KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Εµφυτεύµατα για το γενικό οδοντίατρο IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Εµφυτεύµατα για το γενικό οδοντίατρο IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ"

Transcript

1

2

3

4 KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Εµφυτεύµατα για το γενικό οδοντίατρο IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO ΠPOE POΣ: Φιλίππου Nίκος A ANTIΠPOE POΣ: Ρωµάνος Γιώργος B ANTIΠPOE POΣ: Πετράς Nίκος ΓEN. ΓPAMMATEAΣ: Tζαγκαρουλάκη Έλενα EI. ΓPAMMATEAΣ: Τζωρµπατζάκης Αντώνης TAMIAΣ: Μπιλανάκη Μαρία MEΛH: Bεριγάκης Γιώργος Βλασιάδης Κώστας Σφακιανάκης Ανδρέας OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤHΣ: Τζωρµπατζάκης Αντώνης ΜΕΛΗ: Βασιλάκης Γιώργος Βλασιάδης Κώστας Zερβάκη Σοφία Κωσταντουλάκης Ευστράτιος Μιχελινάκης Γιώργος Παλιουδάκη Ευγενία

5 Aγαπητοί συνάδελφοι Η Στοµατολογική Εταιρεία Κρήτης, εκτιµώντας βαθύτατα την για πολλά χρόνια υπεύθυνη συνεργασία µας στο επίπεδο της έ- γκαιρης και έγκυρης επιστηµονικής ενηµέρωσης, διοργάνωσε την 15η Παγκρήτια Στοµατολογική Σύνοδο µε κεντρικό θέµα: Εµφυτεύµατα για το γενικό oδοντίατρο. Το κατευθυνόµενο µέρος του προγράµµατος καταρτίστηκε µε σκοπό, ο oδοντίατρος που θα το παρακολουθήσει, να ενηµερωθεί πλήρως σ ό,τι αφορά στη σύγχρονη Εµφυτευµατολογία και να δώσει απαντήσεις στους τυχόν προβληµατισµούς του και στο δίλληµα για το εάν και πώς θα ασχοληθεί µε τα εµφυτεύµατα. Επιπλέον διοργανώσαµε τα προσυνεδριακά πρακτικά σεµινάρια, για να ενηµερωθούµε πάνω σε δύο συστήµατα εµφυτευ- µάτων και µέσω της πρακτικής εξάσκησης, να εξοικειωθούµε µ αυτά. Στο ελεύθερο πρόγραµµα παρουσιάζονται πολλές και ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις, από Κρήτες oδοντιάτρους, που βρίσκουν βήµα να εκφράσουν τις επιστηµονικές τους ανησυχίες και δικαιώνουν τις προσπάθειες της Εταιρείας µας για την ανάδειξη του ντόπιου επιστηµονικού δυναµικού. Όπως κάθε χρόνο και καθ όλη τη διάρκεια της Συνόδου, θα λειτουργεί µεγάλη και πάντα ενδιαφέρουσα έκθεση οδοντιατρικών ειδών και υλικών. Ευχαριστώ θερµά τους προσκεκληµένους οµιλητές, που πρόθυµα και αφιλοκερδώς ανταποκρίθηκαν στην πρόσκλησή µας. Ευχαριστώ επίσης όλα τα µέλη του.σ. και της Οργανωτικής Επιτροπής και ιδιαίτερα τον συντονιστή κ. Αντώνη Τζωρµπατζάκη, για την προσπάθεια που κατέβαλαν για την άρτια διοργάνωση της 15ης Παγκρήτιας Στοµατολογικής Συνόδου. Αγαπητοί συνάδελφοι, κάθε Παγκρήτια Σύνοδος, εκτός από επιστηµονικό, είναι αναµφισβήτητα και ένα κοινωνικό γεγονός για την Οδοντιατρική Oικογένεια της Κρήτης, που µας δίνει την ευκαιρία µιας ευχάριστης φιλικής συνάντησης. Σας καλώ λοιπόν να ανταποκριθείτε στην πρόσκλησή µας και να λάβετε µέρος και φέτος στις εργασίες της 15ης Παγκρήτιας Στοµατολογικής Συνόδου. Νίκος Φιλίππου Πρόεδρος Στοµατολογικής Εταιρείας Κρήτης

6 Τσιχλάκης Κώστας Ελαβε το πτυχίο της Οδοντιατρικής Σχολής Αθηνών το 1976 και έκανε µεταπτυχιακές σπουδές στη ιαγνωστική και Ακτινολογία Στόµατος καθώς και Master of Science στο Πανεπιστήµιο, Loyola University of Chicago, Η.Π.Α. Ελαβε το ιδιακτορικό του ίπλωµα α- πό το Παν/µιο Αθηνών το Το 1985 διορίστηκε Λέκτορας και ακολουθώντας όλες τις βαθµίδες της ακαδη- µαϊκής ιεραρχίας, το 2003 εκλέχθηκε Καθηγητής και /ντής της Κλινικής ιαγνωστικής & Ακτινολογίας Στό- µατος της Οδοντιατρικής Σχολής του Παν/µίου Αθηνών. Είναι Πρόεδρος της Επιτροπής Σπουδών της Οδον/κής Σχολής από το 2003 µέχρι σήµερα. ιετέλεσε Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Οδοντικής & Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας και Μέλος της Επιτροπής της Ε.E. για τη µελέτη της Ακτινοπροστασίας στην Οδοντιατρική Ακτινολογία και για τη συγγραφή των «Ευρωπαϊκών Οδηγιών» για την Ακτινοπροστασία στην Οδοντιατρική Ακτινολογία, Ειδ. Γραµµατέας ( ) και Αντιπρόεδρος ( ) του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, Εκλεγ- µένος Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδηµίας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας για τα έτη και Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ακαδηµίας Οδοντικής και Γναθοπροσωπικής Ακτινολογίας για τα έτη Υπήρξε µέλος της Ο.Ε. πολλών Πανελληνίων Συνεδρίων και ήταν Πρόεδρος της Ο.Ε. του 26ου Π.Ο.Σ. Έχει δηµοσιεύσει περισσότερες από 120 επιστηµονικές εργασίες σε Ελληνικά και ιεθνή περιοδικά, είναι συσυγγραφέας σε δύο επιστηµονικά συγγράµµατα και συµµετείχε ως ο- µιλητής σε πολυάριθµα ελληνικά και διεθνή συνέδρια. Καρκαζής Ηρακλής Eίναι Αναπληρωτής Καθηγητής της Κινητής Προσθετικής του Πανεπιστήµιου Αθηνών και έχει µετεκπαιδευτεί στο Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (MSc). Μέχρι σήµερα έχει δηµοσιεύσει 90 εργασίες εκ των οποίων 37 σε διεθνή έ- γκυρα περιοδικά µε περισσότερες από 100 αναφορές (citations). Επίσης έχει συµµετάσχει στη συγγραφή 4 διδακτικών εγχειριδίων στο χώρο της Προσθετικής. Υπήρξε ιδρυτικό µέλος και µέλος της πρώτης θεραπευτικής οµάδας της Μονάδας Οστεοενσωµατούµενων Οδοντικών Προθέσεων του Πανεπιστηµίου Αθηνών (ΜΟΟΠ) και σήµερα κατέχει τη θέση του β Αντιπρόεδρου της Ελληνικής Εταιρείας Οστεοενσωµάτωσης. Με την οστεοενσωµάτωση ασχολείται συστηµατικά τόσο στον εκπαιδευτικό συγγραφικό τοµέα όσο και στην κλινική πράξη από το 1988.

7 Τριποδάκης Άρης-Πέτρος Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/µίου Αθηνών το 1973, και από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/µίου Tufts, Βοστώνη ΗΠΑ το 1978 από όπου πήρε δίπλωµα Certificate στην Προσθετολογία. Το 1981 πήρε Master of Science από το ίδιο Πανεπιστήµιο. Το 1985 έ- γινε ιδάκτωρ στο Παν/µιο Αθηνών και σήµερα διδάσκει ως Αν/τής Καθηγητής. Το 1994 υπήρξε Επισκέπτης Επ. Καθηγητής στο Παν/µιο Albert-Ludwigs, στο Freiburg της Γερµανίας. Έχει επιτελέσει πολλές ερευνητικές εργασίες µε αντικείµενο την Προσθετική, τα Οδοντικά Εµφυτεύµατα και τα Οδοντιατρικά Υλικά και έχει βραβευθεί δύο φορές από το Academy of Osseointegration, το 1995 και το Έχει δηµοσιεύσει πολλά άρθρα. Έχει δώσει διαλέξεις επανειληµµένα στην Ελλάδα και έχει δεχθεί πλέον των 30 προσκλήσεων ως οµιλητής σε συνέδρια του εξωτερικού. Επίσης έχει συµµετάσχει στην συγγραφή πέντε επιστηµονικών συγγραµµάτων, ενώ διατελεί Associate Editor του επιστηµονικού περιοδικού Japan Prosthodontic Research & Practice. Είναι µέλος σε πολλές επιστηµονικές εταιρίες. Το διετέλεσε πρόεδρος του Eastern Mediterranean Association of Osseointegration, το Πρόεδρος του American Dental Society of Europe, το Πρόεδρος του International College of Prosthodontists. Επί του παρόντος διατελεί Αντιπρόεδρος του International College of Dentists - European Division. Συκαράς Νικήτας Αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/µίου Αθηνών το Παρακολούθησε το µεταπτυχιακό πρόγραµµα Ειδίκευσης Προσθετολογίας στην Οδοντιατρική Σχολή Baylor College of Dentistry του Παν/µίου Texas A&M (Η.Π.Α) το και αναγορεύτηκε ιδάκτορας (PhD) το 2000 στο ίδιο Πανεπιστήµιο. Απέκτησε το Certificate in Dental Implantology το 2000 από το πρόγραµµα Χειρουργικής και Αποκαταστατικής Εµφυτευ- µατολογίας του ίδιου Πανεπιστηµίου. Κατά τη διάρκεια των ετών κατείχε τη θέση του άµισθου επιστηµονικού συνεργάτη στο εργαστήριο Προσθετολογίας του Οδοντιατρικού Τµήµατος του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/µίου Αθηνών συµµετέχοντας στην άσκηση προπτυχιακών και µεταπτυχιακών φοιτητών. Το 2006 εξελέγη Λέκτορας στο γνωστικό αντικείµενο της Κινητής Προσθετικής του εργαστηρίου Προσθετολογίας του Οδοντιατρικού Τµήµατος του Εθνικού και Καποδιστριακού Παν/µίου Αθηνών.

8 Φελουτζής Ανδρέας Αποφοίτησε το 1996 από την Οδοντιατρική Σχολή του Παν/µίου Heidelberg, Γερµανία. Απέκτησε το πτυχίο Περιοδοντολογίας και Εµφυτευµατολογίας από το Πανεπιστήµιο Βέρνης, Ελβετία το 2000, ενώ ολοκλήρωσε τη διδακτορική διατριβή του το 2002 στο ίδιο πανεπιστή- µιο. Απέκτησε το Πτυχίο Προσθετικής από το Πανεπιστήµιο Ζυρίχης, Ελβετία το Κατείχε τη θέση του Assistant Professor στην κλινική Ακίνητης Προσθετικής, Μερικών Οδοντοστοιχιών και Οδοντιατρικών Υλικών, Πανεπιστήµιο Ζυρίχης, Ελβετία το ενώ από το 2004 είναι Επιστηµονικός συνεργάτης Eργαστηρίου Περιοδοντολογίας και Κλινικής Εµφυτευµάτων Οδοντιατρικής Σχολής Παν/µίου Αθηνών. Είναι διπλωµατούχος της Ελβετικής Περιοδοντολογικής Εταιρείας (SSP), Ειδικός Περιοδοντολόγος Ελβετικού Οδοντιατρικού Συλλόγου (SSO), υπεύθυνος εκπαίδευσης της ΙΤΙ για την Ελλάδα, και κατέχει το πτυχίο Περιοδοντολογίας της Ευρωπαϊκής Οµοσπονδίας Περιοδοντολογίας (EFP). Λoγοθέτης Ιωάννης Aπoφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών το Εργάστηκε σαν ιδιώτης οδοντίατρος από το 1980 έως Από το 1989 υπηρετεί στο Εθνικό Σύστηµα Υγείας και µετά από εκπαίδευση στο Βενιζέλειο ΓΝΗ, στο ΠΑΓΝΗ και στον ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟ έλαβε τον τίτλο ειδικότητας της Γναθοπροσωπικής χειρουργικής το Εργάζεται στην Κλινική της Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής στο Βενιζέλειο -Πανάνειο ΓΝΗ σαν Αναπληρωτής ιευθυντής. Μαστοράκης Γιώργος Γεννήθηκε, ζει και εργάζεται στο Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησε το 1981 από την Οδοντιατρική Σχολή του Πανεπιστηµίου Αθηνών. Ειδικεύτηκε στην Στοµατική και Γναθοπροσωπική Χειρουργική. Εργάστηκε στα Νοσοκο- µεία: ΠΑΓΝΗ, Ευαγγελισµός, και Παίδων Αγ. Σοφία. Υπήρξε Αντιπρόεδρος της Στοµατολογικής Εταιρείας Κρήτης. Είναι Αν. /ντής της Γναθοχειρουργικής Κλινικής του Βενιζέλειου Νοσοκοµείου Ηρακλείου. Σπούδασε κλασσική κιθάρα, και έχει δώσει πολλά ρεσιτάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ασχολήθηκε ιδιαίτερα µε την Αναγέννηση και το Μπαρόκ. Από το 2002 είναι µέλος της Επιτροπής Πολιτισµού του ήµου Ηρακλείου.

9 Προσυνεδριακό Πρόγραµµα Παρασκευή 18 Μαΐου 2007 Πρακτικά Σεµινάρια A Eπίδειξη συστηµάτων εµφυτευµάτων 3i 17:00-19:00 ιδάσκων: ΝΙΚΑΣ ΘΕΟ ΩΡΟΣ Θεωρία χειρουργικού - προσθετικού µέρους Πρακτική επίδειξη και παρουσίαση προσθετικών εξαρτηµάτων Επιλογή κολοβωµάτων σε εκµαγεία επίδειξης Πρακτική άσκηση αποτύπωσης επί εµφυτευµάτων Kόστος συµµετοχής: 50 - Άτοµα: 20 B Eπίδειξη συστηµάτων εµφυτευµάτων STRAUMANΝ 19:00-21:00 ιδάσκων: ΣΥΚΑΡΑΣ ΝIKHTAΣ Θεωρία χειρουργικού - προσθετικού µέρους Πρακτική επίδειξη και παρουσίαση προσθετικών εξαρτηµάτων Επιλογή κολοβωµάτων σε εκµαγεία επίδειξης Πρακτική άσκηση αποτύπωσης επί εµφυτευµάτων (τεχνική Synοcta µε συµπαγές κολόβωµα) Kόστος συµµετοχής: 50 - Άτοµα: 20 Για την παρακολούθηση του Προσυνεδριακού Προγράµµατος: είναι απαραίτητη η εγγραφή στη Σύνοδο θα τηρηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισµένου αριθµού συµµετεχόντων Πληροφορίες - ηλώσεις συµµετοχής Mπιλανάκη Mαρία Tηλ.:

10 Πρόγραµµα Παρασκευή 18 Μαΐου :00-21:00 ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ 17:00-19:00 Eπίδειξη συστηµάτων εµφυτευµάτων 3i 19:00-21:00 Eπίδειξη συστηµάτων εµφυτευµάτων STRAUMANΝ Σάββατο 19 Μαΐου :30-9:00 Eγγραφές συνέδρων 9:00-10:35 Α ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Πρόεδροι: Γρηµάνη Μ., Κουτζόγλου Σ. 9:00 9:08 ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A. Αποκατάσταση άνω προγοµφίων µε µονήρη εµφυτεύµατα STRAUMANΝ. 9:08-9:16 ΤΣΑΜΟΥΛΗΣ.*, ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Η οπίσθια άνω τµηµατική οστεοτοµία σε συνδυασµό µε τοποθέτηση εµφυτευµάτων τιτανίου στον αντίθετο φραγµό σε περίπτωση µειωµένου οπίσθιου προσθετικού χώρου. 9:16-9:24 ΚΟΥΡΑΚΗ Ε. Ανάπλαση της ελλειµµατικής φατνιακής ακρολοφίας µε χρήση αυτογενούς οστικού µοσχεύµατος σε µορφή block πριν την τοποθέτηση εµφυτευµάτων. Παρουσίαση περιστατικού. 9:24-9:32 ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ A. Αποκατάσταση ολικής νωδότητας κάτω γνάθου µε εµφυτεύµατα και επένθετες οδοντοστοιχίες. 9:32-9:40 ΧΑΡΑΛΑΜΠΑΚΗΣ Κ. Ψηφιακά κατευθυνόµενη τοποθέτηση εµφυτευµάτων. 9:40-9:48 ΚΩΝΙΩΤΑΚΗΣ Α. Η προσωπική υποκειµενική θεώρηση και παρέµβαση στο σχέδιο θεραπείας: Θεωρητική προσέγγιση.

11 9:48-9:56 ΚΩΝΙΩΤΑΚΗΣ Α. Η προσωπική υποκειµενική θεώρηση και παρέµβαση στο σχέδιο θεραπείας: Παραδείγµατα. 9:56-10:04 ΚΩΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Ε. Μεταβατικές αποκαταστάσεις κατά τη διάρκεια της θεραπείας µε εµφυτεύµατα. 10:04-10:12 ΑΠΟΣΤΟΛΑΚΗΣ. Η ακρορριζεκτοµή σε πρόσθια και οπίσθια δόντια. Η λύση εκλογής µετά την αποτυχία της ενδοδοντικής θεραπείας. 10:12-10:20 ΚΩΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Ε. Αποκατάσταση έντονα ατροφικής άνω γνάθου µε οστικά µοσχεύµατα, εµφυτεύµατα και ακίνητη µεταλλοκεραµική αποκατάσταση µε χρήση του συστήµατος Procera. 10:20-10:35 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 10:35-11:00 ΙAΛΕΙΜΜΑ 11:00-13:00 Β ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Θέµα: Σχέδιο Θεραπείας και Εµφυτεύµατα Συντονιστής: ΚΑΡΚΑΖΗΣ Η. Εισηγητές: ΦΕΛΟΥΤΖΗΣ Α. Παράγοντες κινδύνου που επηρεάζουν την επιβίωση και επιτυχία των οστεοενσωµατούµενων οδοντικών εµφυτευµάτων. ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ Κ. Προεγχειρητικός απεικονιστικός έλεγχος. ΣΥΚΑΡΑΣ Ν. Αποκαταστάσεις µε εµφυτεύµατα: Προσθετικές παράµετροι στη διαµόρφωση του σχεδίου θεραπείας. ΤΡΙΠΟ ΑΚΗΣ Α. Αξιοποίηση εναποµεινάντων σκληρών και µαλακών στηρικτικών ιστών. 13:00 17:00 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΗ ΙΑΚΟΠΗ - ΕΛΑΦΡΥ ΓΕΥΜΑ Κατά την διάρκεια της µεσηµβρινής διακοπής θα πραγµατοποιηθεί η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μελών της Στοµατολογικής Εταιρείας Κρήτης µε θέµα την τροποποίηση του Καταστατικού. Ώρα έναρξης 14:00.

12 17:00-18:45 Γ ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΙΣΗΓΗΣEIΣ Πρόεδροι: Κοφινιδάκης., Χατζηµανώλης Π. 17:00-17:45 ΤΣΙΧΛΑΚΗΣ Κ. Η συµβολή των νέων τεχνολογιών και εξελίξεων στη Γναθοπροσωπική Ακτινολογία. 17:45-18:30 ΤΡΙΠΟ ΑΚΗΣ Α. Άµεση εµφύτευση και προσθετικά κατευθυνόµενη επούλωση ιστών. 18:30-18:45 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 18:45-19:15 ΙAΛΕΙΜΜΑ 19:15-20:15 ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΙΣΗΓΗΣH Πρόεδροι: Βανταράκης Σ., Μαρινάκης I. 19:15-20:00 ΚΑΡΚΑΖΗΣ Η. ιατήρηση θεραπευτικού αποτελέσµατος. Προβλήµατα και αντιµετώπισή τους. 20:00-20:15 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 20:15-21:00 ΕΠIΣΗΜΗ EΝΑΡΞΗ 15ης ΠΑΓΚΡHΤΙΑΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟ ΟΥ - Χαιρετισµοί - Κήρυξη έναρξης των εργασιών της Συνόδου - Συναυλία*: Συγκρότηµα NUEVO TANGO TRIO Α µέρος: Μusicals/evergreens Β µέρος: Έργα/συνθέσεις τανγκό του «πατέρα του Nuevo Ταngo» Αstror Piazzolla Γ µέρος: Tζαζ µουσική Παίζουν οι µουσικοί: Agron Dalipi - Βιολί/Βιόλα Jesper Lyng - Πιάνο Soren Hansen - Βιολοντσέλο/Κοντραµπάσο - ΕΙΠΝΟ * Η Συναυλία είναι ευγενική χορηγία του Οδοντοτεχνικού Εργαστηρίου

13 Κυριακή 20 Μαΐου :00-10:50 Ε ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ Πρόεδροι: ηµητροπουλάκη Μ., Σταυρακάκης Μ. 9:00-9:08 ΜΙΧΕΛΙΝΑΚΗΣ Γ. Σύστηµα ταυτοποίησης εµφυτευµάτων (Implant Recognition system). 9:08-9:16 ΚΟΦΙΝΙ ΑΚΗΣ.*, ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΚΑΝΟΥΤΟΣ., KΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Ευµεγέθεις οδοντογενείς κύστεις της άνω γνάθου ιγµορείου. Αναφορά σε δύο περιπτώσεις. 9:16-9:24 ΚΑΝΟΥΤΟΣ.*, ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Χρόνιες στοµατοκολπικές επικοινωνίες. Αναφορά περιπτώσεων. 9:24-9:32 ΣΠΑΝΑΚΗ-ΒΟΡΕΑ Η Α. Αντιµετώπιση δοντιών µε αποτυχηµένη ενδοδοντική θεραπεία και παρουσία ενδορριζικού άξονα. 9:32-9:40 ΚΟΥΡΑΚΗ Ε. Αποκατάσταση οδοντικών ελλειµµάτων µε οστεοενσωµατούµενα εµφυτεύµατα. Θεώρηση από χειρουργική σκοπιά. 9:40-9:48 ΚΩΣΤΑΝΤΟΥΛΑΚΗΣ Ε. Αντιµετώπιση προβληµάτων συγκράτησης και ταχείας φθοράς συνδέσµων τύπου O-Ring σε επένθετη οδοντοστοιχία επί εµφυτευµάτων. 9:48-9:56 ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ Α. Αξονική τοµογραφία: Πολύτιµο βοήθηµα στη χειρουργική εµφυτευµάτων. 9:56-10:04 ΧΑΜΑΛΑΚΗ Ε.*, ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Συνδυασµένη Προπροσθετική και Ορθογναθική Χειρουργική σε νεαρή γυναίκα µε µερική ανοδοντία συγγενούς αιτιολογίας. 10:04-10:12 ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΣ Χ.*, ΚΑΝΟΥΤΟΣ., ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. Αποκατάσταση οδοντογναθικής ανωµαλίας µε αυξηµένο ύψος προσώπου µετά από πολλαπλές διορθωτικές οστεοτοµίες. Αναφορά περίπτωσης.

14 10:12-10:20 ΖΟΥΡΙ ΑΚΗ Θ. ιφωσφονικά και οστεονέκρωση των γνάθων. 10:20-10:28 ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Ι., ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ Γ., ΑΛΕΞΑΚΗ M.* Βατράχιο: βιβλιογραφική ανασκόπηση και αναφορά 3 περιπτώσεων. 10:28-10:36 Kαρκίνος γλώσσας σε νεαρό ενήλικα. ΒΟΥΡΓΟΥΡΑΚΗΣ Ε.*, ΚΟΝΣΟΛΑΚΗ Ε., ΚΑΝΟΥΤΟΣ., ΡΩΜΑΝΟΣ Γ., ΓΚΑΝΑΣΟΥΛΗ., ΧΑΤΖΗΜΑΝΩΛΗΣ Π. 10:36-10:50 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 10:50-11:30 IAΛEIMMA 11:30 13:15 ΣΤ ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Θέµα: Τεχνικές τροποποίησης οστικού υποστρώµατος Συντονιστής: ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Ι. Εισηγητές: ΦΕΛΟΥΤΖΗΣ Α. Τοποθέτηση εµφυτευµάτων στην οπίσθια περιοχή της άνω γνάθου - Ανύψωση του εδάφους του ιγµορείου µε την τεχνική των οστεοτόµων. ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ Γ. Η ανύψωση του εδάφους του ιγµορείου µε ανοικτή µέθοδο. ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ Ι Αύξηση της φατνιακής ακρολοφίας µε τη χρήση οστικών µοσχευµάτων. 13:15-14:15 IAΛEIMMA - ΕΛAΦPY ΓEYMA 14:15-16:00 Ζ ΣΥΝΕ ΡΙΑ - ΕΙΣΗΓΗΣEIΣ Πρόεδροι: Ευαγγελινάκης Γ., Ζουριδάκη Θ. 14:15-15:00 ΦΕΛΟΥΤΖΗΣ Α. ιατήρηση και ανάπλαση ιστών κατά την εξαγωγή δοντιών στην αισθητική περιοχή. 15:00-15:45 ΚΑΡΚΑΖΗΣ H. Προσθετική αποκατάσταση ολικής νωδότητας µε τη χρήση εµφυτευµάτων. 15:45-16:00 ΣΥΖΗΤΗΣΗ 16:00 ΛΗΞΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ 15ης ΠΑΓΚΡΗΤΙΑΣ ΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΝΟ ΟΥ

15 Γενικές Πληροφορίες Τόπος: ιαµονή: Ξενοδοχείο IMPERIAL BELVEDERE, Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης. Η Οργανωτική Επιτροπή εξασφάλισε για τους συνέδρους τις παρακάτω τιµές για δωµάτια ανά διανυκτέρευση, µε πρωϊνό buffet: Μονόκλινο: 60 ίκλινο: 82 Για κρατήσεις δωµατίων οι ενδιαφερόµενοι µπορούν να επικοινωνήσουν µε τη διεύθυνση: Ξενοδοχείο IMPERIAL BELVEDERE Χερσόνησος Ηρακλείου Κρήτης, Τηλ: Fax: Συµµετοχή: Μέλη της Εταιρείας (ταµειακώς εντάξει) 70 Μη µέλη της Εταιρείας 100 Ιατροί, νοσηλευτές, οδοντοτεχνίτες 50 Φοιτητές δωρεάν Στο ποσό συµµετοχής περιλαµβάνονται: Φάκελλοι µε έντυπο υλικό Το τελικό πρόγραµµα µε τις περιλήψεις των εργασιών ίπλωµα συµµετοχής Καφές & αναψυκτικά στα διαλείµµατα της Συνόδου Ελαφρύ γεύµα (Σάββατο και Κυριακή) είπνο µετά την Επίσηµη έναρξη της Συνόδου Πληροφορίες: Νίκος Φιλίππου: Τηλ: Fax: Αντώνης Τζωρµπατζάκης: Τηλ:

16

17

18

19

20

OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO

OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ IOIKHTIKO ΣYMBOYΛIO KΕΝΤΡΙΚΟ ΘΕΜΑ: Oδοντιατρική και Γενικά Νοσήµατα OΡΓΑΝΩΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤHΣ: Βλασιάδης Κώστας ΜΕΛΗ: Βασιλάκης Γιώργος Κόρδα Ρεγγίνα Μπιλανάκη Μαρία Ξαγοράρης Μάρκος Σπανάκη - Βορεάδη Άρια Σφακιανάκης

Διαβάστε περισσότερα

18η Παγκρήτια Στοµατολογική Σύνοδο 7 έως 9 Μαΐου 2010 Tζωρµπατζάκης Aντώνης

18η Παγκρήτια Στοµατολογική Σύνοδο 7 έως 9 Μαΐου 2010 Tζωρµπατζάκης Aντώνης Αγαπητοί συνάδελφοι, Είναι γεγονός ότι σε εποχές δύσκολες όπως η σηµερινή, όπου γίνεται ένας επαναπροσδιορισµός των αξιών και των πλαισίων στα οποία κινούµαστε, ένας σταθερός φάρος πλεύσης στην οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα

ÁÂÓ ÏÈÔ ÎË. Úfi ÚÔ ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË

ÁÂÓ ÏÈÔ ÎË. Úfi ÚÔ ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË Á appleëùô Û Ó ÂÏÊÔÈ, Ë ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË Û Î ÏÔÛˆÚ ÂÈ ÛÙËÓ 19Ë ÁÎÚ ÙÈ ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ ÓÔ Ô. º ÙÔ appleôê Û Û ÌÂ Ó È ÌÔÚÊÒÛÔ Ì ÙÔ Î Ù ı Ófi- ÌÂÓÔ ÚfiÁÚ ÌÌ ÙË Ófi Ô, appleúôûâáá ÔÓÙ ÙËÓ Ô Ô- ÓÙÈ ÙÚÈÎ

Διαβάστε περισσότερα

ÛÊ Ï ÛÔ Ó ÙËÓ ÂappleÈÙ ÈÔÚÁ ÓˆÛË Ù ÙË ÂappleÈÛÙËÌÔÓÈÎ ÂΠψÛË Î È Û appleâúèì ÓÔ ÌÂ Ó Ì ÙÈÌ ÛÂÙ Ì ÙËÓ Î Ì ÚÔ ÙÔ.. ÙË ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË

ÛÊ Ï ÛÔ Ó ÙËÓ ÂappleÈÙ ÈÔÚÁ ÓˆÛË Ù ÙË ÂappleÈÛÙËÌÔÓÈÎ ÂΠψÛË Î È Û appleâúèì ÓÔ ÌÂ Ó Ì ÙÈÌ ÛÂÙ Ì ÙËÓ Î Ì ÚÔ ÙÔ.. ÙË ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË Á appleëùô Û Ó ÂÏÊÔÈ, ªÂ Ú Û apple ÚÔ ÛÈ Ô Ì ÙÔ appleúfiáú ÌÌ ÙË 21Ë ÁÎÚ ÙÈ ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ófi Ô ÙË ÙÔÌ ÙÔÏÔÁÈÎ Ù ÈÚÂ Ú ÙË appleô ı appleú ÁÌ ÙÔappleÔÈËı ÛÙÔ ÍÂÓÔ Ô Â Ô Atlantis, ÛÙÔ Î ÓÙÚÔ ÙÔ Ú ÎÏ Ô,

Διαβάστε περισσότερα

Eνδοδοντικοί προβληµατισµοί - Προτεινόµενες λύσεις

Eνδοδοντικοί προβληµατισµοί - Προτεινόµενες λύσεις ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ HELLENIC SOCIETY of ENDODONTICS 6o Περιφερειακό Συνέδριο Ελληνικής Ενδοδοντικής Εταιρείας Eνδοδοντικοί προβληµατισµοί - Προτεινόµενες λύσεις Λουτράκι, 19, 20 και 21 Σεπτεµβρίου

Διαβάστε περισσότερα

Dental 2012-13. Υπό την Αιγίδα:

Dental 2012-13. Υπό την Αιγίδα: Dental RoadShow 2012-13 Υπό την Αιγίδα: Dental 2012-13 Δράμα Θεσσαλονίκη Ιωάννινα Λάρισα Πάτρα Αθήνα Ηράκλειο Πίνακας Σεμιναρίων Dental RoadShow 2012-2013 ΠΟΛΗ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Διαβάστε περισσότερα

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015

Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 Implantology Νέες εξελίξεις στη Σύγχρονη Χειρουργική και μη Χειρουργική Οδοντιατρική Σάββατο 13 Ιουνίου 2015 ELPIDA Resort & Spa HOTEL Κοιλάδα Αγ. Αναργύρων, Σέρρες Botox & Dermal Filler Aesthetic Dentistry

Διαβάστε περισσότερα

Οι εταιρείες. σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting. 19-20 Ιουνίου 2015

Οι εταιρείες. σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting. 19-20 Ιουνίου 2015 Οι εταιρείες & 1ο σας προσκαλούν στο: SKY Expert Meeting 19-20 Ιουνίου 2015 ΟΜΙΛΗΤΕΣ Hakan Ozyuvaci Αχιλλέας Κατσούπας Πελοπίδας Ι. Λομβαρδάς Κλεάνθης Μανωλάκης Αλέξανδρος Μανωλάκης Αίθουσα σεμιναρίων

Διαβάστε περισσότερα

2013-2014 ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Short-Term Advanced Education Courses. Διοργάνωση. in affiliation with

2013-2014 ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ. Short-Term Advanced Education Courses. Διοργάνωση. in affiliation with 2013-2014 Short-Term Advanced Education Courses ΚΥΚΛΟΣ ΣΠΟΥΔΩΝ Διοργάνωση in affiliation with Organising institutions New York University College of Dentistry Continuing Dental Education Programs 345 East

Διαβάστε περισσότερα

2O ΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ

2O ΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ 2O ΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΧΙΟΥ 2ΑΙΓΑΙΟΠΕΛΑΓΙΤΙΚΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΧΙΟΣ 28&29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 Σύγχρονες τάσεις στην Κλινική Οδοντιατρική συνδιοργάνωση: OΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΡΓΑΝΩΤΙΚΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

!"#$%&' ()%&*+", -".$/0"12'.0/% 3*,%0"40+"12 27-29 M!"#$ 2011. Hotel Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη. www.eaao.gr

!#$%&' ()%&*+, -.$/012'.0/% 3*,%040+12 27-29 M!#$ 2011. Hotel Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη. www.eaao.gr , 8!"#$%&' ()%&*+", -".$/0"12'.0/% 3*,%0"40+"12 27-29 M!"#$ 2011 Hotel Hyatt Regency, Θεσσαλονίκη www.eaao.gr %&&'()*' +*+,'-)+ +)./'0)*'. 1,1(0)+02)*'. Αγαπητοί Συνάδελφοι, Με µεγάλη χαρά και ικανοποίηση

Διαβάστε περισσότερα

Στοµατολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος

Στοµατολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος Ετήσιο Συνέδριο της Στοµατολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος 12-14 Μαρτίου 2010 Ξενιτίδειο Πνευµατικό Κέντρο Αριδαία, Ν. Πέλλας Θέµα: Η ποιότητα στην οδοντιατρική πράξη: Επιλογές και συµβιβασµοί Με τη

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣѲΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ. 24-25 Απριλίου 2015 ΔΙΕѲΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Makedonia Palace Ѳεσσαλονίκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΑΙΣѲΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ. 24-25 Απριλίου 2015 ΔΙΕѲΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ. Makedonia Palace Ѳεσσαλονίκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑ ΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ Ο ΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ο 24-25 Απριλίου 2015 Makedonia Palace Ѳεσσαλονίκη ΠΡΟΣΚΕΚΛΗΜΕΝΟΙ OMIΛΗΤΕΣ Dr. Wael Att, Germany Dr. Antonio Cerutti, Italy Dr. Camillo D' Arcangelo, Italy Dr.

Διαβάστε περισσότερα

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ. 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ

ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ. 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΕΦΑΛΛΗΝΙΑΣ 17 η ΣΥΝΟΔΟΣ ΕΠΤΑΝΗΣΙΑΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Αργοστόλι, Ξενοδοχείο Méditerranée 29-31 Μαΐου 2015 Διοικητικό Συμβούλιο Επτανησιακής

Διαβάστε περισσότερα

Prosthodontic Crossroads:

Prosthodontic Crossroads: Tufts Prosthodontic Alumni Charitable Organization Inc. (Greek Chapter) Prosthodontic H Προσθετική σε σταυροδρόμι: Εκεί όπου το Παλιό Μονοπάτι συναντά το Νέο Δρόμο Ѳεσσαλονίκη 24-25 Ιανουαρίου 2015 Porto

Διαβάστε περισσότερα

Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης. Επιστηµονικό πρόγραµµα. Geneva. 19-20 Οκτωβρίου 2012 Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.

Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης. Επιστηµονικό πρόγραµµα. Geneva. 19-20 Οκτωβρίου 2012 Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΕΤΑΙΡΕΙΑ Ο ΟΝΤΟΣΤΟΜΑΤΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΗΣ 18 ο Συµπόσιο Αισθητική Οδοντιατρική Ελάχιστης Παρέµβασης The Geneva Concept 19-20 Οκτωβρίου 2012 Αµφιθέατρο Ιδρύµατος Ευγενίδου Επιστηµονικό πρόγραµµα ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Διαβάστε περισσότερα

Ιωάννης Ν. Φουρµούζης. Επίκουρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας Πανεπιστηµίου Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σπουδές Επιστηµονική Δραστηριότητα Δηµοσιεύµατα

Ιωάννης Ν. Φουρµούζης. Επίκουρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας Πανεπιστηµίου Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ. Σπουδές Επιστηµονική Δραστηριότητα Δηµοσιεύµατα Ιωάννης Ν. Φουρµούζης Επίκουρος Καθηγητής Περιοδοντολογίας Πανεπιστηµίου Αθηνών ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ Σπουδές Επιστηµονική Δραστηριότητα Δηµοσιεύµατα Αθήνα 2010 Περιεχόµενα Βιογραφικά στοιχεία 1. Προπτυχιακές

Διαβάστε περισσότερα

Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο Panhellenic Orthodontic Congress

Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο Panhellenic Orthodontic Congress Πανελλήνιο Ορθοδοντικό Συνέδριο Panhellenic Orthodontic Congress Πού οδεύει η Ορθοδοντική στον 21o αιώνα; Quo Vadis in Orthodontics? 24/9/2010 ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ PRE - CONGRESS SEMINAR Dr. Jason Cope

Διαβάστε περισσότερα

ιοικητικό Συµβούλιο Οδοντιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας

ιοικητικό Συµβούλιο Οδοντιατρικού Συλλόγου Καρδίτσας Η ετήσια Οδοντοστοµατολογική Σύνοδος Θεσσαλίας γίνεται φέτος στην Καρδίτσα µε οικοδεσπότη τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Καρδίτσας. Η Σύνοδος θα πραγµατοποιηθεί την Παρασκευή 20, Σάββατο 21 και την Κυριακή 22

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ 9 Διεθνές Συνέδριο Αισθητικής στην Οδοντιατρική 11-12 Μαϊου 2012 Ξενοδοχείο Ηyatt Regency, Θεσσαλονίκη ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗΣ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ... ΜΟΝΙΜΕΣ NEW OUTLINE Το ακρυλικό των καλύτερων

Διαβάστε περισσότερα

8th Group. 5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

8th Group. 5-Days. Masterclass. Dentistry. in Aesthetic. 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου. πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες 5-Days Masterclass in Aesthetic Dentistry 21-22-23 Ιουνίου 6-7 Σεπτεμβρίου 2014 Το μόνο Πρόγραμμα Πανεπιστημίου του Εξωτερικού που γίνεται στην Ελληνική γλώσσα, με και 33 πιστοποιούμενες διδακτικές ώρες

Διαβάστε περισσότερα

imop.gr Ένα παράθυρο στη γνώση 4 ο KΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ 30 ΜΑΪΟΥ - 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΑΓΡΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ

imop.gr Ένα παράθυρο στη γνώση 4 ο KΛΙΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΝΟΡΘΩΤΙΚΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΑΣ 30 ΜΑΪΟΥ - 1 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 ΑΓΡΙΑ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ imop.gr imop.gr Ένα παράθυρο στη γνώση ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΜΕΛΕΤΗΣ ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ Επισκεφθείτε το Uro Forum και απαντήστε επώνυµα στις ερωτήσεις του κοινού Λεωφόρος Νίκης 33, 54622 Θεσσαλονίκη 2310 228028

Διαβάστε περισσότερα

2η Διεθνής Σύνοδος της Ακαδημίας Ψηφιακής Οδοντιαρικής 27-28 Μαρτίου 2015, Πάρμα

2η Διεθνής Σύνοδος της Ακαδημίας Ψηφιακής Οδοντιαρικής 27-28 Μαρτίου 2015, Πάρμα De n t a l tr i b u n e Greek Edition Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις 33 2η Διεθνής Σύνοδος της Ακαδημίας Ψηφιακής Οδοντιαρικής 27-28 Μαρτίου 2015, Πάρμα Η Ακαδημία Ψηφιακής Οδοντιατρικής (DDA) είναι μια επιστημονική

Διαβάστε περισσότερα

19o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑΣ

19o ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΕΕ Η Ελληνική Ενδοδοντική Εταιρεία τα τελευταία 25 χρόνια οργανώνει, μεταξύ των άλλων δραστηριοτήτων της, επιστημονικές εκδηλώσεις σε μια προσπάθεια συμβολής στη διαρκή επιμόρφωση των

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΛΕΜΕΣΟΥ Προβληματισμοί κατά την Οδοντιατρική Πράξη Παρασκευή 8 και Σάββατο 9 Μαΐου 2015 Mediterranean Beach Hotel - Λεμεσός - Κύπρος Μόρια Επιμόρφωσης (ΜΕ): 7 ΜΕ για το

Διαβάστε περισσότερα

20o Σεμινάριο Συνεχούς Επιμόρφωσης Σε συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών

20o Σεμινάριο Συνεχούς Επιμόρφωσης Σε συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών 20o Σεμινάριο Σε συνεργασία με την Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών Αντιμετώπιση εκτεταμένων οδοντικών βλαβών Σύγχρονες ενδοδοντικές τεχνικές και αισθητικές στεφάνες νεογιλών δοντιών 15 & 16 Μαρτίου 2014 Οδοντιατρική

Διαβάστε περισσότερα

15 o Π ανελλήνιο Σ υνέδριο

15 o Π ανελλήνιο Σ υνέδριο Αγαπητοί συνάδελφοι, Η Ορθοδοντική Εταιρεία της Ελλάδος και η Ορθοδοντική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος διοργανώνουν φέτος το 15ο Πανελλήνιο Συνέδριο, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Στοματικής και Γναθοπροσωπικής

Διαβάστε περισσότερα

2014-2015. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών. Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή

2014-2015. Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών. Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών Σχολή Επιστημών Υγείας Οδοντιατρική Σχολή ΠΡΟΕΔΡΟΣ: ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Οδηγός Προγράμματος Προπτυχιακών Σπουδών 2014-2015 www.dent.uoa.gr Εθνικό

Διαβάστε περισσότερα

www.imop.gr Ένα παράθυρο στη γνώση

www.imop.gr Ένα παράθυρο στη γνώση www.imop.gr Ένα παράθυρο στη γνώση Λεωφόρος Νίκης 33, 54622 Θεσσαλονίκη 2310 228028 (2 γραμμές) info@imop.gr facebook.com/imop.gr twitter.com/imopgr linkedin.com/in/imopgr gplus.to/imop youtube.com/imopgr

Διαβάστε περισσότερα

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΩΝ

ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΩΝ Σ ΥΛ Λ Ο Γ Ο Σ Λ Ε Υ Κ ΩΣ Ι Κ Ο Σ Ι ΑΤ Ρ -Κ ΥΡ Η Ν Ε Ι ΑΣ Ο Ο ΝΤ 1968 Ι ΑΣ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ ΠΡΟΣΘΕΤΙΚΗ ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ και ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΙΣΤΩΝ KΑΙΝΟΤΟΜΙΕΣ ΚΑΙ ΝΕΟΙ ΤΡΟΠΟΙ ΘΕΡΑΠΕΙΑΣ Σάββατο 21 Ιανουαρίου

Διαβάστε περισσότερα