ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Municipality of Chania-Crete Ο ΗΓΟΣ ΥΠΟ ΟΧΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "www.chania.gr ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Municipality of Chania-Crete Ο ΗΓΟΣ ΥΠΟ ΟΧΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΣ"

Transcript

1 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Municipality of Chania-Crete Ο ΗΓΟΣ ΥΠΟ ΟΧΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΣ ΧΑΝΙΑ 2011

2 2011 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ALL RIGHTS RESERVED Συγγραφέας: Γαβριήλ Α. Κουρής (Επιµέλεια Έκδοσης) Γενικός Γραµµατέας ήµου Χανίων

3 1. Πρωτοβουλίες για τον Τουρισµό Κρουαζιέρας Τα Χανιά διαθέτουν το µεγαλύτερο και ασφαλέστερο φυσικό λιµάνι της Μεσογείου - το λιµάνι της Σούδας - το οποίο έχει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί σταθµός κρουαζιέρας (λιµάνι εκκίνησης και κατάληξης) και κοµβικό σηµείο εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντας ταυτόχρονα στους επισκέπτες του τόπου µας τη δυνατότητα αφενός να απολαύσουν µια ολοκληρωµένη εµπειρία διακοπών, µε υψηλή ποιότητα παρεχόµενων υπηρεσιών, πολυπληθείς επιλογές αξιοθέατων και µνηµείων και αφετέρου να γνωρίσουν από κοντά την κρητική φιλοξενία, την παράδοση και τον πολιτισµό µας. Η νέα ηµοτική Αρχή των Χανίων, µε την ανάληψη των καθηκόντων της - και αναγνωρίζοντας τις σηµαντικές προοπτικές που διανοίγονται για την τοπική οικονοµία και ανάπτυξη από τη νέα αυτή τουριστική αγορά - ανέλαβε συγκεκριµένες πρωτοβουλίες για τη διαµόρφωση ενός συγκεκριµένου επιχειρησιακού σχεδιασµού για τον τουρισµό κρουαζιέρας που θέτει ως απώτερο στόχο την καθιέρωση του λιµανιού της Σούδας σε σηµαντικό προορισµό κρουαζιέρας στη βάση ποιοτικών υπηρεσιών και υποδοµών και την περαιτέρω ανάδειξη των τουριστικών, πολιτισµικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτηµάτων του τόπου µας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ήµος Χανίων προχώρησε, από 1/1/2011 έως και σήµερα, στις παρακάτω ενέργειες: 1. Συµµετοχή του ήµου Χανίων µε δύο επόπτες ηµόσιας Υγείας - στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραµµα SHIPSAN TRAINET, µε θέµα «Υγειονοµικοί έλεγχοι, επιδηµιολογική επιτήρηση και έλεγχος των λοιµωδών νοσηµάτων, στα επιβατηγά πλοία και ιδιαίτερα στα κρουαζιερόπλοια και στα λιµάνια της Ευρώπης» που διεξήχθει από τις Ιανουαρίου 2011 στο λιµάνι του Πειραιά. Στόχος ήταν η ενηµέρωση και πιστοποίηση των Εποπτών ηµόσιας Υγείας του ήµου Χανίων για την ικανότητα αντιµετώπισης περιστατικών λοιµωδών νοσηµάτων στα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στο λιµάνι της Σούδας. 2. Επιστολή ηµάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη προς τους υπουργούς Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. ιαµαντίδη και Μεταφορών, Υποδοµών και ικτύων κ.. Ρέππα, µε την οποία ζητάει τη µεταβίβαση στο ηµοτικό Λιµενικό Ταµείο των αρµοδιοτήτων της διοίκησης-διαχείρισης του λιµανιού της Σούδας, προκειµένου να διασφαλιστεί η αποτελεσµατική διαχείριση και εκµετάλλευση των λιµενικών εγκαταστάσεων και της χερσαίας ζώνης του λιµένα της Σούδας. 3. Συνεργασία ήµου Χανίων µε τοπικούς ναυτικούς τουριστικούς πράκτορεςφορείς και Νοµαρχιακό Λιµενικό Ταµείο, για την προσέλκυση εταιρειών κρουαζιερόπλοιων και τη διαµόρφωση κατάλληλων συνθηκών υποδοχής αυτών.

4 4. Επαναλαµβανόµενες συσκέψεις µε φορείς (Τουρισµού, Εµπορίου, Αγροτικού Τοµέα, κ.α.) για την ενεργοποίηση και ενηµέρωση τους σε σχέση µε τον τουρισµό κρουαζιέρας. 5. Σύσταση Επιτροπής για την καταγραφή και προετοιµασία των ενεργειών που απαιτούνται για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά. 6. Σύσταση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, ως συµβουλευτικό όργανο του ήµου Χανίων. 7. Συµµετοχή ήµου Χανίων - µε δικό του περίπτερο και ψηφιακό/έντυπο ενηµερωτικό υλικό στην 8η έκθεση τουρισµού και κρουαζιέρας «Cruise Shipping Miami», η οποία αποτελεί τη µεγαλύτερη έκθεση παγκοσµίως για τον τουρισµό της κρουαζιέρας και η οποία πραγµατοποιήθηκε από τις Μαρτίου 2011 στο Μαϊάµι των Ηνωµένων Πολιτειών. Ήταν η πρώτη φορά που ο ήµος Χανίων συµµετείχε µε δικό του περίπτερο σε µια τουριστική έκθεση και µάλιστα τόσο µεγάλου µεγέθους. 2. Οδηγός Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Κρουαζιερόπλοιων στο Λιµένα της Σούδας Πέραν των παραπάνω, ο ήµος Χανίων προχώρησε στην εκπόνηση ενός Πρότυπου Οδηγού για την βελτιστοποίηση όλων των ακολουθούµενων διαδικασιών υποδοχής, διαχείρισης και εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών αυτών, σε ότι έχει να κάνει τόσο µε ζητήµατα που άπτονται αρµοδιοτήτων του ήµου Χανίων όσο και άλλων εµπλεκόµενων υπηρεσιών (ΕΛ.ΑΣ., Λιµενικό, κλπ). Για το σκοπό αυτό διαµορφώθηκαν οδηγίες/κατευθύνσεις για: 1. την υποδοχή των επισκεπτών κρουαζιέρας 2. τη µεταφορά των επισκεπτών από το Λιµένα της Σούδας προς την Πόλη των Χανίων 3. την πληροφόρηση/ενηµέρωση των επισκεπτών 4. την καθαριότητα Κοινοχρήστων Χώρων 5. την ασφάλεια των επισκεπτών και την καταπολέµηση της µικροεγκληµατικότητας 6. την αναχώρηση των επισκεπτών κρουαζιέρας από την Πόλη των Χανίων προς το Λιµένα Σούδας Ειδικότερα: 1. Υποδοχή επισκεπτών (για την άφιξη του πρώτου πλοίου κάθε εταιρείας) Για την υποδοχή των επισκεπτών κρουαζιέρας, ο ήµος Χανίων έχει µεριµνήσει για:

5 ανταλλαγή αναµνηστικών δώρων µεταξύ ηµάρχου Χανίων και Πλοιάρχου του κρουαζιερόπλοιου, η οποία θα λάβει χώρα επί του πλοίου. προσφορά παραδοσιακών εδεσµάτων από το ήµο Χανίων (παξιµάδια, γραβιέρα, ελιές, µέλι, ξηροί καρποί, τσικουδιά και κρασί) στους επιβάτες κατά την αποβίβαση τους ενώ κρητικό συγκρότηµα θα παίζει παραδοσιακή µουσική στο χώρο της προβλήτας του λιµανιού. προσφορά δώρων µε παραδοσιακά κρητικά προϊόντα και οπτικοακουστικό υλικό (DVD) στους επιβάτες και στο πλήρωµα του πλοίου από το ήµο Χανίων. λειτουργία Εκθετηρίου Τοπικών Προϊόντων, στο χώρο της προβλήτας µε ευθύνη του ήµου. λειτουργία ηµοτικού Περίπτερου Τουριστικής Πληροφόρησης εντός του λιµένα της Σούδας και διανοµή έντυπου ενηµερωτικού υλικού. διανοµή ερωτηµατολόγιου στους επισκέπτες. 2. Μεταφορά επισκεπτών από Λιµένα Σούδας προς Πόλη Χανίων Προκειµένου να διασφαλιστεί η δίχως προβλήµατα και το δυνατόν ταχύτερη µεταφορά των επισκεπτών της κρουαζιέρας από το λιµάνι της Σούδας προς τη πόλη των Χανίων (αποβίβαση στη πλατεία της ηµοτικής Αγοράς) ή άλλους επιλεγµένους τουριστικούς προορισµούς (Άπτερα, Τάφοι Βενιζέλων, κ.α.), έχει υπάρξει πρόβλεψη για: ρύθµιση της κυκλοφορίας των οχηµάτων εντός του λιµένα της Σούδας από το Λιµεναρχείο Χανίων. ρύθµιση της κυκλοφορίας των οχηµάτων στους επιλεγµένους οδικούς άξονες διέλευσης των λεωφορείων, από την Τροχαία Χανίων σε συνεργασία µε την ηµοτική Αστυνοµία. ιαδροµές Λεωφορείων Για τη µεταφορά των επισκεπτών από το λιµάνι της Σούδας προς την πόλη των Χανίων θα χρησιµοποιηθούν λεωφορεία (shuttle buses) τα οποία θα ακολουθήσουν µία βασική διαδροµή ενώ θα υπάρχουν και δύο εναλλακτικές (ανάλογα µε την ηµέρα και την ώρα άφιξης κάθε κρουαζιερόπλοιου) ούτως ώστε να επιτυγχάνεται κάθε φορά, ο ταχύτερος δυνατός χρόνος µετακίνησης λεωφορείων και επισκεπτών. Βασική ιαδροµή: Λιµάνι Σούδας - Λεωφ. Κ. Καραµανλή Νεάρχου - Πλουµιδάκη - Α. Παπανδρέου Πλατεία ηµοτικής Αγοράς. Εναλλακτική ιαδροµή 1: Λιµάνι Σούδας Εθνική Οδός Κόµβος Βαµβακόπουλου Λ. Ν. Καζαντζάκη Κισσάµου Κυδωνίας - Πλατεία ηµοτικής Αγοράς. Εναλλακτική ιαδροµή 2: Λιµάνι Σούδας - Λεωφ. Κ. Καραµανλή εληγιαννάκη (ΜΑΙΧ ) Κ. Μαλλινού (Στρατόπεδο Μαρκόπουλου) Νεάρχου Πλουµιδάκη - Α. Παπανδρέου Πλατεία ηµοτικής Αγοράς.

6 Στα παραπάνω σηµεία διέλευσης των λεωφορείων ο έλεγχος για τις παραβάσεις της παράνοµης στάσης και στάθµευσης καθώς και της στάθµευσης σε διπλή σειρά (διπλοπαρκάρισµα), θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός από την Τροχαία Χανίων και τη ηµοτική Αστυνοµία. Στάθµευση Λεωφορείων Τα λεωφορεία µετά την αποβίβαση των επισκεπτών θα σταθµεύουν σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο του ήµου στην Ακτή Κανάρη (Νέα Χώρα). 3. Πληροφόρηση/Ενηµέρωση Επισκεπτών Για την καλύτερη πληροφόρηση ενηµέρωση των επισκεπτών του ήµου µας θα υπάρξει: εγκατάσταση πληροφοριακών ταµπλό στη Παλιά Πόλη των Χανίων, σε δηµόσια κτίρια-κεπ και σε µνηµεία της πόλης. έκδοση χάρτη και εντύπου πληροφοριών και δρωµένων (πολιτιστικών, αθλητικών κ.α.) του ήµου Χανίων. εγκατάσταση για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο (free wi-fi internet access) για όλους τους επισκέπτες του λιµένα της Σούδας αξιοποίηση ιστοσελίδων κοινωνικής διαδικτύωσης (Social Media) και διαµόρφωση ειδικής ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή του ήµου Χανίων. 4. Καθαριότητα Κοινοχρήστων Χώρων Το θέµα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων αποτελεί ένα ζήτηµα στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη προσοχή οι επισκέπτες κρουαζιέρας. Στο πλαίσιο αυτό ο ήµος Χανίων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για: την καθαριότητα των σηµείων (διαδροµών) επίσκεψης των τουριστών κρουαζιέρας (Νεοζηλανδικό νεκροταφείο, Μοναστήρι Αγ. Τριάδος, Τάφοι Βενιζέλων, Παλιά Πόλη και Ενετικό Λιµάνι Χανίων, Μοναστήρι Χρυσοπηγής, Αρχαία Άπτερα) τη βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας και ηλεκτροφωτισµού σε δρόµους και κοινόχρηστους χώρους (π.χ. WC).

7 5. Ασφάλεια επισκεπτών πάταξη µικροεγκληµατικότητας Η εµπέδωση αισθήµατος ασφάλειας στους επισκέπτες του ήµου µας αποτελεί βασική προτεραιότητα η οποία αναµένεται να επηρεάσει θετικά την εισροή επισκεπτών κρουαζιέρας στο λιµάνι της Σούδας. Στο πλαίσιο αυτό η ηµοτική Αστυνοµία σε συνεργασία µε την Ελληνική Αστυνοµία θα περιπολεί τόσο στην Παλιά όσο και στη Νέα Πόλη των Χανίων ενώ το έργο των παραπάνω υπηρεσιών θα υποστηρίζει µε συνεχείς περιπολίες στο χώρο της λιµενικής ζώνης - και ιδιαίτερα στον Ενετικό Λιµένα - το Λιµεναρχείο Χανίων. Όσον αφορά την πάταξη της µικροεγκληµατικότητας, όπως π.χ. του παραεµπορίου ή της επαιτείας, θα υπάρχει πραγµατοποίηση κοινών συνδυασµένων επιχειρήσεων της ηµοτικής Αστυνοµίας και της Ελληνικής Αστυνοµίας. 6. Αναχώρηση επισκεπτών & επιστροφή σε Λιµένα Σούδας Προκειµένου να διασφαλιστεί η δίχως προβλήµατα και το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή των επισκεπτών - µέσω λεωφορείων- από την πόλη των Χανίων (επιβίβαση από τη πλατεία της ηµοτικής Αγοράς) προς το λιµένα της Σούδας, έχει υπάρξει πρόβλεψη για: ρύθµιση της κυκλοφορίας των οχηµάτων στους επιλεγµένους οδικούς άξονες διέλευσης των λεωφορείων, από την Τροχαία Χανίων σε συνεργασία µε την ηµοτική Αστυνοµία. ρύθµιση της κυκλοφορίας των οχηµάτων εντός του Λιµένα της Σούδας από το Λιµεναρχείο Χανίων. ιαδροµές Λεωφορείου Για την επιστροφή των επισκεπτών στο κρουαζιερόπλοιο τα λεωφορεία θα ακολουθήσουν µια διαδροµή: Πλατεία ηµοτικής Αγοράς - Αποκορώνου - Λεωφ. Κ. Καραµανλή Λιµάνι Σούδας.

8 3. Ποιότητα Παρεχόµενων Υπηρεσιών - Εξυπηρέτηση Επισκεπτών Η κρουαζιέρα δεν αποτελεί µια στατική µορφή τουρισµού και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι νέοι προορισµοί αναπτύσσονται και εντάσσονται στο «χάρτη» της παγκόσµιας κρουαζιέρας. Για να µπορέσουν ωστόσο τα Χανιά και δη το λιµάνι της Σούδας - να καθιερωθούν ως «βασικός παίκτης στο «χάρτη» της παγκόσµιας κρουαζιέρας, επιβάλλεται - πέρα από τον εκσυγχρονισµό και την επέκταση των αναγκαίων υποδοµών - να υπάρξει υψηλό επίπεδο παρεχοµένων υπηρεσιών από πλευράς όλων εκείνων των επαγγελµατιών που θα «κληθούν» να παράσχουν τις υπηρεσίες τους προς τους επισκέπτες της κρουαζιέρας. Είναι άλλωστε γενικώς παραδεκτό ότι ορισµένα από τα στοιχεία που αξιολογούν µε θετικό πρόσηµο οι επισκέπτες κρουαζιέρας σ ένα προορισµό, είναι η άµεση και φιλική εξυπηρέτηση, η ευγένεια και η υποδειγµατική συµπεριφορά όλων εκείνων µε τους οποίους έρχονται σε άµεση επαφή. Στο πλαίσιο αυτό, ο ήµος Χανίων, θεωρεί ως απολύτως αναγκαία τη διαµόρφωση ενός εθελοντικού κώδικα συµπεριφοράς και την υιοθέτηση του από πλευράς των επαγγελµατιών µε τους οποίους αναµένεται να έρθουν σε επαφή, οι επισκέπτες της κρουαζιέρας, απολαµβάνοντας τις υπηρεσίες τους. Για το σκοπό αυτό, ο ήµος Χανίων προχώρησε µε βάση την εµπειρία που έχει καταγραφεί από επισκέπτες κρουαζιέρας σε άλλα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά λιµάνια στη σύνταξη ενός τέτοιου εθελοντικού κώδικα τον οποίο και θέτει σε δηµόσια διαβούλευση για τον εµπλουτισµό του - στον οποίο περιγράφεται η προσδοκώµενη στάση και συµπεριφορά των εκπροσώπων των επαγγελµατιών, µε τους οποίους αναµένεται να έρθουν περισσότερο σε επαφή απολαµβάνοντας τις υπηρεσίες τους, οι επισκέπτες της κρουαζιέρας όπως π.χ. οι εκπρόσωποι του κλάδου των µεταφορών (αστικό ΚΤΕΛ και Ταξί) και των εµπόρων/βιοτεχνών/καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Η υιοθέτηση των παρακάτω περιγραφόµενων συµπεριφορών, από πλευράς επαγγελµατιών, θα συµβάλλει καθοριστικά στο να σχηµατιστεί µια καθ όλα θετική εντύπωση/αξιολόγηση από τους επισκέπτες κρουαζιέρας, γεγονός που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονοµία, µε προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών κρουαζιέρας µελλοντικά, µε δεδοµένο ότι, σύµφωνα µε έρευνες, οι επισκέπτες κρουαζιέρας επιστρέφουν για µεγαλύτερη διαµονή και γνωριµία σ έναν τόπο από τον οποίο έµειναν ευχαριστηµένοι κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας - από το επίπεδο των παρεχόµενων υπηρεσιών/τιµών, την εξυπηρέτηση και βεβαίως το φυσικό περιβάλλον.

9 Αστικό ΚΤΕΛ Το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων οφείλει να µεριµνήσει για: την καθαριότητα, την ευπρεπή εµφάνιση και την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων του. την ακριβή εκτέλεση του προγραµµατισµένου έργου, ιδίως όσον αφορά τη συχνότητα, την τήρηση και του χρόνου διαδροµής των δροµολογίων από το Λιµάνι της Σούδας προς τη Πόλη των Χανίων και αντίστροφα καθώς και τη δροµολόγηση έκτακτων δροµολογίων από το Λιµάνι της Σούδας προς τη Πόλη και αντίστροφα, κατά τις ώρες παραµονής των Κρουαζιερόπλοιων στο Λιµάνι της Σούδας. τη διατήρηση σε καλή κατάσταση των σταθµών άφιξης και αναχώρησης λεωφορείων και των στεγάστρων αναµονής επιβατών, τη τοποθέτηση πινακίδων αφετηριών και στάσεων και τη λήψη γενικά κάθε µέτρου χρήσιµου για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για το δίκτυο και τα δροµολόγια των αστικών γραµµών, καθώς και για κάθε άλλο χρήσιµο στοιχείο. την τοποθέτηση εντός των λεωφορείων "Κιβώτιων παραπόνων - υποδείξεων". την ευπρεπή εµφάνιση των οδηγών κατά την ώρα της Υπηρεσίας και την πλήρη εξυπηρέτηση των επιβατών, µε ευγένεια, σοβαρότητα και προθυµία. Την παροχή κάθε χρήσιµης πληροφορίας από πλευράς προσωπικού - που ανάγεται στην αρµοδιότητά τους, ιδίως για τα δροµολόγια, αφίξεις αναχωρήσεις λεωφορείων κ.λ.π. να µην καπνίζουν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των δροµολογίων. να συνιστούν οι οδηγοί στους επιβάτες να παραχωρούν τη θέση τους σε άτοµα που χρήζουν βοηθείας (ιδιαίτερα έγκυες, ηλικιωµένοι, άτοµα µε ειδικές ανάγκες) κατά τη διάρκεια δροµολογίων µε λεωφορεία στα οποία επιτρέπεται η µεταφορά όρθιων επιβατών. ΤΑΞΙ (Ε..Χ.) Α) Για την ενηµέρωση των επιβατών 1. Κάθε Ε..Χ., για την καλύτερη ενηµέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών, οφείλει: o να έχει αναρτηµένη, σε εµφανές σηµείο απ' όλους τους επιβάτες, πινακίδα σε ελληνική και αγγλική γλώσσα µε:

10 o - Τα στοιχεία του αυτοκινήτου - Τα ισχύοντα τιµολόγια - Βασικές διαδροµές µε το κόστος αυτών. Να διαθέτει οδηγό δρόµων, πλατειών και χάρτη της περιοχής. 2. Κάθε οδηγός Ε..Χ. αυτοκινήτου οφείλει να γνωρίζει τα βασικότερα σηµεία του προορισµού (τουριστικά, αξιοθέατα, νοσοκοµεία, ηµόσιες Υπηρεσίες κ.λ.π.) της έδρας του και να παρέχει µε ευγένεια κάθε σχετική πληροφορία στον επιβάτη/επισκέπτη που µεταφέρει. 3. Κάθε οδηγός Ε..Χ. αυτοκινήτου οφείλει να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία του ζητηθεί για την παρεχόµενη εξυπηρέτηση (π.χ. κόµιστρο, διαδροµή, κ.λπ.) Β) Υποχρεώσεις Οδηγού για τη µίσθωση Κάθε οδηγός Ε..Χ. αυτοκινήτου οφείλει: Να µην έχει κάνει χρήση οινοπνευµατωδών ποτών. Να µην επιλέγει, καθ' οιονδήποτε τρόπο, επιβάτες. Να θέτει σε λειτουργία τον κλιµατισµό του οχήµατος. Να µην αρνείται τη µίσθωση, εκτός αν ο επιβάτης βρίσκεται υπό την επήρεια τοξικών ουσιών ή µέθης και δε συνοδεύεται από άλλο νηφάλιο άτοµο. Να µην εισπράττει µεγαλύτερο κόµιστρο (πέραν του νοµίµου). Να µην εισπράττει κόµιστρο ανά επιβάτη. Να µην παρέχει πολλαπλή εξυπηρέτηση. Να µη διακόπτει τη µίσθωση, για λόγους προσωπικούς ή προµίσθωσης, χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη. Να δέχεται τη µεταφορά αποσκευών των επιβατών, εφόσον µε την τοποθέτησή τους δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ. Να φορτοεκφορτώνει τις αποσκευές από και προς το πεζοδρόµιο. Να δέχεται τη µεταφορά κατοικίδιων ζώων, εφόσον είναι καθαρά, ήρεµα, έχουν περιλαίµιο, φίµωτρο (αν πρόκειται για σκύλους), ένδειξη κτηνιατρικού ελέγχου, κάθονται στο δάπεδο και συνοδεύονται από άτοµο. Να µεριµνά για την ακριβή λειτουργία του ταξιµέτρου, την κατάσταση καθαριότητας του αυτοκινήτου (εσωτερικά - εξωτερικά) και την ασφαλή κυκλοφορία του (τεχνική κατάσταση - εφαρµογή του Κ.Ο.Κ.). Να σταµατά για την παραλαβή επιβατών στους καθορισµένους σταθµούς (πιάτσες) ή στο δεξιό άκρο του οδοστρώµατος, εφόσον σ' αυτό επιτρέπεται η στάση ή στο πλησιέστερο που επιτρέπεται η στάση, ποτέ όµως πάνω σε διασταυρώσεις ή στροφές και εφόσον η στάση δεν παρεµποδίζει την κυκλοφορία των υπολοίπων οχηµάτων ή δε δηµιουργεί κινδύνους πρόκλησης ατυχήµατος. Γ) Συµπεριφορά οδηγού προς επιβάτες Κάθε οδηγός Ε..Χ. αυτοκινήτου θα πρέπει: Να είναι ευπρεπής στην εµφάνιση.

11 Να είσαι ευγενικός, πρόθυµος και εξυπηρετικός στον επιβάτη. Να µην καπνίζει κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Να µη θέτει σε λειτουργία µουσικές συσκευές, ούτε να ανοίγει τα παράθυρα του αυτοκινήτου (εκτός του παραθύρου του οδηγού) χωρίς τη συγκατάθεση του επιβάτη. Να µην οµιλεί στον επιβάτη για θέµατα που δεν είναι απαραίτητα για την παρεχόµενη εξυπηρέτηση. Να χρησιµοποιεί τη συντοµότερη διαδροµή για τον προορισµό του επιβάτη, εκτός αν ο επιβάτης επιλέξει άλλη διαδροµή. Να διακόπτει τη λειτουργία του ταξίµετρου όταν σταµατά για λόγους που ευθύνεται ο ίδιος (π.χ. ανεφοδιασµός µε καύσιµα, αλλαγή ελαστικού, µικροεπισκευή). Να δίδει απόδειξη στον επιβάτη, όταν του ζητηθεί, στην οποία αναγράφει υποχρεωτικά τον αριθµό κυκλοφορίας του οχήµατος. Να δέχεται τη µεταφορά επιβατών µέχρι του αριθµού που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας. Να ενηµερώνει και να παρακινεί τους επιβάτες, να φορούν τις ζώνες ασφαλείας, ανεξαρτήτως προορισµού αυτών. Καταστήµατα Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος Εµπορικά Καταστήµατα - Λοιπές Επιχειρήσεις Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηµατίες οι οποίοι αναµένεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες της κρουαζιέρας στο ήµο Χανίων, οφείλουν να µεριµνήσουν για: o o την τήρηση της καθαριότητας και ευταξίας στους χώρους των καταστηµάτων τους (εσωτερικά-εξωτερικά). την αποφυγή δηµιουργίας συνθηκών αθέµιτου ανταγωνισµού µε την χρησιµοποίηση απαράδεκτων µεθόδων προσέλκυσης πελατών, υπερβολική µείωση τιµών σε ακανόνιστο χρόνο, χρησιµοποίηση προσώπων για άγρα πελατών, διάθεση καρτών σε δηµόσιους χώρους, (δρόµους πλατείες, παραλίες) και γενικά µε ενέργειες που προσβάλλουν το κοινό αίσθηµα και που αποτελούν σηµεία αρνητικής κριτικής των επισκεπτών. o την αποφυγή περιστατικών αισχροκέρδειας και εκµετάλλευσης των επισκεπτών. o την ευγενική και εξυπηρετική συµπεριφορά του προσωπικού τους και για την παροχή κάθε δυνατής πληροφόρησης στους επισκέπτες.

12 C H A N I A place to be - place to live

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140)

ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ' ΑΡΙΘ. 170/2003 (Α 140) «Καθορισμός διοικητικών κυρώσεων, οργάνων και διαδικασία επιβολής τους στα διοικητικά όργανα των φορέων παροχής συγκοινωνιακού έργου και στους ιδιοκτήτες των

Διαβάστε περισσότερα

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΙΚΤΥΟ ΟΙΝΟΠΟΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Το ίκτυο Οινοποιών Νοµού Ηρακλείου ιδρύθηκε ως αστική µη κερδοσκοπική εταιρεία τον Νοέµβριο του 2006 και αποτελεί την κύρια συλλογική, συγκροτηµένη και συντονισµένη έκφραση

Διαβάστε περισσότερα

(α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων

(α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων (α) Αρµοδιότητες Τµήµατος Μελετών και Κατασκευών Έργων Το Τμήμα Μελετών και Κατασκευών Έργων έχει αρμοδιότητα για την μελέτη και κατασκευή των συγκοινωνιακών, εγγειοβελτιωτικών, κτιριακών, ηλεκτρομηχανολογικών

Διαβάστε περισσότερα

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ»

«ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΩΝ» ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΣΤΑΣΕΙΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ & ΤΕΡΜΑΤΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ Στάσεις Λεωφορείων Στάσεις κατά μήκος της γραμμής Στάσεις στα σημεία συμβολής δύο ή περισσοτέρων λεωφορειακών γραμμών (πιθανά σημεία μετεπιβίβασης).

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ

ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΑΘΗΝΑ. Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΗΜΕΡΙ Α ΤΕΕ «ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ» ΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ηµήτριος Α. Τσαµπούλας, Καθηγητής ΕΜΠ Πρόεδρος.Σ. ΟΑΣΑ ΑΘΗΝΑ 9 ΙΟΥΝΙΟΥ 2008 οµή Παρουσίασης 1. Υφιστάµενη κατάσταση στην Πρωτεύουσα

Διαβάστε περισσότερα

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά

Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Χανιά, περνώντας χρόνο στην ομορφιά Ημέρες Ταξιδιού 4 Τόσες αμέτρητες ομορφιές πώς να χωρέσουν σε 4 μέρες...είναι όμως μια αρχή! Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Χανιά 2. Φαλάσαρνα Φύση/Παραλίες

Διαβάστε περισσότερα

Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου

Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Εμποροβιομηχανικού Συλλόγου Ι.Π. Μεσολογγίου Το Γραφείο Τουριστικής Ανάπτυξης στόχο έχει: την συλλογή προτάσεων για την αναβάθμιση της εικόνας της πόλης και την υλοποίηση αυτών, δημιουργώντας μία τουριστική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ

ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΜΕΛΕΤΗ: ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΣΤΙΣ Ο ΟΥΣ Γ. ΧΑΛΚΙ Η ΚΑΙ ΜΕΓ. ΑΛΕΞΑΝ ΡΟΥ ΤΩΝ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ Α ΣΤΑ ΙΟΥ ΜΕΛΕΤΗΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΜΕΛΕΤΗΣ Η µελέτη έχει ως

Διαβάστε περισσότερα

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1

Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Περίληψη των διατάξεων που αφορούν στα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές πλωτές μεταφορές 1 Ο κανονισμός (ΕΕ) αριθ. 1177/2010 για τα δικαιώματα των επιβατών στις θαλάσσιες και εσωτερικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 ΟΜΙΛΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ THALATTA 2012 ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ 22 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012 Κυρίες και Κύριοι, Αναμφίβολα ο θαλάσσιος τουρισμός αποτελεί μια από τις δυναμικότερες και επιλεκτικότερες μορφές σύγχρονου τουρισμού και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ

ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΗ ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΣΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΜΜΜ ΣΤΟΧΟΙ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΥΛΟΠΟΙΗΣΗΣ - ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ : ΛΩΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΟΔΟΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ Αύξηση της ταχύτητας των

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs

Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Τμήμα Επιστημών της Θάλασσας Πληροφορίες επισκεπτών - FAQs Γενικές Τι είδους καιρό να περιμένω στη Μυτιλήνη; Πόση ώρα διαρκεί το ταξίδι με πλοίο από τον Πειραιά (Αθήνα) στη Μυτιλήνη; Που μπορώ να ενημερωθώ

Διαβάστε περισσότερα

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό

Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Έξυπνες λύσεις για την προώθηση του θεματικού τουρισμού στην περιοχή της Ηπείρου Ιωάννινα, 29 Μαρτίου 2016 Συνδυασμένα Συστήματα Μεταφορών στον Τουρισμό Γιώργος Γιαννής, Καθηγητής ΕΜΠ, www.nrso.ntua.gr/geyannis

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β-37843/3546/13/2013 (Β 2008) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.2963/2001).

Υ.Α. Οικ. Β-37843/3546/13/2013 (Β 2008) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.2963/2001). Υ.Α. Οικ. Β-37843/3546/13/2013 (Β 2008) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.2963/2001). «Έκδοση επικαιροποιημένου χάρτη υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή (Χ.Υ.Κ.) των φορέων παροχής συγκοινωνιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Π.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Δ.Ε ΠΕΙΡΑΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΔΙΟΥ ΦΥΛΛΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 1 Α: Κατά τη διαδρομή μου μέσα στο τρόλεϊ Είστε επιθεωρητές για την καλή λειτουργία των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς (Μ.Μ.Μ.) και την εξυπηρέτηση των επιβατών, παρατηρήστε και αξιολογήστε

Διαβάστε περισσότερα

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (ΖΩΝΗ Δ)

ΕΡΓΑ ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ ΧΕΡΣΑΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΚΑΤΑΚΟΛΟΥ (ΖΩΝΗ Δ) Κατάκολο 30/01/2018 Η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός αποτελούσε πάντα μια δημοφιλή επιλογή και διαχρονικά συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους παγκόσμιους προορισμούς. Η τεράστια ποικιλομορφία της,

Διαβάστε περισσότερα

Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας

Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας 2o ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΥΨΗΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΘΕΜΕΝΗΣ ΑΞΙΑΣ Αξιοποιώντας τις Υποδοµές: η κρουαζιέρα και οι ευρύτερες στρατηγικές µετεξέλιξης της τουριστικής εµπειρίας Δρ. ΑΓΓΕΛΟΣ Φ. ΒΛΑΧΟΣ Μέλος ιοικητικών

Διαβάστε περισσότερα

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών

ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών MEMO/10/282 Βρυξέλλες, 29 Ιουνίου 2010 ικαιώµατα επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών Γιατί θεσπίστηκαν τα δικαιώµατα των επιβατών σιδηροδροµικών µεταφορών; Η τρίτη δέσµη νοµοθετικών µέτρων για τους σιδηροδρόµους

Διαβάστε περισσότερα

GIFT 2.0 Greece- Italy Facilities for Transport 2.0

GIFT 2.0 Greece- Italy Facilities for Transport 2.0 GIFT 2.0 Greece- Italy Facilities for Transport 2.0 Ερωτηματολόγιο Εισαγωγή: Τουριστικές Εταιρίες GIFT 2.0 Το έργο GIFT 2.0 αποσκοπεί στη βελτίωση των συνδυασμένων μεταφορών επιβατών και εμπορευμάτων στην

Διαβάστε περισσότερα

3 νησιά σε 3 μέρες! Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες

3 νησιά σε 3 μέρες! Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες 3 νησιά σε 3 μέρες! Πόρος, Ύδρα, Σπέτσες Ημέρες Ταξιδιού 3 Τόσο κοντά από την Αθήνα, 3 μικρά νησάκια, ιδανικές μονοήμερες αποδράσεις! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Πόρος Για την

Διαβάστε περισσότερα

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ Απολογισµός Πεπραγµένων 2011 Κοινωνική Αρωγή & Υποστήριξη Έκδοση αποφάσεων για 2.935 επιδόµατα κοινωνικής προστασίας, για τα οποία προηγήθηκε κοινωνική έρευνα όπως και

Διαβάστε περισσότερα

2. Τίτλος έργου: ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

2. Τίτλος έργου: ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α. Γενικά Στοιχεία 1. Περιφέρεια: Κεντρικής Μακεδονίας Νοµός: Θεσσαλονίκης ΟΤΑ: ήµος Θεσσαλονίκης 2. Τίτλος έργου: ΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΗ ΖΩΝΗ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ 3. Υπεύθυνος έργου

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ!

ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΑΣΦΑΛΩΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΩ! ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ Η δυνατότητα να μετακινείται κάποιος ως: Πεζός Οδηγός Επιβάτης να εμπλακεί χωρίς να κινδυνεύει ή να προκαλέσει τροχαίο ατύχημα

Διαβάστε περισσότερα

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ».

Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Ο νησιωτικός τουρισμός και η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τίτλο «Προκλήσεις και Ευκαιρίες για τον Παράκτιο και Θαλάσσιο Τουρισμό στην ΕΕ». Εισηγήτρια κα Ελευθερία Φτακλάκη, Αντιπεριφερειάρχης

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: Β4Ω3ΟΡ0Ρ-ΒΡΦ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ Αριθ. Απόφασης : 21/2012 Ημέρ. Απόφασης : 21/3/2012

ΑΔΑ: Β4Ω3ΟΡ0Ρ-ΒΡΦ. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ Αριθ. Απόφασης : 21/2012 Ημέρ. Απόφασης : 21/3/2012 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ Αριθ. Απόφασης : 21/2012 Ημέρ. Απόφασης : 21/3/2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Πρακτικού από τη Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

Λίγα λόγια για εμάς. Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας και ελάτε να σας ταξιδέψουμε εντός και εκτός Ελλάδος. Καλώς ήρθατε στο Dodoni Travel!!!

Λίγα λόγια για εμάς. Γνωρίστε τις υπηρεσίες μας και ελάτε να σας ταξιδέψουμε εντός και εκτός Ελλάδος. Καλώς ήρθατε στο Dodoni Travel!!! Λίγα λόγια για εμάς Ταξιδεύοντας σε μια όμορφη γωνιά της πατρίδας μας το 2012, γεννήθηκε η ιδέα της δημιουργίας ενός νέου τουριστικού γραφείου που θα προσφέρει σε όλους εσάς κάτι διαφορετικό Με έδρα την

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001)

Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) Υ.Α. Οικ. Β- 54871/4060/2003 (Β 1364). (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 1 του άρθρου 7 του Ν. 2963/2001) «Όροι, προϋποθέσεις και διαδικασία για το χαρακτηρισμό μιας περιοχής ως αστικής, μιας γραμμής ως

Διαβάστε περισσότερα

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων

ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων ηµόσια διαβούλευση για το Σύµφωνο των ηµάρχων Το «Σύµφωνο των ηµάρχων» αποτελεί µία φιλόδοξη πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, δίνοντας το προβάδισµα σε πρωτοπόρους δήµους της Ευρώπης να αµβλύνουν

Διαβάστε περισσότερα

ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ

ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΒΑΙΝΟΝΤΩΝ ANEK-SUPERFAST ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΓΡΑΜΜΩΝ ΚΡΗΤΗΣ Σύμφωνα με την Κοινοτική Οδηγία 98/41 είναι υποχρεωτική, για λόγους ασφαλείας, η ονομαστική καταγραφή των επιβαινόντων

Διαβάστε περισσότερα

Επίπεδο C σηµαίνει αναχώρηση οχηµάτων από την αφετηρία µε µεγάλες

Επίπεδο C σηµαίνει αναχώρηση οχηµάτων από την αφετηρία µε µεγάλες ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Τα πρώτα αποτελέσµατα της έρευνας αξιολόγησης υπηρεσιών και δικτύου του ΟΑΣΘ την οποία διεξάγει το Ινστιτούτο Μεταφορών για λογαριασµό του Συµβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΣΑΣΘ),

Διαβάστε περισσότερα

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Μικρές παρεμβάσεις Μεγάλα αποτελέσματα. Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου

Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Μικρές παρεμβάσεις Μεγάλα αποτελέσματα. Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου Μικρές παρεμβάσεις Μεγάλα αποτελέσματα Νικήτας Δολαψάκης Αντιπρόεδρος Οργανισμού Λιμένος Ηρακλείου ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Α.Ε. 4+ προβλήτες κρουαζιερόπλοιων

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 32 / συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής.

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 32 / συνεδρίασης της Οικονοµικής Επιτροπής. ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΟΙΚ. ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕ ΡΙΑΣΗ ΤΗΣ 5-11-2013 ΗΜΟΣ ΝΕΑΠΟΛΗΣ-ΣΥΚΕΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΟ 32 ΓΡ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. 431 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το

Διαβάστε περισσότερα

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον

Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΗ Τηλεµατική ορίζεται ως η τεχνολογία που αξιοποιεί τον συνδυασµό τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής για την αµφίδροµη µετάδοση δεδοµένων µε σκοπό τον έλεγχο ή την ενηµέρωση εξ αποστάσεως ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

ενηµέρωσης ταξιδιωτών και επισκεπτών του ήµου Ρεθύµνου µε τα παρακάτω υποσυστήµατα : µέσω σχετικής πλατφόρµας, εκ µέρους της δηµοτικής αρχής

ενηµέρωσης ταξιδιωτών και επισκεπτών του ήµου Ρεθύµνου µε τα παρακάτω υποσυστήµατα : µέσω σχετικής πλατφόρµας, εκ µέρους της δηµοτικής αρχής Παρουσίαση Έργου Αξιοποίηση των Ασύρµατων ευρυζωνικών δικτύων µε εφαρµογή καινοτόµων ηλεκτρονικών υπηρεσιών και χρήση φορητών συσκευών από τους δηµότες και το προσωπικό του ήµου Ρεθύµνου Εισηγητής : Κουκουτίµπας

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ 1. Αντικείμενο Η παρούσα προδιαγραφή καθορίζει τις απαιτήσεις του Σήματος Ποιότητας, ώστε η επιχείρηση που συμμετέχει εθελοντικά να δραστηριοποιείται

Διαβάστε περισσότερα

1 2 3 = = % 71,96% 28,04% 55,55% 44,45% 100%

1 2 3 = = % 71,96% 28,04% 55,55% 44,45% 100% 5.3.3.1.3. Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΤΙΤΛΟΣ ΜΕΤΡΟΥ Ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων ΝΟΜΙΚΗ ΒΑΣΗ Άρθρα 52 (α) (iii) και 55 του Κανονισµού (EΚ) 1698/2005 Σηµείο 5.3.3.1.3 Παράρτηµα II του

Διαβάστε περισσότερα

«ηµιουργία υποδοµών για χάραξη διαδροµών ενδιαφέροντος στην παλιά πόλη»

«ηµιουργία υποδοµών για χάραξη διαδροµών ενδιαφέροντος στην παλιά πόλη» ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ & Τµήµα Προστασίας & Ανάδειξης Παλιάς πόλης Οικιστικών Συνόλων & Ενετικών Τειχών ΥΠΗΡΕΣΙΑ: «ηµιουργία υποδοµών για χάραξη διαδροµών ενδιαφέροντος στην παλιά πόλη» «ηµιουργία υποδοµών

Διαβάστε περισσότερα

Άξονας Τοπικής Ανάπτυξης

Άξονας Τοπικής Ανάπτυξης O Πολιτισμός ως Κομβικός Άξονας Τοπικής Ανάπτυξης Δρ. Μιχάλης Χρηστάκης Πολιτικός Επιστήμων Διεθνολόγος Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κλεισθένης Πολιτιστικός Σχεδιασμός

Διαβάστε περισσότερα

: Κων. Παλαιολόγου 1 & Κολοκοτρώνη : ΠΕΙΡΑΙΑΣ : ΑΝΘ/ΡΧΟΣ Λ.Σ (Τ) ΖΑΡΝΑΒΕΛΗΣ ΑΝΔ. : : : yen.

: Κων. Παλαιολόγου 1 & Κολοκοτρώνη : ΠΕΙΡΑΙΑΣ : ΑΝΘ/ΡΧΟΣ Λ.Σ (Τ) ΖΑΡΝΑΒΕΛΗΣ ΑΝΔ. : : : yen. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Πειραιάς 16-05 - 2006 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ Αρ. Πρωτ.: 4338.35/01/06 ΚΛΑΔΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΠΛΟΙΩΝ ΔΕΠ-ΔΜΚ ΤΜΗΜΑ ΕΝΕΣΠΕ Ταχ. Δ/νση Ταχ. Κώδικας Πλ/ρίες Τηλέφωνο Fax e-mail

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ρομπογιαννάκης Δημήτριος, MSc Πολιτικός Μηχανικός Καλησπερίδων 10, Ηράκλειο, τηλ: 6945 552852 email: drompogiannakis@gmail.com Απρίλιος 2017

Διαβάστε περισσότερα

1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΑΞΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΤΜΗΜΑ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ 1o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΚΟΛΑΡΙΚΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΥΠΟΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ «ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ

ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ «ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΣΗΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ «ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΑ ΟΙΝΟΠΟΙΕΙΑ» ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. Όροι και Ορισμοί Β. Σκοπός Σήματος Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης Γ. Προδιαγραφές Γ.1. Υποχρεωτικά

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΛΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΜΕΛΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΜΥΚΟΝΟΥ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΑΔΑ Αριθ. Απόφασης : 2/2014 Ημέρ. Απόφασης : 16/1/2014 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Πρακτικού από τη Δημόσια Τακτική Συνεδρίαση

Διαβάστε περισσότερα

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ -

ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑΥΤΙΛΙΑΚΩΝ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ - ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑΣ ΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ. ΣΠΑΝΟΣ Ι. ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Έρευνα που έγινε από το. για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. Έρευνα που έγινε από το. για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ. 1 ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ ΒΑΘΜΟΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ ΤΟ ΝΟΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ Έρευνα που έγινε από το ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΩΝ για το ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΛΙΜΕΝΩΝ & ΛΙΜΕΝΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΘΝΙΚΗ ΛΙΜΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΕΙΡΑΙΑΣ, ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2005 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, ανταποκρινόμενο στην ανάγκη για

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ISPS

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΑ ISPS ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1 ΣΕΛΙΔΑ 1.ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΩΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Αντικείμενο του έργου είναι η υλοποίηση του εγκεκριμένου Σχεδίου Ασφάλειας Λιμενικής Εγκατάστασης (ΣΑΛΕ) με στόχο

Διαβάστε περισσότερα

«2nd Posidonia Sea Tourism Forum» «Ακτοπλοϊκό ίκτυο και Τουρισµός» Γιώργος Τελώνης Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ

«2nd Posidonia Sea Tourism Forum» «Ακτοπλοϊκό ίκτυο και Τουρισµός» Γιώργος Τελώνης Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ «2nd Posidonia Sea Tourism Forum» «Ακτοπλοϊκό ίκτυο και Τουρισµός» Γιώργος Τελώνης Πρόεδρος ΗΑΤΤΑ Ακτοπλοΐα και Τουρισμός Άρρηκτος δεσμός ακτοπλοΐας (ακτοπλοϊκού δικτύου) και τουρισμού Σημαντικός ο ρόλος

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΘΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ »

«ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΘΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ » ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ «ΕΡΕΥΝΑ ΒΑΘΜΟΥ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΗΓΗΤΩΝ 01-013» Οκτώβριος Δεκέμβριος 013 Ιανουάριος, 014 ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η παρούσα έκθεση υποβάλλεται στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού στα πλαίσια

Διαβάστε περισσότερα

Νικόλαος Μάρκελλος Διευθύνων Σύμβουλος, AMCO A.B.E.E.

Νικόλαος Μάρκελλος Διευθύνων Σύμβουλος, AMCO A.B.E.E. Με την επίσημη υποστήριξη: Λογότυπο Οργανισμού /Εταιρείας Νικόλαος Μάρκελλος Διευθύνων Σύμβουλος, AMCO A.B.E.E. Διημερίδα ITS Hellas «Ευφυή Συστήματα Μεταφορών & Eξελίξεις στην Ελλάδα» Αθήνα, 15-16 Δεκεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί.

Κυκλάδα σου 'ρχομαι. Ημέρες Ταξιδιού 4. Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Κυκλάδα σου 'ρχομαι Ημέρες Ταξιδιού 4 Είναι μικρό το νησί μάλλον πως κάτι θα προλάβω να δω στις λίγες μέρες που θα είμαι εκεί. Από: Bonnie ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Καραβοστάσης 2. Αγκάλη 3. Χώρα

Διαβάστε περισσότερα

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος

Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Island hopping! Ίος-Σίκινος-Φολέγανδρος Διάρκεια Ταξιδιού 2015-07-15 Island hopping στα κυκλαδονήσια! Μια γερή δόση αιγαίου! Από: Christina Koraki ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΑΞΙΔΙΟΥ Μέρα 1 1. Λιμάνι 2. Χώρα 3. Παναγία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ. ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΑΙΓΑΙΟΥ press@yen.gr Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013 ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Χάρτα ικαιωµάτων Επιβατών Με γνώµονα την καλύτερη δυνατή ενηµέρωση του επιβατικού κοινού,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΡΧΑΙΑΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΚΑ 31 Αυγούστου 2014

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΡΧΑΙΑΟΛΟΓΙΚΑ ΠΑΡΚΑ 31 Αυγούστου 2014 1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ Η πολιτιστική διαδρομή είναι ένα επώνυμο τουριστικό προϊόν, το οποίο διαμορφώνεται με βάση ένα συγκεκριμένο συνεκτικό στοιχείο. Ως εκ τούτου: Διαθέτει ένα κεντρικό θέμα /συνεκτικό

Διαβάστε περισσότερα

Συμβολαιακή Γεωργία. 5-9 Αυγούστου 2011 Χανιά - Δυτική Τάφρος, Ενετικό Λιμάνι

Συμβολαιακή Γεωργία. 5-9 Αυγούστου 2011 Χανιά - Δυτική Τάφρος, Ενετικό Λιμάνι ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ Π Ε Ρ Ι Φ Ε Ρ Ε Ι Α Κ Η Ε Ν Ο Τ Η ΤΑ Χ Α Ν Ι Ω Ν ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Συμβολαιακή Γεωργία 5-9 Αυγούστου 2011 Χανιά - Δυτική Τάφρος, Ενετικό Λιμάνι Αγαπητέ Εκθέτη, Με την παρούσα επιστολή θέλουμε

Διαβάστε περισσότερα

Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος

Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού Συγκροτήµατος 2 ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Η ανάπτυξη των Λαχανοκήπων και της ευρύτερης περιοχής Α. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΜΕΝΕΜΕΝΗΣ Η περιοχή του ήµου Μενεµένης βρίσκεται στη δυτική πλευρά του Πολεοδοµικού

Διαβάστε περισσότερα

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:...

Προσωπικά Στοιχεία (προαιρετικά) Ονοματεπώνυμο: Διεύθυνση:.. Τηλέφωνο:... Email:... ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ 2015-2019 ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗΣ Ενεργός πολίτης Δήμου Λευκάδας Στοιχεία ερωτηθέντος: Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-45 45-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Απολογισµός Πεπραγµένων 2011

ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Απολογισµός Πεπραγµένων 2011 Στήριξη Αγροτικής Οικονοµίας Ρύθµιση Εµπορικών ραστηριοτήτων Προώθηση Απασχόλησης Ενίσχυση Τουρισµού ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ Απολογισµός Πεπραγµένων 2011 Θεµατικοί Τοµείς: Αγροτική Οικονοµία και Ανάπτυξη

Διαβάστε περισσότερα

6/ 1 / / 8 /2014

6/ 1 / / 8 /2014 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΙΑ ΙΚΤΥΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σέρρες 28 εκεµβρίου 2012 ΝΟΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ Αρ. Πρωτ:79086 ΗΜΟΣ ΣΕΡΡΩΝ /ΝΣΗ ΙΟΚ/ΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ ΙΑ ΙΚΑΣΙΩΝ Ταχ. ιεύθυνση: Κων Καραµανλή

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

ΣΗΜΑ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ & ΠΟΤΩΝ 1. Αντικείμενο Η παρούσα προδιαγραφή καθορίζει τις απαιτήσεις του Σήματος Ποιότητας, ώστε η επιχείρηση που συμμετέχει εθελοντικά να δραστηριοποιείται και να

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. «Γενικές προδιαγραφές τοπικού συμφώνου μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση»

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ. «Γενικές προδιαγραφές τοπικού συμφώνου μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση» ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Γ «Γενικές προδιαγραφές τοπικού συμφώνου μεταποιητικών επιχειρήσεων και επιχειρήσεων παραγωγής ειδών διατροφής μετά την α μεταποίηση» 0 0 ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΤΟΠΙΚΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΜΕΤΑΠΟΙΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - ΠΑΡΑΜΕΤΡΟΙ ΙΜΕ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΜΙΠ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΙΣΜΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΕΝΝΟΙΕΣ (1/3) Ικανότητα οχήματος: Ο μέγιστος αριθμός επιβατών που μπορεί να εξυπηρετηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Ποσοτικοποίηση και Παρακολούθηση Τεχνικών Λύσεων για την Οδική Ασφάλεια

Ποσοτικοποίηση και Παρακολούθηση Τεχνικών Λύσεων για την Οδική Ασφάλεια Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών Σεµινάριο Οδικής Ασφάλειας Αθήνα, 24 Ιανουαρίου 2001 Ποσοτικοποίηση και Παρακολούθηση Τεχνικών Λύσεων για την Οδική Ασφάλεια ρ. Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία Επιβίβασης

Διαδικασία Επιβίβασης Διαδικασία Επιβίβασης Οι επιβάτες και τα οχήματα οφείλουν να βρίσκονται στο σημείο αναχώρησης τουλάχιστον μια ώρα προ του απόπλου του πλοίου. Αγορά εισιτηρίων επιβατών και αποδείξεων μεταφοράς οχημάτων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΟΥ ΕΡΕΤΡΙΑΣ 2014-2019 ΗΜΟΣΙΑ ΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65-και πάνω Περιοχή Κατοικίας: Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Απόλλων Φιλιππής Πρόεδρος & Δ/νων Σύμβουλος ΟΛΗ ΑΕ Νοέμβριος 2018 Γεωστρατηγική θέση με πρωταγωνιστικό ρόλο «κλειδί», στο σύνολο των κλάδων του. Διαδραματίζει

Διαβάστε περισσότερα

1ο ιεθνές Forum Τουρισµού Ρόδου

1ο ιεθνές Forum Τουρισµού Ρόδου 1ο ιεθνές Forum Τουρισµού Ρόδου ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ ΜΕΣΩ ΕΝΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΛΟΥΚΑΡΑΣ Οικονοµολόγος ΕΤΑΠ Συντονιστής Επιστηµονικής Οµάδας Τουρισµού Ενδεικτικά κρίσιµα ζητήµατα

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΙΙ: ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΑΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ Ε.Μ.Π. ΣΧΟΛΗ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΝΘΙΜΟΥ ΕΛΕΝΑ-04107602, ΓΕΩΡΓΙΑΔΟΥ ΙΩΑΝΝΑ-04107601 6 Ο ΕΞΑΜΗΝΟ ΔΙΔΑΣΚΟΥΣΑ: Σ.ΑΥΓΕΡΙΝΟΥ ΣΤΟΧΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1 ου ΑΓΩΝΑ ΡΟΜΟΥ ΛΙΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1 ου ΑΓΩΝΑ ΡΟΜΟΥ ΛΙΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 1 ου ΑΓΩΝΑ ΡΟΜΟΥ ΛΙΜΕΝΩΝ ΜΕΓΑΡΩΝ ΝΕΑΣ ΠΕΡΑΜΟΥ Tα Τοπικά Συµβούλια των ηµοτικών Κοινοτήτων Μεγάρων και Νέας Περάµου σε συνεργασία µε το Ν.Π... Αθλητισµού «Ηρόδωρος» του ήµου Μεγάρεων υπό την τεχνική

Διαβάστε περισσότερα

Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ BEST PRACTICES

Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ BEST PRACTICES Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΩΣ ΜΟΧΛΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑΤΙ Η ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ & ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ? Σε περίοδο διεθνούς κρίσης οι κρουαζιέρα αποτελεί

Διαβάστε περισσότερα

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis)

Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Σχέδιο Επιχορήγησης Πολιτιστικών/Καλλιτεχνικών Εκδηλώσεων μέσω Προγράμματος Ενίσχυσης Ησσονος Σημασίας (de minimis) Α. ΓΕΝΙΚΑ Οι πολιτιστικές/καλλιτεχνικές εκδηλώσεις συμβάλλουν στη δημιουργία θετικής

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ ΤΟΥ ΝΑΥΠΛΙΟΥ Αναγνώριση της περιοχής μελέτης Προβλήματα και ελλείψεις στην κυκλοφοριακή λειτουργία και τις μεταφορικές υποδομές Αυξημένος φόρτος διέλευσης

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρμογή της πρότασης του έργου στην πόλη της Αθήνας(Μέρος Ι)

Εφαρμογή της πρότασης του έργου στην πόλη της Αθήνας(Μέρος Ι) Εφαρμογή της πρότασης του έργου στην πόλη της Αθήνας(Μέρος Ι) Ανάγκες χρηστών, πάροχων συγκοινωνιακού έργου και υπεύθυνων λήψης αποφάσεων Παρουσίαση Πιλότου Αθήνας Βασίλης Μιζάρας Infotrip SA Αθήνα, 12.10.2010

Διαβάστε περισσότερα

Market Brief: Ιανουάριος Genova Barcelona? -? Το αποτέλεσμα ενός «ποδοσφαιρικού αγώνα»

Market Brief: Ιανουάριος Genova Barcelona? -? Το αποτέλεσμα ενός «ποδοσφαιρικού αγώνα» Market Brief: Ιανουάριος 2005 Genova Barcelona? -? Το αποτέλεσμα ενός «ποδοσφαιρικού αγώνα» 1. Εισαγωγή Τα στοιχεία που ακολουθούν αναφέρονται στις πόλεις της Γένοβας και της Βαρκελώνης που ανταγωνίζονται

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΧΩΡΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ Ν. ΧΑΝΙΩΝ ΚΥΡΙΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ : ΕΝΤΟΝΗ ΕΠΟΧΙΚΟΤΗΤΑ. ΜΟΡΦΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ : ΜΑΖΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ ΤΡΙΠΤΥΧΟ ΑΜΜΟΣ ΗΛΙΟΣ ΘΑΛΛΑΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Ανάπτυξης, υπόψη Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου.

ΠΡΟΣ : Υπουργείο Ανάπτυξης, υπόψη Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου. ΑΘΗΝΑ 24-11-2014 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 2358 ΠΡΟΣ : Υπουργείο Ανάπτυξης, υπόψη Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων (ΕΣΠΑ) κ. Σπύρου Ευσταθόπουλου. ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu

KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ. ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: ΚΙΝΗΤΑ: FACEBOOK: KalamiCorfu KALAΜΙ ΤRΑVEL ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΕΚΔΡΟΜΕΣ- ΤΑΞΙΔΙΑ- ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΕΣ- ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ΤΗΛ- ΦΑΞ: 26610 81581 ΚΙΝΗΤΑ: 693 2930643 FACEBOOK: KalamiCorfu 5 ΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ ΑΠΟ 12 ΕΩΣ 16 IOYΛΙΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από

Η ασφάλεια αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την Κύπρο ως τουριστικό προορισμό Τα υψηλά επίπεδα της Κύπρου σε θέματα ασφάλειας αναγνωρίζονται από ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ ΞΕΝΙΑ Ι. ΛΟΪΖΙΔΟΥ Μέλος Διοικητικού Συμβουλίου ΚΟΤ ΒΑΚΗΣ ΛΟΪΖΙΔΗΣ Τουριστικός Λειτουργός Α ΚΟΤ ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ AΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Ολοκληρωμένη Λύση Δρομολόγησης και Προγραμματισμού Στόλου Οχημάτων «Route Planner»

Ολοκληρωμένη Λύση Δρομολόγησης και Προγραμματισμού Στόλου Οχημάτων «Route Planner» Ολοκληρωμένη Λύση Δρομολόγησης και Προγραμματισμού Στόλου Οχημάτων «Route Planner» Ολοκληρωμένη Λύση Δρομολόγησης και Προγραμματισμού Στόλου Οχημάτων «Route Planner» Η δρομολόγηση και ο προγραμματισμός

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΒΑΔΕΩΝ 2015-2019 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ Α ΦΑΣΗΣ «ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ» ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Φύλο Άνδρας Γυναίκα Ηλικία 18-30 30-65 65- και πάνω Περιοχή Κατοικίας Προσωπικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό 15/2015 της τακτικής συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό 15/2015 της τακτικής συνεδρίασης του ιοικητικού Συµβουλίου ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝOMOΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΗΜΟΣ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ ΗΜΟΤΙΚΟ ΛΙΜΕΝΙΚΟ ΤΑΜΕΙΟ ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ν.Π... ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΗ ΙΑΥΓΕΙΑ Αριθµός Απόφασης : 84/2015 Αριθµός πρωτοκόλλου: 1231/05.11.2015 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Μελέτη του νέου Λιμένα Χίου - Προτάσεις

Κυκλοφοριακή Μελέτη του νέου Λιμένα Χίου - Προτάσεις 1ο Επιστημονικό Συνέδριο για την Ανάπτυξη της Χίου Χίος, 5-7 Οκτωβρίου 2018 Κυκλοφοριακή Μελέτη του νέου Λιμένα Χίου - Προτάσεις Γιώργος Γιαννής 1 Ελένη Βλαχογιάννη 2 Αναστάσιος Δραγομάνοβιτς 3 Φωτεινή

Διαβάστε περισσότερα

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας

27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ. 41 η Διεθνής Έκθεση. Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας 41 η Διεθνής Έκθεση 27-30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ Εξοπλισμός Ξενοδοχείων, Μονάδων Τουρισμού, Μαζικής Eστίασης & Ψυχαγωγίας ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Oι κορυφαίες επιχειρήσεις της Τουριστικής

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Διευθύντρια. Μαρία Γ. Πατραμάνη

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Η Διευθύντρια. Μαρία Γ. Πατραμάνη Ηράκλειο 04 / 03 / 2019 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙ ΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ /ΝΣΗ Π/ΘΜΙΑΣ & /ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Αριθµός Πρωτοκόλλου: Ταχυδροµική

Διαβάστε περισσότερα

Εφαρµογές Συστηµάτων Τηλεµατικής στις ηµόσιες Μεταφορές

Εφαρµογές Συστηµάτων Τηλεµατικής στις ηµόσιες Μεταφορές Εφαρµογές Συστηµάτων Τηλεµατικής στις ηµόσιες Μεταφορές Ντόρα Τόδη ιπλ. Ηλεκ/γος Μηχ/κος Υπεύθ.. Ανάπτυξης Εργασιών Β.Ελλάδος Λ. Μεσογείων 123 & Κριµαίας 1 115 26 Αθήνα Τηλ: 2106923100, Fax: 2106923120

Διαβάστε περισσότερα

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Α Π Ο Φ Α Σ Η ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 3 Ιουνίου 2003 Α.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Αρ.Πρωτ.: 1051922/552/0015 ΓΕΝΙΚΗ /ΝΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΛ. : 1084 ΙΕΥΘΥΝΣΗ 15η ΒΙΒΛΙΩΝ & ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΜΗΜΑΤΑ Α - Β Γ Β.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

Κυκλοφοριακή Αγωγή ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΧΕ ΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 2

Κυκλοφοριακή Αγωγή ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΧΕ ΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 2 Κυκλοφοριακή Αγωγή Πρόγραµµα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης ιαθεµατική προσέγγιση ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΧΑΝΙΩΝ ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΑΓΩΓΗ ΣΧΕ ΙΟ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ 2 1) Γενικά Στοιχεία άσκαλοι:

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ: Άμεσες ενέργειες για τη προετοιμασία της διαδικασίας μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους Δήμους.

ΘΕΜΑ: Άμεσες ενέργειες για τη προετοιμασία της διαδικασίας μεταφοράς μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από τους Δήμους. ΑΔΑ 4ΑΣ2Ν-Υ4Δ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤ/ΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΜΗΜΑ ΓΕΝΙΚΩΝ ΥΠΟΘΕΣΕΩΝ Αθήνα, 28 Ιουλίου 2011 Αριθμ. Πρωτ. 35253 ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ

Διαβάστε περισσότερα

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04

Σε αυτό το τεύχος. Τα ΤΟΠΣΑ σελ. 02. Σεμινάρια Κατάρτισης σελ. 03. Ημερίδα Δικτύωσης Αναπτυξιακών Συμπράξεων σελ. 04 Η Λ Ε Κ Τ Ρ Ο Ν Ι Κ Η Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Η Ε Κ Δ Ο Σ Η Τ Η Σ Α. Σ. «Σ Υ Ν - Κ Ο Ι Ν Ω Ν Ι Α Α Π Α Σ Χ Ο Λ Η Σ Η Σ» Σ Ε Π Τ Ε Μ Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 3 - Ι Ο Υ Ν Ι Ο Σ 2 0 1 4, Τ Ε Υ Χ Ο Σ 2 Α.Σ. «ΣΥΝ-ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

Χάρτες & ÃÚ ÛÈÌÂ ÏËÚÔÊÔÚ Â

Χάρτες & ÃÚ ÛÈÌÂ ÏËÚÔÊÔÚ Â Χάρτες & ÃÚ ÛÈÌÂ ÏËÚÔÊÔÚ Â City of Rhodes Old Town ÃÚ ÛÈÌÂ ÏËÚÔÊÔÚ Â ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΕΣ Απαγορεύεται η εξαγωγή αρχαιοτήτων καθώς και έργων τέχνης τα οποία βρεθήκαν στην Ελλάδα, µε εξαίρεση κάποιες κατηγορίες

Διαβάστε περισσότερα

Α:Γενικά Στοιχεία. ιαβούλευση για τη «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2014-2020

Α:Γενικά Στοιχεία. ιαβούλευση για τη «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2014-2020 ιαβούλευση για τη «Στρατηγική Έξυπνης Εξειδίκευσης» της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων 2014-2020 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΙΟΝΙΩΝ ΝΗΣΙΩΝ / ΕΝ ΙΑΜΕΣΗ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ Ερευνα Γνώµης Επιχειρήσεων (Σεπτ-Οκτ. 2013) Α:Γενικά Στοιχεία

Διαβάστε περισσότερα

21 υπάλληλοι (επί συνόλου 24) ποσό : Ώρες απογευµατινές: Ώρες νυκτερινές : 800. Ώρες Κυριακών & Εξαιρέσιµων : 800

21 υπάλληλοι (επί συνόλου 24) ποσό : Ώρες απογευµατινές: Ώρες νυκτερινές : 800. Ώρες Κυριακών & Εξαιρέσιµων : 800 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΟΙΚΗΤΙΚΩΝ- ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ /ΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΙΕΥΘΥΝΣΗ : ραγάτση 12 ΤΑΧ. ΚΩ. : 185 35 ΤΗΛ. : 210 4194249 50 56 FAX : 210 4194257 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ

Διαβάστε περισσότερα

Νοικοκύρεμα, οικονομική περισυλλογή, αύξηση παραγωγικότητας, ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Νοικοκύρεμα, οικονομική περισυλλογή, αύξηση παραγωγικότητας, ηλεκτρονική διακυβέρνηση. Σε συνεργασία με το δημοτικό συμβούλιο, αρμόδιους φορείς και πρόσωπα, δεσμευόμαστε ότι στις πρώτες ενενήντα μέρες ανάληψης της δημαρχίας από εμάς, θα φροντίσουμε ώστε να τροχιοδρομηθούν οι διαδικασίες

Διαβάστε περισσότερα

Με επενδύσεις 1 δισ. ευρώ ο ΟΛΠ δημιουργεί τον Πειραιά της Ναυτιλίας του 2020

Με επενδύσεις 1 δισ. ευρώ ο ΟΛΠ δημιουργεί τον Πειραιά της Ναυτιλίας του 2020 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΗΝΑ Συνέντευξη στον Κων/νο Στ. Δεριζιώτη ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Ο.Λ.Π. Α.Ε. Με επενδύσεις 1 δισ. ευρώ ο ΟΛΠ δημιουργεί τον Πειραιά της Ναυτιλίας του 2020 Στο +28,6%

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΧΙ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΕΙΣ - ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΧΕ ΙΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΚΑΙ Έκδοση Αρ. 2 Σελίδα ΧΙ-1 1. Γενικά Στο κεφάλαιο αυτό παρουσιάζονται οι εξαιρέσεις εφαρµογής, καθώς και οι επιθεωρήσεις έλεγχοι όπως ορίζονται

Διαβάστε περισσότερα

Αριθµός Απόφασης 11/2017

Αριθµός Απόφασης 11/2017 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΜΟΣ ΠΥ ΝΑΣ-ΚΟΛΙΝ ΡΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α Από το πρακτικό της αριθµ.3/2017 τακτικής συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου Πύδνας-Κολινδρού Αριθµός Απόφασης

Διαβάστε περισσότερα

15SYMV

15SYMV INFORMATICS DEVELOPMEN T AGENCY ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ Αλίαρτος 03/03/2015 ΗΜΟΣ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΘΕΣΠΙΕΩΝ Αριθµ. Πρωτ. 1927 ============================= Digitally signed by INFORMATICS DEVELOPMENT

Διαβάστε περισσότερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ. Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΝΩΜΕΡΙΤΗΣ Η βιομηχανία κρουαζιέρας στην Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο σήμερα Συνοπτικά σημεία της ομιλίας του κ. Γιώργου Ανωμερίτη στο Posidonia Sea Tourism Forum 2015 ΑΘΗΝΑ 26 Μαΐου 2015

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 10 Απριλίου Θέμα: Εξελίξεις στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών Ταξιδιωτικό ισοζύγιο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ. Αθήνα, 10 Απριλίου Θέμα: Εξελίξεις στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών Ταξιδιωτικό ισοζύγιο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Αθήνα, 10 Απριλίου 2019 Θέμα: Εξελίξεις στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο πληρωμών 2018 Ταξιδιωτικό ισοζύγιο Σύμφωνα με τα οριστικά στοιχεία, το 2018 το πλεόνασμα του ταξιδιωτικού ισοζυγίου ανήλθε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΝΩΤΑΤΟ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΤΥΧΙΑΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΘΕΜΑ: ΤΑΞΙΝΟΜΗΣΗ ΑΡΧΕΙΑΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΟΥ

Διαβάστε περισσότερα