KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Εµφυτεύµατα για το γενικό οδοντίατρο IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Εµφυτεύµατα για το γενικό οδοντίατρο IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ"

Transcript

1

2

3

4 KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Εµφυτεύµατα για το γενικό οδοντίατρο IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO ΠPOE POΣ: Φιλίππου Nίκος A ANTIΠPOE POΣ: Ρωµάνος Γιώργος B ANTIΠPOE POΣ: Πετράς Nίκος ΓEN. ΓPAMMATEAΣ: Tζαγκαρουλάκη Έλενα EI. ΓPAMMATEAΣ: Τζωρµπατζάκης Αντώνης TAMIAΣ: Μπιλανάκη Μαρία MEΛH: Bεριγάκης Γιώργος Βλασιάδης Κώστας Σφακιανάκης Ανδρέας OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤHΣ: Τζωρµπατζάκης Αντώνης ΜΕΛΗ: Βασιλάκης Γιώργος Βλασιάδης Κώστας Zερβάκη Σοφία Κωσταντουλάκης Ευστράτιος Μιχελινάκης Γιώργος Παλιουδάκη Ευγενία

5 Aγαπητοί συνάδελφοι Η Στοµατολογική Εταιρεία Κρήτης, εκτιµώντας βαθύτατα την για πολλά χρόνια υπεύθυνη συνεργασία µας στο επίπεδο της έ- γκαιρης και έγκυρης επιστηµονικής ενηµέρωσης, διοργάνωσε την 15η Παγκρήτια Στοµατολογική Σύνοδο µε κεντρικό θέµα: Εµφυτεύµατα για το γενικό oδοντίατρο. Το κατευθυνόµενο µέρος του προγράµµατος καταρτίστηκε µε σκοπό, ο oδοντίατρος που θα το παρακολουθήσει, να ενηµερωθεί πλήρως σ ό,τι αφορά στη σύγχρονη Εµφυτευµατολογία και να δώσει απαντήσεις στους τυχόν προβληµατισµούς του και στο δίλληµα για το εάν και πώς θα ασχοληθεί µε τα εµφυτεύµατα. Επιπλέον διοργανώσαµε τα προσυνεδριακά πρακτικά σεµινάρια, για να ενηµερωθούµε πάνω σε δύο συστήµατα εµφυτευ- µάτων και µέσω της πρακτικής εξάσκησης, να εξοικειωθούµε µ αυτά. Στο ελεύθερο πρόγραµµα παρουσιάζονται πολλές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, από Κρήτες oδοντιάτρους, που βρίσκουν βήµα να εκφράσουν τις επιστηµονικές τους ανησυχίες και δικαιώνουν τις προσπάθειες της Εταιρείας µας για την ανάδειξη του ντόπιου επιστηµονικού δυναµικού. Όπως κάθε χρόνο και καθ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, θα λειτουργεί µεγάλη και πάντα ενδιαφέρουσα έκθεση οδοντιατρικών ειδών και υλικών. Ευχαριστώ θερµά τους προσκεκληµένους οµιλητές, που πρόθυµα και αφιλοκερδώς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή µας. Ευχαριστώ επίσης όλα τα µέλη του.σ. και της Οργανωτικής Επιτροπής και ιδιαίτερα τον συντονιστή κ. Αντώνη Τζωρµπατζάκη, για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την άρτια διοργάνωση της 15ης Παγκρήτιας Στοµατολογικής Συνόδου. Αγαπητοί συνάδελφοι, κάθε Παγκρήτια Σύνοδος, εκτός από επιστηµονικό, είναι αναµφισβήτητα και ένα κοινωνικό γεγονός για την Οδοντιατρική Oικογένεια της Κρήτης, που µας δίνει την ευκαιρία µιας ευχάριστης φιλικής συνάντησης. Σας καλώ λοιπόν να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή µας και να λάβετε µέρος και φέτος στις εργασίες της 15ης Παγκρήτιας Στοµατολογικής Συνόδου. Νίκος Φιλίππου Πρόεδρος Στοµατολογικής Εταιρείας Κρήτης

6 Τσιχλάκης Κώστας Ελαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών το 1976 και έκανε µεταπτυχιακές σπουδές στη ιαγνωστική και Ακτινολογία Στόµατος καθώς και Master of Science στο Πανεπιστήµιο, Loyola University of Chicago, Η.Π.Α. Ελαβε το ιδιακτορικό του ίπλωµα α- πό το Παν/µιο Αθηνών το Το 1985 διορίστηκε Λέκτορας και ακολουθώντας όλες τις βαθµίδες της ακαδη- µαϊκής ιεραρχίας, το 2003 εκλέχθηκε Καθηγητής και /ντής της Κλινικής ιαγνωστικής & Ακτινολογίας Στό- µατος της Οδοντιατρικής Σχολής του Παν/µίου Αθηνών. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Σπουδών της Οδον/κής Σχολής από το 2003 µέχρι σήµερα. ιετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής & Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας και Μέλος της Επιτροπής της Ε.E. για τη µελέτη της Ακτινοπροστασίας στην Οδοντιατρική Ακτινολογία και για τη συγγραφή των «Ευρωπαϊκών Οδηγιών» για την Ακτινοπροστασία στην Οδοντιατρική Ακτινολογία, Ειδ. Γραµµατέας ( ) και Αντιπρόεδρος ( ) του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Εκλεγ- µένος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδηµίας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας για τα έτη και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδηµίας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας για τα έτη Υπήρξε µέλος της Ο.Ε. πολλών Πανελληνίων Συνεδρίων και ήταν Πρόεδρος της Ο.Ε. του 26ου Π.Ο.Σ. Έχει δηµοσιεύσει περισσότερες από 120 επιστηµονικές εργασίες σε Ελληνικά και ιεθνή περιοδικά, είναι συσυγγραφέας σε δύο επιστηµονικά συγγράµµατα και συµµετείχε ως ο- µιλητής σε πολυάριθµα ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Καρκαζής Ηρακλής Eίναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Κινητής Προσθετικής του Πανεπιστήµιου Αθηνών και έχει µετεκπαιδευτεί στο Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (MSc). Μέχρι σήµερα έχει δηµοσιεύσει 90 εργασίες εκ των οποίων 37 σε διεθνή έ- γκυρα περιοδικά µε περισσότερες από 100 αναφορές (citations). Επίσης έχει συµµετάσχει στη συγγραφή 4 διδακτικών εγχειριδίων στο χώρο της Προσθετικής. Υπήρξε ιδρυτικό µέλος και µέλος της πρώτης θεραπευτικής οµάδας της Μονάδας Οστεοενσωµατούµενων Οδοντικών Προθέσεων του Πανεπιστηµίου Αθηνών (ΜΟΟΠ) και σήµερα κατέχει τη θέση του β Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Εταιρείας Οστεοενσωµάτωσης. Με την οστεοενσωµάτωση ασχολείται συστηµατικά τόσο στον εκπαιδευτικό συγγραφικό τοµέα όσο και στην κλινική πράξη από το 1988.

7 Τριποδάκης Άρης-Πέτρος Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/µίου Αθηνών το 1973, και από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/µίου Tufts, Βοστώνη ΗΠΑ το 1978 από όπου πήρε δίπλωµα Certificate στην Προσθετολογία. Το 1981 πήρε Master of Science από το ίδιο Πανεπιστήµιο. Το 1985 έ- γινε ιδάκτωρ στο Παν/µιο Αθηνών και σήµερα διδάσκει ως Αν/τής Καθηγητής. Το 1994 υπήρξε Επισκέπτης Επ. Καθηγητής στο Παν/µιο Albert-Ludwigs, στο Freiburg της Γερµανίας. Έχει επιτελέσει πολλές ερευνητικές εργασίες µε αντικείµενο την Προσθετική, τα Οδοντικά Εµφυτεύµατα και τα Οδοντιατρικά Υλικά και έχει βραβευθεί δύο φορές από το Academy of Osseointegration, το 1995 και το Έχει δηµοσιεύσει πολλά άρθρα. Έχει δώσει διαλέξεις επανειληµµένα στην Ελλάδα και έχει δεχθεί πλέον των 30 προσκλήσεων ως οµιλητής σε συνέδρια του εξωτερικού. Επίσης έχει συµµετάσχει στην συγγραφή πέντε επιστηµονικών συγγραµµάτων, ενώ διατελεί Associate Editor του επιστηµονικού περιοδικού Japan Prosthodontic Research & Practice. Είναι µέλος σε πολλές επιστηµονικές εταιρίες. Το διετέλεσε πρόεδρος του Eastern Mediterranean Association of Osseointegration, το Πρόεδρος του American Dental Society of Europe, το Πρόεδρος του International College of Prosthodontists. Επί του παρόντος διατελεί Αντιπρόεδρος του International College of Dentists - European Division. Συκαράς Νικήτας Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/µίου Αθηνών το Παρακολούθησε το µεταπτυχιακό πρόγραµµα Ειδίκευσης Προσθετολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή Baylor College of Dentistry του Παν/µίου Texas A&M (Η.Π.Α) το και αναγορεύτηκε ιδάκτορας (PhD) το 2000 στο ίδιο Πανεπιστήµιο. Απέκτησε το Certificate in Dental Implantology το 2000 από το πρόγραµµα Χειρουργικής και Αποκαταστατικής Εµφυτευ- µατολογίας του ίδιου Πανεπιστηµίου. Κατά τη διάρκεια των ετών κατείχε τη θέση του άµισθου επιστηµονικού συνεργάτη στο εργαστήριο Προσθετολογίας του Οδοντιατρικού Τµήµατος του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/µίου Αθηνών συµµετέχοντας στην άσκηση προπτυχιακών και µεταπτυχιακών φοιτητών. Το 2006 εξελέγη Λέκτορας στο γνωστικό αντικείµενο της Κινητής Προσθετικής του εργαστηρίου Προσθετολογίας του Οδοντιατρικού Τµήµατος του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/µίου Αθηνών.

8 Φελουτζής Ανδρέας Αποφοίτησε το 1996 από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/µίου Heidelberg, Γερµανία. Απέκτησε το πτυχίο Περιοδοντολογίας και Εµφυτευµατολογίας από το Πανεπιστήµιο Βέρνης, Ελβετία το 2000, ενώ ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του το 2002 στο ίδιο πανεπιστή- µιο. Απέκτησε το Πτυχίο Προσθετικής από το Πανεπιστήµιο Ζυρίχης, Ελβετία το Κατείχε τη θέση του Assistant Professor στην κλινική Ακίνητης Προσθετικής, Μερικών Οδοντοστοιχιών και Οδοντιατρικών Υλικών, Πανεπιστήµιο Ζυρίχης, Ελβετία το ενώ από το 2004 είναι Επιστηµονικός συνεργάτης Eργαστηρίου Περιοδοντολογίας και Κλινικής Εµφυτευµάτων Οδοντιατρικής Σχολής Παν/µίου Αθηνών. Είναι διπλωµατούχος της Ελβετικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας (SSP), Ειδικός Περιοδοντολόγος Ελβετικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (SSO), υπεύθυνος εκπαίδευσης της ΙΤΙ για την Ελλάδα, και κατέχει το πτυχίο Περιοδοντολογίας της Ευρωπαϊκής Οµοσπονδίας Περιοδοντολογίας (EFP). Λoγοθέτης Ιωάννης Aπoφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών το Εργάστηκε σαν ιδιώτης οδοντίατρος από το 1980 έως Από το 1989 υπηρετεί στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας και µετά από εκπαίδευση στο Βενιζέλειο ΓΝΗ, στο ΠΑΓΝΗ και στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Γναθοπροσωπικής χειρουργικής το Εργάζεται στην Κλινική της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Βενιζέλειο -Πανάνειο ΓΝΗ σαν Αναπληρωτής ιευθυντής. Μαστοράκης Γιώργος Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε το 1981 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Στοµατική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Εργάστηκε στα Νοσοκο- µεία: ΠΑΓΝΗ, Ευαγγελισµός, και Παίδων Αγ. Σοφία. Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Στοµατολογικής Εταιρείας Κρήτης. Είναι Αν. /ντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκοµείου Ηρακλείου. Σπούδασε κλασσική κιθάρα, και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα µε την Αναγέννηση και το Μπαρόκ. Από το 2002 είναι µέλος της Επιτροπής Πολιτισµού του ήµου Ηρακλείου.

9 Προσυνεδριακό Πρόγραµµα Παρασκευή 18 Μαΐου 2007 Πρακτικά Σεµινάρια A Eπίδειξη συστηµάτων εµφυτευµάτων 3i 17:00-19:00 ιδάσκων: ΝΙΚΑΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ Θεωρία χειρουργικού - προσθετικού µέρους Πρακτική επίδειξη και παρουσίαση προσθετικών εξαρτηµάτων Επιλογή κολοβωµάτων σε εκµαγεία επίδειξης Πρακτική άσκηση αποτύπωσης επί εµφυτευµάτων Kόστος συµµετοχής: 50 - Άτοµα: 20 B Eπίδειξη συστηµάτων εµφυτευµάτων STRAUMANΝ 19:00-21:00 ιδάσκων: ΣΥΚΑΡΑΣ ΝIKHTAΣ Θεωρία χειρουργικού - προσθετικού µέρους Πρακτική επίδειξη και παρουσίαση προσθετικών εξαρτηµάτων Επιλογή κολοβωµάτων σε εκµαγεία επίδειξης Πρακτική άσκηση αποτύπωσης επί εµφυτευµάτων (τεχνική Synοcta µε συµπαγές κολόβωµα) Kόστος συµµετοχής: 50 - Άτοµα: 20 Για την παρακολούθηση του Προσυνεδριακού Προγράµµατος: είναι απαραίτητη η εγγραφή στη Σύνοδο θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισµένου αριθµού συµµετεχόντων Πληροφορίες - ηλώσεις συµµετοχής Mπιλανάκη Mαρία Tηλ.:

10 Πρόγραµµα Παρασκευή 18 Μαΐου :00-21:00 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 17:00-19:00 Eπίδειξη συστηµάτων εµφυτευµάτων 3i 19:00-21:00 Eπίδειξη συστηµάτων εµφυτευµάτων STRAUMANΝ Σάββατο 19 Μαΐου :30-9:00 Eγγραφές συνέδρων 9:00-10:35 Α ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Πρόεδροι: Γρηµάνη Μ., Κουτζόγλου Σ. 9:00 9:08 ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A. Αποκατάσταση άνω προγοµφίων µε µονήρη εµφυτεύµατα STRAUMANΝ. 9:08-9:16 ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ.*, ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Η οπίσθια άνω τµηµατική οστεοτοµία σε συνδυασµό µε τοποθέτηση εµφυτευµάτων τιτανίου στον αντίθετο φραγµό σε περίπτωση µειωµένου οπίσθιου προσθετικού χώρου. 9:16-9:24 ΚΟΥΡΑΚΗ Ε. Ανάπλαση της ελλειµµατικής φατνιακής ακρολοφίας µε χρήση αυτογενούς οστικού µοσχεύµατος σε µορφή block πριν την τοποθέτηση εµφυτευµάτων. Παρουσίαση περιστατικού. 9:24-9:32 ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A. Αποκατάσταση ολικής νωδότητας κάτω γνάθου µε εµφυτεύµατα και επένθετες οδοντοστοιχίες. 9:32-9:40 ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ Κ. Ψηφιακά κατευθυνόµενη τοποθέτηση εµφυτευµάτων. 9:40-9:48 ΚΩΝΙΩΤΑΚΗΣ Α. Η προσωπική υποκειµενική θεώρηση και παρέµβαση στο σχέδιο θεραπείας: Θεωρητική προσέγγιση.

11 9:48-9:56 ΚΩΝΙΩΤΑΚΗΣ Α. Η προσωπική υποκειµενική θεώρηση και παρέµβαση στο σχέδιο θεραπείας: Παραδείγµατα. 9:56-10:04 ΚΩΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Ε. Μεταβατικές αποκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας µε εµφυτεύµατα. 10:04-10:12 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ. Η ακρορριζεκτοµή σε πρόσθια και οπίσθια δόντια. Η λύση εκλογής µετά την αποτυχία της ενδοδοντικής θεραπείας. 10:12-10:20 ΚΩΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Ε. Αποκατάσταση έντονα ατροφικής άνω γνάθου µε οστικά µοσχεύµατα, εµφυτεύµατα και ακίνητη µεταλλοκεραµική αποκατάσταση µε χρήση του συστήµατος Procera. 10:20-10:35 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 10:35-11:00 ΙAΛΕΙΜΜΑ 11:00-13:00 Β ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Θέµα: Σχέδιο Θεραπείας και Εµφυτεύµατα Συντονιστής: ΚΑΡΚΑΖΗΣ Η. Εισηγητές: ΦΕΛΟΥΤΖΗΣ Α. Παράγοντες κινδύνου που επηρεάζουν την επιβίωση και επιτυχία των οστεοενσωµατούµενων οδοντικών εµφυτευµάτων. ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ Κ. Προεγχειρητικός απεικονιστικός έλεγχος. ΣΥΚΑΡΑΣ Ν. Αποκαταστάσεις µε εµφυτεύµατα: Προσθετικές παράµετροι στη διαµόρφωση του σχεδίου θεραπείας. ΤΡΙΠΟ ΑΚΗΣ Α. Αξιοποίηση εναποµεινάντων σκληρών και µαλακών στηρικτικών ιστών. 13:00 17:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ ΙΑΚΟΠΗ - ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ Κατά την διάρκεια της µεσηµβρινής διακοπής θα πραγµατοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της Στοµατολογικής Εταιρείας Κρήτης µε θέµα την τροποποίηση του Καταστατικού. Ώρα έναρξης 14:00.

12 17:00-18:45 Γ ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΙΣΗΓΗΣEIΣ Πρόεδροι: Κοφινιδάκης., Χατζηµανώλης Π. 17:00-17:45 ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ Κ. Η συµβολή των νέων τεχνολογιών και εξελίξεων στη Γναθοπροσωπική Ακτινολογία. 17:45-18:30 ΤΡΙΠΟ ΑΚΗΣ Α. Άµεση εµφύτευση και προσθετικά κατευθυνόµενη επούλωση ιστών. 18:30-18:45 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 18:45-19:15 ΙAΛΕΙΜΜΑ 19:15-20:15 ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΙΣΗΓΗΣH Πρόεδροι: Βανταράκης Σ., Μαρινάκης I. 19:15-20:00 ΚΑΡΚΑΖΗΣ Η. ιατήρηση θεραπευτικού αποτελέσµατος. Προβλήµατα και αντιµετώπισή τους. 20:00-20:15 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 20:15-21:00 ΕΠIΣΗΜΗ EΝΑΡΞΗ 15ης ΠΑΓΚΡHΤΙΑΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟ ΟΥ - Χαιρετισµοί - Κήρυξη έναρξης των εργασιών της Συνόδου - Συναυλία*: Συγκρότηµα NUEVO TANGO TRIO Α µέρος: Μusicals/evergreens Β µέρος: Έργα/συνθέσεις τανγκό του «πατέρα του Nuevo Ταngo» Αstror Piazzolla Γ µέρος: Tζαζ µουσική Παίζουν οι µουσικοί: Agron Dalipi - Βιολί/Βιόλα Jesper Lyng - Πιάνο Soren Hansen - Βιολοντσέλο/Κοντραµπάσο - ΕΙΠΝΟ * Η Συναυλία είναι ευγενική χορηγία του Οδοντοτεχνικού Εργαστηρίου

13 Κυριακή 20 Μαΐου :00-10:50 Ε ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Πρόεδροι: ηµητροπουλάκη Μ., Σταυρακάκης Μ. 9:00-9:08 ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ Γ. Σύστηµα ταυτοποίησης εµφυτευµάτων (Implant Recognition system). 9:08-9:16 ΚΟΦΙΝΙ ΑΚΗΣ.*, ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΚΑΝΟΥΤΟΣ., KΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Ευµεγέθεις οδοντογενείς κύστεις της άνω γνάθου ιγµορείου. Αναφορά σε δύο περιπτώσεις. 9:16-9:24 ΚΑΝΟΥΤΟΣ.*, ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Χρόνιες στοµατοκολπικές επικοινωνίες. Αναφορά περιπτώσεων. 9:24-9:32 ΣΠΑΝΑΚΗ-ΒΟΡΕΑ Η Α. Αντιµετώπιση δοντιών µε αποτυχηµένη ενδοδοντική θεραπεία και παρουσία ενδορριζικού άξονα. 9:32-9:40 ΚΟΥΡΑΚΗ Ε. Αποκατάσταση οδοντικών ελλειµµάτων µε οστεοενσωµατούµενα εµφυτεύµατα. Θεώρηση από χειρουργική σκοπιά. 9:40-9:48 ΚΩΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Ε. Αντιµετώπιση προβληµάτων συγκράτησης και ταχείας φθοράς συνδέσµων τύπου O-Ring σε επένθετη οδοντοστοιχία επί εµφυτευµάτων. 9:48-9:56 ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α. Αξονική τοµογραφία: Πολύτιµο βοήθηµα στη χειρουργική εµφυτευµάτων. 9:56-10:04 ΧΑΜΑΛΑΚΗ Ε.*, ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Συνδυασµένη Προπροσθετική και Ορθογναθική Χειρουργική σε νεαρή γυναίκα µε µερική ανοδοντία συγγενούς αιτιολογίας. 10:04-10:12 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ.*, ΚΑΝΟΥΤΟΣ., ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Αποκατάσταση οδοντογναθικής ανωµαλίας µε αυξηµένο ύψος προσώπου µετά από πολλαπλές διορθωτικές οστεοτοµίες. Αναφορά περίπτωσης.

14 10:12-10:20 ΖΟΥΡΙ ΑΚΗ Θ. ιφωσφονικά και οστεονέκρωση των γνάθων. 10:20-10:28 ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Ι., ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ Γ., ΑΛΕΞΑΚΗ M.* Βατράχιο: βιβλιογραφική ανασκόπηση και αναφορά 3 περιπτώσεων. 10:28-10:36 Kαρκίνος γλώσσας σε νεαρό ενήλικα. ΒΟΥΡΓΟΥΡΑΚΗΣ Ε.*, ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΚΑΝΟΥΤΟΣ., ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. 10:36-10:50 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 10:50-11:30 IAΛEIMMA 11:30 13:15 ΣΤ ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Θέµα: Τεχνικές τροποποίησης οστικού υποστρώµατος Συντονιστής: ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Ι. Εισηγητές: ΦΕΛΟΥΤΖΗΣ Α. Τοποθέτηση εµφυτευµάτων στην οπίσθια περιοχή της άνω γνάθου - Ανύψωση του εδάφους του ιγµορείου µε την τεχνική των οστεοτόµων. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ Γ. Η ανύψωση του εδάφους του ιγµορείου µε ανοικτή µέθοδο. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Ι Αύξηση της φατνιακής ακρολοφίας µε τη χρήση οστικών µοσχευµάτων. 13:15-14:15 IAΛEIMMA - ΕΛAΦPY ΓEYMA 14:15-16:00 Ζ ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΙΣΗΓΗΣEIΣ Πρόεδροι: Ευαγγελινάκης Γ., Ζουριδάκη Θ. 14:15-15:00 ΦΕΛΟΥΤΖΗΣ Α. ιατήρηση και ανάπλαση ιστών κατά την εξαγωγή δοντιών στην αισθητική περιοχή. 15:00-15:45 ΚΑΡΚΑΖΗΣ H. Προσθετική αποκατάσταση ολικής νωδότητας µε τη χρήση εµφυτευµάτων. 15:45-16:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16:00 ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 15ης ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟ ΟΥ

15 Γενικές Πληροφορίες Τόπος: ιαµονή: Ξενοδοχείο IMPERIAL BELVEDERE, Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης. Η Οργανωτική Επιτροπή εξασφάλισε για τους συνέδρους τις παρακάτω τιµές για δωµάτια ανά διανυκτέρευση, µε πρωϊνό buffet: Μονόκλινο: 60 ίκλινο: 82 Για κρατήσεις δωµατίων οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επικοινωνήσουν µε τη διεύθυνση: Ξενοδοχείο IMPERIAL BELVEDERE Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης, Τηλ: Fax: Συµµετοχή: Μέλη της Εταιρείας (ταµειακώς εντάξει) 70 Μη µέλη της Εταιρείας 100 Ιατροί, νοσηλευτές, οδοντοτεχνίτες 50 Φοιτητές δωρεάν Στο ποσό συµµετοχής περιλαµβάνονται: Φάκελλοι µε έντυπο υλικό Το τελικό πρόγραµµα µε τις περιλήψεις των εργασιών ίπλωµα συµµετοχής Καφές & αναψυκτικά στα διαλείµµατα της Συνόδου Ελαφρύ γεύµα (Σάββατο και Κυριακή) είπνο µετά την Επίσηµη έναρξη της Συνόδου Πληροφορίες: Νίκος Φιλίππου: Τηλ: Fax: Αντώνης Τζωρµπατζάκης: Τηλ:

16

17

18

19

20

OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO

OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤHΣ: Βασιλάκης Γιώργος ΜΕΛΗ: Γρεβετζάκης Γιάννης Κουτζόγλου Στέλιος Μπαλαφούτη Σοφία Νικολιδάκης ηµήτρης Παλιουδάκη Ευγενία Σφακιανάκης Ανδρέας IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO ΠPOE POΣ:

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΩΝ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΩΝ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ Λ Ε Υ Κ ΩΣ Ι Κ Ο Σ Ι ΑΤ Ρ -Κ ΥΡ Η Ν Ε Ι ΑΣ Ο Ο ΝΤ 1968 Ι ΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΩΝ KΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης. Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ. Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης. Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε γενικούς οδοντιάτρους, αλλά και σε ειδικευμένους με μικρή ή καθόλου πείρα στον χώρο

Διαβάστε περισσότερα

12:30-13:00 Εισαγωγή στον κύκλο σεμιναρίων - Ενημερωτικό φυλλάδιο Σ. Σιλβέστρος

12:30-13:00 Εισαγωγή στον κύκλο σεμιναρίων - Ενημερωτικό φυλλάδιο Σ. Σιλβέστρος ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Επιστ. Υπεύθυνος: Α. Δουκουδάκης Συντονιστής: Σ. Σιλβέστρος Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών απευθύνεται σε γενικούς οδοντιάτρους, αλλά και σε ειδικευμένους με μικρή ή καθόλου πείρα στον χώρο

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΣΤΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ 2016-2017 Επιστ. Υπεύθυνος: Καθηγητής Γ. Πολυζώης Συντονιστές: Αναπληρωτής Καθηγητής Η. Καρκαζής, Επίκουρος Καθηγητής Σ. Σιλβέστρος

Διαβάστε περισσότερα

για τον γενικό οδοντίατρο

για τον γενικό οδοντίατρο Συνέδριο «Ξεκινώντας τα Εμφυτεύματα» για τον γενικό οδοντίατρο Αθήνα, 6-7 Μαρτίου 2009 Ξενοδοχείο, Athens Imperial π ρ ό γ ρ α μ μ α Editorial Ηραγδαία εισδοχή της εμφυτευματολογίας στην Οδοντιατριακή

Διαβάστε περισσότερα

18η Παγκρήτια Στοµατολογική Σύνοδο 7 έως 9 Μαΐου 2010 Tζωρµπατζάκης Aντώνης

18η Παγκρήτια Στοµατολογική Σύνοδο 7 έως 9 Μαΐου 2010 Tζωρµπατζάκης Aντώνης Αγαπητοί συνάδελφοι, Είναι γεγονός ότι σε εποχές δύσκολες όπως η σηµερινή, όπου γίνεται ένας επαναπροσδιορισµός των αξιών και των πλαισίων στα οποία κινούµαστε, ένας σταθερός φάρος πλεύσης στην οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Ακτινογραφία στην ενδοδοντία - Τρισδιάστατη απεικόνιση (Λαµπριανίδης Θ) Άµεση και έµµεση κάλυψη του πολφού Σύγχρονα δεδοµένα (Κουλαουζίδου Ε)

Ακτινογραφία στην ενδοδοντία - Τρισδιάστατη απεικόνιση (Λαµπριανίδης Θ) Άµεση και έµµεση κάλυψη του πολφού Σύγχρονα δεδοµένα (Κουλαουζίδου Ε) ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΠΟΣ ΙΕΞΑΓΩΓΗΣ: ΡΟ ΟΣ Mediterranean Hotel 35, Cos str. 85100 Rhodes, Greece Tel.: +30 22410 24661, ISDN Line: +3022410 97000 Fax: +30 22410 22828

Διαβάστε περισσότερα

OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO

OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Oδοντιατρική και Γενικά Νοσήµατα OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤHΣ: Βλασιάδης Κώστας ΜΕΛΗ: Βασιλάκης Γιώργος Κόρδα Ρεγγίνα Μπιλανάκη Μαρία Ξαγοράρης Μάρκος Σπανάκη - Βορεάδη Άρια Σφακιανάκης

Διαβάστε περισσότερα

Σειρά µετεκπαιδευτικών σεµιναρίων µε πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Εµφυτευµατολόγων (BDIZ-EDI) και το πανεπιστήµιο Κολωνίας

Σειρά µετεκπαιδευτικών σεµιναρίων µε πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Εµφυτευµατολόγων (BDIZ-EDI) και το πανεπιστήµιο Κολωνίας berlin_6th-group 2012:Layout 1 11/23/12 3:16 PM Page 1 7o Group Oral Implantology Σειρά µετεκπαιδευτικών σεµιναρίων µε πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Εµφυτευµατολόγων (BDIZ-EDI) και το πανεπιστήµιο

Διαβάστε περισσότερα

Ηρακλής Καρκαζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δήμος Καλύβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Μπομπέτσης, Λέκτορας

Ηρακλής Καρκαζής, Αναπληρωτής Καθηγητής Δήμος Καλύβας, Αναπληρωτής Καθηγητής Γεώργιος Μπομπέτσης, Λέκτορας 1 Για τον παρόντα Οδηγό συνεργάστηκαν μέλη ΔΕΠ από όλα τα εμπλεκόμενα Εργαστήρια/ Κλινικές (Στοματική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική, Περιοδοντολογία, Προσθετική, Διαγνωστική και Ακτινολογία Στόματος)

Διαβάστε περισσότερα

Νέες Εξελίξεις στη Σύγχρονη Οδοντιατρική

Νέες Εξελίξεις στη Σύγχρονη Οδοντιατρική + Digital Dentistry +Πρακτικά Σεµινάρια GRAND HOTEL PALACE, Θεσσαλονίκη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2018 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 1. Εµφύτευµα και κατευθυνόµενη οστική αναγέννηση σε ατροφική φατνιακή απόφυση. 2.

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονική Διημερίδα. αποκατασταση ολικου φραγμου με αισθητική & λειτουργική προσέγγιση

Επιστημονική Διημερίδα. αποκατασταση ολικου φραγμου με αισθητική & λειτουργική προσέγγιση OΔONTIATPIKOΣ ΣYΛΛOΓOΣ HPAKΛEIOY Επιστημονική Διημερίδα αποκατασταση ολικου φραγμου με αισθητική & λειτουργική προσέγγιση Σάββατο 1 & Kυριακή 2 Oκτωβρίου 2016 Ξενοδοχείο ΑΤΛΑΝΤΙΣ Ηράκλειο Κρήτης Επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

6 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018

6 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ www.ssos.gr η 6 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2018 Σύγχρονα πρωτόκολλα αντιμετώπισης προβλημάτων στην κλινική οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Τριήμερο Ενημέρωσης 3-5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010. Αισθητική προσέγγιση: είναι συμβατή η τέχνη με την επιστήμη;

Τριήμερο Ενημέρωσης 3-5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010. Αισθητική προσέγγιση: είναι συμβατή η τέχνη με την επιστήμη; Σας προσκαλούμε στο: 3ο Τριήμερο Ενημέρωσης 3-5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2010 HOLIDAY INN ΑΤΤΙΚΗΣ ΟΔΟΥ Ομιλητές Dr. Georg Bayer - MDT. Stephan Adler Άμεση ακίνητη αποκατάσταση σε νωδούς ασθενείς. Dr. Franziska Beer

Διαβάστε περισσότερα

Επιστημονικό Πρόγραμμα

Επιστημονικό Πρόγραμμα Επιστημονικό Πρόγραμμα Παρασκευή 28 Ιουνίου 2019 09.00-10.00 Προσέλευση- Εγγραφές Α ΑΙΘΟΥΣΑ (TULIP ROOM) 12.00-14.30 1η ΣΥΝΕΔΡΙΑ Προεδρεύοντες: Ν ΘΕΜΑΤΙΚΗΕΝΟΤΗΤΑΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑΣ 12.00-13.00 Ενδοδοντική Επανεπέμβαση:

Διαβάστε περισσότερα

ΟΜΙΛΗΤΕΣ. Γεώργιος Παντέλας Σπύρος Παπαχαραλάμπους Λουκία Χατζηπέτρου Χρίστος Μιχαηλίδης Κώστας Μαρίνος Σταύρος Καλλής Νεόφυτος Δημητριάδης

ΟΜΙΛΗΤΕΣ. Γεώργιος Παντέλας Σπύρος Παπαχαραλάμπους Λουκία Χατζηπέτρου Χρίστος Μιχαηλίδης Κώστας Μαρίνος Σταύρος Καλλής Νεόφυτος Δημητριάδης Η Επιτροπή Συνεχούς Επαγγελματικής Επιμόρφωσης Οδοντιάτρων (ΕΣΕΕΟ) του Παγκύπριου Οδοντιατρικού Συλλόγου (ΠΟΣ) χορηγεί 4,5 +3 Μόρια Επιμόρφωσης (4,5 +3 Μ.Ε.) Η συμμετοχή των φοιτητών είναι δωρεάν ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Διαβάστε περισσότερα

Ευγενία Α. Μιχαηλίδου D.D.S., M.S.

Ευγενία Α. Μιχαηλίδου D.D.S., M.S. 1 Ευγενία Α. Μιχαηλίδου D.D.S., M.S. Μεσογείων 12, 11527 Αθήνα, Ελλάδα, Τηλ: 00302107474420 info@athensimplant.gr www.athensimplant.gr Ακαδημαϊκή εκπαίδευση Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σεπτέμβριος

Διαβάστε περισσότερα

Kοζάνη_31 Μαΐου 2014

Kοζάνη_31 Μαΐου 2014 EUROPEAN ACADEMY OF CONTINUOUS EDUCATION Άμεσες και Έμμεσες αποκαταστάσεις Οπισθίων δοντιών με Σύνθετη Ρητίνη από την Θεωρία στην Πράξη Kοζάνη_31 Μαΐου 2014 Ξενοδοχείο Αλιάκμων OMIΛΗΤΗΣ Μίνως Σταυριδάκης

Διαβάστε περισσότερα

Dental Debate. στην Αθήνα 24/09. Οδοντιατρική Ημερίδα. 1o Debate. 2o Debate Εμφυτεύματα Vs Mini Εμφυτευματα. Όψεις Ρητίνης Vs Οψεις Πορσελάνης

Dental Debate. στην Αθήνα 24/09. Οδοντιατρική Ημερίδα. 1o Debate. 2o Debate Εμφυτεύματα Vs Mini Εμφυτευματα. Όψεις Ρητίνης Vs Οψεις Πορσελάνης στην Αθήνα 24/09 1o Όψεις Ρητίνης Vs Οψεις Πορσελάνης 2o Εμφυτεύματα Vs Mini Εμφυτευματα Πρακτικά Σεμινάρια 1 2 3 4 + Όψεις Πορσελάνης Όψεις Ρητίνης Μηχανοκίνητη Ενδοδοντία Χρήση των Mini Implants στην

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ. Επιστηµονικός Συνεργάτης Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Η οµιλία του κ.βιδάλη θα γίνει µέσω skype.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ. Επιστηµονικός Συνεργάτης Εθνικής Επιτροπής Βιοηθικής Η οµιλία του κ.βιδάλη θα γίνει µέσω skype. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΗΜΕΡΙ Α Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016 Ώρα 7:00 µ.µ Ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΑΡΤΑ ιοργανωτές Ηµερίδας ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΡΤΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΡΤΑΣ Η Ιατρική Εταιρεία Άρτας και

Διαβάστε περισσότερα

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Αγαπητοί συνάδελφοι, φίλοι της ΣΕΕ, Η ΣΕΕ στη μακρόχρονη πορεία της έχει διοργανώσει 55 Συνέδρια σε όλη την επικράτεια. Πέντε μόνο από αυτά

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ. 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ. 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Αργοστόλι, Ξενοδοχείο Méditerranée 29-31 Μαΐου 2015 Διοικητικό Συμβούλιο Επτανησιακής

Διαβάστε περισσότερα

Οι εταιρείες. σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting. 19-20 Ιουνίου 2015

Οι εταιρείες. σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting. 19-20 Ιουνίου 2015 Οι εταιρείες & 1ο σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting 19-20 Ιουνίου 2015 ΟΜΙΛΗΤΕΣ Hakan Ozyuvaci Αχιλλέας Κατσούπας Πελοπίδας Ι. Λομβαρδάς Κλεάνθης Μανωλάκης Αλέξανδρος Μανωλάκης Αίθουσα σεμιναρίων

Διαβάστε περισσότερα

24η Παγκρήτια Στοματολογική Σύνοδο

24η Παγκρήτια Στοματολογική Σύνοδο Αγαπητοί συνάδελφοι Η Στοματολογική Εταιρεία Κρήτης (ΣΕΚ) σας απευθύνει θερμό χαιρετισμό και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην 24η Παγκρήτια Στοματολογική Σύνοδο που διοργανώνει στο Ηράκλειο, 19 21 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ 8-9 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2017 στο πολυχώρο COSMOPOLIS στον Κόρνο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗΣ Το Θεωρητικό μέρος του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί με 11,5 Μόρια Επιμόρφωσης (ΜΕ) και Το κάθε Πρακτικό μέρος μοριοδοτείται με

Διαβάστε περισσότερα

6-7 Απριλίου Θεσσαλονίκη

6-7 Απριλίου Θεσσαλονίκη 6-7 Απριλίου 2019 - Θεσσαλονίκη ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. Σάββατο 6 Απριλίου 2019 Ioannis Avgeris DDS Implant Surgeon - Restorative

Διαβάστε περισσότερα

23-24 Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη

23-24 Νοεμβρίου Θεσσαλονίκη 23-24 Νοεμβρίου 2018 - Θεσσαλονίκη ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2018 Χρήστος Κρασαδάκης MD, DDS, OMFS Στοματικός

Διαβάστε περισσότερα

day Σάββατο 17 Μαΐου 2014

day Σάββατο 17 Μαΐου 2014 Η είσοδος είναι ελεύθερη 09.25-10.15 day Εκπαιδευτικό κέντρο SADENT Παιανία,1 χλμ. Λεωφ. Παιανίας-Μαρκοπούλου Τηλ. 2107777608, 6937274232, email: info@sadent.com κ. Peter Brehm Οδοντοτεχνίτης και ιδρυτής

Διαβάστε περισσότερα

Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική

Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2015 PARK HOTEL Δεληγιώργη 2, Βόλος Botox & Dermal Filler Aesthetic Dentistry Εκτεταμένες συντηρητικές

Διαβάστε περισσότερα

ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ. Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική.

ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ. Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. Σάββατο 2 Μαρτίου 2019 Ioannis Avgeris DDS Implant Surgeon - Restorative Dentist Αυξητικοί Παράγοντες

Διαβάστε περισσότερα

Κλινική Περιοδοντολογία Στην καθημερινή Πράξη

Κλινική Περιοδοντολογία Στην καθημερινή Πράξη Κλινική Περιοδοντολογία Στην καθημερινή Πράξη Διοργάνωση: Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία Στοματολογική Εταιρεία Θεσσαλίας Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας Τόπος διεξαγωγής: Ξενοδοχείο DIVANI PALACE,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Π.ΠΑΣΠΑΛΑΚΗ Ηράκλειο Πανεπιστηµιακό ΝοσοκοµείοΗρακλείου Τηλ.6976573613 ΠΑΓΝΗ:28103923828 FAX: 2810392827 Αντιπρόεδρος Μ. ΚΟΡΟΠΟΥΛΗ Ηράκλειο Βενιζέλειο

Διαβάστε περισσότερα

20-21 Απριλίου Αθήνα

20-21 Απριλίου Αθήνα 20-21 Απριλίου 2019 - Αθήνα ΔΙΗΜΕΡΊΔΑ Η χρήση των αυξητικών παραγόντων στην αισθητική του προσώπου και τη στοματική χειρουργική. Σάββατο 20 Απριλίου 2019 Ioannis Avgeris DDS Implant Surgeon - Restorative

Διαβάστε περισσότερα

3 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στο οδοντιατρείο 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015

3 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στο οδοντιατρείο 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ www.ssos.gr η 3 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ 14 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2015 Διαγνωστικά και θεραπευτικά διλήμματα στο οδοντιατρείο Ξενοδοχείο Divani Caravel Αθήνα (αίθουσα Ολυμπία) ΔΩΡΕΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

5 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Νέες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του ασθενούς από τον σύγχρονο γενικό οδοντίατρο

5 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Νέες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του ασθενούς από τον σύγχρονο γενικό οδοντίατρο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ η 5 ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ www.ssos.gr 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2017 Νέες προσεγγίσεις στην αντιμετώπιση του ασθενούς από τον σύγχρονο γενικό

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρική Επιστήμη

Οδοντιατρική Επιστήμη Οδοντιατρική Επιστήμη Επιστήμη της Yγείας του Στόματος & των Δοντιών «Επιστήμη των Mεταμορφώσεων» Ανδρεάδης Δημήτριος Οδοντίατρος-Στοματολόγος Λέκτορας Εργαστηρίου Στοματολογίας Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ

Διαβάστε περισσότερα

5 ΕΝΟΤΗΤΕΣ - 15 ΗΜΕΡΕΣ

5 ΕΝΟΤΗΤΕΣ - 15 ΗΜΕΡΕΣ προσθετική Μετεκπαιδευτικό Πρόγραµµα 5 ΕΝΟΤΗΤΕΣ - 15 ΗΜΕΡΕΣ Ι ΕΥΤΕΣ Γιώργος ΠΑΠΑΒΑΣΙΛΕΙΟΥ DDS, MSc, PhD, FICD ΕΝΑΡΞΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2018 ΕΝΟΤΗΤΑ 1 20-21-22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2018 ΕΝΟΤΗΤΑ 2 18-19-20 ΜΑΪΟΥ,

Διαβάστε περισσότερα

Τορτοπίδης Δημήτριος. Τουρναβίτης Αλέξανδρος. Καρακώστας Παναγιώτης

Τορτοπίδης Δημήτριος. Τουρναβίτης Αλέξανδρος. Καρακώστας Παναγιώτης ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γενικός Γραμματέας Ειδικός Γραμματέας Ταμίας Μέλη Ζουλούμης Λάμπρος Βενέτης Γρηγόριος Τορτοπίδης Δημήτριος Κωτσιομύτη Ελένη Νάκα Όλγα Καρανάσιου Χριστίνα Τολίδης

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΠΕΡΙΛΗΨΕΙΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ ΣΤΟ 53 ο ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 49: ΕΑ ΠΕΡΙΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΙΤΙΔΑ - Η ΝΟΣΟΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Διαβάστε περισσότερα

ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Επίκαιρα προβλήματα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014

ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ. Επίκαιρα προβλήματα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ www.ssos.gr ΗΜΕΡΙΔΑ EΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ 15 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 Επίκαιρα προβλήματα στην καθημερινή οδοντιατρική πράξη Ξενοδοχείο Caravel

Διαβάστε περισσότερα

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Φραγκίσκος Φραγκίσκος, Αν. Καθηγητής Πανεπ. Αθηνών Παπανικολάου

Διαβάστε περισσότερα

«Ιγμόρειο» Ο Γναθιαίος Κόλπος στην Ωτορινολαρυγγολογία & την Οδοντιατρική

«Ιγμόρειο» Ο Γναθιαίος Κόλπος στην Ωτορινολαρυγγολογία & την Οδοντιατρική Επετειακή Ημερίδα «Ιγμόρειο» Ο Γναθιαίος Κόλπος στην Ωτορινολαρυγγολογία & την Οδοντιατρική Αγαπητοί συνάδελφοι και φίλοι, Κηφισιά, 8 Δεκεμβρίου 2018 Ως φυσιολογική εξέλιξη μίας μακροχρόνιας εξειδικευμένης

Διαβάστε περισσότερα

Α Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Α Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗΣ ΑΘΗΝΑ 5-8 ΜΑΪΟΥ 2011 ΑΤΗΕNS - HILTON Με Διεθνείς Συμμετοχές Α Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η Θα χορηγηθούν Μόρια Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος: Αντιπρόεδρος:

Διαβάστε περισσότερα

ETHΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ

ETHΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ ETHΣΙΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΘΗΝΩΝ > 11 Δραστηριότητες συνεχιζόμενης εκπαίδευσης > Θεωρητική εκπαίδευση και πρακτική άσκηση > Στην Οδοντιατρική Σχολή: Θηβών 2, Γουδή-Αθήνα

Διαβάστε περισσότερα

Clever Dental 65+ και Clever Dental 65+ Basic ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ

Clever Dental 65+ και Clever Dental 65+ Basic ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ Clever Dental 65+ και Clever Dental 65+ Basic ΑΝΑΛΥΤΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΕΤΗΣΙΑ ΜΙΚΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ( ) CLEVER Ασφαλιζόμενοι DENTAL 65+ CLEVER DENTAL 65+ Basic Κυρίως Ασφαλιζόμενος 192,00 118,00 2ος Ασφαλιζόμενος

Διαβάστε περισσότερα

ÁÂÓ ÏÈÔ ÎË. Úfi ÚÔ ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË

ÁÂÓ ÏÈÔ ÎË. Úfi ÚÔ ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË Á appleëùô Û Ó ÂÏÊÔÈ, Ë ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË Û Î ÏÔÛˆÚ ÂÈ ÛÙËÓ 19Ë ÁÎÚ ÙÈ ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ ÓÔ Ô. º ÙÔ appleôê Û Û ÌÂ Ó È ÌÔÚÊÒÛÔ Ì ÙÔ Î Ù ı Ófi- ÌÂÓÔ ÚfiÁÚ ÌÌ ÙË Ófi Ô, appleúôûâáá ÔÓÙ ÙËÓ Ô Ô- ÓÙÈ ÙÚÈÎ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ 15/6/1955 Ημερομηνία γέννησης, Ζαρός, Ηρακλείου, Κρήτης 1973 Απόφοιτος Γυμνασίου Μοιρών, Ηρακλείου 1979 Πτυχίο Ιατρικής Σχολής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης 1980-1981

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Botox & Dermal Filler Live Surgery Aesthetic Dentistry Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 GRAND HOTEL PALACE Μοναστηρίου 305-307,

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Botox & Dermal Filler Live Surgery Aesthetic Dentistry Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 GRAND HOTEL PALACE Μοναστηρίου 305-307,

Διαβάστε περισσότερα

Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης. Επιστηµονικό πρόγραµµα. Geneva. 19-20 Οκτωβρίου 2012 Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης. Επιστηµονικό πρόγραµµα. Geneva. 19-20 Οκτωβρίου 2012 Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ 18 ο Συµπόσιο Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης The Geneva Concept 19-20 Οκτωβρίου 2012 Αµφιθέατρο Ιδρύµατος Ευγενίδου Επιστηµονικό πρόγραµµα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Prosthodontic Crossroads:

Prosthodontic Crossroads: Tufts Prosthodontic Alumni Charitable Organization Inc. (Greek Chapter) Prosthodontic H Προσθετική σε σταυροδρόμι: Εκεί όπου το Παλιό Μονοπάτι συναντά το Νέο Δρόμο Ѳεσσαλονίκη 24-25 Ιανουαρίου 2015 Porto

Διαβάστε περισσότερα

Συμβόλαιο Οδοντιατρικής Φροντίδας και Υποστήριξης Dental Care. Πίνακας Οδοντιατρικών Πράξεων

Συμβόλαιο Οδοντιατρικής Φροντίδας και Υποστήριξης Dental Care. Πίνακας Οδοντιατρικών Πράξεων Συμβόλαιο Οδοντιατρικής Φροντίδας και Υποστήριξης Dental Care Πίνακας Οδοντιατρικών Πράξεων Κόστος συμμετοχής Ασφαλισμένου (Ποσό σε ) 1. ΓΕΝΙΚΑ Οδοντιατρική εξέταση 6 Καθαρισμός οδόντων μέχρι δύο (2) φορές

Διαβάστε περισσότερα

14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΑΜΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟ 14ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑKO ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Oδοντιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας Κλινική οδοντιατρική. Ρεαλισµός και εξελίξεις στη σύγχρονη ελληνική πραγµατικότητα Mεσολόγγι,

Διαβάστε περισσότερα

53o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

53o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 53o ΕΤΗΣΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Με τη συνεργασία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας 8 11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2016 ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ «ELITE CITY RESORT» ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

Πανεπιστήμιο, Τμήμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Οδοντιατρικής (2004)

Πανεπιστήμιο, Τμήμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Οδοντιατρικής (2004) Πέτρος Κ. Σπίνος e-mail: petros_spin@yahoo.gr, petros_spin@hotmail.com Οδοντιατρική εκπαίδευση: Πανεπιστήμιο, Τμήμα: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Τμήμα Οδοντιατρικής (2004) Εξειδίκευση : Msc

Διαβάστε περισσότερα

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα

Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Προκαταρκτικό Πρόγραμμα Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Νεόφυτος Γιώργος Ειδικός Γραμματέας

Διαβάστε περισσότερα

Ο Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Κρήτης Κώστας Βλασιάδης

Ο Πρόεδρος της Στοματολογικής Εταιρείας Κρήτης Κώστας Βλασιάδης Αγαπητοί Συνάδελφοι Η Στοματολογική Εταιρεία Κρήτης (ΣΕΚ) σας απευθύνει θερμό χαιρετισμό και σας προσκαλεί να συμμετάσχετε στην 25η Παγκρήτια Στοματολογική Σύνοδο που διοργανώνει στο Ηράκλειο, 11 13 Μαΐου

Διαβάστε περισσότερα

Αθανάσιος Σπανός Χειρουργός Οδοντίατρος Συνεργάτης Τμήματος Οδοντικών Εμφυτευμάτων Θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ» 1 Προσωπικά Δεδομένα. 1.1 Βιογραφικά Στοιχεία

Αθανάσιος Σπανός Χειρουργός Οδοντίατρος Συνεργάτης Τμήματος Οδοντικών Εμφυτευμάτων Θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ» 1 Προσωπικά Δεδομένα. 1.1 Βιογραφικά Στοιχεία Αθανάσιος Σπανός Χειρουργός Οδοντίατρος Συνεργάτης Τμήματος Οδοντικών Εμφυτευμάτων Θεραπευτηρίου «ΥΓΕΙΑ» 1 Προσωπικά Δεδομένα 1.1 Βιογραφικά Στοιχεία Επώνυμο: Σπανός Όνομα: Αθανάσιος Όνομα πατρός: Βασίλειος

Διαβάστε περισσότερα

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ Σεμινάριο Προσθετικής και Σύγκλεισης «Εστιάζοντας στην καθηµερινή πράξη της Ελληνικής πραγµατικότητας του σήµερα» Καλαμάτα 15, 16, 17 Μαΐου 2015 Ξενοδοχείο Elite City Resort

Διαβάστε περισσότερα

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic 10-11-12 28-29. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic 10-11-12 28-29. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες 5-Days Masterclass in Aesthetic Dentistry 10-11-12 28-29 Οκτωβρίου Νοεμβρίου 2015 2015 Το μόνο Πρόγραμμα Πανεπιστημίου του Εξωτερικού που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, με και 33 πιστοποιούμενες διδακτικές

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΤΟΥ κ. ΘΕΟΦΙΛΟΥ ΚΑΡΑΧΑΛΙΟΥ ΚΑΘΗΓΗΤΟΥ ΟΡΘΟΠΑΙΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ Ο κ. Θ. Καραχαλιος γεννήθηκε στο Λουτράκι Κορινθίας το 1958. Φοίτησε στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστήμιου

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία

Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΚΕΡΥΝΕΙΑΣ 13 o ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ «Μετά τη θεραπεία» Παρασκευή 20 & Σάββατο 21 Μαρτίου 2015, Ξενοδοχείο Hilton Park, Λευκωσία Το Θεωρητικό μέρος του Συνεδρίου θα μοριοδοτηθεί

Διαβάστε περισσότερα

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα. Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος

Διοικητικό Συμβούλιο. Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα. Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος Πρόγραμμα Διοικητικό Συμβούλιο Πρόεδρος Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος Α Αντιπρόεδρος Παπανικολάου Παναγιώτα Β Αντιπρόεδρος Μερεντίτης Νικόλαος Γενικός Γραμματέας Νεόφυτος Γιώργος Ειδικός Γραμματέας Παπαμιχαήλ

Διαβάστε περισσότερα

8th Group. 5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

8th Group. 5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες 5-Days Masterclass in Aesthetic Dentistry 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου 2014 Το μόνο Πρόγραμμα Πανεπιστημίου του Εξωτερικού που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, με και 33 πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

Διαβάστε περισσότερα

19ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ 24-25 ΜΑΪΟΥ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΕΝΔΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ

19ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ 24-25 ΜΑΪΟΥ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΣΥΜΠΟΣΙΟΥ ΕΝΔΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΔΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ 19ο ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΟΛΟΓΙΑ - ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ υνατότητες και αντιµετώπιση προβληµάτων στην Ενδοδοντολογία Αποκατάσταση ενδοδοντικά θεραπευµένων δοντιών 24-25 ΜΑΪΟΥ Αµφιθέατρο

Διαβάστε περισσότερα

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 23-24-25 Μαΐου 27-28 Ιουνίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 23-24-25 Μαΐου 27-28 Ιουνίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες 5-Days Masterclass in Aesthetic Dentistry 23-24-25 Μαΐου 27-28 Ιουνίου 2015 2015 Το μόνο Πρόγραμμα Πανεπιστημίου του Εξωτερικού που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, με και 33 πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

Διαβάστε περισσότερα

bredent Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι

bredent Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι 5 o Group Oral Implantology Σειρά µετεκπαιδευτικών σεµιναρίων µε πιστοποιητικό από την Ευρωπαϊκή Οµοσπονδία Εµφυτευµατολόγων (BDIZ-EDI) και το πανεπιστήµιο Κολωνίας bredent medical Χ Ο Ρ Η Γ Ο Ι Ι ΑΣΚΟΝΤΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Smart Dentin Grinder TM Διαδικασία Μηχανικής Ιστών στα Οστικά Μοσχεύµατα

Smart Dentin Grinder TM Διαδικασία Μηχανικής Ιστών στα Οστικά Μοσχεύµατα Smart Dentin Grinder TM Διαδικασία Μηχανικής Ιστών στα Οστικά Μοσχεύµατα Με την Smart Dentin Grinder TM, οι οδοντίατροι µπορούν να µετατρέψουν τα εξαγόµενα δόντια σε αυτογενές οστικό µόσχευµα. Με την Smart

Διαβάστε περισσότερα

by Gr.Pro.S. Ιουνίου 2019 Διήμερο Πρακτικών Σεμιναρίων Κτίριο Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ

by Gr.Pro.S. Ιουνίου 2019 Διήμερο Πρακτικών Σεμιναρίων Κτίριο Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ by Gr.Pro.S Διήμερο Πρακτικών Σεμιναρίων 22 & 23 Ιουνίου 2019 Κτίριο Οδοντιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ σάββατο 22 ιουνίου 09:00-10:00 Προσέλευση Εγγραφές 10:00-13:00 Πρακτικά σεμινάρια #1 4 13:00-14:00 Γεύμα 14:00-17:00

Διαβάστε περισσότερα

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ

ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ E ΕΦΗΜΕΡΙ Α ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 8179 10 Νοεμβρίου 2017 ΤΕΥΧΟΣ ΤΡΙΤΟ Αρ. Φύλλου 1134 ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ - ΛΟΙΠΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ Αριθμ. 1617035874/3-8-2017

Διαβάστε περισσότερα

ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

ΤΟ ΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι Το 1o της Συνέδριο διοργανώνει η Στοµατολογική Εταιρεία Θεσσαλίας που συµπληρώνει είκοσι δηµιουργικά χρόνια από την ίδρυσή της. Είναι χαρά και ευθύνη.

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ Αξιότιμοι Κύριοι, Η Ελληνική Ενδοκρινολογική Εταιρεία διοργανώνει το 39 ο Πανελλήνιο Ενδοκρινολογικό Συνέδριο, από 4-7 Απριλίου 2012, στο Ξενοδοχείο Intercontinental. Φέτος το ΔΣ της

Διαβάστε περισσότερα

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Αγαπητοί Συνάδελφοι Με ιδιαίτερη χαρά, τα Διοικητικά Συμβούλια της Ελληνικής Εταιρείας Χειρουργικής Χεριού και της Ελληνικής Εταιρείας Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 ELPIDA Resort & Spa HOTEL Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων, Σέρρες Botox & Dermal Filler Aesthetic Dentistry

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ:

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΘΗΤΕΙΑ: 1 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: Τεντολούρης Νικόλαος ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 05/07/1962 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: Αρματολικό Δήμου Πύλης Τρικάλων ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Λακωνίας 33 Αμπελόκηποι Αθήνα ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ

Διαβάστε περισσότερα

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ,ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ

ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ: ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ,ΙΑΤΡΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΕΚΠΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΣΥΝΟΠΤΙΚΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ: ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΠΑΥΛΑΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: 23-10-1951 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΗΣ: ΑΘΗΝΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: ΚΥΠΡΟΥ 9, ΚΗΦΙΣΙΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ: ΠΑΘΟΛΟΓΟΑΝΑΤΟΜΟΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΘΕΣΗ:

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών Το Πανεπιστήμιο Κύπρου σας καλεί στην Τελετή μεταβίβασης εξουσίας των Πρυτανικών Aρχών στον Καθηγητή Τάσο Χριστοφίδη ως τον νέο Πρύτανη

Διαβάστε περισσότερα

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ: ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ Γ ΚΥΚΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ: ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Περιλαµβάνει 7 ηµέρες εκπαίδευσης και την Ηµερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Eυχαριστίες... 3. Διοργάνωση - Οργάνωση... 4. Επιτροπές... 5. Πρόσκληση Προέδρου... 6. Κύρια Θέματα Σεμιναρίου... 7. Επιστημονικό Πρόγραμμα...

Eυχαριστίες... 3. Διοργάνωση - Οργάνωση... 4. Επιτροπές... 5. Πρόσκληση Προέδρου... 6. Κύρια Θέματα Σεμιναρίου... 7. Επιστημονικό Πρόγραμμα... Eυχαριστίες... 3 Διοργάνωση - Οργάνωση... 4 Π ε ρ ι ε χ ό μ ε ν α Επιτροπές... 5 Πρόσκληση Προέδρου... 6 Κύρια Θέματα Σεμιναρίου... 7 Επιστημονικό Πρόγραμμα... 8-10 Γενικές Πληροφορίες... 11-15 2 Eυχαριστίες

Διαβάστε περισσότερα

Πρόεδρος. Αντιπρόεδρος. Ταµίας. Μέλη

Πρόεδρος. Αντιπρόεδρος. Ταµίας. Μέλη ΠΑΓΚΡΗΤΙΑ ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ 20 ο ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΠΑΙ ΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕ ΡΙΟ 25-26 Οκτωβρίου 2008 Ξενοδοχείο SITIA-BEACH Σητεία Κρήτη Οργάνωση : Παγκρήτια Παιδιατρική Εταιρεία Οργανωτική επιτροπή Πρόεδρος Π.Πασπαλάκη

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΕΙΔΙΚΟΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ 415 Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Επιτροπής Ερευνών του Πανεπιστημίου Ηράκλειο 13/12/2013 ΑΝΑΡΤΗΤΕΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ Τμήμα: Διοικητικής Υποστήριξης-Προμήθειες

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ. ΣΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΑΞΗ σε συνδιοργάνωση με την Ελληνική Περιοδοντολογική Εταιρεία ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ Ξ. ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ 19, 501 00 ΚΟΖΑΝΗ ΤΗΛ. 24610 22139 ΦΑΞ 24610 28604 osk@otenet.gr - http//www.oskozanis.gr info@oskozanis.gr ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ

Διαβάστε περισσότερα

7ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017

7ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΟΥΡΟΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΑΣ σε συνεργασία µε την: ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ ΠΡΑΚΤΙΚΟ ΠΕΡΙΝΕΟΤΟΜΗ ΜΑΙΕΥΤΙΚΕΣ Μ ΚΑΚΩΣΕΙΣ ΠΕΡΙΝΕΟΥ 7ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 & Ιατρική

Διαβάστε περισσότερα

Τοπική εφαρμογή φθορίου 50 15

Τοπική εφαρμογή φθορίου 50 15 ΤΥΠΟΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣ Στη χειρουργική και στη συντηρητική αποκατάσταση ατυχήματος δεν υπάρχει περίοδος αναμονής. Οδοντιατρική εξέταση 30 15 Καθαρισμός οδόντων μέχρι δύο φορές το χρόνο 50 15 Ενδοστοματικές λήψεις

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικό Σημείωμα. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Γερωνυμάκη 70, 713 07 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2810-228300, 6974076623

Βιογραφικό Σημείωμα. ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Γερωνυμάκη 70, 713 07 ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2810-228300, 6974076623 1 Βιογραφικό Σημείωμα ΕΠΩΝΥΜΟ: ΟΝΟΜΑ: Δετοράκης Ευστάθιος ΧΡΟΝΟΛΟΓΙΑ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: 26/07/1967 ΤΟΠΟΣ ΓΕΝΝΗΣΕΩΣ: Ηράκλειο Κρήτης ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ: Γερωνυμάκη 70, 713 07 Ηράκλειο Κρήτης ΤΗΛΕΦΩΝΟ: 2810-228300,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 11 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 11 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΟΡΗΓΟΥΝΤΑΙ 11 ΜΟΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ (c.m.e. CREDITS) 2 ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Πρόεδρος Α. Πιτταράς

Διαβάστε περισσότερα

Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης

Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης Βιογραφικά Νέας Πρυτανικής Αρχής Πανεπιστημίου Κρήτης 1) Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, Καθηγητής Οδυσσέας Ζώρας Οδυσσέας Ζώρας, καθηγητής Χειρουργικής Ογκολογίας, Ιατρικής Σχολής, Διευθυντής Κλινικής

Διαβάστε περισσότερα

ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ

ΣΤΟΜΑΤΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ - ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ 2018 ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ Φραγκίσκος Φραγκίσκος, Αν. Καθηγητής ΕΚΠΑ Παπανικολάου Παναγιώτα, Χειρουργός

Διαβάστε περισσότερα

εαρινή συνάντηση 12 Απριλίου Σάββατο τελικό πρόγραμμα οργάνωση Οφθαλμολογικής εταιρείας (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.) ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

εαρινή συνάντηση 12 Απριλίου Σάββατο τελικό πρόγραμμα οργάνωση Οφθαλμολογικής εταιρείας (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.) ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ οργάνωση Οφθαλμολογική Εταιρεία Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.) Πανεπιστημιακή Οφθαλμολογική Κλινική Ιωαννίνων εαρινή συνάντηση Οφθαλμολογικής εταιρείας Δυτικής Ελλάδος & Πελοποννήσου (ΟΦ.Ε.Δ.Ε.Π.)

Διαβάστε περισσότερα

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ

ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ Οδηγός Προγράμματος - 1 - 1. Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει τους φοιτητές στη διατήρηση της λειτουργίας και της αισθητικής του στοματογναθικού

Διαβάστε περισσότερα

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραµµα. Στην Ενδοδοντία. Εργαστήριο Ενδοδοντίας

ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ. Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραµµα. Στην Ενδοδοντία. Εργαστήριο Ενδοδοντίας ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΤΜΗΜΑ Ετήσιο Μετεκπαιδευτικό Πρόγραµµα Στην Ενδοδοντία Εργαστήριο Ενδοδοντίας Επιστηµονικός Υπεύθυνος Προγράµµατος Αναπληρωτής Καθηγητής Μ. Γ. Χαµπάζ Διευθυντής Εργαστηρίου

Διαβάστε περισσότερα

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η Αγαπητοί Συνάδελφοι, Συνεχίζοντας τη δραστηριότητά μας στον τομέα της συνεχιζόμενης εκπαίδευσης των ιατρών που άρχισε το 1997, διοργανώνουμε στις 7 & 8 Οκτωβρίου 2017, τη 20η Ετήσια Διημερίδα

Διαβάστε περισσότερα

Οδοντιατρική Επιστήμη

Οδοντιατρική Επιστήμη Οδοντιατρική Επιστήμη Επιστήμη Yγείας Στόματος Δοντιών www.dent.auth.gr dandrea@dent.auth.gr Ανδρεάδης Δημήτριος Στοματολόγος-Οδοντίατρος Επίκουρος Καθηγητής Οδοντιατρικής Σχολής ΑΠΘ Στόμα & Δόντια Πολύτιμο

Διαβάστε περισσότερα

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Δρ. ΕΥΘΥΜΙΟΣ Κ. ΔΕΛΗΓΕΩΡΟΓΛΟΥ ΜΑΙΕΥΤΗΡ ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ με Γνωστικό Αντικείμενο «Μαιευτική Γυναικολογία-Παιδική και Εφηβική Γυναικολογία» 1 / 12 Σ Υ Ν Τ Ο Μ Ο

Διαβάστε περισσότερα

Παρασκευή 7 Μαίου. 9:00-10:00 Oswaldo Scopin Η ενδοδοντικη θεραπεία στην επανορθωτική οδοντιατρική: σύγχρονες αντιλήψεις και εφαρμογές

Παρασκευή 7 Μαίου. 9:00-10:00 Oswaldo Scopin Η ενδοδοντικη θεραπεία στην επανορθωτική οδοντιατρική: σύγχρονες αντιλήψεις και εφαρμογές Θε ω ρ η τ ι κ ό Πρ ό γ ρ α μ μ α Παρασκευή 7 Μαίου 8:30-9:00 Εγγραφές - Καλωσόρισμα 9:00-10:00 Oswaldo Scopin Η ενδοδοντικη θεραπεία στην επανορθωτική οδοντιατρική: σύγχρονες αντιλήψεις και εφαρμογές

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Eurodentica Πατησίων 150 & Αγ.

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΟΜΑΤΟΣ Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος. Eurodentica Πατησίων 150 & Αγ. ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΜΕΤΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΟΛΟΓΙΑΣ ΘΕΩΡΗΤΙΚΗ & ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2013-2014 Επιστημονικός Υπεύθυνος Αν. Καθηγητής Φραγκίσκος Δ. Φραγκίσκος ΧΩΡΟΣ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ Eurodentica

Διαβάστε περισσότερα

Ο ΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Τµήµα Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής

Ο ΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Τµήµα Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ο ΟΝΤΙΚΑ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ Τµήµα Στοµατικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής Ενηµερωτικό Έντυπο Ένα µόνο χαµόγελο είναι αρκετό για να οµορφύνει κάθε πρόσωπο. Απαραίτητη προϋπόθεση γι αυτό, είναι η υγιής οδοντοστοιχία,

Διαβάστε περισσότερα

ΚΛΑ ΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ

ΚΛΑ ΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ ΚΛΑ ΟΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Αγαπητή/έ συνάδελφε, Αθήνα 16/12/13 Ο Κλάδος Ψυχοθεραπείας της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας θα πραγµατοποιήσει, στο πλαίσιο του σεµιναρίου συνεχιζόµενης παιδείας στην ψυχοθεραπεία,

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ. Δρ Ελίνα Ιωάννου-Ειδική Ορθοδοντικός

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ. Δρ Ελίνα Ιωάννου-Ειδική Ορθοδοντικός ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΣ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΑ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΟΣ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ Αποφοίτησα από το Λύκειο Α Εθν.Μακαρίου ΙΙΙ, Πάφου Αποφοίτησα από το Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ),από την Οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα