"TEXNIKEÓ ÐÑÏÄÉÁÃÑÁÖÅÓ"

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download ""TEXNIKEÓ ÐÑÏÄÉÁÃÑÁÖÅÓ""

Transcript

1 "TEXNIKEÓ ÐÑÏÄÉÁÃÑÁÖÅÓ" Ïé "Ôå íéêýò ÐñïäéáãñáöÝò" åêäßäïíôáé óýìöùíá ìå ôéò ó åôéêýò Ðñüíïéåò ôùí "Ðåñß Õðçñåóßáò Ôçëåðéêïéíùíéþí Êáíïíéóìþí" ÁÑ Ç ÔÇËÅÐÉÊÏÉÍÙÍÉÙÍ ÊÕÐÑÏÕ ÔÅ ÍÉÊΕ ÐÑÏÄÉÁÃÑÁÖΕ ÔÉÔËÏÓ ÅÊÄÏÓÇ 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

2 ñïíïëïãéêþ óåéñü ôùí åêäüóåùí/ôñïðïðïéþóåùí ôùí "Ôå íéêþí Ðñïäéáãñáöþí" Åêäïóç 1 Åêäïóç 2 Åêäïóç 3 Åêäïóç 4 Åêäïóç 5 Eκδοση 6 Åêäïóç 6 (Ôñïðïðïßçóç 1) Åêäïóç 6 (Ôñïðïðïßçóç 2) : 1973 "Ôå íéêïß Êáíïíéóìïß" : 1978 "Ôå íéêïß Êáíïíéóìïß" : 1982 "Ôå íéêïß Êáíïíéóìïß" : 1988 "Ôå íéêïß Êáíïíéóìïß" : 1989 "Ôå íéêýò ÐñïäéáãñáöÝò" : 1991 Τεχνικές Προδιαγραφές : 1994 "Ôå íéêýò ÐñïäéáãñáöÝò" : 1996 "Ôå íéêýò ÐñïäéáãñáöÝò" ÓÞìåñá ισχύει η : Έκδοση 7 : Τεχνικές Προδιαγραφές (Ιούλιος 1999) ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ Όνοµα εγγράφου ΤΙΤΛΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΜΕΡΟΣ Ι ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ Ι ΜΕΡΟΣ ΙΙ ΜΕΡΟΣ ΙΙΙ ΜΕΡΟΣ ΙV ΠΑΡΑΡΤΗΜΑΤΑ ΜΕΡΟΥΣ ΙV ΜΕΡΟΣ V ΜΕΡΟΣ VI Περιγραφή εγγράφου ττίτλος Περιεχόµενα ΓεΓενικά Σχεδιαγράµµατα Μέρους Ι Πιστοποιητικό Ικανότητας ιαδικασίες Τεχνικές Προδιαγραφές Μελέτης,Εγκατάστασης και Συντήρησης Τ ΟΙ Σχεδιαγράµµατα Μέρους ΙV ΣΚΟΠΙΜΩΣ ΕΧΕΙ ΜΕΝΕΙ Α ΕΙΟ ΨΗ ΕΥ( ISDN) ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΜΕΡΟ Ι ΓΕΝΙΚΑ 2. ΜΕΡΟ ΙΙ ΠΙ ΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ/ΕΓΚΑΤΑ ΤΑΤΗ/ ΥΝΤΗΡΗΤΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (ΔΟΙ) 3. ΜΕΡΟ ΙΙΙ ΔΙΑΔΙΚΑ ΙΕ 4. ΜΕΡΟ ΙV ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΜΕΛΕΤΗ, ΕΓΚΑΤΑ ΤΑ Η ΚΑΙ ΥΝΤΗΡΗ Η ΤΔΟΙ 5. ΜΕΡΟ VI ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕ ΙΑ ΨΗΦΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΥΠΗΡΕ ΙΩΝ ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

5 ΥΝΤΜΗ ΕΙ ΥΝΤΜΗ Η ΑΚ ΔΑΚ ΔΟΙ ΔΠ ΔΤΕ ΕΔΟΙ ΕφΠ ΚΔ ΚΚ ΚΟΚ ΚΠ ΜΤ ΠΔ ΤΔΟΙ Τ ΤΤΕ ΕΠΕΞΗΓΗ Η ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΩΝ ΑΚΡΑΙΟ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥ Α ΠΡΙΖΑ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΥ Α ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗ ΕΓΚΑΤΑ ΤΑ Η ΕΝOΠΟΙΗΜΕΝΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΕΦΕΔΡΙΚΗ ΠΡΙΖΑ ΚΟΥΤΙ ΔΙΕΛΕΥ Η ΚΥΡΙΟ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ ΚΥΡΙΟ ΟΠΤΙΚΟ ΚΑΤΑΝΕΜΗΤΗ ΚΥΡΙΑ ΠΡΙΖΑ ΜΕΤΑΓΩΓΕΑ ΠΡΙΖΑ ΔΟΚΙΜΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΥΝΔΕ Η ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟ ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΕΞΟΠΛΙ ΜΟ ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

6 ΜΕΡΟ Ι ΓΕΝΙΚΑ ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

7 ΜΕΡΟ Ι ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Σελ 1. Περιπτώσεις εφαρμογής των Τεχν. Προδιαγραφών Υποβολή μελέτης στην ΑΤΗΚ Ορισμοί Βασικές αρχές Τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση πελάτη Παράρτημα 1. Χρησιμοποιούμενοι υμβολισμοί ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

8 1 ΓΕΝΙΚΑ 1. ΠΕΡΙΠΤΩ ΕΙ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ Οι παρούσες Τεχνικές Προδιαγραφές εφαρμόζονται στις περιπτώσεις: (α) μελέτης, κατασκευής, ελέγχου και συντήρησης ΤΔΟΙ και (β) μελέτης, κατασκευής, ελέγχου και συντήρησης ΕΔΟΙ. 2. ΥΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΕΤΗ ΤΗΝ ΑΤΗΚ 2.1 Περιπτώσεις υποβολής μελέτης Η υποβολή για έγκριση σχετικής μελέτης στην Αρχή, επιβάλλεται στις περιπτώσεις: (α) Εγκατάστασης ΤΔΟΙ (β) Εγκατάστασης ΕΔΟΙ νοουμένου ότι οι συνολικές ανάγκες υπερβαίνουν τις 10 Τ. Η σχετική μελέτη και η έγκριση της από την Αρχή επιβάλλεται να προηγούνται της κατασκευής του έργου. 2.2 Περιπτώσεις που δεν προνοούνται από τις Τεχνικές Προδιαγραφές Για κάθε περίπτωση που παρεκκλίνει ή δεν προνοείται από τις παρούσες Τεχνικές Προδιαγραφές πρέπει να γίνεται λεπτομερής αναφορά στη μελέτη που θα υποβάλλεται για έγκριση, ώστε να δίνονται οι σωστές οδηγίες από την Αρχή. 3. ΟΡΙ ΜΟΙ 3.1 Χώρος Οικοδομής* Είναι ολόκληρη η έκταση γης πάνω στην οποία βρίσκεται η οικοδομή. 3.2 Χώρος Τηλεπικοινωνιακής Εγκατάστασης Είναι ο φυσικός χώρος που περιβάλλει μια τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση. Ο χώρος αυτός πρέπει να είναι συνεχόμενος και ο πελάτης να έχει την κυριότητα, τη νόμιμη κατοχή ή χρήση του. τον όρο οικοδομή περιλαμβάνονται όλα τα υποστατικά. 3.3 Tηλεπικοινωνιακή ύνδεση (Τ ) Είναι οι τεχνικές διατάξεις στο Αυτόματο Τηλεφωνικό Κέντρο της Αρχής και η καλωδιακή γραμμή σύνδεσης τους με την ΚΠ που βρίσκεται στα υποστατικά του πελάτη, και στην οποία θα συνδεθεί ο ΤΤΕ. 3.4 Tηλεπικοινωνιακός Τερματικός Εξοπλισμός (ΤΤΕ) Είναι ο παντός είδους τηλεπικοινωνιακός εξοπλισμός που εγκαθίσταται στο χώρο του πελάτη και χρησιμοποιείται για την παροχή τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας. Αυτός περιλαμβάνει ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

9 τηλεπικοινωνιακές συσκευές διαφόρων τύπων όπως τηλεφωνικές, τηλεομοιοτυπικές, τηλετυπικές, ΔΤΕ, πρόσθετες εγκαταστάσεις κλπ Δευτερεύουσα Τηλεφωνική Εγκατάσταση (ΔΤΕ) Είναι το σύνολο των τεχνικών διατάξεων του αυτόματου υνδρομητικού Κέντου (PBX Key System) που εγκαθίστανται για εξυπηρέτηση του πελάτη και που ενώνεται με το ΔΟΙ είτε μέσω Μεταγωγέων είτε μέσω Κυρίων Πριζών. 3.6 Δίκτυο Οικοδομής (ΔΟΙ) Ως ΔΟΙ καθορίζεται το ΤΔΟΙ ή το ΕΔΟΙ. 3.7 Τηλεπικοινωνιακό Δίκτυο Οικοδομής (ΤΔΟΙ) Είναι το υπόγειο καλώδιο εισαγωγής μαζί με το σύνολο των εσωτερικών καλωδιώσεων, των σωληνώσεων, των κατανεμητών, των πριζών και όλων των συναφών εξαρτημάτων που χρησιμοποιούνται για την παροχή τηλεπικοινωνιακής υπηρεσίας στον πελάτη. 3.8 Ενοποιημένο Δίκτυο Οικοδομής (ΕΔΟΙ) Είναι η καλωδιακή υποδομή ενός κτιρίου με δυνατότητα υποστήριξης πολλών εφαρμογών, πέραν των τηλεφωνικών, όπως μετάδοση δεδομένων και εικόνας. 3.9 ωλήνωση Είναι το σύνολο των σωληναγωγών, σωλήνων, φρεατίων (αν υπάρχουν), κουτιών διέλευσης και κατανεμητών που χρησιμοποιούνται για τη διέλευση του καλωδίου εισαγωγής, και των καλωδίων του ΤΔΟΙ ή του ΕΔΟΙ Κύριος Κατανεμητής (ΚΚ) Είναι ο κατανεμητής όπου καταλήγει το καλώδιο εισαγωγής και η αφετηρία του ΤΔΟΙ/ΕΔΟΙ Κύριος Οπτικός Κατανεμητής (ΚΟΚ) Είναι ο κατανεμητής όπου καταλήγει το καλώδιο εισαγωγής οπτικών ινών και η αφετηρία του ΤΔΟΙ/ΕΔΟΙ Ακραίος Κατανεμητής (ΑΚ) Είναι ο κατανεμητής που συνδέεται στον ΚΚ Δευτερεύων Ακραίος Κατανεμητής (ΔΑΚ) Είναι ο κατανεμητής που συνδέεται σε ΑΚ ή σε άλλο ΔΑΚ Κουτί Διέλευσης (ΚΔ) Είναι κουτί ορθογωνικού σχήματος, που συνδέει συνεχόμενα τμήματα της σωλήνωσης για τη διευκόλυνση της διέλευσης καλωδίων Καλώδιο Εισαγωγής Είναι η προέκταση του εξωτερικού τηλεπικοινωνιακού δικτύου της Αρχής, από το σύνορο του χώρου οικοδομής που βρίσκεται πιο κοντά στο δίκτυο της μέχρι τον ΚΚ ή τον ΚΟΚ. ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

10 Καλώδιο Διανομής Είναι το πολύκλωνο καλώδιο μεταξύ κατανεμητών Κύρια Πρίζα (ΚΠ) Είναι η πρίζα όπου τερματίζεται καλώδιο που τη συνδέει στον αντίστοιχο κατανεμητή. Η ΚΠ φέρει εξοπλισμό που παρέχει προστασία και δυνατότητα ελέγχου του δικτύου Πρίζα Δοκιμής (ΠΔ) Είναι η ΚΠ που εγκαθίσταται για κάθε Τ της ΔΤΕ, στο χώρο εγκατάστασης της για σκοπούς ελέγχου και δοκιμής της Τ Δευτερεύουσα Πρίζα (ΔΠ) Είναι η πρίζα που τερματίζονται καλώδια που τη συνδέουν ή με την ΚΠ ή με άλλες ΔΠ Εφεδρική Πρίζα (ΕφΠ) Είναι η ΔΠ που εγκαθίσταται σε θέσεις που επιλέγει ο ίδιος ο συνδρομητής ώστε να εξυπηρετούνται οι βασικές τηλεφωνικές του ανάγκες σε περίπτωση που η ΔΤΕ είναι εκτός λειτουργίας Μεταγωγέας (ΜΤ) Είναι το εξάρτημα που επιτρέπει την κατ επιλογή μεταγωγή της ΚΤ από την είσοδο σε μια από τις δυο εξόδους του. του 3.22 Γείωση Προστασίας Δικτύου Είναι το σύστημα γείωσης που παρέχει προστασία από ψηλές τάσεις στο ΤΔΟΙ. 4. ΒΑ ΙΚΕ ΑΡΧΕ Το ΤΔΟΙ και το ΕΔΟΙ πρέπει να διέπονται από τις πιο κάτω βασικές αρχές: (α) Ασφάλεια: για το τεχνικό προσωπικό που εγκαθιστά στο δίκτυο τον εξοπλισμό και για τα άτομα που χρησιμοποιούν ή έρχονται σε επαφή με τον εξοπλισμό αυτό, καθώς επίσης και γι αυτό το ίδιο το δίκτυο. (β) Ομοιομορφία: για τα υλικά και για τον τρόπο εκτέλεσης της εργασίας. (γ) Απόρρητο: για να διασφαλίζεται ότι η διέλευση της γραμμής του πελάτη, οι κατανεμητές και τα κουτιά διέλευσης βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους που δεν είναι στη διαρκή και αποκλειστική χρήση τρίτων προσώπων. (δ) Πρόβλεψη: για την ικανοποίηση μελλοντικών αναγκών της οικοδομής. (ε) Καλαισθησία: για να μην αλλοιώνεται, στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό, η εμφάνιση των χώρων όπου εγκαθίσταται το δίκτυο. (στ) Απλότητα: για δυνατότητα εύκολης εγκατάστασης και συντήρησης. ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

11 4 (ζ) Δυνατότητα Προσπέλασης: για να είναι προσιτά και ορατά τα διάφορα κουτιά της σωλήνωσης, (π.χ. κουτιά κατανεμητών, κουτιά διέλευσης, κουτιά ΚΠ). 5. ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΓΚΑΤΑ ΤΑ Η ΠΕΛΑΤΗ Ως τηλεπικοινωνιακή εγκατάσταση του πελάτη θεωρείται το σύνολο των υλικών που χρησιμοποιούνται για τη κατασκευή της Υπόγειας Παροχής, του ΤΔΟΙ και του ΕΔΟΙ καθώς και ο ΤΤΕ που θα συνδεθεί στο δίκτυο. 5.1 Προδιαγραφές ΤΤΕ ΤΤΕ που προορίζεται να συνδεθεί με το δίκτυο της Αρχής πρέπει να είναι εγκριμένου τύπου. Οι τεχνικές απαιτήσεις για έγκριση τύπου ΤΤΕ καθορίζονται στην έκδοση της Αρχής Τechnical Requirements for Subscriber Terminal Equipment and Network Interfaces. 5.2 Προδιαγραφές Τηλεπικοινωνιακών Υλικών Τα τηλεπικοινωνιακά υλικά που θα χρησιμοποιηθούν για την εγκατάσταση, επέκταση, τροποποίηση και συντήρηση Τηλεπικοινωνιακής Εγκατάστασης Πελάτη πρέπει να είναι εγκριμένου τύπου. Οι απαιτήσεις/προδιαγραφές για έγκριση τύπου καθορίζονται στην έκδοση της Αρχής Technical Requirements/Specifications for Installation Materials used in Telecommunications Wirings in Buildings. 5.3 ύνδεση ΤΤΕ στο ΤΔΟΙ και ΕΔΟΙ Η σύνδεση ΤΤΕ στο ΤΔΟΙ και ΕΔΟΙ πρέπει να γίνεται με πρίζες εγκριμένου τύπου. ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

12 ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999) 5

13 ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999) 6

14 ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999) 7

15 ΜΕΡΟ ΙΙ ΠΙ ΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ/ΕΓΚΑΤΑ ΤΑTΗ/ ΥΝΤΗΡΗΤΗ ΔΙΚΤΥΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ (ΔΟΙ) ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

16 ΜΕΡΟ ΙΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ελ 1. Δικαιούχοι για μελέτη και εγκατάσταση ΔΟΙ Προσόντα και έκταση Πιστοποιητικού Ικανότητας Ταυτότητα αδειούχου μελετητή/εγκαταστάτη/συντηρητή ΔΟΙ Κυρώσεις Εγκατάσταση ΨΗΔΕΥ Τέλη απόκτησης, επέκτασης Πιστοποιητικού Ικανότητας και ταυτότητας αδειούχου μελετητή/εγκαταστάτη/συντηρητή Παράρτημα 1 - Αίτηση για έκδοση Πιστοποιητικού Ικανότητας και ταυτότητας αδειούχου μελετητή/εγκαταστάτη/συντηρητή ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

17 ΜΕΡΟ ΙΙ 1 ΠΙ ΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ/ ΕΓΚΑΤΑ ΤΑΤΗ/ ΥΝΤΗΡΗΤΗ ΔΟΙ 1. ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑ ΤΑ Η ΔΟΙ Η μελέτη, και εγκατάσταση ΔΟΙ γίνεται μόνο από άτομα που έχουν προηγουμένως εξασφαλίσει Πιστοποιητικό Ικανότητας (ΠΙ) μελετητή/εγκαταστάτη της Αρχής. Η έκταση του καθορίζεται σε Τ. ε περιπτώσεις ενιαίων χώρων οικοδομής με περισσότερα από ένα καλώδια εισαγωγής, που εγκαθίστανται κατά την κρίση της Αρχής για τεχνικούς λόγους, διευκρινίζεται ότι για σκοπούς μελέτης, το ΔΟΙ θεωρείται ενιαίο και η έκταση του ΠΙ του αδειούχου μελετητή πρέπει να καλύπτει το σύνολο του ενιαίου ΔΟΙ. 1.1 Προσόντα και Έκταση Πιστοποιητικού Ικανότητας (ΠΙ) Απόκτηση/επέκταση Πιστοποιητικού Ικανότητας με βάση τα ακαδημαϊκά προσόντα Ενδιαφερόμενοι για απόκτηση/επέκταση ΠΙ υποβάλλουν προς την Αρχή το σχετικό έντυπο (παράρτημα 1 - Εντ 30016) Η έκταση του ΠΙ μελετητή, εγκαταστάτη, συντηρητή ΔΟΙ είναι ανάλογη με τα προσόντα του υποψήφιου, σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα: Έκταση ΠΙ Προσόντα (Τ ) 40 Απόφοιτοι ΚΑΤΕΕ, ΤΕΙ ή άλλων ισοδύναμων σχολών του Κλάδου Ηλεκτρολογίας/Ηλεκτρονικών 60 Απόφοιτοι Ανωτέρου Τεχνολογικού Ινστιτούτου (ΑΤΙ) του κλάδου Ηλεκτρολογίας που έχουν παρακολουθήσει τα ειδικά μαθήματα για τηλεπικοινωνιακές εγκαταστάσεις όπως έχουν εγκριθεί από την Αρχή και αφού επιτύχουν στις τελικές εξετάσεις που διεξάγονται στο ΑΤΙ, σε συνεργασία και κάτω από την επίβλεψη της Αρχής 100 Μέλη ΕΤΕΚ με πλήρη πανεπιστημιακό τίτλο στην Ηλεκτρολογία/Ηλεκτρονική με ή χωρίς ειδικότητα σε θέματα τηλεπικοινωνιών 200 Κάτοχοι ΠΙ 100 Τ αφού για τουλάχιστο 2 χρόνια εκτελέσουν εργασίες συνολικής έκτασης 400 Τ. Απεριόριστη Κάτοχοι ΠΙ 200 Τ αφού για τουλάχιστο 2 χρόνια εκτελέσουν εργασίες συνολικής έκτασης 800 Τ Απόκτηση/επέκταση Πιστοποιητικού Ικανότητας με εξετάσεις που οργανώνει η Αρχή Ενδιαφερόμενοι για απόκτηση/επέκταση ΠΙ υποβάλλουν αίτηση συμμετοχής στις εξετάσεις, σύμφωνα με τους όρους της προκήρυξης των εξετάσεων όπως θα δημοσιεύονται στον τύπο. Η έκταση του ΠΙ, καθορίζεται από το βαθμό επιτυχίας στις εξετάσεις σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα: Έκταση Ικανότητας (Τ ) Πιστοποιητικού Δικαίωμα συμμετοχής στις εξετάσεις Ανάλογα με το βαθμό επιτυχίας 10 Όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους Κάτοχοι ΠΙ έκτασης 60 Τ αφού για τουλάχιστο 2 χρόνια εκτελέσουν εργασίες συνολικής έκτασης 200 Τ ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

18 ΜΕΡΟ ΙΙ Απόκτηση Πιστοποιητικού Ικανότητας προσωπικού που αφυπηρετεί από την Αρχή. Ενδιαφερόμενοι για απόκτηση ΠΙ, υποβάλλουν μετά από την αφυπηρέτηση τους το σχετικό έντυπο (παράρτημα 1 - Εντ 30016) Η έκταση του ΠΙ μελετητή/εγκαταστάση/συντηρητή, για το τεχνικό και ειδικευμένο προσωπικό της Αρχής που αποχωρεί από την υπηρεσία με ειδικότητα ή/και εμπειρία σε θέματα τηλεπικοινωνιών και με τουλάχιστο 10 χρόνια συνεχή υπηρεσία, καθορίζεται σύμφωνα με τον πιο κάτω πίνακα: Έκταση ΠΙ (Τ ) Απεριόριστη Κατηγορία Προσωπικού της Αρχής Μέσο ειδικευμένο προσωπικό που για περίοδο τουλάχιστο 2 ετών κατά τα τελευταία 10 χρόνια της υπηρεσίας του, ήταν τοποθετημένο σε τμήμα της Αρχής με αντικείμενο εργασίας που είχε σχέση με τα ΔΟΙ. Μέσο Τεχνικό και Ανώτερο Ειδικευμένο Προσωπικό που για περίοδο τουλάχιστο 2 ετών κατά τα τελευταία 10 χρόνια της υπηρεσίας του, ήταν τοποθετημένο σε τμήμα της Αρχής με αντικείμενο εργασίας που είχε σχέση με τα ΔΟΙ. Ανώτατο Τεχνικό Προσωπικό Ανώτερο Τεχνικό Προσωπικό που για περίοδο τουλάχιστο 2 ετών κατά τα τελευταία 10 χρόνια της υπηρεσίας του, ήταν τοποθετημένο σε τμήμα της Αρχής με αντικείμενο εργασίας που είχε σχέση με τα ΔΟΙ. 1.2 Ταυτότητα Αδειούχου Μελετητή/Εγκαταστάτη/ υντηρητή ΔΟΙ Δικαίωμα απόκτησης ταυτότητας αδειούχου μελετητή/εγκαταστάτη/συντηρητή ΔΟΙ έχουν οι κάτοχοι ΠΙ μελετητή/εγκαταστάτη/συντηρητή ΔΟΙ. Η ταυτότητα αδειούχου μελετητή/εγκαταστάτη/συντηρητή ΔΟΙ θα ισχύει για περίοδο 5 (πέντε) χρόνων και θα εκδίδεται ταυτόχρονα με την έκδοση του ΠΙ. Για ανανέωση της ταυτότητας θα υποβάλλεται προς την Αρχή το σχετικό έντυπο (Παράρτημα 1 - Εντ 30016) Διευκρινίζεται ότι οι εργοδοτούμενοι στη Δημόσια και Εκπαιδευτική Υπηρεσία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, δεν έχουν δικαίωμα απόκτησης/ανανέωσης ταυτότητας αδειούχου μελετητή/εγκαταστάτη/συντηρητή ΔΟΙ. Για την ικανοποίηση όμως των υπηρεσιακών αναγκών των πιο πάνω οργανισμών, η Αρχή θα εκδίδει περιορισμένο αριθμό ταυτοτήτων σε εργοδοτούμενους τους. Η αίτηση του ενδιαφερομένου οργανισμού προς την Αρχή, θα υποβάλλεται μαζί με το σχετικό έντυπο (Παράρτημα 1 - Εντ 30016) συμπληρωμένο από τον εργοδοτούμενο. 1.3 Κυρώσεις Παράλειψη συμμόρφωσης των μελετητών/εγκαταστατών/συντηρητών ΔΟΙ στους κανονισμούς και στις υποδείξεις της Αρχής, παρέχει στην Αρχή το δικαίωμα αναστολής ή και ανάκλησης της ταυτότητας αδειούχου μελετητή/εγκαταστάτη/συντηρητή. 2 ΕΓΚΑΤΑ ΤΑ Η ΨΗΔΕΥ Για την μελέτη/εγκατάσταση/συντήρηση ΔΟΙ για παροχή υπηρεσίας ΨΗΔΕΥ απαιτείται έκταση ΠΙ τουλάχιστο 40 Τ. ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

19 ΜΕΡΟ ΙΙ 3 3. ΤΕΛΗ ΑΠΟΚΤΗ Η /ΕΠΕΚΤΑ Η ΠΙ ΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ/ΕΓΚΑΤΑ ΤΑΤΗ/ ΥΝΤΗΡΗΤΗ ΔΟΙ Για την έκδοση, επέκταση ΠΙ και έκδοση, ανανέωση ταυτότητας αδειούχου μελετητή/εγκαταστάτη/συντηρητή ΔΟΙ, θα καταβάλλονται τέλη σύμφωνα με το Τιμολόγιο της Αρχής. ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

20 ΜΕΡΟ ΙΙ 4 ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

21 ΜΕΡΟ ΙΙ 4 ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1 ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΑΙΤΗ Η ΓΙΑ ΕΚΔΟ Η/ΕΠΕΚΤΑ Η ΠΙ ΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ/ΕΓΚΑΤΑ ΤΑΤΗ/ ΥΝΤΗΡΗΤΗ ΔΟΙ ( υμπληρώστε μόνο τα απαραίτητα στοιχεία) ΤΟΙΧΕΙΑ ΑΙΤΗΤΗ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΑΡ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ : ΟΔΟ : ΠΟΛΗ/ΧΩΡΙΟ: ΤΗΛ: ΤΑΧ ΘΥΡΙΔΑ: ΤΑΧ ΚΩΔ: ΕΠΑΡΧΙΑ: ΕΚΔΟ Η ΠΙ ΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ Ακαδημαϊκά Προσόντα (να επισυναφθούν πιστοποιημένα αντίγραφα) Κατόπιν Εξετάσεων της Αρχής ΕΠΕΚΤΑ Η ΠΙ ΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ /ΑΝΑΝΕΩ Η ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΔΕΙΟΥΧΟΥ ΜΕΛΕΤΗΤΗ/ΕΓΚΑΤΑ ΤΑΤΗ/ ΥΝΤΗΡΗΤΗ Αρ. Πιστοπ. Ικαν.: Έκταση (Τ ): Ανανέωση Ταυτότητας Επέκταση ΠΙ Εκτελεσθείσες εργασίες (να επισυναφθούν αποδεικτικά στοιχεία) ΓΙΑ ΠΡΟ ΩΠΙΚΟ ΠΟΥ ΑΦΥΠΗΡΕΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΤΗΚ Αρ Υπαλλήλου: Βαθμός κατά την αφυπηρέτηση ΔΗΛΩ Η ΑΙΤΗΤΗ Δηλώνω υπεύθυνα ότι τα πιο πάνω στοιχεία είναι ορθά και αληθινά Υπογραφή Ημερομηνία ΓΙΑ ΥΠΗΡΕ ΙΑΚΗ ΧΡΗ Η ΜΟΝΟ Eκδοση ΠΙ (Τ ): Επιτροπή Επέκταση ΠΙ (Τ ): Ημερομηνία (ΕΝΤΥΠΟ 30016) ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

22 ΜΕΡΟ ΙΙΙ ΔΙΑΔΙΚΑ ΙΕ ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

23 ΜΕΡΟ ΙΙΙ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ελ 1. ΚΑΛΩΔΙΟ ΕΙ ΑΓΩΓΗ Υπόγεια Παροχή ΕΛΕΓΧΟ ΤΔΟΙ Ελεγχος μελέτης Επιτόπιος έλεγχος της εγκατάστασης Τροποποιήσεις ΤΔΟΙ Παράρτημα 1/1 - Αίτηση για υπόδειξη καλωδίου εισαγωγής/έγκρισης μελέτης εγκατάστασης/ έλεγχο ΔΟΙ Παράρτημα 1/2 - Δελτίο έγκρισης μελέτης/ελέγχου ΔΟΙ ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

24 ΜΕΡΟ ΙΙΙ 1 ΔΙΑΔΙΚΑ ΙΕ 1. ΚΑΛΩΔΙΟ ΕΙ ΑΓΩΓΗ Ο τρόπος σύνδεσης του ΤΔΟΙ με το δίκτυο της Αρχής μέσω του καλωδίου εισαγωγής γίνεται πάντα ΥΠΟΓΕΙΑ όταν πρόκειται για νέες οικοδομές. ε υφιστάμενες οικοδομές όπου ο πελάτης ζητά αύξηση των Τ μέχρι και 3Τ, τότε θα προτρέπεται για υπογειοποίηση του δικτύου του και η Αρχή θα καλύπτει μέρος των εξόδων του. ε περίπτωση άρνησης του πελάτη τότε η σύνδεση θα γίνεται εναέρια. Εξαιρέσεις για υφιστάμενες οικοδομές θα γίνονται μόνο κατά την απόλυτη κρίση της Αρχής. 1.1 Υπόγεια Παροχή Υποβολή αίτησης για υπόδειξη εγκατάστασης υπόγειας παροχής Ο ιδιοκτήτης/πελάτης συμπληρώνει Αίτηση Υπόδειξης Καλωδίου Εισαγωγής (Μέρος Α) (Παράρτημα 1 (1/2) - Εντ 30017) και το υποβάλλει στην Αρχή μαζί με 2 (δύο) αντίγραφα τοπογραφικού σχεδίου του Κτηματολογίου και Χωρομετρίας που να δείχνει τη θέση του κτιρίου μέσα στο χώρο της οικοδομής, καθώς επίσης και 2 (δύο) αντίγραφα της κάτοψης του ισογείου. Ο καθορισμός της ημερομηνίας για την υπόδειξη θα γίνεται από την Αρχή και θα γνωστοποιείται προφορικά στον ιδιοκτήτη/πελάτη, 7 (επτά) τουλάχιστο ημέρες προηγουμένως Υπόδειξη για εγκατάσταση υπόγειας παροχής Γίνεται πάντα στον ιδιοκτήτη/πελάτη ή σε εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο του (μπορεί να είναι ο εγκαταστάτης/μελετητής). Αφού γίνει η μελέτη των δεδομένων του χώρου της οικοδομής, ο αρμόδιος λειτουργός της Αρχής υποδεικνύει και σημειώνει στο τοπογραφικό σχέδιο και στη κάτοψη ισογείου τη διαδρομή της σωλήνωσης από το δημόσιο χώρο μέχρι το σημείο εγκατάστασης του ΚΚ. Αν υπάρχει ανάγκη κατασκευής φρεατίων, τότε ο λειτουργός της Αρχής θα σημειώνει και τη θέση των φρεατίων στο σχέδιο. Με την ολοκλήρωση της υπόδειξης, οι σχετικές λεπτομέρειες καταγράφονται στο τοπογραφικό σχέδιο και στη κάτοψη ισογείου. Μια σειρά σχεδίων παραδίδεται στον αιτητή και η άλλη κρατείται από την Αρχή για σκοπούς αρχείου. ε περιπτώσεις όπου οι ανάγκες της οικοδομής είναι κάτω των 10Τ παραδίδεται στον ιδιοκτήτη/πελάτη και ο ΚΚ μαζί με τη κλειδαριά ασφαλείας. 2. ΕΛΕΓΧΟ ΤΔΟΙ Ο έλεγχος του ΤΔΟΙ περιλαμβάνει: (α) Τον έλεγχο της μελέτης. (β) Τον επιτόπιο έλεγχο της εγκατάστασης 2.1 Έλεγχος Μελέτης Υποβολή αίτησης για έγκριση μελέτης Ο εγκαταστάτης/μελετητής συμπληρώνει το μέρος Β της Αίτησης Έγκρισης Μελέτης Εγκατάστασης ΤΔΟΙ (Παράρτημα 1 (1/2) - Εντ 30017), και το υποβάλλει στην Αρχή μαζί με 3 (τρία) αντίγραφα των σχεδίων του δικτύου και όλων των απαραίτητων επεξηγήσεων, 15 τουλάχιστο ημέρες πριν από την ημερομηνία που επιθυμεί να έχει την έγκριση της Αρχής. Η αίτηση για έγκριση της μελέτης ΤΔΟΙ υποβάλλεται προτού αρχίσουν οποιεσδήποτε εργασίες για την κατασκευή του. ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

25 ΜΕΡΟ ΙΙΙ Λεπτομέρειες υποβαλλόμενης μελέτης Τα σχέδια που υποβάλλονται πρέπει να περιλαμβάνουν: (α) Τρείς σειρές κατόψεων όλων των χώρων του κτιρίου όπου θα σημειώνονται: οι θέσεις και οι διαστάσεις των κουτιών των κατανεμητών αριθμημένα με τον χαρακτηριστικό αριθμό του αντίστοιχου κατανεμητή οι θέσεις των φρεατίων (αν υπάρχουν) οι διαδρομές των σωληναγωγών και οι διάμετροι τους οι θέσεις και οι διαστάσεις των κουτιών διέλευσης οι θέσεις των ΚΠ και των ΔΠ αριθμημένων κατ αύξοντα αριθμό ο αριθμός των καλωδίων μέσα σε κάθε σωλήνα/σωληναγωγό και η χωρητικότητα τους οι θέσεις των ηλεκτροδίων των συστημάτων γείωσης. (β) Τρία αντίγραφα εποπτικών διαγραμμάτων της όλης σωλήνωσης και διασυρμάτωσης σε κατακόρυφη ανάπτυξη. Η αρίθμηση των κατανεμητών πρέπει να είναι η ίδια με αυτή των σχεδίων κάτοψης. (γ) Τρία αντίγραφα του πίνακα διασυνδέσεων του ΤΔΟΙ Κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου της μελέτης Μετά τον έλεγχο των πιο πάνω, η αρμόδια υπηρεσία της Αρχής συμπληρώνει Δελτίο Έγκρισης Μελέτης Εγκατάστασης ΤΔΟΙ (Παράρτημα 1 (2/2) -Εντ 30018). το δελτίο αυτό καταγράφονται οι τυχόν παρατηρήσεις της υπηρεσίας για να γίνουν από το μελετητή/εγκαταστάτη οι απαιτούμενες τροποποιήσεις. τη συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία της Αρχής: (α) αποστέλλει αντίγραφο του δελτίου μαζί με μια σειρά σχεδίων της μελέτης στο μελετητή/εγκαταστάτη. (β) αποστέλλει αντίγραφο του δελτίου στον ιδιοκτήτη/πελάτη τόσο στις περιπτώσεις έγκρισης όσο και στις περιπτώσεις απόρριψης της μελέτης. (γ) παραδίδει στον ιδιοκτήτη/πελάτη ή στον μελετητή/εγκαταστάτη τον ΚΚ, η χωρητικότητα του οποίου είναι σύμφωνη με τις ανάγκες που έχουν υποβληθεί στην μελέτη καθώς και την κλειδαριά ασφαλείας. 2.2 Επιτόπιος έλεγχος της εγκατάστασης Για Οικοδομές όπου οι ανάγκες σε Τ είναι μέχρι και 10 (δέκα) Ο ιδιοκτήτης/πελάτης ή εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του, ειδοποιεί το αρμόδιο τμήμα της Αρχής όταν είναι έτοιμη η υποδομή της υπόγειας παροχής για να γίνει ο απαιτούμενος έλεγχος. τον όρο υποδομή περιλαμβάνονται, η σωλήνωση, τα φρεάτια (αν υπάρχουν) το κουτί του ΚΚ και ο ΚΚ. Ο έλεγχος γίνεται από το αρμόδιο τμήμα της Αρχής και η παρουσία αδειούχου εγκαταστάτη/μελετητή δεν είναι απαραίτητη. Η εγκατάσταση του υπογείου καλωδίου γίνεται πάντα στη παρουσία αδειούχου εγκαταστάτη/μελετητή μετά από συνεννόηση με το αρμόδιο τμήμα της Αρχής Για οικοδομές όπου οι ανάγκες σε Τ είναι πέραν των 10 (δέκα) Ο ιδιοκτήτης/πελάτης ή εξουσιοδοτημένος αντιπρόσωπος του, ειδοποιεί το αρμόδιο τμήμα της Αρχής προφορικά ή γραπτά ότι τόσο η υποδομή για το υπόγειο καλώδιο όσο και το ΤΔΟΙ είναι έτοιμα. Ο έλεγχος της υποδομής του υπογείου καλωδίου γίνεται από το αρμόδιο τμήμα της Aρχής και η παρουσία αδειούχου εγκαταστάτη/μελετητή δεν είναι απαραίτητη. Η αρμόδια υπηρεσία της Αρχής ειδοποιά τον εγκαταστάτη/μελετητή και ακολουθεί η ταυτόχρονη εγκατάσταση του υπογείου καλωδίου και ο επιτόπιος έλεγχος του ΤΔΟΙ, πάντα στην παρουσία του εγκαταστάτη/μελετητή. Αν κατά τον έλεγχο του ΤΔΟΙ διαπιστωθεί παραβίαση των προνοιών των Τεχνικών Προδιαγραφών, τότε το συνεργείο της Αρχής εγκαταστήνει το υπόγειο καλώδιο και φεύγει. Ο εγκαταστάτης/μελετητής αφού ενημερωθεί για τα αποτελέσματα του ελέγχου του ΤΔΟΙ προβαίνει στις απαραίτητες διορθώσεις και ζητά εκ νέου έλεγχο. ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

26 ΜΕΡΟ ΙΙΙ Έλεγχος υποδομής υπογείου καλωδίου και εγκατάσταση ΤΔΟΙ Κατά τον έλεγχο διαπιστώνεται αν: (α) Κατά την εγκατάσταση της σωλήνωσης: - έχουν χρησιμοποιηθεί τα κατάλληλα υλικά, - έχουν τηρηθεί οι διαδρομές όπως φαίνονται στα σχέδια - έχει εξασφαλιστεί η μεταλλική συνέχεια και η γείωση της μεταλλικής σωλήνωσης όπου υπάρχει, - έχουν εγκατασταθεί τα κουτιά διέλευσης στις θέσεις όπως φαίνονται στα σχέδια - έχουν εγκατασταθεί τα κατάλληλα κουτιά κατανεμητών στις θέσεις όπως φαίνονται στα σχέδια. (β) Κατά την κατασκευή φρεατίων: - έχουν τηρηθεί οι σωστές προδιαγραφές της Αρχής - έχουν χρησιμοποιηθεί τα κατάλληλα υλικά (γ) Κατά την εγκατάσταση των υπολοίπων στοιχείων του δικτύου - έχουν εγκατασταθεί υλικά εγκριμένου τύπου από την Αρχή (καλώδια, κατανεμητές, πρίζες κλπ), - έχουν γίνει κανονικά οι συνδέσεις, - η αντίσταση μόνωσης των αγωγών είναι αυτή που ορίζεται από τις παρούσες Τεχνικές Προδιαγραφές, - η αντίσταση των συστημάτων γείωσης είναι αυτή που ορίζεται από τις παρούσες Τεχνικές Προδιαγραφές Κοινοποίηση των αποτελεσμάτων του ελέγχου της εγκατάστασης Η αρμόδια υπηρεσία της Αρχής συμπληρώνει Δελτίο Ελέγχου ΤΔΟΙ (Παράρτημα 1 (2/2) Εντ 30018), στο οποίο καταγράφονται τυχόν παρατηρήσεις που θα προκύψουν από τον επιτόπιο έλεγχο, που γίνεται με βάση τη μελέτη που έχει εγκριθεί. τη συνέχεια η αρμόδια υπηρεσία της Αρχής: (α) αποστέλλει αντίγραφο του δελτίου μαζί με μια σειρά σχεδίων της μελέτης στον ιδιοκτήτη/πελάτη. (β) αποστέλλει αντίγραφο του δελτίου στον εγκαταστάτη/μελετητή τόσο στις περιπτώσεις έγκρισης όσο και στις περιπτώσεις απόρριψης του ελέγχου Περιπτώσεις αρνητικών αποτελεσμάτων στον έλεγχο της εγκατάστασης Ο έλεγχος της τηλεπικοινωνιακής εγκατάστασης του πελάτη (ΤΔΟΙ ή ΕΔΟΙ) γίνεται από την Αρχή δωρεάν. τις περιπτώσεις όμως που διαπιστωθεί ότι η εγκατάσταση δεν έγινε σύμφωνα με τις πρόνοιες των παρούσων Τεχνικών Προδιαγραφών ο μελετητής/εγκαταστάτης θα βαρύνεται με την καταβολή του ποσού που καθορίζεται στο Τιμολόγιο της Αρχής για να γίνει δεύτερος έλεγχος. την περίπτωση που και στο δεύτερο έλεγχο αποδειχτεί ότι δεν έχουν τηρηθεί οι παρούσες Τεχνικές Προδιαγραφές, ο μελετητής/εγκαταστάτης επιβαρύνεται με τη καταβολή του ποσού που καθορίζεται στο τιμολόγιο της Αρχής για να γίνει και τρίτος έλεγχος. Αν και στον τρίτο έλεγχο αποδειχτεί ότι η εγκατάσταση δεν είναι σύμφωνη με τις παρούσες Τεχνικές Προδιαγραφές αυτή θα απορρίπτεται ολοκληρωτικά, οπότε και θα επαναλαμβάνεται η διαδικασία υποβολής και έγκρισης μελέτης όπως προνοούν οι παρούσες Τεχνικές Προδιαγραφές. 2.3 Τροποποιήσεις ΤΔΟΙ Περιπτώσεις τροποποίησης/επέκτασης για λόγους συντήρησης τη περίπτωση που για λόγους συντήρησης/επέκτασης παρουσιαστεί ανάγκη μικρής τροποποίησης της εγκατάστασης που έχει ήδη εγκριθεί και εκτελεστεί, τότε ο πελάτης ή ο μελετητής/εγκαταστάτης πληροφορεί με επιστολή την αρμόδια υπηρεσία της Αρχής, για την αλλαγή αυτή. ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

27 ΜΕΡΟ ΙΙΙ 4 την επιστολή πρέπει να επισυνάπτονται τρεις σειρές σχεδίων (όπως καθορίζονται στη παραγρ ) όπου θα φαίνεται το αντίστοιχο τμήμα της εγκατάστασης όπως είχε αρχικά εγκριθεί και εκτελεστεί με μπλε χρώμα, όπως επίσης και η τροποποίηση/επέκταση του με κόκκινο χρώμα. τη συνέχεια ακολουθείται η ίδια διαδικασία όπως στην περίπτωση της αρχικής μελέτης. ΑΡΧΗ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΙΚΕ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕ ΕΚΔΟ Η 7 (ΙΟΥΛΙΟ 1999)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα δυνάμει των άρθρων 20 (ια), 20 (κδ), 53, 62 και 152 του περί Ρυθμίσεως Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομικών

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Κ.Δ.Π Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΕΩΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2004 Διάταγμα αναφορικά με τις Προδιαγραφές κατασκευής και χρήσης της Υποδομής Εσωτερικής Καλωδίωσης Οικοδομών (ΥΕΚΟ)

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΩΝ

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΩΝ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΣΧΕΔΙΑΣΗΣ ΑΝΕΛΚΥΣΤΗΡΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΙΣΧΥΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΜΗΧΑΝΟΣΤΑΣΙΩΝ ΦΡΕΑΤΙΟ min. 700 Απευθύνεται σε μελετητές: ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΕΛΟΤ HD 3S4 ΕΛΟΤ ΜΕΡΟΣ 6 ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΕΦΑΛΑΙΟ 61 Αρχικός έλεγχος 610 Γενικά 610.1 Κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να ελέγχεται μετά την αποπεράτωση της και πριν να τεθεί σε λειτουργία από

Διαβάστε περισσότερα

Δομημένη Καλωδίωση δημιουργία ενός οργανωμένου συστήματος καλωδίωσης που μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό

Δομημένη Καλωδίωση δημιουργία ενός οργανωμένου συστήματος καλωδίωσης που μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό ΔΟΜΗΜΕΝΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ Δομημένη Καλωδίωση Δομημένη καλωδίωση είναι μια μέθοδος για τη δημιουργία ενός οργανωμένου συστήματος καλωδίωσης που μπορεί εύκολα να γίνει κατανοητό από τους εγκαταστάτες, διαχειριστές

Διαβάστε περισσότερα

Ο ρόλος του ΔΣΔ στο νέο περιβάλλον της αγοράς ηλεκτρισμού Στρατηγική επιτυχίας και πρωτοπορίας

Ο ρόλος του ΔΣΔ στο νέο περιβάλλον της αγοράς ηλεκτρισμού Στρατηγική επιτυχίας και πρωτοπορίας Σύνδεση και Λειτουργία Συστημάτων Παραγωγής Ηλεκτρισμού από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας με τελική κατάληξη την ένταξη των Έργων στην Ανταγωνιστική Αγορά Ηλεκτρισμού Ο ρόλος του ΔΣΔ στο νέο περιβάλλον της

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

1 ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ

1 ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ 1 ΜΕΛΕΤΗ ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΑΤΑΞΗΣ 2 Εσωτερική Ηλεκτρική Εγκατάσταση (Ε.Η.Ε.) εννοούμε την τοποθέτηση, τον έλεγχο και το χειρισμό διαφόρων ηλεκτρολογικών εξαρτημάτων,

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. Αρ. 3578,

E.E. Παρ. Αρ. 3578, E.E. Παρ. Αρ. 3578, 22.2.2002 685 Κ.Δ.Π. 95/2002 Αριθμός 95 Οι περί Μηχανοκινήτων Οχημάτων και Τροχαίας Κινήσεως (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 2002 οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο δυνάμει

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 3 2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 3 2.1 Εσωτερική Φυσική Συνεγκατάσταση με ξεχωριστό Δωμάτιο Συνεγκατάστασης για το Δικαιούχο...

Διαβάστε περισσότερα

Αποτελείται από 3 τμήματα : Βασικό πλαίσιο (μεσαίο) διαστάσεων 600mm 2 Πλαϊνά πλαίσιο διαστάσεων 150mm (αριστερά- δεξιά)

Αποτελείται από 3 τμήματα : Βασικό πλαίσιο (μεσαίο) διαστάσεων 600mm 2 Πλαϊνά πλαίσιο διαστάσεων 150mm (αριστερά- δεξιά) ΤΕΧΝΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ CENTRAL A.E.B.E ΟΠΤΙΚΟ ΙΚΡΙΩΜΑ ODF (ΚΑΜΠΙΝΑ) ISO 9001 Ικρίωμα μεταλλικής κατασκευής, πλήρως συμμορφούμενο με τις προδιαγραφές GR326, GR-63-CORE, GR-1089, ETSI 300-119

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2012 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 01 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2010 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 2 ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 3 2. ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΣΥΝΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 3 2.1 Εσωτερική Φυσική Συνεγκατάσταση με ξεχωριστό Δωμάτιο Συνεγκατάστασης για το Δικαιούχο...

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Ρ Ο Σ ΙV : ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Μ Ε Ρ Ο Σ ΙV : ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Διεύθυνση Νέων Έργων Μεταφοράς Μ Ε Ρ Ο Σ ΙV : ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τ-7 Εκτύλιξη - ρύθμιση - πρόσδεση αγωγών

Διαβάστε περισσότερα

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322,

E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 281 Κ.Δ.Π. 86/99 Αρ. 3322, 30.4.99 Αριθμός 86 Οι περί Οδών και Οικοδομών (Τροποποιητικοί) Κανονισμοί του 1999, οι οποίοι εκδόθηκαν από το Υπουργικό Συμβούλιο με βάση το άρθρο 19 του περί

Διαβάστε περισσότερα

3. ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - ΣΥΝΑΦΗ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ 1

3. ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - ΣΥΝΑΦΗ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ 1 3. ΟΠΤΙΚΑ ΚΑΛΩΔΙΑ - ΣΥΝΑΦΗ ΠΑΘΗΤΙΚΑ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ 1 3.1. Γενικά Προκειμένου οι οπτικές ίνες να είναι σε θέση να χρησιμοποιηθούν αποδοτικά για την υλοποίηση τηλεπικοινωνιακών ζεύξεων είναι απαραίτητη η καλωδίωσή

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2011 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2007 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΔΕΥΤΕΡΑ, 4 ΙΟΥΝΙΟΥ 2007 ΜΕΡΟΣ Α ΛΥΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ

ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΩΝ 1 Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Dr ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ε.Σ ΤΕΙ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟΥ Σε κάθε εργαστήριο, πρέπει να λαμβάνονται προφυλάξεις ώστε οι άνθρωποι που ερευνούν για να εντοπίσουν

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση

Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Εσωτερικές Εγκαταστάσεις Αερίου για Βιομηχανική Χρήση Νομοθετικό πλαίσιο: Υ.Α. Δ3/Α/5286/26-05-1997 «Κανονισμός εσωτερικών εγκαταστάσεων φυσικού αερίου με πίεση λειτουργίας άνω των 50 mbar και μέγιστη

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Καλωδίωσης για Ευρυζωνικές Υπηρεσίες. Wiring Guide for Broadband Services

Οδηγός Καλωδίωσης για Ευρυζωνικές Υπηρεσίες. Wiring Guide for Broadband Services Οδηγός Καλωδίωσης για Ευρυζωνικές Υπηρεσίες Wiring Guide for Broadband Services Περιεχόμενα 1. Εισαγωγή 2. Παράλληλα συνδεδεμένες τηλεφωνικές πρίζες και η επίδρασή τους στην τεχνολογία VDSL2 3. Καλωδίωση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: (α) ανακαίνιση υφιστάμενων εγκεκριμένων κοινόχρηστων και βοηθητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2008 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Αρ. Πιστοποιητικού: (Για Επισημη Χρηση)... ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΤΗΤΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Εκδόθηκε σύμφωνα με τους περί Ηλεκτρισμού Νόμο και Κανονισμούς Α. ΣΤΟΙΧΕΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού ανακοινώνει την έναρξη των πιο κάτω σχεδίων επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για: (α) ανακαίνιση υφιστάμενων εγκεκριμένων κοινόχρηστων και βοηθητικών

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ: Οδηγίες προστασίας, ασφάλειας και πρόληψης κινδύνων στην εργασία. Ασφάλεια Ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων

ΗΜΕΡΙΔΑ: Οδηγίες προστασίας, ασφάλειας και πρόληψης κινδύνων στην εργασία. Ασφάλεια Ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ΗΜΕΡΙΔΑ: Οδηγίες προστασίας, ασφάλειας και πρόληψης κινδύνων στην εργασία Ασφάλεια Ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Σε κάθε ηλεκτρική εγκατάσταση πρέπει να εφαρμόζονται κατάλληλα μέτρα προστασίας

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ... 1 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ... 4 2. ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟΠΙΚΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ... 4 3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΠΡΟΣ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΣΗΜΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ, ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ & ΣΗΜΕΙΟ ΕΛΕΓΧΟΥ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ Καθορισμός θέσης ηλεκτροβάνας Χρήση υποχρεωτικά (τοποθετημένη

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Ενότητα 4: Υλικά μιας Ε.Η.Ε. Σταύρος Καμινάρης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών ΤΕ Άδειες Χρήσης

Διαβάστε περισσότερα

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η

Τ Ε Χ Ν Ι Κ Η Π Ε Ρ Ι Γ Ρ Α Φ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΡΗΤΗΣ Ο.Α.Κ. Α.Ε. ΕΡΓΟ: "ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΦΩΤΕΙΝΗΣ ΣΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΒΟΑΚ ΑΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005)

Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ο ΠΕΡΙ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΣΜΟΥ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ 2003 Ν.122(Ι)/2003 (25/07/2003) ΔΕΙΚΤΕΣ ΑΠΟΔΟΣΗΣ Κ.Δ.Π. 571/2005 (16/12/2005) Ε.Ε. Παρ. ΙΙΙ(Ι) 4358 Κ.Δ.Π. 571/2005 Αρ. 4058,16.12.2005 Αριθμός 571 Οι περί

Διαβάστε περισσότερα

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΑΡ. ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 2/2016 ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΧΕΔΙΟ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΜΕΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΤΗΣ ΔΑΠΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ Η/ΚΑΙ ΣΥΜΠΛΗΡΩΣΗ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΜΕΝΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ανάλυση

ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ανάλυση ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΩΤΙΣΜΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟΥ ΑΕΡΟΛΙΜΕΝΑ ΜΕ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Ανάλυση συστημάτων Διευκρινήσεις και οδηγίες για τον έλεγχο των

Διαβάστε περισσότερα

Συμφωνία Διασύνδεσης - MyTelco Ltd. Υπόδειγμα Προσφοράς Διασύνδεσης και Παροχέα. Παράρτημα 5 Διαδικασίες Εγκατάστασης και Ελέγχου Διασύνδεσης

Συμφωνία Διασύνδεσης - MyTelco Ltd. Υπόδειγμα Προσφοράς Διασύνδεσης και Παροχέα. Παράρτημα 5 Διαδικασίες Εγκατάστασης και Ελέγχου Διασύνδεσης Συμφωνία Διασύνδεσης - MyTelco Ltd Υπόδειγμα Προσφοράς Διασύνδεσης και Παροχέα Παράρτημα 5 Διαδικασίες Εγκατάστασης και Ελέγχου Διασύνδεσης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 - ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσθετες Παρατηρήσεις - Διαφοροποιήσεις Επί του Κειμένου του ΣΑΤΠΕ

Πρόσθετες Παρατηρήσεις - Διαφοροποιήσεις Επί του Κειμένου του ΣΑΤΠΕ Πρόσθετες Παρατηρήσεις - Διαφοροποιήσεις Επί του Κειμένου του ΣΑΤΠΕ 2. Ως προς την τοπολογία Σημείων Διασύνδεσης(άρθρο 5.1 της Προσφοράς Αναφοράς Α. Καταρχήν, θεωρούμε ότι πρέπει να παραμείνει ως εναλλακτική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 5 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ... 1 1. ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟ... 4 2. ΠΑΡΟΧΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟΤΗΤΑΣ... 6 3. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΓΙΑ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ... 6 4. ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Κατανεμητής επικοινωνιών για μεγάλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις με SUNNY CENTRAL, SUNNY MINI CENTRAL ή SUNNY TRIPOWER

Κατανεμητής επικοινωνιών για μεγάλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις με SUNNY CENTRAL, SUNNY MINI CENTRAL ή SUNNY TRIPOWER COM-C Κατανεμητής επικοινωνιών για μεγάλες φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις με SUNNY CENTRAL, SUNNY MINI CENTRAL ή SUNNY TRIPOWER Περιεχόμενα Ο κατανεμητής επικοινωνιών COM-C της SMA Solar Technology AG χρησιμεύει

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κάνει παρατηρήσεις, προτάσεις τροποποιήσεων κτλ σχετικά µε το σχέδιο αυτό.

Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κάνει παρατηρήσεις, προτάσεις τροποποιήσεων κτλ σχετικά µε το σχέδιο αυτό. 2006-11-03 ICS: 29.020;91.140.50 ΕΛΟΤ 1424 ΣΧΕ ΙΟ DRAFT ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ HELLENIC STANDARD Απαιτήσεις για θεµελιακή γείωση Requirements for foundation earthing Κάθε ενδιαφερόµενος µπορεί να κάνει παρατηρήσεις,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ.. 2 1.1 Προϊόντα Αδεσμοποίητης Πρόσβασης στον

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΤΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ... 3 2.1 ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ... 3 2.1.1 Πλήρως Αδεσμοποίητη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΑΝΟΔΙΩΝ ACES Η & ACES G2 ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ Ηλεκτρονικό ανόδιο ACES Η και ACES G2-1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Οι οδηγίες χρήσης αφορούν το σύστημα

Διαβάστε περισσότερα

Προστασία από ηλεκτροπληξία

Προστασία από ηλεκτροπληξία Μέτρα κατά της ηλεκτροπληξίας Αποφυγή της άμεσης επαφής με: Ισχυρή μόνωση Φράγματα ή περιβλήματα Εμπόδια Χωροθέτηση σε απρόσιτη θέση Χώρους με αγώγιμο δάπεδο Χώρους με ισοδυναμικές συνδέσεις Αγείωτα συστήματα

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ

ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] ΟΙ ΠΕΡΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΝΟΜΟΙ ΜΕΡΟΣ Ι Κανονιστικές Διοικητικές Πράξεις Αριθμός [ ] Οι περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου (Μητρώο Μελετητών και Επιβλεπόντων Μηχανικών) Κανονισμοί του 2015 που κατατέθηκαν στη Βουλή των

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2015 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Έντυπα πιστοποιητικών τα οποία συμπληρώνονται όπως περιγράφεται στις οδηγίες στο Μέρος IV

ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ. Έντυπα πιστοποιητικών τα οποία συμπληρώνονται όπως περιγράφεται στις οδηγίες στο Μέρος IV ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΓΓΡΑΦΗΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΕΡΓΟΛΗΠΤΩΝ ΟΙΚΟΔΟΜΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ Ανδροκλέους 9, 2 ος όροφος Γρ. 204, 1060 Λευκωσία Τηλ. 22206306 ΦΑΞ. 22206360, 22206370 Τ.Θ. 20595, 1660, Λευκωσία www.contractorscouncil.org.cy

Διαβάστε περισσότερα

Μ Ε Ρ Ο Σ ΙV : ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ

Μ Ε Ρ Ο Σ ΙV : ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ Α.Ε. Διεύθυνση Νέων Έργων Μεταφοράς Μ Ε Ρ Ο Σ ΙV : ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Τ-7 Εκτύλιξη - ρύθμιση - πρόσδεση αγωγών

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 2 2. ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΚΑΝΑΛΙΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 3 2.1. Κανάλια απ ευθείας στήριξης 3 2.1.1. ιαστάσεις 3 2.1.2. Εξαρτήµατα τοποθέτησης 4 2.1.3. Εξαρτήµατα στήριξης διακοπτικού

Διαβάστε περισσότερα

Μέσα Προστασίας II. Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ.Τ.ΕΦ./ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων. Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι

Μέσα Προστασίας II. Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ.Τ.ΕΦ./ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Εργαστήριο Υψηλών Τάσεων. Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Τ.Ε.Ι. Κρήτης Σ.Τ.ΕΦ./ Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. Μέσα Προστασίας II Προστασία από την ηλεκτροπληξία Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Επίκουρος Καθηγητής Τηλ:2810379231 Email: ksiderakis@staff.teicrete.gr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΕΝΤΥΠΟ 1 ( 1 / 4 ) ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμος (Κεφ. 96) ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ: Η αίτηση αφορά: ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΗΣΗ Αρ. Αιτήσεως Είδος αίτησης: Νέα οικοδομή Προσθήκη Άλλη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Apostol [Πληκτρολογήστε την επωνυμία της εταιρείας] [Ημερομηνία] Αξιότιμε Πελάτη, Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε την ΤΣΙΑΝΑΚΑΣ ΑΒΕΤΕ ως προμηθευτή σας για την αγορά

Διαβάστε περισσότερα

Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ

Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Τ.Ε.Ι. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ Άσκηση 2 : Φυσικό στρώμα- δομημένη καλωδίωση- Θεωρητικό υπόβαθρο Τι είναι η δομημένη καλωδίωση; Μία εγκατάσταση δομημένης

Διαβάστε περισσότερα

Ποιά είναι η διαδικάσία που ακολουθείται για τη δημιουργία μιας μελέτης;

Ποιά είναι η διαδικάσία που ακολουθείται για τη δημιουργία μιας μελέτης; Για εξασφάλιση άδειας οικοδομής απαιτείται η υποβολή ηλεκτρολογικής μελέτης από αδειούχο ηλεκτρολόγο μελετητή. Στη μελέτη αυτή θα βασιστεί ο εργολάβος ηλεκτρολόγος για σκοπούς προσφοράς και κατασκευής.

Διαβάστε περισσότερα

Προδιαγραφές για την κατασκευή χώρων στάθµευσης αυτοκινήτων που εξυπηρετούν τα κτίρια. (ΦΕΚ 167/ /2-3-93)

Προδιαγραφές για την κατασκευή χώρων στάθµευσης αυτοκινήτων που εξυπηρετούν τα κτίρια. (ΦΕΚ 167/ /2-3-93) ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Αριθµός 98728/7722/93 Προδιαγραφές για την κατασκευή χώρων στάθµευσης αυτοκινήτων που εξυπηρετούν τα κτίρια. (ΦΕΚ 167/ /2-3-93) Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜΟΣΙΩΝ ΕΡΓΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 2. ΑΝΩΤΑΤΑ ΤΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ... 3 2.1 ΠΛΗΡΩΣ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ... 3 2.1.1. Τέλος Παροχής...

Διαβάστε περισσότερα

1260. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ

1260. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ 1260. EΓΚΑΤΑΣΤΑΣH ΑΝΤΙΚΕΡΑΥΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΣΕ ΚΤΙΡΙΑ 1260.1 Πεδίο Εφαρμογής Ορισμοί Το τμήμα αυτό αναφέρεται στα υλικά στις εργασίες και τον ενδεδειγμένο τρόπο κατασκευής της εγκατάστασης αντικεραυνικής

Διαβάστε περισσότερα

3. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των επιλεγόμενων τηλεφωνικών γραμμών; Είναι πολύ διαδεδομένες Εχουν μικρό κόστος

3. Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των επιλεγόμενων τηλεφωνικών γραμμών; Είναι πολύ διαδεδομένες Εχουν μικρό κόστος 6.1 Επεκτείνοντας το δίκτυο 1. Να αναφέρετε ονομαστικά τις τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις υπηρεσίες δικτύων ευρείας περιοχής; Οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται στις υπηρεσίες δικτύων ευρείας περιοχής

Διαβάστε περισσότερα

Κάθε αγώγιμη σύνδεση με τη γη ονομάζεται γείωση. Κάθε γείωση διακρίνεται από τα παρακάτω χαρακτηριστικά στοιχεία:

Κάθε αγώγιμη σύνδεση με τη γη ονομάζεται γείωση. Κάθε γείωση διακρίνεται από τα παρακάτω χαρακτηριστικά στοιχεία: ΓΕΙΩΣΕΙΣ ΓΕΝΙΚΑ Κάθε αγώγιμη σύνδεση με τη γη ονομάζεται γείωση. Κάθε γείωση διακρίνεται από τα παρακάτω χαρακτηριστικά στοιχεία: Από το σκοπό για τον οποίο γίνεται η εγκατάσταση της γείωσης. Από την αντίσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2009 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ

ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ ΕΝΤΥΠΟ 1 ( 1 / 4 ) ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΔΕΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣ Ο περί Ρυθμίσεως Οδών και Οικοδομών Νόμος (Κεφ. 96) ΑΡΜΟΔΙΑ ΑΡΧΗ: Η αίτηση αφορά: ΓΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΧΡΗΣΗ Αρ. Αιτήσεως Είδος αίτησης: Νέα οικοδομή Προσθήκη Άλλη

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι Ενότητα 8: Σχεδίαση - Μελέτη - Κατασκευή Ε.Η.Ε. Σταύρος Καμινάρης Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΕΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Τεύχος Υπολογισµών Εγκατάστασης

ΜΕΛΕΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Τεύχος Υπολογισµών Εγκατάστασης ΜΕΛΕΤΗ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΙΚΩΝ Τεύχος Υπολογισµών Εγκατάστασης Εργοδότης Έργο Α ΜΗΕ Α.Ε ΤΕΡΜΑΤΙΚΟ ΑΜΑΡΥΝΘΟΥ Κτίριο Ελέγχου Θέση Ηµεροµηνία Μελετητές Α.Γάγκα Παρατηρήσεις -1- Στοιχεία ικτύου Φασική Τάση ικτύου (V)

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εφεδρικό σύστημα για εξωτερικές μονάδες με EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W Εφεδρικό σύστημα για εξωτερικές μονάδες με Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης. Πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα

Διάταξη ΥΣ. Σχηματική διάκριση τμημάτων ΥΣ.

Διάταξη ΥΣ. Σχηματική διάκριση τμημάτων ΥΣ. H μελέτη ενός ΥΣ είναι ένα πολύπλοκο πρόβλημα. Έχει να κάνει με την αντιμετώπιση διαφορετικών θεμάτων (ηλεκτρολογικών, κτιριακών, ασφάλειας). Γενικά ένας υποσταθμός αποτελείται από τα παρακάτω τέσσερα

Διαβάστε περισσότερα

Νομοθετικό πλαίσιο. Με βάση τη νομοθεσία αυτή η διαδικασία έκδοσης άδειας ανελκυστήρα είναι η εξής :

Νομοθετικό πλαίσιο. Με βάση τη νομοθεσία αυτή η διαδικασία έκδοσης άδειας ανελκυστήρα είναι η εξής : Νομοθετικό πλαίσιο Μέχρι το 1985 η κατασκευή, λειτουργία και συντήρηση των ανελκυστήρων καθορίζονταν από τα βασιλικά διατάγματα 37 του ΒΔ 1968 και 890 του 1965, «Περί κατασκευής και λειτουργίας ηλεκτροκίνητων

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης.

Διαβάστε περισσότερα

Ταχ. Διεύθυνση : Ελ. Βενιζέλου 200 Κερατσίνι Πληροφορίες: Κουβελιώτης Χρήστος Τηλέφωνο:

Ταχ. Διεύθυνση : Ελ. Βενιζέλου 200 Κερατσίνι Πληροφορίες: Κουβελιώτης Χρήστος Τηλέφωνο: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑΣ Δ/ΝΣΗ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ & ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΕΠΟΠΤΕΙΑΣ & ΜΕΛΕΤΩΝ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ & ΤΕΧΝΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ταχ. Διεύθυνση : Ελ.

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006

ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 2006 ΠΑΓΚΥΠΡΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ 06 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ (Ι) ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑ : ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 06 ΛΥΣΕΙΣ ΜΕΡΟΣ Α 1. Οι βασικές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ ΚΑΙ ΗΜ. ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ, ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ: Οικ. 6895/1241/Φ9.2/93 Τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 18173/1988(664Β) σε συµµόρφωση προς την 90/486/ΕΟΚ Οδηγία του Συµβουλίου της 17 ης Σεπτεµβρίου 1990, που τροποποιεί

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1: ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 1. ΓΕΝΙΚΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ... 3 2. ΠΡΟΪΟΝ ΕΥΡΥΖΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ 2 IP... 3 2.1 Σύνδεση στο Δίκτυο ΙΡ της ΑΤΗΚ...

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Εκστρατείες Επιθεώρησης Εργοταξίων

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. Εκστρατείες Επιθεώρησης Εργοταξίων ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Εκστρατείες Επιθεώρησης Εργοταξίων Σεπτέμβριος - Δεκέμβριος 2012: «Σχέδιο Ασφάλειας και Υγείας και Συντονιστής για τα θέματα Ασφάλειας και Υγείας κατά την εκπόνηση της μελέτης και την εκτέλεση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 1/2012

ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΗΣ: 1/2012 Σχέδιο επιχορήγησης μέρους του κόστους της δαπάνης για τη δημιουργία, αναβάθμιση ή/ και συμπλήρωση ειδικευμένου εξοπλισμού και υποδομής για τη φιλοξενία ατόμων με αναπηρίες (ΑμεΑ) σε ξενοδοχειακές επιχειρήσεις

Διαβάστε περισσότερα

Καλώδια Ethernet UTP-FTP- Patch Cord, τεχνικές λεπτομέριες-κόλπα

Καλώδια Ethernet UTP-FTP- Patch Cord, τεχνικές λεπτομέριες-κόλπα Καλώδια Ethernet UTP-FTP- Patch Cord, τεχνικές λεπτομέριες-κόλπα Έχουμε δει και έχουμε διαβάσει αρκετά πάνω στη δομημένη καλωδίωση. Με απλό και κατανοητό τρόπο, ακόμη και για κάποιον που πιάνουν τα χέρια

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αγορά προσοδοφόρου ακινήτου στο Λεκανοπέδιο Αθηνών επ ονόματι του Κληροδοτήματος Νικ. Δ.

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την αγορά προσοδοφόρου ακινήτου στο Λεκανοπέδιο Αθηνών επ ονόματι του Κληροδοτήματος Νικ. Δ. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ, ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ ------ ΙΔΡΥΜΑ ΚΡΑΤΙΚΩΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΩΝ (Ι.Κ.Υ.) ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ Νέα Ιωνία, 17/01/2019

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΕ:... Έδρα ή Παράρτηµα:... Η Λ Ω Σ Η ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ

ΙΣΤΕ:... Έδρα ή Παράρτηµα:... Η Λ Ω Σ Η ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Υ.Π.Π. Τριτ. Εκπ. Αρ. 16/03 ΙΣΤΕ:... Έδρα ή Παράρτηµα:... Η Λ Ω Σ Η ΓΙΑ ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΚΤΙΡΙΑΚΩΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ Ι ΙΩΤΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙ ΕΥΣΗΣ Οδηγίες: Για να είναι έγκυρη η

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 3: ΤΕΛΗ ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΩΝ 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 2 2. ΤΕΛΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ ΧΟΝΔΡΙΚΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΕ ΣΤΑΘΕΡΗ ΘΕΣΗ... 2 2.1 ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΑΔΕΣΜΟΠΟΙΗΤΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΒΡΟΧΟ... 2 2.1.1 Πλήρως Αδεσμοποίητη

Διαβάστε περισσότερα

Σύνοψη προτύπου, κτιριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Εισαγωγή

Σύνοψη προτύπου, κτιριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Εισαγωγή Σύνοψη προτύπου, κτιριακών τηλεπικοινωνιακών υποδομών. Εισαγωγή Το έγγραφο αυτό συνιστά μια αναφορά που αναδεικνύει μόνο κάποια από τα βασικά σημεία του ANSI/TIA-568-C.0. Φυσικά η παρούσα αναφορά, δεν

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΙΣΧΥΟΣ 450Kva ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΙΣΧΥΟΣ 450Kva ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΑ 15/01/2014 ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΙΑ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΟΥ ΖΕΥΓΟΥΣ ΙΣΧΥΟΣ 450Kva ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΟΛΥΜΠΙΩΝ ΚΑΙ ΚΛΗΡΟΔΟΤΗΜΑΤΩΝ Η Επιτροπή Ολυμπίων και Κληροδοτημάτων προκειμένου να συνάψει

Διαβάστε περισσότερα

6.1 Επεκτείνοντας το δίκτυο

6.1 Επεκτείνοντας το δίκτυο 6.1 Επεκτείνοντας το δίκτυο 1. Να αναφέρετε ονοµαστικά τις τεχνολογίες που χρησιµοποιούνται στις υπηρεσίες δικτύων ευρείας περιοχής; Οι τεχνολογίες που χρησιµοποιούνται στις υπηρεσίες δικτύων ευρείας περιοχής

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο κατασκευαστής συνιστά τη σωστή χρήση των συσκευών φωτισμού! Για τον λόγο αυτό να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) / Κεντρική Διεύθυνση (ΚΔ) Θεσσαλονίκη, 09-03-2017 Αριθμ. Πρωτ.: 000094 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1A ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ

ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1A ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ 1A ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑΘΕΡΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ 1. ΒΑΣΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ PRIMETEL 1.1. Τερματισμός Κλήσεων στο Σταθερό Δημόσιο Δίκτυο Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών

Διαβάστε περισσότερα

MSE 210 Ορθοστάτης επίπεδης στέγης OneTurn

MSE 210 Ορθοστάτης επίπεδης στέγης OneTurn Hλιακά συστήματα MSE 210 Ορθοστάτης επίπεδης στέγης OneTurn Oδηγίες εγκατάστασης Έκδοση 04 Οδηγίες εγκατάστασης: Ορθοστάτης επίπεδης στέγης OneTurn. Κωδ. Πρ. : 256431. 02.2012 Εκτυπώθηκε στη Γερμανία.

Διαβάστε περισσότερα

Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ποσότητα

Α/Α ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Ποσότητα ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ«προμήθειας ανταλλακτικών και την αποκατάσταση βλαβών του συστήματος Πυρανίχνευσης - Μεγαφωνικής Αναγγελίας του Νοσοκομείου Σάμου και επέκταση του συστήματος Πυρανίχνευσης σε 53 δωμάτια

Διαβάστε περισσότερα

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε.

Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε. Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε. ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΥΔΡΕΥΣΕΩΣ ΚΑΙ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΕΩΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΗΣ Α.Ε. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΕΡΓΩΝ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΕΡΓΟ: «ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΑΓΩΓΩΝ ΔΕΥΤΕΡΕΥΟΝΤΟΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΑΚΑΘΑΡΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ:

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΕΘΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ (Ε.Κ.Ε.Τ.Α.) 6ο χλμ. Χαριλάου Θέρμης 57001 Θέρμη, Θεσσαλονίκη Θέρμη Θεσσαλονίκης, 11-07-2016 Αριθμ. Πρωτ 317/08-07-2016 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ KAI ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000

1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 E.E. Παρ. ΙΙΙ(Ι) Αρ. 3451, 24.11.2000 1517 Κ.Δ.Π. 334/2000 Αριθμός 334 Οι περί Μέτρων και Σταθμών (Πιεσόμετρα Ελαστικών Μηχανοκίνητων Οχημάτων) Κανονισμοί του 2000, που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Εμπορίου,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΠΝ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΔΟΥ-Ζ /

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΠΝ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΔΟΥ-Ζ / Διεύθυνση Περιφέρειας Νησιών Περιοχή Ρόδου ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΔΠΝ/ΠΕΡΙΟΧΗ ΡΟΔΟΥ-Ζ050-4001173/03-09-2015 «ΑΠΟΚΟΠΕΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΑΣΥΝΔΕΣΕΙΣ ΠΑΡΟΧΩΝ ΗΛΕΚΤΡΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΛΟΓΩ ΧΡΕΟΥΣ Ή ΑΛΛΗΣ ΑΙΤΙΑΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας EKMBUHCA3V3 EKMBUHCA9W Εφεδρικό σύστημα monoloc χαμηλής θερμοκρασίας Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης

Διαβάστε περισσότερα

ΤΙΤΛΟΣ. Ημερομηνία Εφαρμογής: 10/03/2011 Ημερομηνία Έκδοσης: 10/03/2011

ΤΙΤΛΟΣ. Ημερομηνία Εφαρμογής: 10/03/2011 Ημερομηνία Έκδοσης: 10/03/2011 Ο ΗΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Λ/18/2011 Συναφής Οδηγία: Λ/04/2007 Αντικαθιστά Οδηγία: ΤΙΤΛΟΣ Ρύθμιση Εφεδρικής Προστασίας για σκοπούς Λειτουργίας στο Σύστημα Μεταφοράς Ημερομηνία Εφαρμογής: 10/03/2011 Ημερομηνία

Διαβάστε περισσότερα

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ έως 0,5bar Μέρος 1

ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ έως 0,5bar Μέρος 1 ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ έως 0,5bar Μέρος 1 Κανονισμός Διαδικασία υποβολής μελετών Τι είναι Εσωτερική Εγκατάσταση Ο μετρητής αερίου και συγκεκριμένα, η έξοδος του, αποτελεί το σημείο Παράδοσης

Διαβάστε περισσότερα

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι - Εργαστήριο

Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι - Εργαστήριο ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Ανώτατο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά Τεχνολογικού Τομέα Εσωτερικές Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις Ι - Εργαστήριο Ενότητα 6: Μελέτη Σχεδίαση Κατασκευή Ε.Η.Ε. Παράδειγμα Σταύρος Καμινάρης Τμήμα

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Daikin Altherma Εφεδρικό σύστημα Daikin Altherma Εφεδρικό σύστημα Ελληνικά Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Πληροφορίες για τα έγγραφα τεκμηρίωσης 2 1.1 Πληροφορίες για το παρόν έγγραφο... 2

Διαβάστε περισσότερα

Μ E Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΤΛΙΩΝ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ (ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ)

Μ E Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΤΛΙΩΝ ΓΙΑ ΑΡΔΕΥΣΗ (ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΑΓ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΠΑΡΑΚΟΙΛΩΝ) ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΡ. ΜΕΛΕΤΗΣ 126 /2017 Μ E Λ Ε Τ Η ΠΡΟΜΗΘΕΙΑΣ ΑΝΤΛΙΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ : 6.000,00 ΠΙΣΤΩΣΗ : 7.020,00 ΣΥΝΗΜΜΕΝΑ 1) ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ- ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 2) ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΙΔΙΚΟΙ

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΕΝΟΤΗΤΑ 4 4.0 ΤΗΛΕΦΩΝΙΑ ΕΙΣΑΓΩΓΗ Η τηλεφωνία είναι ένα βασικό και πολύ διαδεδομένο ηλεκτρολογικό επικοινωνιακό σύστημα. Η τηλεφωνία είναι από τα παλαιότερα ηλεκτρολογικά επικοινωνιακά συστήματα. Το τηλέφωνο

Διαβάστε περισσότερα