Ψ Η Φ Ο Ε Λ Τ Ι Ο Ε Υ Ρ Ω Ε Κ Λ Ο Γ Ω Ν ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Μέγεθος: px
Εμφάνιση ξεκινά από τη σελίδα:

Download "Ψ Η Φ Ο Ε Λ Τ Ι Ο Ε Υ Ρ Ω Ε Κ Λ Ο Γ Ω Ν 2 0 1 4 ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ"

Transcript

1 Ψ Η Φ Ο Ε Λ Τ Ι Ο Ε Υ Ρ Ω Ε Κ Λ Ο Γ Ω Ν ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

2 Ευρωεκλογές 2014 Αποφασίζουμε για την Ελλάδα, αποφασίζουμε για την Ευρώπη. Η φωνή μας έχει δύναμη. Η ψήφος μας έχει επιρροή. Ψηφίζουμε για την Ευρώπη Στέλνουμε μήνυμα. Διεκδικούμε αλλαγή πολιτικών. Από την Ευρώπη της λιτότητας στην Ευρώπη της αλληλεγγύης. Με ανάπτυξη, πλήρη απασχόληση και οικολογική ευαισθησία. Με ανανέωση των κοινωνικών δικαιωμάτων. Με ισχυρό κράτος πρόνοιας και κράτος δικαίου. Με μείωση των ανισοτήτων και σύγκλιση των κρατών. Με ισότιμες σχέσεις μεταξύ των κρατών και πολιτική ενοποίηση. Εντασσόμαστε στην ευρωπαϊκή ομάδα Προοδευτική Συμμαχία Σοσιαλιστών και Δημοκρατών και αγωνιζόμαστε με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις για την αλλαγή πολιτικής στην Ευρώπη. Ψηφίζουμε για την Ελλάδα. Αλλάζουμε τους συσχετισμούς. Υπερβαίνουμε τα αδιέξοδα της συντηρητικής πολιτικής της κυβέρνησης και του λαϊκισμού της αντιπολίτευσης. Δημιουργούμε προϋποθέσεις για την αλλαγή πολιτικής. Ενισχύουμε τον αυτόνομο προοδευτικό πόλο. Για να οδηγηθούμε από την Ελλάδα της κρίσης στην Ελλάδα της ανασυγκρότησης. Δώστε τη δύναμη στη Δημοκρατική Αριστερά-Προοδευτική Συνεργασία. Να μην μπορούν να κάνουν χωρίς εμάς. Για να επιβάλουμε προοδευτικές λύσεις με ευθύνη απέναντι στη χώρα και την κοινωνία. Για μια νέα συμφωνία με τους εταίρους που θα μειώσει ουσιαστικά το χρέος και θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη, με έμφαση στην απασχόληση και στην κοινωνική συνοχή. ΙΣΧΥΡΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ για: Απασχόληση Ίσες ευκαιρίες Ανόρθωση της κοινωνίας Ζωή με αξιοπρέπεια Ευκαιρίες στη νέα γενιά Δημοκρατία παντού Δίκαιες λύσεις και προοδευτικές αλλαγές ΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΠΡΟΟ ΕΥΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΣΠΙ Α ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

3 ΑΓΓΕΛΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νάπολι στην Ιταλία και στο ΑΠΘ όπου πήρε το πτυχίο του στις Οικονομικές Επιστήμες. Τόσο στην Ιταλία όσο και στην Ελλάδα έχει μια έντονη συνδικαλιστική και κοινωνική δράση στο χώρο της Αριστεράς. Ζει στη Θεσσαλονίκη όπου, ως οικονομολόγος φοροτεχνικός, ασχολείται με την οικονομική και λογιστική παρακολούθηση επιχειρήσεων. Μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Φοροτεχνικών Θεσσαλονίκης. Ασχολείται με θέματα Ευρωπαϊκής Οικονομικής Πολιτικής και ειδικά με την οικονομική δημοσιονομική και φορολογική ενοποίηση της ευρωζώνης. Μέλος της Κ.Ε. της ΔΗΜΑΡ και της Γραμματείας Θεσσαλονίκης. ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ Γεννήθηκε στη Σκύδρα του Νομού Πέλλας το Από το 1974 κατοικεί μόνιμα στους Αμπελόκηπους της Θεσσαλονίκης. Είναι ελεύθερος επαγγελματίας στο χώρο του υφάσματος και μέλος του Σωματείου Κεντηματάδων και Συναφών Επαγγελμάτων. Ασχολήθηκε με τα κοινά του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκη και την αυτοδιοίκηση στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς από την ίδρυσή της και υποψήφιος βουλευτής στην Α περιφέρεια Θεσσαλονίκης με τη ΔΗΜΑΡ στις εκλογές του ΑΛΕΒΙΖΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΟΣ - ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και κατοικεί στο Χαϊδάρι. Δραστηριοποιήθηκε στην ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ και κατόπιν στην ΕΑΡ. Ξεκίνησε σπουδές στο Visual Arts of Toronto σπουδάζοντας φωτογραφία, αλλά τελικά, την κέρδισε η Ευρώπη. Σπούδασε ΣΗΜΕΙΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΜΕ στο Πανεπιστήμιο της Bologna DAMS (UNIVERSITA DI LETTERE E FILOSOFIA) στην έδρα του Umberto Eco με την ομάδα του οποίου συνεργάστηκε. Εργάστηκε για την προεκλογική εκστρατεία του Romano Prodi. Στην Ελλάδα, εντάχθηκε στην Ανανεωτική Πτέρυγα του ΣΥΝ. Διδάσκει Επικοινωνία και Διαφήμιση σε ιδιωτικές σχολές, ενώ εργάστηκε για 5 χρόνια ως Σύμβουλος Επικοινωνίας στο γραφείο Τύπου του ΣΥΝ και στην εφημερίδα ΑΥΓΗ. Έχει συνεργαστεί με γραφεία μελετών στην Ιταλία και Ελλάδα, με αντικείμενο τις τάσεις στη νεανική κουλτούρα και το design. Η Ευρώπη είναι η χώρα της.

4 ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ - ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ Γεννήθηκε το 1957 στην Κατερίνη. Είναι παντρεμένος με την Αλεξάνδρα Ζαΐμη, καθηγήτρια φιλολογίας και έχει δύο παιδιά τον Παναγιώτη και την Ελένη. Είναι Πολιτικός Μηχανικός. Είναι μέλος της Ε.Ε. της ΔΗΜΑΡ και έχει διατελέσει Δήμαρχος Κατερίνης, Βουλευτής Πιερίας, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ, πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας της Βουλής, Επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης της Μαύρης θάλασσας, μέλος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Προστασίας Περιβάλλοντος. Έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Τοπικών Αρχών Κεντρικής Μακεδονίας με έδρα τις Βρυξέλλες, πρόεδρος της Τ.Ε.Δ.Κ. Νομού Πιερίας, μέλος του ΔΣ Κ.Ε.Δ.Κ.Ε μέλος του Κογκρέσου Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών της Ευρώπης, Υπήρξε πρόεδρος του Δικτύου Πόλεων για τη Βιώσιμη Κινητικότητα και το Ποδήλατο, μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης και Ανακύκλωσης, μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας της Φύσης, του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας, του Εθνικού Συμβουλίου Πολιτικής Προστασίας, του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΤΕΡΠΣ, αντιπρόεδρος της εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Κατερίνης. Τέλος, έχει διατελέσει Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. Παμμακεδονικών Ενώσεων Ελλάδας, πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ποντίων. ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Είναι 37 χρονών με καταγωγή από την Πελοπόννησο και τη Θράκη. Μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη και στο Γαλάτσι, όπου μένει μέχρι και σήμερα. Σπούδασε Νομικά στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, με μεταπτυχιακό στο Βέλγιο, στην Ευρωπαϊκή Εγκληματολογία και τα Ποινικά Συστήματα Δικαιοσύνης. Ασκεί μαχόμενη δικηγορία στην Αθήνα, τα τελευταία 10 χρόνια, με δράση και συνδικαλιστική παρουσία στο Δ.Σ.Α. Παντρεμένη με τον Άρη Τσουκνίδα. Μητέρα 2 αγοριών. Μέλος του Κ.Σ. Νεολαίας ΣΥΝ επί σειρά ετών, και μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ από το Εκλέχθηκε Βουλευτής της Β Αθηνών το 2009 αντικαθιστώντας τον Μιχάλη Παπαγιαννάκη μετά τον πρόωρο χαμό του. Με νέους και παλιούς συντρόφους συμμετείχε στην ίδρυση της Δημοκρατικής Αριστεράς, υπήρξε μέλος της προσωρινής Εκτελεστικής Επιτροπής και είναι μέλος της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ.

5 ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ) ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ ΔΡ. AIΣΘΗΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ Σπούδασε Θεατρολογία, Σκηνοθεσία και Φιλοσοφία στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Όπερα στη Βοστόνη, Κινηματογράφο στη Νέα Υόρκη και εκπόνησε τη διδακτορική της διατριβή στην Αισθητική Φιλοσοφία, την Όπερα και την Αρχαία Τραγωδία. Ξεκίνησε την επαγγελματική της διαδρομή με την παράστασή που σκηνοθέτησε στο Royal Albert Hall για το BBC Proms του Λονδίνου, για την οποία τιμήθηκε από το Φεστιβάλ Αρχαίου Δράματος Antikenfestpiele στην Trier της Γερμανίας. Υπεύθυνη Συντονισμού και Δραματολογίου της Πειραματικής Λυρικής Σκηνής από την αρχή της δημιουργίας της ( ), Σύμβουλος Δραματολογίου του Center for Contemporary Opera της Νέα Υόρκης έως σήμερα, έχει συνεργαστεί με διεθνείς φορείς στην Ελλάδα, την Ευρώπη και την Αμερική (San Francisco Opera Center, Center for Contemporary Opera, Skylight Music Theatre κ.α.) και έχει διδάξει σε ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος. ΑΡΧΟΝΤΑΚΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΧΑΝΙΩΝ Γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης. Ζει και εργάζεται στα Χανιά από το 1984 ως ιατρός ειδικευμένος στην παθολογία. Είναι δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Χανίων και μέλος του Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων. Δραστηριοποιείται στην ενημέρωση των πολιτών του νομού Χανίων σε θέματα πολιτικής της υγείας, προληπτικής ιατρικής και ιατρικής της εργασίας. Ομιλεί και γράφει την Αγγλική. Είναι παντρεμένος και πατέρας δυο ενηλίκων τέκνων. ΒΑΡΔΑΚΑΣ ΣΙΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Γεννήθηκε στην Ξάνθη το Δικηγόρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ναυπλίου, κατοικεί και εργάζεται στο Αργος Αργολίδας. Παντρεμένος με την Αναστασία Καραμάνου, Δικηγόρο. Έχει ένα γιο, φοιτητή Νομικής. Έχει τελειώσει το Λύκειο στην Ξάνθη, είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Κομοτηνής. Διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Άργους - Μυκηνών. Μετέχει ενεργά σε διάφορους κοινωνικούς φορείς (Σύλλογος Νεφροπαθών Αργολίδας, Σύλλογος Θρακών Αργολίδας κ.ά). Ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς. ΒΙΤΑΛΗ ΛΕΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Νομικά, Ψυχολογία και Δημοσιογραφία. Έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, ελληνικά και διεθνή, για μυθιστορήματά της και θεατρικά της έργα και για τη δουλειά της στη Διαφήμιση. Θεατρικά της έχουν ανέβει στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στην Κύπρο και στο Λονδίνο («Το Γεύμα», «Το Μεγάλο Παιχνίδι», «Ροστμπίφ», «Addio Del Passato», «Rock Story», «Ένατος Γάμος», «Ζεϊμπέκικο»). Βιβλία της: «Άννα Χ.», «Η Κοιλιά της Μεταφράστριας», «Η Τρομοκρατία της Μνήμης», «Το Παραμύθι του Μεγάλου Φόβου», «Ιερή Παγίδα», «Η Μυρωδιά του Μαύρου», «Σκοτεινές Μητέρες». Σενάρια για Τηλεόραση (Καταδίωξη, Ματωμένα Χώματα, κ.ά.), τον Κινηματογράφο (Ελεύθερη Κατάδυση», κ.ά.), και το Ραδιόφωνο. Διδάσκει Δημιουργική Γραφή. Ήταν υποψήφια για Δημοτική Σύμβουλος στο Δήμο Ραφήνας και υποψήφια Βουλευτής στην Αττική.

6 ΓΕΩΡΓΑΤΟΣ ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα, στις 14 Αυγούστου Σπούδασε Φιλοσοφία, Δημόσια Διοίκηση και Ευρωπαϊκή Ιστορία στην Ελλάδα και στη Γαλλία. Εργάστηκε στον ιδιωτικό και στο δημόσιο τομέα στη χώρα μας και στο εξωτερικό. Ασχολείται με την ευρωπαϊκή και την εξωτερική πολιτική από το Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά και Ισπανικά. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ. Σπούδασε νομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, φιλοσοφία και ιστορία στο Πανεπιστήμιο της Φρανκφούρτης. Είναι μαθητής του Γερμανού φιλοσόφου Jürgen Habermas. Ο τίτλος της διδακτορικής διατριβής του είναι: «Η φιλοσοφία ως κριτική κοινωνική θεωρία». Οι φιλοσοφικές έρευνές του αναφέρονται στις συνθήκες, τους όρους και τις προϋποθέσεις της πολιτικής εφαρμογής των ιδεών του διαφωτισμού (ελευθερία, ισότητα, δικαιοσύνη, αλληλεγγύη, ανθρώπινα δικαιώματα) στη σύγχρονη πολιτική παγκόσμια κοινωνία. Η υποψηφιότητά του για το ευρωκοινοβούλιο, συνιστά άμεση συνέπεια των ερευνητικών ενδιαφερόντων του, αφού θεωρεί ότι φιλοσοφία και πολιτική είναι το ίδιο πράγμα. ΓΙΑΝΝΙΩΤΗΣ ΠΑΝ. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά από Επτανησιακή οικογένεια (Ιθάκη - Λευκάδα). Πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Έχει την ειδικότητα του Χειρουργού Ορθοπεδικού. Μεταπολιτευτικά, ενταγμένος στην Ανανεωτική Αριστερά, εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου εργαζομένων του ΚΑΤ και επιτροπών της ΕΙΝΑΠ. Ιδρυτικό μέλος των Ιατρών ενάντια στα Πυρηνικά και Βιοχημικά Όπλα. Διατέλεσε πρόεδρος της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Πειραιά. Ερευνητής στο σχεδιασμό συστημάτων παροχής υπηρεσιών Υγείας σε προγράμματα Έρευνας και Ανάπτυξης της Ε.Ε. Από το 2004 ελευθεροεπαγγελματίας ιατρός στη Ρόδο και μέλος της ιατρικής ομάδας του πλωτού πολυιατρείου «Δελφίνι της Ζωής και της Ελπίδας». Διοικητής του ΚΑΦΚΑ Ρόδου 2010 έως Υποστηρίζει την Κοινωνική Οικονομία και είναι δημιουργός της ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ της Ρόδου «Ασκληπιάδες». Άρθρα και προτάσεις του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες του Πειραιά και της Ρόδου. ΓΟΥΡΓΟΥΡΗ ΦΑΝΗ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ Είναι 50 ετών και ζει στη Θεσσαλονίκη. Εργάζεται τα τελευταία 17 χρόνια στην Ο.Λ.Θ. ΑΕ. Πάντα ενεργό μέλος όλων των κοινωνικών ομάδων που συμμετέχει είτε από ρόλο (μαθήτρια, εργαζόμενη, φοιτήτρια, μητέρα) είτε από επιλογή (ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, πολιτιστικές & εθελοντικές ομάδες ) Σήμερα, εκτός από μέλος Δ.Σ. /Σ.Δ.Υ.ΟΛ.Θ. ΑΕ & Γενική Γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμένων Ελλάδας, συμμετέχει ενεργά στα δρώμενα της πόλης της Θεσσαλονίκης ως μέλος του Συντονιστικού της Δημοτικής Κίνησης «Πρωτοβουλία» του Γιάννη Μπουτάρη και από τη θέση του μέλους του Δ.Σ. του Δημοτικού Κέντρου Μουσικής και Χορού.

7 ΔΑΒΒΕΤΑΣ ΝΙΚΟΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ - ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ. Γεννήθηκε στην Αθήνα το Έχει εκδώσει συνολικά έντεκα βιβλία. Έργα του έχουν μεταφραστεί στις κυριότερες ευρωπαϊκές γλώσσες. Το 2010 τιμήθηκε με το Βραβείο Μυθιστορήματος της Ακαδημίας Αθηνών, για το βιβλίο του «Η Εβραία νύφη». Διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής των Κρατικών βραβείων λογοτεχνίας, μέλος του Δ.Σ. της Εταιρείας Συγγραφέων και μέλος της επιτροπής για τον εορτασμό του έτους Καβάφη. Συνεργάσθηκε ως δημοσιογράφος με τις εφημερίδες «Το Βήμα», «Εφημερίδα των Συντακτών», «Η Καθημερινή», καθώς και με το δορυφορικό πρόγραμμα της ΕΡΤ. ΕΥΑΓΓΕΛΙΔΟΥ ΜΑΡΩ ΑΡΧΙΤΕΚΤΩΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΟΣ / ΧΩΡΟΤΑΚΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΥΠΕΚΑ Αρχιτέκτων-Πολεοδόμος / Χωροτάκτης, με σπουδές σε Ιταλία και Γαλλία. Έχει εργαστεί ως μελετήτρια στον ιδιωτικό τομέα και ως στέλεχος στο Υπουργείο Χωροταξίας και στον Οργανισμό Αθήνας. Διδάσκει στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και περιστασιακά στο Τμήμα Χωροταξίας του Παν. Θεσσαλίας. Έχει διατελέσει Γ. Γραμματέας στο ΥΠΕΚΑ, με πρόταση της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέλος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Πολεοδόμων (CEU-ECTP), Αντιπρόεδρος στο Σύλλογο Πολεοδόμων/Χωροτακτών και μέλος του Συμβουλίου Θεσμικού Πλαισίου της «Ελληνικής Εταιρείας» για την Προστασία του Περιβάλλοντος. Έχει δημοσιεύσει επιστημονικά άρθρα, και ενημερωτικά - εκλαϊκευτικά κείμενα για θέματα πολεοδομίας - χωροταξίας και περιβάλλοντος ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΛΙΟΣ ΤΟΠΟΓΡΑΦΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΕΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ Μηχανικός, Ελεύθερος επαγγελματίας Μελετητής Ιδιωτικών και Δημοσίων έργων με έδρα τη Λαμία. Πρόεδρος και μέλος Προεδρείου της Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνικού Επιμελητήριου Ανατολικής Στερεάς την περίοδο από 1991 έως Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας από Ιούλιο 2010 έως Ιούνιο του Μέλος της Επιτροπής Παρακολούθησης του Π.Ε.Π. και του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας από 2003 έως Πρόεδρος της Ο.Κ.Ε. Νομού Φθιώτιδας από 1997 έως 2002.

8 ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Γεννήθηκε το 1975 και μένει στην Αθήνα. Είναι διδάκτορας του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης. Στο παρελθόν έχει εργαστεί, μεταξύ άλλων, ως επιστημονικός συνεργάτης του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, επιστημονικός συνεργάτης του αντιπροέδρου της Βουλής Γιάννη Δραγασάκη, εμπειρογνώμονας της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής και ως επισκέπτης ερευνητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge. Σήμερα είναι ερευνητής στο Παρατηρητήριο Οικονομικών και Κοινωνικών Εξελίξεων του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ. Οργανώθηκε στην Αριστερά το 1994 εντασσόμενος στη Νεολαία Συνασπισμού. Στη συνέχεια υπήρξε ενεργό μέλος του Συνασπισμού έως και το Το 2010 προσχώρησε στη Δημοκρατική Αριστερά αναλαμβάνοντας το ρόλο του επιστημονικού συμβούλου οικονομικής πολιτικής κατά την περίοδο της συγκυβέρνησης. Το 2013 εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜ. ΑΡ. και σήμερα είναι συντονιστής του Τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του κόμματος. ΚΑΛΛΙΠΟΛΙΤΗ ΔΩΡΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ - ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ Ε.Ρ.Τ Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη, μεγάλωσε και σπούδασε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Τμήμα Αγγλικής Γλώσσας και Φιλολογίας του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου. Είναι συνταξιούχος της ΕΡΤ και μέλος του Συνδέσμου Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών Ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Αριστεράς, του Συνασπισμού και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής με το Συνασπισμό και υποψήφια βουλευτής Α Αθήνας με τη Δημοκρατική Αριστερά. Είναι μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς, γραμματέας Α Αθήνας. ΚΑΡΑNΤΖΟΛΑ ΕΛΕΝΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ- ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ ΥΠΑΙΘ Γεννήθηκε το 1962 στην Αθήνα, με καταγωγή από την Κωνσταντινούπολη. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Θεσσαλονίκης και έκανε διδακτορικές σπουδές με υποτροφία στο Παρίσι. Εργάστηκε ως συντάκτρια του περιοδικού Αντί και ως ερευνήτρια στο Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας. Yπηρετεί στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στη Ρόδο, ως Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας. Έχει συγγράψει επιστημονικά βιβλία για την ιστορία της ελληνικής γλώσσας και τη γλωσσική πολιτική και ποικίλα εκπαιδευτικά υλικά (π.χ. Γλώσσα Α Δημοτικού). Έχει συμμετάσχει στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης ενηλίκων στη χώρα (ΣΔΕ, ΚΕΕ, ΚΔΒΜ), και από τη θέση της Γενικής Γραμματέως Διά Βίου Μάθησης. Από τα φοιτητικά της χρόνια εντάχθηκε στην ανανεωτική αριστερά. Είναι μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ, από το ιδρυτικό της συνέδριο έως σήμερα.

9 ΚΑΤΣΑΜΟΥΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αριστούχος απόφοιτος του ΑΠΘ. Διετέλεσε Ερευνητής Αγγειοχειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Harvard (ΗΠΑ) και στη συνέχεια, Καθηγητής Αγγειοχειρουργικής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, όπου ίδρυσε και οργάνωσε την πρώτη Πανεπιστημιακή Αγγειοχειρουργική Μονάδα στην Ελλάδα. Υπήρξε Μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας και εκπροσωπεί επί δεκαετία τους Έλληνες Αγγειοχειρουργούς στη Μονοειδικότητα Αγγειοχειρουργικής στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Εξελέγη για το έργο του Μέλος του Βασιλικού Κολεγίου Χειρουργών της Μεγάλης Βρετανίας. Από τριετίας διευθύνει το Τμήμα Αγγειοχειρουργικής του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης. Kύριος στόχος του η εκπαιδευτική μεταρρύθμιση. ΚΟΛΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΓΡΟΤΗΣ Γεννήθηκε το Είναι επαγγελματίας αγρότης και κάτοικος Ακραιφνίου Βοιωτίας. Με έντονα ριζωμένη την αγάπη για τη φύση, τη γη, τα φυτά και την αγροτική παραγωγή, επέλεξε να σπουδάσει Γεωπόνος στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με ειδικότητα στην Γεωργική Οικονομία. Το καλοκαίρι του 2008 συμμετείχε ενεργά στις διαδικασίες ίδρυσης της Ένωσης Νέων Αγροτών (Ε.Ν.Α.) Βοιωτίας στην οποία έχει εκλεγεί πρόεδρος για τις περιόδους , και και είναι ένας από τους τρεις αντιπρόσωπους του συλλόγου στην Πανελλήνια Ένωση Νέων Αγροτών (Π.Ε.Ν.Α.). Συμμετέχει ενεργά στις διαδικασίες, στη διαμόρφωση θέσεων, προτάσεων στο σύνολο των επιτροπών του φορέα ΚΟΠΠΑ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΕΠΙΚΟΥΡΗ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ - ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών. Σπούδασε πολιτικές επιστήμες στη Γαλλία και έλαβε το διδακτορικό της από το Πανεπιστήμιο Paris X Nanterre στον τομέα της Συγκριτικής Πολιτικής Ανάλυσης. Κοινοβουλευτική εκπρόσωπος της Ομάδας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας. Είναι επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Δούλεψε για χρόνια στο χώρο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων με έμφαση στα θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Υπήρξε Πρόεδρος του ΙΣΤΑΜΕ (Ιούλιος 07 - Μάρτιος 08), μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της ΚΟ ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο (Ιούλιος 11- Μάρτιος 13).

10 ΚΟΡΚΟΒΕΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα, το 1953 και η καταγωγή του είναι από την Υπάτη Φθιώτιδας. Πτυχιούχος της Νομικής του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας. Από το 1981 ασκεί ενεργό δικηγορία. Το 1986 ήταν υποψήφιος Πρόεδρος της (πρώην) Κοινότητας Θρακομακεδόνων, διατελέσας Κοινοτικός Σύμβουλος ( ). Κατά το χρονικό διάστημα διετέλεσε Δημοτικός Σύμβουλος στο Δήμο Θρακομακεδόνων. Επίσης, είχε συμμετάσχει, ως υποψήφιος σύμβουλος στο Δ. Αθηναίων, με υποψήφια Δήμαρχο την αείμνηστη Μελίνα Μερκούρη. Εκλέχτηκε μέλος του Δ.Σ. του Δ.Σ.Α. επί 12 έτη, κατά το διάστημα Διετέλεσε, από το 1992 μέχρι και το 2003, εκπρόσωπος της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή της Ελλάδος («Ο.Κ.Ε.») και είχε εκλεγεί, για όλο αυτό το χρονικό διάστημα, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της. ΚΟΣΣΥΒΑ ΣΟΥΡΛΑΝΤΖΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΙΛΟΛΟΓΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ «ΔΡΥΑΣ» ΛΑΡΙΣΑΣ Με καταγωγή από τη Λάρισα, σπούδασε στο ΑΠΘ και δίδαξε σε σχολεία της Λάρισας και της Νοτίου Αφρικής. Εκπόνησε μεταπτυχιακή εργασία στο Παν/μιο WITS και διδακτορικό στο ΑΠΘ. Υπήρξε δημοτική σύμβουλος Λάρισας. Είναι πρόεδρος του Σωματείου ΔΡΥΑΣ για το περιβάλλον και τον πολιτισμό των περιοχών «Φύση 2000». Δίδαξε στο Παν/μιο Comenius της Μπρατισλάβας. Πήρε μέρος σε συνέδρια και εκπαιδευτικά προγράμματα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Συνεργάστηκε με έδρες νεοελληνικών σπουδών, διπλωματικές αρχές, οργανώσεις περιβαλλοντικές και πολιτιστικές της Ευρώπης. ΚΩΛΕΤΤΗ ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ-ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Γεννήθηκε το 1961 στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας, όπου και κατοικεί, μετά από απουσία 20 χρόνων στην πρωτεύουσα. Σπούδασε Οικονομικά στην Α.Β.Σ.Θ. και από το 1983 εργάζεται σε τράπεζα. Η σχέση της με την Αριστερά χρονολογείται από τα μαθητικά της χρόνια. Υποψήφια στις βουλευτικές εκλογές του 2009 με τον ΣΥΡΙΖΑ. Συντάχθηκε στις γραμμές της Δημοκρατικής Αριστεράς απ την πρώτη στιγμή και ήταν υποψήφια στις βουλευτικές του 2012 στο νομό Κορινθίας. Έχει εκλεγεί μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ 2 φορές. Υποψήφια δημοτική σύμβουλος το 2010 στο δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης. Εκλεγμένο μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Συμμετέχει ενεργά σε μαζικούς φορείς και κινήματα με ιδιαίτερη ενασχόληση σε θέματα πολιτισμού, περιβάλλοντος και κοινωνικής αλληλεγγύης. Ιδρυτικό μέλος εθελοντικής ομάδας δασοπροστασίας της Ζήρειας από το Είναι μητέρα δύο παιδιών.

11 ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΠΡΩΗΝ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ Γεννήθηκε το 1953 στον Πολύγυρο, όπου και κατοικεί. Είναι παντρεμένος και πατέρας 2 παιδιών. Είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος-Ηλεκτρολόγος Μηχανικός του Ε.Μ.Π. Εργάσθηκε από το 1979 ως μηχανικός και από το 1984 ως στέλεχος και Διευθυντής της ΔΕΗ Χαλκιδικής. Το 1998 παραιτήθηκε από τη θέση του Διευθυντή της ΔΕΗ για να είναι υποψήφιος Νομάρχης. Το 2002 εκλέχθηκε Νομάρχης Χαλκιδικής και το 2009 Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Παραιτήθηκε από το αξίωμα του Βουλευτή στις 12 Φεβρουαρίου του 2012 διαφωνώντας με τα προτεινόμενα μέτρα. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΕΠΣΤΗΜΟΝΑΣ Ο Θόδωρος Μαργαρίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες. Οργανώθηκε στην μεταπολίτευση στον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ και διετέλεσε μέλος του ΚΣ της ΕΦΕΕ από το 1980 έως το Συμμετείχε ενεργά σε πολλά κοινωνικά κινήματα. Σε ηλικία 30 εξελέγη στο ΕΓ της ΕΑΡ και μέχρι τον Ιούνιο του 2010 και τη διάσπαση του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ήταν μέλος της ΠΓ. Σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ, υπεύθυνος του Τομέα Επικοινωνίας και ΜΜΕ του κόμματος. Αρθρογραφεί συχνά σε εφημερίδες και ηλεκτρονικά έντυπα. ΜΑΣΤΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ ε.α. ΝΟΜΙΚΟΣ MSc - ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ Γεννήθηκε το 1964 στο Κουμαρίτσι Φθιώτιδας. Σπουδές: Νομικό Τμήμα του Δημοκρίτειου, Δημόσια Διοίκηση του Παντείου, Μεταπτυχιακό στο Νομικό Πολιτισμό, Υπ. Διδάκτωρ Διοικητικού Δικαίου στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Διετέλεσε, μεταξύ άλλων, στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών της Αστυνομίας, για Μισθολογικά Ασφαλιστικά - Συνταξιοδοτικά θέματα, μέλος Δ.Σ. ΤΕΑΠΑΣΑ-ΠΟΑΞΙΑ- ΕΑΑΑ και δίδαξε Οικονομικά, Δίκαιο και Μάνατζμεντ στην Αστυνομική Ακαδημία. Έχει επιμεληθεί δύο αυτοβιογραφιών και έχει συγγράψει αρκετές επιστημονικές εργασίες. Υπεύθυνος Τομέα Προστασίας του Πολίτη, στη ΔΗΜΑΡ, Μέλος της Κ.Ε και της Γραμματείας της Ν.Ε. Β Αθήνας. Υποψήφιος Β Περιφέρειας Αθήνας στις Βουλευτικές του ΜΕΛΦΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΡΙΑ ΚΑΘΗΓΗΤΡΙΑ Τ.Ε.Ι. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη αλλά από το 2000 ζει και εργάζεται στη Φλώρινα. Σπούδασε Βιολογία στο ΑΠΘ, Αγροτική Οικονομία στη Μ. Βρετανία και είναι διδάκτορας της Γεωπονικής Σχολής του ΑΠΘ. Εργάστηκε ως Επιστημονικός Συνεργάτης στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, στο ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας και στη Γεωπονική Σχολή του ΑΠΘ. Από το 2003 ανήκει στο εκπαιδευτικό προσωπικό του ΤΕΙ. Μακεδονίας. Σήμερα είναι Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Τεχνολόγων Γεωπόνων του ΤΕΙ Δ. Μακεδονίας. Ανήκει στη Δημοκρατική Αριστερά και είναι Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Φλώρινας, μέλος της Περιφερειακής Επιτροπής της Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Τομέα Αγροτικής Πολιτικής. Το 2013 εκλέχθηκε μέλος της Κ.Ε της ΔΗΜΑΡ.

12 ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΦΙΛΟΣ (ΦΙΛΗΣ) ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ Γεννήθηκε στη Δράμα το Είναι Δικηγόρος. Το 1975 εντάχθηκε στην ΕΚΟΝ ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ, διετέλεσε μέλος του Κ.Σ. του ΡΗΓΑ και στη συνέχεια ακολούθησε το ΚΚΕ (εσ.), την ΕΑΡ & το ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ, από τον οποίο αποχώρησε συμμετέχοντας στην ίδρυση της ΔΗΜΑΡ. Σήμερα είναι μέλος της Ν.Ε. Δράμας της ΔΗΜΑΡ & αναπληρωματικό μέλος του Περιφερειακού Συμβουλίου του κόμματος. Μόλις προ ημερών ολοκλήρωσε την τρίτη συνεχή θητεία του (9 χρόνια) στο αξίωμα του Προέδρου του ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΔΡΑΜΑΣ και δεν έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα εκτιμώντας ότι ολοκλήρωσε τη συνδικαλιστική του πορεία. Πρόσφατα διετέλεσε αντιπρόεδρος στο Δ.Σ. του Γ.Σ. της ΔΟΞΑΣ ΔΡΑΜΑΣ ενώ συνετέλεσε στην ίδρυση και στη συνέχεια συμμετείχε στο Δ.Σ. της Δομής για την πρόληψη και την ενημέρωση για τις εξαρτήσεις με τον διακριτικό τίτλο ΔΡΑΣΗ, η οποία εποπτεύεται από τον ΟΚΑΝΑ. Διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου, μέλος του Δ.Σ. της Αναπτυξιακής Φαλακρού (ΑΝ.ΦΑ Α.Ε.), στέλεχος του Συλλόγου Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών Δράμας καθώς και μέλος του Δ.Σ. της Νομαρχιακής Επιτροπής Πολιτισμού (ΝΕΠΟΤΑ). ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΠΕΝΝΥ ΣΚΗΝΟΘΕΤΙΣ Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1960 και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας και σκηνοθεσία στη Σχολή Σταυράκου. Συνέχισε σπουδές σκηνοθεσίας και φωτογραφίας στο Λονδίνο (University of Westminster) από το οποίο πήρε μεταπτυχιακό δίπλωμα. Οι ταινίες της έχουν αποσπάσει πολλά βραβεία και συμμετείχαν σε διεθνή φεστιβάλ. Η ταινία «Δύσκολοι Αποχαιρετισμοί, Ο μπαμπάς μου», άνοιξε το 55ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Λοκάρνο και απέσπασε τη Χρυσή Λεοπάρδαλη Α ανδρικού ρόλου, ενώ η πρόσφατη ταινία της «September» (υποψήφια για έξι κρατικά βραβεία), συνεχίζει τη φεστιβαλική της πορεία με συμμετοχές και διακρίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ. Δίδαξε σκηνοθεσία στο τμήμα Κινηματογραφικών Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου της Θεσσαλονίκης ( ), ενώ από το 1994 εργάζεται ως παραγωγός και σκηνοθέτης ντοκυμαντέρ για την τηλεόραση. Από τα μαθητικά της χρόνια μέλος του Ρήγα Φεραίου. Μιλάει άπταιστα Αγγλικά και Γαλλικά και καλά Ιταλικά ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ Γεννήθηκε το 1977 στο Χαλάνδρι Αττικής. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Λονδίνο και δημοσιογραφία στο «Εργαστήρι». Ξεκίνησε να δημοσιογραφεί το 2001, ως άμισθος μαθητευόμενος στο ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα Στην εφημερίδα Αυγή εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης από το 2004 ως το Εκεί έμαθε δημοσιογραφία. Από το 2007 έως το 2010 στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», παρουσίαζε το πρωινό αρχικά και στη συνέχεια το μεσημεριανό μαγκαζίνο. Παράλληλα συνεργάστηκε με τον ενημερωτικό ιστότοπο Από την ίδρυση της ΔΗΜΑΡ ως τον Δεκέμβριο του 2013 διετέλεσε Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Αρθρογραφεί τακτικά στις εφημερίδες Τα ΝΕΑ και Ημερησία του Σαββάτου, καθώς και στους ιστότοπους και

13 ΠΑΠΑΘΕΟΔΩΡΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΠΡΩΗΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΩΗΝ ΠΡΥΤΑΝΗΣ Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1965 και εκεί τελείωσε το Πειραματικό Σχολείο και το Πρότυπο Κλασσικό Λύκειο. Μετά τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στο Πανεπιστήμιο του Poitiers στη Γαλλία, όπου ανακηρύχθηκε, το 1992, Διδάκτορας Ποινικών και Εγκληματολογικών Επιστημών. Από το 1990 είμαι Δικηγόρος. Ξεκίνησε την καριέρα του το 1994 ως Επίκουρος Καθηγητής, στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της La Rochelle (Γαλλία) και σήμερα υπηρετεί ως Καθηγητής Αντεγκληματικής Πολιτικής στο Τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Διετέλεσε εκλεγμένος Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κατά την περίοδο και στη συνέχεια ορίσθηκε Υφυπουργός Παιδείας στην τρικομματική Κυβέρνηση συνεργασίας, μετά από πρόταση του Φώτη Κουβέλη, Προέδρου της Δημοκρατικής Αριστεράς. Στη Δημοκρατική Αριστερά συμμετείχε στον Τομέα Εξωτερικών και Ευρωπαϊκής ΣΑΒΒΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΟΤΙΑΣ ΡΟΔΟΥ Γεννήθηκε το 1962 στην Απολακκιά Ρόδου. Είναι απόφοιτος της Ανωτάτης Σχολής Οικονομικών και Εμπορικών Επιστημών (ΑΣΟΕΕ). Από το 1983 εργάζεται στην Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, και είναι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδας. Από το 1994 ως το 2002 υπηρετεί ως Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιδήμαρχος στο Δήμο Ροδίων. Το 2003 εκλέγεται Δήμαρχος Νότιας Ρόδου και το 2006 επανεκλέγεται. Το 2007 εκλέγεται Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Δωδεκανήσου Α.Ε. Το 2010 εκλέγεται στον ενιαίο Καλλικρατικό Δήμο Ρόδου και υπηρετεί ως Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομικών Εφαρμογών. Από το 2013 επέστρεψε πλήρως στην εργασία του με προσωπική επιλογή. Επίσης συμμετείχε στην οικονομική επιτροπή διεθνών σχέσεων και την επιτροπή θεσμών της ΚΕΔΚΕ. Στη ΔΗΜΑΡ συμμετέχει από την ίδρυσή της. Είναι παντρεμένος με τη δημοσιογράφο Μαριέττα Γαβριλιώτη και έχουν δυο παιδιά. ΣΙΑΚΑΡΗΣ KΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Γεννήθηκε στα Γιάννενα το Πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με Μεταπτυχιακές Σπουδές στις Επιστήμες της Εκπαίδευσης και Πτυχίο (DEA) στο Πανεπιστήμιο Paris VIII ( ). Διδάκτωρ Επιστημών της Εκπαίδευσης (Πολιτική Οικονομία της Εκπαίδευσης) στο Τμήμα ΦΠΨ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπου διδάσκει από το 1990 Ιδρυτικό μέλος του ΠΑΣΟΚ Ιωαννίνων, Γραμματέας της Ν.Ε. Ιωαννίνων ( ), Μέλος της Κ.Ε. του ΠΑΣΟΚ ( ), Υποψήφιος Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ το 1985, 1989 (Ιούν.), 1993, 2000, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων , Γ. Διευθυντής του Ελληνικού Κέντρου Παραγωγικότητας (ΕΛΚΕΠΑ) και αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κέντρων Παραγωγικότητας - EANPC, ( ), Εκπρόσωπος του Υπουργείου Παιδείας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και της Ομάδας για τα Επαγγελματικά Προσόντα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου κατά την Ελληνική Προεδρία το 2003). Αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ το Δημοτικός Σύμβουλος Ιωαννίνων Υποψήφιος βουλευτής της ΔΗΜΑΡ το 2012

14 ΤΣΑΜΟΥΡΓΚΕΛΗΣ EMΜΑΝΟΥΗΛ ΙΩΑΝΝΗΣ ΕΠΙΚΟΥΡΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Γεννήθηκε στη Μυτιλήνη το Αποφοίτησε από το Οικονομικό της Νομικής και συνέχισε στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου (MSc) και της Οξφόρδης (D.Pill). Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Οικονομικής στο Πανεπιστήμιο του Αιγαίου. Έχει διατελέσει οικονομικός σύμβουλος σε τράπεζες και επιχειρήσεις και μέλος Διοικητικών Συμβουλίων εταιριών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει πληθώρα δημοσιεύσεων στον ημερήσιο και ηλεκτρονικό τύπο και σημαντικό ακαδημαϊκό ερευνητικό έργο. Πρωτοστάτησε στην προώθηση των Τοπικών Συμφώνων Απασχόλησης. Στα φοιτητικά του χρόνια ανέπτυξε συνδικαλιστική δράση. ΤΣΑΡΤΑΣ ΠΑΡΙΣ ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ Καθηγητής Τουριστικής Ανάπτυξης στο Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων. Επιστημονικός συνεργάτης σε φορείς και οργανισμούς που συνδέονται με τον Τουρισμό και ενεργό μέλος επιστημονικών σωματείων και συλλόγων, κριτής και σύμβουλος σύνταξης σε επιστημονικά περιοδικά του Τουρισμού, καθώς και εκδότης του διεθνούς επιστημονικού περιοδικού TOURISMOS - An International Multidisciplinary Journal of Tourism. Έχει σημαντικό ερευνητικό και μελετητικό έργο στην Ελλάδα και διεθνώς σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων που άπτονται του Τουρισμού και της Τουριστικής Ανάπτυξης. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και ελληνικά συνέδρια και έχει δημοσιεύσει βιβλία, μελέτες και επιστημονικά άρθρα. ΤΣΙΚΑΡΔΑΝΗ ΝΤΟΡΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ Γεννήθηκε στην Κοζάνη το 1964, κόρη του Αλεξάνδρου Τσικαρδάνη και της Μαρίας Καραλιώτα. Δικηγόρος, στέλεχος του «Ρήγα Φεραίου» από το 1982, με συμμετοχή στο γυναικείο κίνημα μέσα από αυτόνομες ομάδες. Στη συνέχεια, ιδρυτικό μέλος της Ε.Α.Ρ., του «ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ» και της Δημοκρατικής Αριστεράς, της οποίας είναι μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής. Δημοτική Σύμβουλος Σερβίων και μέλος του Κογκρέσου των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών του Συμβουλίου της Ευρώπης, κατά την περίοδο Εκλέχτηκε βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς το Μάιο του Παντρεμένη με το Θανάση Αντωνόπουλο, έχει δύο κόρες, τη Μαρία και τη Δανάη, φοιτήτριες. ΦΩΤΕΙΝΟΣ ΘΡΑΣΥΒΟΥΛΟΣ (ΘΡΑΣΟΣ) Σπούδασε Οικονομικά και έκτοτε είναι ελεύθερος επαγγελματίας στον τεχνικό κλάδο και τις κατασκευές. Επί σειρά ετών ασχολήθηκε με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το στίβο. Πολιτικά ασχολήθηκε από τα φοιτητικά του χρόνια στο Ρήγα Φεραίο και υπήρξε μέλος του Κεντρικού του Συμβουλίου. Ασχολήθηκε με την τοπική αυτοδιοίκηση. Eξέδιδε τοπική εφημερίδα. Είναι ιδρυτικό μέλος της Δημοκρατικής Αριστεράς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και της Εκτελεστικής Επιτροπής με ευθύνη τον τομέα Πράσινων Πολιτικών και Οικολογίας.

υποψήφιοι βουλευτές εκλογικής περιφέρειας B Αθηνών

υποψήφιοι βουλευτές εκλογικής περιφέρειας B Αθηνών υποψήφιοι βουλευτές εκλογικής περιφέρειας B Αθηνών ΑΔΑΜΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ του ΘΕΟΔΩΡΟΥ Ο Αδάμος Γιάννης, 57 χρονών, ζει στην Καισαριανή και εργάζεται ως Αρχιτέκτων Μηχανικός στους ΗΣΑΠ. Είναι πατέρας δύο παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ 1. Ηλίας Κικίλιας Διευθυντής Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ). Διετέλεσε Διοικητής του ΟΑΕΔ. Κάτοχος διδακτορικού διπλώµατος στα

Διαβάστε περισσότερα

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ

ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΣΥΝΟΠΤΙΚΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΕΥΡΩΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΑΘΑΝΑΣΟΠΟΥΛΟΥ ΦΩΤΕΙΝΗ ΑΛΙΦΡΑΓΚΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΝΝΟΥΣΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ

Διαβάστε περισσότερα

18 MAH 2014 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

18 MAH 2014 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ 18 MAH 2014 ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΑΒΑΓΙΑΝΟΣ ΙΓΝΑΤΙΟΣ Γεννήθηκε στην Πτερούντα Μυτιλήνης το 1943 και ζει στη Ν. Σμύρνη από το 1945. Τελείωσε την Ευαγγελική και σπούδασε Χημεία στην Αθήνα. Ανήκει στη γενιά

Διαβάστε περισσότερα

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Για αυτά που γίνονται και για αυτά που μπορούν να γίνουν... ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Αγγελόπουλος Βασίλειος Δάσκαλος Ειδικής Αγωγής- Καθηγητής Γεννήθηκε στον Αριστομένη Μεσσηνίας. Σπούδασε φυσικοθεραπεία

Διαβάστε περισσότερα

ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ. Ο Κρίτων Αρσένης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Είναι ευρωβουλευτής από το 2009.

ΑΡΣΕΝΗΣ ΚΡΙΤΩΝ. Ο Κρίτων Αρσένης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1977. Είναι ευρωβουλευτής από το 2009. ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΙΑ Η Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου είναι αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου και γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Πάτρα.

Διαβάστε περισσότερα

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 16 ης Σεπτεµβρίου 2007 ΨΗΦΟ ΕΛΤΙΟ Β ΑΘΗΝΑΣ

ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 16 ης Σεπτεµβρίου 2007 ΨΗΦΟ ΕΛΤΙΟ Β ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 16 ης Σεπτεµβρίου 2007 ΨΗΦΟ ΕΛΤΙΟ Β ΑΘΗΝΑΣ ΑΝ ΡΙΟΠΟΥΛΟΥ ΣΟΦΙΑ ικηγόρος Εγκληµατολόγος. Μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Γεννήθηκε το 1976. Μεγάλωσε στην Αθήνα και την Αλεξανδρούπολη. ικηγόρος,

Διαβάστε περισσότερα

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Υποψήφια Περιφερειάρχης Φωτεινή-Νιόβη Παυλίδου Η Νιόβη Παυλίδου είναι διπλωματούχος Μηχανολόγος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Σήμερα

Διαβάστε περισσότερα

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ &ΕΥΡΩ- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 16ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007. ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2009

ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ &ΕΥΡΩ- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ. ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 16ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007. ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ &ΕΥΡΩ- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 16ης ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2007 ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 7ης ΙΟΥΝΙΟΥ 2009 ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2009 ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ &ΕΥΡΩ- ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΡΟΛΟΓΟΣ Η παρούσα έκδοση της Βουλής των

Διαβάστε περισσότερα

Αθανασάκη Ανεζούλα (Τζούλια): Βανδώρος Στυλιανός: Γαλάνης Βασίλειος: Γέρουλας Αθανάσιος: Γκολφινόπουλος Γιάννης: Ευαγγελάτου Ευτέρπη:

Αθανασάκη Ανεζούλα (Τζούλια): Βανδώρος Στυλιανός: Γαλάνης Βασίλειος: Γέρουλας Αθανάσιος: Γκολφινόπουλος Γιάννης: Ευαγγελάτου Ευτέρπη: Αθανασάκη Ανεζούλα (Τζούλια): Μεγάλωσε και κατοικεί στους Αγ. Αναργύρους. Είναι Πτυχιούχος της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών των τµηµάτων Ζωγραφικής και Κεραµικής. Επίσης σπούδασε αρχιτεκτονική εσωτερικών

Διαβάστε περισσότερα

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΑΝΔΡΕΔΑΚΗΣ Πολιτικός Μηχανικός Ε.Μ.Π. (2002). Ασχολείται με την κατασκευή δημοσίων και ιδιωτικών έργων. Διετέλεσε μέλος του ΔΣ του φοιτητικού συλλόγου της σχολής ΠΜ

Διαβάστε περισσότερα

Οι 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές 2014-2019

Οι 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές 2014-2019 Οι 21 Έλληνες Ευρωβουλευτές 2014-2019 ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Συνομοσπονδιακή Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς Ο Μανώλης Γλέζος γεννήθηκε στ Απεράθου της Νάξου το 1922. Tο 1935, ως μαθητής δημιούργησε αντιφασιστική

Διαβάστε περισσότερα

ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Για μια Ηλιούπολη που μας αξίζει. Κάλεσμα αλλά και δέσμευση προς τους πολίτες της

ΜΠΟΡΟΥΜΕ. Για μια Ηλιούπολη που μας αξίζει. Κάλεσμα αλλά και δέσμευση προς τους πολίτες της Π Ε Ρ Ι Ο Δ Ο Σ Β' Τ Ε Υ Χ Ο Σ 6ο Ο Κ Τ Ω Β Ρ Ι Ο Σ 2 0 1 0 Δ Ι Α Ν Ε Μ Ε Τ Α Ι Δ Ω Ρ Ε Α Ν ΚΛΙΜΑ ΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΟΥ Δ. ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΥ Για μια Ηλιούπολη που μας αξίζει ΜΠΟΡΟΥΜΕ Κάλεσμα

Διαβάστε περισσότερα

Μαζί αλλάζουμε τον τόπο μας

Μαζί αλλάζουμε τον τόπο μας ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ 2010 ΚΡΑΤΕΙΣΤΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΤΕΤΡΑΕΤΙΑΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΞΤΕ ΜΑΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ Γιάννης Τσαρπαλής Υποψήφιος Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Οι Άριστοι της Αναγέννησης Ελληνικού

Διαβάστε περισσότερα

Οι πρώτοι 30 Υποψήφιοι της Δημοτικής Παράταξης

Οι πρώτοι 30 Υποψήφιοι της Δημοτικής Παράταξης Οι πρώτοι 30 Υποψήφιοι της Δημοτικής Παράταξης Υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Χρυσαφίδης Παντρεμένος και πατέρας 1 παιδιού. Γεννήθηκε στη Σύρο το 1959. Απ το 1973 εργαζόταν τα καλοκαίρια στο Νεώριο. Τελείωσε

Διαβάστε περισσότερα

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΣ

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΤΣΑΒΟΣ αρχιτέκτων ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΣ Το πρόγραμμά μας για το μέλλον της πόλης με τα μάτια στραμμένα στον άνθρωπο H πρότασή μας για να κάνουμε την πόλη

Διαβάστε περισσότερα

Το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Πολιτών Σύρου

Το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Πολιτών Σύρου Το ψηφοδέλτιο της Κίνησης Πολιτών Σύρου Υποψήφιος Δήμαρχος Παύλος Χρυσαφίδης Παντρεμένος και πατέρας 1 παιδιού. Γεννήθηκε στη Σύρο το 1959. Απ το 1973 εργαζόταν τα καλοκαίρια στο Νεώριο. Τελείωσε το τότε

Διαβάστε περισσότερα

Δημοπούλου Ευγενία: Ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συνεταιρισμού SYNAXIS με έδρα την Μαρωνεία

Δημοπούλου Ευγενία: Ιδρυτικό μέλος του γυναικείου συνεταιρισμού SYNAXIS με έδρα την Μαρωνεία www.prasinoi.gr, e-mail: info@prasinoi.gr, τηλ: 210 3223867 facebook.com/prasinoi twitter.com/greensgr Άκερμανς Μόνικα: Γεννήθηκε στην Ολλανδία. Ζει στην Ελλάδα από το 1991. Είναι ενεργός πολίτης και εργάζεται

Διαβάστε περισσότερα

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής 2015. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής 2010. Χαράλαμπος Λόντος.

Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής 2015. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής 2010. Χαράλαμπος Λόντος. Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής 2010 Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Αττικής Ιωάννης Κουμέντος Χαράλαμπος Λόντος Γεννήθηκε στη Ρόδο το 1958. Είναι πτυχιούχος της Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ρόδου.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΔΑΒΑΡΗΣ. Ç ðñþôç ìáò åðéëïãþ! Η ώρα των έργων - Η ώρα της νίκης. ÄÞìïò Ðáéáíßáò ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΔΑΒΑΡΗΣ. Ç ðñþôç ìáò åðéëïãþ! Η ώρα των έργων - Η ώρα της νίκης. ÄÞìïò Ðáéáíßáò ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ÍÝá Ðüëç Ç ðñþôç ìáò åðéëïãþ Õð. ÄÞìáñ ïò ÄçìÞôñçò Ã. ÄÜâ ΝΕΑ ΠΟΛΗ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ Η ώρα των έργων - Η ώρα της νίκης ΔΗΜΗΤΡΗΣ Γ. ΔΑΒΑΡΗΣ Ο ΘΕΜΕΛΙΩΤΗΣ & ΕΓΓΥΗΤΗΣ ΤΗΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ

Διαβάστε περισσότερα

Π ρ ό γ ρ α μ μ α & Υ π ο ψ ή φ ι ο ι

Π ρ ό γ ρ α μ μ α & Υ π ο ψ ή φ ι ο ι Π ρ ό γ ρ α μ μ α & Υ π ο ψ ή φ ι ο ι Δ η μ ο τ ι κ έ ς Ε κ λ ο γ έ ς 2 0 1 4 Αξίζουμε έναν καλύτερο δήμο! υ π ο ψ ή φ ι ο ς δ ή μ α ρ χ ο ς Π ε ν τ έ λ η ς Πολίτες των Μελισσίων, της Νέας Πεντέλης και

Διαβάστε περισσότερα

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων έχουν ως εξής:

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων έχουν ως εξής: Η σύνθεση του ψηφοδελτίου της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές και τα βιογραφικά σημειώματα των υποψηφίων έχουν ως εξής: 1. Αμυράς Γιώργος Ο Γιώργος Αμυράς είναι πτυχιούχος της Νομικής Αθηνών και από

Διαβάστε περισσότερα

Φίλες και Φίλοι, Φιλικά Νίκος Α. Σαράντης

Φίλες και Φίλοι, Φιλικά Νίκος Α. Σαράντης Φίλες και Φίλοι, Δημότες του Καματερού και των Αγίων Αναργύρων. Στο έντυπο αυτό θα βρείτε τους 106 άντρες και γυναίκες που ενώνουν τις δυνάμεις τους, που συγκροτούν μια ισχυρή ομάδα, το συνδυασμό μας «ΜΑΖΙ

Διαβάστε περισσότερα

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ.

Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. 2013 Ειδικά Σώματα Μεσολαβητών και Διαιτητών του Ο.ΜΕ.Δ. Βιογραφικά Σημειώματα ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑΣ Επιμέλεια: Τμήμα Βιβλιοθήκης Μάρτιος 2013 2 Ειδικό Σώμα Μεσολαβητών 3 4 Αγγελοπούλου

Διαβάστε περισσότερα

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών

Σύντομα βιογραφικά εισηγητών Σύντομα βιογραφικά εισηγητών 1. Γιάννα Αθανασάτου Η Γιάννα Αθανασάτου γεννήθηκε στη Ραφήνα. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και στη συνέχεια ξεκίνησε έναν κύκλο σπουδών σκηνοθεσίας του κινηματογράφου

Διαβάστε περισσότερα

«ιαµορφώνοντας πράσινες πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» Σεµινάριο του ικτύου «Πράσινοι σε Μεγάλες Πόλεις» και των Ελλήνων Πράσινων Αυτοδιοικητικών

«ιαµορφώνοντας πράσινες πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» Σεµινάριο του ικτύου «Πράσινοι σε Μεγάλες Πόλεις» και των Ελλήνων Πράσινων Αυτοδιοικητικών «ιαµορφώνοντας πράσινες πολιτικές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση» Σεµινάριο του ικτύου «Πράσινοι σε Μεγάλες Πόλεις» και των Ελλήνων Πράσινων Αυτοδιοικητικών Χαρά Αξούριστου Θεσσαλονίκη, Σάββατο, 30 Ιουνίου 2012

Διαβάστε περισσότερα

H σκιώδης δήμαρχοςσελ. 5

H σκιώδης δήμαρχοςσελ. 5 FREE PRESS ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΕΤΟΣ 15ο ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2012 ΝΕΑ ΠΕΡΙΟΔΟΣ ΑΡ. ΦΥΛΛΟΥ 697 0,90 e-mail: mellon@first.gr H εφημερίδα που γράφει την αλήθεια χωρίς φόβο και πάθος Εκδότης-Διευθυντής Βασίλης

Διαβάστε περισσότερα

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529

ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΘΕΑΤΡΟ ΚΑΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΣΚΗΝΗΣ 529 ΣΥΝΤΟΜΑ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΩΝ ΤΗΣ ΣΥΝΔΙΑΣΚΕΨΗΣ 2008 (Εισηγητών, Εμψυχωτών, Οργανωτικής Επιτροπής, Επιστημονικής Επιτροπής) Τα βιογραφικά

Διαβάστε περισσότερα

τα επαγγέλματα των αποφοίτων Επαγγελματικές διεξόδοι κάθε τμήματος ανά επιστημονικό πεδίο

τα επαγγέλματα των αποφοίτων Επαγγελματικές διεξόδοι κάθε τμήματος ανά επιστημονικό πεδίο 181 τα επαγγέλματα των αποφοίτων Επαγγελματικές διεξόδοι κάθε τμήματος ανά επιστημονικό πεδίο 182 1ο επιστημονικό πεδίο Ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες Από ποια κατεύθυνση συμφέρει να πάω;

Διαβάστε περισσότερα

1994 20th year Reunion. 2004 10th year Reunion. Class of. Class of. Class of. Class of. Τρίτη 1. Ιουλίου. 2014 Ώρα 21:30 Albion Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό

1994 20th year Reunion. 2004 10th year Reunion. Class of. Class of. Class of. Class of. Τρίτη 1. Ιουλίου. 2014 Ώρα 21:30 Albion Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό Class of 1974 40th year Reunion Class of 1984 30th year Reunion Class of 1994 20th year Reunion Class of 2004 10th year Reunion Τρίτη 1 Ιουλίου 2014 Ώρα 21:30 Albion Ομήρου 6, Νέο Ψυχικό Περισσότερες πληροφορίες

Διαβάστε περισσότερα