Εγχειρίδιο εγκατάστασης και βασικής παραμετροποίησης σεναρίου εστίασης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο εγκατάστασης και βασικής παραμετροποίησης σεναρίου εστίασης"

Transcript

1 Εγχειρίδιο εγκατάστασης και βασικής παραμετροποίησης σεναρίου εστίασης Σε αυτό το εγχειρίδιο θα καλύψουμε τη μεθοδολογία εγκατάστασης ενός σεναρίου εστίασης από την αρχή έως το σημείο των βασικών ρυθμίσεων για την προετοιμασία παράδοσης στο χώρο του πελάτη. Οι γνωστές μεθοδολογίες είναι δυο εκ των οποίων θα αναλύσουμε εις βάθος μόνο την τελευταία (FTP replication), γιατί αποτελεί πλέον την επίσημη μέθοδο εγκατάστασης της εφαρμογής. Εάν επιθυμείτε να μάθετε πληροφορίες για την εγκατάσταση και τη συντήρηση της παλαιότερης τεχνικής εγκατάστασης (Merge Replication) επικοινωνήστε με την Megasoft ή διαβάστε το εγχειρίδιο της εγκατάστασης της. (ftp://support.megasoft.gr/manuals) Προαπαιτήσεις για την Εγκατάσταση Λειτουργικό σύστημα (Windows XP/ 7 / 8 / Server 2003/ Server 2008/ Server 2012). Η εφαρμογή ΔΕΝ λειτουργεί σε περιβάλλον MAC OS / Linux παρά μόνο μέσω Virtual Machine. SQL Server 2005 SP3/ 2012 και τα Compact Edition SQL Components. Για τα x64 μηχανήματα για την SQL 2012 και την 2005 θα εγκαταστήσουμε και τα x86 και τα x64 runtime installers (βλέπε παρακάτω). Η εφαρμογή λειτουργεί με οποιαδήποτε έκδοση της SQL (express, express advanced, standard κλπ) FTP Server software. Προτείνεται η χρήση προγράμματος εφάμιλλου του Filezilla server. Λειτουργικό σύστημα Windows Mobile CE 5.0, Windows mobile 6,5 και Windows mobile SE 2003 (Προτείνεται το Δεύτερο), με Microsoft SQL Compact Edition. Η εφαρμογή δεν λειτουργεί σε Android και IOS. Δεν πρέπει να υπάρχει IIS εγκατεστημένη στο μηχάνημα, και πρέπει να μην υπάρχουν άλλα προγράμματα που να σηκώνουν υπηρεσίες FTP ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία στην πόρτα 21. Γενικές σημαντικές σημειώσεις: Πρέπει να εγκαταστήσουμε το SP3 σε περίπτωση SQL ο υπολογιστής ΔΕΝ πρέπει να έχει ΠΑΥΛΑ (-) στο Όνομα του (computer name) όπως επίσης πρέπει να έχει απενεργοποιημένο το UAC (User Account Control Ελεγχος Λογαριασμού Χρήστη ). Σε περίπτωση MS SQL 2012 Πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο το SP1 στα Windows 7. Λόγω και των δικών μας εργαλείων που θα χρειαστείτε από τον FTP της Megasoft αλλά και για λόγους online υποστήριξης, η ύπαρξη προσβασιμότητας στο internet κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης αλλά και της λειτουργίας της εφαρμογής.

2 Γενικές πληροφορίες για την εγκατάσταση SQL 2005 / 2012: Στο πρώτο κεφάλαιο της διαδικασίας θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες γύρω από την εγκατάσταση της SQL, που αποτελεί τη βάση για την πορεία των εργασιών μας. Αυτή η διαδικασία είναι ίσως η πιο χρονοβόρα της εγκατάστασης μετά την παραμετροποίηση του σεναρίου για τον εκάστοτε πελάτη. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο απαιτεί προσοχή γιατί τα όποια ενδεχόμενα λάθη θα οδηγήσουν σε επανεγκαταστάσεις. Πρώτη βασική προϋπόθεση για την εγκατάσταση της SQL είναι το Όνομα του Υπολογιστή (Computer name) που χρησιμοποιούμε. Αυτό δε θα πρέπει να περιλαμβάνει Παύλες (-) σε κανένα σημείο του ονόματος. Δεύτερη βασική προϋπόθεση για τις εγκαταστάσεις από Windows 7 και έπειτα, είναι η απενεργοποίηση του Ελέγχου Λογαριασμού Χρήστη ( UAC ) Γιατί δημιουργεί προβλήματα στη σωστή λειτουργία των διαδικασιών της SQL. Επικοινωνιακή προϋπόθεση της SQL είναι και η απενεργοποίηση του Client Firewall του υπολογιστή ή το άνοιγμα των θυρών της SQL (1433 ή την εκάστοτε του instance) και του FTP (21). Πρόσβαση του σεναρίου στο Internet. Η SQL 2012 κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ενδεχομένως να προσπαθήσει να κατεβάσει κάποια στοιχεία από το internet όπως πχ. DOT NET 4. Λόγω και των δικών μας εργαλείων που θα χρειαστείτε από τον FTP της Megasoft αλλά και για λόγους online υποστήριξης, η ύπαρξη προσβασιμότητας στο internet κρίνεται απαραίτητη και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης αλλά και της λειτουργίας της εφαρμογής. Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν διαθέτει internet στο χώρο του, μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και τη σωστή εξυπηρέτηση του θα ήταν να διευθετηθεί αυτό το θέμα. Προτείνεται η εγκατάσταση της SQL SERVER 2005 EXPRESS WITH ADVANCED SERVICES SP3 ή της SQL 2012 EXPRESS WITH ADVANCED SERVICES σε περίπτωση που δε θα χρησιμοποιηθούν οι STANDARD εκδόσεις των αντίστοιχων SQL SERVER. Οι Advanced εκδόσεις προτείνονται γιατί περιλαμβάνουν και την x86 και την x64 έκδοση της SQL στον ίδιο installer και επιπλέον περιλαμβάνουν και τα αντίστοιχα management studio. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση της SQL καθώς και μια manual step by step ανάλυση της εγκατάστασης μπορείτε να ανατρέξετε στο αντίστοιχο εγχειρίδιο. ftp://support.megasoft.gr/manuals/

3 1) Εγκατάσταση και παραμετροποίηση FTP Server: Σε αυτό το βήμα θα δούμε αναλυτικά το πώς μπορούμε να στήσουμε ένα FTP Server προς χρήση με την εφαρμογή. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ο Filezilla Server. Σε περίπτωση Windows 8, μην ξεχάσουμε να εκκινήσουμε τον installer με δεξί κλίκ και Run as Administrator. Η εγκατάσταση γίνεται με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

4 Αμέσως μετά την εγκατάσταση εμφανίζεται αυτό το παράθυρο. Επιλέγουμε το Always connect to this Server. To είναι ο Localhost, και δεν το αλλάζουμε. Αντιστοιχεί στο μηχάνημα μας. Έπειτα θα ανοίξει η κεντρική κονσόλα διαχείρισης από την οποία μπορούμε να παραμετροποιήσουμε τις ρυθμίσεις φακέλων και χειριστών. Προτού ασχοληθούμε όμως με αυτό, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα φάκελο στον τοπικό μας δίσκο, για να διαχειριστούμε μέσα από το Filezilla server. Φτιάχνουμε το φάκελο C:\snapshot.

5 Μπορούμε να επιστρέψουμε στην κονσόλα διαχείρισης του Filezilla και να επιλέξουμε EDIT-> USERS Επιλέγοντας Add προσθέτουμε τον χρήστη megasoft Έπειτα τσεκάρουμε το password από κάτω και προσθέτουμε πάλι megasoft.

6 Πηγαίνοντας έπειτα στην επιλογή Shared folders θα κάνουμε Add τον φάκελο που φτιάξαμε στην τοπική διαδρομή C:\snapshot.

7 Πατάμε ok. Για να ελέγξουμε την προσβασιμότητα στο φάκελο μας θα ανοίξουμε ένα παράθυρο Windows Explorer και θα πληκτρολογήσουμε τη διαδρομή του FTP μας. ftp://computername Στο παράθυρο που μας εμφανίζεται εισάγουμε τα στοιχεία του χειριστή megasoft που δημιουργήσαμε. Τώρα πρέπει να έχουμε πρόσβαση στο φάκελο. Για επιβεβαίωση των δικαιωμάτων μπορούμε να δημιουργήσουμε και να διαγράψουμε ένα φάκελο σε αυτή τη διαδρομή.

8 2) Παραμετροποίηση εφαρμογής mobile server και PDA: Πριν ξεκινήσουμε την παραμετροποίηση του Prisma Win mobile Server πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα ακόμη στοιχείο που μας λείπει. Αυτό είναι το SQL Compact Runtime το οποίο βρίσκεται στον FTP μας ftp://support.megasoft.gr/pos/mobile%20setup/pda_32_64/ και αναλόγως με την έκδοση του λειτουργικού μας και το σενάριο που υλοποιούμε, επιλέγουμε τη διαδρομή που θέλουμε. Παράδειγμα: SQL 2005 σε 32 bit μηχάνημα -> 2005_2008 FOLDER -> FTP -> SSCERuntime_x86-ENU.msi SQL 2012 σε 64 bit μηχάνημα -> 2012 FOLDER -> FTP -> SSCERuntime_x64-ENU.msi, SSCERuntime_x86-ENU.msi ΠΡΟΣΟΧΗ : ΣΤΑ 64 BIT MHXANHMATA ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ x86 ΚΑΙ ΤΟΝ x64 INSTALLER! Μετά την εγκατάσταση αυτού θα προβούμε σε επανεκκίνηση του μηχανήματος απαραίτητα. Εφόσον ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις ρυθμίσεις της υπηρεσίας FTP στο προηγούμενο βήμα η επόμενη εργασία που πρέπει να εκτελέσουμε είναι η παραμετροποίηση του PRISMA WIN MOBILE SERVER. Ο Prisma win mobile server εγκαθίσταται μαζί με την εφαρμογή Prisma Win POS και είναι λειτουργικός μόνο εφόσον έχουμε ενεργοποιήσει το module Εστίαση στην εφαρμογή. Μπορούμε να το βρούμε στη διαδρομή της αρχικής εγκατάστασης «C:\Program Files\Megasoft\PRISMA Win POS\Prisma Win Mobile Server.exe» από όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις κατά την εκκίνηση του ο Mobile server ζητάει τις ρυθμίσεις της σύνδεσης του με το διακομιστή της SQL στο μηχάνημα. Τις παρέχουμε ως εξής:

9 Κάνουμε δεξί κλικ στο mobile server στο system tray (κάτω δεξιά) και εμφάνιση. Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε τα εξής: 1) Διεύθυνση IP: Την IP του μηχανήματος. 2) Όνομα διακομιστή: Το Computer name του μηχανήματος. Έπειτα, στην επιλογή «Για προχωρημένους» : 1) Διαδρομή Snapshot: Τη διαδρομή που δημιουργήσαμε για το snapshot στο βήμα του FTP server. 2) Απενεργοποίηση Publication. Αυτό το check μας επιτρέπει να διαφοροποιούμε το σενάριο μας από την περίπτωση της εγκατάστασης με Merge Replication.

10 Μόλις συμπληρώσουμε τις επιλογές αυτές και πατήσουμε το κουμπί Αποθήκευση θα ξεκινήσει έπειτα η δημιουργία της βάσης που θα χρησιμοποιήσει το PDA. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στο C:\snapshot εμφανίζεται ένα αρχείο που λέγεται Palm POS DB.

11 Βασική προϋπόθεση για να έχουμε επιτυχία στο κομμάτι που μόλις αναφέρθηκε είναι φυσικά να υπάρχει βάση στο POS ώστε να μεταφερθεί στο PDA. Η βάση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη με αποθήκη, πελάτες, τροποποιητές και αίθουσα. 3) Προετοιμασία εγκατάστασης PDA: Θα χρειαστούμε τα εξής.cab τα οποία μπορούμε να τα βρούμε στον FTP της Megasoft: ftp://support.megasoft.gr/pos/mobile%20setup/ DOT NET FRAMEWORK 3.5. SQL MOBILE WM5_6 ή WM2003 (Windows mobile 6.5 ή CE 5.0). PRINTCE DRIVER (Οδηγός διαχείρισης εκτυπώσεων). PALM POS SETUP (Η εφαρμογή Prisma για τις φορητές συσκευές). TO PALM POS SETUP θα το βρούμε από τη διαδρομή εγκατάστασης της εφαρμογής : C:\Program Files\Megasoft\prisma Win POS\Mobile Αυτά τα αρχεία θα τα τοποθετήσουμε στο PDA είτε με χρήση του Windows Active sync (Windows XP), του mobile center (Windows 7 & 8) ή μιας SD CARD.

12 Από το PDA πλέον, εντοπίζουμε τα folder και ξεκινάμε να εγκαθιστούμε τα cab που εμπεριέχονται σε αυτά. Ξεκινάμε από το.net framework, προχωράμε στην SQL MOBILE WM5_6 και εγκαθιστούμε τα 3 cabs που υπάρχουν μέσα για την compact edition SQL. Εγκαθιστούμε το Print CE Driver και τέλος το Palm POS setup (Prisma Mobile). Η SQL mobile wm5_6 εγκαθίσταται σε περίπτωση λειτουργικού Windows mobile 6.5. Για τα Windows CE και τα SE 2003 κατεβάζουμε την SQL MOBILE WM2003 από τον FTP και εγκαθιστούμε αυτή! Ακολουθεί η εγκατάσταση ενός από τα CAB ως παράδειγμα. Τα υπόλοιπα προαναφερθέντα CAB εγκαθίστανται με τον ίδιο τρόπο. Στις ρυθμίσεις του PDA πρέπει να προσέξουμε να έχουμε ρυθμίσει την ώρα και την ημερομηνία του συστήματος σωστά. Μόλις εγκαταστήσουμε όλα τα.cab των εφαρμογών κάνουμε μια επανεκκίνηση στο PDA (soft reset). Έπειτα, από την Έναρξη -> Προγράμματα (Start -> Programs) του PDA βρίσκουμε και εκτελούμε το Prisma Win Mobile.

13 Επιλέγουμε ρυθμίσεις:

14 Από την πρώτη επιλογή και προς τα κάτω: 1) IP Διακομιστή: Είναι η IP του μηχανήματος που λειτουργεί ο Mobile Server. 2) Θύρα: Default θύρα επικοινωνίας της SQL. (Σε περίπτωση instance διαφέρει, βλέπε παρακάτω.) 3) Όνομα SQL Server: Computer name. 4) Όνομα Συσκευής: Το όνομα της συσκευής που χρησιμοποιούμε. Η ρύθμιση έρχεται από το λειτουργικό του PDA.

15 Στην επόμενη Καρτέλα Για προχωρημένους επιλέγουμε: 1) Την έκδοση SQL που χρησιμοποιούμε στο Server -> SQL Server Version 2) Το απενεργοποίηση publication. 3) Τη θύρα 696, προεπιλεγμένη θύρα επικοινωνίας του mobile server. Επιστρέφουμε στην πρώτη οθόνη των Ρυθμίσεων, και πατώντας το κουμπί Ενημέρωση Βάσης θα πρέπει πλέον να ενημερώνεται η βάση του PDA.

16 Λεπτομέρεια σχετικά με τη χρήση INSTANCE στην εγκατάσταση της SQL στο SERVER. Προσοχή: Σε περίπτωση που έχουμε εγκαταστήσει SQL Server σε instance και όχι default όπως στο παράδειγμα η θύρα επικοινωνίας της SQL θα διαφέρει. Άρα θα πρέπει να βρούμε ποια είναι. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε ανοίγοντας το SQL server configuration manager, επιλέγοντας τα πρωτόκολλα για τo SQL instance που μας αφορά και στο TCP/IP κάνουμε δεξί κλικ και ιδιότητες. Στην καρτέλα IP ADDRESSES κάνουμε scroll στο τέλος και βρίσκουμε το TCP Dynamic ports. Αυτός ο αριθμός αποτελεί τη θύρα του συγκεκριμένου instance της SQL και συμπληρώνεται στο πεδίο ΘΥΡΑ στην καρτέλα Ρυθμίσεις (πρώτη καρτέλα) πάνω δεξιά δίπλα στο πεδίο IP Διακομιστή όπου κανονικά σε περιπτώσεις default instance είναι κενό!

Σενάριο Εστίασης Win XP:

Σενάριο Εστίασης Win XP: Σενάριο Εστίασης Win XP: Υλικό: 1 Η/Υ (backoffice), 1 POS, 1 router Motorola, 1 PDA. Σενάριο: Sync του backoffice με το POS και merge του POS με το PDA. Προϋποθέσεις Software: 1) BACK OFFICE : WIN XP pro,.net

Διαβάστε περισσότερα

MS SQL 2012 Express (Εγκατάσταση με Advanced Services)

MS SQL 2012 Express (Εγκατάσταση με Advanced Services) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Τεχνικά Εγχειρίδια > Βάσεις Δεδομένων > MS SQL 2012 Express (Εγκατάσταση με Advanced Services) MS SQL 2012 Express (Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA Win POS Sync Merge Replication

PRISMA Win POS Sync Merge Replication ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Ρυθμίσεων Συγχρονισμού PRISMA Win POS Sync Merge Replication Η διαδικασία του συγχρονισμού γίνεται από τον Η/Υ που έχει το Back Office. Βασική προϋπόθεση για να ενεργοποιηθεί ο

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. MS SQL Server Για τις ανάγκες των εφαρµογών της

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. MS SQL Server Για τις ανάγκες των εφαρµογών της Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ MS SQL Server 2014 Για τις ανάγκες των εφαρµογών της Νοέµβριος 2015 1.Γενικές Πληροφορίες Οι οδηγίες που ακολουθούν περιγράφουν την διαδικασία εγκατάστασης του MS SQL Server 2014 σύµφωνα

Διαβάστε περισσότερα

MS SQL 2000 Standard (Εγκατάσταση)

MS SQL 2000 Standard (Εγκατάσταση) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Τεχνικά Εγχειρίδια > Βάσεις Δεδομένων Βάσεις Δεδομένων MS SQL 2000 Standard (Εγκατάσταση) Για να έχετε εγκαταστήσετε τον SQL SERVER

Διαβάστε περισσότερα

ιαδικασία εγκατάστασης - αναβάθµισης MS SQL Server 2014 Express Edition για SingularLogic Control, Accountant, Λογιστικά

ιαδικασία εγκατάστασης - αναβάθµισης MS SQL Server 2014 Express Edition για SingularLogic Control, Accountant, Λογιστικά ιαδικασία εγκατάστασης - αναβάθµισης MS SQL Server 2014 Express Edition για SingularLogic Control, Accountant, Λογιστικά SingularLogic εκέµβριος 2015 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. Γενικές πληροφορίες... 3 1.1 Γενικές

Διαβάστε περισσότερα

PRISMA WIN APPLICATION SERVER. ιαχείριση υπηρεσιών στοιχείων (COM+) Οδηγός διαχείρισης δικαιωµάτων πρόσβασης & εκκίνησης PRISMA Win Application Server

PRISMA WIN APPLICATION SERVER. ιαχείριση υπηρεσιών στοιχείων (COM+) Οδηγός διαχείρισης δικαιωµάτων πρόσβασης & εκκίνησης PRISMA Win Application Server PRISMA WIN APPLICATION SERVER ιαχείριση υπηρεσιών στοιχείων (COM+) Οδηγός διαχείρισης δικαιωµάτων πρόσβασης & εκκίνησης PRISMA Win Application Server Πέντε βασικά βήµατα για τη ρύθµιση δικαιωµάτων πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του λογισμικού με άλλα λειτουργικά συστήματα, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης πελατών.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητα του λογισμικού με άλλα λειτουργικά συστήματα, επικοινωνήστε με το τμήμα υποστήριξης πελατών. Σελίδα 1 από 7 Οδηγός σύνδεσης Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα Μπορείτε να πραγματοποιήσετε εγκατάσταση του λογισμικού του εκτυπωτή χρησιμοποιώντας το CD Λογισμικό και τεκμηρίωση για τα ακόλουθα λειτουργικά

Διαβάστε περισσότερα

Epsilon Net PYLON Platform

Epsilon Net PYLON Platform Epsilon Net PYLON Platform Οδηγίες Εγκατάστασης Top 1 / 31 Περιεχόμενα 1 ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ... 3 2 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 5 3 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ DEMO... 7 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΡΟΤΥΠΗΣ ΒΑΣΗΣ... 8 4.1 Φόρτωση πρότυπης

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Ρυθµίσεων Συγχρονισµού PrismaWin Pos Sync Ρυθµίσεις Συγχρονισµού Pos Sync Η διαδικασία του συγχρονισµού γίνεται από τον Η/Υ που έχει το BackOffice. Βασική προϋπόθεση για

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ SQL SERVER 2008 R2 Express

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ SQL SERVER 2008 R2 Express ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ SQL SERVER 2008 R2 Express o o o o Η εφαρμογή κατά την μετάβαση σε SQL Server 2008 Express «χάνει» το portability, δηλαδή την δυνατότητα μεταφοράς με απλή αντιγραφή του folder της

Διαβάστε περισσότερα

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online

MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ. Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online MEGASOFT ΤΜΗΜΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ Οδηγός Σύνδεσης Ταμειακών Μηχανών Online Ρυθμίσεις Σύνδεσης Για Τον Οδηγό της Ταμειακής Εγκατάσταση του οδηγού της ταμειακής μηχανής. Από το μενού των Windows εκτελείτε

Διαβάστε περισσότερα

MCSS Medical Center Support Systems. Setup Instructions

MCSS Medical Center Support Systems. Setup Instructions MCSS Medical Center Support Systems Setup Instructions Author: Dr. Alexander Patelis Version: 1.5.00 Code: MCSS_IN_003 Αθήνα, Ιούνιος 2010 2006 2010 Dragon Systems MCSS_IN_003 Page 1 / 89 Πίνακας Αλλαγών

Διαβάστε περισσότερα

MS SQL 2005 Standard (Εγκατάσταση)

MS SQL 2005 Standard (Εγκατάσταση) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Τεχνικά Εγχειρίδια > Βάσεις Δεδομένων > MS SQL 2005 Standard (Εγκατάσταση) MS SQL 2005 Standard (Εγκατάσταση) Για να έχετε εγκαταστήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση Microsoft SQL Server

Εγκατάσταση Microsoft SQL Server Εγκατάσταση Microsoft SQL Server Προϋποθέσεις Το xline E.R.P. υποστηρίζει τη σύνδεση με τον Microsoft SQL Server (2000 ή νεότερος) για την αποθήκευση και διαχείριση των δεδομένων του. Για να εγκατασταθεί

Διαβάστε περισσότερα

Σύνδεση μέσω VPN στο εσωτερικό Δίκτυο του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ

Σύνδεση μέσω VPN στο εσωτερικό Δίκτυο του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ Σύνδεση μέσω VPN στο εσωτερικό Δίκτυο του ΑΛΣ-ΕΛΑΚΤ Η υπηρεσία Εικονικού Ιδιωτικού Δικτύου (Virtual Private Network) χρησιμοποιείται για την ασφαλή και κρυπτογραφημένη σύνδεση ενός απομακρυσμένου ηλεκτρονικού

Διαβάστε περισσότερα

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ

Κέντρο υποστήριξης HP. Εισαγωγή. Τι χρειάζεται να γνωρίζετε. Λήψη και εγκατάσταση της λύσης Vista στα Windows 8. 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ http://h2056wwwhp.com/portal/site/hpsc/template.page/public/psi... 1 of 5 1/7/2014 2:09 μμ Για το σπίτι Για την επιχείρηση Υποστήριξη Είσοδος Εγγραφή Βοήθεια ιστότοπου HP Color LaserJet 3600 Printer series

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση του εκτυπωτή από το CD λογισμικού και τεκμηρίωσης

Εγκατάσταση του εκτυπωτή από το CD λογισμικού και τεκμηρίωσης Σελίδα 1 από 6 Οδηγός σύνδεσης Υποστηριζόμενα λειτουργικά συστήματα Μπορείτε να εγκαταστήσετε το λογισμικό του εκτυπωτή χρησιμοποιώντας το CD λογισμικού στα ακόλουθα λειτουργικά συστήματα: Windows 8.1

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης

Οδηγός Εγκατάστασης www.athenaschool.net Οδηγός Εγκατάστασης Αθηνά 2012 Μάρτιος 2013 Copyright Πόλυς Γεωργίου, 2013 Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος. All rights reserved. Απαγορεύεται η αντιγραφή ή διανομή του παρόντος εγχειριδίου,

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. MS SQL Server 2005 Για τις ανάγκες των εφαρµογών της SingularLogic

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. MS SQL Server 2005 Για τις ανάγκες των εφαρµογών της SingularLogic Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ MS SQL Server 2005 Για τις ανάγκες των εφαρµογών της SingularLogic Ιούλιος 2007 Γενικές Πληροφορίες Οι οδηγίες που ακολουθούν περιγράφουν την διαδικασία εγκατάστασης του MS SQL Server

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC 1) Πατάμε δεξί κλικ Μενού 2) Όνομα Χρήστη βάζουμε «admin» 3) Κωδικός Πρόσβασης το αφήνουμε «κενό» 4) Πατάμε OK και μπαίνουμε στο Μενού Είσοδος στο μενού Στην πρώτη εκκίνηση μετά

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση IIS (Internet Information Server) 7.0 / 7.5 / 8.0

Εγκατάσταση IIS (Internet Information Server) 7.0 / 7.5 / 8.0 Εγκατάσταση IIS (Internet Information Server) 7.0 / 7.5 / 8.0 Ο IIS (Internet Information Server) είναι το λογισμικό εξυπηρετητή παγκόσμιου ιστού (web server) της Microsoft για την πλατφόρμα των Windows.

Διαβάστε περισσότερα

26 Ιουλίου 2012. Οδηγός Εκτύπωσης. Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής. Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης. v2.0

26 Ιουλίου 2012. Οδηγός Εκτύπωσης. Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής. Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης. v2.0 26 Ιουλίου 2012 Οδηγός Εκτύπωσης Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης v2.0 Πίνακας περιεχομένων Γενικά... 2 Λίστα Εκτυπωτών... 2 Εγκατάσταση εκτυπωτή... 3 Εγκατάσταση εκτυπωτή

Διαβάστε περισσότερα

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1

Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Αναλυτικός οδηγός της ενημέρωσης των Windows 8.1 Εγκατάσταση και ενημέρωση των Windows 8.1 Ενημερώστε το BIOS, εφαρμογές, προγράμματα οδήγησης και εκτελέστε το Windows Update Επιλέξτε τον τύπο εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ DOMAIN

ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ DOMAIN ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΕ DOMAIN Στόχοι Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης θα είσαι σε θέση: 1. Να εντάσσεις έναν σταθμό εργασίας σε domain. 2. Να εντοπίζεις τους σταθμούς εργασίας ενός domain. 3. Να εξηγείς

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ειδικά Θέματα Παραμετροποίησης 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 1.1 Πληροφορίες εγκατάστασης 5.00 Α. Όπως αναφέρεται και στις οδηγίες που συνοδεύουν την εγκατάσταση της έκδοσης 5.00, όταν έχετε multi user εγκατάσταση, θα πρέπει να γίνει εγκατάσταση σε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Λήψης & Εγκατάστασης του Jitsi 2.0

Οδηγίες Λήψης & Εγκατάστασης του Jitsi 2.0 Οδηγίες Λήψης & Εγκατάστασης του Jitsi 2.0 (Για Windows XP, Vista & 7) Το Jitsi (πρώην SIP Communicator) είναι ένα πρόγραμμα επικοινωνίας με ήχο/εικόνα και chat που υποστηρίζει πρωτόκολλα επικοινωνίας

Διαβάστε περισσότερα

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete.

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete. H υπηρεσία VPN προσφέρει τη δυνατότητα σε χρήστες της ΑΣΠΑΙΤΕ που συνδέονται στο Internet από άλλους φορείς (πχ ISP, άλλα ιδρύματα, κτλ) να αποκτούν ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο και στις υπηρεσίες της Σχολής.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΡΥΘΜΙΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ ΙΚΤΥΟ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΘΕΡΒΑΝΤΕΣ σ. 1 από 18 _ Εγχειρίδιο ρυθµίσεων για την πρόσβαση σε ηλεκτρονικούς πόρους bibliotecas Εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας ERPeshop

Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας ERPeshop Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας ERPeshop Αποσυμπιέζουμε το αρχείο ERPeshop.zip στον υπολογιστή μας. Θα πρέπει μέσα στο φάκελο ERPeshop να βλέπουμε το παρακάτω αποτέλεσμα: Αποσυμπιέζουμε το αρχείο

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (MS WINDOWS, LINUX, MACOS)

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (MS WINDOWS, LINUX, MACOS) ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ (MS WINDOWS, LINUX, MACOS) ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ OWNCLOUD ΣΕ MS WINDOWS... 2 ΧΡΗΣΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ OWNCLOUD ΣΕ MS WINDOWS... 11 ΔΙΑΜΟΙΡΑΣΜΟΣ ΑΡΧΕΙΩΝ/ΦΑΚΕΛΩΝ...

Διαβάστε περισσότερα

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΧΟΛΗ ΘΕΤΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΤΜΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ Οδηγός Εργαστηρίου για το Μεταπτυχιακό Μάθημα Τεχνολογία Διοίκησης

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ESCHOOL

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ESCHOOL ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΚΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ESCHOOL 1 Βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα έχει τουλάχιστον 1 GB μνήμη RAM (2GB μνήμη RAM αν χρησιμοποιηθεί σαν λειτουργικό σύστημα τα WindowsVista ή Windows 7).

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET

ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET ΣΥΝΔΕΣΗ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΟ INTERNET 1) Συνδέουμε το καταγραφικό και τον Η/Υ με το ίδιο ADSL Router. 2) Έπειτα θα πρέπει να βρούμε την IP διεύθυνση που έχει το Router. Για να το κάνουμε αυτό, ακολουθούμε

Διαβάστε περισσότερα

server : Ο υπολογιστής του καθηγητή που θέλουμε να ελέγχει τους υπόλοιπους του εργαστηρίου client : Οι υπολογιστές των μαθητών

server : Ο υπολογιστής του καθηγητή που θέλουμε να ελέγχει τους υπόλοιπους του εργαστηρίου client : Οι υπολογιστές των μαθητών Εγκατάσταση italc Οδηγίες εγκατάστασης italcc σε τοπικό δίκτυο με Windows 7. Πιστεύω ότι η διαδικασία θα ισχύει και για windows 8 ή 10 ακόμα και για XP. Υπάρχουν οδηγίες και εδώ αλλά για περιβάλλον windows

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ Η έκδοση 5.40 δεν απαιτεί Convert μετά την εγκατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η έκδοση 5.40 δεν απαιτεί Convert μετά την εγκατάσταση. Μελίσσια, 17 Ιουνίου 2010 Εγκατάσταση της έκδοσης 5.40 Προκειμένου να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με την έκδοση 5.40 της εφαρμογής WinEra Essential παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες που ακολουθούν. Απαραίτητη

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat

Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Οδηγίες εγκατάστασης Δορυφορικής κάρτας Technisat Απαιτήσεις συστήματος IBM συμβατό PC με επεξεργαστή Pentium III 700 MHz ή ανώτερο Τουλάχιστον 256 MB RAM Τουλάχιστον 30 MB ελεύθερος χώρος στον σκληρό

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΟΧΗ Η έκδοση 5.40 δεν απαιτεί Convert μετά την εγκατάσταση.

ΠΡΟΣΟΧΗ Η έκδοση 5.40 δεν απαιτεί Convert μετά την εγκατάσταση. Μελίσσια, 14 Ιουνίου 2010 Εγκατάσταση της έκδοσης 5.40 Προκειμένου να ενημερώσετε τον υπολογιστή σας με την έκδοση 5.40 της εφαρμογής Academia Financial Γενική Λογιστική παρακαλούμε διαβάστε τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ CLIENT SECURE REMOTE ACCESS IP VPN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ CLIENT SECURE REMOTE ACCESS IP VPN ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗΣ CLIENT SECURE REMOTE ACCESS IP VPN 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Microsoft [Windows 7 8.1 10]... 3 Linux [Ubuntu >14.04]... 6 Apple [macos >10.10]... 9 Google [Android]... 13 Apple [ios]...

Διαβάστε περισσότερα

Πρόσβαση μέσω webdav. ΚΕ.Δ.Δ. Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. 3. Στην συνέχεια πληκτρολογούμε το username και το password και πατάμε στο κουμπί Είσοδος.

Πρόσβαση μέσω webdav. ΚΕ.Δ.Δ. Τ.Ε.Ι. Μεσολογγίου. 3. Στην συνέχεια πληκτρολογούμε το username και το password και πατάμε στο κουμπί Είσοδος. Πρόσβαση μέσω webdav Πριν χρησιμοποιήσουμε το webdav θα πρέπει να κάνουμε login στο Pithos ώστε να αντιγράψουμε τα Credentials που απαιτούνται για την συνέχεια. Αυτό γίνεται ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Business Connect

Vodafone Business Connect Vodafone Business Connect Vodafone Business WebHosting Αναλυτικός Οδηγός Χρήσης MSSQL Manager Αναλυτικός οδηγός χρήσης: MS SQL Manager Vodafone Business Connect - Υπηρεσίες φιλοξενίας εταιρικού e-mail

Διαβάστε περισσότερα

Με λίγα λόγια, το TCP/IP καθορίζει τον τρόπο που πακετάρονται και μεταφέρονται τα δεδομένα της σύνδεσής μας.

Με λίγα λόγια, το TCP/IP καθορίζει τον τρόπο που πακετάρονται και μεταφέρονται τα δεδομένα της σύνδεσής μας. Γρήγορο Ίντερνετ με Κατάλληλες Ρυθμίσεις TCP/IP Η ταχύτητά μας στο ίντερνετ εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπου τον κεντρικό ρόλο παίζει η σύνδεσή μας. Πολλές φορές, όμως, η σύνδεσή μας μπορεί να περιορίζεται

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Στην πρώτη εκκίνηση του καταγραφικού πατάμε ΕΞΟΔΟΣ στο παράθυρο με τον «ΟΔΗΓΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» 1) Κάνουμε δεξί κλικ και εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης η μπάρα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης Oberthur ID-One Cosmo Token

Οδηγίες εγκατάστασης Oberthur ID-One Cosmo Token Οδηγίες εγκατάστασης Oberthur ID-One Cosmo Token Τεχνικό Τμήμα Novatron Α.Ε. Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-17:30 support@novatron.gr Τηλ.: 210 61 80 865 v.2.1 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Λήψη οδηγών (driver)...

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ FTP ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP...3 ΒΗΜΑ 1 Ο ΕΠΙΛΟΓΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 2 ο ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ FTP CLIENT...3 ΒΗΜΑ 3 ο ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ...8 ΑΠΟΡΙΕΣ ΒΟΗΘΕΙΑ...10 2 / 10 ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ FTP Για να

Διαβάστε περισσότερα

Κεφάλαιο 1. Εγκατάσταση και Περιβάλλον του SQL Server 2014

Κεφάλαιο 1. Εγκατάσταση και Περιβάλλον του SQL Server 2014 Κεφάλαιο 1. Εγκατάσταση και Περιβάλλον του SQL Server 2014 Σύνοψη Σ αυτό το κεφάλαιο περιγράφονται τα βασικά βήματα εγκατάστασης του SQL Server. Επιπλέον, περιγράφεται ο έλεγχος που απαιτείται να γίνει,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software

Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Οδηγίες Χρήσης EAP Controller Software Designed by TP-Link Hellas Ltd. Professional Business Unit Επιμέλεια: Βαλάντης Οικονομόπουλος 1 Περιεχόμενα 1.1 Προσδιορισμός της Τοπολογίας του Δικτύου...2 1.2 Αρχική

Διαβάστε περισσότερα

Academia Financials Γενική Λογιστική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Academia Financials Γενική Λογιστική ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 05010103/03/12 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ Α. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 1 1. ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ... 1 1.1. ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ ΤΗΣ DATA COMMUNICATION... 1 1.2. ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ... 1 1.3. ΤΟΠΟΛΟΓΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Διαδικασία εγκατάστασης και ρύθμισης AUA-VPN για Windows XP/Vista/7/8

Διαδικασία εγκατάστασης και ρύθμισης AUA-VPN για Windows XP/Vista/7/8 Διαδικασία εγκατάστασης και ρύθμισης AUA-VPN για Windows XP/Vista/7/8 Κατεβάζουμε το πρόγραμμα openvpn-setup.exe στον υπολογιστή με τον browser της επιλογής μας (Internet Explorer, Firefox, Chrome κα)

Διαβάστε περισσότερα

ARTius με PostgreSQL

ARTius με PostgreSQL ARTius με PostgreSQL 9.3.5.1 Features: Δεν υπάρχει License και κόστος αγοράς / αναβάθμισης του PostgreSQL. Εύκολη και γρήγορη εγκατάσταση. Ταχύτερη παραλληλία (row locking) σε σχέση με άλλα dbms (SQLite,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ QUARKXPRESS & QLA SERVER

ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ QUARKXPRESS & QLA SERVER ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ QUARKXPRESS & QLA SERVER Quark License Administrator (QLA) Εγχειρίδιο εγκατάστασης Τι είναι ο QLA O Quark License Administrator (QLA) είναι μια δικτυακή εφαρμογή διαχείρισης αδειών

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009

Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Εγχειρίδιο εγκατάστασης Megasoft 2009 Περιεχόμενα Εγκατάσταση Joomla, JoomFish και VirtueMart... 3 Αποστολή αρχείων Joomla στο Διακομιστή (Host)... 3 Εγκατάσταση Joomla... 4 Εγκατάσταση VirtueMart... 9

Διαβάστε περισσότερα

IDIKA eprescription SignMed Authentication & Digital Signature Client για Windows

IDIKA eprescription SignMed Authentication & Digital Signature Client για Windows IDIKA eprescription SignMed Authentication & Digital Signature Client για Windows Λήψη αρχείου εγκατάστασης, Οδηγίες Εγκατάστασης, Αλλαγή ΡΙΝ, Ειδικές Ρυθμίσεις για Firefox Λήψη αρχείου εγκατάστασης Για

Διαβάστε περισσότερα

29 Μαρτίου Οδηγός Χρήσης VPN. Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Πληροφορικής. Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης Υπεύθυνος: Ανδρέας Κασενίδης. Έκδοση 4.

29 Μαρτίου Οδηγός Χρήσης VPN. Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Πληροφορικής. Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης Υπεύθυνος: Ανδρέας Κασενίδης. Έκδοση 4. 29 Μαρτίου 2017 Οδηγός Χρήσης VPN Πανεπιστήμιο Κύπρου Τμήμα Πληροφορικής Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης Υπεύθυνος: Ανδρέας Κασενίδης Έκδοση 4.1 Πίνακας περιεχομένων Γενικά... 2 Τί είναι το VPN;... 2 Εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΙ Πελοποννήσου Τμήμα Πληροφορικής. Οδηγίες Εγκατάστασης VPN Σύνδεσης στο ΤΕΙ Πελοποννήσου

ΤΕΙ Πελοποννήσου Τμήμα Πληροφορικής. Οδηγίες Εγκατάστασης VPN Σύνδεσης στο ΤΕΙ Πελοποννήσου Οδηγίες Εγκατάστασης VPN Σύνδεσης στο ΤΕΙ Πελοποννήσου 1. Λήψη Λογισμικού VPN Σύνδεσης Η λήψη του λογισμικού VPN μπορεί να γίνει από το παρακάτω link: https://www.shrew.net/download/vpn/vpn-client-2.2.2-release.exe

Διαβάστε περισσότερα

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ WINDOWS 7

ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ WINDOWS 7 ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΟΙΚΙΑΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΑ WINDOWS 7 Προϋπόθεση: έχει ολοκληρωθεί., η σύνδεση των καρτών δικτύου στις θύρες RJ45 ενός router/switch. Στην περίπτωση δομημένης καλωδίωσης οι κάρτες δικτύου συνδέονται

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail

Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης λειτουργιών σάρωσης XE3024EL0-2 Αυτό το εγχειρίδιο περιέχει οδηγίες για: Εγκατάσταση λειτουργίας Σάρωση σε e-mail στη σελίδα 1 Εγκατάσταση της λειτουργίας Σάρωση σε θυρίδα

Διαβάστε περισσότερα

BHMATA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 3S/I.T.P.

BHMATA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 3S/I.T.P. BHMATA ΓΙΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΣΤΟ 3S/I.T.P. Πριν την έναρξη της διαδικασίας θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η αναβάθμιση διαφέρει σε κάποιες λεπτομέρειες, ανάλογα με το τύπο της βάσης δεδομένων της κάθε χρήσης.

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος.

Χρήσεις: Στην καρτέλα Χρήσεις βλέπετε και δημιουργείτε τις Χρήσεις άνα ημερολογιακό έτος. Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > POS Manager > Ρυθμίσεις Ρυθμίσεις Βασικά Εταιρία: Στην καρτέλα εταιρία συμπληρώνετε τα στοιχεία της εταιρείας σας (Επωνυμία, Φορολογικά

Διαβάστε περισσότερα

Για τους πελάτες που πραγματοποιούν συνδέσεις δικτύου σε λειτουργικό σύστημα Windows

Για τους πελάτες που πραγματοποιούν συνδέσεις δικτύου σε λειτουργικό σύστημα Windows Για τους πελάτες που πραγματοποιούν συνδέσεις δικτύου σε λειτουργικό σύστημα Windows Όταν χρησιμοποιείτε διαφορετικό λειτουργικό σύστημα ή αρχιτεκτονική για τον server και τον client, οι συνδέσεις δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ

ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΤΜΗΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΥΠΟΔΟΜΗΣ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ Πολυτεχνειούπολη Ακρωτηρίου, Χανιά, 73100 Τηλ.: 28210 37400 (κεντρικό), 28210 37766 (κτίριο ΜΗΠΕΡ), Fax: 28210 37571 e-mail:

Διαβάστε περισσότερα

Share and Storage Management. Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών - Διαχείριση Δικτύων ΙΙ

Share and Storage Management. Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών - Διαχείριση Δικτύων ΙΙ Share and Storage Management Τεχνικός Δικτύων & Τηλεπικοινωνιών - Διαχείριση Δικτύων ΙΙ Διαχείριση πρόσβασης σε πόρους Για να μπορούν οι χρήστες στα Windows 2008 Server να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες

Διαβάστε περισσότερα

Εγκατάσταση της έκδοσης 5.30

Εγκατάσταση της έκδοσης 5.30 Μελίσσια, 23 Φεβρουαρίου 2010 Εγκατάσταση της έκδοσης 5.30 Περιεχόμενα Φακέλου Ο φάκελος που παραλάβατε περιέχει 1 CD και τις οδηγίες που διαβάζετε. Αντίγραφα Ασφαλείας Λόγω των μετασχηματισμών που θα

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΧΡΗΣΤΗ Στόχοι Μετά την ολοκλήρωση της άσκησης θα είσαι σε θέση: 1. Να ενεργοποιείς και να απενεργοποιείς το λογαριασμό ενός χρήστη. 2. Να αλλάζεις τον κωδικό πρόσβασης χρήστη. 3.

Διαβάστε περισσότερα

Manual. Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module On-line Ψηφοφορίας

Manual. Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module On-line Ψηφοφορίας Manual Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module On-line Ψηφοφορίας Χρήστος Μουρατίδης Πειραιάς 2019 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 3 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ... 4 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ... 5 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5

Διαβάστε περισσότερα

Barcode scanner Posiflex CD D. Motorola AP 5131 Wireless Access Point (Εγκατάσταση)

Barcode scanner Posiflex CD D. Motorola AP 5131 Wireless Access Point (Εγκατάσταση) Published on PRISMA Win Help - Megasoft (http://docs.megasoft.gr) Home > Τεχνικά Εγχειρίδια > Συσκευές Συσκευές Barcode scanner Posiflex CD-3830-1D Για για να κατεβάσετε το αρχείο με τις οδηγίες του Barcode

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Α2Α

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Α2Α 1 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Α2Α 1.1 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Το λειτουργικό σύστημα θα πρέπει να είναι Windows XP, 2000 και 2003. Ο λογαριασμός χρήστη του υπολογιστή, θα πρέπει να έχει πλήρη

Διαβάστε περισσότερα

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή

Μια καλή επιλογή θα ήταν www.epipla-onomasas.gr (χωρίζοντας τις λέξεις με παύλα -) ή Τι είναι ένα CMS CMS ή Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου (Content Management System) ονομάζουμε ένα λογισμικό που μας βοηθά να ελέγχουμε και να διαχειριζόμαστε έναν ιστότοπο δημόσιας ή περιορισμένης πρόσβασης.

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Έκδοση και εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών Δημοσίου Υπαλλήλου Έκδοση 1.0 Εγκατάσταση Ψηφιακών Πιστοποιητικών Δημοσίων Υπαλλήλων σελίδα 1 / 52 Πίνακας Περιεχομένων 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Διαβάστε περισσότερα

Τα Apple, Bonjour, Macintosh, Mac OS και Safari αποτελούν εµπορικά σήµατα της Apple Computer, Inc. στις Ηνωµένες Πολιτείες ή/και σε άλλες χώρες.

Τα Apple, Bonjour, Macintosh, Mac OS και Safari αποτελούν εµπορικά σήµατα της Apple Computer, Inc. στις Ηνωµένες Πολιτείες ή/και σε άλλες χώρες. Copyright 2007 Xerox Corporation. Με επιφύλαξη παντός δικαιώµατος. Τα µη δηµοσιευµένα δικαιώµατα προστατεύονται από το νόµο περί πνευµατικής ιδιοκτησίας των Ηνωµένων Πολιτειών. Τα XEROX, CentreWare, ControlCentre,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ρύθμισης για σύνδεση των μετατροπέων Fronius στο online portal Fronius Solar.web (με χρήση Η/Υ)

Οδηγίες ρύθμισης για σύνδεση των μετατροπέων Fronius στο online portal Fronius Solar.web (με χρήση Η/Υ) Οδηγίες ρύθμισης για σύνδεση των μετατροπέων Fronius στο online portal Fronius Solar.web (με χρήση Η/Υ) 1. Πριν Ξεκινήσετε Δημιουργήστε λογαριασμό στο online portal Fronius Solar.web Σε περίπτωση που δεν

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Έκδοση και εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών σκληρής αποθήκευσης Έκδοση 1.1 Εγκατάσταση Ψηφιακών Πιστοποιητικών σκληρής αποθήκευσης σελίδα 1 / 52 Πίνακας Περιεχομένων 1.

Διαβάστε περισσότερα

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η

WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ WiFi V-Timer ΕΚΔΟΣΗ 2Η 1 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1. ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ WiFi V-Timer... 3 2. ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 4 3. ΤΟΠΙΚΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ WiFi V-Timer... 5 4. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Εγκατάστασης Pylon Auto Moto Cube

Οδηγός Εγκατάστασης Pylon Auto Moto Cube POWERED BY ACT Οδηγός Εγκατάστασης Pylon Auto Moto Cube 1 Version: 01 Μάιος 2017 Περιεχόμενα Εκτέλεση Εγκατάστασης Pylon 3 Pylon Auto-Moto Cube Configuration για Sql Server βάση 5 Εγκατάσταση και Εξαγωγή

Διαβάστε περισσότερα

20 Νοεμβρίου Οδηγός Εκτύπωσης. Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής. Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης. v2.2

20 Νοεμβρίου Οδηγός Εκτύπωσης. Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής. Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης. v2.2 20 Νοεμβρίου 2017 Οδηγός Εκτύπωσης Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης v2.2 Πίνακας περιεχομένων Γενικά... 2 Λίστα Εκτυπωτών... 2 Εγκατάσταση εκτυπωτή σε Windows... 3 Μη

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ VPN) Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP

ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ VPN) Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP ΟΔΗΓΙΕΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΟΠΑ ΑΠΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΑΡΟΧΟ (ΥΠΗΡΕΣΙΑ VPN) Windows 8, Windows 7, Windows Vista, Windows XP Σε περίπτωση κατά την οποία ο υπολογιστής που χρησιμοποιείτε συνδέεται στο Internet

Διαβάστε περισσότερα

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Γρήγορη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Χρήσιμες Ρυθμίσεις του Windows 7 στον Η/Υ σας

Χρήσιμες Ρυθμίσεις του Windows 7 στον Η/Υ σας Χρήσιμες Ρυθμίσεις του Windows 7 στον Η/Υ σας Πώς να δημιουργήσουμε ένα νέο λογαριασμό χρήστη (User Account) στα Windows 7 Αρκετές φορές τυχαίνει να χρησιμοποιούν διάφορα άτομα τον Η/Υ σας. Σε τέτοιες

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝ ΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP ιαδικασία δικτύωσης PC µέσω modem Στις επόµενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειµένου

Διαβάστε περισσότερα

Δρομολογητής Smart WiFi AC1600

Δρομολογητής Smart WiFi AC1600 Εμπορικά σήματα Το NETGEAR, το λογότυπο NETGEAR και το Connect with Innovation είναι εμπορικά σήματα ή/και σήματα κατατεθέντα της NETGEAR, Inc. ή/και των θυγατρικών της στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Εγκατάστασης tube & έναρξης δοκιμαστικών μαθημάτων

Οδηγίες Εγκατάστασης tube & έναρξης δοκιμαστικών μαθημάτων Οδηγίες Εγκατάστασης tube & έναρξης δοκιμαστικών μαθημάτων Η διαδικτυακή πλατφόρμα tube φέρνει την εποχή που ο καθένας θα μπορεί να μάθει τα πάντα, ακόμη και από το σπίτι του. Το Live-learning που παρέχει,

Διαβάστε περισσότερα

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΚYΠΡΟΥ

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΚYΠΡΟΥ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΉΜΙΟ ΚYΠΡΟΥ ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΣΤO ΔΙΚΤΥΟ ΤΟΥ ΤΠΚ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ VPN ΥΣΠΤ Η υπηρεσία πρόσβασης στο δίκτυο δεδομένων του ΤΠΚ μέσω εικονικού ιδιωτικού δικτύου

Διαβάστε περισσότερα

Προετοιμασία σύνδεσης του modem. Εγκατάσταση του Modem

Προετοιμασία σύνδεσης του modem. Εγκατάσταση του Modem ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΝΔΕΣΗΣ DIAL-UP ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ WINDOWS XP Διαδικασία δικτύωσης PC μέσω modem Στις επόμενες παραγράφους περιγράφεται αναλυτικά η διαδικασία που χρειάζεται να ακολουθήσετε προκειμένου

Διαβάστε περισσότερα

Ενημερωτικός οδηγός για τον εξυπηρετητή Ada

Ενημερωτικός οδηγός για τον εξυπηρετητή Ada 17 Ιουλίου 2018 Ενημερωτικός οδηγός για τον εξυπηρετητή Ada Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Μαρία Τσιολάκκη Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης Έκδοση 3.0 Πίνακας περιεχομένων Γενικά... 2 1. Υπηρεσίες πρόσβασης

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός ηµιουργίας Εξετάσεων Adobe Περιεχόµενα:

Οδηγός ηµιουργίας Εξετάσεων Adobe Περιεχόµενα: Οδηγός ηµιουργίας Εξετάσεων Adobe Περιεχόµενα: 1. ιαδικασία δηµιουργίας Ηλεκτρονικών εξετάσεων Adobe...2 2. ηµιουργία Συντόµευσης Ηλεκτρονικών Εξετάσεων Adobe...2 2.1 Login µε δικαιώµατα διαχειριστή....2

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης. Athena ID Protect key v2.0

Οδηγίες εγκατάστασης. Athena ID Protect key v2.0 Οδηγίες εγκατάστασης συσκευής USB Token Athena ID Protect key v2.0 Τεχνικό Τμήμα Novatron Α.Ε. Δευτέρα ως Παρασκευή 9:00-17:30 support@novatron.gr Τηλ.: 210 61 80 865 v.1.1 Περιεχόμενα Εισαγωγή... 3 Λήψη

Διαβάστε περισσότερα

Manual. Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module καταχώρησης ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή

Manual. Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module καταχώρησης ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή Manual Εκλογές 15μελούς Σχολείου v4.0 Module καταχώρησης ψηφοδελτίων από την Εφορευτική Επιτροπή Χρήστος Μουρατίδης Πειραιάς 2019 Περιεχόμενα ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 3 ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ... 3 ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ... 4 ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Χρήσης Microsoft Office365 & OneDrive for Business Πανεπιστημίου Κύπρου

Οδηγός Χρήσης Microsoft Office365 & OneDrive for Business Πανεπιστημίου Κύπρου Οδηγός Χρήσης Microsoft Office365 & OneDrive for Business Πανεπιστημίου Κύπρου Υπηρεσία Πληροφορικών Συστημάτων Τομέας Συστημάτων ΥΠΣ-ΕΔ93 22-10-2015 Περιεχόμενα 1. Office 365... 3 2. Τι περιλαμβάνει το

Διαβάστε περισσότερα

DreamSpark. Τώρα λοιπόν που μάθατε περι τίνος πρόκειται, ας δούμε πώς μπορεί κάποιος να κατεβάσει λογισμικό από το site του DreamSpark.

DreamSpark. Τώρα λοιπόν που μάθατε περι τίνος πρόκειται, ας δούμε πώς μπορεί κάποιος να κατεβάσει λογισμικό από το site του DreamSpark. DreamSpark Το DreamSpark είναι μια πρωτοβουλία της Microsoft, για δωρεάν παροχή λογισμικού σε φοιτητές και άλλα μέλη ακαδημαϊκών ιδρυμάτων, για ερευνητικούς-εκπαιδευτικούς σκοπούς και όχι μόνο. To λογισμικό

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Περιεχόμενα Περιεχόμενα...2 Προαπαιτούμενα...3 Συμβατοί browsers...3 Οδηγίες εγκατάστασης εφαρμογής...3 Εκτέλεση εφαρμογής...8 Αναβάθμιση εφαρμογής...10 Προαπαιτούμενα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD περιστροφής / κλισης για εσωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο

Διαβάστε περισσότερα

Κορυφαίες λειτουργίες

Κορυφαίες λειτουργίες Κορυφαίες λειτουργίες Περιεχόμενα Κοινή χρήση συσκευής USB στο δίκτυο...3 Κοινή χρήση εκτυπωτή USB...5 Δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας του υπολογιστή Mac με το Time Machine...6 Εφαρμογή NETGEAR genie...8

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Βήμα-Βήμα για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 στον Η/Υ σας

Οδηγός Βήμα-Βήμα για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 στον Η/Υ σας Οδηγός Βήμα-Βήμα για να εγκαταστήσετε τα Windows 7 στον Η/Υ σας ΒΗΜΑ 1 Εφεδρικό Αντίγραφο Ασφαλείας ΠΡΟΣΟΧΗ: Πριν εφαρμόσουμε τον οδηγό εγκατάστασης στον Η/Υ μας κρατούμε αντίγραφα ασφαλείας των σημαντικών

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ CLOUD ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ TVT

ΟΔΗΓΙΕΣ CLOUD ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ TVT ΟΔΗΓΙΕΣ CLOUD ΓΙΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΙΚΑ TVT ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Στην πρώτη εκκίνηση του καταγραφικού πατάμε ΕΞΟΔΟΣ στο παράθυρο με τον «ΟΔΗΓΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» 1) Κάνουμε δεξί κλικ και εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης

Διαβάστε περισσότερα

Στη δική μας περίπτωση η ονομασία της πρότυπης εταιρείας είναι:

Στη δική μας περίπτωση η ονομασία της πρότυπης εταιρείας είναι: Τ α βήματα που ακολουθούμε για την καταχώρηση παραστατικών (τιμολογίων κ.λπ.) με τη χρήση του προγράμματος extra Λογιστική Διαχείριση είναι τα ακόλουθα: 1 ο Βήμα Επιλέγουμε το εικονίδιο που βρίσκεται στην

Διαβάστε περισσότερα

Tο περιβάλλον Code::Blocks

Tο περιβάλλον Code::Blocks Tο περιβάλλον Code::Blocks Το Code::Blocks αποτελεί ένα πλήρες περιβάλλον ανάπτυξης εφαρμογών για την γλώσσα C και C++. Το περιβάλλον είναι ελεύθερο λογισμικό και χρησιμοποιεί μια ειδική έκδοση του μεταγλωττιστή

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14

Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης. (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14 Οδηγός γρήγορης εγκατάστασης (Για Windows και MAC) Ασύρματη κάμερα IP HD για εξωτερικούς χώρους v3.14 Περιεχόμενα συσκευασίας 1 Εισαγωγή στο υλικό Εξωτερική περιγραφή ΔΙΑΦΟΡΕΣ Μοντέλο Κεραία PoE Alarm

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός Σύνδεσης στο Ασύρματο Δίκτυο cs-wifi του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για Windows 7, CentOS 6, Mac OS, IOS, και Android

Οδηγός Σύνδεσης στο Ασύρματο Δίκτυο cs-wifi του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για Windows 7, CentOS 6, Mac OS, IOS, και Android 4 Δεκεμβρίου 2012 Οδηγός Σύνδεσης στο Ασύρματο Δίκτυο cs-wifi του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Κύπρου για Windows 7, CentOS Πανεπιστήμιο Κύπρου, Τμήμα Πληροφορικής Σάββας Νικηφόρου Version 0.1

Διαβάστε περισσότερα

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης

(Αντιγραφή) ή χρησιμοποιήστε το πληκτρολόγιο για να καταχωρίσετε τους αριθμούς των αντιγράφων. Αντιγραφή με χρήση της γυάλινης επιφάνειας σάρωσης Σύντομη αναφορά Αντιγραφή Δημιουργία αντιγράφων Γρήγορη δημιουργία αντιγράφου 3 Στον πίνακα ελέγχου του εκτυπωτή πατήστε το κουμπί αντίγραφο 4 Εάν τοποθετήσατε το έγγραφο στη γυάλινη επιφάνεια σάρωσης

Διαβάστε περισσότερα