η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Auditorium Theo Angelopoulos

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "14-17 05 2012. 3η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Auditorium Theo Angelopoulos"

Transcript

1 η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΘΕΑΤΡΟ Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών Auditorium Theo Angelopoulos Συνδιοργάνωση: Φόρουµ Σύγχρονης ραµατουργίας του Ελληνικού Κέντρου του ιεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος. Συνθέτες και ηθοποιοί παρουσιάζουν µία επιλογή νέων θεατρικών κειµένων, µεταφρασµένων στα ελληνικά, από όλο τον κόσµο καθώς και από τη Γαλλία. * Μαΐου 2012 Έξι κείµενα επιλεγµένα από το Φόρουµ Σύγχρονης ραµατουργίας του Ελληνικού Κέντρου του ιεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου (Ε.Κ..Ι.Θ.). Επιµέλεια: Όλγα Ποζέλη, ηθοποιός, σκηνοθέτις Αναγνωστική επιτροπή για την επιλογή των κειµένων: Αντώνης Γαλέος, σκηνοθέτης µεταφραστής, Έφη Γιαννοπούλου, µεταφράστρια, Έλενα Καρακούλη, δραµατολόγος Εθνικού Θεάτρου, Σάββας Κυριακίδης, θεατρολόγος Υπεύθυνος Τµήµατος ραµατολογίου Εθνικού Θεάτρου * Μαΐου 2012 Σκηνοθετικές επιµέλειες των έργων των Marie NDiaye, Ο µπαµπάς πρέπει να φάει (Εκδόσεις Minuit 2003) και Frédéric Sonntag, Ύπο έλεγχο (Εκδόσεις L Avant-Scène Théâtre, 2009). Τα έργα αυτά µεταφράστηκαν στο Εργαστήρι Λογοτεχνικής Μετάφρασης του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, υπό την εποπτεία της ήµητρας Κονδυλάκη και του Ανδρέα Στάικου και κυκλοφορούν απο τις εκδόσεις Άγρα. Είσοδος ελεύθερη

2 14 05, JEAN-RENÉ LEMOINE Γεννηµένος το 1959 στην Αϊτή, ο Jean-René Lemoine πέρασε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια στο Ζαΐρ και αργότερα στο Βέλγιο. Μετά από µια καριέρα ηθοποιού στην Ιταλία και τη Γαλλία, αφιερώνεται στη συγγραφή και τη σκηνοθεσία. Το 1989 εγκαθίσταται µόνιµα στο Παρίσι όπου και διδάσκει στο Cours Florent, συνεργάζεται µε την Πειραµατική ακαδηµία θεάτρου (Académie expérimentale des théâtres) και συντονίζει τακτικά εκπαιδευτικά εργαστήρια για ηθοποιούς. Υπήρξε νικητής του προγράµµατος Villa Medicis hors les murs και επανειληµµένως υπότροφος του Εθνικού κέντρου βιβλίου της Γαλλίας. Το 1997 ιδρύει την οµάδα Erzuli και γράφει έργα για το θέατρο, µεταξύ των οποίων τα L'Ode à Scarlett O'Hara (Βραβείο του συλλόγου Κριτικών καλύτερης δηµιουργίας στα γαλλικά), L'Odeur du noir (Βραβείο της Εταιρείας ραµατικών Συγγραφέων και Συνθετών SACD théâtre), Chimères (Βραβείο του ιδρύµατος Beaumarchais) και La Chanson de Roland. Το 2006 σκηνοθετεί και ερµηνεύει το Face à la mère στο πολιτιστικό κέντρο MC93 Bobigny το οποίο περιοδεύει στη Γαλλία και το εξωτερικό µέχρι τον Ιούνιο του To Erzuli Dahomey, déesse de l amour (Μεγάλο βραβείο της Εταιρείας ραµατικών Συγγραφέων και Συνθετών το 2009) δηµιουργήθηκε τον Μάρτιο του 2012 στο Théâtre du Vieux Colombier από την θεατρική οµάδα της Comédie-Française. Ιφιγένεια (Γαλλία) Εκδόσεις Solitaires intempestifs, 2012 Σκηνοθετική επιµέλεια: Έφη Θεοδώρου Μετάφραση: Έφη Γιαννοπούλου Ερµηνευτές: Ιωάννα Παππά Παρουσία του συγγραφέα Τώρα. Τώρα κατάλαβα πως η επιθυµία µου για τον θάνατο δεν ήταν παρά µόνο χίµαιρα. Τώρα που η ανάµνηση του Πάτροκλου αποµακρύνεται µέσα στην οµίχλη του χειµώνα που πλησιάζει, καταλαβαίνω πως τίποτα δεν ενώνει τη φωτιά που καίει την καρδιά µου µε την αµείλικτη πραγµατικότητα. Προσωπικό αλλά και µυθολογικό διήγηµα, η Ιφιγένεια διερευνά τη δύναµη και το εύθραυστο του ανθρώπου απέναντι στην κατάρρευση των κόσµων. Ανάγνωση του έργου θα ηχογραφηθεί από τον ραδιοφωνικό σταθµό France Culture στο Théâtre Ouvert το Μάιο του (Πηγή: theatre-contemporain.net) H σκηνοθέτις Η Έφη Θεοδώρου είναι σκηνοθέτις και Καλλιτεχνική Σύµβουλος του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε νοµικά στην Αθήνα, θεατρολογία στο Παρίσι και σκηνοθεσία δίπλα στους Αντουάν Βιτέζ και Ανατόλι Βασίλιεφ. Ως σκηνοθέτις συνεργάστηκε µε το Εθνικό Θέατρο και το ΚΘΒΕ καθώς και µε επιχορηγούµενα θέατρα. Εργάζεται πάνω σε κείµενα τόσο σύγχρονων όσο και κλασσικών συγγραφέων όπως των: Πυ, Μπέκετ, Στρίντµπεργκ, Σεφέρη, Άντερσεν, Χαν-Ντιν, Σοφοκλή, Μποντ, Ρεµπό, Κολτές, Βάις, Ουίλλιαµς.

3 14 05, TAHA ADNAN Ποιητής, συγγραφέας και δηµοσιογράφος γεννηµένος στο Safi του Μαρόκου το 1970, ο Tahan Adnan µεγάλωσε στο Μαρακές. Απο το 1996 µέχρι σήµερα ζει µόνιµα στις Βρυξέλλες. Η πρώτη του ποιητική συλλογή εκδόθηκε το 2003 απο το Υπουργείο Πολιτισµού του Μαρόκου, βραβεύτηκε και επανεκδόθηκε στα Ηνωµένα Αραβικά Εµιράτα. Ποιήµατά του έχουν µεταφραστεί στα γαλλικά και περιέχονται στη συλλογή Transparences που κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2006 από το βελγικό εκδοτικό οίκο L'Arbre à Paroles. Η τελευταία του ποιητική συλλογή Akrah al-hob, κυκλοφόρησε απο τις εκδόσεις Dar Nahda στη Βηρυτό το Το Je hais l amour, κυκλοφόρησε στην Καζαµπλάνκα το Φεβρουάριο του 2010 σε δίγλωσση γαλλοαραβική έκδοση από τις εκδόσεις Le Fennec ενώ τον Απρίλιο της ίδιας χρονιάς το έργο κυκλοφόρησε στην Κόστα Ρίκα µεταφρασµένο στα ισπανικά µε τίτλο Odio el amor. Bye bye Gillo (Μαρόκο) Σκηνοθετική επιµέλεια: Χρύσα Σπηλιώτη Μετάφραση: Αθηνά Παραπονιάρη Ερµηνευτές: Ένκε Φεζολάρι Πρόκειται για το µονόλογο του Al Jilali - Gillo για τους πιο οικείους - που αφηγείται την απέλασή του από το Βέλγιο, την επιστροφή και τις αναµνήσεις του από το Μαρόκο, τη ζωή του στη Γηραιά ήπειρο. Χωρίς υπερβολές και µανιχαϊσµούς ο Taha Adnan εξιστορεί την οδύσσεια ενός µικροπαραβάτη, χωρίς χαρτιά και χρήµατα, υπόδουλο του θείου του. Ένα κείµενο µε ρυθµό και βάθος, που διαγράφει την πορεία ενός παράνοµου µετανάστη προς τη διαύγεια και την ελευθερία, λίγο πριν την απέλασή του προς το Μαρόκο. µετέφρασε στα γαλλικά ο µαροκινός ποιητής Mohamed Hmoudane. Το Bye Bye Gillo απέσπασε το δεύτερο βραβείο στο ιεθνή διαγωνισµό αραβικού µονοδράµατος των Εµιράτων το H σκηνοθέτις Η Χρύσα Σπηλιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι απόφοιτος του Εθνικού Θεάτρου. Εργάστηκε για χρόνια ως ηθοποιός στο θέατρο και την τηλεόραση. το 1997 πρωτοπαρουσιάστηκε στη θεατρική γραφή µε το Ποιός ανακάλυψε την Αµερική;. Ακολούθησαν τα Σκοτσέζικο Ντους, Αγκά-σφι και φι, Με διαφορά στήθους, Φωτιά και Νερό, και Ποιος κοιµάται απόψε; που παίχτηκαν σε σκηνές στην Αθήνα, σε αρκετές άλλες πόλεις της Ελλάδας και στο εξωτερικό (Κροατία, Κύπρος, Ν. Υόρκη, Λονδίνο). Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το Χαµένο δίκιο, συλλογή διηγηµάτων της. Επίσης έχει γράψει σειρές για την τηλεόραση ενώ έκανε για πολλά χρόνια εκποµπές λόγου στο ραδιόφωνο. Έχει παραδώσει σεµινάρια θεατρικής γραφής στο «Θέατρο των Αλλαγών», στο Ελληνικό Κέντρο του ιεθνούς Ινστιτούτου Θεάτρου και στο «Ανοιχτό Θέατρο» στη Λευκωσία. Έχει σκηνοθετήσει τα έργα της Αγκα-σφι και φι και Ποιος κοιµάται απόψε;.

4 14 05, NASSIM SOLEIMANPOUR Ο Nassim Soleimanpour είναι ένας πολύπλευρος καλλιτέχνης γεννηµένος το εκέµβριο του 1981 στην Τεχεράνη του Ιράν. Είναι ο Καλλιτεχνικός ιευθυντής της Εταιρείας Θεάτρου Shiraz (STC). Έχει πτυχίο στην Σκηνογραφία και τις Παραστατικές Τέχνες από το Πανεπιστήµιο της Τεχεράνης. Ως συγγραφέας έχει κερδίσει πολλά βραβεία όπως το Edinburgh Arches Award, Toronto Summer Works και Guardian Best Topic Award. Εχει προταθεί και για άλλα βραβεία όπως αυτά του Brighton Fringe και του Total Theatre Award. Υπήρξε ο συντονιστής ιεθνών Σχέσεων σε πολλά σηµαντικά θεατρικά φεστιβάλ όπως το Fadjr Theater Festival και το IIFUT. White Rabbit, Red Rabbit (Ιράν) Σκηνοθετική επιµέλεια: Βάσω Καµαράτου Μετάφραση: Αντιγόνη Κατσαδήµα Ερµηνευτές: Βάσω Καµαράτου Κάθε βράδυ µια ηθοποιός ανεβαίνει επί σκηνής όπου της παραδίδεται ένας σφραγισµένος φάκελος. Μέσα βρίσκεται το κείµενο του Soleimanpour, ένα κείµενο που η ηθοποιός δεν έχει δει ποτέ ούτε έχει διαβάσει ποτέ. Η ηθοποιός ανοίγει το φάκελο και βγάζει λέξεις απευθείας από την Ισλαµική ηµοκρατία του Ιράν. Ούτε η ηθοποιός ούτε το κοινό ξέρουν τι τους περιµένει. Έτσι ξεκινάει ένα µεταφυσικό ταξίδι σε έναν κόσµο ακραίων εµπειριών. «Η ασυνήθιστη παράσταση που περιλαµβάνει αρκετή συµµετοχή από το κοινό, ξεκινάει µιαν απρόβλεπτη και συναρπαστική θεατρική εµπειρία». Το White Rabbit, Red Rabbit, που έχει µεταφραστεί σε περισσότερες από επτά γλώσσες, παρουσιάστηκε µε µεγάλη επιτυχία σε πολλές πόλεις άνα τον κόσµο. H σκηνοθέτις Η Βάσω Καµαράτου έχει σπουδάσει υποκριτική µε την Ελένη Σκότη κι έχει παρακολουθήσει σεµινάρια υποκριτικής/θεάτρου µε τους ηµήτρη Καταλειφό, Γεωργία Μαυραγάνη, Μιχαήλ Μαρµαρινό, Forced Entrainment, Fiona Shaw, Αλεξάνδρα Παυλίδου. Έχει επίσης παρακολουθήσει σεµινάρια κινηµατογράφου µε το Γιάννη Οικονοµίδη. Συµµετείχε στις παραστάσεις Αυτή δεν είναι η δική σου Ιστορία; σε σκηνοθεσία Αλεξάνδρας Παυλίδου, στην performance µε το όνοµα Untitled 4, στην performance Less (σκηνοθεσία Βάσως Καµαράτου & Κώστα Κουτσολέλου), η οποία παρουσιάστηκε στην πλατφόρµα θεάτρου Σύστηµα Αθήνα 2007 που διοργάνωσε το Ελληνικό Κέντρο του.ι.θ. και στις παραστάσεις Bug του Tracy Letts σε σκηνοθεσία Γιώργου Παλουµπή, Πεθαίνω σαν χώρα σε σκηνοθεσία Μιχαήλ Μαρµαρινού, Κόπωση της Οµάδας MAG, Cinemascope από την οµάδα Blitz, Μαρτυρώ από την Οµάδα Stimulus, Τέλµα (σκηνοθεσία: Βάσω Καµαράτου & Μιχάλη Παλίλη) κ.α. Έχει συµµετάσχει στις ταινίες µικρού µήκους Relation σε σκηνοθεσία Ερµάνδου Σούση, υτικά της Εδέµ σε σκηνοθεσία Ζαφείρη Χαϊτίδη και σε τηλεοπτικές παραγωγές σε σκηνοθεσία Στρατούλας Θεοδωράτου, Μίλα µου Βρώµικα σε σκηνοθεσία Μυρτώς Κοντοβά.

5 15 05, NICK YU Ο Rongjun Yu, επίσης γνωστός ως Nick Yu, είναι ένας βραβευµένος συγγραφέας, καθώς επίσης και ο παραγωγός/σκηνοθέτης του τµήµατος studio & arts και ο βοηθός γενικός µάνατζερ του Shanghai Dramatic Arts Center (SDAC). Από το 2000 έχει γράψει περισσότερα από 45 έργα για το θέατρο και την οθόνη. Τα θεατρικά του έργα έχουν παρουσιαστεί όχι µόνο από το SDAC ή άλλες θεατρικές εται-ρείες στην Κίνα, αλλά και από ξένους θιάσους σε διάφορες γλώσσες. Ο Nick έχει επίσης µεταφράσει ή διασκευάσει θεατρικά έργα στα Κινέζικα τα οποία έχουν παρουσιαστεί στην Κίνα και στο εξωτερικό. Behind the lie (Κίνα) Σκηνοθεσία: Αντώνης Γαλέος Μετάφραση: Αντώνης Γαλέος Ερµηνευτές: Θανάσης Ζερίτης και Σταύρος Γιαννουλάδης Μια γυναίκα βρίσκεται δολοφονηµένη και κύριος ύποπτος είναι ο σύζυγός της, ένας γνωστός ψυχίατρος. Η ανάκρισή όµως θα δείξει ότι τα πράγµατα ποτέ δεν ήταν τόσο απλά και κάθε αναπαράσταση οδηγεί σε µια ολική ανατροπή, σε ένα νέο έγκληµα. Ο Nick Rongjun Yu µε αφορµή µια αστυνοµική ιστορία, ένα κλασικό παιχνίδι της γάτας µε το ποντίκι, βρίσκει την ευκαιρία να µιλήσει για τη δυτικοποίηση της οικογένειας στην Κίνα, τις ριζικές αλλαγές στη λογική και τη δόµηση της ταυτότητας των ανθρώπων, αλλά κυρίως το νέο παιχνίδι της επιθυµίας µε την πραγµατικότητα. Ο σκηνοθέτης Ο Αντώνης Γαλέος αποφοίτησε από το τµήµα Αγγλικής Φιλολογίας του Πανεπιστηµίου Αθηνών και τα µεταπτυχιακά τµήµατα του Claremont Graduate School (MA: Θεωρία της Λογοτεχνίας, Φιλοσοφία της Αναγέννησης) και του University of East Anglia (MA: Σκηνοθεσία Θεάτρου). Επίσης σπούδασε υποκριτική στο Pomona College. Από το 1999 κι έπειτα έχει µεταφράσει δεκάδες θεατρικά έργα για το επαγγελµατικό θέατρο, όπως έργα των David Mamet, Christopher Durang, Sarah Kane, Margaret Edson, Tennessee Williams, James Joyce, Gertrude Stein. ιετέλεσε υπεύθυνος αρχαιολογικής και φιλολογικής έρευνας στο τµήµα Κλεψύδρα της τελετής έναρξης στους Ολυµπιακούς Αγώνες, αλλά και υπεύθυνος για τη σκηνοθεσία της παρέλασης αθλητών στους Παραολυµπιακούς αγώνες. Έχει σκηνοθετήσει έργα των Caryl Churchill, Αnton Chekhov, Jean Claude Van Italie, Ευριπίδη, Brad Fraser και Noël Coward. Έχει συνεργαστεί ως δραµατολόγος / δραµατουργός στο Όνειρο Ενός Γελοίου Ανθρωπάκου του Fiodor Dostoïevski, τo ζώο που ξεψυχά του Philip Roth, κ.α.

6 15 05, SAARA TURUNEN Η συγγραφέας Η Saara Turunen γεννήθηκε το 1981 της Φινλανδίας. Το 2009 τελείωσε το µεταπτυχιακό της στην Ακαδηµία Θεάτρου της Φινλανδίας. Έζησε δύο χρόνια στη Βαρκελώνη και αυτή τη στιγµή εργάζεται ως ανεξάρτητη θεατρική συγγραφέας και σκηνοθέτις στο Ελσίνκι και αλλού. της Puputyttö, the Bunny Girl (εκδόθηκε στο Lasipalatsi το 2007) έχει λάβει εξαιρετικές κριτικές. Έχει µεταφραστεί σε εννέα γλώσσες και γνωρίζει διεθνή επιτυχία µέσα απο αναγνώσεις και φεστιβάλ. Το 2009 το προκλητικό µικρό της έργο, The little Jesus παρουσιάστηκε σε σκηνοθεσία της Alicia Gorina, στο θέατρο της Βαρκελώνης. Το 2008, η Turunen συνεργάστηκε µε τον Theo Solnik σε µια πρώτη ταινία µικρού µήκους µε τίτλο Outrage. Broken heart story (Φινλανδία) Σκηνοθετική επιµέλεια: Αλέξης Αλάτσης Μετάφραση: Αλέξης Αλάτσης Ερµηνευτές: Μελίνα Γαρµπή, Άρτεµις Γρύµπλα, Νάντια Παυλάκη, Απόστολος Φράγκος Το Broken heart story είναι η ιστορία δύο γυναικών. Μια ανδροπρεπούς συγγραφώς και του ακριβώς αντιθετού της, µιας µαταιόδοξης και πεινασµένης για αγάπη ελαφρόµυαλης κοπέλας. Και οι δύο γυναίκες αναζητούν την ευτυχία µε όποιον τρόπο θεωρούν καλύτερο, περιορισµένες από τους κανόνες και τα «πρέπει» του κόσµου που τους περιβάλλει. Στο τέλος, οι αντικρουόµενες αντιλήψεις τους για την ελευθερία και ίσως µια ουσιαστική έλλειψή της τις φέρνει στα πρόθυρα µιας βαρυσήµαντης απόφασης. Το Broken Heart Story εκδόθηκε στο Lasipalatsi το 2011 και παίχτηκε στο Ελσίνκι. Η εξαντληµένη από εισιτήρια παράσταση έλαβε εξαιρετικές κριτικές και προτάθηκε για το σπουδαιότερο θεατρικό βραβείο της Φινλανδίας. Η παραγωγή έχει προσκληθεί στα Φεστιβάλ Θεάτρου Tampere και Almanda στην Πορτογαλία το Ο σκηνοθέτης Ο Αλέξης Αλάτσης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε µουσικολογία, µουσική και θέατρο στο Παρίσι (Université Paris VIII à St.Denis, École Jacques Lecoq, C.I.M. École de Jazz) και στο Αµβούργο (Universität Hamburg). Εργάστηκε αρχικά ως βοηθός σκηνοθέτη σε όπερα, θέατρο και χοροθέατρο (µε τους Derek Jarman, Achim Freyer κ.α.) και στη συνέχεια ως σκηνοθέτης από το 1989 σε πολλές χώρες του εξωτερικού. Εργάστηκε από το 1993 ως το 2001 στο ιεθνές Κέντρο Παραστατικών Τεχνών Kampnagel του Αµβούργου ως διευθυντής σκηνής και παραστάσεων, υπεύθυνος παραγωγής, στη διοργάνωση διεθνών φεστιβάλ κλπ. Γύρισε στην Ελλάδα το 2002 και εργάστηκε διαδοχικά ως ιευθυντής Τοµέα Πολιτισµού του ΑΘΗΝΑ 2004, Καλλιτεχνικός ιευθυντής της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας ΠΑΤΡΑ 2006 και Καλλιτεχνικός ιευθυντής του Ιδρύµατος Μιχάλη Κακογιάννη. Από το 2011 είναι Σύµβουλος ραµατολογίου του Θεάτρου Τέχνης Κάρολος Κουν. Συµµετείχε ως προσκεκληµένος master artist στο Directors Lab (εργαστήρι σκηνοθεσίας) του Lincoln Center της Ν. Υόρκης το Έχει µεταφράσει πολλά θεατρικά έργα (Σάρα Κέιν, Ελφρίντε Γέλινεκ κ.ά.).

7 15 05, PIERRE NOTTE Ο Pierre Notte είναι συγγραφέας, συνθέτης, σκηνοθέτης και ηθοποιός. Έργα του παρουσιάζονται σε πολλές χώρες, ειδικότερα στην Ιαπωνία και τις Ηνωµένες Πολιτείες. Έχει εκδώσει ποιητικές και φωτογραφικές συλλογές, καθώς και µυθιστορήµατα όπως τα La Chanson de Madame Rosenfelt (1993) και La Nuit irrésolue (1998). Το 2006 διορίστηκε Γενικός γραµµατέας της Comédie-Française από την οποία αποχώρησε το 2009 για να γίνει ειδικός συνεργάτης, συγγραφέας και σύµβουλος του Théâtre du Rond-Point. ηµοσιογράφος στα έντυπα Le Nouvel Observateur, l Evénement du Jeudi, Paris-Photo καθώς επίσης και για το περιοδικό Théâtres, συντονίζει παράλληλα σχολικά εργαστήρια γραφής για µαθητές. Ο Pierre Notte απέσπασε το Βραβείο Molière du Théâtre privé το 2006 και υπήρξε δύο φορές υποψήφιος για το Βραβείο Molière στην κατηγορία «γαλλόφωνοι συγγραφείς». Χριστούγεννα, που να πάρει! Η γιαγιά είναι κάτω απο το τραπέζι (Γαλλία) Σκηνοθεσία: Ηλίας Κουντής Μετάφραση: Έλενα Βόγλη Μουσική: Κίµων Μαραγκουδάκης Ερµηνευτές: Στέβη Φόρτωµα, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Νίκος Παντελίδης, Αλέξανδρος Βαµβούκος, Χριστίνα Ζήκου Παρουσία του συγγραφέα Πρόκειται για µία µικρή οικογενειακή οµάδα υπό διάλυση. Είναι πέντε, και έχουν βαρεθεί το οικογενειακό τελετουργικό το οποίο και ακολουθούν ευλαβικά από τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά µέχρι τις µουσικές συγκεντρώσεις και το συζυγικό σεξ. Βρίσκονται στα πρόθυρα της µοιραίας πτώσης, της απογοήτευσης, της ζωώδους σύγκρουσης. Είναι Χριστούγεννα, αλλά αυτά τα Χριστούγεννα η γιαγιά εξαφανίζεται. Την ξαναβρίσκουνε: ήταν κάτω από το τραπέζι. «Το θέατρο του Pierre Notte µας ξαφνιάζει. Για τον µπαρόκ ποιητή, όλα µιλάνε, όλα είναι µουσική: ένα ρέκβιεµ. Η γραφή του είναι παιχνιδιάρα και µαγευτική: ποίηση, τρέλα, λυρισµός συγκρούονται. Η αιχµηρή πένα του διερευνά τα τελευταία οικογενειακά µας πάθη, τα αποµεινάρια των κοινωνικών µας θεσµών». (Πηγή: Théâtre du Rond-Point) Ο σκηνοθέτης Ο Ηλίας Κουντής γεννήθηκε στην Αθήνα το Σπούδασε Νοµικά στο Πανεπιστήµιο Αθηνών. Είναι απόφοιτος της ραµατικής Σχολής του Πειραϊκού Συνδέσµου. Παρακολούθησε µαθήµατα θεάτρου στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών όπου και διηύθυνε το Θεατρικό Εργαστήρι ( ). Υπότροφος της Γαλλικής Κυβέρνησης A.F.AA, εργάστηκε στο Θέατρο Bobigny στο Παρίσι. Εχει ανεβάσει έργα των Minyana, Ντίκινσον, Μπέκετ, Beaudelaire, Καστρή, Yourcenar, Bellon και άλλων.

8 16 05, MARIE NDIAYE Η συγγραφέας Γεννηµένη το 1967 στο Pithiviers, η Marie NDiaye ξεκίνησε να γράφει σε ηλικία χρονών. Μαθήτρια της 3ης λυκείου, στέλνει το πρώτο της χειρόγραφο στις εκδόσεις Minuit που αποφασίζει να το εκδώσει και της επιτρέπει να κερδίσει µία υποτροφία για διαµονή στη Villa Médicis στη Ρώµη και µία υποτροφία του DAAD στο Βερολίνο. Tο 2001 απέσπασε το βραβείο Femina για το Rosie Carpe (Gallimard)και στη συνέχεια το βραβείο Goncourt το 2009 για το Trois femmes puissantes (Gallimard). Το 2007 επιστρέφει και εγκαθίσταται µόνιµα στο Βερολίνο µε την οικογέ-νειά της. Η γραφή της Marie NDiaye εξελίσσεται αδιάκοπα και περιλαµβάνει µυθιστορήµατα, θεατρικά έργα και κινηµατογραφικά σενάρια από το Από το 2000, έργα της ανεβαίνουν τακτικά στη σκηνή ενώ το Ο Μπαµπάς πρέπει να φάει περιλαµβάνεται στο ρεπερτόριο της Comédie-Française. Ο Μπαµπάς πρέπει να φάει (Γαλλία) Éditions de Minuit, 2003 Σκηνοθεσία: Γιώργος Νανούρης Μετάφραση: Ανδρέας Στάικος Μουσική: Γιώργος Βολίκας Ερµηνευτές: Ανδρονίκη Αβδελιώτη, Βάσω Βουλγαράκη, Αννίτα Καπουσίζη, Γιώργος Νανούρης, Αλέξανδρος Τσελεπιδάκης Ο Μπαµπάς έφυγε πριν τόσο καιρό που κανείς πλέον δεν ελπίζει στην επιστροφή του. Αλλά να που ο Μπαµπάς επιστρέφει, να που ο Μπαµπάς απαιτεί να επιστρέψει, σίγουρος πως έχει ακόµη αυτό το δικαίωµα, στη ζωή που εγκατέλειψε δέκα χρόνια πριν. Ποιος αγαπά τον Μπαµπά; Ποιος µπορεί να προσποιηθεί πως τον έχει ακόµη ανάγκη; είχνει πλούσιος και απίθανα νέος. Ακτινοβολεί µε µια σπάνια λάµψη για την γειτονιά της Courbevoie. Κυρίως, γνωρίζει τι του χρωστάνε, ακόµη και αν αυτό είναι αδικαιολόγητο, να τον αγαπάνε ακόµη, να τον αγαπάνε πάντοτε. «Τίποτα πιο συνηθισµένο, τίποτα πιο διαδεδοµένο, τίποτα πιο φυσικό από την πείνα, την πατρότητα, την οικογενειακή στοργή και την εµπιστοσύνη που µετατρέπουν έναν πατέρα σε «µπαµπά». Παρόλα αυτά ο χαρακτηρισµός αυτός, κάτω από ψευδείς εντυπώσεις, κρύβει βαριά ερωτήµατα τόσο βαριά όπως η πατρική όρεξη, τα θέµατα και τα αντικείµενα που την συνοδεύουν, την έντασή της σχέσης αυτής.(πηγή: Ο σκηνοθέτης Απόφοιτος της ραµατικής Σχολής του Ωδείου Αθηνών και του Τµήµατος Θεατρικών Σπουδών της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Αθηνών, ο Γιώργος Νανούρης ξεκίνησε ως ηθοποιός παίζοντας, µεταξύ άλλων, στα: Reality σε σκηνoθεσία Α. Μπρούσκου (Παλλάς), Επί σκηνής (Φεστιβάλ Αθηνών), Όρνιθες σε σκηνοθεσία Θ. Μουµουλίδη, Φιλοκτήτης σε σκηνοθεσία Γ. Ιορδανίδη, Ορέστεια σε σκηνοθεσία Γ. Κόκκου (Εθνικό Θέατρο). Έχει σκηνοθετήσει µεταξύ άλλων, τις παραστάσεις: 15 Λεπτά του Σ. Σερέφα στο 1ο Low Budget Festival και το Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης, Η πέτρα της υποµονής του Α. Ραχίµι στο Θέατρο Χώρα, Εδώ στο Φεστιβάλ Αθηνών. Έχει λάβει µέρος σε τηλεοπτικές σειρές και στον κινηµατογράφο, στις ταινίες Γαλάζιο φόρεµα του Γ. ιαµαντόπουλου (υποψήφιος για το βραβείο Α ανδρικού ρόλου στη Mostra Valencia, Ισπανία, ). Το τελευταίο του έργο Θέατρο σε Τροχόσπιτο, παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου το Παράλληλα, ασχολείται µε τη διδασκαλία.

9 17 05, FRÉDÉRIC SONNTAG Ο Frédéric Sonntag γεννήθηκε το Απόφοιτος του Conservatoire national supérieur d art dramatique το 2001, ιδρύει την οµάδα AsaNIsiMAsa και γράφει τα πρώτα του κείµενα. Υπότροφος του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου της Γαλλίας και του Ιδρύµατος Beaumarchais, έλαβε την στήριξη διαφόρων φορέων για τη δηµιουργία. Πιο πρόσφατα, ξεχώρισε µέσα από performances-διασκευές αµερικάνικων ταινιών του 50, µετά-συγχρονισµένες απευθείας, που παρουσιάστηκαν από νέους ηθοποιούς σε φεστιβάλ κινηµατογράφου, όπως το ιεθνές Φεστιβάλ Κινηµατογράφου της Amiens. Το 2009 εργάστηκε µε τους µαθητές του Consérvatoire του Παρισιού, για τους οποίους και έγραψε το Υπο Έλεγχο. Ύπο έλεγχο (Γαλλία) Εκδόσεις L Avant-Scène Théâtre, 2009 Σκηνοθεσία: Αργυρώ Χιώτη Μετάφραση: ήµητρα Κονδυλάκη Βοηθός / Κοστούµια: Λήδα Ντάλλα Ερµηνευτές: Ευθύµης Θέου, Ariane Labed, Πέτρος Σταθακόπουλος, Τζωρτζίνα Χρυσκιώτη-Φιλιππούση, ΆλκηστιςΠουλοπούλου, Αργυρό Χιώτη Παρουσία του συγγραφέα Σε ένα ολοκληρωτικό καθεστώς και υπό την παρακολούθηση του «µεγάλου αδελφού», φιλοκυβερνητικοί και αντιπολιτευόµενοι αλληλοπαρακολουθούνται. Μήπως όµως δεν είναι παρά µόνο ηθοποιοί µιας τηλεοπτικής σειράς; «Το Ύπο Έλεγχο είναι ένα έργο-κόσµος, ένα έργο-τοπίο που µέσα από 22 διαδοχικές σκηνές και 20 περίπου χαρακτήρες, σκιαγραφεί αποσπασµατικά, κοµµατιαστά, το πορτραίτο ενός κόσµου υπό γενικευµένη παρακολούθηση όπου η φαντασία µπλέκεται µε την πραγµατικότητα, και διερευνά τις επιπτώσεις στον πληθυσµό: µόνιµη παράνοια, διαταραχές ταυτότητας, σύγχυση µεταξύ φαντασίας και πραγµατικότητας. Μέσα από την πληθώρα σκηνών που λειτουργούν σαν ανοικτά παράθυρα στον κόσµο, ανακαλύπτουµε τους διαφορετικούς µηχανισµούς µιας κοινωνίας και τους κάτοικους µιας πραγµατικότητας που αντικατοπτρίζει σχεδόν πιστά τη σηµερινή πραγµατικότητα. Αλλά όσο προχωράµε στην ανακάλυψη του κόσµου αυτού, τόσο τα σύνορα που θα έπρεπε να τον πλαισιώνουν (πολιτική/θέαµα, φαντασία/πραγµατικότητα ) αποδεικνύονται ανύπαρκτα. Εισχωρούµε τότε σ έναν αβέβαιο χώρο όπου το εσωτερικό και το εξωτερικό της τηλεοπτικής οθόνης φαίνεται να ενώνονται για πάντα». Frédéric Sonntag (Πηγή: Η σκηνοθέτις Γεννηµένη στην Αθήνα το 1978, η Αργυρώ Χιώτη σπούδασε θέατρο, σκηνοθεσία και δραµατουργία στο Πανεπιστήµιο Aix en Provence και στη συνέχεια λογοτεχνική µετάφραση στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Είναι ιδρυτικό µέλος της θεατρικής οµάδας Vasistas, αποτελούµενη από την ίδια και τους Ariane Labed, Naima Carbajal, Isabelle Schneider, Ευθύµη Θέου, Πέτρο Σταθακόπουλο. Η πολυεθνική αυτή οµάδα εργάζεται ανάµεσα στην Αθήνα και τη Μασσαλία. ηµιουργώντας παραστάσεις µε περιορισµένα τεχνικά µέσα όπου οι ηθοποιοί έχουν τον κυρίαρχο ρόλο, οι Vasistas προσαρµόζονται τόσο σε ασυνήθιστα µέρη όσο και στη σκηνή των θεάτρων. Χρησιµοποιώντας διαφορετικές γλώσσες, διερευνώντας τρόπους ζωντανής απευθείας µετάφρασης και ανατρέχοντας σε άλλες µορφές τέχνης δηµιουργούν παραστάσεις µε στόχο την διεθνή παρουσίαση.

10

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί.

Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν είσαι χορεύτρια, ηθοποιός, τραγουδίστρια, καλλιτέχνης γενικότερα, είσαι ένα σύμπαν που φωτοβολεί. Όταν σε βλέπουν και σε «τραβούν» κοντά τους «γαλαξίες», όπως ο Καρβέλας και η Βίσση και ο «αυστηρός»

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. ηµοτικό Ωδείο ράµας, ώρα 7.30 µ.µ. Κυριακή, 2 εκεµβρίου Πρόσκληση

ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ. ηµοτικό Ωδείο ράµας, ώρα 7.30 µ.µ. Κυριακή, 2 εκεµβρίου Πρόσκληση Πρόσκληση ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΚ ΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ Κυριακή, 2 εκεµβρίου 2018 ηµοτικό Ωδείο ράµας, ώρα 7.30 µ.µ. Πρόσκληση Οι συγγραφείς Ζυράννα Ζατέλη, Θανάσης Θ. Νιάρχος, Ιωάννα Μπουραζοπούλου, η Ειρήνη Γερουλάνου,

Διαβάστε περισσότερα

16 Νοεμβρίου 2014-26 Απριλίου 2015. Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη. Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End. Συγγρού Ι07. sgt.gr

16 Νοεμβρίου 2014-26 Απριλίου 2015. Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη. Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End. Συγγρού Ι07. sgt.gr Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη 16 Νοεμβρίου 2014-26 Απριλίου 2015 Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End Συγγρού Ι07 sgt.gr Θέατρο - Έφηβοι στη Στέγη Γεωργία Μαυραγάνη & Ομάδα Happy End Όχι αθώος πια 16 Νοεμβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής (2016: έχει εκλεγεί στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή και εκκρεμεί ο διορισμός του)

Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής (2016: έχει εκλεγεί στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή και εκκρεμεί ο διορισμός του) 1 Ονοματεπώνυμο: Γιάννης Λεοντάρης Βαθμίδα: Επίκουρος Καθηγητής (2016: έχει εκλεγεί στη βαθμίδα του αναπληρωτή καθηγητή και εκκρεμεί ο διορισμός του) Γνωστικό αντικείμενο: Θεωρία του Κινηματογράφου Ερευνητικά

Διαβάστε περισσότερα

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11

Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος :11 Μάνος Κοντολέων : «Ζω γράφοντας και γράφω ζώντας» Πέμπτη, 23 Μάρτιος 2017-11:11 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Ο ΜΑΝΟΣ ΚΟΝΤΟΛΕΩΝ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει γράψει περίπου

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακές ταινίες των φοιτητών Σκηνοθεσίας στο 39ο ιεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της ράµας Συνεχίζεται η επιτυχία των πτυχιακών ταινιών των τελειόφοιτων του Τµήµατος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Διαβάστε περισσότερα

Θέατρο στη Στέγη. 8-19 Oκτωβρίου 2014. Συγγρού Ι07. sgt.gr

Θέατρο στη Στέγη. 8-19 Oκτωβρίου 2014. Συγγρού Ι07. sgt.gr Θέατρο στη Στέγη 8-19 Oκτωβρίου 2014 Συγγρού Ι07 sgt.gr Θέατρο στη Στέγη Ομάδα VASISTAS & Αργυρώ Χιώτη «Αίματα» του Ευθύμη Φιλίππου ΑΙΜΑΤΑ Αλληλογραφία Δημήτρη Καλαφάτη Γιώργου Σιμόπουλου (1990-1993) Ο

Διαβάστε περισσότερα

Θεατρικό STUDIO από τον Μηνά Βιντιάδη

Θεατρικό STUDIO από τον Μηνά Βιντιάδη Καρδίτσα 5-3-2018 Θεατρικό STUDIO από τον Μηνά Βιντιάδη Η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας σας προσκαλεί στο πλαίσιο του 34ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (9 έως 18 Μαρτίου

Διαβάστε περισσότερα

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater

Διήμερο σεμινάριο. Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία. Bar theater Διήμερο σεμινάριο Εισαγωγή στη θεατρική Σκηνοθεσία Bar theater & Γιατί η υποκριτική είναι Τέχνη Σάββατο και Κυριακή 19 και 20 Οκτωβρίου 2013 στην αίθουσα του ''Θυρεάτη''(παραπλεύρως Αφων Καρκούλη) Έναρξη

Διαβάστε περισσότερα

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΤΣΟΣ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΤΣΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΑΝΤΣΟΣ Βιογραφικό Σημείωμα Στοιχεία επικοινωνίας Email: kmantsos@yahoo.gr Τηλέφωνο: +30 6976075473 ιεύθυνση: Μακεδονίας 104 Πόλη: Θεσσαλονίκη ΤΚ: 54248 Γενικά Χαρακτηριστικά Ηλικία: 21 Ύψος:

Διαβάστε περισσότερα

Οι συγγραφείς του τεύχους

Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους Οι συγγραφείς του τεύχους [ 109 ] Ο Θανάσης Αγάθος είναι λέκτορας Νεο ελληνικής Φιλολογίας στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται

Διαβάστε περισσότερα

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Live ANEMA E CORE. Στους ρυθμούς της Μεσογείου. Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Live ANEMA E CORE Στους ρυθμούς της Μεσογείου Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 Τραγούδια με άξονα τις μελωδίες και τους ρυθμούς της Μεσογείου παρουσιάζει το μουσικό σύνολο Anema e Core, στο Black Duck, την Παρασκευή

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακές ταινίες των φοιτητών Σκηνοθεσίας στο 39ο ιεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους της ράµας Συνεχίζεται η επιτυχία των πτυχιακών ταινιών των τελειόφοιτων του Τµήµατος Σκηνοθεσίας του Μητροπολιτικού Κολλεγίου.

Διαβάστε περισσότερα

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας

«Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας «Το Πορτοκάλι με την Περόνη» υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και δημιουργικές δραστηριότητες Συμπεριλαμβάνεται CD με φωτογραφικό υλικό Το πορτοκάλι με την περόνη: υλικό εργασίας θεατρικές ασκήσεις και

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΧΟΡΟΘΕΑΤΡΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΑΣΛΑΜ Αφήγηση για 2 χορευτές Λίγα λόγια για το έργο Ο κύριος Χαρίτονος ήταν βαρύτονος, όχι μάγειρας, ράφτης, μπάτλερ, επιπλοποιός αλλά, ένας καλοστεκούμενος,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ & ΕΝΗΛΙΚΕΣ Αστική - Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ημιουργική Ομάδα για την Ανάπτυξη της Οπτικοακουστικής Επικοινωνίας και Έκφρασηςτων Νέων Ανθρώπων ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ: «CINE ΔΡΑΣΕΙΣ» ΠΕΝΘΗΜΕΡΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΟ

Διαβάστε περισσότερα

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007

1 / 15 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 3 ης Γυµνασίου. Μάρτιος 2007 1 / 15 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου Διεύθυνση : Πέγκυ Στεφανίδου -Τσιτσιρίκου

Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου Διεύθυνση : Πέγκυ Στεφανίδου -Τσιτσιρίκου Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα Ξένια Καλογεροπούλου Διεύθυνση : Πέγκυ Στεφανίδου -Τσιτσιρίκου Διαμορφωμένο από τον σκηνογράφο αρχιτέκτονα Αντώνη Δαγκλίδη και απέναντι από το πράσινο του Λυκαβηττού, φωτεινός και

Διαβάστε περισσότερα

Θέατρο για παιδιά 9+ και εφήβους στη Στέγη. 11-22 Ιανουαρίου 2015. Συγγρού Ι07. sgt.gr

Θέατρο για παιδιά 9+ και εφήβους στη Στέγη. 11-22 Ιανουαρίου 2015. Συγγρού Ι07. sgt.gr Θέατρο για παιδιά 9+ και εφήβους στη Στέγη 11-22 Ιανουαρίου 2015 Συγγρού Ι07 sgt.gr Θέατρο για παιδια 9+ και εφήβους στη Στέγη Η Άφιξη 11-22 Ιανουαρίου 2015 Μικρή Σκηνή Εισιτήρια: 18 Μειωμ. 10 Άνεργοι

Διαβάστε περισσότερα

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ. Διεύθυνση: Διον. Σολωμού 7, Σταυρούπολη Πόλη: Θεσσαλονίκη, 56430 Τηλέφωνο: 6936450437 E-mail: maria.and538@gmail.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ. Διεύθυνση: Διον. Σολωμού 7, Σταυρούπολη Πόλη: Θεσσαλονίκη, 56430 Τηλέφωνο: 6936450437 E-mail: maria.and538@gmail. ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΟΥ ΜΑΡΙΑ Ημ. Γεν: 19/07/1986 Διεύθυνση: Διον. Σολωμού 7, Σταυρούπολη Πόλη: Θεσσαλονίκη, 56430 Τηλέφωνο: 6936450437 E-mail: maria.and538@gmail.com Γεννήθηκα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Από το

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ

ΠΡΕΣΒΕΥΤΗΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΜΙΧΑΛΗΣ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΗΛ Μήνυμα Μιχάλη Χατζημιχαήλ για τον εθελοντισμό Όταν ένας συνάνθρωπος μας ή μια ομάδα ανθρώπων γύρω μας χρειάζεται βοήθεια κι εμείς αρνηθούμε, τότε οι λέξεις αλληλεγγύη, ανιδιοτέλεια,

Διαβάστε περισσότερα

Ριγκολιός, το Ταξίδι μιας Ρίγας

Ριγκολιός, το Ταξίδι μιας Ρίγας Ριγκολιός, το Ταξίδι μιας Ρίγας Ένα χιουμοριστικό ταξίδι ενηλικίωσης γιατί μοιάζουν τα δελφίνια με τσιχλόφουσκες; γιατί ο Ζαν Πωλ Σαρτρ θα το ενέκρινε; γιατί η Ρωρώ η ροδαλή τρώει ρόδι και τυρί; γιατί

Διαβάστε περισσότερα

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ.

Μαρούλα Κλιάφα Μελίνα Κ Γεράσιμος Κ.: Μάριος Κ. Την Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017, η συγγραφέας Μαρούλα Κλιάφα επισκέφτηκε το σχολείο μας και συναντήθηκε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Α2, Β1, Β5. Οι μαθητές/ριες του Α2 ασχολήθηκαν στο πλαίσιο

Διαβάστε περισσότερα

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία

Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία Η λειτουργία των Εδρών Νεοελληνικής Γλώσσας και Πολιτισμού και τα προγράμματα Ελληνικών σπουδών στη Λετονία ΣΑΝΤΡΑ ΚΡΟΠΑ Πρόεδρος του Συλλόγου Φιλελλήνων της Λετονίας «Ο Ερμής» Ο ελληνισμός για τον καθένα

Διαβάστε περισσότερα

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT

GENERAL GUIDE ΣΤΕΛΛΑ GENERAL GUIDE EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT EU FO RIA ΣΤΕΛΛΑ EUROPEAN FILMS FOR INNOVATIVE AUDIENCE DEVELOPMENT 1 ΣΤΕΛΛΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΟΣ ΤΙΤΛΟΣ: Στέλλα ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Μιχάλης Κακογιάννης ΣΕΝΑΡΙΟ: Διασκευή: Μιχάλης Κακογιάννης Αρχική Πηγή: από το θεατρικό

Διαβάστε περισσότερα

Κινηματογράφος. 1) Top movies 2) Soundtracks 3) Μεγάλοι Σκηνοθέτες 4) Θεόδωρος Αγγελόπουλος

Κινηματογράφος. 1) Top movies 2) Soundtracks 3) Μεγάλοι Σκηνοθέτες 4) Θεόδωρος Αγγελόπουλος Κινηματογράφος 1) Top movies 2) Soundtracks 3) Μεγάλοι Σκηνοθέτες 4) Θεόδωρος Αγγελόπουλος Ομάδα Ερευνητικής Εργασίας Γρεβενιώτης Χρήστος Δημητριάδης Δημήτρης Καραφαντής Παντελής Μαράτος Αλέξης Μίγγος

Διαβάστε περισσότερα

το πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου -Theatre in Educationτου «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα»

το πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου -Theatre in Educationτου «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» Το Εργαστήρι θεάτρου Πόρτα-Ξένια Καλογεροπούλου παρουσιάζει το πρόγραμμα εκπαιδευτικού θεάτρου -Theatre in Educationτου Chris Cooper* «Τα καινούρια ρούχα του Αυτοκράτορα» βασισμένο στο κλασσικό παραμύθι

Διαβάστε περισσότερα

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: «Στόχος μου είναι να μάθω στους αναγνώστες μου, ότι η αγάπη συλλαβίζεται»

Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: «Στόχος μου είναι να μάθω στους αναγνώστες μου, ότι η αγάπη συλλαβίζεται» Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη: «Στόχος μου είναι να μάθω στους αναγνώστες μου, ότι η αγάπη συλλαβίζεται» 04.07.2016 19:42 Νατάσσα Βαφειάδου Με αφορμή τη αυριανή παρουσίαση του μυθιστορήματός της «Δύο φιλιά για την

Διαβάστε περισσότερα

Οι εμφύλιες συγκρούσεις στο αρχαίο δράμα

Οι εμφύλιες συγκρούσεις στο αρχαίο δράμα Οι εμφύλιες συγκρούσεις στο αρχαίο δράμα 3-4 Νοεμβρίου 2018 Αμφιθέατρο Κωνσταντίνος Λεβέντης Λεβέντειος Πινακοθήκη, Λευκωσία Διοργάνωση Οι εμφύλιες συγκρούσεις στο αρχαίο δράμα Το «15ο Διεθνές Συμπόσιο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΜΕΝΗ Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ 34ΟΥ ΠΦΕΘΚ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΗΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗΣ Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 34 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 9 έως 18 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

:: Alexandria and Cavafis- Chronic of a city and her poet. :: Eurocinema Festrival III.

:: Alexandria and Cavafis- Chronic of a city and her poet. :: Eurocinema Festrival III. Αρχείο εκδηλώσεων Παραρτήµατος Αλεξάνδρειας :: Πέρασµα στη Μεσόγειο Το Παράρτηµα στην Αλεξάνδρεια του Ελληνικού Ιδρύµατος Πολιτισµού εγκαινιάζει στις 22 Ιανουαρίου 2010 την ατοµική έκθεση του εικαστικού

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016»

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016» ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016» Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΠΛΗΣΉ ΕΛΈΝΗ ΛΟΎΒΡΟΥ ΑΥΤΙΣΜΌΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συµπεριφοράς για παιδιά 4 12 ετών

ΠΑΝΑΓΙΏΤΑ ΠΛΗΣΉ ΕΛΈΝΗ ΛΟΎΒΡΟΥ ΑΥΤΙΣΜΌΣ. Οι άγραφοι κανόνες κοινωνικής συµπεριφοράς για παιδιά 4 12 ετών elouvrou@hotmail.com Η Παναγιώτα Πλησή και η Ελένη Λούβρου έχουν συνεργαστεί για το εκπαιδευτικό υλικό του βιβλίου Δεν είμαι τέρας, σου λέω!, ως εισηγήτριες σε σεμινάριο με θέμα τον αυτισμό, καθώς και

Διαβάστε περισσότερα

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1

Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE1 Διαγνωστικό Δοκίμιο GCSE 1 Όνομα:.... Ημερομηνία:... 1. Διάβασε το κείμενο και συμπλήρωσε τις εργασίες. (Στο τηλέφωνο) Παρακαλώ! Έλα Ελένη. Επιτέλους σε βρήκα! Τι κάνεις; Πώς είσαι; Πού ήσουν όλο το Σαββατοκυριάκο;

Διαβάστε περισσότερα

Μένει στη Φοιτητική Εστία και εκεί έχει την ευκαιρία να γνωριστεί με τους Λουίς Μπουνιουέλ, Σαλβαδόρ Νταλί, Μιγέλ Ουναμούνο και άλλους.

Μένει στη Φοιτητική Εστία και εκεί έχει την ευκαιρία να γνωριστεί με τους Λουίς Μπουνιουέλ, Σαλβαδόρ Νταλί, Μιγέλ Ουναμούνο και άλλους. ΛΟΡΚΑ ΦΕΝΤΕΡΙΚΟ ΓΚΑΡΘΙΑ Ο Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα γεννήθηκε στις 5 Ιουνίου του 1898. Ο πατέρας του ήταν πλούσιος κτηματίας και η μητέρα του δασκάλα. Από τους πρώτους μήνες της ζωής του υπέστη την ταλαιπωρία

Διαβάστε περισσότερα

29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: ΟΜΙΛΙΕΣ, ΠΡΟΒΟΛΕΣ, ΘΕΑΤΡΟ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ Ο συγγραφέας Yukio Mishima και εκφάνσεις του Ιαπωνικού Πολιτισμού μέσα από το έργο του H Black Dog

Διαβάστε περισσότερα

Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ

Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ Δελτίο Τύπου 26/5/15 Καλοκαίρι για παιδιά-εφήβους και ενήλικες στο ΙΜΚ Τέσσερεις κύκλοι εργαστηρίων-σεμιναρίων για όλες τις ηλικίες Το Τμήμα Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Ιστορικού Μουσείου Κρήτης, με

Διαβάστε περισσότερα

Breaking Art Workshop δημιουργικής συνεργασίας για νέους χορογράφους και συνθέτες

Breaking Art Workshop δημιουργικής συνεργασίας για νέους χορογράφους και συνθέτες Σοφία Μαυραγάνη & Θάνος Πολυμενέας - Λιοντήρης Breaking Art Workshop δημιουργικής συνεργασίας για νέους χορογράφους και συνθέτες Ιανουάριος Μάρτιος 2018 Υποβολή αιτήσεων έως: 30 Οκτωβρίου 2017 Έναρξη workshop:

Διαβάστε περισσότερα

Έργα του βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο και το εξωτερικό.

Έργα του βρίσκονται σε διάφορες ιδιωτικές και δημόσιες συλλογές στην Κύπρο και το εξωτερικό. Νικόλας Αντωνίου Γεννήθηκε στη Λάρνακα το 1988. Σπούδασε στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στην Φλώρινα με καθηγητές τον Χάρη Κοντοσφύρη και Μανώλη Πολυμέρη.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΘΛΗΣΗΣ & ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ ΙΟΥΝΙΟΣ ΙΟΥΛΙΟΣ 2013 πάμε θέατρο Προπώληση Για το «Πάμε θέατρο» η προπώληση των εισιτηρίων καθώς και το κόστος μεταφοράς με το πούλμαν θα γίνεται στη γραμματεία

Διαβάστε περισσότερα

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια

Πανηγυρική η έναρξη της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια Πανηγυρικά και με κάθε επισημότητα ξεκίνησαν, το βράδυ της Τετάρτης 21 Ιουνίου στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας, οι εκδηλώσεις της 50ης Διεθνούς Γιορτής Πολιτισμού Καραϊσκάκεια που οργανώνει η Ένωση

Διαβάστε περισσότερα

Γεννήθηκε το 1883 στο Ηράκλειο της Κρήτης Υπήρξε φιλόσοφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας Έργα: µυθιστορήµατα, ποίηση, θεατρικά,

Γεννήθηκε το 1883 στο Ηράκλειο της Κρήτης Υπήρξε φιλόσοφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας Έργα: µυθιστορήµατα, ποίηση, θεατρικά, http://www.amis-kazantzaki.gr./ Γεννήθηκε το 1883 στο Ηράκλειο της Κρήτης Υπήρξε φιλόσοφος, ποιητής, θεατρικός συγγραφέας Έργα: µυθιστορήµατα, ποίηση, θεατρικά, ταξιδιωτικά Τα πιο γνωστά του έργα: Αναφορά

Διαβάστε περισσότερα

Δ ΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ Ε ΛΣΗ Μ ΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ -Τ ΟΡΝΑΡΙΤΟΥ

Δ ΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ Ε ΛΣΗ Μ ΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ -Τ ΟΡΝΑΡΙΤΟΥ Τ ΙΜΗΤΙΚΗ Ε ΚΔ ΗΛΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ Δ ΙΑΚΕΚΡΙΜΕΝΗ Ν ΕΟΕΛΛΗΝΙΣΤΡΙΑ Ε ΛΣΗ Μ ΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ -Τ ΟΡΝΑΡΙΤΟΥ Λίγες εκδηλώσεις θα ήταν τόσο κατάλληλες για να τιµηθεί η παγκόσµια ηµέρα του βιβλίου, η 23η Απριλίου, όσο εκείνη

Διαβάστε περισσότερα

Γιώργος Βούρος. Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Υποκριτικής.

Γιώργος Βούρος. Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Υποκριτικής. Γιώργος Βούρος Ηθοποιός, Σκηνοθέτης, Καθηγητής Υποκριτικής georgevouros@mac.com www.lkt.gr Ηθοποιός, σκηνοθέτης, μεταφραστής θεάτρου και καθηγητής υποκριτικής και σκηνοθεσίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1956.

Διαβάστε περισσότερα

Η Ατγουντ θα είναι 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικήςκαι θα μιλήσει με θέμα «Δυστοπίες και η ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές».

Η Ατγουντ θα είναι 24 Σεπτεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικήςκαι θα μιλήσει με θέμα «Δυστοπίες και η ελληνική επιρροή πάνω σε αυτές». Έρχεται στο πλαίσιο του Megaron Plus, στις 24 Σεπτεμβρίου. Στις 25, η Μάργκαρετ Ατγουντ θα μιλήσει στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Νωρίτερα, θα υπογράψει βιβλία στο Public. 15 Σεπ. 14 Η πιθανώς, πιο διάσημη γυναίκα

Διαβάστε περισσότερα

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992.

Συνέντευξη από τη. ηµοσιογράφοι. κα Τατιάνα Στεφανίδου. Είµαι πολλά χρόνια δηµοσιογράφος, από το 1992. ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΙΑΒΑΣΕΙΣ Συνέντευξη από τη δηµοσιογράφο κα Τατιάνα Στεφανίδου ηµοσιογράφοι Χάρης Μιχαηλίδης ηµήτρης Μαρούδας Φένια Πάσσα Αµαλία Τζήµα Λυδία Τούµπη Συντονισµός -επιµέλεια κειµένου Όµιλος δηµοσιογραφίας

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς

Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Οδηγός για Εκπαιδευτικούς Λίγα λόγια για το βιβλίο Ένας κανόνας μόνο υπάρχει στον αγώνα για τα 39 στοιχεία, που είναι κρυμμένα σε διάφορες γωνιές του κόσμου: ΜΗΝ ΕΜΠΙΣΤΕΥΕΣΑΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11

Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος :11 Ο Νίκος Πιλάβιος μιλάει στην Μαίρη Γκαζιάνη για τον «Παραμυθά» των βιβλίων του Πέμπτη, 07 Ιούνιος 2018-11:11 Από την Μαίρη Γκαζιάνη Είναι αδύνατον να μην γνωρίζει κάποιος τον «παραμυθά» Νίκο Πιλάβιο είτε

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2017»

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2017» ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΚΥΠΡΙΑΚΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2017» Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,

Διαβάστε περισσότερα

Άντα Πουράνη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ύψος: 1,67 m Χρώμα ματιών: καστανό σκούρο Χρώμα μαλλιών: καστανό χάλκινο. Ημερομηνία γέννησης: 18/02/1991

Άντα Πουράνη ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Ύψος: 1,67 m Χρώμα ματιών: καστανό σκούρο Χρώμα μαλλιών: καστανό χάλκινο. Ημερομηνία γέννησης: 18/02/1991 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Άντα Πουράνη Ύψος: 1,67 m Χρώμα ματιών: καστανό σκούρο Χρώμα μαλλιών: καστανό χάλκινο Ημερομηνία γέννησης: 18/02/1991 E-mail: ada-ger@hotmail.com Εκπαίδευση 2017 Απόφοιτος ραματικής

Διαβάστε περισσότερα

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008

Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Πολιτιστικά Γεγονότα 2008 Ρόδος, µια Πόλη Τέχνης και Πολιτισµού Ο Πολιτισµός ήταν πάντα ένα αναπόσπαστο κοµµάτι της ζωή στην Ρόδο. Ο Δήµος Ροδίων οργανώνει καθ όλη την διάρκεια της χρονιάς, µε έµφαση στους

Διαβάστε περισσότερα

Οι Ευρωπαίοι και οι γλώσσες τους

Οι Ευρωπαίοι και οι γλώσσες τους Ειδικό ευρωβαρόμετρο 386 Οι Ευρωπαίοι και οι γλώσσες τους ΠΕΡΙΛΗΨΗ Στον πληθυσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ευρύτερα ομιλούμενη μητρική γλώσσα είναι η γερμανική (16%), έπονται η ιταλική και η αγγλική (13%

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2017»

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2017» ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2017» Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και

Διαβάστε περισσότερα

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο.

Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Μια θεατρική παράσταση που αναφέρεται στην γυναικεία κακοποίηση. Κατερίνα.. Χ, σκέτο..χωρίς επίθετο. Είναι μια απλή, συνηθισμένη κοπέλα που βλέπουμε στο δρόμο να περπατά, δίχως όμως να γνωρίζουμε το μαρτύριο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Πολιτιστικές Υπηρεσίες Υφιστάμενη Κατάσταση και Προοπτικές 11 Οκτωβρίου 2019 Κύριος εκφραστής της πολιτιστικής πολιτικής του Κράτους όσον αφορά στον σύγχρονο

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018

ΣΧΕΤ.: Ιανουάριος 2018 ΣΧΕΤ.: Το από 2-1-2018 έγγραφό μας με θέμα «Οι τριάντα δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων στο χώρο του πολιτισμού το έτος 2017»: http://www.isotita.gr/οι-τριάντα-δράσεις-της-γενικής-γραμμα/.

Διαβάστε περισσότερα

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Α. Ι.Π. 1 ΑΤΟΜΙΚΟ ΑΠΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΛΤΙΟ ΓΙΑ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΚΠΑΙ ΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Πανεπιστήμιο Σχολή Τμήμα: Τομέας: Όνομα και τίτλος διδάσκοντος: Επιστημονική ειδίκευση Τίτλοι και κωδικοί διδασκόμενων μαθημάτων

Διαβάστε περισσότερα

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο

Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2017 στον Καζούο Ισιγκούρο October 6, 2017 Μετά την «αταξία Ντίλαν» τα Νόμπελ Λογοτεχνίας γυρίζουν στην λογοτεχνική «τάξη»/ Ο Καζούο Ισιγκούρο, ο ιαπωνικής καταγωγής Βρετανός συγγραφέας

Διαβάστε περισσότερα

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016

Σεπτέμβριος Οκτώβριος 2016 ΣΧΕΤ.: Το από 4-9-2017 έγγραφό μας με θέμα «44 δράσεις της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων για την εκπαίδευση το σχολικό έτος 2016-2017»: http://www.isotita.gr/44-δράσεις-της-γενικής-γραμματείας-ισότ/.

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγόνη Σοφοκλέους. Στ

Αντιγόνη Σοφοκλέους. Στ «5η Διημερίδα (αλληλο-)διδακτικής. Διδάσκοντας με λογισμό και με όνειρο. Έμπνευση και Δημιουργία στη διδασκαλία των φιλολογικών μαθημάτων στο Γυμνάσιο και το Λύκειο. Σχολικό έτος 2016-17.» Διοργάνωση:

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο Θεατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας, Τμήμα Θεάτρου, Α.Π.Θ.

Εργαστήριο Θεατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας, Τμήμα Θεάτρου, Α.Π.Θ. Εργαστήριο Θεατρικής Έρευνας και Τεχνολογίας, Μια site - specific performance στην περιοχή της Πλατείας Χρηματιστηρίου Απρίλιος 2008 Στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών που λειτουργεί στο

Διαβάστε περισσότερα

δελτίο τύπου Ο λόγος στους συγγραφείς Masterclasses Λέσχη Ανάγνωσης Παρουσιάσεις βιβλίων καλλιτεχνική περίοδος 2011-2012

δελτίο τύπου Ο λόγος στους συγγραφείς Masterclasses Λέσχη Ανάγνωσης Παρουσιάσεις βιβλίων καλλιτεχνική περίοδος 2011-2012 Ο λόγος στους συγγραφείς Masterclasses Λέσχη Ανάγνωσης Παρουσιάσεις βιβλίων Το 104 Κέντρο Λόγου & Τέχνης των Εκδόσεων Καστανιώτη αφουγκράζεται την ανάγκη για επικοινωνία και δηµιουργεί έναν πυρήνα όπου

Διαβάστε περισσότερα

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

Από την πλευρά του, ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Χρήστος Τσιαλούκης σημείωσε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα: Τις εντυπώσεις τους από την οργάνωση του 35 ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας (που πραγματοποιεί η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού από 14 έως 23 Μαρτίου στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο)

Διαβάστε περισσότερα

Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Άντον Τσέχωφ. Τμήμα Θεατρολογίας Λυκείου Σπάτων 24 Απριλίου 2007

Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Άντον Τσέχωφ. Τμήμα Θεατρολογίας Λυκείου Σπάτων 24 Απριλίου 2007 Παρουσίαση της ζωής και του έργου του Άντον Τσέχωφ Τμήμα Θεατρολογίας Λυκείου Σπάτων 24 Απριλίου 2007 Τη σχολική χρονιά 2006-2007 το Τμήμα Θεατρολογία του Λυκείου μας στα πλαίσια του μαθήματος Θεατρολογίας,

Διαβάστε περισσότερα

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016»

ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016» ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2016» Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού,

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ «ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ»

ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ «ΆΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ» Ετήσιο Διεθνές Συνέδριο «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ» Έχουν πραγματοποιηθεί δύο συνέδρια τον Ιούνιο του 2006 και τον Ιούνιο του 2007, στο Κέντρο Τύπου της ΓΓΕ-ΓΓΕ. Κατά μέσο όρο συμμετέχουν 45 ομιλητές,

Διαβάστε περισσότερα

Φωτογραφικό Λεύκωμα από το «Masterclass για νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και σκηνογράφους σε συνεργασία με Ρώσους ηθοποιούς»

Φωτογραφικό Λεύκωμα από το «Masterclass για νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και σκηνογράφους σε συνεργασία με Ρώσους ηθοποιούς» Φωτογραφικό Λεύκωμα από το «Masterclass για νέους Ευρωπαίους σκηνοθέτες και σκηνογράφους σε συνεργασία με Ρώσους ηθοποιούς» Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συμμετείχε στο «Masterclass για νέους Ευρωπαίους

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Ξάνθη: 1/2/2012 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ για τους συντάκτες ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ και ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ Το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης συμμετέχει και φέτος στις Θρακικές Λαογραφικές Εορτές Ξανθιώτικο Καρναβάλι με σειρά

Διαβάστε περισσότερα

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Δευτέρα, 22 Οκτώβριος :16 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 08 Ιανουάριος :53

Συντάχθηκε απο τον/την Administrator Δευτέρα, 22 Οκτώβριος :16 - Τελευταία Ενημέρωση Τρίτη, 08 Ιανουάριος :53 Από 14 έως 23 Μαρτίου 2019 θα πραγματοποιηθεί το 35 ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας που οργανώνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων του Νομού, σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Θεσσαλίας-Περιφερειακή

Διαβάστε περισσότερα

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο. Εισήγηση: Τάσος Ράτζος

Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο. Εισήγηση: Τάσος Ράτζος Ο Μικρός Βορράς σε συνεργασία µε το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Διοργανώνουν επιµορφωτικό-βιωµατικό Σεµινάριο µε θέµα «ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ Ο ΑΘΗΝΑΙΟΣ ΚΑΙ Η ΔΙΑΔΡΑΣΗ» «όλη η Ελένη σε µία ώρα» Εισήγηση: Τάσος

Διαβάστε περισσότερα

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων

Εργαστήριο. Μελοποίησης Ποιημάτων ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΤΕΧΝΗΣ αίθουσα εκδηλώσεων -- cafe -- gallery -- βιβλιοθήκη -- εργαστήρια ------------- 7η Θ ε ρ ι ν ή Α κ α δ η μ ί α Τ έ χ ν η ς Εργαστήριο Μελοποίησης Ποιημάτων - Παρουσίαση - Ανάλυση - Μελοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά

Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά Βίος και Πολιτεία του Αλέξη Ζορμπά Καλλιτεχνική επιμέλεια εξωφύλλου ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ Σχεδιασμός & δημιουργία εξωφύλλου ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΑΚΗΣ [www.alpha2.gr] ISBN έντυπης έκδοσης: 978-960-7948-46-5 ISBN ηλεκτρονικής

Διαβάστε περισσότερα

Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι αναγνώστες ανέδειξαν τους νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public!

Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι αναγνώστες ανέδειξαν τους νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public! Ημερομηνία 25/05/2016 Μέσο newsbomb.gr Συντάκτης Link http://bit.ly/1q75wod Για τρίτη συνεχή χρονιά, οι αναγνώστες ανέδειξαν τους νικητές των Βραβείων Βιβλίου Public! ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ H επίσημη

Διαβάστε περισσότερα

Η συγγραφέας μίλησε για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο "Πώς υφαίνεται ο χρόνος"

Η συγγραφέας μίλησε για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο Πώς υφαίνεται ο χρόνος Σοφία Δημοπούλου: «Το παρελθόν μάς καθορίζει» Η συγγραφέας μίλησε για το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο "Πώς υφαίνεται ο χρόνος" Συνέντευξη στη Λεμονιά Βασβάνη Το "Πώς υφαίνεται ο χρόνος" απασχολεί τη Σοφία

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ: Το 1946 συντελείται η πρώτη του εργασία για τον κινηματογράφο, στην ταινία Αδούλωτοι Σκλάβοι και στα επόμενα χρόνια συνθέτει μουσική ΜΑΝΟΣ ΧΑΤΖΙΔΑΚΙΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ: O Μάνος Χατζιδάκις, γεννήθηκε στις 23 Οκτωβρίου του 1925 στην Ξάνθη. Ήταν ένας από τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικοσυνθέτες. Το έργο του θεωρείται πως συνέδεσε τη λόγια

Διαβάστε περισσότερα

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια

Μεταξία Κράλλη! Ένα όνομα που γνωρίζουν όλοι οι αναγνώστες της ελληνικής λογοτεχνίας, ωστόσο, κανείς δεν ξέρει ποια Δευτέρα, Ιουνίου 16, 2014 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΞΙΑΣ ΚΡΑΛΛΗ Η Μεταξία Κράλλη είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πρόσωπα της σύγχρονης ελληνικής λογοτεχνίας. Μετά την κυκλοφορία του πρώτου της βιβλίου, "Μια φορά

Διαβάστε περισσότερα

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το στίγμα της γενιάς του 30 στην ποίηση. Τάσος Λειβαδίτης

ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το στίγμα της γενιάς του 30 στην ποίηση. Τάσος Λειβαδίτης Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Ψυχικού Σχολικό έτος: 2013-2014 ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΤΕΧΝΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Το στίγμα της γενιάς του 30 στην ποίηση Τίτος Πατρίκιος Νίκος Καββαδίας Τάσος Λειβαδίτης

Διαβάστε περισσότερα

Ευτυχία Σπυριδάκη. 15/02/1991, Θεσ/νικη. Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 19, Φάληρο,54640 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

Ευτυχία Σπυριδάκη. 15/02/1991, Θεσ/νικη. Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 19, Φάληρο,54640 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα Ευτυχία Σπυριδάκη 15/02/1991, Θεσ/νικη Αλεξάνδρου Μιχαηλίδη 19, Φάληρο,54640 Θεσσαλονίκη, Ελλάδα +302310864000 (σπίτι) +306987269141 (κινητό) eu.spyridaki@gmail.com Εκπαίδευση Αριστούχος απόφοιτος Δραματικής

Διαβάστε περισσότερα

Διαβάσαμε: «Ο προσκυνητής»

Διαβάσαμε: «Ο προσκυνητής» Ημερομηνία 9/7/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://plusmag.gr/ Παναγοπούλου Αλεξάνδρα http://plusmag.gr/article/%ce%94%ce%b9%ce%b1%ce%b2%cf%83%ce%b1%ce% BC%CE%B5_%CE%9F_%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CE%BA%CF%85%CE%BD%

Διαβάστε περισσότερα

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου

Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου Ημερομηνία 28/07/2015 Μέσο Συντάκτης Link http://agrinio-life.gr/ Ιουλία Ιωάννου http://goo.gl/kpy6j7 Η Μαρίνα Γιώτη στο agrinio-life Συνέντευξη στην Ιουλία Ιωάννου 171 Views July 28, 2015 No Comments

Διαβάστε περισσότερα

70 ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΑΘΗΝΏΝ #74 ΝΙΆΡΧΟΣ TV: MIA ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΑΠΊΘΑΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

70 ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΑΘΗΝΏΝ #74 ΝΙΆΡΧΟΣ TV: MIA ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΑΠΊΘΑΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ 70 ΔΗΜΟΤΙΚΌ ΣΧΟΛΕΊΟ ΑΘΗΝΏΝ #74 Γ1 ΝΙΆΡΧΟΣ TV: MIA ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟΑΠΊΘΑΝΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ EDITORΕALITY Είμαστε το 70ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και ήρθαμε να επισκεφθούμε το ΚΠΙΣΝ. Μας έκανε εντύπωση η τεράστια Βιβλιοθήκη,

Διαβάστε περισσότερα

Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και

Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και ΗΜΟΣ του ΕΛΣΙΝΚΙ 21.2.2003 Προς: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Επιτροπή Πολιτισµού, Νεότητας, Παιδείας, Μέσων Ενηµέρωσης και Αθλητισµού Υπ όψιν κ. Ignacio Samper, ιευθυντή ATR 8 K 029 Οδός Wiertz 60 1047 Βρυξέλλες

Διαβάστε περισσότερα

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02

Π Ι Σ Τ Ο Π Ο Ι Η Σ Η Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 02 Ε Π Α Ρ Κ Ε Ι Α Σ Τ Η Σ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ Κ Α Τ Α Ν Ο Η Σ Η Π Ρ Ο Φ Ο Ρ Ι Κ Ο Υ Λ Ο Γ Ο Υ ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕΙΡΑ Δ Ε Ι Γ Μ Α Τ Ω Ν 2 5 Μ 0 Ν Α Δ Ε Σ 1 Y Π Ο Υ Ρ Γ Ε Ι Ο Π Α Ι Δ Ε Ι Α Σ Κ Α Ι Θ Ρ Η Σ Κ Ε Υ Μ Α Τ Ω Ν

Διαβάστε περισσότερα

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ»

9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» 9/7 31/7 Θεατρική παράσταση ΟΜΑΔΑΣ 33 «ΕΞΟΔΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥ» Πολλές φορές ο μόνος τρόπος για να αφηγηθείς τη δική σου ιστορία είναι μέσα από τις ιστορίες των άλλων. Ίσως ο μόνος τρόπος για να μιλήσεις για το

Διαβάστε περισσότερα

Φανή Πανταζή : Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού Δευτέρα, 03 Ιούλιος :05

Φανή Πανταζή : Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού Δευτέρα, 03 Ιούλιος :05 Φανή Πανταζή : Η ψυχή του πέτρινου σπιτιού Δευτέρα, 03 Ιούλιος 2017-11:05 Από τη Μαίρη Γκαζιάνη Η ΦΑΝΗ ΠΑΝΤΑΖΗ γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε οικονομικές επιστήμες στη Νομική Σχολή Αθηνών. Εργάστηκε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ

ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΕΚΤΟΣ ΚΥΠΡΟΥ ΘΕΑΤΡΙΚΑ ΣΧΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ «ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΡΧΑΙΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΔΡΑΜΑΤΟΣ 2019» Οι Πολιτιστικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας και

Διαβάστε περισσότερα

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή

Καζαnτζακησ. Νίκος. ώρα 7.30 μ.μ. τεταρτη, 11 Οκτωβρίου Θέατρο παλλασ Λευκωσια. Παρουσίαση του «Μaking of» της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή Παρουσίαση του της ταινίας του Νίκος Καζαnτζακησ τεταρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 Θέατρο παλλασ Λευκωσια ώρα 7.30 μ.μ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Εκδήλωση αφιερωμένη στον Μεγάλο Έλληνα Συγγραφέα Νίκο Καζαντζάκη Παρουσίαση του

Διαβάστε περισσότερα

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014

ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΘΟΡΙΚ Α Ν.Π.Δ.Δ. ΘΟΡΙΚΟΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2014 Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣΛΑΥΡΙΟΥ «Η ΜΙΚΡΑΣΙΑ» αναβιώνει το έθιμο του Κλήδονα και τις φωτιές του Αϊ Γιάννη. Σάββατο 21 Ιουνίου 2014 - Ώρα

Διαβάστε περισσότερα

Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 21:00

Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 21:00 Η "Ασκητική" του Νίκου Καζαντζάκη στο Πολιτιστικό Κέντρο Άργους Ορεστικού από το Κρατικό Θέ ΑΡΓΟΣ ΟΡΕΣΤΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Σε συνεργασία με τον Δήμο Άργους Ορεστικού Σάββατο 26 Μαΐου 2018, στις 21:00

Διαβάστε περισσότερα

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics)

Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος είναι το επιτραπέζιο παιχνίδι της μνήμης στο οποίο χάνουμε συνεχώς» (pics) Πολιτισμός 26/07/2016-08:56 Ο Δημήτρης Στεφανάκης στο CretePlus.gr: «Ο χρόνος

Διαβάστε περισσότερα

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος

ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ. έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός. ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ έχει αψεγάδιαστη τεχνική, υπέροχο ήχο ο Κονταξάκης είναι απλά εξαιρετικός AMERICAN RECORD GUIDE Φεβρουάριος 2007 ευχάριστα λυρικός και τεχνικά αλάνθαστος PAUL FOWLES-CLASSICAL GUITAR

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ Πράξη: «ΑΡΧΑΙΟ ΔΡΑΜΑ: Επιρροές και Σύγχρονες Προσεγγίσεις» Συγχρηματοδοτούμενη από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης της Ε.Ε και το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στο πλαίσιο του Π. Ε.

Διαβάστε περισσότερα

Οι ρίζες του δράματος

Οι ρίζες του δράματος Οι ρίζες του δράματος Σύνθετη ποιητική δημιουργία Το δράμα, το έπος και η λυρική ποίηση = αρχαίος ελληνικός ποιητικός λόγος. ράμα: θεατρικό είδος. Περιλάμβανε το λόγο, τη μουσική και την όρχηση (κίνηση).

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: Σχεδιασμός Αναλυτικών Προγραμμάτων (Γλώσσας και Πολιτισμού)

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: Σχεδιασμός Αναλυτικών Προγραμμάτων (Γλώσσας και Πολιτισμού) ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΟΜΑΘΕΙΑΣ: Σχεδιασμός Αναλυτικών Προγραμμάτων (Γλώσσας και Πολιτισμού) Δρ. Μανόλης Αλεξάκης Συντονιστής Γραφείου Βρυξελλών Αθήνα 10-11 Οκτωβρίου 2014 Τμήματα Ελληνικής Γλώσσας

Διαβάστε περισσότερα

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής

Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Τα Κυπριακά Σημεία Επαφής «Πολιτισμό» και «Ευρώπη για τους Πολίτες» συγχρηματοδοτείται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας (50%) και από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (50%) Παραδείγματα

Διαβάστε περισσότερα

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου:

Κατερίνα Δεσποτοπούλου: Έφη Τριγκίδου: Κατερίνα Δεσποτοπούλου: «Σε ποια ηλικία κατάλαβες ότι ήθελες να ασχοληθείς με το θέατρο και ποιο ήταν το 'εναρκτήριο λάκτισμα';» Γύρω στα δώδεκα με δεκατρία μου γεννήθηκε η αγάπη για το θέατρο. Το έχω

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ. Εγνατίας 122

ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ.  Εγνατίας 122 ΑΡΙΣΤΟΤEΛΕΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΜΗΜΑ ΘΕΑΤΡΟΥ http://www.thea.auth.gr/ Εγνατίας 122 Η εισαγωγή των αποφοίτων λυκείου στο Τμήμα Θεάτρου γίνεται μέσω των Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Διαβάστε περισσότερα

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007

1 / 13 «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο για τους µαθητές της 5 ης ηµοτικού. Μάρτιος 2007 1 / 13 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Έρευνα υποστηριζόµενη από τη Γενική ιεύθυνση Εκπαίδευσης και Πολιτισµού της Ε.Ε., στο πλαίσιο του προγράµµατος Σωκράτης «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΚΑΙ ΕΓΩ» Ερωτηµατολόγιο

Διαβάστε περισσότερα

9 ΧΩΡΕΣ16 ΠΟΛΕΙΣ. IN-EDIT Festival International Music Documentary Film Festival ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

9 ΧΩΡΕΣ16 ΠΟΛΕΙΣ. IN-EDIT Festival International Music Documentary Film Festival ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ IN-EDIT Festival International Music Documentary Film Festival 9 ΧΩΡΕΣ16 ΠΟΛΕΙΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Το IN-EDIT Festival αποτελεί ένα παγκόσμιο φεστιβάλ που συνδέει τα

Διαβάστε περισσότερα

"Fuga για έναν Άγγελο" έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου στην Designer's Dot Gallery, 18/3-15/4/2009

Fuga για έναν Άγγελο έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου στην Designer's Dot Gallery, 18/3-15/4/2009 "Fuga για έναν Άγγελο" έκθεση ζωγραφικής της Αγγελικής Κούρκουλου στην Designer's Dot Gallery, 18/3-15/4/2009 Η ζωγράφος Αγγελική Κούρκουλου εκθέτει 69 πίνακες της εικαστικής της ενότητας "Fuga για έναν

Διαβάστε περισσότερα