ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Δύο κατηγορίες στην εναλλακτική αγορά

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Δύο κατηγορίες στην εναλλακτική αγορά"

Transcript

1 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων & Αsset Management (EFAMA) ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 108 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ Σε 4 Α.Ε.Δ.Α.Κ. η διαχείριση των κεφαλαίων του Ταμείου Ασφάλισης Επικούρισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων 10 ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Δύο κατηγορίες στην εναλλακτική αγορά 11 EUROPEAN SECURITIES AND MARKETS AUTHORITY - ESMA H Eυρωπαϊκή Aρχή Kινητών Aξιών και Aγορών ξεκινά προπαρασκευαστικές εργασίες για το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο για την Κατάχρηση Αγοράς ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Το 2013 έκλεισε θετικά για τα μεγέθη του κλάδου καθώς το συνολικό ύψος υπό διαχείριση κεφαλαίων της θεσμικής διαχείρισης διαμορφώθηκε στο τέλος του έτους στα 11,34 δισ. έναντι 10,7 δισ. του προηγούμενου τριμήνου και,4 δισ. της 31/12/2012. Η μεγάλη αύξηση από την αρχή του έτους οφείλεται κυρίως στην ένταξη της ΕΔΕΚ Α.Ε.Π.Ε.Υ. στα μέλη της Ένωσης. Το 2013, όπως και το 2012, έκλεισε με αύξηση του συνολικού ενεργητικού αμοιβαίων κεφαλαίων κατά 4,7% από την αρχή του έτους. Στο μέτωπο των αποδόσεων, αυτές διαμορφώθηκαν θετικά σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες. Τις υψηλότερες μέσες αποδόσεις ανά κατηγορία είχαν τα Ομολογιακά ΑΚ Ελλάδας, τα Μετοχικά Ελλάδος και τα Μικτά ΑΚ. Η σύνθεση του συνόλου της αγοράς αποτυπώνεται στο γράφημα 1. Στην αγορά των αμοιβαίων κεφαλαίων το συνολικό ύψος των υπό διαχείριση κεφαλαίων στο τέλος του έτους παρουσίασε αύξηση 4,66% από την αρχή του έτους, και διαμορφώθηκε σε εκ., έναντι 5.74 εκ. αντίστοιχα. Asset Management ,3% Σύνθεση Υπό Διαχείριση Κεφαλαίων Θεσμικών Διαχειριστών 31/12/2013 (εκ. ) Α.Ε.Ε.Α.Π ,3% Α.Ε.Ε.Χ. 28 0,3% Αμοιβαία Κεφάλαια ,1% 1

2 2 / 3 ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ 2013 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ Στο μέτωπο των αποδόσεων, αυτές διαμορφώθηκαν θετικά σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες. Τις υψηλότερες μέσες αποδόσεις ανά κατηγορία είχαν τα Ομολογιακά ΑΚ Ελλάδας με 3,8%,τα Μετοχικά Ελλάδος με 32,46%, και τα Μικτά με 22,8%. Πρέπει να σημειωθεί ότι στην κατηγορία των Μετοχικών ΑΚ Ελλάδας τα 2 από τα 37 ΑΚ υπεραπόδοσαν σε σχέση με το Γ.Δ. του Χ.Α. ο οποίος ανήλθε στα 28,06%, με αποδόσεις από 28,3% έως 46,5%. Η αγορά των Αμοιβαίων Κεφαλαίων εμφανίζεται ισομερώς κατανεμημένη με σημαντικότερες από πλευράς ενεργητικών, τις κατηγορίες των Μετοχικών ΑΚ (26% επί του συνόλου), των Ομολογιακών ΑΚ (20% επί του συνόλου) των Μικτών ΑΚ (1% επί του συνόλου) και των ΑΚ Χρηματαγοράς (15% επί του συνόλου). Στο τέλος του 2013, η ελληνική αγορά απέκτησε την πρώτη εισηγμένη ΑΕΔΑΚ: αφού ολοκληρώθηκε η μετατροπή της εισηγμένης εταιρείας ALPHA TRUST από Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (Α.Ε.Π.Ε.Υ.) σε Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Α.Ε.Δ.Α.Κ.), η νέα εταιρεία που προήλθε από τη συγχώνευσή ALPHA TRUST ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕ- ΦΑΛΑΙΩΝ απορρόφησε της ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ. και ανέλαβε τη διαχείριση των ΑΚ της. Οι 2 Εταιρίες Επενδύσεων Χαρτοφυλακίου έκλεισαν το 2013 με υψηλό μεσοσταθμικό Discount -31,7%, συνολικό ενεργητικό 28,4 εκ. και μέση σταθμισμένη απόδοση από την αρχή του έτους 8%. Για τις 4 Εταιρίες Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας εκτιμάται ότι με το σύνολο των επενδύσεών τους ΜΕΤΟΧΙΚΑ 1.554,4 25% ΣΥΝΘΕΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Α/Κ ΑΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 31/12/2013 (εκ. ) ΣΥΝΘΕΤΑ 767,3 12% FUNDS OF FUNDS 525, 8% ΑΚ ΔΕΙΚΤΗ 4, 1% ΜΙΚΤΑ 1.166,4 1% ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑΣ 11,1 15% ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΑ 1.277,6 20% σε ακίνητα θα ξεπερνάει τα εκ. σε μικρή μείωση, 4%, από την Τέλος, στον τομέα του Asset Management, κατά το 2013 η ΕΘΕ απέκτησε 2 νέες ΑΕΠΕΥ μέλη, την IOLCUS INVESTMENTS και την ΕΔΕΚΤ ASSET MANAGEMENT. Το σύνολο των υπό διαχείριση κεφαλαίων των 5 ΑΕΠΕΥ μελών της Ε.Θ.Ε. και των 13 ΑΕΔΑΚ Διευρυμένου Σκοπού, σημείωσε αύξηση, σε μεγάλο βαθμό προερχόμενη από τη προσθήκη των 2 νέων μελών και διαμορφώθηκε σε έναντι 2.08 εκ. του προηγούμενου έτους. 2 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων και Αsset Management (EFAMA) Βαλαωρίτου, Αθήνα Τηλ: Fax: info@ethe.org.gr ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ: ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΕΚΔΟΣΗΣ : Μάρω Βασιλικού, Έφη Μπούρμπουλα ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΚΕΙΜΕΝΩΝ : Μαρία Θωμαδάκη ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟ ΣΕΛΙΔΩΝ: Ideaspot Advertising

3 ΤΕΥΧΟΣ 108 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΚΑΝΟΝΙΣΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΕΝΩΣΗ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Στις 28 Ιανουαρίου 2014, η Γενική Συνέλευση των Μελών της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο μετά το πέρας των αρχαιρεσιών συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ Κίμων Βόλικας Διευθύνων Σύμβουλος ALPHA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ Α ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Θεόδωρος Κρίντας Διευθύνων Σύμβουλος, ATTICA WEALTH MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. Β ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ Ηρακλής Μπαμπλέκος Διευθύνων Σύμβουλος ΠΕΙΡΑΙΩΣ ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Γεώργιος Κουφόπουλος Διευθύνων Σύμβουλος ING Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΤΑΜΙΑΣ Κωνσταντίνος Θεοδωρόπουλος Βοηθός Γενικός Διευθυντής EUROBANK ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΜΕΛΟΣ Μαρία-Μαρίνα Βασιλικού Γενική Διευθύντρια Ε.Θ.Ε.

4 4 / 5 ΘΕΣΜΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ALPHA TRUST ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Η ΠΡΩΤΗ ΕΙΣΗΓΜΕΝΗ Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ alphatrust Στο τέλος του 2013, η ελληνική αγορά απέκτησε τη πρώτη εισηγμένη ΑΕΔΑΚ καθώς, αφού ολοκληρώθηκε η μετατροπή της εισηγμένης εταιρείας ALPHA TRUST από Ανώνυμη Εταιρεία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών (Α.Ε.Π.Ε.Υ.) σε Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (Α.Ε.Δ.Α.Κ.), η νέα εταιρεία που προήλθε από τη συγχώνευσή ALPHA TRUST ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙ- ΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ απορρόφησε την ALPHA TRUST Α.Ε.Δ.Α.Κ. και ανέλαβε τη διαχείριση των ΑΚ της. ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΕΕΧ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Νέο διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε η γενική συνέλευση της Αιολική ΑΕΕΧ στις 3 Ιανουαρίου. Η σύνθεσή του είναι η ακόλουθη: 1. Γεώργιος Κωνσταντίνος Μαρής Πρόεδρος (Εκτελεστικό Μέλος) 2. Νικόλαος Σημαντήρας Αντιπρόεδρος (Μη Εκτελεστικό Μέλος) 3. Gilles Boyer Μέλος (Μη Εκτελεστικό Μέλος) 4. Ιωάννης Χατζημανώλης Μέλος (Ανεξάρτητο - Μή Εκτελεστικό Μέλος) 5. Κωνσταντίνος Νικηφόρος Μακαρώνας Μέλος (Ανεξάρτητο - Μη Εκτελεστικό Μέλος)

5 ΤΕΥΧΟΣ 108 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ALPHA ASSET MANAGEMENT A.E.Δ.Α.Κ. ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΕΡΜΗΣ Από τις 1/2/2014, η ALPHA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. θα ασκεί την διαχείριση των αμοιβαίων κεφαλαίων Ερμής Δυναμικό Μετοχικό Εσωτερικού, Ερμής Ομολογιακό Διεθνές (Ευρώ) και Ερμής Διαχείρισης Διαθεσίμων, τα οποία μέχρι τότε διαχειριζόταν η «AMUNDI ΕΛΛΑΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕ- ΦΑΛΑΙΩΝ» Οι μεριδιούχοι των ως άνω αμοιβαίων κεφαλαίων θα εξακολουθούν να εξυπηρετούνται από το δίκτυο των καταστημάτων της «Alpha Bank Α.Ε.». Τα Ερμής Δυναμικό Μετοχικό Εσωτερικού είναι το πρώτο αμοιβαίο στην ελληνική αγορά καθώς δημιουργήθηκε στις 27/02/173. AMUNDI ΕΛΛΑΣ A.E.Δ.Α.Κ. ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΕ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Η Amundi Hellas, στo πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης που αναλαμβάνει, συνεχίζει για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δωρεά πετρελαίου θέρμανσης σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες. Συγκεκριμένα, η εταιρεία στηρίζει γηροκομεία της Βόρειας Ελλάδας. Αναλυτικότερα, οι δωρεές έγιναν στο Γηροκομείο Άρτας Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου, στην Αγία Φανερωμένη, και στην Κωστοπούλειο Στέγη Σερρών, μία μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα μονάδα φροντίδας χρόνιων παθήσεων. Σε κάθε γηροκομείο δωρίστηκε σημαντική ποσότητα πετρελαίου θέρμανσης, συμβάλλοντας σημαντικά στην κάλυψη των θερμαντικών αναγκών τους, εν όψει των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

6 6 / 7 ΘΕΣΜΙΚΗ ΓΩΝΙΑ Σε 4 ΑΕΔΑΚ η διαχείριση των κεφαλαίων του Ταμείου Ασφάλισης Επικούρισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων Τα κεφάλαια του Ταμείου Επαγγελματικής Ασφάλισης - Επικούρισης Ασφαλιστών και Προσωπικού Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων (ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ) ανέρχονται σε 450 εκατ. ευρώ. Η σύμβαση για την επαγγελματική διαχείριση των αποθεματικών του μεγαλύτερου επαγγελματικού ταμείου που δημιουργήθηκε μετά την ενοποίηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης, σηματοδοτεί την αλλαγή σελίδας για μια πιο αποτελεσματική διαχείριση των αποθεματικών των ασφαλιστικών φορέων. Τη διαχείριση των κεφαλαίων του ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ αναλαμβάνουν, σε ποσοστό 30% έκαστη, οι Alpha Trust ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ, Eurobank Αsset Μanagement ΑΕΔΑΚ και Εθνική Αsset Μanagement ΑΕΔΑΚ και το υπόλοιπο 10% η Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ. Οι τέσσερις εταιρείες επελέγησαν ύστερα από διαγωνισμό, όπως επελέγη και η Εθνική Τράπεζα, που αναλαμβάνει θεματοφύλακας. Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ, στο οποίο είναι ασφαλισμένοι οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, είναι ένα από τα τέσσερα επαγγελματικά ταμεία που δημιουργήθηκαν ως Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, μετά την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων. Τα υπόλοιπα τρία είναι αυτά που δημιουργήθηκαν από τους εργαζομένους των κλάδων των πετρελαιοειδών, των φαρμακοϋπαλλήλων και των υπαλλήλων στα σούπερ μάρκετ. Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ αποτελεί το μεγαλύτερο επαγγελματικό ταμείο, με υπό διαχείριση κεφάλαια 450 εκατ. ευρώ, ασφαλισμένους και συνταξιούχους. Το Ταμείο εξαιρέθηκε από την ενοποίηση των φορέων επικουρικής ασφάλισης, έχοντας προηγουμένως συντάξει αναλογιστική μελέτη που αποδεικνύει τη μακροπρόθεσμη βιωσιμότητά του σε βάθος 12ετίας. Το ΤΕΑ-ΕΑΠΑΕ χρηματοδοτείται από εισφορές των εργαζομένων, που διαμορφώνονται από 3% έως 4% ανάλογα με τον χρόνο εισόδου των εργαζομένων, ενώ σε αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώνεται και η εισφορά των εργοδοτών, δηλαδή των ασφαλιστικών εταιρειών. Σύμφωνα με την αναλογιστική μελέτη που έχει συνταχθεί, το Ταμείο έχει 12ετές πλάνο για τον ισοσκελισμό των εσόδων και των εξόδων του, έως ότου φθάσουν τα 700 εκατ. ευρώ. Το όριο των 700 εκατ. ευρώ έχει υπολογιστεί ότι είναι αυτό που το καθιστά πλήρως αναχρηματοδοτούμενο. Οι υπολογισμοί έχουν γίνει με βάση το πλαφόν των 700 ευρώ που έχει οριστεί ως ανώτατη σύνταξη, ενώ βασικό εργαλείο θα είναι και η αποτελεσματική διαχείριση των επενδύσεών του.

7 ΤΕΥΧΟΣ 108 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΟΥ REAL ESTATE Οι συμφωνίες που ολοκληρώνονται στο real estate συνεχίζουν να είναι περιορισμένες, ωστόσο, σύμφωνα με στελέχη των εταιρειών, το ενδιαφέρον ξένων επενδυτικών κεφαλαίων για την ελληνική κτηματαγορά, έχει διαπιστωθεί ενδιαφέρον απο distress funds. Η αγορά των επαγγελματικών ακινήτων (ακινήτων εισοδήματος, γραφεία - καταστήματα) έχει εισέλθει σε μια κινητικότητα, χωρίς να είναι κανείς σε θέση να εκτιμήσει το πότε αυτό θα μετουσιωθεί σε συμφωνίες, οι οποίες θα γυρίσουν την καμπύλη των αξιών σε ανοδική πορεία, έπειτα από έξι ολόκληρα χρόνια συνεχούς πτώσης. Αναλυτικότερα, στελέχη των εταιρειών που έχουν ακίνητα προς ανάπτυξη αλλά και αυτών που παρέχουν συμβουλευτικές, εκτιμητικές και μεσιτικές υπηρεσίες περί το real estate σημειώνουν ότι σε αντίθεση με την έλλειψη ενδιαφέροντος ξένων επενδυτών την τελευταία 5ετία, το τελευταίο διάστημα αυτό υπάρχει επικοινωνία με funds του εξωτερικού που ψάχνουν ακίνητα για να τοποθετηθούν στην ελληνική αγορά. Κύριος λόγς φαίνεται να είναι ότι εκτιμούν ότι οι αξίες έχουν μειωθεί σημαντικά προσβλέποντας σε ένα νέο ανοδικό κύκλο της αγοράς. Στην αγορά επαγγελματικών ακινήτων επισημαίνεται πάντα η απουσία καλών επαγγελματικών ακινήτων (μεγάλου μεγέθους με σύγχρονες προδιαγραφές) που θα ενδιέφεραν σοβαρούς ξένους επενδυτές. Στον τομέα της κατοικίας ενδιαφέρον καταγράφεται και από την πλευρά άλλων ξένων υπηκόων, κυρίως Κινέζων, που μετά τη σχετική ρύθμιση που έχει γίνει, εφόσον αγοράσουν σπίτι στη χώρα μας αποκτούν πενταετή άδεια παραμονής στην Ελλάδα και κατά συνέπεια και στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Άνωσης. Όμως και στον τομέα αυτό, δύσκολα βρίσκεται το κατάλληλο προϊόν και για τους ξένους υπηκόους, που προτιμούν σύγχρονα συγκροτήματα με έναν αριθμό κατοικιών. Ωστόσο και σε αυτή τη φάση τα εγγενή προβλήματα της ελληνικής κτηματαγοράς περιορίζουν τις δυνατότητές της. Φαίνεται πάντως πως μετριάζεται η πτώση των μισθωμάτων, ενώ ορισμένοι μιλούν και για ένα περιορισμένο αριθμό νέων μισθώσεων. Στο όλο σκηνικό του ελληνικού real estate ξεχωρίζουν σαφώς οι δύο συμφωνίες εισόδου ξένων κεφαλαίων στις δύο μεγάλες ΑΕΕΑΠ, την Eurobank Properties και την Εθνική Πανγαία, καθώς και ορισμένες εξαγορές ακινήτων που έγιναν από αυτές. Μετά την αύξηση κεφαλαίου στην Eurobank Properties, η Fairfax Financial Holdings θα έχει επενδύσει περί τα 164 εκατ. ευρώ και θα ελέγχει το 42% του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΕΕΑΠ. Στην Εθνική Πανγαία η Invel Real Estate στην οποία συμμετέχει και το York Capital Management (πρόσφατα έχει επενδύσει στη ΓΕΚ Τέρνα) απέκτησε 66% του μετοχικού κεφαλαίου της αντί συνολικού τιμήματος 653 εκατ. ευρώ. Και στις δύο περιπτώσεις πρέπει να σημειώσουμε διατηρήθηκε η ίδια ανώτατη διοίκηση, που σημαίνει ότι οι ξένοι επενδυτές εμπιστεύονται το στελεχικό δυναμικό τους. Το επόμενο διάστημα αναμένονται με ενδιαφέρον οι κινήσεις που θα γίνουν στις δύο μικρότερες ΑΕΕΑΠ, στη Mig Real Estate και την Trastror.

8 8 / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ένα θετικό σενάριο σε τροχιά πραγματοποίησης του ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ν. ΚΡΙΝΤΑ Σύμφωνα με όλες τις έγκυρες αναλύσεις μέχρι σήμερα, τα χαρακτηριστικά του κόσμου το 2014 συνοψίζονται σε πέντε σημεία: 1 Επιβεβαίωση της παγκόσμιας ανάπτυξης με αύξηση του ΑΕΠ στο 3,7% Ισχυροποίηση του δολαρίου κυρίως μέσω της αύξησης των αποδόσεων των ομολόγων στην Αμερική και τη μεταφορά κεφαλαίων Μεγάλη προσφορά εταιρικών ομολόγων καθώς οι αγορές θα συνεχίσουν να υποκαθιστούν τον τραπεζικό δανεισμό. Ισχυρές θετικές τάσεις για τις μετοχές, καθώς η ποσοτική χαλάρωση δεν αφήνει τις αποτιμήσεις ανεπηρέαστες. 5 Τα εμπορεύματα θα παραμείνουν ένας τομέας μικρού ενδιαφέροντος καθώς η προσφορά τους είναι επαρκής. Σε αυτό τον ενδιαφέροντα κόσμο λοιπόν θα κινηθεί η χώρα μας για το επόμενο έτος. Τα βασικά μας όπλα: Το πρωτογενές πλεόνασμα και η προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Στα αρνητικά βρίσκεται η κόπωση του διεθνούς συστήματος από την διατήρηση της χώρας στους τίτλους των εφημερίδων και οι επερχόμενες ευρώ-εκλογές που δεν επιτρέπουν ριζικές δράσεις-λύσεις. Σε μια περίοδο όπου τα αρνητικά σενάρια πλεονάζουν, επιλέξαμε να προκρίνουμε ένα θετικό. Όχι μόνο λόγω της αισιοδοξίας μας, όχι μόνο γιατί διαβάζουμε με ένα ιδιαίτερο τρόπο τα σημάδια, αλλά κυρίως γιατί η Ευρώπη έχει ανάγκη από μια νίκη. Αυτή η νίκη μπορεί να έχει ελληνικά χρώματα. Το Ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και ενώ σαφώς μπορούμε να γράφουμε σελίδες γύρω από το τι δεν πήγε καλά, η αλήθεια είναι ότι πέτυχε στην ουσία. Και η ουσία ήταν και παραμένει απλή: Οι δαπάνες του κράτους να καλύπτονται από τα έσοδά του. Ο κίνδυνος λοιπόν μεταφέρεται από το έλλειμμα και το χρέος ( που έχει χρονικά επεκταθεί ουσιαστικά) στην πιθανή αδυναμία συγχρονισμού των εξόδων με τα έσοδα. Δηλαδή στο λεγόμενο χρηματοδοτικό κενό. Η εμπειρία μας στις αγορές σημειώνει πως αυτό που κυρίως έχει σημασία στα κάθε είδους κενά, δεν είναι το ύψος, σε λογικά πλαίσια βέβαια, αλλά η διάθεση κάποιου να το καλύψει. Αυτό είναι το σημείο της νίκης που αναφερθήκαμε παραπάνω. Αν οι αγορές δεχθούν μια μικρή Ελληνική έκδοση στο πρώτο εξάμηνο του 2014, για την κάλυψη αυτού ετεροχρονισμού εσόδων εξόδων, τότε θα έχουν επιβεβαιώσει την επιτυχία του προγράμματος. Βέβαια για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο, πρέπει να έχουν προηγηθεί κάποια άλλα βήματα. Πρώτον, η διατήρηση της βελτιωμένη εικόνας γύρω από τη χώρα που θεωρούμε ότι η Ευρωπαϊκή προεδρία θα την προσφέρει.

9 ΤΕΥΧΟΣ 108 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Δεύτερον, κάποια-κάποιες αναβαθμίσεις στην πιστοληπτική ικανότητα της, που θα επιτρέψει την υποχώρηση των πιστωτικών περιθωρίων, κάνοντας την έκδοση τεχνικά εφικτή. Τρίτον, η επιτάχυνση του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, καθώς οι άμεσες ξένες επενδύσεις δίνουν τον δικό τους ουσιαστικό βαθμό στην αξιοπιστία μιας χώρας. Τελικά πάντως το σενάριο της έκδοσης ελληνικών ομολόγων στο πρώτο εξάμηνο του 2014 δεν μπορεί να θεωρηθεί απίθανο. Και εφόσον κάτι τέτοιο αρχίσει να γίνεται περισσότερο πιθανό, οι αγορές θα αντιδράσουν προεξοφλώντας τα θετικά αποτελέσματα που θα έχει. Το συμπέρασμά μας λοιπόν είναι ότι για τους αισιόδοξους επενδυτές ο κόσμος το 2014 θα είναι καλύτερος. Η Ελλάδα όμως μπορεί να αποδειχτεί μια από τις καλύτερες τοποθετήσεις σε όρους κινδύνου - απόδοσης. Ας ελπίσουμε το 2014 να είναι η αρχή μια μακροχρόνιας ευημερίας! Το Ελληνικό πρόγραμμα προσαρμογής βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης και ενώ σαφώς μπορούμε να γράφουμε σελίδες γύρω από το τι δεν πήγε καλά, η αλήθεια είναι ότι πέτυχε στην ουσία.

10 10 / 11 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΔΥΟ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ Η Εναλλακτική Αγορά του Χρηματιστηρίου θα χωριστεί ουσιαστικά σε δυο κατηγορίες, την ΕΝ.Α ΣΤΕΠ (Στήριξης Επιχειρηματικότητας) για τις νεοσύστατες εταιρείες και την ΕΝ.Α Plus για τις 14 σημερινές εταιρείες, καθώς και όσες πληρούν τα σημερινά κριτήρια συμμετοχής σε αυτή. Η ΕΝ.Α ΣΤΕΠ στοχεύει στην χρηματοδότηση μικρών ή νεοσύστατων επιχειρήσεων οι οποίες έτσι θα αποκτήσουν δυνατότητα χρηματοδότησής μέσω της εισαγωγής μετοχών στην αγορά ή της έκδοσης εταιρικών ομολόγων ανεξαρτήτως εισαγωγής της εταιρείας. Οι εταιρείες δηλαδή δεν θα είναι υποχρεωμένες να εισάγουν τις μετοχές τους σε αυτήν την αγορά, αλλά μόνο τα εταιρικά ομόλογα που θα εκδώσουν. Σκοπός μεταξύ άλλων είναι και η προσέλκυση εταιρειών που έχουν ήδη διακριθεί σε διαγωνισμούς επιχειρηματικότητας και αναζητούν τρόπους χρηματοδότησης. Η νέα αγορά θα αφορά εκδόσεις έως 5 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα ολοκληρώνονται με διαδικασίες πολύ πιο σύντομες από ότι ισχύει σήμερα στην οργανωμένη και Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. Οι επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής στις αυξήσεις κεφαλαίου απευθείας μέσω των μελών του Χ.Α., στα οποία θα δηλώνουν το ποσό με το οποίο θα θέλουν να συμμετάσχουν μέσω εντός κεντρικού βιβλίου εντολών. Δεν θα υφίσταται υποχρέωση συμβούλου για τη διαδικασία εισαγωγής αλλά και για τα τουλάχιστον επόμενα δύο έτη παρά μόνο σε περίπτωση όπου η ίδια η εταιρεία το επιθυμεί. Από την άλλη πλευρά και προκειμένου να εξασφαλίζονται η διαφάνεια και τα συμφέροντα των επενδυτών, οι λογιστικές υπηρεσίες (καθημερινές εργασίες, ταμείο αλλά και υπογραφή οικονομικών καταστάσεων) καθώς και τα περί εταιρικής διακυβέρνησης θέματα των εταιρειών αυτών θα ανατίθενται υποχρεωτικά σε εξωτερικούς ανεξάρτητους ελεγκτές. Η σημερινή ΕΝ.Α. θα μετονομασθεί σε ΕΝ.Α. Plus και θα απευθύνεται στις ήδη εισηγμένες εκεί εταιρείες, και σε όσες πληρούν τα κριτήρια συμμετοχής σε αυτήν. Οι εταιρείες της ΕΝ.Α. Plus θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να κάνουν χρήση της νέας διαδικασίας άντλησης κεφαλαίων μέσω του ΗΒΙΠ (Ηλεκτρονικό Βιβλίο Προσφορών) και των μελών του Χ.Α. προκειμένου να εξασφαλίζουν κεφάλαια έως 5 εκατ. ευρώ φθηνότερα και γρηγορότερα.

11 ΤΕΥΧΟΣ 108 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ EUROPEAN SECURITIES AND MARKETS AUTHORITY-ESMA Η Ευρωπαϊκή Αρχή Κινητών Αξιών και Αγορών ξεκινά προπαρασκευαστικές εργασίες για το νέο Κανονιστικό Πλαίσιο για την Κατάχρηση Αγοράς Η ESMA δημοσίευσε Κείμενο Διαβούλευσης παραθέτοντας τις αρχικές απόψεις της για τα μέτρα προσαρμογής τα οποία πρέπει να αναπτύξει για τον νέο Κανονισμό για την Κατάχρηση Αγοράς. Ο Κανονισμός για την Κατάχρηση Αγοράς σκοπεύει να ενισχύσει την ακεραιότητα αγοράς και την προστασία των επενδυτών. Θα επιτύχει κάτι τέτοιο με την επικαιροποίηση και την ενίσχυση του ισχύοντος κανονιστικού πλαισίου για την κατάχρηση αγοράς, με την επέκταση του πεδίου εφαρμογής σε νέες αγορές και στρατηγικές διαπραγμάτευσης και με την πρόταση νέων προαπαιτούμενων. Το Κείμενο Διαβούλευσης παρουσιάζει θέσεις και εναλλακτικές επιλογές σε αυτά τα θέματα που η ΕSMA θα πρέπει να αναπτύξει εκτελεστικά μέτρα για τον Κανονισμό για την Κατάχρηση Αγοράς. Αυτά τα εκτελεστικά μέτρα προδιαγράφουν το διευρυμένο πεδίο εφαρμογής του Κανονισμού για την Κατάχρηση Αγοράς που θα εφαρμοσθεί στην πράξη από τους συμμετέχοντες στην αγορά, τις πλατφόρμες διαπραγμάτευσης, τους επενδυτές, τις εισηγμένες εταιρείες και τα πρόσωπα που σχετίζονται με τις χρηματοπιστωτικές αγορές. Το Κείμενο Διαβούλευσης βασίζεται στο κείμενο του Κανονισμού για την Κατάχρηση Αγοράς 1 που συμφωνήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το Συμβούλιο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 24 Ιουνίου Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή απαντήσεων ήταν η Δευτέρα 27 Ιανουαρίου Το Κείμενο Διαβούλευσης καλύπτει 10 θεματικές ενότητες του Κανονισμού για την Κατάχρηση Αγοράς όπου αναμένεται η ESMA να υποβάλει προτάσεις και αυτές είναι: Οι προϋποθέσεις που πρέπει να εκπληρώνονται από τα προγράμματα επαναγοράς τίτλων και τα μέτρα σταθεροποίησης για να τύχουν των εξαιρέσεων από τις απαγορεύσεις για κατάχρηση αγοράς, Μέτρα και διαδικασίες που απαιτούνται για το χειρισμό φημών /καταγγελιών, Δείκτες και σημάδια χειραγώγησης αγοράς, Κριτήρια για τη δημιουργία Αποδεκτών Πρακτικών Αγοράς, Μέτρα, συστήματα και διαδικασίες που πρέπει να υπάρχουν για το σκοπό υποβολής αναφορών ύποπτων συναλλαγών και εντολών καθώς και το περιεχόμενό τους και τη μορφή τους, Θέματα που σχετίζονται με την δημοσίευση εσωτερικής πληροφόρησης και τις προϋποθέσεις για την καθυστέρηση δημοσιοποίησης εσωτερικής πληροφόρησης, Μορφή της λίστας των προσώπων που κατέχουν εσωτερική πληροφόρηση, Θέματα που σχετίζονται με την υποβολή αναφορών και την δημοσιοποίηση των συναλλαγών των προσώπων που κατέχουν διευθυντικές θέσεις, Μέτρα για την δίκαιη παρουσίαση και την δημοσιοποίηση των συγκρούσεων συμφερόντων από αυτούς που προετοιμάζουν και διαχέουν τις επενδυτικές συστάσεις και αναλύσεις, Υποβολή αναφορών των παραβάσεων και σχετικών διαδικασιών. Μπορείτε να ανακτήσετε τα κείμενα στους ακόλουθους συνδέσμους: st11384.en13.pdf

12 12 ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2013 Οι ΟΣΕΚΑ κατέγραψαν εισροές κεφαλαίων ύψους 13 δισ. το Δεκέμβριο παρουσιάζοντας μείωση σε σχέση με τις εισροές των 18 δισ. του Νοεμβρίου. Η μείωση αυτή οφείλεται στις αυξημένες εκροές των ΑΚ Χρηματαγοράς και των Ομολογιακών ΑΚ. Οι μακροπρόθεσμοι ΟΣΕΚΑ (δηλαδή ΟΣΕΚΑ εκτός ΑΚ Χρηματαγοράς) κατέγραψαν αύξηση στις καθαρές πωλήσεις ύψους 31 δισ., σε σχέση με τις εισροές των 21 δισ. του Νοεμβρίου. Οι καθαρές πωλήσεις των Μετοχικών ΑΚ ανήλθαν στα 20 δισ. από τα 10 δισ. του προηγούμενου μήνα. Τα Ομολογιακά ΑΚ κατέγραψαν εκροές ύψους 6 δισ. σε σχέση με τις εισροές των 6 δισ. του Νοεμβρίου. Οι καθαρές πωλήσεις των Μικτών ΑΚ αυξήθηκαν στα 13 δισ. από τα 8 δισ. του Νοεμβρίου. Τα ΑΚ Χρηματαγοράς κατέγραψαν αυξημένες εκροές το Δεκέμβριο ύψους 1 δισ., οι οποίες αντικατοπτρίζουν κυρίως το κυκλικό μοτίβο ροών των κεφαλαίων της συγκεκριμένης κατηγορίας στο τέλος κάθε τριμήνου. EFAMA INVESTMENT FUND INDUSTRY FACT SHEET (1) EFAMA EFAMA INVESTMENT FUND FUND INDUSTRY FACT FACT SHEET SHEET (1) (1) Οι καθαρές πωλήσεις των μη-οσεκα αυξήθηκαν στα 18 δισ. το Δεκέμβριο, λόγω των αυξημένων καθαρών πωλήσεων των special funds, τα οποία απευθύνονται αποκλειστικά σε θεσμικούς επενδυτές (πχ. Συνταξιοδοτικά ταμεία) και τα οποία κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις ύψους 16 δισ., σε σχέση με τα 8 δισ. του προηγούμενου μήνα. Το συνολικό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ διαμορφώθηκε στα 6.2 δισ., παρουσιάζοντας μηνιαία αύξηση 0,1%. Το συνολικό ενεργητικό των μη-οσεκα παρουσίασε αύξηση ύψους 0,3% και ανήλθε στα 2.7 δισ. στο τέλος του μήνα. Το συνολικό ενεργητικό της Ευρωπαϊκής αγοράς συλλογικών επενδύσεων στο τέλος του Δεκεμβρίου έφθασε τα.727 δισ., αυξημένο κατά 0,2% από το τέλος Νοεμβρίου. Το έτος 2013 έκλεισε με ισχυρές επιδόσεις, με τους μακροπρόθεσμους ΟΣΕΚΑ να σημειώνουν άλμα στις καθαρές πωλήσεις, καθώς η αισιοδοξία για τις μελλοντικές οικονομικές προοπτικές ενθάρρυνε τους επενδυτές πίσω στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ιδιαίτερα στις μετοχικές αγορές. DECEMBER 2013 DATA DECEMBER DATA DATA Net Sales (EUR bn) (2) Net Assets (EUR bn) UCITS Net Sales (3) (EUR bn) Net Sales Net (EUR Sales bn) (EUR (2) bn) (2) Net Assets Net Assets (EUR bn) (EUR (3) bn) UCITS UCITS Net Sales Net Sales (3) (EUR bn) (EUR bn) UCITS December November 2013 Category December % change (4) end 2012 Equity UCITS UCITS December 1.6 December November.7 November UCITS Category Category 6,2 December December % 0.1% change % change (4) 6,271 end 2012 end 2012 Bond Equity Equity Non-UCITS UCITS2,7 6,2 6,2 0.3% 0.1% 0.1% 2,645 6,271 6, Balanced Bond Bond Non-UCITS Total Non-UCITS,727 2,7 2,7 0.2% 0.3% 0.3% 8,16 2,645 2, Other UCITS Balanced Balanced Total, % 8, Total, % 8, Sub Total Other Long UCITS Other Term UCITS Net Assets by UCITS Type Other Sub Money Total Sub Market Long Total Term Long Term Money Net Assets Net Assets by UCITS by UCITS Type Type UCITS Other Other Total Money UCITS Money Market Market Market Money Money 5% UCITS UCITS Non-UCITS Total UCITS Total UCITS December November funds Market Market 5% 5% 13% Special Non-UCITS Non-UCITS December 15.6 December November 7.7 November funds funds % 13% Real Special Estate Special Equity funds Other Real Non-UCITS Estate Real Estate Equity Equity Balanced 37% funds funds Total Other Non-UCITS Non-UCITS Other Non-UCITS funds Balanced Balanced 37% 37% Grand Total Non-UCITS TOTAL Total Non-UCITS % funds funds Bond Grand Grand TOTAL TOTAL % 16% funds Bond Bond Net Sales of Long-Term UCITS (UCITS excluding Money Market Funds) 2% funds funds Net Sales Net of Sales Long-Term of Long-Term UCITS (UCITS (UCITS excluding excluding Money Money Market Market Funds) Funds) 2% 2% Long-term Fund Net Sales (EUR bn) Equity Fund Net Sales (EUR bn) MM Fund Net Sales (EUR bn) Long-term Long-term Fund Net Fund Sales Net (EUR Sales bn) (EUR bn) Equity Fund Equity Net Fund Sales Net (EUR Sales bn) (EUR bn) MM Fund MM Net Fund Sales Net (EUR Sales bn) (EUR bn) UCITS/Non-UCITS Net Assets UCITS/Non-UCITS Net Assets Net Assets Non- UCITS Non- Non- 2% UCITS UCITS 2% 2% UCITS 71% UCITS UCITS 71% 71% Worldwide Assets (EUR bn) Bond Fund Net Sales (EUR bn) Balanced Fund Net Sales (EUR bn) Special Fund Net Sales (EUR bn) Worldwide Assets (EUR bn) Bond 30 Fund Net Sales (EUR bn) Balanced Fund Net Sales (EUR bn) Special Fund Net Sales (EUR bn) Worldwide Assets (EUR bn) Bond Fund Net Sales (EUR bn) Balanced Fund Net Sales (EUR bn) Special Fund Net Sales (EUR bn) Regions Sept USA Regions (5) 11,6 Sept Regions Sept Europe (6), USA (5) USA (5) 11,6 11, Asia and Europe Pacific Europe (6) (6) 2,680,531, America Asia and excl. Asia Pacific USA and Pacific 2,178 2,680 2,680 America World America excl. USA excl. 26,20 USA 2,178 2,178 World World 26,20 26,20 (1) Excluding Liechtenstein; (2) UCITS in the sense of publicly offered open-ended funds; non-ucits include other nationally regulated funds; excluding Belgium; (3) for countries reporting assets on a monthly basis (more than.6% of European (1) Excluding (1) investment Excluding Liechtenstein; fund Liechtenstein; assets); (2) UCITS (4) (2) change in UCITS the sense on in previous the of sense publicly month; of publicly offered (5) open-ended mutual offered funds; open-ended funds; (6) for non-ucits funds; countries non-ucits include reporting other include assets nationally other each nationally quarter, regulated including regulated funds; excluding non-ucits. funds; excluding Belgium; Belgium; (3) for countries (3) for countries reporting reporting assets on assets a monthly a monthly basis (more basis than (more.6% than.6% of European of European investment investment fund assets); fund (4) assets); change (4) on change previous on previous month; (5) month; mutual (5) funds; mutual (6) funds; for countries (6) for countries reporting reporting assets each assets quarter, each quarter, including including non-ucits. non-ucits.

13 ΤΕΥΧΟΣ 108 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2014 ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Οι κύριες εξελίξεις για το 2013 συνοψίζονται ως εξής: Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ και μη-οσεκα ανήλθαν στα 401 δισ. ( 308 δισ. το 2012) Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ ανήλθαν στα 22 δισ. ( 14 δισ. το 2012) Οι καθαρές πωλήσεις των μακροπρόθεσμων ΟΣΕΚΑ έφθασαν τα 320 δισ. ( 231 δισ. το 2012) - Τα Μετοχικά ΑΚ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 10 δισ. ( 1 δισ. το 2012) - Τα Μικτά ΑΚ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 107 δισ. ( 24 δισ. το 2012) - Τα Ομολογιακά ΑΚ κατέγραψαν καθαρές πωλήσεις 72 δισ. ( 200 δισ. το 2012) Τα ΑΚ Χρηματαγοράς κατέγραψαν καθαρές εκροές ύψους 1 δισ. (καθαρές εκροές 37 δισ. το 2012) Οι καθαρές εισροές των μη-οσεκα ανήλθαν στα 172 δισ. ( 114 δισ. το 2012) Τα Special Funds παρουσίασαν καθαρές πωλήσεις 141 δισ. ( 107 δισ. το 2012) Το καθαρό ενεργητικό των ΟΣΕΚΑ και μη-οσεκα αυξήθηκε στα.727 δισ. ( 8.16 δισ. στο τέλος του 2012) Γενικά, το 2013 ήταν ακόμα μία καλή χρονιά για την Ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων, χάρη στην αυξημένη αισιοδοξία των επενδυτών λόγω των ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων και ανόδου των χρηματιστηριακών αγορών. Οι καθαρές πωλήσεις των ΟΣΕΚΑ και των μη-οσεκα ανήλθαν σε 401 δισ. ευρώ το 2013, ενώ το συνολικό ενεργητικό των ΑΚ αυξήθηκε κατά % κατά τη διάρκεια του έτους για να φθάσει τα,7 τρισ. ευρώ. Συνολικά, το 2013 αυξήθηκε η ζήτηση των επενδυτών για Μετοχικά και Μικτά Αμοιβαία Κεφάλαια. Αυτό συνέβη παρά τις εξαιρετικά ευμετάβλητες χρηματιστηριακές αγορές κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους. Τα Ομολογιακά Αμοιβαία Κεφάλαια συνέχισαν να καταγράφουν καθαρές εισροές, αν και σημαντικά μειωμένες σε σχέση με το 2012, επειδή η άνοδος των μακροπρόθεσμων επιτοκίων και η συνεχιζόμενη αβεβαιότητα σχετικά με τις εξελίξεις στην αγορά ομολόγων προκάλεσε σημαντική επιβράδυνση της ζήτησης των επενδυτών. Από την άλλη πλευρά, το 2013 ήταν άλλη μια δύσκολη χρονιά για τα Αμοιβαία Κεφάλαια Χρηματαγοράς, καθώς τα χαμηλά επιτόκια των βραχυπρόθεσμων επενδύσεων, μείωσαν σε μεγάλο βαθμό την ελκυστικότητα των Αμοιβαίων Κεφαλαίων αυτής της κατηγορίας. Γενικά, το 2013 ήταν ακόμα μία καλή χρονιά για την Ευρωπαϊκή αγορά των συλλογικών επενδύσεων, χάρη στην αυξημένη αισιοδοξία των επενδυτών λόγω των ενθαρρυντικών οικονομικών στοιχείων και ανόδου των χρηματιστηριακών αγορών.

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. EDITORIAL ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. 14 O ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΕΔ: Για την Εταιρική Διακυβέρνηση

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. EDITORIAL ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. 14 O ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΣΕΔ: Για την Εταιρική Διακυβέρνηση ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων & Αsset Management (EFAMA) ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 109 ΜΑΪΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. EDITORIAL ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΕΧΑΕ: Συνέδριο «GR For Growth: Funding SMEs»

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. EDITORIAL ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2014 ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ ΘΕΣΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ. ΕΧΑΕ: Συνέδριο «GR For Growth: Funding SMEs» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων & Αsset Management (EFAMA) ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 11 ΙΟΥΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ EDITORIAL. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Στοιχεία Ευρωπαϊκής Αγοράς Συλλογικών Επενδύσεων

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ EDITORIAL. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1ου ΕΞΑΜΗΝΟΥ 2013. ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΜΑΤΙΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Στοιχεία Ευρωπαϊκής Αγοράς Συλλογικών Επενδύσεων ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων & Αsset Management (EFAMA) ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 105 ΙΟΥΛΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ EDITORIAL. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2013

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ EDITORIAL. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ 1ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων & Αsset Management (EFAMA) ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 104 ΜΑΪΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. EDITORIAL ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ 3ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2013. ΣΩΚΡΆΤΗΣ ΛΑΖΑΡΊΔΗΣ: Η Αγορά πρέπει να υποκαταστήσει τις Τράπεζες

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ. EDITORIAL ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΕΝΩΣΗΣ ΘΕΣΜΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ 3ου ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2013. ΣΩΚΡΆΤΗΣ ΛΑΖΑΡΊΔΗΣ: Η Αγορά πρέπει να υποκαταστήσει τις Τράπεζες ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων & Αsset Management (EFAMA) ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 107 ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΌΔΩΡΟΣ Ν. ΚΡΊΝΤΑΣ Διευθύνων Σύμβουλος, Attica Wealth Management Αντιπρόεδρος, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών: Οι ψίθυροι των αγορών

ΘΕΌΔΩΡΟΣ Ν. ΚΡΊΝΤΑΣ Διευθύνων Σύμβουλος, Attica Wealth Management Αντιπρόεδρος, Ένωση Θεσμικών Επενδυτών: Οι ψίθυροι των αγορών 1 / PB ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων & Αsset Management (EFAMA) ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ EDITORIAL ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013

ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ EDITORIAL ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Συλλογικών Επενδύσεων & Αsset Management (EFAMA) ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΗΣ Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 106 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: H παρούσα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ενημέρωσής σας, και δεν επιτρέπεται η

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: H παρούσα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ενημέρωσής σας, και δεν επιτρέπεται η Παρουσίαση Επιχειρηματικής Εξέλιξης 2013 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΧΟΜΕΝΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: H παρούσα προορίζεται αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς ενημέρωσής σας, και δεν επιτρέπεται η µε οποιοδήποτε

Διαβάστε περισσότερα

EDITORIAL. Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 98 Μάρτιος 2012 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/65/Ε.Κ. UCITS IV

EDITORIAL. Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 98 Μάρτιος 2012 ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗ ΟΔΗΓΙΑΣ 2009/65/Ε.Κ. UCITS IV Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 98 Μάρτιος 2012 EDITORIAL Θ. Κρίντας: Οι τελευταίες μέρες της Πομπηίας Σελ. 2 Έντυπο Γνωριμία με τον πελάτη μας Σελ. 2 Χρ. Γκόρτσος: Η νέα αρχιτεκτονική δομή της Ευρωζώνης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Α/Κ) ΜΑΙΟΣ 2015

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Α/Κ) ΜΑΙΟΣ 2015 ΘΕΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Α/Κ) ΜΑΙΟΣ 2015 A. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ Α/Κ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ 1.1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Α/Κ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Α/Κ)

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Α/Κ) ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ Αθήνα, 07/04/2016 ΑΡΙΘΜΟΣ: 4122 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑ/ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑ Αριθμός: 272 ΘΕΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Α/Κ) Με την παρούσα Εγκύκλιο κοινοποιούνται οι προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση. Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers

Ανακοίνωση. Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ανακοίνωση Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers 11 Ιανουαρίου 216 Η Ελληνικά Χρηματιστήρια - Χρηματιστήριο Αθηνών Α.Ε.Σ. κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Δεκεμβρίου 215. Τον Δεκέμβριο 215 τα βασικά στατιστικά

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Δεκεμβρίου 2017.

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Δεκεμβρίου 2017. Ανακοίνωση 8 Ιανουαρίου 218 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Δεκεμβρίου 217. Τον Δεκέμβριο 217 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Α/Κ)

ΘΕΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Α/Κ) ΘΕΜΑ : ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ (Α/Κ) A. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΑΣ Α/Κ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ 1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ 1.1. ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΔΙΑΘΕΣΗΣ Α/Κ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ 500-50.000

Διαβάστε περισσότερα

MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ALICO ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΑΚΟ" ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: 2/8/ ΦΕΚ: 205/B/30.03.

MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ALICO ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΑΚΟ ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: 2/8/ ΦΕΚ: 205/B/30.03. MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ALICO ΟΜΟΛΟΓΙΩΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΔΟΛΛΑΡΙΑΚΟ" ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: 2/8/21.02.1994 ΦΕΚ: 205/B/30.03.1994 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΤΗΝ 31.12.2012 (Άρθρα 11,77 Ν.4099/12)

Διαβάστε περισσότερα

Επαγγελματική Ασφάλιση & Χρηματοπιστωτική Κρίση Προβλήματα Προοπτικές

Επαγγελματική Ασφάλιση & Χρηματοπιστωτική Κρίση Προβλήματα Προοπτικές Ημερίδα Ένωση για την προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων Επαγγελματική Ασφάλιση & Χρηματοπιστωτική Κρίση Προβλήματα Προοπτικές 1 1972-1988 1972 Νόμος 608/70 επιτρέπει επενδύσεις : εξωτερικού 20% / σε

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΜΑΡΤΙΟΣ 2012 Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 99 Mάιος 2012 Προτάσεις από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Σελ. 2 Α.Ε.Ε.Χ.: Ποιες μετοχές επιλέγουν από το Χ.Α. Σελ. 4 Οι Θεσμικοί κοντά στην κοινωνία Σελ. 6 ΧΑ: Μνημόνιο συνεργασίας

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2009

Αποτελέσματα Εννεαμήνου 2009 Αποτελέσματα Εννεαμήνου Καθαρά κέρδη 111εκ. το Γ τρίμηνο, αυξημένα κατά 26,6% έναντι του Β τριμήνου Αύξηση προ προβλέψεων κερδών στο τρίμηνο κατά 6,4% σε 414εκ., ιστορικά τα υψηλότερα σε τριμηνιαία βάση

Διαβάστε περισσότερα

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούνιο 2017 πραγματοποίησαν το 56,2% της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούνιο 2017 πραγματοποίησαν το 56,2% της συνολικής αξίας συναλλαγών. Ανακοίνωση 6 Ιουλίου 217 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Ιουνίου 217. Τον Ιούνιο 217 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούλιο 2017 πραγματοποίησαν το 55,2% της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούλιο 2017 πραγματοποίησαν το 55,2% της συνολικής αξίας συναλλαγών. Ανακοίνωση 7 Αυγούστου 217 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Ιουλίου 217. Τον Ιούλιο 217 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιανουάριο 2018 πραγματοποίησαν το 50,9% της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιανουάριο 2018 πραγματοποίησαν το 50,9% της συνολικής αξίας συναλλαγών. Ανακοίνωση 6 Φεβρουαρίου 218 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Ιανουαρίου 218. Τον Ιανουάριο 218 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

γνωριμία με την εναλλακτική αγορά τη νέα, ευέλικτη αγορά του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

γνωριμία με την εναλλακτική αγορά τη νέα, ευέλικτη αγορά του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ γνωριμία με την εναλλακτική αγορά τη νέα, ευέλικτη αγορά του ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ προώθηση και αναγνώριση ΕΥΕΛΙΚΤΗ λιγότεροι κανόνες μικρότερο κόστος εναλλακτική αγορά ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Global Bond Ομολογιακό Εξωτερικού & Eurobank NTT Global Bond Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων

Διαβάστε περισσότερα

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟ 2011

Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΕΣΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΟ 2011 Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 97 Ιανουάριος 2012 Κατακτήσεις υψηλών θέσεων και το 2011 από τα Αμοιβαία Κεφάλαια της Alpha Trust Σελ. 2 Διακρίσεις για τα Α/Κ και του ΤΤ και των ΕΛΤΑ Σελ. 3 EDITORIAL

Διαβάστε περισσότερα

Οι ξένοι επενδυτές τον Οκτώβριο 2017 πραγματοποίησαν το 55,0% της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Οι ξένοι επενδυτές τον Οκτώβριο 2017 πραγματοποίησαν το 55,0% της συνολικής αξίας συναλλαγών. Ανακοίνωση 6 Νοεμβρίου 217 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Οκτωβρίου 217. Τον Οκτώβριο 217 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Η Ε.Θ.Ε. ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ!

Η Ε.Θ.Ε. ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ! 1 ""Θ ΕΕ ΣΣΜ ΙΚΟΙ ΣΣ ΕΕΠ ΕΕΝΔ ΥΥ ΤΤΗ ΣΣ "" ΔΙΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Σεπτέμβριος 2011- ΤΕΥΧΟΣ 95 EDITORIAL Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 95 Σεπτέμβριος 2011 Η Ε.Θ.Ε. ΕΠΕΝΔΥΕΙ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΟΥ! Aμοιβαία

Διαβάστε περισσότερα

Αμοιβαία Πορεία. Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την πορεία μας προς την κορυφή. Περιεχόμενα. Ιούνιος Newsletter

Αμοιβαία Πορεία. Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την πορεία μας προς την κορυφή. Περιεχόμενα. Ιούνιος Newsletter Ιούνιος 2018 Newsletter Αμοιβαία Πορεία Περιεχόμενα σ.1 > Συνεχίζουμε με σταθερά βήματα την πορεία μας προς την κορυφή σ.2 > Κορυφαίες διακρίσεις για την Πειραιώς Asset Management ΑΕΔΑΚ σ.3 > Νέα ιστοσελίδα

Διαβάστε περισσότερα

Ημερίδα- Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ.

Ημερίδα- Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ. Ημερίδα- Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης ΤΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ ΤΙΣ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΕΣ. Εξέλιξη - Αγορά Αμοιβαίων Κεφαλαίων 1972-1988 Ιστορικό

Διαβάστε περισσότερα

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούνιο 2018 πραγματοποίησαν το 57,2% της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Οι ξένοι επενδυτές τον Ιούνιο 2018 πραγματοποίησαν το 57,2% της συνολικής αξίας συναλλαγών. Ανακοίνωση 5 Ιουλίου 218 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Ιουνίου 218. Τον Ιούνιο 218 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Β) ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2002 Α) ΣΤΑ 25,38 ΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΓΟΡΑ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΕΜΡΙΟΥ 2002

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Β) ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2002 Α) ΣΤΑ 25,38 ΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΓΟΡΑ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΕΜΡΙΟΥ 2002 Αθήνα, 7 Ιανουαρίου 2002 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Α) ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΑ ΜΗΝΟΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Β) ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΕΤΟΥΣ 2002 Α) ΣΤΑ 25,38 ΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΓΟΡΑ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΚΕΜΡΙΟΥ 2002 ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Α/Κ, ΑΥΞΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ 23,02 ΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΓΟΡΑ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2002 ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΤΑ Α/Κ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ 23,02 ΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΓΟΡΑ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2002 ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΤΑ Α/Κ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Αθήνα, 2 Ιουλίου 2002 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ 23,02 ΙΣ ΕΥΡΩ Η ΑΓΟΡΑ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΙΟΥΝΙΟΥ 2002 ΑΥΞΗΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΜΙΚΤΑ Α/Κ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΣΡΟΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΣΕ ΜΙΚΤΑ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ Όπως

Διαβάστε περισσότερα

Αξιότιμοι κύριοι Μέτοχοι,

Αξιότιμοι κύριοι Μέτοχοι, ======================================================= ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΑΙΟΛΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ» ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ 1.1.2006-31.12.2006

Διαβάστε περισσότερα

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Μαΐου Τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν τα εξής:

Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Μαΐου Τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν τα εξής: Ανακοίνωση 6 Ιουνίου 216 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Μαΐου 216. Τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν τα εξής: Η συνολική

Διαβάστε περισσότερα

Διαχείριση της Περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης

Διαχείριση της Περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης Διαχείριση της Περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης 1. Εισαγωγή Οι προβλεπόμενες υψηλές χρηματοδοτικές ανάγκες του Ελληνικού συστήματος κοινωνικής ασφάλισης στο μέλλον καθιστούν επιτακτική την αποτελεσματική

Διαβάστε περισσότερα

Ανακοίνωση. Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers. 7 Νοεμβρίου 2016

Ανακοίνωση. Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers. 7 Νοεμβρίου 2016 Ανακοίνωση 7 Νοεμβρίου 216 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Οκτωβρίου 216. Τον Οκτώβριο 216 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

Κοινή Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Κοινή Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Κοινή Απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδος και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Θέμα: Ύλη εξετάσεων για την πιστοποίηση καταλληλότητας προσώπων που παρέχουν υπηρεσίες σύμφωνα με το άρθρο 14

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/294/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: «Ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων»

Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/294/ τoυ Διοικητικού Συμβουλίου. Θέμα: «Ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων» Α Π Ο Φ Α Σ Η 2/294/19-2-2004 τoυ Διοικητικού Συμβουλίου Θέμα: «Ύλη και διαδικασία εξετάσεων για την ανάδειξη χρηματιστηριακών εκπροσώπων» ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΑΓΟΡΑΣ (Ν.Π.Δ.Δ.)

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/05/2008 ATTICA BANK: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ, ΤΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/05/2008 ATTICA BANK: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ, ΤΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 06/05/2008 ATTICA BANK: ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΕΓΕΘΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡΔΙΠΛΑΣΙΑΣΜΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ, ΣΕ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΒΑΣΗ, ΤΟ Α ΤΡΙΜΗΝΟ 2008 Ιδιαίτερα θετική ήταν η εξέλιξη των αποτελεσμάτων, τόσο σε ατομική

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Greek Equities Μετοχικό Εσωτερικού & Eurobank NTT Μετοχικό Εσωτερικού Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ (άρθρα 11, 77 Ν.4099 /12)

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ (άρθρα 11, 77 Ν.4099 /12) MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ALICO FUND OF FUNDS ΜΕΤΟΧΙΚΟ " ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ: 157/6/23.12.1999 ΦΕΚ: 9/B/13.01.2000 ΑΡ. ΑΔΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ: 16/860/31.10.2008 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οι ξένοι επενδυτές τον Αύγουστο 2017 πραγματοποίησαν το 60,2% της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Οι ξένοι επενδυτές τον Αύγουστο 2017 πραγματοποίησαν το 60,2% της συνολικής αξίας συναλλαγών. Ανακοίνωση 6 Σεπτεμβρίου 217 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Αυγούστου 217. Τον Αύγουστο 217 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 30.06.2013 (άρθρα 11, 77 Ν.4099 /12)

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 30.06.2013 (άρθρα 11, 77 Ν.4099 /12) MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ " METLIFE ALICO ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΔΕΙΚΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗΣ Χ.Α. " ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ: 14/250/08.06.2001 ΦEK: 902/B/13.07.2001 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 163/18.12.12 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Balanced Blend Fund Of Funds Μικτό &

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Balanced Blend Fund Of Funds Μικτό & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙΔΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Balanced Blend Fund Of Funds Μικτό & Eurobank Win Win Σύνθετο Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυμη Εταιρεία Διαχείρισης Αμοιβαίων

Διαβάστε περισσότερα

Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά την διάρκεια του Ιουλίου, ήταν περισσότερες από τις εκροές.

Οι εισροές κεφαλαίων από ξένους επενδυτές στην Ελληνική Αγορά, κατά την διάρκεια του Ιουλίου, ήταν περισσότερες από τις εκροές. Ανακοίνωση 4 Αυγούστου 216 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Ιουλίου 216. Τον Ιούλιο 216 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΙΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΘΗΝΑΙ

ΙΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΘΗΝΑΙ ΙΟΝΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΙΟΝΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΧΡΗΣΕΩΣ 2016 ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΤΗΣΙΑ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΑΘΗΝΑΙ ΙΟΥΝΙΟΣ 2017 ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Το 2001 έγραψα ένα μικρό βιβλίο «Το Ασφαλιστικό

Το 2001 έγραψα ένα μικρό βιβλίο «Το Ασφαλιστικό Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 102 Νοέμβριος 2012 ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ, ΒΙΩΣΙΜΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ του Παναγή Βουρλούμη ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Στατιστικά ΕΘΕ 3ο τρίμηνο 2012 Σελ.3 ΧΑ: Εκδήλωση για

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 30.06.2013 (άρθρα 11, 77 Ν.4099 /12)

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 30.06.2013 (άρθρα 11, 77 Ν.4099 /12) MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ" ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ: ΑΠΟΦ. Ε.Κ.16/262-01.08.2001,ΦΕΚ 1063/Β/10.08.2001 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 155/13.07.12 ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ 1 ΙΔΡΥΜΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΡΕΥΝΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΓΚΥΡΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΜΑΙΟΣ 219 Χορηγός: 12 Ιουνίου 219 2 Το ΙΟΒΕ διεξάγει κάθε μήνα από το 1981 Έρευνες Οικονομικής

Διαβάστε περισσότερα

ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 37 17 700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων 6,6158 0,03 0,1 6,6158 6,5496 ALLIANZ

ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 37 17 700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων 6,6158 0,03 0,1 6,6158 6,5496 ALLIANZ Αμοιβαίο Κεφάλαιο Καθαρή Τιμή% Μεταβολή % ΚΤ Μεταβολή Εβδομάδας Τιμή ΚΤ από ΔιάθεσηςΤιμή 1/1 Εξαγοράς ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 37 17 700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων

Διαβάστε περισσότερα

ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 37 17 700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων 6,6084-0,01 1,89 6,6084 6,5423 ALLIANZ

ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 37 17 700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων 6,6084-0,01 1,89 6,6084 6,5423 ALLIANZ Αμοιβαίο Κεφάλαιο Καθαρή Τιμή% Μεταβολή % ΚΤ Μεταβολή Εβδομάδας Τιμή ΚΤ από ΔιάθεσηςΤιμή 1/1 Εξαγοράς ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 37 17 700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων

Διαβάστε περισσότερα

3 ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ IMH

3 ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ IMH 3 ο Συνταξιοδοτικό Φόρουμ IMH Μαρίνος Γιαλελή Ταμείο Προνοίας Υπαλλήλων Ξενοδοχειακής Βιομηχανίας Γενικός Διευθυντής 30 Μαΐου, 2012 Αριθμητικά Δεδομένα Μέλη 12.859 Μέλη, 31 Δεκ. 2011 o 7.600 ενεργά μέλη

Διαβάστε περισσότερα

δ Είναι ομάδα περιουσίας που αποτελείται από κινητές αξίες, μέσα χρηματαγοράς και

δ Είναι ομάδα περιουσίας που αποτελείται από κινητές αξίες, μέσα χρηματαγοράς και ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ 1 β Tο Αμοιβαίο Κεφάλαιο: α Είναι νομικό πρόσωπο. β Είναι ομάδα περιουσίας, που αποτελείται από κινητές αξίες, μέσα χρηματαγοράς και μετρητά, της οποίας τα επί μέρους στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 37 17 700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων 6,6086 0,02 1,89 6,6086 6,5425 ALLIANZ

ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 37 17 700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων 6,6086 0,02 1,89 6,6086 6,5425 ALLIANZ Αμοιβαίο Κεφάλαιο Καθαρή Τιμή% Μεταβολή % ΚΤ Μεταβολή Εβδομάδας Τιμή ΚΤ από ΔιάθεσηςΤιμή 1/1 Εξαγοράς ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 37 17 700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο "METLIFE EUROPE BOND MULTIFUND" MetLife Α.Ε.Α.Ζ.

Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο METLIFE EUROPE BOND MULTIFUND MetLife Α.Ε.Α.Ζ. Εσωτερικό Μεταβλητό Κεφάλαιο "METLIFE EUROPE BOND MULTIFUND" MetLife Α.Ε.Α.Ζ. 214 ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΜΕΤΑΒΛΗΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ "ΤΡΑΠΕΖΑ EUROBANK ERGASIAS A.E." ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ 29.06.2018(άρθρα

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα Αγοράς. Γενικός είκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ 18/5/2016

Εικόνα Αγοράς. Γενικός είκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ 18/5/2016 Γενικός είκτης Εικόνα Αγοράς Άνοδος στο Χ.Α. Ο Γενικός είκτης έκλεισε στις 626,37 µονάδες, σηµειώνοντας κέρδη 0,95%. Η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 104,60 εκατ. εκ των οποίων 27,27 εκατ. αποτελούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Οι ξένοι επενδυτές τον Απρίλιο 2017 πραγματοποίησαν το 53,6% της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Οι ξένοι επενδυτές τον Απρίλιο 2017 πραγματοποίησαν το 53,6% της συνολικής αξίας συναλλαγών. Ανακοίνωση 8 Μαΐου 217 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Απριλίου 217. Τον Απρίλιο 217 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/08/2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/08/2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 27/08/2008 Attica Bank: Σημαντική αύξηση μεγεθών και αποτελεσμάτων το α εξάμηνο 2008 Παρά τη διεθνή κρίση, τη σημαντική αύξηση των επιτοκίων και την ιδιαίτερη αστάθεια στις χρηματαγορές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ & ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για την εξαµηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2006

ΕΚΘΕΣΗ & ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για την εξαµηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2006 ΕΚΘΕΣΗ & ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΕΝ ΙΑΜΕΣΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ για την εξαµηνία που έληξε στις 30 Ιουνίου 2006 Περιεχόµενα Σελίδα ΜΕΡΟΣ Α Συνοπτικές πληροφορίες για την Εταιρεία 3 Απολογισµός από τους ιευθυντές

Διαβάστε περισσότερα

26 Νοεμβρίου 2013 Συνέντευξη Τύπου

26 Νοεμβρίου 2013 Συνέντευξη Τύπου 26 Νοεμβρίου 2013 Συνέντευξη Τύπου Σωκράτης Λαζαρίδης Πρόεδρος Χρηματιστήριου Αθηνών & Διευθύνων Σύμβουλος ΕΧΑΕ 26 Νοεμβρίου, 2013 Το Διεθνές Περιβάλλον Πίεση για αλλαγές στην Κεφαλαιακή Διάρθρωση των

Διαβάστε περισσότερα

3K INVESTMENT PARTNERS Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 74 19 800 - URL: http://www.ingim.gr ING Α/Κ Ευρωπαϊκό Διαχείρισης Βραχυπρόθεσμων Διαθεσίμων

3K INVESTMENT PARTNERS Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 74 19 800 - URL: http://www.ingim.gr ING Α/Κ Ευρωπαϊκό Διαχείρισης Βραχυπρόθεσμων Διαθεσίμων Αμοιβαίο Κεφάλαιο Καθαρή Τιμή% Μεταβολή % ΚΤ Μεταβολή Εβδομάδας Τιμή ΚΤ από ΔιάθεσηςΤιμή 1/1 Εξαγοράς 3K INVESTMENT PARTNERS Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 74 19 800 - URL: http://www.ingim.gr ING Α/Κ Ευρωπαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους 2015

Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους 2015 Οικονομικά Αποτελέσματα Έτους 2015 Date : 10-03-2016 Το 2015 οι πωλήσεις του Ομίλου ΤΙΤΑΝ σημείωσαν σημαντική ανάπτυξη, κυρίως λόγω της δυναμικής ανόδου της αγοράς στις ΗΠΑ. Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΙΘ. 397. Θέμα Α: Έγκριση της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων.

ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΙΘ. 397. Θέμα Α: Έγκριση της έκθεσης του Διοικητικού Συμβουλίου προς την Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων. ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΡΙΘ. 397 Στην Αθήνα σήμερα την 29η Απριλίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 12.00 στα γραφεία και έδρα της Εταιρείας με την επωνυμία ΚΑΡΑΜΑΝΩΦ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οι δείκτες ως εργαλείο των χρηματοοικονομικών αγορών

Οι δείκτες ως εργαλείο των χρηματοοικονομικών αγορών Οι δείκτες ως εργαλείο των χρηματοοικονομικών αγορών Χρηματιστήριο Αθηνών Κίμων Βολίκας Πρόεδρος της Ένωσης Θεσμικών Επενδυτών 1 Νοεμβρίου 2017 Περιεχόμενα 1. Παθητική και Ενεργητική ιαχείριση 2. Οι είκτες

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΙ ΙΟΥΧΟΥΣ

ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΣΤΟΥΣ ΜΕΡΙ ΙΟΥΧΟΥΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ / ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΡΙ ΙΟΥΧΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ Eurobank Global Equities Μετοχικό Εξωτερικού & Eurobank Emerging Europe Μετοχικό Εξωτερικού Η EUROBANK ASSET MANAGEMENT Ανώνυµη Εταιρεία

Διαβάστε περισσότερα

Το μέλλον της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς την επόμενη 10ετία

Το μέλλον της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς την επόμενη 10ετία Το μέλλον της Ελληνικής Ασφαλιστικής Αγοράς την επόμενη 10ετία 13 ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ 25 Νοεμβρίου 2016 Ιωάννης Βοτσαρίδης, Διευθύνων Σύμβουλος INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α Διεθνής & Ευρωπαϊκή Ασφαλιστική Αγορά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΥΠΡΟΥ ASSET MANAGEMENT Α.Ε..Α.Κ»

ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΥΠΡΟΥ ASSET MANAGEMENT Α.Ε..Α.Κ» ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ «ΚΥΠΡΟΥ ASSET MANAGEMENT Α.Ε..Α.Κ» ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΟΧΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΤΗΣ 14ης ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ 1 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012 31 ΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Κύριοι

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2019

ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2019 ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ALPHA TRUST ΠΟΣΟΣΤΙΑΙΑ ΣΥΝΘΕΣΗ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΟΥ Β ΤΡΙΜΗΝΟΥ 2019 Διαχειριστής : ALPHA TRUST ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ Θεματοφύλακας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 31/8/2016

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 31/8/2016 Γενικός Δείκτης Εικόνα Αγοράς Άνοδος στο Χ.Α. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 564,37 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,48%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 24,67 εκατ. εκ των οποίων 0,93 εκατ. αποτελούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρικά Ομόλογα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 19 Ιουλίου 2016

Εταιρικά Ομόλογα στο Χρηματιστήριο Αθηνών. 19 Ιουλίου 2016 Εταιρικά Ομόλογα στο Χρηματιστήριο Αθηνών 19 Ιουλίου 2016 Δυνατότητες που παρέχει ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών Εκδότης Ομολόγων (εισηγμένη ή μη εισηγμένη εταιρεία) Δίκτυο Μελών ΧΑ Εισαγωγή Ομολόγων Οργανωμένη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. «ΔΗΛΟΣ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ - Μετοχικό Εξωτερικού»

ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ. «ΔΗΛΟΣ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ - Μετοχικό Εξωτερικού» ΚΟΙΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΑΜΟΙΒΑΙΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΩΝ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ «ΔΗΛΟΣ ΝΟΤΙΑ ΕΥΡΩΠΗ - Μετοχικό Εξωτερικού» ΑΠΟ ΤΟ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ «ΔΗΛΟΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΩΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΩΝ - Μικτό Εξωτερικού»

Διαβάστε περισσότερα

Η Χρηματοπιστωτική Κρίση και η Ελληνική Αγορά Ακινήτων. Δρ Αριστοτέλης Καρυτινός Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

Η Χρηματοπιστωτική Κρίση και η Ελληνική Αγορά Ακινήτων. Δρ Αριστοτέλης Καρυτινός Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Η Χρηματοπιστωτική Κρίση και η Ελληνική Αγορά Ακινήτων Δρ Αριστοτέλης Καρυτινός Γενικός Διευθυντής Ακίνητης Περιουσίας Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος NBG Real Estate 1 ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ «PROBANK ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ»

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ «PROBANK ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ» Προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς Κολοκοτρώνη 1 & Σταδίου Τ.Κ. 105 62 Αθήνα Αθήνα, 14.04.2014 ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΤΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ «PROBANK ΧΡΗΜΑΤΑΓΟΡΑΣ, ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΕΩΣ ΔΙΑΘΕΣΙΜΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

Διεύθυνση διαδικτύου: Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των οικονομικών καταστάσεων: 26 Νοεμβρίου 2012

Διεύθυνση διαδικτύου:  Ημερομηνία έγκρισης από το Διοικητικό Συμβούλιο των οικονομικών καταστάσεων: 26 Νοεμβρίου 2012 ΚΛΕΜΑΝ ΕΛΛΑΣ - KLEEMANN HELLAS - ΑΝΩΝΥΜΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΓΙΑ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ Α.E. ΑΡΙΘΜΟΣ.Μ.Α.Ε: 10920/06/Β/86/40 Έδρα: ΒΙ.ΠΕ Σταυροχωρίου Κιλκίς ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΚΑΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ από 1 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

ALPHA ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ALPHA ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2009 ALPHA FUND OF FUNDS COSMOS STARS COMMODITIES ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΙ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010 ALPHA ASSET MANAGEMENT A.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΡ. Μ.Α.Ε. 20267/06/Β/89/005 Αρ. Αδείας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ

ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗΣ ΜΕ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΟΡΚΩΤΟΣ ΕΛΕΓΚΤΗΣ ΛΟΓΙΣΤΗΣ : ΒΕΝΕΤΙΑ ΤΡΙΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ - ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ Αθήνα, 22 Δεκεμβρίου 2009 Προς το Διοικητικό Συμβούλιο της ALPHA ASSET MANAGEMENT Α.Ε.Δ.Α.Κ. Πεσμαζόγλου 12-14 105 64 Αθήνα ΕΚΘΕΣΗ ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 η Μελετη «Εξελιξεις και Τασεις της Αγορας»

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 η Μελετη «Εξελιξεις και Τασεις της Αγορας» ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 8 η Μελετη «Εξελιξεις και Τασεις της Αγορας» Το βασικό συμπέρασμα: Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων μετά την ανακήρυξη του δημοψηφίσματος στο τέλος του Ιουνίου διέκοψε την ασθενική

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Αποτελέσματα Alpha Bank Cyprus Ltd α εξαμήνου 2015

Οικονομικά Αποτελέσματα Alpha Bank Cyprus Ltd α εξαμήνου 2015 Οικονομικά Αποτελέσματα Alpha Bank Cyprus Ltd α εξαμήνου 2015 Τα Οικονομικά Αποτελέσματα της Alpha Bank Cyprus Ltd του α εξαμήνου 2015 εμφάνισαν ζημίες μετά από φόρους ύψους Ευρώ 15,1 εκατ. σε σύγκριση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τ.Τ. ΕΛΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ

ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τ.Τ. ΕΛΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Τ.Τ. ΕΛΤΑ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ (ΦΕΚ 319/08.03.2007) ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΤΆ ΤΗΝ 31η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2009 (ΠΕΡΙΟΔΟΣ 01.01.2009-31.12.2009) Αρθρ.28 Ν.3283/2004 (ΦΕΚ 210Α / 02.11.04) Α. ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ 21/11/2014

ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΕΛΤΙΟ 21/11/2014 Γενικός είκτης Εικόνα Αγοράς Κέρδη στο Χ.Α. Ο Γενικός είκτης έκλεισε στις 959,85 µονάδες, σηµειώνοντας άνοδο 0,54%. Η αξία των συναλλαγών διαµορφώθηκε στα 75,38 εκατ. εκ των οποίων 5,32 αποτελούσαν πακέτα.

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

ALPHA ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ALPHA ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2008 ALPHA FUND OF FUNDS COSMOS STARS EURIBOR+ ΟΜΟΛΟΓΙΑΚΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΙ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2009 ALPHA ASSET MANAGEMENT A.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΡ. Μ.Α.Ε. 20267/06/Β/89/005 Αρ. Αδείας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/11/2008 ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟΥ 2008

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/11/2008 ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟΥ 2008 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ 05/11/2008 ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΝΝΙΑΜΗΝΟΥ 2008 Η αναπτυξιακή πορεία της Τράπεζας και του Ομίλου της συνεχίστηκε και το τρίτο τρίμηνο του 2008 παρά τη διεθνή κρίση, η οποία έχει ως συνέπειες

Διαβάστε περισσότερα

Οικονομικά Στοιχεία Α Τριμήνου 2017

Οικονομικά Στοιχεία Α Τριμήνου 2017 Οικονομικά Στοιχεία Α Τριμήνου 2017 Καθαρά Κέρδη 37εκ. το Α τρίμηνο 2017, εκ των οποίων 29εκ. από τις διεθνείς δραστηριότητες Οργανικά κέρδη προ προβλέψεων αυξημένα κατά 9,6% σε ετήσια βάση Νέα μη εξυπηρετούμενα

Διαβάστε περισσότερα

100 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠ ΤΗΝ Ε.Θ.Ε!

100 ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΑΠ ΤΗΝ Ε.Θ.Ε! Διμηνιαία Έκδοση Ενημέρωσης ΤΕΥΧΟΣ 96 Νοέμβριος 2011 Αποχώρηση Προέδρου ΕΘΕ Σελ. 2 Συνέντευξη κ. Α. Ξενόφου στο Investment Europe Σελ. 2 Συνέντευξη κ. Ι. Παπαδογιάννη Alpha Trust ΑΕΔΑΚ Σελ. 3 Εurobank

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Σύντομη ιστορική αναδρομή

Εισαγωγή. Σύντομη ιστορική αναδρομή ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΙΜΑ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Δ.Α.Κ. Τα Διαπραγματεύσιμα Αμοιβαία Κεφάλαια (Δ.Α.Κ.) είναι μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων τα οποία εκδίδονται από Ανώνυμες Εταιρίες Διαχείρισης Αμοιβαίων Κεφαλαίων (ΑΕΔΑΚ)

Διαβάστε περισσότερα

Χρηματοοικονομικά Παράγωγα και Χρηματιστήριο

Χρηματοοικονομικά Παράγωγα και Χρηματιστήριο Χρηματοοικονομικά Παράγωγα και Χρηματιστήριο Ενότητα 14: ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΚΑΙ ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ Κυριαζόπουλος Γεώργιος Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής Άδειες Χρήσης Το παρόν εκπαιδευτικό υλικό

Διαβάστε περισσότερα

Οι ξένοι επενδυτές τον Απρίλιο 2018 πραγματοποίησαν το 57,0% της συνολικής αξίας συναλλαγών.

Οι ξένοι επενδυτές τον Απρίλιο 2018 πραγματοποίησαν το 57,0% της συνολικής αξίας συναλλαγών. Ανακοίνωση 7 Μαΐου 218 Μηνιαία Έκδοση AξIAnumbers Ο Όμιλος Χρηματιστηρίου Αθηνών κυκλοφορεί το Μηνιαίο Στατιστικό Δελτίο του Απριλίου 218. Τον Απρίλιο 218 τα βασικά στατιστικά στοιχεία της αγοράς ήταν

Διαβάστε περισσότερα

Γενικός Δείκτης. Εικόνα Αγοράς ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2/10/2017

Γενικός Δείκτης. Εικόνα Αγοράς ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 2/10/2017 Γενικός Δείκτης Εικόνα Αγοράς Άνοδος στο Χ.Α. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 755,61 μονάδες, σημειώνοντας κέρδη 0,11%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 56,92 εκατ. εκ των οποίων 4,19 εκατ. αποτελούσαν

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΟΣ MARFIN POPULAR BANK ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ

ΟΜΙΛΟΣ MARFIN POPULAR BANK ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ ΟΜΙΛΟΣ MARFIN POPULAR BANK ΕΠΕΞΗΓΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΠΟΥ ΕΛΗΞΕ 31.12.2010 Η επιτυχής ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου με την άντληση 488.2

Διαβάστε περισσότερα

Εικόνα Αγοράς. Γενικός Δείκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 23/3/2018

Εικόνα Αγοράς. Γενικός Δείκτης ΗΜΕΡΗΣΙΟ ΔΕΛΤΙΟ 23/3/2018 Γενικός Δείκτης Εικόνα Αγοράς Πτώση στο Χ.Α. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 787,50 μονάδες, σημειώνοντας απώλειες 1,57%. Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 65,59 εκατ. εκ των οποίων 5,49 εκατ. αποτελούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Capital CLASSIC. Κτίστε ένα κεφάλαιο για το μέλλον. www.interamerican.gr

Capital CLASSIC. Κτίστε ένα κεφάλαιο για το μέλλον. www.interamerican.gr www.interamerican.gr Σύστημα ΑΠΟΤΑΜΙΕΥΣΗΣ & Επένδυσης INTERAMERICAN Capital CLASSIC Κτίστε ένα κεφάλαιο για το μέλλον ΟΙ ΟΣΕΚΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΓΓΥΗΜΕΝΗ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ ΔΕΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΥΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εταιρικά Ομόλογα στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Εταιρικά Ομόλογα στο Χρηματιστήριο Αθηνών Εταιρικά Ομόλογα στο Χρηματιστήριο Αθηνών Γιατί Χρηματιστήριο Αθηνών Κανόνες εισαγωγής και λειτουργίας με βάση τις ευρωπαϊκές Οδηγίες (MiFid, Ενημερωτικού Δελτίου, Διαφάνειας) Διεθνοποιημένη αγορά με συμμετοχή

Διαβάστε περισσότερα

Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1 β Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες:

Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1 β Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες: Αγορές (Χαρακτηριστικά Αγορών Κεφαλαίου, Οργανωμένες Αγορές, Πρωτογενείς Αγορές). 1 β Πρωτογενείς αγορές είναι οι αγορές στις οποίες: α Πραγματοποιούνται ειδικού τύπου συναλλαγές. β Γίνεται η έκδοση των

Διαβάστε περισσότερα

Εναλλακτική Αγορά ΕΝ.Α.

Εναλλακτική Αγορά ΕΝ.Α. Εναλλακτική Αγορά ΕΝ.Α. Το Χρηματιστήριο Αθηνών Το Χρηματιστήριο Αθηνών από το 1876 αποτελεί ένα σημαντικό κομμάτι της οικονομικής πραγματικότητας του τόπου μας, επιτελώντας έναν αναπτυξιακό ρόλο στην

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2013

Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2013 Αποτελέσματα Α Τριμήνου 2013 Η άμεση και πλήρης ανακεφαλαιοποίηση της Eurobank από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας κατά 5,8δισ. αποκαθιστά την κεφαλαιακή βάση της Τράπεζας με pro-forma δείκτη

Διαβάστε περισσότερα

Λύσεις χρηματοδότησης για ΜμΕ από το Χρηματιστήριο Αθηνών. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ FORUM Τρίτη, 12 Μαΐου 2015

Λύσεις χρηματοδότησης για ΜμΕ από το Χρηματιστήριο Αθηνών. ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ FORUM Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 Λύσεις χρηματοδότησης για ΜμΕ από το Χρηματιστήριο Αθηνών ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΟ FORUM Τρίτη, 12 Μαΐου 2015 Η σημασία των ΜμΕ στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα βαρύνουσα για την οικονομία μας Οι πολύ μικρές ΜμΕ αποτελούν

Διαβάστε περισσότερα

ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 3717700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων 6,5996 0,02 1,75 6,5996 6,5336 ALLIANZ

ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 3717700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων 6,5996 0,02 1,75 6,5996 6,5336 ALLIANZ Αμοιβαίο Κεφάλαιο Καθαρή Τιμή% Μεταβολή % ΚΤ Μεταβολή Εβδομάδας Τιμή ΚΤ από ΔιάθεσηςΤιμή 1/1 Εξαγοράς ALLIANZ Α.Ε.Δ.Α.Κ. - τηλ.:+30 210 3717700 - URL: http://www.allianz.gr ALLIANZ Α/Κ Διαχειρίσεως Διαθεσίμων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ (άρθρα 11, 77 Ν.4099 /12)

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ (άρθρα 11, 77 Ν.4099 /12) MetLife Alico Α.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΜΟΙΒΑΙΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ "ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗΣ ΜΕΤΟΧΙΚΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ" ΑΡ.ΑΔΕΙΑΣ: ΑΠΟΦ. Ε.Κ.16/262-01.08.2001,ΦΕΚ 1063/Β/10.08.2001 ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΔΕΙΑΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ 155/13.07.12 ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 1 -

ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - 1 - ΜΠΑΜΠΗΣ ΒΩΒΟΣ ΔΙΕΘΝΗΣ ΤΕΧΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 2007 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ Καθαρή Αξία Ενεργητικού ανά μετοχή (NAV/share) προ αναβαλλόμενης φορολογίας: ετήσια μείωση 2% σε 19,97 Έσοδα:

Διαβάστε περισσότερα

ALPHA ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ

ALPHA ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ALPHA ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ 2009 ALPHA FUND OF FUNDS COSMOS STARS SILK ROUTE ASIA ΜETOXIKO ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΘΗΝΑΙ, ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2010 ALPHA ASSET MANAGEMENT A.Ε.Δ.Α.Κ. ΑΡ. Μ.Α.Ε. 20267/06/Β/89/005 Αρ.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΑ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΕΤΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ 0072/00020716/el Εξαμηνιαία Οικονομική Έκθεση UNIGROWTH INVESTMENTS PUBLIC LTD UNI Attachments: 1. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 2. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα