ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Municipality of Chania-Crete Ο ΗΓΟΣ ΥΠΟ ΟΧΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΣ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "www.chania.gr ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Municipality of Chania-Crete Ο ΗΓΟΣ ΥΠΟ ΟΧΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΣ"

Transcript

1 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Municipality of Chania-Crete Ο ΗΓΟΣ ΥΠΟ ΟΧΗΣ & ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΩΝ & ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ ΣΤΟ ΛΙΜΕΝΑ ΣΟΥ ΑΣ ΧΑΝΙΑ 2011

2 2011 ΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ ALL RIGHTS RESERVED Συγγραφέας: Γαβριήλ Α. Κουρής (Επιµέλεια Έκδοσης) Γενικός Γραµµατέας ήµου Χανίων

3 1. Πρωτοβουλίες για τον Τουρισµό Κρουαζιέρας Τα Χανιά διαθέτουν το µεγαλύτερο και ασφαλέστερο φυσικό λιµάνι της Μεσογείου - το λιµάνι της Σούδας - το οποίο έχει όλες τις προϋποθέσεις για να καταστεί σταθµός κρουαζιέρας (λιµάνι εκκίνησης και κατάληξης) και κοµβικό σηµείο εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων, παρέχοντας ταυτόχρονα στους επισκέπτες του τόπου µας τη δυνατότητα αφενός να απολαύσουν µια ολοκληρωµένη εµπειρία διακοπών, µε υψηλή ποιότητα παρεχόµενων υπηρεσιών, πολυπληθείς επιλογές αξιοθέατων και µνηµείων και αφετέρου να γνωρίσουν από κοντά την κρητική φιλοξενία, την παράδοση και τον πολιτισµό µας. Η νέα ηµοτική Αρχή των Χανίων, µε την ανάληψη των καθηκόντων της - και αναγνωρίζοντας τις σηµαντικές προοπτικές που διανοίγονται για την τοπική οικονοµία και ανάπτυξη από τη νέα αυτή τουριστική αγορά - ανέλαβε συγκεκριµένες πρωτοβουλίες για τη διαµόρφωση ενός συγκεκριµένου επιχειρησιακού σχεδιασµού για τον τουρισµό κρουαζιέρας που θέτει ως απώτερο στόχο την καθιέρωση του λιµανιού της Σούδας σε σηµαντικό προορισµό κρουαζιέρας στη βάση ποιοτικών υπηρεσιών και υποδοµών και την περαιτέρω ανάδειξη των τουριστικών, πολιτισµικών και περιβαλλοντικών πλεονεκτηµάτων του τόπου µας. Στο πλαίσιο αυτό, ο ήµος Χανίων προχώρησε, από 1/1/2011 έως και σήµερα, στις παρακάτω ενέργειες: 1. Συµµετοχή του ήµου Χανίων µε δύο επόπτες ηµόσιας Υγείας - στο ευρωπαϊκό εκπαιδευτικό πρόγραµµα SHIPSAN TRAINET, µε θέµα «Υγειονοµικοί έλεγχοι, επιδηµιολογική επιτήρηση και έλεγχος των λοιµωδών νοσηµάτων, στα επιβατηγά πλοία και ιδιαίτερα στα κρουαζιερόπλοια και στα λιµάνια της Ευρώπης» που διεξήχθει από τις Ιανουαρίου 2011 στο λιµάνι του Πειραιά. Στόχος ήταν η ενηµέρωση και πιστοποίηση των Εποπτών ηµόσιας Υγείας του ήµου Χανίων για την ικανότητα αντιµετώπισης περιστατικών λοιµωδών νοσηµάτων στα κρουαζιερόπλοια που θα καταπλεύσουν στο λιµάνι της Σούδας. 2. Επιστολή ηµάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη προς τους υπουργούς Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Ι. ιαµαντίδη και Μεταφορών, Υποδοµών και ικτύων κ.. Ρέππα, µε την οποία ζητάει τη µεταβίβαση στο ηµοτικό Λιµενικό Ταµείο των αρµοδιοτήτων της διοίκησης-διαχείρισης του λιµανιού της Σούδας, προκειµένου να διασφαλιστεί η αποτελεσµατική διαχείριση και εκµετάλλευση των λιµενικών εγκαταστάσεων και της χερσαίας ζώνης του λιµένα της Σούδας. 3. Συνεργασία ήµου Χανίων µε τοπικούς ναυτικούς τουριστικούς πράκτορεςφορείς και Νοµαρχιακό Λιµενικό Ταµείο, για την προσέλκυση εταιρειών κρουαζιερόπλοιων και τη διαµόρφωση κατάλληλων συνθηκών υποδοχής αυτών.

4 4. Επαναλαµβανόµενες συσκέψεις µε φορείς (Τουρισµού, Εµπορίου, Αγροτικού Τοµέα, κ.α.) για την ενεργοποίηση και ενηµέρωση τους σε σχέση µε τον τουρισµό κρουαζιέρας. 5. Σύσταση Επιτροπής για την καταγραφή και προετοιµασία των ενεργειών που απαιτούνται για την υποδοχή των κρουαζιερόπλοιων στα Χανιά. 6. Σύσταση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής, ως συµβουλευτικό όργανο του ήµου Χανίων. 7. Συµµετοχή ήµου Χανίων - µε δικό του περίπτερο και ψηφιακό/έντυπο ενηµερωτικό υλικό στην 8η έκθεση τουρισµού και κρουαζιέρας «Cruise Shipping Miami», η οποία αποτελεί τη µεγαλύτερη έκθεση παγκοσµίως για τον τουρισµό της κρουαζιέρας και η οποία πραγµατοποιήθηκε από τις Μαρτίου 2011 στο Μαϊάµι των Ηνωµένων Πολιτειών. Ήταν η πρώτη φορά που ο ήµος Χανίων συµµετείχε µε δικό του περίπτερο σε µια τουριστική έκθεση και µάλιστα τόσο µεγάλου µεγέθους. 2. Οδηγός Υποδοχής & Εξυπηρέτησης Κρουαζιερόπλοιων στο Λιµένα της Σούδας Πέραν των παραπάνω, ο ήµος Χανίων προχώρησε στην εκπόνηση ενός Πρότυπου Οδηγού για την βελτιστοποίηση όλων των ακολουθούµενων διαδικασιών υποδοχής, διαχείρισης και εξυπηρέτησης των κρουαζιερόπλοιων και των επιβατών αυτών, σε ότι έχει να κάνει τόσο µε ζητήµατα που άπτονται αρµοδιοτήτων του ήµου Χανίων όσο και άλλων εµπλεκόµενων υπηρεσιών (ΕΛ.ΑΣ., Λιµενικό, κλπ). Για το σκοπό αυτό διαµορφώθηκαν οδηγίες/κατευθύνσεις για: 1. την υποδοχή των επισκεπτών κρουαζιέρας 2. τη µεταφορά των επισκεπτών από το Λιµένα της Σούδας προς την Πόλη των Χανίων 3. την πληροφόρηση/ενηµέρωση των επισκεπτών 4. την καθαριότητα Κοινοχρήστων Χώρων 5. την ασφάλεια των επισκεπτών και την καταπολέµηση της µικροεγκληµατικότητας 6. την αναχώρηση των επισκεπτών κρουαζιέρας από την Πόλη των Χανίων προς το Λιµένα Σούδας Ειδικότερα: 1. Υποδοχή επισκεπτών (για την άφιξη του πρώτου πλοίου κάθε εταιρείας) Για την υποδοχή των επισκεπτών κρουαζιέρας, ο ήµος Χανίων έχει µεριµνήσει για:

5 ανταλλαγή αναµνηστικών δώρων µεταξύ ηµάρχου Χανίων και Πλοιάρχου του κρουαζιερόπλοιου, η οποία θα λάβει χώρα επί του πλοίου. προσφορά παραδοσιακών εδεσµάτων από το ήµο Χανίων (παξιµάδια, γραβιέρα, ελιές, µέλι, ξηροί καρποί, τσικουδιά και κρασί) στους επιβάτες κατά την αποβίβαση τους ενώ κρητικό συγκρότηµα θα παίζει παραδοσιακή µουσική στο χώρο της προβλήτας του λιµανιού. προσφορά δώρων µε παραδοσιακά κρητικά προϊόντα και οπτικοακουστικό υλικό (DVD) στους επιβάτες και στο πλήρωµα του πλοίου από το ήµο Χανίων. λειτουργία Εκθετηρίου Τοπικών Προϊόντων, στο χώρο της προβλήτας µε ευθύνη του ήµου. λειτουργία ηµοτικού Περίπτερου Τουριστικής Πληροφόρησης εντός του λιµένα της Σούδας και διανοµή έντυπου ενηµερωτικού υλικού. διανοµή ερωτηµατολόγιου στους επισκέπτες. 2. Μεταφορά επισκεπτών από Λιµένα Σούδας προς Πόλη Χανίων Προκειµένου να διασφαλιστεί η δίχως προβλήµατα και το δυνατόν ταχύτερη µεταφορά των επισκεπτών της κρουαζιέρας από το λιµάνι της Σούδας προς τη πόλη των Χανίων (αποβίβαση στη πλατεία της ηµοτικής Αγοράς) ή άλλους επιλεγµένους τουριστικούς προορισµούς (Άπτερα, Τάφοι Βενιζέλων, κ.α.), έχει υπάρξει πρόβλεψη για: ρύθµιση της κυκλοφορίας των οχηµάτων εντός του λιµένα της Σούδας από το Λιµεναρχείο Χανίων. ρύθµιση της κυκλοφορίας των οχηµάτων στους επιλεγµένους οδικούς άξονες διέλευσης των λεωφορείων, από την Τροχαία Χανίων σε συνεργασία µε την ηµοτική Αστυνοµία. ιαδροµές Λεωφορείων Για τη µεταφορά των επισκεπτών από το λιµάνι της Σούδας προς την πόλη των Χανίων θα χρησιµοποιηθούν λεωφορεία (shuttle buses) τα οποία θα ακολουθήσουν µία βασική διαδροµή ενώ θα υπάρχουν και δύο εναλλακτικές (ανάλογα µε την ηµέρα και την ώρα άφιξης κάθε κρουαζιερόπλοιου) ούτως ώστε να επιτυγχάνεται κάθε φορά, ο ταχύτερος δυνατός χρόνος µετακίνησης λεωφορείων και επισκεπτών. Βασική ιαδροµή: Λιµάνι Σούδας - Λεωφ. Κ. Καραµανλή Νεάρχου - Πλουµιδάκη - Α. Παπανδρέου Πλατεία ηµοτικής Αγοράς. Εναλλακτική ιαδροµή 1: Λιµάνι Σούδας Εθνική Οδός Κόµβος Βαµβακόπουλου Λ. Ν. Καζαντζάκη Κισσάµου Κυδωνίας - Πλατεία ηµοτικής Αγοράς. Εναλλακτική ιαδροµή 2: Λιµάνι Σούδας - Λεωφ. Κ. Καραµανλή εληγιαννάκη (ΜΑΙΧ ) Κ. Μαλλινού (Στρατόπεδο Μαρκόπουλου) Νεάρχου Πλουµιδάκη - Α. Παπανδρέου Πλατεία ηµοτικής Αγοράς.

6 Στα παραπάνω σηµεία διέλευσης των λεωφορείων ο έλεγχος για τις παραβάσεις της παράνοµης στάσης και στάθµευσης καθώς και της στάθµευσης σε διπλή σειρά (διπλοπαρκάρισµα), θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός από την Τροχαία Χανίων και τη ηµοτική Αστυνοµία. Στάθµευση Λεωφορείων Τα λεωφορεία µετά την αποβίβαση των επισκεπτών θα σταθµεύουν σε ειδικά διαµορφωµένο χώρο του ήµου στην Ακτή Κανάρη (Νέα Χώρα). 3. Πληροφόρηση/Ενηµέρωση Επισκεπτών Για την καλύτερη πληροφόρηση ενηµέρωση των επισκεπτών του ήµου µας θα υπάρξει: εγκατάσταση πληροφοριακών ταµπλό στη Παλιά Πόλη των Χανίων, σε δηµόσια κτίρια-κεπ και σε µνηµεία της πόλης. έκδοση χάρτη και εντύπου πληροφοριών και δρωµένων (πολιτιστικών, αθλητικών κ.α.) του ήµου Χανίων. εγκατάσταση για δωρεάν πρόσβαση στο διαδίκτυο (free wi-fi internet access) για όλους τους επισκέπτες του λιµένα της Σούδας αξιοποίηση ιστοσελίδων κοινωνικής διαδικτύωσης (Social Media) και διαµόρφωση ειδικής ιστοσελίδας για την τουριστική προβολή του ήµου Χανίων. 4. Καθαριότητα Κοινοχρήστων Χώρων Το θέµα της καθαριότητας των κοινόχρηστων χώρων αποτελεί ένα ζήτηµα στο οποίο δίνουν ιδιαίτερη προσοχή οι επισκέπτες κρουαζιέρας. Στο πλαίσιο αυτό ο ήµος Χανίων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για: την καθαριότητα των σηµείων (διαδροµών) επίσκεψης των τουριστών κρουαζιέρας (Νεοζηλανδικό νεκροταφείο, Μοναστήρι Αγ. Τριάδος, Τάφοι Βενιζέλων, Παλιά Πόλη και Ενετικό Λιµάνι Χανίων, Μοναστήρι Χρυσοπηγής, Αρχαία Άπτερα) τη βελτίωση του επιπέδου καθαριότητας και ηλεκτροφωτισµού σε δρόµους και κοινόχρηστους χώρους (π.χ. WC).

7 5. Ασφάλεια επισκεπτών πάταξη µικροεγκληµατικότητας Η εµπέδωση αισθήµατος ασφάλειας στους επισκέπτες του ήµου µας αποτελεί βασική προτεραιότητα η οποία αναµένεται να επηρεάσει θετικά την εισροή επισκεπτών κρουαζιέρας στο λιµάνι της Σούδας. Στο πλαίσιο αυτό η ηµοτική Αστυνοµία σε συνεργασία µε την Ελληνική Αστυνοµία θα περιπολεί τόσο στην Παλιά όσο και στη Νέα Πόλη των Χανίων ενώ το έργο των παραπάνω υπηρεσιών θα υποστηρίζει µε συνεχείς περιπολίες στο χώρο της λιµενικής ζώνης - και ιδιαίτερα στον Ενετικό Λιµένα - το Λιµεναρχείο Χανίων. Όσον αφορά την πάταξη της µικροεγκληµατικότητας, όπως π.χ. του παραεµπορίου ή της επαιτείας, θα υπάρχει πραγµατοποίηση κοινών συνδυασµένων επιχειρήσεων της ηµοτικής Αστυνοµίας και της Ελληνικής Αστυνοµίας. 6. Αναχώρηση επισκεπτών & επιστροφή σε Λιµένα Σούδας Προκειµένου να διασφαλιστεί η δίχως προβλήµατα και το δυνατόν ταχύτερη επιστροφή των επισκεπτών - µέσω λεωφορείων- από την πόλη των Χανίων (επιβίβαση από τη πλατεία της ηµοτικής Αγοράς) προς το λιµένα της Σούδας, έχει υπάρξει πρόβλεψη για: ρύθµιση της κυκλοφορίας των οχηµάτων στους επιλεγµένους οδικούς άξονες διέλευσης των λεωφορείων, από την Τροχαία Χανίων σε συνεργασία µε την ηµοτική Αστυνοµία. ρύθµιση της κυκλοφορίας των οχηµάτων εντός του Λιµένα της Σούδας από το Λιµεναρχείο Χανίων. ιαδροµές Λεωφορείου Για την επιστροφή των επισκεπτών στο κρουαζιερόπλοιο τα λεωφορεία θα ακολουθήσουν µια διαδροµή: Πλατεία ηµοτικής Αγοράς - Αποκορώνου - Λεωφ. Κ. Καραµανλή Λιµάνι Σούδας.

8 3. Ποιότητα Παρεχόµενων Υπηρεσιών - Εξυπηρέτηση Επισκεπτών Η κρουαζιέρα δεν αποτελεί µια στατική µορφή τουρισµού και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι κάθε χρόνο, ολοένα και περισσότεροι νέοι προορισµοί αναπτύσσονται και εντάσσονται στο «χάρτη» της παγκόσµιας κρουαζιέρας. Για να µπορέσουν ωστόσο τα Χανιά και δη το λιµάνι της Σούδας - να καθιερωθούν ως «βασικός παίκτης στο «χάρτη» της παγκόσµιας κρουαζιέρας, επιβάλλεται - πέρα από τον εκσυγχρονισµό και την επέκταση των αναγκαίων υποδοµών - να υπάρξει υψηλό επίπεδο παρεχοµένων υπηρεσιών από πλευράς όλων εκείνων των επαγγελµατιών που θα «κληθούν» να παράσχουν τις υπηρεσίες τους προς τους επισκέπτες της κρουαζιέρας. Είναι άλλωστε γενικώς παραδεκτό ότι ορισµένα από τα στοιχεία που αξιολογούν µε θετικό πρόσηµο οι επισκέπτες κρουαζιέρας σ ένα προορισµό, είναι η άµεση και φιλική εξυπηρέτηση, η ευγένεια και η υποδειγµατική συµπεριφορά όλων εκείνων µε τους οποίους έρχονται σε άµεση επαφή. Στο πλαίσιο αυτό, ο ήµος Χανίων, θεωρεί ως απολύτως αναγκαία τη διαµόρφωση ενός εθελοντικού κώδικα συµπεριφοράς και την υιοθέτηση του από πλευράς των επαγγελµατιών µε τους οποίους αναµένεται να έρθουν σε επαφή, οι επισκέπτες της κρουαζιέρας, απολαµβάνοντας τις υπηρεσίες τους. Για το σκοπό αυτό, ο ήµος Χανίων προχώρησε µε βάση την εµπειρία που έχει καταγραφεί από επισκέπτες κρουαζιέρας σε άλλα ελληνικά αλλά και ευρωπαϊκά λιµάνια στη σύνταξη ενός τέτοιου εθελοντικού κώδικα τον οποίο και θέτει σε δηµόσια διαβούλευση για τον εµπλουτισµό του - στον οποίο περιγράφεται η προσδοκώµενη στάση και συµπεριφορά των εκπροσώπων των επαγγελµατιών, µε τους οποίους αναµένεται να έρθουν περισσότερο σε επαφή απολαµβάνοντας τις υπηρεσίες τους, οι επισκέπτες της κρουαζιέρας όπως π.χ. οι εκπρόσωποι του κλάδου των µεταφορών (αστικό ΚΤΕΛ και Ταξί) και των εµπόρων/βιοτεχνών/καταστηµάτων υγειονοµικού ενδιαφέροντος. Η υιοθέτηση των παρακάτω περιγραφόµενων συµπεριφορών, από πλευράς επαγγελµατιών, θα συµβάλλει καθοριστικά στο να σχηµατιστεί µια καθ όλα θετική εντύπωση/αξιολόγηση από τους επισκέπτες κρουαζιέρας, γεγονός που θα έχει πολλαπλασιαστικά οφέλη για την τοπική οικονοµία, µε προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών κρουαζιέρας µελλοντικά, µε δεδοµένο ότι, σύµφωνα µε έρευνες, οι επισκέπτες κρουαζιέρας επιστρέφουν για µεγαλύτερη διαµονή και γνωριµία σ έναν τόπο από τον οποίο έµειναν ευχαριστηµένοι κατά τη διάρκεια της κρουαζιέρας - από το επίπεδο των παρεχόµενων υπηρεσιών/τιµών, την εξυπηρέτηση και βεβαίως το φυσικό περιβάλλον.

9 Αστικό ΚΤΕΛ Το Αστικό ΚΤΕΛ Χανίων οφείλει να µεριµνήσει για: την καθαριότητα, την ευπρεπή εµφάνιση και την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων του. την ακριβή εκτέλεση του προγραµµατισµένου έργου, ιδίως όσον αφορά τη συχνότητα, την τήρηση και του χρόνου διαδροµής των δροµολογίων από το Λιµάνι της Σούδας προς τη Πόλη των Χανίων και αντίστροφα καθώς και τη δροµολόγηση έκτακτων δροµολογίων από το Λιµάνι της Σούδας προς τη Πόλη και αντίστροφα, κατά τις ώρες παραµονής των Κρουαζιερόπλοιων στο Λιµάνι της Σούδας. τη διατήρηση σε καλή κατάσταση των σταθµών άφιξης και αναχώρησης λεωφορείων και των στεγάστρων αναµονής επιβατών, τη τοποθέτηση πινακίδων αφετηριών και στάσεων και τη λήψη γενικά κάθε µέτρου χρήσιµου για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού. την πληροφόρηση του επιβατικού κοινού για το δίκτυο και τα δροµολόγια των αστικών γραµµών, καθώς και για κάθε άλλο χρήσιµο στοιχείο. την τοποθέτηση εντός των λεωφορείων "Κιβώτιων παραπόνων - υποδείξεων". την ευπρεπή εµφάνιση των οδηγών κατά την ώρα της Υπηρεσίας και την πλήρη εξυπηρέτηση των επιβατών, µε ευγένεια, σοβαρότητα και προθυµία. Την παροχή κάθε χρήσιµης πληροφορίας από πλευράς προσωπικού - που ανάγεται στην αρµοδιότητά τους, ιδίως για τα δροµολόγια, αφίξεις αναχωρήσεις λεωφορείων κ.λ.π. να µην καπνίζουν οι οδηγοί κατά τη διάρκεια των δροµολογίων. να συνιστούν οι οδηγοί στους επιβάτες να παραχωρούν τη θέση τους σε άτοµα που χρήζουν βοηθείας (ιδιαίτερα έγκυες, ηλικιωµένοι, άτοµα µε ειδικές ανάγκες) κατά τη διάρκεια δροµολογίων µε λεωφορεία στα οποία επιτρέπεται η µεταφορά όρθιων επιβατών. ΤΑΞΙ (Ε..Χ.) Α) Για την ενηµέρωση των επιβατών 1. Κάθε Ε..Χ., για την καλύτερη ενηµέρωση και εξυπηρέτηση των πολιτών, οφείλει: o να έχει αναρτηµένη, σε εµφανές σηµείο απ' όλους τους επιβάτες, πινακίδα σε ελληνική και αγγλική γλώσσα µε:

10 o - Τα στοιχεία του αυτοκινήτου - Τα ισχύοντα τιµολόγια - Βασικές διαδροµές µε το κόστος αυτών. Να διαθέτει οδηγό δρόµων, πλατειών και χάρτη της περιοχής. 2. Κάθε οδηγός Ε..Χ. αυτοκινήτου οφείλει να γνωρίζει τα βασικότερα σηµεία του προορισµού (τουριστικά, αξιοθέατα, νοσοκοµεία, ηµόσιες Υπηρεσίες κ.λ.π.) της έδρας του και να παρέχει µε ευγένεια κάθε σχετική πληροφορία στον επιβάτη/επισκέπτη που µεταφέρει. 3. Κάθε οδηγός Ε..Χ. αυτοκινήτου οφείλει να παρέχει οποιαδήποτε πληροφορία του ζητηθεί για την παρεχόµενη εξυπηρέτηση (π.χ. κόµιστρο, διαδροµή, κ.λπ.) Β) Υποχρεώσεις Οδηγού για τη µίσθωση Κάθε οδηγός Ε..Χ. αυτοκινήτου οφείλει: Να µην έχει κάνει χρήση οινοπνευµατωδών ποτών. Να µην επιλέγει, καθ' οιονδήποτε τρόπο, επιβάτες. Να θέτει σε λειτουργία τον κλιµατισµό του οχήµατος. Να µην αρνείται τη µίσθωση, εκτός αν ο επιβάτης βρίσκεται υπό την επήρεια τοξικών ουσιών ή µέθης και δε συνοδεύεται από άλλο νηφάλιο άτοµο. Να µην εισπράττει µεγαλύτερο κόµιστρο (πέραν του νοµίµου). Να µην εισπράττει κόµιστρο ανά επιβάτη. Να µην παρέχει πολλαπλή εξυπηρέτηση. Να µη διακόπτει τη µίσθωση, για λόγους προσωπικούς ή προµίσθωσης, χωρίς τη συγκατάθεση του πελάτη. Να δέχεται τη µεταφορά αποσκευών των επιβατών, εφόσον µε την τοποθέτησή τους δεν παραβιάζονται οι διατάξεις του Κ.Ο.Κ. Να φορτοεκφορτώνει τις αποσκευές από και προς το πεζοδρόµιο. Να δέχεται τη µεταφορά κατοικίδιων ζώων, εφόσον είναι καθαρά, ήρεµα, έχουν περιλαίµιο, φίµωτρο (αν πρόκειται για σκύλους), ένδειξη κτηνιατρικού ελέγχου, κάθονται στο δάπεδο και συνοδεύονται από άτοµο. Να µεριµνά για την ακριβή λειτουργία του ταξιµέτρου, την κατάσταση καθαριότητας του αυτοκινήτου (εσωτερικά - εξωτερικά) και την ασφαλή κυκλοφορία του (τεχνική κατάσταση - εφαρµογή του Κ.Ο.Κ.). Να σταµατά για την παραλαβή επιβατών στους καθορισµένους σταθµούς (πιάτσες) ή στο δεξιό άκρο του οδοστρώµατος, εφόσον σ' αυτό επιτρέπεται η στάση ή στο πλησιέστερο που επιτρέπεται η στάση, ποτέ όµως πάνω σε διασταυρώσεις ή στροφές και εφόσον η στάση δεν παρεµποδίζει την κυκλοφορία των υπολοίπων οχηµάτων ή δε δηµιουργεί κινδύνους πρόκλησης ατυχήµατος. Γ) Συµπεριφορά οδηγού προς επιβάτες Κάθε οδηγός Ε..Χ. αυτοκινήτου θα πρέπει: Να είναι ευπρεπής στην εµφάνιση.

11 Να είσαι ευγενικός, πρόθυµος και εξυπηρετικός στον επιβάτη. Να µην καπνίζει κατά τη διάρκεια της οδήγησης. Να µη θέτει σε λειτουργία µουσικές συσκευές, ούτε να ανοίγει τα παράθυρα του αυτοκινήτου (εκτός του παραθύρου του οδηγού) χωρίς τη συγκατάθεση του επιβάτη. Να µην οµιλεί στον επιβάτη για θέµατα που δεν είναι απαραίτητα για την παρεχόµενη εξυπηρέτηση. Να χρησιµοποιεί τη συντοµότερη διαδροµή για τον προορισµό του επιβάτη, εκτός αν ο επιβάτης επιλέξει άλλη διαδροµή. Να διακόπτει τη λειτουργία του ταξίµετρου όταν σταµατά για λόγους που ευθύνεται ο ίδιος (π.χ. ανεφοδιασµός µε καύσιµα, αλλαγή ελαστικού, µικροεπισκευή). Να δίδει απόδειξη στον επιβάτη, όταν του ζητηθεί, στην οποία αναγράφει υποχρεωτικά τον αριθµό κυκλοφορίας του οχήµατος. Να δέχεται τη µεταφορά επιβατών µέχρι του αριθµού που αναγράφεται στην άδεια κυκλοφορίας. Να ενηµερώνει και να παρακινεί τους επιβάτες, να φορούν τις ζώνες ασφαλείας, ανεξαρτήτως προορισµού αυτών. Καταστήµατα Υγειονοµικού Ενδιαφέροντος Εµπορικά Καταστήµατα - Λοιπές Επιχειρήσεις Οι επιχειρήσεις και οι επιχειρηµατίες οι οποίοι αναµένεται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους και να εξυπηρετήσουν τους επισκέπτες της κρουαζιέρας στο ήµο Χανίων, οφείλουν να µεριµνήσουν για: o o την τήρηση της καθαριότητας και ευταξίας στους χώρους των καταστηµάτων τους (εσωτερικά-εξωτερικά). την αποφυγή δηµιουργίας συνθηκών αθέµιτου ανταγωνισµού µε την χρησιµοποίηση απαράδεκτων µεθόδων προσέλκυσης πελατών, υπερβολική µείωση τιµών σε ακανόνιστο χρόνο, χρησιµοποίηση προσώπων για άγρα πελατών, διάθεση καρτών σε δηµόσιους χώρους, (δρόµους πλατείες, παραλίες) και γενικά µε ενέργειες που προσβάλλουν το κοινό αίσθηµα και που αποτελούν σηµεία αρνητικής κριτικής των επισκεπτών. o την αποφυγή περιστατικών αισχροκέρδειας και εκµετάλλευσης των επισκεπτών. o την ευγενική και εξυπηρετική συµπεριφορά του προσωπικού τους και για την παροχή κάθε δυνατής πληροφόρησης στους επισκέπτες.

12 C H A N I A place to be - place to live

Η προσβασιµότητα των ατόµων µε δυσκολίες στη µετακίνηση στην περιοχή του ήµου Θεσσαλονίκης

Η προσβασιµότητα των ατόµων µε δυσκολίες στη µετακίνηση στην περιοχή του ήµου Θεσσαλονίκης ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΤΜΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗΣ ΥΠΟ ΟΜΗΣ ΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ Ερευνητική Οµάδα Συστηµάτων Μεταφοράς Η προσβασιµότητα των ατόµων

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο ! Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ ΧΑΝΙΩΝ Α.Ε. και εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Υ.Α. Οικ. Β-37843/3546/13/2013 (Β 2008) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.2963/2001).

Υ.Α. Οικ. Β-37843/3546/13/2013 (Β 2008) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.2963/2001). Υ.Α. Οικ. Β-37843/3546/13/2013 (Β 2008) (Κατ εξουσιοδότηση της παραγράφου 2 του άρθρου 15 του Ν.2963/2001). «Έκδοση επικαιροποιημένου χάρτη υποχρεώσεων προς τον καταναλωτή (Χ.Υ.Κ.) των φορέων παροχής συγκοινωνιακού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟ-ΕΡΓΩΝ 1& 2 & 3 ΥΕΝ/ΓΓΛΛΠ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 5/10/2005

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟ-ΕΡΓΩΝ 1& 2 & 3 ΥΕΝ/ΓΓΛΛΠ ΠΕΙΡΑΙΑΣ 5/10/2005 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Β ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΥΠΟ-ΕΡΓΩΝ 1& 2 & 3 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ σ 1/181 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΕΣ ΔΟΜΗ & ΟΡΓΑΝΩΣΗ Υ.Ε.Ν. Η αποστολή του Υπουργείου

Διαβάστε περισσότερα

Προορισμός και ανταγωνιστικότητα στον τομέα της κρουαζιέρας

Προορισμός και ανταγωνιστικότητα στον τομέα της κρουαζιέρας Προορισμός και ανταγωνιστικότητα στον τομέα της κρουαζιέρας Ιωάννης Μπρας HND CE, BEng (Hons) SEA, MSc EPM, MTEΕ ΠΡΟΕΔΡΟΣ & ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΜΕΝΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΕ Περίληψη Το λιμάνι του Ηρακλείου

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο ! Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο «Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού Διακήρυξη Διαγωνισµού για το Έργο Τηλεµατικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ Α.Ε. και εξυπηρέτησης

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΚΤΕΛ ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ ΝΟΜΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ,

Διαβάστε περισσότερα

Οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία ενός γραφείου εισερχομένου τουρισμού

Οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία ενός γραφείου εισερχομένου τουρισμού ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ Οργάνωση, διοίκηση και λειτουργία ενός γραφείου εισερχομένου τουρισμού ΣΚΑΓΙΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ Α.Μ. 4320 2011 Επόπτρια καθηγήτρια

Διαβάστε περισσότερα

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού

Προς: Πρόεδρο Δημοτικού ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Ταχ. Δ/νση : Πλατεία Ρ. Φεραίου 1 Ταχ. Κώδ. : 38001 Τηλ. : 24213 50221 Τηλ/πο : 24210

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΣΕ ΡΟΤΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ Μάρτιος 2004-Μάρτιος 2007 1 ΝEO KTIΡΙΟ ΥΕΝ Ένα όνειρο δεκαετιών, που παρέμενε στα χαρτιά και στις μακέτες, έγινε επιτέλους

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγικό Σηµείωµα σελ. 4

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ. Εισαγωγικό Σηµείωµα σελ. 4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγικό Σηµείωµα σελ. 4 ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α: ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ, ΕΝΝΟΙΕΣ, ΟΡΙΣΜΟΙ Άρθρο 1 Αντικείµενο Κανονισµού σελ. 5 Άρθρο 2 Αρµοδιότητα Εφαρµογής Κανονισµού σελ. 5 Άρθρο 3 Εννοιολογικός Προσδιορισµός

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Οργάνωση παροχής υπηρεσιών. Άρθρο 1. Βασικοί κανόνες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α. Οργάνωση παροχής υπηρεσιών. Άρθρο 1. Βασικοί κανόνες. Σχέδιο νόµου «Κανόνες ελεύθερης παροχής υπηρεσιών µεταφοράς µε Επιβατηγά ηµόσιας Χρήσης (Ε..Χ.) αυτοκίνητα (Νέα ΤΑΞΙ, Ειδικής Μίσθωσης µέχρι εννέα (9) θέσεων) και Μοτοσικλέτες ηµόσιας Χρήσης (Μ..Χ)». ΚΕΦΑΛΑΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

, 24-12-2012 .: , &

, 24-12-2012 .:   , & ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Βόλος, 24-12-2012 ΝΟΜΟΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ Αρ. πρωτ.: ΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ ΑΝΤΙ ΗΜΑΡΧΟΣ Ι ΙΟΙΚΗΣΗΣ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ, ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ, ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΝΕΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ Προς: ΠΡΟΕ ΡΟ.Σ. ΒΟΛΟΥ Σας διαβιβάζουµε

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Τηλεματικό Σύστημα Δυναμικής Πληροφόρησης Κοινού και Αυτόματης Έκδοσης Εισιτηρίων Αστικών Συγκοινωνιών του ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΩΝ Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΠΑΤΡΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ ΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το Πρακτικό της µε αριθ. 2 ης /12 Ιανουαρίου 2009 Συνεδρίασης του ηµοτικού Συµβουλίου Καβάλας Αριθ. Αποφάσεως 12/2009 Θ Ε Μ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Τηλεματικές υπηρεσίες επέκτασης διαχείρισης Αστικού ΚΤΕΛ Αλεξανδρούπολης Α.Ε. και εξυπηρέτησης επιβατικού κοινού Αναθέτουσα Αρχή: ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ Α.Ε. Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ «Ανάπτυξη, Χρηµατοδότηση, Λειτουργία, Συντήρηση και Εκµετάλλευση Σταθµών Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (ΣΕΑ), αριστερά στη θέση Περιστέρι και αµφίπλευρα στη θέση Ταξιάρχης της Εγνατίας

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ

ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ ΣΧΕΔΙΟ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΩΝ ΧΩΡΩΝ 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Εισαγωγικό.. σελ 3 Άρθρο 1 ο : Γενικές Αρχές Στόχοι. σελ. 3 Άρθρο 2 ο : Ρύθμιση και ισχύς Εφαρμογής του Κανονισμού σελ. 4

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΝΟΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Α.Ε. Αναθέτουσα Αρχή: ΚΟΙΝΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΙΣΠΡΑΞΕΩΝ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο

Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο Διακήρυξη Διαγωνισμού για το Έργο ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΤΗΛΕΜΑΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ ΑΥΤΟΜΑΤΗΣ ΈΚΔΟΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟΥ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Αναθέτουσα Αρχή: ΥΠΕΡΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Ν. ΑΧΑΪΑΣ Προϋπολογισμός:

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΣΧΕ ΙΟ ΗΜΟΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α ΚΕΦΑΛΑΙΟ Β ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΑΡΧΕΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΡΙΣΜΟΙ - Αντικείµενο του κανονισµού και αρµοδιότητα -

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟY 2007-2013 ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ

ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟY 2007-2013 ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΙΑΧΕΙΡΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΠ ΣΑΑΣ ΣΧΕ ΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΠΕΡΙΟ ΟY 2007-2013 ΚΑΙ ΕΙΚΟΣΑΕΤΙΑΣ Ευρωπαϊκή Ένωση Η δράση αυτή χρηµατοδοτήθηκε από την Τεχνική Βοήθεια (Μέτρο

Διαβάστε περισσότερα

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης

Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης 2013 Ετήσιος Απολογισμός Περιφέρειας Κρήτης Περιφέρεια Κρήτης Φεβρουάριος 2014 2 Περιεχόμενα Μήνυµα Περιφερειάρχη... 4 Μέρος 1 ο : Πρόγραµµα ράσης Περιφέρειας Κρήτης... 6 Άξονας 1 Περιβάλλον Αειφόρος Ανάπτυξη...

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ: ΕΙΣΑΓΩΓΗ...1 1. Γενικά... 1 2. Στόχοι µελέτης... 4 3. Μεθοδολογία προσέγγισης... 5 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΥΤΕΡΟ: Ο ΚΛΑ ΟΣ ΤΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ...9 2.1 Το προφίλ

Διαβάστε περισσότερα

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε μαζί μας

Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε μαζί μας ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΡΤΙΟΥ Α.Ε. Τι πρέπει να γνωρίζετε όταν ταξιδεύετε μαζί μας Πρόλογος 1. Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ΑΕ. είναι σιδηροδρομική εταιρία μεταφοράς επιβατών και φορτίου.

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΙΑΤΑΞΕΙΣ και ΕΝΝΟΙΕΣ Το περιβάλλον, σήµερα επιβαρύνεται από την αλόγιστη και ανεξέλεγκτη χρήση προϊόντων που ρυπαίνουν το περιβάλλον ( µετά τη χρήση τους ) και έχουν ως

Διαβάστε περισσότερα

ΑΔΑ: 4Α8ΥΝ-ΤΑ4 ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΕΚ Β 2147/26-9-11

ΑΔΑ: 4Α8ΥΝ-ΤΑ4 ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΕΚ Β 2147/26-9-11 ΠΡΟΣ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΦΕΚ Β 2147/26-9-11 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Αθήνα, 09 /09 /2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ Αριθμ. Πρωτ.: οικ 40055 ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΩΝ ΠΡΟΓ/ΤΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΜΗΧΑΝΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & Η.Ε.Σ. Ταχ. Δ/νση : Ευαγγελιστρίας

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΜΑ 5ο: «Κανονισμός Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Διονύσου»

ΘΕΜΑ 5ο: «Κανονισμός Προστασίας Περιβάλλοντος και Καθαριότητας Δήμου Διονύσου» EΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΗΜΟΣ ΙΟΝΥΣΟΥ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ Αριθ. Απόφασης 59/2012 ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ Από το πρακτικό της 19.12.2012 της..12/2012.. συνεδρίασης της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του ήµου ιονύσου.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010)

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010) ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗΣ ΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΕΡΙΛΗΨΗ Α ΦΑΣΗΣ (ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕ ΙΑΣΜΟΣ) ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (2009-2010) ΡΕΘΥΜΝΟ, ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΚΟΠΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα

Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Συστήματα (και ζητήματα) Αστικών Συγκοινωνιών στην Ελλάδα Γιάννης Τόσκας Συγκοινωνιολόγος (ΜS-MUP) Πρόεδρος Συμβουλίου Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης Ι. Πολιτικές αστικών μεταφορών στην Ευρώπη Tο βασικότερο

Διαβάστε περισσότερα