ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ"

Transcript

1 ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗ- ΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΜΥΘΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ. ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣ.

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 8 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ 21 ΚΑΡΤΩΝ Η πλάτη και των 168 καρτών είναι ίδια και εμφανίζει έναν Πολίτη Πίσω Πλευρά 4 ΤΑΜΠΛΟ ΠΑΙΚΤΩΝ 1 ΝΑΟΣ (ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ) 1 ταμπλό Αετώματος (διπλής όψεως) 4 ΚΑΡΤΕΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ 1 ταμπλό Βημάτων 19 ΠΛΑΚΙΔΙΑ BONUS 3 Bonus Επιπέδων Θρύλων 1 ΤΑΜΠΛΟ ΜΑΝΤΕΙΟΥ 16 Bonus Οικογένειας Θρύλων (2 για κάθε Οικογένεια) 16 ΣΤΗΛΕΣ Τα αυτοκόλλητα είναι προαιρετικά, και περιέχονται για διευκόλυνση των παικτών με αχρωματοψία. 40 ΔΕΙΚΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ 6 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Η πλάτη και των 6 είναι ίδια και εμφανίζει μία Ανολοκλήρωτη Αποστολή Πίσω Πλευρά 25 ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΝΤΩΝ ΚΥΡΟΥΣ (ΠΚ) 4 ΔΙΣΚΟΙ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ 45 ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΝΤΩΝ ΝΙΚΗΣ (ΠΝ) 1 ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ 1 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ Περιγραφή και διευκρινήσεις για όλες τις κάρτες και τις δυνάμεις τους. 12 ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

3 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το Αέτωμα κοντα στην περιοχή του παιχνιδιού. Επιλέξτε τυχαία ποιά πλευρά θα Τοποθετήστε τις 4 Αποστολές με τα σημάδια κάτω απότ ο Αέτωμα, με αύξουσα σειρά από αριστερά προς τα δεξιά (ίδια προετοιμασία για 3 και 4 παίκτες). Τοποθετήστε όλο τον Χρυσό, τους Πόντους Νίκης (ΠΝ) και τα δαχτυλίδια ενεργοποίησης σε ένα κοινό απόθεμα. Τοποθετήστε τα Βήματα κάτω από τις Αποστολές. Τοποθετήστε τον δείκτη Εποχής στην πρώτη θέση του μετρητή Εποχής. Κάθε παίκτης παίρνει ένα ταμπλό παίκτη. Συναρμολογήστε το ταμπλό σας, μπροστά σας. Δώστε τον Δίσκο #1 σε έναν παίκτη τυχαία. Ο παίκτης αυτός είναι ο πρώτος παίκτης της πρώτης Εποχής. Συνεχίζοντας δεξιόστροφα, δώστε τους υπόλοιπους Δίσκους στους άλλους παίκτες στη σειρά. Επιστρέψτε τυχόν αχρησιμοποίητους Δίσκους πίσω στο κουτί. Επιλέξτε 5 από τις 8 διαθέσιμες Οικογένειες. Επιστρέψτε τις κάρτες των 3 αχρησιμοποίητων Οικογενειών πίσω στο κουτί. Ο συνδυασμός Οικογενειών που επιλέξατε θα έχει επίδραση στο στυλ του παιχνιδιού, οπότε προτείνουμε για το πρώτο σας παιχνίδι τις εξής Οικογένειες: Αθηνά, Άδης, Ήφαιστος, Ποσειδώνας, Δίας. Πάρτε τις 105 κάρτες των επιλεγμένων Οικογενειών και ανακατέψτε τις καλά, κλειστές. Τραβήξτε τόσες κάρτες όσοι οι παίκτες επι 3 συν 1 (για παράδειγμα, με 3 παίκτες τραβήξτε 10 κάρτες) και τοποθετήστε τις ανοιχτές στο κέντρο του τραπεζιού, δημιουργώντας την ΑΓΟΡΑ. Η ΑΓΟΡΑ Τοποθετήστε τις υπόλοιπες κάρτες κλειστές δημιουργώντας την στοίβα τραβήγματος. Αφήστε χώρο κοντά της και για μια στοίβα ξεσκαρταρίσματος. Κάθε παίκτης παίρνει 4 Χρυσό. Τοποθετήστε τον χρυσό σας στο ταμπλό σας. Κάθε παίκτης παίρνει μία Στήλη του κάθε χρώματος. Τοποθετήστε τις Στήλες σας στο ταμπλό σας. Επιστρέψτε τυχόν αχρησιμοποίητες στήλες πίσω στο κουτί. Κάθε παίκτης παίρνει τόσους ΠΝ όση και η τιμή που αναγράφεται στον Δίσκο του. Ο παίκτης με τον Δίσκο #1 παίρνει 1 ΠΝ, ο παίκτης με τον Δίσκο #2 παίρνει 2 ΠΝ, και ούτω καθεξής. Απλώστε τα 3 πλακίδια Bonus Επιπέδου και τα 10 πλακίδια Bonus Οικογένειας, που αντιστοιχούν στις 5 επιλεγμένες Οικογένειες. ΑΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ!

4 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ Με 2 ΠΑΙΚΤΕΣ, χρησιμοποιήστε μόνο τις 2 Αποστολές με το σύμβολο Τοποθετήστε τις έτσι ώστε κάθε Αποστολή να βρίσκεται κάτω από 2 χρώματα. Αν παίζει η Οικογένεια του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, τότε χρησιμοποιήστε το Μαντείο. Τοποθετήστε το πάνω από το Ναό. Αν παίζει η Οικογένεια του ΑΡΗ, τοποθετήστε όλους τους Πόντους Κύρους (ΠΚ) στο κοινό απόθεμα. Η περιοχή πάνω από το ταμπλό σας είναι ο ΤΟΜΕΑΣ σας, και η περιοχή από κάτω είναι τα ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ σας. Ο ΤΟΜΕΑΣ σας Δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στους κανόνες για διαφορετικό αριθμό παικτών. Τοποθετήστε 4 κάρτες ανοιχτές, κάτω από το Μαντείο, κατά την προετοιμασία. Τα ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ σας ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ: Ο αριθμός αυτός δείχνει το Επίπεδο της κάρτας, το οποίο είναι από 1 έως 3. Η Συνθήκη Απόκτησης δείχνει το χρώμα της Στήλης ή των Στηλών που απαιτούνται για να αποκτηθεί η κάρτα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ Σειρά των παικτών Το χρώμα της κάρτας είναι προς υπενθύμιση της Οικογένειας στην οποία ανήκει (εδώ στον Άδη). Το σύμβολο είναι επίσης για υπενθύμιση. Το σύμβολο ενεργοποίησης δείχνει πως και πότε ενεργοποιείται η δύναμη της κάρτας (επεξηγείται παρακάτω). Μαύρο σημαίνει «οποιοδήποτε χρώμα». Το όνομα του εικονογράφου. Η ονομασία της κάρτας Δύναμη της κάρτας. Σημαντικό: Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή της, μόνο όταν αυτή βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ τους. Χρυσός Μεταφορές Πόντοι Νίκης (ΠΝ) ΠΟΛΙΤΕΣ Η πίσω πλευρά των καρτών και των 8 Οικογενειών έχουν έναν Πολίτη. Όταν «παίρνετε έναν Πολίτη», πάρτε την πρώτη κάρτα της στοίβας τραβήγματος και τοποθετήστε την κλειστή στον ΤΟΜΕΑ σας. Η κάρτα αυτή είναι πλέον ένας Πολίτης για το υπόλοιπο παιχνίδι. Ένας Πολίτης δεν μπορεί ποτέ να γυρίσει και κανένας δεν μπορεί να δει την άλλη πλευρά της κάρτας αυτής. Κάποιες κάρτες έχουν το σύμβολο της ΕΛΕΥΣΗΣ και ονομάζονται κάρτες Έλευσης. Οι κάρτες αυτές σε συνδυασμό με άλλες κάρτες Έλευσης, έχουν κάποιες δυνάμεις.

5 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ είναι να κερδίσετε όσο περισσότερους Πόντους Νίκης (ΠΝ) μπορείτε. Οι Πόντοι Νίκης κερδίζονται κυρίως με τους Θρύλους που θα γράψον οι παίκτες, χρησιμοποιώντας τις κάρτες που μεταφέρουν στα ΗΛΥΣΙΑ, και επίσης με τις δυνάμεις συγκεκριμένων καρτών. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 5 ΕΠΟΧΕΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 4 ΦΑΣΕΙΣ: ΦΑΣΗ Ι: ΞΥΠΝΗΜΑ ΦΑΣΗ ΙΙ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΣΗ ΙΙΙ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΦΑΣΗ IV; ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΦΑΣΗ Ι: ΞΥΠΝΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ: Αφαιρέστε από την Αγορά τις κάρτες που έχουν μείνει από την προηγούμενη Εποχή και τοποθετήστε τις ανοιχτές στη στοίβα ξεσκαρταρίσματος, δίπλα από τη στοίβα τραβήγματος. Προσπεράστε τα βήματα και για την πρώτη Εποχή. Τραβήξτε κάρτες από τη στοίβα τραβήγματος και τοποθετήστε τις ανοιχτές στην Αγορά, μέχρι να υπάρχουν τόσες όσες οι παίκτες επί 3 συν μια κάρτα, δηλαδή: για 2 παίκτες, 7 κάρτες, για 3 παίκτες, 10 κάρτες, για 4 παίκτες, 13 κάρτες. Αν παίζει η Οικογένεια του Απόλλωνα, τότε συμμετέχει και το Μαντείο: Μετά το βήμα 1, προχωρήστε τις κάρτες που περίσσεψαν από το Μαντείο, στην ΑΓΟΡΑ, Μετά το βήμα 2, προσθέστε 4 νέες κάρτες από τη στοίβα τραβήγματος στο Μαντείο. Το Μαντείο επιτρέπει έτσι στους παίκτες να γνωρίζουν από πριν κάποιες κάρτες που θα είναι διαθέσιμες στην επόμενη Εποχή. ΦΑΣΗ ΙΙ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ο παίκτης με τον Δίσκο #1 παίζει πρώτος. Έπειτα ακολουθούν οι υπόλοιποι παίκτες, στη σειρά, με φθίνοντα αριθμό Δίσκου. Στο γύρο σας, πρέπει να πάρετε 1 πλακίδιο Αποστολής ή 1 κάρτα Οικογένειας. Στους 4 γύρους σας, πρέπει να πάρετε ακριβώς 1 Αποστολή και 3 κάρτες. Για να πάρετε μια Αποστολή ή μια κάρτα Οικογένειας, πρέπει να έχετε στο ταμπλό σας τις Στήλες που αντιστοιχούν στη Συνθήκη Απόκτησης. Δεν επιτρέπεται κάποιος παίκτης να έχει δύο ίδιες κάρτες (με την ίδια εικόνα) στον ΤΟΜΕΑ του. Για την κάρτα αυτή χρειάζεστε την μπλε Στήλη, συν 1 ακόμη της επιλογής σας. Είστε εντάξει. Εδώ σας λείπει η πράσινη, οπότε δεν μπορείτε να πάρετε την κάρτα αυτή. Εδώ είστε εντάξει, μιας και η κόκκινη Στήλη βρίσκεται ακόμη στο ταμπλό σας. Η Συνθήκη Απόκτησης της Αποστολής βρίσκεται ακριβώς από πάνω της, στο Αέτωμα. Με 2 παίκτες, η απόκτηση μιας Αποστολής είναι ευκολότερη, αφού χρειάζεται να έχετε ένα από τα δύο χρώματα από πάνω της.

6 Μόλις πάρετε μια κάρτα ή μια Αποστολή, πρέπει να διώξετε μία (και μόνο μία) Στήλη σας, αφαιρώντας την από το ταμπλό σας. Μπορείτε να διώξετε οποιαδήποτε Στήλη, όχι αναγκαστικά μία από αυτές που εμφανίζονται στη Συνθήκη Απόκτησης. Σημείωση: Άσχετα με την Συνθήκη Απόκτησης μιας κάρτας, πάντοτε διώχνετε 1 μόνο Στήλη οποιουδήποτε χρώματος εσείς επιθυμείτε. Όταν πάρετε μια Αποστολή, τοποθετήστε την δίπλα στο ταμπλό σας. Όταν πάρετε μια κάρτα, τοποθετήστε την αμέσως στον ΤΟΜΕΑ σας. Μετά από 4 γύρους πρέπει να έχετε πάρει ακριβώς 1 πλακίδιο Αποστολής και 3 κάρτες, και να έχετε διώξει όλες σας τις Στήλες. Έτσι, μπορεί να συναντήσετε δύο ειδικές περιπτώσεις: Αν δεν μπορείτε να καλύψετε την Συνθήκη Απόκτησης καμίας από τις εναπομείναντες κάρτες Οικογένειας, πρέπει να πάρετε έναν Πολίτη. Πάρτε την πρώτη κάρτα της στοίβας τραβήγματος και τοποθετήστε την κλειστή στον ΤΟΜΕΑ σας. Δεν μπορείτε να πάρετε έναν Πολίτη, αν μπορείτε ακόμη να αποκτήσετε μια κάρτα Οικογένειά σας, ή αν δεν έχετε πάρει ακόμη Αποστολή και έχετε ακόμη τη δυνατότητα να πάρετε μια. Αν δεν μπορείτε να καλύψετε τη Συνθήκη Απόκτησης μιας εναπομείνασας Αποστολής, δεν παίρνετε Αποστολή στην τρέχουσα Εποχή. Αντίθετα, αν έχετε ήδη πάρει τις 3 κάρτες σας, πρέπει να πάτε πάσο τον γύρο σας. Αφού όλοι οι παίκτες ολοκληρώσουν τους γύρους τους, παίρνετε μία από τις Αποστολές που έχουν μείνει και την γυρίζετε στην ανολοκλήρωτη πλευρά της.

7 ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΙΙ Στο γύρο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις των καρτών του ΤΟΜΕΑ σας. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη μιας κάρτας που έχει μεταφερθεί στα ΗΛΥΣΙΑ σας (δείτε παρακάτω). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις πολλών καρτών του ΤΟΜΕΑ σας στον ίδιο γύρο. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις Δράσης, Ενεργοποίησης και Ελευσινείων των καρτών σας στο γύρο ενός άλλου παίκτη. Αν χρησιμοποιήσετε μια δύναμη για να μεταφέρετε μια κάρτα, πρέπει να ακολουθήσετε τους Κανόνες των Θρύλων, στις σελίδες 8-9. Η δύναμη κάθε κάρτας χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο, όπως δείχνουν τα σύμβολα ενεργοποίησής τους. Οι δυνάμεις που είναι διαθέσιμες στη Φάση ΙΙΙ, επεξηγούνται παρακάτω. ΑΜΕΣΗ Η δύναμη πρέπει να χρησιμοποιηθεί τη στιγμή που παίρνετε την κάρτα (και μόνο τότε). ΜΟΝΙΜΗ Η δύναμη είναι πάντοτε ενεργή, όσο η κάρτα βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Η δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά ανά Εποχή, όσο η κάρτα αυτή βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΔΡΑΣΗ Η δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία μόνο φορά στο παιχνίδι, όσο η κάρτα βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. Στρέψτε την κάρτα κατά 90 ο για να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή της. Στην επόμενη Φάση Τέλους της Εποχής, στρέψτε την και πάλι όρθια. Η δύναμη θα είναι ξανά διαθέσιμη στην επόμενη Εποχή. Όταν πάρετε μια κάρτα Δράσης, αμέσως τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι Δράσης στο σύμβολο ενεργοποίησής της. Όταν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη, αφαιρέστε το Δαχτυλίδι Δράσης και επιστρέψτε το στο κοινό απόθεμα. ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΑ Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια κάρτα Ελευσινείων μόνο αν έχετε τουλάχιστον άλλη 1 κάρτα Ελευσινείων στον ΤΟΜΕΑ σας. Αν όχι, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της κάρτας αυτής. Αν ένας παίκτης χρησιμοποιήσει τη δύναμη μιας κάρτας Αθηνάς, η οποία επιτρέπει σε άλλους παίκτες να μεταφέρουν κάρτες, ο ενεργός παίκτης μπορεί να μεταφέρει κάρτες πρώτος και έπειτα οι υπόλοιποι παίκτες με τη σειρά που παίζουν τους γύρους τους. Αν η δύναμη μιας κάρτας συγκρούεται με τους γενικούς κανόνες, η συγκεκριμένη δύναμη έχει προτεραιότητα. Αυτό ισχύει για όλες τις δυνάμεις του παιχνιδιού.

8 ΦΑΣΗ ΙΙΙ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ Μόλις όλοι οι παίκτες ολοκληρώσουν τους γύρους τους στη Φάση ΙΙ, η Εποχή συνεχίζεται με τη Φάση ΙΙΙ: Γράφοντας τους Θρύλους. Στη φάση αυτή, αλλάζετε τη σειρά για τη νέα Εποχή, δίνετε ΠΝ και Χρυσό για τις Αποστολές και μπορείτε να μεταφέρετε κάρτες από τον ΤΟΜΕΑ σας στα ΗΛΥΣΙΑ σας δημιουργώντας και ολοκληρώνοντας έτσι τους Θρύλους, με τους οποίους θα κερδίσετε τους περισσότερους Πόντους Νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. 1) Κατανομή των Δίσκων σειράς των Παικτών Αρχικά, μοιράστε τους Δίσκους σύμφωνα με την Αποστολή που πήρε κάθε παίκτης στη Φάση ΙΙ. Ο παίκτης με την Αποστολή #1 παίρνει τον Δίσκο #1 και ούτω καθεξής. Ανολοκλήρωτες Αποστολές Ένας παίκτης με Ανολοκλήρωτη Αποστολή αυτομάτως παίρνει τον Δίσκο με τον μεγαλύτερο αριθμό. Αν υπάρχουν αρκετοί παίκτες με Ανολοκλήρωτες Αποστολές, οι δίσκοι που έχουν στα χέρια τους είναι αυτοί που επιλύουν τις ισοπαλίες. Παράδειγμα: Στην τρέχουσα Εποχή, σε παιχνίδι 4 παικτών, ο Στέλιος έχει τον Δίσκο #1 και ο Χρήστος τον Δίσκο #3. Και οι δύο παίκτες έχουν Ανολοκλήρωτες Αποστολές. Όταν οι Δίσκοι μοιραστούν ξανά, ο Στέλιος παίρνει τον Δίσκο #3 και ο Χρήστος τον Δίσκο #4. 2) Μοίρασμα ΠΝ και Χρυσού Όλοι οι παίκτες παίρνουν τους ΠΝ και τον Χρυσό που αναγράφονται στις Αποστολές τους. 3) Μεταφορά καρτών Τέλος, ακολουθώντας τη νέα σειρά των παικτών, όπως καθορίζεται από τους Δίσκους, κάθε παίκτης μπορεί να μεταφέρει κάρτες από τον ΤΟΜΕΑ του στα ΗΛΥΣΙΑ του. Ο αριθμός των καρτών που μπορείτε να μεταφέρεται περιορίζεται στον αριθμό των συμβόλων Λύρας της Αποστολής σας. Κάθε μεταφορά κοστίζει Χρυσό. Το κόστος μεταφοράς κάθε κάρτας ισούται με το Επίπεδό της (1, 2 ή 3). Επιστρέψτε τον Χρυσό που ξοδεύετε στο κοινό απόθεμα. Κάθε κάρτα που μεταφέρεται στα ΗΛΥΣΙΑ σας πρέπει να ακολουθεί τους Κανόνες των Μύθων, όπως αυτοί επεξηγούνται στην απέναντι σελίδα. Τοποθετήστε όλα τα πλακίδια Αποστολών πίσω στο Ναό, ανοιχτά, κάτω από το Αέτωμα, με αύξουσα σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΙΙΙ ΜΥΘΟΣ Η δύναμη αυτή χρησιμοποιείται στη Φάση ΙΙΙ, αρκεί η κάρτα αυτή να βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΜΟΝΙΜΗ Κάποιες μόνιμες δυνάμεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη Φάση ΙΙΙ, αρκεί η κάρτα να βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ Κάθε μεταφορά κοστίζει Χρυσό τόσο όσο το Επίπεδο της κάρτας, και μετακινεί την κάρτα από τον ΤΟΜΕΑ σας στα ΗΛΥΣΙΑ σας. Κάθε φορά που μεταφέρετε μια κάρτα πρέπει να επιλέξετε αν θα ξεκινήσετε έναν νέο Θρύλο, ή θα προσθέσετε την κάρτα σε έναν ήδη υπάρχοντα Θρύλο, πιθανότατα ολοκληρώνοντάς τον. Υπάρχουν δύο είδη Θρύλων, οι Θρύλοι Επιπέδων και οι Θρύλοι Οικογένειας. ΘΡΥΛΟΙ ΕΠΙΠΕΔΩΝ Οι Θρύλοι Επιπέδων μπορούν να περιλαμβάνουν μόνο κάρτες του ίδιου Επιπέδου, και διαφορετικών Οικογενειών. Ένας Θρύλος Επιπέδου δημιουργείται από 5, το πολύ, κάρτες, μία της κάθε Οικογένειας. Ένας ανολοκλήρωτος Θρύλος, Επιπέδου 1. Ένας ανολοκλήρωτος Θρύλος, Επιπέδου 2. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος, Επιπέδου 3.

9 ΘΡΥΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Οι Θρύλοι Οικογενειών μπορούν να περιλαμβάνουν μόνο κάρτες της ίδιας Οικογένειας, και διαφορετικών Επιπέδων. Ένας Θρύλος Οικογένειας δημιουργείται από 3, το πολύ, κάρτες, μία του κάθε Επιπέδου. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος του Δία. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος της Αθηνάς ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ Μπορείτε να προσθέσετε τις κάρτες κάθε Θρύλου με οποιαδήποτε σειρά. Μπορείτε να ξεκινήσετε έναν Θρύλο Οικογένειας με την κάρτα Επιπέδου 2, έπειτα να προσθέσετε αυτή του Επιπέδου 1 και τέλος την κάρτα Επιπέδου 3. Μπορείτε να έχετε όσους ανολοκλήρωτους Θρύλους θέλετε, σε κάθε στιγμή. Δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε τον ένα για να ξεκινήσετε έναν άλλο. Μόλις προστεθεί σε έναν Θρύλο, μια κάρτα δεν μπορεί ποτέ να μετακινηθεί σε διαφορετικό Θρύλο ή να ξεσκαρταριστεί. Μια κάρτα που βρίσκεται μόνη της στα ΗΛΥΣΙΑ δεν μπορεί να προστεθεί αργότερα σε άλλο ανολοκλήρωτο Θρύλο. Μπορείτε να μεταφέρετε μια κάρτα με δαχτυλίδι Δράσης. Αν το κάνετε, επιστρέψτε το δαχτυλίδι στο κοινό απόθεμα. Οι μονές κάρτες που βρίσκονται στα ΗΛΥΣΙΑ σας, στο τέλος του παιχνιδιού αφαιρούνται και δεν αξίζουν καθόλου πόντους νίκης. ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ Κάθε Πολίτης μπορεί επίσης να μεταφερθεί στα ΗΛΥΣΙΑ σας και να προστεθεί σε έναν Θρύλο, αλλά μόνο όταν ο Θρύλος αυτός περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 κάρτες. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση μιας κάρτας Οικογένειας που λείπει από τον Θρύλο. Το κόστος μεταφοράς του Πολίτη, ισούται πάντοτε με το Επίπεδο της κάρτας που λείπει. Οι Πολίτες είναι δηλαδή ένα είδος «μπαλαντέρ». Προσοχή όμως, μιας και κάθε Πολίτης που βρίσκεται στα ΗΛΥΣΙΑ σας στο τέλος του παιχνιδιού, θα σας κοστίσει από 2 ΠΝ. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση της κάρτας Επιπέδου 2 που λείπει από τον Θρύλο αυτό. Το κόστος είναι 2 Χρυσός. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση της κάρτας Επιπέδου 1 στον Θρύλο αυτό. Το κόστος μεταφοράς είναι 1 Χρυσός. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση της κάρτας που λείπει στον Θρύλο Επιπέδουν 3 και τον ολοκληρώνει. Το κόστος είναι 3 Χρυσός. BONUS ΘΡΥΛΩΝ Ο πρώτος παίκτης που θα ολοκληρώσει έναν Θρύλο Οικογένειας λαμβάνει το πλακίδιο Bonus των 5 ΠΝ. Ο δεύτερος παίκτης που ολοκληρώνει τον Θρύλο της ίδιας Οικογενείας, παίρνει το πλακίδιο Bonus των 2 ΠΝ. Οι επόμενοι παίκτες δεν κερδίζουν κάτι. Είναι πιθανό να λάβετε και τα δύο πλακίδια Bonus αν ολοκληρώσετε δύο Θρύλους της ίδιας Οικογένειας, πριν καταφέρει να ολοκληρώσει έναν Θρύλο κάποιος άλλος παίκτης. Για κάθε Θρύλο Επιπέδου, ο πρώτος παίκτης που θα γράψει έναν Θρύλο των 2 τουλάχιστον καρτών, κερδίζει το αντίστοιχο πλακίδιο Bonus. Αν ένας άλλος παίκτης γράψει έναν Θρύλο του ίδιου Επιπέδου με περισσότερες κάρτες από τον παίκτη με το αντίστοιχο Bonus πλακίδιο, του κλέβει το Bonus. Κάθε πλακίδιο Bonus Θρύλου Επιπέδου μπορεί να αλλάξει χέρια πολλές φορές, μέχρι ένας παίκτης να ολοκληρώσει έναν Θρύλο Επιπέδου με 5 κάρτες, ο οποίος είναι και αδύνατο να νικηθεί.

10 ΦΑΣΗ ΙV: ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Όταν όλοι οι παίκτες έχουν ολοκληρώσει τις μεταφορές τους, προετοιμαστείτε για την επόμενη Εποχή, ως εξής: Πάρτε πίσω στο ταμπλό σας, τις 4 Στήλες σας. Στρέψτε ξανά όρθιες τυχόν κάρτες Ενεργοποίησης του ΤΟΜΕΑ σας. Μετακινήστε τον δείκτη Εποχής, μία θέση μπροστά στον μετρητή Εποχών. Ξεκινήστε την επόμενη Εποχή με τη Φάση Ι: Ξύπνημα. Το παιχνίδι τελειώνει με την ολοκλήρωση της πέμπτης Εποχής. Όταν συμβεί αυτό, συνεχίστε με το τελικό σκοράρισμα. ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ Ξεκινήστε αφαιρώντας από το παιχνίδι όλες τις κάρτες στους ΤΟΜΕΙΣ των παικτών και όλες τις μονές κάρτες στα ΗΛΥΣΙΑ τους (μόνοι οι Θρύλοι με τουλάχιστον 2 κάρτες αξίζουν ΠΝ). Μην ξεσκαρτάρετε τις κάρτες αυτές. Αντίθετα, αφαιρέστε τις από το παιχνίδι. ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις αυτές για να κερδίσετε επιπλέον πόντους νίκης. Οι κάρτες Χρόνου πρέπει να βρίσκονται σε έναν Θρύλο, για να δώσουν πόντους νίκης. Τα σύμβολα ίσον ( = ) και «διάφορο» ( ) σας υπενθυμίζουν τη χρήση της δύναμης, σε Θρύλο Οικογένειας ή Επιπέδου, αντίστοιχα. Έπειτα, κάθε Θρύλος αξίζει πόντους νίκης ως εξής: Κάθε Θρύλος Οικογενείας: 2 κάρτες = 3 ΠΝ / 3 κάρτες = 6 ΠΝ Κάθε Θρύλος Επιπέδου: 2 κάρτες = 2 ΠΝ / 3 κάρτες = 4 ΠΝ / 4 κάρτες = 8 ΠΝ / 5 κάρτες = 12 ΠΝ Αν συμμετέχει η Οικογένεια του Άρη, κάποιοι παίκτες μπορεί να έχουν κερδίσει και Πόντους Κύρους (ΠΚ), στη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτοί, δίνουν πόντους νίκης, ως εξής: Ο παίκτης με τους περισσότερους ΠΚ, κερδίζει 16 ΠΝ. Ο αμέσως επόμενος παίκτης κερδίζει 8 ΠΝ, έπειτα 4 ΠΝ και τέλος 2 ΠΝ. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι παίκτες μοιράζονται το άθροισμα των πόντων των ισόπαλων θέσεων. Σημαντικό: Ένας παίκτης χωρίς ΠΚ δεν κερδίζει επιπλέον ΠΝ! Προσθέστε τους πόντους που κερδήθηκαν από δυνάμεις Χρόνου, Θρύλους και ΠΚ στους ΠΝ που κερδίσατε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Τέλος, ξεσκαρτάρετε 2 ΠΝ για κάθε Πολίτη στους Θρύλους σας. Έπειτα, συγκρίνετε τα σκορ σας. Ο παίκτης με το μεγαλύτερο σκορ κερδίζει. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης που έχει τον περισσότερο Χρυσό, μεταξύ των ισόπαλων παικτών κερδίζει. Σε επιπλέον ισοπαλία, οι ισόπαλοι παίκτες μοιράζονται τη νίκη. ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Αφού παίξετε μερικά παιχνίδια, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε διαφορετικά σετ Οικογενειών. Κάθε παρτίδα Elysium διαφέρει, ακόμη κι αν παίξετε με τις ίδιες οικογένειες Θεών. Ωστόσο, θα ήταν κρίμα να μην βάλετε επιπλέον ποικιλία, μιας και οι δυνάμεις των καρτών είναι διαφορετικές και αλλάζουν δραστικά την αίσθηση του παιχνιδιού. Έτσι, σας παρουσιάζουμε κάποια «σετ» οικογενειών, που έχουν αγαπηθεί πολύ ή δημιουργούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον παιχνιδιού. Μετά από αρκετά παιχνίδια, θα καταλάβετε ποιά σετ σας ταιριάζουν περισσότερα, δημιουργώντας εν τέλει τα δικά σας σετ. Μην διστάσετε να μας μιλήσετε για αυτά, μέσω της ιστοσελίδας της Space Cowboys, αποκλειστικά για το Elysium. Το σετ «Πλούτου», για όσους επιθυμούν μεγάλα σκορ: Άρης, Αθηνά, Ήφαιστος, Ερμής, Δίας. Το σετ «Η ατυχία χτυπάει τον ηττημένο», για όσους επιθυμούν επιθετική αλληλεπίδραση και σκληρό ανταγωνισμό: Άρης, Άδης, Ήφαιστος, Ερμής, Ποσειδώνας. Το σετ «Ερημιάς», για παίκτες που επιθυμούν δύσκολα και σφιχτά σκορ: Απόλλωνας, Άρης, Άδης, Ερμής, Ποσειδώνας. Το σετ «Επικίνδυνες Πλεκτάνες», για όσους επιθυμούν τρομερούς συνδυασμούς: Απόλλωνας, Αθηνά, Άδης, Ήφαιστος, Ερμής. Το σετ «Γιατί να ασχολούμαστε με τα Ηλύσια, για παίκτες που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσουν: Απόλλωνας, Άρης, Αθηνά, Ποσειδώνας, Δίας.

11

12 ΣΥΜΒΟΛΑ = ΧΡΥΣΟΣ = ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ = ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Η ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ = ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 (εδώ τουλάχιστον 2 Μεταφορές) = ΠΟΝΤΟΙ ΝΙΚΗΣ (ΠΝ) = ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 1 = Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣ- ΣΟΤΕΡΑ... (εδώ Χρυσό) = ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΗΛΗ = ΠΟΝΤΟΙ ΚΥΡΟΥΣ (ΠΚ) = ΑΠΟΚΤΗΣΗ (εδώ 1 Χρυσό) = ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΑΣ = ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ = ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ = ΚΑΡΤΑ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (εδώ Αθηνά) = ΠΟΛΙΤΗΣ = ΠΛΗΡΩΜΗ (εδώ 1 Χρυσό) = ΠΛΗΡΩΜΗ / ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ (εδώ 1 Χρυσό) = ΕΠΙΛΟΓΗ (εδώ μια κάρτα) = ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ (εδώ Άμεση) ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ = ΑΜΕΣΗ ΔΥΝΑΜΗ = ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ = ΔΥΝΑΜΗ ΔΡΑΣΗΣ = ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΤΟΜΕΑ = ΜΕΤΑΦΕΡΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ (εδώ Απόλλωνας) Πάρτε 3 Χρυσό Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες παίρνουν από 1 Χρυσό = ΔΥΝΑΜΗ ΘΡΥΛΟΥ = ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ = ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ = ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΣΤΟΙΒΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ = ΜΕΤΑΦΟΡΑ = ΑΠΟΚΤΗΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ (εδώ Αθηνά) = ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΡΤΑΣ = ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ = ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ = ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ = ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ ΟΣΑ = Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΟ = ΚΑΝΕΝΑ (εδώ κανέναν Πολίτη) = ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 = ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΟΝΟΥ = ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΘΡΥΛΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ = ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΘΡΥΛΟ ΕΝΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ = ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ Όταν παίρνετε μια κάρτα ή Αποστολή, πρέπει να ξεσκαρτάρετε μια Στήλη (και μόνο μία) μεταξύ αυτών που έχετε ακόμη στο ταμπλό σας. Μπορείτε να διώξετε οποιαδήποτε Στήλη, και όχι υποχρεωτικά μία από τη Συνθήκη Απόκτησης. Δεν μπορείτε να έχετε δύο ή περισσότερες ίδιες κάρτες (ίδια εικόνα) στον Τομέα σας. Κάθε φορά που μεταφέρετε μια κάρτα, πρέπει να την πληρώσετε! Το κόστος σε Χρυσό ισούται με το Επίπεδο της κάρτας. Μπορείτε να μεταφέρετε έναν Πολίτη στα Ηλύσιά σας μόνο αν μπορείτε να τον προσθέσετε σε έναν Θρύλο με τουλάχιστον δύο κάρτες ήδη. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δύναμη στον γύρο άλλου παίκτη. Αν δεν έχετε πόντους κύρους (ΠΚ), ο Άρης δεν σας δίνει επιπλέον ΠΝ στο τέλος. Μια κάρτα στον Τομέα σας μπορεί να επηρεαστεί από τις δυνάμεις της. Για παράδειγμα, μια κάρτα Ερμή που σας δίνει 1 Χρυσό, όταν μεταφέρετε μια κάρτα Ερμή, θα σας δώσει τον 1 Χρυσό αν μεταφέρετε και αυτή την ίδια την κάρτα! Αν μπορείτε να πάρετε μια κάρτα ή Αποστολή, δεν μπορείτε να επιλέξετε έναν Πολίτη. Μπορείτε να πάρετε Ανολοκλήρωτη Αποστολή μόνο αφού όλοι οι παίκτες έχουν τελειώσει τους γύρους τους. Πάντοτε αλλάξτε τη σειρά των Δίσκων στην ΑΡΧΗ της Φάσης Γραψίματος των Θρύλων. Μπορεί να είναι σημαντικό για την απόκτηση ή διατήρηση των Bonus Επιπέδων ή Οικογενειών. Μια κάρτα που βρίσκεται μόνη της στα Ηλύσιά σας, αφαιρείται στο τέλος του παιχνιδιού και δεν αξίζει καθόλου πόντους νίκης. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3

13 ΑΔΗΣ - PASCAL QUIDAULT Ο Άδης, ο θεός των νεκρών, κατοικεί στην Κόλαση, όπου υποδέχεται τους θνητούς. Φύλακας αλλά και κριτής, είναι αυτός που αποφασίζει ποιός θα μπει στα Ηλύσια και στέλνει τους δειλούς και τους ασεβείς στα βάθη της Κόλασης όπου γρήγορα ξεχνιούνται. Στο Elysium, ο Άδης έχει σημαντικότατο ρόλο, καθώς είναι αυτός που αποφασίζει αν ένας ήρωας θα περάσει στην αιωνιότητα... και θα δώσει πόντους νίκης στο τέλος. CHARON / ΧΑΡΟΣ Ο σκοτεινός βαρκάρης, παίρνει τους οβολούς των νεκρών για να τους περάσει από την Στύγα. Όσοι του στέλνουν πολλούς πελάτες, έχουν και την χάρη του. Θρύλος - Αν μεταφέρετε τουλάχιστον 2 κάρτες, κερδίζετε 2 ΠΝ. Πρέπει να μεταφέρετε τουλάχιστον 2 κάρτες κατά τη Φάση ΙΙΙ για να κερδίσετε τους ΠΝ. Ο χάρος μπορεί να είναι μια από τις κάρτες που μεταφέρετε. CHARON S OBOL / ΟΒΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ Για το ταφικό τελετουργικό των Ελλήνων χρειαζόταν η τοποθέτηση ενός νομίσματος, του οβολού, στο στόμα του νεκρού, ώστε να μπορέσει να πληρώσει το πέρασμά του από τον ποταμό Στύγα. Άμεσα - Κερδίζετε 1 Χρυσό. Έπειτα μπορείτε να μεταφέρετε 1 κάρτα. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. GATHERING / ΣΥΝΑΞΗ Οι θεοί μαζεύονται στο συμβούλιο του Ολύμπου. Επιβραβεύουν τους άξιους θνητούς και προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφωνίες μεταξύ των αθανάτων. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε διαφορετική Οικογένεια στον Θρύλο της. Σε Θρύλο Επιπέδου 1, η κάρτα αυτή μπορεί να αξίζει μέχρι και 5 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν θα αξίζει περισσότερο από 1 ΠΝ σε Θρύλο Οικογενείας. POSTHUMOUS HERO / ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΗΡΩΑΣ Ακόμη και ανώνυμοι απλοί πολίτες έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στα Ηλύσια αν δείξουν θάρρος και την πραγματική τους αξία. Ενεργοποίηση - Μεταφέρετε 1 Πολίτη δωρεάν. INITIATION / ΜΥΗΣΗ Όλοι οι Έλληνες, από τους πλουσιότερους μέχρι τους πιο φτωχούς, γυναίκες, ευγενείς ή βασιλιάδες, μπορούν να μυηθούν στα Ελευσίνια Μυστήρια. Η μυστική αυτή κοινότητα εγγυάται ότι ακόμη και σε εμπόλεμες εποχές, ο διάλογος θα εξακολουθεί να υπάρχει. Ενεργοποίηση (Ελευσίνα) - Μεταφέρετε 1 κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δύναμη αυτή μόνο αν έχετε άλλη μία τουλάχιστον κάρτα Ελευσίνας στον Τομέα σας. Μπορείτε με τη δύναμη αυτή να μεταφέρετε και την ίδια την Μύηση. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. CERBERUS / ΚΕΡΒΕΡΟΣ Ο φύλακας της Κολάσεως είναι τόσο τρομακτικός που ένα και μόνο τριπλό του βλέμμα, προκαλεί τρομερό πόνο σε όσους προσπαθούν να εισβάλλουν στο βασίλειο του Άδη. Όποιος ήρωας κατάφερε να τον προσπεράσει, έγινε θρύλος. Ενεργοποίηση - Ξεσκαρτάρετε 1 κάρτα από τον Τομέα σας, για να μεταφέρετε μια άλλη κάρτα. Μπορείτε να ξεσκαρτάρετε οποιαδήποτε κάρτα, ακόμη και Πολίτη ή και τον ίδιο τον Κέρβερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε τον Κέρβερο. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. GOD OF THE DEAD / O ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ Αδιαφιλονίκητος αφέντης της Κολάσεως, ο Άδης είναι το μεγαλύτερο φόβητρο μεταξύ των Θεών και ο λιγότερο αγαπητός. Η χάρη του ωστόσο είναι περιζήτητη, και οι υπηρέτες του εμπνέουν τρόμο και σεβασμό μαζί. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Άδη, κερδίζετε 1 ΠΝ. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως πήρατε ή μεταφέρατε την κάρτα. Δεν κερδίζετε τον ΠΝ όταν παίρνετε τον Θεό του Κάτω Κόσμου, αλλά κερδίζετε 1 ΠΝ αν την μεταφέρετε. TARTARUS / ΤΑΡΤΑΡΑ Αργά ή γρήγορα, ο Άδης καλωσορίζει όλους τους θνητούς που φτάνουν στην Κόλαση. Τίποτα, ωστόσο, δεν τον ευχαριστεί περισσότερο από το να βλέπει ήρωες να περνάνε τον ποταμό Τάρταρο και να φτάνουν στα Ηλύσια. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε σετ 2 καρτών στα Ηλύσιά σας. Παράδειγμα: Αν έχετε 9 κάρτες στα Ηλύσιά σας, κερδίζετε 4 ΠΝ. Η δύναμη αυτή ενεργοποιείται αφού τυχόν μεμονωμένες κάρτες έχουν αφαιρεθεί από τα Ηλύσιά σας, στο τέλος του παιχνιδιού. ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΔΗ Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε κάρτα Άδη στον Θρύλο αυτό. Σε έναν Θρύλο Οικογενείας, η κάρτα αυτή φτάνει μέχρι και 3 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αξίζει περισσότερους από 1 ΠΝ σε έναν Θρύλο Επιπέδου 1. HORN OF PLENTY / ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Ο Άδης είναι άπληστος και πονηρός θεός, και τα πλούτη των νεκρών του ανήκουν, όπως και οι προσφορές που γίνονται στις κηδείες. Από το μαγεμένο του κέρας, αναδύονται απεριόριστα πλούτη. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Άδη, κερδίζετε 1 Χρυσό. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως παίρνετε ή μεταφέρετε την κάρτα. Δεν κερδίζετε τον Χρυσό όταν παίρνετε το Κέρας της Αμάλθειας, αλλά κερδίζετε 1 Χρυσό όταν το μεταφέρετε. JUDGES OF THE UNDERWORLD / ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ Ο Μίνωας, ο Ραδάμανθυς και ο Αιακός, οι τρομεροί δικαστές των θνητών, μετρούσαν την αξία των ηρώων και καθόριζαν ποιός θα φτάσει στα Ηλύσια. Η απόκτηση της χάρης τους δεν ήταν μικρό πλεονέκτημα. Δράση - Κάθε κάρτα Άδη στον Τομέα σας, σας επιτρέπει να μεταφέρετε 1 κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και τους ίδιους τους Δικαστές. Οι μεταφορές αυτές δεν είναι δωρεάν. CAP OF INVISIBILITY / ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ Επίπεδο 2, 3 φορές Η περικεφαλαία του Άδη έχει τη δύναμη να κάνει αυτόν που την φοράει αόρατο. Είναι μια σημαντική βοήθεια στο πεδίο της μάχης (και αλλού) και ισχυροποιεί την φήμη αυτού που την φοράει. Θρύλος - Μπορείτε να μεταφέρετε 1 επιπλέον κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και την ίδια την Περικεφαλαία. Η μεταφορά δεν είναι δωρεάν. PERSEPHONE / ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Ο Άδης απαγάγει την πανέμορφη κόρη της Δήμητρας, θεάς της γεωργίας, Περσεφόνη και την μεταφέρει στα μέρη του. Αντιμέτωπος με την οργή της Δήμητρας και του Δία, συμφωνεί να την επιστρέψει στην μητέρα της, για τον μισό, όμως, μόνο χρόνο. Η Περσεφόνη έτσι, ταξιδεύει από την Κόλαση στην επιφάνεια, καθώς η λύπη της μητέρας της καθορίζει την αλλαγή των εποχών. Δράση - Μεταφέρετε 1 κάρτα δωρεάν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και την ίδια την Περσεφόνη. Η μεταφορά αυτή είναι δωρεάν και δεν κοστίζει Χρυσό.

14 ΑΘΗΝΑ - VINCENT DUTRAIT Μαζί με τον Απόλλωνα, η Αθηνά είναι αναμφίβολα η διασημότερη θεά της αρχαίας Ελάδας. Φιλιπόλεμη όπως ο Άρης, αλλά σοφότερη, προστατευτική σαν τον Ποσειδώνα αλλά πιο άστατη. Η Αθηνά αναπαριστάνει την σοφία και την ισότητα, την ισορροπία του νου και τη συνεργασία. Στο Elysium, οι υπηρέτες της Αθηνάς έχουν ισχυρές ικανότητες, τις οποίες όμως μοιράζονται με τους αντιπάλους τους. Έτσι, είναι το αντίθετο του Ποσειδώνα, του δικού της αντιπάλου μεταξύ των θεών. NAVAL POWER / ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Επίπεδο 2, 3 φορές Η Αθηνά δεν είναι ξένη με τον πόλεμο. Στόχος της είναι όμως πάντοτε η νίκη και η κυριαρχία με το μικρότερο δυνατό κόστος. Δεν είναι περίεργο που η αγαπημένη της πόλη καταφέρνει να κυριαρχήσει στην Ελλάδα με τα πλοία της, τόσο εμπορικά όσο και πολεμικά. Ενεργοποίηση - Κερδίζετε 1 Χρυσό και 1 ΠΝ. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν το ένα από τα δύο. DEMOCRACY / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στην δημοκρατία της Αθήνας, οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και έτσι να επηρεάσουν την πολιτική της πόλης. Παίζουν σημαντικό ρόλο και μπορούν να βοηθήσουν φιλόδοξους ημί-θεους στις αποστολές τους. Δράση - Πάρτε 1 Πολίτη. Όλοι οι άλλοι παίκτες μπορούν να κάνουν τι ίδιο για 1 Χρυσό. GATHERING / ΣΥΝΑΞΗ Οι θεοί μαζεύονται στο συμβούλιο του Ολύμπου. Επιβραβεύουν τους άξιους θνητούς και προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφωνίες μεταξύ των αθανάτων. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε διαφορετική Οικογένεια στον Θρύλο της. Σε Θρύλο Επιπέδου 1, η κάρτα αυτή μπορεί να αξίζει μέχρι και 5 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν θα αξίζει περισσότερο από 1 ΠΝ σε Θρύλο Οικογενείας. MEDITATION / ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ Κατά την ίδρυση της Αθήνας, οι άποικοι έπρεπε να αποφασίσουν ποιά θεότητα θα ήταν προστάτης της πόλης. Η Αθηνά και ο Ποσειδώνας προσέφεραν από ένα δώρο. Ένα μεγαλοπρεπές άτι ο Ποσειδώνας, και ένα απλό σιντριβάνι η Αθηνά. Οι Αθηναίοι επέλεξαν το σιντριβάνι, αποδεικνύοντας και πάλι ότι πάντοτε στο τέλος κερδίζει η Αθηνά. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 3 ΠΝ για κάθε ολοκληρωμένο Θρύλο στα Ηλύσιά σας. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος Οικογενείας έχει 3 κάρτες. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος Επιπέδου έχει 5 κάρτες. TEMPLE OF ATHENA / ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε κάρτα Αθηνάς στον Θρύλο αυτό. Σε έναν Θρύλο Οικογενείας, η κάρτα αυτή μπορεί να αξίζει μέχρι και 3 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αξίζει περισσότερους από 1 ΠΝ σε έναν Θρύλο Επιπέδου 1. PANATHENAIC GAMES / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ Οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν ήταν η μόνη περίπτωση κατά την οποία οι Ελληνικές πόλεις συμμετείχαν σε ειρηνικούς αγώνες για τη δόξα. Η πόλη που είναι αφιερωμένη στην Αθηνά έχει τους δικούς της, πολύ δημοφιλείς, αγώνες. Άμεσα - Μπορείτε να μεταφέρετε 1 κάρτα. Οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να κάνουν το ίδιο για 1 επιπλέον Χρυσό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και τα ίδια τα Παναθήναια. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. AEGIS / ΑΙΓΙΔΑ Η μαγεμένη ασπίδα της Αθηνάς και του Δία, η Αιγίδα, έχει προστατεύσει και οαρκετούς ήρωες στις αποστολές τους, καθώς η Αθηνά είναι φιλεύσπλαχνη θεά. Οι πολλοί πιστοί της εκμεταλλεύονται αυτό της το χαρακτηριστικό. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Αθηνάς, κερδίζετε 1 Χρυσό. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως πήρατε ή μεταφέρατε την κάρτα. Δεν κερδίζετε Χρυσό όταν παίρνετε την Αιγίδα, αλλά κερδίζετε 1 χρυσό αν την μεταφέρετε. DIVINE LAW / ΘΕΪΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Κερδίζοντας την χάρη της θεάς, μπορείτε να κάνετε έρθετε σε σημαντικές συμφωνίες και να κερδίσετε ιδανικές αποφάσεις. Η Αθηνά όμως ποτέ δεν κρίνει κάποιον άδικα. Δράση - Τραβήξτε μια κάρτα και πάρτε την ανοιχτή στον Τομέα σας. Έπειτα, μπορείτε να μεταφέρετε 1 κάρτα. Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν ένα από τα δύο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε τον ίδιο τον Θεϊκό Νόμο. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. Αν η κάρτα που τραβήχτηκε υπάρχει ήδη στον Τομέα σας, την ξεσκαρτάρετε και τραβάτε μια νέα κάρτα. EMBASSY / ΠΡΕΣΒΕΙΑ Εγγυητής της ειρήνης, προστάτης του σεβασμού στα συμβόλαια και τους όρκους, η Αθηνά επιζητεί από τους υπηρέτες της τη συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ πόλεων. Δράση - Κερδίζετε 1 Χρυσό και 1 ΠΝ για κάθε κάρτα Αθηνάς στον Τομέα σας. Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν αν θα πάρουν Χρυσό ή ΠΝ. Ο αριθμός του Χρυσού ή των ΠΝ που κερδίζετε, καθορίζεται από τον αριθμό των καρτών Αθηνάς στον Τομέα του παίκτη που ενεργοποίησε την Πρεσβεία. TRADE AGREEMENT / ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η φιλάνθρωπος θεά της σοφίας, η Αθηνά, επιζητεί ειρήνη και κοινοκτημοσύνη για όλους. Ωστόσο, οι υπηρέτες της πάντοτε επωφελούνται λίγο περισσότερο από τους άλλους. Άμεσα - Πάρτε 3 Χρυσό. Οι υπόλοιποι παίκτες παίρνουν από 1 Χρυσό. GODDESS OF WISDOM / Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ Παρόλο την έντονη αίσθηση δικαιοσύνης της, η Αθηνά πολλές φορές δίνει άνισα την χάρη της. Οι φιλόδοξοι ημίθεοι δεν θα πρέπει να συγχέουν την μεγαλοψυχία της με απεριόριστη ανοχή. Η οργή της είναι σπάνια, αλλά τρομερή. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Αθηνάς, κερδίζετε 1 ΠΝ. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως πήρατε ή μεταφέρατε την κάρτα. Δεν κερδίζετε τον ΠΝ όταν παίρνετε την Θεά της Σοφίας, αλλά κερδίζετε 1 ΠΝ αν την μεταφέρετε. INITIATION / ΜΥΗΣΗ Όλοι οι Έλληνες, από τους πλουσιότερους μέχρι τους πιο φτωχούς, γυναίκες, ευγενείς ή βασιλιάδες, μπορούν να μυηθούν στα Ελευσίνια Μυστήρια. Η μυστική αυτή κοινότητα εγγυάται ότι ακόμη και σε εμπόλεμες εποχές, ο διάλογος θα εξακολουθεί να υπάρχει. Ενεργοποίηση (Ελευσίνα) - Κερδίζετε 2 Χρυσό. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες με τουλάχιστον 1 κάρτα Ελευσίνας στον Τομέα τους κερδίζουν από 1 Χρυσό. OATH OF HOSPITALITY / ΟΡΚΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Η φιλοξενία είναι ένα από τα ιερότερα έθιμα της Ελλάδας. Πολλές φορές, ένας αναπάντεχος επισκέπτης μπορεί να σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Ενεργοποίηση - Ξεσκαρτάρετε 1 κάρτα από τον Τομέα σας για να τραβήξετε μια κάρτα. Πάρτε την ανοιχτή στον Τομέα σας. Οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να κάνουν το ίδιο για 1 Χρυσό. Μπορείτε να ξεσκαρτάρετε οποιαδήποτε κάρτα, ακόμη και τον ίδιο τον Όρκο Φιλοξενίας. Οι υπόλοιποι παίκτες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη πρέπει να ξεσκαρτάρουν 1 κάρτα και να πληρώσουν 1 Χρυσό. Αν η κάρτα που

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά

2-5 Παίκτες - Ηλικία 13+ - 60 λεπτά Το Cinque Terre, είναι ένα απότομο παράκτιο κομμάτι της Ιταλικής Ριβιέρας και αποτελείται από πέντε χωριά. Τα χωριά αυτά είναι γνωστά για την ομορφιά, την κουλτούρα και το φαγητό τους, αλλά και το γεγονός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑΣ ΓΙΑ 4 ΠΑΙΚΤΕΣ: 1. ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Προετοιμασία νησιών για 2 παίκτες: Προετοιμασία νησιών για 3 παίκτες: Η περιοχή των νησιών αποτελείται από 9 πλακίδια νησιών (επιλεγμένα τυχαία) και 4 κομμάτια πλαισίου. Η περιοχή των νησιών

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα Εισαγωγή Το 1878, το Βασιλικό Μουσείο του Βερολίνου ξεκίνησε την ανάθεση των ανασκαφών στην Πέργαμο, μια περιοχή της νυν Τουρκίας. Η πόλη έφτασε στην κορυφή της ανάπτυξής της γύρω στο 200 π.χ. (στα Λατινικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στην Αυλή του Βασιλιά Νέα αξιώματα πρέπει να καταληφθούν! Οι Άρχοντες αιτούνται για τα καλύτερα αξιώματα της χώρας, αναζητώντας δύναμη και προνόμια. Νέα περιεχόμενα και αλλαγές στην

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα. 1 διπλής όψεως κεντρικό ταμπλό με 3 ή 4 φορτηγά. 1 μολύβι Ένα παιχνίδι για 2-4 διευθυντές ζωολογικών κήπων, ηλικίας 13 και άνω. ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 10 ζάρια με 6 σύμβολα το κάθε ένα Κροκόδειλος Στρουθοκάμηλος Μαϊμού Ελέφαντας Λιοντάρι Νόμισμα 1 διπλής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Η ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΖΑΡΙΑ! Αυτή είναι μία επέκταση μόνο για το παιχνίδι της alea Las Vegas. Χρησιμοποιήστε τους κανόνες του βασικού παιχνιδιού με τις παρακάτω προσθήκες, επεκτάσεις

Διαβάστε περισσότερα

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω.

ΣΚΟΠΟΣ. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Ένα παιχνίδι ισχύος για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω. Στα παλαιότερα χρόνια, οι μεγαλύτεροι μονάρχες κατασκεύαζαν ναούς για να επιδείξουν τη δύναμή τους και τον μεγάλο πλούτο τους. Οι μεγαλύτεροι ναοί

Διαβάστε περισσότερα

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω

Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Επέκταση παραλλαγών 4, 5 και 6 του Fresco, για 2-4 παίκτες ηλικίας 10 ετών και άνω Στο εγχειρίδιο αυτό, θα βρείτε τους κανόνες της επέκτασης παραλλαγών 4, 5 και 6. Μόνο οι αλλαγές στους κανόνες και τυχόν

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede

Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Ένα έξυπνο παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 8 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η πόλη Καρκασόνε στα νότια της Γαλλίας, φημίζεται για τις ιδιαίτερες Ρωμαϊκές και Μεσαιωνικές της οχυρώσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα

Και τα τέσσερα κτίρια της Εποχής 1 της επέκτασης μπορούν να ανακαινιστούν. Η ιδιότητα Η επέκταση αυτή εισάγει κάποια νέα στοιχεία ώστε να εμπλουτίσει το βασικό παιχνίδι. Μπορούν να χρησιμοποιηθούν ξεχωριστά ή σε οποιονδήποτε συνδυασμό. Πεμπτοσ Παικτησ Προφητειεσ Ξύλινα κομμάτια για πέμπτο

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!...

Εισαγωγή. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί. Εισαγωγή... 2. Στόχος... 2. Μέσα στο Κουτί... 2. Οι Κάρτες... 3. Περιγραφή των Καρτών... 3. Επιβίβαση!... Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................... 2 Στόχος..................................... 2 Μέσα στο Κουτί...............................

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί

Περιεχόμενα. Σύμβολα Καρτών. Πόροι Ζώα Χωρικοί Περιεχόμενα 63 Ζάρια Κάστρου 107 Κάρτες: 42 Κάρτες Χωρικών 47 Κάρτες Κάστρου 18 Κάρτες Αγοράς 4 Ταμπλό Παικτών 1 Ταμπλό Σειράς 1 Ζάρι Ατομικού Παιχνιδιού 100 Δείκτες Ζώων 60 Δείκτες Χωρικών 21 Χάντρες

Διαβάστε περισσότερα

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους.

Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Οι δικηγόροι βρήκαν έναν κρυφό όρο στην διαθήκη του θείου σας. Δεν αρκεί να ξοδέψετε μόνο τα χρήματά σας πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους. Για να κληρονομήσετε την περιουσία του, πρέπει να χάσετε και τη

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΘΕΩΝ, ΑΓΑΘΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΕΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Καθορίστε τη μοίρα σας στον μυστηριώδη κόσμο των Μπόρα Μπόρα. Ταξιδέψτε στα νησιά, κατασκευάζοντας καλύβες όπου

Διαβάστε περισσότερα

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com

Περισσότερες λεπτομέρειες και τρελά βίντεο σας περιμένουν στο: skull-and-roses.com Οι συμμορίες τσοπεράδων, επέλεγαν παραδοσιακά τους αρχηγούς τους με έναν διαγωνισμό που ονομάζεται Πίσω στο Πεζοδρόμιο, στον οποίο οι υποψήφιοι προσπαθούσαν να αντέξουν περισσότερο, όσο τους τραβούσε μια

Διαβάστε περισσότερα

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά.

Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης. Το Babel αποτελείται από δύο επεκτάσεις, οι οποίες μπορούν να παιχτούν μαζί ή ξεχωριστά. ΚΑΝΟΝΕΣ Η σοφία ξεκινάει από τον θαυμασμό. Σωκράτης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΓΕΝΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ 1 ταμπλό Βαβέλ 24 πλακίδια Βαβέλ 15 καρτέλες Μεγάλων Εργων 10 δείκτες Συμμετοχής 166 δείκτες (διαφόρων ειδών) 1

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 50 ΣΠΟΡΟΙ / ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ ΤΑΜΠΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Στο Garden Dice, είστε κηπουροί που μοχθούν να καταφέρουν να έχουν την καλύτερη σοδειά σε ένα κομμάτι γης. Στη σειρά, ρίχνετε ζάρια, χρησιμοποιώντας τα για να εκτελέσετε ενέργειες όπως αγορά, φύτεμα και

Διαβάστε περισσότερα

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε!

Μαζέψτε τις βαλίτσες σας, χαιρετήστε τον αχθοφόρο και επιβιβαστείτε! Α πό τις απόκρημνες βουνοπλαγιές του Εδιμβούργου έως τα ηλιόλουστα λιμάνια της Κωνσταντινούπολης και από τα σοκάκια της Παμπλόνα μέχρι κάποιον ανεμοδαρμένο σταθμό του Βερολίνου, το Ticket to Ride σας μεταφέρει

Διαβάστε περισσότερα

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride:

Ε Δ Δ Δ Ο Δ B Τ Π. Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω κομματιών μιας από τις βασικές εκδόσεις του Ticket to Ride: Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στο παιχνίδι, σχετικά με το ομαδικό παιχνίδι του χάρτη της Μυθικής Ασίας (Legendary Asia), υποθέτοντας ότι είστε εξοικειωμένοι με τους κανόνες του βασικού Ticket

Διαβάστε περισσότερα

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας

Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας Ρίξτε τα ζάρια και κτίστε την πόλη σας ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Οι παίκτες σαν έξυπνοι ηγέτες, προσπαθούν να γεμίσουν τις αρχικά άδειες πόλεις του, κερδίζοντας όσο περισσότερους πόντους μπορούν. Αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη)

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ. χαρτονένια κομμάτια 1 ταμπλό 2 ταμπλό αγροκτήματος (ένα για κάθε παίκτη) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΔΙΟΥ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες ηλικίας 13 και άνω ΠΕΡΙΛΗΨΗ Παίρνετε τους ρόλους αγροτών και εκτρέφετε πρόβατα, γουρούνια αγελάδες και άλογα. Τρείς εργάτες σας βοηθούν στις εργασίες

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

Village Port + βασικό παιχνίδι

Village Port + βασικό παιχνίδι Με το Village Port, έχετε πλέον την ευκαιρία να επιβιβαστείτε στο δικό σας πλοίο και να ταξιδέψετε στις επτά θάλασσες. Προsλάβετε Καπετάνιους, πουλήστε τοπικά προϊόντα και αγοράστε ξένες πρώτες ύλες. Στείλτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 10 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΒΟΗΘΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΒΑΣΙΚΗ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ & ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΙΛΟΓΗ ΒΟΗΘΩΝ ΧΡΗΣΗ ΒΟΗΘΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΕΝΟΣ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ ΤΩΝ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα

Περίληψη του Παιχνιδιού. Περιεχόμενα 2-4 παίκτες ηλικίας 10 και άνω περίπου 60-75 λεπτά Περίληψη του Παιχνιδιού Στο Μουράνο αναζητούνται οι καλύτεροι έμποροι! Πολλά συμβαίνουν στη λίμνη της Βενετίας. Υαλουργοί δημιουργούν απίστευτης ομορφιάς

Διαβάστε περισσότερα

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο

1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia. 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Περιεχόμενα 1 τράπουλα των 66 καρτών: 27 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το βασικό Snowdonia 15 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Jungfrau 3 νέες Κάρτες Συμβολαίων για το σενάριο Mount Washington 4 νέα

Διαβάστε περισσότερα

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος...

Και όπως και στη ζωή, έτσι κι εδώ δεν υπάρχει δεύτερος... ΚΑΝΟΝΕΣ Σ το παιχνίδι αυτό παίρνετε το ρόλο ενός εξερευνητή των πόλων, διαγωνιζόμενοι για το ποιός θα φτάσει πρώτος στο Νότιο Πόλο. Σε κάθε γύρο, επιλέγετε ένα σετ ζαριών με τα οποία θα προσπαθήσετε να

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ

ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΕΠΙΣΗΜΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ Το SLEUTH είναι ένα φανταστικό παιχνίδι έρευνας για 3 έως 7 παίκτες. Μέσα από έξυπνες ερωτήσεις προς τους αντιπάλους του, κάθε παίκτης συλλέγει στοιχεία και έπειτα, χρησιμοποιώντας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι

Περιεχόµενα. Περίληψη του παιχνιδιού. Προετοιµασία. Παίζοντας το παιχνίδι Ένα παιχνίδι τοποθέτησης πλακιδίων για 2-5 παίκτες, 13 ετών και άνω από τον Klaus-Jurgen Wrede Η Γαλλική πόλη Καρκασόνε, είναι διάσηµη για τα µεγαλειώδη τείχη της τα οποία κατασκευάστηκαν στο Μεσαίωνα.

Διαβάστε περισσότερα

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG!

Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Μία αλεξίσφαιρη επέκταση για το BANG! Το BANG! Dodge City είναι μία διπλή επέκταση, η οποία θα κάνει τα παιχνίδια σας πιο διασκεδαστικά και θα προσφέρει νέες προκλήσεις! Το κουτί περιλαμβάνει την επέκταση

Διαβάστε περισσότερα

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του

Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του Άποικοι των μεγαλύτερων δυνάμεων του κόσμου, έχουν ανακαλύψει νέα εδάφη πλούσια σε πόρους και ευκαιρίες. Οι Ρωμαίοι, οι Βάρβαροι, οι Αιγύπτιοι και οι Γιαπωνέζοι καταφθάνουν εκεί, επεκτείνοντας τα σύνορα

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1:

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Επέκταση #1: Επέκταση #1: Καθώς η τεχνολογία των Κινητήρων Άλματος διαδίδεται, μια αρχαία φυλή βρίσκεται σε ταραχή, όσο μια άλλη εγκαταλείπει έναν κόσμο καταδικασμένο από έναν ήλιο που πεθαίνει. Η Αυτοκρατορία ισχυροποιείται,

Διαβάστε περισσότερα

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 12 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 1945 ΤΡΙΑ ΣΕΝΤ Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΜΑΧΗ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΣΤΗΝ ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Ένα παιχνίδι για 2-5 παίκτες, από τον Brandon Tibbetts THE MANHATTAN PROJECT - ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΑΝΑΚΑΛΥΦΘΗΚΕ

Διαβάστε περισσότερα

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη

Σκοπός του παιχνιδιού. Περίληψη Σκοπός του παιχνιδιού Είστε διαβολάκια στην Κόλαση, στο διαλλειμά σας από τα βασανιστήρια των χαμένων ψυχών. Ασφαλώς και έχει πάρα πολύ ζέστη, κι έτσι κάθεστε στο μπαρ του Πανδοχείου Τελική Κρίση.Αποφασίσατε

Διαβάστε περισσότερα

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω

Το παιχνίδι αυτό είναι επέκταση και απαιτεί τη χρήση των παρακάτω Το Εγχειρίδιο αυτό περιγράφει τις αλλαγές στους κανόνες, σχετικά με τον Χάρτη της Ινδίας. Υποτίθεται ότι είστε εξοικειωμένοι με τους βασικούς κανόνες του Ticket to Ride. Ε Ο χάρτης της Ινδίας είναι σχεδιασμένος

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε;

Ποιά ιστορία θα επιλέξετε εσείς να διηγηθείτε; Οι διασημότερες πρωτεύουσες του κόσμου δεν εμφανίστηκαν ξαφνικά μέσα σε μια νύχτα. Χρειάστηκε προσεκτικός προγραμματισμός και χρόνος. Τώρα, νέες χώρες αναζητούν τη δημιουργία των δικών τους σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω.

Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Το Jungle Speed είναι ένα παιχνίδι για 2 έως 10 παίκτες (ή και ακόμη περισσότερους!) ηλικίας 7 και άνω. Σκοπός σας είναι να είστε ο πρώτος παίκτης που θα ξεφωρτωθεί όλες του τις κάρτες. Το τοτέμ τοποθετείται

Διαβάστε περισσότερα

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια.

εγχειρίδιο κανόνων & σεναρίων Πριν ξεκινήσετε το πρώτο σας παιχνίδι, πρέπει να αφαιρέσετε τα κομμάτια από τα χαρτονένια πλαίσια. Τα άγνωστα νησιά του Κατάν απλώνονται μπροστά σας. Μερικά μακριά στον ορίζοντα, κάποια άλλα χαμένα στην πυκνή ομίχλη. Άλλα σχεδιασμένα στους χάρτες, κι άλλα γνωστά μόνο από μύθους και ιστορίες. Κάποια

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί

Εισαγωγή. Στόχος. Περιεχόμενα. Μέσα στο Κουτί Αριθμός Παικτών: 2-4 Χρόνος Παιχνιδιού: 45 λεπτά Ηλικίες: 12 και άνω Περιεχόμενα Εισαγωγή................................. 2 Στόχος................................... 2 Μέσα στο Κουτί.............................

Διαβάστε περισσότερα

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού

Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού Δύναμη και μηχανορραφίες στη σκιά του Καθεδρικού ΠΕΡΙΛΗΨΗ Οι παίκτες αναλαμβάνουν το ρόλο των αρχηγών σημαντικών οικογενειών του Παρισιού στο τέλος του 14ου αιώνα. Στη σκιά του καθεδρικού της Παναγίας

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι

Περιεχόμενα για το βασικό παιχνίδι Σκοπός σας είναι να ενεργοποιήσετε τα μαγικά πετράδια, στα δωμάτια του ναού, ώστε να σπάσετε την κατάρα. Έχετε 10 λεπτά να πετύχετε την αποστολή σας, πριν ο ναός καταρρεύσει. Μην στέκεστε δευτερόλεπτο,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής!

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Νικητής είναι ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους. Ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους είναι ο νικητής! Εξερεύνηση, Αποίκηση, Ανάπτυξη, Εμπόριο, Κατανάλωση ή Παραγωγή; Τι χρειάζεστε περισσότερο; Ποιά μελλοντική αποικία της Γης θα είναι η καλύτερη τώρα που έχει ανακαλυφθεί ο Κινητήρας Άλματος; Ποιός θα ανακαλύψει

Διαβάστε περισσότερα

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11

Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Παραλλαγή 8: Η Καμπάνα σελίδες 2-4 Παραλλαγή 9: Η Παλιά Τοιχογραφία σελίδες 5-7 Παραλλαγή 10: Ο Γιατρός σελίδες 7-11 Επιπλέον περιεχόμενα Η Καμπάνα 4 πλακίδια ενεργειών «ακρόασης» - 1 για κάθε παίκτη Ο

Διαβάστε περισσότερα

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου

1 Ταμπλό διπλής όψεως (μπροστά πλευρά 4-5 παίκτες, πίσω πλευρά 2-3 παίκτες) 1 Ταμπλό διπλής όψεως 5 Πίνακες σε σχήμα γραφείου Ιστορικό Deutsche Hanse ή, στα Λατινικά, Hansa Teutonica, είναι διαφορετικές ονομασίες της Ένωσης των συντεχνιών των εμπόρων της Hansa και (αργότερα) μεταξύ των πόλεων της νότιας Γερμανίας. Οι πόλεις που

Διαβάστε περισσότερα

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ.

Επιπλέον Κομμάτια: 14 δείκτες ψαριών. 1 εξάγωνο λίμνης (παραγ. #4, #10) 2 Κάρτες Περίληψης πλάτη κάρτας. 2 πλακίδια θέσης ψαρέματος (παραγ. Καλώς ήρθατε στην Επέκταση του Catan: Traders & Barbarians για 5-6 Παίκτες! Με την επέκταση αυτή μπορείτε να παίξετε και τα πέντε συναρπαστικά σενάρια του Traders & Barbarians μέχρι και με έξι παίκτες.

Διαβάστε περισσότερα

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ του Uwe Rosenberg για 2 παίκτες, ηλικίας 13 και άνω ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ Χάβρη. Ήρθε η στιγμή να κατασκευάσετε το εσωτερικό της λιμάνι. Οι παίκτες κατασκευάζουν και χρησιμοποιούν 32 διαφορετικά κτίρια,

Διαβάστε περισσότερα

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit

οικισμούς δρόμους αποίκους, πλοία, λιμάνια, πληρώματα, πειρατικά πλοία, ψάρια και μπαχαρικά Settlers of Catan Pre-2007 Adapter Kit Το Κατάν: Εξερευνητές & Πειρατές αποτελείται από αρκετά διαφορετικά σενάρια. Εσείς και οι συμπαίκτες σας πρέπει να κατασκευάσετε πλοία ώστε να εξερευνήσετε τα άγνωστα νερά του Κατάν. Καθώς ανακαλύπτετε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. www.zero-project.gr

ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ. www.zero-project.gr ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ: Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ ΜΥΘΟΛΟΓΙΚΗ ΑΝΑΣΚΟΠΗΣΗ www.zero-project.gr Πολύ πριν τη δική µας εποχή, όταν τον κόσµο κυβερνούσαν ακόµα οι Ολύµπιοι Θεοί, γεννήθηκε η Περσεφόνη, κόρη του θεού ία

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ

Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ 1ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΛΑΤΥΚΑΜΠΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ Ο ΘΡΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΧΙΛΛΕΑ, ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΜΥΡΜΙΔΟΝΩΝ σε βιβλίο με εικόνες. LET S SHARE OUR CULTURE (ΑΣ ΜΟΙΡΑΣΤΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΜΑΣ) Αυτό το πρόγραμμα πραγματοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο.

Η Ιστορία. Προετοιμασία του παιχνιδιού. Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Η Ιστορία Μια περιπετειώδης αποστολή στον παράδεισο. Ένα στρατηγικό τυροπαιχνίδι με ζάρια για 2-4 παιδία ηλικίας 4 ετών και άνω. Είδος Παιχνιδιού: Οικογενειακό Παίκτες: 2-4 παίκτες 4 ετών και άνω Περιεχόμενα:

Διαβάστε περισσότερα

Κατανόηση προφορικού λόγου

Κατανόηση προφορικού λόγου Κατανόηση προφορικού λόγου Επίπεδο Γ Δεύτερη διδακτική πρόταση Μυθολογία Ενδεικτική διάρκεια: Ομάδα-στόχος: Διδακτικός στόχος: Στρατηγικές: Υλικό: Ενσωμάτωση δραστηριοτήτων: 1 διδακτική ώρα έφηβοι και

Διαβάστε περισσότερα

- Klaus Teuber περισσότερα Σχέδιο Α

- Klaus Teuber περισσότερα Σχέδιο Α Αγαπητοί Ιππότες του Κατάν, Το εγχειρίδιο αυτό περιέχει όλες τις οδηγίες που χρειάζεστε για να παίξετε Κατάν: Πόλεις & Ιππότες. Προτείνουμε να διαβάσετε πρώτα την Περίληψη των Κανόνων στο τέλος του εγχειριδίου.

Διαβάστε περισσότερα

Chess Academy Free Lessons Ακαδημία Σκάκι Δωρεάν Μαθήματα. Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης

Chess Academy Free Lessons Ακαδημία Σκάκι Δωρεάν Μαθήματα. Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης Οι κινήσεις των κομματιών Σκοπός της παρτίδας, το Ματ Πατ Επιμέλεια: Γιάννης Κατσίρης Παρατήρηση: Μόνο σε αυτό το μάθημα όταν λέμε κομμάτι εννοούμε κομμάτι ή πιόνι και όταν λέμε κομμάτια εννοούμε κομμάτια

Διαβάστε περισσότερα

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο!

Μπορείτε να προσπεράσετε τους κανόνες και να μάθετε το παιχνίδι από το εισαγωγικό βίντεο! Έτος 1729 στην προ-επαναστατική Γαλλία. Είστε ένας εύπορος, μορφωμένος αριστοκράτης, αλλά βλέπετε ότι η ιστορία πρόκειται να πάρει περίεργη τροπή και αποφασίζετε ότι για να παραμείνετε ισχυρός, η οικογένειά

Διαβάστε περισσότερα

TRIDIO 190016 TRIDIO 1

TRIDIO 190016 TRIDIO 1 TRIDIO 190016 1 Τι είναι το Tridio; Το Tridio είναι μια ανεξάρτητη μέθοδος εργασίας με σκοπό να υποστηρίξει τις τρέχουσες μεθόδους διδασκαλίας μαθηματικών στους τομείς της ανάπτυξης της χωρικής ικανότητας,

Διαβάστε περισσότερα

Η Σειρά Dice Tower Essentials

Η Σειρά Dice Tower Essentials Η Σειρά Dice Tower Essentials αποτελείται από παιχνίδια που ο reviewer Tom Vassel (www.dicetower.com) έχει ξεχωρίσει και θεωρεί σαν ιδανικά για τη συλλογή οποιουδήποτε gamer. Είναι παιχνίδια που εμείς

Διαβάστε περισσότερα

ISBN 978-960-484-159-2

ISBN 978-960-484-159-2 Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑ Ο Μέγας Αλέξανδρος Κείμενο: Φίλιππος Μανδηλαράς Επιμέλεια κειμένου: Ράνια Ζωίδη Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια Διόρθωση: Αντωνία Κιλεσσοπούλου 2010, Εκδόσεις Κυριάκος Παπαδόπουλος

Διαβάστε περισσότερα

Θεωρία παιγνίων Δημήτρης Χριστοφίδης Εκδοση 1η: Παρασκευή 3 Απριλίου 2015. Παραδείγματα Παράδειγμα 1. Δυο άτομα παίζουν μια παραλλαγή του σκακιού όπου σε κάθε βήμα ο κάθε παίκτης κάνει δύο κανονικές κινήσεις.

Διαβάστε περισσότερα

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο

Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Τα παιδιά της Πρωτοβουλίας και η Δώρα Νιώπα γράφουν ένα παραμύθι - αντίδωρο Ο Ηλίας ανεβαίνει Ψηλά Ψηλότερα Κάθε Μάρτιο, σε μια Χώρα Κοντινή, γινόταν μια Γιορτή! Η Γιορτή των Χαρταετών. Για πρώτη φορά,

Διαβάστε περισσότερα

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ. Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ. 1η Έκδοση ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΝΤΕΤΕΡΜΙΝΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑΣ Ο Επίσηµος ΟΔΗΓΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ 2013 1η Έκδοση ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ Περιεχόμενα... 3 Εκπαιδευτική Αποστολή Πορεία του Παιχνιδιού... 5 Χάνοντας

Διαβάστε περισσότερα

III 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1-02 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1-04 1-03 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟΥ DIZED...ΗΘΕΙΤΕ!

III 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ 1-02 ΣΚΟΠΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ 1-04 1-03 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΟΥ DIZED...ΗΘΕΙΤΕ! 1-01 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αγαπητέ Αναγνώστη! Πρόκειται να συμμετέχεις σε μία μεγάλη περιπέτεια. Αυτός ο οδηγός θα σου δείξει πώς να παίξεις το Race to the North Pole. Μελέτησε τον οδηγό προσεκτικά - η επιτυχία σου

Διαβάστε περισσότερα

1. Χρωματίζω στη γραμμή του χρόνου την εποχή του χαλκού:

1. Χρωματίζω στη γραμμή του χρόνου την εποχή του χαλκού: ΕΠΟΧΗ ΧΑΛΚΟΥ 1. Χρωματίζω στη γραμμή του χρόνου την εποχή του χαλκού: 3000 1100 π. Χ. 1100-800 πχ 800-500 πχ 500-323 πχ 323-146 πχ 146πΧ-330 μχ 2. Καταγράφω τους τρεις (3) σημαντικότερους πολιτισμούς που

Διαβάστε περισσότερα

Επαναληπτικές Ασκήσεις Ιστορία Γ - 2 η Ενότητα: Ηρακλής. Οδύσσεια Τα απίθανα... τριτάκια! Tετάρτη τάξη. Πηγή πληροφόρησης: e-selides.

Επαναληπτικές Ασκήσεις Ιστορία Γ - 2 η Ενότητα: Ηρακλής. Οδύσσεια Τα απίθανα... τριτάκια! Tετάρτη τάξη. Πηγή πληροφόρησης: e-selides. Οδύσσεια Τα απίθανα... τριτάκια! Tετάρτη τάξη Πηγή πληροφόρησης: e-selides.gr 1. Τι ανέθεσε ο Ευρυσθέας στον Ηρακλή και γιατί; 2. Πώς σκότωσε ο Ηρακλής το λιοντάρι της Νεμέας; 3. Η ακροστιχίδα του λιονταριού.

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ

ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ 2015 ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟ ΜΑΘΗΜΑ : ΥΕ258 ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΤΩΝ ΓΛΩΣΣΙΚΩΝ ΔΕΞΙΟΤΗΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ: ΠΑΤΣΑΤΖΑΚΗ ΕΛΕΝΗ, ΑΕΜ:3196 ΕΠΙΒΛΕΠΟΥΣΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ: ΓΡΙΒΑ ΕΛΕΝΗ 5/2/2015 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτό το portfolio φτιάχτηκε

Διαβάστε περισσότερα

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός»

«Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 «Ο Αϊούλαχλης και ο αετός» (Φλώρινα - Μακεδονία Καύκασος) Διαγωνισμός παραδοσιακού παραμυθιού ebooks4greeks.gr ΠΑΡΑΜΥΘΙ #25 Ψηφίστε το παραμύθι που σας άρεσε περισσότερο εδώ μέχρι 30/09/2011

Διαβάστε περισσότερα

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου. «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής Κατηγορία Πανεπιστημίου «WRO Bowling» Κανόνες δοκιμασίας 2015 1 1. Περιγραφή δοκιμασίας Το φετινό όνομα της δοκιμασίας του διαγωνισμού στην κατηγορία του Πανεπιστημίου είναι

Διαβάστε περισσότερα

BRIDGE ÑÉÓÔÉÍÁ ÓÕÑÁÊÏÐÏÕËÏÕ

BRIDGE ÑÉÓÔÉÍÁ ÓÕÑÁÊÏÐÏÕËÏÕ BRIDGE ÃÍÙÑÉÌÉÁ ÌÅ ÔÏ ÁÈËÇÌÁ ÑÉÓÔÉÍÁ ÓÕÑÁÊÏÐÏÕËÏÕ Ξεκινώντας να παίζουμε μπριτζ Γνωριμία με το παιχνίδι Το μπριτζ παίζεται με 4 παίκτες: Τον Βορά, την Ανατολή, το Νότο και τη Δύση! Ο Βοράς είναι συμπαίκτης

Διαβάστε περισσότερα

Διαθεματική Εργασία στην Ιλιάδα. Η γυναίκα στην Ιλιάδα ως μητέρα

Διαθεματική Εργασία στην Ιλιάδα. Η γυναίκα στην Ιλιάδα ως μητέρα Διαθεματική Εργασία στην Ιλιάδα Θέμα : Η θέση και ο ρόλος της γυναίκας στην Ιλιάδα (με βάση τις ραψωδίες που διδαχτήκαμε). Η γυναίκα μέσα στην Ιλιάδα εμφανίζεται ως μητέρα, σύντροφος, σύζυγος, ως πρότυπο

Διαβάστε περισσότερα

Τίτλος προγράμματος: «Παιχνίδια στο χθες, παιχνίδια στο σήμερα, παιχνίδια δίχως σύνορα» Υπεύθυνη προγράμματος: Μπότη Ευαγγελή Εκπαιδευτικός που

Τίτλος προγράμματος: «Παιχνίδια στο χθες, παιχνίδια στο σήμερα, παιχνίδια δίχως σύνορα» Υπεύθυνη προγράμματος: Μπότη Ευαγγελή Εκπαιδευτικός που Τίτλος προγράμματος: «Παιχνίδια στο χθες, παιχνίδια στο σήμερα, παιχνίδια δίχως σύνορα» Υπεύθυνη προγράμματος: Μπότη Ευαγγελή Εκπαιδευτικός που συμμετέχει: Κακάρη Κωνσταντίνα Παρακολουθώντας τα παιδιά

Διαβάστε περισσότερα

Τρομερή καταστροφή για τους Μάγους του Χάους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη γή σε ξέρες.

Τρομερή καταστροφή για τους Μάγους του Χάους, οι οποίοι προσπαθούν να μετατρέψουν τη γή σε ξέρες. Η σύσκεψη του Συμβουλίου των Σοφών διακόπτεται από μια εκκωφαντική αναταραχή. Οι Μάγισσες! Οι Μάγισσες! φωνάζει έναν νεαρό αγόρι, και γροθιές ακούγονται να χτυπούν την πόρτα της αίθουσας του συμβουλίου

Διαβάστε περισσότερα

Η Νίκη ήταν κόρη της Στύγας και του Πάλλαντα. Είχε αδέρφια της το Κράτος, το Ζήλο και τη Βία.

Η Νίκη ήταν κόρη της Στύγας και του Πάλλαντα. Είχε αδέρφια της το Κράτος, το Ζήλο και τη Βία. Η Νίκη σε νομίσματα Νίκη: θεά της ελληνικής μυθολογίας προσωποποιούσε τη δόξα του ελληνικού πολιτισμού. Η Νίκη στέλνονταν από το Δία για να εξυμνήσει μία νίκη, να προσφέρει σπονδές ή να στεφανώσει ένα

Διαβάστε περισσότερα

Αντικείμενα, συμπεριφορές, γεγονότα

Αντικείμενα, συμπεριφορές, γεγονότα Αντικείμενα, συμπεριφορές, γεγονότα O προγραμματισμός αποτελεί ένα τρόπο επίλυσης προβλημάτων κατά τον οποίο συνθέτουμε μια ακολουθία εντολών με σκοπό την επίτευξη συγκεκριμένων στόχων. Ας ξεκινήσουμε

Διαβάστε περισσότερα

3 ο εργαστήριο Scratch for NinjaCoders

3 ο εργαστήριο Scratch for NinjaCoders 3 ο εργαστήριο Scratch for NinjaCoders Τίτλος εφαρμογής: Space Invaders (Διαστημικοί εισβολείς) Περιγραφή στόχων, σενάριο εφαρμογής, παρουσίαση scratch, μεταβλητές, συμβάντα, προγραμματιστικές δομές 0

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-14 «ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΕΡΡΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΣ 2013-14 «ΚΩΝ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ» ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΠΟΙΗΜΑΤΑ ΒΑΣΙΛΙΑΣ Ο βασιλιάς του σκάκι είμαι εγώ με ανεκτίμητη αξία θεωρώ μόνο με ΜΑΤ μπορείς να με εγκλωβίσεις κι έτσι την παρτίδα να κερδίσεις. Βήματα πολλά δεν κάνω είμαι από όλους υπεράνω. Τη μάχη

Διαβάστε περισσότερα

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!»

«Γκρρρ,» αναφωνεί η Ζέτα «δεν το πιστεύω ότι οι άνθρωποι μπορούν να συμπεριφέρονται έτσι μεταξύ τους!» 26 σχεδιασε μια ΦωτογρΑΦιΑ τήσ προσκλήσήσ που ελαβεσ Απο τον ΔΑσκΑλο σου. παρουσιασε το λογοτυπο και το σλογκαν που χρήσιμοποιει το σχολειο σου για τήν εβδομαδα κατα τήσ παρενοχλήσήσ. ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ. Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας Γονείς:Δίας Παππούς:Κρόνος Γιαγιά: Ρέα

ΑΘΗΝΑ. Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας Γονείς:Δίας Παππούς:Κρόνος Γιαγιά: Ρέα ΑΘΗΝΑ Η Αθηνά είναι η θεά της σοφίας Γονείς:Δίας Παππούς:Κρόνος Γιαγιά: Ρέα Τι προστάτευε Προστάτευε τους αδικημένους και τους ήρωες Σύμβολα Ελιά Κουκουβάγια Κόκορας Φίδι Ομάδα Μαρσέλ Τρίφκας Νίκος Λιάγκας

Διαβάστε περισσότερα

ΕΙΣΑΓΩ ΓΗ. Σχεδίαση Chad Jensen

ΕΙΣΑΓΩ ΓΗ. Σχεδίαση Chad Jensen Σχεδίαση Chad Jensen ΕΙΣΑΓΩ ΓΗ 90.000 π.χ. - Μια μεγάλη εποχή παγετώνων πλησιάζει γρήγορα. Άλλη μια τιτάνια μάχη για την παγκόσμια κυριαρχία έχει ξεκινήσει μεταξύ των διαφόρων ειδών των ζώων. Το Dominand

Διαβάστε περισσότερα

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΡΙΑ ΠΑΝΑΓΗ ΑΝΤΡΕΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ Εστία Η Εστία ήταν η μεγαλύτερη κόρη και το πρώτο παιδί του Κρόνου και της Ρέας, γι' αυτό και τέθηκε επικεφαλής όλων των μεγάλων Θεοτήτων. Προστάτιδα της οικογενειακής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Επικοινωνία ΣυνΚίνησις 2155304973, 6973933877 info@sinkinisis.com www.sinkinisis.com ΣΥΝ ΚΙΝΗΣΙΣ- ΒΙΩΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ, ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

YourSMS User s Manual

YourSMS User s Manual YourSMS User s Manual Contents Πίνακας περιεχομένων Κεντρική οθόνη... 2 Αποστολές... 3 Αποστολή μοναδικού μηνύματος... 3 Αποστολή μαζικού μηνύματος σε ομάδα παραληπτών... 4 Αποστολή μαζικού προγραμματισμένου

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος

ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ. Όμορφος κόσμος ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Όμορφος κόσμος Φροντίζουμε όλα τα πλάσματα Η Αγία Μελανγκέλ: η προστάτιδα του περιβάλλοντος Εξακόσια χρόνια μετά τη γέννηση του Χριστού, γεννήθηκε στα καταπράσινα δάση της Ιρλανδίας μια

Διαβάστε περισσότερα

Το 1ο βήμα ανανέωσης. Νέα οθόνη ΚΙΝΟ. Επίσημη οθόνη στατιστικών ΚΙΝΟ από τον ΟΠΑΠ

Το 1ο βήμα ανανέωσης. Νέα οθόνη ΚΙΝΟ. Επίσημη οθόνη στατιστικών ΚΙΝΟ από τον ΟΠΑΠ ΚΙΝΟ BONUS Το 1ο βήμα ανανέωσης Νέα οθόνη ΚΙΝΟ Επίσημη οθόνη στατιστικών ΚΙΝΟ από τον ΟΠΑΠ Το 2 ο βήμα ανανέωσης Δελτίο με 4 Βήματα για τον «Άπειρο Παίκτη» που παίζει πρώτη φορά Δελτίο με περισσότερες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις.

ΕΡΓΑΣΙΕΣ. Α ομάδα. Αφού επιλέξεις τρία από τα παραπάνω αποσπάσματα που σε άγγιξαν περισσότερο, να καταγράψεις τις δικές σου σκέψεις. Α ομάδα ΕΡΓΑΣΙΕΣ 1. Η συγγραφέας του βιβλίου μοιράζεται μαζί μας πτυχές της ζωής κάποιων παιδιών, άλλοτε ευχάριστες και άλλοτε δυσάρεστες. α) Ποια πιστεύεις ότι είναι τα μηνύματα που θέλει να περάσει μέσα

Διαβάστε περισσότερα

600 π.χ. - 300 π.χ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΛΙΤΗΣ

600 π.χ. - 300 π.χ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΛΙΤΗΣ 600 π.χ. - 300 π.χ. Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΛΙΤΗΣ ΠΛΗΣΙΑΣΕ, ΝΥΞΕ ΜΕ ΤΗ ΜΑΚΡΙΑ ΛΟΓΧΗ Ή ΤΟ ΞΙΦΟΣ ΕΚ ΤΟΥ ΣΥΝΕΓΓΥΣ ΚΑΙ ΦΟΝΕΥΣΕ ΕΝΑΝ ΑΝΔΡΑ. ΑΝΤΙΤΑΞΕ ΠΕΛΜΑ ΣΤΟ ΠΕΛΜΑ, ΘΕΣΕ ΑΣΠΙΔΑ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ, ΠΡΟΤΑΞΕ ΛΟΦΙΟ ΣΤΟ ΛΟΦΙΟ, ΚΡΑΝΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων

Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Παιχνίδια για βελτίωση ικανοτήτων Διασκεδαστικά παιχνίδια για να βελτιωθούν οι ικανότητες του παιδιού σας Βελτίωση της κριτικής σκέψης του παιδιού σας Όμορφο ανακάτεμα. Οι ικανότητες της κριτικής σκέψης

Διαβάστε περισσότερα

40' 2-6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr

40' 2-6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr 40' -6 10+ http://www.coltexpress.ludonaute.fr Christophe Raimbault Jordi Valbuena 11 Ιουλίου 1899, 10 π.μ.. Το Union Pacific Express ξεκίνησε από το Folsom του New Mexico με 47 επιβάτες. Μετά από λίγα

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος.

Προετοιμασία κάρτες ξεκινήματος μένουν κλειστές. Κανόνες παιξίματος. Κάπου στο Λονδίνο κρύβεται ο αυτόνομος Χ. Η Σέκλαντ Γιάρντ έχει στη διαθεσή της δύο, τρεις ως πέντε σεκίτες για να τον εντοπίσουν. Κινούνται με ταξί, μετρό ή λεωφορείο κι έχουν στη διάθεση τους ορισμένα

Διαβάστε περισσότερα

6η Δραστηριότητα. Ναυμαχία Αλγόριθμοι αναζήτησης. Περίληψη. Αντιστοιχία με το σχολικό πρόγραμμα * Ικανότητες. Ηλικία. Υλικά

6η Δραστηριότητα. Ναυμαχία Αλγόριθμοι αναζήτησης. Περίληψη. Αντιστοιχία με το σχολικό πρόγραμμα * Ικανότητες. Ηλικία. Υλικά 6η Δραστηριότητα Ναυμαχία Αλγόριθμοι αναζήτησης Περίληψη Συχνά ζητάμε από τους υπολογιστές να ψάξουν πληροφορίες στο εσωτερικό μεγάλων αρχείων δεδομένων. Για να το καταφέρουν, απαιτούνται ταχείες και αποτελεσματικές

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος.

Δημιουργία σημαντικού εισοδήματος. ΤΑΛΑΝΤΟ: Αρχαίο νόμισμα Ικανότητες, Δυνατότητες, Χαρίσματα Αυξήστε τα Τάλαντά σας!!! Ασφαλίζοντας το αυτοκίνητό σας ή δίνοντας 15 ως έναντι ασφαλίστρων και συστήνοντας 2 τουλάχιστον άτομα έχετε ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:...

Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:... Φυτά της Αλυκής και προσαρμογές στην Ξηρασία Όνομα Ομάδας:... Μέλη της ομάδας :...... Σχολείο:... Τάξη:... Ημερομηνία επίσκεψης:... Καταγραφή Περιβαλλοντικών συνθηκών Καλή σας μέρα. Ονομάζομαι Άγγελος

Διαβάστε περισσότερα

Επισκόπηση Περιεχομένων... 2 Πολιτισμοί... 3. Πειρατές... 6. Κομμάτια Πόλεων... 4. Κάρτες... 6 Ειδικές Πρόοδοι -λεπτομέρειες. 7 Παραλλαγές...

Επισκόπηση Περιεχομένων... 2 Πολιτισμοί... 3. Πειρατές... 6. Κομμάτια Πόλεων... 4. Κάρτες... 6 Ειδικές Πρόοδοι -λεπτομέρειες. 7 Παραλλαγές... Επισκόπηση Περιεχομένων... 2 Πολιτισμοί......... 3 Προετοιμασία........ 3 Κατηγορία Ειδικών Προόδων.. 3 Ηγέτες........... 3 Κομμάτια Πόλεων...... 4 Αγορά........... 4 Οβελίσκος......... 4 Ιατρείο...........

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ -Γεια χαρά παιδιά, να μαστε και πάλι! -Σήμερα θα σας μιλήσουμε για έναν πολύ σούπερ τρόπο να βρίσκουμε στο χάρτη τις προστατευόμενες περιοχές για τις οποίες μιλήσαμε -Διάβασε παρακάτω

Διαβάστε περισσότερα

ΠΛΗ 513-Αυτόνομοι Πράκτορες Χειμερινό εξάμηνο 2012 Εφαρμογή αλγορίθμων ενισχυτικής μάθησης στο παιχνίδι Βlackjack. Χλης Νικόλαος-Κοσμάς

ΠΛΗ 513-Αυτόνομοι Πράκτορες Χειμερινό εξάμηνο 2012 Εφαρμογή αλγορίθμων ενισχυτικής μάθησης στο παιχνίδι Βlackjack. Χλης Νικόλαος-Κοσμάς ΠΛΗ 513-Αυτόνομοι Πράκτορες Χειμερινό εξάμηνο 2012 Εφαρμογή αλγορίθμων ενισχυτικής μάθησης στο παιχνίδι Βlackjack Χλης Νικόλαος-Κοσμάς Περιγραφή παιχνιδιού Βlackjack: Σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίκτης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή Οι Παραλλαγές Η Ιστορία Credits

Εισαγωγή Οι Παραλλαγές Η Ιστορία Credits Αγαπητοί Παίκτες, Πριν από δέκα χρόνια, και μετά την έκδοση του Πόλεις & Ιππότες μου ζητήθηκε και μια τρίτη επέκταση του Βασικού Παιχνιδιού. Απάντησα αρνητικά την εποχή εκείνη, επειδή πίστευα ότι η εμπειρία

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48

Εισαγωγή 6. Δημιουργία λογαριασμού 13. Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28. Βασικές λειτουργίες 32. Επιλογές συνομιλίας 48 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγή 6 Δημιουργία λογαριασμού 13 Εγκατάσταση και λειτουργία του Skype 28 Βασικές λειτουργίες 32 Επιλογές συνομιλίας 48 Γενικές ρυθμίσεις Skype 64 Το Skype σε φορητές συσκευές 78 Εγγραφή

Διαβάστε περισσότερα

Το παραμύθι της αγάπης

Το παραμύθι της αγάπης Το παραμύθι της αγάπης Μια φορά και ένα καιρό, μια βασίλισσα έφερε στον κόσμο ένα παιδί τόσο άσχημο που σχεδόν δεν έμοιαζε για άνθρωποs. Μια μάγισσα που βρέθηκε σιμά στη βασίλισσα την παρηγόρησε με τούτα

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 5. Κωνσταντινούπολη, 29 Μαίου 1453, Τρίτη μαύρη και καταραμένη

Κεφάλαιο 5. Κωνσταντινούπολη, 29 Μαίου 1453, Τρίτη μαύρη και καταραμένη Κεφάλαιο 5 Κωνσταντινούπολη, 29 Μαίου 1453, Τρίτη μαύρη και καταραμένη Έφτασε μια μισάνοιχτη πόρτα, ένα μικρό κενό στο χώρο και το χρόνο, σαν ένα ασήμαντο λάθος της Ιστορίας για να πέσει η Πόλη. Εκείνο

Διαβάστε περισσότερα