό και τo iatropedia.gr! Όλοι γνωρίζουν την παροιμία»ένα μήλο την ημέρα τον γιατρό τον κάνει πέρα». Πλέον έχει

Διαβάστε περισσότερα

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. Zodin 1000 mg μαλακά καψάκια Αιθυλεστέρες των ω 3 λιπαρών οξέων 90

ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ. Zodin 1000 mg μαλακά καψάκια Αιθυλεστέρες των ω 3 λιπαρών οξέων 90 ΦΥΛΛΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ: ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΣΤΗ Zodin 1000 mg μαλακά καψάκια Αιθυλεστέρες των ω 3 λιπαρών οξέων 90 Διαβάστε προσεκτικά ολόκληρο το φύλλο οδηγιών χρήσης προτού αρχίσετε να παίρνετε αυτό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Σειρά Α Ιούνιος (Το γραπτό αποτελείται από 7 σελίδες)

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ Σειρά Α Ιούνιος (Το γραπτό αποτελείται από 7 σελίδες) (Το γραπτό αποτελείται από 7 σελίδες) ΜΕΡΟΣ Α (60 Μονάδες) Να απαντήσετε και στις ΔΕΚΑ ερωτήσεις. Η κάθε ερώτηση βαθμολογείται με έξι μονάδες. 1. Η επιταγή χρησιμοποιείται ως ένας τρόπος πληρωμής αγαθών

Διαβάστε περισσότερα

Γαλουχία και Διατροφή ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΑΡΕΤΑΙΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Β Πανεπιστημιακή Μαιευτική & Γυναικολογική Κλινική Βασιλόπουλος Χρήστος Επιστήμoνας Tροφίμων Διατροφολόγος ΜSc, MBA

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑΝΑΝΑ. 16/11/2011 Νομικού Ζωή 1

ΜΠΑΝΑΝΑ. 16/11/2011 Νομικού Ζωή 1 ΜΠΑΝΑΝΑ 16/11/2011 Νομικού Ζωή 1 Ιστορία της μπανάνας Το όνομα της μπανάνας προέρχεται από την αραβική λέξη banan που σημαίνει δάκτυλο. Ευδοκιμεί κυρίως σε τροπικό κλίμα, ενώ η συλλογή της γίνεται ενώ

Διαβάστε περισσότερα

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά

John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΕΙΚΟΝΑ ΟΝΟΜΑ ΠΡΟΙΟΝΤΟΣ JOHN NOA LTD John Noa Worts No1 Υγεία & Ομορφιά ΔΙΝΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ KAI ΤΟΝΩΣΗ. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΜΟ. ΣΥΝΤΕΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΙΚΟΥ ΒΑΡΟΥΣ. ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΙΣ ΑΡΘΡΩΣΕΙΣ & ΜΕΙΩΝΕΙ

Διαβάστε περισσότερα

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΔΙΑΒΗΤΗΣ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.

MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΔΙΑΒΗΤΗΣ. ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C. MANAGING AUTHORITY OF THE OPERATIONAL PROGRAMME EDUCATION AND INITIAL VOCATIONAL TRAINING ΔΙΑΒΗΤΗΣ ΘΑΝΑΣΗΣ ΤΖΙΑΜΟΥΡΤΑΣ, Ph.D., C.S.C.S Στόχοι για την αντιμετώπιση του Γνώση Δεξιότητες Πηγές Υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ Η χοληστερίνη εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πέτρες της χολής το 1784.Η σχέση της με τα καρδιαγγειακά νοσήματα ανακαλύφθηκε στις τελευταίες

ΙΣΤΟΡΙΑ Η χοληστερίνη εντοπίστηκε για πρώτη φορά σε πέτρες της χολής το 1784.Η σχέση της με τα καρδιαγγειακά νοσήματα ανακαλύφθηκε στις τελευταίες ΧΟΛΗΣΤΕΡΙΝΗ Η χοληστερίνη ή η χοληστερόλη είναι κηρώδης στερόλης που βρίσκεται στη μεμβράνη των κυττάρων όλων των ιστών του σώματος, και στο πλάσμα του αίματος όλων των ζώων. Μικρότερες ποσότητες χοληστερίνης

Διαβάστε περισσότερα

& ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ. EURO VITAL PHARMA Member of the aenova Group

& ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ. EURO VITAL PHARMA Member of the aenova Group ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ & ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΥΓΕΙΑ & ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΑΛΛΑΞΤΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΔΙΑΘΕΣΗ από τη δύναμη της φύσης ένθετο στα συµπληρώµατα διατροφής EURO VITAL PHARMA Member of the aenova Group 600 61 ΚΟΛΙΝΔΡΟΣ,

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc.

Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Γράφει: Αθηνά Μωραΐτη Χατζηθάνου, Κλινική Διαιτολόγος-Διατροφολόγος, M.Sc. Οι ξηροί καρποί είναι ιδιαίτερα αγαπητοί από τους περισσότερους: αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια, φουντούκια, κάσιους, κτλ προτιμώνται

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ

ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΝΗΘΕΙΕΣ Πληροφοριακά σας λέμε.. Η διατροφή του σύγχρονου ανθρώπου έχει αλλάξει θεαματικά τις τελευταίες 3-4 δεκαετίες με αποτέλεσμα να εγκαταλειφτεί η παραδοσιακή Μεσογειακή

Διαβάστε περισσότερα

σαπωνοποίηση λιπαρών και ρητινικών υλών με καυστικό κάλιο. καλύτερη ποιότητα σαπουνιού και περιέχει 63% λιπαρά και ρητινικά οξέα και 28% υγρασία.

σαπωνοποίηση λιπαρών και ρητινικών υλών με καυστικό κάλιο. καλύτερη ποιότητα σαπουνιού και περιέχει 63% λιπαρά και ρητινικά οξέα και 28% υγρασία. Υπάρχουν διάφορα είδη σαπουνιών: - Το αντισηπτικό σαπούνι, περιέχει βακτηριοκτόνες ουσίες. - Το μαλακό σαπούνι, το παίρνουμε με σαπωνοποίηση λιπαρών και ρητινικών υλών με καυστικό κάλιο. - Το σαπούνι τύπου

Διαβάστε περισσότερα

Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου

Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου Προστάτεψε την καρδία σου Καρδιολογική Εταιρεία Κύπρου Καρδιοαγγειακές παθήσεις και γυναικείο φύλο Εισαγωγή Οι καρδιαγγειακές παθήσεις αποτελούν σε παγκόσμιο επίπεδο την κυριότερη αιτία θανάτου στο γυναικείο

Διαβάστε περισσότερα

Isotonic Drinks - Vitamin & Natural products

Isotonic Drinks - Vitamin & Natural products Isotonic Drinks - Vitamin & Natural products Η Εταιρεία Oshee Polsκa με βάση την Κρακοβία της Πολωνίας ιδρύθηκε το 2008 από μία ομάδα επαγγελματιών όπου μέσα σε 9 χρόνια κατάφερε να είναι το ΝΟ.1 στην

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & BRIDGE Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ο Υ Ε Υ Δ Ο Κ Ι Α, Μ Ρ Η

ΔΙΑΤΡΟΦΗ & BRIDGE Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ο Υ Ε Υ Δ Ο Κ Ι Α, Μ Ρ Η ΔΙΑΤΡΟΦΗ & BRIDGE Ο Ι Κ Ο Ν Ο Μ Ο Υ Ε Υ Δ Ο Κ Ι Α, Μ Ρ Η ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ 2000-2004 Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο Τμήμα Επιστήμης Διαιτολογίας-Διατροφής 2004-2006 Ιατρική Σχολή TUFTS UNIVERSITY BOSTON Master

Διαβάστε περισσότερα

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά

Είδη Γιαουρτιού. Ανάλογα με την παρασκευή του διακρίνεται σε: Κανονικό : Παράγεται με όλα του τα συστατικά ΓΕΝΙΚΑ Το γιαούρτι προέρχεται από το αγελαδινό, κατσικίσιο ή πρόβειο γάλα, το οποίο βράζεται και αργότερα, όταν η θερμοκρασία του κατέβει στους 40 50 ο C προστίθεται η μαγιά και αφήνεται να πήξει. Αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος

Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Γράφει: Πρεβέντη Φανή, Κλινική Διαιτολόγος - Διατροφολόγος Η φράουλα είναι ένα από τα πιο γευστικά και θρεπτικά φρούτα της άνοιξης. Σαν φυτό, η φράουλα είναι πολυετές, έρπον κυρίως αλλά και αναρριχώμενο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ. Σ 1166

ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ. Σ 1166 ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΑΠΟΦΑΣΗ Αρ. Σ 1166 ΑΙΤΩΝ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΜΑ Καταναλωτής ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ OMEGAZON & OMEGAZON PLUS ΗΜ/ΝΙΑ & ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΕΛΕΓΧΟΥ Σ / 1164 / 30.03.2017 ΗΜ/ΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Ταξιδεύοντας με την Ελιά στο χρόνο και στην Ευρώπη» ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ «Η Ελιά στη μεσογειακή διατροφή»

ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Ταξιδεύοντας με την Ελιά στο χρόνο και στην Ευρώπη» ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ «Η Ελιά στη μεσογειακή διατροφή» ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΚΡΑΝΙΔΙΟΥ ΤΙΤΛΟΣ ΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ «Ταξιδεύοντας με την Ελιά στο χρόνο και στην Ευρώπη» ΥΠΟΤΙΤΛΟΣ «Η Ελιά στη μεσογειακή διατροφή» Παπασταύρου Ζαμπέτα Πέτρου Γεωργία Πλατανίτης Τάκης Κιοφύρης

Διαβάστε περισσότερα