Παρακαλούμε διαβάστε αναλυτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε το δικό σας μπόιλερ pellet maxi30/ Biodom

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Παρακαλούμε διαβάστε αναλυτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε το δικό σας μπόιλερ pellet maxi30/ Biodom27 2010."

Transcript

1

2 Παρακαλούμε διαβάστε αναλυτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν εγκαταστήσετε και χρησιμοποιήσετε το δικό σας μπόιλερ pellet maxi30/ Biodom Οι συσκευές θέρμανσης (εφεξής καλούμενες ως μπόιλερ pellet ) από την STARFIRE (εφεξής καλούμενη ως STARFIRE maxi30/biodom ) κατασκευάζονται και ελέγχονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές ασφαλείας των εφαρμοστέων Ευρωπαϊκών οδηγιών. Το παρόν εγχειρίδιο έχει σκοπό τη χρήση των μπόιλερ pellet από τους κατόχους, τεχνικούς εγκατάστασης, χειρισμού και συντήρησης των μπόιλερ. Εάν έχετε τυχόν αμφιβολίες επί των περιεχομένων ή για οποιαδήποτε διευκρίνιση, παρακαλούμε επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή ή με το εξουσιοδοτημένο κέντρο τεχνικής υποστήριξης. Παραθέστε τον αριθμό της παραγράφου του εν λόγω ζητήματος. Η εκτύπωση, μετάφραση και αναπαραγωγή έστω και μέρους του παρόντος εγχειριδίου προκύπτει κατόπιν εξουσιοδότησης της Starfire Caminetti. ΤΟ ΔΙΠΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΥΣΗΣ Η φλόγα που παράγεται από το ξύλο που καίγεται σωστά σε ένα μπόιλερ εκπέμπει την ίδια ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα (CO 2 ) που θα απελευθερωνόταν ως αποτέλεσμα της φυσικής αποσύνθεσης του ξύλου.

3 Η ποσότητα του διοξειδίου του άνθρακα που παράγεται μέσω καύσης ή αποσύνθεσης φυτών αντιστοιχεί στην ποσότητα διοξειδίου του άνθρακα που τα φυτά είναι σε θέση να λάβουν από το περιβάλλον και να το μετατρέψουν σε οξυγόνο στην ατμόσφαιρα και άνθρακα στα φυτά κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Η χρήση μη ανανεώσιμων ορυκτών καυσίμων (άνθρακας, πετρέλαιο εξωτερικής καύσης, αέριο) σε αντίθεση με το τι ισχύει με τη χρήση του ξύλου, απελευθερώνει στην ατμόσφαιρα μεγάλη ποσότητα CO 2 που συγκεντρώνεται σε εκατομμύρια χρόνια και η οποία αυξάνει το φαινόμενο του θερμοκηπίου. Η χρήση ξύλου ως καύσιμο βρίσκεται συνεπώς σε απόλυτη ισορροπία με το περιβάλλον, καθώς χρησιμοποιείται ανανεώσιμο καύσιμο που είναι περιβαλλοντικά αρμονικό με τη φύση. Η αρχή της καθαρής καύσης επιτυγχάνει απολύτως αυτούς τους στόχους και η Starfire έχει βασίσει τον συγκεκριμένο σχεδιασμό των προϊόντων της επ αυτού. Τι εννοούμε με τον όρο καθαρή καύση και ποιος είναι ο τρόπος διεξαγωγής της; Ο έλεγχος και η προσαρμογή πρωτεύοντος αέρα και η προσθήκη δευτερεύοντος αέρα προκαλεί μία δεύτερη καύση ή μετά-καύση, που αναπαριστά μία δεύτερη φλόγα που είναι πιο λαμπερή και πιο ζωηρή από την κύρια φλόγα. Η προσθήκη νέου οξυγόνου προκαλεί την καύση αερίων που δεν έχουν υποστεί καύση. Αυτό ουσιαστικά αυξάνει τη θερμική απόδοση και μειώνει στο ελάχιστο τις επιβλαβείς εκπομπές του μονοξειδίου του άνθρακα (CO), εξαιτίας της ατελούς καύσης.

4 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ 1.0 ΣΚΟΠΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ 1.1 ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 2.0 ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ 2.1 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΣΤΗ 2.2 ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 2.3 ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΙΛΕΡ PELLET 2.4 ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ 3.0 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 3.1 ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ 3.2 ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΚΑΠΝΟΥ 3.3 ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΟΠΩΝ 3.4 ΣΤΟΜΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΕΡΟΣ ΚΑΥΣΗΣ 3.5 ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ 4.0 ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 5.0 ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 5.1 ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ 6.0 ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΑΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ 6.1 Ο ΤΥΠΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΙΛΕΡ PELLET ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ 6.2 ΖΩΝΕΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 6.3 ΕΙΔΙΚΗ ΣΗΜΑΝΣΗ 7.0 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 8.0 Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ PELLETS ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ 8.1 ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΩΝ PELLETS 9.0 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 9.1 ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΚΑΥΣΗΣ 9.2 ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΘΑΛΑΜΟΥ ΚΑΥΣΗΣ 9.3 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ 10.0 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΔΙΑΤΑΞΗ 11.0 ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΗ 12.0 ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ 13.0 ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΕΒΗΤΑ STARFIRE maxi30/biodom INSTALLATION

5 1.0. ΣΚΟΠΟΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΥ Σκοπός του εγχειριδίου είναι να επιτρέψει στον χρήση να λάβει όλα τα δυνατά μέτρα και να προετοιμάσει όλο τον εξοπλισμό και το υλικό προκειμένου να διασφαλίσει την ασφαλή και κατάλληλη χρήση της μονάδας ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ Το παρόν εγχειρίδιο αποτελεί την τελευταία λέξη τεχνολογικής αιχμής από τη στιγμή που τοποθετείται το μπόιλερ στην αγορά. Ως εκ τούτου, το maxi30/biodom δεν θα αφορά μηχανήματα τα οποία είναι ήδη στην αγορά με την αντίστοιχη τεχνική έγγραφη τεκμηρίωση λόγω του ότι είναι ελλιπή ή ανεπαρκή μετά από τροποποιήσεις, προσαρμογές ή εφαρμογές των νέων τεχνολογιών στα μηχανήματα που για πρώτη φορά μπαίνουν στην αγορά. Τα περιεχόμενα του εντύπου αυτού θα πρέπει να αξιολογούνται και να τηρούνται σωστά. Κάθε πληροφορία που περιλαμβάνει είναι απαραίτητη για την εγκατάσταση, χρήση και συντήρησή του μπόιλέρ σας. Συνεπώς, το έντυπο αυτό θα πρέπει να φυλάσσεται προσεκτικά για αναφορά κάθε φορά που υπάρχουν τυχόν αμφιβολίες ή προβλήματα. Το έντυπο χρήσης και συντήρησης αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της μονάδας. Εάν το μπόιλερ pellet μεταβιβαστεί σε κάποιο άλλο άτομο, θα πρέπει να παρέχετε στον νέο ιδιοκτήτη το έντυπο οδηγιών. Σε περίπτωση που χαθεί, μπορείτε να ζητήσετε ένα νέο αντίγραφο από τη μητρική εταιρία ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗ Με την παροχή αυτού του εντύπου η STARFIRE δεν αποδέχεται καμία αστική ή ποινική ευθύνη, άμεση ή έμμεση, εξαιτίας:

6 - ατυχημάτων που προκαλούνται λόγω αδυναμίας να τηρηθούν τα πρότυπα και οι προδιαγραφές που περιλαμβάνονται στο έντυπο - ατυχήματα που προκαλούνται λόγω ακατάλληλης και λάθος χρήσης του μηχανήματος από τον χρήστη - ατυχημάτων που προκαλούνται βάσει τροποποιήσεων και επισκευών οι οποίες δεν έχουν εξουσιοδοτηθεί από την Starfire Caminetti - ελλιπούς συντήρησης - ατυχημάτων που προκαλούνται από τη χρήση ανταλλακτικών που δεν είναι αυθεντικά ή δεν συνάδουν με το μοντέλο του μπόιλερ Η ευθύνη εγκατάστασης αποτελεί απόλυτη ευθύνη του υπευθύνου εγκατάστασης ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΧΡΗΣΤΗ Ο χρήστης θα πρέπει να διαθέτει τα παρακάτω χαρακτηριστικά: - να είναι ενήλικας και να είναι υπεύθυνο άτομο - να κατέχει την τεχνική γνώση που απαιτείται για την τυπική συντήρηση των ηλεκτρικών και μηχανικών εξαρτημάτων του μπόιλερ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΜΠΟΪΛΕΡ PELLET Ή ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΑΥΤΟ ΟΣΟ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ! 2.2. ΒΑΣΙΚΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΠΟΦΥΓΗΣ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ 1) ΟΔΗΓΙΑ 73/23/ΕΟΚ Ηλεκτρικό υλικό προς χρήση εντός συγκεκριμένων ορίων τάσης 2) ΟΔΗΓΙΑ 85/374/ΕΟΚ: Αναφορικά με την τυποποίηση νομοθετικών, ρυθμιστικών και διοικητικών κατευθυντήριων οδηγιών των κρατών-μελών επί της ευθύνης ζημιών εξαιτίας ελαττωματικών προϊόντων. 3) ΟΔΗΓΙΑ 89/106/ΕΟΚ: Αναφορικά με την τυποποίηση νομοθετικών, ρυθμιστικών και διοικητικών κατευθυντήριων οδηγιών των κρατών-μελών επί των προϊόντων κατασκευής.

7 4) ΟΔΗΓΙΑ 89/336/ΕΟΚ: Τυποποίηση της νομοθεσίας των κρατών-μελών αναφορικά με την ηλεκτρομαγνητική συμβατότητα. 5) Οδηγία 89/391/ΕΟΚ: Υλοποίηση μέτρων προαγωγής της βελτίωσης ασφάλειας και υγείας των εργαζομένων κατά τη διάρκεια των ωρών εργασίας τους. 6) Οδηγία 1999/05/ΕΟΚ: Αναφορικά με τον ραδιολογικό εξοπλισμό και τον τερματικό εξοπλισμό τηλεπικοινωνίας και την αμοιβαία αναγνώριση της συμβατότητάς τους ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΜΠΟΪΛΕΡ PELLET Κατά τη διάρκεια του χειρισμού, θα πρέπει πολύ προσεκτικά να διατηρείτε το μπόιλερ pellet σταθερό. Κατά τη διάρκεια μετακίνησης, η οποία θα πρέπει να γίνει με απόλυτη ασφάλεια, βεβαιωθείτε ότι το σύστημα ανύψωσης έχει ικανότητα ανύψωσης η οποία είναι μεγαλύτερη από το βάρος του μηχανήματος προς ανύψωση. Αποφύγετε τους κραδασμούς ή τις απότομες κινήσεις. ΟΛΟ ΤΟ ΥΛΙΚΟ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΙΘΕΤΑΙ ΣΕ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΧΩΡΟ, ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΣΦΥΞΙΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ, ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ, ΤΟ ΠΟΛΥΣΤΥΡΕΝΙΟ Κ.Τ.Λ ΕΥΘΥΝΗ ΤΟΥ ΑΡΜΟΔΙΟΥ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ Ευθύνη του αρμόδιου εγκατάστασης είναι να εκτελέσει τους ελέγχους του σωλήνα διαφυγής καπνού, της εισόδου αέρα και όλων των λύσεων που απαιτούνται για το δικό σας μπόιλερ pellet. Ευθύνη του αρμοδίου εγκατάστασης είναι να διασφαλίσει τη συμμόρφωση με την τρέχουσα ειδική τοπική νομοθεσία όπου εγκαθίσταται το μπόιλερ.

8 Η χρήση του μπόιλερ pellet θα πρέπει να λαμβάνει χώρα σε συμμόρφωση με τις οδηγίες που περιέχονται στο παρόν έντυπο χρήσης και συντήρησης και όλα τα πρότυπα ασφαλείας σε συνάρτηση με την τρέχουσα ειδική τοπική νομοθεσία, όπου εγκαθίσταται το μπόιλερ pellet. Το πρότυπο UNI ορίζει τις υποχρεώσεις του αρμόδιου εγκατάστασης. Ο αρμόδιος εγκατάστασης θα πρέπει να επιβεβαιώνει: - τον τύπο της μονάδας εγκατάστασης - τη συμβατότητα του χώρου εγκατάστασης με τη μονάδα, που εκφράζεται ως ελάχιστος όγκος εγκατάστασης σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή - τις οδηγίες του κατασκευαστή της γεννήτριας θέρμανσης αναφορικά με τις προϋποθέσεις του συστήματος απομάκρυνσης καπνού (αγωγοί καπνού ή σωλήνες διαφυγής καπνού) - την εσωτερική διατομή της καπνοδόχου, το υλικό από το οποίο έχει κατασκευαστεί, ίσες διαστάσεις της διατομής, έλλειψη εμποδίων - το ύψος και την κάθετη επέκταση της καπνοδόχου - το ύψος πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας στο σημείο εγκατάστασης - την ύπαρξη και καταλληλότητα του στεγανού πώματος της καπνοδόχου - τη δυνατότητα παροχής εξωτερικών στομίων εισόδου αέρος και τα μεγέθη των υπαρχόντων - τη δυνατότητα παράλληλης χρήσης της γεννήτριας εγκατάστασης με άλλον προϋπάρχοντα εξοπλισμό Εάν τα αποτελέσματα όλων των ελέγχων είναι θετικά, η εγκατάσταση μπορεί να προχωρήσει. Τηρείτε προσεκτικά τις οδηγίες που παρέχονται από τον κατασκευαστή καθώς και τα τρέχοντα πρότυπα ασφαλείας και πυροπροστασίας. Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση, το σύστημα θα πρέπει να υποβληθεί σε δοκιμή όχι λιγότερο από 30 δευτερόλεπτα, προκειμένου να ελεγχθούν όλες οι διατάξεις σφραγίσματος. Εφόσον ολοκληρωθεί η εγκατάσταση και η δοκιμαστική λειτουργία, ο αρμόδιος εγκατάστασης θα πρέπει να παρέχει στον πελάτη τα εξής:

9 - το έντυπο χρήσης και συντήρησης για τη μονάδα όπως παρέχεται από τον κατασκευαστή (εάν δεν παρέχεται ήδη στη μονάδα) - έγγραφη τεκμηρίωση που απαιτείται για τη συμμόρφωση με τα τρέχοντα πρότυπα 3.0. ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Η ευθύνη για την εργασία που εκτελείται στον χώρο της εγκατάστασης εναπόκειται αποκλειστικά στον χρήστη. Πριν τη συναρμολόγηση, ο αρμόδιος εγκατάστασης θα πρέπει να συνάδει με τα νομικά πρότυπα ασφαλείας και ειδικότερα: - Να ελέγξει ότι οι διατάξεις εγκατάστασης του μπόιλερ pellet συνάδουν με τους τοπικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς - Να συμμορφώνεται με τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο παρόν έγγραφο - Να ελέγχει ότι η διάταξη του σωλήνα διαφυγής καπνού και το στόμιο εισόδου αέρος συνάδουν με τον τύπο εγκατάστασης - Να μην κάνει ηλεκτρικές συνδέσεις χρησιμοποιώντας προσωρινά και/ή μη μονωμένα καλώδια - Να ελέγξει την επάρκεια του συστήματος γείωσης και του ηλεκτρικού συστήματος - Πάντα να χρησιμοποιεί ξεχωριστό εργαλείο ασφαλείας και όλα τα μέσα προστασίας που απαιτούνται από τα ισχύοντα τρέχοντα νομικά πρότυπα - Πάντοτε να επιτρέπει χώρο επισκευών για τυχόν συντήρηση η οποία απαιτείται 3.1. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ Συστήνεται να ξεπακετάρετε το μπόιλερ pellet μόνο εφόσον φτάσετε στο σημείο προορισμού.! Εάν οι κείμενοι τοίχοι και/ή δάπεδο είναι κατασκευασμένοι από υλικό που δεν είναι ανθεκτικό στη θερμότητα, θα πρέπει να παρέχεται κατάλληλη προστασία με τη χρήση μονωτικού, μη καύσιμου υλικού.! Έχετε πάντοτε κατά νου να τηρείτε ασφαλή απόσταση (περίπου 15/20εκ.) μεταξύ του μπόιλερ pellet και των επίπλων, οικιακών συσκευών κ.τ.λ.

10 Για την προστασία του δαπέδου, εφόσον είναι κατασκευασμένο από εύφλεκτο υλικό, προτείνουμε να εγκαταστήσετε μία μεταλλική πλάκα με πάχος 3/4χιλ. που να προεξέχει 30εκ. από το μπροστινό μέρος του μπόιλερ pellet.! Το μπόιλερ pellet θα πρέπει να βρίσκεται τουλάχιστον 15εκ. από τους περιβάλλοντες τοίχους. Αφήστε έναν χώρο τουλάχιστον 15 εκ. μεταξύ του πίσω τμήματος του μπόιλερ pellet και του τοίχου, προκειμένου να επιτρέπεται η κυκλοφορία του αέρα.! Εάν το μπόιλερ pellet εγκαθίσταται σε κουζίνες με καλύπτρα εξαγωγής ή σε αίθουσες με άλλες γεννήτριες θέρμανσης στερεού καυσίμου (π.χ. ξυλόφουρνοι), βεβαιωθείτε ότι ο όγκος του αέρα εισαγωγής είναι επαρκής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής λειτουργία της μονάδας.! Εάν ο αγωγός καπνού πρέπει να περάσει μέσα από την οροφή, θα χρειαστεί να μονωθεί κατάλληλα, κάνοντας χρήση διαφραγμάτων σε μη καύσιμο μονωτικό υλικό. Από τη στιγμή που έχει τοποθετηθεί το μπόιλερ pellet, θα πρέπει να ευθυγραμμιστεί με τη χρήση του μέτρου προσαρμογής.! ΚΙΝΔΥΝΟΣ Το σύστημα αποδέσμευσης καπνού ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ να συνδεθεί: - σε σωλήνα διαφυγής καπνού που χρησιμοποιείται από άλλες γεννήτριες (μπόιλερ, φούρνοι, τζάκια κ.ο.κ.) - σε συστήματα εξαγωγής αέρος (καλύπτρες, στόμια αέρος κ.τ.λ.) ακόμη και αν εσωκλείονται σε αγωγούς.! ΚΙΝΔΥΝΟΣ Απαγορεύεται να εγκαταστήσετε βαλβίδες διακοπής υγρασίας.

11 ! Το σύστημα αποδέσμευσης καπνού διαμέτρου Ø80χιλ. από το μπόιλερ pellet προς την καπνοδόχο θα πρέπει να έχει: - μέγιστο μήκος 8μ. - οι συνδέσεις μεταξύ αγωγών θα πρέπει να είναι ερμητικά κλειστές. ΠΡΟΣΟΧΗ Εάν η οδός αποδέσμευσης καπνού είναι τέτοια ώστε να δημιουργεί ελλιπή υγρασία (πολλαπλές καμπύλες, άκρο ακατάλληλης αποδέσμευσης, στενά, κ.τ.λ.) η αποβολή καπνού δεν μπορεί να είναι η καλύτερη δυνατή. Σε αυτή την περίπτωση θα χρειαστεί να αλλάξετε τις παραμέτρους λειτουργίας του μπόιλερ pellet ώστε να προσαρμοστεί στο σύστημα αποδέσμευσης καπνού. Αυτό μπορεί να εκτελεστεί μόνο από εξουσιοδοτημένο τεχνικό. Το σύστημα αποδέσμευσης καπνού από το μπόιλερ pellet λειτουργεί μέσω αρνητικής πίεσης και ελαφράς πίεσης του σωλήνα αποδέσμευσης καπνού. Είναι πολύ σημαντικό για το σύστημα αποδέσμευσης καπνού να είναι ερμητικά σφραγισμένο. Είναι απαραίτητο να εξετάσετε αναλυτικά τη διάταξη και τη δομή του δωματίου κατά την εγκατάσταση του σωλήνα αποδέσμευσης καπνού μέσω των τοίχων και των οροφών, έτσι ώστε η εγκατάσταση να διεξάγεται κατάλληλα σε πλήρη ακολουθία των προτύπων πυρασφάλειας. Βεβαιωθείτε ότι στο δωμάτιο όπου τοποθετείται το μπόιλερ pellet έχει αρκετό αέρα για καύση. Συνιστάται να διεξάγετε σε τακτά διαστήματα ελέγχους επιθεώρησης, προκειμένου να διασφαλίσετε ότι η καύση αέρος φτάνει στον θάλαμο καύσης σωστά. Η μονάδα λειτουργεί στα 220V-50Hz. Βεβαιωθείτε ότι το ηλεκτρικό καλώδιο δεν μπερδεύεται κάτω από το μπόιλερ pellet, ότι είναι μακριά από θερμές επιφάνειες και ότι δεν έρχεται σε επαφή με αιχμηρές επιφάνειες οι οποίες μπορεί να το κόψουν. Εάν το μπόιλερ pellet είναι ηλεκτρικά υπερφορτισμένο, ο κύκλος ζωής των ηλεκτρονικών μερών μπορεί να μικρύνει.

12 Μην διακόπτετε ποτέ την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος με το να βγάλετε από την υποδοχή το βύσμα του μπόιλερ pellet ενόσω καίει η φλόγα. Αυτό μπορεί να κάνει πιο αδύναμη τη λειτουργία του μπόιλερ pellet ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗΣ ΚΑΠΝΟΥ Η αποδέσμευση καπνού θα πρέπει να λαμβάνει χώρα σύμφωνα με τα τρέχοντα πρότυπα. Ο σωλήνας αποδέσμευσης δεν θα πρέπει σίγουρα να συνδέεται με άλλα συστήματα οποιουδήποτε τύπου, όπως το σύστημα όπου ο καπνός απελευθερώνεται από τον εξοπλισμό καύσης, την καλύπτρα εξάτμισης ή τα συστήματα διανομής αέρα κ.τ.λ. Ούτε θα πρέπει η αποδέσμευση καπνού να λαμβάνει χώρα σε κλειστές ή ημίκλειστες περιοχές, όπως γκαράζ, στενούς διαδρόμους, με κλειστές περσίδες ή κάθε άλλο μέρος όπου ο καπνός μπορεί να συσσωρευτεί. Κατά τη σύνδεση του μπόιλερ pellet σε σωλήνα διαφυγής καπνού, θα πρέπει να διεξάγετε έναν επαγγελματικό έλεγχο καθαρισμού καπνοδόχου, ώστε ο σωλήνας διαφυγής καπνού να μην έχει τις παραμικρές σχισμές. Εφόσον υπάρχουν, ο σωλήνας διαφυγής καπνού θα πρέπει να τοποθετηθεί μέσα σε νέο υλικό για κατάλληλη λειτουργία. Οι σωλήνες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν περιλαμβάνουν εκείνους που είναι άκαμπτοι και έχουν κατασκευαστεί από βαμμένο ατσάλι (1,5χιλ. ελάχιστο πάχος) ή ανοξείδωτο ατσάλι (ελάχιστο πάχος 0,5χιλ.). Οι δακτύλιοι θηλυκής /αρσενικής σύνδεσης θα πρέπει να έχουν ελάχιστο μήκος 40χιλ.! Το σύστημα αποδέσμευσης καπνού θα πρέπει να έχει σύνδεση γείωσης εργασίας σύμφωνη με τα τρέχοντα πρότυπα και τις νομικές αξιώσεις. (Η σύνδεση γείωσης απαιτείται από τον νόμο). Η σύνδεση γείωσης θα πρέπει να είναι ανεξάρτητη αυτής της μονάδας.

13 Ο σωλήνας διαφυγής καπνού θα πρέπει να παρέχεται σύμφωνα με τα πρότυπα UNI , UNI EN όσον αφορά τις διαστάσεις και τα υλικά που χρησιμοποιούνται για την κατασκευή του. Οι σωλήνες διαφυγής καπνού που έχουν υποστεί φθορά ή έχουν κατασκευαστεί με ακατάλληλα υλικά (ασβεστοτσιμέντο, γαλβανισμένο ατσάλι κ.ο.κ. με τραχιές ή πορώδεις επιφάνειες) είναι παράνομες και θέτουν σε αμφισβητούμενη λειτουργία το μπόιλερ pellet. Ο καπνός μπορεί να απελευθερωθεί μέσω συμβατικού σωλήνα διαφυγής καπνού (βλέπε εικόνα παραπλεύρως) με την προϋπόθεση ότι ακολουθούνται οι παρακάτω κανόνες: - Ελέγξτε την κατάσταση συντήρησης του σωλήνα διαφυγής καπνού. Εάν ο σωλήνας διαφυγής καπνού είναι παλιός, συστήνεται να τον αποκαταστήσετε εισάγοντας έναν ατσάλινο σωλήνα με κατάλληλα μονωμένο ορυκτοβάμβακα ή βερμικουλίτη. - Ο καπνός μπορεί να απελευθερωθεί απευθείας μέσω στον σωλήνα διαφυγής καπνού μόνο εφόσον έχει την ελάχιστη διατομή 20Χ20εκ. ή διάμετρο 20εκ. και είναι εξοπλισμένη με στόμιο ελέγχου. - Εάν ο σωλήνας διαφυγής καπνού έχει μεγαλύτερη διατομή, θα χρειαστείτε να εισάγετε ατσάλινο σωλήνα (με διάμετρο βασισμένη στην οδό) που να είναι κατάλληλα μονωμένος. - Αποφύγετε την επαφή με το υλικό καύσης (όπως ξύλινα δοκάρια) και σε κάθε περίπτωση μονώστε τα με πυρίμαχο υλικό.

14 Α) Κάλυμμα καπνοδόχου ανθεκτικό στον αέρα Β) Μέγιστη διατομή 20 Χ 20 εκ. ή διάμετρος 20εκ. μέγιστο ύψος 5-6 μέτρων. C) Σφράγιση. D) Επιθεώρηση. Η διάμετρος των σωλήνων εξαρτάται από τον τύπο του συστήματος. Το μπόιλερ pellet σχεδιάστηκε έτσι ώστε να συγκρατεί τους σωλήνες με διάμετρο 80χιλ. Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις συστήνεται και διάμετρος 100χιλ. Εάν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε σωλήνες με διάμετρο 100χιλ. συνδέστε το μπόιλερ pellet με ένα Τ με διάμετρο 80 χιλ. και στη συνέχεια αυξήστε Ø80>Øχιλ.

15 Α) Βερμικουλίτης και ορυκτοβάμβακας. Β) Ατσάλινοι σωλήνες. C) Μέρος κλεισίματος. Κατά τη χρήση συνδέσμων μεταξύ του μπόιλερ pellet και του σωλήνα διαφυγής καπνού, είναι υποχρεωτικό να χρησιμοποιείτε έναν σύνδεσμο Τ, με βύσμα επιθεώρησης απευθείας στο μπόιλερ pellet. Η χρήση αυτού του συνδέσμου Τ θα πρέπει να επιτρέπει τη συλλογή στάχτης που συγκεντρώνεται μέσα στον σωλήνα και τον περιοδικό καθαρισμό του σωλήνα διαφυγής καπνού χωρίς να απαιτείται ο σωλήνας να αφαιρεθεί. Ο καπνός ελαφρώς ρευστοποιείται. Συνεπώς, είναι υποχρεωτικό να ελέγχεται ότι το βύσμα για τον καθαρισμό του συστήματος αποδέσμευσης καπνού είναι απολύτως ερμητικό και ότι παραμένει έτσι μετά από κάθε επιθεώρηση. Βεβαιωθείτε ότι η επανασυναρμολόγση λαμβάνει χώρα με την ίδια σειρά και ελέγξτε τις συνθήκες της σφράγισης. Η σύνδεση μεταξύ των σωλήνων τίθεται με αρσενική σύνδεση πάντοτε προς τα πάνω (βλέπε παρακάτω).

16 Κατεύθυνση αερίων εξάτμισης Συνιστάται αυστηρά η αποφυγή χρήσης των οριζόντιων ταλαντώσεων και εφόσον αυτό απαιτείται, βεβαιωθείτε ότι ο σωλήνας δεν έχει αντίθετη κλίση αλλά τέτοια που να έχει τουλάχιστον 5%. Οι οριζόντιες ταλαντώσεις δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν σε κάθε περίπτωση το μήκος των 3μ. Δεν συστήνεται η σύνδεση της αποδέσμευσης καπνού απευθείας στο μπόιλερ pellet με οριζόντια ταλάντωση άνω του 1μ.

17 3.3. ΜΟΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΤΡΟΣ ΟΠΩΝ Από τη στιγμή που το μπόιλερ pellet έχει καθοριστεί, η οπή θα πρέπει να τίθεται για τη διέλευση του σωλήνα αποδέσμευσης καπνού. Αυτό ποικίλει ανάλογα με τον τύπο εγκατάστασης, τη διάμετρο του σωλήνα αποδέσμευσης και τον τύπο του τοίχου ή οροφής για να γίνει η διέλευση. Η μόνωση θα πρέπει να είναι μεταλλικής προέλευσης (ορυκτοβάμβακας) με ονομαστική πυκνότητα μεγαλύτερη από 80kg/m 3. ΤΕΛΕΙΑ ΥΓΡΑΣΙΑ παρέχεται κυρίως μέσω του σωλήνα διαφυγής καπνού άνευ εμποδίων όπως στενά ή γωνίες. Κάθε κίνηση αξόνων θα πρέπει να έχει μία οδό με κλίση μέγιστης γωνίας 45 ο από την κάθετο και μόνο 30 ο είναι ακόμη πιο προτιμητέο. Αυτές οι κινήσεις θα πρέπει κατά προτίμηση να τίθενται κοντά στο ανθεκτικό στον άνεμο κάλυμμα καπνοδόχου. Είναι ωστόσο υποχρεωτικό να παρέχουν αρχική κάθετη ταλάντωση 1,5μ. (ελάχιστο) προκειμένου να διασφαλιστεί η κατάλληλη αποβολή καπνού ΣΤΟΜΙΟ ΕΙΣΟΔΟΥ ΑΕΡΟΣ ΚΑΥΣΗΣ Ο αέρας που απαιτείται για την καύση και λαμβάνεται από το περιβάλλον θα πρέπει να αναπαράγεται μέσω σχάρας αερισμού που τοποθετείται στον τοίχο του δωματίου που κοιτάζει προς τα έξω. Αυτό θα διασφαλίσει τη βέλτιστη καύση και συνεπώς και τη χαμηλή κατανάλωση pellet. Συστήνεται η συλλογή εξωτερικού αέρα απευθείας μέσω σωλήνα. Προφανώς, η οπή αερισμού θα πρέπει να διαθέτει στην εξωτερική πλευρά σχάρα αερισμού η οποία θα φέρει και προστασία κατά της βροχής, του αέρα και των εντόμων. Η οπή θα πρέπει να δημιουργείται σε εξωτερικό τοίχο όπου τοποθετείται το μπόιλερ pellet.

18 ! Το πρότυπο UNI απαγορεύει τη συλλογή αέρα καύσης από γκαράζ, αποθήκες για καύσιμο υλικό ή περιοχές, όπου εκτελούνται δραστηριότητες με κίνδυνο πυρκαγιάς.! Σε περίπτωση που το δωμάτιο περιέχει επιπλέον εξοπλισμό θέρμανσης, τα στόμια εισόδου αέρα καύσης θα πρέπει να διασφαλίζουν τον όγκο του απαιτούμενου αέρα για την κατάλληλη λειτουργία όλων των συσκευών ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ Οι μονάδες απαιτούν σύνδεση με τις ηλεκτρικές παροχές. Τα δικά μας μπόιλερ θέρμανσης διαθέτουν ηλεκτρικά καλώδια κατάλληλα για μεσαίες θερμοκρασίες. Εάν

19 το ηλεκτρικό καλώδιο χρειαστεί να αντικατασταθεί (για παράδειγμα σε περίπτωση βλάβης), επικοινωνήστε με το εξουσιοδοτημένο τεχνικό προσωπικό μας. Πριν διεξάγετε την ηλεκτρική σύνδεση, βεβαιωθείτε ότι: - Τα χαρακτηριστικά του ηλεκτρικού συστήματος συνάδουν με τα στοιχεία επί της πλακέτας δεδομένων συνημμένα επί του μηχανήματος. -! Το σύστημα αποδέσμευσης καπνού θα πρέπει να διαθέτει λειτουργική σύνδεση γείωσης σύμφωνα με τα τρέχοντα πρότυπα και τις νομικές προϋποθέσεις (Η σύνδεση γείωσης απαιτείται εκ νόμου). - Εάν η μονάδα δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθεί για εκτεταμένη περίοδο, αποσυνδέστε την ή απενεργοποιήστε την γυρνώντας τον διακόπτη στο off. Σε περίπτωση διακοπής ή ελαττωματικής λειτουργίας, αποσυνδέστε τη μονάδα ή απενεργοποιήστε την γυρνώντας τον διακόπτη στο off και επικοινωνήστε με το εξουσιοδοτημένο κέντρο τεχνικής υποστήριξης. Ηλεκτρική σύνδεση Το μπόιλερ pellet θα πρέπει να συνδέεται με το πλέγμα ισχύος. Ο λέβητας maxi30/biodom έχει 2 καλώδια, ένα λευκού χρώματος που είναι για το ρεύμα κ ένα μαύρου χρώματος για τον κυκλοφορητή: Καλώδιο λευκού χρώματος - Ρεύμα Μπλέ: Oυδέτερο Κίτρινο: Γείωση Καφέ: Φάση Καλώδιο μαύρου χρώματος Κυκλοφορητής Μπλέ: Oυδέτερο Κίτρινο: Γείωση Καφέ: Φάση

20 Εάν τα καλώδια έχουν υποστεί βλάβη, θα πρέπει να αλλαχθεί από εξουσιοδοτημένο άτομο ή εξειδικευμένο τεχνικό. Η ηλεκτρική σύνδεση θα πρέπει εύκολα να είναι προσβάσιμη ακόμη και μετά την εγκατάσταση του μπόιλερ pellet ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ, ΖΩΩΝ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ. Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον αρμόδιο εγκατάστασης επί κάποιων γενικών κατευθυντήριων οδηγιών οι οποίες θα πρέπει να ακολουθούνται με την κατάλληλη εγκατάσταση. Αυτά τα πρότυπα απαιτούνται, αλλά όχι πλήρη. Για περαιτέρω και ακριβέστερες πληροφορίες, θα πρέπει να διαβάσετε το υπόλοιπο μέρος του εγχειριδίου. - Συνδέστε το μπόιλερ pellet με υποδοχή ρεύματος που διαθέτει σύνδεση γείωσης - Μην αφήνετε παιδιά ή κατοικίδια να πλησιάζουν στο μπόιλερ pellet - Χρησιμοποιείτε μόνο pellets ποιότητας και όχι άλλα καύσιμα - Ενημερώστε όλους τους χρήστες για τους κινδύνους και εκπαιδεύστε τους στη λειτουργία του μπόιλερ pellet - Εάν το μπόιλερ pellet εγκαθίσταται σε ξύλινο δάπεδο, συστήνεται να μονωθεί η βάση υποστήριξης.! Το μπόιλερ pellet λειτουργεί με τον θάλαμο καύσης σε αρνητική πίεση. Συνεπώς, διασφαλίστε ότι η αποδέσμευση φέρει θερμική σφράγιση.! Όταν το μπόιλερ pellet ανάψει για πρώτη φορά, μικρό μέρος της βαφής που καλύπτει το μπόιλερ αναπνέει*. Αυτό επιτάσσει το να αερίσετε το δωμάτιο προκειμένου να απελευθερώσετε τους υδρατμούς. (* εξαιτίας της σταθεροποίησης της διαδικασίας βαφής).

21 5.0. ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ Ο τεχνικός συντήρησης, πέρα από τη συμμόρφωσή του με τις οδηγίες ασφαλείας, θα πρέπει: -! Πάντα να χρησιμοποιεί τις συσκευές ασφαλείας και ξεχωριστά εργαλεία ασφαλείας σύμφωνα με την οδηγία 89/391/ΕΟΚ - Να αποσυνδέει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος πριν την εκτέλεση οποιασδήποτε εργασίας - Πάντα να χρησιμοποιεί επαρκή εργαλεία - Πριν την έναρξη οποιασδήποτε εργασίας επί του μπόιλερ pellet, να βεβαιωθεί ότι το μηχάνημα έχει κρυώσει και ότι οι στάχτες είναι κρύες. Και κυρίως να περιμένει τη λαβή να κρυώσει πριν την πιάσει. - ΜΗΝ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΟΪΛΕΡ PELLET ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ εφόσον έστω και μία από τις συσκευές ασφαλείας είναι ελαττωματικές, ακατάλληλα συνδεδεμένες ή δεν λειτουργούν. - Μην διεξάγει οποιεσδήποτε τροποποιήσεις για οποιονδήποτε λόγο πέραν αυτών που επιτρέπονται και συστήνονται από τη μητρική εταιρία - Χρησιμοποιεί πάντοτε αυθεντικά ανταλλακτικά. Μην περιμένετε να φθαρούν τα εξαρτήματα πριν τα αντικαταστήσετε. Η αντικατάσταση ενός φθαρμένου εξαρτήματος πριν υποστεί βλάβη, βοηθά στην αποφυγή τραυματισμών που προκαλούνται από ατυχήματα εξαιτίας αιφνίδιας βλάβης των εξαρτημάτων, η οποία μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε ανθρώπους και περιουσία. - Καθαρίζετε το χωνευτήρι πριν από κάθε άναμμα εφόσον είναι βρώμικο. - Ελέγξτε για τυχόν συμπύκνωση. Αυτό υποδηλώνει ότι υπάρχει διήθηση νερού ψύξης καπνού. Συστήνεται να αναγνωρίσετε τις πιθανές αιτίες προκειμένου να αποκαταστήσετε τη σωστή λειτουργία του προϊόντος ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΗ Ο χώρος όπου θα τοποθετηθεί το μπόιλερ pellet, καλούμενος ως χώρος εγκατάστασης, θα πρέπει να έχει διάταξη σύμφωνη με τους τοπικούς, εθνικούς και ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Το μπόιλερ pellet αποτελεί μηχάνημα θέρμανσης και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας διαθέτει εξωτερικές επιφάνειες με πολύ υψηλές θερμοκρασίες ή οι οποίες είναι πολύ θερμές.

22 Αυτή η μονάδα έχει σχεδιαστεί για να καίει το πεπιεσμένο καύσιμο ξύλου (pellet συσσώματα βιομάζας 6χιλ. σε διάμετρο και μήκους 30χιλ., μέγιστης υγρασίας 8-10%). Συνεπώς, κατά τη διάρκεια χρήσης, συστήνεται να είστε προσεκτικοί, ειδικότερα στα εξής: -! μην πλησιάζετε και μην αγγίζετε το τζάμι της πόρτας, υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ -! μην πλησιάζετε και μην αγγίζετε το σημείο αποδέσμευσης καπνού, υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΓΚΑΥΜΑΤΩΝ -! μην διεξάγετε κανενός είδους καθαρισμό - μην ανοίγετε τις πόρτες, καθώς το μπόιλερ pellet λειτουργεί σωστά μόνο σε ερμητικές συνθήκες - μην απορρίπτετε την τέφρα -! κρατάτε τα παιδιά και τα κατοικίδια μακριά - ΤΗΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΠΟΥ ΤΙΘΕΝΤΑΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΓΓΡΑΦΟ Επίσης, για τη σωστή χρήση του μπόιλερ pellet: - χρησιμοποιείτε μόνο καύσιμο που τηρεί πιστά τις οδηγίες του κατασκευαστή - ακολουθείτε το χρονοδιάγραμμα συντήρησης - καθαρίζετε το μπόιλερ pellet σε εβδομαδιαία βάση (μόνο όταν το μπόιλερ και η τέφρα έχουν κρυώσει) -! μη χρησιμοποιείτε το μπόιλερ pellet σε περίπτωση κακής λειτουργίας ή ανωμαλιών, ασυνήθους θορύβου και/ή ύποπτων διακοπών λειτουργίας -! μη ρίχνετε νερό στο μπόιλερ pellet, ακόμη και για να σβήσετε φωτιά μέσα στον θάλαμο καύσης (comora) -! μην απενεργοποιείτε το μπόιλερ pellet αποσυνδέοντάς το από το βύσμα. Χρησιμοποιείτε τον διακόπτη επί του καντράν. -! μην στηρίζεστε στο μπόιλερ pellet, υπάρχει ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΣΤΑΘΕΙΑΣ - μη χρησιμοποιείτε το μπόιλερ pellet σε καμία περίπτωση ως υποστήριγμα ή εξάρτημα βάσης. Ποτέ μην αφήνετε την πόρτα της καλύπτρας ανοικτή. - μην ακουμπάτε τα βαμμένα μέρη κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του μπόιλερ -! μη χρησιμοποιείτε ξύλο ή κάρβουνο στο μπόιλερ pellet, αλλά μόνο pellet (συσσώματα βιομάζας) με τα εξής χαρακτηριστικά: o διαστάσεις: διάμετρος 6χιλ. μέγιστο μήκος 30χιλ. μέγιστη περιεκτικότητα υγρασίας 8-10% - μη χρησιμοποιείτε το μπόιλερ pellet ως αποτεφρωτή

23 - διεξάγετε όλες τις λειτουργίες με μέγιστη ασφάλεια 6.0. ΠΡΟΤΥΠΑ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΑΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟ -! Ποτέ μη χρησιμοποιείτε βενζίνη, καθαρό πετρέλαιο ή άλλο εύφλεκτο υλικό για να ανάψετε το μπόιλερ pellet. Κρατάτε αυτά τα υγρά μακριά από το μπόιλερ όσο βρίσκεται σε λειτουργία. -! Ποτέ μην ανάβετε το μπόιλερ pellet ενόσω είναι φθαρμένο το τζάμι. Μην χτυπάτε το τζάμι ή την πόρτα για να αποφύγετε τη βλάβη τους. -! Μην ανοίγετε την πόρτα για να καθαρίσετε το τζάμι όσο το μπόιλερ pellet βρίσκεται σε λειτουργία. Καθαρίστε το τζάμι μόνο όταν το μπόιλερ pellet είναι κρύο, χρησιμοποιώντας ένα βαμβακερό πανί ή χάρτινες πετσέτες και καθαριστικό τζαμιών. -! Βεβαιωθείτε ότι το μπόιλερ pellet έχει ασφαλίσει καλά προς αποφυγή τυχόν μετακίνησης. -! Βεβαιωθείτε ότι το πυροκιβώτιο είναι καλά κλειστό όσο το μπόιλερ pellet βρίσκεται σε λειτουργία. -! Σκουπίστε την τάφρο μέσα μόνο όταν το μπόιλερ pellet είναι κρύο. -! Μην χρησιμοποιείτε τραχιά προϊόντα επί των επιφανειών του μπόιλερ pellet Ο ΤΥΠΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΪΛΕΡ PELLET ΠΟΥ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΡΗΣΗ Η χρήση σκούπας τύπου τυμπάνου μπορεί να κάνει τον καθαρισμό ευκολότερο. Το τύμπανο θα πρέπει να φέρει ένα φίλτρο, ώστε να αποτρέψει την είσοδο της σκόνης που καθαρίζεται πίσω στον χώρο που έχει σκουπιστεί. Πριν ξεκινήσετε την τυπική συντήρηση, συμπεριλαμβανομένου και του καθαρισμού, λάβετε τα παρακάτω απαραίτητα μέτρα: -! αποσυνδέστε την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος πριν διεξάγετε οποιαδήποτε εργασία -! πριν ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία επί του μπόιλερ pellet, βεβαιωθείτε ότι το μηχάνημα και η τάφρος είναι κρύα - σκουπίζετε την τάφρο έξω από τον θάλαμο καύσης κάθε εβδομάδα ή όταν κρίνετε απαραίτητο - σκουπίζετε και προσεκτικά καθαρίζετε το χωνευτήρι κάθε εβδομάδα ή όταν κρίνετε απαραίτητο

24 - μετά από κιλά καμένων pellets ή μία φορά κάθε μήνα απομακρύνετε την πλάκα στη δεξιά πλευρά (βλέπε την κάτω εικόνα) του μπόιλερ pellet και σκουπίστε μέσα.! Πάντοτε να βεβαιώνεστε ότι το μπόιλερ pellet και η τάφρος είναι κρύα Υπάρχει το χωνευτήρι όπου καίνε τα pellets (Εικόνα 5). Μετά από κάθε χρήση (με κρύο το μπόιλερ pellet) συστήνεται να το σκουπίζετε. Κάθε εβδομάδα συστήνεται να το αφαιρείτε και να ελέγχετε ότι δεν υπάρχει υπερβολική ποσότητα τάφρου στο κάτω μέρος του. Στη συνέχεια τοποθετήστε το χωνευτήρι πίσω στη θέση του, σφίξτε το καλά, προκειμένου να διασφαλίσετε την ασφαλή λειτουργία του μπόιλερ pellet. Για τυχόν διευκρίνιση που μπορεί να είναι απαραίτητη, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε με τον πωλητή λιανικής για περαιτέρω πληροφορίες και διευκρινήσεις, από τη στιγμή που ο κατασκευαστής δεν έχει κανέναν έλεγχο επί της εγκατάστασης του μπόιλερ pellet και δεν προσφέρει κάποια εγγύηση εγκατάστασης και συντήρησης. Ο κατασκευαστής σε καμία περίπτωση δεν θα τεθεί υπεύθυνος για τυχόν ζημία, η οποία προκαλείται από τρίτους.

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

V 50/60Hz W 1.7L

V 50/60Hz W 1.7L ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Βραστήρας Μοντέλο: R-778 220-240V 50/60Hz 1850--2200W 1.7L ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει να τηρείτε τις βασικές προφυλάξεις ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων

Διαβάστε περισσότερα

Καυστήρας μπλε φλόγας. Οδηγίες χρήσης Logatop BE-A (2001/10) GR. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό

Καυστήρας μπλε φλόγας. Οδηγίες χρήσης Logatop BE-A (2001/10) GR. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό Καυστήρας μπλε φλόγας Οδηγίες χρήσης Logatop BE-A 6 720 818 766 (2001/10) GR Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό Πρόλογος Η συσκευή συμμορφώνεται με τις ισχύουσες διατάξεις των σχετικών

Διαβάστε περισσότερα

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1]

Ατμοκαθαριστής FA Εγχειρίδιο χρήσης [1] Ατμοκαθαριστής FA-5141-1 Εγχειρίδιο χρήσης [1] ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας πρέπει να τηρούνται βασικές προφυλάξεις, συμπεριλαμβανομένου των παρακάτω: Διαβάστε όλες τις

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W

ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM V 50Hz 2200W ΘΕΡΜΑΝΤΙΚΟ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο: UHM-786 230V 50Hz 2200W Σημάνσεις Ασφαλείας Προκειμένου να μειώσετε τον κίνδυνο τραυματισμού ή ζημιάς σε ιδιοκτησία, βασικές οδηγίες ασφαλείας θα πρέπει να τηρούνται

Διαβάστε περισσότερα

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ PD10/16-SDE ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ Ο ΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτό το εγχειρίδιο πριν χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορά τη συσκευή. Τοποθετήστε τη συσκευή σε

Διαβάστε περισσότερα

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ DUE-1238 ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν για πρώτη φορά και φυλάξετε τη συσκευή σε ασφαλές μέρος, για να

Διαβάστε περισσότερα

Οδός Radnička 1, 17500 Βράνιε, Σερβία Τηλ. 017/421-121 ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

Οδός Radnička 1, 17500 Βράνιε, Σερβία Τηλ. 017/421-121 ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Οδός Radnička 1, 17500 Βράνιε, Σερβία Τηλ. 017/421-121 ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟ ΤΖΑΚΙ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 1 1. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΕΝΤΟΙΧΙΖΟΜΕΝΟΥ ΤΖΑΚΙΟΥ -ΠΛΑΤΟΣ -ΒΑΘΟΣ -ΥΨΟΣ -ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT

ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT ΦΟΡΗΤΟ RADIO / CD / MP3 / USB / AUX / SD-MMC CARD APRC60AT 1. Ασφάλεια 1.1 Χρήση Η συσκευή αυτή λειτουργεί ως φορητό Ράδιο/CD. Αναπαράγει μουσική (MP3) μέσω CD και USB. Μπορεί επίσης να αναπαράγει μουσική

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 Εγχειρίδιο οδηγιών ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ GR ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ... 3 ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ... 4 ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ... 5 ΧΡΗΣΗ... 7 ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ... 8 2 ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΚΑΙ ΣΥΣΤΑΣΕΙΣ Το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών χρήσης αναφέρεται σε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΤΕΛΟ: DQ078 ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση μιας ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει πάντα να τηρούνται βασικά μέτρα ασφαλείας, συμπεριλαμβανόμενων των εξής: ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

NE1.1. Διάταξη εξουδετέρωσης. Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό

NE1.1. Διάταξη εξουδετέρωσης. Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου. Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό Οδηγίες εγκατάστασης και συντήρησης για τον τεχνικό Διάταξη εξουδετέρωσης NE1.1 Για τη χρήση με λέβητες συμπύκνωσης αερίου 6 720 817 043 (2010/01) GR Πίνακας περιεχομένων Πίνακας περιεχομένων 1 Επεξήγηση

Διαβάστε περισσότερα

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816

Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Ανεμιστήρας Υδρονέφωσης MGMF 3816 Εγχειρίδιο χρήσης 1 Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας: 1. Ελέγξτε αν η τάση της ηλεκτρικής σας εγκατάστασης είναι συμβατή με τη συσκευή αυτή, όπως φαίνεται πάνω στη συσκευή.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Επίτοιχοι λέβητες συμπύκνωσης κλειστού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου C) ή ανοιχτού θαλάμου καύσης βεβιασμένου ελκυσμού (τύπου Β) με ενσωματωμένο μπόιλερ. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε

Διαβάστε περισσότερα

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ VICTRIX 24 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε έναν λέβητα της IMMERGAS. Ένα προϊόν ποιότητας που θα σας προσφέρει άνεση και ασφάλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να είστε σίγουροι

Διαβάστε περισσότερα

Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095

Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095 Beper MICΑ PANEL HEATER RΙ.095 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε ηλεκτρικές συσκευές, πρέπει πάντοτε να ακολουθείτε τα βασικά μέτρα ασφαλείας για τη μείωση του κινδύνου πυρκαγιάς,

Διαβάστε περισσότερα

Συμπιεστής Νεφελοποιητής

Συμπιεστής Νεφελοποιητής ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Συμπιεστής Νεφελοποιητής Τηλ.: 210 29.23.783 Website: http://anorthosis.com.gr ΕΓΓΥΗΣΗ ΟΡΟΙ ΕΓΓΥΗΣΗΣ 1. Η εταιρεία μας σας παρέχει εγγύηση καλής λειτουργίας της συσκευής για χρονικό διάστημα

Διαβάστε περισσότερα

7 747 002 162 08/2002 GR

7 747 002 162 08/2002 GR 7 747 002 162 08/2002 GR Για το χρήστη Οδηγίες χρήσης Ειδικός λέβητας αερίου Logano G234 Διαβάστε προσεκτικά πριν τη χρήση Πρόλογος. Το σωστό καύσιμο Η συσκευή συμμορφώνεται με τις ισχύουσες διατάξεις

Διαβάστε περισσότερα

6780 0590 03/99. Οδηγίες χειρισµού. Λέβητας αερίου µε εκµετάλλευση λανθάνουσας ενέργειας καυσαερίων. Logamax plus GB112-24/29/43/60

6780 0590 03/99. Οδηγίες χειρισµού. Λέβητας αερίου µε εκµετάλλευση λανθάνουσας ενέργειας καυσαερίων. Logamax plus GB112-24/29/43/60 6780 0590 03/99 Οδηγίες χειρισµού Λέβητας αερίου µε εκµετάλλευση λανθάνουσας ενέργειας καυσαερίων Logamax plus GB112-24/29/43/60 Αγαπητή πελάτισσα, αγαπητέ πελάτη, η κατασκευή και η παραγωγή του λέβητα

Διαβάστε περισσότερα

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr

ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr ΑΕΡΟΘΕΡΜΟ NSG-24B ΣΟΜΠΑ QUARTZ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Επισκεφτείτε την ηλεκτρονική μας διεύθυνση: www.alfalamda.gr Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το προϊόν μας. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ : Blade ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Οι οδηγίες αυτές θα πρέπει να διαβαστούν προσεκτικά και να φυλαχθούν για μελλοντική χρήση. Δεν μπορούμε να είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε προβλήματα προκύψουν με την

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΒΡΑΝΙΕ Οδός Radnička ΣΟΜΠΑ ΑΠΟ ΧΟΝΤΡΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ PREMIJER PREMIJER K ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΒΡΑΝΙΕ Οδός Radnička ΣΟΜΠΑ ΑΠΟ ΧΟΝΤΡΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ PREMIJER PREMIJER K ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΝ ΒΡΑΝΙΕ Οδός Radnička ΣΟΜΠΑ ΑΠΟ ΧΟΝΤΡΕΣ ΛΑΜΑΡΙΝΕΣ PREMIJER PREMIJER K ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗΣ, ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ 1 1. Τεχνικά στοιχεία της σόμπας βραδείας καύσης από χοντρές λαμαρίνες

Διαβάστε περισσότερα

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας

οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας οδηγίες χρήσεως θερμαντικό σώμα με εφέ φλόγας Θερμαντικό σώμα με οπτικό εφέ φλόγας Σημαντικές οδηγίες ασφαλείας Παρακαλούμε φυλάξτε το φυλλάδιο που κρατάτε στα χέρια σας σε ασφαλές μέρος, μαζί με την απόδειξη

Διαβάστε περισσότερα

Σ Υ Ν Δ Υ Α Σ Μ Ε Ν Ο Ι Λ Ε Β Η Τ Ε Σ

Σ Υ Ν Δ Υ Α Σ Μ Ε Ν Ο Ι Λ Ε Β Η Τ Ε Σ ΣΥΝΔΥΑΣΜΕΝΟΙ ΛΕΒΗΤΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΊΑ ΠΙΟ ΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ ΛΕΒΗΤΕΣ ΘΕΡΜΟΥ ΝΕΡΟΥ ATMOS D 15 P, D 20 P, D 30 p και D 45 P είναι σχεδιασμένοι για άνετη θέρμανση σπιτιών με πελλέτες και με ξύλο ως εναλλακτικό καύσιμο,

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες

Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Φούρνος με 3 εστίες Model No.: THEO51203 Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Κατά τη χρήση της ηλεκτρικής συσκευής, πρέπει

Διαβάστε περισσότερα

PD 625 ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΜΙΝΙ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

PD 625 ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΜΙΝΙ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Puredry ΑΘΟΡΥΒΟΣ ΜΙΝΙ ΑΦΥΓΡΑΝΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ PUREDRY HELLAS 2015, PD-GR Σας ευχαριστούμε για την αγορά του καινοτόμου Puredry Μίνι Αφυγραντήρα. Σάς ευχόμαστε πολλά χρόνια υγιεινού καθαρού αέρα

Διαβάστε περισσότερα

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς

COMMO. Παρουσίαση για τεχνικούς Παρουσίαση για τεχνικούς 1 Ευρετήριο Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα: Διαδικασία ελέγχου Πρώτο άναμμα Συντήρηση και καθάρισμα Service Τα πιο συχνά λάθη 2 Ξεκίνημα Πρώτο άναμμα 3 Διαδικασία ελέγχου Έλεγχος εγκατάστασης:

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ Ο ΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΦΩΤΙΣΤΙΚΑ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Ο κατασκευαστής συνιστά τη σωστή χρήση των συσκευών φωτισμού! Για τον λόγο αυτό να ακολουθείτε

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel

Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Ηλεκτρικός Θερμοπομπός Panel Οδηγίες χρήσης Μοντέλο : UHP-772 Διαβάστε και αποθηκεύστε αυτές τις οδηγίες για μελλοντική χρήση ΜΗΝ ΓΥΡΙΖΕΤΕ ΑΝΑΠΟΔΑ ΤΟΝ ΘΕΡΜΟΜΠΟ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P

ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P ΡΑΔΙΟΡΟΛΟΙ-ΞΥΠΝΗΤΗΡΙ AR280P 1. Χρήση Το AR280P λειτουργεί ως Ράδιο/ρολόι. Έχει λειτουργία FM ραδιόφωνου, λειτουργία προβολής της ώρας με προβολέα και περιλαμβάνει μία λάμπα. Εμφανίζει επίσης τη θερμοκρασία

Διαβάστε περισσότερα

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά.

ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068. Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΒΡΑΣΤΗΡΑΣ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΜΟΝΤΕΛΟ: KE7068 Διαβάστε αυτό το εγχειρίδιο εξολοκλήρου πριν τη χρήση και φυλάξτε το για μελλοντική αναφορά. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε όλες τις οδηγίες πριν τη

Διαβάστε περισσότερα

1964-P-2001 1964-P-2000

1964-P-2001 1964-P-2000 1964-P-2001 1964-P-2000 ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ Οδηγίες Εγκατάστασης Μονάδας Τοίχου Keeler Διαβάστε προσεκτικά αυτές τις οδηγίες πριν χρησιμοποιήσετε το προϊόν σας

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ ΣΤΑΧΤΗΣ DAV-4141 1 220-240V~ 50Hz 1200W, Κλάση II Οδηγίες χρήσης Η συσκευή είναι μόνο για στεγνή απορρόφηση Προσοχή: Διαβάστε αυτές τις οδηγίες πριν από την εγκατάσταση και

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Για την ασφάλειά σας Η συσκευή έχει δύο λειτουργίες: θέρµανσης/ στεγνώµατος πετσετών και συµπληρωµατικής θέρµανσης

Διαβάστε περισσότερα

Λ Ε Β Η Τ Ε Σ Μ Ε Ι Κ Τ Η Σ Κ Α Υ Σ Η Σ

Λ Ε Β Η Τ Ε Σ Μ Ε Ι Κ Τ Η Σ Κ Α Υ Σ Η Σ Λ Ε Β Η Τ Ε Σ Μ Ε Ι Κ Τ Η Σ Κ Α Υ Σ Η Σ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Λέβητες Atmos D 15 P, D 20 P, D 30 P και D 45 P είναι σχεδιασμένοι για τη θέρμανση σπιτιών με Pellets και με ξύλο ως εναλλακτικό καύσιμο.

Διαβάστε περισσότερα

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας

Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Σημαντικές Σημειώσεις Ασφαλείας Παρακαλούμε διαβάστε τις παρακάτω πληροφορίες για να εξασφαλίσετε τη σωστή λειτουργία του μηχανήματος. 1 Διαβάστε το εγχειρίδιο προσεκτικά πριν συνδέσετε το μηχάνημα. 2

Διαβάστε περισσότερα

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ CITRUS JUICER CJ 7280 ΕΛΛΗΝΙΚΑ EL H A G B F E C D 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOD. R-182 Περιγραφή Συσκευής 1. Καλώδιο 2. Λαβή 3. ιακόπτης λειτουργίας On/Off 4. Ρυθµιστής ισχύος 5. Μπουτόν περιτύλιξης καλωδίου 6. Πέλµα 7. Θάλαµος σακούλας 8. Μπουτόν απελευθέρωσης

Διαβάστε περισσότερα

Conserve Socket Χρονοδιακόπτης ρεύματος. Οδηγίες χρήσης

Conserve Socket Χρονοδιακόπτης ρεύματος. Οδηγίες χρήσης Conserve Socket Χρονοδιακόπτης ρεύματος Οδηγίες χρήσης Μια συσκευή που έχει παραμείνει συνδεδεμένη αλλά δεν χρησιμοποιεί, μπορεί να εξακολουθεί να καταναλώνει ρεύμα. Ο χρονοδιακόπτης ρεύματος Conserve

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC. 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Ηλεκτρικός Στίφτης S1125JC 220-240V~50Hz, 60W Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσεως, καθώς περιέχουν σημαντικές πληροφορίες για την ασφάλεια, χρήση και συντήρηση της συσκευής

Διαβάστε περισσότερα

UPPLEVA Τηλεόραση και ηχοσύστημα ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ

UPPLEVA Τηλεόραση και ηχοσύστημα ΔΩΡΕΑΝ. 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ UPPLEVA Τηλεόραση και ηχοσύστημα ΔΩΡΕΑΝ 5 Χρόνια ΕΓΓΥΗΣΗ Η καθημερινή ζωή στο σπίτι θέτει υψηλές απαιτήσεις στις τηλεοράσεις και τα ηχοσυστήματα. Η σειρά UPPLEVA έχει υποστεί αυστηρές δοκιμές και ελέγχους

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΣΕΙΡΑΣ CEF & SN

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΣΕΙΡΑΣ CEF & SN ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ & ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΨΥΚΤΗ ΣΕΙΡΑΣ CEF & SN 1. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Το εγχειρίδιο χρήσης αυτό χρησιμοποιείται στα ακόλουθα μοντέλα CEF 210, CEF 215, CEF 222, CEF 232, CEF 242, CEF 252, SN200, SN300, SN400

Διαβάστε περισσότερα

Με καθαρή συνείδηση. Βιομηχανική Λύση

Με καθαρή συνείδηση. Βιομηχανική Λύση Μειώστε τα έξοδα θέρμανσης Με καθαρή συνείδηση Βιομηχανική Λύση Λέβητες Βιομάζας REFO-AMECO ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΝ 303-5 ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ Ο λέβητας REFO είναι κατασκευασμένος από πιστοποιημένο χάλυβα

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Logano G125 WS. Ειδικός λέβητας πετρελαίου/αερίου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 7 747 018 861-07/2007 GR

Οδηγίες χρήσης. Logano G125 WS. Ειδικός λέβητας πετρελαίου/αερίου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 7 747 018 861-07/2007 GR Οδηγίες χρήσης Ειδικός λέβητας πετρελαίου/αερίου Logano G125 WS Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 7 747 018 861-07/2007 GR Περιεχόμενα 1 Για την ασφάλειά σας........................................

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ

ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ ΟΔΗΓΟΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΗΣ Περιεχόμενα Σελίδα Εισαγωγή 1 Τεχνικές προδιαγραφές θερμαντήρα νερού 2 Κύρια στοιχεία του θερμαντήρα νερού 3 Εξαρτήματα συστήματος 4 Τοποθέτηση συσκευής και οδηγίες εγκατάστασης

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343

Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343 Ηλεκτρική σκούπα για υγρό/στεγνο καθάρισμα και στάχτες DAMC-4343 1 Προσοχή: Πριν από το καθάρισμα ή τη συντήρηση της συσκευής, πρέπει να αποσυνδέσετε το φις από την πρίζα. Προσοχή: Πριν από τη συναρμολόγηση

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828

Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Οδηγίες Χρήσης R-826/R-827/R-828 Περιγραφή Συσκευών R-826/R-827/R-828 1. ΦΤΕΡΩΤΗ 2. ΠΛΑΣΤΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ΜΠΡΟΣΤΙΝΟΥ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 3. ΚΛΙΠ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟΥ ΚΑΛΥΜΜΑΤΟΣ 4. ΒΑΣΗ 5. ΠΙΣΩ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΟ ΚΑΛΥΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας

Οδηγίες χρήσης πίνακα ελέγχου λεβήτων pellet - βιομάζας Ο ηλεκτρικός πίνακας ελέγχου pellets-βιομάζας με κοχλία χρησιμοποιείται σε κατοικίες με λέβητα στερεών καυσίμων και ελέγχει τον ηλεκτρομειωτήρα (κοχλία) και τον φυσητήρα του λέβητα για παροχή θέρμανσης.

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες Συναρμολόγησης "Wagon BBQ"

Οδηγίες Συναρμολόγησης Wagon BBQ Version: 0439uk Dated: #030-2010 Edition: 08/11cd Οδηγίες Συναρμολόγησης "Wagon BBQ" Πρόλογος Παρακαλώ διαβάστε προσωπικά το εγχειρίδιο συναρμολόγησης και λειτουργίας αυτό πριν ενεργοποιήστε το GRILLCHEF

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. FM443 Πλακέτα ηλιακού. Πλακέτα λειτουργίας. Για τον τεχνικό. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό /2008 GR

Οδηγίες χρήσης. FM443 Πλακέτα ηλιακού. Πλακέτα λειτουργίας. Για τον τεχνικό. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό /2008 GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM443 Πλακέτα ηλιακού Για τον τεχνικό Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό. 6 720 615 869-03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια..................................... 3

Διαβάστε περισσότερα

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τους διακόπτες που φαίνονται στην ΕΙΚΟΝΑ 7.

Η συσκευή είναι εφοδιασμένη με τους διακόπτες που φαίνονται στην ΕΙΚΟΝΑ 7. ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ 1 2 3 ΓΕΝΙΚΑ Εκτιμούμε την εμπιστοσύνη που μας δείχνετε με την αγορά αυτού του θερμαντικού σώματος. Έχετε αγοράσει ένα ποιοτικό προϊόν που έχει κατασκευαστεί σύμφωνα με τους κανόνες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΛΛΕΤ

ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΛΛΕΤ ΟΔΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΥΣΤΗΡΑ ΠΕΛΛΕΤ 1) Αποσυνδέστε το καλώδιο του ρεύματος από το τριπολικό φίς του καυστήρα. 2) Αφαιρέστε το κάλυμμα του καυστήρα ξεβιδώνοντας τις τέσσερις λαμαρινόβιδες. 3)Τοποθετήστε

Διαβάστε περισσότερα

Την επαγρύπνηση του κοινού για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς σε τζάκια και καπνοδόχους εφιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας.

Την επαγρύπνηση του κοινού για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς σε τζάκια και καπνοδόχους εφιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας. Την επαγρύπνηση του κοινού για πιθανή εκδήλωση πυρκαγιάς σε τζάκια και καπνοδόχους εφιστά η Πυροσβεστική Υπηρεσία Νάουσας. Το άναμμα του τζακιού αποτελεί πλέον μέρος της καθημερινότητας ολοένα και περισσότερων

Διαβάστε περισσότερα

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ

ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ VICTRIX 50 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΧΡΗΣΗΣ Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε έναν λέβητα της IMMERGAS. Ένα προϊόν ποιότητας που θα σας προσφέρει άνεση και ασφάλεια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Να είστε σίγουροι

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Folio Folio Visio Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Folio Folio Visio Min. 15cm min 15cm min. 60cm min. 50cm min 15cm 1 220mm 2 3 4 5 6 342mm :6mm / L:35mm 7 1. Για την ασφάλεια σας Πριν θέσετε σε λειτουργία τη συσκευή,

Διαβάστε περισσότερα

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 ΕΛΛΗΝΙΚΑ

CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 ΕΛΛΗΝΙΚΑ CURLS & VOLUME HAIR STYLER HS 3120 ΕΛΛΗΝΙΚΑ A B C D E F 1 2 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες ασφαλείας

Διαβάστε περισσότερα

Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Your-conditions

Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου. Your-conditions Ντουλάπα Εμφανούς Τύπου Your-conditions ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΚΟΙΝΟ Οδηγίες προς το κοινό...2 ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Προειδοποίηση......3 Προσοχή...4 Έλεγχοι πριν τη λειτουργία...5 ΟΔΗΓΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ KUMTELKF 5320/ KF 5330

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ KUMTELKF 5320/ KF 5330 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΙΚΟΣ ΦΟΥΡΝΟΣ KUMTELKF 5320/ KF 5330 Σας ευχαριστούμε που επιλέξατε τον ηλεκτρικό φούρνο KUMTEL. Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά αυτόν τον οδηγό χρήσης, πριν θέσετε σε λειτουργία την

Διαβάστε περισσότερα

PUCCI S.r.l. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ 0051 CPD 0080

PUCCI S.r.l. ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΞΑΡΤΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΚΑΥΣΤΗΡΕΣ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ 0051 CPD 0080 ΣΕΙΡΑ 80-100 ΜΕ ΜΟΝΩΣΗ ΣΕΙΡΑ 100-125 ΜΕ ΜΟΝΩΣΗ ΔΙΠΛΟ ΜΟΝΩΜΕΝΟ ΤΟΙΧΩΜΑ ΑΠΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ 06 0051 0051 CPD 0080 MI-DP_gr_1.1.odt 1/8 ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ Η εγκατάσταση

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14 ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΔΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC14 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερμοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν με μικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW

ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ HERCULES DJCONTROLWAVE KAI TO DJUCED DJW ΕΠΙΣΚΟΠΗΣΗ ΕΛΕΓΚΤΗ HERCULES DJCONTROLWAVE Το Hercules DJControlWave είναι ένας ελεγκτής για DJ με 2 πλατό με ασύρματη τεχνολογία Bluetooth.

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ V ~50Hz 2000W. Μοντέλο: MBH-16312

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ V ~50Hz 2000W. Μοντέλο: MBH-16312 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ 220-240V ~50Hz 2000W Μοντέλο: MBH-16312 ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΑΕΡΟΘΕΡΜΟΥ. ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΧΡΗΣΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΦΥΛΑΞΤΕ ΤΙΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΟΥ ΤΙΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙΤΕ

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης για το πολυμίξερ

Οδηγίες χρήσης για το πολυμίξερ Οδηγίες χρήσης για το πολυμίξερ Περιεχόμενα Ασφάλεια του πολυμίξερ Σημαντικά μέτρα ασφάλειας 6 Ηλεκτρικές απαιτήσεις 8 Απόρριψη χρησιμοποιημένου ηλεκτρικού εξοπλισμού 8 ΜΈΡΗ ΚΑΙ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΆ Μέρη και

Διαβάστε περισσότερα

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών

powerpackpoint Οδηγίες χρήσης Σετ επαναφορτιζόμενων μπαταριών HOFFRICHTER GmbH Mettenheimer Strasse 12 / 14 19061 Schwerin Germany Τηλέφωνο: +49 385 39925-0 Φαξ: +49 385 39925-25 E-Mail: info@hoffrichter.de www.hoffrichter.de powerpackpoint powerpackpoint-ell-0310-01

Διαβάστε περισσότερα

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης

Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης Mονάδα σκληρού δίσκου (με βραχίονα στερέωσης) Εγχειρίδιο χρήσης CECH-ZHD1 7020228 Συμβατό υλικό Σύστημα PlayStation 3 (Σειρά CECH-400x) Προφυλάξεις Για την ασφαλή χρήση του προιόντος αυτού και προτού αρχίσετε

Διαβάστε περισσότερα

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ

Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Καλοριφέρ Λαδιού ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ Μοντέλο UHR-832 Μην αναποδογυρίζετε τη συσκευή κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της. ΕΙΣΑΓΩΓΗ Σας ευχαριστούμε για την αγορά αυτού του προιόντος. Η κάθε συσκευή έχει

Διαβάστε περισσότερα

Wilo-Drain TP. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας

Wilo-Drain TP. GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας Wilo-Drain TP GR Οδηγίες εγκατάστασης και λειτουργίας 1 Περιεχόμενα 1 Γενικά 3 2 Ασφάλεια 3 3 Προκαταρκτική επιθεώρηση 3 4 Συνθήκες χρήσης 4 5 Εγκατάσταση 4 6 Ηλεκτρικές συνδέσεις 4 7 Περιοδικοί έλεγχοι

Διαβάστε περισσότερα

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής

Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Φορητός ηλεκτρονικός αφυγραντής Οδηγίες χρήσης ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλούμε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση του μηχανήματος και φυλάξτε αυτές σε ασφαλές μέρος για μελλοντική αναφορά. Η

Διαβάστε περισσότερα

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Οι τεχνικές προδιαγραφές, τα χαρακτηριστικά και η χρήση τους υπόκεινται σε μεταβολή χωρίς προειδοποίηση. 3511053 Έκδοση 1.0 1201 Καθημερινή χρήση 3 Όταν ολοκληρώσετε την

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης FM456 FM457. Πλακέτα λειτουργίας. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό /2008 GR

Οδηγίες χρήσης FM456 FM457. Πλακέτα λειτουργίας. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό /2008 GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM456 FM457 Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 6 720 615 286 03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια..................................... 3 1.1 Σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920

ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΚΑΦΕΤΙΕΡΑ ΜΟΝΤΕΛΟ: R-920 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης πριν λειτουργήσετε τη συσκευή και φυλάξτε τις για μελλοντική αναφορά. Η συσκευή αυτή προορίζεται για χρήση σε οικιακές και

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ DF-HT0203N

ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ DF-HT0203N ΘΕΡΜΑΝΤΗΡΑΣ MICA ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ DF-HT0203N Πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή, παρακαλούμε διαβάστε το εγχειρίδιο χρήστη εξολοκλήρου, ακόμα και σε περιπτώσεις, που έχετε ήδη εξοικειωθεί με προηγούμενη

Διαβάστε περισσότερα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ

ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MOBILE COOLER ΜΟΝΤΕΛΟ: DPL MC 8014 ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΜΟΝΤΕΛΟ DPL MC 8014 ΔΙΑΓΡΑΜΜΑ 1 ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ: Ονομαστική τάση: 220-240 V / 50 Hz Ονομαστική ισχύς (ψύξης) [W]: 75 Δεξαμενή

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΣΚΟΥΠΑ ΜΕ ΣΩΛΗΝΑ ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΗΣ VC640 ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Όταν χρησιμοποιείτε μια ηλεκτρική συσκευή, θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε τις βασικές προφυλάξεις, περιλαμβανομένων των ακόλουθων:

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων

Οδηγίες χρήσης. Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων Οδηγίες χρήσης Ρυθμιστής Θερμοκρασίας Χώρου 24/ 5(2) A~ Με Επαφή Δύο Κατευθύνσεων 0397.. Περιεχόμενα Οδηγίες χρήσης ρυθμιστή θερμοκρασίας χώρου 24/5 (2) A~ με επαφή δύο κατευθύνσεων 2 Εγκατάσταση του ρυθμιστή

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Touch Touch Visio

Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ. Touch Touch Visio Ο ΗΓΙΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Touch Touch Visio 12:30 60cm Volume 3 Volume 2 Volume 1 2,25m 60cm 1 4m 2 A 220mm B 342mm Ø:6mm / L:35mm C 3 4 60cm min 15cm min 15cm 3m min 50cm min 15cm min 60cm

Διαβάστε περισσότερα

Βεβαιωθείτε ότι το ακουστικό είναι πλήρως φορτισμένο πριν τη χρήση.

Βεβαιωθείτε ότι το ακουστικό είναι πλήρως φορτισμένο πριν τη χρήση. BTCLIPARDP ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ 1-Bluetooth Ακουστικό 2-Πλήκτρο αναδίπλωσης καλωδίου ακουστικού 3-LED φως ένδειξης 4-Πλήκτρο πολλαπλών χρήσεων 5- Πλήκτρα + και της έντασης 6-Μικρόφωνο 7-Υποδοχή φόρτισης ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

Διαβάστε περισσότερα

Energy Under Control

Energy Under Control ΕΓΧΕΙΡΙ ΙΟ ΣΥΝ ΕΣΗΣ & ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Energy Under Control D.MITSOTAKIS & Co Ο ΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ Παρακαλώ, διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση της συσκευής, για την αποφυγή ζηµιών. Οποιαδήποτε χρήση

Διαβάστε περισσότερα

7202 9200-05/2001 DE/AT/CH (DE)

7202 9200-05/2001 DE/AT/CH (DE) 7202 9200-05/2001 DE/AT/CH (DE) Για το χειριστή Οδηγίες χειρισµού Λέβητας αερίου µε εκµετάλλευση λανθάνουσας ενέργειας καυσαερίων Logamax plus GB122-11/19/24/24K Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά το εγχειρίδιο

Διαβάστε περισσότερα

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΙΑΦΟΡΙΚΟΣ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗΣ ΗΛΙΑΚΩΝ 2 ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΑ 1 ΕΝΤΟΛΗ SELTRON SGC13 1. Πρόλογος Οι ψηφιακοί διαφορικοί θερµοστάτες ηλιακών της SELTRON λειτουργούν µε µικροεπεξεργαστή, διαθέτουν απόλυτη ακρίβεια

Διαβάστε περισσότερα

Πακέτο μικροφώνων SingStar Βιβλίο οδηγιών

Πακέτο μικροφώνων SingStar Βιβλίο οδηγιών Πακέτο μικροφώνων SingStar Βιβλίο οδηγιών SCEH-0001 7010522 2010 Sony Computer Entertainment Europe Σας ευχαριστούμε που αγοράσατε το πακέτο μικροφώνων SingStar. Προτού χρησιμοποιήσετε αυτό το προϊόν,

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Οζονιστήρας CERTIZON C25 C50 C100 C200 C300

Οδηγίες χρήσης. Οζονιστήρας CERTIZON C25 C50 C100 C200 C300 Οδηγίες χρήσης Οζονιστήρας CERTIZON C25 C50 C100 C200 C300 Εισαγωγή Σας συγχαίρουμε για την αγορά ενός προϊόντος υψηλής ποιότητας της Sander και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα μείνετε πολύ ικανοποιημένοι με

Διαβάστε περισσότερα

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ gr ΚΙΤ ΘΕΡΜΟΣΤΑΤΗ ΧΩΡΟΥ ΚΑΙ ΠΙΝΑΚΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΛΥΧΝΙΩΝ ΜΟΝΑΔΑ ΧΩΡΟΥ ΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ Ηλεκτρική παροχή: Ο.Τ. (Open Therm protocol) για τον πομπό και μπαταρίες ΑΑ LR06 για το δέκτη

Διαβάστε περισσότερα

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR

FM459 Πλακέτα στρατηγικής. Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα ελέγχου. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 105 C 6 720 648 484 (2011/04) GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα ελέγχου 105 C FM459 6 720 647 846-01.1T FM459 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 6 720 648 484 (2011/04) GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401

ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ. MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής TYPE L5401 ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ MASTER VAPOR Ατμοκαθαριστής (GR) TYPE L5401 ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ - ΔΙΑΤΑΞΗ ΤΕΧΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ 1 ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΟΔΗΓΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΑΤΜΟΚΑΘΑΡΙΣΤΗ Αγαπητέ πελάτη, σας ευχαριστούμε που αγοράσατε αυτό το

Διαβάστε περισσότερα

Kemei Perfect Curl. Αυτοματοποιημένο ψαλίδι μαλλιών

Kemei Perfect Curl. Αυτοματοποιημένο ψαλίδι μαλλιών Kemei Perfect Curl Αυτοματοποιημένο ψαλίδι μαλλιών ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ 1. Επίστρωση από κεραμικό. 2. Γρήγορη άνοδος της θερμοκρασίας (μέγιστη 230 C). 3. Διακόπτης 0-I-II: 2 βαθμίδες θερμοκρασίας - 210 C (I)

Διαβάστε περισσότερα

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ

Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Τοστιέρα με αποσπώμενες πλάκες τύπου γκριλ Model: R-266 Power: 230V 50Hz 750W Οδηγίες λειτουργίας και ασφαλείας Model: R-263 Power: 230V 50Hz 750W - ΓΙΑ ΟΙΚΙΑΚΗ ΜΟΝΟ ΧΡΗΣΗ - ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου

Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Amico Remote Control Σύστημα τηλεχειρισμού με χρονοθερμοστάτη για λέβητες αερίου Το COMANDO AMICO REMOTO (CAR) είναι ένα σύστημα τηλεχειρισμού που επιτρέπει την ρύθμιση και τον έλεγχο συσκευών της IMMERGAS

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7

Οδηγίες ασφάλειας 3. Θερμοστάτης Χώρου 4. Εικονίδιο οθόνης LCD 5. ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6. Ρύθμιση ρολογιού 7 Περιεχόμενα Οδηγίες ασφάλειας 3 Θερμοστάτης Χώρου 4 Εικονίδιο οθόνης LCD 5 ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ/ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ Θερμοστάτη 6 Ρύθμιση ρολογιού 7 Ρύθμιση θερμοκρασίας δωματίου 8 Έλεγχος θερμοκρασίας παροχής 9 Πρόγραμμα

Διαβάστε περισσότερα

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ

6. Η συσκευή αυτή δεν πρέπει να χρησιµοποιείται από άτοµα (συµπεριλαµβανοµένων και παιδιών) µε µειωµένες αισθητηριακές ικανότητες, ή χαµηλή νοητική ικ ΣΙ ΕΡΟ ΑΤΜΟΥ MOD. R-390 Παρακαλούµε διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες χρήσης και το σχεδιάγραµµα της συσκευής, πριν τη πρώτη χρήση. Προσοχή: 1. Παρακαλώ διαβάστε προσεκτικά το παρόν εγχειρίδιο πριν χρησιµοποιήσετε

Διαβάστε περισσότερα

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR

Οδηγίες χρήσης. Πλακέτα λειτουργίας. FM458 Πλακέτα στρατηγικής. Για το χρήστη. Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Οδηγίες χρήσης Πλακέτα λειτουργίας FM458 Πλακέτα στρατηγικής Για το χρήστη Διαβάστε προσεκτικά πριν από το χειρισμό 7 747 017 365-03/2008 GR Περιεχόμενα 1 Ασφάλεια............................ 3 1.1 Σχετικά

Διαβάστε περισσότερα

Ηλεκτρικός φούρνος με δύο εστίες

Ηλεκτρικός φούρνος με δύο εστίες Ηλεκτρικός φούρνος με δύο εστίες Mdel : THEO47893 Διαβάστε προσεκτικά τις οδηγίες πριν από τη χρήση. 1 ΑΣΦΑΛΕΙΑ Αυτή η συσκευή λειτουργεί σε υψηλές θερμοκρασίες και μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα. Μην

Διαβάστε περισσότερα

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: Diplomat DPL CS-H2014T, CS-H20A9, CS 3101 C, CS 3102 C ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεχτικά

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: Diplomat DPL CS-H2014T, CS-H20A9, CS 3101 C, CS 3102 C ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεχτικά ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΜΟΝΤΕΛΑ: Diplomat DPL CS-H2014T, CS-H20A9, CS 3101 C, CS 3102 C ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Διαβάστε τις παρακάτω οδηγίες προσεχτικά πριν κάνετε χρήση της συσκευής. Βεβαιωθείτε ότι η τάση

Διαβάστε περισσότερα

Informer Compact series

Informer Compact series Informer Compact series Line Interactive Ημιτονικής Εξόδου 1kVA/2kVA/3kVA Uninterruptible Power Supply ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟ ΧΡΗΣΤΗ ΠΡΟΣΟΧΗ: 1. Διαβάστε το εγχειρίδιο χρήσης προσεκτικά πριν την εγκατάσταση ή τη λειτουργία

Διαβάστε περισσότερα

Εάν το subwoofer σιγήσει τον ήχο, η ενδεικτική λυχνία γίνεται πορτοκαλί.

Εάν το subwoofer σιγήσει τον ήχο, η ενδεικτική λυχνία γίνεται πορτοκαλί. BeoLab 11 Οδηγός ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Για να μειωθεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς ή ηλεκτροπληξίας, μην εκθέτετε αυτή τη συσκευή σε βροχή ή υγρασία. Μην εκθέτετε αυτή τη συσκευή σε σταγόνες ή πιτσιλιές και βεβαιωθείτε

Διαβάστε περισσότερα

KITCHEN SCALES KW 4060 ΕΛΛΗΝΙΚΆ

KITCHEN SCALES KW 4060 ΕΛΛΗΝΙΚΆ KITCHEN SCALES KW 4060 ΕΛΛΗΝΙΚΆ A B C D E F 2 ΕΛΛΗΝΙΚΑ 66-71 3 ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Διαβάστε προσεκτικά όλο το παρόν εγχειρίδιο οδηγιών πριν χρησιμοποιήσετε αυτή τη συσκευή! Ακολουθήστε όλες τις οδηγίες

Διαβάστε περισσότερα

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας.

Προειδοποίηση: Προειδοποιητικό σήμα κίνδυνος ηλεκτροπληξίας. ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΠΟΛΥΜΕΤΡΟ UT 20B ΠΡΟΣΟΧΗ Να χρησιμοποιείτε το πολύμετρο μόνο με τους τρόπους που περιγράφονται στις οδηγίες χρήσης που ακολουθούν. Σε κάθε άλλη περίπτωση οι προδιαγραφές της συσκευής αναιρούνται.

Διαβάστε περισσότερα

πιστοποιημένο 1. Κεντρικός διακόπτης ON/OFF 2. Παροχή ρεύματος κοχλία 3. Παροχή ρεύματος από δίκτυο 4. Διακόπτης για χειροκίνητη τροφοδοσία πελλετ 5. Σύνδεση αισθητήριο νερού. 7. Σύνδεση για σύστημα αυτ.

Διαβάστε περισσότερα

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr

ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ. FOCUS ST-IIIB 1 www.tele.gr ΜΟΝΑΔΑ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ FOCUS ST-IIIB ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ FOCUS ST-IIIB 1 1. ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΒΑΣΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ Η εγγύηση παύει να ισχύει αν η συσκευή χρησιμοποιηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Οθόνη βίντεο V1.

Οθόνη βίντεο V1. Οθόνη βίντεο GR 122398 122294 V1 www.avidsen.com GR ΣΗΜΑΝΤΙΚΌ 1 - ΕΙΣΑΓΩΓΗ Αυτή η οθόνη είναι συμβατή αποκλειστικά με τις εξωτερικές μονάδες της Avidsen με κωδ. 102297, 112297 και 112298. Βασικά χαρακτηριστικά:

Διαβάστε περισσότερα