Think different, be the change! Πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης και ανάπτυξης για φοιτητές, απόφοιτους και επαγγελματίες.

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Think different, be the change! Πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης και ανάπτυξης για φοιτητές, απόφοιτους και επαγγελματίες."

Transcript

1 Πρόγραμμα δωρεάν επιμόρφωσης και ανάπτυξης για φοιτητές, απόφοιτους και επαγγελματίες. Σκοπός Διοργάνωση δωρεάν διαλέξεων, εργαστηρίων, σεμιναρίων και ανοιχτών διαλόγων για: Καλλιέργεια και ενδυνάμωση του πνεύματος της Επιχειρηματικότητας και της υποκίνησης για ανάληψη νέων επιχειρηματικών δραστηριοτήτων με αυξημένη αυτοπεποίθηση Δημιουργία κουλτούρας επιχειρηματικότητας και δημιουργία μιας ομάδας / δικτύου με άτομα που ενδιαφέρονται ή δραστηριοποιούνται στην επιχειρηματικότητα Καλλιέργεια και προώθηση πολιτιστικής και επιστημονικής καινοτομίας Προώθηση δημιουργικότητας Ομάδα αποδέκτης Φοιτητές και νέοι απόφοιτοι, νέοι επιστήμονες, Νεωτεριστές και επιχειρηματίες, στελέχη οργανισμών και επιχειρήσεων, ακαδημαϊκοί. Αναμενόμενα αποτελέσματα Κατανόηση του αυθεντικού «επιχειρείν» (entrepreneurship), ανάπτυξη δεξιοτήτων σχετικά με τη επιχειρηματικότητα και την καινοτομία, κοινωνική δικτύωση και ανάπτυξη συνεργασιών, αποτελεσματική σύνδεση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος με τις έννοιες της επιχειρηματικής καινοτομίας, δημιουργία δεξαμενών σκέψης. Χώρος CUTing Edge An American Space (Κέντρο Καινοτομίας, ΤΕΠΑΚ) Οδός Κιτίου Κυπριανού, 45 Λεμεσός τηλ

2 Πρόγραμμα Α ΚΥΚΛΟΣ ΑΝΟΙΧΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Νοέμβριος - Δεκέμβριος 2014 Πέμπτη ώρα Marketing an idea / Αγγλικά Χριστίνα Τσάκωνα, Silicon Valley Η Χριστίνα είναι δικηγόρος εκκίνηση μεγάλη επαγγελματική εμπειρία στις Η.Π.Α, την Ελλάδα και τη Γερμανία. Τα τελευταία πέντε χρόνια εργάζεται σε δικηγορικό γραφείο στις ΗΠΑ με έδρα το Σαν Φρανσίσκο, Καλιφόρνια. Η Χριστίνα ειδικεύεται στη δημιουργία νέων διεθνών επιχειρήσεων (start-ups) στις Η.Π.Α και την Ευρώπη και παρείχε Συμβουλευτικές Υπηρεσίες σε περισσότερες από 40 διεθνείς νέες επιχειρήσεις. Κατέχει πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και Μaster in Law από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, Berkeley. Mιλά ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Η Χριστίνα είναι αδειούχα εγκεκριμένη δικηγόρος στην Ελλάδα, καθώς και επικυρωμένη Εξωτερική Νομική Σύμβουλος στο State Βar of California. Τετάρτη ώρα Επιχειρηματικότητα από το Α μέχρι το Ω Γεώργιος Κόκου Ο Γιώργος Κόκου είναι κάτοχος Πτυχίου και Μεταπτυχιακού τίτλου στη Διοίκηση Επιχειρήσεων και είναι Συντονιστής ομάδας έργου του Γραφείου Διασύνδεσης με τον Επιχειρηματικό Κόσμο του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου. Έχει πολυετή εμπειρία στον τομέα της Ανώτατης εκπαίδευσης ως εκπαιδευτικός με ερευνητική δραστηριότητα σε μελέτες που σχετίζονται με θέματα Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας, Στρατηγικής Διοίκησης και Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και είναι εξωτερικός συνεργάτης και εκπαιδευτής επιμορφωτικών προγραμμάτων στο Κέντρο Παραγωγικότητας Κύπρου από το Είναι εισηγητής στο μάθημα Enterpreneurship στο πλαίσιο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Διεύθυνσης του Mediterranean Institute of Management (MIM). Eίναι επίσης εκπαιδευμένος ως Επικεφαλής Αξιολογητής του συστήματος ISO 9001 με επαγγελματική εμπειρία σχεδιασμού, υλοποίησης και διάγνωσης Συστημάτων Ποιότητας.

3 Τετάρτη ώρα A Cypriot success story Tony Έλληνας Κάτοχος πτυχίου B.Sc. Industrial Administration και Economics από το Iowa State University, με πολυετή εμπειρία σε θέματα Διοίκησης και Μάρκετινγκ στον τομέα της Πληροφορικής. Είναι ιδρυτής των εταιρειών InfoScreen και Leginet. Το 2013 ήταν υποψήφιος στα "Man of the year Awards" στην κατηγορία "Manager". Το 1995 δημιούργησε την εταιρεία InfoScreen, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο σχεδιασμού και ανάπτυξης λογισμικών συστημάτων με εξειδίκευση τον τομέα της εταιρικής και γραμματειακής διαχείρισης. Σήμερα, η εταιρεία διατηρεί γραφεία στην Κύπρο, Σερβία και Χονγκ Κονγκ και έχει πελάτες σε 20 χώρες. Η εταιρεία επικεντρώνεται σε καινοτόμες εφαρμογές, ενώ είναι η πρώτη εταιρεία πληροφορικής στην Κύπρο που εξασφάλισε την διάκριση "Investors in People" και είναι National Champions 2014/15 στα European Business Awards. Το 2002 δημιούργησε την εταιρεία Leginet, η οποία έχει σχεδιάσει και αναπτύξει την Τράπεζα Νομικής Πληροφόρησης - Leginet στο διαδίκτυο. Πρόκειται για συνδρομητικές βάσεις δεδομένων Νομικού περιεχομένου. Τετάρτη ώρα Καινοτόμες τεχνολογίες συντήρησης οπωροκηπευτικών προϊόντων Γεώργιος Μαγγανάρης Ο Γιώργος Μαγγανάρης είναι Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας και Τεχνολογίας Τροφίμων του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου στο γνωστικό αντικείμενο «Οπωροκηπευτικά». Στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα περιλαμβάνονται η ανάλυση ποιοτικών χαρακτηριστικών νωπών καρπών με τη χρήση φυσιολογικών, βιοχημικών και μοριακών παραμέτρων, η διερεύνηση σε μοριακό επίπεδο (μέσω της αναγνώρισης και χαρακτηρισμού γονιδίων) του μηχανισμού ωρίμανσης νωπών καρπών με ιδιαίτερη έμφαση στην ανάπτυξη φυσιολογικών ανωμαλιών, η χρήση φιλικών μεθόδων διατήρησης οπωροκηπευτικών προϊόντων και η αντίδραση των φυτών σε συνθήκες αβιοτικής καταπόνησης.

4 Τετάρτη ώρα A Cypriot success story Kώστας Σίσαμος Ιδρυτής της εταιρείας ENGINO, η οποία σχεδιάζει παιχνίδια συναρμολόγησης μοντέλων για παιδιά. Η έρευνα της εταιρείας εστιάστηκε στο σχεδιασμό πολυμορφικών πλαστικών συνδετήρων και ράβδων που να μπορούν να συνδυάζονται μεταξύ τους για να σχηματίσουν οποιαδήποτε τρισδιάστατη δομή. Παρόλες τις δυσκολίες που σχετίζονται με την ανάπτυξη ενός νέου προϊόντος στην Κύπρο, οι βραβεύσεις που κέρδισε η ιδέα, όπως το Παγκύπριο Βραβείο Επιχειρηματικότητας από το Παν/μιο Κύπρου το 2005 και τα διπλώματα ευρεσιτεχνίας, έδωσαν την ώθηση για τη συνέχεια. Το 2005 η εταιρία κερδίζει από το ΙΠΕ ερευνητικό κεφάλαιο που θα την στηρίξει στα επόμενα στάδια ανάπτυξης, μέχρι και το 2007 που τα πρώτα πακέτα του παιχνιδιού ENGINO βγαίνουν στην αγορά. Η καινοτομία του παιχνιδιού ENGINO ενθουσιάζει ήδη από τα πρωτότυπα, με το προϊόν να βραβεύεται το 2006 ως ένα από τα 10 καλύτερα προϊόντα για παιδιά στην Αμερική. Το 2007 παρουσιάζεται η σειρά με τα παιχνίδια ENGINO στην Παγκόσμια Έκθεση Παιχνιδιών της Νυρεμβέργης. Το 2007 τα παιχνίδια ENGINO εξάγονται σε Νορβηγία, Τσεχία, Κορέα, Αμερική, Γαλλία, Ρουμανία και Ελλάδα! Την ίδια χρονιά το νέο πακέτο της ENGINO «Simple and Complex Machines» βραβεύεται από την Dr. Toy ως ένα από τα 10 καλύτερα εκπαιδευτικά παιχνίδια. Το 2008 η βράβευση επαναλαμβάνεται και για το πακέτο STRUCTURES. To Mουσείο Παιχνιδιών της Νυρεμβέργης εκθέτει τα μοντέλα της ENGINO ως το μέλλον στο πλαστικό κατασκευαστικό παιχνίδι και το Τεχνολογικό Μουσείο της Νορβηγίας το εντάσσει στον παιδότοπό του. Στην Κύπρο η εταιρία ανοίγει το 2007 το πρώτο κατάστημα ENGINO στη Λεμεσό όπου επιδεικνύονται τα μοντέλα και δίνεται η ευκαιρία στα παιδιά να παίξουν μαζί με το προϊόν.

5 Τετάρτη ώρα H ψυχολογία της επιχειρηματικότητας και η επιτυχία Νίκος Ηλία Ο Δρ. Νίκος Ηλία είναι επισκέπτης Λέκτορας Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Ολοκλήρωσε τις βασικές του σπουδές στην Ψυχολογία (Hons) απο τo Montclair State Uni- versity (Η.Π.Α.). Στο ίδιο Πανεπιστήμιο, διεκπεραίωσε τις Μεταπτυχιακές του σπουδές στην Ψυχολογία (Hons). Ακολούθως, συνέχισε με διδακτορικές σπουδές στο Queen's University Belfast (Η.Β.) όπου και αναγορεύτηκε Διδάκτορας Ψυχολογίας με υψηλότερη διάκριση και τιμές. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του έλαβε διάφορα ακαδημαϊκά βραβεία και υποτροφίες. Τετάρτη ώρα Καινοτομία και ανάπτυξη από το μηδέν Ανδρέας Αχχά Ο Ανδρέας Αχχά αποπεράτωσε σπουδές στη Βιοϊατρική Τεχνολογία και Bιοσυστήματα από το Κρατικό Πανεπιστήμιο της Αριζόνα στο Τέμπε της Αριζόνα, Ηνωμένες Πολιτείες. Σπούδασε επίσης Επιχειρηματική Ηγεσία και Διαχείριση Καινοτομίας στο Πανεπιστήμιο Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ. Έχει 15ετή εμπειρία στην ιατρική διαγνωστική βιομηχανία. Το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του ήταν σε εταιρίες που δημιουργήθηκαν από τον κόμβο Βιοτεχνολογίας στο Σαν Ντιέγκο των ΗΠΑ (San Diego Biotech startup hub) όπου βοήθησε εταιρίες να αναπτυχθούν από τη δημιουργία μέχρι και την επέκταση τους σε μεγάλους οργανισμούς. Έχει επικεντρωθεί σε θέματα Έρευνας και Ανάπτυξης, ανάπτυξης προϊόντων και εμπορευματοποίησης των προϊόντων αυτών. Ο Ανδρέας Αχχάς είναι επίσης μέλος της Συμβουλευτικής Ομάδας εμπειρογνωμόνων της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης η οποία εργάζεται για να βοηθήσει στην επιλογή και τη χρηματοδότησης καινοτόμων διαγνωστικών τεχνολογιών στην Ευρώπη.

6 Τετάρτη ώρα Επιχειρηματικότητα μέσα από την ανάπτυξη νέων προϊόντων Νίκος Χατζηλιά Ο Νίκος Χατζηλιά είναι ο συντονιστής του Κέντρου Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής.Πέρα από την εκπαίδευσή του στην τεχνολογία τροφίμων στις ΗΠΑ (UC Davis), έχει μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο της βιομηχανίας τροφίμων και έχει συνεργαστεί με πολλές επιχειρήσεις για την ανάπτυξη των νέων τους προϊόντων. Θα παρουσιάσει τη φιλοσοφία, την προσέγγιση και τις δράσεις, του Κέντρου για την ανάπτυξη της Επιχειρηματικής δραστηριότητας στον Αγροδιατροφικό τομέα. Επίσης θα αναφερθεί στις διαδικασίες και στάδια της ανάπτυξης νέων προϊόντων στον τομέα των τροφίμων. Τέλος θα γίνει αναφορά σε κάποιες επιτυχημένες επιχειρηματικές προσπάθειες που αναπτύχθηκαν μέσα από τις δράσεις του κέντρου καθώς και σε συνεργασίες με βιομηχανίες τροφίμων.

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο

ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΝΙΚΟΛΑΣ ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ Αντιπρόεδρος ΔΣ και Πρόεδρος Επιτροπής Βορείου Ελλάδος, Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο Ο Νικόλαος Μπακατσέλος είναι ο Διευθύνων Σύμβουλος της Πυραμίς Μεταλλουργία

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ ΣΧΟΛΕΣ Α.Ε.Ι. ΚΑΙ Τ.Ε.Ι ΣΤΟ 5 Ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΠΕΔΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Το 5 ο πεδίο περιλαμβάνει τμήματα τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στις

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield

Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees. CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Πτυχιακά Προγράμματα Βachelors Degrees CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield Περιεχόμενα 1 Χαιρετισμοί 2-3 CITY College, Διεθνές Τμήμα του Πανεπιστημίου του Sheffield 4 Aναγνώριση

Διαβάστε περισσότερα

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs

Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs Δημιουργία Συνεργατικών Δικτύων Ανοιχτής Καινοτομίας Coopetitive Open Innovation Networks - COINs ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Τετάρτη, 13 Μαΐου 2015, ώρα 17:00, ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ, αίθουσα «ΕΥΡΩΠΗ»,

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ

ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΓΓΕΛΩΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΟΠΩΡΟΚΗΠΕΥΤΙΚΩΝ Παρουσιάστηκε από: Bulgaria Economic Forum (BEF) Επωνυμία επιχείρησης Τύπος

Διαβάστε περισσότερα

ρ. Ιωάννης Σαλαμούρης

ρ. Ιωάννης Σαλαμούρης ρ. Ιωάννης Σαλαμούρης Ο Δρ. Ιωάννης Σαλαμούρης είναι Συν-Ιδρυτής της knowl και κατέχει τη θέση του Προέδρου από την ίδρυσή της knowl έως σήμερα. Την τρέχουσα περίοδο, είναι Συντονιστής Έργου Συμβουλευτικής

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ

ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΤΟΜΕΑΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΥΠΡΟΥ ΤΜΗΜΑΤΑ Αγγλικών Σπουδών ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ Πτυχίο Αγγλικής Γλώσσας και Λογοτεχνίας:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014

ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 ΑΘΗΝΑ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2014 Περιεχόμενα Επιτελική σύνοψη... 4 i. Αντικείμενο του έργου... 7 ii. Στόχοι του Έργου... 8 ΜΕΡΟΣ Ι... 10 1. Προτεινόμενο μοντέλο λειτουργίας και παρεχόμενες υπηρεσίες... 10 1.1. Μελέτη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013. www.aueb.gr

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013. www.aueb.gr ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ - ΟΠΑ 2012-2013 www.aueb.gr ΠΡΥΤΑΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ Πρύτανης Καθηγητής Κωνσταντίνος Γάτσιος Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Προσωπικού Καθηγητής Εμμανουήλ Γιακουμάκης Αντιπρύτανης

Διαβάστε περισσότερα

Εισαγωγικό Σημείωμα. Ιδρυματικός Υπεύθυνος: Μιχάλης Ταρουδάκης Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Παν/μίου Κρήτης

Εισαγωγικό Σημείωμα. Ιδρυματικός Υπεύθυνος: Μιχάλης Ταρουδάκης Καθηγητής Τμήματος Μαθηματικών Παν/μίου Κρήτης ΤΕΥΧΟΣ Νο 2, Οκτώβριος 2012 2o Ενημερωτικό Δελτίο της Δομής Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Κρήτης Καλή αρχή! Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας (ΔΑΣΤΑ) του Πανεπιστημίου Κρήτης

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης

Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων και Δημόσιας Διοίκησης ΠPOEΔPOΣ Hρακλής Βλαδιμήρου ANTIΠPOEΔPOΣ Ελένη Σταύρου-Κωστέα KAΘHΓHTΕΣ Hρακλής Bλαδιμήρου Λεωνίδας K. Λεωνίδου Ανδρέας Σωτηρίου Χαρίδημος Τσούκας Γιώργος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 Οι Σωστές Επιλογές Σπουδών 6 Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: Μία Άριστη Επιλογή 13 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 14 Υποτροφίες 16 Διαμονή 17

Διαβάστε περισσότερα

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree»

Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Έκθεση Πεπραγμένων 1 ου Πανελληνίου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Νεανικής Επιχειρηματικότητας «ideatree» Ιούλιος 2014 Περιεχόμενα 1 Επιτελική σύνοψη...4 2 Στατιστικά Στοιχεία...5 3 Χορηγίες και Υποστήριξη...8

Διαβάστε περισσότερα

«Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό»

«Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό» ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΙΔΡΥΜΑ ΠΕΙΡΑΙΑ ΣΧΟΛΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΠΤΥΧΙΑΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ «Σπουδές Διοίκησης Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό» Άρης Μεχίλης ΑΜ: 7432

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΝΕΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ Το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (ΤΕΠΑΚ) είναι ένα νέο δημόσιο Πανεπιστήμιο, που ιδρύθηκε με νόμο του κράτους το 2004 και δέχθηκε τους πρώτους

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΑΚΗΣ ΒΟΪΛΑΣ Λειτουργός του Σπιτιού της Κύπρου ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ Μορφωτικό Γραφείο ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ Tηλ.: 210 37 34 934 E-m: spiticy@otenet.gr 1 H εκπαιδευτική πολιτική

Διαβάστε περισσότερα

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ. Οδηγός επαγγέλματος σχεδιαστή μόδας και τεχνολόγου ένδυσης

ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ. Οδηγός επαγγέλματος σχεδιαστή μόδας και τεχνολόγου ένδυσης ΓΡΑΦΕΙΟ ΙΑΣΥΝ ΕΣΗΣ Οδηγός επαγγέλματος σχεδιαστή μόδας και τεχνολόγου ένδυσης 2 Οδηγός επαγγέλματος σχεδιαστή μόδας και τεχνολόγου ένδυσης Γραφείο Διασύνδεσης A.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης 3 Σύνταξη οδηγού: Ουρανία

Διαβάστε περισσότερα

Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές

Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές Aφιέρωμα Αφιέρωμα στις Μεταπτυχιακές Σπουδές Επειδή αρκετοί από εμάς έχουμε ήδη αποφασίσει να προχωρήσουμε σε κάποιο Μεταπτυχιακό μόλις πάρουμε στα χέρια μας το πολυπόθητο πτυχίο (ειδικά με την κατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΝΩΤΕΡΗ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ Εισαγωγή Στην Ανώτερη και Ανώτατη Εκπαίδευση κατά το ακαδημαϊκό έτος 2008-2009 συνεχίστηκαν σημαντικά έργα μέσα στα πλαίσια της επίτευξης του στόχου για την ικανοποίηση των

Διαβάστε περισσότερα

Κεντρικοί ομιλητές (Keynote speakers)

Κεντρικοί ομιλητές (Keynote speakers) Κεντρικοί ομιλητές (Keynote speakers) ΥΝΕΔΡΙΕΣ ΔΕΝΔΡΟΚΟΜΙΑΣ Μιχαηλίδης Θέμης, University of California, Davis (ΗΠΑ) Θέμα διάλεξης: Προκλήσεις στην προσαρμογή των νέων τάσεων της γεωργικής έρευνας στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΣΧΟΛΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΠΡΟΠΤΥΧΙΑΚΑ / ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΧΟΛΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ Η Σχολή Ο συνδυασμός της θεωρίας της Διοικητικής επιστήμης με

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ / ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ QFD

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ / ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΩΝ ΑΝΩΤΑΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΙΔΡΥΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ: ΜΙΑ ΜΕΛΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗΣ QFD ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΤΜΗΜΑ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ & ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΟΛΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ / ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιπέδου Μάστερ 2012 / 2013

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ. Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιπέδου Μάστερ 2012 / 2013 ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Οδηγός Μεταπτυχιακών Σπουδών Επιπέδου Μάστερ 2012 / 2013 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Μήνυμα από την Πρύτανη του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου 5 Γενικές Πληροφορίες 8 Οι μεταπτυχιακές

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία!

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015. Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2014-2015 Γνώση, Παιδεία, Δημιουργία! ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 4 Οι Σωστές Επιλογές Σπουδών 7 Η Επιλογή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας 10 Γενικότερα Θέματα Σπουδών 12 Υποτροφίες 13 Διαμονή/Φοιτητική Ζωή

Διαβάστε περισσότερα

H έρευνα είναι μια από τις κύριες δραστηριότητες του ακαδημαϊκού προσωπικού, στην οποία συμβάλλουν

H έρευνα είναι μια από τις κύριες δραστηριότητες του ακαδημαϊκού προσωπικού, στην οποία συμβάλλουν Πληροφορίες για υποψήφιους φοιτητές από την Ελλάδα ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ Το Πανεπιστήμιο Κύπρου ιδρύθηκε το 1989 και δέχθηκε τους πρώτους προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές το

Διαβάστε περισσότερα

MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY. Back to Index

MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY. Back to Index MESOYIOS COLLEGE ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ 2015-2016 WISDOM CREATIVITY PERFECTION GLORY 1 Οι πληροφορίες που αναφέρονται σ αυτό τον Οδηγό Σπουδών έχουν σχέση με τα προγράμματα σπουδών που προσφέρονται κατά το ακαδημαϊκό

Διαβάστε περισσότερα

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία κοινοπραξία DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία κοινοπραξία DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία γνωρίστε τους ομιλητές DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 κοινοπραξία ΑΝΑΔΟΧΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ * Τα βιογραφικά σημειώματα των ομιλιών εμφανίζονται

Διαβάστε περισσότερα

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012

γνωρίστε τους ομιλητές έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία διοργανωτέ DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 έχουμε την τεχνολογία δεν έχουμε δικαιολογία γνωρίστε τους ομιλητές DIVANI CARAVEL HOTEL ΤΡΙΤΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2012 διοργανωτέ ς ΑΝΑΔΟΧΟΣ & ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΕΡΓΟΥ Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε με την υποστήριξη

Διαβάστε περισσότερα

Παράρτημα. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020. Ιούλιος, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Παράρτημα. Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020. Ιούλιος, 2015 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014 2020 Παράρτημα Ιούλιος, 2015 ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης Η εκπόνηση του

Διαβάστε περισσότερα

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014

Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος. ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Εκλογές 39 ης Ετήσιας Γενικής Συνέλευσης Μελών Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ Μάιος 2014 Α. Υποψηφίων για το Διοικητικό Συμβούλιο Αλεξανδρίδης Αναστάσιος του Χρήστου (ΑΛΟΥΜΥΛ

Διαβάστε περισσότερα