Εγχειρίδιο εγκατάστασης και βασικής παραμετροποίησης σεναρίου εστίασης

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Εγχειρίδιο εγκατάστασης και βασικής παραμετροποίησης σεναρίου εστίασης"

Transcript

1 Εγχειρίδιο εγκατάστασης και βασικής παραμετροποίησης σεναρίου εστίασης Σε αυτό το εγχειρίδιο θα καλύψουμε τη μεθοδολογία εγκατάστασης ενός σεναρίου εστίασης από την αρχή έως το σημείο των βασικών ρυθμίσεων για την προετοιμασία παράδοσης στο χώρο του πελάτη. Οι γνωστές μεθοδολογίες είναι δυο εκ των οποίων θα αναλύσουμε εις βάθος μόνο την τελευταία (FTP replication), γιατί αποτελεί πλέον την επίσημη μέθοδο εγκατάστασης της εφαρμογής. Εάν επιθυμείτε να μάθετε πληροφορίες για την εγκατάσταση και τη συντήρηση της παλαιότερης τεχνικής εγκατάστασης (Merge Replication) επικοινωνήστε με την Megasoft ή διαβάστε το εγχειρίδιο της εγκατάστασης της. (ftp://support.megasoft.gr/manuals) Προαπαιτήσεις για την Εγκατάσταση Λειτουργικό σύστημα (Windows XP/ 7 / 8 / Server 2003/ Server 2008/ Server 2012). Η εφαρμογή ΔΕΝ λειτουργεί σε περιβάλλον MAC OS / Linux παρά μόνο μέσω Virtual Machine. SQL Server 2005 SP3/ 2012 και τα Compact Edition SQL Components. Για τα x64 μηχανήματα για την SQL 2012 και την 2005 θα εγκαταστήσουμε και τα x86 και τα x64 runtime installers (βλέπε παρακάτω). Η εφαρμογή λειτουργεί με οποιαδήποτε έκδοση της SQL (express, express advanced, standard κλπ) FTP Server software. Προτείνεται η χρήση προγράμματος εφάμιλλου του Filezilla server. Λειτουργικό σύστημα Windows Mobile CE 5.0, Windows mobile 6,5 και Windows mobile SE 2003 (Προτείνεται το Δεύτερο), με Microsoft SQL Compact Edition. Η εφαρμογή δεν λειτουργεί σε Android και IOS. Δεν πρέπει να υπάρχει IIS εγκατεστημένη στο μηχάνημα, και πρέπει να μην υπάρχουν άλλα προγράμματα που να σηκώνουν υπηρεσίες FTP ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία στην πόρτα 21. Γενικές σημαντικές σημειώσεις: Πρέπει να εγκαταστήσουμε το SP3 σε περίπτωση SQL ο υπολογιστής ΔΕΝ πρέπει να έχει ΠΑΥΛΑ (-) στο Όνομα του (computer name) όπως επίσης πρέπει να έχει απενεργοποιημένο το UAC (User Account Control Ελεγχος Λογαριασμού Χρήστη ). Σε περίπτωση MS SQL 2012 Πρέπει να υπάρχει εγκατεστημένο το SP1 στα Windows 7. Λόγω και των δικών μας εργαλείων που θα χρειαστείτε από τον FTP της Megasoft αλλά και για λόγους online υποστήριξης, η ύπαρξη προσβασιμότητας στο internet κρίνεται απαραίτητη κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης αλλά και της λειτουργίας της εφαρμογής.

2 Γενικές πληροφορίες για την εγκατάσταση SQL 2005 / 2012: Στο πρώτο κεφάλαιο της διαδικασίας θα αναφερθούμε σε λεπτομέρειες γύρω από την εγκατάσταση της SQL, που αποτελεί τη βάση για την πορεία των εργασιών μας. Αυτή η διαδικασία είναι ίσως η πιο χρονοβόρα της εγκατάστασης μετά την παραμετροποίηση του σεναρίου για τον εκάστοτε πελάτη. Είναι επίσης ένα πολύ σημαντικό βήμα το οποίο απαιτεί προσοχή γιατί τα όποια ενδεχόμενα λάθη θα οδηγήσουν σε επανεγκαταστάσεις. Πρώτη βασική προϋπόθεση για την εγκατάσταση της SQL είναι το Όνομα του Υπολογιστή (Computer name) που χρησιμοποιούμε. Αυτό δε θα πρέπει να περιλαμβάνει Παύλες (-) σε κανένα σημείο του ονόματος. Δεύτερη βασική προϋπόθεση για τις εγκαταστάσεις από Windows 7 και έπειτα, είναι η απενεργοποίηση του Ελέγχου Λογαριασμού Χρήστη ( UAC ) Γιατί δημιουργεί προβλήματα στη σωστή λειτουργία των διαδικασιών της SQL. Επικοινωνιακή προϋπόθεση της SQL είναι και η απενεργοποίηση του Client Firewall του υπολογιστή ή το άνοιγμα των θυρών της SQL (1433 ή την εκάστοτε του instance) και του FTP (21). Πρόσβαση του σεναρίου στο Internet. Η SQL 2012 κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης ενδεχομένως να προσπαθήσει να κατεβάσει κάποια στοιχεία από το internet όπως πχ. DOT NET 4. Λόγω και των δικών μας εργαλείων που θα χρειαστείτε από τον FTP της Megasoft αλλά και για λόγους online υποστήριξης, η ύπαρξη προσβασιμότητας στο internet κρίνεται απαραίτητη και κατά τη διάρκεια της εγκατάστασης αλλά και της λειτουργίας της εφαρμογής. Σε περίπτωση που ο πελάτης δεν διαθέτει internet στο χώρο του, μια από τις βασικές προϋποθέσεις για την εγκατάσταση και τη σωστή εξυπηρέτηση του θα ήταν να διευθετηθεί αυτό το θέμα. Προτείνεται η εγκατάσταση της SQL SERVER 2005 EXPRESS WITH ADVANCED SERVICES SP3 ή της SQL 2012 EXPRESS WITH ADVANCED SERVICES σε περίπτωση που δε θα χρησιμοποιηθούν οι STANDARD εκδόσεις των αντίστοιχων SQL SERVER. Οι Advanced εκδόσεις προτείνονται γιατί περιλαμβάνουν και την x86 και την x64 έκδοση της SQL στον ίδιο installer και επιπλέον περιλαμβάνουν και τα αντίστοιχα management studio. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την εγκατάσταση της SQL καθώς και μια manual step by step ανάλυση της εγκατάστασης μπορείτε να ανατρέξετε στο αντίστοιχο εγχειρίδιο. ftp://support.megasoft.gr/manuals/

3 1) Εγκατάσταση και παραμετροποίηση FTP Server: Σε αυτό το βήμα θα δούμε αναλυτικά το πώς μπορούμε να στήσουμε ένα FTP Server προς χρήση με την εφαρμογή. Το πρόγραμμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι ο Filezilla Server. Σε περίπτωση Windows 8, μην ξεχάσουμε να εκκινήσουμε τον installer με δεξί κλίκ και Run as Administrator. Η εγκατάσταση γίνεται με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις.

4 Αμέσως μετά την εγκατάσταση εμφανίζεται αυτό το παράθυρο. Επιλέγουμε το Always connect to this Server. To είναι ο Localhost, και δεν το αλλάζουμε. Αντιστοιχεί στο μηχάνημα μας. Έπειτα θα ανοίξει η κεντρική κονσόλα διαχείρισης από την οποία μπορούμε να παραμετροποιήσουμε τις ρυθμίσεις φακέλων και χειριστών. Προτού ασχοληθούμε όμως με αυτό, θα πρέπει να φτιάξουμε ένα φάκελο στον τοπικό μας δίσκο, για να διαχειριστούμε μέσα από το Filezilla server. Φτιάχνουμε το φάκελο C:\snapshot.

5 Μπορούμε να επιστρέψουμε στην κονσόλα διαχείρισης του Filezilla και να επιλέξουμε EDIT-> USERS Επιλέγοντας Add προσθέτουμε τον χρήστη megasoft Έπειτα τσεκάρουμε το password από κάτω και προσθέτουμε πάλι megasoft.

6 Πηγαίνοντας έπειτα στην επιλογή Shared folders θα κάνουμε Add τον φάκελο που φτιάξαμε στην τοπική διαδρομή C:\snapshot.

7 Πατάμε ok. Για να ελέγξουμε την προσβασιμότητα στο φάκελο μας θα ανοίξουμε ένα παράθυρο Windows Explorer και θα πληκτρολογήσουμε τη διαδρομή του FTP μας. ftp://computername Στο παράθυρο που μας εμφανίζεται εισάγουμε τα στοιχεία του χειριστή megasoft που δημιουργήσαμε. Τώρα πρέπει να έχουμε πρόσβαση στο φάκελο. Για επιβεβαίωση των δικαιωμάτων μπορούμε να δημιουργήσουμε και να διαγράψουμε ένα φάκελο σε αυτή τη διαδρομή.

8 2) Παραμετροποίηση εφαρμογής mobile server και PDA: Πριν ξεκινήσουμε την παραμετροποίηση του Prisma Win mobile Server πρέπει να εγκαταστήσουμε ένα ακόμη στοιχείο που μας λείπει. Αυτό είναι το SQL Compact Runtime το οποίο βρίσκεται στον FTP μας ftp://support.megasoft.gr/pos/mobile%20setup/pda_32_64/ και αναλόγως με την έκδοση του λειτουργικού μας και το σενάριο που υλοποιούμε, επιλέγουμε τη διαδρομή που θέλουμε. Παράδειγμα: SQL 2005 σε 32 bit μηχάνημα -> 2005_2008 FOLDER -> FTP -> SSCERuntime_x86-ENU.msi SQL 2012 σε 64 bit μηχάνημα -> 2012 FOLDER -> FTP -> SSCERuntime_x64-ENU.msi, SSCERuntime_x86-ENU.msi ΠΡΟΣΟΧΗ : ΣΤΑ 64 BIT MHXANHMATA ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΝ x86 ΚΑΙ ΤΟΝ x64 INSTALLER! Μετά την εγκατάσταση αυτού θα προβούμε σε επανεκκίνηση του μηχανήματος απαραίτητα. Εφόσον ολοκληρώσαμε με επιτυχία τις ρυθμίσεις της υπηρεσίας FTP στο προηγούμενο βήμα η επόμενη εργασία που πρέπει να εκτελέσουμε είναι η παραμετροποίηση του PRISMA WIN MOBILE SERVER. Ο Prisma win mobile server εγκαθίσταται μαζί με την εφαρμογή Prisma Win POS και είναι λειτουργικός μόνο εφόσον έχουμε ενεργοποιήσει το module Εστίαση στην εφαρμογή. Μπορούμε να το βρούμε στη διαδρομή της αρχικής εγκατάστασης «C:\Program Files\Megasoft\PRISMA Win POS\Prisma Win Mobile Server.exe» από όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε μια συντόμευση στην επιφάνεια εργασίας. Σε ορισμένες περιπτώσεις κατά την εκκίνηση του ο Mobile server ζητάει τις ρυθμίσεις της σύνδεσης του με το διακομιστή της SQL στο μηχάνημα. Τις παρέχουμε ως εξής:

9 Κάνουμε δεξί κλικ στο mobile server στο system tray (κάτω δεξιά) και εμφάνιση. Στο παράθυρο που εμφανίζεται επιλέγουμε τα εξής: 1) Διεύθυνση IP: Την IP του μηχανήματος. 2) Όνομα διακομιστή: Το Computer name του μηχανήματος. Έπειτα, στην επιλογή «Για προχωρημένους» : 1) Διαδρομή Snapshot: Τη διαδρομή που δημιουργήσαμε για το snapshot στο βήμα του FTP server. 2) Απενεργοποίηση Publication. Αυτό το check μας επιτρέπει να διαφοροποιούμε το σενάριο μας από την περίπτωση της εγκατάστασης με Merge Replication.

10 Μόλις συμπληρώσουμε τις επιλογές αυτές και πατήσουμε το κουμπί Αποθήκευση θα ξεκινήσει έπειτα η δημιουργία της βάσης που θα χρησιμοποιήσει το PDA. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία στο C:\snapshot εμφανίζεται ένα αρχείο που λέγεται Palm POS DB.

11 Βασική προϋπόθεση για να έχουμε επιτυχία στο κομμάτι που μόλις αναφέρθηκε είναι φυσικά να υπάρχει βάση στο POS ώστε να μεταφερθεί στο PDA. Η βάση θα πρέπει να είναι ολοκληρωμένη με αποθήκη, πελάτες, τροποποιητές και αίθουσα. 3) Προετοιμασία εγκατάστασης PDA: Θα χρειαστούμε τα εξής.cab τα οποία μπορούμε να τα βρούμε στον FTP της Megasoft: ftp://support.megasoft.gr/pos/mobile%20setup/ DOT NET FRAMEWORK 3.5. SQL MOBILE WM5_6 ή WM2003 (Windows mobile 6.5 ή CE 5.0). PRINTCE DRIVER (Οδηγός διαχείρισης εκτυπώσεων). PALM POS SETUP (Η εφαρμογή Prisma για τις φορητές συσκευές). TO PALM POS SETUP θα το βρούμε από τη διαδρομή εγκατάστασης της εφαρμογής : C:\Program Files\Megasoft\prisma Win POS\Mobile Αυτά τα αρχεία θα τα τοποθετήσουμε στο PDA είτε με χρήση του Windows Active sync (Windows XP), του mobile center (Windows 7 & 8) ή μιας SD CARD.

12 Από το PDA πλέον, εντοπίζουμε τα folder και ξεκινάμε να εγκαθιστούμε τα cab που εμπεριέχονται σε αυτά. Ξεκινάμε από το.net framework, προχωράμε στην SQL MOBILE WM5_6 και εγκαθιστούμε τα 3 cabs που υπάρχουν μέσα για την compact edition SQL. Εγκαθιστούμε το Print CE Driver και τέλος το Palm POS setup (Prisma Mobile). Η SQL mobile wm5_6 εγκαθίσταται σε περίπτωση λειτουργικού Windows mobile 6.5. Για τα Windows CE και τα SE 2003 κατεβάζουμε την SQL MOBILE WM2003 από τον FTP και εγκαθιστούμε αυτή! Ακολουθεί η εγκατάσταση ενός από τα CAB ως παράδειγμα. Τα υπόλοιπα προαναφερθέντα CAB εγκαθίστανται με τον ίδιο τρόπο. Στις ρυθμίσεις του PDA πρέπει να προσέξουμε να έχουμε ρυθμίσει την ώρα και την ημερομηνία του συστήματος σωστά. Μόλις εγκαταστήσουμε όλα τα.cab των εφαρμογών κάνουμε μια επανεκκίνηση στο PDA (soft reset). Έπειτα, από την Έναρξη -> Προγράμματα (Start -> Programs) του PDA βρίσκουμε και εκτελούμε το Prisma Win Mobile.

13 Επιλέγουμε ρυθμίσεις:

14 Από την πρώτη επιλογή και προς τα κάτω: 1) IP Διακομιστή: Είναι η IP του μηχανήματος που λειτουργεί ο Mobile Server. 2) Θύρα: Default θύρα επικοινωνίας της SQL. (Σε περίπτωση instance διαφέρει, βλέπε παρακάτω.) 3) Όνομα SQL Server: Computer name. 4) Όνομα Συσκευής: Το όνομα της συσκευής που χρησιμοποιούμε. Η ρύθμιση έρχεται από το λειτουργικό του PDA.

15 Στην επόμενη Καρτέλα Για προχωρημένους επιλέγουμε: 1) Την έκδοση SQL που χρησιμοποιούμε στο Server -> SQL Server Version 2) Το απενεργοποίηση publication. 3) Τη θύρα 696, προεπιλεγμένη θύρα επικοινωνίας του mobile server. Επιστρέφουμε στην πρώτη οθόνη των Ρυθμίσεων, και πατώντας το κουμπί Ενημέρωση Βάσης θα πρέπει πλέον να ενημερώνεται η βάση του PDA.

16 Λεπτομέρεια σχετικά με τη χρήση INSTANCE στην εγκατάσταση της SQL στο SERVER. Προσοχή: Σε περίπτωση που έχουμε εγκαταστήσει SQL Server σε instance και όχι default όπως στο παράδειγμα η θύρα επικοινωνίας της SQL θα διαφέρει. Άρα θα πρέπει να βρούμε ποια είναι. Αυτό μπορούμε να το κάνουμε ανοίγοντας το SQL server configuration manager, επιλέγοντας τα πρωτόκολλα για τo SQL instance που μας αφορά και στο TCP/IP κάνουμε δεξί κλικ και ιδιότητες. Στην καρτέλα IP ADDRESSES κάνουμε scroll στο τέλος και βρίσκουμε το TCP Dynamic ports. Αυτός ο αριθμός αποτελεί τη θύρα του συγκεκριμένου instance της SQL και συμπληρώνεται στο πεδίο ΘΥΡΑ στην καρτέλα Ρυθμίσεις (πρώτη καρτέλα) πάνω δεξιά δίπλα στο πεδίο IP Διακομιστή όπου κανονικά σε περιπτώσεις default instance είναι κενό!

MCSS Medical Center Support Systems. Setup Instructions

MCSS Medical Center Support Systems. Setup Instructions MCSS Medical Center Support Systems Setup Instructions Author: Dr. Alexander Patelis Version: 1.5.00 Code: MCSS_IN_003 Αθήνα, Ιούνιος 2010 2006 2010 Dragon Systems MCSS_IN_003 Page 1 / 89 Πίνακας Αλλαγών

Διαβάστε περισσότερα

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS»

«ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS» Digital Academy Σεμινάριο Τηλεκπαίδευσης με Θέμα: «ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΩΝ WEBSITES ΜΕ ΤΟ JOOMLA! CMS» Περιεχόμενα ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ...2 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 ΠΡΩΤΗ ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΤΟ JOOMLA...7 1.1 ΕΙΣΑΓΩΓΗ... 7

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR KTEC 1) Πατάμε δεξί κλικ Μενού 2) Όνομα Χρήστη βάζουμε «admin» 3) Κωδικός Πρόσβασης το αφήνουμε «κενό» 4) Πατάμε OK και μπαίνουμε στο Μενού Είσοδος στο μενού Στην πρώτη εκκίνηση μετά

Διαβάστε περισσότερα

Τεχνικό εγχειρίδιο ασφαλούς ρύθμισης και χρήσης προσωπικού υπολογιστή.

Τεχνικό εγχειρίδιο ασφαλούς ρύθμισης και χρήσης προσωπικού υπολογιστή. ΕΚΔΟΣΗ 1.0 28-01-13 Τεχνικό εγχειρίδιο ασφαλούς ρύθμισης και χρήσης προσωπικού υπολογιστή. Σελίδα 1 από 144 ΕΚΔΟΣΗ 1.0 28-01-13 Περιεχόμενα Εισαγωγή...3 Η αξία ενός προσωπικού υπολογιστή για έναν κακόβουλο

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ SERVER ΟΔΟΡΑΜΑ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ SERVER ΟΔΟΡΑΜΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ SERVER ΟΔΟΡΑΜΑ ΟΔΟΡΑΜΑ Server Για να εγκαταστήσετε τον server του ΟΔΟΡΑΜΑ, επιλέξτε από το μενού Εγκατάσταση Praxicom Οδόραμα το Οδόραμα Server. Όπως βλέπετε και στην παρακάτω οθόνη,

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο εγκατάστασης δρομολογητή ασύρματου δικτύου N300 WNR2200

Εγχειρίδιο εγκατάστασης δρομολογητή ασύρματου δικτύου N300 WNR2200 Εγχειρίδιο εγκατάστασης δρομολογητή ασύρματου δικτύου N300 WNR2200 NETGEAR, Inc. 350 E. Plumeria Drive San Jose, CA 95134 USA Ιούλιος 2010 208-10651-01 v1.0 Εμπορικά σήματα Το NETGEAR και το λογότυπο NETGEAR

Διαβάστε περισσότερα

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr

Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Εθνική Πύλη www.ermis.gov.gr Έκδοση και εγκατάσταση ψηφιακών πιστοποιητικών σκληρής αποθήκευσης Έκδοση 1.1 Εγκατάσταση Ψηφιακών Πιστοποιητικών σκληρής αποθήκευσης σελίδα 1 / 52 Πίνακας Περιεχομένων 1.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες εγκατάστασης

Οδηγίες εγκατάστασης Οδηγίες εγκατάστασης SingularLogic Control 4 rel 3.03 SingularLogic Control 1, 2, 3 rel 3.03 SingularLogic Accountant rel 3.03 SingularLogic Λογιστικά rel 3.03 ή µεταγενέστερες εκδόσεις µε MICROSOFT SQL

Διαβάστε περισσότερα

Vodafone Mobile Broadband

Vodafone Mobile Broadband Βήµα Βήµα Εγκατάσταση λογισµικού Vodafone Mobile Broadband έκδοση 10.2 Ιούλιος 2011 Σηµαντική σηµείωση Προσοχή! Οι νεότεροι εξοπλισµοί (USB modem) περιλαµβάνουν την εφαρµογή 10.x (στηνσύντοµηέκδοση- lite

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός χρήσης σε δίκτυο NPD5040-01 EL

Οδηγός χρήσης σε δίκτυο NPD5040-01 EL NPD5040-01 EL Περιεχόμενα Περιεχόμενα Εισαγωγή Σημειώσεις... 3 Πληροφορίες για το παρόν εγχειρίδιο... 3 Ενδείξεις "Προσοχή", "Σημαντικό" και "Σημείωση"... 3 Εκδόσεις λειτουργικού συστήματος... 3 Βασικά

Διαβάστε περισσότερα

1-Βήμα - βήμα ρύθμιση των παραμέτρων του DNS

1-Βήμα - βήμα ρύθμιση των παραμέτρων του DNS 1-Βήμα - βήμα ρύθμιση των παραμέτρων του DNS Αυτός ο οδηγός περιγράφει βήμα προς βήμα τον τρόπο ρύθμισης των παραμέτρων του DNS (Domain Name System) για πρόσβαση μέσω Internet στα προϊόντα της οικογένειας

Διαβάστε περισσότερα

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete.

Αν παρ όλα αυτά αντιμετωπίζετε πρόβλημα, επικοινωνήστε με το Κέντρο Δικτύου της ΑΣΠΑΙΤΕ Τηλ 210 2896709, 210 2896722, 210 2896721, noc@aspete. H υπηρεσία VPN προσφέρει τη δυνατότητα σε χρήστες της ΑΣΠΑΙΤΕ που συνδέονται στο Internet από άλλους φορείς (πχ ISP, άλλα ιδρύματα, κτλ) να αποκτούν ασφαλή πρόσβαση στο δίκτυο και στις υπηρεσίες της Σχολής.

Διαβάστε περισσότερα

FreeAgent GoFlex Home Οδηγός χρήσης

FreeAgent GoFlex Home Οδηγός χρήσης FreeAgent GoFlex Home Οδηγός χρήσης Οδηγός χρήσης του FreeAgent GoFlex Home 2011 Seagate Technology LLC. Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Οι ονομασίες Seagate, Seagate Technology, το λογότυπο Wave

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ DVR TVT ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΟ ΜΕΝΟΥ Στην πρώτη εκκίνηση του καταγραφικού πατάμε ΕΞΟΔΟΣ στο παράθυρο με τον «ΟΔΗΓΟ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ» 1) Κάνουμε δεξί κλικ και εμφανίζεται στο κάτω μέρος της οθόνης η μπάρα

Διαβάστε περισσότερα

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Πανεπιστήμιο Αιγαίου Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας Πανεπιστήμιο Αιγαίου Εγχειρίδιο χρήσης του λογισμικού για την δημιουργία Ψηφιακών Βιβλιοθηκών «Greenstone» Για το μάθημα Πληροφοριακά Συστήματα Μουσείων

Διαβάστε περισσότερα

My Net. Δρομολογητής N900 Central. Εγχειρίδιο χρήστη

My Net. Δρομολογητής N900 Central. Εγχειρίδιο χρήστη My Net Δρομολογητής N900 Central Εγχειρίδιο χρήστη Εξυπηρέτηση και υποστήριξη από την WD Εάν αντιμετωπίσετε κάποιο πρόβλημα, παρακαλούμε να μας δώσετε τη δυνατότητα να το τακτοποιήσουμε προτού προβείτε

Διαβάστε περισσότερα

DATA TANK GATEWAY WLAN

DATA TANK GATEWAY WLAN ΕΓΧΕΙΡΊΔΙΟ ΧΡΉΣΤΗ DATA TANK GATEWAY WLAN EXTERNAL DUAL DISK NETWORK HARD DRIVE / 3.5" / (W)LAN WIN & MAC & LINUX Rev. 711 Data Tank Gateway Συγχαρητήρια Συγχαρητήρια για την αγορά του Freecom Data Tank

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης HUNE RF CARD LOCK SOFTWARE. Version 19.0

Οδηγίες Χρήσης HUNE RF CARD LOCK SOFTWARE. Version 19.0 Οδηγίες Χρήσης HUNE RF CARD LOCK SOFTWARE Version 19.0 RF 1 Εισαγωγή στην ηλεκτρονική κλειδαριά θυρών με χρήση κάρτας RF Το σύστημα ηλεκτρονικής κλειδαριάς, που απαρτίζεται από την συσκευή ανάγνωσης προγραμματισμού

Διαβάστε περισσότερα

Πτυχιακή Εργασία. Κατασκευή ιστοσελίδας

Πτυχιακή Εργασία. Κατασκευή ιστοσελίδας ΑΤΕΙ ΚΑΒΑΛΑΣ Πτυχιακή Εργασία Κατασκευή ιστοσελίδας Παύλος Κόττος (ΑΜ: 241 ) E-mail:pakottos@yahoo.com pavlos.kottos@cchellenic.com Επόπτρια καθηγήτρια : Αικατερίνη Μήτσα ΚΑΒΑΛΑ 2013 Ευχαριστίες Θα ήθελα

Διαβάστε περισσότερα

Web Server By-Web της VIMAR. Εγχειρίδιο εγκαταστάτη. Οικιακός αυτοματισμός

Web Server By-Web της VIMAR. Εγχειρίδιο εγκαταστάτη. Οικιακός αυτοματισμός 01945 Web Server By-Web της VIMAR Εγχειρίδιο εγκαταστάτη Οικιακός αυτοματισμός Vimar end-user license contract VIMAR SPA located in Marostica (VI), Viale Vicenza n. 14 (http://www.vimar.com), sole owner

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.

Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ. Οδηγίες Χρήσεως DocImagination software για Windows XP(SP2/SP3), Windows Vista και Windows 7 (32/64 bit) WINDOWS Software Version 1.X.X και 2.Χ.Χ Manufacturer: DocImagination Software homepage: http://www.opendental.gr/docimagination

Διαβάστε περισσότερα

Chem-PA 2006. Χημεία Λυκείου. Oδηγός εγκατάστασης & χρήσης του λογισμικού

Chem-PA 2006. Χημεία Λυκείου. Oδηγός εγκατάστασης & χρήσης του λογισμικού Chem-PA 2006 Χημεία Λυκείου Oδηγός εγκατάστασης & χρήσης του λογισμικού Οδηγός εγκατάστασης του λογισμικού Προϋποθέσεις Για τη σωστή λειτουργία του Chem-PA 2006 θα πρέπει να είναι εγκατεστημένα στον υπολογιστή

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014

ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ. Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 ΟΔΗΓΟΣ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ Κωδ. 6000 - ΕΚΔΟΣΗ 1 η / Μάρτιος 2014 Σελίδα 2 Πίνακας περιεχομένων Α. Εισαγωγή... 3 Τι είναι η εκπαίδευση εξ αποστάσεως και πώς διεξάγεται... 3 Τι είναι η ασύγχρονη τηλεκπαίδευση - Περιβάλλον

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53

Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Οδηγός αναβάθμισης των Windows 8 βήμα προς βήμα ΕΜΠΙΣΤΕΥΤ ΚΟ 1/53 Περιεχόμενα 1. 1. Διαδικασία των Windows 8 2. Απαιτήσεις συστήματος 3. Προετοιμασία 2. 3. 4. 5. με τη 6. 1. Εξατομίκευση 2. Ασύρματο 3.

Διαβάστε περισσότερα

ΓΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

ΓΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΤΜΗΜΑ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Τ.Ε. Πτυχιακή εργασία Τίτλος Δημιουργία ενός μικρού πληροφοριακού συστήματος για τις ανάγκες του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής ΓΑΤΣΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ Επιβλέπων

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8

ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ. Nokia PC Suite 6.8 ΟΔΗΓΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΙΑ ΤΟ Nokia PC Suite 6.8 Περιεχόμενα 1. Εισαγωγη...1 1.1 Εφαρμογές Nokia PC Suite...1 1.2 Τι πρέπει να διαθέτετε...2 1.3 Περισσότερες πληροφορίες...4 2. Εγκατάσταση του Nokia PC Suite...5

Διαβάστε περισσότερα

RT-N56U. Οδηγός Χρήστη. Εκπληκτική απόδοση και στιλ. Ασύρματος δρομολογητής διπλής ζώνης τύπου-n Gigabit

RT-N56U. Οδηγός Χρήστη. Εκπληκτική απόδοση και στιλ. Ασύρματος δρομολογητής διπλής ζώνης τύπου-n Gigabit Οδηγός Χρήστη RT-N56U Εκπληκτική απόδοση και στιλ Ασύρματος δρομολογητής διπλής ζώνης τύπου-n Gigabit Το πολύ λεπτό και στυλάτο μοντέλο RT-N56U διαθέτει διπλή ζώνη 2.4GHz και 5GHz για αξεπέραστη ασύρματη

Διαβάστε περισσότερα

Εγχειρίδιο χρήσης, ανάπτυξης και διαχείρισης Δικτυακών Τόπων

Εγχειρίδιο χρήσης, ανάπτυξης και διαχείρισης Δικτυακών Τόπων of 116 http://www.typo3.gr/fileadmin/documents/t3book/t3book... 02/14/2012 03:43 PM Εγχειρίδιο χρήσης, ανάπτυξης και διαχείρισης Δικτυακών Τόπων To TYPO3 είναι ένα Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου Ανοικτού

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΗ WEB SERVICES. του

ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΗ WEB SERVICES. του 1 ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕ ΥΠΟΔΟΜΗ WEB SERVICES του Αντωνόπουλου Χαρίλαου Α.Μ.2600 φοιτητή του τμήματος Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών

Διαβάστε περισσότερα