ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ"

Transcript

1 1974

2 - (Version C) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΠΑΝ-ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΝΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΑΓΩΝΑ Π.Α.Σ.Ε.Κ.Α 1. ΟΝΟΜΑΣΙΑ Παν-Αυστραλιανή Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΑΣΕΚΑ) με αγγλικό αντίστοιχο του Pan-Australian Co-ordinating Committee - Justice For Cyprus. Η ΠΑΣΕΚΑ είναι τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΣΕΚΑ) που έχει την έδρα της στην Λευκωσία. Η ΠΑΣΕΚΑ είναι μη-κυβερνητικός μη-κερδοσκοπικός οργανισμός. (a) Η Παν-Αυστραλιανή Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα (ΠΑΣΕΚΑ) πρωτοσυστάθηκε στις 19 Μαρτίου 1978, στο Σύδνεϋ, με απόφαση 19 αντιπροσώπων των Πολιτειακών Συντονιστικών Επιτροπών Κυπριακού Αγώνα (ΣΕΚΑ) από όλες τις πολιτείες της Αυστραλίας σε εφαρμογή σχετικής αποφάσεως που λήφθηκε στην Λευκωσία στο Πρώτο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων. 2. ΕΜΒΛΗΜΑ 3. ΕΔΡΑ 4. ΣΚΟΠΟΙ «Δεν Ξεχνώ» / Remember Cyprus (Never Forget) Η έδρα της ΠΑΣΕΚΑ θα είναι η Πολιτεία από την οποία θα προέρχεται ο Πρόεδρος. (α) ΓΕΝΙΚΟΣ ΣΚΟΠΟΣ Η μελέτη της εκάστοτε κατάστασης που αφορά το Κυπριακό πρόβλημα, η υποβολή εισηγήσεων προς τη δημοκρατικά εκλεγμένη Κυπριακή Κυβέρνηση για τη μεθόδευση του αγώνα σε Παν-Αυστραλιανή κλίμακα, και ο συντονισμός των προσπαθειών για έμπρακτη ενίσχυση της πολιτικής της Κυπριακής Κυβέρνησης σε σχέση μ αυτό, μέσα στα πλαίσια του χαράσσει ή εγκρίνει η νόμιμη Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και το Εθνικό Συμβούλιο στο οποίο συμμετέχουν όλα τα κοινοβουλευτικά κομμάτα.

3 (β) ΕΙΔΙΚΟΙ ΣΚΟΠΟΙ 1. Η ακριβής πληροφόρηση γύρω από το Κυπριακό πρόβλημα, και τις εκάστοτε εξελίξεις του, προς τις Κυβερνήσεις, πολιτικούς φορείς και λαούς, και στις πολιτείες όπου δραστηριοποιούνται οι Πολιτειακές Συντονιστικές Επιτροπές Κυπριακού Αγώνα (ΣΕΚΑ) 2. Η υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του Κυπριακού λαού σε Παν- Αυστραλιανή Κλίμακα. 3. Η συστηματική καλλιέργεια της ιδέας και τρόπων αδελφικής συμβίωσης όλων των Κυπρίων, ανεξαρτήτως καταγωγής, θρησκεύματος ή τόπου διαμονής. 4. Η προσέγγιση Τουρκοκυπρίων για ένταξη τους στο κοινό αγώνα για απαλλαγή της Κύπρου από τα ξένα στρατεύματα, την επιστροφή των εκτοπισθέντων στα σπίτια και τις περιουσίες τους και την κατίσχυση του δικαίου. 5. Η διαμόρφωση τρόπων ειρηνικής δραστηριότητας για την προώθηση και προαγωγή του Κυπριακού προβλήματος και την προώθηση των θέσεων μας σε Ομοσπονδιακό επίπεδο για την λύση του Κυπριακού προβλήματος, η υποβολή και υποστήριξη ενδεικνυομένων διαβημάτων προς την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση και την εκπροσώπηση της ΠΑΣΕΚΑ σε συνέδρια στην Αυστραλία, Κύπρο και αλλού. 6. Η παροχή ηθικής, υλικής βοήθειας και αμέριστης συμπαράστασης προς τον αγωνιζόμενο Κυπριακό Λαό. 7. Ο συντονισμός των δραστηριοτήτων κάθε πολιτειακής ΣΕΚΑ, για την συστηματική διαφώτιση, και την προαγωγή του Κυπριακού αγώνα, από Κυπριακές, ομογενειακές και φιλοκυπριακές οργανώσεις, και τη συνεργασία με άλλους οργανισμούς που εργάζονται για άλλα Εθνικά θέματα και άτομα που αποβλέπουν στους πιο πάνω σκοπούς. 8. Για την πραγμάτοποίηση των παραπάνω σκοπών η ΠΑΣΕΚΑ δεσμεύεται να επιδιώκει και να αγωνίζεται πάντοτε με πνεύμα παμπαροικιακής συνεργασίας, ομοψυχίας και ενότητας, αλλά και με σεβασμό και συνεργασία προς τις Κυπριακές, τις Ελλαδικές και τις Αυστραλιανές Αρχές. 9. Η ΠΑΣΕΚΑ οφείλει να σκέπτεται, να αποφασίζει και να ενεργεί ανεπηρέαστα από οποιεσδήποτε κομματικές ή παραταξιακές τοποθετήσεις των μελών της και εντελώς ανεξάρτητα από κάθε είδους ενδοπαροικιακές διαφορές ή προστριβές. 10. Η ΠΑΣΕΚΑ ακολουθεί, προωθεί και εφαρμόζει την πολιτική της εκάστοτε δημοκρατικά εκλεγμένης Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

4 11. Οι σχέσεις της ΠΑΣΕΚΑ με τους παροικιακούς οργανισμούς, τις Αυστραλιανές και τις Ελλαδικές αρχες, την Ιερά Αρχιεπισκοπή και ιδιαίτερα τις Κυπριακές αρχές, πρέπει να είναι θερμές, ζωντανές και να διασφαλίζουν διαρκή επικοινωνία, με τρόπο που να επιτυγχάνονται οι συνθήκες άψογης συνεργασίας. 5. ΜΕΣΑ Τα μέσα που χρησιμοποιούνται για την προαγωγή των γενικών και ειδικών σκοπών, όπως αναφέρονται πιο πάνω, είναι ανάλογα με την περίπτωση και πάντα μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων και Οργανώσεων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας, ή άλλες Κυπριακές οργανώσεις και σωματεία, το Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), τις ομογενειακές οργανώσεις, φιλοκυπριακά κινήματα και άλλες οργανώσεις και Αυστραλιανούς και διεθνείς παράγοντες που υποστηρίζουν τον αγώνα του Κυπριακού λαού, και περιλαμβάνουν: (α) αποστολή ή δημοσίευση υλικού για σκοπούς διαφώτισης ή υπόδειξη της ανάγκης για υποστήριξη του δικαίου αγώνα που διεξάγει ο Κυπριακός Λαός για ελευθερία και δικαιοσύνη, προς οργανώσεις, άτομα, πολιτικούς, επιστημονικούς, θρησκευτικούς, κοινωνικούς ή συνδικαλιστικούς αρχηγούς ή παράγοντες. (β) αξιοποίηση των μέσων μαζικής επικοινωνίας και συμμετοχή σε δημόσιες συζητήσεις (γ) οργάνωση συγκεντρώσεων, διαδηλώσεων, παρελάσεων και άλλων ειρηνικών εκδηλώσεων για σκοπούς διαφώτισης ή προσέλκυσης ενδιαφέροντος του κοινού, για το Κυπριακό ζήτημα. (δ) Η διοργάνωση συνεδρίων και άλλων εκδηλώσεων που προβάλλουν το κυπριακό πρόβλημα και προωθούν αλληλεγγύη προς τον Κυπριακό Λαό. (ε) η συμμετοχή (με έγκριση της Επιτροπής ή του Προέδρου της) σε διάφορους Μη-Κυβερνητικούς Οργανισμούς ή και σε δραστηριότητες τους, όπως και την προβολή και εκπροσώπηση της ΠΑΣΕΚΑ σε Αυστραλιανές Οργανώσεις και Οργανισμούς, (ζ) η οργάνωση εράνων ή άλλων εκδηλώσεων για εξασφάλιση οικονομικών πόρων προς ενίσχυση του ταμείου της Επιτροπής και προαγωγή των σκοπών της, και (η) οποιαδήποτε άλλα μέσα που η Επιτροπή κρίνει αναγκαία.

5 6. ΔΙΑΡΘΡΩΣΗ (α) Επιτροπή: Την ολομέλεια της ΠΑΣΕΚΑ αποτελούν (α) Οι πρόεδροι και Γραμματείς των μελών της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας ή εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποι των ως άνω οργανώσεων. (β) Οι Πρόεδροι και Γραμματείς των ΣΕΚΑ των διαφόρων πολιτειών (γ) Οι Πρόεδροι και Γραμματέας της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας. (δ) Οι πρώην Πρόεδροι και Γραμματείς της ΠΑΣΕΚΑ (ε) Οι πρώην Πρόεδροι και Γραμματείς της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων Αυστραλίας (στ) Οι πρόεδροι και Γραμματείς άλλων οργανώσεων ή άτομα που έχουν εγκριθεί από την ΠΑΣΕΚΑ ή τις πολιτιακές ΣΕΚΑ. β. ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΣΕΚΑ Οι επιτροπές αυτές απαρτίζονται από: Αντιπροσώπους της Κεντρικής Κυπριακής Κοινότητας κάθε πολιτείας, άλλων Κυπριακών Κοινοτήτων ή οργανισμών που είναι μέλη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοινοτήτων και Οργανώσεων Αυστραλίας και Νέας Ζήλανδίας. Μέλη Πολιτειακών Ομογενιακών και Ελληνικών Οργανώσεων ή άλλων φιλοκυπριακών οργανώσεων και διαπρεπείς φιλοκυπριακές προσωπικότητες ή άτομα που έχουν εγκριθεί από την ΣΕΚΑ, σε αριθμούς και αναλογία που εξαρτώνται από τις συνθήκες σε κάθε πολιτεία. γ. ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΕΣ Κατά την ετήσια τακτική σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής με απόφαση του Προεδρείου της Επιτροπής και σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων και Οργανώσεων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας θα μπορούν να προσκαλούνται σαν παρατηρητές, εκπρόσωποι μη Κυπριακών οργανώσεων, διεθνών μη-κυβερνητικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών, και προσωπικότητες. 7. AΞΙΟΜΑΤΟΥΧΟΙ α. ΕΠΙΤΡΟΠΗ: Η Επιτροπή στην τακτική ετήσια συνεδρίαση της συγκροτείται ως εξής:

6 από τα μέλη της προερχόμενα από την Ομοσπονδία, εκλέγονται o Ο/Η Πρόεδρος o Ο/Η Αναπληρωτής Πρόεδρος o Ο/Η Αντιπρόεδρος από κάθε πολιτεία και επικράτεια o Ο/Η Γενικός Γραμματέας o Ο/Η Ταμίας β. Η Επιτροπή δικαιούται να διορίσει και άλλους αξιωματούχους, αν το κρίνει αναγκαίο, μεταξύ των μελών της. γ. Η θητεία των αξιωματούχων είναι διετής, όλα δε τα μέλη είναι επανεκλέξιμα. Η εκλογή, ανάκληση και επαναδιορισμός τους επικυρώνεται από την οικεία αρχή που τους εξέλεξε εκτός των: Προέδρου, Αναπληρωτή Προέδρου, των Αντιπροέδρων, Γενικού Γραμματέα, και Ταμία της ΠΑΣΕΚΑ των οποίων η θητεία λήγει στην τακτική, μετά δυο χρόνια, συνεδρία της Επιτροπής, με την εκλογή νέας Επιτροπής. δ. ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΕΣ ΣΕΚΑ: Οι Πολιτειακές Συντονιστικές Επιτροπές ΣΕΚΑ εκλέγουν, μεταξύ των μελών τους, τους/τις αξιωματούχους τους, σύμφωνα με κανονισμούς που συντάσσουν οι ίδιες, με σκοπούς οι οποίοι να συνάδουν με το Καταστατικό της ΠΑΣΕΚΑ. PASEKA can intervene in any state SEKA if that state SEKA or any of its officeholders are in the view of PASEKA, acting in a way inconsistent with the constitution of PASEKA. Each state SEKA namely NSW, Victoria, Queensland, South Australia and Canberra, acknowledges that PASEKA has the right to intervene as foreshadows by this provision. 8. ΥΠΟΕΠΙΤΡΟΠΕΣ: H Eπιτροπή και οι Πολιτειακές ΣΕΚΑ δικαιούνται να ορίσουν Υποεπιτροπές για εξεδικευμένους σκοπούς ανάλογα με τις ανάγκες τους, όπως η επιτροπή για lobby, πρόσφυγες και ανθρώπινα δικαιώματα, και άλλες. 9. ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ (α) Η ΠΑΣΕΚΑ και οι Πολιτειακές Επιτροπές ΣΕΚΑ, βρίσκονται σε λειτουργεία καθ όλη τη διάρκεια του έτους. Η Επιτροπή συνέρχεται σε τακτική συνεδρία κάθε χρόνο, και έκτακτα, ό,ποτε κριθεί αναγκαίο από το Προεδρείο της Επιτροπής ή τουλάχιστον το 60% των μελών της. (β) Μέλη που αδυνάτουν να παραστούν σε μια συνεδρία μπορούν να αντιπροσωπευθούν με άτομο που προέρχεται από την ίδια οργάνωση, και φέρει σχετική έγγραφη εξουσιοδότηση.

7 (γ) Μεταξύ δύο συνεδριάσεων της Επιτροπής συνέρχεται ανά εξάμηνο το Προεδρείο της ΠΑΣΕΚΑ με σκοπό να υλοποιήσει και να προωθήσει τις αποφάσεις της Επιτροπής. Το Προεδρείο της ΠΑΣΕΚΑ έχει εκτελεστικό χαρακτήρα. Οι συνεδριάσεις του Προεδρείου της ΠΑΣΕΚΑ, μπορούν να πραγματοποιούνται εκτός Αυστραλίας ή ακόμα με τηλεδιασκέψεις (π.χ. μέσω ανταλλαγής φάξ ή , με ταυτόχρονη συνομιλία σε προκαθορισμένο χρόνο μέσω του Internet, τηλεφωνικά με γραπτή επικύρωση κτλ.) (δ) Οι Πολιτειακές ΣΕΚΑ συνέρχονται σε τακτική συνεδρία τουλάχιστον μια φορά κάθε δύο μήνες και έκτακτα οπότεδήποτε κριθεί αναγκαίο από τον/την Πρόεδρο ή ύστερα από διαδικασίες που ορίζουν οι ίδιες, στο οίκημα της Κεντρικής Κυπριακής Κοινότητας της κάθε πολιτείας ή επικράτειας, εκτός εάν η ολομέλεια αποφασίσει άλλο πιο εύκολο ή καταλληλότερο χώρο. (ε) Οι προσκλήσεις για τις τακτικές συνεδρίες της Επιτροπής ή του Προεδρείου αποστέλλονται τουλάχιστον ένα μήνα προηγουμένως και δύο εβδομάδες προηγουμένως για τις έκτακτες συνεδρίες. 10. ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΗΣ ΨΗΦΟΥ (α) Κάθε μέλος της Επιτροπής έχει μια ψήφο, εκτός του/της Προέδρου ή Προεδρεύοντα που διαθέτει και δεύτερη, σε περίπτωση ισοψηφίας. (β) Όλα τα μέλη έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν πάνω σε όλα τα θέματα που τίθενται σε ψηφοφορία, να εκλέγουν και να εκλέγονται. 11. ΑΠΑΡΤΙΑ Η Επιτροπή/ Προεδρείο βρίσκεται σε απαρτία όταν παρευρίσκονται τουλάχιστον 50% των μελών της/του, και τα οποία προέρχονται τουλάχιστον από το 50% των πολιτείων της Αυστραλίας. 12. ΘΗΤΕΙΑ ΜΕΛΩΝ Η θητεία των μελών της Επιτροπής είναι διετής. 13. ΛΗΨΗ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ (α) Οι αποφάσεις λαμβάνονται δια βοής ή με φανερή ψηφοφορία, εκτός αν ο/η Πρόεδρος κρίνει πως η σοβαρότητα του θέματος απαιτεί μυστική ψηφοφορία, ή ζητήσει τούτο η πλειοψηφία των μελών. Οι εκλογές αξιωματούχων γίνονται πάντα με μυστική ψηφοφορία, εκτός αν δεν υπάρχουν ανθυποψήφιοι. (β) Τις εκλογές διενεργεί 5μελής Εφορευτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Κυπριακών Κοιντήτων και Οργανώσεων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας που εκλέγονται την μέρα των εκλογών. Οι υποψηφιότητες υποβάλλονται στην Εφορευτική Επιτροπή.

8 14. ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο/Η Πρόεδρος προεδρεύει στις συνεδριάσεις της Επιτροπής/Προεδρείου, και εκπροσωπεί την Επιτροπή σε επίσημες εκδηλώσεις. Σε περίπτωση κωλήματος του/της αντικαθίσταται από τον/την Αναπληρωτή Πρόεδρο. 15. ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο/Η Αναπληρωτής πρόεδρος αναπληρώνει τον πρόεδρο σε όλα του τα καθήκοντα όταν απουσιάζει η κωλύεται. 16. ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΙ Οι Αντιπρόεδροι αντικαθιστούν την Επιτροπή σε επίσημες εκδηλώσεις στις πολιτείες ή επικράτειες τους, εκτός αν τυγχάνει να βρίσκεται εκεί αυτοπροσώπως ο/η Πρόεδρος ή ο/η Αναπληρωτής Πρόεδρος 17. ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ Ο / Η Γενικός Γραμματέας είναι υπεύθυνος για την τήρηση των πρακτικών όλων των συνεδριάσεων. Συνεργάζεται με τον/την Πρόεδρο για τη διαμόρφωση και διακίνηση των εγγράφων της ΠΑΣΕΚΑ, την διεξαγωγή της αλληλογραφίας της Επιτροπής/Προεδρείου και τη σύγκληση των συνεδριάσεων της ΠΑΣΕΚΑ. Ο/Η Γενικός Γραμματέας μπορεί να αντιπροσωπεύει την Επιτροπή, αν και όταν παραστεί ανάγκη, ύστερα από συνεννόηση με τον/την αντικατάσταση του. Σε περίπτωση κωλύματος του/της αντικαθίσταται από τον/την Αντιπρόεδρο. 18. ΤΑΜΙΑΣ (α) (β) (γ) Ο/Η Ταμίας είναι υπεύθυνος για την τήρηση των λογιστικών βιβλίων, ετοιμάζει σχέδιο προϋπολογισμού και εισηγείται προς την Επιτροπή/ Προεδρείο τρόπους για εξεύρεση οικονομικών πόρων. Κρατεί ενήμερη την Επιτροπή / Προεδρείο για την οικονομική της κατάστασης με την σύνταξη σχετικής έκθεσης κάθε έξι μήνες. Κάθε χρόνο υποβάλλει οικονομικό απολογισμό, που κατατίθεται στην τακτική ετήσια σύνοδο της ΠΑΣΕΚΑ. Ο/Η Ταμίας καταθέτει σε τράπεζα ή τράπεζες, που ορίζει η Επιτροπή/ Προεδρείο όλα τα ποσά που περιέρχονται στα χέρια του/της το αργότερο σε δεκατέσσερις μέρες από την ημερομηνία είσπραξης. Όλες οι πληρωμές πέραν του ποσού των εκατό δολλαρίων γίνονται με τραπεζική επιταγή, που υπογράφεται από τον Ταμία και τον Πρόεδρο. Πληρωμές με τραπεζικές επιταγές μπορούν να γίνονται και για μικρότερα ποσά.

9 (δ) (ε) Ο/Η Ταμίας δεν δικαιούται να προβαίνει ή να εξουσιοδοτεί πληρωμές για τον ίδιο σκοπό, ποσού πέραν των 200 δολλαρίων, χωρίς την έγκριση του/της Προέδρου ή του/της Γενικού Γραμμετέα. Ο ταμειακός έλεγχος διεξάγεται από την Ελεγκτική Επιτροπή της Ομοσπονδίας. 19. ΠΟΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ α. Εισφορές από φορείς και οργανισμούς β. Εισφορές και ετήσιες συνδρομές από την Ομοσπονδία Κυπριακών Κοινοτήτων και Οργανώσεων Αυστραλίας και Νέας Ζηλανδίας και τα μέλη της γ. Εισφορές και συνδρομές από ομογενειακές, φιλοκυπριακές οργανώσεις και Πολιτειακές Επιτροπές ΣΕΚΑ δ. Εισφορές από όποιανδήποτε άλλη πηγή, και ε. Εισπράξεις από εκδηλώσεις ή δραστηριότητες που οργανώνονται για τον σκοπό αυτό, στ. Όλα τα μέλη θα πληρώνουν ετήσια συνδρομή που εγκρίνετε από την ολομέλια 20. ΕΞΟΥΣΙΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ (α) Όλα τα μέλη της Επιτροπής υποχρεούνται να συμμορφώνονται προς τις αποφάσεις της. (β) Η Επιτροπή με πλειοψηφία 2/3 της ολομέλειας της, έχει δικαίωμα να διαγράψει οποιοδήποτε μέλος της που αρνείται να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις της και/ή ενεργεί ή συμπεριφέρεται κατά τρόπο που αντιστρατεύεται τους γενικούς ή ειδικούς σκοπούς της και να ζητήσει την αντικατάσταση του/της από την οικεία αρχή που το έχει εκλέξει. Επιπλέον, η Επιτροπή δικαιούται να υποδεικνύει παραλείψεις ή επιζήμιες ενέργειες ή συστηματική αδράνεια και αδιαφορία Τοπικής Επιτροπής με την απαίτηση λήψης επανορθωτικών μέτρων. (γ) Η Επιτροπή έχει το δικαίωμα να συντάσσει και να εγκρίνει Εσωτερικούς Κανονισμούς για την εξασφάλιση της ομαλής και αποτελεσματικής λειτουργίας της. (δ) Οι αποφάσεις της Επιτροπής γνωστοποιούνται στην Ομοσπονδία, το ΣΑΕ, τις Πολιτειακές ΣΕΚΑ, τις φιλοκυπριακές οργανώσεις για ανάληψη από αυτές οποιασδήποτε συναφούς ενέργειας που τα μέλη τους κρίνουν αναγκαία αφού, σε κάθε περίπτωση, λάβουν υπόψη τις τοπικές συνθήκες και πραγματικότητες.

10 (ε) Οι Πολιτειακές ΣΕΚΑ έχουν το δικαίωμα να διαμορφώνουν τους δικούς τους τρόπους διαφώτισης και προώθησης του Κυπριακού μέσα στα πλαίσια του καταστατικού. Σε κάθε πολιτεία ή επικράτεια θα υπάρχει μόνο μια Συντονιστική Επιτροπή Κυπριακού Αγώνα ΣΕΚΑ. Κανένας άλλος οργανισμός δεν θα δικαιούται να χρησιμοποιεί ή να επικαλείται το όνομα ή το έβλημα (Logo) Justice For Cyprus χωρίς την έγκριση της ΠΑΣΕΚΑ. 21. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ Η ΠΑΣΕΚΑ εξυπηρετείται στην Αυστραλία από μόνιμη Γραμματεία, το μέγεθος της οποίας εξαρτάται από τις ανάγκες. Η Γραμματεία συνεργάζεται στενά με τον/την Πρόεδρο, τον/την Αναπληρωτή Πρόεδρο, τον/την Γενικό Γραμματέα, τον/την Ταμία. 22. ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ Με εξαίρεση του άθρου 4(α) όλα τα άλλα άρθρα του παρόντος Καταστατικού μπορούν να τροποποιηθούν με την συμφωνή γνώμη τουλάχιστον των 2/3 των μελών της Επιτροπής. 23. ΔΙΑΛΥΣΗ Η Επιτροπή διαλύεται με απόφαση του 80% των μελών της ή όταν εκλείψει ο λόγος για τον οποίο συστάθηκε. 24. Το παραπάνω καταστατικό εγκρίθηκε στην Συνεδρία του Σαββάτου 26 Ιουλίου 2003.

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ - ΣΥΝΑΦΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ Άρθρο 01 Σύσταση και Επωνυμία Με το παρόν συστήνεται, κατά τους παρακάτω ειδικότερους

Διαβάστε περισσότερα

1999, 2000, 2001, 2002 κ.ο.κ.

1999, 2000, 2001, 2002 κ.ο.κ. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝ ΕΣΜΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ (ΣY.Α.ΠΑΚ.) ΑΡΘΡΟ 1 Ι ΡΥΣΗ-Ε ΡΑ-ΣΦΡΑΓΙ Α Ιδρύεται στην Κύπρο Σύνδεσµος Αποφοίτων του Πανεπιστηµίου Κύπρου µε το όνοµα "Σύνδεσµος Αποφοίτων Πανεπιστηµίου

Διαβάστε περισσότερα

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΛ ΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΕΝ.Ο.Π./Κ.Η.Ε.)."

Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΛ ΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΕΝ.Ο.Π./Κ.Η.Ε.). Κ Α Τ Α Σ Τ Α Τ Ι Κ Ο της Οµοσπονδίας µε την Επωνυµία ΓΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝ ΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΛ ΟΥ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ (ΓΕΝ.Ο.Π./Κ.Η.Ε.)." (Τροποποίηση και Κωδικοποίηση) Σ Υ Σ Τ Α Σ Η Ε Π Ω Ν Υ Μ Ι Α Ε Ρ Α Σ Κ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ INTERCOLLEGE ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Φ.ΕΝ.Ι.Λ)

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ INTERCOLLEGE ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Φ.ΕΝ.Ι.Λ) ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ INTERCOLLEGE ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ (Φ.ΕΝ.Ι.Λ) -1- Άρθρο 1ο Ι ΡΥΣΗ Ε ΡΑ- ΣΦΡΑΓΙ Α α) Ιδρύεται στη Λευκωσία Φοιτητική Ένωση µε την επωνυµία «Φοιτητική Ένωση Intercollege Λευκωσίας ( Φ.ΕΝ.Ι.Λ

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΙ - ΜΕΣΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΕΜΒΛΗΜΑ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΙ - ΜΕΣΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΕΜΒΛΗΜΑ 1 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α' ΣΥΣΤΑΣΗ ΕΠΩΝΥΜΙΑ ΣΚΟΠΟΙ - ΜΕΣΑ ΔΡΑΣΗΣ ΣΦΡΑΓΙΔΑ - ΕΜΒΛΗΜΑ Άρθρο 1ο ΣΥΣΤΑΣΗ - ΕΠΩΝΥΜΙΑ Ιδρύεται Σωματείο με έδρα την Αθήνα και με την επωνυμία ΕΝΩΣΗ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΕΝΑΕΡΙΑΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Ε.Ε.Κ.Ε.).

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΣ Εγκρίθηκε στις 20.11.1997 ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΛΛΑΓΩΝ Α/Α Απόφαση ΔΣ Ημερομηνία Κεφάλαιο Άρθρο Περιεχόμενο 1 Ανακοίνωση 154 29 12 2011 Θ 4 Σε περίπτωση διάλυσης

Διαβάστε περισσότερα

3. Η ευαισθητοποίηση, παρακίνηση, διευκόλυνση και εκπαίδευση των καταναλωτών στην κοινωνικά ορθή και οικονοµικά ορθολογική καταναλωτική συµπεριφορά.

3. Η ευαισθητοποίηση, παρακίνηση, διευκόλυνση και εκπαίδευση των καταναλωτών στην κοινωνικά ορθή και οικονοµικά ορθολογική καταναλωτική συµπεριφορά. ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ «ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΕΛΛΑ ΟΣ» Άρθρο 1ο Σύσταση, Έδρα 1. Συνιστάται Ένωση Καταναλωτών µε την επωνυµία «Ένωση Εργαζόµενων Καταναλωτών Ελλάδος»

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟY ΟΜΙΛΟY ΚΥΠΡΟΥ CYPRUS KENNEL CLUB. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βασ. Βουλγαροκτόνου 44 Διαμ. 3&4 1010 Λευκωσία

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟY ΟΜΙΛΟY ΚΥΠΡΟΥ CYPRUS KENNEL CLUB. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βασ. Βουλγαροκτόνου 44 Διαμ. 3&4 1010 Λευκωσία ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΝ ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟY ΟΜΙΛΟY ΚΥΠΡΟΥ CYPRUS KENNEL CLUB ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ: Βασ. Βουλγαροκτόνου 44 Διαμ. 3&4 1010 Λευκωσία ΑΡΘΡΟ 1 ο ΕΠΩΝΥΜΙΑ 1. Ιδρύεται στην Κύπρο 'Όμιλος με την επωνυμία «ΚΥΝΟΛΟΓΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

1 ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ (ΣΚΟΠΟΥ ΜΗ ΚΕΡ ΟΣΚΟΠΙΚΟΥ) «ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝ ΕΣΜΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΙΕΘΝΩΝ ΠΡΟΤΥΠΩΝ GS1 και τον διακριτικό τίτλο: «GS1 ASSOCIATION GREECE». ΟΡΙΣΜΟΙ: Οπου στο παρόν

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ:

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΜΗ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ: «Ε.ΣΥ. - ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ------------------ Με τους διακριτικούς τίτλους: «Ε.ΣΥ.», «ΕΛ.ΕΥΣΙΣ.» και «ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΛΛΗΝΩΝ»

Διαβάστε περισσότερα

"ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ"

ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΩΝΥΜΙΑ "ΓΕΩΠΟΝΟΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΑΣΤΙΚΗ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ" ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΣΥΣΤΑΣΗ, ΕΠΩΝΥΜΙΑ, ΔΙΑΡΚΕΙΑ, ΕΔΡΑ. ΑΡΘΡΟ 1:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΧΕΔΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΝΤΑΞΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΑΙΟΣ 2011 1 Το παρόν Σχέδιο Εσωτερικού Κανονισμού Λειτουργίας του Συμβουλίου Ένταξης Μεταναστών εκπονήθηκε από ομάδα επιστημονικών

Διαβάστε περισσότερα

Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2010 Με τη συγχρηµατοδότηση της Ελλάδας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ Άρθρο 1 Διοίκηση Δήμου Όργανα

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ ΦΥΣΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΗΣ Άρθρο 1 ο : Α) Η επωνυμία του Σωματείου είναι: «ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΑΚΤΙΝΟΦΥΣΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ». Β) Έδρα του είναι η Θεσσαλονίκη.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΙ ΙΑ ΕΛΛΑ ΟΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α

ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΕΝΩΣΗΣ «ΤΑ ΧΡΥΣΑ ΚΛΕΙ ΙΑ ΕΛΛΑ ΟΣ» ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α Προτείνεται προς τροποποίηση το από 28.8.1968 Καταστατικό το οποίο αποτελούσε τροποποίηση δια της υπ αριθ. 8544/68 αποφάσεως του Πρωτοδικείου Αθηνών του αρχικού Καταστατικού, εγκριθέντος δια της υπ αριθ.1361/66

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα - Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία.

ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ. ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα - Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία. ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού Φορέα, Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση Ανώνυμη Εταιρεία και τροποποίηση του άρθρου 48 του ν. 2190/1920 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ Ρυθμίσεις Θεμάτων Δημόσιου Ραδιοτηλεοπτικού

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΑΡΙΘΜ. 63/2005 «Κωδικοποίηση της νομοθεσίας για την Κυβέρνηση και τα κυβερνητικά όργανα» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Έχοντας υπόψη: 1. τη διάταξη του άρθρου 3 του ν. 3242/2004

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡ ΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡ ΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΥΣΤΑΣΗ ΑΣΤΙΚΗΣ ΜΗ ΚΕΡ ΟΣΚΟΠΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Στην Αγία Παρασκευή σήµερα 28η Ιουνίου 2004 οι παρακάτω συµβαλλόµενοι : 1. Η Ανδρούλα Νασιοπούλου, Τέρµα Πατριάρχου Γρηγορίου, που ενεργεί στο παρόν στο όνοµα

Διαβάστε περισσότερα

ΝΕΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΝΕΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΝΕΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΔΟΜΗ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Άρθρο 1 Έμβλημα Σφραγίδα 1. Το κατά τις διατάξεις του Π.Δ. 83/1984 Πανεπιστήμιο

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑΝΟΜΗΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ Σύσταση και Καταστατικό της «Εταιρείας Συστήματος Αμοιβών Νοσοκομείων Α.Ε.» (Ε.Σ.Α.Ν Α.Ε.-) και λοιπές οργανωτικές διατάξεις.

Διαβάστε περισσότερα

http://www.sev.org.gr/uploads/pdf/ked_teliko_jan2011.pdf

http://www.sev.org.gr/uploads/pdf/ked_teliko_jan2011.pdf ήλωση Εταιρικής ιακυβέρνησης (κατ άρθρο 43α 3, περίπτωση δ του ν.2190/1920, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 2 2 του ν.3873/2010 1. Αρχές Εταιρικής ιακυβέρνησης Η Εταιρεία έχει υιοθετήσει τις Αρχές της

Διαβάστε περισσότερα

29.ΝΟΜΟΣ υπ αριθ. 1264 της 30.6/1.7.1982

29.ΝΟΜΟΣ υπ αριθ. 1264 της 30.6/1.7.1982 29.ΝΟΜΟΣ υπ αριθ. 1264 της 30.6/1.7.1982 Για τον εκδηµοκρατισµό του συνδικαλιστικού κινήµατος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζοµένων, κωδικοποιηµένος, όπως ισχύει σήµερα. ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

*5. Λοιπά διαχειριστικά, εποπτικά όργανα ή επιτροπές της Εταιρείας

*5. Λοιπά διαχειριστικά, εποπτικά όργανα ή επιτροπές της Εταιρείας ΗΛΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (η παρούσα ήλωση συντάσσεται σύµφωνα µε το άρθρο 43 α παρ. 3 περ. δ του κ.ν. 2190/1920) 1.1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ * ΕΙΣΑΓΩΓΗ * 1. Κώδικας Εταιρικής ιακυβέρνησης 1.1 Γνωστοποίηση οικειοθελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΚΤ

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΣΚΤ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΤΑ ΥΨΗΛΑ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕNΑ ΜΕΡΗ, ΕΠIΘΥΜΩNΤΑΣ να καθορίσουν το καταστατικό του Ευρωπαϊκού Συστήµατος

Διαβάστε περισσότερα

Ν. 1268/82 (ΦΕΚ Α 87) : Για τη δομή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων

Ν. 1268/82 (ΦΕΚ Α 87) : Για τη δομή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων of 52 ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟΥ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΑΡΙΘ.: 1268/82 Βλέπετε το πλήρες κείμενο Είδος Εγγράφου: ΝΟΜΟΙ ΦΕΚ: 87Α Μέγεθος κειμένου: 522,126 KB Ν. 1268/82 (ΦΕΚ Α 87)

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αριθ.Πρωτ.: 74572

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αριθ.Πρωτ.: 74572 Ελληνική ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 29 Δεκεμβρίου 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Αριθ.Πρωτ.: 74572 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Δ/ΝΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4253, 23/7/2010

Ε.Ε. Π α ρ.ι(i), Α ρ.4253, 23/7/2010 Ο ΠΕΡΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΝΙΑΙΟΥ ΦΟΡΕΑ ΕΞΩΔΙΚΗΣ ΕΠΙΛΥΣΗΣ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΗΣ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2010 ΚΑΤΑΤΑΞΗ ΑΡΘΡΩΝ Άρθρο ΜΕΡΟΣ Ι ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1. Συνοπτικός τίτλος. 2. Ερμηνεία. ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΣΥΣΤΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κ.Δ.Π. 223/97. O ΠΕPI ΣTOIXΕIΩΔOΥΣ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΕΩΣ ΝOΜOΣ Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 5

Κ.Δ.Π. 223/97. O ΠΕPI ΣTOIXΕIΩΔOΥΣ ΕΚΠΑIΔΕΥΣΕΩΣ ΝOΜOΣ Κανονισμοί σύμφωνα με το άρθρο 5 Κ.Δ.Π. 223/97 Oι περί Λειτουργίας των Δημόσιων Σχολείων Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως Κανονισμοί του 1997, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 5 του περί Στοιχειώδους Εκπαιδεύσεως

Διαβάστε περισσότερα

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ YΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ, ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΣΗΣ & ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ Σ Χ Ε Ι Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟY ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΚΕΜΒΡΙΟΣ, 2010 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΙΟΙΚΗΣΗΣ Α.Ε. ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (κατ άρθρο 43α 3, περίπτωση δ του ν.2190/1920, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 2 2 του ν.3873/2010

ΗΛΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (κατ άρθρο 43α 3, περίπτωση δ του ν.2190/1920, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 2 2 του ν.3873/2010 ΗΛΩΣΗ ΕΤΑΙΡΙΚΗΣ ΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (κατ άρθρο 43α 3, περίπτωση δ του ν.2190/1920, όπως τροποποιήθηκε από το άρθρο 2 2 του ν.3873/2010 1. Αρχές Εταιρικής ιακυβέρνησης Η Εταιρία έχει υιοθετήσει τις Αρχές της Εταιρικής

Διαβάστε περισσότερα