ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ"

Transcript

1 ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ ΡΟΛΟ ΕΝΟΣ ΦΙΛΟΔΟΞΟΥ ΗΜΙΘΕΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ. ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΗΣΤΕ ΗΡΩΕΣ, ΑΠΟΚΤΗΣΤΕ ΤΕΧΝΟΥΡΓΗ- ΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΜΥΘΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΩΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΣΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ. ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΕΝΤΕ ΕΠΟΧΩΝ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ, ΘΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΤΕ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟΥΣ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥΣ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΕΙΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΕΤΕ, ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΑΡΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΦΕΡΘΟΥΝ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΤΕ ΠΟΝΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣ.

2 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 8 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΩΝ 21 ΚΑΡΤΩΝ Η πλάτη και των 168 καρτών είναι ίδια και εμφανίζει έναν Πολίτη Πίσω Πλευρά 4 ΤΑΜΠΛΟ ΠΑΙΚΤΩΝ 1 ΝΑΟΣ (ΔΥΟ ΚΟΜΜΑΤΙΑ) 1 ταμπλό Αετώματος (διπλής όψεως) 4 ΚΑΡΤΕΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ 1 ταμπλό Βημάτων 19 ΠΛΑΚΙΔΙΑ BONUS 3 Bonus Επιπέδων Θρύλων 1 ΤΑΜΠΛΟ ΜΑΝΤΕΙΟΥ 16 Bonus Οικογένειας Θρύλων (2 για κάθε Οικογένεια) 16 ΣΤΗΛΕΣ Τα αυτοκόλλητα είναι προαιρετικά, και περιέχονται για διευκόλυνση των παικτών με αχρωματοψία. 40 ΔΕΙΚΤΕΣ ΧΡΥΣΟΥ 6 ΠΛΑΚΙΔΙΑ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ Η πλάτη και των 6 είναι ίδια και εμφανίζει μία Ανολοκλήρωτη Αποστολή Πίσω Πλευρά 25 ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΝΤΩΝ ΚΥΡΟΥΣ (ΠΚ) 4 ΔΙΣΚΟΙ ΣΕΙΡΑΣ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ 45 ΔΕΙΚΤΕΣ ΠΟΝΤΩΝ ΝΙΚΗΣ (ΠΝ) 1 ΔΕΙΚΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ 1 ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΡΤΕΣ Περιγραφή και διευκρινήσεις για όλες τις κάρτες και τις δυνάμεις τους. 12 ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ

3 ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Τοποθετήστε το Αέτωμα κοντα στην περιοχή του παιχνιδιού. Επιλέξτε τυχαία ποιά πλευρά θα Τοποθετήστε τις 4 Αποστολές με τα σημάδια κάτω απότ ο Αέτωμα, με αύξουσα σειρά από αριστερά προς τα δεξιά (ίδια προετοιμασία για 3 και 4 παίκτες). Τοποθετήστε όλο τον Χρυσό, τους Πόντους Νίκης (ΠΝ) και τα δαχτυλίδια ενεργοποίησης σε ένα κοινό απόθεμα. Τοποθετήστε τα Βήματα κάτω από τις Αποστολές. Τοποθετήστε τον δείκτη Εποχής στην πρώτη θέση του μετρητή Εποχής. Κάθε παίκτης παίρνει ένα ταμπλό παίκτη. Συναρμολογήστε το ταμπλό σας, μπροστά σας. Δώστε τον Δίσκο #1 σε έναν παίκτη τυχαία. Ο παίκτης αυτός είναι ο πρώτος παίκτης της πρώτης Εποχής. Συνεχίζοντας δεξιόστροφα, δώστε τους υπόλοιπους Δίσκους στους άλλους παίκτες στη σειρά. Επιστρέψτε τυχόν αχρησιμοποίητους Δίσκους πίσω στο κουτί. Επιλέξτε 5 από τις 8 διαθέσιμες Οικογένειες. Επιστρέψτε τις κάρτες των 3 αχρησιμοποίητων Οικογενειών πίσω στο κουτί. Ο συνδυασμός Οικογενειών που επιλέξατε θα έχει επίδραση στο στυλ του παιχνιδιού, οπότε προτείνουμε για το πρώτο σας παιχνίδι τις εξής Οικογένειες: Αθηνά, Άδης, Ήφαιστος, Ποσειδώνας, Δίας. Πάρτε τις 105 κάρτες των επιλεγμένων Οικογενειών και ανακατέψτε τις καλά, κλειστές. Τραβήξτε τόσες κάρτες όσοι οι παίκτες επι 3 συν 1 (για παράδειγμα, με 3 παίκτες τραβήξτε 10 κάρτες) και τοποθετήστε τις ανοιχτές στο κέντρο του τραπεζιού, δημιουργώντας την ΑΓΟΡΑ. Η ΑΓΟΡΑ Τοποθετήστε τις υπόλοιπες κάρτες κλειστές δημιουργώντας την στοίβα τραβήγματος. Αφήστε χώρο κοντά της και για μια στοίβα ξεσκαρταρίσματος. Κάθε παίκτης παίρνει 4 Χρυσό. Τοποθετήστε τον χρυσό σας στο ταμπλό σας. Κάθε παίκτης παίρνει μία Στήλη του κάθε χρώματος. Τοποθετήστε τις Στήλες σας στο ταμπλό σας. Επιστρέψτε τυχόν αχρησιμοποίητες στήλες πίσω στο κουτί. Κάθε παίκτης παίρνει τόσους ΠΝ όση και η τιμή που αναγράφεται στον Δίσκο του. Ο παίκτης με τον Δίσκο #1 παίρνει 1 ΠΝ, ο παίκτης με τον Δίσκο #2 παίρνει 2 ΠΝ, και ούτω καθεξής. Απλώστε τα 3 πλακίδια Bonus Επιπέδου και τα 10 πλακίδια Bonus Οικογένειας, που αντιστοιχούν στις 5 επιλεγμένες Οικογένειες. ΑΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΝ ΘΡΥΛΩΝ!

4 ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ Με 2 ΠΑΙΚΤΕΣ, χρησιμοποιήστε μόνο τις 2 Αποστολές με το σύμβολο Τοποθετήστε τις έτσι ώστε κάθε Αποστολή να βρίσκεται κάτω από 2 χρώματα. Αν παίζει η Οικογένεια του ΑΠΟΛΛΩΝΑ, τότε χρησιμοποιήστε το Μαντείο. Τοποθετήστε το πάνω από το Ναό. Αν παίζει η Οικογένεια του ΑΡΗ, τοποθετήστε όλους τους Πόντους Κύρους (ΠΚ) στο κοινό απόθεμα. Η περιοχή πάνω από το ταμπλό σας είναι ο ΤΟΜΕΑΣ σας, και η περιοχή από κάτω είναι τα ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ σας. Ο ΤΟΜΕΑΣ σας Δεν υπάρχουν άλλες αλλαγές στους κανόνες για διαφορετικό αριθμό παικτών. Τοποθετήστε 4 κάρτες ανοιχτές, κάτω από το Μαντείο, κατά την προετοιμασία. Τα ΗΛΥΣΙΑ ΠΕΔΙΑ σας ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΤΩΝ ΚΑΡΤΩΝ ΚΑΘΕ ΚΑΡΤΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ, ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΕΡΙΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΕΔΩ: Ο αριθμός αυτός δείχνει το Επίπεδο της κάρτας, το οποίο είναι από 1 έως 3. Η Συνθήκη Απόκτησης δείχνει το χρώμα της Στήλης ή των Στηλών που απαιτούνται για να αποκτηθεί η κάρτα. ΑΠΟΣΤΟΛΗ Σειρά των παικτών Το χρώμα της κάρτας είναι προς υπενθύμιση της Οικογένειας στην οποία ανήκει (εδώ στον Άδη). Το σύμβολο είναι επίσης για υπενθύμιση. Το σύμβολο ενεργοποίησης δείχνει πως και πότε ενεργοποιείται η δύναμη της κάρτας (επεξηγείται παρακάτω). Μαύρο σημαίνει «οποιοδήποτε χρώμα». Το όνομα του εικονογράφου. Η ονομασία της κάρτας Δύναμη της κάρτας. Σημαντικό: Οι παίκτες μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή της, μόνο όταν αυτή βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ τους. Χρυσός Μεταφορές Πόντοι Νίκης (ΠΝ) ΠΟΛΙΤΕΣ Η πίσω πλευρά των καρτών και των 8 Οικογενειών έχουν έναν Πολίτη. Όταν «παίρνετε έναν Πολίτη», πάρτε την πρώτη κάρτα της στοίβας τραβήγματος και τοποθετήστε την κλειστή στον ΤΟΜΕΑ σας. Η κάρτα αυτή είναι πλέον ένας Πολίτης για το υπόλοιπο παιχνίδι. Ένας Πολίτης δεν μπορεί ποτέ να γυρίσει και κανένας δεν μπορεί να δει την άλλη πλευρά της κάρτας αυτής. Κάποιες κάρτες έχουν το σύμβολο της ΕΛΕΥΣΗΣ και ονομάζονται κάρτες Έλευσης. Οι κάρτες αυτές σε συνδυασμό με άλλες κάρτες Έλευσης, έχουν κάποιες δυνάμεις.

5 ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΣΚΟΠΟΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ είναι να κερδίσετε όσο περισσότερους Πόντους Νίκης (ΠΝ) μπορείτε. Οι Πόντοι Νίκης κερδίζονται κυρίως με τους Θρύλους που θα γράψον οι παίκτες, χρησιμοποιώντας τις κάρτες που μεταφέρουν στα ΗΛΥΣΙΑ, και επίσης με τις δυνάμεις συγκεκριμένων καρτών. ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 5 ΕΠΟΧΕΣ. ΚΑΘΕ ΕΠΟΧΗ ΧΩΡΙΖΕΤΑΙ ΣΕ 4 ΦΑΣΕΙΣ: ΦΑΣΗ Ι: ΞΥΠΝΗΜΑ ΦΑΣΗ ΙΙ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΦΑΣΗ ΙΙΙ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ ΦΑΣΗ IV; ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΦΑΣΗ Ι: ΞΥΠΝΗΜΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΤΕ ΜΕ ΤΗ ΣΕΙΡΑ: Αφαιρέστε από την Αγορά τις κάρτες που έχουν μείνει από την προηγούμενη Εποχή και τοποθετήστε τις ανοιχτές στη στοίβα ξεσκαρταρίσματος, δίπλα από τη στοίβα τραβήγματος. Προσπεράστε τα βήματα και για την πρώτη Εποχή. Τραβήξτε κάρτες από τη στοίβα τραβήγματος και τοποθετήστε τις ανοιχτές στην Αγορά, μέχρι να υπάρχουν τόσες όσες οι παίκτες επί 3 συν μια κάρτα, δηλαδή: για 2 παίκτες, 7 κάρτες, για 3 παίκτες, 10 κάρτες, για 4 παίκτες, 13 κάρτες. Αν παίζει η Οικογένεια του Απόλλωνα, τότε συμμετέχει και το Μαντείο: Μετά το βήμα 1, προχωρήστε τις κάρτες που περίσσεψαν από το Μαντείο, στην ΑΓΟΡΑ, Μετά το βήμα 2, προσθέστε 4 νέες κάρτες από τη στοίβα τραβήγματος στο Μαντείο. Το Μαντείο επιτρέπει έτσι στους παίκτες να γνωρίζουν από πριν κάποιες κάρτες που θα είναι διαθέσιμες στην επόμενη Εποχή. ΦΑΣΗ ΙΙ: ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ Ο παίκτης με τον Δίσκο #1 παίζει πρώτος. Έπειτα ακολουθούν οι υπόλοιποι παίκτες, στη σειρά, με φθίνοντα αριθμό Δίσκου. Στο γύρο σας, πρέπει να πάρετε 1 πλακίδιο Αποστολής ή 1 κάρτα Οικογένειας. Στους 4 γύρους σας, πρέπει να πάρετε ακριβώς 1 Αποστολή και 3 κάρτες. Για να πάρετε μια Αποστολή ή μια κάρτα Οικογένειας, πρέπει να έχετε στο ταμπλό σας τις Στήλες που αντιστοιχούν στη Συνθήκη Απόκτησης. Δεν επιτρέπεται κάποιος παίκτης να έχει δύο ίδιες κάρτες (με την ίδια εικόνα) στον ΤΟΜΕΑ του. Για την κάρτα αυτή χρειάζεστε την μπλε Στήλη, συν 1 ακόμη της επιλογής σας. Είστε εντάξει. Εδώ σας λείπει η πράσινη, οπότε δεν μπορείτε να πάρετε την κάρτα αυτή. Εδώ είστε εντάξει, μιας και η κόκκινη Στήλη βρίσκεται ακόμη στο ταμπλό σας. Η Συνθήκη Απόκτησης της Αποστολής βρίσκεται ακριβώς από πάνω της, στο Αέτωμα. Με 2 παίκτες, η απόκτηση μιας Αποστολής είναι ευκολότερη, αφού χρειάζεται να έχετε ένα από τα δύο χρώματα από πάνω της.

6 Μόλις πάρετε μια κάρτα ή μια Αποστολή, πρέπει να διώξετε μία (και μόνο μία) Στήλη σας, αφαιρώντας την από το ταμπλό σας. Μπορείτε να διώξετε οποιαδήποτε Στήλη, όχι αναγκαστικά μία από αυτές που εμφανίζονται στη Συνθήκη Απόκτησης. Σημείωση: Άσχετα με την Συνθήκη Απόκτησης μιας κάρτας, πάντοτε διώχνετε 1 μόνο Στήλη οποιουδήποτε χρώματος εσείς επιθυμείτε. Όταν πάρετε μια Αποστολή, τοποθετήστε την δίπλα στο ταμπλό σας. Όταν πάρετε μια κάρτα, τοποθετήστε την αμέσως στον ΤΟΜΕΑ σας. Μετά από 4 γύρους πρέπει να έχετε πάρει ακριβώς 1 πλακίδιο Αποστολής και 3 κάρτες, και να έχετε διώξει όλες σας τις Στήλες. Έτσι, μπορεί να συναντήσετε δύο ειδικές περιπτώσεις: Αν δεν μπορείτε να καλύψετε την Συνθήκη Απόκτησης καμίας από τις εναπομείναντες κάρτες Οικογένειας, πρέπει να πάρετε έναν Πολίτη. Πάρτε την πρώτη κάρτα της στοίβας τραβήγματος και τοποθετήστε την κλειστή στον ΤΟΜΕΑ σας. Δεν μπορείτε να πάρετε έναν Πολίτη, αν μπορείτε ακόμη να αποκτήσετε μια κάρτα Οικογένειά σας, ή αν δεν έχετε πάρει ακόμη Αποστολή και έχετε ακόμη τη δυνατότητα να πάρετε μια. Αν δεν μπορείτε να καλύψετε τη Συνθήκη Απόκτησης μιας εναπομείνασας Αποστολής, δεν παίρνετε Αποστολή στην τρέχουσα Εποχή. Αντίθετα, αν έχετε ήδη πάρει τις 3 κάρτες σας, πρέπει να πάτε πάσο τον γύρο σας. Αφού όλοι οι παίκτες ολοκληρώσουν τους γύρους τους, παίρνετε μία από τις Αποστολές που έχουν μείνει και την γυρίζετε στην ανολοκλήρωτη πλευρά της.

7 ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΙΙ Στο γύρο σας, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις των καρτών του ΤΟΜΕΑ σας. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη μιας κάρτας που έχει μεταφερθεί στα ΗΛΥΣΙΑ σας (δείτε παρακάτω). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις πολλών καρτών του ΤΟΜΕΑ σας στον ίδιο γύρο. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις Δράσης, Ενεργοποίησης και Ελευσινείων των καρτών σας στο γύρο ενός άλλου παίκτη. Αν χρησιμοποιήσετε μια δύναμη για να μεταφέρετε μια κάρτα, πρέπει να ακολουθήσετε τους Κανόνες των Θρύλων, στις σελίδες 8-9. Η δύναμη κάθε κάρτας χρησιμοποιείται με συγκεκριμένο τρόπο, όπως δείχνουν τα σύμβολα ενεργοποίησής τους. Οι δυνάμεις που είναι διαθέσιμες στη Φάση ΙΙΙ, επεξηγούνται παρακάτω. ΑΜΕΣΗ Η δύναμη πρέπει να χρησιμοποιηθεί τη στιγμή που παίρνετε την κάρτα (και μόνο τότε). ΜΟΝΙΜΗ Η δύναμη είναι πάντοτε ενεργή, όσο η κάρτα βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Η δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία φορά ανά Εποχή, όσο η κάρτα αυτή βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΔΡΑΣΗ Η δύναμη μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία μόνο φορά στο παιχνίδι, όσο η κάρτα βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. Στρέψτε την κάρτα κατά 90 ο για να χρησιμοποιήσετε τη δύναμή της. Στην επόμενη Φάση Τέλους της Εποχής, στρέψτε την και πάλι όρθια. Η δύναμη θα είναι ξανά διαθέσιμη στην επόμενη Εποχή. Όταν πάρετε μια κάρτα Δράσης, αμέσως τοποθετήστε ένα δαχτυλίδι Δράσης στο σύμβολο ενεργοποίησής της. Όταν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη, αφαιρέστε το Δαχτυλίδι Δράσης και επιστρέψτε το στο κοινό απόθεμα. ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΑ Μπορείτε να ενεργοποιήσετε μια κάρτα Ελευσινείων μόνο αν έχετε τουλάχιστον άλλη 1 κάρτα Ελευσινείων στον ΤΟΜΕΑ σας. Αν όχι, δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη της κάρτας αυτής. Αν ένας παίκτης χρησιμοποιήσει τη δύναμη μιας κάρτας Αθηνάς, η οποία επιτρέπει σε άλλους παίκτες να μεταφέρουν κάρτες, ο ενεργός παίκτης μπορεί να μεταφέρει κάρτες πρώτος και έπειτα οι υπόλοιποι παίκτες με τη σειρά που παίζουν τους γύρους τους. Αν η δύναμη μιας κάρτας συγκρούεται με τους γενικούς κανόνες, η συγκεκριμένη δύναμη έχει προτεραιότητα. Αυτό ισχύει για όλες τις δυνάμεις του παιχνιδιού.

8 ΦΑΣΗ ΙΙΙ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ Μόλις όλοι οι παίκτες ολοκληρώσουν τους γύρους τους στη Φάση ΙΙ, η Εποχή συνεχίζεται με τη Φάση ΙΙΙ: Γράφοντας τους Θρύλους. Στη φάση αυτή, αλλάζετε τη σειρά για τη νέα Εποχή, δίνετε ΠΝ και Χρυσό για τις Αποστολές και μπορείτε να μεταφέρετε κάρτες από τον ΤΟΜΕΑ σας στα ΗΛΥΣΙΑ σας δημιουργώντας και ολοκληρώνοντας έτσι τους Θρύλους, με τους οποίους θα κερδίσετε τους περισσότερους Πόντους Νίκης στο τέλος του παιχνιδιού. 1) Κατανομή των Δίσκων σειράς των Παικτών Αρχικά, μοιράστε τους Δίσκους σύμφωνα με την Αποστολή που πήρε κάθε παίκτης στη Φάση ΙΙ. Ο παίκτης με την Αποστολή #1 παίρνει τον Δίσκο #1 και ούτω καθεξής. Ανολοκλήρωτες Αποστολές Ένας παίκτης με Ανολοκλήρωτη Αποστολή αυτομάτως παίρνει τον Δίσκο με τον μεγαλύτερο αριθμό. Αν υπάρχουν αρκετοί παίκτες με Ανολοκλήρωτες Αποστολές, οι δίσκοι που έχουν στα χέρια τους είναι αυτοί που επιλύουν τις ισοπαλίες. Παράδειγμα: Στην τρέχουσα Εποχή, σε παιχνίδι 4 παικτών, ο Στέλιος έχει τον Δίσκο #1 και ο Χρήστος τον Δίσκο #3. Και οι δύο παίκτες έχουν Ανολοκλήρωτες Αποστολές. Όταν οι Δίσκοι μοιραστούν ξανά, ο Στέλιος παίρνει τον Δίσκο #3 και ο Χρήστος τον Δίσκο #4. 2) Μοίρασμα ΠΝ και Χρυσού Όλοι οι παίκτες παίρνουν τους ΠΝ και τον Χρυσό που αναγράφονται στις Αποστολές τους. 3) Μεταφορά καρτών Τέλος, ακολουθώντας τη νέα σειρά των παικτών, όπως καθορίζεται από τους Δίσκους, κάθε παίκτης μπορεί να μεταφέρει κάρτες από τον ΤΟΜΕΑ του στα ΗΛΥΣΙΑ του. Ο αριθμός των καρτών που μπορείτε να μεταφέρεται περιορίζεται στον αριθμό των συμβόλων Λύρας της Αποστολής σας. Κάθε μεταφορά κοστίζει Χρυσό. Το κόστος μεταφοράς κάθε κάρτας ισούται με το Επίπεδό της (1, 2 ή 3). Επιστρέψτε τον Χρυσό που ξοδεύετε στο κοινό απόθεμα. Κάθε κάρτα που μεταφέρεται στα ΗΛΥΣΙΑ σας πρέπει να ακολουθεί τους Κανόνες των Μύθων, όπως αυτοί επεξηγούνται στην απέναντι σελίδα. Τοποθετήστε όλα τα πλακίδια Αποστολών πίσω στο Ναό, ανοιχτά, κάτω από το Αέτωμα, με αύξουσα σειρά από αριστερά προς τα δεξιά. ΧΡΗΣΗ ΜΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΣΤΗ ΦΑΣΗ ΙΙΙ ΜΥΘΟΣ Η δύναμη αυτή χρησιμοποιείται στη Φάση ΙΙΙ, αρκεί η κάρτα αυτή να βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΜΟΝΙΜΗ Κάποιες μόνιμες δυνάμεις μπορούν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη Φάση ΙΙΙ, αρκεί η κάρτα να βρίσκεται στον ΤΟΜΕΑ σας. ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΩΝ ΜΥΘΩΝ Κάθε μεταφορά κοστίζει Χρυσό τόσο όσο το Επίπεδο της κάρτας, και μετακινεί την κάρτα από τον ΤΟΜΕΑ σας στα ΗΛΥΣΙΑ σας. Κάθε φορά που μεταφέρετε μια κάρτα πρέπει να επιλέξετε αν θα ξεκινήσετε έναν νέο Θρύλο, ή θα προσθέσετε την κάρτα σε έναν ήδη υπάρχοντα Θρύλο, πιθανότατα ολοκληρώνοντάς τον. Υπάρχουν δύο είδη Θρύλων, οι Θρύλοι Επιπέδων και οι Θρύλοι Οικογένειας. ΘΡΥΛΟΙ ΕΠΙΠΕΔΩΝ Οι Θρύλοι Επιπέδων μπορούν να περιλαμβάνουν μόνο κάρτες του ίδιου Επιπέδου, και διαφορετικών Οικογενειών. Ένας Θρύλος Επιπέδου δημιουργείται από 5, το πολύ, κάρτες, μία της κάθε Οικογένειας. Ένας ανολοκλήρωτος Θρύλος, Επιπέδου 1. Ένας ανολοκλήρωτος Θρύλος, Επιπέδου 2. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος, Επιπέδου 3.

9 ΘΡΥΛΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ Οι Θρύλοι Οικογενειών μπορούν να περιλαμβάνουν μόνο κάρτες της ίδιας Οικογένειας, και διαφορετικών Επιπέδων. Ένας Θρύλος Οικογένειας δημιουργείται από 3, το πολύ, κάρτες, μία του κάθε Επιπέδου. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος του Δία. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος της Αθηνάς ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΘΡΥΛΟΥΣ Μπορείτε να προσθέσετε τις κάρτες κάθε Θρύλου με οποιαδήποτε σειρά. Μπορείτε να ξεκινήσετε έναν Θρύλο Οικογένειας με την κάρτα Επιπέδου 2, έπειτα να προσθέσετε αυτή του Επιπέδου 1 και τέλος την κάρτα Επιπέδου 3. Μπορείτε να έχετε όσους ανολοκλήρωτους Θρύλους θέλετε, σε κάθε στιγμή. Δεν χρειάζεται να ολοκληρώσετε τον ένα για να ξεκινήσετε έναν άλλο. Μόλις προστεθεί σε έναν Θρύλο, μια κάρτα δεν μπορεί ποτέ να μετακινηθεί σε διαφορετικό Θρύλο ή να ξεσκαρταριστεί. Μια κάρτα που βρίσκεται μόνη της στα ΗΛΥΣΙΑ δεν μπορεί να προστεθεί αργότερα σε άλλο ανολοκλήρωτο Θρύλο. Μπορείτε να μεταφέρετε μια κάρτα με δαχτυλίδι Δράσης. Αν το κάνετε, επιστρέψτε το δαχτυλίδι στο κοινό απόθεμα. Οι μονές κάρτες που βρίσκονται στα ΗΛΥΣΙΑ σας, στο τέλος του παιχνιδιού αφαιρούνται και δεν αξίζουν καθόλου πόντους νίκης. ΠΡΟΣΘΕΤΩΝΤΑΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΘΡΥΛΟΥΣ Κάθε Πολίτης μπορεί επίσης να μεταφερθεί στα ΗΛΥΣΙΑ σας και να προστεθεί σε έναν Θρύλο, αλλά μόνο όταν ο Θρύλος αυτός περιλαμβάνει τουλάχιστον 2 κάρτες. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση μιας κάρτας Οικογένειας που λείπει από τον Θρύλο. Το κόστος μεταφοράς του Πολίτη, ισούται πάντοτε με το Επίπεδο της κάρτας που λείπει. Οι Πολίτες είναι δηλαδή ένα είδος «μπαλαντέρ». Προσοχή όμως, μιας και κάθε Πολίτης που βρίσκεται στα ΗΛΥΣΙΑ σας στο τέλος του παιχνιδιού, θα σας κοστίσει από 2 ΠΝ. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση της κάρτας Επιπέδου 2 που λείπει από τον Θρύλο αυτό. Το κόστος είναι 2 Χρυσός. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση της κάρτας Επιπέδου 1 στον Θρύλο αυτό. Το κόστος μεταφοράς είναι 1 Χρυσός. Ο Πολίτης παίρνει τη θέση της κάρτας που λείπει στον Θρύλο Επιπέδουν 3 και τον ολοκληρώνει. Το κόστος είναι 3 Χρυσός. BONUS ΘΡΥΛΩΝ Ο πρώτος παίκτης που θα ολοκληρώσει έναν Θρύλο Οικογένειας λαμβάνει το πλακίδιο Bonus των 5 ΠΝ. Ο δεύτερος παίκτης που ολοκληρώνει τον Θρύλο της ίδιας Οικογενείας, παίρνει το πλακίδιο Bonus των 2 ΠΝ. Οι επόμενοι παίκτες δεν κερδίζουν κάτι. Είναι πιθανό να λάβετε και τα δύο πλακίδια Bonus αν ολοκληρώσετε δύο Θρύλους της ίδιας Οικογένειας, πριν καταφέρει να ολοκληρώσει έναν Θρύλο κάποιος άλλος παίκτης. Για κάθε Θρύλο Επιπέδου, ο πρώτος παίκτης που θα γράψει έναν Θρύλο των 2 τουλάχιστον καρτών, κερδίζει το αντίστοιχο πλακίδιο Bonus. Αν ένας άλλος παίκτης γράψει έναν Θρύλο του ίδιου Επιπέδου με περισσότερες κάρτες από τον παίκτη με το αντίστοιχο Bonus πλακίδιο, του κλέβει το Bonus. Κάθε πλακίδιο Bonus Θρύλου Επιπέδου μπορεί να αλλάξει χέρια πολλές φορές, μέχρι ένας παίκτης να ολοκληρώσει έναν Θρύλο Επιπέδου με 5 κάρτες, ο οποίος είναι και αδύνατο να νικηθεί.

10 ΦΑΣΗ ΙV: ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ Όταν όλοι οι παίκτες έχουν ολοκληρώσει τις μεταφορές τους, προετοιμαστείτε για την επόμενη Εποχή, ως εξής: Πάρτε πίσω στο ταμπλό σας, τις 4 Στήλες σας. Στρέψτε ξανά όρθιες τυχόν κάρτες Ενεργοποίησης του ΤΟΜΕΑ σας. Μετακινήστε τον δείκτη Εποχής, μία θέση μπροστά στον μετρητή Εποχών. Ξεκινήστε την επόμενη Εποχή με τη Φάση Ι: Ξύπνημα. Το παιχνίδι τελειώνει με την ολοκλήρωση της πέμπτης Εποχής. Όταν συμβεί αυτό, συνεχίστε με το τελικό σκοράρισμα. ΤΕΛΙΚΟ ΣΚΟΡΑΡΙΣΜΑ Ξεκινήστε αφαιρώντας από το παιχνίδι όλες τις κάρτες στους ΤΟΜΕΙΣ των παικτών και όλες τις μονές κάρτες στα ΗΛΥΣΙΑ τους (μόνοι οι Θρύλοι με τουλάχιστον 2 κάρτες αξίζουν ΠΝ). Μην ξεσκαρτάρετε τις κάρτες αυτές. Αντίθετα, αφαιρέστε τις από το παιχνίδι. ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Εδώ μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις δυνάμεις αυτές για να κερδίσετε επιπλέον πόντους νίκης. Οι κάρτες Χρόνου πρέπει να βρίσκονται σε έναν Θρύλο, για να δώσουν πόντους νίκης. Τα σύμβολα ίσον ( = ) και «διάφορο» ( ) σας υπενθυμίζουν τη χρήση της δύναμης, σε Θρύλο Οικογένειας ή Επιπέδου, αντίστοιχα. Έπειτα, κάθε Θρύλος αξίζει πόντους νίκης ως εξής: Κάθε Θρύλος Οικογενείας: 2 κάρτες = 3 ΠΝ / 3 κάρτες = 6 ΠΝ Κάθε Θρύλος Επιπέδου: 2 κάρτες = 2 ΠΝ / 3 κάρτες = 4 ΠΝ / 4 κάρτες = 8 ΠΝ / 5 κάρτες = 12 ΠΝ Αν συμμετέχει η Οικογένεια του Άρη, κάποιοι παίκτες μπορεί να έχουν κερδίσει και Πόντους Κύρους (ΠΚ), στη διάρκεια του παιχνιδιού. Αυτοί, δίνουν πόντους νίκης, ως εξής: Ο παίκτης με τους περισσότερους ΠΚ, κερδίζει 16 ΠΝ. Ο αμέσως επόμενος παίκτης κερδίζει 8 ΠΝ, έπειτα 4 ΠΝ και τέλος 2 ΠΝ. Σε περίπτωση ισοπαλίας οι παίκτες μοιράζονται το άθροισμα των πόντων των ισόπαλων θέσεων. Σημαντικό: Ένας παίκτης χωρίς ΠΚ δεν κερδίζει επιπλέον ΠΝ! Προσθέστε τους πόντους που κερδήθηκαν από δυνάμεις Χρόνου, Θρύλους και ΠΚ στους ΠΝ που κερδίσατε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Τέλος, ξεσκαρτάρετε 2 ΠΝ για κάθε Πολίτη στους Θρύλους σας. Έπειτα, συγκρίνετε τα σκορ σας. Ο παίκτης με το μεγαλύτερο σκορ κερδίζει. Σε περίπτωση ισοπαλίας, ο παίκτης που έχει τον περισσότερο Χρυσό, μεταξύ των ισόπαλων παικτών κερδίζει. Σε επιπλέον ισοπαλία, οι ισόπαλοι παίκτες μοιράζονται τη νίκη. ΕΙΣΑΣΤΕ ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΑΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙ Αφού παίξετε μερικά παιχνίδια, σας προτείνουμε να δοκιμάσετε διαφορετικά σετ Οικογενειών. Κάθε παρτίδα Elysium διαφέρει, ακόμη κι αν παίξετε με τις ίδιες οικογένειες Θεών. Ωστόσο, θα ήταν κρίμα να μην βάλετε επιπλέον ποικιλία, μιας και οι δυνάμεις των καρτών είναι διαφορετικές και αλλάζουν δραστικά την αίσθηση του παιχνιδιού. Έτσι, σας παρουσιάζουμε κάποια «σετ» οικογενειών, που έχουν αγαπηθεί πολύ ή δημιουργούν ένα συγκεκριμένο περιβάλλον παιχνιδιού. Μετά από αρκετά παιχνίδια, θα καταλάβετε ποιά σετ σας ταιριάζουν περισσότερα, δημιουργώντας εν τέλει τα δικά σας σετ. Μην διστάσετε να μας μιλήσετε για αυτά, μέσω της ιστοσελίδας της Space Cowboys, αποκλειστικά για το Elysium. Το σετ «Πλούτου», για όσους επιθυμούν μεγάλα σκορ: Άρης, Αθηνά, Ήφαιστος, Ερμής, Δίας. Το σετ «Η ατυχία χτυπάει τον ηττημένο», για όσους επιθυμούν επιθετική αλληλεπίδραση και σκληρό ανταγωνισμό: Άρης, Άδης, Ήφαιστος, Ερμής, Ποσειδώνας. Το σετ «Ερημιάς», για παίκτες που επιθυμούν δύσκολα και σφιχτά σκορ: Απόλλωνας, Άρης, Άδης, Ερμής, Ποσειδώνας. Το σετ «Επικίνδυνες Πλεκτάνες», για όσους επιθυμούν τρομερούς συνδυασμούς: Απόλλωνας, Αθηνά, Άδης, Ήφαιστος, Ερμής. Το σετ «Γιατί να ασχολούμαστε με τα Ηλύσια, για παίκτες που ψάχνουν εναλλακτικούς τρόπους για να κερδίσουν: Απόλλωνας, Άρης, Αθηνά, Ποσειδώνας, Δίας.

11

12 ΣΥΜΒΟΛΑ = ΧΡΥΣΟΣ = ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ = ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΕΝΟΣ Η ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ = ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 2 (εδώ τουλάχιστον 2 Μεταφορές) = ΠΟΝΤΟΙ ΝΙΚΗΣ (ΠΝ) = ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΜΕ ΚΟΣΤΟΣ ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΚΑΤΑ 1 = Ο ΠΑΙΚΤΗΣ ΜΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣ- ΣΟΤΕΡΑ... (εδώ Χρυσό) = ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΜΙΑ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΗΛΗ = ΠΟΝΤΟΙ ΚΥΡΟΥΣ (ΠΚ) = ΑΠΟΚΤΗΣΗ (εδώ 1 Χρυσό) = ΤΡΑΒΗΞΤΕ ΜΙΑ ΚΑΡΤΑ ΚΑΙ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΣΑΣ = ΜΟΝΙΜΗ ΔΥΝΑΜΗ = ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΡΤΑ = ΚΑΡΤΑ ΣΥΓΕΚΡΙΜΕΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ (εδώ Αθηνά) = ΠΟΛΙΤΗΣ = ΠΛΗΡΩΜΗ (εδώ 1 Χρυσό) = ΠΛΗΡΩΜΗ / ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ (εδώ 1 Χρυσό) = ΕΠΙΛΟΓΗ (εδώ μια κάρτα) = ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ (εδώ Άμεση) ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ = ΑΜΕΣΗ ΔΥΝΑΜΗ = ΔΥΝΑΜΗ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗΣ = ΔΥΝΑΜΗ ΔΡΑΣΗΣ = ΚΑΡΤΑ ΣΕ ΤΟΜΕΑ = ΜΕΤΑΦΕΡΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ (εδώ Απόλλωνας) Πάρτε 3 Χρυσό Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες παίρνουν από 1 Χρυσό = ΔΥΝΑΜΗ ΘΡΥΛΟΥ = ΚΑΡΤΑ ΣΤΑ ΗΛΥΣΙΑ = ΚΑΡΤΑ ΣΤΟ ΜΑΝΤΕΙΟ = ΚΑΡΤΕΣ ΣΤΗ ΣΤΟΙΒΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑΤΟΣ = ΜΕΤΑΦΟΡΑ = ΑΠΟΚΤΗΜΕΝΗ ΚΑΡΤΑ (εδώ Αθηνά) = ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΙΣΜΑ ΚΑΡΤΑΣ = ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ = ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΜΙΑΣ ΚΑΡΤΑΣ = ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ = ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΤΟΣΑ ΟΣΑ = Η ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΙΔΙΟ = ΚΑΝΕΝΑ (εδώ κανέναν Πολίτη) = ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 1 = ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΟΝΟΥ = ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΘΡΥΛΟ ΜΙΑΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ = ΔΥΝΑΜΗ ΧΡΟΝΟΥ, ΧΡΗΣΗ ΣΕ ΘΡΥΛΟ ΕΝΟΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ = ΔΥΝΑΜΗ ΕΛΕΥΣΙΝΕΙΩΝ ΚΑΝΟΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΕΤΕ Όταν παίρνετε μια κάρτα ή Αποστολή, πρέπει να ξεσκαρτάρετε μια Στήλη (και μόνο μία) μεταξύ αυτών που έχετε ακόμη στο ταμπλό σας. Μπορείτε να διώξετε οποιαδήποτε Στήλη, και όχι υποχρεωτικά μία από τη Συνθήκη Απόκτησης. Δεν μπορείτε να έχετε δύο ή περισσότερες ίδιες κάρτες (ίδια εικόνα) στον Τομέα σας. Κάθε φορά που μεταφέρετε μια κάρτα, πρέπει να την πληρώσετε! Το κόστος σε Χρυσό ισούται με το Επίπεδο της κάρτας. Μπορείτε να μεταφέρετε έναν Πολίτη στα Ηλύσιά σας μόνο αν μπορείτε να τον προσθέσετε σε έναν Θρύλο με τουλάχιστον δύο κάρτες ήδη. Δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια δύναμη στον γύρο άλλου παίκτη. Αν δεν έχετε πόντους κύρους (ΠΚ), ο Άρης δεν σας δίνει επιπλέον ΠΝ στο τέλος. Μια κάρτα στον Τομέα σας μπορεί να επηρεαστεί από τις δυνάμεις της. Για παράδειγμα, μια κάρτα Ερμή που σας δίνει 1 Χρυσό, όταν μεταφέρετε μια κάρτα Ερμή, θα σας δώσει τον 1 Χρυσό αν μεταφέρετε και αυτή την ίδια την κάρτα! Αν μπορείτε να πάρετε μια κάρτα ή Αποστολή, δεν μπορείτε να επιλέξετε έναν Πολίτη. Μπορείτε να πάρετε Ανολοκλήρωτη Αποστολή μόνο αφού όλοι οι παίκτες έχουν τελειώσει τους γύρους τους. Πάντοτε αλλάξτε τη σειρά των Δίσκων στην ΑΡΧΗ της Φάσης Γραψίματος των Θρύλων. Μπορεί να είναι σημαντικό για την απόκτηση ή διατήρηση των Bonus Επιπέδων ή Οικογενειών. Μια κάρτα που βρίσκεται μόνη της στα Ηλύσιά σας, αφαιρείται στο τέλος του παιχνιδιού και δεν αξίζει καθόλου πόντους νίκης. Μετάφραση / Ενσωμάτωση: Νίκος Χριστάκης για την Red Meeple v.3

13 ΑΔΗΣ - PASCAL QUIDAULT Ο Άδης, ο θεός των νεκρών, κατοικεί στην Κόλαση, όπου υποδέχεται τους θνητούς. Φύλακας αλλά και κριτής, είναι αυτός που αποφασίζει ποιός θα μπει στα Ηλύσια και στέλνει τους δειλούς και τους ασεβείς στα βάθη της Κόλασης όπου γρήγορα ξεχνιούνται. Στο Elysium, ο Άδης έχει σημαντικότατο ρόλο, καθώς είναι αυτός που αποφασίζει αν ένας ήρωας θα περάσει στην αιωνιότητα... και θα δώσει πόντους νίκης στο τέλος. CHARON / ΧΑΡΟΣ Ο σκοτεινός βαρκάρης, παίρνει τους οβολούς των νεκρών για να τους περάσει από την Στύγα. Όσοι του στέλνουν πολλούς πελάτες, έχουν και την χάρη του. Θρύλος - Αν μεταφέρετε τουλάχιστον 2 κάρτες, κερδίζετε 2 ΠΝ. Πρέπει να μεταφέρετε τουλάχιστον 2 κάρτες κατά τη Φάση ΙΙΙ για να κερδίσετε τους ΠΝ. Ο χάρος μπορεί να είναι μια από τις κάρτες που μεταφέρετε. CHARON S OBOL / ΟΒΟΛΟΣ ΤΟΥ ΧΑΡΟΝΤΑ Για το ταφικό τελετουργικό των Ελλήνων χρειαζόταν η τοποθέτηση ενός νομίσματος, του οβολού, στο στόμα του νεκρού, ώστε να μπορέσει να πληρώσει το πέρασμά του από τον ποταμό Στύγα. Άμεσα - Κερδίζετε 1 Χρυσό. Έπειτα μπορείτε να μεταφέρετε 1 κάρτα. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. GATHERING / ΣΥΝΑΞΗ Οι θεοί μαζεύονται στο συμβούλιο του Ολύμπου. Επιβραβεύουν τους άξιους θνητούς και προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφωνίες μεταξύ των αθανάτων. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε διαφορετική Οικογένεια στον Θρύλο της. Σε Θρύλο Επιπέδου 1, η κάρτα αυτή μπορεί να αξίζει μέχρι και 5 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν θα αξίζει περισσότερο από 1 ΠΝ σε Θρύλο Οικογενείας. POSTHUMOUS HERO / ΜΕΤΑ ΘΑΝΑΤΟΝ ΗΡΩΑΣ Ακόμη και ανώνυμοι απλοί πολίτες έχουν την ευκαιρία να φτάσουν στα Ηλύσια αν δείξουν θάρρος και την πραγματική τους αξία. Ενεργοποίηση - Μεταφέρετε 1 Πολίτη δωρεάν. INITIATION / ΜΥΗΣΗ Όλοι οι Έλληνες, από τους πλουσιότερους μέχρι τους πιο φτωχούς, γυναίκες, ευγενείς ή βασιλιάδες, μπορούν να μυηθούν στα Ελευσίνια Μυστήρια. Η μυστική αυτή κοινότητα εγγυάται ότι ακόμη και σε εμπόλεμες εποχές, ο διάλογος θα εξακολουθεί να υπάρχει. Ενεργοποίηση (Ελευσίνα) - Μεταφέρετε 1 κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την δύναμη αυτή μόνο αν έχετε άλλη μία τουλάχιστον κάρτα Ελευσίνας στον Τομέα σας. Μπορείτε με τη δύναμη αυτή να μεταφέρετε και την ίδια την Μύηση. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. CERBERUS / ΚΕΡΒΕΡΟΣ Ο φύλακας της Κολάσεως είναι τόσο τρομακτικός που ένα και μόνο τριπλό του βλέμμα, προκαλεί τρομερό πόνο σε όσους προσπαθούν να εισβάλλουν στο βασίλειο του Άδη. Όποιος ήρωας κατάφερε να τον προσπεράσει, έγινε θρύλος. Ενεργοποίηση - Ξεσκαρτάρετε 1 κάρτα από τον Τομέα σας, για να μεταφέρετε μια άλλη κάρτα. Μπορείτε να ξεσκαρτάρετε οποιαδήποτε κάρτα, ακόμη και Πολίτη ή και τον ίδιο τον Κέρβερο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε τον Κέρβερο. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. GOD OF THE DEAD / O ΘΕΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ Αδιαφιλονίκητος αφέντης της Κολάσεως, ο Άδης είναι το μεγαλύτερο φόβητρο μεταξύ των Θεών και ο λιγότερο αγαπητός. Η χάρη του ωστόσο είναι περιζήτητη, και οι υπηρέτες του εμπνέουν τρόμο και σεβασμό μαζί. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Άδη, κερδίζετε 1 ΠΝ. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως πήρατε ή μεταφέρατε την κάρτα. Δεν κερδίζετε τον ΠΝ όταν παίρνετε τον Θεό του Κάτω Κόσμου, αλλά κερδίζετε 1 ΠΝ αν την μεταφέρετε. TARTARUS / ΤΑΡΤΑΡΑ Αργά ή γρήγορα, ο Άδης καλωσορίζει όλους τους θνητούς που φτάνουν στην Κόλαση. Τίποτα, ωστόσο, δεν τον ευχαριστεί περισσότερο από το να βλέπει ήρωες να περνάνε τον ποταμό Τάρταρο και να φτάνουν στα Ηλύσια. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε σετ 2 καρτών στα Ηλύσιά σας. Παράδειγμα: Αν έχετε 9 κάρτες στα Ηλύσιά σας, κερδίζετε 4 ΠΝ. Η δύναμη αυτή ενεργοποιείται αφού τυχόν μεμονωμένες κάρτες έχουν αφαιρεθεί από τα Ηλύσιά σας, στο τέλος του παιχνιδιού. ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΑΔΗ Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε κάρτα Άδη στον Θρύλο αυτό. Σε έναν Θρύλο Οικογενείας, η κάρτα αυτή φτάνει μέχρι και 3 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αξίζει περισσότερους από 1 ΠΝ σε έναν Θρύλο Επιπέδου 1. HORN OF PLENTY / ΤΟ ΚΕΡΑΣ ΤΗΣ ΑΜΑΛΘΕΙΑΣ Ο Άδης είναι άπληστος και πονηρός θεός, και τα πλούτη των νεκρών του ανήκουν, όπως και οι προσφορές που γίνονται στις κηδείες. Από το μαγεμένο του κέρας, αναδύονται απεριόριστα πλούτη. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Άδη, κερδίζετε 1 Χρυσό. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως παίρνετε ή μεταφέρετε την κάρτα. Δεν κερδίζετε τον Χρυσό όταν παίρνετε το Κέρας της Αμάλθειας, αλλά κερδίζετε 1 Χρυσό όταν το μεταφέρετε. JUDGES OF THE UNDERWORLD / ΔΙΚΑΣΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΩ ΚΟΣΜΟΥ Ο Μίνωας, ο Ραδάμανθυς και ο Αιακός, οι τρομεροί δικαστές των θνητών, μετρούσαν την αξία των ηρώων και καθόριζαν ποιός θα φτάσει στα Ηλύσια. Η απόκτηση της χάρης τους δεν ήταν μικρό πλεονέκτημα. Δράση - Κάθε κάρτα Άδη στον Τομέα σας, σας επιτρέπει να μεταφέρετε 1 κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και τους ίδιους τους Δικαστές. Οι μεταφορές αυτές δεν είναι δωρεάν. CAP OF INVISIBILITY / ΠΕΡΙΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΗΣ ΕΞΑΦΑΝΙΣΗΣ Επίπεδο 2, 3 φορές Η περικεφαλαία του Άδη έχει τη δύναμη να κάνει αυτόν που την φοράει αόρατο. Είναι μια σημαντική βοήθεια στο πεδίο της μάχης (και αλλού) και ισχυροποιεί την φήμη αυτού που την φοράει. Θρύλος - Μπορείτε να μεταφέρετε 1 επιπλέον κάρτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και την ίδια την Περικεφαλαία. Η μεταφορά δεν είναι δωρεάν. PERSEPHONE / ΠΕΡΣΕΦΟΝΗ Ο Άδης απαγάγει την πανέμορφη κόρη της Δήμητρας, θεάς της γεωργίας, Περσεφόνη και την μεταφέρει στα μέρη του. Αντιμέτωπος με την οργή της Δήμητρας και του Δία, συμφωνεί να την επιστρέψει στην μητέρα της, για τον μισό, όμως, μόνο χρόνο. Η Περσεφόνη έτσι, ταξιδεύει από την Κόλαση στην επιφάνεια, καθώς η λύπη της μητέρας της καθορίζει την αλλαγή των εποχών. Δράση - Μεταφέρετε 1 κάρτα δωρεάν. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και την ίδια την Περσεφόνη. Η μεταφορά αυτή είναι δωρεάν και δεν κοστίζει Χρυσό.

14 ΑΘΗΝΑ - VINCENT DUTRAIT Μαζί με τον Απόλλωνα, η Αθηνά είναι αναμφίβολα η διασημότερη θεά της αρχαίας Ελάδας. Φιλιπόλεμη όπως ο Άρης, αλλά σοφότερη, προστατευτική σαν τον Ποσειδώνα αλλά πιο άστατη. Η Αθηνά αναπαριστάνει την σοφία και την ισότητα, την ισορροπία του νου και τη συνεργασία. Στο Elysium, οι υπηρέτες της Αθηνάς έχουν ισχυρές ικανότητες, τις οποίες όμως μοιράζονται με τους αντιπάλους τους. Έτσι, είναι το αντίθετο του Ποσειδώνα, του δικού της αντιπάλου μεταξύ των θεών. NAVAL POWER / ΝΑΥΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ Επίπεδο 2, 3 φορές Η Αθηνά δεν είναι ξένη με τον πόλεμο. Στόχος της είναι όμως πάντοτε η νίκη και η κυριαρχία με το μικρότερο δυνατό κόστος. Δεν είναι περίεργο που η αγαπημένη της πόλη καταφέρνει να κυριαρχήσει στην Ελλάδα με τα πλοία της, τόσο εμπορικά όσο και πολεμικά. Ενεργοποίηση - Κερδίζετε 1 Χρυσό και 1 ΠΝ. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν το ένα από τα δύο. DEMOCRACY / ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Στην δημοκρατία της Αθήνας, οι πολίτες μπορούν να εκφράσουν τη γνώμη τους και έτσι να επηρεάσουν την πολιτική της πόλης. Παίζουν σημαντικό ρόλο και μπορούν να βοηθήσουν φιλόδοξους ημί-θεους στις αποστολές τους. Δράση - Πάρτε 1 Πολίτη. Όλοι οι άλλοι παίκτες μπορούν να κάνουν τι ίδιο για 1 Χρυσό. GATHERING / ΣΥΝΑΞΗ Οι θεοί μαζεύονται στο συμβούλιο του Ολύμπου. Επιβραβεύουν τους άξιους θνητούς και προσπαθούν να επιλύσουν τις διαφωνίες μεταξύ των αθανάτων. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε διαφορετική Οικογένεια στον Θρύλο της. Σε Θρύλο Επιπέδου 1, η κάρτα αυτή μπορεί να αξίζει μέχρι και 5 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν θα αξίζει περισσότερο από 1 ΠΝ σε Θρύλο Οικογενείας. MEDITATION / ΣΤΟΧΑΣΜΟΣ Κατά την ίδρυση της Αθήνας, οι άποικοι έπρεπε να αποφασίσουν ποιά θεότητα θα ήταν προστάτης της πόλης. Η Αθηνά και ο Ποσειδώνας προσέφεραν από ένα δώρο. Ένα μεγαλοπρεπές άτι ο Ποσειδώνας, και ένα απλό σιντριβάνι η Αθηνά. Οι Αθηναίοι επέλεξαν το σιντριβάνι, αποδεικνύοντας και πάλι ότι πάντοτε στο τέλος κερδίζει η Αθηνά. Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 3 ΠΝ για κάθε ολοκληρωμένο Θρύλο στα Ηλύσιά σας. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος Οικογενείας έχει 3 κάρτες. Ένας ολοκληρωμένος Θρύλος Επιπέδου έχει 5 κάρτες. TEMPLE OF ATHENA / ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Χρόνος - Η κάρτα αυτή αξίζει 1 ΠΝ για κάθε κάρτα Αθηνάς στον Θρύλο αυτό. Σε έναν Θρύλο Οικογενείας, η κάρτα αυτή μπορεί να αξίζει μέχρι και 3 ΠΝ, αλλά ποτέ δεν μπορεί να αξίζει περισσότερους από 1 ΠΝ σε έναν Θρύλο Επιπέδου 1. PANATHENAIC GAMES / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΑ Οι Ολυμπιακοί αγώνες δεν ήταν η μόνη περίπτωση κατά την οποία οι Ελληνικές πόλεις συμμετείχαν σε ειρηνικούς αγώνες για τη δόξα. Η πόλη που είναι αφιερωμένη στην Αθηνά έχει τους δικούς της, πολύ δημοφιλείς, αγώνες. Άμεσα - Μπορείτε να μεταφέρετε 1 κάρτα. Οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να κάνουν το ίδιο για 1 επιπλέον Χρυσό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε και τα ίδια τα Παναθήναια. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. AEGIS / ΑΙΓΙΔΑ Η μαγεμένη ασπίδα της Αθηνάς και του Δία, η Αιγίδα, έχει προστατεύσει και οαρκετούς ήρωες στις αποστολές τους, καθώς η Αθηνά είναι φιλεύσπλαχνη θεά. Οι πολλοί πιστοί της εκμεταλλεύονται αυτό της το χαρακτηριστικό. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Αθηνάς, κερδίζετε 1 Χρυσό. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως πήρατε ή μεταφέρατε την κάρτα. Δεν κερδίζετε Χρυσό όταν παίρνετε την Αιγίδα, αλλά κερδίζετε 1 χρυσό αν την μεταφέρετε. DIVINE LAW / ΘΕΪΚΟΣ ΝΟΜΟΣ Κερδίζοντας την χάρη της θεάς, μπορείτε να κάνετε έρθετε σε σημαντικές συμφωνίες και να κερδίσετε ιδανικές αποφάσεις. Η Αθηνά όμως ποτέ δεν κρίνει κάποιον άδικα. Δράση - Τραβήξτε μια κάρτα και πάρτε την ανοιχτή στον Τομέα σας. Έπειτα, μπορείτε να μεταφέρετε 1 κάρτα. Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν ένα από τα δύο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη δύναμη αυτή για να μεταφέρετε τον ίδιο τον Θεϊκό Νόμο. Η μεταφορά αυτή δεν είναι δωρεάν. Αν η κάρτα που τραβήχτηκε υπάρχει ήδη στον Τομέα σας, την ξεσκαρτάρετε και τραβάτε μια νέα κάρτα. EMBASSY / ΠΡΕΣΒΕΙΑ Εγγυητής της ειρήνης, προστάτης του σεβασμού στα συμβόλαια και τους όρκους, η Αθηνά επιζητεί από τους υπηρέτες της τη συμμετοχή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ πόλεων. Δράση - Κερδίζετε 1 Χρυσό και 1 ΠΝ για κάθε κάρτα Αθηνάς στον Τομέα σας. Οι υπόλοιποι παίκτες επιλέγουν αν θα πάρουν Χρυσό ή ΠΝ. Ο αριθμός του Χρυσού ή των ΠΝ που κερδίζετε, καθορίζεται από τον αριθμό των καρτών Αθηνάς στον Τομέα του παίκτη που ενεργοποίησε την Πρεσβεία. TRADE AGREEMENT / ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ Η φιλάνθρωπος θεά της σοφίας, η Αθηνά, επιζητεί ειρήνη και κοινοκτημοσύνη για όλους. Ωστόσο, οι υπηρέτες της πάντοτε επωφελούνται λίγο περισσότερο από τους άλλους. Άμεσα - Πάρτε 3 Χρυσό. Οι υπόλοιποι παίκτες παίρνουν από 1 Χρυσό. GODDESS OF WISDOM / Η ΘΕΑ ΤΗΣ ΣΟΦΙΑΣ Παρόλο την έντονη αίσθηση δικαιοσύνης της, η Αθηνά πολλές φορές δίνει άνισα την χάρη της. Οι φιλόδοξοι ημίθεοι δεν θα πρέπει να συγχέουν την μεγαλοψυχία της με απεριόριστη ανοχή. Η οργή της είναι σπάνια, αλλά τρομερή. Μόνιμο - Όταν παίρνετε ή μεταφέρετε μια κάρτα Αθηνάς, κερδίζετε 1 ΠΝ. Η δύναμη αυτή λειτουργεί άσχετα του πως πήρατε ή μεταφέρατε την κάρτα. Δεν κερδίζετε τον ΠΝ όταν παίρνετε την Θεά της Σοφίας, αλλά κερδίζετε 1 ΠΝ αν την μεταφέρετε. INITIATION / ΜΥΗΣΗ Όλοι οι Έλληνες, από τους πλουσιότερους μέχρι τους πιο φτωχούς, γυναίκες, ευγενείς ή βασιλιάδες, μπορούν να μυηθούν στα Ελευσίνια Μυστήρια. Η μυστική αυτή κοινότητα εγγυάται ότι ακόμη και σε εμπόλεμες εποχές, ο διάλογος θα εξακολουθεί να υπάρχει. Ενεργοποίηση (Ελευσίνα) - Κερδίζετε 2 Χρυσό. Όλοι οι υπόλοιποι παίκτες με τουλάχιστον 1 κάρτα Ελευσίνας στον Τομέα τους κερδίζουν από 1 Χρυσό. OATH OF HOSPITALITY / ΟΡΚΟΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ Η φιλοξενία είναι ένα από τα ιερότερα έθιμα της Ελλάδας. Πολλές φορές, ένας αναπάντεχος επισκέπτης μπορεί να σας ωφελήσει ιδιαίτερα. Ενεργοποίηση - Ξεσκαρτάρετε 1 κάρτα από τον Τομέα σας για να τραβήξετε μια κάρτα. Πάρτε την ανοιχτή στον Τομέα σας. Οι υπόλοιποι παίκτες μπορούν να κάνουν το ίδιο για 1 Χρυσό. Μπορείτε να ξεσκαρτάρετε οποιαδήποτε κάρτα, ακόμη και τον ίδιο τον Όρκο Φιλοξενίας. Οι υπόλοιποι παίκτες που επιλέγουν να χρησιμοποιήσουν τη δύναμη πρέπει να ξεσκαρτάρουν 1 κάρτα και να πληρώσουν 1 Χρυσό. Αν η κάρτα που

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό

4 Δεικτεσ Σκορ σε 4 Χρωματα (1 για κάθε παίκτη) 65 Ξυλινοι Κυβοι για τους πόρους (ξύλο, πέτρα και χρυσό) 13 Κρυσταλινα Κρανια από πλαστικό Στο κέντρο του ταμπλό δεσπόζει το ημερολόγιο των Μάγιας, το οποίο αποτελείται από ένα μεγάλο κεντρικό γρανάζι, το οποίο συνδέεται με 5 μικρότερα, τα οποία αντιστοιχούν σε 5 σημαντικές περιοχές του πολιτισμού

Διαβάστε περισσότερα

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ

ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΤΕ ΤΗ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΝΗΣΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Εξερευνήστε τη μυστηριώδη νήσο La Isla, και κυνηγήστε ζώα που μέχρι πρότινος θεωρούνταν εξαφανισμένα. Το ευγενές Ντόντο, το προσεκτικό Γιγάντιο Φόσα, τον άπιαστο

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες

Περιεχόμενα και προετοιμασία για τέσσερις παίκτες Ένα παιχνίδι του Peter Prinz για 2-4 παίκτες Σαν αρχαιολόγοι, οι παίκτες αποκτούν την γνώση που απαιτείται για να ξεκινήσουν αποστολές σε Αίγυπτο, Μεσοποταμία, Κρήτη και Ελλάδα. Ποιός έχει τη δύναμη να

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα του παιχνιδιού

Περιεχόμενα του παιχνιδιού Περιεχόμενα του παιχνιδιού Οι Κάρτες Ε 66 κάρτες ενεργειών σε 6 χ Το ταμπλό 1 κεντρικό ταμπλό με την Τζαμάικα και τη διαδρομή του αγώνα Η αρχική και τελική θέση του αγώνα Τα 5 σύμβολα στις γωνίες των καρτώ

Διαβάστε περισσότερα

Ομήρου Οδύσσεια Α γυμνασίου

Ομήρου Οδύσσεια Α γυμνασίου Ομήρου Οδύσσεια Α γυμνασίου Αθανασοπούλου Σοφία Αθήνα 2012 Επική ποίηση Εισαγωγή Ομηρικά έπη Τι ονομάζουμε έπος: Το αρχαίο ελληνικό ποίημα ένδοξο παρελθόν αφηγείται ιστορίες από το Θέμα: πολεμικά κατορθώματα

Διαβάστε περισσότερα

Η Αρχαϊκή Εποχή Οι αιώνες των μεταρρυθμίσεων 700--480 π.χ.

Η Αρχαϊκή Εποχή Οι αιώνες των μεταρρυθμίσεων 700--480 π.χ. Η αρxαϊκη εποxη -- Οι αιωνεσ των μεταρρυθμισεων Κεφάλαιο 4 Η Αρχαϊκή Εποχή Οι αιώνες των μεταρρυθμίσεων Για την Αρχαϊκή Εποχή, όπως και για τις άλλες περιόδους που εξετάσαμε ως τώρα, σημαντική πηγή πληροφοριών

Διαβάστε περισσότερα

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page)

9.1 Αλλαγή συμπεριφοράς (Switch Page) Κεφάλαιο 9 ο : Αλλαγή σελίδας και Δημιουργία Κλώνων Μέχρι αυτό το κεφάλαιο, τα παιχνίδια μας είχαν δυο σταθερά στοιχεία: α) τη συμπεριφορά των αντικειμένων - την προσδιορίζαμε αρχικά και παρέμενε ίδια

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΠΑΡΟΔΟΣ - Β' ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Από την αναγνώριση στο σχέδιο απόδρασης

ΕΠΙΠΑΡΟΔΟΣ - Β' ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Από την αναγνώριση στο σχέδιο απόδρασης ΕΠΙΠΑΡΟΔΟΣ - Β' ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ: Από την αναγνώριση στο σχέδιο απόδρασης Ευριπίδη Ελένη Γ Γυμνασίου Απαντήσεις ερωτήσεων σχολικού βιβλίου σχ. βιβλίο (σ.σ. 64-86) Γυμνάσιο: 9.000 μαθήματα με βίντεο-διδασκαλία

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες

Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες Κεφ.14: Μεταβλητές & Λίστες... Σε αυτό το κεφάλαιο: 14.1 Εισαγωγή στην έννοια των μεταβλητών 14.2 Λίστες 14.3 Παραδείγματα... «Το πιο απίθανο πράγμα με τη ζωή είναι ότι πάντα θα υπάρχουν μεταβλητές. Θα

Διαβάστε περισσότερα

Φωτεινές Ημέρες του Εκπαιδευτηρίου μας

Φωτεινές Ημέρες του Εκπαιδευτηρίου μας ΤΕΥΧΟΣ 40 ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2013 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2012-2013 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗ ΑΛΚΜΑΝΟΣ 1 (ΛΕΩΠΟΥΛΕΪΚΑ) ΤΗΛ. 27310-23113 Φωτεινές Ημέρες του Εκπαιδευτηρίου μας 39 Χρόνια Φωτεινές Ημέρες» Η

Διαβάστε περισσότερα

Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν

Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και. Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν Η φρουρός κοίταξε τον Bartolemew Kaiss από πάνω μέχρι κάτω για μια στιγμή και έπειτα είπε συνοφρυωμένος Με συγχωρείτε, Άρχοντα Kaiss, α ά η πριγκίπισσα δεν δέχεται επισκέπτες αυτή τη στιγμή. Είναι, σαφώς,

Διαβάστε περισσότερα

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5)

Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω. 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) Του Friedmann Friese, για 3 έως 6 παίκτες 13 ετών και άνω 60 κάρτες: - 36 κάρτες με αριθμούς (έξι σετ καρτών από το 0 έως 5) - 24 κάρτες αποστολών (με 1 έως 6 σύμβολα) 35 πλακίδια αντικειμένων: - 8 x σκαμπό

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΙΧΝΙ Ι ΤΟΥ ΠΟΚΕΡ 1. ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΚΕΡ - Η ΤΡΑΠΟΥΛΑ 2. ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΟΚΕΡ - ΟΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ 3. ΠΩΣ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΤΑ ΙΑΦΟΡΑ ΠΑΙΧΝΙ ΙΑ : TEXAS HOLD 'EM OMAHA HIGH LOW ΠΟΚΑ ΜΕ ΕΠΤΑ ΦΥΛΛΑ ΠΟΚΑ ΜΕ

Διαβάστε περισσότερα

Περιεχόμενα. 72 κάρτες Φαγητών 32 κάρτες Απρόβλεπτοι. 10 κάρτες Τηλεφωνικής. Παραγγελίας. Παράγοντες

Περιεχόμενα. 72 κάρτες Φαγητών 32 κάρτες Απρόβλεπτοι. 10 κάρτες Τηλεφωνικής. Παραγγελίας. Παράγοντες Σ ολόκληρη την Ελλάδα, το σουβλάκι είναι η πιο εύκολη λύση όταν κάποιος θέλει να φάει έξω κάτι στα γρήγορα. Το να διαχειρίζεσαι όμως ένα σουβλατζίδικο δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση! Τα λειτουργικά κόστη

Διαβάστε περισσότερα

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών

Oδηγός Προσέγγισης Εθελοντών 1 Ο παρόν Οδηγός Προσέγγισης Εθελοντών αποτελεί προϊόν της Δράσης 14 του Υποέργου ΙΙ του Έργου ΑΛΚΗΣΤΙΣ, το οποίο υλοποιείται από το «Δίκτυο για την άρση του κοινωνικού αποκλεισμού των γυναικών», στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Νοέμβριος 2014

Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), Νοέμβριος 2014 Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί συλλογή αποσπασμάτων από εκδόσεις διεθνών, περιφερειακών και εθνικών φορέων και οργανισμών, που έχουν διατεθεί στην Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες για τους σκοπούς

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΠΟΥΔΑΣΤΡΙΑ:

Διαβάστε περισσότερα

Επιλέγοντας Franchise

Επιλέγοντας Franchise Επιλέγοντας Franchise Άρθρο του Παναγιώτη Γ. Ρουσόπουλου, Γενικού Διευθυντή της εταιρείας συμβούλων THE FRANCHISE CO. και Διευθύνοντα Συμβούλου της Dale Carnegie Training Hellas Ο άνθρωπος δεν μπορεί να

Διαβάστε περισσότερα

Κεφ.15: Παιχνίδια. 15.1 Super Pong. [15_π01.sb]

Κεφ.15: Παιχνίδια. 15.1 Super Pong. [15_π01.sb] Κεφ.15: Παιχνίδια... Σε αυτό το κεφάλαιο: 15.1 Super Pong 15.1 Ναρκοπέδιο! 15.3 Σκοποβολή 15.4 Ο καρχαρίας 15.5 Παραλλαγή Pacman 15.6 Καροτοκυνηγός... 15.1 Super Pong [15_π01.sb] Στο παιχνίδι Super Pong

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ. κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ κοινωνική μάθηση ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

2 Α λ έ ξ α ν δ π ο ρ Γ. Α λ ε ξ α ν δ π ί δ η ρ

2 Α λ έ ξ α ν δ π ο ρ Γ. Α λ ε ξ α ν δ π ί δ η ρ 2 Α λ έ ξ α ν δ π ο ρ Γ. Α λ ε ξ α ν δ π ί δ η ρ Σ ο φ ο κ λ ή, Α ν τ ι γ ό ν η 3 4 Α λ έ ξ α ν δ π ο ρ Γ. Α λ ε ξ α ν δ π ί δ η ρ Αλέξανδρος Γ. Αλεξανδρίδης, «οφοκλή, Αντιγόνη. Ερμηνευτικά σχόλια, Β Λυκείου»

Διαβάστε περισσότερα

PLACEBO και NOCEBO ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

PLACEBO και NOCEBO ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΣΕΛΑΣ ΕΠΕ - ΤΜΗΜΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ : ΘΕΟΔΩΡΟΣ Π. ΔΑΣΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ Λ. ΒΑΣ. ΣΟΦΙΑΣ 122, ΑΘΗΝΑ, ΤΗΛ. 210-7712111 Web Site: http://psi-gr.tripod.com Email : goselas@hotmail.com Ψ ΤΑ ΜΥΣΤΗΡΙΩΔΗ

Διαβάστε περισσότερα

Κρατούμενοι Υποστήριξη Κρατουμένων

Κρατούμενοι Υποστήριξη Κρατουμένων ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Κρατούμενοι Υποστήριξη Κρατουμένων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ Συγγραφέας Άννα-Μαρία Ζωάκου Υπεύθυνος διαμόρφωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας

ΟΔΗΓΟΣ ΓΙΑ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ. Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας Πρόγραμμα Ίρις - Καταπολεμώντας τα στερεότυπα και τις διακρίσεις: Δράσεις για τη συμμετοχή, την ένταξη και την εκπαίδευση Μη τυπική εκπαίδευση για την καταπολέμηση των διακρίσεων σε παιδιά σχολικής ηλικίας

Διαβάστε περισσότερα

Φωτεινές Ημέρες ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ. συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Φωτεινές Ημέρες ΠΡΟΤΥΠΟ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ ΣΠΑΡΤΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ. συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ-ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΕΥΧΟΣ 41 ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ - ΙΟΥΝΙΟΣ 2014 ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2014 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΑΚΟΥ ΣΠΑΡΤΗ ΑΛΚΜΑΝΟΣ 1 (ΛΕΩΠΟΥΛΕΪΚΑ) ΤΗΛ. 27310-23113 Φωτεινές Ημέρες του Εκπαιδευτηρίου μας «Πορεία 40 ετών προς το φως»

Διαβάστε περισσότερα

Περάσματα. Ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τη ζωή των προσφύγων

Περάσματα. Ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τη ζωή των προσφύγων Περάσματα Ένα παιχνίδι ευαισθητοποίησης για τη ζωή των προσφύγων Περάσματα ενα παιχνιδι ευαισθητοποιησης για τη ζωη των προσφυγων Δημιουργήθηκε από τους Chantal Barthélémy-Ruiz, Benoît Carpier και Nadia

Διαβάστε περισσότερα

Οικογενειακός Προϋπολογισμός

Οικογενειακός Προϋπολογισμός Οικογενειακός Προϋπολογισμός Ξόδεψε λιγότερα, ζήσε καλύτερα! ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ bletsas.gr Foodmusic Books 1 ΕΥΤΥΧΗΣ ΜΠΛΕΤΣΑΣ / Κατηγορίες: Οικογενειακή Οργάνωση, Οικιακή Οικονοµία, Προσωπικά Οικονοµικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΑΤΡΩΝ ΠΟΛΥΤΕΧΝΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ Κατασκευή Ιστοσελίδας Ηλεκτρονικού Καταστήματος με χρήση

Διαβάστε περισσότερα

Η αναπαραγωγή επιτρέπεται, εκτός από εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η πηγή.

Η αναπαραγωγή επιτρέπεται, εκτός από εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η πηγή. Ευρωπαϊκή Ένωση, 2011 Η αναπαραγωγή επιτρέπεται, εκτός από εμπορικούς σκοπούς, με την προϋπόθεση ότι αναγνωρίζεται η πηγή. Το Βιβλίο των Νέων της Ευρώπης εκδόθηκε και χρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργώ παιχνίδια στο Kodu www.koduplay.gr

Δημιουργώ παιχνίδια στο Kodu www.koduplay.gr 1 Η συγγραφική ομάδα: Αϊβαλής Στέφανος, Αϊβάτης Χρήστος, Αλεξίου Βασιλική, Βουρονίκου Ασημίνα, Γάκη Στυλιανή, Γιάκα Χρυσούλα, Γιαννόπουλος Μενέλαος, Γιωργαλλίδης Αντρέας, Γκανή Λουίζα, Ζησιού Ελένη, Ζυγούρα

Διαβάστε περισσότερα