ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ"

Transcript

1 ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗ- ΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΜΥΘΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ. ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣ.

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 8 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ 21 ΚΑΡΤΩΝ Η πλάτη και των 168 καρτών είναι ίδια και εμφανίζει έναν Πολίτη Πίσω Πλευρά 4 ΤΑΜΠΛΟ ΠΑΙΚΤΩΝ 1 ΝΑΟΣ (ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ) 1 ταμπλό Αετώματος (διπλής όψεως) 4 ΚΑΡΤΕΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ 1 ταμπλό Βημάτων 19 ΠΛΑΚΙΔΙΑ BONUS 3 Bonus Επιπέδων Θρύλων 1 ΤΑΜΠΛΟ ΜΑΝΤΕΙΟΥ 16 Bonus Οικογένειας Θρύλων (2 για κάθε Οικογένεια) 16 ΣΤΗΛΕΣ Τα αυτοκόλλητα είναι προαιρετικά, και περιέχονται για διευκόλυνση των παικτών με αχρωματοψία. 40 ΔΕΙΚΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ 6 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Η πλάτη και των 6 είναι ίδια και εμφανίζει μία Ανολοκλήρωτη Αποστολή Πίσω Πλευρά 25 ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΝΤΩΝ ΚΥΡΟΥΣ (ΠΚ) 4 ΔΙΣΚΟΙ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ 45 ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΝΤΩΝ ΝΙΚΗΣ (ΠΝ) 1 ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ 1 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ Περιγραφή και διευκρινήσεις για όλες τις κάρτες και τις δυνάμεις τους. 12 ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

3 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το Αέτωμα κοντα στην περιοχή του παιχνιδιού. Επιλέξτε τυχαία ποιά πλευρά θα Τοποθετήστε τις 4 Αποστολές με τα σημάδια κάτω απότ ο Αέτωμα, με αύξουσα σειρά από αριστερά προς τα δεξιά (ίδια προετοιμασία για 3 και 4 παίκτες). Τοποθετήστε όλο τον Χρυσό, τους Πόντους Νίκης (ΠΝ) και τα δαχτυλίδια ενεργοποίησης σε ένα κοινό απόθεμα. Τοποθετήστε τα Βήματα κάτω από τις Αποστολές. Τοποθετήστε τον δείκτη Εποχής στην πρώτη θέση του μετρητή Εποχής. Κάθε παίκτης παίρνει ένα ταμπλό παίκτη. Συναρμολογήστε το ταμπλό σας, μπροστά σας. Δώστε τον Δίσκο #1 σε έναν παίκτη τυχαία. Ο παίκτης αυτός είναι ο πρώτος παίκτης της πρώτης Εποχής. Συνεχίζοντας δεξιόστροφα, δώστε τους υπόλοιπους Δίσκους στους άλλους παίκτες στη σειρά. Επιστρέψτε τυχόν αχρησιμοποίητους Δίσκους πίσω στο κουτί. Επιλέξτε 5 από τις 8 διαθέσιμες Οικογένειες. Επιστρέψτε τις κάρτες των 3 αχρησιμοποίητων Οικογενειών πίσω στο κουτί. Ο συνδυασμός Οικογενειών που επιλέξατε θα έχει επίδραση στο στυλ του παιχνιδιού, οπότε προτείνουμε για το πρώτο σας παιχνίδι τις εξής Οικογένειες: Αθηνά, Άδης, Ήφαιστος, Ποσειδώνας, Δίας. Πάρτε τις 105 κάρτες των επιλεγμένων Οικογενειών και ανακατέψτε τις καλά, κλειστές. Τραβήξτε τόσες κάρτες όσοι οι παίκτες επι 3 συν 1 (για παράδειγμα, με 3 παίκτες τραβήξτε 10 κάρτες) και τοποθετήστε τις ανοιχτές στο κέντρο του τραπεζιού, δημιουργώντας την ΑΓΟΡΑ. Η ΑΓΟΡΑ Τοποθετήστε τις υπόλοιπες κάρτες κλειστές δημιουργώντας την στοίβα τραβήγματος. Αφήστε χώρο κοντά της και για μια στοίβα ξεσκαρταρίσματος. Κάθε παίκτης παίρνει 4 Χρυσό. Τοποθετήστε τον χρυσό σας στο ταμπλό σας. Κάθε παίκτης παίρνει μία Στήλη του κάθε χρώματος. Τοποθετήστε τις Στήλες σας στο ταμπλό σας. Επιστρέψτε τυχόν αχρησιμοποίητες στήλες πίσω στο κουτί. Κάθε παίκτης παίρνει τόσους ΠΝ όση και η τιμή που αναγράφεται στον Δίσκο του. Ο παίκτης με τον Δίσκο #1 παίρνει 1 ΠΝ, ο παίκτης με τον Δίσκο #2 παίρνει 2 ΠΝ, και ούτω καθεξής. Απλώστε τα 3 πλακίδια Bonus Επιπέδου και τα 10 πλακίδια Bonus Οικογένειας, που αντιστοιχούν στις 5 επιλεγμένες Οικογένειες. ΑΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ!

4 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ Με 2 ΠΑΙΚΤΕΣ, χρησιμοποιήστε μόνο τις 2 Αποστολές με το σύμβολο Τοποθετήστε τις έτσι ώστε κάθε Αποστολή να βρίσκεται κάτω από 2 χρώματα. Αν παίζει η Οικογένεια του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, τότε χρησιμοποιήστε το Μαντείο. Τοποθετήστε το πάνω από το Ναό. Αν παίζει η Οικογένεια του ΑΡΗ, τοποθετήστε όλους τους Πόντους Κύρους (ΠΚ) στο κοινό απόθεμα. Η περιοχή πάνω από το ταμπλό σας είναι ο ΤΟΜΕΑΣ σας, και η περιοχή από κάτω είναι τα ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ σας. Ο ΤΟΜΕΑΣ σας Δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στους κανόνες για διαφορετικό αριθμό παικτών. Τοποθετήστε 4 κάρτες ανοιχτές, κάτω από το Μαντείο, κατά την προετοιμασία. Τα ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ σας ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ: Ο αριθμός αυτός δείχνει το Επίπεδο της κάρτας, το οποίο είναι από 1 έως 3. Η Συνθήκη Απόκτησης δείχνει το χρώμα της Στήλης ή των Στηλών που απαιτούνται για να αποκτηθεί η κάρτα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ Σειρά των παικτών Το χρώμα της κάρτας είναι προς υπενθύμιση της Οικογένειας στην οποία ανήκει (εδώ στον Άδη). Το σύμβολο είναι επίσης για υπενθύμιση. Το σύμβολο ενεργοποίησης δείχνει πως και πότε ενεργοποιείται η δύναμη της κάρτας (επεξηγείται παρακάτω). Μαύρο σημαίνει «οποιοδήποτε χρώμα». Το όνομα του εικονογράφου. Η ονομασία της κάρτας Δύναμη της κάρτας. Σημαντικό: Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή της, μόνο όταν αυτή βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ τους. Χρυσός Μεταφορές Πόντοι Νίκης (ΠΝ) ΠΟΛΙΤΕΣ Η πίσω πλευρά των καρτών και των 8 Οικογενειών έχουν έναν Πολίτη. Όταν «παίρνετε έναν Πολίτη», πάρτε την πρώτη κάρτα της στοίβας τραβήγματος και τοποθετήστε την κλειστή στον ΤΟΜΕΑ σας. Η κάρτα αυτή είναι πλέον ένας Πολίτης για το υπόλοιπο παιχνίδι. Ένας Πολίτης δεν μπορεί ποτέ να γυρίσει και κανένας δεν μπορεί να δει την άλλη πλευρά της κάρτας αυτής. Κάποιες κάρτες έχουν το σύμβολο της ΕΛΕΥΣΗΣ και ονομάζονται κάρτες Έλευσης. Οι κάρτες αυτές σε συνδυασμό με άλλες κάρτες Έλευσης, έχουν κάποιες δυνάμεις.

5 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ είναι να κερδίσετε όσο περισσότερους Πόντους Νίκης (ΠΝ) μπορείτε. Οι Πόντοι Νίκης κερδίζονται κυρίως με τους Θρύλους που θα γράψον οι παίκτες, χρησιμοποιώντας τις κάρτες που μεταφέρουν στα ΗΛΥΣΙΑ, και επίσης με τις δυνάμεις συγκεκριμένων καρτών. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 5 ΕΠΟΧΕΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 4 ΦΑΣΕΙΣ: ΦΑΣΗ Ι: ΞΥΠΝΗΜΑ ΦΑΣΗ ΙΙ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΣΗ ΙΙΙ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΦΑΣΗ IV; ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΦΑΣΗ Ι: ΞΥΠΝΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ: Αφαιρέστε από την Αγορά τις κάρτες που έχουν μείνει από την προηγούμενη Εποχή και τοποθετήστε τις ανοιχτές στη στοίβα ξεσκαρταρίσματος, δίπλα από τη στοίβα τραβήγματος. Προσπεράστε τα βήματα και για την πρώτη Εποχή. Τραβήξτε κάρτες από τη στοίβα τραβήγματος και τοποθετήστε τις ανοιχτές στην Αγορά, μέχρι να υπάρχουν τόσες όσες οι παίκτες επί 3 συν μια κάρτα, δηλαδή: για 2 παίκτες, 7 κάρτες, για 3 παίκτες, 10 κάρτες, για 4 παίκτες, 13 κάρτες. Αν παίζει η Οικογένεια του Απόλλωνα, τότε συμμετέχει και το Μαντείο: Μετά το βήμα 1, προχωρήστε τις κάρτες που περίσσεψαν από το Μαντείο, στην ΑΓΟΡΑ, Μετά το βήμα 2, προσθέστε 4 νέες κάρτες από τη στοίβα τραβήγματος στο Μαντείο. Το Μαντείο επιτρέπει έτσι στους παίκτες να γνωρίζουν από πριν κάποιες κάρτες που θα είναι διαθέσιμες στην επόμενη Εποχή. ΦΑΣΗ ΙΙ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ο παίκτης με τον Δίσκο #1 παίζει πρώτος. Έπειτα ακολουθούν οι υπόλοιποι παίκτες, στη σειρά, με φθίνοντα αριθμό Δίσκου. Στο γύρο σας, πρέπει να πάρετε 1 πλακίδιο Αποστολής ή 1 κάρτα Οικογένειας. Στους 4 γύρους σας, πρέπει να πάρετε ακριβώς 1 Αποστολή και 3 κάρτες. Για να πάρετε μια Αποστολή ή μια κάρτα Οικογένειας, πρέπει να έχετε στο ταμπλό σας τις Στήλες που αντιστοιχούν στη Συνθήκη Απόκτησης. Δεν επιτρέπεται κάποιος παίκτης να έχει δύο ίδιες κάρτες (με την ίδια εικόνα) στον ΤΟΜΕΑ του. Για την κάρτα αυτή χρειάζεστε την μπλε Στήλη, συν 1 ακόμη της επιλογής σας. Είστε εντάξει. Εδώ σας λείπει η πράσινη, οπότε δεν μπορείτε να πάρετε την κάρτα αυτή. Εδώ είστε εντάξει, μιας και η κόκκινη Στήλη βρίσκεται ακόμη στο ταμπλό σας. Η Συνθήκη Απόκτησης της Αποστολής βρίσκεται ακριβώς από πάνω της, στο Αέτωμα. Με 2 παίκτες, η απόκτηση μιας Αποστολής είναι ευκολότερη, αφού χρειάζεται να έχετε ένα από τα δύο χρώματα από πάνω της.

6 Μόλις πάρετε μια κάρτα ή μια Αποστολή, πρέπει να διώξετε μία (και μόνο μία) Στήλη σας, αφαιρώντας την από το ταμπλό σας. Μπορείτε να διώξετε οποιαδήποτε Στήλη, όχι αναγκαστικά μία από αυτές που εμφανίζονται στη Συνθήκη Απόκτησης. Σημείωση: Άσχετα με την Συνθήκη Απόκτησης μιας κάρτας, πάντοτε διώχνετε 1 μόνο Στήλη οποιουδήποτε χρώματος εσείς επιθυμείτε. Όταν πάρετε μια Αποστολή, τοποθετήστε την δίπλα στο ταμπλό σας. Όταν πάρετε μια κάρτα, τοποθετήστε την αμέσως στον ΤΟΜΕΑ σας. Μετά από 4 γύρους πρέπει να έχετε πάρει ακριβώς 1 πλακίδιο Αποστολής και 3 κάρτες, και να έχετε διώξει όλες σας τις Στήλες. Έτσι, μπορεί να συναντήσετε δύο ειδικές περιπτώσεις: Αν δεν μπορείτε να καλύψετε την Συνθήκη Απόκτησης καμίας από τις εναπομείναντες κάρτες Οικογένειας, πρέπει να πάρετε έναν Πολίτη. Πάρτε την πρώτη κάρτα της στοίβας τραβήγματος και τοποθετήστε την κλειστή στον ΤΟΜΕΑ σας. Δεν μπορείτε να πάρετε έναν Πολίτη, αν μπορείτε ακόμη να αποκτήσετε μια κάρτα Οικογένειά σας, ή αν δεν έχετε πάρει ακόμη Αποστολή και έχετε ακόμη τη δυνατότητα να πάρετε μια. Αν δεν μπορείτε να καλύψετε τη Συνθήκη Απόκτησης μιας εναπομείνασας Αποστολής, δεν παίρνετε Αποστολή στην τρέχουσα Εποχή. Αντίθετα, αν έχετε ήδη πάρει τις 3 κάρτες σας, πρέπει να πάτε πάσο τον γύρο σας. Αφού όλοι οι παίκτες ολοκληρώσουν τους γύρους τους, παίρνετε μία από τις Αποστολές που έχουν μείνει και την γυρίζετε στην ανολοκλήρωτη πλευρά της.

7 ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΙΙ Στο γύρο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις των καρτών του ΤΟΜΕΑ σας. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη μιας κάρτας που έχει μεταφερθεί στα ΗΛΥΣΙΑ σας (δείτε παρακάτω). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις πολλών καρτών του ΤΟΜΕΑ σας στον ίδιο γύρο. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις Δράσης, Ενεργοποίησης και Ελευσινείων των καρτών σας στο γύρο ενός άλλου παίκτη. Αν χρησιμοποιήσετε μια δύναμη για να μεταφέρετε μια κάρτα, πρέπει να ακολουθήσετε τους Κανόνες των Θρύλων, στις σελίδες 8-9. Η δύναμη κάθε κάρτας χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο, όπως δείχνουν τα σύμβολα ενεργοποίησής τους. Οι δυνάμεις που είναι διαθέσιμες στη Φάση ΙΙΙ, επεξηγούνται παρακάτω. ΑΜΕΣΗ Η δύναμη πρέπει να χρησιμοποιηθεί τη στιγμή που παίρνετε την κάρτα (και μόνο τότε). ΜΟΝΙΜΗ Η δύναμη είναι πάντοτε ενεργή, όσο η κάρτα βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Η δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά ανά Εποχή, όσο η κάρτα αυτή βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΔΡΑΣΗ Η δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία μόνο φορά στο παιχνίδι, όσο η κάρτα βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. Στρέψτε την κάρτα κατά 90 ο για να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή της. Στην επόμενη Φάση Τέλους της Εποχής, στρέψτε την και πάλι όρθια. Η δύναμη θα είναι ξανά διαθέσιμη στην επόμενη Εποχή. Όταν πάρετε μια κάρτα Δράσης, αμέσως τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι Δράσης στο σύμβολο ενεργοποίησής της. Όταν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη, αφαιρέστε το Δαχτυλίδι Δράσης και επιστρέψτε το στο κοινό απόθεμα. ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΑ Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια κάρτα Ελευσινείων μόνο αν έχετε τουλάχιστον άλλη 1 κάρτα Ελευσινείων στον ΤΟΜΕΑ σας. Αν όχι, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της κάρτας αυτής. Αν ένας παίκτης χρησιμοποιήσει τη δύναμη μιας κάρτας Αθηνάς, η οποία επιτρέπει σε άλλους παίκτες να μεταφέρουν κάρτες, ο ενεργός παίκτης μπορεί να μεταφέρει κάρτες πρώτος και έπειτα οι υπόλοιποι παίκτες με τη σειρά που παίζουν τους γύρους τους. Αν η δύναμη μιας κάρτας συγκρούεται με τους γενικούς κανόνες, η συγκεκριμένη δύναμη έχει προτεραιότητα. Αυτό ισχύει για όλες τις δυνάμεις του παιχνιδιού.

8 ΦΑΣΗ ΙΙΙ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ Μόλις όλοι οι παίκτες ολοκληρώσουν τους γύρους τους στη Φάση ΙΙ, η Εποχή συνεχίζεται με τη Φάση ΙΙΙ: Γράφοντας τους Θρύλους. Στη φάση αυτή, αλλάζετε τη σειρά για τη νέα Εποχή, δίνετε ΠΝ και Χρυσό για τις Αποστολές και μπορείτε να μεταφέρετε κάρτες από τον ΤΟΜΕΑ σας στα ΗΛΥΣΙΑ σας δημιουργώντας και ολοκληρώνοντας έτσι τους Θρύλους, με τους οποίους θα κερδίσετε τους περισσότερους Πόντους Νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. 1) Κατανομή των Δίσκων σειράς των Παικτών Αρχικά, μοιράστε τους Δίσκους σύμφωνα με την Αποστολή που πήρε κάθε παίκτης στη Φάση ΙΙ. Ο παίκτης με την Αποστολή #1 παίρνει τον Δίσκο #1 και ούτω καθεξής. Ανολοκλήρωτες Αποστολές Ένας παίκτης με Ανολοκλήρωτη Αποστολή αυτομάτως παίρνει τον Δίσκο με τον μεγαλύτερο αριθμό. Αν υπάρχουν αρκετοί παίκτες με Ανολοκλήρωτες Αποστολές, οι δίσκοι που έχουν στα χέρια τους είναι αυτοί που επιλύουν τις ισοπαλίες. Παράδειγμα: Στην τρέχουσα Εποχή, σε παιχνίδι 4 παικτών, ο Στέλιος έχει τον Δίσκο #1 και ο Χρήστος τον Δίσκο #3. Και οι δύο παίκτες έχουν Ανολοκλήρωτες Αποστολές. Όταν οι Δίσκοι μοιραστούν ξανά, ο Στέλιος παίρνει τον Δίσκο #3 και ο Χρήστος τον Δίσκο #4. 2) Μοίρασμα ΠΝ και Χρυσού Όλοι οι παίκτες παίρνουν τους ΠΝ και τον Χρυσό που αναγράφονται στις Αποστολές τους. 3) Μεταφορά καρτών Τέλος, ακολουθώντας τη νέα σειρά των παικτών, όπως καθορίζεται από τους Δίσκους, κάθε παίκτης μπορεί να μεταφέρει κάρτες από τον ΤΟΜΕΑ του στα ΗΛΥΣΙΑ του. Ο αριθμός των καρτών που μπορείτε να μεταφέρεται περιορίζεται στον αριθμό των συμβόλων Λύρας της Αποστολής σας. Κάθε μεταφορά κοστίζει Χρυσό. Το κόστος μεταφοράς κάθε κάρτας ισούται με το Επίπεδό της (1, 2 ή 3). Επιστρέψτε τον Χρυσό που ξοδεύετε στο κοινό απόθεμα. Κάθε κάρτα που μεταφέρεται στα ΗΛΥΣΙΑ σας πρέπει να ακολουθεί τους Κανόνες των Μύθων, όπως αυτοί επεξηγούνται στην απέναντι σελίδα. Τοποθετήστε όλα τα πλακίδια Αποστολών πίσω στο Ναό, ανοιχτά, κάτω από το Αέτωμα, με αύξουσα σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΙΙΙ ΜΥΘΟΣ Η δύναμη αυτή χρησιμοποιείται στη Φάση ΙΙΙ, αρκεί η κάρτα αυτή να βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΜΟΝΙΜΗ Κάποιες μόνιμες δυνάμεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη Φάση ΙΙΙ, αρκεί η κάρτα να βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ Κάθε μεταφορά κοστίζει Χρυσό τόσο όσο το Επίπεδο της κάρτας, και μετακινεί την κάρτα από τον ΤΟΜΕΑ σας στα ΗΛΥΣΙΑ σας. Κάθε φορά που μεταφέρετε μια κάρτα πρέπει να επιλέξετε αν θα ξεκινήσετε έναν νέο Θρύλο, ή θα προσθέσετε την κάρτα σε έναν ήδη υπάρχοντα Θρύλο, πιθανότατα ολοκληρώνοντάς τον. Υπάρχουν δύο είδη Θρύλων, οι Θρύλοι Επιπέδων και οι Θρύλοι Οικογένειας. ΘΡΥΛΟΙ ΕΠΙΠΕΔΩΝ Οι Θρύλοι Επιπέδων μπορούν να περιλαμβάνουν μόνο κάρτες του ίδιου Επιπέδου, και διαφορετικών Οικογενειών. Ένας Θρύλος Επιπέδου δημιουργείται από 5, το πολύ, κάρτες, μία της κάθε Οικογένειας. Ένας ανολοκλήρωτος Θρύλος, Επιπέδου 1. Ένας ανολοκλήρωτος Θρύλος, Επιπέδου 2. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος, Επιπέδου 3.

9 ΘΡΥΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Οι Θρύλοι Οικογενειών μπορούν να περιλαμβάνουν μόνο κάρτες της ίδιας Οικογένειας, και διαφορετικών Επιπέδων. Ένας Θρύλος Οικογένειας δημιουργείται από 3, το πολύ, κάρτες, μία του κάθε Επιπέδου. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος του Δία. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος της Αθηνάς ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ Μπορείτε να προσθέσετε τις κάρτες κάθε Θρύλου με οποιαδήποτε σειρά. Μπορείτε να ξεκινήσετε έναν Θρύλο Οικογένειας με την κάρτα Επιπέδου 2, έπειτα να προσθέσετε αυτή του Επιπέδου 1 και τέλος την κάρτα Επιπέδου 3. Μπορείτε να έχετε όσους ανολοκλήρωτους Θρύλους θέλετε, σε κάθε στιγμή. Δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε τον ένα για να ξεκινήσετε έναν άλλο. Μόλις προστεθεί σε έναν Θρύλο, μια κάρτα δεν μπορεί ποτέ να μετακινηθεί σε διαφορετικό Θρύλο ή να ξεσκαρταριστεί. Μια κάρτα που βρίσκεται μόνη της στα ΗΛΥΣΙΑ δεν μπορεί να προστεθεί αργότερα σε άλλο ανολοκλήρωτο Θρύλο. Μπορείτε να μεταφέρετε μια κάρτα με δαχτυλίδι Δράσης. Αν το κάνετε, επιστρέψτε το δαχτυλίδι στο κοινό απόθεμα. Οι μονές κάρτες που βρίσκονται στα ΗΛΥΣΙΑ σας, στο τέλος του παιχνιδιού αφαιρούνται και δεν αξίζουν καθόλου πόντους νίκης. ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ Κάθε Πολίτης μπορεί επίσης να μεταφερθεί στα ΗΛΥΣΙΑ σας και να προστεθεί σε έναν Θρύλο, αλλά μόνο όταν ο Θρύλος αυτός περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 κάρτες. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση μιας κάρτας Οικογένειας που λείπει από τον Θρύλο. Το κόστος μεταφοράς του Πολίτη, ισούται πάντοτε με το Επίπεδο της κάρτας που λείπει. Οι Πολίτες είναι δηλαδή ένα είδος «μπαλαντέρ». Προσοχή όμως, μιας και κάθε Πολίτης που βρίσκεται στα ΗΛΥΣΙΑ σας στο τέλος του παιχνιδιού, θα σας κοστίσει από 2 ΠΝ. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση της κάρτας Επιπέδου 2 που λείπει από τον Θρύλο αυτό. Το κόστος είναι 2 Χρυσός. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση της κάρτας Επιπέδου 1 στον Θρύλο αυτό. Το κόστος μεταφοράς είναι 1 Χρυσός. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση της κάρτας που λείπει στον Θρύλο Επιπέδουν 3 και τον ολοκληρώνει. Το κόστος είναι 3 Χρυσός. BONUS ΘΡΥΛΩΝ Ο πρώτος παίκτης που θα ολοκληρώσει έναν Θρύλο Οικογένειας λαμβάνει το πλακίδιο Bonus των 5 ΠΝ. Ο δεύτερος παίκτης που ολοκληρώνει τον Θρύλο της ίδιας Οικογενείας, παίρνει το πλακίδιο Bonus των 2 ΠΝ. Οι επόμενοι παίκτες δεν κερδίζουν κάτι. Είναι πιθανό να λάβετε και τα δύο πλακίδια Bonus αν ολοκληρώσετε δύο Θρύλους της ίδιας Οικογένειας, πριν καταφέρει να ολοκληρώσει έναν Θρύλο κάποιος άλλος παίκτης. Για κάθε Θρύλο Επιπέδου, ο πρώτος παίκτης που θα γράψει έναν Θρύλο των 2 τουλάχιστον καρτών, κερδίζει το αντίστοιχο πλακίδιο Bonus. Αν ένας άλλος παίκτης γράψει έναν Θρύλο του ίδιου Επιπέδου με περισσότερες κάρτες από τον παίκτη με το αντίστοιχο Bonus πλακίδιο, του κλέβει το Bonus. Κάθε πλακίδιο Bonus Θρύλου Επιπέδου μπορεί να αλλάξει χέρια πολλές φορές, μέχρι ένας παίκτης να ολοκληρώσει έναν Θρύλο Επιπέδου με 5 κάρτες, ο οποίος είναι και αδύνατο να νικηθεί.

10 ΦΑΣΗ ΙV: ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Όταν όλοι οι παίκτες έχουν ολοκληρώσει τις μεταφορές τους, προετοιμαστείτε για την επόμενη Εποχή, ως εξής: Πάρτε πίσω στο ταμπλό σας, τις 4 Στήλες σας. Στρέψτε ξανά όρθιες τυχόν κάρτες Ενεργοποίησης του ΤΟΜΕΑ σας. Μετακινήστε τον δείκτη Εποχής, μία θέση μπροστά στον μετρητή Εποχών. Ξεκινήστε την επόμενη Εποχή με τη Φάση Ι: Ξύπνημα. Το παιχνίδι τελειώνει με την ολοκλήρωση της πέμπτης Εποχής. Όταν συμβεί αυτό, συνεχίστε με το τελικό σκοράρισμα. ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ Ξεκινήστε αφαιρώντας από το παιχνίδι όλες τις κάρτες στους ΤΟΜΕΙΣ των παικτών και όλες τις μονές κάρτες στα ΗΛΥΣΙΑ τους (μόνοι οι Θρύλοι με τουλάχιστον 2 κάρτες αξίζουν ΠΝ). Μην ξεσκαρτάρετε τις κάρτες αυτές. Αντίθετα, αφαιρέστε τις από το παιχνίδι. ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις αυτές για να κερδίσετε επιπλέον πόντους νίκης. Οι κάρτες Χρόνου πρέπει να βρίσκονται σε έναν Θρύλο, για να δώσουν πόντους νίκης. Τα σύμβολα ίσον ( = ) και «διάφορο» ( ) σας υπενθυμίζουν τη χρήση της δύναμης, σε Θρύλο Οικογένειας ή Επιπέδου, αντίστοιχα. Έπειτα, κάθε Θρύλος αξίζει πόντους νίκης ως εξής: Κάθε Θρύλος Οικογενείας: 2 κάρτες = 3 ΠΝ / 3 κάρτες = 6 ΠΝ Κάθε Θρύλος Επιπέδου: 2 κάρτες = 2 ΠΝ / 3 κάρτες = 4 ΠΝ / 4 κάρτες = 8 ΠΝ / 5 κάρτες = 12 ΠΝ Αν συμμετέχει η Οικογένεια του Άρη, κάποιοι παίκτες μπορεί να έχουν κερδίσει και Πόντους Κύρους (ΠΚ), στη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτοί, δίνουν πόντους νίκης, ως εξής: Ο παίκτης με τους περισσότερους ΠΚ, κερδίζει 16 ΠΝ. Ο αμέσως επόμενος παίκτης κερδίζει 8 ΠΝ, έπειτα 4 ΠΝ και τέλος 2 ΠΝ. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι παίκτες μοιράζονται το άθροισμα των πόντων των ισόπαλων θέσεων. Σημαντικό: Ένας παίκτης χωρίς ΠΚ δεν κερδίζει επιπλέον ΠΝ! Προσθέστε τους πόντους που κερδήθηκαν από δυνάμεις Χρόνου, Θρύλους και ΠΚ στους ΠΝ που κερδίσατε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Τέλος, ξεσκαρτάρετε 2 ΠΝ για κάθε Πολίτη στους Θρύλους σας. Έπειτα, συγκρίνετε τα σκορ σας. Ο παίκτης με το μεγαλύτερο σκορ κερδίζει. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης που έχει τον περισσότερο Χρυσό, μεταξύ των ισόπαλων παικτών κερδίζει. Σε επιπλέον ισοπαλία, οι ισόπαλοι παίκτες μοιράζονται τη νίκη. ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Αφού παίξετε μερικά παιχνίδια, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε διαφορετικά σετ Οικογενειών. Κάθε παρτίδα Elysium διαφέρει, ακόμη κι αν παίξετε με τις ίδιες οικογένειες Θεών. Ωστόσο, θα ήταν κρίμα να μην βάλετε επιπλέον ποικιλία, μιας και οι δυνάμεις των καρτών είναι διαφορετικές και αλλάζουν δραστικά την αίσθηση του παιχνιδιού. Έτσι, σας παρουσιάζουμε κάποια «σετ» οικογενειών, που έχουν αγαπηθεί πολύ ή δημιουργούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον παιχνιδιού. Μετά από αρκετά παιχνίδια, θα καταλάβετε ποιά σετ σας ταιριάζουν περισσότερα, δημιουργώντας εν τέλει τα δικά σας σετ. Μην διστάσετε να μας μιλήσετε για αυτά, μέσω της ιστοσελίδας της Space Cowboys, αποκλειστικά για το Elysium. Το σετ «Πλούτου», για όσους επιθυμούν μεγάλα σκορ: Άρης, Αθηνά, Ήφαιστος, Ερμής, Δίας. Το σετ «Η ατυχία χτυπάει τον ηττημένο», για όσους επιθυμούν επιθετική αλληλεπίδραση και σκληρό ανταγωνισμό: Άρης, Άδης, Ήφαιστος, Ερμής, Ποσειδώνας. Το σετ «Ερημιάς», για παίκτες που επιθυμούν δύσκολα και σφιχτά σκορ: Απόλλωνας, Άρης, Άδης, Ερμής, Ποσειδώνας. Το σετ «Επικίνδυνες Πλεκτάνες», για όσους επιθυμούν τρομερούς συνδυασμούς: Απόλλωνας, Αθηνά, Άδης, Ήφαιστος, Ερμής. Το σετ «Γιατί να ασχολούμαστε με τα Ηλύσια, για παίκτες που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσουν: Απόλλωνας, Άρης, Αθηνά, Ποσειδώνας, Δίας.

11

12 ΣΥΜΒΟΛΑ = ΧΡΥΣΟΣ = ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ = ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Η ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ = ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 (εδώ τουλάχιστον 2 Μεταφορές) = ΠΟΝΤΟΙ ΝΙΚΗΣ (ΠΝ) = ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 1 = Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣ- ΣΟΤΕΡΑ... (εδώ Χρυσό) = ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΗΛΗ = ΠΟΝΤΟΙ ΚΥΡΟΥΣ (ΠΚ) = ΑΠΟΚΤΗΣΗ (εδώ 1 Χρυσό) = ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΑΣ = ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ = ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ = ΚΑΡΤΑ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (εδώ Αθηνά) = ΠΟΛΙΤΗΣ = ΠΛΗΡΩΜΗ (εδώ 1 Χρυσό) = ΠΛΗΡΩΜΗ / ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ (εδώ 1 Χρυσό) = ΕΠΙΛΟΓΗ (εδώ μια κάρτα) = ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ (εδώ Άμεση) ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ = ΑΜΕΣΗ ΔΥΝΑΜΗ = ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ = ΔΥΝΑΜΗ ΔΡΑΣΗΣ = ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΤΟΜΕΑ = ΜΕΤΑΦΕΡΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ (εδώ Απόλλωνας) Πάρτε 3 Χρυσό Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες παίρνουν από 1 Χρυσό = ΔΥΝΑΜΗ ΘΡΥΛΟΥ = ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ = ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ = ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΣΤΟΙΒΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ = ΜΕΤΑΦΟΡΑ = ΑΠΟΚΤΗΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ (εδώ Αθηνά) = ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΡΤΑΣ = ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ = ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ = ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ = ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ ΟΣΑ = Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΟ = ΚΑΝΕΝΑ (εδώ κανέναν Πολίτη) = ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 = ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΟΝΟΥ = ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΘΡΥΛΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ = ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΘΡΥΛΟ ΕΝΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ = ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ Όταν παίρνετε μια κάρτα ή Αποστολή, πρέπει να ξεσκαρτάρετε μια Στήλη (και μόνο μία) μεταξύ αυτών που έχετε ακόμη στο ταμπλό σας. Μπορείτε να διώξετε οποιαδήποτε Στήλη, και όχι υποχρεωτικά μία από τη Συνθήκη Απόκτησης. Δεν μπορείτε να έχετε δύο ή περισσότερες ίδιες κάρτες (ίδια εικόνα) στον Τομέα σας. Κάθε φορά που μεταφέρετε μια κάρτα, πρέπει να την πληρώσετε! Το κόστος σε Χρυσό ισούται με το Επίπεδο της κάρτας. Μπορείτε να μεταφέρετε έναν Πολίτη στα Ηλύσιά σας μόνο αν μπορείτε να τον προσθέσετε σε έναν Θρύλο με τουλάχιστον δύο κάρτες ήδη. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δύναμη στον γύρο άλλου παίκτη. Αν δεν έχετε πόντους κύρους (ΠΚ), ο Άρης δεν σας δίνει επιπλέον ΠΝ στο τέλος. Μια κάρτα στον Τομέα σας μπορεί να επηρεαστεί από τις δυνάμεις της. Για παράδειγμα, μια κάρτα Ερμή που σας δίνει 1 Χρυσό, όταν μεταφέρετε μια κάρτα Ερμή, θα σας δώσει τον 1 Χρυσό αν μεταφέρετε και αυτή την ίδια την κάρτα! Αν μπορείτε να πάρετε μια κάρτα ή Αποστολή, δεν μπορείτε να επιλέξετε έναν Πολίτη. Μπορείτε να πάρετε Ανολοκλήρωτη Αποστολή μόνο αφού όλοι οι παίκτες έχουν τελειώσει τους γύρους τους. Πάντοτε αλλάξτε τη σειρά των Δίσκων στην ΑΡΧΗ της Φάσης Γραψίματος των Θρύλων. Μπορεί να είναι σημαντικό για την απόκτηση ή διατήρηση των Bonus Επιπέδων ή Οικογενειών. Μια κάρτα που βρίσκεται μόνη της στα Ηλύσιά σας, αφαιρείται στο τέλος του παιχνιδιού και δεν αξίζει καθόλου πόντους νίκης. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3

13 ΑΔΗΣ - PASCAL QUIDAULT Ο Άδης, ο θεός των νεκρών, κατοικεί στην Κόλαση, όπου υποδέχεται τους θνητούς. Φύλακας αλλά και κριτής, είναι αυτός που αποφασίζει ποιός θα μπει στα Ηλύσια και στέλνει τους δειλούς και τους ασεβείς στα βάθη της Κόλασης όπου γρήγορα ξεχνιούνται. Στο Elysium, ο Άδης έχει σημαντικότατο ρόλο, καθώς είναι αυτός που αποφασίζει αν ένας ήρωας θα περάσει στην αιωνιότητα... και θα δώσει πόντους νίκης στο τέλος. CHARON / ΧΑΡΟΣ Ο σκοτεινός βαρκάρης, παίρνει τους οβολούς των νεκρών για να τους περάσει από την Στύγα. Όσοι του στέλνουν πολλούς πελάτες, έχουν και την χάρη του. Θρύλος - Αν μεταφέρετε τουλάχιστον 2 κάρτες, κερδίζετε 2 ΠΝ. Πρέπει να μεταφέρετε τουλάχιστον 2 κάρτες κατά τη Φάση ΙΙΙ για να κερδίσετε τους ΠΝ. Ο χάρος μπορεί να είναι μια από τις κάρτες που μεταφέρετε. CHARON S OBOL / ΟΒΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ Για το ταφικό τελετουργικό των Ελλήνων χρειαζόταν η τοποθέτηση ενός νομίσματος, του οβολού, στο στόμα του νεκρού, ώστε να μπορέσει να πληρώσει το πέρασμά του από τον ποταμό Στύγα. Άμεσα - Κερδίζετε 1 Χρυσό. Έπειτα μπορείτε να μεταφέρετε 1 κάρτα. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. GATHERING / ΣΥΝΑΞΗ Οι θεοί μαζεύονται στο συμβούλιο του Ολύμπου. Επιβραβεύουν τους άξιους θνητούς και προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφωνίες μεταξύ των αθανάτων. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε διαφορετική Οικογένεια στον Θρύλο της. Σε Θρύλο Επιπέδου 1, η κάρτα αυτή μπορεί να αξίζει μέχρι και 5 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν θα αξίζει περισσότερο από 1 ΠΝ σε Θρύλο Οικογενείας. POSTHUMOUS HERO / ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΗΡΩΑΣ Ακόμη και ανώνυμοι απλοί πολίτες έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στα Ηλύσια αν δείξουν θάρρος και την πραγματική τους αξία. Ενεργοποίηση - Μεταφέρετε 1 Πολίτη δωρεάν. INITIATION / ΜΥΗΣΗ Όλοι οι Έλληνες, από τους πλουσιότερους μέχρι τους πιο φτωχούς, γυναίκες, ευγενείς ή βασιλιάδες, μπορούν να μυηθούν στα Ελευσίνια Μυστήρια. Η μυστική αυτή κοινότητα εγγυάται ότι ακόμη και σε εμπόλεμες εποχές, ο διάλογος θα εξακολουθεί να υπάρχει. Ενεργοποίηση (Ελευσίνα) - Μεταφέρετε 1 κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δύναμη αυτή μόνο αν έχετε άλλη μία τουλάχιστον κάρτα Ελευσίνας στον Τομέα σας. Μπορείτε με τη δύναμη αυτή να μεταφέρετε και την ίδια την Μύηση. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. CERBERUS / ΚΕΡΒΕΡΟΣ Ο φύλακας της Κολάσεως είναι τόσο τρομακτικός που ένα και μόνο τριπλό του βλέμμα, προκαλεί τρομερό πόνο σε όσους προσπαθούν να εισβάλλουν στο βασίλειο του Άδη. Όποιος ήρωας κατάφερε να τον προσπεράσει, έγινε θρύλος. Ενεργοποίηση - Ξεσκαρτάρετε 1 κάρτα από τον Τομέα σας, για να μεταφέρετε μια άλλη κάρτα. Μπορείτε να ξεσκαρτάρετε οποιαδήποτε κάρτα, ακόμη και Πολίτη ή και τον ίδιο τον Κέρβερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε τον Κέρβερο. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. GOD OF THE DEAD / O ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ Αδιαφιλονίκητος αφέντης της Κολάσεως, ο Άδης είναι το μεγαλύτερο φόβητρο μεταξύ των Θεών και ο λιγότερο αγαπητός. Η χάρη του ωστόσο είναι περιζήτητη, και οι υπηρέτες του εμπνέουν τρόμο και σεβασμό μαζί. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Άδη, κερδίζετε 1 ΠΝ. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως πήρατε ή μεταφέρατε την κάρτα. Δεν κερδίζετε τον ΠΝ όταν παίρνετε τον Θεό του Κάτω Κόσμου, αλλά κερδίζετε 1 ΠΝ αν την μεταφέρετε. TARTARUS / ΤΑΡΤΑΡΑ Αργά ή γρήγορα, ο Άδης καλωσορίζει όλους τους θνητούς που φτάνουν στην Κόλαση. Τίποτα, ωστόσο, δεν τον ευχαριστεί περισσότερο από το να βλέπει ήρωες να περνάνε τον ποταμό Τάρταρο και να φτάνουν στα Ηλύσια. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε σετ 2 καρτών στα Ηλύσιά σας. Παράδειγμα: Αν έχετε 9 κάρτες στα Ηλύσιά σας, κερδίζετε 4 ΠΝ. Η δύναμη αυτή ενεργοποιείται αφού τυχόν μεμονωμένες κάρτες έχουν αφαιρεθεί από τα Ηλύσιά σας, στο τέλος του παιχνιδιού. ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΔΗ Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε κάρτα Άδη στον Θρύλο αυτό. Σε έναν Θρύλο Οικογενείας, η κάρτα αυτή φτάνει μέχρι και 3 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αξίζει περισσότερους από 1 ΠΝ σε έναν Θρύλο Επιπέδου 1. HORN OF PLENTY / ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Ο Άδης είναι άπληστος και πονηρός θεός, και τα πλούτη των νεκρών του ανήκουν, όπως και οι προσφορές που γίνονται στις κηδείες. Από το μαγεμένο του κέρας, αναδύονται απεριόριστα πλούτη. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Άδη, κερδίζετε 1 Χρυσό. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως παίρνετε ή μεταφέρετε την κάρτα. Δεν κερδίζετε τον Χρυσό όταν παίρνετε το Κέρας της Αμάλθειας, αλλά κερδίζετε 1 Χρυσό όταν το μεταφέρετε. JUDGES OF THE UNDERWORLD / ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ Ο Μίνωας, ο Ραδάμανθυς και ο Αιακός, οι τρομεροί δικαστές των θνητών, μετρούσαν την αξία των ηρώων και καθόριζαν ποιός θα φτάσει στα Ηλύσια. Η απόκτηση της χάρης τους δεν ήταν μικρό πλεονέκτημα. Δράση - Κάθε κάρτα Άδη στον Τομέα σας, σας επιτρέπει να μεταφέρετε 1 κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και τους ίδιους τους Δικαστές. Οι μεταφορές αυτές δεν είναι δωρεάν. CAP OF INVISIBILITY / ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ Επίπεδο 2, 3 φορές Η περικεφαλαία του Άδη έχει τη δύναμη να κάνει αυτόν που την φοράει αόρατο. Είναι μια σημαντική βοήθεια στο πεδίο της μάχης (και αλλού) και ισχυροποιεί την φήμη αυτού που την φοράει. Θρύλος - Μπορείτε να μεταφέρετε 1 επιπλέον κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και την ίδια την Περικεφαλαία. Η μεταφορά δεν είναι δωρεάν. PERSEPHONE / ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Ο Άδης απαγάγει την πανέμορφη κόρη της Δήμητρας, θεάς της γεωργίας, Περσεφόνη και την μεταφέρει στα μέρη του. Αντιμέτωπος με την οργή της Δήμητρας και του Δία, συμφωνεί να την επιστρέψει στην μητέρα της, για τον μισό, όμως, μόνο χρόνο. Η Περσεφόνη έτσι, ταξιδεύει από την Κόλαση στην επιφάνεια, καθώς η λύπη της μητέρας της καθορίζει την αλλαγή των εποχών. Δράση - Μεταφέρετε 1 κάρτα δωρεάν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και την ίδια την Περσεφόνη. Η μεταφορά αυτή είναι δωρεάν και δεν κοστίζει Χρυσό.

14 ΑΘΗΝΑ - VINCENT DUTRAIT Μαζί με τον Απόλλωνα, η Αθηνά είναι αναμφίβολα η διασημότερη θεά της αρχαίας Ελάδας. Φιλιπόλεμη όπως ο Άρης, αλλά σοφότερη, προστατευτική σαν τον Ποσειδώνα αλλά πιο άστατη. Η Αθηνά αναπαριστάνει την σοφία και την ισότητα, την ισορροπία του νου και τη συνεργασία. Στο Elysium, οι υπηρέτες της Αθηνάς έχουν ισχυρές ικανότητες, τις οποίες όμως μοιράζονται με τους αντιπάλους τους. Έτσι, είναι το αντίθετο του Ποσειδώνα, του δικού της αντιπάλου μεταξύ των θεών. NAVAL POWER / ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Επίπεδο 2, 3 φορές Η Αθηνά δεν είναι ξένη με τον πόλεμο. Στόχος της είναι όμως πάντοτε η νίκη και η κυριαρχία με το μικρότερο δυνατό κόστος. Δεν είναι περίεργο που η αγαπημένη της πόλη καταφέρνει να κυριαρχήσει στην Ελλάδα με τα πλοία της, τόσο εμπορικά όσο και πολεμικά. Ενεργοποίηση - Κερδίζετε 1 Χρυσό και 1 ΠΝ. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν το ένα από τα δύο. DEMOCRACY / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στην δημοκρατία της Αθήνας, οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και έτσι να επηρεάσουν την πολιτική της πόλης. Παίζουν σημαντικό ρόλο και μπορούν να βοηθήσουν φιλόδοξους ημί-θεους στις αποστολές τους. Δράση - Πάρτε 1 Πολίτη. Όλοι οι άλλοι παίκτες μπορούν να κάνουν τι ίδιο για 1 Χρυσό. GATHERING / ΣΥΝΑΞΗ Οι θεοί μαζεύονται στο συμβούλιο του Ολύμπου. Επιβραβεύουν τους άξιους θνητούς και προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφωνίες μεταξύ των αθανάτων. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε διαφορετική Οικογένεια στον Θρύλο της. Σε Θρύλο Επιπέδου 1, η κάρτα αυτή μπορεί να αξίζει μέχρι και 5 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν θα αξίζει περισσότερο από 1 ΠΝ σε Θρύλο Οικογενείας. MEDITATION / ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ Κατά την ίδρυση της Αθήνας, οι άποικοι έπρεπε να αποφασίσουν ποιά θεότητα θα ήταν προστάτης της πόλης. Η Αθηνά και ο Ποσειδώνας προσέφεραν από ένα δώρο. Ένα μεγαλοπρεπές άτι ο Ποσειδώνας, και ένα απλό σιντριβάνι η Αθηνά. Οι Αθηναίοι επέλεξαν το σιντριβάνι, αποδεικνύοντας και πάλι ότι πάντοτε στο τέλος κερδίζει η Αθηνά. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 3 ΠΝ για κάθε ολοκληρωμένο Θρύλο στα Ηλύσιά σας. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος Οικογενείας έχει 3 κάρτες. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος Επιπέδου έχει 5 κάρτες. TEMPLE OF ATHENA / ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε κάρτα Αθηνάς στον Θρύλο αυτό. Σε έναν Θρύλο Οικογενείας, η κάρτα αυτή μπορεί να αξίζει μέχρι και 3 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αξίζει περισσότερους από 1 ΠΝ σε έναν Θρύλο Επιπέδου 1. PANATHENAIC GAMES / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ Οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν ήταν η μόνη περίπτωση κατά την οποία οι Ελληνικές πόλεις συμμετείχαν σε ειρηνικούς αγώνες για τη δόξα. Η πόλη που είναι αφιερωμένη στην Αθηνά έχει τους δικούς της, πολύ δημοφιλείς, αγώνες. Άμεσα - Μπορείτε να μεταφέρετε 1 κάρτα. Οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να κάνουν το ίδιο για 1 επιπλέον Χρυσό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και τα ίδια τα Παναθήναια. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. AEGIS / ΑΙΓΙΔΑ Η μαγεμένη ασπίδα της Αθηνάς και του Δία, η Αιγίδα, έχει προστατεύσει και οαρκετούς ήρωες στις αποστολές τους, καθώς η Αθηνά είναι φιλεύσπλαχνη θεά. Οι πολλοί πιστοί της εκμεταλλεύονται αυτό της το χαρακτηριστικό. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Αθηνάς, κερδίζετε 1 Χρυσό. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως πήρατε ή μεταφέρατε την κάρτα. Δεν κερδίζετε Χρυσό όταν παίρνετε την Αιγίδα, αλλά κερδίζετε 1 χρυσό αν την μεταφέρετε. DIVINE LAW / ΘΕΪΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Κερδίζοντας την χάρη της θεάς, μπορείτε να κάνετε έρθετε σε σημαντικές συμφωνίες και να κερδίσετε ιδανικές αποφάσεις. Η Αθηνά όμως ποτέ δεν κρίνει κάποιον άδικα. Δράση - Τραβήξτε μια κάρτα και πάρτε την ανοιχτή στον Τομέα σας. Έπειτα, μπορείτε να μεταφέρετε 1 κάρτα. Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν ένα από τα δύο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε τον ίδιο τον Θεϊκό Νόμο. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. Αν η κάρτα που τραβήχτηκε υπάρχει ήδη στον Τομέα σας, την ξεσκαρτάρετε και τραβάτε μια νέα κάρτα. EMBASSY / ΠΡΕΣΒΕΙΑ Εγγυητής της ειρήνης, προστάτης του σεβασμού στα συμβόλαια και τους όρκους, η Αθηνά επιζητεί από τους υπηρέτες της τη συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ πόλεων. Δράση - Κερδίζετε 1 Χρυσό και 1 ΠΝ για κάθε κάρτα Αθηνάς στον Τομέα σας. Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν αν θα πάρουν Χρυσό ή ΠΝ. Ο αριθμός του Χρυσού ή των ΠΝ που κερδίζετε, καθορίζεται από τον αριθμό των καρτών Αθηνάς στον Τομέα του παίκτη που ενεργοποίησε την Πρεσβεία. TRADE AGREEMENT / ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η φιλάνθρωπος θεά της σοφίας, η Αθηνά, επιζητεί ειρήνη και κοινοκτημοσύνη για όλους. Ωστόσο, οι υπηρέτες της πάντοτε επωφελούνται λίγο περισσότερο από τους άλλους. Άμεσα - Πάρτε 3 Χρυσό. Οι υπόλοιποι παίκτες παίρνουν από 1 Χρυσό. GODDESS OF WISDOM / Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ Παρόλο την έντονη αίσθηση δικαιοσύνης της, η Αθηνά πολλές φορές δίνει άνισα την χάρη της. Οι φιλόδοξοι ημίθεοι δεν θα πρέπει να συγχέουν την μεγαλοψυχία της με απεριόριστη ανοχή. Η οργή της είναι σπάνια, αλλά τρομερή. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Αθηνάς, κερδίζετε 1 ΠΝ. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως πήρατε ή μεταφέρατε την κάρτα. Δεν κερδίζετε τον ΠΝ όταν παίρνετε την Θεά της Σοφίας, αλλά κερδίζετε 1 ΠΝ αν την μεταφέρετε. INITIATION / ΜΥΗΣΗ Όλοι οι Έλληνες, από τους πλουσιότερους μέχρι τους πιο φτωχούς, γυναίκες, ευγενείς ή βασιλιάδες, μπορούν να μυηθούν στα Ελευσίνια Μυστήρια. Η μυστική αυτή κοινότητα εγγυάται ότι ακόμη και σε εμπόλεμες εποχές, ο διάλογος θα εξακολουθεί να υπάρχει. Ενεργοποίηση (Ελευσίνα) - Κερδίζετε 2 Χρυσό. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες με τουλάχιστον 1 κάρτα Ελευσίνας στον Τομέα τους κερδίζουν από 1 Χρυσό. OATH OF HOSPITALITY / ΟΡΚΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Η φιλοξενία είναι ένα από τα ιερότερα έθιμα της Ελλάδας. Πολλές φορές, ένας αναπάντεχος επισκέπτης μπορεί να σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Ενεργοποίηση - Ξεσκαρτάρετε 1 κάρτα από τον Τομέα σας για να τραβήξετε μια κάρτα. Πάρτε την ανοιχτή στον Τομέα σας. Οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να κάνουν το ίδιο για 1 Χρυσό. Μπορείτε να ξεσκαρτάρετε οποιαδήποτε κάρτα, ακόμη και τον ίδιο τον Όρκο Φιλοξενίας. Οι υπόλοιποι παίκτες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη πρέπει να ξεσκαρτάρουν 1 κάρτα και να πληρώσουν 1 Χρυσό. Αν η κάρτα που

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια

Κάρτες Κτιρίων και τα αντίστοιχα Ξύλινα Κομμάτια Κανόνες Ως ηγέτης ενός αρχαίου πολιτισμού, εξερευνήστε άγνωστα εδάφη ώστε να αναπτύξετε την αυτοκρατορία σας. Ιδρύστε νέες πόλεις, κατασκευάστε κτίρια εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων και δημιουργήστε εμπορικές

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες

Περιεχόμενα 1 Scriptorium (Ταμπλό Αξίας Κατηγορίας) 5 εξάπλευρα ζάρια 87 κάρτες Εισαγωγή Στο Biblios, αναλαμβάνετε το ρόλο ενός ηγούμενου, επικεφαλής ενός μοναστηριού την εποχή του Μεσαίωνα. Προσπαθώντας να δημιουργήσετε την εντυπωσιακότερη βιβλιοθήκη, συναγωνίζεστε με άλλους ηγούμενους

Διαβάστε περισσότερα

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας

Διαδρομών Μέρμηγκα Μερμηγκιών Τζίτζικα Τζίτζικα Επιλογής Επιλογής Φθινόπωρο Φθινόπωρο Προμηθειών Χειμώνα Δύναμης Χειμώνα Φθινόπωρο Χειμώ- νας Για να προετοιμαστείτε καλύτερα για τον χειμώνα, παίξτε εναλλάξ τον Τζίτζικα και τον Μέρμηγκα, και μαζέψτε τις προμήθειες που θα σας φέρουν τη νίκη! Προσέξτε όμως τους ληστές! 48 στρόγγυλες κάρτες Διαδρομών

Διαβάστε περισσότερα

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά.

Το Κ2 είναι ένα παιχνίδι για 1 έως 5 παίκτες, ηλικίας 8 ετών και άνω, με διάρκεια περίπου 60 λεπτά. ΟΔΗΓΙΕΣ Το Κ2 είναι το δεύτερο ψηλότερο βουνό στον κόσμο (μετά το Έβερεστ) με ύψος 8.611 μέτρα από τη στάθμη της θάλασσας. Θεωρείται, επίσης, ένα από τα δυσκολότερα βουνά άνω των 8.000 μέτρων. Το Κ2 ποτέ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΛΟΓΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Κάπου στο μέσο του διαστήματος, στον γαλαξία σας ο υπερπληθυσμός έχει ξεφύγει και έχει φτάσει η στιγμή της επέκτασης σε διαγαλαξιακούς πλανήτες. Θα μεγαλώσετε τον στόλο σας, θα επεκτείνετε την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια)

20 Αρχιτέκτονες. 1 Πολεοδόμος. 65 Κάτοικοι (μπλε Πιόνια) 20 Αρχιτέκτονες 1 Ταμπλό Κατασκευών (25 Θέσεις) 4 διπλής όψεως Ταμπλό Παικτών με την πόλη κάθε παίκτη, χωρισμένη σε περιοχές Το Ταμπλό Κατασκευών Χρωματιστή πλευρά για το Κλασικό Παιχνίδι 1 Πολεοδόμος

Διαβάστε περισσότερα

1-4 παίκτες - 30 λεπτά

1-4 παίκτες - 30 λεπτά 1-4 παίκτες - 30 λεπτά Κάθε παίκτης είναι ένας Άνθρωπος της Αναγέννησης, με ξεχωριστές ικανόητες. Λόγιος, Έμπορος, Ιππότης και Φούρναρης. Σκοπός σας είναι να εκπαιδεύσετε, να προσλάβετε και να στρατολογήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις:

Το παιχνίδι διαρκεί αρκετούς γύρους, με τον κάθε γύρο να αποτελείται από 4 φάσεις: Στην Ιαπωνία από το 1603 μέχρι το 1868 η θέση του αυτοκράτορα δεν ήταν πολύ σταθερή, και στη θέση του κυβερνούσε ένας Shogun της φατρίας των Tokugawa με αυστηρότητα για να διασφαλίσει την ειρήνη μεταξύ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΤΑΜΠΛΟ ΕΙΔΗ ΠΕΡΙΟΧΩΝ. Ένα κεντρικό ταμπλό ΕΙΣΑΓΩΓΗ Στη μυθική χώρα της Άζτλαν, τέσσερις φυλές, παλεύουν για την επιβίωση και την ευημερία υπό τον έλεγχο των ίδιων των θεών. Κάθε φυλή παίρνει την ονομασία της από το ζώο τοτέμ των αρχαίων βασιλέων

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι

Περιεχόµενα. 18 Μπλε Κτίστες. 16 Κίτρινοι Βεζίρηδες. 20 Λευκοί Σοφοί. 18 Κόκκινοι Δολοφόνοι. 18 Πράσινοι Έμποροι Περιεχόµενα 30 Πλακίδια (12 Πλακίδια Μπλε τιμών: Χωριά & Ιερές Τοποθεσίες με Μπλε αξία πόντων - 18 Πλακίδια Κόκκινων τιμών: Αγορές & Οάσεις με Κόκκινη αξία πόντων) 5 Περιλήψεις Σειράς και Τζίνι Ένα μπλοκ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες

Περιεχόμενα. Σκοπός του παιχνιδιού. Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Ένα παιχνίδι του Dirk Henn για 2-6 παίκτες Οι καλύτεροι αρχιτέκτονες της Ευρώπης και της Αραβίας θέλουν να επιδείξουν τις ικανότητές τους. Προσλάβετε τις καλύτερες ομάδες κτιστών και προσπαθήστε να έχετε

Διαβάστε περισσότερα

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας:

Πίστας Αγώνα Αρχικών Στοιχημάτων Βοηθήματος Παικτών Πρώτου Παίκτη Τούρμπο Πρώτο στοίχημα: Κατασκευή της πίστας: Η χελώνα δέχτηκε την απαίτηση του λαγού για ρεβάνς του αγώνα και τα νέα εξαπλώθηκαν γρήγορα παντού. Ο μεγάλος αγώνας ήταν έτοιμος να ξεκινήσει και οι συμμετέχοντες ήταν πια έτοιμοι για την μεγάλη αναμέτρηση.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο χαμένος ναός βρίσκεται στο κέντρο του ταμπλό. Στην αρχή του παιχνιδιού, 10 δωμάτια έχουν ήδη ανακαλυφθεί αλλά δεν έχουν ξεκινήσει ακόμη ανασκαφές (για

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο CAVE οι παίκτες ηγούνται ομάδων σπηλαιολόγων, εξερευνώντας ένα προσφάτως ανακαλυφθέν σπήλαιο. Όλοι ξεκινούν στην αρχική βάση, όπου μπορούν να γεμίσουν τα σακίδιά τους με απαραίτητο

Διαβάστε περισσότερα

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι.

Ο μετρητής μάχης στον οποίο τοποθετείται ένα πιόνι Σαμουράι. Η τιμή του Κιάι του, δηλαδή το σημείο στο οποίο ενεργοποιείται η δύναμη του Σαμουράι. Κάθε Σαμουράι έχει ένα προσωπικό ταμπλό διπλής όψεως. Στη μία πλευρά είναι η ανθρώπινη μορφή του και στην άλλη η ζωώδης του. Αρκετά στοιχεία του παιχνιδιού εμφανίζονται στο ταμπλό: Ο μετρητής μάχης στον

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. 15 Δείκτες Δημάρχου. 30 Δείκτες Επιρροής. 15 Δείκτες Δωροδοκίας. 1 Πιόνι Εκτελεστή. 21 Κύβοι Αξίας. Εποχή της ποταπαγόρευσης στη Νέα Υόρκη. Αντίπαλες συμμορίες χρησιμοποιούν την επιρροή τους δωροδοκώντας πολιτικούς, λειτουργώντας καζίνο, πουλώντας λαθραία ποτά και κερδίζοντας την εύνοια διεφθαρμένων

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού

Περιεχόμενα του Παιχνιδιού Ε υρώπη, 1347. Μεγάλη καταστροφή πρόκειται να χτυπήσει. Ο Μαύρος Θάνατος πλησιάζει την Ευρώπη και μέσα στα επόμενα 4-5 χρόνια ο πληθυσμός της θα μείνει μισός. Οι παίκτες αποικούν στις διάφορες περιοχές

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού.

Προετοιμασία. Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Προετοιμασία Τοποθετήστε το κεντρικό ταμπλό στο κέντρο του τραπεζιού. Στο κεντρικό ταμπλό, τοποθετήστε το γκρι ζάρι ποντικού στη θέση του δίπλα στα νεκροταφεία. Τοποθετήστε τον ποντικό στη θέση του μετρητή

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896

Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Λονδίνο, 17 Νοεμβρίου 1896 Ο ι δρόμοι της πόλης είναι σχεδόν έρημοι και τους διασχίζουν μόνο πεζοί με σκοπό να φτάσουν στα ζεστά τους σπίτια όσο γρηγορότερα μπορούν. Αλλά στα μυστικά σαλόνια του πολυτελούς

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 1 κεντρικό ταμπλό - με τα 13 δωμάτια της εκκλησίας και τους αριθμούς τους: 1 χάρτης «λιμανιού» - με 6 αποθήκες Το Τάγμα των Ναϊτών διαλύθηκε από τον Φίλιππο τον Τίμιο, αλλά αρκετοί Ναΐτες Ιππότες επέζησαν σε ένα μικρό απομονωμένο παρεκκλήσι. Οι παίκτες συλλέγουν τα πολύτιμα αντικείμενα του Τάγματος, αντικείμενα

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού.

1 Κάρτα Πρώτου Παίκτη. 4 Κάρτες Οικογενειών. 16 Κάρτες Καλεσμένων. Το κομμάτι αυτό περιγράφει με λεπτομέρεια τα περιεχόμενα του παιχνιδιού. Ο νέος Δόγης σας έχει προσκαλέσει στον διάσημο χορό μασκέ που διοργανώνει στο παλάτι του για το Καρναβάλι της Βενετίας! Είναι η τέλεια ευκαιρία για να αποδράσετε από τη βαρετή ζωή των ευγενών, και σας

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος

Ένα παιχνίδι του Paolo Mori. Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Ημερολόγιο Καταστρώματος Ένα παιχνίδι του Paolo Mori Εικονογάφηση των Benzamin Carre και Stephane Gantiez. Ο δημιουργός θα ήθελε να ευχαριστήσει, για την βοήθεια και τις δοκιμαστικές

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. Τοποθετήστε έναν δείκτη νομίσματος στην θέση Α του μετρητή. Ανακατέψτε τις κάρτες ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 2-4 Παίκτες 90 Λεπτά Ξεχωρίστε τις κάρτες 445 ανάλογα με το είδος τους (ετικέτα στο πίσω μέρος κάθε κάρτας). Όταν έχετε τελειώσει, πρέπει να έχετε 8 στοίβες διαφορετικών ειδών. Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus)

CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. τούβλο τροφή εργαλείο κρασί ύφασμα 30 δείκτες πόλης 24 δείκτες bonus. (Praefectus Magnus) CONCORDIA: ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Κεντρικό ταμπλό: Imperium (3-5 παίκτες), Ιταλία (2-4 παίκτες) 5 αποθήκες 110 ξύλινα κομμάτια στα χρώματα των παικτών, πράσινο, κόκκινο, κίτρινο, μπλε και μαύρο.

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά

Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Το παιχνίδι όπου έχει σημασία να είστε κοντά Τι μήκος έχει η γέφυρα Golden Gate; Που έχουν βρεθεί «αποδείξεις» της ύπαρξης του Γέτι; Πόσα αγάλματα υπάρχουν στο Νησί του Πάσχα; Πολύ πιθανό να μην γνωρίζετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΓΙΑ ΛΙΒΑΔΙΑ, ΑΓΑΘΑ ΚΑΙ ΖΑΡΙΑ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ον 15ο Αιώνα στην Κοιλάδα του Λοάρ, Οι παίκτες στο ρόλο πριγκίπων, αφοσιώνονται με όλες τους τις δυνάμεις

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Μέλη οικογενειών. Μεσάζοντες (κολλήστε τα αυτοκόλλητα) Εξάπλευρα ζάρια. ενεργειών. Φλορίνια (αξίας 1 και 5) Δείκτες Περγαμηνών. λωρεντία, 15 ος αιώνας. Η πλούσια, αλλά ασήμαντη οικογένεια των Medici γίνεται μια από τις ισχυρότερες δυναστείες της εποχής. Ο Cosimo de Medici, γνωστός και ως «Il Vecchio» («ο Γηραιός»), όχι μόνο κυριαρχεί

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΚΑΝΟΝΩΝ ΕΝΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΗΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑΣ ΓΙΑ 2 ΩΣ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ Credits 2012 Σχεδιαστές: Παραγωγή: Εικονογράφηση: Jose Pascual Εκτύπωση: Priority Soluciones Graficas - Eduardo

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+

ΟΔΗΓΙΕΣ. Λίγα λόγια παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ ΟΔΗΓΙΕΣ 2-4 παίκτες Διάρκεια 30 Για ηλικίες 10+ Λίγα λόγια... Η ζωή ενός εργάτη σε ένα εργοστάσιο παιχνιδιών είναι σχετικά απαιτητική αλλά και απολαυστική. Τι καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε παιχνίδια!

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία

Παρουσίαση Περιεχομένων. Σκοπός του Παιχνιδιού. Προετοιμασία Για 2 παίκτες Έφτασε η στιγμή ο καπετάνιος Νέμο να επιλέξει ποιός θα γίνει ο πρώτος βοηθός στον Ναυτίλο. Ετοιμαστείτε να αντιμετωπίσετε τα βάθη της θάλασσας, καθώς αποδικνείετε ότι είστε ο καλύτερος σε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού

Δάσους Δάσους Συστατικών Διαδρομής Σπιτιού Ξορκιών Δάσους Διαδρομής Δάσους πλευρά Δάσους ανοιχτή Διαδρομής Σπιτιού Ξεφεύγοντας από τα γαμψά νύχια της Μπάμπα Γιάγκα, καταφέρνετε να αποδράσετε από το σπίτι του. Τότε η μάγισσα ξεκινάει να σας κυνηγάει πάνω στο ιπτάμενο καζάνι της! Για να αποδράσετε, πρέπει να κάνετε τρία

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1: Επέκταση #1: Καθώς η τεχνολογία των Κινητήρων Άλματος διαδίδεται, μια αρχαία φυλή βρίσκεται σε ταραχή, όσο μια άλλη εγκαταλείπει έναν κόσμο καταδικασμένο από έναν ήλιο που πεθαίνει. Η Αυτοκρατορία ισχυροποιείται,

Διαβάστε περισσότερα

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό.

Τοποθετήστε τον επιθεωρητή Επαρχίας στη θέση κάτω αριστερά στο ταμπλό. Ιστορικό Υπόβαθρο Πάνω από100 χρόνια πριν, οι αγρότες τσαγιού της Κινεζικής Επαρχίας του Yunnan ξεκίνησαν να παραδίδουν το μεγάλης ζήτησης τσάι τους Pu er στην Ινδία και στο μακρινό Θιβέτ. Χρησιμοποιούσαν

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Μία πλούσια επέκταση για το BANG!

Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μία πλούσια επέκταση για το BANG! Μεγάλη ανακάλυψη χρυσού! Ποτάμια χρυσού θα είναι η επιβράβευση του γρηγορότερου πιστολέρο! Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε νέο ιδιαίτερο εξοπλισμό ο οποίος θα σας βοηθήσει

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και

Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και Οι παίκτες παίρνουν το ρόλο των χειρότερων πειρατών στο πλήρωμα ενός πλοίου. Ο καπετάνιος σας έχει στη μπούκα, επειδή είστε πολύ τεμπέληδες και βλάκες για να αξίζετε μερίδιο στο ρούμι και τα λάφυρα. Επειδή

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων

Περιεχόμενα 98 κάρτες Τράπουλας του Σαλούν (μαζί με 18 Κάρτες Ομάδας) 8 Κάρτες Χαρακτήρων Καλως ήρθατε στο High Noon Saloon! Βρίσκεστε μέσα σε μια κλασσική μάχη της Άγριας Δύσης, οπλισμένοι με θανατηφόρα Όπλα, προσπαθώντας να εξοντώσετε τους αντιπάλους σας και να βρείτε την καλύτερη κρυψώνα

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι.

Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Σκοπός του παιχνιδιού Σκοπός του παιχνιδιού είναι να τοποθετήσει πρώτος ο παίκτης όλα τα πλακίδιά του στο τραπέζι. Βασικοί Κανόνες Τα πλακίδια ανακατεύονται και τοποθετούνται με την όψη προς τα κάτω στο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Ο Καίσαρας Αδριανός ανέβηκε στο θρόνο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας το 117 πχ. Στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία αντιμετώπισε αρκετές απειλές από τους βάρβαρους

Διαβάστε περισσότερα

Πλειστηριασμός Για να πλειοδοτήσει κάποιος άξονας θα πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση

Πλειστηριασμός Για να πλειοδοτήσει κάποιος άξονας θα πρέπει να αναλάβει την υποχρέωση Πλειστηριασμός Προκειμένου να περιγράψουμε το χέρι μας στο συμπαίκτη, χρησιμοποιούμε μια ειδική διεθνή γλώσσα τα Μπριτζικά ή Μπριτζιακά. Τα καλά νέα είναι ότι αυτή η γλώσσα έχει μόνο λίγες λεξούλες. Πλειστηριασμός

Διαβάστε περισσότερα

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες

EMOJITO! 7 Δίσκοι Ψηφοφορίας. 100 Κάρτες Συναισθημάτων. 1 Ταμπλό. 7 Πιόνια παικτών. 2-7 Παίκτες o Emojito! είναι ένα παιχνίδι παρέας, για 2 έως 14 άτομα, όπου οι παίκτες προσπαθούν να εκφράσουν συναισθήματα που απεικονίζονται σε κάρτες, είτε χρησιμοποιώντας το πρόσωπό τους, είτε ήχους ή και τα 2.

Διαβάστε περισσότερα

(Μέρλιν, Δολοφόνος, Πέρσιβαλ, Μόρντρεντ, Μοργκάνα, Όμπερον, 5 Πιστοί Υπηρέτες του Αρθούρου και 3 Βοηθοί του Μόρντρεντ)

(Μέρλιν, Δολοφόνος, Πέρσιβαλ, Μόρντρεντ, Μοργκάνα, Όμπερον, 5 Πιστοί Υπηρέτες του Αρθούρου και 3 Βοηθοί του Μόρντρεντ) Περιεχόμενα 14 Κάρτες Χαρακτήρων (Μέρλιν, Δολοφόνος, Πέρσιβαλ, Μόρντρεντ, Μοργκάνα, Όμπερον, 5 Πιστοί Υπηρέτες του Αρθούρου και 3 Βοηθοί του Μόρντρεντ) 10 Κάρτες Αποστολής (5 Κάρτες Επιτυχίας & 5 Αποτυχίας)

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

Βίντεο περίληψης κανόνων

Βίντεο περίληψης κανόνων Αυτός είναι ο ρόλος ενός σωστού κυρίου, να διαχειριστεί όσο καλύτερα μπορεί την περιουσία του, να υπηρετήσει το δημόσιο και να μιλάει ευγενικά στα επίσημα δείπνα. Με άλλα λόγια, ο σωστός κύριος είναι απίστευτα

Διαβάστε περισσότερα

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών:

Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: Ένα παινχίδι του Dominique Ehrhard - Εικονογράφηση Arnaud Demaegd - Σχεδίαση Cyril Demaegd FAQ, forum & παραλλαγή 2 παικτών: http://ww.ystari.com Ευχαριστίες Περιεχόμενα 1 ταμπλό Ρώμης 50 πλακίδια (32x

Διαβάστε περισσότερα

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος

Σ Π. 1 Βιβλίο Τιτανικού 60 κάρτες Επιβατών. 20 κάρτες Ενεργειών. 10 κάρτες Μελών Πληρώματος 14 Απριλίου 1912, ώρα 23:40, Βόρειος Ατλαντικός και το R.M.S. Τιτανικός προσκρούει σε παγόβουνο. Το νερό αμέσως πλημμυρίζει τα διαμερίσματα του κρουαζιερόπλοιου, το οποίο αρχίζει να γέρνει επικίνδυνα.

Διαβάστε περισσότερα

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως

Μην ξεχνάτε, αν η ρύπανση δεν σταματήσει, το παιχνίδι έχει τελειώσει για όλους μας. 30 πλακίδια έργων διπλής όψεως Γύρω στο 1970, οι κυβερνήσεις του κόσμου αντιμετώπισαν πολύ μεγάλες ενεργειακές απαιτήσεις, και για το λόγο αυτό κατασκευάστηκαν παντού ενεργειακοί σταθμοί, για την κάλυψη των αναγκών. Χρόνο με το χρόνο,

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Νήσος Χονσού, Ιαπωνία, τέλη του 16ου αιώνα.

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ. Νήσος Χονσού, Ιαπωνία, τέλη του 16ου αιώνα. Νήσος Χονσού, Ιαπωνία, τέλη του 16ου αιώνα. Η εμπόλεμη περίοδος (Σενγκόκου) φτάνει στο τέλος της. Μετά από περισσότερο ενός αιώνα χάους, με συνεχείς πολέμους ποτισμένους με προδοσία, αδελφοκτονίες και

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής! Εξερεύνηση, Αποίκηση, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Κατανάλωση ή Παραγωγή; Τι χρειάζεστε περισσότερο; Ποιά μελλοντική αποικία της Γης θα είναι η καλύτερη τώρα που έχει ανακαλυφθεί ο Κινητήρας Άλματος; Ποιός θα ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι!

Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι! Ο θείος σας πέθανε. Γιούπι! Αυτή είναι η ευκαιρία σας να πλουτίσετε. Δεν είχατε γνωρίσει ποτέ το θείο σας, αλλά έχετε ακούσει ιστορίες. Ήταν ένας από αυτούς τους εκατομμυριούχους που κατάφερε να μαζέψει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2).

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. 9 κάρτες Άλλοθι. Κάθε τέτοια κάρτα αναπαριστάνει έναν χαρακτήρα του παιχνιδιού. Κάθε κάρτα έχει επίσης έναν αριθμό Κλεψύδρων (0,1 ή 2). ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 9 πλακίδια δρόμων, τα οποία αποκαλούνται Περιοχές. Είναι διπλής όψεως και χρησιμοποιούνται σαν το ταμπλό του παιχνιδιού, το οποίο αποκαλείται Συνοικία. Στη μία πλευρά δεν υπάρχει Χαρακτήρας

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις...

Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... Γρήγορες σκούπες για γρήγορες παραδόσεις... ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες γίνονται μάγισσες, δρυΐδες και συλλέκτες, παράγοντας πανίσχυρα φίλτρα και παραδίδοντάς τα μέσω της Υπηρεσίας Σκούπας, σε όλο

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι!

Οδηγίες. Θα το παίξεις... και θα πεις κι ένα τραγούδι! Οδηγίες To Sing It! είναι ένα νέο παιχνίδι παρέας που δοκιμάζει τις γνώσεις σας στο ελληνικό τραγούδι! Μέσα από λέξεις που σας δίνονται, καλείστε να βρείτε τραγούδια που τις περιέχουν. Θα πείτε εσείς τα

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία).

Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Απ όλα τα λουλούδια, το άνθος της κερασιάς. Απ όλους τους άντρες, ο Σαμουράι (Ιαπωνέζικη παροιμία). Στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου, πιστοί Σαμουράι προστατεύουν τον Σογκούν, τον διοικητή και άρχοντά τους.

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός

ΣΚΟΠΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Σκοπός Μεταλλωρύχος, καπετάνιος, δήμαρχος, άποικος, τεχνίτης ή κτίστης; Τι ρόλο θα έχετε στον νέο κόσμο; Θα είστε εσείς που θα έχετε τις πιο γόνιμες φυτείες; Θα κατασκευάσετε τα πολυτιμότερα κτίρια; Ο σκοπός

Διαβάστε περισσότερα